sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Mișmașuri mirosite de polițiștii sindicaliști față de obstrucționarea aplicării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat? Sau salvarea intereselor strict personale ale liderilor de sindicate din M.A.I. pe fond de manipulare politică?


Nu am fi abordat subiectul, insa facem acest lucru din respect pentru interlocutorii  noștri care ne-au transmis semnale din care rezulta ca tema ar putea fi de interes! 

De ce nu am fi abordat subiectul?  Din simplul motiv ca tema are la baza comunicatul unui sindicat complet decredibilizat al politistilor denumit S.N.P.P.C.  Structura care dupa cum am prezentat in acest material la vremea respectiva, si-a luat la misto intregul personal deja pensionat, dandu-si acordul total pe proiectul initial al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in care Guvernul initiator nu a introdus absolut nicio prevedere privind recalcularea si a pensiilor contributive ale militarilor si politistilor deja pensionati pana in anul 2011. In conditiile in care cunoastem cu totii ca recalcularea este o operatiune fundamentala pt. revenirea si a pensiilor militarilor si politistilor pensionati pana in anul 2011, la pensii militare de stat. 

In concluzie, liderii S.N.P.P.C. si-au dat intregul acord pe proiectul initial al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu consecinta excluderii personalului pensionat pana in anul 2011 de la transformarea prin recalculare a actualelor pensii contributive, in pensii militare de stat. Alaturi de liderii altor 5 sindicate din M.A.I., respectiv S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX si UNIPOL, de liderii sindicatului mixt pe nume S.C.M.D. format din politisti si militari in rezerva/retragere provenind din toate ministerele, precum si de liderii unei organizatii non-guvernamentale numita A.N.C.M.R.R. formata exclusiv din militari in rezerva/retragere provenind din M.Ap.N.  Omisiunea Guvernului fiind atat de flagranta, Parlamentul a corectat-o introducand in textul legii recalcularea si pt. militarii si politistii pensionati pana in 2011, la nivel formal - este drept (operatiunea neavand un termen concret de aplicabilitate).

Va readucem aminte ca acesta este proiectul initial al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat pe  care si-au dat acordul liderii S.N.P.P.C., tradand interesele militarilor si politistilor in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011. Dupa cum observati, proiectul initial nu sufla niciun cuvant despre recalcularea pensiilor celor pensionati pana in in anul 2011. Noroc ca Parlamentul pastreaza dovezile!

Si acum, doamnelor si domnilor, dupa ce ce am demonstrat ca liderii S.N.P.P.C. au tradat interesele personalului militar pensionat anterior anului 2011, sindicatul in cauza vine cu comunicatul prezentat integral mai jos. In care face apel la solidaritate sindicala, acuzand Guvernul pe de o parte de tergiversarea elaborarii normelor metodologice de aplicare a  Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, iar pe de alta parte de faptul ca acelasi Guvern ar fi incercat la sediul MApN, modificarea pe șest, prin ordonanta de urgenta, a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!

Acuzatiile sunt OK, lipsa de transparenta fiind asasinul democratiei! Ceea ce nu este in regula, sunt urmatoarele lucruri: 

1]. In ceea ce priveste tergiversarea elaborarii normelor metodologice, Guvernul actual nici nu a avut timp sa se dezmeticeasca in cele 3 zile lucratoare de cand este in functie. O intrebare fireasca fiind  de ce acelasi S.N.P.P.C. nu a lansat aceeasi acuzatie si catre Guvernul anterior care a avut totusi 4 luni la dispozitie sa elaboreze respectivele norme metologice? Fiind evident ca liderii S.N.P.P.C. nu au dorit sa tulbure si linistea tatucului lor Gabriel Oprea cu intrebari atat de incomode. Fiind tot atat de evident ca brusca grija a S.N.P.P.C. fata de respectivele norme, are conotatii strict politice.

2]. In ceea ce priveste acuzatia adusa actualului Guvern, cum ca intentioneaza sa modifice pe șest Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin ordonanta de urgenta, chestiunea este menita sa aiba o conotatie alarmista! Problema de fond este ce anume intentioneaza sa modifice si pe cine vizeaza modificarile? Daca Guvernul s-a prins ca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat asa cum este conceputa acum, este cam inaplicabila politistilor si militarilor pensionati pana in 2011, fapt pt. care Guvernul doreste sa o corecteze? Asa ca analizand cu atentie comunicatul S.N.P.P.C., rezulta ca apelul la solidaritate sindicala nu are nici in clin, nici in maneca cu interesele militarilor si polistilor in rezerva/retragere pensionati anterior anului 2011 si despre care am demonstrat ca liderii S.N.N.P.C. au omis cu buna intentie sa ii includa la recalcularea pensiilor in proiectul initial al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Prin urmare, liderii S.N.P.P.C. au dureri strict personale si acum! Iar acestea rezulta din comunicat! Dupa cum cunoastem, fostul Guvern a emis un act normativ care permite plata unor majorării salariale de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale! Desi actul normativ se refera generic la personalul din din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, in realitate acesta nu este aplicabil decat functionarilor publici civili, adica politistilor. Intrucat spre deosebire de politisti care sunt remunerati la zile lucratoare si la tarif orar ca orice civil - actul normativ fiindu-le aplicabil, militarii sunt remunerati prin lege la zile calendaristice (aceleasi venituri indiferent de timpul de munca prestat) - situatie in care actul normativ nu le poate fi  aplicat! Cu alte cuvinte, desi au venituri egale cf. legii salarizarii, daca sunt chemati in week-end la lucru, politistul beneficiaza de o majorare de 75%, iar militarul de nimic! Cu consecinte si la pensionare pe baza veniturilor, unde militarii se aleg tot cu nimic in plus la pensia militara din moment ce nu beneficiaza de nimic in plus la salarizare comparativ cu politistii remunerati suplimentar substantial pt. munca in afara programului! In conditiile in care militarii nu lucreaza ore in afara programului, ci luni de zile anual, gratis!

O prima concluzie a materialului fiind aceea ca  prin comunicatul mentionat, liderii S.N.P.P.C. nu indeamna nicidecum la solidaritate sindicala pt. interesele politistilor si militarilor pensionati anterior anului 2011 de care oricum s-au debarasat inca din faza de proiect a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ci exclusiv pt. propriile interese. O a 2-a concluzie fiind si aceea ca respectivul comunicat poate avea si conotatii politice! Un indiciu in acest sens fiind cel deja mentionat: este complet bizar sa acuzi un guvern instalat abia de 3 zile ca tergiverseaza elaborarea unor norme de aplicare a unei legi, iar fostului guvern sa nu ii imputi nimic timp de 4 luni pt. neelaborarea acelorasi norme, mai ales in conditiile in care fostul guvern este si initiatorul legii!
"RUGĂM MEMBRII, INDIFERENT DE APARTENENŢĂ SINDICALĂ, SĂ SE PREGĂTEASCĂ PENTRU MITING ŞI PICHETĂRI

S.N.P.P.C. ATRAGE ATENŢIA FACTORILOR DECIDENŢI DIN GUVERN SĂ ŢINĂ CONT DE OPINIA SINDICATELOR CÂND MODIFICĂ DREPTURILE ANGAJAŢILOR!

În ultima perioadă s-a încercat o tergiversare nejustificată în elaborarea Normelor metodologice cu privire la Legea pensiilor militare de stat.

Astazi, la sediul MApN, s-a incercat, in mod nedemocratic (ca sa nu zicem pe "sest"), modificarea, prin ordonanta de urgenta, a Legii pensiilor militare!

Numeroşi poliţişti, militari dar şi pensionari aşteaptă intrarea în vigoare a Legii pensiilor militare, votata de Parlament si promulgata de Presedintele Romaniei.

S.N.P.P.C. a avut numeroase propuneri la întâlnirile organizate cu structurile din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, dar, se pare, pe ultima sută de metri, tot ce s-a discutat şi convenit, s-a încercat să se eludeze astazi, 20.11.2015, şi să se taie din drepturile prevăzute în lege.

Astfel, reprezentanţii S.N.P.P.C. au fost ţinuţi la poarta M.Ap.N., unde trebuia să aibe loc o ultima şedinţa de lucru.

S.N.P.P.C. veghează să nu fie modificată baza de calcul a pensiei, de la venitul brut la salariul funcţiei de bază, cum se intenţionează, şi să nu fie scoase, din calculul venitului brut, majorarea de 75% şi alte sporuri, pe care poliţiştii şi militarii din M.A.I. le au, dar unii comandanţi de la M.Ap.N. se pare ca nu le recunosc şi nici nu le acordă militarilor, deşi aceştia au dreptul la ele!

Onoare şi respect pentru toţi militarii, ruşine pentru cei care nu le respectă acestora drepturile si care, in mod total nedemocratic, incearca sa taie din drepturile lor. Militarii români se jertfesc pentru ţară, în teatre de operaţii unde stau cu lunile sau anii, departe de familii, de cei dragi, iar unii factori decidenti, care le stabilesc pensia, se gândesc la propriile lor persoane (buzunare), când stabilesc din ce să fie compusă pensia acestor eroi.

S.N.P.P.C. cere public preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să promulge legea privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor, Guvernului României să respecte dreptul la plata majorării salariale de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, de lucrătorii din domeniul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale precum şi pentru punerea în aplicare a Legii pensiilor militare de stat.

În situaţia în care vreuna dintre aceste trei deziderate, care reprezintă priorităţi ale angajaţilor acestui sistem/pilon important al statului roman, respectate şi susţinute de Parlamentul României, nu vor fi duse la îndeplinire, S.N.P.P.C. face apel la membrii săi şi nu numai (la familii, prieteni, rezervisti si alti susţinători) să participe alături de noi la măsurile de protest ce vor avea loc.

Cerem ca poliţiştii şi militarii să fie respectaţi! Nu ne batjocoriti! Atitudinea unor şefi/comandanţi, care ţin la usa unui minister, reprezentanţi a peste 40.000 de poliţişti, care luptă şi pentru drepturile celorlalţi colegi din sistem, militari, care nu pot să se înscrie, în Romania, într-un sindicat, trebuie să dispară si sa inteleaga faptul ca numai prin dialog se poate construi ceva durabil!

Cerem, cu respect, primului ministru Dacian Ciolos sa nu dea curs unor proiecte de Ordonante de Urgenta, strecurate fara consultari, prin care se taie drepturi politistilor si militarilor!

Nu credem, domnule Prim-ministru, ca asa intentionati sa va incepeti mandatul.

Felicitarilor reprezentantilor tuturor structurilor care au sustinut demersul nostru la aceasta sedinta!

Impreuna suntem puternici!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL"


210 comentarii:

 1. Acolo sunt echipe de supraveghere de la noi, de la MAI si Servicii. Baietii obisnuiti cu cercetarea si anchetarea au mirosit imediat ca acolo sunt manarii si le-au sarit mustarii! Deja cica ai nostrii meapenisti dormeau in izmene cu o muiere, una Rosu pe post de Mos Ene pe la gene. Nu sunt prosti si bine fac! Ei cauta sa bage razatoarele in pensii, adica Guvarnul mau si cu FMI, sa micsoreze coeficientii si alte manarii sa ne pape din pensii! E tardiv sa-mi fac o imagine, macar de ansamblu, cu ce se intampla, pe maine, poimaine vom afla concret...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu NU ai citit materialul? Dar baietii aia obisnuiti cu cercetarea si anchetarea de la SNNPC, unde au fost cand AU FOST DE ACORD cu proiectul initiat de Guvernul Ponta & Oprea care ajuns in Parlament FARA sa prevada si recalcularea pensiilor celor pensionati pana in 2011? Adica tu te bazezi pe baietii obisnuiti cu cercetarea si anchetarea de la SNNPC care ne-ar fi lasat complet fara pensii militare?

   Ștergere
 2. 26500 nu este egal cu 150000. Politistii sunt cei care au introdus in lege prevederi foarte bune (baza de calcul 80% din venitul brut) si merita felicitati. Amendamentele aduse ad hoc în parlament de parlamentari au dus la ce ti se pare tie in neregula. Legea se aplica unitar pentru toti militarii indiferent de data pensionarii , asa ca ar fi bine sa nu mai intoxici cititorii cu aiureli si totodata sa introduci zînzanie intre arme. Politistii au putere si vointa pe cind militarii doar bla,bla,bla nimic concret si coerent ci mai degraba fratricid.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti un naiv incurabil! Sindicatele politistilor sunt formate aproape exclusiv din politisti in activitate! Pe care ii doare in cot de politistii pensionati! Politistii in rezerva NU reprezinta decat o masa de tip CAR pe langa acele sindicate, in rest nu ii baga niciun sindicat al politistilor in seama! Dovedit prin fapul ca toate sindicatele din politie "au uitat" in proiectul initial al LPM sa recalculeze si pensiile fostilor politisti pensionati pana in 2011. Dovezile sunt in material!

   Ștergere
  2. Oricum daca eu sunt naiv tu ma intreci la iresponsabilitatea cu care vezi lucrurile.Daca ai fi fost atent la conferinta militarilor tinuta la parlament unde gen Chelaru a fost ales sa ne reprezinta au participat cu cele mai pertinente si limpezi propuneri intre care si aplicarea legii fara discriminare pentru toti si reprezentantii acestui sindicat Coarnâ si Surugiu, in timp ce militarii inventau care de care propuneri mai strajnice si se pierdeau in discutii interminabile fara esenta, fara legatura cu realitatile. Coarnă este un lider sindicalist care depăseste in inteligenta juridica si hotarîre de actiuna marea parte a adunaturii de militari inofensivi. Coarna este liderul care a hotarît pe timpul demonstratiilor din piata in momentul in care nu s-a prezentat nimeni din guv. boc sa stea de vorba cu ei deplasarea la pdl si Cotroceni urmate de caschete in curte si apoi lozincz ”iesi afara javra ordinara”. A luat 100 milioane amenda. La adunarea de la parlament a avut o abordare profesionista peste generalii nostri lesinati. Exista inregistrarea si poti sa o urmaresti. Coarna este pensionar si a participat la multe emisiune pe tema pensii alaturi de pricina si dogaru, dar cu idei viabile si pe realitati,neinregimentat politic.

   Ștergere
  3. @ avianyc 21 noiembrie 2015, 22:11. Gl. Chelaru este un militar OK! Dar daca il intrebi ce este aceea pensie militare, habar nu are! Iat Surugiu si Coarna ne-au dat-o in goarna! Or fi baieti buni ca substanta, dar sa NU se prinda ei ca atunci cand si-au dat acordul pe proiectul initial al LPM, cei pesionati pana in 2011 eram exclusi de la recalculare, adica de la pensii militare? Aici este ori prostie crasa, ori ... Sa stii si tu ca ceea ce pare prostie crasa este de multe ori doar masca celor ce fac pe prostii! Nici NU mai conteaza! Au vrut sa ne excluda de la recalculare, Surugiu si Coarna pot fi declarate persoane non-grata! Faptele vorbesc!

   Ștergere
  4. Bă,asculta inregistrarea si asculta ce au spus Coarna si Surugiu raspicat in sedinta de la Parlament si după ce asculti dati doua palme ca sa te trezesti la realitate. Iar legea oricît nu vrei tu se va aplica unitar pentru toti pensionarii. Tie iti trebuie neaparat un sfetnic sa te consilieze. Dar nu din ala de la sindicat ci unul absolut independent si cu studii pshihomedicale.

   Ștergere
  5. @

   Nu intereseaza gargara! Acesta este [http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2015%5C15L212FG.pdf] proiectul initial al LPM pe care Coarna si Surugiu si-au dat acordul fara sa clipesca pe excluderea personalului pensionat pana in 2011 de la recalcularea contributivelor ca modalitate fundamentala de revenire la pensii militare de stat! Restul e gargara sindicala!

   Ștergere
  6. Ca sa te redresezi afla ca acel proiect L. Minca si acum este in Parlament in stagnare(nebagare in seama) .Proiectul Dușa a fost amendat si in urma sedintei din parlament si a luat forma L 223 cu amendamentele politistilor sustinute de sen. Ș. Nicolae. Asa ca in ciuda vointei tale legea se va aplica unitar inclusiv tie daca nu se va incurca in itele politicii. NB. Restul ti-a fost trasmis mai jos de tigri.

   Ștergere
  7. @ avianyc 21 noiembrie 2015, 22:49. Aiurea! Proiectele inaintate Parlamentului de Dogaru via L. Minca, precum si cel initiat de Guvernul Ponta-Oprea, au fost identice cu punct si virgula. Cel al L. Minca fiind RESPINS de Senat [https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=18893]. Aruncat cf. procedurilor la CD [http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14789] si care si acesta va fi respins.

   Dar care este senzatia? SNPPC si-a dat acordul oricum pe ambele, din moment ce erau copie la indigo! Forma initiatorului care demonstreaza ca SNPPC i-a tradat pe cei pensionati pana in 2011, este aceeasi!

   Asdar, TU ce vrei sa pretinzi pana la urma? Esenta este prezentata in materia! SNPCC are scop sa manipuleze politic, in scopul salvarii unor interese personale ale unor lideri actauli ai sindicatului! Pe cei pensionati pana in 2011, SNPCC oricum "ne-a vandut" de mult! Ar fi culmea acum ca tot sa ii salvam pe ei!

   Ștergere
 3. SUNT DE PARERE CA NU ESTE BENEFIC SĂ RASPUNDEM CU ACEEAȘI MONEDA.
  DACĂ SE IDENTIFICA O MODALITATE DE AJUTOR SA O FRUCTIFICAM .
  CRITICA GUVERNULUI POATE CA ESTE INTEMEIATA DACĂ ABANDONEAZA TOT CE AU FĂCUT INAINTASII

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Normal! Dar nici NU trebuie sa uitam ca liderii S.N.N.P.C. "au uitat" de cei pensionati pana in 2011 sa ne includa le RECALCULARE in proiectul initiat de Guvern si inaintat Palamentului.

   Pe de alta parte, analizand comunicatul lor, rezulta clar ca acesta NU vizeaza decat interesele politistilor care urmeaza sa se pensioneze dupa 01.01.2016. Si cu multa bunavointa, dar probabil ca este accidental, si interesele politistilor pensionati in perioada 01.01.2011-01.01.2016.

   Ștergere
  2. De acord cu dvs., sa arătăm întotdeauna și ce nu s-a făcut și poate în alte împrejurări similare nu vor fi la fel de ....superficiali .
   PT. ,, stingerea litigiului ,, aduc o motivație .....subtire , poate sarcina îi revenea Dl. DOGARU , potrivit înțelegerilor .

   Ștergere
 4. Rezolvarea este sa li se recalculeze si lor in continuare după L 263/2010. Pe de alta parte pana acum a circulat pe siteuri zvonul ca instituțiile abilitate vor termina Metodologia da calcul pana la 25 oct a.c. Se apropie 1Decembrie si nu e gata Cine Răspunde....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine raspunde? Pe de o parte - cei care au lansat zvonul! Pe de alta parte, cei care au pus botul la zvon!

   Ștergere
 5. ***R-26500, mai nume de robot,vad ca si gandirea ta este aidoma.Nu esti maleabil de loc,esti ca un terminal de telefon care-ti da aceiasi informatie ,indiferent ce-l intrebi...pe la inceputuri ,acum vreo 12 ani eu i-am zis 'sarumana " unui astfel de robot.Asa ca geaba ne straduim sa avem o parere ,o discutie cu tine ,tu esti un fel de Hopa Mitica ,orice ti-am spune tu te intorci tot la parerea ta , o fi bine "bade Faliboga"?
  ***avianyc ,nu te mai chinui sa convingi pe acest "student in Biblie" caci el are o teorie la cere nu renunta..sper sa-mi publici ce-am scris.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maleabil fata de ce sau fata de cine? Mare S.N.P.C.C. sau cum ii zice pe acest proiect [http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2015%5C15L212FG.pdf] initiat de Guvern si-a dat acordul sa devina LPM! Adica pe excluderea personalului pensionat pana in 2011 de la recalcularea contributivelor ca modalitate fundamentala de revenire la pensii militare de stat! Romanii au memorie scurta, este real, dar NU toti!

   Ștergere
  2. Orice argument e inutil pentru R .El tot ,batman ,batman, batman...Sufera de fixism acest personaj R-26500

   Ștergere
  3. @ Inca activ 21 noiembrie 2015, 23:32. Nu te mai da activ, ca nu esti! Cei in rezerva/retragere NU mai avem nevoie de argumente. LPM intra oricum in vigoare peste 40 de zile. Cu noi pe langa lege! Acum inca mai dai cu clanta, dar peste 40 de zile vei tacea! Brusc!

   Ștergere
 6. *R-26500 cum e corect SNNPC,sau SNPPC?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corectat! Modifica esenta cu ceva?

   Ștergere
  2. Ti-am spus ca esti tampit ? Ti-am spus ca intreruperea medicatiei cu ALUPIGUS duce la grave tulburari comportamentale ? Ti-am spus eu ca nerespectarea, cu sfintenie, a dozelor zilnice de ALUPIGUS, duce la agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate si atitudine suspicioasă, necooperantă permanenta ?
   Ai vazut ce ti se intampla daca ai facut rabat de la tratamentul zilnic cu ALUPIGUS ?
   Bai putzulica, chiar nu esti in stare sa-ti controlezi bizareriile comportamentale ? Iti tot spune lumea ca esti un cretin sadea, dar tu Batman, Batman !
   ALUPIGUS, baaaa ! Si tu si asociatii tai, Golescu, EU si Admin, cu rejele Bal Bal 1 in frunce !

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 09:00. Ai cateva sute de interventii cu ALUPIGUS retinute la SPAM. Intelegem ca ai deviatii sexuale maniacale, dar iti recomandam sa le practici in intimitatea ta!

   Ștergere
 7. Politistii au luptat mai mult ca militarii pentru aceasta lege foarte buna care se va aplica tuturor .Daca era dupa militari politruci ca gen Chelaru si acum ne pierdeam in vorbarie inutila Cinste politistilor.Trezeste-te R ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Au luptat politistii in activitate exclusiv pt. ei. Tu oricum nu mai contezi pentru ei! La fel ca si militarii in activitate exclusiv pt. ei! Fapt pt. care nici noi militarii in rezerva/retragere nu mai contam pt. ei. Diferenta este ca noi, militarii, am inteles macar faza. Voua, politistilor, va mai trebuie vreo cateva decenii pana va pica fisa la ceea ce s-a intamplat!

   Ștergere
  2. Nu sunt politist .Dar tu esti prea incrancenat in fixismul tau ca sa intelegi legea 223 Trateaza-te la cap

   Ștergere
  3. @ Dani 22 noiembrie 2015, 06:35. Bai, baiete! De ce Nu spui tu adevarul pana la cap? Tu esti pensionat dupa 2011, si stii bine ca LPM iti este aplicabila in maxim 12 luni de la intrarea in vigoare. Asa ca te doare in cot de majoritatea formata din cei pensionati pana in 2011 care ramanem cu ochii in soare. Parsivelule!

   Ștergere
 8. @toti( nu "all") asa cum "zice unii"
  Acum ati vazut de ce nu mai postez nimic pe acest blog? Din motive de "olescu" cel care stie tot si de fapt nimic.Am preferat sa plec decat sa citesc elucubratii tip olescu si paranoia furioasa tip corneliu......parca zicea asta din urma ca se interneaza in spital si vorbeste el acolo cu niste contabili specialisti in L223.......voi intelegeti ceva ?.....ma rog n-a mentionat si ce fel de spital...ha,ha
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In general, nu prea iti resimte nimeni dorul.

   Ștergere
 9. @R-26500....cred ca de abia acum ai motive intemeiate sa pui intrebari doamnei E Cobuz...si la fel doamna are toate motivele de a raspunde ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imposibil! M-a declarat persona non-grata pe FB cand am intrebat-o daca l-a informat pe Iohannis ca LPM este inaplicabila personalului militar deja pensionat. Cica "Pagina este vizibilă doar pentru o audienţă din care nu faci parte". Din care eu nu fac parte, fiind blocat a-i mai adresa intrebari incomode.

   Ștergere
  2. Ce sa intrebati???>>>TOTI PENSIONARII,INDIFERENT DE DATA PENSIONARII, vor beneficia de prevederile Legii 223 / 2015 si nu peste 12 luni ,ci in termen de MAXIM 12 luni de la data intrarii in vigoare,cat priveste actualizarea ,asta-i alta problema ,sunt doua articole de lege diferite. Chestia este ca voua celor 26500(practic vreo 900) nu va convine cu toate ca stiti voi ce este in neregula si la voi cu revenirea la vechile cuantumuri incalcand principiul RETROACTIVITATII LEGII, baietii stiu de ce...

   Ștergere
  3. @ tigri 222 noiembrie 2015, 11:22. Man! Cumva sa NU ne covina, doar pt. asta luptam de 5 ani de zile? Auzi, sa NU cumva sa incerci sa faci pe naivul! Cf. L. 223/2015, pensia militara este acea pensie cu baza de calcul de 80%, cu 1% in plus pt. ce depaseste 25 ani vechime si cu aplicarea H.G.-S 1019/2010. Celelalte sunt povesti!

   Am impresia ca tu incerci sa ne prostesti! Adica, creezi impresia ca vrei sa acceptam pur si simplu ca actualele contributive sa fie rebotezate ca militare de la 01.01.2016, fara a trece prin nicio operatiune de calcul (recalculare si actualizare), este? Ne desconsideri rau daca ne crezi atat de handicapati!

   Ștergere
 10. Domnu R 26500
  Tu si legea 223 doua drepte paralele. Nu stiu ce o sa mai inventezi cînd ți se va aplica si tie în rînd cu toata lumea ostaseasca. La cîte crengi uscate ai prin cap de prin padurile brazdate de poteci vînatoresti probabil o sa refuzi.
  Daca politistii ar fi propus si sustinut precum voi cei 26500 ca baza de calcul sa fie cele cîteva elemente din ultima luna de activitate conform L 164 erau cei mai buni. Asta-i durerea voastra contra L 223.
  Ghinionul vostru ,de data asta nu a mai iesit precum vointa stabilor de birou ingrasati de L 164.
  Acum va zbateti sa aduceti legea la forma dorita de voi numai ca din nou ghinion, s-au sesizat politistii in timp ce militarii durmeau. Iar scmd -istii evident grupati in 26500 se fac ca nu vad si nu aud ,ei mai avînd doar o problema după recuperarea maximului ce l-au obtinut (cont.pe L 164) respectiv recuperarea sumelor pierdute.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desi LPM intra in vigoare peste 40 de zile, in ianuarie 2015 nici TU, nici EU nu vom avea pensii miitare. Si nici in februarie 2016 si nici in iulie 2016 si nici in decembrie 2016. Asa ca pana la proba contrarie, tu esti cel cu stoluri in cap!

   In ceea ce priveste afirmatiile tale legate de L. 164, acelea sunt obsesii maniacale. Pentru majoritatea covarsitoare a celor din M.Ap.N. ori solde, ori venituri tot dracu' ala este. Adica toate veniturile noastre se rezumau la niste solde. Spre deosebire de tine, noi majoritarii NU am fost remunerati in activitate decat cu solde. Prin urmare NU ne intereseaza existenta putinilor smecherasi care aveau venituri de 5-10 ori mai mari decat soldele.

   D.p.d.v. logic, nici pe tine - desi este vizibil ca ai fost smecheras cu venituri in loc de solde, NU ar trebui sa te mai intereseze veniturile, ci tot soldele. Intrucat L. 223 iti actualizeaza doar coeficienii soldelor, nu si pe cei ai veniturilor. Asa ca ajungi egal in drepturi cu multimea militara pe care o detesti in mod vizibil.

   Bai, baiete! Voua, smecherasilor, L. 223/2015 v-a creat o portita! Aceea sa ramaneti de buna voie si nesiliti de nimeni fara pensii militare daca nu va comvin, adica sa ramaneti cu pensiile contributive, cu veniturile, cu punctajele si alte chestii caracteristice L. 263/2010, reluandu-va locul langa civili. Unde de fapt ar fi trebuit sa ramaneti mereu, voi ati fost doar accidentali prin armata!

   PS: Incearca sa iti schimbi din nou avatarul! Intr-adevar, iti reflecta educatia din plin. Dar pt. multi dinte noi este ostentativ!

   Ștergere
  2. Nu inteleg dece unii reaprind meciul Steaua-Dinamo?A mai exitat un asemenea meci in 1989 si ambele echipe au avut de pierdut.Militar,rezervist am participat la proteste impotriva Piratului,impreuna cu politistii in uniforma ,unii veniti chiar din Satu Mare.Ar trebuii sa luam exemplu de la ei privind coeziunea.Pricepeti ca faptul ca-i avem langa noi este un avantaj.
   Olescule sau cum ti se mai spune, te intreb .Tu cu cine tii?Or tii cu ursul din padure de tot bagi batul prin gard?Vezi ca atitudinea ta,neaduce dezavantaje ,inclusiv noua militarilor pur sange.

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 12:59. NU este INCA niciun meci Steaua-Dinamo! La acest moment, ambele tabere s-au debarasat de cei pensionati pana in 2011. Asta NU vezi TU! Despre ce coeziune vorbesti TU, daca in material iti este indicat clar textul initial al LPM care demonstreaza ca liderii SNPCC s-au debarasat de propriii politisti pensionati pana in 2011? NU vrei sa intelegi ca ei, politistii in activitate, si-au facut legea sa le fie aplicabila exclusiv lor, NU si celor pensionati pana in 2011? Pana si unul dintre cei mai buni prieteni ai mei care este politist activ s-a prins de faza. Stiind precis ca el va beneficia de pensie militara, NU si sotia lui care este in rezerva din 2009!

   Deci, NU exista niciun meci Steaua-Dinamo! Este posibil insa sa se reaprinda si inca rau dupa 01.01.2016. Cand doamna politista cu pletele pe umeri (apropo, mai puneti-le si voi sa isi lege parul cumva, niciunde pe lumea asta femeile cu pretentii de militari, poarta parul cumva legat strans la spate si nu ca politistele din Romania care parca ar fi la nunta), care ca functionar civil fara nicio zi de armata va iesi cu pensie militara incepand de la anul! Si boul de militar pensionat pana in 2011, care a mai luptat si in Iraq sau Afganistan, va ramane cu contributiva!

   Ștergere
  4. R -26.Retine ca nu sunt politist.Sunt pensionar cu mult inainte ,cand legea 164 nici nu exista,mai precis cand valoarea pensiei era de 60% pentru 30 de ani vechime in MAPN.Ma poti considera unul din aceea care au suportat toate experimentele Observ ca tu esti permanent un negativist.Multumeste-te,fratele meu ca primesti cuantumul cel mai favorabil,si ca nu mai esti inghetat permanent Tu crezi ca cei din SCMD si ANCMRR sunt niste papagali iar tu esti desteptul lumi?Esti nemultumit? Mergi baiatule acolo unde se pritocesc normele de aplicare si bate cu pumnul in masa si nu mai zapacii oamenii de cap.

   Ștergere
 11. Va propun sa fim calmi. Totul se va rezolva in asa fel incat numarul nemultumitilor sa fie minim.
  Cu acordul administratorului acestui blog , am placerea sa pun la dispozitia personalului din activitate care se va pensiona in baza dispozitiilor Legii nr.223/2015 precum si personalului din rezerva fara drepturi la pensie deschise , o aplicatie simpla , sub Microsoft EXCEL , denumita "Deschiderea dreptului la pensie de serviciu dupa Legea nr. 223 din 2015". Doritorii ,se pot adresa la adresa : trofin_vasile40@yahoo.com
  Fiindca cineva care semneaza DC a pus ,cu ceva vreme in urma , intrebarea daca intentionez sa fac public aplicatia de calcul a cuantumului pensiilor , pot sa spun da , dar sa apara mai intai , oficial , normele de aplicare a Legii 223/2015 .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ziua buna.As fi interesat despre acesta aplicatie,mai ales ca nu sunt decis daca sa ies sau nu la pensie cu 01,01,2015.
   Vad ca esti in tema cu aceasta lege, 223/2015.
   Ca si speta:
   -am 25 ani si 4 luni vechime efectiva ca si cadru activ,din care 6 ani la grupa "alte conditii",si 19 ani si 4 luni in conditii "speciale"
   -am cursuri de perfectionare 4 luni,si cred ca o punere la dispozitie când s-a reorganizat frontiera de 3 luni.
   Mai am in acesta situatie reducerea de 12 ani si 6 luni la anii de grupa?
   Multumesc anticipat.
   Adresa de mail: br08val@yahoo.com

   Ștergere
 12. @Anonim, da, ma voi interna maine! Vrei sa-mi aduci pachete la spital? De data asta nu ma mai duc la SMC in Bucuresti ca e prea departe si sunt spagile mai mari la rapandula mea de pensie, asa ca ma duc tot la militari, dar in provincie si unde medicii imi sunt prieteni! Conform legii, eu nu primesc spaga in pachete, ci doar in donatii financiare prin posta! Aia cu ALUPIGUS m-a dat gata! Vezi ca guvernantii care stau cu gura deschisa si pe ganduri, ce sa mai fure, au nevoie de bulina asta! Le-o dau si eu! Dar pe aia mai mare o tin pentru Ciolannus Smen! Camarazilor de aici trebuie doar sa le acordam tot respectul, indiferent cat de nervosi ar fi, pentru ca sincer au si de ce sa fie asa la cate amputari si nedreptati se intampla! Chiar acum Ciolos trage de sfoara drujbei si ar trebui sa-i trimitem cateva pachete de ALUPIGUS in suc propriu sa-i vina mintea la cap, aia ratacita de Soros, Merkel, Iohannis si masonii evrei! Toate cele bune si cu ALUPIGUS generos la guvernanti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incearca sa il ignori pe cel care este mereu cu ALUPIGUS in gura! Face si el ce stie mai bine in rol de parte pasiva.

   Pe de alta parte, ai interventii cu limbaj vulgar. Avem totusi pretentia ca suntem domni, ce ... PM? Este?

   Ștergere
  2. POFTA PERMANENTA,in progresie geometrica!

   Ștergere
  3. Apropo: Sa va zic bancul cu militarul care mergea cu trenul si in compartiment erau 2 golani si 2 doamne fresh. Pana la prima statie, golanii au avut un dialog plin de generoase carnuri si alte vulgaritati! Dupa ce au coborat la prima, doamnele l-au laudat pe militar pentru atitudinea decenta si educatia ce emana din el si i-au blamat pe golani! La care militarul si-a aranjat cravata, a luat pozitie de drepti si le-a zis cu fermitate: Sunt militar, ce PLM!!!

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 15. In primul rand imi este rusine cu voi, acesti tradatori - liderii SCMD, care se ascund in spatele unor oameni care au fost nedreptatiti si vor fi in continuare datorita incompetentei voastre si tradarii mizerabile. Cei din SNPPC au dreptate. De ce nu va intereseati la MApN sa aflati ce s-a stabilit? De ce dati credit unui guvern incompetent, care ca si guvernul Boc, taie de la militari si da la mafia politica? De ce cenzurati mesajele miilor de oameni? Ar trebui sa va fie rusine. Neamul romanesc nu se poate mandri cu niste ticalosi tradatori. Pe la toate posturile TV aveti gura mare si debitati numai tampenii spre deosebire de cei de la SNPPC. Rusine mizeriilor. Militarii vor sti cine i-a tradat, fiti siguri de asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ai citit materialul? In acest material este dovedit clar ca pe proiectul initiat de guvern privind LPM, atat liderii SCMD, cat si ai SNPCC si-au dat mana pe excluderea de la recalcularea pensiilor celor pensionati pana in 2011. Adica, au tradat si unii si altii, baiete! Ai link-uri in material care te duc la proiectul initial al legii aflat in arhiva Parlamentului! Citeste, si apoi da cu clanta!

   In alta ordine de idei, noi NU dam credit unui guvern instalat de 3 zile. Intai probam si apoi punem stampila! In schimb, guvernul anterior s-a dovedit perfect incompetent in privinta militarilor. NU a emis un singur act normativ, adica o banala OUG facuta pe genunchi, pt. a ne reabilita pe cei carora Boc ne-a macelarit prin injumatatirea pensiilor. Ne-au pasat Parlamentului care ne-a luat pana la urma la misto, ne-a reintregit pensiile, dar acelasi timp ni le-a inghetat. Iar guvernul anterior NU a avut nimic contra asupra mistoului! Asa ca ne-a predat tot "inghetati" actualuli guvern.

   Iar cand a fost vorba de LPM, citeste materialul sa vezi ce a initiat guvernul anterior! A initiat LPM in care cei pensionati pana in 2011 era complet pe afara! Ia vezi tu aici [http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2015%5C15L212FG.pdf] la Art. initial 111 cum guvernul anterior a avut intentia sa NU ne recalculeze pensiile celor pensionati pana in 2011, ci doar sa ne reboteze actualele contributive in militare!

   Ștergere
 16. Bai R-26500, ce tot o tii langa cu cei pensionati inainte de 2011? Tu esti prost sau te faci? Tu nu stii cu ce pensii au iesit cei pensionati inainte de 2011, fata de cei care au iestit dupa 2011? Nu mai fa atat gargara. Repeti ca papagalul acelasi lucru fara a avea argumente. Asta denota cat esti de informat. Mai degraba pari a fi un om al sistemului corupt si antinational. Datorita lui Coarna si SNPPC avem acum o lege care este in acord cu cele din tarile NATO. Dar tu stii ce este NATO? Ma tem ca ai ramas un tovaras din Tratatul de la Varsovia. Rusine R-26500. Va bateti joc de militari si neamul romanesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu stiu bine ce este NATO! Este o organizatie militara formata din armatele mai multor state. In NATO nu intra decat acele forte militare destinate apararii granitelor externe. Cei precum SNPCC si Coarna NU fac parte din fortele militare ale NATO, ci din structurile interne de mentinere a ordinii publice. Dar tu cum stii?

   Nu, nu avem o lege care sa fie in acord cu cele din tarile NATO. In niciun stat NATO niciun functionar public civil NU beneficiaza de pensii militare! Asta ca sa fie clar! In ceea ce priveste faza cu "Va bateti joc de militari si neamul romanesc". Asa este! Tu si cei ca tine "Va bateti joc de militari si neamul romanesc". Nu te mai arunca in sus cu SNPCC al tau! Niciun sindicar al politistilor NU a protestat vreodata pt. propriii pensionari. Ci exclusiv pt. drepturile celor in activitate! Si in material ai clar documentul in fata prin care SNPCC au incercat sa elimine de la recalcularea pensiilor pe toti cei pensionati inainte de 2011! Acel document este inregistrat la Parlament si NU il poti contrazice!

   In alta ordine de idei! Bai, baiete! TU ce puii mei cauti printre militari din moment ce faci apologia functionarilor publici CIVILI din SNPCC? Esti cumva militian din astia de dupa 90 care nu au nicio zi de armata, dar esti fript sa ai si tu pensie militara? Spune mai bine asa, dar nu o mai coti cu NATO si sistemul corupt si antinational.

   Ștergere
  2. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 14:16. Si mai este o chestie! In mod evident ca esti pensionat dupa 2011. Adica, erai activ cand ne macelarea Boc, pe cei pensionati pana in 2011. De ce ar trebui sa plang eu acum pt. pensia care ti-a dat-o Boc? Cumva pt. faptul ca activ fiind in 2011, ai asistat impasibil cum ne macelarea pe noi cei pensionati inainte de 2011?

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Dacă citesti OuG 1şi legea 263 referitor la militari îţi dai seama că nu pot fi diferenţe semnificative intre doi militari pensionaţi inainte de 2011 şi după 2011 la condiţii similare de grad, funcţii vechime. Deci chestia asta e aşa la oha ca să ne aflăm în treabă. Legea 223 nu prea e o lege ca în NATO, prin celelalte ţări nu prea vezi poliţişti, gardieni de prin penitenciare, echivalenul SRI-ului şi STS-işti în sistemul de pensii militare.
   Coarnă şi celilalţi din structurile asociative participante la simulacru de dezbatere a acestei legi au fost de acord şi au semnat ca celor pensionaţi înainte de 2011 să nu li se recalculeze pensiile. Aşa că nu-ţi înţeleg revolta şi nici insultele. Nu te obligă nimeni să citeşti acest blog, iar dacă stai prost cu nervii şi cu gândirea nu e vina nimănui. E loc pentru toţi sub soare.

   Ștergere
 17. Din ce inteleg eu, la mapn...nu pot scrie altfel, caci tasta nu vrea...deci tasta...avem parte de slugi....SLUGI imbracate cu umeri..ceva genul, nu te uita la fruntea mea ca nu am nimic acolo, uita-te pe umerii mei...slugi au fost si pupa mijlociul, slugi au ramas....astept si reactiile slugilor din cei care reprezinta sindicatul de 2 bani si asociatia celor peste 888 de ani...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La toate ministerele este aceeasi situatie! Ai vazut vreun militar sau politist activ care atunci cand ne macelarea Boc, sa isi dea demisia in semn de protest sau altceva? Nimic.

   Ștergere
  2. Politisti au fost dati afara (10.000) dupa ce au strigat la stapanul ui Boc ,Basescu javra ordinara Si au fost dati afara exact cei cinstiti fara pile

   Ștergere
  3. OK...este motivul principal de a iesi in strada, nu doar cei din bucuresti, sa le strigam ca sunt marionete..., SLUGI, etc...daca nici acum, cand sunt organizate de 1 dec, atunci cand?
   oricum sunt marionete, si au inceput tip=til, nu sunt bani, nu e prognoza, nu marim, nu investim....AFARA< cu toti in strada...

   Ștergere
  4. Și ce o sa strigati mă rog în strada; nu vrem pensii de 3000 ,vrem pensii de 7000
   Și ce o sa raspundeti reporterilor cînd va vor intreba ; ce pensie aveti domnule colonel sau domnule majur principal.

   Ștergere
  5. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 16:25. Eu as intreba pe un astfel de reporter, mai intai daca a facut armata, apoi i-as adresa intrebarea cheie: ce face ma-sa pensionara la mobilizare? Iar daca este femeie sub 35 ani, as intreba-o cum de indrazneste sa ia interviuri o persoana civila unui militar, o persoana scutita de la efectuarea stagiului militar obligariu pe timp de razboi, in contrast cu barbatii sub 35 ani. Apoi i-as raspunde si ce pensie am eu!

   Ștergere
  6. Eu , si ea ti-ar da un raspuns scurt si sec: am muncit in mediul privat o viata intreaga ca sa intretin salariile si,sporurile,condiile medicale platite ,si trasul chilului în sistemul bugetar nerestructurat.Sau mai pe scurt: domnule militar sau politist stii cumva ca eu iti platesc salariul?

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  8. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 19:23. Asta e teoria basista a idiotilor. Tu trebuie sa imi platesti salariul daca vrei sa sa nu iti ia glandul vreun infractor sau sa iti dea rusii o bomba in cap! Cat priveste mediul privat, unde este acel mediu? Ca si Badea de la A3 are pretentia ca lucreaza in mediul privat, desi nu produce nimic decat gargara.

   Prin urmare, TU nu imi platesti nimic in plus, iti platesti doar propria ta siguranta! Si o platesti foarte prost! Fapt pt. care este posibil ca intr-o buna zi sa ramai descoperit si in fata vreunui talhar si in fata vreunui bombe rusesti! Iar EU sa nu te ajut cu nimic. Daca NU platesti bine inainte!

   Ștergere
  9. iar daca eu si altii nu mai muncim pentru tine (plecam toti civilii definitiv in strainatate) tu o sa ne aperi păscînd animalele pe islaz ca sa-ti cîstigi existenta. Si o sa-ti puna statul si impozit pe vînzarea animalelor.

   Ștergere
  10. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 20:12. Drum bun! Tu nu muncesti decat pt. tine, baiete! Ai sanse ca in Sahara Occidentala sa nu mai platesti asa cum pretinzi salarii nici militarilor, nici politistilor, Intrucat acolo nu exista nici militari, nici politisti. In rest, oriunde ai merge in lumea asta, vei plati si salariile si pe ale militarilor si pe ale politistilor. Si inca foarte bine nu ca pe alea e mizerie din Romania. In plus fata de Romania, daca indraznesti in acele state sa emiti teoria basista pe care o propagi pe aici, o faci pe propria raspundere! In S.U.A. ai fi exportat sigur la Guantanamo!

   Ștergere
  11. Politisti au fost dati afara (10.000) dupa ce au strigat la stapanul ui Boc ,Basescu javra ordinara Si au fost dati afara exact cei cinstiti fara pile

   Ștergere
  12. @ Maxim One 22 noiembrie 2015, 21:07. Asta NU contesta nimeni. Desi daca ne aducem aminte, actele de trimitere in somaj a 10 000 de politisti erau intocmite dinainte de faza cu javra ordinara. Cat priveste faza cu "au fost dati afara exact cei cinstiti fara pile", ai 100% dreptate. Nu este ceva nou nici la M.A.I., nici la alte ministere. Asa a fost mereu, asa este si acum si tot asa va fi si multa vreme de acum inainte.

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 19. @ All. Multe spirite inflamate! Am aflat pana la urma despre ce este vorba! Despre o dispozitie adresata tuturor ministerelor de a face propuneri de ajustare a cheltuielilor de salarizare si de pensionare in anul 2016. Am mai retinut ca acele ajustari vizeaza exclusiv ajustarea cheltuielor de salarizare si destinate pt. plata pensiilor pt. personalul care se afla acum in activitate sau care urmeaza sa se pensioneze in 2016.

  Daca informatia este corecta, se justifica si comunicatul SNPPC care este cam ambiguu si NU precizeaza nimic concret despre un posibil impact privind aplicarea LPM militarilor si politistilor deja pensionati. Dimpotriva, comunicatul contine elemente corelate care conduc la varianta despre care am aflat si anume ca orice posibila ajustare a cheluielilor de salarizare si pensionare se adreseaza exclusiv celor aflati acum in activitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Ce nu-i ambiguu la tine . Numai ca pîna te lamuresti cum stau lucrurile trocăi pe toata lumea si introduci zinzanie intre semeni si intre specialitatile militare. Rusine R pentru modul tau nefiresc de a respecta darul primit.

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 16:37. Zazania a fost introdusa de comunicatul SNPCC. Materialul este foarte echilibrat si atrage atentia inca din titlu ca este posibil sa fie o intoxicare care sa mascheze interesele strict personale ale liderilor de sindicate din M.A.I., pe fond de manipulare politică si a personalului deja pensionat.

   Dupa cum observi din comentarii, foarte multi politisti si militari deja pensionati, au muscat momeala! In concluzie, am dezamorsat o zazanie, nu am provocat alta!

   Ștergere
  4. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 16:37. Mai departe, este un exercitiu de supozitie. Probabil ca pe cei din M.Ap.N., avand statut de militar si nu de functionar public civil, ii doare in cot de existenta actului care majoreaza plata orelor suplimentare cu 75%, intrucat oricum lor nu li se aplica, ci doar politistilor.

   Referitor la ajustarea cheltuielor de pensionare pt. cei care se vor pensiona in 2016, tot probabil ca cei din M.Ap.N. au optat sa fie efectuat calculul la solde/salarii, si nu la venituri. Asta, intrucat la majoritatea militarilor veniturile sunt egale cu soldele. Din cauza stupidei legi a salarizarii unitare care precizeaza ca la militari soldele sunt calculate la zile calendaristice si nu la zile lucratoare ca la politisti. Ceea ce inseamna ca militarilor nu le poate fi achitat niciun venit suplimentar la solda de baza, indiferent daca lucreaza suplimentar sau nu.

   Asta este consecinta amestecarii sub umbrela LPM a unor branse profesionale cu statute diferite si prevederi de salarizare diferite in activitate. Pana la urmare au dreptate si militarii au reactia lor dupa ce ca au inghitit hapul "la ordin" ca de pensii militare sa beneficieze si functionarii civili! Cum sa existe LPM care sa ia in calcul veniturile, in conditiile in care militarii nu beneficiaza decat de solde si nu si de venituri extra?

   Ștergere
 20. @ All. Comentariile eliminate apartin unei persoane maladive, iar acestea se rezuma in esenta la termenul ALUPIGUS. Persoana in cauza dand de inteles ca este cam obsedata de perversiunile sexuale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 21. măi R 26500.
  Dacă tu mereu joci rolul cetateanului turmentat nu toata lumea trebuie sa-ti înghita elucrubatiile paroxistice.
  Acesti sindicalisti sînt în primul rînd angajati ai activilor din politie si nu sunt platiti din banii pensionarilor. Ei ,pe faza, au dat alarma sesizînd doar un fapt si trezind la realitate multimea muta din armata neaparata de nimeni cu toate ca unii sunt platiti chiar de parte din pensionari pentru asta.Ca nu-ți convine ție sau la nu stiu care Lupu-lesti sau stiu eu ce Frati-etati sa-i primeasca in ideea de a nu le strica planurile este cu totul alta poveste. Asa ca este meritul lor ca au sezizat cazul si este meritul lor ca aparîndu-și breasla ne-au apărat si pe noi cerînd respectarea drepturilor si pentru militarii activi(plata ore suplimentare) . De asemenea s-au implicat foarte activ din pozitia de activi (lucru pe care la militarii activi nu-l vezi) inclusiv in creionarea si influentarea parlamentarilor in a le depune si sustine amendamentele in plenul sedintei. Asa a iesit L 223. Sunt mult mai influenti pe scena politica , sociala ,mass-media etc reusind sa duca in spatiul public mesaje coerente si nu incîlcituri de istorici si fotoreporteri platiti care nu conving pe nimeni. Bravo lor. Rusine celor care-i critica si le pun sub semnul intrebarii bunele intentii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu pari mai degraba turmentat! Tu ai afirmat ca "acesti sindicalisti sînt în primul rînd angajati ai activilor din politie". Pai, vezi? Deci ii doare in cot de politistii pensionati in trecut! Exact ce prezinta materialul! Ei s-au prezentat la portile M.Ap.N. "mirosind" ceva ce li se poate intampla celor in activitate, si nu politistilor in rezerva. Carora S.N.P.C.C. le-a dat un sut in dos cand au dat verde la proiectul LPM!

   Cat priveste influenta mai mare pe scena politica, sociala, in media etc.! Nu este meritul politistilor. Pur si simplu, legile statului le-a dat dreptul sa vorbeasca, sa aiba sindicat etc. Si uzeaza de acest fapt, este normal! Intrucat daca am trai intr-un stat cu drepturi egale pt. toti, si militarii ar avea dreptul sa vorbeasca liber sau sa protesteze in strada cateva brigazi! Sau sa faca greva in Afganistan!

   In concluzie, vezi tu sa nu cumva sa evolueze societate brusc si sa acorde aceleasi drepturi civice si militarilor! Intrucat, apropo de OUG aia pe sest, daca militarii activi ar avea dreptul sa vorbeasca liber, s-ar putea sa te trezesti cu ei pe la TV dezvaluind opiniei publice ca jumatate dintre beneficiarii LPM NU sunt militari, ci CIVILI! Iat militarii autentici deja pensionati vor avea pensii tot ca civilii din ianuarie 2016, intrucat nu au loc de politstii civili!

   Ștergere
  2. Capacitatea ta de a discerne între alb si negru rămîne în limitele standardului tău. Tu poti sa întelegi si sa interpretezi totul doar limitat.
   Sa stii si tu ca din surse sigure iti spun ca acesti sindicalisti s-au prezentat invitati la o discutie pe normele de aplicare si nu expre pentru interesul lor. Statul la poarta la este caracteristic oricarei UM dar probabil ca pîna s-au dat telefoane prin tot ministerul pentru aprobare,tabel etc a durat. Lucru cu care nu au fost obisnuiti. Si asa au aflat ce ”bîzîie” pe acolo , în fundalul întunecat al mintilor reductioniste mapn-iste. Si au dat pe goarna nu cumva sa avanseze cu mîrlaniile.

   Ștergere
  3. Eu militar iti spun ca ai dreptate.

   Ștergere
 22. Na ! Vezi ca am dreptate, ca nerespectarea tratamentului cu ALUPIGUS iti provoaca grave deviatii de comportament ?
  "măi R 26500" , mai !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai du-te ma in saracia ta de psihopat!!!Tara arde si tu stai mereu cu ALUP in gura!!

   Ștergere
 23. Eu am fost politist si in livretul meu militar care mi-a fost inmanat la trecerea in rezerva este trecut gradul de colonel,nu de comisar sef.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Cum asa? Eu daca am fost colonel de armata, de ce nu mi-au scris in livret gradul de comisar-sef?
   Este o gluma. Acum trebuie sa facem diferenta intre stupiditate si realism. Chestia cu echivalarea la trecerea in rezerva a gradelor profesionale civile din politie cu cele militare de armata, doar in Romania putea sa existe. Stupid este si faptul ca echivalarea este doar intr-un singur sens. Invers de ce nu? Clar de ce. Doar sa poate beneficia si politistii de pensii militare.

   Acum pe bune, daca e mobilizare, TU ce faci la razboi? Te mobilizeaza astia si te trimit pe front sau te fac din colonel, din nou comisar sef si te ocupi de dirijarea circulatiei sau cum? E o chestie aici. Intrucat, la mobilizare daca ramai colonel ai rang egal cu un mobilizat din M.Ap.N. care comanda un batalion sau o brigada de lupta! Dar daca dau iti dau si tie astia pe mana un batalion de lupta sau o brigada, ce te faci? Intrucat stii bine ca NU stii sa faci nimic militar!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 24. Nenea R 26500 parcurgînd comentariile am constatat ca sunteti varza la multe capitole.
  Sa stiti ca si in armata la garzile permanente (cred ca stiti ce inseamna) orele suplimentare peste 170 ore/lunr se platesc daca nu exista posibilitatea acordarii de timp liber in compensatie.Si de multe ori din lipsa de personal sau concedii neputîndu-se acorda timp liber se face plata orelor suplimentare peste 170.Politistii au dreptate in privinta asta cu unii cdt. Sa traiti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu citezi din CM acum! Cf, caruia se plateste FIECARE ora suplimentara lucrata cu minim 75% in plus (maxim poate fi si 300% - acest lucru se stabileste doar unde exista contracte colective de munca la care militarii nu au dreptul), atunci cand nu se poate acorda timp liber in compensare!

   Numai ca, baiete! Ia citeaza acum pasajele din regulamentele de ordine interioara pt. MILITARI care stabilesc ce inseamna timp liber in compensare in cazul militarilor! La civili, inclusiv politistilor, li se aplica CM. Timp liber in compensare inseamna atat pt. civili, cat si pt. politisti - o ora libera pt. fiecare ora suplimentara lucrata. Daca NU li se poate acorda acel timp liber in compensare, li se plateste fiecare ora suplimentara cu minim 75% in plus.

   Numai ca la militari, timpul liber in compensare NU mai este o ora pt. fiecare ora suplimentara lucrata, ci ceva de te iei cu mainile de cap! Astfel incat sa NU poate ramane ore suplimentare descoperite. Daca esti militr, astept sa redai pasajele pt. militari.

   Iti dau si un test! UM "X" participa 30 de zile continuu, 24 de ore din 24, la un exercitiu aplicativ. Pt. acel exercitiu aplicativ, la reintoarcerea in unitate, cf. CM militarii respectivi ar trebui sa beneficieze de cca. 60 de zile libere. Adica sa se inchida unitatea 2 luni. Sau pt. cele 30 de zile lucrate continuu, militarii sa aiba solda tripla. Cu toate acestea, in cazul militarilor NU se intampla nimic din cele 2 situatii! Astept pasajale!

   PS: Iti dau si suplimentar. O unitate este dislocata 6 luni in Afganistan, 24 de ore din 24 in misiune. Cf. CM, la reintoarcerea in tara, militarii respectivi ar trebuie sa beneficieze de 18 luni de timp liber in compensare. Adica sa se inchida unitatea 1 an si jumatate. Sau, sa aiba solde triple pe perioada celor 6 luni. Cu toate acestea, in cazul militarilor NU se intampla nimic din cele 2 situatii! Soldele sunt chiar mai mici decat in mod normal. Imi exprim convingerea ca nu e legi de indemnizatia din teatrul de operatii care nici nu face parte din solda, fapt pt. care nici nu este luata in calcul la calculul pensiei! Spor la treaba!

   Ștergere
  2. Sunteti complet afon in materie. Daca nu stiti ce inseamna garda permanenta la o UM va spun eu. Inseamna o subunitate cu stat de incadrare cu functii de cdt garda pe care nu le pot ocupa decît cei incadrati pe functiile prevazute in staul de org, Ei au parcurs cursuri speciale de cdt garda si nu pot fi inlocuiti cu nimeni din cazarma fara curs decît in cazuri exceptionale. Fiind omul pe post in concedii cei ramasi nu dispun de liber si atunci prin reglemetarile prin ordine ale esaloanelor superiore ce depăseste 170 ore munca/lunar se plateste cf.ordinelor.
   Aici nu-i vorba de Codul muncii ci de reglementari prin ordine interioare in mapn.
   Dumneata nu prea stii cu ce se manîca armata în ansamblu dar iti dai cu părerea.

   Ștergere
  3. Pierzi timpul.. R 26500 a fost doar un militar de opereta frecator de menta in trupele de interventie ale MApN trupe care nu au intervenit pe vremea lui niciidata , nicaieri Habar nu are de nimic dar are un fix .Vrea pensie mai mare desi militarii pensionati dupa 2011 au pensie cam jumatate cat a lui .Acum baga raca intre nilitari si politisti, jandarm,i pompieri etc Dupa ce a frecat menta o viata intreaga R vorbeste cu gura plina de drepturile politistilor uitand cat de grea si complicata e viata de politist.Ca exemplu doar 1 din trei politisti mai apuca pensia si multi politisti ar vrea viata din MApN .Acum e nevoie de unitate intre noi si nu de agenti propagandisti si dezbinatori ca R cel lacom de arginti.

   Ștergere
  4. Anonim 21:37
   Stimate atoatecunoscator in privinta serviciului de garda . La doua intrebari te rog sa-mi raspunzi :
   - In acest moment nu mai este in vigoare RG- 2 ?
   - In momentul in care o persoana din cei numiti sa execute serviciul de cdt de garda este in concediu, nu este inlocuita de alte persoane admise de a executa acest serviciu fara a fi incadrate ca si cdt de garda ?
   Daca tot se plateste tot ce depaseste norma lunara , va plateste cumva si spor de ore de noapte ?

   Ștergere
  5. Victor Aldea
   Daca poti sa schitezi un calcul potrivit caruia ,cei pensionati anterior anului 2011 beneficiaza de pensii mai mari ,in conditii echivalente cu cei pensionati dupa 2011, te rog sa faci acest lucru ,ca sa ma dumiresc si eu despre ce este vorba!

   Ștergere
  6. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 21:37. Da! Bineinteles! Eu iti avizam dosarul cu documentele Serviciului de Paza si de Garda. Tot asa se spune, nu! Tinerete! Dar eu ti-am dat un test! Tu oricum nu ai primit niciun leu suplimentar! Problema este ca nici macar nu poti sa precizezi denumirea actuala a regulamentului care reglementeaza acest serviciu. Eu stiu, sa stii!

   Ștergere
  7. @ Victor Aldea 22 noiembrie 2015, 21:41. Te inviti sa canti la masa functionarilor publici civili! Si te-am mai atentionat sa nu publici sub mai multe nume!

   Ștergere
  8. @ Ionel N. 22 noiembrie 2015, 22:04. Nu mai este in vigoare acel RG-2 pe care il stii dumneata. Este insa problema incisivului sa precizeze ce si cum! Este tamaie, dar are pretentii!

   Ștergere
  9. Stimate domnule R 26500 intre garda avizata de d-ta si garda permanenta paza si interventie obiective speciale este o mare diferenta pe care demonstrezi ca nu o cunosti. Nici macar habar nu ai ce inseamna ob.sp. si care ar putea fi acestea. In mod sigur nu ai avut acces la asa ceva.

   Ștergere
  10. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 22:41. Te rog eu, devii penibil! Dar cine mama dracu' controla marile obiective speciale din Bucuresti si din zonele limitrofe? Si EU printre altii, cand imi venea randul! Papagal esti omule!

   Ștergere
  11. Or fi fost ob.sp. dar nu de imp.deoseb. Esti complet depăsit. si in mod sigur nu ai calcat in asa ceva .

   Ștergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 26. domnule Ionel va rog sa va documentati bine asupra modului de incadrare si functionare a serviciului in garda permanenta ,paza si interventie obiective speciale de importanta deosebita. Fiind ceva aparte supus si RG2 nu intru in detalii.Era doar vorba de plata orelor supl. atunci cînd din diversele motive turele de garda depăsesc 170 ore/lunar plus sporurile aferente stabilite prin ordinele in vig.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce detalii sa dai tu? TU habar NU au nici de numele regulamentului actual care organizeaza functionarea serviciului! Daramite de chestii mai complicate!

   Ștergere
  2. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 22:25. Bun, denumirea exacta nu o cunosti! Precizeaza macar culoarea! Hai sa te vad!

   Ștergere
  3. Detalii despre incompetenta d-ta in materie de asa ceva se desprind din motivatia inexistenta in spatele argumentatiei.

   Ștergere
  4. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 22:25. In concluzie, singura legatura a ta cu serviciul de paza, garda si protectie obiective, este ca tu ai fost frecvent loctiitorul caporalului de schimb! Lasa-ne te rog cu chestiile astea! Ce mama ma-sii, doar stim si noi ca obiectiv special era la un moment dat si "Monumentul Ostasului Necunoscut" din Parcul Carol I. Si care tot a fost pangarit intr-o noapte cu spray-uri de niste copilandri amatori de graffiti.Ca daca iti spun cum a fost aruncata in aer statuia lui M. Viteazul din Sf. Gheorghe, ajungem si la mai penibil!

   Discuta su tu despre armata reala daca stii ceva! Paza este paza, nu este nimic senzational. Fapt pt. care a fost predata in zilele de azi aproape in exclusivitate Politiei Militare! Serviciul militar autentic se ocupa cu lucruri mai importante decat sa faci pe paznicul!

   Ștergere
 27. Stimate domnule R 26500 intre garda avizata de d-ta si garda permanenta paza si interventie obiective speciale este o mare diferenta pe care demonstrezi ca nu o cunosti. Nici macar habar nu ai ce inseamna ob.sp. si care ar putea fi acestea. In mod sigur nu ai avut acces la asa ceva darmite cum sa cunosti organizarea interna in astfel de ob..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 22:49. In concluzie, singura legatura a ta cu serviciul de paza, garda si protectie obiective, este ca tu ai fost frecvent loctiitorul caporalului de schimb! Lasa-ne te rog cu chestiile astea! Ce mama ma-sii, doar stim si noi ca obiectiv special era la un moment dat si "Monumentul Ostasului Necunoscut" din Parcul Carol I. Si care tot a fost pangarit intr-o noapte cu spray-uri de niste copilandri amatori de graffiti.Ca daca iti spun cum a fost aruncata in aer statuia lui M. Viteazul din Sf. Gheorghe, ajungem si la mai penibil!

   Discuta su tu despre armata reala daca stii ceva! Paza este paza, nu este nimic senzational. Fapt pt. care a fost predata in zilele de azi aproape in exclusivitate Politiei Militare! Serviciul militar autentic se ocupa cu lucruri mai importante decat sa faci pe paznicul!

   Ștergere
  2. cind o sa stii ce inseamna un ob.sp.imp d. cu trei zerouri infata pe documente sa vorbesti. Pina atunci nu mai debita prostii de genul statui ,monumente nici chiar baraje. Ca sa calci acolo aveai nevoie de ord de serv semnat si aprobat de seful de arma sau ministru lucru pe care nu l-ai avut in viata d-voastra.

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 23:23. Bai, baiete! Aia a fost pe vremea comunista, tu tot nu pricepi? Atunci cu 3 de zero in fata era si Casa Centrala a Armatei. Temerea principala fiind sa nu dispara vinul din crama de la subsol.

   Dupa acele vremuri, acel de serviciu de paza a devenit din ce in ce mai neinteresant. Poate fi inlocuit foarte bine si cu un serviciu de paza civil. La acest moment, daca vrei sa stii pt. cultura ta generala, serviciul este indeplinit si inca foarte bine de Politia Militara. Iar la unele obiective, si aici este durere! De militari cu probleme medicale care nu indeplinesc criteriile medicale pt. teatrele de operatii. Dar care sunt foarte buni sa pazeasca un depozit, o unitate si altele!

   Prin umare, tu faci legenda din niste atributii de rutina pe care le putea indeplini oricine. Ca si astazi de fapt. Noroc ca suntem o tara in care nu se intampla nimic, nefiind interesanti pt. nimeni. In caz contrar, legenda comunista a serviciului de paza si de garda, s-ar narui intr-o clipa!

   PS 1: Sa fii tu sanatos la cati am surprins la obiective speciale dormind in izmene!
   PS 2: Acum ce faci, de la ordin de ministru ai coborat la ordin de la un banal sef de arma?

   Ștergere

 28. inca o dovada ca esti strain de asa ceva. Ca sa controlezi si sa ai acces in asa ceva aveai nevoie de ord de serv semnat de seful de arma sau ministru lucru pe care nu l-ai detinut vreodata. Deci nu stii despre cei vorba dar te dai in stamba cu prostii(Statui,monumente,baraje)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta era in vremurile comuniste! Aici te-am prins deja! In vremurile mai dincoace, tot ordin de serviciu a fost, dar nu mai semna ministrul tot felul de maruntisuri. Ci comandantul garnizoanei. Insist sa ne lasi! Daca nu vrei sa iti aduc aminte ca pe vremea ta era obiectiv special pana si Cimitirul Ghencea Militar. Ca sa nu atace cineva mortii, desigur! Precis pe acolo ti-ai facut serviciul!

   Ștergere
  2. Baiete doar un reper.Stii cumva cum si prin ce se realizeaza comertul ext.Mai bine du-te de te culca ca dai dovada de totala necunoastere a domeniului.Esti absolut total depăsit.

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 noiembrie 2015, 23:31. Culmea este ca stiu ceva! Despre cum se realiza in trecut! Exclusiv de catre nomeclaturisti, prin personalul serviciilor secrete sau colaboratori ai acestui personal. De exemplu! Am intalnit o "mare" luptatoare contra comunsimului si securistilor, dar si mare idolatra a lui Basescu! Cand Chioru' ne macelarea. Ca sa aflu ca tipa lucrase la compania Sony din nu nu stiu ce tara araba. Nu doar pe vremea lui Ceausescu, dar si dupa. In numele COMERTULUI EXTERIOR! Pana m-am prins cum sta treaba.

   Deci, comertul exterior este un domeniu care a apartinut si apartine mafiei din sistem. Daca tu pe astia i-ai pazit, iti sugerez ca este mai bine sa taci!

   Ștergere
  4. Din păcate nu ai priceput nimic si nu pot sa-ti spun mai mult.Nu amesteca civilul cu militarul in operatiuni speciale .................SSID........

   Ștergere
  5. @ Anonim 23 noiembrie 2015, 00:04. Eu am priceput totul! Si am impresia ca te-ai prins si tu cam ce cloaca ai pazit. Pentru tine e bine, mie imi esta egal. De aia ti-am sugerat ca este mai bine sa taci! Nu de alta, dar maine-poimaine, civilii sub acoperire carora le-ai pazit afacerile la umbra "comertului exterior", tot pe tine scot la inaintare!

   Ștergere
  6. ar fi bine sa stergi tot și spre binele site-ului.

   Ștergere
  7. @ Anonim 23 noiembrie 2015, 00:22. Poate spre binele tau! Sus de tot pe site scrie clar ca ceva despre "Elita". Pe noi oricum nu ne poate persecuta mai mult statul roman decat a facut-o! Daca nu isi revine curand si mai continua (statul), NU se poate alege decat cu un corp de armata (singurul, cele autohtone au fost desfiintate in totalitate) pe cap format din militari romani persecutati politic, care si noi putem trece la ofensiva oricand! Cu sanse de succes, auspiciile internationale fiindu-ne perfect favorabile!

   Ștergere
 29. Hai ca sunteti niste dragalasi!!!!
  1-robotel R .Daca ai facut acte si avize este clar ca esti VM de birou.....singur te dai de gol
  2- refuz sa particip la discutii cu cei care se pretind"ditamai coloneii"si care vb 3 ore doar despre serviciul de garda...DOAR ATAT ATI INVATAT!!!
  Eu habar nu mai aveam despre serviciul de garda dupa sc.of......am avut alte pb."un pic "mai mari,dar nu vreau sa va deranjez in discutiile dvs. laborioase despre garda si cdt.garda la nivel de caporal......parca erati colonei ?? ...de carton ?
  Don Corleone
  PS CEZAR ala CU TAB-ul va face zob in cateva secunde domnilor colonei din fostul B.O.P.L , care va ocupati de o amarata de garda din UM
  PS Mai stiti ce inseamna b.o.p.l. cei care invarteati dosare?....ca acum toti sunteti "luptatori" ....invartind cheile pe deget
  Dom' olescu ai fost si mata prin zona hartoagelor.Eu acum te inteleg de ce iubesti L 164 :).....ce VM.....ce alpinism? Pe net minte fiecare ce vrea.Eeeeeee atunci cand se nasoleste cu banu apar si interesele.
  DC
  Cum am mai spus: dpdv al meu poa sa faca orice lege ca am de castigat in orice situatie.La tine dom olescu e la fel?......sau ca sa ma intelegi.Prin absurd eu pot sa pierd,dar tu vei pierde mult mai mult.....si multi col. bopl:)
  ........si nu uita sa le multumesti politistilor ca acum erai in afganistan cersind o coaja de paine de la satenii cu caprele

  RăspundețiȘtergere
 30. Hai ca sunteti niste dragalasi!!!!
  1-robotel R .Daca ai facut acte si avize este clar ca esti VM de birou.....singur te dai de gol
  2- refuz sa particip la discutii cu cei care se pretind"ditamai coloneii"si care vb 3 ore doar despre serviciul de garda...DOAR ATAT ATI INVATAT!!!
  Eu habar nu mai aveam despre serviciul de garda dupa sc.of......am avut alte pb."un pic "mai mari,dar nu vreau sa va deranjez in discutiile dvs. laborioase despre garda si cdt.garda la nivel de caporal......parca erati colonei ?? ...de carton ?
  Don Corleone
  PS CEZAR ala CU TAB-ul va face zob in cateva secunde domnilor colonei din fostul B.O.P.L , care va ocupati de o amarata de garda din UM
  PS Mai stiti ce inseamna b.o.p.l. cei care invarteati dosare?....ca acum toti sunteti "luptatori" ....invartind cheile pe deget
  Dom' olescu ai fost si mata prin zona hartoagelor.Eu acum te inteleg de ce iubesti L 164 :).....ce VM.....ce alpinism? Pe net minte fiecare ce vrea.Eeeeeee atunci cand se nasoleste cu banu apar si interesele.
  DC
  Cum am mai spus: dpdv al meu poa sa faca orice lege ca am de castigat in orice situatie.La tine dom olescu e la fel?......sau ca sa ma intelegi.Prin absurd eu pot sa pierd,dar tu vei pierde mult mai mult.....si multi col. bopl:)
  ........si nu uita sa le multumesti politistilor ca acum erai in afganistan cersind o coaja de paine de la satenii cu caprele

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo! Tu habar nu aveai de mute. Chiar, cu limba ... CANADIANA cum mai stai? Reimprospatam memoria [http://r-26500.blogspot.ro/2015/11/si-acum-ia-sa-vedem-cine-sunt-si-mai.html?showComment=1447948297009#c3914255679785085920|? Bine macar ca ai ajuns UTC-ist din clasa a VII-a. Cat priveste batalionul de infanterie pe care zici ca il comandai, clar ca fost structura din aia inregimerntata de aprovizionare, cu statut de companie dintr-un batalion independent.

   PS: Stai calm! Tatucului tau G. Oprea si care este adevaratul motiv pt. atacurile tale furibunde, isi va plati politele cu varf si indesat!

   Ștergere
  2. Chir nu observi ca esti intr-o mare ..EROARE !! Chiar asa ..???

   Ștergere
  3. PS.era vorba de MILITARI CANADIENI....dar m-a luat valul ..scuze ....nu mi-ai spus o ,,noutate "
   Distinsul Contraamiral ..parca Karadeniz (Calutul de mare ) ..isi roade pensia pe respectivele meleaguri (de unde ne da si lectii de buna purtare )
   In urma numeroaselor ..controverse cu el ...m-am documentat despre ..Canada si am observat ca nu au o limba oficiala propie ..!!!! I-au pricopsit Englezii si cu francezii....iar acum niste ,,expati romani....ne scot ochii ..cu ce a fost in stare sa faca ..Canada ..sictir ..expatilor ..

   Ștergere
  4. PS1-2...Daca nu cunosti te informez ca un B.IMc /R.Mc..avea in componenta 3Cp.I. x120 militari ; 1 Bt Art Mixta ! Aruncatoare 120 .82 ; Anti tank Ag9 + Strela(rachete dirijate ; pluton..Trs ; Ge; Ch..Logistica .....

   Ștergere
  5. Fata de B. independent ..nu avea ,,Stat major"...recte Birou pregatire de lupta !
   Rezulta dar faptul ca acest comandant de batalion si cu seful lui de stat major ..trebuia sa faca totul legat de pregatirea de lupta : Planificarea ...documentele pentru aplicatii etc ..etc ..
   Deci comandantul nu era in situatia de a primi totul facut de la BPL...si dupa ce se mira ..semna ....si punea stampila..!!!

   Ștergere
 31. Scuze pt postarea dubla.Este prima data cand mi se intampla.
  In alta ordine de idei si recitind postarile, de ce nu va faceti voi "paznici la mall".....? ca atat mai produce tara asta, si desigur si agenti de vanzari.Unde esti" dragalasule" corneliu? ...tu le ai cu injuraturile si blestemele.asta poti, asta faci!
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti tot papagal! Nici macar nu eram la V.M. cand controlam obiectivele din Bucuresti! Asta intrucat doar militarusii de salon tinuti de fusta mamei sau nevestei, nu si-au schimbat macar o data specialitatea si garnizoana! Si apoi te dadeai mare Cdt. B.I! Adica tu comandai doar cu gura, si planurile de operatii ti le faceau salariatii civili? Sau cum?

   Ștergere
  2. Daca nu stii...(greu de crezut ) cinei D.C.(Don Corleone si derivatele de rigoare ..!!) te informez eu ..
   A trait si traieste in Brasov ...cam departe de Timisoara ...ofitier superior ..de RACHETE ..AA si SOL-SOL.. Volhoavele nu iti spun nimic ...???
   A participat la N !..trageri reale in tinutul CCCP.....zau asa daca si doi postaci ii incurci......!!!!

   Ștergere
 32. Nu le mai plangeti de mila politistilor,fiindca nu este cazul.Credeti ca exista prea mari diferente intre fostii militieni si actualii "politisti".? poate doar in faptul sa le-a fost schimbata emblema de la ....."caschete".In rest,acelasi nivel de pregatire si "inteligenta" si aceleasi naravuri.oricum,de "destepti" ce sunt mai "dau si in gropi"......cu motociclete cu tot..Multi dintre ei "isi fac rezerve'financiare inca din timpul cand sunt activi si nu prin mijloace legale.Ia comparati voi declaratiilr de avere ale multora dintre politisti cu cele ale unor militari si poate reusiti sa explicati cum fac "harciogii' astia din "politie" sa "economiseasca" intr-o viata cat altii in sapte..Si apoi,nu ii mai laudati atata pe Coarna si Surugiu ca sunt asemenea partenerilor Dogaru si pricina,doar niste "guralivi" si specialisti in manipulari.ca doar de aia apar ei permanent pe la televiziuni,nicicum pentru "a apara" drepturile naivilor de prin aceste "sindicate".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand unul ca Oprea obliga politistii sa mearga in cooane oficiale cu 100 la ora spre restaurante sau la amante , in orasele pline de gropi , ce sa faca politistii?Sa refuze misiunea?Nu uitati cu unul ca licheaua Oprea a fost inventat de M Ap N nu de MAI.Multa infectie la MApN dar va faceti ca nu intelegeti.

   Ștergere
  2. Anonimule, linisteste-te draga! Si daca vrei sa fii credibil , asumati numele. Nu mai tulbura apele si nu semana zazanie intre unii si altii. Drepturile noastre trebuie afirmate si aparate cu demnitate. Nu trebuie sa semanam samanta de scandal intre noi. Trebuie sa ne unim si sa luptam impreuna"Toti pentru unul si unul pentru toti". Sau faci parte din tabara "Dezbina si stapaneste!". Este bine sa avem un semnal ferm acum cat inca se mai poate, cat inca sunt in draft normele de aplicare. Nu mai aruncati nici unii nici altii cu vorbe murdare. Invatati de la eroii neamului. Ei n-au injurat pe linia intai a fontului pe colegii din stanga sau din dreapta lor si nici macar pe comandantilor lor pentru ca ei luptau si mureau impreuna. Ei isi stabileau cu claritate cine si unde se afla inamicul. Sa ne stabilim cu claritate obiectivele si cu toate fortele, sindicate sau organizatii de toate tipurile, oameni simpli ai tarii care stiu ce inseamna viata militarilor si sacrificiile ce li se cer, sa luptam cu demnitate pentru drepturile noastre. Terminati cu zazania, Aceasta convine de minune neprietenilor nostri.Va doresc gandul si fapta cea buna!

   Ștergere
 33. Ascultati aici de la min 50 interventia raspicata a politistilor pentru punerea in ordine a rezolvarii problemei pensiilor militari. Concret si la obiect vizavi de pamfletariile generalilor si militarilor multi dusi cu pluta si mari gargaragii.

  r-26500.blogspot.com/2015/02/asa-da-felicitari-pt-implicarea-in.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In M. Ap N sunt mii de colonei si generali politruci .Astia ar face orice pentru interese personale si nu dau doi bani pe trupa .De aia cred ca coruptia la varf e mai mare la MAp N ca la MI..

   Ștergere
  2. @ Gabi 23 noiembrie 2015, 14:00. Coruptia este acolo unde poti sa smenuiesti bani. Ca militar in M.Ap.N., nu prea ai ce sa smenuiesti, decat poate niste gainarii. Nu uita ca MAI inseamna Ministerul AFACERILOR Interne! Al AFACERILOR, ai retinut? Pt. ce sa il corupi pe unul din M.Ap.N.? Sa-ti faca ce? Sa iti dea un tanc in plus sau cum? La M.A.I. in schimb, personalul se intersecteaza frecvent cu zona de unde se poate lua spaga. Interlopi etc., etc.

   Ștergere
 34. Mai adauga ca toate serviciile de paza si ordine din tara sunt patronate de militieni pensionari,plus multe alte firme facute de cand aveau fraiele puterii(mai precis fraielesantajului) in mana,fiind activi,sau acces la toate matrapazlacurile mafiotilor locali. Doar stiti ca ei sunt cumetri doar cu tiganii si asa zis afaceristii locali(mafiotii).Niste jeguri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect cu mentiunea ca sunt si multe firme de paza cu sefi din servicii ..

   Ștergere
 35. Eu n-am uitat nici de(parca) comisarul Sorici....dupa,aia au mai fost "o tona"
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sorici ca Sorici da cu casele generalilor praduite de la stat ce zici ? Pute de coruptie la varful MApN, nu va mai dati fete mari ca sunteti plini de sifilis dentar .(unii)

   Ștergere
 36. Normal ar fi ca politistii sa fie asimilati la pensii cu magistratii cu care infaptuiesc actul de justitie iar militarii sa ia"" pensii militare"" cum vor ei ( fara politisti )stabilite de sefii lor politruci ca gen Chelaru , Oprea..etc Atunci ar avea pensii ca femeile de servici.Sa se sature odata sa critice politistii care ii tin acum in spate si pe militari care au sefi gargaragii dar nu fac nimic bun cu adevarat pentru trupa.Sa pupati talpile politistilor ca fara ei v-ar sfasia politicienii.Iar voi manistii va sfasiati intre voi ca hienele in loc sa vedeti ca nu politistii va vor raul ci chiar sefii vostrii ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am luat in calcul si acest aspect!!Fapt pentru care LPM va fi modificata prin OUG,urmand a fi aplicata doar militarilor!!Ce mama ma-sii!!!Am ajuns de rasul curcilor ca intr-o tara NATO sa beneficieze de pensii militare jumate militari si jumate bagatori de seama publici civili!!

   Ștergere
  2. După care o sa luati lectii de istorie dogariana, cu imortalizarea pe pelicula de catre adjunct a smulsului pietrei din caldarîmul cotrocean. Vai de voi !!

   Ștergere
  3. Corect ..Militarii sa ia pensii militare de maxim 60% din ultima solda fara grupe sau sporuri cum vor sefi lor din MApN iar politistii si cei de la penitenciare sa fie asimilati magistratilor cum e si normal deoarece lucreaza in acelasi sistem Noi politistii ne-am saturat sa tinem iin spate mii de colonei si generali politruci de la MAp N majoritatea facuti la apelul bocancilor si care culmea isi mai si dispretuiesc colegii si subordonatii.

   Ștergere
  4. In urma cu 10 minute a dat pe goarna d-l Coarna ca stie aprope sigur ca LPM sa pml nu va fi aplicata de la 01.01.16 si se amana sine die.Tot cu acea ocazie d-l Serbanescu a zis ca Stapanii acestei Colonii nu vor sub nici un chip cresterea nivelului de trai al sclavilor pentru ca le-ar scadea un pic marele,uriasul profit obtinut in Colonie.Asa ca,toate discutiile de pe aici cad,se rostogolesc in neant.Am observat mult prea multi postaci,desigur platiti cat 2-3 pensii militare pe luna,ce se dau de ceasul mortii sa bruieze comentariile serioase de aici.

   Ștergere
 37. Ce sa mai!!Este nevoie si de o lege militara a lustratiei!!!Oprea trebuie capturat si judecat!Si mai trebuie sa fie dati afara din ministere toti trepadusii UNPR!!La fel si slugile lui din sindicatele politailor si din ANCMRR trebuie degradati si trimisi la munca in folosul comunitatii!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De unde esti mai nene ..........cata minte ai !!!!!!

   Ștergere
  2. Se proroga aplicarea legii prin oug asa ca nu va mai certati.

   Ștergere
  3. Propunerea dumneavoastra este ABSOLUT CORECTA,dar insuficienta.Sunt multi,foarte multi,poate prea multi cei care trebuiesc judecati,degradati si executati pentru nemerniciile lor.De unde?Din POLITIE,jUSTITIE si SERVICII!

   Ștergere
 38. Gata s-a hotarat, Legea 223 se proroga pana la pastele cailor. Va veni si decizia oficiala peste putin timp. Asa ca nu va mai certati pe acest subiect. Toate cartile sunt aruncate..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin septembrie se zvonea în cercurile de sus ale SMG că Oprea și Ponta voiau amânarea aplicării legii 223 cu 6 luni. Motivele erau cheltuielile mari din 2016, an electoral, și faptul că urma un val mare de pensionări în 2016 din toate structurile de apărare. Intrarea legii în vigoare din iulie 2016 ar fi menținut și electorii PSD/UNPR din sfera apărării pentru parlamentare și ar fi împins cheltuielile cu noile pensii pentru 2017. Nu e exclus ca noul guvern să continue inițiativa predecesorilor. Nu ar fi o problemă prea mare pentru cei pensionați anterior care oricum abia din 2017 ar fi primit ,cel mai devreme, pensiile recalculate/actualizate.

   Ștergere
 39. Terminati mai,sunteti loviti la cap?Eu ,catana batrana am lucrat si cu militienii si cu politistii.Numai de cate ori le-am dat alarme si i-am verificat la evidenta militara si anuntarea rezervistilor .. .Dupa 1990 toti politistii, vai si amar de cozonacul lor.Daca ati cunoaste ce sarcini au politistii in prezent nu ati face schimb cu ei pentru nimic in lume.Trei politisti la o comuna cu 10 sate.Toate dosarele pentru fapte posibile penale dar nu cu omor sunt intocmite de ei.Scriu astia sute si sute de pagini pe zi pentru ca infractorii sunt analfabeti..Procurorii nu fac nimic altceva decat primesc dosarele si incaseaza pentru asta niste sume la care noi nu am visat niciodata.Politistii sunt injurati de toate leprele pamantului fara a avea posibilitatea sa riposteze in vreun fel.Uneori se mai aleg si cu ceva pumni.Cand noi dam telefon la 112 pentru un eventual furt ,scandal sau accident ca e sambata ca e duminica ,ca e zi ca e noapte politistii trebuie sa se prezinte la program.Asta se chiama futai la pielea goala.Sa nu ne mai laudam care o duce mai rau.Armata este frumoasa cand o privesti.Asa este si la ei.Olescu nu faca altceva decat sa bage strambe.Nu poti sa te pisi pe placerea omului si pace.Asta e.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prea mult! Tu vorbesti de trei politisti la o comuna cu 10 sate, de parca toti cetatenii comunei ar fi infractori? Nu trebuie calculat asa, ci cati politisti revin pe cap de infractor! Probabil ca in comuna aia politistii sunt de 3 ori mai multi decat maxim unicul infractor!

   Ștergere
  2. In foarte multe cazuri,infractorii sunt tocmai cei care trebuie sa aplice legea. Si,ca sa va dau un singur exemplu,as vrea sa ii intreb pe idiotii de militeni cum e posibil sa treaca pe langa tine un camion cu lemn furat din padure si tu ........."sa nu il vezi" sau sa nu stii de el?

   Ștergere
  3. Un infractor la 10 saate din care din care un sfert tigani ? Wau,.. Nemtii sunt invidiosi pe cinstea noastra proverbiala.

   Ștergere
 40. Bagati la bibi ce va zice nenea aici: Sunt mulatrii postaci pe aici, din aia care-si sug mucii si noua piticii, isi fac labareli indemanatice pe sub birou cu poza Anghelei Merchel, in curul gol pe plaja la Mamaia in anii 70-80, lingatori in gaoz de-ai smenarului penal care sa ne bage cotite pe aici, sa ne asmuta unii pe altii, politistii pe militari si viceversa! De ce le cadeti in capcana, desi sunteti catane batrane cu totii?! Nu intelegeti ca politistii au ce au al lor cu merite in lupta cu infractorii si toti penalii, lucru deloc floare la ureche si stresant pana peste poate, noi, militarii cu meritele profesionale caracteristice catanelor si care ne-au tinut departe de familii si ne-am distrus sanatatea si uite asa e bine sa fim ingaduitori si sa ne acceptam concilianti asa cum suntem, dar si uniti in fata acestor vicisitudini si pericole iminente in fata guvernantilor, dar mai ales a mafiotului penal Ciolannus care este drujbarul sef?! E mare pacat sa ne mai mancam intre noi! Meditati, va rog, si sa auzim numai de bine! Doamne, ajuta si lumineaza!

  RăspundețiȘtergere
 41. Cum e Olescule, esti multumit?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Despre ce anume vorbesti? Despre anunturile anonime cu prorogarea LPM? Dati macat un link, o sursa ceva, nu zvonuri! Si facem material!

   Nu stiu ce sa zic. Pana la proba contrarie, mie imi miroase ca inapoia zvonurilor se ascunde altceva.

   Ștergere
  2. Ce credeati ca stapanii colonie Romanistan o sa stea cu mainile in san ca sa va fie voua pensiile marite ? Au creeat ei magaria de la Colectiv ca sa scape de plagiator daramite niste taieri de pensii si salarii...Asteptati numai un pic si o sa vi se para regimul criminal Boc- Basescu un regim milos si uman .Masonii Ciolos si Ciolanis pusi de Bildembergi sunt mult mai nazisti pana si ca javra Basescu.

   Ștergere
  3. @ Dan 23 noiembrie 2015, 21:57. Scenariul tau pare apocaliptic! Din ce spui tu acolo rezulta ca Ciolos si Iohannis vor neaparat sa pateasca la fel ca Ceausescu.

   Si daca este sa se adevereasca scenariul tau, ce mare smecherie? Am mai luptat contra nazistilor, nu? Ne alaturam si noi unitatilor de militari neaos romani care se tot infiinteaza pe banda rulanta de vreo 2 ani undeva mai la este de Prut, declansam ofensiva, ii tragem in teapa pe cei doi. Si ne regrupam la Berlin.

   Ștergere
 42. E cert: S-au amanat aplicarile de mariri ale salariilor pana in iunie, si platile acestora se vor face in 2017! Tradarea lui Ciolannus a functionat, de l-ar pupa in cur cei care l-au votat! Sa vedeti, voi iohannistilor, ce alte suferinte vor mai urma! Ce fraieri ati fost ca i-ati dat cu sutul lui Ponta si cat o sa-l mai regretati! Va meritati soarta, dar uita ca suferim si noi, cei care l-am harachit intre felinare pe mafiotul smenar de case!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Contrazici sursa oficiala [http://www.capital.ro/dacian-ciolos-in-masura-in-care-se-poate-vrem-sa-mentinem-cresterile-salariale.html]. Legea este de fapt la promulgare. Ca se adevereasca scenariul tau, presedintele trebuie sa o retrimita la Parlament.

   Ștergere
 43. Băi copii, băi, ia mai terminaţi cu lălăielile astea de rahat! Ce v-a apucat, vi s-a umflat tărîţea în voi? Ce tot o aburiţi că ala-i mai bun ca ăl-lalt? Nu vedeţi că dovedim încă odată- dacă mai era cazul, că suntem români sadea, cărora le place sportul naţional "datul la gioale unul altuia". În loc să fim uniţi, măcar acum într-al 12-lea ceas, stăm şi ne _ootem în _ur unii pe alţii. Acum ne stuchim cei din armată cu cei din poliţie, mîine aviaţia cu infanteria, iar poimîine cei de la judiciar cu cei de la circulaţie. Vai de mama noastră! Parcă sunteţi copii de grădiniţă. Terminaţi odată toată prosteala asta! Răpănoşii care conduc această ţară asta şi aşteaptă de fapt...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vezi ca R intarata militarii impotriva politistilor .de parca e pus de masonul Ciolanis sa aplice deviza ''dezbina si stapaneste'' ?

   Ștergere
  2. MODERATIE .
   AJUTORUL ESTE BINE VENIT DIN ORICE PARTE .
   INDEMNUL DVD. ESTE DE BUN SIMT.
   IN LIPSA UNOR ARBITRII TOTI AVEM DREPTATE .
   SE COMPARA UNEORI MERE CU PERE .
   SA STITI CA PONTA ATAT A PUTUT FATA DE FMI .

   FORMA LEGII INITIALE NU PUTEA FI MAI BUNA DIN ACELEASI CONSIDERENTE.
   DAR A NUMIT PE CINEVA SA I CORECTEZE IN PARLAMENT PT.A DISIPA RASPUNDEREA FATA DE OCULTA .
   SI CU TOATE ACESTE SMECHERII OCULTA L-A EXECUTAT .
   I PARERE CE NU-MI APARTINE DAR MI-O INSUSESC.
   ROG DACA SE POATE SA ACTIVATI SI PE ALTE BLOGURI UNDE AU NAVALIT BASISTII.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. @ Dan 23 noiembrie 2015, 22:20. Man! Tu chiar nu intelegi nimic. Nimeni NU intarata la nimic. Tie trebuie sa ti se deseneze cumva! Iti desenez. Atunci cand a fost initiata LPM, in realitatea aia pe care NU o intelegi TU, atat politistii in activitate, cat si militarii in activitate ne-au tras o flegma in ochi! In special celor pensionati pana in 2011. Indiferent ca suntem militari sau poltisti. Facand LPM inaplicabila pt. cei deja trecuti in rezerva.

   Acum! Materialul se refera la un sindicat al politistilor activi. Care lanseaza niste zvonuri menite sa ne alarmeaze tot pe noi, cei pensionati, in conditiile care pe liderii acelui sindicat i-a durut in ..ula cand au dat verde proiectului LPM, cu noi sariti din schema la recalculare.

   Caz in care, fiind deja pensionati si aducandu-ne aminte cum a uitat acel sindicat sa ne bage si pe noi la recalculare, te intrebi ce mai vrea acum de la noi? Asa ca pana la proba contrarie, rezulta ca acel sindicat are nevoie de noi ca masa de manevra pt. niste proteste viitoare contra actualului Guvern. Proteste desfasurate in niciun caz sa ni se aplice si noua celor deja pensionati prevederile FULL ale legii. ci pt. interesele celor in activitate! Despre asta este vorba!

   Retine chestia cu flegma in ochii, trasa atat de politistii sindicalisti in activitate celor deja pensionati, cat si de militarii in activitate militarilor deja pensionati! Acest adevar nu il poate schimba nimeni, in material este prezentata dovada a ceea ce au sustinut politistii sindicalisti in defavoarea noastra. Iar LPM este clara: cei deja pensionati pana in 2011, am fost trasi la loto!

   Ștergere
 44. Astazi la ora 17.30 d-l Coarna invitat la emisiune la Antena 3, a povestit in citeva minute ce a patit astazi legat de discutiile avute privind alocarea de fonduri pentru pensiile militare, cu sefa Directiei Juridice din MAI,(sau IGPR?) promovata de ministrul Toba. Acesta a mai spus ca, dupa dicutiile privind bugetul, se taie toti banii alocati pentru mariri de salarii si pensii, si ca LPM se proroga pana nu se stie cand.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesant! Deci Coarna a pus ca o sefa oarecare din MAI a zic ca ...Iar Ciolos aseara de marirea salariilor a zis ca [http://www.capital.ro/dacian-ciolos-in-masura-in-care-se-poate-vrem-sa-mentinem-cresterile-salariale.html]. Deci, cine minte sau ... baga fitile!

   Ștergere
  2. Ai incredere in masonul Ciolos? Chiar atat de naiv nu credeam ca poate fi un militar ..Tine minte ca acest guvern e pus aici de Bildembergi ca sa taie de la amaratii romani si sa adauge la profitul perciunatilor care controleaza corporatiile si sa pastreze redeventele de mizerie .Stii ce zicea un sparlamentar pe vrenea lui Bese ..''Sa le luam si zaharul din ceai ' 'De asta a fost impus acest guvern dupa macelul organizat la Colectiv..

   Ștergere
  3. @ Dan 23 noiembrie 2015, 22:44. Bineinteles ca nu! Insa aici este o problema ceva mai complexa. Asa dupa mine, toti presedintii si premierii Romaniei de dupa '90 incoace, figureaza pe statele de plata ale acelorasi puteri oculte, servicii straine etc. Doar ca se schimba periodic intre ei sa avem si noi impresia ca este democratie. Dar ei sunt colegi pe acleasi stat. Ca unii or fi masoni, Baselu pe statul de plata francez, iar Ponta pe cel israelian, este alta discutie!

   Ștergere
 45. Nu uitati de apelul la unitate si riposta facut de SNPPC si dl. Coarna. Cred ca se apropie momentul, mai ales ca si civilii sunt nemultumiti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numai un pic. Ne raliem, dar mai inainte vrem sa stim daca:

   1]. Dl. Coarna vrea sa protesteze cumva si pt. cei 26500 de militari si polititisti in rezerva cu pensii "inghetate" din octombrie 2013 de Ponta si Oprea?
   2]. Dl. Coarna vrea sa protesteze cumva cumva si pt. cei apoape 150 000 de militari si politisti in rezerva pensionati pana in 2011, astfel incat sa rebeneficiem si noi de pensii real militare de la 01.01.2016, cu recalculare, actualizare si tot tacamul? Si nu doar militarii si politistii in activitate!

   Ștergere
 46. Puteti sa-l intrebati maine, daca aveti neclaritati
  www.snppc.ro/bexc.php
  Dumitru COARNĂ. Vicepresedinte SNPPC, telefon: 0728 282 624, e-mail: dumitru.coarna@snppc.ro.

  RăspundețiȘtergere
 47. Atentie : Cine credeti ca ma musca frecvent de dos ,inca de acum patru ani,sub tot felul de anonimate ? Cezar Muci,vanzatorul de TABuri si pazitorul de capre. feriti-va de el ca-i mai viclean ca o vipera.

  RăspundețiȘtergere
 48. Tîrziu baieti, tîrziu. Civilii o sa spuna ”fara pensii speciale”.
  Voi chiar ati crezut în pomenile ”sac fara fund” a lui Ponta si madam Plumb fara un leu alocat la investitii.
  Adica ”totul contra voturi” fara masura ,fara masura, ”totul doar pentru victorie in alegeri”.
  Daca nu se dadea totul doar pentru bugetari si scutiri doar pentru buzunarelul patronului mai era o sansa.
  Acum nemultumitii covîrsitori sunt in privat, pensionarii civili,diaspora,somerii gîrla,etc.
  Putine sanse sa vedeti transpuse in aplicare calculele lui mos martin si alti neracordati la realitatile financiare.
  Toti cei care nu umfla salariile bugetarilor si pensiile specialilor sunt dusmani de moarte ai poporului. Dar la restul în prg de saracie se gindeste cineva.
  S-au umflam salarii si pensii speciale pe împrumuturi si pe urma ajungem ca grecii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este placa din vremurile basiste. Asa ca ne-am razgandit, NU mai vrem pensii speciale, vrem drepturi si OBLIGATII pt. civiili EGALE cu ale militarilor, precum si invers. Drepturi civice, constitutionale, de salarizare si de pensionare! Astfel:

   1]. Toti pensionarii Romaniei, indiferent ca sunt militari sau civili, barbati sau femei, cu varsta pana la 63 ani, pot fi MOBILIZATI pt. apararea patriei, devenind astfel toti pensionarii civili egali in drepturi si OBLIGATII cu cadrele militare pensionate barbati si femei! URA, URA, URA!

   2]. Se introduce egalitatea in drepturi si OBLIGATII pt. toti ceteanii privind indeplinirea stagiului militar obligatoriu in situatii de razboi, nu doar pt. barbatii cu varste intre 20-35 ani. Astfel se introduce obligativitatea stagiului militar obligatoriu in caza de razboi pt. toti cetatenii barbati si femei, cu varsta intre 18 si 63 ani! Ura! Ura! Ura!

   3]. Se introduce pt. toti cetatenii aceleasi drepturi si obligatii civice, constitutionale si fundamentale de care "se bucura" si militarii. Astfel:

   - niciun cetatean NU mai are dreptul sa faca politica;
   - se desfiinteaza sindicatele;
   - li se acorda si militarilor dreptul la greva, mitinguri etc. Prima greva se va desfasura in Afganistan de 1 Decembrie;
   - se interzice oricarui cetatean de a exprima opinii politice in timpul serviciului (ce tare cand nicio televiziune si niciun analist nu mai poate exprima opinii politice);

   Ura! Ura! Ura!

   4]. Nu se mai aplica Codul Muncii niciunui cetatean! Prin urmare, orice angajator poate sa isi tina oricat angajatii la munca, pe salarii fixe. Devenind egali in drepturi si obligatii cu militarii! Ura, ura, ura!

   Urmeaza iarna grea cu inzapeziri masive! In vederea aplicarii pct. 1, pt. iarna 2015-2016, vor fi mobilizati in prima faza toti pensionarii cu varsta pana in 63 ani, mame, tati, bunici su bunice ale tuturor politicienilor, membrilor de partid si simpatizantilor declarati ai politicienilor! Coordoneaza mama lui E. Boc! Ura, ura, ura!

   Ștergere
 49. Oare avem , noi pensionarii , vreun interes major pentru ca termenul de aplicare a Legii 223/2015 sa fie prorogat ? Este cam mare agitatia ca sa ma faca sa nu cred intr-o manipulare ordinara.
  Eu contiunui sa pregatesc aplicarea respectivei legi , asa cum este construita. Ca atare , il rog pe domnul administrator sa permita reafisarea adresei de e-mail de unde se poate accesa , la cerere , aplicatia EXCEL "Deschiderea dreptului la pesie militia de stat ", respectiv
  trofin_vasile40@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 50. Acuma am avut o discutie telefonica cu d-nul Coarna. Se negociaza punerea in aplicare a LPM. Guvernantii doresc neaplicarea LPM, sau scaderea procentului de la 80% la 60% din venitul total brut pentru punerea in aplicare. Urmeaza comunicate si daca este nevoie, de sprijinul nostru pentru a iesi in strada.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest Guvern NU poate oferi nicio noutate de legiferare in domeniu! Prin urmare este greu de crezut ca va fi modificata LPM. Mai degraba este vorba despre altceva! Va face exact ce au facut Boc si Ponta in ultimii 5 ani! Ambii prin O.U.G. emise anual, "au rostogolit" sau "au lungit" acordarea unor drepturi banesti, pasandu-le pentru viitor! Cum ar fi de exemplu, aplicarea Legii nr. 284/2010 care desi este in functiune de la 01.01.2011, ambii - adica si Boc si Ponta, au amendat-o prin OUG anuale incat sa nu fie aplicate majorari salariale sau alte prevederi cum ar neacordarea salariilor compensatorii pt. militarii si politistii care urmeaza sa se pensioneze.

   In legatura cu LPM, este de asteptat ca se va proceda identic! Insa trebuie sa ne asteptam si la altceva! Este o lege adoptata in unanimitate de Parlament, iar Cilos a a afirmat ca este constient ca este executantul leilor Parlamentului! Prin urmare, cel mai probabil ca nu ne vom astepta la modificari ale legii, ci la "rostogolirea" sau "lungirea" acordarii unor drepturi prevazute de lege. Insa strict PUNCTUAL, respectiv pt. militarii si politistii care urmeaza sa se pensioneze dupa 01.01.2016. Iar acest fapt se poate realiza cel mai simplu, prin neaprobarea decat a unui nr. limitat de rapoarte de pensionare, respectiv doar in cazul celor care ating in 2016 limita FIZICA MAXIMA de varsta!

   Afirm acest lucru, intrucat sunt foarte putini militari si politisti care se indreapta spre limita FIZICA MAXIMA de varsta (60 ani gradual) si o mare majoritate care indeplinesc conditiile de pensionare prin reducerea limitei de varsta la 45-47 ani, urmare a incadrarii in grupe de munca. Este de notorietate insa faptul ca valuri de zeci de mii de militari si politisti, poate 1/2 din sistem sau mai multi, vor sa se pensioneze anul viitor prin reducerea varstei de pensionare la 45-47 ani, si tot foarte multi urmaresc acelasi scop prin pensionare anticipata. Acest impact ZGUDUIE de fapt aplicarea LPM! Nu aplicarea LPM celor deja pensionati, ci aplicarea LPM celor care urmeaza sa se pensioneze.

   Fiind de asteptat mai degraba ca orice act normativ de modificare a LPM sa ii vizeze strict pe militarii si politistii care urmeaza a se pensiona in viitor, si foarte putin probabil ca un astfel de act normativ sa vizeze si pe militarii si politistii deja pensionati! In conditiile in care LPM este conceputa oricum sa NU existe impact bugetar nici in cazul majoritatii celor deja pensionati (cei pensionati pana in 2011), recalcularea si actualizarea pensiilor celor deja pensionati fiind oricum "rostogolita" din CONCEPTIE prin insasi LPM catre un termen NEDEFINIT din viitor!

   Punand datele cap la cap rezulta ca d-nul Coarna se agita in fapt pt. drepturile de pensionare ale politstilor in activitate! Ceea ce este normal, SNPPC este un sindicat al politistilor in activitate. Care au dormit in izmene cand LPM i-a pasat pe politistii deja pensionati la o recalculare a pensiilor cu termen la Pastele Cailor!

   Ștergere
  2. SUNT DE ACORD CU IESIREA IN STRADA!!!!

   Ștergere
  3. Calmo , calmo , că o sa va intrebe aialalti iesiti ce pensie aveti si o sa va scoata de acolo în șuturi de nu ajungeti pe jos.

   Ștergere
  4. @ Anonim 24 noiembrie 2015, 11:50. Cum adica ce pensie avem? Contributiva ca toata lumea! Iar unii o avem si "inghetata"!

   Ștergere
 51. Si limitarea la 100% din veniturile brute alese.

  RăspundețiȘtergere
 52. Si "decimarea pensionarilor" .vrem pensie unica=SALARIUL MINIM PE ECONOMIE, vrem sa facem munca patriotica, sa maturam orasele si sa impadurim dealurile,iar vara sa caram apa cu galeata ,cu cana si sa dam la sapa pana ne sar ochii. asa ar mai pieri dintre noi,pardon, ar iesi din sistem si banii ramasi vor fi pentru marirea ,o data la cinci ani, a pensiilor cu 0,1 %.Uraa, Uraaa, uraaa.

  RăspundețiȘtergere
 53. Bravo domnu' Trofin! Bravo !
  Don Corleone
  Sunt si eu ff interesat, dar de varianta finala asa cum ati facut si cu vechiul calcul corect in excell.....si acum il mai am.Stiti care e "poanta"? M-a ajutat si la calculul pensiei pt stagiile din civilie doar printr-o usoara modificare
  multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 54. Si eu am avut o discutie telefonica atat cu domnul Obama cat si cu domnul Putin si nu confirma nimic din spusele anonimului de mai sus
  M-a sunat si kim jong-un dar nu i-am raspuns
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
 55. @ R 26500.....11.04
  Poate in sfîrsit aflati ca exista ”Legea apărarii Nationale nr 45/1999” care intre altele la art. 15 spune;
  Art. 15.
  Resursele umane se constituie din întreaga populaţie aptă de efort pentru apărarea naţională. Pregătirea populaţiei pentru apărare se realizează potrivit legii.

  Deci la razboi merg si ofiterii civili in rezerva” adica profesori,ingineri,si altii. Tu daca te cheama vei fi cdt de batalion iar ei cdt de pluton , apoi gradati si soldati din viata civila suficienti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Tu ai afirmat ca se realizeaza potrivit legii! Numai ca NU cunosti sau te prefaci ca NU cunosti ce spun acele legi! Nu am asa mult timp, dar este posibil sa le gasesti pe pagina din dreapta a blogului. Treaba cu resursele umane este descrisa de Legea nr. 355 din 20 noiembrie 2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de
   război [http://www.anrsps.gov.ro/legislatie/legea355-2009.pdf]. Pe scurt, situatia este descrisa in Cap. IV, Art. 23

   "(2)Resursele umane provin din rândul cadrelor militare în activitate, al poliţiştilor, al soldaţilor şi al gradaţilor voluntari, al studenţilor şi al elevilor din instituţiile militare de învăţământ care au absolvit anul I, mai puţin cei din colegiile militare liceale, din rândul rezerviştilor, al personalului civil din cadrul autorităţilor publice care au atribuţii la mobilizare şi război, precum şi din rândul cetăţenilor români care au obligaţii militare sau care pot fi chemaţi să execute prestări de servicii în interes public, potrivit legii.
   (3)Pentru asigurarea resurselor umane pe timpul stării de mobilizare sau al stării de război se constituie şi se instruieşte, pe timp de pace, rezerva de mobilizare, care cuprinde rezerva
   operaţională şi rezerva generală, aşa cum sunt reglementate în Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare. Rezerviştii cuprinşi în rezerva de mobilizare participă la exerciţiile şi antrenamentele de mobilizare, la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale".

   Prin urmare, situatia este astfel:

   - poate fi mobilizat orice cadru militar in rezerva, femeie sau barbat cu varsta pana la 63 ani. Adica mama lui G. Oprea este smechera si NU face parte din resursele umane care pot fi mobilizate;
   - in vederea executarii stagiului militar obligatoriu: orice barbat cu varsta intre 20-35 ani. Adica fiicele lui Basescu sunt smechere si nu pot fi mobilizate. Si nici Elena Udrea. Si nici nevasta presedintelui. Si niciun barbat cu varsta peste 35 ani care nu a efectuat stagiul militar. Jenant, in conditiile in care un cadru militar poate fi mobilizat la 62 si 11 luni, indiferent daca este barbat sau femeie;
   - in sfarsit, toti gradatii si soldatii in rezerva, cu varsta pana la 55 ani. Femei si barbati. Citeste aici [http://lege5.ro/Gratuit/gmzdenrvgm/legea-nr-128-2012-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-446-2006-privind-pregatirea-populatiei-pentru-aparare]. Prin urmare femeia SGP trecut in rezerva la 54 ani este apta de mobilizare, iar beizadeaua de A. Paul Vass este se sustrage (legal) sa execute un banal stagiu militar obligariu in caz de mobilizare.

   2]. In concluzie, baiete! Atata egalitate in drepturi exista in Romania, incat la mobilizare si razboi merg doar prostii! Cum sa mobilizezi, mai tata, un pensionar militar la 62 ani - care ACUM e si pensionar unitar ca mama lui Ponta, iar beizadele de pensionari civili -sau aia de 36 ani care nu au facut armata sa stea cu dansa la soare? Asa ca schimbam! La drepturi egale, obligatii egale! La pensii speciale, obligatii speciale!

   Ștergere
 56. SCMD:"marți, 24 noiembrie 2015
  Informare privind unele evenimente legate de aplicarea Legii pensiilor militare de stat


  Stimati camarazi,

  Avem o colaborare perfecta cu sindicatele din MAI, pe tot pachetul de legi care ii intereseaza pe militari si politisti, fie activi, fie in rezerva.

  Legea pensiilor militare de stat convine si civililor, a caror Casa Nationala de Pensii scapa de noi, dar si rezervistilor, pentru ca inseamna reintoarcerea la normalitate. Exista insa in chiar sistemul nostru, persoane interesate de la inceput in boicotarea acestei Legi. Au facut tot posibilul sa nu apara, iar acum se dau de ceasul mortii sa i se restranga sfera de cuprindere prin amendamente sau norme. Din pacate pentru ei, Legea se aplica si nu se interpreteaza. Toate ajutoarele sociale, redevenite pensii militare, se recalculeaza.

  De ce se tem, chiar daca Legea le garanteaza cuantumul obtinut? Pentru ca discrepanta dintre rezultatul recalcularii pe noua lege (cea mai favorabila dintre toate) si ceea ce au obtinut, ei stiu cum, pe OUG nr.1, va sari in ochi. Si se tem "scafandrii de Vaslui" si contopistii "genisti", ca si complicii lor, de eventuale intrebari. Este vorba strict de rezervisti de la MApN iesiti la pensie cu decenii inaintea noastra. Sunt cei care, decat sa-si piarda avantajele, prefera sa lupte pentru desfiintarea SCMD si improscarea cu noroi a initiatorilor noii Legi.

  Vineri, 20.11.2015, la ora 10.30, cei ce vor sa boicoteze Legea au organizat o agapa informala la sediul MApN cu omologii lor din sistem. Sindicatele din Politie si SCMD, afland despre aceasta "agapa", au actionat in comun, pe doua cai:

  prezentarea la poarta MApN a zeci de sindicalisti MAI, intrucat exista aprobarea reluarii activitatii Comisiei care a redactat proiectul;
  interventia directa la factorii de decizie.

  Spre informarea dvs. noul ministru i-a trimis acasa pe cei implicati, ca nefiind mandatati de nimeni.

  Vom supraveghea, in continuare, aplicarea corecta a Legii, pentru ca, la ora actuala, nu avem decat suspiciuni create tocmai de cei care au interesul sa provoace scandal pentru ca Legea sa nu se aplice. Nu avem pe moment nici o dovada ca actualul guvern ar avea intentii de prorogare sau de amendare a Legii. Dimpotriva! Iar contactele sunt directe. Pozitia noastra direct exprimata este aceea ca, daca se va da curs masinatiilor ticaloase ale celor care se tem de aceasta Lege, pe langa actionarea acestora in Justitie, vom organiza impreuna cu sindicatele din Politie si intreg sistemul nostru de aliante, ample manifestatii in luna ianuarie, cu obiective si tinte precise.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se aplica perfect vorba unui taran de acum 10-15 cu gripa aviara...:"minte, da- i dreaku."...

   Ștergere
 57. Cine sunt organizatorii agapei informale ce uneltesc miseleste pt.neaplicarea LPM?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. R 26500 ,mos Alecu si alti sustinatori al L 164 plus niste imbuibati uitati de lume de pe frontul 50-60.

   Ștergere
  2. @ avianyc 24 noiembrie 2015, 14:28. Nu mai, baiete! Este vorba despre unii dintrei cei "iesiti la pensie cu decenii inaintea noastra". Adica despre tine!

   Ștergere
 58. Foarte bine , poate asa vor fi pusi la punct toti dusmanii legii 223 în frunte cu cei care se exprima public precum R 26500, mos Alecu ,Kara,etc plus o gramada de anonimi.
  Sper ca cea mai buna lege posibila sa poata fi aplicata in ciuda tuturor impotrivirilor unor abracadabristi prin armata.
  Sper ca domnul presedinte sa garanteze ce a promulgat.
  Nici nu mi-am putut inchipui ca dupa ce s-a promulgat cea mai buna lege posibila pentru militari mai pot exista capuri infierbîntate care sa o conteste. De fapt chiar as fi curios ce doresc ca sa le spun cu toata fermitatea ,plecati pe veci la lada de gunoi a istoriei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, baiete! O intorci ca la Ploiesti? Comunicatul se refera exact la cei ca tine! Doar TU ai sustinut inca din 2009 desfiintarea pensiilor militare!

   Ștergere
  2. Capuri?...ce scoala ai absolvit?, deja nu ma mira mitocania pe care o abordezi...

   Ștergere
  3. Mai baiatule R 26500, eu in raport cu tine am fost 10 ani nedreptatit de L 164 si nu am cerut altceva decît sa se respecte si pentru categoria noastra prevederile legii 138 ,anexa 3,pct IV, lucru care nu s-a intîmplat niciodata ci din contra in 2007 la insistentele ziaristilor s-au prins si cei din armata despre cei vorba si le-au abrogat .
   Ca sa stii si tu am sustinut totdeauna luarea in calcul a venitului brut si nicidecum a doar niste frînturi din salar fiecare după cum a avut norocul. Si acum spre disperarea ta si a celor care zilnic cotrobaiti ca zapiști pe la MApN a venit benefica L 223 care desi ne atinge la AC este absolut multumitoare si ne rezolva problema.

   Ștergere
  4. @ avianyc 24 noiembrie 2015, 14:26. Oare? Tocmai de aia, L. 223 lasa in plata cuantumul mai avantajos! Daca acesta este mai mare cu 5,10, 30% decat o pensie militara a unui omolog, NU are relevanta! Insa, daca acel cuantum mentinut in plata este mai mare de 5-10-15 ori decat al unui omolog, avem de-a face cu altceva! Scrie in ultimul material despre ce este vorba!

   Ștergere
  5. Cel putin pentru noi nu are relevanta , cei disponibilizati isi cîstiga drepturile pe L223 iar cei cu vechime completa si peste vor fi cazuri posibil cind vor ramîne pe cei mai avantajos . Este treaba lor si in mod sigur categoria asta nu a fost la usa mapn , ambele variante sunt favorabile.

   Ștergere
  6. @ avianyc 24 noiembrie 2015, 14:48. Eu sustin altceva! "Papusarii" care s-au prezentat la usa M.Ap.N. au mirosit ca risca (saracii) sa ramana fara "moțul" contributivelor umflate gopristic cu pompa. Aproape sigur ca din acel "moț"se vor achita drepturile pierdute de cai carora in 2011 li s-au diminuat pensiile! Intrucat la randul lui acel "moț" umflat gopristic a provenit din jecmanirea a 26 500 de rezeristi carora li s-au diminuat pensiile!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!