luni, 26 octombrie 2015

La catafalcul politic al interesantului national, Gabriel Oprea!

Spre deosebire de alte curente de opinie din zona militarilor in rezerva/retragere provenind din partea unor organizatii sau persoane care au bagat capul in nisip vizavi de faptele concrete ale lui G. Oprea fata de militarii romani, zona "R-26500" am avut o atitudine constanta de-a lungul anilor in ceea ce il priveste pe ministrul interesului national. Refuzand sistematic sa ascundem sub pres faptul ca acesta a contribuit esential la decimarea a cca. 26 500 de militari in rezerva/retragere, prin pretiosul sau aport adus la desfiintarea pensiilor militare in anul 2011. Oricat am incercat, nici in anii din urma nu am reusit sa regasim vreo circumstanta atenuanta privind atitudinea lui G. Oprea fata de cei 26 500 militari in rezerva/retragere, ani in care Gabriel Oprea ar fi avut sansa sa isi repare erorile politice ale trecutului.  Fiind bine cunoscut faptul ca numita Lege nr. 241/2013 care pretinde in titlu ca a reintregit pensiile celor 26 500 de militari in rezerva/retragere incepand cu una octombrie 2013, reprezinta in realitate o inselatorie legislativa de proportii care are drept consecinta pragmatica inghetarea/plafonarea/neindexarea/neactualizarea pensiilor militarilor in cauza, la multi pe toata durata vietii (finalul de ordin pragmatic fiind rediminuarea pensiilor prin metoda inghetarii acestora). In sfarsit, ca militari in rezerva/in retragere nu avem cum sa acordam lui Gabriel Oprea circumstante atenuante nici macar in privinta noii Legi a pensiilor militare nr. 223/2015. Lege despre care bine cunoastem ca desi din punct de vedere legislativ intra in vigoare la data de 01.01.2016, aceasta cuprinde prevederi atat de alunecoase si indepartate ca termen in privinta aplicarii legii si militarilor deja pensionati,  incat cel mai probabil ca majoritatea militarilor deja pensionati nu vor mai rebeneficia niciodata de pensii militare de stat in adevaratul inteles al cuvantului, cel putin in aceasta viata.


Cu toata aceasta atitudine constanta a zonei "R-26500" pt. a reliefa  faptele lui Gabriel Oprea vizavi de militarii romani, in aceste zile am evitat sa facem referiri la scandalul in care este implicat. Cunoastem despre ce este vorba! Pe scurt, politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei Bogdan Cosmin Gigina si-a pierdut viata pe 20 octombrie 2015, intr-un accident de motocicleta, in timp ce se afla in fruntea unei coloane oficiale constituite pt. vicepremierul Gabriel Oprea. Asa cum se obisnuieste in astfel de situatii, mass media aservita actualei coalitii de guvernare (A3 si Romania TV) a trecut sub tacere evenimentul, iar mass media aservita opozitiei (B1 TV si Realitatea TV) a incercat sa il scoata in evidenta. [A nu se intelege ca facem reclama unei tabere mass media in defavoarea celeilalte. Dupa ani de zile de intoxicari, am realizat cu totii ca cele 4 televiziuni sunt doar simple instrumente de propaganda politica care transmit opiniei publice orice, dar care sa nu lezeze cumva imaginea partidelor/politicienilor care le sponsorizeaza existenta. Asa ca in cazul evenimentului mentionat, lucrurile s-ar fi petrecut exact invers daca ar fi fost vorba despre un lider al opozitiei, respectiv B1 TV si Realitatea TV nu ar fi prezentat nimic sau ar fi minimalizat accidentul, iar A3 si Romania TV l-ar fi amplificat si politizat cat mai mult posibil].

Nu, nu avem cum sa nu acordam atentie evenimentului. Dintr-un motiv extrem de pertinent! De cateva zile asistam la o reactie de protest propagata din ce in ce mai intens pe retelele de socializare Facebook si Twitter, indreptata contra lui Gabriel Oprea. Nu am fi acordat atentie neaparat nici acestui aspect, cunoscut fiind faptul ca romanii nostri propagandisti din nastere, au alterat cele 2 site-uri de socializare, astfel incat apar mii de romani care in loc sa socializeze, isi expun preferintele, exhibitiile sau obsesiile politice mioritice fix pe  Facebook si Twitter

Numai ca in cazul mesajelor propagate contra lui Gabriel Oprea pe cele 2 retele de socializare, am intalnit ceva cu totul inedit care nu mai are legatura nici cu politica, nici cu subiectivismul mass media. Politisti in activitate, militari in activitate din M.Ap.N. sau din S.P.P., care solicita la vedere si fara fereala, demisia lui Gabriel Oprea. Or, ca acest lucru sa se intample, inseamna ca atat politistii, cat si pe militarii care il acuza deschis pe Gabriel Oprea pe Facebook si Twitter, sunt atat de iritati de circumstantele in care a decedat politistul Bogdan Cosmin Gigina, incat am realizat si noi ca exista cel putin 2 motive pt. care acel accident nu ar fi trebuit sa se produca niciodata:

1]. Coloana de insotire a fost constituita ilegal, ministrii neavand dreptul la coloane de insotire, decat numai in situatii de urgenta. Nu avem cunostinta sa fi fost decretata vreo stare de urgenta in Romania. Pe de alta parte, diverse surse afirma ca urgenta ar fi fost in fapt o activitate de rutina, respectiv plecarea lui Gabriel Oprea de la restaurantul Excelsior de pe Știrbei Vodă, unde obișnuiește să ia masa.
2]. Au fost incalcate procedurile uzitate in astfel de situatii, conform carora in conditii meteo nefavorabile (ploaie sau temperaturi mai mici de 10 grade) nu este permis sa existe motociclisti in cadul coloanelor de insotire, ci numai autoturisme.

Legate de aceste aspecte, diverse surse indica faptul ca Gabriel Oprea utiliza in mod curent coloanele oficiale, in situatii care nu aveau nicio legatura cu activitatatea de ministru. De exemplu, pt. deplasarea la sedintele de partid sau la meciurile de fotbal si manastiri.

Declaratii ale politistilor care confirma utilizarea coloanelor de insotire in scopuri personale:

"În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou... pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”, susţine un poliţist.

"În fiecare zi: de acasă la Minister, Guvern, acasă seara. Mai sunt drumuri - ca să mănânce şi în Băneasa. Se duce la cineva acolo.", a declarat un alt agent.


Mai sunt  2 motive pt. care  nu avem cum sa nu acordam atentie evenimentului. 

EXCLUSIV/ Consiliera de 23 de ani a ministrului Gabriel Oprea, furibundă pe facebook: PSEUDO JURNALIȘTI, nu stiți să apreciați lucrurile bune pe care le fac PUȚINII OAMENI DE CARACTER din România
Consiliera personala a lui G. Oprea: "Dansul tine la militari si politisti,  de aia le-a desfiintat pensiile militare!"
- unul este legat de incisivitatea intr-un binecunoscut stil basist al unei fatuci in varsta de 23 ani, marca U.N.P.R. si consiliera personala a lui G. Oprea! Devenita furibunda pe Facebook (are si niste contre pe merit) contra oricui ar indrazni sa lezeze imaginea sefului ei de partid vizavi de accidentul mentionat. Intram in zona politica si am putea deveni subiectivi, insa fatuca in cauza ne atrage atentia ca in razboiul pt. apararea sefuletului ei, ne baga in fata exact pe noi, militarii si politistii. "Cred ca pana la a arunca cu noroiul pe care l-ati improscat in ultimele zile, ar trebui sa va mai documentati putin referitor la cat de mult tine dansul la cadrele de politie si armata si cat de multe a facut pentru fiecare dintre acestia si familiile lor". Trecem peste tupeul fantastic al micutei propagandiste! Intrucat ajungem si la alte concluzii! Indivizii acestia din zona opristo-portocalie, sunt pur si simplu inconstienti cu privire la faptele lor reprobabile si urmarile respectivelor fapte, printre care cea mai grava este de departe desfiintarea pensiilor militare de stat in anul 2011. Cum sa afirmi, Alexandra Dobre ca G. Oprea tine la militari si politisti cand le-a desfiintat pensiile militare cu mana lui in 2011, a aruncat zeci de mii prin tribunalele patriei, a diminuat pensiile la cel putin 26500 dintre acestia, in 2013 a inghetat pensiile acelorasi 26500, si a mai initiat si o lege a pensiilor militare care sare la modul aplicativ concret din schema pe toti cei carora le-a desfiintat pensiile militare in 2011? Cine te-a invatat lectia asta de propaganda si in ce imprejurari, de ai inghitit-o pe neverificate?

- un al 2-lea motiv este legat de afirmatia recenta legata de acelasi accident apartinand unui deputat U.N.P.R., pe nume Ion Raducanu, care si acesta in scoate pe militari si politisti in fata in apararea lui G. Oprea. Deputatul afirmand cu nonsalanta ca "Nicicand dupa Revolutie, MApN sau MAI nu au avut un ministru mai bun, mai apreciat si mai eficient decat Gabriel Oprea!". Afirmatie care pur si simplu te nauceste! Ajungem si la altfel de concluzii! Acesti politicieni din zona U.N.P.R. care tin mortis sa suprapuna imaginea propriului partid si ministru cu un bine imaginar savarsit militarilor si politistilor romani, in conditiile in care G. Oprea a desfiintat in 2011 pensiile militare, a aruncat zeci de mii de militari in rezerva/retragere prin tribunalele patriei, a diminuat pensiile la cel putin 26500 dintre acestia afectand existenta lor si a familiilor lor, in 2013 a inghetat pensiile acelorasi 26500, si a mai initiat si o lege care sare la modul aplicativ concret din schema pe toti cei carora le-a desfiintat pensiile militare in 2011 - toti acesti politicieni si propagandisti, ar trebui adunati si diagnosticati intr-un centru de psihiatrie!

Sunt multe alte informatii legate de acest subiect si de eveniment! De exemplu, Moise Guran dezvaluie ca cineva i-a trimis  "un filmuleț cu un lider de sindicat din poliție, prezent la o chermeză a U.N.P.R. Este același lider care acum dă vina pe groapă, în loc să răspundă cu subiect și predicat la întrebarea dacă ministrul de interne abuza de funcție în relația cu membrii sindicatului său". Drept riposta pt. reactia liderului de sindicat vizibil U.N.P.R.-izat, un politist in activitate celebru pe Facebook, dezgustat de politica punerii in pumnului in gat in propriul minister,  reactioneaza: "Nu imi pot ascunde indignarea fata de unul ce a iesit la TV si s-a aratat revoltat de faptul ca politstii vorbesc sub protectia anonimatului. Daca si-ar dezvalui identitatea, domnule lider de sindicat, ar putea suferi si, paradoxal, tu ar trebui apoi sa ii aperi. Spui ca nu l-a obligat nimeni pe Bogdan sa mearga spre moarte, dar pe tine te-a obligat cineva sa iesi la televizor si sa dai lectii de analingus in direct?" Tare chestia asta cu analingus! Poate si-o insusesc si papusarii lui G. Oprea de la varfurile organizatiilor de rezervisti, unde practica mentionata de politist face parte din ratia alimentara zilnica.  

Protest in Bucuresti contra lui G. Oprea, desfasurat exact de Ziua Armatei
In sfarsit! Ieri a avut loc un protest de strada in Bucuresti (si cateva prin tara, dar mai palide ) manifestantii solicitand demisia interesantului national. La acest moment este initiata o petitie online cu titlul „Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale!si care insumeaza mai mult de 16 000 de semnaturi stranse in 2 zile.

Cam atat! Cu mentiunea ca salutam anticipat o eventuala reactie furibunda a Alexandrelor Dobre si Ion Raducanilor din randurile noastre, indreptata contra acelor militari in rezerva/retragere care am refuzat sa trecem sub tacere in toti acesti ani, adevarata fateta a "interesantului national" Gabriel Oprea! 

 

195 de comentarii:

 1. Interesul national e ca Gropea sa aiba o masa copioasa si o plimbare fara stres pana la carciuma.Ca mai moare cate un politist din antemergatori e neinteresant

  RăspundețiȘtergere
 2. Desi multi nu sunt specificati in codul rutier in tara asta trebuie sa te dai la o parte din fata tuturor celor care-si ataseaza un girofar albastru pe caroserie ANAF ?????,politie locala ???????? plus tot ce-l legal in codul rutier. Am vazut politie rurala care mergea cu girofarul pe un drum comunal in afara satului pe care nu circula nimeni. Toata lumea dupa cum il taie capul, prea putini tin cont de reguli ,daca sunt. Politisti care te opresc in intersectii obligind participantii la trafic sa depaseasca pe linie continua in intersectie. Pe timpul efectuarii de lucrari de modernizare in sate,comune, misuna gropile nesemnalizate -neiluminate pe marginea drumurilor nationale,comunale,,judetene ,iar politistii patruleaza cu Loganurile pe lînga ele fara a se sinchisi sa ia o masura impotriva vinovatilor. Abia cind se intîmpla necazul se cauta vinovati . Atunci despre ce vorbim ??? Preventia este de aur dar lipseste cu desavîrsire pe la noi. Mai bine stam la vînăt.........................apoi toate bune si frumoase.
  *avn

  RăspundețiȘtergere
 3. "TRAHANACHE:
  A! ce coruptă soţietate!... Nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri, nu mai e nimic: enteresul şi iar enteresul... Bine zice fiu-meu de la facultate alaltăieri în scrisoare: vezi, tânăr tânăr, dar copt, serios băiat! zice: „Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!..." Auzi d-ta mişelie, infamie."

  *avn
  ”Interesul si numai interesul” bîntuie prin orice interes national si international .” Interesul ”sub orice forma se manifesta gaseste adepti si pro si contra fiecare cu motivatia lui. O societate care nu este incaierata mereu are timp sa reflecte si sa gindeasca la normalitate. Oare pe cînd si pe la noi ? Sau normalitatea ar insemna pe la noi si lipsa privilegiilor pentru cei care se cred mai sus de orice pe diverse principii si motive. Ei daca asta nu convine ................atunci.........
  *avn

  RăspundețiȘtergere
 4. ""Motoc sa moara! - Capul lui Motoc vrem! Acest din urma cuvint, gasind un eho in toate inimile, fu ca o schinteie electrica. Toate glasurile se facura un glas si acest glas striga: "Capul lui Motoc vrem"...prosti, dar multi, raspunse Lapusneanul cu singe rece; sa omor o multime de oameni pentru un om, nu ar fi pacat? ""
  Prosti,PROOOSTI... dar in loc sa vada minunile PNDListilor ,acuma cer capul lui OPREA

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunteti niste nesimititi.
  Omul acesta a facut pentru militari ceea ce nu a facut nimeni dupa anul 1990.
  Mai invatati carte, invatati sa cititi si sa interpretati o lege. Sunteti niste basisti nemernici obisnuiti sa murdareasca tot in jurul lor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa e .A facut multe pentru militari A desfintat pensiile militare si ajutoarele care se dadeau la pensionare.Impreuna cu javra ordinara.

   Ștergere
  2. Ce nesimtiti? Niste natângi portocalii, care-l condamna pe Oprea si „au uitat” ca Boc, Basescu si toata gloata, care acum se afla in spatele nemtalaului, au taiat pensiile.

   Ștergere
  3. @ Anonim 26 octombrie 2015, 21:17. TU vorbesti de basisti, gopristule? Noi suntem doar niste militari in rezerva/retragere "nesimtiti" carora Oprea ne-a desfiintat pensiile militare prin L. 119/2010, ni le-a diminuat prin OUG 1/2011, ni le-a inghetat prin L. 241/2013, iar in noua lege a pensiilor militare L. 223/2015 care intra in vigoare este 2 luni a mai dat "oral" si la toti cei deja pensionati!

   Ștergere
  4. @ Huhurez Rez 27 octombrie 2015, 07:54. Nu exista portocaliu care sa nu fie natang! Asa cum nu exista goprist care sa nu fie portocaliu. Ce faci, vrei sa ne stergi pur si simplu memoria? Nu doar Boc si Basescu ne-au taiat pensiile, ci OPREA, Boc si Basescu! Sau au uitat ca in 2011 cand se taiau pensiile militare, Oprea, Boc si Basescu erau ca fratii!

   Ștergere
 6. NU PLECA GABI OPREA. NU AI DE CE.

  RăspundețiȘtergere
 7. O mica incalzire...
  http://www.nasul.tv/oprea-interpelat-in-senat-care-era-urgenta-vi-se-racea-ciorba-de-burta/

  http://www.presalibera.net/video-cum-a-ajuns-bodyguardul-lui-miron-cozma-general-cu-4-stele-si-sef-peste-guverne_1822494.html

  Asta-i ala "ne facu" la pensii si la boz"nare!!! Ha, ha, ha!

  RăspundețiȘtergere
 8. Domnule R : nu am nicio legatura cu aceasta mocirla a politichiei !!! Intrebari, vis-a-vis de sfarsitul tragic al politistului : 1. care e raspunderea juridica a lui Oprea ( legea.... art... ) ?!!! ; 2.care e raspunderea morala a lui Oprea ?!!! Imi poti raspunde macar la una din cele doua intrebari ?!!! Repet - punct de vedere propriu - nu am vreo afinitate fata de acest individ cu foarte multe pacate !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu avea drept de coloana oficiala .Scurt ,asta e fapt penal .Ca mergea zilnic cu coloana oficiala cu peste 100 la ora in interes personal nici nu mai conteaza

   Ștergere
 9. Un ziarist l-a facut pe Johannescu sa-si inghita limba. L-a intrebat daca dânsul isi va da demisia daca vreun membru al escortei sale se intampla sa moara in exercitiul misiunii.
  Sa nu-i sape groapa lui Goprea ca si dânsul are destule gropi pe Dealul Negru si Valea Oltului, pe unde trece ca fulgerul, saptamânal, inainte si inapoi, spre Sibiu.

  RăspundețiȘtergere
 10. ***Admin,"tara arde si tu te piepteni ...cu acest articol "-Pe noi ne intereseaza buzunarul si viata noastra nu zbaterile buldogului si ale PNDListilor de a apuca ciolanul ,prin orice mijloace meschine ,deoarece ,in realitate ,nu-i vrea nimeni. Iar MUTU ,cred ca a pupat ceva "moaste" ca prea i-a venit glasul...Imi pare tare rau ca l-am ales presedinte, sincer imi pare rau!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In material este precizat ca NU avem nicio legatura cu luptele politice, ci exclusiv cu faptele in sine! Colegii nostri militari activi din toate ministerele si care nu sunt membri a niciunui partid, transmit pe Facebook si Twitter diverse mesaje, cerandu-i demisia lui Oprea! Nu putem ignora mesajele primite de la un comisar sef IN ACTIVITATE din MAI, de la un sef dispozitiv protectie IN ACTIVITATE din SPP sau de la un ofiter IN ACTIVITATE din S.M.G.! Aceste mesaje NU mai legatura cu luptele politice fratricide, ci doar cu faptul ca colegii nostri in activitate sunt iritati la maxim de niste abuzuri din cadrul sistemului care se invart in jurul lui G. Oprea!

   Ștergere
  2. Care "colegi" din toate ministerele domnule R - 26500?
   Din care ministere? Cine-i cere demisia? Si noi ce suntem? Nu suntem tot rezervisti? Voi, trei basisti lasi, sub masca anonimatului, care nu au spus o vorba cand s-au ciuntit pensiile noastre si care nu stiu sa citeasca o lege va erijati in reprezentantii militarilor in rezerva? Aveti vreo imputernicire din partea noastra? Sa nu mai spuneti ca ati fost ofiteri sau subofiteri. Sa spuneti ca ati lucrat la curatenie la armata.
   Sa va fie rusine.

   Melu

   Ștergere
 11. Cariera militară extrem de dubioasă, cariera politică și comportamentul îl prezintă ca o lichea oportunistă, un carierist de joasă speță. În contextul actual nu e de mirare că un astfel de ipochimen are trecere la public, dovada fiind chiar unele comentarii de aici.
  Nici un alt individ aflat pe funcția de ministru al apărării după 1990 nu a făcut atât rău Armatei Române cât a făcut acest neisprăvit. Împreună cu amiralul Marin au compromis iremediabil armata prin numirea în funcții de comandă doar a oamenilor aserviți politic, prin distrugerea acelei structuri piramidale a armatei realizată cu sacrificarea a zeci de mii de militari în perioada 1998-2004. Prin sutele de avansări ilegale, prin care diverși clienți politic ai au devenit, din oameni cu stagiu militar nesatisfăcut/simpli soldați ori subofițeri, ofițeri cu grad de la maior la colonel sau chiar generali a bagatelizat complet noțiunea de grad militar în armata română.
  Un astfel de individ care abia poate închega câteva fraze simple să ajungă general cu patru stele , să obțină un doctorat, să fie profesor universitar si conducător de doctorate este strigător la cer și extrem de jenant pentru orice intelectual român.
  Mă doare profund că ai noștri camarazi de prin servicii, care au suficiente date pentru a elimina din viața politică astfel de indivizi stau pasivi pentru că așa le impun șefi de același calapod cu alde Oprea.
  Sper și cred că va veni vremea când vor răspunde și ei la fel cum vor răspunde cei pe care-i tolerează și protejează.
  Singurul mod în care în care îl pot sancționa pe Oprea este votul, nu votul partidului său căci acesta nu va trece de 1-2% ci al celor care s-au aliat cu el. La viitoarele alegeri PSD-ul lui Dragnea, pentru că Ponta e deja mort politic, inclusiv cu ajutorul lui Oprea, va primi mai puține voturi funcție de câți alegători pot convinge.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Karadeniz ,esti la fel de dîrz ca si atunci cind spune-ai ca legea pensiilor militare trebuie retrimisa in parlament fiindca in 30 de zile se va intoarce la promulgare. Atunci te-ai intrebat si cine sa o sustina?? S-a intors in parlament legea indemnizatiilor pentru parlamentari,evident de mare interes. Sta in parlament de mai bine de 70 de zile si inca nu-i clar. V-ar fi placut cumva aceeasi soarta si pentru legea pensiilor militare ,mai ales ca fmi bîntuie cu contre. Si cine sa o mai sustina daca nu ar fi acest culpabil ministru in spate sa-i mai dea un imbold decisiv. Mai ai cumva alte nume ?
   Asa ca ,inchide drujba in magazie si nu-ti taia singur craca de sub picioare.
   In logica derularii modului de aplicare a unor drepturi recîstigate de militari cred că nu ar fi momentul sa aruncam cu piatra. Aseara pe Romania TV am vazut un prim ministru vizibil nesigur pe transpunerea in fapt a promisiunilor facute. Bîjbîiala si amînari asta am inteles. Chiar la legea salarizarii unice mai este nevoie de inca si inca 10 zile de ”negocieri”. Pare-se ca s-a promis cîndva introducerea pe 15 noiembrie 2015 a bugetului pe 2016 in parlament. Cum se va introduce daca inca nu au finalizat legea salarizarii unice. Nesiguranta si suspiciuni de ”hai sa-i mai ducem cu zaharelul”. Privit din acest unghi ar trebui sa ne mai gîndim daca ,desi evident in culpă ,acest Oprea ar trebui eliminat din ecuatie in acest moment. Ar fi sau nu benefic pentru militari ? Nu cred atîta timp cît nimeni nu se arata dornic sa ne ia apărarea. Si chiar nu as vrea sa mai fiu facut nesimtit inca odata de gasca A.P. Vass si revenitul abramburici popular-ce spun azi -mîine revoc.
   Justitia sa-si faca datoria, nimeni mai presus de lege.
   Sincere condoleante familiei indoliate. Mare necaz si multa suferinta.
   *avn

   Ștergere
  2. @Karadeniz
   Nu degeaba va spun eu ca unii sunteti atinsi de Sindromul Stockholm. Ati si decis sa votati cu calaii pensiilor militare, PDL-istii care s-au incolonat sub numele de PNL in spatele lui Johhanis.Bassescu cu a lui Miscare este pe aproape.
   Chiar ati merita un nou guvern portocaliu care sa va mai hacuiasca iar pensiile,
   ca sa aiba ei ce fura.
   Sunteti atât de apolitici incât nici nu intelegeti de unde vi se trage raul.
   A ramas Oprea vinovatul de serviciu in problema pensiilor militare, desi decizia au luat-o pedelistii lui Basescu-Boc si pesedistii lui Geoana, Ponta, Sârbu Marian.

   Ștergere
  3. @ Huhurez Rez 27 octombrie 2015, 10:35. Sindromul Stockholm zici? Iti readuc eu aminte punctual cine sunt calaii pensiilor militare! Sau ai uitat cine ti-a desfiintat pensia militara in 2011! PDL-isti + UNPR-isti + UDMR-isti + Pambuccian (celalte minoritati). Deci, si Oprea cu UNPR a lui fac parte dintre cei 4 calai ai desfiintarii pensiilor militare! Punct!

   Referitor la politica, trebuie sa facem diferenta in clar! Basisti sunt exclusiv calaii pensiilor militare din 2011, indiferent in ce coalitie se afla la acest moment. Acesti calai se afla in acest moment in ambele tabere politice, atat la putere, cat si in opozitie! Mai exact, 2 dintre calai, UNPR si UDMR se afla la PUTERE, cei de la alte minoritati sprijina puterea, iar al 4-lea calau PDL se afla in opozitie!

   Trebuie sa facem diferenta in clar! Cum PSD aflat la putere NU este calau al pensiilor militare desi domneste IN ARMONIE impreuna cu 3 calai ai pensiilor militare, nici PNL NU este calau al pensiilor militare desi se afla in opozitie pe felie cu al 4-lea calau al pensiilor militare.

   In concluzie, asa cum nici PSD aflat la putere NU se sinchiseste de cei 3 calai ai pensiilor militare cu care domneste in pace, nici PNL daca va ajunge la putere NU se va sinchisi de prietenul PDL care este al 4-lea calau al pensiilor militare!

   Vazandu-ne propriul nostru interes, noi NU trebuie sa NE PREFACEM ca NU stim ca Oprea si UNPR fac parte dintre cei 4 calai ai pensiilor militare, doar de dragul de a NU altera imagina PSD! Asa cum NU trebuie sa NE PREFACEM ca NU stim ca PDL-stii sunt calaii principali ai desfiintarii pensiilor militare, doar de dragul de a NU altera imaginea PNL! Cei care gandesc altfel, sunt chiar in ultima faza a sindromului Stockholm!

   Ștergere
  4. De ce uitati totusi ca legea pensiilor militare taiate a fost antamata de PSD-istul Marian Sîrbu pe cind inca functiona alianta PSD - PDL. Da de acolo a pornit raul, gasca PDL-ista doar a pus-o in practica. Ulterior, după destramarea aliantei psd-pdl, Marean Sîrbu a devenit mare UNPR-ist sef , iar Oprea, singur, a mai salvat ce s-a putut salva pentru militari , asta fara ca cineva sa-l absolve de participarea la relele facute de guv. Boc.

   Ștergere
  5. Nu am crezut ca voi fi de acord cu Tigri 2.Olescule ,nu sterge acest comentariu. Olescule ,mie PDL,UNPR etc mi-au redus pensia cu 800 lei in 2011.Olescule,am toate motivele sa-l urasc pe Oprea dar ura nu ma orbeste.Pai fratele meu,daca un prost din plutonul x se impusca din cauza ca a manuit imprudent armamentul din dotare ce vina ai tu comandant de batalion.Asa era pe timpul impuscatului ,tu retii?Pai daca politistul merge cu motocicleta cu gandul la Marghioala si da intr-o groapa semnalizata corect ce vina are Oprea? Daca politistul lovea un caine ,tot Oprea era de vina? Am discutat cu un motociclist-profesionist, in sula lui Hector ,si nu blufez ca un caine omoara motociclistul la 100Km/ora.Olescule ,incearca sa fii echidistant asa cum ii sta bine omului.Ma uit la Iohhanis si in fac cruce ,eu care m-am inchinat numai din complezenta ,ce om am inscaunat presedinte.Si cand te gandesti ca acest om a fost piesa de baza in politica psd-pnl.Este o mizerie sa exploatezi in interes personal tragedia unui om.Asta fac acum liberali care nu sunt liberali decat cu numele. O spune un fost liberal care nu mai activeaza din cauza unor probleme de sanatate.

   Ștergere
  6. @ iceparu 27 octombrie 2015, 13:27. Dupa 5 ani de scatoalce, s-a stins orice urma de ura. Nu si memoria. In ceea ce priveste cazul in sine, este exclusa orice analogie fata de acel exemplu cu Cdt. B. si soldatul impuscat.

   Atat politisti activi. cat si diverse surse in indica vinovat pe Oprea de abuz de putere. Au fost incalcate legi, astfel:

   - ministrii NU au dreptul la coloane de insotire, decat in situatii de urgenta. Dar NU atacasera rusii sa fie vreo urgenta. Pur si simplu, Oprea pleca de la restaurant unde servise masa si mergea NU se stie unde exact, insosit ca de obicei de coloane oficiale la care NU avea dreptul. Deci, daca Oprea NU ar fi avut aceasta dambla ca Kim Jong Il sa urle sirenele si girofarurile anunantand ca terminase de servit masa, NU ar fi existat nici coloana, nici accident. Ai link-uri in materiale. Si la meciuri mergea cu coloana oficiala, si la sedintele de partid, desi NU avea dreptul la coloana oficiala.

   - cand ploua sau temperaturile sunt mai mici de 10 grade, este INTERZIS din motive de securitatea muncii ca din coloanele oficiale sa faca parte motociclisti, ci numai autoturisme. Iar sursele media si diversi militari/politisti sustin ca afara ploua cu galeata si ar fi fost si sub 10 grade.

   In concluzie, daca Oprea si staff-ul lui respectau legislatia, NU ar fi existat nici coloana oficiala si nici vreun motociclist in coloana. Des[pre asta discutam!

   Ștergere
 12. Olescule,da dovada de fair-play si nu sterge acest comentariu!
  Avem noroc ca si politistii sunt inclusi in randul pensionarilor militari ca altfel "ai nostri" patrihoti ne tradeaza si dau legi impotriva celor multi, ma refer la legile pentru pensiile militare .Astfel, Dogaru si gen Iliescu(SCMD &ANCMNR )au sustinut doar variante nefavorabile ale L223 / 2015(vezi art 28 cu SOLDA DE FUNCTIE nu VENITUL BRUT si recalcularea ,doar ,la cei iesiti la pensie dupa 2011,plus alte procente nefavorabile). Acuma tot politistii sunt cei ce ne salveaza onoarea si sar in apararea lui Oprea , care a intervenit si a sprijinit cauzele pensionarilor militari ,chiar si pe cele ale critiCACILOR(26500) care se cred ELITA(Elita cui, a hotilor si inselatorilor?).Cine a dat dispozitie sa se revina la pensiile cele mai favorabile si sa vie dea inapoi ce-ati furat? Doar Oprea si acuma voi,tradatorilor il ponegriti? Sa va fie rusine ,cu toate ca HOTII nu dispun de asa ceva.
  Sindicatele din politie fac zid in jurul lui Oprea: S-a luptat pentru salariile si pensiile noastreFoto: snppc.ro
  Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) sustine ca toti ministrii de interne si alti ministri au beneficiat de protectie, subliniind ca responsabilitatea juridica pentru moartea lui Bogdan Gigina "nu poate fi aruncata asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora".

  "Daca pe noi nu ne intreaba nimeni cine merita sau nu sa fie ministru de interne, asta nu inseamna ca noi nu avem ceva de spus. Ori in mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate sa confirme ca am avut foarte multe rezultate pozitive.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Eu dau dovada de fair-play, dar tu de ce nu dai dovada? Tu ai o varza in creier. Incerc sa te pun in ordine.

   1]. Face parte Oprea dintre lichidatorii pensiilor militare din 2011? Da sau nu! Si atunci despre ce fair-play vorbesti daca TU il aperi pe Oprea cand stii bine ca este unul dintre cei 4 lichidatori ai pensiilor militare.

   2]. Zici ca Dogaru si Iliescu au sustinut varianta nefavorabila a L. 223/2015? Exact asa este! Dar varianta aia nefavorabila este exact cea propusa de Oprea sa ajunga in Parlament! Ia citeste proiectul initial al legii care ii apartine lui Oprea! Vezi in ce a initiat Oprea vreo referinta la recalcularea contributivelor noastre ca sa redevina pensii real militare. Nici macar una! Fiind prea vizibila, ulterior Parlamentul a corectat cat de cat reaua intentie a lui Oprea! Noroc ca Parlamentul pastreza dovada relei intentii a lui Oprea. Citeste forma initiatorului aici [https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=18999].

   3] Oprea a dat dispozitie sa se revina la pensiile cele mai favorabile si sa ne dea inapoi ce ni s-a furat? Unde este acea dispozitie semnata de Oprea, ce numar are, in ce tara a fost emisa? NU exista absolut nicio dispozitie a lui Oprea in acest sens. Parlamentul a adoptat o lege cu nr. 241 in 2013, NU Oprea. Lege care pana la urma ne-a luat la misto pe toti cei cu pensii TAIATE TOT DE OPREA! Legea ne-a reintregit pensiile TAIATE DE OPREA, dar din acel moment NI S-A TAIAT ORICE INDEXARE ulterioara. Adica, vorba cuiva de pe aici, tot aceeasi KK-MK, doar metoda taierii a fost schimbata.

   4]. Sindicatele din politie fac zid in jurul lui Oprea? Fals. Doar sefii de sindicate din politie care participa la chermezele UNPR fac acest lucru. Fapt pt. care celebrul politist de pe Facebook Marian Godina si care singur face cat 10 sindicate de buzunar la un loc, ii sfatuieste pe acei lideri sindicali marionete ai lui Oprea care ii apara chilotii, sa NU mai dea lectii de ANALINGUS fata de Oprea, la TV. Ia si dovada [http://www.flux24.ro/celebrul-politist-marian-godina-se-revolta-in-scandalul-oprea-analingus-in-direct/].

   Ștergere
  2. Pai GROp.rea si Basescu au defintat pensiile militare ceea ce a dus la mii de decese inainte de termen ale militarilor si pensii nesimtite pentru elita de partid.

   Ștergere
  3. Cand Igas si Basescu au dat mii de politisti cinstiti afara( pastrand coruptii cu relatii ),Gropea s-a opus ca o parte din politisti bine pregatiti sa treaca la MAN(erau functii libere) si astfel familiile politistilor ramasi fara functii ( unii cu zeci de ani vechime chiar la MAN de exemplu granicerii ) sa nu sufere de foame.Nu i-a pasat si a refuzat toate cererile politistilor.Gropea e doar.o javra fara constiinta si fara morala ca si stapanul lui Basescu.

   Ștergere
  4. Olescule@ia gandeste-te fratele meu.Nu era ministru muncii unul Mariam Sarbu provenit din alianta basescu-Gioana cand s-a pus problema desfiintarii pensiilor militare?Dupa ce s-a terminat cu alianta PDL-PSD s-a constituiit alianta PDL-UNPR-UDMR care au continuat in aceeasi nota privind pensiile militare.Corect?Intreab-o pe lupoaica si daca are chef sa vorbeasca iti va spune legat de pensiile militare niste chestii de ramai traqsnit.Fratele meu,fara sa-l disculp pe Oprea ,desfiintarea pensiilor militare este opera politicienilor de toate culorile, ,pe fondul ca noi militarii am fost de rahat.A fost o conspiratie ca urmare a faptului ca suntem desbinati pe de o parte iar pe de alta parte ca am avut niste sefi de cacao.Iti spun ca daca aveam ministru pe Militaru,asa cu era el caghebist,Stanculescu sau Guse unul din el dadea drumul la pitbul.Ia vezi fratele meu ce au facut militarii in Serbia cand s-a pus problema taierii pensiilor militareMilitari de ai nostri care se pretindeau ca ne sunt colegi-Javra de Badalan,Mircovici si altii ai uitat ca au votat intr-o veselie desfiintarea legii pensiilor militare?"Desteptul" de Dobritoiu ,alta hahalera ,dupa ce Oprea mai ajustase pensiile noastre,adica mai bagase pe ici pe coale niste conditii a venit si a mai dat si asta cu mucii in fasole.Nu stiu daca Oprea s-a opus ca politisti sa treaca la MAPN dar daca accepta oare nu se depasea numarul impus de NATO?Dece naiba analfabetul ala de Igas nu i-a trecut la jandarmi ca oricum jandarmeria este fara numar/Intreb si eu nu dau cu parul.Ma repet.Mi-a luat pe timpul lui Oprea din pensia militara 800 lei,tot pe timpul lui Oprea dupa o perioada de timp am recuperat 400 lei si ulterior a venit desteptul de Dobritoiu care mi-a luat iar 400 lei.A venit Dusa respectiv Oprea si am recuperat cei 800 lei.Intreb si eu ca cetateanul turmentat.Si eu cu cine votez?Nu sustin ca Oprea este cu crucea in san dar hai sa il comparam cu altii de ai nostri sau daca vrei cu fosti ministri de interne .Si Oprea,si Dobritoiu si asta care acum este consilier al lui Iohhanis,Opris sunt niste parveniti care au luat niste grade cand nu mai desfasurau activitate militara.Aici sunt de acord dar treaba ca Oprea trebuie sa-si dea demisia ca un politist a decedat din vina inca a nu se stie cine este aiurea.Este o tragedie pentru familia politistului dar se se cauta vinovatul fiindca cineva trebuie sa fie vinovat este incorect.

   Ștergere
 13. In logica derularii modului de aplicare a unor drepturi recîstigate de militari cred că nu ar fi momentul sa aruncam cu piatra. Aseara pe Romania TV am vazut un prim ministru vizibil nesigur pe transpunerea in fapt a promisiunilor facute. Bîjbîiala si amînari asta am inteles. Chiar la legea salarizarii unice mai este nevoie de inca si inca 10 zile de ”negocieri”. Pare-se ca s-a promis cîndva introducerea pe 15 noiembrie 2015 a bugetului pe 2016 in parlament. Cum se va introduce daca inca nu au finalizat legea salarizarii unice. Nesiguranta si suspiciuni de ”hai sa-i mai ducem cu zaharelul”. Privit din acest unghi ar trebui sa ne mai gîndim daca ,desi evident in culpă ,acest Oprea ar trebui eliminat din ecuatie in acest moment. Ar fi sau nu benefic pentru militari ? Nu cred atîta timp cît nimeni nu se arata dornic sa ne ia apărarea. Si chiar nu as vrea sa mai fiu facut nesimtit inca odata de gasca A.P. Vass si revenitul abramburici popular-ce spun azi -mîine revoc.
  Sincere condoleante familiei indoliate. Mare necaz si multa suferinta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii care este faza? Poti fi lucid un moment? Pt. cei deja pensionati, cu sau fara Oprea, NU se va intampla nimic BUN in viitorul apropait. L. 223/2015 este deja promulgata. Cu tot cu situatia noastra confuza. Cu confuzia vom ramane din acea lege.

   Mai departe! Aceeasi 223/2015 a fost votata in unanimitate si de putere si de opozitie. In concluzie, niciuna dintre cele 2 tabere NU va umbla la lege. Au calculat ambele bine faza ca asa cum este legea, cei 160 000 vom ramane mult si bine cu ochii in soare.

   Ștergere
  2. Daca 160000 de fosti gradati nu pot face nimic atunci meritam cu prisosinta a privi gingas spre soare!

   Ștergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate opiniile care NU contin limbaj indecent, sunt publicate! Lipsesc doar cele cu MaKak, idiotule, prostule etc.!

   Ștergere
 15. Un individ parvenit caracterizat de viclenia specifica cu coloana oficiala la cerere dar si cu ,,mare,, coloana vertebrala, a se citi onoare! (care lipseste cu desavarsire)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Accesiunea luu Gropea din numarator de ismene si badyguard a lui Cozma a inceput atunci cand a fost recrutat de servicii .. .Servicii supuse acum unui serviciu strain foarte puternic (percuunatii)Asta ca sa sttii cine detine acum cheia interesantului national si e si stapanul coloniei..Asta e adevarul care nu prea e spus ..

   Ștergere
 16. https://www.youtube.com/watch?v=vSWSo6C21Fk

  RăspundețiȘtergere
 17. Cititi legea!
  Dpdv penal oprea nu are vina
  Dpdv civil (ref:abuz in serviciu) ....belea
  Acum scriu de pe un tel.....si ma face cu nervii,de asta sunt asa concis.Da parca e mai bine asa
  DC

  RăspundețiȘtergere
 18. @ avianyc
  Legea indemnizațiilor pentru parlamentari e altă gâscă față de legea pensiilor militare. In forma actuală legea intră efectiv în procedurile de aplicare abia din luna aprilie 2016. Era timp suficient pentru, chiar și la viteza de melc a parlamentului pentru a se croi o lege corectă și neinterpretabilă.
  Prefer o lege bine și clar făcută care să reziste în timp unei pseudolegi interpretabile și care lasă militarii la cheremul unor ordine comune date de unul ca Oprea. Armata nu a început și nici nu se termină cu actualii pensionari.
  @ Huhurez
  A sancționa PSD-ul prin vot nu înseamnă susținerea celuilalt partid din opoziție. Mai sunt și alt partide, mai sunt și independenți. Pe cei de la PDL și pe Băsescu i-am sancționat prin vot și-i voi sancționa cînd vor ajunge iar pe liste. Dacă vă uitați pe lista UNPR o să vedeți destui PDL-iși convertiți.
  Uitați se pare că o poziție tranșantă a lui Oprea la momentul legii 119 ar fi scos PDL-ul din ecuație. Din păcate gena degenerată de militar a fost anihilată de cea politică.

  RăspundețiȘtergere
 19. Dupa ce a contribuit decisiv alaturi de slugile si pupincuristi din jurul lui la decimarea militarilor din cadrul MAN,acum a trecut si la decimarea celor din MAI."Multilateral" mai este acest domn GOprea.Sau poate ca asta face parte dintr-o "noua teza de doctorat" a sus-numitului.Astept sa vedem cand ii vor arunca lui GOprea caschetele in drumurilr sale pentru ".........interesul national" PS---Stiti care e legatura intre "GOprea" si gropile sapate in asfalt in care mai cade cate un politist?.........Coloana ....oficiala!

  RăspundețiȘtergere
 20. Olescule tu esti precum un Martor al lui Iehova,pe tine,pe Mosu,Karadeniz si inca vreo cativa nu am cum sa va conving ca legea 164 ,durerea voastra, dupa care plangeti atata ,pe majoritatea (peste85%) dintre pensionari nu ne-a ajutat cu nimic. Da ,pentru voi cei 26500 de Evanghelist a fost 'painea lui Dumnezeu" si atunci,normal ca "muscati" pe oricine a avut tangenta cu abrogarea ei. tu vorbesti de jocuri cinstite???Cand tu iei fiecare cuvintel si-l denaturezi cu buna stiinta,iar "ginta" teurmeaza ca pe un huru? Sa fiti sanatosi ,sa avem toti pensii macar ca in Hungaria si sa le
  " mancam " pana la suta de ani. Sanatate la toata lumjea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Probabil ai ratat ceva in izolarea ta! Toti cei pensionati anterior L. 164/2001, au facut pe dracu' in patru sa le fie aplicate toate prevederile L. 164/2001 la maxim. Daca TU ai dormit si in izolarea ta nici macar NU ai aflat ce drepturi ai avut, este problema ta exclusiva.

   2]. Noi ce 26 500 de "evaghelisti" cum ne denumsti tu, suntem victime de necontestat ale lui Oprea! E o problema si aici! Unii dintre noi au mai si murit urmare a desfiintarii pensiilor militare. Sigur mult mai multi decat la mineriade pt. care este anchetat acum Iliescu si mininistrii lui. Intelegi ceva? Daca intelegi ca Oprea, Basescu si Boc ar trebui anchetati la fel ca Iliescu azi pt. fiecare militar in rezerva/retragere ucis urmare a desfiintarii pensiilor militare, incepei sa intelegi, in sfarsit, cate ceva din democratie! Functioneaza cam incet, insa toate la timpul lor!

   Ștergere
  2. Olescule, daca pe la terestră te împiedicai de functii de colonel pe la noi albastrii puri aceste functii erau cîteva prin unitate. Si daca mai stai sa analizezi raportul dintre unitatile de terestru si cele de albastru pur o sa-ti iasa probabil de 1 la cel putin 20. Deci tu & co 26 500 sunteti convinsi ca un sef de trei luni pe functie de colonel la Casa Armatei sau Caminul de Garnizoana poate si este normal sa ia o pensie mai mare ca un mr, sau lt col de albastru(cpt.cdor) care a tras toata viata de Mig 21, MI 8, L 29-39 si nu a avut acces la o functie de col deoarece era o singura functie de col pe escadrila,a cdt-ului,loctiitorul -cpt.cdor,restul fara SM si IC. Si atunci de unde pensii mari la piloti pe 164. Chiar crezi este normal ce sustineti stiind ca la terestra curgeau in valuri functiile de col.,cu SM si IC si unitati cu nemiluita pe cind cele de albastru le numari pe degetele de la doua miini si mai ramîn. Chiar asa ?
   *avn

   Ștergere
  3. @ Anonim 27 octombrie 2015, 15:38. Habar NU ai tu ce pensii au putut obtine UNII piloti (si nu doar, in general in SMFA) si pe L. 164. In realitate, NU pe legea 164, ci pe cea complemantara a salarizarii (L. 138/1999), care DACA NU AI STIUT, acorda niste suplimente barosane pilotilor pensionati pe L. 164. Barosane rau, si NU tuturor, ci celor mai orientati!

   Iti sugerez si altceva! Eu am prieteni buni 3 piloti. Le spun si numele faca vrei! Pensionati toti pe L. 164, dar cam neorientati la faza cu stimulentele acordate la pensie in baza L. 138/1999 care le putea incinci pensia pe L. 164. In sfarsit, sunt amicii mei in carne si oase. Stii cu ce s-au ales pe L. 119. Doi cam la fel ca pe L. 164/2001 (mai exact, unul in minus cu o suma ignisifianta, altul in plus cu o suma ignisifianta. Al 3-lea a furat-o rau, pe L. 119 s-a trezit cu MINUS 45% fata de pensia pe L. 164.

   Sper ca ti-ai dat seama ca un pilot de al tau si precis NU este singurul, face parte din acei 26 500. Ai vazut unde ai gresit, nu? Tu esti convins avandu-te doar pe TINE ca exemplu ca toti pilotii au avut pensii majorate pe L. 119. In realitate, ai si TU colegi care au luat-o in freza pe L. 119, acestia fiinD net avantajati de L. 164. Acum, ca NU iti cunosti situatia propriilor colegi, e o problema care iti apartine!

   Ștergere
  4. @ Anonim 27 octombrie 2015, 15:38. Si ar mai fi o chitibusarie! Nu prea e in regula sa expui intotdeauna statisticile. Or, tu ai prezentat una: piloti vs. restul, si aceea eronata! Tu sustii ca pe piloti i-a dezavantajat L. 164, iar eu ti-am 3 situatii de piloti pensionati pe L. 164 (nu am motive sa inventez sau sa infloresc nimic) care NU iti confirma presupunerea. In concluzie, statistica prezentata de tine, NU se sustine!

   In schimb s-ar putea sa rezulte o alta statistica, de aceasta data reala! Da, este posibil ca din ce ai prezentat si tu si eu, sa rezulte altceva: un pilot a fost cu atat mai mult avantajat de L. 119, cu cat a activat mai mult in perioada comunista. Si invers: un pilot a fost cu atat mai mult dezavantajat de L. 119, cu cat a activat mai putin in perioada comunista. Insa, aceasta statistica NU este valabila doar in cazul pilotilor, ci a tuturor celor in rezerva/retragere.

   Imi exprim convingerea ca acum ai inteles de ce NU este bine mereu sa prezinti statistici de genul intoarcerea unei arme/specialitati contra altei arme/specialitati. Intrucat acestea pot contine la randul lor alte dedesputuri si pot genera alte statistici. De care mie nu imi este jena, in schimb altora le este precis!

   Ștergere
  5. Chiar nu vreau sa deschid discutia pe tema asta deoarece doar cel care este in interior stie mai bine. Tu mi-ai dat exemplu trei piloti ,eu iti dau 100 daca vrei care pe L 164 au fost dezavantajati fata de terestri cu functii birocratice dar mari ,garnisite cu ID si SM ,de la tot felul de sefi de case ,camine,cluburi,birouri etc pina la alti stabi de diverse niveluri.
   Ce iti este asa greu sa intelegi (sau nu vrei) ca L 138 a adus un beneficiu salarial ca venit brut/net dar care nu a fost luat in calcul pe L164. Daca functiile mari au fost putine in aviatia pura, si daca restructurarea te-a prins cu vechime mare pe o functie mica cu grad de mr,max lt col , normal ca ai fost dezavantajat fata de col. birocrat care s-a orientat avind de unde alege. De aceea foarte multi piloti cu vechime dar ramasi incadrati pe pilot, pilot sef,etc,cu exceptia celor pe care i-a prins restructurarea cdt de escadrila,loctiitori,si mai putin cdt de patrula cu ID si SM au avut pe 164 pensii de nimic. Cind s-a trecut pe L 119 s-a schimbat raportul,marea majoritate a celor cu functii mici dar vechime mare i-au depasit pe cei cu functii de conducere si vechime mica. Asta fiindca veniturile indiferent de functie mica sau mare au fost mari iar cei cu vechime mare s-au saltat bine de tot fata de L 164 iar cei babani pe L164 dar cu vechime mica au scazut considerabil. Am pe fb colegii de esc cu zbor zi de zi si nimeni u discuta de pensii fiindca atit cei pe L164 cu pensii mari cit si cei cu pensii mici pe L 164 au avut de cîstigat semnificativ fiindca veniturile erau destul de mari. Dar era unitate scoala cu 5 starturi pe saptamina si salarii prin 70 -80 de la 7-11000 lei/luna,iar după 90 la fel pina prin 2005 cind s-au casat avioanele de import. Si atunci tu spui ca-i corect ca după 25-30 de ani un astfel de pilot sa primeasca dupa functie si grad fara ID si SM pe L164 1800-2100 lei , in timp ce pe 119 au primit de 3-4 ori mai mult, in timp ce un col de birou-birocrat cu ID si SM sa ia 4000 lei. Plus ca la aviatia pura cînd s-a restructurat nu ai avut nicio sansa, pe cind cei de la birouri si terestrii au mai gasit pe ici colo cite o functie ,ba altii si-au aranjat functii babane pe ultimele luni.
   Cam as stau lucrurile vazute din interior ,ce spui tu sunt doar povesti spuse de colegii de prin unitati unde multi aveau 8-12 starturi pe luna 15,21,23 etc.si atunci si venituri idem ,multi nu s-au ridicat peste L 164.Sunt unitati unde s-a cîstigat si unde cîstigurile au fost mai moderate. Daca vrei te pun in legatură pe fb si sa afli realitatea fara povesti L138 si L 164-doua drepte paralele.
   *avn

   Ștergere
  6. @ Anonim 27 octombrie 2015, 19:01. Rugaminte! Incearca sa NU mai sustii ceva inainte sa verifici informatia, bine? L. 138/1999 NU a adus un beneficiu salarial asa cum crezi TU, ci a adus si un venit suplimentar consistent la calculul pensiilor pilotilor pe L164. Iti explic pe scurt si apoi iti dau exact ce si cum. Noi toti avem o pensie, nu? Ne stabileste cumva vreo lege a pensiilor fosta, actuala sau viitoare, faptul ca pensiile noastre sunt majorate cu 10/20% prin acordarea OMM? NU! Acest lucru e stabilit de L. 80/1995 (statutul cadrelor militare), care pur si simplu desi NU este o lege a pensiilor, ne-a acordat un supliment la pensie.

   Exact asa este si in cazul pilotilor pensionati pe L. 164. Desi L. 138/1999 NU este o lege a pensiilor, ci a salarizarii, aceasta lege a adaugat niste bonusuri pt. anumite categorii de personal la pensia calculata pe L. 164, printre care si pilotii (nu sunt singurii), INACCESIBILE altor militari.

   Aici ai L. 138/1999 a salarizarii [http://www.jandarmeriasatumare.ro/LEGISLATIE/LEGE%20nr138.pdf], cu toate actualizarile ei de-a lungul vremurilor. Si acum citeste atent! Legea salarizarii, NU a pensiilor bine!

   EXEMPLUL 1: "C. Prime pentru asigurarea activitãţilor aeronautice. (...). IV. Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorãrilor, sporurilor şi primelor speciale, prevãzute în prezenta anexa, SE IAU IN CALCUL LA STABILIREA PENSIEI MILITARE DE STAT şi a pensiei suplimentare"!

   OK! Acorda sau NU legea salarizarii FACILITATI la calculul pensiei in baza L. 164, pe care majoritatea celor pensionati pe L. 164 NU le aveau sau NU? Cu toate ca toti beneficiam de prime, numai pt. personalul aeronautic acestea au fost luata in calcul si la stabilirea pensiei pe L. 164.

   Pari sa fii generatie mai veche si NU cunosti niste dedesupturi! Dar daca vrei, iti spun eu ca toate veniturile contributive luate in calcul la stabilirea pensiei contributive pe L. 119 pt. personalul aeronautic, palesc fata de acele prime (se vede ca au fost cu dedicatie) acordate de L. 138/1999 drept BONUS pt. stabilirea pensiilor personalului aeronautic pe L. 164.

   Ștergere
  7. @ Anonim 27 octombrie 2015, 19:01. Si un mic amanunt! Legat de FB. FB este un site de socializare, cu prietenii, fotografii de familie, excursii etc. Prin urmare, eu exclud a aduce astfel de subiecte pe FB in viata unor oameni care NU doresc decat sa socializeze si atat! Ar fi la fel de penibil ca acele pagini de propaganda politica deschise de diverse persoane, toti romani, care au mutat politica mudara de zi cu zi pe un site care nu este dedicat propagandei politice, ci divertismentului, socializarii, prieteniei etc.

   Ștergere
  8. R 26 500
   Sa nu te superi ,dar pe tine vorba lui Tigri chiar nu te lamureste nimeni. Adica eu si altii cu deciziile pe L 164 in mîna spunem ca L 164 s-a aplicat ad-literam pentru toata lumea pe baza de solda grad ,functie,gradatie Idispozitiv +(:IC,SM după caz) si tu vii si ne spui ca am avut adaugate si sporuri,prime.etc. De unde le scoti nu stiu. daca vrei iti trimit decizia de pensie pe L164 sa te convingi. Si ti-o trimit si pe cea pe L119 sa vezi ca doar aici s-au adaugat beneficiile legii salarizarii (multe prime nu s-au gasit fiind pe state separate distruse). Ca sa te convingi pe real ca in afara de prevederile L 164 nimeni nu a beneficiat de nimic in plus .Sa-ti confirme Tigri sau daca vrei iti dau nume ,contacteaza-i pe fb si clarificati problema nu mai purta meteahna asta dupa tine. Te pun in legatura si cu seful parcului auto (of.auto) sa-ti spuna cu scrisu lui daca ei au facut parte din personalul aeronautic plus altii de la deservire aerodrom in afara de cei de la statia de acumulatori (de aviatie Cd-Ag) care erau mm de aviatie specialitatea instalatii speciale si aparatura de bord.
   Chiar nu mai incerc sa te conving, nu-mi vine sa cred dar nu pot sa cred ca poti spune asa ceva. Realitatea este cea enumerata mai susu ,sa ti-o confirme si tigri si cine vrei tu.
   L 138 a fost o lege a salarizarii care s-a aplicat pe timpul activitatii in rest pauza pina la legea 119 cind si-a facut efectul prin raportare la venituri.
   *avn

   Ștergere
  9. @ Anonim 27 octombrie 2015, 20:16. Man! Mai bine inchidem! Ti-am pus textul L. 138/1999 in fata? Deci, inca o data: L. 138/1999 a salarizarii "Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorãrilor, sporurilor şi primelor speciale, prevãzute în prezenta anexa, SE IAU IN CALCUL LA STABILIREA PENSIEI MILITARE DE STAT şi a pensiei suplimentare"! E negru pe alb sau nu?

   Acum, daca 'mneata NU ai beneficiat de luarea in calcul a acelor prime la stabilirea pensiei pe L. 164, e o alta discutie! Cel mai probabil este fie ca NU ai beneficiat de acele prime, fie mai degraba NU esti pensionat pe L. 164. S-a beneficiat de aceste prime 100%. Altfel NU s-ar fi inventat acel text de lege. Prin urmare, da, exista piloti pensionati pe L. 164 care te bat cu ceasul de la gara cu recalculata dumitale pe L. 119. Sa NU ma intrebi cum!

   Ștergere
  10. r 26 500 . FB are si posibilitatea mesajului privat fara deranjamente in public. Spre deosebire de altii (mos Alecu) noi chiar nu tratam subiectul nici in public nici in privat . Avem cu totul alte subiecte de abordat. deci in privat te poti documenta atit pe aplicarea L 164 cit si pe L138 plus Statutul personalului aronautic. Si te vei lamuri definitiv.Vei vedea si simti ce a fost l 164 pentru cea mai periculoasa meserie din armye si cea reprezentat 119 si L 223 .

   Ștergere
  11. @ Anonim 27 octombrie 2015, 20:44. Pai e mai simplu la telefon! Stai linistit am nelimitat, oricand!

   Ca o paranteza. Referitor la cea mai periculoasa meserie din armata. Sunt mai multe. Iar ordinea periculozitatii este determinata strict de nr. de victime. Si pe timp de pace, si pe timp de razboi! Orice alt clasamanent al periculozitatii este strict subiectiv!

   Ștergere
  12. Problema functiilor de colonel printre cei albastri rezida si in faptul ca niciun pilot nu renunta la "ciolanul" orelor de zbor pentru o functie de birou, fie ea si de colonel. In plus, functiile de colonel necesitau studii superioare, studii la care albastrii puri nu se inghesuiau. Nici macar la Academia de Comanda, care nu dura decat doi ani. Ce sa mai spunem de o facultate civila? Sa munceasca intelectual, ...la banii lor? Drept pentru care, multe functii de colonel din garnizoanele "albastre" erau ocupate de ofiteri de radiolocatie sau de alte arme. Mai ales radiolocatoristii, baieti care nu erau deloc nedotati intelectual si care deveneau mai studiosi din cauza faptului ca nu intrevedeau niciun viitor in ceea ce priveste gradele, au "mancat cascavalul" multor "puritani" aroganti precum corbul din fabula.

   Ștergere
 21. Bine baieti, sa fie cum va pohteste inima. Jos Oprea. De mîine ministru de interne, Alina Gheorghiu, ministru de finante, Andreea P. Vass., ministrul apararii, Ialomiteanu sau Bădalan. O fi mai bine ? Daca da ,tineti-o tot asa. Moara pnl-ista are nevoie de apă !!!!!
  Sper sa va treziti la timp !!! si sa intelegeti ca orice politician poate fi declinat prin toate formele de la „ interes - murdar”. Toti de o mama . Bune si frumoase pîna ajung la putere .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, curaj găina ca te tai.
   Numai asa se poate transforma LPM în PLM.
   *

   Ștergere
  2. Amesteci lucrurile puternic! Nu JOS doar Oprea, ci Jos si ceilalti 3 calai ai pensiilor militare, respectiv PDL, UDMR si Pambuccian (minoritati). PNL are legatura cu asasinii din PD/L exact in aceeasi masura rusinoasa ca PSD cu UNPR. Asta NU vezi, nu?

   Insa, mai este ceva! Cum PSD ii tine pe aia de la UNPR si care sunt aliatii lui Basescu de alta data in frau, la fel face si PNL cu portocaliii turbati. Nici PSD ca entitate, nici PNL ca entitate, NU au facut niciun rau miltarilor. Acesta a fost produs exclusiv de cateii basisto-opristo-udemeristo-pambuccieni care sug acum si la gradina PSD si la cea a PNL.

   In concluzie, privind cu obiectivitate situatia, adica rasa cateilor afiliati celor mari partide, unul ca Oprea este in realitate fratele de tâtă basista al istericei A. Vass! De ce prefaci ca NU stii ca chiar asa este? Nu sugeau si Interesantul National si isterizata A. Vass, acelasi madular portocaliu pe vremuri? Si atunci?

   Ștergere
  3. R 26 500. Tine minte, trei cuvinte.
   Daca Oprea nu împartea la 20, împărtea Vass la 30. Asta uitati. Destul de rău.
   *

   Ștergere
  4. Vai,bietul de el Marean Sîrbu, o fi conceput el o lege a pensiilor militare pe contributivitate fara acceptul stafului psd-ist la acea vreme? Daca asta ar fi fost motivul iesirii de la guvernare mai ca as crede.
   *

   Ștergere
  5. @ Anonim 27 octombrie 2015, 15:50. Astea texte de adormit copiii! Daca Oprea isi dadea demisia dintre basisti, Guvernul portocaliu cadea, iar Vass si Boc ar fi fost bulevardisti in 2011!

   Da' ia stai, logica sparta! Tot Vass l-a oprit pe Oprea ca dupa instalarea alaturi de PSD la putere, sa ne tina cu pensiile taiate la jumatate inca aproape 2 ani, respectiv pana in octombrie 2013?

   Tot isterizata de Vass l-a impiedicat pe Oprea sa se opuna bataii de joc din L. 241/2013 care mimeaza ca ne-a reintregit pensiile, cand de fapt ni le-a inghetat pe viata, fiind singurii cetateni romani tratati ca si cum am fi negri pe plantatie?

   Aah! Si in legatura cu L. 223/2015. Asra care desi intra in vigoare peste 2 luni, noi tot cu ochii in soare ramanem. Tot Vass l-a pus pe Oprea sa emita o lege a pensiilor militare care ne sare realmente din schema pensiilor militare pe cei deja pensionati?

   PS: Stii care ar fi culmea adevarului? Ca bataile de joc de L. 241/2013 si asta noua L. 223/2015 sa fie scrise special pt. Oprea, chiar de Vass!

   Ștergere
  6. Olescule esti in eroare sau omiti cu buna stiinta?.Partia in sensul desfiintarii pensiilor militare a fost deschisa de unul marian Sarbu.Ghici stimabile de la ce partid era aceasta secatura?Un era de la PSD,partida Gioana?Nu vrei tu si pace sa fii echidistant si pace.pedelistii ,sprijiniti de uneperisti si unguri nu au facut nimic altceva decat sa puna bomboana pe coliva.Te-am rugat sa o determini pe lupoaica sa-ti spuna adevarul si vei fi surprins sa afli ca politicul la unison a conspirat in sensul sa desfiinteze pensiile speciale.Singurele pensii de care nu s-au putut lega au fost cele ale magistratilor fiinca acestia a demonstrat ca sunt o adevarata putere.Pana cand armata nu devine o forta in stat vom fi in permananta carpa de sters pe jos a politicului indiferent de culoarea lui.

   Ștergere
  7. @ Anonim 27 octombrie 2015, 18:25. Ce partie? Acela este doar un simplu ideoTOlog care si-a exprimat public fanteziile! Astfel de ideoTOLGI in afara de sectantii portocalii, am intalnit si la PNL (M. Campeanu) si chiar si Felix si-a expus aceasta fantezie!

   Dar, de principiu, DA - AI DREPTATE! politicul la unison a conspirat in sensul sa desfiinteze pensiile speciale. Insa, pensiile militare au fost desfiintate efectiv de catre cei care au VOTAT L. 119/2010. Iar acestia sunt: parlamentarii de atunci ai PDL, UNPR, UDMR si Pambuccistii. Este limpede ca buna ziua!

   Ștergere
  8. Marian Sarbu venea dintr-o functie de lider sindical.Nu crezi ca erau si sunt lideri sindicali care nu ne vad bine? Asi indrasni sa adaug ca sunt inclusiv pensionari.Stiti ca sunt multi din cei care ne invidiaza care inainte de 1990 ne tratau cu dispret si care afirmau ca nu se merita as pierde libertatea pentru a fi militar de cariera?Parca ne gratulau cu epitetul apivisti,nu?

   Ștergere
 22. Salut Gasca de Maidanezi !!!
  Aduc la cunostiinta ca sunt mandru si foarte bucuros , pentru ca impreuna am participat la daramarea
  infamei L-164.....

  RăspundețiȘtergere
 23. http://www.timesnewroman.ro/politic/e-mai-complicat-decat-credeam-oprea-si-amanta-erau-urmariti-de-coloana-sotiei-lui-oprea

  RăspundețiȘtergere
 24. @ All. E he! Interesantul National a avut doar in acest an 1.500 de „misiuni urgente”. Cam 5 pe zi. [http://www.gandul.info/stiri/gabriel-oprea-a-avut-anul-acesta-1-500-de-misiuni-urgente-de-cate-ori-pe-zi-folosea-coloana-oficiala-14864354]. Mai ceva ca in Afganistan si Iraq!

  RăspundețiȘtergere
 25. E he! Gabriel Oprea este pus la zid de tot mai mulți polițiști. Stirea provine de la cea mai profesionista si neutra televiziune de stiri din Romania, nu de la posturile alea de propaganda A3, B1TV, Realitatea TV si Romania TV. Link aici [http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Gabriel+Oprea+pus+la+zid+de+tot+mai+multi+subalterni].

  RăspundețiȘtergere
 26. Olescule,vad ca in momentul in care intervin si altii,inafara de Mos Budigau sau karadeniz,care-ti canta in struna, incepi sa te incurci in afirmatii. Retine ca ADEVARUL nu poate fi ascuns sub pres sau modificat,asa cum ,de fapt,incerci cu aceste articole / butaforice sau cum o fac "bodegile" cu promterite ,gen A3, RTV, Realitatea Tv sau B1 Tv cu toti tziganii, zavorancele si toate curvele politice ,deopotriva :barbati si femei. Mult cinism ,multa ipocrizie pentru a le face pe plac unor nenorociti de POLITIHOTI. Noi ne certam si ramanem tot amarati,timpul trece si bolile sau moartea nu ne asteapta. Trebuie sa ne trezim,sa ne unim si sa luam atitudine cat mai suntem ,inca, VERZI. lasati dezbinarea, dupa ce vom izbandi vom avea timp sa ne si ciondanim. Haideti sa facem pace / armistitiu si impreuna sa ne impunem DREPTATEA!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man, tu chiar esti de pe alta planeta sau te prefaci? Despre ce dezbinare si despre ce pres discuti tu? Subsemnatul si alti vreo 26 500 suntem victime autentice ale desfiintarii pensiilor militare de catre Gabriel Oprea & Asociatii! Ai auzit de noi? Tot subsemnatul am avut o retezare de 30% a contributivei, operata tot de G.Oprea & Asociatii. Si ca mine mai sunt macar 26 500. Ai auzit de noi? Acum, tot subsemnatul am contributiva inghetata din octombrie 2013. Tot de catre G. Oprea si Asociatii. Si ca mine mai sunt tot macar 26 500. Ai auzit de noi?

   Asa! Acum se ingroasa si pt. tine! De la 01.01.2016 cica ar intra in vigoare o Lege a pensiilor militare cu nr. 223/2015! Care cica este inventata tot de G. Oprea si Asociatii. Si ce daca intra in vigoare? Intrucat cei deja pensionati, vom beneficia tot de contributivele actuale indexate cu 5%. La fel ca si bunicile noastre din sistemul public.

   Si atunci, TU ce vrei? Ce adevar sa spun! Ca NU este adevarat ca G. Oprea mi-a desfiintat pensia militara in 2011? Ca NU este adevarat ca pana in octombrie 2013 am avut contributiva retezata cu 30%? Ca NU este adevarat ca din octombrie 2013 am contributiva inghetata de parca as fi rrom? Ca NU este adevarat ca in ianuarie 2016, in loc sa am o pensie militara cu elementele ei (grad, functie, baza de 80%, grupe de munca etc.), eu nu voi avea tot contributiva de acum indexata ca la bunica tot cu 5%?

   AI AFIRMAT ca ADEVARUL nu poate fi ascuns sub pres sau modificat! Asa este! Si atunci TU de ce il ascunzi sub pres si il modifici?

   Da, ADEVARUL tau poate fi altul! Nu ai avut pensia militara desfiintata, nu ai avut/o taiata cu 30%, nu esti criogenat ca mine acum. In legea cea noua, probabil ca nici nu vei sesiza ca in ianuarie vei avea aceeasi contributiva ca si acum si indexata tot ca la bunicile noastre.

   Insa, batrane! Eu nu neg adevarul tau. probabil ca pe tine te-a prefericit Oprea. Dar TU de ce te stergi la fund cu cei 26 500 si care reprezinta fix victimele lui G. Oprea? Asta apropo de adevar si asunsul sub pres al acestuia!

   Ștergere
  2. @ tigri2 27 octombrie 2015, 20:22. Vorbesti cu mine folosindu-mi numele! Dar al tau care este, ostasule darz?

   Ștergere
  3. Viurel ot Hurziceni27 octombrie 2015, 21:35

   Numele meu este Viurel Aostriacu Kiss, mare baragladina de Hurziceni si fost pilot pe cariciopter de dat cu DDT la cartoafe

   Ștergere
  4. Viurel Kiss Miau Miau de Birmania!

   Ștergere
 27. Olescule,eu nu am nimic cu nimeni ,dar,retine ca din 2001 si pana in 2011 am scris si am fost in audiente pe la toti bossii timpului(MApN, Nastase, Basescu...etc) sa raportez situatia noastra, a celor iesiti la pensie inainte de aparitia L164 / 2001),am o multime de scrisori oficiale cu raspunsuri ambigue. Colegul / omologul meu in functie ,grad vechime avea in 2002 o pensie dubla decat a mea si aceasta s-a mentinut pana in 2008 cand ,deja , aparusera neturile si laptopurile si am putut comunica intre noi si am inceput sa amenintam ca vom demonstra in capitala cu ocazia SUMMITului NATO ,atunci Baselu a dat dispozitie si ne-a mai dat niste drepturi ,care s-au completat cu drepturile dupa contributivitate in 2011. Abia atunci s-a vazut de unde provenea marea diferenta , de fapt binefacerile L164 care dupa contributivitate v-au fost ciuntite. Asta n-ar trebui sa declanseze conflicte intre noi ,dar atitudinea rautacioasa a Mosului ne-a adus la aceasta....
  Numele meu? Suntem prieteni pe facebook: Cpt C-dor (R) KIS VIOREL...cu stima , sa aveti noroc sa va recuperati vechile drepturi ca doar nu le luati de la mine ,dar ,cred, ca se poate si fara atata ura si jigniri. Sanatate multa si putere de lupta, eu zic sa ne unim si sa le-o dam la gioale pana le vine mintea la cap!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu comentez decat un amanunt irelevant pt. tema in sine! Eu pe FB am la acest moment, 190 de rude, prieteni etc. care ne cunoastem in carne si oase, am stat la aceeasi masa etc. Adica chiar ne cunoastem, nu ne imaginam ca ne cunoastem! Cu calitati si cu defecte, pe care ni le-am acceptat reciproc. Recunosc ca am plus si 2 cunostinte din virtual: tu esti una si a 2-a este E. Cobuz pe care nu am intalnit-o niciodata si despre care stiu ca face ceva pe la A. Prezidentiala, O sa vad eu exact daca chiar a facut ceva, numai cand va intra L. 223/2015 in vigoare sau doar daca face umbra politica pe la Cotroceni. Sunteti singurele persoane dintre cele 192 trecute insa la rubrica "cunostinte" si nu la prieteni! Prietenia este mereu pe probate, nu pe imaginate, cred ca esti de acord! Adica nu exista pritenii doar pe virtuale!

   Si zici sa ne unim, nu? Bine! asta inseamna ca de maine ori tu dai cu Oprea de pamant ca mi-a taiat mie pensia cu 30% si m-a criogenat, ori ca eu devin in locul tau amic cu pupila lui de secretar de stat UNPR - Otlia Sava din M.Ap.N. Cu care tu esti prieten, este? Eu nu! Si sigur nu pot deveni amic cu o astfel de persoana din curtea celui din care cauza o trag de 5 ani de zile! Sunt lucruri care se leaga, sa stii!

   PS: Mosul? E o tachinarie fara sens. Voi va tachinati intre voi! Mosul este un simplu virtual fara identitate. Are multe cunostinte privind reglemantarile din sistem, este clar, multe din vremuri arhaice (neactualizate) - iar este clar, insa un om fara identitate nu este relevant oricum pt. nimeni!

   Ștergere
 28. R 26 500

  l 138/99
  ”ART. 21
  Pentru condiŃiile de munca speciale în care îşi desfăşoară activitatea şi eforturile depuse pentru exploatarea şi
  conducerea aeronavelor, personalul aeronautic din aviaŃia militară şi parasutistii militari beneficiază şi de alte
  drepturi băneşti, sub forma de prime, prevăzute în anexa nr. 3.”

  Sa-mi spui si mie te rog cind ai timp care este art din L 138/99 (anexa 3) care permite adaugarea de prime la metodologia prevazuta pe fosta L 164/2001pentru personalul aero navigant.. Sa ne recuperam si noi drepturile. Altfel ..............

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar am dat si link si extrasul. Nici NU te-ai sinchisit sa verifici, este? Bine, reiau! Aici http://www.jandarmeriasatumare.ro/LEGISLATIE/LEGE%20nr138.pdf este L. 138/1999 cu toate actualizarile si modificarile de-a lungul vremurilor. Deci, este completa! Bun! Daca bagi pe Google link-ul, intri direct in lega. Cand se deschide legea, apeleaza la cursurile IT. Apesi simultan CTR+F si bagi in caseta care se deschide cuvintele "Primele acordate personalului aeronautic militar", dar fara ghilimele si dai pe sageata de cautare in document. Si ajungi exact aici: " IV. Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorãrilor, sporurilor şi primelor speciale, prevãzute în prezenta anexa, se iau în calcul la stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare".

   La explicatii mai jos, scrie asa: "Pct. IV din anexa 3 a fost abrogat de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA nr. 15 din 31 ianuarie 2007 , publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 81 din 1 februarie 2007".

   In concluzie, intre anii 1999 si 2007, SI ACUM POATE VEZI CA SI INAINTE DE L. 164/2001 SI PE TIMPUL APLICARII L. 164/2001, cine a fost baiat istet la aeronautica (si iti confirm eu ceva din gradina ta: NU pilotii ati fost cei mai isteti la pensii din aeronautica, ci exact cei care traiau in umbra voastra) si-au tras acele alte prime EXTRA, care au multiplicat pensiile "orientatilor" pensionati atat pe D. 214/1977, cat si pe L. 164/2001.

   Mai exact, in perioada 1999-2007, au iesit niste pensii la aeronautica pt. cine s-a orientat - NU PT. TOTI, de tu esti precis palmas! Dupa cum observi, NU are legatura EXCLUSIVA cu L. 164/2001, intrucat suplimentele in cauza au fost acordata si pe legislatia anterioara L. 164/2001.

   In 2007, se ajunsese ceva la nivel Geica. Asa ca au abrogat prevederea in cauza! Eu ce sa spun! Recuperati-va diferentele! Bafta! Concluzia mea este alta! Voi la aeronautica v-ati prins cum e cu firimiturile la contributivitate, dar adevarata barna din gradina voastra NU ati vazut-o niciodata! Voi v-ati asmutit pe noi pt. firimiturile de + 25/50% fata de prostime la contributive, iar altii din randurile voastre avea de 10 ori mai mult ca voi, fara ca voi sa visati ce vi se intampla in realitate!

   Ștergere
 29. Pensiile despre care vorbesti si le-au tras personalul aeronautic civil ca tot ei au o lege in Parlament sa li se dea cate 4000 de lei in plus la pensie . Noi militarii nu am fost inclusi de parca numai ei au fost PILOTI ,dar asta este daca ai nostri ,doar, se cearta intre ei in loc sa ne sprijine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Normal ca s-a intamplat asa! Intrucat, noi ca militari in loc sa ne vedem de interesul comun, am fost atat de tampiti incat ne-am dispersat fiecare care pe unde. Personalul civil de la aeronautica a actionat compact exclusiv pt. propriul interes, dar de CORP, nu pe bucati. Este de admirat cum pilotii si-au tinut indeaproape in lege langa ei, inclusiv stewardesele.

   Or, noi ne-am dezbinat sau am fost probabil dezbinati cu intentie, fix de ai nostri! O dovada o reprezinta si multe din comentariile contra (celor anti-Oprea) din acest material, precum si din altele. Desi cei care isterizeaza pt. Oprea cunosc bine ce cauza avem cei din zona "R-26500" si cunosc ca este si veche si justa, se raliaza lui Oprea si nu noua. Cum sa nu apara dezbinarea? La nivelul organizatiilor de toate felurile, vorba politistului Godina din Bv. - se practica ANALINGUS la greu.

   Aici mai este si un aspect care este chiar dubios, inexplicabil! Eu m-am intersectat cu niste generatii care au detestat permanent zona politica indiferent de culoarea ei si am preluat acest microb. Acesta este si modelul standard al militarului de tip relativ nou, adica de 25 ani incoace. Pt. colegii nostri in activitate, toata zona politica este o simpla flegma si atat! Iar noi ce vedem in cazul celor in retragere/rezerva? ANALINGUS la greu! Fiecare in fundul cui poate! De aceea ni se intampla lucruri!

   Ia sa ne uitam in jur! Liderii ANCMRR si SCMD, ai sindicatelor din MAI! Toti sunt politizati! Toti au membri in organizatiile lor linsati in 2011 si care sunt batjocoriti si astazi, dupa 5 ani. Si ce daca au, ii doare in basca, liderii in cauza apara tot partidele. Aceiasi lideri cunosc bine ca noua L.P.M. este frectie la picior de lemn pt. toti cei 160 000 de militari pensionati! Si ce daca? Dogaru chiar in ultimul sau comunicat, ce face? Cica, "Solidarizare in cazul Gigina" in titlu [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/10/solidarizare-in-cazul-gigina.html], iar in continut se solidarizeaza fix cu Oprea! Cu acelasi Oprea pe care pana in 2012 il terfelea de ii sareau toti fulgii basisti! Ce s-a intamplat in 2012 in privinta rezervistilor de si-a schimbat Dogaru, macazul? Nimic concret. Pensii tot diminuate pana in oct. 2013, apoi inghetate din 2013, acum o LPM care ne sare clar din schema!

   Etc. S.a.m.d.! Si atunci ce ne mai surprinde faza ca nu numai pilotii civili, ci si stewardesele lor au pensii speciale de pensii, iar pilotii militari - NATO, lugu, lugu, bla, bla, bla, stau ca fraierii in rand cu tractoristii!

   Ștergere
  2. Bine ca ai intervenit fiindca-i greu cu interpretarile lui Olescu
   L 138 anexa 3
   ” IV. Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorărilor, sporurilor şi primelor speciale, prevăzute în prezenta anexă, se iau în calcul la stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare.”

   Sa ne spuna domnul Olescu si noua care erau acele prime ”de excelenta” incluse in baza de calcul a pensiei in afara de cele cuprinse in anexa 3. Finantistii de regula sunt foarte atenti (mai ales cind este de luat) si nu le scapa. Acum poate se lamureste si el prin ce calvar am trecut noi vizavi de smecherii de birou &co care s-au adapostit sub functii babane chiar uneori trase pe ultima suta si de ce declaram L223 o lege care ne pune in drepturile firesti. Rasplata după munca si nu după functii.

   Ștergere
  3. La militari in orice lege se cauta intii avantaje pentru cei care detin frîiele(ca peste tot-intîi tot ce se poate pentru noi) apoi se arunca farimituri si catre plebea de pe teritoriu. Ei sunt bagati peste tot sub o forma sau alta de la grupele de munca cu functie de birou pina la cele mai avantajoase art din lege. Propunerile din teritoriu au fost aruncate la gunoi. In sfirsit prin L 223 niste parlamentari au pus urechea si la aceste propuneri si le-au dat planurile initiale peste cap punindu-le in lege. Pacat ca amendamentele s-au materializat în graba in plen si s-au strecurat imperfectiuni. Bine ca a fost promulgata ,clarificarile se pot face pe parcurs. Sa apara normele si sa avem sansa sa se aplice.Doamne ajuta.

   Ștergere
  4. @ avianyc 28 octombrie 2015, 08:49. Ai auzit de expresiile uzitate strict de piloti intre ei "aviatia lui Ceausescu" si "aviatia de protocol"? Sunt expresii folosite exclusiv in bransa pilotilor militari. De acolo provin aceste prime extra! Daca ai fost in bransa, ar trebui sa cunosti detalii si sa ni le explici si noua!

   Ștergere
  5. @ avianyc 28 octombrie 2015, 09:04. A ABURI, NE ABURESTI! Pa data de 15 ianuarie, daca LPM era lege adevarata a pensiilor militare si pt. militarii deja pensionati, orice militar in rezerva/retragere ar fi trebuit sa beneficieze de pensie militara si nu de ABURELI! Adica, de o pensie stabilita pe baza a 80% din media unor venituri pe 6 luni stabilita pt. 25 ani de activitate cu tot cu grupa, cate 1% pt. fiecare an in plus peste cei 25 ani, pensia rezultata fiind actualizata in functie de soldele militarilor in activitate valabile in luna ianuarie 2016.

   In ceea ce priveste propunerile de care amintesti! Fata de varianta initiala a lui Oprea care prevedea ciuciu operatiunea de recalculare astfel incat sa beneficiem si noi de pensii real militare, da, au ajuns niste propuneri la urechile unor parlamantari care au incercat sa le implementeze in lege. Propunerile au fost insa implementate in lege tot de catre juristii de partid si de stat ai lui Oprea din comisii, ametind parlamentarii atat de tare, incat parlamentarilor li s-a creat senzatia ca cei deja pensionati chiar vom beneficia de pensii militare in ianuarie 2016! Cand de fapt noi o vom lua in mana!

   Mai exact! Parlamentarii de buna credinta au fost dusi de nas, comisiile lui Oprea alambicand textul legii de asa natura, incat la final e tot cum a stabilit Oprea de la bun inceput! Fara pensii militare pt. cei deja pensionati, legea neavand aplicabilitate pt. noi decat in circumstante pur teoretice, aleatorii, care tin de noroc chior! Asta este! Intersantul national este constant: NU linge unde ne-a scuipat in 2011!

   PS: Franz! Cum sa emiti, bre, o lege a pensiilor militare al carei termen de aplicare pt. cei in rezerva/retragere in loc sa fie concret, sta fix in varful ..ulii politicienilor de la putere de dupa 01.01.2016 indiferent care ar fi ei?

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 30. SOLIDARIZARE ÎN CAZUL GIGINĂ
  Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate se raliază prin prezenta poziţiei exprimate de sindicatele partenere din MAI, în cazul tragicului accident al poliţistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Cosmin Gigină.
  Încă un poliţist, ca mii de alţi camarazi din Interne şi Armată, a căzut la datorie, în timp ce-şi exercita profesia.
  Transmiţând sincere condoleanţe familiei îndoliate, SCMD îşi manifestă, în acelaşi timp, profunda indignare faţă de tentativa unor politicieni ţâşniţi de pe centura politicii şi a Capitalei, de a transforma acest tragic accident rutier într-o murdară armă politicianistă, de atacare a unui Guvern pe care nu-l vor putea răsturna niciodată prin vot popular! Pentru că românii nu vor accepta niciodată mizeria morală şi ambiţiile hoţilor dovediţi de a se întoarce prin orice mijloace la “ciolan”! Este nu numai meschin, este nu numai dezgustător, este de-a dreptul necreştinesc, neromânesc şi inuman să foloseşti tragedia unui om şi a unei familii în scopuri politicianiste, cum ar fi acela de a te răzbuna pe un viceprim ministru care rămâne credincios cuvântului dat şi angajamentelor asumate.
  Dumnezeu să-l odihnească pe poliţistul şi omul Bogdan Cosmin Gigină! Şi, pentru că este o sărbătoare creştinească astăzi, Dumnezeu să-i ierte şi pe politicienii de doi bani, a căror lăcomie şi sete de putere au luat-o înaintea bunului simţ!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am precizat mai inainte! Comunicatul NU este decat inca o lectie de analingus la adresa lui G. Oprea provenit din partea propagandistilor aserviti intersantului national! Din continut, rezultand ca atat s-a solidarizat Dogaru cu cazul Gigina, incat daca nu ramane Oprea la putere, nimic nu e!

   Mare artist este Dogaru asta! In loc sa il frece ca are rezervisti criogenati din oct. 2013 si ca la 1 ianuarie intra in vigoare o LPM care nu produce niciun efect in sensul revenirii la pensiile militare de stat pt. cei 160 000 de rezervisti, Dogaru acand sanse multiple ca si liderii ANCMRR si ai sindicatelor din MAI, sa fie alergat in ianuarie 2016, Dogaru nu mai poate de grija intersantului national!

   Ștergere 31. Patriarhul Daniel beneficiaza de antemergator din partea Politiei Rutiere, cu toate ca nu are acest drept prin lege
  de Alina Neagu HotNews.ro
  Marţi, 27 octombrie 2015, 14:25 Actualitate | Esenţial


  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, beneficiaza de antemergator din partea Politiei Rutiere, cu toate ca, legal, nu are acest drept. Informatia a iesit la iveala dupa moartea politistului Bogdan Gigina, acum o saptamana, in timp ce deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, si a fost dezvaluita in premiera de Europa Fm.

  Potrivit legii, doar presedintele, premierul, presedintele Senatului si Camerei Deputatilor sau omologii lor straini, ministri aflati in situatii de urgenta si fostii presedinti au dreptul sa fie insotiti de echipaje ale Politiei Rutiere.

  Patriarhia admite insa ca Politia Rutiera ii deschide drumul atat Patriarhului, cat si altor fete bisericesti.

  Si reprezentanti ai Politiei Capitalei au recunoscut, chestionati de Europa Fm, ca Politia Rutiera ii deschide drumul Patriarhului, refuzand insa sa ofere mai multe amanunte.

  Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, a declarat ca, din punct de vedere legal, Patriarhul Daniel nu are dreptul la masina de Politie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Nu e nimic nou, si nimic de mirare! Exemplu cu popa e nimic. Inca nu s-a ajuns la amanunte cu sotii sau pupile sau amante de ministri si de parlamentari duse la piata, la mall sau in vizita la mamele din fundul Moldovei cu autoturisme oficiale cu girofar.

   Ștergere
 32. BLESTEMUL lui Mos Alecu prinde contur,azi la 09.30 am sunat la Directia Pensii Militare si am avut urmatorul dialog:
  1.Dupa ce criterii imi aleg lunile cu cele mai mari venituri?
  Raspuns:Nu este treaba noastra, dupa care vreti.
  2. Este corect dupa punctajele de pensie ? Da, este corect.
  3. cand vor apare Normele metodologice de aplicare?
  Raspuns :Asteptam Legea salarizarii unice ca sa adaptam prevederile L223 dupa aceasta lege.
  4. Pai articolul 28,venituri brute,sporuri?
  Raspuns ,vor fi cele stipulate in legea salarizarii unice
  Deci ,exact cum spunea Mosul ,maxim 30% sporuri
  oare de ce ni se ofera doar bomboane otravite ,cred ca de aceea au impins legea cat mai mult,stiau ei ce stiau .isi bat joc de noi!Nu-i mai cred pe banditi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma mir ca nu v-au dat un flit , gen HuHuRez trimitandu-va sa cititi cu atentie legea 223/2015 sau sa luati legatura cu MosAlecu. Apreciez ca fiind obraznic raspunsul la prima intrebare iar la a doua intrebare raspunsul este dat doar ca sa fie dat un raspuns.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. La asa intrebari, sunt raspunsuri prea amabile. Tare-i rau sa fii sarac la creieras si sa nu-ti dai seama.

   Ștergere
 33. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Discutii , paradiscutii si răs-discutii ca_cum_ca l.164/2001 a folosit , ca baza de calcul , pentru stabilirea pensiilor unora din "aeronautica" , niste sporuri si alte "daraveri" prevazute in l.138/1999 ...

  Sa vedem ce spunea l.138/1999 :
  Anexa 3 , C
  IV. Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorãrilor,
  sporurilor şi primelor speciale, prevãzute în prezenta anexa, se iau în cal
  cul la stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare.
  ------------
  Pct. IV din anexa 3 a fost abrogat de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA nr. 15 din 31 ianuarie 2007 , publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 81 din 1 febr
  uarie 2007

  Asta insemnind ca acele prime NU se mai luau in calcul la stabilirea pensiei ...
  Bineinteles ca mai exista , in l.138/1999 , niste asemenea prevederi , pentru alte "sporuri" ... tot abrogate ...
  *****************************************************

  "Filmul" este urmatorul :
  - la data intrarii in vigoare a l.138/1999 pensionarea militarilor se facea in baza decretului 214/1977 .
  ------ acel decret stabilea modul de calcul (tot) a PENSIILOR MILITARE DE STAT
  ------ tot in acel decret era vorba si despre PENSIA SUPLIMENTARA

  - prevederile din l.138/1999 referitoare la pensii erau legate de prevederile d.214/'77 ; de aceea , in l.138/1999 , se vorbea si despre "pensia suplimentara" atunci cind se vorbea despre "pensiile militare de stat"
  ----- dupa 01.04.01 , la intrarea in vigoare a l.164/2001 , au fost multe cazurile in care diversi impricinati au cerut aplicarea prevederilor l.138/'99 (sporuri "fara numar" in baza de calcul)
  ----- abia in 2007 conducaretii MApN au descoperit "apa calda" , si au abrogat prevederile "buclucase" din l. 138/'99
  ----- pina in 2007 (cind s-au abrogat acele prevederi) s-a actionat pe "lamurirea" impricinatilor ca prevederile referitoare la baza de calcul , din l.164/2001 , sint clare si nu cuprind acele "sporuri" ...
  ***********************************

  Baza de calcul a pensiilor din l.164/2001 era :
  Art.21 (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară brută avută în ultima lună de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă.

  Iar "solda lunara bruta" din l.138/'99 (lege a salarizarii aplicabila in perioada "de actiune" a l.164/2001) era :
  ART. 3 Cadrele militare în activitate şi militarii angajaţi pe baza de contract au dreptul la o solda lunarã, compusã din: solda de funcţie, solda de grad, solda de merit, indemnizaţia de comanda, gradatii şi indemnizaţia de dispozitiv.

  Atit !
  Cele 6 elemente : solda de functie , solda de grad , solda de merit , indemnizatia de comanda , gradatii , indemnizatia de dispozitiv !
  Nimic altceva !
  Punct !

  Nimeni n-a avut , pe l.164 , o alta baza de calcul a pensiei !

  La cei care lucrau (detasati) in institutii publice (civile) indemnizatia (salariul) pe care o primeau acolo (in institutia civila) era luata in calcul in locul soldei de functie din definitia de mai sus !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. EU OPINEZ CA MAI INTAI SA ASTEPTAM SA VEDEM CE NE ADUC NORMELE DE APLICARE A LPM SI FUNCTIE DE ASTA SA EXTERMINAM INTERESUL NATIONAL.TARE MI-_E TEAMA CA NE DAM SINGURI FOC LA VALIZA SAU MAI RAU -NE DAM CU TESLA IN COAIE>

   Ștergere
 34. De fapt cam de aici ..a pornit ..scandalul pentru demolare !!
  Daca mai adaugam si nedreptatea facuta unora ..(multi ) ..care au fost trecuti pe functii inferioare sau state anexa plus Coruptia prin care unii isi dadeau si muierile ..numa ca sa aibe ceva bun pe ultima luna ..tabloul ii complet si clar ..cred ca si pentru cei mai grei de cap ...

  RăspundețiȘtergere
 35. Absolut Korect. Felicitari ,mos Alecu !

  RăspundețiȘtergere
 36. Eu taiesc in Romania si asta-mi ocupa aproape tot timpul. Mai merg si-n starainatate. In Romania legea suprema este Constitutia Romaniei. Legea 119/2010 s-a adoptat prin asumarea raspunderii guvernului. Din guvern facea parte si Oprea ca membru a guvernului. Legea a fost declarata neconstitutuonala privind magistratii si personalul Curtii de Conturi (aceasta lege a fost tot timpul neconstitutionala). Deci fiecare membru a guvernului a incalcat Constititia Romaniei. Legea a avut norme de aplicare susendate si anulate definitiv de instantele de judecata. Hg a fost semnata si de Oprea. Deci acest ins a incalcat legea si prin normele de aplicare a legii pe care si-a asumat raspunderea. Statutul cadrelor militare este lege organica. Avansarea ofiterilor superiori in rezerva este in competenta ministrului MApN. S-au avansat sute de ofiteri in rezerva sub semnatura ministrului care se numea Opera. Lucru dovedit si anulat de cei in drept. Oprea a semnat mii de scrisori sub semnatura privata prin care cadrele militare au fost informate ca le-a crescut pensia prin aplicarea Legii 119/2010. Minciuna sfruntata , pensia le-a scazut nu crescut. Putem continua daca doriti si cu alte exemple.
  Exista premioul Oscar pentru intreaga activitate. In cazul Oprea trebuie sa existe demisie pentru intreaga activitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest ins a avut 1500 de misiuni"" speciale"" .Asta si la toaleta se ducea in interes national cu masini cu girofar(Facea pipi pe romanstanii si pe lege) .Asa bataie de joc pe banii publici NU EXISTA NICI IN COLONIILE AFRICANE.Ma indoiesc ca vreun dictator african a avut 1500 de """misiuni speciale ""cu girofar.Oricum Gropea nu va patii nimic in colonia asta de rahat daca pana si sefiii popilor umbla in coloane oficiale cu girofar .Gretoasa colonie am ajuns datorita lasitatii noastre.Avem exact ce meritam.

   Ștergere
  2. Ce premiu OScar? A 3-A CISMA limbricului asta pupincurist!

   Ștergere
  3. acest popor merita sa fie si mai umilit!!!!
   pai ne-am vandut tara pe bucati la straini si acum suntem sclavi in propria tara!!!
   dupa revolutie puteam deveni a 2 ELVETIE din europa!!!!
   acum politicienii care ajung sus au drept scop "siluirea" poporului roman(adica bataie de joc din toate pozitiile)
   in tara asta nu prea mai vezi deloc pe nimeni sa protesteze,toata lumea tace si inghite!!!!!
   deci inca nu e destul!!!!
   stai sa vezi cat mai trebuie sa inghitim.
   am ajuns o colonie latino americana cu lideri africani si influente balcanice(spagari 90% din functionari)
   popor compromis cu viitor compromis.

   Ștergere
 37. Pacat,mare pacat, ca ...traiesti...in Romania!

  RăspundețiȘtergere
 38. gabriel oprea = elena ceausescu. Primul a obtinut cel mai mare grad militar pe timp de pace: general cu 4 stele , a doua persoana a obtinut cel mai inalt titlu stiintific: academician. Ambii nemeritat. Gradul militar reprezinta in plan social recunoasterea nivelulului de pregatire militara.
  Legea 80/1995 STATUTUL CADRELOR MILITARE"
  "Art. 1
  Prin cadre militare, in sensul prezentei legi, se intelege cetatenii romani carora li s-a acordat grad de ofiter, maistru militar sau subofiter, in raport cu pregatirea lor militara si de specialitate, in conditiile prevazute de lege. Cadrele militare sint in serviciul natiunii. "
  Daca facem o comparatie cu pregatirea militara a actualului sef SMG care n-are inca gradul lui oprea cu nivelul lui oprea, constatam cat de putreda este societatea politica actuala in Romania.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce aveti cu omul? Hoooprea e fidel noilor stapani cu perciuni ai coloniei Romanistan (ca si Basescu si serviciile actuale.) De aia beneficiaza de coloana oficiala, imunitate totala in justitie ca si masa verde. Tradarea de tara (colonie acum) se plateste bine iar politicienii stiu asta..Important e sa prostesti vulgul romanistan cu vrajeala ca tradezi pentru '' interesal national"".

   Ștergere
 39. Pt anonim 29 octombrie 2015,06:23. Nu este pacat ca traim in Romania. Aici ne-am nascut noi, parintii nostri , copiii nostrii, nepotii nostrii si tot aici se vor naste si alti urmasi ai nostri. Pacat este ca ne raportam la oprea. oprea nu reprezinta Romania.

  RăspundețiȘtergere
 40. elena udrea deseori la TV a afirmat ca gabriel oprea ar avea dosar penal. E posibil acest lucru ?
  In conformitate cu art.150 l.2 din Legea 263 /2010 organizarea si functionarea comisiile de contestatii din MApN se stabilesc si prin ordin comun a ministrului MapN. In anii 2010 era ministru gabriel oprea. Aceste comisii de contestatii, atunci cand s-au falsificat grupele de munca pentru ca a fost un fals dovedit de curtea de conturi si restabilita legalitatea , au fost sesizate in scris sub semnatura privata de multi pensionari militari, de savarsirea unor infractiuni de uz de fals si fals intelectual, abuz in serviciu,etc. si s-a cerut sesizarea parchetelor militare. Oare aceste comisii si-au informat superiorul( ce-l care l-ea numit) ?
  Raspunsul comisiilor de contestatii a fost elocvent. Grupele de munca s-au stabilit la centrul militar municipal Bucuresti, centrul militar care nu era indreptatit de lege sa faca acest lucru pentru toata tara si n-avea documentele de evidenta necesare, sa poata emite tabelele privind grupele de munca. Indiferent daca oprea a fost informat s-au nu, si pentru acest lucru trebuie sa demisioneze. Este vorba de peste 10000 de falsuri privind grupele de munca. Se referea acest lucru, elena udrea cand spunea ca a auzit ca oprea are dosar penal ?
  Cand au crescut pensiile la 90% dintre militari, datorita Legii 119/2010 inainte sau dupa falsificarea grupelor de munca ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca Udrea stia si îi păsa direct in cour de grupele de munca ale militarilor. Eventual sa-si traga un doctorel in ale stiintei militare da, ca aci nu trebuie prea multa din alea exacte stiinte. Ca nu s-or fi inteles cînd bateau impreuna cîmpii sa mai cedeze cîteceva statului din nenecesarul imobil al armatei ,mai de acceptat.
   Oricum cu grupele de munca va rezolvat alde Bretonel-alt penal ,care si el pîna veni la putere spuse pe la Timisoara catre rezervisti ca-i legal sa se acorde la toata lumea grupele ,numai ca după ce veni la putere facu tocmai invers si nu se lasa pîna nu anula un lucru bun care trebuia continuat si nu anulat.
   Asa ca despre ce vorbiti voi ,stimati stimabili! bă ,noroc ca nu i-a lasat Oprea sa va puna 30 la numarator ,ca atunci chiar erati in drept sa dati cu paru.

   Ștergere
 41. R-26500 dece cenzurezi?Mergi pe principiul cine nu e cu mine este impotriva mea?Am spus ca opinia mea este sa asteptam sa apara normele de aplicare a LPM si dupa acea sa cerem decesul politic pentru Oprea dar mi-ai anulat comentariul.Inteleg ca ai opinii politice dar nu este corect sa mi le impui prin forta.Nu ma obliga sa accep pe liberali atata timp cat sunt si pedelisti-basisti.Asta nu inseamna ca nutresc simpatii pro-Oprea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU ai niciun comentariu moderat, semnat "iceparu".

   Ștergere
 42. Seara bună fraţicilor! Ei, care mai invarte DOVLEACUL precum pu(r)ceaua lui Nea Mărin? Nu Neacşu, nea Mărin ăl cu Sucă.
  Mîţule, am 2 "lucruri" să-ţi spun: unul bun şi unul rău. Şi cum tu ai cam dat de-a dura dovleacul pe-aciulea, culmea, cu "prietenul" tău Moş Klicu şi cu alţii gen Huhurez, Cezar, Avyamucul, Don Curdeleu, îţi spun "lucrul" cel bun: pensiile anterioare lui 2011, se vor mări-dacă asta aşteptaţi, la Paştele Cailor.
  "Lucrul" rău Viurele, este că din păcate, mulţi dintre voi au rămas tot naivi şi îmbrobodiţi la minte...
  P.S. Şi pentru cei "cu nassu Oprea în suflet", parcă îmi aduc aminte că broscoiul spunea ca şi Băşinescu, "că dacă UNUI SINGUNGUR APV-IST I SE VA MICŞORA PENSIA, ATUNCI ÎŞI VA DA DEMISIA". Parcă şi beţivul naţional zicea ceva la fel ca şi kelnerul Găbiţu...parcă era vorba de demisia în 5 minute. Ţară de fraieri, de pupători de moaşte şi oameni fără conştiinţă. Vai de mama ei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai anonimule ,cu tot respectul , de halloweenul asta imprumutat pe aici este recomandat sa schimbi DOVLEACUL !!!((((((( altfel risti sa ramîi defazat . Cum sa-si dea demisia daca din greseala, la 95% le-a crescut pensia. Au mai ramas nerezolvati (păcat) doar cîtiva care nu au lucrat pe sporuri,adica au lucrat pe la birou, cu vechime mica.

   Ștergere
  2. @ avianyc 30 octombrie 2015, 13:34.

   1]. Este falsa afirmatia ca le-a fost diminuata pensia la cîtiva care au au lucrat pe la birou, cu vechime mica. Pensiile au fost diminuate masiv personalului din grupa AC indiferent de vechime. Si care numai militari de birou NU au fost. Aaa! Daca TU consider ca un sef de stat major sau Cdt. de B. V.M. sau de B. Pst. sau de B. Cc. este de birou, intrucat i s-a repartizat si asa ceva si NU tot un cort atunci cand coboara din munti, se intoarce din raionul de Cc. din Afganistan sau dupa ce ce a efectuat o misiune in dispziitivul inamic, da, atunci este de birou.

   2]. Cine-a ti-a spus ca la 95% au crescut pensiile, te-a mintit. Care este sursa ta oficiala? Tanti M. Campeanu afirma cu gura ei la TVR 1 ca pensiile au fost diminuate la 70 000 de militari, ceea ce inseamna la 40%. Mai oficial ca atat, nu exista.

   3]. Cum adica, au mai ramas nerezolvati doar cîtiva care nu au lucrat pe sporuri? Poate vrei sa spui exact invers! Prin desfiintarea pensiilor militare, Oprea a rezolvat doar cativa insi care au lucrat pe sporuri. Intrucat majoritatea covarsitoare a militarilor beneficia de solda, o prima anuala sau semestrial, eventual o IC sau SM si cam atat! Ia zi TU acum care sunt aia atat de multi care aveau alte sporuri si mai ales pt. ce activitati? Astfel incat la contributiva sa incaseze in 2011 12 000 lei acum, iar acum dupa indexari cam 15 000 lei?

   Ștergere
  3. 1. accept ca fiind fals sa zic cel 30-35%.
   2. doamna Mareana si pensiile militare -doua drepte paralele. Totdeauna a avut un dinte impotriva pensiilor militare ,ba tot la tv si-a exprimat convingerea mentinerii pensiilor contributive pentru toata lumea. La ea totul a fost functie de interesul electoral si particular ,probabil asa a scapat ,in acest interes ,de a lovi in cineva si gogorita cu cei 70 000. Dar cind a spus ca-i normal sa se mentina pensiile contributive la tv asta nu-i tot oficial.
   3. Domnule ”EU” ce-ti spune dumneata ecoul ,cind ipotetic iti pui urmatoarele intrebari;
   - oare cît au pierdut sa zicem fara a adauga si pe altii, doar pilotii, in cei zece ani de aplicare a L 164 prin neaplicarea (precum la pilotii civili) a prevederilor anexei nr 3 la L 138 pct IV.
   -crezi ca L 164 a facut dreptate cind a adus sa zicem un pilot (fara a ne referi si la alte categorii in cauza) negarnisiti cu SM si functie babana,etc, pe picior de egalitate la pensii,cu sau sub niste functii de birou sau confort (care puteau fi si civile) garnisite cu functii babane, si tot alaiul de SM,ID,etc si vechime la cît a vrut muschii lui,ba unele aranjate pe ultima suta.
   - ce raspuns i-ai fi dat unui astfel de, in cauza, care ar fi indraznit sa se prezinte la d-ta ”EU” mare sef peste tot ce misca si ti-ar fi cerut bine motivat ”Domnule EU” aplica te rugam si pentru noi urgent prev, anexei 3 la L 138 pct IV, altfel nu-i in regula ce faceti cu noi.
   Ei ”Domnule EU” poti sa ne spui ce-ti spune” ecoul” cind iti pui aceste intrebari.
   Functie de ce iti va raspunde ”ecoul” vei intelege si din ce necesitate s-au nascut pensiile contributive. Poate L 164 cu asemenea adaugiri nu mai era o alternativa viabila.

   Ștergere
  4. @ avianyc 30 octombrie 2015, 16:03.

   1] M. Campeanu este un NIMENI politic! Da, comunista din ea s-a dat de gol ca este contra pensiilor militare. Iar barbatul ei, era delicvent la pensii in sistemul public. Nu am speculat in favoarea militarilor, decat ca propagandista in cauza a afirmat ca la 70 000 au fost diminuate pensiile. Si NU la 5% cat MINTI tu!

   2]. Pilotii, zici ca au pierdut pe L. 164? Ciocul mic! Is prieten la catarama cu 3 piloti pensionati pe L. 164. Dupa desfiintarea pensiilor militare, 2 au ramas cam la fel (unul a pierdut 50 lei, altul a castigat 50 lei - total irelevant). Al 3-lea a furat-o rau de tot: - MINUS 45%.

   Si acum sa ti-o dau in barba! La intrebarea adresata celor 3 piloti autentici, cine sunt cei ca tine care sustin contributivitatea atat de feroce, raspunsul unanim a fost: "- Aia NU au fost piloti! Fiecare pilot ducea in spate existenta altor 40 de persoane care lucrau la aviatie ca personal auxiliar. Cand eu ca pilot decolam, pt. decolarea mea de succes, eu luam o prima de start, dar o luau si cei 40 de papagali care unii stergeau de praf avionul, altii ma incheiau la slit la costum etc. Problema este ca eu ramaneam doar cu prima de start, dat ailalti 40 luau prime de sters avionul de praf pt. fiecare pilot in parte si prime de incheiat la slit tot pt. fiecare pilot in parte.

   Asa ca eu ca pilot care duceam alti 40 de asa numiti aeronaviganti in spate, m-am trezit cu pensia taiata cu 40%, iar cei din umbra mea care ma incheiau la slit, aveau pensiile majorate si cu 300%.

   In concluzie! Personalul aeronavigant care se ascundea inapoia pilotilor, este personal AUXILIAR care a exploatat niste vicii legislative care le permiteau sa obtina venituri mult mai mari decat ale pilotilor in umbra carora isi castigau painea! Adica, smecherii sistemului militar!

   Punct!"

   3]. Domnul EU este un tip perseverent! Periculos de perseverent! Periculos exclusiv pt. toti cei care au crime pe constiinta! Iar in urma desfiintarii pensiilor militare, sunt indivizi care au crime pe constiinta! Chiar daca nu sunt infaptuite cu mana armata, crimele sunt mult mai multe decat la Revolutia din '89 sau de la Mineriade! In concluzie, domnul EU considera ca Oprea, Basescu, Bo - trebuie sa raspunda in fata fiecarei familii de militari in rezerva/retragere carora cei mentionati le-au pus mortul pe masa in urma desfiintarii pensiilor militare! Este metoda standard uzitata atat de un evreu celebru - vanator de nazisti, cat si de un roman ... tot Oprea il cheama dar nu este G. Oprea, care dezgroapa mortii victimelor comunsimului, si apoi acuza... Visinescu, etc. Iar tribunalul CONDAMNA! Asa VREAU si eu EU sa se deruleze evenimentele in cazul in cazul militarilor in rezerva/retragere trimisi pe lumea cealalta de Basescu, Boc, G. Oprea.

   Ce alte framantari mai ai?

   Ștergere
  5. Da.Cunosc si eu auxiliari care au pensii egale daca nu mai mari decat pilotii pe care ii deserveau.Ce tot sa o dau cotita.Este vorba de maistrii militari ,cei ce stateau pe pista..La adica pot sa dau si nume.Punct.

   Ștergere
 43. daca e asa atunci asteptati sa vina la putere vechilul guvern al lui boc sa va faca pensii unitare si atunci o sa aveti pensiile din2010 si o sa dati inapoi tot ce v-a returnat acest guvern si oprea inapoi , de abia astept sa plece oprea ,ponta , si va vad eu atunci

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce a dat acest guvern militarilor?Numai promisiuni si abureli ..Ca
   legea 223 inca nu e in vigoare In schimb a dat mariri grase la diplomati, grefieri , piloti civili etc.

   Ștergere
 44. @ Huhu
  Mai ce democrat o mai arde basistul asta de o vreme incoace. Dar tot isi da arama pe fata si ura asta jegoasa contra militarilor. Sper sa fi patit ceva nasol care sa justifice paranoia asta a lui. Eu doresc sa adresez aceeasi urare pe care o am pentru toti derbedeii basisti: Hai mars mai basistule!

  RăspundețiȘtergere
 45. Rog incercati sa NU mai postati ca Anonim. Recomand sa treceti la identitate un nume, o litera, o cifra, un semn ceva. Intrucat filtrul SPAM nu realizeaza diferentierea intre un anonim care foloseste numai invective de dragul de a strica blogul si alt anonim care are interventii de buna credinta. Urmarea este ca orice comentariu semnat ANONIM intra direct la SPAM, fie ca este unul care contine numai injuraturi, fie ca este unul pertinent. Cu multumiri!

  RăspundețiȘtergere
 46. Intreb si eu precum cetateanul turmentat.PDL-PMP,UNPR,UDMR ne-au rupt gura.PNL s-a aliat cu PDL si deci nu intra in gratiile noastre De PSD nu suntem multumiti in totalitate..Ar ramane liberalii lui Tariceanu dar ce ne facem ca le lipseste forta.Si eu cu cine votez?In situatia in care nu o fac alege pentru mine aurolacii,cersetorii,smenarii etc.Astept opinia ilustrului R-26500.
  Anonimm,29.10.2015,12.55@.-fratele meu,stii ca treaba cu grupele mi-a mai indulcit mie necazul.Adica cei 800,luati lunar imi fusesera micsorati la 400,dar a venit desteptul de Dobritoiu si a dat cu mucii in fasole.In acest caz chiar nu inteleg dece tu te cufuresti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Militarii in general, nu sunt pasionati de politica, deci nici de votul in sine! Afirmi ca PNL s-a aliat cu PDL si deci nu intra in gratiile noastre. Da, dar si PSD s-a aliat cu basistii de la UNPR, deci nici PSD nu intra in gratiile noastre.

   Votul romanilor si deci si al militarilor, are in general o alta semnificatie - semnificatia ANTI. Adica, vot contra celor care au produs un rau concret, au mintit etc. si NU neaparat ca ceilalti ar fi mai buni. Adica, vot la FAULT!

   Pornind de la aceasta premisa, este clar ca daca noua lege a pensiilor militare nu are aplicabilitate concreta pana la viitoarele alegeri, militarii in rezerva/retragere vor vota masiv ANTI! Adica CONTRA celor care au mintit ca vom beneficia si noi de pensii militare.

   Ștergere
  2. Poți vota cu UDMR, este partidul cu ce mai lungă perioadă la putere și care a reușit să facă multe pentru propriu electorat. Culmea e că inclusiv politicieni corupți din acest partid rămân în grațiile electoratului propriu pe principiul ca fură de la români.
   Lăsând gluma la o parte, cele două partide mari au suficient electorat captiv ca să nu se teamă prea mult de reacțiile unor categorii sociale nu prea numeroase gen Armata. Ajutate de partide satelit gen fostul PC, UNPR, UDMR, minorități, odată aleși rezistă cu brio la putere indiferent ce măgării ar face, mai ales prin lipsa de implicare populației în acțiuni de protest social.
   O opțiune ar fi independenții, diminuând astfel majoritățile lejere ale partidelor ori coalițiilor care ajung la guvernare, majorități care le fac stăpâni absoluți.
   Referitor la acțiunea lui Dobrițoiu, aceasta a a fost corectă în condițiile unei ilegalități ordonate de Oprea,și care urma să vie legalizată ulterior dacă nu cădea guvernul de atunci.
   Mi-a povestit un prieten care s-a pensionat anul trecut de la corpul de control al ministrului cum a fost treaba. Dacă nu se stopa atunci ar fi urmat reținerea sumelor în plus, anchetarea și chiar condamnarea unora dintre executanți.

   Ștergere
 47. Au marit pe ascuns (ordonanta in 29 oct. publicata inbmonitorul oficial ) salariile la finante cu 60% Incredibil .De unde sa mai fie bani pentru alte categorii sociale.Asa ca ma astept sa apara ministrul finantelor sa zica ca nu mai sunt bani pentru altii...O sa vedeti .

  RăspundețiȘtergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Voi reda intr-un material aparte, toate cenzurarile! Acestea contin in esenta doar atacuri acide la alti useri. Plus nelipsitele expresii gen ma cac, ma-ta, prostule, ..ue, dobitocule, ma pis, mortii ma-ti, etc. s.a.m.d. TU esti unul dintre campioni!

   Ștergere
 49. 70 000 de functionari din finante au primit prin ordonanta de urgrenta salarii marite pe sest cu 60% Adica deficit la bugett deja de peste 3% din pib ceea ce inseamna maximul permis de UE Adio pensii militare..Urmeaza o ordonanta pentru anularea sau amanarea legii 223 .Iar teapa pentru toti militarii.ca de obicei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! NU este necesara nicio amanare de aplicare a L. 223. Amanarea este deja prevazuta in L. 223. Mai exact, L. 223 NU va fi aplicata decat unor foarte putini militari carora li se vor aproba rapoartele sa se pensioneze pe viitor. In privinta celor deja pensionati, L. 223 este tot clar de incetosata! Vreodata, candva, daca, parca etc. TU crezi ca astia de prosti n-au prevazut niciun termen concret in cazul celor pensionati? Nu! L. 223 este ceva in genul: ° - Bai, fraierilor! V-am dat lege. Aaaa! Nu am prevazut si termen de aplicare, dar voi chiar vreti sa si se aplice? Aveti lege, ziceti mersi, ce PM mai vreti?"

   Ștergere
  2. Cred totusi ca L223 isi va urma cursul firesc asa cum a precizat Directorul CPS , o persoana care a dovedit seriozitate si profesionalism pana acum. In fond e vorba de a compensa cat de cat sacrificiile rezervistilor(si ale celor aflati in activitate).Daca pentru tot felul de categorii si grupuletze se gasesc bani(uneori la vedere uneori pe sestache) , de ce nu s-ar prevedea fonduri pentru cei aflati sub drapel, mai ales ca e vorba de o lege deja aparuta in M.Of.? Pana la urma trebuie ca si cei care au slujit zeci de ani sub drapel, cu credinta si onoare(si imensa majoritate asa au fost, exceptiile in randul militarilor-militari fiind putine) sa-si gaseasca dreptatea !

   Ștergere
 50. Vot anti inseamna nul?In acest caz aleg pentru mine aurolacii,dependentii etilici,cersetori,spalatorii de cururi de prin Italia si Spania,De mintit mint toti dar exista o deosebire.Unii mint mai putin si acesti sunt pesedistii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU! Vot ANTI inseamna ca votezi adversarul celui care te-a mintit sau ti-a facut rau! Adversarul poate fi orice partid obscur, de exemplu Partidul Gay-lor sau Partidul Prostilor, nici NU mai conteaza! Tot ce conteaza este ca prin votul ANTI, cetateanul faulteaza pe cei care au facut rau sau au mintit, adica sa le scada sansele de a ajunge/reveni la putere!

   Esti surprins? Asa voteaza aproape toti romanii de aproape 26 ani, continuu!

   Ștergere
 51. ***R-26500, toate injuraturile de pe aici palesc in fata cuvintelor pline de URA ale acestui miniom ,josnic ,numit ICEPARU, lui ,te rog sa-i spergi aberatiile ,este mult mai dobi decat Ioan Rus cu afirmatiile sale . Cum isi permite sa jigneasca peste 4 milioane de romani spunand:"In acest caz aleg pentru mine aurolacii,dependentii etilici,cersetori,spalatorii de cururi de prin Italia si Spania,".
  te rog ,sincer sa stergi aceste porcarii altfel ma vad nevoit sa-l actionez in judecata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E o chestie curioasa legata de userul "iceparu". Pana de foarte curand timp, era afliat fara rezerve la atitudinea care se doreste independenta de politic, caracteristica zonei "R-26500". Plus politete, plus echilibru etc. De la o vreme insa, userul "iceparu" a luat-o complet pe aratura. O dovada fiind exact ceea ce ai afirmat! Se pot trage si concluzii, desigur! Una fiind desigur ca dupa o incercare relativ reusita de inflitrare in dispozitiv, acum incearca sa mitralieze!

   Nesansa lui este aceea ca in camp tactic, un fost securist de talia lui este victima sigura cand intra pe teritoriul cerctasilor autentici din M.Ap.N. Adica, s-a sugrumat singur in ambsucada pe care chiar el a organizat-o pt. altii!

   Userul "iceparu" mai are cateva identitati! De regula, fatada "iceparu" era dedicata aunci cand era mai echilibrat, iar incetivele le prolifera sub alte nume! Insa, probabil ca s-a imbatat si si-a incurcat fatadele!

   Ștergere
 52. In toata pregatirea lor de securisti n-au invatat ca TRADATORUL este urat si de amic si de inamic,este o PARIA!

  RăspundețiȘtergere
 53. Bravo baieti ,trageti tare. Pîna la urma guvernul asta foarte ”grijuliu” cu militarii mai umplu pe sest sacul la niste finantisti de mare inportanta pentru natiune si aducatori de bani la buget si pentru maririle de salarii (crescatori de PIB excluzînd rezultatele economice) la doftori,profesori,etc si daca o mai rămîne si la penziile militarilor.
  Ca sa se aplicheze si la militari LPM zice-se prin tîrg ca va trebui sa pupati mîna lui vicepremierul pe aparare ,ordine publica si siguranta nat. nu cumva pretenii lui de guvernare uitatori de felul lor militari sa va dea un fel de PLM (in mîna).
  Ca daca cumva cade ”protectorul” cu coloana oficiala (remarcati ca nu vertebrala) si vine un guvern cu Alina Gheorghiu la Interne, Andreea P. Vass la finante , Seitan la munca si Ialomiteanu la aparare sigur lucrati cu” mîinile curate”.
  Cea mai buna solutie pîna atunci pentru cei 26 500 ar fi ,jos Oprea si numit la apărare Karadeniz, la interne R 26 500 si la finante mos Alecu-nesatulul. S-apoi sa vedem cum pun ei in aplicare LPM.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. D.p.d.v. al aplicarii LPM, nici NU mai conteaza cine este la guvernare. LPM a fost votata cu ambele maini atat de parlamentarii puterii, cat si de cei ai opozitiei. NU a existat decat un vot contra si care apartine ciudatului ala cu codite si zulufi, Remus Cernea pe numele de ... fata!

   LPM asa cum este scrisa negru pe alb acum, NU creeaza absolut nicio obligatie niciunui Guvern, de a fi si aplicata vreodata in integrum si militarilor deja pensionati! Cu alte cuvinte, stanga si dreapta au dat la pace in privinta militarilor deja pensionati, inclusiv G. Oprea cu A. Vass!

   Man! In privinta celor deja pensionati, lucrurile sunt clare in LPM! Niciun Guvern indiferent care ar fi, NU poate aplica LPM celor deja pensionati decat numai daca Parlamentul emite o alta lege care dezleaga aplicarea LPM si celor deja pensionati! Iar legea care dezleaga LPM si pt. noi, este legea SALARIZARII! Mai exact, orice Guvern ar fi la putere, cat timp NU vor fi majorate soldele militarilor in activitate prin lege adoptata de Parlament, noua NU ni se poate aplica LPM!

   In concluzie, poti sa il pupi pe G. Oprea unde vrei tu! El a inventat LPM cu manevra de a NU putea fi aplicata si celor pensionati decat conditionat de majorarea soldelor militarilor in activitate prin noua lege a salarizarii! Adica, a facut pipi pe noi inca de la initierea legii! Spre deliciul A. Gorghiu, A. Vass si a lui Seitan care probabil ca s-au tavalit de ras cand au sesizat schema din LPM care noua NU ne ofera nimic, decat o pacaleala de proportii!

   Ștergere
  2. Cu ce te-am supărat musiu avianyc ?
   De ce să pupați mâna lui Oprea, ? Domnia ta nu mai faci parte din tagma militarilor?
   Ce ți se pare așa ciudat că le-au mărit salariile finațiștilor, astfel de pomeni electorale se practică frecvent în preajma alegerilor de mai bine de un sfert de veac. LPM este în vigoare, deci va rămâne așa, așa cum au vrut-o cei mai mulți dintre noi, calpă,strambă, ambiguă, numai să fie.
   E adevărat că pe cei din MApN nu-i bagă nimeni în seamă, drept dovată săracul ministru Dușa, merge zilnic cu mapa DS la semnat la dom’ vicepremier Oprea și fără coloană oficială. Iar șeful SMG, din punct de vedere finaciar nu poate trage nici o bășină fară avizul expres al domnului general cu trei stele Cătălin-Ștefăniță Zisu șeful comandamentului logistic intrunit.
   Dar după noua lege pensionarii militari sunt mul mai mulți decât sunt militari la pace și chiar la război. Și polițiștii civili sunt militari la pensie, iar cei de pe la economic au suficiente date despre ai noștri politicieni. Și gardienii din penitenciare sunt militari la pensie, iar aștia le pot face viața grea politicienilor, care, mai toți au ajuns și vor ajunge să facă niște stagii pe la uniunea scriitorilor din pușcării. Și băieții și fetele de pe la SRI care trag cu urechea la toți și la toate, sub oblăduirea cărora toți șmenarii Terrei au morfolit țara asta din 90 încoace, sunt militari și au aștia niște dosare puse la murat de i-ar invidia vechea securitate. Și băieții de la STS care, are mai mulți generali decît armata franceză, sunt militari și fără aștia nu iese nimeni la alegeri chiar dacă ar vota pe lângă români și bulgarii și ungurii și ucrainenii.
   Deci ar avea cine să-i tragă de urechi pe oricare din vampirii politici care sunt ori vor ajunge la putere indiferent de culoarea și gașca din care fac parte.
   Dar deocamdată nu este cazul căci LPM va produce efecte anul viitor doar pentru cei care se vor pensiona. Ceilalți după textul legii, moșit și răzmoșit inclusiv de structurile asociative ale militarilor, mai stau cel puțin un an, in cazul celor pensionați după 2011 și minim doi ani în cazul celor pensionați înainte de 2011. Intre timp numărul lor se mai împuținează și inclusiv o parte din cei care vor mai apuca noile pensii recalculate nu se vor mai bucura prea multă vreme de ele.

   Ștergere
  3. @ Avyanic
   Mai lasa grija altora si treci la munca, pentru ca am inteles ca nu esti pensionar ci activ. Cam multa agresivitate gratuita la putoii astia de teapa ta.

   Ștergere
  4. @ Avianic
   Ba , dar tu esti habauc rau! Crezi ca "finantistii" de care vorbesti sunt obligati sa asculte toti zabaucii, precum cei din Armata , cu care esti tu invatat? Cei din Armata nu au incotro, ca sunt militari si supusi unor regulamente militare stupide. Economistii civili aduc la Bugetul de stat banii cu care esti tu platit, asa ca ciocul mic mai papagalule!

   Ștergere
 54. R-26500 las-o ca macane. Dupa tine &Co de Mos si babe de pe aici ar trebui adaugat un articol:"Tuturor celor pensionati inainte de 2011 (i.e.n.) sa li se aplice decimarea ,atat a cuantumurilor p[ensiilor cat si a vietilor"Cred ca abia atunci ati fi multumiti,voi cei de la Mupetz Show Blog
  .Art. 109
  (1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor, cu modificarile ulterioare, revizuite în baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, aprobata prin Legea nr. 165/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, stabilite în baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, cele platite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cu modificarile ulterioare, precum si pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, devin pensii militare de stat în întelesul prezentei legi si se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand ?Scrie undeva?

   Ștergere
  2. Si TU ai mai multe ID-uri! Trecem pesta asta! Adevarul ca trebuie ceva istetime pt. a detecta vicleniile incluse in L. 223/2015. Si cum este evident ca NU beneficiezi de asa ceva, iti dau EU mura in gura TRADUCEREA!

   Art. 110 [SE APLICA DOAR MILITARILOR "GRI", adica celor pensionati incepand cu anul 2011].
   (1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite în baza Legii nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se RECALCULEAZA potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie.
   (2) RECALCULAREA pensiilor prevazuta la alin. (1) se realizeaza în TERMEN DE MAXIM 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi".

   OK? Deci, LPM stabileste ca militarilor pensionati incepand cu anul 2011, LI se RECALCULEAZA pensia in TERMEN FIX DE MAXIM 12 LUNI.

   ART. 109 [SE APLICA DOAR MILITARILOR "NEGRI", adica celor pensionati INAINTE DE ANUL 2011]. (1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 etcse RECALCULEAZA potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie". Insa, IN CAZUL MILITARILOR "NEGRI", ACEST ARTICOL NU MAI PREVEDE SI TERMEN DE RECALCULARE CA IN CAZUL MILITARILOR PENSIONATI INCEPAND CU 2011!

   Ce observi? Atat militarilor pensionati inainte de 2011, cat si celor pensionati incepand cu 2011, LPM prevede RECALCULAREA pensiilor "potrivit prevederilor prezentei legi". Insa legea NU ofera un termen de RECALCULARE concret decat in cazul celor pensionati incepand cu 2011!

   Cu toate acestea, in cazul militarilor pensionati inainte de 2011, trebuie sa existe undeva un termen de RECALCULARE, si care trebuie sa fie neaparat "potrivit prevederilor prezentei legi".

   Sapand adanc in lege, pas cu pas, descoperim care este acel termen de RECALCULARE si in cazul militarilor pensionati incepand cu anul 2011. Acel termen NU este unul CONCRET SI FIX ca in cazul militarilor "gri", ci este unul PUR CONJUNCTURAL, ALEATORIU. Acest termen de RECALCULAFRE PUR CONJUNCTURAL este DEPENDENT de Art. 109 (2) si Art. 60 alin. (1) lit. a).

   MAI DEPARTE, IA CITESTE TU ART. 60 (1). SI CARE PRECIZEAZA DACA ESTI ATENT, IN CE CONDITII SE VA PRODUCE RECALCULAREA PENSIILOR CELOR PENSIONATI INAINTE DE ANUL 2011. ACEL ARTICOL ITI SPUNE CLAR CAND TI SE VA APLICA BAZA DE 80% (referintele la Art. 29) CARE INSEAMNA RECALCULARE, IAR DACA CITESTI ART. 29 LA CARE TE TRIMITE LEGEA AFLI SI TERMENUL DE APLICARE A ART. 28 CARE INSEAMNA TOT RECALCULARE.

   Insa, RECALCULAREA CARE CONSTA IN BAZA DE 80% (Art. 29), Art. 29 care la randul lui iti DA LIBER sa TI SE APLICE ART. 28 (ADICA ACEL ARTICOL CARE PREVEDE CA VEI TRECE LA PENSIA MILITARA), TOATE ACESTEA SE INFAPTUIESC NUMAI DACA INDEPLINESTI CONDITIA ESENTIALA INSCRISA IN PRIMA PARTE A ART. 60 (1) "(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie al militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special".

   Ștergere
  3. CONTINUARE!

   Deci, DACA NU SE MAJOREAZA solda de grad/salariul gradului profesional, NU se pot APLICA prevederile partii a 2-a a Art. 60, respectiv NU poate fi aplicat Art. 29, nici Art. 28. ADICA, LEGEA FACE IMPOSIBIL PROCESUL DE RECALCULARE, RESPECTIV TRECEREA LA PENSII MILITARE DE STAT A MILITARILOR PENSIONATI PANA IN 2011, IN ABSENTA ACTUALIZARII ACTUALELOR PENSII CONTRIBUTRIVE.

   Mai departe! Art. 60 (1) se leaga logic de Art. 109 (2), ultimul lungind termenul de aplicare a prevederilor Art. 60 (1) si care este oricum un termen IPOTETIC, cu inca 2 ani.

   IN FINAL, REZULTA ASTFEL! PROCESUL DE RECALCULARE PREVAZUT LA ART. 109 (1) IN CAZUL CELOR PENSIONATI PANA IN 2011, ESTE CONDITIONAT DE DECLANSAREA IN PREALABIL A ACTUALIZARII ACTUALELOR PENSII CONTRIBUTIVE IN CONDITIILE ART. 60 (1) - ADICA DUPA O IPOTETICA MAJORARE A SOLDELOR MILITARILOR IN ACTIVITATE! FARA ACEASTA MAJORARE, NU POATE FI APLICATA NICIO OPERATIUNE DE RECALCULARE, SI CARE IN ESENTA SE REDUCE LA APLICAREA ART. 29 SI. 28. CARE INSA NU POT FI APLICATE INTRUCAT ART. 60 (1) PRIMA PARTE ZICE NEGRU PE ALB CA NUMAI DUPA MAJORAREA SOLDELOR. IAR ART. 109 (2) MAI LUNGESTE TERMENUL ORICUM IPOTETETIC CU 2 ANI, DE ACEASTA DATA CONCRETI!

   Ștergere
  4. ULTIMA PARTE! SINTEZA CU TERMENUL DE APLICARE A LPM MILITARILOR "NEGRI", RESPECTIV CELOR PENSIONATI PANA IN 2011:

   1]. Indiciul nr. 1. "ART. 109 (1) Pensiile militarilor NEGRI SE RECALCULEAZA potrivit prevederilor prezentei legi". Perfect!

   2]. Care sunt articolele esentiale care se refera la RECALCULARE in lege? Primul si cel mai important de departe, este Art. 29. Fara aplicarea acestui art. 29, NU poate fi efectuata nicio RECALCULARE, nu poate fi aplicat nici Art. 28, nici Art. 11, absolut NIMIC legat de RECALCULARE. Insa Art. 29 NU ne poate fi aplicat decat in termenul potrivit "prevederilor prezentei legi". Prevederile prezentei legi in ceea ce priveste TERMENUL DE APLICARE a Art. 29, fiind cel precizat in prima parte a Art. 60 (1), respectiv numai dupa o majarare a soldelor militarilor in activitate. NU va exista majorare, NU va exista nici ACTUALIZARE si NICI POSIBILITATE DE APLICARE A ART. 29. PANA NU APLICI ART. 29, NU EXISTA RECALCULARE.

   3]. Mai departe este suficient de clar. In absenta aplicarii Art. 29 si care este BAZA PROCESULUI DE RECALCULARE, ART. 28 ramane fara obiect , la fel cele ale Art. 11 (cel cu grupele de munca).

   IN CONCLUZIE, TERMENUL DE RECALCULARE A PENSIILOR CELOR PENSIONATI INAINTE DE 2011, DESI NU ESTE PRECIZAT IN CLAR CA DATA IN LEGE, ESTE PRECIZAT NEGRU PE ALB DE PRIMA PARTE A ART. 60 (1), ARTICOL CARE IN A 2-A PARTE PRIN REFERINTELE LA ART. 29, SPUNE CAT SA VADA TOATA LUMEA CARE ARE OCHI SA VADA CA RECALCULAREA NU SE VA EFECTUA DECAT IN URMA DECLANSARII PROCEDURII DE ACTUALIZARE. IAR ACTUALIZAREA NU POATE FI DECLANSATA DECAT DUPA MAJORAREA SOLDELOR MILITARILOR ACTIVI! LA CARE SE MAI ADAUGA INCA 24 LUNI POTRIVIT ART. 109 (2).

   Ștergere
  5. Acum ceva vreme erai ferm convins, tot după textul legii că recalcularea și actualizarea se va face la toate veniturile cuprinse în baza de calcul prevăzută la art. 28. Când ți s-a explicat că nu e așa nu ai fost de acord cu părerile celorlalți dar un simplu telefon la CSP te-a lămurit.
   Art.109 spune că se vor recalcula și pensiile supuse legii 119, doar că nu se specifică când se va face acest lucru. Cel mai rapid termen prevăzut de lege în care un pensionar actual poate primi noua pensie recalculată este februarie 2017, pentru cei pensionați pe legea 263 și aici e vorba de câteva mii, maxim 10-15 mii în toate structurile de apărare.
   Recalcularea se face cu veniturile din baza de calcul actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie ( data pensionării) deci chiar dacă ai primi o decizie de recalculare pe data de 1 ianuarie 2016 noua pensie ar fi mai mică decât cea aflată acum în plată.
   Actualizarea ( prima actualizare) cum este denumită la art.109. al. 2 este cea care ți-ar mări pensia viitoare peste cea în plată acum. Ori termenul pentru aceasta este de maxim 24 de luni pe la prima majorare a soldelor de grad și/sau funcție. Acest maxim poate fi și mai mic dar e puțin probabil să se întâmple așa. Presupunând că noua lege a salarizării va intra în vigoare de anul viitor ( pe etape ce se vor întinde pe câțiva ani cum declară ministrul finanțelor) vei primi o pensie acualizată, mai mare decât cea în plată abia în 2018.
   Până atunci câteva zeci de mii de pensionari actuali nu vor mai fi printre noi și chiar dacă vor avea urmași cu drept e pensie aceștia vor primi doar o parte, 50% în cazul soțului supraviețuitor din pensia celui în cauză.
   Acesta este și motivul pentru care în expunerea de motive a proiectului de lege s-a specificat clar că legea nu implică cheltuieli bugetare în plus. Ce se va majora la cei care vor mai trăi până atunci se va compensa cu cei care nu vor mai apuca actualizarea.

   Ștergere
 55. mai taceti dracului din gura , ca daca pleaca oprea sa vedeti voi ce pensii o sa aveti , o sa va ia inapoi pe legea unitara si o sa ramaneti cu buzele umflate , nu aveti unii din voi nici vechime si ati avut si lipsa cotributii , asa ca aste[ptati aplicarea asteia , apoi urlati cat vreti , rugati-va la domnul de sus sa va tina in viata , si nu mai vorbiti de catsaflcul lui oprea ,rusine

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cu Oprea si fara el, vom avea aceleasi pensii ca si pana acum. Oprea doar ne-a pacalit. De la 01.01.2016, cu noua LPM vom avea tot aceleasi contributive ca si pana acum. De la 1 ianuarie, cei deja pensionati vom beneficia la actualele contributive de 5% indexare ca si pe legea contributiva. Adica de acelasi regim cu tractoristii ca si pana acum. Asa ca ce sa ne ia inapoi, contributivele sau ce?

   Smecherie! Despre ce lipsa contributii vorbesti TU la militari? Dar, ce noi am avut pana in 2011 pensii in sistemul public sa vorbesti de contributii sau am avut pensii militare de stat?

   La modul cum vorbesti, merita sa o iei precis in freza cu contributiile tale! Pensia ta contributiva din sistemul public pe care o lauzi asa tere NU este achitata de tine, nici de stat, ci de tinerii angajati din ziua de astazi! Si care au tot dreptul sa ceara sa NU iti mai achite tie pensia si sa fie lasati sa contribuie exclusiv la sistemele private pt. propiile lor pensii viitoare, nu pt. a TA de astazi!

   Ștergere
 56. @ All. Intrebari concrete care pot fi adresate ministerelor de catre cei interesati, pensionati inainte de anul 2011!

  1] DE INCALZIRE. "Va rog sa precizati aplicat la situatia subsemnatului - avand actualmente drept de pensie stabilit in baza L. 119/2010, care este termenul exact cand institutia Dvs. va proceda la recalcularea pensiei mele, operatiune prevazuta a fi efectuata cf. prevederilor Art. 109 (1)?"

  2]. INTREBARE CAPAC! ""Va rog sa precizati daca L. nr. 223/2015 permite recalcularea pensiei mele actuale stabilite in baza L. 119/201 - operatiune prevazuta a fi efectuata cf. prevederilor Art. 109 (1), in mod independent fata de prevederile Art. 60 (1) sau numai in conditiile de actualizare a pensiei subsemnatului prevazute la Art/ 60 (1)?"

  RăspundețiȘtergere
 57. S-a discut mult in privinta art. 109 daca este sau nu corect. Art. 109 se refera inclusiv la pensiile stabilite in baza Legii 263/2010 , deci si la pensionarii cu dreptul la pensie/ drepturile de pensie deschis/deschise incepand cu 01.01.2011. Confuzia care se evidentiaza este ca si beneficiarilor legii 263/2010 , precizati la art. 109 alin.(1), pensiile le "devin militare de stat in intelesul prezentei legi si se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi ..." fara un termen iar la art. 110 acestia sunt din nou evidentiati , de aceasta data cu termen de recalculare .Daca se renunta la alineatele (2)-(5) ale art. 109 si alin.(1) al art. 110 , iar alin.(2)- (8) ale art. 110 , cu o simplificare a alin.(5) , se includ la art. 109 , recalcularea devine , cred eu , un obiectiv mai clar de realizat .
  Reformulat , art. 109 ar arata in aceasta forma :

  "Art. 109. - (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, revizuite în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, stabilite în baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, cele plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările ulterioare, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie.
  (2) Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se realizează în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
  (3) Stagiile de cotizare nevalorificate la recalcularea pensiei conform alin. (1), precum şi cele realizate ulterior intrării în vigoare a prezentei legi se valorifică în sistemul public de pensii.
  (4) Pensiile recalculate potrivit alin. (1) se cuvin începând cu luna următoare intrării în vigoare a prezentei legi şi se plătesc începând cu luna următoare celei în care se împlineşte termenul prevăzut la alin. (2).
  (5) Persoanele care au realizat stagiu de cotizare în specialitate şi ale căror drepturi de pensie au fost stabilite de către casele teritoriale de pensii , pot opta pentru recalcularea pensiei, în condiţiile prezentei legi, la casele de pensii sectoriale, în funcţie de ultimul loc de muncă din care au trecut în rezervă/retragere sau de la care le-au încetat raporturile de serviciu.
  (6) Prevederile alin. (3) şi (4) se aplică şi în cazul persoanelor de la alin. (5), dacă cererea a fost depusă la casele de pensii sectoriale în termenul prevăzut la alin. (2).
  (7) În situaţia în care cererea a fost depusă la casele de pensii sectoriale cu depăşirea termenului prevăzut la alin. (2), drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare depunerii cererii.
  (8) Procedura de recalculare prevăzută la alin. (1) şi (5) se stabileşte prin ordinul prevăzut la art. 60 alin. (4)."

  Ce parere aveti ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o alta ghidusie cu referintele si in Art. 109 la L. 263. Ghidusia este aceea ca daca cei cu pensiile recalculate in 12 luni cf. Art. 110, NU ar fi fost inclusi si acestia in prevederile Art. 109, NU ar fi beneficiat niciodata de vreo ACTUALIZARE ulterioara, in baza Art. 60 (1), respectiv 109 (2). De aceia, au fost inclusi si in prevederile Art. 109.

   Chestiunea este oarecum simpla. NU se putea merge la infinit pe 2 categorii de militari. Militarii pensionati dupa 2011 beneficiaza clar de RECALCULARE in termen de 12 luni, in baza Art. 110. Ulterior acestia urmand sa intre in celelalte prevederi ale Art. 109, alaturi de cei pensionati pana in 2011. Avand pensiile deja recalculate in baza Art. 110, lor NU li se mai poate efectua o recalculare si chiar daca se efectueaza, rezultatul este acelasi. Prin urmare, singurul efect al Art. 109 (1) este de fapt faptul ca ce li s-a recalculat in baza Art. 110, devin si acestea pensii militare in intelesul prezentei legi. Ulterior, intrand alaturi de noi ceilalti, fara termen de recalcualare.

   Urmand ca pe viitor, orice modificare a drepturilor de pensie sa NU poata fi efectuata decat in conditiile Art. 60 (1) completat cu 109 (2), si pt. cei pensionati inainte de 2011, si pt. cei pensionati dupa 2011. Asta este!

   Ștergere
  2. Dumneata trebuie sa intelegi ca initiatorii L. 223/2015, in cazul celor deja pensionati NU au urmarit aplicabilitatea legii ca mod de calcul, ci doar ca SUME REZULTATE. Astfel incat, din punctul lor de vedere, situatia este astfel:

   - cei pensionati pana in 2011 au unii pensii contributive majorate, altii au pensii contributive inghetate. Deci, daca pe primele le lasam la fel, iar pe ultimii ii scoatem din inghetare, si pe unii si pe altii o sa ii doara fix in cot ca NU li se recalculeaza pensiile dupa principiile de baza ale legii pt. a reveni cu adevarat pensii militare. Probabil ca initiatorii au primit in acest sens si asigurari din partea liderilor organizatiilor de rezervisti ca NU va iesi scandal.
   - celor pensionati dupa 2011 in baza L. 263, daca li s-ar fi aplicat ghidusia ca in cazul nostru, ar fi iesit toti cu pensii inferioare celor pensionati pana in 2011, este clar. Singura modalitate de atenuare a decalajului fiind recalcularea pensiilor celor pensionati incepanddupa 2011, FIX dupa principiile LPM.

   Numai ca rezultatul este cel care se vede! Cei pensionati incepand cu 2011 chiar vor beneficia de pensii calculate dupa principiile LPM, iar noi cei pensionati inainte de 2011 am avem un amalgam reprezentand niste sume, fara NICIUN element de calcul detectabil al unei pensii militare.

   Urmand ca prin introducerea si a unora si a altora in prevederile Art. 109 (2), sa ramanem FIX cu ce pensii ne-am ales fiecare, pana cand si daca va urma vreodata vreo actualizare a lor. Cu alte cuvinte, LPM ne trage leapsa pe termen lung ambelor categorii de personal, si pensionati inainte de 2011, si dupa 2011.

   Ștergere
  3. Trofin ,eu intreb doar pur si simplu: este legal ca in luna ianuarie 2016 pensiile sa fie platite in baza unor decizii emise in baza unor legi care de la 1.01.2016 nu-si mai fac efectul,respectiv L119 ,OG 1. L 241. Cu cei pe L 263 nu se pune problema deoarece legea chiar specifica ca au dreptul pe parcursul a trei ani sa aleaga .
   Asa stind lucrurile oare CSP nu-i reveni sarcina legala de a plati pe luna ianuarie 2016 pensiile in baza unor noi decizii care sa presupunem ca vor cuprinde pe ianuarie in mod sigur indexarea cu 5% si :...............sa vedem daca se vor sesiza in aceasta privinta.

   Ștergere
  4. PS
   Art. 123. - Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2016.

   Art. 124. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
   a) art. 1 lit. a) si b), art. 4 alin. (1) lit. a), art. 5 alin. (1), (2) si (3), art. 8, art. 9 lit. b) si art. 11 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 441 din 30 iunie 2010;
   b) art. 89 alin. (1) din anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 877 din 28 decembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare;
   c) Legea nr. 241/2013 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 441 din 19 iulie 2013, cu modificarile ulterioare;
   d) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 81 din 31 ianuarie 2011, aprobata prin Legea nr. 165/2011, cu modificarile si completarile ulterioare;
   e) art. II si III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 98/2011 pentru modificarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor administrate privat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 827 din 22 noiembrie 2011, aprobata prin Legea nr. 108/2012, cu modificarile ulterioare.

   Ștergere
  5. In final, initiatorii au CALCULAT ca trecerea de forma a celor pensionati inainte de 2011 la misto sub titlul LPM, NU reprezinta niciun efort financiar, iar efortul financiar in cazul celor pensionati dupa 2011 este infim (extrem de putini s-au pensionat dupa 2011).

   Pornind de la acesta circumstante, ne-au fluturat la toti prin fata ipoteticul Art. 109 (2) pt. a ne crea senzatia ca am fi bagati in seama! In realitate insa, initiatorii au avut in cap sa scape de toti cei pensionati, calculand cu precizie sa NU ne mai fie ACTUALIZATE vreodata pensiile pe viitor! Fapt care va fi demonstrat din plin, DACA noua lege a salarizarii va intra in vigoare inainte de 01.01.2016. Mai sunt doar 2 luni!

   Ștergere
  6. @ avianyc 31 octombrie 2015, 17:16. Da, urmeaza noi decizii de pensii in baza L. 223. Strict in partile aplicabile ale L. 223. Adica, iti va fi emisa o noua decizie in baza careia actuala ta contributiva este rebotezata ca militara (asa scrie Art. 109/1 ca ce ai acum - devine din pix pensie militara in intelesul prezentei legi), fara a fi RECALCULATA, intrucat L. 223 NU da verde si la recalculare decat in conditiile Art. 60 (1). Iti acorda si 5% la suma. Si cu asta basta.

   Ștergere
  7. @R-2650031 octombrie 2015, 16:52
   Poate nu ati sesizat , dar prin ajustarea Art. 109 dispare referirea la prima actualizare pe durata a 24 de luni . Consider aceasta dispozitie , asa cum este formulata acum in art. 109 ,o aberatie legislativa, putea sa se prevada o etapizare a aplicarii primei actualizari sau pentru plata drepturilor alocate.

   Ștergere
  8. @avianyc31 octombrie 2015, 17:16
   Nu cred ca este o problema. Si la trecerea de la Legea 19/2000 la Legea 263/2010 ( a se vedea art 171 din Legea 263/2010) nu s-au emis noi decizii de pensie . Tot prin acest articol , pensiile prevazute la art1 din Legea 119/2010 , deci inclusiv acelea care sunt in disputa la art. 109/legea 223/2015 au devenit pensii publice in sensul Legii 263/2010 cu toate ca in deciziile emise nu se pomeneste de aceasta lege decat in situatia unor contestatii. La fel s-a intamplat si la intrarea in vigoare a Decretului 214/1977 precum si a Legii 164/2001 ( art.80).Pana nu apar schimbarile enumerate la art. 74 din legea 223/2015 , nu cred ca se vor emite noi decizii de pensie.

   Ștergere
  9. R 26 500
   Rezulta ,in contradictie cu unele afirmatii ale tale ca de la 1 Ian 2016 vei fi beneficiar a;
   - indexarea cuantumului din dec 2010 cu rata inflatiei .....5%
   - recuperarea debitelor restante actualizate pentru perioada 2011 -09 2013 in mod esalonat in baza cererii depuse in acest sens
   -posibil atasarea la cuantum din dec 2015 pe formula de calcul a acestui cuantum devenit temporar pensie militara de stat si a sporului de grupă recalculat (unde este cazul)
   Pe urma prin compensare intre cuantumuri se pot aplica in termenii precizati prevederile L223. Rezonabil si din punct de vedere efort financiar .

   Ștergere
  10. @ avianyc 31 octombrie 2015, 18:11. Man! Mi s-au incrucisat ochii. Ce legatura este intre ce afirmi tu si pensiile militare? Eu/noi vroiam pensii militare! Parca, nu? Adica EU, precis. Ce inseamna asta?

   - REGULA 1 si care este vitala: sa ne imi fie RECALCULATA contributiva de acum cf. prevederilor Art. 29, 28 si 11. Rezultatul este pensie militara.
   - REGULA 2 si care este complementara: sa mi se aplice celelalte prevederi ale legii printre care si indexarea cuantumului din dec 2010 cu rata inflatiei.

   Dar astia NU imi acorda 5% la pensia militara, ci la contributiva aflata in plata! Restul si care este cea mai importanta parte, respectiv atribuirea unei pensii militare in conditiile regulii nr. 1 - PAUZA!

   PS 1: Esti deja in top! Visezi atasarea la cuantumul actual a sporului de grupă recalculat (unde este cazul)? IMPOSIBIL! Art. 11 NU poate fi aplicat decat exclusiv in conditiile respectarii regulii nr. 1. Adica, sa NE RECALCULEZE contributivele in conditiile Art. 29. Abia indeplinita aceasta conditie se poate aplica si sporul de care zici. Mai exact, fara pensie militara RECALCULATA in conditiile Art. 29, lula si aplicarea Art. 11, respectiv a HGS-1019! Tu ce faci? Iti aplici HGS-1019 cf. Art. 11 din L. 223, la pensia contributiva stabilita pe L. 119?

   PS 2: Recuperarea debitelor restante actualizate pentru perioada 2011-2013! Real, dar sunt niste sume oarecare, cu ele sau fara ele, EU tot NU am pensie militara!

   Adica, TU imi arati firimiturile pe ici, pe colo, dar omiti cu buna stiinta fix esenta LPM! Man! Noi vrem pensii militare, firimiturile oricum se duc pe apa sambetei! Iar pensia militara este exclusiv cea stabilita cu respectarea prevederilor MINIMALE ale Art. 29, 28 si 11. Aceasta este esenta legii, NU firimiturile pe care le indici tu.

   Ștergere
  11. @ Trofin 31 octombrie 2015, 17:47. Nu inteleg exact! Am crezut ca am explicat foarte clar! Art. 109 NU are nicio ajustare. Dupa ce sunt efectiv recalculate pensiilor celor pensionati incepand cu 2011 in baza Art. 110, Art. 109 ne preia si pe cei pensionati inainte de 2011 si dupa 2011, si ni se aplica aceleasi reguli.

   Diferenta fundamentala este ca noi intram in noua lege cu pensiile pe care le avem acum - adica NERECALCULATE, iar cei pensionati incepand cu 2011 intra in noua lege cu pensiile deja RECALCULATE. Este evident ca daca tragem linie si adunam, desi ambele categorii de pensii sunt denumite militare incepand cu 01.01.2016, doar pensiile celor pensionati incepand cu 2011 indeplinesc elementele de calcul al unei pensii militare, ale noastre sunt niste simple sume fara fond, lasate mostenire de Boc prin L. 119, OUG 1 sau de Ponta prin L. 241.

   Odata inghitit acest hap prin care cei pensionati pana in 2011 trebuie sa ne punem patura in cap si sa ne prefacem ca si noi am avea pensiile calculate la fel precum colegilor nostri pensionati incepand cu 2011, totul devine mai usor de digerat! Insa, hapul care ne este servit este de fapt otrava!

   Revenind la ajustarea de care pomenesti dumneata! Art. 109 (2) corelat cu Art. 60 (1) are urmatoare tinta:

   - abia cand va exista ACTUALIZARE, vor fi RECALCULATE si pensiile celor pensionati pana in 2011.

   Pana atunci, legea este conceputa de asa natura, incat ne aseaza obligatoriu la rand! Si inca unul lung, prea lung! Al carui final NU se intrevede!

   Ștergere
  12. @R-2650031 octombrie 2015, 20:25
   In textul pe care l-am postat am emis doar o ipoteza de modificare a actualului text al legii incat , la recalculare , sa se elimine discriminarea intre categoriile de pensionari militari .

   Ștergere
 58. PS - @ Trofin
  Ca atare ,luna ianuarie 2016 sau poate chiar decebrie 2015 vor fi luni de trezire la realitate din bulibaseala a reprezentantilor guvernului si ai CSP.Trezirea se va face in momentul in care isi vor da seama ca toate deciziile emise in baza unor legi abrogate (L119, OG 1?2010, L241) devin nule de drept si atacabile in contestatie si justitie incepind cu 01.01.2016.
  Este un fenomen pe care guvernantii nu cred ca l-au luat in calcul si caruia ii vor simti efectul inca din decembrie 2015. Altfel o vor da-o in bara cu abrambureala indeciziilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Nu va fi nicio o bulibaseala! In ianuarie, vrei primi o hartie in genul celei pe HG 735/2010, fara multe detalii! Hartie emisa in baza L. 223/2015. Din hartie va rezulta ca ai pensie militara, adica cea de acum plus 5%. Si cu asta basta! Daca mai vrei si 80% baza de calcul, si HG/S 1019, vrei cam multe, adica vrei si RECALCULARE!

   Tu tot NU ai inteles manevrele cu etapizarea legii? Prima etapa si pt. multi si ultima, este cea de incalzire, respectiv de botezare formala a contributivelor noastre in pensii militare. Fara sa se intample absolut nimic altceva.

   In etapa a 2-a, contributivele rebotezate ca militare, ar trebui sa devina cu adevarat militare. Dar asta inseamna, RECALCULARE. La termenul prevazut in lege si care este Sf. Asteapta! Pt. ca smecherii au stabilit, ca in cazul celor pensio0nati pana in 2011, NU poate exista RECALCULARE, decat concomitent cu ACTUALIZAREA.

   In sfarsit, ultima etapa si care este permanenta, este cea de ACTUALIZARE. Daca si cand vor fi majorate soldele militarilor activi, plus inca 2 ani.

   Este ceva in genul zicalei "Recunosti ca esti mistret?" Nu conteaza ca NU este asa, daca prin lege cei pensionati pana in 2011 suntem declarati ca suntem mistreti, oficial noi suntem mistreti! Asa este si cu LPM! Nu conteaza ca noi de la 1 ianuarie NU avem pensii militare! Legal, trebuie sa recunoastem ca sunt militare, desi NU indeplinesc niciun criteriu al unei pensii militare!

   Ștergere
 59. Pe acest blog se aplica regulamentul caporalului de pe vremea lui Mos Teaca, care are trei articole:
  1.Seful (bloggerul) are intotdeauna dreptate...3.In alte situatii se aplica articolul (1)..
  Cred ca aceasta lege ar trebui sa ne dea cate o pastila pentru somnul vesnic,cam asa ar dori domnii de la Mupetz Blog
  ***Olescule vad ca in loc de argumente folosesti anumiti termeni jignitori"R-2650031 octombrie 2015, 15:01

  Si TU ai mai multe ID-uri! Trecem pesta asta! Adevarul ca trebuie ceva istetime pt. a detecta vicleniile incluse in L. 223/2015. Si cum este evident ca NU beneficiezi de asa ceva, iti dau EU mura in gura TRADUCEREA!"
  Daca te crezi asa de istet ar fi cazul sa apelezi si la putin bun simt ca nu cred ca ti-am cerut vreodata sa ma inveti 'alfabetul"...sapte ani de pe maidan?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nepoate, şi te pomeneşti că tu eşti ăla "isteţul"...
   Băi frate, v-a explicat G Olescu pe toate părţile cum stă treaba cu cei pensionaţi înainte de 2011, dar voi, nu şi nu. Bine zicea ăla cu dovlecul. Ce nu vă este clar? Pentru cei anteriori lui 2011, "a zburat puiul cu aţa" dacaă noua lege a salarizării se aplică pînă la finalul anului. Şi ca o remarcă: măi Avyanic, tu nu ţi-ai pus întrebarea, de ce oare nu au fost abrogate în totalitate legile alea: 119, OG1 ş.c.?
   Una peste alta, s-ar putea să avem noroc şi asta din cauză că încă nu s-a căzut la pace în legea salarizării, cu privire la cîţi mangoţi să ia judecătorii şi ăia de lucră cu fonduri europene.

   Ștergere
  2. Jignitor? Mie mi se pare mult mai jignitoare incercarile disperate ale unora si ale altora ca EU trebuie sa recunosc musai ca de la 01.01.2016 voie avea pensie militara, desi NU voi beneficia decat tot de contributiva actuala indexata cu 5%. Deci, mie mi se pare mai jignitor ca in conditiile in care in pensia militara reflecta clar solda de grad si functie, EU trebuie sa fac pe prostul si sa NU dezvalui ca ceea ce NI se va plati de la 01.01.2016, NU reflecta nici grad, nici functie, ci aceeasi suma contributiva lasata de Bic mostenire!

   Ștergere
 60. Hello,hello,mai istetule (bigprostanac) de la 19.41,crezi ca numai tu ai voie sa jignesti,uiti ca pentru anumite clipe ti-am fost tata?Te crezi "destept",stiu ca esti G.O. dar deocamdata tu "tragi sforile" pe aici,pacat ca educatia ta lasa de dorit!
  Cat despre istetime, retine ca un mincinos si un escroc de talia ta nu are cum sa fie si istet!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pisicule, iar ai uitat sa-ti iei RUDOTELUL!

   Ștergere
  2. Fals! Persoana in cauza nu sunt EU! Cel cu care te tachinezi, are un stil suficient de personalizat, incat ai putea realiza diferenta usor! Insa 'mneata NU realizezi diferente semnificative la o banala lege, daramite pe cele de finete la persoane!

   PS: Persoana in cauza este un om OK, garantat! Mai degraba 'mneata pari sa fii un mincinos si un escroc de prim rang! Dar EU fiind educat, sustin ca NU esti nici mincinos si nici escroc de prim rang! ! Mie imi pari pur si simplu ca dumneata esti complet rupt de realitate! Mai pe romaneste, imi pari complet senil. Aceasta NU este o jignire, ci un avertisment prietenesc. Pe bune, cauta-te la un psiholog!

   Ștergere
 61. In luna ianuarie 2016 pensiile contributive ale militarilor devin pensii militare din oficiu, in baza art, 109, fara nicio decizie de pensie, chiar si daca se indexeaza.
  Numai pensiile devenite militare se recalculeaza si actualizeaza potrivit noii legi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Huhurez Rez31 octombrie 2015, 20:56. In privinta deciziilor, vom vedea! Daca este ca tine, inseamna ca militariilor pensionati incepand cu 2011 le vor fi emise decizii de pensii militare in baza L. 223/2015, iar noi vom ramane cu decizii de pensii in baza L. 119 - abrogate! Tare, nu? In mod normal, lege noua inseamna decizie noua! Eu cred ca ne vor fi emise si celor pensionati pana in 2011, decizii de pensii! Din simplu motiv ca acea indexare de 5% se aplica unei pensii in baza L. 223/2015 si NU unei pensii in baza L. 119. O indexare de 5% neputand fi nu numai aplicata, dar nici demonstrata ca a fost aplicata unei pensii stabilite in baza L. 223/2015, cat timp noi nu avem vreo decizie de pensie in baza L. 223. Asa ca eu afirm ca vom beneficia de noi decizii. Dupa modelul sumar al celor emise in baza HG 735/2010: din care sa rezulte ca este preluata vechimea din ultima decizia emisa in baza L. 119, la care ni se aplica partea din Art. 109 (1) din L. 223/2015 "devin pensii militare in intelesul prezentei legi". Si cu asta CPS nu doar ca s-a acoperit, ci a indeplinit conditia "devin pensii militare in intelesul prezentei legi", prevazuta de Art. 109 (1). Apoi, va urma si o formulare de scos ochii ca in baza L. 223/2015 ne-a fost acordata si o indexare de 5%. La milti ani si la gara!

   Da, este real ca d.p.d.v. juridic numai pensiile devenite militare se recalculeaza si actualizeaza potrivit noii legi. Insa, a boteza actualele pensii contributive ca fiind militare, fara ca acestea sa fie in prealabil recalculate si actualizate, este tiganie curata!

   L. 223/2015 ne-a bagat in clenciuri juridico-tiganesti, bagandu-ne pe gat niste definitii, care insa NU pot schimba niciodata realitatea: un militar in rezerva/retragere fara actuala pensie contributiva recalculata si actualizata, are in plata orice, dar numai pensie militara NU!

   Ștergere
  2. Iar pierzi din vedere ca potrivit textului modificat in Senat al art. 109, acesta se aplica si pensiilor stabilite in baza L 263/2010.
   Nici cei pensionati in baza L 263 nu vor primii decizii decât când li se vor recalcula pensia devenita militara.
   Indiferent când se vor emite deciziile de recalculare, ele se vor aplica din luna februarie 2016 pentru toate pensiile in plata la data intrarii in vigoare a L 223/2015,, asa cum se prevede in art. 110. Altfel, ar fi o discriminare atacabila la CCR.

   Ștergere
  3. @ Huhurez Rez 31 octombrie 2015, 21:37. Nu pierd din vedere acest element. Tu pierzi din vedere exact cel mai simplu element si care este elementar d.p.d.v. juridic. "Art. 109
   (1) Pensiile militarilor, politistilor bla...bla... devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi (...)"

   Or, ca CPS sa aplice legea, respectiv strict formularea din Art. 109 (1) "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi", trebuie sa dovedeasca cu un document obligatoriu cu valoare juridica. Singurul document cu valoare juridica care dovedeste aplicarea "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi", fiind o noua decizie de pensie care sa ateste/dovedeasca/confirme/demonstreze ca de la la 01.01.2016, CPS aplica legea.

   Ștergere
  4. @R26
   Nu mai este mult si ai sa primesti cupon de pensie militara nerecalculata fara sa ai si decizie in acest sens.
   De ce am scris pe blogul meu ca, spre deosebire de L 119/2010, in Legea 223/2015 s-au inversat etapele?
   In L 119 deciziile de recalculare s-au emis inainte de intrarea in vigoare a dispozitiilor referitoare la pensiile militarilor, pe când in noua lege, ca sa fie mai comod pentru functionarul român care aplica legea, deciziile de recalculare se emit ulterior intrarii in vigoare a legii, dar se aplica retroactiv de la acelasi moment.
   Deciziile de recalculare a pensiilor in plata se vor aplica din aceeasi luna, luna februarie 2016, la fel ca si pentru cei care cer deschiderea drepturilor de pensie potrivit noii legi in luna ianuarie 2016. Acestea vor fi documentele care vor atesta cuantumul recalculat al pensiei militare.

   Ștergere
  5. @ Huhurez Rez 1 noiembrie 2015, 00:04. Nu impartasesc opinia ta. Revin inca o data la origini.

   "Art. 109 (1) Pensiile militarilor, politistilor bla...bla... devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi (...)" STOP! Pt. a implini acest ordin legislativ, CPS trebuie sa emita decizii de pensii in baza L. 223/2015.

   Unde gresesti tu? Ai intrat in capcana juridica a formularii "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi". Tu introduci ca obligativitate simultana 2 operatii, cand de fapt formularea cuprinde 2 operatiuni distincte:
   - prima operatiune este "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi". Adica, pensiile de acum devin pur si simplu botezate in pensii militare de stat. Cand? De la 01.01.2016, data intrarii in vigoare a LPM. Atunci trebuie emise noi decizii de pensii, chiar daca acestea au caracter simbolic, dar care confirma ca instituia CPS opereaza impunerea legislativa "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi".
   - a 2-a operatiune NU este conditionata de simultaneitate cu prima. A 2-a operatiune fiind "şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi". Cand? In conditiile prezentei legi, adica la ..ulivara. Moment in care va fi emisa o a 2-a decizie de pensie in baza L. 223/2015.

   Ce obtin cei care care cer deschiderea drepturilor de pensie potrivit noii legi in luna ianuarie 2016? Nimic! In primul rand ca ei solicita ceea ce deja legea le ofera din oficiu, intrucat de la 01.01.2016 contributivele lor sunt botezate ca "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi". Asadar, ei cer un drept care deja il au "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi", drept care le-a fost deschis la 01.01.2016, chiar daca la misto.

   Aaah! Cei care solicita acest drept deja deschis au de fapt ca miza de bun simt ca li se recalculeaza si pensia. Dar NU pot obtine nimic! Intrucat Art. 109 (1) precizeaza ca pensiile devenite formal militare prin impunerea "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi", "se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi" si NU cand vrea fiecare. Ia recalcularea "potrivit prevederilor prezentei legi" NU poate fi efectuata decat in conditiile Art. 60 (1) - articol cheie si singurul care da liber la aplicarea Art. 29 - cel de la care pleaca toata procedura de recalculare.

   Ca sa NU o mai lungim! Aplica-ti etapizat formularea "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi/si se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi". Taie de tot "şi" sau inlocuieste-o cu ulterior/dupa care. Asa iti rezulta clar cele 2 etape.

   Ștergere
  6. @R26
   Logica juridica nu functioneaza asa.
   Etapizat ti-am vorbit si eu, doar ca am spus ca pentru prima etapa nu e nevoie de o noua decizie daca nu se reface calculul cuantumului pensiei. E suficienta dispozitia legala de schimbare a regimului juridic al pensiei.
   Cei care cer deschiderea drepturilor de pensie in luna ianuarie 2016 primesc drepturile de pensie militara din luna urmatoare depunerii documentelor. Ce dram de contributivitate vezi in pensiile lor?

   Ștergere
 62. In scurt timp minciuna iti va fi demascata si atunci blogul tau va fi de talia lui Mehedinti blog,tu o sa scrii ,tu o sa citesti si tot tu,"desteptule" o sa comentezi. Eu iti doresc sa ai o pensie exact cum le-o doresti zecilor de mii de pensionari si sa te bucuri asa cum ne bucuram noi citindu-ti minciunile si exagerarile.
  daca te crezi OM ar trebui sa mai studiezi ce presupune aceasta. dar tu esti un infatuat, un ingamfat si un inchipuit. te crezi istet,destept, inteligent? ce te determina sa spui asta? ce-ai facut la viata ta inafara de a invarti niste vorbe fara sens? la ce s-a limitat activitatea ta din armata si din viata? Ma faci in toate felurile,dar ,judeca putin, daca eram un nebun ,needucat si prost cum as fi putut conduce oameni si tehnica de lupta de cea mai inalta performanta, cum as fi putut lua peste 14 licente de zbor, cum aas fi putut trece cu briopeste 30 de comisii medicale aeronautice anuale?
  vai de capul tau 'amaratu' vesel" habar nu ai cate prune ai in straita ,dar incerci sa pari si tu OM.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ tigri2 31 octombrie 2015, 21:05. Minciuni si exagerari, nu? Bine! Pana atunci, iti sugerez sa aprinzi o lumanare colegilor tai ucisi la desfiintarea pensiilor militare de Basescu, Boc si Oprea! Nu de alta, dar in viata de dupa ne vom reintalni oricum cu totii! TU ce le vei raspunde atunci? Ca au mintit si au exagerat ca au ajuns dincolo prematur din cauza unora ca Basescu, Boc si Oprea? E o chestie aici sa stii! Se spune ca in lumea de dincolo, cei ca tine sunt judecati de victime, invers niciodata!

   Ștergere
  2. Măi nepoate, măi Viurele, "EU" nu sunt eu! Ce-ai păţit? Ai făcut cumva buba la cap? Noi ne cunoaştem de pe vremea cînd îi sărutai Udroaicei labele pe blogul acesteia, cînd îi preamăreai pe Paşcu, Năstase, Dobriţoiu ş.a. Şi mai ales ne cunoaştem de pe vremea cînd frecventai MHonline. Tot la fel ai rămas. Acelaşi tip labil pisic..Degeaba ai trecut tu 30 de comisii medicale, că ai picat la ultima, aia cu tărtăcuţa. Eu te sfătuiesc prieteneşte, din două, una: ori eşti respectuos cu cei care postează pe acest blog, ori îţi vînturi coada prin alte părţi. Ai ajuns exact ca RH-ul, prietenului ăluia de-şi zice Cezar. Gata, ajunge, ne-am plictisit de miorlăiturile tale! Toţi bloggerii ţi-au dat cu FLIT, pentru că ştiu cum te comporţi faţă de ceilalţi. Şi în final Kissule, să-ţi pun o întrebare: cît de încuiat la minte poţi să fii, ca să crezi că eu, Olescu, Karadeniz sau alţii, nu doresc ca tuturor să li se recalculeze pensiile şi să li se mărească? Tu, în bezna minţii în care trăieşti, o tot ţii una şi bună: că Moş Klicu-la părerile căruia nu subscriu în totalitate şi alţii dintre noi, nu vrem ca să ţi se recalculeze pensia. Mîţule, tu ai sigur probleme la mansardă. Tratează-te cît nu e prea tîrziu!

   Ștergere
  3. haHaHa !!!
   Nici macar mos Kkaliku Prepeleag nu e de acord cu parerile lui @mos alecu -qwovasile.

   Ștergere
 63. Ce fel de victima esti tu si cei 26500?Voi care ati beneficiat timp de noua ani(2001-2010) de pensii aproape duble( la aceiasi vechime si conditii) fata de peste 140 000 de camarazi si acuma va vaicariti si victimizati pentru doi ani in care ati pierdut 4,5+5%? Cine-i cinic aici? Cine striga precum tziganul care este prins furand? Dar, din partea mea sa fiti sanatosi si sa ramaneti cu 'urlatul" ,dreptatea va iesi la iveala,chiar aveam ceva foarte important de comunicat camarazilor mei,referitor la soarta l223 si a Normelor de aplicare dar va las pe voi sa va balacariti. Chestia este ca mie nu-mi place minciuna si denaturarea adevarului, nu-mi plac miseii si rautaciosii,carcotasii de talia unora de pe aici, unde doar eu si cu tine avem identitatea declinata ,in rest sunt niste JAVRE care latra la luna si se ascund in spatele anonimatului ,umbla cu masca ,de, este HOLLOWEEN. Cu toata URA voastra eu va zambesc ,parinteste si va urez numai bine ...dupa sufletul vostru!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. EU nu sunt camarad cu tine! EU nu sunt camarad cu un fost militar - actualmente propagandist UNPR, care reneaga ca desfiintarea pensiilor militare a produs victime LA PROPRIU printre noi! Se observa ca esti senil! Diminuari de 4.5%-5%? Stai TU bland, au fost si de 60%, chiar si mai mari. Eu insumi am avut 33%. TU traiesti in izolarea ta, dar EU cunosc un astfel de militar (nu numai eu), care dupa retezarea pensiei cu 60% a fost obligat sa isi intrerupa tratamentul pt. cancer din lipsa de bani! Fiind astfel ucis de L. 119, adica de Oprea, Boc si Basescu. Aia pe care ii lauzi TU! Este caz foarte cunoscut cazul expus printre rezervistii din Munteania! Si NU este singurul asasinat! Iar in ceea ce priveste militari cu pensii diminuate in masa cu 30-40%, si nu cu 4.5%-5%, iar dovedesti ca ai probleme grave de percetptie! Din motiv ca NU merita financiar sa te judeci cu statul pt. 4.5-5%. Iar noi am avut cca. 30 000 de procese cu statul, adica minim 30 000 de rezervisti gheraniti de Oprea. Boc si Basescu, multi pana la pierderea aproape in totalitate a mijloacelor de subzistenta!

   Ca sa NU mai discutam de faptul ca ai o optica total eronata si despre democratie, dar si despre viata in general! Man! Unor militari, li s-a desfiintat un drept - cel la pensie militara, dar numai dupa ce statul s-a folosit de serviciile lor! Aceasta este CRIMA contra umanitatii in toata regula! Dar nu mai insist, totul este oricum mult prea incetosat in capul tau!

   Ștergere
  2. Stimate domn , si eu am identitatea declarata si nu m-ati inclus in randul celor doua personalitati. Nu cred ca mi se potriveste epitetul de JAVRA. Ar trebui sa va cereti scuze pentru asemenea injurie. Nu dovedeti , prin comportament, ca ati fi detinatorul a multor distinctii si licente , din contra. Libertatea de exprimare si de opinii este libera dar nu si libertatea de a jigni , fie si indirect. Va rog , mai multa decenta !

   Ștergere
  3. Totusi un pic de dreptate are si tigri2 chiar daca uneori exagereaza crezand in bunele intentii ale politicienilor majoritatea slugi ale noilor stapani ai coloniei.Sa nu uitam totusi ca pensiile celor pensionati dupa 2011
   sunt cu o treime mai mici decat ale celor pensionati inainte de 2011 .De ce. nu stiu dar am intrebat zeci de camarazi pensionati si inainte si dupa 2011 si mereu pensiile celor pensionati dupa 2011 au fost mai mici in medie cu o treime .Si scad in continoare din ce in ce nai mult chiar la functii ,sporuri si vechimi aproxinativ egale .De aia zic ca legea asta ar trebuie sa faca intai dreptate celor pensionati dupa 2011 si ulterior sa se aplice tuturor..Dar cu termine precise nu ca acum cand se asteapta decesul unora ca sa poata benificia supravietuitorii.

   Ștergere
 64. Pentru cat am fost jignit pe degeaba si din umbra de cate unul ca tine ,incep sa ma bucur pentru "durerea'" ta. La caracterul pe care-l afisezi tu si o parte din postacii de serviciu de pe aici nici nu ma mira ca sunteti pedepsiti.Cu unul ca tine nici nu pretind sa fiu camarad si chiar incepe sa-mi fie sila sa stau la taclale,pentru mine esti un nenorocit de om,frustrat si vesnic nemultumit,carcotas si tradator! Ai, din partea mea ,toata repulsia!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, mai, du-te in umbra U.N.P.R. de unde ai aparut! Si sa NU mai vorbesti TU de tradatori! Tradatori sunteti aceia cu tine in frunte care il lingeti pe "interesantul national" sub pulpana, in conditiile in care este cel mai detestat ministru din toate vremurile atat de la armata, cat si de la interne. Baga osanale pe acolo linistit pe la fatuca UNPR Otilia Sava si vezi-ti de fasolea ta!

   Ștergere
 65. La jigniri si afront,raspund la fel,indiferent de parerea unora sau altora. da la tine nu ma gandisem. scuze.

  RăspundețiȘtergere
 66. Mai ,ce tot barfiti pe la colturi precum precupetele in piata.Nu facati nimic decat o bateti in cap..Tot disecati legea 223 si nu ajungeti la nici un rezutat.Analisti de doua parale.Faceti si voi ceva de care sa beneficieze toti pensionarii militari daca aveti sange in instalatie.Daca nu lasati-o balta si nu mai aburiti oamenii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In zona "R-26500", am ajuns la un rezultat si inca de multa vreme! Militarii in rezerva/retragere deja pensionati, am luat țeapă! Mai ales cei pensionati inainte de 2011! In loc sa beneficiem de pensii militare de la 01.01.2016 asa cum se vor calcula la militarii activi care se vor pensiona incepand cu acea data, pe noi ne obliga legea sa ramanem cu actualele pensii contributive si sa juram ca si acestea sunt militare! Țeapa este batuta in cuie!

   Tu ai sesizat o problema minora, insa care NU modifica rezultatul: propagandistii "interesantului national" nu incearca decat sa ne prosteasca in fata si sa juram ca chiar daca am luat țeapă. noi să ne prefacem ca nu o vedem!

   Cat priveste chestia cu "Faceti si voi ceva .."! Pai noi tot ne agitam cu ceva. Spre deosebire de tine!

   Ștergere
  2. .Furtuna intr-un pahar cu apa.Necesar dar nu suficient.Punct.Curiozitatea ma impinge la intrebari.Cine sunt propagandistii "interesului national"Exemple?Eu unul te asigur ca nu sunt dintr-un motiv simplu.Mi-a fost redusa pensia cu 25% de catre guvernarea Boc.

   Ștergere
 67. R 26 500 si mos Alecu = brînza cu mucegai in burduf de cîine belit. Ideile lor sunt batute-n cuie si nu permit alte variante.. În mod sigur daca se rezolva si aplica in mod absolut satisfacator si pentru ei L 223 (cu toate criticile aduse) ,acesti doi corifei ”fara licente” si peste zece ani vor continua sa-si exprime cu mult fast aceste ”neremarcabile ” idei -idioate, daca cumva nu le scoate cineva CD-ul din creier.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maistre, bati campii cu gratie! Pai ce fel de lege e asta care "daca se rezolva si aplica in mod absolut satisfacator si pentru ei L 223 (cu toate criticile aduse)"? Si tu esti din acelasi "lot" ca si motanelul kkcios. Ne-ai convins pe deplin.

   Ștergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 69. Prea multă lamentare aici. Trebuie să ieşim în stradă şi să frecăm cu aceste specimene şi cu odraslele lor asfaltul pătat de sângele atâtor victime nevinovate.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!