vineri, 11 decembrie 2015

Comunicat jenant al M.Ap.N.! Enervați-vă în mod disciplinat și neaparat "în consonanţă"! [Tot din ciclul "Noi nu avem dreptul să gândim, ci doar să executăm!"]


Dar au tupeu desantat, nu gluma! Pe timpul procedurilor de initiere, adoptare si promulgare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, reprezentantii M.Ap.N. au tacut ca muta in papusoi! La fel ca si In 2011 cand ni se desfiintau pensiile militare, unii reprezentanti ai M.Ap.N. chiar incurajand ce s-a intamplat. Trezindu-se acum din somnul cel de moarte, sa afirme ca diminuarea de la 80% la 65% a bazei de initiere a calculului pensiilor militare, precum si reducerea plafonului maxim de la 100% la 85%, este "în consonanţă cu interesele instituţiilor angajatoare". In conditiile in care in Romania pana si pensiile de serviciu ale unor simpli contabili (tot contabili sunt, chiar daca au ajuns mari Consilieri ai Curtii de Conturi dupa ce au falimentat Bancorex si Banca Religiilor) au baza de initiere de 80% si plafon de 100%. La fel si toate celelalte pensii de serviciu. Militarii devenind ca de obicei, cel mai prost cotati si la acest capitol! In conditiile in care singurii cetateni romani cu drept de pensie de serviciu, care mai au obligatii de serviciu si dupa pensionare (razboi si mobilizare), sunt exclusiv militarii?

Alo! Domnilor din M.Ap.N! In numele cui vorbiti? Despre ce "consonanţă" este vorba? Nu ati aflat inca dupa 11 ani de integrare in NATO, ca in NATO in cazul oricarei initiative/sustineri a conducerilor ministerelor care vizeaza modificarea drepturilor unor militari, nu mai este ca la razboi cand ordinele se executa intocmai, ci se realizeaza prin consultarea propriilor militari? Consultare  sustinuta si demonstrata  prin semnatura individuala a fiecarui militar in parte? Este un respect elementar acordat de conducerile diverselor ministere similare din NATO, propriilor militari!

Fapt pt. care dorim sa vedem cele 75 000 de semnaturi ale militarilor in activitate, precum si cele 75 000 de semnaturi din partea militarilor in rezerva/retragere (proces verbal, orice document) care sa sustina faptul ca diminuarea de la 80% la 65% a bazei de initiere a calculului pensiilor militare, precum si reducerea plafonului maxim de la 100% la 85%, este "în consonanţă cu interesele instituţiilor angajatoare"!

In caz contrar, comunicatul M.Ap.N. care nici nu este asumat de nimeni cu exceptia Biroului de Presă, este "în consonanţă" exclusiv cu ordine politice, contrare intereselor militarilor, fapt  pt. care solicitam demisia celor care au emis jenantul comunicat. Precum si a celor care l-au aprobat a fi emis in asemenea hal de intoxicare!


Comunicat de presă


Ministerul Apărării Naţionale 
Direcţia Informare şi Relaţii Publice 
E-mail: presamapn@mapn.ro 
Contact: 021-319.60.22COMUNICAT NR. 260 
Data: 10.12.2015 

Comunicat de presă


Prevederile cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul României miercuri, 9 decembrie, cu referire la modificarea şi completarea Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, sunt rezultatul mai multor etape de negocieri la care au participat echipe de specialişti din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, împreună cu reprezentanţi ai structurilor sindicale şi asociative din sistem, precum şi ai pensionarilor militari.

Misiunea asumată de echipa interministerială de specialişti a fost aceea de a remedia blocajele şi dificultăţile de natură legală şi procedurală manifestate în punerea în aplicare a noii legi a pensiilor militare de stat. 

Legea nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, de aceea era absolut necesar să se găsească o formulă care să fie adoptată până la sfârşitul anului şi care să creeze condiţiile aplicării acesteia, într-o formă sustenabilă şi previzibilă, într-o manieră care să asigure echilibrul, coerenţa, realismul, dar şi justa recompensare a rigorilor, constrângerilor şi riscurilor specifice carierei militare. 

A fost nevoie de clarificarea unor prevederi ale legii, care nu asigurau tratamentul unitar, just şi echitabil între toţi militarii, atât între cei care urmează să se pensioneze, cât, mai ales, între aceştia şi cei deja pensionaţi. 

Prin modificările survenite în cursul procesului legislativ al adoptării Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, se creaseră contradicţii de reglementare. Astfel, legea prevedea, la art. 2 lit. b) principiul egalităţii în stabilirea drepturilor, potrivit căruia se asigură un tratament nediscriminatoriu persoanelor aflate în aceeaşi situaţie juridică, însă lăsa posibilitatea luării în considerare, la stabilirea bazei de calcul, a unor venituri conjuncturale, de natură nesalarială, neaccesibile tuturor cadrelor militare, conducând astfel la stabilirea unor pensii foarte diferite în cuantum pentru militari care au avut cariere cvasiidentice. 

În ceea ce priveşte modificările aduse nivelului de pornire a calculului pensiei, principiul avut în vedere este acela al evaluării juste a importanţei carierei militare, cadrele fiind astfel motivate şi cointeresate să dezvolte evoluţia profesională pe durate cât mai mari, în consonanţă şi cu interesele instituţiilor angajatoare. Concret, pornind de la pragul de 65% stabilit pentru o vechime cumulată de 25 de ani, militarii primesc procente pentru fiecare an lucrat peste această limită, până la maximum 85%. Mai mult, la cuantumul pensiei stabilite astfel se adaugă, potrivit Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, un spor de până la 20% pentru militarii care au îndeplinit serviciul militar cel puţin 25 de ani.

Totodată, precizăm că, prin modificarea legii, neintrată încă în vigoare, nu au fost afectate dispoziţii care protejează drepturile deja câştigate de beneficiari, respectiv menţinerea în plată a cuantumului mai avantajos, precum şi posibilitatea de a opta pentru modul de calcul mai favorabil pentru o perioadă de cinci ani de la aplicarea legii. Au fost, de asemenea, menţinute prevederile referitoare la restituirea sumelor de care au fost privaţi unii pensionari în momentul trecerii la sistemul public de pensii.

Aceste abordări vin să garanteze faptul că niciunui pensionar militar nu îi vor fi, în niciun caz, diminuate veniturile aflate în plată.122 de comentarii:

 1. Mosule Vladimir Ilici Alecu,du-te de te culcă că ai gîndit destul astăzi si nu destul de rău ci binișor.

  I A I A , vezi ici șa cu ce lege a salarizarii lucreaza OUG.
  sper sa fii primul care pricepe daca ceilalti nu pricep fenomenul raportarii OUG la L 284.
  o) sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale acordate şi personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute în Anexa nr. II – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Învăţământ” şi în Anexa nr. III – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate” la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare; p) alte venituri care, potrivit legislaţiei în vigoare la data plăţii, nu reprezintă drepturi de natură salarială sau asimilate salariilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si care e lagatura cu comunicatul M.Ap.N.?

   Ștergere
  2. Iar te-ai trezit mai Muc cel Mic?

   Ștergere
  3. legatura-i ca la asta m-am asteptat de cînd s-a dat legea 223. Niciodata nu m-am vazut în mîna cu cuantumul calculat pe 223 original.Era greu și pentru portofel/ Și uite ca baietii au rezolvat problema . Deocamdata.
   Sus este doar o recomandata catre mosu.

   Ștergere
  4. avianyc 11 decembrie 2015, 16:37. Man! Nu pricep ce spui tu acolo. Daca este sa ma fortez, ar rezulta ca soldele brute luata in calcul la stabilirea pensiei militare sunt cele din L. 284/2010. De care nu beneficiaza nici macar militarii in acivitate. Si ca 65% pe ordonanta Ciolos e de fapt parfum! Daca nu explici clar, nici nu am cum sa pricep ce vrei sa transmiti!

   Ștergere
  5. Mai dar ce tupeu are pilotelul nostru, zici c-a doborat trei flotile in cele cateva razboaie la care a participat.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. măi cip,finantist sau ce-oi fi (respect) tu cam stii ce inseamna sa faci politie aeriana ,(misiune NATO) 6 luni supraveghere spatiu aerian tarile baltice cu (scriu in litere ca sa nu vac valuri) douazecisipatru de mii salar lunar brut.Deci pot sa aleg astea 6 luni sau sase de misiuni inarmat pe granita sîrba cam cu aceleasi valori de salarizare.
   Ei acum vedeti si voi de ce se modifica legea . Vedeti un pic salariile de la echipaje Smurd. Chiar ati crezut ca ne umfla astia .....
   Poate la nivel pluton,batalion ,sef finante merge.

   Ștergere
  9. Sfarleaza cu fofeaza,pusca si cureaua lata(la Alexeni si Borcea)ce sporuri aveam odata.Sa fiu in locul vostru mi-asi da foc in fata guvernului.Voi nu ati inteles capete seci,nici acum ca a zburat puiul cu ata?Luati naiba caprele si tapul si plecati la pascut.Ma, primiti numai procent de 65% din solda de grad si de functie la care se adauga cate o scatoala la fiecare an peste 25 pana ajungeti la vechimea aia de 1,6/an navigant dar nu mai mult de 85.. Daca a-ti fost cacanari Sula salariu de merit si indemnizatie de comanda.Cum voi va-ti ingramadit sa o uschiti pentru ca, votca nu facea casa muna cu Mi-8 o sa aveti o pensie de rahat .

   Ștergere
 2. Am si eu niste intrebari pentru cine este in masura sa ma lumineze.Subliniez ca pana acum nu m-am documentat si deci nu le am cu subtilitatile calcului pensiei.
  -conform legii 164/201 in solda lunara bruta intra,solda de grad,solda de functie,solda de merit,indemnizatia de comanda care reprezenta 45% din solda de functie,gradatie care reprezenta 42% din suma celor enumerate mai inainte,precum si indemnizatia de dispozitiv care era 25% .Ordinul militar era separat de gradatie.In varianta Motoc cu ce mai ramanem din astea?
  -marirea cu 10% a soldelor activilor se refera numai la solda de functie?
  Ca o remarca.Astia prin plecarea cu vechimea de la 25 ani si sporire cu cate un procent peste ne scot mult mai prost decat legea 164/2001 si cam pe langa legea lui Boc.Au tupeu nu gluma.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ramanem cu venitul brut din care se scad toate sporurile exceptate in mod explicit de ordonanta de modificare a legii. Adica, pentru marea majoritate, foarte aproape de venitul brut. Din acest brut, vom extrage un procent. Sa presupunem ca am trecut prin stagiul militar obligatoriu - 9 luni, am terminat o facultate civila / militara, apoi am lucrat 26 de ani ca militari, in conditii speciale. Asta inseamna (functie de durata studiilor, eu fiind inginer, au fost 5 ani) 65+4 (unde am rotunjit prin lipsa studiile + stagiul) + 13 (grupa de munca) + 6 (contributie pensie suplimentara & stuff) = prea mult, se plafoneaza la 85% din acest brut. La asta se adauga OMM 20%, cf legii 80, deci inca 17%. Total 102%. Din suma asta se iau sanatatea (suma - 740)*5% si impozitul (suma -sanatatea - 1000)* 16%. Calculati, nu iese rau deloc. Eu zic ca legea, chiar in forma actuala, este mai mult decat generoasa, e absurd sa te astepti la o pensie mai mare dacat solda.

   Ștergere
 3. http://www.petitieonline.com/petitie_impotriva_modificarii_l223_prin_oug

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, ar fi o solutie, dar vad ca numai UNUL a semnat...Vai de mama noastra!

   Ștergere
  2. da,sunt ocupati cu discutii contradictorii si calcule

   Ștergere
  3. Asta-i petitie sau o scrioare de copil in clasa a VII.
   Daca tot faci o petitie si nu te pricepi consulta un jurist si apoi te arunci. Altfel cititorii de la av.poporului nu inteleg nimic si te desconsideră. categorisesc

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 4. @R-26500 si ceva
  Referitor la :
  "In conditiile in care in Romania pana si pensiile de serviciu ale unor simpli finantisti (tot finantisti sunt, chiar daca sunt mari Consilieri ai Curtii de Conturi)".
  Uite vezi, asta e cusurul tau, esti arogant si te crezi superior.
  Problema se pune in felul urmator. In viata reala, finantistii nu iau pozitie de drepti si nu spun am inteles, asa cum esti tu invatat. Cei de la Curtea de Conturi nu au dormit precum gheneralii nostri, au avut acces la informatii, au vazut salariile si pensiile militarilor, le-a placut si uite ca acum ne uitam noi cu jind la salariile si pensiile lor. Tare sau ce?
  Asa ca mai lasa matale aerele astea de superioritate , ca nu e vorba de ofiterii financiari din Armata obligati sa suporte aerele astea de doi lei, ci e vorba de "finantisti" adevarati, oameni care au putere si stiu s-o foloseasca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La politrucii astia asa trebuie sa le dai sa priceapa! Cu parul. Sa vada si idiotii ca un contabil de la fosta Banca Religiilor ajuns Consilier la Curtea de Conturi si apoi iar contabil la Becali sau la Mircea Basescu, are pensie de stat cu initiere 80% si maxim 100%!

   Ștergere
  2. @R....
   Inseamna ca e mai smecher ca tine si mai inseamna ca un contabil bun e mai apreciat ca tine. Ghinion.

   Ștergere
 5. @R 26500
  Cei care conteaza in tara asta nu vorbesc despre simpli finantisti ci despre simpli APV-isti. Din pacate asta e realitatea. Degeaba te impaunezi matale ca esti mare razboinic, deocamdata esti la degetul mic de la piciorul unui consilier al Curtii de Conturi. Asta e situatia, daca vrei sa accepti adevarul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Fiindca anonimii au acces la postare doar cand adminul se plictiseste de un anumit tip de "intelectualitati" si intrucat imi sunt limitate capacitatile din domeniul IT, profit acum si voi posta o paleta mai larga de ganduri gandite, iar nu executate.
  In primul rand vreau sa constat ca abia acum au devenit pensiile militarilor cu adevarat speciale... cum nu mai sunt altele. Imi place sa cred ca au devenit speciale nu fara oarece interese.
  In al doilea rand, de ce ne imaginam ca Armata merita respect? Pentru intrarea in NATO? Aceasta a fost candva. Romanul uita repede? Pentru ca, la nivel grupa sau pluton, isi demonstreaza capacitatile "strategice"? Strategiile politice de prostire a romanului de rand le pune in umbra dintotdeauna. Pentru ca defileaza frumos? Defilarea are rostul de a evidentia "empatia", suferinta politicianului sau a tarnocratului fata de urmasii celor cazuti pentru interese straine. Sau pentru ca asigura garzi onorante la inmormantarea cat mai multor civili, fara vreun criteriu regulamentar?
  Dar sa revenim la pensii: spunea Geolhanis, fiind in contre cu Ponta inainte de a fi ales, ca nu va taia pensii sau salarii. Acum oare vom vedea cum linge neantul unde a scuipat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Totuși, cu toată dragostea, ai spus că postezi gânduri gândite. Ce-ai vrut să spui prin această postare? Ești milițian, precis!

   Ștergere
  2. Totuși, cu toată dragostea, ai spus că postezi gânduri gândite. Ce-ai vrut să spui prin această postare? Ești milițian, precis!

   Ștergere
  3. Nu, militian esti tu, ca umbli cate doi...

   Ștergere
 7. Pt anonim 11
  Vezi legea 293/2015 publicata in MOf 884/25.11.2015
  Art.1:
  4(1) 10% solda functiei de baza
  4(2) 10% sporuri,indemnizatii si celelalte elemente din solda lunara bruta.

  RăspundețiȘtergere
 8. Ete ce v-aduce moşul dac-aţi fost cuminţi:

  http://www.armyacademy.ro/biblioteca/CARTI/adm_publica/floristeanu/index.html

  PS1. Nu Moş Kalicu nostru, ci Moş Gerilă.
  PS2. E bine ca elevii studioşi precum Aviamuc, Tigri2 şi de ce şi Cezar, să studieze această "Pravdă".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mos Gorilă, ce ne sugerezi , sa ne ocupăm de elena flori...? Se pare ca ai aprins fitilul.
   Dar totusi poti sa ne spui daca cartea a fost scrisa in libertate sau în celulă.

   Ștergere
  2. Aviarule, studiaz-o, studiaz-o, poate te mai lamuresti si tu putin cu una, alta, despre retribuirea personalului. Dop-aia poti sa le dai si meditatii lui Cezar şi Tigri2.

   Ștergere
  3. astia-s docți in salarizare.
   Eventual ceva de zooo

   Ștergere
 9. TVR1/20.20
  Motoc - ordonanta a fost necesara sa corecteze legea - nici o pensie nu va scadea
  MAI - legea trebuia corectata - permitea 150% din ultimul venit - ordonanta nu e batuta in cuie - se mai pot face corecturi - se discuta cu sindicatele care au mai cedat si ele din pretentii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @calin, se vede că ești milițian, legea nu permitea mai mult de 100% și nu 150% cum spui.

   Ștergere
  2. Mai desteptule ! am relatat exact ce-au sustinut reprezentantii MAI ! Nu ai capacitatea sa intelegi un text?

   Ștergere
  3. @Mulțumesc! Decât milițian cu vaca în iarbă mai bine deștept=)

   Ștergere
  4. @Calin. Mulțumesc! Decât milițian cu vaca în iarbă mai bine deștept=)

   Ștergere
  5. ANTONIM-ule, Calin nu este militian. Si chiar este dedat la scriere, deci si la citare. Dar nu ma intreba daca si-a facut cumva mana din cauza notelor...

   Ștergere
 10. măi cip dragos,finantist sau ce-oi fi (respect) tu cam stii ce inseamna sa faci politie aeriana ,(misiune NATO) 6 luni supraveghere spatiu aerian tarile baltice cu (scriu in litere ca sa nu vac valuri) douazecisipatru de mii salar lunar brut.Deci pot sa aleg astea 6 luni sau sase de misiuni inarmat pe granita sîrba cam cu aceleasi valori de salarizare.
  Ei acum vedeti si voi de ce se modifica legea . Vedeti un pic salariile de la echipaje Smurd. Chiar ati crezut ca ne umfla astia .....
  Poate la nivel pluton,batalion ,sef finante merge.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai grija sa nu te "explodeze" turcii cand faci politie aeriana, ca si-au facut mana cu rusii.

   Ștergere
  2. Mai "piloate", patria iti va fi recunoscatoare. Deocamdata mai ai de facut politie aeriana multa pana ajungi la 85 % . Deci la munca, mai lasa blogurile....

   Ștergere
  3. @Avianuta
   Te asigur ca te respect in egala masura cat ma respecti si tu pe mine....
   :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. nu eu am dat startul! 85% = cel putin 150% raportat la situtiile functiilor terestre. Deci la 102% socoteste tu!

   Ștergere
  6. Vedeti un pic salariile de la echipaje Smurd. Tare interesant da cei de pe SMURD? La fel ca și orice muritor de rand plus depinde de zona pana la 15 intervenții pe zi!

   Ștergere
 11. ..sau vine flocosul cu paduchi si alege alea 6 cand se balanganea cu stalpul de inalta tensiune peste Carpati ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine ca nu bagam de'stul la capre sa vad daca sunt inseminate,iar cand rata berbecul ,ii luai tu locul.

   Ștergere
  2. păi ,da nu, mos gorila - trei hîrtii, potecaru cu fluieratu-n frunza
   acum precis vine potecaru si spune ca-s jmecherite, după care se da in rapel.

   Ștergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. tigri ,fii linistit ca se rezolva.

   Ștergere
  2. Spune-i sa nu mai bea ..ca se prosteste !! ..Nu ca acum nu ar fi ....!!!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 13. Donator onorific de ALUPIGUS11 decembrie 2015, 21:19

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 14. CAT POATE SA MINTA UN MILITIAN OBOSIT, MINISTRUL TOBA DE LA MAI, IN ACEASTA SEARA LA TELEJURNALUL DE PE TVR 1 DE LA ORA 20 A AFIRMAT CA A FOST NECESARA MODIFICAREA LEGII 223/2015, DEOARECE ERAU UNII CARE IES LA PENSIE CU 150% DIN SOLDA DE BAZA, OMITIND A SPUNE CA ACEIA PROFITORI SUNT CALEXANDRIONII LUI OPREA SI NICIDECUM PE LEGEA 223, CARE LA ART. 29 PLAFONA LA 100 %.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un plagiator ticalos ca toti generalii

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Macar asta e civil si a vorbit cu gura lui. Nu ca ala de la M.Ap.N. care a vorbit prin slugile in uniforma din M.Ap.N.

   Ștergere
  4. E de al vostru.Cum l-ati educat asa il aveti .Sa va traiasca.Puneti pulanul pe el.Ce nu puteti sa puneti pe cineva sa-i faca plangere pentru plagiat?

   Ștergere
 15. @ All. Sugeram celor care ati luat-o pe ulei ca in fiecare seara, ca atunci cand va treziti sa reverberati neaparat "în consonanţă" cu indicațiile prețioase din comunicat!

  RăspundețiȘtergere
 16. ***R-...ciobanii / pazitorii de capre,se exclud ,ei"n-are stiinta de carte" si inca mai traiesc din banii pe fier vechi de cand au vandut TABurile Armatei, pai de unde flota si TABuri daca doi descreierati le-au vandut la fier vechi?

  RăspundețiȘtergere
 17. Flocosule ..toata viata doar te-ai plimbat cu tractorul cu sfarleaza ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ai dreptate.Flocosul asta din Alexeni, e de coma.La un capitan si un tigan cu el.Asta nu a priceput nici acum ca el si celalat sfarleaza cu fofeaza pierd enorm mai ales ca au fost "tractoristi"..In locul lor mi-as da foc in fata guvernului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 18. CITESC SITURILE CE CONTIN INFORMATII DESPRE PENSIILE MILITARE .
  TOTUSI NU REUSESC SĂ CLARIFIC CAT DE CAT UNELE ASPECTE .
  1.CE VA TREBUI SA TRANSMITA UN PENSIONAR , LUNILE SELECTATE DIN 5 ANI ....
  2.CINE FURNIZEAZA CELELALTE ELEMENTE , SOLDA DE MERIT , GRADATII , IND. DISPOZI.
  3.SE UTILIZEAZA VALOAREA SOLDELOR INDEXATE LA ZI SAU SE FOLOSESTE VALOAREA COIEFICIENTULUI DE IERARHIZARE A FUNCTIEI (IDEM LA GRAD )ACTUAL -ACTIVI .
  MULȚUMESC MULT.

  RăspundețiȘtergere
 19. Cu privire la aprobarea de catre militari a initiativelor care le afecteaza drepturile, imi aduc aminte ca prin 86 a fost o initiativa de reducere a efectivelor armatei cu 5%.
  Ei bine cei de la cadre au venit cu tabele nominale in care trebuia sa semnezi in dreptul optiunii da si nu.Cunosc un ofiter care a semnat in dreptul optiunii nu.
  Prin urmare se poate spune ca cei responsabili de destinele armatei de atunci erau mai constiincioasi si mai seriosi in indeplinirea atributiilor de serviciu.Nu-i asa ,sau ma insel?

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In general tinerii de astazi urasc tot ce e in jurul lor, asa ca nici putoii din Armata nu fac exceptie. Da, asa li se induce, ai dreptate.

   Ștergere
  2. Ai mare dreptate tigri2
   Pe vremuri cînd era tehnica zburam unu intr-o luna cît zboara zece acuma. Daca nu-i tehnica ,gaz,etc,etc de unde ore de zbor si venituri ca pe vremuri. Acuma daca bat birboanca prin cazarma toata ziua ,asa si solda bruta. Ș-apoi se supăra si modifica tot în functie de veniturile lor.
   Altii pleaca pe la companii civile.

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 23. @Avi...
  Spui: "Chiar ati crezut ca ne umfla astia ....."?
  Raspuns: Nu. Tu ai crezut?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cip
   arhiva de pe huhurez iti va arata ca de la aparitia am spus ca este cea mai buna lege pentru militari,însa că nu ma vad în buzunar cu un asa cuantum care-mi rezulta.Am spus ca atunci cind vor face primele calcule de cuantumuri pensie isi vor pune mîinile-n cap cînd vor vedea ce iese pe la unii.Legea asta a fost aruncata de psd-isti in parlament la urgenta ca replica la legea L.Minca-Dogaru (care sta si acum în parlament) modificata ad hoc in sedinta camerei cu tot felul de bunaciuni de amendamente fara niciun calcul in spate.
   Nimeni nu a bagat in seama . Din contra R26500,Kara,mos Arici Pogonici faceau legea praf si au sustinut continuu ca trebuie retrimisa in parlament.
   Le-am zis stati linistiti ca legea-i buna ,din parlament se poate intoarce cu orice modificari.Uite ca acum s-a modificat.
   Acuma spera ca le-o repara cineva.
   La noi de bine de rau tot rămîne 102%. Îmi pare rau ca unii umbla merea cu minta-n colturi. Sindicalistii participanti la recentele discutii cu ministerele au spus ca s-au depus 200 de amendamente acun la acesta lege din care s-au aprobat vreo 25. Si a iesit ce se vede. Ce or fi avut de modificat atit de stasnic doar ei stiu. Iar cei 26500 au avut o contributie esentiala la amendamente. Purtau frica ca cei pensionati anterior 2011 nu vor fi recalculati !!!!

   Ștergere
 24. Neţa bună leat!

  Ia mai luaţi voi de la Moş Gerilă ceva interesant:

  https://www.youtube.com/watch?v=-wEeH_6Lq7Q

  Hai Aviarule, că văd că tu te-ai deşteptat primul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. neata mos Gorilă
   acolo-i alt besmetic cu fonctie de pastor de turma. Asta habar nu are ce intra in componenta soldei lunare brute da-și da cu parerea si baga lumea in panica. Sau asta o fi scopul ?

   Ștergere
  2. corectatil pe ametitul ala de la prolex. bate rau campii

   Ștergere
 25. Domnilor, vedeți M. Of. nr. 0923 din 11 Decembrie 2015
  Act nr. 57/09 Decembrie 2015
  Ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.
  Un cadru militar activ supărat, dar cu respect pentru pensionarii militari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicule, din păcate publicaţiile din M.Of. nu sunt "la liber". Dacă ai un link, sau o versiune electronică, trimite-o prin mail lui G. Olescu s-o publice eventual aici.

   Ștergere
 26. http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html
  clik pe 11, clic pe Partea I, 923

  RăspundețiȘtergere
 27. Domnilor cand nu stiti ceva,intrebati GOOGLE,va va da toate detaliile.

  RăspundețiȘtergere
 28. Da, e clar. Jegoşii au şi publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă. Ce să mai respecte ei legile ţării? Nişte rahaţi cu ochi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mos vladimir Ilici Alecu
   Bay,bay! 1% ne-ai dorit 1 % ai. BAy bay!

   Ștergere
  2. Mucus eritematos, vezi că faci confuzii grave. Nu-ţi sunt eu "prietenul" tău de suflet alias Moş Klicu. Mai cercetează omule, mai cercetează...

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @Tigri2
   Daca NU a fost publicata, asta ce e?
   http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MzI5NzIwODk2NjIyRSszMA==

   Ștergere
  5. trigri 2, e deja publicata...nu stiu ce se mai poate face.

   Ștergere
 29. Asa ..deci cum stam ....??
  Mergem la Sparlament cu Capra (nicoleta Luciu )..Ursu ..(dogaru ) si cu Tigrii 2....sa rada lumea de noi ...????

  RăspundețiȘtergere
 30. Mai individ din fruntea unei turme de capre,cu cine ai facut gramatica,sau in copilaria ta nu ai participat la aceste ore,te trimitea ma-ta cu caprele.
  Se scrie "un tigru-doi tigri" iar cand este vorba de o familie de tigri,mascul,femela si pui , se scrie"tigrii",articulat,(la genitiv si dativ,cad spui ceva despre ei) dar in ignoranta ta ,de unde judecata?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. la stînă se număra. un capră , doi țapii,trei mioară , unu magaru, doi căprarii, trei cîine si-o belea patron la turmă

   Ștergere
  3. tigri2 .... 12 decembrie 2015, 11:26
   Parol tigane ..m-am luat dupa tine ...!!!!

   Ștergere
  4. Pyloate ..sau asa : un Mig , Doua Miguri = 3 Hectare arat ....!!!

   Ștergere
 31. Nu știu de ce se induce mereu categoria pensie-solda, respectiv pensionar-activ. Cadrele in activitate au soldele mai mari ca o pensie ei primesc prime, al 13 salariu, norma de hrana, etc. Nu se justifica astfel de comparații. De aceea se impune acordarea procentajului de 100 la suta din lege si nu cel diminuat din oug. Plus ca nu mai beneficiem de o serie de sporuri si de pensia suplimentară care in sistemul public așa zis contributiv nu s-a întâmplat.

  RăspundețiȘtergere
 32. @ Avi...
  Pai tu vrei sa explici ceva unor oameni care vorbesc cu dispret despre tehnocrati, care in prezent sunt la butoane. Cand o sa priceapa si militarii ca economistii din civilie conduc corporatii, fac tari praf pe la FMI (vezi Argentina) si nu au legatura cu contabilul sef din Armata pe care regulamentele militare il obliga sa ia pozitie de drepti in fata unor inepti cu creieras mic , dar cu functii si grade mai mari, atunci vor avea si ei un cuvant de spus si vor sti sa-si apere intereesul macar ca cei din MAI , SRI, etc. Problema pe care o vad eu la legea asta o reprezinta marirea vechimii de la 20 la 25 ani. Asta e o magarie, atat timp cat pe timpul reducerii Armatei cf. OG 7/1998 s-a iesit la pensie cu 20 de ani vechime. Deja e vorba de o discriminare pentru cei care au avut vechime mai mica de 25 de ani. Acum, fara suparare, tu vorbesti de la inaltimea avionului si iti permiti sa le dai lectii astora. Dar noi astia care am trecut prin toate umilintele basiste si avem colegi care au facut infarct cand li s-au taiat pensiile(si nu vorbesc de pensiile smecherilor ci de amaratii cu 1500 ron pensie) nu mai dorim sa fim in continuare calcati in picioare de derbedeii astia care fura ca-n codru si apoi vin sa ne predice lectii de moralitate. In concluzie, cam acelasi lucru l-am sustinut si eu, poate nitel nuantat, dar ideea este ca nu trebuie sa ne dispretuim ci trebuie sa ne sustinem unii pe altii, altfel, se intampla nasoale din astea cu care ne-am invatat deja din 2010 incoace. Mai ales activii ar trebui sa priceapa ca suntem toti in aceeasi barca. Eu unul nu-mi doresc sa-mi creasca pensia pe seama colegilor mai in varsta, trecuti in rezerva cu 10-15 ani mai repede ca mine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  9. @/Maxim One..sigur ai ..Parkynson ..! Cunosc o gagicuta care-i inebunita dupa tipi ca tine .....

   Ștergere
 33. Măi jmecherilor ,ati pus apă-n pălincă ?
  OUG a fost publicata în MOf nr.923 din 11.12.2013 la masuri fiscal -bugetare art. 40.

  RăspundețiȘtergere
 34. *** avianyc,ieri am vorbit cu seful casei de pensii la telefon si mi-a spus clar OUG ,daca se publica trebuia sa aiba NUMAR, sa fie identificat,iar acolo sunt doar niste directive.

  RăspundețiȘtergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 36. Ultima ora, comunicat guvernamental. Datorita neclaritatilor aparute in ultima perioada va comunicam urmatoarele : In toate tarile NATO vechimea necesara unuu militar pentru a iesi la pensie e de 20 de an.Exceptie voi o colonie Nato cu militari sclavizati si cu armament de muzeu buni doar pentru a furniza carne de tun .In colonia asta numita Romanistan stapanita de perciunati avand stapan pe domnul Soros unde si unui tigan i se spune ''rom'' pentru confuzie cu triburile de sclavi bastinasi(moldovenistani , ardelenistani, ,muntenistani ,etc, ) iesirea la pensie (de mizerie daca nu esti colonel sau general politruc) se face la 25 de ani print-o pozitie ''speciala'' ca si pensia lor .Pozitia se numeste ''cu picioarele inainte ''si cuprinde absolut TOATE VENITURILE ⌛
  Acum la sfarsitul comunicatului va uram traditionalul salut ostasesc ''sa traiti bine''in pozitia indicata mai sus .Cu deosebita stima pentru militari, pompieri,politisti, alti io-bagi, etc, grupul Bildemberg ,guvernul Soros, scuzati guvernul Ciolanis am vrut sa spunem , va asiguram de simpatia noastra nedisimulata . Semneaza : indescifrabil

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OUG nr57 a fost publicata în MOf nr.923 din 11.12.2013 la masuri fiscal -bugetare art. 40 privire la modificarea unor articole din L223 / 2015 NU A FOST contrasemnata de ministru justitiei???!!!

   Ștergere
  2. Piule cum sa semneze o ordonanta neconstitutionala?


   Ștergere
 37. Va spun inca odata ca desi suntem multi si avem tot ce ne trebuie sa facem pe oricine sa tremure ne lipseste o singura vointa.Ne caracterizeaza lentoarea,lasa ca daca face ala profit si eu .Numai cand ne va ajunge cutitul la os ne vom misca dar atunci va fi prea tarziu fiindca pe zi ce trece imbatranim.Pacat ca inca nu ne trezim.

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. ESTE GRAV pentru noi,PSD refuza sa ne tina partea...Singura solutie este sa ne facem, singuri, dreptate ,sunt numai blaturi ,ca in fotbal, intre partide si putere.Trebuie sa ne organizam!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum poti organiza cateva mii de colonei si generali politruci smecheri cu venituri si pensii grase cu cateva zeci de mii de io-bagi cu grade si functii mici ? E imposibil ..

   Ștergere
  2. Maxime,vezi ca acei colonei si chiar generali au participat impreuna cu politistii la toate protestele organizate de Dogaru in 2010 si 2011.In plus uite ca Dogaru face vorbire pe cand aia de la ANCMRR si sindicate politisti ling.
   Pentru politisti ,e o mare pacaleala .Ei nu primesc procente de tipul OMM.Cine nu crede sa-si intrebe colegii ,pensionari.

   Ștergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Cunosc multi politisti si toti, repet toti au pensii mai mici ca corespondentii lor (in functii vechime ,grade ) de la MApN pe legea 263.Nu stiu daca invidia nu e cam inutila si fortata de suparare.

   Ștergere
  4. prea mult ,Cezare. Nu te mai obosi !

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!