marți, 24 noiembrie 2015

Comunicat al S.C.M.D. care confirma ca oponentii isterizati ai pensiilor militare provin dintr-o "specie" rara de militari in rezerva/retragere, imbuibata candva de binefacerile comunismului timpuriu!

Acesta este comunicatul! Si este unul dintre putinele comunicate punctuale ale S.C.M.D. din ultima perioada, care confirma lucruri cu subiect si predicat. Din comunicat rezulta in mod explicit faptul ca oponentii pensiilor militare atat in trecut (2010 - cand au fost desiintate pensiile militare) cat si astazi, provin din randurile putinilor militari in rezerva/retragere  imbuibati de binefacerile comunismului timpuriu! Nefiind vorba desigur de militari obisnuiti, ci de diversi fosti nomeclaturisti aflati in gratiile comunisto-securiste ale politicii de partid si de stat de odinioara!

Precizarea rezultata din comunicat are o singura inadvertenta! Aceea ca oponentii isterizati ai pensiilor militare sunt "strict rezervisti de la M.Ap.N. iesiti la pensie cu decenii inaintea noastra". Inadvertenta pe care o corectam noi! In sensul ca oponentii isterizati ai pensiilor militare reprezinta o mana de militari in rezerva/retragere care provin din toate ministerele. Numai cei mai vizibili apartin de M.Ap.N., insa acestia sunt doar papusarii bagati la inaintare de colegii lor cu aceleasi interese meschine care provin din zona M.A.I, S.R.I. si S.I.E.! Element rezultat si din multiplele interventii ale unor oponenti isterizati ai pensiilor militare pe acest blog, dar si pe alt blog concurent, intervenienti care singuri se dau de gol ca provin aproape in exclusivitate din alte ministere, si prea putin din zona M.Ap.N.!

Acum intelegem perfect si ce au dorit sa exprime liderii S.N.P.P.C. in comunicatul de aici, comunicat care a dat nastere la controverse in absenta precizarii unor detalii concrete, spre deosebire de S.C.M.D. care a lansat lovitura in plin! Ceea nu inseamna ca preaslavim S.C.M.D., comunicatul avand si un element care naste serioase semne de intrebare. Acesta fiind chiar referinta la recalculare, cunoscut fiind faptul ca liderii acestuia au fost capabili nu doar sa dea unda verde proiectului initial al legii pensiilor militare, ci au inaintat Parlamentului si un proiect propriu de lege a pensiilor militare, ambele proiecte in forma lor initala neprevazand recalcularea actualelor pensii contributive - ca etapa elementara de revenire la pensiile militare de stat (proiectul S.C.M.D. se afla in dezbatere si acum la Camera Deputatilor)!


"Stimati camarazi,

Avem o colaborare perfecta cu sindicatele din MAI, pe tot pachetul de legi care ii intereseaza pe militari si politisti, fie activi, fie in rezerva.

Legea pensiilor militare de stat convine si civililor, a caror Casa Nationala de Pensii scapa de noi, dar si rezervistilor, pentru ca inseamna reintoarcerea la normalitate. Exista insa in chiar sistemul nostru, persoane interesate de la inceput in boicotarea acestei Legi. Au facut tot posibilul sa nu apara, iar acum se dau de ceasul mortii sa i se restranga sfera de cuprindere prin amendamente sau norme. Din pacate pentru ei, Legea se aplica si nu se interpreteaza. Toate ajutoarele sociale, redevenite pensii militare, se recalculeaza.

De ce se tem, chiar daca Legea le garanteaza cuantumul obtinut? Pentru ca discrepanta dintre rezultatul recalcularii pe noua lege (cea mai favorabila dintre toate) si ceea ce au obtinut, ei stiu cum, pe OUG nr. 1, va sari in ochi. Si se tem "scafandrii de Vaslui" si contopistii "genisti", ca si complicii lor, de eventuale intrebari. Este vorba strict de rezervisti de la MApN iesiti la pensie cu decenii inaintea noastra. Sunt cei care, decat sa-si piarda avantajele, prefera sa lupte pentru desfiintarea SCMD si improscarea cu noroi a initiatorilor noii Legi.


Vineri, 20.11.2015, la ora 10.30, cei ce vor sa boicoteze Legea au organizat o agapa informala la sediul MApN cu omologii lor din sistem. Sindicatele din Politie si SCMD, afland despre aceasta "agapa", au actionat in comun, pe doua cai:
- prezentarea la poarta MApN a zeci de sindicalisti MAI, intrucat exista aprobarea reluarii activitatii

Comisiei care a redactat proiectul;

- interventia directa la factorii de decizie.

Spre informarea dvs. noul ministru i-a trimis acasa pe juristii si finantistii convocati, ca nefiind mandatati de nimeni. Cu alte cuvinte, actiunea combinata a SCMD si a aliatilor din Politie au facut sa esueze noua tentativa de boicotare a Legii.

Vom supraveghea, in continuare, aplicarea corecta a Legii, pentru ca, la ora actuala, nu avem decat suspiciuni create tocmai de cei care au interesul sa provoace scandal pentru ca Legea sa nu se aplice. Nu avem pe moment nici o dovada ca actualul guvern ar avea intentii de prorogare sau de amendare a Legii. Dimpotriva! Iar contactele sunt directe. Pozitia noastra direct exprimata este aceea ca, daca se va da curs masinatiilor ticaloase ale celor care se tem de aceasta Lege, pe langa actionarea acestora in Justitie, vom organiza impreuna cu sindicatele din Politie si intreg sistemul nostru de aliante, ample manifestatii in luna ianuarie, cu obiective si tinte precise.

Honor et Patria! Vae victis!

BIROUL OPERATIV AL SCMD"

40 de comentarii:

 1. Devine evident ce se intampla in culise! Urmare a L.P.M., urmare a recalcularii si actualizarii, exista riscul sa apara din negurile comunisto-securiste, diversi cu "moț". Este vorba despre cei carora in urma recalcularii si actualizarii le-ar rezulta pensii egale cu ale "prostimii militare", dar carora L.P.M. le permite pastrarea in plata a cuantumului actual care este si de 5-15 ori mai mare decat al militarilor obisnuiti. Cuantum care este caracteristic unei maini de fosti militari care provin din negurile comunisto-securiste!

  Baietii fiind inspaimantati de faptul ca in urma aplicarii L.P.M., le va iesi "moțul" atat de mult la suprafata, incat risca ori sa fie bagati in rand cu toata "prostimea militara", adica sa le fie taiat "moțul" contributivelor "umflate cu pompa" avand la baza mismasurile din vremurile comuniste, fie o lunga perioada glaciara ("inghetarea" pensiilor).

  Fapt pt. care pt. a nu fi desconspirat, baierii incearca o figura similara ca in 2009. Atunci actionand pt. desfiintarea pensiilor militare ca sa isi scoata ei "moțul" la suprafata. Acum pt. obstructionarea L.P.M., pt. a-si camufla "moțul" umflat in vremurile nomenclaturiste!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Problema poate fi transata simplu ca buna ziua. Toate pensiile in plata , mai mari de 1500-2000 euro(poate fi luat si alt punct de plecare) sa fie revizuite pentru a se vedea modul de calcul .Daca au fost calculate corect pe L164 (fara amendamente)ori L119, sa ramana in plata , daca nu, sa se aplice principiul cuantumului mai avantajos "corect".

   Ștergere
  2. Nu este asa simplu! Trebuie sa lamurim un aspect. Noi doi am avut grade si functii egale, cariere identice. Fapt pt. care pe L. 164/2001 am avut pensii egale. Cu toate astea, pe L. 119/2010, tu ai ramas cum esti, iar mie mi s-a "gonflat" contributiva de 10 ori. Asta intrucat fara ca tu sa stii, eu mai dadeam si cu ciocul la Securitate, sau eram prins in niste chestii legate de Comertul Exterior sau pt. ca eram pur si simplu in cercul de nomeclaturisti ai clanurilor comuniste. . Fapt pt. care tot fara sa stii tu, mai beneficiam de niste sporuri mai mari de 10 ori decat solda mea, in timp ce tu traiai doar cu solda. Prin urmare, la contributivitate eu am pensie de 2 000 euro si tu de 500. La revizuire, NU are cu ce sa ma prinda, este legal sa fie asa!

   Asadar, nu este necesar sa rascolim iar mortii sa vedem ce se intampla! Asta va iesi la iveala oricum pe L. 223/2015. Nu trebuie un plafon anume. Fiind suficient de clar ca cine va avea o pensie in plata vadit mai mare pe L. 223/2015 decat cea stabilita omologului sau cu acelasi rang/cariera/grupa/specialziare etc., problema este de fapt de proasta legiferare. Intrucat, in caz de discrepante legea obliga sa fie achitat tot cuantumul mai avantajos! Adica tu ramai tot cu 500 euro si eu tot cu 2000! Ca o gluma! Asa iti trebuie daca tu n-ai dat cu ciocu' la Secu ca mine sau nu ai facut si tu parte din "aparatul de partid si de stat".

   Ideea de baza fiind ca in conditiile de legiferare actuale, nicio revizuire nu schimba nimic. Ci doar modificarea legilor. Modificari greu de realizat, barierele fiind pazite cu multa strasnicie de fostii nomenclaturisti din aparatul de partid si de stat.

   Ștergere
 2. Scafandrii de Vaslui = falsificarea grupelor de munca.
  Binefacerile comunismului timpuriu = cu cat un militar a lucrat mai mult inainte de 1989 are un punctaj mediu anual mai mare, deci o pensie pe legea 119/2010 mai mare. Pe legea 223/2015 este invers, cu cat a lucrat mai mult dupa 1989 cu atat mai mult prin recalculate si revizuire obtine o pensie mai mare.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, cu grupele este un aspect. Inta tinta principala este alta! Despre pensii pe L. 119/2010 care NU sunt CEVA mai mari decat cele militare anterioare, ci de 5-10-15 ori mai mari! Aici avem cazuri clare de o mana de favorizati ai vremurilor comunismului timpuriu!

   Ștergere
  2. Stiti cine moare de drumul lung.....si cine de grija altuia !!????

   Ștergere
  3. @ Anonim 24 noiembrie 2015, 15:11. Da! Putinii militari in rezerva/retragere care au sustinut si sustin principiul contributivitatii pt. a-si camufla veniturile umflate cu pompa in comunismul timpuriu! Multumit?

   Ștergere
 3. `se dau de ceasul mortii sa I se restranga sfera de cuprindere` A uitat SCMD cum a fost cu primul proiect de lege pensii militare inaintat parlamentului ? Noi n-am uitat. Asa ca sa nu se astepte la plata cotizatiilor. Foarte curioasa actuala pozitie SCMD.

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna ziua. Tin sa va spun, la inceput, ca mi-a luat ceva timp sa decid daca va scriu ceva sau nu in legatura cu comentariile postate de dvs pe acest subiect, dar nu numai. Cu parere de rau constat ca limbajul folosit si pozitiile luate nu sunt din cele care ar trebui sa caracterizeze o categorie sau alta din randul rezervistilor care au activat in domeniul ordinii publice si sigurantei nationale. Sigur ca si eu sunt suparat pe omul G Oprea sau nu agreez in totalitate actiunile liderului SCMD, insa de aici si pana la proferarea unor jigniri si amenintari ori implinirea unor profetii la adresa acestora este cale lunga. Pana una alta, in 2010-2011, G.O. a reusit sa mai atenueze din ceea ce se profila la inceput, adica o piedere pentru toti pensionarii (apropo, eu fac parte din categoria celor care au pierdut...si nu putin). Seful SCMD (....si apropo, fiecare om poate fi filo.......ceea ce isi doreste, liber sa gandeasca, nu pot fi toti intr-un anumit sens, nu credeti ??!!) este printre putinii rezervisti care a facut ceva concret pt pensionarii rezervisti (politisti sau militari, nu are importanta). Daca ne certam si ne jignim intre noi nu castigam nimic, din contra......Trebuie totusi sa recunoastem, chiar daca unii consideram ca meritam intrutotul astfel de pensii prin privatiunile la care am fost parte, ca ne aflam printre ultimele categorii de pensionari care sa ne plangem de cuantumul pensiilor.....ultimii sunt magistratii. Lasati pe cei care trebuie sa decida sa hotarasca in privinta aplicarii noii legi si a elaborarii normelor de aplicare a ei, important este ca nu piarde nimeni. In legatura cu sporurile pentru ore suplimentare, va rog sa vedeti cum au fost tratati (de partide si de ceilalti civili pensionari ) pilotii si parasatustii care in ultimele 3 luni zburau/sareau de cateva ori pe zi si au ajuns, unii, nu toti, la pensii de 25 000 de lei lunar !!!! Trageti singuri concluzii...... Si mai este ceva, nu credeti ca este de bun simt ca o pensie sa nu depaseasca salariu unui cadru activ pe functia luata drept baza de calcul ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din ce spui tu pe acolo, mai clar asa rezulta ca Gabriel Oprea a desfiintat pensiile militare. Ca a provocat si trecerea in nefiinta a unor rezervisti urmare a gestului sau, asta o cunoastem cu totii! Tot mai clar asa rezulta ca cu toate acestea, tu esti fan Gabriel Oprea! In rest, nu este deloc clar ce sustii!

   Ștergere
  2. @ anonim
   Limbarnita ai si nu zici rau.
   Ne poti lamuri cu ce l-au ajutat pe pilot si parasutist le L 164 umflarea pe ultimele trei luni a sporurilor si primelor . Ai vazut tu undeva ca acestea sa conteze pe algoritmul de calcul al L 164. S-a aplicat cumva vreodata prevederile anexei 3 pct.IV din legea salarizarii nr 138. In mod sigur nu. Si atunci de unde 25 de mii pe L 164?????? Asa ceva nu exista.
   Pe contributivitate crezi ca au contata in asa masura acele trei luni de sa ridice pensia la 25 de mii?? Eu nu cred. Ca pe o cariera intreaga au crescut pensiile unora cu vechime completa pe contributivitate ,perfect adevarat si vor ramîne cu ele. Insa pîna sa ajunga la 25 de mii mai rar sau imposibil.
   Se pare ca desi sustineti si niste adevaruri parca ati din tabara care bate pe la usi cu nemultumiri.

   Ștergere
  3. Imi pare rau sa iti spun dar esti cam limitat in gandire.....daca tu ai inteles ca eu sunt fan GO.....ASTA ESTE ULTIMA POSTARE SI ULTIMA DESCHIDERE A ACESTUI BLOG

   Ștergere
  4. @ Anonim 24 noiembrie 2015, 16:27! Baiete! Materialul este clar. Concluzia la fel, da? Comunicatul apartine S.C.M.D. Ia sapa tu in dreapta pe pagina S.C.M.D. si acolo vei da de un pilot autentic! Pensionat pe L. 164/2001. In 2011 avand pensia retezata cu 45% pe contributivitate! Deci L. 164/2001 l-a ajutat cu plus 45% fata de mutilata lui de pensie la contributivitate! Contributivitatea NU a ajutat decat pe cei despre care afirma acum S.C.M.D. Pe o mana de oameni "iesiti la pensie cu decenii inaintea noastra". Adica pe o parte din cei pensionati pe D. 214/1977 si pe cei pensionati inaintea aparitiei acestui decret!

   Asa ca punand fata un fata pilotul pensionat pe L. 164/2001 cu minus 45% la pensia contributiva, fata de un pilot pensionat cu decenii inaintea lui cu o pensie contributiva de 10 ori mai mare, automat iti pica fisa! Asupra faptului ca ceva nu a fost in regula cu cel pensionat cu decenii in urma. Fiind evident ca a fost un favorizat al unor conjuncturi de tip nomeclaturist din acea perioada!

   Ștergere
  5. @ Anonim 24 noiembrie 2015, 16:31. Ai mai spus-o si altadata! Si mereu ai revenit! Bye!

   Ștergere
 5. vedeti , va mananca undeva , o sa vedeti ca nu aveti dreptate , sa va fie rusine , tactu nu a fost comunost , rusine , mai zici ca esti militar , astia de au pensii mari ramabn cu ele mari .dar voi cu vechime mica veti avea tot pensii mici , nu va bucurati ca poate ramaneti cu leagea unitara si va va lua banii dati ,insapoi ,asa ca taceti dracului din gura

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost, ma! Dar nu asa imbuibat ca nomenclaturistul de tac'tu!

   Ștergere
  2. Alooo, invata mai intai limba romana si apoi apuca-te de comentat. Rusine!!!!
   Ai putea fi arestat pentru utilizarea frauduloasa a limbii romane.

   Ștergere
 6. Ideea e ca acum pensiile militare dupa 2011 sunt de mizerie.Ori sunt gresit calculate altfel nu imi explic ca la o vechime de peste 30 ani nu depasesc 1300 lei la subofiteri si maistrii militari.

  RăspundețiȘtergere
 7. S-a promulgat legea majorarii salariilor cu 10% Deci si recalcularea pensiilkr militare pe legea 223 E de bine.
  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este bine? Eu as fi preferat ca majorarea sa intre in vigoare cu 01.01.2016. Atunci ar fi fost cert ca va urma declansa si actualizarea, respectiv recalcularea si a pensiilor celor pensionati pana in 2011. Asa majorarea intrand in vigoare inainte de intrarea in vigoare a L.P.M., sansele sa aiba vreo urmare si pt. cei pensionati pana in 2011 sunt minimale.

   Ștergere
 8. Asta inseamna ca vor avea loc incadrari in politie, pentru a ocupa locurile vacante lasate de cei care ae vor pensiona.

  RăspundețiȘtergere
 9. Asta inseamna ca vor avea loc incadrari in politie, pentru a ocupa locurile vacante lasate de cei care ae vor pensiona.

  RăspundețiȘtergere
 10. Intr-o tara in care comunismul a fost "condamnat" ca regim criminal si Securitatea ca structura de politie politica (la fel cum au fost si Militia ,si justitia,si activistii de partid de la toate nivelurile),nenorocitii care au slujit cu zel crimele si ororile criminalului regim comunist,sunt beneficiarii unor pensii URIASE.Oare de ce nu se are in vedere ca acestora,pentru perioadele in care au desfasurat activitatea sa li se ia in calculul pensiei ca venituri,salariul minim pe economie din acele perioade.Ar fi un act de DREPTATE SOCIALA,necesar.Asta si daca avem in vedere modul in care este respinsa LUSTRATIA atat de necesara pentru a curata societatea de gunoaie si nemernici.Chiar suntem legati la ochi sau atat de fraieri incat sa nu vedem cine sunt cei care "fac democratia" in Romania?Totodata,poate ar fi necesar sa intelegem ca de fapt ,structuri de tipul ANCMR,Sindicate,etc au fost creeate doar pentru a controla mai bine mintea si actiunile unora ca militarii.De ce spun asta?Va rog sa analizati cine sunt cei care "conduc si se zbat pentru drepturile" noastre.Fosti secretari de partid si activisti de partid,fosti CI-sti,foste cadre din structuri de informatii.Si asta se intampla in totalul dispret fata de lege,fiindca acestor jeguri le este interzis prin lege sa ocupe asemenea functii.Asa ca sa nu ne mai miram ca cele mai dure obstacole in obtinerea drepturilor noastre le primim tocmai de la acesti "tovarasi-camarazi".

  RăspundețiȘtergere
 11. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Măi , oameni buni si piloti ! Faceti cumva si inchideti gurile la doi fosti piloti (zic ei...) .
  Cu prostiile pe care le debiteaza ... indivizii va fac "breasla" de ris !

  Le-am mai explicat , de multe ori , lui "puţulică dobitocul" (avianyc , nicu t avia) si "motănelului căcăcios" (tigri2 , kis viorel) ca eu nu am cum sa fiu impotriva l.223/2015 ! Nu am cum sa fiu impotriva acestei legi , si "sa militez" pentru revenirea l.164/2001 !

  Nu am cum sa fac acele lucruri dintr-un motiv clar : l.223/2015 este mult mai favorabila fata de l.164/2001 !
  - Cum dracu "sa militez" pentru revenirea la l.164 cind l/223/2015 imi "porneste" calculele de la 80% (fata de cei 60% din l.164) ?
  - Cum dracu "sa militez" pentru revenirea la l.164 cind l/223/2015 imi creaza posibilitatea de "folosire" a hg s-1019/2010 , creindu-mi ani in plus la vechime (fata de l.164 care nu-mi dadea acea posibilitate) ?
  - Cum dracu "sa militez" pentru revenirea la l.164 cind l/223/2015 imi da posibilitatea sa depasesc 100% din baza de calcul (prin aplicarea la pensia "limitata la 100%" a procentului de majorare datorat contributiei la fondul pentru pensia suplimentara (fata de limitarea impusa de l.164) ?
  - Cum dracu "sa militez" pentru revenirea la l.164 cind l/223/2015 imi foloseste , drept baza de calcul , toate veniturile (fata de l.164 care folosea , ca baza de calcul , numai solda) ?

  Voi , cei doi , stiu ca va doare ca v-am demonstrat de multe ori ca sinteti ... asa cum sinteti voi ! Asta nu inseamna ca voi trebuie sa va demonstrati , in continuare , limitele ! Daca tot sinteti indragostiti de c... meu , nu ma mai muscati . Incercati cu limba !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si cînd ne tocai ca baza de calcul trebuie sa cuprinda doar solda de grad,functie,gradatie,si cîte ceva pe unde exista ID SM si IC.Ne ”educai” ca doar asa se respecta ierarhia . Daca ai uitat , iti amintim noi si-ti facem rost si de original in citat. Si poate vrei sa-ti taiem si ... limba ca ne zgîrii cam rau de tot.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. mosul nostru comun a gresit adresa , mergea mai bine pentru R 26500 ca sa stie si el macar in final ce i se întîmplă.

   Ștergere
  4. Mai dai in p.m. de piloti si parasutisti, parca numai ei ar fi Armata romana. S-au tampit de tot sau ce naiba vor? Tot timpul au avut salarii uriase, grupa de munca si tot nemultumiti sunt.

   Ștergere
 12. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  La "durerea" despre care vorbeam anterior ... cea a lui Vasile Iosif ... Probabil ca mai sint si altii cu aceeasi durere ...

  Interesant este faptul ca ei doresc sa le ramina "in l.263/2010" numai perioadele in care au avut venituri (civile) "babane" ...
  N-am auzit pe vreunul dintre aceia ca doresc sa ramina , la "puncte de pensie" , perioadele in care au avut venituri mici ...
  Perioadele de dinainte de a fi fost militari ...
  Perioade in care "trageau mîţa de coadă" !
  Perioade in care erau niste "elemente muncitoresti" din care PCR i-a facut militari ...
  Perioade in care erau niste "neica nimeni" din care pcr-ul capitalist (pile , cunostinte , relatii) i-a facut militari "pe filiera indirecta" ...
  Pentru acele perioade le convine ca sint cumulate la pensia militara ...
  Ei vor sa iasa din legea pensiilor militare de stat numai cu perioadele care le convin lor !
  -------------------------------------------------
  Si cind te gindesti ca eram muscat de c.r si atunci cind sustineam ca pensie militara ar trebui acordata NUMAI pentru activitatea militara ...
  Pentru orice activitate , de dinaintea sau de dupa activitatea militara , sa se acorde pensie din sistemul la care este "arondata" acea activitate ...

  RăspundețiȘtergere
 13. Mai R-26500, imi aduci aduci aminte de R2-D2 din Star Wars, cu mentiunea ca ala era mult mai instruit decat tine. Vad ca ai probleme si cu limba romana, nu numai cu cei care posteaza pe aici. Spre exemplificare:
  "Tot mai clar asa rezulta ca cu toate acestea...". Nu imi dau seama cu cine ai facut la scoala limba romana, dar banuiesc ca nu prea ai fost olimpic.
  Dar acum gata cu tine.
  Ce vreau sa subliniez este faptul ca, in sfarsit si cei de la SCMD au realizat care este dusmanul comun.
  Ma bucur ca se poate crea un front comun in lupta pentru drepturile celor din SNAOPSN. Nu trebuie sa le permitem politrucilor si tradatorilor sa lanseze atacuri la cadrele militare si la cadrele din MAI. Indiferent unde lucram ne facem datoria fata de tara, fata de familiile noastre. Nu putem generaliza exemplele negative si sa culpabilizam pe toata lumea din MApN sau MAI. Doar impreuna vom reusi sa ne aparam drepturile.
  Cat despre pozitia lui R2, care o tine gaia matzu cu cei pensionati inainte de 2011, ii mai reamintesc inca odata ca cei in cauza au iesit cu pensii grase plus plati compensatorii plus ajutor de trecere in rezerva. Toate lumea stie ca un ofiter cu 15 ani vechime a iesit la pensie la 42 de ani cu pensie de 3900 lei net si plati in suma totala de 110.000 lei noi, net, adica un miliard o suta de milioane lei vechi. Asa ca mai R2 nu ne mai obosi cu aberatiile tale. Sigur pot sa spun ca esti un manipulator frustrat, cu trecut securist-comunist.
  P.S. Sunt in asentimentul unor colegi care au sesizat atat limbajul cat si modul de exprimare usor agramat al unor postaci. Pacat. Unii nu fac altceva decat sa arunce o lumina proasta asupra militarilor. Poate ca nu este intamplator!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. La limba romana, media finala a fost 9.75. Intrucat am omis 2 virgule. La unele comentarii stil "muscatura de tur", imi permit sa raspund cum am si eu chef. De altfel, eu nu am corectat nicio greseala de exprimare.

   2]. Ce legatura au platile compensatorii cu L.P.M.? Mai pe vremuri, ofiterii si subofiterii beneficiau in afara de niste lovele, si de niste hectare de teren! Acestora de ce nu le scoti ochii?

   3]. Legat de iesirea la pensie la 42 ani! Dar este ceva normal in NATO! Daca cel cu varsta de 42 ani nu poate sapa pe altul cu varsta de 49 ani sa ii ia locul, clar ca pleaca. Este posibil si invers sa stii! Aici mai este o chestie si ti-o spun pe aia dreapta! Decat sa tii zece ofiteri sau subofiteri cu arcanul pana la 55 ani-60 ani, in conditiile in care 9 dintre ei sunt precis balast pt. armata dupa varsta de 45 ani, mai bine inchiriezi serviciile unei firme de paza in loc de armata!

   Asa ca fapt divers, poate ai auzit ca spre deosebire de vremurile comuniste unde NU exista limita de varsta in grad, in NATO exista si asa ceva. Si acum sa te pun pe tine in fata NATO. Tu si alti 2 ofiteri, capitani sa zicem (la subofiteri este la fel), trebuie sa impliniti 42 ani! Legea prevede posibilitatea de a ramane capitani pana la 42 ani. Voua, celor 3, armata va pune la dispozitie o functie de maior. Deci 2 vor pleca acasa! Ai retinut? Nu e ca pe vremea ta ca va facea pe toti maiori la norma si pe toti colonei la norma! Ai implinit varsta in grad, mergi mai departe in limita functiilor disponibile (cam una pt. 3 pretendenti), restul acasa! Asta NU ai inteles TU niciodata!

   4]. Tot legata de varsta si altele! Sa te uiti atent la parada de 1 Decembrie! Mai ales la parul alb al ofiterilor si subofiterilor, Care in medie au 45 ani! La Alba/Iulia erau insa anul trecut si ofiteri si subofiteri cocosati din cauza varstei. Ei, imaginea asta cu armata imbatranita si care este de foarte mare impact, se regaseste si in teatrele de operatii. De principiu, o armata buna NU are nevoie de astfel de militari, decat pt. unele functii cheie sau cu uzura limitata.

   Ștergere
  2. @Anonim, 20.15
   Esti basist, deci nu poti fi luat in serios. Unchiul meu a iesit la pensie tot la 42 de ani, inainte de 1989 si nu a sarit nimeni in sus. Dupa 1989 a fost decizia politica de a reduce efectivele. Punct, Cearta-te cu politrucii daca nu-ti convine. Platile compensatorii s-au acordat si la civili cu ocazia restructurarilor, asa ca mucles.

   Ștergere
  3. Anonim de la 20.05. Se vede ca tu ai fost olimpic din sintagma "...ii mai reamintesc inca odata..."
   Bravo, moralistule!
   Cat despre faptul "ca un ofiter cu 15 ani vechime a iesit ..." cu cat o fi iesit, nu poti acuza o generatie intreaga pe baza acestei afirmatii. Aceasta este tot o aberatie. Chiar o gugumanie.

   Ștergere
  4. Nu, cei de la SCMD nu au reusit sa afle cine e dusmanul comun, cei de la SCMD respectiv Dogaru, Pricina, Mandu , si altii ca ei, au vazut ca s-a deconspirat ceea ce vor sa faca oficialii din MApN si pentru a indrep[ta lovitura pe alta directie se prefac ca sunt printre protestatari, dau vina pe cei iesitio la pensie cu multi ani inainte, fara a preciza insa concret la cine se refera, si promit iarasi ca numai prin ei si cu ei se va rezolva ceva. Dogaru nu a avut absolut nici o legatura cu cei care au fost la poarta ministerului. Contactati-l pe domnul Coarna si intrebati-l daca Dogaru a avut o legatura cu protestul de la minister. Oameni buni, nu v-ati invatat minte? Nu ati reusit nici acuma sa aflati cine e Dogaru?

   Ștergere
 14. Am iesit la pensie la 42 de ani,acum 13 ani si acum am jumatate din cei "3900 net" pe care ii spui tu mincinos ordinar de la ora 20:05
  De obicei nu ma exprim asa dar vorbesti exact" ca clasa " muncitoare.......esti un MINCINOS ORDINAR!!!
  ......si am fost lt. col. de RAA pe aceeasi functie 12 ani( fara sa am treaba cu biroul)
  Si tu imi spui mie ca am 3900 net?,
  Ori esti nesimtit,ori rauvoitor,ori prost
  Varianta 3 te avantajeaza fata de celelalte 2
  Urasc mincinosii!!....ora.20:05
  MINCINOSULE!!!
  Don Corleone

  RăspundețiȘtergere
 15. Vasile
  Am ieșit la pensie la 42 de ani,după 21 ani de armată,din care 15 ani grupa a 2 a, cu 1700 lei net.Asta e pensie nesimtita?

  RăspundețiȘtergere
 16. @R26500,
  Vezi ca iara te lasi aburit de manevrele si intoxicarea lui Dogaru, ca si la proiectul de lege a pensiilor. Iti amintesti? Vezi ca nu gregeste cine greseste, ci cel care nu invata din greseli.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu. Nu ma las. Dar joaca prea pervers. M-am prins cum sta treaba. Cine e impotriva L.P.M. este declarat "basist". Numai ca L.P.M. oricum nu se aplica celor deja pensionati.

   Ștergere
  2. @ Neacsu. Apropo de abureli. Eu incerc sa nu ma las aburit de manevrele si intoxicarea lui Dogaru. Dar nici de ale lui Coarna. Apropo de cele afirmate pe 28 noiembrie 2015, 22:51. Man! Atat Dogaru, cat si Coarna si-au dat acordul pe proiectul initial al L.P.M. cu consecinta excluderii complete a oricarei recalculari a pensiilor celor pensionati pana in 2011. Adica si-au dat acordul ca noi sa NU rebeneficiem de pensii militare, fiind inclusi intre copertile L.P.M. doar asa generic.

   In sfarsit! L.P.M. a fost amendata in Parlament astfel incat, de principiu, exista recalculare si in cazul celor pensionati pana in 2011. Numai ca termenele din L.P.M. indica faptul ca recalcularea in cazul celor pensionati pana in 2011, NU are termen definit de recalculare. Cu alte cuvinte, pana la proba contrarie, L.P.M. este INAPLICABILA celor pensionati pana in 2011. Iar Coarna NU a avut nimic impotriva. Si nici Dogaru. Oamenii lui Coarna NU au incercat in niciun caz sa abordeze M.Ap.N. pt. a corecta aceasta pacaleala a L.P.M. Ci pt. interese exclusive ale militarilor si politistilor care urmeaza sa se pensioneze pe viitor.

   In consecinta, Dogar si Coarna sunt inn aceeasi oala in ce priveste pacaleala trasa celor pensionati pana in 2011. Eu nu ma las aburit de manevrele si intoxicarea lui Dogaru. Dar tu de ce te lasi aburit de manevrele si intoxicarea lui Coarna? In realitate, si unul si altul indrepta lovitura pe alta directie. Pe orice alta directie, astfel incat problema esentiala a L.P.M. si care este imposibilitatea de aplicare in absenta unui termen definit a lefii si celor deja pensionati pana in 2011, sa NU fie cumva adusa in prim plan.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!