marți, 9 februarie 2016

Rezerviștii români salută cu degetul mijlociu ridicat în sus pe "comisarii" armatei trimisi de "aparatul de partid si de stat" si care încearcă să demonstreze prin garnizoane că mutilarea Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat prin O.U.G. de Bruxelles nr. 57/2015, este în avantajul militarilor!

In aceste zile, se intampla niste lucruri practic incredibile! Angajati ai statului din cadrul M.Ap.N. bântuie prin teritoriu precum comisarii sovietici de altadata, incercand sa convinga militarii in rezerva/retragere, ca siluirea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat de catre Guvernul Julien Ciolos prin O.U.G. nr. 57/2015, cu efectul diminuarii pensiilor militare (cu cca. 30-40%) - lege care ar fi trebuit sa intre nealterata in aplicare la 01.01.2016, ar fi in avantajul militarilor!

De unde pana unde aceasta mistocarie? Intr-un fel este simplu, in alt fel pare mai complicat: desi toate ministerele isi prezinta prin aparatul de propaganda, pe retelele de socializari, diverse imagini imbalsamate care se doresc de fecioara, incercand din rasputeri sa ascunda nemultumirea profunda si accentuata a militarilor - fie ei (mai ales) in rezerva/activitate, fie in activitate,  militarii romani arata cu degetul pe aceleasi retele de socializare faptul ca politica de partid si de stat isi bate efectiv joc de Armata Romaniei! Si implicit, aceiasi militari isi acuza conducerile propriilor ministere de fraternizare cu zona politica ostila armatei. In consecinta, aparatul de propaganda ostil Armatei Romaniei fiind combatut din ce in ce in mai eficient pe retelele de socializare, ministerele au trecut la tacticile primitive din anii comisarilor sovietici, incercand sa prosteasca pe teren pe militarii in rezerva/retragere mai slabi de inger, ca afectarea drepturilor lor de pensie prin O.U.G. nr. 57/2015, ar fi in favoarea lor! Ca fapt divers, prin armata nu trebuie sa intelegem la modul generic doar M.Ap.N., ci la absoluta egalitate si celelalte structuri din cadrul sistemului. In frunte cu S.R.I. -  serviciu care a asistat impasibil la terfelirea si marginalizarea armatei Romaniei in ultimii 5 ani de zile de catre zona politica, desi ar fi trebuit sa fi fost prima structura care intervina pt. combaterea actiunilor agresive desfaurate contra armatei de catre zona politica, multe dintre aceste actiuni avand caracteristicile unor actiuni de sorginte terorista. Demonstrat prin faptul ca desfiintarea pensiilor militare in 2011 a provocat in cadrul militarilor in rezerva/retragere romani, insutit sau inmiit mai multe victime la propriu, decat toate atacurile teroriste provocate in zona de sud-est a Europei in ultimii 2000 de ani! Situatie fata de care nici S.R.I. nu a avut nicio reactie, si nici conducerile vreunui minister/directii/serviciu de resort. 


CRONOLOGIA EVENIMENTELOR

Este necesar sa o redam succint. Din simplul motiv ca la acest moment marea majoritatea a celor in rezerva/retragere habar nu au ce li se intampla! Demonstrat intr-un fel si prin faptul ca la manifestatia organizata pe data de 24 ianuarie a.c. in Piata Victoriei, din cca. 160 000 de militari in rezerva/retragere au protestat cca. 1 000, iar restul de 159 000 au preferat sa urmareasca telenovele.

- Dupa 6 ani de umilinta fatisa a armatei de catre structurile politice pripasite pe la conducerea Romaniei in perioada 2011-2015, Parlamentul a reintrodus, intr-un final, pensiile militare de serviciu si pt. militari prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Intr-un final, intrucat desi pensiile de serviciu se acorda exclusiv militarilor in intreaga lume, acest drept a fost "furat" in prealabil de alte vreo 10 bresle profesionale (magistrati, consilierii ai Curtii de Conturi, personal aeronautic civil, notari, executori judecatoresti, avocat al Poporului etc.) -    si care in mod ostentativ, nu au absolut nicio obligatie dupa pensionare, militarii fiind singurii cetateni care pot avea obligatii de serviciu si dupa pensionare.

- Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat ar fi  trebuit sa intre in vigoare la data de 01.01.2016. Insa, intre timp s-a instalat guvernul bruxellez marca Julien Ciolos - format din persoane necunoscute in mare parte romanilor, multe traite mai mult in afara granitelor Romaniei decat in Romania. Guvern care a indraznit sa modifice Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat inainte ca aceasta sa intre in vigoare, prin O.U.G. nr. 57/2015! Un prim rezultat fiind acela ca din pensiile militare de stat s-a ales praful. In sensul ca urmarea matematica a O.U.G. nr. 57/2015 este efectiv de natura tiganeasca: pensiilor precedente contributive ale militarilor ar urma sa li se schimbe denumirea in militare de stat, in realitate acestea urmand sa ramana identice ca si pana acum! Pe de alta parte, Guvernul Julien Ciolos a sfidat in mod ostentativ intreaga armata. In cazul celor cca. alte 10 categorii de pensii de serviciu existente in Romania, acestea au niste caracteristici uniforme:

- 80% initiere a calcului pensiei raportat la ultimul venit/media venituri pe o anumita perioaoda;
- plafon maxim al pensiei de 100% raportat la ultimul venit/media venituri pe o anumita perioada;
- luare in calcul a tuturor veniturilor  si nu doar a salariilor efective la calculul pensiei.

Asa a fost prevazut si in cazul militarilor prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Numai ca in urma O.U.G. nr. 57/2015, pensiile atribuite militarilor au fost luate la misto de Guvernul Julien Ciolos, care a ciuntit intr-o proportie atat de mare prevederile initiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, incat din pensiile militare de stat nu a mai ramas decat un mare rahat cu moț militar:

- 65% initiere a calcului pensiei pt. militari, Guvernul Julien Ciolos taind 15% cu pixul bruxellez;
- plafonul maxim al pensiei militare a fost redus si acesta cu 15% procente, la 85% de la 100%;
- in sfarsit, ca tacamul sa fie complet, acelasi Guvernul Julien Ciolos a mai facut o ghidusie tiganeasca: a stabilit ca in cazul militarilor, calculul pensiilor sa fie efectuat pe baza salariilor/soldelor (reprezinta acelasi lucru) si nu pe baza veniturilor. 

Urmarea fiind aceea ca in Romania au ajuns sa aiba pensii de serviciu calculate fara abatere dupa regulile pensiilor militare diversi cetateni civili care nu nici in clin, nici in maneca cu serviciul militar, iar militarilor autentici sa le fie fie atribuite niste surogate de pensii numite la misto ca fiind de serviciu.

Si mai este o chestie de moralitate! Premierul bruxellez  Julien Ciolos minte si inca sfruntat de bine! A afirmat in diverse situatii ca nu modifica legi adoptate de Parlament prin ordonante de urgenta emise de guvern. Insa O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Julien Ciolos modifica chiar o lege adoptata de Parlament, respectiv Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Motiv mai mult decat suficient ca in Franta la care face atatea referiri dand-o ca exemplu pt. educatia sa profesionala, sa isi ia cabinetul si sa dispara in ceata! La dumnealui la Zalău, in Franta sau unde vede cu ochii!


MILITARII IN REZERVA/RETRAGERE (CARE NU DORM), II SALUTA INSA CU DEGETUL MIJLOCIU RIDICAT IN SUS PE COMISARII GUVERNULUI TRIMISI IN TERITORIU SA II PROSTEASCA

1] Secventa 1 - Craiova! Cititi - aici! Tare chestia privind faptul ca reprezentantul S.M.G. trimis pe teritoriu la prostirea celor in rezerva/retragere, a marturisit ca nu s-a deplasat la Constanta sa ii abureasca pe militarii in rezerva/retragere, de acolo intrucat cei in cauza ii fusesera colegi si ii era penibil sa ii minta in față! Asa ca reprezentantul S.M.G. a optat sa ii abureasca pe craioveni. Craioveni care intr-un final au parasit sala in semn de protest fata de incercarea puerila a conducerii armatei si fata de desconsiderarea din partea aceleiasi conduceri fata de propriii militari in rezerva/retragere! Felicitari pandurilor!

Constanta
2]. Secventa 2 - Constanta! Nu a aparut decat pe Facebook! Intrucat sunt militari in rezerva/retragere care nu au cont de Facebook - fapt pt. care nu au acces la informatii importante despre lucruri care privesc militarii in rezerva/retragere, redam in totalitate pozitia dobrogenilor! Cu mentiunea ca apare o precizare frapanta din partea M.Ap.N. - respectiv aceea ca M.Ap.N. nu a solicitat niciodata modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Ceea ce intareste faptul ca acele comunicate transmise de ministere/directii/servicii care au creat impresia ca chiar ministerele/directiile au solicitat modificarea legii prin O.U.G. nr. 57/2015 a fost o stratagemă bruxelleza prin care Guvernul Julien Ciolos a dorit sa creeze impresia opiniei publice cum că militarii înșiși ar fi solicitat să le fie diminuate drepturile stabilite inițial prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.  Strategie care nu este nouă, am întâlnit-o și cand au fost desfiintate pensiile militare - momente în care  diverși idioți din ministere sau din rezervă/retragere susțineau că este OK - deși sunt militari care au sucombat din această cauză. Strategie pe care am intalnit-o si cand sub Guvernul Ponta-Oprea a apărut Legea nr. 241/2013 care simula ca reintregeste pensiile militarilor in rezerva/retragere decimati de guvernul sectant portocaliu, cand de fapt aceeasi lege le ingheta pensiile celor in cauza.

"Întâlnire de lucru

Astăzi, 8 februarie 2016, la Muzeului de Marină din Constanţa a avut loc întâlnirea de lucru a cadrelor în rezervă şi în retragere din Constanţa cu comisia Ministerului Apărării Naţionale condusă de către generalul maior dr. Cernea Cristinel. Au participat aproximativ 80 de cadre în rezervă şi retragere- generali, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri – din toate categoriile de forţe.

Membrii comisiei au prezentat ultimile noutăţi referitoare la aplicarea Legii 223/2015 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 57/2015

S-a trecut apoi la discuţii libere, ocazie cu care s-au abordat următoarele aspecte:

- S-a manifestat nemulţumirea faţă de modificarea nelegală a unei legi organice printr- o ordonanţă de urgenţă;
- S-a manifestat nemulţumirea faţă de discriminarea militarilor faţă de alte categorii socio – profesionale;
- S-a manifestat nemulţumirea provocată de faptul că, în urma diferitelor simulări făcute, rezultă cu certitudine faptul că majoritatea rezerviştilor militar, în urma aplicării ordonanţei de urgenţă vor avea cuantumul pensiei micşorat. Cei mai afectaţi vor fi în continuare militarii disponibilizaţi
- S-a manifestat nemulţumirea legată de faptul că în urma modificării grupelor de muncă, cei cu o vechime mare, urmare a îmbarcărilor pe nave sau executării serviciului de zbor, vor fi discriminaţi în urma plafonării cuantumului pensiei la 85% din solda
- S-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că la nivelul M.Ap.N. nu a existat transparenţa în legătură cu adoptarea ordonanţei de urgenţă;
- S-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că în conformitate cu prevederile legale am fost obligaţi să înaintăm la Casa de Pensii cereri pentru alegerea celor 6 luni de muncă fără a avea la dispoziţie documentele care să ne permită o alegere făcută în cunoştinţă de cauză;
- S-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că deşi s-au depus cereri la CMZ pentru recalcularea grupelor de muncă, personalul insuficient nu va permite elaborarea şi trimiterea acestor documente la Casa de Pensii într-un timp rezonabil, fiind posibil ca procesul de recalculare să fie mult întârziat;
- S-a manifestat nemulţumirea faţă de anularea indemnizaţiilor membrilor diferitelor asociaţii de creaţie;
- S-a solicitat să se prezinte domnului ministru faptul că cei care au participat din partea asociaţiilor cadrelor în rezervă la dezbaterea pe marginea ordonaţei de urgenţă nu au informat structurile din teritoriu despre această problematică şi nu au avut girul acestor structuri pentru aprobarea măsurilor adoptate;
- S-a solicitat ca o structură deosebit de importantă, Consiliul de dialog social, să-şi intre de urgenţă în atribuţii;
- S-a solicitat ca veteranilor de război, care sunt şi pensionari militari, să le fie acordată o atenţie deosebită în descoperirea documentelor din arhive care să le fie utile pe timpul procesului de recalculare
- S-a reproşat M.Ap.N. că în perioada anterioară nu a pus în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive, irevocabile şi executorii ceea ce a creat prejudicii materiale deosebite;
- S-a solicitat acordarea unei atenţii deosebite militarilor profesionişti care se află din punct de vedere material într-o situaţie critică;
- S-a solicitat un răspuns clar din partea membrilor comisiei, dacă reprezentanţii M.Ap.N sunt cei care au solicitat modificarea Legii 223/225;

Discuţiile s-au purtat într-un cadru civilizat, membrii comisiei M.Ap.N. făcând următoarele precizări:

- Reprezentanţii M.Ap.N. nu au solicitat modificarea Legii 223/2015;
- Se fac demersuri pentru ca indemnizaţiile acordate diferitelor categorii de creatori să poată fi plătite de către Casa de Pensii a M.Ap.N.;
- La Centrele Militare se vor face angajări, inclusiv din rândul pensionarilor militari cu experienţă în domeniul finaciar şi resurse umane, pentru urgentarea întocmirii documentelor legate de grupele de muncă;
- Conducerea M.A p.N cunoaşte situaţia militarilor profesionişti şi se acţionează pentru îmbunătăţirea nivelului de salarizare, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării;

Am primit asigurarea din partea şefului comisiei că toate aspectele ridicate vor fi prezentate ministrului Apărării Naţionale".

In sfarsit, ar trebui niste concluzii, nu? Este penibil pt. Armata Romaniei ca niste conduceri ale ministerelor/directiilor/serviciilor sa procedeze intr-un asemenea hal! Si niciun cap din niciun minister/directie/serviciu sa nu aiba o reactie morala adecvata unui militar veridic! 

Legand lucurile de zona politica, trebuie sa sa spunem si altfel lucrurilor pe nume! Românii nu au încredere în responsabilii politici care au afinități prea mari cu Bruxelles, Washington, Berlin, Anvers, F.M.I., Paris etc. - dar care in mod dovedit in ultimii 5 ani, nu dau 2 bani pe romani. Legat de zona militara, problema este identica: nici militarii romani - fie in rezerva/retragere sau in activitate, nu mai au incredere in conducerile propriilor ministere/directii/servicii din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, care executa orbeste dispozitiile politice ale reprezentantilor politici cu afinitati prea mari pt. Bruxelles, Washington, Berlin, Anvers, F.M.I., Paris etc. 

Concluzia survine de la sine! Toate conducerile ministerelor/directiilor/serviciilor care incurajeaza sau pun in aplicare dispozitii/acte normative/diverse reglemantari care sunt in mod vadit ostile intereselor Armatei României, trebuie epurate. In ultimii 5 ani de zile, este dovedit ca toate aceste conduceri, indiferent de minister/directie/serviciu au fost si sunt doar niste marionete in slujba unor valeti politici despre care exista suspiciunea generalizata ca deservesc interese ostile românilor. 

Asteptam cu ocazia vizitelor reprezentantilor ministerelor prin garnizoane, nu povesti propagandistice, ci cu totul altceva. Respectiv precizarile oficiale ale ministerelor/directiilor/serviciilor privind:

- impactul calculat in militari in rezerva/retragere decedati (diverse traume) urmare a desfiintarii pensiilor militare in anul 2011, indicarea vinovatilor din ministere (similare) care au acceptat in mod tacit sau faptic cele intamplate, masurile luate contra celor vinovati, precum si pt. sprijinul familiilor in care au decedat militari urmare a schimbarii legislatiei;
- dispozitiile de trecere in rezerva (nu ne intereseaza daca au drept de pensie sau nu) a tuturor celor responsabili care au semnat vreun document/recomandare/aviz etc. sau care si-au dat acordul tacit sau explicit la desfiintarea pensiilor de serviciu in anul 2011, precum si la siluirea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat  prin O.U.G. nr. 57/2015;
- trecerea in rezerva (nu ne intereseaza daca au drept de pensie sau nu) a tuturor reprezentantilor
ministerelor/directiilor/serviciilor care au incurajat prin diverse comunicate sau alte demersuri faptul ca siluirea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat  prin O.U.G. nr. 57/2015 ar fi in avantajul militarilor;
- destituirea tuturor secretarilor de stat si consilierilor numiti politic in diversele ministere/directii/servicii/presedintie - sub a caror obladuire se desfasoara toata aceasta mascarada indreptata contra Armatei Romane;
- demersurile initiate privind introducerea in legislatia interna militara (consilii de onoare/judecata similare celor existente in cadrul militarilor activi) a posibilitatii de degradare militara a acelor militari in rezerva/retragere care au incurajat in mod tacit sau explicit prin prisma diverselor functii detinute in diverse structuri ale militarilor in rezerva/retragere, in structurile institutiilor statului sau in cele politice,  desfiintarea pensiilor militare in anul 2011, precum si promovarea unor acte normative sau legislative indreptate contra intereselor generale ale militarilor cum ar fi O.U.G. nr. 57/2015.  

In sfarsit! Mai avem 2 structuri in care am avut si avem militari. Este vorba despre C.S.A.Ț. si despre Președinția României. Nu ne referim decat la Gl. Oprisor Ion - actual consilier prezidential si fost secretar al C.S.A.Ț. General pe timpul caruia cam prea multe lucruri nefaste se intampla armatei de cand domnia sa invarte in zona C.S.A.Ț. - Presedintia Romaniei. Mult prea nefaste! Fapt pt. care ne punem pe drept intrebarea "Care sa fie pretul achitat pt. lipsa oricarei atitudini a unui general roman fata de batjocorirea de 5 ani continuu a armatei? Sa reprezinte cumva pozitia "târâș sub presul politic", nivelul maxim de educație militara a unui general român?". In sfarsit,  poate ne precizeaza si ia masuri generalul in cauza fata de ceea ce am solicitat si ministerelor/directiilor/serviciilor.  Nu de alta, dar din 2011, cele mentionate se petrec in Romania exact in domeniul acestuia  - in domeniul securitatii nationale! 


157 de comentarii:

 1. In fine oamenii se misca,dar s-ar putea sa fie in zadar. Eu am fost in Piata Victoriei. Preluarea din presa si de la televiziune a numarului paricipantilor nu mi se pare corecta. Nu sunt afiliat ca sa turui datele lui Dogaru si atii. In piata au fost putini pensionari militari dar nici vorba de doar 1ooo. Incercand sa minimalizam pe Dogaru suntem impotriva celor care au iesit la multe grade sub 0. Ceea ce se intampla cu noi din pacate arata starea de fapt din armata si din celelalte zone ale societatii romanesti adica lipsa de implicare in lupta pentru respectarea legii si a drepturilor cetatenesti. Sper ca odata cu revenirea sa ne mai mobilzam un pic si sa le aratam celor de la butoane ca nu pot face orice iar noi sa acceptam ca niste sclavi pe plantatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca nu era o vreme cumplita aproape de - 14 si vant ( pentru multi rezervisti bolnavi venirea la miting ar fi insemnat sfarsitul adica ceea ce isi doresc ei ) fi sigur ca in piata erau mult mai multi pensionari militari .O sa vezi pe 6 Martie ce inseamna cu adevarat un miting de protest al militarilor in rezerva si retragere .Vremea extrema s- a cam terminat iar guvernuluu Ciolanis -Soros ii tremura rau chilotii .De asta trimite cu disperare manipulatori politruci care sa apese capacul pe oala care fierbe acum sub presiune .Si oala are deja 101 grade ceea ce nasol pentru acest guvern tradator de tara.⌛⏰ Tic Tc .P.S. O sa vin si eu chiar daca ma calugaresc pana atunci.Vin in sutana si tot vin .

   Ștergere
  2. Bravo domnule Maxim One! Respect!

   Ștergere
 2. In fine oamenii se misca,dar s-ar putea sa fie in zadar. Eu am fost in Piata Victoriei. Preluarea din presa si de la televiziune a numarului paricipantilor nu mi se pare corecta. Nu sunt afiliat ca sa turui datele lui Dogaru si atii. In piata au fost putini pensionari militari dar nici vorba de doar 1ooo. Incercand sa minimalizam pe Dogaru suntem impotriva celor care au iesit la multe grade sub 0. Ceea ce se intampla cu noi din pacate arata starea de fapt din armata si din celelalte zone ale societatii romanesti adica lipsa de implicare in lupta pentru respectarea legii si a drepturilor cetatenesti. Sper ca odata cu revenirea sa ne mai mobilzam un pic si sa le aratam celor de la butoane ca nu pot face orice iar noi sa acceptam ca niste sclavi pe plantatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un amanunt chestia cu 1 000. Si 5 000 sa fi fost, pana la 160 000 este cale prea lunga. 40 000 de militari in rezerva/retragere sunt doar in Bucuresti. Mesajul legat de nr. 1000, este acela ca orice militar in rezerva/retragere sa inteleaga clar ca nu va obtine nimic prin scrisori, negocieri conspirative, tanguieli pe bloguri sau pe FB si altele. 6 ani ne demonstreaza clar acest fapt.

   Ștergere
  2. Pe 6 Martie la miting se schimba in bine vremea.. si vremurile.Doamne ajuta.

   Ștergere
  3. Daca vii in sutana, iti dam si 2 ministrese, pt calugarie!.....hei, la ce te gandeai?

   Ștergere
  4. Sa nu imi aduci ministrese ca Otilia Sava ca leapad sutana si scot teava si biciul .

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Si are mereu un as in maneca (sau intre bile ) pe langa ''popa prostul'' (Gropea.).Si degeaba e buna daca e statuta ( pe scaun nu va ganditi la prostii)

   Ștergere
 3. Constanța e a doua garnizoană ca număr de rezerviști după București. Generalul Zeca unul din vicepreședinții ANCMRR nu a vrut surprize. A ales sala de la Muzeul Marinei deoarece are capacitate mică spre deosebire de cea a Cercului Militar și altele de sute de locuri. Cei invitați să participe dintre pensionari au fost atent selectați.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Zeca ( bun prieten cu Cico) e politruc sadea .Atat ca nu pierd timpul cu gunoaie ca asta.Nici o flegma nu merita.

   Ștergere
  2. Dacă s-a întâmplat așa , este dezolant pt.un general.
   Ar trebui popularizat gestul de constănțeni.
   Nu mă simt confortabil cu un astfel de camarad/individ.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Nu va amagiti.Costica Zeca ,pentru cine nu stie provine din sergenti cu diagonala.Facut sublocotenent in 1968,din sergent cu diagonala la Topraisar a carat cu cisterna Lacrima lui Ovidiu la toti mai marii zilei.Traiectoria lui ascendenta se datoreaza inainte de toate faptului ca toti ofiterii fugeau de Topraisar ca dracul de tamaie.

   Ștergere
  5. Nu va amagiti.Costica Zeca ,pentru cine nu stie provine din sergenti cu diagonala.Facut sublocotenent in 1968,din sergent cu diagonala la Topraisar a carat cu cisterna Lacrima lui Ovidiu la toti mai marii zilei.Traiectoria lui ascendenta se datoreaza inainte de toate faptului ca toti ofiterii fugeau de Topraisar ca dracul de tamaie.

   Ștergere
 4. Conform "http://www.mihaicraiu.ro/tag/dosarul-%c2%94case-pentru-generali/
  Generali vizati de anchete ale DNA in curs de desfasurare
  Dosarul Case pentru generali varianta MApN - 2013
  pzitia 9 Cam.flt. Dumistracel Catalin"
  Cam.flt. Dumistracel Catalin-Silviu a fost la Craiova.
  Cum sa mearga la Constanta ?
  Legea 80/1995 art.89 prevede punerea la dispozitie a personalului militar impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Decat sa-i pui la dispozitie nu mai bine ii folosesti impotriva trupei ?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 5. Off,offf. Abia acum imi dau seama citind aliniatul 3 din paragraful scris cu rosu de admin ,dece ”sobolanii” din comandamente,minister,smg si-au facut deja rapoarte de trecere in rezerva (bineinteles cu iesire la pensie).Au prins frică, ha,ha,ha sau știu ei ceva !!!!

  Treaba asta cu vinovatia sau nevinovatia seamana ca parcurs de motivatie cu cazul Oprea soldat cu decesul politistului. MAI o scaldă pe IGP, igp pe spp, spp pe șofer , soferul pe motociclist si gata s-a gasit vinovatul -motociclistul circula cu viteza neadaptata conditiilor meteo !!!!Sa-i fie tarîna usoară !

  Mai cred ca multi in loc de spriț ar trebui sa bea lapte si apoi sa se prinda de faptul ca periplul cu ”propovaduirea bunaciunii legii”prin ”zone agitate” poate fi doar un test prin care sa se culeaga informatii ,informatii care vor servi probabil la luarea unei decizii definitive asupra legii in parlament,decizie care poate fi in favoarea sau devavoarea militarilor.
  Altfel nu aveau ce cauta cu lamuriri in teritoriu pîna cind OG 57 nu trecea prin parlament.
  Asa ca tineti-o pe lapte ca sa va prindeti mai bine de mijmasurile puse la cale de ”culegatorii de informatii”.
  Asta inseamna sa fii mafiot !

  RăspundețiȘtergere
 6. Aceste acțiuni î-mi aduc aminte de un eveniment din vara anului 1986, când în urma tensiunilor din cadrul Tratatului de la Varșovia, s-a luat măsura măririi stagiului militar pentru militarii ce urmau să se libereze. În unitățile militare umblau acești delegați de la centru, care trebuiau să îi aburească pe militarii și să ia pulsul evenimentelor, apoi raportau că spiritele au fost calmate. Colonelul care s-a prezentat în unitatea mea la sfârșitul discursului despre necesitatea stagiului militar și mândria executării datoriei față de țară, etc..,a întrebat un sergent din primul rând ,, Ia zi sergent, ce părere ai despre această mărire de două luni,, răspunsul sergentului a venit rapid și fără ezitare ,, Tovarășu colonel, două luni ca mâine trece, ce păcat că nu sunt zece,,. După această replică colonelul a făcut stânga împrejur și a plecat mulțumit că și-a îndeplinit misiunea, către birouri,cu comandantul unității. Rămas în urmă am remarcat rumorile colegilor care vociferau, zicându-i a.p.v.istule și altele. L-am întrebat și eu de ce a dat acel răspuns și mi-a răspuns că ,,nimeni nu a înțeles sarcasmul din acel răspuns, dacă spunea că nu este corect față de cei care s-au liberat anterior la un termen redus, i-ar fi dat cineva dreptate și ar fi schimbat decizia luată,,? Așa și acum, probabil vreun tovarăș din acea perioadă a luat această decizie de pelerinaj și aburire a militarilor. Probabil activii deși revoltați, adoptă aceiași atitudine ca a sergentului, rămâne ca steagul să fie dus tot de noi rezerviștii conștienți de repercursiunile nefaste ale acestor decizii criminale. După statuarea lor, nemulțumiții se vor înmulții, dar va fi prea târziu și va mai trece probabil alți 5 -10 ani până când mișcările maselor vor da roade, însă pentru unii va fi prea târziu, cum și în prezent pentru unii, orice decizie favorabilă este tardivă.

  RăspundețiȘtergere
 7. Sunt din Constanta. Am aflat azi , de pe aceasta sursa , ca a avut loc o asemenea intalnire. Problemele ridicate sunt pertinente dar ar mai fi fost si atele. Spre exemplu , eu as fi ridicat problema conversiei contributiei la Fondul de pensii suplimentare / contributiei individuale la bugetul de stat , in functie de contributie si perioada cand s-a contribuit , in spor procentual la stabilirea cuantumului pensiei de 3%, 6% si 9% , in timp ce prin legi anterioare ( Legea 27/1966, Legea 3/1977 , decretul 214/1977 ) cuantumul pensiei suplimentare reprezenta parte separata determinata prin procente aplicate la baza de calcul in functie de perioada de cotributie si cota contributiei din solda lunara. Din acest punct de vedere atat Legea 19/2000 cat si Legea 263/2010 aduce avantaje, fata de viziunea Legii 223/2015, privind valorificarea contributiei la fondul de pensii suplimentare prin procente cuprinse intre 13% si 22% , in functie de perioada de contributie , aplicate la punctajele lunare deci , prin propagare , la cuantumul pensiei. Daca iau exemplul meu , punctajul mediu anual suplimentar , datorat contribitiei la fondul suplimentar de pensii , stabilit in urma aplicarii Legii 119/2010 si a OUG 1/2011 , reprezinta 8,27477 puncte. Acest punctaj raportat la stagiul complet de cotizare ( 20 de ani ) reprezinta 0,41374 puncte . Acest punctaj suplimentar reprezinta un spor de 11,53 % la punctajul mediu anual ( punctajul total de calcul al cuatumului pensiei) , deci un spor de circa 11,53 % la cuantumul pensiei. Acest rezultat ma conduce la concluzia ca undeva , la constructia art. 108 din Legea 223/2015 , s-a prods un lucru urat. Poate cineva va descalci aceasta problema. Daca as fi participat la intalnirea din Constanta , aceasta problema ar fi fost pusa reprezentantilor acelei comisii ministeriale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Nea Trofin ..mi serveste o pauza cu calculele pe ABAC!
   Inca nu ai inteles ca nu folosesc la nimic ...???

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. Ze(i)ca este ca virusul din Brazilia,iti distruge viitorul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si culmea virusul ala afecteaza creierul exact ca si Zeca .Noroc ca militarii au imunitate la politruci .

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Cred ca multi in loc de spriț ar trebui sa bea lapte ca apoi sa se prinda de faptul ca periplul cu ”propovaduirea bunaciunii legii”prin ”zone agitate” poate fi doar un test prin care sa se culeaga informatii ,informatii care vor servi probabil la luarea unei decizii definitive asupra legii in parlament,decizie care poate fi in favoarea sau devavoarea militarilor.
  Altfel nu aveau ce cauta cu lamuriri in teritoriu pîna cind OG 57 nu trecea prin parlament.
  Asa ca tineti-o pe lapte ca sa va prindeti mai bine de mijmasurile puse la cale de ”culegatorii de informatii”.
  ”Asta inseamna sa fii mafiot ”!

  RăspundețiȘtergere
 11. La Timisoara ..s-a ,,rezolvat ""...!!
  Avem cupon kaky...cu onoare si demnitate !
  Pentru bani cica sa pupam ..,,contributeala "...!!!
  PS. Este posibil Ca T-2 si Mares..alul ..sa primeasca cupon azuriu ...inca se mai dezbate problema ...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cupoane kaki, da cu dungi rosii?

   Ștergere
  2. Nu a putut sa precizeze ...hi ..hi ..se pare ca cele azurii..au ...ca merita ...hi..hi..hi...!!

   Ștergere
  3. Toate babele din Iasi sa vina la Petre!.....are sosete maron si cupon kaky....cred ca de stofa kammgarn kaky!

   Ștergere
  4. Doar T-2 si Mares-alul..vor avea ,,succesuri "..multe ...!

   Ștergere
 12. Comisia organizeaza intalnirea la Cluj-Napoca, maine 10 februarie 2016 ora 9.00 la Cercul Militar.

  RăspundețiȘtergere
 13. A trecut in nefiinta la varsta de 75 de ani,un om de omenie ,colonel(R)Dobrescu Teodor,fost Sef al grupei de control a Sefului SMG in perioada 1993-1997.Sa-i fie tarana usoara.

  RăspundețiȘtergere
 14. A trecut in nefiinta la varsta de 75 de ani,un om de omenie ,colonel(R)Dobrescu Teodor,fost Sef al grupei de control a Sefului SMG in perioada 1993-1997.Sa-i fie tarana usoara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
   Pentru el lupta a incetat, urmeaza ca nesimtiti sa loveasca in pensia de urmas!

   Ștergere
  2. A trecut in nefiinta dupa o grea suferinta col.Bulai Mihai ..fost comandant al Rg32 Mircea -Timisoara !
   Dumnezeu sa-l odihneasca !

   Ștergere
  3. Pe Ciungu il stii?
   S-a intors la Timisoara?

   Ștergere
  4. Il stiu ! Bun baiat...am lucrat cu dumnealui..o perioada !
   Nu stiu daca a revenit ..
   Un general (o persoana ) cu care imi face mare placere sa ma intalnesc ....!!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 15. Aceste acțiuni î-mi aduc aminte de un eveniment din vara anului 1986, când în urma tensiunilor din cadrul Tratatului de la Varșovia, s-a luat măsura măririi stagiului militar pentru militarii ce urmau să se libereze. În unitățile militare umblau acești delegați de la centru, care trebuiau să îi aburească pe militarii și să ia pulsul evenimentelor, apoi raportau că spiritele au fost calmate. Colonelul care s-a prezentat în unitatea mea la sfârșitul discursului despre necesitatea stagiului militar și mândria executării datoriei față de țară, etc..,a întrebat un sergent din primul rând ,, Ia zi sergent, ce părere ai despre această mărire de două luni,, răspunsul sergentului a venit rapid și fără ezitare ,, Tovarășu colonel, două luni ca mâine trece, ce păcat că nu sunt zece,,. După această replică colonelul a făcut stânga împrejur și a plecat mulțumit că și-a îndeplinit misiunea, către birouri,cu comandantul unității. Rămas în urmă am remarcat rumorile colegilor care vociferau, zicându-i a.p.v.istule și altele. L-am întrebat și eu de ce a dat acel răspuns și mi-a răspuns că ,,nimeni nu a înțeles sarcasmul din acel răspuns, dacă spunea că nu este corect față de cei care s-au liberat anterior la un termen redus, i-ar fi dat cineva dreptate și ar fi schimbat decizia luată,,? Așa și acum, probabil vreun tovarăș din acea perioadă a luat această decizie de pelerinaj și aburire a militarilor. Probabil activii deși revoltați, adoptă aceiași atitudine ca a sergentului, rămâne ca steagul să fie dus tot de noi rezerviștii conștienți de repercursiunile nefaste ale acestor decizii criminale. După statuarea lor, nemulțumiții se vor înmulții, dar va fi prea târziu și va mai trece probabil alți 5 -10 ani până când mișcările maselor vor da roade, însă pentru unii va fi prea târziu, cum și în prezent pentru unii, orice decizie favorabilă este tardivă.

  RăspundețiȘtergere
 16. marți, 9 februarie 2016


  SCRISOARE DESCHISA PARLAMENTULUI ROMANIEI

  Doamnelor si domnilor deputati si senatori,

  Ne adresam dvs. deoarece constituiti “organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii” (CR, Art. 61, Al. 1).

  Dupa cum stiti, Legea nr. 223/2015, a pensiilor militare de stat, la care au lucrat, trei ani si jumatate, specialistii tuturor ministerelor si ai structurilor militare, votata de dvs. si promulgata de Presedinte in iulie 2015, a fost practic desfiintata in mod neconstitutional printr-o ordonanta de urgenta in 30 de articole, strecurata ca … simplu articol (nr. 40) intr-o ordonanta de urgenta fara vreo legatura cu domeniul si absolut necesara, OUG nr. 57/2015 care se referea la salarizarea pe 2016. Procedeul este nu numai ticalos ci si neconstitutional.

  Inainte de aplicarea legii, asadar, aceasta a fost desfiintata printr-un articol al unei OUG care ne-a scos pe noi, rezervistii in strada si i-a obligat pe vinovati sa va trimita dvs. textul spre legiferare. Unele organizatii ale rezervistilor mai slabi de inger va roaga déjà sa amendati textul ordonantei in sensul revenirii la procentul de 80% in loc de 65% de luat in calcul asa cum prevedea Legea si al stabilirii plafonului la 100% in loc de 85%. Ticalosii vinovati de incalcarea si pe aceasta cale a Constitutiei, va strecoara déjà amendamente vizand, insa, distrugerea legii cu totul, cum ar fi abrogarea articolelor privind dreptul la pensie anticipata si partial anticipata. Ceea ce inseamna ca toti soldatii si gradatii profesionisti vor fi scosi din sistem la 50 de ani si vor avea drept de pensie doar de la 60 in sus. Ce vor face timp de 10 ani nu se stie! Valabil si pentru generalii, ofiterii, subofiterii si maistrii militari disponibilizati inainte de a inplini 60 de ani. Or, aceasta inseamna INALTA TRADARE, la care sunteti chemati sa deveniti complici prin vot, intrucat intregul Sistem de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala va fi decimat. Numai un idiot va imbratisa cariera militara, de politist sau de “spion” ca sa munceasca si sa moara la tinerete pe salariu minim, prin Afganistan sau aiurea iar la 50 de ani sa primeasca un sut in fund si sa fie dat afara cu speranta, ca daca va supravietui 10 ani va beneficia de o pensie ciuntita. Asta sa fie profilul militarului si politistului NATO?

  Matematic vom castiga in justitie, cu grele sacrificii si iarasi dupa numeroase decese. Dar de ce sa ne chinuim din nou alti 5 ani (ca din 2010 pana in 2015) si de ce dvs. sa va asumati, manipulati fiind, oprobiul public, si adversitatea noastra in an electoral?

  Va transmitem asadar rugamintea de a respinge prin vot (cu alte cuvinte de a abroga) Art. 40 al OUG nr. 57/2015. Ca argumentatie, va transmitem motivatia facuta de avocatul SCMD, col. (r) Iepure Viorel, in cererea de constatare a neconstitutionalitatii, transmisa Avocatului Poporului. Cu precizarea ca este vorba de acel avocat care a castigat impotriva armatei de juristi ai guvernului Boc la Curtea de Apel Cluj-Napoca, in 2010, procesul pe HG nr. 735/2010 de aplicare a criminalei legi cu caracter retroactiv, intre timp abrogata, Legea nr. 119/2010, va pun la dispozitie demonstratia, profesionist realizata a neconstitutionalitatii Art. 40 din OUG nr. 57/2015.

  In speranta unei colaborari apropiate a Societatii civile organizate (SCMD/CNSC) in acest an de foc pentru existenta unei Romanii democrate,

  Cu multumiri anticipate,

  Col. (r) dr. Mircea DOGARU


  Presedintele S.C.M.D.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vorba lui Cezar ”zdrongăneli”.
   ”Votul mai tare ca glontul”

   Ștergere
 17. CCR traieste si e vie....azi a admis o exceptie de neconstitutionalitate la OG 121/1998!
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=17286

  http://www.dcnews.ro/mobile/ordonan-a-raspunderiii-militarilor-ccr-declara-neconstitu-ionala-o-sintagma_496850.html

  RăspundețiȘtergere
 18. Eu sustin ca suntem tot in ambuscada si astia joaca teatru cu noi. Abrogarea in intregime a Art. 40 asa cum vrea Dogaru, ne duce in directia sustinuta in clar de ministere, dar si de mine: asa cum este formulata la modul brut, NU ni se mai poate aplica absolut deloc L. 223/2015. Nu trebuie sa uitam ca in L. 223/2014 NU exista absolut niciun termen de aplicare a legii si personalului deja pensionat! Deci, se abroga in intregime Art. 40 din OUG 57/2015, militarii in activitate vor iesi la pensie cu 80% si tot tacamaul, iar noi trebuie sa asteptam ... Ce? Un termen in care sa ni se aplice si noua legea. Iar in L. 223/2015 acel termen NU este altul decat in maxim 2 ani DUPA proxima majorare a soldelor militarilor in activitate! Care poate sa fie si la ...ulivara! Deci, in varianta lui Dogaru - noi ramanem tot cu contributivele actuale in plata!

  ANCMRR tradeaza pe fata fara scupule: liderii ANCMRR sustin OUG 57/2015 asa cum este, adica noi sa ne prefacem ca avem pensii militare - tot actualele ramanand in plata si cu asta basta! Practic varianta ANCMRR produce aceleasi efecte ca varianta Dogaru!

  Eu sustin ca solutia corecta este cea agreata de politisti: sa ramana Art. 40, insa cu procentele originale din L. 223/2015. In situatia asta totul devine foarte clar, prea clar: NU ne mai pot pacali nici cu varianta Dogaru - in care legea devine efectiv inaplicabila (asa cum de fapt a fost conceputa de la bun inceput), nici cu cea a ANCMRR!

  Imi sustin argumentatia legata de Dogaru prin faptul ca la L. 241/2013 el este cel care a cerut oficial Parlamentului sa ne fie inghetate pensiile! El a cerut retragerea oricarui amendament al senatoarei C. Anghel care ne favoriza pe cei diminuati. Deci, Parlamentul a facut ce am cerut - cica - noi via Dogaru: ne-am autoinghetat pensiile la CEREREA noastra!

  Acum, mie imi pare ca prin cererea lui Dogaru de abrogare completa a Art. 40, se repeta istoria: suna ca si cum noi cerem Parlamentului sa NE fie inaplicabila L. 223/2015. Si mare minune ca Parlamentul sa nu ne ofere ce cerem! Si sa ne mai dea si cu flit: " - Bai, baieti! N-ati cerut voi abrogarea completa a Art. 40? Foarte bine, v-am satisfacut, acum asteptati mult si bine sa majoram soldele militarilor in activitate sa putem sa va aplicam si voua legea, plus inca 2 ani! Adica dupa ce dati coltul, toti!"

  Nu am niciun dubiu ca varianta politistilor este cea care NU le lasa loc de intors!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Completare! Atentie toata lumea! Gaselnita ca ORDINUL COMUN poate stabili termene de aplicare si pt. cei pensionati anterior anului 2011, este GOGORITA! ORDINUL COMUN nu are putere de lege, deci NU poate aplica decat termenele INEXISTENTE din L. 223/2015. Doar o OUG sau o lege poate modifica inexistenta termenelor de aplicare din cadrul L. 223/2015.

   Ștergere
 19. Nu-i doar ..varianta politistilor !
  Eu sustin asta ...din antichitate...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din mezozoic, mah!
   De cand erai morula spre gastrula!
   Hai nu te mai lauda si da de exemplu!.....or mai fi si altii!

   Ștergere
  2. @ CEZAR 9 februarie 2016, 20:13. Sustii? Ca mine, nu? Stai, ca intre timp pare ca anestezia isi pierde complet efectele! Si imi revine memoria!

   Man! Da' rahatul asta de OUG 57/2015 este o ordonanta fiscala care se emite anual si care isi inceteaza efectele tot anual pe 31 decembrie.

   Si acum sa judecam! OUG 57/2015 isi inceteaza efectele pe 31 decembrie 2016. Apoi va urma o alta ordonanta fiscala similara pt. 2017!

   In consecinta, si pastrarea Art. 40 in varianta politistilor se duce tot dracu' pe 31 decembrie 2016!

   Concluzia? Si ANCMRR si Dogaru si politistii joaca toti la cacealma! Sunt pe o mana, dar arata carti diferite! In 2016 pt. cei pensionati pana in 2011, in niciuna din variante nu se va intampla nimic!

   Solutia este corectia defectului initial al legii, adica amendarea acesteia printr-un act cu putere de lege care sa stabileasca un timp definit de recalculare a pensiilor si pt. cei pensionati pana in 2011!

   Ștergere
  3. Cred ca ar fi cazul sa reluati lecturarea „Ordonanţei de urgenţă nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare”, in care exista „masuri bugetar-fiscale” necesar a fi inscrise in recent votatul si promulgatul Cod Fiscal. Abia acestea au o valabilitate de un an de zile, daca nu exista o lege de aprobare a OUG, care obliga la amendarea Codului Fiscal.
   Sper ca n-ati uitat ca acest cod valid este amendabil de max. doua ori pe an sau poate fi schimbat integral prin initiativa legislativa a guvernului.
   Stabilirea, calcularea, actualizarea, indexarea retributiilor, pensiilor si ajutoarelor sociale nu fac obiectul Codului Fiscal. Asadar, in lipsa unei legi de aprobare a OUG 57/2015, numai masurile fiscale precizate au valabilitate un an de zile, insa art 40 se aplica inclusiv in 2017 daca OUG nu a intrat pe ordinea de zi a Parlamentului. O OUG produce efecte, chiar daca in titulatura scrie „2016” pana cand se promulga o lege de respingere a acesteia.

   Ștergere
 20. Mares-ale...mai numeste tu unul ...!! Spwer sa nu te gandesti la Tizul tau T-2 !
  El si acum urla ca ,,noi vrem 223....

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 22. Vad ca la presupuneri si analize la rece va pricepeti toti(vorba vine ,metehne de cand tineati sedinte interminabile fara cap si fara coada),de pe vremea cand umblati cu botezul / crucea prin unitati ca sa taiati frunza la caini.Dar ceva concret ,ceva palpabil nimic,ceva care sa ne ajute sa ne unim ,sa luptam impreuna pentru drepturile noastre,sa-i zgaltaim pe gusatii din fruntea tarii,stiti ceva de genul asta?
  Stie cineva ce s-a discutat azi in senat,ce perspective avem in urma discutiilor?Ce fac serviciile secrete,nimeni nu este de partea noastra???
  Eu zic sa lasam joaca de-a injuraturile si chestii de astea de doi lei cu leapsa intre mine si cezar sau cezar si altii.GAME OVER!

  RăspundețiȘtergere
 23. Dacă se abrogă art. 40 din OUG 57/2015, L 223/2015 în formă inițială este mai avantajoasă pentru toată lumea. De ce ? Pentru că - Îm primul rând rezerviștilor conform OUG, recalcularea se va face în urnătoarele 24 luni și nu mai devreme de 6 luni, deci ,,după ce unii vom da coltul!" Ținând cont de actualele creșteri salariale ale demnitarilor, mai mult ca sigur în următoarele 12 - 24 de luni va fi adoptată o nouă lege a salarizării, deci în același termen vor fi recalculate pensiile rezerviștilor, însă cu aplicarea art. 59 - 60 și 109-110. Astfel că baza de calcul va fi media celor 6 luni + procentul de 1-15%, se pleacă de la procentul de 80% și se ajunge la maximul mediei celor 6 luni + procentul de 1-15%. Eu zic să nu mergem pe premiza că nu vor fi majorate solda de grad/salariul
  gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie în următoarea perioadă. Iar activii vor beneficia direct de acest drept și în cazul contestării la CCR, drepturile se vor aplica tuturor egal. Acesta este și motivul modificării legii, pentru a îngropa pensiile rezerviștilor și micșorarea celor ale activilor. Cei care sunt pro sau contra OUG 57/2015, nu fac decât să dea motiv guvernanților să susțină și să obțină modificările făcute.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din moment ce oficialii ministerelor spun clar ca L. 223/2015 NU este aplicabila, si aici se refera in clar la cei pensionati anterior anului 2011, NU are sens sa ii mai contrazicem noi. Este probabil singuul lucru cinstit pe care il spun. Si OUG 57/2015 spune tot acelasi lucru.

   Tu exprimi doar o supozitie. Afirmi "Mai mult ca sigur ca în următoarele 12 - 24 de luni va fi adoptată o nouă lege a salarizării, deci în același termen vor fi recalculate pensiile rezerviștilor". De fapt, la cele 12-24 luni presupuse de tine, mai aduagi inca luni 24 cf. Art. 109 (2). Asa se duc dracu' 4 ani!

   Dar! Nu uita ca TU emiti doar o supozitie ca in viitoarele 12-24 luni va fi emisa o noua lege a salarizarii! Dar daca va fi peste 4 ani? Sau daca in noua lege a salarizarii ne iau la misto, si lasa salariile militarilor NEMODIFICATE?

   Ștergere
  2. Caegoric, se vor mari si soldele de functie si grad ale activilor, dar tot etapizat
   Acest guvern nu va intreprinde nimic.....nu are sprijin politic! Chiar PN!L vrea acum sa-i dea jos!p

   Ștergere
  3. Nu face abstracție că legea trebuie să se aplice egal și în procesele inițiate se schimbă datele problemei. Un bun câțtigat se aplică tuturor. Și în prezent avem drepturi câștigate în instanță, care nu ne-au fost date din prima.

   Ștergere
  4. Nu face abstracție că legea trebuie să se aplice egal și în procesele inițiate se schimbă datele problemei. Un bun câțtigat se aplică tuturor. Și în prezent avem drepturi câștigate în instanță, care nu ne-au fost date din prima.

   Ștergere
  5. @ Mihaela Mihaila 9 februarie 2016, 21:38. Mai este o chestie si trebuie sa o spunem pe sleau! Abrogarea in totalitate a Art. 40 permite aplicarea IMEDIATA a L. 223/2015 in original NU doar militarilor in activitate, ci si putinilor trecuti in rezerva incepand cu 2011! Foarte bine!

   Am facut aceasta precizare, intrucat mi-a aduc aminte bine de niste interlocutori pensionati dupa 2011, care urlau din toti rarunchii ca e OK L. 223/2010 asa, ce daca ii sare din schema pe cei pensionati anterior anului 2011! Ca asa meritam!

   Ca fapt divers, dar sincer, esti pensionata inainte sau dupa 2011? Intrucat daca esti pensionata dupa 2011 - chiar iti inteleg optica Esustinerii abrogarii in totalitate a Art. 40. Insa, EU sunt pensionat anterior anului 2011 ca si marea majoritate. Si imi apar dreptul de a sustine ce ma avantajeaza!

   Ștergere
  6. R-26500
   Daca-i asa, atunci eu vreau sa se aplice L223, ca sa nu se aplice unuia din antichitate, care a iesit primul cu O-7!
   Evident, glumesc, ca stiu ca se oftica...., dar daca?

   Ștergere
  7. Adevăr privind avantajele și dezavantajele rezultate din conținutul legii, dar după cum spuneam ele sunt neconstituționale, astfel că de preferat aplicarea legii inițiale și apoi să solicităm aplicarea ei în mod egal. Când crezi că am ieșit dacă mi-a fost aplicată și L 118/2010 și nu am beneficiat nici de indemnizațiile la ieșirea la pensie.

   Ștergere
 24. In cadrul art 28 / L223 mai era stipulat un spor de 15% ,nu se mai aude nimic despre el?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tema guvernanților este să nu se mai audă.

   Ștergere
  2. Era stipulat până la apariţia OuG 57/2015. Art. 40 din ordonanţă a eliminat acea prevedere la modificarea art.28.
   Deci nu se va mai auzi de acel spor vreodată decât dacă va fi reintrodus printr-o modificare ulterioară a legii.

   Ștergere
  3. Probabil a fost gandit ca un spor acordat „cuminteilor” din ANCMRR.

   Ștergere
 25. Initial, pt acel spor trebuia emis un ordin comun!
  Dar, precis stie unul din jurasic!

  RăspundețiȘtergere
 26. Cezar
  Ai fost in sala astazi?
  Am auzit ca ati infrant!?
  Ce gugulani sunteti voi?
  Asa ati pregatit voi activitatea?......eu am crezut ca veti fi peste olteni?
  Tu ai luat cuvantul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar ,,membrii Marcanti"..SSCMD si ANCMR..au avut invitatii !!
   Cum nu fac parte din nici- o organizatie ..am fost dat in consemn....
   Apoi eu sunt ..oltean ..!!

   Ștergere
  2. Tu nu esti marcant? Naspa!
   Oltean? Nu cred, din ce zona! ...numale Padina este specific argesenilor!

   Ștergere
 27. Au trecut 40 de zile de la intrarea în vigoare a legii 123 și constat că anumite documente, necesare aplicării acestei legi, ce ar fi trebuit să fie emise de guvern și șefii structurilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale în termen de 30 de zile, conform legii 223/2015 , art. 62. al. 3, art. 86 și art.121, nu au fost încă emise.
  Păi dacă un guvern își bagă picioarele în ea lege e clar că România e în colaps. Puterea legislativă și cea judecătorească ar trebui să acționeze în acest caz, fiind vorba de o lege organică. La fel ar trebui să acționeze SRI și în special președintele țării mai ales în calitate de șef al CSAȚ.

  RăspundețiȘtergere
 28. @ All. Imi dau singur o erata importanta pt. orele 20.08. Am avut impresia ca varianta politistilor, respectiv cea cu pastrarea Art. 40 - insa cu procentele initiale din L. 223/2015, reprezinta varianta corecta!

  De fapt, nici aceasta varianta NU este corecta! Rahatul asta de OUG 57/2015 este o ordonanta fiscala care se emite anual pt. bugetari si care isi inceteaza efectele tot anual pe 31 decembrie.

  Si acum sa judecam! OUG 57/2015 isi inceteaza efectele pe 31 decembrie 2016. Apoi va urma o alta ordonanta fiscala similara pt. 2017! In consecinta, si pastrarea Art. 40 in varianta politistilor se duce tot dracu' pe 31 decembrie 2016!

  Concluzia? Si ANCMRR si Dogaru si politistii joaca toti la cacealma! Sunt pe o mana, dar arata carti diferite! In 2016 pt. cei pensionati pana in 2011, in niciuna din variante nu se va intampla nimic! In varianta Dogaru - se abroga complet Art. 40, iar L. 223/2015 devine inaplicabila celor pensionati pana in 2011. In varianta ANCMRR - in 2016 pierdem vremea cu cereri si altele, iar pe 31 decembrie se abroga OUG 57/2015 - deci ne agitam degeaba. In varianta politistilor - ramanem cu procentele dorite, avem termene clare, dar din nou pe 31 decembrie se abroga OUG 57/2015 - deci iar ne agitam degeaba!

  Asa ca solutia NU este decat corectia defectului initial al legii, adica amendarea acesteia printr-un act cu putere de lege, NU printr-o ordonanta provizorie anuala - care sa stabileasca un timp definit de recalculare a pensiilor si pt. cei pensionati pana in 2011!

  Cat priveste cei pensionati anterior anului 2011, in anul 2016 ramanem exact la fel - si in varianta ANCMRR, si a SCMD si a politistilor. Urmand sa ne dezmeticim in 2017 ca de fapt NU s-a intamplat nimic in 2016, NU mai exista nici OUG 57/2015, dar tot NU ni se pot recalcula pensiile - L. 223/2015 nefiindu-ne aplicabila.

  Ce sa o mai invartim! Minciuna are picioare scurte! Au vrut de la inceput sa ne scoata din lege pe cei pensionati anterior anului 2011. Iar acum trag toti de timp - si SCMD, si Dogaru si liderii politistilor, fiecare cu varianta lui. Dar toti au acelasi scop! Sa traga de timp!

  Repet! Cu sau fara OUG 57/2015, cei pensionati anterior anului 2011 avem nevoie de corectia L. 223/2015 printr-o OUG sau lege care sa ne stabileasca termen clar de recalculare/actualizare! Altfel - vom primi ceea ce deja ne explica cam transant ministrele: "L. 223/2015 va este INAPLICABILA! Ca asa au facut-o baietii de la inceput"!

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. G.Olescu,inca nu te-ai lasat de drogul dezinformarii,ce articol din 223 face legea inaplicabila?Tot dupa Mos Izmana te ghidezi? Faptul ca vechea gasca :tu,Mos Krici ,Kara si inca vreo doi Tutankamoni incercati sa ne induceti termeni ca actualizare,recalculare si aplicare ca fiind aceiasi chestie.Motivati ca practic nu pot fi calculate anumite venituri invocand niste scheme facute cu abacul acelui Mos tampit,care,banuiesc ca este mentorul vostru spiritual in absolut >>>L 164...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tigri2
   Hai să punem întrebarea invers -ce articol din legea 223 face posibilă recalcularea pensiilor militarilor de dinaintea anului 2011, în ce termen și cum.
   Citește încă odată art. 109 unde despre recalculare vorbește doar aliniatul 1 care spune că se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie.
   Citește și art. 110 care se referă la cei care au drepturile de pensie deschise pe legea 263.
   După aliniatul 1 care prevede același lucru ca și la 109 se spune în continuare:
   2) Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se realizează în termen de maximum 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi;
   (4) Pensiile recalculate potrivit alin. (1) se cuvin începând cu luna următoare intrării in vigoare a prezentei legi și se plătesc începând cu luna următoare celei in care se împlinește termenul prevăzut la alin. (2)
   ( (8) Procedura de recalculare prevăzută la alin. (1) si (5) se stabilește prin ordinul prevăzut la art. 60 alin. (4).
   Iată ce se specifică în nota de fundamentare a ordonanței 57/2015 referitor la legea 223 –” propun modificări în vederea corelării în integralitate a prevederilor din lege care făceau IMPOSIBILĂ emiterea normelor juridice de rang inferior (spre exemplu art. 28, 30, 60, 109, 110 din lege). Astfel, se propune introducerea unor prevederi clare și termene precise pentru recalcularea, în condițiile art. 109 și 110, a tuturor pensiilor aflate în plată în prezent, împrejurare de natură să elimine posibilitatea apariției unui nou val de litigii de anvergura celui din anii 2010 – 2012.
   Vezi ce spun cei de la CSP-uri referitor la recalcularea pensiilor celor aflați sub incidența art.109.
   Chiar crezi că toți aceștia nu au altă treabă decât să te dezinformeze pe tine cu privire la legea pensiilor?
   Mereu te arunci de pe trambulină fără să vezi dacă e apă în piscină și apoi te întrebi de ce ai capul plin de cucuie.

   Ștergere
  2. Referitor la lipsa unei prevederi la art. 109 privind recalcularea pensiilor stabilite anterior datei de 01.01.2011 , raspunsul il gasim la alin.( 2)al acestui articol. Cum actualizarea unei pensii stabilita in baza unei legi care nu se mai aplica nu poate fi efectuata dupa o noua lege fara a fi recaculata , deducem ca actualizarea impune in acel termen de 24 de luni si recalcularea. Deci din acest punt de vedere Legea 223/2015 este aplicabila. Singura problema pe care o ridica Legea 223/2015 in aplicare o reprezinta art. 30 care , asa cum este construit in Legea promulgata , nu are legatura cu realitatea. Dar si acest articol , cu putin efort intelectual , ar putea fi facut aplicabil prin acel mult promis Ordin comun.

   Ștergere
  3. @ tigri 29 februarie 2016, 23:42. Lasa tu virtualul cu mosi si tutankamoni! Si revino pe pamant! Nu mai conteaza nici ca eu am afirmat ca L. 223 este INAPLICABILA celor pensionati pana in 2011!

   Aviatorule! Chiar reprezentatntii ministerelor in explicatiile lor pe marginea OUG 57/2015 - ghidati de cohorte de juristi, afirma acest lucru!

   Si apoi chiar Ciolos ti-o da servita in textul OUG 57. Citez: "ţinând cont că, în condiţiile neadoptării măsurilor de modificare şi completare a Legii nr. 223/2015, este IMPOSIBILA emiterea normelor juridice de rang inferior".

   Stii ce inseamna NORME DE RANG INFERIOR? Inseamna hotarare de guvern, norme metodologice, ORDIN COMUN.

   Si o mai da Ciolos servita o data: "luând în considerare faptul că în textul acesteia există prevederi arbitrare în interpretare care pot determina diferenţieri de tratament aplicabil pensionarilor în etapa de stabilire, recalculare şi/sau actualizare a pensiilor militare de stat ...". CARE ESTE SINGURA DIFERENTIERE DE TRATAMENT IN TEXTUL L. 223/2015? Stii? Intre cei pensionati anterior anului 2011 pe de o parte, si militarii activi si cei pensionati dupa 2011 pe de alta parte. Asta este singura diferentiere de tratament!

   Acum iti explic pe limba ta! Oi fi tu fan Oprea, dar impaca-te cu tine insuti si admite ca initiatorii L. 223/2015, in legatura cu cei pensionati anterior anului 2011, au facut legea asa cum este: imposibil de aplicat decat numai in conditiile aleatorii de vreo posibila majorare a soldelor militarilor in activitate + inca 2 ani! Acesta este negru pe alb textul legii 223.

   Restul reprezinta imaginatie. Tu poti sa iti imaginezi ce vrei! Dar Oprea ne-a dat in cap celor pensionati anterior anului 2011! Acesta este adevarul! Altfel ne bagau dracu' la gramada sub incidenta Art. 110 pe toti si gata! Dar ne-au despartit cu intentie, stiind ca pt. noi NU au malai de realculare si actualizare. Ca sa scape de povara noastra, ne-au pasat in viitor pe umerii altor guverne, lasandu-ne ca pe prosti sa asteptam mult si bine vreo majorare a soldelor militarilor activi.

   Si mai e o chestie! Noi fiind declarati deja povara prin L. 223, de aia au si marit soldele activilor cu o luna inainte de intrarea in vigoare a LPM! La misto! Ca daca mareau soldele in ianuarie a.c., ERAU OBLIGATI SA NE RECALCULEZE SI SA NE ACTUALZIZEZE si pe noi in maxim 24 luni! Asa ..ula!

   Ti-am dat date suficiente! Noi cei pensionati inainte de 2011 depindem tot de ceea ce au initiat Oprea si Ponta: de o majorare a soldelor militarilor activi. Sau de un fel de OUG 57 care sa amendeze L. 223, cu mentinerea prevederilor Art. 40, insa cu procentele care ne convin din L. 223.


   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Sunt diferente intre cei pensionati inainte de 2011 si cei dupa 2011. Cei pensionati dupa 2011 pe ( doar) legea 263 au pensii mai mici cu o treime fata de cei pensionati inainte .Iar cei pensionati dupa 2011 nu au primit nici ajutoare nici compensatorii.Asa ca cei pensionatii inainte de 2011 sa lase mai usor pianul pe scari ca se sparge

   Ștergere
 31. De cand ai fost tu plecat ,sa stii ca noi ne-am bunghit de ce nu convine grangurilor,legea 223 ei ar dori la legea 223 sa nu aduca pensii mai mari ,celor mici in grade si cu acestea sa-i depaseasca pe cei mari.Pentru rezolvare ,am propus un amendament:PROPUNERE
  Majoritatea sunt de parere ca art 40 al OUG 57 privind modificarea Legii 223 s-au introdus pentru ca unele pensii ale gradelor mici sa nu creasca peste limita unor grade mari ,atunci eu vin cu o propunere;
  " Sa se lase articolul 28 din LEGEA 223/2015 in forma originala ,cea publicata in MO,adaugandu-se niste limite superioare ale cuantumului pensiei pe grade ,astfel:
  -Seful SMG =12.000;
  -Gen =11 500;
  -Gen Lt =11 000;
  -Gen Mr =10 500;
  -Gen Bg =10 000;
  -Col = 9 500;
  -lt col = 9 000;
  -Mr = 8 500;
  -Cpt = 8 000;
  -Lt = 7 500;
  -Slt = 7 000;
  -MM Pr = 6 500;
  -PltAdj Sef= 6 000;
  -MM Cl I = 5 500;
  -Plt adj = 5 000;
  -MM Cl II = 4 500;
  -Plt Maj = 4 000;
  -MM Cl III = 3 500;
  -Plt = 3 000;
  -MM Cl IV = 2 500;
  -Sg Maj = 2 000.
  MONEDA=LEI / RON

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tigrii 2(lei) care tot arunci cu sume pe aici ca sa sperii civilii , ce fel de militar esti tu ? Nu ai uitat nimic? Cumva EXACT baza armatei adica 70% din efective Sau pentru tine SGP aia amarati care vor murii de foame cu pensii de cel mult 700 lei nu sunt militari ? Fara amaratii aia armata nu exista .Ca de obicei aroganta unor ofiteri care se cred superiori trupei si le pasa doar de curul lor sare in ochi. Ar trebuii sa le ceri scuze si ei sunt camarazii nostrii chiar daca au grade mici .Vechea poveste ’'noi vrem egalitate dar nu pentru catei''

   Ștergere
  2. Prostul de T-2 (scuzati exp. T-2) a vrut ,,subliminal sa zica :
   Toti SGV..care se apropie de pensionare ..VOR FI TRECUTI IN CORPUL SUBOFITERILOR..(daca alte studii militare nu au mai facut intre timp )...
   Deci minim 2000..dupa lista asta aiurita ...

   Ștergere
  3. Sg-1500 lei.....este primul grad de sof
   Sgv-1000-1500 lei!
   E bine, Cezar?

   Ștergere
  4. Pentru tigri la tine in minte si in vocabularul tau nu se regasesc SGV doua tie doua tie una tie nimic SGV asa se face imparteala la uniiii tigri de fapt numele ales spune tot iti este tare foame

   Ștergere
  5. ....e nehalit da-l drakului !!....Hi..hi..hi..

   Ștergere
 32. Elita: Multumesc ca ai propus aici sa fie degradati toti handralaii si toate hahalerele care au ticluit si promovat idiotenia de ordonanta, sa fie trecuti in rezerva cu gradul de soldat, inclusiv bolsevicii aia impaiati si mumificati de pe timpul lui Gheorghiu Dej sa li se razuiasca pensiile la valoarea celei de soldat, in urma degradarii, si sa li se ridice Ordinele si Medaliile primite pentru bolsevism!

  RăspundețiȘtergere
 33. In concluzie....art. 40/OUG 57 va cadea tot....si va trebui o lege pt a se aduce unele modificari la L223?
  Ei, acum expertii p..lii, au ocazia sa se exercite si sa se dea ciumegi in a elabora cum trebuie!
  Motoace, ...de ce nu te-ai consultat cu zana galbena, ca era constitutionalista la CCR?
  Te batea, daca o intrebai, domnule fost procuror?

  RăspundețiȘtergere
 34. Art.40
  Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României,Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează:...................
  Efectul este produs, modificarea legii ramane valabila chiar daca ordonanta este valabila pana la finele anului in curs.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OUG 57/2015 FISCALA inlouieste OUG 83/2014 FISCALA? Da? Sa citim primul paragraf din OUG 57/2015. "Având în vedere faptul că prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind
   salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul
   cheltuielilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi
   completările ulterioare, au fost aprobate măsurile privind salarizarea în anul 2015 a personalului
   din sectorul bugetar, precum şi alte măsuri fiscal-bugetare cu impact semnificativ de reducere a
   cheltuielilor publice, CARE ISI INCETEAZA APLICABILITATEA LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2015,..."

   Deci, OUG 84/2014 SIMILARA OUG 57/2015, aprobata prin lege, si-a incetat orice aplicabilitate pe 31 decembrie 2016. Deci din OUG 84/2014 NU a mai ramas NIMIC valabil di aceasta.

   Acum vine OUG 57/2015, devine si asta legem si iar isi inceteaza aplicabilitatea si ea pe 31 decembrie 2016. Deci, daca isi inceteaza aplicabiltatea pe 31 decembrie 2016, OUG 57/2015 NU mai produce absolut niciun efect in 2017.

   Astfel, modificarile L. 223/2015 sunt aplicare strict urmare a OUG 57/2015, DOAR IN 2016. In practica inseamna 6 luni tras de timp in 2016 sa facem cereri si inca 6 luni tot in 2016 sa analizeze ministerele cerererile. Vine 31 decembrie 2016 si OUG 57/2015 isi inceteaza aplicabilitatea!

   Noi am ramas cu cererile, ministerele cu analiza, dar mai departe nici noi, nici ministerele NU mai avem nicio baza legala sa facem ceva. OUG 57/2015 devenind inaplicabila in 2017. Atat noi, cat si ministerele avem nevoie si pt. 2017 de un alt act normativ care sa continue sau NU, ceea ce incepuse INAPLICABILA IN 2017 ordonanta 57.

   Ștergere
  2. @R26
   Pentru igiena juridica a site-ului, te rog scoate aceste nazbâtii despre art.40 al OUG nr. 57/2015.
   Art. 40, modificat, nemodificat sau abrogat prin legea de adoptare a OUG nr.57, va face parte din Legea 223/2015 atât timp cât va fi in vigoare aceasta lege.
   Cat timp ai fost indisponibil, noi am discutat pe larg prevederile Legii 24/2000 privind tehnica de legiferare, aplicabile ordonantelor de urgenta.
   Fa-ti si tu temele!:):)

   Ștergere
  3. Si dupa 31.01 2016 ce se intampla?.....stai sa o vedem transformata in lege, mai intai!

   Ștergere
  4. @ Huhurez Rez 10 februarie 2016, 10:24. Este imposibil. Un articol NOU introdus intr-o lege de baza, printr-o alta lege complementara/OUG complementara, produce efecte la legea de baza cat timp legea complementara/OUG complementara ramane in vigoare. Daca legea complementara/OUG complementara se abroga pur si simplu sau isi inceteaza aplicabilitatea ca termen, articolul introdus in legea de baza devine inexistent.

   Pe de alta parte, ordonantele gen OUG 57/2015 au caracter limitat in timp. Sunt valabile exclusiv in cursul unui an bugetar. De aceea in fiecare an este emisa o alta OUG stil 57.

   In consecinta, o lege in Parlament va aproba OUG 57/2015. Numai ca OUG 57/2015 isi va inceta efectele la 31 decembrie 2016. Prin urmare pe data de 01.01.2017 si legea de aprobare a OUG 57/2015 va ramane fara obiect. Adica ramane o lege care aproba ceva ce NU mai exista de la 01.01.2017 incolo! Pe 01.01.2017, OUG 57/2015 se duce dracu' toata, cu tot cu Art. 40.

   Ia citeste parte introductiva a OUG 57/2015: "luând în considerare că, în situaţia neadoptării acestor măsuri în regim de urgenţă, deficitul bugetar în anul 2016 va depăşi pragul de 3% din produsul intern brut prevăzut de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene(...), având în vedere necesitatea adoptării, în cel mai scurt timp, a legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat [NOTA: PENTRU ANUL 2016], se impune luarea acestor măsuri în REGIM DE URGENTA; în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul general public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată (...)".

   TOTUL ESTE CLAR! OUG 57/2015 ESTE O ORDONANTA FISCALA ANUALA, LIMITATA IN TIMP! CUM LA 01.01.2016 DIN ORDONANTA PE CARE A INLOCUIT-O - 83/2014 NU A MAI RAMAS NIMIC VALABIL DESI A FOST APROBATA PRIN LEGE SI EA, ASA SI LA 01.01.2017 NU VA MAI RAMANE NIMIC VALABIL DIN OUG 57/2015, URMAND SA FIE INLOCUITA pt. 2017 DE O ALTA OUG aprobata printr-o alta lege.

   PS: Ia spune-mi daca tot sustii contrariul! Ce mai este valabil la acest moment din precedenta OUG 83/2014 cu aplicabilitate in 2015 aprobata cu Legea nr. 71/2015? Nimic, fiind inlocuita de la ZERO de OUG 57/2015.

   Tu ai avea dreptate in alt fel: numai daca legea de aprobare a OUG 57/2015 modifica distinct textul OUG 57/2015 sau introducere ceva separat in textul legii pe langa odonanta propriu zisa, astfel incat Art. 40 sa NU isi inceteze efectele odata cu OUG 57/2015 - adica pe 31 decembrie 2016. Ceea ce e cam neconstitutional, tinand cont ca OUG 57/2015 are caracter limitat in timp, cu tot cu Art. 40 din cadrul ei!

   Ștergere
 35. Domnule KARADENIZ pe mine nu ma poti "aburi" dupa cum incerci sa induci in eroare camarazii care nu s-au aplecat indeajuns asupra legii si am sa demonstrez aceste spuse.
  ***Da art.109 spune ca pensiile se vor recalculain rapoort cu vechimea valorificata pe ultima decizie,corect,ce este gresit aici si ce te motiveaza sa spui ca nu ar face posibila recalcularea pensiilor celor iesiti inainte de 2011???=minciuna spusa de tine ;
  ***termenul este de MAXIM 12 luni,asta nu inseamna ca vor fi 12 luni ,iar termenul are baleiaj tocmai pentru a fi rezolvati cei cu anumite probleme sau inadvertente;
  ***articolul 60 se refera la ACTUALIZARE nu la RECALCULARE,iar CEL MULT nu inseamna ca se aplica si celor fara probleme.
  ***"intra in vigoare in luna urmatoare"se refera la PERIOADELE NEVALORIFICATE de ce incerci sa pacalesti(mintind cu buna stiinta)?
  Stiu ca esti un fost propagandist / CIst se tocmai de aceea iti ascunzi numele sub aceasta denumire ,fii sigur ca daca ti-ai afisa numele adevarat ,am afla imediat cam cu ce te-ai ocupat pe la marina.In orice caz ,pe mine nu ma mai pacalesti ,te-am citit demult .Sa-ti fie rusine ca-ti minti camarazii,ai o varsta,ce castigi inducand in eroare?
  Chestia cu bazinul gol vroiai sa constituie o "subtilitate" dar iti spun este o jignire directa ,spusa privind in oglinda.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti rugat sa nu mai faci exercitii de autoincurajare. Orice recalculare si actualizare se efectueaza in termenele prevazute de lege. Nu in 12 luni ca vrei tu sau 12 ani!

   Iar in cazul tau care esti pensionat pana in 2011, L. 223/2015 iti ofera urmatoarele termene:

   - aparent niciunul pt. recalculare.
   - maxim 24 luni pt. actualizare de la prima majorare a soldelor activilor.

   Dar cum oricine cunoaste ca orice ACTUALIZARE include obligatoriu RECALCULAREA, rezulta foarte clar ca termenul de recalculare si actualizare este acelasi: maxim 24 luni de la prima majorare a soldelor activilor. Operatiunile efectuandu-se simultan. In rest, Art. 60 consfinteste ce anume se actualizeaza, prin referire la Art. 29, 30 si 108.

   Asadar, TU nu ai termen de recalculare, pensia NU iti poate fi recalculata decat in urma unei actualizari, poti sa dai si cu tunul! Asta e mostenirea pt. noi cei pensionati inainte de 2011 a lu' domnu Oprea! Lua-l-ar gaia!

   Ștergere
  2. Recalcularea despre care se vorbeste la art. 109 alin.(1) se realizeaza in contextul alin.(2) al acestui articol. Nu se poate face actualizarea unei pensii stabilita printr-o lege veche in baza unei legi noi fara recalcularea pensiei respective in baza legii noi. Aceasta ipoteza sau concluzie este sustinuta si de art. 74 alin.(1) si (2) unde se afirma ca se emite decizie de pensie cu prilejul primei actualizari de la art. 60 alin.(1). OUG 57 / 2015 nu a facut decat sa expliciteze aceasta situatie aparent neclara de la art. 109 alin.(1) din Legea promulgata. Legea 223/2015 , asa cum a fost promulgata , este aplicabila cu exceptia art. 30 care trebuie inteligent acoperit de Ordinul comun.

   Ștergere
  3. Nu cred că te mai poate ABURI cineva. Ai o idee fixă şi nu te scate nimeni din ea nici cu buldozerul. Nu contează ce spun eu, dar ţi-am arătat ce spun cei care vor aplica legea, adică CSP-urile, ce spune guvernul în nota de fundamentare a OuG 57.
   Ţi-am spus să faci o comparaţie între art. 109 care se referă la cei pensionaţi anterior anului 2011 şi art.110 care se referă la cei pensionaţi direct pe legea 263. De ce crezi că art. 110 lămureşte tot, când se face recalcularea (în termen de maxim 12 luni), de când se cuvin şi de când se plătesc noile pensii precum şi faptul că procedura de recalculare ( aşa să face practic recalcularea după o procedură/normă ) va fi stabilită prin ordinul comun.
   Ai găsit aşa ceva la art. 109 care se referă la cei pensionaţi pe legea 164/ recalculati şi revizuiţi ulterior de legea 119/OuG 1 ?
   Nu ai cum găsi din moment ce nu scrie nimic de recalculare în afară de chestia generică că devin pensii militare de stat şi se recalculează in raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie.
   Celelalte aliniate ale art 109 ( care la 110 vorbesc concret depre recalculare) fac trimitere la prima actualizare de la art. 60 ( la care se dă şi un termen de 24 de luni de la data primei majorări a soldelor activilor), la recalcularea pensiilor celor care au şi depun documente nevalorificate anterior legii, pentru aceştia se dă un termen de recalculare de cel mult 24 de luni de la depunerea documentelor şi tot pentru ei se precizează că procedura de recalculare se stabileste prin ordinul comun.
   O să afli probabil într-o zi şi numele meu şi ce am făcut prin marină, dar aceste chestii nu au nici o relevanţă. Faptul că ţi se cunoaşte identitatea nu-ţi schimbă cu nimic atitudinea şi comportamentul. Am înţeles perfect ce vrei, sporurile de pilot să se reflecte în pensie aşa cum au fost prinse pe sistemul contributiv al legii 119 iar acea prevedere din art. 28 "media tuturor veniturilor brute" te-a făcut să nu mai vezi altceva din această lege. Nu am nimic împotrivă, dar puţin probabil să se realizeze acest deziderat care m-ar avantaja la fel de mult şi pe mine. Spunea deputatul (generalul) Mircovici "vor fi promovate amendamentele care reprezintă interesele marii majorități a militarilor" şi cred că sporurile piloţilor, scafandrilor, celor ambarcaţi, geniştilor, etc nu intră în categoria menţionată.

   Ștergere
 36. Sa va fie clar NU VA CRED si chiar interpretati legea cu muuultaaa reavointa.Pe voi va intereseaza doar ce va convine. COPIA FIDELA A LEGII 164.Prostiti pe cine vreti si cine va accepta!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prostul de T-2 (scuzati exp. T-2) a vrut ,,subliminal sa zica :
   Toti SGV..care se apropie de pensionare ..VOR FI TRECUTI IN CORPUL SUBOFITERILOR..(daca alte studii militare nu au mai facut intre timp )...
   Deci minim 2000..dupa lista asta aiurita ...

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 37. ***cezar,prostanacul blogurilor,locul tau este printre oi,capre si magari,nu printre oameni,chiar nu realizezi ca ai niste comentarii de doi bani si te percepem ca pe o musca sacaitoare al carui loc este in p.zda iepei.

  RăspundețiȘtergere
 38. ***R-26+infinit,chiar nu te inteleg, de ce te bagi in aceiasi oala cu nostalgicii Legii 164.Chiar daca si tu ai fost pensionat dupa aceasta lege ,tot nu te poti compara ,la cuantumul obtinut de acesti"locuitori de sarcofag" care reusisera ca inainte de pensionare s-o bage la calcul si pe soacra-sa si pe cele n amante obtinand valori de cate cinci cifre pe cand tu abia daca ai reusit 40% din cuantumul pensiei lor.
  Ar mai fi un aspect,pe care vad ca-l neglijezi.Am inteles ca ai participat in teatrele de operatii,ei,afla ca dupa Legea 223 cea originala ,pe care o blamezi ,ai beneficia si tu de aceste iesiri ,pe cand dupa OUG 57(art 40) nu beneficiezi. Nu te lua dupa minciunile acestor mosneguti cu pretentii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce? Ce chestie greu de inteles! Este foarte simplu: eu fac parte dintre cei iesiti cu drept legal de pensie in baza L. 164/2001. Nu are importanta cuantumul. Ci doar faptul ca acest drept mi-a fost ciuruit la 1/2.

   Prin urmare, EU nu am alt reper decat acest element. Lucru pe care nu il vei intelege niciodata, fiind greu sa te pui in pielea altuia. Decat numai daca te-ai trezi si tu maine cu 50% rasi din pensie.

   In rest, ce spui tu, cu ce a fost inainte sau ce va fi dupa, NU mi se pare foarte relevant! NU conteaza nr. legii, nici cuantumul unei pensii, ci doar sa NU ti se intample asa cum am patit noi, rromii militari!

   PS: NU blameaza NIMENI L. 223. Cum de tot intelegi asta? Pur si simplu, TU nu intelegi ca ai fost luat la misto cu L. 223/2015, intrucat iti este INAPLICABILA! EU tot asta incerc sa iti spun, sa iti desenez, sa iti explic. EU vreau L. 223/2015 in original, insa nu vreau sa fiu luat si de prost sa ma prefac ca NU vad ca NU mi se poate aplica mult timp, poate niciodata! Asta este diferenta intre mine si tine. TU nu realizezi ca Oprea te-a luat la misto, te-a bagat generic in lege - desi NU ti se poate aplica, iar EU vad de mii de ani lumina ca NU mi se poate aplica!

   Ștergere
  2. @tigri2:
   Vehementa cu care critici Legea 164/2001 si Legea 223/2015, chiar in lipsa unor argumente de ordin juridic (nu-mi amintesc ca cineva sa fi facut „valuri” pe cand functiona vechiul normativ al pensiilor), este exagerata. Daca nu ti-ar fi fost favorabila legea lui Boc, cea cu contributivitatea, azi ai fi adoptat aceeasi pozitie ca majoritatea. Tin sa-ti reamintesc ca, daca esti asa mare fan al legii lui Boc-Oprea, esti liber a opta pentru beneficiul art 122 din noua lege, potrivit caruia actuala pensie poate ramane in „plasa” Legii 263/2010, aceasta recomandare eu facand-o si celorlalti colegi, carora pensia civila le-a fost superioara in cuantum.

   Ștergere
 39. Da ,loaza prosata ,cezar vacar de divizie , si acesti SGV ar trebui sa fie inclusi in corpul SO ,macar inainte de iesirea la pensie. mai retardatule ,ce fac acesti oameni
  intre 50 si 60 de ani? Sunt scosi cu farasul din armata cu grade de soldat,caporal si sergent si sunt lasati prada deznadejdii? Sau cu pensii de femeie de serviciu sau asistat social, nu uita ca au suportat privatiunile serviciului militar ,au luptat si au servit patria ,chiar nu merita un minim de pensie de 2000 lei? Mult esti redus la minte, porcare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tigrii 2 .Incepi sa redevii militar nu doar ofiter.

   Ștergere
  2. Ave CAESAR.Tu ai imaginatie.De unde ai scos ideia asta nastrusnica ca" toti SGV-isti,la trecerea in rezerva prin trecerea in corpul subofiterilor pe cale de consecinta primesc si pensie de 2000lei"?.Daca te aude T2 iar te trece Rubiconul.

   Ștergere
  3. ..o umila ideie doar , pentru a rezolva si situatia SGV-eilo!!

   Ștergere
  4. Rezolvarea este...curs si avansati sof!...ceva gen MAI!

   Ștergere
 40. În timp ce noi vorbim discuţii şi ne ascundem unii de alţii, la Camera Deputaţilor a intrat in comisii OUG 57, trecând cu succes de Comisia de Muncă, în varianta propusă de iniţiator, adică de MApN şi guvern. Aşa lucrează conducerea armatei. Noi discutăm iar legea trec

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Camera deputatilor sau senat?
   Parca era mai ieri la senat?
   De aici trebuie ca sa plece propuneri spre deputati, sub semnatura lui Tariceanu!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Tigri2 Nu imi lua speranta de a ma calugarii( pentru a ma putea ruga pentru sanatatea lui Ciolanis via Soros ).Eu tot '' mai sper'' sa modifice sparlamentul OUG 57 .

   Ștergere
  4. Sa fim f concisi si clari!
   In lupta nu te ajuta decat, la cerere, es superior!
   Cooperarea cu vecinii, este in limita resurselor si misiunii principale primite, de fiecare!
   Lupta asta, urata, cea mai grea si urata lupta din cate pot exista este a noastra!
   Ramane stampila, tata! Si noi...suntem 6, vom da cu ei pe la stampila!
   Ca sa fim corecti!...Cristiana Anghel este si va fi singura sincera intr-o cloaca de perversi hoti!
   Va spun eu de ce, la momentul potrivit!

   Ștergere
  5. Heroina lu Neacsu ?? Ea a citit legea cand a votat ..?? Sau era ocupata cu ciobenii..??

   Ștergere
  6. Dar tu cum ai citit-o? In oglinda retrovizoare? R.H. privea TV?

   Ștergere
  7. Mares-ale nu da dovada de neam prostie ..!
   Eu am subliniat capcana ..imediat ..imediat ce am citit la Helitra -123 ii adevarat ..hi..hi..hi..

   Ștergere
 41. 1. Multe salutări şi urări de bine tuturor!
  2. Văd că mulţi dintre voi au uitat, sau se fac a uita ceea ce se discuta aici, pe acest blog şi nu numai la apariţia Legii 223. Au fost pe puţin vreo 10 documentare elaborate de Gelu Olescu cu privire la acest subiect. În preambulul legii, mai exact "în expunerea de motive", se specifica clar că: "prin aplicarea L223, fondurilor destinate pensiilor din bugetele instituţiilor implicate, NU VA CREŞTE". Am citat din memorie şi vă rog să mă scuzaţi dacă nu am reprodus "mot a mot" textul în cauză. Deci, legea cea fără de lege, aburitoarea, a fost dată în principal pentru cei trecuţi în rezervă după 2011, cei ieşiţi anterior fiind "agăţaţi" de ea pe ici pe colo, cu termene de recalculare la "sfîntu-aşteptă".
  3. Modul neclar, ambiguu şi echivoc în care a fost redactată această lege, precum şi "urgenţa" cu care a fost votată fără a i se fi adus corecturile necesare, o fac INAPLICABILĂ!
  4. Guvernul TONTA cu Găbiţu Kelnerul ştiau de la bun început că nu vor da bani în plus pensionarilor militari ieşiţi anterior anului 2011. Asta a fost şi ideia, totul find foarte bine gîndit în „spiritul” proverbului „prinde orbul, scoate-i ochii”:
  - pensiile celor ieşiţi pînă în 2011 "devin pensii militare de stat şi se recalculează (la mama dracului) în termen de 2 ani", cînd mulţi vor fi duşi deja "în loc cu verdeaţă unde nu există întristare şi supărare";
  - li se vor păstra cuantumurile stabilite prin Legile 241/263 şi eventual, celor în cauză li se vor returna diferenţele reţinute de L119/OUG1, tot în termen de 2 ani, de altfel acesta fiind şi motivul prelungirii opţiunii de a alege între L263 şi L223;
  - aplicarea legii se va stabili prin "Norme de aplicare" elaborate tot "la o dată de"...
  5. Datorită reacţiei rezerviştilor cu privire la ambiguităţile şi discriminările cuprinse în Legea 223, precum şi a fricii instituţiilor implicate de a nu reedita valul de procese şi nemulţumiri similar celui din perioada 2010-2012, acestea s-au gîndit "să dreagă cumva busuiocul", dar, atenţie, ÎN LIMITA FONDURILOR ALOCATE BUGETULUI DE PENSII, cum se specifica în „expunerea de motive a legii”. Şi uite aşa, a început sarabanda şi permutările în cadrul unei sume alocate strict pentru pensii, cu 65% în loc de 80% , sporuri şi alte alea din OUG 57 ş.a.m.d. Nu mai vorbesc de acceptul iniţial al conţinutului L223 de către Dogaru şi Coarnă, cărora li s-a pus de la început în vedere că „ăştia-s banii”.
  Să vă fie foarte clar tuturor, că Armata şi celelalte instituţii similare nu au bani pentru mărirea cuantumurilor pensiilor, ci doar strict pentru menţinerea pe linia de plutire a acestora, în limita fondurilor alocate de către guvernoratul Românistanului. Armata + ceilalţi au bani, dar numai pentru achiziţii nerentabile şi păguboase, luate dinafară, de unde „factorul politic” îşi poate trage comisioane grase pentru clientela hoaţă şi puturoasă de partid şi de stat. Vezi zecile de cazuri din MapN cu fregate, avioane, Howk-uri ş.a, precum şi cele de la „Interne”, unde un rahat de LOGAN cu radar, costă cît 2 maşini superechipate ale Poliţiei USA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 6. Cutumele şi documentele oficiale cu privire la elaborarea documentelor legislative, prevăd că eventualele norme de aplicare ale legilor, sunt subsecvente acestora şi sunt aprobate concomitent. De asemenea, la elaborarea unei legi, se prevăd şi modurile de asigurare a resurselor financiare necesare aplicării. Numai la „noi”, normele de aplicare se substituie Legii 223 şi le aprobă membrii executivului, iar bani..._oola.
   7. Dacă iniţiatorul Legii 223 ar fi fost de bună credinţă, ar fi urgentat unele etape de aplicare a acesteia pînă pe data de 01.01.2016, respectiv după publicarea în Monitorul Oficial:
   - înaintarea cererilor de obţinere de la CMJ-uri/CMS-uri a fişelor cu grupele de muncă actualizate;
   - înaintarea cererilor de restituire a sumelor reţinute abuziv prin OUG1;
   - înfiinţarea CSP ale MapN etc.
   8. În acest moment, după o analiză atentă a acestei Legi şchioape şi inoperabile după formă şi conţinut, se întrevăd 3 alternative:
   - prorogarea Legii 223 şi elaborarea alteia care să clarifice toate „găurile negre”;
   - modificarea art.40/OUG57 şi aducerea unor clarificări privind baza de calcul a pensiilor;
   - eliminarea în totalitate a art. 40/OUG 57.
   9. Prorogarea legii şi elaborarea alteia, este puţin probabilă şi riscantă din punct de vedere al vulnerabilităţii constituţionale, dar poate fi încercată de nişte guvernanţi aterizaţi aici în România de pe Planeta Maimuţelor, de unde de altfel am înţeles c-a venit şi Cezar al nostru. Modificarea art.40 din OUG 57 prin creşterea bazei de calcul de 65%, ar atragere creşterea bugetului de pensii, respectiv neîncadrarea în sumele alocate prin Bugetul de Stat ministerelor implicate, iar eliminarea în totalitate a aceluiaş articol, ar face inoperabilă aplicarea legii.
   La acest punct, înclin să cred ce zicea prietenul nostru Maxim One-Ţepeluş, că la OUG57 va fi votată aşa cum a fost ea elaborată.
   9. Cei care au făcut demersurile pentru includerea în OUG 57 a acestui articol 40, trebuie căutaţi în „curtea” MapN, MAI, SRI şi nu a unui guvern de cimpanzei precum cel al lui Cioloş. De altfel, la baza situaţiei create cu pensiile noastre, se află de multă vreme Guvernul PSD + UNPR, cu acordul tacit al PNL/PDL şi nu altcineva. Relativ la susţinerea noastră de către clasa politică, poate ar fi mai bine să-l întrebaţi pe individul din comuna Padina ce-şi spune Cezar şi care, pînă acum vreo 3 ani, se tot lăuda că Dobriţoiu i-a fost coleg de bancă în şcoala militară.
   Hai noroc şi s-auzim numai de bine!

   PS. Pentru KUKUREZ:
   Mon cher, îţi apreciez munca şi abnegaţia de a-ţi susţine blogul şi opiniile pe care încerci să le promovezi, dar nu te-am văzut zbătîndu-te atunci cînd „diponibilizaţilor” li s-au ciuntit pensiile pe drept sau pe nedrept iar unora ca tine le-au fost crescute „doar prin împărţeala la 20 ani”. Aşa cum au pierdut ei săracii, s-ar putea să pierzi şi tu cu „suplimentara”. Ce să-i faci? Nu poţi cîştiga numai tu tot timpul, nu-i aşa? Şi eu sun/am fost ofiţer superior „în ultimul hal”, dar totuşi mă mai gîndesc şi la SGV-iştii şi la Civilii din Armată. Nu ţi se pare corect şi rezonabil? Ce zici?
   În altă ordine de idei, ţin AICI şi nu la tine în cuib, să-ţi satisfac curiozitatea: KUKU-le, „insigna” pe care mi-am ales-o este sigla pe care compania Heineken o „vopseşte” pe capacele de bere. Dacă stau bine şi mă gîndesc, tu, fiind mai în vîrstă ca mine, ai putea fi leat cu Calexandru, sau de ce nu, cu generalul Iliescovici, şeful ANCMRR, numit „întîmplător” în acest moment, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (ca să vedeţi unde şi cine apără interesele pensionarilor).

   Ștergere
  2. Mister,
   Stii ceva?
   Eu fiind pensionat pe 31.01.2015 vreau legea 223!
   Si stii de ce?...pentru ca eu nu ma luat ajutoarele, pe care voi le-ati luat!...si de 6 ani se tot amana in plata!
   Si....sunt bani, caci se fac rectificari bugetare, cel putin semestrial!
   Asta nu stiai?
   Bugetul este o planificare!
   Asa ca se egaleaza! Ce zici?

   Ștergere
  3. @ Vladimir the brewer man 10 februarie 2016, 15:20. Mda! Cam asta e adevarul in c..ul gol. Eroarea se bazeaza pe prostia masiva a celor din randurile noastre care nu au realizat la timp ca L. 223/2015 NU poate fi aplicabila celor pensionati inainte de 2011. Au crezut orbeste in Ponta si Oprea si in cei care au sustinut legea, fara sa doreasca sa creada ca ar avea vreo capcana atat de fatala.

   Unii au inceput sa se trezeasca la realitatea abia dupa ce ministerele au inceput sa ne spuna in fata ca L. 223/2015 este inaplicabila.

   Dogaru stia, ANCMRR stia, Coarna stia, toti stiau. Ei au mers probabil la intelegere cum ca sa iasa asa proasta cum e, primind asigurari ca ar fi trebuit sa umeze o noua lege a salarizarii. Care ar fi rezolvat o data cu marirea salariilor prin actualizare si problema celor pensionati inainte de 2011.

   Numai ca Ponta si Oprea le-au tras teapa si lor si au majorat soldele in decembrie. Iar intre timp s-a dus dracu' si Guvernul, asa ca PA in viitorul apropiat o noua lege a salarizarii!

   Pe de alta parte, cei in activitate din ministere au mers strict pt. interesul lor, durandu-i in cot de leapsa trasa celor pensionati pana in 2011.

   Pana la urma, ramane bizar altceva! Fara sa ii fac reclama, Art. 40 din OUG 57 asa cum este, desi radele procentele in stil barbar, chiar stabileste o egalitate de tratament intre activi, cei pensionati inainte de 2011 si dupa acest an. Este extrem de putin plauzibil sa fi aterizat un Guvern de numai 3 zile si sa si sesizeze ca L. 223 practica fatis dicriminarea. Este clar ca cineva a informst Guvernul, Art. 40 fiind deja "emanat" la instalarea acestuia. Intrebarea este cine? Activii nu aveau nici un interes sa isi diminueze procentele, nici cei pensionati dupa 2011 sa fie modificata L. 223.

   Opinia personala a mea este ca Guvernul a fost sesizat de persoane cu acces de rang inalt aflate in functii publice si cu acces la Guvern, fiind in acelasi timp si pensionari militari pensionati inainte de 2011. Guvernul fiind pus in fata unui chestiuni de necontestat, avea dispozitie doar sa rezolve discriminarea. Cum? A redus toate procentele si i-a bagat la recalculare/actualizare si pe cei pensionati inainte de 2011.

   Daca este sa mai lansez o supozitie, cred ca ordinul de inlaturare a discriminarii a plecat din zona Presedentiei.

   Asa ca Ciolos a rezolvat faza cu discriminarea, ocazie cu care le-a ..tut meciul si la activii care ne sarisera din schema. Si la cei care au sustinut legea cu cei pensionati pana in 2011 sariti din schema.

   Si asa am cazut de fazani cu totii! Nu numai cei pensionati inainte de 2011 asa cum eram planificati initial! Pana la urma, Art. 40 ala tembel ca procente asa cum este, este un cui inrosit contra necinstei celor care au ticlui L. 223 cu abandonarea celor pensionati pana in 2011!

   Pe de alta parte,sustin ca OUG 57 este ce scrie in titlu: valabila strict pt. anul 2016. Oricum NU se intampla nimic pt. noi in 2016 si cu OUG 57 si fara. Insa, intr-un fel OUG 57 dupa ce isi va inceta aplicabilitatea, forteaza aplicarea L. 223 si celor pensionati inainte de 2011. Adica Ciolos dupa ce ii expira OUG 57, lasa viitorului Guvern sa spele pe maini cu L. 223. Dar si cu noi incitati deja, intrucat desi nu se intampla nimic in acest an cu noi, OUG ne-a cam aratat cum trebuia sa fie conceputa L. 223 de la inceput pt. APLICABILITATE.

   Deci, anul 2017 ne va prinde fara OUG 57, cu L. 223 in ..rul gol cum a facut-o ma-sa si cu un alt Guvern care va trebui sa faca ceva cu ea. Adica ori sa NU ne-o aplice fiind inaplicabila, ori sa emita un act aditional la L. 223 special pt. cei pensionati pana in 2011 pt. a deveni aplicabila, ori o alta OUG stil Ciolos cu procente egale ca la Ciolos, mai mici sau mai mari sau poate chiar cele din L. 223.

   Ștergere
  4. Si daca in 2016 va fi prima etapa de marire salariala a activilor cf noii legi a salarizarii unice?
   Si daca C Deputatilor decade art 40?
   Si daca modifica continutul art 40.....procentele?

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 10 februarie 2016, 17:18. Prea multi de DACA! Deocamdata din ce am sesizat EU, multi au citit Art. 40 din OUG 57/2015, dar NU au citit titlul! IN CE AN SCRIE IN TITLUL CA E VALABILA OUG 57/2015? SA CITIM TITLUL: "ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 57/2015 din 9 decembrie 2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene,
   precum şi unele măsuri fiscal-bugetare". Deci, OUG 57/2015 ESTE ISTORIE IN 2017!

   Si acum cu DACA! Fara a avea pretentia ca nu gresesc, sunt prea multe combinatii.

   1]. Daca deputatii trantesc Art. 40 pur si simplu, ce se poate intampla in 2016? Celor pensionati dupa 2011 li se recalculeaza obligatoriu pensiile pana la sfarsitul anului 2016. Iar cei pensionati dupa 2011 asteapta sa fie majorate soldele activilor, moment pana la care nu se intampla nimic.

   2]. Daca in 2016 se maresc salariile activilor si cade si Art. 40, e de bine pt. toti:
   - celor pensionati dupa 2011 li se recalculeaza pensiile pana la sfarsitul anului. Apoi in maxim 2 ani de la majorarea soldelor li se si actualizeaza.
   - celor pensionati inainte de 2011 li se actualizeaza pensiile si obligatoriu li se si recalculeaza in maxim 2 ani de la majorarea soldelor. In procentele din L. 223.

   3]. Daca in 2016 se maresc salariile activilor si NU cade Art. 40, e AMESTEC:
   - celor pensionati dupa 2011 li se recalculeaza pensiile pana la sfarsitul anului. Apoi in maxim 2 ani de la majorarea soldelor li se si actualizeaza. Daca li se actualizeaza ultrarapid - ADICA TOT IN 2016, in procentele stabilite de OUG 57. Putin probabil ultrarapid. Urmand o noua actualizare dupa ce expira OUG 57, la procentele din L. 223.
   - celor pensionati inainte de 2011 li se actualizeaza pensiile si obligatoriu li se si recalculeaza in maxim 2 ani de la majorarea soldelor. Daca li se actualizeaza ultrarapid - ADICA TOT IN 2016, in procentele stabilite de OUG 57. Putin probabil ultrarapid. Urmand o noua actualizare dupa ce expira OUG 57, la procentele din L. 223.

   La modul realist fiind evident ca NU va exista nicio actualizare ultrarapida, ci tot in 24 luni.

   4]. Daca modifica procentele la Art. 40?
   - acele procente se aplica pana pe 31 decembrie 2016.
   - dupa care intra in vigoare procentele din L. 223.

   Numai ca daca NU se majoreaza si soldele in 2016, procentele din L. 223 NU pot fi aplicate.

   5]. Legat de pct. anterior, mai este o varianta - dar care este ... de pus mana la gura. Ramane OUG 57 dar cu procentele din L. 223. In acest caz, in varianta ultrarapida, suntem toti si recalculati si actualizati pana la finele anului. In varianta realista, abia la anul. Insa la anul, OUG 57 NU mai produce efecte. Si ajungem ca la inceput!

   Ștergere
  6. Ura!
   Si pt ca sunt camarad, aleg si sustin V 2!

   Ștergere
  7. @Vladimir:

   Ceea ce s-a urmarit, exact aia s-a infaptuit!
   Proiectul nu a prevazut recalcularea pensiilor platite in baza Legii 119/2010 si Legii 241/2013, ba chiar, in motivare, se mentiona lipsa impactului bugetar pentru 2016 (recalculari, dar fara plati suplimentare), caci abia din 2017 ar fi urmat plata pensiilor recalculate (cu majorari de cuantum), pentru cei iesiti in baza Legii 263/2010. Imbunatatirea imaginii lui g.oprea s-a facut tot pe pielea noastra, caci un proiect idiot, sustinut initial de filiala ANCMRR din UNPR si ulterior de SCMD ar fi avut timpul necesar perfectionarii lui pana la 01.01.2016. Dar cum borfasul g. oprea ne-a „facut cu alba-neagra”, a trecut legea rapid prin Parlament, urmand ca cele cateva amendamente sa fie anulate, cu sprijinul nemijlocit al lui Iliescu si Alexandru, prin OUG (normativului, ajuns spre avizare la MMPS, i s-a agatat in coada inca un articol, catastrofal noua).

   Ștergere
 42. Acuma ce sa spun,decat ca incep sa ma "luminez" .Cititnd cu atentie ce spune acest Tudor Vladimirescu: [Vladimir the brewer man],inclin sa cred ca este acelasi cu [R-26500]
  -acelasi limbaj
  -aceleasi idei
  -aceiasi Marie...
  "ACELEASI MINCIUNI si incercari de inducere in eroare" pe care le promoveaza de vreo cateva luni.Nu stiu care-i scopul ,dar mijloacele sun josnice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu suntem aceiasi! Pe cuvant! Doar logica este aceeasi! Ceea ce tie iti cam lipseste!

   Ștergere
 43. Dle Olescu ,
  intre termenii juridici ”se prorogă” si ”se modifica ” sunt diferente enorme -adica semnificatii total diferite pe care d-ta nu esti in stare sa le sesizezi si turui numai prostii.
  OG 57 proroga anumite termene din anumite legi iar prin art 40 se modifica anumite art din lege care daca se aproba in parlament ramîn modificate cît traieste legea(daca intre timp nu se mai modifica).
  Asa ca baga la cap si nu mai intretine tot felul de tîmpenii pe aici (degradari,si alte zdronganeli)

  @ Vladimir
  Ai mare dreptate in ce spui. De mult nu am mai citit un comentariu atit de obiectiv si aplicat pe situatie.
  Ca sa fii mai complet mai adaug eu ; multi parerologi si foarte putini cunoscatori.
  Si cei mai rau consta in faptul ca daca unii necunoscatori se numesc ofiteri cu functii ce sa mai zicem de plt adj de la manivela.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inainte sa ne luam la tranta, iti atrag atentia ca OUG 57/2015 - aplicabila in 2016, este copia la indigo in proportie de minim 95% a OUG 83/2014 [https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_83_2014.pdf]. Doar ca in plus ne-a bagat la executatii bugetari si pe noi ca ne-a prins pensionari de la buget.

   Si acum, OUG 57/2015 zice pe la inceput ca intra in vigoare intrucat pe 31 decembrie isi pierde aplicabilitatea OUG 83/2014.

   Si acum! Mergand pe comparatie, arata-mi ce vrei din textul OUG 83/2014 care sa mai produca efecte si dupa data 31.12.2015! Si OUG 83/2014 a modificat legi, dar nicio lege modificata de OUG 83/2014 nu a ramas modificata urmare a OUG 83/2014 dupa ce aceasta si-a incetat aplicabilitatea! CI, SI AICI FII ATENT - MODIFICARILE IN CAUZA ACOLO UNDE AU TREBUIT MENTINUTE, AU FOST REPREVAZUTE IN OUG 57/2015!

   PS: Iar degradari vor fi, roata se invarte! Te simti cu musca oe caciula sau cum? Dupa limbaj, soldat ar fi prea onorabil pt. tine. Dar poti fi degradat complet.

   Ștergere
  2. d-le Olescu ,este bine ca dacă nu cunosti tehnica legislativa (se face la fac. de drept si nu la sc. de ofiteri sau postliceala AISM) sa nu te bagi ca musca-n curu calului cu afirmatii care te pun in ofsaid.
   Dar ca sa stii.
   OG 57 prevede masuri fiscal bugetare si in mare parte art. incep cu ”în anul 2016 ......” sau „”începînd cu 1 ianuarie 2017 .....” ...se vor aplica anumite masuri fiscal -bugetare sau alte probleme legate de salarizarea in domeniul bugetar.
   CÎt priveste precizarile privind L 223 ,ca si tehnica legislativa se legifereaza după cum urmeaza ;
   ART. 40
   Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României,Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează:
   ............................................................................
   și modificata rămine pina la alte modificari sau abrogare.

   Ce spui d-ta era valabil doar in cazul prorograii termenului de punere in aplicare ,etc.
   Asa ca nu te da rotundca azi ”toata lumea-i desteaptă”. Proști nu mai sunt,au disparut incepînd cu 1 ian 1990.
   Deoarece aceste masuri fiscal -bugetare difera de la anla an fiscal atunci ca tehnica legislativa de legiferare in domeniu guvernul este obligat sa dea OG care sa fie dezbatuta si aprobata in parlament devenind lege.
   Deci OG devine lege nu ramîne OG.

   Ștergere
  3. @rezervist,alias @vladimir, curba de nivel 337
   De câte ori sa-ti repet ca nu am castigat prin L 119, ci prin indexarile pe L 223
   In alta ordine de idei, ti-au murit laudatorii? Ce codos esti alecule?

   Ștergere
  4. @ rezervist revoltat 10 februarie 2016, 18:41. Da, ca tine este! Dau funda! In rest, nu te mai da rotund ca esti pacalici! Daca iti fac chemare sa participi la incadrarea Corpului Paramilitar Roman - doar asa mai merge cu astia, precis faci pe tine! Asa ca fiecare cu defectele si calitatile lui! Calitatea ta e de gursit-sef dupa cum se vede!

   Ștergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ce frumos si armonios. Pe lînga motanul cacacios-matematician destoinic la helice s-a lipit si un Mareș-al,mare facator de harti si înlocuitor de nadejde al tîmpitului tolomac de pe vremuri Unknown

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. hi..hi..hi...nu ai ghicit ..mai incearca ..Mares-ale ..

   Ștergere
 45. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere

 46. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Pasarica s-a timpit complet ...
  Spune pasarica proasta :
  "Huhurez Rez10 februarie 2016, 19:37

  @rezervist,alias @vladimir, curba de nivel 337
  De câte ori sa-ti repet ca nu am castigat prin L 119, ci prin indexarile pe L 223
  In alta ordine de idei, ti-au murit laudatorii? Ce codos esti alecule?" .

  Pasarico , pe linga ca esti prost mai esti si idiot !
  Eu nu comentez nici in troaca ta si nici acolo unde tot ai tu vedenii c-as fi eu !
  Ce dracu' ... te-ai idiotit de tot , pasarico ?

  RăspundețiȘtergere
 47. Ce naiba ,iar s-a umflat tarata in voi?Mai bine ii obligam pe cei de la CPS sa ne dea informatii clare decat sa ne ciovaruim precum precupetele in piata.Voi nu vedeti ca suntem complet in ceata?

  RăspundețiȘtergere
 48. Astazi am dat telefon la CPS a MAPN.Telefon 0800 808 880.Daca m-a mintit cu scuzele de rigoare o fac si eu.O fatuca mi-a precizat"la calculul soldei lunare brute se va opera cu coeficientii existenti la 31 decembrie 2015 si nu cei de la data pensionarii".Ca informatia sa devina veridica va recomand sa apelati acelasi numar de telefon.

  RăspundețiȘtergere
 49. Pai normal...ce-i de neinteles ...???

  RăspundețiȘtergere
 50. Bine ai revenit domnule Olescu! Ma speriasem !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multam. Totul e OK. Ati fost mai rapid ca mine cu tanti Otilia Pauker. Da' tot o sot la raport si eu!

   Ștergere
 51. @ All. Cei de la MAI care indeplinesc conditiile se pensioneaza pe banda rulanta. Si li se aproba la foc automat. Cu 1 februarie, cu 15 februarie, cu 15 martie - fiecare cum si-a inaintat cererea. Nu au decizii de pensionare si habar nu au ce pensii vor avea. In schimb, spre deosebire de noi cand ne-am pensionat si decizia de pensie era singurul document pe care il primeam, cei de la MAI - politisti mai exact, primesc un document preliminar care este de fapt un fel de aprobare a cererii de pensionare. In acesta scrie in cateva randuri ce vechime efectiva au in munca, ce vechime efectiva au doar in serviciul militar. Si ... aici este important, cati ani au lucrat in grupe de munca. In documentul pe care l-am vazut eu, toata cariera era in CS. Dupa cum se vede, la grupele de munca e mai simplu la MAI decat la M.Ap.N. unde incadrarea in grupe se face in cea mai mare parte pe baza activitatilor concret desfasurate an de an. La MAI incadrarea este pur generica, ai fost politist ai CS si gata fara sa te intrebe nimeni si fara sa trebuiasca sa dovedesti pt. ce activitate efectiv executate ti se acorda CS. Astfel ca cei din M.Ap.N. am fost si ramanem papagali. Mai stiti cand la fiecare an daca vroiam grupa, trebuia sa obtinem adeverinte - cum ca am tras cu tancul, ne-am aruncat in aer, am inotat pe sub pamant, am actionat explozibili etc. etc. Nu, la MAI simmpla incadrare ca politist este suficienta sa ai CS, nu conteaza unde si ce ai facut! Bravo lor!

  RăspundețiȘtergere
 52. @ All. Intrebare la obiect pt. cei din M.Ap.N. Pana la urma cum ati procedat vizavi de cele inscrise pe cupoanele de pensie din ianuarie? In care zicea sa facem cerere de recalculare la CPS, dar si de actualizare a grupelor la CMZ? Eu nu am facut nimic, fiind nedeplesabil o perioada!

  Mai exact, pt. actualizarea grupelor, cum ati facut? V-ati deplasat la CMZ personal, ati cerut prin corespondenta sau cum? Si ce anume ati cerut? Asa generic ca vreti actualizarea grupelor sau cunoasteti precis dinainte pt. ce perioade aveti nevoie de actualizare!

  Si alte chestie legate de grupe! Cei din AC, cunoasteti ca dupa vechea legislatie legata de grupe, pt. perioada cursurilor am luat-o in brate. Mai exact, la cursuri executam activitati de AC in stil barbar (de exemplu - de cercetare in dispozitiv, alpinism, scafandrerie, parasutism, pirotehnie), iar astia ne-au trecut CN, sustinand ca la cursuri exista numai CN. Acum, dupa HG-S 1019/2010, la acele cursuri se inscriu AC, recunoascandu-se in sfarsit activitatile reale! INTREBARE! Pt. acele perioade de cursuri, cum ne trec grupele de munca? Iar trebuie sa obtinem adeverinte sau cum? Cui le cerem, la arhiva sau la CMZ?

  Intrebarea de mai sus se adreseaza in egala masura si pt. perioada scolilor si academiiilo militare! Toti avem CN, iar dupa L. 223/2015, si acele perioade beneficiaza de grupe de munca. Cum facem? Ne trec cei de la CMZ asa ca sunt baieti buni sau trebuie sa solicitam adeverinte de la arhive cum ca in scolile militare nu faceam pictura, ci mai aruncam si grenade, mai trageam si cu TAB-ul, elevii-piloti mai si zburau etc. etc. Pe asta cum o rezolvam ca sunt totusi de la caz la caz intre 2-6 ani de scoli militare + academii in care noi avem CN! Plus ca fiecare mai ducem in carca tot de la caz la caz, 1-3 ani de cursuri de perfectionare si in care avem tot CN!

  RăspundețiȘtergere
 53. Incepe sa-mi para rau ca ai mei colegi nu marseaza pe principiul ca legea salarizarii unitare sa inglobeze toate categoriile socio-profesionale civile, care „se adapa” de la bugetul de stat, urmand ca militarii sa fie subiectii unei legislatii total aparte, care sa dainuie cateva zeci de ani.
  Va aduceti aminte argumentul cu care s-a statuat imposibiltatea diminuarii salariilor si pensiilor magistratilor? Da, cel potrivit caruia justitia este putere in stat si nu poate fi integrata prostimii!
  Pe aceeasi logica, militarii, categorie socio-profesionala restrictionata in drepturi si „inecata” in privatiuni impuse de stat, prin contract semnat si juramant de credinta, tot asa, nu pot fi amestecati cu civilii!
  Iata un argument pentru care, cred eu, ne-ar fi benefica emiterea unor legi separate privind soldele si pensiile noastre sau chiar includerea acestor prevederi in noul statut al militarilor (nu al politistilor, civili conf. legii).

  RăspundețiȘtergere
 54. In seara asta, in speranta ca-l voi auzi pe moderatorul Alexandru Cumpanasu (Realitatea TV) intrebandu-l pe Mihnea Motoc ceva despre legeile salarizarii si pensiilor militare, de legea rezervistilor voluntari, am avut rabdarea de a-i audia, pana la capat, tampeniile debitate de „tehnocratul” instalat la Aparare.
  Si, uite asa, am aflat cum ca operativitatea Armatei creste in ritm sustinut, potenta sa fiind, probabil, superioara celei ante-„revolutionare” in opinia „tehnocratului” Motoc.
  Si am mai auzit una, precum ca, in spirit de solidaritate, alte state membre NATO executa serviciul de „politie aeriana” in locul Aviatiei romanesti; dupa cate imi amintesc eu, pe vremuri ceva mai recente, Ungaria si Polonia prestau in locul nostru acest serviciu, dar contracost, nu din solidaritate.
  In rest, am receptionat numai tampenii privind superioritatea militara americana si, mai ales, germana (?).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corpul Paramilitar Român este unic raspuns corect! In acel moment, vor incepe sa ne faca statui.

   Ștergere
 55. Eheee, pana se "studiaza", "elaboreaza", si sa se aprobe NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A LEGII 223 /2015 cu OUG 57!!!!!........va disparea cu totul asa zisa.... pensie militara de stat! Atatea tergiversari, si ordonante care modifica legi organice, si mai zicem ca suntem STAT DE DREPT!!!!!!!!!!!!!!!in secolul 21????????

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!