marți, 15 decembrie 2015

Si acum, inainte de oficializarea de catre Parlament a "siluirii" pensiilor militare de catre Guvernul Ciolos! Ia sa vedem noi cu ce pensii militare "nesimtite" de 500-600 lei parasesc sistemul militar soldatii si gradatii nostri profesionisti pe stil NATO!

Va readucem aminte ca Guvernul Ciolos a decis ca dintre toate pensiile de serviciu acordate pt. cca. 10 categorii de cetateni romani (a se vedea materialul anterior), cele mai "nesimtite" ar fi cele ale militarilor. Desi din materialul anterior rezulta cu claritate ca militarii sunt cu brio pe ultimul loc in ceea ce priveste cuantumurile pensiilor de serviciu, la distante astronomice fata de alte categorii de de cetateni care beneficiaza de pensii de serviciu. Niciuna din aceste categorii neavand obligatii de serviciu si dupa pensionare, cu exceptia militarilor. Fapt pt. care Guvernul Ciolos a violat salbatic Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in mod pervers, dezvirginand legea inainte ca aceasta sa mai apuce sa intre in vigoare, aceasta fiind modificata radical prin  O.U.G. nr. 57/2015. Astfel incat din pensiile militare de stat nu a mai ramas decat titlul. 

Dar pana la urma, de ce pensii nesimtite vor beneficia  militarii nostri urmare a siluirii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat prin O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Julien Ciolos? Expunem mai intai perversiunile principale asupra armatei incluse in O.U.G. nr. 57/2015

„Art. 28 asa cum este SILUIT. - (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care nu se includ (...)."  


Cititi aici ce nu se include, iar ca sa nu va obositi prea tare va spunem noi: nu se include nimic! Spre deosebire de toti ceilalti beneficiari ai pensiilor de serviciu mentionati in materialul anterior, in cazul carora baza de calcul folosita, considera toate veniturile persoanelor in cauza, si nu doar pe cele salariale! Asa era si Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original, dar care tocmai a fost siluita de Julien Ciolos prin O.U.G. nr. 57/2015.

„Art. 29 asa cum este SILUIT. - (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
a) militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puțin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28"
.

Spre deosebire de toti ceilalti beneficiari ai pensiilor de serviciu mentionati in materialul anterior, in cazul carora cuantumul pensiei de serviciu se determina in procente de 80% din baza de calcul! Tot 80% era prevazut si pt. militari in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege care insa tocmai a fost siluita de Julien Ciolos prin O.U.G. nr. 57/2015.

"Art. 30 asa cum este SILUIT. - Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.” Spre deosebire de toti ceilalti beneficiari ai pensiilor de serviciu mentionati in materialul anterior, in cazul carora pensia stabilită, recalculată și actualizată poate depasi 85%, limita de plafonare fiind de 100%. Tot limita de 100% era prevazut si pt. militari in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege care insa tocmai a fost siluita de Julien Ciolos prin O.U.G. nr. 57/2015.


IMPACT

Si acum sa vedem cum arata  o pensie militara nesimtita, de care va beneficia soldatii si gradatii profesionisti din Armata Romaniei! Subofiterii si maistrii militari si le-au calculat deja: o pensie medie de 800-900 lei dupa 25 ani de serviciu militar! Doar ceva mai putin decat o femeie de serviciu, conform precizarilor de aici!


Asteptam confirmarea penibilitatii situatiei! Intrucat calculele sumare nu conduc la o pensie "nesimtita" mai mare de 600 lei pt. un soldat/gradat profesionist! De retinut si minciuna grosolona prin omisiune a M.Ap.N. din comunicatul si asa penibil de aici. Precizam in acest sens ca soldatii si gradatii profesionisti nu beneficiaza de niciun spor de 20% la calculul pensiei, intrucat aceasta categorie de militari nu beneficiaza de Ordinul Militar.

In rest, NATO, U.E., sacrificiu, munca nenormata, privare de drepturi fundamentale, Romania - aliat de nadejde si factor de stabilitate si politiceni romani intrati in transa de atat respect acordat Armatei Romaniei!

295 de comentarii:

 1. Pana si OIERII sunt mai organizati ca militarii ,pompierii ,politistii etc (o sa vedeti azi). Avem sindicate (toate) conduse de ofiteri acoperiti care ne prostesc pe fata iar idiotii utili ( mii de pupincuristii politruci multi cu grade mari luate la apelul bocancilor ) le tin isonul. Mai avem si pretentii sa fim respectati si sa nu urineze ( cu bolta) guvernul Soros pe noi ( pentru ca noi suntem ''alfa si omega'' nu-i asa ? ) .Avem parte exact de batjocura pe care o meritam.Nimic altceva.Sunt semne ca urmeaza alte magarii pentru militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este posibil sa fie o manevra! Parlamentul NU este obligat sa aprobe Ordonanta Ciolos maine. Ordonanta similara (doar ca nu erau prinsi si militarii) emisa de Ponta in decembrie anul trecut, a fost adoptata de Parlament abia in aprilie. Ordonanta isi va produce oricum efectele pana la aprobarea ei de catre Parlament!

   Ștergere
  2. R xxx ..ti-am mai spus odata dar tu nu intelegi si pace .Va fi aprobare tacita in 30 de zile .Totul e aranjat deja.

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. iohannis ataiat drepturile de pensie a militarilor in cardasie cu oprea. Pt a avea bani sa-si plateasca datoria pt bunurile furate de la altii. Iohanis a luat toale nevestei din banii cuveniti militarilor. DEMISIA iohanis. Ne-am pricopsit cu alta Elena Ceausescu,Elena se imbraca din banii securitatii, carmen se imbraca din banii militarilor.

   Ștergere
 3. Domnilor ,singura solutie ramane ȘProteste in strada.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. oierii protesteaza pt. un caine. MIlitarii nu se lupa pt cel mai de pret Drept-PENSIA

   Ștergere
 4. Pensiile speciale parlamentarilor au fost votate cu 300 voturi.
  La ora 13.00 urmeaza la vot pensiile primarilor ,sefilor consiliilor judetene si alti alesi locali.
  Unde-i strada acum???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Strada? in strada sunt doar cei carora le pasa -Ciobanii (lor le pasa si de caini)
   daca va pasa de tot ce va plangeti -aveti o alternativa -exemplul dat

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Urmeaza pensii speciale pentru profesori cu patru ore de munca zilnic si 4 luni vacanta platita. O sa ziceti ca nu sunt bani la buget ( desi avem redevente mai mici ca in batustane) . Stati linistiti stie guvernul Soros o categorie de ''cetateni'' de kakat ( cu obligatii trecute si in Constitutie) inferiori ciobanilor si carora poti sa le tai oricat din drepturi, ( si asa mizere ) cunoscuti ca lasi si usor de prostit. Cine sunt prostanii aia nu va spun.Ghiciti voi

   Ștergere
 5. iohannis a depus un juramant militar. Cum il respecta ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Il vedeti pe iohannis sau ceolosi ceapa degerata sa mearga in AFGANISTAN sa vada in ce conditii isi indeplinesc militarii datoria fata de patrie ? NU. Ce casa sa obtina acolo ?

  RăspundețiȘtergere
 7. Imi este rusine cq sunt contemporan cu carmen si iohannis. Doresc ca justitia romana sa-i traga la raspundere.

  RăspundețiȘtergere
 8. @Vladimir
  Multumesc !
  După aparitia ordinului comun9norme de aplicare) precum la diplomati ,facem calcule la concret.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ce ni se intampa noua militarilor se datoreaza lui iohannis. Acest individ care n-nteles disciplina militara. Pana cand nu dispare din viata politica a Romaniei noi militarii nu santem respectati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi Iohannis a initiat OUG 57? Din câte-mi amintesc, presedintele a promulgat L223/2015 fără obiectii!

   Ștergere
 10. M-am nascut siam trait multi ani intr-o zona cu multi etnici germani. I-am apreciat foarte mult. Toti au dorit bunastarea zonei prin munca. iohannis a dorit bunastarea lui si a lui carmenprin nemunca. DEMISIA iohannis.

  RăspundețiȘtergere
 11. Urmariti IRealitatea Tv acum? uite rezultate daca protestezi- comisii convocate si discutii
  Morala?...Poate ia cineva atitudine serioasa si pt Militari

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu v-am spus eu ca suntem idioti.Am dat jos pe cineva care ne dadea si am inscaunat unul care ne taie.Bravos natiune.Ar mai fi ceva de adaugat.Nu credeti ca ne-au lucrat chiar ai nostri?Cand spun ai nostri ma refer la cei din Directia financiar-contabila.Poate gl.Mr(r)Nastase din SCMD stie mai mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine, pe cine a dat jos ? Nu l-a obligat nimeni pe Ponta să demisioneze. Coaliția care deținea guvernul și majoritatea parlamentară putea să desemneze și să susțină alt premier propriu. Nu au vrut e mai simplu ca până la alegeri să fie un guvern de tipul celui actual. Toate nemulțumirile electoratului se canalizează asupra lor nu asupra partidelor.

   Ștergere
 13. Este cineva prin preajma parlamentului? poate profita de ocazia reporterilor si isi expune punctul de vedere referitor la Militari. (NECENZURAT)

  RăspundețiȘtergere
 14. Pt cezar
  Daca Romania este in primejdie, nu te-as lua cu mine la lupta. Din punct de vedere al utilitatii pentru care ai jurat un juramant fata de popor esti un zero barat, din punct de vedere informatic faci parte din multimea null, adica n-ai nici o valoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil Cezar e din cei care si-ar trada in lupta camarazii ( datorita propagandei inamicului) .Fereasca Dumnezeu sa ai camarad in lupta un idiot util (inamicului) ca Cezur.

   Ștergere
  2. Probabil Cezar e din cei care si-ar trada in lupta camarazii ( datorita propagandei inamicului) .Fereasca Dumnezeu sa ai camarad in lupta un idiot util (inamicului) ca Cezur.

   Ștergere
 15. Pt cezar
  Daca vrei sa traiesti intr-o colonie, lasa-ne pe noi in pace. Pleaca din tara cu toti cu cei ca tine. Ne-ai face un mare srviciu. N-avem nimic comun cu tine si cu cei cate te tin de lant.

  RăspundețiȘtergere
 16. Guvernul nu a facut decat sa aplice ceea ce institutiile din domeniul SN au cerut. Ba mai mult modificarile le apartin. Ciolos doar le.a multumit pentru cadou. Asa ca asociatiile rezervistilor sunt sub patronajul institutiilor corespondente, iar sindicatele ...tot acolo sunt. Ati vazut ce figuratie au facut...

  RăspundețiȘtergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu esti la demonstratia de la Parlament? Da" spune-ne, ai antirabicul la zi?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. Am vazut ca pana si ciobanii au mai mult sange in instalatie decat militarii .Inpresionant

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe umerii lor s-a cladint tara asta.Ai fi auzit de "Miorita" daca nu ar fi fost asa? STANAG-urile i-au cam prafuit pe unii...

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 23. Singura solutie care a mai ramas militarilor ( viteji doar pe forumuri) e inscrierea in sindicatul ciobanilor .Asta daca ciobaniii vor vrea sa primeasca militarii (cam lasi si fricosi de felul lor).

  RăspundețiȘtergere
 24. Mitica Olteanu15 decembrie 2015, 15:22

  Noutăţi de la ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Că ne-au "bulit" pe noi , pensionarii din sistemul de aparare , este de inteles : sintem considerati inutili ! Si-ar fi anormal , considera ei , sa se "finanteze" traiul nostru !
  Probabil ca din aceleasi considerente s-a indus celor in activitate ideea ca pensiile noastre (cei "mai vechi") sint nemeritate . In plus li s-a indus ideea unor beneficii nemeritate pe care le-ar fi primit "generatia noastra" .
  Iar cei in activitate nu realizeaza ca daca noi am fost ca ei , si ei vor fi ca noi ... Si-atunci vor fi tratati si ei cu aceeasi moneda !

  Că ne-au bulit pe noi , militariii-militari , este , si asta de inteles : militarii-militari exista pentru situatii care este posibil sa nu se intimple ! Pe cind ceilalti , din zona ordinii publice si a sigurantei nationale , pot produce oricind "pagube" oricarui curvernant !
  *** Nu sariti in sus ca_cum_ca aceeasi lege se aplica tuturor ! Este aceeasi lege , dar sporurile care se pot "fructifica" sint altele ... V-am mai spus despre multele (si "grasele") sporuri care se aplica la foarte multi dintre "colegii" nostri de l.223/2015 . Sporuri care se pot aplica unui numar infim de militari-militari ... Vedeti si prezentarea triumfalista facuta de snppc ...

  Dar că ii buleste si pe cei in activitate ... era mai greu de asteptat !
  Da-i buleste de le sar capacele !
  Le-a spus (legea 223/2015) ca le da voie sa-si aleaga sistemul in care sa se pensioneze ! Si la multi deja le-au curs balele ca vor opta pentru sistemul public ... cel cu pensiile contributioniste , pe puncte !
  Iar cind le-a spus (ordonanta de siluire a l.223/2015) ca pot opta in urmatorii 5 ani , nu numai in urmatorii 3 ani ... deja baietii (colegii nostri in activitate) se pregatesc sa ridice statui celor cu modificarea l.223/2015 !
  Baietii (colegii nostri in activitate) sint convinsi ca pensiile umflate gopristic , la re...re...re... pe l.119/2010 (oug 1/2011) , vor fi pensiile pe care le vor primi si ei ...
  Că acele pensii (care le intuneca lor ratiunea) au fost "realizate" prin ample operatiuni de "mînăreala" a veniturilor folosite la calcule ... nu este vazut de colegii nostri ...
  Că acele "mînăreli" nu se vor mai face si la pensiile lor - asa cum s-a intimplat si cu multe dintre pensiie re...re...re... nu este vazut de colegii nostri ...
  Ei stiu una si buna : mergem pe contributivitate ca-i mai buna ca pensia militara de stat ...
  Iar acestia sint , in general , cei de la baza ierarhiei militare ...

  RăspundețiȘtergere
 25. Mitica Olteanu15 decembrie 2015, 15:44

  Noutati de la ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Hai sa-ncercam sa vedem ce se intimpla cu pensiile celor din viitor ...
  Pentru a evita "plictiseala" unor prea multe calcule si "cifraraie" ... voi prezenta numai finalul calculelor .
  Curiosilor si neincrezatorilor le pot detalia calculele ...

  Sa vedem ce si cum cu o eventuala pensie a unui SGP ...

  Conform l.223/2015 , modificata ...
  Solda , incepind cu 01.01.16 (cu tot cu majorarea de 10%) , este de 1.156 lei .
  La o vechime efectiva (ani reali) de 30 de ani (toti in CS) , va putea ajunge la o pensie de 983 lei .
  Daca s-ar introduce noua salarizare (cea care a circulat pe net) , solda ar fi de 2.141 lei .
  In situatia noii legi a salarizarii , pensia (pe l.223/2015 , modificata) ar fi de 1.820 lei .

  Conform l.263/2010...
  Cu solda actuala , pensia ("contributionista") ar putea ajunge pe la 697 lei .
  Cu solda din noua lege a salarizarii , pensia ("contributionista") ar putea ajunge pe la 776 lei . Din cauza ca noile solde vor fi fiind numai 5 ani din cei 30 . Si din cauza ca cresterea salariilor bugetarilor conduce si la cresterea salariului mediu pe economie ... deci punctajul de pensie nu creste proportional cu cresterea soldelor (punctajul creste mai putin) . Am calculat aceasta pensie "la nivelul" lui dec.2020 , cu o valoare a punctului de pensie de 1.060 lei - crestere cu cite 4% in toti anii urmatori ...

  In concluzie :
  - vai de capul unui SGP care va trebui sa traiasca , dupa 30 de ani de munca , cu 697 lei ... Asta in situatia in care se acorda acea indemnizatie sociala de 450 lei celor care n-au muncit niciodata ...
  - este demontata si "marota" indusa celor in activitate ca pensiile contributioniste sint mai "favorabile" decit pensiile militare de stat ...
  - in situatia in care salarizarea este cea care este , iar noua lege a salarizarii nu rezolva mare lucru ... de ce limitarea pensiei la 85% , cind , la altii , limitarea este la 100% dintr-o "gramazie" de alte venituri inaccesibile militarilor ?

  RăspundețiȘtergere
 26. Mitica Olteanu15 decembrie 2015, 15:46

  Alte noutati de la ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Sa vedem ce si cum cu o eventuala pensie a unui subofiter ...

  Conform l.223/2015 , modificata ...
  Solda , incepind cu 01.01.16 (cu tot cu majorarea de 10%) , este de 1.788 lei .
  La o vechime efectiva (ani reali) de 30 de ani (toti in CS) , va putea ajunge la o pensie de 1.824 lei (cu tot cu majorarea pentru OMM) .
  Daca s-ar introduce noua salarizare (cea care a circulat pe net) , solda ar fi de 2.731 lei .
  In situatia noii legi a salarizarii , pensia (pe l.223/2015 , modificata) ar fi de 2.785 lei .

  Conform l.263/2010...
  Cu solda actuala , pensia ("contributionista") ar putea ajunge pe la 2.302 lei (cu tot cu majorarea pentru OMM) .
  Cu solda din noua lege a salarizarii , pensia ("contributionista") ar putea ajunge pe la 2.437 lei (cu tot cu majorarea pentru OMM) . Din cauza ca noile solde vor fi fiind numai 5 ani din cei 30 . Si din cauza ca cresterea salariilor bugetarilor conduce si la cresterea salariului mediu pe economie ... deci punctajul de pensie nu creste proportional cu cresterea soldelor (punctajul creste mai putin) . Am calculat aceasta pensie "la nivelul" lui dec.2020 , cu o valoare a punctului de pensie de 1.060 lei - crestere cu cite 4% in toti anii urmatori ...

  In concluzie :
  - este demontata "marota" indusa celor in activitate ca pensiile contributioniste sint mai "favorabile" decit pensiile militare de stat ...
  - in situatia in care salarizarea este cea care este , iar noua lege a salarizarii nu rezolva mare lucru ... de ce limitarea pensiei la 85% , cind , la altii , limitarea este la 100% dintr-o "gramazie" de alte venituri inaccesibile militarilor ?
  - de ce pensiile militarilor sint comparate , intotdeauna , cu pensiile muncitorilor necalificati sau cu indemnizatiile sociale primite de cei care nu au muncit niciodata ?
  - de ce pensiile militarilor sint comparate , eventual , cu pensia medie ? Pensie medie care este mica datorita numarului foarte mare al celor cu vechimi foarte mici , si a celor cu venituri mici ... "dupa pregatire si importanta sociala a muncii lor" ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Apropo de ''idiotii utili'' Asta de mai sus nu calculeaza pensia reala ci calculeaza pensia ipotetica daca va fi vreodata o ''NOUA GRILA de salarizare '' Grila care nu a intrat in vigoare si care nu va fi in vigoare niciodata.DOAMNE mare e gradina manipulatorilor profesionisti platiti gras sa manipuleze vulgul militar retardat.

   Ștergere
  3. Maxim One , tu esti sanatos la cap ?
   La acelasi comentator , la un articol mai vechi , ai spus : "Maxim One15 decembrie 2015, 15:29
   O sa urle de durere in curand si activii de acum pensionati la anul..Lasa-i ca merita." .
   Acum sari la gitul comentatorului ?

   Ștergere
  4. @ Device Alfanumeric 15 decembrie 2015, 18:52. Nu a inteles! Interlocutorul Mos Alecu este foarte greu de urmarit. Daca spunea simplu de la inceput, SGP 30 de ani munca (25 trebuia sa calculeze, 30 ani doar in SF poate activa un SGP roman in armata) = 697 lei, era foarte clar.

   Numai ca Mos Alecu a prezentat de la inceputuri, ajungand la Caiafa. Din care un cititor care cinstit, nu urmareste alambicarile unui oarecare comenator, retine ce ii sare in ochi. Iar lui Maxim One i-a fi sarit in ochi ca daca ... parca .... undeva peste 4 000 de ani, un subofiter = 2.785 lei. Cand OUG 57/2015 ii da de fapt 900.

   Ștergere
 27. Purtatorul de cuvant al guvernului tocmai a spus ca guvernul nu poate modifica legea vanatorii prin OUG pt ca e o lege initiata de parlament si trecuta prin parlament si atunci legea pensiilor militare de ce a putut fi modificata prin OUG ? La noi ciolos tradatorul a putut,sa-l ia dracu'......

  RăspundețiȘtergere
 28. Cititi si cruciti-va !!!
  Purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca nu se poate da ordonanta de guvern pentru modificarea legii pentru oieri ,deoarece legea a fost adoptata si trecuta prin parlament. Legea pensiilor militare cum a putut fi modificata prin ordonanta de urgenta????? Ce sa mai intelegem???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa a spus. Comfirma necontututionalitatea OUG 57

   Ștergere
 29. A fost INITIATA DE PARLAMENT...!!!

  RăspundețiȘtergere
 30. Cred ca acum intelegem de ce legea noastra este varianta guvernului si nu varianta parlamentara !!!

  RăspundețiȘtergere
 31. dece nu merge cineva direct la tariceanu sa discute acum ,la cald , ca inca se discuta pe buget...........dogaru ce face? el este mai guraliv ,strigati hotii cat va tine gura pe la toate televiziunile ......daca santeti military adevarati si ...barbayti

  RăspundețiȘtergere
 32. gata, bugetul a fost finalizat , maine la vot definitiv, asa ca ce mai e de facut? curtea constutionala , iesiyul in strada , scadal . atat ..asta e .sanatate

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Numai fi naiva .Poate cu mai multi militari femei se mai putea face ceva .Cu militarii politruci actuali lasi ( cum e conducerea MApN ()( SMG) care se vand ieftin pentru un grad (desi nu-i cumpara nimeni de scarba ) totul e deja stabilit Game over .

   Ștergere
  3. Totusi nu va pierdeti cu firea asa usor.E un an 2016 in care se pot intampla multe.Pot cadea guverne,pot veni altele ,pot fi modificate legi...Dar pentru ca toate astea sa se intample trebuie cel putin 30-40 de mii de oameni la protest in fata Guvernului.Si trebuie cerute salarii mari pentru armata,iar primul gest care trebuie facut e introducerea normei de hrana in solda functiei de baza.Pentru acest lucru nu trebuie nici un fond,dimpotriva au de castigat pentru ca se impoziteaza.Cand am terminat scoala militara raportul solda/norma de hrana (ordinul 50)era de 20/1,iar acum un maior activ fara indemnizatie de comanda 1922/960,prin urmare 2/1.Ce-i asta? Hotie pe fata.Preturile sunt similare celor din 89,poate chiar mai mici.Nu ar putea da din nou norma de hrana 150 de lei cum era inainte? Se poate manca la cantina unitatii destul de bine din acesti bani atunci cand esti la cursuri.

   Ștergere
 33. CONCLUZIA E CLARA !Ne-au ,,reg(u)lat ''ai nostri!O intuisem mai demult si v-am spus-o si voua inainte de ordonanta!Pe vremuri cand arma mea (rdlc) era tanara,veneau in control colonei de alte arme ca ai nostri de,erau inca mici ,mr ,cpt si n-aveau loc in comisii!Si ziceam noi atunci ,sa vezi vere cand or ajunge ai nostri sefi sa vezi boierie ca baietii sunt cunoscatori nu caprari ca astia !Cand credeti ca am fost mai regulati?Binenteles ca de-ai nostri ca de ,cunosteau ,,fenomenul''!Asa ca nimic nou sub soare!TOT CU-AI NOSTRII NOI RAMANEM TOT CA PROSTII!

  RăspundețiȘtergere
 34. O Lege Organică nu poate fi modificată cu uşurinţă - conform Art. 76, Alin. (1) din Constituţia României care prevede că “Legile organice şi hotărârile privind regulamentele camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei camere”. Modificările unor legi organice prin Ordonanţe de Urgenţă reprezintă o excepţie care se poate face “numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată”, după cum prevede Art. 115 alin. 4. din Constituţie. Aprobarea unei OUG de către Parlament, aflat în vacanţă, trebuia făcută cu respectarea Art. 115 alin. 5 din Constituţie care prevede că:

  „(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1).” (s.n.)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aprobare tacita.Exact asta se va intampla.Exista o vorba la futai conteaza de care parte a pu . te afli .Daca esti pe partea gresita e rau. Ori lasitatea proverbiala a militarilor ii face sa se afle mereu pe partea gresita a pu..

   Ștergere
 35. Mai frate tot ar trebui sa iesim numai si numai pt faptul ca suntem discriminati ,de ce pentru unii 80% si pt altii 65%?Ce suntem prostii satului?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnilor...sunteti LASI. Daca aveti DEMNITATE iesiti. Daca nu aveti...RUSINE ca va considerati Militari

   Ștergere
 36. Bravo ciobanilor.
  Cu prostii de genul asta ametesc șparlamentarii si jmecherii din guvern oitele ascultatoare.
  Asa prostesc lumea modificînd legi organice incluzînd tiptil intr-o OUG privind masuri fiscal-bugetară VALABILE 1 AN DE ZILE (2016) cîteva articole prin care modifica legea.
  Asa seprocedeaza si în consiliile locale comunale,etc unde niste consilieri habarnisti voteaza si emit hotarîri validate de secretar(om cu studii de drept) care incalca prevederi ale legilor organice.
  Aici pîna nu hotareste parlamentul aceasta OUG art 40 ,...este doar o vointa a guvernului de a nu aplica legea in forma originala si produce efecte pîna la decizia parlamentului.

  RăspundețiȘtergere
 37. Sa-i spuna cineva lui Dogaru ca art. din OUG57/2015 care ne doare este art. 40 nu art.36 cum declara el peste tot.

  RăspundețiȘtergere
 38. Sunt foarte multi din randul nostru care habar nu au ce se petrece.Daca ati stii cati cred ca le cresc pensiile v-ati ingrozi.Foarte multi nu vad mai departe de cratita nevesti.

  RăspundețiȘtergere
 39. @ All. Incredibil, dar verificat! Majoritatea militarilor si politistilor in activitate cunosc la modul sumar - explicat de sefii lor, doar faptul ca Ciolos va aplica legile adoptate de Parlament! Adica habar nu au ce li se intampla maine.

  RăspundețiȘtergere
 40. @ All. Politistilor "carcotasi" li s-a bagat stramba cam asa: "- N-avem ce face, astia au zis ca suntem functionari publici si nu militari, asa ca ne scot complet din lege daca facem gat!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Si intra la magistrati scapa de povara de a fi asimilati si batjocuriti ca militarii ..

   Ștergere
  3. @ Maxim One 15 decembrie 2015, 18:13 Da! Sa crezi tu ca 2 000 de magistrati se vor bate intre ei sa isi imparta bulioanele de minim 30 000 lei (venituri sau pensie, tot aia este) sa isi imparta bistarii cu cateva zeci de mii de politisti!

   Ștergere
 41. Si totusi guvernul Soros scuze Ciolanis are dreptate sa urineze pe militari .Cum dracu sa mai ai incredere ca armata poate apara o tara ( fie si ea si colonie) cand ea nu poate sa-si apere macar membrii ei militari de abuzuri? Si ma refer la trupa nu la politrucii cu grade mari .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici este un paradox romanesc. La o adica - pericol extern, militarii desi rupti in ..ur cum sunt, intra in razboi orbeste si isi fac treaba. Cat priveste neimplicarea interna, e ceva ce tine de natia noastra. Nimic pana nu ajunge cutitul la os. Si dupa cum se vede, nu a ajuns!

   Ștergere
 42. @ All. Jandarmeria a luat masuri de inlocuire in dispozitivele de interventie, a soldatilor si gradatilor profesionisti, cu subofiteri. Cica sistemul nu se mai bazeaza pe primii.

  @ All. Este real! La toate unitatile armatei s-a facut instructajul ca din cauza pensionarilor militari nu li se aplica legea.

  RăspundețiȘtergere
 43. Serios R. Altceva decât sa le facă instructaj oficial nu aveau ce face? Și parca ăștia au doar sof în și of fără gradați.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aiurea! Doar politistii NU au SGP! Jandarmii si pompierii au!

   Ștergere
 44. @ All. In sfarsit, dupa 5 ani de zile, cei 26 500 de fosti diminuati, actualmente "inghetati", iesim la 1 ianuarie din randul "evreilor si rromilor". Si ne alaturam marii majoritati romanesti! Pe care o descoperim ca este o masa amorfa, care doarme in izmene. Asa cum a dormit de altfel, 5 ani de zile.

  Si cum totul este democratic, asteptam semnalul majoritatii militare! In zadar, normal! Asteapta probabil ca dupa 5 ani de persecutii, tot noi sa ii scoatem si pe ei!

  RăspundețiȘtergere
 45. URAREA PENSIONARILOR MILITARI

  Cucurigu boieri mari,
  Da-ti dreptul la militari
  Azi ati dat catzei si miei
  Maine legea 223.
  Noi muncit-am de o viata,
  Pentr-o pensie de-o piata
  Iara vor pe trei mandate
  Bateti pilotul pe spate.
  Cucurigu la adica
  Voua chiar nu va e frica?
  Ca s-ascut cosoarele,
  Altii scot topoarele
  Si-o s-aduca Mos Ignat
  UN CRACIUN INSANGERAT !

  A HUOOO, A HUUOO!
  Si HUIDEOOOO!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Vlad..tu ai citit aceste versuri,ai vazut la ce se refera ,care-i substratul lor? sunt sigur ca nu ai vazut ,dupa felul cum scrii cu litere de-o schioapa. Chestia este ca noi,toti d epe acest blog ne zbatem si ne sfatuim cam de vreo doua luni ,si tu vii acuma sa ne certi si cu razboi si oaste neameninti,nu ne ierti?
   Vino cu o idee ,cu ceva constructiv ca ai gresit adresa.Este ultima data cand iti raspund,de fapt nici nu te voi mai citi ca scrii doar prostii,fara logica!Semeni a iscoada marxista .

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 46. INCREDIBIL ! Atat au reusit domnii care "ne conduc" (sefi si lideri...)
  Asta se discuta in vara lui 2013 in Parlamentul Romaniei:
  Domnul Kerekes Károly:
  Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Aici e vorba despre cum s-a anunţat prin expunerea de motive. N-am auzit reprezentantul ministerului, dar avem în scris motivarea proiectului de lege. E vorba despre eliminarea unor inechităţi la pensiile militarilor. Deci, este vorba de pensie specială. Un mic istoric despre pensiile speciale. În 2010, prin Legea nr.119, iar prin Legea nr.263 privind sistemul public de pensii, s-au eliminat pensiile speciale. Pensia specială a magistraţilor s-a menţinut cu concursul larg al Curţii Constituţionale. Pensia specială a militarilor se va restabili prin această lege. Dar ce vom face cu celelalte pensii speciale: pensiile diplomaţilor, corpului diplomatic, pensiile aviatorilor şi pensiile parlamentarilor? Noi suntem de acord totdeauna să eliminăm inechităţile, dar, de această dată - să nu vă supăraţi - se face pe cale ocolită. Se face o eliminare a inechităţii numai pentru militari. Hai să o facem împreună cu celelalte categorii socio-profesionale cărora li s-au luat aceste pensii speciale, nu pe această cale, ci împreună, pentru toate celelalte categorii socio-profesionale. N-am nimic... şi respect Armata română, militarii Armatei române. Dar, iertaţi-mă, nu pot să fiu de acord să beneficieze de pensie specială - de pensia aia mare - toţi torţionarii care, în regimul ceauşist, au făcut - ştiţi foarte bine ce au făcut, iar celorlalte categorii socio-profesionale de care am vorbit, cărora li s-au luat aceste drepturi, să nu beneficieze în continuare de pensia specială. Este de nepermis - nu vă supăraţi - ca un fost plutonier să aibă o pensie mai mare decât un diplomat de carieră. Nu facem altceva, prin această lege, ci creăm din nou inechităţi. Pentru aceste motive, Grupul parlamentar al UDMR nu va vota acest proiect de lege.
  http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7279&idm=10&prn=1
  Şedinţa Camerei Deputaţilor din 17 iunie 2013
  Toti cei amintiti de parlamentar si-au rezolvat FB problemele. Noi, inca, avem viitorul incert. Oare cui se datoresc treburile astea?
  Situatia ciobanilor seamana leit cu a noastra. O fi vreo coincidenta? Nu ! Suntem sub ei ! Ne meritam soarta ! Nu e vinovat Ponta, nu e vinovat Parlamentul...stiti cu totii cine poarta vina ! Cei care acum, pentru a se salva, vor sa caste o prapastie intre rezervisti si activi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Postul de la 18.13 m-a pus pe ganduri. E mai grav decat banuiam !

   Ștergere
  2. Ciobanii? Eu traiesc in zona lor. Ciobanii traiesc mai bine decat militarii. Insa au ceva ce multi romani nu au, nici macar militarii. In primul rand ca ciobanii sunt oameni liberi. Ei protesteaza in realitate pt. propria lor libertate. Statul nu le ofera nimic. Liberalism mai al dracul ca asta, nu exista! Statul NU le ofera nimic si vor si ei dreptul reciproc: NIMIC pt. stat. Iar statul ii toaca in taxe si impozite!

   De aici pleaca demnitatea! Una incredibil de simpla. De altfel, nici nu exista demnitate complexa. Aia complexa cand stai cu bucile in sus in fata statului care nu iti ofera nimic, e deja gargara despre demnitate.

   Ștergere
  3. Parerea mea: parlamentarii o iau in barba. Sustin ca s-a discutat cu reprezentantii lor, cu tot felul de organizatii si comitii...dar s-a dovedit ca nu s-a discutat cu cine trebuia ! Aceiasi treaba si la noi, doar ca treaba e si mai urata, a fost dublata de o marsavie (jocul cu doua legi si doar una pusa in discutie publica) - oare nu-i vede Dumnezeu ?

   Ștergere
  4. Antena 3 / 19.50 Pensionarii se pregatesc sa iasa in strada.

   Ștergere
  5. Acum prin toate satele iesite din CAP sunt turme de sute de oi ceeace pe vremuri nu se intîmpla. Motivul principal. Subventia substantiala de la APIA.
   Pasune nu au. Apia cînd le da banii nu-i verifica daca au pasune.
   Cumpăra citeva bucati de pămînt in mijlocul holdelor si pe motivul ca merg la pamîntul lor calcă toate culturile oamenilor, distrug livezile.
   Daca te opui ,pun cîinii pe tine.Au patit-o rau de tot multi cu ei. Politia este spectator ca legea nu-i ferma.
   Solutia : cînd APIA le da subventia sa le ceara dovada pasunatului si siguranta culturilor oamenilor.
   Nu-i chiar cum spun ei.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 47. "Siluirea" pensiilor militarilor s-a facut in CSAT cand s-a discutat si aprobat bugetul institutiilor din SNAp pe anul 2016, in data de 12 dec. 2016. Rolul determinant l-a avut iohannis, ca presedinte al CSAT. Nu-s vinovati nici activii nici pensionarii. Principalul vinovat este iohannis.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In C.S.A.T. se VOTEAZA! Man! Nu mai este C.S.A.T. al nostru de mult! E al altora! Cum nici SRI nu mai este al nostru. Toti slujesc pe altcineva, dar NU interesele Romaniei!

   Ce CSAT? Nu e un general acolo Oprisor? De pe vremea lui Basescu! Eu l-am avertizat in 2011 ca ce se intampla, submineaza apararea nationala. Si securitatea nationala. Asa a invata si el, si eu! Ei, si! L-a clintiti cineva de 5 ani de zile? Nu. De ce? Noi NU mai suntem condusi de 5 ani de zile de nimeni care este interesat de binele Romaniei!

   Ștergere
  2. Adica Geolbanis, cel care fata in fata cu Ponta sustinea ca nu va accepta micsorarea pensiilor, linge unde a scuipat? Ce greata imi provoaca! Klaus FRAUS (frauda - Fraus omnia corrumpit/ Frauda corupe totul)?

   Ștergere
 48. @ All. Nu. Ridicam stacheta! Devine clar ce se intampla! Este fix ca in vremea comunismului! Este cumparat - nu direct, ci prin diverse facilitati babane, intregul aparat represiv de partid si de stat. Care acum se rezuma la vreo 2000/5000 de oameni. Este vorba despre toti de factorii de decizie (magisitrati, capi ai ministerelor, etc. etc) sau de influenta (liderii de sindicate). Nu este vorba despre mita aceea acuzata de DNA, ci de facilitati legislative. De care are parte inclusiv DNA.

  Aici este smenul! Mai sunt recompensati vreo cateva duzini de jurnalisti si gata! Daca ati observat astazi, toate televiziunile infierau niste oameni simpli, ciobanii! Dar toate, mai direct sau mai voalat.

  Asta este sistemul Diavolului. Dar NU sunt mai multi de cei 5 000! Care incearca sa controleze totul!

  RăspundețiȘtergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Normal! Asa a fost mereu! Papagalii de contrainformatori, in loc sa prinda si ei un spion, un terorist ceva, fac ce stiu mai bine preluat de la rusi! Isi spioneaza trupele proprii.

   PS: Si pe aici sunt vreo cartite. Au fost in sistem, reactivate in 2010. Dar astia se ocupa doar de pensionarii din sistem. Nici macar metodele nu si le-au schimbat. Tot alea vechi sunt.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. @ VLAD TEPES 15 decembrie 2015, 20:13. Da? Bine! Uite, eu m-am hotarat sa ma retrag pe teritoriile natele ale unei bunici de ale mele. Si care a fost rusoaica.

   Mi-a venit si o idee legata de armata romana, dupa ce am vazut pe Discovery o emisiune foarte tare. Pe fondul situatiei din est, Parlamentul Polonez a permis cetatenilor sa constituie forte paramilitare. Si care chiar s-au constituit, culmea, antrenate de specialisti ai fortelor regulate. Si sponsorizate.

   Numai ca in Romania, desi pericolul este acelasi ca si pt. Polonia, plapumarii nostri dorm si NU au nicio initiativa de a da verde la forte paramilitare dupa modelul polonez.

   Asa ca am decis, daca tot vreau sa ma retrag pe teritoriile bunicii mele rusoaice, si pt. a nu intra in conflict cu legile statului roman, sa infiintez eu in est un corp militar format exclusiv din romani. Si care sa apere exclusiv interesele Romaniei!

   Fapt pt. care ii invit pe ascultatorii si urmaritorii nostri, sa ma monitorizeze atent!

   Ștergere
  7. Olescule ,ai luat-o razna rău. Trebuie sa sunam la 112.

   Ștergere
  8. @ tigri 3 15 decembrie 2015, 20:43. Suna! Si sa anunti si ca polonezii care dau ceata Romaniei d.p.d.v. militar, au unitati intregi de forte paramilitare.

   PS: Daca suni, anunta-i si ca niste ciudati de politicieni cu presedintele in frunte, dat si privati cu dare de mana, s-au apucat de nebuni sa isi faca buncare!

   Ștergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar stim asta! Nu e nimic nou. Si nu ii monitorizeaza doar pe activi, ci si pe noi. Dar si noi pe ei.

   PS: LA toate ministerele este asa. DGIPI tot cu asta se ocupa la MAI!

   Ștergere
 52. Noutati ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Atentie maxim one si equilibrium ...
  Suparati's unii pen'c'am facut acele calcule ... cu pensiile pe l.223/2015 , comparativ cu pensiile pe l.263/2010 ... la cei mai napastuiti dintre noi (SGP si subofiteri) . SGP si subofiterii "normali" ! SGP si subofiterii majoritari in "armia" romana ! Nu cei citiva subofiteri (maistri militari) din aviatie (cei cu j'de mii de sporuri) ...
  Li s-a parut acelor "unii" ca acele calcule ar fi fiind "favorabile" modificarilor din l.223/2015 !
  Ca acele calcule ar fi "deschis" mintea si celor care "nu ne iubeste" !
  Băi , tălîmbilor , nu calculele mele au deschis mintea celor care "nu ne iubeste" !
  Au facut si ei calcule asemanatoare ! Pen'ca ei "nu este prosti" !
  Ei sint răuvoitori si parşivi ! Si au folosit rezultatele acelor calcule impotriva noastra ! Considerindu-ne pe noi , toti ceilalti , ca fiind dobitoci , si ca nu ne vom prinde de mişmaşurile lor !
  A ne face ca nu stim de rezultatele acelor calcule inseamna a fi , intr-adevar , dobitoci !
  "A face scandal" impotriva efectuarii si publicarii unor astfel de calcule inseamna ca si noi consideram ca sinterm niste dobitoci ... care vrem , neaparat , sa facem scandal fara se stim pentru ce !
  Trebuie sa stim "cum functioneaza" l.223/2015 (si forma originala , dar si forma modificata) ! Trebuie sa stim ce va rezulta din aplicarea acelei legi pentru a sti care-i "şpilul" modificarii ei !
  Nu ascunderea "sub pres" a rezultatelor unor astfel de calulcule este solutia !
  Solutia este afirmarea unor astfel de calcule ! Afirmarea rezultatelor acelor calcule , comparativ cu pensiile despre care nu mai vorbeste nimeni : magistrati , aviatori civili (si "stevardezele" din dotare) , curte de conturi , diplomati , etc. , etc ...
  Solutia nu este ascunderea rezultatelor unor astfel de calcule si compararea (la pensii) a militarilor cu beneficiarii ajutoarelor sociale ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. No, pă aci mai spui cît de cît adevarul cu toate ca te uiti chiorîș la albaștri. Dar trec cu vederea.

   Ștergere
 53. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 54. Azi lui slugii lui Soros Johanis 6-2 case si consoartei lui iubitoare de excursii de lux li s-a inaintat dosarul in instanta pentru fals si uz de fals . Masonul Iohanis are imunitate ,consoarta nu.Ati vazut stirea asta in presa ? Tacere totala

  RăspundețiȘtergere
 55. Se pare ca sunt conectati la net toti cei interesati de problema noastra. Unii ne privesc cu atentie, altii reinvie, precum Dogaru, dar nu numai. Ceva se intampla si trebuie sa se intample. Presiunea creste si e bine. Sa dea Dumnezeu sa inteleaga, cine trebuie sa inteleaga, ca asa nu mai merge si ca s-ar putea rezolva toate fara circ.Chiar, n-ar fi demn pentru armata tarii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 20.50 Razvan Dumitrescu, fara sa dezvolte, a pus totusi intrebarea: "Da totusi, Legea pensiilor militare cum de a fost modificata prin ordonanta?". Presa e informata si pandeste !

   Ștergere
  2. Nu se pare, sigur! Traficul din Afganistan este la loc de cinste. Nu talibanii, romanii! Pt. ei, dar si pt. multi din tara, suntem ca un fel de Europa Libera de pe vremuri!

   PS: E temporara situatia. Intrucat in curand va incepe sa emita in linba romana, Russia Today. Atunci sa vezi lucruri!

   Ștergere
 56. @ All. Rusine Jandarmeriei! Jandarmii sodomizati de Ciolos care vor fi siluiti oficial si maine maine, le frigeau gaze lacrimogene la niste simpli pastori care isi aparau drepturile astazi! 20 000 lei amenda? 500 de persoana? Militienii de pe vremuri erau de baieti finuti de salon fata de urmasii lor dobitoci de astazi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Deviza lor :Ordinul se executa nu se discuta chiar daca incalca legea..Daca trupa nu executa ordinele abuzive ale ''sefutilor'' sunt dati afara imediat .La MAI sunt legi prin care ''te pun la dispozitie'' cand vor muschii sefilor si apoi aut . Si ai ghicit sefii jandarmilor sunt toti politruci najoritatea facuti ''ofiteri de cariera'' direct ( contra spagi),fara scoala militara ( doar curs ''intensiv '' de 3 saptanani trecut in acte 3 luni ) din meserii ''nobile'' ca soferi, prelucratori prin aschiere, tractoristi .badyguarzi, sudori etc si o facultate gen ''Spritu Harem''facuta pe calculator cu teste grila gata completate .Si gradul il iau in functie de varsta Exemplu: Sudor cu varsta de 37 de ani facut ofiter la apelul bocancilor i se da direct gradul de maior . Sefii astia ai jandarmeriei si-ar regula si neamurile pentru un pret bun Nu au onoare , morala sau scrupule. Mai multa onoare au pompierii si politistii macar la astia gradele ( profesionale) se dau pe bune.

   Ștergere
 57. Astazi dupa explicatiile purtatorului de cuvant al Guvernului prin care a raspuns solicitarii presedintelui Senatului cum ca Guvernul nu poate modifica o lege care a fost la initiativa Parlamentului mi-am dat seamna ca s-ar putea sa avem un ajutor nesperat chiar din partea scormonitorilor legii 223.
  Din cate am citit,am inteles ca legea 223 fost introdusa in Camera Deputatilor de 6 deputati si 2 senatori,iar Camera Deputatilor a trimis-o Senatului ca prima camera sesizata.
  Ce spuneti ,in acest caz nu se considera ca legea fiind data din initiativa Parlamentului?
  Daca da ,atunci poate fi sesizat si DNA-ul ,pentru abuz in serviciu si s-ar putea ca si cursul ordonantei in ceea ce priveste legea 223 sa fie oprit.
  In acest caz legea intra in vigoare fara nici o modificare la 1 ianuarie si dusmanii nu se vor bucura prea tare.
  Ce spuneti?
  Oricum alocutiunea purtatorului de cuvant e o proba mai solida decat cea prin care Dan DIACONESCU a patit-o.
  Oare le da Dumnezeu ce le trebuie?
  Oare chiar au facut-o de oaie?
  Daca da,poate sindicatul ciobanilor ii primeste cu bratele deschise sa le adune oile ca si asa nu au catei suficienti...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pretexte pot fi gasite oricand! Exprimi o speranta care are la baza un amalgam! NU! Altceva se intampla! Astia reactioneaza "dand-o la pace" numai daca exista o reactie pragmatica concreta! Si exista! Daca exista o reactie concreta - si exista, iar serviciile si-au facut simpla datorie sa informeze ca nu este chiar asa "ca in carti", atunci avem castig de cauza.

   Insa, daca ai ajuns la DNA, CCR sau la Justitie sau la CCR, NU mai exista reactie concreta! Chestiile sunt abureli de pasare a cauzei! Adica, NE FAC!

   In concluzie, DANSII cunosc (nici nu era nevoie, stiau oricum) ca NOUA NU ne convine. Dar pt. DANSII nu conteaza sa ia ALTA DECIZIE, daca NU dam cu ei de pamant! LA PROPRIU!

   Mai clar! Orice decizie este testata! La cine prinde fara sa riposteze - perfect, la cine NU prinde - dar da doar din cioc ca nu ii convine - e tot perfect! La cine NU apare cu steagul in mana protestand, se aplica oricum!

   Ștergere
  2. @ Liviu Po 15 decembrie 2015, 22:43. Raspuns exact? "Or". Da' ce puii mei, vezi tu vreun militar sau vreun politist veghind in fata Parlamentului in noaptea asta? NU! Doar ciobanii stiu ce vor! Noi mai avem ceva cale pana ajungem la evolutia lor! Lunga cale!

   Ștergere
  3. Ce mai ,urmasii dacilor,nu-i vezi? Sunt imbracati ca pe columna...Cusma si cojocul de-acolo vin,de mii de ani.Fara ei poporul asta ar fi pierit de mult.Hoardele nu urcau in munti la salasurile lor.Poate cand coborau toamna cu turmele nu-si mai gaseau nici casa ,nici nevasta nici copii ci numai scrum.Cu ei nu te joci.Mai ales cu cei din tata-n fiu...Oricum ma gandesc serios sa ma fac si eu cioban ca decat la oras flamand ,mai bine printre mioare cu multa munca ,dar hrana asigurata...

   Ștergere
  4. @ Liviu Po 15 decembrie 2015, 23:14. Nu stiu cine esti! Dar eu bucuresteanul feroce de alta data, sunt deja cioban. Am preferat ca in final sa fiu om liber. Cat de cat. Da, tin un blog gratuit pt. lumina altora, dar chiar muncesc de imi sar capacele. Insa, la fel ca la ciobanii autentici, nici EU nu accept sa mai treaca NIMENI peste hotarele mele! Fara lupta. Este un punct de hotar INTANGIBIL peste care doar un neghiob incearca sa treaca! Neghiob care dupa cativa pasi, cade oricum. Ireversibil.

   Ștergere
 58. Deja am lista de injuraturi si textele de balacarit la purtator. Astept un semnal...

  RăspundețiȘtergere
 59. Urmăriţi acest video:

  https://www.youtube.com/watch?v=1yVzVM3h_Og
  ________________________________
  Printre participanţii la discuţii: distinsa doamnă consilier prezidenţial ELENA COBUZ şi distinsul general maistru şantierist hO(N)ŢANU.
  Dar nu asta e problema ca atare. Problema, de fapt problemele sunt legate de conducerea de căcat a armatei şi a ministerului, precum şi de leafa de mizerie a celor cu grade mici. Spre final se prezintă şi o leafă "nesimţită" a unui amărît de caporal.

  Am ajuns rău de tot...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Doamne, cat de magari pot fi cei care afirma ca, urmare a aplicarii ordonantei, niciun pensionar militar nu va pierde la pensie? O afirmatie cat un cretinism major. Evident ca nu va pierde, dar aceasta se datoreaza, in momentul actual, cuantumului mai avantajos, nu bunaciunilor oferite de prevederile ordonantei. Care sunt cianura curata pentru mai tarziu.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Haaa haaa haaa haaa haaa haaa ...Onoare la aeful SMG ? ..Esti de la Vacanta mare? Am ras cu lacrimi Auzi onoare Haaa haaa hâaas... Ai ca esti tare .Pai astia din SMG au cerut micsorarea pensiilor militare si asa de mizerie pe vechea 263 si tu vorbesti de onoare la SMG .Esti bun de facut lumea sa rada.Ai umor (involuntar ) de calitate..

   Ștergere
  5. Merci,Max.
   Totusi schimba-ti iconul cu altceva.Sperii lumea.Pari foarte razboinic.

   Ștergere
 60. @ All. Felicitari, Elita! Sunt din ce in ce mai multe interventii, care conduc exact in directia justa! Am inteles cu totii corect, pana la urma! Sabia este deja ridicata, nu de noi! Mai departe, stiti cine trebuie sa piara. NU cel care se apara, ci cel care a ridicat-o primul! Si daca NU am vrea noi asa, aceasta este legea lui Dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa ce am vazut treaba cu LMP ceva nu-mi miroase a bine.

   Ștergere
 61. Liviu Po

  Mie-mi cam miroase a praf de puşcă...

  RăspundețiȘtergere
 62. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 64. http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/15/militari-sau-glugi-de-coceni-10398

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesant şi corect articolul lui Nea Mărin, dar generalul Chelaru vrea să ne reprezinte?

   Ștergere
  2. ESTE ADEVARAT CE SE SPUNE ÎN ART.
   NU ȘTIU DACĂ VREA.
   AM PAREREA CĂ VREA .
   PUTETI INIȚIA ACEST DEMERS, DAR SA NU SE TRANSFORME ÎNTR - O LUPTA DE LIDERI.
   O MINIMA ANALIZA NU STRICA.
   TIMPUL PRESEAZA.
   SA NE CALAUZEASCA NUMAI GÂNDURILE BUNE.

   Ștergere
  3. Ma repet.Il cunosc.Merita investita incredere.Are coloana vertebrala si nu accepta compromisuri.Este omul care cere subordonare neconditionata.Daca nu o are renunta asa cum a facut cand s-a lipsit de functia de Sef al SMG.Depinde daca vrea.Este omul care poate realiza mai mult decat amendarea unei legi a pensiilor militare.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 65. Intru totul de acord cu articolul, cred ca generalul Chelaru are toate calitatile unui lider in ceea ce inseamna rezolvarea problemelor noastre - poate singurul om in care sa avem incredere si mare patriot. Oricum timpul ne preseaza si trebuie sa actionam rapid. Ce avem de pierdut ??? Poate fi lozul nostru castigator !!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cititi va rog cu atentie acest articol si hotarati in consecinta...
   http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/15/militari-sau-glugi-de-coceni-10398

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 66. Niste nulitati,am ajuns sa ne conduca toti fostii soferi,muncitori necalificati si femei de serviciu cu ceva spoiala de scoala, indoielnica, fara un sambure de inteligenta naturala.Atunci ce pretentie sa avem?

  RăspundețiȘtergere
 67. A anuntat azi dimineata la Romania tv ( televiziunea baietilor cu ochii ca cerul ) ca urmeaza un protest masiv al militarilor privindd batjocura guvernului Soros la adresa lor .Sa vedem minunea .Eu tot nu cred ca sclavii nostrii obisnuiti sa se urineze pe ei ( ca asta fac acum porcii politici controlat de perciunati) se vor trezii.Sa se fi trezit Dogaru din sonn ca restul organizatilor doar MESTECA VORBE ( incearca prostirea militarilor si politistilor ) si nu fac nimic in realitate.

  RăspundețiȘtergere
 68. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Pentru cei care n-ati stiut , n-ati observat sau nu v-a interesat ...
  Pensiile din sistemul public vor fi , de la 01.01.16 , cu 5% mai mari ...
  Prin marirea valorii punctului de pensie ...
  Prin acea marire a valorii punctului de pensie ... pensiile militare de stat (nou aparute "pe firmament" prin l.223/2015) nu se mareau ...
  In urma "galagiei" facute de cei care s-au prins de magarie , curvernantii au hotarit , pe ultima suta de metri , marirea si a acestor pensii . Prin aceeasi ordonanta de urgenta care "macelareste" l.223/2015 ...

  Aceasta marire nu este cea prevazuta de art.59/l.223/2015 . Nici nu putea fi acea marire ... pensiile militare de stat fiind abia aparute "pe firmament" ...

  S-acuma "frumuşaţa" : pensiile de serviciu ale magistratilor , ale aviatorilor civili (si ale "stevardezelor" din dotare) , ale personalului Curtii de conturi , ale diplomatilor , ale grefierilor , si care vor mai fi fiind , se maresc cu 10 (zece) % . Din cauza ca salariile/veniturile baza de calcul a acelor pensii s-au marit , de la 01.12.15 , cu 10% . Iar pensiile acelea se actualizeaza ori de cite ori se majoreaza veniturile baza de calcul ale celor "in activitate" din domeniile respective ...
  Si n-am auzit pe nimeni sa se dea cu cu..l de pamint din cauza ca acele pensii (limitate la 100% din baza lor de calcul) se vor mari mai mult decit pensiile/ajutoarele sociale ... Numai cind este vorba despre marirea pensiilor militarilor iau foc toti !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aia de care zici riposteaza dur ( prn organizatiile lor profesionale ,politice sau de stat vezi chiar si CCR la magistrati ) daca se ia cineva de ei ( chiar si mas media perciunatilor nu-i musca ).Militarii stau ca boii sub jetul de urina guvernamentala si fac ''intruniri '' la C.A. conduse de generali politruci ( cu putine exceptii vezi Craiova) in care conducatorii din prezidiu (in uniforma de general obligatoriu ) plini de importanta si accentund fiecare cuvant mesteca inutil vorbe zdranganindu-si tinechelele si stelele luate ( doar) prin folosirea muschiului limbii .La sfarsitul ''blablaului'' se aplauda si se canta in picioare mobilizator ''Noi suntem romani si suntem aici pe veci stapani'' Apoi toti pleaca acasa isi pun uniforma la naftalina si se duc in parc sau se apuca de barfit camarazii.Asta e tot ce pot militarii ,asta au invatat de la fostii secretari pcr ,asta fac.

   Ștergere
  2. Mosule, iarna-i luat în calcul ca la recalculare-actualizare primesti si dumneata cei 10% catre cei 5%.

   Ștergere
 69. Specialist 1( si distribuitor ALUPIGUS)16 decembrie 2015, 08:46

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Ce faci tu ''prietene'' provocator cu ochi albastrii ( o spun doar la figurat ca sa nu te uiti degeaba in oglinda grupului operativ de la Chiajna ) se numeste MANIPULARE NEURO LINGVISTICA.(ducerea discutiei in derzoriu si schimbarea directiei ei) Spune-le baietilor cu soriciul gros (si grade mari luate prin ingerarea fecalelor politicienilor ticalositi) care te-au pus ca NU (mai) TINE .Nu-i poti prostii pe unii mai destepti ca tine .In atentia forumistilor.Nu va lasati atrasi in discuti in care se folosesc epitete si jigniri.Nimic nu e intamlator.V-a urma .

   Ștergere
 70. Mos Alecu

  Si ca sa aveti un motiv in plus "de bucurie" ... pensiile alea de serviciu , care se maresc cu 10% , se maresc din luna dec.2015 ... Vor "beneficia" de marire cu o luna in plus ... fata de restul populimii care are mari dureri atunci cind aude de pensiile militarilor ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era clar. Din nou am avut dreptate ca am luat plasa cu marirea salariilor inainte de intrarea in vigoare a LPM.

   10% la o pensie de 30 000 lei? Adica cu 3 000 lei? Dintr-un foc numai marirrea inseamna 5 pensii de SGP, 2-3 de subofiter si 1-2 de ofiter superior.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 71. neata , măi
  mai sunati din ”zurgălai”.

  Aho, aho, copii ciudati ,
  De la mapn-adunati,
  Și pe ”Elita” cazati,
  De-ai lui Cezar parcă frati,
  Și de Lancea educați,
  Pe la crîsma v-adunati ,
  Ca sa fiti nedezbinati ,
  Toata ziua turmentati,
  Stati putin si ascultati,
  În pahare nu turnati,
  Ca veni cu binisoru,
  Ciolos si Iohan cu sporu.
  Îl dădură , îl luară ,
  Și vă făcu viata-amara.
  Și asa de supărati,
  Cu ulei pe țeav-dădeati,
  mos Alecu cînd bășea,
  Pe la toti ca se simtea,
  Și-a praf de pușcă mirosea.
  Si-atunci nervosi sadea,
  De ciobani că se-amintea,
  Înc-o duscă se dadea,
  Și sub masa ei cădea.
  Crîșmărita-i supărata ,
  Că pensia-i scăpărată.
  Și bodega nedotată.
  Mai urati mai flăcăi,
  de la mapn-adunati ,
  Și societații dati
  hăi ,hăi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foaie ferde de dudau \Se pare ca esti un b../ Ce vrei nu am gasit alta rima.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Vin si eu cu o "urare"/Pentru javra cea mai mare/Careia ii dam un "os" sa aiba ceva de "ros" : Neamtul nostru cel falos/Este doar un basinos./El promulga legi pe care/Ciolos le calca-n picioare./Iara cel "lucru bine facut"/Sunt rahatii care put./Ne-a adus "guvernul" lui/Prostovanii neamului./El un nou guvern ne-a dat/Pe Ciolos cel "tehnocrat"/De la Bruxelles stramutat./ Ca-i "specialist" in toate/Si ia bani la toti mai frate./Nu conteaza c-ai muncit,/El e "Sfinxul" neclintit./Ca asa l-a invatat,/Neamtul cel imbatosat./Vreme trece,vreme vine,/ Si noi nu vom uita de tine./ Vom uita de neamt si-ai lui,/Sa se duca dracului./Iar atunci vand vom vota,/De liberali om uita./Ca sunt lichele sadea,/Pui de javra si catea./Trageti brazda cu doi boi(ghici?),/Ca nu om uita de voi.Manati mai!Hai,hai!

   Ștergere
 72. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Si , cum era de-asteptat , iaca_c-apare un "dăştept în creerele lui" :
  "tigri 3 16 decembrie 2015, 09:26

  Mosule, iarna-i luat în calcul ca la recalculare-actualizare primesti si dumneata cei 10% catre cei 5%." .
  Măi , dăşteptu' lu' pu.a , baietii aceia au pensiile marite , cu 10% , din dec.2015 ... tu vei avea pensia marita , numai cu 5% , de-abia din ian.2016 .
  Dup'aceea pensia ta recalculata , cu acel 10% despre care vorbesti , o vei primi peste vreo 2 ani (daca mai traiesti) , timp in care , baietii cu pensiile marite cu 10% , o duc mai bine decit tine ...
  Dup'aceea este posibil ca , chiar cu acea marire de 10% despre care vorbesti , pensia ta sa devina mai mica ... Adica ramii cu_cuantumul avantajos , dar ... pu.a maririle ulterioare ...
  Vezi ce patesti daca esti , numai , "bun de clanţă" ?
  Nu te duce mintea sa-ntelegi cum "functioneaza" legea , si cum se foloseste martimetica !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fii calm mosule, ca după cum se zice se vor recalcula atunci si ni se vor baga la buzunar retro dhi la 01.01 2016. Ce zici?

   Ștergere
 73. Numărul mediu de pensionari a fost de 5.297.000 de persoane, în scădere cu 10.000 de persoane faţă de trimestrul precedent, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică.
  În ceea ce privește valoare pensiei medii lunare, aceasta a fost de 893 de lei, mai mare cu 0,1% faţă de trimestrul precedent.
  În timp ce, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 58,2% (comparativ cu 58,6% în trimestrul precedent).
  Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti la 17 la 10 în judeţul Giurgiu.
  Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (711 lei în judeţul Giurgiu faţă de 1122 lei în Municipiul Bucureşti).
  Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,4% în totalul celor de asigurări sociale.
  Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (74,0%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale.
  Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial ¬¬- au reprezentat 2,0%.
  Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (actual - indemnizaţie socială), în trimestrul III 2015, a fost de 624,1 mii persoane, din care: 492.200 persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 10,5% din totalul pensionarilor din această categorie; 131.900 persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 28,9% din totalul acestora.
  ASTEPT COMENTARII !!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravos natiune.....manipulare agresiva si pe fata...apropos de comentarii

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. V-am spus deja ca serviciile controlate acum de perciunati vor contraataca prin profesionistii lor . Si au destui bine pregatiti dar din pacate fara morala fideli doar organizatiei.Credeati ca e de gluma cu masonii si stapanii lor din guvern ? Praf ne vor face in mas media o sa vedeti . Au pregatit zeci de conunicate de genul asta pentru a baga spaima intre militari ( inducand frica ca vor pierde si ceea ce au si ca sunt altii ( clasic) mai amarasteni ( comparatia doar cu categoriile sociale mai defavorizate fara obligatii constitutionale, niciodata cu smecherii sistemului) Sunt psihologi si sociologi profesionisti bine pregatiti in manipulare neuro lingvistica ( dar rau intentionati) care lucreaza la aceste conunicate .Se mizeaza pe idiotii utili (lasii ) exemplu ''Cezar ''etc care apar inevitabil in orice categorie profesionala si care au deviza '' se poate si nai rau''.Stati nu va enervati ca e doar inceputul campaniei declansate de servicii.Sa vedeti taifun in mas media incepand de pe 19. O sa va cruciti.

   Ștergere
 74. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel Gligor a propus pe site ( in cuiul catarii) ca pe 22 decembrie toti militarii pensionari ( care mai au curaj ) sa iasa in strada. Ce parere aveti?

   Ștergere
 75. Gata filmul ,pensionarii militari au pierdut,OUG 57 a trecut !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai crezut macar o secunda ca nu v-a trece ? Nu pari naiv.

   Ștergere
 76. Pricina a anuntat acum 5 minute pe Romania tv ( desi prezentatoarea incerca cu disperare sa-l opreasca ) ca Dogaru a cerut autorizatie pentru protestul militarilor (incepand din data dr 17) .Sa fi inteles si Pricina ca e tot militar si ca guvernul urineaza si pe el ? Vad ca empatizeaza acum cu noi.Om vedea a zis orbul.Eu nu prea am incredere in coloana vertebrala a lui Pricina .Dar omul se si mai schimba si poate vrea sa-si spele pacatele fata de camarazi.

  RăspundețiȘtergere
 77. Salariu mediu al unui functionar public din sparlamentul Romanistanului e de 9 000 de lei Ati citi bine ( verificati daca nu credeti) 9000 de lei Si au si pensi cu adevarat speciale minim 80% fara limita in sus.Socant.Bataie de joc pe fata.

  RăspundețiȘtergere
 78. Nr. 1181/16.12.2015  Catre,
  PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI

  DOMNULE PRIMAR GENERAL,

  Va aducem la cunostinta ca in perioada 28-30.12.2015, intre orele 11.00-24.00 se vor desfasura in Bucuresti - Piata Victoriei, manifestatii de protest, organizate de catre SCMD, la care vor participa circa 1.000 de rezervisti si delegati din sindicatele si ONG-urile partenere (CNSC).

  Scopul actiunilor este:
  (1) Retragerea de catre Guvern a Art. 40 privind modificarea Legii pensiilor militare de stat din OUG 57/2015;
  (2) Reluarea in procedura parlamentara de urgenta a Legii sistemului unic de salarizare;
  (3) Stabilirea prin HG a salariului minim pe economie la 1200 lei;
  (4) Acordarea celei de a 13-a pensie pentru pensionarii cu venituri minime.

  Din partea noastra sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare, col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736601.020 si col. (r) Mihail–Adrian STEFAN – tel. 0736600973, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta. Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarilor va purta insemnele distinctive ale SCMD.

  Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice proprii: autoturismul Dacia B-188-SCM, statie de amplificare mobila, boxe audio.

  In sprijinul bunei desfasurari a actiunilor, solicitam din partea Primariei si a organelor de Politie si Jandarmerie sa ia urmatoarele masuri:

  ·aprobarea locului de desfasurare a actiunilor;
  ·asigurarea locului de desfasurare a actiunilor.

  Cu stima si multumiri,
  PRESEDINTE,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnilor "Postaci" acum e timpul pt. NEXT LEVEL- THE STREET

   Ștergere
  2. @ Man 16 decembrie 2015, 14:28. Asa este! Si sa vezi tu acum cum isi mobilizeaza moastele de le ANCMRR cei 35 000 de membri. Batandu-se cu Dogaru care sa protesteze mai intai.

   Ștergere
 79. acum aveti prilejul sa mergeti la acest protest toti ce 25.ooo de pensionari disponilizati , care ati suferit cel ,ai mult , luati cu voi si mamele daca mai sant si ce mai aveti .........

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Priceput ironia si nu prea! Doamna! In mod paradoxal, dar acesta NU mai este protestul doar al celor 26 500. Ci si al tau! La 1 ianuarie 2016, cei 26 500 iesim si noi din statul de "rromi si evrei" pe care l-am suportat 5 ani.

   Capatand si noi acum statut ca al majoritatii pe care o cam regasim in 4 labe, ne alaturam bineinteles si noi cu bucurie majoritatii protestatoare. Mai ales ca avem si ceva experienta!

   Asa ca se ne anunti si pe noi cand majoritatea este adunata la protest si participam si noi. Daca NU se aduna majoritatea, inseamna ca este de fapt multumita de situatie, si NU vrem noi o minoritatea sa stricam stafisfactia majoritatii de a sta ... capra. Ca asta a facut majoritatea timp de 5 ani de zi, cand noi cei 26 500 am avut statut de "evrei si de rromi". Bine?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 80. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 81. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 82. Am inteles ,pe 28-30 o sa mergem cu CAPRA sau cu SORCOVA,cui sa protestezi atunci? bag de seama ca am fost vanduti.O BASTUS,BASTUS!...dom' GERULA ne da .ULA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Data aleasa e complet de coma. Zilele astea era calda. Azi era perfect!

   Ștergere
  2. Vorbeati de "cei cu ochi albastri" si campania lor...vad ca nu mai e nevoie,ma lamentati singuri

   Ștergere
  3. Ai dreptate !Mai degraba cred ca-i gargara!Cine te mai baga in seama dupa sarmalele de Craciun!Pe 22 era cel mai bine!ARMATA E CU POPORUL!

   Ștergere
  4. @ raul 16 decembrie 2015, 15:59. Pe 22 este mai rau! Tocmai a inceput campania anuala de denigrare a armatei pt. presupusele atrocitati de la Revolutie. Cand de fapt au murit mai multi militari decat civili, lucru ascuns de 26 ani, dar asta e alta discutie.

   Pe 22 NU poate fi initiat nimic de noi, ci doar de populatie in mod independent de noi. Daca ne solicita populatia, bine ... Dar asta ar fi deja revolutie. In caz contrar, daca iesim doar noi, ne-o tragem singuri.

   Ștergere
 83. Mister R
  Nu Domnule,NU. Astept de la Dv sa incurajati acest demers.Aveti resurse si putere de convingere,ba mai mult-sunt sigur de capacitatile Dv(dovedite si pe acest forum).Multi camarazi care va respecta sunt atenti la gesturile Dv

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fii atent! Eu vreau sa spun de fapt ca nu am incredere in ai ... nostri. Ce vei spune daca te vei trezi cu un maret comunicat, sa zicem din partea ANCMRR care va "infiera" orice protest? Au mai facut lucrul asta "infierandu-i" pe cei din SCMD cand protestam!

   In sfarsit, in 2013 am patit-o si cei 26 500. Din partea lui Dogaru. Era vorba de L. 241/2013 care ne-a reintregit pensiile. Dar care ne-a si tras in piept, intrucat din aceeasi zi ni le-a si inghetat. In martie 2013 noi am dorit sa protestam NU contra reintregirii, ca a fazei cu "inghetarea". Tu stii ce a facut Dogaru atunci? A declarat public ca suntem "basisti" si agitatori. Iar noi protestam sa NU ne fie inghetate pensiile asa cum s-a si intamplat de fapt.

   Nu e bine asa! Trebuie sa protestam, asta este clar. Insa altfel decat pana acum, cumva in mod independent, oricum nu in combinatie cu expertii nostri in blaturi.

   Si mai e o chestie! Protestul unor pensionari militari este doar 1/2 de protest. Cealalta 1/2 este a activilor. Politistii activi sunt in sindicate si nu misca nimic, deci le place situatia! Daca protestam doar pensionarii din armata, nu avem mare castig de cauza. Trebuie o actiune sincronizata: politisti activi si penisionari militari din toate sistemele. Simultan!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 84. Noutati de la ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Chiar ma-ntrebam cind , calexandrul , va sari "la gîţii" oricui va-ncerca sa nu fie de-acord cu "mînărirea" l.223/2015 prin oug 57/2015 ...
  Iaca c-o face !
  http://ancmrr.ro/comunicat-nr-27-din-5-12-2015/

  Deocamdata sarind numai "la gîţii" Dogarului ... dar avertizindu-i pe toti ca bunăciune mai mare ca modificarea l.223/2015 nu se ezista ...
  Bunaciune la care , ne da a intelege , ca el este "tartorul" principal !...
  Iar "cea mai cea" bunaciune este cea din art.111 ... ca_cum_ca se aplica_cuantumul avantajos beneficiarului ...
  Dar prin aplicarea principiului cuantumului avantajos ... beneficiarii sint exclusi de la urmatoarele mariri de pensie ... Pina cind acel cuantum avantajos (in plata) nu este depasit de cuantumul calculat al pensiei ...

  Bine , calexandrule , sa-ti dea dumnezeu o beneficiere cit mai scurta de bunaciunea art.111 !
  Cit mai scurta nu din cauza ca pensia militara care ti s-ar cuveni ar fi foarte apropiata (ca marime) de pensia ta umflata gopristic !...
  Cit mai scurta din cauza ca vei obosi cit de repede sa tot mai astepti o eventuala marire a pensiei !...

  RăspundețiȘtergere
 85. ACMRR are 35000 de membrii ? R-26500 gresiti profund. Datorita faptului ca aceasta asociati are in conducere la nivel central si judetian activisti de partid PCR reesapati UNPR , nu mai reprezinta de mult interesul cadrelor militare in rezerva si retragere. N-ar putea mobiliza nici 100 de membrii. A sosit momentul actiunilor in instanta pentru scoaterea in afara legii a acestei asociatii subversive. Motivul principal: nerespectarea statutului si subminarea capacitatii de aparare a tarii.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!