luni, 29 februarie 2016

Guvernul a modificat radical legea salarizarii in privinta militarilor și a introdus serviciul militar obligatoriu în caz de mobilizare/război pentru toti cetățenii bărbați și femei cu vârsta până la 63 de ani, la fel ca la cadrele militare! Alte măsuri: acum și militarii în activitate au dreptul ca oricare alt cetatean să candideze la funcții de demnitate publică, să își fondeze firme, să exprime opinii politice și să declare grevă!

Informațiile sunt calde! Guvernul repară astfel prin ordonanță de urgență, imense nedreptați, inechitați, incalcari grosolane ale drepturilor fundamentale și discriminări produse de ani si ani de ani, militarilor, de către societate, de către sistemul juridic și politic românesc! 

Detalii:

1] Referitor la salarizare Legea actuală de salarizare, deși prevede generic că salariații beneficiază de remunerație egală pentru muncă de valoare egală, aceasta stipulează că cetățenii civili își încasează salariile la zile lucrătoare - adică pt. un volum de muncă de 8 ore pe zi și 40 ore pe săptămână, iar militarii își încasează lefurile la zile calendaristice - adică pt. un volum de muncă ce poate fi impus la 24 ore pe zi și 7 zile din 7. În condițiile în care remunerațiile cetățenilor civili și militari sunt egale, intrând în trepte unice de salarizare. Guvernul a modificat astfel Art. 92 din Anexa nr. VII din Legea nr. 284/2010, astfel încât și militarii vor fi remunerați de la 01.03.2016 la zile lucrătoare ca toți ceilalți cetățeni Acest fapt poate determina o creștere consistentă a soldelor militarilor, întrucât de la 01.03.2016, militarii nu mai pot fi obligați să lucreze gratuit pentru ce depășește 8 ore pe zi și 40 ore pe săptămână, ci conform Codului Muncii: fie o ora libera platita pt. fiecare ora suplimentara lucrata, fie cu plata cu minim 75% mai mult a oricarei ore suplimentare lucrate, si cu minim 25% in cazul orelor de noapte. Am simulat aplicarea Codului Muncii unei unitati aflate timp de 6 luni in misiune in Afganistan si a rezultat astfel: armata va fi nevoita fie sa acorde timp liber in compensare platit pt. cca. 2 ani la intoarcerea din misiune, fie sa  sau  mareasca soldele militarilor de cca. 4 ori pe perioada misiunii! Este ceva absolut normal, aceleași reguli se aplică, de altfel, dintotdeauna si celorlalți cetățeni. Acum s-a făcut doar dreptate!


2] In legatura cu introducerea serviciul militar obligatoriu în caz de mobilizare/război pentru toti cetățenii bărbați și femei cu vârsta până la 63 de ani.  Guvernul repară astfel legislația haotică existentă până acum în domeniu! Conform căreia:

- In  caz de mobilizare/război, se reintroduce serviciul militar obligatoriu, dar in mod discriminatoriu, respectiv doar pentru barbatii cu varsta intre 20-35 ani!
- In  caz de mobilizare/război, dintre toti cei 5 milioane de pensionari ai Romaniei, sunt activati doar cei care au activat in armata, respectiv cadrele militare cu varsta pana la 63 ani - si barbati, si femei!

Premierul a afirmat categoric: "Este inadmisibila o asemenea legislatie! Cum sa mobilizezi in caz de razboi o femeie pensionata la 62 ani, iar o tinerica precum ministra finantelor Anca Paliu Dragu, sa stea cu cracii in sus acasa la numai 44 ani?" Cum sa inrolezi un pensionar militar la 62 ani, iar Laura Codruța Kövesi la numai 43 ani de anisori si care singura termina un batalion de ruși, sa nu faca la nevoie un stagiul militar obligatoriu si ea pe acolo? Sau deputatul Remus Cernea la numai 42 ani ai sai, ce nu poate tine o lopata in mana sa sape transee? Sau Otilia Sava de la M.Ap.N. la numai 41 ani, nu ar fi capabila sa isi efectueze serviciul militar la vreo spalatorie de campanie?"

Astfel incat Guvernul a introdus prin ordonanta de urgenta, egalitate de tratament intre toti cetatenii, urmand ca la mobilizare/război sa participe orice cetatean cu varsta pana la 63 ani, indiferent ca este barbat sau femeie, pensionat sau nu, dupa modelul cadrelor militare!

3]. Alte masuri. Dupa ani de discriminari in defavoarea militarilor, Guvernul a abrogat prin aceeasi ordonanta de urgenta si Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80 din 1995 (Statutul cadrelor militare), profund neconstitutionala si care incalca grosolan drepturile fundamentale ale omului. Sectiunea in cauza nu are nicio legatura cu serviciul militar, nici cu vreun alt serviciu, fiind doar un set de restrictii si incalcari de drepturi si libertati fundamentale - necompensate prin nimic. Astfel, incepand cu 01.03.2016, si militarii romani se vor putea bucura de aceleasi drepturi fundamentale ca toti cetatenii.

Mai multi comandanti de unitati si persoane importante din structurile armatei, in fruntele cu seful Statului Major General, si-au declarat deja intentia sa participe la alegerile parlamentare din toamna. Militarii din Divizia 1 s-au constituit in partid la care se afiliaza continuu atat militari, cat si cetateni civili. Sunt cozi interminabile formate din persoane care doresc sa se inscrie in noul partid, iar procesatorii cererilor de inscriere au fost suplimentati cu 450 de rezervisti voluntari pentru a face fata situatiei! Sociologul Vasile Dancu tocmai a declarat la postul PNL-TV ca partidul recent infiintat va castiga detasat alegerile, societatea fiind profund scarbita  de prestatia partidelor consacrate de pana acum! Pe de alta parte, militarii din fortele aeriene au intrat in greva pe termen nelimitat. Seful Statului major al S.M.F.A. a declarat la postul PMP-TV: "Nu acceptam ca un pilot militar pe F-16 sau de pe MIG-21 sa aiba pensia de serviciu mai mica decat un pilot de linie de la Blue Air. Pilotii militari si toata armata, cu pensii calculate la 65% din salarii/solde si plafonata la 80%, iar pilotul de la o companie civila, cu  80% din venituri si plafonata la 100%? Inclusiv stewardesa lui? Dar ce noi, cei din armata suntem specie inferioara?"

Urmeaza publicarea in monitorul oficial! 

Nota: Informatiile din material sunt bineinteles, false. Au doar rolul de a evidentia prin contrast si forma pamfletara, parte din discriminarile si privatiunile de drepturi fundamentale la care sunt supusi militarii romani, in raport cu societatea civila! Din vina sistemului politic, juridic, dar si a societatii civile. Apropo de cererea simpla a militarilor de a beneficia de o singura compensare pt. toate acestea: pensii militare, dar fara mistocarii, respectiv fara a fi alterate prin perversiuni legislative cum ar fi Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvenului Ciolos. In caz contrar, militarii au dreptul legitim si de necontestat, de a beneficia de aceleasi drepturi si libertati fundamentale precum ceilalti cetateni romani! 


UPDATE
Partidele parlamentare vor sa aprobe in regim de urgenta ordonanta Guvernului

Aceasta este declaratia comuna a liderilor partidelor parlamentare data cu putin timp in urma la tribuna Parlamentului! "- Îmi exprim jena în numele întregii clase politice care am activat până acum, față de cretinismele care au putut exista în legislația la adresa militarilor români!" - a declarat liderul PNL, Alina Gorghiu! Liderii PSD, UNPR si UDMR au aplaudat frenetic declaratia, in timp ce isi tineau capetele aplecate in pamant. 

273 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai nu ai citit decat titlul. Vechea ta problema! Finalul este altul! Iar materialul are scopul de a trezi!

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar TU chiar crezi ca este cineva dispus sa iti asculte revendicarea cu pensia, fara sa ii dai complet cu firma in cap? Daca vrei sa iti atingi scopul, loveste unde NU se asteapta adversarul, si niciodata unde TE asteapta sa iti puna latul!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 3. Asa ceva nu o sa se intample nici in cele mai frumoase vise.Poate intr-o alta viata.Ideal,asa ar fi normal sa fie.De aceea un militar trebuie sa fie diferentiat de civil.Ce ati aratat in material este diferenta de timp lucrat se un militar si un civil si alte multe privatini.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Aceea este diferenta! Si aceasta este scutul cu care trebuie lovit in falca alora care fac misto de noi cu pensiile militare.

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In culisele Parlamentului NU se intampla nimic! Din cauza unora ca tine, care NU stii sa argumentezi ce ceri! TU de ce vrei de fapt pensie calculata la venituri? Ce argumente ai? Da-le, tata, cu firma in cap, ca materialul este format numai din argumente!

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai propus in zadar! Ai stat ca planta 5 ani, asistand la decimarea pensiilor a minim 26 500 de rezervisti. Noi dupa 5 ani am iesit din clenci, luptand! Am castigat ceva, adica am iesit din stadiul de "evrei si rromi" in fosta Germanie fost nazista, doar luptand. Acum, tu ce faci? Cersesti? Nu tine.

   EU te invat din experienta: CERE toate drepturile pe care le ai, daca vrei sa obtii 10% sau maxim 25%! Adica, da - in cazul politicienilor nostri, atacul este cea mai redutabila aparare! Ca sa indeplineasca toate acele revendicari si care sunt EXTREM de intemeiate si imbatabile, ii costa mult mai mult decat L. 223/2015 in original. Si NU au cum sa eschiveze atacul! Ce se intampla militarilor ca restrictii sau interdictii de drepturi fundamentale, este prea EVIDENT sa poata fi eschivat!

   Ștergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa TU ce ai invata la tactica! In fata acum te razboiesti cu gitani pervesi, nu cu soldati directi! La gitan, nu tine cu fineturi, ci doar pe limba lui! Daca nu il faci TU, sigur te face el!

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Batrane! Treci dintr-o extrema in alta! Ce "glagorie ieftina de mancatori de seminte si popcorn"? Asta e a ta sau cum?

   EU iti spun in fata care e situatia legata de OUG 57/2015. Abrogarea Art. 40, avantajeaza o larga majoritate din cca. 160 000 de militari in rezerva/retragere. Larga majoritate care insa doarme in izmene. Deci, pe 6 martie din larga majoritate nu o sa vezi mai mult de 1500 iesind sa isi apere drepturile.

   Iar din aia 1500 care vor iesi, 90% nici macar nu se apara pe ei. Ci tot pe cei care vor sta acasa la telenovele, langa fusta nevestei! Eu pot argumenta: cei mai bataiosi sunt tot fostii "diminuati" si "inghetati". Numai ca situatia lor analizata pe teren este astfel: ori cu 65%, ori cu 80% - tot cam acolo ajung. In prima situatie ramane in plata cuantumul mai avantajos, iar in ultima pierd poate 2-5 procente, fix pix. Venituri sau solde, tot aia este pt. cei in cauza. Deci, oamenii astia fac acte de caritate pt. o majoritate pe care o doare in scula sa isi apere drepturile!

   TU ai atacat sistematic L. 164/2001! Adica pe noi, "diminuatii" si "inghetatii"! Stii ceva? Ia scade-ne pe noi pe 6 martie, sa vedem cati "gonflati" mai ramaneti in targ? Cati, 10, 20, 50? Tu - singur?

   In loc sa ne multumesti ca ne-am raliat onest unei cauze generale care pe noi nici nu mai avantajeaza, nici nu ne mai dezavantajeaza, TU ne infierezi tot pe noi cu "manie proletara", nu? N-ar fi mai bine oare sa stam acum noi acasa la telenovele cum stateai tu in 2011-2012 cand protestam noi, si sa vedem acum cum protestezi tu acum?

   Iti dau EU sfat corect! Ca sa iti vezi interesul atins (la venituri este interesul), trezeste-i pe aia majoritari care dorm in izmene "gonflati de Oprea"! Daca poti! Dar nu poti! Ei asteapta ca tot "diminuatii" si "inghetatii" sa le salveze .urul! Asta NU ai priceput tu! Din ce se intampla! TU te-ai dezmeticit, iar cei cu aceleasi interese ca tine. Dorm in izmene, dar dorm nu gluma! Ce rezultat mai vrei?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Viorele ,baga la titioaca ce iti spune R-26500.In plus lupta-te pentru cat mai mult daca vrei sa primesti ceva.Trezeste-i pe cei adormiti .

   Ștergere
  4. Viorele ,baga la titioaca ce iti spune R-26500.In plus lupta-te pentru cat mai mult daca vrei sa primesti ceva.Trezeste-i pe cei adormiti .

   Ștergere
 9. Normal ca e doar o gluma ( sinistra din pacate privind halul in care a ajuns armata romanistana ) Militarii,politistii si pompierii
  nu sunt considerati cetateni ai coloniei Romanistan ci doar slugi (fara drepturi Constitutionale care pot fi calariti de toti ), folositi doar pentru a furniza celebra carne de tun.Mai grav e ca militarii s-au invatat cu jugul si li se pare normal sa fie batjocuriti de orice scursura politica sau guvern tradator de colonie. In curand nimeni nu v-a mai respecta armata sau structurile militarizate .Pestele se impute mereu de la cap (avem sute de generali si chestori politruci gata de orice marsavie ) si se curata de la coada .Coada care e deja paralizata de lasitate si frica.

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 15. Să nu uităm că revolutionarii fac parte din afacerea d-lui Dogaru.
  Cererea d-nului dogaru de abrograre in totalitate a art 40 este o prostie insa poate nu vrea sa cada in ridicol atita timp cît a afirmat ca OG 57 este neconstitutionala si ar rezulta ca si modificarea art 40 prin OG ar fi tot neconstitutionala.
  Alaturi de astfel de gînditori si ”aliati” nu voi ieși in strada.
  Sper ca parlamentarii sa fie mai luminati si sa rezolve echitabil problema.

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. DOMNULE "CEZAR", dumneata ai baut cumva stricnina ?ORI TI-AI ALES UN PSEUDONIM DOMNULE POLITRUC JURIST COMANDOR FARA PLANOR, CALEXANDRU, CA DOAR TU ESTI CAPABIL CETATENE BESTIE DE ATATA URA PE MILITARII .

   Ștergere
  2. DOMNULE "CEZAR", dumneata ai baut cumva stricnina ?ORI TI-AI ALES UN PSEUDONIM DOMNULE POLITRUC JURIST COMANDOR FARA PLANOR, CALEXANDRU, CA DOAR TU ESTI CAPABIL CETATENE BESTIE DE ATATA URA PE MILITARII .

   Ștergere
 17. R26500
  ???????
  !!!!!!!!!!
  ............
  Chiar nu mai inteleg nimic.....Este un spot publicitar?.....sau "ciste si da mai departe!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar securistii! Fac ce stiu mai bine: apara imaginea de fecioara a "stapanirii", incercand sa denatureze protestele militarilor in rezerva/retragere. Ii cunoastem si pe ei si stilul rasuflat de lucru.

   Ștergere
 18. @ All! Atentie, securisti dezlantuiti printre noi! Misiunea lor: apara chilotii "stapanirii", incercand sa denatureze protestul din 6 martie. Asa au procedat mereu! Comentariile sterse le apartin!

  @ rezervist revoltat 1 martie 2016, 08:59. Am mari dubii si asupra ta! Ai un stil mai voalat, dar tot acolo bati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Chiar nu mai stiu ce sa cred.
   Unii spun ca prioritate naationala ar fi sanatatea si învatamîntul. R26 spune ca fara armata si politie nu poate functiona statul. Dar oare făra administratie,saanatate si invațămînt poate?
   Dar fara cei care aduc venituri reale si nu transfer din buzunarul sting in cel drept poate?
   Rezervisti pîna la 63 de ani?? Numai ca majoritatea dintre noi ,aproape sau trecuti de 60 ani,fac parte din clasa a II -a de cadre militare in rezerva si la 60 de ani suntem scosi din evidenta.Pîna la 63 doar cei din clasa I adica gheneralii in viata.
   Viitorul armatei o sa fie format din forta activa trecuta in retragere odata cu pensionarea la 60 de ani si ”răzeșii” incorporabili/mobilizati cu vîrsta pîna intre 20-35 ani. natiunea are suficienti ”razeși” care sa ocupe un stat de incadrare la razbel de vreo 300-400 000 efective plus efectivele active.
   Rezervistii disonibilizati prin ordonanta peste maxim 3-5 ani sunt figuranti in retragere ,adica scosi din evidentele CMJ.
   Și uite așa R26 ,pamfletul tău rămîne fără clienti.
   Și daca perioada de pensionare se prelungeste la 63 de ani ,din activ treci ddirect in retragere. Ce zici?

   Ștergere
  3. @ rezervist revoltat 1 martie 2016, 10:36. Ai un stil mai politicos, dar esti sub acoperire si TU. Este evident ca actionezi tot contra armatei, aparand tot "politica de partid si de stat".

   Faci si o eroare catastrofala, adica esti rupt de realitate. Afirmi ca "rezervistii disonibilizati prin ordonanta peste maxim 3-5 ani sunt figuranti in retragere". Asa o fi! Dar uiti ca de anul asta, militarii si politistii se pensioneaza in masa la ... 47 ani (60 ani varsta fizica MINUS 13 ani rezultati din grupe). Doar ca NU se mai numesc "disponibilizati", dar tot dracu' ala e. Asadar, rezerva armatei este completata asiduu cu rezervisti cu varsta intre 47-63 ani.

   PS: De altfel, notiunea "disponibilizati" este folosita doar de fostele moaște comuniste, octogenare prin armata, dar care nu prea au stiut ce este aceea armata. In realitate acei militari s-au pensionat in conditii legale foarte normale. A NU iesi la pensie la 70 ani din armata, ci mai devreme - NU este ceva neobisnuit, ci chiar recomandat. Ca militar, intri oricum in stadiul de "balega pt. armata" dupa varsta de maxim 50 ani.

   Ștergere
 19. Cand am ineput sa citesc materialul m-am uitat in calendar sa vad in ce zi suntem si in ce luna. Vad ca suntem in ziua de 1 Martie 2016, nicidecum in ziua de 1 Aprilie 2016. S-a cam grabit autorul !

  RăspundețiȘtergere
 20. Inteleg aparitia acestui pamflet, pe deplin meritat, in contextul creat. E o himera sa punem in ghilimele cele "afirmate" de "distinsa" viitoare mamica. Am dori noi! Nici o sansa cu nemernicii care se agata disperati pe franghiile puterii. Astfel de declaratii nu o sa auzim niciodata...si cred, nici daca tara o sa ajunga la ananghie. Tradatorul, ramane tradator! Nimic nu-i mai spala naravul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine spus!Toti si-au urmarit si isi vor urmari interesul lor.Daca ar fi rau la putere ai vedea vreunul ca se lupta sa ajunga la ciolan?

   Ștergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, las-o ca si TU bagi batu' in gard cateodata de iti vine sa te duci! Ia revezi ce ai scris pe 29 februarie 2016, 21:31. "Dimpotriva tu si gasca cu aruncarea raului in fata, cu atacul la lege si cu criticacii tai ati produs mult rau. De ce nu esti onest si sa recunosti ca in loc sa propui imbunatatirea legii, tu ai venit cu "muscaturi" la orice articol care nu se incadra in sablonul lui 164?"

   Rau, cui? Ti-am demonstrat de atatea si de atatea ori, si eu si altii, ca L. 223/2015 in original cuprinde o "mistocarie" la adresa celor pensionati pana in 2011: lipsa unui termen concret de aplicare. Asta am atacat de fapt la lege. TU, din contra ai sustinut ca este OK asa. Si atunci, cine e nebunu' in povestea asta?

   Pe de alta parte, chiar daca am intrat in aceeasi tabata acum, tu crezi ca uit cand te bucurai ca ... pilotul in vrie, cand s-a abrogat L. 164/2001? Pana la urma, tu NU ai fost interesat niciodata de principii, ci de malaiul propriu. Daca Boc a abrogat L. 164/2001 si tie ti-a crescut malaiul "Traiasca PCR, nu?" Te-a durut fix in cot de faptul ca la alti 26500 le-a retezat pensiile la 1/2.

   Iar acum, te intereseaza tot malaiul propriu. Foarte bine, e decizie rationala. Eu zic totusi sa iti mai pui si mintea la contributie. L. 223/2015 in original exclude un termen concret de recalculare pt. personalul pensionat anterior 2011. EU tare am impresia ca asistam la un circ complet si la o manipulare parsiva. La cer si tu participi! Sa zicem ca se va abroga complet Art. 40 din OUG 57/2015, Ura, ura, nu? Bun! Da, dar din ziua urmatoare cei pensionati pana in 2011, ajungem in situatia initiala: recalculare la ...ulivara plus inca 2 ani! Ciolos si Oprea, razandu-si tot in pumni!

   Ștergere
 22. Ce usor este sa vorbesti cand ai buzunarele pline.Este vorba de acest Francaistain al politicii romanesti,imbatranit in rele, a spus pe un post tv ca se impune sa se ia masuri de austeritate.Pentru cine se vor lua aceste masuri? Tot pentru prostime.Ei si-au marit deja salariile.Ce jigodie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gigi,
   El este europarlamentar! Cu indemnizatie grea...12000€/luna! Meschinul dracului cu viloi pe plaja!......a partcicipat la vinderea Alro si nu numai!
   Parca nu era nici sanatos la cap?......asa s-a retras din campania electorala!
   Avorteaza femeile ....cand il vad!

   Ștergere
 23. A dat dracul in ei.Au devenit foarte activi.Vin alegerile si e rost de ciolan de ros.Fiindca venii vorba de Draga Stolo, saracul e muritor de foame.Aia de la CE i-au aplicat austeritatea .Nu vedeti ce ofilit e saracul.

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. Calmati-va cu totii.OUG 57 va devenii lege exact asa cum a fost ticluita de stapanii coloniei la cererea hoastelor din ANCMRR .Pana si mos Alecu(zis mos Tagarta) a inteles asta si s-a linistit. Linistiti-va si voi.Oricum la miting tot mergem pe 6.

  RăspundețiȘtergere
 26. Daca Aluna Burghiu a facut acea declaratie, o iert de toate greselile cele facute cu voie, sau fara voie pana pe data de 08 Martie orele 24.00, iar daca mai face si un efort sa ne ajute practic pana la capat, ii acord iertare totala si-i dau credit politic sa mearga mai departe, precum calatorul de pe sticla de wyski, cel cu joben si baston!

  RăspundețiȘtergere
 27. Din ciclul: ce tampenii mai spun ministrii tehnocrati,va supun atentiei...orice crestere economica mare este nesanatoasa!? Este vorba de aaceiasi persoana care a spus ca romanasii pot munci si pe doi lei.Astia ori sunt t. .....ori ne considera pe toti niste retardati!

  RăspundețiȘtergere
 28. Rezervist revoltat
  01.03.2016 10.36
  Dilema ta referitoare la ce este primordial in societate sunt similare intrebarii fundamentale din "capitalul lui marx " munca sau capitalul ?
  Daca lumea in care traim ar fi perfecta " tampitii astia cei mai tari , sua rusia, china , great britain , franta ,etc nu ar mai da atatïa bani la militari degeaba... Toti ne dorim sa fim destepti, sanatosi ,vigurosi dar nu in cadrul statului islsmic sau la altii care se cred mai cu mai multe perechi...Asaca schimba placa ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Ionel
   Se pare ca noi inca nu ne-am hotarît ce vrem ”stat social ,capitalism de cumetrie ,capitalism salbatic” .Sau cîte 4 ani facem din fiecare cîteceva după care 4 ani o luam iar de la capăt aplicînd sistemul, ce au facut bun unii darîma urmatorii ,ce au dărîmat urmatorii vin si pun la loc urmatorii . Daca le mai împănăm si cu promisiuni electorale care de care mai lapte si miere iese ce avem.
   Tarile alea de care faci vorbire sunt cu traditie în a-și cunoaște înteresele si forma in care le infaptuiesc. Acolo proprietatea este intangibila si dusa în progres nu în regres. Acolo armata a fost dintotdeauna supla,mobila,eficienta, dimensionata la strictul necesar si bine platita, baza in caz de declansarea unui conflict fiind mobilizarea rezervistului civil.
   Daca noi am iesit din comunism cu o armata de vreo treisute de mii efective restructurata la vreo 70 de mii inseamna ca daca le dam pensii la nivel salar activ intretinem tot o armata de 300 mii efective. Și atunci care-i solutia ? Cu cine sa ne comparăm noi saracia în care ne adîncim zi de zi în toate sferele societatii și pentru care nu ngasim solutii. Pleaca medici,pleaca tineri,cei care rămîn primesc salarii de mizerie.Și atunci ce sustinem ca sa putem sustine si armata si politie si administratie si invatamînt. Parca pentru toate am avea nevoie în primul rînd de o economie puternica ,sanatoasa asa cum au tarile pe care le enuri si care-și pot permita sa-și intretina si echipeze armata la standardele cele mai inalte. Noi cu ce?

   Ștergere
  2. In buna parte de acord!
   Dar, mai putin faza cu mobilizarea.....asta cu mobilizarea oastei mari este cam asa...Lasa ca vedem noi atunci!......vor muri pt tara!
   Daca aduni banii cu care s-a infaptuit marea coruptie aveam dotarea armatei, a scolilor, a spitalelor,... cercetare stiintifica...etc!
   Coruptia pe un ani X 26 ani bezmetici!
   Si cand te gandesti ca marea coruptie a fost de import de la multinationale, mai ca te apuca dracii!

   Ștergere
 29. Luptatorii cu condeiul, merg bine...mai au un pic si au +50% indemnizatie ! Asta apropo de cei care ne tot "informeaza"...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu m-am prins, scuze! Te referi la militarii din uniunea de creatie?
   Dar de miile de revolutionari si cu rol determinant...aprox 4000..+ altele, prin noul decret de fizician?

   Ștergere
  2. Ei sunt asa zisii ''creeatori''..

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 30. DETERMINARE
  De ce ar trebui sa iesim in strada pe 6 MARTIE?
  A fost emisa o lege corecta si bine gandita pentru pensionarii militari LEGEA 223 / 2015.Lege aprobata de Parlament si promulgata de presedintele tarii apoi publicata in Monitorul Oficial Partea I din 27 iulie 2015 urmand sa intre in vigoare la 01.01.2016,numai ca niste grade mari din conducerea MApN in cardasie cu unii pensionari cu pensii uriase s-ar fi simtit lezati de cuantumurile rezultate in urma aplicarii noii legi si au inceput sa scurme precum harciogii ,la baza legii ,reusind sa o blocheze si sa-si strecoare ideile otravitoare in OUG 57/2015 prin adaugirea articolului 40 care (OUG 57 publicata in MO nr.923 din 11 decembrie 2015) ,practic,desfiinteaza Legea 223 in sensul ciuntirii procentelor si aducerea cuantumurilor pensiilor la un nivel inferior celor in plata.
  Pentru linistirea noastra vin cu argumentul fragil ca vor ramane in plata pensiile mai mari,evident,in acest caz,pensiile calculate pe Legea 263 /2011.Ei fac aceasta cu gandul meschin ca pe viitor sa anuleze si acest drept si toata lumea sa treaca la cuantumurile rezultate dupa calculul pe Legea 223 /2015 cu modificarile aduse de art.40 al OUG 57 / 2015-adica toti sa trecem la PENSII MILITARE.
  Aceasta idee tampita si discriminatorie "a prins" la conducerea tarii si la guvern care s-au bucurat de "mingea la fileu" ridicata de acesti corifei ai urii fata de majoritatea pensionarilor cu bucuria gandului ca vor scapa de problema noastra si vor rezulta cheltuieli mai mici ramanandu-le bani pentru poftele lor.
  Astfel ,in timp ce jubileaza la umilirea noastra ,ei isi maresc salariile,isi dau tot felul de danii si pensii aiurea,mai nou adaugand rente unor asa -zis LUPTATORI IN REVOLUTIE,ce revolutie???
  Retineti,daca toate pensiile vor fi aduse la cuantumul dupa noua lege,acest cuantum va scadea ,la toata lumea cu cel putin 30%

  Veniti cu totii pe 6MARTIE in Piata Victoriei sa ne declinam cererile si sa ne castigam drepturile dupa o viata de munca in stres si in conditii de privatiuni extreme,generand boli si speranta redusa de viata.

  RăspundețiȘtergere
 31. Comisia de buget finante din Senat a amanat rezolutia pentru Legea de aprobare a OUG57/2015. Se apropie terenul de adoptare tacita. Asta se doreste.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este stiinta de porci politici.....ca sa nu fie vina unui partid!....sa nu fie identificat! Este un pact mizerabil!
   Asa o sa-i votez si eu pe toti.....sa nu se supere!....dar nici buletinul de vot sa nu-l manareasca.

   Ștergere
  2. Toti urineaza pe militari.Si ei accepta.

   Ștergere
 32. dar o rezolutie trebuia sa dea ,oricare era ea , ca daca trece tacit ea tot va ajunge in camera si acolo se va da ultima batalie asa o fi?

  RăspundețiȘtergere
 33. Asta este stiinta de porci politici.....ca sa nu fie vina unui partid!....sa nu fie identificat! Este un pact mizerabil!
  Asa o sa-i votez si eu pe toti.....sa nu se supere!....dar nici buletinul de vot sa nu-l manareasca.

  RăspundețiȘtergere
 34. Buna ziua, as dori sa va intreb daca la pensie anticipata pertiala, la o eventuala intrerupere pt o angajare undeva, se mai poate ulterior reveni sau trebuie asteptata varsta standard de pensionare? Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 35. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Brava , brava , brava !
  Brava sindicatelor din politie !

  Un sindicat al politistilor se lauda cu reusita prezentarii , spre adoptare , a unor amendamente la oug 57/2015 ... la buclucasul art.40 al acestei oug ...
  http://www.snapromania.ro/comunicat_948_amendamente_oug_57_din_2015__privind_legea_pensiilor_militare

  La initiatori (cei care si-au insusit si vor sustine aceste amendamente) sint inscrisi 4 senatori dar vor semna 6 senatori ...

  Proiectul de amendamente este o preluare (selectiva) a unora din amendamentele prezentate de deputatul Mircovici ... general si de-al armatei dar si de-al internelor ...

  Bomba proiectului de amendamente este : limitarea pensiei la 100% din baza de calcul aplicata la finalul calculelor .
  Adica : vechimea "reala" + conditiile de munca + contributia la fondul pentru pensia suplimentara + majorarea pentru OMM (SOSP) nu pot "genera" o pensie mai mare decit 100% din baza de calcul !

  Idiotia apare in Motivarea amendamentului : limitarea din l.223/2015 (de 85%) conducea la discriminarea celor cu "stagii de lunga durata" ... care nu le mai puteau valorifica ...
  Dar limitarea la 100% din totalul general produce "pierderi" inca de la vechimea minima de 25 ani ... Pentru vechime de 25 ani - 80% ; pentru pensia suplimentara 9% ... Respectivului impricinat nu i se mai poate aplica decit 10-11% majorare pentru OMM (SOSP) ... nu cei 20% prevazuti de l.80/1995 ...
  Nu mai spunem ca acest amendament modifica , de fapt , l.80/1995 ... lege 80/1995 care spune ca acea majorare se aplica la pensia calculata (conform legii pensiilor) , fara sa vorbeasca despre vreo limitare a acelei majorari...

  Alta "noutate" idioata este ca procentul "de inceput" , de 80% este din baza de calcul de la art.28 (aia cu media veniturilor din cele 6 luni...) , dar "si art.108" (cel cu majorarea de procentaj pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara) ...
  Asta insemnind ca pentru 25 ani nu se acorda 80% ... se acorda numai 74% , la care se mai adauga 6% pentru contributia la pensia suplimentara ...
  O aiureala completa ... care conduce la o si mai mare "bulibasire" a l.223/2015 ...

  Si cind te gindesti ca primul "semnatar" al acestu proiect de amendamente este "generalul nostru" Dobritoiu ...

  Vai de capul nostru !

  RăspundețiȘtergere

 36. Daca nu ati identificat ce le-au trecut prin cap unor senatori , sustinuti de catre sindicatul politistilor ( aripa Surugiu) in ziua de 01.03.2016 la Comisia de Buget finante a Senatului , gasiti la adresa de mai jos alte ineptii cu privire la amendarea Legii de aprobare a OUG57/2015. Constat ca oamenii legii , sau cine mama dracului or fi , nu stapanesc notiunile "cuantum pensie " si "baza de calcul a pensiei . ". Mai fac si trimiteri aiurea precum la amendamentul 2 unde se vorbeste de lit. b) a art. 28 !!!!. Atentie , amendamentele sunt privite de catre autori si sustinatori drept o mare , mare initiativa !

  http://www.snapromania.ro/comunicat_948_amendamente_oug_57_din_2015__privind_legea_pensiilor_militare

  RăspundețiȘtergere
 37. Ce-si face omul cu mana lui se numeste "lucru manual"...nu stiu daca ai inteles R-26500 dar vad ca in urma incapatanarii tale ai ajuns de la cateva sute de postari pe zi ,la vreo 50 la doua zile si caderea va continua.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alo! Pilotule! TU inca nu ai inteles ca acest blog NU este pentru rating? Doar este precizat cum deschizi formularul de comentarii! Daca vreau sa fac rating, chiar fac. La rating se castiga niste lovele, dar EU nu vreau sa castig. Daca iti arat ce este la spam, la comentarii, vomiti. Numai Cezar are retinute vreo 50 in care isi baga ...ula in orice, se c..aca pe blog, si la adresa ta are destule. Ce vrei sa fac, sa dau drumul la orice doar asa sa fie numar dublu de comentarii? Pe alea cu laturi i le las lui Huhurez, el merge la rating, nu conteaza ce scrie la comentarii.

   Ștergere
  2. Corect Rxxx .Bine faci .Cine vrea laturi se scufunda in latrina lui Huhurez.Acolo trepanatii (manipulabili tv ) pot (si) inota in fecale politice .

   Ștergere
 38. Legea pt OUG va iesi in toamna si ai nostri au propus plecarea de la 40%!
  Va vine sa credeti?
  Mie, cam da!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cred, de 6 ani cred ! Pentru ca de sase ani sunt "aranjat" de ei !
   Si tot ma intreb, de ce am ajuns aici? Cand am trecut in rezerva nu era printre activi atata ura pentru pensionari, dimpotriva...

   Ștergere
 39. Mai mamelucilor ,vedeti ca tampitul ala de Dobritoiu a venit cu niste amendamente de ne rupe gura.Uitati-va pe Cucurez si cruciti-va.
  Toata tampenia asta o datoram idiotilor care sau dat in cap si cur sa fie anulata legea 164/2001.Vad ca acum au tupeul sa planga.
  Nu-l mai blamati pe Dogaru ca el nu poate face nimic singur.Daca stati ,dupa perdele cu mana in blana nevestelor si asteptati ca altii sa se bata pentru voi va meritati soarta.Intelegeti prostovanilor ca cuantumul cel mai avantajos nu e batut in cuie.Maine,poimaine vine la putere un alt Chior si iar ne-o da in muie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Disparitia cumulului avantajos e inevitabila .Lasa-i sa doarma. Prostia si domnia se platesc in viata.

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 41. Care-i problema daca pensia depaseste salariul activilor,numai la noi se intampla asta? Uitati-va si la alte categorii,care chiar nu ar fi indreptatite sa aiba pensiile uriase pe care le au,ei neavand munca si privatiunile pe care noi le-am avut. Aici ma refer la magistrati,piloti civili ,stewardese,dactilografe de la judecatorii,fosti primari si alti smecheri,revolutionarii lu peste prajit si altii.De ce sa ne uitam la cei cu pensii mici nu este treaba noastra este a celor care impart dreptatea.Daca e asa, sa fie austeritate pentru TOATA lumea nu numai pentru militari ,mai ales ca noi am avut ceam mai grea viata dintre toti..
  Ar mai fi o chestiune de pus pe tapet:daca nu ne simtim in stare sa facem legi ca lumea ,sa dam pensii la militari ,atunci sa ne inspiram din legislatia tarilor cu care suntem parteneri...si asa tinem SPARLAMENTUL degeaba,doar consuma si fura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ''Aia' de care pomenesti sunt uniti si isi apara drepturile lor.Militarii, politistii si pompierii sunt doar o turma de oi fricoase si lase care behaie neputinciase cand sunt tunse la piele de toate guvernele coloniei Romanistan ,guverne puse de straini .Beleaua e ca acum daca oile militare nu mai au lana guvernul Soros le smulge si pielea.Iar oile militare sunt ''revoltate '' cam asa : beheee.. behee..beheee .. E tot ce pot.

   Ștergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Nu e real .Repet OUG nu va fi modificata ( in nici un fel) decat doar daca se protesteaza in fata ambasadelor stapanilor . Dar nimeni nu vrea sa fie deranjati stapanii coloniei Romanistan iar Dogaru nu poate face nimic ( chiar daca ar vrea ceea ce nu e cazul ) deoarece cei care il trag de sfori au alte scopuri . Altfel e pierdere de vreme orice protest.Oricum mergem la miting.

   Ștergere
 43. Pai atata cu 40%,dar asta este chiar in teoria conspiratiei,asa ceva nici in gluma nu va fi sau...va fi daca noi vom pieri!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intoxicări, contributiva este de 42%, la care se adaugă sporuri. Dacă
   îți dă 65% sau 80% și îți limitează la 85% sau 100%, se mențin tratamentele discriminatorii și se cultivă dezbinarea. Asfel că putem observa cum se fac jocurile. Oricum interesele lor sunt oponente celor cu carieră militară adevărată. Îi fac proprietari de pensie militară pe cei fără vechime în sistem(prag min. 10 ani), desființează OMM-ul prin includerea sa în plafonul de 100%, desființează diferențele dintre cei cu grupă și cei fără, etc.. Vom rămâne dezbinați, prostiți și refulați în comentarii puerile și cu pensii conform sistemului Ciolhanist. Se pare că România nu suntem noi cei ce o populăm, ci cei care manevrează sforile în care suntem prinși.

   Ștergere
  2. Plecand de la 40% adaugi pana la 100% tot ce este legal!
   Ai inteles? Simplu!.....eu am spus cum gandeau in urma concluziilor comisiilor plecate in teritoriu si cum doreau sa propune amandamente, ca sa intelelegeti cum este cu sprijinul si cooperarea!
   Ai vazut?....dam pragul in jos....si dam tot ce cereti legal, in fapt!

   Ștergere
  3. De ce nu 1 % ? Astfel se pot acorda si cei 15 % anulati de OUG 57 .Mares nu mai lansa zvonuri false ca sa testezi lasitatea militarilor.Dai de banuit ca esti in slujba inamicului si a stapanilor coloniei ..

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 44. Ce le mai poate ...mintea aia de mediocri ajunsi nemeritat in functii mari:
  42% dintr-o baza de calcul "ciomuita" +20% OMM+9%pensie suplimentara+30% ceva sporuri=100% pentru umilire ,astfel ca un colonel sa aiba pensia mai mica decat un grefier.Pai fi-le-ar mamitzica lor de nemernici ,pana unde cred ca pot merge cu injosirea pensionarilor militari. De ce atata ura impotriva noastra,daca-i asa ,sa punem mana pe bata ,sa le aratam ca noi stim a lupta si sa-i alungam pe toti din tara.Adica pentru ei si pentru toti inchipuitii de asa zisi 'rivolutioneri" se gasesc bani din belsug,iar pentru drepturile noastre,legitime ,nu? Nu vedeti ca pe toate caile ne improasca cu noroi,mai nou vin pe mass media cu intoxicari de genul "rezulta pensii de peste 15 mii de lei" Sa ne luam soarta in maini altfel ne calca in picioare ,la propriu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Stai linistit ca un colonel are pensia mai mica ca un grefier ( doar cu liceul) Un grefier pensionar pe langa pensia de 80% din ultina luna are si 4200 lei indemnizatie lunara la fel ca fostii diplomati Asa depaseste lejer 6000 de lei lunar cu doar 20 de ani vechime.Nu cunosc nici un colonel cu 20 de ani vechine sa aibe atat pensie.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Oricum o stewardesa cu 15 ani vechime ii bate la cur pe amandoi.Daca a avut in ultima luna un venit de 2000 de euro ( exemplu banal) are o pensie de peste 7000 de lei.Dar de obicei fac curse multe in ultima luna inantea pensionarii (ca si pilotii civili) si ajung la pensii astronomice.

   Ștergere
  8. Gen Geica!
   Daca au lege, de ce nu? Este legal, aparent este imoral, dar prin lege se spala si este moral final!

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. Ok.Sfatul meu Mares e sa te opresti cu lansarea de gulgute otravite . Nu uita ca ''ei'' ne citesc chiar daca nu o recunosc .Si o sa creada ca se poate si asa cum ai scris tu .Si crede-ma ca se poate.Lasitatea militarilor e fara limite. Se vor gasi unii ca porcarul Cezar sau Huhurez sluga lui Voiculescu care vor zice : ''se putea si mai rau'' indiferent cat de rau este.

   Ștergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere

 45. http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=525298&title=avem-premier-e-dacian-ciolos-omul-lui-soros-si-al-grupului-bilderberg-victorie-a-ong-urilor-lui-soros-care-au-reusit-sa-impuna-primul-ministru-in-romania-manipularea-lor-a-reusit-dar-lumea-a-aflat-adevarul-

  RăspundețiȘtergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 47. Măi ce matinal se scrie pe aici! Pacat ca doar cativa dintre noi nu au somnul ratiunii!Fratilor, din pacate trebuie sa-l confirm pe Mares in legatura cu 42%, aveam informatia dintr-o sursa f. credibila de vreo 2 saptamani, dar n-am vrut sa fiu eu cel cu vestea proasta. Astia ne testeaza cat ne tin capacele. pentru plata pensiilor suntem multi si s-au prins ca suntem si prosti. Avand in vedere contextul regional si european, singura sansa pentru militari este sa se miste si activii, sa nu mai stea ca boii legati la iesle. Eu ca aviator cand am fost cpt. am facut impreuna cu colegii mei greva, am fondat o miscare progresista in armata, care apoi au deturnat-o si au numit-o CADA, am detronat cativa nemernici, am initiat legea 35/1990. Un general de rahat se lauda la un moment dat ca a dat afara toti militarii din CADA, eroare; am plecat noi de scarba sistemului,am gresit ca nu l-am belit, i-a fost frica de noi pana am plecat. Contextul regional si european este prielnic pentru revolutionare in sistem, dar cu sprijin din partea activilor. NATO nu are nevoie de militari activi si chiar in rezerva nemultumiti si pacaliti an de an. Legea si OUG57/2015, au fost facute cu dedicatie pentru cativa activi, cu coeficienti foarte mari si cu acele sporuri multe si mari, la care pulimea nici nu poate spera. Cei tineri spera ca pana ies ei vor mai face astia vreo 5-6 legi, dar se insala cei care fac legile si-au atins scopul, asta-i legea ideala pentru ei, de prosti nu le pasa.

  RăspundețiȘtergere
 48. Mirage 2000M,
  Si mie mi-a fost greu sa scriu, dar mi-am asumat si eventualele contre!
  Posibil ca ratiunea indarjita sa vina de la urmatorul mod de gandire:
  -bugetul pt pensii este inclus in bugetul MApN &
  -bugetul MApN va fi de 2% din PIB
  -acceptand marirea pensiilor, chiar si dupa 2 ani, suma ramasa la MApN & va fi mai mica si de aici ratiuni justificative...
  -dictatura financiara inca da roade....., dar ei uita ca se fac rectificari bugetare trimestrial!...acum cei drept cu + sau -, dar iti trebuie pt asta oameni cu viziune nu doar contabili!.....

  RăspundețiȘtergere
 49. Nu ne putem astepta decat la ce-i mai rau din partea tuturor, fie activi (finantisti si juristi indemnati de generalii de carton sau mai bine zis de cacat) Apropo, unul dea-i mei recte Gen Danila Prepeleac cica a fost demis zilele astea, dupa cum se auzea el ar fi fost unul din parintii (homo) ai OUG57/2015; duca-se pe pustii! V-ati intrebat cati din acesti nemernici respecta ghidul carierei militare? Eu si colegi de-ai mei pana la iesirea la pensie treceam anual barememele fizice (pe categorii de varsta) in cadrul licentei de zbor (3000m/14min, tractiuni, flotari etc...), cati din cacatii astia alearga 50m? Pentru cati dintre ei s-a respectat ghidul carierei militare care cere cunoasterea unei limbi straine de circulatie la STANAG 4-4-4-4? Va spun eu 1-2, exceptia care intareste regula. Acesti rahati si-au facut lege pentru ei, si se razbuna pe militarii demni, care n-au lins, care au ramas jos (desi aveau STANAG) langa tanc,tun, avion , unde nu se acorda sporuri pentru lucrari de exceptie, unde se acorda cond. de munca ,pe care le-au luat si ei, si pe care noua ni le arunca la gunoi prin limitarea la 85% (chiar si la 100%). Astia ca si politrucii, n-au bun simt si stiu numai de frica ancestrala, de bataie si moarte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In legatura cu exemplul tsu!
   Un gl Av israelian, cand l-a vazut cu *** l-a intrebat cate victorii aeriene are la activ?....el avea doar o *!

   Ștergere
  2. Generalii la noi sunt doar niste slugoi politici tradatori de tara ( (acum colonie din pacate )cu obrazul gros ca scandura si buzele galbene de la sarutari pidosnice .Toti generalii si chestorii romanistani sunt la fel fara exceptie.Chiar si masonul ""academician '' Ciuca ( batailor) pupat in fund de unii pentru ca a fost macar in Afganistan ,( fata de birocratii ''kaki'' de cariera care accepta orice umilinta de la amanta lui Gropea ,tovarasa Otilia (pentru un grad sau alte avantaje personale).Gusatii astia nici o flegma nu merita...Mai bine scuipi pe jos cand ii vezi ca e mai curat ca obrazul lor.

   Ștergere
  3. Ciuca batailor a fost in Afganistan si ce fac acesti vasnici luptatori? Se lupta cu niste amarati de mujahedini (tarani inarmati, vai de mama lor), dar macar daca s-ar lupta,ei se pazesc unii pe altii si uneori mai calca pe ceva ce nu pute ci explodeaza. Sa-l vad pe marele strateg Ciuca (batailor) planificand o operatie de aparare, s-o conduca si sa obtina victoria. Generalii astia cu 4 stele nu cred ca pot conduce in lupta un batalion.

   Ștergere
 50. Chestia este ca acesti nenorociti gasesc ascultare in randul guvernantilor carora le convine situatia si chiar braveaza ,in timp ce noua ne scad sansele si ne ciuntesc din toate veniturile ,lor isi dau tot felul de danii,din belsug=umilire pe fata,vor sa ne vada ingenunchiati,supusi si docili,sa nu mai putem protesta.
  Nu domnilor,nu se poate asa ceva,cand am jurat credinta patriei si poporului eram constient ca munca mea de-o viata imi va fi rasplatita,acuma ,la plata,ei dau inapoi? Trebuie sa luptam pana la capat,inclusiv fizic,deoarece aceste ganganii nu au mila si limite.
  In timp ce tacutul nostru national da decrete peste decrete cu danii si pensii tuturor smecherilor ,televiziunile anunte la breaking News ca nu mai sunt bani de pensii ,colaps total ,etc.Sa luptam pentru a fi destituiti toti acesti GUVERNANHOTI & POLITIHOTI si aducerea unor oameni corecti ,pregatiti ,adevarati tehnocrati ,mnu spioni vanduti puterilor straine.
  Ar trebui alcatuita o lista a tuturor celor vinovati de aparitia OUG57 art 40 ,pentru ca odata si odata sa raspunda in fata legii si a camarazilor pentru magariile facute.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere

  3. Maxim One3 martie 2016, 10:05
   Televiziunile romanistane executa( manipuleaza) exact ce li se ordona de stapanii coloniei .Iar in panza de paianjen tesuta cu atentie de masoni (la ordinul ''iluminatilor'' ) televiziunile au rolul principal .Soros si Bildembergii sunt doar paianjenii care injecteaza victima ( poporul ronan) cu otrava (acidul manipularii) care ii dizolva organele interne ( armata ,serviciile ,invatamantul ,cultura. sistemul medical,etc) Dupa ce organele intene sunt dizolvate ( (si aproape sunt) acesti paianjeni se vor hranii cu victima. Noi suntem la stadiul cand organele interne sunt deja lichefiate si victima ( poporul) da spasmotic din picioare incercand sa supravietuiasca.Dar paianjenii astia nu cunosc mila .Si chiar daca ar pleca de aici victima e deja paralizata .( fara industrie ,fara resurse naturale in proprietate , fara patriotism, si cu o populatie demoralizata ,fugarita ,scarbita si deja imbatranita )Acum orice paianjen din jur o poate devora E nevoie doar de un pretext care probabil se va gasii.

   Ștergere
 51. Și daca se dovedeste ca pontistii au mintit in scop electoral jucînd la cacialma neavînd acoperire financiară pentru promisiunile facute.
  Îmi aduc aminte ca la un moment dat au promis marea cu sarea în schimb nu puteau marirea salariile medicilor decît cu 100 lei. Este un indiciu ca nu erau pe roz cu finantele.
  Iar mai nou aducatorul de bani in visterie lor ANAF-ul ete fugarit peste tot de comercianti. Sa fi realizat pontistii cresterea economica doar prin ANAF? iar acum daca nu mai functioneaza șmecheria ne împotmolim? Nu se aduna suficiente taxe si împozite? S-au schimbat intre timp prioritatile? Sunt cumva alte sectoare cu prioritati urgente ?
  Sa fie de vina ce sriu astia prin presa?

  www.realitatea.net/pensii-uriase-la-mai--cea-mai-mare-e-de-15-831-de-le...

  Mi-e tare ca aventura pontista (jocul la cacialma) nu se sfîrșeste cu beneficii !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bani au fost ( 20 de miliarde incasati suplimentar in plus la buget) in Noiembrie 2015 . (vezi declaratii oficiale ale ministrului finantelor de atunci si ale ANAF ) .Dupa venirea guvernului Soros (datorita crimelor organizate la Colectiv) banii au disparut de parca zici ca au fost incarcati pe vapoarele din fosta flota ( disparuta si aia fara urma ) a Romanistanului. PS in Ianuarie si Februarie 2016 au fost incasati in plus la buget ( adica incasati suplimentar fata de incasarile preconizate la intocmirea bugetului ) alte 200 de milioane de euro.Bani care sigur vor avea aceeasi soarta.

   Ștergere
  2. Da maxim ,numai ca-i an electoral ,și acum trebuiesc finalizate lucrari de asfaltare,canalizare,apa curenta ,etc, care treneaza de vreo patru ani. Ca de ,domn primar trebuie sa cîstige electoratul cu ceva proaspat in memorie .Daca le terminau acum trei ani ce mai oferea el electoratului acum ,cumva pensia speciala oferită de draknea ca sa-l înjure lumea.
   Și daca pensiile-s pe viata si Anaf-ul da-n gropi zi de zi iar nu se potriveste.Iar la buget se aduna grosul in primul trimestru ca se înghesuie pensionarul de la ora 5 dimineata sa stea la rînd sa-și plateasca darile la stat, iar apoi statul tot cheltuie si fură pînă cînd nu mai are mai si atunci mai inventeaza peste noapte o taxa.
   Acum pe vinzarea de case au pus impozit ,pe afacerile din case sub chirie au marit impozitul, pe banii de la APIA pentru terenuri au pus si impozit si CASS, pe subventiile pe animale au pus impozit prin apia iar pe animalele din ferma te impoziteaza separat si primaria cu 40 lei/animal si 2 lei/gaină. Si toate prin noul cod fiscal.
   Cînd vor intra în panica pe ce vor mai pune taxe. Eu le sugerez o taxă si pe cîini pe lînga cea pe fiecare animal din ferma.Ar fi o taxa rentabilă.
   Si uite asa ,daca te mai taxeaza si la piata pentru desfacerea produselor si te obliga la casa de marcat pentru fiscalizarea produselor cine se mai inhama la afaceri daca tu valorifici laptele din ferma la 0,5 lei/litru.
   Românie te iubesc privindu-te cum mergi spre prapastie si adîncesti oamenii in saracie.Si uite asa oamenii in loc sa aduca bani la buget îi vor ascunde prin toate găurile fiindcă de,este munca lor si la zile negre au nevoie de ei.

   Ștergere
  3. Si care-i problema ca ANAF a adus bani la buget? Nu trebuia?
   Esti patron....viloi, X6, amante dar tu faci evaziune fiscala.....nici macar nu platesti CAS si contributia amaratilor pt pensie!
   Dar sa-i ia la p..., puricat si pe cei de la multinationale!
   Asta este corect?

   Ștergere
  4. Mareș problema-i ca pe cei care zici tu nu-i controleaza nimeni fiindca au protectie. Controlul se repede pe cei care incearca sa faca ceva doar pentru a supravietui.
   Încearca o mica afacere sa vezi ce hartuiala-ti trag. Eu am încercat o mica ferma prin subventii Apia si cînd trag linie îmi vine sa renunt dar nu pot fiindca am niste angajamente pentru subventia anuala primita pentru animale. Vezi sus doar o parte din taxe ,mai pune salariile angajatilor ,taxele de autorizare sanitar -veterinara,de mediu d e ecologizare etc si vezi daca-ti mai arde de ceva. Asa-i realitate. Cine nu stie vorbeste, cine stie ,nu prea îi vine sa le dea bani pentru huzurul unora si a altora.

   Ștergere
  5. Eu stiu, cred si te inteleg!
   La aia mari ma refeream eu...cu protectie UE!
   Cainii se reped la victime sigure....la urs dar latra si fug!

   Ștergere
 52. tocmai petru faptul ca politicienii cietesc acest blog , nu mai prezentati prostia cu baza de plecare de 40% sau disparitia cuantumului mai avantajos . tocmai acest lucru trebuie sa-l inteleaga , ca vor avea din nou zeci de mii de procese cu militari .
  cuantumul cel mai avantajos nu poate dispare din lege , nu mai mintiti , el se regaseste in orice act legislativ .
  in privinta activilor : cititi cu atentie manipularea facuta de otilia sava in zona "Ligii militarilor Profesionisti" .
  eu cred ca nu este de neglijat nici actiunea in instanta impotriva celor care denigreaza , dezinformeaza si incita la ura impotriva pensionarilor militari ( rezervistilor ) .
  cei care poarta uniforma militara si participa la aceasta dezinformare , conform statutului cadrelor militare , ar trebui trasi la raspundere .
  o propunere pentru legea pensiilor , gasita in multe tari occidentale : pierderea dreptului la pensia militara de stat ( speciala pentru politisti ) pentru cei care sunt condamnati pentru acte de coruptie si care savarsesc fapte ce aduc atingere onoarei si demnitatii militare .
  in conditiile adoptarii tacite , intelegeti acum de ce era important sa ne luptam pentru 80% ca baza de calcul ?
  nu vreti sa cititi legea cu atentie si nici nu faceti calcule corecte , nu mai postati prostii in privinta depasirii cuantumului unui salariu de catre o pensie .
  baza de calcul este exact acea de acum 8-9 ani , conform legii 164/2001 , nimic mai mult .
  este in dezavantajul oricarui militar care are pensia calculata corect , pe elemente legale , nu pe falsuri .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar...ei o raspandesc, ...ca varianta de lucru! Noi o comentam!

   Ștergere
 53. http://www.in-cuiul-catarii.info/

  Cît timp prin televiziuni vom fi reprezentati de specimene în afara de subiect precum Col Dogaru,g-ral Dobritoiu si mai nou col Gligor nu avem nicio sansa sa umblam cu fruntea sus în public.
  Dar se pare ca si televiziunile isi fac clientela exact pe orientare postului.
  Și uite asa mai cadem odata de fraieri.
  Foarte bun si relevant articolul din ”cuiul catarii”,”Atentie ,se trage”.
  Domnilor batatori de televiziuni daca sunteti straini de ale militarilor ,stati acasa nu ne faceti sa ne fie rusine de prestatiile voastre de pretisi marjatori politici.

  RăspundețiȘtergere
 54. Domnilor inainte de a incepe lupta trebuie precizat (identificat) inamicul! Din informatii certe inamicul se afla in conducerea MApN, MAI si SRI,( cei de la SIE sunt rezolvati, toti sunt diplomati si au deja) Politrucii abia au asteptat sa ne tradeze generalii. Acum ne au la mana si ne ard. Nici nu-i intereseaza sa ne atraga in joc pentru ca nu contam asa ca se pisa pe noi din placere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirmativ!
   Pai, nu au fost pusi de ei?
   Ai vazut un ministru sa fie verificat si sa primeasca certificat ORNIS?....NU! Dupa aceea il primeste! Cum dracu!.....dureaza si 3 luni de la solicitare!

   Ștergere
 55. Nu stiu de ce ne ofuscam ca am avea pensii mari,uite ,saptamana trecuta a murit un fost coleg de-al meu ,de scoala militara,NAIDINESCU, numai ca el a fost la TAROM,D-zeu sa-l ierte! Stiti ce pensie avea? de trei ori si ceva pensia mea si se compara viata si libertatea avuta de ei si chinul trait de noi ,care pe langa indatoririle de pilot le aveam si pe cele de militar futut de trei ori pe zi si o data seara;fara Paste,craciun ,revelion,deoarece tocmai atunci se dublau serviciile de lupta.Si acuma ,sporuirile noastre le iau grefierele,setwardesele,parlamenhotii si revolutionarii pulii,iar noi suntem chinuiti,mintiti si umiliti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai stii cand pilotii civili isi facusera firma si aveau contract cu operatorii aerieni?
   Este o inversare a valorii evidenta....Scoala Superioara de Aviatie, licenta si gata!
   Un liceu, PILE si gata controlor trafic aerian/ROMATSA!
   Dar, stai ca fratii Nicula au castigat definitiv procesul si parca-i vad iar cu conturile blocate!
   Ce armata apara tara?.....nu tata, facem contract cu NATO! ....simplu!
   Pa, pa, fraierilor!.....voi ati mai dat-o cotita si ati schimbat regimuri!....va stim noi, sunteti pt popor!

   Ștergere
 56. Mai fratiloer, ce tara p^li este asta? Angajat ca pilot la o companie, care plateste sau nu plateste CAS pentru tine (daca nu plateste apare un mitangiu si sterge datoria catre stat), iar la un moment, cred ca tot pe spaga, pardon pe loby vine un alt mitangiu si-i ofera pilotului si chiar si celei care-i inchidea prohapul pensie de stat de 5-6 ori mai mare decat a unui amarat de meletar, ca asai corect, sa fie dreptate pana la capat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mirage 2000M,
   Nu este ghinion, este Romania!
   Tara pe care si noi am lasat-o sa fie dusa pe un drum gresit!
   Turcii nu ar fi lasat asa!
   Dar, noi, nu si nu!
   Conduceti voi, politicienii!
   Care politcicieni sunt majoritar hoti, puturosi, grobieni, mancati de interese de clan!
   O zoaie, un jeg social!
   S-au plamadit din cea mai imorala subspecie umana!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 57. G. Oprea a demisionat de la functia de presedinte UNP!RB!
  La comanda....a trecut gl de ..... Ontanu!

  R26500,
  Crezi ca C plange sau rage, acum?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oprea,a fost un dublicitar.Asa patesc cei ce joaca la doua capete,care nu au onoare.L-au facut astia cat a fost el de general!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Pacat! A vrut sa repare ceva prin aceata lege a militarilor.Stia oare ca va ajunge aici?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Voia sa repare pe draku!
   La discutia finala a grupului interministerual el a bagat media veniturilor brute oe 6 luni!.....venituri....nu solde!

   Ștergere
 58. După atîta efort luati o pauza binemeritata de refacere pîna sîmbata.
  Apoi sîmbata ultimatumului cu toate fortele si lozinci pe masura in fata palatului Victoriei gol de personal guvernamental(neinspirata zi ca alegere facuta de seful scmd).
  Dar sa fiti linistiti. Portarul de la Palatul Victoriei va raporta luni guvernului ca ati fost pe acolo ,ati stat vreo doua ore si ati plecat.........la o bere.
  La care guvernul o sa spuna ,ei și ....... paguba-n ciuperci.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate mai e pe acolo la guvern si vreo femeie de servici care sa se ''inspaimante '' de mitingul de sambata. .Sigur problemele militarilor vor fi rezolvate (de personalul de la curatenia cladirii ) .Cu o singura conditie totusi : toate doleantele militarilor sa fie scrise pe un sul de hartie igienica si inmanata la guvern personalului de la curatenie .Nu cumva sa se protesteze in fata ambasadelor ca nu da voie stapanirea .Asa puteti urla linistiti cat vreti la o cladire goala.

   Ștergere
  2. Adica, voi va veti uita la Tv?
   Nu cred!

   Ștergere
 59. Mai TUPAK ,tu esti batut in cap.Tu nu pricepi mai prostovane ca fata de legea 164,OMM respectiv 20% ti-l baga in 100%.Fata de legea 164 ,te fura mai prostovane.Uita-te ma prostovane in anexa la decizia de pensie pe legea 164 ,respectiv la buletinul de calcul,si fa ochii mari cat cepele.
  Daca esti multumit stai naibii acasa ca vor venii ciobanii,taranii,camionagii,revolutionarii lui peste sa-ti apere drepturile ca tu ai treaba ma.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. inainte de a ma face prost , citeste domnia ta decizia de pensie , eu am citit-o bine , inainte de a comenta .
   nu stiu cine este mai sarac cu duhul , cei ca tine , care se comporta asemeni ciobanilor sau unul ca mine , care crede ca in baza de calcul a pensiei trebuie sa avem elemente cat mai solide - in perspectiva viitoarelor "ajustari " .
   prostovan cum sunt , am citit toate studiile privind sistemul public de pensie , am mai spus asta , dar oameni inteligenti ca domnia ta nu pricep . sigur a deranjat remarca mea privind corectitudinea in privinta intocmirii unor calcule la anumite dosare de pensii .
   tocmai , pentru ca nu sunt prost si nu doresc sa particip la un miting unde "colegii " doresc baza de plecare de 65% , orbiti de lacomie . calculati totusi , inainte de a vorbi , va dezavantajeaza si pe cei care doriti acest lucru .

   Ștergere
  2. Tupak,
   Doresti baza de plecare de 65%? E ok, daca asa vrei!
   Daca este adevarat poti solicita in scris!....sau poti dona diferenta!

   Ștergere
  3. Tupak asta este la fel de idiot precum este porcarul nostru de serviciu...

   Ștergere
  4. Sa-mi sugi pula ..latrau coltos si idiot ...

   Ștergere
 60. Astia, in caz de mobilizare, sunt in stare sa aduca acte doveditoare ca sunt cei mai handicapati din lume, sau ca nici nu exista de fapt sau sa faca o lege prin care-si vand ordinul de mobilizare, contara cost, ca pe drepturile litigioase!
  Si totul a inceput de cand nu mai sunt militari in termen, caci atunci aveau nevoie de noi, pentru ei, rude....etc!....mai o scoala de soferi, mutare, permisie, ...un furier....etc.

  RăspundețiȘtergere
 61. Mai puturosilor.Bagati mai la titioaca ce va spune MIRAGE 2000.Cada daca ati auzit a fost un vis frumos de care au tremurat toate jigodiile.Voi nici macar acum cand astia nu va pot face decat sa va ia caii de la bicicleta nu sunteti in stare sa va mobilizati pentru a va apara drepturile.Sunteti ca niste catei care latrati in virtual precum cainii la luna dar cand e sa bateti cu pumnul in masa va pisati pe voi.Il criticati pe Dogaru ca nu e in stare sa faca nimic ,ca e tradator etc dar voi ce faceti?Prost ,neprost,fanfaron cel putin el si Gligor se misca dar voi dece nu va miscati?Pana acum trebuia sa umpleti buzunarele pana dadeau pe afara cu mesaje pe facebook lui Iohannis,Ciolos,Motoc,si la toti parlamentarii,pe la ambasade,Nato ,pana si la Papa de la Roma.Stati cu mana in cur si va rugati la stele asteptand sa lupte pentru voi ciobanii,taranii,camionagii.Nici in ceasul al 12-lea nu ati priceput ca,copilul care nu plange nu primeste tata.M-am saturat de voi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirmativ! Bine le-ai zis!
   Si eu m-am saturat!....sunt obisnuiti sa le rezolve sefii, ei sa nu scrie nici macar 2 randuri pe o petitie...nici sa o semneze! Daca iau amenzi? Sau îi ia oensia de tot!....Lasa ca se duc unii si tipa ...si pentru ei! Asa au trait toata viata...in spatele remize/pavilionului! Au fost invatati sa fie prosti si sa creada ce spune la Tv....ei nu gandesc....ei respira!
   PLANTE!

   Ștergere
  2. Daca reusea CADA multi plecau acasa! Ca la bulgari...li s-a dat termen de predare si fara revedere!

   Ștergere
 62. Scuzati-ma.Nu-mi sta in caracter asemenea limbaj dar va spun sincer ca nu mai suport sa fim iar bataie de joc ca pe timpul Chiorului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum e MUTU si binomul la putere!
   Ne batem si cu ei!

   Ștergere
 63. Costi Costin Grija politicienilor referitor la militari este zero..... Imediat apar indemnizațiile pentru primari.sefi consilii judetene etc.etc.....pentru 3 mandate 12 ani=6000 lei la care se adauga alte pensii ... acestia nu mai au mustrari de constiinta ca pensia lor este mare...... iar pentru militari cu 30/40 vechime totala 1400/2000 roni ar fi fost o pensie mare...Ne meritam soarta pentru ca suntem foarte dezbinati si ne am învins singuri.Singura varianta plauzibila este anularea art 40 OUG...referitor la aceste amendamente privind modificarea 30 articole legea 223.. părerea mai multor cunoscători ca va ieși o mare bulibășeala....Felicitari Moș Alecu ca stăpânești foarte bine legislația privind pensiile..

  RăspundețiȘtergere
 64. @ Iceparu & co
  Domnilor ,aruncati cu batjocură in toti cei care nu joaca cum cîntati voi si care încearca sa desluseasca dedesubturile afacerilor guvernarii pontiste.
  Eu va întreb întîi daca stiti ceva economie reala ? Daca da, va propun un exercitiu .
  Mîine va chem la mine ,va deschid seiful si va zic ,astia sunt banii tarii astea sunt veniturile ,astea sunt cheltuielile,asta este necesarul. Împărtiti în asa fel incît sa ajungă pentru toate nevoile ,armata,politie,invatămînt ,sanatate,ajutoare sociale,pensii civile,pensii,salarii,etc
  Ce faceti prima data ? Va dati întîi pensii de 130% din venitul brut apoi împartiti si la altii ce rămîne?
  Ce faceti cînd constatati ca în seif nu sunt bani suficienti sa satisfaceti toate promisiunile la cacialma lansate de pontiști stiind ca oricum pleaca de la guvernare.Dati OG57 sau riscati niste procese in justitie fiindca nu puteti acoperi necesarul?
  Credeti ca daca prin absurd se întorc la guvernare pontistii pun in aplicare tot ce au promis? Nu credeti ca multe promisiuni s-au facut mincinos în scop electoral?
  Mare noroc ca au plecat ca poate la cît au dat mai aveam cîteva categorii cu pensii speciale ,vezi primari ,profesori.
  Vom avea mult de suferit in urma acestor avalanse de promisiuni fara acoperire si reparatii pontiste,garantat.Nu au facut decît sa pună un cartof cald în mîna dușmanilor. Iar naivii cred ca tot ce zboara se si mănîncă. O sa vedeti ce urmeaza în timp. Bagati la memorie si veti vedea comfirmarea în timp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   Aveti curajul sa va puneti in pielea guvernantilor si sa gestionati un buget in asa fel sa multumiti pe toata lumea. Ce faceti daca constatati ca guvernul pontist va pus în mîna un cartof fierbinte descîntat cu minciuni si farse în scopul de a va atrage ura populatiei?

   Ștergere
  2. Tata,
   Bugetul nu sta bagat in seif!....el este o planificare, banii curg lunar din incasari!
   Dar, prea mori de grija guvernului!
   Trimite-le o ciorba, ca sunt anemici!
   Da, mai, cartofi firbinti....stiu povestea....a fost spusa de Chioru prima data!
   Stiu, cand mi se taiau 25% si ei prosperau!

   Ștergere
  3. Domnule Mareș ,sunteti sau nu în masura sa raspundeti concret la situatia creată? sau vi se pare ca pe planificare avem excedent bugetar încît sa multimiti pe toata lumea in cazul in care ati fi în postura de guvernant? Și nu uitati ca trebuie sa-i multumiti în fiecare luna adica ce dati sa fie sustenabil pe termen lung.
   Și va mai întreb ceva ; ce ati pune concomitent în aplicare din lista de cereri a lu Dogaru.?
   Știti ca satisfacerea cererii de 45% punctul de pensie pentru civili inseamna punctul de pensie ridicat de la 871,2 la 1250 lei cît reprezinta 45%.
   Între ce ati opta ca si guvernant 130% pentru militari sau 45% punctul de pensie pentru civile?Sau poate reusiti sa le puneti in aplicare pe ambele? De unde luati banii? Puteti raspunde fiindca sunt cererile lui Dogaru si iesiti sa le sprijiniti alaturi de alte inca cîteva.

   Ștergere
  4. Prosperai cand mie mi se taia 25% din solda si alti bani din c/v normei de hrana si echipament si chirie?
   Uite...sacrifica-te cat timp vrei...ei nu-si vor aminti de tine nici la pastele cailor!
   Nu ma intereseaza prea mult Dogaru, ca nu sunt oaie, pe mine ma intereseaza persoana mea!
   Si daca ai fost fi....opresc discutia aici...ca sa nu zici ca am pareri preconcepute!
   Eu ies pt mine, el, pt el...si tot asa!
   EI au furat pt ei nu pt mine!
   Si sa mai stii ceva...guvernul care spune ca nu are bani ori e prost ca bata ori minte cum respira!
   Dogaru vrea sa maximizeze pt ca multi nu ies....

   Ștergere
  5. Dpv al analistilor economisti, finantisti sociologi nu exista criza decat pt guverne proaste si cu lipsa de predictie si flexibilitate!..ceva in genul proastei guvernari!
   Si au fost tari cu guverne normale ce nu au fost afectate de criza..Turcia, Polonia..Cehia...

   Ștergere
  6. @rez.r. Faceti o cerere sa vina la putere nuti & com.sa vedeti ce bine ne arata visteria proprie!Plus cateva mld.imprumut de la fond.Ce repede uita romanasul nostru! Din pacate sunt multi ca d-voastra!

   Ștergere
 65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Timpul ne va arata care avem dreptate domnule Kis. M-aș bucura sa aveti dreptate. Dar nu va dau multe sanse la ”modul operandi” din România.

   Ștergere
  2. Eu traiesc in prezent si nu am aplecari spre asteptarea "timpului care sa-mi arate"
   Am trait prost pana-n 89, traiesc prost si dupa!
   La fel si dumneata...si parintii nostri..si parintii parintilor nostri! Prezentul si viitorul nu este roz pt copii nostri si nici pt nepoti!
   Dar, ce-i aici?
   Tara din America centrala sau araba? Cu familii conducatoare?
   Mi s-a luat!
   Tu îti dai seama ce ar fi in acest moment repetarea ev din 89?
   S-ar repeta prostia? .....ar mai ajunge loazele la putere?
   Vai noua!
   Bratul il am inca tare si prin aparatura optica nu se pune scaderea acuitatii vizuale!

   Ștergere
 66. Nu mai am nicio speranta si sunt convins ca daca duminica pe 6 martie s-ar aduce niste oase de pupat ati da cu totii navala ,"cu catel si purcel" iar Piata Victoriei ar deveni neincapatoare.Wai di putza voastra popor de nemernici ,de fraieri si pupatori de cadavre,va meritati soarta!

  RăspundețiȘtergere
 67. Acum cinci minute am vorbit cu Dogaru si i-am propus sa vorbeasca cu Oana Zavoranu sa vina cu gacii rupti in cur sa ne sprijine in Piata,sau cu cei de la Patriarhie sa aduca un cadavru ,niste oase de pe la abator ,pentru pupat,apoi sa vedeti buluc de multime ,o sa vina bucurestenii aia nepasatori de la cel cu tzatza-n gura pan la cel cu barba sura,ia sa vedeti cum or sa curga rauri, rauri de oameni ,unii chiar cu branulele si cu suportii de transfuzii,chiar si moroii si strigoii o sa dea navala strigand"tabarati cu matarasngili pi dansii".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunteti foarte comic dar,mare dreptate aveti!

   Ștergere
 68. Pentru rezervistul revoltat. Sunt deacord ca guvernul Ponta a jucat la cacialma, dar a jucat doar cu militarii, dupa ce a reintregit pensiile diminuate, dupa ce a redat pensiile uriase (fata de ale militarilor) aviatorilor, a dat pensii grefierilor, stewardeselor si altor categorii de importanta vitala pentru societate. Este clar ca Art40/ OUG 57/2015 a fost clocit de guvernul Ponta si aruncata din mers lui Ciolos. Actualul guvern trebuie sa inteleaga faptul ca nu acceptam sa ne fie recalculate pensiile in noul context legislativ sa se spele pe p^la cu art.40/OUG57, sa-si pensioneze activii cum vor (acestia au drept de optiune 223/263), daca nu era 223 era 263. Pentru pensionarii aflati in plata: optional cine considera ca este avantajat de 223, poate solicita recalcularea, cine nu ramane in vechiul sistem cu actualizarile si indexarile din acest sistem. Mie daca imi scade pensia dupa recalculare (pensie stabilita in mod corect si legal) de ce tine cineva sa ma pedepseaca, sa o recalculeze, este mai mica, apoi vine acel cineva si-mi spune ca desi nu sunt bani (ca cineva i-a furat) ei sunt buni (eu sunt rau ca n-am bagat un MiG la subsol) si-mi lasa de la mamica lor acelasi cuantum. Este ca Bula cu baba la trecut strada. Este ceva de noaptea mintii! Vazand contextul regional si european, aici este ceva ce miroase a razboi psihologic, tradare si prostie. Prost si hot guvernul anterior, prost, prost (la patrat) guvernul actual.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai mult ca sigur tatâl tău nu este cel din buletin, că prea le știi pe toate.

   Ștergere
  2. Mai mult ca sigur tatâl tău nu este cel din buletin, că prea le știi pe toate.

   Ștergere
 69. PAREREA MEA ESTE CA DVS.GRESITI.
  AFIRMAȚIA LE DVNU-I VA INDUIOSA PE TEHNOCRACI SA REVINA. SUNT INSENSIBILI. AU UN PLAN ȘI TREBUIE SA FIE DUS LA BUN SFARSIT .
  BANI PT.PRIMARUL MAU , BANI PT.PARLAMENTARUL MAU.
  PONTA A FOST ATENTIONAT NU STIU DE CĂTRE CINE , SA NU UMBLE LA PENSIILE MILITARE.
  A REUȘIT PRINTR-O METODA SMECHEREASCA. A LASAT CA LEGEA SA FIE DEPUSA ÎN PARLAMENT DE CĂTRE UN "NECUNOSCUT" ȘI DE AICI VINA URMA SA FIE A PARLAMENTULUI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce vorbest?
   Legea 223 a ajuns in parlament dupa ce s-a votat inaintarea ei in guvern si au semnat avizul ministri cu competente!
   Sa fie insensibili!
   Au mai fost cazuri!

   Ștergere
 70. Pt rr
  Nu cred ca esti rezervist. Este posibil sa fii revoltat, dar este treaba ta.
  Cred ca esti pus la "traba" fara sa dispui de cele mai elementare calitati, aptitudini si cunostiinte necesare indepliniirii atributiilor din fisa postului, iar din punct de vedere politic nu poti sa fii decat un simpatizant unpr.
  Nu cunosti nici economie si nici legislatia privind pensiile militarilor.

  RăspundețiȘtergere
 71. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 72. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 74. Daca se mareste punctul de pensie de la 871,7 la 1206,45 asta inseamna o crestere a pensiilor cu 38%,ceea ce se va aplica si la noi asa ca fac ceva in mila lor si-n OUGul lor! Raman pe 263 si gata! Vad ca inafara de vreo trei -patru de aici nimeni nu ne sustine in durerea noastra,dimpotriva ,unii tin cu "ursul' apoi eu zic sa-i faca merchezul la urs ca nici Mos Martin nu s-o supara stiindu-va pe toti cu proteza totala..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Fara suparare ,MM si SO sunt o categorie care nu se amesteca datorita capacitatii reduse de a intelege ce se intampla. OK ,unii dintre ei si-au completat studiile pe la licee serale si agricole,care numai licee nu se pot numi,acolo intri bou si iesi vaca.apoi unii au facut niscai facultati gen Spilu Balet,o spoiala ,dar cu diploma si pe care unii o exploateaza crezand ca daca au diploma sunt si destepti.Fals ,deoarece inteligenta nu se capata prin diplome ci prin studii aprofundate.
   O alta greseala s-a produs cand ,unora dintre MM le-au dat pensii cu nemiluita ,ajungand sa "bata la fund " un colonel,aceasta dandu-le si mai mare indrazneala de a persifla pe orice ofiter.Ma uit ca la unii le-am fost comandant ani de zile si acuma au pensii cu cate 50% mai mari ca mine.Inclusiv terestri carora li s-a acordat acelasi spor ca si mie,de 50%.Ce putem face daca ne-a bagat pe toti in aceiasi cratita.
   Chestia sta in gandirea incompleta a celor ce alcatuiesc legile.Pai cum sa-i iei unui pilot sporurile si sa mai si spui ca de ce a parasit activitatea mai devreme caci este bine stiut ca pilotul nu poate ramane in activitate peste 50 de ani deoarece se degradeaza sanatatea si te opreste la vizita medicala ,apoi varsta de pensionare a unui pilot este la 20-24 de ani vechime ,dupa care parametri de functionare ai corpului nu mai sunt in grafic.Asa au ajuns MM terestri cu cate 32 de ani vechime +_50% grupa de munca ,sa depaseasca un pilot cu stagiu complet,care va avea doar 20 sau 24 de ani vechime.

   Ștergere
 75. http://m.activenews.ro/stiri-politic/MARELE-SECRET-al-premierului-Dacian-Ciolos-si-sotia-sa-sunt-adepti-MISA-si-ai-lui-Guru-Bivolaru-DEZVALUIRI-despre-legaturile-dintre-noul-prim-ministru-si-secta-porno-126893

  RăspundețiȘtergere
 76. http://m.activenews.ro/stiri-politic/MARELE-SECRET-al-premierului-Dacian-Ciolos-si-sotia-sa-sunt-adepti-MISA-si-ai-lui-Guru-Bivolaru-DEZVALUIRI-despre-legaturile-dintre-noul-prim-ministru-si-secta-porno-126893

  RăspundețiȘtergere
 77. Stati ma acasa ca pe 6 nu se dau mici si bere.duceti-va la biserica ca acolo se impart colaci si coliva.faceti ce spune rezervist revoltat ca asta e documentat.asta a constatat ca e mai rentabil sa pupe sfintele moaste decat sa-si apere drepturile.

  RăspundețiȘtergere
 78. Stati ma acasa ca pe 6 nu se dau mici si bere.duceti-va la biserica ca acolo se impart colaci si coliva.faceti ce spune rezervist revoltat ca asta e documentat.asta a constatat ca e mai rentabil sa pupe sfintele moaste decat sa-si apere drepturile.

  RăspundețiȘtergere
 79. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 80. ***rr,tu vrei sa faci sondaj de opinie cu noi,nu vezi cat de catraniti suntem? Despre ce prioritati vorbesti,cumva despre suplimentul(consistent ) adaugat la pensiile parlamentarilor,primarilor,angajatilor prefecturilor si ai CJ,sau daniile adaugate la pensie asa zisilor "revolutioneros",stewardeselor ,pilotilor civili si grefierelor sau despre salariile presedintelui,parlamenhotilor,primarilor si altor trepadusi de-ai lor-astea vezi tu prioritati???
  Sa stii ca intrebarea ta ne-a jignit profund ,adica ,tu,mai gandac,crezi ca noi vorbim aiurea ,nu trecem prin filtrul ratiunii,si te asteptam pe tine sa ne luminezi? Inainte de a scrie ceva "rumega".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Kis ,daca deschideti bine ochii o sa vedeti ca intrebarile duc intr-o cu totul alta parte. Realizarile pontiste sunt absolut evidente si au stirnit ”apreciera si multumirile” majoritatii populatiei.
   De partea in care bat intrebarile nu s-a prea ocupat insa nimeni.

   Ștergere
 81. @ all care jigniti.
  Domnilor,eu nu v-am cerut sa jigniti. V-am cerut doar sa va dati raspunsuri la niste întrebari,sa va puneti in pielea guvernantilor si sa stabiliti prioritatile cheltuielilor bugetare functie de necesitatile socio-economice ale acestei țări si ale fiecarei entităti socio profesionale ale acestei tari.
  Eram doar curios sa vad cu ce începeti ca prioritate si cum faceti ca sa stabiliti un echilibru intre munca si recompensa muncii in toate domeniile de activitate.
  Sunt curios ce faceti după ce puneti militarii în fruntea prioritotilor ,ce faceti si cum rezolvati problema cu celelalte domenii ca sa nu va treziti cu oamenii peste voi,sa creati confort in sanatate,invatămînt ,mediul economic privat sau de stat ,sa realizati si ceva investitii pe ici pe colo si mai ales in infrastructura.
  Și toate în contextul in care avem o clasa politica formata din rebuturi sociale ,penale,tupeisti habarnisti de realitati, capabili sa vînda si pe măsa si sa promita lapte si miere in campaniile electorale în care sunt gata sa-și suflece mîinile si să-și ia cizmele ca apoi sa pună ei bordurile ”bagînd cetateanului spectator un sfant in buzunar” ca sa-l admire cit de interesat este de nevoile comunitatii si apoi sa-i dea votul ca sa se mentina la putere si sa-și realizeze scopurile fara a fi ulterior interesati un cent de încotro se îndreapta tara si cei care o locuiesc.
  Ce prioritati stabiliti cînd va uitati la televizor si vedeti zilnic copii frumosi si destepti flamînzi și in abandon scolar din cauza lipsurilor. Ce prioritati stabiliti cînd vedeti pensionari cu ani grei de munca in spate stind dis de dimineata la cozi interminabile cu lacrimi în ochi la cantinele sociale pentru o pîine sau ajutoare de la UE date prin primarii? Ce prioritati stabiliti cînd previziunile spun ca la actualul sistem de salarizare din Romania peste 10-20 de ani se va iesi la pensie cu pensii în valoare de 1/2 dintr-un punct de pensie? Ce prioritati stabiliti cînd in sanatate si asistenta medicala este dezastru?
  Și astea doar cîteva pe linie sociala. Dar daca le mai punem si pe cele din mediul economic menite sa inlature somajul,ajutorul social,exodul inteligentei si fortei de munca calificate din Romania?
  Cînd raspundeti concret la problematica puteti si jigni si arunca cu gargara caracteristica celor flamînzi si setosi neancorati in realitatile evidente.
  Fiecare ar vrea mai mult insa ceva imi spune sa ma multumesc si cu 100% cu totul inclus.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De unde ai mai aterizat si tu?Ma,tu ai inceput sa vorbesti ca un patron,dar ca un patron care habar nu are ce vorbeste.Tu nici acum nu ai priceput ca tara a saracit nu pentru ca a dat la amarasteni ci pentru ca aia care initial au furat au devenit cleptomani.Crezi ca tara devine prospera ca tu vrei sa fii maica Tereza si te multumesti cu 100%? Il vezi tu pe Iohannis ca renunta la salariul ala de sute de milioane sau pe ministri ,pe magistrati,pe parlamentari? In Romania au prosperat numai cei ce au facut afaceri cu statul sau au capusat firme ale statului.Tu cu purceii tai si eu cu via mea nu vom da inainte nici cat e haul.Vei pune bani din pensie desteptule .

   Ștergere
  2. Chiar nu ai înteles ca mi-au pus pontistii taxe si împozite de nu ma aleg cu nimic ,adica cu munca si cheltuiala din buzunar.

   Ștergere
 82. Mares-alul si Colt alb ..balos ...au ocupat ..piata !!
  Mares-alul a decretat ..
  Ocupati gariliii....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai aparut mai 'coate goale",monument al prostiei din zona de vest.

   Ștergere
 83. Noi ne cerem drepturile legitime si atata.Ce noi suntem Maica Tereza sa ne ocupam de problemele sociale ale tarii?

  RăspundețiȘtergere
 84. Laba Trista4 martie 2016, 07:15

  rezervist revoltat3 martie 2016, 12:25

  Cît timp prin televiziuni vom fi reprezentati de specimene în afara de subiect precum Col Dogaru,g-ral Dobritoiu si mai nou col Gligor nu avem nicio sansa sa umblam cu fruntea sus în public.
  Și uite asa mai cadem odata de fraieri.
  Domnilor batatori de televiziuni daca sunteti straini de ale militarilor ,stati acasa de 6 martie si nu ne faceti sa ne fie rusine de prestatiile voastre de pretisi marjatori politici.

  ========================================================================

  Inca un tilicar, cu neuroana odihnita, a sesizat miselia manipulatoare a Zdrongarilor !
  Sintagmele „specimene”, „nicio sansa”, „mai cadem odata (!) de FRAIERI” si „stati acasa de 6 martie”, zugravesc, intr-o nota extrem de corecta, necesitatea de a nu va face de cacat, dragi tilicari de pretutindeni, din nou, la asa zisul miting ultimativ din 6 martie !

  Tilicari, stati la locurili voastri ! Nu dati curs manipularilor dogariene ! Adunatura aia de profitori, nu-si urmareste decat propriile interese ! Asa zisul sindicat, ori ce-a mai ramas din el, nu-i mai reprezinta pe tilicarii originali, ci pe pictori, poeti, rivulutionari, cheferisti si alti muisti, care au pus botul la brasoavele zdrongarului, care nu urmareste DECAT anularea OG57, ceea ce ar duce la, ireversibil, la o bulibaseala totala in sistemul de pensii si blocarea, ireversibila, a LPM !
  Deci, tilicari de pretutindeni, riscati sa picati de FRAIERI, din nou ! Duminica, pe 6 martie, nu o sa va bage nimenea in seama . Este uichend, lumea e la cumparaturi pentru ziua femeii, guvernul se odihneste, iar parlamentarii sunt „in teritoriu”, pana marti, cand se vor intoarce in capitala, cu trenul de miercuri !
  Tilicari, nu va lasati manipulati de agitatori gen Viurel Beobel MaKis, cel mai tare cariciopterist in viata, caruia, acum, nu-i mai ajunge nici pensia de 7000 de lei si tot viseaza la bani in plus, instigand la razmerita !
  Tilicari, GATA, se ivesc zorii adevarului deplin: fiecare sa fie recalculat dupa functia indeplinita, plus sporurile general valabile si aplicabile tutulor tilicarilor ! NU smekerii cu clasificari si prime de zbor si de catarg si alte gaselnite de astea cu garzi prin spitale, ore de curs tinute simultan in 7 sali de clasa din 3 universitati diferite si alte sporuri de agenti 007 de pe la alde okiu si timpanu !

  Viv la revolusion !
  Asta la vista beibi ! A zburat puiul cu ata!
  Zeii fie cu noi !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu tine,mai porcar ordinar ce "zei sa fie cu tine" cu tine va fi doar preotul si vreo doua bocitoare platite ca nu cred ca vei apuca Pastele ,o sa mori de ciuda si de prost!

   Ștergere
 85. Tilicari, GATA, se ivesc zorii adevarului deplin: fiecare sa fie recalculat dupa functia indeplinita, plus sporurile general valabile si aplicabile tutulor tilicarilor ! NU smekerii cu clasificari si prime de zbor si de catarg si alte gaselnite de astea cu garzi prin spitale, ore de curs tinute simultan in 7 sali de clasa din 3 universitati diferite si alte sporuri de agenti 007 de pe la alde okiu si timpanu !...VIVAT REPUBLICAAAA...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezarica ,da prost mai esti baiete.Te bucuri ca astia ii rup lui Tigri 2 rozeta dar nu observi ca si tie ti-o crapa.Trebuie sa fii tare tamp sa te bucuri ca lui Kis ii ia 100 de parai si tie numai 50.Pana la urma iti ia si tie lucru care ar trebui sa te intristeze.Pe 6 stai naibi acasa bucuros nevoie mare ca iti ia mai putini parai decat la altii.Dece sa te amesteci tu cu tilicarii,cu pufosii,ca aia poarta obiele nu budigai?Si ia exemplu lui Rezervist revoltat care de buna voie si nesilit de nimeni renunta la pensie ca el creste purcei.

   Ștergere
  2. munca cinstita nu-i o rusine ,domnule demonstrant Iceparu. Rusine-i sa furi din munca cinstita a cuiva .Și daca m-am saturat sa stau cu mîna întinsa sau sa fiu sluga vreunui analfabet care-i treaba ta. Combinatia animale -moara de macinat cereale umple timpul si mai aduce doua salarii cuiva. Sau ai in sarcina sa ne înjuri la comanda ca nu ne-a placut L 164 fiindca nu ne baga SM desi beneficiam în activitate de sporuri peste 80%. Sau trebuia sa ne placă in orice conditii? Daca-i ordin ,cu placere!

   Ștergere
 86. D-le Cezar,ati facut armata la trupe de sec.Numai acolo i se spunea soldatului "tilicar". Nu va suparati,simpla curiozitate.

  RăspundețiȘtergere
 87. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 88. Tocmai de aceea nu-i trebuie nimic la pensie ,porcarului ,se va angaja sef de tarla la rr,oricum pe cezar daca il bagi intre porci nu-l mai deosebesti,doar ca este mai prost decat un porc si in loc sa rame el linge si pupa facaletul lui Horvath Robert de Niro cu budigaii rupti in cur.

  RăspundețiȘtergere
 89. Prostanacul se bucura exact ca muta-n varful.ulii sau ca idiotu'n gura targului cand isi vede rochia, Dobitocul ,daca a pastorit la oi si porci peste jumatate din cariera militara nu are niciun spor,asa ca se mandreste cu nepriceperea lui.Pe el il .ute grija de altii de parca mie imi face in necaz ,ma multumesc cu cele trei mandate de parlamentar,pe care le am,dar el cu ce se mandreste ,cumva cu cea mai lunga din cele trei sau cu jumatatea lui "cinci"(mijlociul pe pozitia sculat)? Personal,la aceasta faza ma deranjeaza nedreptatea ,discriminarea,lupt pentru niste principii,sa mi se dea ce-i al meu..."al meu si pentru dreptul meu ,ma iau de piept cu Dumnezeu" spunea conjudeteanul meu G.Cosbuc.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!