miercuri, 10 februarie 2016

Loviturile concentrate ale ISIS date Armatei Romaniei de Guvernul Julien Cioloș-Motoc-Tobă sunt sprijinite de cele ale talibanilor Al Qaeda PNL-PSD-UNPR-ETC din Parlamentul Romaniei!

NOTA: De citit si comentariile! Apar informatii inedite despre vizitele comisarilor M.Ap.N.  prin garnizoane!

Renumitul jurnalist Ion Petrescu avea mare dreptate cand afirma ca militarii in rezerva/retragere sunt folositi in mod copios de diverse partide politice pe post de masa de manevra electorala! Si foarte multi militari in rezerva/retragere pub botul, unii la PNL, altii la UNPR, altii la PSD - fiecare pe unde poate! Rezultatul final fiind acela ca cel care a pus botul la vreo țâță politica, o ia tot el în bot până la urmă!

Ia sa vedem cum le-o trag în bot rezerviștilor românii talibanii Al Qaeda PNL-PSD-UNPR-ETC din Parlamentul Romaniei! Care avizeaza favorabil si fara scupule atacul ISIS al Guvernul Julien Cioloș-Motoc-Tobă contra Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Atac concretizat in OUG nr. 57/2015, cea care a violat atat de salbatic pensiile militare de stat, de nici elasticul nu a mai ramas din ele!

Perversiunea legislativa se produce aici! Sa vedem pt. inceput avizul contra Armatei Romaniei dat de talibanii Comisiei de Munca din Senat! Care a avizat pozitiv in unanimitate atacul ISIS al Guvernului Julien-Motoc-Toba contra armatei! La fel ca si jihadistii infiltrati in Consiliul Legislativ  si in C.E.S.  Asteptam cu deosebit interes reactia Comisiei pt. Aparare din Senat! Va readucem aminte ca sefii celulelor indreptate contra armatei sunt: celula PNL - Alina Gorghiu, celula PSD - Liviu Dragnea, celula UNPR - Gabriel Oprea! La UDMR nu mai conteaza - cunoastem prea bine ca este o celula ostila etern armatei romane!


Iar acum sa le vedem si fețele talibanilor! Dar si celulele teroriste din care fac parte si care in Romania sunt denumite partide! Pana si fătuca aia Miron Vasilica a incurajat atacul contra armatei! Asta inseamna sa fim fraieri si sa nu acordam si femeilor obligatii egale la razboi/mobilizare, precum barbatilor!  

Preşedinte
din data de 02.09.2015 

Vicepreşedinte
din data de 18.03.2014 


Secretar
din data de 24.02.2014 

 
Cordoş Alexandru 

Membru 
grup PSD
 
Vochiţoiu Haralambie 

Membru
din data de 31.03.2015 
grup UNPR
  
Ţapu Nazare-Eugen 

Membru 
grup PNL
 
Ţapu Nazare-Eugen 

Membru 
grup PNL 
Pataki Csaba 

Membru 
grup UDMR
 
Bereanu Neculai 

Membru
din data de 15.12.2014 
grup PSD
 
Coca Laurenţiu Florian 

Membru 
grup PSD
 
Cotescu Marin Adrănel 

Membru
din data de 18.03.2014 
grup PNL

132 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu cine se cearta domnu'? Stii ceva? Eu fac service IT si mai sunt si taran agricultor. Parerea mea este sa iti cauti si tu ceva de lucru! De poeti sunt cam satul!

   Ștergere
 2. Interpelare în senat ieri

  Domnul Neculai Bereanu:
  ….. ,, O interpelare adresată Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, doamnei ministru Claudia-Ana Costea.
  - Obiectul interpelării: „Legea pensiilor militare”.
  - Stimată doamnă ministru, Legea pensiilor militare nr. 223/2015, care a fost în dezbatere timp de 3 ani de zile, votată în unanimitate, promulgată de Preşedintele României în iulie 2015 şi publicată în Monitorul Oficial, este actul normativ care a anulat discriminările din rândurile personalului instituţiilor de apărare, ordine şi siguranţă naţională. Intrată în vigoare la data de 01.01.2016, aplicarea acesteia urma să se efectueze în baza unui ordin comun al Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, de aprobare a procedurilor de actualizare şi recalculare a pensiilor militare de stat.
  - Sub pretextul necesităţii elaborării unei astfel de norme, Guvernul României a emis Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, care modifică esenţial legea.
  - În acest context, în numele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, vă adresez următoare întrebare: Care a fost temeiul ministerului pentru a se lua decizia diminuării bazei de calcul de la 80% la 65%, deturnând, practic, scopul legii?
  Vă mulţumesc.
  Solicit răspuns scris.
  Cu deosebit respect, senator PSD, Neculai Bereanu, senator de Suceava,,

  http://www.senat.ro/PAGINI/Stenograme/Stenograme2016/16.02.08.pdf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspunsul Korect va fi cam asa ”anveoala bugetara alocata pensiilor militare”
   Astfel se va respecta ”teza” lansata de nea Dogaru precum ca în urma aplicarii acestei legi anveola bugetara rămîne nemodificata in schimb prin legea pensiilor militare de stat se reda ”onoarea si demnitatea militarilor”.
   Numai ca d-nul Dogaru i-au jucat ”previziunile” feste.

   Ștergere
 3. catre TIGRI 2,si mie i-mi placea de Col.COPAE,si cel mai mult i-mi placea de Lege de reglare a piltului automat.Eu am fost la Cocargeaua,Bacau ,C.Turzii. In 1993 (la 45 ani )am iesit la pensie.Locuiesc in Gherla.Am zburat 23 ani numai MIG-21.multa sanatate la toti .Urmaresc si eu acest blog,dar unii sunt pre disperati !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ionel: imi de ce-l desparti? Mie, imi, mi ai uitat din cls a 4 a?

   Ștergere
 4. Seara bună tuturor şi "să ne avem ca fraţii"!
  Răspund pe rînd întrebărilor pe care unii mi le-au adresat:
  1. Iulian Mareş, sau Mr. Mareş: Bugetul SE CONSTRUIEŞTE, iar Cheltuielile se planifică. În funcţie de cît de specialişti sunt cei de la Ministerul Finanţelor şi cei de la Institutul Naţional de Statistică, aceştia fac o estimare a veniturilor sigure care vor intra la bugetul de stat, cum ar fi taxele, impozitele, CAS, creanţele şi redevenţele pe care statul le va încasa etc. Aceste venituri au grad destul de ridicat de predictibilitate, ţinînd cont de exemplu de numărul de contribuabili fizici şi juridici existenţi în anul următor. Pentru a pune mîna cît mai repede pe bani, statul oferă contribuabililor nişte avantaje/deduceri fiscale, dacă aceştia îşi plătesc birul pînă la sfîrşitul primului trimestru al următorului an. Alte venituri cum ar fi accizele pe anumite mărfuri şi combustibili şi a căror valoare pot fi influienţate de factori externi, au un grad mai mic de predictibilitate. Pe baza acestor venituri, se face o planificare a cheltuielilor. Ministerele care au miniştri cu "nucile" mai mari şi mai tari primesc sumele cerute, ceilalţi- şi aici Armata se număra aproape de fiecare dată printre aceştia, dau mărunt din buze, sau aşteapto o rectificare bugetară. Rectificarea bugetară se poate face în ambele sensuri, atît cu +, cît şi cu minus. În fine, ca să n-o mai lungesc şi pentru că m-am ocupat printre altele la SMG, vrînd nevrînd şi de aceste probleme, îţi spun cam cum se proceda practic, adică ceva cam cum ai spus tu (nu mai fac referire aici la capitolele şi articolele bugetare, pe care cei interesaţi le pot studia la modul general pe NET).
  Buuun, la noi de exemplu se centralizau solicitările programului Comandă Strategică. Printre unităţile din acest program de exemplu, erau şi Arhivele Militare şi CMJ-urile...). Ei ne trimiteau nouă la SMG, pe capitole şi articole bugetare, cheltuielile pe care le preconizau a fi făcute în anul următor (de exemplu 10 imprimante, 2 copiatoare, 10 PC-uri ş.a. care practic făceau parte din PAP-Planul de Achiziţii Publice) După ce făceam centralizarea cererilor de la toate unităţile subordonate, în limita unui plafon dinainte stabilit între programele majore din cadrul ministerului (Forţe Terestre, Forţe Aeriene etc.) şi care însumate dădeau acel 1 şi ceva % din PIB negociate din timp de către madame Lupu –ştiţi voi care, şeful ei, sri-stul/ambasadorul Maior, cu „nemuritorul” Gherghina de la Ministerul Finanţelor, începeam „ajustările” cererilor care ne fuseseră înaintate. Şi cum permanent nu erau bani, priorităţile le constituiau lefurile personalui, cheltuielile cu utilităţile (gaze, telefon, apă, lumină...), iar dacă mai rămîneau bani, pe ici pe colo achiziţia unor echipamente de strictă necesitate. Cam aşa stăteau treburile pe vremea mea şi înclin să cred că aşa stau şi acum, neschimbîndu-se mai nimic în bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 2. Pentru Tigri 2, Viorel Kiş: Nu înţeleg ce vrei şi ce tot bălmăjeşti acolo. Nu s-a legat nimeni de tine în nici un mod. Cred că ai vedenii măi baiatule şi ţi s-a umflat tărîţea-n tine. Lasă-ne cu „performanţele” tale cu care l-ai face invidios pînă şi Einstein dacă acesta ar mai trăi. Să mă scuze oltenii, dar probabil tu eşti a 5-a roată de la căruţa aia de s-a răsturnat la Caracal.Toţi dorim să ni se mărească pensiile şi să dea bunul Dumnezeu să fie aşa. Aici discutăm şi ne spunem ficare ideile, supoziţiile şi temerile cu privire la acestă lege de rahat. Nu-ţi place, fă-ţi blogul tău, nu mai citi şi mai ales nu mai debita prostiile-ţi caracteristice. Şi chiar mă gîndeam să te rog să spui ceva despre „prima orară de zbor” care la voi la aviaţie era încă de pe vremea lui Ceuşescu spor permanent. Dar se vede că n-ai cu cine discuta...
   3. Kukurez, îţi repet pentru a nu ştiu cîta oară că nu sunt Moş Alecu, faţă de care am un respect deosebit pentru ceea ce face. La fel am şi pentru Olescu, Burcu, Trofin, Karadeniz, Neacşu şi mulţi, mulţi alţii, inclusiv pentru tine. Dacă ai fi puţin mai modest, cred că ai cîştiga mai mult capital.
   PS. Pentru a nu ne mai întîlni cu situaţii de genul celei cuprinse în OUG 57, trebuie luptat ca în noua lege a salarizării să se mărească valoarea funcţiilor. Altfel, dacă mai vine vreun Boc sau Cioloş la guvernare şi ne taie sporurile, rămînem iar în coorul gol.

   Ștergere
  2. Corect.Si civilii au incasat-o.Daca iti aduci aminte Tariceanu a dat la civili sporuri fara numar (zimbet,stres,stimulente etc)Cand a fost sa calculeze pensia,sporurile au fost date la gunoi.Nici OMM nu e batut in cuie.

   Ștergere
  3. Iceparu: Aşa-i cum zici. Pe viitor, ai noştri trebuie să se ferească de asemenea "daruri/sporuri otrăvite". Să crească valorile funcţiilor!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. -iti multumesc ca m-ai intinerit! Cam mult, dar nu mai vreau!
   -programul se numea SMG CS, si metoda o stiam! ....asa se intampla cand primesti bani putini! Oricum, sper sa inteleaga si altii de ce nu ajungeau banii coform solicitarilor!

   Ștergere
 5. Au fost cu iordanul si la Cluj-Napoca.
  Din alai, au facut parte 3 categorii de militari activi:
  - cei care vorbesc mult si fars rost
  - cei care sunt profesionisti si nu ocolesc nici o intrebare
  - cei care tac si noteaza
  Ca o parere personala: din Parlament va iesi o lege care nu va fi nici legea 223/2015 nici 223/2015 modificata cu OuG 57/2015 lege mai mult sau mai putin favorabila pensionarilor, in functie de starea de spirit si nemultumirea acestora si efortul bugetar.
  Au fost pensionari din Cluj-N, Dej, Campia Turzii si alte cateva localitati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine a fost şeful, tot Dumistrăcel? Pe vremea mea, acest "fante", pentru că era permanent "la 4 ace", adus de amiralul de tristă amintire Marin, era şeful secretariatului SMG, adică-i împingea lui Marin hîrtiile la semnat. Acu vreo 2 ani, am aflat cu surpindere că omul fusese făcut Cam şi fusese numit la una dintre cele mai grele direcţii, dacă nu cea mai grea, Direcţia Structuri şi Planificarea Înzestrării. Ca să vezi: dacă eşti bun la-mpins hîrtiile, eşti bun şi ca şef la "înzestrare". Numai la noi se pot întîmpla astfel de lucruri...

   Ștergere
  2. ”Inteligentii in duet” care se pricep la șah si alti împricinati ar trebui ca în acest moment sa-și puna si sa-si raspunda la urmatoarele întrebari;
   1. dece trebuie umblat cu propovaduitul acestei legi modificate prin teritoriu pînă cînd OG 57 (cu art 40 inclus) nu primeste o solutionare in parlament sub forma L665/2016.
   Oare nu cumva misiunea este mai mult axata pe culegerea de informatii care sa serveasca la amendarea art 40 din OG 57 care sa serveasca ca amendamente la L665 /2016,in favoarea sau defavoarea militarilor,adica schimbarea profunda a arhitecturii legii 223.
   2. De ce nu se elibereaza adeverinte cu veniturile defalcate pe cei 5 ani alesi.
   Nu cumva acele venituri defalcate vor scoate in evidenta greseli mari-diferente intre sumele reale si cele trecute ca venituri in listele atasate deciziilor de pensie,aceasta putînd genera mii de procese în instanta în vederea recuperarii pagubelor.
   3. De ce nu afiseaza concret sporurile ,indemnizatiile ,etc care intra in baza de calcul a pensiei. De ce nu raspund comisiile trimise in teritoriu concret la aceste intrebari. Nu cunosc sau ascund faptul ca inca nu au fost stabilite ,urmînd ca acestea sa fie stabilite in asa fel ca sa nu se depăseasca alveola bugetara alocata pensiilor militare.

   Raspunsul la aceste intrebari va veni probabil dupa ce comisiile mapn se vor reuni la minister si vor transmite rezultatul ministrului care domn ministru il va transmite mai departe catre ”cine trebuie” si astfel ne vom trezi cu o lege 665/2016 care va aduce transformari radicale art 40 din OG 57,deci legii 223.

   Ce ziceti?

   Ștergere
  3. Pentru rezervist revoltat:
   La noi, orice este posibil, mai ales lucrurile rele. Uite ca să-ţi răspund la întrebarea cu "De ce nu se elibereaza adeverinte cu veniturile defalcate pe cei 5 ani alesi.)
   Situaţia mea. Eu am ieşit pe L164 şi cînd mi-au trimis a nu ştiu cîta decizie de recalculare, mi-am adus aminte că nevastă-mea îmi păstrase timp de vreo 5 ani "fluturaşii" de salariu, deci în total vreo 60 de bucăţi. I-am luat şi am comparat lefurile conţinute de aceştia, cu datele din tabelul lor, al CSP. Surpriză!!! Neplăcută desigur. Nici unul, dar absolut nici unul "nu bătea" cu tabelul. Am făcut contestaţie la CSP la care am anexat fotocopii după cele 60 bucăţi, dar n-am primit nici pînă în ziua de azi vreun răspuns. Pînă la apariţia Legii 241 am rămas cu pensia vămuită cu vreo 350 lei de tîlharii CSP-ului. La noi în România "mori cu dreptatea în mînă". Asta e.
   Dacă s-ar face nişte cercetări serioase şi s-ar aplica legea, cu siguranţă cu unii vor plăti. Dar cine să facă această cercetare? Vorba lui Grigore Alexandrescu: "Când mantaua domnească este de piei de oaie, atunci judecătorii fiţi siguri că despoaie."

   Ștergere
  4. Probabil pentru că cei de sus știu soluția finală. Un răspuns poți găsi pe site-ul MApN la obiectivul campaniei :
   http://www.mapn.ro/cpresa/15017_Campanie-de-informare-a-militarilor-în-rezervă-şi-retragere-cu-privire-la-procesul-de-recalculare-a-pensiilor-militare-de-stat
   2. Întrebare cu răspuns, o comparare a veniturilor defalcate din ştate cu cele din adeverinţele de venit emise cu ocazia revizuirii de către OuG1/2011 urmată în urma protestelor de o reverificare corelată cu materialele de la auditul intern al MApN şi cel de la Curtea de Conturi a lui nea Nicu Văcăroiu ar băga mulţi oameni la zdup şi politici şi militari aşa că formula aleasă pentru a nu umbla la cutia lui Oprea/Lupoaicei (Pandorei) este să alegem singuri, că suntem băieți mari. Dacă uităm nu-i nici o pagubă aleg ei ultimele 5 luni care de regulă sunt cele mai bune exceptând pe unii dintre cei relocați prin alte unităţi ori pe funcţii mai mici în perioada restructurării, dacă alegem prost iar nu-i mare pagubă că de bază oricum pentru cei mai mulţi nu va fi pensia nouă ci cuantumul avantajos.
   3. Cred că încă nu s-a hotărât care vor fi aceste elemente din B C, abia după ce se va stabili cert: când încep să plătească noile pensii ( recalculate și actualizate apoi iar recalculate acolo unde crește vechimea după aplicarea HGS 1019 pentru cei de dinainte de 2011); câţi se estimează că vor mai beneficia de ea la acel moment din cei actuali; cam care va fi efortul financiar cu cei pensionați după 2011 și cei pensionați direct pe această lege care sunt cel puţin la nivel cereri de pensionare de peste 2-3 ori faţă de estimări, abia atunci vor putea decide ce, cum şi cât intră să intre în baza de calcul astfel încât halatul pe legea asta să fie mai ieftin ca pe celălalte şi mai ales ca beneficiarii să fie cât mai mult cam la fel ca cei treziţi din anestezie. In funcţie de reacţia pacienţilor, cărora acum doctorii din minister şi SMG le fac anamneza, se pot băga mai multe sau mai puţin în baza de calcul, ca la perfuzie ,nu-i o problemă nici cu multe că o reglează apoi atât la recalculare, unde pun elementele cu procentele din lunile alese de noi, care sunt mai mici ( cele de dinainte de 1997-1999) ca cele actuale cât și la actualizare unde folosesc aceleaşi procente de atunci și nu de acum şi unde nu vor actualiza sporurile ce erau atunci şi nu mai există acum și la fel nu vor da sporuri ce au fost introduse în ultimii ani şi pe care cei pensionaţi mai demult nu le au. Cine citeşte proiectul de ordin comun, dezbătut public în cele 10 zile scurse de la afişarea din 25 ianuarie pe site-ul MAI vede clar că s-au pregătit soluţii .

   Ștergere
 6. PT.DL.TEHNOCRAT
  AR FI DE INTERES UN PDV MAI DEZVOLTAT , DACA ATI PARTICIPAT LA EVENIMENT.
  EVENTUAL SI CATEVA CONCLUZII ,, EMANATE,, DE LA TRIMISII DOMNULUI.
  SCUZE PT. MAJUSCULE.

  RăspundețiȘtergere
 7. Din partea pensionarilor , au fost exprimate nemultumiri si s-au pus intrebari.
  Nemultumiri:
  - neconstitutionalitatea modificarii legii 223/2015 cu OuG 57/2015
  - dezinformarea prin neinformarea corecta, practicata pe cite-ul CSP privind valorificarea stagiilor de cotizare realizate pana la intrarea in vigoare a legii 223/2015 si modul de aplicare a indexarii prevazut de art.59
  - neaplicarea prevederilor legale privind stabilirea grupelor de munca pentru studentii ofiteri activi din anul V AMT si anul V si VI IMM
  - unele aspecte negative legate de neconcordanta intre vechile grupe de munca si actualele grupe de munca trecute in tabelele emise pe M 123/2015
  - etc.
  S-au facut unele precizari si s-au dat unele raspunsuri, din partea comisiei:
  - indexarea se face la pensia recalculata, nu la cea in plata, chiar daca s-a facut indexarea in ianuarie cu 5% la pensia existenta in plata in decembrie 2015
  - nu este obligatoriu sa folosesti modelele de cereri existente la CMJ sau la CSP, dar din cerere sa rezulte ce doresti.
  - actualizarea pensiei la data intrarii in vigoare a legii 223/2015 pentru IC, SM, ID, etc. Se face cu procentele ecistente in cele 6 luni. Ex pt 2 comandanti la aceeasi UM, aceeasi functie, dar in perioade diferite cu procente diferite de IC 15% respectiv 45% actualizarea se va face la primul cu IC egala cu 15% iar la celalalt cu IC egala cu 45%. Se are in vedere , nu se stie cand, eliminarea acestei inechitati. In exemplul dat, la ambii cdt la recalculare, sa se foloseasca acelasi procent pt IC : 45%

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PT.DL.TEHNOCRAT
   S-A PRECIZAT STOP UL ADUNARII, ACTIVITATII ?
   S-A CONSIDERAT CA PENSIONARII MILITARI NU ȘTIU SA CITEASCA ?
   S-A CLARIFICAT PATERNITATEA ART 40 DIN OUG ?
   S-A CLAIFICAT SCOPUL ART. RESPECTIV?

   Ștergere
 8. E prost de tot.Cand le-am spus unora ca legea 164/2001 era parfum mi-au sarit in cap.S-ar putea sa ni se para si legea lui Boc mai buna.Daca e precum ne spune prietenul Tehnocrat ,adica se aplica procentele existente in cele sase luni alese ne-au ars rau de tot.

  RăspundețiȘtergere
 9. Uite, ieri-alaltăieri Moş Alecu zicea ceva pe faceb. cu privire la aplicarea diferenţiată a procentelor IC, SM şi ID, în funcţie de data ieşirii la pensie. Din ce spune TEHNOCRAT la ultimul punct, rezultă că moşul a avut informaţia corectă.

  RăspundețiȘtergere
 10. In BC intra sporul de pericol, radiatii, specialist de clasa, confidentialitate.
  Nu intra premiul anual, primele trimestriale, orele de zbor, etc.
  Din comisie face parte un reprezentant al Directiei Financiare, foarte documentat si care raspunde concret la intrebari.
  Acesta a facut o prezentare foarte elaborata a evolutiei drepturilor salariale din 1975. Aceasta prezentare n-a putut fi vizualizata de cei din sala, prea multe detalii. Prezentarea, pt cei interesati, se gasrste si la CMZ.
  Pt alegerea celor 6 luni in cunostiinta de cauza poti solicita sprijin la CMZ sau te poti adresa la UM sau arhive pentru componentele detaliate a veniturilor.
  S-a facut recomandarea sa nu se ceara pt o perioada mai mare de 1 an. In caz contrar s-ar putea ca raspunsul de la UM sau arhive sa vina dupa 30 iunie 2016.
  S-a facut propunerea ca fiecare comisie sa-si faca o adresa de e-mail unde pensionarii care n-au putut participa la intalnire, din diverse motive: stare de sanatate, locatie, etc. Sa poata sa-si spuna si ei parerea. N-au raspuns, dar au precizat faptul ca ne recomanda sa ne adresam pt orice problema, la orice esalon.

  RăspundețiȘtergere
 11. Emiterea tabelelor cu noile grupe merge incet. Pt urgentarea lucrarilor se vor face angajari la CM s-a avansat o cifra la nivel national, ceva de genul 500.
  Sunt situatii cu grupe diferite de munca. Daca in noile tabele nu sunt grupele de munca din ultimele decizii pentru care ai documente justificative trimise la CSP(nu este vorba de cele falsificate) te poti adresa CM care vor cere copii dupa adeverintele existente la CSP.
  N-a spus comisia dar va ofer un exemplu. Pensionarul s-a adresat unei UM pt o adeverinta grupe de munca asanari poligon. Cele mai multe UM elibereaza adeverinte de acest tip in 3 ex: solicitant, CMZ si la dosar UM, in acest caz nu sunt probleme, solicitantul trimite exemplarul la CPS, atat in dosarul de personal CM cat di dosarul CPS sunt aceleasi documente.
  Sunt insa si situatii cand adeverintele se intocmesc in 2 ex. la solicitant si CPS. La CM nu ajunge nimic. Centrele militare emit noile tabele pe baza documentelor care le detin, dar sunt obligate, la solicitarea pensionarului, sa se adreseze la orice institutie.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cineva care a lucrat la SCEC a precizat faptul ca unele grupe i-ar rezulta din aprecierile de serviciu: sef de santier, etc. existente in dosarul de personal.
  Comisia a precizat faptul ca poate fi luat in considerare orice document, dar responsabilitatea legalitatii este a CM.

  RăspundețiȘtergere
 13. Pentru Gelu Olescu:
  Vezi că ţi-am trimis ceva pe MAIL.

  RăspundețiȘtergere
 14. http://glasul.info/2015/09/14/singurul-presedinte-care-a-avut-curaj-sa-spuna-adevarul-a-murit-pentru-asta/

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Cu privire la momentul luarii in calcul a noilor tabele cu grupele de munca, la stabilirea drepturilor de pensie. Comisia a precizat faptul ca se fac demersuri ca acestea sa se aplice din luna ianuarie 2016.
  S-au exprimat nemultumiri privind accesul la documentele clasificate cate reglementeaza drepturi de pensie (grupe de munca). In comisie n-au fost specialisti in acest domeniu. Raspunsul a fost cam pe langa subiect.
  Specialistul din Directia Financiara a precizat faptul ca s-au facut multe simulari si a avansat niste valori a pensiei pt plt.adj.,mr.,lt.col.,col. dupa intrarea in vigoare a noi legi unice de salarizare.
  S-au facut propuneri privind procentul de pornire aplicat BC, limitarea BC, pensia suplimentara, OMM. Comisia a precizat faptul ca va aplica orice forma a legii, aprobate de parlament si ca in prezent pensia maxima se ridica la valoarea de 102% din BC

  RăspundețiȘtergere
 17. S-au exprimat nemultumiri privind neelaborarea HG de catre guvern la termenele stabilite de legea 223/2015. S-a facut recomandarea de catre comisie sa inaintam cetetea pt restituirea difetentelor, cat mai repede si s-a precizat faptul ca restituirea se va face in 2 transe, in cazul ca suma este mica, nu s-a precizat cat, restituirea se va face intr-o transe. S-a detaliat modul de calcul al acestor diferente.

  RăspundețiȘtergere
 18. Bravo istetilor,urmasi de-ai lui Nostradamus si ai Babei Vanga,vad ca va place sa va auziti si sa va supraevaluati .Metehne si atat,aveti ceva bruma de cunostinte de prin cercurile in care va invartiti si va credeti urmasi de-ai lui Hercule,un fel de semizei purtatori de izmene cu pampersi.
  Scrieti numai voi,nu acceptati niciun comentariu paralel sau opozant si o sa cititi tot voi.Imi mentin parerea :"mereti-va-n suparare de ingamfati" dar nu uitati proverbul arab:" Prostia şi îngâmfarea sunt două surori care foarte rar se despart". Iar bunul simt,in cazul vostru ,este pe cale de disparitie.Cui ma adresez? urmatorilor:Vladimir the brewer man; rezervist revoltat. Se pot da explicatii si presupuneri afisand un minim de bun simt sau chiar mai mult,cazul lui Karadeniz, tehnocrat ,R-26500,Iceparu si altii.Mai lasati dracului aroganta ca aduce numai ura si dispret in ambele sensuri!

  RăspundețiȘtergere
 19. @ tehnocrat. Cu multumiri! @ All. Scuze pt. cei care sunteti deranjati de bruiajele lui tigri2. Pare sa aiba un stol de probleme "la mansarda". Sa il toleram, intr-adevar, activitatile la altitudine determina in multe cazuri, sechele grave si ireversibile ale sistemului nervis.

  RăspundețiȘtergere
 20. Asa ma ,periaza-i ,pupa-le manuta care scrie tampenii.O sa te miluiasca cu vreo lege in care o sa duci bani de acasa cand o fi ziua de plata a pensiei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Tigri 2 De data asta ai dreptate(rar)chiar daca acum te injura toti .Tactica e veche si foarte eficienta .Directiva 8 : Izoleaza-i pe cei mai revoltati si combina informatii reale cu minciuni ( adica dezinformari) pentru a le capta atentia si ai canaliza spre scopul stabilit.(de cine?) . Se vede clar (pentru profesionisti) ca desi aduce si informatii reale acest ''tehnocrat '' politic sorosist e pus de stapanii lui sa canalizeze si sa prosteasca vulgul militar . Cred ca MApN s-a speriat de riposta hotarata a rezervistilor si incearca acum sa dezamorsese conflictul prin experti in manipulare neuro lingvistica . Vad ca MApN a scos la inaintare artileria grea pentru prostit vulgul militar. Nu stiu cine e ''tehnocrat'' asta dar vad ca foarte bun. Chiar prea bun pentru tine tigri 2 .Te va desfinta usor manipulandu-i (pupandu-i in anus) pe stapanii blogurilor in care posteaza .E greu sa combati pe cineva care te lauda (deoarece fiecare persoana se crede buricul pamanului) iar mandria e poarta cea mai sigura de intrare in constient.Turma urmeaza mereu oaia din frunte chiar daca se duce in prapastie. Rxxx ii manaca deja din palma. Am o veste proasta pentru sorosistul asta care se da tehnocrat (adica sluga asumata a perciunatilor) .Nu ne poti prostii pe toti iar daca te-a mirosit pana si tigri 2 ai '' ghinion'' vorba lui Ciolanis.Totusi nu te descuraja .''Succesuri '' in continoare. Nu uita toti stim deviza voastra ''Ubi profanum vulgus ''

   Ștergere
  3. Maxim One, cum dreaku' si eu ii descopar pe perciunatii astia asa de repede? Si eu l-am mirosit pe impricinat din riposte (cica raspunsuri) Nu stie sa lucreze sub acoperire, dar e pregatit in cancelaria CSP, si chiar foarte bine. Pana la un punct (65%)!

   Ștergere
 21. Pentru administratorul blogului!
  Propunere!
  Va propun modificarea logarii cu nume si prenume, adresa de mail si telefon, care nu va fi facut vizibil!
  Asa, vorbim cum vrem si ne ascundem! De cine? De ce?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Eu incep primul : Zgabearta Iftode varsta: 59 ( dar arat de 18 ) ,simpatii politice: ecoanarhist ( asa zice Maior) adresa email: regulezingurapolitrucimilitari@yahoo.com , grupa sanguina : AC si CS. Culoare ochi : verzi ( nu albastrii ca ai tai) .Adresa :piata Victoriei Bucuresti strada 24 ianuarie ( actuala 6 Martie ), Pensie militara: de mizerie ( si mai mica in viitor dupa disparitia cumululi adica de foame) .telefon: da _(cu camera 2 MP) ...E bine domnule Mares ?


   Ștergere
  4. @ Iulian Mares. Am mai incercat! O sa ramanem 2-3 cu nume si prenume. Ceilalti, numai la gandul de a-si divulga identitatea se pisa pe ei de frica. N-are sens! Nu te mai consuma! Astia sunt vitejii nostri!

   Ștergere
  5. Ma railor voi vreti sa faca disponibilizari la DIA si la SRI (la departamentul ''surse deschise'').Voi vreti sa luati painea ( vodka) de la gura baietilor cu ochi albastri care raman fara obiectul muncii (daca dati totul mura in gura) ? Numai la voi va ganditi ...

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Imi mai trebuie 2 fise si sa vedem atunci!

   Ștergere
  8. @ Iulian Mares 11 februarie 2016, 15:28. Fa-ti treaba cu fisele si da-i in gat! O sa supunem la vot daca ii tragem direct in teapa sau mai intai ii spanzuram si de c.aie. Vezi, daca i-am lasat sa traiasca in '89? Mare dreptate aveau astia cu lustratia! Ce tara am fi avut acum daca aveam lustratie atunci!

   Si tinerii de la Colectiv au mare dreptate! Trebuie o lustratie generala adaptata la 2016 de aceasta data! Iti dai seama ce ar insemna ca subit sa nu mai auzim in viata publica de Blaga, Boc, Basescu, Ponta, Oprea, Iohannis, Tatoiu, M. Badea, Orcan sau Chireac? Fara Zegrean si magistratii aia care fac justitie doar pt. ei si in rest pt. partide? Poate te surprinde referirea la jurnalisti, dar nu sunt decat propagandisti si astia! Doar ca aia comunisti sugeau la o țâță, astia sug la cine ii plateste mai bine!

   Ștergere
  9. Afirmativ 100%!
   In curand...un vasnic CI-ist din marina nu va mai posta!

   Ștergere
 22. ***Maxim One,smecher dintr-astia gen: Vladimir the brewer man sau Mafalda pensionarilor militari si rezervist revoltat/strofocat am fumat de pe vremea copilariei.Iar cu "tehnocrat" n-am nimic,isi prezinta punctele de vedere dar o face cu respect si demnitate,ca si Iceparu,Karadeniz si altii.Cat despre lauda sau jeluire nici in spate nu ma doare ,c-am o tara ca o floare si-o iubesc cu-nflacarare! Eu nu-i mai cred pe aceste cobre,necazul cel mare este ca multi "gura -casca " vor pune botul. In viziunea acestor "guru"(gu...gumani),toti cei implicati in alcatuirea Legii 223 au fost nestiutori si vezi Doamne i-au asteptat pe ei,acesti Mesia sa ne mantuiasca si sa ne lumineze!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe tine li s-a pus pata .Astia nu se joaca.Te vor musca de cur la greu.Te cred veriga slaba.Ai grija .

   Ștergere
  2. Adica vrei sa zici ca-i cel mai prost ..natang ..???

   Ștergere
 23. ***Iulian,stai linistit,stii zicala:"Cateii latra ,dar nu musca".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai am putin si le afisez trecutul de bravi fosti si actuali CI-sti!
   Nici acum nu si-au uitat meseria principala....fitile, denigrare, minciuni cu 1/10 adevar....etc!

   Ștergere
  2. Mares uite ce ai facut http://www.expunere.com/panica-la-sri-se-sterg-fisiere-si-documente-dispar-dosare-se-acopera-informatorii-si-lichelele-din-presa.html

   Ștergere
  3. Le-am salvat pe cele care imi trebuiesc....si mai ales pe ale acoperitilor de aici!

   Ștergere
 24. In cadrul LEGII 223 sunt unele articole care nu prevad ,in mod expres,anumite operatii iar conform principiilor de drept :"Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem...asa ca Tutankamonii astia sa-si tina pliscul,nu sa vina cu tot felul de artificii ca sa acopere magaria facuta prin editarea art 40 din OUG 57 / 2015.
  Mai este un aspect ,o incalcare grava a principiilor de drept,emiterea unor predilecte,cu de la sine putere,prin care sustin sus si tare ca Legea nu este aplicabila.Epavelor ,mai cititi si nu uitati:
  Actus interpretandus est potius ut valeat quam ut pereat = Legea trebuie interpretata in sensul producerii efectelor ei si nu in sensul neaplicarii ei

  RăspundețiȘtergere
 25. Nr.VP 119
  Ploiesti
  Domnului..........
  ....................................................................................
  (8)Procedura de recalculare prevazuta la aliniatul(1) si termenul de emitere a deciziei se stabilesc prin ordinul prevazut la art.60 alin.(4).
  Conform celor precizate,in prezent nu putem elibera adeverinta solicitata(adeverinta al carui model nu il cunoastem),metodologia necesaraaplicarii acesteia la nivelul MApN nefiind emisa"...
  COMANDANTUL UNITATII MILITARE 01925 PLOIESTI
  Locotenet colonel
  Stampila si semnatura

  RăspundețiȘtergere
 26. De cand am citit proiectul Legii 223/2015 şi apoi legea promulgată, făcând nişte simulări, pe baza veniturilor unor colegi activi, am tras concluzia ca orice recalculare, actualizare etc. avand ca baza de calcul veniturile, va fi sub plafonul valorii actualelor pensii. Daca nu se vor mari valorile soldelor de functii, SUBSTANTIAL, la militarii activi, multi vor ramane cu ...... Onoarea ................, în plată.
  Se mai pune o întrebare, urmatoarea recalculare/actualizare, în cazul maririi soldei de grad, sa zicem, care va fi “Baza de calcul“, valoarea pensiei după aceasta recalculare sau valoarea pensiei în plata ? Asta asa, ca fapt divers, sa stim daca vom pierde o data, de doua ori, sau ...... până se va ajunge la valoarea actuală ?
  Dacă pensia este un drept caştigat, calculat pentru sacrificiile facute în activitate, ce “bonus ţi se acordă pentru faptul că oricând, din cauza unui “VECIN NEMULŢUMIT”, trebuie să te prezinţi, ca armata de rezervă, să îţi aperi ţara”? Şi ţara, cred că mulţi dintre noi ar sări imediat să o apere, dar să aperi o gaşcă de TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARĂ (cei mai mulţi, dintre ei, nu toţi), parcă nu-ţi vine să te ridici din pat. Deci, în rezervă, dar tot timpul, tot cu gândul la o alarmă, şi nu de exerciţiu, ci de luptă, mobilizare general……ule, care ne reprezinţi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai perfecta dreptate! Dar sa mai si relaxam atmosfera! Da' ce trebuie sa ne aparam tara neaparat din țară? Ne organizam si noi pe la VECINUL ca astia sunt cu ochii pe noi si nu lasa sa miscam nimic daca vrem sa ne organizam! Asa ca ii lasam cu ochii in soare o perioada, ne organizam la VECINUL unde n-au putere, dupa care ne recucerim tara, ii capturam pe tradatori, ii tragem un pic in teapa si gata. Mare chestie!

   Ștergere
 27. Postaci ...guuura ! Prezentati onorul la Mares-al ..ca el va face voua ..fise personale..mai ceva ca - cadristul ..!!!

  RăspundețiȘtergere
 28. ***cezar,porcare,mai gaina beata mai bine du-te si linge o bere in Gara Timisoara Nord ,impreuna cu aurolacii tai si nu mai spune prostii pe aici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te rog, nu-l lua in seama!.....eu i-am scris sa termine acest gen de comentarii, dar este "pamfletist" cica!

   Ștergere
  2. Măi K(P)işule, tu vrei cu tot dinadinsul să duci la superlativul absolut "calificativul" de "nătărău" al NET-ului? Încă odată îţi spun, deci îţi repet: Stai în banca ta, ia-ţi "pasteaua" pe care ţi-au recomandat-o cei de la hotelul din Sopoca unde ai fost cazat, localitate de unde ai şi rude foarte apropiate şi lasă-ne-n pace! Nu te-a atacat nimeni, dar văd că tot plimbi bostanul prin bălării, precum porcul. "Tehnocratul" a postat pe blog informaţiile acelea, la rugămintea lui TOTO YANI, nu că vezi Doamne, vroia el "să ne vîndă" castraveţi, iar eu i-am mulţumit pentru gestul colegial pe care l-a făcut. Şi pînă la urmă, dacă unii dintre voi se tot laudă c-au fost precoci precum Adrian "copilul minune", nu-i mare lucru ca informaţiile pe care le citeşti să le treci prin filtrul raţiunii, asta dacă unii au aşa ceva. Oricum, pînă la aprobarea normelor metodologice, tot ce discutăm aici rămîn doar "discuţii".
   Deci atenţie Kişule, ăsta e ultimul avertisment pe care ţi-l dau cu privire la eventualele atacuri la persoana mea. După aia, îmi pun şi eu poalele în cap şi te "lucrez". Ce Dumnezeu, doar te cunosc aşa cum eşti încă din 2010.

   Ștergere
  3. Sa intelegem ca ..MaKysss..ii cel mai idiot individ din fosta Ro Army ...??
   Si io ziceam la fel ...!!

   Ștergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. Relatări despre întâlnirile cu rezerviștii :
  Arad - http://scmdineu.blogspot.ro/2016/02/marti-9-februarie-2016-timp-de-aproape.html ;
  Bacău - http://scmdfiliala1bacau.blogspot.ro/2016/02/o-intalnire-tardiva-ce-bine-ar-fi-fost.html ;

  RăspundețiȘtergere
 31. @ All. In legatura cu pelerinajul conducerii M.Ap.N. prin garnizoane. Am mai spus-o si cu alte ocazii. Am vazut cu ochii mei. In alte state NATO, cand este vorba despre schimbarea legislatiei care ii vizeaza pe militari, este consultat efectiv fiecare militar in parte. ACTIV si in REZERVA/RETRAGERE. La ACTIVI am vazut cum se facea! Banal de simplu: fiecare SEMNA la unitatea din care facea parte daca este de acord sau nu cu modificarea legislativa, care ii era motivatia in cazul in care nu era de acord si ce alte propuneri avea (daca avea)!

  Mai departe, operatorii de la resurse umane formau un dosar cu avizul unitatii si semnatura fiecarui militar si care era expediat la esalon. Apoi ministerul tarii respective, in urma consultarii decidea ce si cum, aceasta fiind pozitia ministerului in raport cu autoritatile si politicienii!

  Acum, astia ai nostri par sa simuleze ceea ce v-am spus, prefacandu-se ca se consulta cu noi! Dar nu are nicio semnatura de a noastra! Sau poate ca are pe sestache semnaturile liderilor diverselor organizatii!

  Chiar si asa, tot i-am prins! Ministerele sunt obligate in virtutea transparentei - asta daca au pretentia ca suntem stat NATO si nu fac de mantuiala ce fac, sa precizeze si sa dovedeasca cu ceva (un proces verbal ceva), care este pozitia militarilor in activitate fata de OUG 57/2015! Si sa confirme in acest sens ca are semnatura fiecarui militar ACTIV vizavi de modificarile legislative!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Zici ca suntem in NATO ? WAU...COOL cum zic tinerii.. Ce tare. Si nu stiam...Ce chestie.Da pe ce te bazezi ca zici ca suntem in NATO ? Poate ai vrut sa spui ca suntem sub NATO (ca eu asa credeam) ceea ce e altceva.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Maxim One 11 februarie 2016, 17:11. Altceva vroiam sa spun! Pai ce stiu eu, stiu la fel de bine si cei in activitate de astazi! Mai ales si in special cei de la resurse si din D. Juridica! Intrebarea este cu 'zda ma-sii NU aplica? S-au plimbat chiar de-a 'mboulea la scolarizare in SUA, M. Britanie, Franta si pe unde au fost? Si tot cu metehnele comunsiticisko-seckuristiko-mioritice au ramas?

   Dar ce ma mir! Am mai auzit una de la un coleg activ! De curand in Afganistan, un paranoic de artilerist comandant de unitate si-a pus seful de stat major drept pedeapsa, planton la o ranita a unui SGV care era la WC sau ceva pe aproape! Asa, sa il faca de ras la toata unitate! Astia sunt mai idioti decat cei mai comunisti dintre comunistii de alta data! Cand vad in ce hal de decadenta s-a ajuns, imi pare inca o data bine ca am plecat cand trebuia!

   PS: Rog serviciile ca in pauza cand nu sta doar cu ochii pe noi, sa il depisteze pe boul ala de comandant care si-a facut de ras seful de stat major in Afganistan, si implicit si Romania! De fapt, trebuia sa va informeze reprezentantul vostru de la acea unitate. Care dupa cum se vede e tot atat de bou ca si cel exemplificat! Rau ati ajuns, tata!

   Ștergere
  4. @ R 26 500
   Tare ma necăjesti cînd vii cu scorneli aiuritoare fara logica.
   Chiar nu se întelege ca astia au fost ”goniți pe teren” cu scopul subversiv de a culege date ,propuneri,nemultumiri,etc ,care” date” sa fie prelucrate urgent si sa se constitue in amendamente la art.40 din OG 57 OG care are termen final in C.Dep. 14.03.2016 după ce azi 11.02.2016 se indeplinea termenul de TRECERE TACITĂ de Senat. Iar amendamentele vor fi după cum vor dori/hotărî ei de la mapn împreuna cu guvernul.

   Terminati cu gîndurile bune ale ministerului fata de rezervisti si ÎNTREBATI-I CÎND SE PREZINTA LA INTÎLNIRE CE CAUTĂ PE TEREN PÎNA CÎND ART.40 DIN OG 57 NU ARE SOLUTIE DEFINITIVA IN PARLAMENT prin L 665.
   Mai întrebati-i ;
   -de ce nu va spun concret ce sporuri ,indemnizatii,etc se includ în BC si in baza carei LEGI,CAPITOL,ARTICOL,PUNCT,ALINIAT. Asa vorbeste cineva de la nivel înalt bine documentat.
   - de ce pe teritoriu spun sa ne adresam UM , arhivelor pentru a ne elibera adeverinte cu defalcarea veniturilor in asa fel incît sa ne putem alege in cunostiinta de cauza cele 6 luni ,IAR ARHIVELE AU ORDIN SA NU ELIBEREZE ASTFEL DE ADEVERINTE SI ITI RASPUND CU O HÎRTIE A4 PE CARE ITI RECITA LEGEA SI IN FINAL ITI ZIC CA DACA ESTI PENSIONAR ”cu căldura va indrumam sa repectati indicatiile de pe cuponul de pensie”. Adica o bataie de joc în toata regula. Sa te adresezi CMJ care te rezolva cu grupele de munca iar cu veniturile PAUZA findca nu le au defalcate. Te trimit la arhiva sau UM.
   Sunt care au repetat si de trei ori cererea la arhive si au primit raspunsul specificat in fraza anterioara.

   Toata perindarea asta pe teren are doar un singur scop,culegerea de informatii in vederea modificarii art.40 din Og 57 pina la iesirea din parlament după cum vor hotarî in urma prelucrarii datelor culese din teren.

   Craiovenii i-au taxat, restul îi scarpina in coarne si le inghit gogosii ,ba se mai inghesuie ca fata mare la marit la principala grija pentru unii -grupele de munca. De restul sau au uitat sau nu mai au ce adauga ca sporuri,etc in baza de calcul.

   Ștergere
  5. @ rezervist revoltat 11 februarie 2016, 17:34. Cu ce te necajesc? Ce am spus eu pozitiv de pelerinajul asta? Tu o tii cu culegerea de informatii pt. OUG 57. Iar eu spun ca e de fatada pelerinajul ca oricum la OUG 57 nu a cerut nicio comisie parlamentara parerea militarilor pe aceasta tema. Ci doar pe a ministerelor. Iar ministerele se prefac ca centralizeaza opinii astfel incat sa rezulte ca OUG 57 e beton! Astfel si Ciolos si Motoc se acopera cu hartii! Iar Parlamentul aproba OUG 57, entuziasmat de faptul ca Ciolos ofera garantii ca si ... militarii vor la unison, tovarasi!

   Ștergere
  6. Ai vazut tu cumva sa aplicice cineva la noi începînd de la presedentie pina la minister sau CMJ vreun STANDARD NATO pentru pîrlitul asta de trecut în rezervă.
   Ba da ,poate atunci cînd cu pupincurismul ne-au dat afara ca pe maselele stricate si pe urma ne-au facut nesimtiti si mingi de ping-pong printre legile lor care mai de care mai idioate si fara logica.

   Ștergere
  7. STANDARD NATO ? – NA-TU cât îţi dau io. Puşculiţa îi la mine şi îţi dau cât îmi convine. Restul îi ţin pt mine. Pentru mine şi ai mei, Euro Dolari şi ... lei. Stai cuminte-n banca ta că mai mult nu îţi voi da. Cât cuţitul e la mine, îţi voi da cât vreau, din pâne. Taci cuminte ca un câne dacă vrei să-ţi dau şi mâne. Şi uite aşa ne amăgesc până când din noi ..... “zduhnesc”. Ăştia-L vând şi pe Hristos, dacă e ciolan de ros. Vând pe măsa şi pe tasu, numai să-şi umple grumazu. Ar vinde şi ţara toată, dacă n-ar fi populată.
   Până când măi până când tolerăm acest regim?

   Ștergere
  8. STANDARD NATO ? – NA-TU cât îţi dau io. Puşculiţa îi la mine şi îţi dau cât îmi convine. Restul îi ţin pt mine. Pentru mine şi ai mei, Euro Dolari şi ... lei. Stai cuminte-n banca ta că mai mult nu îţi voi da. Cât cuţitul e la mine, îţi voi da cât vreau, din pâne. Taci cuminte ca un câne dacă vrei să-ţi dau şi mâne. Şi uite aşa ne amăgesc până când din noi ..... “zduhnesc”. Ăştia-L vând şi pe Hristos, dacă e ciolan de ros. Vând pe măsa şi pe tasu, numai să-şi umple grumazu. Ar vinde şi ţara toată, dacă n-ar fi populată.
   Până când măi până când tolerăm acest regim?

   Ștergere
 32. La ARAD...astia cum facura ..???!!

  Din prezentările şi din simulările pe diferite categorii de salariaţi din armată şi de pensionari militari, reiese clar că actualii pensionari nu vor pierde nimic, ba chiar – funcţie de situaţia specifică a fiecăruia – unele pensii vor creşte. În ce priveşte cadrele active, noile reglementări legale vin să aducă un plus de rigoare în stabilirea vechimii în muncă, categoriile de venituri ce se vor lua în calcul la stabilirea pensiei şi instituirea unor coeficienţii favorabili, aceşti factori fiind gândiţi a fi operabili şi în cazul emiterii de către Parlament a mult aşteptatei legi a salarizării în România.

  „Conducerea Ministerului a hotărât că este necesară o mai bună comunicare cu personalul activ şi cu rezerviştii, pentru a lămuri sub toate aspectele noile acte normative care aduc modificări actualului sistem de accedere la pensia militară. Ne bucurăm că aţi răspuns chemării noastre şi vă rog să transmiteţi colegilor dvs., cadre în activitate sau pensionari militari, că protecţia socială a personalului armatei este una din cele mai importante probleme care stau în atenţia Ministerului, alături de creşterea capacităţii de apărare a patriei şi colaborarea cu partenerii din NATO” a declarat contraamiral Silviu Cătălin Dumistrăcel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Unde a declarat? Si cand te gandesti ca sunt mai multi amirali decat corvete!

   Ștergere
  2. Arad - http://scmdineu.blogspot.ro/2016/02/marti-9-februarie-2016-timp-de-aproape.html ;

   Ștergere
 33. ***vladimir,limbajul te descalifica si imi intareste convingerea ca esti un prostanac sadea,cat de idiot trebuie sa fii ca sa-mi stalcesti numele si sa te iei de neamuri si familie? Si ma afla mai "geografie" ca nu i se spune S(O)poca ci S(A)poca,tare mirosi a pampersii lui Mos Alecu...,numai ca esti cam retardat!

  RăspundețiȘtergere
 34. Până s-o hotărî guvernul să emită acea HG de prin care să stabilească atribuțiile, organizarea și funcționarea CPS-urilor conform art. 86 din legea 223 ( se pare că nici săptămâna asta, ca nu s-a discutat problema în ședința de guvern de miercuri și uite așa alea 30 de zile stabilite prin lege se vor face minim 45 dacă dau HG-ul săptămâna viitoare) actuala CSP de la MApN nu stă degeaba. O serie de pensionari primesc de la începutul anului noi de decizii recalculare a pensiilor iar unii și decizii de recuperarea sumelor încasate necuvenit. Un pensionar a primit și postat 8 astfel de decizii. La unii cauza acestor decizii o reprezintă unele modificări ale grupelor de muncă. Probabil că știind faptul că toți cei pensionați înainte de 2011 vor solicita recalcularea grupelor de muncă și se vor descoperi eventualele excese și abuzuri CSP a trecut la înlăturarea lor.
  O altă cauză a acestor decizii este reprezentată de o scăpare a CPS. Este vorba de aceia care au fost înscriși în pilonul 2 de pensii private și care intră sub incidența art. 151 din Legea nr. 411/2004.”În perioada pentru care au fost efectuate viramente în contul participantului la un fond de pensii, numărul lunar de puncte stabilit pentru acesta, conform Legii nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare, se corectează cu raportul dintre cota de contribuție datorată la sistemul public de pensii, din care s-a dedus cota de contribuție aferentă fondului de pensii administrat privat, si cota de contribuție de asigurări sociale stabilită prin legea bugetului asigurărilor.”
  Afectați sunt cei care au aderat la acest pilon de pensii, majoritatea fiind cei care și-au valorificat stagiile de muncă ulterioare. Vor fi afectați și cei care se vor pensiona în următorii 5 ani și vor opta pentru pensie pe legea 263.
  Și comisia de rezolvare a contestațiilor s-a înviorat subit și trimite pe bandă rulantă răspunsuri comune la contestațiile din anii 2011-2013.

  RăspundețiȘtergere
 35. Unul din modurile cum au prostit, după părerea mea, o parte din populaţia ţării aceşti TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARĂ (cei mai mulţi, dintre ei, nu toţi),.
  Încet, încet, ne-au “MĂRIT SALARIILE”, adăugând un zero, al doilea zero, ....., al patrulea zero, iar când au ajuns la scopul propus au făcut o denominare şi ne-au adus la ..... , probabil, dacă nu şi mai mult, la ½ din salarile avute cu 25 de ani în urmă. De văzut O.U.G. 1-2011. ANEXA Nr. 1
  SITUAȚIE cuprinzând cuantumul soldelor de grad și soldelor de funcție minime A se urmări cu atenţie ce salariu avea, de ex.: un m.m. pr. în 1980 şi cât în 2003, după denominarea ... cu toţi indicii lor de corecţie(ce corecţie le-ar trebui ăstora...). Cealaltă ½ , plus distrugerea industriei, agriculturii etc. au sifonat-o cei amintiţi mai sus. Pentru cine doreşte, poate lua în calcul, salariul mediu pe economie şi o să vadă cum ne-au dus, aceşti indivizi,din punct de vedere economic, în urmă cu aproximativ 26 de ani şi cu economia la pământ. De văzut O.U.G. 1-2011ANEXA Nr. 2 - SALARIUL MEDIU ANUAL
  Poate cineva să-i numească pe aceşti indivizi patrioţi şi că VOR FACE CEVA PENTRU ACEST POPOR ŞI ŢARĂ? Poate cineva să-şi de-a viaţa pentru ei ? Eu nu.
  Ei sunt cei care ne pot târâ intr-un conflict armat şi tot ei vor, după aceea, să-i apere armata neplătită. Tu te întorci mutilat, dacă te întorci, iar ei stau liniştiţi în pat. Îţi dă o pensie de veteran cu care să trăieşti un an, iar dacă trăieşti mai mult vei avea pensia din ce în ce mai ......, mai ....., mai trăieşti .... mult?
  Viaţa unui militar român este mai “ieftină” decât a unui militar din altă ţară membră NATO ?

  RăspundețiȘtergere
 36. Aradul ne invata sa nu trimitem cererile, dar eu le-am trimis tocmai de-al dracului sa nu-mi mai stea gandul la ele, si duca-se dracului la ei cu ce-o fi, ca daca-i de razuit, tot se razuieste si daca le-as trimite unse cu miere sau cacat!

  RăspundețiȘtergere
 37. Relatarea întâlnirii de la Iași
  Astazi, 11 febr., in garnizoana IASI a poposit in mare tacere comisia itineranta, cu tacere si ceva retinere, stiut finnd atmosfera acida din alte garnizoane . A fost prezentat succint obiectul vizitei, s-au aratat pe scurt cateve aspecte din legea pensiilor si ordonanta, apoi, tacuta si tematoare, comisia a ascultat discursurile, fulminante, la obiect, foarte documentate si concrete ale unor participanti la sedinta , in mare parte finantisti de valoare din urbea noastra, presedinti de organizatii ale rezervistilor si alti participanti .Comisia a dat asigurari ca va...ca va..., dar numic concret...ceea ce denota nepregatirea acestora , scopul fiind in concluzie bifarea activitatii, incasarea diurnei, mancatul si transportul gratuit, ceva temenele si pupaturi. Stimabilii nu s-au sinchisit nici macar sa dea minim de informatii concrete, de unde rezulta ca este o mare harababura in aplicarea corecta a legii, nemaivorbind de faptul ca prea putini si-au notat cate ceva din ceea ce s-a puncat in discutii, ba mai mult, juristul se juca cu telefonul mobil ( a explicat cineva, nu el, ca a notat totul pe telefon...hai sa avem pardon, atunci dece l-a ascuns cand l-am pozat ?) . In concluzie, in cazul fericit ca ii va intreba cineva ce s-a discutat la Iasi si acestia vor avea curajul sa explice realitatea, putem trage ceva nadejde, insa este hilar .La final au fost date cateva interviuri organului de presa si televiziune militare locale, balmajinduse aportul acestei comisii ....la ce ? Concluzie - comisia ineficienta trimisa pe banii poporului, nepregatiita, menita doar sa testeze moralul militarilor, sa vada pulsul , sa linisteasca spiritele si sa faca ceva remarci pentru actiunile negative care le au in plan cei ce dirijeaza de fapt destinele armatei. Rusine ministerului, celor care au conceput aceasta ordonanta, celor ce au avizat-o si tacutilor activi care tac si asteapta ...
  https://www.facebook.com/dan.botez.3/posts/1109969369044066

  Relatări și de la :
  Arad - filiala locala http://scmdfiliala1arad.blogspot.ro/2016/02/cum-defileaza-fara-sens-prin-tara.html

  Constanța - relatarea noului șef de filială SCMD
  http://scmdfiliala1constanta.blogspot.ro/2016/02/delegatia-mapn-condusa-de-dl-gl-mr.html

  RăspundețiȘtergere
 38. Dupa continutul comunicatului si reactiile membrilor acestor comisii la interventiile pensionarilor militar , cu usurinta , se deduce ca actiunea ordonata este o consecinta a intalnirii de la Iasi din ziua de 24 ianuarie 2016 a sefului SMG cu un grup de membri ai SCMDR din garnizoana Iasi. Intalnirea de la Iasi a avut un alt scop dar s-a inteles ca pensionarii sunt niste novici neinformati. Oricate probleme vor ridica pensionarii militari , vor ramane simple doleante. Solutionarea discriminarilor produse de OUG 57/2015 prin introducerea acelui faimos art. 40 care priveste modificarea Legii 223/2015 , poate fi realizata doar pe cale politica , deci in Parlament.

  RăspundețiȘtergere
 39. ***Trofin ,mai este o solutie ,care duce tot la Parlament--iesirea masiva in strada,pe 6 martie si "fortarea mainii " Parlamentului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-ar putea sa fie o solutie fezabila daca problemele vor fi puse in mod realist , nu politic.

   Ștergere
 40. Unul din modurile cum au prostit, după părerea mea, o parte din populaţia ţării aceşti TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARĂ (cei mai mulţi, dintre ei, nu toţi),.
  Încet, încet, ne-au “MĂRIT SALARIILE”, adăugând un zero, al doilea zero, ....., al patrulea zero, iar când au ajuns la scopul propus au făcut o denominare şi ne-au adus la ..... , probabil, dacă nu şi mai mult, la ½ din salarile avute cu 25 de ani în urmă. De văzut O.U.G. 1-2011. ANEXA Nr. 1
  SITUAȚIE cuprinzând cuantumul soldelor de grad și soldelor de funcție minime A se urmări cu atenţie ce salariu avea, de ex.: un m.m. pr. în 1980 şi cât în 2003, după denominarea ... cu toţi indicii lor de corecţie(ce corecţie le-ar trebui ăstora...). Cealaltă ½ , plus distrugerea industriei, agriculturii etc. au sifonat-o cei amintiţi mai sus. Pentru cine doreşte, poate lua în calcul, salariul mediu pe economie şi o să vadă cum ne-au dus, aceşti indivizi,din punct de vedere economic, în urmă cu aproximativ 26 de ani şi cu economia la pământ. De văzut O.U.G. 1-2011ANEXA Nr. 2 - SALARIUL MEDIU ANUAL
  Poate cineva să-i numească pe aceşti indivizi patrioţi şi că VOR FACE CEVA PENTRU ACEST POPOR ŞI ŢARĂ? Poate cineva să-şi de-a viaţa pentru ei ? Eu nu.
  Ei sunt cei care ne pot târâ intr-un conflict armat şi tot ei vor, după aceea, să-i apere armata neplătită. Tu te întorci mutilat, dacă te întorci, iar ei stau liniştiţi în pat. Îţi dă o pensie de veteran cu care să trăieşti un an, iar dacă trăieşti mai mult vei avea pensia din ce în ce mai ......, mai ....., mai trăieşti .... mult?
  Viaţa unui militar român este mai “ieftină” decât a unui militar din altă ţară membră NATO ?

  RăspundețiȘtergere
 41. O.U.G. 1-2011. Aici este doar unul din modurile cum au prostit, după părerea mea, o parte din populaţia ţării aceşti TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARĂ (cei mai mulţi, dintre ei, nu toţi),.
  Încet, încet, ne-au “MĂRIT SALARIILE”, adăugând un zero, al doilea zero, ....., al patrulea zero, iar când au ajuns la scopul propus au făcut o denominare şi ne-au adus la ..... , probabil, dacă nu şi mai mult, la ½ din salarile avute cu 25 de ani în urmă(de văzut tabelul de mai jos). Cealaltă ½ , plus distrugerea industriei, agriculturii etc. au sifonat-o cei amintiţi mai sus. Pentru cine doreşte, poate lua în calcul, salariul mediu pe economie şi o să vadă cum ne-au dus, aceşti indivizi, în urmă cu câteva zeci de ani. Ne-au prostit şi ne prostesc capitalul şi-l sporesc. Poate cineva să-i numească pe aceşti indivizi patrioţi, poate să-şi de-a viaţa pentru ei ? Eu nu.
  Ei sunt cei care ne târăsc intr-un conflict armat şi tot ei vor, după aceea, să-i apere armata neplătită.
  Viaţa unui militar român este mai “ieftină” decât a unui militar din altă ţară membră NATO ?

  cuantumul soldelor de grad și soldelor de funcție minime
  Anul Lt. maj. Lt. Slt. M.m.pr./plt adj. pr. M.m.cl. I/ plt. adj. M.m.cl. II/plt. maj. M.m.cl. III/plt. M.m.cl.IV/ sg. maj. M.m.cl.V/ sg.
  1980 3.007 2.835 2.650 3.546 3.168 2.750 2.405 2.120 0

  1989 3.706 3.518 3.300 4.320 3.870 3.410 3.066 2.750 0
  1990 4.777 4.515 4.200 5.400 4.876 4.345 3.906 3.500 0

  2003 0 6.218.600 5.818.400 6.217.825 5.854.800 5.499.000 5.153.750 4.815.875 4.247.950

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Impartiti va rog soldele minime de grad si functie din OuG 1/2011 la salariul mediu pe economie si faceti un grafic cu punctajele anuale. Acest grafic reprezinta si puterea de cumparare a militarilor. Daca interpretati aceste grafice (un grafic pt fiecare categorie de personal) veti gasi raspunsuri la mai multe intrebari.

   Ștergere
 42. Da Kişule, s-a vazut cîţi au participat. Tu poate ieşi în stradă "de 40 de zile" după 24 ianuarie. Oricum, tu fiind fost secretar al PCR cum de altfel ai şi recunoscut după ce te-au găbjit băieţii, ai un loc asigurat 100% lîngă prietenul şi colegul tău "tot de albastru" de la conducerea ANCMRR, generalul Iliescovici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am fost secretar de partid la BOB / escadrila dar eram si pilot,nu mi-e rusine si nici nu am primit ,vreodata,vre-un repros de la fostii colegi si subordonati, 22 de ofiteri si 22 de MM + 1 SO. Si astazi de cate ori ne intalnim ne strangem mainile cu caldura si povestim ,caci avem ce povesti,fiecare dintre noi traind un roman gen "Twenty century fox".Despre tine ,ce ne poti spune???

   Ștergere
  2. Că nu sunt o fosilă şi un nomenclaturist aşa ca tine! Apropos, ţi-ai şters de FB fotografia aia din Aostria, cu pălăria verde cu pană, sau cea în care "te dădeai de-a dura" pe o minge cît burdihanul pe care-l ai în dotare? Hai că deja îmi displaci şi îmi confirmi încă odată dacă mai era ceva de confirmat, că "dacă te bagi în tărîţe, te mănăncă porcul".Din păcate eu m-am coborît şi uite ce-am păţit. Îmi displaci profund Kişule. Ai un caracter labil, influenţabil şi o fire introvertită, o minte cu care degeaba te lauzi, că o ai cît mărgica din povestea "Punguţei cu 2 bani", nimfoman/lăudăros şi ceea ce este cel mai important, nu rezişti stresului. Cei ca tine, la o adică într-o "bubuială", o încasează primii, dar nu asta ar fi problema, ci faptul că i-ar băga în belea şi pe alţii nevinovaţi. După cum te-ai comportat de-a lungul vremii, înclin să cred că "eliminarea ta din sistem" nu s-a datorat restructurării, ci unor probleme la mansardă pe care ţi le-au descoperit cei de-ţi făceau vizitele medicale. Şi ca să închei în spirit de "bonton", îţi urez toate cele bune şi un sincer "hai pa"!

   Ștergere
  3. Şi ca să nu uit, poate unii dintre colegii noştri de frecventează acest blog nu ştiu: Intră-ţi în starea ta "normală" şi începe a-ţi posta plîngerile, odele şi osanalele pe blogurile prietenilor tăi, alde E. Udrea, Mircea Paşcu, A. Năs(case) şi a multor, multor politicieni cărora, de-a lungul timpului, le-ai curăţat locul nebătut de soare.

   Ștergere
  4. Stimate dobitoc,afla ca eu,de-a lungul vietii si alcarierei am incercat sa fac bine ,sa-mi spijin si sa-mi ajut colegii si perioada cat am fost si secretar BOB am folosit aceasta putere pentru a-mi sprijini colegii,pe cand tu ,mai javra,mai jegule, cauti chiar si acuma,prin orice mijloace sa-ti umi;lesti camarazii si sa-i minti . Cat despre burta ,nu conteaza ,eu pot ,oricand sa scap de ea ,dar tu poti scapa de PROSTIA din dotare? Nu retardatule, de prostie si uratenie trupeasca si, mai ales ,sufleteasca n-ai sa scapi niciodata! Asa ca am sa ma limitez sa te fac mic si sa te trimit la origini.

   Ștergere
  5. Adica MaKiss..ii ..zdrancanit la cap ...???
   Asa am zis si eu ...!!

   Ștergere
  6. Viorel,
   Nu mai da curs niciunui atac!......au experienta numai in asta!
   Te rog, nu mai riposta!.....nici celui de mai ^!

   Ștergere
 43. De cand am citit proiectul Legii 223/2015 şi apoi legea promulgată, făcând nişte simulări, pe baza veniturilor unor colegi activi, am tras concluzia ca orice recalculare, actualizare etc. avand ca baza de calcul veniturile, va fi sub plafonul valorii actualelor pensii. Daca nu se vor mari valorile soldelor de functii, SUBSTANTIAL, la militarii activi, multi vor ramane cu ...... Onoarea ................, în plată.
  Se mai pune o întrebare, urmatoarea recalculare/actualizare, în cazul maririi soldei de grad, sa zicem, care va fi “Baza de calcul“, valoarea pensiei după aceasta recalculare sau valoarea pensiei în plata ? Asta asa, ca fapt divers, sa stim daca vom pierde o data, de doua ori, sau ...... până se va ajunge la valoarea actuală ?
  Dacă pensia este un drept caştigat, calculat pentru sacrificiile facute în activitate, ce “bonus ţi se acordă pentru faptul că oricând, din cauza unui “VECIN NEMULŢUMIT”, trebuie să te prezinţi, ca armata de rezervă, să îţi aperi ţara”? Şi ţara, cred că mulţi dintre noi ar sări imediat să o apere, dar să aperi o gaşcă de TRĂDĂTORI DE NEAM ŞI ŢARĂ (cei mai mulţi, dintre ei, nu toţi), parcă nu-ţi vine să te ridici din pat. Deci, în rezervă, dar tot timpul, tot cu gândul la o alarmă, şi nu de exerciţiu, ci de luptă, mobilizare general……ule, care ne reprezinţi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa este, ai dreptate. Trebuie luptat ca în noua lege a salarizării să fie mărite funcţiile! Am mai spus-o şi eu şi Avyanic şi alţii.

   Ștergere
 44. Pt. Gelu Olescu:
  Vezi că-ţi trimisei ceva pe MAIL, nişte foto. Le-am trimis în 2 moduri, ultimele fiind arhivate...Dacă nu se deschid arhivele, "beep, beep" şi repetăm transmisia.

  RăspundețiȘtergere
 45. Alte detalii din intalnirea comisiei cu pensionarii, din Cluj-Napoca:
  - nu s-a facut publicitate, parerea mea este ca de vina pt acest lucru este ACMRR
  - informatiile privind activitate, au provenit de la activi
  - comisia a fost foarte grabita dar pana la urma a raspuns la toate intrebarile
  - s-a facut o propunere ca pt urgentarea emiterii tabelelor cu grupele de munca, CPS sa trimita extrase la CM din actuala baza de date. Modificarile sa se faca direct in BD. Cel de la CPS a dat raspuns : CM au tot ce le trebuie pt emiterea tabelelor. S-o fi gandit ca daca da BD ies la iveala anumite "detalii" ?
  - s-a solicitat detalierea criteriului "arma" prevazut in proiectul ordinului comun la art.12 al.(3) !it.a) ca si criteriu folosit la actualizarea soldei de functie prin echivalarea functiilor. Raspuns: acest criteriu se va folosi numai la echivalarea functiilor care nu isi regasesc un corespondent in legislatia aplicabila la data de 1 ianuarie 2016. Pentru situatii deosebite, esalonul decident este DMRU.
  Ce-am inteles eu: daca era aviator si secretar de partid BOB escadrila si functia nu era prin cumul, probabil ca echivalarea data de DMRU va fi ceva de genu: comandant escadrila sau poate preot militar UM , daca o fost crestin, daca nu, nu stiu ce sa zic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si tu esti smecheras de Dambovita? Aveam alta impresie despre tine dar vad ca toti va scaldati /balacariti in aceiasi zoaie. Aveti o placere deosebita cand vedeti ca altii sufera sau sunt nemultumiti. Sunteti niste curve batrane si mincinoase,sa va fie rusine,retardatilor!

   Ștergere
 46. http://fn24.ro/pregatiri-de-razboi-putin-reface-armata-1-a-forta-de-ocupatie-a-urss/

  RăspundețiȘtergere
 47. http://fn24.ro/pregatiri-de-razboi-putin-reface-armata-1-a-forta-de-ocupatie-a-urss/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, mai lasă-ne şi tu...Du-te de te ia de toartă cu mîţul. Credeam că eşti altfel de om, dar eşti şi tu un fitilist la greu. Bine că vedeţi paiul din ochiul altora, dar bîrna de-o aveţi înfiptă între booci, n-o vedeţi. Asta aşa, că tot vrei să pari a fi un Ţepeş...Duceţi-vă la Kukurez, cu "ultimele informaţii", cum se lăuda Mîţul ieri seara. Sunteţi...vai de mama voastră. N-am cuvinte...

   Ștergere
  2. Taci dobitocule,gloaba batrana!

   Ștergere
  3. Taci dobitocule,gloaba batrana!

   Ștergere
 48. R-26500
  Aseara pe Romania Tv s-a spus ca se pot solicita CD cu inregistrarile din comisii Senat/Deputati, mai putin SRI, MApN, daca sun chestiuni clasificate si comisia juridica, cand se discuta oe dosare despre ridicarea imunitatii unui parlamentar.
  Ce zici, merita solicitarea?

  RăspundețiȘtergere
 49. Comisia de aparare din CD

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=12

  Se poate conta pe 14 deputati din 26?

  RăspundețiȘtergere
 50. Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. La dreapta-nprejur, înainte marș ,stîngu-n toba care aduce indemnizatie 50% din pensie pentru ”creatiile ”în buzunar de la nunți,botezuri,restaurante,etc.
   Asa ca pe 6 martie ,mare bal cu zdronganeala acompaniată fanfara -zice-se ca fiind” militară”. Doar astia mai lipseau la apel în Piața Victoriei Depline.

   Ăi care și-au mîncat zilele coclaind argila noroielor din poligoanele de intructie ,tabere de antrenament,munci agricole, șantiere,etc dă-i în _ula calulul ca n-au creat nimic. Fanfara sa traiasca si neaparat în grupa I de muncă.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 51. Ion Adami
  14 hrs
  Klaus Iohannis a promulgat pensiile speciale ale parlamentarilor
  Pesedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru completarea Statutului deputatilor si senatorilor, care introduce pensiile speciale…
  ziare.com
  6 Likes18 Comments80 Shares
  LikeCommentShare
  6 people like this.
  80 shares
  Comments
  View 14 more comments
  Giani Apostol
  Giani Apostol "Sta-m" linistiti, domnule Raita Zoltan.
  Like · Reply · 1 · 11 hrs
  Justin Stewart
  Justin Stewart mason imputit, merita un glont
  Like · Reply · 1 · 7 hrs
  Petru Peter Belu
  Petru Peter Belu ASTA E UN SAS PERVERS DE RAU CE E NICI COPII NU IA DAT DUMNEZEU DE AIA PUNE MANA LA INIMA.
  Like · Reply · 1 · 4 hrs
  Mitica Mocanu
  Mitica Mocanu mi-e scârbă de el,îmi provoacă greață numai cât îl văd..!! doar a văzut reacția oamenilor,și totuși în nemernicia lui,ne-a sfidat...!!
  Like · Reply · 8 mins

  RăspundețiȘtergere
 52. La dreapta-nprejur, înainte marș ,stîngu-n toba care aduce indemnizatie 50% din pensie pentru ”creatiile ”în buzunar de la nunți,botezuri,restaurante,etc.
  Asa ca pe 6 martie ,mare bal cu zdronganeala acompaniată de fanfara -zice-se ca fiind” militară”. Doar astia mai lipseau la apel în Piața Victoriei Depline.

  Ăi care și-au mîncat zilele coclaind argila noroielor din poligoanele de intructie ,tabere de antrenament,munci agricole, șantiere,etc dă-i în _ula calulul ca n-au creat nimic. Și le mai taiem si niste sporuri pentru care au muncit din greu.
  Fanfara sa traiasca si neaparat în grupa I de muncă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Colcaie veninu-n tine,spurcaciune umana!

   Ștergere
  2. Ca bine mai zici omule...mi-a placut expresia ,,cat am muncit noi in Armata ""!!!
   Au muncit ..sau au ..cantat (dupa Dex..sunt mari diferente ...!!)

   Ștergere
  3. De la fanfara mai in sus!
   Măi mițu-maximizat sau turboventilatoare-n plin, ha cetește tu ici-i-șa da la cap la coada ce-ți pun io mai jos s-apoi sa ti aud șe dai pi goarnă.

   www.hotnews.ro/stiri-esential-20396833-academia-stiinte-ale-securitatii-...
   www.stiripesurse.ro/exclusiv-fra-ia-mihalache-dancu-oprea-maior-din-ac.
   www.nasul.tv/exploziv-o-fotografie-cat-o-mie-de-cuvinte-familionul-lui-..
   www.euractiv.ro/.../ministrul-curaj-admite-ca-ia-bani-de-la-academia-lui-...

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 53. www.nasul.tv/exploziv-o-fotografie-cat-o-mie-de-cuvinte-familionul-lui-..
  www.euractiv.ro/.../ministrul-curaj-admite-ca-ia-bani-de-la-academia-lui-...
  ***Aceste pagini nu exista!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil a fost o eroare de link. Aici gasesti materialul [http://www.nasul.tv/exploziv-o-fotografie-cat-o-mie-de-cuvinte-familionul-lui-oprea-de-la-academia-de-stiinte-ale-securitatii-nationale-printre-rude-nemuritorii-gelu-diaconu-si-raed-arafat/]. Si doar foto aici [http://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2016/02/Famiglia-lui-Oprea.jpg]. Fara paranteze.

   Ștergere
  2. In poza vad doar tradatori( slugi ale perciunatilor) de tara (acum colonie praduita) De aa Romanistanul e terminat definitiv .

   Ștergere
 54. Gelule ,daca se sustine”si doar cînd este nevoie” că militarii sunt ”creatori de securitate ” nu ar fi bine pînă nu ne-oia altii inainte sa pui de o ”Uniune a creatorilor de securitate ” supusa legilor care reglementeaza activitate de creatie prin ”uniuni”, ne faci si pe noi membri si am rezolvat problema ,conform legii ,ca si membri primim si noi peste pensie o indemnizatie de 50% din pensie. Ce zici ? Că de poligon am înteles că ai pus ! Chiar asa ,noi, ”creatori de securitate„ sa fim mai prejos decît trîmbitasii si cîntaretul militar de populare sau scriitorii la biroul militar de carti care nu le citeste nimeni.
  a nu se întelege ca nu iubim cultura. Însa pîna la un loc , ori militar si doar pensie militara de la bugetul militar ,ca tot militarul ori civil cu toate drepturile ce decurg .Fiindca militar se zice ca inseamna 24 din 24 la datorie. Si atunci cum vine cu batutul televiziunilor si al locurilor de expunere a creatilor?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O mare magarie chestia cu ''cantaretii la trompeta si scriitori de cantece'' care trebuie sa i-a 50% in plus la pensie( de ce?) ca sunt ''creeatori ''.Singura idee buna a guvernului Soros e taierea celor 50% nemunciti la ''creatori'' Si avem 171 000 de ''creatori'' pensionari civili si militari .Ce ma enerveaza e altceva. Civilii raman cu cei 50% nemunciti in plus la pensie in timp ce doar la militari , politisti si jandarmi s-a taiat ''ca ei e mai prosti ''

   Ștergere
  2. Si da va scriu imediat o poezie da cine imi da si mie 50% in plus la pensie ? Si Becali care scris mai multe carti decat a citit nu e ''creeator'' ? Si toti infractorii care au scris ( adica cumparat ) carti in puscarii nu sunt ''creeatori '' ? Sparlamentarii care ''creeaza’' legi de taiere a pensiilor pentru militari nu sunt si ei creeatori ? Sa adauge 50% in plus si la pensiile speciale ale sparlamentarilor (in plus fata de cele normale) ca doar ''creeaza '' legi care nu exista nicaieri in lume exemplu: Legea 223 modificata criminal cu OUG 57 (care devine si ea lege in curand .)Nu mai discriminati sparlamentarii chiar daca sunt tradatori de colonie tot ''oameni'' sunt si ei .

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!