duminică, 27 decembrie 2015

Stimati politicieni români! Rezerva Armatei României încearcă să va transmită ceva în prag de An Nou! Vă recomandam să acordați atenție semnelor!

Materialul are la baza ceea ce este inscris in acesta. Va fi completat - daca este cazul, pe parcus. Deocamdată nu avem alte comentarii! Cu excepția faptului că avertizăm politicienii români care nu iau în calcul mesajele de bun simț ale Rezervei Armatei, să ia în considerare și faptul că altfel de mesaje pot proveni pe viitor și de la militari români autoexilați in spațiul internațional. Foarte întemeiat din moment ce nu mai este posibilă  păstrarea demnității Armatei României, în interiorul propriei națiuni! Avertismentul aparține semnatarului prezentului material!
Apel catre militari!
Ma adresez, cu piosenie si respect, ostasilor, de la soldat la general, atat activi, cat si rezervisti si in retragere, din toate structurile Sistemului National de Aparare, tuturor celor care au imbracat sau inca mai imbraca haina militara!

Ma adresez celor care considera Armata si intregul organism militar, in ansamblul lor, ca fiind o FORTA respectabila, pusa in slujba Poporului Roman si Romaniei!

Ma adresez celor care sunt inca sub juramant si drapel!

Camarazi,

De 26 de ani, din cauza iresponsabilitatii conducatorilor nostri, de la toate nivelurile, asupra noastra planeaza stigmatul vinovatiei si al neputintei. Vinovatie, deoarece pentru cativa smintiti iresponsabili si incompetenti, Armata, in ansamblul ei este condamnata, mai voalat sau mai direct pentru crimele din ’89. Aceasta, in conditiile in care, daca se dorea cu adevarat, se puteau indica fara putere de tagada acei cativa care au gresit…si se mergea mai departe…dar nu s-a vrut si platim cu totii. Pana cand? O parte dintre acei “smintiti” au fost avansati si promovati, desi au compromis ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA. Neputinta, deoarece in ciuda actiunilor indubitabile in folosul poporului si tarii, Armata a fost tratata cu dispret de conducatorii vremelnici, a fost marginalizata sistematic, prin subfinantare si politizare la varf. Iar ea, ca institutie de forta, nu a reactionat pe masura. De ce? Deoarece, cu mici exceptii, cei care au avut prerogativele conducerii s-au dovedit fatarnici, duplicitari si chiar tradatori, abandonand valorile supreme ale Armatei, multumindu-se cu favoruri marunte, stele de general, trese, titluri si cu functii nemeritate. De ce? Deoarece foarte multi dintre cei cu adevarat competenti, militarii de cariera de toata isprava, au ales confortul si stabilitatea, uneori schimbarea. Multi au acceptat sa paraseasca “sistemul” sau au fost fortati s-o faca, lasand in urma un organism bolnav, aidoma societatii din care Armata isi trage seva si puterea, legitimitatea si sprijinul. Au fost demonetizate si batjocorite spiritului de casta, patriotismul, dar in special onoarea si demnitatea militara

Suntem noi, militarii, o casta care sa fie manipulata si umilita la nesfarsit?

Oricat am acuza scenarii si conspiratii mondiale, raul cel mai mare produs in ultimul sfert de secol acestei tari si poporului sau isi are radacinile aici, in interior. Acest lucru a fost posibil din cauza lipsei de implicare a oamenilor de calitate si de buna credinta, a patriotilor adevarati. Dar si a convingerii, gresite in opinia mea, ca altii trebuie s-o faca. Armata a incetat sa-si asume rolul de aparare a tarii. Oamenii politici, dar in special guvernantii, i-au dat o alta intrebuintare, i-au deturnat misiunea sacra. Au trimis trupe in teatre de operatii de peste mari si zari. Au asistat cu fatarnicie la defilare. Au compromis programele de pregatire si inzestrare. Ostasii nostri si-au lasat sangele pe meleaguri straine. Armata si-a pierdut rolul de echilibru si descurajare regionala. Dar asta e problema istoriei si a justitiei, probabil.

Rezultatul: avem o tara cu care greu ne mai putem mandri, o populatie segregata si nefericita, dezradacinata, in majoritate pauperizata, cu mari probleme de educatie si sanatate. Desi “in Europa” si in NATO, nu reusim sa gasim directia si forta de a intra cu adevarat intre tarile moderne, civilizate, prospere. Avem o Armata dupa “chipul” societatii romanesti.

Cei care ne-au “pastorit” sau inca o mai fac ne mint, ne ignora, ne fura, ne bajocoresc, ne tradeaza.

E timpul si sper ca nu e prea tarziu, sa ne ridicam si sa spune raspicat, GATA!

E timpul sa ne intoarcem la inceputurile democratiei, “cu mintea romanului cea de pe urma”, sa stabilim ce am gresit si sa indreptam lucrurile…cat inca se mai poate…

Camarazi,

Cei care au avut interesul sa ne dezbine, sa ne slabeasca, pe unii chiar sa-i omoare prematur, trebuie sa inteleaga ca suntem o FORTA, iar FORTA rezida in UNITATEA noastra. Va propun sa lasam orgoliile, egoismul si interesele meschine si iesim din casa pe 28 decembrie 2015, pentru a dovedi ca suntem militari adevarati, capabili sa schimbe obiceiurile guvernantilor si alesilor. In toate garnizoanele! La structurile reprezentative ale guvernului si parlamentului, din teritoriu (pentru cei care nu vin la Bucuresti). Civilizat si demn, aspru si determinat! Punand mai presus de orice ONOAREA MILITARA! Respingand orice forma de provocare!

Daca nu ne aparam singuri ONOARE SI DEMNITATEA MILITARA, drepturile si obligatiile noastre, NIMENI nu o va face. Cadrele active, neavand dreptul legal, cadrele in retragere fiind la o varsta (poate) prea inaintata, rolul de “detasament precursor” revine rezervistilor. Refuza cineva acesta misiune?

Cei dintre noi care se lamenteaza ca prin actiunile noastre “nu se rezolva nimic”, cei care se simt nereprezentati de sindicate, asociatii si federatii, trebuie sa-si invinga comoditatea si sa isi arate intentiile, hotararea, dar si capacitatea de a schimba lucrurile. Pentru ca nu exista categorie socioprofesionala mai apta ca noi, militarii, sa lupte. Trebuie doar sa ne (re)organizam si sa trecem la treaba. Iar pe 28 e inceputul! Nu e momentul ideal, nu e impactul potrivit, dar daca lasam numai cateva sute sau mii de oameni sa ne exprime dorintele sa se lupte pentru drepturile noastre, ratam cu siguranta ultimul tren.

Cei care totusi, din motive obiective, nu pot participa la actiunile noastre sa ne sustina asa cum pot, de la distanta si in mediul virtual, iar noi le vom fi recunoscatori!

Ma adresez in mod special rezervistilor valizi din Bucuresti, afiliati sau nu:

Veniti in Piata Victoriei pe 28 decembrie 2015, incepand cu ora 10.00! Noi trebuie sa fim “fruntea”. Sa aratam militarilor din tara si tuturor cetatenilor ca suntem mai mult decat niste “bosorogi burtosi si blazati”, ca meritam “pensii militare de stat”, ca prin venele noastre inca mai curge sange romanesc si nu avem de gand sa plecam din aceasta lume fara sa fim siguri ca lasam tara pe maini bune. 

Veniti sa protestam pasnic, pentru ONOARE SI DEMNITATE MILTARA! Veniti cat mai multi!

In ciuda momentului ales, avem totusi sansa de a ramane in istorie alaturi de adevaratii patrioti ai acestei tari sau vom fi condamnati, pe veci, de generatiile viitoare!

Veniti, ACUM ori NICIODATA!


Cu stima si incredere,

Col. (r) Edmond Milea

Ofiter roman in rezerva, neafiliat sindicatelor, asociatiilor si partidelor, satul sa stea deoparteBătaie de joc! Pensii de mizerie pentru militari. „Invit pe oricine să ni se alăture, să vadă ce viață ducem!”


 
Ordonanța 57, promovată recent de Executiv, reduce de la 80% la 65% proporția pensiilor militare și scoate din calcul sporurile și alte drepturi bănești. Cei mai afectați sunt soldații și gradații profesioniști, dar și subofițerii.
De la 1 ianuarie 2016, pensiile militare ies din sistemul public și devin pensii militare de stat, potrivit Legii nr. 223/2015.
Tot de la 1 ianuarie 2016 ar fi trebuit elaborate și normele de aplicare ale acestei legi. În loc, Guvernul a adoptat Ordonanța nr. 57 care stabilește noi reguli. Decizia a creat nemulțumire în rândurile reprezentanților militarilor. „Nu am înțeles motivele specialiștilor pentru care această lege a fost modificată”, mărturisește Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD).
Prima nemulțumire a reprezentanților asociațiilor de militari este legată de scăderea de la 80% la 65% a maximului la care poate ajunge pensia. „Nu putem fi de acord”, pentru că, „la o soldă brută de, să spunem, 1.200 de lei, ținând cont de această ordonanță, un subofițer va primi o pensie de 800-900 de lei pe lună, adică tot atât cam cât o femeie de serviciu”. După o viață în slujba patriei.
Marius Apostol, unul dintre eroii din Afganistan, explică faptul că subofițerii care ies acum pe poarta școlii ca și cei deja încadrați au o soldă de bază de 650 de lei pe lună, la care se adaugă unele sporuri și norma de hrană, adică, în total, cam 1.400 de lei. „Trebuie să se înțeleagă ceva de la bun început”, adaugă șeful AMVVD. „Militarul nu are salariul în funcție de ce dă Guvernul, adică raportat la salariul minim pe economie, ci în urma unei înțelegeri între Ministerul de Finanțe și Ministerul Apărării. Or, la noi, soldele nu au mai crescut din 2008”. Acesta mai spune că ar trebui ca și militarii pe care îi reprezintă să fie avuți în vedere atunci când se vorbește de salariul minim pe economie, ca să poată primi și ei măcar 1.050 de lei, cât este brutul acum.
Soldații și subofițerii, baza piramidei
Totodată, Ordonanța exclude unele sporuri și drepturi bănești din baza de calcul a viitoarei pensii. „Este vorba de Art. 28 alin 1, care se modifică și în care se spune că baza de calcul pentru stabilirea pensiei militare este media soldelor/salariile brute realizate din funcția de bază în 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, în care nu se includ: și aici e vorba de diurnele de deplasare ceea ce înțeleg, compensații lunare pentru chirie – corect, valoarea financiară a normei de hrană, iarăși un punct corect de vedere al Guvernului. Pentru că ele sunt provizorii. Dacă Țara Românească odată intră în vreun colaps financiar vreodată, normal că nu are de unde să ne dea”, admite Apostol.

„Dar, în schimb, zice că nu se aplică nici pentru militari care au participat la acțiuni în teatrele de operațiuni. Iar aici e vorba de o largă dezbatere. Pentru că România s-a angajat cu responsabilitate și s-a plătit un preț în teatrele de operațiuni. Din 1999, Armata Română s-a construit pe un schelet în formă de piramidă, baza fiind militarii angajați pe bază de contract, apoi subofițerii și ofițerii. Atunci, dacă bazele sunt acestea? Imaginați-vă un militar care participă într-o misiune sub drapelul României. Se întoarce militarul acasă. Cu o boală sau, în cel mai nefericit caz, rănit. Și nu are decât maximum 10 ani vechime și o soldă brută undeva între 1.000 și 1.200 de lei. Ținând cont de această ordonanță, în care spune clar că baza de calcul este de 65%, vă imaginați cam ce pensie are acest militar? Probabil, undeva la 800 de lei. Vorbesc din punct de vedere al subofițerului. Nu îmi mai pun problema unui militar profesionist cât poate să aibă.”
Anterior, prin Legea nr. 223 din 2015, baza de calcul a pensiei militare de stat era de 80% din media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, la alegere.
„Înțelegem că România nu are bani. Dar tot guvernanții vin și spun că noi suntem cei mai buni ambasadori ai României. Dar sacrificiul nostru impune respect. Și atunci, eu îmi pun întrebarea: care respect? Gândiți-vă că avem 26 de militari morți, peste 200 de militari răniți, copii orfani, văduve. Armata română a plătit cu sânge.”
Veteran, doar după două participări
Participarea în teatrele de operațiuni unde militarii sunt trimiși la ordin, adaugă o diurnă care, adunată pe parcursul unei luni, ajunge la 2.000 de euro. „Cam cât câștigă un muncitor în agricultură din Italia”, mai spune Apostol. Banii nu intră în calcul la pensie. „Potrivit legii, nu au statut de veteran, militarii cu o singură participare în teatrele de operațiuni. Trebuie să aibă minimum două misiuni totalizând 12 luni consecutive”, semnalează Apostol o altă anomalie legislativă, adăugând că are mulți colegi răniți care nu sunt declarați veterani tocmai din acest motiv. „Vom cere comisiilor de la Senat și Cameră respingerea acestei ordonanțe. Să nu fie votată în Parlament”, conchide Apostol. La o primă vedere, soldații și gradații profesioniști anga jați cu contract au salarii mai mari. Adică la nivelul salariului minim.
1.050 de lei, salariul de soldat
Dănuț Albu, șeful Ligii Militarilor Profesioniști, spune însă că militarii profesioniști reprezintă categoria cea mai devalorizată a armatei, în condițiile în care 70% din cei căzuți în misiuni sunt caporali. Potrivit lui Albu, în Armata Română sunt caporali din 1990 care au un salariu de 750 de lei pe lună, în timp ce militarii nou angajați reușesc să ia o soldă la minimum pe economie doar în baza unui ajutor financiar de la stat pentru ca aceștia să nu se afle în ilegalitate.

 

Albu mai spune că, la un salariu de circa 1.000 de lei, cât are un soldat profesionist, dacă nu luăm în calcul și norma de hrană, va ieși la pensie, cel mai probabil, cu 700 de lei. Spre deosebire de ofițeri și subofițeri, soldații nu beneficiază de așanumitele însemne onorifice în serviciul patriei, stabilite prin statut, în fapt niște gradații (trei la număr) care, în funcție de anii de vechime: 15, 20, 25, adaugă maximum 20% la pensie. „Este nevoie obligatoriu de mărirea salariilor”, spune Albu, „măcar prin includerea normei de hrană, dar nu știu dacă, legal, așa ceva se poate face”.
Reprezentanții militarilor au întocmit un memoriu în 16 puncte în care semnalează toate problemele acestei categorii profesionale pe care l-au depus la Ministerul Apărării încă din vară. Nu au primit, până acum, niciun răspuns.
Această măsură de care beneficiază militarii nou angajați îi dezavantajează pe cei care au adunat ceva ani în serviciu și care-și văd în acest fel gradațiile și vechimea anulată. „Calculul unei pensii la noi, la marinari, pentru un caporal cu 25 de ani de vechime de exemplu, pleacă de la 1.000 de lei net, pe lună. Limita de vârstă la pensionare e de 50 de ani pentru că nu mai poți fi militar profesionist la vârsta de 60 de ani” (limita stabilită prin legea pensiilor militare – n.red)., mai spune Anca.
Caporalul adaugă că atunci când țara e lovită de calamități tot Armata intervine și că nu este deloc ușor. „Eu aș invita pe oricine să ni se alăture să vadă ce viață ducem. Pot face schimb de joburi cu oricine, să vedem cine se adaptează mai repede. Mi se pare un lucru decent să-ți fie apreciată munca. Și aș mai spune ceva: nici ofițerii români nu o duc mai bine raportat la cei din NATO. O pensie de 3.000 de lei pentru un colonel, vă mărturisesc sincer, mie nu mi se pare mult, indiferent de ce spun unii și alții”.


120 de comentarii:

 1. "Ca ramasese unul uitat pe peron"":
  Anonim27 decembrie 2015, 20:44
  Va rog, cine imi poate face si mie un calcul pentru pensie de invaliditate, cu 22 ani vechime cumulata din care 14 ani vechime ca politist (doar cu 5 ani conditii speciale, restul conditii normale) si nu stiu cu sporul pentru pensia suplimentara.. Urmeaza sa ma pensionez gr.2. Ramane tot 65%? Mai am facultate civila la zi 5 ani.

  Răspundeți

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vreo 900 de lei aproximativ daca esti agent .Adica foame..

   Ștergere
  2. Guvernantii nostrii sa modifice legea ordinului meritului militar si sa fie inclusi si soldatii si gradatii profesionisti

   Ștergere
 2. Maine iesim in strada .Ajunge cu batjocura .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Colegii de la Urziceni si Boteni pe care i-am contactat au spus ca nu au timp.Poate bucurestenii. Acolo nu te descurci cu bani putini.

   Ștergere
 3. La protestul de maine participa si filiale ANCMRR.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oare? Sa le fi venit mintea la cap? Daca este asa evreii si rromii din "R-26500 Elita", ne vom prezenta la datorie! In uniforma de campanie si unde vrem noi! In locul in care il doare cel mai tare! Pe sistem! NATO! Nu vrem sa spunem unde!

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Voi aviatia sunteti buni! Dar strict profesional! Sunteti la fel de buni si la actiuni HIBRIDE? Daca da, sa va vedem! Daca nu, doar legenda ramane de voi!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Pentru jandarmi,politisti,pompieri.Este abureala.Sporurile enumerate le au o mana de oameni.Oricum mai putin sporul de dispozitiv celelalte sporuri intra la vechime,vezi conditii deosebite,speciale si alte conditii,adica la deosebite ,3 luni la an,speciale si alte conditii ,6 luni la an.Poti ca toata activitatea sa ti-o desfasori in alte conditii si sa te pensionezi la 65 de ani ca vei lua tot 85% plus OMM.Este la mintea cocosului.Se aplica exact legea 164/2001 cu singurele modificari ca se pleaca de la 65%,comparativ cu 164 cand se pleca de la 60,iti da numai 1% pentru fiecare an peste 25 ,comparativ cu 164 care iti dadea 2% si te plafoneaza la 85% fata de 164 care te plafona la 100%.

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Baiete! Cand a fost cu CADA, primii si unicii tradatori au fost imbracati in albastru! La fel si in cazul tradarii pe L. 119. EU stiu ce spun!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Informare de la Casa de pensii a MApN

  4. PRECIZĂRI PRIVIND SPORURILE ŞI ÎNDEMNIZAŢIILE LUATE ÎN CALCUL LA STABILIREA PENSIEI MILITARE
  La calculul pensiei se au în vedere toate elementele care fac parte din solda lunară brută, cu excepţia celor prevăzute la art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
  Exemple de sporuri, indemnizaţii etc. ce se iau în calcul: indemnizaţia de dispozitiv, solda de merit, spor pentru păstrarea confidenţialităţii, majorare pentru titlul de clasificare (toate introduse în solda funcţiei de bază), indemnizaţia de cifru, spor pentru complexitatea muncii (CFPP, audit) şi altele.

  Daca baga toate sporurile si indemnizatiile situatia nu este ingrijoratoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine! Hai, du-te! Te-au pacalit. Sa scazi de la 80% la 65%, ai castigat, este? La fel si la plafonare: in loc de 100%, ai 85%. Iar ai castigat, este? Mergi mai bine si culca-te!

   Ștergere
  2. aha ,deci asta era. Scuzati.

   Ștergere
  3. Nu toti cei pe pensionaţi inainte de această lege au sporurile actuale care vor intra în baza de calcul a pensiei cum ar fi solda de merit, titlu de clasificare/specialist de clasă, sporul de confidenţialitate. Alte sporuri sunt acordate doar pentru unele categorii reduse de militari, cifru, CFP, audit.

   Ștergere
  4. @ R.......
   Omul vorbea de baza de calcul. Procentul de 65 % e alta discutie, nu trebuie acceptat, in conditiile in care celelalte pensii de serviciu sunt calculate cu 80%.

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. 1. Seara buna si Sarbatori Fericite tuturor!
  2. Pentru cei care inca mai au dubii, gen ALADIN cel cu lampa...luati de-aici:
  http://www.evz.ro/bataie-de-joc-pensii-de-mizerie-pentru-militari.html

  RăspundețiȘtergere
 11. Buei Viurele, ce-ai patit mai tata? Cin" te-a suparat iar?

  RăspundețiȘtergere
 12. S-a dat UPDATE! Si cum necum, totul este in spiritul "R-26500 Elita"!

  RăspundețiȘtergere
 13. Grav ce se spune acolo. Întreb si eu.La MApN sgv sunt cadre militare sau un fel de soldati. La MI din sgv i-au facut subofiteri cu toate drepturile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, ma! La M.A.I. jandarmii si pompierii au si ei S.G.P.! Doar politistii nu au! Dar ultimii sunt functionari publici civili, nu militari!

   Ștergere
  2. Nu. La noi sunt numai sof.

   Ștergere
  3. Pai nea Aladine , nu are nici o legatura sgv cu subofiterii,si ce ai citit aici http://www.evz.ro/bataie-de-joc-pensii-de-mizerie-pentru-militari.html, nu e grav, e foarte grav !!! intotdeauna 65% este mai mic decat 80% Diferenta de 15% inseamna mult, crede-ma!

   Ștergere
  4. @ aladin 27 decembrie 2015, 22:57. La voi, unde? M.A.I. are 2 sectiuni: una formata din militari (jandarmi si pompieri), si una formata din functionari publici civili (politisti). Prima sectiune are SGP la fel ca armata, a 2-a NU! Si ca sa nu mai facem filosofii! Am sunat la 112. Imi cadea un brad pe casa, era deja rezemat pe acoperis. A venit prietenul meu pompier insotit de 4-6 SGP. Stiu pe cine am cinsitit! Nu l-au taiat, l-au ancorat! Legea lui Peste'! Peste 1/2 an a venit si autorizatia si au taiat 6, nu unul! Dar eu am facut cinste la un Plt. maj. de pompieri si la vreo 4-6 SGP! Asadar? SGP erau travestiti?

   Ștergere
  5. Poate erau elevi sau nou angajati.După perioada de pregatire ii fac si ei sof.

   Ștergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu intreb daca cu toate sporurile nu ies pensiile mai mari.Colegii mei asa zic ca ar iesi mai mari ca cele de acum. Bine ar fi.

   Ștergere
  2. Pai daca sefii le-a implementat in cap prostia asta ca ar iesi pensiile mai mari si ei nu gandesc.... or sa vada dupa modificarea pe 57, si pe urma va fi prea tarziu....

   Ștergere
  3. Zic ei ca daca intra sporurile atunci cresc,la noi nu s-au modificat grupele , am ramas pe CS. Cred ca stiu ei ceva.

   Ștergere
  4. @ aladin 27 decembrie 2015, 23:17. Hai sa iti spun eu manevra! Zici ca esti din M.A.I.! Stiu manevra de la o ruda de a mea din M.A.I. - comisar sef (colonel - daca nu gresesc cumva la echivalare! Om simplu, habar nu are ce si cum! Atat stie: ca politistilor li s-a bagat pe nas amenintator, ca daca nu tac, o musca rau! Intrucat ei NU sunt militari, ci civili. Asa ca li s-a spus ciocu' mic si 65% sau L. 263/2010! Comisarul-sef afirmand ca e bine si 65%, decat L. 263. Suntem in sarbatori si nu merita sa te aburesc. Dar asta NU inseamna ca militarii de cariera, trebuie sa inghitim galusca rudei mele comisar-sef! El avand alt statut decat militarii autentici!

   Ștergere
  5. Noi suntem la interventie rapida la jandarmi.

   Ștergere
  6. @ aladin 27 decembrie 2015, 23:36. Asta e o alta treaba, baiete! Si eu la cercetare, nu aveam decat grupuri comandate de ofiteri si care erau formate exclusiv din subofiteri! Numai ca exceptia intareste regula! Trebuia sa spui de la inceput ce si cum!

   Ștergere
  7. Politistii au fost tradati mereu de sindicatele lor.Decat asa sindicate mai bine sa ai dusmani pe fata.

   Ștergere
  8. Politistii au fost tradati mereu de sindicatele lor.Decat asa sindicate mai bine sa ai dusmani pe fata.

   Ștergere
 15. Eu nu am auzit la jandarmi si pompieri despre sgv.....doar de la sof in sus.si crede-ma stiu destul de multi1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii destul de mult? Bine! In Romania exista un baraj faimos si extrem de important, numit Vidraru! Pazit non-stop de jandarmi! Ia vezi tu, daca este pazit doar de subofiteri? Sau daca nu cumva seful de tura este subofiter, si are numai SGP in subordine? Eu stiu rezultatul! Doar dau cu ei dau nas in nas la schimb pe podul de legatura! Si NU am uitat gradele militare!

   Ștergere
  2. De pe site-ul oficial al Jandarmeriei - ”Personalul militar al Jandarmeriei Române este format din: cadre militare, elevi ai instituțiilor militare de învățământ, soldați și gradați profesioniști. ”

   Ștergere
 16. .....sau ma rog ce denumire ar avea.un lucru e cert.Nu exista olescule!!

  RăspundețiȘtergere
 17. .....sau ma rog ce denumire ar avea.un lucru e cert.Nu exista olescule!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Dragii mei, pregati-va pentru ce-i mai rau...In tara asta de rahat n-o sa mai vedem noi bine. E valabil pentru toti si toate categoriile sociale. Poate daca unii dintre noi vor fi in stare sa detoneze mamaliga romaneasca, altfel ba.
  Si ca sa nu uit, vedeti ca deja de vreo 3 zile, cei care posteaza sau comenteaza pe NET probleme istorice ce tin de maresalul Ion Antonescu, Codreanu, Tutea, Cioran, sunt monitorizati si sunt pasibili de amenzi penale, sau de inchisoare pina la 3 ani, conform altei legi de cacat emanata de alti dobitoci si hoti. Am ajuns rau, foarte rau. O tara de RAHAT, de care toate hahalerele isi bat joc.
  Hai, NB si s-auzim numai de bine!
  PS. Daca vedeti cumva unde-i ascuns "binele" ala, sa-mi spuneti si mie ca sa-l dibuiesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru politicieni si slugile lor e bine.

   Ștergere
  2. Jandarmii si pompierii i-au facut pe toti subofiteri!
   In MApN sgv au gradul de caporal, clasa I, II, III, functie de pozitia si specializarea din stat.
   Gradele lor apar ca trese in forma literei V!

   Ștergere
 19. Buna dimineata!
  @gelutu@karadeniz
  Gata recunosc, nu am fost informat corect, nu am intalnit niciodata un sgv jandarm....dar vorba aia."daca nu stii nu inseamna ca nu exista"
  Inca o data:multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 20. @ Iulian Mares

  Buna dimineata.
  Domnule Mareș din cîte am citit pentru informare pe aici constat ca dumneavoastra ati detinut functii in Statul Major General sau minister si sunteti documentat in ce spuneti.
  Puteti confirma ca acest comunicat al Casei de Pensii este real dar total neprofesionist scris de cineva care nu stie ce sunt alea sporuri. A dat cîteva exemple in loc sa exemplifice cu lege art. lit. Atunci toti stiau de ce sporuri beneficiaza si-si puteau face calcule in liniste.
  Eu si colegii mei am calculat după unele informatii parvenite pe surse si cu sporurile incluse se depaseste nivelul cuantumului din dec.2010 indexat si chiar cel pe L 263.
  Solda lunara bruta asa cu sporuri se apropie de valoarea venitului calculat pe L 263.
  Sper sa se revina cu detalii din ambele parti.
  Cu SGV la MAI aveti perfecta dreptate. Ce vede lumea grdat sunt elevi de scoala militara in practica sau SGV proaspat angajati sau transferati de la MApN dar după perioada de pregatire toti sunt facuti sof.
  Este o politica de a actiona in orice relatie de serviciu cu cetatenii-mediul economic,etc cu cadre militare si nu cu sgv care azi sunt miine pleaca si nu au prestanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ok, eu cred ca este corect acel comunicat!
   Nu stiu care este situatia orelor de zbor si asigurare a zborului! La fel...parasutarile si scufundarile!
   Daca au fost impozitate, pdv al meu este ca ar trebui introduse in calcul!
   Pe ce nu stiu nu comentez!
   As vrea ca toti utilizatorii sa-si treaca numele real! Ne este frica? De cine/ce?
   Mie nu mi-a fost in situatii limita cand....sa spunem am facut propuneri in cateva minute!
   Oricum, imi pare bine ca nu am fost uitat! Inca!

   Ștergere
  2. Acum vad si alt alin.
   Tu nu stii sa calculezi? Cum sa crezi ce-ti spun altii?
   Sper ca m-ai inteles? OUG 57/2015 o sa-ti dea de o sa ceri extindere de card, cu 3 cm!

   Ștergere
 21. Eu vad ca se iese pentru ...civili ......!!

  In atentia: Domnului Prim ministru Dacian CIOLOŞ
  Subiect: Solicitarile SCMD si CNSC

  DOMNULE PRIM MINISTRU,

  In baza angajamentului asumat de Guvernul dvs. de a nu modifica legile promulgate si masurile cu caracter social reparatoriu, luate de Guvernul precedent, va solicitam urmatoarele:
  1.Anularea Art. 40 din OUG nr 57/2015, neconstitutional introdus si care cuprinde in fapt textul unei neconstitutionale OUG de modificare a Legii 223/2015. Plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care sa prevada ca venit total brut, caruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectiva impozitarii;
  2. Trimiterea la 01.02.2016, catre Parlament, spre dezbatere si adoptare a Proiectului Legii unice a salarizarii, asa cum a fost conceput.;
  3. Acordarea, cu data de 01.01.2016, a salariului minim pe economie de 1200 lei. Mediul privat real, cel care nu scoate profit din exploatarea resurselor si mijloacelor statutului va putea reactiona oferind mai mult, in baza principiului liberei concurente;
  4. Acordarea in luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii, promisa pentru luna decembrie 2015, pensionarilor cu venituri minime;
  5. Amendarea Legii 263/2010 in sensul luarii in calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie si a necesitatilor "cosului zilnic".
  6. Eliminarea aprecierilor insultatoare la adresa revolutionarilor, militarilor si politistilor din OUG nr 95/2014. Reiterarea principiilor din Legea Recunostintei, renuntarea la aberanta categorie inventata a "persoanelor cu rol determinant" si extinderea platii indemnizatiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit.

  Cu speranta ca veti intelege sa negociati cu Societatea Civila organizata, in spiritul principiilor democratiei europene,

  p. CNSC,
  PRESEDINTE SCMD,
  Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA

  RăspundețiȘtergere
 22. D-le Cezar
  La asa ceva trebuia atașat si nota de fundamentare.
  Din informatiile noastre nu se va obtine mai mult decît avem. Nu pot da detalii.

  RăspundețiȘtergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este inchisa. Moderare din cauza ca au aparut deja tradionalii sabotori.

   Ștergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 26. @ All. Dati cum puteti dupa securistoidul masonist Bogdan Chireac!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un jegos! Sunt eu vinovat ca nu creste productivitatea? Sunt vinovati antreprenorii ca au tehnica/tehnologii de doi lei! Site-ul lui are numai greseli de ortografie....dc news!
   Parca tac-su a fost ofiter? Sa-si ia dark un mobil de 5` ca e penibil cand se chioraste la tv sa citeasca un sms cu sticlele alea pe nas, ca sifoanele! Nu-l duce mintea sa schimbe ocelarii, sau sa-si lungeasca ochii!
   A fost penibil in interventia lui la romania tv!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 27. Analistul Bogdan Chirieac a declarat la RTV că noul guvern este unul tehnocrat. "Dacă Guvernul Ponta a majorat în mod aberant pensiile militarilor, eu mă aștept de la guvernul tehnocrat să stea ca o stâncă în fața manifestanților, fiindcă ei nu au interese politice. Atunci ei trebuie să facă ce este mai bine pentru România, să taie în carne vie", a mai afirmat Chirieac. - See more at: http://www.dcnews.ro/guvernul-ciolo-amenin-at-de-pensionarii-militari-ce-spune-chirieac_493434.html#sthash.6Bnkm4Hg.dpuf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta uraste militarii si biserica ca orice mason sluga a perciunatilor.In toata mas media e omniprezent cu manipularile lui

   Ștergere
 28. https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=10153851910398817&id=177357623816

  Interesante comentarii...
  Mi-e greu sa cred ca toti acesti oameni sunt rau intentionati...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am cont pe facebook! Despre ce era vorba? Pe scurt, te rog!

   Ștergere
  2. Sunt chiar foarte interesante acele comentarii.
   Cred ca Putin isi freaca palmele...

   Ștergere
  3. @ Iulian Mares
   Pe scurt, curentul de opinie al compatriotilor nostri este anti-militari mai exact in ceea ce priveste pensiile acestora.

   Ștergere
  4. dă-ne contul fiinca nu se deschide

   Ștergere
  5. @ anonimus 28 decembrie 2015, 14:29. Se deschide. Incearca cu Google Chrome sau cu Microsoft Edge. Dar nu re agita prea tare: este un cont nort care apartine de site-ul Ziare.com. Acest site este o capusa care nu publica nimic personal, ci preia toate stirile de la alte ziare. Au facut si un cont FB tot mort. Pe acest cont mort, sunt cateva zeci de comentarii impotriva armatei, care apartin desigur unor prostituate si aurolaci montati/montate sa sprijine "politica de partid si de stat".

   Ștergere
  6. @R-26500
   Judecati simplist si apelative gen " prostituate" si "aurolaci" nu va onoreaza si nici nu va ajuta intr-o eventuala polemica/dialog cu acei oameni.
   Sunt viitor pensionar militar si sincer ma intereseaza cum gandesc compatriotii mei.

   Ștergere
  7. @ Anonim 28 decembrie 2015, 15:12. Da! La halul de comentarii plasate pe FB contra armatei, pana si rangul de " prostituate" si "aurolaci" este prea ridicat pt. cei in cauza. Cu "maidanezii" aia nu intri in polemica/dialog, le dai efectiv peste ceafa, fix pe limba lor!

   Ștergere
  8. Lucian Sarbu
   Armata a tras în popor în 1907, pe 13 decembrie 1918, în 1929 la Lupeni, în '33 la Grivița, în timpul colectivizării și, cu voia dvs. ultima oară pe listă, în decembrie '89. Nu doar că militarii nu își merită pensiile alea mari, dar nu prea își merită pensiile plătite de poporul român, în general. Să-și ia pensii de la NATO, că în ultimii 10 ani au luptat pentru americani, nu pentru România.
   76 · Ascunde · acum 3 ore
   11 răspunsuri
   Bianca Alexandra
   hai lasati. modul de calcul prevazut de L223/2015 folosit la pensiile dv e discriminatoriu fata de alte categorii sociale, domnilor. mai usor cu pianul pe scari.
   editat · 62 · Ascunde · acum 3 ore
   4 răspunsuri
   Ciprian Moldoveanu
   M.A.P.N-ul a furnizat generații întregi de alcooliști fruntași.... Care s-au calificat la băutură din plictiseală la locul de muncă.... Despre ce pensii vorbiți ? Pentru ce ? Am fost cândva militar în termen și știu foarte bine cât, când și cum transpirau cadrele de nădejdie...
   38 · Ascunde · acum 3 ore
   4 răspunsuri
   Florin June
   Pupincuristul lui Gadea de la Antena 3 nu se mai satura de bani... au stat toata viata pe banii si mancarea statului, au pensii de 10 ori mai mari ca un om care a muncit cinstit toata viata pentru 3 lei fara sa primeasca mancare gratis si tot nu se satura... Acum vreau si mai mult !... :((
   29 · Ascunde · acum 3 ore
   2 răspunsuri
   Bucur Marcel
   da numai voi cadrele militare ati muncit in Romania cei ce au pensi de 7 lei nu ies an strada vedetiva de treaba cai mai bine
   27 · Ascunde · acum 3 ore
   9 răspunsuri
   Tudor Vasile
   voi cu pensii speciale si prostii care muncit peste 40 de ani de dimineata puna seara in conditii deosebite au pensii din care abia traiesc. de ce nu ati facut scandal cind parlamentarii si-au tras numeroase privilegii, cind s-au dat salariile nesimtite si cind au crescut salariile demnitarilor
   36 · Ascunde · acum 3 ore
   Pagina De Politica LIBERA-gutta cavat lapidem
   Dar de ce militarii astia inca verzi nu se lupta si pentru veniturile veteranilor de razboi, care spre deosebire de acestia, au cam luptat prin razboi si spre est cat si spre vest si poate au facut si Siberia....Veteranii au facut cinste Romaniei in razboi si mai sunt putini in varsta....astilalti au frecat scaunele prin birouri la cafele, sah, bautura si bufetul unitatii si inca sunt multi si destul de tineri
   editat · 12 · Ascunde · acum 3 ore
   2 răspunsuri
   Elena Ban
   mai lasati privilegiile si pensiile speciale-nu sunteti voi mai speciali ca altii..
   24 · Ascunde · acum 3 ore
   Nelu Gheighes
   Cică o viață de munca:)...Dacă și astia au muncit atunci muncitorii din fabrici și uzine s au spetit de-a dreptul..
   16 · Ascunde · acum 3 ore
   1 răspuns
   Anamaria Prisacaru
   Dupa o viata de munca de 40 ani, fara intreruperi, am o pensie cu care voi militarii v-ar fi rusine. De ce munca voastra, pe timp de pace, a sustinut societatea mai mult decat munca mea?
   editat · 16 · Ascunde · acum 2 ore
   1 răspuns
   Mihai Paduraru
   niste luptatori pe timp de pace,vor pensii nesimtite,jigodia din poza,e omul psd/istilor,un lingau pupincurist,care e bagat pe inaintare sa destabilizeze guverne,oamenii muncii,care au tinut economia tarii in spate zeci de ani,ies cu pensii de mizerie,iar astia nesimtiti vor bani ca vorba aia,pitipoancele de la vremea aceea trageau la ofiteri,ca musca la kakat,iar ei vezi doamne se jertfeau pentru tara si popor si acum bor bani peste ceea ce au acum,nu le/ar mai ajunge.NESIMTITILOR.
   5 · Ascunde · acum o oră
   Boazu Luigi
   ...am facut armata si stiu ce inseamna cadru militar...betii,ciolhanuri,curvasareala...hrana asigurata la popota...asta cam cat am eu acum vechime(adica 25 de ani)...si dupa aceea la pensie, cu o pensie mizera de 3000-4000...p-astia ii gasesti angajati(daca iesi la pensie la 48-50 ani,normal ca nu stai in fata blocului si joci table),ca nu le ajunge pensia...

   Ștergere
 29. Noi nu înţelegem nimic!
  Ei se chinuiesc de vreo 7 ani să ne deseneze ceva dar noi… nimic:
  - ne-au luat cu… „puşca şi cureaua lată” şi ne-au taiat şi ce aveam odată… sub centura;
  - ne-au mai preşuit şi cu eforturile doamnei Sîrbu, pas cu pas prin marile garnizoane şi iar s-a golit Lacul Morii;
  - ne-au mai busuiocit cu „pumnul în masă” şi-au mai trecut vreo trei ani;
  - ca să ne (a)prindem ne-au mai dat o „îngheţată”;
  - apoi au împins-o pe doamna Liliana cu lozurile de a băgat un proiect pe care l-am completat cu sute de propuneri dar a rămas ca-n tren;
  - văzând beleaua, executivii au venit cu propriul proiect dar blindat cu „hai sictir” la propuneri;
  - ş-a ieşit LEGEA – îmbârligată, răsturnată, crăpată, despicată – de au înţeles şi ei că… n-au înţeles nimic;
  - ş-au lămurit-o chiar să nu le fie de deochi dar, pas cu pas prin ordonanţă, cum înaintai cum te zburleai, cum te cruceai.
  Ş-uite-aşa se tot întreabă toţi: bă, dar ce au ăştia cu noi?
  Eeeeeeeeeeeee dar e retoric şi o ştie fiecare dar se face că nu este, că nu ştie, că n-a vede.
  Acu hai să vă spun eu: de 7 ani se tot aşteaptă ei să o punem de-o sârbă deasă, de-o bătută cu strigături, de-o… le trebuie lor ceva… dar noi, NIMIC! Mămăligă!
  Ciiiiiiiiiiine este masa de manevră care se poate organiza şi acţiona rapid?
  Ciobanii, ciobanii Ludovice!
  Domnule R aştept ceva dezvoltat pe tema asta!

  RăspundețiȘtergere
 30. @Maxim One
  "Perciunatii" astia de care tot vorbesti si care se pare ca au devenit o obsesie pentru tine au sange in vene si spirit canaraderesc.
  Sunt roman dar ii apreciez ca stiu sa-si apere interesele si nu pozeaza in victime, cum fac plangaciosii...

  http://m.youtube.com/watch?v=yU78yC39OUM

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Impresionant videoclipul , mi s-a facut pielea de gaina!!!!! Noi oare de ce nu putem fi asa??? Pentru Dumnezeu, cat mai rabdam?

   Ștergere
  2. Impresionant videoclipul , mi s-a facut pielea de gaina!!!!! Noi oare de ce nu putem fi asa??? Pentru Dumnezeu, cat mai rabdam?

   Ștergere
  3. Noi avem aici la doi pasi o problema numita Basarabia si nu reusim sa ne aparam interesele, politicienii nu sunt parasutati de pe luna, sunt exact imaginea acestei natiuni din care fac parte si militarii, cei din urma nefiind nici mai buni si nici mai rai decat ceilalti...

   Interese marunte din partea tuturor...
   Evreii, aceasta natiune, iubita sau hulita, stie sa-si apere interesele.

   Ștergere
 31. "camaraderesc"... "pentru ca stiu"

  RăspundețiȘtergere
 32. Sa ne fie rusine ! In fata semenilor civili n-avem nici un cuvant...Citesti peste tot. Indiferent de pozitia autorului comentariile sunt sub orice critica. Cred ca armata tarii nu a fost mai rau tratata ca acum, niciodata ! Vina o putem arunca peste tot dar, peste 90% ne apartine. O armata de pupincuristi - asta am devenit ! Ca pensionari militari, aruncati in malaxorul civil, am incercat sa facem ceva...activii ne-au respins ! De parca viitorul nu-i lovea si pe ei cu aceiasi moneda. Armata tarii ! Fata mare si sfioasa ! Dar mai ales tacuta, asa cum a "ordonat" scarbosenia politicului...Ne-am complacut, in atmosfera fierbinte a blogurilor care facilitau dorinte individuale (juste sau injuste, de la 2 lei la cateva zeci de lei) fara sa vedem padurea in care ne ratacim. Fara strategii, fara tactici (mi-i si rusine sa zic asta din sanul breslei din care fac parte!) nici nu putem avea pretentii:
  - cati parlamentari am atras de partea noastra? (si erau destui care intelegeau fenomenul)
  - cate trusturi de presa am contactat sa-i facem sa inteleaga ce se intampla cu armata tarii? Mai ales ca se dau mari analisti militari, unii gen Radu Tudor, care n-a pus o unghie pentru armata tarii asteia ! Mi-a crescut tensiunea si imi venea sa sparg televizorul vazand dezinformarea crasa vehiculata peste tot...Ce dracu suntem noi? Carpa de serviciu?
  - nu vrem sa intelegem ca noi nu mai avem putere ? Puterea sta in cei activi ! In elementele care mai sunt curate ! Ei, ei care pot, dar trebuie sprijiniti si aparati !!! Si asta o putem face...dar inca n-avem pentru cine s-o facem !
  - n-am stiut sa ne consolidam principiile de baza - le-am diluat in nimicuri de fundal, absolut nesemnificative...
  - n-am sesizat,( si n-am mai insistat dupa destule esecuri pe forme asociative mai solide si credibile)factorii catalizatori, i-am ignorat, i-am atacat, i-am destructurat, in loc sa-i sprijinim, sa le corectam directiile de actiune;
  ....poate, avem senzatia ca suntem altceva decat societatea asta denaturata?
  sau...mai e speranta, DRAGI LUPTATORI ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici o speranta.Numeste o armata a unei tari ( chiar si colonie a perciunatilor ca Romanistanul) care are atatia generali politruci de carton ( sute la MApN, mii in toate sistemele asimilate) ca armata de lasi a Ronanistanuluu.Nu exista.Deci nu exista nici speranta.

   Ștergere
  2. ”sa le corectam directiile de actiune;” Foarte corect.
   Cred ca aruncatul in strada este bun atunci cînd stii concret cum se pune legea in aplicare.
   Spunea un demonstrant ,prof.univ.economist -zicea el.ca pensiile nu scad si ca se afla mai mult in strada pentru modul in care a fost mînarita legea.
   Atunci oare nu era mai bine sa asteptam pina la aparitia modului de punere in aplicare.Prin actiunile astea repezite ale sindicatului tare imi este frica ca ni-i punem pe toti in cap si cu ochii pe noi si cei mai rau sa nu ajungem iar in rînd cu toata lumea. Tavalugul s-a declansat ,dar ce vor zice cind vor apre pensii cu 4,5.6,....in fata. Cred ca nu se procedeaza din nou bine. Este clar ca dogaru pe undeva vrea glorie si iesit pe sticla ca tamaduitor al natiunii, numai sa nu cadem chiar noi in vreo ambuscada din nou.

   Ștergere
  3. Pai nu ai priceput nici pana acum?Unde sunt tinerii frumosi si liberi din |MAPN?Dar politistii si temnicerii?Toti tin cu ghiarele si cu dintii de scaune.Nici nu are rost sa te omori pentru ei.Cei ce sunt de curand pensionati au acumulat in urma misiunilor din afara deci si-au facut rezerva si se multumesc ca au ce cheltuii..Noua ne-au inchis gura cu cuantumul cel mai avantajos si atunci multi au preferat sa stea cu mana la blana.Ce te astepti sa rezolve cateva sute de batranei mobilizati cu mare greutate de Dogaru? Fraier este Dogaru ca se omoara in loc sa se angajeze consilier pe undeva asa cum a facut Lenuta Cobuz.Nu ai cu cine Il inteleg pe Chelaru dece nu se angajaza.Cred ca e constient ca s-ar compromite.Mai bine s-au prezentat oierii.Rusine noua,mare rusine.Carpe.

   Ștergere
 33. R 26500
  Eu l-am primit sub forma asta.
  m-au cuprins niste sentimente amestecate. De ce toata lumea impotriva noastra. Din cîte vad prin dogaru si pricina ne terfelesc pe toti.
  Parca incepe din nou sa-mi fie rusine.
  Spunea un demonstrant ca pensiile nu scad,dar ii mahneste mînareala legii. Dogaru vad ca declara ca scad cu 1000 lei. Adica unu zice ca nu scad ,unul ca-i dezastru. Nu stiu daca-i bine ce face totusi acest Dogaru si ce intentii are.
  Poate ma lamuriti ce-i aia presedinte CNSC in numele caruia semneaza petitia fara prea multe cu ale militarilor.
  comentariile arata ca se redeschide cutia pandorei pe pensiile speciale.

  http://www.ziare.com/stiri/proteste/protest-masiv-la-guvern-dupa-o-viata-de-munca-ciolos-ne-scade-pensiile-1401296

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cumplit, e putin spus dupa ce citesti comentariile la articolul respectiv. Si astea sunt ultimele...de ani de zile sunt vehiculate aceste idei despre armata fara ca cineva sa ia atitudine. Ce fac capii armatei? Mai suporta? E cumva un paradox sa constati ca toate astea sunt contrare unor sondaje care plaseaza, mereu, armata in top 3 la increderea populatiei. Trecand peste faptul ca propaganda de o anumita tenta s-a emancipat nepermis de mult, cred ca cei care sunt platiti in acest razboi mediatic sa o contracareze, dorm s-au n-au gasit mijloacele necesare sa demonstreze ca armata nu inseamna numai grupa si comandantul de grupa asa cum o constientizeaza civilul. Si aici, voi: cercetasi, aviatori, tanchisti, artileristi, rachetisti, statmajoristi si comandanti de unitati si mari unitati...uitand ca va citesc si civilii, v-ati etalat valentele in mod individualist - imaginea creata fiind catastrofala. Una de dezbinare si alta de distantare fata de interesele tarii. Imi pare rau. Tinta noastra nu trebuia sa fie nici parlamentul, nici guvernul, ci ministerele, caci de-acolo ni se trage...

   Ștergere
 34. Ce usor este sa critici ,mai ales cand tu esti un biet shobolanel care stai ascuns in poala ma-ti si altii isi striga durerea in strada si pentru nesimtirea ta. Toti idiotii veniti cu "sfaturi parintesti" ,va ploconiti in fata dusmanilor armatei in speranta unui ciolanel cu putina carne imputita pe el,mi-e sila de voi"sfatosilor" ! Ati fost,sunteti si veti ramane niste paria,niste resturi de demnitate umana,fara verticalitate ,supusi celor ce va dau cateva firimituri de pita mucegaita, niste slugoi semiidioti!

  RăspundețiȘtergere
 35. Va salut!
  Gelule, uite ce-am mai gasit pe NET:

  https://www.youtube.com/watch?v=73E3KayTk74

  ______________
  Personal iti multumesc pentru munca si interesul pe care l-ai depus si il depui pe acest blog pentru apararea statutului si onoarei noastre de actuali si fosti militari. Din pacate, sunt fel de fel de "cotei/maidanezi/ciurucuri/lepre", chiar dintre noi, care deturneaza sensul problemelor puse in discutie. Sunt de acord sa mai si glumim, dar nu "sa ne dam jos chilotii" in public si sa ne muscam pe la spate, cum face acel analfabet din TM care-si spune Cezar. Noi il cunoastem de multa vreme pe individ, ii cunoastem numele, "capacitatea" intelectuala cu IQ-ul tinzind asimptotic spre 0, "realizarile" dar, ca o caracteristica definitorie a individului, il cunoastem asa cum i-a spus cineva mai demult, ca "idiotul NET-ului". Te rog, fa un pustiu de bine si baneaza-l! Nu are ce cauta printre noi. N-am spus-o si nu o spun numai eu.

  RăspundețiȘtergere
 36. @Calin....
  Politicienii nu se atrag asa, cu magnetul! Si nici cu discursuri impregnate de elocinta, nici la noi, nici in alte tari!
  Ei trebuiesc arhivati si constransi subtil! Sunt hulpavi, prosti in majoritar si legati prin interese de clan!
  Voi credeti ca aveau nevoie de pensiile speciale, pe care si le-au votat? Vax! Au dorit sa arate ca vor si pot!
  Ceea ce fac unii, putem face si noi!

  RăspundețiȘtergere
 37. Urmeaza( proiect de lege depus deja in sparlament si avizat pozitiv de comisii ) pensii speciale de minim 80 % pentru ambulantieri ( soferi) si peronalul (medical) de pe ambulante.Exceptie fraierii care apartin de MI adica cei de la ISU care raman tot cu 65% .Bataie de joc pe fata ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxime, mai omule, tu parca esti Mama Omida! Mai invirte zarurile alea si in favoarea noastra!

   Ștergere
  2. Cat timp militarii stau ca lasii si asteapta para malaiata nu e nimic de facut.Soarta tine si ii ajuta pe cei curajosi.De aia si civilii ne dispretuiesc ca suntemm lasi .

   Ștergere
 38. La supararea pe care o aveti , mai luati una ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  'Reati ai dreacului de muscatori la cu..l meu !
  Va spuneam (pasarico , morzane , un alt descreierat de pe la R26500 , si care veti mai fi fost) ca "valorificarea stagiilor de cotizare" , realizate dupa intrarea in vigoare a l.223/2015 , (sau care nu au fost "cuprinse" in pensia militara de stat) , se va face la implinirea virstei standard prevazute de l.263/2010 pentru civili ...
  Voi , desteptii pu..i , că nu şi nu ... că acele stagii vor fi valorificate "in continuarea" aplicarii prevederilor l.263/2010 pentru militari ...
  Iaca_ca CPS a MApN spune clar acest lucru : stagiile realizate dupa data intrarii in vigoare a l.223/2015 , precum si cele care nu au fost "valorificate" la recalcularea pensiei militare de stat , se vor valorifica in sistemul public de pensii , la implinirea virstei standard prevazute in anexa 5/l.263/2010 ... civili ...
  Cei care nu aveti , inca , 65 ani ... va veti putea valorifica stagiile realizate in civilie abia la implinirea acelei virste ...
  Deschideti documentele de la :

  https://groups.yahoo.com/…/roa…/conversations/messages/34742

  RăspundețiȘtergere
 39. @Iulian Mares 18.09 / eu, la 15.03 am scris: "- nu vrem sa intelegem ca noi nu mai avem putere ? Puterea sta in cei activi ! In elementele care mai sunt curate ! Ei, ei care pot, dar trebuie sprijiniti si aparati !!! Si asta o putem face...dar inca n-avem pentru cine s-o facem !". Acum ce crezi? Eu, la 63 de ani, cu cel mai bun prieten, patul, mai pot "arhiva si constrange subtil"? Am atentionat ca noi nu mai avem putere, nu mai avem trecere si ca activii ar fi trebuit sa gandeasca la viitor, chiar daca asta inseamna si pensie !!! Nu este cdt. de U sau MU care sa nu fie in relatii FB - pe toate lungimile de unda, cu primarul, prefectul, si ceilalti politicieni care - neaparat - trebuie sa apara si ei in "poza"... Cati cdt. s-au aplecat la nevoile celor "lasati la vatra"? Pe cati i-a interesat situatia lor ? S-a vazut foarte bine asta la intocmirea fiselor cu veniturile pe contributiva!!!

  RăspundețiȘtergere
 40. Parerea mea este ca trebuie sa incepem un razboi de partizani, atat in mediul virtual cat si in societate. Inamicul nostru este iohannis, pe el il consider principalul vinovat pentru modificarea legii 223/2015. Zi de zi ar trebui sa luam cate o caramida de la ceasta structura anti democratica numita iohannis si guvernul lui. Trebuie sa-i scadem increderea in randul electoratului cu cel putin atatea procente cate ne-a luat din drepturile de pensie. Nu cred ca este cazul sa ne lamentam sau sa ne consideram invinsi. Sunt multe mesaje de bun simt care sa le propagam in randul populatiei. De ex. iohanis pas cu pas spre statul totalitar de tip ceausescu; iohanis lucrul bine facut pentru incalcarea constitutiei si a separatiei puterilor in stat, etc.
  Eu sunt pentru legea talionului, dinte pt dinte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este plina presa si facebook-ul de mesaje absolut ”elogioase” la adresa pensionarilor militari.
   Acum se anunta ca ies in strada mii de pensionari civili.
   Daca vor urla precum in comentarii ne-am dus naibii din nou cu pensiile speciale.
   Ne uraste si injura lumea lumea în ultimul hal.
   Iar daca Iohanis ne loveste precis se ridica la 60%.

   Ștergere
  2. Da! Toti trebuie sa trecem la contraofensiva! Nu e vorba doar de Iohannis. Dupa cum se vede este reactivata periodic o celula ostila intereselor armatei. Cuiva ii sta in clar in gat Armata Romana! Trebuie raspuns agresiv la orice astfel de provocari!

   Ștergere
  3. Mesajele "elogioase" reprezinta in parte "productia" pentru care unii postaci isi primesc "malaiul". Ei doar incita si intretin "focul" unor "telectuali" frumosi, liberi si... fara un serviciu. Acestia nu inseamna "lumea", ci cainii care latra, pe cand caravana trece...

   Ștergere
 41. Mesaj pe comentarii pentru vînatorii de munte de la SF. Gheorghe.

  Constantin Banica
  ,,Andy Herson " cadrele militare, ofiteri si subofiteri ce acum sunt pensionari, in anii 90 o tineau tot intr-un chiolhan.Ti-o spune unul care-i aduna de prin carciumile din Sfantu Gheorghe in fiecare seara fiindca erau beti muci si scria raportul zilnic putorii de comandant de companie care in acest timp ducea pahar dupa pahar la gura cu restul de apv-isti din gasca lui si apoi se pravalea i patul tiitoarei lui unguroaice din care trebuia adunat a doua zi de catre furier.
  Lasa-ma cu textele tale . Toti erau o apa si un pamant.
  Pot sa scriu un tratat despre incompetenta,prostia si lasitatea apv-istilor din perioada 1989-1990 cat am fost un umil racan in ,,oastea tarii".
  Like · Reply · 3 · 4 hrs

  Danut Florian Nadaban · Institutul Politehnic Traian Vuia Timisoara
  Astia-s de o nesimtire crunta.Mai mare decat nesimtirea pensiilor parlamentarilor.Dupa ce ca in patruzeci si ceva de ani au avut o singura operatiune militara concreta,si anume impotriva poporului, in decembrie 1989,acum le trebuie pensii speciale.Nu conteaza ca-i conduce un fost politruc(pe care il injurau inainte de '89),important este sa castige ei cat mai multi bani.Nu conteaza ca inainte de '89 au avut o gramada de privilegii,ei vor mai mult.Halalmilitari!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ala care denigreaza vanatorii din Sf. Gheorghe, ar fi trebuit sa il lasam sa il faca pastrama hunii in '89! Uite ca pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti! Si mai are si nume de roman!

   Iar pt mama celui de la Institutul Politehnic, trebuie sa i se bage in lege stagiul militar obligatoriu! Mare nesimtire sa chemi la razboi sau mobilizare doar pensionari militari cu varsta pana la 63 ani, fenei si barbati, iar mame mai tinere precum ale cretinoidului de la Institutul Politehnica sa stea cu ..izda la uscat la teleovele!

   Ștergere
 42. Neglijarea cadrelor militare in rezerva si retragere, pensionari militari, inseamna un atentat la siguranta nationala. Raspunzator este comandantul suprem, iohannis.

  RăspundețiȘtergere
 43. Asa le trebuie.Au stat cu mana in cur.Mai rau le trebuie.Asa le trebuie si politistilor.Sa le dea sub 1000 lei.

  RăspundețiȘtergere
 44. @ All. Sunt cateva comentarii retinute la spam, partial ironice, partial provocatoare, la adresa "R-26 500 Elita". Ca sa fie clar: si noi vom protesta precis. Abia a fost deschisa cutia. Insa trebuie sa vedem si efectul advers pe care ni-l facem cu mana noastra: doar cateva sute de militari din zeci de mii numai din Bucuresti? La fel a fost mereu: majoritatea venem din provincie, de la sute de km, inghetati, infometati, pe cont propriu! Iar colegii din Bucuresti, erau de 2 ori mai putini decat cei din provinvie!

  In sfarsit! Vom protesta si noi, dar numai cand vrem noi si unde vrem noi! Nu ca vitele adunate in vreo piata, numai ca stapanirea sa ascunda fata de NATO ca militarii armatei protesteaza! Si musai in uniforma de campanie! Abia atunci va baga stapanirea capul in pamant in fata NATO, Europei si chiar si a F. Ruse!

  Acum ati priceput si cei cu comentarii ironice? Nu aveam cum sa protestam astazi la o actiune organizata de SCMD, ai carori lideri, la fel ca si cei de la ANCMRR, se desolidarizeaza urgent de formele de protest in uniforma si in alte locuri decat cele impuse de stapanire! Preferand sa sufle in vuvuzele si musai in tarcul destinat de stapanire! In niciun caz in fata M.Ap.N., ambasadei SUA sau in fata noului Coamandament NATO, ca nu cumva sa afle si lumea buna la ce tratament umulitor sunt supusi militarii romani de propriul stat!

  RăspundețiȘtergere
 45. Cine va impiedica ...daca erati o fotra ...sa preluati comanda si sa treceti pe la portilew tuturor ..cu faclii aprinse ...???

  RăspundețiȘtergere
 46. Hai c-am schimbat scrisul cu diacritice...

  Este dureros faptul că nu suntem uniţi. Nu suntem uniţi noi ca militari, nu mai spun de civili. Stau şi mă întreb "oare ce s-ar fi întîmplat" cu noi, cei de acum, aruncaţi în linia întîi, într-un război "pe bune"? Ce s-ar fi întîmplat dacă am fi fost noi şi nu bunicii noştri, la Stalingrad, Odessa, în Caucaz, sau la Oarba de Mureş? Vai de curul nostru, vai de ţara asta! Zicea bine cineva zilele astea, că ce se-ntîmplă-n ţară este numai din vina şi din vina noastră. Nu trebuie renunţat la luptă şi aşa cum spunea şi Tigri3, AviaFlyMuc, trebuie mărite soldele de funcţie şi de grad pentru activi,cu impliciţiile corespunzătoare şi pensionarilor (e singura lui afirmaţie cu care sunt de acord). Coeficienţii de încadrare pe funcţii trebuie să reflecte "cantitatea, calitatea şi importanţa muncii" aşa cum se spunea pe vremuri. Eşti pilot, atunci zbori fără spor de făcut tur de pistă. Eşti marinar, atunci stai la cheu, sau ieşi în larg, fără fel de fel de sporuri. Şi aşa mai departe..."Te-ai făcut" pilot, marinar, artilerist, infanterist, atunci ştii din start ce te-aşteaptă. Eşti bun, devii pilot şi zbori. Eşti slab, ajungi la GAZ, sau vopseşti "T-ul" de pe pistă. Activităţile diferite, trebuie delimitate prin coeficienţi de ierarhizare diferiţi, nu prin fel de fel de sporuri şi sporuleţe, de care, după aia, să se lege toate putorile care chipurile fac legi. Şi, nu în ultimul rînd, nu trebuie uitaţi băieţii ăştia tineri şi cu grade mai mici acum, ci trebuie sprijiniţi şi stimulaţi, deoarece ei sunt "talpa". Cum spunea cineva de-a luptat în al 2-lea Război Mondial: "coloana vertebrală a unei armate, o reprezintă caporalii şi sergenţii"
  Revenind la manifestaţia de azi: Ruşine bucureştenilor, ruşine muntenilor, ardelenilor şi moldovenilor sudişti, care au arătat încă odată că e mai bine să stai la tv să-ţi bei cafeluţa şi să te uiţi la "fraierii" care demonstrează pentru tine scărpinîndu-te în cur, decît să suţii cauza comună a militarilor activi şi în rezervă.
  Probabil trebuia să venim la Bucureşti, noi bucovinenii, maramureşenii, oşenii…de la dracu-n praznic. ”Băştinaşii”, cum am mai zis, să facă burta mare şi _ula tare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de proteste, asa a fost mereu! Grosul protestatarilor am venit mereu din provincie! Eu sunt muntean, nu de la dracu' in praznic! La 4-5 dimineata plecam la Bucuresti si mai ajungeam acasa la 1-2 noaptea! Si mai ma costa afacerea si vreo 2 milioane cu tot cu sandvisuri! Iar in Bucuresti ne intalneam ba din Craiova, ba din Constanta, din Alba, din Botosani, de la Brad, din Suceava sau Brasov! Bucuresteni, cate unul pe ici pe colo! Iar metroul costa doar 2 lei calatoria!

   Azi practic nu mai era nevoie sa mai vina nimeni din provincie! Iar daca veneam si eram tot cateva sute in total si majoritatea tot din provincie, trebuia sa protestam in primul rand in fata ANCMRR! Sa isi scoata oamenii afara, sa nu mai doarma in izmene!

   Ștergere
  2. Masurile antimilitari sunt graduale pt. suportabilitate, azi OG 57 voi cu telecomanda si blogul, la anul se va pune problema eliminarii sintagmei cuantum avantajos ,voi cu telecomanda, in 2017 alt statut al cadrelor din care va disparea OMM si cand nu veti avea bani sa schimbati bateriile la telecomanda veti veni pe jos la Buc. dar degeaba o sa fie prea tarziu,iar lovitura de gratie a noii clase politice formata din tinerii frumosi si liberi vor statua pt.fostii militari ajutor social in suma fixa indiferent de grad functie vechime 1000 lei cu indulgenta,voi cu telecomanda.......

   Ștergere
 47. anonymus ăsta ne tot arată denigrări din partea civililor, de parcă nu le cunoaștem, uneori și de la apropiați, sau înceacă să ne tempereze să nu protestăm, ce acoperit o mai fi și el?

  RăspundețiȘtergere
 48. Toti trbuie sa protestam si in primul rand sa influentam rezultatul la alegerile locale si generale din 2016. Daca dovedim ca suntem o forta electorala vom fi respectati, altfel nu.
  Nu cred nici in ancmrr nici in scmd. Ar trebui sa gasim alte forme asociative.

  RăspundețiȘtergere
 49. Am fost in piata. Fara a fi conditionat de vreo structura organizatorica sindicala. Doar asa, ca am vrut eu. SCMD-ul solicitase iesirea unor reprezentanti ai filialelor, din cate imi amintesc, dar am vazut si din Ploiesti, Ialomita si chiar un botosenean. Din punctul meu de vedere, au fost suficienti pensionari pentru ceea ce SCMD-ul a dorit. Dar ce fac cei din celelalte structuri? Daca nu am fi atat de dezbinati si fiecare structura ar veni cu cateva sute, altfel ar fi perceputa o actiune viitoare. De cugetat pe indelete, altfel geaba pretentii de intelepciune la varsta noastra.Nu am vazut reactii ostile din partea trecatorilor.

  RăspundețiȘtergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 51. Cei ce mai avem obligatii militare si cunoastem STANAG-urile, dupa cum merg lucrurile in zona noastra si imprejurimi, avem sanse mari sa fim chemati sa ne aparam poporul. Nici o structura din SNAp nu va apela la ACMRR sau SCMD. In nici o structura militara unul ca dogaru sau pricina nu-si vor mai gasi locul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Evident !" ca dupa cum merg lucrurile" ,va fi vai si amar de cei "aparati" de catre doar cunoscatorii de "stanag-uri".Si-atat.

   Ștergere
 52. oprea, ilie nastase, iordanescu, ontanu, nelutu mexicau, NICI ATAT.

  RăspundețiȘtergere
 53. sper ca blogul d-voastra sa fie citit de cine trebuie si inteles ca atare.
  de curand am demisionat din institutia militara, mai precis din Marina Navala, ...cu pareri de rau bineinteles, dar viitorul familiei este mai important decat MAN,si ma vad nevoit sa lucrez in afara tarii.
  dupa 13 ani de armata si 5 misiuni internationale de scurta durata, mi s-a impus sa platesc o surta groasa,fiindca mai avea un an pana la expirare.
  asta am primit drept recompensa....!
  rusine conducatorilor si comandantilor care jignesc uniforma si pe cei care o poarta.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!