vineri, 26 februarie 2016

Ultimele știri de pe frontul de est: Ambasada S.U.A. avertizează România că dacă nu își creează o flotă navală militară redutabilă, va rămâne în scurt timp singurul stat din regiunea Mării Negre cu chiloții în vine în fața Rusiei!

Acesta este avertismentul ambasadorului S.U.A. la București, Hans Klemm. Pe scurt, ambasadorul S.U.A. atrage atenția că în maxim 4 ani, Rusia va domina din punct de vedere militar, mai exact ca pondere a fortelor navale, regiunea Mării Negre. Ambasadorul S.U.A precizand ca celalte state NATO, nu vor putea contracara acest fapt, întrucât tratatele internaționale nu permit staționarea de forțe navale străine în apele riverane ale altor state, decat în număr limitat și numai pe perioade limitate! 

Ambasadorul S.U.A. a reliefat că în cazul regiunii M. Negre, soluția o reprezintă exclusiv colaborarea militară între România, Bulgaria și Turcia! Care să creeze împreună o flotă militară capabilă să o contracareze pe cea rusească, de sine stătător față de celelalte capabilități navale ale NATO! Teoretic totul sună bine! Cu mențiunea că ar fi o minune ca acest lucru să se întâmple! Cunoscut faptul că în probleme de cooperare care necesită și resurse financiare - nu doar gargară politicianistă, România este un stat  care și-a lăsat vecinii cu ochii in soare de fiecare dată!

"Militarizarea Mării Negre prezintă o problemă specială pentru NATO. Statele Unite, împreună cu majoritatea forțelor navale ale NATO, se află sub restricții impuse prin Convenția de la Montreux în privința capacităților navale pe care le pot disloca în Marea Neagră. Vom continua rotația navelor militare americane în Marea Neagră, dar acestea nu vor atinge un nivel care să poata rivaliza cu prezența navală rusă în Marea Neagră. În timp ce vom continua să furnizăm capacități credibile de descurajare celor trei aliați NATO de la Marea Neagră, va depinde de aceste națiuni să conlucreze și mai strâns pentru a întări securitatea lor comună, mai ales în domeniul capacităților navale". De remarcat, flexibilitatea declaratiei: "mai ales", si nu exclusiv in în domeniul capacităților navale. Substratul fiind tradus astfel: "- Alo, politicieni români! NATO sprijină România la nevoie! Dar puneti-vă si voi măcar niste bikini, un tampon ceva spre M. Neagră, nu mai stați cu cracii larg deschiși! Că dacă atacă rușii, până afluiesc forțele NATO la sprijin, sunteți deja dezvirginați!"

Alte știri tematice:

- Rusia a decis sa devina un adversar al Occidentului si reprezinta o “amenintare existentiala” pentru SUA si aliatii sai, a declarat comandantul suprem al NATO in Europa, generalul american Philip Breedlove.
- Premierul rus Medvedev: "Imi pare rau pentru Europa!". Printre altele, Medvedev spune clar ce deranjeaza Rusia: "asa numitul concept de lovituri globale non-nucleare dezvoltat de SUA si NATO si bazat pe rachete conventionale de mare precizie. Este foarte inspaimantator. Daca sute sau mii de astfel de rachete sunt folosite intr-un atac, consecintele pot fi la fel de devastatoare (nota: ca ale armelor nucleare). Si nu exista restrictii in privinta lor".
- Si inca una de reala senzatie care desi dateaza de cca. 5 luni, nu am prezentat-o la timpul respectiv. Rusia detine un sistem cunoscut sub numele de Richag-AV sau A2/AD, instalat deja in Siria. Si mai mult ca sigur si in Crimeea sau pe navele din M. Neagra si M. Mediterana. Sistemul poate fi instalat practic oriunde - pe elicoptere, nave de lupta sau masini blindate si are o raza de actiune de cateva sute de kilometri. Actioneaza impotriva radarelor aeriene, navale si de la sol, a sonarelor, dar si aici este surpriza, actioneaza si impotriva sistemelor electromagnetice de ghidare a rachetelor si bombelor adversarului. Ceea ce înseamnă pe scurt, devierea "în orb" a loviturilor aero-navale lansate asupra obiectivelor rusești de către un potențial adversar. Si nu este totul! Sistemul poate „orbi” chiar si performantele rachete Patriot MIM-104, destinate doborarii avioanelor de lupta. Principiul de actiune a sistemul Richag-AV (A2/AD) poate fi vizionat aici.

NOTA! Este o știre mai veche, dar este tot legata de razboiul din est. Bucureștiul continuă să fie fidel politicii Moscovei de agresiune față de NATO, astfel că România continuă să iși decimeze nestingherită din interior propriile forțe armate! Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 prin care au fost "siluite" pensiile militarilor români stabilite prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, producând în continuare efecte catastrofale de demoralizare și de destabilizare a Armatei României! De parcă nu ar fi fost îndeajuns și ceilalți 5 ani anteriori cu același gen de lovituri perverse contra Armatei Române!

222 de comentarii:

 1. Romanistan are o singura solutje .Solutia Japoniei.Sa-si declare neutralitatea perpetua si sa isi creeze forte militare de reactie rapida (bine pregatite si dotate ) care sa poata face fata fara probleme unui conflict cu vecinii . Cu Rusia nu avem (inca) granite si nu trebuie sa-i iritam pe rusi cu orice pret cum facem aacu. Umbrela Nato e doar o iluzie sunt sigur ca in caz de conflict ( Doamne ferete) vom patii exact ca Ukraina care a avut ''garantii de securitate'' de la cele mai puternice tari Nato plus Rusia daca renunta la armele nucleare .Garantii folusite de toti doar ca hartie igienica .Dar intai Romanistanul trebuie sa redevina tara ( aproape imposibil) nu colonie ocupata ca acum iar conducerea serviciilor si guvernului sa fie asigurata de ronani patrioti nu de agentii ( recrutati) altor tari ca acum.Se poate lua si exemplul Poloniei care e inarmata pana in dinti si toti o respecta .Numai vorbesc de militarii polonezi care sunt respectati ( si platiti corect) de toata natiunea.S-a incercat de iluminati ( prin perciunati) si grupul Bidemberg transformarea Poloniei in colonie de sclavi exact cum e acum Romanistanum dar nu au reusit datorita patriotismului polonezilor . Atunci le-au lichidat
  tot guvernul cu tot cu presedintele lor la Katyn crezant ca ii inmoaie .Degeaba guvernul urmator a fost la fel de patriot si a refuzat chiar importarea crizei din perioada 2009 -2011 in Polonia .Acum batalia se da intre presedintele Poloniei recrutat de perciunati ( care vrea sa impuna o dictatura personala ) si serviciile secrete poloneze care nu se lasa intimidate si lupta de partea cetatenilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Maxim One 26 februarie 2016, 19:55. Cum adica cu "Rusia nu avem (inca) granite"? Ti se par ca sunt departe rau de Romania? Tu ce intelegi prin granite, punct vamal incadrat cu vamesi? M. Neagra are 400 km mari si lati pana in Rusia! O simpla fasie de apa care pt. un supersonic sau o racheta inseamna doar 20 de minute de croaziera de pe tarmul rusesc pe cel romanesc!

   Daca din apele internationale din apropierea zonei romanesti lansezi o racheta, aceasta loveste Bucurestiul in ... 15 minute. Si Oradea in 30 de minute. Cam atat face si un Su-24 pana deasupra Palatului Cotroceni.

   Ștergere
  2. Rachetele vor fi doborate de scutul american ..
   Avioanele ...calculand de la cel mai apropiat aeroport rusesc ..vor intra in limita de combustibil cum vor trece granita ...mai trebuie sa se si intoatca nu ..??
   Daca le alearga un picut f-16..pe malul marii ..risca sa pice singure ..
   Altceva.....

   Ștergere
  3. Imi cer scuze pentru greselile gramaticale inerente (deoarece scriu de pe telefon si vad greu tastele ).Rxxx .Acum distantele nu mai sunt importante pentru marile puteri. A avea sau nu granite cu Rusia sau SUA nu mai inseamna absolut nimic.Exista portavioane , rachete intercontinentale (cu focoase multiple), exista arme secrete amplasate in spatiu ''ca sateliti' geostationari ' sau chiar drone spatiale care nu tin cont de nici o granita .Numai nu uita care e strategia militara a Rusiei.Pentru a-si''securiza'' frontierele ocupa tarike care au ghinionul sa aiba granita cu ''mama '' Rusia. Apoi pentru a-si securiza noile frontiere ocupa tarile urmatoare .Si tot asa la nesfarsit .Amerlocii au alte strategie. Ai resurse naturale sau pozitie geostrategica iti recruteaza conducatorii si te folosesc ca pe o colonie fara nici un drept. Daca te opui deciziilor lor devii ''tara cu grupari teroriste'' si te bombardeaza pana iti bagi mintile in cap sau te ocupa militar ( rar).In schimb daca ai conducatori patrioti te respecta si ca tara si ca popor si te praduiesc mai putin.La noi toti politicienii romanistani ( fara exceptie) sunt tradatori de tara ( colonie) fara exceptie si se vand ieftin . Suntem exact ca prostituata de centura( soseaua NATO) ieftina si plina de boli grave dar care produce bani multi (prin coruptie de stat ).De aici si dispretul politicienilor amerloci fata de romanistani ( care nu primesc nici macar renuntarea la amaratele alea de vize ).Suntem demni de dispret ca suntem lasi dar avem coada sus (la tv) .

   Ștergere
  4. Cezar trepanatule exista aeroporturi in Crimeea si avioane cisterna iar scutul de la Deveselu nu apara Romanistanul .Nu te baga in discutie ca te depaseste.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. @ CEZAR 26 februarie 2016, 20:40. Ai gresit cu calculele privind limita de combustibil. In primul rand ca au si ei realimentare in zbor!

   In al 2-lea rand, au pot atasa si ei rezervoare suplimentare care pot tripla raza de actiune (nu mai caut modelul care din SU).

   Si acum sa luam un caz aplicat. SU-27, autonomie 3500 km. De la Krasnodar la Constanta sunt doar 400-500 de km. Pana la Bucuresti 900 km. Deci se incadreaza fara ralimentare!

   Alte chestie! Nu mai caut exact cum se cheama exact ca nu am chef (KH - nu stiu ce serie), dar au au niste rachete aer-sol care bat la la 900 km. Avioanele sau navele care le transporta nici nu trebuie sa intre in spatiul aerian sau romanesc. Fiind baieti politicosi, se opresc la baliza la Mamaia. Iar tot teritoriul Romaniei are 600 km pe croaziera. Iar rachetele bat 900 KM.

   Si acum, intra un pic si in spatiul aerian romanesc si mai si realimenteaza-le avioanele si mai ataseaza si rachetele cu 90o km raza. Nu rezulta decat ca SI Londra poate fi lovita lejer. Dar Romania de la numai 400-500 km.

   Ștergere
  7. @ CEZAR 26 februarie 2016, 20:40. Cine stie? Pana la proba practica, teoria spune ca scutul doboara rachetele rusesti, iar sistemul ala rusesc din material Richag-AV zice ca deviaza rachetele de la Deveselu dupa ciori!

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. Este suficient să ne uităm pe datele tehnice ale avioanelor ruseşti de care se face atât de mare caz. Suhoi-25 are raza maximă de acţiune armat pentru luptă între 650 şi 900 de kilometri, Mig-29 maxim 1400 de kilometri, dar fără a fi încărcat la maxim. Dacă poate cineva dintre aceşti experţi care au preluat articolul să-mi explice cum este posibil ca aviaţia rusă să obţină şi să menţină supremaţia aeriană atunci când sunt la limita razei de acţiune, eu îl declar general peste noapte. Vestea proastă este că aceste aeronave ruseşti nu pot fi alimentate din aer, deci prezenţa lor pe câmpul de luptă este extraordinar de limitată. Practic, aceste avioane care ar trebui să asigure supremaţia aeriană a ruşilor pe câmpul e luptă se află tot timpul cât vor putea fi prezente aici la capătul lanţului logistic al aprovizionării cu combustibil, fiind tot timpul în pericol de a cădea din aer deoarece li se va termina benzina. Veştile proaste pentru aviaţia rusă abia încep, deoarece consumul de combustibil este dat pentru o croazieră lină, fără peripeţii. În cazul în care sunt implicate în lupte aeriene, consumul de combustibil creşte exponenţial, mai ales în urma folosirii postcombustiei pentru a scăpa dintr-o situaţie de luptă. Iar aici apărătorii sunt net avantajaţi, cu bazele apropiate şi cu posibilitatea observării şi interceptării atacatorilor care au un drum lung de străbătut, sunt la limita combustibilului şi nu au cum să stea pe câmpul de luptă prea mult, deoorece trebuie să se întoarcă 800 de kilometri pentru alimentare şi reînarmare. Atunci, dacă aţi fi un observator imparţial, pe cine aţi paria?

   Revenind la capacitatea aviaţiei ruse de a proteja aerian flota rusă, de a dobândi supremaţia aeriană nu numai pe zona maritimă, ci chiar mai departe, în capul de pod şi dincolo de el, vă amintesc faptul că în 2008, în Georgia, în cinci zile de război, Rusia a pierdut patru avioane de luptă în faţa unei ţări care nu avea aviaţie militară! Iar această aviaţie rusească, la capătul unui zbor de 800 de kilometri, va ajunge să lupte cu aviaţia română, proaspătă, abia decolată de pe aerodromurile din apropiere, cu rezervoarele pline de combustibil, în timp ce piloţii ruşi îşi măsoară nivelul rămas în rezervor. Iar aceşti piloţi ruşi nu trebuie numai să câştige supremaţia aeriană, ci şi să o menţină, în acelaşi timp în care ei nu ştiu cât se vor putea menţine ei înşişi în aer, cât le va permite combustibilul rămas. Ei bine, vor pleca să se realimenteze şi să se reînarmeze. Dar cât vor fi plecaţi, cine va asigura protecţia aeriană a flotei ruse şi a capului de pod? Păi să vedem şi să calculăm. Adunând toate avioanele de toate categoriile enumerate de specialiştii în sceanarii, obţinem la grămadă 79 de avioane de luptă amestecate (Su-25, Su-27 şi Mig-29). Ori, acestea vor trebui să asigure cu schimbul protecţia aeriană a flotei de desant şi a zonelor de debarcare. Aflate la capătul lanţului logistic şi la limita razei lor de acţiune, vor trebui să o facă, altfel acţiunea militară rusă nu ar putea reuşi. Revenim la un calcul simplu, cât ar putea acoperi într-un interval de o zi aviaţia rusă? Cum trebuie să împartă airlifturile ca să aibă tot timpul suficiente aparate în aer care să le asigure supremaţia aeriană? Cu 79 de avioane? Încă ceva, nu se iau în calcul posibile aparate care se pot defecta, mai mult, este regim de război, unele avioane ar putea fi doborâte fie de aviaţia română, fie de apărarea antiaeriană română, care ar putea fi deosebit de eficientă.

   Ștergere
  10. Am pe Armya intreg scenariul si analiza detaliata ..

   Ștergere
  11. @ CEZAR 26 februarie 2016, 22:41. Punctezi elemente in mod izolat, rupte din context! Te-ai dedicat exclusiv aviatiei. Dar o ofensiva nu se duce cu aviatia, aceasta doar permite afluirea celorlalte forte. Plus cooperarea, unde este? Fortele terestre pe directia Crimeea - Sud Ucraina - Sud Moldova - Galati, directie practic libera! Fortele navale dorm? Sprijinul este reciproc, cooperarea permanenta.

   Nu este necesar decat un cap de pod pe aliniamentul Galati-Constanta! In care sa fie introdusa principala forta de izbire in ofensiva si care sunt tancurile. Daca au bagat tancurile pe cap, de pod, restul e rutina!

   Nu uita, legat de tancuri! Au inclusiv divizii aeropurtate de ... blindate! Iar cand ai pus tancul pe sol romanesc, aici este faza tipica rusilor: isi procura logistica nu de la Moscova, ci de pe pamant romanesc! Sau isi aduc logidtica pe pamant romanesc!

   Tancurile rusesti ... eu nu le-as neglija absolut deloc! Ba din contra. Daca este sa adunam date din zona Dobrogei si pana hat spre Bucuresti, ca decident roman, as intra in panica sa realizez ca sunt chiar in ..urul gol pe o zona intinsa in fata principalei forte de izbire.

   Tu vezi lucrurile punctual! Incearca sa vezi tot campul - larg, pe raion de peste 1500 km adancime - aer, apa si uscat, si cam 800 km latime - aer, apa si uscat. Apoi - toate fortele si capabilitatile lor. Apoi pune-le in ordinea desfasurarii actiunilor.

   Si NU uita: referitor la logistica. Eu ca ostas rus, as gandi la fel despre trupele romanesti. Fapt pt. care, in prima faza neavand oricum ce pierde, le-as atrage sau le-as hartui suficient cat sa isi consume resurse suficiente: combustibili, munitii, aparate de zbor, nave etc. etc. O astfel de actiune, poate dura saptamani sau poate luni de zile! Cand i-as vedea cam sleiti, abia atunci as trece la ofensiva, nu cand sunt proaspeti.

   In plus sa nu uiti o faza! Noi intram in incapacitate administrativa tot timpul si pe timp de pace: la o ploicica, un drum surpat sau ceva zapada. Dar la lucruri mai grele in caz de razboi!

   Avand obiectivul principal in vizor, la trupele proprii cooperarea si succesiunea corecta a actiunilor, constituie cheia succesului. In cazul adversarului, nu il lovesti decisiv cand este cel mai puternic, ci cel mai slabit. Cum il slabesti? Dar ai invatat, nu? Culmea ca la rusi vezi cum si-ar putea dilua actiunile, dar la noi, nu?

   Ștergere
  12. Fara suparare dar scenariile voastre de lupta sunt din anul 1959.Pai voi credeti ca rusii nu trimit inainte de a veni cu tancurile o salva de rachete S.... cu incarcatura ''conventionala'' (deci nu neaparat nucleara) in toate punctele cheie sau strategice ? Apoi vor intra fluierand. Bataliile pe sol apartin istoriei acum cine detine puterea in aer si spatiu detine si solul.Stiu o sa-mi ziceti de Siria sau de ''califatul'' ISIS .Dar se stie de ce si cine a infintat ISIS si cu ce scop .Cat il priveste pe Cezar atat ii spun Rusii au sute de avioane Su 35 cu autonomie de 2200 km , care pot detecta o tinta de la 400 km si o pot lovii de la 120 km.In timpul asta vechiturile F 16 blok 25 nici nu ar sti ce le-a lovit . Probabil ar crede ca au venit extraterestii. Asta daca apuca sa se ridice de la sol .

   Ștergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  14. @ Maxim One 27 februarie 2016, 00:03. Nicio suparare! Dar ale mele nu sunt precis din 1859! Cei din ... 1859, cunosc concepte de directie ... Eu am invatat pe stil nou ... raion.

   Acum, fara sa te iau la misto, ca este directie, ca este raion, pamantul pe care nu pune pifanul piciorul, nu este pamant cucerit/ocupat! Adica tot la sol se decide finala mare! In Iraq, pana nu a pus John steagul pe Palatul lui Hussein, razboiul nu a avut final. La fel in Libia, la Berlin, la Kabul, peste tot.

   Iti dau si exemplul contrar! Un stat si care desi a fost bombardate total si fatal, aerian, naval etc., ars, sufocat, terminat etc, nu a fost cucerit niciodata. Este Vietnam. Alt stat la paritate: Coreea. Paritatea fiind impartirea in doua. Nu a castigat nimeni. Si acum sunt in armistitiu.

   Mai sunt si alte chestii: Iraq, Afganistan, Iraq. Facute una cu pamantul! Numai ca au inviat iar. Serbia? A fost cumva infranta vreodata? Niet! Doar bombardata. La sol, nimeni nu a avut curajul sa coboare.

   Retine treba cu pifanul! Este extrem de reala. Iar rusii cunosc clar ca acolo unde nu calca, acela nu este teritoriu cucerit. Ci doar dau isi irosesc munitiile de pomana.

   Ștergere
  15. Nu ma contrazici deloc.Ba chiar ma completezi .Totusi daca citeai atent comentariul vedeai ca dupa obtinerea suprematiei aeriene vin si tancurile.Asta daca ai nevoie de acel teritoriu. Cat priveste lupta de gherila ca in Vietnam ti se pare ca Romanistanul e o jungla iar noi suntem o rasa galbena cu ochii oblici ? Iar gluma ca unde nu calci nu e teritoriu cucerit am ras cu lacrimi.A cucerit ( si calcat) arnata amerlocilor toate coloniile pe care le detine? Chiar tu traiesti acum intr-o colonie care a fost cucerita fara sa o calce picior de sodat .Ulterior au venit si cativa soldati asa de ''prietenie '' ca sa apere guvernele puse de ocupant de populatia infometata .Ce scrie in Constitutie nu mai conteaza.

   Ștergere
  16. P.S .zici ca Serbia nu a fost infranta? Mai gandeste-te .Kosovo nu le mai apartine acum .Oricum Sarbii sunt un popor curajos pe care ii admir.Dar nu aveau ce face singuri impotriva tuturor.Iar rusi ca de obicei i-au tradat cum a facut si Stalin cu polonezii in 45. A avea incredere in garantiile imperiilor e dovada de naivitate.

   Ștergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  18. @ CEZAR 26 februarie 2016, 22:41. Ia date tehnice:

   1]. SU-35 [https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-35]. Este multirol.

   Range:
   At altitude: 3,600 km
   At sea level: 1,580 km

   Ferry range: 4,500 km with 2 external fuel tanks. Deci cu 2 rezervoare suplimentare (fara nicio realimentare in zbor), are autonomie de ... 4500 km. Suficient cat sa ajunga de pe aerodromurile din zona estica a M. Negre, la Viena si inapoi.

   Ia ca exemplu si MIG-31, autonomie 3000 km cu 2 rezervoare suplimentare si 5400 km cu o singura realimentare in zbor.

   2]. Si acum fii atent. Jucariile astea de avioane au niste rachete agatate de ele. Care si ele au propria lor autonomie la randul lor. De exemplu, TU-95 [https://en.wikipedia.org/wiki/Tupolev_Tu-95] este un bombardier care are propria autonomie de 8 000 km (si care poate fi realimentat in zbor). Numai ca racheta KH-55 Raduga agata de el, are si ea propria autonomie de ..... 3000 km de la lansare. Asta inseamna ca nici nu mai este nevoie ca bombardierul sa intre in spatiul aerian romanesc si nici sa traverseze M. Neagra ca sa loveasca cu KH-55 Bucurestiul. Racheta duce oricum pana la Paris!

   In final, rezulta ca nu este real deloc cum ca avioanele rusesti ramanan fara combustibil si de aceea nu pot ataca Romania sau alt stat NATO. Si am mai aflat si faza ca rachtele agatate de ele au randul lor propria autonomie si inca buna.

   Insa, indiferent de autonomie, nu trebuie sa uitam ca exista si realimentarea in zbor [https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tanker_aircraft#/media/File:Planes_in_Russian_Parad_2010_p8.jpg].


   Ștergere
 2. Mai bine si-ar concentra energiile pe eradicarea saraciei ,a foametei,a bolilor grave ,pace nu razboi. Numai ca interesul de a avea mereu o problema cu cineva in scopuri de ei stiute este primordial . Altfel parca se axifiaza. Iar noi ”gura casca” la spectacol am devenit docili executanti. Cel putin daca ne-am alege cu bunastare,salarii si pensii la nivelul ”stapînilor”,un sistem de sanatate pus la punct,investitii,locuri de munca,stoparea exportului de forta de munca si inteligenta,etc. Se pare insa ca-i mai mare cheltuiala decît beneficiul (daraua decît ocaua). Ma opresc ca ma enervez si nu-mi face bine. Din acest motiv nu ma uit nici la televiziunile ”democrate” cumpărate cu ”maruntiș” pentru a propovadui pentru ce s-a platit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai incerca sa postezi cat timp folosesti limbaj trivial. Rezultatul este unul singur: alungarea altor useri si distrugerea blogului. Asta urmaresti sau cum?

   PS: Acum poate realizezi de ce nu ai rating pe propriul tau blog si iti fug comentatorii. In ciuda faptului ca ai unele materiale chiar interesante! Tu esti cauza urmare a stilului de limbaj promovat in comentarii. Asa din afara, apare ca un tigan si-a deschis un blog! Cu indemnul "- Hai, bai, ciumpalacilor, comentati, da-v-as ...uie!" Si asa se dracu' toti, realizand ca au intrat de fapt in Ferentari!

   Ștergere
  2. Nu am nimic cu blogul tau ..nu te mai lua dupa imbecilul ..T-2
   Dimpotriva ma bucur ..ca au rasarit cateva bloguri militare ....
   Tu prea vrei sa te dai scortos ...ne mai si amuzam ca altfel crepam drakului numai cu gandul la OG..57!!

   Ștergere
 4. Bucurati-va (cei tineri si bravi luptatori) caci in caz de 'rezbel" va vor dubla salariile si pensiile!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da sigur .Atunci pentru supravietuitori o paine va costa doua solde sau 4 pensii.''Noroc'' ca la dotarea actuala a armatei Romanistanului nu prea vor fi supravietuitori .Poate vanatorii de munte sa mai opuna ceva rezistenta in munti dar cat timp...

   Ștergere
  2. Dar e normal sa le dubleze. La maxim 10% supravietuitori este chiar castig pentru stat!

   Ștergere
 5. După ce apare într-un ziar local din Dej ( încă mai sunt militari de repatriat) știrea că baza română din Kandahar a fost atacată cu o rachetă care a căzut în interiorul bazei vine și MApN cu un comunicat.
  Și când te gândești că cei de la Relații publice, de la relația cu Parlamentul și de la Calitatea Vieții Militarilor conform HGS-1019 sunt încadrați în gupa de muncă ”alte condiții”

  RăspundețiȘtergere
 6. Huhu..si BurcuBista de Mh...au tras obloanele !
  Ca sa vezi ..cum nu au mai fost dispusi Apevistii sa le inghita manipularile , cum gata..!!
  Si cand le intretineam blogurile la cote ridicate..apareau ironiile : aaaa apevistii..nu prea cunosc , nu prea stiu legile ...etc ..etc ...!!
  Invatatura de minte ....!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai auzit tovarase MELETIAN , minim One..???

   Ștergere
  2. Dar tu ,ai inteles ceva din asta?

   Ștergere
 7. POLITICA SI BISERICA

  Politicienii ca si teologii au dus lumea inapoi in bezna,au fost o frana in calea dezvoltarii si cunoasterii. Primii au pus la butoanele puterii si ai legiuitorilor oameni incompetenti,mediocri iar cei din urma au adus in fruntea bisericii oameni vanitosi si invidiosi,ambii cu dorinta de a-si umple buzunarele pe nedrept si,care pentru a-si atinge telul meschin au cautat supusenie prin obscurantism din partea celor pe care-i pastoreau.
  Romania ultimilor 26 de ani a demonstreaza acest fapt. Cu toate ca suntem una dintre cele mai bogate tari ,ale Europei si dispunem de resurse imense,poporul nostru este cel mai sarac,noi o ducem din rau in mai rau. Politihotii care ne conduc ne-au luat si zambetul de pe fata,ne-au distrus familiile si ne-au vanturat poporul in cele patru zari. datorita incompetentei si a dorintei de inavutire,acesti diriguitori ne-au lasat fara izmene pe noi,ne-au umilit si au compromis tara.
  Biserica n-a miscat un pai pentru propasirea ,macar in plan spiritual,a poporului roman ci au cantat in acelasi cor al inavutirii si spolierii averii tarii,impreuna cu politicul.Biserici aurite,ca-n povesti si scoli darapanate ,de pe vremea lui Creanga ,din Humulesti. Vrem schimbare in bine? Veniti pe 6 martie cu mic si cu mare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Biserica romanistana prostodoxa s-a pus mereu in slujba ocupantului si stapanilor Romanistanului.E adevarat au fost si cativa dizidenti din biserica care au luptat de partea poporului asuprit dar prea putini ca sa conteze .Eu nu ma astept la nimic bun din partea manipulatorilor cu s(a)utana .Rolul lor e sa tina vulgul in lanturi mentale folosind povesti evreiesti de pe vremea lui Pazvante chiorul. Eu cred Dumnezeu se gateste in fiecare din noi in toate fiintele care fac fapte bune si care se incarca la energiile pozitive ale universului .Totusi tinand cont de nivelul scazut de educatie si intelegere a romanistanilor acum e necesara si biserica si cu sperietoriile ei ( iadul, purgatoriul, etc) Nu poti pune un politist dupa fiecare ronanistan needucat iar pe unii ( unele) ii mai potolesti si asa .

   Ștergere
 8. Nu m-am asteptat ca oameni cu o pregatire intelectuala si militara consistenta sa „puna botul” cu mare usurinta la propaganda yankee, sustinuta incl. de marionetele instalate de USA in inaltele demnitati publice din Romania.
  V-ati pus vreodata intrebarea cam cum ar reactiona americanii la eventualele manevre militare rusesti in apropiere granitei mexicane? Exact la fel reactioneaza „ursul” Putin, intru conservarea entitatii sale statale.
  Si, nu uitati, ca OG-7/1998 a fost emanatia Pentagonului, cel care a contribuit integral la platile compensatorii pentru disponibilizati. Sau credeti ca Emil Constantinescu si Conventia Democrata, un „ghiveci” de partide „istorice”, ar fi fost filorusi? Asta-i motivul pentru care apreciez ca fiind o tampenie „nota de subsol” a prezentei postari.
  Si mai sper ca, inainte ca unii dintre voi sa aruncati cu invective, cum aveti obiceiul, sa va argumentati pozitia contrara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E adevarat. Sa nu uitam totusi ca Rusia e un stat care tine prizoniere mai multe popoare.Dar e nevoie totusi si de imperiul rus ca o cantrapondere la imperiul amerloc care e la fel de nemilos cu coloniile sale dar in schimb foloseste cu succes propaganda cu democratia si alegerile libere.(Alegeri care oricum nu conteaza cat timp esti lasat sa alegi doar din slugile lor) . Mereu cei asupriti au cautat o iesire iluzorie cautand protectia unora dintre imperii.Si s-au ales mereu doar cu lanturile si atat.

   Ștergere
  2. Eu ma intreb ,oare cum ar fi aratat azi lumea daca nu am fi avut ”tropăiala de mocratica” a yankeilor prin lumea araba si alte tarîmuri in evidentul scop de a fi ”vecini” cu ”ursul” care i-a scos afara de la masa lui bogata in petrol,gaze si alte materii prime. Surprinzatoare la yanke si împacarea subita cu vecinul cubanez si cu iranianienii -răii pamîntului.Oare in ce scop????
   Ce s-ar fi intîmplat daca alde Putinu reusea sa faca regiunea euroasiatica si sa sigileaza tropaiala yanke si occidentala pe acolo. Se sufocau cumva? Oricum regiunea asiatica dau copy/paste pentru orice investitie pe acolo si apoi vind produsul sub marca lor sabotînd originalul. Se pare ca cei care nu copiaza ar fi rusii ,romanii,ukrainienii,fapt convenabil. Dar daca mai punea pe rol si banca comuna cu indienii,brazilienii ,chinezii,etc ca replica la banca dolarului?
   Eu cred ca ,cam pe aici se duce ”razboiul” democratic. În rest doar ciocnire de interese in diverse zone cu suferinta celor din zona de interes.
   Ostilitati directe intre colosi nu vor exista ,din privinta asta putem dormi linistiti. Deranjati vom fi doar de faptul ca atit ”ursul” cit si yankeul isi urmaresc si nu cedeaza in fata intereselor. Iar din asta rezulta suferinta,haos si dezichilibre majore in viata celor afectati.
   Asa ca bine le zici. Sa lasam razboiul si mai bine sa vedem de ce am ajuns aici si ce poate urma.

   Ștergere
  3. @ Dan Buzescu 27 februarie 2016, 09:17. Nu pricep. La care postare te referi? Doar materialul are „nota de subsol”. Daca este vorba de material, cum sa fie o tampenie „nota de subsol” a materialului? Este agresata la ora asta armata romana din interior, de catre clasa politica, prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015? Clar ca da! Si atunci cui serveste aceasta politica de demoralizare si destabilizare a armatei romane din interior? Cu siguranta ca NU aliantei NATO, ci Rusiei. Mai este vreun alt stat NATO unde armata sa fie agresata legislativ din interior? Nu! Singurii militari din NATO sicanati din interior sunt cei romani, dovedit prin faptul ca sunt si singurii care au protestat si protesteaza PUBLIC, in strada, pe retele de socializare, pe bloguri etc. Vezi cumva pe militarii francezi, polonezi, turci, greci etc. sa exprime nemultumuri in spatiul public? Nu, intrucat nu au de ce. Doar militarii romani fac acest lucru! Si atunci cum sa fie o tampenie „nota de subsol” a materialului? Fiind suficient de clar ca politicienii romani, prin agresarea legislativa a propriei armatei (cu intentie sau din prostie nativa de Dambovita - nici nu mai conteaza), lovesc in acelasi timp in intregul NATO, spre satidfactia si in sprijinul Rusiei.

   Ștergere
  4. Desigur dle Olescu, la nota respectiva m-am referit! Slabirea capacitatii de aparare a venit pe fondul incompatibilitatii de organizare si de dotare a neaosilor romani, incl. pe aspectul desfiintarii serviciului militar obligatoriu, intr-o etapa cand Rusia nu mai conta ca putere militara (a avut grija Gorbaciov si Eltin de asta!). Iar daca in spatiul NATO nu sunt exprimate nemultumiri in spatiul public, pot banui ca nu au motive pentru asa ceva? Iar, daca aici, politicienii au luat decizii privind subdimensionarea segmentului militar si inducerea unor masuri dezagreabile in corpul rezervei operationale, ce i-ar fi impiedicat pe yankei sa dispuna, asa cum sunt ei obisnuiti, anularea Legii 119/2010 si a OUG 57/2015? Sau n-ati priceput ca Romanica este diriguita tot de la Washington, prin Ambasada USA de la Bucuresti? Intr-o oarecare masura, suntem lasati a crede ca ne asumam hegemonia UE, mai precis a Germaniei, Frantei, Olandei, Italiei si Austriei, care si-au impartit „frateste” resursele materiale si umane ale Romaniei? De exemplu, cand o sa pricepeti ca Olanda va fi vesnic impotriva doleantelor Romaniei atata timp cat nu le este cedat Portul Constanta?
   Intotdeauna, dincolo de aliantele militare, au prevalat relatiile de buna vecinatate, in baza carora s-au dezvoltat economiile tarilor in cauza, prin amploarea schimburilor comerciale.

   Ștergere
 9. Constat ca unii emana vanturi strategice precum ca rusii nu ar avea avioane cu raza de actiune nu stiu cat de mare. Nu rusii au neaparata nevoie de asemenea avioane ci aceia care incearca sa-i atace , si semnale sunt multe in aceasta directie.Rusii dispun de suficienti vectori cu care sa astampere pofta razboinica a unor popoare dornice de aveturi sangeroase. Imi pare rau ca tolerantul si pasnicul popor roman se angajeaza in sustinerea intereselor altor popoare fara a avea cu ce sa le sustina si ne avand nimic comun cu interesele acestora.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 11. Faceti comentarii prostesti.Nimeni nu va declansa un razboi nuclear de dragul Romaniei.Rusia cat timp va fi un imperiusi ca orice imperiu ,indiferent de regimul politic va cauta sa inghita intr-un fel sau altul vecinii.sunt convins,si nu ma bucura,ca nepotii sau stranepotii nostri vor trebuii sa invete iar obligatoriu, limba rusa,Este o crima sa te sprijini numai pe tratate de securitate fara sa nu-ti dezvolti o armata proprie.Fara sa am o simpatie deosebita ar trebuii sa luam exemplul Turciei.Problema este ca nu avem conducatori capabili sa treaca peste interesul personal .1968 un vis prea indepartat.1968 este facut tandari.Inclusiv atitudinea televiziunilor in ansamblu e daunatoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Nu de dragul Romaniei! Daca as fi Putin, pt. mine Romania ar fi doar o cale de tranzit spre obiectivul principal. Iar obiectivul meu principal ar fi sa ies pe coastele de Est ale Adriaticii, nu sa raman in Baragan! Mai exact, pe Muntenegru via Serbia! Asa am si cap de pod pe armata Serbiei si pe teritoriul Serbiei. Si as rupe si NATO in 2 bucati! Romania fiind prinsa "in cleste" si dinspre est si dinspre vest. Mai departe, iesind pe Adriatica, jonglez cum vor muschii mei la jonctiune spre Sud cu fortele mele din Mediterana sau cu bazele rusesti din Cipru. Iar la nord as tine NATO blocat, dansu-i de lucru sa nu se plictisesca prin Statele Baltice, M. Baltica si M. Nordului.

   In al 2-lea rand ca NU ai citit materialul. Vezi ce spune Medvedev. Nu trebuie razboi nuclear, acesta fiind o pierdere pt. toate partile. Nu ai nevoie de un teritoriu iradiat, parjolit atomic, ci de unul pe care sa il exploatezi ulterior. Iar Medvedev spune clar ca efectele nuclearelor pot fi inlocuite cu succes cu cel al conventionalelor. Avantajul major fata de nucleare fiind ca resursele teritoriilor lovite pot fi folosite de statele ocupante.

   Armament nuclear nu va fi folosit decat in situatii critice, respectiv de un aparator care detine armament nuclear, caruia ii este invadat propriul teritoriu - nu al aliantei in general, impotriva unui invadator. Mai exact, daca rusii invadeaza Romania, SUA nu va riposta utilizand armament nuclear. In schimb, daca rusii ar invada prin terioriul SUA, atunci americanii chiar ar utiliza armament nuclear. Invers: daca americanii ar invada prin abstract teritoriul rus, rusii chiar ar folosi armament nuclear. In schimb, daca americanii ar invada doar in teritoriu din sfera de influenta a Rusiei fara sa fie rusesc, rusii nu vor riposta nuclear.

   Ștergere
  2. @R26
   Daca ”jandarmul lumii” vrea el sa fie neaparat mai jandarm decît este, ce sa faca si ”nașul” lui Putin? Cînd semeni furtuna ce altceva poti sa culegi. Iar metoda ,mereu cu batul prin gard ” la mierea ursului” aduce numai ce se vede.

   Ștergere
  3. Domnilor care comentati , chiar mai vedeti posibila si necesara ,in conditiile de azi si de maine , extinderea teritoriilor asupra unor tari cu popoare care nu au nimic comun cu popoarele tarilor care vor sa se extinda ? Cum s-ar impaca , de exemplu , rusii cu popoare gen austriecii , polonezii , romanii , grecii , turcii etc. ? Daca este vorba de influente , da este explicabil , toate marile puteri au aceasta meteahna. Dar inflenta nu inseamna si demonstratii de forta cu rachete balistice sau cu avioane cu autonomie largita de zbor. Ce , pe noi americanii ne-au cucerit simpatia cu asemenea vectori pagubosi ? Nu . I-am acceptat prin valorile propagate. Si castigarea simpatiei sau parteneriatului sub imperiul fricii ca cineva cauta sa ne distruga este la fel de pagubos ca si cotropirea. Ceva asemanator traim noi azi. Cea mi buna solutie in apararea intereselor proprii este autoapararea .

   Ștergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. Asa a fost mereu in istoria Romanistanului .Ocupantul a folosit carnea de tun a celor ocupati ( chiar in prima linie ) pentru sustinerea intereselor lor .Aminteste-ti de turci care cereau tribut (si) in copii romanistani pentru celebrii ieniceri (indoctrinati apoi fanatic sa moara pentru sultan trimisul lui Alah ) .Sau de nemti care a trimis armata romanistana prost echipata ( ca si acum) sa crape in teritoriile rusesti. Imperiul austro-ungar facea la fel, lua tineri romanistani cu arcanul din orase, sate si comune si ii incorpora cu forta in armata lor de ocupatie .Putini se mai intorceau inapoi.

  RăspundețiȘtergere
 14. @ Trofin ..si totusi ..CINE SE PREGATESTE SA ATACE RUSIA...??
  P.S. Rusia la randul ei nu va ataca un stat NATO..!!!
  A se vedea de cata retinere a dat dovada la actiunea agresiva a Turciei ...!!!
  Ii vor frige ei desigur ..dar mai finut asa ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ridica nivelul! Hai sa analizam mai degajat! Uite, eu sunt Putin! Obiectivul pe care mi l-am propus este NU sa atac direct un stat NATO, ci sa sparg NATO in 2, facand alianta nefunctionala. Aceste este obiectivul meu! Iar tu esti NATO! Cum reactioenzi? Blocheaza-ma!

   Stii ca Rusia are deja un teritoriu Kalinigrad implantat intre 2 state NATO, Polonia si Lituania. Cu iesire pe M. Baltica. Si acum uite ce vreau sa fac. Vreau sa ies pe M. Adriatica EST, in Muntenegru mai exact, fix in coastele NATO. Cu sarbii am rezolvat deja treaba, ne sunt aliati, mi-au prezentat si onorul la parada de anul trecut. Fapt pt. care le-am dat si eu niste armamente, dar in secret sa nu se prinda lumea.

   Muntenegru nu e in NATO, nici Serbia. Munenegru si sa doreasca (dar nu vrea) nu are cu ce sa riposteze, iar Serbia este chiar incantata de faptul ca este baza naturala pt. armata rusa. Deci nu atac NATO. Nici vecinii Bosnia la Nord, nici Macedonia la sud nu sunt in NATO. Pot sa le invadez un pic, nu au cine stie ce armata si nici nu se opun. Dar nu le invadez decat numai daca NATO face prima miscare, le tin tampon natural intre NATO NORD si fortele rusesti. Serbia poate pe acest fond sa isi recupereze Kosovo - niciunul din cele 2 state nu sunt in NATO. Iar daca NATO intervine, trebuie sa ma agreseze mai intai pe mine.

   In concluzie, am iesit pe Est Adriatica, vizavi de Italia. Imi fac si jonctiunea cu fortele navale din Mediterana, am si jonctiune cu bazele navale si aeriene inchiriate in Cipru! Am paralizat practic tot flancul sud-estic al NATO fara sa atac niciun stat NATO. Si am rupt alianta in doua. Am cam vecini vreo 2 state NATO de 2 lei in spate - Romania si Bulgaria pe care le-am izolat deja, si inca vreo doua de 2 lei d.p.d.v. miitar spre centrul Europei: Ungaria, Slovenia si Croatia.

   Daca te uiti insa mai spre nord, mai un tampon: Austria si Elvetia care sunt neutre.

   Am atacat vreun stat NATO, nu? Mi-am atins obiectivul? Da! Am rupt alianta in doua facand-o inutilizabila? Da! Riscuri? Riscul nu este decat ca NATO sa ma atace pe mine, desi eu nu am atacat niciun stat NATO! Numai ca atunci raspund si eu. Am deja 2 state NATO "moarte in cotet" blocate intre Serbia si M. Neagra, respectiv Romania si Bulgaria. Peste care daca ma ataca NATO la Adriatica, trec ca in branza si fac jonctiunea intre M. Neagra si Adriatica in cel mult 2 zile. Statele cu putere onorifica in NATO: Ungaria, Slovenia si Croatia, nu ma impresioneaza cu nimic. Baza navala am pe Adriatica, baza terestra am in Serbia care intre timp isi plateste politele prin Kosovo si n-are treaba cu NATO. Culoar din Crimeea, peste Romania si Bulgaria pana la Adriatica am. Deci am "blocat" tot flancul sud-estic al NATO. Riscuri pt. mine in sud-est provin doar dinspre Turcia, Grecia NU prea mai are chef de NATO in ultima vreme. Fapt pt. care Turcia trebuie sa ma atace pe coasta Est Adriatica, respectiv sa intre terestru in Serbia, fiind obligata sa isi disperseze fortele. Ceea ce nu va face, intrucat daca isi disperseaza fortele, ramane in ..ucul gol in Istambul unde le-o dau fortele rusesti din M. Neagra in freza. Plus kurzii.

   In concluzie, daca as fi Putin, eu asa proceda. As rupe alianta in doua fara sa calc niciun metru in vreun stat NATO. Daca NATO ma va ataca fara ca eu sa nu atac niciun stat NATO, atunci ripostez! Ca doar nu sunt pe teritoriul meu sa ma afecteze prea tare. Si nu uita! Daca ajung pe Adriatica si ma stationez, nu sunt fraier nici eu sa nu stiu sa blochez sprijinul dinspre Franta, GB sau dinspre Germania si Polonia, spre zona de sud-est! Crezi ca degeaba am facut exercitii cu bombardierele prin nordul Europei pana in coastele britanice? Le infig cateva aeriene sau navale de control prin porturi si orasele de pe coasta de nord sa ii tin blocati, nu sa ii cuceresc! Caz in care mai intervine Zdrulea din NATO VEST in zona de sud-est!

   Ștergere
  2. Ai uitat de perfidul Albion csre e inarmat pana in dinti si nu prea ii inghite pe rusi.Anglia cu flota ei uriasa nu va sta sa se uite la scenariul tau si se va baga sigur .

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ CEZAR 27 februarie 2016, 11:44. Evident ca in varianta in care Rusia ar fi agresata de NATO, chiar si accidental, eu Putin trec de aceasta data la varianta Blitzkrieg. Dar avand ca obiectiv strategic, tot iesirea la M. Adriatica si cap de pod pe Serbia, Muntenegru si pe toti Balcanii de Centru. Numai ca de aceasta data, intru direct peste Romania si Bulgaria ca sa ajung ultrarapid la Adriatica. Pot sa si ies din Romania, totul este sa ma stabilizez la Adriatica. In rest, scenariul este ca cel de mai sus, doar ca timpii devin mult mai accelerati. Nu uita! In razboi, iti propui obiective strategice - care aduc profit, nu sentimentale. Iar profitul Rusiei in tensiunile cu NATO, este iesirea militara si implicit economica, pe Adriatica, nu lovirea sau ocuparea punctuala a Romaniei - ceea ce ar aduce mai mult paguba, decat profit.

   De fapt, scenariul descris cu Adriatica este banal de clasic, dar trebuie sa vezi tot campul sa il intelegi. Este semicercul/arcul de cerc (aparare) sau dreptunghiul fara o latura (ofensiva) pe care l-ai folosit frecvent, cu 2 sageti mai inaintate pe flancuri NORD si SUD, si cu sageata principala pe centru - usor mai retrasa spre interior. Sageata principala este mai retrasa - intrucat necesita consolidarea decisa a ainiamentelor cucerite/aparate, cele de pe flancuri - reprezinta dubla invaluire, care sunt de tatonare si care in functie de succes, pot merge pana la intoarcerea flancurilor adversarului aflat la contact pe directia sagetii principale.

   Caz in care sageata principala duce fix la Adriatica Est - acesta este obiectivul principal, iar cele de flancuri in functie de succes, intorc/blocheaza flancurile adversarului via NORD - M. Britanie, si via Sud via Franta.

   Si acum, surprinde-ma si nimiceste-ma! Eu am iesit la Adriatica deja! Ma opresc aici. Ma consolidez continuu naval, terestru si aerian pe Serbia si Muntenegru. Am si Adriatica in fata tampon. Prin nord, lovesc la OHA, la invaluire, aerian si naval, M. Britanie si ce mai e pe acolo fara sa intru terestru. Adica am blocat flancul nordic al NATO. Prin sud, nici macar nu ma agit sa ajung in Spania. Oricum am Mediterana sub control - adica am blocat si flancul sudic. Adica, nici ..ulea nu ma mai scoate de pe Est Adriatica. Si dupa ce le folosesc pe post de culoar spre Adriatica sa aduc ce am nevoie spre Serbia, las Romania si Bulgaria libere, NATO si-a eliberat cele 2 state. Ura! Dar eu tot la Adriatica am ajuns si nu mai scoate nimeni de acolo! Lovele curate pt. Rusia, comert, baze militare etc.! Si am rupt si NATO in doua.

   Ștergere
 15. Daca ai fi Putin (bine ca nu esti !) prost ai mai proceda!
  Sa zicem ca a realizat asa ...virtual tot ce ai spus tu ..ei si ? Ce a rezolvat.. ??
  In orice situatie de conflic NATO - Rusia ..ramane sa se bata de fapt cu SUA + UK +CAnada + Germany +France + Italy + Spain..!!!
  Toate celelate state sunt asa de decor..pentru credibilitate si mici ajutoare ...
  Vreo 5 puteri nuclare contra Rusia ...si atunci ..cum mai vezi situatia ...???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce ai ma cu Turcia si Grecia (care au amandoua impreuna o putere comparabila cu cea a UK) ?.Cat despre Germania ca putere militara ma bufneste rasul ..

   Ștergere
  2. @ CEZAR 27 februarie 2016, 13:09. Eu explic una, tu intelegi alta! In ce conflict direct intra NATO cu Rusia, daca Rusia isi face baza in Serbia-Muntenegru? Si iese la M. Adriatica? Sunt cumva teritorii NATO? Nu! Si atunci? Sau nu stii chestii precum [http://www.dcnews.ro/exerci-ii-militare-comune-rusia-serbia-putin-se-joaca-de-a-razboiul-la-grani-a-romaniei_458577.html] sau [http://www.gandul.info/international/rusia-anunta-ca-va-inarma-serbia-14962124]?

   Ștergere
 16. Pe flancul de est al NATO deja s-a stabilit coridorul gri! Cine-l incalca suporta sanctiuni economice devastatoare!
  Iranul exporta petrol si in porturile US petriolierele isi asteapta randul la descarcat si cate o luna!
  Cel care porneste un razboi trebuie sa fie sustinut logistic f puternic, iar rusii nu dispun de asa ceva acum!
  In Crimeea au fiintat numeroase baze militare noi, inclusiv Av si Ra cu raza medie, Sol/Sol/Sol/Nava!
  Razboiul pliat de Rusia pe Rou, poate fi unul cu obiectiv limitat...gen, Dobrogea sau/si Moldova!
  Surprinderea strategica in pregatirea unei campanii este exclusa in mileniul III, mai ales pt NATO!
  Nu va face nimeni niciun pas gresit!
  Razboiul exista, dar in formele lui ex militare: juridic, diplomatic, cultural, stiintific, economic...etc!
  Sa mai treaca 6 luni...si vom vedea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar asa? Eu am prezentat un scenariu in care Rusia rupe NATO in doua fara sa atace niciun stat NATO! In ce conflict direct intra NATO cu Rusia, daca Rusia isi face baza in Serbia-Muntenegru? Si iese la M. Adriatica, fix in inima NATO? Sunt cumva teritorii NATO Serbia si Muntenegru? Nu! Si atunci? Sau nu stii chestii precum [http://www.dcnews.ro/exerci-ii-militare-comune-rusia-serbia-putin-se-joaca-de-a-razboiul-la-grani-a-romaniei_458577.html] sau [http://www.gandul.info/international/rusia-anunta-ca-va-inarma-serbia-14962124]? Dar pe asta o stii [https://www.youtube.com/watch?v=TUe6HEeVOso]?

   Uite, daca Serbia intra acum in Kosovo si in Muntenegru, iar rusii debarca si isi fac baza navala simultan la Adriatica in Muntenegru, a fost atacat vreun stat NATO? Nu. De abia acum incep problemele! Ataca NATO Serbia ca a intrat in Muntenegru si Kosovo care nu sunt state NATO? Pai daca o face, ataca si trupele rusesti.

   Este suRprindere strategica pt. NATO. Este 100%, dar NU are cum sa reactioneaza. Nimeni nu a atacat de fapt niciun stat NATO. Iar daca reactioneaza da de rusi stationati pe teritoriul unor state non-NATO!

   Ștergere
 17. Eu cred ca niciodata un star nuclear nu va ataca un alt stat care detine arme nucleare.Rusia pare in inferioritate fata de NATO si cred ca chiar este dar,tocmai pe asta se bazeaza,pe armele sale neconventionale.

  RăspundețiȘtergere
 18. Cred ca trebuie sa priviti mai in profunzime si sa analizati ce a dus la actuala situatie. De ce yankeii si occidentalii vor sa patrunda in zona Putin?

  Închipuiti-va ce s-ar fi intîmplat daca alde Putinu reusea sa faca regiunea euroasiatica cu Ukraina inclusa si sa ”sigileaze” tropaiala yankee si occidentala prin zona. Se sufocau cumva? Oricum regiunea asiatica emergenta ,China,Iran, dau copy/paste pentru orice investitie pe acolo si apoi vind produsul sub marca lor sabotînd originalul.Vedeti in acest sens site-ul ”parcul industrial Iran Khodro” unde marcile auto fabricate de occidentali si japonezi acolo au fost copiate si transformate in marci proprii(Peugeot in Runa de productie integral iraniana , Grand Vitara la fel,etc ),pe care le vind in Asia si Africa ,sabotind astfel produsele originale. La chinizi nici nu se mai pune problema ,ei copiaza tot. Deci zona nesigura pentru investitii majore. Se pare ca cei care nu copiaza ar fi rusii ,romanii,ukrainienii,si inca cîtiva din jur. Noi o sa facem tot Dacie franceza si peste 50 de ani. si ceilalti la fel. Deci zone sigure pentru investitii majore deci convenabil si de nelasat .
  Dar daca mai punea pe rol si banca comuna cu indienii,brazilienii ,chinezii,etc ca replica la banca dolarului?
  Eu cred ca ,cam pe aici se duce ”razboiul” democratic. În rest doar ciocnire de interese in diverse zone cu suferinta celor din zona de interes.
  Ostilitati directe intre colosi nu vor exista ,din privinta asta putem dormi linistiti. Deranjati vom fi doar de faptul ca atit ”ursul” cit si yankeul isi urmaresc si nu cedeaza in fata intereselor. Iar noi avem o mare problema ,Ardealul si orientarea lui Orban.
  De fapt asta-i razboiul. Ca se ameninta cu forta este doar o tactica de descurajare. Colosii nu se vor lovi unii pe altii decît prin interpusi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În ”parcul industrial Iran Khodro” se fabrica inclusiv Dacia Logan sub numele ”Tondar 90”, Mercedes E-class copiat de iranieni sub marca ”Soren”.
   Vizitati site-ul si veti intelege orientarea occidentului si a altor fabricanti catre zone care nu copiaza originalul.

   Ștergere
 19. Asa este! Asmut cateii in functie de interesele lor.

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. La Malta s-a hotarat granita NATO pe Carpati. In dec.89 daca paraseai Romania la granita de Vest puteai sa cumperi harti cu aceste detalii. Erau la liber.
  Datorita destramarii URSS granita s-a mutat initial pe Nistru apoi pe Prut.
  Asa s-a organizat si lovitura de stat din dec. 1989 la care au participat si NATO si Tratatul de la Varsovia.
  Ude suntem acum ?
  Rusia nu mai doreste sa cedeze nimic. SUA a gresit cu Ucraina , Kievul este leaganul civilizatiei rusesti.
  Ce urmeaza ?
  In nici un caz un razboi. Unele cedari din partea SUA. In nici un caz Romania.
  De ce ?
  Energia: electricitate,petrol si gaze se plateste in dolari. Rusia d.p.v. energetic are cele mai multe resurse.

  RăspundețiȘtergere
 22. Sunt sanse mari de conflict armat in Asia Mica cu o foarte posibila extindere in Sudul EU si nordul Africii.
  In acest sens trebuie sa privim si intalnirea istorica dintre Papa si Patriarhul rus.
  Daca va izbucni acest conflict, noi pensionarii militari rezervisti , posibil sa fim mobilizati. Activii, unii vor fi in zona de conflict, in afara granitelor Romaniei. Pt mine , avand in vedere ca-m imbracat o haina militara la 14 ani si cateva luni, nu cred ca ar fi ceva deosebit. Am depus un juramant si-l respect. Juramantul l-am depus fata de poporul roman, nu fata de politruci, tehnocrati, hoti si borfasi.

  RăspundețiȘtergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 24. R 26500
  La Nis este in inceput....in fapt un centru interceptare comunicatii, dar pana la o baza militara e cale lunga si logistica necesara vine prin Bosfor, nu? Si flota Mediterana/NATO exista + Gr si Turcia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Nu, nu ai inteles ce vreau sa exprim. Uite aici [http://www.mediafax.ro/externe/acord-militar-cipru-rusia-navele-rusesti-de-razboi-primesc-acces-in-porturile-acestui-stat-13895352] - stat UE cu baza militare rusesti. Fix la sudul flancului sudic al aliantei. Blocand si Grecia si Mareata Turcie! Culmea - sub centura, adica dinspre sud! In Siria este clar ce se intampla: si cap de pod, dar si o imensa baza terestru ruseasca fix in coastele cele mai estice ale NATO. Turcia realizeaza faza si pericolul, dar NATO nu o lasa sa intre in Siria. NATO a avertizat deja Turcia ca nu o sprijina daca intra in conflict cu Rusia pe pamant sirian.

   Sunt piese de puzzle care se leaga vizibil. Cu toate acestea, ce se intampla in Asia Mica - nu reliefeaza vreun obiectiv strategic al Rusiei, pe acolo. Este simpla rutina cu scop de consolidare si atat. Obiectivul strategic este slabirea NATO. Si nu faci acest lucru consolidand prin Siria. Dar daca infigi o baza ruseasca in inima NATO in Serbia-Muntenegru cu iesire la Adriatica, acela chiar este obiectiv strategic.

   Punand piesele din puzzle in ordine, pentru mine nu rezulta decat ca rusii avanseaza pas cu pas spre inima NATO. Siria fiind doar o rutina de consolidare a unor aliniamente.

   Daca este sa exprim asa o supozitie? Serbia este alimentata la full cu armamente rusesti. Modalitati? Dar cate nu sunt? Ce, Antonov-urile spre Belgrad trec prin Bosfor? Nu, pe deasupra Romaniei. Sau navele rusesti din Cipru mai trec prin Bosfor? Sunt deja iesite din stramtoare daca sunt in Cipru.

   Si apoi sa nu uitam cum sistemele de armament pot veni din Panama "spalate" si ambalate sub forma de portocale, nu neaparat pe nave rusesti! Livrarea de armamente reprezinta o banalitate. Avand armamentele deja furnizate, baza nu mai trebuie decat declarata, ea irucm exista!

   Ia uite elicoptere rusesti furnizate Serbiei [http://www.activenews.ro/externe/Rusia-sprijin-militar-pentru-aliatul-sau-din-Balcani-128784].

   Ștergere
  2. Antonovurile trec pe unde li se da acordul, ca sunt aeronave militare si nu curse de linie! Au mai vrut ei si s-au intors!

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares 27 februarie 2016, 19:41. Eu NU te contrazic. Eu am vrut sa subliniec ca doar cine nu vrea, nu introduce armamente intr-un stat! De exemplu cu ... mentenanta elicopterelor rusesti, reparate in ... Serbia [http://jurnalul.ro/stiri/externe/elicoptere-rusesti-vor-fi-reparate-in-serbia-699930.html].

   Legat de Antonov, am totusi retineri serioase in ceea ce sustii. Sunt aeronave militare, doar daca recunosti tu, altfel sunt la fel de bine in serviciul civil. Ce au inauntru, doar expeditorul si destinatarul cunosc? Exemple:

   - AN-225 ATERIZAND IN ...ALASKA, SUA [https://www.youtube.com/watch?v=zp2Gt1zb5hE]
   - AN-225 ATERIZAND IN ...SCOTIA [https://www.youtube.com/watch?v=EG0kyghGDS0]
   - AN-225 ATERIZAND IN ...ELVETIA [https://www.youtube.com/watch?v=5jALTAeHLbQ]
   - AN-225 ATERIZAND IN ...BRAZILIA [https://www.youtube.com/watch?v=mqeWep_yPsk]
   - AN-225 ATERIZAND IN ...M. Britanie [https://www.youtube.com/watch?v=wmD5w7z8iDk]
   - AN-225 ATERIZAND IN ...BAZA NATO Geilenkirchen DIN GERMANIA[https://www.youtube.com/watch?v=TSBQAu9yIKE]

   ADICA, AN-225 POATE ATERIZA LA FEL DE BINE SI LA BELGRAD! CU DREPT DE SURVOL CA SI CURSA CIVILA DE TARNSPORT ... MOBILA! SAU TRACTOARE! CA INAUNTRU, DOAR EXPEDITORUL SI DESTINATARUL CUNOSC EXACT CE SE AFLA!

   Ștergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 26. Alo mo,aci bulibasa de la romi Ferentari.
  Vrem sa întrebam si noi cînd scrie reprezentantul volvo pe Haustria tigri 2 scrisoarea catre împaratul la partida romilor, ca vrem si la gura noastra sa sprijine un chilot ca la el cu art 40 si ceva fier vechi iar daca-i hechivalat sujinginer hauto sa-l numim si reprezentant volvo pe Hurziceni si Hilfov pentru caroserii si capace roti.
  Hai ,bahtalo fratietate, tigri 2

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezare esti si pamfletar vad..Haa haaa haaa.

   Ștergere
  2. Esti fericit ciurdare,a fost wekeend si curvistinele fameliei tale ti-au adus venit gras de pe centura Cimisoarei.Acuma poti sa-ti iei unguent sa-ti dai pe la poponeata pentru duminica ,sorocul venirii lui Robert Horvath ca sa-ti faca merchezul.Sa nu uiti sa-ti dai si pe buze.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Ha , mo Viurele . Și daca ajunge mo scrisoarea la piranda împăratului mo si te face ăla sopon.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 27. Iulian
  27 februarie 2016 - 8:26

  Categoric ca MApN stia din primele minute de atacul cu racheta, caci sunt SOP nationale!
  Cunosc personal pe ofiterul caruia i s-au imputat materialele! Am impartit acelasi apartament din Panduri 9 luni, la un curs!
  Daca ziarul din Dej nu dadea informatia….si aici este o scurgere clara de informatii, nici ministerul nu reactiona!
  Acest fel de atacuri exista mereu in baza, au devenit cotidiene, ca doar este vreme de razboi!
  Sunt situatii si mai si ramase neobservate….studiati cu atentie foto cu base in Irak si Afganistan, uitandu-va cu atentie la ofiterii din apropierea lui!
  INTERESANT..RECUNOASTETI ..???

  RăspundețiȘtergere
 28. Cata tam -tam ..ca au reusit si aia dotati cu trei p.m..Klasnikov ..la 10 oameni sa trimita o racheta "..??? care vom afla ca-i o racheta probabil de AG-7..in tabara maretilor ..luptatori ....!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezare poate te ''gadila'' si pe tine un amarat AG -7 sa vezi ce bine e.Te aduna de pe jos cu scobitoarea .

   Ștergere
  2. Tovarase meletian ...am tras cu grenade reale cu Ag-7 si AG-9....asa ca pas ...
   Sa fi picat o ..VOLHOAVA de-a lu D.C..si atunci mai vorbeam ...nu ca as vrea...
   Dar la razboi ...sa te minunezi ca a ajuns si la tine UNA grnada in 5 ani ...!!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 29. @ olescu
  Da am vazut "elicopterele " deja cand am citit link-ul" http://olx.ro/oferta/......adaptoare pt CC
  Nu vrei sa revezi si tu "elicopterele" sarbesti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se mai intampla si la case mai mari! [http://www.activenews.ro/externe/Rusia-sprijin-militar-pentru-aliatul-sau-din-Balcani-128784]

   Ștergere
 30. Serbia ..a muscat-o cu RUSIA ! Nu s-a saturat ..se pare ..
  Ininte de a incepe bombardamentele in Serbia ..am pus pariu cu un coleg ..ca in urmatoarele 24 h..vor defila trupe Sovietice prin Belgrad si SUA..nu o sa mai bombardeze ..KANCI..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca la rusi mai venea la putere un votkar ca Eltin rusii ajungeau rau de tot ,pe linga ca ajunsesera la scormonit tomberoanele de gunoi ii mai spoliau astia de tot ce se putea.

   Ștergere
  2. @ CEZAR 27 februarie 2016, 19:03. Serbia a fos bombardata in 1999. Atunci nu mai exista Uniunea Sovietica. Doar o Rusie destabilizata si complet in vrie. In '99 Rusia avea mari probleme in interior, daramite sa mai defileze undeva. Este anul cu proteste si tancur la Kremlin, anul in care a demisionat Eltan.

   Pe de alta parte, de ce sa o muste Serbia cu Rusia acum? Germania i-a luat Kosovo (de la nemti a plecat totul), americanii i-au mai si bombardat. Chestiile astea lasa urme de ostilitate in cultura unui popor, cel putin 100 de ani.

   Aplica pe noi! Germania da tonul la independenta Tinutului Secuiesc sau a Ardealului, iar americanii ne mai dau si niste bombe in cap sa ne convinga! Iar noi sa ne aliem tot cu ei? Asa e si cu Serbia.

   Legat de Serbia, a fost altceva de fapt. Ei nu au fost infranti de SUA sau de Germania, ci din interior - de cand cu conceptul de Iugoslavia. Am realizat asta cand am intrat in contact cu niste sloveni si croati! Cata ura nativa am vazut eu la oamenii astia contra sarbilor, nu mi-a venit sa cred. Atunci am realizat abia ca fosta Iugoslavie a fost un concept artificial, instalat cu forta de sarbi. Chestia asta i-a terminat pe sarbi de fapt. Faza cu Kosovo si bombardamentele au fost doar prelungiri in plata ale greselilor lor de federalizare fortata.

   Numai ca acum situatia este alta! O Serbie decimata, dar lucida! Serbia va scrie din nou istorie, nu este incheiat cazul. Au dreptul sa se alieze cu oricine ii sprijina, nu avem cum sa le luam acest drept!

   PS: Ca fapt divers! Zacamintele de aur din Kosovo reprezinta cauza bombardarii Serbiei si separarii Kosovo, nu altceva. Daca nu ai stiut! Totul e pe bani, nu? Citeste aici [http://www.money.ro/soros-vrea-aurul-din-kosovo/].

   Ștergere
 31. Animozitatile intre colosi au inceput dupa arestarea de catre Putin a afaceristului cu petrol cu firme americane Hodorkovski. Atunci americanii au fost eliminati de la exploatarea zacamintelor rusesti. Apoi au venit altele intre care nationalizarea complexului IUKOS al lui Hodorkovski care a adus mare suparare si din partea nemtilor.
  Imediat cum Putin le-a interzis tropaitul in zacamintele rusesti a devenit peste noapte nedemocrat.
  Deci daca iti pazesti si aperi resursele o încasezi . Daca ii lasi sa faca ce vor esti cel mai ”mare democrat”. Mai trebuie doar sa stîrpesti coruptii care-i incurca pe ei.
  Asta-i unul din motivele neîntelegerilor si a agresiunilor din toate directiile in jurul zonei ”tampon”.

  RăspundețiȘtergere
 32. R 26500
  Ramanem deschisi la orice scenariu...mai ales cu o HU duplicitara!
  Dar sa stii ca nicio racheta nu se activeaza in siloz, far ca sa se stie!
  Fortele participante, in faza incipienta a crizei sunt negociate si nominalizate!
  Ce o mai fi apoi, vom mai vedea!
  Citeam un articol, dar nu fac copy/paste, caci sunt destui, ca batalia se da pentru un urias zacamant de gaze din platforma continentala Siria-Israel!

  RăspundețiȘtergere
 33. Sarbii au avut si-n dec. 1989 elicoptere. Cateva au patruns si pe teritoriul national. Le-am fost "recunoscatori" cand a fost atacata Serbia. Avioanele americane intorceau deasupra "granitei" nationale si atacau antiaeriana sarbeasca din spate.
  Sarbii din Timisoara, daca-l intrebati pe Dl. Cezar, se adunau la un restaurant numit Lepa Brena si-si plangeau fratii.
  Daca s-ar fi desfasurat un atac cu forte terestreasupra Serbiei, mii de romani ( nu numai etnici sarbi) se inrolau voluntari in armata sarbeasca.
  Trebuie sa stiti ca la reconstructia Serbiei au participat foarte multi romani, atat direct cat si indirect (prin contrabanda)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cu raionul de largare a munitiei si rezervoarelor suplimentare, numai ca nu a fost cazul! Largau in Adriatica!

   Ștergere
  2. Largare a munitiei ..ce-i aia Mares-ale ..??

   Ștergere
 34. https://youtu.be/-NlcIm9JaPA
  https://youtu.be/tm5Ac3kFlsY
  https://youtu.be/7WVGAO9xR20
  https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Khodro
  www.presstv.ir/.../iran-khodro-automaker-oma.
  www.ikcopress.ir/en/Further.aspx

  Realizati ce se intimpla daca tari precum Iran sau China cu o productie imensa de autoturisma si autobuze ,autocare copiate dupa marcile originale fabricate de occident si japonezi la ei exporta productia in toata Africa (Tunisia,Libia,Maroc,Egipt, Congo,etc, in Rusia si spatiul ex-sovietic si deschid linii de fabricatie in Oman si alte tari ce se intimpla cu ind.auto de origine.
  Oare nu cumva trebuie opriti cu orice pret.
  Oare nu trebuie facut loc marilor producatori care dirijeaza politicul loc de productie in tari care nu se inhameaza la copiat si produs sub marci proprii, precum ukraina,Rusia,spatiul ex-sovietic,etc cu orice pret .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Undeva este o intoxicare. Or arata ca Mercedes pe afara, dar la motorizare cine stie ce TATA indiene sau LADA rusesti or fi!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ R 26
   Sunt vindute peste tot iar in Romania s-a importat Peugeot 206 Sedan si Sedan plus la 11-12000 de euro ,foarte bune si s-au vindut ca piinea calda. Au linii de productie la standarde occidentale si materiale de buna calitate. Sunt care au facut 140000 pe benzina si nu au schimbat decît placute de frina.
   Pe piata europeana nu i-au primit ca sa nu-i concureze . Africa ,Rusia si Ukraina-i plina.
   S-a terminat cu analfabetismul prin zonele astea si asta-i incurca . Lumea luminata nu da bine .
   La Iran Khodro se fabrica /asambleaza, Peugeot, Mercedes, Grand Vitara,Dacia Logan sub numele Tondar 90, autobuze si autokare Mercedes sietc.
   Vezi pe site-ul lor si nu o sa-ți vina sa crezi.
   Din Peugeot 206 au facut RUNNa lor,din 405,au facut Samad,din mercedes Soren al lor.
   Nu mi-a venit sa cred cînd am vazut la ce nivel tehnologic au ajuns.
   Am fost in Teheran si am fost uimit ce oras extraordinar de frumos,curat si oameni civilizati. Cred ca-i unul din cele mai frumoase orase din lume.

   Ștergere
 35. s-a deschis la huhu.vreti sa pierdeti timpul in pestera? mergeti acolo!!Na ca ii fac si reclama

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Grota aia e cuibul securistilor si activistilor de partid. Vulgul usor de prostit si manipulat ( ca Eufrosina ,Brenda etc) isi face acum veacul pe acolo.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 36. @ All. Ceva tare [https://www.youtube.com/watch?v=n3qDoSXLh9w]. Apropo de aprovizionarea cu combustibili la mare distanta.

  Si inca ceva pt. cine nu stie inca: tancuri ... parasutate [https://www.youtube.com/watch?v=iBC37LesRAY]. Blindate ... parasutate [https://www.youtube.com/watch?v=TwizQfIiBuQ]. Nici nu trebuie sa le debarce ... cad din cer!

  RăspundețiȘtergere
 37. pentru ca a venit vorba despre motorizarile de rahat ale rusilor ,va invit sa urmariti

  https://www.youtube.com/watch?v=UDgK7WH-Bbo

  la tara lor +siberia e normal sa fie preocupati.Si toate filmuletele sunt ne-regizate ,pe bune

  RăspundețiȘtergere
 38. Mai razboinicilor in pampersi mai bine dezbateti fenomenul asigurarilor medicale.Stiti ca de la 1 ianuarie nu mai beneficiati de asigurare medicala si trebuie sa facecti cerere la casa de pensii judeteana deoarece cei de la OFSNAJ nu-si fac datoria si din trei in trei luni apar sincope.Te duci cu cardul la medic ,ca pensionar militar si constati ca nu mai este valabil.Astea sunt problemele care ne dor ,pensii,asigurari medicale si alte drepturi incalcate nu "rezbelul viitorului" care se va purta peste templele voastre mortuare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La CASAOPSNAJ te referi, nu? Nu stiu daca este sau este un fix care exista doar in capul nostru. CASAOPSNAJ este casa aia cica doar pt. militari, nu? Eu nu sunt acolo arondat, ci la casa civila ca toata lumea ... de jos. Medicul meu de familie nu lucreaza cu CASAOPSNAJ. Si merge totul OK. Ca militar ai dreptul sa iti alegei ce medic de familie doresti, indiferent daca lucreaza sau nu cu CASAOPSNAJ.

   Este o chestie ciudata cu aceasta CASAOPSNAJ. Eu am avut medic de familie civil ca asta imi placea mie. Plec pe naveta, o fac 4 ani, revin in vechea unitate. Cand ajung la medicul civil de familie cu o problema, imi zice ca m-a mutat cu forta la cel militar. Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau. Dupa pensionare m-am trezit cu niste formulare de la CASAOPSNAJ sa le completez ca daca mai vreau serviciile CASAOPSNAJ, sa precizez multe chestii. Asa ca mi-am bagat picioarele in ea de CASAOPSNAJ, am revenit la vechiul medic de familie civil. Si totul merge OK fara CASAOPSNAJ.

   Ștergere
  2. La OPSNAJ in garnizoanele mici ai sanse la gratuitati la medicul de familie civil tot asa sau doar compensat?
   In garnizoanele mari doar prin primele zile cu gratuitati.

   Ștergere
  3. La OPSNAJ in garnizoanele mici ai sanse la gratuitati la medicul de familie civil tot asa sau doar compensat?
   In garnizoanele mari doar prin primele zile cu gratuitati.

   Ștergere
  4. @ tigri 3 27 februarie 2016, 20:55. Tot asa este, in primele zile pt. cei care lucreaza cu OPSNAJ. Dar al meu nu lucreaza cu OPSNAJ, ci doar cu CASA CIVILA. Si tot ma roaga sa trec sa iau retete. Numai ca a dat Domnu' sa nu prea am nevoie de ele. Habar nu am daca pot fi complet gratuite, compensate sau nu, nu stiu. Stiu doar ca nu am avut probleme ca sunt arondat la Casa Civila, nicaieri. M-am operat la SM, a bagat cardul, a decontat de la Casa Civila, OK! Aa! M-a pus sa platesc simbolic ... 10 lei le externare. Iti da factura cand te externezi cu cat costa!

   Nota in interesul tuturor! Ca informatie utila pt. toti! Am activat cardul fix in ziua cand m-am internat, nu avusesem nevoie pana atunci. Fara card si musai activat la medicul de familie, nu te baga nimeni in seama si platesti tot serviciul medical. Mia de euro pt. 5 zile de internare. Asa ca activati-va cardurile din timp, asa sa fie OK pt. orice eventualitate!

   Ștergere
  5. @olescu
   ce ciudat! adica la medicul meu de familie medic militar pe care il cunosc de fo 30 de ani ma trezesc mai acum 2 ani ca nu mai sunt la CASAOPSNAJ.De ce ?
   Ca l-a ejectat CASAOPSNAJ pe medicul meu din sistem...nu stiu de ce,dar am ramas tot cu el asaaa civilesco.Si sigur nu e bine! am eu asa un "feeling"
   deja se schimba subiectele de discutie pe aici mai rau ca la tiribomba
   Va doresc noapte buna ca eu ma uit la un film "afaceri murdare"

   Ștergere
  6. @ Don Corleone 27 februarie 2016, 21:11. ?!? Eu presupun altceva. Ca de fapt medicul tau de familie si-a bagat picioarele in ea de CASAOPSNAJ. CASAOPSNAJ irita medicii de familie urmare a procedurilor prea rigide, Dar, cine stie ce este cu adevarat la mijloc?

   Ceva tot este! Cum sa nu aiba CASAOPSNAJ lovele? Toti militarii activi cotizeaza la CASAOPSNAJ. Dar numai un nr. extrem de mic de militari activi se imbolnavesc pt. a beneficia de banii CASAOPSNAJ. Si la cei in rezerva, nu sunt toti pe moarte, de bine de rau, cei mai multi au o stare buna de sanatate. Deci, nici acestia nu impovareaza CASAOPSNAJ. Altceva este la mijloc, probabil o manarie pt. deturnarea unor fonduri ... in alte directii!

   Ștergere
 39. ...sau
  https://www.youtube.com/watch?v=wazHX0u0tdY

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frumoase camioane ! Se apropie de DAC8x8 !!

   Ștergere
 40. ..Trebuia sa te inscrii pe lista la medicul civil ...baragladina ...!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La noi nu-i problema. O fi gresit intrarea????

   Ștergere
 41. @ R 26
  Daca ai timp deschide site-ul asta si deschide la ”product” , vezi ce marci se invîrt in fabricatie pe acolo. Apoi treci pe site-urile Daimler sa vezi ce-i si acolo.
  O sa constati ca de fapt noi suntem pe nicaieri.
  Curios ce parere-ți faci despre fenomen.

  RăspundețiȘtergere
 42. @ All. Dupa cum observati, dispar comentarii de la toate partile implicate care ataca in mod suburban alti useri. Fara deosebire de culoare, rasa, sex si religie. Regula foarte simpla. Si singura cale de mentinere in functiune a blogului fara moderare. Mie mi-ar fi mai usor sa il inchid complet, decat sa stau la panda facand pe moderatorul. Sa ramana deschis macar pana rezolvam treaba cu PUG 57/2015. Apoi, oricum ne luam ramas bun!

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 44. Pe asta il ai de la Hacademie ...???

  RăspundețiȘtergere
 45. @ R 26& Corleone
  Medicii trebuie sa-si reinoiasca anual contractele cu casa si probabil la unii care merg mai bine pe civil nu le convine.
  Pentru militarii si pensionarii cotizanti de CASS avantajul este ca daca ai nevoie de tratament lunar scump pentru boli cronice sau cardiace ,etc beneficiezi de gratuitate .
  Cotizatiile noastre se duc la Casa Nationala de asigurari de sanatate in cadrul careia functioneaza si angajatii OPSNAJ.
  Decontarea retelor pe OPSNAJ se face in felul urmator;
  CNAS prin CASAOPSNAJ deconteaza doar partea revenita pe sistemul civil din reteta iar restul ca sa fie gratuita integral este decontat de catre spitalul militar la care este arondata farmacia in contract cu OPSNAJ.
  Reteta ramîne la farmacie care-și deconteaza prin spital(fonduri de la MAPN partea neacoperita de CNAS - CASAOPSNAJ.
  Cînd MAPN nu are bani beneficiezi de reteta OPSNAJ in regimul civil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   si te poti adresa spitalului cu cerere de recuperare a partii lui de plata .Sunt obligati sa-ti deconteze banii pe baza de factura de la farmacie.

   Ștergere
  2. Nu este asa, ...iti deconteaza doar in primele trei zile apoi iti spun ca s-au terminat fondurile,iti spun in cunostinta de cauza.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 46. 2NA

  He,hei Toma Alimos
  Schimbai Ponta cu Ciolos,
  Mandru,mare tehnocrat,
  Ce-a facut din praf...rahat.

  Cum ajunse la butoane
  Ne baga poporu-n foame.
  Ciolos in simbrii straine,
  Lasa tara fara paine.

  RăspundețiȘtergere
 47. Vad ca multi comentati in necunostinta de cauza asa ca va invit sa mergeti sapatamana viitoare pe la medicii vostri si sa va verificati cardurile ,veti constata ca sunt NULE. Trebuie reactivate la casa judeteana de pensii,trebuie trimis un fax cu o copie dupa ultimul cupon de pensie.atat!
  Asa ca...nu va mai dati cocosi,sunteti niste biete gaini ciufulite!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic ca nici tu nu citesti bine! Tu iti imaginezi ca daca tu esti in situatia asta, toti militarii in rezerva/retragere sunt arondati la un medic militar care lucreaza cu CASAOPNAJ? Eu sunt arondat la un medic de familie civil care nici nu lucreaza cu CASAOPNAJ, ci cu Casa Judeteana de Pensii. Si ca mine, sunt gramezi de militari in rezerva/retragere. Prin urmare, cardurile celor din ultima categorie nu au cum sa fie nule, ci eventual cum zici tu ... doar cele din evidenta medicilor de familie care au lucrat cu CASAOPNAJ.

   Si mai e o chestie! Dar miscarea de care zici tu, ar fi putut fi realizata fara ca atatia oameni sa fie pusi pe drumuri. Cu aportul CASAOPNAJ si prin medicul de familie. Un pic de bunavointa si interes trebuia la CASAOPNAJ, atat! Dar nu este.

   Ștergere
 48. ***R 26500,nu te mai 'aprinde " asa usor.vad ca majoritatea locuitorilor de pe malul Dambovitei cred ca sunt "buricul pamantului" ,prea credeti ca daca in Bucuresti stau treburile,cat de cat in ordine, asa este in toata tara,numai ca in teritoriu nu este chiar asa.

  RăspundețiȘtergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 52. Nu mai sapa, tu ,groapa altuia,caci cine stie? mai bine incearca sa te potolesti,sa nu mai ataci si ma voi potoli si eu.te ignor ,mai ignori si am terminat ,ca deja mi-e scarba!

  RăspundețiȘtergere
 53. @ V.Kiss

  la voi o fi asa ,dar nu-i corect.
  la noi se gasesc toata luna.
  Lumea nu stie urmtorul aspect.
  CASS merge la CNAS-CASAOPSNAJ. În baza CASS platit farmacia iti elibereaza obligatoriu medicamentele in sistem compensat.
  Diferenta este obligatia MApN sa ti-o deconteze prin spitalul la care este arondata farmacia in contract cu CASAOPSNAJ.
  Pentru a putea deconta cînd elibereaza medicamentele pe linga card farmacia iti cere o copie de pe ultimul cupon de pensie (cerinta a spitalului militar).
  Daca MAPN nu are fonduri pe luna respectiva ,ceri farmaciei factura pentru plata diferentei care trebuia platita de mapn si o atasezi alaturi de copie cupon de pensie la cererea de decontare catre spitalul militar in contract cu farmacia. Cit timp legea spune ca medicatia este gratuita sunt obligati sa-ți deconteze diferenta. Altfel se incarca cu debite restante.
  Iar pentru faptul ca platesti CASS farmacia este obligata sa-ti elibereze reteta compensat incasînd banii de la CNAS-CASAOPSNAJ.
  Multa lume nu stie procedura iar ei nu au motiv sa-ti spuna.
  Cine stie asa procedeaza si obtine reteta gratuita integral.
  La noi cine stie asa procedeaza.
  Luna asta am scos medicamentele pe trei luni pentru inima fara problema. Am lasat la farmacie doar o copie de pe cupon ca sa-si poata deconta diferenta de la spital.Partea decontata de la CNAS a fost validata cu cardul fara problema.
  Sper ca te-am lamurit .

  RăspundețiȘtergere
 54. Nu,teoretic asa o fi,dar practic,nu numai eu ma confrunt cu asa ceva,la mine in oras suntem cateva sute de pensionari militari,doar cei care provin din alte structuri se descurca ,noi nu si am incercat,toti cei proveniti din Armata avem aceleasi probleme.Doar retetele pentru boli care necesita compensare ,scrie gratuit si cand te duci la farmacie vezi ca este doar compensat.Am atatsat copii dupa retete si le-am trimis la OPSNAJ si s-au decontat doar primele trei zile apoi au motivat lipsa fonduri,mai mare daraua decat ocaua ,asa ca platim din buzunar si ne multumim sa scuipam a sila ,pe tot sistemul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te contrazic .
   Ca sa te lamuresti mai bine suna la Directia Medicala din MApN si o sa vezi ce zic. Dar i-ai tare si nu-i slabi.
   CASAOPSNAJ face parte din CNAS si este autonomă ,nu are treaba cu gestiunea MApN decit prin faptul ca are detasati acolo niste militari ca sefi ai OPSNAJ. Ei gestioneaza doar contributiile din CASS ale activilor si pensionarilor pe regim CNAS si fac decontari de retete la nivel doar de compensare ca si pentru orice asigurat din Romania.Deci sunt obligati ca sa deconteze toata luna partea lor compensata din reteta. Daca farmacia nu poate elibera medicamentele gratuit fiindca MAPN nu-si poate acoperi partea ceri medicului sa-ti scrie reteta compensata ca sa nu o platesti integral.
   Diferenta de la nivelul de compensare pina la costul total al medicamentelor este acoperit obligatoriu prin lege din fonduri bugetare alocate prin Directia Medicala a MApN,fonduri care se aloca spitalelor de zona . Farmaciile depun retetele cu copie cupon atasate la spitalul cu care sunt in contract si isi deconteaza diferenta.
   Tot MApN prin Directia Medicala asigura finantarea si dotarea spitalelor cu necesarul de inventar si medicamente urmînd ca functie de apartenenta internatului șă-si deconteze prin validare card serviciile medicale prestate de la CNAS sau CASAOPSNAJ.Deci internarea in spital si serviciile oferite sunt gratuite (cu bani in buzunar la medic).
   Deci retetele nu se trimit la OPSNAJ (acestia fiind obligati ca in contul platii CASS sa-ti deconteze medicamentele in regim compensat) ci la Spitalul in contract cu farmacia care are obligatia de a deconta diferenta.Daca nu au bani pe moment ramin in debit si cînd primesc bani ți le deconteaza.
   Au incercat si cu noi figura ,dar am sunat la directia Medicala si cind le-am pus in fata procedura si i-am amenintat ca-i dam in judecata s-au conformat,evident după ce au dat-o după casa nanasului cerîndu-ne sa ne prezentam personal la spital cu factura cu diferenta platita la farmacie si cuponul care pina atunci il lasam la farmacie.
   A fost Dusa pe aici ,i s-a prezentat problema si s-a rezolvat si asta,acum lucram doar cu medicul si farmacia.
   Treburile astea nu le spun de hoti ce sunt si mizeaza pe naivitatea si necombativitatea pacientilor ,astfel ramin cu banii. Ca pacientul zice ,apoi de ce sa ma cert cu ala si cu ala si lasa asa.Dar daca diferenta lunara este mare si ai dreptul de ce sa-i lasi sa faca ce vor in sistem mai ales ca te incadrezi in lege si platesti pe deasupra si CASS(ca sa nu fie chiar gratuit cum zice legea).Borfasi peste tot.

   Ștergere
 55. Exista un ordin al Directiei Medicala privind decontarea cheltuielilor pt medicamente, valabil pt activi si pensionari, inclusiv formularele tip!
  Eu stiam ca sunt 2 case diferite, cea militara si civila, cu protocoale de cooperare, pt ca iti poti alege ce medic de familie doresti, cat si spitaluul unde te internezi!
  De asta sunt si civili la SP Mil!....casele isi deconaza banii, pe baza asigurarilor recunoscute!
  Mai mult, in sistemul de urgenta, SMC are si este obligat sa primeasca vinerea orice urgenta cardiaca!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Sunt doua case diferite dar sub jurisdictia CNAS. Ele sunt autonome si gestioneaza doar banii din contributiile de asigurat CASS pentru care iti dconteaza obligatoriu doar partea compensata a retetei exact ca la orice asigurat al CNAS din Romania cf.legii unice a asigurarilor de sanatate fara a avea treaba cu gestiunea fondurilor medicale din MAPN, MI,SRI.In viziunea lor esti tratat ca orice asigurat medical si poti folosi serviciile medicale in orice retea ,diferenta fiind ca se vor deconta cit esti spitalizat de la casa de care este in contract medicul de familie la care esti inscris.
   Restul se deconteaza din gestiunea MApN, MI, SRI.din fonduri alocate de la buget.
   Nu stiu daca diferenta decontata de MApN se deconteaza si daca esti inscris la un medic de familie care nu are contract cu CASA OPSNAJ. Se pare ca in acest caz beneficiezi de medicamente in regim compensat. Nu cunosc. Insa nu-i normal fenomenul. Sau poate este reglementat prin protocol intre case si MAPN.Ar fi un lucru normal.

   Ștergere
 56. Ce se intampla ,de la ora 09.00 nu a mai scris nimeni?

  RăspundețiȘtergere
 57. Despre ISIS cu Alahu Akbaru - atata forta militara si se impiedeca de calareti pe camile..!..de 5 ani razboi..si cat o mai dura...!..consum de munitie ptr. prosperitatea industriilor de armament. Se cere armistitu. O fi blat?

  RăspundețiȘtergere
 58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 59. Și cu siguranță să cumpărăm FLOTA de la ei, nu? Că motorina noastră o luăm și acum de la alții. Ne asigură ei și alimentarea? Cioloș a promis și privatizarea industriei de armament ca să cumpărăm tot de la alții. Fain, nu? Sunt elemente STRATEGICE care TREBUIAU să rămână NAȚIONALE și este cazul de a gândi RECUPERAREA și a altor domenii dar nicidecum continuarea distrugerii lor. Judecătorii sunt PRIMII care trebuie trași la răspundere fiindcă au VALIDAT ... DEVALIZREA. Eu aș JUDECA în primul rând JUDECĂTORII care au dat asemenea soluții idioate și aș desființa tot CSM-ul și Inspecția Judiciară care a ÎNFĂPTUIT prin pasivitate, CRIMA, JAFUL.

  RăspundețiȘtergere
 60. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 61. ***Avem destule "creiere" romanesti,atat in tara cat ,mai ales,in strainatate, de ce ,in loc sa marim "trantorilor" de prin primarii si parlament / guvern ,tot felul de venituri si adaugiri la pensii,nu acordam facilitati acestor tineri de aur pentru a-i ademeni in economia romaneasca si sa construim noi,sa inventam noi ca sa exportam si sa aducem prosperitate poporului nostru ,nu altor popoare.
  Ma uit si ma doare cand vad ca avem copiii la studii in strainatate ,copii foarte bunui,inteligenti,inventatori,buni specialisti si statul roman nu se implica macar cu decontarea transportului la si de la locul de studii,nemaivorbind de decontarea unor cheltuieli cu studiile ,atunci ce pretentii sa mai avem de la acesti copii minunati? Bine ca acordam burse tuturor raselor Pamantului ,tot felul de burundezi,sau triburilor de canibali de prin Amazon...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si acei tineri primesc burse de la firme cu care deja semneaza contracte ferme....dupa terminarea studiilor cel putin 9-10 ani vor lucra la ei!
   De ce s-au intors intelectualii '48 in tara si au creat aici, participand si la revolutie?
   Simplu! Statul roman le platise bursele de studii!....principatele!

   Ștergere
 62. Cepaliga,
  Vine si timpul ala...numai ca nu sunt coapte fructele! Vor raspunde toti pt cat de loiali au fost acestei tari!
  Cand ai tinut dosare in lucru....pt prescriere si/sau uitare si 10 ani, fapta asta cum se numeste dpv penal? Abuz/fraternizare cu infractorul/ascundere/cardasie....?
  Era o vorba prin anii 50.... Ce dulce este glontul patriei! Sii de ce? Pentru ca primeau scrisoare acasa precum ca sunt datori statului cu banii pt 3-4 cartuse folosite pt executie!
  Lasand la o parte cinismul expresiei, asistam, calmi inca, la mult prea multa miscare si implatitudinea nostra ne va costa!....zi cu zi!
  Iti aduci aminte cand magistratii s-au scos de la taierea cu 25% din 2010, argumentand ca ei sunt putere separata in stat? Ce idiotenie sublima! Au cumva un minister al finantelor publice separat? Banii alocati lor nu fac parte din bugetul tarii?
  Si toti am tacut si plecat capul.....Eram noi vinovati ca tara a fost guvernata prost?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este idiotenie. Insusi conceptul de independenta a justitiei este o idiotenie. Din 2 motive esentiale:

   1]. Magistratii judeca dupa legi emanate de politic, prin urmare justitia nu este indepedenta, ci se subordoneaza politicului caruia ii asigura aplicarea propriilor legi.

   2]. Magistratii ai salariile si pensiile platite de cetateni, prin urmare sunt dependenti de lovelele acestora. Daca justitia este independenta, sa isi faca singura rost de lovele sa isi achite salariile si pensiile. Dar nu e in stare, fiind dependenta de donatiile cetatenilor via bugetul de stat. Deci NU este independenta.

   Ștergere
 63. ***Nu uitati,pe 6 martie cu totii la vot,in Piata Victoriei sa voDAM cu ei de pamant!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirmativ!.....cati din indignatii de pe aici vor veni oare, Viorele?

   Ștergere
  2. @ Viorel Kis 29 februarie 2016, 09:09. Am mai spus si cu alta ocazie! Aceasta este lupta in primul rand a celor "90% preafericiti de domnu' Oprea". Culmea ca data trecuta, tot "diminuatii" si "inghetatii" de odionioara a iesit si pentru "majoritatea multumita de Oprea".

   Esti aproape de Bucuresti! Treziti-i in primul rand pe aia 40 000 de rezervisti din Bucuresti. Sa NU mai astepte ca plantele tot provincia! Mare nepasare este in randul rezervistilor din Bucuresti! Cum sa stea, mai ca plantele, si sa protesteze in locul lor tot aia din provincie care plecam cu o seara inainte de protest si ajungem acasa la o zi dupa? Si mai dam si vreo 2 milioane pe drum!

   Astia din Bucuresti, dorm ce fac? In loc sa ne astepte cu un ceai, ei nici metroul care costa dar 4 lei nu il nimeresc sa ajunga la proteste?

   Ștergere
 64. Da ce-i pe 6..ca eu stiam ca-i pe 8....??

  RăspundețiȘtergere
 65. In tara asta nimic nu mai este in regula.
  Daca acum la 42 de ani lucrati efectiv in munca de atentie si raspundere cu studii medii si superioare la activ, statul iti acorda o pensie de 1100 lei , ce sa mai zicem. Fericit sa fie majurul de la popota ca baga in buzunar pensie 2800 -3200 lei.
  Viata grea pentru omul muncii in Romania.
  Daca asa merg lucrurile ce valoare va avea o pensie de 1100 lei peste 5-10 ani? Sau ce pensii vor genera salariile platite de stat si patron?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fericit sa fie in România tinerii carora angajatorii le platesc un salariu brut la nivelul salariului mediu pe economie ca sa faca 1 punct de pensie anual(871,2 lei).Si daca o tin asa vor iesi la pensie cu 1 punct de pensie. Nenorocire si mare bataie de joc.
   Iar salarii medii pe economie de 2613 lei-2016 la stat si in privat sunt lux si rare pentru tinerii patriei care nu au sansa si reletiile de a se angaja in huzurul companiilor de stat din domeniul energetic.
   Mai bine incotro vad cu ochii decît la salariile de mizerie din Romania.

   Ștergere
  2. @ rezervist revoltat 29 februarie 2016, 10:10. Bai, sabotorule! Fericit sa fie civilul tau cu 42 de ani lucrati efectiv in munca de atentie si raspundere cu studii medii si superioare la activ, din urmaroarele motive:

   - nici el, nici ma-sa, nu mai au atributii dupa pensionare. Daca dau rusii, ma-sa se uita tot la Kanal D, iar el tot in carciuma o sa stea. In timp ce majurul pensionat crapa pe front pt. ei.
   - civilul tau cu 42 de ani lucrati efectiv in munca, a fost boier Bibescu, de fapt: Codul Muncii, 8 ore, lula sambata si duminica, lula sa il ia tara de langa nevasta-sa sa il trimit la 500 km departe vreo 25 ani de naveta si altele. Ca daca pe civilul ala al tau il obligai ca pe militari sa lucreze mocca mai mult de 8 ore, sambata, duminica, sa il detasezi vreo 25 ani pe la Cuca Macaii la munca si altele, ala se spanzura.

   Eu cand aud din astia ca tine, ma apuca dracii! Ce tot compari civilii cu militarii? Baga-le tata si la civili restrictiile de drepturi fundamentale ca la militari, plateste-i doar 8 ore, dar obliga-i sa lucreze la 24 de ore si 7 zile din 7 ca pe militari, muta-i la mama dracu' cu serviciul cand ai chef ca pe militari. Apoi pensioneaza-i si baga-le atributii dupa pensionare ca la militari.

   Dupa ce faci cele mentionate anterior - stabilind obligatii egale si civililor ca la militari, atat in perioada activa, cat si dupa pensionare, poti sa incepi sa faci si comparatii!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Sa te vad de unde o sa mai primesti pensie pe daca mai pleaca vreun milion si ceva de tineri si nunumai sa nu mai lucreze pe salariile de batjocura de la privat si stat.
   Atunci o sa ne cheme pe noi sa facem productie de export si sa stam doar 8 ore/zi.
   Precis se vor mai inventa ceva taxe ca nu au inventat destule.
   Anul asta am vîndut o casa si după noul cod fiscal pontist mi-au luat 16% pe o gramada de bani deși pentru imobil s-a platit anual impozit ,numai nu am cazut jos.
   Am infiintat pe familie o ferma animaliera prin . De anul asta codul fiscal pontist a introdus pe lînga impozitul pe subventie, impozit /animal-vaci-40lei/buc,gaina-2lei/buc,etc iar laptele-l valoric la fabrica cu 0,50 lei litru.Cînd tragi linie după ce scazi munca de dimineata pina seara zi de zi ies pe minus. Plus controale de la APIA,ANAF,primarie. Si atunci mai are rost. Multi nu renunta fiindca nu au din ce supravietui,altfel sa se duca naibii cu facilitatile lor cind prin spate te jumulesc ca sa-și poata da salarii de salarii si pensii la fel. Mai desccurajati ca acum nu cred ca se poate. Si atunci la ce sa se inhame tinerii pe aici.
   Si fii sigur ca pe majurul de la popota la prins peste 8 ore doar daca a avut vreo zi festiva sau vreun aranjament. Iar cu atributia lui la M la pensie !!!!
   1100 pensie cu 42 de ani efectivi cu detasari si delegatii de saptamini si luni intregi prin tara,etc. Pura bataie de joc oricum si-ar justifica unii superioritatea si importanta muncii. Totu-i pe dos si descurajant.

   Ștergere
  5. @ rezervist revoltat 29 februarie 2016, 11:39. Sa porti grija ta, nu a altuia. EU sunt perfect de acord, sa existe drepturi, dar mai ales OBLIGATII egale pt. toti cetatenii. Atat in activitate, cat si la pensie. Dar PERFECT EGALE!

   Iti dai seama cat ar progresa Romania? Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa aplicam toate RESTRICTIILE de drepturi fundamentale si CIVILILOR, precum militarilor! Dar pe absolut toate!

   Adica dupa 8 ore de munca, LUATI cu arcanul ca pe militari si lucru mocca in slujba natiunii. Unii cultiva porumb, altii deszapezesc, altii cara gunoaiele, nu conteaza - ce ii pune tara sa faca, aia fac! Ca militarii, primesc salarii pt. ore de luni pana vineri, iar restul MOCCA! Si obligatoriu! Daca e nevoie de ei in Baragan, ca la militari: un ordin in mana si via in Baragan!

   Egalitatea asta SUPREMA in drepturi, dar mai ales in OBLIGATII, ar rezolva si problema militara a Romaniei in regiune. Am fi cel mai puternic stat. Imagineaza-ti:

   - in caz de razboi/mobilizare, NU doar barbatii cu varsta intre 20-35 ani sa fie OBLIGATI sa INDEPLINEASCA stagiul militar, ci TOTI CETATENII cu varsta pana la 63 ani, precum CADRELE MILITARE. Adica si fiica CIVILULUI pe umerii caruia plangi, si nevasta lui si EL, daca are sub 63 ani. TOTI!

   Referitor la problema pensiilor in sistemul public din Romania, DA - va urma un dezatru. Dezastrul este cauzat de cateva lucruri esentiale:

   - NU exista economie. Economia reala este cea prin care aduci bani in tara, vanzand ceva altor state. Ce? La noi, pin economie inteleg astia ca iti tragi o firma, faci contract cu statul, si incasezi bani tot de la BUGET. Pai firma aia care are contract cu statul, este in realitate firma BUGETATA.

   - Statul INCURAJEAZA disparitia banilor in afara Romaniei. Exemplu: ai firma de ... termopane, ai contract cu statul ...la o scoala sa zicem. Ca firma sugi banii de la buget, 100 000 euro sa zicem. Din astia insa 60 000 ii dai la austriecii care iti livreaza termopanele. Deci, ca firma ramai cu 40 000 profit, si 60 000 luati de la buget, ii dai la austrieci sa iti platesti marfa. Si asa - cu "capitalismul de stat" (asa se cheama manevra asta), ajungi ca stat sa ii platesti de la propriul buget si pe ... austriecti. IN CONCLUZIE, STATUL ESTE VINOVAT CA NU INCURAJEAZA PRODUCTIA INTERNA, CEEA CE AR PERMITE CA BANII SA RAMANA IN ROMANIA! NU - STATUL ISI DETURNEAZA PROPRIUL BUGET SA TRAIASCA BINE ALTE STATE!

   - O alta cauza a dezastrului este tot o smecherie. Statul incaseaza contributiile pt. pensii. DAR! Prin smecheria cu pilonul 2 de pensii CICA ... privat (cei cu varstra sub 35 ani in 2008 - obligati sa vireze contributii la fonduti privateO, da MOCCA parte din banii INCASATI la sistemul public ... la aia cu pilonul II. Delapidand astfel sistemul public care ... scade. Iar o alta catastrofa este ca cei cu PILONUL 2, nu au prezentat nici macar un calcul care sa certifice din ce pensii private deturnate din banii publici, vor beneficia pana la urma cei obligati sa isi dea contributiile la fonduri de pensii care nici macar in propriile tari de origine NU au achitat vreodata astfel de pensii. Falimentand si schimbandu-si numele de fiecare data cand trebuiau sa achite astfel de pensii!

   In final, tinerii nostri (nu numai, unii au si 50-60 ani), beneficiaza de PENSII achitate de statele in care lucreaza! Asa este sistemul si deja functioneaza. Am deja in cunostinte astfel de caz. O pensie derizorie pt. vreo 25 ani de munca in Romania, si o pensie tripla decat derizoria din Romania pt. numai 10 ani de munca intr-un stat UE, achitata de acel stat!

   Si acum sa tragem linie si sa adunam! Sistemul public de pensii se restrange si se duce, fiind "sucombat" cu intentie prin politicile statului roman. Ar fi rezistat, dar NU se poate din cauza milioanelor de romani care NU contribuie la sistemul public romanesc, ci in sistemnele altor state. Din vina lor, ci exclusiva a statului roman care le-a dat un sut in ..ur.

   Ștergere
  6. @ rezervist revoltat 29 februarie 2016, 11:39. In consecinta, situatia fiind extraordinar de nasparlie, si cum statul NU se poate autodesfiinta, a acordat pensii de serviciu structurilor strict indispensabile pt. stat ca acesta sa functioneze. Si pe timp de pace (justitia + alte vreo 9 categorii), dar mai ales in situatii de criza. Inclusiv armatei - e drept ca fiind cel mai slab apreciata dintre institutiile statului, dar fara de care un stat nu poate functiona. Mai ales pe timp de criza.

   E o tema foarte complexa, dar adevarul este ca tot ce se intampla este urmare a incapacitatii de gestiune a unei natiuni de catre politicienii ultimilor 26 ani. Iar situatie de criza va fi 100%, inclusiv militara. Ecuatie in care statul NU mai are nevoie cei 5 milioane de pensionari civili, intrucat acestia NU pot ajuta oricum cu nimic la depasirea crizei. Asa gandeste si procedeaza statul, NU am inventat EU aceasta politica si neputinta!

   Ștergere
 66. Contributivitatea ..face ordine ..in sistemul de pensii...!!
  Pensia ...NU RECOMPENSEAZA NIMIC !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce smecher, esti! Iar incepi cu placa asta> Contributivitatea NU este ce visezi TU. TU ai contribuit o suma care daca te uiti ce bani ai dat concret, constati ca NU iti ajung sa iti fie achitata o pensie medie timp de 2 ani dupa ce iesi la pensie! Aia este contributivitatea TA reala, suma pe care ai dat-o! Daca ti-i da statul inapoi cash cand iesi la pensie, acei bani iti ajung pt. maxim 2 ani de pensie. Apoi - streangul!

   Smecheria ta si a contributionistilor este alta! TU ai platit contributii care insumate NU iti ajung pt. 2 ani de pensie medie, dar daca traiesti mai mult de 2 ani, VREI sa ITI ACHITE PENSIA ALTII? NU! Exclus: TU ti-ai papat banii cu care ai contribuit in primii 2 ani maxim! Restul este CERSEALA la cei activi sa iti dea o pensie si daca traiesti mai mult de 2 ani. Cu ce drept bagi mana in buzunarul lor? Ca NU ai fost TU in stare sa contribui atat de mult cat sa iti asiguri o pensie pt. mai mult de 2 ani?

   Pe de alta parte, ca fost angajat la stat, adica BUGETAR, TU NU ai contribuit cu nimic. Statul ti-a dat salariu din propriul buget, apoi din salariul dat de stat, TU te prefaci ca ai mai si contribuit ... la stat? Din ce ai contribuit? Din bugetul statului care ti-a dat o gramada de lovele, iar tu ai mai dat inapoi o contributie de 3 lei tot la stat? De fapt TU nu ai contribuit cu nimic. Din banii statului, statul si-a luat o mica parte inapoi! Dar TU ca fost bugetar NU poti sa contribui ca ai contribuit cu ceva la sistemul public de pensii, din moment ce ai fost bugetar alimentat tot de la bugetul de stat!

   Ca sa NU iti mai aduc aminte de faza ca in Romania pana in 2001, NIMENI nu a contribuit REALMENTE cu NIMIC. Intrucat pensiile erau achitate direct de stat. Asadar, pensia TA contributiva are valoarea ZERO. La fel ca a tuturor romanilor care NU au contribuit pana in 2001.

   Iti readuc aminte ca si L. 119 este doar un exercitiu de imaginatie: CA SI CUM AI FI CONTRIBUIT. DAR TU NU AI CONTRIBUIT PANA IN 2001 CU NIMIC. Mai putin la pensia aia suplimentara cu care poti sa iti iei o roata uzata de tractor.

   Ștergere
  2. @ CEZAR 29 februarie 2016, 12:26. Nu intelegi, nu? Ia ia-ti tu fisa de pensie! Acum aduna cat ai contribuit tu la pensia ta? Pt. cate luni de pensie iti ajunge ce ai contribuit? Depasesti 24 de luni? In niciun caz. Deci TU ti-ai papat contributia de o viata in maxim primii 2 ani de pensie!

   Intrucat banii tai depusi ca si contributie la propria TA pensie s-au terminat in maxim primii 2 ani de pensie incasata de tine, pensia TA contributiva ar trebui sa fie acum ZERO lei. Da - asta DA ordine in sistemul public de pensie.

   Ștergere
  3. @R26
   Cine ne mai da pensii daca investitiile nu sunt incurajate si lipsesc locuri de munca cît de cît platite. Ce facem daca tinerii pleaca sa lucreze in occident pentru pensii mari de acolo.
   Ce facem daca mai rămînem pe aici pensionarii si vreo 2 milione cu salariu 1/2 din salariu mediu pe economie.
   Ș-apoi legea apararii Nationale spune altceva nu ce spui tu si niste parlamentari in necunostiinta de cauza.Ea spune ca cetatenii apti sunt rezervisti pîna la 63 de ani. Sau gresesc?

   Ștergere
  4. Rxxx Gresesti..Pune tu o suma exemplu 100 de lei intr-un cont cu dobanda anuala medie 5% ( au fost ani cand dobanda era si peste 70% .In 30/de ani cei 100 de lei ajung sa valoreze peste 10000 deci nu e cum spui tu 24 de luni .Si am pus doar 100 lei si cea mai mica dobanda .

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Si mai faci o greseala zicand ca bugetarii doar cheltuie bani de la buget .Sa-ti dau exemplul meu .Cat timp am lucrat la MAI am aplicat sute de amenzi celor care aduceau marfuri de contrabanda sau falsificate ( din China ) de peste 27 miliarde (lei vechi )Amenda medie era de 75 de milioane lei plus marfa confiscata si ulterior valorificata (sau data caminelor de copii sau azilelor ) alte zeci de miliarde.Asa ca si bugetarii produc bani si nu putini

   Ștergere
  7. @ Maxim One 29 februarie 2016, 13:51. Mi-am calculat odata contributiile cash, la care am adaugat si rata inflatiei. Gandind ce s-ar intampla daca mi-as retrage contributia de o viata! Si m-am luat cu painile de par! Sumele rezultate si actualizate cu rata inflatiei, imi ajungeau spre 2 ani de pensie. Apoi, PA!

   Calculeaza si tu, nu este asa greu!

   Ștergere
  8. @ Maxim One 29 februarie 2016, 14:28. Da, un exemplu OK! Acum, facem si o gluma, dar care are o doza de adevar. Nu prea mai aveti ce sa prindeti. Nu mi trebuie adusa marfa de contrabanda din China! Intrucat cei cca. 100 000 de chinezi din Bucuresti, o fabrica in ateliere direct la ... Ciorogarla!

   Ștergere
  9. Cind era dobinda de 70% inflatia era de 200%-300% .
   De multi ani ani de zile dobinzile la depozite sint sub 2-3% .
   In ultimii 2 ani dobinzile au scazut sub 0,5% . In prezent se practica dobinzi la depozite de 0,2% - 0,3% ...
   Cu dobinda de 5% (asa cum viseaza un militian) , cite 100 lei depusi anual , produc , dupa 30 de ani , numai 6.544 lei . Nu 10.000 !
   Cu dobinda de 0,5% , care este mult mai mare decit ceea ce exista in prezent , cite 100 lei depusi anual vor produce , in 30 de ani , 3.128 lei .
   Daca la acea dobinda asociem o inflatie de 1% pe an , cei 3.128 lei vor mai valora numai vreo 2.690 lei (asta inseamna ca din cei 100 lei depusi anual mai ramin numai vreo 89,7 lei) ...
   Meletienii sa ramina la amenzi si confiscari , sa nu se bage in dobinzi si inflatii ...

   Ștergere
  10. Si mai faci o greseala zicand ca bugetarii doar cheltuie bani de la buget .Sa-ti dau exemplul meu .Cat timp am lucrat la MAI am aplicat sute de amenzi celor care aduceau marfuri de contrabanda sau falsificate ( din China ) de peste 27 miliarde (lei vechi )Amenda medie era de 75 de milioane lei plus marfa confiscata si ulterior valorificata (sau data caminelor de copii sau azilelor ) alte zeci de miliarde.Asa ca si bugetarii produc bani si nu putini

   Ștergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 67. ***Cezar:
  " MITING ULTIMATIV
  6 MARTIE 2016 ORELE 11.00, PIATA VICTORIEI, BUCURESTI
  - In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC, a tuturor cetatenilor romani responsabili, civili si militari –

  Doamnelor si domnilor,
  In ziua de 17 februarie 2016, reprezentantii SCMD au incheiat negocierile la Primaria Generala a Capitalei (P.G.C.) pentru Marea Adunare Populara, votata de dvs. in unanimitate, pentru ziua de 6 martie, cu incepere de la orele 11.00, in Piata Victoriei. Conditiile sunt aceleasi ca si la 24 ianuarie, acelasi dispozitiv, cu inchiderea Soselei Kiseleff, ca loc de parcare (in alveole), cu aceleasi puncte de adunare incepand cu orele 09.30 si afluire intre 10.00 -11.00 catre locul de desfasurare. Va rugam, prin urmare, sa transmiteti pana vineri 4 martie, la orele 11.00, datele de identificare ale mijloacelor auto. "

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SCMD ar fi trebui sa ii asculte pe cei de la Pitesti: miting in fata M.Ap.N., ambasadei SUA sau Comandamentului NATO. La ora asta, erau deja incheiate negocierile. Si ar fi cazut si OUG 57/2015.

   Locul ales pentru miting a devenit atat de anost, incat nu (mai) are nicio semnificatie. Nici pt. clasa politica, nici pt. media, nici pt. societate.

   Ștergere
 68. Ce facem pe 6martie?asta este intrebarea.ca uite astia ne o trag.problema este a noastra a tuturkr.treaba cu cuantumul e o mare gogorita.sol

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mergem la mitimg ( degeaba dar mergem ) .Dar nu se va schimba absolut nimic decat daca cade guvernul Soros .Ori perciunatii stapanii coloniei Romanistan sunt multumiti de guvernul asta .

   Ștergere
 69. Stolojan a si dat tonul...plafonarea salariilor si pensiilor pentru 2016 si 2017...mai bine sa i se demoleze vilaul, caci este construit pe o plaja!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Plus ca Stolojan contabilul fostei securitati a primit un hotel gratis in Predeal.Intre timp l-a si vandut pe un ''maruntis '' de 1 milion de euro.

   Ștergere
  2. "Sanatosul" Stolo, zis si Tohan sau Meschinul!

   Ștergere
 70. Nu ai inteles R-123...eu am vorbit de principiu ..
  Ca au balmajit-o statul ..si cu noi si cu civilii ..ii alta problema ...
  Nici-un sistem de pensii NU poate exista fara CONTRIBUTIVITATE ..care poate fii : publica si privata ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate celelalte sunt INSELATORII..pe spatele contributorilor si statului ....

   Ștergere
  2. CEZAR 29 februarie 2016, 13:41.

   1]. Explica treaba asta magistratilor romani, apoi contabililor Curtii de Conturi care au pensii de pensii, NU ca derizoriile militarilor, si apoi - dupa ce rezolvi cu ei, treci si la militari.

   2]. Explica treaba lui Obama si US Army, treci si la militarii romani.

   Si acum iti spune EU undeva sa te dau pe spate! Cum ..scula mea sa existe CONTRIBUTIVITATE la MILITARI cand in loc sa ii lasi sa contribuie la fel ca pe CIVILI, si din alte surse decat din serviciul de baza, din firme - de exemplu, NU ii lasi sa isi faca firme. Adica, tu NU ii lasi sa contribuie la fel ca pe CIVILI, dar ii obligi sa fie contributionisti?

   Plateste-i, tata cu ora ca pe civili, cand ii chemi la zapada noaptea pe la 3 sau la inundatii sau la razboi, baga-le triplu ce depaseste 8 ore ca la CIVILI, PLARA LA ORA, nu MOCCA ca acum. Si asa le cresc lefurile ca la CIVILI si CONTRIBUTIA! Dar NU ii tii ca pe prosti MOCCA la munca GRATIS peste 8 ore si ii mai pui sa mai fie si CONTRIBUTIONISTI?

   In loc sa ii tii MOCCA peste 8 ore, lasa-i tata ca pe civili - liberi, poate sa fiarba tara! Sa isi gaseasca al 2-lea serviciu sa castige mai mult si sa contribuie mai mult! De exemplu, schimbul 1 lupta in armata romana si schimbul 2 in armata rusa sau lasa sa isi faca firma sa vinda paine in schimbul 2! Dar NU schimb permanent de 24 ore pe aceiasi bani, nu ii lasi sa contribuie din alte surse sa mai vrei sa fie si contributionisti?

   EU am impresia ca TU nu esti normal deloc! Ia un profesor contributionist. Bugetar ca militarul, da? Salarii egale, pe aceeasi grula de salarizare, da? Daca vrea sa isi faca proful si un chiosc de paine, isi face! da? Sau daca o profesoara vrea sa faca si streaptease legal la un bar, face! Da?! Au contributie dubla si profesorul si profesoara? Da. SI ATUNCI PE MILITAR DE CE NU IL LASI SA ISI FACA CHIOSC DE PAINE SAU PE O FEMEIE-MILITAR SA FACA STREAPTEASE? CU CE DREPT LE LIMITEZI DREPTUL LA CONTRIBUTIE?

   In consecinta, invocarea CONTRIBUTIVITATII la militari in conditiile in care NU ii lasi sa contribuie ca pe CIVILI, este cea mai a dracu inselatorie. Uite, EU am vrut sa candidez cand eram in activitate si ca parlamentar si ca presedinte, si as fi CASTIGAT! Functia de baza imi era pastrata, primeam lovele pt. ea, dar si ca parlamentar si presedinte primeam lovele! Si asa imi triplam contributia! Dar CONTRIBUTIONISTII, NU m-au lasat nici sa candidez!

   Bai, baiete! TU sa nu mai invoci niciodata contributia la militari cat NU ii lasi sa contribuie, din orice pozitie, din orice sursa, ca pe civili! Da liber acum la militari la CONTRIBUTIE ca la civili - sa aiba drept sa isi faca firme adica, DA-LE VERDE la militari sa candideze la parlamentare, locale, prezidentiale etc. ca CIVILII - ceea ce inseamna venituri si implicit contributii mai mari la pensii! Plateste-i si pe militari cu ora ca pe CIVILI! Dupa ce rezolvi chestiile astea si care toate sunt legate de CONTRIBUTIE, abia atunci sa vorbesti de CONTRIBUTIE la militari! Pana NU rezolvi chestiile astea, NU faci decat sa iei militarii de prosti, in raport cu oricine!

   Ștergere
  3. Rxxx aici ai perfecta dreptate.

   Ștergere
  4. Te ambalezi absolut de pomana !!!
   Daca ar fi asa cum zici tu..civilii (nu magistratiii sau alti smecheri )s-ar sparge in pensii de pensii !!
   Dupa cate stiu eu pensia medie ii cam 700 de lei ...
   Doar unul catine si ca Meletianul minim ONE...poa sa vina de la un serviciu de 8h si apoi sa plece la altul de ...12 ore ca sa contribuie triplu ...

   Ștergere
  5. @R26
   Daca o sa te uiti in gradina nevestelor la multi militari si care iși spun si militari vei gasi afaceri de te doare mintea si protejate.Da o raita numai pe la actuali si fosti frontieristi,etc,etc.
   Asa ca lasați-o balta cu militari si civili. Azi numai cine doarme nu se descurca daca mai vrea ceva in plus pentru el si familie, fie militar sau civil.Valabila zicala ”cine poate,oase roade”.
   Ce sula sa faca si profu ca moare de foame cu salariul de la stat mai ales daca mai are si familie,copii.
   Aici daca se mai merge cu rînduielile astea o sa ajungem pas cu pas intr-un mare dezastru.
   Personal nu vad nici un viitor acestor pensii militare daca tara nu se redreseaza si nu se pune ordine in economie si afaceri,finantare partide ,colectare contributii,etc,etc.

   Ștergere
  6. @ tigri 3 29 februarie 2016, 14:56. Stai un pic! Am ajuns sa ne ascundem dupa neveste? De ce?

   @ CEZAR 29 februarie 2016, 14:51. Stai tu linistit. Sunt "n" persoane care au 2 joburi, fara a mai detine si firme. Hai sa iti spun cum si-a pierdut un coleg de-al meu un job. Se lipise sa predea niste ore la o facultate. Legal. Pana cand ii tranteste prima aplicatie in freza, vreo 2 saptamani. A plecat si si-a pierdut al 2-la job, facultatea nu avea nevoie de zilieri. Iar in aplicatie a fost platit tot ca la 8 ore. Daca ar fi fost platiti in aplicatie ca civilii, adica triplu pt. orice suplimentare lucrata, ar fi fost cumva rezonabila pierderea. Asa a fost si ...utut, si cu banii luati. Si nu a mai putut nici sa contribuie suplimentar. In schimb, profesorul civil practica 2 joburi, fara sa il cheme nimeni 2 saptamani zi si noapte la cel de baza, pt. a-si pierde al 2-lea job. Doar un exemplu!

   Ștergere
  7. @R26
   Du-te pe la academiile din Bucuresti si alta parte si cîte contracte de colaborare gaseste pentru programul de 8 ore si inca vreo 6 ore după.
   Las-o R 26 ca macăne. Nu se zice ca legile nu sunt pentru jmecheri.
   De ce crezi ca le-a taiat de la spor prin OG 57 plata cu ora in invatamînt si garzile din spital in spital la medici.Iar domnul deputat vrea sa le puna la loc prin amendamentele propuse. Sictir la jmecheri si atit.
   Ai cu nevestele incaseaza pe familie ca alta usița nu exista daca vrea in sistem.

   Ștergere
 71. Pensii militare de stat sunt in toata lumea asta!
  Articolele de lege difera! Si principiile! Unii militari primesc pensie si pt 5 ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Dedicatie in reluare pentru Mareș de Martișor de la Anul Nou 2016.

   tigri 314 decembrie 2015, 17:49

   Aho,aho,copii turbati,
   de la mapn-adunati,
   Pe la 10 turmentati,
   stati un pic si ascultati ,
   pe la dugheana nu dati,
   ca acolo-aveti confrati.
   Mos Alecu , mare scula,
   i-o dadu cioloș drept-n (fi)gură,
   Iar Olescu , mare șmecher ,
   scăpa degetele-n stecher.
   Iar acum cu mic ,cu mare ,
   Sa le trageti o urare,
   Mîine anul se-noieste,
   Și pensia se-ofilește.
   Urati mai,hăi hăi.

   Aho, aho, copii turbati ,
   de la mapn-adunati,
   de-ai lui Cezar parcă frati,
   Și de Lancea educați,
   Stati putin si ascultati,
   În pahare nu turnati,
   Ca veni cu binisoru,
   Ciolos si Iohan cu sporu.
   Îl dădură , îl luară ,
   Și vă făcu viata-amara.
   Crîșmărita-i supărata ,
   Că pensia-i scăpărată.
   Și bodega nedotată.
   Mai urati mai flucăi,
   hăi ,hăi.

   Ștergere
  3. Tigri 3 Asta se rezuma cam asa: Foaie verde de dai n-ai/Ia nu bea sa vezi cum ai.

   Ștergere
  4. A3..mai lasa omule ..beutura ..ca acuma nu iti mai rupe stevardesa ata la nasture cu gurita la 11000 de m..

   Ștergere
  5. Baga la soft Cezare ce zise M One si o sa fii fericit? Las brînza sa faca mucegai ca se vinde mai bine ca produs cu staif .

   Ștergere
  6. Mares-ale NU SUNT pensii ! Sunt ..indemnizatii...alocatii ..etc ..dar nu pensii...!!

   Ștergere
 72. Cezar de unde stii tu ce face stewardeza ? Ai lucrat ca ''stewaerdez '' la aviatia GAZ de cunosti dede-supturile meseriei ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 73. R 26 500 spunea
  ”SCMD ar fi trebui sa ii asculte pe cei de la Pitesti: miting in fata M.Ap.N., ambasadei SUA sau Comandamentului NATO. La ora asta, erau deja incheiate negocierile. Si ar fi cazut si OUG 57/2015.

  Locul ales pentru miting a devenit atat de anost, incat nu (mai) are nicio semnificatie. Nici pt. clasa politica, nici pt. media, nici pt. societate.”

  R26500
  poti sa demonstrezi cu cîti se aduna si la Bruxelles.
  Se prea pare ca OG 57 art 40 a fost dicte pentru a fi batută în cuie.
  Soarta va fi hotărîta de cei care pun bugetul pe masa negocierilor.

  Asa ca un miting in plus sau minus nu sperie pe nimeni.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!