luni, 28 decembrie 2015

Contraofensivă pe toate fronturile! Nu mai dormi în tranșee, ostasule Gheorghe! Nici tu, Ioane!

Recunoastem si apreciem meritele S.C.M.D. in actiunea de protest declansata astazi! Insa, numai 200 de militari militari in rezerva/retragere protestand pt. interesele a 170 000 de pensionari militari, precum si pt. interesele militarilor in activitate? In conditiile in care numai in Bucuresti exista cca. 40 000 de militari in rezerva/retragere si pe care nu ii costa decat 4 lei metroul sa participe si fara sa fie nevoiti sa mai stea 2 zile pe drum ca "provincialii" ? Ca sa nu mai discutam de sindicatele politistilor care desi au dreptul legal sa protesteze - spre deosebire de militari, au fost date toate la fund de propriii lideri! In sfarsit, actiunea  S.C.M.D este un pas important! Spre data de 24 ianuarie 2016 - data la care exista intr-adevar premisele de reeditare a unei pagini de istorie datand din 24 ianuarie 2011, cand militarii in rezerva/retragere apartinand sau nu S.C.M.D, am facut istorie! Umar la umar!

Se mai intampla insa lucruri si pe alte planuri! Rugam a viziona videoclipul din finalul materialului  despre care am luat cunostinta prin bunavointa unuia dintre interlocutorii nostri. Caruia ii multumim! Atentie, videoclipul contine elemente extrem de interesante!

Însa, până la a urmări videoclipul, vă informăm că pe site-urile diverselor publicatii media sau pe retelele de socializare,  a fost reactivata din nou aceeasi celula ostilă intereselor Românie și care denigreaza din nou Armata României la fel ca in anul 2011! La liber și mod absolut suburban, chiar jegos de suburban! Doriti sa vedeti cum este scuipată Armata Română de tot felul de prostituate si proxeneti? Sa ne scuzati limbajul, dar unor asemenea maidanezi nu le putem raspunde decat tot pe limba lor! Rugam militarii in rezerva/retragere care nu vor sa se enerveze, sa nu cititi aici! Iar pe cei care aveti cont de Facebook, va invitam sa nu citi aici!

Legat de cele prezentate anterior, trebuie sa ii felicitam pe acei militari in rezerva/retragere care refuza să se mai lase intimidați de tot felul de fantome politice, de obedientii ministerelor sau pur si simplu de diverșii obscuri care tot împroașcă cu noroi în Armata României în spațiul media sau pe rețelele de socializare. Pot fi regasiti cu usurinta militari contracarandui-i individual la baioneta pe maidanezi, si foarte bine fac ca le dau ostaseste peste bot scursorilor societatii care denigreaza Armata Romaniei!

În sfârșit, trebuie sa admitem ca se intampla ceva in sens pozitiv, legat de atitudinea militarilor in rezerva/retragere! Asa ca nu mai trebuie decât să strangem rândurile! Si inca foarte urgent! Nici nu mai conteaza in jurul cui strângem rândurile - este o chestiune care se va autoregla in mod natural in perioada urmatoare, ci trebuie doar ca fiecare dintre cei in rezerva/retragere să trecem pur si simplu la contraofensivă! Contra oricui lezeaza interesele Armatei Romaniei!


86 de comentarii:

 1. Incep militarii sa se trezeasca din ''somnul cel de moarte ''.somn indus de dusmanii neamului? Eu tot nu cred .O sa vedem a zis orbul.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. OGU 57/2015 Nu a fost contrasemnata de Ministrul Justitiei Inalt Funtionar Public la Brussel in concediu fara plata si MINISTRUL JUSTITIEI era obsolut necesar SA SEMNEZE PENTRU conformitate si legaliate.In celasi timp legea se adreseaza si functionarilior cu statut special din cadrul AGENTIEI NATIONALE A PENICENCIARELOR-CARE SUNT SUB JURISDICTIA MINISTRULUI JUSTITIEI.

   Ștergere
  2. Ministerul justitiei avizeaza orice proiect de lege si ordonanta ,nu-i obligatoriu sa semneze.

   Ștergere
  3. PS: plus ca are si un nume predestinat, numai bun de pliat pe o cacastoare virtuala !
   Baga mare, Geluca ! Hai, ca ne prinde Anul Nou cu constipatii astia ai tai, de-ti mozolesc toata ziulica blogul, cu fel de fel de shituri !

   Ștergere
 4. Cum ar putea fi dat sonorul mai tare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E in regula sonorul! Ai setare atat pe videoclip, cat si in propriul PC. Umbla la ambele setari!

   Ștergere
 5. Nu apreciez nici un merit a SCMD. Aceasta structura care se vrea sindicala si aparatoare a intereselor cadrelor militare, trebuie sa se hotarasca ce doreste sa sustina:
  Interesele cadrelor militare sau interesele personale a lui dogaru sau pricina.
  Trebuie sa raspunda la cel putin 3 intrebari:
  - de ce s-a implicat intr-un proiect de lege care viza nerecalcularea pensiilor militarilor pensionati anterior datei de 1 ianuarie 2011
  - daca s-au implicat si ce pozitie au avut privind modificarea legii 223/2015
  - de ce denatureaza protestul cadrelor militare sustinand revendicari care nu privesc cadrele militare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu l-am inteles pe latzosul de Dogaru. Ce treaba avem noi cu civilii? Daca vrei sa ajungi si la propriu si la figurat ca Jimmy Hoffa, du-te nene la civili. De altfel s-a si vazut cum suntem vazuti de civili. Fiecare cu "aia a ma-sii". Din pacate, nici Dogaru, nici Pricina nu sunt reprezentativi pentru armata. Nu mai vorbesc de "faimosul" Comitet Director din care fac/au facut parte Anisoara Vintze, Elena Cobuz s.a.

   Ștergere
  2. Azi e ziua de nastere a Elenei Cobuz ! Asa cacei ce doresc sa-i sufle-n tort, o gasesc la domiciliu, in Reahova !
   Gerula, baga tu stirea pe post, ca eu nu am analizele la zi si nu pot intra aciulea...

   Ștergere
  3. @ Anonim 29 decembrie 2015, 11:41. Aaa! Inca nu si-a dat demisia de la Cotroceni din motive de demnitate, ca forma de protest fata de siluirea L. 223 prin OUG Ciolos? Nicio problema, nici Oprisor - seful ei actual nu si-a dat demisia si tot pe motive de demnitate de la CSAT cand Basescu, Boc si Oprea gheraneau armata in 2011!

   Ștergere
 6. Vă rog sa ma scuzati. Eu v-am adus informatia ca la m.i. nu mai sunt sgv. V-ati indoit ,dar acum ati putut asculta din gura domnului general confirmata afirmatia.
  As dori sa va mai aduc la cunostiinta faptul ca prelucrarile care s-au facut pe la noi ,inclusiv la asociatiile de pensionari cotrazic ceeace ce afirma d-nul general in privinta compunerii soldei brute.
  La prelucrari s-a afirmat ca in solda lunara bruta intra ;solda de grad,functie,gradatii,indemnizatia de comanda,indemnizatia de dispozitiv, salariul de merit,sporurile calculate la functia de baza. Spre exemplu la noi nu sunt scoase din venit niciun spor prevazut la art 28. modificat. Niciodata acele sporuri prevazute acolo (diurne ,norma de hrana,etc) nu le-am avut in calculul pensiei.
  Prin art. sunt afectati putin cei de la penitenciare cu un venit nesalarial.
  Domnul general cred ca nu face bine dezinformîndu-l pe AV. Pop. afirmînd raspicat ca din solda lunara bruta face parte doar solda de grad,functie gradatii si după caz IC. Este oarecum descalificant ca la asa nivel sa pui astfel problema.
  Erau cu totul alte motive intemeiate de contestare precum ,neputinta valorificarii contributiei la pensia suplimentara si parte din vechime.
  De asta generali,generali ,dar faptul ca te prezinti documentat impune si respect. Altfel te cred toti doar ca te dai cocos si nu stii ce vorbesti. Și atunci ne trateaza ca atare. Este adevarat cu sgv dar nicio vorba despre OMM.
  Mi-am spus o parere după ce am ascultat discutia si nu mi-a cazut bine dezinformarea cu compunerea soldei brute. Ma scuzati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Amanuntele chiar nu sunt relevante. Reducerea la 65% si plafonarea la 85% sunt singurele elemente relevante. De aici a plecat totul.

   Si apoi Av. Poporului verifica veridicatea datelor din dosar, nu si le insuseste ca pe poezie! Date din care reducerea la 65% si plafonarea la 85%, sar in ochi chiar si ptintre ochelarii lui Ciorbea!

   Ștergere
  2. Bai Aladinul lui peste. Daca inca nu ai invatat din ce se compune brutul functiei de baza, pune mana si intreaba si tu contabilul de la unitate. Pai ce rost avea sa modifice formularea din articolul 28, tu chiar nu gandesti dar te uiti in gura la toti generalii care va promit marea cu sarea. Stai sa apara normele de aplicare si dupa limitarea la 85% sa vad cu ce ramai. Ca asa suntem de prosti ca ne torpilam singuri.

   Ștergere
  3. Daca in Ciorbea-masonul lacheul psd va puneti voi speranta lasati- o balta.

   Ștergere
  4. Domnule @anonim
   Eu nu am vorbit cu d-voastra din pozitia ”bai”.
   Eu facînd parte din alt minister doar am informat cu ce stiu.
   Inclusiv pe site-ul Casei de Pensii a MApN este publicata componenta soldei brute in totala contradictie cu spusele domnului general.
   Nu am postat ca sa fiu jignit fiindca am dat pe aici doua informatii corecte,respectiv ca îi MI nu sunt sgv si ca solda bruta cuprinde pe lînga cele afirmate de d-nul general si sporurile la functia de baza.
   Multumesc si ma retrag cu scuzele de rigoare.

   Ștergere
  5. Aladin,la voi la MI este mai multa larghete asa ca nu ai nici o opreliste in nu a fi pe post de pelican.Dece trebuie sa crezi ce spune unul sau altul fie el general sau subofiter?Financiarul unitatii stie cel mai bine.La noi la cei din MAPN in solda lunara bruta intra,solda de grad ,solda de functie,solda de merit,indemnizatia de comanda,gradatie,indemnizatie de dispozitiv si atat.Conditiile de munca,respectiv deosebite ,speciale si alte conditii se valorifica in procent de calcul al pensiei si ti-l adauga la 65%pentru 25 ani vechime si procentul pentru pensia suplimentara.Problema este ca te plafoneaza la 85% chiar daca tu ai vechime in conditii speciale cat e haul.Este smecheria finantistilor.Retine ca eu pensionar din 1997 care am suportat 3 moduri de calcul al pensiei, un anonim, nu am nici un interes sa te dezinformez.Solda de functie nu are sporuri si este platita corespunzator incadrarii.Nu pot intra in amanunte deoarece nu cunosc statele voastre de organizare si chiar daca as sti nu le a-si comenta.Privind indemnizatia pentru alimente,echipament etc ai dreptate.

   Ștergere
  6. "Bai" , daca ai ceva de spus, iesi din anonimat. Daca nu, mucles, nu-ti ridica poalele in cap pe aci, hai valea!

   Ștergere
 7. Vreau sa investesc onoarea si demnitatea mea de militar de cariera, in orice structura care apara demnitatea si onoarea militarilor. Nu in orice structura de tip asociativ care isi incalca propriul statut si urmareste interese strict personale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Tu crezi ca maasonii din guvern, serviciile si politrucii militari vor lasa sa apara o astfel de structura curajoasa care sa redea demnitatea militarilor si astfel sa riste sa apara o miscare politica nationala curata ? Naivule. Orice asociatie sau structura va fi imediat infiltrata rapid la varf cu acoperiti, masoni obedienti perciunatilor, generali politruci santajabili ( avem sute) si alte asemenea lighioane tradatoare de tara. Exact asa au facut si cu serviciile.Ce folos daca in servicii mai exista si patrioti daca sunt conduse acum de agenti ai altor puteri straine gen MRU unguent ?

   Ștergere
 8. Nu puteti ingradi manifestarea "sangelui kaki". Noi din centrul tarii, urmasii dacilor liberi, avem o onoare si demnitate. Daca este cazul, murim cu dusmanii de gat dar nu ne predam. Nu ne confundati cu iohannis, ciolosi, dogaru sau pricina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daci liberi in colonia de sclavi lasi Romanistan? Glumesti nu?

   Ștergere
 9. Domnilor, presedintele Federatiei Militarilor din Romania se duce la o intalnire cu Avocatul Poporului si el nu stie nici ce elemente intra in calculul pensiei !!!! In baza de calcul intra toate sporurile cu caracter permanent, nu si cele cu caracter temporar, lasate la aprecierea subiectiva a sefilor. Este bine, nu este bine , apreciati dvs.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BINE CA S-AU DUS.
   CRITICILE MAI LA .....VARA .

   Ștergere
 10. Mai oameni buni ,dupa protestele de ieri si dupa reactiile oamenilor de pe forumuri (aproape toate negative!) si dupa reactile din mass-media (asa si asa in fct de orientarea tv-urilor) se desprinde zic eu ,o CONCLUZIE MARE SI TARE :terminati cu cifrele ,terminati cu lalaielile ca scade pensia ,ca guvernul nu=i legitim ca draci si laci pt ca ne vor balacari oamenii!
  TREBUIE MARSAT PE:
  -am fost singurii care am avut pensii deosebite de ceilalti de la Cuza incoace ,datorita conditiilor de munca;
  -si in celelalte state armata are regim special de pensionare;
  -cel mai tare ,DISCRIMINAREA !daca dai si alte pensii speciale si le dai cu 80% din ultimul venit brut apoi tocmai noua te-ai gasit sa ni le scazi?(intre noi ,sa le fie rusine politrucilor nostri din toate ministerele c-au propus acele procente-ca pe magistrati nu i-a durut capul cand si cu ce vechime iese unul sau altul la pensie) ;
  -sustinerea activilor ,mai ales a SGV-istilor,cu calcule pt pensie ,cu exemple pt ei explicand oamenilor ca pensii de mii de lei au cativa ,ca marea majoritate se scalda intre 1000 si 2000 ,ca norma de hrana nu intra in calcul -le-am mai recomandat activilor sa nu se mai laude cu tot salariul inclusiv norma pt ca daca o scazi pe asta ramai cu praful de pe toba dar civilul ramane cu suma totala-pt ca altfel n-avem si sustinere publica!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce prezinti dumneata, sunt lucruri de bun simt, dar nu prea sunt argumente! Argumentele principale sunt altele:

   Srict pt. pensionarii militari:

   1]. Pensionarii militari sunt singurii pensionari care au atributii la razboi si mobilizare si dupa pensionare, pana la varsta de 63 ani, indiferent ca sunt barbati sau femei. Este discriminare pe fata in raport cu ceilalti pensionari. Ceilalti pensionari stau cu cracii in sus!

   2]. Este inadmisibil ca in situatie de razboi/mobilizare, sa fie inrolati obligatoriu tinerii barbati cu varsta de 20-35 ani si pensionarii militari, barbati si femei cu varsta pana la 63 ani. Da' de ce nu toti cetatenii cu varsta pana la 63 ani? Adica un pensionar militar, barbat sau femeie, de 62 ani este mai in forta decat o tinerica de 25 ani? Sau decat un proxenet de 45 ani? Sau decat Ciolos? Sau decat fii-sa lui Basescu?

   Strict pt. militarii in activitate:

   - sunt singurii cetateni care suporta interdictii de drepturi si libertati fundamentale. Sunt legiferate in Sectiunea a 3-a din L. 80/1995. NU sunt atributii ale niciunui serviciu, ci sunt put si simplu interdictii de drepturi si libertati fundamentale. Sunt si complet neconstitutionale. Doar simpla atacare a acestei sectiuni la CCR provoaca frisoane in intreaga clasa politica. DACA VOR SA MENTINA ACELE DISCRIMINARI, SA OFERE CEVA IN SCHIMB!
   - in sfarsit, legat de salarizare, militarii actici sunt prostiti si discriminati cu ceasul de la gara! Intrucat, desi L. 284/2010 prevede "remuneratie egala pt. munca de valoare egala", la fraierii de militari le-a bagat solda la zile CALENDARISTICE, si NU la zile LUCRATOARE ca la toti ceilalti. Adica, pt. ce lucreaza militarii 8 ore de luni pana vineri primesc remuneratii egale cu alti cetateni (de exemplu, cu politistii). Iar ce lucreaza peste 8 ore, sambata si duminica, pt/ militari este obligatie patriotica, gratuita, neremunerata! Ceea ce este prosteala pe fata comparativ cu ceilalti cetateni!

   In mare cam acestea sunt punctele in care trebuie contracarat! Si atunci pensiile de serviciu vin de la sine, numai si numai sa NU cerem ceva elementar si care se numeste EGALITATE IN DREPTURI si care costa sistemul infinit mai mult decat niste pensii de serviciu.

   PS: Atentie! Te referi la reactiile negative ale oamenilor de pe forumuri la adresa armatei ca si cum ar o mare masa de oameni cu reactii negative! Este fals! Sunt oameni dirijati sa procedeze astfel, sunt foarte putini numeric, numai ca isi dau zeci si sute de nume sa para mai multi. Cei in cauza sunt platiti cu bani "murdari" sa procedeze astfel! Am multiple confirmari asupra ceea ce am afirmat!

   Ștergere
  2. Cu respect,
   norma de hrana,chiria, diurnele nu se calculeaza si nu s-au calculat niciodata la nici un sistem de pensii speciale, fie militare sau civile sau la pensiile normale dupa legea civila 263.

   Ele se pot calcula doar daca se da lege(modifica) in acest sens.

   Ștergere
  3. domnule EU,
   in privinta timpului suplimentar de lucru ei se spala de noi pe miini usor cu prevederile legale de acordare timp liber pentru suplimentarul prestat . În privinta asta nu au greturi,ba la reclamatii i-au luat la rost ca scuze pe cei care nu au acordat zile libere in compensatie.

   Ștergere
  4. De acord!Astea-s argumente pt intelectuali!Eu marsam pt ,,mase''!Sanatate si LA MULTI ANI!

   Ștergere
  5. Raul ai dreptate .SINGURII care au pensii speciale ( de fapt militare) in TOATE tarile NATO sunt structurile militare sau asimilate datorita riscurilor de a crapa de tanar sau de a fi grav ranit in misiuni Misiuni pe care nu le poti refuza . Nu magistratii,nu grefierele ,nu stewardesele , nu profesori , nu dracu mai stie cine au pensii spexiale... Pompierii ,politistii si militarii au sute de morti si mii de raniti grav in misiuni iar speranta lor de viata e mult mai mica ca la civili (media e de 57 de ani fata de 65 la civili) si de aia au pensii separate in toate tarile civilizate .Ati vazut pe cineva din toate asociatiile militare sau ale politistilor sa spuna adevarul.?Si cum dracu ( apropo de Ciolanis) sa spuna adevarul daca sunt conduse de acoperiti si masoni numiti acolo sa-i prosteasca pe militari si sa puna batista pe tambal?

   Ștergere
  6. @ aladin 29 decembrie 2015, 12:30. Gred ca glumesti cu timpul liber acordat. Se poate acorda in orice minister, mai putin M.Ap.N. Intrucat doar in M.Ap.N. se executa activitati continue cu durata "de 3 zile si mai mult". Mai mult poate sa fie si 30 de zile (aplicatie) sau 6 luni (misiune in teatrele de operatii).

   Si acum explica dumneata cum acorzi liber dupa CM in cazul ueni unitati care a fost in aplicatie 30 zile sau in Afganistan 6 luni? CM = o ora libera platita pt. orice ora suplimentara lucrata. Strict? Deci, cum procedezi? Inchizi unitatea care a fost aplicatie 30 zile si ii dai liber 2 luni? Sau in cazul unitatii din Afganistan, dupa 6 luni de misiune, ii dai liber 1 an si jumatate?

   In alta ordine de idei! Presupunem cazul SF in care niciun militar NU executa nicio aplicatie si nicio misiune. In grila de salarizare, militarul are solda la ZILE CALENDARISTICE egala cu salariul LA ZILE LUCRATOARE cu al unui politist (de exemplu). Iar L. 284/2010 zice ca cei 2 au remuneratii egale pt. munca de valoare egala. Numai ca munca egala in cazul militarului este de 31 de zile din 31 (asta inseamna zile CALENDARISTICE), iar in cazul politistului 22 zile (asta inseamna zile LUCRATOARE). Si atunci unde e "remuneratia egala pt. munca de valoare egala" cand din start militarul la aceeasi remuneratie este PACALIT cu 8 zile pe luna si care sunt exact cele NELUCRATOARE, dar care sunt CALENDARISTICE?

   Ștergere
 11. deci legea pensiilor va intra in vigoare chiar daca exusta aceasta ordonanta controversata , ea producand efecte imediat deoarece este publicata in mo si nu este inca lege , deci pronlema este doar plafonarea la modul de calcul , pentru cei ce vor depune cereri de pensionare acum imediat in 2016 , ca actualii pensionari au timp sa se mai razboiasca , dar ce se va intampla acum imediat ,stie cineva?

  RăspundețiȘtergere
 12. Nea ciorbea are de facut un lucru f simplu impreuna cu juristii sai
  Pune pe masa l 223 si alaturi oug 57.
  Mai ramane sa vada doar diferentele aduse de oug la articolele din lege.Sunt evidente!!....mare branza!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect. Atunci va vedea ce a spus corect si ce nu domnul general mai ales in privinta soldei lunare brute. Obligatoriu va cere si punct de vedere al ministerelor.

   Ștergere
  2. PS: plus ca nici nu-i trebuie ajutoare, la operatia de comparare ! La cum are asta ochii, unul hais, si unul cea, face comparatia instantaneu, citind simultan cele doua acte !

   Ștergere
 13. Domnule EU ,cu respect va spun;
  A prezenta o minciună in fata unui oficial ca Avocatul Poporului ,care oricum o sa verifice atunci cînd formuleaza motivarea pentru CCr este pur si simplu josnic si neprofesionist si degradant.
  Componenta soldei brute nu este un amanununt nerelevant ci chiar unul de relevanță esentiala definitorie in stabilirea cuantumului pensiei. Ambele ministere ar trebui sa iasa urgent si sa informeze oficial rezervistii despre componenta soldei lunare brute asa cum s-a facut in unitati si asociatii.
  Am informatii de la colegi despre structura celor iesiti in piata . Majoritatea militarilor sunt proveniti din ierarhii inalte(minister ,SMG si al cat. de forte) si institutii de invatamînt,nebeneficiari de sporuri le solda de functie.Aproape inexistenti de prin unit. operative .
  Putini militari ,ținînd cont ca acolo au fost si de la sindicatele cfr-istilor,cîtiva politisti si alte sindicate civile.
  Multumesc !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doamne feri ! Mai bine sa nu iasa niciun minister, pentru ca, astia, de cate ori "au iesit", numai tampenii au facut !
   Nu cred sa mai existe frun minister prin tara asta care sa fie, cu atata inversunare, dusmanul propriului sau sistem !
   Sa va spuna si Domn Don Corleone Muci Mereu in Birt-Birtolomeu daca nu-i adevarat si daca nu se duce, pe fata, o activitate furibunda de destructurare a armatei ! Ma rog, ce a mai ramas din ea, adica partea activa, ca cea de rezerva a fost facuta pulbere !
   Ca sa va dau un exemplu: daca acusica sea ar suna goarna si m-as trezi mobilizat in aceeasi ume cu Cezar Muci pe Fatza, prima mea preocupare ar fi sa-i dau o muie acestui talamb, dupa care as merge la rezboiul de aparare a patriei, pentru reintregirea neamului !
   Capisci ? R, tu ai comprendo ?

   Ștergere
  2. Atunci, ca o tii bat, afla ca nu mai exista salariul de merit de f. mult timp!
   Nu stiai asta? Ok, ai aflat acum!

   Ștergere
  3. Cat despre expresia "am informatii... despre structura celor iesiti in piata" .... este atat de frecventa unei alte structuri....de care noi nu ne ferim! Mai bine fereste-te tu si fa treaba buna, corecta, impartiala, caci eu unul am participat major la construirea a cel putin 2 lucruri care vor ramane in memoria multora, si pentru f mult timp!

   Ștergere
  4. Pt Admin!
   Da mult timp ma mai verifici, pana ma aprobi!
   Parca esti DFi si-mi aprobi resurse fi pt misiune externa! :-)

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 29 decembrie 2015, 17:26. Scuze! Moderarea este din cauza a 2-3 useri care intra pe aici doar cu scopul de a distruge atat blogul, cat si credibilitatea altor useri. Alfel n-ar mai exista nicio moderare.

   Iar eu ca oricare altul, nu pot sa stau toata ziua langa PC doar sa efectuez moderare in timp real.

   In sfarsit, am mai inaintat propunerea unor useri de buna credinta de a fi comoderatori si administrator cu drepturi depline! Dar nu se inghesuie nimeni!

   Ștergere
  6. Ok, dar ma supara tinerelul de la sig mil! Parca isi scria raportul de informare!
   Culmea, ma si cunoaste...
   Nu-si da dracu seama ca se deconspira?

   Ștergere
 14. Nu bag "strambe" dar dupa atatea jde mii de pensii speciale acum apar si ambulantirii tot cu pensie speciala de la 80% in sus

  Dupa atatea legi speciale tot noi militarii cu pensie militara...nu speciala ramanem de caruta
  Cred ca au ma ramas doar femeile de serviciu si croitoresele fara pensii speciale.Dar se rezolva:baga refrenul cu "epuizarea psihica si stress" si e gata
  Militarii....nici o problema!astia au fost toata viata pension de domnisoare si au brodat mileuri.
  Vai de pula ei de tara care propune legi prin parlamentari STRICT pentru numarul de voturi de la anul.....ca de pochi nici nu mai zic:Ptiu drace de popa!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are dreptate Domnul Don Cor de Leone ! Asta, cand deschide gura, stie ce bea ! Nu dijeaba o tras cu Volhoavele prin Ziberia !

   Ștergere
  2. Popii aduc milioane de voturi la sate. Si daca mai scot si niste oase de cadavre ( moaste) la lins ( pentru babele trepanate) pot aduce la putere pe cine vor muschii lor.Iar muschii lor adora sa fie plimbati cu x6

   Ștergere
 15. Apreciez @raul29 decembrie 2015, 11:20, tehnocrat29 decembrie 2015, 10:36
  Domnilor, ziceţi mai concret!
  ANCMRR-ul a fost confiscată de conducerea la vârf a acesteia care a devenit obedientă, vizează doar interesele unui grup restrâns de persoane, fac jocuri politice, îşi exprimă public afinităţile politice etc. fără ca noi, membrii acesteia să schiţăm vreun gest.
  SCMD-ul este terminat (nu încă ar zice unii…). Dar:
  - ce caută sindicatul în alianţe cu fel de fel de organizaţii şi persoane cu care noi nu avem nicio treabă?
  - de ce să fie sindicatul cu conducerea proprie mari dirijori ai Societăţii Civile?
  - Societate Civilă care ne înjură şi ne face în toate felurile?
  - Partidul Noua Dreaptă a venit să sprijine SCMD-ul? (http://www.dcnews.ro/strigatul-unor-politicieni-demisia-guvernului-ciolo-este-inadmisibil-a-a-ceva_493493.html). Doamne, dar aşa de rău am ajuns ca să ne sprijine NOUA DREAPTĂ? Adică acela de se înghesuia cu Macoveica pe ferestruica de la garaj?
  Ar fi mai multe de spus dar…
  Părerea mea este următoarea:
  - toţi vrem o asociaţie care să ne reprezinte, să aducă ceva nou, să fie a noastră. Corect! Cine ne împiedică să nu transformăm ANCMRR-ul într-o asociaţie care să ne reprezinte, care să lupte chiar şi atunci când un singur membru al său este victima abuzului statului de drept?
  - o altă organizaţie? Asta se şi vrea: fărâmiţarea şi dezbinarea militarilor în rezervă. Unii în Piaţa Victoriei, alţii pe la Avocatul Poporului, alţii pe la poarta MApN nebăgaţi în seamă, alţii pe lângă un ceas din Cişmigiu etc. Aşa este bine, nu? Unirea face puterea… las-o-ncolo că e comunistă…
  - să plecăm în masă din ANCMRR? Exclus! Nu este o rezolvare. Când am fost loviţi de bOC(!) unii colegi din ANCMRR au luptat în cadrul asociaţiei pentru drepturile lor şi nu au venit în SCMD care, atunci, era „pe val”;
  - ANCMRR-ul poate şi se impune a fi transformat de noi, de membrii săi, să aibă o conducere a noastră, când vor cere să stea de vorbă cu PUTEREA să-şi caute ăia agendele şi să-şi facă rost de pixuri noi ca să-şi noteze;
  - fac parte dintr-o filială a ANCMRR condusă nu de un FOST MERITUOS ci de un ACTUAL MERITUOS care vrea să facă şi a făcut ceva atunci când a trebuit;
  - vrem sau nu vrem ANCMRR-ul va rămâne asociaţia rezerviştilor şi nicidecum a actualei efemere conduceri;
  - nu mor de dragul niciunui iliesc sau calixandru, îi vreau plecaţi de acolo unde s-au cocoţat ca să ne trădeze iar pentru ce ne-au făcut eu le urez toate cele bune şi multă sănătate până la sfârşitul zilei!
  Am rugămintea să reţineţi că am precizat „Părerea mea este…” deci nu impun nimănui să şi-o însuşească.
  Dacă am greşit nici nu mă gândesc la faptul că voi scăpa… ci doar cum?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asociatia Nationala a Curvelor Militare ! Aici, pi cientru, toti au aere de mari sefi, de mari scule pe bascule, exact ca pe vremurile cand erau incarnati in cei mai de seama bolsevici, securisti si ceisti ai sistemului !
   Nicio sansa de schimbare ! Dupa ce crapa astia din conducerea centrala, in urmatorii 20-30 de ani, are cine sa le ia locul ! Sunt sute de curinpupisti, formati deja la scoala inaltei maiestrii ostasesti a securistoidului iliescu, care sunt gata sa preia fraiele, in aceeasi nota de politica jegoasa ! Mai o avansare, mai un bilet la spa, mai o decoratie, mai o excursie de recuperare...

   Ștergere
  2. Bine, bine, dar dati cu ei de pamint odata! Schimbati lichelele alea pupatoare de cooruri politice de la virful ANCMRR, ca la SCMD nu-i posibil. SCMD-ul este proprietatea privata a lui Dogaru si nu este un sindicat, este o strutzo-camila, cu sefi care s-au autoales pe viatza.

   Ștergere
  3. @ Vladimir
   Usor de spus, greu de facut. Proverbiala "solidaritate" romaneasca impiedica orice tentativa de a schimba lichelele.

   Ștergere
 16. Bai soldate Gheorghe, iar dormi ? Pune mana si "publica" comentariile, nu mai dormi in formatie, ca o juma de ostire e cu okii pe-aici ! Plus cateva companii de securisti, sepepisti si alti ceisti, care iau notite de zor !
  Ori da dreaq lanturile jos de pe poarta, ca sa ne mai zbenguim si noi nitel. Mai ales astia mai senili, alde Domnu Don Curdeleu, tigri 2, ori mos Kalicu !

  RăspundețiȘtergere
 17. Doamnee ,ce mult a tinut bucuria "maririi pensiilor cu 5%" ,deoarece in doua zile ,deja, s-a "spulberat" la jumatate aceasta bucurie prin devalorizarea leului cu 2,5% in fata euroiului...asa ca ,orice amanare a unor drepturi si plati s-ar putea sa fie acoperita de inflatie sau scadere a puterii de cumparare.Ei, POLITIHOTII, isi dau drepturi cu efect imediat iar Armatei i se da ceva peste cateva luni sau ani,dar,care intre timp il modifica si din "aur" ajunge un "cupru" coclit! Dariri grecesti sau "bruxeleze"?

  RăspundețiȘtergere
 18. @casandra
  Vrei sa plece calexandru si iliescu.....altii vor sa plece dogaru.....Pai e simplu
  1.adunare generala si ii destituiti din "fonctii"
  2.si mai simplu...plecati voi toti si faceti alta asociatie cu alta conducere.Ei raman fara cotizanti si fara bani.Simplu nu?
  ...te intrebi de ca face dogaru talmes-balmes cu toti labarii.Pentru muuuulte cotizatii omule!!! pt.bani ca e sufocat financiar.
  Ai scris "un roman"degeaba si totul este ff simplu si in trei randuri.....da lasa ca si voua va place biciul.ohooo!!

  RăspundețiȘtergere
 19. Inca nu ati ati inteles lucruri simple.Un sindicat are putere doar cand pune presiune pe stat cum ar fi: transporturi aeriene/terestre/navale sau energia sau invatamantul sau administratia sau....etc.
  Intrebare:
  Ce presiune pot sa puna pensionarii militari pe economia unei tari ca sa incerce o blocare ? singura de care se teme un guvern.?
  Imi aduc aminte cu nostalgie anul 2011 si radeam cand dogaru chema "la greva" SCMD-ul.....iar voi cotizati "la greu".(apropo ce mai face apostol ala care cumpara tot tot tot inclusiv cauciucuri din banii scmd.....a simtit ca pute si acum tace? sau sters-o!!)
  Eu ca si "guvern" as gandi asa:
  CU CE MA AFECTEAZA DACA FACE DEMONSTRATIE URMATA DE GREVA X ,Y SAU Z.
  BAAAAAA E NASOL !!
  Fac demonstratie pensionarii militari.Raspunsul e simplu:
  "Si ce daca !!"
  Ii doare pe guvernanti la basca
  de "rezerva armatei".....poate doar sa gandeasca la faptul ca nici dracu'nu mai vine in armata pe viitor fara un salariu/pensie decenta( ma refer la tot SNAp)
  In rest dogaru,iliescu....fiecare cu fraierii lui...pam..pam

  RăspundețiȘtergere
 20. In privinta balacarelii publice a militarilor militari am o banuiala. Banuiala mea porneste de la lipsa din topul balacarelilor publice a politistilor ( fostii militieni ) , a SRI-tilor ( fostii securisti ) si cine or mai fi. Poate va mai amintiti ca in primele zile ale victoriei Revolutiei din Decembrie 1989 Armata era vioara intiia in Romania , celalalte elemente ale sistemului de forta stateau cu fruntea plecata si toate sub poala Armatei. Cred ca multi dintre aceia care au trebuit sa se supuna regulilor militare nu au uitat si au inceput usor , usor dar constant , campania de denigrare a armatei denigrare care se inteteste pe zi ce trece. Oare , zic eu , nu cumva tocmai foste elemente ale acestor structuri produc si intretin asemenea atitudini ostile Armatei si puse in gura forumistilor si a glasurilor de ocazie ? Oare in ce tara se mai produce o asemenea aversiune publica fata de institutia care trebuie sa o apere ? De ce sunt ocolite de injurii celalate doua componente ale SNA ? Generalul Gropan raspunzand la o intrebare a Av. Poporului respectiv de ce nu se agita Politia si SRI in privinta modificarilor la Legea 223/2015 , a zis ca institutiile lor nu au militari angajati pe baza de contract si deci nu au problemele armatei . Un raspuns simplu dar ocolitor. Cred ca situatia este mult mai grava fiindca este provocata de oameni de specialitate . Ascultand intrebarea domnului Ciorbea si raspunsul domnului general Gropan mi-am dat seama ca raspunsul nu trebuie cautat in randul poulatiei civile care numai de problemele armatei nu duce lipsa ci in randul acelora care , zic unii , ne sunt confrati.

  RăspundețiȘtergere
 21. Cine mai crede ca ANCMR si SCMD sunt structuri care mai au ceva in comun cu marea masa a rezervistilor,ori este naiv,ori este....."interesat".Pentru ca in viitor sa mai putem avea un cuvant de spus si pentru a apara drepturile legale ale militarilor activi si a celor in rezerva si in retragere,aproape cert a devenit faptul ca avem nevoie de un PARTID.Un PARTID cu larga reprezentare militara si colaborand strans cu tinerii si alte categorii socio-profesionale ,dar care sa nu admita in randurile lui fostii nomenclaturisti si activisti de partid si UTC,elementele fostei Securitati si a altor structuri asemanatoare de informatii,elemente din justitie care au facut parte din vechea justitie comunista sau din structurile actuale obediente politic,politicienii de dupa 1989,fosti si actuali colaboratori ai structurilor de securitate si informatii si alte asemenea .Chiar daca asta poate semana cu o "epurare", acest lucru este absolut necesar daca vrem sa schimbam ceva in politica.Totodata,functie de reusita sau nereusita acestui demers,fata de situatia actuala si modul in care suntem tratati,poate ca este necesara boicotarea alegerilor si a tuturor candidatilor partidelor existente in viata politica actuala.......Totusi,raman la ideea ca cea mai buna solutie este un nou partid politic,fara indivizi ca cei din conducerile actuale ale structurilor asociative gen ANCMR,SCMD,diverse "sindicate",ONG-uri,asociatii,ligi,etc.......Acesta este un punct de vedere strict personal.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam greu cu "boicotul" a 70 000 de pensionari militari imprastiati pe tot cuprinsul tarii....pe aia cu "o sa voteze toata familia si rudele si o sa fim o juma de milion....las-o balta"
   2.presupunem ca toti pesionarii militari...fo 70 000 fac partid toti fara exceptie, inclusiv cei cu pampersi.Ti se pare un partid puternic dpdv numeric....desi e imposibil sa fie 70 000.asaaaa si care ar fi ideologia acestui partid de pensionari militari
   Ai scris ca o sa vina si tinerii.Hai nu zau ?
   La aia cu securistii si comunistii care "manipuleste" iti readuc aminte ca cei in cauza aveau pe vremea aia cam 35-40 si unii mult peste varsta.Cam ce varsta au acum in 2016?
   In concluzie@lancea:Visezi frumos cand esti treaz...du-te si te culca.
   Ref la la pensii ca asta te intereseaza de fapt nu gargara ta de mai sus....eu am spus de mult:soldele activilor trebuie marite si sporurile pe cat posibil de mult bagate in solda de baza.
   Tu lancea fa-ti partid ca ai si cativa veciniPoate depasiti si pragul parlamentar de 5% si te vad senator....o sa te "voteze"
   civilii in draci.
   NOAPTE BUUUNAAA!! LANCEA

   Ștergere
  2. Hopa ,a aparut si cacanarul de serviciu,ochiul si timpanul propagandei securiste.Va este frica ca osa va pierdeti privilegiile,bai secatura?Daca esti retardat,mai bine taci si nu te mai c....in dru.Singura solutie viabila ,asta este:sa infiintam un partid.Si te asigur ca intr-o perioada scurta de timp,va deveni ceea ce trebuie in societatea romaneasca.Cat ii priveste pe comunistii si securistii care "manipuleste",or fi imbatranit ei,dar beizadelele lor le-au luat locul.Cu aceleasi naravuri!Si sa mai sti un lucru:politica nu este doar "aritmetica",asa ca mai incet cu cei doar 70000 de pensionari militari.Oricum,se vede ca esti o hahalera de la ochiul si timpanulcare face si el ce stie mai bine:mananca rahatcu gura plina!Chestie de propagandist tembel.

   Ștergere
 22. ARE CINEVA O EXPLICATIE CE FACE DI. COARNA ? DINTRE COLEGII DE DE LA MAI.
  ACTIUNEA TREBUIE DUSA IN SENSUL EGALITATII , DESFIINTARII RESTRICTIILOR PT.MILITARI.
  CRED CA NU VOR ACCEPTA SI VOR GASI O COMPENSARE REZONABILA.

  RăspundețiȘtergere
 23. Coarna???
  Nu stiu ce face dar sigur il doare la basca.Parca il vad ministru de interne in guvern dupa urmatoarele alegeri ...indiferent de partidul castigator....eheeee omul isi pregateste "ploile".Pai ce ar fi primul..?
  Eu nu mai pierd timpul zicandca "asta e parerea mea".normal ca e!!

  RăspundețiȘtergere
 24. @toto
  Nu sunt de la m.a.i.Se vede si din poza da?

  RăspundețiȘtergere
 25. @toto
  Aaaaa ca mi-am adus aminte.Nea coarna fiind functionar public nu are restictii....poate deveni si ministru si secretar de stat si ce "vrea muschii lui" ca nu e supus restrictiilor militare

  RăspundețiȘtergere
 26. @Iulian Mares29 decembrie 2015, 17:13

  V-am adresat o intrebare acum citeva zile referitor la faptul daca comunicatul Casei Sectoriale de pensii a MApN se confirma si daca-l considerati profesionist.
  Ati raspuns ca da se confirma si este profesionist.
  Domnule Mares cu tot respectul fata de aroganta si ironiile pe care le proferati la adresa mea va fac cunoscut ca in acel comunicat scrie negru pe alb ca ”solda de merit” intra in componenta soldei brute.
  Si mai este o chestie acolo . Acolo mai scrie ca in solda functiei de baza care-i ceva diferit de solda lunara bruta intra pe linga solda de grad ,functie ,gradatii IC si indemnizatia de dispozitiv,sporul de confidentialitate.Deci nicum comunicatul nu bate cu motivatiile dl general la masa cu av. pop.
  Daca tot va dati atit de doct in materie si spuneti ca acest comunicat este profesionist pot sa va calific ca superficial si in afara problemei.Poate o-ți fi un bun specialist ,asta nu contest, in rest trebuie sa va luati avocat.
  Noi cei care lucram direct cu publicul si intocmim prcese-verbale si cercetari pe diverse cazuri verificate de mai marii justitiei stim ca un comunicat pentru populatie si in acest caz pentru oameni cu pregatire se da pe numiri de lege, art. de lege ,pct. lit..
  Cînd dai un exemplu din care nimeni nu intelege nimic si d-ta spui ca- i profesionist atunci cel putin abtineti-va de la jigni.
  Comunicatul ar fi trebuit sa spuna , În baza art 28.... .......... in solda lunara bruta se includ urmatoarele sporuri cuprinse in L284/2010 - L 138/99 anexa nr.... alin.... pct. ......
  Eu ma retrag,insa citind presupunerile de pe aici va sfatuiesc daca aveti nedumiriri si probleme la mapn sa apelati la un avocat foarte bun si sa nu mergeti pe mîna unor nespecialisti in drept fie ei lideri de sindicat sau generali.O-ți fi buni specialisti insa fara consiliere juridica le imbîrligati pe lînga rau de tot.Una-i sa lucrezi cu publicul care te da/contesta in judecata si alta-i sa lupti cu un dusman pe cîmpul de lupta pe care-l respingi sau te cotropeste.
  Cu respect domnule R 26500 si multumesc ca ati avut amabilitatea de a-mi posta comentariile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Iulian Mareș
   Foarte profesionist !!!!!!!!!!
   4. PRECIZĂRI PRIVIND SPORURILE ŞI ÎNDEMNIZAŢIILE LUATE ÎN CALCUL LA STABILIREA PENSIEI MILITARE
   La calculul pensiei se au în vedere toate elementele care fac parte din solda lunară brută, cu excepţia celor prevăzute la art. 28 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
   Exemple de sporuri, indemnizaţii etc. ce se iau în calcul: indemnizaţia de dispozitiv, solda de merit, spor pentru păstrarea confidenţialităţii, majorare pentru titlul de clasificare (toate introduse în solda funcţiei de bază), indemnizaţia de cifru, spor pentru complexitatea muncii (CFPP, audit) şi altele.

   Ștergere
  2. aladin ,
   apropo de profesionalism :

   daca lucrezi in MAI , adica toata viata cu legea in mana , cum Dumnezeu puneti " botul " la prostia caselor sectoriale ?
   ai citit legea ? lasati prostiile prezentate de cei de la casele sectoriale , sunt simple puncte de vedere . componenta soldei functiei de baza este cea prezentata de general .
   ati uitat cum minteau , in 2010 - 2011 , casele de pensii ale MAI si MApN ?
   politistii sunt mintiti prin aceea ca li se prelucreaza , pe surse , faptul ca armata este de vina in micsorarea pensiilor . uitand sa precizeze ce au pazit sindicatele la negocieri .

   explica-mi mie , la MAI , cati politisti au salariu de merit , prima de comanda sau alte sporuri , prezentate de cei de la sindicate ( vezi ca acestia au prezentat acest punct de vedere , privind componenta soldei/salariului functiei de baza . un alt argument , simplu , daca ar fi fost cum spui tu , nu ar mai fi schimbat sintagma " salariul brut " cu " salariul functiei de baza " .
   o alta problema , vezi ca anumite sporuri , si nu putine , se acorda ulterior datei prevazute de lege si nu retroactiv . adica , multe sporuri acum ani buni nici nu existau ( si nici nu pot fi acordate pensionarilor daca nu le-au avut atunci cand au fost in activitate .


   intrebarile mele cu privire la prevederile legale care reglementaeza componenta soldei functiei de baza , a valorii de referinta , a coeficientilor de ierarhizare , etc . - au enervat pe cei ce au participat la discutii ! oare de ce ?

   Ștergere
  3. @aladin
   Pe dracu !! scrie si tu (o-ti) legat juristule cu clase cat marfarul.Sa nu zici ca e greseala de tastare ca nu tine.... si "a-mi posta" e grotesc
   Baaaa mergeti la scoalaaaa!!
   Oi(sau poate o-i?...hi hi) fi tu aladin dar ai baut prea mult(circumstanta agravanta in orice lege)
   Ce imi place sa ma distrez cu analfabetii cu"aere"
   Una e sa gresesti o litera si cu totul altceva sa apesi shift intentionat si apoi sa revii ca sa scrii ca un analfabet...o-ti de fo 2-3 ori

   Ștergere
  4. Tupakule! corect!(aia cu multe sporuri care nici nu existau)
   Cu cei cu vechime "de scos pe targa"e ok.Cum ramane cu puletii tineri disponibilizati?...ca nu toti au ajuns ghenerali cu case luate cu subventie de la armata si vandute cu pret de 300%. Si mie imi spuneti ca Dobritoiu e cinstit?Nu stia ce face?.chiar nu stia?saracuuu nevinovat!! Hai mars!!.....chelaru idem....si mai am o lista intreaga
   Si ce !! aia care au fost la chioretele ciorbea au f'un deranj? Lor oricum le da cu + mie imi da cu "virgula".....il doare la un metru in fata sulii pe gropan.doar se da scula si nu-l intereseaza.altfel nu venea in halul ala de nepregatit....pana si eu un terchea-berchea vorbeam cu argumente si mai bine ca el.Ciorbea se plictisea si a inceput sa dea telefoane.Retineti...nu a primit tel ceva urgent(nici nu avea ce,ca acolo e pension).....el a dat tel. bla bla si alalalt vorbea peste si simultam cu ciorbea ca un magnetofon....
   Revedeti inregistrarea si dup'aia sa ma injurati

   Ștergere
  5. Completare
   Pe mine cand ma plictiseste un papagal.....scot tel si spun ca tb sa vb urgent sau ca am primit un sms urgent sau un mail ....nu conteaza
   Dau un tel la oha....dupa care spun....ce ziceai???,
   bine inteles ca imi cer si scuze dup'aia....ce ma costa ca am fost si politicos
   In concluzie: il doare in *ula pe ciorbea(cu asa interlocutori ii dau dreptate)
   Hai ma injurati peste max 2 luni sau atunci o sa va spun eu ca sunteti prosti?
   stiu deja rezultatul ca rachetele "ie" rachete.V-o luati si v-o dau!!
   In rest visati mumos la confederatia *ulei
   Noapte buna!

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 27. ba, armata lu peste, aladin are dreptate.
  Uite ce scriu si cum lamuresc astia oamenii in comunicate oficiale.

  ”Exemple de sporuri, indemnizaţii etc. ce se iau în calcul: indemnizaţia de cifru, spor pentru complexitatea muncii (CFPP, audit) şi altele.”

  UITE ma literatilor lui peste ce trebuia sa vedeti si sa le sariti in cap.

  ”indemnizaţia de dispozitiv, solda de merit, spor pentru păstrarea confidenţialităţii, majorare pentru titlul de clasificare (toate introduse în solda funcţiei de bază),”

  Măi îngrămăditilor ingramaditi ,asta trebuia sa vedeti, o prostie scrisa pe un site oficial al CPS in loc sa umblati cu găinarii.
  Uitati-va, ma armata lu peste, ce scriu aia platiti de la buget si colegi de-ai vostri si cereti sa vă lamureasca.
  Si poate ati retinut ca generalul nu facea distinctie intre solda functiei de baza si solda lunara brută.
  La cîte tîmpenii aveti in cap cum sa faceti voi distinctie intre prostie si prostie.
  Cel mai simplu-i behaitul in strada.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa le cereti socoteala va atentiona aladin ,nu sa va legati de el, ma armata lu peste.
   Voi nu vedeti ce tîmpenii sciu aia acolo pe un site oficial al institutiei.

   ”Exemple de sporuri, indemnizaţii etc. ce se iau în calcul: indemnizaţia de dispozitiv, solda de merit, spor pentru păstrarea confidenţialităţii, majorare pentru titlul de clasificare (toate introduse în solda funcţiei de bază)„

   Ati vazut voi vreo lege in care sa fie definita solda functiei de baza ca incluzînd sporurile pe care le trec astia de la CSP acolo.

   Ștergere
  2. In schimbul apelativelor adresate unor oameni pe care nu-i cunosti suficient pentru a-ti arunca asupra lor laturile educatiei tale, mai bine ai face sa revezi limba romana pana in clasa a VII-a. Dupa postare pari agramat si incult. Ai dovedit insa ca dispui de un sorici deja "facut".

   Ștergere
 28. @23:13@23:23
  Da boss ai perfecta dreptate!!
  Cred ca ziarele click si can-can sunt deja mai demne de incredere decat "specialistii" de la cps
  .....eventual sa urmarim....aaaaa stai sa ma gandesc. aha da super one....sau maxim one ca sunt "meseriasi" hi,hi

  RăspundețiȘtergere
 29. Aia cu exemplele CPS a fost un fel de "ana are mere"

  RăspundețiȘtergere
 30. @23:13@23:23
  Da boss ai perfecta dreptate!!
  Cred ca ziarele click si can-can sunt deja mai demne de incredere decat "specialistii" de la cps
  .....eventual sa urmarim....aaaaa stai sa ma gandesc. aha da super one....sau maxim one ca sunt "meseriasi" hi,hi

  RăspundețiȘtergere
 31. Scriu pt un incapatanat pt ultima data, adica Aladin!
  In text de lege este trecut salariul de merit, asa era odata! Legea in ansamblul ei este valabila, dar salariul de merit a disparut in MApN de pe timpul lui BOC, intalni-l-as cat mai repede!
  Cei care aveau salariul de merit au ramas anual cu el, inclus in functie, dar fara sa fie parte distincta, iar in anii urmatori nu s-a mai acordat!
  Clar?
  Sa nu ma mai contrezi ca ma indoiesc de priceperea ta si-mi esti chiar simpatic!
  Nu ma mai peria!
  Eu sunt constient ca mi-am creat un trecut puternic! Am lasat multe lucruri reale in urma care vor dainui in timp, dar nu-mi place sa vorbesc despre asta! Sa o faca, daca vor, cei care m-au cunoscut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CSP a dat comunicat pt cadrele MApN nu pt public! .... si a scris pe text de lege, gen copy/paste! Ei calculeaza, nu interpreteaza legea!
   Nu mai fa glumite, ca mai bine de o luna am lucrat si la voi, la et 5 si am vazut cum se fac comunicatele de presa si nu numai! Dar tac.

   Ștergere
  2. Si ti-a scris: ..... cu modificarile ulteriare! Daca vrei sa mai continuam....ma poti suna!

   Ștergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 33. Va rog luati aminte este cel mai bun mesaj

  https://www.facebook.com/calinadrian87/videos/444693279058203/?pnref=story

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mario Soto/FS/nu citesc invers.....nu am cont pe facebook, asa ca, pls, zi-mi tu pe scurt, despre ce este vorba? Multam!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Este mai usor de vizionat , incercati aici : https://www.youtube.com/watch?v=xluw9oFRwYw

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!