sâmbătă, 12 decembrie 2015

Diverse la cererea interlocutorilor! Publicarea in Monitorul oficial a O.U.G. privind violul salbatic asupra pensiilor militare - militarii romani fiind pe post de papagali NATO, ministrul M.A.I. ii ia la misto pe politisti, pompieri si jandarmi, S.R.I. isi desconspira propriii spioni-pensionari ca ar afecta bugetul institutiei. Si alte caterinci, șuturi in cur si palme după ceafă din partea zonei politice la adresa militarilor si politistilor romani!

1. Ordonanta Guvernului Julien Ciolos (posibil nume de dac) privind violarea unor drepturi cetatenesti a fost publicata in Monitorul Oficial (click aici, apoi unde apare calendarul lunii decembrie 2011 dam click pe data de 11, iar jos va aparea desfasuratorul actelor publicate in M.O. in ziua de vineri 11 decembrie. Ne intereseaza Partea I, click pe 923 si va aparea textul ordonantei).  Ordonanta este redata integral si in finalul materialului. Dintre multiplele violuri asupra diverselor categorii de cetateni, iese de departe in evidenta cel asupra pensiilor militare si care nu este numai cel mai extins, ci este si singurul insotit de perversiuni. Violul asupra pensiilor militarilor si politistilor fiind legiferat la Art. 40 din textul ordonantei, iar perversiunile principale sunt prevazute a fi infaptuite in virtutea alineatelor 5 si 6 din cadrul  Art. 40 al ordonantei. Ca fapt divers, ordonanta nu este semnata de ministrul Justitiei, fara a putea preciza daca acest lucru are sa nu vreo relevanta.

2. Biroul de Presa al M.Ap.N. e emis un comunicat dupa regulile infanteriei rusesti, conform careia si o prostie daca o spui, sa o spui cu voce tare, fiind oricum mult mai convingator decat daca nu spui nimic. Ceea ce au si facut reprezentantii M.Ap.N. care mai nou se ascund dupa Biroul de Presa, comunicatul nefiind semnat de nimeni dintre capii ministerului. M.Ap.N. sustinand astfel ca este mai avantajos pt. militari se le fie retezate 30% procente din pensie. Fapt pt. care toti militarii au intrat in extaz, injurând conducerea M.Ap.N. in cel mai put stil ostasesc posibil! Este adevarat ca sunt zvonuri ca sunt si cativa militari care s-au apucat deja sa ii faca statuie ministrului apararii pe nume Motoc! Ne-am interesat si am aflat ca nu prea ar fi militari autentici, ci unii care se ocupa in realitate de decoratiuni interioare prin armata, perieri, osanale la adresa conducatorilor iubiti si ca ar fi cam aceiasi care afisau prin 2011 tabloul cu Basescu deghizat in voievod, pe peretii Statului Major General. In sfarsit, conducerea M.Ap.N. este aceasta. Iar primii 2 secretari de stat in ordine dupa ministru, sunt apropiati ai lui Gabriel Oprea - cel care a avut un rol decisiv la desfiintarea pensiilor militare in 2011. Comunicatul M.Ap.N. apartinandu-le desigur si lor. Sau poate numai lor! [Pt. cunoscatori poate fi de interes si aici! Sau aici!].

3. Nici M.A.I. nu s-a lasat mai prejos! Ministrul M.A.I. i-a pus si el capra pe politisti si pe jandarmi in emisiunea postului TVR 1 din data de 11.12.2015. Actionand ca un veritabil milițian intelectual din vremurile de altădata. Astfel, conform ministrului afacerilor interne (adevarul ca este de comă introducerea cuvantului "afacerilor" in denumirea ministerului), afacerile externe fiind deja acaparate de contrabandistii ucraineni si moldoveni, fara Ordonanta Julien Ciolos, ar fi existat riscul pt. politisti, pompieri si jandarmi ca in loc de 100% pensie raportata la solde/salarii, sa ajunga la o pensie de 150% raportata la solde/salarii. Asa ca ministrul Toba a sustinut ca este total de acord sa le fie retezate pensiile la toti jandarmii si politistii la 85%. Urmand ca respectivii sa beneficieze daca au fost cuminti in cariera, de inca 10-20% care ar fi acordate la pensie, urmare a unor prevederi ale Legii nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). 

In ce consta intelectualitatea de militian a ministrului Toba? La fel ca si precedecesorii lui din ultimii 12 ani, el inca nu s-a prins ca in M.A.I sunt cca. 1/2 militari si cca. 1/2 functionari publici civili. Astfel incat daca jandarmilor si pompierilor si care sunt militari, le pot fi acordate 10-20% urmare a Legii nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare), politistii si care sunt functionari publici civili - in special cei in activitate, au sanse multiple sa o fure cu cele 10-20%. Intrucat Legea nr. 80/1995 este statut al cadrelor militare si nu si al functionarilor publici civili. Statutul politistilor fiind acesta. Si care nu include posibilitatea de a acorda Ordinul Functionarului Public Civil, similar Ordinului Militar pt. militari. Ci doar de a acorda Ordinul Militar politistilor pt. vremurile cand au fost si militari (pana in 2002). Politistii care activeaza in sistem sau intrati in in sistem dupa anul 2002, fiind cam fiii ploii in privinta acordarii Ordinul Militar!

Si mai este o chestie legata de acest Ordin Militar care vizeaza in egala masura si pe militari si pe politisti! Acest Ordin Militar este prevazut asa cum am precizat, in  Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare) si nicidecum in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Militarii declarandu-si intentia de vreo 2 ani sa isi modifice statutul printr-o lege noua. Despre care nu cunoastem daca va mai cuprinde sau nu actualele prevederi despre Ordinul Militar. Atentie! Si cum la fel de bine este extrem posibil ca hienele politice sa vina cu un alt act normativ care sa elimine Ordinul Militar din Legea nr. 80/1995, afirmand senin ca nu scade nicio pensie, Ordinul Militar fiind cu totul alta mancare de peste!

4. Politrucii de la S.R.I. au procedat ceva mai voalat. Nici nu este de mirare, tinand cont ca sunt invatati sa actioneze mereu si conspirativ si sub acoperire. Acoperire mai ales la ochi, o meteahna pe care au din '89 cand nici nu visau ce se intampla in jurul lor! Astfel incat reprezentanti S.R.I. au bagat in mod conspirativ o soparlița la un post TV, cum ca plata pensiilor propriilor spioni le da peste cap bugetul institutiei care intra in deficit fata de necesar cu 4%. Dar sa nu isi faca probleme, informatia a ajuns si la serviciile de informatii similare din alte state, care au luat deja masuri  pt. a o cheta in vederea compensarii celor 4% pt. spionii romani ramasi descoperiti la pensie. 

5.  Militarii din S.P.P., S.I.E. si S.T.S. nu s-au remarcat prin nicio interventie publica ca de obicei, limitandu-se sa injure in gand conducerea de partid si de stat. Pe de alta parter, ce ar putea sa mai faca o mana de oamenii care insumeaza serviciile in cauza, din moment ce fortele principale si care sunt formate din militari si politisti, stau in 4 labe, savurand indicatiile? NATO, U.E., respect armatei, veterani de razboi mutilati afisati la parade, chestii, trestii s.a.m.d.!

6. Cat priveste atitudinea liderilor asociatiilor/sindicatelor/organizatiilor militarilor si politistilor, care ar trebui sa apere interese atat ale celor in activitate, cat si ale celor in rezerva/retragere, v-ati convins, nu? Ei fiind primii care se aseaza in cele 4 labe, dupa ce in prealabil fac ceva gargara mimand ca ar apara interesele militarilor si ale politistilor! 

Ar mai fi totusi ceva de spus? Da, in atentia exclusiva a militarilor in activitate! Este inadmisibil ca in anul 2015 sa existe un stat in NATO sau in U.E. sau in lumea democratica in general, care sa legifereze privarea de drepturi fundamentale pentru unii cetateni - acestia fiind chiar militarii, fara ca acel stat sa le ofere absolut nimic rezonabil in schimb! Acel stat fiind Romania, iar prevederile in cauza sunt legiferate in Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). Si care pot fi aplicate pt. a nu mai exista astfel de discriminari in Romania, la fel de bine tuturor cetatenilor sau niciunui cetatean. Deocamdata aceste crase incalcari ale drepturilor fundamentale fiind aplicate numai in Romania si exclusiv numai militarilor! Fara ca statul roman sa ofere nimic rezonabil la schimb. De aici trebuie sa porneasca orice comparatie, orice negociere, totul! In caz contrar, militarii romani vor fi calariti vesnic de diversi fanarioti politici! 

Sa ne scuzati domnilor tehnocrati si sustinatori ai "politicii de partid si de stat" intrucat v-am deranjat, dar si pt. impertinenta ca indraznim sa ne arogam dreptul sa gandim liber! Pornind de la aceasta premisa, vrem sa vedem orice cetatean cu varsta pana la 63 ani ca are obligatii la razboi si mobilizare, nu numai barbati, ci si femei, la fel precum au obligatia perfect gratuita, doar militarii romani pensionati, cu varsta panal la 63 de ani, si barbati si femei! Si mai vrem eliminarea din legislatie a tuturor prevederilor care incalca drepturile fundamentale ale omului in cazul militarilor romani, respectiv abrogarea Sectiunii a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a Sectiunii a 3-a din Legea nr. 360/2002 privind statutul politistului. Abia de la acest moment va acordam si noi Dvs. dreptul de a va atinge de pensiile militarilor!

Ordonanta privind violarea pensiilor militare de stat

222 de comentarii:

 1. Au bagat-o fara semnatura ministrului justitiei ,mascat,jmechereste, in ordonanta privind masurile fiscal bugetare.
  Acum o sa pupati mîna lui Oprea sa o atace cumva la CCR (doar pe procedura atita timp cît nu a produs efecte ,cu reintoarcere in parlament pentru validare/invalidare), fiindca restul cred ca si-au dat mîna cu guvernul la jmecherie,posibil si unpr daca ”interesul national” dictee alte interese.
  Si asa scapa basma curata si psd-ul caruia aplicarea in forma originala i-ar fi dat mari batai de cap. Sa-i mai laude ceva naivi ca si ”merita”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Mai termina cu elogiile aduse zonei politice si lui Oprea! Ne-au facut toti! Vezi poza atasata cu conducerea M.Ap.N. cu comunicatul lor de coma. Toti sunt oamenii lui Oprea! Toti joaca teatru si atat, fac pe opozantii de fatada, dar in spate sunt ca fratii. Si atunci la ce te astepti de la Oprea din moment ce oamenii lui de casa din M.Ap.N. au dat cu flit militarilor cu comunicatul ala? Tu crezi ca nu l-au intrebat pe Oprea ce sa dea pe gura? Ba da!

   Oprea va face eventual un pic de gargara la misto in Parlament asa de fatada sa ia fata alora care pun botul si atat! Stiind precis ca nu il costa nimic sa iasa in fata, PSD anunntand deja ca voteaza OUG.

   Ștergere
  2. Nu mai este don Oprea in Guvern ..sa dea cu ..madularul in masa si sa zica ...asa se face ...

   Ștergere
  3. @ CEZAR 12 decembrie 2015, 16:58. Oricum e terminat. Il cauta unii rai de tot cu coruptia, de cand era cica ofiter de justie pe la o structura ca se ocupa de lucrarile la Casa Poporului si Centrului Civic. Asa ca iti sugerez sa nu ii mai aduci elogii, nu de alta, dar poate esti pus si de martor!

   Pe de alta parte, ia vezi si tu poza atasata cu oamenii lui! Care au fost in stare sa emita comunicatul M.Ap.N. Asta e don Oprea?

   Ștergere
  4. Sa-l caute ..sa-i numere si outele ...
   Problema-i ca nu mai avem pe nimeni care sa sustina ..interesele militarilor ...cu forta ...
   Ce ai vrea ..Otilia ...?? A facut si ea o poza cu ghinionistii din teatre si ..ii ferice ..mai mult ..lula ...

   Ștergere
  5. PS.Cum necum este singurul militar (sau mai putin militar ! )..care a contat si va mai conta in politica ..
   La cine sa ne uitam ? La Dobritescu ..?? La alti napoleoni (ptiu -l-am citat pe Dogaru )...care au infundat puscaria ca niste ciumeti ...
   Apropo ! Ieri seara l-am vazut la RTV..pe Gligor ..imi pare cunoscut numele...
   Domnul mai are un aspect de militar ..si pentru prima aparitie ..a fost OK...
   Cine il ajuta ..sa se lanseze ...sa ne mai scoata din mocirla mediatica ..??

   Ștergere
  6. @ CEZAR 12 decembrie 2015, 17:16. Hai sa ne intelegem odata, bine? Si asa nu mai avem de pierdut nimic. Nu mai incerca niciodata sa pomenesti de Oprea ca binefacator, celor din zona "R-26500". Pt. noi este omul care ne-a desfiintat pensiile militare, ni le-a diminuat. Si din cauza caruia acum le avem si "inghetate". A avut 5 ani la dispozitie si ceva mai inainte sa nu faca aceste lucruri.

   In consecinta, NU mai pomeni de el in zona "R-26500", intructa NU provoci decat iritare si dezbinare. Si NU mai avem nevoie de asa ceva, intrucat de la 01.01.2016, toti suntem in aceeasi barca si avem aceeasi problema comuna.

   Ștergere
  7. Tovarase R 26500 ,eu nu-l ridic in slavi pe oprea ,dar sunt curios cine o sa atace legea asta aruncata cîndva la vrajeala in parlament ca replica la legea Minca-Dogaru si votata cu toate mîinile de toti parlamentare cu toate amendamentele posibile admise ad hoc fara calcule in spate. Iti spun eu ,nimeni. Gargara si vaiete pe umarul pensionarilor si atît.
   Oprea daca va simti ca-i momentul sa atraga niste voturi va trezi interesul national si din cel mai pur patriotism si atasat de glie poate va incerca ceva. Totul intre ghilimele ,bineinteles.

   Ștergere
  8. Bine! Daca ti-ai schimba avatarul, ai putea parea si tu mai ai militar! Cracita aia cu sulita in cur reprezinta personalitatea ta?

   Ștergere
 2. Cresterea salariului lui iohannis si ciolos se asigura prin scaderea drepturilor de pensie a militarilor. Cum sa-i pupam mana lui oprea ? oprea pe sest le-a marit drepturile salariale prin OuG.

  RăspundețiȘtergere
 3. Este posibil ca iohannis sa-l faca maresal pe oprea. Cine se aseamana se aduna. Dar oprea ramane o rusine pentru armata romana. Gradul militar reprezinta o recunoastere in plan social a nivelului de pregatire militara. Unde se situeaza oprea in acest sens ?

  RăspundețiȘtergere
 4. Ciolos nu face nici cat o ceapa degerata. Cand trece pe langa monumentul cepei din PERICEI ar trebui sa lase capul plecat. Ce multumire reprezinta el pentru parintii lui, in special pentru tatal lui, POLITIST ? O rusine pentru familie si pentru tara. DEMISIA CIOLOSI.

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Pentru cei isteti. Va sugeram sa cititi bine legea care a majorat salariile incepand cu aceasta luna. Poate constatati ce majorari au secretarii de stat, consilierii de stat, prezidentiali etc. etc. Tuturor din aparatul politic. Astfel incat indiferent de culoarea partidului de provenienta, sa puna in aplicare cu totii "fara sovaire si cu insufletit elan" politica "de partid si de stat".

  Sunt disperati toti din cauza mesajelor de lustratie a intregii clase politice din anii 1990-2015. De aceea si-au dat mana intre ei si fac ce fac!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Lui Iohanis 6-2 case i sa marit salariu cu 360 % .La grefieri s-a marit pensia cu 430 % .wau La boi au scazut pensia cu minin 15% .Cine sunt boii nu va spun ghiciti voi.

   Ștergere
 6. Ce intelegeti din art.28 alin.1 lit o)?!!!! Adica, fara sporuri pentru conditii grele, vatamatoare, periculoase ??? Deoarece, acestea se regasesc in anexele 2 ( invatamant) si 3 ( sanatate ) ale Legii 284/2010 ! Daca e asa ne-au rupt de tot !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu merita sa ne agitam! Orice calcule faci dupa OUG, tot cu contributiva in plata ramanem! De depasit oricum nu o depaseste nimeni!

   Ștergere
  2. Au rupt tot .Militarii o sa se uita cu jind la pensia unui ""cheferist"".. Vorba reclanei '' Prea acru( lasi) prea ca la tara''

   Ștergere
 7. Ultima ora, comunicat guvernamental. Datorita neclaritatilor aparute in ultima perioada va comunicam urmatoarele : In toate tarile NATO vechimea necesara unuu militar pentru a iesi la pensie e de 20 de an.Exceptie voi o colonie Nato cu militari sclavizati si cu armament de muzeu buni doar pentru a furniza carne de tun .In colonia asta numita Romanistan stapanita de perciunati avand stapan pe domnul Soros unde si unui tigan i se spune ''rom'' pentru confuzie cu triburile de sclavi bastinasi(moldovenistani , ardelenistani, ,muntenistani ,etc, ) iesirea la pensie (de mizerie daca nu esti colonel sau general politruc) se face la 25 de ani print-o pozitie ''speciala'' ca si pensia lor .Pozitia se numeste ''cu picioarele inainte ''si cuprinde absolut TOATE VENITURILE ⌛
  Acum la sfarsitul comunicatului va uram traditionalul salut ostasesc ''sa traiti bine''in pozitia indicata mai sus .Cu deosebita stima pentru militari, pompieri,politisti, alti io-bagi, etc, grupul Bildemberg ,guvernul Soros, scuzati guvernul Ciolanis am vrut sa spunem , va asiguram de simpatia noastra nedisimulata . Semneaza : indescifrabil

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu numai ca n-o depaseste nimeni, dar va ramane cu ia pe viata. Ceva de genul Oltcit.

  RăspundețiȘtergere
 9. Esalonul 2 si-a spus cuvantul. Ciolos si Motoc sunt p-afara si dau crezare celor din "casa". Toba e din sistem si ar fi trebuit sa cunoasca realitatea, dar, camasa e mai aproape de piele - tocmai s-a mutat in "casa". Oprea a plecat dar a lasat urmasi de incredere...desi, parca s-ar intrezari cuvantul celor care n-au cuvantat pana acum...slab si temator! Mai e de lucru! Intrebarea ramane: unde sunt activii? De data asta activii trebuiau sa iasa la rampa! E viitorul lor in joc! Noi ne-am ingropat trecutul, si cate zile vom mai avea, vom trai cum vom putea. Si asa, nu mai contam pentru tara asta !

  RăspundețiȘtergere
 10. Băi oameni buni, voi nu vedeţi că am ajuns ultimii ţopîrlani din ţara asta, ţară furată de 26 de ani de golani şi derbedei? Şi, vorba Blănosului ot Urziceni, dare care este înregimentat în partidul lui "Naşu", ni se pişă toţi în gură. Halal să ne fie celor din armată, din jandarmerie+pompieri+poliţie! Apărăm de la FSN-ul lui peşte din care au "emanat" atît partidele istorice cît şi pseudopartidele astea ieşite ca bureţii după ploaie, toate hoţiile, tîlhăriile şi nedreptăţile din ţara asta. Nici dacă ar fi trecut peste noi 2 războaie mondiale nu am fi ajuns aici unde am ajuns, adică la "sapă de lemn". Cred că trebuie să luăm atitudine şi nu numai pe NET ci şi "live". Gata, "zavîrşîi", destul! Am ajuns ultimii ciumeţi din Europa şi asta datorită lui Iliescu, Constantinescu, Băşinescu şi Iohănescu + acoliţii lor. Voi nu mergeţi prin ţară? Nu vedeţi ce se întîmplă în jurul vostru? Nu vedeţi sărăcia, distrugerile şi jaful ce vă-nconjoară? Nu vedeţi că trebuie să luăm atitudine public? Stăăăm şi ne lamentăm, eventual mai comentăm pe NET "ce bine sau nu" ne este nouă. Dacă dorim să schimbăm ceva în bine, şi nu numai la nivel declarativ, atunci trebuie să ne implicăm cu toţii, aşa cum şi cît poate fiecare dintre noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS. Aşa cum hungurii au mişcarea aia a lor cu 64 de judeţe, cred c-ar trebu ca şi noi să înfiinţăm una cu 41.

   Ștergere
  2. Era sa zic sa mai pui...ca suntem in inferioritate...Dar, romanul e modest - dincolo sunt raioane. Vai de mama noastra! Ne plangem, dar ne rezumam la sticla asta! Inca mai existam...cat va fi sticla asta! (daca nu era sticla asta poate ne cunosteam mai indeaproape, legam prietenii si la o bere puneam de un taraboi...asa? Haide mai! Hai! Hai! Vin si eu! ....si cu asta ramai)

   Ștergere
 11. Ultima ora, comunicat guvernamental. Datorita neclaritatilor aparute in ultima perioada va comunicam urmatoarele : In toate tarile NATO vechimea necesara unuu militar pentru a iesi la pensie e de 20 de an.Exceptie voi o colonie Nato cu militari sclavizati si cu armament de muzeu buni doar pentru a furniza carne de tun .In colonia asta numita Romanistan stapanita de perciunati avand stapan pe domnul Soros unde si unui tigan i se spune ''rom'' pentru confuzie cu triburile de sclavi bastinasi(moldovenistani , ardelenistani, ,muntenistani ,etc, ) iesirea la pensie (de mizerie daca nu esti colonel sau general politruc) se face la 25 de ani print-o pozitie ''speciala'' ca si pensia lor .Pozitia se numeste ''cu picioarele inainte ''si cuprinde absolut TOATE VENITURILE ⌛
  Acum la sfarsitul comunicatului va uram traditionalul salut ostasesc ''sa traiti bine''in pozitia indicata mai sus .Cu deosebita stima pentru militari, pompieri,politisti, alti io-bagi, etc, grupul Bildemberg ,guvernul Soros, scuzati guvernul Ciolanis am vrut sa spunem , va asiguram de simpatia noastra nedisimulata . Semneaza : indescifrabil

  RăspundețiȘtergere
 12. Ia puneti-va ''capra'' ca sa va zic ceva. . Art.28 alin.1 lit o . Asta inseamna fara sporuri pentru conditii grele, vatamatoare, periculoase .Acestea se regasesc in anexele 2 ( invatamant) si 3 ( sanatate ) ale Legii 284/2010 ! Acum ca suntem in pozitia ''capra ''dati din fundulet si bucurati-va.

  RăspundețiȘtergere
 13. Pentru "Maestrul de aviaţie Aviamuc":

  Băi tată, cînd îţi spune cineva că eşti berbec, stai şi meditezi; cînd îţi spun mai mulţi că eşti aşa, taci din gură şi-ţi vezi de drum.
  Păi măi meştere, ca să te citez:

  avianyc spunea...
  Au bagat-o fara semnatura ministrului justitiei ,mascat,jmechereste, in ordonanta privind masurile fiscal bugetare.
  Acum o sa pupati mîna lui Oprea sa o atace cumva la CCR (doar pe procedura atita timp cît nu a produs efecte ,cu reintoarcere in parlament pentru validare/invalidare)..."

  "Dragul meu AviaMUC", să-i pupi TU bucile lui Oprea, nu noi cei cărora ni s-au mînărit veniturile! Măi Poliţie Aeriană la sol, află că pe "legea lui Oprea" aveam 55 de ani de vechime cumulată şi-am pierdut 10% din pensie!!! Culmea c-am avut şi "fluturaşii" de leafă pe vreo 8 ani care nu băteau cu datele lor şi pe care i-am trimis Casei de Pensii, anexaţi la contestaţii. Crezi că s-a rezolvat ceva? Vax Albina! Aşa că, nu o mai fă tu pe-a deşteptul pe-aici, că nu e cazul...

  RăspundețiȘtergere
 14. @ All. Sa NU spuneti ca NU v-am avertizat! Este o chestie destul de dura legata de acest Ordin Militar care vizeaza in egala masura si pe militari si pe politisti!

  Acest Ordin Militar este prevazut in Legea nr. 80/1995 (Statutul cadrelor militare). Militarii declarandu-si intentia sa isi modifice statutul printr-o lege noua. Despre care nu cunoastem daca va mai cuprinde sau nu actualele prevederi despre Ordinul Militar.

  Atentie! Si sa se intample ceva similar ca in 2011, cand desi in L. 80/1995 scria negru pe alb ca avem drept de pensie militare, idiotii au scos articolul ca sa poata se ne desfiinteze pensiile militarilor.

  Asa ca pe viitor, este foarte posibil ca hienele politice sa vina cu un alt act normativ care sa elimine Ordinul Militar Legea din nr. 80/1995, afirmand senin ca nu scade nicio pensie, Ordinul Militar fiind cu totul alta mancare de peste!Pe langa pensia militara! Si astfel ne iau maul de tot!

  De aceea NU trebuie sa renuntam la procentul maxim de 100% si sa nu acceptam nici diminuarea procentului initial de la 80% la 65%.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Si mai urmeaza ceva in IN VARA la revenirea FMI. Se vor platii doar pensii mai mici ( acum ''militare'') dupa noile calcule ( pe legea 223 modificata )si va disparea de tot printr-un OUG pe blat ca de obicei si plata pensiei mai avantajiasa pentru cei deja pensionati pana in 2016 si recalculati si ei acum pe criminala lege 223 modificata de Soros scuze Ciolos .Asteptati numui un pic si sa-l vedeti pe dracul dezbracat la vara cu ''deficitul bugetar prea mare'' Vor motiva ca altfel exista discriminari intre cei cu pensii mici de tot dupa 2016 si cu cei cu pensii doar mici inainte de 2016...

   Ștergere
  4. Băi Maxime, tu vorbeşti serios? Sper că "ai glume-n program"...N-oi fi şi tu ca "oracolul din Dămăroaia"?
   Ia, zi-ne mai "en detaille" ca să ştim de mobilizăm ori ba!

   Ștergere
  5. @ Maxim One 12 decembrie 2015, 18:18. Da! Se incadreaza ca tipar!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Vladimir nu e gluma e purul adevar (din pacate) V-am dat pana acum numai informatii sigure si dublu verificate. intrebati-l pe R-xxx ( cu care ma mai si ciondanesc uneori ) .Tigri 2 vroiam sa te scuip dar mi s-a uscat saliva ( probabil ca are si saliva mandria ei).Sfatul meu e sa te abtii cu epitetele ca sa nu incep si eu ca ai sa regreti.

   Ștergere
 15. Erata, la foto privind conducerea MApN!
  Nicut nu este un apropiat al Presedintelui UNPR, Oprea G., el este cumnat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ha, ha, ha! Ca să vezi cît "este de neapropiat"! Şi cînd mă gîndesc că Bădălan l-a dat afară de la J5...la "consilier al şefului SMG", după o excursie la Bruxelles...

   Ștergere
 16. Ma voi chiar nu intelegeti ca trebuie sa ne supunem cuiva demn de incredere in masura sa ne adune si sa ne impinga sa ne miscam?Cati dintre voi au participat alaturi si de politisti la protestele din 2010 si 2011 impotriva piratului si a lui Boc?
  Voi nu vedeti ca sindicatele politistilor si ANCMRR sunt in blat cu actualul guvern?Mai bine potentati-l pe Dogaru care inca mai misca ,Comentariile si calculele pe aici sunt pierdere de timp.Vedeti ca avem un presedinte de partid(romania Mare),generalul Strainu despre care stiu ca este om de isprava,neinfectat de interese de partid.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, si autor de diverse, si-a facut mana pe note de informare... Om de mare isprava...

   Ștergere
 17. PS.Olescule ,in calitate de sef pe aici,indeamna oameni sa se miste pe langa Dogaru pana nu e prea tarziu,in caz contrar vom avea parte in viitor de surprize mai mari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu sunt decat propriul meu sef. Pe de alta parte, din partea celor in rezerva/retragere, nu se va misca nimeni. Din 160 000 din toate ministerele am protestat macim 3 000. Si din cei 3 000, majoritatea eram cei cu pensiile diminuate. Dupa ce ne-au pacalit si ne-au "inghetat" am mai ramas pe baricade cateva zeci, maxim 200. Care dispar si ei, intrucat de la 01.01.2016 ni se ridica statutul de "evrei inghetati". Acum, daca in momente crancene nu ne-am adunat decat cativa,acum nici atat. Iar Dogaru nu mai are credibilitate.

   O noua miscare nu mai poate fi realizata decat cumva pornind din zona celor in activitate. Si aici este insa o chestie care este cam nasoala. Ca si noi pe vremuri, cei in activitate habar nu au ce se intampla decat la nivel sumar. Ce, stiam noi altceva in afara de cand aveam dreptul sa ne pensionam? Nimic, abia dupa am mai aflat cate una alta. Si am ajuns experti numai dupa ce ne-au gheranit astia.

   Sinteza? Daca, parca, cum ar fi ... Nu! Cheia este acum la cei in activitate. Pe de alta parte, pt. militari in general, auspiciile nu ne pot fi favorabile decat pe fondul unoer evenimente externe (razboi) sau interne (convulsii sociale sau de alta natura de amploare). Dar poate avem noroc, tot isi fac alesii buncare, nu?

   Ștergere
  2. pt EU.Mda...ai dreptate,dar sti de ce sunt suparati ACTIVI pe Domniile voastre? Pt ca pe aceste forumuri v-ati batut doar pentru drepturile voastre ,numai calcule,arogante ..etc (pusi la adapost de cuantumul cel mai avantajos). Cat despre "pulsul " activilor o simp pe pielea mea. Vreau sa fac multe dar nu am cu cine. Cei in functii caldute si solde bunicele...stau cu botul pe labe,cei mai realisti nu au curaj...pt ca tocmai miseii care trebuie sa ne poarte de grije ne-au tras-o cel mai rau noua.
   In fine,eu nu am experienta voastra,nici cunostinte juridice ,dar vreau sa ma implic intr-o campanie de amploare,dar nu am sprijin. Am facut petitia aia si m-am lamurit. Cu cine sa merg la razboi?...spuneti voi

   Ștergere
  3. @ Anonim 12 decembrie 2015, 20:35. Poate doar ACTIVII marunti care NU isi conesc colegii. Si care NU cunosc ce faulturi am luat noi de la sefii lor ACTIVI! Ca sa NU mai discutam de faptul ca cu exceptia tanarului acele de locotenent de la C. Turzii, niciun ACTIV nu a luat nicio atitudine pt. noi cand eram decimati in 2011. Absolut nici unul!

   Bai, baiete! Dar de jandarmi activi si care sunt militari, si care bateau militari in rezerva ai auzit? Dar de jandarmi care pazeau Guvernul Boc ca pe proprii ochi, contra unor pensionari care NU solicitau decat sa NU fie desfiintate pensiile militarilor, ai auzit! Noi, NU doar ca am auzit. Ci am facut ce trebuia si cand trebuia!

   In sfarsit, esti pui cu petitiile! E pe undeva una si care are semnaturi, nu gluma, trimisa acum vreo 3 ani. La toti. S-au stres cu ea la fund. Din experienta noastra iti spun EU: astia NU stiu decat de par si DNA. Altfel nu ar fi politicieni!

   Ștergere
  4. Corect,dar eu unul fierb de nervi. Vreau sa fac demersuri,sa iau atitudine ,dar nu am sustinere.(adica nu ma bazez pe nimeni sa ma sustina )dar caut. Sfaturi?

   Ștergere
 18. Ascultati ce va zice flocosul plin de pureci ....

  RăspundețiȘtergere
 19. @ Vladimir Ilici
  Bine baiete ,o sa ma inscriu si eu in behaiturile tale din turma dezorientata.
  Si daca vrei jigniri ,te trec pe lista, te ochiesc,maidanezule dezorientat.
  Si fii sigur ca nu ti-l bag pe git pe oprea insa nici nu vad pe alcineva s-a conteste legea la CCR. Poate asta in nevoie de voturi isi va reactiva ”interesul national”pierdut si va va da o gura de oxigen.
  Oricum cît timp legea nu si-a facut efectul ,nu poate fi atacata decît pe procedura si intoarsa in parlament pentru dezbatere desteptule.
  Si atunci sa vedem daca partidele si-au dat mîna la smecherie cu guvernul cine va sustine ,desteptule de-ti cad plombele. Pentru mine -i bine si asa.
  Daca nu va sustine nimeni ,puteti behai cu dogaru pina vi se usca saliva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Volodea Vladimir , cît iese ? Asa de-o pîine si-un sprit pe zi ajunge?

   Ștergere
  2. AviaMaiMuc, dacă te interesează aşa de mult, sunt în postura Cucurezului care donează şi el altor amărăştenica ca alde tine şi Cezar, peste 30% din pensia de drept.
   PS: "Maestre",cînd s-a plecat în 2007 în poliţia aia a voastră, cu 4 avioane, a venit un băieţaş, care a tot prezentat după aia (cam la 2 ani) "Meteo" pe la Realitatea TV". Vroia o Staţie Meteo la sol "maestre". Şi cum nu existau bani la vremea aia pentru copilării şi ciubucuri, i-am respins cererea de achiziţii şi l-am îndrumat călduros către SMFT, de unde putea lua cu împrumut pentru misiunea voastră, staţia meteo la sol VAISALA. Maestre, dacă ai fost în misiunea în care te tot lauzi că ai fost, spune-ne şi nouă, cum se numea ofiţerul ăla al vostru "meteoroligist"?

   Ștergere
  3. ”maestre emerit” Vladimir Ilici Kalici
   Pe la doctor te-ai cautat.
   nu avem timp ”maestre” de ”nebunii ” de la ”Nerealitatea”Tv. Poti sa te molipsesti ai grija,ca-i austeritate

   Ștergere
 20. @ mos martin
  Numai daca ai activitate in familia bugetara ”invatamînt ”sau ”Sanatate”.
  Pentru restul regasesti sporurile ,indemnizatiile,primele ,etc calculate la functia de baza si componente ale soldei lunare brute la L284/2010 (include tot ce era pe L 138/99) la familia bugetara ”aparare si siguranta nationala ” sau la ”justitie” daca ati fost magistrat militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa-i nene ..ca i-a suparat odata Oprea (pentru ca le-a dat pensie fix cat meritau )...si acum nu mai vor sa auda de el..desi tot el le-a dat si cuantumul pe care oricum nu-l merita ....

   Ștergere
  2. @ mos martin
   probabil ca noul guvern va adopta noua lege a salarizarii in forma actuala L 284/2010 unde din nou militarii sunt pusi la zid.

   Ștergere
  3. Da ,Cezare , au crezut ca le umple portofelul cu 300% ca sa rîda in nas de pe terasa activului care se opinteste cu munca. De destepti ma gîndesc de ce nu pun afis _”vînd logica de facut bani”.

   Ștergere
  4. @ CEZAR 12 decembrie 2015, 19:33. NU mai face propaganda politica unuia care a desfiintat pensiile militare! E o chestie pe care tu nu o stii. Tuturor ministrilor si premierilor din ultimii ani, legile le0au fost facute de Ministerul Finantelor. Ceva in genul: "- Bai, eu vreau sa iasa asa, ia vedeti cum o faceti"! Si asa a iesit L. 241/2013 care cu un articol reintregea pensiile celor diminuati, iar cu altul ni le "ingheta" pe viata, dand inapoi reintregirile. Bugetul ramanand intact!

   Exact asa s-a intamplat si cu L. 223/2015 in original. Astia se prefaceau ca acorda tuturor pensii militare, dar in fapt celor pensionati pana in 2011 ne acorda lula, legea fiindu-ne inaplicabila. Bugetul ramanand din nou intact.

   Asta a fost toata politica PSD/UNPR/ETC. Ne-au oferit "gogosi"!

   In ceea ce priveste, cuanumul pe care nu il meritam? Asta este afirmatie in cel mai pur stil basist! Tu ne faceai NESIMTITI in 2011, si dupa. Si asta faci si acum!

   Acum, pe bune! Cand vad unii ca tine, aproape ca as fi de acord sa vina o stapanire sa rada toate pensiile din sistemul public! Intrucat nici Zdrulea NU a contribuit la acest sistem pana in 2001. Nici militari, nici civili. Nici CIVILI, daca NU ai stiut.

   Si toa asa cand vad unii cu conceptiile tale, aproape ca imi doresc sa luam niste bombe in cap de la rusi! De care sa salveze Romania exclusiv cei despre care tu crezi tu ca merita ... cuantumul simtit! Condusi de Oprea si Ontanu!

   PS: NU mai face propaganda politica unuia care a desfiintat pensiile militare! Astfel are are mai multe sanse sa fie judecat mai bland de cei pe care i-a ucis!

   Ștergere
 21. Unde-i D.C...cine stie ..??
  Deobicei Craciunul il facea in santul de la Birtolomeu -Gara ..colt cu Lehliu.....??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi măi RH "giunior", unde să fie? Ia lecţii de la UNPR ca tine, Tigri2 şi AviaMUC. Nu ne-aţi bătut voi 4 la cap timp de 5 ani de "bunătăţile" contributivităţii? Acu gustaţi-le, bucuraţi-vă între voi cum v-au dat-o cei la care sunteţi membri de partid şi agitatori pe bloguri. Apropo", sunteţi şi remuneraţi ca postaci de serviciu?

   Ștergere
  2. Volodea ,ai mare dreptate.
   Ne-au pus sa v-o mai tragem odata !

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Aha, Cezar face parte di tineretul UNPR-ist voluntar...Brava lui! Multe succeSURI!

   Ștergere
  8. GLIGOR e colonel(r),si pana la pensionare era prin Statul Major General.Este in UNPR ,pe langa NICOLICEA.
   DOBRITOIU un farsor ,devenit general politic.Din cauza prostiei lui am pierdut 400 lei.In plus este in PNL pe o craca subtire deoarece este condamnat.V-am dat tot ce stiu.
   Singura care sta bine este colonel(r)LENUTA COBUZ membru marcant a PNL.lENUTA este in relatii apropiate cu ALINA GORGHIU dar ce ne facem ca unii dintre noi nu ne-am purtat frumos.General(r)STRAINU este presedinte ROMANIA MARE in locul lui Vadim .Daca mergem in bloc la Romania Mare omul se misca-are nevoie ca de aer de sustinere- in limita posibilitatilor partidului.Mircovici de la alte nationalitati s-a sulfanit.El a votat cu doua maini legea lui Boc.De la Onisor nu va asteptati la nimic.Seamana cu taica-sau.

   Ștergere
  9. Mo , Gligor îi șefu lu văru-miu tigri2 la partidul ala de 10 membri.

   Ștergere
  10. Nu sunt membru de partid ! Nu cred ca gligor este in UNPER
   Pur si simplu l-am vazut la Tv...si depaseste tot ce a aparut pana acum ..ca imagine si ..verb....

   Ștergere
  11. Flocosu 3,razi tu dar purceaua e moarta in cosar.Te-ai belit .

   Ștergere
  12. @Anonim12 decembrie 2015, 20:40!!Mai baietas!Eu oricum sunt remunerata la maxim!!!Ce treaba am io cu pensiile voastre de 3 lei??Ia citeste ce salar mi-a facut Ponta de luna asta!!!"Art. III. –
   Alineatul (2) al articolului 17 din Ordonanţa de
   urgenţă a Guvernului nr. 86/2014 ... , se modifică şi va avea următorul cuprins:
   „(2) Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei
   Prezidenţiale, serviciilor Parlamentului şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim afl
   at în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.” Ia si link sa nu zici ca ma laud deageaba http://lege5.ro/Gratuit/ha2tmmbuhe/legea-nr-293-2015-privind-aprobarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-35-2015-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-83-2014-privind-salarizarea-personalului-plati

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 23. @ All. Ce o mai invartim atat? Devine clar cam ce s-a intamplat. Legea nr. 223/2015 fiind ticluita a fi oricum inaplicabila celor pensionati anterior anului 2011, bugetul prevazut era deja "in scripte", iar acesta ar fi trebuie sa ramana la fel ca si pana acum.

  Pe de alta parte, persoane din toate ministerele si nu numai au constatat ca L. 223/2015 continea si cateva discrimnari. Asa ca s-au apucat sa rezolve cu discriminarile,dar le-a iesit bugetul mai mare cu 30-40%.

  Asa ca au taiat cele 30-40%, acordandu-ne in schimb acelasi tratament tuturor. Asa au taiat de la 80% la 65% si au limitat plafonul la 85%.

  Cererile de buget erau transmise de ministere ca in fiecare an pana pe data de 15 octombrie. Adica Julien a cazut "bomba" pe masa. Mai departe, cumva este normal ce s-a intamplat.

  Anormal este faptul ca pt. a respecta o lege, Guvernul NU trebuia sa procedeze asa, ci sa gasessca solutii sa aplice legea! Lege de care ii doare in scula, ei fiind tehnocrati, fapt pt. care vad oamenii ca pe simple cifre.

  RăspundețiȘtergere
 24. CIOCOILOR,
  care va bateti joc de pensionarii militari,
  RETINETI:
  mamaliga fierbe greu dar si cand incepe sa "bolboroseasca" si da in clocot ,sa va fereasca sfantul sa fiti in calea ei!
  ATENTIE,NEMERNICILOR,
  nu va jucati cu "blanda"...mamaliga!!!

  RăspundețiȘtergere
 25. Copii mei, am postat acum vreo 2-3 zile un comentariu pe care vi-l readuc "în faţă":

  "Fără nicio supărare, dar pentru pensiile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare trebuiau legi de pensionare diferite. Militarii cu treaba lor, poliţiştii, sri-ştii şi ceilalţi, altă lege. Aşa, "lucrul amestecat pute a rahat"...Celor din MAI, SRI, SPP ş.c. le convine procentul de 65%, deoarece au fel de fel de sporuri care se regăsesc în baza de calcul a pensiei, care nu sunt eliminate prin această OUG şi de care militarii nu beneficiază.
  Una peste alta, brambureala din această lege a pensiilor militare este clară. Nu s-a dorit cu adevărat să se rezolve ceva pentru MILITARI! S-a urmărit ca să fim fentaţi şi batjocoriţi ca de fiecare dată. Vinovaţii? Păi, hai s-o spunem pe-aia dreaptă! Vinovaţii sunt marii şefi din Armată: Şeful SMG,precum şi ceilalţi şefişori şi şefuţi, numiţi exclusiv pe criterii politice. Dacă ne uităm în cei 25 de ani care au trecut de rahatul ăla de unii îi spun revoluţie, vom constata că nici unul nu s-a ridicat la nivelul unui adevărat militar de carieră. Toţi se complac în mocirla politică în care, după ce trec în rezervă intră cu adevărat-vezi Popescu, Bădălan, Dobriţoiu ş.a. Toţi aceştia n-au urmărit şi nu urmăresc decît propriile lor interese şi atît. Îi doare la bască de faptul că Armata e ruptă-n cur, că tehnica militară e de pe vremea lui Stalin, că pensionarii militari şi foştii civili din armată sunt vai de mama lor. Dacă ar fi fost cineva de la conducera Armatei cu adevarat şef, ar fi bătut cu pumnul în masă şi n-ar fi permis reducerea bazei de calcul a pensiilor militarilor (aici includ şi jandarmii şi pompierii) la 65%. Aşa...Dumnezeu cu mila. Şi dacă nu v-am spus-o pînă acum, să v-o spun! Unii dintre voi poate nu ştiţi cum e "organizat" Ministerul Apărării Naţionale "la vîrf". Numai SMG-ul este cu adevărat cel care are în responsabilitate "trupa", în rest sunt fel de fel de direcţii şi comandamente în care "se împinge aerul cu pieptul" de către militari făcuţi la apelul de seară pe filiere indirecte şi civili pîrliţi, neamuri cu fel de fel de şefişori. Şi ca să vă exemplific ce vă spuneam adineaori, DLAJ-ul, Dep. Arm, D. Domenii şi infrastructuri, Dir. Financiar-Contabilă, DPIA şi multe, multe altele, nu se subordonează şefului SMG, ci ministrului. Vă daţi seama că dacă domn" menestru numit politic zice că ne trebuie avioane sau fregate reşapate, şefii statelor majore ale categoriilor de forţe pot să se dea în cur şi-n cap, că pînă la urmă tot le vor lua. Asta e..."
  __________________________

  Oare n-ar fi timpul să mai schimbăm ceva?

  RăspundețiȘtergere
 26. pentru Cezare:

  "CEZAR12 decembrie 2015, 21:04
  Nu sunt membru de partid!..."
  _______________________
  Şi n-ai fost? Nu mai minţi atîta că altfel nu ajungeai finul lui Zisu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Volodea ...am fost membru PCR..si ma mandresc ...

   Ștergere
  2. Volodea ..dar acum la SMG..nu-i unul americanizat ..bine hranit ..si tuns in cap precum cocalarii din Harlem ??
   Basca faptul ca am auzit ca s-a plimbat prin toate theatrele de razboi (mundial in care unii au Tc si avioane si altii cel mult un AKM..la 4 persoane ) ! Ce ne mai vaitam ..este de-al potecarilor ..daca nici asta nu rezolva ..am puso ..!! Ne mai ramane s-o chemam pe Otilia ..sa ne prezinte la TV..flamanzi si rupti in cur ...

   Ștergere
  3. @ CEZAR 12 decembrie 2015, 21:22. Stai linistit, e coleg de promotie cu Zisu. Ambii au fost secretari UTC! Ba parca unul a apucat sa fie cateva luni si secretar PCR! Oricum, dintre cei doi, seful SMG mai stie si ceva batalii!

   Iar Otilia vezi ca e o mare "artista"! E nr.1 la "tromboane"!

   Ștergere
 27. Solutia problemelor noastre, clar, nu o reprezinta iesirea in strada. Manipularea "dezbina si stapaneste" si-a facut deja efectul. Noi, pensionarii din M.Ap.N, M.A.I, servicii, suntem blamati si de populatia civila cat si de "activi". O iesire in strada ar avea un efect contrar intereselor noastre.
  Trebuie sa cautam solutii ce tin de forta inteligentei.
  Un prim pas ar putea fi sa convingem "activii" ca sunt in aceeasi buda (WC) cu noi. Ei au mai multe posibilitati de influentare a decidentilor. Daca reusim sa-i facem sa inteleaga ca nu din cauza noastra o duc rau (sau o vor duce rau la pensie), avem o sansa.
  Nu trebuie sa inflamam civilii cu solicitari si mariri de "PENSII SPECIALE". Este greu sa-i facem pe unii care scriu "mi-au" ca pisica (miau) sa inteleaga ca militarii, din motivele de serviciu pe care le stiti, sunt SINGURII BENEFICIARI LEGITIMI DE PENSII DE SERVICIU (NU SPECIALE).
  O alta cale cu sanse de reusita o reprezinta pensionarii militari care si-au gasit job-uri pe langa Presedinte, parlamentari, guvern, sa fie convinsi sa faca lobby pentru interesul nostru comun.
  Sunt si alte solutii, oameni inteligenti, dintre noi, le aplica deja.
  Salutari Doamnei Elena Cobuz.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi!!!Mi se falfaie de pensiile voastre!!!Mie tocmai mi-a dat Ponta salariu la maxim!!!Ca de aia sunt la presedintie,bai!!!Ce vei vrea acum,sa renunt la post pentru ca v-au fraierit astia cu pensiile voastre de 2 lei???Ia citeste art. III sa vezi cum e pe la presedintie http://lege5.ro/Gratuit/ha2tmmbuhe/legea-nr-293-2015-privind-aprobarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-35-2015-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-83-2014-privind-salarizarea-personalului-plati. Da' ce credeai ca eu is fraiera ca aia in activitate pe care ii tine Ciolos la nivelul lui 2009???

   Ștergere
  2. Ce vorbesti,mai tembelule? Tu din ce tabara faci parte? Pe cine sa convingi, pe dusman?

   Ștergere
  3. Nu ar trebui persiflata o Doamna care a facut pentru pensionarii militari mai mult dacat toate sindicatele si asociatiile la un loc.

   Ștergere
  4. @Anonim
   Pe tine cine te plateste, imbârligatorule, ca sa ne indemni sa nu protestam?
   Esti de o naivitate vecina cu prostia. Pai, nu te-ai convins ca activii de la Financiar, Cadre, Juridic si cei de prin Curtea lui Iohannis ne-au ticluit, la ordin, aceasta ORDONANTA de taiere a drepturilor de pensie reglementate prin L 223/2015?
   Cu cratitele pe post de tobe, sa vuiasca Piata Victoriei pentru alungarea tehnocratitelor din Palat.
   Vrem capu' lu` Moțoc!!!!

   Ștergere
  5. @ Anonim 12 decembrie 2015, 22:03. Eu am o opinie personala, dar care pe care NU pot sa o confirm. Pornim de la premisa ta si ca doamna este ce pare! Numai ca opinia mea in acest caz, conduce la o alta concluzie. Ca doamna s-a prins numai dupa promulgarea legii ca a fost concepta astfel incat sa NU fie aplicabila si celor pensionati. Presedintele fiind indus in eroare!

   Si atunci, iti dau dreptate! Situatie in care devine explicabil si ce se intampla cu Ordonanta Ciolos. Care stabileste un regim egal, taind de la activi pt. a acorda un tratament nediscriminatoriu si celor in rezerva/retragere. Este o supozitie care NU poate fi confirmata in absenta unei interventii oficiale. Si care ii mai apartine cuiva, mai abil decat mine.

   Ștergere
  6. Domnule Huhurez Rez, nu intelegeti ce am spus. Sau poate nu m-am exprimat clar. Nu am spus sa nu protestam. Am spus sa nu protestam in strada.
   Daca intelegeti diferenta. Daca nu, cititi maine dimineata.

   Ștergere
  7. @ Huhurez Rez 12 decembrie 2015, 22:12. Ia nota de ceea ce am afirmat la orele 22:27. Si mai comiti o eroare. Cand iti convenea ca persoana, afirmai ca NU trebuie sa protestam in strada. Acum cand NU iti mai convine ca persoana, iti contesti propriile convingeri! Nu e bine asa!

   @ Anonim 12 decembrie 2015, 22:39. Esti incepator? Vociferarile nu conteaza la absolut nimic pt. niciun decident politic. Experienta a 5 a ani o spune. Astia NU se feresc de replici pe virtual, ci doar de bataie! Este singurul lor punct slab, celelalte sunt frectii!

   Ștergere
  8. Domnule R-26500, eu cred ca prin forta inteligentei vom obtine mai mult dacat prin inteligenta fortei.

   Ștergere
  9. @Anonim
   Nu in strada protestam!
   Protestam in Piata Victoriei, sa se sperie tehnocratitele si capu`lu`Motoc.

   Ștergere
 28. Donator onorific de ALUPIGUS12 decembrie 2015, 21:20

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariul apartine lui Cezar! Neinteresant, numai iar s-a imbatat ca in fiecare seara. Posteaza asa doar seara cand e manga si dimineata cand e mahmur!

   Ștergere
  2. Distribuitor autorizat de ALUPIGUS12 decembrie 2015, 22:12

   Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 29. un popor de idioti.Au protestat si au dat jos un guvern care marea salariile si pensiile ,ca sa aduca unul care taie salariile si pensiile.Halal natiune.Mai bine s-ar impusca.Prosti or fi astia de la psd,unpr,alde, sa miste un deget.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai ocazia sa iti testezi teoria la votarea OUG in Parlament! Pana acum, oricum nu s-a sinucis niciun parlamentar ca le-a daramat executivul propria lege! Bine?

   Ștergere
  2. Nu a protestat tot poporul(nu insinuez ca nu e idiot)

   Ștergere
 30. Sef depozit ALUPIGUS stoc (si distribuitor)12 decembrie 2015, 21:39

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariul apartine lui Cezar! Neinteresant, numai iar s-a imbatat ca in fiecare seara. Posteaza asa doar seara cand e manga si dimineata cand e mahmur!

   Ștergere
  2. Maimuţa tot maimuţă...

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Nu sunt ale mele ce tot vorbesti >> Cred ca tu esti manga si dimineata ..daca nu faci deosebirea ...:D...!!!!

   Ștergere
 31. Salariile cresc ;
  cu 25% in sanatate
  Cu 25% in invatamînt
  Cu 10% la restul bugetarilor
  pensiile cresc ,
  cu 5%

  Uite vedeti voi austeritate mai trogloditilor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da băăă blănosule, cresc ca-n filmele alea "Back to the future-v-aş, 1, 2 şi trei". Back to the Moskva/Moskvich!

   Ștergere
  2. ***21.45 Nu te mai juca pe bloage ca acusi vine ma-ta cu nora ei si cu nepoata ,de pe "centura" si te prind in flagrant ,apoi iti taie portia de privit cum se prostitueaza.

   Ștergere
 32. A-ti provocat cutremurul!Nu va place?Dar parca tot o meritati!Luati-va pensia dupa cati ani ati muncit!.In rest ciocu mic,nu ne bagati pe toti in discutie.Aveti ce ati cautat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eşti sigur agramatule? ("A-ţi" provocat...)Băi teteo, tu precis eşti cu doftoratul dat cu Oprea înainte de-aţi termina liceul la seral.

   Ștergere
  2. Ati provocat, nu A-ti provocat!!!Invata mai intai sa scrii si abia apoi poti incepe sa emiti si teorii!!Agramatule!!Agramat inseamna desteptul lui Papuc pe limba ta!!1

   Ștergere
  3. Specialist 1( si distribuitor ALUPIGUS)12 decembrie 2015, 22:27

   Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 33. Ete ce zic ăştia de la Antena 3 acilea:

  http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/guvernul-ciolos-taie-din-pensiile-speciale-ale-militarilor-si-politistilor-702951.html

  Daţi clik pe antena3.ro şi-o să vedeţi cine sunt cei mai mari papagali, maţe fripte, coate goale din ţara asta.

  RăspundețiȘtergere
 34. A ajuns contributiva criminala a lui Boc mai buna decat pensia asa zis militara a lui Ciolanis.. Incredibil in ce hal am ajuns.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Contributiva ..ii foarte buna ....!!!

   Ștergere
  2. PS..AIA COAFATA DE OPREA DESIGUR...20 de ani stagiu ....!!

   Ștergere
 35. http://aparatoriipatrei.blogspot.ro/2015/12/homeless-act-cuting-military-pensions.html

  RăspundețiȘtergere
 36. http://descrieri.ro/analiza-socanta-romania-tara-generalilor-corupti/

  RăspundețiȘtergere
 37. sâmbătă, 12 decembrie 2015, 20:50:00 EET
  tigri2 spunea...

  CIOCOILOR,
  care va bateti joc de pensionarii militari,
  RETINETI:
  mamaliga fierbe greu dar si cand incepe sa "bolboroseasca" si da in clocot ,sa va fereasca sfantul sa fiti in calea ei!
  ATENTIE,NEMERNICILOR,
  nu va jucati cu "blanda"...mamaliga!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. asta-i solutia ...sa cantam cu totii..,,noi suntem mamaligari ""....

   Ștergere
 38. Vad ca exista pe aici unii "sfatuitori" care considera ca nu este bine sa se protesteze in strada."Desteptul" asta,ar trebui sa stie ca singurul mod prin care au fost obtinute rezultate pozitive in actiunile revendicative,au fost protestele in strada.In mod cert este cel mai eficient mod de a ne face auziti ,fiindca acestea vor fi mediatizate in presa si la televiziuni si vor atrage ca participanti si alte categorii socio-profesionale la fel de oropsite.Fara indoiala ca sunt si alte modalitati de a ne sustine si apara cauza,dar in nici un caz ceea ce ne propun unii pe aici.Oricum,este dovedit ca "dialogul,lobbyul,discutiile interminabile" si altele asemenea sunt doar mijloace si metode de a trage de timp,de a manipula,de a insela buna-credinta a naivilor.Va atrag atentia ca si folosirea "sintagmei" PENSII SPECIALE pentru militari este o alta manipulare si minciuna din partea celor care o folosesc.Sintalitatea termenului este cu totul alta si cuprinde grupurile si categoriile socio -profesionale care chiar au PENSII SPECIALE ( parlamentari,justitie,organe si organisme guvernamentale cu statut special,etc).Acesta este un aspect care trebuie cu insistenta si virulenta evidentiat,pentru ca romanii sa inteleaga odata pentru totdeauna cine sunt cei care au cu adevarat PENSII SPECIALE si pentru a face sa inceteze aceasta manipulare ordinara cu "Pensiile speciale ale militarilor".Probabil ca foarte eficiente vor fi exprimarea u claritate,fermitate,consecventa a opiniilor fata de partide si politicieni,fata de intentiile de vot la viitoarele alegeri.Daca ei tot ne toaca psihologic,atunci nu avem decat sa le raspundem in acelasi mod.,cel putin.Sunt o multitudine de mijloace prin care trebuie sa luptam pentru drepturile noastre si orice propunere este binevenita daca vine in sprijinul rezolvarii problemelor noastre.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Auzi Lancierule ..??..Mergi in strada si zbieri ca mori de foame !!!!...buuun..vine o fatuca cu blugi pe cur si iti baga microfonul in gura ..
   - nene cat ai acum pe cupon...????
   - si cat ai mai vrea ..??
   Ce faci ..??

   Ștergere
  2. @ CEZAR 13 decembrie 2015, 10:17. Fatuca NU are acest drept. Ce sa caute ea la demonstratii? Cf. legii "participarea la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau intruniri cu caracter politic ori sindical" este INTERZISA! Adica militarii in activitate NU au acest drept fundamental si vina o prostituata oarecare sa ma ia si interviuri?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Ohoho porcare Cezar sunt mii de militari cu pensii de mizerie sub 1300 de lei.Numai cati cunosc eu.Nu toti militarii au pensii de ofiteri .

   Ștergere
  5. Pentru"Cezar" 10.17 : Nu ai decat sa o intrebi pe "fatuca" ce salariu are ea pentru ca se plimba cu "maciuca" aia printre oameni sau sa o ignori pur si simplu.Sau sa o intrebi tu cine ii este patronul si de ce a furat banii de pensii.Simplu!

   Ștergere
  6. Salariul de la ..privat ..nu se discuta ..Lancerule ..!!

   Ștergere
  7. Maxim One..te paste Parkynsonul ...insemneaza ca ..nu sunt ofiteri ! Au baut cerneala ....

   Ștergere
  8. R123...ce tot vorbesti ..?? Cum sa nu aiba dreptul ..?? cred ca esti manga de dimineata ...

   Ștergere
  9. Pentru "Cezar" 12.35 - In situatia in care "salariul de la ....privat ....nu se discuta,atunci nu ai dacat sa ii spui ca nici pensia de la stat nu se discuta cu persoane "de la privat".Si,vezi ca faci o mare greseala privind problema numai prin prisma banilor,a cuantumului acestora.Aici e vorba de o modificare a unei Legi organice ,printr-o ordonanta.Poate ca pe tine te poate "intimida" o "fatuca cu blugi pe cur" care iti baga maciuca aia numita microfon in gura,dar poti sa ii spui sa si-l bage in .......fund.La o manifestatie la care am participat a venit una din astea la mine si dupa ce i-am spus cateva lucruri care nu erau pe placul stapanilor ei,a fugit de langa mine ca un ....iepure.Si te asigur ca i-am vorbit foarte politicos.Am impresia insa,ca pe tine te deranjeaza ideea iesirii in strada.Dar,daca asta este solutia,pe asta o vom aplica.

   Ștergere
  10. @ CEZAR 13 decembrie 2015, 12:38. N-ai inteles nimic! Cin' te pune tata sa raspunzi la toate intrebarile penibile ale unui fatuci care nici nu stie ce este aia armata?

   Da' ce ea sau mama ei, sau tac'su au vreodate vreun drept fundamental restrictionat cum e cazul militarilor? Cand va face scandal vreo fatuca pe aceasta tema, poti sa ii raspunzi la orice. Pana atunci, ii dai cu flit! Ca prea multi proxeneti si prostituate acuza armata fara ca militarii sa aiba dreptul RECIPROC de a-i ..ute si ei in gura pe cei in cauza!

   Ștergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. Stiati ca pana si functionarii publici din sparlament pleaca la pensie de la minim 80% din venituri (ca si magistratii fara limita la venituri la pensie ) ? Au ajuns militarii, pompierii si politistii gunoul societatii de se pisa toti pe ei ?

  RăspundețiȘtergere
 43. Aho ,aho, copii si frati,
  de la mapn-adunati,
  Huhurezi si Hurzicari,
  Stati putin de m-ascultați.
  V-am dat grupe cu căruta,
  V-am actualizat pensiuta,
  V-am dat pensie cît salariu ,
  Voi in drum rasturnară-ți caru.
  Sporurile n-am taiat ,
  Ba din contra vi le-am dat.
  Urati mai ,hăi,hăi.

  RăspundețiȘtergere
 44. Aho,Aho, copii si frati
  În piata de v-adunați.
  Cucuveaua de-ascultați,
  Că veni badea Iohan,
  și cu primul Cioloș-man,
  Arară cu spor ogoru,
  Numai ca tăiară sporu.
  Urati mai,hai, hăi!

  RăspundețiȘtergere
 45. Mai baiete sugubat
  Cu nevasta curva mare
  Ce poarta chiloti-n bat
  Si isi zice "curul tare".
  Esti in viata repetent
  Labil psihic,prostanac
  Iar in pat esti impotent
  Te comporti ca un godac.
  Ia mai urati mai flacai!

  RăspundețiȘtergere
 46. Am vorbit cu o cunostinta comuna din Timisoara si mi-a confirmat adevarul spus in versurile de mai sus,asa ca,da-ti jos blazonul tribunuli roman ca nu-l meriti,dimpotriva,mai bine ti-ai pune cateva perechi de coarne,de alea stufoase de cerb,si tot ar fi insuficient! Tie chiar nu ti-e jena ,mai vierme?

  RăspundețiȘtergere
 47. Tigrii 3..ai mila (hi..hi..) idiotul imi atribuie mie toate meritele !!

  RăspundețiȘtergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 49. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu ocazia ,,Sarbatorilor de iarna "..deschidem ,,atelierul de creatie artistica pe Tema : Balada ,,Mamaligaruli , sofer pe tractorul cu sfarleaza "...

   Ștergere
  2. Muci pe piept,daca nu te potolesti,cand o sa mai iei masa la restaurantul NOVA TIM o sa te incei cu un OS mare,iar cand o sa iesi in Str. bucegi o sa faci pana,ai inteles mai asta de pe SURORILE CACEU M...? Eu zic sa te potolesti,nu de alta dar nu vreau sa auda prietenii si cunostintele tale din 'Cimisoara" neste chestii si sa te faci de mninune acuma de sarbatori!

   Ștergere
  3. Moș Alecu este moș
   Dar Olescu e codoș
   Crede el, că face bine
   De aceeea nu-i rușine
   Unii spun că nu-i așa
   Și tot râd de el cumva
   Că atunci când stă pe vine
   Mai face și el ceva
   A tot scris pe blog aici
   Fără pic de rațiune
   Rezultând că mama lui
   Nu-i e mamă chiar pe bune
   Să reținem totuși noi
   Că el mamă îi spunea
   Patriei ce a servi-to
   Și instituției M A PaNa mea
   Urați ,măi. hăi hăi.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 50. iohannis a urmat stagiul militar la Timisoara, la transmisiuni si a avut gradul de sublocotenent. Ce amintiri are din acea perioada:"o pierdere de vreme . Eu pot sa inteleg foarte usor disciplina daca inteleg sensul din spatele ei. Insa disciplina aceea era un nonsens total." Pacat ca armata nu l-a educat pe acest individ. A ajuns sa calce in picioare statul de drept, in special separatia puterilor in stat. iohannis este principalul vinovat de ce ni se intampla. ciolosi este un executant a transpunerii in practica a gandirii bolnave si a lipsei de respect fata de armata a lui iohannis.
  Din acest motiv si nunumai, solicit public demisia lui iohannis.
  Trebuie sa sabotam oriceconstructie politica gandita de iohhanis.
  Fiecare dintre noi putem influenta cel putin 200-300 de voturi.

  RăspundețiȘtergere
 51. Daca n-a inteles disciplina din armata n-are cum sa inteleaga disciplina constitutionala. O intrebare, din ce fonduri s-a facut campania electorala a acestui "indisciplinat neinteles" ?

  RăspundețiȘtergere
 52. "Radeti domnule presedinte" citat din nelutu bistriteanu. A inteles sa rada de armata.

  RăspundețiȘtergere
 53. Haideti totusi sa ne decidem :dupa Legea 223/2015 nemodificata, rezultau pensii mai mari decat salariile, ceea ce - in definitiv - E O ABERATIE ( p.s. - nu ca nu ne-am fi dorit )!!!! ; dupa aceieasi lege, modificata prin OUG, pensiile oricum cresc, dar nu la cotele aberante din prima situatie !!! Atunci unde e scaderea, din moment ce exista prevederea cu pastrarea cuantumuluim avantajos ?!!! Aaa, ca azi iti spun ca de maine iti dau cu 300 de lei mai mult decat in prezent si apoi revin si-ti spun ca iti voi da numai cu 200 mai mult, aceasta poate fi considerata "taiere" vis-a vis de ceva ce inca nu ai primit ???!!! Nu cred, poate fi doar o problema de a indrepta o aberatie si eventual una morala ! Da, mai poate fi si una de constitutionalitate vis-a-vis de o lege organica !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma tu esti Lincu ? Ca nunai ala abera asa.Lasa ca ai sa vezi in curand ce pensii vor avea cei care ies la pensie dupa 2016.O sa urle de durere.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. @ mosmartin16 13 decembrie 2015, 14:04.

   1]. Bai, baiete, TU mai ai frati pe acasa? Pensia militara NU inseamna CUANTUM, ci un CALCUL! Iar calculul cf. Ordonantei lui Ciolos este facut de asa natura incat sa iti dea un rezultat inferior actualului tau CUANTUM, iar tu sa ramai DE MILA tot cu CUANTUMUL contributivei in plata! La care iti adauga 5% ca la orice pensionar roman, militar sau nemilitar!

   Pe cand, in cazul L. 223/2015 NEMODIFICATE, in urma recalcularii pensiei tale, iti rezulta un CUANTUM superior actualei tale CONTRIBUTIVE! Iar la acest cuantum superior urmeaza si 5%.

   2]. In ceea ce priveste afirmatia ca rezultau pensii mai mari decat salariile, ceea ce - in definitiv - E O ABERATIE, ESTI DUS CU CAPUL!

   Legea 223/2015 este UNA si este a pensiilor! Insa, mai exista o lege, respectiv L. 80/1995 - Statutul cadrelor militare care spune la Art. 11 (baga nasul aici http://www.jandarmeriavaslui.ro/files/pdf/legi/lg_80_2005.pdf) CA DUPA IESI LA PENSIE SI ITI CALCULEAZA ASTIA PENSIA, LA CE ITI REZULTA CF. L. 223/2015, ITI ADAUGA INTRUCAT AI FOST MILITAR DEVOTAT, CUMINTE, DISCIPLINAT, PATRIOT IN ACTIVITATE INCA 20% LA PENSIE.

   Ai priceput ceva? La pensia calculata cf. L. 223/2015, O ALTA LEGE - Nu a pensiilor, iti mai adauga Ordinul Militar pt. ca ai fost militar adevarat in activitate! De aia iti iese, mosule, pensia mai mare decat salariul!

   Iar daca TU iti sustii aberatia, inseamna ca ELIMINI ORDINUL MILITAR DIN LEGISLATIE. Lovind astfel in toata cariera ta de militar patriot. Legea nr. 80/1995 decorandu-te SUPLIMENTAR fata de pensia calculata in baza L. 223/2015. Iar prin sustinerea TA, TU iti arunci decoratiile la gunoi! Care ti se acorda pt. ce ai facut TU in activitate, si NU pt. ce vei face la pensie! Papagalule!

   Ștergere
  4. Pensiile după legea nemodifică erau mai mari decât baza de calcul nu mai mari decât veniturile unui similar activ. Acest fapt se datorează în primul rând OMM din legea 80 care compensează într-o anumită măsură rigorile serviciului militar, îngrădirii unor drepturi şi libertăţi costituţionale, faptul că inclusiv după pensionare militarii, pînă la vîrsta la care trec în retragere, pot fi rechemaţi în activitate ân anumite situaţii şi nu în ultimul rând speranţei medie de viaţă mai reduse cu câţiva ani decît a celei medii a populaţiei României.
   Problema ordonanţei de urgenţă nu o reprezintă doar scăderea cuanumului viitoarelor pensii ci în special faptul că nu se mai resptectă principiile care stau la baza legii. Astfel unii îşi vor valorifica prin pensie toată vechimea cumulată prin acel spor de 1% precum şi cea pentru pensia suplimentară iar alţii nu o vor putea valorifica prin acea limitare de 85%.
   Problema cuantumului mai avantajos este valabilă doar la cei cărora le-au crescut pensiile prin recalculare pe legea 119/OuG 1. Pe cei pensionaţi pe legea 263, cei care se vor pensiona direct pe această lege şi mai ales militarilor profesioniţti, care nefiind incluşi în legea 80 nu beneficiază de art. 11 al acestei legi, nu îi încălyeşte cu nimic cuantumul mai avantajos al lui moşmartin.
   Acest cuantum va rămâne aşa până când pensia recalculată pe noua lege va ajunge prin majorări, indexări, etc la valoarea cuantumului mai avantajos.
   Şi mai e o problema , corect sesizată de Huhurez, baza de calcul a pensiei nu poate fi mai mică decât baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale sau a contribuţiei pentru pensia suplimentară.

   Ștergere
  5. Bai Blanos nerusinat-care oricum o sa beneficiezi de o pensie buna dupa calculele tale-ia documenteaza-te inainte sa faci afirmatii. calculeaza tu asta:
   solda fct de baza-900 lei /vechime 25 ani/grupa CS .Astept

   Ștergere
 54. Azi in comisii s-a lucrat (pe repede inainte ) pentru pensiile speciale ale sparlamentarilor.S-a aprobat tot ce au cerut sparlamentarii . Sa vedeti acolo ce pensii adevarate urmeaza pentru 4 ani de frecat luleaua nu ca pensiile de kakat ale militarilor batjocuriti de toti .

  RăspundețiȘtergere
 55. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 56. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 57. Cuantumul pensiei militare calculat cf. L223/2015, modificata prin OUG 57/2015, este mai mic decat cel calculat cf. L164/2001, chiar si cu solda lunara bruta marita cu 10% cf L 293/2015. Vezi simularea de aici (descide cu ,,Foi de calcul Google”)

  https://drive.google.com/file/d/0BxtxS26FLK4vcVgxTWhCNGhDdHM/view?usp=sharing

  P.S. Corectat % ptr grd. de maior

  RăspundețiȘtergere
 58. Pt mos martin 16
  Pt handicapati si urmasii celor decedati in timpul si din cauza serviciului militar, s-au redus drepturile de pensie cu 15%.
  De ce ?
  Am tot ce-mi trebuie, mi-a dat Dumnezeu, dar nu pot sa dau dovada de lipsa de camaraderie si spirit de corp.

  RăspundețiȘtergere
 59. Pt mos martin 16
  Ati verificat sau aprobat un stat de plata ?
  Cum puteti sa debitati asemenea enormitati ?
  Daca sunteti platit pt asa ceva inteleg, dar faceti public a est lucru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da-l dracului de pupincurist ''Gropist''.Nu merita sa-i raspunzi

   Ștergere
 60. Ordinul Meritul Militar este o decoratie. La fel ca si alte alte decoratii, sunt si anumite beneficii. Nu trebuie sa legam legea 223/2015 de beneficiile unor decoratii.  RăspundețiȘtergere
 61. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 62. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 63. Pentru R : 1.papagal esti tu !; 2. dus cu caputu, esti tot tu ( asta ca sa pastrez limbajul "civilizat" introdus de tine ) !; 3. de unde mama dracului ai scos-o si o tii langa cu faptul ca , cuantumul rezultat prin aplicarea OUG e mai mic decat contributiva actuala ?! Ai habar care e baza de calcul in ceea ce ma priveste ( cu exceptiile impuse de art.28 alin.1 ale OUG )?! 4.da - repet - pe Legea 223/2015 nemodificata rezulta un cuantum mai mare al pensiei fata de soda. Iar aici m-am referit - poate pricepi in sfarsit - la cuantumul final ( cu OMM adaugat, ca doar nu ai doua pensii ) !! Capisci ?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Du-te si spanzura-te! Este urmare a afirmatiilor tale amalgamate din 13 decembrie 2015, 14:04. Din care rezulta faptul ca pt. tine Ordinul Militar atribuit militarilor prin L. 80/1995 (Statutul cadrelor militare), care in loc sa fie remunerat in activitate, este remunerat dupa iesirea la pensie pt. a recompensa longevitatea/anduranta/demnitatea/patriotismul trebuie aruncat la gunoi d.p.d.v. al valorii financiare. Intrucat pensia militara + Ordinul Militar, ar deveni superior unei solde/salarii.

   Intrucat ar determina o majorare a pensiei calculate in baza L. 223/2015, cu un adaos de 20% care este atribuit EXCLUSIV pt. MERIT MILITAR in ACTIVITATE, si NU pt. fapt ca faci fapte de vitejie dupa pensionare. 100% pensie + OMM = 120%. Iar TU sari de cur in sus ca ai depasit solda/salariul cu 20%? Fapt pt. care iti tai singur cei 20% atributi urmare a Ordinului Militar. Dar cum vrei sa iti fie platit Ordinul Militar? In biscuti sa nu depasesti 100%? Sau vrei sa fie asa o tinichea decorativa fara valoare financiara?

   Culmea, ca si in cazul aplicarii Ordonantei Ciolos, la 85% adaugi Ordinul Militar si ajungi la 105%. Si iar ai depasit 100% solda/salariul. Si TU ce faci, iti tai singur 5% din Ordinul Militar? Pt. ca asta faci prin sustinerile tale.

   Du-te omule si te ascunde! Ca le dai si astora o idee de umbla si la L. 80/1995, ramanand cu "rabdarea magarului" (asa ii spune la Ordinul Militar in jargon militar) cum erau insignele de pioneri de altadata!

   Ștergere
 64. Urare" pentru "tigri 3" (de maciuca sa ne iei!) : Vine "tigrul" din boscheti/Plin de bale si scaieti/ Ca sa faca o "urare"/Sp pe noi ne doare-n...."sale"./Ia pocniti-l cu o cana sa se auda in savana./ El se caca in drum ca prostu/Si face si pe neam'prostu./Ca vorbeste fara rost si in plus mai e si prost./El este doar o "figura" /Ce merit-o ......(dupa preferinte) ...in gura./Trageti brazda mai flacai/pentru "tigrii" ce sunt.....boi!/Manati mai!

  RăspundețiȘtergere
 65. Lasand la o parte faptul ca observ ca nu ai capacitatea de a comunica civilizat, da-mi un exemplu de tara europeana unde solda lunara e mai mica decat pensia( cu toate ordinele si meritele incontestabile cuantificate financiar ) !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Pt. mosu de 16 ori cretin. Bai cretine congenital uneperist nu intelegi (desi iti explica toti) ca veniturile unui militar nu reprezinta numai solda simpla { care e mica ) Pensia nu are cum sa fie mai mare ca venitul unui militar in activitate .Plus ca sporurile si OMV nu se pkatesc decat la pensie ( care apuca) .Multi retardati a lasat Dumnezeu pe pamant ..

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ mosmartin16 13 decembrie 2015, 16:47. Bai, frate! Du-te! N-ai inteles nimic. In orice tara europeana, non-europeana, care vrei tu, se intampla astfel:

   - orice medalie, decoratie etc. cum ar fi Ordinul Militar, se plateste cand esti in ACTIVITATE. Ai nostri, fac invers: il platesc dupa pensionare, doar ca este mai ieftin asa. Iar TU vii si il tai de tot intrucat pensia ar depsi solda.

   Iti dau si un exemplu ajutator. Legat de grupele de munca, in orice tara europeana, non-europeana, care vrei tu, se intampla astfel:
   - pt. alea 3/6/12 luni adaugate ca supliment pt. conditiile de munca, indiferent ca esti militar sau civil, beneficiezi de 25%, 50% sau 100% in plus CAND LUCREZI. Si asa de la caz la ca, rezulta o solda/salariu mai mare cu 25%, 50% sau 100%. Si tot asa rezulta si o pensie mai mare cu 25%, 50% sau 100%. Iar in Romania, este ca la nimeni. NIMIC pt. grupa de munca in activitate. Intrucat este MULT mai ieftin pt. sistem sa acorzi niste simbolisme pt. grupa de munca, dupa ce iesi din sistem si mai traiesti cativa ani.

   Asa este in orice tara europeana, non-europeana, care vrei tu! Si dupa ce ca statul te prosteste sa NU iti plateasca NICIO DECORATIE cat esti viu, ci dupa pensionare, pt. a face economii, vii TU acum si retezi Ordinul Militar si dupa pensionare,

   Ștergere
  5. R xxx .. Da-l dracului ca asta e din aia platiti sa bage gulgute intre militari

   Ștergere
  6. eu pot demonstra că pensia este mai mare ca solda

   doar dacă vorbesc cu oameni care pricep fenomenul!!!!

   Ștergere
  7. B ..Mai intai demonstreaza cine esti si dupa aia baga gulgutele de la partid

   Ștergere
 66. Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Mars de aici mai spurcaciune pupincurista.Esti platit sa dezinformezi sau esti mason si iti aperi guvernul ticalos (a lui Soros) care isi bate joc de militari ? Ceva e putred la tine nu pierzi tu timpul degeaba denigrand si aburind militarii.

   Ștergere
 67. APRE STIINTA.Si militari activi primesc Ordinul meritul militar ,separat de solda de grad,solda de functie,salariu de merit,gradatii,indemnizatia de comanda.Treaba este dece imi fura contributia pentru pensia suplimentara?Sa-mi returneze banii opriti pentru 28 de ani contributie indexati cu rata inflatiei si cu dobanda.Uite un alt motiv pentru care trebuie sa protestam.

  RăspundețiȘtergere
 68. Pana si astia au boase mai mari ca militarii http://agrointel.ro/44190/oierii-fac-miting-pe-15-decembrie-4-000-de-crescatori-din-toata-tara-sunt-asteptati-sa-protesteze-in-fata-parlamentului/

  RăspundețiȘtergere
 69. Seara bună! Uite că trebuia să apară şi Moş Martin care-şi mai zice şi DonCoordeleu...Acu s-a trezit din beţie dintre şinele din Gara BirtoLomeu. Măi Coorlionezule, gata ai terminat convocarea cu naş-tu Huoprea? Văz că pe tigri2 şi pe Cezar îi dădu afară. Nici bine nu te-ai trezit din aburii samahoancei şi-ai şi început cu propaganda unpr-istă. Stai la locul tău, că stai bine. N-am uitat încă ce prostii debitai acu vreo lună pe Legea 223.

  RăspundețiȘtergere
 70. OGU 57/2015 Nu a fost contrasemata de Ministrul Justitiei Inalt Funtionar public la Brussel in concediu fara plata si MINISTRUL IN "GUVERNUL MEU "JOHANNIS era obsolut necesara SA SEMNEZE PENTRU conformitate si legaliate.In celasi timp legea se adreseaza si functionarilior cu statut special din cadrul AGENTIEI NATIONALE A PENICENCIARELOR-CARE SUNT SUB JURIDICTIA MINISTRULUI JUSTITIEI.Dupa parerea mea este OGU 57/2015 ESTE neconstitionala.CINE O POATE ATACA LA CCR ??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. rog raspuns. Legal cine poate sa atace? eu am trimis Vineri o adresa la Av Pop.

   Ștergere
 71. Aho,aho,”copii drogati”,
  De la mapn-adunati ,
  Și la crișme dirijati,
  Stati putin si nu mînati,
  Punga cu aurolac lasati,
  pe mos Gerila intîmpinati.
  Ca mosu v-aduce vouă,
  ”Lapte-n țîte”, drob de sare ,
  Pe spinare ,
  pensiuta la papare.
  mos alecu , barba sură,
  Și-o lua drept in figura,
  Iar Olescu mare smecher ,
  băgă degetele-n ștecher,
  Se dadu el ”man cu faima”
  Si-o luă direct în falcă.
  Și acum cu toti mai,
  Puneti mîn pe ”zurgălai”
  Și urlati din greu flacai,
  Anul Nou se înoieste,
  pensiuta ne sporește.
  Ia mai urati ,măi.

  RăspundețiȘtergere
 72. ***vladimir,in timp ce unii alearga sa faca lobi pe la toti parlamentarii si oamenii cu influenta in armata ,politie si alte structuri ,tu si altii stati aici precum babele pe marginea santului si mestecati...vorbe cu pretentii de mistocareala. Tu si altii chiar nu intelegeti ca fara sporuri si prime +80% pornire ni se sterge cu buretele toata activitatea ,toate riscurile si suntem aruncati in coada societatii,nu va ganditi la amaratii de subofiteri si maistri,la pensiile la care vor ajunge? lasati-i pe ghiftuiti,pe marii generali,ei oricum au pensii uriase ,indiferent de calcule. O sa va convina ca un primaras sau un biet functionar de primarie de catun sa aiba salariul de trei ori cat pensia unui militar? pentru ce faceti circul asta ieftin ,haideti sa luptam impreuna sa ne recastigam drepturile si apoi putem continua 'rezbelul" orgoliilor.Pregatiti-va de lupta!

  RăspundețiȘtergere
 73. adica sa o atace la ccr dl care pune intrebarea ,sau cu o petitie semnata de toti care au ceva impotriva cu aceasta ordonanta facuta de cretini ,

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!