luni, 7 decembrie 2015

Ultima luna pana la impactul (ne)aplicarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Partea a 3-a - Subteranele modificarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!

Detasament format din militari raniti in teatrele de operatii
Le-am aflat in cele din urma! In primul rand, nimeni nu trebuie sa intre in panica, Legea  nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat nu va fi nici prorogata, nici abrogata! In al 2-lea rand, militarii si politistii deja pensionati,  pot sa stea linistiti - totul va fi asa cum este stabilit in lege: o situatie ceva mai clara pt. militarii si politistii pensionati intre anii 2011-2016 si aceeasi situatie incerta pt. militarii si politistii pensionati anterior anului 2011.

Doamnelor si domnilor, batalia pt. modificarea Legii  nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat se da, in realitate, intre 2 tabere formate astfel: una alcatuita din militarii in activitate din toate ministerele si care este grupata in jurul M.Ap.N. si o a 2-a tabara formata exclusiv din functionarii publici civili in activitate din M.A.I. si din Sistemul Penitenciare  (aflat la randul lui in subordinea Ministerului Justitiei) grupata in jurul M.A.I. Noi v-am mai informat de existenta acestei batalii, insa in aceasta seara postul Romania TV a prezentat la jurnalul de la miezul noptii, situatia in direct, de la sediul Guvernului. Unde se negocia la sange intre cele 2 tabere modificarea Legii  nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, arbitrul fiind Guvernul.  Inainte sa se inflameze niste spirite, sugeram militarilor si politistilor in rezerva/retragere sa se departeze de acest razboi, intrucat sunt suficiente indicii ca niciuna dintre cele 2 tabere nu are ca tinta vreo imbunatatire a legii  in previnta celor trecuti deja in rezerva/retragere, duelul vizand strict interesele militarilor si functionarilor publici civili care urmeaza a se pensiona pe viitor.

Comisar porno din Sistemul Penitenciare
Despre ce este vorba? Despre aplicarea Art. 28 din Legea  nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat care prevede ca "(1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate". Militarii de cariera sustin pe drept ca acestia fiind retribuiti la zile calendaristice, ei nu au venituri, ci solde, respectiv remuneratii fixe, indiferent de timpul lucrat. Spre deosebire de politistii din M.A.I. si angajatii din Sistemul Penitenciare care fiind functionari publici civili, sunt remunerati la zile lucratoare, respectiv la tarif orar, cu posibilitatea de a-si dubla sau tripla oricand salariile urmare a muncii suplimentare prestate. Munca suplimentara care insa nu se plateste si militarilor, desi o presteaza mai frecvent decat cei mentionati anterior. De retinut: soldele militarilor si salariile politistilor din M.A.I. si angajatilor din Penitenciare sunt egale, insa soldele militarilor sunt calculate in mod discriminatoriu la un volum de munca de 24 ore/zi si 7 zile in 7, in timp ce salariile politistilor din M.A.I si angajatilor din Penitenciare sunt calculate ca la cetatenii civili, pt. un volum de munca de 8 ore/zi si 5 zile pe saptamana. Fapt pt. care in cazul necesitatii de a presta munca suplimentara, militarii nu beneficiaza de nimic in plus la solda, in schimb politistilor din M.A.I. si angajatilor din Penitenciare li se dubleaza remuneratia pt. fiecare ora suplimentara lucrata. Si asa apar veniturile extra salariale pt. unii - da,  pt. altii - nu, venituri extra salariale care la randul lor maresc cuantumul pensiei militare - insa doar pentru unii, respectiv pt. politistii din M.A.I. si pt. angajatii din Penitenciare.

Consecintele aplicarii Legea  nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in forma actuala, dau astfel nastere la situatii paradoxale. La acelasi grad si functie (echivalente) si in conditiile unui volum de munca egal in activitate,  un militar autentic va avea aproape intotdeauna o pensie militara cu cuantum inferior nu doar fata de omologul sau politist sau angajat din Sistemul Penitenciare, ci si fata de un angajat cu grade si functii cu mult inferioare din sistemul functionarilor publici din M.A.I. si de la Penitenciare.

Pentru cunoscatori
Cele mai inversunate nemultumiri provin de la militarii M.Ap.N. participanti la misiuni de razboi in teatrele de operatii! Care desi sunt in misiune de lupta 24 de ore 24 continuu, timp de (minim) 6 luni, acestia beneficiaza tot de aceleasi solde (chiar usor diminuate), nefiindu-le platita munca suplimentara. In timp ce unui politist din M.A.I. sau unui angajat din Sistemul Penitenciare i s-ar tripla salariul lunar daca ar lucra acelasi volum de munca, fiindu-i platita munca suplimentara. Urmand ca la pensionare, politistul sau angajatul din Sistemul Penitenciare sa beneficieze de pensie militara cu cuantum si de 3 ori mai mare decat al omologului sau militar, in conditiile aceluiasi volum de munca depus in activitate! Or, acest fapt incalca cel mai elementar principiu  ale existentei pensiilor militare.

Ca fapt divers, mentionam urmatoarele! Si militarii beneficiaza de indemnizatii (in fapt, cheltuieli diurne) extra salariale pe timpul misiunilor din teatrele de operatii, dar care nu se considera venituri, iar in forma actuala a Legii  nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, respectivele indemnizatii/diurne nu se iau in considerare la stabilirea pensiei de stat!

In principiu, acesta este razboiul declansat intre militari si functionarii publicii civili. La modul simplu, este vorba despre moralitate! Un ofiter, subofiter, maistru militar sau soldat/gradat profesionist din M.Ap.N. nefiind de acord sa aiba o pensie militara inferioara ca si cuantum fata de omologul sau politist din M.A.I. sau din Ministerul Justitiei, urmare a unor vicii legislative privind neunicitatea sistemului de salarizare, care genereaza pensii militare cu cuantumuri diferite, pt. aceleasi grade, functii si pt. acelasi volum de munca! Si ceea ce este mai frapant este faptul ca desi este lege numita a pensiilor militare, aceasta ii dezavantajeaza exact pe militarii autentici in fata functionarilor publici civili!

Pe de alta parte, politistii si angajatii din Sistemul Penitenciare insista ca pe ei ii avantajeaza calculul pensiilor militare la venituri, si nu la salarii. Explicabil, din moment ce spre deosebire de militari, fiind remunerati la tarif orar, politistii si angajatii din Sistemul Penitenciare isi pot tripla lejer salariile, respectiv si pensiile militare!

In rest, postul TV Romania TV a prezentat faptul ca Guvernul chiar intentioneaza sa corecteze cele mentionate. Nici reporterul nu era clar in ce mod, uzitand atat varianta unei ordonante de urgenta, cat si varianta unei corectii a situatiei semnalate prin normele de aplicare ale legii.

Pentru cunoscatori
Tot de la reporterul mentionat am mai auzit ceva care ne aduce aminte de propaganda portocalie de altadata! Respectiv faptul ca gradele si functiile mici din M.A.I. ar fi avantajate de luarea in calcul a veniturilor totale, si nu a soldelor/salariilor! Precum si faptul ca luarea in calcul a soldelor avantajeaza gradele si functiile mari! Celor in cauza noi le transmitem un avertisment! Sa nu mai incerce, este aceeasi intoxicare la fel ca si in 2011! Adevarul este cel din material: diferenta la pensie este realizata de regimul privilegiat la salarizare al functionarilor publici civili care spre deosebire de militari pot cumula venituri extra-salariale ce sunt luate in calcul calculul pensiei, si nu din cauza gradelor si functiilor! Un agent principal din M.A.I. fiind remunerat la tarif orar, avand sanse multiple sa obtina la calculul pensiei militare raportata la venituri, o pensie superioara a unui ofiter superior din M.Ap.N. remunerat insa cu solda fixa, chiar daca ultimul si-a pierdut si un picior in Afganistan!

Mai transmitem militarilor in activitate sa nu cedeze! Daca este sa fie pensie militara calculata la venituri, atunci sa insiste sa fie luate in calcul toate veniturile lor, inclusiv indemnizatiile si si diurnele din teatrele de operatii! In caz contrar, calculul pensiei militare trebuie efectuat la solda/salariul functiei de baza pentru toata lumea! Fara a se mai lua in calcul veniturile extra solde/salarii pt. nimeni! Mai transmitem de asemenea militarilor in activitate ca pe viitor sa insiste sa isi schimbe prevederile care ii privesc din legea salarizarii, respectiv sa solicite ferm sa fie retribuiti la fel ca ceilalti "oameni ai muncii" - la zile lucratoare si nu tot la zile calendaristice ca in prezent! Precum si pentru abrogarea intregii Sectiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare) care incalca toate drepturile si libertatile fundamentale de care ceilalti cetateni - unii mari acuzatori si "bălăcaritori" la liber ai armatei, se bucura din plin!

192 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atat te duce capul? Faci pe prostu' si nu pricepi, nu? In material este atasata o poza cu un detasament format din militari raniti in teatrele de operatii. Insusi comandantul detasamentului are un picior amputat, Pegulescu Augustin il cheama, colonel! Acest militar a beneficiat toata viata de solde fixe, desi a muncit suplimentar luni de zile pe an - NU i s-a platit nimic in plus la solda.

   In a 2-a poza este un angajat din Sistemul Penitenciare. Acuzat si de niste chestii [http://www.gandul.info/scandal-sexual-la-penitenciarul-vaslui-nu-stiu-sa-fi-avut-asemenea-apucaturi-va-fi-cercetat-pentru-folosirea-abuziva-a-functiei-in-scop-sexual-13794769.html]. Nu este militar. Dar are grad si functie echivalenta cu comandantul detasamentului militar care un picior amputat. In cazul celui de la Penitenciare, orice depaseste 8 ore pe zi, se adauga la venituri si este contabilizat la pensie.

   In final, pensia militara a colonelului ranit in Afganistan va fi inferioara omologului sau din Penitenciare, in conditiile in care primul isi pierdea piciorul gratis in Afganistan, iar functionarul public era remunerat suplimentar pt. sex cu detinutii!

   Colonelul Pegulescu cu piciorul amputat fiind hartogar, nu? Iar cel de la Penitenciare cu cel care isi distrugea penisul pe detinuti!

   Hai, mai bine mars la Militia ta! Este foarte clar ca ai fost un privilegiat la venituri si tu! Iar dupa limbaj, nu esti departe de militienii de altadata!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Tipic romanesc "daca eu nu am nici restu sa nu aibe" Sunt pompier militar lucrez la un program de 24/48 adica lunar 192-216-240 ore /luna in functie daca am sau nu tura libera este posibilitate ca nu in fiecare luna sa am o tura libera(ca imagine am 8 ture libere /an) si mi se platesc 75% sambete duminici in cadrul programului normal de lucru si 175% sambete duminici in afara programului de lucru, aceste plati imi cresc veniturile brute cu circa 500 ron /luna implicit cred ca litera si spiritul legii asta spune la munca mai multa remuneratie mai multa si mi se pare normal sa mi se ia in considerare aceste venituri. Programul de lucru al militarilor este stipulat in regulamente militare si codul muncii(aplicabil si militarilor daca nu contravine unor legi speciale) in limita a 40 ore /saptamana. Ce depaseste ar trebuii dat liber in 60 zile daca nu bagate la plata, astfel respectand regulamentele si legile, la munca mai multa si neacordat timp liber toti militarii ar trebuii sa aibe venituri brute mai mari si luate in calcul la stabilirea pensiei, dar sa moara capra vecinuli. Cat despre eroii Romaniei, statul roman ar trebuii sa le aplice alte beneficii pe linga pensia militara care beneficii sa fie mult mai mari decat pensia,iar militarii din teatrele de operatii clar diurna sa faca parte veniturile brute si bineinteles luate in calcul la stabilirea pensiei militare. Am onoarea!!!

   Ștergere
  5. @ Anonim 7 decembrie 2015, 14:00. Tu zici bine ce zici! Eu iti atrag atentia prieteneste ca ai sanse multiple, militar fiind ca statut de salarizare, sa returnezi totul la proximul control al Curtii de Conturi. Din motiv ca Legea nr. 284/2010 prevede astfel in cazul militarilor:

   "ART. 92 (1) Cuantumul zilnic al soldei lunare cuvenite personalului militar se determină prin raportare la numărul zilelor CALENDARISTICE corespunzătoare fiecărei luni a anului".

   Iar in cazul functionarilor publici, aceeasi lege prevede astfel:
   Art. 92 (2) "Cuantumul zilnic al salariului lunar cuvenit poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se determină prin raportare la numărul de zile LUCRATOARE din luna respectivă(...)".

   Astia NU au facut de fraieri imensa diferenta! Acum ca tie ti se plateste munca suplimentara, desi tu ai solda pt. zile "CALENDARISTICE", eu ma abtin!

   Si acum ca fapt divers! Poti calcula sumar zilele libere sau retributia pt. munca suplimentara daca ai fi militar intr-o unitate oarecare, aflata in aplicatie 30 zile consecutiv? Cate luni de zile ti-ai acorda liber dupa? Si cu cat ti-ai suplimenta veniturile? Incearca sa raspunzi concret!

   Ștergere
  6. @ @ Anonim 7 decembrie 2015, 14:00. Si te mai informez ceva, domnule pompier! Cf. Codului Muncii, timpul liber in compensare NU se acorda cf. reglementarilor pt. militari, ci dupa principiul o ora libera platita pt. fiecare ora suplimentara lucrata!

   Adica pt. o tura de 24 ore lucrate, daca ti s-ar aplica CM, ar trebui sa beneficiezi de 16 ore lucratoare libere, adica de 2 zile lucratoare libere! Asa este la ceilalti oameni ai muncii civili! Sau daca nu ti se pot acorda cele 2 zile libere, acestea trebuie sa iti fie platite ca zile lucratoare + 75%, adica in 24 ore ai la salariu o zi platita normal + 2 zile cu 75% IN PLUS fata de nornal. Ca sa nu mai discutam de majorarea de 25% pt. perioada de noapte. Asa este CM la ceilalti oameni ai muncii civili.

   Ștergere
 2. Stelele acelea pe umeri înseamnă nopţi şi zile nedormite pentru ca alţii să poată dormi liniştit!
  Stelele acelea înseamnă să aperi o graniţă, un popor, un stat mai presus de tine însuţi!
  Stelele acelea înseamnă pregătiri militare continue, aplicaţii, gărzi, plecări în Afganistan, Bosnia, etc, decizii, munci grele!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mai bolovanule de R 26500 mai taci naibii cu scenaritele tale după ce ti-a deschis ochii tehnobeton si Neacșu (RO.MIL) asupra ceeace se intîmpla in rindul functiilor mari din mapn.
  Tu nu esti in stare sa vezi limpede nici oul gainii daca trebuie sa-l pui la omleta darmite sa mai emiti judecati de valoare.
  Nu esti decît un laș ,un ipocrit si un dezinformator ordinar in numele celor 26500 care nebeneficiind din vina sefilor vostri de sporuri salariale ati fost depunctati de L119 si superavantajati de L 164.
  Acum gasca asta minuscula de Lupesti si Fratilesti din Mapn care ne umileau pe vremuri la comanda avind suportul sesizarilor cu scrisorile tale nenorocite impotriva celor din aviatie ,marina ,pirotehnie,tancuri,etc supusi unor munci si riscuri de pierdere a vietii enorme,rasplatiti pentru asta cu grupe de munca superioare si sporuri salariale se zbate din greu sa intoarca apa la moara lor stil L 164 pe motivul ca bugetul nu ar suporta cuantumurile calculate la venitul brut.
  LAsi,ordinari gata de fraticid in orice moment,asta sunteti. Sa-i mai fie mila cuiva de voi. Miram-as.
  Gasca asta de servit munca si cafeaua la biroul caldut si-a aranjat inclusiv grupe de munca nemeritate la nivel cu grupele acordate celor care duc greul in locurile de munca cu risc. Vom cere si noi ca toti birocratii sa fie trecuti la CN si nu trecuti din pix la CS. Ordinari ce sunteti si nimic alceva,nici aici pentru gasca 26500 nu se respecta legea privin stabilirea locurilor de munca cu grad ridicat de pericol.
  Apoi vizavi de afganistanei . Acestia pleaca acolo prin rotatie ma talîmbule. Stau sase luni acolo si pe urma pîna le vine din nou rîndul stau 1-2-3 ani in tara ,in cazarma deci au de unde sa aleaga sase luni cu sporuri ,etc consecutive care le convin. Nu sunt plecati pe viata in afganistan la facut bani prin rotatie.
  Problema-i ca pe L 164 multi ditre cei 26500 si-au tras grasimea pe ultima luna iar acum cei cu functii foarte mari au de pierdut daca sunt obligati sa aleaga sase luni consecutive dar cu functii mai mici.
  Deci ca sa fie precum pe L 164 acum trebuie sa faci rost 6 luni de o functie mare si te faci boier la pensie in timp ce 75% din militarii de rind beneficiari de sporuri pentru conditii grele,etc plus politistii care lucreaza si sîmbata si duminica in conditiile fiecaruia sa nu beneficieze decît de cuantum la functiile de incadrare mici. Deci desi platit mai mbine sa-i rezulte o pensie inferioara jmecherilor fara adaosuri salariale dar bine ancorati in functii si grupe de munca.
  Nenoriciti ordinari ce sunteti in frunte cu tine un papagal cu meserie de sgv-ist inapoiat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, militiene! Hai, iesi la inaintare complet! Da tot din tine!

   Ștergere
  2. @ tehnomilitian 7 decembrie 2015, 08:29. Si altceva! Se vede ca esti incult! Intrucat in material scrie clar ca date despre razboiul declansat a fost prezentat azi-noapte intre orele 00.00-00.10 la Romania TV. De la sediul Guvernului! Si tu da-i si da-i!

   Ștergere
  3. Nici aci nu esti pe faza. Razboiul a fost declansat demult ,de cînd gen. Chelaru(trei ani cu suspendare) a sustinut ferm in fata adunarii militarilor varianta bazei de calcul solda functiei celei mai mari din cariera. uite ca acolitii din birori au pus botul si au promovat-o.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. @ tehnobeton 7 decembrie 2015, 09:21. Mai las-o in puii mei cu acolitii din birouri! Asta era o data pe vremuri! La ora asta tot personalul din Statul Major General este rutinat in misiuni in teatrele de operatii si tu vii cu teoria acolitilor din birouri! La fel este si in teritoriu, unitati intregi cu misiuni multiple in teatrele de operatii si tu iar vii cu teoria acolitilor din birouri.

   Or mai fi si cum zici tu. Dar cum sa iti bagi de comandantul detasamentului fara picior din poza din material? Omul a avut solda si atat! Are 4 sau 5 misiuni externe, toate de razboi. In viata lui nu i s-a platit un leu in plus cand a muncit peste 8 ore, si nu a muncit ore, ci luni de zile anual 24 de ore din 24.

   Asdar, toate veniturile lui au fost soldele! Si vine comisarul nea cutare din M.A.I., cu venituri de 3 ori mai mare decat solda colonelului, intrucat comisarul era platit la ore, nimic in plus peste 8 ore fara lovele. Si ii da clasa comisarul la pensie militara colonelului. Dar daca isi baga ceva acum ai nostri din M.Ap.N. si fac la fel ca cei din M.A.I. sau de la Penitenciare? Adica banul la triplu la venituri pt. tot ce depaseste 8 ore/zi si 5 zile pe saptamana?

   Militarii au dreptate! Este sfidator, este jenant, este penibil. Sai ai drept de pensie militara, iar tu ca militar sa fii mai prost cotat la acest drept decat cei din MAI si de la Penitenciare si care mai sunt si civili!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Un anonim ascuns in spatele unui "alias", gen (tehno)BETON de PROST si AGRAMAT ("miram-as"?)? Ar mai fi o deosebire, respectiv suplimentarea venitului "militienilor", inscris pe statul de plata, cu numeroase spagi, fie de la interlopi, detinuti, soferi, fie de la oamenii simpli ceva mai naivi decat el.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 4. Probabil ca nu ati vazut emisiunea pe Rtv...de ieri seara ...

  RăspundețiȘtergere
 5. Eroarea este clara !
  Trebuie : Pensie militara pentru militari =ARMATA Jandarmi
  Pensie pentru politisti ..gardieni etc ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. poti sa ne spui si care o sa fie rezultatul divizarii?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. NU inteleg de unde atata furie proletara si totul imi miroase a manipulare ordinara, de care "beneficiaza" actualul guvern ciolos, care nu vrea sa transpuna in opera o lege promulgata. Singurul care eiese in castig este si de aceasta data guvernul. Adica statul. Statul roman este cel mai mare hotz pe care l-am intalnit. Statul roman este singurul stat din lume care trateaza in acest fel haina militara. NU uitati ca si politistii, chiar daca sunt considerati "functionari publici cu statut special" au aceiasi viata profesionala ca si militarii dominata de: "Ordonati", "Sa traiti", "Am inteles"....Mai mult de atat, nu numai militarii MAPN sevesc pe teatrele de operatiuni externe (Afganistan, Somalia, Kosovo etc.) ci si militarii MAI. Cu aceiasi daruire, abnegatie si dragoste fata de culorile si insemnele tarii. Domnilor! NU trebuie sa uitati ca razboiul tarii este de doua feluri: exista razboiul pentru apararea gliei stramosesti, a tarii fata de dusmanii din exterior. Este razboiul cu teava tunului, cu arma si cu pieptul ostasilor care la urma urmei suntem noi toti cetatenii acestei tari. Ultimul astfel de razboi a fost Marele Razboi, sau al II-lea razboi mondial. De atunci incoace, Armata romana se instruieste. Mai este razboiul pentru apararea linistii, ordinii publice si a intregii legalitati. Acest razboi il poarta politistii, pompierii, jandarmii. Acest razboi se poarta in fiecare zi, in fiecare ora, in fiecare secunda si in proportie de masa, conform principiului " Binele este etern, dar raul este pretutindeni". Mai mult de atata, daca militarii MAPN pe campul de lupta sunt aparati de o lege (Tratatul de la Geneva), politistii, jandarmii si pompierii in misiunile lor nu sunt aparati de nici o lege, de foarte multe ori fiind nevoiti sa-si apere viata, integritatea lor si nu numai atata...de foarte multe ori si membrii familiilor lor fiind amenintati de clanurile mafiote sau alti raufacatori. INCETATI O CEARTA CARE ESTE PRODUSA ARTIFICIAL DE CTRE UN SINGUR BENEFICIAR: statul roman. Acest stat nu are nici o consideratie nici fata vde militari si nici fata de politisti. Incetati de a face politica. Politica noastra este politica tarii care4 aduce LINISTEA TARII SI A CETATENILOR EI. NU VA LASATI MANIPULATI!

   Ștergere
 6. clar , trebuie separate apele . de ce ? limbajul suburban , laturile aruncate la adresa militarilor , de catre unii care cer solidaritate !
  solidaritate la ce , in interesul cui ?
  am incercat sa transmit faptul ca ieri , 06.12.2015 , au avut loc negocieri pe acesta tema - cei de la SNAP au renuntat la mitingul de astazi , ca de obicei , in ultima clipa , prostind lumea ( politistii ) ca totul ar fi in regula in privinta pensiilor militare . este cam ciudat , am inteles ca metodologia este deja redactata , dar nimeni nu prezinta clar modul de interpretare .
  lasand la o parte toate disputele , aici R 26500 are dreptate .
  faptul ca domniile voastre , politisti , nu ati citit sau inteles legea , pe mine nu ma mira . aroganta domniilor voastre mi-e cunoscuta .
  de evidentiat ce au negociat politistii :
  - prosteala cu 75% - pentru orele suplimentare si sarbatorile legale( nu va fi platita niciodata ) ;ma intreb unde ati lucrat si ce functii ati avut , de nu intelegeti asta ?
  - interpretare sensului expresiei "vechime cumulata" este exact ceea la care ar fi trebuit sa ne asteptam cu totii , adica fara grupe de munca adaugate - asa cum calculau unii pe aici ;
  - intre timp , mai multe sindicate de politie din tara incep sa se separe de SNAP , acuzand conducerea de tot felul de "tradari" ale intereselor politistilor.


  cu alte cuvinte , de ce trebuie circul acesta facut de politisti
  ( sindicalisti din politie ) ? de ce atunci cand au interes fac trimitere la "solidaritate " iar atunci cand sunt nervosi isi exprima adevarata "admiratie " pentru militari ?
  in ce tara din Europa mai exista amestecul acesta ?
  cei care-si fac iluzii privind "veniturile" , politisti sau militari , sa citeasca cu atentie legea , toate studiile de caz , toate previziunile privind sistemul de pensii - apoi sa comenteze . va comportati ca si cum R 26500 doreste sa va ia drepturile , nu guvernantii .
  personal doresc o lege corecta pentru toata lumea , nu o lege a "pensiilor militare " in care militarii de cariera sa fie cei mai nedreptatiti .
  am mai spus-o si in trecut , fara sa ne injuram , militarii si politistii au profesii diferita si prin urmare interese legitime diferita .
  solidaritatea inseamna dialog deschis , nu porcarii si dezinformari .
  nu vedeti ca o mana de oameni ( militari sau politisti ) trag sforile in numele unor profesii : le trag prost , in interes personal , fara cea mai mica grija fata de cei care sunt , cu adevarat , politisti sau militari .

  in speranta ca ati inteles ceva , fara sa injurati sau sa duceti discutia in derizoriu , va doresc multa sanatate - vom avea nevoie , cu totii , pentru ceea ce urmeaza .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. E nevoie de unitate.Exact de asta le e frica guvernantilor si folosesc oameni din interiorul sindicatelor pentru a baga batul prin gard intre politisti si militari( dezbina si stapaneste) .Vor modifica legea in rau pentrj toti cum v-am zis Vom pierde toti exceptie cei care au pensii date de instante ca R-xxx sau altii .Atunci veti zice ca ati fost prosti ca nu ati aparat legea.Cum vreti .

   Ștergere
 7. Treaba a fost repetata azi,12/07/2015 ora 09.40, pe Romania TV," vesti rele pentru pensiile speciale in sensul ca legea va fi modificata deoarece ea ar avantaja gradele mari".De unde au scos asta naiba stie?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu v-am zis ca o campanie de presa impotriva militarilor e iminenta la Romania Tv. Am acum informatii ca inca doua posturi se vor alatura campaniei de denigrare (Realitatea si laBe1 )tv si vor incepe si ele sa calomnieze militarii si asa zisele lor ''pensii speciale '(de fapt ocupationale ca in toate tarile NATO)Totul e bine organizat de masonerie la ordinul perciunatilor pentru a pune mana pe banii coloniei Romanistan (prin investitii trucate ca de obicei) .

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Efectiv nu inteleg intrebarea! La ce spor de 1xx % acordat pe timpul misiunii, te referi? La prevederile Art. 28 (2) sau cum? La acest moment nu exista in lege niciun spor de 1xx % acordat pt. nicio misiune. Nici spor, nici majorare solde pt. a fi platit macar pe timpul misiunii la tarif orara, nici indemnizatiile considerate venituri, nimic!

   Ștergere
  3. Se acorda toate sporurile exceptie diurna

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @ Man 7 decembrie 2015, 10:39. Din ce an? Eu nu am prins in activitate asa ceva!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. @ Man 7 decembrie 2015, 10:48. Trebuia sa spui de la inceput ca este vorba despre L. 284/2010. Inainte iti spun eu cum a fost: in tara beneficiai de cca. 85% din solda normala si atat. Iar armata executa misiuni in teatre din 1994 incepand cu UNAVEM Angola si nu doar din 2011! La un moment dat au bagat prima de campanie cu valoarea unei solde in plus. Si atat.

   Referitor la intrebarea ta concreta, eu nu stiu ce sa raspund. Mie mi se pare firesc ca daca este pe venituri, compensaţia lunară specifică teatrului de operaţii de până la 100% aplicată la solda funcţiei de bază sa faca parte din venituri!

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. @ Man 7 decembrie 2015, 11:23. Nu stiu! Este un razboi intre militarii si politistii in activitate! Nimeni nu poate cunoaste finalul!

   PS: Am atasat 2 poze. Le recunosti cumva?

   Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  11. NU inteleg de unde atata furie proletara si totul imi miroase a manipulare ordinara, de care "beneficiaza" actualul guvern ciolos, care nu vrea sa transpuna in opera o lege promulgata. Singurul care eiese in castig este si de aceasta data guvernul. Adica statul. Statul roman este cel mai mare hotz pe care l-am intalnit. Statul roman este singurul stat din lume care trateaza in acest fel haina militara. NU uitati ca si politistii, chiar daca sunt considerati "functionari publici cu statut special" au aceiasi viata profesionala ca si militarii dominata de: "Ordonati", "Sa traiti", "Am inteles"....Mai mult de atat, nu numai militarii MAPN sevesc pe teatrele de operatiuni externe (Afganistan, Somalia, Kosovo etc.) ci si militarii MAI. Cu aceiasi daruire, abnegatie si dragoste fata de culorile si insemnele tarii. Domnilor! NU trebuie sa uitati ca razboiul tarii este de doua feluri: exista razboiul pentru apararea gliei stramosesti, a tarii fata de dusmanii din exterior. Este razboiul cu teava tunului, cu arma si cu pieptul ostasilor care la urma urmei suntem noi toti cetatenii acestei tari. Ultimul astfel de razboi a fost Marele Razboi, sau al II-lea razboi mondial. De atunci incoace, Armata romana se instruieste. Mai este razboiul pentru apararea linistii, ordinii publice si a intregii legalitati. Acest razboi il poarta politistii, pompierii, jandarmii. Acest razboi se poarta in fiecare zi, in fiecare ora, in fiecare secunda si in proportie de masa, conform principiului " Binele este etern, dar raul este pretutindeni". Mai mult de atata, daca militarii MAPN pe campul de lupta sunt aparati de o lege (Tratatul de la Geneva), politistii, jandarmii si pompierii in misiunile lor nu sunt aparati de nici o lege, de foarte multe ori fiind nevoiti sa-si apere viata, integritatea lor si nu numai atata...de foarte multe ori si membrii familiilor lor fiind amenintati de clanurile mafiote sau alti raufacatori. INCETATI O CEARTA CARE ESTE PRODUSA ARTIFICIAL DE CTRE UN SINGUR BENEFICIAR: statul roman. Acest stat nu are nici o consideratie nici fata vde militari si nici fata de politisti. Incetati de a face politica. Politica noastra este politica tarii care4 aduce LINISTEA TARII SI A CETATENILOR EI. NU VA LASATI MANIPULATI!

   Ștergere
 9. Rezultatul divizarii e clar .Militarii vor avea pensii mai mici ca acum .Manipulatorii profesionisti sunt pusi sa intarate militarii care au (doar) par pe sinapse (se folosesc de idiotii utili care vor separarea) pentru a degreva bugetul de stat .Fara sindicatele politistilor nimeni nu va mai lua apararea militarilor .Game over . Sau credeti ca va apara Dogaru sau sindicatul UNPR (ala cu interesul national care trece prin conturile lor) ? Tineti cu dinti de sindicatele politistilor(lasati inganfarea) ca sunt singurele care lupta cu adevarat pentru drepturile tuturor. Altfel politistii vor fi asimilati magistratilor la pensii( cum vor ei ) iar militarii vor avea pensii de mizerie cum vrea conducerea formata din politruci ai MApN

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect ,numai ca ingramaditii astia crescuti cu ochelari de cal din armata nu vad ce-i bun.
   Asa le trebuie ,sa aiba ce vor politrucii si contablii Mapn.
   Cel mai ordinar mod de gîndire posibil.
   Ma raliez luptei politistilor si desi militar de cariera ma debarasez in totalitate de ideile idioate ale sefimii birocratice din mapn.
   Mapn-istilor o sa le faca cineva statuie pentru intelegerea degrevarii bugetului prin neluarea in calcul a venitului brut. Ma piș pe acea statuie.

   Ștergere
  2. Nu mai faca tumbe in zadar! Militarilor din M.Ap.N. li s-au aliat toti ceilalti militari din SPP, SRI, STS. Inclusiv din M.A.I. - jandarmii si pompierii sunt militari. Lucru pe care conducerea M.A.I. il ignora, desi jandarmii si pompierii efectueaza cele mai ingrate munci in M.A.I. si sunt hamaliti neplatit, la fel ca si cei din M.Ap.N.

   Este vorba despre moralitate in tot ce se intampla! Adica la pensii militare, toti smecherii inainte, iar la ce mai greu si la razboi, toti smecherii inapoi, nu? Dar tu oricum nu stii ce este aceea moralitate!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. ma alatur demesului Dv de a sustine Militienii. ei chiar au contribuit contructiv la aceasta lege. Si apropoo de sindicatele lor: chiar se straduiesc sa apere drepturile..insa la militari...cei ce trebuie sa ne reprezinte interesele ( ma refer la cei activi inca) le pasa doar de lefurile lor grase si eventual pensii tot grase (doar pt ei) RUSINE

   Ștergere

  5. R xxx tie ti se falfaie de camarazii tai militari ( pe care ii manipulezi grosolan bagand strambe ).Ai pensia grasa stabilita de instanta ( si tot nu te saturi) si te dai mare moralist.Am inteles (fi mandru de tine ) ai invins si va fi cum vrei tu si cei care te platesc ca sa bagi batul prin gard .Legea 223 va fi modificata in rau si vom pierde toti ( exceptie cei cu pensii mari stabilite de instante ) Daca tu nu iei bani in plus ( desi ai pensia deja dubla) toti ceilalti pot sa crape. ( nu dai doi bani decat pe burdihanul tau).Halal onoare de militar.Gretos.

   Ștergere
  6. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 11:46. Trecand peste jigniri si calomnii, ce legatura au acestea cu razboiul dintre militarii si functionarii publici in activitate? Despre acest lucru este vorba in material. Razboiul este deja public si mediatizat. De ce te dai viteaz cu mine si nu te dai viteaz cu seful SMG. De exemplu?

   @ Man 7 decembrie 2015, 11:41. Ti se pare ca vreun politist in activitate se agita cu ceva pt. politistii aflati deja in rezerva? Nu, tot pt. ei, la fel ca si militarii in activitate! Este un razboi intre militarii si politistii IN ACTIVITATE, iar in ecuatia asta noi nu contam cu nimic!

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 10. Corect, Maxim One, aroganta si prostia e prea mare la unii ca sa mai vada interesul general. Asta-i romanul, usor de manipulat de catre canalii.

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. @ All. Cam multe spirite inflamate. "Inflamatii" aflati in rezerva/retragere indiferent ca ati fost militari, politisti sau angajati la penitenciare, ar trebui sa intelegeti ca acest razboi al celor in activitate NU ne priveste! Se bat ei intre ei pt. propriile drepturi, nu pt. ale celor trecuti deja in rezerva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai spirit de caramaderie nu gluma ...

   Ștergere
  2. Cel putin stim cu cine avem de a face si ce masuri sa luam in contra acestor nenorociti.
   Și cît tupeu; sa spuna ca le sunt aluaturi renuntind la metoda venitul brut spp-istii, sri-stii, sts-istii.

   Ștergere
 13. Art.122 din legea 223 prevede pentru cei ce-si deschid dreptul la pensie dupa 1ianuarie 2016, in termen de 3 ani, doua posibilitati:legea 223/2015 si legea 263/2010. Drept urmare, eu nu vad o problema deosebita intre politisti si militari. Veniturile care trebuie luate in calcul, in ambele situatii sunt cele pentru care se plateste contributii individuale la bugetul de stat.
  Daca se doreste ca sporul pentru munca suplimentara sa nu faca parte din veniturile care stabilesc baza de calcul, atunci trebuie modificat art.31 din legea 223/2015, prin adaugarea unui aliniat nou:
  (3) pentru salarizarea muncii suplimentare, nu se plateste contributia individuala la bugetul de stat.
  Daca se doreste pastrarea situatiei existente in prezent, atunci avand in vedere si prevederile codului muncii art.1 al.(2):
  'Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii' si faptului ca la militari orele suplimentare nu se platesc si nici nu se prea compenseaza cu timp liber, consider ca s-ar impune un spor la drepturile de pensie. Acest spor poate fi stabilit printr-un ordin comun.
  Obs. Nu se poate ca politistii si functionarii publici cu statut special sa plateasca o contributie pentru un venit, iar la pensie sa se ia un venit mai mic. S-ar incalca astefel principiul constitutional: egalitatea in drepturi a cetatenilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest duel NU mai este al celor trecuti deja in rezerva/retragere. Tu nu ai inteles ceva simplu. Militari spre deosebire de politisti si angajatii din Penitenciare, sunt remunerati la zile CALENDARISTICE, si NU la zile LUCRATOARE?

   Sesisezi diferenta asta? Asta inseamna ca NU exista notiune de munca suplimentara la militari, pot sa lucreze si 72 de ore pe zi. NU poate fi platita munca suplimentara la militari cat timp legea salarizarii spune ca solda se achita pt. zile CALENDARISTICE!

   Ștergere
  2. Ba tu Rxxx te faci ca nu pricepi.Nu platesti nu primesti.In alta ordine de idei am inteles de la un prieten ca la finctii egale coeficientii functiei sunt mai mici la MI ca la MApN .Plus ca ore suplimentare se platesc doar de 1 an la MI .Atat 1 an. Asa ca manipularea ta Rxxx nu tine .Ultima ora mutu mi-a zis ca deja legea pensiilor militare 223 a fost deja modificata de guvern in rau (la 60% din venituri) la cererea politrucilor MApN .O sa aflati in curand .

   Ștergere
  3. Un lucru e clar: continua bataia de joc la adresa militarilor. Nu stiu care e ideea , un lucru e clar: tara e condusa din afara si nu mai vad alta solutie decat cea din Franta: conducere nationalista, chiar dictatura. Daca asta vor "perciunatii", asta vor gasi.

   Ștergere
 14. @R-26500
  Ai dreptate, prin statut clar se defineste militar de functionar(public), da na ! vor si ei, doar au sapca, nu ?!
  Da cum a ramas cu cei 5% de la 01.01 pe legea pensiei civile ca tot de atunci intra invogoare legea pensiei militare. Le mai mareste sau nu cu 5%?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Specialisti cum ar fi Ing. Trofin, afirma ca in cazul militarilor cei 5% vor fi 1.07% (rata inflatiei) + 5 lei/lunar (50% din cresterea salariului mediu brut). Cf. Art. 59 (1) din L. 223/2015. De asemenea, alti specialisti afirma ca NU pooate fi acordata majorare de 5% si la militari, decat daca prevede cineva expres acest fapt in noua lege a bugetului. In ipoteza contrara, cei 5% urmand a fi acordati doar pensionarilor din sistemul public, iar militarilor 1.07% + 5 lei/lunar.

   Ștergere
  2. Hai sa vedem, mai avem cateva zile.

   Ștergere
  3. R-265007 decembrie 2015, 13:05
   1). Nu pretind a fi specialist fiindca imi vor sari in cap carcotasii;
   2) . Nu am zis ca pensiile militarilor vor fi indexate doar cu 1,67% , am zis ca daca se aplica prevederea expresa din Legea 263/2010 privind indexarea pensiilor in sisteul public cu luarea in calcul a datelor statistice furnizate de catre BNR si INS cu privire la rata medie anuala a infatiei pentru 2014 si cresterea reala a castigului salarial mediu brut in 2014 fata de 2013 ,indexarea ar fi de 1,67% . Mi-am exprimat nedumerirea si mi-o exprim in continuare , de unde au iesit acele 5% pentru indexarea pensiilor in 2016 ?. Cat priveste indexarea pensiilor militare in 2016 , iau de buna precizarea facuta de dl. col. Luca in interviul acordat ziarului Observatorul Militar si cred ca va fi acelasi procent.

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicio problema, un agramat pomanagiu mai putin.

   Ștergere
  2. Bine bai in crușea ma-tii de nemernic!!!Scuze ca ti-am plagiat vocabularul vocabularul din 7 decembrie 2015, 04:21!!!Ca pe sindicalistii politisti ii doar intre craci de pensionarii politisti care pana in 2004 nu aveau decat solde!!!Asa ca or sa fie precis impresionati si de tine!!!

   Ștergere
  3. Băi KIş, tu chiar ai probleme la dovleac! Du-te de ia-ţi Rudotelul! Bleg eşti tu, aşa cum ne-ai dovedit de-a lungul timpului. Vorba unuia de pe-aici: "tu nu ai caracter, nici cît o muscă verde". Şi mai lasă înjurăturile, sau ţine-le acolo pe toloaca unde trăieşti.

   Ștergere
  4. Prieteni, hai sa-l lasam pe nefericit in bautura lui, nu vedeti ca se incarca vazand ca-i bagam in seama marlania?

   Ștergere
  5. Baa..Kis..sa iei si tractorul cu ..sfarleaza !! Sa nu te duci cu p...in mana ca neamul prost ce esti ..!!!

   Ștergere
 16. Pentru 2016 s-a rezolvat problema.Nu se plateste nici o ora de munca suplimentara lanici un bugetar.

  RăspundețiȘtergere
 17. 13.10 Romania TV continua campania de dezinformare. Pensiile militarilor vor fi modificate. Azi se modifica procentul de 80% la 65% si varsta de pensionare la 35 ani vechime....Pricina, ca deobicei.Mut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu romania tv face campanie. Prietenii stiu ce spun.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. @R...
   Merci ca ai eliminat postarea, e tot mai greu sa vorbesti civilizat pe blogul tau. Cat timp permiti sa posteze aici tot soiul de marlani, asta e consecinta.

   Ștergere
 18. Acum te-ai gasit Rxxx sa cenzurezi cand guvernul si MApN lucreaza militarii pe la spate .Mare ticalos esti si mult iti urasti camarazii de arme .Sa-ti dea Dumnezeu dupa suflet lacom bani sa nu poti sa-i duci( sa te saturi) si sanatate cu picatura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cenzurez doar niste idioti ca injura ca la birt! Dar tu esti complet dus cu capul! In material iti este recomandat sa te indepartezi cat poti de acest razboi. Cei in activitate, indiferent ca sunt militari sau politisti, ne-au facut oricum pe la spate de la bun inceput! Ce vezi, este doar regie cu aceiasi actori si cu aceleasi victime colaterale.

   Ștergere
  2. Tu cenzurezi si pe cei care nu sunt de acord cu tine ceea ce nu e corect.

   Ștergere
  3. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 13:50. Minti! In cosul SPAM sunt trecute exclusiv comentarii care contin invective si atacuri la persoane din alea de gura de WC. Vrei sa iti redau catava semnate de tine?

   Ștergere
 19. Esti multumit acum Rxxx de modificarea legii 223 ? Sunt curios asta ai vrut ? SAU CREDEAI CA O SA MODIFICE GUVERNUL MASON AL LUI SOROS LEGEA IN BINE ? Esti multumit?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce zici ca s-a modificat? Un document ceva?

   Ștergere
 20. Răspunsuri
  1. Ok .dar opreate cenzura ca nu e cazul acum cand astia ne lucreaza pe toti pe la spate .

   Ștergere
  2. Ok, dar nu ne mai provoca! Si vorbeste romaneste please, pastreaza-ti englezismele pentru a impresiona fufele.Si nu mai fi arogant, nu mai avea grija altora si nu te mai da luptator pe campul de lupta ca nu impresionezi decat tot fufele, nu pe cei care au trecut prin toate "rigorile...".

   Ștergere
 21. Multumesc Admin. Am incercat sa relatez ce-am auzit la postul respectiv...Pricina a incercat sa explice ca e o mistificare dar nu a fost lasat sa vorbeasca...si nici nu a insistat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pricina e cu curul in doua barci ca de obicei.Asteapta sa vada cine invinge in razboiul asta dintre guvernul Soros ( ajutat de conducerea politrucilor MApN) si sindicate .Dupa aia o sa se dea ca de obicei de partea invingatorilor.Un ordinar fara scrupule morale.Il cunosc personal.Dar ce mai conteaza...

   Ștergere
 22. La Romania TV ni-l arata pe Oltean ala cu broscoiul in gat care platea 50.000 euro pe an pentru educatia ficasii, in timp ce ne spunea noua ca avem pensii nesimtite. Cam ce ar merita jegosul asta si restul rahatilor basisti?

  RăspundețiȘtergere
 23. Ultimul anunt la Ro Tv.. procentul de calcul scade la ..55%

  RăspundețiȘtergere
 24. LA TARAF TV A ANUNTAT CA PROCENTUL DE CALCUL SCADE LA 15%!!!DIN CARE VA FI SCAZUT MILITARILOR SI POLITISTILOR ACTIVI CATE 5% PENTRU FIECARE AN CAT AU STAT CA PLANTELE LASANDU-SE CONDUSI DE BASESCU, BOC SI OPREA OPREA!!!

  RăspundețiȘtergere
 25. Separe că cineva nu dorește aplicarea acestei legi așa cum este și nu pentru că ar dezavantaja pe unii sau pe alții ci pentru că statul trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru pensionarii militari. Pentru aceasta se duce atâta muncă de dezinformare și dezbinare, ca atunci când vor aplica măsurile de schimbare a prevederilor legii, să nu mai întâmpine opoziție. Am citit punctele de vedere și observ multe inepții, ură, etc. Unii se bucură, dar dacă vor fi modificări, vom plânge cu toții. Solicitați fiecare o adeverință cu venitul brut și veți constata că această formulă din lege avantajează pe toată lumea. Apreciez punctul de vedere al lui Tehnocrat de la 12.46. Din lege rezultă că cei care au avut sau au venituri brute mari în activitate, vor avea pensii corespunzătoare. Venitul brut nu este egal cu solda de gradsau funcție, este salariul pe care îl primim. Dacă avem salarii mai mici ca cei din MAI, SRI etc., trebuie să luptăm să prezentăm și să solicităm salarii corespunzătoare. Dar dacă nu cunosc veniturile acestora nu mă pot pronunța și nu vreau să mă las manipulat. Nu vă mai lăsați manipulați. Cei deja pensionați pot alege ce lege îi avantajează. Cei ce așteaptă să fie pensionați, pentru următorii trei ani pot opta pentru legea actuală(263/2010) sau cea ce va intra în vigoare la 01.01.2016(223/2015) , care se vede că este mai avantajoasă pentru toată lumea. S-a încercat de la facerile ei să se legifereze ca procentul să fie între 60 și 75% din venitul brut, în funcție de vechime. Datorită insistenței sindicatelor din poliție s-a obținut 80%. Actualul guvern nu dorește aplicarea legii datorită fondurilor pe care trebuie să le aloce bugetelor ministerelor în cauză. Acesta este războiul. Restul este propagandă și văd multe comentarii manipulatorii pro guvernamentale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare sau nu se pare, dar toate ministerele, tac ca muta in papusoi! Pe de alta parte, aflam de la TV ca azi-noapte ministerele se bateau intre ele. Mai aflam de la organizatiile de rezervisti si de la niste sindicate lucruri pe cat de confuze, pe atat de contradictorii. Daca dam o raita pe aici [https://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/conversations/topics/34451] mai aflam ca cei in rezerva/retragere sunt pasati de la unul la altul, de parca am am avea scabie! Etc.

   Ștergere
  2. Venitul brut contine toate elementele soldei, inclusiv sporurile.
   Venitul brut este inscris in coloana ,,Total brut,,
   1. Cu cat venitul brut este mai mare cu atat si baza de calcul pentru pensie este mai mare chiar si in cazul celor pensionati din M.Ap.N anterior anului 2011, rezultand o pensie mai mare.
   2. Cu cat venitul brut este mai mic cu atat si baza de calcul pentru pensie este mai mica chiar si in cazul celor pensionati din M.Ap.N anterior anului 2011, rezultand o pensie mai mica.
   3.Baza de calcul care pleaca de la 80% din venitul brut ii avantajeaza si pe cei pensionati anterior anului 2011 ?
   4. Este mai avantajoasa o baza de calcul be 80% sau mai mica?
   Sunt afirmatii corecte sau nu?
   Nu cunosc veniturile celor din MAI dar si pe mine ca pensionar M.Ap.N ma avantajeaza daca se ia ca baza de calcul venitul total brut si procentul de 80% ;venitul total brut include (peste solda de functie, grad, gradatii, etc) si prime, sporuri, deci este mai mare.
   Corect sau nu?

   Ștergere
  3. @ adi adi 7 decembrie 2015, 16:22. Este corect tot ce afirmi. Insa tu tot nu realizeazi o chestie simpla: un militar si un functionar public, au salarii/solde egale. Problema este alta: solda unui militar pt. 24 ore = salariul unui functionar public pt. 8 ore. Daca tu ca militar esti chemat sa lucrezi o luna 30 zile continuu la rand, tu vei avea tot aceeasi solda. Dar daca un functionar public este chemat sa lucreze tot 30 zile la rand, va avea la final cam de 4.5 ori mare salariul. Intrucat in cazul unui functionar public se plateste fiecare ora in plus peste cele 8 ore, ca ora normala de lucru la care se aduaga inca 75%.

   Deci, pornind de la exemplul in cauza, EU sunt functionar public, TU esti militar. Avem acelasi grad echivalent, functie echivalenta etc. Amandoi plecam in misiuni 30 zile consecutiv. EU am salariu egal cu solda TA. Amandoi avem aceleasi grdataii, sporuri etc. Amandoi plecam 30 de zile in misiune. In acea luna, TU vei ramane cu solda cea de toate zilele, iar EU o sa am venituri de 4.5 ori mai mari decat solda TA. Si automat si pensia mea va fi de 4.5 ori mai mare decat pensia ta.

   Cazul este doar un exemplu! Eu am vrut sa iti scot in evidenta doar faptul ca desi amandoi avem solda/salarii egale, EU in 6 luni consecutiv pot sa fac o smecherie fiind platit la ore, nu ca tine la norma, de te bat cu ceasul de la gara la venituri. Si impplicit la calculul pensiei. Din cauza ca TU esti mai prost cotat de sistem si in loc sa fii platiti la ore ca mine, ai solda fixa!

   Ștergere
  4. Balarii Functiile la MAI sunt mai mici ca la MApN iar ore suplimentare la MAI se dau doar de 1 an (9 luni de fapt) doar la cei cu aprobare de la sefi IJP sau IJPF .Si astia sunt putini ( cazuri exceptionale de obicei criminalisti care nu pot fi inlocuiti ).Oricum orele suplimentare s-au scos din 2016 .De obicei cei de la MAI au iesit cu pensii mai MICI ca cei de la MApN .Verifica si dupa aia ai sa te linistesti cu abureala.   Ștergere
  5. R-26500 - sunteti in eroare rau de tot. Un politist nu are venituri nelimitate din munca prestata, el poate face 40 ore/saptamana, sau cel mult 48 ore (ca medie pe 3 luni), ce depaseste cele 8 ore/saptamana suplimentare (care i se platesc) urmand a-i date ca timp liber echivalent. Mai sunt sporurile de 75% pentru munca prestata sambata-duminica sau de sarbatori legale, dar este nesemnificativ. Asa ca nu mai fabulati cu veniturile de 3-4 ori mai mari ale politistilor, mai intai informati-va, altfel riscati sa cadeti in ridicol.

   Ștergere
  6. NU inteleg de unde atata furie proletara si totul imi miroase a manipulare ordinara, de care "beneficiaza" actualul guvern ciolos, care nu vrea sa transpuna in opera o lege promulgata. Singurul care eiese in castig este si de aceasta data guvernul. Adica statul. Statul roman este cel mai mare hotz pe care l-am intalnit. Statul roman este singurul stat din lume care trateaza in acest fel haina militara. NU uitati ca si politistii, chiar daca sunt considerati "functionari publici cu statut special" au aceiasi viata profesionala ca si militarii dominata de: "Ordonati", "Sa traiti", "Am inteles"....Mai mult de atat, nu numai militarii MAPN sevesc pe teatrele de operatiuni externe (Afganistan, Somalia, Kosovo etc.) ci si militarii MAI. Cu aceiasi daruire, abnegatie si dragoste fata de culorile si insemnele tarii. Domnilor! NU trebuie sa uitati ca razboiul tarii este de doua feluri: exista razboiul pentru apararea gliei stramosesti, a tarii fata de dusmanii din exterior. Este razboiul cu teava tunului, cu arma si cu pieptul ostasilor care la urma urmei suntem noi toti cetatenii acestei tari. Ultimul astfel de razboi a fost Marele Razboi, sau al II-lea razboi mondial. De atunci incoace, Armata romana se instruieste. Mai este razboiul pentru apararea linistii, ordinii publice si a intregii legalitati. Acest razboi il poarta politistii, pompierii, jandarmii. Acest razboi se poarta in fiecare zi, in fiecare ora, in fiecare secunda si in proportie de masa, conform principiului " Binele este etern, dar raul este pretutindeni". Mai mult de atata, daca militarii MAPN pe campul de lupta sunt aparati de o lege (Tratatul de la Geneva), politistii, jandarmii si pompierii in misiunile lor nu sunt aparati de nici o lege, de foarte multe ori fiind nevoiti sa-si apere viata, integritatea lor si nu numai atata...de foarte multe ori si membrii familiilor lor fiind amenintati de clanurile mafiote sau alti raufacatori. INCETATI O CEARTA CARE ESTE PRODUSA ARTIFICIAL DE CTRE UN SINGUR BENEFICIAR: statul roman. Acest stat nu are nici o consideratie nici fata vde militari si nici fata de politisti. Incetati de a face politica. Politica noastra este politica tarii care4 aduce LINISTEA TARII SI A CETATENILOR EI. NU VA LASATI MANIPULATI!

   Ștergere
 26. Daca guvernul tehnocrat nu se descurca cu banii, atunci e slab si trebuie sa plece!

  RăspundețiȘtergere
 27. @ Lancea. Nu se poate publica! Prea mult extremism!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este "extremism",este doar crudul si purul ADEVAR>Chiar credeti ca politistii-militieni vad dincolo de interesele lor si nimic altceva?Va inselati! Sper sa nu dea Dumnezeu sa colaborati in cadrul unor misiuni in cazul unui conflict armat cu astfel de "camarazi".Nu am nici un fel de incredere in politistii -militieni,justitie,servicii.Dumneavoastra?

   Ștergere
  2. @ Lancea 7 decembrie 2015, 15:42. Nu am cum sa fiu de acord cu generalizarea. Nu atat timp cat am avut in fata politist macelarit de revolutionarii horthisti in '89. Nu atat timp cat pt. combaterea unor atrocitati in acelasi tinut mongol, am actionat cu USLA umar la umar. Nu m-a tradat nimeni.

   Ca exista "alunecosi" peste tot, este o alta discutie. Si armata are suficienti. Dar eu nu am cum sa generalizez ceea ce sustii tu!

   Ștergere
 28. In timp ce prostii se cearta ,astia se pare ca vor sa reduca de la 80% la 60% procentul de calcul si asta miercuri ,19.12.2015.Pe surse.Zice-se ca se refuza pentru moment orice discutie pe tema normelor de aplicare.Piata Universitatii o fi numai pentru civili?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca este asa, problema devine foarte grava! Chestia cu 80% este preluata ca model intern de la magistrati si consilierii Curtii de Conturi. Parca si aviatorii civili si parlamentarii au acelasi procent de 80%. Ar insemna ca militarii sa devenim cei mai prosti dintre toti.

   Pe de alta parte, pana la acest moment nu s-a confirmat nimic oficial despre toate zvonurile negative cu privire la masuri luate de Guvern.

   In sfarsit, mai este o chestiune. Extrem de probabil ca atat unii militari, cat si unii politisti IN ACTIVITATE care trag sfori, sa fie extem de multumiti si cu 60%. La ei 60% fiind oricum minim triplul pensiei fata de restul prostimii militare.

   Ștergere
  2. Nu numai Piata Universitatii,dar si Palatul Victoria si Palatul Cotroceni sunt locuri bune si indicate pentru exprimarea nemultumirilor.Cu caschete sau fara,cu oua si produse avicole,pampersi folositi sau cu ce aveti la indemana.Oricum,poate ca ar trebui sa ne facem "incalzirea",fiindca va veni si campania electorala si trebuie sa ne aducem si noi...."aportul'.Cum?Ramane de vazut.

   Ștergere
  3. @ iceparu & Lancea. Locurile nu sunt bine alese. Fiind guverm tehnocrat, nu mai semnifica nimic pt. nimeni. Locurile potrivite sunt cele unde isi au sediile ministerele (similare) din sistemul de aparare. Si in special sediul M.Ap.N., Romania aliat de nadejde stabil, comandament NATO la Bucuresti etc. Perfect oportun cu rusii in coaste! Abia atunci am atrage atentia!

   Ștergere
  4. Balarii Functiile la MAI sunt mai mici ca la MApN iar ore suplimentare la MAI se dau doar de 1 an (9 luni de fapt) doar la cei cu aprobare de la sefi IJP sau IJPF .Si astia sunt putini ( cazuri exceptionale de obicei criminalisti care nu pot fi inlocuiti ).Oricum orele suplimentare s-au scos din 2016 .De obicei cei de la MAI au iesit cu pensii mai MICI ca cei de la MApN .Verifica si dupa aia ai sa te linustesti cu abureala...

   Ștergere
 29. UNII DIN CAMARAZII NOSTRI SUSTIN CA NU SE VA MODIFICA LPM.
  SPUN CA AU CONTACTAT SURSE CREDIBILE DIN CADRUL GUVERNULUI.
  A indicat și pe Dl. Coarna ca ar ști.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Orice este posibil! Materialul porneste de la un reporter care azi noapte la ora 00.05 prezenta din fata Guvernului ca Guvernul lucra la modificarea legii. Reporterul a uzitat cuvintele ba ordonanta, ba norme de aplicare. Normele de aplicare, nu pot intr-adevar modifica legea, ci doar o OUG!

   Ștergere
  2. DL.COARNA A FOST IN AUDIENTA LA UN SECRETAR DE STAT DIN M.FINANTELOR .
   REZULTATUL IN REZUMAT A FOST TRANSMIS PRIN SMS SI DLUI. PRICINA CAND PARTICIPA LA O EMISIUNE TV SI A FOST SE PARE SURPRINS .

   Ștergere
 30. Singurul care a mirosit ca miscarile psd-iste nu sunt in regulă.
  Într-adevar ”avianyc” a sosit si momentul calculelor pe lege. Probabil la venitul brut al unui pilot instructor stia el ceva !!!

  Blogger avianyc spunea...
  sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 22:18:00 EET

  @ tigri
  Cînd am parcurs prima data aceasta lege, am spus ca este cea mai buna lege pentru militari. Dar am fost convins ca a fost o lege facuta pe picior ca replica la legea L.Minca & Dogaru si modificata direct in plen cu amendamente fara nicio fundamentare ,cum de altfel in mod sigur nimeni nu a facut un calcul pe lege la proiectarea ei.
  Asa cum am considerat legea salarizarii unice o utopie pentru timpurile prin care trece țarisoara si nu am reusit sa-mi inchipui curînd profesor sau medic in Ro cu salar de cinci-sapte mii sau primar de comuna cu noua mii, asa după ce mi-am facut calculele nu m-am vazut beneficiar de la statul român cu o asa pensie trecînd de aceste salarii.Am fost convins ca atunci cînd vor face calculele isi vor pune mîinile in cap si vor ajusta la minim dotarile din venitul brut . Sa vedem ce va urma. Poate unora nu le-a convenit ca am rugat sa nu se afiseze calcule fiindca sigur ajungem facuti praf de presa si apoi cine stie. Cu toate ca nimeni nu vede ca in companiile de stat este huzur si la salarii si la pensii si la multe alte facilitati.
  Si incet ,incet pe piata incepe sa apara vociferari si din partea privatilor deocamdata la cei 10% si legea salarizarii unii spunînd chiar ca se va produce o diferenta catastrofala intre salariile la majoritatea privatilor ,pensiile din sistemul public si salariile bugetarilor prin noua lege care inevitabil vor duce la cresteri de preturi nesuportabile de unele categorii si ce ar fi si mai grav cresterea salariului mediu pe economie cu obligatia cresterii tuturor pensiilor din sistemul civil.
  Să speram ca se va gasi o cale ca se fie bine si sa nu fie rău, vorba marelui fotbalist.

  sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 22:18:00 EET

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! A mai aparut o vociferare! Se introduce obligatia de participare la mobilizare a tuturor pensionarilor romani cu varsta pana la 63 ani, nu doar a celor din armata! Si barbati si femei! Ciolos a pregatir deja o OUG!

   Si a mai aparut o vociferare! Se reintroduce serviciul militar obligariu in caz de mobilizare pt. toti cetatenii cu varsta intre 20-63 ani, si nu ca acum doar pt. barbatii intre 20-35 ani. E pe masa guvernului si aceasta OUG!

   Ștergere
  2. Si ce sa faca armata cu pensionarii de peste 55 de ani majoritatea bolnavi cronic .?

   Ștergere
  3. PRIVATII NU AU MOTIVE DE SUPARARE , BANII IN PLUS AI BUGETARILOR MERG LA DANSII , C/V PRODUSELOR VANDUTE .
   APROSIMATIV 40% SE INTORC LA STAT , TVA=20% , SANATATE 5, 5% , IMPOZIT 16%..

   Ștergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gargara cu spume ( ce bengosi si inegalabili suntem noi militarii in rezerva sau in retragere) si de asta trebuie sa avem pensii separate ( chiar si mai mici dar neaparat separate) ca doar noi suntem miezul din dodoasca vorba slugoiului Badea.Asta e solutia propusa .

   Ștergere
 32. Pai cine a zis ca astia nu vor fi MOBILIZATI...??
  Difera doar progresiunea .....cand vor fi mobilizati cei de 50-60...insemneaza ca nu mai au cui sa dea pensii....

  RăspundețiȘtergere
 33. ba au !
  http://www.stiripesurse.ro/lovitura-de-propor-ii-in-parlament-pensiile-parlamentarilor-marite-in-senat_975624.html

  RăspundețiȘtergere
 34. S-a stabilit definitiv in bataie de joc, pensiile militare vor fi de maxim 65% , cum au cerut cei de la MApN .Asta in timp ce pilotii ( doar civili) , grefierii,sparlamentarii (ministri) ,diplomatii ,stewardesele ,magistratii au 80% si( sau) indemnizatii speciale uriase ( la pensie) .Fraierii adica militarii politistii, pompierii , etc adica cei care isi risca viata zilnic primesc in bataie de joc doar 65%, cu 5 % mai mult ca femeile de sservicu .Avem ce meritam ca suntem lasi si usor de manipulat.Urmeaza pensii speciale pentru profesori cu 80% ca sunt obositi dupa cele 18 ore pe saptamana ( maxim) de munca. Voi certati-va in continoare care e mai tare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sursa? Pana o gasesti, iti spun o manevra! Pe L. 164/2001 erau 60%-64% (in functie de grupa). Numai ca se adaugau 2% pt. fiecare an ce depasea 25 ani vechime cumulata. Pe L. 223/2015 sunt (erau - daca zici tu) 80% (indiferent de grupa). La care se adauga 1% pt. fiecare an ce depaseste 25 ani vechime cumulata.

   Eu cand mi-am facut comparatia, tot ceva mai bine am iesit pe L. 164/2001. In plus ca pe L. 164/2001 nu aveam nici limita de varsta.

   Ideea fiind ... Care este sursa? Ce spui inseamna obligatoriu O.U.G. Iar astia jura ca nu va fi nicio O.U.G.!

   Ștergere
  2. Cred ca maine va si publicat in MO daca sindicatele nu se trezesc .

   Ștergere
  3. @Maxim One
   In probleme de legislație nu România TV este cea cu ”anunțul oficial” ci Monitorul Oficial.
   Chestia cu 35 de ani e total aiurea din moment ce vârsta de pensionare pentru militari este cu 5 ani mai mică ca la civili. Ia vezi și legea 263 ce prevede pentru militari.
   Le cam amesteci și le tot dai pe alea cu masonii că mă întreb dacă nu cumva ai vreo sarcină de serviciu ori de partid, situație în care ar fi scuzabile o parte dintre comentarii.
   Legea 232 este o lege organică, modificarea, completarea ori abrogarea unei astfel de legi sau a unor dispozițiuni ale legii, se fac, de regulă, tot prin lege organică.

   Ștergere
  4. Nu te certa cu mine ca nu eu vreau modificarea legii.

   Ștergere
 35. @ All. Pare sa se stinga inflamarea, nu? Poata va vine sau nu sa credeti, dar un rol avem si noi, cei de pe aici! Indiferent ce pozitie am exprimat, este bine ca "am cantat"!

  Pe de alta parte, fum fara foc nu exista! Chiar daca focul pare stins, ceva este precis ARS undeva! Depinde doar cine este ARS. De regula este ARS cel mai vulnerabil!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trezeste-te odata .Pe ce lume traiasti tu R ? S-a anuntat oficial la Romania tv ca procentul la militari va fi micsorat prin OUG de la 80% la 65% (la 35 de ani de munca vechime completa ) in bataie de joc.Asta cand in toate tarile NATO vechimea completa e de 20 de ani .Vom avea militari la 60 de ani tarandu-se in baston .

   Ștergere
  2. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 18:50. Intr-adevar, nu prea ma dau in vant dupa televiziunile de propaganda! Sa fie ca tine. Iese cu scantei daca este asa!

   Ștergere
  3. Eu v-m spus de doua zile ce se v-a intampla.Nu m-ati crezut desi aveam informatii chiar din guvernul lui Soros guvernul Ciolanis .Ati preferat ( unii ) sa faceti misto. Stati sa vedeti ce hotii vor mai face masonii astia nazisti dupa ce au marit fondurile de protocol la unele ministere chiar si de 8 ori (MAI, etc. )

   Ștergere
  4. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 19:01. Ceva nu este in regula cu tine! Eu stiu ca masonul Yohannis i-a dat dispozitie in calitate de comandant suprem al armatei, masonului Ciolanis sa se atinga de orice, dar nu de propria armata! Acum, ori masonul Yohannis minte, ori tu minti, ori masonul Ciolanis il sfideaza pe masonul Yohannis!

   Iar masonul inferior Florin Salam care e ruda mai indepartata cu masonul Ponta, zice ca masonul Ciolanis asculta orbeste de masonul superior Yohannis. Am verificat si la masoane Mama Omida care e sora de neam cu masonul Florin Salam, si nici ea nu a ghicit ca tine!

   Ștergere
  5. Nu e vorba de ghicit ci de informatii Iar cine are informatia are cu adevarat si puterea.Prietenii stiu de ce..

   Ștergere
  6. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 19:19. E real ce spui cu informatia. Numai ca cercetasii versati stiu bine ca daca musca o informatie falsa, dracu' ii ia definitiv. De aceea, inainte de a musca o nada, avem prostul obicei sa verificam daca e originala sau este doar momeala!

   Ștergere
  7. Prietene eu nu va dau informatii daca nu sunt verficate din cel putin doua surse ( nu neaparat oficiale dar sigure) Daca iti amintesti tot eu am scris ca va fi numit prim ministru masonul Ciolanis (imediat dupa incendiul organizat la Colectiv iar Ponta de abia ce demisionase). Gasesti pe blogul tau postarea. Asa ca cei care iti citesc blogul au stiut primii.Daca vrei eu nu mai scriu aici ca am unde slava Domnului .

   Ștergere
  8. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 19:59. OK. Numai ca adversarul iti paseaza tot minim 2 surse infectate!

   Ștergere
  9. Corect dar acum adversarul ( guvernul Ciolanis al lui Soros) are toate cartile si nu are nevoie de manipularea prostimii.Noi jucam cu nouarii si mai suntem si ingamfati pe deseapra( ca vrem separare de politie ca nimeni nu-i ca noi militarii ).

   Ștergere
  10. @ Maxim One 7 decembrie 2015, 20:20. Desi eu nu am limita in ceea ce priveste libertatea de expresie, pot vorbi si altfel. Guvernul Ciolanis daca va comite o singura gafa in privinta armatei, in forma continuata preluata de la Boc/Basescu, ulterior de la Ponta/Oprea, se va trezi in 2016, si foarte la inceputul anului, cu un corp romanesc militar (singurul, altul nu exista), fix la est de Prut si de M. Neagra! Care nu va ezita sa faca ceea ce trebuie pentru romani!

   Retine! Nu sunt vorbe, ci e forma continuata a unor abuzuri ale statului asa zis roman, contra romanilor! Situatia este oricum dincolo de exploziva, de vreo 2 ani! Insa acesta nu este jocul tau, par sa nu fii deloc pregatit!

   Ștergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am sunat goarna si cand ne-au taiat pensiile la 1/2 si ne-am adunat prima data 3 000, iar ultima data 300. Cand ne-au inghetat Ponta si Oprea, iar a sunat goarna si ne-am mai adunat 50.

   Acum cati crezi ca mai raspund apelului?

   Ștergere
 37. http://radioconstanta.ro/2015/12/06/politistii-se-opun-modificarii-legii-privind-pensiile-militare-de-stat/

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. "Să sperăm că premierul Cioloş ca fiu de fost poliţist care a resimţit vicisitudinile vremurilor când tatăl, dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace, activa în structurile poliţieneşti va înţelege necesitatea ca poliţiştii şi militarii să beneficieze de salarii şi respectiv pensii care să compenseze câtuşi de puţin condiţiile speciale şi riscurile pe care le implică exercitarea acestor profesii."
  http://www.federatiasedlex.ro/articole/legea-este-buna-si-se-militeaza-pentru-deveni-proasta
  ...amar-ii zambetul !

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sursa exacta? Adica un link ceva? Cu multumiri!

   Ștergere
 41. Cum ar castiga? Foarte simplu! Ei sunt cei cu +15% cf. Ar. 28 (2).

  RăspundețiȘtergere
 42. http://www.snppc.ro/stire.php?id=417&idu=com
  si cel de la 19.47
  Sunt aceleasi pozitii pe care le-am mai dat ca exemplu.

  RăspundețiȘtergere
 43. 65% pt 35 ani Vc (vechime completa) Romania TV inainte de ora 18.00
  In acest caz (abordare doar teoretica) vad urmatoarele variante:
  I. Fara a tine cont de sporul de pana la 15%
  a) 1% pentru ce depaseste 35 ani. Rezulta 100% din BC (baza ude calcul) pt Vc=70 ani
  b) 2% pt fiecare an ce depaseste 35 ani. Rezulta 100% din BC pt Vc=52 ani si 6 luni

  II. Spor cf. Art.28 de 15%
  a) 1% pt ce depaseste 35 ani. Rezulta 100% din BC pt Vc=55 ani
  b) 2% pt ce depaseste 35 ani. Rezulta 100% din BC pt Vc=45 ani
  Cei ce au impus aceasta masura (daca stirea este corecta) sunt activi, cu grade foarte mari. Ca acestia sa nu piarda nimic (cine imparte parte-si face) sau mai nimic, varianta optima este II.b) iar sporul de maxim 15% prevazut de art.28 sa se acorde la toti, in functie de gradul detinut in momentul deschiderii drepturilor de pensie. De la gradul de sg.maj. la general (4 stele) sunt 15 trepte.
  S-ar explica si afirmatia ca noile modificari, vor afecta cel mai mult pe cei cu grade mici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...armata-i pe grade si functii ...unii se supara. Asta e situatia si nu e prea buna !

   Ștergere
  2. Vechime completa 35 de ani?...mai oameni buni de unde le scoateti?....jurnalistii astia preiau o informatie de la coltul strazii si pt rating o arunca pe sticla ...o astfel de initiativa trebuie dezbatuta si legiferata de parlament. In fine e bine ca astfel mai creaza o multitudine de scenarii pe care le dezbateti aici....o fi din plictiseala asta?
   O seara perfecta.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ Dan 7 decembrie 2015, 20:58. Stii ce cred eu? Ca se incearca sa fim manipulati politic. Adica sa iesim in strada si sa dam jos un guvern care pana la ora asta nu ne-a facut totusi nimic rau! Maine poate ca ne va face rau, dar pana acum nu se confirma nimic!

   Ștergere
  5. R 26500-in alta ordine de idei eu zic ca aceste informatii "aruncate" aici nu fac decat sa inflameze...din pacate.

   Ștergere
  6. @ Dan 7 decembrie 2015, 21:45. Perfect de acord! Dar care sa fie scopul? Eu nu vad altul decat pe cel de manipulare politica. Ai alta idee?

   Ștergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu de la ei a inceput! Citeste sus ce scrie pe fond verde! Ca nu ai resimtit si tu, este altceva!

   Ștergere
 45. Va felicit d-le moderator si pe întregul colectiv al acestui blog, pentru promptitudinea, veridicitatea si acuratetea celor prezentate în articolele d-voastra, precum si pentru modul profesionist în care argumentati diversele probleme si carente ale Legii pensiilor militare.
  Militarii adevarati, o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic asa cum bine ati remarcat, ar trebui sa formeze un sindicat în jurul nucleului de profesionisti al acestui blog, pentru sustinerea cu adevarat a drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Va rog sa meditati si sa va ganditi la un grup de initiativa în perspectiva.
  Cu respect, va saluta un camarad R-26500, din Alba Iulia, oripilat de politica antinationala si potrivnica Armatei României dusa in ultimii ani, de diversi vremelnici iresponsabili care s-au perindat pe la carma acestui minister în tandem cu unii politicieni. Mult succes si D-zeu sa va binecuvânteze în pragul sarbatorilor de iarna. Lucas

  RăspundețiȘtergere
 46. Pt. cei care nu intelegeti anumite situatii! Studiati cum au fost majorate bugetele ministerelor din domeniul apararii. Nu trebuie sa ne credem noi mai destepti decat cei care au accesul la informatii care nu sunt cunoscute prostimii! Bugetul M.Ap.N. apararii a crescut cel mai mult, cu 50%. Asta inseamna ca specialistii nostri - cu ajutorul celor din afara, logic, previzioneaza in mod calculat probleme militare externe in 2016.

  Pe de alta parte si la M.A.I. a crescut bugetul. Care culmea ironiei, este mai mare decat cel alocat apararii externe. Fiind clar ca specialistii in domeniu - si tot cu ajutorul expertilor externi, previzioneaza mari probleme interne in 2016.

  Acum, bineinteles ca fiecare este liber sa creada ce doreste! Oricum, finalul evolutiei situatie nu poate fi previzionat doar cu o larga aproximatie.

  Daca insa un stat aflat in situatia descrisa, aloca bugete propriilor ministere DEDICATE unor stari de lucruri previzionate, iar pe cealalta parte isi anihilizeaza pur si simplu rezerva armatei - fie ea externa sau interna, inseamna ca acel stat este condus de niste idioti! In conditiile in care orice conflict extern sau intern sunt implicate la inceput fortele armatele regulate, dar se incheie intotdeauna de catre fortele de rezerva si de catre voluntari!

  Sunt prea multe zvonuri, alarme si altele. Este clar ca ceva se intampla! Dar sa vedem totusi cine isi mai asuma consecintele acum, lovind in rezerva armatei! Intrucat vor fi precis consecinte!

  RăspundețiȘtergere
 47. @ All. In legatura cu diverse zvonuri cum ar fi posibilitatea de pensionare a militarilor/politstilor in activitate dupa minim 35 ani activitate. Aici poate fi o problema care chiar tine de securitatea nationala.

  Daca pe 01.01.2016 intra in vigoare in plin L. 223/2015, este extrem de previzibil ca din prima luna va solicita pensionarea minim 50% si mai realist 60/65% din intregul personal al ministerelor, mai ales din M.Ap.N. si M.A.I. Ceea ce ar insemna un soc efectiv!

  De aceea, ne asteptam ca inapoia usilor inchise, pt. a fi prevenit acest soc, ceva este deja clocit pt. a fi prevenit acest soc. Nu neaparat cu obligativitatea celor 35 ani vechime, ci alte constrangeri. Lucru pe care nu il va spune niciodata nimeni in fata, fie el cel mai onest lider sindical. Care si el este parte a sistemului, totusi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ Mihail Nicolescu. Tot ce exprimi dumneata este cunoscut, nu de ieri sau de astazi, ci de decenii. Dupa cum te exprimi dumneata, creezi impresia ca nu s-a schimbat nimic. Desi as fi vrut sa cred ca da! Totul pare doar o roata blestemata! Cu exact acelasi gen de victime, doar generatiile difera!

   Ștergere
 48. @ All. Va incurajam pe toti, indiferent cine sunteti, de ce parte sunteti sa ganditi si sa va exprimati liber!

  Transmitem in acelasi timp salutari cordiale urmaritorilor si ascultatorilor nostri. Nu conteaza ca apartineti de D.G.I.A., S.R.I., D.G.I.P.I. sau S.T.S. Ca sa nu mai discutam de faptul ca am devenit din nou interesanti, chiar foarte interesanti, din nou pt. Presedintie. Faceti-va datoria, colegi, si informati-va stapanii, cum este cu adevarat starea de spirit in structurile de aparare (ordine publica etc.). Altfel tot voi veti scoate castanele! Multumim!

  RăspundețiȘtergere
 49. Toti militarii sunt patrioti,dar gandindu-se la cat castiga !!! Restul e butaforie !

  RăspundețiȘtergere
 50. Atat ati inteles? Mai cititi fratilor! "Elita" a incercat sa va lamureasca. Si nu numai acest blog. Oare pe unde o fi vina? Pentru o mana de generali trebuie sa plecam toti capul si eventual sa raspundem raspicat, din tot sufletul "Am inteles - sa traiti!"
  Cititi si
  http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/07/suna-goarna-10331
  ...poate va ajuta! Trageti in tinta vecinului !!!

  RăspundețiȘtergere
 51. Apoi de va luati dupa Neacsu....si asta ar fi supt doar la 164 ..nimic altceva ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citat din domnul Neacșu si dovada ca domnul R 26500 mai are un frate de idei.
   ”Sa fiu sincer, pe mine personal nu ma mai intereseaza daca se fac modificari pe baza de caclul, si asa mie nu mi se recalclula asa cum nu li se recalculeaza la nici unul din cei pensionati inainte de 2011, asa ca de ce as planga acuma? Culmea este ca sar in sus acuma exact cei care au urmarit ca legea sa fie discriminatorie, adica Dogaru si Pricina si si asta am spus din Iulie. Atata vreme cat acesti oameni nu vor pleca din fruntea rezervistilor si vor fi acceptati ca „negociatori”vom avea legi tampite si se vor face manevre.”

   Ștergere
  2. Nu știu când, dar se va vota și aplica o nouă lege a salarizării, asta înseamnă sigur și modificarea soldelor. Urmare acestui demers Legea 223/2015, este favorabilă tuturor. Important este să susținem să fie aplicată această lege și promulgată cât mai curând și noua lege a salarizării unice. Pentru orice alte demersuri trebuie să luăm atitudine prin orice mod de acțiuni.Iar pe această cale să ne informăm și să ne mobilizăm. Actuala lege, ca oricare alta nu este perfectă ci perfectibilă, însă este cea mai bună după 1990.

   Ștergere
  3. Tu cate ai supt cezarele? Te mai baga cineva in seama? Apropo, cate id-uri mai folosesti?

   Ștergere
  4. Don Neacsu ...eu mi-am atins toooate obiectivele (valabile pentru peste 85 % dintre pensionarii militari !)
   Tu..??? Nici macar unul ....
   Hai sa-ti traiasca ..aerodromul !! Sper ca de Craciun sa aterizeze cat mai multe ...muste ,....!!!

   Ștergere
 52. In atentia celor ce se bucura de modificarea legii dar pe ei nu.i afecteaza. si a sindicatelor tradatoare le expun un exercitiu de morala si bun simt.
  Un SGP activ,varsta 47 ani vechime 26,solda lunara 1100 lei ;platit sub salariul minim cu ce pensie poate iesi acest om? Aaaaa? 65 %? RUSINE RUSINE..RUSINE SA VA FIE DOMNILOR !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De unde ai informatia cu 65%? Nu te lua de ce spun unii si alti aici, sub protectia anonimatului, probabil ca baga soparle!

   Ștergere
 53. aflati cine sunt cei care au contribuit la modificarea legii si actionati in instanta chiar pe ei nominal.militarii sunt exploatati. legea era reparatorie pt privatiunile militarilor,acum mai este? si unde sunt cei din minister care trebuie sa apere interesele si drepturile militarilor? este obligatia lor...pt ca militarii au interdictie la libera exprimare si sindicat. o sa deschid proces pe numele lor . jeguri ordinare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar NU s-a modificat inca nicio lege! TU de unde stii deja ca a s-a modificat?

   Ștergere
  2. oficial inca nu dar nu vezi ca toti asta fac? eu sper sa nu reuseasca dar mi.e rusine ca sunt militar ...mi.e rusine pt ce fac camarazii nostri. asa sa le dea si lor D.zeu

   Ștergere
 54. niste aberatii. niciun functionar nu are salariul dublat daramite triplat, stim bine ca orele suplimentare de abia se platesc, iar chiar daca ar fi asa, ce facem, mergem dupa principiul sa moara si capra vecinului? imi pare rau ca sunt colegi care sunt de acord cu aberatiile astea, eu am lucrat im ambele ministere, nu am niciun leu in plus ca urmare a orelor suplimentare, sunt doar fitile bagate stim noi din ce zona. toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. se referea la parlament,aparat guvernamental si presedentie. mai nou si primarii....toate cele bune

   Ștergere
 55. ce e mai....ati murit? nu vad comentarii...ieri firbeati ,azi?

  RăspundețiȘtergere
 56. inseamna ca ieri forumul era plin de CI.sti...RUSINE

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai degraba de DGIPI-isti sau oricum de la o institutia din afara M.Ap.N.! CI-istii nu isi ataca ministerul, e la minstea cocosului!

   Ștergere
 57. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. in mortii ma=tii iti spun eu cum ofereati buget: ati votat dublari de salariu in vara 2015. apoi ati votat pensii pt minim 1 an de mandat...acum ati triplat salariile guvern si presedinte..apoi pensii pt primarii...etc
   anulati.le in mortii matii de zdreanta

   Ștergere
  2. Ușor de manipulat, nu ?

   Argumentele Avocatului Piperea împotriva modificării legii pensiilor militare:
   Nu se poate modifica o lege organică, ca Legea pensiilor miliitare, printr-o lege ordinară, cum este legea de aprobare a ordonanţei simple a Guvernului.
   Legea de modificare a pensiilor militare ”există doar în mintea guvernanţilor și a lui R-26500, dar în realitate ea nu există, din punct de vedere juridic, pentru că însăşi Constituţia spune că judecătorul intern, în momentul în care constată o contradicţie între legea internă şi CEDO, va da prioritate în aplicare CEDO, lăsând neaplicată legea internă. Şi nu este facultativ, este obligatoriu”.
   ”Judecătorii au obligaţia de a verifica această contrarietate şi de a lăsa neaplicată legea română, ci nu să vadă dacă există surse de finanţare. Surse de finanţare trebuie să asigure Guvernul. Până la urmă, atunci când dai legi care promit majorări de pensii, salarii, trebuie să te uiţi de zece ori înainte de a adopta şi a promulga”.
   Legislaţia deja promulgată – Legea pensiilor militare – ”a acordat nişte drepturi, nişte expectaţii pentru oameni”.

   Ștergere
  3. R ai aflat ceva? de unde a citat pasajul anterior Mihaela?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 58. Din articol reiese mai degraba ca vrem sa moara capra vacinului(MAI) decat sa-i fie bine la a noastra(MApN)......

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!