marți, 6 octombrie 2015

Prostirea in masa a celor 160 000 de militari in rezerva/retragere care ar fi trebuit sa (re)beneficieze de pensii militare, devine tot mai oficiala! Jos Gabriel Oprea!

Informatiile din ultima perioada confirma scenariul pe care l-am prefigurat pas cu pas in multiple materiale tematice: Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015 care intra in vigoare la data de 01.01.2016, nu se aplica personalului militar deja pensionat pana la data intrarii in vigoare a legii!

De ce? Foarte simplu. Conform legii mentionate, actualele pensii contributivo-colhoznice ale personalului militar pensionat pana in anul 2011, nu pot redeveni militare decat numai in urma unei vaste operatiuni de recalculare si actualizare a acestora.  Numai ca legea este conceputa de asa natura, incat in cazul personalului pensionat pana in anul 2011, recalcularea nu poate fi declansata decat numai daca ni se vor actualiza actualele pensii. Iar actualizarea pensiilor noastre contributivo-colhoznice nu poate fi efectuata decat exclusiv in urma majorari a soldelor militarilor in activitate! Majorare a soldelor militarilor in activitate care pt. a determina retransformarea pensiilor noastre contributive ale militarilor deja pensionati in pensii militare de stat, ar trebui operata, bineinteles, dupa data intrarii in vigoare a Legii pensiilor militare de stat, respectiv dupa 01.01.2016.

Numai ca surse din toate directiile scot la suprafata rahatul, indicand faptul ca politicul actual marca Oprea-Ponta a decis ca majorarea soldelor militarilor in activitate sa fie operata in decembrie 2015. Asadar, la mustata, cu numai cateva zile inainte intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare de stat. Majorarea soldelor militarilor in activitate fiind operata inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare de stat,  devina practic imposibila aplicarea Legii pensiilor militare de stat si personalului deja pensionat. Intrucat actualele noastre pensii contributivo-colhoznice nu pot redeveni militare, decat numai in urma unei majorari a soldelor militarilor in activitate care sa se produca dupa data intrarii in vigoare a Legii pensiilor militare de stat, respectiv dupa data de 01.01.2016.

Prin urmare, aparentele bizarerii si confuzii introduse in Legea pensiilor militare de stat privind revenirea la pensiile militare si pt. personalul militar deja pensionat, nu sunt deloc intamplatoare. Acestea au fost ticluite minutios, in mod malefic, inca din faza de proiect, initiatorii urmarind cu obstinatie ca personalul militar deja pensionat sa nu poata reprezenta faptic niciodata obiectul legii! Iar acest lucru se realizeaza prin metoda meschina prezentata, respectiv prin majorarea soldelor militarilor in activitate inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare de stat. Fiind la mintea si a unui naiv ca din moment ce soldele militarilor in activitate vor fi majorate in decembrie 2015, iar Legea pensiilor militare de stat va intra in vigoare la 01.01.2016, personalul militar deja pensionat nu vom mai apuca niciodata in aceasta viata o noua majorare a soldelor militarilor in activitate si dupa 01.01.2016, astfel incat sa ne fie si noua recalculate/actualizate actualele surogate de pensii, pt.a redeveni pensii militare de stat!

La misto, sfidator, la caterinca sau cum vrem sa ii spunem, insa aceasta este realitatea!  Ne-au dat lege a pensiilor militare de stat? Da! Si atunci, ce mai conteaza daca ne-au luat de prosti, facand-o inaplicabila pentru noi? 

Va readucem aminte, pe scurt, tuturor, faptul ca personalul militar pensionat pana in anul 2011 am fost deposedat in stil nazist de pensiile militare de stat in anul 2011, in vremea regimului portocaliu, stabilindu-ni-se in loc niste pensii contributivo-colhoznice. De aceste pensii beneficiem si in prezent! Tot de aceste pensii vom beneficia si de la 01.01.2016, pe deasupra mai fiind obligati sa credem ca ar fi si militare, desi nicio pensie contributivo-colhoznice nu poate fi denumita militara in absenta recalcularii si actualizarii acesteia dupa principiile de baza ale Legii pensiilor militare de stat aplicabile militarilor in activitate! De ce "Jos Gabriel Oprea"?

De parca nu cunoastem de ce! Dupa 5 ani de nazism portocaliu indreptat contra militarilor romani pensionati pana in 2011, lucrurile sunt neschimbate si vor ramane tot neschimbate in privinta acestei categorii de personal! Singura diferenta este ca Basescu este deghizat in Iohannis, iar Boc este deghizat in Ponta. Singurul politruc care nu s-a deghizat in toata acestea poveste, este Gabriel Oprea. Este vicepremier pe probleme de securitate nationala, prin urmare este primul responsabil pt. legislatia in domeniu. Si pentru ceea ce ni se intampla! El este cel care si-a dat girul in regimul portocaliu pt. deposedarea noastra de pensii militare de stat! Tot el este cel care si-a dat girul si pe mascarada continuta in Legea pensiilor militare de stat cu consecinta inaplicarii legii si personalului militar deja pensionat!

Fiind mult prea evident ca Gabriel Oprea trebuie sa plece acasa! Vicepremier pe probleme de de securitate nationala gestionand o lege a pensiilor militare in urma careia 160 000 de militari autentici in rezerva/retragere nu vor rebeneficia de pensii militare? In schimb vor beneficia de pensii militare functionarii publici civili din M.A.I. care se vor pensiona in viitor, desi acestia sunt civili sadea si nu au nicio legatura cu armata? De aceea trebuie sa plece Gabriel Oprea acasa. Impreuna cu ministrul apararii. Cu recomandarea ca G. Oprea sa ii ia cu ei si pe acei lideri ai rezervistilor care i-au cantat si ii canta in struna pe sub pulpana, stil cei de la A.N.C.M.RR. sau de la S.C.M.D. Lideri care sunt extrem de vinovati in fata celor pe care ii reprezinta, cunoscand de la bun inceput ca Legea pensiilor militare de stat este inaplicabila personalului militar deja pensionat. Lideri care acum fie tac, asteptand momentul impactului, fie fac pe naivii, sustinand cu nerusinare in fata membrilor mai insistenti cum ca va urma o minune! Desi cunosc bine ca nu va urma nicio minune!  


 Epilog 

Surse recente privind majorarea soldelor personalului in activitate inainte de intrarea in vigoare a  Legii pensiilor militare de stat, transmise prin bunavointa unor de interlocutori care urmaresc fenomenul si inteleg bine ce ni se pregateste: 
 • "Vom fi executati legal!" - aici! In realitate, majorarea soldelor inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare de stat, nici nu mai poate numita executie. Mai degraba profanare, noi suntem deja executati!
 • Alta sursa care confirma iminenta noatra profanare: aici!
 • In privinta legii salarizarii, regimul Ponta-Oprea a trecut la procedura adoptata si in cazul Legii  pensiilor militare de stat! A pasat proiectul in Parlament, fugind de raspundere.  Tot la fel a procedat si in cazul Legii pensiilor militare de stat. Cunoastem insa bine ca intentia Guvernului de a face inaplicabila Legea pensiilor militare de stat si celor pensionati, a fost transpusa in practica de unii parlamentari la ordin, insa cei mai multi au votat inconstient,  neintelegand mascarada abil camuflata continuta de lege la adresa militarilor pensionati, introdusa in mod malefic in lege de G. Oprea & Co. La fel se va intampla si in privinta legii salarizarii. Unii parlamentari vor vota constient intrarea in vigoare a legii salarizarii inainte de 01.01.2016 cunoscand cu precizie impactul negativ asupra personalului militar deja pensionat. Insa, peste 99% dintre parlamentari vor vota inconstient acest lucru. Intrucat tot peste 99% habar nu au ca termenul de intrare in vigoare a legii salarizarii inainte de 01.01.2016, determina inaplicabilitatea Legii pensiilor militare de stat personalului militar deja pensionat!

In consecinta, la 01.01.2016 va urma prostirea oficiala si in masa a cca. 160 000 de militari in rezerva/retragere care au crezut ca vor (re)beneficia de pensii militare. Exista o sansa si minimala si unica, astfel incat acest lucru sa nu se produca! Cunoastem cu totii celebru dicton popular, dar care - trebuie sa recunoastem, este in regula si ne calauzeste pe cei mai multi dintre noi in momente critice: "Decât să plângă mama, mai bine plânge mă-sa!" Problema este ca si Gabriel Oprea, Iohannis, Ponta il cunosc si il aplica! La fel ca si Basescu sau Boc, pe vremuri ca si acum! La fel si liderii organizatiilor de rezervisti care se adapa acum sub pulpana lui G. Oprea! Diferenta este ca  cei in cauza aplica dictonul mentionat mereu pe noi. Si nu este deloc in regula sa boceasca mereu 160 000 de mame, adica ale noastre, doar ca sa surada permanent cele cateva mame politice ale lor! Dar de nu si invers? Alegerea apartine insa fiecaruia, cert este ca mai devreme sau mai tarziu, raspundem oricum pentru ea! 

Va mai readucem aminte ca in aceasta luna octombrie se implinesc 2 ani de cand cei cca. 26 500 militari romani cu pensii diminuate timp de 3 ani de regimul portocaliu, au actualele pensii inghetate de catre regimul Ponta-Oprea prin Legea nr. 241/2013 (suntem in al 3-lea an calendaristic de inghetare a pensiilor). Nu toti, unii au fost ucisi deja urmare a masurilor politice. Asadar, opresiunea si persecutia continua in mod imperturbabil! 

In final, ce putem sa spunem? Avem aproape 160 000 de colegi! Exceptand pe cei care "dorm in izmene" si care sunt cei mai multi dintre noi, respectiv pe cei care nu stiu ce li se intampla sau nu inteleg sau nu ii intereseaza sau s-au resemnat, avem si zeci de mii de colegi care saluta, de la caz la caz, fie Heil Basescu, fie Heil Boc, fie Heil Oprea, fie Heil Ponta, fie Heil Dogaru, fie Heil Iohannis, fie Heil Dușa, fie Heil M. Iliescu de la A.N.C.M.R.R., fie Heil Alina Gorghiu! "Heilește" fiecare pe cine poate! Heil sa fie, dar in realitate este un mare halal si de noi, dar si de colegii nostri "salutatori" ai celor mentionati. Intrucat daca soldele militarilor in activitate vor fi majorate inainte de 01.01.2016 asa cum intentioneaza politicul, ramanem toti "de caruta" pe veci! Heil!

81 de comentarii:

 1. Exista vreo legatura intre acest articol si secretizarea lui Huhurez?
  Cum poate fi contactat pentru a fi agreat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1Î. Posibil sa existe o legatura, posibil nu! Posibil, intrucat acel blog are ciudateniile lui. Gazda este adept infocat de ani de zile al lui Ponta si acum nu ii vine sa creada ce ii face chiar Ponta. Pe de alta parte, cum se face sau nu, dar mare parte dintre frecventatorii acelui blog sunt idolatri ai lui Oprea. Care sunt pusi la colt de faptul ca Oprea este parte principala a mascaradei care ni se pregateste. Prin urmare, nemaiavand argumente sa intoxice opinia publica, cei in cauza s-au auto-baricadat!

   Nu este ceva nou! Gazda acelui blog are ceva antecedente dubioase. Blogul a avut alta denumire pe vremea lui Basescu - Plano si Plano-Lupus, mai la urma Huhurez. Interesant este faptul ca indiferent ca era pe vremea lui Basescu sau mai aproape, acel blog a sustinut mereu desfiintarea pensiilor militare si masacrul din 2011. Sub interfata Huhurez, in privinta pensiilor militare, tonul s-a mai inmuiat doar pe masura apropierii de adoptarea LPM.

   Concluzia logica determina ipoteza cf. careia, gazda acelui blog este idolatru fanatic a lui G. Oprea! Cand acesta a desfiintat pensiile militare, Plano si Plano Lupus il preaslaveau pe Oprea! Cand au fost reintroduse pensiile militare, Huhurez il preaslavea tot pe Oprea. Acum cand vede pacaleala lui Oprea, Huhurez este pus la colt. Probil pregateste o noua interfata de blog cu alt nume de blog, in incercarea de a-si pierde iar urma. Bineinteles ca pe noul blog il va preaslavi tot pe Oprea!

   2]. Cum poate fi contactat? Dar dumneata ai vazut vreo persoana dubioasa in lumea asta virtuala care sa isi dea numele, prenumele si date de contact reale? Nu exista! Sunt persoane foarte nesigure si foarte tematoare care nu au curajul sa sustina ceva decat sub protectia anonimatului. Eventual poti obtine o adresa de e-mail a unui anonim, vei contacta un anonim si vei discuta cu un anonim. Iti foloseste la ceva?

   Ștergere
  2. Pe prima pagină a blogului, dreapta sus, aveți o rubrică –Contact. Dați un click pe contact și cereți acceptul pentru logare. Tebuie să aveți deschis un cont Google pe o adresa de mail și cu acea adresă vă logați sau puteți cere direct acceptul la huhurez2013@gmail.com.

   Ștergere
 2. Indiferent de noua lege de salarizare unitara a bugetarilor, soldele cadrelor active vor creste incepand cu 1 ianuarie 2016 datorita art.31 din Lg. 223/2015:
  (1) Cota de contributie individuala la bugetul de stat este egala cu cota de contributie individuala de asigurari sociale. Baza lunara de calcul a contributiei individuale o reprezinta solda lunara bruta/salariul lunar brut.
  (2) Începand cu data intrarii în vigoare a prezentei legi, contributia individuala la bugetul de stat, suportata de personalul prevazut la art.1, nu va diminua soldele/salariile nete realizate lunar.
  Pentru a intelege acest articol, este utila citirea art.177 din Lg.263/2010:
  (1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi, contributia individuala de asigurari sociale, suportata de asiguratii prevazuti la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), nu va diminua venitul net al acestora.
  (2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se realizeaza prin majorarea drepturilor salariale si a veniturilor asigurate corespunzator diferentei dintre cota de contributie individuala de asigurari sociale, prevazuta de prezenta lege, si cota de contributie individuala prevazuta de legislatia anterioara.
  (3) Aplicarea prevederilor referitoare la baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, respectiv la majorarea drepturilor salariale si a veniturilor asigurate, astfel incat contributia de asigurari sociale suportata de asiguratii prevazuti la alin. (1) sa nu conduca la diminuarea venitului net al acestora, se va face pe baza normelor metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
  Cresterea soldelor cadrelor active datorita aplicarii art.31 din Lg.223/2015 nu va determina actualizarea pensiilor cadrelor pensionate inainte de 1 ianuarie 2016 (aplicarea art.60 din Lg.223/2015) deoarece nu creste solda de grad si/sau solda de functie la cadrele active.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Te referi insa la un alt aspect care dupa cum afirmi, nu are nicio legatura cu pensiile militare. Si nici cu soldele. Din ceea ce prezinti, rezulta ca soldele NU cresc, raman identice. Cresc doar veniturile nete, urmare a reducerii/eliminarii cotei de contributii. Dar soldele au aceiasi coeficienti. Prin urmare, nu disutam de solde marite in urma diminuarii cotelor de contributii. Soldele NU se maresc decat prin majorarea coeficientilor de grad/functie, deci prin npua lege a salarizarii. In plus ca acele cresteri ale veniturilor nete la care te referi urmare a deducerii cotelor de contributii sunt cam derizorii pt. a ne lega de ele.

   Problema adevarata este cu totul alta! Principiile generale ale LPM sunt foarte clare: ca o persoana sa aiba pensie militara, pensia pe care o primeste trebuie sa fie calculata/recalculata/actualizata - cum vrei sa spui, astfel incat in acea pensie sa se regasesca in mod distinct solda de grad si de functie a omologului in activitate, celelalte elemente stabilite de LPM pt. militarii activi (grupe de munca, baza de 80% etc. etc). Abia cand se indeplinesc aceste elemente, putem afirma ca avem pensii militare.

   Cum LPM prevede ca indeplinim conditiile de a trece la pensiile militare - NU punctual de la 01.01.2016, ci abia in urma unui proces de actualizare declansat de o eventuala majorare a soldelor militarilor activi DUPA 01.01.2016, trebuie sa facem pe dracu' in 4 ca sa NU luam iar plasa. Intrucat astia vor sa majoreze soldele prin intrarea in vigoare a noii legi a salarizarii in decembrie 2015. Caz in care, noua NU ni se pot calcula/recalcula/actualiza in veci pensiile pe care detinem, ramanand cu contributivele actuale, indexate cu rata inflatiei ca si pana acum. Aceasta este problema de fond!

   Ștergere
 3. @Anonim6 octombrie 2015, 14:27
  De unde ai mai apărut şi tu cu fantasmagoriilea astea? Nu ţi-e clar că ai luat-o în labă? V-am mai spus parcă unora, că sunteţi rupţi complet de realitate şi lipsiţi de demnitate. Vai de mama voastră...Unii tot speră că albu-i negru şi viceversa, crezînd c-or să li se mărească pensiile pe noaua lege. Da, or să li se mărească "cînd o face plopul pere şi răchita micşunele". Asta după zicerile unui clasic care nu mai este în viaţă. Vă înbătaţi cu aiurea cu apă rece.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate vrei sa zici ca am luat-o in laba sau mai bine zis in freza.Am inteles de la inceput ca legea 223 nu aduce nimic in plus ca doar ni s-a spus ca nu are impact bugetar.Pe mine ma intriga faptul ca unii platesc ca prostii cotizatie la sindicate si faptul ca liderii sindicali s-au lasat pacaliti.

   Ștergere
 4. Cei care ati mai corespondat cu Adminul pe Formularul de contact ati primit deja invitatia, dar numai câtiva au raspuns invitatiei de accept.
  Puteti sa va exprimati optiunea si pe Google+. sau direct pe adresa de email huhurez2013@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam multa tevatura pt. a intra pe un amarat de blog! Doar nu este site-ul CNN. Un blog inchis este din start dubios.

   Ștergere
  2. Legea pensiilor militare, după desființarea legii 164/2001, a fost pritocită în laboratoarele legislative ale puterii de prin 2011 cu ieșiri propaganistice în public de prin 2012.
   Soluția cea mai simplă era aceea a copierii unei legi similare de la partenerii din NATO, adaptată la puterea financiară a României. Dar nu s-a vrut așa ceva pentru că în țările în care armata este unul din cele mai eficiente instrumente ale politicii externe nu se amestecă militarii cu alte structuri, gen poliție, pompieri, servicii secrete interne sau chiar externe, gardienii din penitenciare, serviciile de protecție și pază etc . Aceste categorii socioprofesionale au statutul lor și legi speciale de salarizare și pensii. Că în aceste structuri activează și anumite componente militare este altă treabă. Respectivii au statut de militari, sunt instruiți și pregătiți ca militari cu un plus de pregătire pentru specificul structurilor în care activează.
   La noi aceste structuri, poliție cu tot ce e cuprins în interne, SPP, STS, SRI, SIE, personalul din penitenciare au cel puțin la pensie, statut de militari. În activitatea curentă cea mai mare parte a personalului acestor structuri nu au nimic de a face cu armata și apărarea și în caz de nevoie nu pot fi folosiți ca militari. Se ajunge astfel în situația în care cei din MApN, activi sau în rezervă, singurii care pot și vor duce în caz de nevoie acțiuni de luptă să reprezinte sub o cincime din totalul celor ce sunt introduși în așazisele structuri de apărare.
   Referitor la aplicarea noii legi, reacția extrem de slabă și divergentă a militarilor în rezervă precum și cea insignifiantă a militarilor activi face ca politicul să jongleze, în scop electoral, cum vrea cu această lege.
   Situația geopolitică mondială a impus apariția acestei legi, pasul făcut în această direcție nu mai poate fi dat înapoi dar se va tergiversa aplicarea ai până când impactul financiar va fi adus la minim.
   Fiecare an de tergiversare face ca între 3 și 4 mii de pensionari militari să nu mai prindă prevederile noii legi.
   Anul următor va debuta cu o nouă restructurare a armatei, pentru a readuce oarecum armata la structura ierarhică din 2004, pentru că după acel an, în care restructurarea începută în 1998 a cam fost încheiată, profesioniști ca Oprea, dar nu numai, au distrus iar acea structură făcută cu sacrificarea carierei a zeci de mii de militari.
   Deja în cercurile intime ale puterii se discută amânarea aplicării noii legi cu cel puțin 6 luni, la nivel declarativ, real cu cel puțin un an, dar aces lucru va fi anunțat abia după alegeri.
   Cert este că anul viitor , in cea mai bună situație in care legea și-ar urma cursul firesc, nu va fi făcută nici o recalculare, indexarea actualelor pensii cu circa 5% și inceperea restituirii în rate lunare ,din partea a doua a anului, a a sumelor reținute în perioada 2012-2013 este suficientă pentru a calma oarecum spiritele în rândul pensionarilor militari, mai ales că structurile asociative care ar trebui să îi reprezinte au pactizat cu Oprea&co.

   Ștergere
  3. Trebuie,cumva,adeziune la ''unpr''pt. a primi invitatie ?

   Ștergere
  4. @Anonim6 octombrie 2015, 15:11
   cu "respect" va informez:
   conform postarii de la ora si data de mai sus va rog d-nule huhu sa nu va mai ocupati de LPM.....va rog sa va ocupati de PLM ca oricum tot proful dvs col secu filip teodorescu v-a fost si profesor si mentor de cand era locotenent "secu" si aresta taranii!!.....filip teodorescu,nascut in 4. 07 .1939 actual mare gargaragiu la TV si in ziare.Mai huhule!! Voi chiar nu aveti rusine??

   Ștergere
  5. PS De fapt ma oftica faptul ca dupa ce am scris nashpa(si e istoria lui adevarata) despre col filip teodorescu(in timp ce el ne explica la TV ce securist bun a fost) in 24 de ore a aparut si articolul la huhu si tot atunci am primit si eu interdictie....cica asta e "democratie huhureziana" sau mai curand e cenzura securistica in cel mai pur stil.Las ca nu-i bai ....netu'i mare:):) nu se incurca in "bufnite"

   Ștergere
 5. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Zice cineva , undeva ...

  "karadeniz6 octombrie 2015, 08:37

  Dacă legea salarizarii intra în vigoare din decembrie cei pensionați înainte de 2011 nu vor beneficia de actualizarea prevăzută de articolul 60 din lege, deoarece legea pensiilor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.
  Recalcularea pensiilor este prevăzută, cu elemente clare și durată în timp, doar PENTRU CEI PENSIONATI DIRECT PE LEGEA 263, CONFORM ART.110. Pentru ceilalți conform art.109 deși recalcularea este prevăzută și aici, conform art. 109 al. 1, nu mai sunt prevăzute acele termene de recalculare și începere a plății noilor pensii ca la art. 110 al. 2 și 4. " ...

  Păi ce facem ... ca aceiasi PENSIONATI DIRECT PE L.263 sint , cu acelasi rang de "legalitate" , si in art.109 .

  Revin cu parerile mele ...
  - alineatele (2) si (3) ale art.109 vor fi "băgate sub preş" in acel ordin comun
  - TOATE pensiile de dinainte de 01.01.2016 vor fi tratate ca la art.110
  - recalcularea pensiilor (toate) mai vechi se va face cu veniturile/soldele actualizate conform legii salarizarii valabila la data de 01.01.16 ... Chiar daca acea lege va intra in vigoare inainte de 01.01.16 .
  - pensiile astfel recalculate (de-a lungul intregului an 2016) se vor cuveni cu data de 01.02.16 si se vor plati incepind cu 01.01.17
  - "restul" de platit (de la 01.02.16 pina la 31.12.16) se va stabili cum se plateste impricinatilor ... Pen'ca legea , in marea ei brambureala , nu prevede acest lucru

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu se vorbeste nicaieri in lege de'' pensionarii pensionati inainte de 2011'', nu mai dezinforma lumea daca nu citesti atent. Eu sunt pensionat din 2005 si am ultima decizie stabilita in baza legii 263, pentru ca la timpul potrivit am contestat decizia de pensie ,care ulterior a venit stabilita in baza legii 263.Ce spui de acest lucru?

   Ștergere
  2. aliniatul 3 al art 109 este facut pentru baronii armatei, numai ei pot beneficia de acest articol ( daca apare cuvantul'' poate'' este clar ca va fi interpretat numai pentru unii) mai ales ca cest aliniat da posibilitatea recalcularii pensiilor inainte de intrarea in vigoare a legii

   Ștergere
 6. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Au inceput unii "de-ai nostri" sa se bucure ca_cum_ca ... chiar daca , de la 01.01.16 nu ni se vor recalcula pensiile , macar vor primi acea majorare (de 5%) despre care tot vorbesc "curvernantii" nostri ...
  Şedeţi blînzi cetăţenilor !

  Acea marire a pensiilor se va face prin marirea valorii punctului de pensie ...
  Valoarea punctului de pensie se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale (pentru 2016)...
  Valoarea punctului de pensie se aplica la pensiile stabilite in sistemul public de pensii (cele stabilite "in puncte de pensie") .

  Incepind cu 01.01.16 pensiile militarilor nu mai sint in sistemul public de pensii . Ca urmare nu li se aplica majorarea valorii punctului de pensie ...

  Doar daca (doamne ajuta !) in legea bugetului asigurarilor sociale (pentru 2016) se va prevedea ca si pensiile militarilor se majoreaza cu procentul de crestere a valorii punctului de pensie ... Dracu stie daca va fi asa !...
  Daca nu va fi o astfel de prevedere (de majorare si a pensiilor militarilor) ... pensiile acestora vor ramine asa cum vor fi fiind la 31.12.15 ...

  Daca in legea bugetului asigurarilor sociale (pentru 2016) se va prevedea ca "majorarea valorii punctului de pensie" se aplica (pentru anul 2016) si pensiilor militarilor ... atunci pensiile din l.241/2013 vor "ramine pe loc" , iar celelalte pensii vor creste ..  Si pentru a nu fi suparati chiar toti ... ca nu se vor mari pensiile militarilor concomitent cu marirea pensiilor din sistemul public de pensii ...
  Anul 2016 , pentru unii dintre cei din l.241/2013 (cei cu pensiile "răşluite" de başinesco-bocii) , ar putea fi cu "oaresce bucurii" ...
  Pentru unii ! Carora li se va incepe restituirea diferentelor dintre pensia platita (in perioada 01.01.12 - 30.09.13) si cea din dec.2010 ...
  Daca acea hg necesara nu va amina activitatea pentru anul 2017 (pen'ca art.121 spune ca acele diferente se platesc in cel mult 2 ani de la intrarea in vigoare a legii) ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @mos alecu
   De la 01 01 2016 avem pensii militare, nu pensii exprimate in puncte de pensii . Te spânzuri mataluta de gâtul lui @avya daca de la 01 01 2018 se indexeaza si pensiile reintregite pe L 241/2013, cu cota de indexare a pensiilor, nu cu valoarea punctului de pensie?

   Ștergere
  2. @ Huhurez Rez 7 octombrie 2015, 08:38. Dincolo de contradictia cu Alecu. O erata importanta! De la 01.01.2016, noi - cei deja pensionati, NU avem pensii militare. De pensii militare vor beneficia EXCLUSIV militarii in activitate care se vor pensiona incepand cu data de 01.01.2016.

   Noi, cei deja pensionati, vom benefecia de pensii militare abia cand ni se vor recalcula si actualiza contributivele actuale. Termen? Nedefinit. Care poate sa fie cf. L. 223/2015 si NEVER!

   De la 01.01.2016, cei deja pensionati vom beneficia FIX de actualele pensii contributivo-colhoznice. Indexarea la care te referi se acorda tuturor "fostilor oameni ai muncii", inclusiv tractoristilor si spalatoreselor. Ca si pana acum! In concluzie, de la 01.01.2016, militarii deja pensionati vom avea acelasi regim de pensionare ca si pana acum stabilit incepand cu anul 2011, respectiv ca tractoristii, spalatoresele si alti"oameni ai muncii".

   Cat priveste situatia militarilor rromi si evrei obiect al L. 241/2013 - adica cei cu pensiile injumatatite de Boc/Oprea/Basescu, actualmente "inghetate" de Ponta/Oprea, persecutatii in cauza ies in sfarsit din perioada de opresiune, indexandu-li-se si lor pensiile la fel ca la ceilalti militari, croitori, vidanjori si alti "oameni ai muncii". Acestia isi vor recupera sumele restante din perioada 2011-2015, net. Raman in urma pierderile pe perioada inghetarii pensiilor din perioada 2013-2016, respectiv in vistieria partidelor.

   Ștergere
  3. @R26
   Tu nu mai ai pensie contributiva din octombrie 2013.
   Ca sa te convingi, ia calculeaza cam care ar fi valoarea unui punct de pensie din actalul tau cuantum reintregit. E mult mai mare decât la amarasteni, cum zici tu.
   Din punct de vedere juridic, potrivit art. 109 de la 01 01 2016, avem pensii militare, fie ca-ti convine, fie ca nu. Doar pensiile militare, nu si cele contributive, se recalculeaza/actualizeaza in baza legii 223. Intelegi?

   Ștergere
  4. @ Huhurez Rez 7 octombrie 2015, 10:37! Man! Ce facem? Adica eu NU stiu ce pensie am? Decizia este clara: contributiva in baza OUG 1/2011, diminuata cam cu 30% fata de fosta pensie militara. L. 241 mi-a acordat cei 30% sub forma de supliment la contributiva stabilita in baza OUG 1/2011. Deci eu am o pensie contributiva plus un supliment. Adunate, dau valoarea fostei pensii militare. Contributiva este indexata ca la ceilalti oameni ai muncii, iar cu ce indexeaza taie din supliment. Valoarea totala ramand aceiasi ca a fostei pensii militare. Pana in 2021 daca nu ar fi aparut noua LPM.

   Eu inteleg ca d.p.d.v. juridico-tiganesc, actualele pensii colohoznice au fost botezate din pix ca vor fi militare de la 01.01.2016. Dar NU se va intampla NIMIC la 01.01.2016 si stii bine asta! Aceste pensii vor deveni realmente militare doar dupa recalculare/actualizare, care va fi efectuata la ...ulivara. Asa d.p.d.v. juridico-tiganesc pot sa emita o lege la care transforme tot din pix si pensiile bunicelor noastre in pensii militare. Pana la proba contrarie, faptic si noi si bunicele noastre, vom beneficia de la 01.01.2016 de aceleasi pensii contributive din prezent, care vor fi indexate identic.

   La drept vorbind, d.p.d.v. civic, doar in Romania a devenit posibil sa emiti legi inaplicabile, pacalind oamenii. D.p.d.v. civic, in alte state, politicienii care procedeaza astfel ar fi luati de guler si trimisi peste granita, iar juristii care au contribuit la pacalelile incluse in textele de lege ar ramane precis fara diploma!

   Ștergere
  5. cred ca ar trebui sa ne uitam cu atentie si la srt. 59 / al. 4 /LPM-2015 si o sa avem surpriza ca NU vom benefica de nici o indexare !

   Ștergere
  6. indexarea de 5% este inclusa si il legea 223/2015 , asa ca vom primi indexarea, nu are nicio legatura cu recalcularea

   Ștergere
 7. Mos Alecu

  Au inceput unii "de-ai nostri" sa se bucure ca_cum_ca ... chiar daca , de la 01.01.16 nu ni se vor recalcula pensiile , macar vor primi acea majorare (de 5%) despre care tot vorbesc "curvernantii" nostri ...
  Şedeţi blînzi cetăţenilor !

  Acea marire a pensiilor se va face prin marirea valorii punctului de pensie ...
  Valoarea punctului de pensie se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale (pentru 2016)...
  Valoarea punctului de pensie se aplica la pensiile stabilite in sistemul public de pensii (cele stabilite "in puncte de pensie") .

  Incepind cu 01.01.16 pensiile militarilor nu mai sint in sistemul public de pensii . Ca urmare nu li se aplica majorarea valorii punctului de pensie ...

  Doar daca (doamne ajuta !) in legea bugetului asigurarilor sociale (pentru 2016) se va prevedea ca si pensiile militarilor se majoreaza cu procentul de crestere a valorii punctului de pensie ... Dracu stie daca va fi asa !...
  Daca nu va fi o astfel de prevedere (de majorare si a pensiilor militarilor) ... pensiile acestora vor ramine asa cum vor fi fiind la 31.12.15 ...

  Daca in legea bugetului asigurarilor sociale (pentru 2016) se va prevedea ca "majorarea valorii punctului de pensie" se aplica (pentru anul 2016) si pensiilor militarilor ... atunci pensiile din l.241/2013 vor "ramine pe loc" , iar celelalte pensii vor creste ...

  Si pentru a nu fi suparati chiar toti ... ca nu se vor mari pensiile militarilor concomitent cu marirea pensiilor din sistemul public de pensii ...
  Anul 2016 , pentru unii dintre cei din l.241/2013 (cei cu pensiile "răşluite" de başinesco-bocii) , ar putea fi cu "oaresce bucurii" ...
  Pentru unii ! Carora li se va incepe restituirea diferentelor dintre pensia platita (in perioada 01.01.12 - 30.09.13) si cea din dec.2010 ...
  Daca acea hg necesara nu va amina activitatea pentru anul 2017 (pen'ca art.121 spune ca acele diferente se platesc in cel mult 2 ani de la intrarea in vigoare a legii) ...

  RăspundețiȘtergere
 8. Stați blînzi. Daca nu va pricepeti ,cel putin nu tulburati apele.

  RăspundețiȘtergere
 9. ziceam io ,exprimîndu-mi părea pe undeva, precum ca este foarte bine că domnul prezident a promulgat legea si nu a returnat-o inapoi in parlament pentru a fi rescălmanata de ”făuritorii de legi„ si poate scoasă de acolo cu inconveniente mult mai grave sau taraganata si uitata prin sertare.Îi dadeam exemplu în acest sens legea pensiilor pentru șparlamentari, reintoarsa în parlament.
  Alde Karadeniz (in mod special) dar si altii de altfel s-au repezit sa ma corecteze precum ca eu nu aș fi știutor că legea „dramaluita” in șparlament trebuie reexpediata la domnu prezident pentru promulgare in termen de 30 zile.
  Așa doar in trecere il intreb eu pe domnul Karadeniz (dar si pe ci ,alții) daca stiu in ce stare este legea pensiilor pentru parlamentari retrimisa in parlament de d-nul prezident si cîte zile au trecut doar de cînd trebuia retrimisa la prezident din nou pentru promulgare.
  Deci exista riscul sa se intîmple acelasi lucru si cu legea 223 daca era retrimisa in parlament. In mod sigur si lucrurile se puteau complica si mai mult.
  Adica , Kara si cei altii solicitanti ai retrimiterii in parlament erau si acum înca cu morcovul.................. si cu jalba-n băt precum ca vor legea pensiilor militare. Eu recomand să luati la purtator portia de ratiune si echilibru, foarte mult necesara pentru aceste vremuri destul de tulburi. Altfel o sa dati cu bîta-n balta chiar la final.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si in sertar si promulgata,efectul se pare ca este acelasi .
   Dar daca era retrimisa poate devenea o lege corecta si aplicabila .

   Ștergere
  2. @ Anonim 6 octombrie 2015, 17:54! Zau, Franz? Ai stofa buna de a aburi, nu gluma! Man! Tu ai citit materialul, stii macar despre ce e vorba? E vorba despre faptul ca legea ori daca nu exista, ori daca era retrimisa si zacea in Parlament, asa cum este acum, pe noi NU ne priveste! Nu ai inteles chiar nimic? Cu ce te incalzeste faptul ca ai lege, dar tie NU ti se poate recalcula/actualiza niciodata actuala contributiva pt. a deveni pensie militara?

   Daca era o lege cinstita, zicea negru pe alb in ea ca ni se recalculeaza/actualizeaza contributivele la 01.01.2016 in functie de soldele militarilor in activitate oricare ar fi fost ele. Si cu asta basta! Nu mai puteam fi pacaliti cu smecheria ca soldele se actualizeaza in decembrie, LPM intra in vigoare la 01.01.2016, urmand ca noi sa asteptam ca prostii o alta majorare a soldelor militarilor activi si dupa 01.01.2016 pt. a beneficia de pensii militare autentice? Nu ti-e clar ca daca astia majoreaza soldele in decembrie, urmatoarea majorare va fi doar la o alta lege a salarizarii, adica peste vreo 150 de ani? Ce faci, astepti 150 ani sa ti se recalculeze/actualizeze si tie contributiva ca sa devina pensie militara?

   Ștergere
 10. @Anonim 6 octombrie 2015, 14:27
  Domnule CA, de unde ati mai scos si nazbâtia aia?
  @R26500
  Blogul „Huhurez” este deschis celor care doresc se informeze despre pensiile militarilor potrivit prevederilor legale, nu potrivit unor pareri si frustrari personale.
  Accesul pe blog a fost restrictionat din cauza clampanelilor unor vigilenti ai virtualului, care au „notificat” organelor ca din cauza mea s-ar putea ca civilii si presa sa sara pe onor facatorii de legi sa modifice legea salarizarii si legea pensiilor militare, Simularea de pe blog ar fi scos din condei niste pensii astronomice, desi am precizat ca acele cuantumuri vor putea fi atinse abia la sfârsitul aplicarii etapizate, 3-4 ani, a legii salarizarii.

  Mai Tâca, esti proaspat in virtual. Nici atât n-ai reținut ca Lupus a câstigat prin recalculare/revizuire, pe când eu am primit o pensie revizuita mai mica, revenind la cuantumul din 2010 prin indexarile Guvernului Ponta, aplicate din 2013 incoace.
  Pe blog vor mai avea acces doar militarii pe care ii cunosc in cei doi ani de când am preluat blogul ca au interactionat cu dorinta de a informa cititorii si de a se informa.
  Doritorii pot sa solicite invitatia pe adresa de mail huhurez2013@gmail.com.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sugestie! Man, chestia cu "clampanelilor unor vigilenti ai virtualului, care au „notificat” organelor ca din cauza mea s-ar putea ca civilii si presa sa sara pe onor facatorii de legi sa modifice legea salarizarii si legea pensiilor militare, Simularea de pe blog ar fi scos din condei niste pensii astronomice, desi am precizat ca acele cuantumuri vor putea fi atinse abia la sfârsitul aplicarii etapizate, 3-4 ani, a legii salarizarii", este fix ca nuca in perete.

   Fara suparare, dar chestia cu civilii, presa si pensiile astronomice este o placa cu tente paranoice. Pai daca pensiile militare rezultate sunt astronomice, ale judecatorilor, celor de la Curtea de Conturi, ale diplomatilor si ale personalului aero civil si care sunt si de 10/20 mai mari, cum mai sunt?

   Iti spun eu care este de fapt treaba! Un blog este citit cu precadere doar de persoane care apartin unei anumite bresle, interesate de un subiect punctual. Prin urmare, n-ai sa vezi un civil tractorist citind un blog militar. Unii jurnalisti mai fac acest lucru, dar NU cand e vorba despre niste banale pensii ale unor militari despre care datele si legile sunt oricum publice, ci exclusiv pe teme inedite cum ar fi de exemplu despre tactici si tehnici militare.

   Cei care ti-au sugerat bazaconia cu organele, pensiile astronomice si altele, au o alta problema: incearca cu disperare ca militarii deja pensionati, adica noi - cei carora NU ni se aplica realmente Legea pensiilor militare nr. 223/2015, sa NU aflam ce pierdem comparativ cu militarii activi care urmeaza sa se pensioneze dupa 01.01.2016 si carora li se aplica legea. Intrucat, ne-am destepta brusc cu totii si i-am lua la suturi pe initiatorii care ne-au pacalit, in primul rand pe OPREA. Asta este toata manevra! Prin urmare, cei in cauza incearca sa camufleze marlania lui Oprea care in absenta recalcularii/actualizarii ne-a scos efectiv din lege, lasandu-ne la misto doar titlul, astfel incat noi sa NU aflam ca de la 01.01.2016 vom avea pensii cu mult inferioare fata de militarii care se vor pensiona dupa aceasta data. Si de aici, dai si dai cu paranoia cu organele si civilii!

   Ștergere
  2. @ Bufnita Huhu
   Pastreaza-i sanatos pe toti basistii care vor sa latre pe blogul tau de r...t.

   Ștergere
  3. Domnule Huhurez, ma simt dezamagit ca nu mai pot intra pe pagina! Am cautat tot felul de tertipuri crezand ca e o sicana Google, dar am inteles ca sunteti selectiv si regret ca nu mai pot citi parerile si opiniile camarazilor! Toate cele bune!

   Ștergere
 11. Sunt foarte dezamagit sa constat ca indivizi imbecili si nerusinati mai au loc pe acest blog si aberatiile,manipularile si minciunile lor ,continua sa apara precum "ciupercile dupa ploaie".Indivizii nemernicice cauta sa duca in derizoriu atat problemele ce privesc pensiile militare ,cat si unele puncte de vedere ce incearca sa lamureasca aspecte de interes pentru noi,pensionarii militari.Nu o sa dau nume,fiindca ii stiti cu totii pe acest mizerii umane.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te enerva! Sunt propagandistii lui Oprea! Aceiasi propagandisti ai lui Oprea. Incearca sa ii salveze spatele si sa amane cat pot momentul pana rabufneste majoritatea celor 160 000 de pensionari militari cand se va prinde ce clapa ne-a tras Oprea, scotandu/ne la modul aplicaiv din LPM. Propagandistii in cauza au aceiasi scoala ca cei ai lui Basescu si Boc de cand Oprea era portocaliu: tiganie, incisivi, limbaj suburban! Cel mai bine este sa ii ignori, sunt doar niste zombi gopristo-portocalii!

   Ștergere
 12. Avem specialisti in informatii si contrainformatii.La naiba chiar nu se gasesc surse care sa ne puna in tema cu continutul in proiect a normelor de aplicare.Cu atatea pareri pro si contra emise de Ordin si Huhurez incep oamenii sa aiba dureri de cap.Nu credeti ca ar trebuii ca cei doi sa ajunga la un nomitor comun?Cu stima ,un neilustru ,anonim.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Avem, desi NU este necesar! Si nici nu prea ai citit materialul! Legea pensiilor militare este prea clara: NU vei avea pensie militara decat dupa o eventuala majorare a soldelor militarilor activi. Situatie in care normele de aplicare sunt fix pix. Normele NU majoreaza soldele militarilor activi pt. a ti se recalcula/actualiza si tie actuala contributiva, ci doar o noua lege a salarizarii.

   Moment de la care in termen de maxim 24 luni ti se va recalcula si actualiza actuala pensie colhoznica. Daca aceasta majorare a soldelor militarilor activi va fi efectuata inainte de 01.01.2016 - asa cum vor jihadistii astia de politicieni ai lui Ponta si Oprea, NU ti se va recalcula si actualiza nimic niciodata, deci NU vei avea pensie militara niciodata. Daca dupa 01.01.2016 NU va fi operata nicio majorare a soldelor militarilor activi, iar NU ti se va recalcula si actualiza nimic niciodata, deci NU vei avea pensie militara niciodata. Asta e tot!

   Ștergere
  2. Oprea este dusmanul de moarte a pensionarilor militari si sta la piept cu poza lui Basescu! Chiar nu-i rusine sa nu ne dea niste explicatii clare? Si de ce Ponta tace ca porcul in papusoaie si nu iese in fatza cu niste clarificari? Ne batem creierele sa aflam niste raspunsuri, iar ei ne ignora total! Abia acum inteleg cat rau poate sa faca niste creiere indoctrinate in comunism unei mari mase de militari aflati in cumpana, asteptari si cu multe semne de intrebare!...

   Ștergere
 13. Eu recomand să luati la purtator portia de ratiune si echilibru, foarte mult necesara pentru aceste vremuri destul de tulburi. Altfel o sa dati cu bîta-n balta chiar la final. Legea se va aplica unitar pentru toti. Aveti doar putintica rabdare si nu fortati introducerea in normele de aplicare a unor ”prevederi neplacute” la gust,miros și pipăit. Chiar si madam de la sindic. va sugereaza ”ciocu mic” in ideea de a nu alimenta cu ”munitie ” alde ”binevoitorii” dornici sa promoveze mai stii ce lozinci aducatoare de voturi. Să lasam apele sa curgă și vom vedea ca oricum se va aplica va fi mai bine decît acum.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Multumim pt. recomandari, dar iti spun eu care este manevra si cu madam' de la sindicat! Este aceeasi placa ca atunci cand s-a emis L. 241/2013. Recomandarea era sa NU facem gat ca ne vor fi inghetate pensiile si ca nu ni se vor da banii inapoi. Initial, L. 241/2014 NU prevedea sa ne inghete pensiile asa cum le avem acum si prevedea sa ne ramburseze si sumele retinute pana in oct. 2013. Senatorul C. Anghel s-a prins ca L. 241/2013 este o pacaleala asa cum este acum si a vrut sa o amendeze. Numai ca Dogaru in persoana i-a cerut senatoarei sa lase legea asa, sub motivul ca noi vrem asa! Adica sa ne fie inghetate si pensiile si sa nu ne fie rambursate nici sumele retinute timp 3 ani! Dupa ce a aparut legea, madam' de la sindicat le-a mai sugerat sindicalistilor sa trimitem si scrisori de multumire la ministere! De ce s-a intamplat asa? Simplu: asa a primit ordin Dogaru de la Oprea ca trebuie sa apara legea, adica la misto si asa a aparut!

   2]. Tot legat de sindicat! Da' ce avem memorie scurta? Nu mai tii minte ca la legea asta a pensiilor militare, Dogaru a luat-o inaintea Guvernului si a trimis acelasi proiect in Parlament? Cu bomba in ea, adica sa NU ne fie recalculate/actualizate pensiile contributive NEVER, ci sa fie preluate asa cum sunt. In numele NOSTRU, adica noi insine am cerut sa fim prostiti! Pana la urma L. 223/chiar asa a si iesit. Doar ca fiind prea frapanta pacaleala, au bagat la misto recalculerea/actualizarea, insa au facut-o inaplicabila. De ce s-a intamplat asa? Simplu: asa a primit ordin Dogaru de la Oprea ca trebuie sa apara legea, adica la misto si asa a aparut!

   3] Si acum, surpriza! Unii de pe la ANCMRR de buna credinta dintre cei care au de primit restante, mai ales din teritoriu, au solicitat precizari M.Ap.N. cand ar trebui sa faca cerere pt. a recupera sumele cat mai repede, adica o transa in 2016 si una in 2017. Raspunsul M.Ap.N.: pana pe data de maxim 15 octombrie a.c., pt. a fi prinsi in alocarea bugetara pe 2016. Ai auzit bine? Si oamenii s-au apucat sa faca cereri si de la ANCMRR, si de la SCMD, orice a aflat care e treaba!

   Dogaru a aflat de cererile in cauza. Si a venit cu marele comunicat! Sugerandu-le celor in cauza ca le fac degeaba, legea nefiind inca in vigoare. Ce chestie! Minsiterul sugereaza una, iar Dogaru contrazice ministerul? Pe cine a deranja cererile? Cumva pe Oprea sau pe madama lui de la M.Ap.N.? Concluzia: LPM se doreste tergivesata in aplicare cat se poate de mult! Astia NU au nici in gand si nici NU au avut sa faca vreo miscare in privinta celor pensionati deja, prelungind termenul de aplicare cat mai mult. Daca oamenii fac cerere in 2016 cum spune Dogaru, mai castiga un an de tergiversare in aplicarea legii.

   CONCLUZIA? LEGEA ESTE LA MISTO! IAR DOGARU ISI INDEPLINESTE MISIUNEA DE A NU FIU DERANJAT OPREA CU PRETENTIILE NOASTRE CA AM VREA SI NOI PENSII MILITARE REALE!

   Este o smecherie care va dura pana se va face rocada politica! Daca acum NU ar fi Oprea la putere, Dogaru ar face primul scandal ca NU ni se aplica LPM. Cat timp este insa Oprea la putere, politica lui Dogaru este "- Ciocul mic, se supara Oprea ca faceti gat ca v-a pacalit!"

   Ștergere
  2. Daca prognozati si ,,vom vedea,,in postare era un pic linistitor,asa......
   Sper ca nu sunteti purtatorul interesului NEnational .

   Ștergere
  3. @R 26500
   Daca onor ministerul de forță face bugetul după cîte cereri se depun ,atunci avem o mare problema. Se spune ca ,oarecîndva ,inainte de avansari, nu stiau cîti maiori trebuie avansati ,lucru tot atit ne nefiresc ca cel prin care trebuie sa ne prezentam cu cuponul la farmacie,spital,pentru a ne rezolva problemele ,cu toate ca avem cardul de sanatate la purtator.
   Deci sa nu ne surprinda astfel de imbîrligaturi considerate ”firești” la nivelul necunoasterii si neimplicarii aprofundare in studierea fenomenelor de catre decidenti.
   In privinta bugetului lucrurile par a fi simple de tot ,trebuie doar facute la nivel plati casa niste diferente per total intre cîteva luni cu fluctuatii si rezulta necesarul total de recuperat. Simplu si la zi.

   Ștergere
  4. @ avianyc 7 octombrie 2015, 13:12. In mod evident nu cunosti niste lucruri curente, probabil ca ai plecat din sistem mai demult si nu stii smenul acum.

   Iti explic eu pe scurt cum este acum manevra in armata: orice leu planificat a fi cheltuit anul viitor, se cere JUSTIFICAT in anul curent pana pe data de 15.10.2015 pt. a fi inclus in planificarea bugetara pe anul viitor. Daca nu faci acest lucru pana pe 15 octombrie 2015 si ai nevoie de acel leu in 2016, NU il primesti in 2016, poti sa faci spume la gura. Este regula fara exceptii aplicata la orice unitate, compartiment, departament, sectie etc, etc. Nu primesti niciun leu, daca NU l-ai prins in anul precedent in planificarea bugetara. Indiferent ca este vorba de cheltuieli pt. combustibili, echipament, hrana, pensii, salarii, solde, obuze, coli de hartie sau plata curentului electric. Ai inteles acum?

   Si acum sa revenim la pensii! Ministerul a avut dreptate cand i-a invatat pe oameni cereri acum pt. a fi prinsi in planificarea bugetara pe anul viitor. Are baza legala - adica L. 223 (nu conteaza ca nu e inca vigoare, intrucat este in vigoare in anul bugetar 2016), are cerere de la oameni, indeplineste criteriile, ii prinde pe oameni in alocarea bugetara pe 2016 si le da banii inapoi!

   Acum ti-a picat alta fisa? Ca NU poate exista cel putin anul viitor, nicio recalculare/actualizare pt. cei pensionati pana in 2011 chiar daca ar fi majorate soldele in ianuarie 2016? Presupunem ca nu luam teapa si soldele vor fi majorate in ianuarie 2016. Da! Dar NU am fost prinsi in bugetul pe 2016. Intrucat ar fi trebuit sa fim prinsi pana in octombrie a.c. Iar ministerele NU au cum sa ne prinda, intrucat NU au baza legala. Baza legala fiind de aceasta data nu L. 223, ci viitoare lege a salarizarii, singura care poate declansa actualizarea pensiilor.

   Asa ca in acceptiunea pozitiva tot va urma o mare pauza totala in 2016. Nu tine nici cu rectificari bugetare pt. ce nu a fost inclus in proiectia bugetara, ci doar cu revotarea bugetului consolidat. Votat in Parament, ceea ce nu s-a mai intamplat pana in prezent si nici nu se va intampla vreodata. Asta in acceptiunea pozitiva, intrucat in cea negativa in care legea salarizarii va intra in vigoare a.c. asa cum vor astia, pauza va fi pe viata!


   Nu ai nicio vina daca nu ai stiut faza cu bugetul, dar asta este realitatea! Ce vrei sa iti mai spun? 15 octombrie este peste o saptamana si pana acum niciun minister nu a cerut niciun leu pt. recalcularea/actualizarea pensiilor noastre in 2016. Intrucat nu au baza legala. In abordare SF, mai au inca timp. Cu o conditie tot SF: legea salarizarii sa fie promulgata pana pe 15 octombrie ac. Iar a 3'-a conditie SF: majorarea soldelor sa se produca incepand cu 01.01.2016, si nu in decembrie a.c.

   Ștergere
  5. Vorba lui TOTO YAN ”vom vedea” care-i mersul ”interesului national” !

   Ștergere
  6. R 26500-/
   Cred ca faci confuzie intre cheltuielile de personal si cheltuielile materiale! Se modifica legea salarizarii (legea pensiilor); au fost facute aceste cheltuieli anul acesta?

   Ștergere
 14. @ All. Am aflat care este punctul slab a lui Oprea! Ii place sa fie adulat de militari si chiar are impresia ca si este adulat. O petitie publica prin care sa ii cerem in 2 randuri sa isi dea demisia intrucat ne dezonoreaza, semnata de militarii pacaliti de LPM, ii sifoneaza precis imaginea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este mai productiv pt. noi ca- n cele doua randuri din petitie sa cerem intrarea in vigoare a legii bugetarilor de la 1 ian.2016?

   Ștergere
  2. Ia initiativa.O petitie online semnata de rezervistii proveniti din fostele cadre militare active care cer demisia lui Oprea pentru pacaleala presupun ca o sa-l faca pe acesta sa dea explicatii eventual sa aduca din condei LPM.Este o parere.

   Ștergere
  3. Ia initiativa.O petitie online semnata de rezervistii proveniti din fostele cadre militare active care cer demisia lui Oprea pentru pacaleala presupun ca o sa-l faca pe acesta sa dea explicatii eventual sa aduca din condei LPM.Este o parere.

   Ștergere
 15. Pentru cei care doresc sa-si calculeze pensia neta incepand cu ianuarie 2016 este bines sa citeasca:
  Legea nr. 227/2015 privind aprobarea Codului fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr. 688 din 10 septembrie 2015.

  Art. 64. -
  (1) Cota de impozit este de 16% și se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din

  e) pensii

  Art. 100. -
  (1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie, în ordine, a următoarelor:
  a) contribuția individuală de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit legii;
  b) suma neimpozabilă lunară de 1.050 lei
  (2) Suma neimpozabilă lunară de 1.050 lei se majorează cu 50 lei în fiecare an fiscal, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie, până ce plafonul de venit neimpozabil ajunge la valoarea de 1.200 lei/lunar.
  Art. 156. - Cotele de contribuții de asigurări sociale de sănătate sunt următoarele:
  a) 5,5% pentru contribuția individuală
  Art. 160. -
  (1) Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depășește valoarea unui punct de pensie, stabilit pentru anul fiscal respective
  Obs.
  1. Valoarea unui punct de pensie in 2016 este egala cu 830.2x1.05=871.71 lei
  2. Toate pensile militarilor existente in plata la finele anului 2015 se indexeaza cu 5% la valoarea din luna decembrie 2015 (art.59 din Lg.223/2015).
  Exemplu de calcul:
  Pensia bruta existent in plata in luna decembrie 2015: 2400 lei
  Pensia bruta in luna ianuarie 2016 este 2400*1.05 = 2520 lei
  CASS = (2520-871.71)*5.5/100 = 91 lei
  Impozit = (2520-91-1050)*16/100 = 221 lei
  Pensie neta = 2520-91-221 = 2208 lei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim. Dar pt. noi ne intereseaza cel mai mult sa avem pensii militare de la 01.01.2016, adica contributivele actuale sa ne fie recaclulate si actualizate. Apoi ne ocupam si de maruntisurile din CF.

   Dar daca tot iti plac calculele! Poti sa ne spui si noua asa estimativ, daca un militar care se pensioneaza in decembrie are o pensie contributiva neta de 2208 lei, cat ar avea daca acelasi militar s-ar pensiona in ianuarie 2016 cu pensie autentica militara? Estimativ, in mare, nu la amanunt! Asa intelege toata lumea care este diferenta intre pensia contributiva din decembrie 2015 ce urmeaza a fi poreclita ca ar fi si ea militara desi este aceeasi ca inainte si pensia autentic militara de care va beneficia personalul care se va pensiona incepand cu 2016! OK?

   Ștergere
  2. Intrebare de baraj!!! S-a blocat calculatorul?!?

   Ștergere
  3. Da ,s-a stricat abac-ul. Asteptati pîna mosul își cumpăra unul nou. Incercati singur pe Excel.

   Ștergere
 16. Art. 49 al.1 din Lg.223/2015 stabileste varsta la care sotul supravetuitor poate beneficia de pensie de urmas.
  Exemplu: sotia/sotul lui X pensionar militar decedat dupa 1 ianuarie 2015 s-a nascut in luna noiembrie 1959.
  Rezulta:
  Din Anexa la Lg.223/2015 corespunzator lunii si anului nasterii: noiembrie 1959 sotia/sotul lui X poate beneficia de pensie de urmas incepand cu luna februarie 2016 la implinirea varstei de 56 de ani si 3 luni, asta daca indeplineste si celelalte conditii (nu de varsta) prevazute in sectiunea a 3-a din Lg.223/2015.

  RăspundețiȘtergere
 17. Mos Alecu
  Schimbă fotografia de profil
  Stare
  Fotografie / Clip video
  Eveniment din viaţă
  Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Se tot omoara unii sa demonstreze ca pensiile nu vor fi recalculate din cauza ca legea salarizarii va intra in vigoare inainte de intrarea in vigoare a l.223/2015 .
  Si ca aceasta "devansare" este facuta intentionat pentru a nu se aplica recalcularea ... Argumentul suprem fiind acela ca in bugetul pe anul 2016 nu s-au prevazut sumele necesare pentru recalculare ...

  Nu stiu de unde au aflat ei care vor fi prevederile bugetului pe 2016 ... Dar sa zicem ca baietii "e dăştepţi in capul lor" si au aflat ... Si sa mai zicem ca intr-adevar in bugetul pentru anul 2016 nu sint prevazute sumele necesare pentru recalculara ...
  Este foarte bine si corect ca nu sint prevazute acele sume !
  Pentru ca pensiile recalculate se cuvin de la 01.02.2016 , dar se platesc de la 01.01.2017 ... Nu se platesc in anul 2016 !
  Chiar si acele diferente intre cuantumurile din dec.2010 si cuantumurile (diminuate) primite nu se platesc in 2016 ... Acele diferente se stabilesc in 2 ani ... Adica se vor plati in 2017 , nu in 2016 ...

  In concluzie : nu avea ce sume sa fie prevazute in bugetul pentru 2016 ... deoarece in acel an nu se vor plati pensii recalculate sau acele diferente ...

  RăspundețiȘtergere
 18. Recalcularea pensiilor (foste militare), care de la 01 01 2016 redevin militare in baza L223/1015, este o masura care are efect doar asupra pensiilor disponibilizatilor. Toate pensiile celor pensionati pentru limita de varsta si vechime integrala nu vor creste, Prin recalculare nu se va depasi cuantumul atins in urma recalcularii lui boc si prin urmare pentru aceste pensii se va pastra cuantumul avantajos. In privinta recalcularii, este adevarat ca pentru cei pensionati pana in 2011, legea nu prevede un termen. Aceasta nu inseamna ca nu se va respecta legea, adica dreptul de la 01.01.2016 la pensii in cuantumuri recalculate. Ca urmare indiferent cand se maresc soldele activilor, inainte sau dupa intrarea in vigoare a LPM, drepturile de pensie recalculate trebuesc acordate de la 01.01.2016. Problema va fi daca conducerea institutiilor cu atributiuni in elaborarea metodologiei de recalculare vor acea o pozitie corecta in rezolvarea urmarilor recalcularii seitan-boc, respectiv eliminarea nedreptatilor facute disponibilizatilor. Si aici intradevar se poate ca Oprea sa aiba un rol hotarator in sensul mentinerii discriminarilor instituite si mentinute de el fata de aceasta categorie de fosti militari. Este inexplicabila atitudinea rauvoitoare pe care acest om o are fata de fostii lui colegi, asa ca aveti dreptate, se poate intampla orice.

  RăspundețiȘtergere
 19. Eu tot sunt sfatuit sa fiu optimist vis-a-vis de aplicarea noi legi a pensiilor militare, in conditiile in care apreciez ca o eventuala actualizare se va produce cel mai devreme in 2020, daca legea salarizarii unice intra in vigoare in dec 2015.
  Va reamintesc ca este posibil ca majorarile treptate a retributiilor bugetate sa fie considerata de cei precum Calexandru drept consecinte ale aceleiasi legi. Chiar daca a doua treapta de majorare are loc dupa 01.01.2016, este posibil ca aceasta sa nu dea startul actualizarii pensiilor noastre.
  Pe de alta parte, nu cred ca tembelul G. Oprea va parasi scena politica, intrucat, in opinia mea, el isi consolideaza pozitia. Nu degeaba se afla acum la "inalta poarta", unde reconfirma yankeilor juramintele de sluga credinciasa si docila.

  RăspundețiȘtergere
 20. Mos Alecu

  La si din cauza unei intrebari puse de Socrate Toma ...
  In esenta intrebarea-i ca , dac-as fi premier (ptiu , drace !) , pentru ce-as opta (pentru pensiile militarilor) : pentru acea "indexare" de 5% sau pentru actualizarea cu soldele celor in activitate ?...
  Din start : aplicarea prevederilor art.60 nu este posibila . Pen'ca inca nu "se ezista" pensii militare de stat .
  Ca urmare ar trebui ca , in legea bugetului asigurarilor sociale pentru 2016 , sa se prevada ca , pe linga cresterea valorii punctului de pensie (aplicabila pensiilor din sistemul public - cele "pe puncte") se va aplica o aceeasi crestere procentuala si la pensiile militarilor .
  ----------------------------------------------------------------------
  Dupa aceea , ar trebui ca premierul sa impulsioneze procesul de recalculare a pensiilor militarilor . Recalculare care "nu-l costa nimic" - plata pensiilor astfel recalculate cuvenindu-se din 01.02.16 ... dar platindu-se din 01.01.17 ...
  Recalculare care , obligatoriu , trebuie efectuata cu actualizarea soldelor/veniturilor baza de calcul .
  Actualizare care se face cu soldele/veniturile stabilite conform legii salarizarii in vigoare la data efectuarii calculelor ... Indiferent data cind a intrat in vigoare acea lege a salarizarii ... se aplica elementele componente si modalitatile de calcul existente in legea salarizarii valabile la acel moment .
  Dupa efectuarea recalcularii , pensiile tuturor militarilor au devenit "pe deplin" pensii militare de stat . Abia de aici incolo se poate pune problema aplicarii art.59 sau art.60 din l.223/2015 ...
  -------------------------------------------------------------------------
  Dac-as fi premier as "lasa cu limba de moarte" (daca n-am coaie sa emit o ordonanta) ca prevederile art.59 sa nu se aplice "in vecii , vecilor" ...
  Pentru ca aplicarea acestei dorinte idioate a propunatorilor de propuneri , va conduce la anularea ideii da "pensii corelate cu soldele celor in activitate" : pensiile vor tot creste prin indexarea cu rata inflatiei , in timp ce pensiile nou calculate vor fi stabilite "corelat" cu soldele celor in activitate - solde care nu se maresc anual (ci la perioade mult mai mari) cu rata inflatiei ...
  -------------------------------------------------------------------------
  La chestia cu data aplicarii legii salarizarii ... Probabil in ideea prevederilor acelor alineate (2) si (3) ale art.109 ...
  N-are importanta cind intra in vigoare legea salarizarii !
  Pensiile se recalculeaza folosindu-se soldele/veniturile actualizate la data efectuarii acestor recalculari .
  Actualizarea soldelor/veniturilor inseamna aplicarea prevederilor legii salarizarii valabile (in vigoare) la data aceea ...
  Inca o data , si inca o data : acele alineate (2 si 3) din art. 109 sint o "ramasita" de pe vremea cind acele pensii nu se racalculau ... decit in acele situatii prevazute de acele alineate . Acum alin. (1) al art.109 spune clar ca acele pensii SE RECALCULEAZA ... Iar recalcularea nu se poate face decit asa cum am tot aratat : cu soldele/veniturile actualizate la data recalcularii , conform legii salarizarii valabile in acel moment ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca nu se mentioneaza nici un termen de recalculare pt. cei pensionati inainte de anul 2011 ,sa inteleg ca se aplica de la 01.01.2016. ?Se poate forta ...

   Ștergere
  2. Din continutul art. 110 reiese clar ca noile pensii recalculate vor fi platite incepand cu luna februarie, chiar daca legea intra in vigoare de le 1 ianuarie, spre deosebire de un activ care se va pensiona cu 1 ianuarie si va primi pensia pe noua lege incepand cu aceasi luna.
   Cat despre fortat sa fim seriosi, cine,cand si cum ?

   Ștergere
  3. Cum sa fortezi daca nu trebuie marite cheltuielile de la buget pentru pacalitii de militari?Ghinion vorba sasului 6 case..,.

   Ștergere
 21. D-le de la R-26500 cititi legea pens.militare bine si interpretati corect prevederile acesteia.V-am mai atentionat ca sunteti intr-o eroare totala!Va intreb !Cunoasteti cum s-a facut recalcularea celor pensionati inainte de 2001 pe L.164?Cand a inceput recalcularea in 2004 s-au calculat pensiile acestora in raport cu soldele majorate ale activilor din acel an!Acum daca intra in vigoare L.Salarizarii la 1 dec.2015(si este data extrema deoarece inainte cu 6 luni de la alegeri nu se majoreaza salariile) potrivit noii legi a pensiilor militare se intra in recalculare cu soldele de grad si functie,sporuri existente la 01 ian. 2016 la activi!!!Daca se majoreaza dupa ian.2016 se recalculeaza cu soldele existente la 01 ian.2016 si in curs de 2 ani de la majorarea soldelor acivilor se vor "actualiza".Deci trebuie sa facem diferenta intre "recalculare" care se efectuiaza pe soldele existente la data intrarii in vigoare a legii si "actualizare" care se face dupa ce a avut loc recalcularea si trecerea pe noua lege !!!Cunoasteti care sunt soldele de grad si functie potrivit proiectului noii legi a salarizarii???Studiati-l si puteti sa va calculati singur pensia!!!

  RăspundețiȘtergere
 22. La inceputul anului, spuneati ca anul acesta nu va fi votata noua Lege a Pensiilor Militare, si, totusi, ea a fost votata si va intra in vigoare la 1 ian 2016. Acum spuneti ca cei 160 000 de pensionari militari iesiti in baza legilor anterioare lui 2011 nu vor avea pensii militare, ca ele vor fi inghetate in viitor. De toate relele vinovat este Gabriel Oprea - atentie ca nu sunt fan GO. Sigur ca fiecare avem pacatele noastre. Totusi, sunt de parere ca trebuie sa avem mai multa decenta in exprimare. Noua lege este clara in privinta recalcularii pensiilor militarilor pensionati anterior/posterior lui 2010. De ce nu aveti rabdare sa apara normele si va pronuntati categoric in cel mai pesimist mod ? Sa vedem ce o sa mai spuneti cand or sa apara normele sio sa vedeti ca totul va fi ok. Sigur, va nemultumeste eventuala crestere a salariilor cadrelor active de la 1 decembrie, dar uitati ca o majorare a salariilor bugetare in an electoral este NECONSTITUTIONALA. Sa pierdem noi indexarea asta din dec dar sa le recaluleze pe noua lege si va fi ok.

  RăspundețiȘtergere
 23. Ascultati aici ce spune matrozul despre pensii militare https://drive.google.com/file/d/0B1wWmWQ2oFTFYlJlN0JNSFNxbmVlZjNPZUpFdWdObEZUUzBV/view?pli=1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BaSecu are o pensie de 8200 de lei nu 3200 conf min finantelor Satanistul asta sluga amerlocilor minte cun respira .Asta pe langa alte gratuitati speciale ca fost presedinte de colonie.Are si casa gratis de la stat desi mai are case praduite de la stat(primarie) sau primite cadou de la Popovciu.Dar in colonia Romanistan nu exista puscarie pentru mafiotul asta

   Ștergere
  2. Plus ca blestematul BaSecu va mai primii inca o pensie grasa dupa aprobarea pensiilor speciale pentru fostii sparlamentari .Acest cuman perciunat (adoptat la 2 ani de o familie de romani naivi) uraste tot ce e romanesc.Unii au inteles altii se mai lasa prostiti de propaganda mas mediei confrolate de stapanii colkniei.

   Ștergere
  3. Asta este conceptia P.D.L.-ilor (P.M.P., sectia P.D.L. din "Noul P.N.L.", ba chiar si a D-nei. Campeanu de la P.N.L. clasic). In perspectiva revenirii (sigure) a acestora la guvernare din 2016 sa stiti ce ne asteapta. Asa ca toate discutiile referitoare la modalitatea de recalculare, actualizare, termene si alte cele incluse in Lege vor ramane simple discutii, procese, bani dati la avocati, infarcturi miocardice si cerebrale si in final s-ar putea sa fie mai rau ca acum.

   Ștergere
 24. Mos Alecu


  Se tot omoara unii sa demonstreze ca pensiile nu vor fi recalculate din cauza ca legea salarizarii va intra in vigoare inainte de intrarea in vigoare a l.223/2015 .
  Si ca aceasta "devansare" este facuta intentionat pentru a nu se aplica recalcularea ... Argumentul suprem fiind acela ca in bugetul pe anul 2016 nu s-au prevazut sumele necesare pentru recalculare ...

  Nu stiu de unde au aflat ei care vor fi prevederile bugetului pe 2016 ... Dar sa zicem ca baietii "e dăştepţi in capul lor" si au aflat ... Si sa mai zicem ca intr-adevar in bugetul pentru anul 2016 nu sint prevazute sumele necesare pentru recalculara ...
  Este foarte bine si corect ca nu sint prevazute acele sume !
  Pentru ca pensiile recalculate se cuvin de la 01.02.2016 , dar se platesc de la 01.01.2017 ... Nu se platesc in anul 2016 !
  Chiar si acele diferente intre cuantumurile din dec.2010 si cuantumurile (diminuate) primite nu se platesc in 2016 ... Acele diferente se stabilesc in 2 ani ... Adica se vor plati in 2017 , nu in 2016 ...

  In concluzie : nu avea ce sume sa fie prevazute in bugetul pentru 2016 ... deoarece in acel an nu se vor plati pensii recalculate sau acele diferente ...

  RăspundețiȘtergere
 25. Ce tot va cacaiti atat.Nu aveti coaie?Daca aveti dubii luati-l pe Oprea fara Dogaru, la intrebari,faceti-l sa iasa la rampa,cereti-i sa dea explicatii.Zicea unul mai inainte si zicea bine, sa initiati pe retelele de socializare o cerere de demisie a lui Oprea ,eventual Dusa .Demonstrati ca aveti sange in instalatie.Mult succes.

  RăspundețiȘtergere
 26. LEGEA 223 /2015
  Art. 110
  (1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite în baza Legii nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie.
  (2) Recalcularea pensiilor prevazuta la alin. (1) se realizeaza în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
  (3) Stagiile de cotizare nevalorificate la recalcularea pensiei conform alin. (1), precum si cele realizate ulterior intrarii în vigoare a prezentei legi se valorifica în sistemul public de pensii.
  (4) Pensiile recalculate potrivit alin. (1) se cuvin începand cu luna urmatoare intrarii în vigoare a prezentei legi si se platesc începand cu luna urmatoare celei în care se împlineste termenul prevazut la alin. (2).
  Oare data primei plati conform L223 sa fie 01.01.2016+12 luni=01.01.2017 ???,fiind vorba de TERMENUL MAXIM,sau luna urmatoare depunerii actelor necesare aplicarii acestei legi?
  Eu cred ca toate acestea se vor mentiona in NORMELE DE APLICARE A LEGIII 223 /2015...Este cam interpretabil"...se platesc incepand cu luna urmatoare celei in care se implineste termenul prevazut la alin(2)=...recalcularea se realizeaza in TERMEN DE MAXIMUM 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi". Daca era vorba de TERMENUL MAXIM ar fi specificat "clar " incepand cu 01.02.2017,dar asa este .cam, "in coada de peste"-ca la noi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect si la obiectiv comentariul!

   Ștergere
 27. Pescuitori in ape tulburi.Cineva joaca alba-neagra ca sa ne tina in priza.Sa asteptam ca oricum suntem pasivi prin faptul ca nu facem nimic altceva decat latrat precum cainele la luna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foaie verde matostat, legea asta-i de cacat! E facuta la buleala sa ne lase-n p....a goala! Dracul sa ii ia de hoti, de banditi si mafioti!

   Ștergere
 28. Mos Alecu

  Spune cineva undeva :

  "karadeniz9 octombrie 2015, 08:47

  Din continutul art. 110 reiese clar ca noile pensii recalculate vor fi platite incepand cu luna februarie, chiar daca legea intra in vigoare de le 1 ianuarie, spre deosebire de un activ care se va pensiona cu 1 ianuarie si va primi pensia pe noua lege incepand cu aceasi luna.
  Cat despre fortat sa fim seriosi, cine,cand si cum ? " .

  Eu am inteles ce vrea sa spuna karadeniz : ca se face o discriminare intre cei care se vor pensiona pe l.223/2015 si cei ale caror pensii vor fi recalculate ! Celor care se pensioneaza pe l.223 , pensia li se va CUVENI de la 01.01.15 , iar celorlalti , pensia li se va CUVENI abia de la 01.02.16 . Ceea ce inseamna "răşluirea" unei luni din drepturile "recalculatilor" ...
  Dar... prin inscrierea in lege a acestei modalitati ... "răşluirea" a devenit legala ...

  Numai ca in exprimarea lui karadeniz a intervenit o eroare de folosire a termenului "platite" ...
  Termenul "platite" se refera la primirea banilor cuveniti ...
  Ca atare ... pensiile recalculate " se CUVIN incepand cu luna urmatoare intrarii in vigoare a prezentei legi si se PLATESC incepand cu luna urmatoare celei in care se implineste termenul prevazut la alin. (2)" (art.110 (4)) , adica se platesc de la 01.01.17 ...
  Bineinteles ca nici pensiile stabilite pe l.223/2015 nu se "platesc" la 01.01.16 ... ele se vor plati dupa 3-4-5 luni ... ternen in care se vor desfasura activitatile de prelucrare a documentelor de pensionare ale impricinatului ...

  RăspundețiȘtergere
 29. ” Dac-as fi premier as "lasa cu limba de moarte" (daca n-am coaie sa emit o ordonanta) ca prevederile art.59 sa nu se aplice "in vecii , vecilor" ... zicea mosul la 8.10.2015 ora 17.21

  Art. 59
  (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.
  (2) Indicatorii prevazuti la alin. (1) sunt cei definitivi, cunoscuti în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicati de Institutul National de Statistica.
  (3) În situatia în care unul dintre indicatorii prevazuti la alin. (1) are valoare negativa, la indexarea cuantumului pensiilor militare de stat se utilizeaza indicatorul cu valoare pozitiva.
  (4) În situatia în care indicatorii prevazuti la alin. (1) au valori negative, se pastreaza cuantumul pensiei aflat în plata.
  (5) Prevederile alin. (1) se aplica si drepturilor de pensie deschise în cursul anului.
  (6) Începand cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 45% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent.
  (7) Începand cu anul 2030, cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata inflatiei realizata pe anul precedent.

  Mai adaug si o alta „propunere” a lui mos Alecu ,anume, cea prin care cerea ca baza de calcul a pensiei sa fie constituita doar din solda lunara după care va las sa trageti concluziile de rigoare.
  Mosule cu tot ”respectul ”dar parca altadata ai avut o judecata ceva mai ”limpede” . Și daca cumva ,presupunem ”prin absurd” că astia nu-ți maresc salariile vreo doi ani la rînd ?

  RăspundețiȘtergere
 30. 1)Daca intuitia nu ma insala,huhurez pare un fost securist.Comportamenul lui te duce cu gandul ca ar fi fost.As fi bucuros sa ma insel.
  2)am trimis cerere la Casa de pensii sectoriala.In fond nu am ce pierde.Dupa 1 ianuarie mai trimit una ca sa fie complet tacamul.
  Multa sanatate ca e cea mai scumpa dintre toate.

  RăspundețiȘtergere
 31. Mos Alecu

  Multi rataciti mai sint pe lumea asta !
  Rataciti ... da' cu pareri !
  Rataciti ... da' care ies "ca paduchele in frunte" sa-i vada lumea ca ei "e dăştepţi în capul lor" !

  Iaca_c'unu' se baga-n discutie ca musca-n cu..l calului ... ca sa stie lumea ca eu si karadeniz "dezinformam" lumea !

  Despre ce-i vorba ... Vorbise , undeva , karadeniz despre chestia cu "nerecalcularea pensiilor de dinainte de 01.01.11" din cauza intrarii in vigoare , in dec.2015 , a legii salarizarii . Iar eu ii raspunsesem ca pensiile "de dinainte de 01.01.11" se vor recalcula indiferent data la care va intra in vigoare legea salarizarii ...
  Aici intervine un nimeni-anonim care decreteaza cu suficienta prostului : "Anonim9 octombrie 2015, 08:36
  Nu se vorbeste nicaieri in lege de'' pensionarii pensionati inainte de 2011'', nu mai dezinforma lumea daca nu citesti atent. Eu sunt pensionat din 2005 si am ultima decizie stabilita in baza legii 263, pentru ca la timpul potrivit am contestat decizia de pensie ,care ulterior a venit stabilita in baza legii 263.Ce spui de acest lucru?" .

  Sa chiorasti tu , măi puleaşcă ? Sa chiorasti tu ca , in lege , nu se vorbeste nicaieri despre acei pensionari ? Sa chiorasti tu ca eu si karadeniz dezinformam ?

  Măi puleaşcă ...despre "pensionari pensionati INAINTE de 01.01.11 " se vorbeste , in lege (in art.109) sub forma : "Pensiile militarilor, ...recalculate in baza Legii nr. 119/2010 ..., revizuite in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 ..., cele platite in baza Legii nr. 241/2013 ..." . Toti acestia sint "pensionari pensionati INAINTE de 01.01.11" .
  Ceilalti , măi puleaşcă , sint "pensionari cu pensii DUPA 01.01.11" ! Acestia sint cei despre care se vorbeste (si la art.109 , dar si la art.110) sub forma : "Pensiile militarilor...stabilite in baza Legii nr. 263/2010 ..." .

  La spusele lui nimeni-anonim ca_cum_ca : " Eu sunt pensionat din 2005 si am ultima decizie stabilita in baza legii 263, pentru ca la timpul potrivit am contestat decizia de pensie ,care ulterior a venit stabilita in baza legii 263." .
  Varză creaţă-i in capul tau , măi puleaşcă !
  Tu esti "pensionar cu pensie stabilita INAINTE de 01.01.11" ; nu esti pensionar cu pensie stabilita in baza l.263 !
  Ia si-ascult'aicea :
  - ai iesit la pensie in 2005
  - ti s-a recalculat pensia in baza l.119/2010
  - eventual ti s-a revizuit pensia in baza oug 1/2011
  - eventual ai pensie in plata in baza l.241/2013
  - eventualele contestatii inaintate de tine in aceste faze se rezolvau tot in baza acelor acte normative
  - ceea ce ai tu in baza l.263/2010 este o decizie de RECALCULARE (in baza art.107(3)/l.263/2010) prin care ti s-au adaugat stagiile ulterioare de cotizare .
  ------- prin aceasta decizie de recalculare pe l.263/2010 NU TI S-A STABILIT PENSIA ... pensia (stabilita anterior datei de 01.01.11) ti-a fost , numai , recalculata , prin adaugarea stagiilor ulterioare de cotizare ...

  La sfirsitul zicerilor lui , nimeni-anonimul , pune o intrebare ... Intrebare care-n mintea lui "de oaie creata" , se voia a fi devastatoare : "Ce spui de acest lucru?" ....
  Dupa ce citesti cele spuse de mine ... iaca_ca ti-am spus ce am de spus "de acest lucru" !

  RăspundețiȘtergere
 32. vedeti ce este cu ordinul 82]2015 pentru stabilirea drepturilor de pensie niste norne pentru 4 luni dar pe legea 263 , .asta ce mai este?

  RăspundețiȘtergere
 33. ce este cu ordinul 82]2015?

  RăspundețiȘtergere
 34. De ce nu facem sesizari la Guvern,Parlament,Ministerul Muncii,Ministerul Finatelor,Presedinte,asa cume,CCR,astfel ca,sa se majoreze salariile si la activi de la 01.01.2016,ca sa putem beneficia si noi,Eu personal,am trimis,astfel de adreser,dar trebuyie sa continuam si la Presa si Televiziune.va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 35. De ce nu facem sesizari la Guvern,Parlament,Ministerul Muncii,Ministerul Finatelor,Presedinte,asa cume,CCR,astfel ca,sa se majoreze salariile si la activi de la 01.01.2016,ca sa putem beneficia si noi,Eu personal,am trimis,astfel de adreser,dar trebuyie sa continuam si la Presa si Televiziune.va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 36. Problema este si sa nu ne facem ca nu stim, este ca cei care conduc de fapt tara, cei din umbra cu ochii albastri, pentru care s-a facut marea recalculare a "pensiilor nesimtite", nu au deocamdata interes; pensiile lor sunt mai mari decat ar putea ajunge prin recalcularea din L 223/2015. Pentru viitor insa s-ar putea sa fie interesati de legatura solde - pensii si pentru aceasta si-au pregatit legea. . Asa ca, atunci cand nivelul pensiilor celor de mai sus va fi critic, pentru restabilirea bunastarii lor, atunci vor dispune aplicarea L.223 si se va face RECALCULAREA . Pentru cine mai traieste pana atunci desigur.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!