luni, 15 februarie 2016

Caldă! Amendamentele de ultimă oră propuse a fi aduse in Parlament la O.U.G. nr. 57/2015 (la ordonanța care a siluit Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat)!

Informatia provine de pe contul de Facebook al deputatului Nicolae Mircovici! Ocazie cu care sugeram inca o data colegilor fara cont de Facebook, sa incerce sa se adapteze vremurilor si sa isi faca un cont, din simplul motiv ca pot pierde informatii importante si care in ultima perioada circula predominant, dar si mai rapid decat prin alte mijloace, pe aceasta retea de socializare! Redau in mod special pt. persoanele fara cont de Facebook, amendamentele propuse a fi aduse in Parlament (mai exact la C. Deputatilor) la O.U.G. nr. 57/2015 (la actul Guvernului Ciolos care a siluit Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat).

Nu am avut timpul necesar sa studiem in detaliu! Asa la modul sumar, amendamentele par rezonabile. Insa, mergand pe ideea ca undeva trebuie sa fie o capcana,  este posibil sa fi dat si peste ea! Este vorba despre amendamentul nr. 4, la filele 7-8, in urma caruia genialii propunatori par sa isi bage picioarele in ea de decoratie militara Ordinul Militar, care ne este acordat in baza Art. 11 din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). Daca supozitia este corecta, Ordinul Militar ar urma sa devina o tinichea cu valoare variabila, in orice procent de la 0 (zero) la 20%, in contradictie totala cu Art. 11 din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare) - lege care stabileste valori fixe pt. Ordinul Militar si care se adauga la pensie in mod independent fata de calculul rezultat prin aplicarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Si nu cum i se scoala unuia sau altuia numai ca sa nu poata fi depasit 100% raportat la solda/salariu! Daca presupunerea se adevereste, iar avem de-a face cu smecherie tiganeasca! Care confirma inca o data faptul ca orice decoratie/medalie trebuie remunerata in activitate, remuneratia regasindu-se in mod implicit si la pensie! La fel ca si in cazul grupelor de munca - asa cum am prezentat in materialul anterior! Intrucat cu promisiunea ca medalia/decoratia va conta la pensie, riscul este cel rezultat din amendamentul nr. 4: daca, parca, poate - inclusiv valoarea ciuciu!

In mod tangential va readucem aminte ca O.U.G. nr. 57/2015 se afla in curs de aprobare in Parlamentul Romaniei. In acest moment este in dezbatere la Senat unde talibanii din Consiliul Legislativ, C.E.S. si din Comisia de Munca au avizat-o fara a modifica nicio virgula in privinta perversului atac declansat de Guvern asupra militarilor. Maine - 16.02.2016 urmand sa isi dea avizul si Comisia de Aparare din Senat din care fac parte si generalii in rezerva G. Oprea si C. Dobritoiu. Evolutia parcursului O.U.G. nr. 57/2015 in Senat poate fi urmarita aici! Termenul  de dezbatere/aprobare/modificare/respingere a O.U.G. nr. 57/2015 de catre Senat, este 14.03.2016. Urmand ca dupa data de 14.03.2016, O.U.G. nr. 57/2015 sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor care este si for decizional! In concluzie, rezultatele finale asupra dezbaterii/aprobarii/modificarii/respingerii O.U.G. nr. 57/2015 de catre Parlamentl Romaniei le vom cunoaste la un termen apropiat de Sf. Paști!
Click pe fiecare fila pentru marire. Daca am incurcat ordinea filelor sau am omis vreuna, va rugam se ne anuntati!


212 comentarii:

 1. KKT cu perje,aceiasi Marie cu alta palarie.Mereti-va-n supar cu legea voastra!Dar punctul "e" de ce4 nu ati propus sa fie anulat ,de ce orele smecherilor de prin facultati DA si primele aviatorilor si parasutistilor NU?
  Ne intalnim pe 6 Martie ,eu vin cu un cofrag de "oua"(stricate)

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. @ CEZAR & tigri2. Nu am sa pot niciodata sa inteleg cum 2 oameni cam cu aceeasi varsta de bunici decenti, va injurati mai rau intre voi decat magraonii din Ferentari! Am folosit si eu acel limbaj, insa eram in LM si aveam 14-18 ani. Si cand il foloseam, doar cu prietenii - care ne prosteam toti, facandu-ne ca la usa cortului unul pe altul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. eee Cultura ...baa..
   Dar eu pe cuvant ca nu am injurat pe nimeni ..!! De ce ai sters ...???

   Ștergere
 5. Acesti TOVARSI generali si colonei,ce si-au zis ,ia mai sa le dam niste firimituri si gandacilor astia(viermii lu'tanti Leana).Le aruncam niste "ciosvarte" asa ,dupa ce noi am curatat toti "muschiuletii"ca tot noua ne revin:15%-salariu /solda de merit+30% indemnizatie de comanda+33%sporuri(le au cam toti)+20%OMM+9%PS=107%peste pensia si asa babana datorita indicilor la maxim 12,nu 4 si 2 ca la pulime.
  In timp ce acesti TOVI vor avea niste pensii gen :900X 8,7+(900X8,7)X107% amarastenii vor avea undeva in jurul a:700x3,2+(700x3,2)x52%-vorbim de ofiterii superiori ca MMsi SO vor avea cam pe jumatate din cat are pulimea.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce-si zic :dansii" ce mare lucru ,ne "tragem " si noua o cifra in plus la cuantumul pensiei "sa manance si gurile noastre" mancav-ar sancarul de nenorociti!

  RăspundețiȘtergere
 7. Iar incep astia cu 50% in plus la pensie pentru ''creeatori'' ? Au reusit sa ma enerveze ..

  RăspundețiȘtergere
 8. Toate ca toate , dar in forma amendamentelor lui Mircovici OMM este inclus din start in limita de 100% deci mai putin cu 2%. Ce sa mai zicem de lit.e). Pe astia i-a aburit Coarna, individul asta-i pacaleste pe toti generalii decrepiti stil Gropan &comp. Militienii mu au toti OMM, si poate stiu ca se scoate in curand, asa ca ei marseaza pe baza de calcul mare (isi includ orele suplimentare plus altele ) si-si fac pensii cat vor ei ca Geica ; colegul aviator. Politistilor le convine legea oricul numai sa-i lase sa-si calculeze pensia. Atentie ca acest Coarna nu-i reprezinta pe pensionari, oricum astia au luat la spagi la viata lor de nu le mai trebuie pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Confirm faza cu OMM. De rahat inca o data! Am dat si editare in acest sens. Pe de alta parte, iar ai dreptate cu militienii! Mari potlogari! Poate sa supere oricine, dar astia trebuie scosi complet de la pensii militare. Cum o invart si cum o dreg, desi stiu bine ca nu au drept la pensii militare fiind civili, marseaza cu tupeu de se scot tot pe ei si le-a trag tot militarilor in umbra si la mila carora sunt bagati si ei la pensii militare!

   Paradoxul este ca renegata ANCMRR este singura care a spus in fata manevra! Au dreptate de data aceasta!

   Ștergere
  2. Mirage ai dat tu spaga la politisti ? Daca da e naspa inseamna ca si tu esti tot un infractor ca si politistul mituit .Si nu inteleg de ce sa dai spaga daca esti corect ? Sau doar calomniezi prin generalizare ?

   Ștergere
  3. Coarna e doar un acoperit al unui serviciu secret controlat acum tot de slugile lui Soros . Asa poate intelegeti de ce sfori e trasa papusa Coarna.Asta a tradat de multi ani interesele politistilor.Are la SNPPC un salariu imens de 20 000 lunar adica 12% din incasarile sindicatului SNPPC .Atat ca ajunge cat v-am spus.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Sa traiesti nene MILITIANUL ..hai mai scuipa din tine ....!!!

   Ștergere
 9. Pentru unii politisti este ok includerea ordinului "Meritul Militar" in baza de calcul, pentru altii cu vechime cumulata mare este bataie de joc. Majoritatea sefilor din politie au beneficiat de sporul de 50% pentru lucrari de exceptie acordat timp de 6 luni. Acest spor la functia de baza, ridica baza de calcul la dimensiuni astronomice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adevarul este o arma cu adevarat infailibila! Noi ne-am adunat pe aici ca persoane oneste provenite din toate ministerele! Altfel, daca eram "in carti" NU ne-am fi exprimat niciodata! Este clar ca fiecare isi cunoaste niste chitibusarii din propriul minister, de care ceilalti habar nu au ca ar exista! Marturisiti si voi cei din M.A.I. care este pacatul si curvia la voi! Noi cei din M.Ap.N. am scos cam tot rahatul la suprafata! Ba i-am pus si moț! Cei din S.R.I. inghit inca, cica ei sunt sunt "sub acoperire" si tac! Dar si la ei, majoritatea este luata tot de cobai. Spuneti tot, e singura cale sa aflam cum arata rahatul complet!

   Ștergere
 10. FITI PE FAZA !
  Program Ordine de zi 16.02.2016
  Descriere De La Pana La Sala
  Ordine de zi 16 februarie 2016, sala 3047, et.III 13:30


  Nr. Punct P.L. Descriere Scopul sesizării Termen raport/aviz Termen adoptare tacită Observații Invitați Rezoluție
  1 L665/2015 Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare

  Caracterul legii: -

  Avizul Consiliului Legislativ: 1286/10.12.2015

  Iniţiatori: Guvernul României;

  Procedură de urgenţă: Da

  Prima cameră sesizată: Senat

  Termenul de adoptare tacită: Termenul de adoptare tacită este de 30 de zile, și se calculează de la data de 11.12.2015. Termenul se împlinește la data de 14.03.2016.

  Rezoluție:

  Derularea procedurii legislative:
  11/12/2015 - Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b687 (adresa nr.E200/11/12/2015)
  14/12/2015 - cu nr.L665 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
  14/12/2015 - trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 14/12/2015)
  14/12/2015 - trimis pentru aviz la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 14/12/2015)
  14/12/2015 - Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială transmite avizul cu nr. 449-FAVORABIL
  21/12/2015 - prezentare în Biroul Permanent (termenul de depunere a raportului este 16.02.2016)
  21/12/2015 - trimis pentru aviz la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
  RAPORT
  , trimis pentru aviz la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, transmis avizul cu nr. 449 - FAVORABIL (TERMEN: 14-12-2015) 16.2.2016 14.3.2016 Termenul de adoptare tacită este de 30 de zile, și se calculează de la data de 11.12.2015.
  Termenul se împlinește la data de 14.03.2016.
  Termenul este calculat conform art. 75 alin.(2) și art. 115 alin(5) din Constituția României, republicată, coroborat cu art. 113-115 din Regulamentul Senatului.

  Reglementări:
  salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare MFP, MMFPSPV, MApN

  RăspundețiȘtergere
 11. Bună dimineața,
  Definiție DEX: coroborat, -ă adj. Care este întărit, certificat, atestat, confirmat.
  Nu cred că se înțelege includerea OMM în baza de calcul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut! Eu nu sunt literat, nici jurist. Doar ca am un fler nativ de a adulmeca smecheriile, fler care nu prea ma inseala. Iar flerul imi zice ca numai simpla referire la OMM intr-un act normativ legat de L. 223 a pensiilor, in conditiile in care OMM este stabilit de cu totul alta lege (L. 80/1995) si nu a pensiilor, este o ... smecherie.

   Ia sa vedem! "Pensia stabilita recalculata si actualizata NU POATE FI MAI MARE de 100% din BAZA de calcul prevazuta la art 28, art 29 si art 108, COROBORATE=CONSOLIDATE cu cele ale art. 11 din Legea 80 privind statutul cadrelor militare". CONSOLIDAT in limbaj juridic = APLICAT UNITAR si FARA SUPRAPUNERI.

   Ștergere
 12. Chiar daca formularea unor modificari este oarecum ambigua, din expunerea de motive rezulta clar urmatoarea formula de calcul:
  Pensia bruta = 80% din baza de calcul + 1% =< 100%;
  La aceasta se adauga sporul pentru CPS care se calculeaza separat ca procent din 80% din baza de cakcul.
  La cuantumul astfel rezultat se adauga OMM
  In concluzie, atat sporul CPS cat si OMM nu intra in anvelopa de 100% cu precizarea ca la calculul pensiei suplimentare nu se ia in considerare sporul pentru vechime de 1 % ci se calculeaza ca procent din 80% din BC.
  Eu asa am inteles.

  RăspundețiȘtergere
 13. ***ghurse,Articolul 30 (modificat in propunerile lui Mircovici) spune asa ,la pct 4(fila7/8):Pensia stabilita recalculata si actualizata NU POATE FI MAI MAREde 100% din BAZA de calcul prevazuta la art 28 , art 29 si art 108
  COROBORATE cu art 11 din Legea 80 privind statutul cadrelor militare"(art 11 din Legea 80:[(3)Pensionarii militari decorati cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a si I beneficiaza de un spor de 10%, 15% si, respectiv, 20% al cuantumului pensiei].
  Lamurit? As avea o rugaminte,inainte de a pune o intrebare sau a-ti da cu parerea ,citeste cu atentie .

  RăspundețiȘtergere
 14. Din amendamente cred ca se desprind următoarele:
  - sporul de 3,6,9 % se aplica la baza de calcul rezultata din aplicarea art. 28; adica daca de exemplu din aplicarea art. 28 rezulta o medie de 3000 lei, prin aplicarea art. 108 baza de calcul devine 3270 lei (3000 + 3000*9%);
  - sporul pentru omm nu intra in 100% din baza de calcul prevazuta la art. 30; daca omm intra in 100% din baza de calcul inseamna ca un militar cu 20 de ani de activitate ar avea o vechime care conteaza la pensie de 28 ani (3 ani scoala militara + 20 de ani de activitate + 5 ani, cel putin, ca grupa de munca)- ceea ce este mai mult decat este necesar.

  RăspundețiȘtergere
 15. Maxim One, eu vorbeam de spaga militienilor te simti cumva? Eu nu sunt infaractor cum vedeti voi militienii in fiecare om cinstit, iar cu infarctorii va infratiti, voua de infractori va este frica, si ca sa aveti activitate va luati de oamenii cinstiti prezentandu-i ca infractori cu orice chip. Pe deasupra se vede ca sunteti si tradatori, voi n-aveti spirit de echipa, va urmariti doar interesul vostru si va credeti stapanii legilor si ai Romaniei. De mult le-am spus la multi dintre papagalii de militari ca voi n-aveti ce cauta in legea pensiilor militare, pentru ca atunci cand va convine sunteti functionari publici si cand nu va mai convine sunteti militari. Militarii in prostia lor v-au acceptat crezand ca voi puteti lupta si pentru drepturile lor, iar ei sa stea cu mana la blana si pe telecomanda. Acum s-a demonstrat ca prin reprezentantul vostru ati tradat papagalii de militari.Voi va trageti baza de calcul barosana (ore suplimentare, lucrari de mare exceptie, spor de mare pericol- il arestati cu 5 perchi de catuse pe colegul vostru Visinescu, periculos este doar cand va inselati partenerii de afaceri, infractorii). Fi atent Minim Zero ca la tine militian batran nu s-au mai gandit astia, de ce oare? Or fi zis domni politisti democrati sindicalisti "dai in p...a noastra ca astia au luat destul"? Fi atent nu te enerva, stai cu noi cuminte ca noi nu lasam pe nimemi in urma, luptam si pentru tine si pana la urma poti sa spui "mai ce prosti sunt militarii, astia de asta sunt saraci, nu iau spaga,si lupta pentru principii, nu doar pentru ei, ce prosti" Era suspect de grabit Coarna sa implementeze legea si nu conta forma, ci doar faptul sa poata fi implementata si sa produca efecte. Ma asteptam la o magarie si iat-o, pai ce sula mea amendamente daca sunt mai proaste chiar decat ordonanta. Hai injura-ma Minim One!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Mirage 2000 fara suparare esti cretin patentat.Mi se falfaie mie de militienii la care faci tu referire.Si daca vrei sa scoti politistii din legea pensiilor militare e ok.Asta vor si ei.S- au saturat sa traga pentru toti in timp ce multi militarii dorm pe ei Politistii vor fi asimilati magistratilor cum s-a propus si nu ii vor mai duce in carca si pe militari (multi inganfati cu nasul pe sus plini de basini de strut pe forumuri dar la mitinguri sa vina altii ''ca sunt mai prosti '' ) .Mie putin imi pasa am vechime in ambele sisteme si nu pierd nimic.Mai rau e pentru militari .De acum o sa sustin si eu si ca politistii sa fie scosi din actuala 223 modificata de MApN cu OUG 57 si sa fie asimilati magistratilor ca asa e corect si nornal .Ca fara politisti actul de justitie nu exista.Nu vad de ce politistii sa-i duca in carca si pe militari .Militarii sa lupte singuri cu politicienii sa vedem ce kakat fac.Cat priveste sindicatele si asociatiile (vezi ANCMRR si SNPPC ) ti-am mai spus sunt infiltrate de servicii si au alte interese nu mai acuza politistii ca si ei le urasc .

   Ștergere
  3. Mai Zero one, eu nu ma supar, dar cretin esti tu, si se pare ca esti atat de cretin incat te-au rejectat si militari si militieni. Fati mai pensie de magistrat oricum cretinii sunt la putere in tara asta .Multi cretini au ajuns si magistrati. Mai, hai dracului sa nu ne mai certam si daca ne duce capul sa facem ceva ca chiar ne coplesesc cretinii, si oricum se pisa pe noi ca stiu ca suntem dezbinati.

   Ștergere
  4. Mirage 2000 eu cand te-am facut mai sus '' cretin patentat '' nu te-am jignit .A fost doar o simpla constatare pentru o postare tembela Atat ca nu vreau sa ma cobor chiar la orice nivel . Ma opresc de obicei la 0. Eu nu caut cearta dar cand vad ca fiecare arunca pisica moarta in curtea celuilalt desi vina e a tuturor si in special a noastra ca suntem lasi, ripostez.

   Ștergere
  5. Mirage 2000 eu cand te-am facut mai sus '' cretin patentat '' nu te-am jignit .A fost doar o simpla constatare pentru o postare tembela Atat ca nu vreau sa ma cobor chiar la orice nivel . Ma opresc de obicei la 0. Eu nu caut cearta dar cand vad ca fiecare arunca pisica moarta in curtea celuilalt desi vina e a tuturor si in special a noastra ca suntem lasi, ripostez.

   Ștergere
  6. Tovarase MELETIAN minim ONE...hai mai scuipa cate ceva ...!!

   Ștergere
  7. Bine Cezare .. Ptiu...Sa nu te stergi ca sa mirosi si tu frumos.

   Ștergere
  8. Bine Cezare .. Ptiu...Sa nu te stergi ca sa mirosi si tu frumos.

   Ștergere
 16. @tigri2. Am citit cu atentie expunerea de motive. Dumneata ai citit?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ghurse, din expunerea de motive, indiferent cat de atent o citesti reiese ca limitarea se face de acum la 100% :dupa ce ai luat in calcul 80% introduci sporul de OMM (cine-lare)faci 90%,95%,100%, cel 1% pentru fiecare an peste 25 de ani il arunci la gunoi. Acest mod de calcul avantajeaza pe cei cu vechime mica( cei care au venit in armata, politie pentru o sinecura, pentru derularea unui contract si au vechime de 10 ani-pensie anticipata partial), avantajeaza politistii care n-au OMM, singurul lucru bun este ca-i ajuta pe SGV-isti, drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Militarii adevarati, de cariera ,care si-au sacrificat copilaria si tineretea si viata sunt defavorizati total prin pierderea facilitatilor oferite de sporul OMM.

   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. @ All. Sa NU uitam insa ca OUG 57/2015 se afla la acest moment in dezbatere la Senat. Evolutia poate fi urmarita aici [http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=19515]. Cica azi Comisia de Aparare din Senat isi da avizul. Comisia este asta [http://www.senat.ro/ComponentaComisii.aspx?Zi=&ComisieID=9bb39321-e606-45ab-a850-15914107d59d]. Acum vedem ce hram poarta cu adevarat generalii Dobritoiu si Oprea! Din comisia de 11 membri, 5 sunt din clanul PNL a lui Dobritoiu, iar 5 din clanul UNPR-PSD al lui Oprea! Care sa fie avizul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper sa nu fie la nivelul aprecierilor facute de catre noi,despre cei cei doi generali!

   Ștergere
  2. Comisia de Aparare din Senat a dat aviz NEGATIV!

   Ștergere
 19. Daca sunt probleme DE CE NU INTRATI PE PAGINA LUI MIRCOVICI SA i LE SEMNALATI ..??
  PLANGE ..HUHU...ca doar el ..si restul numai aprecieri ...???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii cum e chestia? Fiecare isi face calculele! Si fiecare este un caz. Mai pe romaneste!

   1]. Exemplu de caz in care un rezervist nu mai are niciun interes sa intervina! 20 ani vechime efectiva, 30 ani cumulati: 80% pt. 25 ani + 5% pt. ailalti 5 ani = 85%. OMM 10% (n-are decat 15 ani de cascheta). Total 95%. Pensia suplimentara are discontinuitate in timp. S-ar putea sa nici nu faca obiectul! Pai in exemplul dat, persoana in cauza NU pierde nimic, intrucat nu ajunge la 100% fara OMM, incat sa mai aiba interes sa propuna ca OMM sa fie acordat distinct si in plus fata de procentul de 100%. In exemplu dat, pt. cel in cauza este bine asa!

   2]. Exemplu de caz care este extrem de interesat sa intervina! Toti ceilalti care ating 100% fara OMM si pensia suplimentara.

   Si de aici pleaca 2 curente: Unii cu LIKE, altii cu DISLIKE, intrucat avem de-a face cu 2 categorii aflate in situatii diferite!

   Ștergere
  2. Si mai sunt 3 situatii:

   - unii care nu inteleg orice le-ai face cum li se va calcula pensia;
   - multi complet dezinteresati cum li se va calcula pensia, pt. ei fiind important sa nu le scada cumva;
   - tot multi care n-au realizat niciodata in cursul timpului daca s-a schimbat sau nu vreo lege.

   Ironic este faptul ca ultimele 2 specii sunt majoritari intre noi!

   Ștergere
 20. Nu v-am zis ca OUG 57 nu va fi modificata? Credeti ca glumesc?

  RăspundețiȘtergere
 21. În sfîrșit s-a facut dreptate si pentru participantii la demonstratiunea din Piata Victoriei Depline.
  Prima mare victorie constă in doar propunerea de abrogare a preved. din nenorocitul articol a lit I) si O).
  Așa că Mareș-ale fă repede pîna nu-i prea tîrziu cerere poate ti-a mai ramas ceva concediu de odihnă neefectuat. Oi fi fost pe la ceva cursuri de ”insemnatate deosebita” care nu au permis absenta si efectuarea in integralitate a concediului de odihnă. Vezi că acuma se baga in BC la pensie.
  Reusita de la pct.O este dedicata doar d-nilor profesori care ”predau cu ora” pe la toate ”academiile ”pline de ”academicieni” cu rente viagere pe viată si medicilor care mai umfla si ei niste garzi prin conventie pe unde pot. Si aici punct ochit ,punct lovit si un mare succes ”absolut necesar ” pentru oștenii purtatori de arme.

  Acuma baiu mare consta in faptul ca daca s-au rezolvat astea nu prea vor mai fi adepti pentru 6 Martie.
  Sau vor iesi doar cei carora le vor compensa ”sporurile variabile” propuse a nu se lua in calcul(ore de zbor,etc) cu binemeritatele propuneri de ”refacere” cu bilete de tratament gratuite prin diverse statiuni(daca apucăm ? la bilet).
  În rest ,numai de bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ avianyc-tigri 3 16 februarie 2016, 12:20. Ei, cum sa nu fie participanti? Pai nu ziceati voi (cei cu contributivitatea - adica, cei alergici la L. 164/2001) ca 90% dintre pensionarii militari au fost preafericiti cand i-a facut domnu' Oprea contributivi? Teoretic ar trebui sa fie cam 140 000 din preafericiti contributionisti din astia! Care sa protesteze pe 6 Martie contra faptului ca au din nou pensii militare, nu? Deja se incoloneaza de pe acum. Nu ajung 140 000?

   Este o gluma, desigur! Am zis asa doar ca mi-am adus aminte de "diminuati" si "inghetati" si ne fluturati intoxicarea la faza ca 90% erau fericiti ca au ajuns contributivi! Na, ca de atata fericire contributiva, niciunul din aia 90% nu caraie nimic impotriva faptului ca are din nou pensie militara! Deci faza cu 90% a fost doar propaganda fara acoperire!

   Asa ca daca amendamentele trec, chiar este posibil ca baza protestului din 6 Martie sa fie formata exact din cei cativa contributionisti "goflati istoric cu pompa" de Oprea, pt. care de altfel a si desfiintat Boc pensiile militare in 2011, ca dedicatie speciala!

   Stii de ce am spus toate astea? Se spune ca in 2011, unii din aeronautica (unii destepti rau cu venituri astronomice, majoritatea din aernautica avand venituri normale ca si ceilalti militari) s-au dat bine cu Boc si Basescu si Oprea sa fie desfiintate pensiile militare. Intrucat pe ei ii avantaja contributivitatea! N-a contat ca au ramas vreo 30 000 de muritori de foame dintre rezervisti la faza asta, care au fost considerati doar simple victime colaterale!

   Dupa cate constat eu, aia 30 000 de muritori de foame care n-au crapat intre timp, s-au cam enervat la faza din 2011 pe colegii lor din aeronautica care le-au desfiintat pensiile militare. Iar acum, va ignora. Existenta!

   Normal ca trebuie luate in calcul veniturile si la personalul aeronautic si la toata lumea. Insa EU tare am impresia ca cei din aeronautica sunteti ignorati acum cu buna stiinta de majoritatea militara, din cauza celor dintre voi care ati coparticipat la desfiintarea pensiilor militare in 2011. Fapt pt. care unii v-ati mai si batut cu caramida in piept! Ei, uite, acum pe SGV-isti ..ututi de voi, ii doare la bascula ca existati!

   NOTA: CU SCUZELE DE RIGOARE PT. PERSONALUL AERONAUTIC ONEST! DAR ATI AVUT INTRE VOI EXACT CEEA CE AM DESCRIS EU! PT. EI TRAGETI ACUM CONSECINTELE!

   Ștergere
  2. Avianyk si nu prea
   Am un curs de engleza si unul de germana si vorbesc fluent!
   Fluent=nativ=standard NATO 5555!
   Esti tare rau!

   Ștergere
 22. Avy ??..Mitul ?..Cum sta mitul...??Prinde sporul de gazare al ..gandacilor ..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ,...si zici ca Mares-alul ..mai prinse o ..stea ..???
   O fi pe la PC-JOINT..da de baut , de nu mai injura pe nimeni pe aici ..!!
   Ei asta-i treaba ..totul ii bine cand se termina cu ..bine ..!!

   Ștergere
  2. Pe mîtu , mareș-al si sgv-ul R 26500 nu faci slănină veci .

   Ștergere
  3. PCC JOINT nu e bar!....cam ignoranta afirmatia!
   Dar vad ca incepi iar?....lasa-l in pace pe Mm, nu te alinia lui, ca nu stii cu cine mergi la drum de seara!
   Nu mi-ai raspuns cine a platit trecerea la handling, Avianyk?

   Ștergere
  4. Dar cine a zis ca-i bar ...??

   Ștergere
 23. R-26500,nu duce tu grija pilotilor caci"are balta peste",nu se pune problema.Eu nu apar anumite sume ci niste principii si DREPTATEA .Adica nu vreau "Pentru unii- muma,pentru altii -ciuma!".Atata am intrebat :Pe ce criterii s-a anulat"i" si pe care ,alte criterii,nu s-a anulat"e"? Nu uita ca pe langa toate astea noi mai avem CLASIFICAREA...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu duc! Eu doar am explicat un fenomen asupra a ceea ce s-a intamplat in 2011. Morala fiind doar ca NU e bine niciodata sa sapi groapa altuia. Nu de alta, dar cand se inverseaza rolurile ... Dupa cum vezi, nimeni nu va mai intinde acum nicio mana! V-ati discreditat atunci. Si chestia asta va costa acum! Cum o reparati, nu e treaba mea!

   Ștergere
  2. Realizati cat poate sa minta Motanelul -KK-cios ..??
   El ,,nu vrea bani "...vrea printipuri ....!!!!

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. si VECHIMEA,asa ca "Pisica ,tot in picioare cade!"

  RăspundețiȘtergere
 26. Olescule,ne prinde inundatia.De peste o ora ,pe blogul lui HuhuRez s-au scris rezultatele de la sedinta Comisiei de Aparare din senat >>>AVIZ NEGATIV PENTRU oug57,intreg OUG.Asa ca bolmojelile lui Mircovici de aici nu mai fac "doi lei".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si acum ce sa facem? In Senat are 3 avize pozitive si unul negativ. Si absolut toate sunt consultative. Si orice ar decide Senatul, Camera Deputatilor este for decizional, nu? Adica tot pe mana lui Mircovici ajunge. Ce naiba, doar am mai vazut legi adoptate intr-un fel de o camera, iar la camera decizionala nu a mai ramas decat titlul din ce adoptase prima camera!

   Alta chestie sa vezi cum e balciul complet. E o tipa buna Steliana M. care este atat in Comisia de Munca, dar si in cea de Aparare. Si care in Comisia de Munca a votat pozitiv, iar in cea de Aparare a votat ... negativ! Caz in care mintea iti sta in loc!

   In consecinta, in legatura cu aceasta OUG 57/2015, or sa mai treaca vreo 2 luni pana se termina balciul! Pana atunci, PAS!

   Ștergere
  2. "Termenul de adoptare tacită este de 30 de zile, și se calculează de la data de 11.12.2015.
   Termenul se împlinește la data de 14.03.2016"
   Citat din
   http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=19515

   Ștergere
  3. In legatura cu avizele: Consiliul Legislativ da aviz pozitiv dar face o gramada de observatii, inclusiv la art.40, printre altele ca "actualizarea" e confundata cu "reactualizarea" si recomanda revederea textului (trimitere fina la specialistii militari?)
   Avizul de la aparare e curat !!! Macar o atentionare, ceva acolo, care sa justifice, in mare, de ce e negativ...
   Cred ca e cacialma, timpul trece si in mai putin de o luna intervine situatia "tacita" fara sa avem pretentia ca "reprezentantii" nostri nu au incercat ceva...

   Ștergere
 27. Avianyc-a trecut in nefiinta tovarasul tau -Tomiuc'

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumnezeu sa-l odihnească în pace.
   Mi-l amintesc ca un om de treaba si bun meserias.

   Ștergere
 28. Motanel KK-cios...in noua conjuctura cam cat iti iese ...?? Ia baga tu o calculatie ..sa dam in primire de oftica ....!!!

  RăspundețiȘtergere
 29. @ Mai, user "avianyc-tigri3" alias Tom Cruise! Am citit ce ai scris ieri semnat "avianyc-tigri3 15 februarie 2016, 22:13"! Fapt care mi-a provocat un scurt-circuit neuronal! Intre timp observ ca esti inghesuit si de pilotul autentic V. Kiss alias "tigri2", dar si de Mares!

  Man! Cauza scurtcircuitului meu? Decide-te! Ai fost pilot/copilot sau reparator de aeronave din alte aeronave casate? Ca tu zici ba una, ba alta! Spargeai plafonul cu B-737, apoi aterizai repede si te apucai sa dezmembrezi avioane ca sa faci unul bun, dupa care ii puneai pe pilotii care zburau cu ele sa semneze ca sunt bune.

  A 2-a cauza a scurtcircuitului meu! Un asa Tom Cruise ca tine care spargea plafonul de ploaie si gheata fluierand, sa lesine daca zbura deasupra unei ape "involburate", mai ales noaptea? Mai, Tom Cruise!

  Mie imi rezulta fie ca TU esti mitoman, fie Kiss, Mares si SUBSEMNATUL avem halucinatii si doar ni se pare ca TU sustii aberatiile pe care le dai din tine!

  PS 1: Si vezi ca n-am fost SGV asa cum m-ai "avansat" TU. Iti marturisesc sincer ca EU de fapt nici nu am lucrat in armata! Doar ma dau si EU rotund ca poate prinde la cineva! Acum marturiseste si TU cum e sa fii Tom Cruise inchipuit!

  PS 2: Viel Erfolg! Ich hab' es verstanden das du sehr gut Deutsch beherrschst! Richtig? In Ordnung! Trotzdem warum denke ich doch über dich das du ein sehr großer Lügner bist?

  PS 3: Na, ca stiu germana si SGV-istii aia inferiori! Nu doar Tom Cruise! Ia corecteaza-i si fa-i de cacao! Ca doar vorbesti "fluent" germana, nu? Pe langa engleza, desigur!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pilot ..... din terminologia mil/civil de aviatie nu a inteles nimic!
   Handling si mennanta la trolere...stii au roti...le mai ungea sa nu scartaie!
   Fluent lb engleza si germana= nativ= standard NATO 5555! Waw!
   El vorbea cu pasagerii!
   Cine baga avianykule, si nu prea, date in Pasact Sitcen?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Măi sgv-ilor,păcălici indezirabili Nato,acum nu vă mai fute grija de L 665 sau că vin rușii si nu au votat astia care gîndesc cît voi art. 40, ca să papați si voi o pîinică 1/4 Nato.

   Ștergere
  4. @ avianyc-tigri 3 16 februarie 2016, 20:52. Nu ne mai f..te nicio grija cu un asa Tom Cruise ca tine! Te mai si incurcam daca ne bagam! Ne bazam ca rezolvi tu tot!

   Ștergere
  5. ***R-265500 Ar trebui sa tragi un semnal de alarma,de cand acest mascarici "agentul 007,avianyc Bond" si cu cezar muci "Violatorul de capre",inspirat din filmul "Cornul de capra" isi fac numarul (submediocru) pe aici,lumea s-a cam scarbit si nu prea mai frecventeaza blogul si discutiile.De fapt cui ii mai arde sa se manjeasca alaturi de acesti aurolaci cu pretentii.
   Eu zic ca lui Nicu Mircovici sa nu-i amintiti de fostul lui subordonat caci s-ar putea sa-i vina valul negru si sa nu ne mai ajute.pai nu stiti ca acest neterminat cezar rahat a facut numai boacane si a calcat nu mai...pe alaturi?

   Ștergere
  6. Avianycule,
   Te-ai documentat cu Pasact Sitcen?...
   Naspa, trebuia sa raspunzi pana acum!.....tacerea este si ea un raspuns!

   Ștergere
 30. 1. La Senat nu se va intampla nimic cu OuG 57/2015. Daca se intampla, este provizoriu.
  2. La sfarsitul circuitului turistic in principalele garnizoane, cu putine "fineturi" si multe "asperitati" cineva cu putere de decizie, a facut urmatoarea afirmatie: le dam 80% din BC asa cum vor ei, dar le taiem OMM.
  Cineva a intrebat: de ce ?
  Raspuns:
  - nu putem face discriminare
  - anvelopa cu cheltuielile pt. pensii la militari ramane aceeasi
  Decizia finala este in Camera Deputatilor, eu ma astept la ceva "gri" nici legea 223/2015 forma initiala, nici legea 223/2015 modificata cu OuG 57/2015

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cîndva un șef ne chema la raport si ne zicea ;”vă consult intr-o problemă în care am hotărît”. Și evident ca rămînea cum a hotărît inainte de a ne chema la raport.

   Ștergere
  2. Cel ce va chema era Mm principal, nu?

   Ștergere
 31. T-2....s-a aruncat cu capul in bordura precum broasca ,,...???t

  RăspundețiȘtergere
 32. Tigri 2 da-te pe langa Cezarica ca e la butoane.Mircovici i-a fost sef .Nu cred ca Mircovici a vrut singur sa se faulteze.Ca fost sef CMZ Timisoara ,pensionat cam la 55 ani ,cu o functie de colonel 5,5 nu o fi fraier sa-si rada singur 20%,chiar daca mai are si indemnizatie de parlamentar.Un singur lucru nu pricep.Cand am terminat eu in 1975,,AMG , inca nu era academia politica.Ulterior s-a infiintat si academia politica. Cum naiba a facut si academia militara politica si academia militara arme?Daca nu m-am senilizat retin ca la academia militara politica mergeau cei care erau pe functii politice.Deci domnul a fost si politic.Dupa 90 politicii au trebuit sa dea niste diferente.Una peste alta s-a orientat in viata ceeace e de laudat.Sper ca nu a uitat de unde a plecat ,precum Eugen Badalan.Va sfatuiesc sa intrati in politica fiinca nici nu stiti ce pierdeti.Cu stima.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La ce sa ma dau pe langa acest retardat ,vrei sa ma umplu de raie capreasca?

   Ștergere
  2. Tigri2
   Si prin mediul virtual te poti contamina! Da preventiv cu alifiie!

   Ștergere
  3. Iceparu!
   Asa este, au dat diferente, incepand parca cu 92! Eram in AISM atunci si ....sincer, hotararile lor starneau ilaritate.....si celor din anul I.
   Am mai intalnit cazuri de .....care spun ca au facut 2 academii! O diploma i-a fost retrasa si li s-a dat doar pt facultatea comanda si stat major!..in felul asta singuri se expun la can-can!

   Ștergere
 33. Mircovici:
  1. A iesit din sistem in 2004 de pe functia de cdt CMZ, Cezar stie si judetul.
  2. A fost un foarte bun cdt de CMZ
  3. Cat era activ, a fost si profesor de drept, un profesor apreciat de studenti
  4. Este la al 3-lea mandat
  5. A sustinut cauza noastra, o noua lege a pensiilor militare, inclusiv la presedinte.
  6. Propunerea de anularea a lit.l si o /art.28 eu o consider putin deplasata, spiritul si litera legii 223/2015 se refera la functia de baza, nu la alte activitati ocazionale si nelegate de fisa postului functiei de baza. Daca sunt cazuri la lit.l si lit.o care tin de functia de baza, n-am nimic impotriva, sa intre in BC
  7. Are 6 luni cu suspendare pt conflict de interese: si-a angajat sotia pe o perioada de cateva luni la cabinetul parlamentar, pana a facut varsta de pensie. Avand in vedere ca sotia a fost p.c.c. si si-a pirdut postul datorita restructurarilor din MApN nu cred ca trebuie condamnat si moral, de catre noi
  8. Posibil sa se retraga din politica

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirmativ!
   Cu un amendament...nr. crt 2!.....ce era asa greu la CMJ?
   Daca inca ne considera camarazi, sa revina asupra art in cauza! Oare ii este greu?

   Ștergere
  2. Nu am avut intentia de a-l condamna.Am sesizat numai cateva nepotriviri.Faptul ca s-a orientat in viata este de laudat nu de criticat.

   Ștergere
  3. A te ,,orienta in viata ..in Ro (si in Armata in mod deosebit )..insemneaza..PILE..RELATII..CIUBUCURI ..COMPROMISURI..etc...
   Cat de repede a raspuns Mares-alul ...,,AFIRMATIV"...!!
   Ca sa dau un exemplu contemporan si foarte clar ; si ELBBA se orienta in viata ...intr-o anumita perioada ...!!

   Ștergere
  4. Se scrie ROU si nu RO!....in rest prosteli de copil batran!

   Ștergere
 34. @ All. Multumesc tuturor celor ... Nu va mai denumesc! Ne reuneste "vertebra", indiferent de arma, specialitate, minister! Daca este sa am asa o satisfactie? Fara voi NU as fi reusit sa dovedesc ceva, desi intuiam ca este asa!

  Asta este! Cu multumiri din partea unui ... SGV-ist (asa cica ma discrediteaza adversarul, dar eu ma simt onorat) lui Mares, V. Kiss si mai sunteti. Va stiti voi!

  PS: CEZAR alias Tom Cruise vs. Avianyc-tigri 3 & Acelasi Pacalici. Ai o nesansa. Fatala! Nu mai incerca niciodata sa "pacalesti" cu maruntisuri de 2 bani, 2 specialitati. Respectiv: un vanator de munte si un cercetas. Ambele sunt "demente"! Nu tine la intimidare, ci ori ... ori! Cum dracu' se face, dar ai ai luat-o in bot si de la unii si de la altii. Si combinat. Mares macar te-a avertizat: G-2! Cu care nu te joci. N-ai inteles nici macar mesajul!

  @ V. Kiss! TU esti pilot autentic! Ca orice pilot - direct si pe fata! Si pilotii ai lipsuri - intre noi fie vorba! Ca orice om decis, nimeni nu e absolut perfect! Ci doar unii mai perfecti decat altii! Multumesc pt. sprijin. O singura problema! Cine sunt tata, astia, care se dau de specialitatea ta, dar ei lesina si la un banal vant de infanterist cand ii iei la bani marunti? Am avut (si avem inca) si noi SGV-isti inchipuiti, subofiteri, maistri etc. Chiar si ofiteri! Toti crezandu-se un fel de Napoleon. Dar nici in halul asta ca la voi! Pe bune, acum!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. ,,mai perfecti""...Motanelul KK-cios ...nu cred..!!!

   Ștergere

  3. PS: CEZAR alias Tom Cruise vs. Avianyc-tigri 3 &
   ???????????
   Poti sa fii mai explicit ....????

   Ștergere
  4. Mai explicit decat este scris la PS?.....se poate:
   -si mai explicit, foarte explicit, cel mai explicit, extraordinar de explicit!

   Ștergere
  5. Mares-ale ..parerea ta nu conteaza ...
   PS.Poate ne explici si noua ..cu ce au contribuit ifosele tale de ,,intelectual subtire"..la intarirea capacitatii de lupta a armatei !!
   Mai concret ...ce faceai in caz de razboi ..??
   Incearca sa intelegi ..ca acum esti doar un pensionar..care invarti prin gura niste acronime ..etc ...
   Chiar cred ca Avianuk ...nu te-ar angaja decat la ..paza !! Eventual ....

   Ștergere
  6. De principiu nu raspund la acoperiti subtiri...dar am facut exceptie cu Aviany...fac si cu tine!
   -cu ce am contbuit eu? Habar nu si si nici nu ai intelege!....caci esti depasit de vremuri, prea rau!
   -chiar ...la razboi nu pot explica.....am inca legea peste mine!
   -acronimele alea....tocmai ele fac deferenta si R26500 stie ce inseamna! Tu? Niciodata!
   Lumea s-a schimbat mult!
   -avianyk.....e un Mm putin bolnav de personalitati multiple, nu ai inteles ca se dedubleaza?
   Pa!

   Ștergere
  7. Cata inteligenta in raspunsul ..Mares-alului !!
   Cred ca v-a luminat pe toti ..mai putin ...pe mine ...hi..hi..hi..

   Ștergere
  8. Sa-ti explic
   -la tine e ca lumanarea la capul mortului! Il lumineaza dar nu-l desteapta, mr!

   Ștergere
 35. Sa va spun ceva, ca sa nu devenizi prea increzatori!
  In 2014, decembrie s-a lansat o oug asemanatoare!....punct de interes pt mine/noi plata amanata a ajutoarelor la iesirea la pensie!
  Pleaca oug la Parlament!
  De la Senat, sub semnatura lui Tariceanu, pleaca la CD modificarile si argumentele la oug, printre care si art interesant cu verdictul.....scoaterea din text, adica plata ...arg., nu este principial, este un drept prevazut in lege, s-a castgat in instanta....etc
  La CD toate bune pana la comisia de munca, unde un dep. de Barlad, fost prof ist, cam7 ani, plus 3-4 viceprimar/Barlad nu este de acord si nici macar nu completeaza cum trebuie tabelul cu modificari si argumente!
  dusa si oprea.....asa vreau eu sa scriu (substantive comune) dadeau asigurari ca ei au fost initiatorii si sustin stoparea amanarii in plata!
  Dep/Barlad care s-a opus si care era sef comisie este la psd...., iarasi asa vreau sa scriu!
  Pe final a iesit...Se amana in plata!
  I-am scris lui ponta la guvern, de 3x, tot asa scriu, nimic la capitolul raspuns.....si am scris cu nume, prenume, adresa, grad, motivare!
  Pt mine era si este o suma considerabila in €, pt el nu, cam 1/2 din cea pt care merge la DNA!
  I-am urat in final numai de bine!
  Asta e politica.....noi avem ca valori si onoarea ...ei NU!
  Si va spun cum gandesc:
  -daca le dam astora bani, noua ce ne mai ramane?

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 37. Mă sgv-ilor retardati-dublu specializati ,daca mai sunt multi ca voi se duce drak de rîpă armata asta.
  Toata speranta ca vom avea si noi aviatorii o lege buna sta in parlamentarii astia cu experienta care stiu ca aviatia este o meserie grea si nicidecum in absolventii postlicealei UNAP (scoala de scos oameni fara meserie) care cînd aud de aviatori si de beneficiile din aviatie li se pune un nod în gît.
  Mă,sgv=i retardati daca deputatul care faca amendamentele pe lîngă cele doua specilizari UNAP- apă de ploaie (arme si politica) mai facea si ATM -scoala care scoate oameni cu meserie ,punea in functiune logica si stia ca armata nu sta doar in abrogarea pct I (neplata concedii neefectuate) si O (profesor cu ora) ci in punctul e,....afganistani,etc
  Dar daca esti profesor ,atunci normal ca bagi în fata punctul O. Vai ce onorabili si cinstiti în breasla !!!!
  Ati inteles mă sgv-ilor retardati (Mareș-al si cercetaș-potecar R-26500-flich-plich) care atunci cînd eu predam lectii de aviatie în Angola voi predati soldatului lectia de cl a IV-a -compunerea pistolului mitraliera-mare raspundere pentru cdt de plt.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, cunosc, Angola, erau si multi Mm! Dar, est tare batran duplicitarule, daca zici ca ai reoarat aeronave si in Angola!.....si ca sa fim corecti, misiunea aia s-a lasat cam urat la revenirea in tara!.....daca ai fost....stii tu de ce? Sau poate nu, Mm nu au acces la toate date si informatiile!

   Ștergere
  2. Si ca sa nu dai din clanta aiurea diploma mea de licenta este semnata si de ministrul invatamantului, pt specializarea civila! Am fost prima promotie cu astfel de diplome!
   Si am multi prieteni adevarati aviatori, chiar si ceva Mm!

   Ștergere
  3. Bengalez3....spre 4!
   Nu mai sterge urmele.....tot se vede!
   Eu nu te-am lasat sa-ti bati tu joc de noi si in special de pilotii autentici!
   Nu am putut sa fiu victima a mascarilor tale si corect ar fi.....sa spargi norii, in jos, ca, ai givraj puternic!

   Ștergere
  4. Tot un dreak ,diferenta -i doar ca a semnat altcineva si a mai si făcut din politic stat majorist.
   Daca veniti sa va angajez va intreb ce facultate de profil sau scoala profesională ati absolvit. Si daca nu este nimic atunci la paza.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Bengale 3 spre 4!
   Nativule in lb engleza si germana.....te-am intrebat ceca? Nici dupa 24 ore nu ai fost in masura sa rapzunzi!
   Vezi mestere, daca iti depasesti conditia, in virtual?
   Nu e bine dl Mm! Nu e bine deloc!

   Ștergere
  7. Erata
   -ceva
   -raspunzi
   PS-scriu de pe tableta! Cu scuze!

   Ștergere
 38. Mos Alecu

  Toata lumea'i "calare" pe amendamentele pe care deputatul Mircovici zice ca le va propune , in Camera Deputatilor , pentru modificarea oug 57/2015 ... Modificarea modificarii ...
  Cine-s in spatele acestor modificari ale modificarii !
  Aceiasi care au facut varza , la aprobarea in Parlament , legea pensiilor militare. ...
  Dupa ei au intervenit , cu "varzuire" , guvernantii si au produs , prin oug 57/2015 , noi "incretituri" la frunzele verzei care era l.223/2015 ...
  Acum , baietii initiali revin ... si mai incretesc si alte frunze ale verzei care era l.223/2015 , cu incretituri noi produse de oug 57/2015 !

  S-o luam "pe bucăţele"...
  Iaca ce zic amendamentele :

  - sa se completeze art.16 (din lege) cu posibilitatea ca cei incadrati direct ca specialisti cu inalta clasa sa poata obtine pensie "intreaga" cu numai 10 ani de activitate in sistem ... ceilalti 15 putind fi oriunde altundeva , dar :
  ---- nu-i vorba , aici , despre militarii kaki ... beneficiarii sint din alte categorii din "parohia" l.223/2015
  ---- este mentinuta eliminarea art.22 (din lege) prin care pilotii , cei din unitati de interventie , de la antitero , scafandrii si alti citiva puteau obtine o pacatoasa de pensie anticipata/anticipata partiala cu (numai) 10 ani vechime in serviciu ... dar se introduc , la pensie "plina" , cu 10 ani "in sistem" , specialistii de "inalta clasa"

  - de la art. 28 (modificat) readuce in baza de calcul niste venituri care erau "eliminate" de catre oug 57 - plata cu ora la "didactici" si plata garzilor la medici precum si cele prevazute la "sanatate" si la "invatamint" in legile "civile" , dar :
  ---- ramin , insa , eliminate din baza de calcul sporurile (deosebit de importante) pentru piloti , marinari , scafandri ... (primele orare si primele "per activitate")

  - la art.29 (modificat) se revine la procentul "de inceput a calculului pensiei" de 80%

  RăspundețiȘtergere
 39. - art.30 (modificat) se modifica , si stabileste ca "pensia nu poate fi mai mare decit 100% din baza de calcul prevazuta la art.28 , art.29 si art.108 coroborate cu cele ale art.11 din legea nr.80/1995..." , dar :
  ---- baza de calcul este definita NUMAI in art.28 . Baza de calcul fiind o anumita suma de bani .
  ---- art.29 spune ce se face cu acea baza de calcul ... nu defineste baza de calcul (acea suma de bani) ... Aici se stabilesc niste procente care se aplica bazei de calcul de la art.28 ...
  ---- art.108 vorbeste despre niste majorari ... nu defineste baza de calcul ... Aici este vorba tot despre niste procente care se aplica unei sume de bani...
  ---- art.11/l.80/1995 vorbeste despre niste majorari ale pensiilor ... nu defineste nici un fel de baza de calcul . Si aici este vorba tot despre niste procente care se aplica unei (alte) sume de bani ...
  ---- termenul de "coroborate" este cel putin ciudat ... art.11/l.80/1995 nu "intareste/confirma/sprijina" nimic din prevederile celorlalte articole invocate
  --------- probabil ca s-a gindit la termenul (eventual) "conexate" cu art.11/l.80/1995" ...
  ---- prin includerea , aici , a acelei prevederi cu art.11/l.80/1995 ... se produce o modificare (si) a l.80/1995 .... care , la acel art.11 spune ca "militarii decorati ... beneficiaza de un spor ...al cuantumului pensiei" . Nu ai cum sa spui ca acel spor al cuantumului pensiei (prevazut de l.80/1995) este , acum , "element activ" in stabilirea acelui cuantum al pensiei ...
  ---- din formularea "alambicata" a a acestui amendament rezulta ca limitarea la 100% se aplica (grosso-modo) la procent din vechime + procent pentru contrib. la pens. suplim. + maj. cu procent OMM ...
  ------- numai ca aceasta "limita" va fi , automat , depasita la "realizarea" minimului necesar pentru obtinerea pensiei (25 ani vechime) : 80% (pentru vech. de 25 ani) + 9% (pentru contrib. la pens. suplim.) + maj. cu 20% (pentru OMM) = 106,8%...

  Mai urmeaza...

  RăspundețiȘtergere
 40. Mos Alecu

  Sa mai vedem din noutatile amendamentelor "Mircovici" ...

  - se modifica art.108 (modificat) si se spune ca sporul pentru contrib. la pens. suplim. se acorda la baza de calcul "stabilita la art.28 si art.29" , dar :
  ---- cum am mai spus... baza de calcul (acea suma de bani) este definita NUMAI la art.28 ... la art. 29 este vorba despre niste procente "folosite la prelucrarea" acelei baze de calcul
  ---- ar fi "de bine" daca s-ar mari baza de calcul (acea suma de bani) cu acele procente , limitarea ulterioara (la 100%) facindu-se la o suma mai mare dar :
  --------- introducind in enunt si art.29 se ajunge la concluzia ca majorarea propusa de amendament se refera la insumarea celor doua procente (cel de la art.29 - din vechime - cu cel pentru contrib. la pens. suplim ...
  --------- in motivarea amendamentului se incearca justificarea faptului ca majorarea pentru contrib. la pens. suplim. trebuie sa fie "peste" pensie ... dar textul amendamentului "ameţeşte" complet problema

  RăspundețiȘtergere

 41. - se modifica art.109 (modificat) ... cu doua incercari de clarificare : 1) solda/baza de calcul (acea suma de bani) se "aduce la zi" in toate elementele ei componente , mai putin "sporurile , indemnizatiile si alte drepturi salariale VARIABILE ; 2) la recalculare se aplica prevederile art.11 (3)/l/223.2015 (cel cu_conditiile de munca din hg s-1019/2010 aplicate si celor pensionati inainte de 01.01.11) , dar :
  ---- formularea amendamentului conduce la ideea ca functionarii "scriitori" ai ordinului comun (cu recalcularea) vor putea hotari ca toate elementele componente ale soldei/baza de calcul sint "drepturi salariale variabile" ... ca urmare pot sa nu fie "aduse la zi"... sau "sa aduca la zi" numai pe unele , care "le sint lor mai dragi" ... Pen'că , n'aşa , si solda de functie , si solda de grad , si gradatiile , si indemnizatia de comanda , si solda de merit , si indemnizatia de dispozitiv ... toate au fost/sint "variabile" in timp...
  ---- desi in motivarea amendamentului se vorbeste despre art.11 (3)/l.223/2015 in textul amendamentului se vorbeste despre art. 13 (3) ...
  -------- cum eventuala aprobare a amendamentelor se va face "la gramada" ...amendamentul va fi aprobat (?) cu art.13 (nu cu art.11) si nu se vor folosi "noile" grupe de munca la procesul de recalculare a pensiilor ...
  ---- nu mai vorbim de faptul ca amendamentul vorbeste numai despre pensiile "revizuite" , uitind ca mai exista si pensii "recalculate" (ceea ce tocmai spusese la inceputul amendamantului)

  - se modifica art.110 (modificat) ... cel referitor la recalcularea pensiilor de dupa 01.01.11 (cele stabilite pe l.263/2010)
  ---- aceeasi prevedere (ca si la art.109) cu soldele actualizate ... cu elementele variabile
  ---- cum este normal ... nu este prevederea cu "folosirea" art.11 (3)/l.223/2015 ... acesti impricinati fiind , din start , beneficiari ai hg s-1019/2010
  ---- apare o noutate ... care nu-si are locul aici (art.110 referindu-se la cei pensionati pe l.263) ... dar , fie ...
  -------- cei care au muncit in civilie dupa pensionare , si si-au valorificat acele stagii de cotizare pe l.263/2010 la CPS ... Aici fiind si dintre cei re...re...re... pe l.119/oug 1/2011 cit si dintre cei pensionati direct pe l.263
  ------------ acestia (deci toti militarii pensionari carora trebuie sa li se recalculeze pensiile) au dreptul sa opteze pentru recalcularea integrala pe l.223/2015 , sau pentru "trecerea" stagiilor din civilie (de dupa pensionare) in sistemul public (la casele teritoriale de pensii)
  ---------------- cei care doriti sa optati pentru asa ceva ... atentie : 1) vi se vor "recunoaste" acele stagii abia la implinirea virstei de 65 de ani ; 2) vi se va putea reduce virsta (aia de 65 de ani) , pentru conditiile de munca , numai daca aveti 32 ani si ceva (spre 35 de ani) reali de munca ; 3) punctajul se stabileste prin impartirea la 32 ani si ceva (spre 35) ...nu prin impartirea la 20 , asa cum aveti in prezent

  Mai urmeaza ...

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 43. Mos Alecu
  15 ore ·

  Sa mai vedem si alte noutati din amendamentele "Mircovici" ...

  - se modifica (completeaza) art.122 (modificat) ... cei care se pensioneaza in viitor (dupa 01.01.16) au dreptul sa-si aleaga sistemul : pe l.223/2015 sau pe l.263/2010 . Numai ca amendamentul este o aiureala completa :
  ---- probabil s-a vrut a se spune ca se va stabili pensia cea mai favorabila (indiferent de optiunea impricinatului) , numai ca :
  -------- se vorbeste despre recalcularea acelor pensii "nou-nouţe" ... ori acele pensii "se stabilesc" nu se recalculeaza ... Deci aplicarea principiului cuantumului avantajos se face la stabilirea pensiei (in unul din cele doua sisteme)... nu la recalcularea pensiei
  ------- se vorbeste despre actualizarea acelor pensii ... Asta insemnind ca , pentru impricinatului care a optat pentru unul dintre sisteme , la o urmatoare actualizare i se trece pensia in celalalt sistem ... deoarece , acolo , actualizarea produce efecte mai "bune"
  ---- deoarece , asa cum am mai spus , amendamentele vor fi (?) aprobate "la gramada" ... vai de capul celor care vor trebui sa aplice prevederile de mai sus ...

  - se completeaza art.81/l.223/2015 cu prevederile referitoare la " tratament balnear si de recuperare..." de care pot beneficia pensionarii militari
  ---- pina in prezent , in l.223/2015 nu existau "detalii" referitoare la aceste "drepturi" ale pensionarilor militari ...

  - se introduce un articol nou in oug 57/2015 , articol prin care se modifica l.8/2006
  *** L.8/2006 instituie o indemnizatie pentru pensionarii membri ai uniunilor de creatori (artisti din diferite domenii) . Indemnizatia se plateste numai celor care sint pensionari in sistemul public (l.263/2010) . Indemnizatia este de 50% din pensia cuvenita la data cererii acelei indemniaztii . Indemnizatia nu se modifica la viitoarele modificari (majorari) ale pensiei *****
  ---- prin aceasta modificare a l.8/2006 se prevede acordarea indemnizatiei si pentru pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat , dar :
  ------- "se sare calul" atunci cind se prevede ca indemnizatia se plateste de la data iesirii la pensie a impricinatului , nu de la data aprobarii modificarii
  ------- "se sare peste 2 cai deodata" atunci cind se prevede ca indemnizatia respectiva (pentru pensionarii militari) "se modifica" de fiecare data cind se modifica pensia (indexari si actualizari) ... fata de "îngheţarea" acelei indemnizatii la pensionarii din sistemul public de pensii ...

  No , asta-i , la o prima vedere , cu amendamentele "Mircovici" ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este foarte clar daca limitarea la 100% se refera la pensia majorata cu OMM. Formularea este ciudata si nefericita.In principiu amendamentele sunt favorabile pensionarilor militari, in primul rand prin eliminarea discriminarii referitoare la procentul de 80 % care in cazul militarilor a fost redus la 65%. Prin aceste amendamente s-ar face dreptate, stabilind acelasi procent de 80% pentru toate categoriile de pensii de serviciu, deci inclusiv cele ale militarilor. Plafonarea pensiilor la 100% , fata de 85% cat s-a stabilit prin OUG57 este tot favorabila, cu conditia sa nu includa si sporul pentru OMM.

   Ștergere
 44. Jos palaria! Mosu' are dreptate! Doar nu va asteptati ca Mircovici sa nu tina cu ursu' care l-a promovat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Afirmativ!.....
   A analizat bine si corect!
   Dar este timp sa mai revada/repare din amendamente!
   Sunt convins ca Alecu i-a postat pdv pe FB!

   Ștergere
  2. L-au ,,promovat "...BULGARII "..!!!

   Ștergere
  3. Cezarica dupa nume ,bag mana in foc ca nu e bulgar ,eventual poate dupa mama.Probabil ca acolo a gasit o nisa.Pana la urma poate sa fie extraterestru cu conditia sa tina un pic si cu populimea.Imi amintesc ca prin 1986 aveam un coleg de serviciu care purta cel mai neaos nume romanesc.Ulterior am aflat ca nu i se permitea sa urmeze AMG deoarece taica-sau fusese conducator de marca al PC albanez.Poate ai inteles ce ti-am spus.

   Ștergere
  4. Respectam adevarul !!
   Reprezinta minoritatea bulgara !! In rest toate bune ....

   Ștergere
 45. A fost suficient sa citesc doar paragrafele prin care se abroga pct.I si O si cel prin care se elimina sporururile VARIABILE ca sa-mi dau seama ca amendamentele-s cu destinatii precise -floarea birocratiei(profesori,fosti politruci,bagati pe usa din dos in structuri,etc) care au gasit sa-și mai traga si pct I si O pe lînga beneficele grupe de muncă plus bilete de tratament gratuite in statiuni.
  Restul nici nu am mai citit.Mi-am dat seama ca formula ”LA VREMURI NOI ,TOT NOI” înca functioneaza din plin.
  Sper ca totusi lucrurile sa revina la normalitate si propunerile facute pe mai@gov.ro sa se transforme in amendamente benefice pentru toti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deh, a facut si el Colegiul de aparare.....ca tot vrem sa fim ca in USA!
   Dar nu pot accepta!

   Ștergere
 46. Ioan Grecu
  Ioan Grecu Am fost comandant de baza aeriana la Caransebes si Timisoara........Vreau sa-mi evalueze in afara de contributivitate si principii precum responsabilitatea si pozitia sociala si sa-mi returneze cei 500 de lei retinuti abuziv timp de17luni.Asta ar fi o reparatie morala nu discutii electorale !

  RăspundețiȘtergere
 47. Pornind de la acest comentariu , care desigur nu-i singular...vreau sa spun cate ceva despre eroarea in care se afla multi cetateni ai patriei noastre ajunsi la varsta ..pensionarii !!
  Domnilor ..sistemul de pensii din Ro ..ii viciat grav !
  Pensia (si sa va intre bine in cap )..are o singura ratiune de a fi ..
  Sa-ti returneze la batranete sub o forma sau alta sumele cu care ai contribuit pe timpul vietii active ! PUNCT
  De retinut ! Pensia nu recompenseaza NIMIC! Nici responsabilitatea nici pozitia sociala ..nici macar gradul de Mares-al..!!
  Pentru toate astea ,,AI FOST PLATIT SI AI CONTRIBUIT ..la sistemul de pensii !
  Daca societatea hotaraste sa te recompenseze cu ceva in plus este OK..dar aia nu-i pensie ! Poate sa fie ajutor , indemnizatie ..etc ...
  Mai devreme sau mai tarziu se va intra in normalitate caci altfel nu se poate...
  In felul acesta vor disparea TOATE aberatiile astea ..legate de merite , buze subtiri, acronime ..tractoare cu elice .etc ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fals!
   La ue se ia pensie si sub 5 ani!
   Legiunea, gurca, beretele verzi, delta, seels, marins au alt sistem!
   Si toate armatele NATO! ......nu contributivitatea!...altele!
   R26500 a explicat odata!

   Ștergere
  2. Fals ca vrei Tu ..Mares-ale ...

   Ștergere
  3. Ca tu nu retii ...ei asta e o problema!
   Dar, o alta problema!

   Ștergere
 48. Domnilor , ce ar fi ca sporul pentru contributia la Fondul pentru pensia suplimentara , determinat dupa principiile Legii 263/2015 , art. 168 , adica pentru intreaga perioada de contributie, ca o medie ponderata , ponderea fiind timpul efectiv de contributie in perioada respectiva prevazuta in art. 168 din Legea 263/2010 ,care sa se aplice ca spor la baza de calcul stabilita conform art. 28 din Legea 223/2015 si care apoi sa fie luata in calcul la stabilirea cuantumului pensiei conform art. 29 ?
  Ce argumente am :
  1) plata contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara a fost o suma de bani care , corespunzator legislatiei din perioada respectiva ( 01.01.1967- 31.03. 2001) a fost suma aducatoare de dobanzi. Este corect , cred eu ca aceste dobanzi sa se transforme in spor la baza de calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei;
  2) s-ar lua in calcul intreaga perioada in care s-a platit contributia la Fondul pentru pensia suplimetara nu ca acum , pe perioade cu procente constante si eliminarea a primilor 5 ani de contributie;
  3) nu s-ar mai discuta ca se depaseste un anumit prag ( care vad ca este variabil dupa dorinta unuia sa a altuia ) pentru cuatumul calculat al pensiei;
  4) ar elimina din start frustrarea acelora care depasesc prin vechime pragul de limitare impus fiindca se eludeaza un asemenea drept legal .
  5) s-ar ridica nivelul cuantumului calculat al pensiei care se limiteaza la o baza de calcul mai mare.
  6) si beneficiarilor Legii 263/2010 li s-au majorat indirect baza de calcul a pensiei prin aplicarea acestui spor la punctajul lunar datorat platii contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara , deci nu se va produce o discriminare.
  Sper sa nu apara vreun martafoi , de pe o anume pagina de facebook cu pretentie ca i-am descifrat carcoteala !

  RăspundețiȘtergere
 49. Pt Cezar
  Ori nu vreti, ori nu puteti, cert este ca n-aveti nici cele mai elementare notiuni ca sa intelegeti sistemul legislativ aplicat pensionarilor militari si principiul contributivitatii.
  Atat legea 119/2010+OuG 1/2011 si legea 263/2010, sunt neconstitutionale , incalca principiul egalitatii in drepturi a cetatenilor, tocmai datorita principiului contributivitatii.
  Motivare:
  a) legea 119/2010+OuG 1/2011
  - militarii cand au fost civili, inainte sau dupa activitate, au contribuit ca si civilii, dar punctajele de pensie s-au majorat cu 75%
  - cei care au lucrat in sistem in perioada 1.04.201-31.12.2010 au contribuit cu 5% dar n-au mai primit nimic la pensia suplimentara
  b) legea 263/2010
  - valabil aliniatul 2 de la pct.a)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am inteles ! Eu am vorbit de ,,PRINCIPIU "...nu de actibilduri pe langa ...!!

   Ștergere
  2. Tehnocrat!
   Si...si....si!
   Am raspuns cat am putut de scurt!

   Ștergere
  3. Tehnocrat!
   Cezar are dreptate in ce spune ca si ”principii”.
   Pensiile contributive sunt cele mai sigure pensii si nu li se poate taia din cuantum .
   Pensiile speciale (militari,piloti civili ,etc) au fost declarate de CCR ca fiind alcatuite din doua componente;partea ”contributivă” de care nu se poate atinge nimeni si partea speciala adăugata de stat care poate fi razmutata (constitutional) in orice moment pe diverse motivatii economico-financiare.
   Asa s-a intîmplat cu L 164 si asa se poate intîmpla cu 223.
   Deci siguranta ai doar cu legea contributiva .
   Deci CCR nu a declarat neconstitutionale aceste legi .
   Iar daca este s-o luam in amanunt sunt multe lucruri care bat spre disciminare(necostitutionalitate). Spre exemplu; acordarea grupelor de munca la pensie si nu in activitate cînd legea spune ca pentru a primi grupă angajatorul trebuie sa depuna o contributie.
   Deci mai bine s-o lasam ca altfel se mai trezesc unii si altii si incepe sa măcăne rău făcaturile astea chiar daca sunt sub acoperirea militari cu statut special.

   Ștergere
 50. Cezar, Grecul tau este un impostor, la Baza aeriana de la Timisoara n-a fost nici un comandant cu numele acesta, poate ne ajuta ceilati "tigri", chiar si Mares, sau Maxime One, ca-s baieti umblati. Uite asa cate un cretin din asta vrea sa se împauneze pana la moarte cu grade si functii nemeritate, cum sa fie vre-un desta comandant, cand eu nu cunosc nici un pilot roman (in afara de unul care era in scoala la Bobocu, dar ala era colonel prin 1975).Deci daca nu era pilot cum sa fie comandant la piloti, este o abertie, dar ce-i mai grav este ca-i invidios probabil pe vre-un pilot, care si-a vazut de avioanele lui, de pregatire(ca altel tragea vre-o brazda cu Mig-ul) si acum sare de cur in sus sa-i dam ce se cuvine altuia, doar ca el a lins clante si cururi sa se catere in ierarhie, dar fara nici un merit profesional. La americani,francezi englezi, si chiar si la rusi, nu urci in ierarhie daca n-ai plect de jos,pe toate treptele si cu performante. La noi este cam invers,sunt sefi la anumite esaloane care n-au pus mana pe avion, tanc,tun etc...,care ACUM ne hotarasc soarta, isi trag spuza pe turta lor si pe a amantilor lor. Va dati seama, astia scot la pensie militara amanti cu 10 ani vechime si pentru noi nu mai exixta bani, noi nu mai avem drept la primele orare de zbor, parasutare,scufundare,etc... castigate cu sange ,sudoare,viata si moarte? Voi pifanilor,militienilor va doare-n baston, dar si voua v-o trage, o sa vedeti voi cum. Credeti ca scapati cu 100,85,65% si cu OMM?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. .. noi nu mai avem drept la primele orare de zbor, parasutare,scufundare,etc... castigate cu sange ,sudoare,viata si moarte?
   Pai nu le-ati avut odata in activitate impreuna cu ..ciocolata si somnicul de dupa amiaza ??
   De ce ar trebui sa le aveti si la pensie ...?? Inca mai zburati si nu stim si noi ..???

   Ștergere
  2. Mirage 2000 M
   Il vericam si pe el!
   Sper sa nu iasa la iveala un alt Mm sau mr.!

   Ștergere
  3. Domnule CEZAR, (eu te respect) trebuie sa le avem si la pensie pentru ca am platit impozit si toate taxele pe ele,si pentru a putea sa ne cumparam medicamentele cu care sa ne tratam bolile aparute din cauza uzurii fizice si psihice (da si psihice, desi uni-si recunosc mai greu suferintele). M-am saturat la cate inmormantari de colegi am fost, as vrea sa mai merg si la altii.

   Ștergere
  4. Multumesc ...dar aici merge mai bine asa mai direct ..
   Cu tot respectul vrei sa detaliezi o zi de munca de la voi ...??
   De respectat si eu te respect ,evident !
   PS..Mirage 2000 ?..nu face prea multe parale ...avionul vreau sa zic ..

   Ștergere
  5. PS. Este de dorit ca la PENSIE la aceleasi grupe de munca , toti militarii sa aiba aceleasi elemente de calcul ..

   Ștergere
  6. Cezar, as detalia , dar ar tebui sa scriu prea mult, si n-as vrea sa spun ca tot n-ai intelege. Sa stii ca Mirage 2000 este foarte bun, pacat ca face prea multe parale.Despre avion sa stii ca pe un predecesor de-al lui l-au copiat si evreii (Kfir)

   Ștergere
  7. Scrie ..poate inteleg altii ...oricum multumesc pentru apreciere...
   Sper ca ai vazut ce zice si Avianuk ..pe tema asta ....

   Ștergere
  8. Nu te supara, a fost o gluma, sunt convins ca ne intelegem.

   Ștergere
  9. Cezare ,nu fi rău. Daca-i facatura sa fie facatură pentru toti. Adica cine poate isi baga cele de la pct O (plata pentru profesorii care predau cu ora pe diverse contracte-conventii colaborari) nu-i frumos si fair play de la altii cuprinsi la e sa tai bani munciti. Poate intr-o zi o sa-ti dau raportul tie si sgv-ilor Maresal si R-26500 cum se muncea zi lumina la Boboc-reactiva 6 luni pe an fara recuperari pentru a scoate piloti de aviatie in Romania.
   nu-i simplu deloc si nu-i ca la ăl cu sporul de calculator ,etc.

   Ștergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 52. La un moment dat la Giarmata au functionat doua unitati in locatia unitatii de aviatie. Era unitatea de aviatie si BAZA (unitate mai mult tehnica) ambele cu comandantii lor. Nu stiu cît s-a mers pe formula asta dar prin 80-83 asa era.
  La Caransebes nu cunosc daca s-a mers pe acelasi sistem. Oricum astia de la Caransebes au avut viata scurta. Probabil ca omul sa se mutat cu aceeasi functie de la Timisoara la CSebes.
  Diferenta de 500 lei vine din faptul ca a avut vechime mica si functie mare si a fost taxat de L 119 -OG1.
  Pe contributivitate au iesit bine cei cu vechime mare.
  Pe vremurile acelea se purta formula grad mic-functie mare la absolventii aîsm si ATM.
  La Boboc prin anii 80, cdt scolii era colonel pilot iar cdt grupurilor chiar si mr.piloti ,ing sef lt maj-șef peste mr si lt col tehnici. Numai ca la restructurare subordonatul Lt col cu vechime mare a iesit cu pensie mai mare ca si seful (ing sef ) cu vechime mica pe legea 119.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bengalezule
   Se numeau Grup si Baza!
   Tu erai la baza, ca Mm....ai uitat?

   Ștergere
  2. Meriti sa fii "Mares-al", ca le stii prea bine!

   Ștergere
  3. Cine a inteles ..dupa ce ajutoare schiauna ..Mares-alul...??

   Ștergere
  4. Bai sgv-istule unap-păcălici nato- Mareș ,prin anii 78-83 cînd eram pe acolo in curtea locatiei erau doua unitati de aviatie cu ,comandanti diferiti . Una era destinata zborului organizata pe escadrile-piloti-tehnici,cealalta numita Baza de deservire a zborului cuprindea toate componentele care deservesc zborul (parc auto,GIG,Grupul tehnic-pregatire rachete,etc)condus atunci de un inginer. Iti dau si numele daca vrei.
   Mai pe urma s-a renuntat cred ca la aceasta forma si baza a trecut cu toate entitatile sub comanda celeilalte unitati care gestiona escadrilele.
   Cred ca poate intelege si un sgv-ist bagat ca musca-n curu calului oriunde.
   La Boboc era scoala care avea trei sateliti numiti grupuri(Boboc si nu Bobocu-reactiva, Buzău-elicoptere-AN2,Focsani-mutat de la Boboc- anul I IAR 823)

   Ștergere
  5. PS
   Din viteza am citit la 13.39 ”Se numeau Grup și nu baza” in loc de ”Grup si Baza”.
   Dar oricum ce-i scris la 14.50 rămîne valabil,nu pot cere scuze unui sgv-ist.

   Ștergere
  6. Mirage 2000
   Am gresit cu ceva. Daca da, eu nu sunt ca unii, sa nu accept!

   Pt altul ce se vrea interesant!
   Eu nu scheaun, eu stiu sa-mi urmaresc interesele legale!
   Tu ti-ai luat tot, inclusiv 2 solde/fiecare an pana la varsta de pensie.....asa din contibuitivitate!
   Sper sa sheauni de foame si sa-ti fie ceva rusine, ca ai 61 ani!
   Pt tine a fost buna OUG 7, iar pt mine sa nu se respecte legea 284, organica de altfel!

   Ștergere
  7. Mates, eu intr-un moment de ratacire te-am laudat! Nu stiu daca scheauni,dar mai sus ai facut ca un magar.

   Ștergere
  8. Mirage 2000
   Nu te inteleg?
   Faza cu skeunatul era un raspuns pt un tip care tot impunge....la ora 14.25!
   Deci?.??

   Ștergere
 53. Nu este foarte clar daca limitarea la 100% se refera la pensia majorata cu OMM. Formularea este ciudata si nefericita.In principiu amendamentele sunt favorabile pensionarilor militari, in primul rand prin eliminarea discriminarii referitoare la procentul de 80 % care in cazul militarilor a fost redus la 65%. Prin aceste amendamente s-ar face dreptate, stabilind acelasi procent de 80% pentru toate categoriile de pensii de serviciu, deci inclusiv cele ale militarilor. Plafonarea pensiilor la 100% , fata de 85% cat s-a stabilit prin OUG57 este tot favorabila, cu conditia sa nu includa si sporul pentru OMM.

  RăspundețiȘtergere
 54. Baieti, priceputi in analiza propunerilor lui Mircovici va recomand cu tot respectul ,adresati-va omului fiindca am parerea ca nu este rau intentionat.Cu cat mai repede cu atat mai bine.Probabil ca amendamentele le-a facut cunoscute in aceasta ideie.Retineti ca parlamentarii apartinand altor nationalitati nu se aleg.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desi intr-o formulare deficitara, Mircovici a vrut sa spuna asa(rezulta din expunerea de motive):
   Pensie bruta (PB)= 80% din BC + 1%=<100%;
   Pensie suplimentara (PS) = 3,6,9% din 80% din BC;
   OMM= 10,15,20% din PB
   CUANTUM PENSIE = PB+PS+OMM

   Ștergere
 55. miercuri, 17 februarie 2016
  MULTUMIRI DOMNILOR SENATORI
  Catre
  Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului
  Domnule presedinte, Marius Lucian OBREJA,

  Doamnelor si domnilor senatori,
  Biroul Operativ Central al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.) va transmite pe aceasta cale multumiri pentru analiza pertinenta si votul de respingere dat proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 57/2015, o ordonanta de urgenta in care s-a strecurat neconstitutional, ca simplu articol (nr. 40), textul unei alte ordonante de 30 de articole, vizand anularea practic a prevederilor reparatorii ale Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat.
  Avizul dvs. negativ din 15.02.2016 este cu atat mai important cu cat reprezentantii guvernului si ai ministerelor de resort fac presiuni pentru adoptarea ad litteram si, din nefericire, si unii lideri de ONG-uri militare si ai unor sindicate din politie accepta textul neconstitutionalei ordonante, cu mici modificari. Doar S.C.M.D., sindicatele UNIPOL si DIAMANTUL din politie, precum si zecile de ONG-uri ale rezervistilor care s-au asociat demersului nostru, la mitingurile din 28 decembrie 2015 si 24 ianuarie 2016, solicita parlamentarilor si Avocatului poporului, respingerea, pe motiv de neconstitutionalitate, a Art. 40 din OUG nr. 57/2015.
  Fie ca plenul Senatului, comisiile si plenul Camerei Deputatilor sa transpuna in realitate verdictul dvs. prin vot negativ! Va atragem, totodata, respectuos, atentia si asupra criminalei OUG nr. 95/2014 care isi bate joc de Istoria romanilor, de militari si de revolutionari, a carei respingere o solicitam in egala masura.
  In numele tuturor rezervistilor, care mai au curajul sa gandeasca si sa lupte pentru drepturile lor, ale natiunii si pentru Tara, va aducem respectuoase multumiri.
  Honor et patria. Vae victis!

  Biroul Operativ Central al S.C.M.D.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prostii dogariene. Art 40 trebuie doar amendat-modificat si nu abrogat.
   Orice lege organica poate fi modificata prin ordonanta trecută prin parlament.Nu-i prima lege care se modifica astfel.
   Curios daca SCMD a contribuit la propunerea de abrogare doar a pct.I si O.
   Daca da ,atunci inteleg pe unde bat ”profesorii„ sindicaliști & co.

   Ștergere
 56. www.evz.ro
  Masina de protocol a lui oprea, Audi A8 (folosita si atunci cand a murit motociclistul) a fost cumparata, prin deturnare de fonduri, din banii informatorilor "Doi si-un sfert"
  Culmea incompetentei, cum sa iei grauntele de la ciripitori, astia sunt obisnuiti sacante, la toate mesele, acum au cantat si la DNA.
  S-a inceput urmarirea penala pt 4 ofiteri DIPI.
  N-ar fi exclusca prin art.40/OuG 57/2015 sa se fi incercat tot o deturnare de fonduri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Decisive vor fi avizele comisiei de buget finante care se dau tinînd cont si de părerea ministerului finantelor.
   Daca parlamentarii vor fi dirijati sa voteze functie de avizul dat de aceste comisii (pozitiv la Senat) lucrurile nu stau bine pentru militari.
   Comisiile de apărare dau avize mai mult pentru decor fiindcadecisivul vine de la cei care gestioneaza banii. Asa ca nu-i ceva de entuziasmat un aviz negativ de la ei.
   Parlamentarii pot aproba amendamentele insa probabil li se va cere sa se indice si sursa de finantare daca comisiile de buget si ministerul finantelor se opun.
   Rămîne de vazut.

   Ștergere
  2. Tigri 3@Ce are sula cu prefectura? Tie nu-ti este clar ca pensiile noastre vor fi platite din bugetul MAPN?De aici si art40/OUG 57/2015.MAPN tine cu dintii de bugetul lui.
   Tigri 2@ iti inteleg durerea dar sa dea naiba in ele de legi.Niciodata nu vor multumi pe toata lumea.Sa zicem multumesc pentru cuantumul cel mai avantajos.

   Ștergere
  3. Pai tocmai aici este buba. MApN nu vrea sa creasca actuala anvelopă bugetara prevazuta in bugetul Mapn, care prin mentinerea cuantumului ajantajos coroborat cu cresteri de cuantumuri pe recalculare trece peste anvelopă.
   Ori Dogaru spunea cîndva ca ”anvelopa rămîne aceeași” se doreste doar o lege a pensiilor militare care sa ne redea demnitatea. Numai ca realitatea este alta. Anvelopa creste mult si foarte mult prin viitoarele actualizari concomitent cu indexarea anuală. Asta-i buba la mapn.

   Ștergere
 57. Acest guvern este mandatat sa conduca administrativ tara, pana la alegeri.
  Indiferent cum se voteaza, OuG 57/2015, cheltuielile cu legea 223/2015 , in aceasta perioada, sunt aceleasi:
  - aplicarea art. 121 cu diferentele
  - recalcularea pensiilor stabilite anterior datei de 01.01.2016
  - cei care ies din sistem, multi vor prefera legea 263/2010
  Asa ca, in cazul art.40/OuG 57/2015 nu tinevrajala cu indicarea surselor de finantare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai ca pastrarea cuantumului avantajos vizavi de cuantumurile rezultate in urma recalcularii (mai mari decît actualele cuantumuri) cresc anvelopa bugetara destinata pensiilor militare. Cam pe aici este problema dificila si nedorita de minister inclusiv de mapn.

   Ștergere
 58. Fiecare bloaga are cate un tampitel care se crede Diogene si este convins ca el a pus coada la ...pruna.Asa si Marin Neacsu cu "In cuiul kakarii" isi da un aer de superioritate,se bese,ragaie si se scobeste intre dinti la "masa" convorbirilor de zici ca el este la originea vietii pe Terra.Majoritateqa oltenasilor isi dau aere aristocratice(fara niciun motiv) numai ca asta este mai cu mot(handel cu motz).

  RăspundețiȘtergere
 59. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 60. Pardon,nu sunt castrat,pe verificate! Spre deosebire de tine ,care esti un TRANSEXUAL, cred ca nici tu nu stii ce sex ai,te crezi barbat dar in schimb esti o biata femeiusca,in cazul tau "o carpa de femeie cu barba si mustati".

  RăspundețiȘtergere
 61. 112...se pare ca avem un pacient ..irecuperabil ! Stati pe receptie...

  RăspundețiȘtergere
 62. va rog nu mai scrieti pe numele doamnei aceleea , bou este acela care scrie

  RăspundețiȘtergere
 63. adio , comisia nu a spus nimic referitor le legea 223 , asa ca adio si un praz verde

  RăspundețiȘtergere
 64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 65. Dreptul la replica!
  Daca cineva, ironic scria "intelectual subtire", eu sunt obligat sa-i comunic in limbajul specific domeniului de actiune al sau, singurul pe care-l intelege:
  -grajd, staul, cocina, balegar, cacareze, lapte, muls, monta, turma, cireada, oi, vaci, porci, capre, marlit, lana, sura, ...etc!
  Daca riposteaza....se si desconspira!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mares-alul face progrese ..!!

   Ștergere
  2. Tu doar regrese!
   Esti ca turcescu....autodeconspirat!

   Ștergere
 66. Porcare Cezar umbla vorba pe aici ca esti transexual si homolau .. E adevarat.? Daca da esti potrivit pentru doamna androgin Otilia Sava.Cred ca va potriviti .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tovarase MELETIAN..minim One...nu iti este rusine ....???

   Ștergere
  2. Am si foto si film cu ei doi!
   E trasnet!
   Participa si o oaie.....unul are pantalonii tociti in genunchi!
   Si are o varsta!......

   Ștergere
 67. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 69. Homalau este sigur, ca spunea Robert Horvath [Redford] ca da bine din solduri ,este multumit de serviciile lui si ca o sa i-o dea ca amanta pe Beth Davis(d.6 0ct 1989)cica il asteapta la New York,numai sa-si ia lopata de acasa sa poata dezgropa mortaciunea / bunaciunea. Oricum porcarul este obisnuit cu babaciunile ,vii sau moarte,nu conteaza, ca si Creatura Visatoare era octogenara. Cica acest cineast RH are un harem de actrite (toate de prin revistele anilor 60) cu care se lauda, cu astea l-a amagit pe "tzapul" nostru ,fost ofiter ,ajuns boier(fara "B")

  RăspundețiȘtergere
 70. Buna seara domnilor. Va deranjez cu 2 intrebari.
  1. Daca la trecerea in rezerva se mai acorda ajutoare constand in n solde? (nu ma refer la compensatorii)
  2. Daca la trecerea in rezerva pe caz medical, se poate in 1-2 ani sollicita trecerea la pensie anticipata partiala.
  Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nr. Crit 1.....stie un tip care a luat tot si nu a mai ramas nimic!
   Un c mic!
   Raspuns corect:- sunt amanate in plata, de 6 ani, ceilalti, in afara cadrelor MApN le-au optinut in instanta!
   Mai dimineata am postat despre asta.....cum trebuie procedat!

   Ștergere
  2. am un coleg iesit acum 3 ani medical si a primit 12 solde fara nici un proces..de asta intrebam

   Ștergere
  3. Un proces a fost pierdut pe fond urmând sa plătească cheltuieli de judecata iar suma se va indexa cu rata inflației. MAPN am înțeles că a făcut recurs..

   Ștergere
 71. 1.Sunt blocate
  2.(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ condiţiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b), au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă diminuată cu 5 ani şi se află în una dintre următoarele situaţii: a) sunt trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale; b) sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...in activitate...deci sa inteleg ca daca ma pensionez medical..nu mai sunt in activitate si implicit nu pot cere ulterior anticipata..

   Ștergere
  2. Andrei,
   Asa a fost atunci!
   In anul urmator numai in caz de deces! Iti dai seama ce mizerie...!
   Acum, amanare!

   Ștergere
 72. Cezare, nu vrei sa cumperi pentru stînă doi tuluci,școliti si odihniti ? Asta ca sa nu mai dea pe aici interviuri din care nu se întelege nimic.
  Crezi ca le-ai putea asigura conditii pe masură?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai inteleptu' lu' peste prajit ,mai ia niste lectii de dictie ,ceva acolo in gura,cum face cezar muci de la duduci,ca vorbesti pe nas si nu pricepem.

   Ștergere
  2. @/tigri 3...doar la magari mai am doua locuri libere ...dar numai daca garantezi tu pentru ei ...!!!!

   Ștergere
  3. Cezare,să știi că înclinatii spre ....... manifestă,pui lupa pe ei si decizi.

   Ștergere
  4. Hu-i iau mai...imistrica disciplina si imi altereaza nivelul de educatie in ..stana ...hi..hi..hi...

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Ca să nu ai probleme sa le dai sare în fiecare dimineață.

   Ștergere
 73. Chiar nu stii cum se numesc cei care citesc si nu inteleg? Vai?
  Este ceva legat de Testul PISA!

  RăspundețiȘtergere
 74. ...vorbi si ne-a Ion(al cu tzambra-n cur) ca doara si el este OM,cand ...tace!

  RăspundețiȘtergere
 75. Ca sa vezi durerea si junghiul!
  Doi acoperiti...un Mm si un mr!
  Amandoi sunt si perversi....unul cu tzeapa ...altul narcisist!
  Sgv NATO de care radeti voi, au testarea psihologica luata si nu sunt personalitati dedublate!
  Rasul curcilor!
  Mr, ti-a spus si adminul cine esti! Tu nu te crezi si intelegi nici pe tine te!
  La fel si pt spargatorul de nori!
  Rasilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. era vorba de sgv-ii cu ”unap” si nimic în cap !

   Ștergere
 76. R-26500 schimba "apa" si da-ne ceva de dezbatut ca sa nu ne mai 'dam jmecheri".Sunt ,deja,
  200 de postari.

  RăspundețiȘtergere
 77. miercuri, 17 februarie 2016, 15:36:00 EET
  Huhurez Rez spunea...
  Acum sunt 200..!!
  @tigri
  Vezi ca daca mai cârâi ca... ciorile pe fostele silozuri din Baragan, ramâi complet pe dinafara. Iti tai vederea pe blog.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!