joi, 17 decembrie 2015

Sub centură! Solicitam ferm guvernanților si politicienilor abrogarea tuturor interdictiilor, restrictiilor si limitarilor de drepturi fundamentale si constitutionale aplicate ilegitim militarilor si polițiștilor!

Material survenit pe fondul in care de cca. 5 ani de zile, clasa politica si guvernantii comit diverse abuzuri contra fortelor armate. Fiind foarte ușor ca guvernant sau ca politician să sfidezi, să ignori sau să umilești o categorie de cetățeni careia ii bagi pumnul in gât prin diverse legi perfide și vădit antidemocrate, interzicandu-i pur si simplu acelei categorii de cetateni sa se exprime liber si tratand-o ca pe o turma de eunuci carora li s-a taiat limba. Cum este cazul militarilor si politistilor romani carora statul roman nu le permite sa beneficieze de aceleași drepturi și libertati fundamentale și constituționale de care beneficiaza toți ceilalți cetățeni! 

Dupa cum cunoastem, Guvernul i-a luat la misto pe militari si politisti, diminuand prin O.U.G. nr. 57/2015 drepturile de pensii stabilite prin Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Astfel incat din aceste pensii de serviciu, nu a mai ramas decat titlul. Pensiile militare fiind singurele numite "de serviciu" din Romania care nu sunt calculate dupa algoritmul tuturor celorlalte pensii de serviciu, ci dupa un un mod de calcul al carui rezultat final situeaza cuantumurile pensiile militare cu mult inapoia celorlalte pensii de serviciu. Toti beneficiarii pensiilor de serviciu au baza de initiere de 80%, doar militarii si politistii au baza de initiere de 65%. Militarii si politistii mai au si plafonare a cuantumului la 85% raportat la solde/salarii, pe cand toti ceilalti beneficiari au limita de plafonare la 100%. Cat priveste gaselnita ministerelor cum ca Ordinul Militar permite atingerea unui cuantum de 100%, este o stupiditate. Ordinul militar este o decoratie care nu este recompensata de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ci  de Legea nr. 80/1995 si care este Statutul cadrelor militare. A uza de artificiul cumulului unor drepturi acordate prin legi diferite pt. a justifica plafonarea la 85% a cuantumului pensiilor militare, nu inseamna, in realitate, decat nerecunoasterea Ordinului Militar acordat prin   Legea nr. 80/1995 - Statutul cadrelor militare. Ca sa nu mai discutam despre faptul ca Ordinului Militar nu se acorda gradatilor si soldatilor profesionisti!  

In sfarsit, singurii beneficiari ai pensiilor de serviciu la care calculul se efectueaza la nivelul soldelor/salariilor fara a se considera si veniturile suplimentare sunt tot militarii si politistii. In conditiile in care la toti ceilalti beneficiari ai pensiilor de serviciu, calculul pensiilor de serviciu se efectueza pe baza tuturor veniturilor, si nu doar a salariilor. Venituri al altor beneficiari ai pensiilor de serviciu care pot fi lejer de 4-6 ori mai mari decat solda/salariul unui general/chestor, de 10-15 ori mai mari decat solda/salariul unui ofiter superior, de 25-35 ori mai mare decat solda/salariul unui subofiter/maistru militar si de 50 de ori mai mari decat solda unui soldat/gradat profesionist. Iar in cazul pensiilor de serviciu, proportia se pastreaza aceeasi!

Simularile in cazul pensiilor acordate personalului deja pensionat, conduc la un rezultat care exprima din plin amplitudinea misto-ului politic asupra armatei. In majoritatea covarsitoare a cazurilor, urmare a O.U.G. nr. 57/2015, pensiile rezultate in urmare recalcularii conduc la un cuantum inferior celor pe care le au actualmente militarii/politistii in rezerva/retragere. Si care au pensii contributive in acest moment. Urmand ca militarilor si politistilor sa le fie mentinute in final in plata, tot cuantumurile actualelor pensii contributive. De mila! Ceea ce spune totul despre efectele O.U.G. nr. 57/2015!

In sfarsit, schimbam macazul! Fapt pt. care, urmare a lipsei oricarui respect a Guvernului fata de Armata Romaniei, solicitam un singur lucru: aplicarea incepand cu 01.01.2016 a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, in original si fara subterfugii cum ar fi tergiversarea recalcularii si actualizarii pensiilor personalului militar deja pensionat!

In caz contrar, suntem obligati sa intram intr-un razboi total, fapt pt. care solicitam cu fermitate, tuturor decidentilor politici, abrogarea din legislația română a oricăror interdictii, restrictii si limitari de drepturi si libertati fundamentale si constitutionale, aplicate de statul român in modul cel mai ostentativ si mai nedemocrat cu putinta, militarilor si polițiștilor! Abrogarea celor mentionate necostand niciun ban!

În acest sens, vrem următoarele:

1]. Abrogarea prin O.U.G. a întregii Secțiuni a 3-a din Legea nr. 80/1995 - Statutul cadrelor militare. Care nu are legatura cu atribuțiile niciunei profesii, ci reprezintă interdictii, restrictii si limitari de drepturi fundamentale si constitutionale, in cea mai pura forma a lor. 

2]. Abrogarea prin O.U.G. a întregii Secțiuni a 3-a din Legea nr. 360/2002 - Statutul politistului. Care care si in cazul militarilor, nu are absolut nicio legatura cu atribuțiile vreunei profesii, ci reprezintă interdictii, restrictii si limitari de drepturi fundamentale si constitutionale, in cea mai pura forma a lor. 

Mentinerea respectivelor interdictii, restrictii si limitari de drepturi si libertati fundamentale si constitutionale in legislația română, nu constituie decat un atentat de proporții asupra unor categorii profesionale carora li de interzice in modul cel mai abuziv cu putinta, nejustificat si necompensat cu nimic rezonabil, sa beneficieze de aceleasi drepturi si libertati fundamentale de care beneficiaza toti ceilalti cetateni.

Fapt pt. care, dorim ca si militarii si politistii romani sa beneficieze de aceleasi drepturi si libertati precum politicienii, guvernantii  si ceilalti cetateni romani, respectiv ca si militarii si politistii să aiba dreptul:

- sa facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora. ori a unui candidat independent pentru funcţii publice. La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni;
- să candideze pentru a fi alesi în administraţia publică locală şi în Parlamentul României, precum şi în funcţia de Preşedinte al României. La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni;
- sa declare sau să participe la grevă. La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni;
- sa exprime opinii politice in orice imprejurare.  La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni;
- sa exprime opinii in public care apara interesele forţelor armate. In mod similar cum toti ceilalti cetateni au acum dreptul invers de a exprima public opinii contra intereselor fortelor armate. Si multi isi exercita acest drept din plin;
de a se constitui in forme de asociere sindicala. La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni;
- sa aiba dreptul de a participa la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical. La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni.

Mai solicitam urmatoarele:

- revizuirea Constitutiei in sensul eliminarii prevederilor de la Art. 42 care desi interzice munca fortata pt. toti cetatenii, nu considera munca fortata, prin exceptie de la regula, daca aceasta este destinata activităţilor pentru îndeplinirea îndatoririlor militare. Exceptia de la regula adresandu-se militarilor si ... persoanelor condamnate. Asimilarea celor 2 categorii de cetateni constituind si o ofensa  la adresa sprectrului militar;
-  revizuirea Constitutiei in sensul eliminarii oricaror prevederi care acorda dreptul legislativului si executivului de a emite acte normative care contravin Art. 15 - Universalitatea si Art. 16 - Egalitatea in drepuri;
- modificarea prin O.U.G. a Art. 92 (1) din Anexa nr. 7 din cuprinsul Legii nr. 284 din 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, in sensul acordarii si militarilor drept egal la salarizare precum tuturor celorlalti cetateni. Solicitam in acest sens calcularea cuantumului zilnic a soldei prin raportare la zile lucratoare, si nu la zile calendaristice ca in prezent. Prin artificiul mentionat, militarii avand in realitate solde cu mult inferioare fata de salariile cetatenilor omologi cu care sunt in aceeasi grila de salarizare, raportat la volumul de munca obligatoriu a fi depus. Prin urmare, solicitam remuneratia militarilor la zile lucratoare. La fel  cum au acest drept toti ceilalti cetateni;
- revizuirea intregii legislatii privind  obligativitatea serviciului militar. Astfel incat sa nu mai existe discriminari in privinta obligatiei de a participa la mobilizare si razboi, intre cadrele militare pensionate cu varsta pana 63 ani, indiferent ca sunt barbati sau femei, si ceilalti cetateni romani cu varsta pana la 63 ani indiferent ca sunt barbati sau femei. Si nici intre tinerii barbati cu varsta intre 20-35 obligati a afectua serviciul militar in caz de mobilizare/razboi, si restul populatiei! Si fara sustrageri, asa cum este permis acum magistratilor, personalului cultelor si parlamentarilor! Fiind complet sfidator ca un cadru militar pensionat, barbat sau femeie cu varsta de 62 ani sa aiba obligatii la razboi si mobilizare, iar un barbat sau o femeie cu varsta de 40 ani, sa  nu faca nimic pentru Romania in situatiile de cumpana!

In sfarsit, mai avem o ultima revendicare! Si care este valabila pt. toti cetatenii! Dorim infiintarea unei institutii independente de zona politica care sa stabileasca impactul asupra cetatenilor privind actele normative adoptate de legislativ sau de executiv, respectiv aprobate de Presedintie,  aplicate de Justitie sau de institutiile statului. Impact calculat exclusiv in persoane decedate sau traumatizate.  Si bineinteles ca dorim si tragerea la raspundere a tuturor celor implicati in emiterea si aplicarea unor astfel de acte normative care au produs si produc victime umane printre cetateni! Nefiind nicio diferenta fundamentala intre a ucide un cetatean roman cu pistolul ca pe vremuri sau urmare a unui act normativ cum se intampla curent in vremurile recente!

Solicitam toate aceste lucruri si care sunt doar drepturi si libertati fundamentale! Si care sunt perfect intemeiate a fi acordate si militarilor si politistilor, mai ales in conditiile in care  doza de nesimtire politica in ceea ce priveste tratamentul acordat armatei romane, a depasit cu mult cotele de avarie!

Acestea sunt revendicarile zonei "R-26500 Elita" drept raspuns la sfidarea armatei de catre Guvernul Romaniei prin mistocaria de O.U.G. nr. 57/2015, revedendicari care se adreseaza in egala masura si intregii clase politice si care este perfect raspunzatoare pt. deciziile Guvernului! 

In concluzie, ori pensii militare de stat prin aplicarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original si fara subterfugii cum ar fi tergiversarea recalcularii si actualizarii pensiilor personalului militar deja pensionat, ori aceleasi drepturi si libertati fundamentale si constitutionale pt. militari si politisti la fel cum le au toti ceilalti cetateni! Drepturi pe care le aveti si Dvs. domnilor guvernanti si politicieni, precum si oricare alt cetatean, mai putin eunucii de militari si politisi! Aveti ceva impotriva sa fim egali in drepturi cu totii? Noi, nu!

281 de comentarii:

 1. Cred ca Guvernul, prin adoptarea OUG 57/2015, incalca dispozitiile CCR nr 871/2010, in acea decizie Curtea arata ca pensiile militarilor sunt compuse dintr-o parte contributiva si o alta parte care constituie un supliment la pensia de serviciu. Daca ne uitam atent la modificarile din art 28 ale OUG 57 constatam ca o parte din acele venituri taiate de Guvern sunt venituri pentru care s-au platit contributii ( prime, al 13-lea salariu, venituri salariale ale personalului aflat in misiune peste hotare, etc) pe cand alte venituri nu au facut parte niciodata din baza de calcul al pensiei( diurnele, norma de hrana, contravaloare echipament, compensatii chirie, ajutoare la trecerea in rezerva, etc). Deci, in cazul nostru, Guvernul nu va plati nici macar ceea ce am primit prin L 263/2010, daca OUG 57 nu va fi modificata de Parlament ramane iar sa ne vedem prin Tribunalele patriei pentru a ne recastiga drpturile, daca nu ne hotaram sa facem "niste urari de bine"prin Piata Victoriei noului Guvern Ciolannis.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Si cum ''schmbi macazul'' cu o adunatura de lasi ,fricosi ,dispusi la orice umilinta si care adora proverbul ''capul plecat sabia nu-l taie''. ? Lasi ,pensionati cu pensii mizerabile sau imbracati in haine militare care au ''onoare dennitate si patrie'' doar pe hartie sau pe la popote. Cu astia vrei tu sa schimbi macazul ? Probabil ca ar fugii ca gainile cand ar aparea un politruc cu tupeu care se rasteste la ei.Pierzi timpul.

  RăspundețiȘtergere
 4. DOMNILOR...acum e timpul sa declansam cel mai mare protest din toate timpurile. Mister R are mare dreptate. Rog mobilizati toti Militarii sa fim prezenti si sa cerem tot ce mentioneaza Mister R. Nu cedati...eu unul nu mai rezist si simt ca inebunesc cand vad atata indolenta.
  PS: MIster R ,stiu ca putem schimba ceva... Cai care nu participa saa nu se mai considere Militari.(fie rezervisti sau civili)

  RăspundețiȘtergere
 5. Am vazut ca cei din SCMD pregatesc de un protest in Bucuresti, nu mai fac parte din sindicat, dar imi iau concediu de odihna si vin la protest, sper sa ma primeasca, ca doar avem acelasi tel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Copiii,e bun Dogaru si coloneii lui,asa-i.Tu-i ceapa masii de treaba.La placinte inainte,la razboi inapoi.Ce faceti?Bateti toba?Unde-i Blanosu-parosu de Alexeni si Sfarleaza cu fofeaza?Cand noi plangeam dupa leg164 ei se bucurau de legea lui Boc.Nu mai avem pensii smecherite?Parca asa se zicea.

   Ștergere
  2. Si eu voi merge, cu siguranta! Imi doresc o participare cel putin ca in 24 ianuarie 2011. Daca exsta unitate ca sa nu scada nici o pensie militara acm nu mai era cazul de scandal. Atunci cei care au primit pensii marite nu au realizat ca nesustinindu-i pe cei cu pensiile ciuntite creaza un precedent care se va intoarce impotriva lor. Acm se observa ce dezbinati suntem. Nu mai constituim o casta. Daca se solicita o intrevedere cu reprezentantii militarilor se vor duce multi. Unde este unitatea de coordonare? putem vb de punct ochit punct lovit? NU! Se discuta de ce activii nu fac nimic. Ce sa faca? Au rate la banci si copii la scoala. Poate sa riste? Cati dintre voi at fi facut asta fara garantii ca familia nu va suferii? Ei cred ca doar rezervistii ii pot ajuta. Noi am fost activi si stim cum e, ei rezervisti nu.

   Ștergere
  3. Scuze pt unele dezacorduri. M-am grabit!

   Ștergere
  4. Pt. almis17 decembrie 2015, 18:11
   Va pot comfirma cele spuse. Totusi ...trebuie sa se alature si ei in limitele legale. daca nu fac asta nu au scuza si nu au nici Demnitate. Impreuna am putea sa ne facem auziti. In faptce vrem? Doar sa se respecte drepturile si sa fim respectati. E prea mult?

   Ștergere
  5. DEALIATI -LIMITE LEGALE-
   Cum poate un militar sa-si exprime o nemultumire?
   Iese la raport! Si?
   Face raport! Si?
   Raspuns: aha asta prezinta stari de nemultumire, dat in atentia CI, pauza la inaintari in grad si avansari in functie...etc. Cine risca? VOI NU MAI CUNOASTETI DEMULT EVOLUTIA SISTEMELOR. Daca rezervistilor le fac ce le fac se datoreaza si faptului ca activii sunt strict monitorizati si controlati.

   Ștergere
  6. Perfect corect Almis. Este primul comentariu pertinent la adresa activilor. In numele lor MULTUMESC.Mult succes celor ce incearca sa schimbe ceva. Toate cele bune

   Ștergere
 6. Luptati sa mareasca toate procentele .Totodata cereti in mod imperativ sa mareasca soldele activilor.In felul acesta beneficiem toti.

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca tara asta Constitutie si legi care se adreseaza tuturor cetatenilor atunci sa se aplice tuturor la fel.Altfel acestea nu mai au nici o valoare nici pentru noi militarii,iar "obligatiile" noastre ca militari sunt in mod clat ilegale si anticonstitutionale.Poate ca ar fi bune si niste demersuri catre organismele internationale in aceste probleme de ilegalitate si discriminare.Oricum,aspectele precizate in material sunt perfect adevarate.

  RăspundețiȘtergere
 8. Se pare ca de la organismele internationale ni se trage ordonanta, ar insemna sa ma duc miel la lup, nu asta e solutia si sa ne adunam macar 10.000 de rezervisti in Piata Victoriei si vocea a 2-3 activi cu 2-3 stele mari pe umar ca ne sustin moral, desi nu ar fi rau o deplasare cu torte a unei unitati din Bucuresti prin Piata Victoriei.

  RăspundețiȘtergere
 9. Este adevarat ! Militarul nu are timp sa se gandeasca la el nici pentru ziua de maine. Darmite la pensia lui ! (de fapt e o realitate a zilei de azi in toate domeniile). Sa fim drepti si sa recunoastem: multi, foarte multi dintre noi, nu ne-am gandit deloc la conditiile de pensionare, atunci cand mai aveam un pic pana la momentul pensionarii. Stiam de o lege, stiam de un Juramant, stiam ca tara are grija de noi. Intrarea in NATO si restructurarile au dat peste cap multe destine. Asazisa criza si aparitia unor legi noi a lovit necrutator peste tot. A fost necesar si noi am inteles asta. Din pacate, s-au schimbat paradigmele...
  Multi, din foarte multe domenii, au inteles repede drumurile care s-au inchis dar si cele noi care, la un moment dat, favorabil, s-au deschis. Si reprezentantii lor au actionat in consecinta. Au tras dupa ei structuri importante din societate si si-au impus punctul de vedere. Punct de vedere materializat intr-un manunchi de principii simplu - si, culmea - valabil la toate categoriile care aveau sa-si (re)castige drepturile prin pensiile (speciale) de serviciu. Asta presupune sefi, dragoste si atasament fata de structura pe care o coordonezi...si cate si mai cate ! Ne-am mirat si chiar am facut misto cu privire la legea pentru fostii piloti civili care a adus sub umbrela ei si damele de cabina....cititi cu atentie legea Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României. Credeti ca e vorba numai de ambasadori si mana de oameni care-i ajuta la ambasada? Nu!
  "Art. 3. (1) De prevederile prezentei legi, în situaţia îndeplinirii condiţiilor impuse de aceasta, beneficiază şi membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cu o vechime de cel puţin 15 ani în Departamentul de Comerţ Exterior din Ministerul Comerţului Exterior şi Cooperării Economice Internaţionale, Ministerul Comerţului şi Turismului, Ministerul Comerţului, Ministerul Industriei şi Comerţului, Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, denumit în continuare Departamentul de Comerţ Exterior, din care cel puţin 4 ani în misiuni permanente cu grade diplomatice sau consulare, la ambasadele, consulatele şi alte reprezentanţe ale României din străinătate."
  Concluzia ? E dramatica pentru noi. Nu mai avem comandanti. Activii sunt rupti de realitate si li se cam falfaie de viitor si dau acatiste sa nu ajunga sa lupte acasa. Scaunul de azi e mai important si abuzeaza de el. Subordonatii? pai se gasesc urgent altii daca nu le convine... Rezervistii? Care rezervisti, ca i-am scos din lucrari! Rezervistii...rezervisatii au ajuns mai dezbinati ca niciodata...fostii comandanti au ramas cu metehnele..."armele", care odata se sprijineau reciproc prin aplicatii, au ajuns sa se lupte intre ele fara sa vada inamicul comun...Samburii dihoniei au fost plantati si acum, dupa inmugurire prind putere. De ani buni vedem in jurul nostru exemple, de tot soiul si din toate domeniile de cum se rezolva treburile in tara asta. Degeaba !? Tinem cu dintii de sintagma "prostii satului"?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Perfect adevarat ar fi si altceva! Ca militari n-am vazut ambuscada ! Am criticat legea care plaseaza mei vechii pensionari intr-un viitor incert, greu de prins pentru toti. Ordonanta a facut viitorul cert dar a taiat acolo unde-i doare pe multi. Ce cerem ? Aici e cuiul Pepelei! Ne repezim in strada ? Ce cerem ? Jos cu ordonanta ? Pai ne intoarcem de unde am plecat... Stim ce sa cerem? Suntem toti pe aceiasi unda?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Esti prea bland. Militarii (mai ales cei in rezerva sau in retragere) sunt acum doar o adunatura de molai fricosi si lasi dar cu pretentia de a fi respectati .Nici un pisat nu meritam (iar guvernantii AU OBSERVAT lasitatea noastra si actioneaza in consecinta). Se pisa acum toti politrucii pe militari iar presa perciunatilor nu ne mai respecta absolut de loc (si pe buna dreptate ) Bautorii de urina politica (cu grade mari) ne spun :''Se putea si mai rau''. Le transmit ca intodeauna se poate si mai rau . (indiferent cat e de rau). Asta pana crapam cum isi doresc ei.Si va fi si mai nasol pentru militari credeti-ma deoarece guvernantii au simtit cat de dezbinati si lasi suntem.Cu putine exceptii dar care confirma regula.Nu stati in case ca lasii (in spatele perdelelor) acum trebuie sa le aratam (politicienilor tradatori de tara) cine suntem,ca sa tremure carnea pe ei (macar cum le e frica de magistrati)nu ca acum cand am ajuns la stadiu de hartie igienica.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. @ calin. Cun ce cerem? Ceea ce scrie in material. Cand ai cerut abrogarea Sectiunea a 3-a, le intra morcovul brusc! Si unul foarte adanc! Si NU poate fi refuzata eliminarea interdictiilor si limitarilor de drepturi fundamentale. Si ei stiu asta!

   Daca ne ofera la schimb pensii militare decente - adica fix ca la ceilalti cu 80% si fara plafonare la 85%, negociem, lasam si noi de la noi! In caz ontrar mergem inainte!

   Sectiunea a 3-a este atat de neconstitutionala si incalca atat de flagrant drepturile fundamentale, incat nici CCR nu are ce face decat sa constate ca asa este! O sesizare prin Av. Poporului. Abia atunci vor incepe sa percuteze toti! Cand se vor trezi ca militarii pot candida la functii publice. Pe de alta parte, un partid al militarilor le scoate pe celealte din scena.

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 11. Activi vs rezervist.Nu se inghit deloc.Is curios ce se intampla la o mobilizare reala, cand rezervistii vor ajunge sa conduca pe unii activi, vorba vine! sau sa-i doara-n...unde vreti voi, si pe unii si pe altii. Cam aici se doreste a se ajunge, ,,dezarmare,, benevola, restul e can-can, si povesti la birt, dupa slujba.

  RăspundețiȘtergere
 12. Hai sa va dau si o veste buna .In timp ce militarii vor protesta datorita batjocurii guvernamentale '''presedintele Klaus Iohannis va petrece sarbatorile de Craciun in Florida, la o vila de lux in Statele Unite ale Americii, au declarat pentru HotNews.ro surse din Administratia Prezidentiala'''.,Ca o fi ''intamplator'' acolo si stapanul Romanistanului domnul Soros nici nu mai conteaza.

  RăspundețiȘtergere
 13. http://komba.net/watch.php?id=62
  Parerea Dv. va rog...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...filmul bate viata, ne place asta, chiar preferam uneori si visam... dupa un timp, ne multumim cu virtualul. Trist.

   Ștergere
 14. Trebuie cerut ca SOLDELE DE FUNCŢIE ŞI DE GRAD SĂ FIE MĂRITE!!! Ceea ce ni se întîmplă acum, se darorează şi faptului că avem funcţiile de încadrare ca ale unei femei de serviciu dintr-un minister. Nu mai vorbesc de alea de lucră prin regiile patriei...Sporurile vin şi pleacă după cum aţi văzut şi voi. Azi sunt, mîine au zburat precum puiul cu aţa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va contrazic.referitor la femeile de servici,nu pleaca cumva de la 1050 lei? La Militari de la cat pleaca? ex: SGP

   Ștergere
  2. Mergeti la sindicat si cereti sa va ia si pe voi.Cu cat suntem mai multi cu atat aratam,ca,contam.Nu mergeti pe varianta justitiei.Au facut-o alti inainte si rezultate mule.Nici la CEDO nu am avut succes.Singura modalitate de succes este iesitul in strada concomitent cu presiune pe parlamentari.Daca nu ne desprindem de blana nevesti o s-o luam mereu in barba.Sunt atatea lucruri de cerut.Vrem o armata puternica.Vrem solde decente.Vrem ca guvernul sa respecte constitutia.Vrem legea salarizarii unice.ETC.Vrem negocieri. Nu cereti pensii marite ca intreaba fatele de la tv ce pensie ai.La negocieri se intra in amanunte.Asta e metoda.

   Ștergere
  3. @ Man
   Eu am dat exemplul ala doar ca sa arat cit de jos suntem.

   Ștergere
  4. @ Man
   Eu am dat exemplul ala doar ca sa arat cit de jos suntem.

   Ștergere
 15. Ia vedeti acilea:

  https://www.youtube.com/watch?v=65YzQauC8Q4

  Pacat ca pe Youtube nu e iregistrat inceputul emisiunii.

  RăspundețiȘtergere
 16. Pe Romania Tv la ora 22 se discuta, cel putin asa ne informeaza postul Tv, posibila arestare a lui traian basescu, pe considerente de securitate nationala.
  Oare l-au ajuns blestemele, pt bataia de joc din 2010, la adresa militarilor, pensionari si activi ?

  RăspundețiȘtergere
 17. Pe 24 Digi au spus că pe masura ce conf.legii ministerul ap. va imbunatati conditiile la locurile de munca vor elimina grupele de muncă . Vor rămîne in grupă doar locuri stabilite conf.legii prin expertizare de catre inspectoratul de munca al mapn.
  Asta mai lipsea !

  RăspundețiȘtergere
 18. Am auzit si eu.
  Asta ar mai lipsi pe lînga celelalte.
  Primii loviti ar fi tot cei cu vechime mica si care nu beneficiaza de sporuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vorbesti in numele meu mai idiotule?Diversionistule.

   Ștergere
  2. @ iceparu1 7 decembrie 2015, 22:36. Ai furat identitatea altei persoane! Esti tare bine instruit sa bagi strambe cu scopul apararii ordonantei guvernului! Securist de 2 bani ce esti!

   Ștergere
 19. Semnati petitia impotriva modificarii L223, pe situl petitieonline.com. Participati la mitingul organizat de SCMD in perioada 28-30 decembrie, desi, ca perioada nu mi se pare cea mai buna alegere. Contactati-va colegii, veniti cu familiile. Se pare ca numai numarul mare conteaza pentru a fi luati in seama. Probabil ca multi se vor trezi abia cand vor primi primele decizii recalculate cu pensia micsorata.

  RăspundețiȘtergere
 20. Tot pe 24 Digi spuneau ca peste 92% din pensionari vor avea cresteri ale pensiilor fata de pensiile actuale.
  Chiar asa sa fie?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu puneti botul, veti fi dezamagiti.....

   Ștergere
  2. Minti,javra ordinara.Nu am afirmat eu asa ceva.

   Ștergere
  3. Da, cu 5% vor avea toti pensiile marite...

   Ștergere
  4. @ iceparu 17 decembrie 2015, 22:41. De ce furi identitatea altui user! Asa te-a invata mama ta la scoala de securisti?

   Ștergere
 21. Poate ar fi fost elegant ca domnul deputat Vlad Nistor, ales în Parlamentul României pentru apararea intereselor cetatenilor, printre care si militari, exprimandu-si o opinie la o emisiune a postului de televiziune Antena 3, sa nu asocieze pensiile militare de stat, care exista în statele membre NATO şi UE, iar în România de pe timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu indemnizatiile la pensie, proaspete, ale parlamentarilor si in curand ale alesilor locali. In marea mea ticalosie nu pot sa înteleg cum se poate ca un demnitar sa nu cunoasca faptul ca :
  -In caz de razboi , în virtutea Juramantului Militar depus, PENSIONARII MILITARI sunt singura categorie de pensionari care au obligatii militare, DATORIA SA ÎSI DEA VIATA PENTRU TARA. Ceilalti nu. Iar pensia militara de stat implica si riscurile viitoare asumate.
  -Politica Guvernului oricarui stat în domeniul Apararii impune implementarea unui model de management al resurselor umane care sa permita dezvoltarea motivatiei profesionale si evolutia în cariera. Un elev, cand alege sa urmeze o cariera militara începand prin cursurile Liceului Militar, la 14 ani, dupa temeinice verificari ale cunostintelor si aptitudinilor fizice si psihice, stie clar faptul ca la batrânete va beneficia de o pensie militara de stat, pentru privatiunile unei cariere militare, pentru idealul nobil de a-si apara tara chiar cu pretul vietii. Iar pentru acest ideal altii nu se ridica din pat.
  Puteți să mă striviți ca pe un vierme, însă îmi este imposibil să cred in coincidente.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Razboi cu cine si de ce ?Romanistanul e cucerit deja in totalitate.Ce ar mai avea de aparat armata ce mai apartine romanistanilor? Pana si guvernul e numit din afara .Corporatiile perciunatilor care controleaza ( chiar si serviciile) si praduiesc tot (gratis ) in colonia Romanistan nu vor sa plateasca si armata romananistana.( cata mai e ) chiar daca au nevoie de carne de tun pentru a-si apara interesele geopolitice.De aici si bataia de joc.Sperietoarea cu rusii nu mai tine .Rusii daca vor ceva din Romanistan cumpara de la cei care detin Romanistanul sau apeleaza la politicienii romanistani pe care ii controleaza ( foarte multi) pentru a da legi pentru interesele lor.

   Ștergere
 22. Daca vor mai elimina si gupele de munca după cum spun ,cu ce ne mai alegem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dece ati atribui numela altuia ,javra ordinara?

   Ștergere
  2. @ iceparu 17 decembrie 2015, 23:18. Tu ai furat identitatea altui user. Iar metodele tale de intoxicare sunt specifice "securitatii aparatului de partid si de stat"!

   Ștergere
 23. Auziti motivare pentru modificarea legii 223 / 2015 :"datorita faptului ca nu se pot calcula unele venituri ,am venit cu unele amendamente" Despre ce amendamente este vorba?Acele venituri care i-au fi deranjat la calcul au fost taiate-pur si simplu.Pai daca nu i-a dus capul sa le calculeze de ce nu au apelat la punctajul lunar conform L263/2010?
  Chiar si ANCMRR,care tot timpul a fost impotriva unor drepturi pentru pensionarii militari ,s-a alaturat SMGului ca sa ne "altoiasca".Eu sunt membru al aceste organizatii subversive si am cerut convocarea adunarii generale s-o lamurim ,daca nu am sa-mi dau demisia si am sa influentez si pe altii s-o faca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ANCMRR e doar o organizatie politica a UNPR si a fostilor peceristi ( secretari de partid adica politrucii) si ceisti din armata. Astia nu au nimic in comun cu armata romana( acum batjocurita de toti), ei sunt doar arendasii MApN si au doar scopul pervers de a mai elibera din presiunea trupei . Presiune care se reduce cand militarii neavizati in prostia lor cred ca cineva le apara drepturile.De fapt adevarul e exact pe dos ,ANCMRR lupta impotriva drepturilor lor cot la cot cu politicienii din UNPR.

   Ștergere
 24. Hi..hi..hi...se duce drakului ANCMRR..!
  PS. Nu fac parte si nici din alta ,,organizatie militara ":..deci sa se duca drakului ..toate ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 25. S-a bagat aici un diversionat care isi atribuie pseudonimul meu.Dece mai javra ordinara iti atribui alt nume decat al tau propriu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine ca l-ai depistat! E o veche tactica securistica, se foloseste peste tot unde exista un forum public. Scopul in cazul de fata? Evident ca apararea intereselor Guvernului!

   Ștergere
 26. Cel care semneaza @tehnocrat, se stie el care este,il ingâna pe @iceparu. Diversionist...

  RăspundețiȘtergere
 27. Vă spun eu cam cu va fi...
  1. La presiunea pensionarilor militari, se va accepta mărirea bazei de calcul de la 65 la 80%;
  2. Se vor limia sumele la 100%;
  3. Se va păstra articolul din OUG care prevede excluderea sporurilor. Poate vor include pe ici, colo vre-unul mai mărunţel;
  4. Vor trage de timp, astfel încît aplicarea efectivă a legii să se facă la sfîntu-aşteaptă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Singura presiune care o simt ACUM politicienii cu pdivire la militari e presiunea de a urina.

   Ștergere
 28. Acuma ,sa vorbim fara patima.DE CE? ,doar militarilor sa le ia iar celorlalti(TUTUROR) sa li se dea,care este politica,facand calcule suma totala pe care ar da-o militarilor este mult mai mica decat alte "danii' sau cadouri.Cineva documentat ,rog sa-mi raspunda,sa ne raspunda

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 30. @ All. Sa recapitulam! Situatia este astfel:

  1]. Daca se aproba OUG 57/2015, este clar ca am furat-o, si activi si in rezerva/retragere. In cursul anului 2016, mai ales cei in activitate, tinand cont ca in cazul celor deja pensionati nu se intampla de fapt, nimic. E doar pierdere de vreme cu procedurile.

  2]. Prin abrogarea COMPLETA a OUG 57/2015, revenim in situatia de inceput. Militarilor in activitate li se aplica din plin legea. Iar in cazul celor in rezerva/retragere NU se va inampla nimic. Pana la o eventuala majorare a soldelor militarilor in activitate! Intrucat asa a fost conceputa L. 223/2015. Asa am afirmat mereu, iar confirmarea vine:

  a) o data din insasi textul OUG care afirma:
  - "Având în vedere faptul că Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016 şi luând în considerare faptul că în textul acesteia există prevederi arbitrare în interpretare care pot determina diferenţieri de tratament aplicabil pensionarilor în etapa de stabilire, recalculare şi/sau actualizare a pensiilor militare de stat,

  - ţinând cont că, în condiţiile neadoptării măsurilor de modificare şi completare a Legii nr. 223/2015, este imposibilă emiterea normelor juridice de rang inferior şi există riscul apariţiei unui nou val de litigii de anvergura celui din anii 2010-2012".

  b). Martutisirea moastelor ANCMRR " Din păcate, oameni de tipul lui Dogaru au intervenit cu foarte multe amendamente, care au denaturat structura și sensul acestui proiect de act normativ, aprobat în grabă, cu multe neclarități și confuzii și l-au făcut imposibil de aplicat".

  c) Disperarea lui Dogaru care in cele 4 puncte ale revendicarilor, pe locul 2 se afla: "Reluarea in procedura parlamentara de urgenta a Legii sistemului unic de salarizare". CEEA CE CONFIRMA CA L. 223/2015 A FOST CONCEPUTA A SE APLICA CELOR DEJA PENSIONATI, EXCLUSIV PRIN ACTUALIZARE REZULTA IN URMA MAJORARII SOLDELOR MILITARILOR IN ACTIVITATE, SI NICIDECUM DE LA 01.01.2016. MAJORARE CARE ESTE COMPLET IN AER!

  In concluzie! Pt. cei deja pensionati, oricum NU se intampla nimic cel putin in 2016, nici in cazul aplicarii OUG 57/2015, nici in cazul aplicarii L. 223/2015 in original.

  Fiind evident ca situatia este ca dracu'! Adica avem nevoie de L. 223/2015 in ORIGINAL, dar avem nevoie si de un ACT NORMATIV care sa o aplice FARA CA SA MA ASITEPTAM MAJORAREA SOLDELOR CELOR IN ACTIVITATE! Aici este cheia!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. ”luând în considerare faptul că în textul acesteia există prevederi arbitrare în interpretare care pot determina diferenţieri de tratament aplicabil pensionarilor în etapa de stabilire, recalculare şi/sau actualizare a pensiilor militare de stat,”

   Domnilor asta a fost pretextul si nu scopul.
   Scopul a fost un scop bine determinat si urmarit îndeaproape de la iesirea legii sin parlament si promulgarea de al vostru prezident.

   Ștergere
  3. @R-26500
   Concluzia simpla a ceea ce ati remarcat este ca nu abrogarea OUG trebuie sa fie scopul iesirii in strada si in general al revendicarilor prin proteste ori solicitari de orice forma, ci MODIFICAREA ei - in speta a articolelor 28 - 30 ale Legii 223, care in forma initiala prevedeau cuantumuri, procente si un plafon de bun simt.
   In mod diversionist, ordonanta a reparat cateva erori de principiu, inadvertente si discriminari existente in legea initiala, facand insa zob pensia insasi.
   E atat de simplu. Trebuie pastrat ce a adus bun OUG si eliminat ceea ce a schimbat in bataie de joc.
   Concluzia? Modificarea OUG 57, incepand cu esentialul: revenirea la cuantumul initial de 80 % insotita de ridicarea plafonului! Ceea ce isi doresc toate categoriile de pensionari... sau pensionabili.
   Altfel, daca fiecare trage doar in interesul sau, fara a tine cont de discriminarile care s-ar crea altora (am expus de curand cazul pensionarilor de invaliditate), lipsa de consens este sinonima cu esecul.
   Sunt chemati oameni la proteste. Nu vor veni, daca nu stiu pentru ce protesteaza! Ori temandu-se ca protestand... solicita de fapt sa-si taie singuri craca de sub picioare.
   Fiecare stie ce vrea pentru el insusi. Stie insa cineva... ce se vrea PENTRU TOTI? Este posibila stabilirea unui scop comun, sau nu?
   Se declara ca scop al protestului tuturor MODIFICAREA OUG 57, sau nu? Ca sa stim una si buna.

   Ștergere
  4. @ sebi toderascu 18 decembrie 2015, 12:05. OUG 57/2015 NU poate fi abrogata. Intrucat problema cu pensiile militarilor este doar a 65-a problema din textul ordonantei. Aceeasi ordonanta a fost emisa si in anul precedent de Ponta. Doar ca avea 64 de puncte, fara pensiile militarilor, intrucat nu era cazul.

   2]. Nu prea ai dreptate cu modul diversionist. Intrucat daca nu recunoastem ca insasi L. 223/2015 a fot conceputa in mod diversionist, adica fara sa poata fi aplicata militarilor deja pensionati, nu am facut nimic. Deci, diversiunea oricum exista! OUG 57/2015 nu face decat sa o scoata la suprafata, uzitand-o ca pretext - este drept, dar care totusi reliefeaza ca L. 223/2015 in original chiar NU este aplicabila celor pensionati.

   3] In principiu ai dreptate! In OUG 57/2015 trebuie modificate exact ce spui tu (baza de initiere sa fie 80%, plafonul maxim de 100% si venituri in loc de salarii). Si sa fie pastrate prevederile clare in privinta termenul de recalculare si actualizare!

   Numai ca acum NU trebuie sa fin naivi! Modificarile din OUG 57/2015 NU sunt facute de Ciolos cu mana lui! Asta nici nu stia bine care ii era biroul, daramite sa faca si o OUG in 3 zile. Modificarile provin de la exact cei care au conceput diversiunea din L. 223/2015, facand legea inaplicabila celor deja pensionari. Tot ei sunt cei care i-au pus lui Ciolos acum modificarile pe masa. N-ai vazut ca toti reprezentatntii ministerelor sunt pe o mana cu modificarile din OUG? Ei sunt responsabili pt. tot, Ciolos doar a semnat ce au cerut ei!

   Ștergere
  5. @R-26500
   Ok, sunt de acord cu observatiile dvs. punctuale, ba chiar le imbratisez cu stima.
   Si mai ales cu punctul 3, acela esential, in care imi dati dreptate. Va propun, ca alternativa la a pune (si) alte intrebari retorice, sa porniti o campanie clara plecand de la aceasta idee: convingeti-i pe toti ca este nevoie de MODIFICAREA OUG 57 in acele articole, indiferent care sunt eminentele cenusii ale acestui haos.
   Si nu de alte discutii sterile in legatura cu ce-a fost, ori cu motivele personale ale fiecaruia. Rostiti-le, daca este nevoie, cuvinte ca demnitate, solidaritate, umanitarism, condescendenta. Daca iesim razna din sfera propriilor valori, daca ne punem unul altuia patura in cap ca la 18 ani si am uitat ce suntem, ne meritam orice soarta.
   Deci, modificarea OUG ramane, da? Astfel incat sa stim cu totii ce vrem. Va multumesc.

   Ștergere
 31. ”1]. Daca se aproba OUG 57/2015, este clar ca am furat-o”
  Că bine mai zici dom admin. Vremuri grele !!!
  Aci ai dreptate. Fac un semn !

  RăspundețiȘtergere
 32. http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/18/o-plimbare-prin-cismigiu-10424#comment-39647

  RăspundețiȘtergere
 33. http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/18/o-plimbare-prin-cismigiu-10424#comment-39647

  RăspundețiȘtergere
 34. Pt R-26500 si "tehnocrat" 17 decembrie ora 22:32 ai furat identitatea altei persoane. PSM-istilor puteti mai mult. Daca nu, plecati din SNAp. Cei ce fura identitatea altei persoane apar cu o culoare " albastru spalacit".
  Domnule R-26500 sunteti la curent cu "diversionistii" ?

  RăspundețiȘtergere
 35. Nu luati in considerare nici un comentariu care apare cu o nuanta de albastru "spalacit" este un virus si o diversiune. Soros=iohannis=ciolos=motoc=ancmrr stiu de ce. Toti trebuie sa solicitam in orice imprejurare DEMISIA iohannis, ciolosi si motoc. Pe soros il ia Dumnezeu oricum.

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 37. Aha, ia ce va asteaptă !
  parlament
  Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, in urma adoptării in Parlamentul României a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari. AID consideră acest act o sfidare la adresa cetăţenilor României, dar mai presus de orice o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare, prin tratamentul diferențiat aplicat cetățenilor României.

  Modalitatea de calcul a pensiilor trebuie să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii români, în concordanţă cu Constituţia României care prevede în art. 16, alin. 1 că: “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.”

  Astfel, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, organizaţia care consideră Parlamentul instituţia supremă în arhitectura democraţiei statului român şi care este alături de Parlament pentru a îi întări autoritatea şi rolul în raport cu Guvernul şi celelalte instituţii, astfel încât interesele cetăţenilor să fie cât mai bine reprezentate, a solicitat un punct de vedere asupra acestui caz Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a fi înaintat Curţii Constituţionale a României.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A luat-o deja in barba! Am sesizat si noi acelasi lucru cand noua ni s-au desfiintat pensiile militare, reliefand ca magistratii si consilierii C. de Conturi au pensii speciale.

   Raspunsul CNCD? Ia decizii in cf. cu legile in vigoare. Deci, daca in urma unei legi in vigoare, se reglemeteaza ca toti romanii suntem urmasi tigani. CNCD nu se va sesiza, intrucat judeca daca este incalcata sau nu legea, fara sa conteste legea! Si va atasa drept dovada si nu stiu ce decizie a CCR care zice negru pe alb ca CNCD nu are dreptul sa ia decizii contrare unei legi.

   CNCD este un simplu instrument subordonat Parlamentului. Si care in afara de decizii pt. probleme de discriminare etnica sau de sex, nu are drept sa ia nicio alta decizie!

   Ștergere
  2. Eu nu inteleg..ce va mai framantati ..!!!
   Acum avem PENSIE MILITARA?? Avem.....!!
   Sau nu-i kaky ..cuponul ...???

   Ștergere
 38. In sfarsit am dat de o POZITIE PERTINENTA !! IA auzitri ......!!!???

  vineri, 18 decembrie 2015, 09:42:00 EET
  Equilibrium spunea...

  @Huhurez
  Prin scadera procentului de pornire de 65 la 60% rezolva numai o parte a discriminarii si anume fructificare integrala a vechimii. Pentru a elimina definitiv discriminarea, un procent corect ar fi 51% daca luam in calcul si procentele de la pensia suplimentara. Asta ar insemna condamnarea la foame a multora din cei cu vechime mica, de aceea eu inclin sa cred ca abrogarea legii 223 si crearea uneia noi pe un principiu specific pensiilor, nu de restrangeri fiscal-bugetare ar fi solutia optima.
  vineri, 18 decembrie 2015, 09:56:00 EET
  Huhurez Rez spunea...

  @Equilibrium
  Nu te prea pricepi la aritmetica.
  65% este pentru 25 ani vechime. Pâna la 91%, ca sa fie loc pentru 9% pensie suplimentara, mai sunt necesari inca 26 de ani vechime, deci o vechime totala cumulata de 51 de ani.
  Pornirea de la 51% ar necesita 65 ani vechime cumulata, ca sa ajunga la 91%, greu de atins.
  vineri, 18 decembrie 2015, 11:24:00 EET

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Pana se implineste ce spune Dezequilibrium, rezulta astfel:

   - si ministra finantelor si Ciolos, trebuie sa fie obligati prin lege sa efectueze si ei stagiul militar obligatoriu in caz de mobilizare/razboisi, nu doar barbatii cu varsta intre 20-35 ani;
   - mama lui Ciolos daca are sub 63 ani, sa fie obligata prin lege sa participe la razboi/mobilizare, la fel ca oricare pensionar militar cu varsta pana la 63 ani;
   - cele mentionate anterior se aplica si membrilor familiei lui Dezequilibrium;

   Numai dupa ce aceste lucruri se vor indeplini, trecem si la maruntisuri cum sunt calculele lui Dezequilibrium!

   Ștergere
  2. Evrikaaaaa! Asta era, mă fratilor. Stagiu militar obligatoriu pentru finantista si Ciolos ! Băăi a naibii de treaba cum nu ne-a trecut prin cap pîna acum. Le bagam mintile-n cap. Da,oare sa mai poate daca ei au ajuns ministri si noi rezervisti la mîna lor. He,he,he ,ne,ne,ne, fiecare-n banca lui.
   Daaa, mama lui Cioloș intr-adevar trebuie obligata sa participe la razboi. Și daca ne dă L 223 original atunci nu mai trebuie.

   Ștergere
 39. Deci se poate si mai ...bineee..!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 40. Pt "Iceparu Tehnocrat" pe voi PSM-istii si vopseaua va da de gol. Nu mai umblati cu cioara vopsita, canu tine. Cine este AID ? In Constitutia Romaniei la ce capitol si articol este AID ?. Daca tot vreti sa va justificati solda, de ce nu va ocupati de fisa postului vostru. Umblati cu capra. Cam repede, totusi.

  RăspundețiȘtergere
 41. Pt equilibrium
  In Constitutia Romaniei exista un principi "egalitatea in drepturi a cetatenilor"
  Acest principiu se refera la obligatii egale, drepturi egale.
  Militarii au si alte obligatii, deci si alte drepturi.
  Sunt de acord ca parlamentarii n-ar trebui sa primeasca pensii sau indemnizatii speciale. Pt perioada din Parlament, un parlamentar primeste conform legii 263/2010 un punctaj care se adauga la punctajul mediu de pensie si in plus pentru aceeasi perioada primeste si o indemnizatie speciala. N-ui corect.

  RăspundețiȘtergere
 42. @ Iceparu Tehnocrat. Hai, mars de aici!

  RăspundețiȘtergere
 43. Politrucii și " tehnocrații " s-au prins că suntem niște papagali buni doar de gură și atât ( proteste hotărâte - ioc ! )și de aia își bat joc de noi de 5 ani de zile încoace . În ce țară din NATO și UE mai e bătaia asta de joc la adresa militarilor activi și în rezervă ?! Suntem slabi și dezbinați iar guvernanții s-au prins de fenomen . Noi suntem de vină , ei doar profită de comoditatea și lipsa noastră de reacție hotărâtă la nemerniciile lor . Dacă noi eram uniți și hotărâți - nu se lega nici dracul de drepturile noastre . Așa....Luați de la Băsescu , luați de la Cioloș , luați de la următorii ...etc .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa ma gîndeam si eu.
   Acum sunt în mare dilema . Să ies pe 28 în stradă sau sa-l execut pe Ghița din cotet pentru niste cîrnati si caltaboși.
   Si tot ma mai gîndeam asa ce m-oi face daca ies în strada si ma pune Dogaru sa strig cererea de la pct.3 ”VREM A 13-a PENSIE”.
   Păi ce-or zice semenii militari rezervisti. Nu mor întreba , băă ”societate civilă” ce cauti băă pe aici. Treci pe partea-ilaltă.
   Asa că mai bine să mă ocup de Ghiță din coteț.

   Ștergere
  2. Propuneti introducerea normei de hrana in solda.

   Ștergere
 44. Ar trebui introdusa norma de hrana in solda.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faceti propunerea completa : Cine sa propuna si cui sa propuna ?

   Ștergere
 45. Istoria SE REPETA ...!!
  L-164..s-a dus drakului pentru ca niste NEHALITI..nu au intrebat decat atat : Ba daca bagam aia si aia si aia ..MIE CAT IMI IESE ? Atat ..barosane ...!!
  Super ..este f.Buna ...
  Seful ..dar la prostime (peste 85%)...ce le bagam ..ca nu au aia si aia ....si le iese cam scurta ??
  Da-i dreak ....ca este prosti nu stie ....
  Acum la fel :
  Baaa ..daca bagam asa tot ..tot de pe vremea cand lucram in uniforma la cooperativizare ...iese ..??
  Barosana ..sefu ...
  Bun da-i drumul...
  Sefuu..dar ai de au dus Armata in carca ...nu au si pentru zambet ..spor ....
  Da-i dreak ..ca ie prostisi nu ..stie ....
  Ei uite ca stie si nu tine ..CIOACA....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Norma de hrana e aceeasi si pentru prostimr.

   Ștergere
  2. da așa așa ,că bine zici. Măăă nouă să ne dea mă, că noi suntem cei mai cei. și Cioloș ala si finantista sa faca armata. Și mama lui Ciolos daca are numai 63 sa mearga la război . Asta era solutia bre. Sunteți tari la descebălit. Noroc cu R 26500 ca s-a sezizat. Cam tîrziu ce-i drept.
   Și asa cum zici ,să le dea ,mă , să le dea mă, și sa le bage mă,să le bage. ca la parlamentari bre ca la parlamentari. Cît pot duce ,bre ,cît pot duce. Oarea așa o fi bine?

   Ștergere
  3. Auzi bre,aci;
   Va aducem la cunostinta ca in perioada 28-30.12.2015, intre orele 11.00-24.00 se vor desfasura in Bucuresti - Piata Victoriei, manifestatii de protest, organizate de catre SCMD, la care vor participa circa 1.000 de rezervisti si delegati din sindicatele si ONG-urile partenere (CNSC).

   Scopul actiunilor este:

   (1) Retragerea de catre Guvern a Art. 40 privind modificarea Legii pensiilor militare de stat din OUG 57/2015;
   (2) Reluarea in procedura parlamentara de urgenta a Legii sistemului unic de salarizare;
   (3) Stabilirea prin HG a salariului minim pe economie la 1200 lei;
   (4) Acordarea celei de a 13-a pensie pentru pensionarii cu venituri minime.

   Acuma zic si io asa domnu Cezar;
   Dacă ne pune Dogaru sa strigam acolo în strada ce scrie la punctul 3 si 4 oare cînd calculeaza aia de la guvern or mai rămîne ceva maruntei si pentru punctul 1 al nostru.
   Mă ,da oare s-o prins lideru ca n-om fi destui si o mai bagat cîtiva si de la ”societatea lui civila” adica asa sa nu se mai inteleaga nimic din cei pe acolo.
   Sau ăi de la pct 3,4 or striga ”Harmata îi cu noi ” si atunci si-or rezolva problema.
   Tu ce zici ,aci , in cazul aista tari ciudat.

   Ștergere
  4. Măi Cezarule, ca sa nu zic altfel ,zii odata sau ți s-a blocat TABU-latura !

   Ștergere
  5. Io nu ma bag in tarate ....cu Daogaru ....

   Ștergere
 46. Mah, dar de ce folositi voi nume ascunse?
  De frica?
  Uite, ca mie nu imi este!
  Ma cunoaste cineva, de aici? Sa o spuna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai, sa fie! :-) E urat rau?
   Vreua poza! :-)

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Mares tu nu te-ai prins ca ''harmata" (cum zice infractorul ala mason cu 6-2 case) Romanistanului e doar o adunatura de lasi fricosi condusi de sute generali de popota ( politruci fara morala,fara coloana vertebrala ,gargaragii, cu grade luate la apelul bocamcilor politici ? ( de obicei dand limbi la UNPR). De dotare ''harmatei'' nu mai zic ca ma bufneste rasul ( apoi plansul) vezi ruginele F-16 block 25 triplu casate de acum 50 de ani de pe vremea cand s-a nascut Pazvante ( basina voda) chiorul. In ritmul asta militarii, carnea de tun pentru politicieni ( ca asta am ajuns acum) la pensie.(putinii care mai ajung ) vor primii doar o capsula cu cianura (in loc de pensie ) Si tot se vor gasii cateva gunoaie militare( cozile de topor de care e plina armata) care sa zica ca macar cianura o primim gratis (si ''o sa ne faca calcule'' cat ne-ar fi costat daca o cumparam noi ) Fricoasa si lasa rasa au ajuns militarii.Din pacate viitorul e negru pentru noi datorita lasitatii noastre inascute . Cred ca si Dumnezeu s-a scarbit de noi.

   Ștergere
  4. Vlad Tepes,Ciuca este ala cu tunsoare gen COCALAR DE FERENTARI?Nu-ti pune speranta in el fiindca dupa cum e normal el tine de scaun.In nici un caz nu-si va baga pielea la saramura.

   Ștergere
  5. Mares tu nu te-ai prins ca ''harmata" (cum zice infractorul ala mason cu 6-2 case) Romanistanului e doar o adunatura de lasi fricosi condusi de sute generali de popota ( politruci fara morala,fara coloana vertebrala ,gargaragii, cu grade luate la apelul bocamcilor politici ? ( de obicei dand limbi la UNPR). De dotare ''harmatei'' nu mai zic ca ma bufneste rasul ( apoi plansul) vezi ruginele F-16 block 25 triplu casate de acum 50 de ani de pe vremea cand s-a nascut Pazvante ( basina voda) chiorul. In ritmul asta militarii, carnea de tun pentru politicieni ( ca asta am ajuns acum) la pensie.(putinii care mai ajung ) vor primii doar o capsula cu cianura (in loc de pensie ) Si tot se vor gasii cateva gunoaie militare( cozile de topor de care e plina armata) care sa zica ca macar cianura o primim gratis (si ''o sa ne faca calcule'' cat ne-ar fi costat daca o cumparam noi ) Fricoasa si lasa rasa au ajuns militarii.Din pacate viitorul e negru pentru noi datorita lasitatii noastre inascute . Cred ca si Dumnezeu s-a scarbit de noi.

   Ștergere
  6. Măăă maxime să-ți spun io una tare.
   Trecui prin oraș si ma intersectai cu Harmata Kaki autofurgonetă Tv de 30 de ani . Mă si era la stop în companie selecta ,gipuri , BMW, Furgonete REnault si Peugeot, si-apoi WV cu gramada.
   Măă ,tu-ți dai seama mă , ce rusine pe mine,rezervist rezervist -sef peste soferi de acum vreo 35 ani. Am intrat mă,de rusine, la pîine si n-am iesit pîna nu a dispărut.
   Îti dai seama prin ce rusine am trecut.

   Ștergere
  7. Pt. Maxim One
   Eu, chiar cunosc pe 90% din generalii vechi si am stima pt ei! Dar si ei au aceleasi parghii ca si noi, doar ca au o informatie cu 5 minute mai inainte!
   Dintre actualii? Maximum 10% ar zice ceva, gen gl. Olaru Iordache sau Bejinariu!
   Multimea da forta!

   Ștergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Generalul Ciuca are o pozitie 'demna ''.Pozitia se numeste capra politica , cu capul bagat in nisip si cu curul rosu lasat afara.Dupa ce isi fac toti politicienii treaba cu el se duce si mai lucreaza la un OUG cum a locrat si la OUG 57/2015 ''Totul va fi bine ""vorba melodiei .Doar pentru ei.

   Ștergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sunt chiar asa de scumpi niste ochelari? ca si eu port......sau unii mint din nou dand vina pe tel. sau ochelari......treaba-i clara si am mai spus-o: 90% din defectele PC/smart/iphone se afla intre "scaun si tastatura"
   de mincinosi care-si cauta scuze....sunt satul pana peste cap.Tu tepes oricum nu contezi cu sau fara samrt sau ochelari.Tu esti doar un mic mincinos fara importanta.Eheee aia mari stiu sa minta mai bine si ne-o trag mai tare(fara ghilimele)
   apropo:
   -la ciobani NU se poate da OUG ca e lege organica
   -la L223 SE POATE DA OUG desi e tot lege organica
   Pune-ti ochelarii si raspunde-mi....dar mai intai deschide si un pic un manual de gramatica......da-i dreac de ochelari si smartphone ca nu ei sunt de vina
   DC
   apropo si eu scriu tot de pe un smart....ce are sula cu prefectura?
   scrie cat vrei de gresit....dar "baga" niste idei,daca ai
   PS
   hai ca-ti cumpar "ocheti" E bine??

   Ștergere
  2. Don Corleone18 decembrie 2015, 17:51
   Candva , tot pe acest blog , v-ati manifestat interesul pentru aplicatia EXCEL de aplicare a Legii 223/2015 si a OUG57/2015.Daca va mai mentineti interesul va astept pe trofin_vasile40@yahoo.com

   Ștergere
 49. Crezi ca nu stie Tepes ...??..Stie maa ..stie ....!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. chestia cu "ia avut" e tot de la ochelari??

   Ștergere
 50. Io cred ca-i mai bine să sunati la Oprea. Va face unpr-sti si aveti sprijinul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prostul satului chiar are o ideie inteleapta.

   Ștergere
 51. http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/18/o-plimbare-prin-cismigiu-10424#comment-39647

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi comentariile mele si acolo! Eu semnez nu ma ascund! Asa am crescut si am fost invatat!.....referitor la "Militarii sau glugi de coceni II!"

   Ștergere
 52. Cel care semneaza @tehnocrat, se stie el care este,il ingâna pe @iceparu. Diversionist...

  RăspundețiȘtergere
 53. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si aia sunt prostiti pe fata( ca si militarii) de sindicatele lor conduse de acoperitii din servicii.E inutil sa le explici e plin de ii-bagi prostani si acolo .

   Ștergere
 54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 55. Ia nu te mai lua de baieti!
  Asa e, ai drepte, dar trebuie sa citeasca si ei! Mai prin martie...incolo! :-)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Vlad T,
   :-) nu trebuie tata sa o citeasca! Ai vazut ca are cam 36 pagini! 12 pe luna, ca si asa e mult!
   Eu cred ca dupa iesirea aia, adevarat spectaculoasa, nu vor iesi!
   Asa e viata!

   Ștergere
 56. O intrebare ! E vreo diferenta intre aceste doua formulari : 1. media soldelor realizate la functia de baza in 6 luni ; 2.media soldelor functiei de baza realizate in 6 luni. Poate fi foarte important in conditiile in care tehno-ordonanta nu dispare ! Astept puncte de vedere ! O seara buna !

  RăspundețiȘtergere
 57. Am obosit să caut ”inteligenta” pe aici cu lumînarea.
  Cred ca ar fi cazul sa ma retrag.
  În afara de ”să ne dea, sa ne dea ” nimic interesant.
  Aveti grija care din punctele mentionate de Dogaru le sustineti în Piata Victoriei!
  Succcesuri!

  RăspundețiȘtergere
 58. Din nou,javrele diversioniste sunt "la datorie". cu tot felul de "comentarii" care nu au nimic in comun cu problemele ridicate in material.Rog administratorul acestui blog sa stearga aceste "comentarii" iar pe imbecilii care le posteaza,sa nu isi mai chinuie neuronul degeaba,fiindca oricum nu ii ia nimeni in seama.Cel mult,vor primi niste "urari" de mama si de mortii din familie si li se va "umple frigideru" de ........"carne".Ca tot vine Craciunul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @lancea
   iti recomand rudotel...cica ar fi bun!
   Si te rog nu incerca sa ii spui adminului pe cine sa dea afara.Stie el ce trebuie sa faca.Nu tu esti stapan,chiar daca ti-ar place
   DC
   PS e ca si cum intri in local si ii dai pe toti afara ca nu-ti place tie.Nu baiete!! daca nu-ti place,pleci tu!!...CAPISCI!!!
   mataluta unde ai fost secretar BOB al PCR?....pe bune!! ca pe mine m-or "futat" la BOB de mi-au sarit capacele....tot pe bune.Va recunosc de la ani lumina distanta

   Ștergere
  2. Vad ca esti primul care vrei sa faci "piata".asa ca ,mergi la posta si ridica "pachetu".Dar,nu uita sa bagi frigideru in priza,ca ti se strica ......"carnea".Esti si facut "gramada".Se vede ca ai "experienta" carciumilor.Deh,apucaturi de lichea securista!Trebuie ca erai un mare BOU de te-au "futat" niste retardati ca aia din BOB-uri.

   Ștergere
 59. eu sustin a 13-a pensie dar numai dupa ce vad cucerirea urmatoarei galaxii in Star Wars: - The Force Awakens
  DC
  asta asa ca o gluma ca vad ca multi sunt plecati deja "in alte galaxii" cu Dogaru.....engage,engage!!!

  RăspundețiȘtergere
 60. Daogaru ii tare ...baaaa..!!!
  Numai ce anunta ca vrea salariul minim la 1200 si se si rezolva..
  Mai scoate si a 13a..pentru ..societatea civila si gata !! 2 din 3 ajunge .....

  RăspundețiȘtergere
 61. Mda, cred ca suntem, multi, la varste care inplica, ca necesitate, un anumit grad de socializare... satisfactia sa-ti vezi replica face bine sufletului, mai ales daca e primita si bine. Asta nu e de criticat sau de acuzat. Sa dea Dumnezeu sa purtam astfel de dialoguri (uneori umoristice) si dupa batalie. Totusi, se asteapta coagularea unor idei, in gand si actiune.
  Ce facem?
  Cate ceva am incercat sa subliniez si eu - pe baza celor discutate aici:
  1. Admin, sa cerem numai ce ai zis tu (stiu ca a fost doar o replica legata de articol, legat de Statut) - cred ca realizezi si tu implicatiile: de la Constitutie in jos trebuie schimbat tot...aici nu mai e vorba numai de vointa politica...sunt implicatii mari chiar la nivel extern, politic si militar.
  2. S-a demostrat si s-a sustinut pana acum ca preambulul Ordonantei e corect, in sensul ca Legea nu este aplicabila fara prevederile aceasteia - fapt agreiat de specialistii care urmeaza sa aplice legea;
  3. Devine clar, acum, si tinta pe care trebui sa o avem - cele cateva articole din Ordonanta care nu convin....
  Analiza e simpla: avem timpul sa actionam? cum putem actiona? care sunt caile pe care putem actiona? cine poate sa actioneze? acel cineva, are sustinere? ARE SUSTINEREA NOASTRA? SI CAND VA FI CAZUL VOM DEMOSTRA ASTA?
  Pana atunci (adica "maine") trebuie sa va hotarati CE VRETI?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 62. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hosu porcul ala gusat care mergea la carciumi de lux (in statiunile montane) cu elicopterul pe banii sindicatului iar firmele lui tiparesc bonurile de masa pe bani de la stat ? Las-o jos ca macane .Cine il baga pe ala in seama ca daca guita prea mult DNA -ul amerlocilor il strange imediat de coite.

   Ștergere
 64. Cum comentati cele declarate de liderul de sindicat Hosu de solicitare a revizuirii tuturor pensiilor speciale in urma solicitarii de pensii speciale si de catre parlamentari, primari si sefii consiiliilor judetene?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Hosu porcul ala gusat care mergea la carciumi de lux (in statiunile montane) cu elicopterul pe banii sindicatului iar firmele lui tiparesc bonurile de masa pe bani de la stat ? Las-o jos ca macane .Cine il baga pe ala in seama ca daca guita prea mult DNA -ul amerlocilor il strange imediat de coite.

   Ștergere
 65. In conditii normale, adica dupa o experienta atat de trista pentru Armata Romaniei - cand, eu sper ca poporul roman a inteles ce s-a intamplat prin desfintarea pensiilor militare, care NU SUNT PENSII SPECIALE !!! mai putin ma intereseaza ce zic unii si altii despre pensiile speciale ale altora. Eu cred ca Armata Romaniei nu va mai inchite o galusca de natura asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. toti cei care au 800 lei pensie si 40 de ani de munca au înteles la greu. Daca-i auzi ce au la gura te ascunzi. Noroc ca astia de la presa nu stiu ce-i aia solda lunara brută, ca nu stiu zau cum ieșea. Bine ca stiu doar ca s-a taiat % si nu ne-au luat si ei la ochi cu sporurile care intră.

   Ștergere
  2. Ghita ma tu ai ochii albastri .Urata meserie aveti.Sa inghititi fecale la ordin.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Băi Vlade ,pe la stîna circulă o vorbă . Se zice că ”prostul satului spune adevarul ” Asa ca .....nu te mai forța.

   Ștergere
 66. Măi,băieți, io ghiță ciobenul ,zic sa faceți voi in bucale o defilare cu fanfară ,că doamne mare succes o sa aveti la copii pîna-n clasa a VII-a .
  În rest vă mai bagă ăl cu coarne-n seamă cu revendicarile care mai de care cu hrana-n solda bruta.

  RăspundețiȘtergere
 67. Ghita, eu zic sa fie cu stangul pe toba

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. va aduc eu o trupă de la stîna si-apoi sa vedeti ”societate civilă” nu vrajeli dogariene.

   Ștergere
 68. Cred ca ar trebui sa realizam cu totii ca situatia impune ceva mai multa seriozitate. Armata a inghitit, e adevarat, de la ciobani pana la profesori universitari, asa cum a fost tara asta...dar toti au tras si trebuie sa traga in acelasi sens la caruta...Daca avem idei bune sa le scoatem la suprafata, daca nu...cititi ce scrie la subsolul paginii (macar pentru o perioada)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu crezi ca serviciile dorm ?Ia vezi Ghita ciobanul ce ip are si ai sa lamuresti .

   Ștergere
  2. Tovarase colonel , cu asa rafinament nu are rost sa-ti pierzi timpul prin strada sau scriind epistole.
   Astia stiu de doua lucruri ;
   - de 6 - vine DNA
   - de 6 -vin ciobanii.
   Deci - ori cîine-nlăntuit ,ori murim cu ei de gît (lipsa la militari).
   Cu vrajeli de doi lei ,fix-pix.

   Ștergere
  3. Ghita ,prostul satului.Se intampla sa mai aiba si dreptate.Sa inteleg ca cere
   sase-vin militari?.

   Ștergere
  4. Iar bagati in seama toate secaturile?Pai acest ""Ghita ciobenul" (in traducere libera - PORCUL SECURIST !) este "frate" (coleg de apucaturi si nemernicii) cu imbecilul ala idiot de CI-st care se dadea "cioban" si a participat la discutiile cu Tariceanu.Vedeti ca si astia de la unitatile alea de "cercetare -diversiune" sunt dotati cu echipamente de tot felul-de popa,de muncitori,ceferisti,soferi,de gunoieri,medici,constructori,etc ca sa se poata infiltra printre manifestanti cu ordine precise.Atentie la cei cu "gentuta" la ei!

   Ștergere
 69. Si credeti ca perioada aleasa pentru demonstratii si revendicarile solicitate, o sa fie bine primite de populatie si guvernanti, in contextul actual?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nuuuuuu....E mult mai bine sa stam capra.Asa o sa fim respectati de toti.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/18/o-plimbare-prin-cismigiu-10424#comment-39647

   Ștergere
  5. Nuuuuuu....E mult mai bine sa stam capra.Asa o sa fim respectati de toti.

   Ștergere
  6. Maxime, chiar nu te-ai prins ca Hosu îi dă ceva urători lui dogaru ca sa nu fie singur prin piata si care sa strige; vrem salariu minim 1200 si vrem a 13-a pensie.
   Tu ce o sa faci daca-ti dă o pancarta cu astea?
   greu te prinse ce miscare-i asta.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. Ciobane iar gresesti (intentionat).Militarii adevarati ( nu politrucii efeminatti cu grade mari) se recunosc intre ei de la o posta .Chiar si pe cei de la servicii ii recunosc dupa manichiura.Si dupa altele dar nu e cazul acum sa-ti spun ca sa iti faci transplant de penis (sa pari si tu militar).

   Ștergere
 70. Este bine cu capra ca tot vine Anul Nou

  RăspundețiȘtergere
 71. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 72. Sper ca nu v-ati suparat, ne mai destindem si noi inainte de Ziua cea Mare

  RăspundețiȘtergere
 73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 74. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 75. @ghiță ciobenul18 decembrie 2015, 19:10
  Sa nu aplecam urechea la tot felul de gulgute. Oamenii nu cunosc legile si simplul fapt ca a trudit 40 de ani fara sa stie ce-i scrie in cartea de munca nu-l scuteste de prevederile legale (in cazul in care a avut carte de munca)si de consecinte. A iesit cineva in strada pentru legea pensiilor ? Un popor adormit (culmea culmilor, cu un imn care, zilnic, ii canta sa se destepte) n-are decat sa suporte...Ma doare sufletul cand scriu asa, dar ne meritam soarta...credeti ca nu sufar sa vad ca aproapele meu lucreaza pana la 63-65 ani si cand isi face calculul se alege cu o pensie de nimic...pai mai, fratele meu, de ce ai acceptat sa lucrezi la negru, la gri, la ...misto, cu minimum pe economie si cu cateva bonusuri care te-au inflacarat la un moment dat sa dai totul din tine si acum nu stii la ce spital sa poposesti....eiiiii, educatia, unde esti tu educatie?.....noi suntem vinovati! astia care am mai gandit si ne-am dat mai patrioti decat ceilalti, astia care meseria ne-a impus juramantul...l-am respectat? Si mai este o treaba...tara asta era altfel daca presa era altfel....dupa justitie, presa poarta tot greul rautatilor din tara asta....acolo trebuia sa actionam !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. repet;
   Astia mai stiu frică de doua lucruri ;
   - de 6 - vine DNA
   - de 6 -vin ciobanii (ocazional si luati pe nepregatite).
   Bunul simt a dispărut fara urmă.

   Ștergere
  2. Si unde vreti sa ajungem? "6 - vine armata ?"

   Ștergere
  3. acum m. stau acolo si pentru ”doi” lei numai sa nu-i de afara ca-s pierduti. Și atunci tac si inghit. Iar ei ,mai marii la palate stiu asta si profita.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 76. Neacsu Chelbosul ..zice ca el se plimba prin parc...la ora 12..
  Sa mergem si noi cu el la ..promenada ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Stai linistiti ca venim.Tu ai gasit pana la urma tabul ala pierdut ?

   Ștergere
 77. Vorbe! de 5 ani vorbim ca prostii, am imbatranit de tot ca tontii, nepotii au facut varsta de scoala, iar noi vorbim, vorbim, ne feisbucim si saituim. Na ca au iesit versuri, si nu asta am vrut!
  CRED CA TOT NU VA E CLAR CEVA! Nu se doreste, altele sunt liniile, avem scut, avem baze nato, trebuie decimata orice opozitie militara si dezbinata

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Una e sa transpara, pana la urma, faptul ca nu se vrea si alta e faptul ca suntem dezbinati de nu ne mai putem intelege intre noi. Calitatea corpului din care facem parte incepe sa iasa la suprafata...Constat cu parere de rau, ca sa nu zic cu surprindere, ca mediul pe care l-am parasit cu mai bine de 13 ani in urma a fost profund viciat (la o prima vedere, daca nu cumva s-a intamplat ulterior). Ideea ca nu se doreste am imbratisat-o si eu o perioada in sensul in care realitatile actuale au impus, daca nu eliminarea, macar izolarea celor care odata erau scriptic dusmani dar in suflet aliati (asta n-au inteles, vesnic "copii" de dincolo de balta, ca i-am pastrat in suflet o jumate de secol !)

   Ștergere
  2. Macar sa crapam in picioare nu in pozitia capra pentru smecheri politici ca acum.Apropo cine ne dezbina si doreste sa stam capra in fata oricarui politruc tradator de tara ? Cum poti apara o tara la nevoie ( asta e rolul oricarei armate chiar si armata amarata a unei colonii ) daca stam capra la toti politicienii indiferent daca sunt agentii unei tari straine ( exemplu unguent) ? Acceptam umili ca sclavii fatalisti orice nemernicie fata de noi chiar daca se incalca Constitutia vezi OUG/57.Ce rost mai are armata atunci ? Doar (ca ca)pre pentru politicieni verosi? Am patit exact ca broasca care pusa in apa fierbinte sare brusc ca simte pericolul dar incalzita usor la foc mic sta pana da in fiert si crapa fara sa inteleaga de ce.

   Ștergere
 78. Pai asta cu neacsu cu "plimbarea" e cumva un "remake" dupa modelul badea de la A3 la Cotroceni ??....
  nimic original??
  Aia au fost la Cotroceni.Asta merge in parc?.Poate incearca mai bine"lacul lebedelor" hi,hi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, Corleone, nu fii rau. Omul a explicat exact ce are de gand. O simpla intalnire si nimic mai mult. Incerca sa inchege ceva.

   Ștergere
  2. @Maxim One18 decembrie 2015, 20:48
   Ai dreptate. Dar nu o putem face haotic.

   Ștergere
  3. @calin
   Cu tot respectul!
   Sunt uneori mai cinic mai pragmatic(asa m-a invatat meseria)dar meseria m-a invatat sa fiu in primul rand realist.Poate gresesc dar daca este asa va doresc mult succes la plimbarea din Cismigiu.Imi pare rau dar eu nu o sa vin din BV in Cismigiu
   Inca o data: mult succes!!

   Ștergere
 79. @emi t
  aia cu scutul lu peste las-o balta.....isi bat rusii ..ula de noi asa cum vor.si tu vorbesti de "scuturi"?? Ai lucrat la suruburi si saibe ?
  DC
  PS intrebare de o saiba(surub) ca premiu
  Presupunem ca rusii lanseaza 2 nucleare mici de cate 1 MT la deveselu si la bucale....credeti ca amerlocii vor ataca Moscova in virtutea art 5?......noooo vor fi doar declaratii de presa/amenintari si atat.Inca nu va e clar ca suntem intre ciocan si nicovala....rusii ne-o trag pe americani ii doare la basca.Mai clar de atat nu pot sa fiu.Sau va asteptati sa ne apere olanda,belgia sau franta......vise taica,vise
  In concluzie:N-ai ECONOMIE n-ai ARMATA? inseamna ca n-ai NIMIC!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Aici e corect ce spui.Cu mentiunea ca scutul ala face parte dintr-un sistem balistic intercontinental si nu are rolul de a apara Romanistanul ci de apara locurile unde se afla concentrate trupele americane .Oricum acum exista rachete nucleare cu focoase multiple ( false) si nu sti in care sa tragi.Dar romanistanii sunt usor de prostit.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!