sâmbătă, 13 februarie 2016

Ia sa vedem acum cum incearca M.A.I. sa ii prosteasca cu teleconferința pe politisti, jandarmi, pompieri si specialistii ISU, tratandu-i ca pe milițieni!

La M.Ap.N. lucrurile sunt clare, ministerul trimitandu-si trombonistii pe teren, sa incerce sa ii abureasca pe rezervisti, cum ca 65% baza de initiere a calcului pensiei militare este mai avantajoasa decat 80%. Acelasi lucru il fac insa si propagandistii M.A.I., dar nu chiar asa in vazul lumii, ci cu teleconferinta!

Rostiti dupa mine! 65%>80%, 85%>100%. Total 102%!
Documentul de mai jos este receptionat prin corespondenta privata! Nu putem garanta ca este autentic sau nu, desi are suficiente indicii ca este perfect credibil! Analizandu-l asa in mare, nu ai cum sa nu te duca gandul la militienii de alta data! Militieni de la conducerea M.A.I. care isi trateaza politistii, jandarmii, pompierii si specialistii ISU din subordine ca si cum ar fi analfabeti! Nu ne mai legam despre faptul ca nici conducerea M.A.I. nu sufla un cuvant despre faptul ca O.U.G. 57/2015 scade dintr-un foc baza de initiere a calcului pensiei militare de la 80% la 65%, dar si plafonul maxim de la 100% la 85%. Asa cum nu sufla un cuvant nici despre faptul ca  O.U.G. 57/2015 ii scoate pe militari si politisti din algoritmul de calcul stabilit in cazul pensiilor de serviciu atribuite altor categorii profesionale, oferindu-se ultimul si cel mai dezavantajos loc.  La fel ca si cei din M.Ap.N., si militienii de la conducerea M.A.I. se sterg la fund cu Ordinul Meritul Militar pe care il baga smechereste la calculul pensiei militare pt. a atinge in calculele lor 102%. Desi Ordinul Meritul Militar NU este element de calcul al pensiei militare, nu este prevazut in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ci este pur si simplu o decoratie care se acorda fiecarui militar in raport de vechimea in serviciu, in baza Art. 11 din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). Si care consta in 10-20% in functie de vechimea fiecaruia, care se adauga la pensia calculata in baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Propagandistii de la conducerea M.A.I., procedeaza la fel ca cei din conducerea M.Ap.N., incercand sa demonstreze fraierilor ca oricum ajung la un cuantum de 102% pensia raportat la solda/salariu! Cand in realitate plafonul maxim care poate fi atins de cei mai longevivi angajati ai M.A.I., urmare a aplicarii O.U.G. 57/2015 este de 85%. Restul pana la 102% este in fapt Ordinul Meritul Militar acordat urmare a Legii nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). Prin urmare, militienii de la conducerea M.A.I. ajung hoteste la procentul lor de 102%, hotia constand in furtul  efectiv a celor 20% procente acordate pt. Ordinul Meritul Militar, distinct prin Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare) si introducerea acestor procente cu japca la calculul pensiei stabilite in baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Numai ca sa arate prostimii cum ajung ei la 102%! Adica prin furtul celor 20% acordati distinct militarilor decorati cu Ordinul Meritul Militar, urmare a  Art. 11 din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). Aruncandu-ne astfel decoratiile la gunoi!

Nu in ultima instanta, nici militienii de la conducerea M.A.I., la fel ca si caprarii de la conducerea M.Ap.N. nu sufla un cuvant despre faptul ca  Ordinul Meritul Militar nu se acorda decat cadrelor militare, NU si soldatilor/gradatilor profesionisti din M.A.I.! Care pot beneficia astfel de o pensie maxima de 85% raportat la solde! La fel cat este in realitate si pensia maxima a cadrelor militare, in conditiile in care am stabilit deja ca Ordinul Meritul Militar NU este element de calcul al pensiei in baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ci o decoratie remunerata la pensie distinct in baza Legii nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare),

La fel ca cei din conducerea M.A.N. si militienii din conducerea M.A.I., mai practica o smecherie! Ca sa ajunga la procentul de 102%, ei fac calcule in cazuri ideale, pt. oameni prea odihniti in activitate, care cica ar iesi la pensie la 48 ani de vechime cumulata? Numai ca in practica curenta, tinand cont ca majoritatea politistilor (ca si a militarilor de fapt) lucreaza in grupa CS (asa se spune), este necesar sa lucrezi efectiv 32 ani ca politist in grupa CS pt. a ajunge la 48 ani de vechime cumulata! Or, realitatea din aceste zile din M.A.I. este aceea ca angajatii ministerului solicita sa se pensioneze masiv cu mult pana in 48 ani de vechime cumulata, fiind prea uzati de sistem  sa mai poata ajunge la 48 ani de vechime cumulata! Nu ii mai tin bracinarii pur si simplu! In practica, chestia cu 102% fiind o gluma buna de adormit copiii! Si inca NU am facut referire la personalul de executie care lucreaza in CD si care pt. a ajunge la o vechime cumulata de 48 ani in serviciu, ar trebui ca ultimii vreo 10 ani de munca sa ii presteze in baston! Personal care pleca din sistem cu cca. 70% pensie, neavand variante pragmatice sa ajunga la 102% in afara de a ramane cu inca vreo 10 ani in serviciu peste limita de uzura (pana la cca. 57 ani varsta)!

Mai constatam si atacurile asupra cererilor liderului S.C.M.D. - care cica se "zbate pt. cei cu vechime mica". Va explicam insa noi ce inseamna vechime mare sa ajungi la 48 ani vechime cumulata:

- pt. cei care lucreaza exclusiv in CN (putine, dar mai exista si astfel de situatii), 66 ani ar fi varsta minima de pensionare (daca cei in cauza sunt in serviciu de la 18 ani). Ca sa ajunga la 102%. Imposibil, la 60 ani daca prinzi in viata, esti dat oricum afara pt. atingerea limitei de varsta!
- pt. cei care lucreaza exclusiv in CD, 57 ani ar fi varsta minima de pensionare (daca cei in cauza sunt in serviciu de la 18 ani)! Ca sa ajunga la 102%. Varsta realista poate pt. purtatorii de cuvant!
- pt. cei care lucreaza exclusiv in CS, 50 ani ar fi varsta minima de pensionare (daca cei in cauza sunt in serviciu de la 18 ani)! Ca sa ajunga la 102%.
pt. cei care lucreaza exclusiv in AC, 47 ani ar fi varsta minima de pensionare (daca cei in cauza sunt in serviciu de la 18 ani)! Ca sa ajunga la 102%.

Numai ca nici nu suntem aterizati cu pluta! In cazul grupelor de munca, apar diverse combinatii - adica in mod uzual, fiecare angajat trece prin mai multe grupe de munca, nu ramane fixat in aceeasi grupa toata cariera. Ceea ce impinge acele varste pt. a obtine o pensie de 102%, peste limitele din exemple! Fiind evident ca  O.U.G. 57/2015 este conceputa de asa natura incat doar putinul personal in activitate extrem de odihnit  din ministere sa poata atinge acele limite de varsta pt. a obtine  o pensie de 102%. Majoritatea personalului fiind atat de uzat dupa 25 ani vechime efectiva, incat vrand-nevrand pleaca la 47-48 ani din sistem. Fara nicio sansa pragmatica de a obtine o pensie de 100% raportata la solda/salariu! Asa cum ne aburesc militienii din conducerea M.A.I. si caprarii din conducerea M.Ap.N!  

In sfarsit, la M.A.I. apare o sustinere milițienească similara cu cele ale papusarilor din M.Ap.N.! Argument cica in favoarea O.U.G. 57/2015: "14. Prin recalculare se înțelege că pensionarul va avea un venit brut la data de 1 ianuarie, aproape egal cu cadrul activ care este pe aceeași funcție avută de pensionar, adică ca și cum pensionarul este din nou angajat pe aceeași funcție avută, cu coeficienții (enumerați mai sus) avuți de pensionar la data pensionării". Ideea de baza ar fi aceea ca un militar pensionat sa nu poata avea o pensie mai mare decat solda/salariul omologului sau in activitate! Fapt pt. care atragem atentia conducerii M.A.I. sa nu isi mai fraiereasca in primul rand personalul in activitate care urmeaza sa se pensioneze. Acest personal beneficiaza de solde/salarii, in care nu intra nicio compensatie pt. grupele de munca. Compensatiile pt. grupele de munca din perioada activa se acorda exclusiv la pensie! Or, prin diminuarea de la 100% la 85% a plafonului maxim al pensiei, in fapt se reteaza parte din compensatiile pt. incadrarea in grupe de munca cu risc ridicat. Cu exemple? Avem pilot care a lucrat 30 ani in grupa AC, ceea ce inseamna 60 ani vechime cumulata! Acestui pilot O.U.G. 57/2015 ii acorda 65% din solda pt. 25 ani din cei 60 ani de vechime cumulata! Inca 1% pt. fiecare an ce depaseste 25 ani vechime, dar nu cumva ca pilotul sa depaseasca 85%. Desi daca s-ar respecta algoritmul pana la capat, pilotul din exemplu ar ajunge la 100%. Urmare a blocarii artificiale la 85%, pilotul din exemplu ramane insa cu 15 ani din vechimea cumulata care nu ii mai folosesc la nimic. Ceea ce inseamna ca a pilotat 7.5 ani in plus (mocca) in grupa AC (15 ani vechime cumulata) din patriotism, ani care sunt egali cu ZERO la calculul pensiei! Dar pilotul in cauza chiar a pilotat efectiv 7.5 ani in plus si a indeplinit conditiile de risc profesional pt. a beneficia de inca 15 ani de vechime cumulata! Ce daca depaseste 85% si ajunge la 100%, este dreptul lui legitim care provine din vechimea lui reala in munca! 15 ani de vechime cumulata sau 7.5 ani efectivi care sunt pir si simplu anulati ilegitim de O.U.G. 57/2015 la calculul pensiei pilotului exemplificat! Si tot asa se intampla si in cazul altor grupe de munca! Militarii si politistii devenind astfel singura categorie de cetateni la care vechimea reala in munca este limitata artificial la calculul pensiei, din pix! Ca si cum nu ar mai fi lucrat de la un anumit moment in sistem, desi realmente au lucrat!

In concluzie, conducerea M.A.I. ca si cea a M.Ap.N. (la fel e si la celelalte ministere/similare) incurajeaza prin promovarea O.U.G. 57/2015, pe de o parte furtul decoratiilor conferite prin Ordinul Meritul Militar, pe de alta parte furtul unor ani buni din vechimea efectiva si cumulata a personalului militar, doar sa respecte arbitrarul O.U.G. 57/2015 privind aplicarea cu orice pret a unor "indicatii de partid si de stat" complet ostile Armatei Romane!

249 de comentarii:

 1. Si MAI si MApN sunt conduse acum de politruci gusati gata de orice mizerie si marsavie pentru un os de ros ( adica o functie grasa , spagi adunate de la subordonati, comisioane de la achizitii logistica, si binenteles CASE moca de la stat in special la MApN ) .De la astia astepti tu Rxxxx corectitudine ,onoare si respect pentru trupa si subordonati ? Astia si-ar vinde si mamele fara sa stea pe ganduri macar o secunda. Nu te astepta la altceva.Spurcata si blestemata rasa de slugi .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afacerea case pt generali este mai mare la MAI si SRI!
   Ti-am gasit manastire de maici in Belgia, Franta si Germania!
   Ai de unde alege!
   Decide tu Max One!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Materialul are si o greseala de calcul.
   Procentul pentru pensia suplimentara se aplica la baza de calcul si, ca atare, se aduna cu procentul cuantumului pensiei, nu se inmulteste.Asta potrivit art. 30 si 108 modificate de oug.Trebuia sa scrie ca 88% se aduna cu 9%, nu ca se inmulteste cu 1,09.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu sunt sceptic cu momentul 6 martie. Probabil ca esti incepator, dar noi "diminmuatii" si "inghetatii" avem rutina in astfel de chestii. O manifestatie a militarilor nu isi poate atinge scopul in conditiile stereotip de pana acum. Respectiv:

   - daca protestezi in civil, nu stie aproape nimeni cine esti la cate alte proteste nebagate in seama mai sunt;
   - daca protestezi in locul nepotrivit, este ca si cum nu ai protesta deloc. Loc nepotrivit este acel loc agreat intotdeauna de autoritati. Se feresc ca dracu' de tamaie in schimb sa aprobe proteste in locuri care chiar ar atrage atentia Europei, NATO, Rusiei etc. Locurile de la Parlament sau Guvern nu atrag atentia nimanui. Ghici care sunt cele mai potrivite locuri? Normal ca unele care au legatura cu imaginea NATO - sediul M.Ap.N., proaspatul comandament NATO, poate ambasada SUA. Cam atat!

   Si conteaza intr-adevar si numarul! Eu NU am fost pe 24 ianuarie fiind operat. Prima data cand am lipsit! Au fost cei cu care pana acum fusesem mereu! Ghici cine sunt? Exact aia .ututi in trecut cu diminuari si inghetari! Tot astia, omule! Care cat de cat, L. 223/2015 ne-a scos cumva din tagma rromilor. Nu a fost nici macar unul din preafericitii "umflati cu pompa" de Oprea prin L. 119. Exact ca in trecut! Si tot ca in trecut: nici macar un subofiter/maistru militar!

   Numarul nu conteaza doar daca compensezi prin ceva cu adevarat inedit! Si am dat solutia pt. inedit! Altfel nu iesi in evidenta, nu te baga nimeni in seama. Mai ales pe fondul in care mass media nu prezinta decat superficial sau deloc in ultimii ani, protestele, indiferent ale cui ar fi!

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Vrajeala... OUG 57 nu va fi modificata si va devenii lege exact asa cum e.

   Ștergere
  4. PPPPPARCHINSONUL TE MANANCA ..PSIHOPATULE...minim one ....

   Ștergere
  5. @ tigri2 13 februarie 2016, 18:59. Asta era link-ul [http://vladtepescmrr.blogspot.ro/]. Ai sarit repede peste preambul. Sunt lucruri interesante si in preambul, de exemplu:
   - În memoria celor 30.000 de decedați din Armata României - victime ale regimului Băsescu-Boc, VĂ ROG SĂ PĂSTRAȚI UN MOMENT DE RECULEGERE ! La această solicitare toți participanții INCLUSIV REPREZENTANȚII MApN S-AU RIDICAT ÎN PICIOARE PENTRU A PĂSTRA UN MOMENT DE RECULEGERE.
   - Se cere demisia: Secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, d-na Otilia Sava;

   Ștergere
  6. Cezar ma mai mananca undeva (in varful sculei) .Sa vi dragutule sa ma scarpini cu limbuta ta jucausa Da sa te speli bine pe gingii dragalasule sa nu ma iriti.Te astepta scula mea ca si cand.\Numai limbuta ta ar fi pe pamant .O sti pe Loredana nu ? O sa te botez eu Loredana si iti dau (si)mielul

   Ștergere
  7. Maxim One
   Mielul cu o nara?......merita centurionul!

   Ștergere
  8. Referitor procentele pentru solda de merit , indemnizatia de comanda si indemnizatia de dispozitiv , cred ca OUG 57 /2015 , la art.40 , pct. 21 unde se refera la art. 109 alin.(1) in final se constata ca actualizarea bazei de calcul se face "conform prevederilor legale care reglementeaza salarizarea militarilor , politistilor si functionarilor publici cu statut special la data intrarii in vigoare a prezentei legi. " Aceasta legislatie prevede si procentele care se acorda pentru solda de merit , indemnizatia de comanda si indemnizatia de dispozitiv. Trag concluzia ca si in aceasta speta se minte grosolan .

   Ștergere
 5. Cand se tine la Hurziceni ..??
  Vreau sa aduc tot clanul Carpacilor ...
  Anuntati din timp ...sa fie o sala mare ...

  RăspundețiȘtergere
 6. Zice -se ca pe 6 Martie iese Dogaru , motanu si Mareș-alul în Piata Victoriei Neîntrezărite cu fanfară militara-fără 50% peste pensie si cîntă în cor prohodul guvernului care guvern ieri seara la RTv a mai primit un ultimatum sa-și faca bagajele. Pe 6 martie expiră.
  Curios........

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Revoltat
   Esti dus ca si prietenul tau....am fost pe 24.01! Pt centurioni nu mai misc un deget!
   Si ar fi cazul sa nu mai musti, intrucat nu te-am atacat deloc....

   Ștergere
 7. @ All. De citit aici [http://vladtepescmrr.blogspot.ro/]. Solicitari exacte. Si pt. proaspetii protestatari fara experienta, ascultati de experienta altora: "Pe viitor, ținta protestelor militarilor în rezervă și în retragere nu va mai fi Piața Victoriei și Parlamentul României ci Ministerul Apărării Naționale, ambasada S.U.A și Comandamentul NATO".

  Duri astia de la Arges, nu gluma!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sau statuia lui ”ștefan Gheorghiu” de la Leu.

   Ștergere
  2. Pt corectitudine,
   Este un monument inchinat eroilor genisti, care "au dat suprema jertfa pe campurile de bataie".
   Este un monument superb si nu ar trebui luat la misto!

   Ștergere
 8. Cine ,,Da" avioanele ca sa ajungem la ..Pentagon ...???

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Măi ,motănel ,dacă tot le stii tu pi toate ,cum se face mă motănel că nu cunoști tu noua formulă pe care se merge la pensie și care a fost lasată mostenire in minister de mai noul tău preten-tiz în faptă si gîndire Mareș-al, ca drept lucrare de exceptie (sub forma de apostolat)
  Și iată-că șe spune ”apostolatul” lasat mostenire ministerului Mareș-al;

  - de acum inainte ,adica după iesirea mea la pensie ,toti cei care vor iesi la pensie vor fi considerati doar ca simple cadre militare si ca atare vor avea doar drepturi de cadre militare (s.of,MM,Of) fara alte pretentii la drepturi de piloti,scafandri,medici,etc. Pensia se va calcula cu aceleasi elemente pentru toti indiferent de arma din care au facut parte. PUNCT.

  Asa ca pretene motănel,avyanuc,karkadeniz si alti marinei si aviatori cît ati fost in activitate v-ati trăit traiul si mîngat mălaiul (5500 calorii ,ore de zbor ,ciocolata,,popotarese la tava,ospătarite pe sprînceană-cu-cu-r-e-fa-cere la cabănuța cu lac de pescuit). Acum gata și voi in rînd cu lumea după apostolatul lasat mostenire ministerului de Mareș-alul care gîndeste cu o octavă doar mai jos ca tine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ala cu apostolatul e vreun retardat care are urmatorul profil: specialitate auxiliara (adica una care putea fi la fel de bine indeplinita de un civil), toata viata in grupa CN ascuns prin niste hartii sau state de plata, 55 varsta iesire la pensie.

   Iesind la pensie, retardatul a descoperit brusc ca pensia omologului sau ca grad/functie, dar care era militar autentic era dubla. Intrucat omologul sau spre deosebire de retardat, isi desfasurase actvitatea nu prin sertare, ci in grupa AC fiind pilot. Ceea ce insemna ca desi aveau aceleasi grade si functii in activitate, la pensie urmare a grupei AC, pilotului i se dubla vechimea. Si automat si pensia!

   Retardatul nepricepand in ruptul capului de ce pilotul nu are aceeasi pensie ca el, ca doar fusesera amandoi colonei si aveau si functii egale: retardatul colonel sef peste sertarul cu pixuri cu risc profesional zero = fapt pt. care la pensie i s-a dat corect grupa CN, pilotul - sef de escadrila in grupa de munca cu cel mai mare risc profesional, fapt pt. care i s-a dublat vechimea in munca si automat pensia!

   Noi am mai discutat tema asta! Incadrarea intr-o grupa de munca sau alta reprezinta singura diferenta de risc profesional intre diversele specialitati. Iar retardatul prin aberatiile lui, sustine pur si simplu sa nu mai existe grupe de munca. Doar ca el - sef la pixuri sa nu aiba pensia mai mica decat unul sfartecat pe 1/2 prin Afganistan. Numai ca daca pe un astfel de retardat il iei de la pixuri sa vada ce este aia de grupa de munca si ii dai drumul dintr-un AN-2, asta lesina inainte sa il mai urci in nava. Astfel de indivizi nu merita decat un calup de TNT in ..ur cu fitilul aprins, atunci poate pricep ce e aia grupa de munca!

   Ștergere
  2. Eu amu nu pricep ..care-i Mares-alul dintre cei doi ..???
   O chestie stiu sigur ..nu-i pilot ....

   Ștergere
  3. R26500
   Un neghiob lanseaza prostii si altii cred!
   Apostolat...? Sau postulat?....dexul....
   Referirile la persoana mea sunt pure inventii!
   Un centurion plin de venin, daca se musca de mana, moare, iar altul?....AN2 scos diin M!ApN....nu se mai foloseste, de la catastrofa cu scf FS!
   Rezervistul este prea revoltat si isi imagineaza apostolate....consider ca el a dorit sa scie postulate.....dar de nervi a gresit putin, ceea ce nu este cazul centurionului gresit total!

   Ștergere
  4. Rezervistule,
   De ce inventezi? Ca sa se bage in seama cel mai suficient centurion?
   Daca acesta este motivul, este ok, chiar il inteleg!
   Daca nu.....fa corectii caci este diferenta mare intre apostolat si postulat!
   Pe viitor, iti recomand sa vorbesti despre persoana mea, atunci cand o voi face si eu!

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 14 februarie 2016, 00:29. Ai dreptate cu observatiile legate de ”apostolat”. Totusi, si ghilimelele au semnificatia lor cateodata!

   Dar NU aceasta este esenta! Tu fiind mai proaspat pe acest blog, am realizat ca tu ai devenit tinta unor atacuri NEJUSTIFICATE. Ceea ce ti se imputa sunt in fapt "perle" care apartin acelui bizar Mos Alecu.

   Acum, cum s-a ajuns in perioada in care am lipsit ca "maidanezii" (asa li se spune "sicanatorilor" de pe aici) sa ti se atribuie identitatea sau o analogie cu identitatea acelui Mos Alecu, inca nu ma prind!

   Dar m-am prins de altceva si probabil ca aceasta este varianta corecta! Ii cunosc pe "maidanezi" bine. Acestia incearca in fapt sa TE DECREDIBILIZEZE! Este vizibil ca ai informatii din sistem - TU fiind si recent pensionat si avand si o functie importanta in activitate cu acces indubitabil la dedesupturile sistemului. Informatii care deranjeaza pe cineva! Iar acel cineva nu este un user oarecare de pe un forum oarecare.

   Nu stiu exact cum a pornit treaba! Nu cumva insa te-ai legat de chilotii lui Oprea sau de acolitii lui cat timp am lipsit? In caz ca da, de aceea estiu sicanat!

   Oricum, am luat la constinta de necesitatea reintroducerii moderarii! Desi imi omoara timpul!

   O alta solutie mai viabila pe care ti-o recomand ar fi sa ignori "specimenele". Cand nu raspunzi "sicanarilor" se cam enerveaza si pana la urma renunta de buna voie sa vorbeasca singuri!

   Da! E o chestie curioasa! Inainte ma atacau exclusiv pe mine. Cum ai aparut tu, fac pe politicosii cu mine! Doar sa NU fie moderati pt. a putea sa te DECREDIBILIZEZE pe tine! Esti incomod pt. cineva important pt. "maidanezi" - in mod cert! Da-i inainte sa le rasune fulgii!

   Ștergere
 11. A fost invitat( aproape 40 minute) la Irealitatea tv (de masonul scarbos Cumpanasu) nenea Motoc alt mason sluga a perciunatilo (loja p-due) care se crede ministrul Apararii .Si am aflat urmatoarele informatii .....O barat.O limba de lemn dusa la perfectiune .Ilici Kgb cred ca e mandru de Motoc .Sa vorbesti atat si sa nu spui absolut nimic e o performanta.Unde dracu se antreneaza astia ca pot sa vorbeasca si o zi intreaga (doar sa mestece cuvinte fade) si sa nu spuna nimic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa iti trebuie daca urmaresti toti retardatii la posturile de propaganda politica! Ai mai pierdut si niste desenate animate beton pe Disney Channel!

   Ștergere
  2. Mda .Ma dus cu nepotii sa ma uit la desene ca sunt interesante.Rau a ajuns colonia asta.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 12. @ R.26500: Cand militienii aplica Legea doar dupa o ureche/
  Mai trebuiesc s-o indrepte vre-o suta de Decrete!

  RăspundețiȘtergere
 13. @ Maxim One: Cu un perciunat ministru, in varf la Aparare,
  De pensiile noastre in budigai il doare!

  RăspundețiȘtergere
 14. @ R26500: Demisia Otiliei, cu greaţa-i ca de flegmă,
  Sa fie si reală, si nu ca o...enigmă!

  RăspundețiȘtergere
 15. PUȚIN NECLAR TEXTUL, AFIRMAȚIA CA PENSIONARUL VĂ AVEA ACELASI VENIT CU AL UNUI CADRU ACTIV DE PE ACEEASI FUNCTIE, CA ȘI CUM AR FI REICADRAT LA 01 01 2016 , INTRUCAT VĂ BENEFICIA DE COIEFICIENTII .....DE LA DATA TRECERII ÎN REZERVA .
  ROG, DACĂ CINEVA ARE POSIBILITATEA SĂ POSTEZE O MICA EXPLICATIE.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Explicatia exista in material! Ei vor sa spuna ca au facut calculele de asa natura, incat pensia militara pt. o vechime maximala imposibil de atins, ar fi egala cu solda omologului din sistem. Si ca asta este echitate nord-coreeana beton!

   Ceea ce eschiveaza cu buna stiinta conducerea M.A.I. este ceva si "curvaresc" si foarte grav: pensia militara pt. acea vechime maximala trebuie sa fie intotdeauna mai mare decat solda omologului din sistem! Si asta deoarece omologul din sistem este incadrat intr-o grupa de munca ce NU se reflecta in solda, ci EXCLUSIV la pensie!

   Orice militar are o solda/salariu si este incadrat intr-o grupa de munca. Grupa de munca NU ii foloseste la absolut NIMIC cat timp este in ACTIVITATE! Iar cand iese la pensie, descopera ca grupa de munca in care a fost incadrat in ACTIVITATE nu ii foloseste nici la pensie, intrucat daca i s-ar aplica la calculul pensiei fara LIMITAREA la 85% (nici la 100% NU trebuie sa existe limitare), si-ar depasi solda in activitate! Solda care insa NU includea grupa de munca.

   Nu e asa greu de inteles! TU ai solda de 100%. Aceasta NU include niciun spor pt. nicio grupa de munca. Acel spor ti se va acorda la pensie. Cica! Si astia descopera ca daca iti integral sporul pt. grupa de munca, tu vei avea o pensie de 120% raportat la solda. Asa ca iti taie frumos grupa, limitandu-te la 85%. Doar sa NU iti depasesti fosta solda din activitate!

   Adica ai ramas fara remuneratie pt. grupa de munca nu doar in ACTVITATE, ci si la pensie!

   Reprezentantii MAI si ai celorlalte ministere, ar avea dreptate in ipoteza lor tembela NUMAI daca grupa de munca ar fi REMUNERATA IN ACTIVITATE! Dar NU este remunerata IN ACTIVITATE! Iar la pensie prin limitarea la 85%, taie de fapt din anii de vechime suplimentara indreptatiti a fi acordati pt. grupa de munca!

   Ștergere
  2. materialul este plin de falsuri , de la un capat la celalalt :
   - vechimea este aberanta , in conditiile in care majoritatea covarsitoare a angajatilor provin din incadrare directa , dupa 1990 ;
   - salariul unui agent , acum 7 ani era de 2200 lei , nu 2800-2900 lei ;
   - in conditiile in care salariile au fost "inghetate " , de unde apare acum marirea de la 2800 la 3500 lei ? ;
   - amestecul OMM in calculul pensie - pentru prostit activii ;
   - un agent ( subofiter ) nu are cum sa ajunga la 3500 lei - baza de calcul , poate un maior sau lt. - col. ;
   - un agent are raportate sporurile (toate) la salariul functiei , adica un coeficient de maxim 2,40 - evident nu il ajuta prea mult ;
   - multi nu inteleg ca anumite sporuri sunt insignifiante in procent , si sunt luate in calcul doar daca sunt regasite si in statele de salarizare .

   Ștergere
  3. de acord cu tot ce ai scris. sumele scrise de 3500 sunt inventii fara sens...

   Ștergere
  4. MANIPULARE GROSOLANA.
   ESTE CEVA ABSURD , DE NEINTELES .
   NU SE GANDESC CA MAI SUNT ȘI PENSIONARI CU MINTEA LA PURTĂTOR?
   NU GANDESC CA O BUNĂ PARTE DIN PENSIONARI AU POATE UN IQ MAI MARE DECÂT AL DANSILOR ?
   AM ACTIV AȚI ARMATA ÎNTR - O PERIOADA CARE MĂ FACE SA ACCEPT CU GREU CE NI SE INTAMPLA.
   SA TRECEM LA ACTIUNE , CUM POATE FIECARE.
   MULTUMIRI PT. COLEGII DIN GARNIZOANELE ÎN CARE S-AU COMPORTAT DEMN ȘI PREZENTATE DE DVS.
   SCUZE PT.MAJUSCULE.

   Ștergere
 16. Subiect: Stenograma din plenul Senatului din 12.02.2016

  Interesanta interpelarea acestui PSD-ist. De fapt, chiar Ordonanta de Guvern de modificare a Legii pensiilor militare este o ilegalitate, deoarece, o lege organica nu poate fi modificata prin Ordonanta de Urgenta, mai ales ca este vorba de modificari fundamentale.  Domnul Neculai Bereanu: O interpelare adresată Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, doamnei ministru Claudia-Ana Costea. Obiectul interpelării: „Legea pensiilor militare”. Stimată doamnă ministru, Legea pensiilor militare nr. 223/2015, care a fost în dezbatere timp de 3 ani de zile, votată în unanimitate, promulgată de Preşedintele României în iulie 2015 şi publicată în Monitorul Oficial, este actul normativ care a anulat discriminările din rândurile personalului instituţiilor de apărare, ordine şi siguranţă naţională. Intrată în vigoare la data de 01.01.2016, aplicarea acesteia urma să se efectueze în baza unui ordin comun al Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi SRI, de aprobare a procedurilor de actualizare şi recalculare a pensiilor militare de stat. Sub pretextul necesităţii elaborării unei astfel de norme, Guvernul României a emis Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, care modifică esenţial legea. În acest context, în numele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, vă adresez următoare întrebare: Care a fost temeiul ministerului pentru a se lua decizia diminuării bazei de calcul de la 80% la 65%, deturnând, practic, scopul legii? Vă mulţumesc. Solicit răspuns scris. Cu deosebit respect, senator PSD, Neculai Bereanu, senator de Suceava

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alkan,
   Foarte buna postarea!
   Parca mai aduce o raza de speranta!

   Ștergere
  2. Onorul la Mares-al ...dreapta imprejuuuuuur!

   Ștergere
 17. Dati naibii sunt grecii astia.Fermierii au facut ravagii.Fortele de ordine au fugit precum iepurii.Nu stiu daca au rezolvat ceva dar sigur s-au usurat.

  RăspundețiȘtergere
 18. Răspunsuri
  1. Adica tu ai vrea sa stea ca prostii?N-ai decat sa stai capra sa ti-o traga daca asta ti-e voia ca nimic nu ai aface.Eventual sa le sugi si madularul.Spor la treaba.

   Ștergere
  2. Mentalitate tipic romaneasca! De aia au inventat grecii demos cratos si nu altii. Capisci?

   Ștergere
  3. Felicitari iceparu!
   I-ai zis-o caprarului!

   Ștergere
  4. iceparu...pe grecii care incendiaza ..ii dai tu exemplu !!
   Ai imbatranit degeaba ...astept sa-mi dai exemplu de greci care muncesc ....badaran batran si sclerozat ce esti ...

   Ștergere
  5. Mai bulache,.Grecii sunt un popor mandru.Pacat ca noi avem putin sange de la ei.Accept sa fiu batran badaran decat un prost tanar .Slerozat inca nu.
   Cat despre tine ,se vede ca instructia pe care ti-a fost administrata de Paul Vasile s-a lipit precum raia de broasca.Daca ai mentalitate de rob sa o porti cu mandrie.

   Ștergere
 19. @ Elita 26500: Ar trebui ca acest citat sa fie postat la loc vizibil sa-l citeasca si cretinii, si retarzii, si inapoiatii mintali si oligofrenii si autistii: CEI CARE AFIRMA CA 65% ESTE MAI MARE DECAT 80%, SAU 85% ESTE MAI MARE DECAT 100%, SA SE SE FORMEZE NUMARUL 112, SA VINA SMURD-UL, SA-L LEGE BURDUF, SA-L DUCA SUB PAZA BODYGUARZILOR SI A POLITIEI LA SPITALUL DE PSIHIATRIE NR 9, ALEXANDRU OBREDGIA, SA-L INTERNEZE LA IZOLARE PENTRU INGRIJIRI MEDICALE SI TRATAMENT DE SPECIALITATE PANA LA VINDECARE!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar daca oligofrenii si autistii in cauza fac astfel de afirmatii din sectiile de neuropsihiatrie ale spitalelor, te-ai gandit?

   Ștergere
 20. Cornelus...nu vrei sa numesti UNUL ..care sustine aceste aberatii pe care le postezi cu litera mare ..???

  RăspundețiȘtergere
 21. @/Micutzul...
  Ce sa-i faci prietene...asta se numeste EVOLUTIE !!
  ,,De la facut poze cu trandafirii tai galbeni ..la facut poze cu Trandafirii cotrocenisti ...
  Dar lasa ..ca nu-i asa ?? Ai fost si atunci in curentul ..TRENDY...nu ca boul de C.zar ! Nu mai punem la socoteala faptul ca ai si castigat ...pe aberatiile lui Cezar ! A..da ..nu ai primit suficienta ..demnitate si onoare ...hi..hi...
  ****** In alta ordine de idei , cred ca ar trebui sa zicem ceva si despre fractura in logica si modul de actiune al unor ...mares-ali ..!!
  Trecand peste faptul ca imi atribuie mie zicerile cu ,,APOSTOLATUL"....nu nu am zis eu ci al de semneaza ! Eu cred ca stie el ce stie ..indiferent ca-i ,,apostolat "..sau ,,postolat ....!!!
  Sa ni-l imaginam pe Mares-al prin 2014...cand inca mai impingea aerul cu pieptul prin M-100 !! Ce credeti ca ..gandea (sic)..despre pensiile militare...??
  Vedeti-l acum si nu oricum ci in deplina cardasie cu ..cu ..(imi este rusine sa zic ..dar trebuie )..Motanelul KK-cios ..!!!
  Daa..acum ,,trebuiesc" sporurilr de aer infect de birou ..periculozitatea de creion pix si rosu opt ..periculozitatea de a veni la serviciu cu masina personala ...etc ....
  Onorul la Mares-al ...Dreapta impreeeeejuuuur..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Eu iti sugerez sa iti revizuiesti parerile! Cea mai chinuita si muncita functie de ofiter responsabil din armata asta, a fost, este si va fi de sef de stat major! Iar la esaloanele mari, un loctiitor de sef de stat major este mai chinuit decat insusi propriu sef de stat major. E om care a muncit si nici nu s-a ales cu mare lucru dupa munca de o viata din armata! Ca marea majoritate a militarilor, de fapt!

   Cu ce te deranjeaza? Ca NU a fost impingator de aer cu pieptul ca secretar de stat, CI-ist, fost secretar PCR, limbist UNPR, purtator de cuvant - si ca a fost un simplu militar de cariera cu un final onorabil? Loctiitor de sef de stat major este o functie si responsabila si onorabila pt. un militar de cariera! Mult prea responsabila si mult prea onorabila! De ce il discreditezi? Cui ANUME foloseste? Este clar ca omul stie lucruri despre dedesupturile infecte gestionate de Oprea, este normal! De asta il discreditezi?

   Ștergere
  2. Micutzul,
   Acest om superficial, centurion, prin varsta, este nu numai prost ci si un lingau nativ! De asta nici nu a fost numit mai sus.....de prost ce este si a fost!
   Pe langa faptul ca este si va ramane duplicitar, este de o suficienta maximala....poate chiar mai jos!
   Ce este mai oribil sa faci copy/paste 100% si sa-ti atribui ideile?.....este nefrecventabil si nu stie sa pastreze intimitatea unor fapte! Un jeg...care-si gaseste doar sporadic aliati! O voma!
   Scuzati..limbajul, dar asa merita!

   Ștergere
 22. Nu am nimic cu persoana respectiva ...
  Daa ai dreptate ...dar nu apari pe bloguri cam asa ...baaa eu sunt IM cu nume si prenume nu ca voi ...am fost si am facut...bla bla ...comanda la mine si ascultati bine ....
  Si cel mai mult daa . ma oftica dispretul lui vizibil fata de FORTELE LUPTATOARE CU ADEVARAT..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu conteaza Tancurile ..avioanele..artileria ..care lipsesc cu desavarsire..!
   Birourile pline cu generali si colonei ...
   Daca aparea de pe pozitia unui Cdt.Bg.. Corp..Divizie ..luam poate pozitia de drepti si bagam la cap ....!!!

   Ștergere
  2. PS..Habar nu am ce functie a indeplinit ...dar am inteles bine ca avea cel putin 10 (zece )colonei tot prin birouri ..in subordine ...
   Adica ..10 Bg. sau 10 Corpuri..sauu 10 Divizii (cam multe hi..hi..)

   Ștergere
  3. Eu NU am sesizat acel dispret? Care sunt fortele luptatoare "cu adevarat"? Eu am facut pe seful de stat major (cu imputernicire) la 2 unitati diferite. Unitati din fortele luptatoare "cu adevarat"! Munca silnica, de jos! Nivel batalion! Dar daca ajungeam sef de stat major la brigada, corp, SMFT sau SMG, NU as mai fi fost din fortele luptatoare "cu adevarat"? Ba da, intrucat tot eu coordonam fortele luptatoare "cu adevarat"? Si cu brigada intri in lupta, si cu corpul de armata intri in lupta! Si cu SMFT sau cu SMG intri in lupta! Toate sunt forte luptatoare "cu adevarat"?

   Uite, exemplu! Ne inclestam cu klingonienii! Esalonarea o cunosti! In prima linie se razboiesc niste SGV, condusi de subofiteri. Printre ei sau la cativa metri mai inapoi sunt condusi de niste ofiteri comandanti de subunitati. Iar la cateva sute de metri mai inapoi, toti sunt condusi de un stat major si un comandant! Care sunt fortele luptatoare "cu adevarat", cand toata unitatea este intr-un raion de cate sute de metri patrati si toata este expusa? Raion in care fiecare isi face meseria? Inclusiv cei de la logistica ce iti adun bidonul cu ciorba in transee! Similar la brigada, corp, SMFT, SMG. Acum TU ce vrei, ca seful SMG care conduce tot, sa fie si el PUSCAS cu tilica in prima transee? Daca conduce tot, NU este clar ca seful SMG insusi face parte din "fortele luptatoare" care ar fi foarte "moarte in cotet" in caz contrar?

   Eu prin forte luptatoare "cu adevarat" inteleg majoritatea fortelor! Fiecare cu craca si misiunea lui, dar toate formeaza un intreg. Fortele NEluptatoare sunt formate la nivel macro - din structuri care nu indeplinesc niciodata misiuni de lupta. Care sa fie? Ia sa vedem. Daca ne inclestam cu klingonieinii, cine NU indeplineste misiuni de lupta in nicio situatie? Structurile de mentenanta - normal, nu vii cu fabrica de la Mizil in linia 1. Altii? Directia Financiar Contabila. Directia de Asistenta Juridica. E, aici este problema! Intrucat, cam astia ne ..ut pe noi la ora asta!

   La nivelul de jos, cine NU indeplineste misiuni de lupta? Dar parca NU stim! La razboi, nicio structura financiara din nicio unitate - de lupta sa fie acea unitate, NU are astfel de atributii! Batalionul se razboieste, compartimentul financiar sta la adapost - de fapt nici NU este dislocat vreodata cu unitatea! Juristul NU participa! La fel CI-istul NU participa! Adica exact aia care ne ..ut pe noi la ora asta! Toti ceilalti participa in raion la misiune! Pana si preotul militar participa sau structura medicala. Intregul stat major indiferent de grad si functie!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. R 26500
   Nu ma deranjeaza dar totusi cînd stau si ma gîndesc ca unii au framîntat noroile poligoanelor ,au înfruntat ploile si zapezile , au dat la lopata zapada ca pistele de decolare aterizare sa fie libere iar altii care au stat frumos labirouri, catedre, muzee,cercuri militare sunt acum echivalati de CMJ in grupe la nivel cu similarii operativi din arma ,unii trecînd din CN direct în CS sau AC.
   Asta a ce mai seamană? Mareș-alii stiu bine ce pun pe hîrtie cînd iși fac felia !!!!

   Ștergere
  6. @ rezervist revoltat 14 februarie 2016, 12:06. Daca NU ii cunosti cariera completa, NU avem dreptul sa acuzam! Ca poate NU s-a nascut din prima loctiitor de sef de stat major! O fi plecat tot din noroaiele poligoanelor, din ploi si zapezi. Avand o sansa sa se ridice.

   Multi au plecat de jos! Cioflina Dumitru [https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Cioflin%C4%83] - fost sef al SMG de exemplu, NU s-a nascut sef SMG. A plecat de jos de la Cdt. Pl./Cp. la mama dracu' - la B. 22 VM din Sf. Gheorghe in Covasna. Pe unde am inceput si eu de fapt! Inceput mai nasparliu de atat, nici ca se poate!

   Referitor la partea cu grupele de munca, ai MARE dreptate! L. 223/2015 face o mare porcarie cu limitarea la 100%, corelat cu ridicarea "din pix" a grupelor la CS. Ce sa o mai invartim, toata lumea are CS. Foarte bine! Dar limitarea la 100% creeaza o MARE INECHITATE celor din AC. Cei cu o cariera mai longeviva in AC, daca NU ar fi limitarea la 100%, ar depasi 100%. Limitarea la 100% egaleaza insa "din pix" pe cei saltati in CS, cu cei care realmente au lucrat in AC, insa limitarea la 100% NU le permite sa isi fructifice grupa!

   Iar OUG 57/2015, accentueaza si mai mult INECHITATEA, prin limitarea la 85%. Adica cei care au fost in AC, au lucrat degeaba in grupa cu cel mai mare risc profesional, deoarece limitarea la 85% NU le permite sa le fie valorificata vechimea cumulata in munca. Si implicit nici pe cea efectiva! Ai lucrat ca boul in AC ca scafandru, pilot, alpinist, pirotehnist, parasutist etc., iar din cauza limitarii la 85% te trezesti cu aceeasi pensie ca unul care a lucrat in CN/CD saltat "din pix" in CS.

   Mama lor de idioti! Macar sa invete lectia militarii activi sa NU mai intre/sa abandoneze AC, sa NU isi mai riste viata, sa NU se mai faca scafandri, piloti, alpinisti, pirotehnisti, parasutisti etc. Ca limitarea la 85% ii lasa tot cu aceeasi pensie precum tiribombistii de la ceremoniale militare sau alte majorete din grupa CS.

   Ștergere
  7. Că tot zici de activi. Parte se bucura si vor fi incurajati sa ramîna .Mare parte din astia sunt neoperativii care acum isi echivaleaza grupele de munca cu similarul din arma operativ.Este mare inghesuiala la CMJ-uri in acest sens.
   Daca pe la unele arme mai exista un strop de speranta prin putinta aplicarii la baza de calcul a pensiei a unor sporuri de tot felul (de la cel de calculator si stres de birou pînă la cel de pericol) pe cei din marina si aviatie (inclusiv parasutisti) i-au nenorocit si descurajat in avînt.
   Ce batjocura mai mare vrei cînd cineva din pixul de la birou iti taie niste drepturi legal obtinute dintr-o baza de calcul.
   Stau si ma gîndesc cum vor mai avea curajul sa oblige niste MM si ing de aviatie sa faca sub semnatură privata pentru fiecare lucrare si operatiune tehnică din trei rable de avioane casate unul bun de zbor în timp ce tu le tai o minimă prima de aterizare. Dar îi obligi sa dea in orice situatie avioane la zbor.
   Stau si ma gîndesc cum mai obligi un pilot sa ia in primire sub semnatura privata acest avion facut de tehnicieni din trei rable casate sa semnenezi la ”bun de zbor” în timp ce tu din pixul de la birou i-ai taiat din baza de calcul esenta muncii lui de o viata ,”prima orară de zbor”.
   Oare este explicabila demisia din ce in ce a tot mai multi MM si pilotilor tineri,o cauza fiindca neacceptarea de a mai semna pentru lucruri nefiresti care atunci cînd se întîmpla nenorocirea sau îi baga in puscarie cu recuperarea pagubelor sau îi cerceteaza ani de zile pîna le macina ficatul si alte organe interne,desi vinovatii sunt cu totul în alta parte.
   Demisia a facut ca multi dintre ei sa se regaseasca în companii aeriene canadiene ,elvetiene unde le este respectata munca si pregatirea profesionala.
   Ș-apăi sa rămînă cu neoperativii poleiti cu sporuri si grupe de munca din belsug si cu sgv-ii care nu au alta varianta de a îsi cîstiga o pîine.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 23. sâmbătă, 13 februarie 2016, 23:27:00 EET
  Iulian Mares spunea...

  SA INTELEG CUM CA ,,DISTINSUL COLEG DE LA ESALON " ARE VOIE.....???

  Chiar daca este in general, unul se va recunoaste, un centurion mediocru
  Apostolatul = misiune indeplinita de apostoli.....

  https://dexonline.ro/definitie/apostol
  Vam spus ca-i mediocru!.....dar superficial?......rezulta....mica, cf vechimii!
  Posibil....postulat, dar cine poate descalci mintea lui inveninata de ura si invidie!
  Mai si ameninta cu tigani......uitand ca sunt destui langa el, pe str. Surorile....poate, poate!
  Auziti motivare a veninului...caalorii, ciocolata, cabana pt refacere! ...asta este de la orfelinat?
  Toti aveau cabane pt refacere, dar trebuia sa soliciti......el nu era primit, caci manca din mana!
  Nu numai pilotii aveau refacere ci si altii!
  Mizerabil centurionul si ca om!
  Huhurez, bine ai mai descoperit motivul veninului aruncat de el, adica vechimea mult prea mica....
  Oare de ce nu a plecat in alta garnizoana cand a inceput restructurarea? Ex. La Iasi!
  Raspunsc corect: nu mai stia sa se intoarca acasa!
  sâmbătă, 13 februarie 2016, 23:39:00 EET
  Iulian Mares spunea...

  Centurion
  -stii scrisoarea aceea, de circula pe net,...adresata unui civil?.....ia incearca sa o citesti inlocuind civil cu centurion?.....numai daca poti citi si intelege, parca 75% ti se potriveste!
  -eu cred ca umbli cu manusi pe maini, caci daca te musti, mori otravit, centurionule!
  -stiu ca ai muncit din greu, aveai sandalele pline de noroi, dar si aici minti usor, nu era noroi ci balegar!
  -postezi minciuni, mereu complice cu altii, pt ca tu, in fapt nici nu gandesti
  -centurionule, nu e frumos sa postezi din alte legiuni, cu atat mai mult cu cat, impreuna cu un altul, de teapa ta, proferati minciuni!
  -si sa mai stii un lucru, umil centurion....inflexibilitatea majora a gandirii si credinta ca doar tu detii adevarul sunt semnele clare ale nu numai mediocritatii si lasitatii ci si a suficientei, care te caracterizeaza!
  -acum inteleg si de ce nu-ti repartizau locuri la refacere in cabane!.....tie iti trebuia o cocina!
  -si ca vorbim de refacere.., ca sa stii si tu, centurionule, cabanele pt refacerea capacitatii erau pt cei care aveau concediu suplimentar pt refacere, incepand de la 9 zile in sus pe an!
  duminică, 14 februarie 2016, 06:11:00 EET

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic sa inchei! Din experienta de ani de zile, user mai credibil decat cel care isi prezinta numele real, NU exista! Ataca-l cu numele real! Si atunci vedem cum stai cu adevarat!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Cezar lasa tu astea ca nu-i de tine si dai (de ciuda si invidie) in icter mecanic .Treci la pazit porcii de la GAZ ca acolo esti calificat .Sfatul meu e acelasi .Vezi daca poti sa comiti actul suicidal.

   Ștergere
  4. Pshopat minimone ..pas ..ca nu-i de tine discutia ! Militienii ..nu pricep ..!!

   Ștergere
  5. Cezar porcare de GAZ nu am nici o treaba cu militienii.Nu am fost niciodata militian.Dar chiar si asa iti pot face rost de bastoane de militian ca sa le lustruiesti cu gingiile tale vinete.Ca am inteles de la camarazi ca esti expert la lustruit bastoane. Cezare am totusi o nelamurire, tu lustruiesti si bastoanele vierilor? Pai asa nu faci invidioase scroafele din familia ta de stancute ? Si cum faci tu fata la atatea scroafe din GAz .Sau scroafele iti sunt acum deja neamuri dupa ce te-ai imperecheat cu ele ? .

   Ștergere
  6. Cezar porcare de GAZ nu am nici o treaba cu militienii.Nu am fost niciodata militian.Dar chiar si asa iti pot face rost de bastoane de militian ca sa le lustruiesti cu gingiile tale vinete.Ca am inteles de la camarazi ca esti expert la lustruit bastoane. Cezare am totusi o nelamurire, tu lustruiesti si bastoanele vierilor? Pai asa nu faci invidioase scroafele din familia ta de stancute ? Si cum faci tu fata la atatea scroafe din GAz .Sau scroafele iti sunt acum deja neamuri dupa ce te-ai imperecheat cu ele ? .

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. @ Iulian Mares 14 februarie 2016, 17:41. Eu mi-am dat seama. Ce nu ti-ai dat tu seama este ca cei cu care esti la baioneta, nu sunt pisoi plecati mai de tineri din sistem - asa cum banuiesti tu. Au iesit la 55 ani sau pe aproape.

   Eu am plecat mai de tanar din sistem. Dar nu pt. ca nu vroiam sa fac naveta la Iasi ca sa mai raman. N-am avut pile si cu asta basta. La ultima incercare m-am prezentat (a nu stiu cata oara) iar la un simulacru de selectie la care iar am cazut pe locul 2. Ma periau toti ca sunt potrivit, dar la examene mereu iesea altcineva. Tineam la acel post, era cam potrivit pt. mine. M-a batut altcineva. Si care fii atent: anul trecut a fost dat afara si cu 3 ani cu suspendare fiind in lotul ala cu 120 de inculpati pt. examene fraudate. Dupa acel examen cand nu am vazut ca nu mai am loc in sistem, mi s-a facut lehamite si am plecat pur si simplu! Oricum, nu mi se oferea nimic. Nu stiu daca cunosti sau nu, dar in zona 2002-2006,a fost o batalie crunta pt. functii, dar functii nu erau decat cateva. Ne omora mereu cu state in care diminuau cu intentie functiile, doar ca sa ramanem noi fara. Si stii ca nu aveam voie sa ocupam functii inferioare gradului ca cei de pana in 2002. Atunci, intre 2002-2006 am plecat multi ofiteri superiori.

   Eu te felicit ca ai reusit sa iti duci crucea pana la capat. Nepatat! E mare lucru!

   Ștergere
 24. Nu ma intereseaza !
  De acolo de unde vine el ...trebuia sa fie mai ,,piano"..pentru ca de la EI ni se trag toate ! Nu de la el personal ..!!
  Si daaa SMG intra in lupta cu ...HARTILE..!!
  Stabilesc misiuni ..acopera frontiere ... dau lovituri si contralovituri nimicitoare ...pe harta ca in teren ..-lula forte ..-lula mijloace !
  Ai auzit de vreun general ..macar unul care inainte de a-i cere lu Basoiu ,,sa nu ne taie pensiile si salariile"..s-a luat de gat cu el ..pentru lipsa avioanelor ..si alte mijloace de lupta ..??
  Daa risca ..dar opinia publica probabil ca-l punea repede in scaun de MARESAL....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu iti dau dreptate ca principiu asa general! Dar ca ca blamezi un ..ut sef de stat major care este creierul oricarei operatiuni militare indiferent de nivelul structurii si indiferent de armata, nu rezulta decat ca tu ai un nivel foarte redus despre operatiunile militare.

   Man! A fost loctiitor de sef de stat major, cu mii sau zeci de oameni si "n" structuri militare in subordine! N-a fost din aia cu 3 hartii, eventual si o secretara in subordine! Nu a fost la protocol, nu a fost purtator de cuvant, nu a fost secretar de stat ca V. Nicut.

   PS: Nu stiu ce hram ai purtat tu in lunga ta cariera, dar in a mea mai scurta, cea mai f..tuta functie detinuta vreodata a fost de sef de stat major. As fi preferat sa fiu orice sa mai am timp si pt. mine - nu ieseam din 12 ore de lucru pe zi, sa nu o mai iau peste ochi de la esalon pt. orice rahat gaseau astia prin unitate. Ba ca n-avea unul basca drept, ba ca nu aveau aia de la operatii nu stiu ce plan inutil actualizat, ba ca aia de la logistica nu aveau conserve pe stoc, ba ca in aplicatia lu' Peste i se nazarea unui pifan neghiob ca trebuiau urcate tancurile in carca pe Fagaras, ba ca ala de la cifru nu avea WC secretizat, ba ca a incercat sa se sinucida unul de la paza ca il parasise amanta, ba ca aia de la personal uitasera sa ii faca la unul dosarul de pensie, ba cu SOP, ba ca nu subunitatea din Kosovo avea nevoie urgenta de nu stiu ce munitii, ba ca idiotii de la DFC incercau sa impute unitatii un vehicul incendiat al unei subunitati aflate in Iraq in misiune pe care nu puteau sa il scada ca nu stiu Fi---de rahat zicea ca nu stiu ce, ba ...ca etc.!

   Faci ce vrei! Dar EU zic sa NU blamezi niciodata un ...utu sef de stat major sau pe loctitorii sai la fel de ..ututi. Dupa mine astea sunt functii pt. cei mai buni ofiteri ai armatei, dar cara NU au pile sa gaseasca si ei ceva mai de frecat menta!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. ..cuuum nu ai fost si comandant de companie ??? Asta-i fuctia ce-a mai -ututa si cea mai importanta in armata !
   Am fost si sef de stat major B.I.mc.- cunosc ..

   Ștergere
  4. Kakaciosul zice SSM...????!!! Ce-i asta ..??

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 25. @ All. Personalul militar din aviatie ar trebui sa iesiti la bataie decis! Rahatul asta de OUG 57/2015 isi bate joc cel mai tare de personalul aeronautic militar. Scuzati limbajul! Dar cum mortii mamii lor de politruci imputiti au stabilit ca un pilot militar sa aiba 65% baza de initiere si 85% plafonare, iar un pilot civil sa aiba 80% baza de initiere si 100% plafonare? Pilotul militar numai din solde, iar cel civil din toate veniturile, cu euro si altele!

  Dar de cand pizda ma-sii in lumea aqsta un pilot pe MIG 21 sau de F 16 sau de pe Puma sau de pe MI a devenit mai prost decat unul de la Blue Air sau de pe elicopterele civile care imprastie insecticid?

  Personalul aeronautic militar chiar trebuie sa iesiti la bataie! Mie chiar imi pare o ofensa de prim rang ca o pupaza de stewardesa civila sa aiba 80% baza de initiere, 100% plafonare si totul calculat la venituri, iar un pilot sau parasutist militar sa aiba doar 65% baza de initiere, 80% plafonare si totul calculat si la solde!

  Scuzati indignarea! Dar prea ostentativa este bataia de joc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Cu mentiunea ca Motanelul KK-cios ii membru ANCMR si membru SSCMD si membru in alte comitete si comitii...hi,,hi,,hi,,

   Ștergere
 26. Singurul lucru care trebuie revendicat e revenirea la 80% . Atat . In rest legea e foarte buna, doar ca nu poate multumi pe toata lumea. Dar pentru marea majoritate e ok. Nu e ok insa ca grefierul si stewardeza sa primeasca pensie in procent de 80% iar militarii 65%.Ordonanta 57 este vadit neconstitutionala si Avocatul poporului trebuie trezit din somn.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cip dragos...QED..!
   Pentru ca sustin asta de foarte mult timp ..ma facura ..idiot !!
   Ai grija ...!!!...hi..hi..

   Ștergere
  2. Centurion,
   Dar esti nativ, nu te face nimeni!

   Ștergere
  3. Onorul la Mares-al...dreapta imprejuuuuur !!!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. ...ca sa-l poti pupa in...rrr.

   Ștergere
  6. Cezar nu te-ai saturat sa bei lichid seminal? Nu vezi ca ai ajuns closetul tuturor de pe forumuri ? Chiar imi e mila de tine. Zi si tu ca ai fost civil nu mai spune ca ai fost ofiter ca ne faci de rusine. Numai cei de la ANCMRR s-ar mandrii cu unul ca tine.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Minim one ..pas ..MILITIENII..nu inteleg ...!!!

   Ștergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. Speranta noastra sta in d-l Victor Ciorbea ,Avocatul Poporului nu in maharii de la MApN(care ne sunt dusmani declarati).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E ordin politic. A avea incredere in cineva desemnat politic, inseamna ca nu prea ai invatat nimic despre politica!

   Zici de maharii din M.Ap.N. care ne sunt dusmani declarati? Asa este! Dar ce, maharii din M.A.I. iti sunt priteni apropiati cumva? N-ai observat ca materialul provine de la M.A.I.

   Toti maharii sunt la fel de rau intentionati, numai ca aia din M.Ap.N. fiind mai directi ca infanteristii, isi fac si reclama! EU de exemplu as vrea sa le dau peste bot maharilor de la S.R.I. Care desi nu isi fac reclama ca ar exista pe lumea asta, sunt primii care aveau datoria sa bata cu pumnul in masa si sa avertizeze cum OUG 57/2015 produce subminarea intregului sistem de aparare! Dar maharii de la SRI tac! Stii de ce? Toti maharii din celelalte ministere care lovesc in armata au avizul de numire in functie .... a SRI! Daca nu ai stiu chestia asta pana acum!

   Ștergere
 31. cip dragos14 februarie 2016, 12:43

  Singurul lucru care trebuie revendicat e revenirea la 80% . Atat . In rest legea e foarte buna, doar ca nu poate multumi pe toata lumea. Dar pentru marea majoritate e ok. Nu e ok insa ca grefierul si stewardeza sa primeasca pensie in procent de 80% iar militarii 65%.Ordonanta 57 este vadit neconstitutionala si Avocatul poporului trebuie trezit din somn.

  RăspundețiȘtergere
 32. Avem deplina incredere in conducerea MApN...in seful SMG...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Si in Gl Dobritoiu si in Gl. Oprea din Comisia de Aparare din Senat care vor da aviz negativ OUG 57/2015 si care in semn de protest fata de umilirea armatei, precum si pt. pastrarea demnitatii militare, isi vor face harakiri in plenul Parlamentului!

   Ștergere
  2. ***cezar,linge blide(poate matarangi...)taci putzoiule ca esti drogat,habar nu ai ce vorbesti!

   Ștergere
 33. tigri2, ca si tine am fost pilot, noi trebuie sa unim tagma zburatorilor si sa luptam pentru drepturile noastre, drepturi care din 1990 s-au diluat intre drepturile copiate de la noi si insusite de politrucii zilei (clasificare, spor de radiatii, indemnizatia de comanda a fost initial spor pentru pilotii de vanatoare obtiut dupa greva pilotilor de la Kogalnicenu, care ulterior,dupa 2 ani, s-atransformat in ID, norma de hrana- aveau pilotii si tehnicienii de la exploatare, acum au toti, etc...) Solda functiei de baza pentru un pilot opetational este mica,pilotii operationali nu au cum sa ajunga in functii cu coeficienti mari si cu multimea de sporuri de la esaloanele superioare, si, daca totusi ajung la astfel de functii se razbuna pe colegii lor din invidie ca acestia zboara neincluzandu-le primele orare de zbor in baza de calcul apensiei. M-am luptat mult sa includ plata orelor de zbor in solda pilotilor, pentru a exclude presiunea pecuniara asupra antrenamentului in zbor, dar n-am fost inteles nici de cei mici si nici de cei mari. Acum lipsa de viziune se va repercuta asupra cuantumului pensiilor pilotilor, inginerilor, maistrilor,etc...daca nu vom gasi modalitatea de a impune respectarea legii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desi ati fost/sunteti cateva zeci de piloti, ati fost mereu exploatati de cateva mii de profitori din lumea aeronauticii! Dupa schema ... si noi vrem in albastru, si noi suntem personal aeronautic. V-au furat sporurile si tot.

   PS: Stii care este greseala voastra, a pilotilor? Nu trebuia sa acordati niciodata titlul de personal aeronautic decat strict navigantilor. Adica celor cateva zeci de piloti si personalului de bord. Atat! Ce e la sol - orice, dar nu personal aeronautic. Asa s-au imbracat toti fitecine in albastru, dandu-se piloti si ei. Desi n-au pus piciorul vreodata in vreo aeronava. Greseala asta va costa si acum!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestia asta ca ne razbunam prin vot si vedem noi la parlamentare, cu afise si altele, e un slogan cu efecte fix-pix. Daca Parlamentul aproba OUG 57 asa cum este acum, cum mai faci? Adica PSD aproba asa cum a facut si in Comisia de Munca, PNL aproba asa cum a facut si in Comisia de Munca, UNPR aproba asa cum a facut si in Comisia de Munca, UDMR aproba asa cum a facut si in Comisia de Munca - adica toate partidele!

   Si vine toamna! Cum faci din monment ce te-au ..utut si PSD si PNL si UNPR si toti? Lipesti afise contra tuturor? Pai oricum ai da-o, tot unul dintre partidele care ti-au tras-o in Parlament castiga! Si ce ai facut in cazul asta?

   Ștergere
  2. Ziceam si eu,plin de obida si de neputinta! Oricum ,ma cuprinde scarba si ura,o ura profunda,de nelecuit!

   Ștergere
 35. E greu sa ne intelegem intre noi.O intrebare ar fi :la o vechime de 20 de ani ca activ cu grupe aferente etc.poate exista pretentia de acelasi cuantum al pensiei cu alt coleg cu vechime de 30 plus accesorile ce-i revin?Studiul ne arata ca sporurile fac pana la urma diferenta.Si ne mai spune ca ele nu sunt identice la ministere.Fireasca revenire la 80%va pastra diferenta intre diferite categorii,marind cuantumul.MAI prezinta varianta ideala de vechime.Uita sa spuna ce se intampla in realitate cu cei sub 25 de ani vechime al caror calcul porneste de la 65 in jos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ridici probleme foarte pertinente. Incerc sa iti raspun eu.

   1]. La chestia daca unul cu 20 ani vechime efectiva poate exista pretentia de avea acelasi cuantumm cu un alt coleg cu vechime de 30 ani! Ai 2 situatii aici:

   - NU, daca cei 2 au fost in aceeasi grupa de munca, intrucat au vechimi cumulate diferite.
   - DA, daca cei 2 au fost in grupe diferite de munca. Si aici se poate intampla astfel: cel cu 20 ani vechime efectiva daca a lucrat in AC are 40 ani vechime cumulata. Iar daca cel cu 30 ani a lucrat in CN are tot 30 ani vechime cumulata, iar daca a lucrat in CD are 37.5 ani vechime cumulata. CAZ IN CARE CEL CU 20 ANI VECHIME EFECTIVA IN AC ESTE INDREPTATIT NU DOAR SA AIBA PENSIA EGALA CU CEL CU 30 ANI VECHIME EFECTIVA IN CN/CD, CI CHIAR SUPERIOARA. INTRUCAT 40 ANI VECHIME CUMULATA ESTE MAI MARE DECAT 30 SAU 37.5 ANI VECHIME CUMULATA!

   2]. In legatura cu cei cu mai putin de 25 ani vechime. Te referi la vechime efectiva, banuiesc. Acum trebuie sa lamurim o situatie asa cum este. L. 164/2001 a acordat drept de pensie la 20 ani vechime efectiva. Ca sa ai insa TOT 20 ani vechime cumulata in munca, ar fi trebuit sa ... fi lucrat toti cei 20 ani efectivi doar in ... CN. Ceea ce la modul practic este imposibil. Macar un CD cu 3 luni adaugate la fiecare an efectiv lucrat, tot are oricine. Si asa ies minim 25 ani vechime cumulata la cei care au lucrat la muchie, doar 20 ani efectiv.

   Tinand insa cont ca dupa ridicarea grupelor aproape toti intra in CS, rezulta ca si cel cu 20 ani vechime efectiva, are cam 30 ani vechime cumulata.

   Exceptii NU pot fi decat in cazul celor cu 20 ani efectiv in serviciu, dar numai cu 10 in serviciul militar. Astea sunt situatii mai mult teoretice. Ce se poate intampla in acest caz? Sa zicem ca avem pe unul cu fix 20 ani din care 10 civil, 10 in armata. Pt. cei 10 ani in civil, are clar CN. Iar pt. cei 10 ani in armata ii face legea CS. Deci si asta are 25 ani vechime cumulata. Ca sa nu mai discutam ca in cazul limita din ultimul exemplu, ala a mai lucrat precis in viata civila si dupa eliberare!

   PS: Ai omis ceva. "Art. 29
   (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determina în procente din baza de calcul, astfel:
   a) militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime CUMULATA conform Art. 3 lit. f) de cel putin 25 de ani ..."

   Ai retinut? NU EFECTIVA, CI CUMULATA! Si oricine are 25 ani CUMULAT!
   Daca chiar exista exceptii, se aplica Art. 29 (2) "De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în condiţiile legii, cu o vechime CUMULATA de până la 25 de ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu
   1% din baza de calcul". In cazul cel mai extrem - daca ar exista astfel de situatii, aceste persoane pierd maxim 5 procente. Ar insemna insa sa fi lucrat fix 20 ani si NUMAI in CN ca sa fie in aceasta situatie. Aproape imposibil in practica!

   PS: Deci NU se intampla nimic spectaculos. E ceva ce insa EU recunosc ca NU sunt sigur! Si care poate fi motiv real de ingrijorare! Poate afecta o categorie de militari/politisti pensionati la limita cu fix 20 ani vechime efectiva, pensionati insa cat mai aproape de anul 2011 si inaintea acestui an. Cei in cauza este posibil sa nu aiba acum varsta FIZICA necesara obtinerii unei pensii. De exemplu: A intrat in serviciu in 1990 si s-a pensionat fix in 2010, la 39 ani. Acum are 46 ani. Iar legea zice ca trebuie sa aiba minim 47

   Ștergere
  2. (1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

   a) au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;

   b) au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.
   e) vechimea în serviciu - perioada în care o persoană din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională s-a aflat în una dintre următoarele situaţii:

   1. a avut calitatea de cadru militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, în activitate;

   2. a avut calitatea de militar angajat pe bază de contract/jandarm angajat cu contract/poliţist de frontieră angajat cu contract/soldat şi gradat voluntar/soldat şi gradat profesionist;

   3. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituţii militare de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională pentru formarea cadrelor militare/poliţiştilor/funcţionarilor publici cu statut special, cu excepţia învăţământului liceal;

   4. a fost concentrată sau mobilizată ca rezervist;

   5. a fost în captivitate;
   g) vechime efectivă - vechimea prevăzută la lit. f), care nu cuprinde sporurile acordate pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, respectiv grupa I şi/sau a II-a de muncă;
   Eu cred ca ar mai trebui sa mai vedem.Nu cred ca este clara!

   Ștergere
  3. @ gh.stramb 14 februarie 2016, 17:44. Bun! Cred ca am priceput. Deci eu NU am 25 ani efectiv, presupunem ca am fix 20 (intre 20-24, nu conteaza decat ca e sub 25). In baza Art. 16 mentionat de tine, desi sunt pensionat, eu NU am dreptul la pensie militara in baza L. 223/2015. Nu am 25 ani vechime efectiva, la revedere si la gara! Probabil ca raman fara pensie deloc! Punct!

   Stai! NU intra in panica. Citeste Art. 18 (1). Eu am fost trecut in rezerva in conditiile Art. 18 (1) a). Scrie in memoriu, si in aprobarea cererii de pensionare. Asa ca mi se acorda o pensie anticipata partial in conditiile Art. 18 (1). Numai ca intre timp am implinit varsta standard de pensionare de 47 ani, asa ca in baza Art. 18 (3), anticipata partial devine iar pensie pt. limita de varsta!

   Eu mi-am spus opinia! Daca e sa fie o problema, atunci este pt. cei pensionati exclusiv in anii 2009-2010, cu fix 20 ani vechime. Daca or exista astfel de cazuri. Si care in momentul recalcularii nu ar avea 47 ani. Varsta ar fi problema. Cunosc pe cineva intrat in sistem in '90 si pensionat fix in 2010. Are exact 20 ani vechime. Iar acum are 44 ani. Aceasta persoana va ramane cu anticipata partial pana la 47 ani, este clar! Nici nu are importanta! Oricum are 25 ani vechime CUMULATA! Nu pierde nimic!

   Ștergere
  4. Nu va inteleg supararea.Imi spuneam o parere despre conditii.Nu stiu daca e adevar sau nu dar nici exclusivitatea parerilor nu cred ca e benefica.Nu crede ca e bine sa amagim cu pareri neconforme.Sa nu va mai supar nu mai vizitez blogul!Succes!

   Ștergere
  5. @ gh.stramb 14 februarie 2016, 20:34. Nu inteleg. Unde vezi dumneata supararea? Sau vreo ofensa?

   Ștergere
 36. Mută-i întrebarea ce răsună afară, leru-i ler,
  Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară, leru-i ler,
  Tot în frig şi-n foame, tot cu mâini întinse, leru-i ler,
  Pe la porţi străine ce ne stau închise, leru-i ler.

  RăspundețiȘtergere
 37. Oproiu avea dreptate !! Elicopterele (infapt MI.8 -sau tractorul cu sfarleaza !!)nu sunt ..,,Aviatia !!
  Pilotii de pe Mig..nici la masa nu stateau cu ..elicopteristi !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ase vedea atitudinea lui Avianyk..fata de Motanelul KK-cios ...hi..hi..hi...

   Ștergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 40. ---poate, cand aveati si voi niste gioarse de elicoptere si avioane made-CCCP !
  Acum ciuciu ..frcati ,,mansa' la rece ..si mai vreti si sporuri !
  Cate elicoptere au participat in Afganistan ..???

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. ..pai normal bai ca mai si cadeau , daca se urcau beti la mansa !
  Oricum se asigura norma de araturi ..primavara -toamna 1 Pac ..pica un Mig ..ara 2 ha....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Beti de fericire bai Motanel KK-cios ...!!!

   Ștergere
  3. Intreaba-i cum de a murit colegul meu de LM.Maior CRETU- pilot de incercare - la dubla comanda cu un general de aviatie ...!!!!
   Pilota generalul ...

   Ștergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 44. R-26500 am o rugaminte ,daca vrei sa-l blochezi pe acest retardat.Si asa numai incurca lumea pe aici si se cearta cu toti,el se potriveste doar cu cineastul ala nebun Robert Horvath.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. KK-ciosule ..pe blogul tau sa bagi cenzura ..nu aici ...hi..hi..hi..

   Ștergere
  2. Daca cumva intentionezi sa vii pe 6 martie sa vii mascat si sa ai grija sa pui carne proaspata pe ochiul ala,vanat.

   Ștergere
  3. Tu sa ai grija la ..stenturi !! Sa nu-ti iese vreunul pe ochi ..din pricina ...sporurilor !!!

   Ștergere
 45. citeam exemplul de sus cu subofiterul de MAI cu 3500 lei. E exegerat si inventat. Salariul brut nu trece de 2800-2900 lei si eu sunt MM cu coef 2,90 si ultimul grad de mm...deci....si tot in MAI

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La ai vostri activi din MAI am auzit formula "brutul majorat". Vezi ca e pe fluturas sub ala cu solda functiei de baza. Cei cu care am discutat sustineau ca li s-a spus ca acel "brut majorat" li se va lua in calcul. Probabil ca cei cu calculele aruncate in teleconferinta au luat in calcul acel "brut majorat".

   Ia uita-te pe fluturas si spune-ne si noua ce cuprinde totusi acel "brut majorat"? Asa sa nu murim fraieri.

   PS: Cat priveste exemplul de subofiter MAI cu 3500, ala viseaza. Adica seful lui comisar are 4100 si subofiterul ala 3500? Poate 3500 cu norma de hrana si niste sporuri care nu fac parte din solda functiei de baza!

   Ștergere
  2. la mine era 2400 si ceva si majorat e 2690...deci departe de 3500

   Ștergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK! Sugestie: NU te mai lua in piept cu persoane care nu isi divulga identitatea! Nu merita!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. R-123...identitatea mea este ,,f.f.oarte cunoscuta ! Asta pentru ca am vrut eu si m-am ..autodeconspirat..pas cu pas..!!
   A nu se intelege ca alti indivizi cu apucaturi ..securistice m-au descoperit !!
   Sunt si pe FB..de cativa ani ...anumite persoane din structuri inalte imi cunosc telefonul si mai vorbim din cand in cand ..asa ca pauza ..!!

   Ștergere
  4. @ CEZAR 14 februarie 2016, 18:05. Si de ce nu ii spui omului direct cum te cheama, ce mare chestie? E cam aiurea ca cineva cu nume real sa discute cu un pseudonim, iar anonimul sa il mai ia si la bascalie pe cel cu nume real!

   Ștergere
  5. Distractie ..ostaseasca ...

   Ștergere
  6. Porcare Cezar te cunoaste si seful de la GAZ ? Ma tu te invarti in cercuri inalte . O sa urinez pe tine mai rar .De ce nu spui ca esti pilos?

   Ștergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am mai auzit. Eu nu urmaresc userii cine sunt, daca ei nu vor sa isi divulge identitatea. Daca este asa ca tine [http://dimitriecantemirscmd.blogspot.ro/2010/06/lista-absolventilor-1953-2009-litera-p.html], ar trebui sa aiba cam 60 ani.

   De aia ti-am spus ca nu te razboiesti cu cine banuiai: nu te razboiesti cu rezervisti iesiti relativ de tineri din sistem ! Ci cu hoaste batrane!

   Ma faci sa si rad de multe ori! Iuliane! Dintre useri, nici Zdrulea in afara de subsemnatul nu intelege termenii uzitati de tine! Nu intelegi ca ei sunt pensionati inainte de aparitia L. 164/2001? S-au bucurat deschis cand a fost desfiintata L. 164/2001. Laudand principiul contributivitatii! Realizezi?

   Hai sa iti mai spun una! Daca tot esti incepator! Blogul concurent - a lu' Huhurez adica, a luat nastere aducand elogii desfiintarii pensiilor militare, cu tot cu gazda lui in frunte!

   Eu inteleg inca sa pricep de ce te-au fixat ca tinta pe tine acum! Man! Precis NU l-ai criticat vreodata pe G. Oprea? Ca astia ataca cu inversunare un singur lucru: pe toti cei care nu il agreeaza pe tov. general cu 8 stele. Minim 8 stele.

   Iti mai spun un dedesupt. Legat de personalul aeronautic. Astia au fost cei mai aprigi sustinatori ai desfiintarii pensiilor militare. Unora dintre ei le crestea substantial la contributivitate. Asa ca au bat pile la Boc si Oprea sa desfiinteze de tot pensiile militare. I-a durut in ..ula ca vreo 26 500 ni le-au ras la jumatate! Cat m-au faultat ei pe mine pt. sustinerea L. 164, ei aducand sloganuri si urale lui Oprea! Acum am devenit prieteni, intrucat OUG 57 ne-o trage tuturor in mod egal.

   Te-am ametit de tot, nu?

   Ștergere
  2. Iti mai spun un dedesupt. Legat de personalul aeronautic. Astia au fost cei mai aprigi sustinatori ai desfiintarii pensiilor militare. Unora dintre ei le crestea substantial la contributivitate. Asa ca au bat pile la Boc si Oprea sa desfiinteze de tot pensiile militare. I-a durut in ..ula ca vreo 26 500 ni le-au ras la jumatate! Cat m-au faultat ei pe mine pt. sustinerea L. 164, ei aducand sloganuri si urale lui Oprea! Acum am devenit prieteni, intrucat OUG 57 ne-o trage tuturor in mod egal.
   QED...da-i si aspirine ...!!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. @ tigri2 14 februarie 2016, 18:47. Asculta-ma o singura data cu atentie! Vezi ca stau foarte bine cu logica si cam mereu am avut dreptate. Ai afirmat ca "toti actorii care au jucat in 164 (nu ma refer la beneficiari) sunt cei care maraie la L.223(originala)".

   Eu NU am fost actor al L. 164/2001, ci beneficiar. Si nu marai impotriva L. 223/2015. Am marait pana a fi adoptata. Ti-am spus ca stau bine cu logica. Si intamplator si cu infomatiile.

   Stii de ce am marait inainte sa fie adoptata? Pt. ca am vazut intotdeauna in lege asa cum este, ca celor pensionati inainte de 2011 ni s-a dat cu flit. Inclusiv tie. Tu insa NU te-ai prins niciodata de lucrul asta! Aviatorule! L. 223/2015 asa cum este acum are drept urmare o posibila recalculare a pensiilor celor pensionati inainte de anul 2011, numai dupa o ipotetica majorare a soldelor militarilor in activitate. Plus inca 2 ani prevazuti de Art. 109 (2). De asta am marait, NU contar legii, ci contra facaturii celor pensionati pana in 2011!

   Aviatorule! Facatura doar un orb nu o vede! Si cu tine! Dar asta NU inseamna ca EU sunt dement sa incurajez OUG 57/2015. Care intr-adevar, ne baga in seama pe cei pensionati pana in 2011, dar LA MISTO! Adica ne baga in recalculare, rezultatul final fiind tot ce avem in plata.

   ASA CA ...! Si acum fii atent! Dupa cum vezi, tun si fulger contra OUG 57/2015! Sa se duca dracu' toata! Sa ramana L. 223/2015 IN ORIGINAL! NUMAI CA SPRE DEOSEBIRE DE TINE, EU M-AM RESEMNAT! DA! STIU CA LEGEA 223/2015 NU MI SE POATE APLICA DECAT CUM ESTE: IN CAZUL MEU PENSIONAT PANA IN 2011, NUMAI DUPA O MAJORARE A SOLDELOR MILITARILOR IN ACTIVITATE, PLUS INCA 2 ANI. SI PREFER SA FIE ASA!

   In concuzie:
   - accept L. 223/2015 asa cum este in original;
   - inteleg si sunt de acord ca militarii care urmeaza sa se pensioneze in viitor si cei pensionati dupa 2011, vor fi beneficiari imediati ai prevederilor legii;
   - inteleg ca EU - pensionat inainte de 2011, trebuie sa imi astept randul, sa fie majorate intai soldele militarilor activi plus inca 2 ani, sa pot deveni si eu beneficiar al legii;
   - inteleg de asemenea ca este posibil ca in cazul meu si al multora, ceea ce asteptam sa NU se mai poata produce in aceasta viata! Si accept totul asa cum este!

   CEEA CE NU INTELEGI INSA TU ESTE GRAV! TU INTELEGI ASA: CA DACA LEGEA 223/2015 RAMANE NEMODIFICATA, TIE PENSIONAT PANA IN 2011 TI SE VA APLICA LEGEA IN MAXIM 12 LUNI! NU ESTE ASA! ASA ITI IMAGINEZI TU! ESTE CA MINE.

   Despre asta este vorba! N-ai inteles niciodata ca TU - pensionat anterior anului 2011, daca vrei pensie militara cf. L. 223/2015 NEMOFICATE, trebuie sa astepti ani buni de zile. Cu mentiunea ca e posibil ca nici TU sa nu mai prinzi in acesta viata aplicarea!

   In final, EU m-am resemnat! Cu OUG 57/2015, L. 223/2015 NU MAI ESTE A PENSIILOR MILITARE. Este o porcarie pt. toata lumea: activi, in rezerva nu conteaza. In cazul in care L. 223/2015 ramane NEMODIFICATA, pensiile militare sunt real militare. Cu mentiunea ca la cei pensionati pana in 2011, este chestie de timp daca mai apucam sau nu. Dar mai bine asa, chiar daca cei pensionati pana in 2011 trebuie sa ne sacrificam, decat cu porcaria de OUG 57/2015 cu care nimeni nu mai are nicio speranta!

   Inchei! Cu rugamintea sa iti revii cu picioarele in carlinga!

   Ștergere
  7. Eu tin doar de capra mea si nu ma intereseaza cea a vecinului si nici vecinul!
   Asa am facut mereu.....si mi-a mers bine!

   Ștergere
  8. Crezi ca KK-caciosul a inteles ..?
   Punem pariu ca nu ...??

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. @ tigri2 14 februarie 2016, 21:27. Nu stiu ce ai mai sustinut si tu. Eu am incercat insa sa iti explic ceva FOARTE IMPORTANT: L. 223/2015 NU poate fi corectata prin "norme de aplicare" cum zici tu. Termen de aplicare pt. noi cei pensionati inainte de 2011 - altul mai rapid (asta vrem, nu?) decat chestia cu ... in timp de 2 ani de la proxima majorare a soldelor militarilor in activitate + inca 2 ani, NU poate fi introdus prin "norme de aplicare". Ci exclusiv prin OUG sau alta lege. Asta e amanuntul care nu vrei sa il intelegi!

   Daca vrei sa fim smecheri si sa marsam? Solutia calda privind termenele pt. noi cei pensionati pana in 2011, este exact in OUG 57/2015. Adica daca NU ne-ar fi modificat procentajele si faza cu calculul la solde in loc de venituri, OUG 57 era chiar beton!

   Insist sa incerci sa intelegi: doar cu norme de aplicare, ordin comun, NU ne poate stabili nimeni sa ne stabileasca si celor pensionati pana in 2011 un TERMEN, altul decat cel din L. 223, respectiv la ...ulivara plus inca maxim 2 ani! Asta e buba!

   Ștergere
 48. Tigri2
  Ii explic eu idiotului!
  Participarea cu forte se negociaza politic, diplomatic, politico-militar, apoi acorduri si memorandum tehnic!
  USA nu avea nevoie de el noastre, dar in cel putin doua randuri comanda aeroportului Kandahar a fost asigurata de detasament SMFA, exclusiv!...Misiune KAIA!....asta da pretuire!
  Apoi, pentru prima data in istorie o structura militara USA a fost luata in subordine de un BI ROU, era vorba de o Cp marins/USA!
  Ce dracu sa-l educam pe retrdat?
  Lasa-l asa...un prost in plus ..nu conteaza!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ..era vorba de elicoptere Mares-ale ..elicoptere..!!
   Cam faci risipa de epitete...atentie sa nu trezesti cu ele in nas ..pe principiul tomah.......!!

   Ștergere
  2. ..sau abia acum iti arati adevarata fata si educatie c..inalta (nu militara !)

   Ștergere
  3. Tigri 2,
   Nu era pt tine, ci pentru cei care nu au intrebuintat astfel de prescurtari!
   Si habar nu au de misiunile principale si de sprijin ale El!

   Ștergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 50. @ All. Probleme interesante ridicate de interlocutorul semnat gh. stramb14 februarie 2016, 16:23. Are temeri serioase. Asupra faptului ca daca cei deja pensionati, dar care au mai putin de 25 efectiv in serviciu, mai au drept de pensie dupa L. 223/2015? E problema mai serioasa decat datul la gioale intre useri!


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu prea.S-ar putea sa aiba surprize de la CPS

   ⌛😇

   Ștergere
  2. @ Maxim One 14 februarie 2016, 18:53. Legal, nu poate avea nicio surpriza. Avand sub 25 ani vechime efectiva, inseamna ca s-a pensionat inainte de 2011, in baza L. 164/2001.

   Dau exemplu, e mai clar! Eu NU am 25 ani efectiv, presupunem ca am fix 20 (intre 20-24, nu conteaza decat ca e sub 25). In baza Art. 16 mentionat din L. 223/2015, desi sunt pensionat, eu NU am dreptul la pensie militara in conditiile L. 223/2015. Nu am 25 ani vechime efectiva, la revedere si la gara! Probabil ca raman fara pensie deloc! Punct!

   Stati! NU intrati in panica. Cititi Art. 18 (1). Eu am fost trecut in rezerva in conditiile reglementate de Art. 18 (1) a). Scrie in memoriu, si in aprobarea cererii de pensionare. Asa ca mi se acorda o pensie anticipata partial in conditiile Art. 18 (1). Numai ca intre timp am implinit varsta standard de pensionare de 47 ani, asa ca in baza Art. 18 (3), anticipata partial devine iar pensie pt. limita de varsta!

   Daca e sa fie o problema - este doar de nuanta! Este pt. cei pensionati exclusiv in anii 2008-2010, cu fix 20 ani vechime. Daca or exista astfel de cazuri (eu cunosc unul). Si care in momentul recalcularii nu ar avea 47 ani varsta sa poata beneficia de pensie pt. limita de varsta. Chiar cunosc pe cineva intrat in sistem in '90 si pensionat fix in 2010. Are exact 20 ani vechime. Iar acum are 44 ani. Aceasta persoana va ramane cu anticipata partial pana la 47 ani, este clar! Nici nu are importanta! Oricum are 25 ani vechime CUMULATA (Art. 29/2), asa ca nici macar nu e faultat la procent! Nu pierde nimic! Nu ramane fara pensie.

   Asa ca temerea este nejustificata.

   Ștergere
  3. Si atunci care-i kikirezul..??
   Ori Stramb continua sa stea ,,Drept " si sa judece Stramb..!!!!

   Ștergere
 51. @ tigri 2,Olescu,mirage 2000, Mareș,all interesati.
  În primul rînd sanătate multă Olescule !
  Nu aș fi revenit pe blog dacă nu aș fi citit pe aici pasaje despre aviatie si comentarii pe lîngă realitate a unora intre care si admin.
  Total în acord cu rezervist revoltat.
  A da semnatură pe documentele de zbor pentru avioane cîrpite cu piese din avioane casate este o crima si se face doar in baza deciziilor tremurînde ale tehnicilor si ing.sef. De aici si marea majoritate a demisiilor pe banda rulanta si reîncadrare pe unde apucă prin lume sau firme private din tară.
  Inainte de 89 si putin după pîna au mai fost piese de schimb ,orice interschimbabilitate de piese,conducte,agregate motor se faceau de IAV Bacau cu incercari de anduranta de 24 din 24 functionare in plin a motoarelor pe bancurile de proba ale uzinei. Apoi avionul se receptiona in zbor de pilotul de încercare al uzinei, după care era luat in primire de tehnicii unitatii si incercat in zbor de pilotul unitatii.
  Asa se face aviatie după carti si regulamente.
  Pentru ce se face acum fiecare tehnician,ing ,pilot ar trebui sa fie recompensati cu o primă pentru lucrări de exceptie daca zborul sau ziua de zbor se incheie cu bine.
  Raspunderea pe care si-o asuma acesti oameni (care formeaza o echipă indestructibila si legata ombilical intre ei) este mai mare ca orice raspundere momentana din armata romăna la nivel operational.
  Daca acesti oameni refuza sa-si asume raspundere prin semnaturi care asa cum spunea cineva mai sus in caz de eveniment aeronautic îi poate costa libertatea si plata de daune pentru recuperarea pagubelor,avioanele rămîn la sol iar impasul creat ar fi catastrofal.. Și asta doar pentru ca isi asuma riscul de a lucra cu ce li se pune la dispozitie din recuperari.
  Și ca sa inchei ,ca sa stie toti care mai fac referire fara acoperire la aviatie ca in aviatie nucleul este constituit din MM si ING av. pe specialitati si PILOTI. Fara ei avionele nu se ridica de la sol.
  Aceste categorii trebuiesc rasplatite si nu batjocorite si lasate la nivel de prima de clasificare/specializaare ca spor peste cele care intra de drept pentru toata lumea.Ar trebui gasita o formula si pentru aceste cazuri.
  Că după aceasta categorie care daca primeste dimeneata programul zilnic ,nu mai are nevoie nici de comandant ,nici de sef de stat major fiindca stiu bine ce au de facut peste zi/saptamînă si nu-si permit sa semneze fara sa execute lucrarile.
  Că s-au trecut la categoria sporuri si celelalte categorii care deservesc zborul este cu totul alta poveste.
  Asa cum ID ,sporul de confidentialitate,fidelitate etc s-a extins pîna la civili ,primarii,prefecturi,toata armata(clasificare-specializare), atunci sa nu-i acuzam, mai ales pe cei care deservesc zborul ca navigatori,etc.
  Însa in actuala etapă ,legatii ombilicat tehniceni-piloti merita pentru fiecare zi de zbor fara evenimente ,Prima pentru lucrari de exceptie,altfel daca oamenii nu se incumeta sa semneze in carnetele de zbor ,aviatia rămîne le sol.
  Și ca sa intelegi mai bine dau un exemplu cu un aspect minor-daca ai montat pe roti cauciucuri noi si la prima aterizare ai frînat violent si le-ai tocat pîna la primul strat de ate/pînză ,avionul nu zboara pina nu se schimba cauciucurile cu altele noi.
  Darmite sa schimbi un agregat pe motor fara încercari pe bancul de probe de la alt avion casat,sa-l dai la zbor iar in evolutie sa nu reactioneze (picaj-trageri) la fortaj si in trei secunde sa intri in pămînt. Cine raspunde,doar cine ramîne in viata si si-a asumat raspunderea schimbarii agregatului dupa moda postcomunista. Si vai de zilele lui ce-l așteaptă fiindcă nu-l apăra nimeni. Toata lumea si mmai ales nespecialistii care fac cercetarea il lovesc din greu.
  Ma asteptam la Tigri 2 si Mirage sa intre in detalii si sa lamureasca lumea.
  La activitati de zbor si nu numai asa cum spune si tigri2 aviatia este mai unita si mai disciplinata ca orice arma iar in rest relatiile interumane sunt mai deosebite fata de alte arme,dar nu lipsite de respect si corectitudine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   @ Cezar
   Colegul cîndva de escadrila Cretu,a fost un pilot instructor exceptional care a pus in sc. Boboc mansa in mîna la multe generatii de piloti. Avionul L 39 este un avion de o fiabilitate si manevrabilitate de exceptie si nu avea voie sa cada manevrat de mîna si experienta lui Crețu. Asa a fost sa fie si de asta nu iubesc si m-am feri de participări la mitinguri .
   Nebuniile si aventurile din capul generalului care nu era la prima abatere/aventura de acel gen l-au bagat in pămînt. Să le fie amîndorora țărîna usoara.

   Ștergere
  2. @ Hai, mai, ca stii ca tot tu esti si "rezervist revoltat". Ce te sfiesti atat? Eu as propune asa: ca tot ce zboara efectiv sa fie singurul personal aeronautic. Si singurii in uniforme albastre. Si tot ce e la sol - sa fie mentenanta, ceea ce si este. Cu salopete kaki. Asa cand ii bagi pe toti la gramada ca personal aeronautic in conditiile in care in care daca sunt 1/100 naviganti din tot acest personal aeronautic, incep confuziile. Unele pot fi grave: de exemplul inginerul de mentenanta poate fi trimis sa bombardeze Rusia in locul pilotului, iar maistrul de mentenanta sa ajung comandant de aeronava pe Spartan!

   Pe bune acum! Le-ati facut varza! Si fiecare ar trebui sa treaca pe craca lui naturala! Altfel, lucrul amestecat ... stii tu...

   PS: Multam pt. urari!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Sa stii ca nu sunt ” Rez.rev”
   Nu ai citit ce am scris . In aviatie nu merge asa cum zici tu. Cele doua entitati sunt legate unele de altele. La o dislocare pe alt aerodrom si pilotul beleste _ula fara tehnicieni si tehnicienii pleaca acasa fara piloti.
   Să-ti confirme si tigri cum stau lucrurile. Ori ca sa fie cum zici tu trebuie cu totul alta organizare. S-a incercat dar nu da rezultate.Iar de la pers. aero nici vorba sa-i scoti.
   Nu ma mai confunda . Numai bine si fara efort ca deja ne spun fetele in tramvai ”luati loc nenea” bunicu.

   Ștergere
  5. fiind la elicoptere tigri te poate lamuri de ce un MM mec. de bord are pensie mare.
   Din cîte stiu eu sunt mecanici de bord care realizeaza mai multe ore de zbor decît pilotii escadrilei si atunci le rezulta venituri mari.
   Iar la celelalte categorii de av. fiecare aeronava este in raspunderea unui MM numit tehnic de avion care urmeaza aeronava oriunde se diloca aceasta pentru misiuni de zbor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 52. Afirmativ!
  Ca sa fiu corect cu tine, sper sa nu fii si Rezervist Revoltat, pt ca nu agreez duplicitarii!

  R26500-navigant nu sunt doar pilotii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai linistit ca stiu bine diferenta! Eu am precizat cumva, dar probabil ca nu m-am facut inteles: personal aeronautic trebuie sa fie exclusiv personalul care indeplineste misiuni/posturi/functii pe o aeronava (si mecanicul de bord, si tragatorul la ...etc). Nu de alta, dar s-a ajuns niste combinatii de nu mai deosebesti navigant de nenavigant, sol de aer etc. etc., sub umbrela generica a aeronauticii!

   Si mai e ceva poate subiectiv! Cand descopar ca unul dintre prietenii mei, chiar fost pilot pe MIG, avea pensia la contributivitate la 1/2 fata de propriul costumier (stii ce este, nu?), te apuca dracii precis sa nu faci diferenta!

   Uite exemplul clar in interventia lui avianyc-tigri 3/14 februarie 2016, 19:39. Din care rezulta ce am mai auzit si altadata! Maitrii si inginerii din aernautica sunt fruncea aeronauticii, iar pilotii sunt niste chestii cam in plus in domeniu! Despre asta e vorba! Fiecare pe craca lui!

   Ștergere
  2. Pai cam asa este Olescule !
   Daca Harabaia functioneaza..pilotulsecondat si de pilotul automat nu prea are multe de facut.!
   Esential ii sa-i tina scara si nsa raspunda la salutul ...ratustilor de pe marginea aerodromului !!
   Hi..hi..hi ..sa vezi acum ce ,caprite" imi trimite la stana ..Avianuk...!!!!

   Ștergere
 53. Giolescule ..eu tot nu cred ca ai fost bolnav asa ..subit ..!!
  Dar daca ai fost, fara ipocrizie iti doresc sanatate multa ..chiar daca mai tarziu ...!!
  @/avianyc- tigri 3..Cretu a fost si un coleg minunat ! Mi-a parut atat de rau cand s-a intamplat ...!! Dumnezeu sa-i odihneasca...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multam pt. urari. Nu trebuie sa crezi, nu mi-am facut reclama, nu imi place sa ma plang! Am recunoscut doar pt. faptul ca am fost acuzat ca am dezertat. Dar daca tu oricum nu crezi, eu ce sa spun? Poti verifica la Sectia Chirurgie a S.M. Pitesti. M-a distrat ca m-au contactat diverse persoane convinse ca am fost saltat si executat!

   Ștergere
  2. Olescule ,stai linistit si lasa timpul sa treaca c-apoi o sa vezi ce rînduile o sa mai vină cînd ies din exploatare esc. de mig-uri si rămîn vreo doua esc de F 16 pe aici. O sa cauti cu lumînarea tehnicienii si pilotii pe aici.
   Atunci vor putea numi o echpa de exploatare pentru fiecare avion ori unde ar fi dislocat nu ca acuma doar un tehnic de avion.
   Cred ca stii ca după fiecare iesire ,se reface capacitatea si se semneaza din nou in carnetul de zbor inaintea urmatoarei iesiri de catre toata echipa de specialisti si pilot. Si asta se repeta toata ziua de zbor.
   Cînd nu vor mai fi esc de mig-uri va fi personal de mentenanta de o sa dea pe dinafara si atunci se va putea face ce spui tu.

   Ștergere
 54. Pot zice o poveste in care un avion 737 a picat ca fierul de calcat de la 11 mii ..doar pentru ca tuburile Pittot au inghetat la trecerea printr-o furtuna..si au inceput erorile !! Pilotul automat s-a decuplat si l-a lasat pe inteligentul (erau 2 )..care eronoat au apreciat ca au viteza prea mare ..au redus ..avionul a intrat in ,,angajare " si a picat precum fierul de calcat ..omorand aproape 400 de oameni..
  Nu trebuia decat sa incline botul avionului sa dea gaz si ieseau din angajare ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am vazut si eu emisiunea! Acolo a fost caz clar de piloti amatori!

   Ștergere
  2. Aveau mii de ore de zbor..
   Nu erau pregatiti deloc pentru pilotaj manual ...

   Ștergere
  3. tare aș fi vrut sa fie pasager Boc cînd treci printr-o furtuna sau un anumit gen de nori peste Carpati si bate gheata in fuselaj ca si cum ai bate cu ciocanul.
   Al de sus te fereste de multe ori si multi au aterizat cu avionele distruse in contradictie cu toate legile aerodinamicii si mecanicii zborului.

   Ștergere
 55. Multa sanatate!
  Ti-am trimis o SIMULARE...

  RăspundețiȘtergere
 56. Cezare,gata pentru azi, nu cumva sa obosesti pentru mîine.
  Mai da o tura pe la saivan si la coliba -nani-nani.
  Noapte bună!

  RăspundețiȘtergere
 57. @olescu
  Si daca as fi stiut te-as fi rugat sa transmiti multe salutari bunului meu prieten Gabi Mihalcea(nu conteaza gradul/ functia, prietenia e mai buna ca orice)
  DC

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce sa stii? Gabi Mihalcea - chiar nu m-am mai intalnit cam de mult timp cu el. Il cunosc ca pe o persoana super OK.

   Ștergere
 58. Încă de la adoptarea legii în parlament cineva s-a împotrivit acestui lucru. Din considerente politice au ridicat cu toții mâna. S-a încercat retrimiterea ei în șparlament, unde tot din considerente politice, fiind la început de mandat și sperând și la următorul, au căutat soluții. La nivelul MAPN, s-a constituit un grup de lucru fidel politic, care în taină au lucrat la modificările aduse și au așteptat momentul(schimbarea guvernului) pentru introducerea acestora. Astfel că politicul a picat bine și noi am luat iarăși țeapă. Cine sunt cei care încearcă în prezent să ne lămurească că 65% este mai mare decât 80% și 85% este mai mare decât 100% ?, tot cadre obediente politic. Am cunoștința că se fac sondaje cu cei ce doresc să iasă la pensie în acest an, deoarece sunt mai interesați de fenomen și ar constitui o problemă de revoltă pentru ei, fiind direct interesați și-au dat seama că nu s-au schimbat principiile în matematică. Restul sunt adormiți cu minciunile vehiculate în toate mediile, sau cu faptul că în ultima perioadă legislația în domeniul pensiilor a fost fluctuantă așa că pot apărea alte schimbări și decât cu mai rău mai bine cu puțin rău. Cunosc cadre care s-au transferat de la MAPN la MAI și invers, sau în cadrul MAI de la poliție la jandarmerie și invers, însă aceștia nu pot cumula vechimile realizate în cele două sisteme pentru a beneficia de Art. 11 din Legea nr. 80/1995, care la MAI am înțeles că se numește acum Semnul Onorific în Slujba Patriei. Mai mult ca polițisti sunt ani în care fiind cercetați pentru diferite plângeri depuse de infractori, sunt suspendați din funcții și primesc calificative de S, care nu se calculează la beneficiile Art. 11 din Legea nr. 80/1995. Unii lideri de sindicat spun că au fost șantajați cu prorogarea termenului de aplicare a legii, dacă nu acceptau modificările. Olescu a ajuns în sfârșit la concluzia că mai bine cu aplicarea L 223/2015 nemodificată, decât cu aplicarea OUG 53, însă când vom înțelege cu toții că este timpul ca acum să facem front comun pentru anularea modificărilor, așa cum ei acționează propagandistic identic pentru aplicarea legii cu modificările aduse de guvernul Ciolanis.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Asa am precizat: bine cu aplicarea L 223/2015 nemodificată, decât cu aplicarea OUG 57. Insa am mai precizat ceva!
   - accept L. 223/2015 asa cum este in original;
   - inteleg si sunt de acord ca militarii care urmeaza sa se pensioneze in viitor si cei pensionati dupa 2011, vor fi beneficiari imediati ai prevederilor legii;
   - inteleg ca EU - pensionat inainte de 2011, trebuie sa imi astept randul, sa fie majorate intai soldele militarilor activi plus inca 2 ani, sa pot deveni si eu beneficiar al legii;
   - inteleg de asemenea ca este posibil ca in cazul meu si al multora dintre cei pensionati anterior anului 2011, ceea ce asteptam sa NU se mai poata produce in aceasta viata!

   Mai exact, vreau sa punctez in CLAR urmatoarele:
   - OUG 57/2015 asa cum este acum, NU aduce niciunui avantaj nici celor deja pensionati, nici celor care vor urma sa se pensioneze. Doar ceva atenuari celor pensionati intre 2011-2016.
   - dar si faptul ca in cazul aplicarii L. 223/2015, cei pensionati inainte de 2011, NU prea mai au mult timp fizic sa beneficieze de prevederile ei. Intrucat asa a fost conceputa de la inceput!

   Eu am spus ca accept sa ma sacrific, deci pot fi subiectiv! In speranta ca poate mai prind si eu in viata o majorare a soldelor militarilor in activitate.

   Insa, trebuie sa tinem cont si de opinia RATIONALA ale celor din jur pensionati pana in 2011! Iar cea RATIONALA este aceea ca in niciun caz NU trebuie sacrificat NIMENI! Mai ales dintre cei pensionati pana in 2011 care au tras-o, nu gluma!

   CEL MAI RATIONAL ESTE ASADAR SA FIE MENTINUT ART. 40 DIN OUG 57/2015. INSA MUSAI MODIFICAT IN PCT. 4, 5, 6, RESPECTIV INITIEREA DE LA 80%, PLAFONAREA LA 100% SI CALCULUL LA VENITURI. SAU UN ALT ACT NORMATIV PE LANGA LEGEA 223/2015 NEMODIFICATA CARE SA II BAGE IN RECALCULARE SI PE CEI PENSIONATI PANA IN 2011, IN TERMENUL PREVAZUT IN OUG 57/2015.

   DECI, OUG 57/2015 ARE SI CEVA BUN PT. CEI PENSIONATI PANA IN 2011: TERMENUL CONCRET DE RECALCULARE CARE NU EXISTA IN LEGEA 223/2015 - IN REST E VARZA. IAR LEGEA NR. 223/2015 ARE CELELALTE PREVEDERI OK, DAR NU ARE TERMEN DEFINIT PT. CEI PENSIONATI PANA IN 2011!

   Eu am precizat extremele: fara Art. 40 din OUG 57 si prefer sa intru in asteptare ca poate prind si eu in viata aplicarea L. 223/2015.

   Insa colegii rationali pensionati pana in 2011 NU accepta sa se mai sacrifice - si au dreptate, fapt pt. care vor tot L. 223/2015 NEMODIFICATA, dar fara abureli de timp pierdut, adica sa li se aplice si lor pe loc. Cum? Cand astia au calculat lovelele pt. aplicarea L. 223/2015 de la bun inceput, fara recalcularea si a pensiilor celor pensionati pana in 2011?

   Incerc sa inchei! Eu am spus cum optez eu! Numai ca EU mai am ceva timp fizic sa astept o posibila majorare a soldelor militarilor in activitate si in 2020, plus cei 2 ani prevazuti de Art. 109 sa beneficiez si EU in plin de prevederile L. 223/2015. Insa multi NU mai au acest timp fizic!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ tigri2 14 februarie 2016, 23:00. N-am ce face, dar esti greu de cap! Asa zic si eu ca tine! Numai ca iti ramane TIE sarcina sa convingi TU Parlamentul sau pe Ciolos sa amendeze L. 223/2015 "in regim de urgenta", astfel incat sa poata fi aplicabila imediat si celor pensionati pana in 2011!

   Inadvertentele alea de care zici TU ca si cum le-ar rezolva CMZ, se rezolva doar cum am spus EU!

   Facem asa! Eu le tai glandul si anulez complet Art. 40 din OUG 57/2015.

   Sarcina TA! Marunta! Sa ne anunti si pe noi cand ai convins pe Ciolos sa dea o OUG sau Parlamentul sa dea o lege, in regim de urgenta, care sa spune negru pe alb ca L. 223/2015 NI se aplica si celor pensionati pana in 2011, in termen de 12 luni, adica pana la 01.01.2017.

   Bine? Daca nici asa NU ai inteles care e treaba ... Hai, uite, eu am rezolvat deja cu Ciolos, mi-a promis ca anuleaza complet Art. 40. Mi-a marturisit ca financiar tot aia e pt. el, ori de la da activi minim 80%, venituri si altele, iar pe noi ne lasa sa asteptam 8 ani sa intram in recalculare, ori de taie de la toti si ne baga maine in recalculare, tot aia.

   Pana la urma, EU l-am rugat sa anuleze de tot Art. 40. Acum astept sa amendezi si TU "urgent" L. 223/2015 ... sa ti se aplice si TIE! Nu mai pierde vremea si da-i drumu' la treaba! Aduna Guvernul sau Parlamentul si da-le ordin, strange=i de gat, fa-le ceva sa amendeze L. 223/2015, astfel incat sa NU asteptam 8 ani, iar pana la Revelion sa fin rezolvati. Bafta!

   PS: Vezi ca s-a speriat si Guvernul si Parlamentul! Si te asteapta adunati cuminti sa le spui daca mai ai si alte doleante!

   Ștergere
 59. avianyc, cu respect te salut! despre activitatea pilotilor militari si a intregului personal angrenat in activitatea de zbor sunt multe de spus, sunt multe de spus despre conditiile vitrege in care am fost obligati si sunt obligati la ora actuala sa-si desfasoare activitatea urmasii nostrii. Consumul fizic si psihic, mai ales acum dupa intrare in NATO este imens, pilotii sunt obligati sa execute misiuni de o ocomplexitate iesita din comun. De exemplu la exercitiile executate in comum cu partenerii din alianta, de fapt cu USA Air Force, (sunt cateva pe an) , cu MiG-21 pilotii romani trebuie sa angajeze lupte aeriene cu F 16, F15, avioane de alta generatie si destinate luptei aeriene, cu MiG-21 trebuie sa execute bombardament alaturi de A-10 Thunderbolt, specializat pentru asa ceva, si de fiecare data misiunile au fost indeplinite ireprosabil. Pregatirea misiunilor de acest gen si executarea lor impun un consum enorm, si nu se pot face pana la orice varsta. Aici nu-i locul si momentul sa ne prezentam activitatea si dificultatile cu care se confrunta aviatorii, aici trebuie sa vedem ce dracu facem cu cretinii astia care se pisa pe noi, pe toata armata, iar unii cred ca de fapt ne fac un dus caldut. E strigator la cer sa reduci pensii militare sa dai pensii umflate la aviatorii civili, stewardese, grefieri, etc... Pe un aviator bortos civil, daca-l prindeam in MiG, l-aduceam dupa 5 minute decedat, astia nici n-ar fi avut calitatile psiho-fizice necesare pentru a zbura un avion supersonic si vine statul mafiot si-i face o pensie de 5-10 ori mai mare ca unui pilot de vanatoare. Cum p...a mea zboara asta la o companie civila (privata), care-i plateste sau nu CAS-ul pilotului, iar apoi tu stat de kkt vi si-i reduci pensia dobitocului care te-a servit o viata ca sa-i dai unuia care n-a facut nimic pentru tine ca stat?

  RăspundețiȘtergere
 60. Am ratat comentariile de azi. La ceas tarziu le-am citit pe toate. Si s-a format o imagine, poate mai concludenta, cred, daca le-asi fi citit pe rand, in decursul intregului interval de timp. Pilotii si-au spus cuvantul. Pacat, concluziile lor actuale par tardive. Au inceput sa constientizeze ca joaca, poate, cel mai important rol in razboiul modern. Ei sunt cei care pot asigura suprematia aeriana si implicit conditiile necesare pentru trupele terestre sa-si indeplineasca misiunile. Am fost dezolat sa constat, cu un timp in urma, cat de porniti erau impotriva ideii ca personalul tehnic de la sol nu are totusi raspunderea pilotului si aproape erau de acord ca acesta sa merite mai mult decat pilotul pentru ca, vorba ceea - viata pilotului sta in mana lor. Asa este, viata pilotului sta in mana tehnicului. Dar pun si eu o intrebare. Viata mea nu sta in mana mecanicului din servis care mi-a schimbat placutele de frana si fuzetele de la directie? Va rog sa-mi dati exemple de incidente in care au facut puscarie mecanici care asigura mentenanta "masinilor". Sa nu exageram. Fiecare sa raspunda pentru munca prestata si sa fie recompensat conform eforturilor si importantei activitatii desfasurate. Raspunderea celui care asigura functionarea avionului, e pur tehnica, desfasurata dupa un anumit algoritm fara implicatii de alta natura, poate sentimentala pentru pilotii cu care imparte timpul liber. Pilotul, in schimb, e chintesenta tuturor activitatilor elaborate si desfasurate la sol, de la pregatirea tactica, pregatirea misiunii, luarea in primire si verificarea tuturor agregatelor de la bord, a munitiei si pana la implicarea profunda in executarea misiunii....cea care, prin intensitate ii scurteaza viata cu ani buni. La pace e, uneori, usor sa vorbesti. La razboi, cand stii ca un buton rosu apasat inseamna moarte, sau un viraj poate declansa un incident intre state, parca altfel stam de vorba. Cei de la sol, cu mentenanta, mai au raspunderea ta?
  Daca am ajuns, unde am ajuns, nu credeti ca am gandit prost pana acum? Nu credeti ca, acum, pensionari fiind (dar poate si ca activi), nu am constientizat ca armata e pe functii, grade si raspunderi? Ca altfel nu se poate? Ne-am civilit si acum ne dam in stamba! Am abdicat de la principii si ne balacarim pentru niste procente. Ne facem un mare deserviciu si un mare serviciu celor care sapa cu toata forta la slabirea noastra.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!