luni, 16 noiembrie 2015

Si acum! Ia sa vedem cine sunt si mai ales ce nu fac pt. Armata Romaniei, militarii si politistii de cariera, in rezeva/retragere care activeaza la acest moment in diversele structuri politice!

Materialul este de tip tandem! Punctul de plecare? Intr-o zi anume, cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operatii,  m-am adresat pe un cont public unui militar in rezerva ajuns consilier cu numarul "X" intr-o functie politica - consilier despre care am observat ca preaslavea veteranii din teatrele de operatii. Fapt pt. care am adresat consilierului in cauza, o intrebare simpla. Aceasta fiind formulata la modul urmator: daca Presedintele K. Iohannis a cunoscut in momentul promulgarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, faptul ca legea nu este aplicabila si militarilor in rezerva/retragere deja pensionati. Lege care din punctul meu de vedere pe care l-am exprimat public, nu este aplicabila nici macar veteranilor din teatrele de operatii de grija carora nu putea dormi consilierul in cauza! Urmarea? Consilierul in cauza mi-a sters interventia, desi nu adresasem decat o simpla intrebare. Alta urmare? Consilierul in cauza mi-a blocat orice interventie ulterioara pe propriul sau site public! Semn mai mult decat suficient cat sa inteleg ca repectivul consilier mi-a transmis faptul ca ii deranjam "politica de partid si de stat"! Cu intrebarile si observatiile mele "impertinente"!

Mai departe, materialul va finalizat si completat, prin interventiile cititorilor. Chiar nu cunoastem pe toti militarii si politistii in rezerva/retragere care rod acum oscioare politice! De aceea solicitam interventia oricarui militar/politist de buna credinta sa aflam si noi, cine sunt respectivii! Tot ce cunoastem la acest moment este faptul ca intalnim militari in rezerva/retragere care activeaza in diverse structuri politice din Romania: consilieri sau secretari de stat pe la ministere, in Parlament la Presedintie sau in C.S.A.Ț., sau militari in rezerva/retragere care sunt parlamentari. Cu toata bunavointa pe care o avem, analizand rezultatele activitatii lor in favoarea Armatei Romaniei, acestea sunt mai mult decat dezastruoase in favoarea armatei, dar acelasi rezultate sunt de exceptie pentru promovarea politicii partidului care le ofera (temporar) un os de ros. 

Rugam ca in aprecierile pe care le veti efectua, sa nu fiti subiectivi si sa nu calomniati pe nimeni! De cele mai multe ori, informatiile lapidare, dar reale, fac mai mult decat tomuri intregi de invective!

Orice interventie care respecta cerintele prezentului material, va fi adaugata ca parte integranta din material! De exemplu: interlocutorul "Y", isi prezinta informatiile despre (sa zicem) secretarul de stat in M.Ap.N. Valeriu Nicut! Despre care, dincolo de cariera initiala de succes, am afla (nu cunoastem daca este real sau nu) ca ar fi ruda sau apropiat al lui G. Oprea! Fapt pt. care a asistat si in activitate, ca si acum in rezerva, impasibil la decimarea armatei!

Inchei, astfel! Te salut, doamna consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, Lenuta Cobuz! Dar noi, militarii autentici de cariera, iti solicitam un fel de raport militar de activitate! Adica vrem sa cunoastem daca l-ai informat sau nu pe Presedintele K. Iohannis, despre subteranele Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, in conditiile in care exista temeri multiple in randurile militarilor in rezerva/retragere ca legea este conceputa de asa natura, incat sa nu le fie aplicabila! Nu de alta, dar au  fost niste precedente printre contemporanii in rezerva/retragere, care au dezonorat Armata Romaniei in favoarea "politicii de partid si de stat!"

Semnat: Olescu G., un oarecare militar in rezerva care adreseaza uneori si intrebari incomode.


UPDATE

Parlamentul a adoptat o lege prin care salariile intregului aparat bugetar, inclusiv ale militarilor,  se vor majora de la 01.01.2015. Cu exact o luna inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Legea se afla in curs de promulgare de catre Presedintia Romaniei. Urmare a unor multitudini de opinii exprimate de militarii in rezerva/retragere, exista temerea generalizata ca operarea majorarilor salariale inainte de data intrarii in vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, obstructioneaza procedura de actualizare a actualelor pensii contributive ale personalului in rezerva/retragere. In conditiile in care actualizarea constituie pt. marea majoritate a militarilor in rezerva/retragere, singura alternativa viabila de revenire la pensiile militare de stat, oferita de  Legea nr. 223/2015. Ramane de constatat "pe viu" cum va fi consiliat Presedintele Romaniei in aceasta situatie de catre personalul militar in rezerva/retragere din Administratia Prezidentiala! Fiind mult prea evident ca militarii in rezerva/retragere care ocupa diverse functii politice in cadrul ministerelor sau in cadrul Parlamentului, pot fi declarati "decedati" pentru sistemul militar, sistem pentru care nu au facut absolut nimic!

95 de comentarii:

 1. Esti de o impertinenta crasa si de neegalat. Ti s-a spus de atatea ori ca aceasta lege se va aplica pensiilor tuturor miliarilor activi cat si pensionari. Ce vrei acuma? Sa intorci legea sau sa nu fie aplicata si sa fie anulata? Asta te-ar multumi mai mult?. Orice aspect sau neconcordanta se mai poate corecta si in continuare, cu calm, rabdare si perseverenta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Materialul prezinta cu totul altceva! Chestia cu "Orice aspect sau neconcordanta se mai poate corecta si in continuare, cu calm, rabdare si perseverenta", suna a "comunisiticeskaya politicelskaya vrajelskya"! Altceva, te rog!

   Ștergere
  2. Băă, ăsta de mai sus, ce-ai păţit? Te strîng gumarii cumva? Mai bine te-ai uita la declaraţia de avere a sus-numitei doamne, pe site-ul preşedenţiei, pe luna iunie 2015 şi-o să vezi acolo, printre altele pensie...40 mii şi...pe an, cam 3330 şi ceva pe lună. Şi asta după o "carieră fulminantă" începută ca subofiţereasă, continuată cu facultatea de drept la FF, membră fondatoare a SCMD...şi actualmente "consilieră" pe probleme de apărare. Păcat c-a trecut în rezervă la vîrsta de numai 41 de ani, că altfel avea toate şansele să-l întreacă pe Napoleon Bonaparte.

   Ștergere
  3. Astept ca aceasta lege,, dupa cum spuneam, sa fie aplicata tuturor. Rugamintea este, daca poti, prin acest bloog sa ai o atitudine constructiva, concilianta, unificatoare, nu sa negam in continuare buna intentie si pasii buni care s-au facut.

   Ștergere
  4. @ Anonim 16 noiembrie 2015, 23:28. Tu esti militar autentic, fratele meu! Verificat informatia si este reala! Semneaz-o la nume cu orice vrei tu. Si redam si declaratia de avere! Cu tot cu sot din fostii profitori ai "aparatului nomenclaturist de partid si de stat"! Bravo tie!

   Ștergere
  5. @ Danny 16 noiembrie 2015, 23:34. Ce vrei tu, vrem de fapt cu totii! Din nefericire, atat ne-am ars cu ciorba, incat am ajuns sa suflam si in iaurt! Iar noi, astia carora ni se ofera iaurt, tot ciorba fierbinte o zarim printre perisoare! Tu vezi doar iaurtul, este evident! Inca!

   Ștergere
  6. Fi civilizat, daca tu porti gumari, nu inseamna ca ii port si eu, cu toate ca acest articol de echipare este nevinovat si ii poarta multi oameni necajiti din Romania. Pot sa judeci un om dupa pensia pe care o are, stii tu ce are in spate aceasta pensie, cum a fost calculata, esti omul care le stie pe toate despre toti, ai lucrat la CI? Fi rezonabil nu maidanez de provincie, care musca de c.. pe toate lumea

   Ștergere
  7. Si daca incepi sa-i descreditezi pe fostii sau actualii militari din diferite structuri, crezi ca ti se rezolva problema? Te rog sa ai o atitudine constructiva. Poate unii chiar incearca sa faca ceva pentru noi.

   Ștergere
  8. @ Danny 16 noiembrie 2015, 23:43! Tu ai lucrat la CI! In traducere militara autentica, CI = propaganda in favoarea "politicii de partid si de stat"! Romania NU a avut niciodata contrainformatii militare! Singurul spion prins de CI-sti a fost un prapadit de lucrator al Ambasadei Egiptului, Care de plapumar ce era, fotografia Antiaeriana la liber. L-a surprins un tilicar care era santinela de la transmisuni si care a alarmat conducerea unitatii! Iar comandantul a alarmat CI! Care au lesinat de emotii, intrucat ei aveau (si au) ca obiect de activitate, spionarea trupelor proprii, NU combaterea spionajului militar strain!

   Asa ca totul s-a incheiat pasnic! Spionul egiptean este in tara lui bine mersi, iar CI-stii nostri tot pe noi ne contraspioneaza! Ca si pe vremuri!

   Ștergere
  9. Imi cer scuze,ca am intrat pe blogul tau, n-am s-o mai fac. Este o garla puturoasa unde va place din lipsa de alta ocupatie sa balicariti pe toata lumea care nu este de acord cu politica voastra de mahala

   Ștergere
  10. @ Danny 16 noiembrie 2015, 23:56. Incearca doar in mintea ta! Adica o ... lula! Batrane! Ce sa incerci, daca NU stii ce trebuie sa faci! Ai ghinion cu mine! Am avut sansa sa fiu instruit in armatele altor state! Inclusiv in timpul unui curs naspa, Din ala in care te iau toate ametelile! Parlamentul statului in cauza a procedat simplu: a trimis la curs, din partea fiecarui partid, cate un membru! Ce faceam eu, faceau si ei si invers! Sau macar ei incercau, unii reuseau, majoritatea nu, dar probau pe ei ce inseamna! Cu succese si esecuri si de o parte si de alta! Adica, sincer: dintre militarii de cariera de la acel curs, unii (nu erau romani), au picat de 6 in fata cursantilor-parlamentari ai tarii-gazda, Esecuri avand mai mult ei, parlamentarii, dar au fost si militari care au picat de sase!

   La final, Parlamentul tarii gazda, a dublat niste chestii in favoarea intregii armate! Cu acordul tuturor membrilor Parlamentului participanti la acel curs naspa, indiferent de partid.

   Iar noi in Romania, ne trezim cu tot felul de consilieri si consilierite care fac legi armatei, dar ei habar NU au cu se mananca armata! Bazeaza-te tu pe ei! Dupa experientele mele, astia trebuie degradati toti. Gradul de soldat trebuie sa fie un lux pt. ei, abia apoi au dreptul sa inceapa sa decida in problemele militare!

   Ștergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Declaratia doamnei este asta [http://presidency.ro/images/declar_avere/phpdQzRlJ.pdf]. Pensia este de 3342 lei. Si este fix-pix fata de depozitele bancare pe care le declara!

   Ștergere
 3. R-26500 Te-am rugat sa mediezi ca dialogul dintre noi sa nu devieze in suburban, mi se pare de bun simt sa intervii nu sa publici cretinismele unor animale cretinoide

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inteleg! Dar oponentul tau este complet socat in fata declaratiei de avere a unei fatuci din sistem! In consecinta, cretinismul pretins al unei persoane, te pozitioneaza pe tine din oficiu in pozitia de invingator! Cu conditia sa NU iti retezi de bucurie, singura craca pe care o mai ai si tu sub picioare.

   Ștergere
  2. Prietene, uite, eu anonimul de la "16 noiembrie 2015, 23:28" îmi cer scuze public faţă de tine. Poate nu trebuia să "zic" gumari, poate era mai potrivit pantofi.
   În altă ordine de idei, aşa cum spuneau şi ceilalţi camarazi de-aici, ceea ce vrei tu vrem toţii, numai că nu se prea poate. Te-ai gîndit vreodată de ce drepturile rezerviştilor militari, lipsa coeziunii şi a spiritului de corp, nu au fost apărate şi susţinute de foştrii noştri şefi, generali mai mulţi ca cei ai Armatei Rusiei? Dacă nu te-ai gîndit îţi spun eu: deoarece majoritatea, încă de pe vremea cît erau activi au "bătut palma pe la spate" cu fel de fel de samsari ce derulează aşa-zise afaceri de "înzestrare" cu tehnică a Armatei. Cînd ţi-ai aranjat "afacerile" şi primeşti lozul că ai favorizat firma X, sau firma Y, te doare la bască de "amărîta" aia de pensie militară, chiar de este de colonel sau general. Luaţi toate programele de înzestrare din ultimii 25 de ani şi-o să vedeţi cît s-a cheltuit cu ele şi care a fost rezultatul. FIASCO TOTAL.
   "By the way", ia vedeţi voi cu ce se ocupa această firmă unde doamna EC a fost consilier juridic?

   Ștergere
 4. ***R-26500 , vad ca prostanacul asta de dany se mai da si in stamba, el se crede "baiet intelighent" ,arunca subtilitati jignind in stanga si in dreapta, afal ca mi-e scarba de astfel de animale , ca om nu poate fi numit si gata cu idiotul>Auzi la el "dandy de Dambovita(cred ca de Glina):" cretinismele unor animale cretinoide", mai trebuia sa adauge cretinice alew cretinilor cretinoizi...ce dobi anagramat si fudul...

  RăspundețiȘtergere
 5. Da , am vazut declaratiile de avere castiga peste 100 de milioane vechi pe luna ,iar bani lichizi are aproape 4 miliarde vechi, ceea ce presupune ca timp de vreo 5 ani ,toti banii castigati ,i-a depus. Eu cu sotia ,castigam tot pe atata pe luna si nu numai ca nu am niciun leu depus undeva ,ci am imprumuturi, nu inteleg ,poate la capitala banul are alta dimensiune...Banuiesti de ce nu am semnat , R-26500..?

  RăspundețiȘtergere
 6. Am vazut la viata mea,multi,multi prosti.Nici in visele mele de cosmar nu credeam ca pot fi atat de prosti pensionarii militari care se bucura de caderea lui Ponta si Oprea.Cum dracu poti sa te bucuri ca nu ti se va mai da 5% la pensie si recuperarile pe perioada ianuarie 2011-septembrie 2013?Niste idioti.In alta ordine de idei Lenuta Cobuz nu este cosilier ci angajata la consilier.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://presidency.ro/images/declar_avere/phpdQzRlJ.pdf. Acolo scrie CONSILIER la Departamentul Securitatii Nationale. Iar eu ma gandesc cum tu ca pensionar militar te-ai lasat prostit asa de usor de Ponta si Oprea, in conditiile in care cei 2 sunt autorii "inghetarii" pensiilor celor 26500 militari in rezerva decimati anterior de Boc!

   Ștergere
  2. @ Anonim 17 noiembrie 2015, 09:08. Atentie la limbaj!

   Ștergere
  3. @EU (adica tu) Pai si daca scrie CONSILIER, tu de ce ai scris ca e CONSILIER PREZIDENTIAL?

   Ștergere
 7. Mie nu mi-e teama de nimeni!....nici macar de dumnezeu( daca exista demonstrati voi.....eu am vazut doar popi smecheri si lacomi)
  In alta ordine de idei: EC m-a "curtat" aprox. 2 ani pe linkedin cu invitatii peste invitatii.Nu am raspuns niciodata pentru ca intuiam capcana scmd.srl si a intereselor politice ale EC
  Spalati-va cu ea pe cap !!
  Don Corleone
  PS Domnule Olescu !!.....pana la urma madam cobuz v-a tras-o la o singura intrebare stearsa....asa cum dvs mi-ati sters mie sute de comentarii.Nu-i asa ca e deranjant ca dupa ce-ti " tocesti"degetele ?
  Ce tie nu-ti place altuia nu-i face !!
  DC

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referitor la ultimul aspect! Nu este acelasi lucru. Diferenta intre mine si tine este ca eu am adresat o intrebare la cel mai politicos mod posibil. Pe cand 'mneata ai la SPAM retinute niste interventii care contin doar atacuri la alti interlocutori si foarte mult limbaj vulgar,

   Ștergere
  2. @Corleone, nu te-am curtat pt scmd si cu atat mai putin pentru activitate politica, ci pentru imobilul despre care ti-am vorbit. Partea proasta este ca un co-proprietar a decedat si ne-a cam blocat. Dupa deschiderea succesiunii, daca vrei reluam discutia, daca nu, imi pot cauta un alt colaborator. Oricum trebuie sa o rezolv si stau groaznic cu timpul. Atat.

   Ștergere
 8. @ d-nul olescu
  Ati uitat cand erati ff bun prieten cu EC ??
  Doriti sa va improspatez memoria ?
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
 9. Cum putem iesi din spirala asta blestemata? Motoc la aparare! De ce? Pentru continuitate? Asa se pare !
  http://www.tv-net.ro/Stiri-Iulia-Motoc-membru-CCR-a-uitat-ca-a-fost-propusa-de-UNPR-nu-de-PDL+24419
  http://www.ziare.com/stiri/eveniment/iulia-motoc-candidatul-propus-de-unpr-pentru-cc-nu-al-pd-l-1022038

  RăspundețiȘtergere
 10. Daca esti CORECT, asa cum te pretinzi, NU VEI STERGE ACEST COMENTARIU. In caz contrar…

  Persoana despre care scrii NU ESTE consilier prezidential. Lista consilierilor prezidentiali este publica si sa nu-mi spui ca nu stii sa cauti pe net, ca nu tine! Este angajata, pur si simplu, ca orice functionar, intr-o institutie publica. Nu e nici macar functie de conducere. Asadar, dezinformezi.
  Te-o fi sters din lista ei de prieteni sau te-a blocat. Si? E contul ei PERSONAL, nu e pagina oficiala sau cont oficial, ca nu e persoana publica. Poate sa posteze ce vrea si sa fie prietena cu cine vrea, nimeni nu poate sa ii impuna nimic.
  Declaratia de avere? Ma faci sa rad. Aproape jumatate din pensia ei rezulta din valorificarea perioadei lucrate dupa trecerea in rezerva – 2005. Si crede-ma, nu a lucrat la stat, a lucrat 10 ani la privat (adica asa cum le place unora sa spuna “a fost sluga la stapan”). Si acum ia sa vedem ce e asa de anormal daca a depus in banca sumele luate la trecerea in rezerva si, in continuare, in fiecare luna sau la cateva luni depune. Sa nu uitam ca a putut cumula pensia cu salariul in permanenta. Si e un om destul de echilibrat, nu-si face concediile prin nu stiu ce tari exotice, circula cu RATB-ul, nu are avion personal, nici femeie de serviciu, nu sta prin saloanele de intretinere etc. Dar mai bine ai deschide ochii la alti multi, foarte multi camarazi de-ai tai cu viloaie la munte, la mare si oriunde, cu masini luxoase si cu niste cuantumuri ale pensiilor…… mama-mama! Si cu ce sume in banci!
  Dar sa revenim la problema spinoasa – legea pensiilor militare. Stiu ca stii ce a facut pentru militari pana in ianuarie 2015, ca am vazut ca va intelegeati bine pe InfoMondo militar si chiar nu a avut nimic de ascuns. Iar sedintele de la comisiile parlamentare sunt publice si de-a lungul anilor am vazut-o IN DIRECT cu totii. Si mai stim cat a mers cu jalba-n protap peste tot…. In fine, nu mai reluam problema, nu e cazul. Dupa plecarea ei din SCMD nimeni de la ei nu a mai fost prin nicio comisie. Nici macar in iunie 2015, cand a fost pe rol actuala lege. E adevarat, a luptat, in primul rand pentru ea, ca stiu ca ii scazuse pensia cu aproape 1100 lei.
  Sa revenim acum – TU ai fi vrut ca presedintele sa nu promulge legea. Dar te-ai intrebat daca si restul pensionarilor militari doresc acest lucru? Ei bine, afla ca peste 90% dintre ei au vrut sa o promulge si, chiar cu imperfectiuni, ei considera ca legea este buna. Si ca se poate modifica DUPA, important era sa fie o lege a pensiilor militare. Si, in alta ordine de idei, uita-te pe site-ul Administratiei Prezidentiale sa vezi care sunt atributiunile departamentelor. Ce trebuia sa faca fiinta asta pe care tu o blamezi si in care arunci cu toate dejectiile sufletului tau ca tu sa fii multumit acum?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ai citit titlul materialului? Dar continutul? Ce legatura exista intre ce afirmi tu pe aici si material? Esenta materialului este foarte simpla. A fost sau nu a fost informat presedintele de consilierii sai militari in rezerva/retragere despre subteranele Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat? Dar ministrii si Parlamentul, au fost informati de secretarii de secretarii de stat si consilierii provenind din cadrul militarilor in rezerva/retragere ca legea mentionata este inaplicabila majoritatii personalului militar deja pensionat?

   Si apropo! De unde ai ajuns la concluzia ca peste 90% dintre militarii in rezerva/retragere au vrut sa promulge o lege despre care exista prezumtii intemeiate ca le este inaplicabila? Ai tu semnaturile a 150 000 de militari in rezerva/retragere sa demonstrezi ce afirmi? Nu! Atunci?

   Ștergere
  2. Scuze pentru limbaj.Sincer ,ma revolta atitudinea unor colegi de bresla si zau daca pricep cum naiba te poti bucura ca pierzi niste drepturi pe care tocmai le-ai recapatat.
   Privind Elena Cobuz.Sa ne bucuram ca avem totusi pe cineva prin Cotroceni.Rau ca nu avem mai multi in masura sa influenteze in sens pozitiv.Din curiozitate i-am privit declaratia de avere .Nu este o saraca dar daca a lucrat in privat atunci se justifica.CV ei are lacune.

   Ștergere
  3. @ Anonim 17 noiembrie 2015, 12:05. Pai la Cotroceni este si Ion Oprișor. Era inclusiv in 2011 cand s-au desfiintat pensiile militare si militarii in rezerva/retragere protestau in strada! Asa si?

   Ștergere
 11. Poti sa-mi arati si mie/tuturor acel "foarte mult limbaj vulgar"?.....asa ca sa nu mor prost.
  DC
  ...sau ne mintim cu voiosie ?

  RăspundețiȘtergere
 12. Din pacate, asa cum am remarcat, incl. in anii anteriori, sunt printre noi destui naivi, asemeni lui Geoana, care au sarit de cur in sus, de bucurie, strigand "legea 223, dragostea mea!", desi, pe fond, normativul in cauza este dezastruos pentru pensionarii beneficiari ai L-241/2013.
  Prostanacul Danny este confuz inca de la primul comentariu, caci militarii aflati in activitate nu au pensii. Adevarul este ca si eu m-as fi asteptat ca cei aflati in anturajul diferitilor factori legislativi sau de decizie sa-si avertizeze sefii asupra carentelor existente in proiectul lui Oprea si, ulterior, in legea aflata la promulgare. Nu de alta, dar "geoana", cel amintit mai devreme, nu a realizat ca eventualele "reparatii" ar fi avut timpul necesar efectuarii lor pana la data intrarii in vigoare (acelasi "rahat" l-au mai mancat unii, pe cand solicitam, in mai 2013, amendarea ulterioarei Legi 241). As fi avut compasiune pentru "necajitul" Danny daca ar fi ramas la coada vacii, insa cum, dintr-o eroare regretabila, agramatul asta ("fi civilizat" si "fi rezonabil" nu sunt niste scapari, caci se repeta) a accesat vreo structura militara, denunt calitatea mea de "coleg" cu neispravitul.
  Si acum, referindu-ma la articol, nu pot sa nu relev samburele de adevar devoalat de catre dl col Olescu, mai ales ca sunt multi rezervisti pensionari strecurati pe langa parlamentari, ministri si presedinte; unii dintre cei care au beneficiat la greu de Legea 119/2010 nici nu au vreun interes deosebit in eventualele „reparatii” ale Legii 223 (pensiile lor, „umflate” probabil asemanator celor ale liderilor ANCMRR, s-ar putea sa scada la recalculare, relevand totodata niscai ilegalitati, iar asta a fost motivul pentru care s-a vrut numai schimbarea denumirii in „pensie militara”).
  Cred ca am sesizat cu totii ca forma finala a Legii 223/2015 si proiectul initial au deservit si deservesc interesele celor care nu intentioneaza ca pensiile noastre sa fie actualizate si recalculate sau, eventual, acestea sa se desfasoare cat mai tarziu, de catre alta guvernare (desigur, pana atunci, „iesirile din sistem” vor permite plata cuantumurilor majorate pentru cei care sunt ceva mai tineri).
  In ceea ce o priveste pe colega noastra, col Cobuz, ii recomand ca asa cum accepta reprezentarea Presedentiei la diferite activitati si protocoale, tot asa ar trebui sa-si asume si rolul de consilier al lui Iohannis, explicandu-i acestuia carentele existente in diferilele legi sosite la promulgare. Daca este cumva mai rusinoasa si tace sau daca deschide degeaba gura, fiind o vertebrata, ar fi trebuit sa demisioneze (eu asa as proceda!).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atentie la limbajul utilizat in rapor cu alti useri!

   Ștergere
  2. Nu inteleg de ce trebuie sa fie acuzata doamna...cand avem pe cineva pe langa presedinte, unii arunca cu noroi...Iata un mic exemplu:
   #33228 Dane, DUPA faza cu Senatul (unde, recunosc, m-am lasat luata de val), am discutat cu Alina si cu dna Minca PERSONAL, le-am inmanat amendamentele si ele le-au depus, asa cum rezulta din link-ul de mai jo. Numai ca in ziua dezbaterii la comisie s-au facut presiuni ffff mari asupra Alinei ca sa nu vina sa le sustina si asupra celorlalti din comisie ca sa le respinga.
   http://www.cameradeputatilor.ro/comisii/munca/pdf/2013/rp164.pdf.
   Deci doamna a facut ceva ceea ce noi nu am fost sau nu am fi fost in stare. Sunt mai multe comentarii d-ale dansei care arata ca a luptat pentru aceasta lege... Poate mai bine ar trebui sa discutati despre presiunile fffff mari, care/de ce / de cine au fost facute....

   Ștergere
  3. @ Anonim 17 noiembrie 2015, 13:15. Nu contest si nici nu am aceasta intentie. Eu doream doar sa stiu doar daca l-a informat pe presedinte despre subteranele L. 223/2015. Raspuns simmplu: sa sau nu! Intrucat - si aici este problema esentiala, daca presedintele a promulgat legea fara sa fie informat despre scamele pe care le contine, vina exclusiva apartine consilierilor sai. Insa in cazul in care presedintele a fost informat de scamele legii si tot a promulgat-o, vina apartine presedintelui, care intra astfel in aceeasi oala cu Oprea si cine au mai clocit minunatiile legii!

   In mod similar, acum as vrea sa stiu altceva! Este dat la UPDATE la material! Ii va fi adus la cunostinta lui Iohannis inainte de promulgare, legatura dintre majorarea salariala ce ar urma sa intre in vigoare la 01.12.2015 si L. 223/2015 care intra in vigoare la 01.01.2016, cu consecinta obstructionarii actualizarii pensiilor militarilor deja pensionati? Foarte simplu.

   Ștergere
  4. Cu ani in urma cand Scutaru avea ceva de spus prin comisia de aparare am incercat sa initiez o discutie pe tema Statutului cadrelor militare.Concluzie.Politicienii nu dau doi bani pe parerile noastre decat in cazul in care le aduc foloase personale.E bine sa o tinem pe doamna Anghel in parlament.Cred ca doamna Cobuz este sincera in ceeace afirma.Daca ne gandim ca a pierdut prin legea contributivitatii 1100 lei propun sa-i acordam credit.Sa nu-i cerem imposibilul fiindca este si dansa numai o mica rotita intr-un angrenaj complicat.Mai bine sa punem tunurile pe Opris care este cantaret la urechea lui Iohannis.

   Ștergere
 13. asteptati aplicarea legii , asteptati sa apara normele de aplicare , legea este pentru cei ce se vor pensiona , ceilalti mai asteptaTI CA ATI DORIT SA TRECETILA PENSII ILITARE daca nu dati coltul mai sant sperante

  RăspundețiȘtergere
 14. @ Buzescu
  Daca tot sunt ”naivi ” pe aici ar fi bine precizati cu argumente neindoielnice din ce postură ati iesit la pensie ,ati fost intradevar disponibilizat prin desfiintarea unitatii,ati avut postul restructurat si nu ati gasit altceva sa continuati, etc sau ati trecut in rezerva la cerere .Pe urma aveti tot dreptul sa va ofensati aducînd înjurii marii majoritati de bun simt.
  Nu sunt jurist sa-mi dau cu parerea dar consider de bun simt sa astept normele de aplicare sa vedem ce vor spune. Poate sunt niste rationamente bugetare pe baza carora s-a facut esalonarea recalcularii si actualizarii. In capul unui guvern sunt si multe alte probleme prioritate nu doar ale pensionarilor militari.
  D-na Cobuz are de respectat o fisa a postului si nu poate iesi peste sefii ierarhici sa va dea voua raportul. Poate ca de pensii la presedentie se ocupă consilierii pe munca ,protectie sociala, etc. Problematica militara si de securiatate este vasta si nu consta doar in pensii militare .
  Asa ca domnule Buzescu (inclusiv) R 26500 inainte de a jigni va rugam sa ne spuneti in detalii care a fost parcursul d-voastra in cariera si după ce o sa-l analizam va furnizam raspunsul la jignirile proferate cu orice ocazie. Sau trebuie sa trecem toti la L 241 indexata de la 01.01.2016?
  Sper ca domnul Cioloș sa nu înceapă mandatul cu un audit per total finante disponibile si sa constate ca promisiunile guvernului decedat nu sunt acoperite in finantare.
  Nu sunt un fan al blogului dar urmarindu-l sunt pur si simplu uneori revoltal de lipsa intelegerii de a fi intelept si civilizat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Anonim 17 noiembrie 2015, 12:36.

   1]. Ai afirmat: "Poate ca de pensii la presedentie se ocupă consilierii pe munca, protectie sociala, etc. Problematica militara si de securiatate este vasta si nu consta doar in pensii militare."

   Ai dreptate strict din punct de vedere birocratic. Insa TU uiti ceva esential. Aceste pensii militare au fost atribuite candva stric legal, unor militari. Care fiind in rezerva, fac parte din Armata Romaniei! Buni de inhatat oricand in folosul securitatii nationale. Iar daca tu ca stat, prin decidentii tai politici, secretari de stat, consilieri etc., cand fie desfiintezi pensiile militare propriei rezerve a armatei, fie le diminuezi, fie le "ingheti" ca acum,si cand mai vii si dupa 5 ani cu o lege pretins reparatorie, dar inaplicabila, rezulta ca acel stat isi f..te propria securitate nationala cu mainile propriilor decidentii politici, secretari de stat, consilieri etc. Continuu de 5 ani!

   2]. Materialul NU are ca tinta trecutul unor persoane si nici o persoana anume. Ci IN GENERAL activitatea curenta a unor persoane din randul militarilor in rezerva/retragere, platite din bani publici, sa faca ceva in folosul armatei. Cu posibilitatea ca fiecare sa ii prezinte pe acei secretari de stat, consilieri, parlamentari etc. din randul militarilor in rezerva/retragere care s-au pus sub protectie politica. Si care demonstreaza de 5 ani de zile continuu ca asista imperturbabil la seriile de lovituri aplicare militarilor in rezerva/retragere. Despre asta este vorba!

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Sper ca ai remarcat ...ca ti-a raspuns Elena .....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inca nu, dar ii raspund acum.
   Elena

   Ștergere
 18. Baieti sa va spuna mosul-ofiter incepand cu 1968- cum e in general cu fetele acestea militar.Cand tanti Leana a inceput sa aiba pretentii de conducator,sefii nostrii scumpi si dragi nu au vrut sa ramana mai prejos si au hotarat sa introduca elementul femeie in armata.Si uite asa fatuci care nu prea au avut succes la facultati dar cu pile s-au prezentat la Fagaras.Dupa o pregatire de sase luni ,mai cu hais mai cu cea,dar renuntand si la fetie prin oras,au ajuns locotenent.Ce sa faca ,ce sa faca sefi nostri cu ele, ca soldatul roman ce vede nu iarta.Uite asa au aparut catedrele
  militare pe langa facultati.Sa nu credeti ca ceeace afirm sunt aberatii.Fiind in control de unul singur intr-o unitate in o garnizoana care era si este centru universitar am asistat fara sa vreau (unde sunt femei tragem ca ursul la miere.In plus seful catedrei militare imi fusese coleg) la convocarea de pregatire a lor in vederea inceperii ciclului de instructie la studente.Sa-mi fie dar iertat am vazut caporali imens mai instruiti.De regula aceste fatuci pregateau si serveau ceaiul sau cafeaua la sefi.Instructia dpv militar al studentelor era un fiasco si atat.Cele care au nimerit pe la esaloanele superioare nu faceau teren,dar pe langa problema ceaiului si cafelei mai plimbau si mapa sefului.Precizez ca m-a ferit sfanta natura sa am asemenea coleg si spun asta pentru ca nu a trebuit sa muncesc in plus.Am cunoscut din intamplare o exceptie.O doamna a carui sot era ofiter,actualmente decedat..Doamna la care ma refer,era absolventa a AMG,actuala Universitate pentru aparare ,si incadrata ca ofiter 2 in pregatirea de lupta a D.10 Mc.
  Sa trecem la doamna Lenuta Cobuz.Ce aveti cu ea?Pana la urma o femeie isteata care a stiut ,si stie sa se descurce in viata.E curios sa se stie daca este militar in adevaratul sens al cuvantului sau a ajuns militar la apelul de seara?Demn de stiut ce studii militare are, cui i-a pregatit ceaiul sau cafeaua,cui i-a carat mapa, ce subunitati a comandat,pe la ce esaloane a trecut.Daca raspunde la aceste intrebari o voi stima ca militar.Ca femeie"sarutmana doamna".Cum il consiliati dumneavoastra pe Opris habar nu am si nici nu vreau sa stiu.Sigur stiu ca Mircea Chelaru ,Popescu , Degeratu,Rotaru va trimeteau la plimbare din trei miscari chiar daca aveati sprijinul lui nea Mircea .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ..singura ,,Scoala militara "..a doamnei este ce-a de subofiteri ...SANITARI ....!!!
   Este clar ...apoi colonel de justitie ...
   QED.

   Ștergere
  2. @Anonim ora 15.04 - Nu sunt militar pe filiera indirecta. Pot sa va prezint toate documentele aferente - scoala militara, facultate, master, curs postuniversitar. Si multe altele, dar de mai mica importanta, dar, oricum, acreditate si recunoscute si in afara.
   @Anonim ora 16.10 - Da, asa este am facut O SINGURA SCOALA MILITARA, nu mai multe.

   Ștergere
  3. Ma simt onorat doamna ca mi-ati raspuns.Scuzati-mi istorisirea Va asigur ca nu am avut nici cea mai mica intentie sa fac trimitere la persoana dumneavoastra.Va informez ca incepand cu aprilie 1997 am fost membru PNL ,aripa Mircea Ionescu Chintus,atunci cand domnulTariceanu umbla cu calul si Domnul Campeanu propunea pe regele Mihai sa candideze la functia de presedinte.Marea mea dezamagire o reprezinta actiunea de alianta a PNL cu PDL,alianta tocmai cu cei ce mi-au redus pensia cu 800 lei.O alta mare dezamagire o reprezinta Antonescu.Cei mai apropiati mie sunt activi in PNL dar eu nu pot ierta nicicum PDL. .Cat priveste prietena dumneavoastra Alinuta recomandatii sa fie mai feminina in comportament .Stimata doamna faceti in necaz invidiosilor prin a face cunoscut toate etapele carierei militare.-arma,specialitatea,ce subunitati si unitati ati comandat,la ce esaloane ati activat si ce functii ati avut(ofiter 2,ofiter 1,sef de birou,sef de sectie,sef de directie,loctiitor comandant,sef de stat major,comandant).Semneaza un colonel batran.

   Ștergere
 19. Felicitari ! Foarte coerent si la obiect raspunsul domnel E...... de la 10.06. Daca ar fi si cine sa priceapă !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, e cineva care ma cunoaste foarte bine. Multumesc.
   Elena

   Ștergere
 20. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu


  Au gasit baietii vinovatii ... niste consilieri de rangul n'spe de la presedintie ...
  Uita baietii de marele tam-tam scmd-ist pe tema marii bunaciuni a proiectului lor , depus la Parlament de "echipa" de parlamentari din care facea parte si Liliana-loterista ...
  http://sindicatulcmd.blogspot.http://www.senat.ro/legis

  Proiect pe care-l gasiti la http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2015%5C15L283FG.pdf
  Proiect care , la art.111 , spune clar ca pensiile de dinainte de 01.01.11 NU se recalculeaza ...

  Deasemeni , baietii , uita lupta "pe viata si pe moarte" a ancmrr impotriva recalcularii pensiilor de dinainte de 01.01.11 ...
  Amintiti-va spusele claexandrului :
  http://ancmrr.ro/comunicat-nr-7-din-28-04-2015/

  Revoltatilor care sinteti voi revoltati pe consilierii de la Presedintie , credeti ca cei de mai sus (sustinatori pina-n pinzele albe ai nerecalcularii acelor pensii) au stat "cu miinile-n sin ?
  De ce nu intelegeti ca tot "de-ai lor" au fost si cei care au introdus , de-a-n-pulea , felurite amendamente ... tocmai pentru a face legea cit mai ambigua ?
  De ce nu intelegeti ca tot "de-ai lor" au fost si cei care "au fortat" promulgarea legii ... cu toate aiurelile din ea ? Pentru ca retrimiterea legii in Parlament ar fi insemnat , posibil , corectarea aiurelilor din lege .. A aiurelilor care le convin lor ...

  Asta inseamna ca cei "de teapa" celor de mai sus sint mai puternici ! Ca reusesc sa-si impuna punctele de vedere ...
  Pentru ca punctele lor de vedere sint cele care pun , mai presus de toate , "interesul national" ...
  Daca n-ati inteles asta ... n-ati inteles nimic !

  Sigur ... sint frumoase afirmatiile cu "obligatia" militarilor din structurile politice de a face "ceva in folosul armatei" !
  Iar n-ati inteles nimic !...
  Toate cite s-au facut cu aceasta lege , mai ales aiurelile , s-au facut numai in "interesul national" !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce naiba sa-i cerem lui Lenuta Cobuz?.Sa ne gandim la Eugen Badalan,fost secretar al comisiei de aparare pe care l-a durut in pix ca niste colegi ai lui au ramas cu pensiile injumatatite.Eugen,puscarias,mare colectionar de galeuri prin vanzarea restaurantului militar din Buzau,ofiter de cariera, fost comandant de pluton,companie,sef cercetare,sef de stat major,comandant de regiment,divizie,sef directie in MAPN,comandant de armata,sef al smg,merita luat la suturi pe unde este intalnit in judetul Braila.

   Ștergere
 21. Modul alambicat in care a fost promulgata L/223/2015 s-a facut cu intentia de a pastra neatinse pensiile (probabil foarte atractive ) obtinulte prin recalcularea din 2010-2011 si readucerea pensiilor rezultate mai mici in urma recalcularii la valori acceptabile pentru beneficiarii acestora. Se vrea ca aceasta lege sa multumeasca pe toata lumea pensionarilor militari actuali si a viitorilor pensionari militari din urmatorii 3 ani !
  Altfel cum veti interpreta prevederile art.122:" Art. 122.

  În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele cărora li se deschide dreptul la pensie pot opta pentru modul de calcul al pensiei în baza prezentei legi sau a Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare. "
  Adica , conform art. 109 si art 110 toate pensiile acordate anterior intrarii in vigoare a acestei legi se recalculeaza , dar stai "niste" viitori pensionari cu pensii potential foarte mari prin calcularea lor conform contributivitatii " imbunatatite "( imparteala la 20-23 de ani) sunt pline de vigoare pentru doritorii acestora !
  Despre acestea nu se spune daca se vor recalcula cf.prevederilor acestei legi (223) art.28 si art. 29.
  In concluzie aceasta lege vrea sa multumeasca pe toata lumea :
  - pensionarii actuali cu pensiile crescute in urma recalcularii, pastreaza cuantumul actual ( cuantumul cel mai avantajos) care se va indexa anual datorita art. 109, 110 si art. 59;
  -pensinarii ale caror pensii au fost diminuate in urma recalcularii din 2010 au sansa recalculari si actualizarii pentru obtinerea unui cuantum egal cu cel obtinut conform l/164 ;
  - noii pensionari pot opta pentru varianta cea mai convenabila de calcul a pensiei : cf. l/263/2010 sau cf. l/223/2015.
  De toate pentru toti!

  RăspundețiȘtergere
 22. Domnule Olescu,
  E pentru prima oară când citesc ceea ce se postează pe acest blog, însă cu regret trebuie să vă spun că denumirea – Ordinul Militar „26500 Elita‟ - nu corespunde câtuși de puțin cu conținutul cel puțin a unui articol, și anume cel intitulat „Si acum! Ia sa vedem cine sunt si mai ales ce nu fac pt. Armata Romaniei, militarii si politistii de cariera, in rezeva/retragere care activeaza la acest moment in diversele structuri politice!‟.
  Spun asta fiindcă, pe de o parte, dacă faceți parte dintre cei 26500 de militari disponibilizați, așa cum și doamna consilier Elena Cobuz face parte, atunci fie dumneavoastră, alături de ceilalți indivizi lipsiți de informații și viziune, ca să nu spun de cel mai elementar bun simț, care vă susțin calomnia, fie doamna Cobuz, dimpreună cu cei care au discernământul mai accentuat și întrezăresc cu ușurință dezinformarea pe care o faceți, nu vă regăsiți în Elită. În acest sens, apreciez că ați reușit, nici nu este greu pentru români, se pare, să compromiteți și acest termen, ELITA, cu tot ceea ce implică el, nu doar din punct de vedere semantic...
  Pe de altă parte, trecând peste faptul că doamna nu este consilier prezidențial și ca atare nu are cum să-l consilieze direct pe Președintele României, dar și peste faptul că nici măcar nu întrezăriți cam de câte ori doamna în cauză, când nu ocupa actuala funcție!, a fost atât la Comisiile juridice, cât și la cele ale muncii, ori la cabinetele parlamentare ale unor deputați și senatori, de la putere sau din opoziție, pentru a susține, cu reușite notabile, cauzele militarilor în rezervă, mă surprinde tonul dumneavoastră, flancat de autosuficiență, răutate și grobianism, încât mă întreb cu motive temeinice cam ce fel de OM sunteți, căci colonel înțeleg că ați ajuns, spre rușinea atâtor militari onorabili care din motive diverse au trecut în rezervă fără să mai poarte acest grad, deși sigur l-ar fi meritat...
  Mai mult, dacă tot aveți atâtea spaime, evident că neîntemeiate, dar nici însoțite măcar de evaluări medicale, ceea ce v-ar scuza, ar trebui, spre binele general, să accesați site-ul Administrației Prezidențiale, unde cu ușurință, chiar pentru un colonel cu pregătirea dumneavoastră, veți reuși să aflați care sunt atribuțiile departamentelor care compun această instituție și cine anume poate să-l informeze, atunci când este cazul, pe Președinte...Atunci ce să mai vorbim despre o ipotetică informare a șefului statului, mai ales când nu există nicio bază solidă, făcută doar pe baza presupunerilor, spaimelor sau umorilor unui colonel frustat că doamna în cauză, pe bună dreptate, iată!, l-a șters din lista de prieteni ai propriei pagini facebook?...
  Domnule Olescu, spre binele tuturor militarilor, atât în rezervă, cât și activi, vă implor, ștergeți acest material care nu vă face cinste, și care nu le face nici lor! Vă rog asta fiindcă, Doamne ferește!, mai citesc și civilii ca mine și mi-e teamă că impresia pe care o faceți nu este nici onorabilă, nici de înțeles la un om care nu suferă de vreo afecțiune medicală, ceea ce până la urmă ar fi scuzabil...
  Fără niciun respect, dar cu încrederea că ați ajuns colonel pe bune și că veți proceda potrivit normelor de bun simț și nu unui orgoliu prostesc, semnează un civil neinstruit, dar care respectă și va respecta ARMATA ROMÂNIEI, indiferent de comportamentul câte unui Moș Teacă, parcă același mereu!...

  RăspundețiȘtergere
 23. Buna sera,
  Intrucat am fost anuntata de niste camarazi ca se comenteaza despre mine pe acest blog, consider necesar sa va dau urmatoarele lamuriri – atat camarzilor, cat si proprietarului blogului:
  1. Consilier Prezidential pentru securitatea nationala este UNUL singur in tara noastra, conform http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15546&_PRID=ag.
  In concluzie, mi-ai atribuit o functie pe care NU o detin si NU am detinut-o niciodata. Pentru ca nu orice consilier de la Cotroceni este si consilier prezidential. Am niste atributiuni de serviciu pe care mi le indeplinesc cu simt de raspundere, conform fisei postului, respectand legea si Constitutia.
  2. Intrebarea adresata - pe contul meu PERSONAL de facebook - intr-o zi in care se sarbatoreau eroii din teatrele de operatii CONSIDER ca a fost tendentioasa si neavenita. Nu rezulta de nicaieri ca legea privind pensile militare nu se aplica si celor care sunt déjà pensionari.
  3. Pentru institutia unde lucrez acum exista reguli foarte clare de comunicare. In orice caz, NU pe un cont personal de facebook al unui oarecare angajat, cum sunt eu. Urmeaza-le!
  4. Ciudat ca tu nu stii, dar alti colegi de-ai nostri stiu, daca am facut, incepand cu decembrie 2008, ceva pentru rezolvarea problemelor noastre (adica INCLUSIV ALE MELE, ca si eu am pierdut destul!). Nu am daramat pamantul, dar am constiinta impacata ca nu am fost indiferenta, ca nu am stat si numai am criticat si aratat cu degetul. Va puteti imagina cum ar fi fost DACA toti ar fi facut macar putinul pe care l-am facut eu? Acum nu vreau sa mi le reamintesc. Chiar nu mai conteaza!
  Elena
  Stiu ca am si un cont de google, dar nu l-am folosit de cativa ani si nu ii mai stiu parola.Dar tu, proprietarul blogului, vezi de unde postez. Daca mai apare vreun anonim care semneaza Elena NU SUNT EU!  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Grea treaba cu persoanele care isi atribuie numele altor persoane! Iar platforma NU permite sa detectez furtul de identitate. Pot face detectarea persoanelor. insa nu prin prisma platformei, ci in urma unui e-mail in baza caruia detectez locatia exacta a persoanei care isi asuma o identitate. Doar asa pot realiza deosebirea!

   In sfarsit, am retinut niste aspecte. Prin urmare imi revine sarcina ingrata de a-l informa personal pe Presedinte despre aspectele subterane ale L. 223/2015. Tardiv. Poate am noroc insa sa il informez pe presedinte despre faptul ca promulgarea legii care majoreaza soldele militarilor in activitate inainte de intrarea in vigoare a L.P.M., lasa pensionarii militari cu ochii in soare. Inca o data.

   Asdar, am ajuns iar ca pe vremea lui Ceusescu! Cu exemplul acelor cetateni care ii bagau cate un plic in buzunar prin piete, intrucat daca il predau subalternilor care ar fi trebuit sa rezolve acele probleme, nici nu se rezolvau vreodata si nici Ceausescu nu ar fi aflat de ele.

   In sfarsit, sa luam lucrurile in ordine:

   1]. Un consilier la Presedintie este in final, consilier prezidential. Macar pt. a face deosebirea fata de conslierii parlamentarilor sau guvernamentali sau de la vreun cabinet de medicina veterinara.

   2A]. O intrebare NU poate fi tendentioasa si nici neavenita, cat timp era doar o intrebare, care avea legatura cu evenimentul in cauza. Cu ocazia aceluiasi eveniment, am adresat aceeasi intrebare si Otiliei Sava de la U.N.P.R. Cu toate acestea, NU mi-a sters intrebarea, desi i-am cerut in mod suplimentar si demisia. Pur si simplu nu mi-a raspuns, ceea ce este o alternativa de compromis in cazul unor intrebari incomode.

   2B]. Ai afirmat ca nu rezulta de nicaieri ca legea privind pensile militare nu se aplica si celor care sunt déjà pensionari. Chiar asa? Adica noi, suntem multi, ne framantam in zadar! OK! Pana la impact mai este ceva mai mult de o luna! Si daca dupa impact constati ca asa este, cum vei reactiona?

   3]. Acele reguli de urmat sunt pt. tine, NU pt .mine! EU nu sunt obligat sa respect regulile pe care ti le impun altii doar TIE!

   4]. Materialul NU are nicio legatura cu acele situatii pe care NU le contesta nimeni. Esenta esta simpla: Iohannis stie ce semneaza sau pur si simplu semneaza ceea ce il sfatuiesc consilierii sai?

   Retinut faza cu anonimul care semneaza in locul tau! Si acum este ca la circ! TU esti pana la urma, TU?

   Ștergere
  2. Nu! Anonim17 noiembrie 2015, 21:53 sunt eu.
   Elena

   Ștergere
  3. Pt pct. 1 - TOTAL GRESIT! Dar, in incapatanarea ta, persisti in confuzie si generezi confuzie si in mintea altora. Consilier Prezidential este demnitate cu rang de ministru. Consilierul e un simplu functionar. Si niciodata nu are cum sa faca ceea ce face Consilierul Prezidential. E o distanta ca de la pamant la cer!!!!! Au regim juridic diferit, atributii FOARTE diferite etc. Macar ai curajul si recunoaste ca ai facut aceasta confuzie si lumineaza-i si pe altii. Desi unii de pe-aici vad ca stiu ca sunt doua chestiuni diferite.

   Ștergere
 24. Domnule civil de mai sus,sigur acoperit si platit din greu pentru postari pe bloguri de interes,va dau comanda ,,la stanga-imprejur,ininte mars"si dute la stapan.

  RăspundețiȘtergere
 25. @ Pt. cei care incercati sa furati identitatea altor persoane! Poate NU cunoasteti, dar exista niste legi si in acest domeniu! Care asimileaza si sanctioneaza astfel de atitudini ca pe oricare alt furt!

  RăspundețiȘtergere
 26. @ Anonim 17 noiembrie 2015, 21:29 alias Anonim 17 noiembrie 2015, 22:39. Daca ai sange in instalatie, expediaza un e-mail in care poti sa nu scrii nimic si poti sa iti dai si nume fals, la adresa rezerva.26500@gmail.com. Apoi iti spun EU restul! Eventual iti atasez si poza locuintei tale!

  RăspundețiȘtergere
 27. Doamna consilier prezidential, Elena Cobuz, vreau sa va adresez o simpla intrebare: Este normal ca intr-o tara civilizata, intr-un stat de drept presedintele sa nu raspunda la petitiile ce i se adreseaza? Este atat de infatuat si lipsit de bun simta sa ne considere niste slugi peste capul carora se poate scuipa cu scarba? Si-a luat jiltul de presedinte si acum ne flaimuceste intre ocarine plin de sine, scarba si (ne)raspunderile pe care le are fata de cei care l-au inscaunat? Cautati-mi numele printre maldarul de petitii ce i s-au adresat si la care refuza sa raspunda, ma veti gasi, va rog sa cititi cat de respectuos l-am rugat sa ma sprijine intr-o grava problema, iar (ne) domnia sa n-a catadicsit sa-mi raspunda! Stiti cum etichetez eu astfel de oameni lipsiti de raspundere, empatie si bun simt? Ignoranti! M-a adaugat si pe mine la infinita lista de dusmani personali incepand de acum incolo, iar faptul ca nu m-a ajutat m-a afectat profund la pensie si in alte domenii! Sa va fie rusine la toata cloaca aia prezidentiala si parazitara din care papati banii cinstiti si castigati cu sudoare a acestui popor! Semneaza petentul I. Corneliu cu R. cu numar de prezenare 12090 Buc 1 si plecata din jud Bacau, emisa la data de 15 10 a.c., in chiar ziua mea de nastere cand am implinit 60 de ani. Vad ca sunteti vocala, ca si ceilalti consilieri parazitari de la Cotroceni si care pierdeti timpul doar cu nimicuri, fara a va pune oasele la treaba sa-i ajutati pe cei cu probleme si aruncandu-le petitiile la cosul de gunoi! Rusine! Va veni si timpul scadentelor, fiti fara grija, mai ales ca numarul milioanelor de nemultumiti se ingroasa pe zi ce trece, pentru ca am observat cu totii continuarea de catre institutia prezidentiala a apucaturilor si ravagiilor produse in criminalul regim basist!

  RăspundețiȘtergere
 28. Doamna consilier, Elena, eu mi-am distrus sanatatea si intreaga cariera militara si familiala muncind cu militarii in termen in mina Lupeni, detasat acolo 2 ani, pe o solda de mizerie, si nu pe un porcoi de bani plimband hartii si crapand un morman de seminte la suete! Va permit sa-mi studiati dosarul medical, aveti posibilitatea, va permit sa-mi studiati cu lupa si pensia pe care o primesc, iar acum Armata se face ca nu gaseste indicii ca am intrat in subteran, dar eu m-am distrus si am iesit la pensie tocmai ca in subteranul minei de carbune m-am accidentat si din urmarile acestei nenorociri mi s-au dezvoltat si acutizat boli foarte grave care mi-au cauzat pensionarea! Pitestiul mi-a trimis numai raspunsuri halucinante, sapte la numar, referitoare la detasarea mea, plasandu-ma chiar si la mina Matasari pe care n-am vazut-o in viata mea, ca in final sa ma gaseasca la Lupeni, dar mi-au dat doar o dovada de 1 an si 6 luni la suprafata, nu in subteran, si memoriul meu tocmai pe acest aspect s-a axat si cu urgenta sa nu se depaseasca termenul de 31 dec! Presedintele are treaba cu inscenari politice pentru daramari de guverne democratice, si nu de un prapadit ca mine, pentru ca doar cei plini de bani si de averi ca dansul merita toata atentia si sprijinul augustei sale maretii vremelnice! Nu voi conteni sa-l atac pe toate blogurile si sa arat lumii problemele mele dezastruoase pe care (ne)domnia sa le ignora cu atata seninatate si indiferenta de simplu vataf de mosie! Cu sadism si ranjet de sacal, acum ne tine pe toti pensionarii si bugetarii cu sabia lui Damocles deasupra capului si incordati, in asteptare, intrebatori de ceea ce o sa faca din pix: La fel ca Basescu, sau mai abitir ca el? Ii urez din toata inima si tot sufletul meu sincer sa nu aiba in viata parte decat de toate necazurile, bolile si lipsurile mele, si sa nu moara pana ce nu le-o indura pe toate! Dixi.

  RăspundețiȘtergere
 29. Inca odata si inca odata , se demonstreaza ce VACA BUNA DE MULS ..a fost si inca mai este Armata ..pentru multi neaveniti !
  Bineintes..cei care au fost trecuti la etc,...sun tocmai cei care au tinut in spate sistemul..cu sacrificiile de rigoare si care la o adica ..erau carnea de tun ....!!!
  Corolarul nesimtirii ..a fost tocmai aceasta mult hulita L-164...!
  Stau si ma intreb , daca erai prof. eminent sa admitem...si iti venea asa ..sa ,,absolvi" cateva cursuri militare ...chiar Academia ...iti folosea la ceva in sistemul de invatamant civil...???
  Te puneau ..director ..iti acordau ..grade si functii ..profesionale ..?? Ma indoiesc ..cel mult te treceau de la Romana ..la Sport ...!!!!
  Numai in Armata se poate !! Incepand cu Dogaru si cati ca ..el ....???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu emani ca de obicei, idei obsesive! Pe care le si faci terci. "Corolarul" nesimtirii a fost de natura strict politica si a constat in desfiintarea unui drept acordat militarilor in baza L. 164/2001. Statul s-a folosite de serviciile lor, i-a pensionat legal in baza L. 164/2001., iar dupa pensionare le-a desfiintat pensie militara acordata in baza L. 164/2001. De aici porneste totul!

   O alta obsesie pe care o emani este aceea ca afirmi ca un militar este o nulitate in sistemul civil! Aici ai dat-o in balarii rau de tot! Privind lucrurile precum gaina, ai avea dreptate: da, in ceea ce priveste generatiile trecute din care faci parte, asa este: studiile oricarui militar erau nule in invatamantul civil! DAR SI RECIPROCA ERA PERFECT VALABILE, BAIETE! Adica studiile oricarui civil NU faceau 2 bani in sistemul militar! Deci, NULITATEA era de ambele partid, facand parte din normalitate!

   Ceea ce spui TU insa este o stupiditate! Realitatile demonstreaza foarte clar faptul ca majoritatea militarilor trecuti in rezerva se descurca in domeniul civil si inca foarte bine. Invers nu prea sunt cazuri! Studiile NU prea bat nimic cu nimic, asta este clar. Dar nici cele civile nu bat cu cerintele pietii civile, iar este clar. Asa ca regasim militari in rezerva, sa zicem fost pilot militar, ultima functie sef de stat major de escadrila (exemplu real) ajuns director tehnic la o mare firma de transporturi auto, cca. 4 000 euro lunar salariu. Caz in care aviatia nu i-a folosit mai la nimic decat ca educatie, a primat calitatea sa personala de foarte bun manager. Si ca sa fie treaba clara, iti dau si al 2-lea exemplu: fost infanterist, ultima functie tot sef de stat major. Si tot director tehnic, numai ca la alta firma de transport auto. Caz in care infanteria nu i-a folosit mai la nimic decat tot ca educatie, primand si in acest caz tot calitatea sa personala de foarte bun manager. Peste tot intalnim militari reangajati, ofiteri.subofiteri, maistri - nu conteaza, in functiile de propriile lor calitati, in joburi care nu au nicio legatura cu fostele specializari. Etc. s.a.m.d.

   Dar daca nu esti flexibil, nu reusesti sa te adaptezi, nici in armata, nici in domeniul civil! Prapastie pe care tu ai in mod evident!

   Ștergere
  2. Ca deobicei ,, R-123" NU AI INTELES ..NIMIC...!
   P.S. Am fost si inca mai sunt P.F.A . in domeniul financiar -
   bancar !! Specializat de ING...!!
   Sunt curios ...vei publica ...????

   Ștergere
  3. @ CEZAR 18 noiembrie 2015, 13:31. Multi au fost si sunt PFA de genul celor care zici tu. Este o activitate limitata in timp, cu salturi mari de frecventa, de la a castiga ceva, uneori foarte mult, pana la a nu castiga nimic. Dupa care activitatea moare, asa ca iti gasesi altceva. La ora asta, activitatile de genul celor mentionate sunt moarte in cotet. Stii bine ca singurele castiguri constante revin angatilor directi ai companiilor de tip ING, si nu colaboratorilor care au rol strict sezonier.

   Ștergere
  4. Desigur mi-am rezervat dreptul sa ,,muncesc"..cat vreau si cand vreau...sluga la stapan nu m-am bagat !!
   Apropo , cunosti cu cat plateste ING..un contract pentru pensie privata pilonul 2..??

   Ștergere
  5. Si ca sa-ti stric cheful pe ziua de azi (dar te rog sa nu publici )..tocmai am finalizat saptamana asta un contract de vanzare cumparare al unui teren intravilan in Timisoara ! Te informez ca mi-au intrat in cont ceva mai multi euroi decat ai reusit tu sa gasesti in conturile lu Elena ....si mai am ! Nu am vandut nici juma ..
   Cred ca intelegi ca pensia ii asa de ...benzina ...!!!

   Ștergere
  6. @ CEZAR 18 noiembrie 2015, 13:52. Pur si simplu, nu ma intereseaza. Asa cum nici pe tine nu are cum sa te intereseze nici horticultura mea, nici rasa Angus si nici faptul ca acum sunt in propriul atelier si repar laptopuri.

   PS: OK daca vrei sa socializezi. Dar materialul de fata are alt subiect!

   Ștergere
  7. ..hi..hi ...nu mi-as da laptopul pe mana ta !! Nici macar ..tranzistorul ..vorba luGusech...!!

   Ștergere
  8. @ CEZAR 18 noiembrie 2015, 14:59. Nici nu trebuie, Sunt deja supraaglomerat. Daca vrei sa nu te complici, iti vand 23 bucati la cheie! Sau daca vrei sa ti-l repari tu, am pe stoc vreo 2 000 de componente.

   Ștergere
  9. OK...asa-mi place !! Nu sa dati impresia ca faceti foamea daca intarziie pensia o luna ..!!
   PS..Da.... parca depanatorul radio-tv..era R-123...sau eu ma imbatai prea tare ????
   Eu...adica tu ...erai cu gura ..adica translatorul pe langa unul si altul...
   Muuult ai mai muncit si tu in Armata ...precum Pricina cu ..aparatul de Foto.....

   Ștergere
  10. @ CEZAR 18 noiembrie 2015, 16:07. Mosule! Nu intelegi ceva! Eu am fost ofiter operativ, nu translator. Am avut o sansa particulara a vietii sa cunosc nativ 2 limbi: romana si germana. Cand a inceput cu integrarea in NATO, toata armata era in craci cu limba germana. Dar parteneriatul trebuia sa se desfasoare cumva.

   Asa ca intr-o zi anume, a fost distribuita o telegrama disperata la toate unitatile armatei. Era vorba despre un curs de salvare-evacuare in Germania (deci nu din ala de pantofi cu gaurele), iar armata romana se angajase sa trimita doi militari. Problema era ca nemtii au precizat ca acel curs se desfasoara in limba germana, Asa ca m-a intrebat cadristul daca vreau sa merg la selectie si am zis DA,. La selectie la SMFT eram multi, cam cat o clasa! A venit un lt. colonel de negru de la AISM de la catedra de germana cu nume sasesc, ne-a testat si am obtinut cel mai bun rezultat!

   Fac si o gluma! la sfarsitul testarii a venit si un general si l-a intrebat pe examinator cum sta treaba cu cei doi selectionati La care lt. col. de negru, a zis in fata tuturor: "Domnule general, unul este domnul lt. major - adica EU, si in rest, trimiteti cu EL pe cine vreti Dvs." Adica, din toti acei prezentati la selectie eram singurul care stapaneam germana. Si am plecat la primul curs, unde de fapt eu eram propriul translator, dar si al colegului meu care era tamaie.

   Ulterior, istoria s-a repetat si in relatiile cu Germania, si cu Austria si cu Elvetia, dar in fapt, eu eram operativ la acele cursuri sau in misiuni, nu eram incadrat ca translator. Pur si simplu, aveam serviciul de zi cu zi, si cand era nevoie de mine, minsiterul imi dadea ordin sa plec.

   Uite, iti dau un exemplu sa vezi cam cum era treaba. Intr-un an, Armata Romana concura alaturi alturi de inca vreo 25 armate la un fel de spartachiada de iarna la Ruhpolding. Au format lotul, au pus si 2 comandanti de brigazi pe acolo si via Germania. Da, numai ca din lot nimeni nu vorbea nimeni o boaba germana. Dar lotul nu avea nici translator, intrucat toata armata avea unul singur la AISM. Si acela nu era fraier sa mearga in Alpi. Mergea si el unde erau misiuni mai dulci, dar in niciun caz nu puteai sa il urci la 3 000 metri pe schiuri. Si uita asa, tot EU ajungeam translatorul. Dar tot EU ma dadeam si cu schiurile la deal sau imi luam toate vartejurile cand eram agatat de elicopter pe deasupra Alpilor la cursurile de salvare-evacuare.

   Cam astea e treaba, mosule! Mai e si alta chestie, asta m-a enervat rau. Coloneii de atunci aveau un fix: sa ceara regulamente pe unde mergeau, avand ca obiectiv sa le imbunatateasca pe ale noastre! Buna faza, numai ca ma trezeam la unitatea de bastina tot EU cu ele in brate sa le traduc. Si le traduceam acasa in timpul liber cica si mocca, intrucat EU aveam alta functie la unitatea de baza, in niciun caz de translator! Iar dupa ce le terminam, coloneii de la SMFT si SMG, fuga cu ele traduse sa se dea rotunzi la sefii lor si etc. s.a.m.d.

   PS: Daca esti cuminte, data viitoare iti spun cum am salvat onoare armatei, trecand granitele a 3 state fara sa declar armamentul de razboi al unui detasament. Daca il declaram, trebuia sa platim 300 de marci pt. fiecare arma si la dus si la intors. Iar ministerul uitase, de fapt nici nu cred ca stia de acea taxa pt. care nu ne alocase niciun cent. Adica si sa fi vrut sa o platim, nu aveam bani. Asa ca am preferat sa risc si sa indeplinesc misiunea. Riscul fiind sa ma salte si ungurii si cehii si slovacii. Dar am avut noroc! Urmarea riscului? Dupa ce am trecut in rezerva, mi-au desfiintat astia pensia militara.

   Ștergere
  11. ...trebuiau si sa te aresteze ..Mosule ! Ai incalcat ..grav Legea ...

   Ștergere
  12. @ CEZAR 19 noiembrie 2015, 09:53. Legile altor state. In urma unor ordine provenite din Romania, date prin telefon cand eram blocati la granita dintre Ungaria si Slovacia. Clar ca daca o pateam, doar eu eram sacrificat. Telefon cu fise din vama maghiara inainte sa intram in Slovacia, dupa ce ne milogisem de vamesii maghiari sa nea dea forinti pe marci de ne-au rupt la schimb. Ambasada si atasatura militara pt. Slovacia era in Austria, nu aveam reprezentanta in Slovacia. Asa ca suna la Viena. In final, dupa vreo 3 ore a venit faimosul ordin de la Bucuresti dupa ce tot ii sunasem pe ei din diurna mea:"- Indepliniti misiunea cum stiti, nu ne intereseaza"

   Slovacii stiau deja ca avem arme, apucasam sa zic DA la declaratia vamala, deci urma controlul si plata sau inapoi acasa. Asa ca dupa ce am primit verde de la Bucuresti, am incercat marea cu degetul. Ne-am intors de la vama slovaca si am intrat in Slovacia prin alt punct nemaideclarand nimic. La fel in Cehia, la fel la intoarcere. Bineinteles ca am ocolit acea vama slovaca si la intoarcere. Asta este, daca a tinut, a tinut!

   Si am luat si locul 4 la general dintre cele 25 armate, dupa Germania, Franta si Austria. Cu dotarea aia a noastra care in comparatie cu alte state, parea din antichitate! Americanii ocupand locul 19.

   Ștergere
  13. Cateva inadvertente in povestirile tale ...asa la ochiometru :
   Austro -Ungarii astia ...chiar asa de idioti se prezinta ...se trece armament cu caruta pe sub nasul lor si ei ..nimic ,nimic..??
   Apoi legat de fulminanta ta cariera de ..translator ...amator ..
   1. Integrarea in NATO s-a facut in,, English languaise"....cu nemtii ne-am intalnit asa mai ..pe urma si mai putin ..
   2.. Daca erai singurul care o dadeai pe limba lu Bismark....erai very..very important ..pentru Ro Army ! Si atunci ..de unde pensionarea ta asa ..intempesiva la nici 20 de ani vechime ..efectiva ?
   Normal era ..ca tu sa aspiri la pensie pe la 60+...si atunci sa ramai cu o catedra prin Academie..pana venea garda sa te ia cu onoruri ...ce-mi scapa mie ..??

   Ștergere
  14. @ CEZAR 19 noiembrie 2015, 11:11. Iar umbli cu intepaturi, nu? Dar ceea ce este prezentat, s-a intamplat in prezenta a 2 autocare pline cu militari romani. "Bagajele" fiind in cala, adica sub autocar. Nu ne-a cerut nimeni sa le scoatem afara. Clar si la obiect.

   Integrarea in NATO s-a realizat doar in imaginatia ta in limba engleza. In relatiile cu state NATO tip Germania, Franta, Spania sau Italia sau cu state non-NATO, dar partenere NATO cum ar fi Austria sau Elvetia, majoritatea cursurilor de cariera au fost efectuate in limba statelor gazda. Ca si astazi de fapt. Cursurile in engleza sunt exclusiv cele protocolare, nu de specialitate. Limba engleza avea si are caracter strict de protocol in statele mentionate si nu de uz curent in propriile armate. Unii nemti o mai bungheau in engleza, dar majoritatea erau tamaie. Francezii nici macar nu s-au agitat si nici azi nu se agita sa foloseasca engleza.

   Si cu nemtii NU ne-am ne-am intalnit asa mai ..pe urma, ci foarte de la inceput, primele si majoritatea schimburilor de experienta U.S.A - Romania, realizandu-se predominant prin prisma bazelor americane din Germania si nu din Alaska.

   De altfel, tu esti iritant ca de obicei! Bai, mosule! Nu erau cursuri si misiuni din alea de stat in sala de clasa cu pauza de tigare la 50 de minute si 20 de minute pauza de masa, nu pricepi? Ce faceai la cursul de cercetare alpina de inalta altitudine desfasurat intre trupele speciale germane, luai profesoara de germana cu tine in Alpi ca sa te intelegi cu bavarezii?

   In alta ordine de idei, nu m-au interesat niciodata catedrele, altfel ma faceam profesor sau invator din prima.

   PS: Mosule! Incearca sa rupi mentalitatea comunista a trecutului din tine si sa te adaptezi vremurilor! Sau macar incearca sa taci, altfel ai reusi sa camuflezi mai bine faptul ca esti depasit de generatii si de vreme!

   Ștergere
  15. Mosule ..la asta nu ai raspuns
   2.. Daca erai singurul care o dadeai pe limba lu Bismark....erai very..very important ..pentru Ro Army ! Si atunci ..de unde pensionarea ta asa ..intempesiva la nici 20 de ani vechime ..efectiva ?
   Normal era ..ca tu sa aspiri la pensie pe la 60+...si atunci sa ramai cu o catedra prin Academie..pana venea garda sa te ia cu onoruri ...ce-mi scapa mie ..??

   Ștergere
  16. @ CEZAR 19 noiembrie 2015, 14:50. Tie iti scapa multe si intotdeauna esentialul. Ti-am spus ca nu m-au interesat niciodata catedrele, altfel ma faceam profesor sau invator din prima, nu militar de cariera.

   Apoi tu, fiind incapabil sa intelegi diferenta intre sistemul militar comunist in care ai trait tu si cel post-comunist, TU emiti supozitii, care in mintea ta ar fi niste acuzatii, este? Stii ceva: ia spune tu mai bine cati ai ani ai fost membru UTC, cati ani ai fost membru PCR, daca si cat timp ai indeplinit functii de secretar UTC si PCR. Si daca si cat si timp ai facut politie politica, adica ai fost incadrat la CI inainte de '89.

   In ceea ce priveste competentele tale, tu omiti un aspect extrem de important! Tie armata ti-a dat un sut in dos inainte sa intram in NATO, dintr-un motiv bine intemeiat. Motivul fiind sa nu ne facem de ras in NATO cu cei ca tine!

   Ștergere
  17. Am fost UTC...din clasa a VIIa..si Comandant de Detasament (eram premiantul scolii)..am fost Membru PCR..imediat ce s-a pus problema sa-mi dea o companie sub comanda (dupa 2 ani de locotenent...fara nu se putea )...nu am fost in nomenclatura PCR..sau CI.....
   Pentru ca in 89 am cerut sa se faca publice in unitate documentele de la CI si mai ales fisa cu informatori....am fost luat la index..(pentru ca doresc cica sa impart unitatea in fifty /fifty..)..apropo intre timp eram loctiitor Cdt B....In regimul de inalta democratie ..am trecut pe functia de Sef de stat major ..apoi Cdt Bi....dupa cateva restructurari fiind cel mai tanar pe asemenea functii (era grav)...am ajuns seful biroului ACT (sper sa descifrezi ....)
   Am gestionat mult timp indicativulu ,, Inspectorul " (sper ca stii ce-i ala ..aici am auzit multe limbi ..inclusiv rusa si canadiana ..germana nu !!)....
   Aaaa..era sa uit ...eram intrati deja in Nato si nu mi-a dat nimeni o CIZMA in partile dorsale !! Eram pe functie cand am facut raport cu LABA MEA DREAPTA ..sa plec ...aveam vreo 40 si ceva de anisori...multumit ..securistule !! Cred ca sursele tale te dezinformeaza...
   Apropo ..tot NU AI RASPUNS ..DE.ce ai trecut in pensie ..o somitate asa ca tine ..???

   Ștergere
  18. @ CEZAR 19 noiembrie 2015, 17:51! Wooow! Stai. Batalion de infanterie, zici? Si precis era SI inregimentat. Mai bine sa nu mai zici la nimeni, batalioanele alea nu erau independente, aveau statutul unor companii din batalioanele independente. Si ai mai intrat si in NATO? Cu ACT? Pai la intrarea in NATO nici denumirea de ACT nu mai exista.

   PS 1: Mosule! Sa nu mai zici la nimeni ca ai lucrat in armata! Nu de alta, dar limba CANADIANA nu exista! Limbile oficiale vorbite in Canada sunt engleza si franceza. Bastinasii inuiti (eschimosii) au propria limba inuktikut cu cateva dialecte. Dar limba CANADIANA nu exista!

   PS 2: Sa nu imi zice mie de securisti. Ai uitat cumva cui se subordona ACT? Si cine ti-a dat avizul?

   Ștergere
  19. Mosule....Nu exista Limba dar exista militari Canadieni care ..vorbeau ...eu nu stateam chiar aproape ,nu eram ..translator (sic)
   Am conviingerea ca nu ai inteles si nu ai habar ce insemneaza sef birou ACT !! Chiar cui se subordonau ??
   Deci tu ..pentru care ,,merite ".ai luat o cizma in ..partile dorsale ....(deja devi ridicol prin ocolirea raspunsului )....

   Ștergere
  20. @ CEZAR 19 noiembrie 2015, 20:20. La mine a fost mai simplu! Eu nu am luat nicio cizma. Dupa 5 ani de naveta saptamanala sau la 2 saptamani, am luat decizia sa devin om liber si sa ma ocup mai mult de mine si de familia mea. Si NU imi pare rau nici astazi. Imi pare rau poate dintr-un motiv personal care poate fi perfect subiectiv! L-am surprins cu decizia mea de a trece in rezerva, pe unul dintre cei mai buni comandanti de brigazi care imi era sef si pe care l-am respectat mereu. Vreo 3 luni s-a rugat de mine sa preiau o functie pe care fie as fi fost si astazi, fie ar fi fost o rampa de lansare sigura spre SMFT sau SMG.

   Am refuzat intrucat luasem deja decizia sa trec in rezerva. Functia era OK, dar pt. mine nu mai avea valoare. Dupa 5 ani de naveta, nu imi mai trebuia nicio armata! Mi s-a aprobat raportul cu greu, dupa 7 luni de cand l-am intocmit! Am plecat fara multe regrete. Dupa ce am hamalit de la 14 ani in serviciul patriei, s-au trezit dobitocii sa imi taie pensia. Si intr-un fel au facut bine! Intrucat am si eu copii, care pana la patania mea din 2011, erau decisi sa urmeze o cariera militara. Nu a mai fost nevoie de niciun argument. Au realizat singuri ca nu merita sa faci nimic pt. statul roman. La fel cum am realizat si eu, insa abia dupa ce statul s-a folosit de serviciile mele! Ce sa iti mai spun? Ai impresia ca daca rusii sau ISIS dau cu bombe, ma voi agita pt. ceva sau cineva daca imi cere armata din nou serviciile? Da, insa exclusiv pt. mine si familia mea. Pe statul roman si politicienii lui, nu mai dau eu acum 2 bani! Si ca mine sunt multi, mult prea multi!

   Ștergere
  21. Amice ai fost sincer ..dar incomplet !
   Oricum te inteleg ..pentru ca oarecum ...cam asa am simtit si eu la un moment dat ! In alta conjuctura ...dar tot asa o scarba imensa !!
   Nu-i usor sa realizezi ca ..in noua structura a ,,noii armate " functiile se vand si se cumpara ..ca la taraba...la negocieri ! Normal ..nu mai mirosea a praf de pusca...si se instala capitalismul ..doar ! Deci nu mai conta nimic ..ci doar cat dai ....
   Probabil ca daca aparea criza cu Ucraina ..pe atunci , alta era situatia ...!!
   Asta este ! A ramas ca asa cum zice deobicei romanul ..Dumnezeu sa faca dreptate si tie si mie ..si cati or mai fi ...

   Ștergere
 30. Oricum, presedintele merita o plangere penala pentru incalcarea legii petitiilor si sa-i cer despagubiri morale si materiale in instanta publica, sa stie si lumea ca un presesedinte de stat se coboara la atitudinea de vataf de mosie, si nu se ridica la onoarea si demnitatea pe care i-o confera functia statala si pentru care noi i-am acordat voturi, ca fraierii si prostii pacaliti de niste promisiuni si alte abureli desarte! Il voi toca marunt, marunt de tot ca sa se invete minte ca ,,Romania lucrului bine facut'' nu este o flegma scuipata printre dinti la mistocareala ca sa ne prosteasca pentru voturi! Ponta mi-a raspuns in 10 zile, ministrul Apararii in 20 de zile, alte institutii in 2 saptamani, dar augustul incoronat nu-si permite sa se manjeasca cu un coate goale ca mine care nici casa nu mai am din cauza multiplelor traume morale, psihice si fizice cauzate de Statul roman, Armata si functionarii ignoranti si infatuati precum presedintele caruia i-am acordat un credit pe incredere! Rusine!

  RăspundețiȘtergere
 31. O asigur pe doamna Elena de aprecierea si respectul meu de barbat la adresa pregatirii profesionale, dar si ca doamna, dar nu-i garantez CV-ul cand va pleca din institutia prezidentiala, asa cum patesc azi toti basanistii care pe unde se duc sa munceasca nu mai sunt angajati de nimeni, vazand in ei numai ciumati! O mai asigur ca numitul domn cu apucaturi de vataf de mosie, Iohannis, care inca se mai crede presedintele celor care-l aduleaza, insa nu si al meu, este cu mult peste cainosia lui Basescu si lipsit absolut total de empatie, iar faptul ca s-a cocotat pe un munte de cadavre ca sa rastoarne guvernul care mergea strasnic de bine cu niste agitati penelisti din strada, il va costa mandatul! Dar asta-i treaba lui, ca si cartierul de case din dotare pe care le pierde pe rand, una cate una, caci de pastrat in viata se pastreaza doar ce-i pe cinste, si nu din smenuiala, nu? Colegii de pe blog care o taxeaza pozitiv, sau negativ, sunt motivati de pareri personale care sunt stipulate ca libertati de opinie in Sfanta Constitutie a Romaniei! Apropo, daca are un cartier de case, de ce nu-si face pomana cu o casa unuia ca mine, cu chirie, si caruia Armata, la trecerea in rezerva, m-a suntat de casa in stilul cel mai Iohannist posibil!? Nu de alta, dar Dumnezeu i-ar asigura pentru acest gest macar un loc pe langa poarta raiului ceresc, si nu in iadul in care zilnic i-l doresc conationalii mei pentru erorile acestui mandat ratat din start! Sanchi, mo!

  RăspundețiȘtergere
 32. Vreau sa comentez o discutie avuta pe postul Romania Tv si care a avut-o ca subiect pe ,,prima doamna!'' Ma simt ofensat si chiar jignit: Sotia si mama sunt primele doamne ale lumii asteia, si nu numai ale Romaniei! Cum se permite uzarea de acest termen la nevasta, sau sotia ,,presedintelui''? Remarcati ca i-am pus intre ghilimele calitatea individului intrucat nu ma reprezinta si nu-l mai consider presedinte, pentru ca m-a sfidat si a avut un comportament de indolenta si ignoranta fata de un memoriu pe care i l-am scris si a refuzat, contrar legii, sa-mi raspunda! Asadar prima doamna este mama lui Isus Hristos, pentru romani, apoi mamele, sotiile, surorile si nu orice venetic cu forta in sufletele si viata noastra publica si particulara! Ce lege i-a dat acest drept sa se uzeze de el? Nu o mai vreau din nou pe Elena Ceausescu si Elena Udrea, e clar?

  RăspundețiȘtergere
 33. Ha, ha, Cezar Maimuca, a reusit sa vinda terenul GAZ-ului D de la Tm, acolo unde el pastea plutonul de capre si purta ca echipament de lupta samarul. Reuseste si el in sfirsit sa-si plateasca propririle pe pensie pentru TAB-ul ala pierdut in aplicatie. A avut timp, ca si mentorul lui de partid Oprea, sa faca la ff, la Vasile Doldis, facultatea de stiinte economice aplicate in zootehnie. Bravo, bravo, Petrica/Cezar! Comuna aia a ta din MH, Padina e mindra de tine si te asteapta sa te faca "primar". Maimuco, vezi daca stai prea mult impreuna cu prietenul tau RH? Progresezi.

  RăspundețiȘtergere
 34. Hi..hi..hi......pun eu mana pe tine...!!

  RăspundețiȘtergere
 35. Doamna consilier prezidential, Elena, a fost foarte guturala in speţa apararii locatarului excursionist de la Cotroceni, dar vad ca in cazul abuzarii mele de catre acest locatar prin ignorarea unui memoriu la care trebuia conform legii sa-mi dea un raspuns in 30 de zile, o face pe mucles hacanaua! Conform traditiei, daca nu fac parte din nomenclatura si gasca agitatilor ce-l sustin sunt dat deoparte ca o masea stricata! Ca asa crede de cuviinta sa interpreteze legile tarii si sfanta Constitutie! Vom vedea noi, pana la sfarsit, cine are dreptate! Dar pana atunci voi avea grija ca acestiui locatar infatuat, abuziv si ignorant sa-i lucrez imaginea in public, pentru ca romanii sa stie cine sta in spatele acestui chip cu rictus rece zambitor si rigid, de robot, si manipulat pe sfori de catre papusile mupets, ca o papusa de ventrilocie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. il doare in p a de tine. tu esti frustrat. Consilierii oare i-au adus la cunostinta chiriasului ca sa te bage in seama. ai ramas cuplat la ...mina, vere. Nu-l iubesc pe sa dar prea va dat toti la el. poate va e dor de base. vezi ca e pe ...Pozitie in asteptare sa ne f..a din nou.

   Ștergere
 36. @Anonim: Tu n-ai frustari, vericule? Sa stii ca o sa-l doara p....a, si inca tare, te asigur! Sunt insistent, tenace, astept la colt si stiu sa-mi fac dreptate singur atunci cand statul de drept si sculele ce-l sujesc pe bani grei imi siluiesc un drept legal! Am dovedit, nu o data, ca pot deveni chiar periculos, si nu am scrupule pana ce nu-mi gasesc dreptatea, fiind capabil de orice, intrucat nu mai am nimic de pierdut, iar de pierdut va avea acest individ penal, hraparet si insolent! Ii voi da o lectie sa fie exemplu pentru absolut toti cei care refuza sa indreptateasca legal un petent! Si cu asta am terminat.
  Si sa nu uit...Te asigur ca, foarte curand, bahicul si conflictualul matelot se va deplasa in cadenta matasoaselor zornaituri ale catuselor nichelate! Chiar daca isi va reveni catusi de putin, el e un inecat care a ingerat prea mult lichid ca sa mai poata fi resuscitat in lumina reflectoarelor! Si care p....a daca locul este vindecat? Nu stiai ca pe Mooe Wodrea o lustruia la pian in stilul mumu, pipi caca cu deşitul inelar si pe limba lui de moldovean dobrogean?

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!