marți, 24 noiembrie 2015

Acum este acum! Presedintele a promulgat legea de majorare a soldelor/salariilor cu 10% care intra in vigoare inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!


Prin urmare, personalul militar in rezerva/retragere intram in linie dreapta spre momentul adevarului privind aplicarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat si personalului deja pensionat anterior anului 2011! In conditiile in care dupa cate am prezentat in materiale tematice in cascada, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat cuprinde prevederi atat de ambigue despre momentul concret (incadrat intr-un timp definit concret) la care pensiile actuale contributive ale personalului pensionat anterior 2011, pot (re)deveni pensii militare de stat in adevaratul inteles al legii, incat am ajuns la concluzia ca legea este efectiv aplicabila personalului pensionat pana in 2011, numai in urma unei majorari a soldelor/salariilor militarilor in activitate. Majorare care dupa cum bine observam, se produce inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Situatie in care ne intrebam pe buna dreptate, daca in vederea actualizarii pensiilor personalului deja pensionat, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat ia in calcul ca moment al declansarii procesului de actualizare doar majorarile salariale operate dupa data intrarii in vigoare a legii sau si pe cele operate inainte de intrarea in vigoare a legii?

Va readucem aminte, pe scurt, faptul ca pensie militara de stat in intelesul real al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat este acea pensie atribuita unui militar care se stabileste luand in calcul 80% din media veniturilor pe 6 luni consecutive pt. o vechime cumulata de 25 ani - venituri actualizate in functie de soldele/salariile militarilor in activitate, la care se adauga 1% pt. fiecare an in plus ce depaseste cei 25 ani de vechime cumulata si careia i se iau in calcul prevederile privind grupele de munca aplicabile militarilor in activitate.

Intrebarea momentului catre autoritati, liderii politici, precum si catre liderii diverselor organizatii care cuprind militari si politisti, in conditiile in care acum au toate elementele pe masa: " - Urmare a majorarii soldelor/salariilor militarilor incepand cu data de 01.12.2015, se va produce si actualizarea pensiilor militarilor in rezerva/retragere incepand cu data de 01.01.2016? Sau nu?" Orice raspuns evitat sau tergiversat, nu poate decat confirma si alimenta supozitii negative din partea personalui militar deja pensionat, respectiv faptul ca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat a fost conceputa, sustinuta, votata si promulgata de asa natura incat sa fie evitata aplicarea acesteia si personalului militar pensionat pana in  anul 2011
 


69 de comentarii:

 1. Mare realizare. O sa taie de la muncitorii din privat ca sa poata alimenta patronii 10 % in plus pentru neperformanta bugetarilor. Da, slugii la patron cînd le da cineva ceva in plus pentru munca pîna la epuizare si stres nemarginit. Astia de ani de zile lucreaza pe salarii fixe de mizerie si nu se sesizeaza niciun prim ministru. A urmarit cineva ca facilitatile date patronilor sa ajunga si in salariile angajatilor sau au convenit sa ingrase si patronii. Firear naibii de treaba cu bugetari cu tot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti sugerez sa iti cauti o tara fara bugetari! Si sa emigrezi acolo, desigur!

   Ștergere
 2. bai R2, iar incepi cu aberatia ta referotoare la cei pensionati inainte de 2011 !!! Ce dracu nu intelegi...Cei pensionati inainte de 2011 au iesit cu pensii foarte mari, vechime putina si plati compensatorii. Ce nu intelegi? Ei nu vor BENEFICIA de RECALCULARE. Numai asa...sa mori tu de ciuda !!! Probabil ca esti vreun smecheras dintre cei care sau pensionat atunci iar banii i-ai baut si terminat sau ai dat faliment cu shaormeria pe care ai facut-o cu banii din compensatorii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pune-ţi fesul/fesele pe cap, că te trage coorentul "isteţule"!

   Ștergere
 3. Dupa marirea soldelor cu 10% se vor recalcula TOATE pensiile militare din 2016 pe legea 223 Problema e alta .Banii de mariri se vor da dupa 2017 conf legii si exista posibilitatea amanarii virarii banilor( in transe anuale prin OUG) dupa modelul Boc Plus ca multi militari nu vor apuca ducandu-se dincolo la loc cu verdeata.Ideea e ca toti militarii vor primii bani in plus din recalculari daca vor avea zile .Ori se stie ca speranta de viata e foarte mica, 58 de ani ,pentru militari si politisti datorita privatiunilor inerente profesiei..Oricum aproximativ 3000 dintre noi nu.vor mai apuca banii in 2017 datorrita iesirii inerente din sistem pe cale naturala.Mai exista posibilitatea amanariii legii 223 cum vor capetele patrate din conducerea MAN care vor contributivitatea deoarece au venituri si din alte surse gen servicii..Totusi nu cred ca vor sfida trupa in asemenea hal desi tocmai au incercat recent o magarie dupa cum spuneau cei din SNPPC .Oricum legea 223 e foarte buna pentru militari chiar daca le sta smecherilor politruci in gat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La care minister lucrezi? Nu de alta, dar poate confirma zicerile tale si vreun oficial! Ca asa de vorbe, presupuneri, incurajari si supozitii, suntem satui!

   Ștergere
  2. @ Inca activ 24 noiembrie 2015, 20:36. Comiti o mare eroare. NU cei din conducerea M.Ap.N. vor contributivitatea, ce ai? Ci smecheri pensionati din toate ministerele care doar s-au reunit la M.Ap.N. Si care aveau in frunte niste aviatorii din M.A.I.

   Ce contributivitate sa doresca oficialii M.Ap.N. din moment ce acestia nu pot sa isi schimbe prevederile de salarizare? Adica sa fie si ei remunerati la tarif orar si zile lucratoare ca politistii, si nu la zile calendaristice, munca nenormata si neplatita suplimentar ca in prezent?

   Ștergere
 4. Datorita situatiei foarte tensionate existente la granita de EST a NATO si probabilelor miscari de protest in interiorul tarii, presedintele a promulgat legea de majorare cu 10% si a salariilor si soldelor personalului activ din SNAp. Foarte corect si responsabil. Astfel se poate rezolva mai repede, o mare problema lasata de oprea: restabilirea piramidei pe functii si grade. Cu 31 mai 2016 se vor pensiona multi activi. Acestia probabil ca vor constitui coloana vertebrala a rezervistilor voluntari.
  Ce se intampla cu pensionarii a caror drepturi s-au deschis pana la data de 31 decembrie 2015 (inclusiv) ?
  Raspuns:
  - nu mai poate fi vorba de actualizarea prevazuta de art.60 si art.109 al.(2) intr-un viitor apropiat. Legea 223/2015 raporteaza actualizarea la cresterile salariale produse dupa intrarea in vigoare a legii, adica dupa 1 ianuarie 2016. Legea nu se aplica retroactiv. Este de asteptat ca actualizarea asa cum este definita de art.60 sa se aplice candva cand se va adopta legea unitara a salarizarii bugetarilor.
  - ramane valabila indexarea prevazuta de art.59, dar este posibil sa se discute de un procent mai mic de 5 %.
  - din 1 ianuarie 2016 se poate solicita recalcularea pensiilor conform art.109 si 110 prin stabilirea unei baze de calcul conform art.28 si a unui procent aplicat bazei de calcul conform art.29, art.30, art.108 si statutului cadrelor militare pt meritul militar.
  - ramane in vigoare aplicarea art.111 : pastrarea in plata a cuantumului avantajos.
  - ramane in vigoare aplicarea art.11 al.(3): aplicarea acelorasi metodologii de incadrare a locurilor de munca, in grupe de munca indiferent de data pensionarii.
  Cine castiga cine pierde ?
  Raspuns:
  - nu pierde nimeni
  - de castigat mai mult sau mai putin,este discutabil. Pentru recalculare, la stabilirea bazei de calcul conform art.28 conteaza numai veniturile brute din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la stabilirea procentului calculat conform art.29 si 30 conteaza vechimea totala realizata pana in data de 31.12.2015 . Actualizarea prevazuta la art.28 n-are nimic de a face cu actualizarea prevazuta de art.60. Actualizarea prevazuta la art.28 este o actualizare a unor venituri din 6 luni consecutive la o data ulterioara, egala cu data deschiderii drepturilor de pensie.Aceasta data coincide cu data trecerii in rezerva in vederea pensionarii (pentru cei ce n-au avut perioada de predare a functiei) sau o data egala prin adunarea la data trecerii in rezerva in vederea pensionarii si a perioadei de predare a functiei. Aceasta actualizare nu tine cont de componentele salariale: solda de grad, de functie, indemnizatie de comanda, etc. care au stabilit venitul brut. Ce criteriu de actualizare se va folosi ? Parerea mea este ca se va folosi inflatia, mai precis indicele de crestere a preturilor de consum, cel furnizat de Institutul National de Statistica. In procent de 100% aceasta actualizare se va face printr-un program informatic simplu si se vor actualiza veniturile existente in ultima decizie de pensie emisa pe lg.119/2010 sau OUG 1/2011 sau lg.263/2010.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai! Zici bine multe lucruri! Aplica pe mine. Sunt pensionat inainte de 2011. La acest moment am pensie in sistemul public. Intrebare? Cand estimezi ca voi beneficia si eu de pensie militara dupa regulile de baza aplicabile militarilor care se vor pensiona in viitor? Adica de 80% din media veniturilor pe 6 luni consecutive pt. o vechime cumulata de 25 ani, la care se adauga 1% pt. fiecare an in plus ce depaseste cei 25 ani de vechime cumulata si careia sa i se aplice si prevederile privind grupele de munca aplicabile militarilor in activitate? Asadar, cand?

   Ștergere
 5. Aceasta lege promulgata astazi de presedinte, chiar daca prevedea aplicarea ei cu 1 ianuarie 2016 tot nu avea ca rezultat actualizarea pensiilor celor pensionati inainte de 31 decembrie 2015, asa cum este definita de art.60 din legea 223/2015. Cresterea salariala s-a facut la brutul soldei functiei de baza si nu s-a facut prin cresterea soldei de grad si/sau de functie. Este o mare diferenta intre solda de functie si solda functiei de baza. Aceasta crestere salariala n-are nici o consecinta asupra stabilirii drepturilor de pensie a celor pensionati inainte de 31 decembrie 2015. In schimb ii avantajaza intr-un fel pe cei ce vor parasi sistemul dupa data de 1 ianuarie 2015 practic incepand cu aprilie-mai 2015.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. !? Oare? Dar solda functiei de baza este "formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după
   caz, solda de comandă". Ia uita-te te rog in material, la a 2-a captura. Si apoi leag-o de prima! Ce rezulta? Ca fiecare element care compune solda functiei de baza se majoreaza cu 10%.

   Ștergere
  2. Am si eu o intrebare...de unde apareti mai cãcãnarilor? Mai trolli imputiti, de ce nu faceti propaganda pe net sa le mareasca la toti românii veniturile? Poate meritam pentru simplul fapt ca ne-am nascut aici...mai imputitilor, tot intrati pe blogul omului asta sa va dat basisti prosti..cu comentarii alcooliste...duceti-va la birt...nenorocitilor...cand vedeti ca un cuplu fb numit ciolanis, nu stiu cum sa ne mai taie, iar in D,, Fr, It...etc nu stiu cum sa le mai dea,,,bai faceti propaganda sa le creasca la toti românii, cretinilor, sa o ducem bine cu totii nu doar ala de la aviatie sau ala care pierdea tab-ul...batrani si prosti! mai sunteti si urâti...lua-v-ar sa va ia! Omul asta va tot explica, voi o tineti langa, cretini batrani, ...

   Ștergere
 6. Pt EU 24 noiembrie 2015 ora 21:10
  Raspuns:
  - In conformitate cu M82/2015 publicat in MOf 0668/02.09.2015 : prin documente şi date necesare stabilirii drepturilor de pensie, se înţelege dosarul de pensie. CPS va procesa dosare complete de pensie.
  - Legea 223/2015 art.62 stabileste cine intocmeste dosarul, cine raspunde de respectarea termenelor de depunere si exactitatea datelor inscrise si faptul ca metodologia de intocmire a dosarului se stabileste prin ordin comun in luna ianuarie 2016. Daca dosarul nu este complet CPS va asigura asistenta de specialitate si va purta corespondenta cu cei ce intocmesc dosarul, fixandu-le si termene.
  - Cum se aplica art.11al.(1) si (3) privind uniformizarea grupelor de munca ? Simplu, CMJ primeste baza de date prin sistemul informatic ordonat prin M82, acualizeaza direct BD . Grupele de munca se pot actualiza (cu foarte mici exceptii) numai cu ajutorul memoriului original existent la CMJ.
  - Dosarul de pensie cuprinde formularul tipizat denumit "fişa de pensie", completata ca baza de date, potrivit metodologiei stabilita prin ordin comun. CMJ primeste prin SI toate datele existente in BD de la CPS si le actualizeaza pe cele referitoare la grupele de munca si cele 6 luni consecutive, alese din ultimii 5 ani de activitate, necesare pentru stabilirea bazei de calcul. CMJ realizeaza o fisa digitala de pensie pe care o listeaza in 2 sau 3 exemplare. Formatul electronic si un format pe suport de hartie se intoarce la CPS care proceseaza fisa de pensie electronic, pe care o verifica cu cea pe support de hartie si stabileste pensia pe lg.223/2015.
  Sunt 2 aspecte total diferite:
  1. De cand se cuvine pensia stabilita pe legea 223/2025? Raspuns: din luna imediat urmatoare inregistrarii la CPS, a dosarului de pensie (intocmit in conformitate cu metodologia stabilita in luna ianuarie 2016.
  2. De cand se platesc drepturile de pensie. Nu mai tarziu de 2 ani incepand cu luna imediat urmatoare depunerii dosarului de pensie. Dar, se va plati si retroactive de cand se cuvin.
  OBS.
  1. Daca v-ati pensionat inainte de 1 ianuarie 2011 este binea ca imediat dupa 1 ianuarie 2016 sa va adresati CMJ prin cerere scrisa de solicitare a stabilirii grupelor de munca conform art.11 al(1) si (3). Si atat nimic mai mult. Dupa stabilirea metodologiei de intocmire a dosarului de pensie si a altor ordine comune necesare aplicarii art.109 si art.110 sa va adresati tot in scris la CMJ si de data aceasta sa solicitati recalcularea pensiei pe lg.223/2015
  2. La CMJ gasiti si posibilitatea alegerii in cunostinta de cauza a celor 6 luni consecutive, cele mai profitabile
  CEASURI BUNE !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. !? Bun! Dar eu in ce baza solicit recalcularea pensiei? Legea nu prevede decat o situatie de acest gen precizata la Art. 109 (3). Si mai ales, in ce baza imi recalculeza C.P.S. pensia? Asa ca vreau sa cer asta?

   Ștergere
 7. Pt. EU
  Solicitati recalcularea in conformitate cu art.109 al.(1).
  Obs. art.109 al(3) este un articol care da posibilitatea efectuarii unor recalculari (nelimitate ca numar) datorita depunerii unor documente nevalorificate pana la data intrarii in vigoare a legii 223/2015. Aceste documente trebuie sa vizeze strict activitatea ca militar sau civil, desfasurata pana la data de 31.12.2015.
  Exemple:
  a) unii constata ulterior ca spre deosebire de altii, chiar daca au indeplinit aceeasi functie in aceeasi unitate, au luat acelasi salariu,si-au ales aceleasi 6 luni consecutive au baza de calcul diferita. Este posibil sa nu fie trecute veniturile pe concediul neefectuat, perioada de predare a functiei, etc. Din gresala. Obtin o adeverinta legala de la UM sau arhive si cer aplicarea art.109 al(3)
  b) sunt anumite grupe de munca care necesita timp indelungat pentru stabilire. Se pot stabili dupa prima recalculare si ele pot fi valorificate ulterior solicitand recalcularea prevazuta de art.109 al(3)
  c) sunt multi care au lucrat diverse perioade in viata civila, inainte sau dupa perioada de "activi"..Cand se calculeaza vechimea cumulata, constata ca daca si-ar valorifica ceva din aceste stagii nevalorificate ar mai castiga cel putin 1% la procentul care se aplica bazei de calcul. Functie de cat castiga la pensie pentru unii merita sa obtina adeverinte. Aceste adeverinte pentru perioadele dinainte de "activi" necesita timp. Dar cand se obtin se pot valorifica cu art.109 al(3)
  etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti optimist! Eu sustin ceea ce am prezentat in atatea materiale. Eu solicit recalcularea in temeiul Art. 109 (1), iar C.P.S. se va conforma in conditiile de timp precizate de lege. Adica imi va recalcula pensia la data si in termenul mentionate in lege. Lege in care in cazul celor pensionati pana in 2011, poti sa dai si cu tunul si nu iti da liber la recalculare, decat in momentul aplicarii Art. 29 (1). Iar Art. 29 (1), oricat am asana legea, NU poate fu pus in aplicare decat concomitent si urmare a unei actualizari. Adica asa cum scrie la Art. 60 (1) - articol si cheie si curva, singurul articol care da verde la aplicarea Art. 29 (1) si implicit la recalculare.

   Ștergere
 8. Pentru R-26500
  Rationamentul tau este partial corect deci este gresit.
  Art.60 prevede actualizarea cand se majoreaza solda de grad si/sau solda de functie. Cand se majoreaza cu 10% atat solda de grad si solda de functie putem spune ca solda functiei de baza creste cu 10%. Cand solda de grad se majoreaza cu un procent si solda de functie cu alt procent si rezulta o crestere a soldei functiei de baza cu 10% nu mai putem trage nici o concluzie asupra procentului cu care creste solda de functie sau solda de grad. La fel stau lucrurile cand creste numai solda de grad sau numai solda de functie.
  Pana in prezent au fost cel putin doua situatii:
  - s-a marit numai solda de functie (ex. 1 decembrie 2005, prin marirea numai a coeficientului de functie)
  - s-a marit in acelasi procent si solda de grad si solda de functie (ex. octombrie 2008 cand a crescut valoarea sectoriala)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu sustin ca exact rationamentul dumitale este eronat. Intrucat daca aplici ceea ce ai afirmat unui militar in activitate care urmeaza sa se pensioneze sau chiar sa nu se pensioneze, l-ai rupt! Revenim la definitie: solda functiei de baza este "formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă".

   Eu sustin ca majorarea soldei functiei de baza cu 10%, rezulta din insumarea fiecarui element din compunerea soldei functiei de baza care se majoreaza fiecare in parte cu 10%. Tu sustii ca se majoreaza asa doar suma actuala a soldei functiiei de baza cu 10%, la gramada!

   Bun. Si acum facem asa ca tine. Luam un caz: un militar care are o solda a functiei de baza. Pe care i-o majoram asa en gros cu 10% cum zici tu. Aceasta solda a functiei de baza cuprinde orice grad care vrei tu, orice functie vrei tu, nu ii dam indemnizatie de comanda si nici solda de merit. Sa presupunem ca este un maior pe functie de maior. Nu il avansam in grad, dar il avansam in iulie 2016 pe functie de locotenent colonel. Si ii mai dam si o indemnizatie de 20% intrucat fiind sef de stat major raspunde de cifru, si ii mai dam si o solda de comanda ca de aia este este sef de stat major!

   Si acum te intreb eu pe tine? Pai daca i-am majorat solda functiei de baza cand era pe functie de maior la en gros cu 10%, acum cum il mai descalcesti sa ii aplici majorarea de 10% la solda functiei de baza, omul fiind deja pe functie de lt. colonel? Daca nu ii departajezi toate cele 4 elememente care compun solda functiei de baza?

   Sper ca ti-ai dat seama unde ai gresit!

   In concluzie,

   Ștergere
  2. Pt R-26500
   1. OuG 35/2015 de crestere a brutului soldei functiei de baza cu 10% este ceva similar cu cresterea drepturilor salariale ale militarilor datorita aplicarii art.177 din legea 263/2010 legea sistemului unitar de pensii. In ambele cazuri cresterile salariale n-au nimic de a face cu cresterile soldei de grad sau soldei de functie. Acest sistem de cresteri salariale n-au nici o Influenta asupra deschiderii drepturilor de pensie pe legea 223/2015 a activilor, dupa 1 lanuarie 2016. Baza de calcul se determina cu ajutorul venitului brut.
   2. OuG 35/2015 modifica in parte, nu in totalitate OuG 83/2015 in care la
   art.1 all(3) se dispune salarizarea celor noi numiti in functie.

   Ștergere
  3. @ Anonim 25 noiembrie 2015, 10:55. Ti s-a dat exemplul clar. Elementele care compun solda functiei de baza pot fluctua in orice moment. Mai reluam inca o data definitia: "solda functiei de baza este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă." Mergem la detalii! La gradatiile care se acorda pt. vechime. Daca tu acorzi asa la en gros, 10% la solda functiei de baza actuale si ulterior se modifica orice element din cele 4 care compun solda functiei de baza, apare imposibilitatea recalcularii valorii financiare a functiei de baza. Adica nu poti sa ii aplici nici macar majorarea gradatiei pt. o vechime mai mare, decat daca treci la defalcarea tuturor elementelor care compun solda functiei de baza. Si apoi adaugi la fiecare in parte 10%. Astfel, in cazul exemplului mentionat anterior, ii modificam si gradatia de vechime maiorului, si il trecem la grad. a V-a, omul intrand in al 20-lea an de vechime. Si vine asa cu solda functiei de baza:

   - grad de maior +10% din majorare;
   - functia de lt. col. pe care a fost avansat,+15% pt. gradatia a V-a. La care adaugam 10% din majorare.

   Nu mai continui cu indemnizatia si solda de comanda, intrucat ne incurcam si mai rau! Fiind evident ca persoanei in cauza i s-a majorat o data solda vechiului grad cu 10%, si a 2-a oara solda noii functii careia i s-a aplicat gradatia a 5-a, cu 10%. Noua solda a functiei de baza fiind imposibil de calculat in absenta defalcarii elementelor componete.

   Concluzia fiind aceea ca respectiva majorare opereaza opereaza distinct pe componte, iar orice majorare a soldei de grad si/sau de functie operata intr-un stat de plata al armatei, trebuie sa declanseze automat si actualizarea pensiilor militare.

   Ștergere
 9. va rog...sunt pensionat in2001 si de atunci am lucrat in continuare la privat trimitand anual adeverinta de la casa judeteana de pensii la casa mapn din drmul taberei bucuresti,,,va intreb respectuos 1 daca am gresit undeva 2 unde ma incadrez acum 3 ce ar trebui sa fac pe viitor va multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1 da, ai gresit undeva 2 cam pe mijloc 3 sa te-mpusti

   Ștergere
  2. N-ai gresit cu mimic. Trebuie sa stii urmatoarele:
   - munca in civile , numai cea realizata inainte de 1 ianuarie 2016 conteaza doar la vechimea cumulata, salariile civile in cazul dumneavoastra n-au importanta.
   - daca mai lucrati dupa 1 ianuarie 2016 nu mai puteti valorifica stagiul pe legea 223/2015 dar puteti sa-l valorificati in conditiile legii 263/2010.
   - salarizarea in viata civila prezinta importanta daca in acelasi timp ati fost si activ, in utimii 5 ani de activitate. Ex. Salariat la un centru de formare profesionala, profesor in sistemul privat sau de stat, etc.
   - ar fi bine sa va lasati un stagiu realizati inainte de 1 ianuarie 2016 nevalorificat la CPS. Cat de mic, nu conteaza. Aveti astfel posibilitatea sa solicitation aplicarea recalcularii in conditiile art 109 all(3).

   Ștergere
  3. @ Anonim 25 noiembrie 2015, 11:08. Unde ai activat in M.A.I. ca subofiter fara liceu? De unde pana unde dai tu sugestii unui om care adreseaza intrebari absolut civilizate, sa se impuste?

   Ștergere
 10. @ All. Sunt din in ce mai multe comentarii retinute la SPAM! In mod cert, userii care doriti decenta, nu doriti sa le auziti. Cineva a avut dreptate ca s-au reactivat niste celule. Unii le denumesc "basiste". Eu sustin ca sunt mai degraba tehnici pur securiste. Sunt aceleasi celule care au actionat si in anii 2010-2012 contra militarilor. Indivizii in cauza mint in fata, denigreaza, incearca sa compromita orice discutie, dezinformeaza. intimideaza etc., orice doar doar sa ne sustraga atentia de la ceea ce se intampla realmente militarilor in rezerva/retragere. Atrag atentia userului securist care isi mai spune Maxim One sa isi insuseasca mai bine tehnicile de intoxicare. Nu de alta, dar risca sa fie dat afara din serviciu pt. incompetenta si mai ales pt. desconspirare, de insisi stapanii lui securisti ca si el!

  RăspundețiȘtergere
 11. @ All. Si inca ceva! Marea majoritate a "turbulentilor" provin din zona M.A.I. Mai sunt si 2 care sustin ca provin din M.Ap.N., desi unul s-a transferat tot la M.A.I., iar celalalt e cam ametit de felului lui de politica UNPR.

  RăspundețiȘtergere
 12. ar fi bine daca nu ai mai permite postari sub anonim

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK! Se restrange doar arealul comentariilor, dar nu este o solutie. Nu este mare lucru sa treci ca anonim ceva la nume, un link, o adresa falsa sau altele.

   Ștergere
 13. @ Anonim24 noiembrie 2015, 20:51
  Restabilirea ierahiei pe grade si functii nu mai exista prin aceasta lege justa care valorifica valoarea muncii prestate si ni importanta sau neimportanta functiei.
  Actualizarea cu inflatia constitue o indexare si nicidecum nu se inscrie in sfera actualizarii care presupune cu totul alte operatiuni.Prima faza va fi recalculare cu actualizare la 01.01.2016 urmata de ”prima” actualizarea cf art 60, la prima majorare a soldei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo @avianyk!
   Se vede ca esti si jurist.

   Ștergere
  2. Asta inseamna armata de Congo! Si legea NU valorifica nicidecum valoarea muncii prestate, ci exclusiv niste sulfaneli in favoarea unor categorii minimale care au activat in trecut in diversele ministere!

   Si acum iti explic. Cea mai valoroasa munca prestata de un militar este aceea cand participa la razboi sau la misiuni de razboi in teatrele de operatii. Celelalte sunt frectii!

   M.Ap.N. are la acest moment cca. 50 000 de militari rulati in teatrele de operatii, adica in misiuni de razboi. In aceste misiuni, fiecare militar beneficiaza in afara de solda din tara de o indemnizatie de 70-80 USD pe zi, in functie de corpul militar din care face parte. Asta inseamna 2100 USD-2400 USD lunar. Venit! Media a 6 luni consecutive din misiune fiind de 80% din 2100-2400 USD. Plus solda din tara. NUMAI CA PT. ACESTI MILITARI LA CALCULUL PENSIEI NU SE IAU IN CALCUL ACESTE INDEMNIZATII DE CARE AU BENEFICIAT PE TIMP DE RAZBOI!

   Si vii tu acum, maistru militar la aeronautica cu vechi state in comunism. Care urmare a scaparilor unor legi, in ultimii 5 ani ai prins si tu 6 luni consecutive cu venituri tot de 2100-2400 USD lunar provenite din sporuri, prime si alte indemnizatii pt. activitati celebre la sol cum ar fi echilibrarea si ancorarea incarcaturii pe aeronave de transport. La fel ca cei care au fost in razboi!

   Iar L. 223/2015 pe care tu o lauzi, tie-iti acorda dreptul sa alegi media celor 6 luni cu 2100-2400 USD lunar pt. verificarea incarcaturilor transportate, iar papagalilor de militari care au beneficiat de aceleasi venituri in teatrele de razboi, L. 223-2015 NU le acorda aceeasi facilitate, desi au avut secunda cu secunda moartea in fata, unii nu s'au mai intors, iar altii au revenit mutilati!

   In concluzie, tovarase maistru militar! L. 223/2015 NU valorifica decat valoarea muncii prestate IMAGINAR decat pt. putini "smecherasi" pe care legea ii exclude de la restabilirea ierahiei pe grade si functii! In schimb, in cazul corpului majoritar ....! Bai, baiete! Dar ti-am dat exemplu clar, in puii mei! Nu te simti deloc cu musca pe caciula?

   Ștergere
  3. Stimate domnule R 26499+1, din ce in ce devii mai convingator ca niciun medic, fie el cel mai renumit specialist, nu te mai pune pe directie, darmite noi astia mult inferiori gîndirii tale astrale de zodiac si meteo.
   Mai baiete ,ti-am mai explicat povestea mea la avy.. 24 noembrie 18 36 si in loc de raspuns ai tacut.
   Ca sa pricepi mai bine iti mai explic odata.
   Categoria din care fac parte (fara a aduce ofense altor camarazi din alte arme) trebuia sa beneficieze prin legea salarizarii L 138 anexa 3 pct IV in baza legii 164 de niste adaosuri salariale pe linga cele cuprinse in formula standard de calcul. Acest lucru nu s-a intîmplat niciodata iar in 2007 prevederea s-a eliminat.
   Daca tu esti baiat destept poti sa pricepi foarte usor ca asa cum esti tu esti indreptatit sa-ti revendici pierderile inregistrate pe trecerea pe contributivitate asa sunt si eu indreptatit sa fiu despagubit pentru cei patru ani 2003-2007(cazul meu) in care L 138 anexa 3 pct IV a fost in vigoare fara nicio interdictie legala dar nu s-a pus in aplicare. Pe urma pina in 2011 de asemenea pagubit.
   Ce zici tu daca spun ca prin masurile luate (sa fie binevenite) s-a facut dreptate la toata lumea mai putin noua carora nu ni s-a aplicat acea dispozitie legala in cazul meu perioada 2003-2007. Si este o suma considerabila calculata doar ca diferenta intre L 164 si L 119. daca ca s- a luat de la tine ca sa-mi dea mie si eu pot sa spun ca s-a luat de la mine ca sa-ti dea tie zece ani pe L 164 Chit!!??
   Deci L223 rezolva problema dar prin normele metodologice care vom vedea ce spun.
   Deci nu va mai dati mari victime ca intre cei din fata lui 2011 mai sunt multi mai victime ca voi,
   Mi-am facut datoria sa te informez oricum tu sau nu pricepi sau pricepi doar ce vrei si pui botu la ce vrei.

   Ștergere
  4. Ps
   Si ca sa nu mai faci scenarite uite aici chestiuni lamuritoare asupra zinzaniei de la poarta mapn.

   r-26500.blogspot.com/2015/02/asa-da-felicitari-pt-implicarea-in.html

   De la min 50 politisii _ cuvintul politistilor Surugiu si Coarna- 80 % din venitul brut_ cuvîntul dl gen. Chelaru 80% din solda functiei cea mai înalta din cariera. Adica cummm??????
   Ei,ei........punct.

   Oricum tie asta nu-ti convine si nu te lamureste. Daca asculti si alte propuneri aiurea ale militarilor vei sti ca nu noi batem pe la usi după cum afirmi. De aia sustin ca-i bine ca legea nu a fost intoarsa in parlament fiindca pîndacii abia asteptau sa o prinda ..............

   Ștergere
  5. @ avianyc 25 noiembrie 2015, 15:26. Nu te mai da in stamba, am aflat direct de la colegi din sistem care este sparla! Toti militarii din M.Ap.N. rutinati in teatrele de operatii sunt catraniti rau asupra faptului ca desi au venituri suficiente pe perioada a 6 luni consecutive de misiuni, sunt luati de fraieri si lor NU li se considera la calculul pensiei decat tot solda din tara. Au dreptate, este discriminare pe fata si de cel mai prost gust!

   Pana la urma este L.P.M., nu? Adica ori este pt. toata lumea la fel - adica la venituri indiferent cum au fost obtinute, ori la solde pt. toti! Oricum, NU merge asa cum este acum - este prea de prost gust faza ca legea sa ia in calcul veniturile doar la cativa si la majoritatea, nu! Pune-te in locul sefului SMG, rutinat in teatrele de operatii si un om respectat! Comanda cohorte de maistri de aviatie, marina militara, tot! Si vine L. 223/2015 si il lasa pe maistrul comunist sa isi aleaga 6 luni consecutive cu venituri suplimentare pe baza de aspirat pista de frunze, dar pe seful SMG nu il lasa legea sa isi aleaga 6 luni consecutive cu veniturile suplimenatre din teatrele de operatii! Si mai vine si comisarul "Y' din M.A.I. care ii da cu tifla sefului S.M.G. intrucat comisarul era platit la ore cu 75% in plus la orice ora suplimentara care conteaza la pensie! Iar seful SMG pt. 6 luni pt. 6 luni, ceas de ceas in teatrul de operatii, cu aceeasi solda de zi cu zi, ba si usor diminuate. Intrucat fiind militar, seful SMF e platit la zile calendaristice, fara 75% la ore si alte frectii din astea!

   Ti-am dat foarte clar situatia! Reala. Penibila pt. militari. Si atunci cum dracu' sa nu riposteze si ei? Pana la urma am vrut lege a pensiilor militare, nu lege de incurajare a sulfanelilor altora care se ascund inapoia militarilor autentici!

   Ștergere
  6. Si ce ai vrea ca unii militari sa aleaga 6 luni din ultimii 5 ani din timpul cat au fost in misiuni externe. si au primit diurna suplimentara de mii de dolari lunar? Asta ar insemna pensii tot de mii de dolar doar i pentru faptul ca a fost cateva luni in misiuni externe .Si cine ar platii si de unde? Iara bagi batul prin gard cu aberatiile tale ca sa intarati lumea .Esti platit pentru asta?

   Ștergere
  7. Pai atunci o freci o viata la cazarma si inainte de a iesii la pensie pleci 6 luni intr-o misiune externa si ai pus-o .Iei pensie de 10 ori mai mare ca un pompier care isi risca viata zilnic zeci de ani .Esti cu capul Rxxx Nu cumva vrei sa iei si diurna zilnica de 70 de dolari la pensie ca vorba aia ai calarit camile in Afganustan?

   Ștergere
  8. @ Da, trebuie sa aiba acest drept! Intrucat L. 223 permite aplicarea schemei de care zici si pe care o combati si in cazul misiunilor interne! Adica: din 5 ani consecutivi, 4 ani stergi avioanele de praf si incasezi 2 000 de dolari pe luna, iar 4 ani si 1/2 esti furier la DS. Ii dreptul legea sa iti alegi 6 luni? Da! Si atunci? Si mai stiu si alte sulfaneli. Mai tari!

   Ștergere
  9. R, te-am rugat fara scenarii ca nu tine.
   Legile de pensionare prevad că in venituri nu intra diurnele,indemnizatiile de chirie, norma de hrana ,etc,etc.
   Ceea ce spui tu nu este o indemnizatie (salariu) ci este o diurna in valoare de aprox. 90$/luna pe timpul dislocarii, deci ca la toata lumea nu se ia in calcul la pensie.
   Ce uiti tu sa spui este faptul ca militarii sunt detasati pe perioade determinate (6 luni) după care isi desfasoara activitatea in tara ,deci au spatiu de manevra suficient ca sa-si aleaga cinci luni consecutive iar diurna economisita sa o foloseasca după dorinta .
   Deci fara scenarite ,astia nu sunt ”scafandri” de Vaslui ........poti sa intelegi sau finantisti de epoca...
   stai si de vorba cu cine trebuie nu cu radio șanț.

   Ștergere
  10. @ avianyc 25 noiembrie 2015, 16:46. Niciun scenariu! L. 223/2015 daca este sa fie a pensiilor militare de stat, atunci ori pe baza soldelor pt. toata lumea, ori pe baza veniturilor pt. toata lumea! Fara manevre de genul ca asta e prima si e venit si asta este indemnizatie si nu e venit, iar asta e diurna si nu se pune, dar se pune in schimb sporul de "costumier" care tine evidenta costumelor de zbor pe la vreun depozit al aviatiei.

   Militarii M.Ap.N. au dreptate! Prea multe nedreptati li s-au creat! Toate lumea se ascunde inapoia lor cand e vorba de placinte, iar la razboi si ce este mai greu sunt singurii bagati in fata!

   Iar tu din ce ai debitat, chestia ca ordinea trebuie realizata pe baza de venituri, si nu pe functii! Bai, puiule! Un pic de jena fata de cei 50 000 militari rulati in teatrele de operatii, nu ai?

   Ștergere
  11. @ Maxim One 25 noiembrie 2015, 16:21. Buna chestia cu calarit camilele in Afganistan! Nici macar din astea nu avem parte! Spre deosebire de unii din ai tai din MAI, care isi calaresc colegele devenite camile intre banchetele Loganului. Mai ales in turele de noapte. Si mai beneficiati pt. asta si de spor de 75% pt. munca suplimentara, inclusiv camilele. Nu mai punem si camilele de pe centuri sau din parcarile cu TIR-uri.

   Asta asa, daca tot ai adus vorba de camile!

   Ștergere
  12. Am o idee .Daca tot aberam cu diurnele adaugate la pensie de ce sa nu se puna la pensie salariile compensatorii si ajutoarele luate de cei pensionati pana in 2011 ( ca ceilalti militari au luat ciuciu) ca doar au fost si ele impozitate ? Imparti i suma totala la 6 luni din ultimii 5 ani si iesi cu pensie de 10 ori mai mare .Si mai am si alte idei aberante ca te-ar multumii'' ca sa nu se supere catanele batrane'' .

   Ștergere
  13. PS nu am lucrat la MI dar tu poti crede ce vrei oricum am respect pentru toti colegii indiferent de minister

   Ștergere
  14. Aici ai nimerit-o cu polistele
   calarite..Se stie ca ofiteresele noastre din MApN sunt virgine( partial) si nu o dau la ordin Numai ca la noi i e capacul pus si peste batista si peste tambal

   Ștergere
  15. @ Maxim One 25 noiembrie 2015, 17:53. Ce compensatorii, ce ajutoare? Nu a primit nimeni asa ceva, nu apar in deciziile de pensii pe care le avem. Deci, nu au existat. Stii vorba aia celebra: "Dovada, dovada!" Daca se iau in calcul ca venituri la pensie, inseamna ca am beneficiat de compensatorii si ajutoare, in caz contrar, este o inventie! Cum sa beneficiezi de ceva care nu figureaza nicaieri?

   Lasand gluma la o parte, si legea actuala a salarizarii prevede astfel de ajutoare/compensatorii (nu ne legam de denumiri, tot venituri sunt oricum le-am zice). Ca guvernantii amana prin ordonante anuale copiate dupa prima ordonanta data de Boc, aplicarea in plin alegii, eu nu am nicio vina.

   Iar daca este sa privim complet dupa colt! Hai sa rascolim si vremurile Armatei Regale! Fiecare ostas beneficia la lasarea la vatra de o mosie, un teren, o vale ceva. Nu! Amesteci rau lucrurile! Nu exista absolut nicio legatura intre L.P.M. viitoare si mortii pe care ii dezgropi tu!

   Ștergere
  16. Si nici intre pensii si diurne asa ca nu mai visa cai verzi pe pereti.

   Ștergere
 14. Vezi ca sunt si multi politisti in misiuni externe i primesc diurna si sunt multumiti. Nu spun prostii ca tine ca diurna sa se puna la pensie cum nu se pune nici norma de alimente Numai pe tine R26500 nu te satura nimeni .Mai aes ca esti platit sa bagi strambe

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cativa, nu multi! Iar in misiuni de lupta, adica pe front, nu au fost niciodata politisti, ci jandarmi. Jandarmi, in Kosovo de exemplu, dar acestia sunt militari! In teatrele de operatii, nu a calcat insa picior de politist din MAI.

   Ștergere
  2. Arunci cu invective și aici și dincolo pe Huhurez, dar cam la atât se rezumă contribuția personală pe tema legii pensiilor militare. Cam același lucru face și prietenul avianyc doar că el mai emite și ceva raționamente.
   Chestiile sunt foarte simple dacă la analizezi rațional nu sentimental.
   - In mai toată lumea bună, armata e armată, cu regulile, privațiunile și particularitățile ei ,
   diferite de sectoarele publice și private, inclusiv ca remunerație și pensii. Serviciile secrete, gen SRI, SIE, STS, sunt în general civile, poliția e poliție, nu ca la noi - funcționari publici până ies la pensie și apoi militari in rezervă. Gardienii din penitenciare nu au nici ei treabă cu armata. Majoritatea acestor structuri care la noi chipurile ar fi de apărare, au salarii mult mai mari ca ale militarilor.
   - Minunea asta de lege este o mare porcărie care va fi amendată în anii următori la fel ca și
   legea 164. După atâtea luni de la publicare nimic nu este clar, fiecare își dă cu presupusul și o interpretează în așa fel încât să-i fie avantajoasă. Nici măcar cei de pe la CSP-uri ori șefii structurilor de apărare, în puținele declarații publice nu clarifică problemele.
   - Mulți dintre noi speră că acea sintagmă de la art. 28 ”media tuturor veniturilor brute realizate
   in 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate” le va face niște pensii astronomice, nesesizând de fapt că în cazul celor pensionați anterior legii aceasta bază va fi actualizată inițial ”la data deschiderii drepturilor de pensie” adică de prin anii 80-85 până prin 2008 ( ceilalți de după sunt cam la zi ). Aceasta va fi probabil viitoarea decizie de pensie la care, după cum se vede și din draftul publicat, se va face, pentru MApN, completarea vechimii cumulate cu sporurile reglementate de HG S 1019/2010, acolo unde este cazul.
   - Recalcularea, care ar presupune aplicarea art. 2, litera c din draft, adică actualizarea bazei de
   calcul la data intrării legii în vigoare, se va face doar pentru acele elemente din veniturile brute existente la data intrării legii în vigoare, unde sporurile cumulate nu pot depăși 30%. În caz contrar s-ar încălca principiile de la art. 2 din lege.
   - Într-un final inclusiv pentrucei ce se vor pensiona direct pe această lege, se va ajunge ca la condiții identice de muncă, vechime și grad pensiile să fie identice, iar prin limitarea la 100% din baza de calcul pentru acel 1% ce se adaugă la fiecare an peste 25 de ani vechime cumulată, această egalizare va apărea și in cazul celor care deși au avut grade și funcții egale au lucrat în condiții de muncă diferite.
   - Chestia cu întocmirea, de către CMJ-uri/unitățile de plătitoare dacă mai există a acelor tabele cu veniturile brute în vederea alegerii de către împricinați a celor 6 luni de zile este doar așa pentru tergiversarea lucrurilor. În maxim 6 luni, se întocmesc și se transmit la pensionari datele respective, în maxim 6 luni aceștia trebuie să opteze, au trecut deci maxim 12 luni în care mor doar la M.Ap N 4-5 mii de pensionari. Că unii speră ca aceste maxime vor fi minime e o speranță deșartă.

   Ștergere
  3. Nici nu este nevoie de tabele de la CMJ, veniturile brute apar in adeverintele emise deja de CMJ in 2011, cand cu aplicarea legilor basiste. E doar birocratie aberanta daca emit astfel de norme. Oricum, nu asta e problema, totul e sa beneficiem de recalculare, tot asa cum am "beneficiat" si de recalcularea/revizuirea din 2011.

   Ștergere
 15. Pai sa le dea NATO pensii nu poporul roman ,caci mercenariatul este in folosul altora nu in folosul POPORULUI ,...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, ca esti deja suburban! Pe tine daca te trimite maine sa bombardezi Sevastopol, asa ca sa previi invazia ruseasca de sambata, tu esti mercenar? Teoria asta cu mercenari am mai intalnit-o la oameni cu o cultura in marja 2 clase la maxim 10.

   Ștergere
  2. Ai dreptate .Sigur afganii si irakienii ar fi bombardat Romanistanul daca nu mergeam acolo.

   Ștergere
 16. R26 si ceva,poate ca sunt fara scoala,sunt un biet mujic,fata de doctoratele voastre luate la neon,asa o fi, recunosc, dar nu am facut nimic altceva decat sa raspund atacurilor furibunde promovate de bloaga ta si a lui cucuvaie. Daca eu sunt suburban ,voi ce sunteti? Locuitori de patru stele de la Groapa Glina? Ca dupa cum ne atacati asa s-ar parea,iar cand noi va raspundem si exageram putin, neavand argumente ,datorita maldarului de diplome din panoplia voastra, incepeti sa jigniti,bravo dom' colonel"cu patru stele" sau ,poate cu sapte Johnny Walker ,probabil.Te rog sa publici,sa vedem ce spun si altii,neutri nu Mos ala...

  RăspundețiȘtergere
 17. @ All! Ascultati-l pe Karadeniz ce spune! Si stie precis ce spune.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La nepriceperea noastra poate ne traduci tu in stilul tau inconfundabil.

   Ștergere
  2. Ce sa mai traduc? Este un rezumat cat se poate de evident al unui scenariu pe care l-am prezentat si aici, pas cu pas, inca de cand a fost initata L.P.M. Unde fiecare dintre cei pensionati, isi isi are propriul rol de fazan!

   Ștergere
 18. Azi am avut o discutie cu Dogaru si mi-a confirmat... exact ce spune Karadeniz..ar fi trist sa fie asa,cred ca trebuie sa ne pregatim de riposta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce faci acum, treci dintr-o extrema in alta? Ai sustinut mereu contrariul. Nu conteaza, e bine si in ceasul al 13-lea decat deloc! Nu trebuie sa ne mai pregatim de riposta, am avut timp suficient de pregatire! Trebuie sa ripostam pur si simplu!

   Ștergere
 19. R-26,...nu mi-e frica mai ales ca se profereaza unele propuneri din Legea salarizarii unice,ex.(cele cu sporurile de 30% din functie).Adica faci parastasul unui nenascut?Stiu ca si voi si Dogaru sunteti de aceiasi parte a baricadei,ca si Kara de altfel si ar fi valabil tot ce spuneti voi daca am trai undeva in Kenya ,dar nu uita ca suntem in UE si nu schimbi o lege asa cum vor unii imbecili.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum adica nu schimbi o lege asa cum vor unii imbecili? Ai uitat cum ne-au desfiintat pur si simplu pensiile militare, noi fiind deja pensionati? Prin urmare in Romania este posibil orice. Intre Romania si Kenya este o diferenta mare la acest capitol! In sensul ca in tara natala a bunicilor lui Obama, chiar nu s-ar intampla vreodata ce se petrece prin Romania.

   Ștergere


 20. POLITISTII IES IN STRADA PENTRU DREPTURILE LOR,HAIDETI SI VOI PENSIONARI MILITARI

  Poliţiştii sunt decişi să protesteze în stradă pentru a-şi menţine drepturile salariale negociate. De asemenea şi pensile celor ieşiţi din sistem îi îngrijorează.

  Sindicatele Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România îi cheamă pe poliţişti în stradă, să protesteze, pentru a nu-şi pierde drepturile negociate. De asemenea, atrage atenţia Guvernului şi ţină cont de opinia sindicatelor atunci când intenţionează să modifice drepturile salariaţilor sau ale foştilro angajaţi. S.N.P.P.C. a avut numeroase propuneri la întâlnirile organizate cu structurile din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, dar, se pare, pe ultima sută de metri, tot ce s-a discutat şi convenit, s-a încercat să se eludeze în 20.11.2015, şi să se taie din drepturile prevăzute în lege.

  Astfel, reprezentanţii S.N.P.P.C. au fost ţinuţi la poarta M.Ap.N., unde trebuia să aibă loc o ultima şedinţa de lucru. S.N.P.P.C. veghează să nu fie modificată baza de calcul a pensiei, de la venitul brut la salariul funcţiei de bază, cum se intenţionează, şi să nu fie scoase, din calculul venitului brut, majorarea de 75% şi alte sporuri, pe care poliţiştii şi militarii din M.A.I. le au, dar unii comandanţi de la M.Ap.N. se pare ca nu le recunosc şi nici nu le acordă militarilor, deşi aceştia au dreptul la ele! Onoare şi respect pentru toţi militarii, ruşine pentru cei care nu le respectă acestora drepturile si care, in mod total nedemocratic, incearca sa taie din drepturile lor. Militarii români se jertfesc pentru ţară, în teatre de operaţii unde stau cu lunile sau anii, departe de familii, de cei dragi, iar unii factori decidenti, care le stabilesc pensia, se gândesc la propriile lor persoane (buzunare), când stabilesc din ce să fie compusă pensia acestor eroi”, se arată într-un comunicat dat publciităţii. De asemenea, S.N.P.P.C. cere public preşedintelui României să promulge legea privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor, Guvernului României să respecte dreptul la plata majorării salariale de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, de lucrătorii din domeniul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale precum şi pentru punerea în aplicare a Legii pensiilor militare de stat. “În situaţia în care vreuna dintre aceste trei deziderate, care reprezintă priorităţi ale angajaţilor acestui sistem/pilon important al statului roman, respectate şi susţinute de Parlamentul României, nu vor fi duse la îndeplinire, S.N.P.P.C. face apel la membrii săi şi nu numai (la familii, prieteni, rezervisti si alti susţinători) să participe alături de noi la măsurile de protest ce vor avea loc. Cerem ca poliţiştii şi militarii să fie respectaţi! Nu ne batjocoriti! Atitudinea unor şefi/comandanţi, care ţin la usa unui minister, reprezentanţi a peste 40.000 de poliţişti, care luptă şi pentru drepturile celorlalţi colegi din sistem, militari, care nu pot să se înscrie, în Romania, într-un sindicat, trebuie să dispară si sa inteleaga faptul ca numai prin dialog se poate construi ceva durabil”, se mai arată în documentul citat anterior.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai afirmat ca ai discutat cu Dogaru, dar din pacate NU ai inteles mare lucru. Nici din ce a spus Karadeniz, nici din ce am spus eu!

   TU vrei sa ti se aplice L.P.M. Toti vrem! Insa tu NU ai inteles esenta: L.P.M. este conceputa de asa natura, incat prin aplicarea ei asa cum este conceputa acum, picam toti de fazani! Karadeniz ti-a spus clar ce si cum. Adica, L.P.M. este conceputa de asa natura in privinta termenelor de aplicare, incat de la 01.01.2016 cei deja pensionati vom ramane mult si bine in aceeasi situatie ca acum! Noua NU ni se va recalcula nimic prea curand. Si daca insistam, recalcularea nedublata de actualizare in functie de soldele militarilor activi valabile la data intrarii in vigoare a legii, are ca rezultat matematic pensii cu cuantumurile initiale de la data pensionarii noastre din anii '80, '90, 2000 sau de cand ne-am pensionat fiecare, adica mai mici. Urmand ca legea sa ne mentina in plata tot cuantumul actual.

   Deci, noi pt. ce am protesta acum? Sa modifice Parlamentul L.P.M. incat sa scoata "pacaleala" din lege la adresa celor pensionati? Acesta este singurul sens al unui protest din partea noastra. Dar trebuia sa o facem pana acum. Politistii activi care vor sa protesteze, NU protesteaza nicidecum pt. noi. Ei si-au dat girul deja pe aceasta lege. Adica pe "pacaleala" la adresa noastra! Ei fiind activi vor cu totul altceva decat noi! Sa li se aplice legea, pe ei L.P.M. nu ii "pacaleste", ci doar pe noi!

   Asa ca daca noi protestam sa fie modificata L.P.M. incat sa ne convina si noua, se va intampla ce s-a intamplat cand cei cu pensii diminuate am vrut sa protestam inainte sa apara Legea nr. 241/2013. Prin care noi NU ceream decat ca legea in cauza sa NU ne "inghete" pensiile cum le avem acum, legea fiind altfel OK! Numai ca liderii S.C.M.D., Dogaru adica, ne-a declarat "basisti"!

   Asa se va intampla si acum! Daca noi protestam sa se aplice L.P.M. este OK! Adica, cei pensionati trebuie sa inchidem ochii la "pacalelile" din lege la adresa noastra! Politistilor activi le convine sa ii sprijinim, ei nu vor decat sa li se aplice legea asa cum este! In schimb, daca noi protestam sa fie modificata L.P.M. astfel incat sa ne fie real aplicabila si noua, vom fi declarati "basisti". Inclusiv de S.N.P.P.C. Si din nou de Dogaru!

   Ștergere
 21. Politistii au mai iesit odata in strada. Au mers la Cotroceni si au strigat: "Iesi afara, Javra ordinara". In cateva zile aiesit Basescu si a spus ca desfiinteaza pensiile militare. Concluzia ... mai politistilor, mai stati pe acasa....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doamne , cata intelepciune pe capul tau! Stii ce , cand ti-o fata mintea vre-un pui sa mi-l dai sa-l strang de gat!

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!