joi, 10 septembrie 2015

IT Utile (III) - Windows 10 a sosit! Un sistem de operare perfect si gratuit!

L-am experimentat pe mai multe PC-uri, unele mai noi, altele mai vechi. Concluzia este aceea ca Windows 10 este cel mai performant sistem de operare produs de Microsoft. Si ceea ce este mai important, sistemul de operare este gratuit pt. toti cei care opteaza sa il foloseasca! Cu o conditie: optiunea de migrare la Windows 10 este valabila pana pe data de 28 iulie 2016.  


Avantajele trecerii gratuite la Windows 10

1]. Primul mare avantaj este acela ca Windows 10 este extrem de stabil. Desi am incercat sa blocam in mod intentionat sistemul, nu am reusit nicidecum! 

2]. Un al 2-lea mare avantaj este acela ca inca din faza de instalare, Windows 10 este dotat cu o gama impresionanta de drivere de sistem! Astfel ca in cele mai multe situatii, descoperim ca la terminarea instalarii sistemului de operare, sunt instalate si toate driverele de sistem. In situatia in care totusi respectivele drivere nu sunt instalate in totalitate inca din faza de instalare a sistemului de operare, Windows 10 isi procura ulterior respectivele drivere intr-un timp extrem de scurt dupa finalizarea instalarii. Aici suspectam faptul ca un colectiv de IT-isti chiar se afla permanent la dispozitia utilizatorilor si construiesc driverele cu probleme pe loc, particularizat pt. fiecare caz in parte. Am avut o situatie in care la un anumit PC, apartinand producatorului Acer, placa video nu se instala la rezolutia corespunzatoare. Recunoastem ca atunci cand am instalat Windows 10 nu am tinut cont de specificatiile producatorului care indica drept ultim sistem de operare pt. PC-ul in cauza ca ar fi  Windows Vista. Am instalat driverul producatorului placii video, acesta fiind valabil pt. Windows 10, insa rezultatul a fost nul. In final, IT-istii de la Microsoft au solicitat restartarea sistemului, asigurandu-ne printr-un mesaj discret ca vor rezolva problema. OK! Numai ca dupa prima restartare, nu s-a mai incarcat sistemul, ci in faza de incarcare a urmat o serie de noi restartari. Mereu cu un mesaj linistitor al IT-istilor de la Microsoft ca nu cumva sa inchidem PC-ul, intrucat vor rezolva problema. In mod normal, oricine ar fi renuntat, dar am zis sa avem rabdare si sa vedem daca  specialistii de la Microsoft chiar fac ceva sau mesajul lor este pur generic. Si au rezolvat problema, desi succesiunea de restartari a durat cca. o ora. In final, dupa ce sistemul a pornit, in Program Files am descoperit un fisier de update de driver, apartinand producatorului placii video, dar care nu se gasea la acel moment pe site-ul producatorului. Indiciu suficient asupra faptului ca in acea ora de restartari, IT-istii de la Microsoft au lucrat in colaborare cu producatorul placii video, sa produca un update de driver care mai inainte nu exista! PC-ul in cauza functioneaza acum perfect pe Windows 10. Insa producatorul sau Acer, indica si acum ca ultimul sistem de operare acceptat ar fi Windows Vista.

3]. Un al 3-lea mare avantaj este acela ca Windows 10 are integrat propriul sistem antivirus, denumit Windows Defender, care isi indeplineste cu brio rolul de protectie si care nici nu consuma resurse mari din sistem.  Am incercat sa virusam intentionat un computer cu Windows Defender activat, dar nu am reusit! Prin urmare, avand propriul antivirus performant, Windows 10 baga in somaj toate companiile producatoare de softuri antivirus!

4]. Un al 4-lea mare avantaj este acela ca Windows 10 este pur si simplu mai rapid decat sistemele de operare care l-au precedat.

5]. Un alt avantaj semnificativ este acela ca Windows 10 are integrat cel mai rapid browser, respectiv Microsoft Edge. 

6]. In sfarsit, un avantaj de exceptie este acela ca Microsoft ofera licenta gratuita pt. sistemul de operare Windows 10. Licenta odata obtinuta in conditiile in care sistemul este extrem de stabil, apare un imens avantaj pt. utilizatorii obisnuiti: acestia nu mai trebuie sa apeleze periodic la service-uri sau la cunostinte specializate in IT pt. a le ajusta PC-urile care la fel de periodic o luau razna in sistemele precedente de operare! Pur si simplu, Windows 10 se autorepara!


Informatii utile in vederea trecerii gratuite la Windows 10

De urmarit informatiile prezentate de Microsoft, aici

1].  Primul pas este acela de a avea deja instalat in propriul PC, Windows 7 cu Service Pack 1 sau Windows 8.1, in variantele prezentate aici. In concluzie, nu se poate face upgrade la Windows 10, direct din Windows XP sau din Windows Vista. (Atentie si la variantele acceptate de Windows 7 si Windows 8.1 pt. a trece la Windows 10, intrucat de exemplu, editiile Enterprise sunt excluse de la upgrade).

2]. Al 2-lea pas este ca Windows 7 sau 8.1 instalate in sistemul nostru, sa fie activate. In caz contrar, nu beneficiem de invitatia de upgrade! Nu intrati in panica, Bill Gates a fost baiat bun si a stabilit ca nu trebuie sa avem licenta cumparata pe Windows 7 sau pe Windows 8.1! Ne-a cerut pur si simplu, ca sistemele pe care le avem instalate sa indice ca sunt activate. Cu alte cuvinte, copiile piratate sunt OK daca sunt activate! [Verificarea activarii: ca in imaginile de mai jos]! 

3]. Al 3-lea pas este esential: beneficiem de upgrade gratuit la Windows 10 numai daca primim invitatia Get Windows 10!  Iar aceasta consta intr-o iconita magica ce ar trebui sa apara in partea dreapta a barei de jos, indiferent de sistem. Asa cum este descris in materialul de aici!

Important: iconita mentionata apare numai daca Windows 7 sau Windows 8.1 au toate update-urile recomandate instalate. Aici poate fi o problema de timp pt. multi posesori de PC care au update-ul complet oprit inca de la instalare. Acesta trebuie declansat obligatoriu, altfel invitatia Get Windows 10 nu va aparea! Pt. posesorii de sisteme de operare fara licenta, recomandam ca in mod preventiv sa dezactiveze Windows Defender si Smart Screen. Urmand indicatiile, invitatia Get Windows 10 vă va fi inaintata precis.


4]. Al 4-lea pas este mai simplu. Odata accesata invitatia Get Windows 10, nu mai ramane decat sa dam click pe "Rezerva-ti upgrade-ul gratuit" din fereastra aplicatiei. Nu trebuie sa introducem neaparat o adresa de e-mail pt. confirmare, intrucat Microsoft a citit deja PC-ul caruia i-a fost adresata invitatia.

5]. Al 5-lea pas este tot simplu. Insa poate sa dureze cateva zile (de regula 3-5 zile) pana cand Microsoft pregateste upgrade-ul. Cand acesta este finalizat, primim o notificare si invitatia de a instala upgrade-ul. Restul este descris aici! [De retinut! Odata primita invitatia de upgrade prin Get Windows 10, nu trebuie neaparat sa asteptam furnizarea pachetului, existand si o alta cale mai rapida. Aceasta se adreseaza utilizatorilor ceva mai avansati, care pot folosi Media Creation Tool pentru a instala imediat Windows 10].

In functie de performantele propriului PC, procedura de descarcare a pachetului de upgrade si de instalare, poate dura si 2-4 ore. Dar merita, intrucat la final, sistemul se va restarta avand Windows 10 instalat, cu licenta. De retinut: odata obtinuta licenta pt. Windows 10, este inutil a mentine alte sisteme antivirus decat cel furnizat de Windows 10 (Windows Defender). Prin urmare, dezinstalam orice alt antivirus si lasam doar Windows Defender. Nu uitati: daca ati dezactivat Windows Defender si Smart Screen in vederea procedurii de obtinere a licentei (detalii la pasul 3), acum puteti sa le activati din nou. De fapt, chiar va recomandam!


  
Alte detalii utile
 (vor fi completate pe parcurs)

1]. In mod normal, inainte de upgrade la Windows 10, fiecare IT-ist verifica site-ul producatorului de PC pt. a stabili ce sisteme de operare suporta calculatorul. Verificarea nu este insa relevanta. Daca producatori precum Asus sau Lenovo sunt prompti in a-si adapta driverele sistemelor deja vandute la noile sisteme de operare, alti producatori precum HP, Acer sau Dell nu ofera nicio actualizare, nu in timp real sau nu in totalitate, in functie de aparitia noilor sisteme de operare. Astfel, cu ocazia aparitiei Windows 10 am descoperit ca producatorii mentionati indicau pt. anumite computere drivere din epoca Windows XP si Windows Vista, desi produsele furnizate de acestia suporta foarte bine Windows 7, 8, dar si 10. Acest neajuns al producatorilor pune la treaba pe proprietarii de PC carora nu le ramane decat varianta sa experimenteze daca noile sisteme de operare sunt potrivite si pt. computerele lor.

2]. Nu incercati sa instalati Windows 10 fara a primi in prealabil invitatia Get Windows 10. Nu va va fi activat produsul daca nu treceti mai inainte in mod obligatoriu prin procesul de upgrade pt. a va fi acordata o licenta.

3]. Ulterior procesului de upgrade, se poate instala oricand Windows 10 si pe curat. Microsoft va va recunoaste imediat licenta, acesta fiind furnizata prin acel proces de upgrade si stantata pt. propriul PC (Microsoft recunoaste computerul caruia i-a furnizat licenta pe baza configuratiei acelui PC si care este unica p. fiecare computer in parte).

4]. Daca doriti sa instalati Windows 10 pe curat dupa obtinerea licentei prin upgrade, sa nu comiteti eroarea sa formatati in prealabil intregul hard. Licenta in cazul instalarii pe curat este valabila in conditiile in care nu aduceti modificari esentiale in PC. Iar Microsoft considera ca eventuala formatare a intregului hard inainte de instalarea pe curat a Windows 10, ca fiind modificare esentiala a componentelor PC. Prin urmare, licenta nu mai este recunoscuta si trebuie sa reluati intregul proces de obtinere a acesteia (instalare Windows 7 sau 8.1, iar Get Windows 10, iar upgrade etc.). Daca doriti sa instalati pe curat Windows 10 si aveti mai multe partitii, se poate formata partitia pe care instalati Windows 10, dar in niciun caz intregul hard.

5]. Legat de cerintele de sistem. De principiu, pe sistemul pe care ruleaza Windows 7 cu SP 1 si Windows 8.1, va rula si Windows 10 fara probleme.

6]. Dupa procesul de upgrade, sa fiti atenti ce alte produse Microsoft mai aveti in sistem. De regula, orice posesor mai detine un produs in afara de Windows si care este Microsoft Office. Aici sunt doua aspecte:

- daca produsul Office este piratat, sa nu cumva sa comiteti eroarea sa solicitati si actualizarea produsului Office piratat instalat. Intrucat Microsoft se va sesiza ca nu ati achizitionat produsul Office!
- in legatura cu produsele Office de la Microsoft aparute incepand cu anul 2010, pot sa apara si alte probleme in cazul trecerii la Windows 10 In practica, acestea sunt piratate in sistem server (KM Spico etc.). Programul de piratare fiind detectat ca virus de Windows Defender. Aici nu aveti decat 2 variante: pt. cei mai experimentati - treceti programul suspect la excluziuni in Windows Defender, iar celor mai putini experimentati va recomandam sa dezinstalati produsul Office, apoi sa instalati alt program Office, dar la liber, de exemplu Libre Office (este simplu de utilizat, are si interfata in limba romana si este compatibil cu orice produs Office de pe piata).

7]. Limba de instalare si de rulare a Windows 10? In procesul de upgrade sau de instalare pe curat, nici nu are importanta limba sistemului, intrucat ulterior Windows 10 permite oricum setarea oricarei alte limbi de afisare, inclusiv a limbii romane. La fel cum la fel in cazul instalarii pe curat, se poate descarca Windows 10 direct in limba romana cu Media Creation Tool, urmand ca dupa instalare sa aduceti interfete si in oricare alta limba.

107 comentarii:

 1. https://conumishu.wordpress.com/2015/08/10/windows-10-atentie/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multe opinii au la baza fie necunoasterea de ordin pragmatic, fie conservatorismul. Cand - sa zicem ca 50 de persoane carora le-ai trecut sistemele pe Windows 10, nu raporteaza nimic negativ, ba dimpotriva - sustin ca sunt multumite, inseamna ca totul este OK. Fiecare face oricum ce vrea! Ideea de baza este ca licenta gratuita pe Windows 10 simplifica foarte mult viata fiecaruia.

   In articolul mentionat scrie ceva real, cum ca am fi monitorizati cu Windows 10! Ce chestie! Oricum suntem monitorizati mereu cand suntem legati la net, nu doar pe Windows 10, ci si pe Linux sau XP. Si pe Facebook, si pe Skype, dar si pe iPhone sau pe Yahoo Messenger. Ca si pe Vodafone, Orange etc.

   Ștergere
 2. treaba buna,multumiri.azi am facut update,si astept iconita.sanatate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Daca altcineva are informatii mai proaspete sa le prezinte ...
  Deocamdata ... am gasit aceste documente referitoare la (viitoarea) lege a salarizarii bugetarilor . Cu anexa pentru militari ...
  http://www.snlp.ro/…/933-consultare-inversata-snlp-pune-la-…
  http://www.snlp.ro/_files/Anexa_VII_la_legea-cadru_2016.pdf

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt nedumerit !
  Pe pagina de inceput ne conduce ,sugereaza ca vom afla altceva .
  S-a intamplat ceva ?
  Multumesc .

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai multi subofiteri candideaza la functii de primari de comune.Zic ei ca indemnizatia de primar de comuna va ajunge pe undeva la 8000-9000lei.Daca adunam cu pensia de 2000lei se ajunge la o cifra astronomica.
   Tineret,mandria tarii,coloneilor voi ce faceti?Chiar vreti sa cereti sa fiti primiti in audienta de don plotoner,primar al comunei X?Functia de primar miroase a puscarie,dar, numai pentru hoti.

   Ștergere
  2. plus penzie specială de primar,bre. Are partiduletul grija. Dar ei numai candideaza, nu-i obligatoriu sa si cîstige.

   Ștergere
 6. Folosesc ocazia pentru a aduce calde si sincere multumiri ..grupului de rezistenta supranumit ,,MAIDANEZI' ..pentru modesta si nepretuita contributie adusa la daramarea infamei L-164!
  Nu exista satisfactie mai mare .....sa fiti sanatosi toti luptatorii grupului si stati pe baricade ..Gusatii ...clocesc ..alte si alt magarii....vezi pe mos Kaliku.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai bine povesteste-ne cum ti-ai ratacit TAB-ul, cu tot cu subordonati, prin dosul pietei, de ti-au luat astia SM + IC si te-au trimis, in surghiun, la GAZ, la cules de gogonele !
   Asta, ca sa nu te treaca in rezerva pentru neglijenta in gestionarea tehnicii de lupta !
   Acum ii injuri pe aia, care au dovedit clementa, domnu Petrisor !
   Hai, povesteste-ne, ca sa afle toti de ce esti asa veninos !

   Ștergere
  2. Care TAB....?...Nu ma recunosc in ipostaza descrisa ...oare cu cine ma confunzi ..??

   Ștergere
  3. Acum ii injuri pe aia, care au dovedit clementa, domnu Petrisor"
   Pe bune nu trebuia ..clementa ..trebuia trecut in rezerva !!!!
   Deci ii injur ...

   Ștergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Viorel Kis

   59 ani,
   Studii: Scoala cu Clasele I-VIII "Petru Rares" , Ciceu Mihaiesti, promotia 1963 - , ; Colegiul Militar "Stefan cel Mare" , Campulung Moldovenesc, promotia 1971 - ,

   Ștergere
  2. Probabil din cauza fisei aleia clinice "l-au zburat' din armata pe pisic. Asta mai lipsea, ca la tiglele lipsa de la mansarda, sa-i dai unuia ca asta elicopterul pe maini. Pardon, pe labe,

   Ștergere
 8. No ,vă avertizez pe voi ,doftori astia de penzii smecherite pe L 164, ca daca cîstigăm alegerile cu partiduletu asta ”gropistic” ,o să decretez trecerea voastra la statut de refugiat. Apă cu sare dimineata iar la amiaz si seara ”doua ouă si-un salam”. Și tot asa pînă va bagati mintile-n cap si pupati mîna șefului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. zău, anticipat o dedicatie ”gropistica”
   Frunză verde trei aluni,
   În România-s bătrâni
   Mulţi, ca frunza şi ca iarba,
   Absorb aerul degeaba.
   Ne-au crescut, ne-am făcut "zmei"…
   N-avem nevoie de ei!
   Să-i mai suportăm prin casă,
   Uituci, gârboviţi…la masă
   Scăpând pe haine din gură,
   Unsuroasa-mbucătură?

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. ***avianyc,aceste versuri ii vin precum manusa la Mosul Dobitoc,fatat din frate si sora, de aceea are genele dezlanate si umbla pe strazile si prin parcurile Bucurestiului strigand 'Legea 164" ,apoi mai trage un "gat " de aurolac, de zici ca el este personajul din "Doua loturi", a lui Caragiale, nu va speriati ,este o simpla schimbare de litera ,el a jucat in "Doua laturi", de aceea este asa de spurcat.
  Mai Mos Pampers Gaurit, afla ca eu mi-am dat examenul psihiatric ,an de an , pe cand tu,venit in randurile "ofiterilor" direct de la sapa,cu gandul la Stalin si poporul rus..

  RăspundețiȘtergere
 11. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Buuuun !...
  Car'va's'zica_cum spuneam ... se lucreaza intens la acel proiect al legii salarizarii personalului platit din fonduri publice ( nu-i mai zice "unitara")...
  Inca se poarta discutii (cu sindicatele) ! Dar aceste discutii sint pe tema "marimii" diferitor salarii , nu pe teme de prevederi generale ...
  Mai sint discutii privind "ritmul" aplicarii legii ! Iarasi ... nu sint discutii pe tema prevederilor "de baza" ale legii ...

  Ca atare ... cind se va aplica legea , aceasta se va aplica cu prevederea ca "(2) Suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor individuale nu va depăsi 30% din salariul de bază, solda functiei de bază/salariul functiei de bază sau indemnizatia lunară de încadrare...." .
  Aceasta prevedere a fost introdusa in sistemul de salarizare romanesc incepind cu l.330/2009 si a fost continuata si in l.284/2010 .
  Aceasta prevedere se aplica la salarizarea bugetarilor incepind cu anul 2010 !
  Mai inainte de anul 2010 "sporurile, compensatiile, primele si indemnizatiile individuale " erau "fara numar , fara numar" . Si , mai ales , suma acestora putea fi oricit de mare ...

  *********************************************
  Sa ne reimprospatam memoria : "Art. 3. - (1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară.
  (2) Solda lunară se compune din solda functiei de bază, indemnizatii, compensatii, sporuri, prime, premii si din alte drepturi salariale.
  (3) Solda functiei de bază este formată din solda de functie, solda de grad, gradatii si, după caz, solda de comandă.
  *************************************************
  Adica ... acele venituri "luabile" in considerare la stabilirea pensiei sint cele aratate : SOLDA LUNARA .
  Solda lunara in compunerea careia , peste "solda functiei de baza" , se mai pot cumula doar 30% din aceasta .... Altfel spus ... un militar poate obtine (incepind cu anul 2010) : solda de functie + solda de grad + gradatii + (eventual) solda de comanda ... + max.30% din suma celor anterior prezentate .

  Venind "la oile noastre" : pensiile militarilor ...
  - cei care se vor pensiona (pe l.223/2015) din 2016 isi vor putea alege cele 6 luni din ultimii 5 ani de activitate incepind cu anul 2011 (si in continuare) ... Ani in care veniturile lor vor fi DOAR cele aratate (cu sporurile ... limitate la 30%) ...
  - cei care au iesit la pensie pe l.263 vor fi "recalculati" . Ultimii 5 ani din care isi vor putea alege cele 6 luni sint anii 2011-2015 ... Ani in care veniturile lor erau DOAR cele aratate (cu sporurile ...limitate la 30%)

  RăspundețiȘtergere
 12. - cei care , pensionari fiind de dinainte de 01.01.11 , vor fi "recalculati" ... Isi vor putea alege acele 6 luni din ultimii 5 ani ai lor de activitate ... Ani care fiind de dinainte de 2010 ... erau in alte legi ale salarizarilor . Legi care le-au permis sa cumuleze sporuri "fara numar , fara numar" , si-n cuantumuri de "mamă-mamăăăă" .
  ------------ recalcularea este obligatoriu sa se efectueze cu actualizarea acelor "venituri"/solde .
  ------------ actualizare care inseamna ca solda acelui impricinat "se aduce la zi"... adica_ca si cum solda ar fi primita "azi" ...
  ------------ numai ca "la zi" acest impricinat n-ar mai putea primi toate acele sporuri (pe care le primise el "in antichitate") . El ar putea primi doar veniturile definite mai sus (cu sporurile ... limitate la 30%)
  ------------ daca , acestui impricinat , i s-ar lua in calcul toate acele venituri (din acele 6 luni "din antichitate") pensia lui ar deveni uriasa fata de pensiile celor recalculati din l.263 , si fata de pensiile celor care vor iesi la pensi in viitor ... Ceea ce ne conduce la intrebarea : " Cei care doresc acest gen de rezolvare sint intregi la cap ?"

  In concluzie : este previzibil ca acel ordin comun (pentru recalcularea pensiilor) sa cuprinda un numar limitat de sporuri care sa fie luate in considerare ca "venituri" baza de calcul ! Asa cum am "lehait" de multa vreme !
  La fel de previzibil este si ca acel ordin comun (pentru recalcularea pensiilor) sa cuprinda prevederi prin care se limiteaza la 30% suma tuturor sporurilor care pot fi luate in considerare ca baza de calcul a pensiilor recalculate ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. *********************************************
   ”Sa ne reimprospatam memoria ” zice mai sus mos Arici Pogonici

   mos KKarici , te ajutam, se rezolva cu succes la spitalul 8+1. Ti-am rezervat o rezerva pentru sase luni.

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Iarasi incepe narodul cu C/P...
  Baaa ..tu nu vezi ca suntem la ora de compuneri libere .....????

  RăspundețiȘtergere
 15. Nu va impacientati, Mos Izamna este "dus cu sorcova". Ba narodule inca nu au venit sarbatorile de iarna ,tu incepi de pe acuma. Vad ca esti tare "istet" ,stii ceva? Cand ti-o fata mmintea un pui sa mi-l dai mie ca sa-l strivesc sa nu cumva sa ,mai scape prin lume inca un dobitocut care sa-ti semene. Hai ca nu mai este mult si vor aparea Normele de aplicare la L223,doar vreo luna buna si atunci sa te vad cum o sa treci pe la fiecare "maidanez" sa faci precum mielul la oaie. vad ca-ti iese veninul pe nas,mai schimba pamersii aia ce i=-ai primit la ajutoare ca ,deja , au mucegait pe tine,Mos Prostanac!

  RăspundețiȘtergere
 16. CEZAR.nu fii prost.UNPR are ca membrii multi subofiteri.Multi subofiteri nu sufera de grandomanie si au deschise mici afaceri de genul mici magazine alimentare in sate.Multi oameni cumpara de la ei pe caiet ceeace le aduce voturi.Multi subofiteri sunt consilieri in consilii locale.Functiile sunt platite cu 2800 lei pe an.Prin noua lege a salarizarii indemnizatiile consilierilor locali se dubleaza. Nu candidezi dar iti vor face legile subofiterii si o sa faci sluji in fata lui don plotoner.La cererea ta vei primi un raspuns semnat de PRIMAR AL COMUNEI X
  PLT.(r)
  LAZARESCU MARIAN

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CEZAR nu are cum sa nu fie prost. Asta a fost, este si va ramine in veacul veicilor amin.

   Ștergere
  2. Uite un OFITER ce poate produce in spatiul public! sa alegi unul dintre astia ..ptiu ..!
   Subofiteri - the best !! (mai ales cei cu care am lucrat nemijlocit )....

   Ștergere
 17. Io zic ca avem mare noroc ca subofiterii candideaza la tot felul de alea, ce zice iceparu. Ganditi-va cum ar fi ca mos teaca alecu sau iceparu sa fie alesi in vreo functie publica, mai mult, cum ar fi sa participe figuri ca astia doi la facut legi. Eeeeee?
  Subofiterii - the best

  RăspundețiȘtergere
 18. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Despre unii "dusi cu pluta" ...
  Care nu stiu sa puna mina pe un creion si sa vada ce si cum ...

  Motanelul cacacios (tigri2 , Viorel Kis) , speriat de moarte , nu-nceteaza a se face de ris pe orisiunde ...
  Principala lui durere fiind ca , neintelegind cum se calculeaza pensiile pe l.223/2015 , vrea ca toate "sporurile" pe care le-ar fi avut el sa-i fie "punctate" la pensie ...
  Iar eu sint principalul vinovat ca acele (presupuse) sporuri ale lui nu-i vor fi recunoscute ...

  Chiar daca nu merita efortul ... hai sa-i calculam pensia pe noile conditii ...
  Demers util si pentru altii ...
  *************************************

  Datele pe care le folosesc sint din cele spuse de el , precum si soldele din proiectul de lege a salarizarii (existent si pe aici , pe undeva ... ) . Pentru ca recalcularea pensiilor se va face cu soldele actualizate ...

  - stabilirea vechimii cumulate a motanelului
  ------ elev sc.milit. 1975-1978 = 3 a
  ------ ofiter (pilot) sep.78 - sep.98 = 20 a
  ------ diverse "stagii ulterioare" (munca in civilie) = 6 a
  ------ munca in AC (pilot) 20 a ; vechime in plus = 10 a
  ------ TOTAL vechime (vechime cumulata) = 39 a

  - pentru 20 ani vechime (ca ofiter) a avut 6 gradatii = 18% din solda de functie

  - pentru 20 ani vechime (ca ofiter) a avut OMM(SOSP) cl.II = 15%

  - pentru ca a fost secretar de partid (loctiitor al cdt.) a avut solda de comanda = 10% din solda de functie

  - pentru ca a contribuit la fondul pentru pensia suplimentara si a avut si contributie pentru asigurari sociale (perioada cit a muncit in civilie) 20 a + 6 a ... majorare cu 9%

  - calcularea soldei functiei de baza a cetateanului (isi va alege 6 luni in care a fost pe functie de maior ; cu o multime de sporuri ... dupa cum spune el) :
  ------ Solda de Functie (SF) (de maior la minim) = 2.476
  ------ Solda de grad (SG) = 326
  ------ Gradatii (GR = 18% din SF) = 445
  ------ Solda de comanda (SC = 10% din SF) = 248
  ------ TOTAL solda functiei de baza (SFB=SF+SG+GR+SC) = 4.543

  - stabilirea bazei de calcul a pensiei cetateanului (acele sporuri pe care le invoca el ... vor fi limitate la max.30% din SFB) :
  ------ sporuri (max. 30% din SFB) = 1.048 ...
  ------ majorare pentru munca in AC (acea majorare a "mediei" de max.15% ; conform surselor lui karadeniz ... 9% pentru ca a muncit cel putin 15 ani in AC) = 409
  ----- BAZA DE CALCUL care se va folosi la stabilirea pensiei (SFB + sporuri + majorare) = 4.952

  - stabilirea procentului de calcul a pensiei
  ----- vechimea de 39 ani = 25 a + 14 a
  ----- procent = 80 + 14 = 94%

  - rezulta o pensie de 94% din baza de calcul = 4.655

  - pensia majorata pentru contributia la fondul pentru pensie suplimentara (acel 9%) = 5.074

  - pensia de mai sus majorata pentru detinerea OMM(SOSP) cl.II (15%) = 5.835 .

  - asta-i (5.835) pensia pe care urmeaza s-o primeasca motanelul cacacios ...

  Cit 'zda ma-tii mai vrei , idiotule ??? Ce pensie "contributionista" ai acum ... de nu te multumeste cit vei avea pe l.223/2015 ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. buna la toata lumea.pe mine,si cred ca si pe altii,m-ar interesa ,care 6 luni sa le aleg ,din ultimii 5 ani.am iesit la pensie in septembrie 1993;sau macar de principiu ,cateva indicatii.cu multumiri anticipate.

   Ștergere
 19. ..ai scazut impozitul si CAS...???

  RăspundețiȘtergere
 20. Mos Alecu

  Din cauza "de graba" ... s-au strecurat unele "greseli" ...
  Cu scuzele de rigoare ... va rog sa recititi ...
  Greselile corectate sint marcate cu *
  ********************************
  Despre unii "dusi cu pluta" ...
  Care nu stiu sa puna mina pe un creion si sa vada ce si cum ...

  Motanelul cacacios (tigri2 , Viorel Kis) , speriat de moarte , nu-nceteaza a se face de ris pe orisiunde ...
  Principala lui durere fiind ca , neintelegind cum se calculeaza pensiile pe l.223/2015 , vrea ca toate "sporurile" pe care le-ar fi avut el sa-i fie "punctate" la pensie ...
  Iar eu sint principalul vinovat ca acele (presupuse) sporuri ale lui nu-i vor fi recunoscute ...

  Chiar daca nu merita efortul ... hai sa-i calculam pensia pe noile conditii ...
  Demers util si pentru altii ...
  *************************************

  Datele pe care le folosesc sint din cele spuse de el , precum si soldele din proiectul de lege a salarizarii (existent si pe aici , pe undeva ... ) . Pentru ca recalcularea pensiilor se va face cu soldele actualizate ...

  - stabilirea vechimii cumulate a motanelului
  ------ elev sc.milit. 1975-1978 = 3 a
  ------ ofiter (pilot) sep.78 - sep.98 = 20 a
  ------ diverse "stagii ulterioare" (munca in civilie) = 6 a
  ------ munca in AC (pilot) 20 a ; vechime in plus = 20 a *
  ------ TOTAL vechime (vechime cumulata) = 49 a *

  - pentru 20 ani vechime (ca ofiter) a avut 6 gradatii = 18% din solda de functie

  - pentru 20 ani vechime (ca ofiter) a avut OMM(SOSP) cl.II = 15%

  - pentru ca a fost secretar de partid (loctiitor al cdt.) a avut solda de comanda = 10% din solda de functie

  - pentru ca a contribuit la fondul pentru pensia suplimentara si a avut si contributie pentru asigurari sociale (perioada cit a muncit in civilie) 20 a + 6 a ... majorare cu 9%

  - calcularea soldei functiei de baza a cetateanului (isi va alege 6 luni in care a fost pe functie de maior ; cu o multime de sporuri ... dupa cum spune el) :
  ------ Solda de Functie (SF) (de maior la minim) = 2.476
  ------ Solda de grad (SG) = 326
  ------ Gradatii (GR = 18% din SF) = 445
  ------ Solda de comanda (SC = 10% din SF) = 248
  ------ TOTAL solda functiei de baza (SFB=SF+SG+GR+SC) = 3.495 *

  - stabilirea bazei de calcul a pensiei cetateanului (acele sporuri pe care le invoca el ... vor fi limitate la max.30% din SFB) :
  ------ sporuri (max. 30% din SFB) = 1.048 ...
  ------ majorare pentru munca in AC (acea majorare a "mediei" de max.15% ; conform surselor lui karadeniz ... 9% pentru ca a muncit cel putin 15 ani in AC (din SFB +sporuri) = 409
  ----- BAZA DE CALCUL care se va folosi la stabilirea pensiei (SFB + sporuri + majorare) = 4.952 *

  - stabilirea procentului de calcul a pensiei
  ----- vechimea de 49 ani = 25 a + 24 a *
  ----- procent = 80 + 24 = 104% (se poate folosi max.100%) *

  - rezulta o pensie de 100% din baza de calcul = 4.952 *

  - pensia majorata pentru contributia la fondul pentru pensie suplimentara (acel 9%) = 5.397 *

  - pensia de mai sus majorata pentru detinerea OMM(SOSP) cl.II (15%) = 6.206 *

  - asta-i (6.206) pensia pe care urmeaza s-o primeasca motanelul cacacios ...

  Cit 'zda ma-tii mai vrei , idiotule ??? Ce pensie "contributionista" ai acum ... de nu te multumeste cit vei avea pe l.223/2015 ?

  RăspundețiȘtergere
 21. au revenit tigri tiganul si cezar maimuta.
  ha ha ha.
  gata a zburat puiul cu ata,oligofrenilor.
  voi o sa aveti pensiile inghetate pe urmatorii 20 de ani iar militarii adevarati nu numai ca o sa aiba pensii militare babane dar si primesc inapoi banii furati de guvern.
  ha ha ha.
  oricum,destul de dubios ca adminul nu ii baneaza pe cei 2.
  daca si acuma cand s-a terminat si am revenit la pensiile militare mai croncanesc acei doi tigani infecti,atunci este grava treaba.
  practic ei demonstreaza faptul ca izmanarul le-a marit pensiile in 2011 la niste tigani imputiti si tradatori de tara care nu au muncit deloc.
  niste puturosi.

  RăspundețiȘtergere
 22. Daca se pune bine cu gardienii de la penitenciare inseamna că- i pe drumul bun. Prima data cînd nu greseste directia.

  RăspundețiȘtergere
 23. Mosule,inca nu au sosit cei de la Balaceanca? Sau te-ai ascuns in closetul din fundul curtii? Vad ca mai ai putin si treci in lumea celor veseli,iar vorbesti prin somn-"L 164"; L164"...a zburat cuioara cu ata ,spurcaciune. De ce sa ne baneze pe noi, pentru ca tu injuri si imputi bloagele pe care scrii?

  RăspundețiȘtergere
 24. Mai starpitura umana,in '89 luam si 10.000 de lei / luna,iar dupa am avut si cate 16 puncet de pensie lunar / tu cat ai avut? Ai avu6t noroc cu L164 si ,mai ales ca ai stiut dinainte cum se va calcula pensia si 'ai manarit" veniturile",chiar si dupa aia ,pe 263,ai avut noroc cu D-l gen Oprea ca a introdus":contributeala"la 20,iar tu,javra ai stat in Armata peste 30,au plecat cei tineri si in putere si ati ramas voi"lipitorile",iar acuma il ponegriti pe acest mare OM? O sa va bata D-zeu,de fapt o sa va "bata" L 223 / 2015
  o sa vezi in mai putin de o luna ,cand o sa apara Normele..Mos KKrici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceasta creatura, care raspunde la numele de Kis Viorel si se "semneaza" tigri2, se zice ca a facut parte dintr-un comitet de initiativa, pentru infiintarea unui partid national !

   Ștergere
  2. Partidul Mîţilor! Ei, voi chiar credeţi că Motanul Încălţat ar fi fost în stare de aşa ceva? Ăstuia cînd îi începe să-i fluctueze tensiunea pe reţea, îndată îi sar siguranţele. Vai de mama lui...La fel şi cu ăla care-şi spune Cezar, gogomanul net-ului de rîd toţi de el.

   Ștergere
 25. vad ca tigri tiganul si cezar maimuta au innebunit de tot.
  vad numai mosi pe aici, chit ca mos alecu nu cred ca a scris vreodata pe aici.
  deza sunt in pragul nebuniei.
  ma bucura ca sufera.
  auzi la ei,10 mii de lei pe luna:))
  ha ha ha.
  bine ca se demonstreaza ca toti cei care il sustin pe izmanar sunt bolnavi psihici.
  a zburat puiul cu ata, v-au inghetat astia pensiile.
  militarii adevarati isi primesc toti banii inapoi plus ca o sa le creasca la toti cei care au fost furati,pensia masiv.
  oricum,tigri tiganul si cezar maimuta se fac de rusine singuri.
  se vede ca au umilinta in sange.
  pai daca aveati voi asemenea salarii,nu stateati sa discutati aiurea pe un blog.
  dar voi sunteti niste tradatori de tara.
  eu v-am spus ca o sa platiti scump tradarea.
  acuma este momentul.
  aveti pensii inghetate pe veci,iar militari adevarati au pensile de cel putin 3 ori mai mari decat voi,dupa recalcularea din 2016.
  daca si acuma cand scrie clar legea ca toti militari o sa aiba pensie ca si pe legea 164 mai vorbiti pe langa subiect,chiar ca aveti probleme psihice grave.
  oricum,deja stiu toti de aici,numele vostru real si locatia voastra.
  sa nu va treziti ca o sa va scuipe lumea pe strada in scurt timp.
  ha ha ha.

  RăspundețiȘtergere
 26. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că premierul Victor Ponta a "îndatorat" România cu 20 de miliarde de euro în condiții de creștere economică și "tăiere aproape totală a banilor pentru investiții".
  ============================
  Buey, pelticul asta sasait mai are tupeu sa clantane ?
  Stiti care sunt "investitiile" din mintea sasaitului ? Pai tot alea de pe timpul cand se faceau ca guvernau, insa ei vartos furau, alde terenuri de fotbal in panta, telegondoale si parcuri in lanurile de cucuruz !
  Cam astea or fo investitiile majore ale predoilor blagosi, plus un lindik de otostrada, pe care a luat-o primul puhoi, cu tot cu imbracamintea asfaltica, o frunza de brend de tara furata de pe net si desfiintarea a 80 de spitale si alte unitati sanitare, concomitent cu prigonirea medicilor in cele tari straine !
  Asta, doar asea, la o prima strigare, ca daca ma apuc sa scriu si despre alte investitii predoice, ma apuca dimineata !
  Si iar borasc pe ecran !

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 30. mosu aista trebuiește neaparat si el ”actualizat”. Dar numai după ce-i trecut prin mașina de spalat pe programul ”rufe intens murdare„.

  RăspundețiȘtergere
 31. Bag seama ca pe aici sunt unii gen,Tigri 2,Cezar,Avianyc, care au pitici pe creier.Baietii astia ar trebuii repede bagati in camasa de forta.Capul lor este bun numai sa nu le ploua in gat.Ei trebuie urgent reparati la mansarda si nu oriunde ,doar la Socola.Si cand te gandesti ca nebunii,astia,scursori ale personalului militar, circula printre noi.Mahalaua este un paradis pentru ei.La usa cortului ,printre slatari. se integreaza urgent.

  RăspundețiȘtergere
 32. Militienii ...sunt cei mai iubiti dintre ..pamanteni ....

  RăspundețiȘtergere
 33. Cand ii vorba de ..pensie ...TOTI SE DAU MILITARI ...(lasand sa se inteleaga ca au avut tangenta cu Armata )

  RăspundețiȘtergere
 34. ,,Scolii superioare de ofiteri Nicolae Balcescu""..ca sa vezi !!! In 68 era scoala superioara..???? Poate pentru ca erati voi ..inferiori la ..intelect !!!
  Poti sa ne dai ceva informatii ..de prin LM..sau de la scoala Superioara ....(sic)...???

  RăspundețiȘtergere
 35. PS... poate mai ai si vreo amintire ...de cand te batea portharta pe ..crupa ..ca si comandant de pluton ...o unitate ceva ..cu ceva gradati ......????

  RăspundețiȘtergere
 36. PS..1 Ce zici ne spui cand si cum ..se introduce ..esalonul doi in lupta ...sau cum se folosesc elicopterele (T2 ) sau aviatia (Avianyk )..in sprijinul infanteriei (Cezar )....nu mai este secret ...au trecut 50 de ani .....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai fost politruc mai starpitura?Pentru asta nu suporti tu legea 164 ,pentru ca la politruci nu le recunostea prima de comanda?Tu cum iti faceai curatenie la locul de munca ,stergandu-te la gura?

   Ștergere
 37. Aviatia de vanatoare ..bombardament ..am vrut sa zic....

  RăspundețiȘtergere
 38. MOTTO:
  "Nu incerca niciodata sa te pui cu prostii...!
  Te trag la nivelul lor si te bat cu experienta...!"
  Am adus pe altarul patriei tot ce a fost mai bun în slaba mea fiinţă : libertatea mea, tinereţea mea, renunţările la o viaţă tihnită. Şi daca datoria o cerea, însăşi viaţa mea, nu ezitam să o sacrific. Nu am luat arma în mână să lupt pentru ambiţii deşarte de mărire omenească, nici din spirit de aventură, nici din ură pentru nimeni.
  Cu atât mai mult sunt departe de meschinele probleme materiale, de pofta de îmbogăţire în viitor.
  Nu am averi de apărat, nici interese de grup. Din contră, sunt din rândul acelor care în viaţă au cunoscut mai mult greutatile si privatiunile, decât tihna şi belşugul.
  În aceşti ani m-am lovit însă de atâta răutate, ipocrizie, interese, ambiţie prostească, zgârcenie şi mai ales nepăsare, încât mi s-a umplut sufletul de durere, amărăciune şi dezgust. A trebuit să primesc pe obrazul meu, palma politicului şi, nu odată,fapt ce m-a adus în pragul deznădejdii!
  Militarii,cei vechi,dar si cei noi,ne tot ametesc cu legaturile lor cu politicienii,ba chiar ca stiu ei cum se fac sau s-au facut, anumite legi despre salarii si pensii.
  Tartorii din parlament ne rad in fata cu impertinenta, iar noi speram la Sfantul Astepta,prin 2016,2017 sau 2018!
  Diavolii partidelor politice si-au bagat coarnele printre noi.
  Si daca n-au reusit sa ne dea in totalitate de partea lorau tabarat de-au infiintat alte structuri,special ptr.
  a diviza,ptr.a rupe comunitatea militarilor in halci usor de digerat.
  Vin,incearca sa incalece si daca sunt zvarliti din sa, se regrupeaza si-si continua agresivitatile sub tutela protectiei politice sau prin "indivizi sub acoperire".
  Vizibil,in organe,organisme,organizatii,cluburi,asociatii,etc.actioneaza nestingheriti ai lor.Iar noi,cei din alta plamada,speram, imbatranim si chiar,murim!
  Printre prezumtivele victime sunt si eu ,OFITER VETERAN,cu ALTE CONDITII.
  Dar baietii nu ma indoiti!Fiindca de demult am invatat sa sufar si sa sper.
  Pe sub bereta celor 33 ani de cariera militara, ai mei,observ cu tristete ca pe undeva se incearca iarasi aburirea militarilor,manipularea lor si distrugerea unitatii de corp.
  Se intampla asa fiindca am fost naiv de toleranti si am fost baze bune de aterizare a invaziei politice in armata si a acceptarii la discutii a unor "inapti combatanti" in ale limbajului si dialogului in plan militar.
  Cu regret trebuie sa afirm, toleranta acesta dusa la extrem,fata de politic si fata de cei care se comporta agresiv si vulgar fata de camarazii lor,ne-a costat enorm!
  Cu stima,
  Un Colonel Veteran al Armatei Romane

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect,dar si fumos .
   Deci se poate sa cultivam situl cu astfel de cuvinte .

   Ștergere
  2. Subscriu cu stima,dar adaug ca intr-un fel ne meritam soarta fiindca am acceptat prin pasivitate.

   Ștergere
 39. Felicitari. Bine spus.
  Un stat care nu-si respecta armata hraneste armata dușmanului.

  RăspundețiȘtergere
 40. Da corect spus dar eu sunt pragmatic.....asta face matematica si fizica din om
  concluzia? multa poezie si multe "lacrimogene" si sa mergi pe principiul "eu plang voi va luptati"nu e sanatos
  pai decat sa scriu poezioare sentimentale si parfumate,mai bine mor cu ei de gat....scurt!!
  DC
  PS hai ca deja avem si cenaclu literar "artistilor"

  RăspundețiȘtergere
 41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Băi Mîţule, vezi că eşti ZEVZEC? Păi ce s-a tot "mîncat" aici, pe blogul ăsta? Vezi că acest subiect a fost postat de Gelu Olescu în urmă, 2-3 postări. Cercetează şi tu, că de aia eşti băiat mare.
   Pentru ce ne interesează pe noi, cei ieşiţi anterior lui 2011:
   1. Dacă soldele activilor se măresc înainte de 01.01.2016, toţi cei pensionaţi anterior lui 2011, au luat-o în mînă!
   2. Dacă se măresc începînd cu 01.01.2016, atunci şi pentru cei pensionaţi anterior lui 2011, se procedează la recalcularea şi actualizarea pensiilor, în termenul prevăzut, adicătelea 24 luni. 2016 + 2 ani (24 luni) însemnează Mîţule că vei avea pensia mărită sau cel puţin la fel cu cea pe care o ai acu, taman de la 01.01. 2018.
   Capisci blănosule?

   Ștergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ar vedea Alexandru ce subordonati inteligenti a avut si-ar pune mainile in cap.Asta e.Armata romana mai are si rebuturi.

   Ștergere
 45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buei "inteligentule", pai cum sa se faca "corelare retro"? Buei, legea opereaza numai in viitor, nu in trecut, retroactiv, asa cum au aplicat L119, prietenii tai, gaozarii de Bashinescu si Huoprea. Deci, daca lefurile activilor se maresc inainte de 01.01. 2016, ai belit prazul si din pacate nu numai tu. _ULA RECALCULARE + ACTUALIZARE! Ti-e clar? In rest, chestiile astea cu venituri brute/solde brute/solde de baza s.a. sunt kkturi, detalii pisicule. Hai inteles?

   Ștergere
 46. tigri2 spunea...
  Extras din discutiile mele cu niste tolomaci de pe R-26500
  legea 223...intra in vigoare incepand cu 01.01.2016" ,caz in care pensiile "in plata" se vor ajusta la soldele activilor, numai ca pe 01.01.2016 ,pensiile aflate in plata vor fi cele dupa L 263,iar marirea lor nu ne ajuta cu nimic pentru cele calculate pe 223..asa ca mai usor cu remercile ironice. Retineti istetilor ,un prostanac nu are cum sa fie ironic cu cei din jur
  tigri215 septembrie 2015, 14:23

  Pensiile pe 223 vor fi recalulate "dupa 01.01.2016 ,intr-un termen de MAXIM DOI ANI' nu IN DOI ANI cum incercati voi sa induceti. Tocmai asta va trebui specificat in Normele metodologice,intervalul dintre marire solde activi si recalculare pensii,daca corelarea se poate face si "retro".Cat priveste "intelegerea si analizarea logica a unor fenomene si legi,aveti cam multe carente-doar mandria de smecheras de Dambovita nu va indreptateste sa dati lectii si sfaturi.
  In alta ordine de idei,eu am pus o intrebare retorica,practic am sesizat o posibila inadvertenta,in niciun caz nu as cere sfaturi unor novici, despre aceasta lege stiu mult mai multe ca voi,deoarece am participat direct la alcatuire.Dar ,ca sa nu am probleme nu voi mai spune nimic din ceea ce stiu sau voi sti.
  ______________________________
  Tolomac esti bai dobitocule! Habar n-ai de problema in cauza si-o mai faci si pe-a interesantul. Du-te la casuta ta, aia de la SOPOCA si lasa-ne, ca ne-ai convins de 6 ani de cind te cunoastem ce-ti poate pielea-pardon blana.

  RăspundețiȘtergere
 47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oare Mereu,Palistan,Ion Ion,Rusen,Emilian etc.se pot mandri cu epave,de tipulChis,alias Tigri 2,care bantuie pe aici?Ma intreb si eu nu dau cu parul.Nu degeaba armata s-a lipsit de serviciile sale.Asemene exemplare nu au loc decat la gradina zoologica.

   Ștergere


 48. Horoscopul Afroditei: de ce sunt speciale femeile in functie de zodie

  Esenţa unei femei este preparată cu anumite ingrediente, cum ar fi...
  Citeste mai mult...

  Document

  CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE ! Scrisoarea adresată ÎNAINTE DE MOARTE poporului român de ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU

  Popor român ! – Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti...
  Citeste mai mult...

  Polemici

  Nicolae Văcăroiu: Iată cum se fură 6 miliarde de euro pe an

  Cel puțin două episoade interesante și benefice pentru trezirea la...
  Citeste mai mult...

  Criterii literare

  ”O nouă spiritualitate” dezvăluită de prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan

  Joi, 10 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti, va avea...
  Citeste mai mult...

  Criterii practice

  Angajatorul e obligat să-ți înregistreze demisia, sau riscă amendă

  Demisia este actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică...
  Citeste mai mult...

  Blogu' lu' Smeo

  Dumnezeu are cont pe Facebook

  Așa se pare. Mi-a dat like la o poză. Din senin. Mi-am zis, e clar,...
  Citeste mai mult...

  Editorial

  ACORD POLITIC PENTRU CEDAREA ARDEALULUI !

  Miticii se cred smecher,dar sunt smecheri prosti!

  Ilie Șerbănescu: “Bucureștiul va pierde Ardealul. N-a făcut nimic să-l păstreze. Îl va pierde pe Facebook”

  RăspundețiȘtergere
 49. Va asteptam cu informatiile promise despre liderii org.de pensionari si cei ai sindicatelor din MI
  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 50. l-am pus pe laptop si pe PC,functioneaza excelent !multumesc mult pentru indicatii,mai ales despre Defender,sanatate ,si abordati si alte subiecte interesante.Eu va urmaresc.C_dor(av).r.Boerean Ionel

  RăspundețiȘtergere
 51. Iar fac un raid, pe aici, rebuturile armatei.Avianyc,Tigri 2,Cezar.Astia se vede ca au fost primii ejaculati cand armata a intrat in restructurare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici Corleone nu este diferit.Avianyc,Tigri 2,Cezar poarta discutii intre ei pe Huhurez.com caraind aceeasi partitura.Asta stiu sa faca.CARAIE.Spor la carait.

   Ștergere
 52. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu

  Rotaru Tincuta , ca de altfel multa lume , se intreaba : "... dar dc casele de pensie nu iau din documentele pe care le au deja la dosar veniturile celle mai avantajoase,..." .
  Mai intii si la-nceput ... Impricinatii , conform legii , nu aleg "venituri" . Impricinatii aleg 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate .

  Venind la intrebare ...
  Dac-ar fi sa ne raspundem simplu am spune : "Pen'c'asa prevede legea ! Iar pentru cei care nu-si aleg cele 6 luni (in termen de 6 luni de la intrarea legii in vigoare) se vor folosi ULTIMELE 6 luni de activitate." .

  Realitatea-i cumva mai complicta , si este bine ca impricinatii sa stie cum sa-si aleaga acele 6 luni .
  Acele 6 luni nu trebuie alese dupa cuantumurile veniturilor primite . Acele 6 luni trebuie alese dupa nivelul functiei indeplinite ; trebuie alese lunile cu functia cea mai mare .
  Este posibil ca , pe o functie mai mica fiind , impricinatul sa fi primit venituri mai mari (datorita unei multitudini de sporuri , prime , indemnizatii , etc ) decit veniturile pe care le va fi primit pe o functie mai mare (cind nu va mai fi primit aceeasi "cantitate" de sporuri , prime , indemnizatii , etc.) .
  Acea multitudine de sporuri , prime , etc. putea reprezenta chiar si (inca) 1-2-3 (dracu stie cit) solde .
  In viitor totalitatea sporurilor , primelor , indemnizatiilor , nu vor mai putea reprezenta decit max. 30% (1/3) din solda . Solda care se calculeaza prin insumarea soldei de functie , cu solda de grad , cu gradatiile (vechimea) si solda de comanda . Atit ! 30% din acea suma ! Iar recalcularea pensiilor se va face prin actualizarea veniturilor din acele 6 luni . Actualizare care inseamna "calcularea" soldelor si sporurilor conform metodologiei valabile la data recalcularii (aceea cu cei max. 30%).
  Suma acestor venituri actualizate este determinata (fundamental) de solda de functie .
  Ca urmare ... nu este bine ca impricinatii sa se ghideze dupa niste cuantumuri pe care le au prin anexele la deciziile de pensie (pe l.119/2010 sau l.263/2010) . Sa-si aduca aminte (sau sa ceara ajutorul CMJ pentru a afla) care le-a fost functia cea mai mare din acei ultimi 5 ani ...

  Aaaaa ! Si de ce nu folosesc CPS-urile datele existente la dosarele de pensie ? Pentru ca acolo se gasesc niste sume de bani ... Iar CPS-urile au nevoie de (cel putin) gradul si functia indeplinte de impricinati . Asta pentru a putea face actualizarea acelor venituri ; si pentru a putea face si urmatoarele actualizari ...

  RăspundețiȘtergere
 53. Raport CSM: Se impune desfiinţarea instanţelor militare; nu sunt respectate garanţiile de independenţă şi imparţialitate.
  http://www.financiarul.ro/2015/09/19/raport-csm-se-impune-desfiintarea-instantelor-militare-nu-sunt-respectate-garantiile-de-independenta-si-impartialitate/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "E prostani" rău de tot şi pe deasupra şi oţi, ăştia de la CSM. Ţările civilizate au instanţe militare. La noi, ca la nimenea...O ţară de kkt care a ajuns aşa, tocmai din cauza inJUSTIŢIEI, complice cu politicul la toate trădările şi furăciunile. Am un vecin care se judecă pentru o tulburare de posesie de 12 ani, cu 18 sesiuni de judecată, cu "dreptatea în mînă" şi nu mai sfîrşeşte de "judecat". Asta e justiţie? E un RAHAT. Şi se mai plîng că au sute de dosare de rezolvat aceşti escroci înbrăcaţi în robe, mai mult, o mai fac şi pe-a interesanţii atunci cînd îi critici.

   Ștergere
 54. Ce noutati mai exista in problema care ne intereseaza ?

  RăspundețiȘtergere
 55. Nu prea mai există, cel puțin în spațiul public. Deocamdată structurile de/din apărare fac calcule și simulări pentru legea salarizării. Dacă va intra de anul viitor, chiar și parțial, trebuie prinse aceste creșteri în buget.
  Problema pensiilor și a recalculării acestora va fi tranșată ,HG și ordine comune, după ce legea salarizării va fi bătută în cuie.

  RăspundețiȘtergere
 56. am citit art din link:
  ref la desfiintarea instantelor militare.In SUA sau UE de ce se poate sa existe justitie militara si la noi NU?
  Eu nu am nimic impotriva justitiei militare .Argumentele aduse de ziar sunt puerile.Ganditi-va la reversul medaliei.....fura cineva un tanc cu munitie cu tot(in SUA chiar s-a intamplat) ce face justitia civila? ii da 3 ani cu suspendare? ....daca judecatorii calculeaza tancul la cantitate de fier si nu la ceea ce poate sa faca si cate vieti sa ia.Parerea mea!!
  justitia militara trebuie sa ramana si sa-i "arda fara mila".....aici e vorba de arme si munitii nu de nemernicii care fura banu public( ma rog,eu i-as "sparge" si pe aia)......dar s-ar parea ca parlamentarii stiu "sa faca legi"

  RăspundețiȘtergere
 57. Liniștea informațională privind legea pensiilor militare crează angoase multora dintre noi.
  Mulți propun să rămânem în silențio stampa sa nu supărăm pe potentații zilei, unii văd în iminenta cădere a lui Ponta și posibila venire la putere a opoziției un semn nostradamic că legea nu se va aplica.
  Alții, văzând cu câtă nonșalanță aruncă guvernul și parlamentul cu pensii, măriri de salarii și alte plocoane specifice perioadei preelectorale, cred că după ce pușculița bugetului se va goli vom fi trași pe dreapta.
  Teoretic au dreptate și dacă această lege privea doar MApN și puținii militari din celelalte structuri de așazisă apărare era posibil și așa ceva. Dar cum tagma militarilor a fost extinsă foarte mult cei de prin servicii și cei de la MI vor fi având suficente dosare în cămara cu conserve pentru a-i convinge să aplice legea, mai ales că aplicarea ei celor pensionați înainte va mai dura 1-2 ani timp în care mulți dintre noi vor pleca din lumea asta .
  Optimiștii dădeau un termen de 2-3 săptămâni până vor fi gata ordinele comune/normele de aplicare a legii 223. Dar se pare că artizanul legii viceprim ministrul Oprea e prea ocupat cu viitorul politic și nu are timp de așa ceva acum, mai ales că a avut grijă să prevadă în lege că toate elementele pentru aplicare se pun în mișcare după intrarea acesteia în vigoare.
  Ministrul Dușa oricum nu mișcă în front fără aprobare și mai nou se pregătește pentru o sarcină la care în sfârșit e calificat, cel puțin teoretic, cea de pădurar militar.- http://www.roarmy.ro/aviz-favorabil-proiectului-ce-prevede-implicarea-sri-si-mapn-in-defrisarile-ilegale-de-paduri/#more-5875
  Presată de puținii membri rămași și în dorința de revigorare, conducerea SCMD iese la rampă, solicitând șefilor lor trei structuri ce au sarcina întocmirii documentelorde aplicarea legii.
  Demers al SCMD pentru convocarea grupului de lucru interministerial.- http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere
 58. GANDUL.INFO /stiri/cum arata legea salarizarii unice justitia regina armata si internele aghiotanti 2009.Ce sa mai intelegem .

  RăspundețiȘtergere
 59. Cititi articolul si vedeti diferente enorme fata de ce vorbim acum.

  RăspundețiȘtergere
 60. "In atentia tuturor celor interesati de aplicarea Legii nr. 223/2015

  Doamnelor si domnilor,
  Sesizand nerabdarea multor colegi care s-au grabit, din varii motive, sa redacteze diferite cereri sau petitii catre ministerele de resort sau casele de pensii sectoriale, in legatura cu unele dispozitii ale noii legi privind pensiile militare de stat, va atentionam pe acesta cale ca toate aceste demersuri sunt inutile si neavenite deoarece sunt evident in afara dispozitiilor legale, acestea urmand sa intre in vigoare doar la 01.01.2016. Actele procedurale facute inainte de intrarea in vigoare a legii nu sunt luate in evidenta de casele de pensii sectoriale, aspect comunicat prin informatiile difuzate in mijloacele de informare.
  Legea nr. 223/2015 are mai multe dispozitii care fac trimitere la elaborarea unor NORME METODOLOGICE ce trebuie aprobate prin hotarare de guvern sau ORDINE COMUNE DE MINISTRU, acte normative subsecvente legii, care vor lamuri din punct de vedere tehnic unele aspecte din lege si vor asigura aplicarea unitara a acesteia. Abia dupa adoptarea acestor norme si ordine, vom sti cu exactitate ce avem de facut.
  Dupa cum ati putut constata ieri, vizitand pagina noastra principala de pe internet, presedintele SCMD a solicitat ministrilor de resort convocarea Grupului de lucru interministerial care a redactat proiectul legii pensiilor militare de stat, in ideea redactarii in comun, cu consultarea reprezentantilor sindicatelor din sistem, a normelor metodologice si a ordinelor comune de ministru.
  Dupa adoptarea actelor subsecvente legii, proces care din punct de vedere calendaristic nu poate avea loc inainte de 01.01.2016, SCMD o sa va tina la curent cu informatiile necesare referitoare la actele ce trebuie indeplinite si in ce fel. In consecinta, nu trimiteti acum cereri sau alte documente catre casele sectoriale de pensii pentru ca acestea sunt inutile din moment ce sunt precoce, intreaga agitatie servind doar pescuitorilor in ape tulburi.

  SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

  Col (r) Monica CALOIAN"
  __________________________________
  http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
  ________________________________
  Deci v-aţi lămurit, voi "ce tot pescuiţi în ape tulburi", nu-i aşa?

  RăspundețiȘtergere
 61. Mos Alecu
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/1700357380198825

  S-acum sa vedem o alta aiurela din l.223/2015 ... Aiureala pe care va trebui s-o rezolve acel ordin comun ...
  Este vorba tot despre prevederi care se bat cap in cap de la un articol la altul ...
  Prevederi care au fost "inserate" in diferitele proiecte , precum si pe timpul procedurilor din Parlament ...
  Prevederi care au fost "inserate" de catre diversi propunatori de propuneri . Propunatori de propuneri care nu se mai gindeau si la efectele pe care le vor produce propunerile lor ...

  Ne folosim de textul l.223/2015 de la adresa http://www.avocatnet.ro/…/Legea-nr-223-2015-pensiile-milita… ...
  Nu voi mai prelua textele intregi ... voi prezenta numai intelesul acelor texte ...
  Aiureala apare la modul de rezolvare a problemei recalcularii pensiilor celor de dupa 01.01.2011 (cei pensionati pe l.263/2010) .
  Din graba anularii idioteniei calexandriste (cea cu ne-recalcularea pensiilor de dinainte de 01.01.11) , s-a introdus (la art.109) recalcularea si a acestor pensii . Asa cum mai aratasem ... introducerea acestei prevederi (a recalcularii pensiilor de dinainte de 01.01.11) s-a facut fara a se elimina si prevederile anterioare ale articolului ... prevederi care erau aplicabile NUMAI pentru situatia ne-recalcularii acelor pensii...
  Odata cu introducerea in art.109 (actual) a recalcularii pensiilor de dinainte de 01.01.11 ... s-a introdus , in acest articol , si recalcularea pensiilor de dupa 01.01.11 (cele stabilite pe l.263/2010) ...
  De aici incepe bulibăşeala ...
  Iata despre ce-i vorba ...
  Art. 109 (actual) vorbeste despre :
  - alin.(1) - pensiile de dinainte de 01.01.11 (cele din l.119/2010 , oug. 1/2011 , l.241/2013) dar si cele de dupa 01.01.11 (CELE DIN l.263/2010) devin pensii militare de stat , si se recalculeaza
  ----- recalcularea se face in raport de vechimea valorificata IN ULTIMA DECIZIE DE PENSIE . Atentie : stagiile nerecunoscute printr-o decizie de pensie NU SE RECUNOSC ...
  - alin.(2) - actualizarea cu soldele celor in activitate se va face in termen de 24 luni de la modificarea soldelor (despre aiureala acestei prevederi am vorbit altadata)
  - alin.(3) - pensiile de mai sus (deci si cele din l.263/2010) se pot recalcula si prin depunerea de documente nevalorificate la data intrarii in vigoare a l.223
  ------ prin asta se anuleaza prevederile alin. (1) - cel cu vechimea din ULTIMA decizie de pensie ... Se permite trimiterea de documete si pentru stagii (inca) nerecunoscute printr-o decizie de pensie ...
  ------ aceasta recalculare ar trebui sa se faca in termen de 24 luni de la data intrarii in vigoare a legii . Deci si acele documente se pot depune tot in acest termen .
  ------ drepturile cuvenite din aceasta recalculare se platesc (in acel termen) incepind cu luna urmatoare depunerii documentelor
  - alin.(4) - daca au mai ramas stagii nevalorificate conf alin.(3) , acestea , impreuna cu cele realizate dupa intrarea legii in vigoare , se valorifica in sistemul public de pensii ...

  RăspundețiȘtergere
 62. Mergem mai departe ... sa vedem ce spune art. 110 (actual) :
  - alin.(1) - pensiile din l.263/2010 se recalculeaza ... Nu mai spune (ca la art.109) ca DEVIN pensii militare de stat ... dar asta n-ar avea vreo mare importanta ...
  ------ recalcularea se face in raport cu vechimea valorificata in ultima decizie de pensie ... Tot asa spune si la art. 109 ... Atentie : stagiile nerecunoscute printr-o decizie de pensie NU SE RECUNOSC .
  - alin. (2) - stabileste termenul de efectuare a recalcularii acestor pensii (din l.263/2010) : 12 luni de la intrarea in vigoare a legii ... La art.109 nu se stabilea nici un termen de recalculare ... La art.109 se stabilea un termen (24 luni) numai pentru situatia recalcularii ca urmare a depunerii de documente nevalorificate ... Care-i adevarul : cel din art.109 sau cel din art.110 ?
  - alin.(3) - stagiile nevalorificate la data intrarii in vigoare a legii , precum si cele realizate dupa aceasta data , se valorifica in sistemul public de pensii .
  ------- spre deosebire de art.109 , aici nu se mai da posibilitatea depunerii de documente DUPA intrarea in vigoare a legii . Stagiile nerecunoscute printr-o decizie de pensie ramin a fi valorificate NUMAI in sistemul public de pensii ... Care-i adevarul : cel din art.109 sau cel din art.110 ?
  - alin. (4) - pensiile recalculate (din l.263/2010) se cuvin din luna urmatoare a INTRARII in vigoare a legii ; se platesc dupa 12 luni de la intrarea l.223/2015 in vigoare
  ------- la art.109 acele pensii recalculate (din l.263/2010) se cuvin incepind cu luna urmatore depunerii documentelor ; si se platesc in acel termen de 24 luni ...Care-i adevarul : cel din art.109 sau cel din art.110 ?
  - alin. (5) , (6) si (7) - se refera la militarii care au iesit la pensie "din civilie" (cu drepturi de pensie deschise la casele TERITORIALE de pensii ...
  ------- acestia au dreptul sa ceara recalcularea pensiilor lor (civile) in pensii militare de stat (daca au vechime in serviciu - militarie - conform cerintelor legii 223/2015)
  ------------------------------------------------------------------
  Cine are timp si chef ... sa studieze legea ... Poate află cum va rezolva acele probleme si acel ordin comun !
  Cine are timp ... sa-i transmita si pasaricii ca trebuie sa mai citeasca INTREAGA lege ... Poate află ca cei pensionati pe l.263/2010 nu au dreptul sa trimita documente pentru stagii nerecunoscute (printr-o decizie de pensie) la data intrarii legii in vigoare ...

  RăspundețiȘtergere

 63. - amindoua legile folosesc (numai) soldele/veniturile din acea ultima perioada
  ------ l.164 folosea solda lunara (din l.138/1999) compusa din SF+SG+Grad.+SM+I.Cda.+I.Disp.
  -------------------- a fost uneori criticata pe motiv ca , la unii , s-ar fi acordat preferential solda de merit si indemnizatia de comanda .... Desi reglementarile privind acordarea celor doua "componente" erau stricte si nu puteau fi "ocolite" asa de usor ...
  ------ l.223 foloseste "veniturile" brute din acea ultima perioada . Acele "venituri" sint compuse (conf.legii salarizarii) din solda functie de baza si sporuri , indemnizatii , prime ...
  -------------------- Solda functiei de baza este compusa din SF+SG+Grad.+S.Cda
  -------------------- suma tuturor celorlate componente ale "veniturilor" nu va depasi 30% din solda functiei de baza . Ca urmare ... nu este ceea ce viseaza unii : venituri nelimitate ... Va fi solda + 30% din solda ...
  ------------------- Atentie ! Si aceasta lege va fi criticata pentru ca vor aparea suspiciuni de promovare preferentiala in functie (cu solda de comanda) , si de acordare preferentiala de sporuri "fara numar , fara numar"
  **** In concluzie : s-a "majorat" cu 30% solda care era folosita ca baza de calcul in l.164 . Nu are cum sa-mi fie defavorabila deoarece imi va fi aplicata si mie .

  - amindoua legile au "limitarea" pensiei la max. 100% din baza de calcul
  ------ l.164 aplica limitarea la "finalul" calcularii pensiei (inainte de aplicarea majorarii pentru OMM(SOSP)
  ------ l.223 aplică limitarea "pe parcursul" calcularii pensiei (inainte de aplicarea sporului pentru contributia la fondul pentru pensie suplimentara si a majorarii datorate OMM(SOSP)
  --------------------- despre necesitatea limitarii pensiei am discutat de multe ori si in multe locuri ... Fapt pentru care mi-am atras "minia si dispretul maselor largi populare" .
  *** In concluzie : in ambele legi exista o limitare a pensiei la max.100% din baza de calcul . Nu are cum sa-mi fie defavorabila deoarece imi va fi aplicata si mie .

  Aceste elemente sint suficiente si determinante pentru a prezenta similitudinile dintre l.164/2001 si l.223/2015 ...
  Asemanari care , spre dezamagirea celor doi idioti , ma fac sa nu am griji ...

  Trebuie , si va urma , o privire "mai atenta" asupra problemei acelor venituri folosite ca baza de calcul de catre l.223/2015 ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pt Anonimul de ieri ora 19.05
   Legea 164/2001 a stabilit o pensie care la cei mai multi pensionari s-a actualizat. Daca pensia rezultata in urma actualizarilor succesive pe Lg.164/2001 este mai mare cu 40%-50% decat cea stabilita initial: la deschiderea drepturilor de pensie, rationamentul nu mai este corect, in cele mai multe cazuri.
   Cresterea pensiei pe Lg.164/2001 prin actualizari succesive nu mai are nici o importanta pt. ca recalcularea prevazuta de art.109 si art.110 se face doar pana la deschiderea drepturilor de pensie.

   Ștergere
 64. Ce se intampla cu huhirez? A trecut la secret? Se protejeaza?

  RăspundețiȘtergere
 65. La finele lunii septembrie a.c.,Chiorul a atacat legea pensiilor militare.Iar a bagat stambe.Armata ii sta in gat precum o broasca pentru ca Rotita l-a dat de gol ca a fost turnator la secu(CI).Si cand te gandesti ca a fost fiu de ofiter chiar daca taica-sau a intrat pe o usa ciocanar si a iesit pe cealalta ofiter..Netrebnicul a meritat pe deplin ceeace a primit la Iasi ,Focsani si Constanta.

  RăspundețiȘtergere
 66. O intrebare:
  salariile bugetarilor cresc cu 25% de la 1 decembrie 2015(acest lucru este deja sigur).
  acest lucru are vreo repercursiune asupra pensionarilor militari pensionati inainte de 2011?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă legea salarizarii intra în vigoare din decembrie cei pensionați înainte de 2011 nu vor beneficia de actualizarea prevăzută de articolul 60 din lege, deoarece legea pensiilor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.
   Recalcularea pensiilor este prevăzută, cu elemente clare și durată în timp, doar pentru cei pensionați direct pe legea 263, conform art. 110. Pentru ceilalți conform art.109 deși recalcularea este prevăzută și aici, conform art. 109 al. 1, nu mai sunt prevăzute acele termene de recalculare și începere a plății noilor pensii ca la art. 110 al. 2 și 4.

   Ștergere
 67. Vom fi executati... LEGAL!

  http://www.dcnews.ro/victor-ponta-cre-te-salariile-bugetarilor-cu-25prc-chiar-din-acest-an_485919.html

  RăspundețiȘtergere
 68. Introducerea in tagma militarilor a unor oameni care nu au mai nimic de a face cu statutul de militar a creat și va crea în continuare probleme.
  Nici nu au apărut normele/ordinele de aplicare și deja politicul în căutare de votanți trece la proiecte de modificare a legii.
  Prin mass-media a apărut știrea că trei senatori PSD ar fi depus la senat ( totuși acolo nu apare ca inregistrată această inițiativă legislativă) un proiect de completare a legii privind pensiile militare de stat, care prin modificarea articolului 16 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, să permită specialiştilor cu înaltă şi/sau dublă calificare profesională, încadraţi pe filieră externă dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă, art.16 – 1), litera b, cu o vechime în serviciu de 10 ani în loc de 15 cât este stipulat acum în lege.
  http://www.mediafax.ro/social/proiect-vechimea-in-serviciu-la-pensiile-militare-in-cazul-specialistilor-redusa-de-la-15-la-10-ani-14790926
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20472525-proiect-vechimea-serviciu-pensiile-militare-cazul-specialistilor-redusa-15-10-ani.htm
  http://www.infolegal.ro/proiect-de-modificare-a-legii-nr-2232015-privind-pensiile-militare-de-stat/2015/10/05/

  RăspundețiȘtergere
 69. "Salariile tuturor bugetarilor ar putea creşte cu 25% de anul acesta.
  Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ia în calcul aplicarea legii salarizarii unitare mai devreme, adică din decembrie 2015.
  Şi asta pentru că 2016 este an electoral, iar noua lege a bugetului spune că nu se pot face modificări cu 6 luni înainte de alegeri.
  Decizia finala va fi luată săptămâna aceasta. "
  http://www.antena3.ro/economic/veste-extraordinara-pentru-toti-bugetarii-cat-vor-castiga-daca-legea-salarizarii-intra-in-vigoare-316802.html

  RăspundețiȘtergere
 70. Cum necum uite ca primesc si eu,,inghetatul, o marire de pensie incepand cu 01.01.2016.5% nu-i prea mare dar decat nimic?Pana la urma iau nu dau.

  RăspundețiȘtergere
 71. Introducerea in tagma militarilor a unor oameni care nu au mai nimic de a face cu statutul de militar a creat și va crea în continuare probleme.
  Legea pensiilor militare nu a intrat incă in vigoare, nu au apărut normele/ordinele de aplicare și deja politicul în căutare de votanți trece la proiecte de modificare a legii.
  Prin mass-media a apărut știrea că trei senatori PSD ar fi depus la senat ( totuși acolo nu apare ca inregistrată această initiațivă legislativă) un proiect de completare a legii privind pensiile militare de stat, care prin modificarea articolului 16 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, să permită specialiștilor cu inaltă și /sau dublă calificare profesională, incadraţi pe filiera externă dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă, art.16 – 1), litera b, cu o vechime în serviciu de 10 ani in loc de 15 cât este stipulat acum in lege.
  Inițiativa legislativă nu vizează decât tangențial MApN, principalul beneficiar fiind MI și probabil serviciile secrete, conform expunerii de motive:
  ”Pentru buna desfăşurare a activităţii în structurile operative de poliţie judiciară, de criminalistică, de crimă organizată, dar şi în domeniul investigării fraudelor financiar-bancare sau informatice, în domeniul tehnologiilor avansate (...), se impune încadrarea din sursa externă a unor specialişti din viaţa civilă, cu experienţă şi expertiză în diverse domenii, uneori cu dublă specializare”
  http://www.mediafax.ro/social/proiect-vechimea-in-serviciu-la-pensiile-militare-in-cazul-specialistilor-redusa-de-la-15-la-10-ani-14790926
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20472525-proiect-vechimea-serviciu-pensiile-militare-cazul-specialistilor-redusa-15-10-ani.htm
  http://www.infolegal.ro/proiect-de-modificare-a-legii-nr-2232015-privind-pensiile-militare-de-stat/2015/10/05/

  RăspundețiȘtergere
 72. Foarte interesante comentariile referitoare la Windows 10. Dar ce legătură există între pensiile militare și articol? Obsesia e de vină...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!