luni, 22 februarie 2016

Dezvaluire halucinantă a Primului Marinel al Țării: "Academia lui Oprea este o sectă care parazitează statul! Sunt o sectă de șmecheri, o cloacă, gașcă de masoni. A.S.S.N. trebuie pulverizată!"

Declarația aparține Primului Marinel al Țării! Rugăm să nu ne suspectați de băsism, propagandă portocalie sau de altele asemenea! Nu facem decât să valorificăm în interesul militarilor respectiva declarație. Mai mult ca sigur că declarația a fost dată în stare de euforie, conform acelei reguli care stabilește că omul la beție spune adevărul!

Cum ar putea fi valorificată respectiva declarație în interesul militarilor? Cunoaștem cu toții explicațiile bizare ale unor persoane despre diversele măsuri îndreptate contra cetățenilor (tăieri de salarii, de pensii, desființarea pensiilor militare etc.). Inclusiv contra militarilor. Cum că acestea ar servi interesului național și/sau securității naționale!  

Numai că în cazul militarilor și legat de conceptul de securitate națională, am observat cu toții cum desființarea pensiilor militare în perioada 2011-2016, iar acum alterarea acestor pensii militare prin O.U.G. nr. 57/2015, a produs și produce efecte vizibil contrare securității naționale. Cum ar fi: proteste repetate ale  Rezervei Armatei în stradă pt. a-și apăra pensiile, militar în rezervă încătușat de jandarmi (Constanța) întrucât își apăra pensia militara desfiintata, militar în rezervă dându-și foc la Cotroceni întrucât își apăra pensia militar desfiintata, militari în rezervă cu degetele prinse în ușă (Craiova) întrucât își apărau pensiile decimate, ofiter activ protestand in strada contra sistemului in uniforma militara (Alexandru Gheorghe). Și mulți, extrem de mulți militari în rezervă/retragere, dar sunt și unii militari activi, care de 5-6 ani de zile iși exprimă nemulțumirile în spațiul public, pe rețelele de socializare, în media etc. referitoare la politica de partid și de stat îndreptată în mod vădit contra militarilor care nu fac decât să își apere pensiile!

Caz în care, revenind la conceptele de interes național și de securitate națională propăvăduit cu atâta frenezie  de unii și de alții care încadrează sau au frecventat Academia de Științe ale Securității Naționale, nu ai cum sa nu te întrebi cam ce hram poartă în realitate aceste persoane care au îndeplinesc sau au îndeplinit funcții-cheie în instituțiile statului român și care prin prestația lor au încurajat sau încurajează fie direct (Gabriel Oprea - artizan al desființării pensiilor militare în 2011), fie indirect (în mod tacit - nu au nimic contra), ațâțarea Rezervei Armatei României? Și a Armatei Române în general, fiind de la sine înțeles că niciun militar activ nu poate fi de acord cu măsurile menționate, în condițiile în care fiecare militar activ ajunge la rândul său, mai devreme sau mai târziu, militar în rezervă/retragere?
Super specialisti in securitatea națională care au incurajat/incurajeaza direct sau tacit, agresarea Armatei Romane
Situație în care legat de persoanele care încadrează sau au frecventat Academia de Științe ale Securității Naționale, nu ai cum să nu te întrebi a cui securitate națională o deservesc? În condițiile în care prin funcțiile deținute în instituțiile statului, nu avut și nu au nimic împotrivă ca Rezerva Armatei și implicit Armata Româmiei, să fie sistematic agresată prin diverse măsuri politice! Și mai ales în condițiile în care România se află într-o zonă extrem de tensionată din punct de vedere militar. Interes național și securitate națională a unui stat cu Rezerva Armatei protestând fie în stradă, pe Facebook, in media, oriunde? Spre deliciul militarilor ruși care realizeaza extrem de bine faptul că aceste nemulțumiri ale militarilor români constituie o breșă importantă în securitatea națională a României? Bresa obtinuta gratis, din interiorul Romaniei, cu sprijinul direct sau tacit al super specialistilor romani în securitate nationala si in interes national? De exemplu, cu sprijinul lui Oprea, Maior, Danila, Hellvig, Dudu Ionescu, Dușa, Cumpanașu, Nicolicea, Ontanu, Dâncu, V. Nicut, Botos, Coldea - si cati multi altii ca ei? 

Este un fenomen frapant care sfideaza logica sa sustii ca servesti interesul national si/sau securitatea nationala intr-o institutie sau alta, iar din functia detinuta sa incurajezi sa iti protesteze propria armata in strada si/sau in mediul public, fie direct prin avizarea unor masuri politice contra militarilor, fie tacit - neavand nimic contra respectivelor masuri! Fiind evident ca o astfel de atitudine nu serveste nici interesului national al Romaniei, nici securitatii nationale a Romaniei. Ci mai degraba interesului si securitatii altor state si/sau organisme ostile Romaniei!  

Dar sa il lăsam pe Primul Marinel al Țarii să își facă dezvăluirile! Și pe care putem să îl acuzăm de orice, dar nu și de lipsă de informații pe care să își întemeieze acuzațiile! Bineinteles ca nu îi aducem circumstanțe atenuante Primul Marinel al Țarii pt. respectivele dezvăluiri, din simplul motiv că daca este sa luam dezvaluirile sale ca fiind reale, rezulta ca el insusi a executat prompt ordinele contra armatei, ale celor pe care acum îi acuză! 

Băsescu face DEZVĂLUIRI ȘOCANTE! Academia lui Oprea este o SECTĂ care PARAZITEAZĂ STATUL! Amănunte INCENDIARE!

Sursa: comisarul.ro


"Dezvăluiri șocante și amănunte paralizante făcute de fostul președinte Traian Băsescu la B1TV despre așa-zisa Academie de Științe ale Securității Naționale, cunoscută și ca Academia lui Gabriel Oprea. „În 2015, și-au dat titluri de academicieni. Sunt o sectă de șmecheri, o cloacă, gașcă de masoni.Poate îi întreabă DNA pe cei de la ASSN de unde au banii ASSN trebuie pulverizat!”, a afirmat fostul președinte la B1TV. Băsescu a dezvăluit că ASSN are un buget uriaș, de 34 de milioane de lei. Și că în 2015, înainte de a-și pierde funcția, Ponta a mărit rentele membrilor acestei așa-zise academii la nivelul valorii rentelor membrilor Academiei Române! Totodată, Traian Băsescu a spus că această construcție este un fel de sectă, un fel de lojă masonică a ȘMECHERILOR care acum au capacitatea de a influența deciziilor în România! . Conform surselor noastre informația furnizată de fostul președinte este reală. Modificarea Legii56/2003, în baza căreia se stabilesc rentele Academiei, s-a făcut în iunie 2015. Numărul maxim de membri titulari ai ASSN este de 100 dar ea nu a fost publicată până acum. De ce oare? Pe lângă cei prezenți în poză, au mai fost depistați ca membri Adrian Curaj, ministrul educației, și Dan Mihalache, șeful administrației prezidențiale. Asta explică multe, oameni buni...

Ce este ASSN? Informațiile neoficiale spun că ASSN a fost înființată de un grup deja celebru în politică – Gabriel Oprea, George Maior și Vasile Dâncu, împreună cu încă câteva persoane din anturajul lor politic sau profesional. Noua jucărie a celebrului Grup de la Cluj a fost construită pe bazele existentei Academii de Științe Militare, unde s-a refugiat, pe post de președinte, George Maior, după ce și-a dat demisia de la SRI. Pentru că aceasta, așa cum arăta și denumirea, limita aria de acțiune a instituției, fondatorii s-au gândit să o reformeze și să facă din ea o cupolă peste serviciile secrete și ministerele de forță ale României, scrie bn24.ro.

Președinte de onoare al Academiei este George Maior, fost director SRI și ambasador în SUA, iar președinte interimar este fostul ministru al Educației, Remus Pricopie. Ce l-a recomandat pe exact pe Remus Pricopie să devină președintele acestei instituții, nu se știe.

Cu ce se ocupă Academia de Științe ale Securității Naționale? Elaborează nici mai mult, nici mai puțin decât gândirea strategică a României în domeniul securității naționale.

O spune chiar Președintele Klaus Iohannis care a participat la o conferință a ASSN: „Într-o lume fără graniţe, în care securitatea internă şi cea externă nu mai pot fi disociate, iar provocările sunt tot mai complexe, rolul și contribuția dumneavoastră devin esențiale. România are nevoie de instituții care să producă gândire strategică. Prin existența sa, Academia nu doar suplinește acest rol, ci face din țara noastră un actor în dezbaterea globală despre securitate”.

Potrivit legii de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept „for național, de consacrare științifică, ce reunește personalități știintifice reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații”.

Adică toți ''doctorii'' ''doctorului'' plagiator Gabriel Oprea, acestea sunt personalitățile reprezentative?

„ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz”, mai spune legea.

Academia are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați. Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari".

Alte informatii pe aceeasi tema: Hot News.ro.

Va recomandam si materialul de aici din care redam doar un pasaj: "Fotografia asta de ‘fa(milion)’ a fost facuta in data de 17 iunie la Conferinta de prezentare a Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale. Sa ii enumeram pe cei prezenti in poza cu tot cu functiile detinute la acel moment. Dintre cei recunoscuti de mine, de la stanga la dreapta si de jos in sus: Mircea Dusa (ministrul Apararii), Ionel Valentin Vlad (presedintele Academiei Romane), Gabriel Oprea (vicepremier), George Maior (ambasador in SUA), Sorin Campeanu (ministrul Educatiei), Robert Cazanciuc (ministrul Justitiei), Daniel Ionita (fost ambasador in Norvegia, secretar de stat pe probleme de securitate in MAE), Teodor Frunzeti (rector UNAp), Valeriu Nicut (secretar de stat MApN si cumnatul lui Oprea), Neculai Ontanu (primarul Sectorului 2, UNPR), Alexandru Cumpanasu (AID), Mihnea Costoiu (rector Politehnica), Vasile Ozunu Mihail (presedinte Colegiul National de Aparare), Gheorghe Popa (rector Academia de Politie), Gabriel Moisescu (rector UNAp), Ilie Botos (secretar de stat MAI), Raed Arafat (secretar de stat MAI), Eugen Nicolicea (UNPR), Vasile Dancu (director IRES), Petre Toba (seful IGPR), Gelu Diaconu (seful ANAF), Gheorghe Muscalu (membru CSM), Bogdan Stan (presedinte Agentia Nationala de Integritate), Nicolae Iancu (rectorul ANI a SRI) si Marius Iacob (adjunct al procurorului-sef al DNA). In poza mai apare si Eduard Hellvig, seful SRI, chiar langa Dusa, insa din cauza taieturii pozei originale nu se vede si el". Cu mentiunea ca toti super specialistii in securitate nationala mentionati, fie au incurajat in mod direct agresarea Armatei Romane, fie in mod tacit - prin neimplicare sau lipsa oricarei atitudini!

134 de comentarii:

 1. Sa am curaj sa comentez?
  hai sa vedem in cateva cuvinte:
  cum cuceresti cat mai repede o tara cu pierderi materiale si umane cat mai mici?
  -cu bombardamente intense de aviatie ? NU
  -cu artileria infanteria si tancurile?NU
  -chiar si dupa cucerirea formala a teritoriului luptele de rezistenta mai pot dura zeci de ani si chiar armata "cuceritoare" sa fie nevoita sa se retraga acoperita de rusine
  DAR daca armata CARE ISI APARA TARA este DEMORALIZATA SI DEMOTIVATA scopul atacatorului a fost deja atins 90%.Ati vazut voi vreo arma de orice fel care sa nu aiba in spate un militar? Eu n-am vazut.Si daca nu stiati unul din principiile de baza ale noului razboi hibrid,tocmai pe asta se bazeaza printre alte principii.
  Geaba ai trupe si chiar arme daca NIMENI nu mai vrea sa lupte
  Pai ce credeati ca Putin si serviciile lui sunt prosti??????
  Si pe deasupra primeste si un ajutor nesperat din partea americanilor care in lacomia lor de a vinde arme/armamente (complexul militar-industrial american) ne darama pe noi pt PROFITUL LOR.
  si un ultim cuvant: academia lui goprea a mai pus si ea "cireasa pe tort(ca*cat) cu concursul unor idioti politicieni.
  Nici in cele mai frumoase vise ale lui nu se astepta Putin sa fie servit la interes tocmai de potentialul inamic

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rusii la noi nu pot sa dezvolte razboi hibrid.Pentru razboi hibrid le trebuie rusi.Nu stiu daca mai inteles?In Ucraina au populatie rusofila si se foloseste de ia.Acelasi lucru il pot face in tarile baltice si in Basarabia.Daca americanii nu pompeaza la greu bani-planul Marshall- ca populatia rusofila sa traiasca cel putin la nivelul foarte bine te poti astepta la partida e pierduta.
   Academia aia de securitate nationala e o gogorita.Daca vorbesti cu Mircea Chelaru despre securitate nationala nu mai ai nevoie de 10 academii de ale lui Oprea.

   Ștergere
  2. @ iceparu 22 februarie 2016, 20:47. Si crezi ca in Romania nu exista suficienta populatie rusofila? Atentie - nu rusofona, ci rusofila?

   Pe de alta parte, in cazul unui razboi hibrid nu trebuie sa folosesti neaparat o populatie rusofila. Ci o etnie de pe teritoriul unui stat cu profunde sentimente contra populatiei majoritare a acelui stat! Avem asa ceva in Romania? Desigur!

   Ștergere
  3. Am sa-ti fac o confidenta cu riscul de a vorbi mai mult decat trebuie.Tatal meu,care in 1945 era sa fie executat de rusi print-un concurs de imprejurari a devenit prieten bun cu 2 basarabeni mari sefi la o militie de raion prin 1955-1956.Acesti basarabeni la randul lor au adus ofiteri sovietici,piloti ,mari cosumatori de alcool.Cand au plecat rusii din Romania au oferit tatalui meu 100 lei cu rugamintea sa fie pusi la icoana.Am suta de lei si acum.Pilotii rusi plangeau fiind siguri ca vor fi trimisi in Siberia.Intamplarea a facut ca dupa multi ani sa am coleg de AMG nepotul la unul din basarabeni.In timp acesta,fiind baiat istet, a ajuns pe functie mare dar nu pentru timp mult.Dece crezi ca a fost trecut pe linie moarta ?Te las pe tine sa deduci.Am avut sefi cu academia facuta la rusi si tind sa cred ca nu-i simpatiza pe rusi.A fi fost anti Ceausescu nu insemna a fi prorus.

   Ștergere
 2. ...ref la:"-chiar si dupa cucerirea formala a teritoriului luptele de rezistenta mai pot dura zeci de ani si chiar armata "cuceritoare" sa fie nevoita sa se retraga acoperita de rusine"

  e plina istoria recenta de asemenea exemple

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si pe timpul impuscatului se studia lupta de rezistenta.Exista si un manual editat de cei de la garzi pe timpul cand Milea era sef la ei.Eu cand eram la cimitirul elefantilor ,ajuns acolo fiinca am indrasnit sa vorbesc cand mi s-a spus sa tac,mi-a cazut in mana o aplicatie care imi cerea sa organizez lupta de rezistenta intr-un judet. Sincer iti spun ca a fost practic numai un concept.Ar mai fi ceva dar despre atat pot sa vorbesc.

   Ștergere
 3. poti sa ai cate arme si pregatire militara vrei.N-ai dorinta si vointa de a lupta si a invinge....N-AI NIMIC!!

  si am gresit: Nu e valabil doar pt istoria recenta .E valabil de cand exista razboaie....dintotdeauna!!

  RăspundețiȘtergere
 4. repet ce i-am spus si lui mares in postul anterior.
  eu nu sunt sinucigas sa lupt sub comanda unor asemenea "comandanti"
  Mi-e de ajuns ca in 1989 am primit ordin sa lansez 12 RAA asupra localitatii Bran de unde cica venea spre brasov o colana de tancuri de la Pitesti. Bine ca n-am lansat!!ca nu-mi venea sa cred....multumesc pe aceasta cale si radiolocatoristilor care m-au ajutat cu informatii si deasemena multumesc propriilor oameni din statiile de dirijare a RAA care au facut o cercetare indracita pt a descoperi inexistentul inamic.Dar cdt R urla ca apucatul: Lansati,lansati,lansati!!!!

  Altfel ori ma sinucideam ori eram primul terorist al tarii

  "Jucariile" care trebuiau lansate sunt exact ca cea din poza mea.Stiti ce poa sa faca 12 bucati lansate pe o sosea cu latimea de 6 metri cu case inghesuite si oameni de o parte si de alta a soselei??....va spun eu:CARNAGIU!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au inceput in sfarsit cercetari si pt. perioada de atunci! Paralele cu cele ale autoritatilor. Dar care nu au rezultate indreptate contra militarilor, asa cum au scos cretinii cu cercetarile oficiale si alti propagandisti.

   Primele concluzii sunt devastatoare. Confirma lovitura de stat, razboiul psihologic si electronic, imixtiunea sovietica cu acordul S.U.A., faptul ca Frantei i s-a acordat din partea NATO raspunderea de atunci privind Revolutia etc. Si mai ales faptul ca lovitura de stat de atunci a demonstrat cum in fapt, toti capii fostei Securitati erau in serviciul fostei URSS. Exact cum se intampla si acum, doar ca "stapanul" este altul.

   Tu ai primit acel ordin, intrucat comandantul tau primise la randul lui acel ordin de undeva de mai sus. Asa a fost peste tot. Toata reteaua de comunicatii a fost intoxicata cu astfel de ordine. Eu pe unde am fost pe atunci, nu imi venea sa cred cand pe toate frecvente (altele decat cele alocate noua) de UUS se vorbea ruseste. Stiam ca sunt la distanta mica din moment ce transmiteau pe UUS. Zeci de frecvente!

   Referitor la AA, e o chestie aici! Radarele nu mint. Pe radare au fost tinte aeriene neidentificate, stiu sigur. Ca au fost false sau nu, este alta discutie. Ai tinta neidentificata, o dobori si gata. Asa este in razboi.

   Mai este o chestie! Dar cand in zonele din perimetrul unitatilor militare (5-10 km distanta), aterizau elicoptere neidentificate, noaptea, cum este? Eram in panda, noaptea, la mama dracu' pe la liziera unui oras si elicopterul a aterizat in camp marginit de padure, la nici 300 metri de noi. Pana sa il interceptam, s-a ridicat si dus a fost! Dar ce, a aterizat echipajul sa se ..ise pilotul si apoi a plecat din nou! Nimeni din aviatie nu a confirmat sa fi avut vreun zbor sau o aterizare in zona. Dupa acea aterizare au inceput provocarile si dum-dum in zona.

   Ștergere
  2. Vezi-ti de treaba.A fost numai prostia noastra.Brambureala de pe lume.Indisciplina militara si indisciplina focului.Sa tragi cu o BG.AA si sa nu cada un elicopter?Sa nu identifici un terorist?Sa tragi cu mitraliera de 7,62 de pe tanc,cu mitraliera de 14,5 de pe TAB in inamic invizibil asta da pregatire.Comandantii de U si MU nu au fost in stare sa-si conduca unitatile de frica subordonatilor.Au fost cazuri in care militarii dintr-o unitate trageau in militarii din unitatea vecina si invers.au fost cazuri in care unitate a ridicat aviatie in aer in scopul de lovire a unui grup de militari care ocupase la ordin un obiectiv de interes judetean.Sef sectie operatii de armata se aresteaza reciproc cu comandantul armatei.Fost ministru al apararii arestat de subordonati.Comandant de armata gata sa fie aruncat de subordonati de la etaj.Genisti c care planteaza camp de mine in care calca chiar ei.O mare aiureala.Pacat ca au murit oameni numai si numai din prostia noastra.Noi am fost batuti numai de zvoner si raspandac.Scuza-ma dar m-a luat valul.Activi daca au probleme in relatia comandant-subordonat nu e de bine.

   Ștergere
  3. @ iceparu 22 februarie 2016, 21:22. Prostia noastra? Normal! Ce pregatiti ai dracu' mai erau civilii in Codul Morse prin semnale luminoase! La 1-2 km de intrarea intr-un oras anume masini civile transmiteau mesaje cu farurile, niste civili neinstruiti din blocuri raspundeau prompt tot cu semnale luminoase si tot asa. Iar transmisionistii nostri notau si descifrau ...

   Tu ai o imagine a ta proprie despre ce s-a intamplat! Armata nu a facut nicio eroare! Ba da una: trebuia sa ii lege pe papitoii de Iliescu & Co., sa decreteze starea martiala ca sa oblige populatia civila sa intre in case! Dar exact asta nu au vrut Iliescu & Co.

   Nu au murit oameni din prostia noastra. Tu aperi alte interese cu astfel de afirmatii! Din 1200 de morti, 667 au fost militari! Asta ascund toti, ca au murit mai multi militari decat civili! Desi cifrele sunt oficiala in statistica M. Sanatatii! Nr. de 667 militari decedati NU este posibil din prostie, ci numai agresarii armatei de catre militari ostilili. . Daca era prostie cum zici tu a armatei, trebuia sa fie minim 50 000 de morti cetateni civili si 667 militari! Dar raportul a fost de 1:1.

   PS: Tu nu intelegi exact ce insemna o astfel de agresiune! Daca in propria ta unitate, iti cadea un coleg/subaltern/sef impuscat in cap, ripostai si cu nucleara. Numai ca este in vizibil in cazul tau ca in acea perioada ai fost undeva dosit, unde s-a intamplat nimic! Si atunci gandesti ca tine. Dar nu toti am fost "dositi" ca tine!

   Ștergere
 5. @ All. Nu stiu cum gandesc "securistii" astia nationali, dar marturisesc cu sinceritate ca mie imi este jena pur si simplu cand observ ca de 5-6 ani de zile, militarii romani in rezerva/retragere (mai nou au inceput sa apara si activi), protesteaza in fel si chip pt. drepturile lor.

  Ca "securist national" in loc sa iei orice masura sa se termine odata fenomenul asta care este cu adevarat penibil pt. "securitatea nationala" a Romaniei, il lungesti si il lungesti. Parca in mod special sa se .ace rusii pe ei de ras (sau alte natii ostile Romaniei), sa vada ce vulnerabilitati avem si altele asemenea.

  Ca "securist national" NU ai cum sa te prefaci ca nu vezi astfel de lucruri! Mai degraba, esti interesat ca astfel de lucruri sa se produca!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 7. ....conform regulamentelor de tragere o cp. tc.+taburi+camioane este nimicita 100% cu 8-12 RAA,o fregata cu 6-8 RAA.....pt aviatie (misiunea principala) ajunge o singura RAA detonata intr-o sfera imaginara in jurul tintei cu raza =60metri= nimicire asigurata 94,8%(la 60m distanta-bineinteles distanta poate fi si mai mica)....cu 2 RAA=98,8% probabilitate(adica "sigur" cf.teoriei lui gauss)
  si acum teoria: "orice eveniment care are o probabilitate mai mare de 96% nu mai este "probabil" ci este "sigur"

  si ca sa ma laud: in 1986 am reusit nimicire pe MIG-21 dirijat de la sol la 3(trei) metri distanta: 1m eroare azimut/1m eroare epsilon/3m eroare in distanta
  de atunci numele meu a fost scris pe placa de onoare din marmura la intrarea in poligonul international Ashuluk regiunea Kazahstan.Intre timp or fi daramat bucata aia de marmura....pis pe ea!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuia sa mergi sa te interesezi..si chiar sa o ceri ...portiunea cu numele tau ...
   Normal pentru manageri ...nu insemneaza nimic ..sigur hartiile nu le-ai colorat ..conform bla ..bla ...

   Ștergere
  2. @ Doru Serban 22 februarie 2016, 11:02. Macar o poza ai cu placa aceea! E ceva sa ai numele inscris pe o placa de onoare. Nu conteaza unde!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ tigri2 22 februarie 2016, 12:21. Tu vorbesti serios, chiar exista asa ceva?

   Ștergere
 8. D.C . Ordinul de lansare ...nu s-a inregistrat audio ..nicaieri ..?? Nusunt martori ..??
  De ce sa nu raspunda ..acel comandant de R...???..numai Visinescu ..poate intra in puscarie la 90 de ani ..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @ tigri2 22 februarie 2016, 11:15. Da, asa este! Prin comunicatii veneau ordine de sus, dar care nu erau ale sefilor nostri. Eram tinerel, dar cand am primit ordin de interceptare a unei coloane ...iraniene de tancuri ... mi s-au incrucisat ochii. Inghiteam galusca cu coloana, dar nu si cu ...iranienii. Iar dispozitia venea pe frecventele ... cercetarii de lupta.

   Atunci am vazut ce inseamna comandant experimentat! Caruia si lui i s-au incrucisat ochii la faza cu ...iranienii. Cand am cerut contact cu persoana cunoscuta de la esalon si confirmare pe o frecventa de rezerva a dispozitiei primite, cel de la esalon a amutit. Esalonul nu daduse nicio astfel dispozitie.

   Asa a fost peste tot! Nu am fost pregatiti pt. asa ceva! Si nici nu prea aveam cu ce sa reactionam, informatiile au fost toate alterate, iar cu comunicatiile noastre de atunci inapoiate, era normal sa se intample ce s-a intamplat: haos, deruta, incidente etc. etc. Ne-au facut, ce sa mai!

   Atunci ar fi trebuit procedat altfel! Populatia civila trebuia bagata fortat in case prin interdictie de circulatie, si sa actioneze doar armata! Dar cei care ne-au "dirijat", exact au vrut: sa scoate cat mai multa populatie civila afara sa isi piarda urmele printre civili! Iar cand ai populatie civila in fata, ca armata nu poti sa iti mai faci treaba! Este un scenariu clasic aplicat si in alte state, nu doar in Romania in '89!

   Ștergere
  3. @ tigri2 22 februarie 2016, 11:15. Si am uitat sa spun exact ce era mai palpitant! Iranienii chiar au venit! In primul sat inainte de intrara in oras, aflat cam la 2 km, au inceput rafalele si vaietele: "Doamne, doamne!", si in ungureste si in romaneste, fiind zona de asa natura. Era clar, era macel! Asa gandesti, nu? Si reactionezi, nu?

   Aiurea, erau rahaturi de megafoane cu inregistrari pe banda ca sa ni creeze impresia ca satul este ras de pe fata pamantului! De iranieni, logic! Poti comite ca militar erori in astfel de situatii? Si inca cum!

   Multe chestii au fost! Dar nimeni nu a vrut sa afle adevarul din '89. Poporul trebuie sa stie doar ca e Revolutie si ca armata a tras in popor!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ CEZAR 22 februarie 2016, 11:04. Nu Visinescu trebuia sa intre primul la puscarie! Ci legiuitorii de atunci care i-au trimis detinuti politici in acel penitenciar! Alaturi de procurorii si judecatorii care i-au condamnat pe acei detinuti. Visenscu este doar un marunt tap ispasitor al deciziilor legiuitorilor, judecatorilor si procurorilor de atunci! Nu se face treaba acuzand un pion marunt ca Visinescu doar sa dea bine cu tortionarii la public! Legiuitorii, judecatorii si procurorii de atunci trebuie sa fie primii si cel mai sever, condamnati!

   Ștergere
  6. Pai eu de ce crezi ca l-am dat ..exemplu ...
   Totusi ...si el daca era mai putin caine ...venea o baba acum si zioce a..m-a scapat maica de moarte si tortura ...

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 10. Dom Mares!! habar nu aveam despre abrevieri NATO.,dar s-a recunoscut ca ceea ce faceam faceam FB.Asta conteaza in lupta(daca ai si comandanti nu glugi de coceni)

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La-m avertizat deja! Ii vor fi sterse postarile acide, asa ca ignora-l!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 12. @CEZAR
  toate inregistrarile au fost incarcate in luna martie 1990 si au fost trimise la bucale "pentru cercetare"(inregistrari audio/comenzile din complexul RAA/toate comutarile facute + fotografiile ecranelor de dirijare(una /secunda)+toate interceptarile comunicatiilor radio din zona....pe scurt un fel de cutie neagra/portocalie(ca nu numai la aviatie exista acest sistem)
  Sa reiau: au fost incarcate 7(sapte) lazi de arme AKM cu aceste inregistrari si au plecat cu garda cu munitie de razboi la bucale.Au fost predate acolo si ce stii tu de ele asta mai stiu si eu.S-AU EVAPORAT!!
  cred ca iti dai seama cezar cate role intra in 7 lazi? Iar fiecare rola putea inregistra simultan pe 12 piste(cate sase pe fiecare parte).Magnetofon kashtan pt uzul armatei.Avea magaoaia aproape 100 de kile

  RăspundețiȘtergere
 13. @CEZAR
  erau asa de multe pt ca ele contineau toata perioada incepand cu 17 dec '89.....pana prin ian feb '90 24 de ore din 24

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. DS,
  Nici nu am contestat! Departe de mine....poate citesti si raspunsurile, chiaar daca nu sunt acide sau de prost gust ...ca ale lui C!
  Sper ca nu gandest ca am fost la un esalon de gradul de lt?
  Si acum ceva de intrebat! Eu unul nu am mai auzit de trageri cu RaAA impotriva I si Tc...de art AA, da! Dar chiar rachete? Poate se executa teoretic, dar efectul? Sa zicem ca scoti partual din lupta o Cp...se merita sa folosesti 1-2 Ra AA?
  Nu am mai auzit de un asemenea ordin! Sincer!.....poate s-a dat, dar......

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Si mie mi se pare ceva suspect! Numai ca nu cunosc nici capabilitatile AA in privinta tragerilor asupra unor obiective terestre. Ma gandesc insa la urmatoarea faza: daca este posibil sa lovesti un drum MONTAN, intr-un punct obligatoriu de trecere (sosea suspendata,pod etc.) cu rachetele AA de atunci? Daca este posibil d.p.d.v. tehnic (eu nu ma bag), atunci merita sa sacrifici 12 rachete (el zice de 12 rachete) - nu numai 1-2, intrucat scoti din lupta (cel putin pt. o perioada buna de timp) un B. Tc. (cca. 30 de tancuri pe atunci - o forta considerabila de izbire) chiar daca nu distrugi nici macat un tanc: ai blocat B. Tc. in munti distrugandu-i doar soseaua si s-a terminat cu el.

   Sa ne gandim altfel! Mai mult ca sigur ca cunosti soseaua suspendata din Zona Barajului Vidraru! Repet, nu cunosc daca poate fi lovita sau nu cu AA, dar precis cu aer-sol! Si care sunt tot foarte scumpe! Drumul ala nu poate fi refacut in caz de avarie in acea zona nici in 50 de ani. Merita sa strici 2 rachete sa intrerupi o cale de comunicatie intre Transilvania si Muntenia? Merita si 200 zic eu!

   Repet inca o data: nu cunosc capabilitatile AA de atunci privind tragerile asupra obiectivelor terestre, dar daca d.p.d.v. tehnic este posibil, eu consider ca sunt situatii in care merita!

   Ștergere
 17. @ All. Fiti atenti ce spune pilotul la interventia "tigri2 22 februarie 2016, 12:21".

  "Dar de placa de onoare dintr-o MU din Ungaria ,unde scrie "Cinste ofiterilor maghiari cazuti la revolutia romana" si lista cu ei ,ce ziceti? ["Tiszteld az elesett tisztek magyar román forradalom"]si apoi sunt trecute numele a vreo 38 de 'eroi".Cred ca undeva in ...(Nyiregyaza)
  "La Timisoara, diversionistii veniti din taberele de instruire din Ungaria au trecut la comiterea de acte de vandalism, atacuri verbale la adresa puterii politice comuniste, pentru a atrage atentia populatiei nemultumite si a o ridica la revoltă. Militia si Armata au intervenit pentru restabilirea ordinii publice. Desantii rusi veniti din Ungaria s-au amestecat în multime si au deschis foc asupra Armatei, care intervenise pentru restabilirea ordinii publice."

  E NASPA DACA EXISTA ASA CEVA!

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referitor la ultimul pasaj, confirm! Revolutia in zona aceea s-a incheiat de fapt pe 31 martie 1990.

   Ștergere
 19. @mares
  strict tehnic
  Daca NU stiai ca RAA volhov au posibilitatea tragerii asupra tintelor terestre si navale asta e.Uite ca acum ai aflat.Nici eu nu stiu cu ce se ocupa altii in detaliu.
  Eu am dat strict specificatiile tehnice si nu ma joc cu asa ceva.Si nici rusii nu se joaca!!
  PS ca fapt divers si tot tehnic.Stiai ca la o RAA Volhov se poate inlocui incarcatura de lupta conventionala cu una nucleara de o megatona in max 22 de minute?
  Nu aveam noi arme nucleare dar posibilitatea dpdv tehnic exista.
  O zi buna!!
  PS 2 ai intrebat: ...dar efectul?.Da ti-am raspuns mai sus despre efect.Si da! daca ramai fara aparare apropiata cu I si Tc trebuie sa te aperi NU? ca doar nu ridici labutele.
  repet posibilitatea tehnica exista din constructie.Ce dracu am fost seful "sistemului de formare a comenzilor"(SFC) ani de zile.Daca nu crezi asta e,nici n-am de gand sa te conving

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uite ca sa revenim putin....
   -ROTA....rachetele operativ tactice, aveau cert aceasta posibilitate....incarcatura N, de cele sol-aer nu am auzit nicioda.....vom mai certa!
   -efectul tactic sau operativ al unui atac cu Es El ATc asupra unui RMc sau Tc, in mars sau in raion de dispunere= pierdei care nu influenteaza capacitatea de lupta si intarzierea misiunii cu 30 minute! Asa se calculeaza in toata lumea asta, fie Rusia, fie US!
   -daca nu mai ai la dispozitie alte mijloace...ok, poti incerca orice , chiar si in premiera
   Repet, nu am auzit nici macar odata de lov N in afara ROTA!.....pe nimeni!

   Ștergere
  2. Cf Tratatului, veneau la cerere, focoasele N!

   Ștergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. @mares
  tu nu intelegi ca eu nu mint! chiar nu pricepi?
  Da ordinul s-a dat cand eram in SPL 1 am o groaza de camarazi care pot confirma inclusiv cdt DN.Doar fostul cdt R nu va recunoaste in veci.....ca de unde avea el informatia asta idioata habar nu am .Oricum tipul era cu "pluta" pe meserie.
  Ce te poti astepta de la nepotul ministrului Homosteanu devenit cdt R. RAA peste noapte fara nici o pregatire si care are si acum la batranete un singur scop :6 din 49. Nu a castigat nici o data dar a scris deja o carte pt fraieri unde toti castiga garantat.....doar el NU.Poti s-o cumperi. e cam 35-40 lei
  @mares
  stii cine a fost homosteanu pana in '87?......predecesorul lui postelnicu zis si "am fost un dobitoc"
  Hai Pa!!! ca ma leaga astia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Spune-mi si mie (inca o data) ca le incurc mereu. Unde era Dn. AA, la Halchiu sau la Valcele?

   2]. Acel divizion a tras cu Volhov in '89. S-au autodistrus deasupra orasului Sf. Gheorghe. Unda de soc face un zgomot impresionant, suiera cerul, vibreaza geamurile. Nu au tras aiurea, ci dupa tinte aeriene neidentificate inregistrate pe radiolocator. Dar care in realitate, nu existau pe cer. D.p.d.v. procedural, eu zic ca au facut ce trebuie.

   Ștergere
  2. Era la tohanu vechi aia cu tancurile(trecere obligatorie pt blindate in drum spre brasov)Tot la tohanu vechis-a lansat una(prima treapta a cazut la sohodol langa o casa si i-au crapat omului peretii.A fost reparata casa de armata ceva mai tarziu) si la valcele au aparut tinte aeriene si intr-adevar tintele erau identice cu unele reale.Racheta "a trecut prin tinta" si efectul a fost un MARE ZERO.doar ca noi nu stiam atunci despre asemenea tinte false.Ca orice producator care iti vinde o arma iti vinde si metode de contracarare a bruiajului.DAR ATENTIE!! NU PE TOATE.ce-i mai bun tine pentru el.E valabil oriunde pe glob si in orice alianta
   al treilea DN RAA (fost) iti las tie placerea sa-l ghicesti.Nici nu-i greu!
   Le amplasezi pe cele doua si vezi unde ar trebui sa fie al 3-lea pt a inchide "cercul"...asta asa ca distractie simpla.Factorii de luat in calcul sunt mult mai multi
   PS Da a cam fost panica la Sf.Ghe. dupa doua bucati lansate.... si explozia RAA a avut loc la 5 000 de metri.Daca exploda dupa tinta la doar 500? Nu mai vibrau geamurile ca nu mai avea ce.
   deci cele 2 Dn.RAA doua au fost 3
   verifica dupa google maps si ma prinzi cu minciuna(daca exista)

   Ștergere
  3. Dar sa raspund
   Valcele pe deal NU Halchiu

   Ștergere
  4. Da, am auzit si eu de Homosteanu, ca si tine!

   Ștergere
  5. @ Doru Serban 22 februarie 2016, 14:51. Da, 2 bucati au fost. Noaptea.

   Ca fapt divers - fara legatura cu abordarea principasla,eu zic ca altitudinea era cuprinsa intre 1 500-2000. La una am vazut flacarile provocate de autodistrugere. La temperatura de cca. zero grade, zgomotul se propaga cu vreo 331 m/s. Iar de la aparitia flacarii care se propaga practic instant (viteza luminii), numeri secundele pana cand ajunge zgomotul la tine, in stil militar: 101, 102, 103, 104. La aproape 105 - bum, auzi explozia! Rezultatul? 1500-1600 metri altitudine. Ar fi trebuit sa numar pana la 15 pt. 5 000 de metri. Dar nu am trecut de 5. Nu conteaza la nimic, asa ca fapt divers.

   PS: Panica la Sf. Gheorghe? Nicidecum. Alta este chestia. Toate specialitatile, toate actiunile si toate informatiile se leaga cand iei decizii. Cand esti in alte trupe si stii bine ca AA nu trage dupa ciori intrucat s-au imbatat operatorii, ci pe baza unor date certe provenite de la radiolocatoare, tragi concluzia ca AA este inclestata pe viata si pe moarte cu aviata inamica. Si atunci, fiind in alte trupe, iei decizii buna, dar pe baza unori presupuneri eronate. De unde sa visam la acea vreme ca AA tragea dupa tinte false? Plus comunicatiile in rusa, plus blindatele iraniene ale lui Peste, plus, plus ... Am fost "facuti" total atunci, nu ca ca eram noi slabi, dar nu aveam cu ce.

   Problema de fond este de ce astia nu recunosc ca a fost asa? Ei NU vor decat varianta ca populatia pasnica protesta, iar armata tragea in populatie. Si mod paradoxal, ceea ce multi nu stiu, in '89, mai mult de 1/2 din cele 1 200 de victime, au fost militari, nu civili. Ceea ce este imposibil in orice statistica de ostilitati armata vs. civili. Tinand cont de raportul de 1:1, civili decedati versul militari decedati, toate datele conduc catre totul altceva: armata a fost agresata armat. Doar asa se justifica raportul de 1:1 decedati civili contra decedati militari! Ca au fost si erori? Normal, dar oricate ar fi fost NU pot justifica acest raport de 1:1.

   Ștergere
  6. Nu intentionez sa ma dau mare.Nu mi-o luati drept lipsa de respect.Ati trait ca simpli executanti iar din aceasta pozitie lucrurile nu se vad clare.V-au tinut inchisi in cazarmi si acest lucru se vede.Cunosc dorinta unor generali fara sa fie filorusi de inlocuire a lui Ceausescu cu Iliescu din 1983.Inclusiv ceisti doreau plecarea lui Ceausescu.In armata in general la esaloanele mari era o mancatorie feroce.

   Ștergere
  7. @ iceparu 22 februarie 2016, 21:46. Este lipsa de respect! Poate tu ai fost inchis in cazarma! Eu de exemplu am iesit in 16 decembrie '89 din casa, in 21 decembrie din cazarama si am mai ajuns in cazarma si acasa pe sfarsitul lui martie 1990.

   Nu vreau sa generalizez, dar CI-istul de la mine s-a baricadat atunci in propriul birou. Si cu un pistol-mitraliera, avea dreptul, l-a luat, s-a inchis si liniste! Era traumatizat de ceva, intrase in panica! Abia dupa vreo 3 ore au reusit sa il scoata fara sa faca vreo tampenie! Si secretarul PCR era paralizat!

   Sa revenim la "simpli executanti". Da, asa este - lucrurile nu se vad clare pt. unul care a fost la "dos" in aceasta perioada! Numai ca noi ne confruntam in teren cu alte lucruri. Nici strutul nu vede nimic cans isi baga capaul in nisip!

   Ștergere
 22. Iulian Mares ... se pare ca tu ai lucrat in SMG , dar vad ca nu stii prea multe - cum ai ajuns acolo ...ma intreb si eu ... ? , dar nu asta-i esentialul ... ce spui tu daca iti redau ordinul dat de fostul Col. Rotariu ( facut mare General in dec. 89 )in una din zilele fierbinti ... Executati !!! ,, Stefan cel Mare " consemnat in jurnalul de lupta cu.. data ,ora , minut...consemnat de ofiterul ... predat apoi la Bucuresti cu toata documentatia necesara , inregistrari ...etc . De fapt - tu pe ce lume ai trait - de te miri de ordinul primit de cei de la RaAA ? Daca noi , cei tineri care am fost in strada ( lt. , lt.maj )- nu aveam capul pe umeri si executam ordinele primate de la mai marii comandanti - la Timisoara ar fi fost carnagiu....apropos ...tu stii cum arata un militar fara cap pe care il tii in brate ? stii cum arata o persoana ciuruita de gloantele pistolului mitraliera ? ...Militari - am fost doar - unii - restul... ca si astazi doar , bocitoare cu grade !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ma enervezi la cap!
   In 89 eram lt maj ca si tine!
   Daca vrei citeste ultima carte a prof Corvinu/Sibiu si vei intelege cine si ce au facut!
   Pe cine dracu tin eu in brate si de unde ai tras concluzia asta?

   Ștergere
 23. Mareș a lucrat prin armata doar la ABP -linia fierbinte(fibră optică)online. gargaragiu si habarnist. Și sa stiti ca nu-i singurul de pe acolo în aceași situatie.

  Tigri2, felicitari, să ne ducem în surdina necazul,altfel facem tensiune care coroborata cu putin colesterol ne da peste cap.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar fara sa ataci alte persoane, nu poti? Te mananca?

   Ștergere
  2. Gura @R, stiu foarte bine ce vorbesc . Ne luptam sa tinem unitatile in picioare cu bani mdin buzzunar si pe ei nu-i interesa. Daca îi căutai merau la curs,daca reveneai cu căutatul erau la alt curs. Asta a fost munca si preocuparea lor. Noi am plecat ei au ramas ca au avut cursuri.Iar la cursuri nu te puteai inscrie de ei.

   Ștergere
  3. Tu, mah.....iar ai scapat din salon! IPU-le!

   Ștergere
  4. @ tigri 3 22 februarie 2016, 14:08. Da, stii bine, insa generalizezi. Dupa varsta declarata a lui Mares, ceea ce spui s-a intamplat masiv la cativa ani mai tarziu dupa el.

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. @emanuel
  pui intrebari retorice!!
  mares pune problema laptop-ului din birou de care e tare mandru ca avea fibra optica (ceea ce avem toti acasa).Bine ca acum macar stiu/sunt convins despre cine /si cum ne conduce
  vorba lu' PMT "imping aerul cu pieptul in M100"...si PMT chiar a lucrat acolo.
  PS am avut curiozitatea sa ma uit si eu la declaratiile de avere pe site-ul SMG.N-am treaba cu declaratiile lor.....baaaaa da cati sunt!!! un batalion pe putin!
  ceilalti care nu au obligatia de a depune declaratii de avere sunt in mod sigur de 3x mai multi.Deci in total socotiti voi ca mie imi da cu virgula:):)
  Ca bine zicea PMT!!
  PS Sa ne uitam si la minister?Refuz ,mi-e groaza!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care-i problema ca ai vazut tu o declaratie de avere?
   La asta ai ajuns?
   Pai sunt publice.....e ceva deosebit?
   Esti tu in masura sa spui daca sunt multi sau putini?
   Eu spun ca sunt cati trebuie!
   Un comandament CA are peste 400 functii!

   Ștergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. ehee cand m-am trezit cu col Andrei(seful sectiei trageri cu RAA) de la CAAT si pe la doua noaptea a ordonat scurt
  "Executati SPL 1"Nici macar nu intrase pe poarta unitatii
  Jar am mancat!!
  Eram sef de tura si am luat un FB chinuit...dar tot am fost fututi prin bilanturi fo 2 luni.Bineinteles ca nenorocitul ala de secretar BOB partid s-a bagat si el in seama sa mai puna niste paie pe foc, cu futaiu pe la adunarile PCR desi era o varza proasta.Nu stia nimic!
  Dar cand facea sedintele BOB te futea de te lua dracu'...asaaa pe uscat.

  RăspundețiȘtergere
 29. @mares
  SLP(serviciul de lupta permanent)...doar fo 12 pagini de regulament

  pag 1/art 1(esential)-SLP constituie MISIUNE DE LUPTA PE TIMP DE PACE(si cu asta am spus tot)

  restul deduceti dom mares nu-i asa? (aplicare legi responsabilitati eventual puscarie... etc,etc)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti naiv! Nu fa eforturi inutile.....sa vezi documentele de la aviatie...
   Stiai ca sunt 8 servicii de l? Voi intrati la PolAer!
   Eu am studiat toate instructiunile si dispozitiunile....la toate cele 8!

   Ștergere
 30. @T2
  te vaiti degeaba,nu ne asculta nimeni
  si cred ca stiu de ce:
  armata e condusa la varf de civili.La randul lor acestia sunt inconjurati de birocrati cu muuulte cursuri bla,bla.Si atunci civilii alde Motoc asculta ce-i spun birocratii.Nici nu are alta alternativa
  ......si birocratii ii spun ce vor ei birocratii sa auda ministrul.Tu ce crezi nu-i asa?(ca pe astia civilii in afara de primirea onorului defilari si garzi de onoare nu prea i-am vazut jos la "talpa armatei"

  RăspundețiȘtergere
 31. @R26
  Ai uitat ce-i mai împortant in aceasta poveste.
  Acesti ”academicieni” și-au tras de la bugetul statului ”renta viageră” pe viată la nivelul academicianului din Academia Româna.
  Asta-i mîrșavia.
  Daca nu ar fi asta la mijloc ,”sa se adune” in cîte academii vor. Dar nu pe bani publici si cu rente viagere pe viata.

  RăspundețiȘtergere
 32. http://balteni-cnsc-gj.blogspot.ro/
  "Andrei Pasareanu - ma simt obligat sa contribui la clarificarea situatiei politice actuale a Romaniei"
  - povestea e lunga si unele se tot repeta, dar e interesant si daca-l citesti oblic: revolutie, servicii, dusmani si "prieteni" (cu alte cuvinte n-am avut atunci prieteni)...prin ochii unui specialist in radiolocatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Caline ,cînd sunt bani clarifici orice. Cînd nu sunt bani doar ”o pacălesti” de pe o zi pe alta.
   Imi vine sa zîmbesc ironic cînd citesc propunerile lui Dogaru si i-as recomanda sa puna lînga ele si notele de fundamentare.
   Intuiesc și nu cu rea intentie, ca pentru sustinerea amendamentele la art 40 OG57-L223 se vor cere si note de fundamentare.Vor zice ,dade unde bani? Mă indoiesc ca actualii vor gasi rezolvarea în mai mult de cel mult 100%(cu toate cele incluse).
   Că se mai propun /sustin amendamente, după mine vine cam ca si in figuratia din zicerea lui Mircea Dinescu la revolutie ”faceti-va că lucrați”.
   Toti se fac ca lucreaza ,toti se fac ca sprijina amendamentele iar rezultatul final va fi ”am facut tot posibilul dar nu se poate mai mult”. Vinovat -bugetul -bata-l vina.
   Bumul financiar creat de constrîngerile ANAF-ului s-au stins.
   Voi chiar o credeati pe d-na Plumb cînd promitea salarii intre 3-7000 lei pentru profesori si medici in noua lege a salarizarii ?? Să fim seriosi.... Banii se fac greu si se fură usor si asta-i una din cauzele pentru care nu ajung pentru problemele cheie si nevoile stringente.
   Traim în Romania si asta ne ocupă tot timpul.

   Ștergere
  2. Ps
   Caline
   Umblatu la farmacie da dependentă si daca farmacistele-s la vîrsta cînd îs mai coapte ,inima accelereaza.
   Uite ca eu după un plus 300 pe linga tratamentul de mentinere folosit permanent am recurs la naturistul usturoi macerat în palincă de prune sau mere, 55 grade, baut in fiecare dimineata o gura cît o ligurita buna. La fel si la oboseala, lucru afară ,in curte,gradina,etc.
   După o luna m-a întrebat doctorul ce-am facut fiindca ,cu medicamentele lui nu scadea sub15- 16 cu 10. Asa am adus-o la 14-9.
   Am fost nevoit sa renunt din cauza mirosului creat de usturoi prin transpiratie.
   Un alt tratament, una ceasca suc ghimbir,una de suc de lamîie,una ceasca de oțet de mere,una ceasca de de miere de albine. Pune in borcan si bea zilnic o lingura bună dimineata. merge bine si pe tensiune si pe colesterol,circulatie periferică plus altele(antimicrobian). Se face bine in Nutribulletul de la Delimano.Ma simt mai usor si mai dinamic si tensiunea buna.
   Daca-i de bine cu prima ocazie dai un ștampăl de 55.

   Ștergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 34. http://www.desteptati-va.ro/index.php/2013/06/20/din-culisele-revoluaiei-romacne-din-1989-partea-ii-a/
  (pentru cei care nu stiu! sau nu vor sa stie! sau stiu si tac!)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Articole din acestea am citit foarte multe!
   -nu au autor
   -multe sunt veridice si au la baza fratricidul, daca s-a intamplat chiar asa, cauzat de lipsa de informatii centralizate si necoordonarea actiunilor categoriilor de forte
   -ma intreb, la unele misiuni aparent secrete s-a transmis inderdictie de foc AA, pe traieectul de zbor?
   -vom mai citi multe, dar eu iti recomand Tradarea securitatii in decembrie 1989!

   Ștergere
 35. @ Doru Serban
  Poate stii materialul urmator. Cata fabulatie si cat adevar graieste?
  http://amateescu51.blogspot.ro/2015/01/cacealmaua-romaneasca-1989.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. scuze tb sa plec urgent.Pana diseara iti voi raspunde in mod sigur(atat cat ma pricep)dar cu ALMAZ am lucrat

   Ștergere
  2. @ calin 22 februarie 2016, 17:02. La scrierea articolului a participat o tipa Simona Ela FICA care este o tipa foarte ciudata, cu probleme de anturaj. Caracteristica ei este aceea ca ofera informatii relativ exacte ca si cronologie, insa si aici este manevra: introduce in cronologia exacta elemente de "scenarita" care sa deturneze atentia de la esenta.

   Iar esenta induse artificial in cazul acestui articol, in ciuda unei cronologii foarte exacte, este aceea ca ... C.Av.M & Ap.AA.T. isi sabotau propriile trupe. Asta este insa o varianta buna de adormit copiii!

   Este descris cu exactivitate in material ca tintele aeriene nu aveau un traseu fluent. Apareau brusc, dispareau brusc. Pe de alta parte, este descris cum chiar Cdm.Ap.AA.T. putea introduce in sistem astfel de situatii in cazul exercitiilor aplicative!

   De unde rezulta totul extrem de clar! Eliminand ipoteza stupida cf. careia intregul C.Av.M & Ap.AA.T. isi sabora propria armata, nu mai ramane in picioare decat singura varianta logica. Interfata ALMAZ fiind fabricata de sovietici, a fost proiectata de asa natura incat indiferent carui stat a fost livrata, sa poate fi controlata chiar de rusi in situatii-cheie. Cum? Nu stim cum, dar din punct de vedere al constructiei electronice, este banal de posibil!

   Sa dau un exemplu mai simplu? Livrezi un sistem de rachete unui stat oarecare, niste avioane oarecare, niste statii radio oarecare! Totul este electronica. Eu nu vad nicio smecherie sa introduci in programarea chipseturilor din platforma electronica, inca din fabricatie, date preprogramate, dar care nu pot fi declansate decat de producator. Niciodata si de statul caruia i-au fost livrate! Prin diverse metode: camp electric sau magnetic de o anumita intensitate, anumite frecvente, parole, anumite coordonate, anumite comenzi etc. etc.

   Si care sa determine ca respectivele interfete sa sa isi fac propriul program fara ca beneficiarul/operatorul nici macar sa banuiasca ca este bruiat de catre propriul sistem, care a fost preprogramat sa o ia razna cand ii cere propriul producator.

   Altfel, articolul este foarte exact ca si cronologie! Insa concluzia ca C.Av.M & Ap.AA.T. s-a bruita pe el insusi, sabotandu-si trupele proprii, este efectiv copilareasca! Mai tradeaza 1, 2, 10 - dar un intreg comandament este complet exclus.

   Ștergere
 36. @ calin
  am citit articolul din link-ul tau.Interesant,foarte interesant.
  Dar ma intreb: de ce mares stat majoristul imi spune ca el nu crede mica mea poveste din.'89 si zice:
  "Nu am mai auzit de un asemenea ordin! Sincer!.....poate s-a dat, dar...."
  adica tu mares tii "cu ursul" sau esti f-un OZN parcat la cursuri
  mai bine citeste asta scribalaule.deja cred ca glumitele s-au cam terminat dom/tov mares.Cred ca ai cu totul alte interese sau in cel mai bun caz in 89-90 erai muncitoare la APACA....roaga-te sa fi fost la apaca si ai prezumtia de nevinovatie/prostie.altfel raporteaza-le sefilor sa te scoata urgent din misiune.....ceea ce mi se pare ca s-a si intamplat.


  calin22 februarie 2016, 16:22

  http://www.desteptati-va.ro/index.php/2013/06/20/din-culisele-revoluaiei-romacne-din-1989-partea-ii-a/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Serbane,
   Tu esti alcoolic sau inventezi?
   Nu cred si gsta!....nu am obligatii fata de nimeni si cred dosr ce vreau eu!
   La tine este altfel? Nu cred!

   Ștergere
 37. Daca unii cred ca adevarurile se scriu pe www......, au o mare problema!
  Cum de fapt, tzuica multa si repetata, inverseasa lumea!
  Aici, unii practica gargara grade mici impotriva celor mai mari, functii mici contra celor mari, urlatul si jignitul ca politica!
  In fapt este o refulare si pana la un punct are elemente de inteles , dar nu lipseste elementul proletcultist, adica datul cu pumnul in masa in numele celor multi si obiditi!
  Toti cei de la esaloanele mari erau prosti, politici...etc...dar, nimeni nu ia in calcul ca a fost o selectie naturala!
  Un taran irakian a doborat un F22 cu o pusca de vanatoare......cam asa este si cu RaAA impotriva Tc!
  Nimeni nu citeste argumentul, foloseste ce-i convine!
  De ce ma mir!
  Numele taranului irakian nu a fost scris oe nici-o placa de onoare!
  Stii de ce?
  Pt ca nu a fost asa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iulian, la Cotul Donului au murit zeci de mii de Eroi romani! TOATE TARILE, INCLUSIV GERMANIA, AU ACOLO MONUMENTE SI MAUSOLEE IMPUNATOARE, OSTASI CARE STRAJUIESC LA FLACARA NEMURITOARE, IAR ROMANII VIZITATORI AU IMPREUNAT 2 BETZE SUB FORMA DE CRUCE CU UN TRICOLOR PENTRU CA SUNTEM SINGURA TARA CARE NU AM FACUT NIMIC PENTRU ACESTI EROI NEMURITORI! NICI UN SEMN DE CINSTE, IAR MINISTERUL APARARII FINANTEAZA ,,ACADEMIA'' LUI OPREA-SEMAFOR INTERMITENT , BANI DIN CARE SE PUTEA RIDICA ACOLO MACAR O CRUCE MONUMENTALA! DACA EXISTA ACEL TARAN IRAKIAN, TREBUIA ADUS IN PARLAMENT SI ARATAT TĂNĂILOR SI MUTANŢILOR AUTISTI SA VADA CA UNUI EROU DIN ALTA TARA I S-A RIDICAT UN MONUMENT, IAR ZECILOR DE MII DE EROI ROMANI LI S-AU RIDICAT DREPTUL SA-L AIBA!

   Ștergere
  2. Cine ti-a spus tie, asta cu finantarea?
   Cred ca exagerezi!
   Nu exista acel taran irakian, era doar o creatie a media din Irak.
   Poti solicita raspuns la MApN in problema Cotului DONULUI! Poate nu au dorrit rusii!

   Ștergere
 38. adica tu mares crezi ca regulamentele de lupta sunt un fel de ...www?
  te compatimesc!
  PS...a dracu "selectie naturala" ati facut.Se vede!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost totusi o selectie naturala.Cei cu maini lungi si obrazul gros au ajuns mereu in fata .

   Ștergere
  2. Eu ti-am indicat carti, cu autori si documentare profunda, scrise de prof universitari de istorie, nu www!
   Nu pricepi diferenta?
   Daca eu nu cred intr-un asemenea ordin, cel relatat de tine, este problema mea si nu a ta!
   Am vre-o obligatie sa cred? Nu!

   Ștergere
 39. @ Călin
  Lucruri apuse si prafuite prin sertare . Si asa vor ramîne
  Uitati de ele si traiti departe de mizeria lumii moderne îmbibate cu interese meschine.
  În apuseni,mereu stau de vorba cu niste tarani harnici si gospodari de la care ma aprovizionez cu produse pur naturale cînd sunt la cabana. Atîta minte,atîta întelepciune , atîta munca zilnică in liniste, pace si frica de Dumnezeu încît m-au fascinat . Ma intreb de multe ori de ce le neglijem intelepciunea si gîndul lor bun pentru Romania si viitorul ei si al copiilor si nepotilor nostri. Ei au facut baraje,hidrocentrale,combinate,au impadurit muntii,au scos argila si aurul din adîncul muntelui,etc iar acum in lipsa de o pensie decenta au turme de oi si vite si te fascineaza modul in care se descurca si nu se pling la nimeni. Le este prieten codru ,izvoru si caprioarele . Stiu sa ”lecuiasca ” si ursu daca nu-i cuminte.Acolo vezi ce tara si oameni minunati avem. Si doamne ce au facut „maidanezii” astia din tara si oameni. Chiar nu merita sa mai citesti ce scriu acesti oricine se cred ei a fi . Este mai sanatos sa porti grija zilei de azi si mîine si atît. Oamenii din Apuseni spuneau ” dumnezeu are o cale pentru fiecare si daca ai credinta nu te lasa ,totdeauna iti mai deschide o poarta” Mare adevar. Doamne cîta întelepciune. Cind ma intorc de acolo stau cîteva momente pe gînduri si ma întreb în gînd ,oare cum vor arata Apusenii cînd nu vor mai fi fiindca au ajuns la vîrsta cînd unul cîte unul sunt chemati în împaratia tatalui ceresc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Avianuk ...am un post la ..stana mai ...!!

   Ștergere
  3. Las locul lui Mareș și așa a taiat frunză la cîini prin armata.
   Deoarece împărtașesc suferinta lui tigri 2 si la rîndul meu datorită faptului ca ma aflu cam in aceeași situatie necomfortabilă ma intreb, de ce noi aștia albastri cu galben la epoleti trăiti asa cum au fost vremurile la 5500 calorii/zi/masura efortului suntem intr-o lege a pensiilor militare puși la zid si izolati de drepturi. Om fi avînd rîie căpreasca si nu au leșie sa ne spele ca sa ne poata oferi intrarea pe usa din fata in societatea militara cu drepturile la zi.
   Eu nu prea pun la suflet dar el daca se consuma nu-i in regula si ar trebui menajat. Ce strici ,greu repari.

   Ștergere
  4. Crezi ca el menajeaza pe cineva ...???
   Insemneaza ca nu-l cunosti ...!!

   Ștergere
  5. Te-a menajat .sa zicem macar pe tine , coleg de breasla??
   Probabil nu ai prins comentariile la adresa ta ...
   Si apoi stii cam care-i realitatea ..adevarata (sic)..??
   Individul ..in urma CONTRIBUTELII..a castigat cat cum zicea unul nici ma-sa nu a visat ..tot pe baza acelor sporuri ...se invarte usor pe langa altitudinea de 4000
   Acum..simte ca in varianta cu sporurile general valabile (adica pentru toata lumea )nu mai musca nimic ..si turbeaza !!
   Si adica cum te intreb si pe tine ..asa-i treaba ..fiecare pentru el chit ca ceilalti risca sa piarda in corpore ..??
   Daca sporuri specifice pentru aviatie , atunci de ce nu si pentru Infanterie (ca-i regina armelor ) ...de ce nu si pentru artileristi ..rachetisti ..Tanchisti Genisti ..etc ..cum vine asta ..???

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este scopul blogului! Este vechiul scop al "altora" de a distruge blogul. Intrucat deranjeaza! Pe unii mai mari ... niste chestii!

   Ștergere
 41. Iulian Mares / 22 februarie 2016, 17:19:
  "Daca unii cred ca adevarurile se scriu pe www......, au o mare problema!"

  tigri 3 / 22 februarie 2016, 17:45:
  "Lucruri apuse si prafuite prin sertare . Si asa vor ramîne
  Uitati de ele si traiti departe de mizeria lumii moderne îmbibate cu interese meschine."
  Da, asa e! Adevarul scris pe WWW inseamna... chiar si un presedinte! Impus sau nu, e un adevar! Pe ce sta adevarul asta, asta e alta problema.Problema e ca ce-am citit prin documentele recomandate, multe, multe le-am trait...au fost vise? Cine nu le-a trait, macar sa se documenteze daca tine la titlul de militar...
  Toate documentele, au fost la dispozitia publicului si inca mai sunt...E un nor urias de manipulare, dupa cum bate vantul, care le inconjoara...presa doar tipa! se-nchid dosarele si inca nu a raspuns nimeni de mortii nostri...aici intervine greata si-ti vine, da, sa te ascunzi sub "Valul Miresei"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intre carti scrise de istorici si www, tu ce alegi?

   Ștergere
 42. Iar va dati rotund.Cititi _batalia aero-terestra 2000.Este o lectie de pregatire teoretica cu toate ca noi suntem si vom fi departe de asa ceva.
  Privind evenimentele din decembrie 1989 stati de vorba cu cei care au fost in imediata apropiere a lui Milea,Stanculescu,Nea Fane Guse,Topliceanu,Rosu,Dandareanu,Voinea,Hortopan,Parcalabescu si primi-secretari.Vreau sa aud unul care a participat la teleconferintele cu impuscatul.
  In alta ordine de idei .Cu 2 ani in urma am stat la SMC intr-o rezerva eu,un fost sef sectie pregatire de lupta la fosta A 1,seful,activ, cu resursele la baza de aviatie de la Otopeni , un sef de geniu de la o MU., precum si un mos, colonel in varsta de 81 ani,care a lucrat pe santierele economiei nationale.Acest mosulica prin prestanta si cunostintele ce le avea despre armata in general si geniu in special ne-a determinat sa ne scoatem palaria in fata lui.O memorie fantastica,o logica iesita din comun,o enciclopedie.Imaginati-va ca acest om nu-si mai dorea nimic de la viata decat sa stie dece fusese retinut de ceisti timp de 30 zile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si zici ca se puteau organiza teleconferinte si in ... '89?

   Ștergere
  2. Erau ceva gen intre interfon si telefon, fjara video!

   Ștergere
 43. teleconferinte da...videoconferinte nu

  RăspundețiȘtergere
 44. Mares-alul a fost retras din campul tactic ...!!
  Sau ii cu coada intre picioare ...prin vreun colt strategic ...(sic)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In fata unora care au doar pareri din www.....regret, nu!
   In fata celor care urla si jignesc, nici atat!
   In fata celor care se considera mai priceputi decat fostii lor sefi, niciodat!
   In fata ta.....cu greutate iti spun, ca te rotesti in ape tulburi, inca de la debutul tau in viata!
   Oricum....nu e locul sa ne certam pe ce am facut noi!
   Unii au ramas ancorati in perioada de acum 15-20 de ani si nu-mi propun sa-i schimb eu la varsta asta!
   Azi, am primt confirmarea ca instanta a admis solicitarea mea si mergem mai departe in rezolvarea prropriilor interese!
   Cum crezi ca pot accepta grosolanii cazone ale unora sau altora, printre care te numeri si tu!
   Eu unul nu am acceptat si nu accept gargara unor mr, buni in grad!
   Cu mine nu mai ai punti!

   Ștergere
 45. Mafia generalilor vrea 57 de milioane pe ''brandul'' Steaua incepand din 2004 .Vor sa-l tepuiasca pe oierul Becali.Cezare sari la lupta ca MApN vrea sa-ti tepuiasca neamul de porcari si oieri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tovarase Meletian...eu sper ca MApN-ul sa ia ca bonus de la oier si cateva ..basculante cu branza de oita ..pentru a ne returna noua in natura COTIZATIA platita pentru Steaua vreo 23 de ani (in cazul meu!)

   Ștergere
  2. PS....si eu tineam cu Craiova ..tovarase meletian si ma certam lunar cu ofiterul finantist ...ca nu mi-a trimis banii la Craiova...pe bune !!

   Ștergere
 46. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-a ajuns sa se ameninte cu moartea ?. Domnule admin , nu s-a ajuns cam departe?

   Ștergere
  2. EEEI..a vorbit FIGURATIV ..la nervi si Emanuel..!
   Nu trebuie sa luati adliteram....!!!
   PS. Treaba-i ca Mares-alul ii atat de rupt de realitatea din teren ..incat nici nu realizeaza pe cati ..oftica ..si nu de astia mai trecuti ci din cei trecuti prin teatrele de operatiuni externe ...care apoi ..s-au trezit tineri ,pregatiti ..de succes si cu a..treia cizama in ..brate !
   Este evident ca Mares-alul habar nu are ..!!

   Ștergere
  3. @ emanuel 23 februarie 2016, 08:43. Ai avetisment pentru limbaj! Vezi sa nu dai si in altele!

   Ștergere
 47. Dupa ce a comandat cu succes Batalionul (la fel ca si noi ..el fiind desigur si sustinut )Maresa-lul s-a saturat de munca si..ce sa vezi si sa nu crezi ..a intrat in RESTRUCTURAREA ARMATEI ..topaind din birou in birou pana in M-100.!
  De ce nu ai servit o comanda de Bg sau Corp sau Divizie Mares-ale ..acum chiar ne inclinam in fata ta...>>>????

  RăspundețiȘtergere
 48. mares!!
  tu ai pierdut "razboiul" cu rezervistii adevarati cu meseriasii armelor cum se spune ,inca inainte de al incepe.
  credeai ca ne aburesti cu acronime si planuri frumos colorate? si apropo:
  ai scris mai sus ca ai citit 8(opt)tipuri de organizare.Asa si?Ce daca le-ai citit, ce s-a intamplat?Ai cazut cu capul pe masa si ai adormit asteptand sa se faca ora 15:30 si sa-ti intre solda pe card.ca altceva dupa ce ai "studiat" nu s-a mai intamplat.....Somn usor!
  @CEZAR
  vezi ca exagerezi in privinta lui mares ca ar fi fost cdt.B....tot ce recunoaste e ca a fost si el locotenent(asta exclude comanda unui B).....dupa care a fost fie "parasutat" fie "lansat" sau mai curand ARUNCAT in M100.asa se "lucreaza",rezultatele se vad la tot pasul......cursurile?.... de umplutura ca sa existe motivatia de a pune un incompetent pe o functie mare.Si n-am nimic cu mares,a profitat si el de sistem si a si recunoscut.Boala asta e generalizata oriunde privesti.
  Don Corleone
  PS @mares
  1-ce tot ameninti ca rupi punti? care punti alea rupte deja de 25 de ani de catre voi grangurii.Crezi ca incepem sa plangem dupa "puntile" tale?
  2- Bai baiete arogant pana acum o luna/doua nici nu stiam ca existi.SI NICI NU NE INTERESA(ca dealtfel si acum)TU nu mai ai punti izolatule.NOI cei adevarati avem si vom avea toata viata

  RăspundețiȘtergere
 49. @all@MARES
  va rog sa-mi fiti oarecum martori

  Draga Mares!
  Noi fostii din R 11 RAA BV ne intalnim in fiecare prima zi de JOI (la ora 19:00) a lunii la localul "Ceasul Rau" din Bv.este situat central este de conditii excelente fara a fi de "fite".Ne intalnim cam 20-30 de camarazi fara deosebire de grade si functii(de la plt adj./MM principal pana la col. plin.Sa stii ca generali din pacate nu avem)
  In concluzie :esti invitatul meu la Bv.pe data de 03.03.2016 ora 19:00 si voi suporta eu cheltuielile cu transportul tau si masa la restaurant(de obicei nu stam acolo mai mult de 2-3 ore)
  Dar exista O CONDITIE: acolo depanam amintiri spunem ce am facut si cum era odata la trupele de RAA.Asa ca si tu va trebui sa ne lamuresti pe deplin pe noi toti cu parcursul tau militar.Pt asta va trebui sa vorbesti clar aplicat si la obiect nu ca pe bloguri(ca si asa ai zis ca eu sunt ala cu...www)E normal ca toti vor fi curiosi sa afle pe unde ce si cum ai lucrat.Eu am sa te recomand ca o buna cunostinta a mea.Mai departe te descurci in discutiile cu camarazii
  Sper sa accepti invitatia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am inteles si meditez asupra invitatiei...stiind ca tu ai fost invitat de cineva, candva si nu ai dat curs!
   In alta ordine de idei:
   -apreciez ca erau cel mai bun din CAAT, iar ei eru cam fraieri
   -si eu am doborat o RaAA cu PSL, dar nu mi s-a trecut numele nicaieri!
   -cand contactul se apropie de Rn unei RAA/CAAT se impune evacuarea, ca si la RAv, deci nu este nevoie sa angajeze lupta directa cu I si TC, cat despre alte focoase....sincer ma indoiesc, poate ROOTA, ceea ce este altceva
   -si pe final, ti-am spus ca nu suport alcoolicii?

   Ștergere
 50. PS cu cazarea te descurci
  Iti pot face rezervare la o pensiune in zona (conditii f bune) cu 80lei/noapte/single/mic dejun inclus.

  RăspundețiȘtergere
 51. Oare nu au dreptate unii dintre civilii care arunca la gunoi cu munca noastra? Citesc si ce pot aprecia? Niste camarazi arunca cu ce a spus Basescu,de pe unul pe altul. In loc sa luptam cu adversarul cunoscut de toata lumea ne consumam energiile sa-i minimalizam ca sa nu spun sa-i anulam pe camarazi. Intr-un astfel de razboi inamicul defileaza caci nu are nevoie sa mai lupte. Ne omaram intre noi. Cred ca s-ar cuveni sa ne prioritizam actiunile si sa nu ne mai pierdem in astfel de confruntari.Apoi aceste postari sunt citite si de altii iar impresiile...

  RăspundețiȘtergere
 52. @ All. Pentru cei care proliferati atac la alti useri. Indiferent de tabara! Incalcati regula nr. 1 a oricarui mediu de socializare. Dar luati-va dom'lor numerele de telefoane si spurcati-va in direct cat doriti!

  RăspundețiȘtergere
 53. Iulian Mares22 februarie 2016, 23:04
  "Intre carti scrise de istorici si www, tu ce alegi?"
  O intrebare buna! Trecand peste faptul ca "istoricii" servesc si ei tot felul de interese, in mod normal, e greu sa iei o decizie. Dupa mine e esential e sa citesti, mult, din toate sursele, si pentru ca e istorie recenta, traita si de tine, e bine sa faci conexiuni. O prima concluzie e ca ce s-a intamplat la noi, n-a fost, nici pe departe, vointa poporului. Indiferent de surse, oamenii au iesit in strada pe valurile unei manipulari profesioniste care e prezenta si acum. Ce se intampla la noi, e jocul in care ne-am lasat angrenati fara prea mult discernamant. De dragul democratiei, am trecut peste principiile ei, de "frica" estului am imbratisat "incurajarile" vestului, fara sa le trecem prin filtrul gandirii, asa cum fac vecinii nostri...Nu suntem in stare sa ne ridicam la nivelul inaintasilor nostri, sa ne gandim si sa ne construim calea noastra! E mai usor sa ai pozitia ghiocelului - tot suntem in perioada lui! E mai usor sa angajezi tara in datorii in privinta apararii decat sa cauti solutii acasa - solutii care aveau radacini bune, aici acasa. Vin americanii!!! In sfarsit! Dar noi, noi cine suntem? Chiar acolo am ajuns? Nu e departe ziua in care se va proclama ca renuntarea la armata romana a fost un gest profund patriotic!!! Acei reprezentanti ai acesteia, crescuti la sanul dusmanului, nu merita nici macar pozitia de asistati social...Am mai spus-o: de la colonel in sus, si de la esalon MU in sus, se intampla ceva! Spalare de creier! Brusc, nu mai suntem romani!

  RăspundețiȘtergere
 54. ... ce sa va povestesc - au aparut analistii care isi dau cu parerea ...@ Trofin - Armata se face cu arme - daca nu stiai - nu cu pixul ! si ... daca tot va dati mari comandanti de osti - asumati-va stadiul in care se afla Armata activa si cea din rezerva ...a cui vina este ? - nu a voastra care spuneti ca ati avut functii babane ? nu voi sunteti vinovati ? nu voi sunteti cei care nu ati stiut ce sa faceti si ...ati lasat politrucii si civilii sa faca ce au vrut ? mai usurel cu galgara vitejiilor voastre ca ... in urma voastra nu a ramas nimic , doar faptul ca doriti pensii babane ...cum doreste toata lumea , fara sa stiti cum miroase glontul si carnea arsa in urma lui. Asta-i prostia tuturor ce mai latrati pe aici - v-ati comportat cat ati fost in activitate si acum in rezerva ... exact ca niste civili ...si... aveti pretentii ca ati fost militari. Exact ca si Dogaru ...da ,,comunicat ultimativ "... cine se sperie dupa ultimatimul dat ? ce urmeaza sa faca daca nu le pica chilotii guvernantilor ?...tot stau si ma gandesc cine a fost militar pe aici ? inafara de Olescu ...care are ce demonstra - restul ce ati facut la viata voastra ? macar ati alergat soacra prin sufragerie ? ati batut cu pumnul in masa - macar in fata nevestei ? ce fel de militari ati fost ???De cand militarul isi negociaza drepturile ? ... cand a plecat in misiuni si teatre de operatii ati negociat ? Da s-a negociat ...s-au platit bani multi unor sefi cu functii ce hotarau - cine pleaca si cine nu ( asta stim ) si ... va mirati de ce a decazut Armata ? In fruntea Armatei au fost numai incompetenti, numai tradatori , numai profitori... atata timp cat ati vandut cinstea , onoarea si demnitatea pe un pumn de parai ? Cati bani ati incasat vitejilor cu functii si grade mari de aveti curajul sa ma analizati pe mine - cand este vorba de ,, glont " ??? ... acum se vede rezultatul muncii voastre !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai, dar nervos esti! Ai aceeasi manie ca si la altii: generalizezi. Stai sa ne intelegem. Cei pe care ii acuzi, au avut o cariera fiecare cum a reusit, guvernata de legi clare: asta trebuie sa fac in activitate, acestea sunt interdictiile mele, acestea sunt drepturile mele. Totul clar! Toti au plecat onest din sistem, lasand mostenire printre alte "rele" o lege a pensiilor militare - L. 164/2001. Pe care cei care au preluat stafeta NU au fost in stare sa o mai apere! Prin urmare, tinta acuzatiilor tale trebuie sa fie persoane inca in sistem, si NU cei pe care ii acuzi!

   De care statul si-a batut joc, dar numai dupa ce s-a folosit de serviciile lor. Desfiintandu-le efectiv pensiile acordate in baza L. 164/2001. NU numai lor, ci si celor de dupa ei care NU au fost capabili sa isi apere un drept!

   Alta chestie unde de data aceatsa ai dreptate! Intrebi " - cine se sperie dupa ultimatimul dat" de Dogaru? Evident ca nimeni. Spre bucuria rusilor care o sa c..ce si mai rau de ras pe ei de loviturile primite din interior de armata romana!

   In rest, TU esti viteazul ..ulii! Clanta mare, dar esti anonim, nu? Ia da-te tu exemplu personal, dar pe real, nu pe virtual, ce viteaz esti! Sa vada si cei pe care ii acuzi cam ce rambo esti! Ca asa de vitezi de dupa taste ca tine, sunteti toti satui!

   Ștergere
  2. @ R26500... te-ai prostit si tu ! vad ca toti sunteti acum analisti , poeti ,scriitori, juristi , dar nici unul militar ? pai cine au dat ordinele in 1989 - cine s-au ascuns sub birouri si m-au trimis pe mine si alti ofiteri tineri ca mine - sa devenim carne de tun ??? sa devin Rambo pentru linisrea lor ... nu astea care se dau cocosi pe aici ca... au avut grade si functii mari ? Tu pe cine aperi ? - eu chiar stiu ce vorbesc. Nu confunda sula cu prefectura... si nu sunt un anonym pe taste...uitate pe Yutube si te saturi sa-mi vezi moaca...fiindca m-am batut pentru drepturile militarilor pe bune , riscand libertatea , cariera - tot !!! - nu cum faceti voi acum - latrand doar ...si... aratand cat de viteji sunteti !!! ...stii la fel de bine ca si mine ca ...nu se poate schimba un sistem cu pixul , cu mitingul , cu dansul ,, pinguinului"... asa ca - ar trebui sa deveniti si voi nervosi... cum spui ca sunt eu ... aveti mai multe sanse de rezolvare decat cu democratia impusa ... pe care o respectati cu strictete ... nu cumva sa jigniti pe cineva! Invatate sa ramai barbat - cum ai fost in Bosnia ...nu devei muiere ca nu-ti sta bine !... asta ca sa-ti platesc expresia ,,viteazul ..lii" ... a ,,..lii" ... a ,,ne..lii " - eu chiar am fost !!!...EI ???

   Ștergere
  3. @ emanuel 23 februarie 2016, 12:00. Gata, acum stiu cine esti. Scuze! Dar nu merge asa. Nu merge si gata! Dar nu merge nici daca ii bagi pe toti la gramada, acuzand. Eu mai stiu cativa dintre useri. Ce vrei sa mai ceri la cineva care are 69 sau 73 ani sau mai mult? Si care poate abia mai merge? Eu asta doream sa spun. Pe 24 ianuarie la Bucuresti, din colegii mei unul era cu inima taras, altul cu dializa dupa el, altul cu diabet. Culmea este ca exact aia mai tinerei si apti au stat acasa. Berea, nevasta, telenovela fiind mai importante pt. ei. Adica ... Nu mai continui, dar asa nu merge!

   Ștergere
 55. Anonim23 februarie 2016, 11:17/Armya Blog

  CEZAR23 februarie 2016, 09:06
  Dupa ce a comandat cu succes Batalionul (la fel ca si noi ..el fiind desigur si sustinut )Maresa-lul s-a saturat de munca si..ce sa vezi si sa nu crezi ..a intrat in RESTRUCTURAREA ARMATEI ..topaind din birou in birou pana in M-100.!
  De ce nu ai servit o comanda de Bg sau Corp sau Divizie Mares-ale ..acum chiar ne inclinam in fata ta...>>>????

  Răspundeți

  ======================================

  Nu va mai luati dupa gargaragiii de tipul lui pula Mare(s) asta, care, ori impingea aerul cu keptul pe holurile lu'Em o 100, ori era abonatul popotelor, atunci cand era trimis ca sa verifice, prin controale naucitoare, efectele actiunii razelor de luna, asupra galosilor de guma !
  Ca sa intelegeti mai bine structura acestui gargaragiu laudaros si misogin, inchpuiti-va ca atunci cand aparea si el, la o parola, la locul de fumat, toti isi aruncau tigarile, a lehamite, si plecau care incotro !
  Gargara lui, de atotcunoscator sfatuitor, n-are absolut nimic la baza, ci numai simple povesti, culese de ici-colea.
  Si, ca sa intelegeti si mai bine fenomenul, odata intrat pe poarta Mestemeului 100, te transformi in 2 timpi si 3 msc intr-un hartogar de top, adica intr-un inutil furnizor de maculatura, buna doar pentru desisti si arhive ! Si nici nu-ti trebuie multa carte, ca sa sesizezi fenomenul. Uitati-va la ce armata mai avem, asa, doar in ansamblu, ca sa nu va stresati prea mult, si trageti singuri concluzii asupra aportul unuia ca pula Mare(s) asta, care populeaza de pomana zecile de umeuri din paienjenisul structurilor centrale !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Boala psihica nu iarta, ci alege la intamplare...efectele sunt vizibile?
   Nu am intrat pe acest blog, dar daca tu faci copy/paste, este evident alin 1!
   O singura intrebare.....El, tu, alti contestatari de serviciu, de ce nu au intrat pe acea poarta a MStM? .....pt ca nu avea loc!
   De ce? Stiu ei f bine, dar acum sunt doar revoltati!
   Nu ati dorit, nu?
   Hai sa fim si seriosi!

   Ștergere
  2. Retardul ala nici nu stie ce inseamna misogin, dar scrie...intrucat crede el ca e de rau si se potriveste!
   Nu, merge asa...ca te discretitezi, fraiere!
   Un .....anonim!

   Ștergere
 56. @ Doru Serban & I. Mares! Poate reusiti sa incheieti conflictul acela legat de numele inscris sau nu, pe placa de onoare din marmura la intrarea in poligonul international Ashuluk, regiunea Kazahstan. Kazahii sunt de treaba si cunoscuti ca extrem de receptivi. O simpla cerere oficiala adresada Ambasadei Kazahstanului de la Bucuresti [http://www.mae.ro/foreign-missions/3549], rezolva situatia. Nu e mare lucru sa expedieze cateva poze digitale celor interesati cu numele militarilor inscrisi pe placa aceea. La cat de receptivi sunt, este posibil sa nu dureze nici 24-48 de ore toata treaba.

  @ Doru Serban! Tu ar trebui sa fii mai interesat sa faci acest lucru! EU chiar as incerca in locul tau, ar fi o amintire unicat.

  RăspundețiȘtergere
 57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!