miercuri, 30 decembrie 2015

Ceva șocant din culisele A.N.C.M.R.R. contra intereselor întregii armate! Daca se confirmă, întreaga conducere centrală a A.N.C.M.R.R. trebuie destituită, iar membrii acesteia trebuie degradați militar (complet)!

Am fi dorit să încheiem anul cu materialul precedent. Și care prezintă o doză de relativ optimism. Numai că a intervenit ceva de ultim moment și considerăm că este de datoria noastră să facem public ce se întâmplă. Precizăm că nu putem să confirmăm autenticitatea documentelor prezentate - comunicatul cu nr. 31 al A.N.C.M.R.R. nefiind (încă) publicat, dar nici nu avem posibilitatea să negăm existența acestora. Prin urmare, redăm documentele așa cum au fost recepționate prin corespondență privată, fapt pt. care muțumim persoanei care ni le-a transmis. De altfel, documentele au aparut si pe acest site.

După stil și modul de redactare, aceste documente prezintă suficiente indicii (stil, formă, modul de redactare, limbajul stereotip etc.) că ar aparține, într-adevăr, conducerii A.N.C.M.R.R. Sau unei singure persoane din conducerea A.N.C.M.R.R. care trage pe furiș sfori ostile armatei, fără ca membrii organizației din care face parte să cunoască cum le este săpată groapa hoțește. Daca lucrurile stau astfel, se confirmă încă o data că militarii în rezervă/retragere am fost și suntem lucrați permanent și din interior de către persoane care au activat cândva în armata și care și-au dat mâna cu persoane sau grupuri de persoane ostile intereselor Armatei României! În cazul documentelor prezentate, nu avem cum să nu constatăm și un aspect extrem de grav. Astfel de atitudini lovesc in egală măsură și în interesele militarilor în acivitate, nu doar în cele ale militarilor în rezervă/retragere. Procedura uzitată nefiind altceva decat subminare a Armatei României în integralitatea acesteia.

Cum nu există legi în astfel de situații, așa cum nu există nici în cazul cetățenilor care calomniază la liber Armata României în media sau pe site-urile de socializare, revine datoria membrilor A.N.C.M.R.R. onesti sa scape de specimenele care le sapă groapa și care sunt chiar liderii lor din conducerea centrală a A.N.C.M.R.R.

Urmând ca pe viitor să gasim o soluție împreună pt. astfel de specimene în rezervă/retragere, cum ar fi de exemplu degradarea militară parțială sau completă. Și de ce nu? Și pierderea dreptului la pensie militară de stat pt. acei militari care acționeaza direct sau indirect contra intereselor armatei!  Soluție pe care o vom prezenta și o vom pune la punct împreună la începutul anului următor!

Încă o dată, La Mulți Ani, tuturor!

131 de comentarii:

 1. Atentie! Comunicatul inca nu a aparut. Dar stilul este inconfundabil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi că ţi-am mai trimis ceva pe MAIL...

   Ștergere
  2. @ Vladimir 30 decembrie 2015, 22:34. Cu multumiri din nou! Au fost atasate la materialul "Contraofensivă pe toate fronturile! Nu mai dormi în tranșee, ostasule Gheorghe! Nici tu, Ioane!" in completarea cu text a videoclipului cu demersurile Federatiei Militarilor la Av. Poporului.

   Ștergere
 2. Legea 233(doi trei trei),articolul 36(trei sase)? din OUG 57 ,minciuni iresponsabili,facaturi?Scrii asa ceva unui ministru?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nimic nou.. Toata lunea stie ca ANCMMR e infiltrata la varf de ''tovarasi"" cu ochii rosii sau albastrii ( multi probabil rusofoni) cu curul in doua barci si lupta ( cu succes )impotriva intereselor mmilitarilo ba chiar si a intereselor armatei . Daca traia agentul kgb Militaru probabil era acum presedintele acestei structuri parazite. Oricum si Dogaru e doar o alta papusa trasa de sfori de baietii destepti din servicii dar alta obtiune nu avem.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 4. Da, Viorel a sesizat bine ca-n document/documente se face referire la Legea 233 şi nu Legea 223. Dar, una peste alta, făcînd săpături pe NET, am descperit şi telefonul acestui individ: telefon 0744.373.125 – cdor.(r) ALEXANDRU Constantin. Deci, cei ce au neclarităţi, sau vor să-l felicite pe individ, o pot face.
  Hai noroc şi La Mulţi Ani tuturor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este bun acest telefon,este ,gresit,dat "intentionat" de catre banditi, telefonul corect este:0785250276

   Ștergere
  2. Măi Viorele, aşa o fi cum zici tu. Eu l-am găsit pe NET, pe FaceB, la o asociaţie a ANCMRR Vaslui. În fine, asta mai puţin contează, contează că suntem lucraţi din interior, de la cine te aştepţi mai puţin. Tocmai un fost militar să fie împotriva alor săi, asta deja e trădare, iar dacă am fi fost pe front, problema s-ar fi rezolvat rapid cu un glonte.

   Ștergere
  3. Sa nu te miri,nu vezi cati dintre vorbitorii acestui blog sunt impotriva si o fac din invidie,chipurile, ca de ce nu au si ei aceleasi sporuri ca si un aviator sau scafandru...Ei gandesc precum baba din Vaslui ,care spunea:"da she maica ,sa avem toti aceleasi pensii ,ca toti am munshit, da she ,unii manca cu doua guri"Astia da oameni ,gandire pur comunista " de la fiescare dupa capacitate fiecaruia dupa nevoi",necazul este ca asa gandesc oameni cu ceva carte si "creier" ,dar care avand natura serviciului fara anumite sporuri acuma invidiaza pe altii si cer anularea acestor drepturi in loc sa ceara pentru ei ceva compensari.Sa moara vecinul sa-i iau capra...LA MULTI ANI!

   Ștergere
  4. Flocosule ..incearca sa detaliezi o zi de munca prestata de tine ...pentru care primeai o caruta de sporuri + ciocolata ....!!!!

   Ștergere
  5. 0785250276 - numar telefon de serviciu@ MApN.

   Ștergere
 5. Va doresc un An Nou mai bun, tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumim Gelule, la fel şi ţie şi familiei tale.

  RăspundețiȘtergere
 7. Fiecare cu scopul lui !!

  De pe blog Mircea Dogaru

  ”Scrisoare catre un copil de 6 ani
  ......................................................................................Col. (r) dr. Mircea DOGARU
  Presedintele S.C.M.D.

  P.S.
  Si te mai rog ceva Gigele…Vorbeste cu Mihaita din clasa a II-a B si cu Mihaela de la a I-a A, sa-i traga de maneca pe bunicii lor, care sunt pensionari militari si politisti, dar care sunt batrani si uita, sa-si mai plateasca si cotizatia la S.C.M.D. daca vor sa-i aparam. Pentru ca hotii nu se lasa si vor incerca sa ne loveasca, asa cum au facut-o si anii trecuti, intre Craciun si Anul Nou!”

  RăspundețiȘtergere
 8. Pentru cei interesaţi, Gelu Olescu a completat subiectul din data de 28 decembrie, filmul de pe Youtube, "Contraofensivă pe toate fronturile! Nu mai dormi în tranșee, ostasule Gheorghe! Nici tu, Ioane!", cu documentul înaintat de Federaţia Militarilor din România Avocatului Poporului. Sunt 17 pagini pe care vă invit să le citiţi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am vazut un general care nu face distinctie intre solda lunara bruta si solda functiei de baza la fel ca cei cu comunicatul de pe site-ul CSP a MApN !?

   Ștergere
 9. ... fazanul de ALEXANDRU Constantin ar trebui sa beneficieze de prevederile L.233/2015, iar noi sa ramanem cu L.223/2015, semnata/aprobata de catre comandantul suprem,...daca nu,... sa-l urmeze in actiunile militare doar Alexandru Constantin cu ai lui.
  Totusi,... cele doua institutii beneficiare a comunicatelor transmise de individ/catre primul ministru si ministrul apararii, ar trebui sa le returneze spre o analiza serioasa/combativa in cadrul ANCMRR,... cel putin pe timpul sarbatorilor de iarna.Cu toate urarile de bine...!

  RăspundețiȘtergere
 10. Este o teza complet falsa indusa doar in scopul obtinerii procentului de 80% din venituri de catre in special nebeneficiarii de sporuri in activitate.
  In contextul legii 284 anexa VII militarii beneficiaza de multe alte sporuri la functia de baza luate in calculul pensiei.
  Art 28 modificat elimina doar la pct. n,o, venituri realizate de tot felul de smecheri aciuti ca profesori cu contracte de colaborare din facultate in facultate si garzile medicilor la fel cu contracte de colaborare din spitale in spitale si venituri în valuta realizate in misiuni externe si nicidecum sporurile in lei realizate la solda de functie.

  Pentru a se intelege corect trebuie facut precizarea ca se incearca de catre nedetinatorii de sporuri in activitate introducerea in baza de calcul a unor venituri precum cele de la li ,a, b,c,d,e, f ,g ,h, m, si a veniturilor nesalariale care nu sunt prinse in nicio baza de calcul a pensiilor din Romania fie ele speciale sau civile după L 263.
  Toata motivatia ca s-au taiat sporurile se face in scopul optinerii procentului de 80 % in loc de baremul 65-85%.
  Nu sunt convins ca demersul va avea alt succes in afara probabil de ridicarea cu ceva procente a baremului peste 65%.
  In rest plaja art 28 lit a-p se inscrie prevazute si in L 263 art 24 la care s-au adaugat venituri cu sacu din ore prin colaborare in invatămint si garzi din spital in spital.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CERETI IMPOSIBILUL.DE LA CONSTITUIREA EI,ANCMRR S-A DORIT SA FIE OBEDIENTA.INSASI STATUTUL EI O DEFINESTE.CE VRETI ,MINISTERUL II ASIGURA SPATIU,MOBILIER SI ALTE FACILITATI.LA SCHIMBAREA FIECCARUI GUVERN ,ANCMRR ISI EXPRIMA SUPUNEREA ALEGAND PRESEDINTE DE ONOARE NOUL MINISTRU.MAJORITATEA SUNT MEMBRI NUMAI PENTRU ACEL CAR.SCMD NU ESTE ACCEPTAT DE MINISTER.ORICARE GUVERN SI IMPLICIT MINISTERUL VEDE IN EL COPILUL REBEL.SINDICATUL PLATESTE CHIRIE PENTRU LOCALUL UNDE FUNCTIONEAZA PRECUM SI PENTRU NECESARUL DE BIROTICA DIN COTIZATIA MEMBRILOR SAI.CEI CE DESERVESC PARTEA ADMINISTRATIVA A FILIALELOR DIN JUDETE FAC MUNCA PATRIOTICA.DACA NU S-AR PUNE PROBLEMA COTIZATIEI SUNT SIGUR CA AR AVEA MEMBRII FARA NUMAR.DEPLASAREA LA BUCURESTI COSTA ENORM IAR CEI CE VOR SA PARTICIPE LA EVENIMENTE NU PREA SUNT DISPUSI SA O FACA.POATE NU STITI.SPATIILE SUNT INFECTE.PARTE DIN APARATURA ESTE REZULTATUL DONATIILOR MEMBRILOR SAI.MULTI ALESI IN FUNCTII DE CONDUCERE DE LA NIVEL FILIALE RENUNTA INVOCAND DIVERSE MOTIVE PERSONALE.PERSONAL IL APRECIEZ PE DOGARU,CU TOATE DEFECTELE LUI, CA S-A ANGAJAT SI PARTIAL A REUSIT SA COAGULEZE CEVA.ARE MULTI CRITICI DAR ESTE FOARTE USOR SA CHIBITEZI DE PE MARGINE.PANA UNA ALTA SCMD ESTE SINGURA ORGANIZATIE LUATA IN SEAMA DE POSTURILE DE TELEVIZIUNE.ESTE MAI BINE SA TE CRITICE DECAT SA TE IGNORE INCONDITIILE IN CARE TE MASORI CU NISTE INSTITUTII CARE DISPUN DE TOTUL.iN INCHEIERE VA UREZ LA MULTI ANI TUTUROR CHIAR SI CELOR CU CARE AM SCHIMBAT CUVINTE NU PREA ORTODOXE.SEMNEAZA UN NEILUSTRU ANONIM

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 11. ANCMRR-e, acelaşi rahat E! Jegoşi împuţiţi! De ce hotărăşte acest ONG de rahat în numele meu, eu care nu-i sunt membru, la fel cum nu-i sunt membru altei___pe numele ei SCMD? Păi să nu-i _ooţi în dinţi? Poate cei care cerem ceva cu adevărat util şi care nu suntem membri în aceste asociaţii gen "Vînătorul şi pescarul sportivi", ar trebui să-i dăm în judecată pe escrocii care chipurile "ne reprezintă".

  RăspundețiȘtergere
 12. QED..pentru - nanonim 31 decembrie 2015, 11:02

  RăspundețiȘtergere
 13. Este foarte clar ca anumiti pensionari din conducerea ancmrr au girat in numele tuturor pensionarilor militari, modificarea legii 223/2015 cu OuG 57/2015 fara sa fie mandatati nici de membrii ancmrr si nici de ceilalti pensionari militari. Cand o sa-i aflam, o sa deschidem actiuni in instanta si o sa le solicitam daune morale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Daca mai adaugi si prpunerea lui gelutu imi dau seama de ce spunea cineva ca atîta timp cît intre doua prostii mai spuneti si un lucru bun inca-i bine
   Uite ce spune gelu uitînd ca atunci cînd a avut pensia retezata motiva precum ca pensia este proprietate si nu poate fi retrasa. Acuma-i degradeaza le retrage pensia urmînd sa fie dati si in judecata.Grădina-i mare.......

   Citat din materialul prezentat de gelu la supărare.
   ”Urmând ca pe viitor să gasim o soluție împreună pt. astfel de specimene în rezervă/retragere, cum ar fi de exemplu degradarea militară parțială sau completă. Și de ce nu? Și pierderea dreptului la pensie militară de stat pt. acei militari care acționeaza direct sau indirect contra intereselor armatei! Soluție pe care o vom prezenta și o vom pune la punct împreună la începutul anului următor!”
   Chiar așa?

   Ștergere
  3. Sa le luam si ..cizmele .....!!!

   Ștergere
  4. Asta se poate, restul au ba !!

   Ștergere
 14. Pt anonim 11.02
  Atata timp cat se retin contributii sociale egale cu 10,5% dintr-un venit, acel venit trebuie sa intre in baza de calcul, atat pelegea 223/2015 cat si pe legea 263/2010. Pt tine cei care cotizeaza la bugetul de stat pt toata suma, iar in baza decalcul se ia in considerare numai o parte, sunt "smecheri" ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am spus cum este legiferat in momentul de fata nu si ca este normal.

   Ștergere
 15. RUȘINE .

  NU MĂ SIMT CONFORTABIL CU UN ASTFEL DE CAMARAD ÎN FRUNTEA UNEI ORGANIZATII.
  INIȚIATI UN DEMERS LEGAL SA SCAPAM DE ASEMENEA OAMENI DIN FRUNTEA ASOCIATIEI.
  UN INDIVID SUPERFICIAL ȘI RAU INTENTIONAT.
  PROBLEMATICA PREZINTA UN OARECARE GRAD DE URGENTA.
  POATE O PETITIE .

  RăspundețiȘtergere
 16. Deci maine pe vremea asta vom avea ..p...militare !
  Cum necum da numa cuponul sa fie ..kaky....!!!!

  RăspundețiȘtergere
 17. Da,de mîine începînd avem legea pensiilor militare de stat mult dorite.
  Sa speram ca razboiul fraticid intre beneficiarii de sporuri si nebeficiarii de sporuri se va rezolva favorabil ambelor parti pe cale amiabila.
  Sa speram ca militarii isi vor gasi reprezentanti apolitici,integri ,maturi in gindire si ancorati in realitati, care sa ne reprezinte cu cinste in lupta cu autoritatile si o parte a societatii civile aservita intereselor straine acestui popor.
  Tuturor un AN NOU 2016 cu sanatate si împliniri.
  La Multi Ani!

  RăspundețiȘtergere
 18. tigri231 decembrie 2015, 10:40

  Sa nu te miri,nu vezi cati dintre vorbitorii acestui blog sunt impotriva si o fac din invidie,chipurile, ca de ce nu au si ei aceleasi sporuri ca si un aviator sau scafandru...Ei gandesc precum baba din Vaslui ,care spunea:"da she maica ,sa avem toti aceleasi pensii ,ca toti am munshit, da she ,unii manca cu doua guri"Astia da oameni ,gandire pur comunista " de la fiescare dupa capacitate fiecaruia dupa nevoi",necazul este ca asa gandesc oameni cu ceva carte si "creier" ,dar care avand natura serviciului fara anumite sporuri acuma invidiaza pe altii si cer anularea acestor drepturi in loc sa ceara pentru ei ceva compensari.Sa moara vecinul sa-i iau capra...LA MULTI ANI!
  CEZAR31 decembrie 2015, 13:27

  Flocosule ..incearca sa detaliezi o zi de munca prestata de tine ...pentru care primeai o caruta de sporuri + ciocolata ....!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezar la ciroza ta data de vodca genocid nu e buna ciocolata.

   Ștergere
  2. Cezar la ciroza ta data de vodca genocid nu e buna ciocolata.

   Ștergere
  3. Poate fiul lu tac-tu are CIROZA ! Eu sunt ...bine merci cu sanatatea..la toate capitolele ..inclusiv etajele superioare !
   Vizita medicala ...la zi pentru port -arma ....!!!(glok-9mm)

   Ștergere
 19. Iar spune prostii Mos Alecu ...
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Uailei !... Nu-i momentul potrivit ... da' nu pot sa ma "abtinez" si sa nu le dau peste bot celor care nu mai pridideau cu muscaturile la cu..l meu ...
  De-alde pasarica , Socrate Toma si niste habauci de pe le R26.500 ...
  Care sustineau , sus si tare , ca prevederile hg s-1019/2010 se vor aplica "automat" de catre CPS ...

  HG s-1019/2015 fiind acea hg care a modificat hg 1294/2001 privind conditiile de munca pentru militarii-militari (militarii "kaki" ... cei din MApN) ... Hg s-1019/2010 fiind o simpla hg de modificare a hg 1294/2010 ...

  Ziceau , acei "muscatori" la cu..l meu , ca CPS-urile au toate elementele , toata indreptatirea si deplina obligatie de a aplica "noile conditii de munca" si noua , cei pensionati inainte de 01.01.11 ... adica si inainte de 01.01.16 (inainte de l.223/2015) ...
  Iar eu le "iecsplicam" ca aplicarea prevederilor hg s-1019/2010 se va face abia dupa recalcularea pensiilor pe l.223/2015 .
  Recalculare care se va face cu ceea ce este cuprins in ultima decizie de pensie ... Iar in ultima decizie de pensie sint conditiile de munca din hg 1294/2010 . Urmind ca , "ulterior si dupa aceea" , impricinatii sa obtina de la CMJ-uri Fise cu "noile conditii de munca" ... Fise pe care sa le trimita la CPS ... iar CPS sa le revizuiasca pensiile (art.65 (1)) cu noile conditii de munca ...

  Na , c-acuma a aparut ordinul ministrului privind aplicarea prevederilor hg 1294/2010 cu modificarile ulterioare (adica modificarile facute de hg s-1019/2010) ...
  http://lege5.ro/…/ordinul-nr-123-2015-pentru-aprobarea-norm…

  Ce ne spune noua acest ordin ?
  Ca este pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor hg 1294/2010 cu modificarile ulterioare (modificari facute de hg s-1019/2010) , si pentru aplicarea prevederilor art.11 din l.223/2015 (articol care spune ca_conditiile de munca din hg 1294/2010 cu modificarile facute de hg s-1019/2010 se aplica si celor pensionati pina la data de 01.01.16 ... intrarea in vigoare a l.223/2015) .

  Odata cu ordinul nr.123/2015 al ministrului apararii (care intra in vigoare la 01.01.16) au fost publicate si "Normele metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar ..."
  http://lege5.ro/…/normele-metodologice-privind-incadrarea-i…

  Ce ne spun noua aceste norme metodologice ?
  Ne spun , normele metodologice , ca :
  - pentru evidenta locurilor de munca_cu conditii deosebite de cele normale se intocmenste Fisa cu locurile de munca care dau dreptul la ... (Fisa de evidenta)
  (art.6 (1))
  - pentru rezervisti (cei pensionati inainte de 01.01.16) Fisa de evidenta se elibereaza , de catre CMJ , "la cererea" impricinatului (art.6(7))
  - pentru aceiasi rezervisti (cei pensionati inainte de 01.01.16) , tot CMJ-urile , trimit si la CPS , la cererea impricinatului , acea Fisa de evidenta (art.13)

  In concluzie :
  - CPS nu are " toate elementele , toata indreptatirea si deplina obligatie de a aplica "noile conditii de munca" si noua , cei pensionati inainte de 01.01.11 ... adica si inainte de 01.01.16 (inainte de l.223/2015) ..."
  - CPS va aplica , la recalculare , conditiile de munca existente in ultima decizie de pensie (cele din hg 1294/2010 nemodificata de hg s-1019/2010)
  - aplicarea "noilor conditii de munca" (cele din hg 1294/2001 modificata de hg s-1019/2010) se va face NUMAI dupa ce CPS va primi de la impricinat acea Fisa de evidenta ... Fisa de evidenta pe care impricinatul o va obtine , LA CERERE , de la CMJ ...
  ------------------------------------------------------------------

  RăspundețiȘtergere
 20. Tot de la Mos Alecu ...


  Ce implicatii are aceasta "cestiune" ?
  - pentru unii conditiile de munca "superioare" prevazute in hg s-1019/2010 s-ar putea sa fie "inutilizabile" ... datorita limitarii pensiei la acel nefericit 85% din baza de calcul...
  - nu "va lasati pagubasi" .... in sensul de a nu mai cere de la CMJ acele Fise de evidenta ... nu se stie cind va vor putea fi utile . Ca n-or fi fiind vesnice timpeniile inscrise in prezent in l.223/2015 modificata de oug 57/2015 !... Cereti acele Fise de evidenta si cereti si trimiterea lor la CPS !

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 22. Domnilor staţi la locurile dumneavoastră!
  Nu este cazul să vă mai deranjaţi prea mult deoarece aria a fost interpretată. Acesta-i cântecul de lebădă al „calixandrului”! Mai mult de-atât nu putea să-şi dea cu stângu-n dreptu`.
  I-auzi ia!
  Legea nr. 233/2015 – ptiuuuuuuuuu să nu-i fie de deochi de jurist!
  Da, OUG nr. 57/2015 Art. 40. — Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015.
  Dar pct. 11. din OUG nr. 57/2015 spune că Articolul 40 (din Legea nr. 223/2015) se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „Art. 40. — Pentru invaliditatea survenită ca urmare a unor acţiuni specifice…
  Unde a văzut „calixandrul” că a cerut cineva „retragerea art. 40 care se referă la pensiile de invaliditate…”
  Da, s-a cerut raderea art. 40 din OUG nr. 57/2015 — Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015.

  Şi-acum, cu aprobarea d-lui admin, să mă adresez „pestriţionarului”.
  Şi cu alte prilejuri şi pe alte site-uri nene „calixandrule” ai primit „felicitări”.
  Acum, chiar dacă este sfârşit de an, te rog să-ţi dai seama la băutură, că uite ce nefăcute comiţi.
  Alte urări în afară de cele de aici (http://r-26500.blogspot.ro/2015/12/contraofensiva-pe-toate-fronturile-nu.html#comment-form
  Casandra29 decembrie 2015, 13:12) nu-ţi mai fac. Eu cred că este de ajuns o măciucă la un car de oale.

  Pentru toţi ai noştri, loviţi, umiliţi şi… LA MULŢI ANI, buni şi sănătoşi!

  RăspundețiȘtergere
 23. ***Cezar &Co
  CRACIUNUL UNUI ELICOPTERIST MILITAR
  "Era a doua zi de Craciun,26 decembrie 1992 si am fost chemati la Unitate: 4 piloti,doi tehnici de bord +echipa tehnica de urgenta. Ningea cu fulgi mari,era destul de rece,ne-am intalnit cu totii la autobuzul care trebuia sa ne duca la unitate.In autobuz eram asteptati de loctiitorul pentru zbor si medicul de unitate.Am fost anuntati ca vom pleca in misiune si intrebati daca suntem apti,daca am baut ceva in ultimele 12 ore,cu o zi inainte fusese Craciunul...d-na doctor ne-a facut o consultatie primara,unul dintre colegi a fost declarat inapt pentru misiune,a fost chemat alt coleg. La unitate ni s-a comunicat misiunea:Alexeni-Cluj.
  -Peste doua ore veti decola,sa aveti trusa de alarma si haine ,lucruri pentru Revelion, veti face Revelionul la Cluj,care vreti sa va aduceti si sotiile sa spuneti,vor fi transportate cu o cursa Tarom in timp util...
  Dupa perioada regulamentara de pregatire preliminara urma sa obtinem aprobarea meteo si sa decolam,toate vaile,defileiele (Valea oltului, Valea Prahovei si valea Buzaului) erau inchise,ceata densa.Se facuse ora 16.00,telefon sa ne prezentam urgent la statia meteo a unitatii.Ni s-a prezentat harta meteo cu ultima situatie[16.00],deschidere pe valea Prahovei,1200 metri vizibilitate.Ambii comandanti de echipaje(Eu si Loter) aveam in barem ,minim 800 metri,deci puteam executa misiunea ...La ora 1620 am decolat,mergeam la 100 de metri fata de sol,in formatie,spre Mizil,incepea sa se intunece,valatuci de pacla se aratau in fata,muntii n8u se mai zareau,era un "lapte" total.
  -Ce facem nea Victore, intreb eu.
  -Cerem aprobare de urcare la Bucuresti Control si urcam,spargem in sus(plafonul)
  Am intrat pe frecventa de rezerva si am stabilit,intre noi,cum sa procedam...
  Abia pe la 3100 de metri ,am iesit din plafon,peste plafon,deasupra inca nu se lasase seara...la verticala Tg.Mures am inceput spargerea in jos si am intrat in legatura cu Cluj Aproach,ne-am lasat condusi de eiZborul in plafon ,cu givraj puternic a durat cam 22 de minute,se aprisesera toate becurile cu "functionare givraj,pe sectiuni". La ora18.40 am iesit sub plafon,aveam 150 metri,pe directia 50 grade pista luminata ca un pom de Craciun,in fata aveam Catedraola Cluj,luminata si ea destul de vizibil"
  Uite asa s-a desfasurat o zi din viata de elicopterist, a doua zi de Craciun,eram transpirat si incepusem sa tremur,oare cate fire de par alb am mai acumulat?Mai ai chef de ciocolata in asemenea conditii???
  Iar acuma,tocmai remuneratia pentru asemenea misiuni ne va fi taiata,poate va fi data unor trantori care dorm toata ziua prefacandu-se ca fac legi,apoi cum sa nu turbezi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu crezi si ca sa cresti porci ca Cezar ( porcarul de la Gaz) e usor si fara stres ? Daca vreun porc are indigestie si e acuzat Cezar de sabotaj ? Dupa ce a pierdut tabul (ca s-a imbatat ca(cu) porcul) Cezar zis si scuipa-n buci statea la porcarie in stres peermanent.Si el are parul alb desi mai rar ( cam de doua dusuri).Dai si lui niste ciocolata calda..

   Ștergere
  2. Mi-a placut!
   La multi ani, cu sanatate, bucurii si prosperitate!

   Ștergere
  3. Daaaa..flocolsule ..dar nu am priceput ce ati facut ..MARET...???!!! De plimbat cu elicpoterul pe inserate ..merci ....!!!

   Ștergere
  4. Apropo de conditiile groaznice in care ati spart voi noriii....iti sugerez sa vezi ce faceau elicopterele in Malvine si nu numai ..noaptea pe viscol crancen si pe vai ..de batea elicea la o juma de m..de stanci !!
   Si asta doar ca sa-i duca pe amaratii de infanteristi (englezi ii adevarat) pana pe un platou muntos ..de unde astia , cu toate in spate sa urce muntele si sa intre in lupta cu trupele Argentiniene ! ..FARA CIOCOLATA .....!!!

   Ștergere
  5. mai, mini-max-one, iar ca musca-n curu calului. Nu ar fi mai bine sa bîziiiiii la balegă.

   Ștergere
  6. ***CEZAR kkreaza,Stiam ca esti prostanac,dar vad ca tu esti IDIOT SADEA!IRECUPERABIL!

   Ștergere
  7. @ Minim -one..Poate fiul lu tac-tu are CIROZA ! Eu sunt ...bine merci cu sanatatea..la toate capitolele ..inclusiv etajele superioare !
   Vizita medicala ...la zi pentru port -arma ....!!!(glok-9mm)

   Ștergere
  8. l-ai pierdut pe aviaMUC-tigri 3- ciocolata după zbor sa te completeze cu alte ispravi vînatoresti.

   Ștergere
  9. Partare ''anonim’'' asta fac ? Wau.. Te simti balega ?

   Ștergere
  10. Cezare ai tu arma ? Tu ma papleaca ? Or fi aia de la politie iresponsabili da nici chiar asa ca sa-ti dea pana si tie permis. Vezi ca pistolul de asomat porcii nu e glok.Poti sa gadili cu el maimuta anonima .

   Ștergere
  11. măi ,mini-max-one, nu vrei cumva sa-ti facem niste urari in stilul tau de habauc năuc si cuc.

   Ștergere
  12. Câtă dreptate are elicopteristul în ceea ce spune Şi mă asociez acestuia spunând că, în armată cadriştii îţi fac ,,şi îşi fac,, pensiile. De ei depinzi. Dacă eşti cumva în dizgraţia acestora şi mai ales a comandanţilor pe întreaga scară erarhică, eşti pasibil ca pensia să nu-ţi ajungă nici pentru pâine apelând şi reapelând mereu la mila unor funcţionari să-ţi revadă calculele în stabilirea pensiei, aşa cum am păţit eu de altfel, caz în care restabilirea pensiilor prin ordonanţe de guvern m-a pus în drepturile ce mi se cuvin şi încă nu întru-totul, frustat fiind de 1/2 din pensie cca 13 ani.
   Ceea ce ma deranjat şi încă mă mai deranjează este faptul că de pensii militare beneficiază mulţi indivizi politicieni care au vechimi trucate. E păcat şi astfel de indivizi ştirbesc calitatea de militar activ şi umbreşte munca celor ce sau dedicat carierei de militar în care şi-au pus la dispoziţie întreaga viaţă şi în condiţii de cele mai multe ori vitrege aşa cum specifica şi elicopteristul nostru dacă acesta nu este cumva cel A condus familia Ceauşescu la moarte sigură.
   Legat de Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi în retragere ar fi bine dacă s-ar face o triere a celor ce sau înscăunat în funcţii de conducere pt. că nici ei nu prea ştiu pe cine reprezintă de altfel.
   Ori cum, un An Fericit Tuturor. LA MULŢI ANI

   Ștergere
  13. Câtă dreptate are elicopteristul în ceea ce spune Şi mă asociez acestuia spunând că, în armată cadriştii îţi fac ,,şi îşi fac,, pensiile. De ei depinzi. Dacă eşti cumva în dizgraţia acestora şi mai ales a comandanţilor pe întreaga scară erarhică, eşti pasibil ca pensia să nu-ţi ajungă nici pentru pâine apelând şi reapelând mereu la mila unor funcţionari să-ţi revadă calculele în stabilirea pensiei, aşa cum am păţit eu de altfel, caz în care restabilirea pensiilor prin ordonanţe de guvern m-a pus în drepturile ce mi se cuvin şi încă nu întru-totul, frustat fiind de 1/2 din pensie cca 13 ani.
   Ceea ce ma deranjat şi încă mă mai deranjează este faptul că de pensii militare beneficiază mulţi indivizi politicieni care au vechimi trucate. E păcat şi astfel de indivizi ştirbesc calitatea de militar activ şi umbreşte munca celor ce sau dedicat carierei de militar în care şi-au pus la dispoziţie întreaga viaţă şi în condiţii de cele mai multe ori vitrege aşa cum specifica şi elicopteristul nostru dacă acesta nu este cumva cel A condus familia Ceauşescu la moarte sigură.
   Legat de Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi în retragere ar fi bine dacă s-ar face o triere a celor ce sau înscăunat în funcţii de conducere pt. că nici ei nu prea ştiu pe cine reprezintă de altfel.
   Ori cum, un An Fericit Tuturor. LA MULŢI ANI

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Domnule Mares,dacă aveți amabilitatea sa-mi trimite-ti pe adresa trofin62@yahoo.com

   La mulți ani!

   Ștergere
 25. Ministerul Apărării Naţionale - MApN
  Ordinul nr. 123/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar
  Atenție! Acest document este in curs de procesare, textul poate suferi modificări odată cu publicarea in Lege5 a versiunii finale.

  Ordinul nr. 123/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar
  Pentru aplicarea prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate, cu modificările ulterioare, şi ale art. 11 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare,
  în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,

  ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.

  Art. 1. -
  Se aprobă Normele metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
  Art. 2. -
  La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.116/2002*) pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, specifice cadrelor militare în activitate, cu modificările şi completările ulterioare.
  *) Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.116/2002 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece are ca obiect reglementări din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

  Art. 3. -
  Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016.
  Ministrul apărării naţionale,
  Mihnea Ioan Motoc

  Bucureşti, 23 decembrie 2015.
  Nr. M.123.

  ANEXĂ

  NORME METODOLOGICE
  privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tocmai ce l-am primit!
   Daca nu-l aveti integral, o adresa de mail si trimit!
   Toate ordinele de ministru, daca au Neclasificat se publica in MO!

   Ștergere
  2. După ce vor lua la cunostiinta de ridicarea in grupe(din CN în CD si din CD in CS) plus de sporurile de care beneficiaza peste fosta L 164 multe spirite doritoare de iesit in strada se vor calma. Practic grupa CN dispare.

   Ștergere
  3. Chiar asa, sa se calmeze?
   Sa uite de limitarea la 85%?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Lumea inca nu s-a descebalit si s-a dat in strada pe nerasuflate.
   La cei care detin sporuri si ridicare in grupă pensiile cresc fata de L 164 indexat.Problema ramîne,daca ramîne, pentru cei care nu detin deloc sporuri si au ramas stabili in grupă peste CN. Dar vor fi foarte putini.
   Problema in lege sunt sgv in sensul ca le ies pensii mici.

   Ștergere
 26. NOUTATI,SPORURI
  ***cezar,traficant de TABuri.S-a anuntat ca si voua vi se recunosc urmatoarele sporuri;
  -spor de rusine 10%
  -spor de prostie 10%
  -spor de toxicitate(munca cu balega)10%
  +spor de comanda turma 30%
  +sporul de merit"mulgator de tzapi,cu gura,cl.I"15%
  Asa ca nu mai plange betzivane!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. mai , mini- max-one uite ca te-au rasplatit si pe tine prin acest ordin cu un spor de nesimtire - 40% ca sa nu mai miorlăi pe aici.

   Ștergere
  4. Cezar porcarul are si spor de batut tarusi cu curul 100% plus sporul de rusine 200% ( belis pe furis)Numai zic de sporul de oua 1% ( cand linge porcii ii cad ouale porclor peste nas si respira greu)

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 27. Noutatea adusa de ordin consta in acordarea de grupă pentru perioada scolarizarii.
  Poate asa mai termina cu miorlaitul mini-max-one.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mars ma partare de intuneric ca ma plictisesti...

   Ștergere
  2. măi ,mini-max-one, nu vrei cumva sa-ti facem niste urari in stilul tau de habauc năuc si cuc.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. poate vrei sa ne uscam ceva pe............nasul tău ma nesimtitule. Și marș .............

   Ștergere
  5. Anonim esti ( din pacate) doar o zdreanta mizerabila cu care se sterge la fund sau la gura ( tot aia la el ) prietenul tau porcarul Cezar.

   Ștergere
 28. Multa sanatate ! Sa traiti fericiti, cu toata familia ! Sa le faceti in ciuda si sa traiti, toti, cu mult peste media kaki ! Sa uram La Multi Ani gazdei si sa fie la fel de ospitaliera ! Iar, in scurt timp, sa aiba ocazia sa-si schimbe tematica. Sa promitem ca vom fi la fel de activi pe blog chiar daca vom comenta, cu vii aduceri aminte de cat de viteji am fost (in cel mai cuminte inteles). Cu dragoste pentru toti: LA MULTI ANI !

  RăspundețiȘtergere
 29. Pt anonim 18.28
  1. Problema de fond cu OuG 57 nu sunt nici grupele de munca si nici sporurile ci incalcarea Constitutiei Romaniei, privind separatia puterilor in stat si egalitatea in drepturi a cetatenilor. Din aceasta cauza pensionarii militari au dreptul sa se revolte, inclusiv in strada.
  2. Atitudinea de batjocorire a militarilor este dirijata de la cele mai inalte nivele ale statului roman: iohannis, ciolosi si motoc.

  RăspundețiȘtergere
 30. De ce noi pensionarii militari trebuie sa fim batjocoriti, pentru faptuc ca atunci cand iohannis a facut armata , a considerat si acum considera la fel (vezi cartea sa autobiografica) ca timpul petrecut in uniforma a fost o "pierdere de vreme . Eu pot sa accept foarte usor disciplina daca inteleg sensul din spatele ei. Insa disciplina aceea era un nonsens total"
  Cam asa stau lucrurile si cu democratia inteleasa de iohanis si respectul fata de militari.
  O anumita vina , minora de altfel, o are si CMJ-ul care la incorporat. Era mai bine sa-l fi trimis pe un santier al economiei nationale, atunci disciplina avea sens.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa-l ia pe santier ar fi trebuit sa stie sa faca ceva folositor.Falsul in acte pentru a pune mana pe casele statului nu se pune .

   Ștergere
  2. Am inteles!
   Ce nu am inteles eu? Iata:
   Forulul democrat german este sau nu continuatorul grupului etnic german?
   Tinerii din grupul etnic german au mers sau nu in armata hitlerista din 1941-1945?
   Biserica evnghelista a jucat rol in peroada sus mentionata?
   Confiscarile de proprietati sub decretul MS Mihai au fost in baza unor acorduri de pace valabile si deci legale?
   Organizatiile paramilitare, legionare, naziste ....etc, au fost deposedate de proprietati, in Romania si oriunde, in temei legal?
   Daca forumul democratic german nu este continuatorul grupului etnic, desfiintat legal, atunci cum revendici bunuri?
   Probabil organizatiile neonaziste din Germania le revendica si ei, pe cele ale partidului national socialist german?
   Nu stiu, caci nu sunt istoric, eu doar ma intreb?
   Ei, cele 9 luni de armata, au fost asa.... "o pierdere de timp" preocuparile lui in domeniul fizicii cuantice au fost intrerupte si in plus curentul mondial pacifist intrase si in ROU!

   Ștergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de la tine ma zdreanta nenorocita si pshihopata. Ptiu ma mizerie dementa.

   Ștergere
  2. La multi si fericiti ani, cu sanatate!

   Ștergere
  3. Anonim cand am urat camarazilor ''la multi ani '' nu ma refeream si la broaste .Pentru cei ca tine am o alta urare ''suge-o in cur''.

   Ștergere
  4. Măi maxime ,jeg uman,desi admin va sterge doar replica mea, iti mai spun inca odata sa te adresezi pentru operatiune celei care nu ti-a dat cei 7 ani si educatie crestina.
   Daca admin. mai sterge replica doar, inseamna ca asta este calitatea si meritocratia blogului.

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  6. Anonim eu nu m-am luat de mamitica ta vitanja soferilor de tir.Daca insisti o sa-ti descoperi si cativa din sutele de tati pe care ii ai.Mai ales ca la rubrica tata ai scris pe certificatul de nastere ''soferi de tir''

   Ștergere
  7. Anonim eu nu m-am luat de mamitica ta vitanja soferilor de tir.Daca insisti o sa-ti descoperi si cativa din sutele de tati pe care ii ai.Mai ales ca la rubrica tata ai scris pe certificatul de nastere ''soferi de tir''

   Ștergere
 32. S-a publicat in MO!
  Cel mai idiot postak pe 2015 este ...Mnim One ..Minim One...Minim ..ONE..
  Urmeaza la o distanta apropiata ..Tigri 2 (cu un coi ).......!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Ok....cred ca am inteles!
   Esti rau... :-)

   Ștergere
  3. Cezar porcare te-ai suparat ca vacarul pe sat ? Credeam ca est barbat nu carpa de sters pe jos .M-am inselat pasaricule .E clar ca ai ramas tot fetita .Eu sunt dispus totusi sa te iert daca le faci la toti de pe aici ( care accepta mirosul de porcar jegos ) o felatie cu strigate cum le faceai la soldati pe vremuri .Vezi ca iti stiu trecutul puturos?

   Ștergere
 33. 1. Bună dimineaţa şi La Mulţi Ani! De asemenea La Mulţi Ani tuturor celor care îl au ca patron pe Sf. Vasile!
  2. Da, s-au publicat NORMELE METODOLOGICE privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice personalului militar. Legătura o aveţi aici:

  http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MzM5MDU4NDU1ODgyRSszMA==

  PS. Cei care aduceţi aici pe blog informaţii, daţi şi legătua/link-ul unde poate fi găsită acea informaţie. S-a-nţeles Cezare?

  RăspundețiȘtergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 45. MESAJ PENTRU PRIMMINISTRUL DACIAN CIOLOS

  Oare este frumos ce ne-ai facut ,noua pensionarilor militari, acuma in prag de sarbatori? Aceasta-i rasplata pentru ca ne-am oferit viata si sanatatea pentru patrie?
  Am plecat de la 14 ani dintr-un satuc de langa Dej,am plecat la liceul militar, am devenit pilot de elicoptere,mi-am servit patria cu drag,mi-am daruti tot ce-am avut mai bun
  si acuma sa nu beneficiez de roadele muncii mele? tocmai zborul,care a fost dragostea vietii mele mi l-ati ciuntit in calculul pensiei
  Sun conjudetean si fan de-a lui Cosbuc..."al meu si pentru calul meu ,ma iau de piept cu Dumnezeu"
  Pe 24 ianuarie ,eu si inca cateva zeci de mii ca si mine suntem gata sa ne mai oferim o data viata ,macar sa stim ca o sa scapam tara de misei si rauvoitori. de ce NUMAI CU NOI aveti treaba sa ne nedreptatiti???Nu va urez nimic ,sper ca Domnul sau NOI sa facem dreptate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi măi Viorele, fă-i o vizită acestui Ciolonoş şi explică-i cum stă treaba. Doar e vecin de-al tău, de-acolo din Sălaj...

   Ștergere
  2. He-a dat grupe de munca bai ..nu-ti ajunge ...???

   Ștergere
 46. La multi ani tuturor militarilor si familiilor acestora, indiferent de structura de unde provin! Trebuie sa existe unitate intre militari, fiindca nimeni din exterior nu ne compatimeste pentru conditiile mizere in care lucram! Trebuie sa terminam cu atitudinea jicnitoare manifestata unii impotriva altora, MApN impotriva MAI, etc.

  RăspundețiȘtergere
 47. La multi ani tuturor militarilor si familiilor acestora, indiferent de structura de unde provin! Trebuie sa existe unitate intre militari, fiindca nimeni din exterior nu ne compatimeste pentru conditiile mizere in care lucram! Trebuie sa terminam cu atitudinea jicnitoare manifestata unii impotriva altora, MApN impotriva MAI, etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La Mulţi Ani tinere! Fie ca vouă să vă fie mai bine decît nouă...

   Ștergere
  2. Şi pentru că ai pus o întrebare pe alt blog cu privire la grupa de muncă aferentă şcoli de ofiţeri, conform HG 1294/2001, dacă ai ieşit la pensie înainte de 2010, perioada de şcolarizare este încadrată în condiţii NORMALE. În anul 2010, acestui HG-eu i s-a făcut de către Oprea un UPGRADE, devenind HGS-1019/2010. Astfel, condiţiile de muncă , de fapt grupele de încadrare au crescut, cele Normale dispărînd practic în MApN.
   Upgrade-ul a avut 2 scopuri:
   1. (cel nobil chipurile) să compenseze militarilor reţinerile salariale făcute de odiosul cuplu Băşinescu-Boc care i-ar fi afectat la pensie pe cei ce ieşeau începînd cu 2010;
   2. (cel mizerabil) să le faciliteze unor rezervişti, în mod ilegal, creşteri nemeritate ale pensiilor, ştiut fiind faptul că în armată + celelalte componente ale Sistemului Naţional de Apărare, veniturile nu puteau fi stabilite cu exactitate, în lipsa cărţilor de muncă ca în civilie.
   _____________________________
   Practic, în acest moment, conform HGS-1019/2010, perioadele de şcolarizare sunt asimilate condiţiilor deosebite.
   ______________________________
   Uite, ai aici o trimitere unde poţi studia acest HGS-1019 (de fapt Anexa, care-i importantă):

   http://scmdfiliala1bihor.blogspot.ro/2012/02/anexa-nr1-la-hg-12942001-pentru-mapn.html
   ____________________________
   De asemenea, în contextul noi legi a pensiilor militare, Legea 223/2015, precum şi a mult hulitei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernoiului de căcat 57/2015 (oricum şi ordonanţa şi guvernul merită acest "epitet"), îţi recomand pe unul dintre prietenii noştri vechi, pe "numele" lui Moş Alecu, dar pe care eu din simpatie îi spun Moş Klicu, deci îţi recomand să citeşti ce zice el AICI, cu grupele:

   https://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/conversations/messages/34770

   Ștergere
  3. Scuze taică c-am făcut un dezacord taman cînd a apărut pe blog "titularul" acestuia!
   ..."dar căruia, eu din simpatie îi spun Moş Klicu"...
   Ce vrei? Mi-s moşneag şi eu...

   Ștergere
 48. La multi ani cuza cel mic!!
  sa ai parte de sanatate si o cariera plina de impliniri!!.....nu ca noi.....

  RăspundețiȘtergere
 49. RUGACIUNEA ROMANULUI.

  Doamne, preasfinte Doamne, care-ai creat pamantul
  Si muntele si marea, si soarele si vantul
  Acum cand nu stiu inca ce zile-mi mai raman
  Da-mi, Doamne, iar mandria ca m-am nascut ROMAN!!!

  Nu-ti cer nici bogatie, nici glorie, nici avere
  Pamanturi, acareturi, sau slava si putere
  Un singur lucru, Doamne, imi este deajuns
  Sa am iar fericirea sa mor cu fruntea sus!!!

  De ce-ai lasat Tu, Doamne, acest popor blajin
  Ce te-a slavit deapururi cu cuget de crestin
  Ce ti-a`nchinat biserici in fiecare sat
  S`ajunga azi sa umble cu capul aplecat?

  Cand azi totul se vinde si cumpara pe bani,
  Cand Tara e condusa de hoti si sarlatani,
  Asculta , Doamne Sfinte si ultima mea ruga:
  Fa, Doamne-n Tara asta sa fiu stapan, nu sluga!!

  Da-mi, Doamne iar taria sa lupt cu toti dusmanii
  Ce cred ca sunt puternici fiindc`au furat toti banii.
  Cand constiinta tace in TARA ROMANEASCA
  Fa, Doamne, ca poporul DIN SOMN SA SE TREZEASCA!!

  Si ca un nou VLAD TEPES, si ca un nou STEFAN
  Sa curete mosia de orice hotoman
  S-alunge parazitii ce-i s-au urcat in spate
  Si sa traiasca mandru, in cinste si dreptate!!!

  .

  Autor anonim.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frumos scris. Mulţumim pentru postare şi La Mulţi Ani!

   Ștergere
 50. Tigri 2 nu-i vecin cu ciolosi, n-are nimic in comun cu un "neinstruit" ca ciolosi. ciolosi a facut "serviciul militar" si a depus "juramant militar de credinta pentru poporul roman" ?

  RăspundețiȘtergere
 51. Anul 2015 a ne-a adus si un lucru bun, disparitia din viata administrativ politica a " generalilor de carton" varful de lance gabriel oprea si acest dezinteres national numit unpr. Efectele, inca se mai mentin. Secretara lui oprea a fost decorata de trei ori. Cea mai inalta decoratie i-a conferit-o iohannis. Din aceasta cauza oprea printr-o OuG i-a triplat veniturile salariale lui iohannis ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au mai rămas din azbest. Uită-te numai la "vîrful" ANCMRR-ului! Pe ăştia nu-i ia nici Benga! Sunt precum mumia lui Tutankamon. Şi măcar de-ar fi ceva de capul lor...Majoritatea şi-au tras "doctorate" precum kelnerul Oprea, sau sunt "paranormali" precum CAL-ixandru ăsta, acum "facînd legea în şi pentru onoarea militară". Dreptate multă avea "machidonul" ăla de Caragiale cînd spunea: "Mare farsor, mari gugumani"...

   Ștergere
 52. TOLI (Tradare, Obedienta, Lasitate, Impostura ) ! Aceasta este utilitatea publica a acestui ONG MIZERABIL!
  Numai un CRIMINAL profesionist, ar ucide destinul militarilor, ales pentru a trai in onoare, demnitate si decenta!
  Daca insistam in analiza, putem vorbi despre un atac al Institutiei Armata si prin urmare, un atac la Siguranta Nationala a Romaniei! Actul in sine, daca se confirma ca existent, poate constitui Capatul de Cerere pentru un proces penal dur, impotriva intregii conduceri a acestui ONG, inclusiv a celor din teritoriu. Odata scos in afara Legii, sa solicitam si degradarea lor militara! Este momentul hotarator, ca la sediile acestora de la Cercurile Militare, membri si NEmembri ai acestui ONG, inclusiv in cadrul UM pentru activi, sa se stranga semnaturi in acest sens. Va propun un avocat expert: dl.colonel av.Iepure,de la Cluj Napoca.

  RăspundețiȘtergere
 53. Nu trebuia facuta public ziua protestului!
  Unii, nu putini, vor fi lipsa la apel sau in locuri calme! Am mai vazut acum cativa ani, la CCA, de ziua Imnului National, doar prefectul! Stiau ei de ce!

  RăspundețiȘtergere
 54. Pentru Admin si Anonim!
  Pe acest blog exista/pot exista doi comentatori cu numele de Anonim? Si inca in acelasi timp?
  Am avut senzati asta pe 30 si 31.12 2015!
  Va rog sa ma lamuriti!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!