joi, 10 martie 2016

Breaking News! Comisia de Buget din Senat a oficializat printr-o "farsă cămătărească" de cel mai prost gust, "siluirea" pensiilor militare prin O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș! Ordinul Meritul Militar este pur si simplu desfiintat!


TINICHEA DE ARUNCAT LA TOMBERON
Aici este raportul comisiei sesizate pe fond. Legat de materialul anterior, din pacate, am avut din nou dreptate! Comisia de Buget a Senatului loveste in plin in militari. Farsa este descrisa pe larg in materialul anterior! Pe scurt, ori conform O.U.G. nr. 57/2015 (baza de initiere a calcului pensiei de la 65% si plafonare la 85%, la care insa se adauga distinct procentele de 3-9% contributia la pensia suplimentara si cele 10-20% aferente Ordinului Meritului Militar), ori cu amendamentele prin care baza de initiere se mareste la 80% si plafonarea la 100%, insa in plafonare intra si cele 3-9% contributia la pensia suplimentara, precum si cele 10-20% aferente Ordinului Meritului Militar (Semnul Onorific in Serviciul Patriei), cuantumul pensiilor militare care urmeaza a fi (re)calculate, este acelasi! Practic, asistăm la o farsă contabilo-politicianistă de cel mai prost gust prin care militarii români rămân fără Ordinul Meritului Militar (Semnul Onorific in Serviciul Patriei), decorație remunerată distinct la pensie în baza Art. 11 din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare), față de oricare alt drept de pensie. Decorație care devine astfel o simplă tinichea fără valoare! Daca mai exista persoane care inca nu inteleg monstruozitatea acestei scheme tâlhărești, sunt rugate sa studieze exemplificarile din finalul materialului! Va readucem aminte ca termenul de adoptare tacită a legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 este 14.03.2015. In situatia in care nu va exista dezbatere in plen, legea va fi adoptata de Senat in mod tacit, cu amendamentele cuprinse in raportul comisiei sesizate pe fond. Pe de alta parte, si daca ar mai exista dezbatere in plen, este cunoscut faptul ca parlamentarii voteaza masiv asa cum si-au dat avizul propriii lor colegi de partid din comisia sesizată pe fond. Și care după cum observăm din raport, toti indiferent de partid, recomandă batjocorirea armatei până la capăt!


...

REPERE AJUTĂTOARE PENTRU ÎNȚELEGEREA FARSEI CĂMĂTĂREȘTI


Exemplu: 4 plutonieri (r), cu acelasi coeficient de grad si functie la trecerea in rezerva, aflati in urmatoarea situatie: 

- Plt.  (r) Stan: 32 ani vechime totala/cumulata (cu tot cu grupe), 3% contributie pt. pensia suplimentara (atentie ca dupa 2001 NU s-a mai platit o astfel de contributie, prin urmare aceasta contributie este variabila de la persoana la persoana ) si 10% pt. Ordinul Meritul Militar (are sub 15 ani ca subofiter);
- Plt. (r) Bran: 40 ani vechime totala/cumulata (cu tot cu grupe), 6% contributie pt. pensia suplimentara si 15% pt. Ordinul Meritul Militar (are 20 ani ca subofiter);
- Plt. (r) Ștrul: 45 ani vechime totala/cumulata (cu tot cu grupe), 9% contributie pt. pensia suplimentara si 20% pt. Ordinul Meritul Militar (are 25 ani ca subofiter);
- Plt. (r) Bulă: 48 ani vechime totala/cumulata (cu tot cu grupe), 9% contributie pt. pensia suplimentara si 20% pt. Ordinul Meritul Militar (are 25 ani ca subofiter). Acest ultim exemplu este cu schepsis. Schepsisul fiind acela ca NU trebuie sa existe niciun fel de plafonare! 


Pentru a efectua o comparatie corecta, facem raportarea la un al 5-lea plutonier pe nume Vasile, dar care este in activitate. Are 32 ani vechime totala/cumulata (cu tot grupe), o solda egala cu pensia Plt. (r) Stan care tocmai s-a pensionat, Plt. Vasile preluandu-i functia. Plt. Vasile nu intentioneaza sa se pensioneze curand, ci tinteste o vechime mai mare, precum si la obtinerea Ordinului Militar cls. I (pt. 25 ani de activitate numai ca subofiter, acum avand doar 10 ani ca subofiter).

Sa le recalculam pensiile celor 4 plutonieri pensionati:

- Plt. (r) Stan: 80% (pt. 25 ani vechime cumulata) + 7% (1% pt. fiecare an ce depaseste 25 ani) + 3% (pensia suplimentara) + 10% (Ordinul Militar) = 100%. Bravo! S-a potrivit la fix!
- Plt. (r) Bran: 80% (pt. 25 ani vechime cumulata) + 15% (1% pt. fiecare an ce depaseste 25 ani) + 6% (pensia suplimentara) + 15% (Ordinul Militar) = 116%. Sa ii taiem 16% sa aiba si el tot 100%, nu? De unde? Cum de unde? Toate cele 15% pt. Ordinul Militar si 1% din contributia lui la pensia suplimentara! Bravo?
- Plt. (r) Ștrul: 80% (pt. 25 ani vechime cumulata) + 20% (1% pt. fiecare an ce depaseste 25 ani) + 9% (pensia suplimentara) + 20% (Ordinul Militar) = 129%. Sa ii taiem 29% sa aiba si el tot 100%, nu? De unde? Cum de unde? Toate cele 20% pt. Ordinul Militar si toate cele 9% din contributia lui la pensia lui suplimentara! Bravo?
- Plt. (r) Bulă: 80% (pt. 25 ani vechime cumulata) + 23% (1% pt. fiecare an ce depaseste 25 ani) + 9% (pensia suplimentara) + 20% (Ordinul Militar) = 132%. Sa ii taiem 32% sa aiba si el tot 100%, nu? De unde? Cum de unde? Toate cele 20% pt. Ordinul Militar si toate cele 9% din contributia lui la pensia lui suplimentara! Dar tot ramane cu 103%! Asa ca ii mai taiem inca 3% si din vechimea totala.cumulata! Bravo? Acesta era exemplul cu schepsis pt. a demonstra ca in unele cazuri, plafonarea la 100% atinge NU doar contributia la pensia suplimentara sau Ordinul Militar, ci si vechimea totala/cumulata in serviciu!In final, urmand ca dupa "schema cămătărească" mentionata, cei 4 plutonieri sa aiba o pensie de 100% raportată la solda omologului lor, Plt. Vasile - aflat inca in activitate! Care si el va lua aceeasi țeapă când se va pensiona, ba si mai mare, intrucat vrea sa mai cumuleze saracu' și o vechime totala de 52 ani (cu tot grupa), crezand ca asa o sa aiba si el o pensie mai mare decat cei pensionati inaintea lui! Tinta lui la cei 52 ani vechime totala/cumulata si Ordinul Militar cls. I era sa ajunga la o pensie de 136%. Numai ca si el va plafonat la 100%, ramanand fara niciun procent pt. Ordinul Militar, fara niciun procent pt. pensia suplimentara, dar si fara 7 ani (7%) din vechimea totala/cumulata. Exemplele date sunt perfect realiste. Evident ca la modul pragmatic, Plt. (r) Stan a fost cel mai istet/orientat, ceilalti cumuland degeaba mai multa vechime, mai multi ani de contributie la pensia suplimentara si mai multe procente pt. Ordinul Militar! Se constata cu usurinta din exemple cum pt. a fi mentinut plafonul de 100%, se taie de la caz la caz, partial sau total, fie din Ordinul Militar, fie din contributia la pensia suplimentara, fie chiar din vechimea totala/cumulata in serviciu, fie din toate! Ori asa ceva nici macar in Coreea de Nord NU poate exista!

287 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. ”Farsa cămataresca jidănească”. Ia de la piloti,pirotehnisti,parasutisti,marinari si gonfleaza din nou”birocratii”,ca pe L 164. La ce rost sa-ti mai risti viata si sanatatea in pozitile enumerate mai sus. Mai bine (cu scuzele de rigoare) ,functionaraș de birou o viata întreagă .

  RăspundețiȘtergere
 3. DACA POATE CINEVA CU STUDII IN DOMENIU SA DECRIPTRXE DIN CE SE VA CONSTITUI BAZA DE CALCUL .
  MEDIA ....PLUS PENSIA SUPLIMENTARA PLUS OMM ? GRESESC ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PT.DL.R DACA ARE BUNAVOINTA !

   Ștergere
  2. @ TOTO IANY 10 martie 2016, 11:47. Ce atatea studii mai ai nevoie! Ai exemplele clare la finalul materialului. Oricine are mai mult de 32 ani vechime totala/cumulata (care poate fi formata din 22 ani lucrati efectiv in grupa CS), mai mult de 3% contributie la pensia suplimentara si mai mlt de 10% pt. OMM, a picat de idiot! Adica majoritatea!

   Ștergere
 4. Toate acțiunile de modificare a Legii 223/2015 prin OG 57/2015, au ca scop și susțin aceiași ,,inepție", cum ar putea fi o pensie mai mare decât "un salariu".
  Ministerele și guvernanții au impus această barieră și în negocierile cu reprezentanții rezerviștilor și sindicaliștii. Urmează să vedem în acest context cam ce aberație de lege o să rezulte, asta dacă se va modifica ceva. Dispoziția este ,,dați speranțe, dar nu modificați nimic,,. Pensionarii în plată trebuie să rămână plafonați la ce au, iar cei ce vor ieșii în viitor, să fie plafonați la un nivel care să nu depășească anumite calcule bugetare. Dacă nu se vor iniția acțiuni de protest ,,semnificative,,(nu ca până acum), nu văd nici-o modificare în modul de abordare a pensionarilor militari, de către ministeriabili și colonialiști.

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca se pleaca de la 80 % e bine.Plus o limita maxima de 5000 de lei si una minima de 2000 de lei pentru toate pensiile militare. Asa e corect.Felicitari comisiei de buget finante .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi ca se modifica si legea mobilizarii in regim de urgenta. Participa toti pensionarii la mobilizare/razboi, barbati sau femei, cu varsta pana la 63 ani, nu doar cei din armata. S-a facut in sfarsit dreptate! Asa e corect. Se spune ca prin toamna urmeaza un exercitiu aplicativ cu mobilizarea rezervei in noua configuratie. De abia astept sa ma intalnesc cu mama ta civila la acel exercitiu!

   PS: Vezi ca s-a modificat si treaba cu stagiul militar obligatoriu in caz de razboi. Participa toti cetatenii cu varsta pana la 63 ani, si nu doar barbatii cu varsta intre 20-35 ani. Abia astept sa iti intalnesc sotia si fiica cand imi vor intra in subordine sa isi faca stagiul militar obligatoriu!

   Ștergere
  2. Sa participe Ciolos si Stolo(fate ca plangi).

   Ștergere
 6. Cei cu vechime mare sigur au frecat-o in armata la vreun birou altfel nu rezistau .Militari cu 0 vechime mai mare de 30 de ani in armata sunt dubiosi si probabil fac parte din specia pupinilor adica celor ''care se orienteaza'' .Viata unui militar adevarat e scurta in toate tarile Nato. 20 -25 de ani .Exceptie Romania unde gasesti mumii militare in birouri cu aer conditionat care l-au prins in arnata si pe Marin Ceausescu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De principiu, ai dreptate! Pe de alta parte, NU este absolut asa. Eu cunosc 2 fosti comandanti de batalioane V.M. Care de la Cdt. Pl. la Cdt.B., au stat cam putin prin birouri, si mai mult pe niste coclauri muntoase. Ambii s-au pensionat la 55 ani. Deci, au vechime efectiva de 38 ani. Iar cu grupa ajung la o vechime cumulata de peste 60 ani. Ai si contributie la pensia suplimentara de 9% si OMM de 20%.

   Si acum! Cum puii mei sa le dam la astia doi tot aceeasi pensie de 100% ca la un alt colonel, cu 22 ani lucrati efectiv in grupa CS (32 ani vechime totala/cumulata), 3% contributie la pensia suplimentara si 10% pt. OMM?

   Man! Esti dus rau in sadismul tau! Vezi ca si cei cu 20-25 ani vechime sunt furati atat din contributia la pensia suplimentara, cat si din OMM! Papagalule!

   Ștergere
  2. R .. Ca ''au stat '' pe coclauri nu inseamna nimic. Daca nu o duceau bine nu rezistau 38 de ani in armata si plecau la pensie . Ai zis ca de principiu am dreptate dar imi dai exemple doua exceptii.Cuudat nu ? Apoi ma faci si ''papagal'' ca nu sunt de acord cu cele doua exceptii ale tale care confirma de fapt regula pe care am descris-o mai sus. Eu ti-am scris civilizat totusi.Cu stima.

   Ștergere
  3. subscriu celor scrise de bulan
   eu am intrat in sistemul militar in 1992
   am 24 de ani in sistem
   abia astept sa fac cei 25 de ani si sa ies din armata
   cred ca voi pleca din tara dupa fiica mea
   90% din colegii mei cu vechime peste 20 de ani au probleme medicale si sunt tinuti in sistem de mila
   deci macar sa ramana asa cu 100%!!!
   cei din birouri care stau peste 25 de ani e treaba lor de ce stau in continuare peste baremul de 25 de ani!
   operativii adevarati ies la prima posibilitate!
   si sunt ffff multumiti cu 100%!

   Ștergere
  4. @ Bulan 10 martie 2016, 13:19. Eu am impresia ca tu habar NU ai cu ce se mananca armata la anumite arme si specialitati. Daca esti incadrat la un B. V.M. sau la o Bg. V.M., mananci ce a mai a dracu' armata pe paine ... in teren. De la soldat la comandant, cam 4 luni pe an stai numai prun munti. In corturi, ca e vara, ca e iarna, de la soldat la comandant. Cu tot cu transmisiuni, logistica si artileria dupa ei. Singurele exceptii? Clasicii CI-isti si finantistii care pe astia ii doare in ..ula de armata.

   Pana la urma, trebuie sa fie comandat si un B. V.M. de un colonel mai rezistent. Cine vrei sa il comande, un SGP sau un sergent major de 23 ani? Pe bune acum!

   Ștergere
  5. @ Antonia Pinguin 10 martie 2016, 13:22. Se observa de la kilometri nivelul de SGP sau subofiter trecut cu arcanul prin armata. Altfel realizai:

   - la 25 ani armata ai vechime cumulata de minim 37 ani. Ai contributie la pensia suplimnetara de 3% si ai OMM cla. a 2-a de 15%.

   Calculam pensia: 80% (pt. 25 ani vechime) + 12% (pt. alti 12 ani diferenta) + 3% CPS + 15% OMM (20 ani de casheta) = ...110%.

   Si acum spune, papusico! De ce iti tai tu 10%? Doar asa sa ramai cu 100%, desi ai dreptul la 110%? Si mai ales din ce iti tai? Iti spun eu: din OMM iti tai. Mai ramai din el cu 5%. Ca si cum ai fi lucrat in armata sub 10 ani! Desteapto!

   Ștergere
  6. Bulane, esti cel mai tare analist militar. Ai perfecta dreptate, un militar care intradevar isi face treaba de militar, nu pote rezista mai mult de 25 de ani in serviciul militar. Secretarii din birouri pot fi civili si astfel nu sunt numarati la efective. Dar la noi cei mai tari sunt birocratii, doamne ferste de un razboi, ca la cata stiinta militara au astia ne omoara pe toti!

   Ștergere
  7. R ... Habar nu ai tu.Sti la ce varsta se iese la pensie din armata SUA ? 39 dr ani . Se poate sta cu dispensa dupa probe fizice dure pana la 42 de ani.Exceptii generalii .Foarte putini.Asa ca abureala cu unii colonei care au calitati de RAMBO si raman luptatori si rezistenti la 55 - 60 de ani e doar pentru cei cu par pe creier.Nu e cazul meu.

   Ștergere
  8. @ Mirage 2000 10 martie 2016, 13:54. Nu stiu de ce, dar tare am impresia ca si tu ai fi tot pui de subofiter/maistru intrat accidental in armata! Ia zi sa te verific: nu este asa ca toti ofiterii, indiferent de arma, specialitate si functie sunt niste ... birocrati, si doar SGP si subofiterii/maistrii sunt de teren?

   Ce ..ula mea secretari din birouri zici tu acolo? Singurii care o freaca sau o freaca prin biroruri au fost si sunt: fostii secretari UTC si PCR, CI-istii din toate timpurile (inclusiv afiliatii lor de la cifru), DS-istii din toate timpurile (aia cu documente clasificate), finantistii din toate timpurile, juristii din toate timpurile, magistratii militari din toate timpurile, cazarmarea din toate timpurile, ziaristii militari din timpurile mai vechi (astia noi au mai iesit si prin teatre), cei din invatamantul militar, cei de DMRU si la esaloanele mari - cei din corpul de control. Cam atat retin eu! Iar in categoriile astea intra si ofiteri si subofiteri maistri.

   Da! Daca esti SGP sau subofiter Cdt. Gr. cum sunt grupele comandate azi, dupa 25 ani esti terminat. Ca ofiter o mai duci, desi nu prea mult daca ai urmat cariera in linie Cdt. Pl. - Cdt. Cp. - Cdt. B. - Cdt. Bg. O mai duci cu cat stai mai putin pe functiile dinainte care sunt toate de teren, ca daca NU ai mierlit-o si ca ofiter la 25 ani.

   Vrei sa iti spun eu cum era pe vremuri? Era veselie totala: ofiterul statea ca prostu' in camp vreo 25 ani, iar subofiterul/maistrul pe calorifer in magazie. Ofiterul era primul terminat, iar subofiterul/maistru o mai ducea vreo 20 ani in urma lui.

   Asta ca discutie! Ca daca TU ai fi avut cariera mea de ofiter, TU erai terminat NU in 25 ani, dar nici 10 NU rezistai! Si am mai trecut si prin birouri, ca doar NU comanzi o structura mai mare doar cu gura si mainile in buzunar, astia iti cer inainte sa comanzi ... si milioane de planuri, harti etc. etc.

   Ai un nivel foarte redus! Nici mie NU mi-au placut birocratii de meserie, dar TU - dupa caracterizarea generala, ai tendinta sa asimilezi birocratii cu ofiterii. Este? Ehe, baiete! Cat de Rambo te crezi, te pierd si acum dupa nici 2 km daca te iau cu mine in munti! Ca sa NU mai discut de altele mai palpitante, intrucat precis mai si lesini!

   Ștergere
  9. La asta cu omoratu' cel mai mare randament are iulian mares.Garantat!!
   Don Corleone

   Ștergere
  10. @ Bulan 10 martie 2016, 13:58. Incearca sa NU imi explici mie cum este in armata SUA. Sunt experet in sistemul lor de pensii. Vrei sa iti pun in material certificatul dat de ei? Asa este cum spui tu. Dar RU spui doar partial. Dupa 20 ani de serviciu ai drept de pensie militara si poti sa iesi la pensie. Uzura este cu atat mai mare, cu cat ca militar stai mai mult pe teren. Si NU poti sa avansezi intr-o functie mai calduta dupa ce ai trecut etapa teren.

   Caz in care, asa este: cei mai uzati, la 20 ani vechime pleaca la pensie. Dar NU toti pleaca dupa 20 ani, ce ai? Pai daca dupa 20 ani, unui ofiter/subofiter i se ofera sansa sa ramana in continuare pe o functie mai putin expusa intemperiilor fizice, atunci ramane. Pana la 40 ani de serviciu efectiv.

   Ce faci daca esti asa bun si acum te cere armata sa fii general si sa o conduci ca ai experienta cu carul 20 ani in teatru? Refuzi sau ajungi birocrat? Un general american harsit vreo 20 ani numai pe teren si in teatre, este birocrat daca NU mai sta sa comande o grupa ca tine? NU. Este cel mai al dracu' operatic, intrucat acum comanda o armata intreaga!

   Dar intuiesc ca oricum nivelul e prea ridicat oentru tine!

   Ștergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  12. Acum vorbesti de generali care stau ''40 de ani in armata.'' R... iar ne aburesti.Sti cati militari de cariera ajung generali in armata SUA .Cel mult 1 la 50 000, nu ca la noi 1 din 3 colonei ajunge general de carton .Iar in armata SUA si generalii dau teste fizice nu ca gusatii cu burta de la noi .Iar la pensie peste 95 % din militari ies la pensie la 39 -42 de ani si doar 5 % rezista dupa 42 de ani.Eu personal nu am auzit de vreun militar american cu vechime de 40 de ani , exclus cei cativa generali pensionari si ei care sunt activati cand e nevoie de ei.Si in nici o armata NATO un general nu are pensie de peste 10 ori pensia unui militar de rand.Exceptie armata noastra plina de generali smecheri si hoti .

   Ștergere
  13. Sursa de informare,pentru varsta americanilor poate fi dezvaluita?

   Ștergere
 7. Din motivația la pct.11 ar rezulta ca se vor acorda toate drepturile de vechime etc. Deci cuantumul final nu ar putea depăși toate aceste sporuri recunoscute ... Daca avem a+b+c+...=s. Eu înțeleg ca ,,s '' sa nu fie mai mare de cuantumul rezultat din adunarea respectiva, chiar daca acesta ar rezulta ca ar fi supraunitar....

  RăspundețiȘtergere
 8. Vad ca se vorbeste atat in oug 57 cat si in propunerea de amendamente ca valoarea de referinta sectoriala sa ramana si in anul 2016 la nivelul din legea 284/2010,adica 600 de lei.
  Toti cunoastem ca ce putin in armata, valoarea de referinta sectoriala este de 217.07257 ,dupa majorarea de la 1 ianuarie 2016.In acest caz oare sunt situatii in care pentru anumite functii din anumite ministere valoarea de referinta sectoriala este de 600 de lei si pentru alte functii valoarea de referinta este de 217 lei?
  Daca este asa,atunci acest lucru este destul de grav,dar in tarisoara noastra totul este posibil...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. gresit , Valoarea de referinta sectoriala nu este 600 ron este in jur de 200 ron

   Ștergere
  2. Stati sa vedem ce intra in BAZA DE CALCUL si,mai ales ce nu intra.

   Ștergere
 9. Ce optimist esti! Asa eram si eu cu L. 241/2013. Cand cica mi-a fost reintregita pensia. Numai ca citind un articol mai departe, am observat ca din acea zi mi-a taiat orice indexare ulterioara. Adica aveam pensia "inghetata" pe viata. Practic, ce daduse statul cu o mana, lua cu alta inapoi!

  Ce am vrut sa spun cu exemplul de mai sus! Schema era efectiv "jidaneasca". Te prefaci ca dai ceva cu o mana, si iei ce dai inapoi cu cealalta!

  Acum daca tu crezi ca in comisiile de buget sunt alti oameni decat aceiasi "camatari" care au clocit "smecheria" din L. 241/2013, te inseli! Nu! Amendamentele sunt exact cele care se vad: oricine ar depasi baza de 100% in urma calculelor, i se taie tot. Nu conteaza ca este vechime, CPS sau OMM.

  Cat priveste vechimea, e ceva similar deciziilor in baza OUG 1/2011. Trimise celor din grupa AC. La fiecare an in AC 50% majorare, la fel ca la fiecare an in grupa CS. Desi cei din AC avem vechime suplimentare de 12 luni la an, iar cei din CS 6 luni suplimentare la fiecare an in CS. Chestia asta nu conta la calculul pensiei. Doar ca cei cu AC aparea asa generic o gramada de vechime, insa la punctaj tot 50% la fiecare an in AC.

  Cam asa e si acum cu vechimea. Se valorifica pana la nvelul de 100%. Daca ai depasit-o, orice an se taie sa ramana 100%.

  RăspundețiȘtergere
 10. Reversul medaliei la neparticiparea noastra la mitingul din 6 martie isi va arata roadele,nu vom fi umiliti ci macelariti si este ,abia,varful aisbergului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil spre sigur vor scoate si cuantumul avantajos.Am discutat azi cu cineva din SMG si la fel a zis.E chestiune de luni pana se va renunta la cuantumul avantajos.Pana la urma e corect deoarece unii au pensii umflate Gropisnic.

   Ștergere
  2. Mai Pulane dece esti bulangiu?Trebuie sa fii marlan sa vrei raul altora.Numai Petre Padina e marlan ca tine.Cine din SMG sta de vorba cu un marlan?

   Ștergere
 11. Toate vestile astea suna ca o invitatie la ...parasirea sistemului,numai ca dansii nu stiu proverbul romanesc:"Cine sapa groapa altuia...sa moare si caprili neibarului".oare ce-or fi vrand astia cu noi,eu le-as da foc la toti!

  RăspundețiȘtergere
 12. Am vazut ca din comisie face parte si Cristiana Anghel iar toate articolele au fost semnate in unanimitate.Deci,nu ne apara nimeni,nu uitati ,este sotie de pilot militar si...ce folos?

  RăspundețiȘtergere
 13. Rau ma dor ochii ma dor, tot ma urc si ma cobor, pe bloogul elitelor.
  Fara subiectivism si fara interes personal, cateva consideratii personale:
  A. Datorita implicarii personale, a Excelentei sale, Domnul Cezar ,cel mai stimat si apreciat adept al contributivitatii, in legea 223/2015 ,violata sau neviolata, conform art.108 a crescut perioada care se ia in calcul pentru contributia la pensia suplimentara, pana la 31 decembrie 2010. Foarte corect si constitutional.
  B. Senatul a adoptat unele amendamente la OuG 57/2015. Un pas inainte, spre satisfacerea asteptarii militarilor.
  Cea mai importanta modificare se refera la cresterea bazei de calcul si implicit a cuantumului maxim posibil prin aplicarea vechimii cumulte si OMM labaza de calcul. De la unmaxim de 102% se poate obtine un maxim de 109%.
  Motivare, prinexemplu:
  Media celor 6 luni= 1000 lei
  Contributia pt pensia suplimentara=9%
  Rezulta baza de calcul: 1000+9%=1090
  Avand in vedere limitarea pensiei la 100% din baza de calcul, pensia maxima posibila, inacest caz este 1090 lei.
  Concluzie: s-a scos CPS din limitare, limitarea de 100% din BC se aplica vechimii cumulate+OMM.
  Cum CPS nu se mai calculeaza dupa 1 ianuarie 2011 treptat se va ajunge ca pensia maxima posibila, sa nu depaseasca media celor 6 luni.
  C. Parerea mea este ca nu se vor mai lua in considerare orele suplimentare, acestea nu-s considerate venituri permanente.

  RăspundețiȘtergere
 14. Toate acțiunile de modificare a Legii 223/2015 prin OG 57/2015, au ca scop și susțin aceiași ,,inepție", cum ar putea fi o pensie mai mare decât "un salariu".
  Ministerele și guvernanții au impus această barieră și în negocierile cu reprezentanții rezerviștilor și sindicaliștii. Urmează să vedem în acest context cam ce aberație de lege o să rezulte, asta dacă se va modifica ceva. Dispoziția este ,,dați speranțe, dar nu modificați nimic,,. Pensionarii în plată trebuie să rămână plafonați la ce au, iar cei ce vor ieșii în viitor, să fie plafonați la un nivel care să nu depășească anumite calcule bugetare. Dacă nu se vor iniția acțiuni de protest ,,semnificative,,(nu ca până acum), nu văd nici-o modificare în modul de abordare a pensionarilor militari, de către ministeriabili și colonialiști.

  RăspundețiȘtergere
 15. Sunt tare suparat,imi pare rau ca mi-am distrus viata si sanatatea prin Armata si ,mai ales ,ca pilot. A fost o cacialma care ne-o trag guvernantii de azi,dar sa nu dea Domnul ca tara sa aiba nevoie de noi ca abia astept sa pun mana pe arma apoi stiu eu cine este dusmanul...si nu numai eu!

  RăspundețiȘtergere
 16. Amedamentul care se refera la baza de calcul ar putea fi citit si in alta cheie,adica la baza de calcul se adauga procentul pentru pensie suplimentara de 3.6 sau 9%.Prin urmare procentul pentru pensia suplimentara nu se pierde...Iar prin procentul maxim de 20% pentru OMM, adaugat la 80% din baza de calcul rezulta maximul de 100% ceea ce este foarte corect in opinia mea.Hai sa nu divagam in acuzatii cu tenta care nu ne caracterizeaza si sa le acordam tot creditul domnilor si doamnelor senator semnatari ai acestor amendamente.Nu cred ca dumnealor au vrut sa faulteze armata,politia sau pe cei din servicii.Cei care au vrut s-o faulteze cu adevarat au fost cei din MApN.
  Oricum eu le multumesc foarte mult in nume personal si consider ca si dumneavoastra in calitate de moderator al acestui blog ar trebui sa o faceti in numele tuturor celor care posteaza aici.Prin atitudinea domniilor lor membrii comisiei de buget finante nu au facut decat sa arate cu degetul spre obrazul gros al celor care au trimis delegatii de explicare a meritelor deosebite pentru cei care au avut indrazneala sa promoveze oug 57.Cei care au facut acest lucru trebuie criticati cu maxima severitate,iar nu cei care au reusit sa scoata piatra din lac...cel putin pana la votul final din Camera deputatilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cu vechimea ce faci, baiete? 80% este pt. 25 ani vechime cumulata/totala, atat? Bagi 80% OMM si ajungi la 100%? Dar nici Zdrulea NU are doar 25 ani vechime cumulata in armata, ci o medie de 35-37 de ani de vechime cumulata? Tu cum ai facut, ti-ai taiat orice an peste vechimea de 25 ani si ai adaugat doar OMM? Alo ...

   Ștergere
 17. Ca si completare la postarea anterioara consider ca legiuitorul a avut in vedere si faptul ca din 2011 nu se mai platesc contributii pentru pensia suplimentara si ca in viitorul proiect de statut al cadrelor militare nu se mai recompenseaza la pensie vechimea in armata prin OMM ,ci in activitate prin 1% pentru fiecare an de serviciu.Prin urmare cei care au iesit la pensie pana in 2011 vor primi mai mult decat cei care au iesit dupa 2011 cu maxim 29%.Prin urmare haideti sa nu mai fim carcotasi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vor primi pe naiba! Nu este posibil asa ceva decat daca ramane in plata cuantumul mai avantajos! Cum sa primeasca pensie mai mare cei deja pensionati urmare a contributiei la pensia suplimentara decat cei care nu au mai contribuit, din moment si pensia celor care au contribuit la PS este limitata la 100% solda unui militar care NU mai contribuie de 15 la o astfel de pensie, mai realist deloc? Esti invitat sa citesti mai bine exemplele de la finele materialului!

   Deja faci varza totul! Este clar de la mii de km cum trebuie calculata corect o pensie: bagi 80% pt. 25 ani de cumulata, adaugi 1% pt. fiecare an din restul cat are fiecare. La astia adaugi contributia la suplimentara cat are fiecare si daca are. La tot adaugi OMM cat are fiecare - daca are. Si iese pensia. Ca la unul iese 83%, la altul 98%, la altul 106%, iar la altul 120% - dar asa trebuie sa fie. Pt. ca NU toti au aceeasi vechime, acelasi OMM si aceeasi CPS. Ce e greu asa?

   Ștergere
  2. R26500
   Pe cei care nu stiu sa calculeze singuri nu ai cum sa-i convingi!

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 19. Suntem prosti ca-i mai toleram la conducere pe tampitii astia!

  RăspundețiȘtergere
 20. Doar art. 28 din legea 223/2015, modificată, prevede modul de stabilire a bazei de calcul a pensiei, art. 29 din legea 223/2015, modificată, prevede calculul cuantumului pensiei, art. 108 din legea 223/2015, modificată, prevede că se acordă un spor de 3,6,9%, iar art. 11(3) din Legea 80/1995, modificată, prevede că pensionarii militari decoraţi, beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei. Având aceste prevederi să vedem cum interpretăm d.p.d.v. juridic prevederile art. 30 din legea 223/2015, modificată.
  Deci stabilim baza de calcul( Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani) apoi stabilim cuantumul( 80% din baza de calcul prevăzută la lit. b, art. 28 și art. 108 - cu adăugarea de procente pentru vechime și procentele prevăzute de art. 108) și la acest cuantum se adaugă OMM. Astfel rezultatul adunării nu poate depăși 100% din ,,cuantumul" bazei de calcul rezultat din însumarea (includerea) acestora. Nu se face referire la baza de calcul prevăzută de art. 28 din legea 223/2015, modificată. Ce părere aveți ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E o chestie! Insa scarpinata rau invers. Miroase cu faza cu 2 articole diferite in L. 223/2015 in original, unul pt. cei pensionati inainte de 2011, altul pt. cei pensionati dupa 2011. Cand de fapt faza NU era intamplatoare, esenta era sa NU fie recalcultate in viitorul apropiat pensiilor celor pensionati pana in 2011.

   Acum! Referitor la ce ai spus! Articolul acele "inclusiv ..." este redactat si intr-un mod cam agramat. Suspiciunea de baza insa este aceea ca in aceasta lege, nici NU trebuia facuta vreo referire la OMM acordat in baza altei legi. Simpla referire la OMM acordat de L. 80/1995 ... determina intentia perfida. De a include OMM in plafonarea de 100%.

   Cat priveste cuantumul la care se face raportarea, este prea evident ca este cel de la Art. 28. In rest, este ca in material.

   Ștergere
 21. OMM la inceput producea efecte pt activi: reducere de impozit si pentru pensionarii militari. S-a redus initial beneficiile la activi si posibil sa urmeze si la pensionari.
  Motivul: nu poti astepta 20 de ani sa-i dai la secretara OMM cl l, prospetimea si interesul dispare mult mai repede.
  Poti in schimb sa-i dai la secretara, mult mai repede, alte decoratii.
  Sefa de cabinet a lui op. A obtinut cea mai inalta distinctie militara: cl 3+cl 2 de la basescu si cl. 1 de la iohannis.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil pentru ''servicii'' orale ca si Otilia .

   Ștergere
  2. Cine e sefa aia de cabinet a lui Oprea? Cumva tanti Cpt. Otilia Sava de la M.Ap.N.?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 22. Rxxx ,
  mai bine ai fi numit legea asta ”legea gonflării birocratilor si a celor de vechimea ta efectiva”.
  În felul asta o sa fie (fii) egalul celor doi colonei pe care îi stii tu cocotati pe crestele muntilor si iesiti din sistem la pensie la 55 ani.
  Pentru acesti colonei precum si pentru altii in situatia lor din Ac,CS baza de calcul va fi ceva de genul;
  80%+9% = 7,2
  80%+20%= 16
  7,2 +16 =23,2
  100 - 23,2 = 76,8%
  Deci daca muncesti pîna la 55 de ani în AC,CS ca sa beneficiezi de % p.s. si % OMM vei beneficia de o baza de 76,2 %.
  Si atunci ma întreb de ce sa nu muncesti doar 25 de ani in Ac si sa iesi cu 100% pornind cu baza de calcul de la 80%.
  Pe lînga asta mai ramîi pe dinafara din baza si cu sporurile pentru care ai platit taxe si impozite.
  Bravo,gonflatilor birocrati cu vechime efectiva cît Rxxx. Ati reusit sa egalati.....scorul pe ........cuponul de pensie. Si tot nu va ajunge !!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar clampani de-a 'mpururea? Nu pricep nimic ce calculezi tu pe acolo. Aceste amendamente nu determina decat un singur rezultat pragmatic pe viitor: la 25 ani vechime efectiva, Good Bye Army! Am pensia 100% cat solda si 47 ani, PA armata. Intr-un fel nu e rau. Cam acest efect l-a avut si L. 164. Chiar mai misto - doar 20 ani de efectiva erau necesari. Cu grupa era mai nasol ca majoritatea erau in CD si trebuia vechime ca lumea sa ajunga la 100%. Numai ca L. 164 la baza de 100%, aduna distinct si OMM. Si tot ajungeai la 120%.

   PS: Pe mine sa NU ma asimilezi celor 2 colonei. Nu am vechimea lor nici efectiva, nici totala sa pierd cat ei. Este insa chestie de fair play sa recunosti drepturile altora, chiar daca tu nu le ai. Materialul este relevant in acest sens.

   Ștergere
  2. R xxx te asimilez doar la cuponul de pensie .Daca ai gradul , functia si sporuri similare lor ar reusit sa egalezi scorul pe cupon.
   daca ei au gradul si functia mai mica ca a ta i-ai luat pe cupon.
   Daca-i lege ,nu-i tocmeala. Sa se invete minte si sa nu stea in armata pina la 55.

   Ștergere
 23. Art. 30 modificat zice ,, Pensia stabilită, recalculată și actualizată nu poate depăși cuantumul de 100% din baza de calcul prevăzută la art. 28,29 și 108, inclusiv art. 11(3) din Legea nr. 80/1995, a Statutului cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare ". Dacă după art. 28 era punct, nu mai era loc de interpretare așa că luând în considerare virgula, consider că este vorba de alt cuantum(valoarea la care se ridică) care însumează toate cele patru articole din două acte legislative.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. DECI
   BAZA DE CALCUL ESTE EGALĂ CU MEDIA .....PLUS P.SUPLIMENTARA PLUS OMM ?
   DL. R NU ESTE DE ACORD .
   COMENTATI .

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. NU SE INTELEGE ASA DAR DEPASIM CONTROVERSA.
   SPUNETI VA ROG CUM CALCULATI PENSIA SUPLIMENTARA .
   PT. OMM SA ZICEM CA IN IPOTEZA DVS. ESTE CLAR .

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 24. Sa nu uitam si sporurile care au fost taiate la art 28 + 15% tot la art.28.Am fost deposedati de cel putin 40-50%.Eu tot nu cred ca omm il vor include in plafonul de 100%.

  RăspundețiȘtergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 26. Nu-mi vine sa cred,este gluma sau chiar asa de nesimtiti ,neobrazati pot fi acesti PARLAMENHOTI? In anii tineretii cand citeam despre sclavagism,despre taranii exploatati etc am zis ca sunt vremuri apuse ,lumea era nestiutoare si stapanii faceau ce vroiau dar acuma,acuma ce se intampla,chiar nu are nimeni curajul sa inceapa o revolta populara ,cu bate topoare si molotoave? Stapanii astia fac tot ce vor ,isi dau legi numai pentru ei?Traim in democratie sau se infiripeaza un nou SCLAVAGISM?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Democratie ibtr-o colonie a altor tari ? De unde pana unde?

   Ștergere
  2. Cand ne spuneau bunicii sau parontii nostrii nu luam in seama.Acum,traim pe propria piele.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 27. Vad ca nineni n-a sesizat faptul ca initiatorii amendamentelor care ne intristeaza sunt 10 senatori,(de fapt Coarna si Suru) printre care si fostul ministru al apararii Dobritoiu si la motivatia amendamentelor ne spun cat de fericiti trebuie sa fim ca de fapt ne-au nationalizat pensia suplimentara si au anulat OMM. V-am mai spus ca astia sunt ca Bula cu baba cand a trecut-o strada.
  Sincer astia-s prosti,se fac, sau chiar ne cred dobitoci. Motivatiile ar suna ca si cand de fapt ne-au facut un bine, pe cand textul amendamentului suna groaznic pentru noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fac pe prostii, iar pe noi chiar ne cred dobitoci! Asa cum ne-au crezut si pe noi fostii "diminuati" când cu o mana cica ne reintregeau pensiile, iar cu alta ne-au taiat indexarile. De in final, tot ..ula aia iesea!

   Mestere! Nu ai aflat cine guverneaza in realitate finantele in statele de tip colonie? Nu se vede clar ca nu este palitura romanesca, ci una care poarta amprenta "camatarilor internationali" care au infiltrat toate mecanismele de decizie financiare ale statului roman?

   Ștergere
 28. Se spune cam asa; vă dăm 80-100% în care voi bagati ce vreti. Mai mult de 100% (avînd în baza de calcul fostele elemente din L164 plus sporuri acolo unde exista în salarizare), nimic.
  Constitutia spune ca trebuie sa va asiguram un trai decent. Prin 100 cu sporuri incluse asta facem.
  Oricum acolo unde se cumuleaza si sporuri iese mai mult decît ce ati avut pe L 164.
  Deci ori care vor fi motivarile contra ,peste 100% din salariul activului similar compus din elementele componente ale bazei de calcul pe L164 (s.grad,s.functie,ID,IC,gradatii) + sporurile aferente salarizarii fiecaruia mai putin cele prevazute în art 40 pt.piloti si marinari nu se va trece. Este ceva batut în cuie.
  Stati linistiti ca le cizeleaza C.Deputatilor dar cu nimic peste 100%.

  RăspundețiȘtergere
 29. Incepe sa se trezeasca si Dogaru.Vrea sa organizeze un miting in fata ambasadelor tarilor care detin colonia asta.( Germania si licuriciul) .Daca e asa e de bine.Se vor rezolva sigur si problemele militarilor .Sa vedem daca chiar organizeaza un miting in fata ambasadelor sau doar se lauda ca de obicei .Daca organizeaza un astfel de miting ma inscriu de urgenta in SCMD.Numai ca nu cred.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O sa le ceara ce? Eventual s-o lase mai încet cu repatrierea profitului ca sa fie bani de pensii. Lucru imposibil.
   Asa ca pensii mici-profit mare.
   Parca nu de pe acolo vin ”ordinele” !!!

   Ștergere
  2. Sa le trimitem prin posta omm ,daca tot nu il mai recunosc.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Tigri 3 Lor le e frica ca militarii ''sa nu trezeasca din somnul cel de moarte'' populatia lasa .Asa ca stapanii coloniei vor da ordine guvernului asta tradator de colonie ca doleantele militarilor sa fie rezolvate urgent .La cat fura corporatiile din colonie doleantele militarilor sunt un mizilic.Asta daca Dogaru chiar are curaj desi nu cred.

   Ștergere
  5. Poate de ceva politiști dupa ce CCR a trecut aparatura de ascultare de la SRI la ei.
   În rest ,nu au grețuri.

   Ștergere
 30. Dupa ploile din zilele astea, s-o curatat geamul la CPS MApN si-o crescut transparenta.
  A aparut cap. VI Situatia cu documentele inregistrate la casa de pensii sectoriala
  Mai urmeazasa ne trimita "interesul national" scrisori prin care sa ni se explice "bunaciunea" OuG 57/2015.

  RăspundețiȘtergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. Bulane.....
  Am urmarit si nu am comentat postarile tale...si nici ale altora!
  Am o singura intrebare!
  Cand ai iesit la pensie?..., dar sincer!.....chestia cu limitarea la 5000 este f interesanta si trebuie analizata, pana la radiere! Nu poate exista o asemenea prevedere in lege, dar mai stii, pote cand vom avea plats in €?
  Astept raspuns!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ***Iulian,flerul nu-ti spune cam cine ar fi acest"Bulan",retine ca alti blogeri nu scriu pe aici,sunt aceiasi doar ca si-au schimbat palariile

   Ștergere
  2. Si eu gandesc la fel, mai ales ca este pe blog din 2016!

   Ștergere
  3. Cine sunt eu ? Un om simplu din popor.

   Ștergere
 33. Baza de calcul conform art. 28 din Legea 223/2015 este una, iar baza de calcul a însumării art. 28,29 și 108, inclusiv a art. 11(3) din Legea 80/1995 este alta,deoarece art.11 alin 3 din Legea 80/1995 spune in felul urmator "Pensionarii militari decorati cu ordinul 'Meritul Militar' clasele a III-a, a II-a si I beneficiaza de un spor de 10%, 15% si respectiv 20% al cuantumului pensiei" LA CUANTUMUL PENSIEI STABILITE DE LEGEA 223/2015 SE ADAUGA ACEST SPOR DE 10%, 15$ SAU 20%.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cat de desteapata esti Mihaela ...neica ..!!

   Ștergere
  2. @ Mihaela Mihaila 10 martie 2016, 19:44. E usor de probat! La scandalul care a iesit deja, daca este ca tine, ministerele trebuie sa confirme ca asa este. Ar fi trebuit sa o faca deja astazi! Hai sa le lasam si maine! Daca insa tac si maine... cunoastem cand tac! Cand stiu foarte bine ca nu au cum sa infirme un fapt aflat la baza scandalului declansat! Doar azi nu este maine!

   Ștergere
  3. POATE ESTE O SMECHERIE SA VINA MOTOC LA ANU SA SPUNĂ CA NU SE POATE APLICA LEGEA SI E NEVOIE DE O OUG.

   Ștergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 35. Se intampla un lucru ciudat. Se foloseste termenul baza de calcul, dar de fapt baza de calcul este maxim din ceea ce inseamna cuantumul pensiei pentru cei mai multi militari. Notiunea de baza de calcul insa, ar trebui sa inseamne, in mod real, cuantumul de la care se pleaca, la care sa fie adaugate suplimentele legale. La ce ne mai foloseste notiunea de baza de calcul? Sa i se spuna Maximul pensiei, nu baza de calcul. O mizerie fara sfarsit...

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 37. Nu se intelege un singur aspect care este cheia interesului pentru toti sefii si pentru toti cei ce au beneficiat si au propus calculul acestei baze de 100%. Cei 50% acordati pentu lucrari de exceptie. Ia bagati si la voi in pensie acest procent si vedeti daca va mai intereseaza OMM si procentele pentru pensia suplimentara cand ai o baza de 100% astronomica. Ce au facut suplimentar pentru acest procent? Pai unii au lins clante, iar altii si-au aplaudat safii.
  Daca s-ar scoate acest procent din calculul pensiei atunci sa vezi ce ar dori toti si OMM si procentele de pensie suplimentara scoase in afara lui 100%, ca sa fie adaugate dupa acest procent. Ce ziceti este o idee buna?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu doar buna! Ci foarte buna.

   Ștergere
  2. Acei 50% din solda de functie se acorda la f putini, parca ceva 3-5% din personal, pt 1 an!

   Ștergere
 38. De ce va mai dati cu capul de asfalt? Iata ce scrie la motivatia amendamentului de la art 30:
  Amendamentul elimina discriminarea in materia drepturilor de pensie pentru militari,politisti si functionari publici cu statut special, precum si pentru un mare numar de pensionari militari aflati in plata care au INDELUNGATE STAGII DE COTIZARE,inainte si/sau dupa perioada de timp cat au avut calitatea de militar/politist/functionar public cu statut special, prin neacordarea abuziva a drepturilor cuvenite de a beneficia de prestatii sociale pe masura obligatiei corelative de contributie la bugetul de stat si/sau la cel al asigurarilor sociale, indeplinita prin retinerea la sursa din venitul salarial asigurat in timpul activitatii.
  AMENDAMENT ADMIS CU 7 VOTURI (din 7) PENTRU.
  Astia ori nu stiu ce au votat, ori stiu si ne cred prosti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Foarte interesant! Acum se face lumina. Cum zice? Ca astia sunt discriminato care au "IDELUNGATE STAGII DE COTIZARE,inainte si/sau dupa perioada de timp cat au avut calitatea de militar/politist/functionar public cu statut special". Tu stii ce inseamna asta? Ca sunt protejati papitoii si fatucile care desi au vechime mare in munca asa in general, in realitate au minimum de ani posibili lucrati in armata.

   Fantastic! Adica cel sau cea care are 35 ani in munca din care doar 10 sau 15 de militar ar fi discriminat? Ia sa vedem cum? Pai este simplu: daca ai doar 10 sau 15 ani de serviciu ca militar, degeaba ai 35 ani vechime in total in munca, intrucat astia nici NU beneficiaza de OMM. Si daca NU au ei OMM, atunci sa fie limitata pensia la toti la 100%, si asa nu mai au nici militarii OMM cu 15, 20 sau 25 ani de caschet. Fantastic ce le-a crapat mintea!

   Ai ridicat o mare perdea cu observatia ta! Pai astia care au anii in munca, dar mininum in serviciul militar sunt exact toate pilele din armata. Sunt cei intrati in ministere fix pt. 10 sau 15 ani sa prinda o pensie militara, iar inainte si/sau dupa au batut=o in cap ca civili! Deja mi s-au incrucisat ochii! 'Mnezeul mamelor lor! La ce a putut sa le fete mintea!

   Ștergere
 39. Acest spor este acordat pentru unii poate pe merit dar pentru foarte putini. Si este acordat exact pentu 6 luni, adica pentru cat trebuie. Nu este si acesta un spor periodic ca si orele suplimentare, de care beneficiaza doar unii si le gonfleaza arbitrar pensiile?

  RăspundețiȘtergere
 40. Mai dragi talharasi si voi fa! O sa vin cu o ghicitoare;"Oare ,de ce, mister Av al Pop,d-l Victoras,nu a depus plangere la CCR referitor la incalcarea unor prevederi ale Constitutiei referitor la modificarea unei legi organice printr-un articol dintr-o OUG ?" Raspunsul o sa vi-l dau in plic,ca la sah,astept sa vad ce mutare faceti, gambitul damei, cumva? Va dau si o mutare ajutatoare,sa numim problema noastra un nefericit de pion dar,care este o mina de aur pentru un avocat bine pregatit deoarece este la o mutare sa fie transformat in regina. Pai daca vom pierde aceasta batalie nu cumva vor urma mii de procese,la care se intrevad sperante de castig? Toti ne vom arunca"in valuri" si vor reveni "la vara" ...la Pastele Cailor sa culegem roadele,oricum nu in viata noastra,dar vor fi procese ce ne vor gadila la buzunar iar avocatii vor castiga ,asa ca au tot interesul sa aibe viitori clienti.Totusi,nu inteleg jocul de glezne al parlamenhotilor, de ce ne persecuta? Cu d-na senator al foamei m-am lamurit de ce nu sprijina pilotii,pai onor sotul dansei a fost CIst asa ca nu are prime,in schimb acesti baieti au avut SM si IC plus functii babane,nu ca un biet pilot care avea functii mici,remuneratia rezultand din sporuri si prime ,din acelea care ii fac rau la ficat "blandului pastor". Eu sper ca toate aceste umiliri sa duca la umnplerea paharului si ,la un moment dat sa izbucneasca o revolta chiar in randul activilor.

  RăspundețiȘtergere
 41. @ All. Cititi descoperirea halucinanta a lui Mirage 2000 10 martie 2016, 21:02. Cica astia au motivat ca au procedat asa - adica limitarea pensiei la 100% cu tot OMM, pentru a NU fi discriminati cei care au "IDELUNGATE STAGII DE COTIZARE,inainte si/sau dupa perioada de timp cat au avut calitatea de militar/politist/functionar public cu statut special".

  Voi stiti ce inseamna asta? Ca sunt protejati papitoii si fatucile care desi au vechime mare in munca asa in general, in realitate au minimum de ani posibili lucrati in armata.

  Fantastic! Adica cel sau cea care are 35 ani in munca din care doar 10 sau 15 ca militar ar fi discriminat? Ia sa vedem cum? Pai este simplu: daca ai doar 10 sau 15 ani de serviciu ca militar, degeaba ai 35 ani vechime in total in munca, intrucat astia nici NU beneficiaza de OMM. Si daca NU au ei OMM, atunci sa fie limitata pensia la toti la 100%, si asa nu mai au nici militarii OMM cu 15, 20 sau 25 ani de cascheta. Fantastic ce le-a crapat mintea!

  Pai astia care au anii in munca, dar abia au mininum de vechime in serviciul militar sunt exact toate pilele din armata. Sunt cei intrati in ministere fix pt. 10 sau 15 ani sa prinda o pensie militara, iar inainte si/sau dupa au batut-o in cap ca civili! Mai ales in M.A.I. Deja recunosc ca mie mi s-au incrucisat ochii! 'Mnezeul mamelor lor! Ce a putut sa le mai fete mintea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce manevra de rahat! Adica lucrezi jurist/contabil/economist/lector primii 10 ani la BCR/alta institutie civila, dupa care 10 sau 15 la armata, dupa care ultimii 10 la firma lui Becali.alta institutie civila. Total 35 vechime. Nu conteaza ca sunt maxim 15 in armata. Este drept de pensie militara, este? La 10 ani oricum "orientatii" astia nu beneficiaza deloc de OMM. Si nici macar la 15 ca le trebuie 15 numai de cascheta, dar pana la activare baga un curs onorific de 1-3 luni. Asa ca NU au nici 15 ani de cascheta sa benefieze macar de OMM clasa a 3-a de 10%.

   Iar pt. faza, invartitii si invartitele sistemului, ne-au facut pe toti ceilalti cu 20-35 exclusiv in armata, toti beneficiind de OMM de 10-20%. Iar astia invartiti, ne-au luat de tot OMM, intrucat ei nu au dreptul pt. ca au prea mica vechime in armata!

   Asta ne trebuie daca in loc sa luptam pt. o lege adevarata a pensiilor militare ca in NATO - adica pensie militara strict pt. vechimea in serviciul militar, am acceptat o lege hibrida care combina vechimea intre servciul militar si cel civil. Iar in final am ramas de caruta exact cei de cariera! Treziti-va, domnilor!

   Ștergere
  2. Iar multi dintre cei de cariera am mai facut inainte si un liceu militar. Si acum vin pisoii si fatucile cu 10-15 ani de armata si ne arata degetul mijlociu in sus, luandu-ne de tot OMM! Niet! Pana aici. Este mult prea mult!

   Ștergere
  3. Nu cumva intra si nentu Dogaru aici ..???

   Ștergere
  4. @ CEZAR 10 martie 2016, 21:54. NU este nenea al meu. Eu mi-am dat demisia din SCMD prin in mai-iunie 2012. Motivul? M-a anervat Dogaru. Aveam pensia diminuata atunci. Pana atunci, protestam contra lui Boc. In mai 2012 a preluat puterea Ponta. In Parlament era un proiect de lege chiar atunci care trebuia sa ne rezolve pe diminuati. Ponta/Oprea ne-au rezolvat insa o ..ula. In iulie, din proiectul din Parlament s-a ales praful, iesind cu totul altceva. Dogaru vazand faza a zis la inceput ca protestam acum contra lui Ponta/Oprea. Numai ca s-a razgandit brusc. Desi noi tot cu pensiile diminuate eram. Atunci mi-am dat demisia din SCMD.

   A 2-a oara cand Dogaru a jucat "la dublu: a fost cu L. 241/2013. Cand Dogaru personal i-a cerut senatoarei C. Anghel sa retraga orice amendamente la L. 241/2013. Senatoarea a sesizat corect ca degeaba ne reintregesc pensiile, daca nu se indexeaza ca la toata lumea, asa ca a rasturnat Parlamentul sa bage niste amendamente. Mai stii scandalul cu Crin Antonescu? Numai ca Dogaru insusi i-a zis senatoarei sa isi retraga amendamentele si sa ne lase dracu' "inghetati"!

   Daca intra si Dogaru aici? Habar NU am. Dar stiu sigur ca cel putin in MAI este veselie mare cu personal cu numai 10, 15 ani in serviciu ca militar/politist. Asta este sistemul lor. Pleci de undeva ca civil, bagi 10-15 ani in politie si ... pac pensie militara. Fara OMM ca NU au vechime suficienta ca militar/politist, ci doar asa in munca in general.

   Si in M.Ap.N. sunt cazuri, mult mai putine, dar sunt. Asta este! Ne-au facut!

   Ștergere
 42. He,he,ce nu face omul pentru un petec de par cu gaura,inca de la razboiul Troian lumea s-a luptat pentru o femeie,sotie,amanta sau tiitoare asa ca de cand cu ..zdificarea cataniei,jeneralii, purtatori de sula bleaga se fac luntre si punte pentru a intra,macar asa, in gratiile fatucelor pretentioase.

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Asa este! In M.A.I. exista predominant acest sistem de venetici. Pleaca de undeva ca civili, bagi 10-15 ani in politie, apoi iar 10-15 ca civili si ... pac pensie militara. Fara OMM ca NU au vechime suficienta ca militar/politist, ci doar asa in munca in general.

   Eu cand am spus ca legea trebuie sa acorde pensii militare strict pt. vechimea in serviciul militar, asa cum este de fapt in NATO, unii au zis ca nu e bine. Iar cand am sustinut ca functionarii publici civili care NU au vechime suficienta in serviciul militar - si nimeni NU are mai putin cei care au activat inainte de 2002, mi-au sarit politistii in cap. Din spirit de solidaritate! Si uite ce me fac functionarii civili cu 10-15 ani in politie, si restul de vechime pe trotuar sau pe centura! Ca sa nu fac discriminare, avem si noi in M.Ap.N. din astia, si la SRI exista, dar mult mai redus ca numar!

   Ștergere
 44. In cazul de fata am trei probleme:
  -un postac nou a disparut rapid si a aparut altul cechi
  -senatul este impotriva mea intrucat am fost sub juramant pana la capat
  -av poporului a trimis solicitarea de neconstitutionalitate a art 40 la CCR?
  Am devenit adeptul amendarii ca neconstitutional al art 40/OUG57 pe motiv ca justitie nu se face prin injustitie! Asa este constitutional! Nimeni nu este mai presus de lege!
  Sa modifice legea printr-un act similar, daca se impune si se impune!

  RăspundețiȘtergere
 45. De mult va tot spun ca ne face Coarna cu Surugiu. Pe ei nu-i intereseaza procentele,OMM, CPS, doar sa teraca Legea 223 cum o fi, dar sa treca. Foarte frumos ne-a explicat Maxim One la o intrebare insistenta (si unpic retorica )de a mea "ce-i cu amendamentul de la art 16", respectiv introducerea lit c) la acest articol, dac ati fi citit expunerea de motive de la acest amendament ati fi sesizat cu cata adroare cineva vrea sa faca pensii militare dupa 10 ani de cativitate unor supraspecialiste. Expunerea de motive exista pe prima postare a amendamentelor (Mircovici), este de toata jena. Cand te gandesti unde sunt disipati banii nostri de pensii, oameni care am tras chiar din greu cu totii in sistemul militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Asa este! In M.A.I. exista predominant acest sistem de venetici. Pleaca de undeva ca civili, bagi 10-15 ani in politie, apoi iar 10-15 ca civili si ... pac pensie militara. Fara OMM ca NU au vechime suficienta ca militar/politist, ci doar asa in munca in general.

   Eu cand am spus ca legea trebuie sa acorde pensii militare strict pt. vechimea in serviciul militar, asa cum este de fapt in NATO, unii au zis ca nu e bine. Iar cand am sustinut ca functionarii publici civili care NU au vechime suficienta in serviciul militar - si nimeni NU are mai putin cei care au activat inainte de 2002, mi-au sarit politistii in cap. Din spirit de solidaritate! Si uite ce me fac functionarii civili cu 10-15 ani in politie, si restul de vechime pe trotuar sau pe centura! Ca sa nu fac discriminare, avem si noi in M.Ap.N. din astia, si la SRI exista, dar mult mai redus ca numar!

   Ștergere
 46. Ca sa nu va mai fie frica de amendamentul de la comisia din Senat am sa va dau urmatorul exemplu:
  Presupunem ca un pilot care termina scoala militara la 22 de ani ramane in armata pana la 60 de ani.Drept de zbor are pana la 52 de ani ,deci isi desfasoara activitatea timp de 30 de ani in alte conditii ,iar ceilalti 8 ani activeaza in conditii speciale.
  Prin urmare totalul de vechime avuta de acesta insumeaza 4 ani de scoala militara in conditii normale plus 45 de ani(30+15) plus 12 (8+4) ani .
  Astfel vechimea cumulata este de 61 de ani.Prin urmare conform amendamentului, baza de calcul este media salariilor pe sase luni alese de cel in cauza, la care se adauga ca spor procentele ce depasesc 25 de ani vechime cumulata plus 15% (in conditiile stabilite prin ordin comun)plus procentele pentru pensia suplimentara de 9% (in cazul nostru).
  Daca vom considera ca media soldelor este de 1000 de lei,la aceasta se adauga sporul de 36% (61-25)+15%(presupunem ca ordinul comun dispune ca cel din exemplu sa primeasca maxim)+9%pentru pensia suplimentara.
  Asadar baza de calcul va fi de 1000 de lei sporita cu 60%,respectiv 1600 de lei.
  Ei bine,baza de calcul ponderata cu 80% va evidentia pensia bruta de 1280 de lei.
  Aceasta suma de 1280 de lei sporita cu 20% pentru OMM nu trebuie sa depaseasca baza de 1600 de lei si nici nu o depaseste pentru ca 1280*20/100=1536 valoare care este mai mica decat baza de calcul cu 64 de lei,fiind in procent de 97.68% din baza de calcul.
  Daca nici acest exemplu nu va lamureste,ar trebui sa mergeti sa faceti niste cursuri de matematica aplicata la politehnica condusa de d-na senator Ecaterina ANDRONESCU care cu onor ne-a aparat drepturile prin semnatura domniei sale pe aceste amendamente.
  Ce mai tura vura amendamentele sunt foarte bune.Multumim foarte mult si astept ca moderatorul acestui blog sa rectifice exemplele date anterior pentru ca pur si simplu sunt gresite,tendentioase si arunca cu noroi pe munca celor din sindicatul politistilor care au facut nu o treaba buna ci foarte buna .Citeam tot aici pe blog ca ar fi trebuit sa avem o lege separata noi cei din MApN.Slava Domnului ca nu avem pur si simplu din acest motiv:Daca nu erau domnii de la politie si de la servicii noi cei din armata ramaneam nu la 65% ci mult mai jos.Inca o data noroc cu ei,pentru ca trebuie sa recunoastem sunt mult mai isteti decat noi si mai viteji .Noua cand ne tremurau izmenele pe noi ,ei strigau la palatul Cotroceni "Iesi afara javra ordinara!" fara sa le pese de consecinte.Oare acestia nu aveau familii si copii de crescut?Unde a fost bratul inarmat al poporului?Cu capul in nisip cumva?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar de 15% nu mai vorbeste nimeni..., doar dumneata!
   Se pare ca acesta a fost pierdut si el!

   Ștergere
  2. Da? Ia aplica pe noi. Exemplu: Bulan, Mihaela Mihaila, Iulian Mares, Viorel Kiss si EU am avut aceeasi functie, acelasi grad etc. Care la ora asta este remunerata cu 1000 lei la omologul nostru in activitate. Noi toti am ales aceeasi medie a soldelor.

   - Bulan are 36 ani vechime cumulata, OMM 10% si CPS 3%;
   - Mihaela Mihaila are 40 ani vechime cumulata, OMM 15% si CPS 6%;
   - Mares are 50 ani de vechime cumulata, OMM 20% si CPS 9%;
   - Viorel Kiss are 60 ani de vechime cumulata, OMM 20% si CPS 9%;
   - EU am 45 ani de vechime cumulata, dar OMM este 0% si CPS 0%. (Cum este posibil? Am lucrat 20 ani inainte sa intru in armata ca civil in CN. Apoi am lucrat 10 ani in armata in AC, deci mi se dubleaza vechimea in armata. Apoi am trecut in rezerva si am mai lucrat ca civil inca 5 ani in CN. Asa am facut 45 ani de cumulata. Nu am OMM ca NU am decat 10 ani efectiv de armata. NU am nici CPS intrucat am lucrat in armata din 2002 pana in 2012 si in perioada aia nu se mai platea CPS).

   Si cum, domnu' inginer? Ia pune-ne dumneata in ordine! Noi toti am ales aceeasi medie a soldelor de 1000. Asadar, aseaza-ne in ordine! Sa vedem ce iese raportat la media soldelor de 10 000! Bine?

   Ștergere
  3. Stați că îl caută pe 15%, nu știe de unde să-l mai ia.

   Ștergere
  4. @ Liviu Po 10 martie 2016, 22:18. Aah! Scoate aia 15% din Ordinul Comun! Are dreptate Mares! Asta era in Art. 28 din L. 223/2015 in original. Dar OUG 57/2015 i-a scos, gasesti aici [https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_57_2015.pdf] articolul 28 complet reformulat unde ..ula aia 15% prin Ordinul Comun. Hai, demonstreaza-ne cum stam! Pe viu!

   Ștergere
  5. Mă duc la culcare și poate când mă trezesc mă scol cu .....ea mărită. La pensie mă refer, că.....am nevoie.

   Ștergere
  6. Eu nu zic ca nu-mi place modul lui de calcul, dar sa-l atgumenteze putin!

   Ștergere
  7. @ Iulian Mares10 martie 2016, 23:03. Eu am mai intalnit pe cineva in carne si oase care argumenteaza cam la fel. Persoana in cauza nu accepta calculul cu procente. Din simplul motiv ca are un spor de ... 50% permanent si care este acceptat de OUG 57/2015. Dar care pe care majoritatea covarsitoare dintre noi, nu il avem! Ghici, ce categorie?

   Dar ca sa nu fie scarba in casa, i-am dat de lucru: sa ne spuna la toti 4 ce pensii vom avea in final.

   Ștergere
  8. Sa-l vad cum rezolva!?
   Trebuia sa-l bagi si pe al 5 lea...stii cine, persoana insemnata, patrician roman, ca sa nu se supere..., dar cu media pe 6 luni 500 lei..., sau 2000, sa nu se supere, ca apoi nu mai trece pe aici nici cu nume schimbat!

   Ștergere
  9. Erata:
   A se citi rommanes in loc de roman!

   Ștergere
 47. Lumea se luminează mai greu, noroc cu tine. Și pentru o mai bună înțelegere fii și mai explicit. Că unii dintre noi suntem bătrâni și ramoliți, ne-am cam pierdut din neuroni. Ia desenează mătăluță mai exact cum se aplică acest articol 30 din Legea 223/2015 modificată ?.

  RăspundețiȘtergere
 48. DESCANTEC DE PIAZA REA

  "Doamne,
  ia aminte,
  Doamne al tuturor,
  Nu ne da pe mana
  celor fara minte,
  fara inima"
  Scapa-ne Doamne de acesti tradatori de neam si datini,iarta-ne ca suntem blegi si lasi,nu ne mai pedepsi ,ia-ne de pe cap pe acesti nemernici care ne vor doar raul si ne doresc bogatiile.
  Fa ceva si du-i pe pustii ,acolo de unde au venit, cu ganduri rele.
  Ai mila,Doamne ,de acest popor care te iubeste,scapa-ne de acesti diavoli ,aducatori de napasta.
  Bate-i Doamne de venetici ca au luat fraiele tarii si nu mai suportam!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aiurea! E ca la loto! Ion catre Dumnezeu: "- Da, ajuta-ma Doamne sa castig si eu la loto!" Dumnezeu catre Ion: " - Ioane, eu te ajut, dar joaca si tu macar o data!" Morala? Daca nu te imbraci in uniforma mozaic si te asezi maine dimineata in fata M.Ap.N. sau a Ambasadei S.U.A, sau a Comandamentului NATO, degeaba de rogi. Valabil pentru NOI toti!

   Ștergere
  2. Afirmativ! Am si facut aceasta propunere duminica lui Pricina!
   Un neinteles abject rade si acum de asta pe Armya sau cum îi zice...parca "copy/paste la noi acasa!"

   Ștergere
  3. Nu-l mai baga in seama,este si el OM ,doar cand il vezi de departe,ca pe tzigan,cu cat te apropii constati ca se confunda cu animalele pe care le-a pazit.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. 1/2 bozgor imputit ...!!!

   Ștergere
 49. Crezi ca eu nu i-am zis ,de nenumarate ori, si lui Dogaru si lui Pricina dar nu asculta de nimeni,si nu numai cu aceasta problema. Si despre locul de desfasurare si despre date ,i-am zis,suntem apropiati cu toate ca nu sunt membru SCMD ,ceva imi scapa ,nu stiu ce urmaresc si de ce sunt asa de individualisti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un lucru complex aici. Este vorba despre o tehnica veche a serviciilor numita a manipularii maselor. Cand anumite mase sunt nemultumite, baga-le un lider-marioneta care se preface ca le canta isonul. In acel moment masele amortesc si il lasa pe lider sa le rezolve problemele.

   Pe romaneste, vrei sa iti spun ceva? Pai daca as si eu om al sistemului desemnat sa manipulez niste mase de rezervisti, si eu as protesta exact unde nu trebuie si cand nu trebuie. Masele ma aplauda, iar eu rezolv treaba sistemului. Cum sa imi aduc masele in fata Ambasadei SUA? Nu iti dai seama ca sare sistemul in aer, iar eu il sabotez! Sistemul ordona simplu: "- Baga-i in fata Guvernului, la Parlament, pe Campia Turzii, unde vrei tu, dar NU la barlogul lupului!" Din fericire, cunosc aceste proceduri de undeva tot din ... armata! Acum doar le vad aplicate. Pe noi!

   Ștergere
  2. @ Viorel Kis 10 martie 2016, 23:20. Si mai e o chestie! Dar si noi (unii, chiar multi) asteptam prea mult de la Dogaru. El nu mai re decat maxim 2 000 de rezervisti din ... 170 000 mii. Vreo 35 000 sunt la ANCMRR (doar CAR ii tine la un loc - e drept). Alti cativa mii la diverse "n" mici organizatii.

   Dar, stai! La politisti nu e clara deloc. Astia au 'enșpe mii de sindicate. Practic fiecare politist in rezerva/retragere este bagator de seama la un sindicat al politistilor, tot din motive legate de CAR - desigur!

   Cam 1/3 din cei 170 000, nu sunt pe nicaieri. Caz in care trebuie sa ridicam si urmatoarea problema: Dogaru duce pana la urma 2 000 in spate, o infimitate din cei 170 000 de rezervisti. Dar restul, majoritatea, ce mama dracu' asteapta de dorm in izmene?

   Ștergere
  3. Bulane,
   Cand ai iesit tu la pensie, ca esti pe blog din 2016?

   Ștergere
 50. Hai sa calculam:Bulan are spor la 1000 de lei 11%(36-25)+3%pensie suplimentara +15%,prin urmare are baza de calcul 1000*29%=1290.Ponderata cu 80%=1032*10%OMM =1135 care este mai mica decat baza cu 155 de lei,reprezentand 87.98% din baza de calcul.
  Mihaela MIHAILA are spor de 15%(40-25)+6%pensie suplimentara +15%=36%,deci baza de calcul este de 1360 de lei.Ponderata cu 80%=1088 de lei la care se adaug 10% OMM rezultand 1197 de lei ceea ce reprezinta 88.01%.
  MARES are spor de 25%(50-25)+9%pensie suplimentara +15%=49% ceea ce inseamna o baza de calcul de 1490 de lei.Ponderata cu 80% rezulta 1192 lei si sporita cu 20% OMM rezulta pensia bruta de 1430 de lei ceea ce inseamna 95.973%.
  Viorel KIS are un spor de 35%(60-25)+9%pensie suplimentara +15%=59%.Astfel baza de calcul este de 1590 de lei,care ponderata cu 80% da o valoare de 1272 de lei care sporita cu 20% da pensia bruta egala cu 1526 de lei care reprezinta 95.974% din baza de calcul.
  TU ai un spor de 20%(45-25)+15%=35% Prin urmare vei avea o baza de calcul de 1350 de lei.Ponderata cu 80% da pensia bruta de 1080 de lei care reprezinta 80% din baza de calcul.Ordonarea in functie de pensia bruta in ordine descrescatoare este urmatoarea:
  1.Viorel KIS-1526 (95.974%)
  2.MARES -1430 (95.973)
  3.Mihaela MIHAILA-1197 (88.01%)
  4.BULAU -1135 ()97.98%
  5.TU -1080 (80%)
  Sper ca sunteti multumiti de amendamente si te rog sa-ti reconsideri postarea printr-un material laudativ la adresa celor care au scos piatra aruncata de nenorocitii din MApN pe jumatate afara si sa ne concentram cu niste postari mai umane pentru ca si cealalta jumatate respectiv Cameera Deputatilor sa continue munca celor din Senat.
  Nu are nimeni nimic cu noi ,ci numai noi insine...
  P.S.Nu sunt inginer,sunt economist.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ERATA
   La BULAU procentul este de 87.98%.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Bulan te rog frumis... La bulau e locul lui masa verde.Dar nu vrea tripla agenta bozgorita.

   Ștergere
  4. Păi eu nu mă mai supăr că am procent mai mare ca BULAU. Dar totuși spune-ne de unde ai luat procentul acela de 15% pe care îl tot folosești în formula ta ?

   Ștergere
  5. De unde ai scos cei 15%? Nu stii ca nu se mai acorda?

   Ștergere
  6. Erata
   @BULAN
   A se citi BULAN in loc de BULAU cu scuzele de rigoare.
   @Mihaela MIHAILA
   Procentul este stipulat in legea 223 in articolul care defineste baza de calcul si care nu a fost anulat de oug 57,prin urmare exista ,dar este acordat printr-un algoritm care va sta la latitudinea ministrilor din ministerele la care se refera legea.Nu sunt specificate criteriile pentru care unii vor primi 15% si altii poate de loc...Vom vedea...

   Ștergere
  7. @Danny
   Daca nu se mai acorda procentul de 15% calculele sunt identice numai ca minus cele 15%...
   Ordinea nu se schimba.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. @ Liviu Po 10 martie 2016, 23:39. Aha! Eu credeam ca am fix 1000, adica 100% (80% pt. 25 ani + 1% pt. ceilalti 20). Deci pana si eu am depasit solda omologului in activitate. Bun!

   Daca ma uit la clasament, stau bine. Eu doar cu 10 ani de armata, fara OMM si CPS, sa am numai cu 15% in minus fata de Kis? Iar el saracu' are numai din OMM 20% in plus fata de mine, si 9% din CPS, ba si 15% din vechime.

   Dupa cate vad eu, la exemplele date de mine, primii 4 sunt deja decedati cand isi incaseaza pensiile recalculate, iar eu odihnit cu oar 10 ani de armata o mai duc vreo 30.

   PS: De unde puii mei bagi tu cei 15% la toti, cand dupa OUG 57/2015 NU mai are nimeni 15% in plus prin Ordinul Comun?

   Ștergere
  10. @ Liviu Po
   Nu inteleg de ce socotiti procentele ce depasesc 25 de ani vechime cumulata ca facand parte din baza de calcul.
   Baza de calcul, conf. art. 28, este media soldelor brute... si atat. Acele procente, conf. art. 29, se adauga la CUANTUMUL de 65% (respectiv de 80% la care s-ar reveni conform amendamentului) DIN baza de calcul.
   Care este formularea din amendament care include procentele de vechime ”ca spor” IN baza de calcul, asa cum sustineti dvs?

   Ștergere
  11. articolul din amendament suna asa:la art.40,pct.5,art.29,al.1),lit.a)se modifica si va avea urmatorul cuprins:
   a)militarii[...]80% din baza de calcul prevazuta la litera b),art.28 si art.108.
   Prin urmare litera b)a articolului 29 cuvinteaza cam asa:
   pentru fiecare an care depăşeşte vechimea prevăzută la lit.a)la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28, fără a se putea depăşi venitul brut utilizat la calculul pensiei la data deschiderii dreptului la pensie.
   Articolul 28 arata cam asa in lege:
   (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) -c). La media obţinută se adaugă un spor de până la 15% în condiţiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.(unii spun ca acest spor a picat)

   Art.108 se refera la pensia suplimentara
   [...]
   a) 3% pentru o vechime a contribuţiei între 5-15 ani;

   b) 6% pentru o vechime a contribuţiei între 15-25 ani;

   c) 9% pentru o vechime a contribuţiei peste 25 de ani.
   Eu am inteles ca baza de calcul este egala cu media soldelor pe cele 6 luni alese de fiecare, sporita cu cate un procent pentru fiecare an care depaseste vechimea cumulata de 25 de ani la care se adauga tot ca spor procentele pentru pensia suplimentara.
   Aceasta baza de calcul este ponderata cu 80% pentru a rezulta pensia bruta.
   Pensia bruta sporita cu OMM trebuie sa fie mai mica sau cel mult egala cu 100%,ceea ce am demonstrat ca nu este realizabil in conditiile date .
   Prin urmare formula de calcul a pensiei brute este urmatoarea:
   80/100*[media soldelor+(media soldelor*(procentele ce depasesc 25 de ani +procentele pensiei suplimentare)/100]*1.1 (pentru OMM =10%)sau *1.15 (pentru OMM =15%)sau 1.2 (pentru OMM = cu 20%).
   Acest amendament este vital pentru ca schimba modul de determinare al bazei de calcul in asa fel incat toata vechimea in serviciu,pensia suplimentara si OMM sa fie valorificat complet pentru toata lumea.

   Ștergere
  12. Mda... asa ar reiesi, cu acea litera b) care ”muta” procentele respective din cuantum in baza de calcul. Cu alte cuvinte, acel ”cuantum” de 80% ar ramane fix pentru toata lumea, aplicat la baza de calcul imbogatita. Lasand loc eventualului OMM. Ciudata si incalcita treaba. Ramane de vazut daca eveti dreptate. Sper sa aveti.

   Ștergere
  13. @Liviu Po - precis sunteti economist? Cum poate un finantist sa faca asa calcule aberante? La baza de calcul de 1.000 lei se aplica 80%, adica se scade la 800 lei, dupa care se adauga sporul de 1% pentru ce depaseste 25 ani ca vechime cumulata, se adauga procentele de pensie suplimentara, iar prin amendament acum se inghesuie si procentele de OMM. Iar toate astea, insumate, nu trebuie sa depaseasca baza de calcul, ipotetic luata de 1.000 lei. Cum puteti scrie ca pornind de la 1.000 lei baza de calcul, Bulan ia ca pensie 1.290 sau 1.135 lei, cand scrie in amendament ca nu poate depasi baza de calcul? Cum imi sunt valorificate 25% pentru vechime cumulata de 50 ani, 6% pentru PS si 20% pentru OMM, cand la calculul dupa amendament prin limitarea de 100% eu pierd 5% din vechimea cumulata si toate procentele de la PS si OMM? Morala (mea) - trebuia sa ies la pensie acum vreo 10 ani, ca oricum vechimea nu mai conteaza, plus ca luam si vreo 15 mii euro drept ajutoare de iesire la pensie. Asta se va intampla de acum - militarii sunt descurajati sa mai ramana in sistem pana la varsta normala de pensionare si se va declansa o vanatoare de functii cu indemnizatie de comanda pentru 6 luni (macar imputernicit), dupa care se iese linistit la pensie.

   Ștergere
  14. Dupa formularea din amendament eu am inteles ca au schimbat modul de determinare a bazei de calcul.Ce intelegeti prin virgulele dintre litera b)a articolului 29,,,articolul,,, articolul 108?
   Eu am inteles ca au introdus sporurile de peste 25 de ani vechime si pentru pensie suplimentara in baza de calcul.

   Ștergere
 51. Continuati sa votati basanisti, liberalisti, de-alde Iohannis si va veti trezi intr-o buna zi si fara pensii si fara aparatele de pisat dinapoia proţapurilor de la nadragi! Vina nu este a lor, vina este a acelora care l-au votat pe Iohannis sa ia puterea, care Iohannis a daramat guvernul Ponta sa-si aduca guvernul ,,mău!'' N-am votat absolut niciodata guverne si indivizi de dreapta stiind ca absolut niciodata nu vor aproba mariri la absolut nimic! Bagati la bibi si pe viitor sa aveti lectia invatata, daca vreti pensii dupa muschii vostrii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu Corneliu crezi ca exista dreapta si stanga intr-o colonie a altor tari ?

   Ștergere
 52. Liviu Po, eu nu mă mai supăr că am procent mai mare ca BULAU. Dar totuși spune-ne de unde ai luat procentul acela de 15% pe care îl tot folosești în formula ta ?

  RăspundețiȘtergere
 53. Domnilor, desi amendamentele la art 29 si 30 au fost formulate de o maniera mai mult decat deficitara, va supun atentiei urmatoarea interpretare:
  Art. 29, lit a: " “…… in cuantum de 80% din baza de calcul prevazuta la lit. b), art. 28 si art 108”:
  - art 28 stabileste ca baza de calcul o constituie media a 6 solde lunare (MSL)
  - lit b) spune ca pentru fiecare an peste 25 se acorda 1% din MSL
  - art 108 spune ca se acorda spor PS de 3%,6%,9%
  Rezulta : 80% din (MSL+ cate 1% din MSL+sporul PS)
  Art. 30 “…… nu poate depasi 100% din baza de calcul prevazuta la art, 28, 29 si 108, inclusiv art 11..”
  Rezulta : 80%+OMM <= 100% adica <= (MSL+ cate 1% din MSL+sporul PS)
  Concluzie; se asigura pentru toti sporul de vechime, sporul PS si OMM in procentele cuvenite fiecaruia.
  Astept comentarii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La 22:18 am postat exemplul cel mai edificator prin care un pilot poate atinge maximul de procent posibil pe legea 223 ,respectiv de 97.68%.
   Daca nu ati citit postarea mea si ati ajuns independent la aceeasi concluzie cu mine inseamna ca oamenii care inteleg amendamentele adoptate de camera deputatilor vor fi din ce in ce mai multi si va fi bine pentru noi.Slava Domnului!

   Ștergere
 54. Liviu (Narian) Pop, vrei să răspunzi de unde ai luat procentul acela de 15% pe care îl tot folosești în formula ta ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi ca ti-a raspuns mai sus.

   Ștergere
  2. Liviu Po10 martie 2016, 23:58
   @Danny
   Daca nu se mai acorda procentul de 15% calculele sunt identice numai ca minus cele 15%...
   Ordinea nu se schimba.

   Ștergere
  3. Calculul din ce se pare are o logica. Sa vedem ce spun si sindicatele maine.

   Ștergere
  4. D-nul Liviu M Pop, afirmi că procentul este stipulat in legea 223 in articolul care defineste baza de calcul si care nu a fost anulat de oug 57,prin urmare exista. Poți să menționezi articolul din lege unde există acest 15%, că eu unul nu îl mai văd. E clar am îmbătrânit, dar sper că nu degeaba.

   Ștergere
  5. @ Danny 11 martie 2016, 00:08. Eu nu ma incred in ce vor spune sindicatele maine. In schimb ma incred in ce spun ... colegii din sistem. Aflu - nu maine, dar precis maxim luni sau marti. O sa le dau precis datele din exemplu. Lasand matematica, asa ca fler, mie nu imi iese deloc asa!

   @ Iulian Mares! Ia si tu datele din exemplu, si precis ai pe cineva inca in sistem care sa le prelucreze. De curiozitate, sa vedem ce spun fostii nostri colegi care lucreaza in specialitate!

   Ștergere
  6. Era un timp can se vorbea de cei pana la .... 15% acordat in doua variante:
   -functie de esalon...sau
   -functie de vechime.
   Eu am inteles ca prin 57 a disparut complet!

   Ștergere
 55. Liviu Pu..., mai tu esti militian? Vi sa ne aburesti cu pilotu' automat si cu matematica facuta cu Abramburica? Pai asta a fost colega cu țața Leana, Dumnezeu s-o ierte, ca de la asta s-au invatat cu doctoratul si plagiatul. Fi atent cum este cu pilotu': -30 de ani zbor (alte conditii)= 30x2=60
  -4 ani scoala de pilotaj CN = 4X1= 4
  - as cam trge linie aici, de fapt as fi tras-o pe la 25 de ani de zbor, pentru ca un pilot este cam terminat, daca ramane isi cam trage basinile pe la uzina si-i incurca pe cei tineri, le blocheaza o functie, la care ar aspira si ei pt. ca sunt constienti ca pe la 47-50 de ani si ei sunt terminati dpdv fizic si mai ales psi.si ar trbui sa cam paraseasca sistemul. Apoi sistemul asa este facut incat nu toti Lt. ajung Mr., nu toti Mr. ajung Lt.Col., limita de varsta in grad, etc... asta-i alta filosofie...
  - 8 ani pe functie terstra (functia terestra sigur presupune un coeficient mai mic), pierde clasificare, poate si alte sporuri, intra intr-un alt sistem unde un tanar asteapta de 4-5 ani sa ocupe acea functie, vede ca asteptat degeaba isi baga picioarele si pleaca el, ramanad pilotul mos (coloana, prostata,psi, etc), dar sa zicem; - 8X1,5= 12 Daca insumam: 4+60+12=76
  Asfel vechime cumulata 76 de ani
  Baza de calcul media a 6 luni consecutive din ULTIMII 5 ANI (cand a pierdut clasificarea de pilot) este mai mica deca daca pleca la 52 de ani.
  76-25= 51% 80% +51% = 131% +9% +20%= 160% mai pun si 15% (prin ordin com.?)
  deci 160% + 15% =175%,DAR NU MAI MULT DE 100% Aasa ca sa vada pilotul cat a pierdut, pierzandu-si onoarea in fata subordonatilor pentru ca n-a plecat la timp.
  Pilotul este ca un sportiv de performanta, ca un boxer, care daca nu stie cand sa se retraga ia un Knock-out de isi intristeaza toata strada, sau devine penibil. Ce ar fi sa vezi o balerina de 60 de ani in Lacul lebedelor?
  Liviu Pu... daca ai facut aritmetica cu Abramburica sigur te-a invatat sa aduni mere cu pere, dar aici nu merge sa confunzi cuantumul bazei de calcul (art 28) o suma de bani, cu procentele care se aplica acelei sume (art.29- limita minima 80% si art. 30- limita maxima, 100% si nu 175%)
  Liviu Pu... folosesti un sofism care aparent are logica, dar pentru cine-i obisnuit sa si gandeasca descopera fractura de logica. Fractura este aici: BC=1000, iar tu printr-o inginerie militieneasca o faci 1600, care evident ca este mai mare decat baza de calcul si cercul vicios a la Abramburica.
  Cred ca pe tine te-a pus matematicianul Surugiu sa ne aburesti, sa mai pui si admin. sa-ti ceara scuze.
  Cunosc stilul oamenilor smecheri, care se cred si inteligenti. Un om inteligent nu este smecher pentru ca rezolva situatia logic, rapid ,profund mergand la cauza si nu la efct.
  Ai fost penibil laudandu-ti militienii, cand toate bancurile sunt cu ei si despre ei. Chiar ca ar trebui sa facem parte din sisteme de pensionare diferite, pentru ca facem parte din lumi diferite. Voi militienii vreti sa beneficiati de asa zisele avantaje ale pensiilor militare , dar nu vreti privatiunile serviciului militar. De ce ati iesit din structura militarizata? Aveti multe avantaje si mai vreti altele si la pensie.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sunt militian nici politist.Da, am gresit procentul la alte conditii si baza de calcul este de 1760 de lei in loc de 1600 si procentul va fi de 96.02 in loc de 97.68,dar asta nu schimba cu nimic modul de interpretare a amendamentelor votate.Poate nu sunt bine sau foarte bine exprimate pentru a fi pe intelesul tuturor ,dar eu asta am inteles din lecturarea lor.Daca am inteles gresit poate am facut-o pentru ca mintea mea e structurata pe omptimism.Nu cred in bazaconiile ca un pilot este superior unui politist ci doar putin mai norocos in viata...Oricum fiind mai aproape de Dumnezeu ar trebui sa nu fie infatuati,ci sa-i priveasca cu intelegere pe cei care nu au fost ca ei,adica la inaltime...

   Ștergere
  2. Vedeti si alegerea celor sase luni din ultimii cinci ani de activitate e cam impotriva firii.Ar fi trebuit sa fie sase luni din ultimii zece ani de activitate si probabil multi oameni valorosi ar fi mai ramas in sistem in functii de invatamant in special.

   Ștergere
  3. Armata nu trebuie sa devina un cimitir al efantilor. Nimeni nu este de neinlocuit.

   Ștergere
 56. La noua modificare de astazi se va tine cont de veniturile optinute in teatrele de lupta din afganistan? Sau au ramas tot in plop veniturile respective?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Apropo de Afganistan ar trebui sa militam ca la schimbarea statutului cadrelor militare sa fie stipulata o renta pentru campanie care sa fie calculata separat de pensie .Am trait aproape toti dintre noi si in perioada in care mergeam la campanie agricola,industriala,razboi(perioada loviturii de stat in care am fost incazarmati).Eu am si un mod de calcul pentru aceasta renta si daca intereseaza pe cineva la momentul oportun o voi lansa pe "piata".

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 57. Bulane,
  Ai o intrebare la ora 00.10!
  O onorezi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Martie 2016 pe blog.....deci?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 59. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 60. SUNTEM MINTITI

  Se minte intr-o veselie de catre cei ce vor sa ne convinga ca modificarile propuse prin art 40al OUG 57 ar fi corecte.Mint toti si cel mai inversunat este acest Mircovici,in care eu nu am incredere.
  Tovarasii /domni spun ca am depasi salariile activilor=MINCIUNA IN FALS=Pai daca activii au 100% in care se includ sporurile,primele si premiile,noi cum putem sa-i egalam daca acestea se suprima ,ele reprezentand 33+40=73%.Noi cu procentul de 100% din BAZA DE CALCUL vom avea mai putin ca activul exact cu 33-73%.de aceea se prevazuse ca OMM+IC+cei 15%=44%(max) sa fie adaugate la PENSIA REZULTATA,abia atunci ,conform OUG 57 ne-am apropia de salariile activilor.Acestia chiar ne cred naivi?
  art 40 din OUG 57 spune clar:" 4. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  "
  Art. 28.

  (1) BAZA DE CALCUL folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care NU SE INCLUD:

  e) PRIMELE SI PREMIILE, cu excepţia primelor de clasificare, de specializare şi de ambarcare pe timpul cât navele se află în baza permanentă;
  l) drepturile salariale acordate personalului didactic salarizat prin plata cu ora şi drepturile salariale acordate pentru efectuarea orelor de gardă de către personalul medico-sanitar;
  n) drepturile specifice acordate personalului care a participat la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român;
  o) SPORURILE,INDEMNIZATIILE şi alte drepturi salariale acordate şi personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute în anexa nr. II - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Învăţământ» şi în anexa nr. III - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Sănătate» la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare;
  p) alte venituri care, potrivit legislaţiei în vigoare la data plăţii, nu reprezintă drepturi de natură salarială sau asimilate salariilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel,
   Ce parere ai de teoria lui Liviu Po de pe la ora 23.09?
   Sa fie oare asta interpretarea?

   Ștergere
  2. Bate un vant rece ..din balta ,
   La guvern in ..poarta..
   Mares-alul striga tare..
   Fratilor ..pe trotuare ..!!!
   Pricina ..cel ofuscat ,
   Chioras priveste si....pe trotuar scuipa :
   Mares-ale ..pass...!!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 61. R26500
  De ce nu a raspuns Bulanul la intrebarea de la 00.10?
  Raspuns corect!
  Nu putea fi si B si C sau A în acelasi timp!
  Bingo!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da dar putea fi D si H .De unde rezulta ca daca B si C egal cu A si A egal cu D si B+C egal D .Atunci H nu exista in teoria ta Deci e gresita teoria.Maresale cred ai inebunit de curiozitate..Cine sunt eu e clasificat .Gradul tau de maresal din pacate e prea mic ca sa poti asimila astfel de informatii.E nevoie de un grad ca cel de feldmaresal ca sa ma desconspir.Adica gradul lui Hooprea.

   Ștergere
  2. De ce nu intrebi ..Bulanul (hi..hi..!!)

   Ștergere
  3. Amuzant!
   Acum e clar!
   Dupa stil si .....fond!
   Pa!

   Ștergere
 62. Nu am comentat pana acum deoarece nu am chef de polemici dar tin sa precizez ca Liviu Pop pleaca de la o premiza gresita.Comparatiile intre cuantumul pensiilor si soldele activilor(la functii similare) se face DOAR in cazul in care pornim de la aceiasi BAZA DE CALCUL.Din moment ce baza de pornire ,a noastra este handicapata cum putem sa ne comparam,ce procente ne ajuta decat ceva COMPENSATORIU.asa ca daca concepem teorii cladite pe inexactitati cum putem ajunge la adevar?
  PLAFONARILE, de orice fel, sunt ilegale si discriminatorii .De ce sa nedreptatim un om care are vechime mare dand o lege aiurea care are la baza doar niste ambitii de neterminati,ajunsi in functii mari si in structuri care iau hotarari generale?
  CONCLUZIE:
  1.PO,greseste structural vrand sa demonstreze logica celor care ne aburesc cu echivalarea dintre PENSII si SALARII deoarece nu pleaca de la aceiasi BAZA DE CALCUL
  2.In calculele lui PO se discrimineaza deoarece unii nu-si pot fructifica in totalitate procentele si se produce o egalizare fortata si nedreapta,care va fi diferenta intre cel care are "tanti pe mandi"100% si cel caruia din calcule ar trebui sa aiba vreo 129%?(alte conditii,32 ani activitate +6 ani dupa isire la pensie+4 ani scoala militara),cazuri reala la mine la Urziceni.[80%+4%+32x2%+6%-25%]=129%
  -1966-1970 Scoala militara aviatie;-4ani
  -1970-2002 ofiter pilot-64 ani
  -2003-2009 sef obiectiv paza-6ani
  3.Liviu omite sa faca o diferentiere intre cuantumurile bazelor de calcul la diferite categorii(Ex un specialist sau aviator are in plus clasificarea,unii nu au spor de dispozitiv,asa ca nu putem compara toate pensiile sau soldele la nivelul unui stat majorist.
  Aici ne pot lamuri domnii Trofin ;mos Alecu, Karadeniz sau altii care vin cu ganduri curate ,doar de a lamuri nu de a "aburi"[tromboni].

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ok.
   Principiul procedurii de calcul este important! Daca are temei!
   Mai sunt si altii care sustin asta!

   Ștergere
  2. Ba deloc.Absolut toate pensiile ( deci si cele militare ) trebuiesc plafonate la o suma fixa nu ca acum la procente. Nu trebuie sa mai existe ca acum pensii de peste 10 000 de lei, chiar daca a fost seful SMG.Asta in timp ce pensiile majoritatii militarilor sunt de mizerie intre 1000 - 2000 lei.

   Ștergere
  3. Adica, sa-mi taie 1000 de lei?
   Ce ai?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 63. Cine poate sa precizeze ceva legat de ,,VRS"...
  Se mai aplica in situatia de fata si daca Da ..cum ..???

  RăspundețiȘtergere
 64. Nu mai faceti calcule inutile. Cum a spus si R..., dupa 25 de ani vechime(aproximativ) ai pensie 100% din baza de calcul. Pentru rigoare, de precizat ca CPS de 3-9% si OMM de 10-20% se aplica la 80% din baza de calcul, nu la baza de calcul. Deci procentul maxim nu este 80+9+20=109%, plafonat la 100% ci 80+23.2=103.2% plafonat la 100%. Deci pierderea ar fi de 3.2% nu 9%. Si se mai pierd acei 1% pentru fiecare an vechime peste 25 ani. Cam asta e situatia, ca sa nu mai creada R... ca nu pricep situatia. Se pare ca asta e strategia guvernului, ca la 45 ani oamenii sa se reorienteze spre altceva. Asta e valabil si in alte tari, mai ales la SGP care au un contract clar cand intra in armata, stiu la ce varsta vor pleca si ce compensatii banesti vor primi(apropos de revoltatii nostri privind platile compensatorii pentru noi cei carora ni s-au desfiintat unitatile si a trebuit sa parasim sistemul, fara a fi pregatiti pentru asta).Deci cam asta e trendul. Ghinion.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este Dragos numai ca magarii se ating si de BAZA DE CALCUL,deci, vin cu doua pedepse pentru aceiasi cauza.

   Ștergere
  2. Ghinion?
   Afla ca magistratii si functionarii iau pe capete, MAI, STS, SPP, SRI si SIE sunt la zi caci au actionat in justitie!
   Ai nostri, din MApN au fost mai reticenti...ca sa nu zic altfel!
   Revoltati, pe ce? Ca nu se aplica prevederile legii 284, da!
   Dar sa nu incurcam prevederile OG7 cu legea 284! O 7 avea o alta prevedere in plus!
   Ok?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. La sri si sie se dau in continoare si compensatorii si ajutoare la iesirea la pensie .Au ordine interne care prevad asta ,desi ele sunt suspendate de guvern prin OUG din 2010 .La magistrati nu se dau compensatorii .Nici nu e nevoie au pensii uriase fata de fraierii de la MApN.si MAI.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 65. Mihaela Mihaila sa inteleg ca e barbat sau travestit sau agramat. Cand spui "Eu unul nu inteleg" si vrei sa " te trezesti cu ea... marita", ce sa intelegem? Ca esti barbat sau ca nu stii sa faci acordul gramatical de gen?

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!