joi, 24 martie 2016

La cererea interlocutorilor: denunțuri, arestări și altele asemenea! Protagoniștii pasibil penali sunt "prieteni" vechi ai militarilor: Băsescu, Gl. (r) Oprea, Gl. (activ) Zisu, Gl. (activ) Dănilă. Caracatița se întinde însă până la Daniel Morar (magistrat C.C.R.), procurori militari, generali si ofiteri din cadrul M.Ap.N. si din Administratia Prezidențială!


"Denunțuri de o gravitate fără precedent au fost depuse azi la Direcția Națională Anticorupție (DNA) - structura centrală pe numele fostului președinte al României, Traian Băsescu și al fostului procuror-șef al DNA Daniel Morar care a dețint pentru o vreme în ultima parte a mandatului lui Traian Băsescu și funcția de procuror general interimar. 

În cele două denunțuri depuse azi la DNA și semnate de Florin Ghiulbenghian nume grele din conducerea și administrația centrală sunt acuzate de fapte grave:

- Moldoveanu Daniel, la data faptelor Consilier Prezidential la Departamentul pentru Siguranta Nationala;
- Morar Daniel, la data faptelor Procuror-Sef al DNA;
- Basescu Traian, la data faptelor Presedinte al Romaniei;
- Procurorul de caz din DNA insarcinat cu rezolvarea dosarelor ce vizau infractiuni comise de Antonescu Crin il legatura cu emiterea titlului de proprietate pentru o parte a Parcului Herastru – Bucuresti, dosar constituit ca urmare a unei reclamatii depuse de d-ul Doar Liviu, reprezentant al unui club sportiv avand baza sportiva in Herastrau, club sportiv direct afectat de decizia ilegala a lui Antonescu Crin;

În celălalt denunț ”vedete” sunt foști șefi din Armata Română, MApN și Administrația Prezidențială pentru înaintările abuzive la gradul de general:
- Generalul Oprea Gabriel, la data faptelor Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei;
- Amiral dr. Marin Gheorghe, la data faptelor Seful Statului Major General al Armatei Romane;

- General dr. Dănilă Ştefan, la data faptelor Seful Statului Major General al Armatei Romane, incepand cu 01 Ianuarie 2011;

- Generalul locotenent Cătălin Ştefăniţă Zisu, la data faptelor Comandant al Comandamentului Logistic Întrunit din Ministerul Apararii
- Basescu Traian, la data faptelor Presedinte al Romaniei;
- Generalii si ofiterii din cadrul Administratiei Prezidentiale care au contribuit direct la infractiunile descrise mai jos;
- Generalii si ofiterii din cadrul Ministerului Apararii care au contribuit direct la infractiunile descrise mai jos;
- Procurorul sau procurorii din cadrul Sectiei Militare a Parchetului General care au dispus clasarea reclamatiei depuse de d-ul Dobritoiu Corneliu, fost Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei".

SURSA 2AICI! Dar mai sunt multe alte surse pe aceeași temă! Sursa această realizeaza legătură de caz între Traian Băsescu și Crin Antonescu!

***
Ca supliment picant, fără nicio legătură (probabil - cine știe ce încrengături or exista înapoia perdelelor U.N.P.R. ) cu prima parte a materialului, arestarea Gl.-Frt. (r) Neculai Onțanu! Notă: Frt. = fruntaș, nu este o eroare. Noi nu am auzit ca Gl. (r) Neculai Onțanu să fi fost vreodată ofițer, ultimul grad asupra căruia avem date fiind cel de fruntaș! Despre Fruntașul-general, este interesant și articolul de aici!

344 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se poate comenta la orice. Eu de exemplu aș întreba de ce trebuie să se acționeze pe baza unor denunțuri pentru faptele unor indivizi cunoscute de multă lume. Al nostru SRI, ala militarizat cum nu prea mai e prin UE, cu peste 12 mii de oameni in statele de plată mai multi decât au, nemții, francezii, italienii și britanicii la un loc, nu știa aceste lucruri. Avem un morman de servicii secrete, interne, externe, ale armatei, poliției, justiției, inclusiv casele regale și imperiale ale lui Mihai, Cioabă și Iulian au astfel de servicii și cu toate acesta țara asta e într-un haos total.
   Toți sunt cei mai tare din parcare, recunoscuți pe plan național, internațional și galactic dar practic nu prea se vede nimic din activitatea lor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. E si tu karadeniz .Cate servicii avem.. Doar ''cateva ''SRI,SIE ,STS,SPP,DIA,DGIPI si mai nou serviciul de ''ascultari'' al DNA .Si nu sunt multi vreo 30 000 de flacai dublu cat CIA .Si toate serviciile au un numitor comun.Au directori perciunati si sunt coordonate de ONG-urile lui Soros via Mo..d. Nimic nu e lasat la intamplare .Cat priveste denunturile penale mai sus mentionate nu sunt decat instrumente de santaj cu care serviciile ii strang de coite pe toti pe care i-au numit in functii cheie si care au acum putere de decizie in Romanistan .Cei care nu executa promt ordinele lui Soros si grupului Bildemberg primeste ''cadou ''inantarea dosarului in instante.Care instante ( mai ales la C P si ICCJ) sunt formate doar din ofiteri acoperiti ai acestor servicii .Asta inseamna justitie in Rom

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu vorbesti aici de TARI .Ce treaba are colonia perciunatilor Romanistan cu tarile alea?

   Ștergere
  2. @ tigri2 24 martie 2016, 21:16.

   1]. Referitor la Marea Britanie! Pensia militara se acorda oricarui cetatean cu minim ... 2 ani in serviciul militar. Sunt niste nuante! Pensia militara propriu-zisa se acorda oricarui cetatean cu minim 18 ani in serviciul militar. Nu conteaza varsta, ai minim 18 ani in serviciul militar, ai pensie militara. Diferita fata de pensia intr-un alt sistem, respectiv privat - public parca nu exista in Marea Britanie.

   Dar si cei care au sub 18 ani in serviciul militar, dar NU mai putin de 2 ani, beneficiaza de ceva. Un fel de renta militara, in functie de numarul de ani in serviciul militar. Insa, aceata renta se acorda la implinirea varstei de 65 ani. Ca supliment la pensia in alte sisteme.

   De retinut: pensia militara sau renta militara NU se combina cu vechimea intr-un domeniu civil. Fiecare cu PM!

   2]. Olanda. Intr-adevar, in Olanda NU exista legislatie separata fata de civili! Aici sunt insa cateva chestii care in Romania ar crea vâlvă, dar care in Olanda sunt normale:
   - militarii olandezi NU au niciun regim restrictionat in activitate. Deci, salariul militarilor olandezi - la fel ca si la cei elvetieni, este calculat la tarif orar. Adica daca ii ataca rusii dupa ora 16.00, NU ii clintesti pe militarii olandezi, daca NU ii platesti. La fel ca la civili! Nu mai discutam de misiuni de noapte sau de week-end! La fel ca la elvetieni - faimosi cu o deturnare aeronautica terorista in trecut - petrecuta in timpul LIBER al aviatiei militare, iar aviatorii elvetieni stateau acasa sau ... lucrau in plus la o companie privata civila. Si nimeni NU indraznea sa le tulbure linistea sau al 2-lea job. Ceea ce este corect!
   - in alta ordine de idei! Olandezii sunt foarte pragmatici! Si militarii lor. Militarii sunt tratati ca civili. Dar - misiunule militare presupun ca militarilor olandezi sa le fie platita secunda pentru tot ce depaseste programul mormal: noapte, zi, inzapeziri, inundatii, interventii pur militare etc. etc. FAPT pt. care militarii olandezi au printre cele mai mari remuneratii din lume. Si automat si pensii! Ce sa te faci in Romania cu solda fixa atribuita la zile CALENDARISTICE? Adica aceleasi lovele - indiferent cat lucrezi?

   3]. S.U.A.? Pensia este militara. Se acorda exclusiv pt. anii in serviciul militar. Acesti ani, ca si in Marea Britanie, NU se "combina" cu vechimea in alt sistem. NU exista nici limita de varsta, ci doar vechime in serviciul militar. 20 ani in serviciul militar este astazi conditia pt. a beneficia de pensie militara. Ca ii faci de la 18 la 38 ani sau de la 40 la 60 ani, NU intereseaza pe nimeni.

   Alta chestie! Acum sunt 20 ani ca si conditie obligatorie! Dar au fost si 5, 10 sau 15 ani. Si aici este maretia democratiei americane: dar pe cei cu 5 ani NU i-a recalculat nimeni cand su fost impusi 10 ani in serviciu si tot asa! Si nimeni NU s-a uitat stramb la nimeni! Cu alte cuvinte, daca principiile democratiei americane ar fi fi existat si la noi, cei cu D. 217/1977 ar fi murit cu pensia calcuata dupa regulile lor, cei cu L. 164/2001 ar fi murit cu pensia calcuata dupa regulile lor etc. etc. Ceea ce este corect! Fiecare trebuie sa accepte sa crape in conditiile in care a batut palma cand a intrat in sistem!

   Nota: In ceea ce priveste garantarea unei pensii minime? La ce iti mai trebuie aceasta garantie? In cazul US si UK, aceasta pensie este legata oricum de gradul, functia si de vechimea in activitate! Dar si la olandezi e la fel de garantata. Ca doar NU va fi sergentul olandez mai bine remunerat decat colonelul olandez? Diferenta fata de romani este doar ca ambii sunt foarte isteti si lucreaza cu plata la ore, minute si secunde! Nu ca sergentul si colonelul roman - care ori cat oricat ar da din ei, tot lefuri de "8-oristi" ca tractoristii primesc!

   Ștergere
  3. Tot nu vad legatura cu Romanistanul.Comparati mere cu pere.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ tigri2 25 martie 2016, 00:22. In principiu, nu te-am contrazis cu nimic. Numai ca TU ai prezentat generalitati de presa, iar EU ti-am dat mjra in gura cum este exact treaba! Asa ca TU umbli cu abureli! NU am ce iti face, chiar unchiu' Sam m-a invatat la curs predat de al, cum e cu pensiile la americani, ocazie cu care am aflat tangential cum este si in alte state NATO. Iar TU vii acum cu presa sulii - unde niciunul din cei care a scris articolul, NU are decat vagi idei cum ar sta treaba? Uite, daca vrei - iti dau DVD-ul de la cursul predat de unchiul Sam si certificatul care confirma ca sunt acreditat asupra ceea ce afirm.

   Iti desenez principiul care este oarte simplu:

   1]. Fiecare an de serviciu militar intr-un stat NATO, are atribuit un procent din solda. Si aici este beleaua: minim 2.5% pt. fiecare an in serviciul militar(americanii) - maxim 5% pt. fiecare an in serviciul militar (parca polonezii, nu am chef sa mai caut acum datele).

   2]. Fiecare stat din NATO stabileste un numar minim de ani in serviciul militar si NUMAI in serviciul militar, pt. a beneficia de pensie militara: de la 15 ani (Polonia) la 25 ani (Italia. La unele state, minimul de ani in serviciul militar este determinat de categoria de corp profesional din care face fiecare parte. De exemplu, in acelasi stat la un ofiter superior nr. minim de ani in serviciu poate fi de 25 ani, iar la acelasi stat nr. minim de ani in serviciu pt. un ofiter inferior sau subofiter poate fi de 20 ani.

   3]. Baza de calcul si-o stabileste fiecare stat in functie de nr. minim de ani in serviciul militar si procentul atribuit fiecarui an in serviciul militar. Rezulta astfel:

   - S.U.A: 20 ani x 2.5% pt. fiecare an de armata = pensie 50% din solda pt. 20 ani in serviciul militar. Cine mai sta in plus peste 20 ani, primeste tot 2.5% la fiecare an. La 40 ani, rezulta 100%.

   - Marea Britanie: 18 ani x 3.3% = cca. 60% pt. 18 ani de armata. Cine mai sta in plus peste 18 ani, primeste tot 3.3% la fiecare an. La 30 ani, rezulta cca. 100%. La 40 ani rezulta 132%.

   - Polonia: 15 ani x 5% = cca. 75%. Cine mai sta in plus peste 15 ani, primeste tot 5% la fiecare an. La 20 ani, rezulta cca. 100%. La 30 ani rezulta ... 150%. La 40 ani rezulta ... 200%.

   Cam asa se face calculul pensiilor militare prin NATO, tataie! De aici pleaca: ce procent din solda valoreaza un an de serviciu militar?

   Acum sa vedem cat dau ai nostri pe un an de serviciu militar? Pai la noi este .utere. Din cauza ca pensia militara NU este neaos militara, ci hibrida: 25 ani in munca ... din care ... 15 ani in serviciul militar. Luand totusi ca reper cei 25 ani amestecati din care 15 in armata si restul in civilie, rezulta ca dracu'. Din cauza ca astia au stabilit proocente variabile pt. fiecare an in serviciul militar:

   - in varianta cu 65% pt. 25 ani, rezulta ca fiecare an din cei 25 are atribuit un procent de 2.6%. Iar pt. fiecare an ce depaseste 25 ani, procentul este de 1%. Media bruta fiind undeva la ... 1.3%. DAR STAI! CA CEI 25 ANI SUNT DE FAPT DOAR 15 DE ARMATA! DEPARTAJAND IN CADRUL CELOR 25 ANI, CEI 15 ANI OBLIGATORII DE ARMATA DE CEILALTI 10 DE CIVIL, REZULTA CA IN ROMANIA 1 AN IN SERVICIUL MILITARE ESTE COTAT CAM CU ... 0,8%. De rahat!

   - in varianta cu 80% pt. 25 ani, rezulta ca fiecare an din cei 25 are atribuit un procent de 3.2%. Iar pt. fiecare an ce depaseste 25 ani, procentul este de 1%. Media bruta fiind undeva la ... 2.1%. Oricum cel mai prost din NATO. DAR STAI! CA CEI 25 ANI SUNT DE FAPT DOAR 15 DE ARMATA! DEPARTAJAND IN CADRUL CELOR 25 ANI, CEI 15 ANI OBLIGATORII DE ARMATA DE CEILALTI 10 DE CIVIL, REZULTA CA IN ROMANIA 1 AN IN SERVICIUL MILITARE ESTE COTAT CAM CU ... 1,4%. De rahat!

   Si acum daca ai intelec cum e in NATO - cu procente acordate pt. fiecare in serviciul militar, revenim la UK. Britanicii au nevoie de minim 18 ani pt. pensie militara. Dar, englezii au grija si de cei sub ani vechime. Si le da si lor tot 3.3% pt. fiecare an de armata! Dar numai la varsta de 65 ani, ca supliment din partea armatei la pensia civila!

   Ștergere
  6. @ tigri2 25 martie 2016, 00:22. Apropo de datele tale oficiale! Ai luat țeapă urâtă! NU te mai lua dupa toti ziaristii! Ca scriu numai prostii!

   TU ai vazut calculul dat chiar de tine pt. olandezi? Ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu?! Pai asta e cea mai ai dracu' pensie militara, chiar da ca nu ii spune militara! Ia sa vedem ce iese la un colonel olandez cu 30 ani vechime, care are o solda lunara de 10 000 de euro (8 000-10 000 euro au coloneii olandezi)? 10 000 x 1.75 x 30 = .... !?! 525 000 euro?! Ai vazut ce te-au pacalit ziaristii?

   PS: Pe militarii olandezi oricum ii doare in cot! La ce salarii au, le rezulta de fapt cele mai mari pensii din NATO!

   Ștergere
  7. Mai Viorel ,baiat frumos si calare si pe jos.Cui foloseste cele postate de tine?Crezi ca nu stim ca suntem platiti ca niste amarati raportat la alte tari NATO?Consuma-ti energia mai cu folos.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce va pare rau Dl.col.ing. Trofin ?
   Gradul militar reprezinta recunoasterea in plan social, a nivelului de pregatire militara si de specialitate. Acest lucru este valabil si in cazul dumneavoastra. Ati obtinut un grad meritat, cu respectarea prevederilor legale.
   Conform zarului Gandul din 12 august 2012 in armata s-au facut foarte multe avansari ilegale. Ministrul Dobritoiu a ordonat si stabilit o comisie care sa verifice atat inaintarile in grad cat si acordari de grade militare rezervistilor, in perioada 2011-2012 cand ministru a fost oprea.
   Ce a constatat comisia:
   A. In 2011 s-au facut 1257 de avansari sau acordari de grade militare. Dintre avansarile in grad 44% (316 din 723) au fost ilegale iar dintre acordarile de grade militare, aproape 80% (426 din 534) nu au fostlegale
   B. In 2012 s-au facut 205 avansari sau acordari de grade militare.Dintre avansari 41% nu au respectat legea iar dintre acordari de grade militare 84% au fost ilegale.
   Dl. Col.ing. Trofin, ceva nemultumeste?
   Ca procentul de inaintari in grad sau acordari de grade militare, prin incalcarea legii, este prea mic sau prea mare ?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Trofin cam ai musca pe( sub) caciula este ? Apropo ce grad ai ?

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Detaliaza ..daca esti in stare intelectuala ..!!!

   Ștergere
 7. Cateva exemple de avansari ilegale: deputatul Nicolae Paun, deputatul Partidei Romilor de la soldat directla lt.col.
  Cristian Boureanu deputat PDL fara sa faca armata, a ajuns direct lt.col.
  Fosta sefa de cabinet a lui boc, stefania ferencz, fara safaca armataaajuns direct maior.
  Ministrul Dobritoiu a dispus anularea ilegalitatiloe si sesizarea organelor decercetare penala.
  Acum,probabil ca le-a venit randul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Naivule.Pai daca s-ar ancheta pe bune avansarile ilegale s-ar desfinta cam toata armata Romanistanulii. E doar praf in ochi.Tu crezi ca puzderia de generali de carton aparuti ca ciupercile dupa ploaie au o acoperire legala ? Numai in rezerva si retragere avem peste 4000 de generali ( plus cei din servicii) si chestori ( MAI) ceea ce e infiorator.Daca ii punem in calcul si pe cei cateva sute in activitate acu. avem amploarea dezastrului si coruptiei.Nu mai exista speranta in Romanistan.

   Ștergere
  2. Apropo de Turcescu facut colonel pentru munca cu gura sau curul ca e tot aia la el.

   Ștergere
  3. @tehnocrat - avansarile pentru rezervisti reprezinta fix o frectie la un picior de lemn din punct de vedere al avantajelor materiale. Material, cu ce il incalzeste pe deputatul Paun ca este lt. col. in rezerva? Sau pe Ontanu ca este general, desi ca militar activ a fost in categoria militar in termen? Nu are nici-o importanta daca fiind in rezerva cineva este avansat general, lui Ontanu pensia (civila) ii va ramane aceeasi. Si am impresia ca nici pentru militarii in rezerva/retragere avansarea in grad ulterioara nu influenteaza decizia de pensionare. Este doar o problema de orgoliu personal sa ai grade militare in rezerva, doctorate neplatite si altele asemenea. Singurul avantaj (dar care nu mai are importanta pentru cel in cauza) este cresterea numarului de militari daca se solicita onoruri militare la inmormantare - generalii au parte de mai multi soldati in garda de onoare si mai multi muzicanti in fanfara. Si numarul de generali in retragere, de 4.000, sau cateva sute in activitate, sunt exagerari. La cat de mult s-a redus armata, cred ca in activitate sunt vreo 50-70 generali si tot atatia chestori. Noroc ca Gelaledin Nezir a trecut in rezerva mai acum cateva luni ca si chestor :)

   Ștergere
  4. Ba deloc Sunt peste 4000 de generali in rezerva si retragere .Cat ii priveste pe cei activi in MAI( chestori) MApN si MJ sunt peste 400 de generali . Plus cei din servicii Dumnezeu stie cati. Asa ca las-o jos cu ''exagerarile''.Sau oi fi si tu tot un general ciuperca.

   Ștergere
 8. Oauuu ce ma unge pe inima asta cu avansarile p*lii!!

  RăspundețiȘtergere
 9. In conformitate cu legea, competentele privind avansarile in grad, sunt:
  - ofiteri inferiori: seful SMG
  - ofiteri superiori: ministrul apararii
  - generali:presedinte

  RăspundețiȘtergere
 10. http://m.luju.ro/pedepse-aburitoare-pentru-spagi-de-11-milioane-euro-lotul-microsoft-a-primit-pedepse-de-pana-la-3-ani-inchisoare-tinand-cont-ca-inculpatii-au-executat-cate-6-luni-de-arest-si-au-varste-inaintate-dorin-cocos-gheorghe-stefan-pinalti-si-gabriel-sandu-vor-int

  RăspundețiȘtergere
 11. http://m.luju.ro/pedepse-aburitoare-pentru-spagi-de-11-milioane-euro-lotul-microsoft-a-primit-pedepse-de-pana-la-3-ani-inchisoare-tinand-cont-ca-inculpatii-au-executat-cate-6-luni-de-arest-si-au-varste-inaintate-dorin-cocos-gheorghe-stefan-pinalti-si-gabriel-sandu-vor-int

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai fost tu in capitala ..?? Haida .de ..declarau astia ..carantina ..!!!!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. O bagam in probe ..de lucru desigur ..!!!

   Ștergere
 13. @ tigri2
  Când spuneau că le cresc la ce se raportau, la legea 174, la 119 sau la 263? Spre deosebire de MApN cei de la interne au mai multe sporuri și sunt prinse cam toate în funcția de bază. Nu cunosc multe date concrete despre pensiile lor dar am văzut diferențe mari între ofițeri de marină colegi de promoție care s-au pensionat în același timp cu aceleași grade și funcții și evoluții în carieră unii din MApN și alții de la poliția de frontieră, în avantajul celor din urmă.
  Am discutat cu doi din cei ce și-au depus dosarele de pensii din curtea ministerului având deja peste 30 ani vechime efectivă , calculul făcut de cei de la casa de pensii, neoficial, le indică pensii care depășesc valoarea netă a soldei funcției de bază acoperind aproape și norma de hrană. Asta nu înseamnă că și pensiile noastre vor fi la fel după recalculare. Noi nu aveam sporurile pe care le au cei de azi iar o mare parte din elementele bazei de calcul se vor actualiza la procentele din soldele de funcție care erau în vigoare atunci , mai mici decât cele actuale ( indemnizație de comandă, dispozitiv, solda de merit). Deci la condiții egale de grad, funcție, vechime mai ales cei pensionați înainte de 1998 dar și cei pensionați până prin 2004-2006 vor avea pensii recalculate mai mici cu 15-20%.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Recalcularea -actualizarea se face după metodologia prevazuta de M 25 care presupune raportarea sporurilor la solda lunara bruta si nu la soda de functie.
   Doar unele elemente ale soldei funciei de baza precum IC,ID si SM se calculeaza după formula traditionala la soda de functie si in procentele detinute in activitate.
   Sporurile insa se calculeaza după formula din M 25. Cele permanente la valoarea fixa a % spor din SLB, cele pe timp efectiv lucrat procent din valoarea sporului functie de suma realizata pe acel spor(deci nu la valoarea reala prevazuta pentru acel spor).
   Ce impiedica in alegerea celor sase luni consta in faptul ca multe sporuri din lipsa de bani nu s-au platit la timp lunar ci s-au platit in momentul in care au fost bani cumulate cu sporurile din luna respectiva. Asta-i una din deficientele si greutatile in alegerea celor sase luni consecutive daca nu ai elementele componente ale SLB din statele de plata.

   Ștergere
 14. mares-alul ..sufera ...??..de ce ..oare ..??

  RăspundețiȘtergere
 15. Cînd am atras atentia prin calcule ca pensiile cresc unele chiar depasesc pensia pe fosta L164 plus norma de hrana ,multi nu au dat crezare . Pe masura ce evolueaza lucrurile se vor convinge insa de fenomen. Unele vor creste chiar fata de L119,L263. Probleme vor fi la cei a caror prime ,etc au fost taiate prin OG 57,dar si aici vor creste fata de L 164 si de asemenea la cei cei care au fost micsorati (nebeneficiari de sporuri ) pe L 119.
  Dogaru face mai mult politruchie pe tembeliziuni decît sa spuna adevarul. Macar daca ar sustine problemele militarilor afectati din marina,aviatie,etc si nu sa turuie aberatii in scopuri de el si gasca lui stiute.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dogaru are tot interesul ca militarii & co sa fie nemultumiti.In caz contrar va ramane si fara ceilalti cotizanti senili si fara banii lor.Asta-i "durerea" cu scopurile nestiute

   Ștergere
  2. Ba esti prost ?!!!!!!
   Atragi atentia ca pensiile cresc?!!!!!
   Pe bune, esti cu capul, sau ce?
   Pai si daca pensiile cresc, asta e rau?
   Mai lasa bautura fratioare, ori nu mai stii ce vorbesti?
   Probabil daca nu chiuleai asa mult la orele de limba romana ai fi spus ceva de genul:
   Cand dadeam vestea cea buna ca pensiile vor creste.... etc.....
   Vezi ca te-ai dat de gol ca esti basist !

   Ștergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa se puna stavila pensiilor uriase.Limita maxina a pensiilor militare sa fie 6000 de lei.E arhisuficient.Asta ar insemna dreptate.

   Ștergere
 17. In atentia tuturor!

  Cei care aveti sporuri permanente sau/și calculate la timp efectiv lucrat nu va aventurați sa inaintati cererile de recalculare pîna cînd nu obtineti de la arhive sau unitatea de baza daca nu s-a desfiintat desfasuratorul cu elementele componente ale soldei lunare brute.
  Ce impiedica in alegerea corecta a celor sase luni consecutive consta in faptul ca multe sporuri din lipsa de bani nu s-au platit la timp /luna ci s-au platit in momentul(luna) in care au fost bani, cumulate cu sporurile din luna respectiva. Asta-i una din deficientele si greutatile in alegerea celor sase luni consecutive daca nu ai elementele componente ale SLB din statele de plata.
  O alta problema consta in faptul ca la diverse date au fost majorari ale soldei de grad pe care poate nu le cunoasteti,etc.

  RăspundețiȘtergere
 18. Nu va aventurati ...veti primi recalcularea din oficiu cu ultimele 6 luni ...!
  atentie la cei care au exces de colesterol rau ..datorita consumului Moca de CiuKalata ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Inca iti mai pastrez un loc ..T-3 ca esti de ..treaba !! ..dar nu la ..mioare ci la ..magari !! Singurul loc unde mai am o functie libera ...
   PS.
   Trebuie sa intelegi si tu ca s-a dus vremea cand stewardesa iti rupea ata,de la nasturii pantalonului , cu gurita ...la 11000 m inaltime ..!!

   Ștergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce te iei ma de Cezar caprarul nostru? Tu stii cat de greu creste el caprele? Stiai ca toate caprele lui Cezar fata iezi de culoare kaki ?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 23. Cititi va rog: http://scmdfiliala 1 arges.blogspot.ro/
  23 martie 2016
  "Raspuns la ineptiile unor juristi"
  Rezulta din articol:
  Data de 10.05.2015 reprezinta data cand SCMD si-a pierdut calitatea de partener social abilitat sa isi reprezinte membrii in cadrul dialogului social institutionalizat.
  Este inadmisibila atitudinea lui Mihaita si Mihaela sa ne traga de maneca sa mai cotizam la SCMD.
  dogaru are foarte multe lacune in ceea ce priveste legislatia in domeniul pensiilor militarilor.
  Unele sunt scuzabile, datorita carierei in MApN care a avut-o.

  RăspundețiȘtergere
 24. dogaru??? ce cariera, ce M.Ap.N??? sau nu inteleg eu cuvantul "cariera"?

  RăspundețiȘtergere
 25. am citit articolul de mai jos.Am si eu un bolnav de asta in cartier....senil de senil..

  http://scmdfiliala 1 arges.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere
 26. cititi si va cruciti:
  extras din scmd pitesti
  "D-voastra suntem ferm convinsi, va considerati un practician al stiintei juridice a dreptului cu un emolument al culturii si pregatirii juridice de nivel epistemologic si atunci ne intrebam noi retoric unde este sagacitatea d-voastra juridica,...."

  PS daca o baga si pe aia cu "sinergia faptelor" era super tratamentul psihiatric

  RăspundețiȘtergere
 27. Pe cps.mapn.ro a aparut "Regulamentul comisiilor de contestatii din cadrul MApN

  RăspundețiȘtergere
 28. Nu contest nimic!
  Care stie cum pot transfera pensia la Monaco/Munegu, intrucat mi-am stabilit resedinta în principat?
  Am card in €, nu vreau sa pierd bani la tranzactie, chiar pe cotatia BNR!

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum voi de abia acum va mutati in principatul Monaco ? Ba da saracani mai sunteti...Daca stiam va cazam la mine la palat.Da trebuie sa-mi paziti si caprele din percul de 10/Ha ca mi-a fugit ciobanul cu una ''creatura visatoare''.Oricum Mares tu ai fi bun de cioban ca esti de la esalon si esti calificat ca cioban profesionist.

   Ștergere
  2. Regret....stii afisasem deja conditiile, mai zilele trecute!
   La capre se incadra unul anume, dar daca zici ca a fugit cu o capra batrana, il poate inlocui bravul paznic de gaini si gainatz? El face si asigurarea impotraiva rapirilor de mieilor si iezilor din aer cu drona sau vulturi dresati!
   Scuzati raspunsul întârziat,....acum am ajuns acasa de la cazinouri!....am facut o nimica toata 25000€, toata noaptea, pe barosaneala, corespunzator, asa cum ne place noua, la baieti!

   Ștergere
 30. T2,
  Avenue J. F. Kennedy, no 67 bis, présque Société Nautique de Monaco! La 67 sta o ruda a pintului....asa a apucat de 70 de ani, ma gandesc sa-i fac o oferta buna, poate o cumpar!
  Et près du port, ..... cum se zice?....ah, bien sûr!
  Pe barosaneala, tata, regulamentar, corespunzator, .... cum ne place noua, la baieti!

  RăspundețiȘtergere
 31. http://scmdfiliala 1 constanta.blogs
  "Conturile S.C.M.D sunt blocate ca urmare a actiunii in instanta indreptata impotriva S.C.M.D. de Cabinetul de avocatura Graziela Barla care pretinde 16.000 de euro pentru prejudicierea imaginii"
  Pt pensionarii militari din Grupul de la Monaco, beneficiari ai legii 241/2013 sau pensionati inainte de 01.01.2011:
  Analizati posibilitatea ca domniile voastre, sa acoperiti cei 16.000 de euro.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe Hu..securanii de toate culorile isi dau in ..petic .
   mares-alul ii consiliaza tinand cont de sinergia faptelor ....ce lume bre ..!!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Cezare am inteles ca ti-ai scris deja biletul de adio. Chiar vrei sa ne parasesti ? Nu de gandesti la durerea caprelor si scroafelor care vor ramane vaduve ? Daca pleci sa stii ca in sufletul caprinelor si porcinelor o sa te inlocuiasca belescopteristul Tigri 2 zis si zoofilul zburator .Asta atat asteapta se stie ca e gelos si vrea sa-ti multumeasca el caprele si scrofitele

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. 16 000 de euro.? O nimica toata .Cu atat imi platesc lunar gradinarii de la palatul din principat. Tot cam atat cere si Raduleasca vecina mea pentru un sex oral de calitate .Problema e ca sub 50 000 euro nu ma dau jos din pat ca altminteri ii viram eu banii amaratului ala de Dogaru de la sri .Asa m-a invatat fostul primar interimar Apostu de la Cluj care facea puscarie la o piscina din SPA .Nu se merita sa ma deranjez pentru un mizilic de 16000 de euro.Oricum daca il vedeti pe Dogaru sa-i spuneti sa vina pa la mine la tabla.Stau la Monaco chiar langa Videanu .Berea si micii ii dau eu ca ii aduc proaspeti cu avionul din colonia aia de lasi ...imi scapa numele... Romanistan parca ... ca si asa avionul personal il platesc degeaba.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Tine minte 1/2 bozgoroi ..limbile se dau cu ..o ora inainte !!!!

   Ștergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da tu cat ai pensia puisor de vrei ''no limit '' ? Nu cumva o ai deja prea mare ?

   Ștergere
  2. Tine minte 1/2 bozgoroi ..limbile se dau cu ..o ora inainte !!!!

   Ștergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 35. 16 000 de euro.? O nimica toata .Cu atat imi platesc lunar gradinarii de la palatul din principat. Tot cam atat cere si Raduleasca vecina mea pentru un sex oral de calitate .Problema e ca sub 50 000 euro nu ma dau jos din pat ca altminteri ii viram eu banii amaratului ala de Dogaru de la sri .Asa m-a invatat fostul primar interimar Apostu de la Cluj care facea puscarie la o piscina din SPA .Nu se merita sa ma deranjez pentru un mizilic de 16000 de euro.Oricum daca il vedeti pe Dogaru sa-i spuneti sa vina pe la mine la o tabla.Stau la Monaco chiar langa Videanu .Berea si micii ii dau eu ca ii aduc proaspeti cu avionul din colonia aia de lasi ...imi scapa numele... Romanistan parca ... ca si asa avionul personal il platesc degeaba.

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ceasurile se dau inainte cu o ora boss....inainte!.Nici asta n-ai priceput dupa atatia ani?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Tine minte 1/2 bozgoroi ..limbile se dau cu ..o ora inainte !!!!

   Ștergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 38. Kis viorel'am avut colegi de scoala sau unitate-unii chiar sefi-ungurisau ciangai.tot respecul pentru ei.tu dece tii sa strici asemenea impresie.stiu ca urziceni e populat de tigani dar tu fii maghiar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. poate exact ca pustoaica aia de 15 ani cu creierul spalat de organizatia criminala "64 de comitate"

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Da Cand am zis tigani m-am gandit la zlatari.

   Ștergere
  4. Tigri 2 tu oi fi din tiganii aia bozgorizati fortat ca sa para bozgorii mai multi la recensamant. Acum inteleg de ce nu ai fost la miting.Ti-a fost frica sa nu te fugareasca militarii crezand ca esti vreun cersetor trimis de piranda la produs .Cine e la voi in satra bulibasa cumva colonelul ala raspopit prietenul lui Bese adica popa Tokes ? Lasa nu pune la suflet si voi ''e'' oameni chiar daca urati sapunul.

   Ștergere
  5. P.S . Zoofilul Cezar nu uraste sapunul ca tine ba din contra .Il foloseste la caprele lui inainte de actul sexual.Si Cezar e baiat istet cand nu are sapun unge caprele si gainat si tot le penetreaza.E ambitios mosneagul libidinos.

   Ștergere
  6. Iceparu crezi ca Tigri 2 e zlatar sau caldarar ? Nu cred .Mie dupa fata de zoofil partar imi pare ursar.Ca vad ca plimba bine ursul dupa act..

   Ștergere
  7. @/spart in buci
   maaare pork mai esti ...!!

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. P.S . Zoofilul Cezar nu uraste sapunul ca tine ba din contra .Il foloseste la caprele lui inainte de actul sexual.Si Cezar e baiat istet cand nu are sapun unge caprele si gainat si tot le penetreaza.E ambitios mosneagul libidinos.

   Ștergere
  10. @/spart in buci
   maaare pork mai esti ...!!
   PS. Tovarase MELETIAN ..MINIM one ..ce tare te-ai deghizat !! Nici tu nu te mai recunosti animal mik ce esti ...adica pork mangalita ..!!

   Ștergere
  11. Spargatorule de buci=poponar=pederast=homosexual ,daca ai stii ce sens se atribuie cuvantului bozgor , sigur nu l-ai folosii.Iti propun sa abandonezi subiectul.

   Ștergere
  12. Bine zoofilule Cezar sunt minim one ala de care zici tu .Dar tu poti fi acuzat de rele tratamente aplicate animalelot.Scuza ca le iubesti sincer pe caprite si scrofite nu tine la melitie.

   Ștergere
  13. Fara tara sau fara patrie asta inseamna iceparule.

   Ștergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Tigrisorule 2 de cate ori sa-ti spun ca nu am nici o legatura cu aia.Te iei dupa zoofilul Cezar ?Adevarul e ca va cam potriviti atat la intelect cat si la preferinte sexuale adica sado-maso cu caprele ,de aia rade toata lumea de voi.Nu cumva mama lui Cezar a trecut pe la voi prin Urzicieni si apoi la avortat la 3 luni pe pierzatorul de tab Cezar zis si omul capra cu 50 de tati ?

   Ștergere
  3. De ce ca mie imi plac unguroaicele.Sunt focoase si nu se dau in laturi de la nimic cand fac amor .Sug unguroaicele sula cu o pofta de iti intra cearsaful in cur.Parerea mea sunt cele mai tari femei din Europa.
   😇😂😅

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 40. Domnilor, daca veti continua in felul asta sa socializati, in mediul virtual, n-apucati pensia recalculata pe legea 223/2015.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Mai glumim si noi.Plus ca unii pun la suflet toate prostiile si e pacat sa nu-i faci.Asa ii imunizam ca sa fie pregatiti pentru cosmarul disparitiei cumulului avantajos.Atunci in loc de infarct o sa rada.E mai bine asa nu ?

   Ștergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Prietene Tigri2 iar nu ai nimerit-o .Daca vrei facem un concurs de cultura generala si daca ma depasesti te las sa-mi faci o felatie.Si pentru ca sunt un adevarat lord am sa ignor limbajul tau injurios si trivial pentru ca te inteleg. Esti doar o victima a numelui tau .Sti tu ''kiss my ass'' cum te strigau sefii .Sfatul meu e sa iei un distonocalm cu vodca genocid si sa te linistesti.Mai avem nevoie de tine ca sa avem de cine rade.Orice forum are prostii lui de care rade lumea iar tu cu Cezar sunteti maimutele noastre .Cu stima.

   Ștergere
  4. Tovarase meletian..MINIM one..asta mi-a placut ...mai putin finalul !!
   Puteai sa te abtii...-te in ---la mea ! Era o capodopera

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Da Cezar, dar asa e mai palpitant .

   Ștergere
  7. Tigri 2 vrajitorule de capre .Ca sa te conving ca sunt pilot pot sa - ti spun exact cum iti spuneau cologii nostrii la BOB.''Muta-mi si mie mansa''.

   Ștergere
 42. Ma gandeam ca dupa ce trece Postul Pastelui, la unii mai repede, la altii mai tarziu, va asteapa amantele, fanele si vecinele, sa va dea ora exacta, la ceas de seara si n-au CUI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici ai dreptate.Dar ce facem cu Cezar si Tigrii 2 care au trecut de la femei la zoofilie ? Cred ca le e si lor rusine de fostii camarazi .Pacat totusi ca au cedat in fata tentatiilor.😁Cineva trebuie sa-i ajute sa se vindece de sifilisul mental pe care il au de la caprine. Eu incerc.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. C isi doreste de Pasti ca iepuroaica paralitica din Iasi sa-i aduca si lui o proteza noua....ca a lui Lis, iar Horvath sa-i mai dea o oIo!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Rxxx .Vezi ce trivial e acest tigru de plastelina neagra ? Jigneste fara motiv multe persoane civilizate ( ca mine) doar pentru faptul ca ii sunt superior intelectual. Ar trebui sa fie cenzurat deoarece avorteaza si caprele😈 naive lui Cezar cand ii vad limbajul suburban 😇 de mahala. Pana si eu care sunt cunoscut ca o persoana sensibila ,elevata ,cultivata ,posesor al unei culturi vaste si ironii fine rosesc cand vad cum isi abordeaza romulanul burtos fostii camarazi Adica ii injura de mama .Grotesc personaj acest Tigri 2 . Sa nu uite ca acesti colegi i-au dat totusi o paine cu carne ( salam sasesc 20 cm BOB ) de mancat .

   Ștergere
  8. Las` ca vine iubitul suidelor in rut si se baga el in gainatz!

   Ștergere
  9. m-ale..serveste un OIO...!

   Ștergere
 43. @R......
  Din pacate ce ti-am prorocit s-a adeverit. Ai ramas la discutii cu haita de comunitari.
  Succesuri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai bine un comunitar cinstit decat o curva basista ca tine.Ai inteles cip ciripitorule?

   Ștergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vai ce urat vorbesti puradelule chelios Tigri 2 .Nu ai puc de educatie si respect fata de superiori .Parca ai fi crescut de o piranda la satra sub prelata carutelor.Eu nu o sa ma cobor de pe Olimp ca sa-ti raspund tie bronzatule hermafrodit .Daca vrei sa iti mai raspund te rog sa mi te adresezi civilizat.Cu stima .

   Ștergere
  2. Asa ! Da-i in ..buci ...!!

   Ștergere
 45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai greseste omul!
   Stiam ca in olanda si GB sunt soldele si pensiile cele mai mari pt militarii din NATO si/sau UE!....sunt monarhii!

   Ștergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu munceste degeaba sau pentru vechime ci pentru bani .Asta nu vrei sa pricepi ..

   Ștergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti raspund eu Numai in Romanistan ''cariera completa '' inseamna 40 de ani de militarie de ajungi sa fi mosneag ''militar '' pana te caci pe tine de batranete. In toate tarile Nato nu te tine nimeni sa lustruiesti biroul pana la 55. -60 de ani ca sa faci tu ''vechine conpleta'' de 40 de ani .Dupa 18-25 de ani ca militar aut la pensie.Daca vrei sa mai freci menta in armata dupa 45 de ani ar trebui sa ai o pensie mai mica chiar decat unul cu vechime de 20- 25 de ani deoarece ai tocat bani de la buget degeaba dupa varsta de 45 de ani .Exceptie ar trebui sa fie generalii dar cum noi avem generali politruci aparuti ca ciupercile dupa ploaie si la astia ar trebui taiate din pensiile nemeritate.

   Ștergere
  2. Prietene, sa-mi scrii de la schit cum o duci, daca maicutele se lasa inhipte-n buci, aici fiind greu cred ca ma voi pocai si eu dupa emiterea Deciziei finale cu pensie de fecale! Pana atunci, fa miscari largi si adanci de coasa cand cei din juru-ti nu te lasa! Cada brazde peste brazde precum flocalaii peste chiazde!

   Ștergere
 48. Adminul a postat foarte bine un closet plin de cacati rancezi, dusmani de moarte ai militarilor si politistilor! O infectie mai mare ca aceasta nici ca poate sa mai existe, decat pe la Casele Sectoriale unde se manaresc pensiile in jos in mod criminal din prostie si nepricepere! Acum ce=o sa urmeze? Oooo, nu va bazati pe lege ca o dati iar in bara! Care lege? A lui Morar sau Macovei, recte Kovesi & Com?! Ptiu, drace, si sa-mi stuchesc in san cu trei cruci intoarse! Peste toata aglomerarea acesta de cacalai viermanosi trebuie turnata clorura de var, acid sulduric si cianura de potasiu pentru a nu face pui! La urma, o vindanjare turbionara prin absortie si cu deversare in canalele Sparlamentului, si poate se mai duc dracului din necazurile noastre seculare! Pana atunci va mai trece un secol de asteptari...Unde vom fi atunci?...

  RăspundețiȘtergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 51. Ce bine a mai fript-o Spargatorul de buci cu generalii numiti pe criterii politice si de politruci sa li se razuiasca penziile! Pensii de plutonieri de Companie pentru lustruirea bastoanelor si birourilor!

  RăspundețiȘtergere
 52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 53. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 54. Iarasi or sa se pishu astia de ras ...

  RăspundețiȘtergere
 55. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Egalitarism, automultumire, ceva gen ne da, nu ne ia, plus un antisistem EU si NATO, in esenta!
   Limitari cognoscibile evidente!

   Ștergere
  2. Pentru tot ce ati facut MARET...se presupune ca ati fost platiti !!
   Pensia nu are nicio greata cu ..presupusele voastre merite !!
   PS.. T-2 hipoxiat...te-am mai rugat ..detaliaza o zi de ,,munca "..la tine in conditii de penurie de carburant...
   Si ca sa nu ma banuiesti de exagerari il voi ruga pe Olescu (ne asemanam la activitati )..sa detalieze si el ....

   Ștergere
 56. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Durata aia este maxima, batrane! Depinde doar de numarul de ani lucrati in AC! Daca s-ar face publice in armata romana, standardele medicale occidentale corelate cu durata de viata in AC, nici dracu' nu ar mai urca la mai mult de 600 metri altitudine si nici nu ar intra in imersiune la mai mult de 10 metri! Ci ne-am face (ne-am fi facut - in cazul nostru) toti contabili, juristi sau muzicanti! Sau ... purtatori de cuvant, magistrati sau secretari de stat!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Se ocserva ..stai linistit ..tot ceva ca ..hipoxia ...!!!

   Ștergere
 57. DUPA CUM NE TRATATI...
  Toata viata mi-am petrecut-o ,plecat fiind, in misiuni de cate o saptamana ,doua sau cate o luna,cu elicopterul.Stiu ce sentimente traiesti cand te desparti de copil ,de sotie,dar,mai ales ce sentimente traieste o sotie de pilot cand pleci la zbor si o incearca cate un fior ca tu ai putea fi URMATORUL care nu se va mai intoarce NICIODATA.
  Si acuma, recunostinta statului pentru activitatea celor plecati in teatre de lupta, la zbor , in adancurile apelor sau in aplicatii si misiuni, care este?
  Este incerta si zgarcita.
  ATENTIE domnilor! :" moneda are doua fetze"! Sa nu dea Domnul sa aveti voi nevoie de noi, abia atunci veti vedea reversul monedei...

  RăspundețiȘtergere
 58. @ Spartule în buci! Ca ofițer superior care nu prea sunt dus la biserici,îți atrag atenția să îți schimbi pseudonimul! Nu de alta, dar dacă e să ne luăm în limbaj de căprari, îți revine rolul de ... capră! Asta fiind o marturisire ca între ofițeri, doar suntem ... domni, ce P.N., nu? Pe bune acum! Nu prea rezulta ca ai fi ofiter! Nici subofiter, nici SGP din timpurile mai noi! Doar aia din vechime si fara carte multa, aveau in cap doar ... buci!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tigri 2 de ce vorbesti urat ? Asa te-a educat piranda in cei 7 ani de caruta?

   Ștergere
 59. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 60. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca de obicei, TU intelegi alta! NU sunt mai buni ca ai nostri, dar Occidentul recunoaste ca pilotii mor mult mai devreme! Fapt pt. care au salarii mai mari in activitate si pensii mai mari in ... putinii ani care ii mai au de trait dupa pensionare.

   EU nu am fost pilot,desi am lucrat la altitudini fara ... presurizare! Am primit instructaj de la o tara europeana ce inseamna lucrul dupa o anumita ... altitudine! Am retinut, era ceva inedit pt. mine, dar nu am dramatizat! Acum realizez insa ca tot ce am fost invatat, se adevereste! Iar TU nu esti decat un exemplu! Nu vreau sa te jignesc, dar te citesc! Cat ai pilotat pe elicopter, ai luat la hipoxie - asa ii spune, de NU mai ai neuron intact! Dar ... eu tac. Desi observ. Stai linistit, NU esti singurul!

   Ștergere
  2. Ceva timp in urma...un Tc romanesc/TR 800 M, cu echipaj carpatin a facut tandari, in cadrul unui exercitiu, Tc din germania si state! Admirabil echipajul, monolitul om-masina!

   Ștergere
  3. Daa?? kkare marca ..Abrahams M1..cumva ..???

   Ștergere
  4. T2 ..asta-i idiot ! Nici macar ..nu se uita si el la Tv..Discovery !
   El ii da inainte cu propaganda de partid si de stat !
   Jegule .cati piloti romani au aterizat pe un portavion ...de exemplu !
   Asta are hipoxie si cand ..doarme ....!!!

   Ștergere
  5. TR-800..???..parca era ..100

   Ștergere
  6. Realizarea tancului TR – 85 – 800 - Romania Military
   Asa ii cu totul altceva ..

   Ștergere
 61. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 62. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 66. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Interesant Tigri 2 .Numai sa nu fie povesti.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Fabulatii....hipoxiate ..!!!

   Ștergere
 67. T2 .ia povesteste baiatule cum ati facut voi transport de lemn si in beneficiul cui dupa 90.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mister,
   Un El poate transporta la carlig materiale echivalente cu un ARO, pt PUMA si ceva mai mult pt un MI-8!
   In cocluzie, fara sa fiu specialist, nu cred ca MI-8 ia la carlig mai mult de 2000kg, dar mai corect va scrie T2!
   In concluzie...sa zicem 4000 kg de lemne? Adica nici un camion DAC? Se justifica daca le urci doar intr-un loc inaccesibil altor mijloace!
   Puitin probabil.....dar, mai stii?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 68. Prin 1977-1982 in scolile de ofiteri erau pregatiti cetateni ai diferitelor tari africane.faceau instructie separat de elevii romani.in scoala purtau uniforma romaneasca fara insemne ale romaniei iar in oras civili.si in academie in 1974 era un grup de nord coreeni.nord coreeni stateau in uniforma proprie iar in oras in civil dar toti imbracati la fel.astia mergeau incolonati si prin oras.cand vorbeau intre ei dadeau impresia ca se injurau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am prins din Zimbabwe si palestinieni! Si acum sunt de peste tot, in baza unor programe partener, schimb de elevi/studenti/cursanti!
   Nu e rau...se specializeaza in cunoasterea f buna a limbii si ai nostri, plus ca se leaga prietenii!
   Moda era si in perioada interbelica!

   Ștergere
 69. Prin 1977-1982 in scolile de ofiteri erau pregatiti cetateni ai diferitelor tari africane.faceau instructie separat de elevii romani.in scoala purtau uniforma romaneasca fara insemne ale romaniei iar in oras civili.si in academie in 1974 era un grup de nord coreeni.nord coreeni stateau in uniforma proprie iar in oras in civil dar toti imbracati la fel.astia mergeau incolonati si prin oras.cand vorbeau intre ei dadeau impresia ca se injurau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 70. T2 .ia povesteste baiatule cum ati facut voi transport de lemn si in beneficiul cui dupa 90.

  RăspundețiȘtergere
 71. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 72. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 74. 112...URGENTA ...fuguta aici ..o hipoxie grava ...!!

  RăspundețiȘtergere
 75. A. Ca sa parafrazez un eminent magistrat militar, care spunea ca moldovenii sunt cei mai inteligenti romani, pt ca sunt singurii care-si amintesc si povestesc ce au facut in copilarie, din ceea ce am citit, mai sus, pot afirma cu o erore admisibila, ca unii fosti piloti militari, sunt cei mai "inteligenti" militari, sunt singurii care-si aduc aminte si povestesc ce au facut in anumite misiuni mai mult sau mai putin "clasificate".
  Mare atentie, divulgarea unor informatii clasificate, de un anumit nivel, s pedepseste cu privare de libertate si chiar masuri complementare: pierderea gradului militar si/sau pensiei militare.
  B. Datorita unor gene fine si sprancene dese, care le-au permis unor piloti, sa aprofundeze campul vizual, acestia "au constatat ca in Padurea Baciu sunt "extraterestrii". Terestrii au fost foarte invidiosi pe ei, drept urmare s-a dispus construirea tronsonului de autostrada Cluj-Napoca - Nadasel care strabate o parte din Padurea Baciu. Sa vada si terestrii extraterestrii.
  Nu stiu ce vor vedea, probabil insecte si pasarele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 76. Tractorul cu sfarleaza MI-8
  Elicopterul Mi-8 cod NATO " Hip " a fost proiectat, avand la baza elicopterul Mi-4, de catre Biroul de Proiectari al lui Mikhail Leontyevich Mil,si construit in fabricile de elicoptere de la Moscova si Kazan. Este un elicopter destinat atat transportului civil cat si militar si s-a aflat si in dotarea Aviatiei Romane.

  In decursul timpului s-au dezvoltat mai multe variante de echipare atat din punct de vedere avionic cat si mecanic, totul plecand de la varianta de baza Mi-8T.

  Elicopterele Mi-8 care au fost in Romania, si din pacate nu mai sunt exploatate decat de Politia Romana, aviatia militara renuntand foarte usor la ele din motive necunoscute mie, au un echipaj format din 2 piloti si un mecanic de bord iar din punct de vedere constructiv fuselajul este de tip semimonococa in intregime metalic realizat din 3 parti : botul elicopterului, partea centrala si grinda de coada. Este echipat cu o elice portanta ce se compune dintr-un butuc si 5 pale, are diametrul de 21.3 metri iar turatia este de 192 rot / min. Palele sunt prevazute cu instalatie antigivraj dar si o instalatie pneumatica de semnalizare a deteriorarii lonjeroanelor palei. De asemenea, palele eliciei anticuplu, de altfel elice montata pe partea dreapta in directie de zbor, sunt de constructie metalica si invelite cu fibra de sticla si au o turatie de 1124 rot / min. Trenul de aterizare este triciclu cu orientare pe jamba de bot prevazuta cu 2 roti fara frana iar jambele principale au cate o roata cu franare pneumatica prin saboti. Amortizoarele jambelor sunt de tip oleopneumatic iar trenul de aterizare nu este escamotabil.

  RăspundețiȘtergere
 77. Am intrebat la radio Erevan daca sunt "extraterestrii" in Padurea Hoia-Baci.
  Raspuns:
  Asa cum inainte de '89 in Turda erau multe mistere: "dame", praf si bariere si Padurea Hoia-Baci are mistere: fara praf si bariere dar cu fluturi si pasarele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 78. tigri227 martie 2016, 09:15

  O ora de zbor cu MI-8 costa 20.000 de euro
  Oare DE CE ARMATA O FI RENUNTAT LA ELE...???
  Ce faceau ele pentru Armata ..???

  RăspundețiȘtergere
 79. Comparatie !!
  Apaşul cel încercat în lupte


  Elicopterul american de tip Apache este un alicopter de atac cu două motoare creat de către compania McDonell Douglas (în prezent Boeing). Acest monstru redutabil din metal şi materiale revoluţionare a intrat în folosinţa forţelor armate americane încă din anul 1984, find dein acel moment exportat cu succes în numeroase alte ţări precum Egipt, Israel, Olanda, Japonia, Arabia Saudită, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

  Elicopter Apache la sol (Foto: Shutterstock.com)
  Elicopter Apache la sol

  La ora actuală peste 800 de astfel de aparate sunt încă în serviciul armatei americane, în timp ce mai mult de o mie de exemplare au fost deja exportate. Elicopterul Apache a fost pentru prima dată folosit în luptă în timpul acţiunilor militare americane din Panama, în anul 1989. A fost folosit apoi intensiv în timpul Operaţiunii Furtună din Deşert din Irakul anului 1991.

  Ulterior a mai participat la operaţiunile militare din Turcia, Bosnia şi Kosovo. Varianta sa îmbunătăţită, Apache Long Bow, a fost lansată în anul 1997, iar cel mai nou model, anume AH-64D Longbow a fost dat în funcţiune în timpul Operaţiunii Anaconda din Afganistan. Spre deosebire de modelele anterioare, AH-64D Longbow este echipat cu un radar extrem de performant de tip Longbow Millimetre Wave Fire Control Radar, o carlingă modernizată, un nou sistem de control al tragerilor, rachete aer-aer Stinger, rachete Longbow Hellfire, rachete Hydra 70, şi un tun rotativ M230E1.

  Elicopter Apache (Foto: Shutterstock.com)
  Elicopter Apache

  Varianta sa îmbunătăţită din prezent beneficiază de un tun rotativ cu bandă de tip Boeing M230 montat imediat sub fuselaj. Tunul mitralieră are capacitatea de a trage 625 proiectile pe minut, iar elicopterul poate transporta încărcătoare cu 1.200 proiectile. Este echipat cu rachete aer-sol de tip Lockheed Martin / Boeing AGM-114D Longbow Hellfire, care pot atinge ţinte situate la 12 kilometri. Drept radar, noul Apache beneficiază de un dispozitiv de tip Northrop Grumman millimetre-wave Longbow radar.

  Apaşul se poate înălţa cu o rată de 889 metri în intervalul unui minut. Viteza sa maximă atinge 279 km./oră, iar cea de croazieră este de 260 km./oră. Poate sta în aer timp de peste trei ore. Cântăreşte 5.165 kilograme, şi cu rezervoarele pline şi tot armamentul ataşat, poate decola cu greutatea totală de 10.433 kilograme. Are un plafon de zbor de 3.206 metri, iar radarul său acoperă o rază de 2889 metri.

  Elicopter Apache în momentul tragerii (Foto: Shutterstock.com)

  RăspundețiȘtergere
 80. T-2 ...vrea pensie precum un pilot de pe Apache..
  Ce face HIPOXIA din om ..vere ...

  RăspundețiȘtergere
 81. Pentru tot ce ati facut MARET...se presupune ca ati fost platiti !!
  Pensia nu are nicio greata cu ..presupusele voastre merite !!
  PS.. T-2 hipoxiat...te-am mai rugat ..detaliaza o zi de ,,munca "..la tine in conditii de penurie de carburant...
  Si ca sa nu ma banuiesti de exagerari il voi ruga pe Olescu (ne asemanam la activitati )..sa detalieze
  PS.
  De retinut cu Elicopterele nu am intrat in ..NATO nici macar acum ..si nici cu Aviatia supersonica !!
  Cu Infanteria si Vanatorii de munte ..da....si cam atat ...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!