miercuri, 24 februarie 2016

Concluzii ale campaniei de (dez)informare a militarilor în rezervă şi retragere cu privire la procesul de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat

Comunicat de presă


Ministerul Apărării Naţionale 
Direcţia Informare şi Relaţii Publice 
E-mail: presamapn@mapn.ro 
Contact: 021-319.60.22COMUNICAT NR. 56 
Data: 23.02.2016 La încheierea campaniei de informare desfăşurată la nivel naţional în marile garnizoane, au fost reţinute o serie de solicitări şi propuneri formulate de pensionarii militari pe timpul întâlnirilor cu specialiştii M.Ap.N., referitoare la actele normative care reglementează calculul pensiei militare, spre a fi aduse în atenţia conducerii ministerului. 

Rezultatele finale au scos în evidenţă atât nevoia de îmbunătăţire continuă a comunicării ministerului cu militarii în rezervă şi în retragere, cât şi necesitatea informării corecte şi oportune a acestora privind modificările şi completările la legislaţia specifică domeniului militar.

***

În perioada 8 - 12 februarie, specialişti ai structurilor Ministerului Apărării Naţionale s-au întâlnit cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din 18 garnizoane din ţară (Arad, Bacău, Bistriţa, Braşov, Brăila, Constanţa, Cluj Napoca, Craiova, Galaţi, Focşani, Iaşi, Mangalia, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş), pentru a discuta despre prevederile Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M-123/2015 pentru aprobarea “Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar”. Obiectivul acestei campanii a fost de a informa militarii în rezervă şi în retragere asupra prevederilor legate de aplicarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat, în special asupra modului de stabilire a bazei de calcul necesară determinării cuantumului pensiilor.


***
De interes pe aceeasi tema: Concluzii la concluziile Comisiilor M.Ap.N. - Marin Neacșu (În cuiul cătării). Din care redăm cateva extrase: 
"Eu dacă aş fi fost în locul domnului ministru aş fi tras următoarele concluzii:
1. Or fi ei bătrâni sau mai uzaţi pensionarii ăştia, dar nu sunt nici proşti şi nici ramoliţi încât să stea toţi aşa cum stau activii;
2. E timpul să facem ceva şi pentru armată şi militari nu doar pentru clasa politică;
3. Armata României trebuie să fie a României nu a altora."


"Ce urmăresc parlamentarii şi nu ştiu militarii?
Ce urmează? Bineînţeles că OUG 57 îşi vede de parcursul ei. Cu toate rapoartele negative date prin unele comisii, cu toate promisiunilie unor deputaţi care se bat cu puşca în piept că apără drepturile militarilor, cu toate zbaterile cu adevărat supraomeneşti ale unor rezervişti şi asociaţii mici dar neobosiţi, ordonanţa va trece, părerea mea este că fără amendamente, sau cu amendamente minore, neesenţiale".
 ***
Să mai fie ceva de spus? Da, ceva ce știu doar militarii, nu și parlamentarii (politicienii în general)! Militarii realizează cel mai bine diferența între "ostil" și "aliat", și pe timp de pace, nu numai la război. Depinde în exclusivitate de clasa politică românească dacă dorește sau nu, să iasă din zona in care se afla acum, respectiv "ostilă Armatei României". Aceasta fiind eticheta generala cu care este categorisita de militari. Ținând cont de situația internațională militară extrem de tensionată din regiune și despre care militarii sunt perfect conștienți (spre deosebire de politicieni) că poate degenera în orice moment, recomandam clasei politice românești să iasă la timp - adica acum, din zona "ostilă Armatei României". În caz de război nemaivând oricum timp să facă acest pas!

188 de comentarii:

 1. Cat timp vom fi divizati de lupta orgoliilor si nu vom intelege toti ca nu are rost chibitatul nu se va realiza nimic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Rxxx haaaa haaaa haaaa haaaaaa haaa De mult nu am mai ras asa ..Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Oameni buni,din păcate totul se învîrte în jurul banilor si în jurul celor care îi dirijeaza. Doar ei decid cît se poate sau ce felie se taie din tort pentru fiecare. Exceptie mai fac parlamentarii care mai forteaza dar doar cu proiecte si legi care le aduc alor avantaje personale. În rest banii se împart de la finante.
  Nevoile în Romania sunt mari iar daca se merge in ritmul asta saracia se adînceste ,a face copii doar ca sa traiesti din alocatii si ajutor social nu-i în regula.
  Am spus cîndva ca nu ma vad în buzunar cu pensie calculata la nivel L 223 original.
  Și stiu bine dece. Si uite ca a venit OG 57 ,art 40.
  Am mai spus atunci ca nu vad în Romania curînd salarii de 3-7000 lei pentru medici si profesori cum promitea triumfal madam Rovana P prin noua lege a salarizarii.
  Daca am spus ca generarea de crestere economica s-a facut de regimul Ponta doar prin manevrele cu ANAF-ul care le inchidea afacerile pentru 2 lei in plus in casa de marcat,iar oamenii au fugit sa-si plateasca darile si visteria s-a umplut putindu-se face promisiuni si reparatii de moment dar nu si investitii si mai putin pe masuri de cod fiscal nu a convenit.
  Si uite ca daca ANAF-ul nu tine ritmul si o lasa la ralanti ,cresterea economica si venitul in visterie se duce naibii.Si odata cu el cresterile de pensii si salarii.
  Daca guvernantii se dau la investitorii straini ,banci ,etc,acestia ameninta ca-si string carabalicul si ne lasa cu ochii in soare ,adica cu ce a mai ramas din industria romaneasca ,adica aproape nimic. Si atunci de unde venituri la buget. Mai incarcam cu niste taxe si impozite. Dar oare ajunge si oare le mai putem suporta.
  Cel care mai duce trena este mediul privat ,unde oamenii imping cit pot lucrurile inainte fiindca din asta traiesc. Daca ii sufoci cu alte taxe si impozite ii termini si obligi sa ascunda banii.Si atunci ce ai rezolvat?
  Toti de la stat vor salarii de salarii in timp ce dupa 25 de ani de democratie nu avem un sistem informatic in administratie in asa fel incit intr-un birou din 10 sa ramina 2 si efficienti. Cita economie sar face,dar nu se vrea fiindca administratie este apanajul increngaturile (familiilor) politice.
  Invatamintul la gramada ,mai ales cel universitar nerestructurat si neadaptat cerintelor papa bani grei,ba in multe ramuri fabrica specialisti pentru straini.
  Companiile de stat ,cu profit sau pierderi ,sunt nerestructurate de ani de zile si sunt intesate cu personal si salarii de lux plus alte beneficii de nu incape un ac printre ei in birouri. Nu-i atinge nimeni fiindca de acolo sinecurile plantate la locurile potrivite aduc bani pentru partide si campaniile electorale fara de care Romanica nu poate merge inainte.
  Si atunci ma intreb ,de ce se supara lumea daca ar veni niste restructurari masive prin domeniile astea? De ce se considera a fi dictate de undeva?
  Si atunci ,in astfel de conditii am fost nevoit sa zimbesc ironic cind am citit lista de revendicari a domnului Dogaru.
  Domnule Dogaru ,pune linga lista si nota de fundamentare si sursa de bani. Altfel ajungi la paruiala cu privatii.
  Inteleg ca liderii sindicali au rolul lor insa cei de la finante impart doar cit se aduna in visterie. Si nevoile sunt pe zi ce trece mai mari. Si ce-i mai grav ,poporu-i si prizonier si sub anestezie.
  La toate astea ce mai conteaza niste pensionari fie ei si militari. In vigoare ramine, "las'ca se descurca ei sau las"ca merge si asa". Si la munca pina la 80 de ani, nu la cerut pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Bravo .Dar cum faci ca pensionarii militari sa ajunga la venerabila varsta de 80 de ani ca speranta lor ( medie) de viata e sub 60 de ani.Daca guvernul Soros garanteaza ca apucam toti 80 de ani eu sunt de acord sa muncim pana crapam (dar nu mai devreme de 80 de ani) Daca nu traim atat sa fie astia trasi in tepe.Chiar si tepe din plastic ( ca alimentele actuale) ca lemn nu prea mai avem.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Prea repede ai capitulat tigroaico!

   Ștergere
  6. @ tigri 3 24 februarie 2016, 10:07. Un comentariu aparent OK! Dar te-am prins cu vechea intoxicare a sectantilor portocalii! Cum vine asta? " - Domnule Dogaru, pune linga lista si nota de fundamentare si sursa de bani. Altfel ajungi la paruiala cu privatii".

   In cazul in care ne dau rusii niste in rachete in cap, scot astia cu nota de fundamentare pe care in mod toxic ii aperi, miliardele de euro pentru militari in cateva minute. Numai si numai sa aiba protectia "carnii de tun" a militarilor intre ei si chilotii lor ...pisati! Reversul este insa ca nici militarii nu sunt batuti in cap si este extrem de posibil ca in caz de conflict militar, sa isi bage picioarele in ele de lovele care oricum nu mai au nicio valoare cand esti pe post de "carne de tun", si sa ii lase pe aia cu "nota de fundamentare" de astazi sa iasa in fata rusilor cu chilotii lor ... pisati.

   Chestia cu "privatii" care aduc bani, iar restul consuma de la buget, este cea mai toxica teorie din Romania. Orice economist cunoaste ca singurii bani reali ai economiei unui stat, sunt cei proveniti din produsele vandute de Romania altor state! Restul, sunt bani plimbati in interior de la unul la altul, cum apuca fiecare sa puna mana pe ei!

   Explic pe intelesul tau! E ca in familie: economia unui stat este ca finantele unei familii! Daca ai o suma fixa in familie, indiferent ce valoare are acea suma, numai conteaza care membru al familiei are mai mult sau mai putin, per total suma este aceeasi! Oricare membru ar cheltui, indiferent cat, suma per familie scade! Ca sa creasca acea suma per familie, orice membru al familiei trebuie sa aduca lovele din exteriorul acelei familii. Adica din export, in cazul Romaniei!

   In Romania se intampla cam asa! Dai cu gura la TV - cica e privat si produce. Aiurea - nu produce nimic, dar incaseaza lovele de la fraieri! Ai firma de constructii si ai contract cu statul - cica esti privat si produci! Pai daca firma are contract cu statul, toate firma este in realitate "bugetata". La fel ca pensionarii, profesorii etc. Deci acea firma nu produce lovele, ci doar consuma banii de la buget. Aici fiind marele "concurs"!

   Si asa se ajunge la "paruiala" cu privatii, dar pe banii de la buget! Cu exceptia putinelor firme care mai exporta ceva pt. a aduce lovele in Romania din afara - acestia fiind adevaratii privati, in rest avem de-a face cu "pseudo-privati". Orice firma care are contract cu statul, este de fapt platita tot de la buget. De la patron, pana la ultimul muncitor. Astia sunt aia cu teoria toxica mediul privat versus bugetar! Dar ei sunt cei mai ai dracu' bugetati din tara asta!

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. @R26
   In cazul listei lui Dogaru m-am referit mai mult la nota de fundamentare pentru:
   a 13-a pensie ,indemnizatii pentru revolutionari, 45% puncul de pensie din salariul mediu pe economie si ce mai vorbeste el pe acolo fara sa stie prea multa economie.
   Cind am facut referire le privati m-am referit la privatii -privati nu la privatii afaceristi cu statul pe care nu-i deranjeaza niciun control ,cu exceptia celor din tabara "vizata" de DNA.
   Daca o sa te uiti in fisa de impozit si taxe locale o sa vezi ca s-au marit iar impozitele pe cladirile in care se fac afaceri au explodat.Iar Codul fiscal a fost promovat de guvernul Ponta cu evident unele prevederi care sa umpla golurile lasate de reparatii si alte promisiuni. Din pacate ies la iveala acum cind trebuies aplicate. Sau crezi ca guvernul Ponta nu le-ar fi aplicat?
   Iar atita timp cit nu avem intreprinderi de stat care sa preia lucrarile de la stat ele tot prin privati se vor face indiferent cum ne pozitionam. Si daca am avea intreprinderi de stat ele trebuie sa intre in malaxorul licitatiilor.
   Iar de investitii in infrastructura toti avem nevoie exact ca de investitii in consum.
   Si atunci cum impartim din visterie ?

   Ștergere
  9. @ tigri 3 24 februarie 2016, 13:12. Afirmi: "Iar de investitii in infrastructura toti avem nevoie exact ca de investitii in consum". Chiar nu ai inteles nimic despre capitalismul autentic in 26 ani? In capitalismul autentic, nicio investitie in infrastructura nu se face de la bugetul de stat. Daca nu ai stiut!

   Exemplu simplu? Autostrada, OK? In capitalismul autentic, privatul face autostrada exclusiv cu banii lui. Dupa care si-i recupereaza si intra pe profit, din taxele de bariera etc. etc. Ce taxe are el chef ca de aia e autostrada lui. Si asa nimeni nu fura nimic de la buget. Investitia de la buget in infrastructura NU mai este capitalism autentic, ci o metoda standard de delapidare a banului public! Asta e diferenta intre capitalismul autentic si cel de la noi!

   Ștergere
  10. La banii romanilor de taxa pe autostrazi mai au nevoie. Daca le vei lua 10 euro /100 Km la dus si 10 euro la intors atunci probabil ca vor prefera drumul national iar pe autostrada vor mai circula cei cu bani. Si atunci chiar la ce sa le mai facem?
   Olescule ,tu compari capitalismul romanesc iesit din societatea comunista supracentralizata cu capitalismul de traditie unde proprietatea este protejata si mijloc de existenta a individului cu transmitere din generatie in generatie,ingrijita si dusa spre prosperitate. Tu compari veniturile unei armate foste a unui regim comunist supradimensionata trecuta prin restructurare cu armatele Nato,suple mobile ,dotate, ,dimensionate numeric la strictul necesar urmind ca la nevoie rezerva sa-si intre in rol.
   Pina cind nu vom fi la un nivel economic apropiat de standardele lor , la un nivel de privatizare apropiat de al lor ,cu legi aplicate ca la ei,cu un cult al muncii ca al lor,cu un raport angajat-pensionar ca al lor, nu poti cere Olescule drepturi la nivelul lor.
   In locul lui Dogaru as fi pus si alte citeva puncte ca fundamentare pentru sursa de bani:
   -restructurarea din temelii a administratiei si informatizarea ei rapida pina in dinti, Din 10 angajati fara rost as mai lasa 4 si sistemul informatic pus la punct. (economie la buget si eficienta in administratie prin informatizarea sistemului)
   -restructurarea invatamintului (crearea in invatamintul gimnazial al specializarii duble la profesori fiindca tot nu stau mai mult de 4 ore prin scoala,matematica-fizica,fizica-chimie,limba romana-limba franceza,franceza-engleza, etc) si curatarea invatamintului universitar de stat de balast si discipline depasite (economie la buget si eficientizarea invatamintului )
   -restructurarea din temelii a companiilor de stat indiferent ca sunt pe profit sau nu si aducerea profitului la bugetul de stat si nu in salarii de lux garnisite pe linga cu tot felul de prime de sarbatori ,porc,muraturi si concedii in strainatate platite de angajator pentru fiecare angajat(economie la buget si eliminarea magariilor din firme de stat -vezi, Romgaz,Transgaz unde femeia de serviciu are salariu si pensie mai mare decit medicul ,profesorul si cadrul militar).
   Si cit mai multa privatizare .
   Ei ,ce zici Olescule. Crezi ca sindicalistii bugetari vor cere vreodata asa ceva?

   Ștergere
  11. VA ROG NU VA SUPARATI,MAI RECITITI SI ANALIZATI.
   INCEPEM INVERS :CU CE SA SE OCUPE FORTA DE MUNCA ?
   CINE VA LASA SA INFIINTATI NU STIU CE OBIECTIV INDUSTIAL ?
   PLANUL A FOST CA SUB DIFERITE MOTIVE SA DISPATA AGENTUL ECONOMIC AUTOHTON .
   SUNTEM IN SITUATIA DE A PLIMBA NISTE BANI DINTR-UN BUZUNAR IN ALTUL .
   IN FINAL VA ROG SA CREDETI CA DIN ATATIA GUVERNANTI CARE S-AU PERINDAT PE LA PALATUL VICTORIA O FI EXISTAT UNUL AVAND IDEILE DVS.SI CU TOATE ACESTEA NU A INDRAZNIT SA LE PUNA IN PRACTICA .

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tigri3@trag con cluzia ca tu ai fost parasutat in armata.sc.of nu erau sc.th.pana in 1969 au avut durata de 4 ani.multi dupa sc.of.au intrat in anul 4 la amt.guse era inginer tc.au.trecut pe lini de comanda.

   Ștergere
  2. probabil trebuia sa spun scoala tehnica inginereasca. Nu am prins forma asta cu 4 ani. Nu stiu daca era organizata la nivel universitar . Am trecut doar prin forme universitare de inv. care difereau ca nivel de pregatire de sc. mil de of. Of/MM/sof incepeau atm din anul I cu examen.
   Si Iustin Capra a facut asa ceva de 3 ani la sc.tehnica de ofiteri Medias si a fost echivalat după trecere in rezerva subinginer, apoi a fost reactivat cu completare de studii ing.
   Era un momument de stiinta. Toi citi au trecut prin acele scoli tehnice au fost meseriasi extraordinari desi in activitate au fost incadrati doar ca of.tehnici. Tot respectul.

   Ștergere
  3. Eu nu am fost ofiter tehnic.Comandantii mei m-au vrut ofiter de comanda si stat major.

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. D-le R,pentru cei care le place sa faca baza va rog sa-i indrumati catre alte bloguri care sunt destinate pentru asa ceva.Eu cred ca nu isi au rostul jignirile.Sa dezbatem ce ne doare pe noi in mod constructiv si documentat.Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am ce face decat sa sterg comentariile perturbatoare, ulterior aparitiei lor. Chestia cu jignirea face parte din misiunea lor! Misiunea este simpla: "Oriunde gasesc un mediu sa spuna adevarul si sa se informeze reciproc cei din armata, distrugeti-l!"

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Comunicatul ministerului este in registrul modului cum au inteles reprezentantii armatei solicitarile membrilor SCDMR la intalnirea de la Iasi din 24 ian. 2016. Acesti domni , din sindicat , s-au manifestat ca niste nepriceputi in intelegerea Legii 223/2015 si a OUG 57/2015 iar , onor ministerul , a incropit acele brigazi sau echipe lamuritoare. Rezultatul ....

  RăspundețiȘtergere
 13. Comunicatul ministerului este in registrul modului cum au inteles reprezentantii armatei solicitarile membrilor SCDMR la intalnirea de la Iasi din 24 ian. 2016. Acesti domni , din sindicat , s-au manifestat ca niste nepriceputi in intelegerea Legii 223/2015 si a OUG 57/2015 iar , onor ministerul , a incropit acele brigazi sau echipe lamuritoare. Rezultatul ....

  RăspundețiȘtergere
 14. Noutati ..NOI ...!!
  Mi-a raspuns CMZ-Timis ...frumooos cu scrisoare recomandata !
  Pana acum orice corespondenta o gaseam aruncata prin cutia postala ..
  Mi-au calculat noua incadrare pe grupe de munca si ma in formeaza ..ca mi-au trimis un exemplar la CPS..
  Aaa si incheie ...CU STIMA....
  Vezi mai Tigrii - 2 ??
  Ma respecta bai ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai!

   1] Ai fost vreodata Cdt. Pl.? Ce conditii ti-au trecut pt. acea perioada?

   2]. Ai fost vreodata ofiter 3 sau 2 in vreun compartiment? Daca da, ce conditii ti-au trecut?

   Ștergere
 15. PS. Don Olescu ..nu am inteles ..animalul asta coltos are voie sa ma terfeleasca ..cu clabuci la gura ..???
  ma oftici mai ..ca-i un dezaxat ,un fost alcoolic ..
  Am pretentii..mai ales acum dupa ce Comandantul CMZ..col Dr...mi-a transmis..,,Cu stima ..!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cei care ati inteles ca acest blog este destinat sa ba spalati rufele in public, puteti sa va luati de manuta si sa cantati la alt WC! De departe, TU esti ațâțătorul cu cel mai suburban limbaj.

   Ștergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. R 26500
  Stimati domni,

  Imi pare rau sa constat ca obiectul acestui forum de discutii deviaza din ce in ce mai mult de la scopul initial, acela de a informa rezervistii in mod obiectiv cu privire la evolutia legislatiei ce ii priveste si asupra altor aspecte de interes comun. Gasesc din ce in ce mai greu informatii utile.

  Nu ma surprinde dispretul cu care sunt tratati rezervistii dar ma surprinde stirea privind modul in care militarii activi sunt tratati la intoarcerea din misiunile operative - vezi cazul Dragonilor Transilvani semnalat de presa, daca lucrurile stau asa.

  Chiar nu mai avem cazarmi, logistica, comandanti, suntem la pamant, nu mai exista rusine, respect, camaraderie, spirit de corp, suntem terminati moral si material?

  Cat de jos putem sa ne prabusim? Daca astfel de lucruri se petrec la pace ce facem la criza sau , mai grav, la razboi?

  Cu stima,

  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. @ Iosif Vasile 24 februarie 2016, 15:04. Luat nota! Am zis sa dam libertate totala de exprimare tuturor. Numai ca unii colegi de ai nostri, ori au intrat in faza terminala a senilitatii, ori au fost mereu asa! Se razboiesc intre ei precum fruntasii. Iar in urma ramane un WC!

   Ștergere
  3. Stirea e reala, am primit si raspunsul MApN la ... stire.. http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/02/24/intoarcerea-dragonilor-precizari-care-nu-precizeaza-nimic-10760

   Ștergere
 19. tigri224 februarie 2016, 08:58
  Serban Doru ,are un limbaj colorat cu gandire limitata


  Da T2 am inteles deja ma urasti pt un lucru elementar:ti-am spus doar atat
  era corect sa specifici si autorul articolului adica Neacsu M "in cuiul catarii" si nu sa iti arogi un merit inexistent facand un simplu copy/paste
  cat despre "rotatia" secretarilor BOB partid pe unitate pe care o faceati voi "dezinteresat" ati spun eu ca aceasta "rotatie" NU a existat NICIODATA
  orice militar de dinainte de '89 iti poate spune cum erau numiti secretarii BOB ai PCR
  Aia cu "rotatia" intre voi ai spus-o doar ca sa ascunzi cacatul sub pres
  Ti-am mai spus ca nu accept MINCIUNA si tu nu vrei sa pricepi....sau esti interesat?
  Poti fi linistit: L 223 prevede ca cei ale caror functii nu mai exista vor avea la pensie echivalentul aceluiasi grad /functie similar....daca nici astea nu exista ti se va acorda pensia functiei imediat superioare...FERICITULE!!
  Don Corleone
  PS.
  exemplu secretar BOB al PCR.Am ajuns la Dn 3 RAA in 1983 septembrie(mutat de la Boteni) l-am gasit pe mr.XXXX(pot sa ii dau si numele daca vreti) ca secretar BOB numit inca din '77-78 in DN.....si asa a ramas pana la gradul de lt.col. pana in 1989...ca dupa '90 s-a rupt filmul.Idem cu secretarii BOB pe R si celelalte unitati unii cu functii de lt col desi erau doar cpt "academia"cu Stefan Ghiorghiu
  Si TU t2 imi spui ca voi erati secretari BOB cu randul ca plantonul?...asta o faci doar ca sa iti musamalizezi trecutul....sau poate nu am fost amandoi in aceeasi armata.PUNCT....tu traiesti din fantezii si incerci sa devii mare revolutionar.Afla ca toti secretarii de partid au devenit revolutionari....tu deja ai pierdut "trenul"
  Si mai ales NU injura!! adu' argumente! POTI?
  PS 2 mi-a mai zis un dobi(62 ani) din BV ca si el a facut Stefan Ghiorghiu cand era sef UTC la Tractorul.....dar .... el a facut specializarea electrotehnica.Mint astia si cand respira!!!

  RăspundețiȘtergere
 20. deci T2 la voi se schimbau secretarii BOB al PCR asaaa prin rotatie cu voiati voi?
  Haida de!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In unitati la nivel unitate era secretar comitet de partid,functie de lt.col.La subunitati erau secretari BOB,functie de mr..Toti erau platiti pe functia respectiva si nu exercitau alte atributiuni.Ce spune T2 era la esaloanele mari unde functionau secretari de consiliu politic,secretari BOB si organizatori de grupe de partid.La esaloanele mari functia de secretar BOB si de organizator grupa erau de munca patriotica.
   In MAPN,cei ce urmau St.Ghiorghiu o faceau cu scutire de frecventa.Multi ani la rand sefii de promotie de la St.Ghiorghiu au fost ofiteri.Cand s-a infiintat academia politica militara s-a terminat St.ghiorghiu pentru ofiteri.

   Ștergere
  2. Si AMG a fost echivalata dupa 1990 printr-un protocol intre MAPN si ministerul invatamantului.Cu toate ca mie scoala de ofiteri mi-a fost echivalata cu 3 ani facultate ,tehnologie constructii de masini ,dupa AMG am devenit economist.Pe timpul scolii de ofiteri au bagat in mine analiza matematica superioara,geometrie descriptiva si analitica,tehnologia materialelor ,mecanica,rezistenta materialelor,matematici speciale,organe de masini incat si acum visez impulsuri in lagare,grinzi incastrate,diagrama fier-carbon etc.

   Ștergere
  3. Interesant,scoala tehnica cu supliment echivalat economist!!!! Doamne cît de usor au obtinut unii diplome si echivalari atunci.
   Si ce grea era o facultate de 3 sau 5 ani la ATM,dar si ce greu se intra.
   Am vazut si eu o echivalare de AMG cu inginer,dar era numai hirtia de el,la firma -fosta fabrica la care a reusit sa se angajeze cu pile l-au pus intr-un birou in subordinea unui sef de vinzari .

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 21. De la Wikipedia, enciclopedia liberă

  Academia Ștefan Gheorghiu a fost o universitate POLITICA din București, din perioada comunismului.

  A fost înființată la 21 martie 1945 de Partidul Comunist Român, la inițiativa Anei Pauker, sub denumirea de Universitatea Muncitorească a PCR[1].

  Prin Hotărârea nr. 474/1968 a Consiliului de Miniștri, privind unele măsuri referitoare la Academia de științe social politice Ștefan Gheorghiu de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român se decidea că absolvenții cu diplomă ai Academiei de științe social-politice "Ștefan Gheorghiu" de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român, care îndeplinesc condițiile de studii cerute pentru admiterea în învățământul superior de stat, beneficiază de drepturile conferite absolvenților cu diplomă ai instituțiilor de învățământ superior de stat. În acest scop, Ministerul Învățământului a stabilit examenele de diferență de la fosta Școală superioară de partid "Ștefan Gheorghiu" cu durata de 3 ani la Academia de științe social-politice "Ștefan Gheorghiu" de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român.[2]

  Academia "Ștefan Gheorghiu", ca urmașă a Universității Muncitorești a PCR și a Școlii Superioare de Științe Sociale “A. A. Jdanov”, a fost înființată, prin decretul 121/17 martie 1970, ca for care „organiza, îndruma și coordona întreaga activitate de cercetare în domeniul științelor sociale”.[3]

  La 3 octombrie 1971 a apărut hotărârea Comitetului Executiv al Comitetul Central al P.C.R. cu privire la organizarea Academiei pentru învățământ social-politic și perfecționarea cadrelor de conducere „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă C.C. al P.C.R.[4]

  Deși denumirea instituției a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului, numele de Ștefan Gheorghiu, adăugat în 1946 în memoria militantului socialist de la începutul secolului al XX-lea, a fost păstrat până în 1989, când denumirea instituției a devenit Academia de Studii Social-Politice[5].

  Domeniul de activitate consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat[6]. Academia Ștefan Gheorghiu a fost desființată după Revoluția din decembrie 1989.

  După 1989, pentru protecția socială a absolvenților Academiei “Ștefan Gheorghiu”, Ministerul Învățământului a hotărât echivalarea studiilor politice cu cele civile. Grație acestui act, absolvenții Academiei “Ștefan Gheorghiu” au primit diplome de economiști, echivalentul unui absolvent ASE.

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. iarasi minti
   uita-te la data publicarii la neacsu si la tine.Cine minte!!!

   Ștergere
 23. si uite asa s-a ascuns rahatul sub covor si uite asa au ajuns unii"profesori" Nu spun care ca sunt "multi" pe la Urziceni
  ..............................................................................

  După 1989, pentru protecția socială a absolvenților Academiei “Ștefan Gheorghiu”, Ministerul Învățământului a hotărât echivalarea studiilor politice cu cele civile. Grație acestui act, absolvenții Academiei “Ștefan Gheorghiu” au primit diplome de economiști, echivalentul unui absolvent ASE.

  RăspundețiȘtergere
 24. Da T2 iar minti! si Dn RAA este o subunitate dintr-un regiment exact ca o escadrila....e similar!
  ce dracu tot persisti in minciuna.Zi si tu.Da bai asta e ,asta a fost sistemul. si gata ce e asa mare filozofie.Nu-ti cere nimeni sa te spovedesti,dar macar abtine-te

  RăspundețiȘtergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. T2
  Iar ai raspuns proletcultist
  Nu are legatura cu comitetul de partid,absolut nici o legatura,doar cu secretarul BOB cu grad/functie/solda si toate celelalte.De ce deturnezi discutia??...ca nu tine aici ca la sedintele de partid. CHIAR NU TINE !!!

  RăspundețiȘtergere
 29. @tigri224 februarie 2016, 16:13
  Iarasi minti!!

  Pe vremaea aia faceau St. Gheorghiu toata pepiniera viitoare de secretari PCR ,INDIFERENT DE DOMENIU,repet indiferent de orice domeniu din tara asta.....medic,cap-ist,ias,profesor si un milion de alte profesii din ei se selectau viitorii secretari BOB
  Olescule voi ati avut BOB de ala sau n-ai prins vremurile cand "partidul era-n toate si in macarale si-n florile ce rad in soare"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am prins putin. Gust amar. Sambata aveam locuita repartizata, am si vazut-o. Si luni nu o mai aveam. Uitasem sa dau spaga sambata! Nici nu stiam ca trebuia sa dau spaga, asa de ...eram! Am avut razboi urat, a venit Bucurestiul cu tot cu CI dupa ei, au cercetat. Solutia? L-au mutat la esalon pe secretarul de partid undeva cu numarul pe la operatii. A venit altul in locul lui. Iar primul lucru a intrebat cine sunt EU? Asta ma faulta in unitate, alalalt de la esalon cand venea cu controlul. Croiti sa imi termine calidicativele. Noroc ca aveam un comandant care i-a tinut la distanta pe amandoi! Apoi a venit Revolutia si s-a terminat! Ma mancau daca nu venea Revolutia!

   Ștergere
  2. Cdt ala al tau a avut "sange in instalatie".poate si tu ai meritat ca altfel nu-si punea cdt-ul pielea la saramura.FELICITARI !!
   ceilalti comandanti indiferent de esalon erau pres in fata "organelor de partid" conducatoare a tot ce misca in tara.

   eu am cam studiat blogul asta si am ajuns la concluzia ca pe aici se invart cam 20-30% fosti tovi.
   si cand te gandesti ca legea le echivaleaza fostele functii disparute ba chiar le da in anumite cazuri o functie imediat superioara pt calculul pensiei.
   Na sa fie sanatosi,dar mai moale cu propaganda.
   eventual sa mearga pe la HUHU fost LUPUS fost PLANO gasesc acolo tot ce vor...adica ce le place sa auda.Ca soacra-mea I-am instalat 137 de posturi pe cablu si ea adoarme seara cu A3 si se trezeste dimineata tot cu A3.Si i-am zis: socrela ia si tu si butoneaza vezi ce zic si aia si ailalti si te lamuresti.
   -Mi-a raspuns baba(78 ani): n-am nevoie sa schimb postul.Doar A3 spune adevarul!!! ....si m-a'nchis la replica.
   (exemplul cu A3 este intamplator putea fi oricare alt post....dar asa i-a picat lu' socrela cu 4 clase primare pe tronc.Asta e!)
   Daaa io de ce sa platesc 137 de posturi tv inutile?

   ma consolez cu faptul ca soacra-mea nu e singura....ohoo cati mai sunt

   Ștergere
  3. @ Doru Serban 24 februarie 2016, 18:00. Eu am spus adevarul. Am fost sprijinit si din interior decis de seful operatiilor cu care eram prieten la catarama. Fost parasutist care lucrase si la DGIA - a avut el un cuvant greu de spus pe undeva. In rest a fost asa! A venit comisie de la Bucuresti. Si a luat toata unitatea la ancheta. Erau lucruri si mai naspa. De exemplu, armata via PCR ceda apartamentele bune la civili, si primea in schimb toate rapciugile. Probabil ca luati individual, multi au spus ce si cum. Eu stiu doar ca m-am enervat la faza cu repartitia. Sa te puna senin sa iti si vezi locuinta, iar luni sa te intrebe senin "Care locuinta?". Atunci, in fata intregii adunari am trantit port-hartul in fata lui si i-am zis ceva de s-a invinetit, cat eram eu de pisoi si el de mare secretar PCR. Am solicitat raport la esalonul superior. Prietenul de la operatii m-a invatat altceva - ca sa nu imi astia ingroape raportul. Sa fac altul si sa i-l dau lui personal. Pe care l-a dus direct la Bucuresti.

   Toate au trecut. Mai la mult timp dupa, am sesizat ca astia conlucrau intre ei si dupa Revolutie. Intr-o alta unitate in care am fost la vreo 3 ani de la Revolutie, cineva din acea unitate care fusese si el secretar PCR, dar acum avea alta functie prin statul major, mi-a zis sincer. Ca a fost rugat sa "aiba grija de mine". Nu m-a faultat niciodata, nu a tinut cont de indicatii. Apoi s-a diluat totul.

   Comandantul "cu sange in instalatie" avea el insusi un cui contra PCR-istilor. Ofiter cu 4 ani (au fost si serii de 4 ani si facultate de matematica in acele vremuri, mai rar. Avea "sange in instalatie" de felul lui. In '91 a scos o comisie a M.Ap.N. din curtea unitatii. Era controlul ministrului cu calificativ. Care au dat "S" la tehnica. Din cauza ca nu functionau niste camioane si niste statii radio. Comandantul le arata rapoartele ca unitate solicitase piesele la timp, iar aia spuneau ca nu ii intereseaza ce cerusem, ci ca nu merg camioanele si statiile. Pana s-a enervat comandantul si i-a cerut sefului comisiei avand acelasi grad amandoi (colonel), sa faca schimb de functii. In final, a dat comisia afara din unitate pur si simplu. Ala de la Bucuresti incepuse sa ameninte ceva pe acolo. Iar comandantul mei i-a zis franc ca cheama garda daca nu iese din unitate si a si chemat comandantul garzii!

   Vremuri adevarate, comandanti adevarati! Militari adevarati!

   Ștergere
 30. Asaaa cevaaa !!
  eu il combat corect si la obiect si T2 isi sterge postarile dupa ce-i raspund,adica ma lasa cu "ochii in soare"
  daaa de ce le sterge???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 33. @ All. Nu am ce face. Voi reintroduce moderarea si voi sterge toate postarile care se rezuma daor la atacuri acide intre useri.

  RăspundețiȘtergere
 34. Imi poate spune cineva când se acorda si cum poti beneficia de Ordinul ,,Meritul Militar ,, ? Dupa implinirea efectiv a vechimii in serviciu de 15,20,25 ani sau in momentul cand esti decorat cu acest ordin, conform art 11 din Legea 80/1995? In cazul meu OMM l-am primit dupa 2 ani de cand implinisem termenul de 20 vechime in serviciu. Multumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa 15, 20 si 25 ani lucrati efectiv ca ofiter/subofiter/MM. [Nu de vechime generica in serviciu, ci dupa 15, 20 si 25 ani strict ca ofiter/subofiter/MM. Decoratia si brevetul doveditor sosesc ceva mai tarziu dupa acest termen. Este sarcina celor de la personal sa se ocupe de proceduri, dar o verificare nu strica!

   Ștergere
  2. @stefan
   cand sa raspund a raspuns deja olescu
   da este calcul strict aritmetic la vechime efectiva....cand vine bucata de carton nu are importanta.oricum pe ea scrie:incepand cu data de ...bla,bla prin decret bla,bla ixulescu a fost decorat cu.......

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Din păcate trebuie sa privim cu atenție aceasta situație. In cazul meu, fiind ofiter de politie, am implinit 20 de ani de serviciu efectiva in politie la data de 27.09.2011. Prin Ordinul Mai nr... la data de 28.11.2012, dupa un an si doua luni, mi s-a conferit semnul onorific ,,In Serviciul Patriei,, pentru ofiteri pt 20 de ani de activitate,acest atestat nu cuprinde mentiunea...incepand cu data de..., bucata de carton fiind tiparita la data de 15.01.2014. In situatia ipotetica in care la data de 29.09.2016 voi implini 25 de ani in serviciu efectiv si la data de 01.10.2016 as trece in rezerva cu drept de pensie, pot beneficia de sporul de 25% pt OMM intrucat efectiv am implinit 25 de ani sau urmează ca acest drept sa-l optin eventual in instanta? Daca analizați art 11 din legea 80/1995 ve-ti observa ca art 3 stipulează ca de acest drept beneficiază cei care sunt decorați cu brevetul/decorata/ atestat. Din cate cunosc Directia Generala de Resurse Umane din fiecare minister se intruneste trimestrial si acorda aceste decoratii. Este polibil ca avand 25 de ani de activitate efectiva ca militar/polițist si neavând acest atestat emis ca ,,bucata de carton,, cel care întocmește dosarul de pensionare sa ateste acest fapt printr-o adeverință pe care o va înainta odată cu dosarul de pensionare

   Ștergere
  7. @ stefan 24 februarie 2016, 19:14. M-ai facut curios. In primul rand ca nu are legatura data cand ai primit brevetul si decoratia (si eu le-am primit ulterior), cu data cand ai implinit 20 ani efectiv. Bucata de carton (Brevetul) nu conteaza la nimic, decat pt. propria colectie.

   Iti dau exemplul meu. Devenit ofiter pe 23 August. Ordinul M.Ap.N. este un un prim act doveditor (am copie) dateaza din ...octombrie. In acel ordin al M.Ap.N. scrie negru pe alb ca OMM mi s-a acordat prin DECRETULUI NR. ...DIN DATA... octombrie.

   Si de curiozitate, am cautat decretul acum pe net, si am dat de [http://www.legex.ro/Decretul-683-2003-38936.aspx]. In care zice ca OMM se confera ca data oficiala pe 1 DECEMBRIE. Fapt pt. care eu presupun ca aceasta este data oficiala de implinire a termenului.

   Daca logica este corecta, inseamna ca de fapt 15, 20 sau 25 ani se implinesc oficial pe 1 DECEMBRIE.

   Rezulta ca in mod oficial, tu vei implini 25 ani pe 01.12.2016. Tot ce ai de facut este sa te asiguri ca pana te pensionezi, se va emite decretul si sa urmaresti data cand ti se confera efectiv clasa 1. Daca este 1 Decembrie, te poti pensiona linistit pe 01.01.2017. Si fara ordin MAI daca nu apare pana la 01.01.2017 (in practica este imposibil), acesta oricum te va include cand apare, si ceri doar extras. Te vor anunta ei oricum, chiar daca treci in rezerva, pe ordin e si numele tau si trebuie sa semnezi.

   In concluzie, toata faza e decretul si mai ales data inscrisa in el pt. conferirea OMM. Nu ai nevoie de instanta.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. Eu sunt si mai curios de aceasta situatie, in cazul meu ordinul MAI este emis in data de 28.11.2012, moment in care eu aveam 21 de ani si 3 luni efectiv in serviciu, desi in mod normal ar fi trebui ca acest atestat sa-mi fie acordat, teoretic, la 01.10.2011, dupa 20 de ani de serviciu sau ,in cel mai rau caz, dupa logica dumneavoastra, la 01.12.2011. In MAI situatia aceasta este generalizata si eu nu sint un caz izolat

   Ștergere
  10. Meritul militar care s-a transformat în Semnul Onorific în Slujba Patriei, se conferă celor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, până la 31.08, a anului în curs, dată până la care se întocmesc listele cu persoanele în cauză și se înaintează cancelariei prezidențiale, care emite decorațiile, de regulă cu ocazia zilei naționale a RO., respectiv 01.12., a aceluiași an.

   Ștergere
  11. @ stefan 24 februarie 2016, 20:24. Nu ne-am inteles. Ai brevetul cu OMM (Semnul Onorific um ii spune acum) pt. 20 ani, da? Acolo scrie ca ti s-a emis in urma unui decret, da? Cauta decretul pe internet si acolo zice "Art. 2 Pe data de 1 DECEMBRIE ANUL X se confera Semnul onorific In serviciul Armatei, pentru 20 de ani de activitate si rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala, ofiterilor prevazuti in anexa nr. 2*) la prezentul decret".

   Deci, daca prin decret prezidential s-a conferit pe 1 DECEMBRIE, atunci ai implinit oficial 20 de ani!

   Deci, NU este logica mea, o spune DECRETUL! Celalte acte sunt doar doveditoare, dar data este 1 DECEMBRIE!

   Ștergere
  12. Mihaela Mihaila....Art. 66 alin 2 din Legea 29/2000 stipuleaza ca,, Pentru persoanele îndreptăţite să primească distincţii în funcţie de numărul de ani serviţi, calculul timpului se va face până la data limită a înaintării propunerilor,,. Sa inteleg faptul ca, desi indeplinesc 25 de ani de serviciu efectiv in data de 29.09.2016, practic voi beneficia de conferirea Semnului Onorific in Slujba Patriei abia la 1.12.2017 deoarece conf. art 67 din aceiasi lege, tebelele cu persoanele indreptatite sa primeasca acest insemn se face pana la data de 31 august a anului in curs, doar pentru cei care pana la acea data au indeplinit conditiile prevazute de lege, adica au implinit 15,20,25 de ani vechime efectiva. Pare destul de bizar, practic se pierde un an si crează prejudicii materiale. Concret, pana la conferirea insemnului, adica la 01.12.2017, in ipoteza in care voi iesi la pensie la data de 01.01.2017, nu voi beneficia de cei 5% la pensie pt ce reprezinta diferenta dintre insemnul conferit pt 20 si 25 ani. Nu reprezinta o suma mare, dar discutand in plan teoretic, pare o aberatie. Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns

   Ștergere
  13. @ stefan 24 februarie 2016, 21:44. Ordin MAI: http://legeaz.net/monitorul-oficial-895-2015/ordin-mai-151-2015.

   Da, referitor la acea data fixa de 31 august, ai dreptate. La resurse la tine ce ti-au zis?Probabil ca nu esti singurul caz intrat in sistem pe 29.09? Data in care ai devenit ofiter pare cam atipica.

   Ștergere
  14. Si imi dau seama ca daca as iesi la pensie in data de 01.01.2017 nu as putea beneficia de Semnul Onorific pt 25 de ani vechime efectiva, ci doar pt 20 de ani , adica 15%, intrucat iesirea la pensie este pana la data de 31 august 2017 cand se fac propunerile. Ce ciudata e legea asta, incredibil, practic pt a beneficia de cei 20% pt 25 de ani de activitate, ar trebui sa stau in activitate pana la data de 1.09.2017, cand as avea aproape 26 de ani de serviciu efectiv. E absurd, dar te mai mira ceva in tara asta....

   Ștergere
 35. R26500
  Bine faci, dar atunci userii specialisti vor fugi!

  RăspundețiȘtergere
 36. Hm
  cezare imi inchipui cam ce-ai zis, in esenta macar.Las-o balta ,da-o la pace!

  RăspundețiȘtergere
 37. Am trimis adeverintele de reincadrare grupa de munca pa Casa Sectoriala de Pensii a M.A.I. pe data de 03.02.2016, solicitind o noua Decizie de Pensie si mi-au comunicat ca "documentele nevalorificate pina la 31.12.2015, vor fi valorificate, dupa ce, mai intii, pensiile vor fi recalculate conf. art. 109 alin. 1 din Legea nr. 223/2015."

  RăspundețiȘtergere
 38. Astia sunt nebuni la cap??? 150 de soldati romani reveniti din Afganistan dupa 6 luni (in care numai ei stiu prin ce au trecut ),Dragonii Transilvani au fost "cazati" intr-o sala de sport amenajata. Bai sunteti normali la cap? Cum sa umilesti in asa hal pe cel care te-a reprezentat cu mandrie pe tine ca tara? In loc de o baie calda, o masa normala romaneasca si de un pat cald , tu drept recunostinta ii "arunci" pe jos intr-o sala de sport ? Cat trebuie sa mai induram ?? Cred ca nici noi nu mai suntem normali la cap daca acceptam asa ceva!

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, tigrulet, cei doi loctiitori, Chitic si Horga. Minte cu masura, ca stiu si altii...

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar o sansa sa isi stearga singur! N-am apucat inca sa citesc tot. De regula pt. moderare intru in setari, nu pe blog. Cand vad kkt, prostule, idiotule ... dau Delete din prima. Chiar nu am timp sa analizez toate amanuntele. Dar incerc! Cel mai simplu imi este sa semnalizati voi in ce postare este atacul suburban!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 41. Am dat o raita pe la huhu asa neinvitat.
  si am constatat ca BRUSC si DINTR-O DATA A3 are :citat din blogul huhurez

  "Ieri a solicitat Judecatoriei Sectorului 1 evacuarea Antenelor.(banuiesc ca ANAF:n.m)
  Antena 3 are suficienta forta economica sa reziste hachitelor Binomului.A decis sa se mute in alt sediu.".....pai putea sa faca asta de 1 an si juma.da si scandalu' e bun la "reiting"

  Haida de !! si atunci de ce atata tevatura?? pentru bani si soacra-mea desigur

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dorule, devii din ce in ce mai simpatic. Pai, tu crezi ca soacra-ta a stat degeaba cat ai fost pe blog? A varsat zestrea consoartei la A3 si... s-au salvaat...

   Ștergere
  2. Neneee !!@Anonim24 februarie 2016, 20:39

   pai soacra-mea la ultimele prezidentiale tinea mortis ca ea voteaza cu Iliescu.Mi-a luat 2 ore ca sa-i explic ca "batalia" e intre ponta si johannis

   Ea de colo: maica eu votez cu iliescu si gata!!(pana la urma e amuzant dar e un fel de ....batman,batman!!) baaaa si astia sunt 3-4 milioane pe putin.

   apropo, am aflat si eu pe fb: demonstratia aia cu A3 a intrat in cartea recordurilor.
   Cica a fost singura manifestatie unde erau 38 de dinti la suta de demonstranti

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 42. Pe vremuri sa fi fost ales secretar de partid neplatit nu era o rusine,mai mult o povara
  Sa fii astazi intr-o functie de conducere ca absolvent de St
  Gherghiu echivalat economist este o catastrofa.La fel si cu alte echivalari cu studii superioare in afara specialitatii fara a vedea un profesor universitar la cursuri.

  RăspundețiȘtergere
 43. Macel total pe Space Armya International ! Carnagiu !
  Se deschide o noua dimensiune a universului, o adevarata borta neagra a galaxiei noastre, care incepe sa absoarba tot ce inseamna materie !
  Navaliti, frati si surori de arme !

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CEZARICA@i-a zii baiatule ce ti-au facut cu grupele?Te-au lasat in viata?Detaliaza nu fii secretos.

   Ștergere
 45. Instrucţiunea privind condiţiile în care se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor din structurile Ministerului Apărării Naţionale din 25.06.2012

  Art. 8.

  (1) În vederea conferirii Semnului onorific În Serviciul Patriei, durata activităţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale se calculează calendaristic, în ani împliniţi până la data de 31 august a anului în care ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate sunt propuşi în acest sens.

  Art. 9.

  (1) Pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei nu se iau în calcul:

  a) timpul în care cadrele militare au fost condamnate cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori cu executarea acesteia, cu excepţia cazurilor în care, în urma rejudecării cauzei, instanţa competentă a pronunţat achitarea;

  b) timpul în care cadrele militare au fost suspendate din funcţii potrivit legii, cu excepţia cazului scoaterii de sub urmărire penală şi al încetării urmăririi penale ori a procesului penal;

  c) anii calendaristici din ultimii 4 ani premergători anului în care urmează să se confere semnul onorific, în care cadrele militare au obţinut prin aprecierile de serviciu anuale calificative inferioare celui de "bun".

  (2) Cadrele militare se propun pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei după parcurgerea unor perioade de activitate egale cu perioadele prevăzute la alin. (1), în care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

  Art. 13.

  Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă inclusiv ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor care au îndeplinit condiţiile în acest sens şi au fost trecuţi în rezervă sau direct în retragere, din motive neimputabile lor, în perioada cuprinsă între data de 31 august a anului în curs şi data emiterii ordinului de conferire a Semnului onorific În Serviciul Patriei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa o fi. Acesta sunt proceduri premergatoare pe linie de personal sa stabileasca ce si cum. Dar OMM se acorda efectiv prin Decret Prezidential. Omul intreaba care este de fapt data oficiala cand implinesti 15, 20 si 25 an de cascheta? Le fiecare cum face anii exacti sau e alta data? Data oficiala este insa cea precizata in decretul prezidential: 1 Decembrie. Asa a fost pana acum si mai mult ca sigur ca asa va fi si pe viitor. Adica, atunci cand beneficiem oficial de OMM - pe 1 decembrie, in realitate avem toti cateva luni in plus fata de cei 15, 20, 25 ani. Dar la modul oficial, ii implinim pe 1 decembrie.

   Ștergere
  2. Pentru cine e pasionat de subiect: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/58261

   Asa arata un ordin MAI: http://legeaz.net/monitorul-oficial-895-2015/ordin-mai-151-2015

   Asa arata un decret prezidential: http://www.legex.ro/Decretul-683-2003-38936.aspx


   Pana la urma am mai descoperit ceva: L. 189/2011 a modificat chestia cu decret prezidential, astfel incat pe stil nou, Semnul onorific În Serviciul Patriei, NU se mai acorda prin Decret Prezidential, ci de catre ministri [http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_189_2011_modificare_acte_normative_sistemul_national_decoratii_semne_onorifice.php].

   Date oficiala de acordare - este 1 Decembrie! Daca ministrii vor sa o stabileasca pe viitor pe 25 Octombrie sau pe 25 Decembrie (zic si eu asa), este dreptul lor. Dar tot 1 Decembrie va ramane!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Art. 66 alin 2 din Legea 29/2000 stipuleaza ca,, Pentru persoanele îndreptăţite să primească distincţii în funcţie de numărul de ani serviţi, calculul timpului se va face până la data limită a înaintării propunerilor,,. Sa inteleg faptul ca, desi indeplinesc 25 de ani de serviciu efectiv in data de 29.09.2016, practic voi beneficia de conferirea Semnului Onorific in Slujba Patriei abia la 1.12.2017 deoarece conf. art 67 din aceiasi lege, tebelele cu persoanele indreptatite sa primeasca acest insemn se face pana la data de 31 august a anului in curs, doar pentru cei care pana la acea data au indeplinit conditiile prevazute de lege, adica au implinit 15,20,25 de ani vechime efectiva. Pare destul de bizar, practic se pierde un an si crează prejudicii materiale. Concret, pana la conferirea insemnului, adica la 01.12.2017, in ipoteza in care voi iesi la pensie la data de 01.01.2017, nu voi beneficia de cei 5% la pensie pt ce reprezinta diferenta dintre insemnul conferit pt 20 si 25 ani. Nu reprezinta o suma mare, dar discutand in plan teoretic, pare o aberatie. Practic daca ies la pensie la 01.01.2017 nu voi beneficia de cei 20% pt semnul onorific pt 25 de ani vechime efectiva, ci doar de 15% pt 20 de ani vechime efectiva deoarece iesirea la pensie este inainte de 31.08.2017 cand se intocmesc listele. Dumnezeule, ce legi avem....

   Ștergere
  5. Dacă la data ieșirii la pensie îndeplinești cei 15, 20, 25 ani și condițiile legale pentru a primi semnul onorific la următorul termen de aplicare, chiar dacă nu ai emis semnul onorific, sunt obligați să îți pună la dosarul de pensie o adeverință că îndeplinești condițiile prevăzute de lege pentru aplicarea și calcularea acestui drept.

   Ștergere
  6. Gandeste-te ca amaratii aia de sgv nu beneficiaza deloc.Vrem dreptate dar nu pentru catei .

   Ștergere
  7. Mihaela Mihaila....Sa inteleg ca teoretic daca m-as pensiona in data de 01.10.2016, indeplinind cei 25 de ani vechime efectiva in serviciu la data de 29.09.2016, as putea beneficia de semnul onorific pt 25 de ani de activitate si cei de la resurse umane vor pune o adeverinta la dosarul de pensionare. Scuze pt insistenta, dar nu are cine ma lamuri. Multumesc anticipat

   Ștergere
 46. La cat de banditi sunt o pot stabili si pe 30 februarie si s-o acorde chiar si in fiecare an:):):)

  RăspundețiȘtergere
 47. http://www.aktual24.ro/o-noua-arma-secreta-instalata-de-rusia-in-siria-general-nato-nu-are-legatura-cu-isis-ci-cu-altcineva/

  RăspundețiȘtergere
 48. http://www.cunoastelumea.ro/miliardarii-straini-vor-sa-puna-mana-pe-tot-aurul-romaniei-pazea/

  RăspundețiȘtergere
 49. Cred ca toate eforturile (rezervisti si activi) trebuie indreptate in acest moment nu pentru anularea art. 40 din OUG 57 ci pentru aplicarea unor corecturi logice si rationale precum: procent de 80% in loc de 65%, eliminarea unor limitari la 85%, 100% , contributia pentru pensia suplimentara sa fie inclusa separat ca si de altfel OMM .Sunt cereri credibile si cu sanse de reusita si care permit aplicarea L223 la toti rezervistii
  .A o tine langa cu abrogarea art. 40 din OUG numai pentru a da satisfactie celor care vor sa-si introduca in pensie si indemnizatiile de mutare, sporurile de plecat in co si venit la timp din co, de concediu neefectuat ,sporul de zambet etc ....acest fapt nu e productiv si poate conduce la defavorizarea multor rezervisti corecti in favoarea celor cu pensii manarite.

  5 in loc de 65%

  RăspundețiȘtergere
 50. Astia sunt tampi la minte.Cum naiba CMZ sau CMJ sa faca corect incadrarea in grupe?CMZ sau CMJ trebuie sa aiba statele de organizare la toate nivelurile de la Adam si Eva pana acum.Astia cand vor auzi de directii sau sectii de operatii ma fac doctor sigur.Stiti care este incadrarea la ora actuala la CMJ-uri?E rasul plansul.Vai de curul nostru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. D-le Iceparu ,mai in gluma ,mai in serios,nu vi se pare ca a primi grupe de munca la ”n” ani după ce ai iesit la pensie în loc sa ne fi fost acordate in timpul activitatii seamana mai degraba cu a VIII minune a lumii decît cu o treaba serioasa. Daca cuiva ii da prin cap sa atace legalitatea la ccr?
   De aici si izvorul nedumeririlor pe care le aveti.Ce sa stie oamenii aia atita timp cît incadrarea in grupe se face prin proceduri stabilite de lege?
   Si daca mai tinem cont ca pina in 2010 la L 263 pentru grupele de munca angajatorul platea diferentiat functie de grupă anumite sume ca si contributii de asigurari sociale, minunea este si mai mare.
   Este dea dreptul ”hazliu” de citit comentariile celor ”razboinici si facatori de dreptate in domeniul pensiilor militare” care acuza aplicarea unor legi retroactiv dar primesc în schimb fara comentarii si cu larga deschidere, niste grupe de munca aplicate absolut retroactiv.
   Sa fie primit si sa ramîna asa, numai ca cei care se bucura de ele sa nu-l mai injure pe Oprea fiindca absolut niciun alt ministru politic nu ar fi oferit aceasta facilitate.
   Deoarece si-au dat seama ca prin aceste contributii ale angajatorului pentru grupe practicate pina in 2010-L 263, nu fac altceva in acest sistem decît sa mute banii dintr-un buzunar in altul ,in anul 2010 prin L 263 au precizat ca angajatorii din sistemul de aparare ,ordine publica...... datoreaza aceste contributii doar la nivel Conditii Normale - 24,6%. Avînd la baza aceasta precizare neretroactiva în aplicabilitate ,inseamna ca de acum inainte vor putea legal modifica incadrarea in grupe după buna lor placere.
   Inca odata ca la noi la nimeni atita timp cît grupele de munca se acorda pe baza anumitor proceduri care obligatoriu spune legea trebuie respectate si in institutiile din sistemul de ap.ord.p.....
   Nu luati in serios ,incadrati ”adevarul ”spus la faptul divers. Și tot înainte.

   Ștergere
  2. N-are nicio treaba incadrarea in grupe, cu statele de organizare. Ai fost sef, zbang, te baga la speciale. Ai fost controlor ispector, zbang, te baga la alte conditii ! In rest, e foarte simplu: toti au manarit armamentul, asa ca iau conditii deosebite. Inclusiv pentru perioadele de instructori si secretari utc si beobe. Iar unitatile/activitatile care dau dreptul la incadrarea intr-o anumita grupa de munca, sunt prevazute distinct si explicit in ordin.
   Stii niatale ceva, de pe timpul cand incadrarea se facea pe baza unor ordine, care stabileau o gramada de unitati din economia nationala, care-ti dadeau dreptul la grupa de munca, indiferent de functia pe care erai incadrat. Ca de ex. OG 24/91, care nominaliza toate structurile de pe la canal, irigatii, carbune, detasamentele de constructii, unitatile de drumuri si cai ferate, etc, care dadeau dreptul la incadrare in grupe.
   Acu e simplu, ai fost comandant de pluton, in 44, la cavalerie, zbang, 50 %, ai fost instructor utc in 67, zbang, 25%, ai fost kilot, pac, 100%.
   Si, ciar de nu va vine a crede, tau majurii care se ocupa de tabelele alea cu noile grupe, kiar stiu ce fac. Ca nu au timpul sa impinga aerul cu keptul, prin comandamente si alte semegheuri, dandu-si cu parerea despre actiunea razelor de luna, asupra galosilor de guma, este altceva !

   Nea Poty, lamureste-l niata pe om, ca eu nu am limber la publicare, din cauza limbajului indecent si nedemn pentru un tilicar al Armatei Romane !
   Sa-mi fie rusine.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. @ Laba Trista 25 februarie 2016, 15:38. Schimbarea de limbaj, te aduce pe drumul cel bun. Aceasta este calea sa devii credibil si interesant. Greu, dar ai priceput pana la urma. Recomand sa iti schimbi si ID-ul cu care ai postat acum. Nu de alta dar creeaza bariera psihologica si apare tentatia de a nu mai citi continutul. Care este totusi OK!

   Ștergere
  5. @ Poty25 februarie 19"20
   Ma doare la basketi de indicatiile tale pretioase. + ca nici nu simt nevoia sa ma vad musai "publicat". Scriu pur si simplu cum imi vine la clape, fara sa ma fandosesc. Am scris mii de comentarii, intr-un mod cat se poate de natural si de inconfundabil, pentru care mi-am atras, in acelasi timp, si aprecieri, dar si un dispret total.
   Acum clampanesc pe Space Armya International, pentru ca, fostul meu blog de suflet, pe care mi-am petrecut cei mai frumosi ani de navigare virtuala, m-a cenzurat. Pentru ca le-am dat muie unora intitulati Dragnea si Tonta. Dupa acest incident, toata asistenta s-a carabanit, iar blogul a crapat, fiind inchis definitiv. Nu din cauza mea.
   Asta ca sa intelegi fenomenul. Am un limbaj aplicat deosebit de trivial, insa n-ai sa ma vezi, nicicand, intrand cu bocancii in treburile familiale ale cuiva, asa cum face psihopatul de-si zice tigri2.
   Nu ma poate opri nimeni sa scriu unde vrea mushkiul meu. Ca sunt, ori nu cenzurat, asta-i alta poveste. Alegi ce se poate publica, ori nu. Nu ma deranjeaza. Viata-i scurta si m-am saturat ca sa mi-o sfarsesc in acelasi climat guvernat de kestiile alea cu onoarea, demnitatea si alte sforaieli de astea specifice tilicarilor, care mi-au bantuit tineretile, ca sa-mi amageasca batranetile !

   Ștergere
  6. Laba Trista@ ai in atentie onanismul ca nu tot timpul intareste organismul.Stai linistit nu te mai da limbist,I-ai dat la muie lui Tonta si ai pupat in cur pe Ponta.Acum il pupi in cur pe CHior cate te va pune responsabil de sector.

   Ștergere
 51. Imi povestea aseara unul din participantii la intalnirea de la Senat pe tema pensiilor militare o apreciere facuta acolo :datorita noua legea pensiilor militare este cea mai controvesata;cei mai mari dusmani ai pensiilor militare sunt rezervistii insasi-era exemplul stagiului potential etc.Si ar mai fi...Smerenia nu strica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stagiul potential e chestia aia cu pensia suplimentara? Daca este asa, posibil sa fie real ce ai spus. Dupa 2001 nu a mai existat pensie contributie la pensie suplimnetara, fapt pt. care pe cei activi ii cam doare in cot de aceasta pensie. Aici cam ar trebui sa lasam si noi de la noi!

   Ștergere
 52. S-a cam rupt osia la "magareata"? S-a impiedicat blogul,unde sunt "colindatorii"?

  RăspundețiȘtergere
 53. 1.CM poate elibera fisa cu noile grupe de munca, dar numai pe baza documentelor pe care le detine: fisa veche si memoriul original.
  2.CM pot solicita si alte documente, de la diverse UM, numai ca pensionarul sau urmasul, trebuie sa solicite acest lucru. Acestia insa, multi dintre ei nu stiu ce sa solicite.
  3. Vor fi mai multe situatii:
  a) emiterea fisei se realizeaza intr-o etapa, cu doua cazuri posibile:
  - se iau in considerare toate activitatile si pensionarul primeste d.p.v. legal maximum posibil.
  - nu se iau in considerare toate activitatile si pensionarul sau urmasul este viciat intr-un drept legal.
  b) emiterea fisei se realizeaza in mai multe etape, cu cele 2 cazuri posibile, enuntate la pct. a)
  4. Da, la CM nu sunt oameni suficienti pt aplicarea legii 223/2015. S-au facut solicitari de posturi. Incadrarea acestora se va face cu pensionari militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referitor la pct. 2. In ce baza este atat de amabil CM sa solicite la unitatea pastratoare a arhivei documente in locul pensionarului? Eu am sunat pe cineva de la CM si mi-a zis ca eu trebuie sa ma adresez arhivei, nu CM. La CM doar predau documentul pe care mi-l da arhiva. Sau m-a pacalit doar sa scape de mine?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. te-au luat de prost ...vezi mai jos ...!!

   Ștergere
 54. Ha, ha, ha! Asta-i concluzie de sinistru al Apararii? Asta-i concluzie de mutant autist, maso si sorosist! Unde sunt revendicarile centralizate pe puncte? Concluzia asta de avorton e doar o balega din drum peste care au trecut rotile unui camion de 20 t! Unde sunt procentajele de 80% si 100%? Alea ar fi piatra de temelie a modificarilor avute in vedere, si cam 90% din propuneri per ansamblu! Bai, marţafoilor, cu cine credeţi voi ca faceţi acilea talentos de Bufteas sa ne prostiti in faţă cu acest comunicat de căcat si, cica, oficial? Ia mai ganditi-va si bagati voi acolo toate revendicarile batranilor rezervisti pana nu ajungem noi la voi sa vi le lipim pe muclesoane pana la inghitire si mistuire, ca ati ajuns sa ne credeti la fel de idioti ca si voi, mutantilor sorosisti si masoni cu favoritii pana şortuleţele de pe scule!

  RăspundețiȘtergere
 55. h) stagiu potential - perioada de timp prevazuta de prezenta lege acordata la calculul pensiei de invaliditate, ca o creditare pentru vechimea nerealizata din cauza afectiunilor invalidante;

  (8) Pentru situaţiile în care condiţiile de muncă deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii nu rezultă cu certitudine, nu au fost evidenţiate în memoriul original/dosarul personal ori încadrarea în acestea a fost reconsiderată, centrele militare/structurile militare care au în păstrare memoriile originale/dosarele personale ale personalului militar în rezervă/retragere, la cerere, întreprind toate demersurile necesare în scopul obţinerii adeverinţelor de la unităţile militare în care acestea au fost încadrate ori de la structurile care au preluat arhivele unităţilor militare desfiinţate, transformate sau redimensionate.

  RăspundețiȘtergere
 56. Anonim, din 1989, la 34 ani si pana 2014 am fost in gr. 2 inv. cand m-au scos fortat la 59 ani si 2 luni in limita de varsta, desi la 55 ani m-au pus sa aleg intre boala si limita de varsta si am ales boala! Acum ei zic ca n-am dreptul la stagiu potential! Te intreb, am dreptul sau nu am dreptul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. @ Labiş Trist, nu prea vad in vocabularul meu indecenta de care pomenesti: E doar un stil incapatanat de pamfletar profesionist, chiar jurnalist, in jargoanele si pe limba mutantilor care nu sunt asa elevati cum ai crede! Nici acum nu stii ca in minister se intra dând din coate si buzunare pe pricipiul nulitatilor absolute? Daca erau profesionisti, acum nu exista scandal pe OuG 57, Art. 40, intelegi? Daca vrei sa-ti cauti acasa slugi, crătiţari, bone sau lustragii gasesti acolo din belsug, dar nu indrazni sa cauti somitati, economisti, matematicieni sau merceologi ca ai dat-o-n bara! Daca existau, nu exista nici aceasta Ordonanta emisa parca din secretariatul de la subsol al Spitalului nr. 9! Cat priveste stagiul potential, e o enigma ce se plimba beata pe sub stresinile ude cu şpârlă ale Casei Sectoriale...Cat priveste pe Dl. Huhurez te asigur ca le are, si inca foarte bine, cu tot ce e in legatura cu pensiile noastre, m-a lamurit deja, dar doream de la cel in cauza daca se afla in situatia mea si daca are o alta varianta opusa Casei Sectoriale care neaga Legea 223/2015!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 57. stefan25 februarie 2016, 15:10
  Mihaela Mihaila....Sa inteleg ca teoretic daca m-as pensiona in data de 01.10.2016, indeplinind cei 25 de ani vechime efectiva in serviciu la data de 29.09.2016, as putea beneficia de semnul onorific pt 25 de ani de activitate si cei de la resurse umane vor pune o adeverinta la dosarul de pensionare. Scuze pt insistenta, dar nu are cine ma lamuri. Multumesc anticipat
  =====================================================
  La data de 01.10.2016 Ordinul ministrului de conferire a semnului onorific inca se mai afla in diferite stadii de preparare, in vederea „bagarii” la semnat. Deci, la data pensionarii, nu exista baza legala ca sa-ti elibereze adeverinta. Acest lucru va fi posibil undeva prin luna noiembrie, deci Casa de Pensii te va regula, cu 25%, incepand cu luna decembrie, daca duci rapid adeverinta la sursa, pana la 1 Decembrie.
  Deci, in cazul tau, ai pierde 5% pentru doua luni: octombrie si noiembrie. Sau, mai bine spus, o singura luna, pentru ca trecerea in rezerva se face, de regula, cu ultima zi a lunii, adica cu 31.10. O smekerie financiara, legata de predarea functiei, dar si de plata unor drepturi banesti.
  Ca sa nu ai dureri de cap, stai pana te vezi publicat in MO. Doar daca nu te da calculatorul afara si musai trebo sa pleci cu 01.10.
  Capisci ?
  Si cat m-am sfortat ca sa nu-i fut si vro doua injuraturi prin textul de mai sus, de-s ud tot pe sharteatza ! Pfoaiiii...da ce nu face omul pentru bunastarea tovarasilor de arme !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 58. Vad ca vorbiti de Arhiva Armtei...Eu am colectie de A.R. cate memorii am facut pentru o dovada, la care mi s-a raspuns de fiecare data cu cate o varianta NEGATIVA de-ti vine sa-ti iei lumea-n cap cand le citesti! Am ajuns pana la Ciollanus Smen cu plangerile, dar degeaba: Ei cand vor sa fluiere, fluiera cum vor ei, nu cum vrei tu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buey Cornelus tata, dupa ce ai zapacit auditoriul vro doua luni, pe blogul lui Cufurez, despre cum s-a surpat mina pe tine si-ai cazut din vagonet, pe timpul extractie de carbuni in intrecerea socialista, acum o iei, iar, de la capat. Mai omule, astea sunt bloguri infratite, asa cum e Curtea de Arges, cu orasul Barselona, asa ca, cine navigheaza p-aciulea, navigheaza si pe dincolo !
   Deci te cunoaste lumea, ca ai ajuns si la Ciolanus, si la IPS Deniel, si ca nu suporti perciunatii !
   Ajungi sa dai si tu in patima lui t2 c-un koi, care instiga toata ziua la razmerita, ca sa-si revendice el drepturile, in special CV ciucalatei pe care i-a dat-o patria moca, ca sa nu i se inmoaie mansa cariciopterului cu care gaza invazia de Colorado.

   Ștergere
  2. Hai sa ne dam laba si noapte buna cu somn pufos ca suntem obositi pe ziua de azi care s-a incheiat de mult! Nu uita inainte de a te inchina de culcare sa strecori cateva cadelnite si anafure catre OuG 57 si emitenti sa-ti fie somnul linistit! Eu o fac si am renuntat astefel la cate un somnifer pe baza de ceai de tei! Nu de alta, dar riscam sa raman si fara scula la bascula si n-aveam ce sa mai proptesc in idiotii cu ordonantele capiate! Noapte buna tuturor!

   Ștergere
 59. Pentru cei care inca nu v-ati lamurit, in PM, cu grupele de muncasi si tot bateti pe la toate usile, cand pe-un blog, cand pe altul, ca sa va lamureasca cineva:
  -pentru perioadele cat ati fost comandanti si sefi/asimilati (loctiitori, ingineri safi, etc) va baga tau majurul de la cemeje, otomat, la CS; nu conteaza prin ce unitati ati crosetat, chiar daca astea s-au desfiintat imediat dupa Marea Rascolutie din Decembrie;
  -pentru perioadele cat ati fost in functii de ofiteri cu numarul, ori de instructori si activisti utece si pecere, sau pe la cursuri, ori pe "la dispo", va baga la CD
  -pentru aviatori, parasutisti, marinari,pirotehnisti, scafandri, bla - bla, e prevazut in tabel, mai mult decat suficient de clar. Bineinteles, si pentru cei de la okuiul si timpanul, care desfasoara activitati cu un grad deosebit de ridicat de risc. N-asa ?

  Mai sunt activitatile de asanare, pe care le executau, de regula, un tau majur specializat, insa apareau in OZU fro doua pagini de participanti, in frunte cu popa rejimentului si contabilul de la kiloti-izmene, precum si cele de delaborari munitii si alte kestii de astea cu explozivii, pentru care trebo sa aveti la dosarul de cadre adeverinte. Suficient una, kiar daca ati participat de jde ori, intr-un an la asemenea activitati.

  Mai sunt unele situatii punctuale, specifice celor de prin AthM, ori IMM, pe care nush sa le explic, deoarece n-am fo atat de dastept ca sa ma fac injiner, ori doctor.

  Asa ca nu va panicati. O sa primiti acasa o copie a tabelului cu reincadrarea in grupele de munca, care a fost trimis, pentru reca, la CSP.
  Baetii e pe felie, sa-mi trag secsul, daca nu !

  RăspundețiȘtergere
 60. Sa hiti cuminti, si noapte buna.
  Mare curaj trebuie sa ai, ca sa lasi un nebun sa-ti bantuie pe blog, in puterea noptii !
  De fapt, mai multi nebuni, fosti pacienti la ZOO + 9.

  RăspundețiȘtergere
 61. Bai iar l-am gabjit pe PMT: ce conteaza ca acum e laba trista....tot "spumos" si corect a ramas in exprimare.Pacat ca apare asa de rar,ca poate altfel s-ar intersecta si cu iulian mares(stiti voi:alea de impins aerul cu cheptul prin m100)
  @ cornelius
  Offf iar incepi? crede-ma mi-au ajuns 3 luni cu tine.esti mai rau ca soacra-mea cu cicaleala>schimba si tu acul la patefon ca ai zgariat placa si reia acelasi text...text...text....text....text....text.na ca s-a zgariat.
  @huhu
  ma doare la bascheti ca tu pe blog vb acum doar cu "invitati" si cu acces special
  Te-am apreciat pt promtitudinea informarilor la timp si corecte din articolele postate
  Dupa ce au intervenit postarile si "infailibilele" tale decizii politice s-a ales prafu' si pulberea
  crezi ca daca imi dai interdictie eu am pierdut ceva?O sa ajungi ca mandu de la Bv care discuta pe blog doar cu 2-3 puleti.(pentru restul e inchis)
  Mai baiete pt asa ceva exista telefoane /skype/messenger/ si alte alea.trebuie sa fi tare prost sa faci un blog ca sa vorbesti doar cu familia si vecinii
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Io am fost la 9 dupa ce am fost avansat din zoo...eeee am evoluat/involuat ca nu mai stiu cum e corect...hac,hac
   Don Corleone

   Ștergere
  2. Stiti de ce si-a extirpat kufurez doua coaste ? Hai sa vad cine stie ? Ofer premiu...

   Ștergere
 62. Lanseaza unii zvonuri, precum ca exista pericolul prorogarii LPM. Stati linistiti la locurili voastre, ca nu se proroga nimica, decat in capul lui Coarna si a altor dogarieni disperati, ca le fuge sindicatul de sub picioare si nu mai au cotizanti.
  Pentru cei deja in rezerva patriei, timpul trece, pensia mege. Daca o fi sa se modifice OG57 in folosul nostru, n-avem decat sa multumim zeilor. Daca nu, cu unele exceptii, ramanem cu cuantumul mai avantajos. Exceptiile sunt cei de-au beneficiat si de IC, si de SM, insa si de acel spor de pana la 50%, pentru lucrari de exceptie. Daca ai avut acest spor, de 50%, mai pui antena 10%, specialistul de clasa 10%, confidentialitatea vreo 14% si om te-ai facut. Daca ai mai avut si sporul de stampila, Boer Bibescu te numesti. Pentru pulime, ramane cuantumul de pe contributivitate.
  Mai nashpa e pentru astia de s-au pensionat, dupa 1 ianuarie, care deja incep sa urle a disperare ca n-au cu ce trai. Las’sa simta si ei oleaca cum e sa-si bata statul joc de tine. Si cum e sa te trezesti cu decizii fara numar. Or sa primeasca una provizorie, cu niste firfirei de subzistenta, apoi una pe OG7 in vigoare, cu 65%, dar nu mai mult de 80%, iar daca avem norocul s-o si modifice, asa cum se zvoneste, inca una, cu data intrarii in vigoare a modificarilor !
  Zeii fie cu noi si nu luati in serios toate cacanarelile care se vehiculeaza pe ici-colea, aruncate la shto, pentru cresterea adrenalinei. Nu se proroga nimica. Ori ramane asa, ori se modifica nitel, ca sa-i poata da si lui tigri2 CV ciucalatei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 63. @EU25 februarie 2016, 19:27
  te-a pacalit maimuta...sau poate e proasta!.In mod sigur astia de la CM nu cunosc L223 cum o cunoastem noi,ca o "tocam" de fo 5-6 luni si pe-o parte si pe alta si pe muchie.
  Ia paragraful de mai sus(sau mai bine direct din M.Of.) da-i un print scurt si baga-il lu tanti aia...unde il bagi? e treaba ta.Problema e sa inteleaga ce trebuie sa faca.

  RăspundețiȘtergere
 64. adica asta ca sa nu existe confuzisme confucioniste> na ca am ajuns sa vb precum Cornelius.Da sa scriu cuvantul "complect" nu se va intampla in veci.Si ti-am spus de multe ori Corneliu dar tu nu vrei sa inveti gramatica de clasa a-4-a "complect"


  Anonim25 februarie 2016, 20:31
  h) stagiu potential - perioada de timp prevazuta de prezenta lege acordata la calculul pensiei de invaliditate, ca o creditare pentru vechimea nerealizata din cauza afectiunilor invalidante;

  (8) Pentru situaţiile în care condiţiile de muncă deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii nu rezultă cu certitudine, nu au fost evidenţiate în memoriul original/dosarul personal ori încadrarea în acestea a fost reconsiderată, centrele militare/structurile militare care au în păstrare memoriile originale/dosarele personale ale personalului militar în rezervă/retragere, la cerere, întreprind toate demersurile necesare în scopul obţinerii adeverinţelor de la unităţile militare în care acestea au fost încadrate ori de la structurile care au preluat arhivele unităţilor militare desfiinţate, transformate sau redimensionate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Tigrisorule, iti promit cu mana pe inima ca imi voi scoate initiala de la Corneliu ce am strecurat-o in compleCt daca astia ne da 80% si 100% si celelalte amendamente! Cat de curand, vom avea si satisfactia asta si mai promit ca de bucurie voi bea si-o stacana de ţâghir rosu de butuc pana ma fac mangă, dupa 'jde ani de abstinenta impusa de restrictii medicale, si-i bag si ciorba de ciocanele amantei de la parter sa ma tina minte pana i-o baga babele pironul in cordul decedat sa nu se faca moroi pe lumea ailalta! Hai sa ciocnim stacanele cu anticipatie, fara licitatie, si la mai mare la pahare pana la sfanta liberare de Ordonata razuitoare!

   Ștergere
 65. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 66. Ha, ha, ha!!! PMT, hai să trăieşti! Băi ce vremuri erau odată...Şerban Dorele nu era "Dorele" ci Akordeon, dop"aia Curdeleon, Cuordeleu ot Birtolomeu, Cezar era doar căprar şef cu "lumînările" din nas curgîndu-i pe obraj şi nu ofiţer 1 şi şef Zoo al Dv. TM, iar anonimul Viurel de la 00.29 era Tigri2 zis Kiş. Blogul de care zici, n-a fost închis din cauza ta, ci dintr-a lui maiMucea, care l-a infiltrat acolo pe nebunul şi prietenul lui de zbenguială Horvzaţ. Aşa că, probabil, propritarul fu nevoit să stingă becul din cauză de epidemie...NB la toţi!

  RăspundețiȘtergere
 67. Băi frate, nu-i nimeni planton pe-aici? Nu de alta, dar vin "dujmanii" şi ne fură bloaga.

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 69. Buna dimineata.
  Stirea zilei: s-a inchis si blogul lui Kufurez. Nu mai intra decat invitatii, atent selectionati si care se pliaza perfect pe convingerile politice ale Kakarezului de la administratie !
  Totusi, nu inteleg de ce, intrucat, ca sa ajungi sa-ti vezi postat un comentariu pe acolo, mai intai iti facea analiza sangelui, te amprenta, iti facea poze 3/4 din fata, lateral si spate si abia atunci iti nputeai vedea eforturile incununate de succes.
  Sa speram ca este temporar, pentru ca, informatiile de acolo, se completeaza foarte bine cu cele de pe aici si de pe aiurea, in problema asta cu pensiile, ce ne framanta atat pe activi, cat si pe mosnegaraia revolutionara !
  O zi buna tutulor. Zeii fie cu noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Constat ca toti nebunii de-au avut o viata de noapte agitata, pe MHblog, ani la rand, sunt si aici. Nu pare sa fi crepat nimenea, intre timp, dupa ce am fost destructurati, fara dreptul la compensatoriile si ajutoarele prevazute de lege. Pana si varul nost de la Hurziceni, Viurel2-c-un koi, vad ca tine cadenta si nu se dezminte, fiind, intradevar, cel mai bun injurator !
   Riscul de a nu mai lopata pe aici, insa...este chiar mai mare decat al bacteriei misterioso-ucigase de la Pitesti.
   Sa vedem concluziile la concluzii, asa cum se denumeste si tema, dupa noaptea asta de zbucium, cand s-o trezi dom Poty !

   Ștergere
  2. Un blog de k.k ( kufurez) unde daca spuneai ceva de ANCMRR ,de Ilici-kgb ,de Voiculescu sau de turnatorii la secu ,pcr ,etc erai trecut imediat la categoria ''dusman al poporului'' si primeai ''interdictie'' . Paguba in ciuperci .Kufurez asta e clar ca e un fost securist ( in sensul de turnator al colegilor care aveau ghinionul sa fi lucrat cu el) si sunt convins ca are alte multe destine distruse pe constiinta .Dumnezeu are grija de toti si ne da fiecaruia dupa suflet.

   Ștergere
 70. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 71. E deschis la Huhu...dati navala si cetiti foailetonele lu Cornel ..
  Dac nu ..veti ramane cu gauri in cultura ..generala si particulara ..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezare da vad ca tu multe gauri libere ai..

   Ștergere
 72. Da kufurez si mos Tagarta sunt clar ''experti'' in orice . Astia sunt''autodidactii''care au scris pe net mai multe fraze decat au citit celebrii ''parerologi '' de bodega de care colonia Romanistan nu duce lipsa . De fapt niste nulitati absolute cu basini de strut si cu aere de guru ai pensionarilor militari (din secta ''marturisitorii '' securistului turnator Voiculescu ) .Cine s-a luat dupa zerourile alea si a ajuns bine? Nu uita ca orice valoare daca o inmultesti cu 0 da tot 0 .Macar mos Tagarta s-a retras de rusine pe ''face buci'' dar kufurez vitanjeaza in continoare naivii care mai bun botul la mizeriile lui.Iar tu Corneliu fara suparare esti victima perfecta.

  RăspundețiȘtergere
 73. Te-am prevenit ca ramai sa comentezi cu haita de maidanezi si militianul huhu. Asta ai vrut, asta ai gasit. Nu faci decat sa derutezi lumea cu titlurile astea "razboinice" si fara rezultat. Sigur ca i-am trage in teapa pe derbedeii astia de politruci daca am fi uniti. Dar, ce sa vezi: fiecare e cu aia masii, nu-si vede decat interesul personal. Asa ca la razboi nu se schimba nimic: fraierii carne de tun, smecherii se pun la adapost.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ce bai cip ..cirip..gasca de Maidanezi ne ,,e" si ei oameni intelectuali ..??
   Sau care-i miscarea ..??

   Ștergere
  2. Cezare ai ajuns avocatul militiei? Parca nu iti placeau militienii acun le manaci din troaca?

   Ștergere
 74. @ @ All. Eu sunt inca la faza reincadrare in grupe. Nu m-am grabit sa intru in aglomeratie,intrucat oricum nu se intampla nimic pana la 01.01.2017. Zic ca am rezolvat total, inclusiv la CMJ. Dar daca nu esti un pic vigilent, poti sa o furi! Vigilenta inseamna sa ne amintim de fapt, cam ce activitati am mai executat prin cariera care dau dreptul de reincadrare in grupe superioare de munca.

  Erori pe care le-am depistat la modul concret si pot veni in spijinul tuturor:

  - valabil pt. personalul care a activat pe functii gen Cdt. Pl./Cp./B. in scoli militare. (M-ati prins, am fost si eu un an in tinerete Cdt. Pl. in AFT). Tendinta unui anumit CMJ (AG adica) de a acorda CD pt. acele perioade, si nu CS cum este normal. In fapt, cf. modificarilor ulterioare la HG 1294/2001, acele perioade se incadreaza simultan atat la CD (generare a fortelor armate), cat si la CS (activitatea de comanda). Aparent, fiecare functionar aparent trece ce are chef! Nu este asa: cf. M. 123/2015, Art. 6 (8) din Normele Metodologice la M. 123/2015, pt. perioadele in care personalul se incadreaza concomitent in mai multe grupe de munca, se ia in considerare grupa cea mai avantajoasa.

  - erori intalnite in cazul celor care au activat in grupa AC pt. perioadele de cursuri de cariera. Cei de la CMJ au tendinta sa inscrie la gramada CD sau CS. Nu este asa! Nu este asa! Daca a fost curs de exemplu, de Cdt. Cp. V.M., la acel curs nu nu am desenat doar harti, ci am efectuat si alpinism. Iar alpinismul inseamna AC. La fel la cursurile de cercetare in dispozitiv: nu au cum sa fie in CS, intrucat la acele cursuri se efectueaza minim 3 activitati de grupa AC: parasutism, scafanderie si alpinism. Eu am rezolvat treaba: noroc ca ca am fost vigilent si mi-am facut copii dupa adeverinte inainte sa ma pensionez. Adeverinte care dovedesc ca pe timpul cursurilor de cariera am desfasurat activitati concret pt. grupa AC, adeverinte care sunt in buzunarul memoriului. Dar pe care nu le-au luat in calcul la pensionare, intrucat o matracuca de la personal de la mine sustinea ca nu stiu ce dispozitie (orala probabil, eu nu am vazut nimic scris) zicea ca toate cursurile trebuie sa fie in CN (la fel ca cele de limba rusa sau engleza?). Doar la unitatea mea se intampla asta, intrucat la o unitate similara din brigada, personalul de acolo trecea cursurile in AC.

  Si acum trag linie si adun! Am mai castigat la vechime inca 2 ani si 6 luni. Peste 90% din fisa in AC, restul in CS!

  Ma zgandare doar ceva! Cand vad CN la anii de scoala militara. Imi sare in ochi chestia asta cu CN! Doar nu am fost la ID la Spiru Haret sa beneficiem de CN, ci in armata! Ca si realism, in scolile astea toti am efectuat activitati de CD, CS sau chiar si AC. Dar toti avem CN pt. perioadele din scolile militare! Ma zgandare, poate mai mult din orgoliu! Cum papucii mei sa fie CN in scolile militare cand manuiesti armament, arunci cu grenade, faci garda, aprinzi TNT, tragi cu tunul, cu tancul, cu rachetele, pilotezi, lucrezi cu suvstante chimice etc.? Macar un CD pt. cei 2-4 de cel mai al dracu' soldat, sa nu meritam? Nu mai zic de activitatile concret desfaurate, dar macar asa un minim de respect pt. cuiele din bocanci, incazarmare timp de 2-4 ani, varza furajera pe post de hrana, frigul din dormitoare, etc., sa nu fi meritat macar un CD si noi acolo?

  Nu stiu cine din personalul militar a participat la ticluirea legislatiei cu excluderea de la grupe de munca a perioadelor din scolile militare, dar cu certitidune ca cei in cauza nu au urmat scoli militare! Fapt pt. care ne-au sarit complet din schema la grupele de munca pt. perioadele de scolarizare!

  RăspundețiȘtergere
 75. @R 26 ,mai in gluma ,mai in serios,nu ti se pare ca a primi grupe de munca la ”n” ani după ce am iesit la pensie în loc sa ne fi fost acordate in timpul activitatii seamana mai degraba cu a VIII minune a lumii decît cu o treaba serioasa. Daca cuiva ii da prin cap sa atace legalitatea la ccr?
  De aici si izvorul nedumeririlor pe care le aveti in privinta posibilitatii incadrarii si asa si asa. Ce sa stie oamenii aia de la Cmj atita timp cît incadrarea in grupe se face/trebuia facuta in perioada de activitate prin proceduri stabilite de lege?
  Si daca mai tinem cont ca pina in 2010 la L 263 pentru grupele de munca angajatorul platea diferentiat functie de grupă anumite sume ca si contributii de asigurari sociale, minunea este si mai mare.
  Este dea dreptul ”hazliu” de citit comentariile celor ”razboinici si facatori de dreptate in domeniul pensiilor militare” care acuza aplicarea unor legi retroactiv dar primesc în schimb fara comentarii si cu larga deschidere, niste grupe de munca aplicate absolut retroactiv.
  Sa fie primit si sa ramîna asa, numai ca cei care se bucura de ele sa nu-l mai injure pe Oprea fiindca absolut niciun alt ministru politic nu ar fi oferit aceasta facilitate.
  Deoarece si-au dat seama ca prin aceste contributii ale angajatorului pentru grupe practicate pina in 2010-L 263, nu fac altceva in acest sistem decît sa mute banii dintr-un buzunar in altul ,in anul 2010 prin L 263 au precizat ca angajatorii din sistemul de aparare ,ordine publica...... datoreaza aceste contributii doar la nivel Conditii Normale - 24,6%. Avînd la baza aceasta precizare neretroactiva în aplicabilitate ,inseamna ca de acum inainte vor putea legal modifica incadrarea in grupe după buna lor placere.
  Inca odata ca la noi la nimeni atita timp cît grupele de munca se acorda pe baza anumitor proceduri care obligatoriu spune legea trebuie respectate si in institutiile din sistemul de ap.ord.p.....
  Nu luati in serios ,incadrati ”adevarul ”spus la faptul divers. Și tot înainte.
  Daca pentru perioadele de activitate angajatorul o fi platit contributiile de asigurari sociale diferentiate pentru perioadele din activitatea de cadru militar pentru grupele de munca ,pentru perioada de scolarizare nu s-au platit asemenea contributii. In niciun sistem nu s-a intîmplat asa ceva iar pe situatii similare s-a piedut in instanta asemenea cereri de reincadrari. Asa ca sa-i multumiti lui Oprea ca a dat posibilitatea birocratul sa gaseasca asimilari in CS. Pacat de cei care si-au distrus sanatatea in conditiile incadrarii pe criterii intemeiate in CS,AC sperînd ca acesta-i un beneficiu si au refuzat functii caldute de birou ,lectori,etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, e ca tine - este extrem de normal sa fie platite grupele in activitate. Dar tu nu vezi esenta! Daca s-ar plati grupele in activitate, acestea intra la venituri/solde/salarii si automat se regasesc si la pensie.

   Alta chestie care o uiti! Pai si civilii au platite grupele de munca, tot la pensie, si nu in activitate!

   Acum! Tu stii ce inseamna atacarea legalitatii la CCR - mai exact sa zica " - De maine, grupele de munca se platesc in activitate la toate lumea"? Inseamna asa:

   - de maine se majoreaza toate lefurile (civili, militari - nu conteaza), cu 25% pt. cei din CD, cu 50% pt. cei din CS si cu 100% pt. cei din AC.
   - de maine toti cei pensionati (civili, militari - nu conteaza) beneficiaza retroactiv de restituiri de sume neacordate la salarizare in perioada activa urmare a incadrarii intr-o grupa de munca sau alta;

   Dar NU uita, respectivele sume se regasesc automat si dupa pensionare, intrucat determina cresterea veniturilor/soldelor/salariilor in activitate, si automat se maresc si pensiile.

   In final, o astfel decizie a CCR ar determina:

   - majorarea peste noapte a salariilor cu o medie de 50%;
   - restituirea unor sume importante de bani tuturor pensionarilor carora nu le-a fost platita grupa in activitate, desi erau incadrati in grupe;
   - majorarea tuturor pensiilor cu o medie de 50%.

   PS: Cat priveste politica, las-o jos! Doar un cretin "gonflat de Oprea" poate sa ii aduca multumiri lui Oprea care dupa ce a desfiintat pensiile militare, a mai taiat si 1/2 din pensiile a cca. 30 000 de militari! Cat priveste grupele de munca, daca Oprea avea intentiile de care zici, baga in puii mei inca din 2011, in HG-S 1019/2010, ca noile conditii se aplica si celor pensionati anterior anului 2011! Dar a bagat o ..ula in HG-S 1019/2010, ca noile conditii se aplica si celor pensionati anterior anului 2011 ! In urma scandalului, ministerele au incercat sa aplice doar dispozitii orale de aplicare pe neve a HG-S 1019/2010, dar le-au prins Curtea Conturi! Dar tu probabil uiti ca NU HG-S 1019/2010, ci L. 223/2015 a rezolvat treaba asta.

   Si fara Oprea! Lauda-l in fata celor pe care "v-a gonflat", dar nu incerca sa faci acelasi lucru in fata celor cu 1/2 din pensii retezate de Oprea! Nu de alta, dar risti sa ti-o iei!

   Ștergere
  2. @ R 26
   Încurci putin sensurile. Nu asimila contributia de asigurari pentru incadrarile in grupe de munca platite doar de ANGAJATOR si nu si de angajat cu CAS sau CASS platit atit de ANGAJATOR cît si de ANGAJAT . CAS si CASS se reflecta in pensie functie de cît ai contribuit in timp ce contributia doar a angajatorului pentru grupe de munca se reflecta in reducerea virstei de pensionare si un punctaj mai ridicat pentru cei din grupe superioare pe L 263. Pe 223 se reflecta in vechime care poate aduce procente peste cei 25 de ani si reducerea vîrstei de pensionare.
   Legal Oprea a procedat legal, matrapazlicurile le-au facut din greseala de interpretare CMJ. Dobritoiu putea repara si supune legislativului aplicarea retroactiva insa nu si-au asumat raspunderea.
   La civili doar in 90 s-a dat ceva grupă in plus dar cu plata retro a contributiilor de catre angajator( si doar pentru citiva ani ca sa-si poata face vechime de pensie). Pentru ei care nu s-a platit si s-au dat casa de pensii le-a luat grupa si au pierdut si in instanta.
   In momentul de fata civilii sunt in instanta pentru greseala care s-a facut atunci cind s-a facut transferul de la L 19 la L263 si cind s-a prevazut din greseala incadrarea celor din Grpa I pe L 19 in grupa II (conditii deosebite). madam Cîmpeanu a promis ca repara numai ca a uitat.
   Si nu uita in civil pilotul,minerul si armurierul din subteran sunt la CS la fel cu...cu..cu. Ai intele? La civili nu exista retro ,instantele le-au respins actiunile.

   Ștergere
  3. @ tigri 3 26 februarie 2016, 14:18. Deja ai dat-o in abstract. Din 2 motive:

   - Contributia doar a angajatorului pentru grupe de munca se reflecta in reducerea virstei de pensionare si un punctaj mai ridicat? Adica ala da lovele la stat, si in loc ca pensionarul sa primeasca tot lovele pt. grupa de munca, primeste puncte, urale si vii aplauze? Pai sta inseamna ca statul a furat banii angajatorului!

   - Orice referiri la contributivitate, CAS si CASS in cazul angatilor bugetari este un nonsens. Statul le plateste salariul, da? Din acel salariu, tot statul isi trage inapoi CAS, CASS etc. Deci, daca statul retine direct CAS, CASS etc. fara sa treaca prin intermediarul angajat, tot aia e, este? Si ii plateste direct pensie de la buget! Si atunci de ce sa mai spele aiurea statul bani de la buget, via CAS, CASS. din moment ce statul plateste oricum tot. Inclusiv pensia!

   Asa ca fapt divers! Foarte multi idioti invoca in Romania principiul contributivitatii! Crezand sincer ca asta inseamna ca ce au contribuit ei cash, li se ramburseaza la pensie! Aiurea! Daca ar fi asa, toti banii cu care am contribuit o viata, abia daca ajung pt. 1-2 de pensie la fiecare, de valoare medie. Iar contributionistii ...da-i si da-i ... ca ei vor contributie! Probabil ca ar afla ca toate contributiile lor, in sensul pe care si-l imagineaza, le-ar ajunge doar pt. 1-2 de pensie, si in rest la cimitir cu ei!

   Oprea? Iar Oprea? Ma, tu cum mai pomenesti numele papitoiului asta care a fost in stare sa imi reteze 1/2 din pensie?

   Ștergere
  4. Ei,R 26
   Doar te faci ca nu pricepi. Stii bine ca daca angajatorul te-a incadrat la CS sau AC primesti spor de vechime care-ti floseste la reducerea virrstei de pensionare iar ca sa compensezi reducerea vîrstei iti mai da si un plus 25 sau 50% la punctaj sau 1% peste vechimea de 25 de ani vechime cumulata. Deci nu plateste chiar in zadar. Problema-i ca unii apuca altii nu.
   Abia acum in 2010 s-au prins si ei ca la militari doar schimba banii dintr-un buzunar in altul si ca sa nu mai cheltuie au introdus contributia pentru aceasta categorie la nivel Conditii Normale. Cred ca t”ot Oprea” a gîndit masura. Buna ,ce zici?
   Civilii platesc la nivelul grupelor CD,CS in continuare, de asta nu le da patronii /angajatorii grupe la angajati. Vezi daca nu au avut un Oprea!!!
   Si mai e ceva cu pensiile astea legat de contributie . Daca pe vremea impuscatului era un pensionar la 5 angajati acuma-i 1 pensionar la 1 angajat si daca-i cauti bine poate un pensionar la 1/2 angajati. Si atunci ce-i de facut in afara de a completa statul diferenta. Însa pina cînd, tot inca o taxa,impozit,etc in plus.

   Ștergere
  5. Scuze,din viteza, CPS (contrib. la pensia suplimentara in loc de CASS)

   Ștergere
  6. @ tigri 3 26 februarie 2016, 16:58. Probabil ca tu nu intelegi sau bati in alta parte! Angajatorul te tine incadrat sa zicem 25 ani in AC (CS, CD nu conteaza)! Cat timp esti angajatul angajatotului, primesti sula in brate pt. cat esti incadrat in grupa. Chestia ca statul iti da dreptul sa te pensionezi mai devreme, nu schimba ninmic din datele problemei. Tu de fapt, tot 25 ani lucrezi in CS/AC. Iesi la pensie, si urmeaza marea remuneratie pt. grupa de munca. Numai ca trebuie sa mai traiesti 25 ani dupa pensionare sa iti incasezi intreaga remuneratie de grupa pt. timpul real prestat in grupe, in activitate! In caz ca traiesti mai putin - sa zicem 5 ani, ai luat teapa! Si angajatorul care desi a platit 25 ani pt. grupa angajatului la stat, in relitate fostul angajat nu a mai incasat 25 ani spor pt. grupe, intrucat a mai trait 5. Diferenta fiind furata de stat!

   De aceea se si platesc grupele de munca dupa pensionare si nu in activitate! Ca cetateanul sa fie furat cat mai ideal!

   Ștergere
 76. ***Maxim One ,pe mine nu ma poti acuza de simpatie fata de Mos Tagarta,dar,privind cauzele retragerii de la discutiile pe bloguri nu ai dreptate.De multe ori scria in cunostinta de cauza el stapanind legile mai bine ca oricare dintre noi,numai ca de fiecare data se gasea cate unul,printre care ma numaram si eu, ca sa-l faulteze ,asa ca s-a suparat. daca o sa-i citesti disertatiile vei vedea ca tot ce scria era trecut prin filtrul analizei pertinente ,al gandirii,spre deosebire de "trei lulele ,trei surcele " care-si dau cu prepunerea...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mos Tagarta are si pareri bune dar si multe gresite.Dar mult prea multa aroganta .

   Ștergere
 77. CD al SCMD a dat un comunicat in care ,la final , a spus:"S.C.M.D. va transmite o scrisoare de atentionare a ambasadei S.U.A. asupra situatiei rezervistilor dar si a incalcarii drepturilor militarilor si politistilor activi de catre Guvern prin ignorarea Constitutiei, solicitand totodata noului ambasador ca viitoarele luari de pozitie ale domniei sale sa se incadreze strict in limitele mandatului de diplomat si sa aiba in vedere si informatiile reale venite din partea Societatii civile organizate, nu numai dezinformarile politice cu scop manipulator, ale unor implicati in actualul proces electoral din Romania."
  Aceasta pe langa alte informari a unor organizatii ale pensionarilor militari al tarilor NATO si a altor organizatii si foruri de decizie din UE.Au fost informate si societatile mass media internationale despre actiunea prevazuta pentru 6 martie,asa ca vom fi monitorizati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mda! E ceva ce merita atentia! Pe de alta parte, parca Ambasada SUA nu cunoaste cum sta treaba!

   Ștergere
 78. Tinand cont ca si eu, in copilarie, am avut un prieten comparabil cu Vasile Porojan si ,mai ales, ca in orasul meu am o multime de conationali rromi o sa trimit o scrisoare Uniunii Internationale a Romilor(IRU)cu rugamintea de a ne sprijini,tinand cont si de principiile dupa care se ghideaza:"Articolul 1

  Obiective si principii ale Uniunii Internationale a Romilor

  Uniunea Internationala a Romilor se doreste a fi organismul international al natiunii rome care sa ii reprezinte si sa lupte pentru drepturile acestora la nivel international

  Uniunea Internationala a Romilor este o organizatie de tip umbrela care isi propune sa adune sub aceeasi denumire si sub aceleasi insemne toate organizatiile ale romilor cat si persoane fizice si lideri religiosi din randul lor."

  RăspundețiȘtergere
 79. Viorele,Viorele cred ca ai facut o gluma buna.Cel putin asa vad eu.

  RăspundețiȘtergere
 80. Ce mai stiti de metodologia de restituire a diferentelor banesti?Mai sunt cateva zile si trece si a doua luna de cand trebuia aprobata!Mai avem timp de a ne deplasa la CPS sau de a trimite cererile respective?

  RăspundețiȘtergere
 81. Cornele , fii pe faza ...

  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Cind vad cît de "pafaristi" sint cei care se dau rotunzi si dau "indicăţii" pe bloagele lor , si cind mai vad si liotele de gura-casca uimiti "dă dăşteptăciunea" unora... "zau ca-mi vine sa-mi las balta toate... incercarile" ...
  --------------------------------
  Da' este-"un om năcăjît" , care'o cerut ajutor si pasaricii , ba' chiar si postacilor de pe'alt blog ... Si nimenea nu l-o lamurit !

  Iaca nacazu' omului :
  "Corneliu25 februarie 2016, 20:41

  Anonim, din 1989, la 34 ani si pana 2014 am fost in gr. 2 inv. cand m-au scos fortat la 59 ani si 2 luni in limita de varsta, desi la 55 ani m-au pus sa aleg intre boala si limita de varsta si am ales boala! Acum ei zic ca n-am dreptul la stagiu potential! Te intreb, am dreptul sau nu am dreptul?" .

  Deci in 1989 aveati 34 ani ... nascut in 1955...
  Iesit la pensie de invaliditate pe d.214/1977 .
  - pensiile se stabileau numai in fuctie de vechime , nivelul (media pe 5 ani din ultimii 10 ani) soldei , gradul de invaliditate .
  ---- nu se punea problema "anilor (stagiului) potentiali" .
  - la implinirea virstei de 55 ani pensia de invaliditate raminea pensie de invaliditate , dar nu se mai faceau revizuirile medicale periodice

  In 2001 intra in vigoare l.164/2001 ...
  - impricinatul avea virsta de 46 de ani...
  - pensia de invaliditate a impricinatului se recalculeaza tot ca pensie de invaliditate
  ---- pe noul sistem i se acorda "ani potentiali" - ca diferenta intre virsta de 34 ani (la data aparitiei invaliditatii) si virsta de 55 ani ...
  ---- pentru acei ani potentiali i se acorda 0,8% x 21 ani = 19,2%
  ---- aceste procente "in plus" se adauga la procentajul datorat vechimii "reale" + conditiile de munca
  - la implinirea virstei de 55 de ani putea opta intre pensie de serviciu (de vechime) sau pensie de invaliditate
  - la implinirea virstei de 55 ani (in 2010) opteaza pentru raminerea cu pensie de invaliditate
  ---- optiunea lui se materializeaza in raminerea cu acele procente de calcul , suplimentate datorita "anilor potentiali"

  In 2010 intra in vigoare l.119/2010
  - impricinatul avea 55 ani si pensie de invaliditate
  - pensia i se recalculeaza tot ca pensie de invaliditate
  ---- i se calculeaza punctajul pentru anii "reali" de munca
  ---- i se acorda "stagiu potential" pentru diferenta dintre virsta de 34 ani (virsta ivirii invaliditatii) si 55 ani
  ---- acel "stagiu potential" se materializa in cite 0,55 puncte pentru fiecare din cei 21 ani

  RăspundețiȘtergere

 82. In 2011 intra in vigoare l.263/2010
  - impricinatul are spre 56 ani
  - este "in evidenta" cu pensie de invaliditate ... cu acel "stagiu potential" ...
  - abia prin 2014 baietii de la CPS "ocserva" ca au in evidenta un pensionar de invaliditate care a depasit virsta prevazuta de lege
  ---- la implinirea virstei de 55 de ani (anexa 6) impricinatul respectiv trebuia sa primeasca pensie pentru limita de virsta (art.82 (1)) .
  ---- i s-a acordat "din oficiu" cuantumul avantajos (intre pensia de invaliditate si pensia pentru limita de virsta (art.82 (2)) .- adica cuantumul pensiei de invaliditate
  --------- acel cuantum era cel calculat cu inclusiv "acel stagiu potential"
  --------- in prezent , impricinatul , are pensie pentru limita de virsta al carei cuantum este calculat cu elementele unei pensii de invaliditate (cu acel "stagiu potential")
  - i s-a comunicat impricinatului ca are "pensie pentru limita de virsta"
  - raspunsul primit de la CPS (ca nu mai are dreptul la stagiu potential) a fost dat de cineva "grabit" ... dar are un simbure de adevar : nu mai are dreptul la stagiu potential , odata ce acel stagiu potential se gaseste in calculul pensiei ...

  In 2016 a intrat in vigoare l.223/2015
  - pensia , pentru limita de virsta , a impricinatului va fi recalculata ca "pensie de serviciu pentru limita de virsta
  ---- pentru recalcularea acelei pensii sa va avea in vedere : vechimea "reala" + majorarea de vechime datorata conditiilor de munca + "perioade asimilate stagiului de cotizare" (aici intra perioada cit a fost in pensie de invaliditate
  -------- la aceste perioade asimilate intra cei 21 ani cit a fost in pensie de invaliditate ...

  In concluzie : impricinatul nu are de ce sa fie "speriat" ... acele "stagii potentiale" exista , sint folosite si in pensia pe care o primeste in prezent , si ii vor fi folosite la recalcularea pensiei pe l.223/2015 .

  La cele spuse de mine , bineinteles ca impricinatul trebuie sa ceara "avizul de conformitate" de la Maxim one ... Acest Maxim one , cu mintea lui de oaie creata , va trebui sa-i confirme impricinatului daca nu am gresit in cele spuse de mine ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mitica Olteanu: Foarte bun raspunsul! Multumesc, prietene!

   Ștergere
 83. @olescu
  pot sa-mi exprim parerea?

  Iti inteleg inversunarea impotriva lui oprea(din motivele tale personale cu reducerea pensiei la 1/2 + criogenarea.ASTA DE FAPT SE DATOREAZA LUI BOC,iar oprea nu putea la vremea aia sa faca nimic ca era prea mic) dar incearca sa fii rational si sa gandesti ca daca nu era oprea (vice-prim-ministru) acum eram toti o "laba trista"(nu aia cu PMT) si lula L223.E simplu ! Pe o foaie de hartie faci doua coloane stanga/dreapta cu avantajele si dezavantajele L233 vs L263
  daca ai fi mai pragmatic /rational ai vedea ca am dreptate.Si nu numai eu.Nu ma las stapanit de sentimente atunci cand e vorba de calcule simple care se vad si din "avion".Stiu ca ai un caracter vulcanic si sentimental dar sper sa nu procedezi ca HUHU sa ma blochezi pentru o simpla parere.
  ala de fapt e rece ca un sarpe si poate fi caracterizat simplu:interes interes interes indiferent pe cate cadavre calca.TU nu esti asa si nici n-ai sa devii

  Cu bune cu rele,daca nu era oprea NU era nimic.
  Daca iti convine bine. daca nu e nu! realitatea ramane aceeasi
  capisci?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fara Oprea in fata unui fost diminuat la 1/2! Orice argument, dar fara Oprea!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 84. am fost pe la huhu!
  e noaptea mintii!! gregorian bivolaru (ala cu spirala MISA) a fost arestat azi la Paris.
  DILEMA lui huhu. ce probleme "existentiale" are tipul
  ....Cum/de ce? e curios! cum sa fie arestat tocmai acum cand in RO au venit la guvernare prietenii lui bivolaru zice huhu.
  acum zic eu: din foamea de a agata un post dupa alegeri huhu asta devine pur si simplu ridicol
  bineinteles in sec 2 corneliu ....bla,bla stiti voi...aceeasi vesnica placa uzata

  RăspundețiȘtergere
 85. dar ca sa fiu exact:citat din huhu
  "Curios este faptul ca Guru a fost arestat tocmai acum, cand se pregatea sa revina in tara, dupa ce prietenii sai , care amesteca crestinismul cu kamasutra, au ajuns la guvernare, asa cum dezvaluie Ziarul de Arges.

  ...apoi o sa spuna ca nu-i vina lui,doar a citat din ziar.dar de ce citezi hartie igienica daca te pretinzi echilibrat?

  RăspundețiȘtergere
 86. uite ce gunoaie scriu unii

  http://ziaruldearges.ro/dezvaluiri-socante-noul-premier-al-romaniei-dacian-ciolos-adept-misa-si-guru-bivolaru/

  eu stiu ce e prin arges ca sunt pitestean.....nici in teleorman nu e atata prostime

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestii de presa, nu mai exagera si tu! Astea cu zonele sunt pura teorie. De exemplu, renumit judet Zalau de unde provine Ciolos, parca si isterica aia de Paul Vass Andreea, bate la bagabonti si smecherii, Teleormanul cu ceasul de la gara. Doar ca aia din TL sunt mai tuciurii, iar aia din Zalau mai blonzi. Asa daca e sa discutam pe zone, nu ajungem nicaieri. La judete, 2 sunt premiante la crime si talharii nedescoperite: BV si Constanta. La violuri cica e Vaslui, dar nu e asa: asta e pe locul 3, doar la incest e si primul.

   La tiganii pe fata - judetele din sud sunt fruntase. La tiganii cu cravata, costum si prestanta, judetele din Ardeal sunt fruntase.

   La DNA, toti sunt fruntasi, indiferent de zona! Legat de MISA, daca reporterii din AG exagereaza sau nu, probam usor: Ciolos ar trebui sa fie prieten cu M. Macovei. Iar acum citim articolul indicat de tine! Reporteri slabi: il demasca pe Petru Luhan. Dar nu fac legatura cu colega PDL, M. Macovei! Deci secta e completa, articolul este OK! Iar Ciolos nu neaga!

   Ștergere
 87. @ Elita R.26.500: Daca rusii ne trimit o armata de homosexuali si ne vad aia in gurul gol, am dat-o-n gaoaza cu ei! Si-l mai si prind pe Bivolaru cu gamela de urina gâlgâind-o pe oral, o mai imbulinam si cu suzetele de ni le fleoştorogesc de ni le fac ocarine de cimpoaie sa-si cante oful melosului *Ce frumos e la Moscova!*

  RăspundețiȘtergere
 88. Mitica Olteanu: Multumesc prietene, dar sa nu uitam ca la recalcularea din 2014, la trecerea in i pensie limita de varsta, mi-au calculat pensia cu peste 100 lei mai mica, si am descoperit lipsa stagiului potential de la punctul 1 de punctaje!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!