marți, 29 decembrie 2015

Solicitarea înaintată Avocatulul Poporului de către celebrul nostru coleg Col. (r), jurist și avocat Iepure Viorel privind neconstiționalitatea Art. 40 - punctele 4, 5 și 6 din O.U.G. nr. 57/2015 !

Il cunoastem si il respectam cu toții pe domnul colonel în rezervă, jurist si avocat de prestigiu, Iepure Viorel. Este persoana care a determinat suspendarea H.G. nr. 735/2010 atunci cand in urma recalcularii, Boc/Basescu/Oprea ne-au injumatatit pensiile.

Mai jos este prezentată în integralitate sesizarea dl. Col. (r) și avocat Iepure Viorel, adresată Avocatului Poporului, prin care solicită sesizarea Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a art. 40 punctele 4, 5 și 6 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, dispoziții prin care este modificată Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Mulțumim domnului Col. (r) și avocat Iepure Viorel pentru demersurile efectuate, în numele tuturor militarilor în rezervă/retragere, dar și în activitate (în condițiile in care pentru militarii in activitate, direcțiile juridice politizate ale ministerelor nu mișcă nimic, deși era responsabilitatea acestora să apere macar interesele militarilor activi)! Multumim de asemenea petru încrederea care ne-a fost acordată în a da publicității sesizarea

Click aici pentru o mai buna vizualizare! Sau aici!  

Fiind ultimul material din acest an, vă dorim tuturor un An Nou fericit si mult mai bun decât precedenții! La mulți ani!
106 comentarii:

 1. http://curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=44877&Itemid=374
  http://www.click.ro/news/national/el-este-romanul-cu-cea-mai-mare-pensie-din-tara-34000-de-lei

  https://www.ccr.ro/files/products/D020_00.pdf
  HTTP://WWW.CDEP.RO/COMISII/JURIDICA/PDF/2000/RD169.PDF

  CURTEA CONSTITUTIONALA
  << Decizia 20 din 2 februarie 2000 (Decizia 20/2000)
  referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a art. 41 alin. (2) din Legea privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si a dispozitiilor art. 198 din aceeasi lege prin care a fost abrogat art. 103 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata
  Publicat in Monitorul Oficial 72 din 18 februarie 2000 (M. Of. 72/2000)

  CURTEA CONSTITUTIONALA,

  Examinand sesizarea de neconstitutionalitate formulata de Curtea Suprema de Justitie, punctul de vedere al Guvernului, consideratiile Ministerului Justitiei, raportul judecatorului-raportor, dispozitiile criticate ale Legii privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, retine urmatoarele:

  Curtea Constitutionala retine ca instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare si pentru magistrati nu reprezinta un privilegiu, ci este justificata in mod obiectiv, ea constituind o compensatie partiala a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale carora trebuie sa li se supuna militarii si magistratii.
  Astfel, aceste statute speciale stabilite de Parlament prin legi sunt mult mai severe, mai restrictive, impunand militarilor si magistratilor obligatii si interdictii pe care celelalte categorii de asigurati nu le au. Intr-adevar acestora le sunt interzise activitati ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care sa le asigure posibilitatea efectiva de a-si crea o situatie materiala de natura sa le ofere dupa pensionare mentinerea unui nivel de viata cat mai apropiat de cel avut in timpul activitatii. Sub acest aspect art. 30 alin. (1) din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare prevede pentru ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate obligatia de a nu efectua activitati care contravin demnitatii, prestigiului si normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare; iar alin. (2) al aceluiasi articol instituie pentru categoriile mentionate de militari interdictia de a indeplini alte functii decat cele in care sunt incadrati, cu exceptia cumulului prevazut de lege, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale, precum si interdictia de a fi asociat unic ori de a participa direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia numirii in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.

  Un alt element comun care justifica in mod obiectiv si rezonabil un tratament juridic asemanator al magistratilor si al cadrelor militare, inclusiv in ceea ce priveste regimul de pensionare, il reprezinta riscul pe care il implica exercitarea profesiilor respective, ambele avand un rol esential in apararea drepturilor omului, a ordinii publice, a valorilor statului de drept…>>

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Da si pana la urma curtea ANTIconstitutionala v-a stabilii ca OUG 57 e OK, ca pensiile militare pot fi taiate, pe cand pensiile speciale ale magistratilor grefierilor ,etc NU ''ca ei e mai smecheri'' Restul e gargara. O sa vedeti .Dar pana atunci deja multi militari si politisti isi vor fi luat deja teapa vietii iesind la pensie in 2016.Asta e viata lasitatea si prostia se platesc scump.Si multi pensionari militari pensionati in 2016 vor face infarct cand vor vedea primul cupon de pensie.

   Ștergere
  3. Și tu o să miorlăi si o să stergi comentarii pîna la adînci batrinete pe aici.

   Ștergere
 2. @ All. E o chestie aici, 'tu-i mama ei de armata politizata! Sesizarea trebuia facuta in primul rand de directiile juridice ale ministerelor. Mai ales ca o astfel de sesizare vizeaza si interesele militarilor activi. Directiile astea juridice din armata trebuie desfiintate in totalitate si dati toti juristii afara! Consuma gazul de pomana din moment ce un ofiter in rezerva a ajuns sa apere si interesele militarilor in activitate!

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Klingonianul ..se face ca munceste ! Stati flexati ....

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai cine sa le/ne ia apararea, cumva astia de-aici?

  http://descrieri.ro/analiza-socanta-romania-tara-generalilor-corupti/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

  RăspundețiȘtergere
 6. DECI ,CABD O DEPUNE LA CCR

  RăspundețiȘtergere
 7. daca o depune la ccr , se da un numar de inregistrare sa vedem si noi ce va face zeigran ala cu aceasta cerere depusa de avocatul poporului .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se va sterge la cur cu sesizarea apoi va zice ''Niet'' la militari .Vreti sa se supere stapanul Soros?

   Ștergere
 8. Reiterez intrebarea ...
  Daca sa zicem se respinge OG...si ramane legea in forma initiala ..adica neaplicabila retroactiv ..ce facem ??
  Pe L-164 ne-au trebuit 7 (sapte) ani ca sa rezolvam ..pe asta cred ca minim 10..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Si acum după ce ai scris o prostie treci la sters. Poate daca mai comiti infractiuni o sa ai posibilitatea sa ti se aplice legea penala mai favorabila. Pe administrativ nu tine.
   Daca doar miorlăi iesi mai bine si cîstigi nimic.

   Ștergere
 9. Zici tu ...? Deobicei spui doar tampenii ..maxime !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca are în dovleac benzina numai pentru 8 ore !

   Ștergere
  2. Usoare urme de sange in alcool ..mai degraba ....!!

   Ștergere
  3. Anonim anonim vrei sa mi-o belesti putin? Cezare ai nimerit-o cu sangele. Am mult sange pe maciuca cu capul rosu .De unde sa stiu mai pierzatorule de tab ca tu si prietenul tau anonim porcari la GAZ aveti paradontoza?

   Ștergere
  4. Măi trogloditule frate cu paranoicul dogaru du-te de te culca pîna nimeresti patul si nu- confunzi cu geamul .

   Ștergere
  5. Anonim ramane cum am stabilit la inceput.

   Ștergere
 10. Ce zicea ADMINUL ..ceva mai in urma vreme ...:

  luni, 7 decembrie 2015
  Ultima luna pana la impactul (ne)aplicarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Partea a 3-a - Subteranele modificarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!
  Detasament format din militari raniti in teatrele de operatii
  Le-am aflat in cele din urma! In primul rand, nimeni nu trebuie sa intre in panica, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat nu va fi nici prorogata, nici abrogata! In al 2-lea rand, militarii si politistii deja pensionati, pot sa stea linistiti - totul va fi asa cum este stabilit in lege: o situatie ceva mai clara pt. militarii si politistii pensionati intre anii 2011-2016 si aceeasi situatie incerta pt. militarii si politistii pensionati anterior anului 2011.

  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Nu-l trimite la turme ca o sa apara in curand guitatori si iezi cu ADN uman (si iar o sa zica babele ca a aparut ''uciga-l toaca ' ).Cezar cand bea vodca lui obisnuita ''genocid'' de 1 leu suta incepe sa doreasca la capre si scroafe .Si ce vina au bietele animale ca il confunda pe Cezar cu un porc sau tap batran ceva mai ghebos?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  6. Anonim urat vocabular mai ai. Mai facut sa rosesc( jos) desi sunt catana batrana.Se vede ca ai o educatie facuta la pensionul de porci ai lui Cezar .Ce a facut Cezar a adus toti porcarii de la GAZ lui aici pe forum ? Lasa baieti ca va spal eu crusta de jeg moral pe care o aveti.

   Ștergere
 12. Stimate domnule colonel Viorel IEPURE va multumesc ca existati pentru ca daca armata nu ar fi avut si cativa oameni cu adevarat pregatiti in interiorul ei,ar fi vai de capul nostru.Ce 65%,daca ne dadeau 20% ne-ar fi intrebat daca nu cumva e prea mult...

  RăspundețiȘtergere
 13. Ar trebui completat din OUG 57/2015 si art.11 alin 2 privind ajutorul acordat nu numai pesoanelor decedate ci si persoanelor bolnave. De ex. am o boala incurabila, iar banii m-ar ajuta sa-mi pot permite tratamente alternative precum si o alimentatie mai buna astfel sa-mi pot prelungi viata cat mai mult timp pentru a-mi creste copiii. Este banal, poate, ceea ce cer eu, stiind ca ma voi pensiona medical la anul, (cine stie cu ce pensie...), insa atunci cand esti bolnav este necesar un aport ridicat de vitamine si minerale pentru ca organismul sa poata lupta... Pana acum stiu ca s-au obtinut prin instanta aceste ajutoare, (erau prevazute in Legea 285/2010 art.13), insa acum le-au scos. Luptati pentru drepturile noastre de militar.

  RăspundețiȘtergere
 14. Deja e belea de belea!!
  Ati intrat in discutii cu deschizatorul de conserve numit...ini mini maxi one?ala cu pumnalul infipt in *ur?
  V-ati gasit beleaua!..de abia astepta sa-l bage cineva in seama si voi l-ati "servit"?
  Lasati-l sa bage alea cu "acest coment a fost sters de autor" la infinit ca e definitoriu.Va puneti cu deschizatorul de conserve??,baaa baieti,aveti grija!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai Dorule scursura umana (sau puroi cum iti zic toti prietenii ) cu tine nu am nimic. Imi esti chiar simpatic chiar daca ai inteligenta porcului cu cocoasa si esti purtator ilegal de creier .Apropo sti cum erau numiti spionii aflati in ""adormire'' ( adica inactivi ca sa pricepi chiar si tu) pana era nevoie de ei ? Conserve.Sa inteleg ca si tu esti o conserva iar eu te-am ghicit ( adica desfacut) .Ma flatezi si nu merit admiratia ta.

   Ștergere
 15. Uitati cum sunt EI si NOI nu subtem ---http://m.youtube.com/watch?v=yU78yC39OUM

  RăspundețiȘtergere
 16. Adica uniti !!!!!!Uitati-va cu cata forta isi canta imnul!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La aia nu le taie nimeni solda si pensiile.Iar tara lor nu e colonie.

   Ștergere
  2. http://m.youtube.com/watch?v=gHWqcdsW_08

   Nu este imnul Israelului, este e melodie foarte cunoscuta in acea tara, un cantec cu mesaj puternic.
   Imnul Israelului are radacini romanesti, aduce foarte mult cu un cantec din folclorul nostru, "Cucuruz cu frunza-n vant".

   Ștergere
  3. Prima melodie se numeste "Hashem Melech" si de fapt este o preluare de-a mult mai cunoscutei "C'est la vie" a lui Klaled.
   Cei cu dubita fac parte dintr-o fractiune religioasa hasidica si merg mereu in mijlocul soldatilor pentru a ridica/mentine moralul trupei.
   Si melodia romaneasca "Dragostea din tei" este iubita si promovata de acesti hasidici :)
   La querre comme a la guerre... iubire, ura si muzica...
   Asa a fost si va fi mereu!   Ștergere
  4. https://m.youtube.com/watch?v=FIpfXbhq2dk

   Ștergere
 17. Poate ne vine mintea la cap , acum in al 12 -lea ceas...

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Mai lipsea si mos Tagarta scuipa-n brici cu calculele lui fantasmagorice si era menajeria completa.

   Ștergere
 19. R26500
  Ai dreptate cu juristii! Ai nostri au castigat un proces cu o comuna, dar alta-i tema!
  -majoritar sunt absolventi de 1X2
  -textul incriminant al OUG 57/2015 a fost slefuit de ei! ... pe cale de consecinta sunt nu numai sadici, dar si masochisti! Ca sunt si ei la ordin, e cu totul alta discutie!

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 21. Bine ai revenit fostule PMT.Acum am si eu cu cine sa "ma rad" la impins aerul cu pieptul."Aicisea" e "dicstractie" maaaare...

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 23. Stați liniștiți! Se așteaptă ieșirea pensionarilor militari din sistem pe cale „NATURALĂ”! Câți au dat colțul din 2010 încoace , așteptând, și ... așteptând”

  RăspundețiȘtergere
 24. @ Doru Serban si cei cu limbaj vulgar, tachinari birjaresti etc. Efectele sunt doar doua: pe de o parte - distrugerea blogului, pe de alta parte si aici e mai naspa - decredibilizarea opozitiei militarilor in rezerva/retragere (si in mod indus si a celor in activitate)fata de batjocura sistemului. Indiferent ca o faceti sau nu cu intentie, acestea sunt efectele. De aceea trebuie moderare, fapt pt. comentariile nu apar in timp real si mai pierd si eu timpul sa moderez tot felul de abjectii.

  Acest material sec asa cum este, are un nr. record de vizualizari in mai putin de 24 ore. Prin urmare, militarii sunt interesati de ceva anume legat de material, dar in mod sigur NU de abjectiile unora pe post de comentarii!

  E al nu stiu catelea avertisment! NU va mai bacalariti unii pe altii si renuntati la vulgarisme. Intrucat asta vom primi de la decidenti!

  RăspundețiȘtergere
 25. Mario soto ..tu ai darul sa ma .strepezesti !!
  Ti-am mai raspuns ..acolo ai o unitate ISRAELIANA..care tocmai a tabacit fundul palestinienilor si acum fac..balci...!!
  Ce-i greu sa intelegi ..in Israel ..TOTUL este SUBORDONAT la PROPIU ..ARMATEI !
  Toti cetatenii sunt ..MILITARI..! De Armata depinde supravetuirea lor ca natie ...ce-i greu..??
  Ro Armu ..cand a capacit pe cineva ..care i-a suflat in ciorba ??
  Personal zic Doamne ajuta sa nu fie cazul ..dar pulimea nemilitara ..ii ca organul ..ala nefolosit - se atrofiaza !
  Nu ai simtit ca doar un pik de praf de pusca de a mirosit la est ..si brusc toti si-au adus aminte de ..de ..de ..Armata fireste ..ca-i in curul gol ..ca n-are avioane ..etc ..etc ..foc de paie ..a trecut pericolul imediat si gata ...

  RăspundețiȘtergere
 26. @ Iulian Mares
  Daca nu ar prezenta urme comico-tragice nu m-as fi bagat.
  Dar ai afirmat; te citez
  ”CSP a dat comunicat pt cadrele MApN nu pt public! .... si a scris pe text de lege, gen copy/paste! Ei calculeaza, nu interpreteaza legea!”

  Adica ce posteaza R 26500 este numai pentru cadrele militare ?
  Adica un comunicat postat pe site-ul oficial al CPS este dat pt cadrele MapN nu pt public ???? Adica ceilalti trebuie sa citeasca legati la ochi. Avocatul poporului in documentare, baba Leanta de la Pătîrlagele si ”ziare com” au sarcina sa nu bage in seamă o prostie postata pe un site oficial ??????????
  Din cîte stiu site-urile neparolate si postarile pe facebook,twiter,etc vizibile sunt publice.
  Doamne fereste, daca cu asa specimene luptam !!!!!!!????????

  Uite Mares aici cum suna legea si cum suna comunicatul se vede pe site-ul CPS dar nu se sesizeaza nimeni.

  Legea 284/2010
  Anexa VII
  SECŢIUNEA a 2-a
  Soldele şi salariile funcţiilor de bază
  ART. 3
  (1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară.
  (2) Solda lunară se compune din solda funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri,
  prime, premii şi din alte drepturi salariale.
  (3) Solda funcţiei de bază este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după
  caz, solda de comandă. Pentru realizarea diferenţierii soldelor funcţiilor de bază, se stabilesc
  clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare pentru soldele de funcţie.

  Si uite ce spune comunicatul CPS care zici ca-i in regulă ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ”4. PRECIZĂRI PRIVIND SPORURILE ŞI ÎNDEMNIZAŢIILE LUATE ÎN CALCUL LA STABILIREA PENSIEI MILITARE
  La calculul pensiei se au în vedere toate elementele care fac parte din solda lunară brută, cu excepţia celor prevăzute la art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
  Exemple de sporuri, indemnizaţii etc. ce se iau în calcul: indemnizaţia de dispozitiv, solda de merit, spor pentru păstrarea confidenţialităţii, majorare pentru titlul de clasificare (toate introduse în solda funcţiei de bază), indemnizaţia de cifru, spor pentru complexitatea muncii (CFPP, audit) şi altele.de salarizare”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti soft?
   Nu intelegi ca nu mai exista conceptul de salariu de merit in MApN?
   Nu am ce sa-ti fac!
   Legile ca si sistemul sunt intr-o continua modificare! Este o cinetica continua!
   Eu s riu doar realitati!..... tu si inca unul nu ma credeti....e doar problema voastra!
   Dixit!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Mares
   Tu chiar nu stii sa faci o diferenta intre ce spune L 284 si ce spun verii tai din esaloane superiare acolo referitor la componenta soldei functiei de baza.
   chiar nu te poti descebali ca acolo-i o mare hiba si superficialitate facînd abstractie de acea solda de merit

   Ștergere
  4. Nu inteleg cum de CPS MApN isi permite sa dea comunicate privind aplicarea legii pensiilor militare atata timp cat nu are inca "Norme de aplicare" aprobate.
   Nu ma refer la limitele de 65%, 85% si 25 ani, dar mi se pare strigator la cer ca procentele rezultate din contributia la Pensia suplimentara sa fie incluse in limita de 85% din baza de calcul. Pensia suplimentara este similara unei pensii private de acum, a fost platita(retinuta) de (la) fiecare militar. Tatal meu a fost si el militar, iar pe talonul de pensie avea trecuta "Pensia militara" si, separat, "Pensie suplimentara". Pensia militara trebuie calculata conform algoritmului, care o fi el, limitata la cat or vrea ei, dar la pensia asta trebuie aplicate ULTERIOR procentele corespunzatoare pentru Pensia suplimentara si sporul pentru Ordinul Meritul Militar, prevazut in Statul cadrelor militare, adica Legea nr. 80/1995, si ea organica. Pensia militara NU TREBUIE sa includa Pensia suplimentara!

   Ștergere
 27. Daca O.U.G.57/2015,art.40, se va transforma in lege de modificare a L.223/2015, inseamna ca aceasta tara nu are:Parlament,Presedinte,Comandant al fortelor armate si nici Curte Constitutionala.In aceste conditii devine perfect aplicabil art.118 din Constitutie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te indoiesti?
   ...... tarziu!
   Tu stii ce zicea base in 2010 la bilantul Armatei?
   Uite:
   -nu se vor modifica pensiile militare cat timp el este comandant suprem! .... gretos...exista inregistrari audio
   -sa tragem munitia expirata! Tu poti intelege?....eu da, dar cu el la cordita!

   Ștergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Mai mini -max iar ai sters mo. Poti mo mini-max sa ne spui si noua unde era amplasata statia de amplificare de unde turna baliverne alde dogaru.
   uite mo mini-max ca una din doleante va ost rezolvata de Hossu si Costin (negociatori si stiutori de legi) nu cîrpe de sters si nestiutori de legi ca voi. Si nu la 1200 cum ati cerut voi ci la 1250. Treci mo mini-max la sindicat la astia ca iesi mai bine ,mo.

   Ștergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. Voi nu vedeti ca OUG57/2015,art.40 este data pentru anumiti.Cine in pizda masii beneficiaza in armata de spor pentru pastrarea confidentialitatii,indemnizatie de cifru ,CFCC,audit?Aviatorii,scafandrii,parasutistii,genistii,tanchistii,cercetasii sa moara de foame.E lucratura celor din Directia financiar-contabila.Astia trebuie luati gat.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim!
   Mai sus ti-am raspuns la o afirmatie....cauta/citeste!
   Sporurile pe care le incriminezi exista! Ce ai tu cu ele? Vizezi capra? Sunt...exista, tu acum afli? Pe unde ai umblat?
   Tot personalul din armele/specialitatile nominalizate de tine le aveau!
   Altii nu aveau sporurile acestora, dar nici nu le voiau daca nu le meritau!
   Ce nu iti este clar! Daca nu sunt Pst cum sa am spor de Pst? Ti-a explicat si Jiji!
   Daca nu esti col., Turcescule, cum dracu sa fii col.?
   Nu asta e problema! Eu am avut subordonati si/sau prieteni care au avut/au aceste sporuri si nu m-au deranjat! Mereu ii stimam pentru profesionalism, nu pt un spor sau altul!

   Ștergere
  2. Toti cei care lucreaza cu informatii clasificate au spor de confidentialitate, in functie de nivelul de acces.

   Ștergere


  3. Mai pulica franarul,ai reusit sa ma enervezi.Daca as sti cine esti m-asi adresa lui Cioflina,Chelaru sau,Badalan. Timp de 10 ani am lucrat cu state de organizare la razboi.Ai auzit de DOMPI?Ai auzit de completare cu resurse umane si tehnica?Ai auzit de transporturi speciale?
   Ai auzit de documente operative?Ai auzit de STAROP pentru 1/4 din armata romana?Ai tinut un TO in mana??Pentru toate astea nu am primit nici un spor,desi in 1995, un nenorocit mi-a distrus un document abrogat ,de era sa ajung la puscarie?Nu am nimic impotriva celor ce au primit sporuri dar ma intreb dece sa primeasca numai unii?N u ma invata tu armata.Ai vorbit tu odata cel putin odata'cu Coman,Ortopan, Ilie Ceausescu,Militaru,Olteanu,Milea?Unde am calcat eu cu cizma tu nu ai umblat nici cu gandul.Tu nu vezi ca sporurile pe care le-au avut parasutistii,cercetasii,genistii,pilotii etc sunt anulate prin aceasta ordonanta?Ce este atat de greu de priceput.Tigri asta 2 nu-si da degeaba palme.Dece cei ce isi risca viata sa nu profite de sporurile care le au avut asa cum se intampla cu cei ce au fost la control financiar intern.Sunt un om echilibrat dar nu suport ca o puta sa-mi reproseze mie ca nu stiu ce este aia armata.

   Ștergere
  4. zău ,ma baiete-anonim 14.19. Ma mir ca nu ai trecut si prin vreo condamnare ca pîna acum doar unul a scapat. da ca v-ati tras grupe si tot felul de beneficii in detrimentul celor din teritoriu pe care nu i-ati bagat in seama nu spui nimic.

   Ștergere
  5. Pentru cei doi distinsi (hac! )Anonimi care se dueleaza in ..sporuri..
   Porniti de la o primisa superfalsa ..daca pot zice (eu pot ) ..asa ..
   Ia luati pozitia drepti si raspundeti : Ce faceati la razboi ? ..implicit rezulta si ce faceati pe timp de pace !
   De la asta trebuie pornit ..la sporuri !
   Si acum ca am clarificat ia vedeti voi cam cine ar merita de pe aici ..?
   Va zic eu ..Primul eu(Cezar )-normal ..apoi Adminul si cu gasca lui de Vanatori ..apoi DC..rachetistul cu volhoave ...apoi ...mai este vreunul ??....Daca este vreun Tanchist ..artilerist ..Genist ..sa ma scuze ca nu i-am nominalizat dar merita
   Specialistii hartogari ..finantisti muzicanti ..mai la urma nene ...
   Acum distractia stiti care-i ?? Tocmai astia de la urma sunt burdusiti ....

   Ștergere
  6. In calculul pensiei, intra si clasificarea profesionala, fara insa si primele orare de zbor/navigare, etc

   Ștergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. @ Mares
  Ai face bine cel putin sa ai bun simt sa recunosti ca nu stii sa faci comparatie intre solda lunara bruta si solda functiei de baza si scrii numai prostii la fel ca verii tai primari nestiutori si superficiali care au scris cea mai mare prostie posibila anume ca din solda de functie fac parte soda de grad ,solda de functie, salariul de merit,indemnizatia de dispozitiv, sporul de confidentialitate. Ma timpitilor inconstienti asta-i aproape solda lunara bruta si nu solda de functie care-i formata doar din solda de grad, solda de functie,gradatii, si după caz indemnizatia de comanda. Citeste legea mai baiatule după aceea vino cu abureli gen CSP. Ati fost susu in ierarhie dar habar nu aveti de legislatia care va defineste drepturile.Acolo dopa L 284 mai sunt n sporuri si nu fac parte din solda functiei de baza ci din solda lunara bruta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca am explicat un element si atat, cel referitor la salariul de merit, care nu se mai regaseste de drept, la aceasta data!
   Am inteles ca unii se considera depozitarii de drept al sporurilor!
   Nu sperii pe nimeni ca ai fost la defuncta dompi....in clar un refugiu al multor activisti pcr, dar poti solicita sa-ti treaca retroactiv si dota de casatorie!
   Categoric este o gluma!
   Atunci asa era, mai nou altii tineau in mana documente NATO. Nu ne putem supara ca timpul nu sta in loc! Cinetica, deh!
   Eu incerc sa te calmez!
   Nu exista sporuri numai pt cei de la esaloanele superioare.....este adevarat ca acum unii au specialitatea de clasa 10% , iar altii 17%, dar eu, personal nu sunt in deranj!
   Sunt in deranj cand unii vorbesc cel putin necolocvial....si-mi dau seama ca cedeaza nervos si neuronic! Atat!

   Ștergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai Viurele, mai las-o jos ca macane! Vorbesti aiurea ca sa-ti tragi spuza pe turta. Auzi la el: date din manuale...Pai bai guzagane, ala, rusul de fugi la japonezi in 74 cu MIG-ul 25, ce-a dus mai? 2 revisate Play Boy? Termina cu prostiile si vorba porcarului din TM, fii barbat! Nu putem rezolva problema, decit impreuna si indiferent de arma. Adica tu ne spui ca, pentru a zbura, era musai sa-ti dea aia spor? Ai cumva buba la cap? Sigur TU o ai, dar lasa-i si pe altii din breasla ta si a altora sa vorbeasca. Adica ala de era artilerist/rachetist si mergea in Cincu, Malina/Smirdan, Babadag, sau Mihai Bravu si executa trageri cu munitie de lupta, ala a cerut spor la pensie? Ia vezi c-ai intrecut masura si te/ne faci dracului de ris. Las-o asa cum a cazut. Au spus-o si altii, o spun si eu, trebuie marite soldele de grad si de functie cu coeficientii de incadrare respectivi si nu date fel de fel de sporuri si sporulete care nu intra in baza de calcul a pensiei. De aia ne tot miram ca o femeie de servici de la un spital are pensie mai mare decit un plt.adj. Si ca o concluzie, nu te mai ascunde Tu in spatele altor categorii/specialitati. Eu daca am fost genist-ca exemplu si-am participat la sute de asanari, cit ar trebui sa am pensia? Tu nu vezi, ca pe linga faptul ca situatia noastra, a celor pensionati anterior lui 2011 si nu numai, e cotoioasa, mai pui si gaz pe foc si intariti categoriile/specialitatile militare intre ele, taman acu" cind suntem cu "mortul in casa".

   Ștergere
  2. Dar Salariu ..pentru ce luai ...???

   Ștergere
  3. @ Volodea ...incepi sa-mi placi ..se prinsa scoala de tine ...!! Te-as angaja dar la ciobeni ..nu mai este loc ..doar la magari ..dar prin concurs bai loaza ...!!!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 35. Noutati de la ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Vai de capu' si de nacazurile noastre cu-asa comandanti ! ...
  Cetateanul era comandant la un nivel mic ... dar din de-alde astia au fost "produsi" si cei de la niveluri mai mari ...
  Bine ca a fost desfiintata unitatea comandata de el ... ca cine stie ce "prapastii" ii mai punea pe subordonati sa execute !...
  https://www.facebook.com/ifim51?fref=ts

  A hotarit "comandantu' nost' " ca , la re...re..re.. pe l.119/2010 si oug 1/2011 , au fost micsorate numai 760 de pensii ...
  Nici goprea (impreuna cu lupoaica) nu si-au permis o asemenea minciuna ... Desi ei aveau tot interesul sa ascunda realitatea in fata populimii militare ...
  Ei au mers pe 7.546 de pensii scazute ...
  Asta intimplindu-se inainte de marea "răşluială" din 2011-2012 , cind au fost scazute multe alte zeci de mii de pensii ...
  Iacata ce ne spunea goprea despre efectele recalcularii in ianuarie 2011 :
  http://www.ziare.com/…/lista-cu-pensiile-militare-recalcula…
  Elementele de mai sus fiind sistematizate/sintetizate in :
  http://www.huhurez.com/…/la-mapn-din-76-891-pensii-militare…

  Si vine comandantu' nost' si ne spune ca numai 760 de pensii au fost scazute ! ...
  Că-l contrazice pe comandantul lui suprem , goprea , n-ar fi cine stie ce !
  Dar contrazice si cele mai elementare criterii de logica ...
  Păi bine , mai nene "poietule" , daca in 2011 fusesera scazute numai 760 de pensii , de ce a mai fost nevoie ca , in 2013 , sa se emita l.241/2013 .. prin care pensiile scazute la re...re...re... erau platite in cuantumul din dec.2010 ?
  Din 2011 , pina-n 2013 , cei 760 se-mputinasera , prin "iesiri naturale din sistem" ... mai ramasesera citiva ... Pentru-acesti "citiva" s-a deranjat curvernul si parlamentul sa emita o lege "reparatorie" ?????

  Ramii , mai nene comandante "poiet" , la a-ti plinge "perderea poiezelelor" ... nu ta mai apuca sa vorbesti despre lucruri care nu-ti sint la-ndemina !

  RăspundețiȘtergere
 36. Eu am apreiat mereu aviatorii aviatori! Chiar am fost in um de av conducand echipe complexe de control.
  Imi sunt dragi si ceilalti, dar am ceva aparte pt ei!
  Dar sa fie f. clar ca nu se va mai intampla ca un cpt cdor, cdor pilot sa ia pensie mai mare decat un general, chiar fost sef smg.
  Avizatii stiu si inteleg...eu nu voi dezvolta subiectul!
  Parol!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Putica,Mares Iulian.Uite ca aici cu toata dragostea iti dau dreptate.Nu cred totusi ca exista cazuri. Tu vorbesti ca un ofiter financiar care vede in loc de om,banul.Daca esti in activitate te inteleg..Cu NATO las-o balta. Invata ca nevasta trebuie sa ti-o aperi tu nu altul.Daca tu crezi ca un individ care e absolvit AMG in 1974 si care a trecut in rezerva ca tu sa te autodenumesti ofiter NATO ca a fost activist de partid e treaba ta.Spre cultura ta ,sa stii ca Ilie Ceausescu era in 1973 lector de Istoria artei militare si stia meserie.

   Ștergere
  2. pentru anonim desi cred ca sunt celputin 2!
   nu sunt Fi si am vazut mereu omul si apoi banul
   nu mai sunt in activitate
   nu inteleg de ce nu ai nume? iti este rusine?
   familia o aperi singur, in aliante sau coalitii! intelei cee sunt astea si de ce?
   pentru NATO am lucrat toti nu ne-ai bagat tu!
   in dompi erau f multi pcr, gen baietelu &, dar si lucratori cu guma, creinul si calcul
   staropul tau pe EsL, DRIL, sarcini, misiuni .....eetc, tinea cont ca pete 60% din armata erau in economia nationala a lui Militaru, Milea, Coman
   apreciez ca la aceasta varsta, daca ai sris real, utilizezi PC
   polonia era infranta, dar nu terminase mobilizarea generala, in al II razboi mondial
   cum se face ca toti ceausestii erau destepti? stiai cumva ca Ilie era un betiv notoriu?
   dar de Militaru, milea, Coman ce mai stii?
   sa nu temai impaunezi cu lucruri pe care rebuia sale faci si sa nu mai tipi/jignesti, intrucat numai cei ce nu pot exprima prin limbaj civilizat fac asta
   nu vreau sa vorbesc despre mine, dar te asigur ca nu am tinut o evidenta a starii operative ci cu mult peste
   recunosc ca nu am pregatire juridica si poate nu sunt asul legilor privind pensionarea, dar actiunea mea a fost reala iar eu am facut propuneri multor ministri si sefi SMG! de multe au tinut cont!
   sunt obisnuit cu limbaj trivial, chiar am suportat tipetele unui general ....zic eu schizofrenic
   ce mare lucru ca preda IAM? adica teoretiza lucruri petrecute! ok!
   afla ca la nici o mare aplicatie nimeni din amg, cum se numea atunci, nu scotea o vorba, pt ca erau depasiti de realitati! vorbesc despre actual, intelegi?
   IAM? citesti, retii expui!
   gata......cred ca m-ai inteles?
   varsta ne da patina nu si valoare..... nu mai sta cu elemente de asteptare pregatite, ca te ignor!
   eu, prin formatia mea, apreciez toti oamenii! .... si am avut in subordine 9 ofiteri cu grad de colonel, plus ce era sub ei!! NICIDATA NU NE-AM CERTAT\JIGNIT SAU TON NECAMADERESC!

   Ștergere
 37. Buna! Va rg sa-mi vizitati si mie blogul : www.disney-channel-ro.blogspot.ro . Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 38. Mișto,mo. Acu primii mesaj ca si alde trogloditul Maxim One a semnat dar prin corespondenta ultimatumul dat de alde Dogaru. Mișto ,mo. Voi stiti ca aștia cînd scapă-n strada îs cei mai tari ..............viitori patienti la.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti prea mic anonimule.Nu am timp de tine si oricum nu bag in seama orice broasca cu ochi albastrii.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 39. Gelule, ti-am trimis pe MAIL "ceva" care lamureste in mare masura lucrurile; cum si de catre cine au fost lucrati la pensii rezervistii...

  RăspundețiȘtergere
 40. Off topic
  Sunteti "dezinformati"!!
  Dogaru sustine in comunicat ca au fost "peste 1600 de manifestanti"
  Va puteti convinge cu ochii vostri pe site scmd

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cînd unii spuneau ca maistru are 4 si ceva el spunea ca are nouă !!!

   Ștergere
 41. ....si nu am citit presa scrisa care dezinformeaza asa cum zice dogaru.....pur si simplu m-am uitat la tv si apoi pe sistemul webcam....ca zona e plina de camere web live.
  + ca acum toata presa e basista zice tot dogaru

  RăspundețiȘtergere
 42. http://victorvis55.blogspot.ro/2012/01/pensiile-nesimtite-ale-militarilor.html?spref=fb&m=1

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, da...Rîde hîrb de oală spartă!

   Ștergere
  2. Daca blogul e de "kkt" esti invitat sa nu iti mai expui opiniile aici. Noteaza-le pe un sul de hartie igienica!

   Ștergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 45. De pe blog Mircea Dogaru

  ......................................................................................Col. (r) dr. Mircea DOGARU
  Presedintele S.C.M.D.

  P.S.
  Si te mai rog ceva Gigele…Vorbeste cu Mihaita din clasa a II-a B si cu Mihaela de la a I-a A, sa-i traga de maneca pe bunicii lor, care sunt pensionari militari si politisti, dar care sunt batrani si uita, sa-si mai plateasca si cotizatia la S.C.M.D. daca vor sa-i aparam. Pentru ca hotii nu se lasa si vor incerca sa ne loveasca, asa cum au facut-o si anii trecuti, intre Craciun si Anul Nou!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mesajul vrea sa para subtil dar e oarecum patetic.
   Din ce am observat opiniile cetatenilor anti Armata i se datoreaza intr-o buna masura si acestui domn colonel Dogaru.
   Poate este bine intentionat in ceea ce face dar nu are o imagine prea buna.

   Ștergere
 46. Va doresc tuturor multa sanatate, impliniri cat si familiilor dumneavoastra! Mai este cale lunga pana la izbanda dar, numai unitatea si ratiunea vor invinge.
  Il includ si pe Anonim, dar sa fie mai calm, mai conciliant, fara expresii urate..... caci nu are nevoie de ele! In fapt cred ca au fost>2 persoane care aveau numele Anonim.
  Eu nu inteleg de ce nu posteaza cu indicativul radio?.... anonim 1,2 ...etc.
  Oricine poate fi vulgar, dar nu oricine poate explica un lucru, cu mult calm.
  Conceptul de "cizma" are conotatii estice si nu ne onoreaza....lumea noi suntem intr-o continua miscare si cine ramane pe val ramane!
  La multi si fericiti ani!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!