vineri, 4 martie 2016

Formula finală de (re)calculare (a se citi "întru veșnică siluire") a pensiilor militarilor, așa cum a fost prestabilită prin O.U.G. nr. 57/2015 de către maneliștii politici ostili în totalitate Armatei Române! Dormiți in continuare în pace, stimați militari in rezervă și în retragere!

Formula este  banal de simplă! Este redată de esența O.U.G. nr. 57/2015 și care este următoarea: o pensie recalculată după regulile pensiilor militare trebuie nu trebuie să aibă niciodată ca rezultat final un cuantum superior celui al actualei pensii atribuite unui militar și care este calculată în mod paradoxal, după principii contributive. Așa își bat maneliștii politici joc de Armata României. Până la capăt. Punct! 

Atentie insa la alt fenomen! Maneliștii politici consideră cel mai probabil despre militarii în rezervă/retragere că suntem fie analfabeți în masă, fie retardați, fie o combinație între cele 2 categorii! Vă explicăm! Pe fondul nemulțumirilor din ce în ce mai accentuate ale militarilor în rezervă/retragere, dar și ale celor în activitate, au apărut diverse propuneri de amendare în Parlament a O.U.G. nr. 57/2015. Foarte corect! Oare? Nu ne referim la amendamentele deputatului Mircovici, ci la altele care au aparut in ultima perioada pe diverse surse! De exemplu, aici! Si care nu sunt decat amendamente de tip inselatorie pe față, menite doar să creeze impresia generală că acestea ar respecta prevederile inițiale privind modul de calcul al pensiilor militare stabilit de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Numai ca jonglarea amendamentelor determină cuantumuri finale ale pensiilor recalculate, tot identice cu cele pe care le avem actualmente în plată! Și care sunt calculate după principii contributive!
 
Astfel încât:
1]. In cazul recalcularii dupa prevederile O.U.G. nr. 57/2015 neamendate: baza de initiere 65%, plafon maxim 85% cu tot cu procentele de 3-9% pt. pensia suplimentara, la care se adauga in mod distinct  10-20% pt. Ordinul Militar, rezulta astfel:
- Furt de 15% fata de baza de initiere stabilita de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat si care este de 80%. Consecinte? Un cuantum inferior fata de plafonul maxim de 85% in cazul majoritatii militarilor cu o vechime totala  (cumulata - formata din vechimea efectiva plus cea rezultata din grupele de munca) in serviciu mai mica de 45 ani. Nu avem statistici oficiale, insa o analiza sumara a datelor din evidenta membrilor oricarei organizatii de rezervisti,  conduce la adevarul conform caruia dupa recalcularea pensiilor cu aplicarea noilor grupe de munca, ating 45 ani de vechime totala, in general militarii pensionati anterior anului 2001 (cei pensionati anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat). Si nici acestia in totalitate. In timp ce majoritatea militarilor pensionati in conditiile Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, nu au sanse ca dupa recalculare sa ajunga la  45 ani de vechime totala in serviciu. Si in aceasta situatie existând exceptii;
- Nu trecem cu vederea bineinteles, nici furtul celor 3-9% pt. pensia suplimentara. Procente care rezulta in baza unei contributii personale, dar care devine  egala cu zero in cazul celor care depasesc 45 ani de vechime totala in serviciu, intrucat cei in cauza ating 85% si fara procentele de 3-9%. Iar in cazul celor cu vechime totala mai mica de 45 ani, procentele de 3-9% pt. pensia suplimentara devin diminuate artificial, luând de la caz la caz orice valori sub  cele cuvenite (exemplu: un militar cu vechime totala.cumulata de 40 ani, atinge dupa recalculare un plafon de 80%. Are drept de 9% adaos pt. pensia suplimentara, insa pentru ca ar depasi 85%, i se acorda doar  5% adaos pt. pensia suplimentara, celelalte 4% fiind furate efectiv);
- Sa mai fi vreun furt pe undeva? Cum sa nu? La vechime in cazul celor cu peste 45 ani vechime totala (cumulata). La care orice an de vechime totala (cumulata) peste cei 45 ani, devine egala cu zero. Măgăria este o consecinta a plafonarii pensiei la 85%! De regula vechimile totale (cumulate) de peste 45 ani sunt obtinute in armata de catre personalul din grupa extrema de munca denumita (cam fada denumire, este drept) alte conditii. Sa luam un exemplu din grupa alte conditii: un pilot/scafandru/alpinist/parasutist/luptator antitero/cercetas/pitotehnist  cu 25 ani vechime efectiva in specialitatea sa, cumuleaza o vechime totala de 50 ani in serviciu. Situatie in care ar avea dreptul la 90% plafon al pensiei (fara alte includeri in acest plafonat cum ar fi procentele pt. pensia suplimentara sau pt. Ordinul Militar).  Insa, urmare a plafonarii la 85%, militarilor in cauza nu le foloseste cu nimic la calculul pensiei nicio secunda in plus peste vechimea cumulata de 45 ani. Ca si cum nu ar fi lucrat deloc in armata dupa atingerea vechimii totale (cumulate) de 45 ani. Desi, realmente nu doar ca au lucrat, ci au lucrat si in grupa cu cel mai inalt risc profesional! Risc cu care O.U.G. nr. 57/2015 se sterge la cur!
- Mai este vreun furt? Da. In cazul tuturor celorlalte pensii de serviciu existente in Romania, calculul pensiilor de serviciu se efectueaza prin raportare la veniturile totale obtinute (venituri inseamna salarii + toate primele si sporurile salariale). In cazul militarilor, bineninteles ca O.U.G. nr. 57/2015 a talharit complet notiunea de pensie de serviciu, raportand calculul pensiilor militare doar la salarii si nu la veniturile totale.
- In sfarsit, O.U.G. nr. 57/2015 neamendată, are si o parte onesta: nu include in plafonul maxim de 85%, procentele de 10-20% care se acorda prin traditie prin lege separata sub forma Ordinului Meritul Militar - respectiv in baza Art. 11 din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare), oricarui militar care se pensioneaza, sub forma de adaos la pensie, calculat insa strict in functie de vechimea in serviciul militar ca ofiter/subofiter/maistru militar, si nu in functie de vechimea generala in munca. Element foarte important pt. încurajarea unei cariere militare. Intrucat vechimea generala in munca la calculul unei pensii militare este alcatuita din vechimea intr-un domeniu civil + vechimea efectiva in serviciul militar ca ofiter/subofiter/maistru militar. Iar Ordinul Meritul Militar incurajeaza strict doar vechimea efectiva in serviciul militar ca ofiter/subofiter/maistru militar!

Ce rezulta in final, dupa tot acest amalgam manelisto-juridico-politico-matematic? Exact formula prestabilita a recalcularii: o pensie recalculată după regulile pensiilor militare trebuie nu trebuie să aibă niciodată ca rezultat final un cuantum superior celui al actualei pensii atribuite unui militar și care este calculată în mod paradoxal, după principii contributive. De retinut cinismul: in cazul O.U.G. nr. 57/2015 neamendate, calculele sunt realizate de asa natura, incat in majoritatea cazurilor, dupa recalculare, pensiile rezultate sa aiba cuantumuri mai mici decat cele aflate actualemnte in plata. Urmând sa ne fie mentinute in plata, de mila, tot actualele cuantumuri calculate dupa principii contributive. Tare, nu?

2]. In cazul recalcularii dupa propunerile de amendament de tip înșelătorie la O.U.G. nr. 57/2015rezulta astfel:

- Baza de initiere a calculului pensiei de 80% si plafon maxim de 100%, precum cele stabilite de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original. Aparent, pare sa fie corectat furtul din O.U.G. nr. 57/2015, nu?
- Si acum, bomba! Per total, amendamentele de tip inselatorie nu corecteaza nici un furt. Intrucat introduc si procentele de 10-20% acordate urmare a obtinerii Ordinului Meritul Militar, cu forta, tot in plafonul maxim de 100%. Consecinta? Este exact furtul Ordinului Meritului Militar!


- Se mentine in continuare furtul celor 3-9% pt. pensia suplimentara. Procente care rezulta in baza unei contributii personale, dar care devine  egala cu zero in cazul celor care depasesc 45 ani de vechime totala in serviciu, intrucat cei in cauza ating 100% si fara procentele de 3-9%. Iar in cazul celor cu vechime totala mai mica de 45 ani, procentele de 3-9% pt. pensia suplimentara devin diminuate artificial, luând de la caz la caz orice valori sub  cele cuvenite (exemplu: un militar cu vechime totala.cumulata de 40 ani, atinge dupa recalculare un plafon de 95%. Are drept de 9% adaos pt. pensia suplimentara, insa pentru ca ar depasi 100%, i se acorda doar 5% adaos pt. pensia suplimentara, celelalte 4% fiind furate efectiv);
- Se mentine in continuare furtul din vechime in cazul celor cu peste 45 ani de vechime totala (cumulata). La care orice an de vechime totala (cumulata) peste cei 45 ani, devine egala cu zero. Dupa cum am precizat la punctul anterior, de regula (dar nu intotdeauna), vechimile totale (cumulate) de peste 45 ani sunt obtinute in armata de catre personalul din grupa extrema de munca denumita (cam fada denumire, este drept) alte conditii. Sa luam un exemplu din grupa alte conditii: un pilot/scafandru/alpinist/parasutist/luptator antitero/cercetas/pitotehnist  cu 25 ani vechime efectiva in specialitatea sa, cumuleaza o vechime totala de 50 ani in serviciu. Situatie in care ar avea dreptul la 105% plafon al pensiei (fara ale includeri in acest plafonat cum ar fi procentele pt. pensia suplimentara sau pt. Ordinul Militar). Insa, urmare a plafonarii la 100%, militarilor in cauza nu le foloseste cu nimic la calculul pensiei nicio secunda in plus peste vechimea cumulata de 45 ani. Ca si cum nu ar fi lucrat deloc in armata dupa atingerea vechimii totale (cumulate) de 45 ani. Desi, realmente nu doar ca au lucrat, ci au lucrat si in grupa cu cel mai inalt risc profesional! Risc cu care O.U.G. nr. 57/2015 se sterge si in varianta amendata, din nou, la cur! [De altfel, limitarea la 100% reprezinta un defect major si al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original, exact din motivul mentionat la acest subpunct: furtul vechimii celor cu mai mult de 45 ani de vechime cumulata/totala].
- Se mentine in continuare si furtul raportat la modul general de calcul al pensiilor de serviciu in Romania. Dupa cum am precizat la punctul anterior, in cazul tuturor celorlalte pensii de serviciu existente in Romania, calculul cuantumurilor se efectueaza prin raportare la veniturile totale obtinute (venituri inseamna salarii + toate primele si sporurile salariale). In cazul militarilor, bineninteles ca amendamentele inselatoare la O.U.G. nr. 57/2015, nu s-au atins de talharia existenta in ordonanta, in cazul militarilor modul de calcul  al pensiilor de serviciu, raportandandu-se doar la salarii si nu la veniturile totale. Pensiile militare devenind astfel orice, doar pensii de serviciu, nu!

Ce rezulta in final, dupa toate aceste amendamente de tip inselatorie manelisto-juridico-politico-financiara? Ati ghicit! Este exact acelasi rezultat impus de O.U.G. nr. 57/2015 prin formula prestabilita a recalcularii: o pensie recalculată după regulile pensiilor militare nu trebuie să aibă niciodată ca rezultat final un cuantum superior celui al actualei pensii atribuite unui militar și care este calculată în mod paradoxal, după principii contributive. De retinut si aici cinismul: in cazul amendamentelor de tip inselatorie la O.U.G. nr. 57/2015, calculele sunt realizate de asa natura, incat in majoritatea cazurilor, dupa recalculare, pensiile rezultate sa aiba cuantumuri practic identice cu cele aflate actualmente in plata. Si care sunt calculate dupa principii contributive! Tare si smecheria asta nu, nu?Așa își bat maneliștii politici joc de Armata României. Până la capăt. Punct! 

Dormiți in continuare în pace,  stimați militari in rezervă și în retragere! Suntem in numar de cca. 170 000 (din care minim 30 000 doar in Bucuresti), dar cunoastem ca la protestul din 6 martie, 159 000 vor ramane la telenovele acasa, preferand sa doarma in izmene, visand ca vor face treaba in locul lor doar ceilalti 1 000. De aceea, ne si iau la misto mereu, manelistii politici!

NOTA ADRESATA MANELISTILOR POLITICI CARE CONDUC ROMANIA SI CARE LOVESC SISTEMATIC IN ARMATA ROMÂNĂ! DACA VETI CONTINUA TOT ASA - SI NU AVEM DUBII CA NU VETI CONTINUA, IN CURAND VETI LUA DOAR O SIMPLA NOTA DESPRE INFIINTAREA CORPULUI DE ARMATĂ UNIC PARAMILITAR ROMÂN. URMAND CA PE MAI DEPARTE, SA DECIDEM NOI CE TREBUIE SA FACEM PENTRU ARMATA, DAR SI CU VOI!

155 de comentarii:

 1. Măi ”luptătorilor ” ,deschideti fb la contul domnul politician din adresa de mai jos si o sa vedeti cît dureaza aplicarea L 223. Se pare ca propaganda politica antilege contra voturi a ]nceput sa se manifeste.
  Treceti si pe la comentariile postarii mentionate in citatul de mai jos si vedeti ce-l ]ndeamna "votantii".


  https://www.facebook.com/Mioc-George-130698810374423/?fref=nf

  "Cea mai mare pensie din ministerul de Interne ajunge la incredibila sumă de ......... de lei, în condițiile în care pensia medie din România este sub 1.000 de lei! Sunt curios cine este beneficiarul acestei pensii uriașe și câți ani a slujit în regimul Ceaușescu. Pensia medie în ministerul de Interne, de unde sunt finanțați și o parte din foștii securiști, acum pensionați, este peste ...... de lei"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai si de ce te-ai speriat de el? E un neica nimeni ratacit prin SUA. La partiduletul-secta unde l-a inlocuit pe M. Neamtu [http://www.dcnews.ro/mihail-neam-u-inlocuit-de-george-mioc-la-conducerea-partidului-noua-republica_470508.html].

   Acum, pe bune, nu o sa impiedicam de toti sectantii si aventurierii!

   Ștergere
  2. Un basist cretin, cine sta sa-i mai bage in seama pe jegosii astia. Poate Huhurez.

   Ștergere
  3. Pensii mari in MAi sunt pt ca au avut magistrati/Parchetul militar, la DNA si la MAE, inclusiv ambasade...atasat militar/atasat pt afaceri interne...., parca asa îi spune postului!

   Ștergere
  4. Cunosc multi pensionari de la MAI .Sk au pensii de mizerie intre 1200 - 2000 de lei ( net) .Cand vad ce pensii vehiculeaza astia la tv ma minunez...

   Ștergere
 2. **rr cam semeni cu porcaru' in ideile pe care le propagi,niste idei idioate ,fara pic de logica sau adevar,vorbe de Gica ...Prostu' Daca tot te dai aparatorul bietilor pensionari civili ,atunci pune-i sa lupte pentru marirea pensiei lor nu pentru micsorarea pensiilor noastre.sa lase dracului cadavrele pe care le pupa si sa iasa in strada sa-si ceara drepturile.
  Vad ca te dai si aparator al guvernantilor,de fapt in depanarea prostiei tale ,habar nu ai ce vrei,dar cum se face ca suntem una dintre cele mai bogate tari ale Europei si avem cel mai sarac popor?Care crezi ca ar fi cauza ,te duce bibilica,nu cred,deoarece ai niste mesage de retardat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Înseamna, ca te asta era atras de zootehnie!....cata munca, sa-ti schimbi mereu numele sub care postezi!.....sa para ca multi îti sustin ideile, ..., e ceva psihiatric aici! Asta conduce la concluzia ca toata viata a fost 2 într-unul!....acum se explica si folosirea supozitoarelor marca Horvath!
   Nu ma asteptam la asta! Zau!

   Ștergere
  2. Banuiam demult ca asta e porcarul.

   Ștergere
 3. Personal,voi iesi, duminica 6 martie la mitingul din Piata Victoriei, sa-mi cer drepturile dar nu pot sa nu va admonestez pe cei ce veti sta acasa si nu veti ceda doua trei ore din starea de lenevie,multumindu-va sa fiti nepasatori ,chiar pentru interesul vostru.Daca o sa pierdem aceasta natalie urmeaza alinierea tuturor la noile pensii -nu va culcati pe-o ureche cu dreptul castigat ,se va da si acolo un OUG de anulare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. De ani buni urmaresc comentariile care apar pe internet si constat ca romanii sunt caini cu colt pe internet (in special pe facebook), dar in strada sunt javre ordinare.

  RăspundețiȘtergere
 6. De ani buni urmaresc comentariile care apar pe internet si constat ca romanii sunt caini cu colt pe internet (in special pe facebook), dar in strada sunt javre ordinare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact. Daca poate altul sa faca treaba lor si ei sa stea sa comenteze, e perfect. Daca le spui javre ii alinti.

   Ștergere
 7. ***acest vierme retardat,cezar muci, se prezinta sub diferite nume pe alte bloguri:rezervistul retardat,laba trista, bibiloi,etc ,dobitocul se crede sepie sau caracatita ,pe cand el este o biata cara"cacareaza" de la caprele pe care le pastoreste si violeaza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. Cine sta sa-l citeasca pe acest n eica nimeni?Ce a facut astA pentru tara? Astia atat de mult ne urasc incat ne-ar opri si aerul pe care il respiram.D-le RR,nu cumva esti si d-ta unul dintre ei? Intreb si eu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Noi ii uranm si mai mult. Avem si tratament pentru ei, vine si timpul lor.

   Ștergere
  2. Avertisment.
   cultul baptist este cel mai puternic si influent cult din usa ,reprezentat in politica si Congres.Fosti presedinti fac parte din acest cult. Asa ca o vorba ,un ordin si imediat ai nostri se executa. pas parol ca in doua miscari lucrati cu miinile curate.........

   Ștergere
  3. Ce mai stai? Fa-te baptist...boteaza-te ca retardatii de fosti ministri ai mai, pune pe fb, da-ne link!
   Vreau actiune!
   Ne poti spune cand ai iesit la pensie, ce arma/specialitate si avut si cand ai terminat scl mil? Odata cu C?

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba da! Am ridicat problema! Egalitate completa de tratament indiferent de grad! Numai ca SGP par sa fie foarte multumiti fara OMM! Aproape toti sunt in activitate! Si NU protesteaza nici unul! Daca protesteaza, chiar le dam o mana de ajutor. Doar nu o sa le facem bine cu forta, nu?

   PS: Bai, TU nu te-ai saturat cate ID-uri iti dai? Doar asa sa te bagi cu oistea in gardul armatei?

   Ștergere
  2. Ei, s-a saturat? Numai unul, ca-i cald!....toti il scuipa si injura....la crasma nu-i mai da pe caiet, ca n-a platit de 2 luni! Oprea face recunoasteri la beciul domnesc, el la beciul porcesc!....de asta este si singur si neinteles, decat de Horvath!....un Ipu/ Atunci i-am condamnat pe toti la moarte..... si atat!

   Ștergere
 10. ***Gigi,cum poti sa-i spui domn acestui dobitoc :rezervistul revoltat(de fapt retardat)=cezar alias Padina Petrea Prostu' cel ce a pierdut un TAB la o bauta si a fost trimis sa pazeasca caprele diviziei

  RăspundețiȘtergere
 11. STIMATI CAMARAZI
  Renuntati la doua trei ore de confort si leneveala si veniti cu totii pe 6 martie in Piata Victoriei. nu va amagiti la gandul DREPTULUI CASTIGAT deoarece si Legea 223 a fost publicata in Monitorul Oficial si apoi au venit cu acest OUG, la fel vor proceda si cu dreptul castigat daca vor vedea ca ne pot fraieri cu acest OUG 57.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 12. Avertisment.
  cultul baptist este cel mai puternic si influent cult din america ,reprezentat in politica si Congres.Fosti presedinti fac parte din acest cult. Asa ca o vorba ,un ordin si imediat ai nostri se executa. pas parol !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi la ei! La noi nu are influenta semnificativa niciun cult ! Romanii isi fac matanii fiecare in legea lui. Dar majoritatea sunt realmente atei, chiar daca nu recunosc! Isi baga cruci la greu, vorbind insa la iPhone in biserici. Pot da citate din Biblie sau jura pe Biblie, dar nu fac ce scrie in Biblie! Daca aveam ceva credinta reala, nu simulata - eram departe! Asa ca ... nicio temere cu batipistii tai.

   PS: La cat de mult se uita romanii la telenovelele turcesti, coreene si indiene, 1/3 se cred deja musulmani, iar 1/3 budisti! Ultima 1/3 e cum bate vantul.

   Ștergere
  2. Revoltatule...
   Pentru avantaje materiale, la noi, mai mult tziganii au trecut la baptisti!
   Te numeri printre ei? ..nu ca ar fi vre-o problema, dar sa stim cum te luam!
   Ai postat de 2 X ori asta, noi am inteles, dar C?
   Eu stiu ca doar C exceleaza in copy/paste, pt ca el este planta, nu gandeste!

   Ștergere
 13. Avertisment.
  cultul baptist este cel mai puternic si influent cult din america ,reprezentat in politica si Congres.Fosti presedinti fac parte din acest cult. Asa ca o vorba ,un ordin si imediat ai nostri se executa. pas parol !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cultul ala nu e decat o masinarie de facut rost de lovele de la ... fraieri!

   Ștergere
  2. Iar?
   De ce? De ce? De ce? De ce ne plictisesti?

   Ștergere
 14. Actualul guvern trebuie sa inteleaga faptul ca nu acceptam sa ne fie recalculate pensiile in noul context legislativ sa se spele pe p^la cu art.40/OUG57, sa-si pensioneze activii cum vor (acestia au drept de optiune 223/263), daca nu era 223 era 263. Pentru pensionarii aflati in plata: optional cine considera ca este avantajat de 223, poate solicita recalcularea, cine nu ramane in vechiul sistem cu actualizarile si indexarile din acest sistem. Mie daca imi scade pensia dupa recalculare (pensie stabilita in mod corect si legal) de ce tine cineva sa ma pedepseaca, sa o recalculeze, este mai mica, apoi vine acel cineva si-mi spune ca desi nu sunt bani (ca cineva i-a furat) ei sunt buni (eu sunt rau ca n-am bagat un MiG la subsol) si-mi lasa de la mamica lor acelasi cuantum. Este ca Bula cu baba la trecut strada. Este ceva de noaptea mintii! Vazand contextul regional si european, aici este ceva ce miroase a razboi psihologic, tradare si prostie. Prost si hot guvernul anterior, prost, prost (la patrat) guvernul actual.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta nu e o schema romaneasca. E o schema din "import" cu care se guverneaza legislativ statele-marioneta! Problema este doar de ce se mai chinuie sa ne prosteasca cu artificii, cand rezultatul final este tot acelasi? Chiar asa retardati ne cred pe noi, romanii, incat sa nu vedem ce schema de rahat aplica?

   Ștergere
  2. Asta-i ordin de tehnoretardati, din Sptalul nr. 9 scapati si de cainii turbati muscati!

   Ștergere
  3. De ce? Pt ca nu suntem nici macar greci sau turci!
   S-au mai vazut cazuri...cand clasa politico/cocalara au lovit tocmai in cei meniti sa-i protejeze!
   Exista o functie speciala a Armatei de care se uita prea usor.... si cand se intampla, nu este Ghinion!

   Ștergere
 15. Bună seara şi "mii de salve"! V-am urmărit în ultimele 3 săptîmîni pe toţi "cunoscuţii" şi "necunoscuţii" acestui blog şi nu numai. Anul trecut cîn Olescu, eu şi alţii vă spuneam că această lege de căcat 223 este ambiguă, inaplicabilă şi făcută la "mişto"-vezi expunerea de motive în care se preciza clar că: aplicarea legii NU VA DUCE LA CREŞTEREA FONDURILOR ALOCATE PENSIILOR MILITARE, mulţi de-aici au behăit pe-alături, cum că "e unii" care nu doresc această lege şi sunt împotrivă. Nu dau nume, că idioţii se cunosc şi vor reacţiona la cele spuse de mine. Ei, uite că se adevereşte ceea ce discutam acum mai bine se-o jumătate de an. PSD+ PNL+ ...toţi PULITICIENII, un mare RAHAT "e"! Deşi mi-e silă s-o recunosc, singura soluţie ar fi cea propusă de veşnicul nemulţumit de cariciopter. Dar nu cu ieşitu în stradă duminica pe la ora 14 cînd toată poPULIMEA din Bucale îşi face siesta după ce-a băgat la maţ 2 mici şi-o sarma din carne tocată expirată şi vîndută la "promoţie" ţugulanului român, ci în cursul săptămînii, cînd necrofagii de parlamentari, guvernaţi şi preşedinţi împing aerul cu pieptul prin cele "ministere" fără nicio valoare. Singura soluţie este ca românul mămăligar şi ţopîrlan să pună mîna pe dîrjău şi să dea la oase celor ce-au distrus această ţară, indiferent de culoarea lor politică. Asta e...În rest, rahaturi a la Dogaru, Dobriţoiu, Bădălan...Ţară fără valoare, cu oameni pe măsură.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect,
   Daaar,....eu zic de-o rascoala a la Horea, Closca si Crisan!
   Si sa ne traga pe toti pe roata, mai, dar numai pe Cezar pe divan, ca asa-i place la domnu Petre Padina, cu mai multe ID, si placeri vinovate!

   Ștergere
  2. Corect .Si proteste in fata ambasadelor stapanilor coloniei Romanistan . De asta le frica guvernantilor coloniei (pusi de Soros ) ca astfel de proteste apar imediat in stirile canalelor tv internationale.Atunci va garantez ca s-ar rezolva imediat toate problemele militarilor.Altfel degeaba urlam (la luna) duminica la o cladire goala ca nu da nimeni doi bani.Oricum trebuie sa venim Duminica la miting macar pentru a vedea pe cati ne bazam.

   Ștergere
 16. Cultul baptist e un mare cacat verde care, printre alte culte, nici nu se vede! Uiti, rezervistule negru de suparare, ca, in Europa, catolicismul este radacina maselei cariate masonice? Iar perciunatii le-o freaka-freaka cu laba drapta?

  RăspundețiȘtergere
 17. Huhurez,
  Uite eu nu am inteles de ce mr(r) Petre Padina posteaza citate dintr-unul cu ID "Laba Trista"?
  Nu am vazut aceste postari pe blog/bloguri?
  Si de ce este trista?...pentru ca nu e in 2?
  Eu nu cred ca cineva, real, fie el si scrantit la mansarda isi alege acest ID, doar daca in accese de sinceritate gaseste de cuviinta sa se defineasca mai bine?
  Am vazut fel de fel de ID!.....dar Trista Laba, Nu! Si asa inversat, nu suna mai bine, mai poetic, ca tot aveti inclinatii de narator, domnule Padina!.....in fapt chiar nu aveti si ati ramas la enunturi tip: "era vara", "am plecat la bunici" si categoric..."ce frumoasa este vacanta de vara!"
  Uite, promit ca daca vine maine la miting..il duc eu in Parcul Operei sa se ostoiasca pt un an!....sau o gi nimfoman?....mai stii? Pervers batran!
  Dar, îl pot duce si la prietenul lui G. Oprea, aflat in grea suferinta, dupa ce a manevrat banii de la capitolul bugetar Sarcini Operative al DIPI, pt o masina bengoasa si ceva amenajari prin baie, ca tot propusese pe o secretara sa fie decorata de Neamt, lucru intamplat!
  Si asta avea fetisuri, dar cu baia!

  RăspundețiȘtergere
 18. Ce mandru sunt!
  Dar voi? Ghinion!

  http://www.dcnews.ro/mobile/iohannis-lauda-o-institu-ie-fundamentala-a-statului-este-un-exemplu_498946.html

  RăspundețiȘtergere
 19. Chiar este adevarat? Ca doar acest Tab nu este un obiect de jucarie! Daca este asa inseamna ca este un personaj de poveste.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acestui Petre Padina ar fi trebuit sa i se retraga gradul militar de maior ( dupa pierderea tabului) nu trimis de mila la GAZ (unde a invatat sa creasca porci mancand laturi din aceasti troaca) .Oricum acest ''Cezar ,rezervist revoltat, bibiloi '' e clar deranjat mental si daca avea macar putina onoare comitea demult actul suicidal. Asa acum ca pensionar creste acasa porcii de care e indragostit si posteaza aberatii ( folosind mai multe nikuri) impotriva militarilor ..

   Ștergere
  2. Ok, am intes tot!
   De aia slabeau suinele...le ardea la polonic! Ca sa se imbuibe el! Flamandul pervers!

   Ștergere
 20. Pai, cum sltfel.....toti stiu!
  El, o da acum pe gluma.....altii su uitat Ar 82 in Cincu ssu spargeau gheata cu teava de rz a mitralierei de 14,5 mm!
  Daca vrei amanunte siropoase intreaba-l pe Viorel....
  Este un fel de postac de serviciu....lingau al lui Oprea!
  Sa stii cine-i Oprea si sa-l mai si aclami!
  El propovaduieste contributivitatea..., dar eu nu vreau sa-i explic lui ca asta este o falsa teorie pt ca pana-n 90, el ca persona nu a platit CAS!
  Este promotie 78, a iesit repede pe OUG7 si este Nae Contra din oficiu!
  Sa vezi riposta la zonbi, acum!
  Oricum, eu pot posta digital calitatea mea, in afara de nume si prenume real!
  E ofticat ca i-am spus ca daca voia sa-mi raporteze ceva solicita cu cel putin 24 ore inainte...evident a fost o gluma, dar s-a revoltat!
  Logica lui este a muncitorilor englezi care distrugeau pe la 1600 , parca, razboaiele de tesut!
  Si anume...numai la B si Bg se muncea real, ceilalti impingeau aerul!
  Poftim cultura militara si organizationala!
  I-am explicat ca noroaie au mancat si cei din es superioare pana au ajuns acolo, dar are mintea odihnita! Nu ai cum sa te intelegi cu el!
  A decretat simplu: "toti ati dat spaga si in academie si pt functii"...el a muncit!
  Asta este conceptia lui, la 62 de ani!
  Sa fie sanatos!

  RăspundețiȘtergere
 21. Delir total pe blogul Armya !

  RăspundețiȘtergere
 22. Art. 40 din OUG 57/2015 nu trebuie abrogat ci amendat in principal cu privire la pornirea de la 80% in loc de 65%( de altfel e un paradox: pensiile militare sunt considerate speciale insa ele pornesc de la 65% pe cand toate celelalte speciale pornesc de la 80%-asa speciale mai da la militari , coane fanica), apoi limitarea la 100% nu la 85% , introducerea in calcul a pensiei suplimentare si a OMM separat . In baza de calcul pot intra anumite drepturi logice si rationale (desigur exclus sporul de zambet etc)

  RăspundețiȘtergere
 23. CARE-I DIFERENTA---NU VA LASATI AMAGITI

  Cu totii nazuim spre o viata mai buna ,demna si linistita ,ferita de griji si lipsuri,mai ales dupa o viata traita numai in stres si privatiuni,la unii chiar de la cea mai frageda varsta ,14 ani...toate lacrimile copilariei mele s-au scurs pe uniforma
  militara,adolescenta mea a avut culoare kaki,atunci de ce sa nu am pretentii? Suntem indreptatiti cu totii in a cere pensii decente ,in raport cu cele ale partenerilor nostri de tratat, NATO, deoarece vom muri la fel ca ei ,in caz de necesitate.
  Acuma se plang ca nu sunt bani si noi,noi ce facem cu viata noastra,dati-ne viata inapoi ,dati-ne sanatatea zdruncinata de activitatea pe care am desfasurat-o ca militari...adica penru voi se gasesc bani iar la noi nu???
  Sa va prezint cum sta situatia cu pensiile,in functie de LEGEA 263 /2011(pensia veche); LEGEA 223 /2015 si OUG 57 /2015 ART.40

  1. Conform LEGII 263/2011(pensia aflata in plata) a fost calculata la TOTALUL VENITURILOR BRUTE,avute de-a lungul intregii cariere(cuantificata anual)impartita la 20 dupa care s-a adaugat procentajul de 10,15,20%(ORDINUL MERITUL MILITAR-OMM).
  Deci vom avea B+20%

  2.Conform LEGII 223/2015 pensia se va constitui din MEDIA TUTUROR VENITURILOR BRUTE realizate in 6 luni consecutive din ultimii cinci ani de activitate +
  --La media obţinută se adaugă un spor de până la 15% în condiţiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.
  --Se va adauga OMM(10,15,20%)
  ---Se va adauga PENSIA SUPLIMENTARA(3,6,9%)
  BAZA DE CALCUL pleaca de la 80% dar se adauga cate 1% / an din vechimea stabilita in Decizia de pensie(sunt adaugate sporurie si stagiile ulterioare iesirii la pensie),asta pana la atingerea nivelului de 100%.
  Deci pensia poate ajunge la B+44%

  3.Conform OUG57/2015(art 40),LEGEA 223/2015 va fi ciuntita astfel se intra in BAZA DE CALCUL exceptand sporurile(30%) ,primele si premiile,
  -apoi se pleaca de la calculul a 65% din aceasta baza de calcul "ciomuita" si ciufulita,plafonand-o la maxim 100%,deci adio OMM,PS si cei 1% anual,nemai vorbindu-se de cei 15% spor la medie,promisi.
  Deci pensia va fi B-44%.

  NOTA:
  -- Cuantumul rezultat pe Legea 223 va fi mai mare decat cel stabilit pe legea 263(pensia in plata) deoarece pentru baza de calcul se alege o perioada in care veniturile erau cele mai mari din cariera ,pe cand pe contributivitate ,la calcul intra media pe toti anii lucrati.
  --Multi incearca sa se amageasca ca oricum vor ramane cu valoarea in plata,nu fiti creduli,dupa ce vor vedea ca acceptam incalcarea Legii 223 ,in continuare, vor veni cu alt OUG care sa ne oblige pe toti sa trecem la sistemul militar de pensii adica la L223 -MODIFICATA ...GENETIC.
  Asa ca ,veniti cu totii in strada ,maine pe 6 martie ,sa ne strigam drepturile MULTIMEA DA PUTEREA!!!

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. Bai, ce dracu va certati ca prostii pe lucruri de nimic? Nu rezistati la stres si va refulati in certuri minore intre voi. In loc sa va irositi energiile (si asa putine), mai bine caoncentrati-va in a gasii solutii la probleme. Altfel banuiesc ca blogurile astea sunt ale serviciilor, la fel ca si unii dintre voi, si au rolul de a disipa energiile combative. Ce dracu suntem mai prosti ca dobitocii care ne-o trag cand li se scoala. Adevarat, puterea este la ei, dar trebuie sa-i invingem cu armele lor. La lupta nu va mai plangeti si nu va mai certati ca prostii.

  RăspundețiȘtergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Dubiosi sunt doar ganglionii tai! Daca exclud moderarea, se improasca imediat blogul cu lături. Pe de alta parte, eu nu pot sa stau 24 de ore din 24 cu laptopul in brate sa moderez toti agaricii care improasca blogul cu noroi. Poate mai am si altceva de facut, ce tu stai toata ziua cu laptopul in brate? N-ai nicio alta ocupatie, nimic?

   2]. Eu NU joc murdar! Nu am ratat nici un protest din perioada 2011-2016. Tu, fiind "gonflat" de Oprea, le-ai ratat pe toate, este? Esti practic incepator si mai dai si ... lectii.

   PS: Moderarea se datoreaza exclusiv razboiului dintre userul CEZAR si TINE! Aveti multe in comun.

   Ștergere
 27. R-26500 de ce ma cenzurezi? Publica ceea ce am scris mai devreme. Este prea mult adevar si nu este bine pentru prosti? Publica, nu am scris nimic vulgar doar un pic de adevar! Sau chiar manipulezi prin disiparea energiilor si refulare in "punga de plastic" a acestui blog. Daca esti militar, de-al militarilor arata-le cum pot sa-si obtina drepturile, nu doar sa-si spuna pasurile intre ei si sa se certe sau sa se planga. Stiu ca nu publici, asa ca ....

  RăspundețiȘtergere
 28. R26500, multumesc pt. fair play, poate am fost cam dur in postarea anterioara, dar asteptam sa publici ceea ce am scris la 10:18 poate ai fost dupa agheasma. NU ESTI SECURIST!

  RăspundețiȘtergere
 29. Taierea cumululuu avantajos e inevitabila.Imediat dupa alegeri .OUG e deja pregatita iar urmatorul guvern pus de Soros (99 % sanse sa fie condus tot de masonul slugoi Ciolos) o va baga pe teava sub pretextul crizei.Criza care e inevitabila datorita masurilor criminale antieconomice luate de actualii ''guvenanti'' la ordinul stapanilor .Sa vezi durere cand vor primii pensii cu 30% mai mici. RXxx atunci vei avea trafic pe blog nu jucarie .Sa vezi atunci cum apar si ''revoltatii din fotolii '' ( ca ciupercile dupa ploaie) . Acum ii doare in p .. crezand ca ii apara cumulul uitand ca (doar) pensiile militare nu sunt aparate de deciziile CCR ( grava situatie) . Peste cateva luni o sa-i usture funduletul ala bine infipt acum in fotolii.Dar atunci va fi tardiv deoarece se va invoca ''criza '' care ca de obicei loveste in cei mai fraieri.Iar categorie mai lasa si fraiera ca militarii, pompierii si politistii nu exista.Repet exista o SINGURA solutue .Miting in fata ambasadelor stapinilor coloniei Romanistan.Altfel va agitati degeaba iar eu nu ma mai calugaresc desi as vrea .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxim,
   Afirmativ!...chiar daca ambasada US este cam departe!
   Vine si Cezar?...poate îi face o vizita si lui Oprea, cat mai poate!

   Ștergere
 30. Cezar,
  Zii si tu ceva de la tine din capul ala cat banita! Ai vazut ce cap mic are cintezoiul si ce triluri scoate pe cioc! .....si tu nimic, nimic!
  Stiu ca ai fost la Iasi, la frumusetea fara dinti si acum esti prin Zabrauti!
  Hsi, mobilizeaza Banatul, ca ai facut curs de psihopedagogie!
  Adu cu tine 20 de pensionari si urla dupa Oprea!

  RăspundețiȘtergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cauza moderarii! Nu am ce face. Ca de obicei, inainte de declansarea unui protest al militarilor, si acest blog ca si altele sunt țintite cu "lături" (SPAM). Daca nu introduc moderarea, in 45 minute apar 250 de comentarii tip "lături" (SPAM) si nu mai poate comenta nimeni dintre cei de buna credinta (dupa 250 comentarii se incarca platforma greu). Asta este!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 32. R 26500,
  Din curiozitate am intrat pe blogul sceleratului, Armya!
  Apoi, isi scrie singur comentarii, cu alt pseudonim, apoi comenteaza tot el!
  Este delirum tremens!
  Ca il zoieste pe Viorel sau pe mine....., dar te-a luat la rand si pe tine, "numai de bine!"
  Si se autointituleaza ...inegalabilul!
  Domnilor, nu ma pricep, poate stiti ce boala mintala are gunoiul asta?
  Directia Sanitara Timis nu-l are in atentie?
  De ce este liber pe strazi?
  Ajutati-l cu un loc in ospiciu, pana nu face ceva nesabuit! Pls!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Pare sa fie deja intr-un ospiciu.
   2]. Turbarea este contagioasa!

   Ștergere
  2. E de compatimit.Nu i-a spus nimeni ca in gospodaria lui are vaci nebune

   Ștergere

 33. » Toate localitatile din Romania
  » Vremea in Europa
  » Vremea in Republica Moldova
  » Stiri, Prognoze, Avertizari
  Vremea in orasul:
  Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in intervalul 29 februarie - 13 martie 2016
  Prognoza meteo pe 2 luni. Cum va fi vremea in martie si aprilie 2016


  Prima pagina / Romania /
  Vremea in Bucuresti
  Sambata, 5 martie
  15:00 - 18:00

  11°C
  Innorat Presiune atmosferica: 1011 hPa
  Umiditate: 60%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 4°
  18:00 - 21:00

  6°C
  Senin Presiune atmosferica: 1012 hPa
  Umiditate: 86%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 4°
  21:00 - 00:00

  4°C
  Innorat partial Presiune atmosferica: 1012 hPa
  Umiditate: 92%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 3°
  Duminica, 6 martie
  00:00 - 03:00

  5°C
  Senin Presiune atmosferica: 1007 hPa
  Umiditate: 94%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 5°
  03:00 - 06:00

  2°C
  Senin Presiune atmosferica: 1010 hPa
  Umiditate: 95%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 1°
  06:00 - 09:00

  4°C
  Innorat partial Presiune atmosferica: 1010 hPa
  Umiditate: 93%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 3°
  09:00 - 12:00

  11°C
  Innorat partial Presiune atmosferica: 1010 hPa
  Umiditate: 70%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 5°
  12:00 - 15:00

  14°C
  Senin Presiune atmosferica: 1009 hPa
  Umiditate: 60%
  Precipitatii: 0  mm
  Punct de roua: 7°

  RăspundețiȘtergere
 34. E adevărat ca se vrea in regim de urgenta amânarea aplicării legii pensiilor pe motiv ca pleacă multi activi din sistem? Sau e numai un zvon,se zvoneste de15.03.2016?

  RăspundețiȘtergere
 35. Se barfeste la munca ca pe 15.03 se va proroga legea

  RăspundețiȘtergere
 36. Toti chestorii din mai si-au depus rapoarte pana in 15.03.2016 .o fi ceva cu aceasta dat? Eu nu mai cred in coincidente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cineva mi-a zis ca se urmareste schimarea legii in sensul ca,se va iesi la pensie conform anexei,fara sa se mai scada cs,cd din varsta.Nu stiu cat este adevarat.Asta ar fi un motiv.

   Ștergere
 37. Afirmativ!
  Doar ca varianta de lucru!...nimeni nu a luat o hotarare ferma, dar nu iesirea la pensie ar fi motivul, ci faptul ca politicienii/Parlament si Guvernu màu nu prea vor sa-si mai asume porcaria facuta! Vor sa o lase pt guvernul din toamna!

  RăspundețiȘtergere
 38. Anonimule,din cate stiu,si nu prea mult ,la voi discutiile se poarta,neoficial, in soapta si numai de cei direct interesati.Sunt destui si in randul pensionarilor pe care nu-i preocupa situatia pensiilor din diverse motive ca de exemplu batranete,boala,lentoare etc.Asta e.Dansam cu ce avem.Daca se proroga nu ar fi o nenorocire din punctul meu de vedere.Al altora nu stiu.

  RăspundețiȘtergere
 39. Vezi decretele de pensionare a chestorilor,toate sunt pana pe 15.03.2016

  RăspundețiȘtergere
 40. Pe actuala lege se inghesuie cei care sunt obligati si si-au pregatit iesirea inca din vara. Astfel sunt obligati sa iasa cei care au fost numiti prin trafic de influenta pe functii foarte mari la esaloanele mari(care nu indeplinesc de fapt conditiile pentru a ocupa astfel de functii (anumite criterii din Ghidul carierei militare) si carora li s-au acordat sporul de 50%/SFB pentru LUCRARI DE EXCEPTIE, trebuie sa iasa cei imputerniciti pe functii pe care n-ar putea fi numiti, dar care au aparat bucal adaptat la supt si lins. Acest tip de lege la fel ca si odioasa Lege 164/2001 permit tot felul de jonglerii, permitand pupincuristilor sa ocupe functii pentru care n-au capacitate si pentru care n-au putut sa se pregateasca, permit acordarea anumitor sporuri oamenilor de casa, iar militarii adevarati, adevaratii luptatori nu se coboara, nu-si pateaza onoarea si demnitatea pentru un sporulet, pentru o imputernicire, ramanand nedreptatiti, prosti. Pentru ca permite astfel de manevre, L223/2015, la fel ca si L164/2001 nu sunt legi drepte. Veritas odium paret! Perdeas mundi viat veritas!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Măi AN2, poate pentru tine legea 164 o fi fost odioasă! Ce argumente aduci în sprijinul acestei afirmaţii? Ţi-ai pus întrebarea de ce e o lege este "mai bună decît alta"? Văd că şi tu, precum Kiş, o tot luaţi prin bălării cu afirmaţii aiurea fără susţinere. De ce Legea 263 a fost mai bună? Că mie, de exemplu, nu mi-au fost "descoperite" veniturile pentru 4 ani consecutivi şi, deşi aveam cei aşa-zişi "fluturaşi" de salariu pe perioada respectivă, pe care i-am anexat la contestaţii, 3 la număr, nici pînă în ziua de azi, din 2011, n-am primit niciun răspuns. Amice, las-o mai moale şi cu aviaţia...Vezi că bagi băţul prin gard şi nu-i bine. Ce-ai fi vrut, ca la 200 de piloţi în Aviaţia Militară toţi să aibă indemnizaţii de comandă? Dac-ai fost bun de pilot, de ce nu te-ai dus la aviaţia civilă unde-ţi luai bani cu sacul şi-ai rămas la "armată", plîngîndu-te acum că un MM de-al vostru are pensia mai mare decît un pilot? Cine-i vinovat de asta, cumva infanteristul, artileristul, genistul, marinarul? Nu, sunteţi voi, aviatorii vinovaţi, pentru că aţi permis lucrurile astea! Lăsaţi-o mai moale, că nu sunteţi voi buricul pămîntului în Armată. Mai sunt şi alţii, care au mîncat zile-amare pe pîine; prin economie, pe la canale, mine, agricultură, Casa Poporului, într-un cuvînt, pentru cei care cunosc: DLEN. Nu fiţi cu obrezul gros! Ştiţi şi voi ce beneficii şi lefuri aţi avut pe timpul activităţii, nu mai vorbesc că termenele voastre de avansare erau mai mici cu 1 an faţă de noi ceilalţi. Dacă nu vă convine rahatul ăsta de lege care lege nu e, rămînţei frate pe contributivă unde vă este cald şi bine. Vă tot aud scheunînd aici pe unii dintre voi, de fapt 2, care pretindeţi că aţi fost OFIŢERI de AVIAŢIE NAVIGANŢI. Sunteţi de un egoism feroce şi de o neobrăzare de neînchipuit. Cît v-a fost bine, vorba ţiganului: "mucles ţacana", Acum vezi doamne, sunteţi loviţi voi la portofel şi trebuie să mergem şi noi alături de voi. Aşa erau şi "Melţeanu" ăsta de-şi spune Kufurez şi ăilalţi dinaintea lui, alde Pulano 10, Lupuş şi tot neamul lor; propaganda de partid şi fraierii care să le mărească numărul de contorizări pe blog, ca să ia şi ai ceva acolo: o maslină, o felie de salam...
   Deci AN-2ule, în final, nu da tu în bobi că o lege a fost bună pentru unii şi proastă pentru alţii. O lege, şi vorbesc de 164, a fost dată avînd la bază legi similare din NATO. Ar fi fost bine ca aceasta să rămînă în vigoare, aducîndu-i-se amendamentele cu alegerea a 6 luni din ultimii 5 ani şi eventual altele.
   Şi ca să închei amice, armata este pe grade şi pe funcţii! Dacă nu vă convine de "capra vecinilor", luptaţi pentru un sistem echitabil şi imparţial de promovare pe funcţii a celor în activitate.

   Ștergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana acum spuneai altceva .Acum o intorci ca la Ploiesti.Ai ajuns ca Cezar instabil psihic si emotional.

   Ștergere
 43. Daca va-ti uitat la Romania TV din seara aceasta .Chiriac este pe post de pelican.Cineva i-a servit un 102% si o repeta ca un papagal.
  Mi-am pregatit ranita pentru Bucuresti.

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 46. @viorel kiss
  de 30 de zile strigi intr-una pe toate blogurile "la lupta iesiti cu totii pe 6 martie!!!" invariabil acelasi indemn al tau de 10-15 ori pe zi de 30 de zile.
  Si acum ....in seara dinaintea mitingului ce ai scris la ora 19:18 ??????
  Don Corleone
  PS Mie imi plac curvele....dar sa fie femei nu barbati

  RăspundețiȘtergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mare curva esti Viorel Kis .Acum il cred si pe porcarul Cezar cand zicea ca esti politruc BOB .Esti mai rau ca curvele de centura care promit marea cu sarea ( ca sa primeasca mai multi bani ) si cand se dezbraca ( de caracter ca tine) vezi ca are tatele lasate si ca puteeee,.Exact ca obrazul si caracterul tau.Si tu il acuzi pe Rxxxx de tradare ..

   Ștergere
 48. Că tot miorlăie uni pe-aici...
  http://www.cotidianul.ro/razmerita-in-armata-poloneza-277352/
  Voi aveţi sînge în instalaţie precum polacii?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Al dracu de bine seamana cu plecarea la "pensie" a generalilor Iordache, Bejinariu, Pinta si Roman, de acum cativa ani!
   Unii luasera cuvantul in plen, altii o spusesera direct in fata, altii au actionat in instanta pt abuzuri!
   Base si am Marin stiu bine!

   Ștergere
  2. Polonezii au o armata de temut si sunt o tara LIBERA ( chiar daca s-a incercat si ingenuncherea ei vezi avionul prabusit de rusi la Katin imprumuturi FMI, implantarea de masoni si bildembergi in guvern ,etc, reteta clasica). Nu e cazul coloniei de sclavi lasi Romanistan care acum nu mai are absolut nimic .Aaa, mai avem totusi ceva dar complet nefolositor(i) .Avem sute de paraziti ( ''fara numar ''vorba tiganului Salam ) de generali, tradatori de tara. ( acum colonie de k k , masoni , gusati si burtosi (generali politruci de popota) cam tot atiti cati sergenti are armata Poloniei .Cred ca rad si albanezii de noi vazant ceea ce a mai ramas din fosta arnata a coloniei .Tot ce conteaza e ca generalii de carton ai ''arnatii'' sa aiba matul gros si sa se supuna stapanilor . Pe popor transformat in populatie numai da nimeni doi bani .( exceptie wc-urile ( tv-urile perciunatilor care patineaza unora pe neuron ) cu reclame la ''osteotic '' Bomboanele de pe coliva ''armatii'' sunt avioanele ruginite( oxidate ) de muzeu F-16 ( block (25) aruncate la gunoi( dublu casate) de doua armate si cumparate la preti de noi cu comisioane grase de generalii mai sus mentionati. Stiu pe noi ''ne apara'' Nato.''Surprize surprize ''Exact cum apara si pe turci.Se vor gasii imediat pretexte pentru a nu intervenii daca vom fi atacati .Si apoi ce sa mai intervii( si de ce) cand Romanistanul poate fi ocupat de orice armata profesionista in cel mult 10 ore. Chiar si de bozgori .Si e nevoie de doar cel mult 10 ore doar din cauza drumurilor foarte proaste .Si aici e ''meritul '' CNADR care a incasat zeci de miliarde de euro iar drumuri ioc .Iar pe rezervisti cine sa-i cheme in alea 10 ore ca sa mai salveze ceva ? .Acum intelegeti de ce nu mai e nevoie de rezervisti in caz de conflict ?De aia guvernul Soros isi bate joc de rezervisti pensionari .Nu mai au ''folosinta ''.

   Ștergere
 49. Se vrea ca activii sa iasa la pensie cnf.anexei cu varstele.Sa nu le mai scada conditiile de munca din varsta,pentru a stopa avalansele de iesiri la pensii.Binenteles,se va amenda legea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cea mai mica grija. Reducerea functioneaza datorita grupei de munca (si pentru pensiile civile), iar in activitate, militarii sunt platiti la fel, indiferent daca lucreaza fara grupa de munca ori lucreaza la AC. Singurele beneficii ale grupei de munca sunt la pensie. Ar trebui desfiintate grupele de munca atunci :)
   Asa ca asta nu se va intampla oricum.

   Ștergere
 50. Asa parea fi!
  Recalcularea pensiei cf L.223/2015 modificata cu OUG 57/2015 nu aduce nici un plus la cuantumul actual al pensiilor,poate doarla cei care au avut functii de la col.in sus si cam de la coef. 5,20-5,30 in sus!
  Cei care vor fi avantajati sunt cei care ies la pensie de la intrarea legii in vigoare...(De aceea s-au inregistrat prin structuri cereri de pensionare chiar inainte de indeplinirea varstei din tabel)...cei 85% din solda bruta (prima suma din fluturas),la care se adauga majorarea de 20% (a sumei rezultate) inseamna o pensie neta mai mare decat solda neta din acelasi fluturas..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi mosule ce spun eu mai sus (05.03.2016 ora 18:33) de s-a basicat activistul pupincurist Vladimir Ilici Putzin.

   Ștergere
  2. Înseamna cā tot nu se respecta legea privind vechimea integrala ( acei 1%) si CSP!

   Ștergere
 51. Vladimir Ilici, ma ataci ca secretarul de partid in 1989, direct la persoana si ai vrea sa ma si condamni pentru opiniile mele. Curat bolsevic! Eu nu m-am plans de cuantumuri si nici ca unul are pensia mai mare decat altul. Scoate capul din prthart si uitate de fapt in jurul tau si ai sa vezi o atitudine ostila, si jignitoare la adresa armatei si a noastra a rezervistilor. Eu am sustinut ca legile care dau posibilitatea de a fi speculate nu sunt bune. Tu ai pierdut pe legea 164 pentru ca inainte de pensionare ai fost imputernicit pe o functie la care n-ai putut accede datorita multor cauze, nu le mai dezvolt pentru ca vei zice ca te-am jignit. Pensiile pe principiul contributivitatii sunt cele mai corecte, dau DREPTUL REAL DE PROPRIETATE( daca sti ce-nseamna aceasta in drept), nu pot fi "nationalizate" cand i se scoala unuia si altuia, nu pot fi manarite. Un pupincurist imputernicit si cadorisit cu spor de lucrari de exceptie va avea pensie mai mare decat un adevarat militar, pe care tara chiar s-a putut baza. Pupincuristi tradeaza, trec la inamic, ei cauta avantaje nu lupta, onoarea , demnitatea, dar ce sti tu desprea astea Vladimir ILICI? Eu, AN-2 am fost pensionat dupa ce mi-am rupt coloana catapultand din MiG-21 dupa ce s-a oprit motorul din cauza ca niste tovarasi de-ai tai Vladimir ILICI au furat petrol si pentru a nu se observa au pus apa in completare, apoi si-au completat si pensiile prin alte metode. Stiu ca multi dintre voi n-ati suportat avantajele pe care chiar si statul comunist le acorda adevaratilor luptatori, dar stai linistit acum nu le mai avem ni le-ati luat, ne-ati uniformizat si pentru ca noi pilotii nu intram in lupte inegale v-am lasat in plata Domnului, ba mai mult cand am luptat am luptat si pentru voi. Tu ai auzit de garevele pilotilor de la Timisoara si apoi de la Kogalniceanu? In urma acestora ai avut tu norma de hrana si prima de merit si de comanda.(care initial s-au numit altfel). Vladimir ILICI (PUTZIN) te-ai intrecut pe tine in rautate si egoism, trasaturi specifice pupincuristilor, care atunci cand isi dau seama ce au trebuit sa faca pentru avantajele care si le-au dorit se refuleaza in a ataca salbatic oamenii pe care in secret îi admira pentru onestitatea lor. Sa traiesti mai Vladimire, esti un om de kko.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amice, să fii sănătos! Probabil că atunci cu coloana ţi s-a fracturat şi mintea. Lasă-mă cu " adevăraţii luptători", că mănînci rahat la greu. Cît despre norma de hrană, vestitul "M50", aia, norma, a fost băgată în armată de Emil Bodnăraş pentru toţi militarii, pe vremea foametei şi a lipsurilor din anii 50, secolul trecut. Ţi-am spus că pe acest blog postează 2 indivizi fără caracter: tu şi cariciopteristul. Voi 2 sunteţi fără obraz şi trageţi tagma adevăraţilor aviatori în jos. Pe voi 2 nu vă caracterizează bun-simţul, vă caracterizează "MAŢUL GROS". Ce-ar fi ca şi noi, ceilalţi să avem aceleaşi pretenţii şi obrăznicii precum le aveţi voi, cei 2? Ţi-am mai spus-o: nu-ţi convine pensia, pe legile astea, rămîi dom"le pe 263 şi lasă-ne-pace! Adică ăla de i-a îngeţat sufletu-n el făcînd gărzi şi patrule în miezul iernii, scafandrii cărora le plezneau plămînii de embolie, cei de-au fost la munci în economie, ăştia nu merită la pensie nimic; meriţi tu şi cu ăla de-o teapă cu tine din Urziceni care pînă mai ieri umpluse blogurile cu "chemări la marele miting de duminică" şi care pînă la urmă a dat-o cotită. Ţi-am mai spus şi-o repet; nu sunteţi voi buricul pămîntului. Să i se dea fiecăruia ceea ce merită, după cum spunea un dicton comunist de mare valoare: "După cantitatea, calitatea şi importanţa muncii". Cît despre nikname-ul meu, uite ca să-ţi fac pe plac, peste 5 minute îl voi schimba în Adolf Dreamer sau în Jhon Fitzgerald Hoover. Eşti mulţumit? Ce zici?

   Ștergere
  2. DE CE LEGEA CONTRIBUTIVITATII E BUNA ?
   -E TOT ...LEGE
   -NU TOATE STATELE O APLICA
   -FOLOSESTE TOT O FORMULA DE CALCUL
   -PENSIA DUPS ACEASTA LEGE VINE TOT DE LA BUGET CAND CONTRIBUTORII SUNT PUTINI
   -ASA-ZISA CONTRIBUTIE NU ASIGURA DECAT UN NR. MIC DE PENSII
   -MILITARII NU AU CONTRIBUIT
   -S-A LANSAT IPOTEZA CA AR FI CONTRIBUI ATUNCI SA SE FI ADAUGAT LA VENITURI
   -LA VENITURI NU A INCLUSA NORMA DE HRANA SI.NICI C/V ECHIPAMENTULUI
   -LA STABILIREA SALSRIZARII S-A AVUT IN VEDERE CA MILITARUL MAI PRIMESTE CEVA IN PLUS ORI ACEL CEVA NU ESTE PURTATOR DE PENSIE
   -L 263 FOLOSESTE DATE DIFERITE PT.CIVILI SI MILITARI.BANUITI DE CE ?
   SUNT DESTULE ALTE LUCRURI CARE DEMONSTRESZA CA ESTE O LEGE .....CA TOATE .....

   Ștergere
  3. ANONIM 16.27 SUNT TOTO
   NU AM REUSIT SA POSTEZ DECST CU ANONIM

   Ștergere
 52. ***Maxim One &prostanelul de serban doru ,nu va dau voua raportul ce fac si ce nu.Acum 10 minute am sosit ,dimineata la 10.30 eram in Piata Victoriei ,tu unde ai fost retardule.Amandoi aveti toata desconsideratia din partea mea,sunteti niste biete jeguri umane!

  RăspundețiȘtergere
 53. Am fost in piata Victoriei si am venit dezamagit,cu toate ca acum trei zile ,in urma unui sondaj ,am sesizat ca oamenii nu vor veni,am si motivat de ce si cum ,dar cine sa ma inteleaga ,vreunul dintre cei doi prostanaci ai bloagelor,Serban Doru si maxime one,fosti mediocri si in viata si in activitatea militara,cu o spoiala de carte,un fel de soferi de TIR umblati printre oameni,care stiu doar cateva smecherii de-ale scuipatorilor de seminte.Au ei habar sa faca o analiza de fapt,sa ia o decizie pentru vreo multime sau sa judece logic? Nu au,sunt in ultima faza de deliruium tremens,de,vodca genocid are efecte de lunga durata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Zici ca ai fost in piata Victoriei porcare Cezar ? Haaa haaa haaaa haaaa .Nu am vazut nici o jigodie buboasa pe acolo (in afara de Dogaru ) Acum ai trecut de la personalitati multiple pe forumuri la dedublare si in viata reala.Vroiam sa te scuup dar pana sk flegna refuza sa iasa cand e vorba de tine.Iar eu am mila de flegma mea ca sa o irosesc pe unul tine.

   Ștergere
  2. @max one
   eu am serioase indoieli ca asa ceva a scris cezar.Ia zii tu oare cine,cine,cine nu mai scrie viorel kiss ci anonim
   serban doru

   Ștergere
 54. Anonim,
  Si eu am fost si am venit descumpanit!
  Nu ma intereseaza ca unii, chiar experti vocali nu su venit...le dau circumstante atenuante e picioare...varsta, boli, lipsa banilor' mijloace de transport!
  Dar 5000 din cei aproximativ 30000 de mii de ensionari MApN din Bucuresti?...plus ceilalti....din alte ministere!
  Am mai zis...castig ceva la orice forma a legii!
  Dar, sa poti si sa nu vrei? Ma scuzi...acum, nervos fiind, doresc plecarea de la 42% ..ca sa iasa multi...si sa stau si eu sa astep stiri Tv!
  Asta e...si spune mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu cred ca plecarea de la 42% e corecta si normala. Plus un plafon (la pensiile militare) de maxim 3000 de lei. Rezervistii nu merita mai mult .Sunt prea lasi.Chiar acum o sa-i scriu pe face buci lui Ciolanis.

   Ștergere
  2. Esti generos! Maximum 2000!
   Asa ne trebuie! ....si cu ce se economiseste 200% la cei 48 demnitari de rang 0 si 1, caci fara ei nici nu am sti sa mergem pe strada! La ei este lumina in Romanzania!

   Ștergere
  3. 2000 sa fie ..Doamne ajuta sa dea la toti militarii rezervisti ( inclusiv politisti , pompieri , cei de la penitenciare, ) pensii de cel mult 2000 de lei.Cred ca pentru lasitatea lor e destul.Oricum duoa disparitia cumulului avantajos 2000 de lei va fi o pensie mare. Toate se platesc pe lumea asta.

   Ștergere
 55. Baieti ,va recomand sa mai cititi încă odata comentariile mele ca sa întelegeti că ,cheia rezolvarii problemei se gaseste doar la ministerul de finante. În rest toti doar fac propuneri sau dau cîte un aviz.
  Si nu va mai bazati pe miscarea dogariane fiindca parca mai mult încurca lucrurile decît le descurca pentru militari scotind in evidenta ceeace ce spuneam în legatura cu,cacealmaua trasa de pontisti actualului guvern.
  Pontistii au sustinut/umflat doar bugetarii considerîndu-i masa lor de vot neglijînd mediul economic. Rezultatele apar si vor produce consecinte pentru orice guvern ar veni la conducere. Cresterea lor economica realizata prin sperierea mediului economic pina la 025 bani gasiti in casa de marcat s-a reflectat intr-un bum financiar propovaduit ca si crestere economica si care s-a dus pe cresterile salariale puse in plata pîna la ora actuala. Deoarece ANAF-ul functioneaza cu sincope ,guvernele vor împărti de acum bruma de bani adunata din taxe si împozite . Și se pare ca nu-i suficient iar mediul economic se pare ca a gasit antidotul si nu vrea sa plateasca pentru a îngrasa salarial camarila guvernamentaleă,parlamentara sau prezindentiala. Multi prefera ascunzisul în insolventa sau gasesc alte metode mergînd chiar pe faliment cu aparitia pe alte firme si in alte zone.
  Cît despre pensiile speciale ,in opinia lor sunt considerate o piatra de gîtul economiei.

  RăspundețiȘtergere
 56. Dar sa vezi ce o sa sprijine de acum in colo agricultura, zootehnia si IMM!
  Sa vezi atunci crestere economica sanatoasa!
  Fa-ti extindere la cont si card!...glumesc, categoric!
  Cand se vor inchide termocentralele din Oltenia si vom importa si curent electric....atunci sa tii! Ca este mai ieftin, nu? Si scapam si de smekerii din energie, nu?
  Doua dintr-un foc, nu?...
  Ei, dar pana la 7 mai sunt!

  RăspundețiȘtergere
 57. O propunere sindicat / lista a cazut ca trasnetul :" Salvati Sidexul".Pai bine mai cocoseilor, Statul roman printr-un primministerial mult iubit si stimat de multi sindicalisti a vandut Sidexul pe nimic( mai putin decat o nunta mai acatarii in London), basca ajutoare de multe miliarde de coco date de statul romanesc(dupa stralucita privatizare pe 2 lei tramvai) pentru rentabilizare, reabilitare, reanimare, animare. mare.....Acum , ce inseamna salvarea Sidex? Statul roman sa mai aloce cu daruire, darnicie, harnicie , stoicism si osardie alte miliarde de euroi ? Pentru ce coane cocoane? Si mai apoi , suntem in uniune unde astfel de ajutoare "dezinteresate" sunt interzise si pe buna dreptate. La buna vedere !

  RăspundețiȘtergere
 58. Cu Sidex ai mare dreptate!
  E patron indian....ce vrea? Energie ieftina? Ia de la Videanu!

  RăspundețiȘtergere
 59. Dacă guvernul mai baga ca în gîscă în bugetari prea multi si ineficienti si umfla taxe peste taxe peste mediul economic -capital strain o sa ne pomenim ca astia o să=-si ia tălpăsita de pe aici si atunci o sa vedem din karici pensii si salarii. Asta-i rezultatul bazării economiei pe investitorul strain. Devii prizonier si fara posibilitatea de a te impune.
  La cîtă economie stiu fostii activisti de birou nu ma astept sa debiteze ceva plauzibil.
  La fel mai acuza unii ca MApN a instrainat din activele nefolosite ,ramase in paragina dar pentru care trebuia sa plateasca degeaba taxe,salarii,cheltuieli de consumuri curente si intretineri. Asa înteleg unii cheltuirea banilor în loc sa se transfere la primarii si alte institutii ale statului toate activele nefolosite si nefolositoare si astfel sa faca economii la bugetul MApN. Si acum mai sunt cercuri militare,camine etc nefolosite prin garnizoane desfiintate care stau sa cada dar pentru care se plateste degeaba apă,curent, gaz,incalzire,salariati,femeie de serviciu ,taxe,reparatii etc.
  Ce sa-i faci daca unii considera ca nu trebuiesc scoase din patrimoniul Mapn. Mai bine o cheltuiala in plus și fara rost decît un salariu sau o pensie mai mari din acele economii .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Revoltat,
   Acele cladiri/MApN nefolosite, erau dezafectate de la utilitati; problema este ca s-au dat la primarii moca si astia fac afaceri! Deci nu a mai fost cazul de cheltuieli de mai multi ani!
   Pai, parca erau comunisti aia care strigau Nu ne vindem tara! Acum erau patrioti, ca nu inteleg?
   Prin privatizari fara capital romanesc s-a ales praful, iar strainii prin tot felul de smekerii externalizeaza profitul si dividende/taxe/impozite platesc simbolic! Iar DNA si ANAF nu are oki pt ei! Asta este corect?

   Ștergere
  2. Si ar mai fi ceva...kiar daca ma repet! Nu cred in liberali, care au luat solda de la stat!
   La fel cum nu cred in oameni de afaceri care fac afaceri numai cu statul, pe bani publici!

   Ștergere
  3. Tu esti dubios tare rezervist revoltat ( pari Cezar) .De ce MApN sa instraineze activele nefolositoare gratis in loc sa le inchirieze sau sa le vanda la licitatii ( cu strigare ca sa fie transparent ) ? Iar banii rezultati sa-i investeasca in cazarmile si poligoanele de care armata nastra in zdrente are nevoie ? Cat priveste plecarea corporatiilor straine (care folosesc mana de lucru ieftina sclavizata) , drum bun si un praz verde. Si stii de ce? Capitalul strain detine 80% din economia Romanistanului si contribuie la bugetul de stat cu doar 2 miliarde de euro .Societatile cu caputal majoritar de stat ( cu doar 20% din economie ) contribuie la bugetul de stat cu 21 de miliarde de euro.Sti ce fac marile corporatii ? Isi repatriaza profitul foarte simplu . Exemplu: au profit cateva milioane de euro din care 16% ar trebui sa ajunga impozit la colonia Romanistan .Atunci achizitioneaza (din tara din care provine) niste utilaje vechi sau ruginite de care societatea ''are nevoie''.Valoarea acelor utilaje ruginite e aproximativ egala cu valoarea profitului.Asa profitul ajunge in tara de origine ( sau paradisuri fiscale) si e imoozitat acolo. Asa ca scuteste-ne cu corporatiile tale.Exista o singura exceptie Renault care sustine o intreaga industrie pe verticala si care daca pleaca ne ducem p.. de suflet .Restul sunt corporatii parazite care stranguleaza economia si exploateaza salbatic forta de munca ieftina.

   Ștergere
  4. Plus firme de consultanta financiara in paradisuri fiscale...contract pe bani grei si platesc scotand banii din tara

   Ștergere
  5. mareș ,mai documenteaza-te. Pot sa-ti indic adrese precise ,cladiri cu angajati ,plata utilitati ,dar fara avizul Isu de folosinta pentru activitati din cauza degradarii.Asta-i degringolada sau nu stie stînga ce face dreapta pe aici.
   Decît sa le tii in dezinteres pîna se degradeaza mai bine sa fie folosite in interes public de statul român. Armata nu-i capabila sa intretina trupa darmite sa mai intretina cladiri , etc,date in chirii ,etc, cu inca o armata in spate sa le gestioneze si sa se dea la tot felul de jmecherii.

   Ștergere
  6. Mai maxime ,poate asa o fi pe la voi ,dar prin Ardeal si banat desi au mari companii de stat precum Romgaz ,transgaz forta de munca este angajata firmelor straine (vezi Oradea,Arad Timisoara, Sibiu,Brasov,Rîsnov,Mures,Blajul-Mercedes,Mediasul ,Turda) Orasele astea au prosperat prin firmele straine care unele dau chiar salarii bune. Sunt orase unde somajul s-a redus la 0 sau aproape la 0 -vezi Sibiul,Clujul.plecarea lor ar fi un dezastru. Sunt linii de productie pentru cele mai renumite marci din industria auto,electrocasnice,prelucratoare prin aschiere,producere de subansambluri, telefonie mobila,etc.

   Ștergere
  7. Ti-am spus 99% din profit pleaca afara. Cat priveste salariile ma indoiesc ca sunt decente.Nici o firma straina nu da salarii decente la muncitori in Romanistan .Nici macar alea de IT . Decent inseamna de la 1000 de euro in sus .

   Ștergere
  8. Prietene,
   Tu le stii pe toate si ai idei f libere, dar nu liberale!
   Ce specialitate ai avut?
   Eu ti-am spus ca erau dezafectate..tu îi dai cu cheltuieli! Nu ne intelegem!
   Armata isi intretine trupa de cati bani primeste de la buget, da? Cand f multi ani bugetul MApN nu a sarit de 1,2 ce pretentii mai avem?...ah, stiu demisia! A cui? A premierului, ministrului apararii, a presedintelui? Uite ca suntem in Romania si nu s-a produs!
   Hai s-o lasam balta!

   Ștergere
  9. Revoltatule ,daca te aude Ciolos te ia consilier.Da-i tare puisor.

   Ștergere
 60. Si atunci legend nu trebuie aplicata?

  RăspundețiȘtergere
 61. Petre Padina@Retine ca la batranete omul mai da in mintea copiilor.Nu sunt medic dar constat ca la tine e patologic.Un sfat colegial.Mergi urgent la tratament ca ai devenit pericol social.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai este deja, dar le-au pus net, wifi acolo, sa stea cuminti!
   Acum e la injectia in tampla si electrosocuri!

   Ștergere
 62. În săptămâna următoare vor fi publicate alte 7 norme comune de aplicare a L223/2015(privind înființarea CSP, modul de recalculare, etc.), a fost emisă deja prima decizie de pensie conform L 223/2015, modificată cu OG 57/2015. Cam târziu dar se pare că decizia este de aplicare a legii cu modificările aduse de OG, pentru care sunt promisiuni că va trece de parlament fără amendamente.

  RăspundețiȘtergere
 63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Du-te dom"le şi lasă-ne-n pace! Ne-am convins şi noi cît cuvînt ai şi cît te duce "ganglionul" pe care-l ai în loc de cap...Dacă eşti atît de "cerebral" trebuia să-ţi dai seama de multă vreme că mitingul de azi a fost organizat de Dogaru la mişto. Ţi-au trebuit 3 luni ca să-ţi dai seama cît de serios este un miting duminica, cînd toţi tîlharii ăştia de conduc chipurile ţara asta sunt plecaţi din Bucureşti. Poţi urla la pereţi şi acasă, nu numai în Piaţa Victoriei, sau, aşa cum bine zicea Maxim 1, poţi picheta sediile ambasadelor străine. Dar aşa...cu cine să susţii cauza rezerviştilor? Cu Dogaru pe care îl doare la bască de ei, sau cu Coarnă şi alţii? Pe Dogaru îl doare acum de altele; de societatea civilă, de SIDEX, de dracu, de lacu. Nu zic că n-or fi importante şi problemele astea, dar mai întîi trebuiau rezolvate cele pentru care a păpat banii din cotizaţiile sindicaliştilor. Dogaru = GARGARAGIU ieftin. Asta e...Vremea lui a apus de mult. Păcat, că ar fi putut uni pe mulţi în acest aşa-zis sindicat. Oricum, nici cu cimpanzeii din conducerea ANCMRR nu mi-e ruşie. Vai de mama noastră. Aşa că domn" Kiş, eu îţi spun să-ţi vezi de problemele tale care te preocupă, mai ales politice unde ai aptitudini remarcabile, mai ales în calitate de agitator. Emil Bobu ar fi fost mîndru dacă te-ar fi avut discipol.
   Hai NB, sănătate la toţi şi s-auzim numai de bine!

   Ștergere
  2. Pana una alta Dogaru e primit pe la televiziuni.Mai scoate si ceva oameni in strada.In schimb alti latra precum cateii la luna.E mare efort sa fii anonim?

   Ștergere
 64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 66. PE CE CALE PUTEM COMUNICA CU DL. DOGARU SAU MAI CORECT DVS.AVETI O PORTITA ?
  SUNT UNELE DUBII SA NU ZIC ALT CUMVA ASUPRA MODULUI CUM SUNT ORGANIZATE ACESTE MITINGURI.
  SE SPECULEAZA CHIAR CA AR FI CEVA ARANJAT.
  MAI IMPORTANT INSA AR FI CA SA I SE SUGEREZE PICHETAREA PARLAMENTULUI PANA LA VOTAREA LEGII DE APROBARE A ORDONANTEI INCLUSIV DE CATR CAMERA DECIZIONALA .
  POATE SE INDURA SA NE PREZINTE COLEGIAL UN PDV.
  JURISTUL M.V NU RASPUNDE IAR NASTASE SPUNE CA NU MAI ....LUPTA INTELEGETI CE VREAU SA SPUN .
  IN SPERANTA CA CINEVA POATE REZILVA ACESTE RUGAMINTI MULTUMESC.

  RăspundețiȘtergere
 67. Repet a suta mia oara .Solutia e foarte simpla .Pichetare (sau miting) in fata ambasadelor stapanilor coloniei .Va garantez ca in 24 de ore toate problemele militarilor politistilor (si mai ales ale rezervistilor) se vor rezolva de urgenta . Nici macar Soros nu vrea sa se puna rau cu stapanii Nato .Cu o conditie totusi la negocieri sa nu participe Dogaru-agent SRI , sindicatele politistilor conduse toate de ofiteri acoperiti ( tot din SRI) , si mumiile rusesti de la ANCMRR .NATO nu se va mai putea face ca ( ca acum) nu stie in ce hal a ajuns armata romanistana .Solutia e simpla dar prostimea militara nu vede padurea de copaci .Mitingurile astea facute la misto duminica dupa amiaza sunt ca frectie la madularul lui Gropea ( aviz pentru oralistul Kis) .Inutile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si fara inegalabilul domn mr. C!.....nu-l lasa asistenta sefa!
   Naspa!

   Ștergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 69. POATE AVETI SAU NU DREPTATE CU PRIVIRE LA CONDUCATORUL DOGARU.
  EU CRED CA E CA DANILET IL DA ASOCIATIA JOS SI NE TRZIM CU EL IN .....FOTOLIU.
  RETIN CA PREOCUPAREA DVS.ESTE SA OBTINEM O LEGE CORECTA SI VA SUSTIN .
  DETALIILE MA FACE SA CRED CA DE FAPT NU DORITI.
  PE RAND:
  DOGARU SA NU PARTICIPE DE ACORD DSR CM SA FACEM ACEST LUCRU .
  CEILALTI ....ACOPERITI ...PAI TRINOMUL DE ACEEA IA UNS IN FUNCTII .
  NU VEDETI CA A ZBURAT ELANUL LUI GROPAN MANDU TUDOR ETC.AVETI O ALTA EXPLICATIR ?
  SA DISCUTAM UN FEL DE A SPUNE CU ACESTI DOMNI SI SA OCUPE POZITII DE PICHETARE LA AMBASADE SI PARLAMENT.
  SAU CINE ARE INFLUIENTA SA "DEFECTEZE"CATE O ORGANIZATIE DE.LA.DOGARU SI SA PRIMEASCA O MISIUNE IMEDIATA FE MUNCA SA ZICEM LA O INSTITUTIE NATO .
  DACA SUNTETI APT PROPUNETI CEVA SA VA URMAM SAU INDICATI PE CINEVA DE CARE SA.ASCULTAM.
  DL.CHELARU NU VREA NU POATE ARE O JENA O STITI BINE DESI NU AM INTELES EXACT VINOVATIA
  EU AM TOATA STIMA PT.DOMNIA SA .CAT AM LUCRAT IMPREUNA DACA IL LAMUREAI DE CORECTITUDINEA UNEI MASURI O SUSTINEA INDIFERENT DE RANGUL INTERLOCUTORULUI SI NU CEDA CHIAR DACA PUTIN FARA DIPLOMATIE.
  CAND PRINDEA CA CINEVA DORESTE O SMECHERIE ERA FEROCE INCA INDIFERENT DE PERDOANA DIN FATA SA
  A FOST OPUSUL LUI OPREA IN PROBLEMELE MILITARILOR .
  PACAT CA A AVUT O VIATA SCURTA SI ADJUNTI CE LUCRASERA PE LA OCHIUL SI TIMPANUL .

  RăspundețiȘtergere
 70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 71. http://www.agerpres.ro/social/2016/03/06/dumitru-rinciog-scmd-mitingul-de-astazi-s-a-incheiat-nu-ne-oprim-aici-daca-nu-se-rezolva-problemele-17-43-07
  ...
  "Protestul s-a încheiat. Nu a venit nimeni de la Guvern în Piață (Piața Victoriei — n. r.), nu am văzut pe nimeni. Doar o delegație a noastră a depus la Guvern ceea ce am trimis deja în media, peste tot, care sunt doleanțele acestor oameni care au venit în Piață. Le-am înregistrat la registratura de la Guvern. Așteptăm răspunsul Guvernului, dacă va fi un răspuns", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, reprezentantul SCMD."
  ...
  "Din câte am înțeles de la cei care s-au ocupat de așa ceva, ar fi fost în jur de 7.000 de oameni. Eu, personal, am fost ocupat cu probleme tehnice și astea sunt informațiile pe care le-am primit", a precizat el."
  ****************
  Băi fraţilor, voi nu vedeţi că ăştia din "sindicat" + ANCMRR ne iau drept fraieri?
  Mai e ceva de spus sau comentat?

  RăspundețiȘtergere
 72. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Craaa .craaa ..craaa...Basti mai pana neagra.

   Ștergere
 73. Duminica, personal am vorbit cu Pricina, despre un mars pe trotuar, pe la ambasadele NATO, cu stationare 10-15 minute! A zis ca vorbeste cu Dogaru si a ramas asa....Pacat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dogaru executa doar ce i se ordona de perciunati via SRI.Atat.

   Ștergere
  2. Da, am pierdut un "moment istoric"! Cam asa a caracterizat si B.Chiriac la A3, intentia celor de la DACIA de a merge sa protesteze la ambasade. "Traim momente istorice...se demonstreaza ca tara e condusa de ambasade...guvernul nu are raspuns la nimic ce se intampla in tara" - ceva in ideea asta, n-am memorat exact cuvintele...
   Eu ma intreb, care ar fi fost reactia "morsei" daca, macar o mana de rezervisti s-ar fi plantat cu o pancarta in mana in fata ambasadei americane? Atat, nimic mai mult, fara galagie, in liniste...Stiu e foarte bine situatia noastra, poate mai bine decat domnii din palate...imaginea creata conta si nu stiu daca le convenea situatia.

   Ștergere
  3. Simplu...nu msi putesu veni lingatorii de clante...inclusiv chioru beat rupt, pt ca si el a mers atunci cand a fost suspendat!
   A facut deliciu prin publicarea acablogramelor!
   Lingaii, mureau si salivau teribi...caci nu msi puteau sa intre!

   Ștergere
 74. OuG 57/2015 are si o nota de fundamentare, pe care o gasiti pe net: NF_OUG_57-2015. Se fac mai multe referiri la lg.223/2015 la pag.11; 12; 23.
  Din nota de fundamentare nu rezulta procentul de 65% ci numai limita maxima de 85%. Nu se face nici o referire la impactul bugetar si nici la dialogul social.
  Concluzie strict personala:
  A. Dupa 1 iulie 2016 cand se poate face o estimare corecta a efortului bugetar privind recalcularea pensiilor militare, este posibila o noua ajustare in minus, a pensiilor militare. Pana atunci nu se va intampla nimic.
  B. OuG 57/2015 art.40 a fost impus, nu s-a discutat cu reprezentantii pensionarilor militari. Au fost probabil informate conducerile acmrr si scmd si s-au stabilit unele "activitati" de disipare a nemultumirilor pensionarilor militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E le-am spus de la inceput .OUG 57 nu va fi modificata macar cu o virgula (am informatii direct din guvernul Soros) dar cine sa ma asculte...Toti se credeau destepti si o trageau cu sparlamentul (''care va face si va drege"") . Le-am mai spus (de la inceput ) ca v-a disparea din toamna si cumalul avantajos si toate pensiile militare vor fi reduse cu aproximativ 30% si la fel : Nimeni nu crede ca il va afecta chiar pe el ''gandindu-se '';
   :''Lasa ca o rezolvam atunci '' Daca prostia ar durea armata lasa a Romanistanului ar urla ca lupii .V-am spus si solutia: Miting in fata ambasadelor stapanilor Romanistanului si degeaba...Lasitatea militarilor nu e intrecuta decat de prostia lor.Atat ca pierd timpul.

   Ștergere
 75. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 76. La multi si fericiti ani pt doamnele ce posteaza si pt sotiile dumneavostra, pensionari veritabili, dar si pt ceilalti, chiar daca in obligatiile de serviciu a intrat si monitorizarea blogului!
  Eu, îi inteleg si-i astept aici, ca maine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La multi ani pentru toate sotiile militarilor si rezervistilor indiferent de minister.

   Ștergere
 77. Uite ca încet ,încet începeți sa pricepeți ca statul va ofera doar cît poate duce visteria/economia astfel ca sa se faca putina multumire pe la toti fara de care statul de drept nu poate functiona.
  Sper ca m-am facut destul de înteles.
  Asteptati raspunsul decisiv de la MApN cu acordul M.Finantelor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Statul poate duce pensii speciale uriase pentru magistrati , piloti civili , sparlamentari,stewardese ,grefieri , diplomati , functionari parlamentari (si ai curtii de conturi) si alte categprii privilegiate.Cand e vorba de militari si politisti ( fara drepturi constitutionale) hop statul nu mai poate .Mars de aici basistule porcar Padina.

   Ștergere

   Ștergere
  3. Dar de ce folosesti "va" si nu "ne"...? Esti supra categorie?

   Ștergere
 78. http://www.stiripesurse.ro/decizie-de-ultima-ora-a-senatorilor-in-privinta-pensiilor-militarilor-si-politistilor_985437.html

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!