duminică, 21 februarie 2016

Discutii libere asupra Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege faultată în mod cinic de Guvernul Cioloș!

 La acest moment, situația în care ne aflăm este următoarea:

- La data de 01.01.2016 a intrat in vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
- Incepand cu aceeasi data a intrat insa in vigoare un act normativ apartinand Guvermului, respectiv O.U.G. nr. 57/2015. Incluzand un articol sub forma unei surprize de cel mai prost gust la adresa pensiilor militarilor. Surpriza fiind Art. 40 care prin alterarea modului de calcul stabilit initial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, a adus o atingere semnificativa  cuantumurilor pensiilor militare care ar fi trebuit achitate militarilor incepand cu data de 01.01.2016.
- Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 produce deja efecte. Si va produce efecte cat timp nu va fi abrogat sau modificat.

Dupa cum se procedeaza in astfel de situatii, O.U.G. nr. 57/2015 a intrat in dezbaterea Parlamentului. Urmand a fi aprobata sau respinsa. Parlamentul avand posibilitatea sa aprobe O.U.G. nr. 57/2015, dar fie cu respingerea in totalitate a Art. 40, fie cu modificarea Art. 40. Majoritatea dintre noi fiind interesati strict de modificarea Art. 40, astfel incat acest articol sa nu aduca atingere modului initial de calcul al pensiilor stabilite Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. De ce nu suntem interesati de respingerea in totalitate a Art. 40? Din simplu motiv ca acest articol pe drept blamat include si o corectie in privinta militarilor pensionati pana in anul 2011. Carora Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat le-a stabilit un termen aleatoriu de aplicare (in termen de maxim 24 luni de la proxima majorare a soldelor/salariilor militarilor un activitate, proxima majorare putand fi insa efectuata la fel de bine si maine, dar si in 2050 sau niciodata). Bineninteles ca mai exista si posibilitatea abrogarii in totalitate a Art. 40. Caz in care pt. a fi aplicabila la modul concret si militarilor pensionati anterior anului 2011, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat ar trebui modificata/completata, astfel incat sa fie corectata omisiunea din textul initial al legii privind inexistenta unui termen concret de aplicare a legii si personalului pensionat pana in 2011!

In consecinta, O.U.G. nr. 57/2015 se afla in curs de aprobare in Parlamentul Romaniei. Institutie care are posibilitatea sa intervina pt. a pune in ordine cele mentionate! Usor de zis, dar greu de facut! La modul punctual, O.U.G. nr. 57/2015 se afla in dezbatere la Senat. Senat in care talibanii din Consiliul Legislativ, C.E.S. si din Comisia de Munca au avizat-o pozitiv, adica fara a modifica nicio virgula in privinta perversului atac declansat de Guvern asupra militarilor. In data de 16.02.2016, si-a dat avizul si Comisia de Aparare din Senat din care fac parte si generalii in rezerva G. Oprea si C. Dobritoiu.  Ca o surpriza relativ placuta, Comisia de Aparare din Senat a dat aviz negativ  pe intreaga O.U.G. nr. 57/2015. Avizul este aici. Am afirmat ca surpriza Comisiei de Aparare din Senat este doar relativ placuta. De ce? Intrucat avizele mentionate au  doar valoare consultativa. Evolutia parcursului O.U.G. nr. 57/2015 in Senat poate fi urmarita aici

Termenul  de dezbatere/aprobare/modificare/respingere a O.U.G. nr. 57/2015 de catre Senat, este 14.03.2016. Urmand ca dupa data de 14.03.2016, O.U.G. nr. 57/2015 sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor care este si for decizional! In ceea ce priveste Camera Deputatilor, intr-un material precedent am prezentat amendamentele pe care le-a depus deputatul Nicolae Mircovici. Daca am retinut corect, desi este deputat, domnul Nicolae Mircovici  a depus amendamentele direct la Senat, mai exact la Comisia de Buget Finante - si care este in fapt comisia de care depinde votul final al Senatului!  Amendamentele depuse de deputatul Mircovici sunt de departe extrem de rezonabile vizavi de prevederile O.U.G. nr. 57/2015. Simpla revenire a bazei de initiere de la 65% la 80%, corelata cu revenirea la plafonul maxim de 100%, are urmari pozitive substantiale asupra cuantumului pensiilor militare. Un alt amendament deosebit de important este acela ca Ordinul Militar ar urma sa fie remunerat distinct fata de calculele rezultate in urma aplicarii stricte a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Asadar, fara a mai fi intregrat fortat in plafonul de 100%, ci cf. prevederilor in original ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Ceea ce este un lucru foarte firesc, in conditiile in care Ordinul Militar este o decoratie atribuita in urma prevederilor legii de căpătâi a unui militar si care este Legea nr. 80/1885 - Statutul Cadrelor Militare

Daca ar putea fi loc si de mai bine? Bineinteles! Nu trebuie sa uitam de faptul ca Legea nr. 80/1885 - Statutul Cadrelor Militare in original prevede calculul pensiilor militare prin raportare la venituri, iar O.U.G. nr. 57/2015 anihileaza acest avantaj, prin raportarea calculelor pensiilor doar la solde/salarii. In contrast vadit cu celelelate categorii de pensii de serviciu atribuite altor bresle profesionale si in cazul carora calculul oensiilor de serviciu se raporteaza la venituri!

In sfarsit, in cazul adoptarii amendamentelor mentionate de catre Senat, cresc substantial sansele ca Art. 40 din  O.U.G. nr. 57/2015 sa ajunga la Camera Deputatilor deja preparata intr-o forma extrem de rezonabila!

Dar nu trebuie nici sa ne imbatam cu apa rece, intrucat rezultatele finale asupra dezbaterii/aprobarii/modificarii/respingerii O.U.G. nr. 57/2015 de catre Parlamentul Romaniei, le vom cunoaste la un termen undeva catre Sf. Paști!

187 de comentarii:

 1. Sa nu fim ..NEHALITI !!
  Atentie la cei care vor anularea OG si chiar a legii ! Au motive personale ...infecte ..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar ai aparut porcare Cezar zis si ''viermele bezmetic al intunericului (mintii) ''.Dute mai bine si da o limba in ceasca nanogenarei ''creeaturi visatoare'' din ghenele Iasului si lasa tu legile pentru cei care le inteleg.Si haleala ( vorba ta porcare) gazesti destula in latrina dupa masa de seara a trupei .A si sa nu uit la plecare sa te flegmez cum fac toti de pe forumuri. .Ptiu...Acum sterge-te cu limba.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Tovarase Meletian ....pppppparchinsonul te mananca !
   Daca nu , te aranjeaza ...ciriboiii.....

   Ștergere
 2. Dar de ce suntem nehaliti?
  Dreptatea si legea asa ne imparte?
  Suntem pe timpul lui Doja?

  RăspundețiȘtergere
 3. Rxxx Ce culoarea are a cutie neagra ca m-ai facut curios .Cumva rosie ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Calugare, este singurul lucru din lumea asta care nu are culoare!

   Ștergere
  3. @ Maxim One 21 februarie 2016, 11:32. Portocalie. Din simplu motiv ca pt. cautatori, este cea mai vizibila culoare.

   Ștergere
 4. Chiar ma deranjeaza ca drepturile mele financiare fac obiectul unor tranzactii sau negocieri politice!
  Cumva, in situatii grele, altele decat cele militare, noi ne-am negociat misiunile?
  Cand soldatii scoteau oamenii din ape sau zapada, CNDAR isi dadea prime pt rezolvarea situatiilor si munca peste program!
  Chiar am o amintire neplacuta cu sefa CNADR de pe timpul lui boc, aia de semana cu o vanzatoare de aprozar, care, cu tupeu i-a solicitat unui coleg interventia pe A1.
  Omul i-a spus ca nu poate si l-a parat lui Gabita!.....fara masuri, ministru a inteles iesirea din cadrul legal!
  Dar tupeul este tupeu!
  Exista un ordin prin card sunt recompensati toti militarii care participa la sit urgenta, dar nu au fost bani pentru recompensa si.....a ramas asa!

  RăspundețiȘtergere
 5. ***All,CUTIA NEAGRA sau INREGISTRATORUL DE ZBOR(Flight recorder) este cutia care inregistreaza anumiti parametri: ai avionului,motoare,instalatii ,convorbiri radio intre membri echipajului si intre echipaj si centrele de dirijare / control sau ai atmosferei ,inaltime ,presiune pozitie azimutala(coordonate) ,ea are culoarea PORTOCALIE pentru a fi identificata mai usor:
  "Înregistratorul de voce
  Înregistrator de voce

  Înregistratorul de voce trebuie să înregistreze sunetele din cabina de pilotaj:[2]

  comunicaţiile prin voce transmise din sau recepţionate prin radio, inclusiv mesaje automate cu condiţii meteorologice;
  mediul sonor din cabină (zgomotul motoarelor, sunetele scoaterii sau ridicării trenului de aterizare, diverse zgomote care indică momentul acţionării diferitelor comenzi sau producerii unor evenimente);
  semnalele vocale sau audio transmise în cască sau difuzor;
  comunicaţiile verbale prin interfon ale piloţilor;
  comunicaţiile verbale ale piloţilor către pasageri, dacă există un asemenea sistem de adresare.

  Înregistratorul de voce trebuie să fie capabil să reţină informaţiile înregistrate cel puţin pentru ultimele 30 de minute de funcţionare.[2]
  Înregistratorul de date de zbor
  Înregistrator de date de zbor

  Înregistratorul de date de zbor trebuie sa înregistreze:[6]

  cel puţin parametrii: timp, temperatură exterioară a aerului, altitudine barometrică, viteză, direcţie de zbor (cap), acceleraţie longitudinală şi transversală, tangaj, ruliu, codarea transmisiei radio manuale, tracţiune/putere pentru fiecare motor şi poziţia manetei de tracţiune/putere din cabina de pilotaj;[8]
  poziţia flapsurilor (sau poziţia comenzii din cabina de pilotaj);
  poziţia voleţilor de bord de atac (sau poziţia comenzii din cabina de pilotaj);
  poziţia frânei acţionate prin contactul cu solul şi/sau selectarea frânelor aerodinamice;
  statutul reversorului de tracţiune;
  statutul pilotului automat.

  Pentru avioanele cu o masă maximă certificată la decolare mai mare de 27 000 kg înregistratorul trebuie să înregistreze şi:[9]

  poziţia suprafeţelor de control (eleroane, ampenaje şi trimerul de tangaj) şi/sau comanda pilotului;
  altitudinea radio;
  viteza faţă de sol;
  la aterizare: altitudinea (radioaltimetru), deviaţia verticală (ILS sau MLS), deviaţia orizontală (ILS sau MLS), survolul balizei marker, avertizările (apropierea de sol, unghiul de atac, eventuala scădere a presiunii în sistemele hidraulice şi pneumatice), statutul trenului de aterizare.

  Dacă unii dintre aceşti parametri pot fi deduşi din analiza altora, sau lipsa lor este acceptabilă pentru autoritatea aeronautică, nu este nevoie ca ei să fie înregistraţi.[6]

  Înregistratorul de date de zbor trebuie să fie capabil să reţină informaţiile înregistrate cel puţin pentru ultimele 25 de ore de funcţionare.[6]

  Noile înregistratoare de zbor monitorizează 88 de parametri importanţi, şi pot înregistra chiar până la 1000 de parametri de zbor."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorele,
   Acu apare zombi ala!
   S-a facut si ccontra vizita si are liber pana la masa!

   Ștergere
  2. Maxim@ trei militieni mi-au fost colegi de facultate si au ajuns mari sefi in MAI.Am lucrat si cu militienii si politistii.Noua ani e o suma.Numai de cate ori i-am alarmat si de cate ori mi s-au plans.Una peste alta cat am fost in activitate au fost cu obraz subtire,dupa aia au cam schimbat macazul.Printre alte activitati voi desfasurati inainte de 90 si munca de securitate. Pentru cultura mea generala daca nu este un secret vrei sa detaliezi in ce consta aceasta activitate?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 6. @ CEZAR
  Măi CEZARE,fă tu un pustiu de bine și ia motanul asta kkcios de COADĂ si fă-l sfîrleaza undeva peste gard că poate se agată naibii intre ceva fire de înaltă tensiune și scăpăm pe aici de veșnice miorlăituri a foame.
  Pe ceilalti doi HARDY-capați lasă-i că nu-s periculoși,ce au în gușă și-n căpușă.
  Pe lîngă asta au carti de vizită actualizate la zi.
  Vezi aici mai jos;
  ”Huhurez Rez spunea...la 20.feb.2016 16.49.00
  @R 26
  Când esti bâta in domeniul juridic este bine sa-ti vezi de coardele tele.”
  Iar Mareș-al -fibră optică din birou pîna la R 26500 la fel ,nu-i cu nimic mai breaz,din contră....
  Primul numit @R26 îi bine totuși că-l mai trage cineva de mînecă altfel ăsta încaeră toată planeta si baga mobilizarea si la noi,doar, doar o sa-i mareasca pensia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. V-am zis ca apare! Are 2 ore liber!
   Tanti asistentaaa lui T3/Avinyc/Marinarul/Submarinarul.....pastilele!

   Ștergere
  2. Sau azi esti doctor si esti de garda?
   Sa nu te operezi singur, ca va fi o premiera mondiala!
   Rambo ...doar s-a cusut!
   Ai grija cu bisturiul ala!
   Dar nimeni nu vrea sa-i ia maimutei briciul din mana? Uite cum se joaca cu el!

   Ștergere
 7. O MODIFICARE PROPUSA DE DL.DEPUTAT O CONSTITUIE SI INTRODUCEREA PENSIEI SUPLIMENTARE IN BAZA DE CALCUL.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Categoric ca nu este corect, dar pe unii poate ii ajuta sa faca 100%!

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poetule, incepi sa-mi placi, pacat ca nu am inca nepoti!
   Ai cam dat-o-n balarii cu iambii si troheii, dar merge, la capitolul poezie naiva!
   Chiar, mai incearca.....trebuie sa reusesti!
   Sau, zi-ne si de pe submarin!
   Sa nu minti, caci eu chiar am fost odata!
   Astept povest ...cum zburai tu si cu submarinul......sau innotai pe sub el si pe langa!
   Nu ma face sa astept mult, pls!

   Ștergere
 9. @ all-tripleta @ CEZAR
  Și ca sa nu se prezinte tripleta (R26, cotoiul kkcios,Mareș-al neîncoronat) de 6 Martie (mare sarbatoare altadata pentru secreterul PCR de la Hurziceni) fara repertoriu în compania suflatorilor in trombonelile sindicale le dedic o poezie pe care trebuie doar sa o puna pe note cu acompaniament de fanfara militara si vor fi cei mai cei din zonă.. Mai urmeaza ca ei –tripleta sa-și aleagă un tambur –major. Ce zice ar merge motanul încălțat și costumat PAPAGAL? Sau mai bine R26?

  Azi în zi de sărbătoare,
  Să ieșim cu mic ,cu mare,
  Și să strigăm intr-un glas,
  Vrem cu Cioloș la Taifas.

  Cioloș,varză de Bruxelles,
  Ne umblași la portofel,
  Și-l făcuși mai subtirel,
  Ca pe vremea lui Băsel.

  De la Iohan cu poruncă,
  I-ai pus pe toti sa ne fută,
  Și-ai făcut tara o slută,
  Pe nimic la toti vîndută.

  ”Avi”- L 39 ”vînătoare –bombardament”

  Pentru refren puteti băga din greu;
  P_ula,P_ula ceva peste 100% cu tot bagajul. (în mod sigur)

  @ CEZAR
  Daca cumva treci ocazional prin zona poate-l dresezi pe motanu PAPAGAL să și danseze cu jendari !!
  Nu trebuie decît să-l arunci peste gard și are nănași.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce dracu, mai, stergi postarea de la 12.37? Inconscventule!
   Lasa macar versurile....sa le vada toti!

   Ștergere
  2. Tu nu ai inteles ca centurionul nu este de acord cu sporurile specifice aviatiei, la pensie?
   Chiar vrei sa fii ultimul care intelege?
   Intreaba-l direct, daca nu esti edificat!

   Ștergere
  3. Numerg bai omule ..!!
   Nu ma amestec cu ..talambele ....hi..hi..hi..!!

   Ștergere
  4. E omul tau! Iti dau 1 leu pe el!

   Ștergere
 10. auzisem un zvon ca normele de aplicare nu vor aparea pina la adoptarea legii..deci vb cuiva..la Sf.Pasti..e posibil sa ii tina asa mult pe cei pensionati recent cu rapoarte din ianuarie????

  RăspundețiȘtergere
 11. Daca asociatia RO.MiL nu ar fi actionat impreuna cu dț Coarna si nu ar fi onitiat intalnirițe de la CD,nu ati fi avut acum ce dezbate si critica.Daca alti construiesc a veti decenta si respectatile eforturile.

  RăspundețiȘtergere
 12. Pentru adevar trebuie sa cunoasteti ca toate modif ls L223 dar si amendamentele laOG57 au fost lucrate de doamna Luminita Petrescu ,comosar sef ,membra RO.MIL Buc

  RăspundețiȘtergere
 13. 1. Foarte buna sinteza. Ne dumireste unde suntem si ce mai avem de facut.
  2. Daca veni vorba de RO.MIL - poate n-au citit toti:
  http://www.asociatiaromil.ro/filiale/filiala-craiova/666-la-loc-comanda--domnule-general-ciuca.html
  ...suna a ultimatum. Dar trebuia spus odata si odata !

  RăspundețiȘtergere
 14. Cred ca mai util pentru cauza noastra este sa activsm in asociatoile care nu sumt aservite altor interese.Asoc RO.MIL isi propune sa infiinteze fițiale cu personalitate juridica in toata tara si sa drevina de utilitate publica.Asteptam initiativr in acest sens.

  RăspundețiȘtergere
 15. Scuze pt greseli,dar scriu pe un telefon cu tastatura prea mica.

  RăspundețiȘtergere
 16. Vorbe de duh,n-au nicio tangenta cu cele discutate aici.
  "TANGÉNTĂ s.f. Dreaptă care atinge o curbă într-un singur punct. ♦ Funcție trigonometrică a unui unghi egală cu câtul dintre sinusul și cosinusul acelui unghi".
  Adio si un praz verde.Nu ne-ai convins sa ne inscriem la cei ce ne ataca pe toate caile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. As zice sa nu ne grabim cu verdictele. Am dat mai sus un exemplu. L-ai citit?
   Ne-am grupat pe bisericute! Hai sa facem un pas inainte. Huhurez il are in dreapta pe"Potecaru", "Potecaru" nu-l recomanda pe Huhurez, Ro.Mil. n-are mai nimic de recomandat si n-ar fi rau sa-si indrume adeptii si spre sursele alternative...si tot asa! Pe undeva (daca nu toata nenorocirea asta)ni se "cuvine"!!! Nu stim sa ne gestionam situatia.

   Ștergere
 17. Decizia finala la finante = max 100% cu toate ingredientele. Punct.

  RăspundețiȘtergere
 18. CE-I MANA PE EI IN LUPTA...
  Ce a vrul acel...SMG?

  De ce n-au loc de pensiile aviatorilor,parasutistilor si marinarilor?
  Sa facem o mica analiza.In timpul activitatii ,aviatia si marina aveau solde mai mari cu aproximativ 40% decat celelalte categorii de forte ale Armatei,datorate CLASIFICARII si PRIMELOR si daca urmarim statele de plata din perioada activitatii vom observa ca un colonel de infanteria avea venituri mult mai mici decat un maior pilot de aviatie ,sau chiar decat un MM tehnic de bord,atunci nu este normal ca si la pensie sa se intample asa?.
  NU este in RRomanika ,deoarece intervine INVIDIA sI MANDRIA DE SINE.Baietii cu trese groase din birourile caldute au impresia ca nu mai avem nevoie de aceste arme ,suntem protejati de SCUTUL NATO, ori realitatea este alta : UMBRELA te apara de ploaie atat timp cat nu bate vantul,dar cand vine vijelia,poti s-o arunci,sau ti-o ia vantul.Amerlocii ne vor apara doar de vre-un atac din partea Ucrainei,sau Jugoslaviei ,ori,poate a Siriei ,dar daca vom fi atacati de Rusia sau China ,nu se vor amesteca.Nu se vor amesteca nici daca ne va ataca Ungaria,care isi intareste Armata pe cand noi o umilim ,o impartim si desconsideram Armata de rezerva.Intr-un eventual conflict dintre Rusia si Turcia ,uitati ce zic tarile Europului: "Nu ne amestecam,nu ne vom implica in acest conflict,nu noi l-am provocat", normal sa aiba aceasta atitudine ,pana ar sosi americanii ,rusii ar ocupa Parisul in "
  - Rusia poate ocupa in 36-60 de ore toate capitalele statelor NATO vulnerabile "
  Nu vrem altceva ,vrem drepturile noastre ;sporurile si primele specifice aviatiei,parasutistilor si marine! Fara discriminare!.
  Unii spun ca ar rezulta pensii foarte mari, MINCIUNI, exagerari ,nu sunt mari in comparatie cu cat iau alte capusi din justitie,aviatia civila,sau parlament si primarii locale.Comparati imp[ortanta si privatiunile muncii de militar si veti sesiza ca este putin,comparati cu alte tari ,cu care suntem in NATO si veti vedea cat suntem de umiliti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mars la kk-t scarba nesatula ...!

   Ștergere
  2. Tigri 2,
   Tu il bagi iar in boala pe un prieten comun?!.....
   Eu sunt pt principiul tau, il consider firesc, dar am un amendament:
   -acum 2-3 ani, in plina comanda aviatica, stii ca se punea problema ca sa ramanem doar cu aviatia de transport?.....eu, terestru fiind, ma cruceam!.....argumentele veneau din lipsa fondurilor pt cel putin 2 Es aeronave supersonice de generatia 4!
   Personal, astept ceva nou si la El, ca se tot vorbea ...la Ghimbav de productia Puma M!
   Si ...apoi, nu vezi ca distinsul pilot de interceptor vrea maximum 100%!...... nu zice ce, dar eu cred ca despre electrosocuri face scriere!

   Ștergere
  3. Alt nesatul ...MASCAT....!

   Ștergere
  4. Onorabile,
   KKat= cacareaza, balega?.....aceste cuvinte va sunt familiale!....dar di familiare!

   Ștergere
  5. O sa accepti ..impertinentule ..doar ce ti se da....

   Ștergere
 19. Indiferent de lege si de procentaje ,aceste javre,acesti catzei jegosi ;avianyc & cezar porcarul vor avea cuantumuri cu 50% mai mici decat un aviator,asa ca pot latra linistiti la ...luna,sa se faca covrig si sa-si suga organul...printre suspine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Duminica asta Avionyk a fost doctor chirurg si a facut garzi....deci s-a scos!
   Am scris garzi! Corectez....zgarzi!

   Ștergere
  2. Cica i-ar fi pus si un jujeu asa ca nu mai poate alerga dupa Creatura Visatoare pirn cimitirul din Iasi.

   Ștergere
  3. Ai o gandire tare bolnava. Vine din trecut. Atunci cand s-au facut grave greseli cu salariile si sporurile acordate in functie de cine era mai puternic pe piata. S-a intins grila peste masura si acum se trag ponoase. Da, domnilor piloti, ati fost tari, ati stapanit o tehnica de varf, dar asta nu va da dreptul sa-i terminati pe ceilalti. N-ati vrea voi sa constituiti armata tarii? Numai voi! Ce mai aveti nevoie de AA, infanterie, tancuri...Voi! Numai voi! Ati avut venituri ca activi peste toate categoriile de forte! Pe merit! Dar mai mari decat ar fi fost normal! Nu credeti ca si altii din armata asta au trecut prin eforturi si responsabilitati similare? Nu! Voi ati fost cei mai cei !!!! Trebuie sa luati totul. Ca s-a gresit atunci nu conteaza. De ce va comparati cu pilotii civili? Da, ei sunt mai presus decat voi, pentru ca,la pace, duc in spate sute de vieti plus aeronava atat de scumpa...O cazut un Mig? Mare paguba! Am vazut ca nu s-a dat tara peste cap. Sa stati in banca voastra! Sunteti o mana de oameni care, cu tot respectul, n-o sa reusiti sa mariti timpul de ocupare a tarii. Greul va fi la sol...pe cei care-i ocarati zilnic! De ce nu vreti sa pricepeti ca treaba nu este intre arme? Ci in cadrul armelor si cu asta e treaba generala in armata. Imi pare rau ca am facut aceste afirmatii, dar pozitiile unor zburatori incep sa inerveze.

   Ștergere
  4. Si acuma ,tu, ce vrei sa schimbi procentele ,acuma,dupa joc?Noi nu cerem nimic IN PLUS ci doare ce prevede LEGEA ,ca a fost buna sau rea ,trebuia analizata atunci cand eram in activitate si precis aviatia era trecuta la sol in doua luni.Acuma este tardiv,vrei sa fim egali? De acord,cu conditia sa ne dati sanatatea inapoi,sa ne TREZITI MORTII cazuti la datorie in timp ce altii au iesit la pensie VII si SANATOSI! Esti cinic, amice CALIN!

   Ștergere
  5. Caline ...doar jegosul asta de T-2 sustinut de Mares-alul (care a primit a treia cizma de la SMG)..au asemenea pretentiI
   Vezi decenta lu Avianuk...pilot pe supersonice ..si nu numai m

   Ștergere
  6. Nu stiu cine este mai cinic. Am deja doi fosti colegi de la radiolacatie care au murit de cancer.

   Ștergere
  7. Spre deosebire de tine, care ti-ai dat-o singur, eu am rupt foaia de parcurs la 36 ani de activitate!
   Este o diferenta?....de asta vreau mai mult!

   Ștergere
  8. Centurion,
   Ce minte ai sa te raliezi cu oameni in suferinta?....nu ti-e mila de el?

   Ștergere
  9. Călin
   Regretabil. Radiolocatia a fost încă o arma batjocorita si sper sa nu gresesc ,tinuta pîna la modificarile cu hgs 1019 la minim în CD.

   Ștergere
  10. Bah, T3
   Dar esti si prost....de unde ai scos dementiala? Auzi! Batjocorita?
   Esti nebun? De unde le scoti?
   Poate puternic modernizata?.....este drept ca au fost desfiintate multe structuri, dar asta este altceva!

   Ștergere
  11. @mares...uite care e treaba: eu nu stiu care e treba la altii. Sunt AA. Pe acesta perioada nu am mai sus de CD. Desi mi-a intrat camasa prin coaste la 11 poligoane la Capu Midia, mi-a crapat cozorocul la trgerile cu 100, mi-a crapat creierul cand a sarit bateria pe Corbu sau pe avion...nici acum nu am rezolvat-o tot asa am ramas, asa cum si tatal meu a luptat in al 2-lea in conditii normale. Asta e! Astea nu se cunosc?

   Ștergere
  12. Macar in al 24 ceas prin M123 s-a mai reglat ceva!
   Dar mult tim voi ati facut SvL 24/24 , 7 zile?
   Tot CD?

   Ștergere
  13. Am fost si in aceasta situatie. La Cmz mi-au spus sa ma adresez altora ca ei nu mai au aceste date - ??? (in ultima perioada a activitatii am schimbat ministerul)

   Ștergere
  14. Adreseaza-te gl Ciuca sau ministrului!
   Pt perioada cand ai fost la MApN ai aceleasi drepturi ca si ceilalti!

   Ștergere
  15. măi Mareș-ale ,tu ești cam stăin de ce a fost in armata asta de sub birourile voastre. Si nu numai tu ,ci toti cei ca tine.
   Nu ati avut grija decît de voi ,ati umblat din cursuri in cursuri iar de ce se întîmpla pe teren habar nu ati avut si nici nu ati plecat urechea. Iar oamenii au suferit si suferă.
   Au fost arme cu conditii de munca grele care erau in CN,maxim CD în timp ce sefii de birou si alti jmecheri de la minim CD in sus.
   Seful de birou Îîn CD iar subalternii de birou în CN.
   Hahalerelor.

   Ștergere
  16. Stiu, Sunt in curs, dar m-au surprins cei de la Cmz care, cu zambetul pe buze (asa au fost istruiti) mi-au spus ca trebuie sa caut "dreptatea" in alta parte, desi originalul e la ei, de altfel si livretul militar.

   Ștergere
  17. Eu cred ca memoriul original al tau nu mai este la noi! Ci acolo de unde te-ai pensionat!

   Ștergere
  18. T3,
   Nu am semnat eu un asemenea ordin! El are la baza principiul comenzii si responsabilitatii unice!
   Seful ala, indiferent care, era raspunzator si intrebat ce si cum?
   Dar tu ai fost Mm!....si au fost si Mm cu functii de conducere care aveau la fel CD! Du-te si cearta-te cu ei!.....cu mine nu ai sansa!

   Ștergere
  19. Din ANCMRR-ul din care fac parte pensionari din toate armele. Va ”lauda” grovav cei de la terestră!

   Ștergere
  20. @mares 21.02.2016 18:43
   Foarte probabil, desi am domiciliul la 500 m de ei si, repet, am livretul la ei. Ei mi-au eliberat adeverinta pe vechile conditii. Si, normal, ei ar fi trebuit sa elibereze adeverinta cu noile conditii. Dar, asta e! Tragem mai departe! Din corespondente cu ei, deja fac o biblioteca!!!

   Ștergere
 20. Cezare ia motanul asta de coada si fă-l OZN.
  Monteaza-i si cutie neagra cu 88 de parametri.

  RăspundețiȘtergere
 21. Eu nu inteleg,sa ma lamureasca careva. Acest ciobarlau ,cezar muci,de ce mai vrea pensie militara cand el a slujit turmele unitatii,sau de ce nu-si face pensie din bordelul de babe pe care-l pastoreste,gen Creatura Visatoare sau gasca de gajici promise de cordaciul sau Roberth Horvat,cineastul zburator care-l amageste cu haremul sau de h'artiste de pe Brodway. Daca nu-i ajung poate scoate un "pluton" de capre mai zdravene ,dintr-alea prasite de el la racoarea noptilor de vara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. T2,
   Lui ii convine...are pensie si din zootehnie si zoofilie!.....parca-i peste!

   Ștergere
  2. Jegosul vrea patru pensii ,precum piratul chior: armata,zootehnie,zoofilie si trafic de ...carne vie

   Ștergere
 22. *** avianyc,Surubare,unsurosule,mai ai glas? Du-te si ia cateva ore de gramatica si apoi vino intre OAMENI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lui avionyk, fostul scafandru la vitanje i-a trecut efectul pastilelor!

   Ștergere
  2. Tigri 2,
   Eu chiar nu inteleg ce-i leaga?......se simpatizeaza reciproc? Se viziteaza? Sau sunt in acelasi salon?

   Ștergere
  3. Ce sa-i lege ,principiul alierii javrelor cand trece prin preajma un dulau.

   Ștergere
 23. Evolutia motanilor.
  Motanul Felix (tata motanilor)-motanul politruc -motanul KKacios -motanul cu sfîrleaza - motanul cu partid de buzunar(total 10 membri din care el al 10 -lea).
  Ce mai urmează?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Onorabile,
   Zi-mi, te rog, de ce vrei 100%?

   Ștergere
  2. Pe motanelul KK-cios l-au ..EXPULZAT...

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Marianrule,
   Ei, atunci spune-le ca eu nu primesc bacsis!

   Ștergere
  5. Cezare cred a incurcat hîrtiile si s-a prezentat in fata ”juriului” cu profilul psihopatologic care circula pe aici.
   Daca cumva il mai ai ,mi-ar face mare bucurie sa-l recitesc. Cred ,adica in mod ”sigur ” si lu motanu ........

   Ștergere
  6. Mai, smekerul de C rade de tine!...tu nu te prinzi?

   Ștergere
 24. T3,
  Mai baga si tu o poezie, pls!.....nu te lasa!
  Poate treci pe curentul dadaist? Ce zici?

  RăspundețiȘtergere
 25. ***Calin,toate aceste arme ,radiolocatia si toti cei ce deserveau aviatia aveau sporuri si prime legate de zbor ,deoarece deserveau zborul.Eu am spus clar ,cei din SMG ,aceia nu ne suporta plus unii care taiau frunze la ...iezi,gen Cezar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Radiolocatia nu a deservit doar aviatia. E greu sa vezi dincolo de gard!

   Ștergere
 26. Anonim20 februarie 2016, 19:41..Armya -blog.!!

  Mo, aista-i cariciopteriu lu te2 cu-n coi, zis si aostriacu de Hurziceni si mare halitoriu de labede vianeze ? Cu asa ceva gaza el coloniile de colorado ?

  RăspundețiȘtergere
 27. Viurel MaKis, apoi MaKac, lord ot Hurziceni19 februarie 2016, 13:52

  Bai, dati-va-n sfarleaza mea, voi stiti cate mii de ore de pregatire faceam eu, pentru o singura misiune de gazare la Colorado ? Zile si nopti, fara de sfarsit...
  RăspundețiȘtergere

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezare, Viurel mai are în arhiva ta profilul ala psihopatologic care circula pe aici? Daca da,fa-l public ca poate are nevoie sa-l ataseze la cererea de penzie.

   Ștergere
 28. Mares-ale..dai dovada de o crasa lipsa de viziune in timp si spatiu a campului de lupta tactic si strategic ...!!
  A SUSTINE INFANTERIA ..MARES-ALE ..INSEMNEAZA SI A LOVI.n adancime rezervele inamice ..a lovi artileria ..punctele de comanda etc.
  Nu in ultimul rand Mares-ale insemneaza si a ataca si distruge tintele aeriene care evolueaza in perimetrul tactic si chiar ..strategic ..
  Mares-ale ce drakului ai facut prin birourile alea ...doar cafea si cititul ziarului si pe ..dunga ....???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar chiar nu ai ai cap!
   Sprijinul nemijlocit al trupelor este una, iar ce ragai tu este alta! Faci ce zici daca detii suprematia aeriana si poti zburs in adancimea spatiului aerian al inamicului!
   Lovirea rezervelor de nivel Ta, Op sau S este si misiunea altora!
   MU de nivel Ta sau Op li se asigura resursa de Av la cere, in limita 1-2, hai 3 ieisiri/Es sau El.
   Asta este o planificare....daca in dinamica nu are cum executa misiunea, te uiti in sus!
   In primul rand, rezervele alea de caretrancani tu fac obiectul Art, Ra Sol-Sol, APR...tu le neutralizezi!
   Av are mis ei prinicipale si apoi te ajuta!
   Nu suntem USA sau UK!
   Tintele aer din zona de nivel Ta se combat si cu alte mijloace.....art aa, lansatoare potabile, ...deci mijloace de nivelul ap AA a trupelor, pt ca le vizeaza obiectivele lor si zboara la mica si medie inaltime!
   Acum functie de aparare sau ofensiva....dar nu trebuie sa tin curs aici!
   Retine, obv importante ale trupelor terestre se apara cu propriile forte! Sa nu uiti asta!
   Categoric, vei zice ca o racheta aer'sol, ghidata laser poate lovi si un PC/Bg!
   Dar cati au asemenea mijloace? Si oricum....vor cauta sa loveasca in adancimi considerabile, mizand pe actiuni prin efecte!
   Dar, du-te la salon......chiar esti vecin de pat cu T3?

   Ștergere
  2. Iar la nivel S, ca sa intelegi, Av este in subordine!
   Dar ca sa stii nu face decat ce poate...caci altfel o pierzi, prin misiuni hazardate!
   Matricea de riscuri, daca ai auzit?

   Ștergere
  3. Vorbesti din carti ...
   Care aviatie ..care avioane ..care elicoptere ....????

   Ștergere
  4. Eu am facut putina lumina in mintea ta si atat!
   Ei, afla ca MIG 21LanceR are si radiolocatorul de bord si Ra AA f bune!
   Si mai sunt si El.....de fatalisti si pesimisti nu ducem lipsa!
   Orice dotare am avea nu putem face fata, singuri, rusilor!....dar sa le tinem piept, incetinindu-i da!....alea sunt borseli cu 48-60 de ore! Intimidari!

   Dar, altceva vreau eu sa te intreb.
   Cum se numeste omul care se raliaza cu un defect nebun?

   Ștergere
  5. Si, in concluzie, cum ti-am mai zis, totul la tine este un talmes balmes, o spoiala groaznica, bazata pe invidia prostului!
   Era si o expresie....stie ceva, dar nu se potriveste!
   Cata nesimtire la un om de 61 de ani sa jigneasca oe cineva, lasand la o parte ca este nepregatit pt contre!
   Chiar ma minunez!

   Ștergere
 29. Am citit cate ceva pe blogul IN CUIUL KAKARII...PE NOI, aia dezbat ceva ce numai ei stiu ,fara nicio tangenta cu problemele noastre ,sunt vreo doi insi care se lauda intre ei,acolo ar trebui sa se transfere aceste doua lepre :cezar pui de asin si avianyc pui de "DELFIN", pilot(cosmonOUT) de subMARIN.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 30. http://www.asociatiaromil.ro/filiale/filiala-craiova/666-la-loc-comanda--domnule-general-ciuca.html

  RăspundețiȘtergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. ATENTIE
  DE ULTIMĂ ORĂ! Merkel: „mai bine emigranți decât români” Viorel Kis Pai dati-ne datoria de 19 miliarde de euro si nu veti mai vedea picior de roman pe la voi! Conducatorii / Tradatorii nostri ne-au vandut: "Noua putere renunţă la datoria istorică a Germaniei faţă de România, de 19 miliarde de euro"

  RăspundețiȘtergere
 33. Chiar are nevoie la pensie de profilul psihopatologic ..??
  Bai T-3 ..dar asta nu se mai satura mai ...??
  Sa faca cerere..personala ..stampilata si semnata ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă ,nu se știe ,poate-l trimit la specializare pe Mi 17 !

   Ștergere
 34. Tigri 2-Viorele,ce tot te plangi ca o baba.Prin ceeace faci nu obtii nimic.Incepi sa devii penibil si chiar agasant pentru unii.Ramai pe Boc si te-ai scos.Nu-i cazul sa-i plangi pe pilotii activi.Pana implinesc ei varta maxima pana cand pot ramane in armata se schimba multe.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lui îi pare rău ca peste cîtiva ani mai avem av. de vreo doua escadrile.

   Ștergere
  2. PS
   Și o sa fie mai multi la împărtitul banilor la pensii.

   Ștergere
  3. Va manifestati precum niste copii necopti la minte.Care mai de care se da cel mai tare in parcare.Ati auzit de arme intrunite?Stiti o tara care dezvolta o singura arma?Cunoasteti un razboi desfasurat in epoca moderna numai cu un gen de arma?AVETI O CULTURA MILITARA CARE MA UIMESTE.

   Ștergere
 35. Cat de superficiali putem fi?! Dam mai bine prin balarii decat sa ne cuplam la niste mesaje cu adevarat valoroase. La 15.27 si la 19.27 a fost semnalat un mesaj. Nu-l citeste nimeni! Nu-l comenteaza nimeni! In fond ce va intereseaza dragii mei? Situatia personala sau situatia armatei? Hai sa rupem pisica! Hai sa o spunem pe aia dreapta !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Caline ,orice miscare am face noi ,tot stapînii finantelor ne decid soarta.
   De propus usor ,de pus in practică mai greu. Cine nu ar vrea mai mult.
   Eu sper ca se va tine cont de propunerile de pe mai@gov.ro decît de amendamentele de la I si O

   Ștergere
  2. Semnatarul acelui articol i-a fost sef adrisantului, parca pe linie logistica!

   Ștergere
 36. atatea prostii spuse despre Rd.Lc. ca nici macar nu le mai pot lamuri.
  Dupa 20 si de ani petrecuti in SLP cu Av.V, RAA si Rd.Lc. ca un tot comun nu pot sa-i dau dreptate decat lui Calin.Da intr-adevar am fost toti in CS acum au venit peste noi si birocratii asa "din pix",dar dincolo de astea cei din Rd.Lc. aveau FUNCTIILE CELE MAI MICI.
  -exemplu :sef statie PRV 11/13=functie capitan idem sef P12/14/18 tot capitan
  Domnu Mares va apreciez "combativitatea" si toaaate prescurtarile militare tip NATO.
  va rog sa nu va suparati dar dincolo de o spoiala de cunostinte militare(pe care le acoperiti cu acronime luate din hartii schioape) si ironii de tot rahatul se vede ca nu ati fost decat un birocrat plin de ifose care de 3x pe zi se lauda......am facut cursul x si y si z si etc si limba engleza 9 luni(auzi gluma-9 luni eu am facut doar "doar 14 ani") si jde mii de cursuri la pachet si pret promotional ca la hypermaket ca "da bine la CV"
  Puteti sa urlati si sa va dati cu curul de toti peretii dom' Mares.Eu cu dvs nu am curaj sa merg in lupta.Nu sunt sinucigas
  Don Corleone
  PS NU EXISTA arma care poate lupta singura.TOTI avem nevoie unii de altii.Calculati cum vreti dar altfel nu se poate.Toti fara exceptie!! si va dau un exemplu swapre o arma despre care nu am auzit un singur cuvant de 5 ani. Fara GENISTI SE POATE??
  si o spun pt ca am un prieten genist si e uimit si el de atatea sncap/sgint/motherfucker/assface.
  Mi-a spus: Ba am citit si eu blogul ala cu elitele pulei dar acolo incompetentii se ascund sub denumiri savante.Doar asa isi ascund prostia.Pai puteam eu sa nu-i dau dreptate???
  Apropo dom Mares.Te-ai laudat printre multe altele, ca citez:
  aveam fibra optica pana la laptopul din birou???!!!
  Daca pana aici te-ai coborat restul e clar.Toti avem fibra optica in cacaturile noastre de apartamente si nu in ditamai institutia.
  PS 2 o intreb pe o tanti de la CMZ BV Dar de ce nu putem trimite cererile de grupe de munca pe mail....ca e cel mai sigur(ai si dovada ca a fost trimis si dovada ca afost primit /acelasi lucru pt cererile la CPS)
  Raspuns prostesc: Nu avem acces la net decat cu jde mii de aprobari de la birocratii de la esal. superioare.....Daca se fura informatii militare????
  I-am raspuns: Dar idiotii n-au aflat ca pe un stick de 16 GB purtat in poseta pot sa iau toate informatiile si mai ramane loc si pt biblioteca Vaticanului??
  Se uita la mine ca viteaua la poarta noua.
  Astea's "proceduri date de "esaloanele destepte"poate le cumpar un WI-FI il bag in priza la ei si-mi transfer singur informatiile de pe trotuarul de vis-a-vis
  Dom' Mares cam asa "este" lucrurile in ziua de azi.De abia ai iesit la pensie si esti mult in urma altora mai batrani ca tine
  repet sunt de RAA si discutam despre subiectul asta cat doresti. Dar nu te mai lua de radiolocatoristi ca habar n-ai
  Maine va povestesc o intamplare draguta din '96 can apareau noile promotii de of RAA si eu eram deja instructor RAA m-am crucit ce nu stiau elevii aia din ultimul an.NU STIAU NIMIC.....carne de tun nevinovata.De atunci ni se trage

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Afirmi": :Ba am citit si eu blogul ala cu elitele pulei dar ..."!

   Ehe! Ce nu a inteles genistul tau genial este ca are toate sansele din lume ca in perioada urmatoare, sa isi incaseze pensia in ruble. La fel si "elitele pulei", numai ca isi vor incasa rublele direct dar direct de la Sevastopol.

   Vad ca te-ai enervat rau de tot! Dar si mie imi este lehamite de geniali din astia ca care cred ca ce este astazi, va fi si maine! A fost valabil candva. Atat!

   Ștergere
  2. Domnule Doru,
   -nu m-am luat de RdL nici de AA....poate recitesti cu ambii ochi
   -14 ani de lb engleza si ? rusa...tehnica era ruseasaca
   -spoiala ai dumneata
   -daca erai atent, eu nu atac pe nimeni ci doar ripostez
   -daca vrei sa fii doar rautacios la adresa mea, poti
   -stick zici?.....glumesti desigur!....esti scanat la intrare, tehnica IT este tempestizata, porturile USB inchise, PC au HD clasicate....la fel si imprimantele...adica pe clasicari de printuri, asta ca stii cum se face
   -mobilele se inchid in fiste
   -birourile au cartele sau coduri de acces, senzori de miscare si camere video
   -PolMil exists si sunt si alte structuri
   -ex cu fibra optica pana in laptop, era in alt context..., dar nu este relevant, eu ziceam pana-n statie, nu pana-n apartament...e ceva despre placa de retea!
   -in statia de lucru nu instalezi ce programe vrei, exclus peer to per
   -nu-ti trebuie es superior sa citesti si printezi mailuri...daca esti legat la imprimanta, fie ea si de retea!....problema este ca toate consumabilele si mentenanta le-o asigura primaria si Conc Jud!
   -de acord cu functiile mici, dar cand era CAT, sefii vostri ce au facut? ..dar voi?...acum, ce pot sa fac eu?
   -sunt eu tapul ispasitor al neimplinirilor?
   -nu, domnule, nu am vina ca nu v-a interesat, pana acum!
   -da, ai dreptate cand afirmi ca toate armele nu pot una fara alta, exclus asa ceva
   -si-ti msi zic ceva...asa ca sa tii minte, ca eu nu sunt nervos din tzuica....imi aduc aminte cand AA avea pretentia, chiar nebuna, sa comande si SMFA!.....sa retii, comanda o are cel care se misca des si se expune!
   -daca ai impresia ca nu stiu cu ce se manaca principial Ge, lasa-te de postat
   -da, domule, erai tare, dar ai plecat devreme!...Ghinion, noi!
   -

   Ștergere
 37. Hopaaa,liniste! Au aparut heruvimii printre noi,nu mai injurati,nu va mai pronuntati ''ei stie tot,stie si toaca in cer cum bate".
  Uite soarele rasare
  Dintre dealuri macinate,
  Iceparu si Calin,cu toiagul la spinare.
  Nu mai cobiti pe la spate
  Vin calari,pe deselate,
  Plini de sfaturi intelepte,
  Doi bunici din larga zare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ma supara zicerea ta! Sunt bunic, dar nu pentru tine! Nici n-am clamat liniste cand vorbesc eu! Dreptul la opinie e o chestie de democratie parca... asta presupune si toleranta!
   Nu vrei sa intelegi ca suntem in aceiasi oala - nu de cuantumuri ci de principii - si aceste principii trebuie sa fie specifice unei structuri aparte a unui stat - intamplator Romania - Respectiv Armatei acestui stat. Daca nu ne hotaram odata ce avem de facut - da, chiar cu tara asta, pentru ca suntem direct raspunzatori, nu ne mai meritam nici asazisa asistenta sociala a lui Boc!!!!

   Ștergere
 38. Mai Dorule, de ce dracu noi suntem din alt aluat? Scolile alea de atunci n-au fost la fel ? Nu ne-au pregatit pentru aceiasi misiune? Indiferent unde ne-am pozitionat: in aer, la sol in apa...ce e atat de greu de priceput? Armata e una, indiferent de cate arme are...trebuie sa fie un monolit. Tot incerc sa subliniez ca, fara coeziune, nu facem doua parale, iar ceea ce demonstarm noi aici e exact tinta "politicului" care are alte interese.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu au niciun interes. Calculeaza contabil cu primesc ordine de la fanarioti. Ca fac armata zob, este clar! Da' e problema lor sa se descurce singuri cand vor incasa primele rachete rusesti in cap. Noi ne-om mai descurca cumva! Dar sigur nu si pt. ei! Dupa cate prostie au in creierele alea de gaini contabile!

   Ștergere
 39. Mai copii si voi "inteleptii lu'peste"Si asa nu se va face dreptate asa ca io propun asa ."Pensiili" sa se stabileasca pe grade incepand de la 1500 "di lei" de la cel mai mic grad( porcar de unitate) si apoi tot cate 4-500 de lei in plus pana la cel mai mare grad,indiferent de arma si vechime,"doar mu mancam cu doua guri" vorba unei babe din Vaslui,caz' doara toti am fost cate o rotiata din acest angrenaj numit Armata si aveam cate o atributie in R.I.P.si gata legea fara 135 de articole ,fara cearta fara pretentzuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E o solutie! Dar cu maistrii din breasla ta, cum rezolvi? Ei vor invers!

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

 41. Uitati ce mai zice lumea:
  Bica Traian Sa stie si toti "desteptii" : si pana la si dupa "revolutie" armele speciale cu risc mare de expunere la moarte instantanee dar si munca grea si foarte grea au fost mai bine platite decat alte profesii militare sau civile , LA FEL SI RASPLATA PENTRU PENSIE ( nici comunistii nu si-au permis alt mod de "remunerare a muncii" ). Azi se gandesc "democratii" la "egalitarism" si cu "indarjirea in servirea cauzei neocomunista" FURA DIN PENSIA CELOR CARE AU MUNCIT MAI MULT, MAI DIN GREU SI CU RISCUL DEOSEBIT AL PROFESIEI ALESE !! Halal dreptate si democratie, halal respectarea Legii si a Constitutiei, "bravos smecheri lachei si tradatori". Noua nu ne e teama pentru ca dreptatea e de partea noastra, voua va e teama ca d'aia va zbateti sa incalcati o Lege dreapta cu "emanatii de ordine, norme si O.U. si modificari de modificari" convenabile voua !!
  Ion Cristici Dacă avem drepturi reduse,avem și obligații reduse ! Dacă ne-au lovit la drepturi,atunci la obligații o sa mă dau..lovit ! După faptă și răsplată !

  Eu:OK ,dar ce facem daca in timpul activitatii mi-am facut datoria ,am riscat peste medie si acuma nu sunt "rasplatit "pe masura???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "EU:OK ,dar ce facem daca in timpul activitatii mi-am facut datoria ,am riscat peste medie si acuma nu sunt "rasplatit "pe masura???"
   O intrebare pertinenta. Chestia, e cu masura! Cum o stabilesti? Unde, pe ce craca ai fost? Asa, multi considera ca au riscat, chiar atunci cand, pentru asi indeplini datoria, au trecut strada, fara a fi trecere de pietoni in zona.

   Ștergere
  2. @ tigri2 21 februarie 2016, 21:31. Ce facem? Nu e problema noastra ce facem, ci a lor cum scot castanele! Noi doar mergem la Sevastopol sa ne consultam! Suntem bine primiti, cu garantii! Daca tot ne-o trag in propria tara!

   Ștergere
  3. Ei, na!.....guvern in exil! Si de acolo, prin radio si Tv.....luptati, nu va lasati, ...ca la final venim si noi!
   Aici e bine, dar ne este dor de tara si OUG-uri!

   Ștergere
 42. Alte conditii! Dupa Legea 263 am fost bagat la 50% impreuna cu cei de la Conditii speciale si deosebite. Acuma mi se taie primele.Unde si cu ce am gresit? Atunci sa ni se dea pensii conform gradelor si GATA!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, astea sunt problemele...unele dintre ele! Au fost tot felul de "greseli". Pentru unii s-a putut, pentru altii nu, s-a mai revenit, s-a mai acoperit...si uite asa, un timp ne-a inchis gura. Unde si cu ce am gresit? Noi? Aici e mult de povestit. In privinta lor e mai simplu. Au stiut exact ce sa faca...Treaba cu pensiile conform gradelor e o solutie...nu zbiera ca poate se gandeste cineva la ea! Orice solutie e adaptabila, si revin, atatatimp cat intruneste un cumul de principii sanatoase si general acceptate.

   Ștergere
  2. @ tigri2 21 februarie 2016, 21:50. Unde ai gresit? Exact unde am gresit toti! Noi cu patria si conditiile! Iar ailalti cu malaiul si misto-ul fata de armata. Dar nu este tarziu ca sa ramana ei cu patria si conditiile, iar noi cu malaiul si misto-ul! Ca lectie!

   Ștergere
 43. Basescu spune ca magistratii trebui sa aiba pensii speciale pentru ca in timpul carierei au avut restrictii corect foarte corect dar militarii oare au avut restrictii ?rusine sa aveti voi care nu respectati haina militara .OMM nu se aplica SGV ISTILOR DE CE .RUSINE

  RăspundețiȘtergere
 44. Urma sa se pronunte si pe pensiile militare dar prostanaca a bagat publicitate apoi nu a reluat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine este tanti aia pe post de maresal? Care sa "se pronunte" EA pe pensiile militare?

   Ștergere
 45. @calin21 februarie 2016, 21:08

  am citit dar cred ca nu am fost inteles.Reciteste postarea mea si vezi ca sustin aceeasi idee.
  ref la ce spui:"Nu ne-au pregatit pentru aceiasi misiune?"
  Daaa desigur!! dar ti-ai pus intrebarea "CUM" i-au pregatit pe unii?? in anii '90-2000 si dupa, cativa?...ca acum nu mai stiu care e situatia.Daca iti dau niste exemple o sa razi o saptamana.
  acum doar unul.
  elevi absolventi peste 2 luni erau lt de art si RAA in anul de gratie 1996
  Ii intreb:stiti ce-i ala? ridicari din umeri(era akord-75) Las ma zic eu ca n-au de unde sa stie asa ceva...e prea complicat.Si am scazut din "pretentii"
  Daa ala ce-i.....ridicari din umeri(era un PRV 11 ca il recunosti si de pe luna).....alaturi antena de la P-14...si ala ce-i?.....pauzaaaa nici un raspuns de la 20 de elevi absolventi de anul 3
  asaaaa si m-am enervat:Dar asta ce-i, ca eram la vreo 5-6 metri
  astia raspund ca habar nu au....era doar cabina ER....cum dracu sa nici nu stii ce-i aia cand eu am "tocat" complexul RAA si pe fata si pe dos.
  In final a venit si cireasa de pe tort: Bai baieti voi ce invatati acolo cu RAA cine o sa lupte
  raspuns de la elev sg.maj inloc. cdt pl.: Noi aaa invatam despre tratatul de la geneva si dreptul razboiului .....si sa stiti dom cpt ca nu vom iesi ofiteri.NOI O SA FIM MANAGERI!!!
  I-am trimis inapoi la lt. cu care venisera din scoala "in practica" in Dn RAA ca chiar imi pierdeam timpul cu ei.
  Banuiesc ca deja indiferent de arma multi au ajuns "manageri"dupa atatia ani....razboiul se va duce cu "pulea spataru"si cu soldatii condusi prin "fibra optica"
  Iti spun eu =0

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa e Dorule! S-a schimat paradigma...e la moda acum. Se schima totul! Ne inlocuieste si pe noi! Si nu stiu cum s-o faca mai ieftin!

   Ștergere
 46. Fiica lui Oprea si ginerele - doctorate in securitate (in aceiasi zi la Academia SRI ) - la 24 ani - angajati cu salarii de 5000 eu/luna la ASF.
  Mai gunoaielor (si eu!!!!!!!), cine va credeti voi? Voi la instructie, in noroi, si daca e nevoie, ne aparati! Ca asa-i la noi!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Ce o mai invartim? Academia de Studii ale (cica) Securitatii Nationale, are ca obiect de activitate chiar Securitatea Nationala. Dar NU a Romaniei! ASSN este celula pe care o cautam toti care actioneaza contra Romaniei! De aici pornesc toate dispozitiile contra Romaniei!

   Ne-a zis-o franc cum sta treaba, culmea, si dusmanul nostru. Care dupa ce s-a imbatat, ia uitATI ce A dat in gat aici [http://www.diacaf.com/stiri/actualitate/basescu-face-dezvaluiri-socante-academia-lui-oprea-este-o_38451849.html]. Dau citat:

   "Academia lui Oprea este o SECTĂ care PARAZITEAZĂ STATUL! | Sunt o sectă de șmecheri, o cloacă, gașcă de masoni. ASSN trebuie pulverizata!"

   Noi, aia care am mai trecut si prin alte specialitati mai dubioase, avem un fler asa instinctual, animalic. Nu pot sa explic! Este ceva instinctiv: nu ai motiv rational, dar la cel pe care il vezi in fata, NU iti place ceva! Nu stii de ce - nu ai informatii, dar sigur nu te inseli!

   Exemple: Maior, Danila, Hellvig, Dusa, Oprea, Dancu, Dudu Ionescu, R. Ungureanu, Cumpanasu, Chireac - alunecosii aia (inclusiv din media) fata de care instinctiv avem toti repulsii. De la ei, de la gasca lor pleaca totul! Aste este celula care duce Romania de izbeliste! Pe care ne-a bagat-o dracu' in tara! Si de care asculta toti ceilalti! Astia NU sunt ai nostri!

   Cititi si aici [http://www.comisarul.ro/articol/cutremur/basescu-face-dezvaluiri-socante!-academia_695775.html].

   PS: Rog a nu se insinua ca as fi fan Chioru'. El stie bine ale cui ordine le-a executat via ASSN. Doar ca s-a imbatat, si a dat faza un pic in gat! Tot un nemernic este si Chioru' ca executant! Si Ponta a executat aceleasi ordine, si Iohannis astazi.

   Ștergere
  2. "Tot un nemernic este si Chioru' ca executant!" Ai spus tot!
   Totusi, asteptam un raspuns de la Ciuca!

   Ștergere
  3. @ calin 21 februarie 2016, 22:40. Ia sa vedem daca confirma Mares! Din stiinta mea, functia de sef al SMG (ai alte functii, chiar si la nivel mai mai mic), necesita in prealabil recomandarea/avizul SRI. Care se supune la randul sau, tacit si la modul informal, ASSN. Adica alora care orice apara, doar Romania NU!

   Dar cum de ani de zile ne este clar ca SRI atat apara securitatea nationale, de imi este mie rusine de faptul ca sute/mii/zeci de mii de militari romani isi exprima in spatiul public nemultumirea, iar SRI se face ce NU vede...

   Nu! Ciuca este si el racolat! Doar sa rabufneasca ceva NATO in el (posibil, omul este harsit cu adevarat pe front si chiar te pot apuca panadaliile contra conformismelor false, tardarilor etc.), si sa muste mana stapanului SRI care i-a dat avizul. Aviz de credinta, dar NU pt. Romania. Ca educatie, EU il cunosc pe Ciuca! Este omul supus total. Stapanilor! Pe acestia ii si avizeaza SRI, de fapt! In exclusivitate!

   Ca fundament! Da ce ..zda ma-sii mai este aia securitate nationala a unui stat, cand propriii militari ai acelui rabufnesc public! Si inca de 5-6 de ani de zile! Securitate nationala presupune automat sa NU iti atat propria armata! Cine procedeaza invers, adica isi atata propria armata, nu mai contribuie la securitatea nationala, ci la cea antinationala.

   Ștergere
  4. Raspund cu prevederea legala!
   Seful SMG est propus de ministru si numit de.....
   Am raspuns bine!
   Imi pare rau de Doru, ca scrie numai mahmur si crede in C, precum Mm!
   Eu nu-mi propun sa-i schimb opinia.....dar, daca am 36 ani de actiivitate....inseamna ca si eu m-am lovit de acei manageri, care au fost dusi un an in scoli de aplicatie....programa a fost de vina, nu ei!....ei si-au revenit!
   Observ ca nu i-a trecut nervozitatea.....si afirmatiile gratuite!
   Si ca sa fim corecti....prima functie a unor arme, pt promotie era de cpt sau maior, iar ceilalti...I, Tc, Ge, Trs....Lt!....ulterior, plaja functiilor mai mari se ingusta, caci nu puteai fi Cdt Cp AA (asa se numeste acum) cu grad de Lt col!

   Ștergere
 47. iti dai seama caline ca despre ID(hooo nu sariti ca nu e vorba despre indemnizatie de dispozitiv)si AC(hoooo nu sariti ca nu e vorba despre "alte conditii") nici nu am mai intrebat ca trebuia sa-i bag in"subsol" cum ziceam noi.
  tu caline ti-ai mancat viata cu ID si AC dar alea pe care le stim noi
  Dom' mares in mod sigur ne va lamuri! si dansul e manager....ma rog a fost."Rezultatele" si unde "a ajuns" armata se vad!!
  In rest vom primi explicatii "savante" despre sintec/ceur/motherfucker si assface
  orice cacat se acopera cu hartii.In rest e jale,jale mare!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...pentru tine, cred ca meritam o indemnizatie de dispozitiv cand m-am trezit cu Magdalena in preajma...si cu "alte conditii cand" s-a incapatanat o batranica sa intre la dirijare...

   Ștergere
  2. DS,
   -dotarea armatei este un nivel de anbitie, dorit de toti militarii si nu numai
   -cerinta a existat, dar politica militara privind achizitia de tehnica..etc, este o cerinta si o obligatie a decidentilor politico-militari si politici, in care ministru apararii este pe palierul cel mai mic, dar nu cel mai neinsemnat
   -hotararile se iau in CSAT si se transpun in practica de guvern
   -ai cumva impresia ca am fost intrebat sau ca am dorit ca bugetul apararii sa fie si 1,1?...
   -ai fost vehement atunci?...ai iesit in strada cand mi s-a taiat 25% din solda, in fapt peste 40 %, cu taieri din alte drepturi?
   -ai iesit cand se doa taierea a 15% din pensii?
   -ai tzipat cand magistratilor nu li s-a taiat nimic?
   -ai iesit in ger pe 24 ianuarie?
   -vei veni pe 6 martie?
   Daca nu ai facut nici macar 75% din alin, pot considera ca te-ai complacut?
   Atunci, eu eram activ si aveam legea peste mine, dar tu?
   Tu crezi ca eu agreez clasa politica?...te inseli!
   Cand mi-au fost ciuntite drepturile, eu am protestat! Si afla ca pe 25 ianuarie am deschis proces ministerului, singur, fars sprijinul asociatiilor!
   Si voi castiga!
   Atat timp cat eu nu te blamez, tu de ce o faci? Nu inteleg....scopul!
   Nu stim nimic unul despre altul.....
   Eu apreciez faptul ca ai nume si prenume!
   Daca ai avea si o adresa de mail...atunci am mai putea coresponda si in alt mod!
   Eu nu judec pe nimeni, retine, dar nici nu accept sa fiu judecat de nimeni, mai ales pt ceea ce nu am facut!
   Si eu am lucrat in SvL, dar in alt mod!....uite puncte comune!
   In speranta ca am fost inteles, iti urez o zi excelenta!

   Ștergere
  3. Erta
   Ambitie....din taste, deh!

   Ștergere
 48. .....si de peste balta Marii Negre,ca e ici-sa la cu*u nost'

  RăspundețiȘtergere
 49. Vad ca NATO nu ne ajuta,pe noi, pe pensionarii militari, ce-ar fi sa cerem ajutor altora ,mai spre EST? La vremea noastra ne-am facut datoria ,acuma la rasplata PULA,inspre Est Armata este respectata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Copilul care nu cere, moare de foame! Inca nu le-am cerut nimic...ar fi fost cazul!

   Ștergere
  2. Asta este realitatea! Ca militar esti dispretuit, marginalizat, persecutat in tara ta! Adica doar in Romania! Din acel moment, ca militar ai orice drept moral sa iti recucersti demnitatea. Unde ne regrupam? Da' nu trebuie sa stie ei prea multe! Multi imbecili din astia care conduc si cred ei sunt buricu' lui Dumnezeu prin Romania, cred ca se intampla la 2 pasi de noi ar fi la milioane de ani lumina distanta de ei. Si ca la noi nu se poate intampla nimic din ce se intampla in jur. Ba da, se poate intampla si inca foarte brusc. La asta ne duc imbecilii astia la care stam noi cu gura cascata, in timp ce ei ne scuipa sistematic fix in gura!

   Astia nici doar dupa ce ar lua primele rachete in freza, nu ar realiza raul facut Romaniei!

   Ștergere
 50. Dom mares ceva cursuri la mare si foaaaarte mare distanta nu aveti pe la academia lu' goprea?.Stati linistit.Ati platit taxele si gata totul s-a rezolvat nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. astia ne-au dus de rîpa si au pus umărul la stirbirea onoarei di demnitatii de militar.Nu i-au interesat decît cursurile pentru a-și tine scaunele garnisite cu toate bunaciunile posibile-prime ,grupe,sporuri ,etc.

   Ștergere
  2. Dorule, din fericire, nu sunt adeptul acestor cursuri! Dar tu?
   Dar de ce nu ai facut mai mult, pt a avea mai mult? A venit un timp cand pe fiecare pozitie era necesar un anumit grad de pregatire! Corect?
   Dar, despre asta ai stiut si tu, nu?
   A venit un timp cand SvL s-a schimbat si nu mai era in SPL1, decat putin material! Deci, tot eu sunt vinovat ca sefii vostri de arma din CAT ssu SMAVA/SMFA au facut pasi inapoi?
   Cu siguranta, nu!

   PS.- lui T3 nu am ce sa-i raspund, ca el azi este Mm av, maine marina, ulterior scafandru sau de pe submarin! El este IPU!

   Ștergere
 51. Decat sa lasam tara in mana unor tradatori mai bine cu vechii nostri frati,ca astia precis ne vor ajuta,nici ei nu mai sunt comunisti.

  RăspundețiȘtergere
 52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 53. Cu ingaduinta voastra, in loc de Noapte Buna!
  "3 accidente de motocicleta, 3 motociclisti in spital, 3paturi in salon. Vine televiziunea si ia interviu motociclistilor. Primul motociclist. Un picior in ghips.
  Reporterul:
  − Cum s‘a intamplat accidentul, vad ca aveti un picior in ghips, nu aveati viteza mare, nu‘i asa?
  Motociclistul:
  − Pai sa vedeti... eu.. Suzuki.. 300 km/h... coaja de banana pe carosabil... am derapat putin, am recapatat controlul, dar totusi am intrat in șanț, am o mica fisura 3/4 tibia stanga, trece, nimic grav.
  Al doilea motociclist. O mana si un picior in ghips.
  Reporterul:
  − La dumneavoastra cum s‘a intamplat? Vad ca aveti o mana si un picor in ghips!
  Motociclistul: − Eu mergeam linistit pe strada... 250 la ora.. stiti..Kawasaki., cand deodata vad un Suzuki ca ma depaseste. Zic ‘nu se poate, nu e mai tare ca mine‘ si accelerez dupa el. Deodata imi sare pe vizorul castii o coaja de banana de la Suzuki, mi‘a blocat vederea, am franat... am derapat putin...am o mica fisura de tibie si peroneu, putin luxat antebratul.. nimic grav, trece.
  Al treilea motociclist. Mumie. Ghipsat din cap in picioare
  Reporterul:
  − Precis dumneavoastra aveati viteza, nu gluma!..Cum s‘aintamplat?
  Motociclistul:
  − No, eu...Mobra..50 la ora..Trec pe langa mine 2motociclisti in viteza. Eu am crezut ca stau pe loc, si... m‘am dat jos de pe motoreta..M‘am rostogolit eu un pic.. m‘am ridicat in picioare si vad 2 motociclisti in sant. Imi arunc casca,fug sa ii ajut si .. a dracului coaja de banana..iau o ceafa de asfalt.. si traumatism cranio-cerebral cu paralizie temporara."
  Se recunoaste cineva pe Mobra?

  RăspundețiȘtergere
 54. Trebuie sa depun cerere pentru donarea celor 2% din impozitul pe venit,eu am sa-l donez pentru cezar porcaru' sa-si cumpere prezervative ca sa nu-l raneasca cand se cacareaza capra .Trebuie sa-i luam ceva pentru hemoroizi ca-l doare ,sireacu' cand ii face Horvat ,merchezu'.
  De pensii nu ma mai intereseaza ,ce-o fi o fi,sa taie tot,ma fut in ele.
  marti ma duc la CMJ sa ma treaca la inapt ,la retragere.Apoi ,spre alte zari aici in tara nu mai este de trai,nu mai suport sa vad dictatura care se instaureaza!

  RăspundețiȘtergere
 55. Cu cîtă mizerie umană ne-am pricopsit si cu toate astea tot mai este lume care casca gura la spusele mizerabililor.
  Aseara la mai nou tv băsistă RTv ,invitatul Băse ,raspunzînd la intrebarea daca este de acord cu pensiile speciala acesta spune ”pensiile speciale sunt ceva in neregulă in Romania.
  Numai ca el parsivul inascut Băse saptamîna trecută și-a depus cerere la parlament pentru ridicarea pensiei speciale de parlamentar (2500 lei). Sa nu le spargi felinarele?

  Asa că tigri 2-”cumintenia pămîntului„ nu renunta pîna mai avem cu cine ne lua de gît.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. T3,
   Ei, abia acum, pe final dai semne ca-ti revii, putin!
   Sanatate grabnica!

   Ștergere
  2. Eu o sa sustin acum desfintarea tuturor pensiilor speciale .Pentru ca vad ca pe spinarea mlitarilior si politistilor toti smecherii si-au tras pensii cu adevarat speciale iar culmea militarii si politistii au ramas cu pensii de mizerie contributive ( adica doar cumululul avantajos) denumite pompos pensii speciale (cand de fapt sunt pensiile ramase pe legea 263 ).

   Ștergere
  3. Mi se pare corect!
   Toti au furat articole de la noi si de ei nu se atinge nimeni! Si nu este vorba numai de magistrati si personalul lor anexa, ci si de altii!
   Sustin!

   Ștergere
 56. DUPA CUM NE TRATATI...
  Toata viata mi-am petrecut-o ,plecat fiind, in misiuni de cate o saptamana ,doua sau cate o luna,cu elicopterul.Stiu ce sentimente traiesti cand te desparti de copil ,de sotie,dar,mai ales ce sentimente traieste o sotie de pilot cand pleci la zbor si o incearca cate un fior ca tu ai putea fi URMATORUL care nu se va mai intoarce NICIODATA.
  Si acuma, recunostinta statului pentru activitatea celor plecati in teatre de lupta, la zbor , in adancurile apelor sau in aplicatii si misiuni, care este?
  Este incerta si zgarcita.
  ATENTIE domnilor! :" moneda are doua fetze"! Sa nu dea Domnul sa aveti voi nevoie de noi, abia atunci veti vedea reversul monedei...

  RăspundețiȘtergere
 57. Anonim21 februarie 2016, 20:15

  tigri2 spunea...
  CE-I MANA PE EI IN LUPTA...
  Ce a vrul acel...SMG?

  De ce n-au loc de pensiile aviatorilor,parasutistilor si marinarilor?
  Sa facem o mica analiza.
  In timpul activitatii ,aviatia si marina aveau solde mai mari cu aproximativ 40% decat celelalte categorii de forte ale Armatei,datorate CLASIFICARII si PRIMELOR si daca urmarim statele de plata din perioada activitatii vom observa ca un colonel de infanterie avea venituri mult mai mici decat un maior, pilot de aviatie ,sau chiar decat un MM tehnic de bord,atunci nu este normal ca si la pensie sa se intample asa?.

  ==================================
  Nu rahatule, nu este normal ca si la pensie sa se intample tot asa !
  Pentru marile tale misiuni de lupta, de gazare a gandacului de colorado la nivelul lanului de barabule, ai fost platit, in plus, cu varf si indesat ! Ba, chiar ti-a dat statul, pentru curajul deosebit, si cateva zeci de kile de ciucalata, ca sa nu ti se-nmoaie mansa ! Ai priceput, bai rahatule ? Acum, mi se pare normal, sa te plateasca pentru ce rahat ai molfait prin cazarmi, potrivit statului de organizare, plus bonificatiile alea de sporuri pe care le au toti, din sistemul asta de rahat. Ca sa nu mai zic ca republica ti-a fost deja recunoscatoare, dandu-ti o pensie, pe contributivitate, la care nici neam de neamul lu ma-ta n-au visat !
  Acuma zbieri ca un buhai, toata ziua, ca sa iasa lumea in strada, ca nu-ti mai creste tie pensia ! Pai, bai buhaiule, de unde sa-ti mai creasca, daca toata viata ai frecat-o ba prin dosul hangarelor, ba pe la sedinte bob partid ?
  Sictir ! Sunt mii de aviatori in tara, insa tu esti singurul cretin, care se lauda toata ziua ca s-a dat cu elicopterul !

  RăspundețiȘtergere
 58. Răspunsuri
  1. Petre,
   Doar atat....poti argumenta fara jigniri? Nu mai jigni si nici el nu o va ce!
   Acum il provoci si sa vezi ce o sa iasa!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 59. ***R-26500,daca nu-l stopezi pe acest cezar cu declinatii fascistoide ,de ura si jigniri eu,promit sa nu mai scriu pe acest blog,la fel am facut-o si cu huhurez blog,pe care nu-l mai frecventez.daca tu consideri ca aplicatiile acestui neica nimeni sunt mai bune ,eu te salut si ma retrag.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incerc sa il stopez. Asta inseamna moderare, fapt pt. care toate comentariile vor aparea cu intarziere. Din simplu motiv ca mai fac si eu altceva, nu pot sta tot timpul sa vad ce trasnaie mai scoate user Cezar!

   Ștergere
 60. Mares tu intri in discutie pana si cu porcarul Cezar ? Lasa-l in plata Satanei.Mie imi provoaca doar mila.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I-am facut o ultima recomandare!
   Si mai este unul care posteaza din COOH, dar poate-si revine!

   Ștergere
 61. ...si sila.Pierdem vremea, in discutii, cu acest "adolescent scabros si cosuros" cu mintea incetosata de alcool si de ganduri obscene cu babute vii sau...moarte!

  RăspundețiȘtergere
 62. UN MILITAR SI PATRIOT DESAVARSIT

  „Armata este, sire, începutul și sfârșitul unui neam. Ea nu este numai o instituție pe care se reazimă, puternic și statornic, destinul național.
  Ea nu este numai temelia de piatră pe care viața națională poate să-și trăiască tot freamătul înoitor al transformărilor sociale.
  Armata este neamul însușii, pentru că ea unește generație după generație, clasele (sociale), satele, orașele noastre, întrupând într-un crez, într-un singur crez, sângele care străjuiește istoria țării.”
  Mareșal Ion ANTONESCU
  (Cuvântarea rostită în fața promoției de ofițeri 1943 la Sibiu)

  Maresale,vino sa vezi ce-a mai ramas din Armata ,din onoarea si respectul , recunostinta natiei fata de EA!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Praful s-a ales de colonia Romanistan .Acum suntem doar un neam de slugi cu o armata faramitata ,in zdrente , infometata si subordonata altor tari o ''armata '' cu sute de generali masoni numiti de loje la ordinul stapanilor.Mai jos nu poate decadea un neam asa ca suntem terminati .Game over .Lasati orice speranta .

   Ștergere
 63. Scrisoare deschisa adresata sefului de Stat major al Armatei,d-l general CIUCA:
  "... Neimplicarea domniei voastre, ba mai mult, executarea și punerea în practică a unor dispoziții ilegale care lovesc în drepturile militarilor, vă fac părtaș la această trădare, și vă scot în afara galeriei marilor comandanți ai armatei române.
  Opunându-vă cu tărie actualei politici nesăbuite a Guvernului de tehnocrați, care lovește prin măsurile sale ilegale, categoria socio-profesională a militarilor, aveți șansa domnule general, să intrați în istorie ca un adevărat comandant, onest și loial instituției militare și statului român.
  Nu permiteți domnule general, distrugerea Corpului de Comandă al Armatei prin aplicarea unor măsuri discriminatorii ilegale. Forța și tăria unei armate stă printre altele și în unitatea și motivarea Corpului de Comandă, chemat să răspundă unor deziderate ale interesului național. Cu un corp de comandă dezbinat și nemotivat, cu nonvalori înscăunate în funcții, prin implicare politică, cu oameni care slujesc altor comandamente și interese, altele decât interesul național, nu vă veți putea îndeplini misiunea sacră de a apăra granițele țării.
  Aveți tăria, domnule general Nicolae CIUCĂ de a spune cu fermitate și hotărâre: STOP UMILIRII ARMATEI ROMÂNE". [Col(r) Ioan Misu NAOM].

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Naom i-a fost si sef, parca pe linie logistica, la Craiova!

   Ștergere
 64. @ CEZAR! Alt avertisment pt. limbaj trivial. Ai 2 variante: fie iti corectezi limbajul, fie pleci de aici. Mai ai o varianta: te las sa postezi, dar iti voi sterge ulterior toate comentariile. Fara nicio moderare. Adica iti vei irosi energia degeaba!

  RăspundețiȘtergere
 65. Daca va uitati mai atenti ..adica daca beliti ochiii...veti observa ca nu eu am zis ! Eu doar am preluat de pe Blog Armya..si am citat ....
  Si apoi unde greseste Anonimul ! Eu zic ca are perfecta dreptaqte !!
  Individul asta T-2 ...merita sa fie facut public ..?? Insemneaza ca si voi ..ati decazut rau ..rau pentru cativa ..firfirei ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Banii sunt in fapt recunoasterea unor merite, calitati, activitati!
   Cand valorile se inverseaza apar postari de acest gen!
   De cand este rusinos sa te bati pt rasplata muncii tale?
   El Mi nu a imprastiat substante peste campuri, dar chiar daca o facea, ce era rau?
   Eu stiu ca a carat stalpii de inalta tensiune pe munti, in conditii f. grele!
   Ducand mereu in derizoriu activitatea noastra dam apa la moara prostilor si hotilor de pensii!
   Asta este corect?

   Ștergere
 66. Va propun sa analizam ce structuri sunt in subordinea ministrului si nu a sefului SMG.... si de ce?
  Apoi, putem cere sefului SMG, oricare ar fi acesta!
  Uite eu trec pe prima!
  DFC!....Directia financiar contabila...ca tot sunt criticat pt acronime!
  Mai adaugati voi?...sa va vad!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Evident ca Directia Financiar contabila e in subordinea ministrului, la fel ca in toate ministerele. Explicatia e simpla, ministrul este ordonator principal de credite iar DFC acorda viza de control financiar preventiv, relatia este nemijlocita, deci din punct de vedere administrativ nu are nici o treaba seful SMG. Seful SMG are treaba cu pregatirea de lupta si asa e si normal sa fie. Dar se pare ca e greu de priceput treaba asta pentru unii care ar vrea eventual sa puna nespecialisti sa conduca Directia financiara, Auditul, Casa de pensii, .. pe principiul, la functii si salarii mari inainte, la raspundere.... pas.

   Ștergere
 67. Ciolhanis cere parlamentului să nu mai adopte ,,pomeni electorale,,. Moțoc este cercetat de DNA Ploiești, pentru luare de mită. S-a decretat că sistemul de pensii nu mai este sustenabil. La ce să se aștepte militarii în rezervă/retragere ?

  RăspundețiȘtergere
 68. Mai baieti.Inca din anul 1985 se vorbea de conceptia-batalia aero-terestra 2000.Americanii au intrebuintat-o cu succes atat pentru ai calma pe sarbi dar mai ales in Irak.Pentru noi care suntem niste amarati ni se potriveste conceptia luptei intregului popor.In 1939 daca nu gresesc a folosit-o cu succes Finlanda cand rusii au luat-o in bot.Strategii nostri, destepi nevoie mare a abandonat-o total, crezand ca altii sunt dispus sa se sacrifice pentru noi.Pregatirea militara a rezervistilor si a populatiei ioc.Stiti ca inainte de 90 pe langa exercitiile de mobilizare care aveau o dura de 30 zile se executa pregatie militara cu rezervistii in afara programului.Inclusiv pregatie militara se executa cu asa zisele garzi patriotice care cuprindeau salariatii care nu erau cuprinsi in planurile de mobilizare.Desteptii astia din fruntea armatei ar putea sa ne foloseasca daca ar avea minte sau interes.Astia stiu paza si patrula de cercetare independenta.Fiindca stiu lb.engleza se cred ilustri.E boierie mare acum in armata.

  RăspundețiȘtergere
 69. @Iulian Mares
  Evident ca Directia Financiar contabila e in subordinea ministrului, la fel ca in toate ministerele. Explicatia e simpla, ministrul este ordonator principal de credite iar DFC acorda viza de control financiar preventiv, relatia este nemijlocita, deci din punct de vedere administrativ nu are nici o treaba seful SMG. Seful SMG are treaba cu pregatirea de lupta si asa e si normal sa fie. Dar se pare ca e greu de priceput treaba asta pentru unii care ar vrea eventual sa puna nespecialisti sa conduca Directia financiara, Auditul, Casa de pensii, .. pe principiul, la functii si salarii mari inainte, la raspundere.... pas.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!