miercuri, 19 august 2015

Ministerul de Interne confirma oficial imensa „ţeapă” conţinută de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, la adresa personalului militar deja pensionat!


Ce ţeapă v-am tras iar, fraierilor de militari pensionati pana in 2011!
Urmare evidenta a unor cereri multiple adresate M.A.I. de catre personalul pensionat apartinand acestui minister prin care a solicitat precizari in legatura cu modul de aplicare a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat si personalului militar deja pensionat inainte de anul 2011, Casa de Pensii Sectoriala a M.A.I. a transmis un comunicat menit a face lumina  asupra raspunsurilor oficiale care trebuie acordate petionarilor de catre Directia de Informare si Relatii Publice a ministerului in cauza.  

Comunicatul confirma in mod oficial si suficient de explicit faptul ca Legea nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat nu va fi aplicata, realmente, personalui militar pensionat anterior anului 2011. Faptic, comunicatul confirma ceea ce am atras atentia in repetate randuri si anume ca recalcularea si actualizarea actualelor pensii contributive ale personalului militar pensionat anterior anului 2011 - ca si conditie elementara de transformare a acestor pensii in pensii militare in adevaratul inteles al cuvantului, vor fi efectuate simultan. Când? La Sf. Asteapta, conform prevederilor Art. 109 (2), respectiv „în termen de maximum 24 de luni de la data primei majorari a soldelor de grad/salariilor gradului profesional si/sau soldelor de functie/salariilor de functie ale militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special si se aplica începand cu luna majorarii acestor drepturi". 

La modul tehnic, comunicatul M.A.I. confirma in totalitate baleiajul legii prezentat in detaliu in materialul de aici prin care personalul militar pensionat anterior anului 2011 este luat pur si simplu la misto. Pe scurt, actualizarea nu poate fi declansata decat in conditiile Art. 60 (1), recalcularea nu poate fi declansata decat tot in conditiile Art. 60 (1) [referintele Art. 60 (1) asupra Art. 29, 30 si 108 contin elementele specifice recalcularii], iar termenul de aplicare este la Sf. Asteapta, respectiv cel stabilit de Art. 109 (2)

Acestea fiind spuse, „ţeapa” conţinută de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat la adresa personalui militar deja pensionat, avand lovitura principala asupra personalului pensionat pana in anul 2011, este confirmata oficial! 

Va readucem aminte ca artizanul batjocurii continuta de legea mentionata la adresa personalului pensionat pana in anul 2011, este individul din imaginea atasata mai sus. 


UPDATE

Din ce in ce mai multi militari in rezerva/retragere, constienti de relele intentii ale initiatorilor la adresa personalului militar deja pensionat, rele intentii incluse in lege inca din faza de proiect a acesteia, intreaba ce mai este de facut, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fiind deja adoptata si promulgata! Sau daca mai este ceva de facut! Da, ar mai fi ceva de facut! Legea include o sansa minimala de a (re)beneficia si militarii deja pensionati de pensii militare in adevaratul inteles al legii. Sansa ar fi aceea de a fi majorate soldele/salariile militarilor in activitate la o data cat mai apropiata de data intrarii in vigoare a L.P.M., respectiv 01.01.2016, dar in niciun caz inainte de aceasta data asa cum au anuntat deja intentia oficialii Guvernului! Urmand ca numai de la o posibila majorare a a soldelor/salariilor militarilor in activitate operata exclusiv dupa 01.01.2016, sa fie declansata si procedura de actualizare si recalculare a actualelor noastre pensii contributive, astfel incat si acestea sa devina real militare! Aceasta este sansa minimala, nu pentru toti - este real, ci doar pt cei care vor supravietui inca 2 ani de la data majorarii soldelor/salariilor militarilor in activitate (2 ani fiind termenul maximal de implementare a actualizarii/recalcularii).

Numai ca daca va exista un indiciu oficial cat de mic in proiectul final al noii legi a salarizarii, conform caruia legea ar trebui sa intre in vigoare inainte de 01.01.2016, devine suficient de clar ca initiatorii nu au in plan decat sa isi bata joc de noi pana la capat. Intrucat, trebuie sa fim realisti: odata operata o majorare a soldelor/salariilor inainte de 01.01.2016, noi nu vom mai prinde in aceasta viata si o alta majorare a soldelor/salariilor si dupa 01.01.2016 care sa permita declansarea recalcularii si actualizarii actualelor noastre pensii contributive, astfel incat sa devina si acestea (real) militare.

In consecinta, daca va exista un indiciu oficial cat de mic in proiectul final al noii legi a salarizarii, conform caruia legea ar trebui sa intre in vigoare inainte de 01.01.2016, personalului militar deja pensionat ne revine ca datorie morala elementara sa ii luam de guler pe initatori (in primul rand pe Gabriel Oprea si pe Mircea Dusa), si sa le atragem atentia sa inceteze bataia de joc la adresa personalului militar. In acelasi timp, personalului in rezerva/retragere din asociatiile/sindicatele/organizatiile ale caror lideri aserviti lui Gabriel Oprea si-au dat acordul inca din faza de proiect pe mascarada la adresa militarilor deja pensionati inclusa in L.P.M., ii revine suplimentar si datoria morala de a se debarasa de liderii care le-au tradat interesele. Este vorba despre liderii A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. si atentie, stimati colegi din M.A.I. - este vorba si despre liderii S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL, toti cei mentionati dandu-si acordul la unison pe mascarada  continuta in L.P.M. la adresa militarilor deja pensionati. Sau macar membrii onesti din asociatiile/sindicatele/organizatiile patronate de liderii mentionati, sa isi inainteze demisiile in masa, lasandu-si astfel liderii care le-au tradat interesele fara nicio reprezentivitate

Experientele precedente si actuale demonstrandu-ne din plin ca in niciun caz nu mai tine cu fineturi si alte politeturi cu personaje de teapa celor mentionati!324 de comentarii:

 1. Tot ce ai spus pîna acum in comentarii a fost infirmat la fel cum se va intîmpla si cu gogomania asta.
  Cred ca ai prin cap multe circuite pe invers.
  Si in final iti repet . Vei fi foarte fericit impreuna cu gasca care-ti aduleaza prostiile date pe goarna ca aceasta lege a fost promulgata si publicata in Mof in contextul amplului val de revendicari ce vor urma.
  Degeaba ai coborît in oraș daca intelectul ti-a ramas cocotat pe virf de munte sa nu te prinda rusii . Intre timp ISi-lul a devenit mai periculos .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Absolut toate materialele au fost confirmate! In loc sa faci exhibitii, CITESTE comunicatul M.A.I. de mai sus! Este extrem de clar! Astfel:

   1]. Pasul I: L.P.M. nu poate fi aplicata celor deja pensionati decat numai dupa emiterea Ordinului Comun - si care trebuie emis in termen de 90 zile dupa data de 01.01.2016.

   2]. Pasul II: pensiile celor deja pensionati NU pot fi nici nici recalculate, nici actualizate daca NU va exista o majorare a soldelor militari activi care sa fie operata si MUSAI incepand cu 01.01.2016, si NU inainte de aceasta data cum a afirmat Guvernul.

   3]. Abia dupa indeplinirea vreodata a pasului II, in termen de maxim 24 luni, ar urma declansarea in sfarsit a aplicarii Art. 60 (1) care include LA PACHET actualizarea & recalcularea.

   PS: Bai, mosule! Vei fi tu orbit de cultul personalitatii pt. Gabriel Oprea si UNPR. Dar nici noi NU suntem chiori incat sa NU putem citi o lege sau un comunicat oficial. Este prea clara treaba: Gabriel Oprea trebuie ALUNGAT! Isi bate joc de 5 ani continuu de noi! Si va fi alungat!

   Ștergere
  2. Discutiile nu au rost, individul are certitudini sau postarile lui sunt intentionat facute pentru prostirea celor care-i mai pot cadea in plasa. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

   Ștergere
 2. Se confirmă-dacă mai trebuia cofirmat de către cineva, că actuala "lege" le dă o mare ţeapă celor pensionaţi anterior lui 2011. Singurul "miracol" pentru aceştia (printre care mă aflu şi eu), ar fi ca legea salarizării să fie emisă în anul 2016, implicit soldele activilor să fie mărite atunci. Asta s-ar putea întîmpla (amînarea legii salarizării), pe fondul nemulţumirii actuale şi nerăbdării unor categorii sociale ca medicii, profesorii, poliţiştii ş.a. Dacă nu,...unii dintre noi "o vor apuca mărită" la sfîntu-aşteaptă. Deci, în concluzie, Anonimule de la ora 10:00, las-o mai moale că "nu le ai" cu astea.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Unde vedeti voi confirmarea tepei in comunicatul MI ?????? Daca este sa interpretez corect ati pus teapa intre ghilimele, ceea ce inseamna ca nu este nicio teapa......Oamenii spun clar ca procedura de actualizare si recalculare se va face conform normelor ce urmeaza sa apara prin ordinul comun .................Nu asa puneti presiune pe cei care vor elabora ordinul, ci prin propuneri concrete.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Man! Ai citit comunicatul? Dar articolele de lege la care face trimitere? Pe ultimele NU le-ai citit sigur. Altfel aflai ca acel mare Ordin Comun nu face decat sa iti aplice Art. 60 si 109. Art. 60 din lege afirmand negru pe alb ca iti actualizeaza pensia - ocazie cu care ti-0 si recalculeaza, iar Art. 109 scrie tot negru pe alb ca cele prevazute la Art. 60 se VOR face, dar NUMAI in termen de maxim 24 luni de la data primei majorari a soldelor/salariilor militarilor in activitate! Cand va fi aia prima majorare si daca va fi vreodata!

   Si atunci, ce crezi ca vine un ministru cu un ordin comun care sa incalce cele 2 articole din lege, doar sa iti faca tie actualizare si recalculare de la 01.01.2016? Ca asa vor muschii tai? Ce presiune sa pui pe cine, din moment ce cei cu Ordinul Comun nu pot face absolut nimic in privinta celor pensionati pana cand nu se va milostivi cineva vreodata sa majoreze soldele/salariile militarilor in activitate? Abia atunci Ordinul Comun poate sa aplice Art. 60 si 109!

   Propunere concreta? Degeaba facem pe marginea Ordinului comun, acesta NU poate modifica legea! Propunere concreta am facut inainte de adoptarea LPM. Era esentiala: recalcularea sa fi fost efectuata concomitent cu actualizarea in functie de soldele militarilor activi valabile la data intrarii in vigoare a legii. Simpla, clara si la obiect! Dar nu a tinut nimeni cont de ea. Acum NU mai avem nimic de facut. Trebuie fie alta lege sau ordonanta care sa amendeze LPM, ceea ce practic este exclus. Sau sa ne rugam sa fie majorate soldele militarilor in activitate la 01.01.2016 - NU inainte ca o furam, dupa care sa mai traim 2 ani, timp in care ni s-ar actualiza si recalcula pensiile! Numai ca aia pe care zici tu sa nu punem presiune, au de gand sa majoreze soldele in decembrie 2015, astfel incat noua sa NU ne mai poate fi actualizate si recalculate pensiile dupa 01.01.2016. niciodata!

   Ștergere
  2. Eu o sa le cer ca pentru tine si gasca care te sustine sa elaboreze astia o alta lege care sa va satisfaca pe deplin dar numai după ce vor satisface doleantele celor iesiti in strada,doctori,profesori, functionari si care se vor mai adauga pina la finele anului.
   Sa fiti si voi multumiti odata, ca oricum rupti de realitatile cotidiene sunteti si nici macar nu stiti interpreta o lege foarte buna care se va aplica printre furcile caudine ale revendicarilor salariale.
   Bine-i ca nu a fost intoarsa in parlament ca acolo zagea si ce se putea mai grav sa iasa ceva in genul 241 ca sa fiti multumiti.
   In lege scrie clar de la data intrarii in vigoare a legii dar voi interpretati dupa cum va convine.

   Ștergere
  3. @R....
   Nu stiu ce ai citit tu in comunicat si ce "REVELATIE" ai avut, dar practic comunicatul nu spune absolut nimic, doar da cateva citate din lege si ne spune ca dupa ce apar normele de aplicare ne vor "lumina" si pe noi. Ce se subliniaza e faptul ca pensiile civile redevin militare si se recalculeaza conform noii legi. Si cam atat.

   Ștergere
  4. @ Anonim 19 august 2015, 12:26. Bai, baiete! Esti complet dezordonat si iese un terci din afirmatiile tale. Materialul este clar, comunicatul M.A.I. idem! Textul legii este ceva mai alambicat, dar l-am ginit pana la urma si este cum zice comunicatul M.A.I. Pt. dumneata, iti si desenez:

   1]. Pasul I: In decembrie 2015 se vor majora soldele/salariile militarilor activi.
   2]. Pasul II: In ianuarie 2016 intra in vigoare L.P.M.
   3]. Pasul III: In cursul anului 2016 se recalculeaza toate pensiile personalului pensionat incepand cu 2011. Aceste pensii vor avea coeficientii soldelor/salariilor de dinainte de majorarea soldelor/salariilor militarilor activi operata in decembrie 2015.
   4]. Pasul IV: STAND BY pe viata pt. personalul pensionat pana in 2011. Pana cand va fi operata o majorare a soldelor/salariilor militarilor in activitate si dupa 01.01.2016, astfel incat sa le poata operata si celor pensionati recalculare si actualizarea, in conditiile Art. 109. Adica la .ulivara!
   5]. Pasul IV: STAND BY pe viata si pt. personalul pensionat incepand cu anul 2011 in privinta actualizarii pensiilor. Tot pana cand va fi operata o majorare a soldelor/salariilor militarilor in activitate si dupa 01.01.2016. Adica la .ulivara!
   6]. Militarii in activitate vor iesi victoriosi cu pensii, in conditiile legii, cu coeficientii care le vor fi majorati in decembrie 2015.
   7]. Cei deja pensionati inainte de acea majorare a soldelor/salariilor care va fi operata in decembrie 2015, urmand a se ruga pana la sfarsitul vietii sa mai fie majorate soldele/salariile inca o data, macar cu un ban si dupa 01.01.2016, in speranta ca la cei pensionati inainte de 2011 - le vor fi in sfarsit recalculate si actualizate pensiile, iar la cei pensionati dupa 2011 - doar actualizate, fiind deja recalculate.

   Ștergere
 5. Daca e teapa, nu are cum sa fie numai pentru cei pensionati anterior 01.01.2011. Ar fi pentru toti pensionarii care au trecut in rezerva pana la 01.01.2016. Diferenta ar fi ca actualizarea s-ar face in doi ani fata de un an, pentru cei pensionati anterior 01.01.2011. Eu zic sa asteptam totusi normele de aplicare. Daca e sa fie teapa, ar fi inca o ticalosie a gunoaielor ordinare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Difera doar anvergura! In material este precizat [Acestea fiind spuse, „ţeapa” conţinută de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat la adresa personalui militar deja pensionat, avand lovitura principala asupra personalului pensionat pana in anul 2011, este confirmata oficial!].

   Deci, „ţeapa” este la adresa INTREGULUI personal deja pensionat, insa lovitura principala este tintita asupra personalului pensionat pana in anul 2011.

   Dupa cum cunoastem, personalul pensionat incepand cu anul 2011 reprezinta obiectul Art. 110. Articol care prevede ca acestei categorii de personal i se vor recalcula pensiile in termen de maxim 12 luni de la intrarea in vigoare a legii. Clar si la obiect. Aceasta categorie de personal practic NU are nevoie si de ACTUALIZARE pe langa RECALCULARE, avand drepturile de pensie deschise cu coeficientii soldelor valabili in acest moment. Deci, ce este RECALCULAT este oricum si ACTUALIZAT. OK?

   Cum ar urma sa ia „ţeapa” si personalul pensionat ulterior anului 2011? Printr-o majorare a soldelor/salariilor militarilor in activitate inainte de data de 01.01.2016. Intrucat NU li s-ar mai actualiza pensiile decat la fel ca in cazul celor pensionati inainte de 2011, respectiv dupa o noua majorare a soldelor/salariilor militarilor in activitate si care sa survina dupa 01.01.2016. Aceasta este „ţeapa” comuna pt. ambele categorii de personal. Iar diferentele de anvergura sunt deja reliefate, astfel incat „ţeapa” este infinit mai mare in cazul celor pensionati inainte de 2011. Intrucat fara o majorare a soldelor militarilor in activitate care sa survina dupa 01.01.2016, celor pensionati pana in 2011 nu li se poate aplica nimic din lege.   Ștergere
  2. TZEAPA si inca una cat mana de groasa! Vor fi recalculate doar pensiile celor iesiti pe L 263 si desigur a astora ce vor iesi de la 01 ianuarie 2016 incolo. In rest, tuturor celor pensionati anterior lui 2011: __UIE! Ce dracu" nu pricepeti? E asa de greu? Doar o conjunctura fericita, ca aminarea in 2016 a maririi soldelor activilor ar putea salva situatia si implicit ar duce la o recalculare+actualizare a pensiilor "veteranilor". TREZITI-VA fratilor din visele astea erotice pe care le aveti!

   Ștergere
  3. @ R...
   Oricum, si pentru cei pensionati pana la 01.01.2011 se poate aplica noul procent de 80%, fata de 60% cat era in vechea lege. Deci o crestere tot ar fi.

   Ștergere
  4. @ cip dragos 19 august 2015, 12:49! NU! Tu probabil esti pensionat dupa 2011 si nu te-a interesat amalgamul legislativ preparat celor pensionati inainte de 2011. Pt. cei pensionati pana la 01.01.2011 NU se poate aplica noul procent de 80%, decat in conditiile aplicarii Art. 60. Iar Art. 60 NU se poate aplica celor pensionati pana in 2011, decat in conditiile Art. 109 (2).

   Daca citesti cu atentie Art. 60 (1), desi se refera generic la ACTUALIZARE, acesta face trimitere explicita si la RECALCULARE. [ "Art. 60 (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie al militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la Art. 29, 30 si 108 si în functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie, astfel (...)". OK?

   Ori, o ACTUALIZARE nu mai are legatura cu stabilirea bazei de 80%, aceasta fiind deja stabilita in prealabil printr-o RECALCULARE! Insa, Art. 60 (1) precizeaza ca ACTUALIZAREA se face in procentul de la Art. 29. Art. 29 fiind cel cu baza de 80% si care este RECALCULARE pura.

   In concluzie, noul procent de 80% si tot tacamul legat de RECALCULARE, va fi aplicat celor pensionati pana in 2011 doar concomitent cu ACTUALIZAREA. Care insa nu are termen de aplicare definit, fiind conditionata de conditiile strict ipotetice ale Art. 109 (2), respectiv de o presupusa majorare a soldelor militarilor in activitate.

   In concluzie, voi cei pensionati dupa 2011 veti beneficia in maxim 12 luni de baza de 80% si restul (felicitari), iar noi cei pensionati inainte de 2011 stam la rand in speranta ca se vor majora dupa 01.01.2016 soldele/salariile militarilor in activitate sa ni se poata aplica si noua baza de 80% si legea in general!

   Nici conceptia legii NU permite altfel! In caz contrar ne bagau pe toti la Art. 110 si gata! Premeditarea despartitii apelor fiind evidenta!

   Ștergere
  5. @R...
   Din pacate sunt pensionat in 2007 si am trecut prin toate "incercarile" puse la cale de marinar. Asa ca suntem in aceeasi oala. Eu inteleg ca si pensiile nostre se recalculeaza in conditiile LPM, iar legea stabileste un procent de 80%. Deci in conditiile astea, daca se face recalculare, aceasta nu poate folosi alt procent. Ori pensiile noastre au fost calculate initial cu procentul de 60%. Poate imi scapa mie ceva.

   Ștergere
 6. Nu mai incercati sa-l convingeti pe R.... El vesnic va rămine cu circuitele inversate.
  Daca puteti invatati-l cel putin regula de trei simplă !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Anonim19 august 2015, 13:06.Bai,fraiere!!!Lasa-l pe R ca invers total esti tu!!Tu nu vezi ce zic aia de la MAI in comunicat??Zic cam asa:baieti pensionati pana in 2011,nu vi se recalculeaza si nu si vi se actualizeaza nici o pensie decat la 2 ani dupa ce vrea ..ula noastra sa marim soldele celor activi!!V-am dat mura in gura raspunsul in comunicat,nu trebuie decat sa cititi art.60 si 109!!Ha ha ha!!

   Ștergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 8. Ce tot o lalaiti.Dati cu banul sau cine are indoieli sa ceara un raspuns ferm la cei ce au formulat legea.Simplu .nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desteptul are indoieli, prostul are numai certitudini.

   Ștergere
  2. Man! Esti simpatic, dar se vede ca nu prea ai avut legatura cu institutiile. Un raspuns de la institutii nu poate fi mai ferm decat cel prezentat de M.A.I. Ba cel de la M.A.I. este cam de 2 ori mai ferm decat unul de la M.Ap.N. Nimeni nu va raspunde direct in fata nimic, ci similar raspunsului prezentat de M.A.I. te expediaza direct la articolele de lege. Uite, iti ofer eu un model de raspuns standard FERM oferit de M.Ap.N.:

   „Referitor la petitia inaintata ..., va raspundem urmatoarele:

   Pensia Dvs. urmeaza sa fie recalculata cf. prevederilor Art. 109 (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat si actualizata conform prevederilor Art. 60 (1) din legea mentionata.

   Cu stima, ...”.

   Foarte ferm! Acesta este in fapt si rezumatului raspunsului de la M.A.I. Numai ca cei de la M.A.I. au fost mai largi, adica ne indica sa citim intregul articolul 60 si intregul articol 109. Astfel incat daca citim si Art. 109 (2) descoperim ca pensiile noastre vor fi actualizate intr-adevar, dar in timp de 2 ani de la prima majorare a soldelor militarilor in activitate.

   In ceea ce priveste termenul de recalculare, mai sunt si alte chichite cu cititul asta pe de-a intregul! Nici la Art. 109 (1), nici la un alt articol de lege, nu regasim niciun termen concret, nu? Dar totusi trebuie sa fie undeva ascuns, este? Si este la Art. 60 (1) care desi se refera generic la actualizare in functie de soldele militarilor in activitate, ne indica discret si faptul ca aceasta se face concomitent cu recalcularea, oferindu-ne ca indicii faptul ca actualizarea se face in procentele stabilite prin Art. 29 (baza de 80%), Art. 30 (grupele de munca) si 108 (3-9% pensie suplimentara). Or, Art. 29, 30 si 108 NU au nici in clin nici in maneca cu actualizarea, ci exclusiv cu recalcularea. Fiind suficient de clar ca in final, totul se va produce numai in conditiile Art. 109 (2), respectiv in termen de 2 ani CAND si DACA vor fi majorate soldele militarilor in activitate.

   Intrucat aparusera diverse opinii pe blog, cum ca va urma o recalculare in conditiile Art. 28 pt. toata lumea, raspunsul MAI mai dezamorseaza un mit: nici macar nu pomeneste de Art. 28. Ci doar de unicele 2 articole care ne vizeaza: 60 si 109! Punctual si punct.

   Ștergere
 9. @Iceparu

  Măi omule, ce răspuns clar să ţi se dea? Nu ştiu, parcă v-a luat Dumezeu minţile! Şi Moş Alecu şi Huhurez, întreţin aşa...o stare de fobie pe legea asta de căcat, fobie care-i face pe unii de bună credinţă să aibă speranţe deşarte . Mai mult, sunt şi unii tembeli/rău voitori, care mai pun paie pe foc. Ei sunt cu "naşu" Oprea în suflet"că le-a mînărit pensiile, sunt cu Ponta care le-a promis "dreptate pînă la capăt"- capătul tunelului cu luminiţa aia pe care de-abia o vezi, cu Băsescu golanul naţiunii pe care mulţi l-au votat dar acum nu mai recunosc şi nu în ultimul rînd cu Santa Klaus cu 7 case obţinute „prin meditaţii” dar neimpozitate şi şef peste Forumul Germanilor din România, asociaţie interzisă la sfîrşitul celui de-al 2-lea Război Mondial prin Convenţia de Pace...
  Mai era unul care tot postează pe aici ,ba cu un cap de mîţâ , ba sub anonimat şi care vroia să-şi facă partid politic anul trecut ,care-o tot pupa între picioare cînd PDL-ul „era pe cai mari”, pe hoaţa aia de Elena Udrea cu “studii de specialitate” la UNAP. Pentru 1 leu de la partid, fără pic de conştiinţă, ăştia, unii dintre ai noştri, ar fi în stare să lingă şi scuipătorile din faţa spitalelor de tuberculoşi. Dar, de ce nu să nu ne-acuze unii pe cei care tragem „semnalul de alarmă” pentru rezervişti, cînd interesele alea ale lor de trepăduşi meschini, cele individuale le-o cer?

  Ce nu vă este clar?
  CĂ VOUĂ/NOUĂ, CELOR CARE vi/ni s-au recalculat pensiile pe L119/OG1/241:
  1. Vi se consideră că actuala pensie pe care O LUAŢI ÎN MÎNĂ/de pe cupon (reîntregită ca valoare cu cea anterioară anului 2011, dar neactualizată cu indicele inflaţiei-L241), ESTE MILITARĂ ÎNCEPÎND CU 01.01.2016 conform legii şi cu asta basta?
  2. Că ULTIMA DECIZIE de PENSIE care vi se va lua în calcul, după care, tot în cazul fericit vi se va recalcula şi actualiza pensia, este cea de pe L119/OG1/263, cea care le-a ras vechimea unora din lipsă de date, dar care le-a crescut-o altora „pentru că au fost băieţi deştepţi ai partidului” lui Oprea? Asta s-ar putea întîmpla optimist vorbind, cînd mărirea lefurilor activilor se va face cu o lege a salarizării aprobată după 01.01.2016; dacă nu la anu” şi la mulţi ani” pentru toţi „veteranii”! La următoarea mărire a valorii funcţiei/gradului. Ultima mărire, dacă nu mă-nşel, a avut loc în 2008. Trageţi concluzia: 7 ani de la ultima mărire a lefurilor activilor. DE AIA SE MENŢIONEAZĂ AICI CHESTIA CU „CUANTUMUL CEL MAI AVANTAJOS”; în ipoteza îndeplinirii condiţiei cu actualizarea funcţiei activilor după 01.10.2016 şi a criteriului cu 80% brut din venit, cei care au avut pe „contributivă” pensii mai mari, să şi le păstreze, cei care au avut funcţii mari, dar venituri mai mici (şefii, comandanţii ş.a.), care nu au mai participat la zboruri, scufundări etc. să poată să şi le mărească.
  3. Că această „recalculare” cu 80% ...se va aplica celor ieşiţi ÎNAINTE DE 2011, NUMAI ATUNCI CÎND VOR FI ACTUALIZATE SOLDELE DE GRAD ŞI/SAU FUNCŢIE ALE ACTIVILOR, asta ţine de...MAMA OMIDA.

  Nu mai puneţi botul la fel de fel de prostii şi mai ales, nu mai visaţi! Fiţi cu picioarele pe pămînt! Nu uitaţi că în ţara asta nu suntem iubiţi de nimeni, iar dacă nu vom fi uniţi, ne va lua „benga”!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS. Concluzie:
   1. Cum se spune în "Lege": Pensiile militare nu cresc. Nu sunt prevăzute fonduri.
   2. Reparaţia se face strict celor ieşiţi pe Legea 263 după 2011, un număr neglijabil de altfel, care "vor fi reintegraţi în condiţiile de pensionare ale "Marei Mute";
   3, Cînd va începe campania electorală de la anul, vom bombardaţi cu alte promisiuni şi minciuni;
   4, Asociaţiile rezerviştilor şi activilor (poliţiei) nu sunt decît nişte cocote în slujba politicului şi calul troian al acestora. Nu slujesc decît srtict persoanelor din conducerea acestora. Vezi Dogaru, Iliescu, Coarnă şi alţi măscărici. Nu mai vorbesc de "exemplele" pe care le-au avut de la înaintaşii lor, gen Ciorbea, Mitrea, Sîrbu-prietenul lui Şeitan şi "al nostru"...

   Ștergere
  2. Conform legii libertatii la informatii cere explicatii legiuitorului..Ce este atat de greu?Nu stii sa scrii?In opinia mea nimeni din cei cu functie nu se hazardeaza sa dea o explicatie pana nu apar normele.Ce facem noi aici sunt simple speculatii de aceea am spus si spun sa dam cu banul.Ma bine ne luptam sa obtinem asigurari ferme ca legea se aplica in sensul dorit de noi.

   Ștergere
  3. @Iceparu
   Trec peste "inpoliteţea" ta de exprimare şi-ţi reamintesc că: "Conform legii libertatii la informatii cere explicatii legiuitorului",.Nici pînă la această dată nu am primit răspuns la contestaţiile trimise în 2010 CSP. cu privire la grşelile din adeverinţa de venituri. Dacă vrei să mă crezi, eu unul am avut "la îndemînă" vreo 70 de "fluturaşi" de pensie din activitate, dar ce să vezi? Nici unul nu bătea cu ce scria la "boletin".
   Deci, "my dear friend", dacă tu ştii să scrii mai bine, mai frumos şi mai caligrafic, ca pe vremurile noastre, fă-o tu!
   Cum spunea şi Gelu Olescu undeva mai sus, NORMELE DE APLICARE NU ŢIN LOC DE LEGE!
   Cu aleasă stimă şi deosebită consideraţie,
   .......

   Ștergere
  4. @ iceparu 19 august 2015, 17:49.

   1]. Legiuitorul este Parlamentul! Eu am cerut explicatii Parlamentului cu cativa ani in urma pe o alta tema. Era Ponta premier proaspat, dar majoritatea in Parlament era inca portocalie. De la Parlament mi-a sosit o hartie cu 3 randuri semnata de analfabetul ala de Canacheu care era portocaliu la o comisie de aparare, care mi-a raspuns ca trateaza problema semnalata de mine cu extraordinara de mare atentie, fapt pt. care a inaintat-o spre rezolvare ... Guvernului. Adica lui Ponta! De la Ponta am primit tot o hartie cu 3 randuri care preciza ca ca si Canacheu ca trateaza problema semnalata de mine cu cea mai mare atentie, fiind data spre solutionare M.Ap.N. si M.M.P.S. Si aceasta a fost totul, nu s-a mai intamplat nimic!

   2]. Afirmi: "Ma bine ne luptam sa obtinem asigurari ferme ca legea se aplica in sensul dorit de noi". Dar dumneata ai dormit pana acum? Legea asta NU se mai poate aplica in sensul dorit de noi, asa cum este ACUM adoptata si promulgata. Trebuia sa ne asiguram de acest lucru INAINTE sa fie adoptata si promulgata! Acum NU ne mai ramane decat sa ii fugarim pe Oprea, Dusa si aservitii lor stil Dogaru, Iliescu etc. Cu mentiunea ca DACA am fi facut acest lucru inainte de adoptarea legii, NU mai pateam ce patim acum!

   Ștergere
 10. Aduceti un evantai ca miroase a naibii a RH-isisme.

  RăspundețiȘtergere
 11. @ cip dragos 19 august 2015, 17:11. Esti pensionat pana in 2011. Posibili sa iti scape ceva? Este destul de normal sa iti scape ceva, tinand cont de ipocrizia textului de lege. Doar nu exista nicio ipocrizie cinstita, nu? Uite cum facem! Citeste cu atentie urmatoarele articole de lege, dar fara balast, deci in forma simplificata! Balastul este menit doar se ne induca in eroare. Asadar:

  A]. Art. 109 (1) Pensiile militarilor (...) CU DREPTURI DE PENSIE STABILITE PANA LA DATA INTRARII IN VIGOARE A PREZENTEI LEGI (nu conteaza care lege, la acest alineat nu exista diferenta intre cei pensionati inainte sau dupa 2011):
  - devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi;
  şi
  - se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi.

  Atentie! Una este operatiunea "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi" si alta este operatiunea "se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi". Cele 2 operatiuni nu se interconditioneaza. Deci, formularea "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi" NU implica si obligativitatea "se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi", fiind 2 etape distincte. Adica, daca ni se aplica doar etapa "devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi", pensiile noastre actuale isi schimba pur si simplu denumirea in pensii militare si NU se mai intampla nimic altceva!

  PANA AICI ESTE CLAR! ACUM SA VEDEM CAND SI CUM SE INTAMPLA MINUNEA CU RECALCULAREA! CITIM LEGEA DE LA CAP LA COADA SI IN MOD SURPRINZATOR, NU GASIM TERMEN CONCRET PT. RECALCULARE DECAT PT. MILITARII PENSIONATI INCEPAND CU 2011. DESI ART. 109 (1) , SPUNE CA SE RECALCULEAZA PENSIILOR TUTUROR, SI CELOR PENSIONATI INAINTE DE 2011 SI CELOR PENSIONATI DUPA 2011.

  B]. "Art. 110
  (1) Pensiile militarilor (...) ... stabilite în baza Legii nr. 263/2010 (adica ale celor pensionati incepand cu 2011), cu modificările şi completările ulterioare, se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi (...)". (2) Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se realizează în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi".

  CLAR, NU? Cf. Art. 109 (1) pensiile celor pensionati atat inainte de 2011, cat si dupa 2011 au devenit "pensii pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi", toate "se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi" cf. aceluiasi Art. 109 (1). NUMAI CA LEGIUITORUL "A UITAT" DE CEI PENSIONATI PANA IN 2011, ACORDAND TERMEN DE RECALCULARE DOAR IN CAZUL CELOR PENSIONATI DUPA 2011. Dar NU a uitat sigur, intrucat ar insemna sa incalce prevederile Art. 109 (1) care prevede clar ca si pensiile celor pensionati pana in 2011 ar trebui recalculate. Problema este CAND?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Continuare!

   C]. Si incepem sa sapam sa descoperim cand se vor recalcula totusi si pensiile celor pensionati pana in 2011. Si NU gasim nimic evident! Absolut nimic! Cu toate acestea, daca suntem atenti la amanuntele cuprinse intrucat articol din lege care aparent NU are de a face cu recalcularea, gasim solutia. Iar solutia recalcularii este Art. 60 (1).

   "ART. 60 (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se ACTUALIZEAZA ori de câte ori se majorează solda de
   grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie (...)/IN PROCENTELE STABILITE LA ART. 29, 30 şi 108 (...).

   PAI, STAI SA NE INTELEGEM! PROCENTELE STABILITE LA ART. 29, 30 şi 108 NU AU NICIO LEGATURA CU ACTUALIZAREA! INTRUCAT ACTUALIZAREA SE EFECTUEAZA IN FUNCTIE DE CRESTEREA SOLDELOR. ACELE PROCENTE AU FOST DEJA STABILITE O DATA CELOR PENSIONATI DUPA 2011, CAND LI EFECTUEAZA RECALCULAREA IN CONDITIILE ART. 110 (2). FIIND EVIDENT CA ACELE PROCENTE SE REFERA EXCLUSIV LA CEI PENSIONATI INAINTE DE 2011, CARORA NU NI S-A EFECTUAT NICIO RECALCULARE.

   In concluzie, am descoperit si termenul de recalculare a pensiilor in cazul celor pensionati inainte de 2011 si care conform Art. 60 (1) este SIMULTAN cu actualizarea in functie de vreo posibila majorare a soldelor militarilor in activitate! ALT TERMEN DE RECALCULARE CA SA AI SI DUMNEATA BAZA DE 80%, NU EXISTA IN LEGE, ACESTA FIIND DEPENDENT DE MAJORAREA SOLDELOR MILITARILOR ACTIVI. OCAZIE CU CARE TI SE VA APLICA "LA PACHET" ALATURI DE ACTUALIZARE SI PREVEDERILE ART. 29 (baza de 80%), Art. 30 (visata HG/S 1019) si Art. 108 (adaosul de 3-9% pt. pensia suplimentara).

   D]. Cand vei beneficia pana la urma dumneata de baza de 80%? Este evident ca numai dupa ce ti se va recalcula pensia! Cand ti se va recalcula pensia? La data precizata in lege, respectiv atunci cand ti se va si actualiza pensia.

   Iar pensia ti se va actualiza cf. Art. 109 (2), respectiv " în termen de maximum 24 de luni de la data primei majorări a soldelor de grad/salariilor gradului profesional şi/sau soldelor de funcţie/salariilor de funcţie". Adica la Sf. Asteapta! Abia atunci devine aplicabil Art. 60 (1) care permite declansarea nu doar a actualizarii, ci si recalcularii prin aplicarea Art. 29 cu mult visata dumitale baza de 80%, Art. 30 si Art. 108.

   PS: Scuze pt. abuzul de majuscule. Sunt menite a evidentia capcana in care suntem cei pensionati pana in 2011! Neexistand alt termen de recalculare decat cel indus de Art. 60 (1) prin referintele la Art. 29, 30 si 108, NU avem alt motiv sa cautam noi in lege ceea ce NU exista! Pana la urma undeva e si o logica babeasca: da' dumneata crezi ca legiuitorii au stabilit de prosti termen de recalculare de 12 luni pt. cei pensionati dupa 2011, iar pe noi ne-au lasat fara termen precis doar asa din eroare de dactilografiere?

   Ștergere
  2. @R...
   E o varianta, sa speram ca gresita. Logica limbii romane ne spune ca la data intrarii in vigoare a legii, 01.01.2016. toate pensiile se recalculeaza in conditiile legii, deci cu 80%. Sper sa am dreptate. Ne lamurim dupa aparitia normelor de aplicare a legii.Pana atunci, rabdare si tigara electronica.. :).

   Ștergere
  3. Oricum ne agitam degeaba. Daca se aplica legea cu bunacredinta e ok. Daca vor iar sa ne dea teapa, nu ai ce face decat sa-i dai in judecata. Parerea mea este ca intr-adevar, in forma initiala, a existat intentia de a lovi din nou in cei pensionati pana in 2011, dar ulterior s-a modificat legea in comisii si s-au anulat mizeriile, dar legea a ramas intr-o forma ciudata, plina de bizarerii. Eu sper sa nu se adevereasca ce spui. Ne vom lamuri curand.

   Ștergere
 12. Pensionarii care au stagiii nevalorificate vor beneficia de recalculare conform articolelor 29,30 si108?

  RăspundețiȘtergere
 13. Scuze iceparu, dar am să postez ce-ai pus pe blog la Huhurez acu cîteva minute. Îţi cer permisiunea, iar dacă nu eşti de acord, voi şterge acest comentariu. Bine?
  ---------------------------------
  "
  iceparu spunea...
  Propunere@Huhurez sa se intalneasca cu Ordinul militar intr-un loc inchis si sa nu fie lasati sa iasa pana nu ajung la un consens.Cu atatea contre inebuniti lumea.
  miercuri, 19 august 2015, 18:00:00 EEST"
  *************************************
  Iceparu, unii dintre noi cei pensionaţi anterior anului 2011, sunt deznădăjduiţi şi violenţi în limbaj-nu-i cazul tău pe care te cunosc de ani buni de pe net, agăţîndu-se de speranţa că li se va aplica şi lor acel 80% şi implicit li se vor mări pensiile. Nu este cazul. Guvernul cu Oprea în frunte + sindicaliştii şi anmcrr-iştii lui peşte au avut grijă. Ştii foarte bine cu ce viteză a fost votată această lege? Ştii foarte bine că în textul acesteia au rămas articole "în aer" datorită faptului că cele anterioare la care făceau referire acestea au fost scoase din legea iniţială.
  Tu ce preferi: adevărul chiar dacă este mai dureros, sau minciuna frumoasă pe care s-o ai seara în gînd cînd mergi la culcare?
  Cu "înebunitul lumii" trebuie să te adresezi lui Huhurezu şi lui Moş Alecu, care-o tot lălăie cu fel de fel de explicaţii şi detalii savante (nici măcar la nivel tactic). LOR trebuie să le adresezi întrebările "strategice":
  1. Cînd se vor aplica celor pensionaţi anterior anului 2011 prevederile acestei legi, alea cu 80%?
  2. Cum se vor aplica prevederile acestea în funcţie de criteriile de "eligibilitate" ale "veteranilor" ieţşiţi la pensie anterior lui 2011?
  Simplu, nu? Să răspundă ei la aceste 2 întrebări şi suntem "lămuriţi".

  RăspundețiȘtergere
 14. Reprezentanţii Ligii Militarilor Profesioniști – asociaţie socio-profesională, apolitică şi non-sindicală – au înaintat, săptămâna trecută, factorilor decidenţi din cadrul M.Ap.N. setul de propuneri în 16 puncte, propuneri susţinute de militarii activi din categoria soldaţilor şi a gradaţilor profesionişti.
  Potrivit documentului trimis ministerului de resort, militarii ar urma să beneficieze, printre altele, de o majorare cu 45% a salariului de încadrare, mărirea compensației pentru chirie, acordarea normei de echipare pentru toți angajații și angajarea „MAC-ilor” pe perioadă nedeterminată.
  Alte puncte din document se referă la avansarea în grad, acordarea unor drepturi urmașilor militarului decedat și egalizarea unor plăți pentru cadrele aflate în aplicație. Ministerul Apărării trebuie să formuleze un răspuns oficial în termen de 30 de zile de la primirea propunerii.
  „LMP îşi exprimă convingerea că reprezentanţii M.Ap.N. se vor apleca cu multă atenţie asupra acestui set de propuneri, înţelegând preocuparea noastră reală pentru îmbunătăţirea condiţiilor profesionale şi sociale ale corpului militarilor profesionişti, pentru viitorul acestei categorii de militari şi, în egală măsură, preocuparea noastră pentru promovarea imaginii şi prestigiului Armatei Române, în raport cu societatea civilă şi partenerii noştri internaţionali.”

  http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/in-atentia-militarilor-profesionisti-lmp-a-inaintat-conducerii-m-ap-n-setul-de-propuneri-in-16-puncte/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Salve Kardeniz şi felicitări pt. Ziua Marinei!
   2. E foarte bine c-au făcut acest lucru, dar cum vor influenţa ele, aceste propuneri, în acest moment, Statutul şi Legea pensiilor şi nu numai?
   3. Nu sunt cam tardive propunerile?

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce-l mănînci pe cel galben si cu motz? Ajutoarele s-au dat de Banca Mondiala si nu de romani, iar unitatile militare s-au desfiintat cu sutele. Tie ti s-a desfiintat unitatea cumva? V-Am adus noi, cei pensionati pana in 2011 vreo acuza? Si atunci ce vrei? Du-te si te plimba, ca poate ai gresit locatia. Ai facut vreodata naveta zilnic de 100 km dus + 100 intors? Ai fost cumva pe la mina, Casa Poporului, agricultura sau Transfagarasan? Nu fi obraznic si impertinent! Nu va vrea nimeni dintre noi raul. Sa dea Dumnezeu sa vi se mareasca lefurile cu 100% si sa fiti sanatosi, dar nu-ti bate joc de cei mai in virsta, mai mucea.

   Ștergere
  2. @Gabi (sper sa nu fii Oprea)
   Daca te-as intreba de "stinga peste dreapta si camasa in pantaloni", sau de gisment, ai sti cu ce se maninca?

   Ștergere
  3. @gabi. Referitor la soldele compensatorii, intreaba-i pe reprezentantii statului ce si cum, nu pe cei care au primit asa ceva, intrucat respectivii nu au sustras sumele din traista ta. Poate-ti vine ideea sa ii contesti si vreun eventual leut luat in plus de vreun locotenent prin anii '50, pe cand tu, in anul - sa zicem! - 2010, nu l-ai luat. Mai mult, "amaratii" despre care vorbesti nu-si pot "regla conturile" decat cu angajatorul, nu cu un pensionar, adeseori mai in varsta decat ei cu zeci de ani. Personal, nu-mi amintesc sa va fi angajat, asadar nici nu-ti accept reprosurile. A, daca iesi in strada pentru a-ti cere drepturile, foarte posibil sa-ti stau alaturi, chiar daca picioarele nu ma mai tin ca altadata. Ce sa faci, orice manz ajunge gloaba, daca nu cumva vor fi fiind mai multe piei de miel pe gard decat de oi batrane. Cat despre "Lasati si pe altii sa mai traiasca...", sper ca nu ai sugerat ca noi ar trebui sa murim, pentru ca astfel voi ati trai mai bine. Iar daca ideea aceasta era, as dori ca procesul sa inceapa cu parintii tai, cel putin de aici iti mai pica si o mostenire....

   Ștergere
  4. @Gabi
   Nu fi obraznic si nu te baga unde nu e treaba ta. Tu trebuie sa muncesti, nu sa mananci rahat.

   Ștergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Prostul are un mare avantaj fata de destept. Este multumit intotdeauna de el insusi".
   Napoleon Bonaparte

   Ștergere
  2. @Anonim19 august 2015, 20:57
   Nu te recunosti?

   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti foarte obraznic, cum sunt toti putoii de azi. Nu meriti bagat in seama. Mars la treaba.

   Ștergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Noi "profitori ai sistemului"? Băiete, du-te şi te culca. Poate ai băut vreo haraşpincă, ori ai un scurt-circuit la "unitatea centrală" care-ţi dau erori de sistem. Hai, bîşti de-aici, că eşti pe lîngă subiecte. Ştii măcar să numeri pînă la 20. fără a te descălţa de ciubote? Dacă da, fă şi proba de numerotare inversă, dacă nu, tunde-o, că nu-i cazul să ne enervăm şi cu semidocţi ca tine! Piloţi, tanchişti, artilerişti + rachetişti, VM-işti şi infanterişti, au fost înainte dacă nu buni, foarte buni băiete. Generaţiile noastre nu şi-au luat diplomele nici pe la "Academiile de arme" care vă scot analfabeţi şi fără nici-o pregătire practică şi nici pe la Cantemir sau Şpriţu Haret unde "învăţaţi" ştiinţele oculte şi magia neagră. Voi sunteţi din ăia "luptători" pe "tank online game", sau ce jocuri or mai fi, nu de ăia de-au mîncat dintr-o gamelă sau un "oval" de inox, pe cîmp, o ciorbă chioară cu muşte în ea şi c-o felie de pîine şi săpau ca echipaj, în 4 ore, adăpostul în pămînt pentru un tanc. Vai de mama vostră de deştepţi şi nedreptăţiţi!

   Ștergere
  2. Probabil Gabi e un pilos pus pe functie de politrucii lui Oprea si mananca rahat cu polonicul. Deci, hai mars la munca putulica.

   Ștergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Ia zi, Corlanitule, te-ai ajuns si mare electronist, ai? Sau pe bloaga militianului merg... vorbele astea de duh, ca nu se prinde si iti mai cresc si tie actiunile. Poti parea chiar om onorabil...

   Ștergere
 22. Repede se mai aprind unii ....Gabi a vrut să scoată în evidență faptul că ati beneficiat de privilegii casa...salarii compensatorii iar o parte din cei pensionați după 2011 nu au beneficiat de acelaşi tratament.Asta nu înseamnă că trebuie să vă adresați expresii jignitoare în spațiul virtual. :(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gigi, din doua una: tu ori esti prost , ori esti exagerat de fraier. Alege tu.

   Ștergere
 23. Huhurez Rez spunea...
  @Corleone
  Serban Dorele tot schimba numele, dar adresa email cu care si-a creat contul ramâne aceeasi. In mod sigur nu este Olescu.
  Este celalalt preten al tau, dar mai vechi, de pe blogul Penitenciar, care deseori foloseste pseodonime cu Ilie.

  miercuri, 19 august 2015, 22:33:00 EEST
  Don Corleone spunea...
  @huhu
  Multumesc pentru informatie.Nu-i bai mai scadem unul!!....mai raman destui.
  oricum nu ma afecteaza cand adevarul este adevar
  ________________________________
  QED
  Domnu" Huhu-Lupus-Plano, ti-am spus dom"le de nu ştiu cîte ori că eu nu sunt Moş Alecu! Se vede că nu ai lucrat la Judiciar. Mai cercetează, mai cercetează. Ştiu că la Evidenţa Populaţiei nu-ţi trebuie cine ştie ce aptitudini. Da, urmăresc de la înfiinţare blogul MH şi nu mă feresc s-o spun. Noapte bună "amice"!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana la urma si-au dat seama ca suntem persoane diferite! Cam greu! Dar macar au eliminat o confuzie din multe altele.

   Ștergere
 24. Hai ca m-am enervat cand vad cum vi se umfla neuronii flescaiti de alcool ..Mai veteranilor vesnic nemultumiti .Cand vreo pensie a celor pensionati dupa 2011 va fi mai mare ca voastra atunci sa tipati..Pana una alta aveti pensii mai MARI ca cei pensionati pe legea 263 dupa 2011, ,case moca sau luate in rate de 2 lei de la Icral ,compensatoriiii si ajutoare grase ,plecati inaintre de 89 in vacante cel putin anual ,ceea ce acum militarii de rand doar viseaza..Cand o sa va saturati si voi..?Cat despre teatre de razboi ati servit?Nu prea, in schimb rupeati popotele ,biroul secretarului de partid si usa CII-stului ca sa va turnati unul pe altul . Competenti stiu ca erati am vazut la revolutie cand trageati dupa baloane metereologice crezand ca sunt formatiuni de elicoptere de atac..Numai vorbesc de militarii ceausisti tot ''competentii"" ca voi, multi beti ca de obicei ,care trageau aiurea in tranvai de au aparut atatea victime nevinovate..Ati avut destule privilegii mai saturati-va si voi chiar daca unii aveti obrazul ca scandura.Lasati si pe altii macar sa aiba 10% din cat ati avut voi..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Batrane! Interventiile tale sunt cam de tip SPAM! Adica NU au legatura cu materialul. Cu toate acestea, prezinta o anumita doza de interes in ceea ce priveste gravele carente atat de perceptie, cat si de personalitate pe care in mod evident le ai. Sa analizam cateva:

   1]. Sa stii ca desi acuzi militarii care au activat in comunism, dupa limbaj nici tu NU prea pari "puiet" NATO. Ia zi repede, cum de esti asa bine familiarizat cu denumirile astea "birouri de partid" si "CI-ist" de parca ai fi trait acele vremuri din plin? Un "puiet" NATO ar folosi in loc de "birouri de partid" o alta denumire preluata eventual de la TV politice actuale. Si NU ar folosi denumirea arhaica "CI-ist", ci pe cea actuala D.P.M.-ist sau D.S.P.M.-ist.

   2]. Aici NU pune nimeni problema unei pensii mai mari sau mai mici a unuia pensionat inainte de 2011 fata de unul pensionat dupa 2011, ci pe cea a egalitatii in drepturi sau a egalitatii de tratament. Ai auzit de aceste concepte vreodata? Cu alte cuvinte, NOI cei pensionati inainte de 2011 NU vrem sa fim tratati ca rasa inferioara asa cum au facut nazistii cu evreii, polonezii si tiganii. Daca NU intelegi acest lucru, dam in altele!

   3]. Tu pe ce lume traiesti incat sa afirmi ca militarii pensionati pana in 2011 NU au fost in teatre de operatii? Esti dus cu pluta? Da' ce, de exemplu, in 95/97 in campurile de mine din Angola cu malaria pe noi eram cumva in teatrele de comedie de pe Bulevardul Carol din Bucuresti? Convinge-te [https://www.youtube.com/watch?v=hT7OHlR6K84]. Dar cumva misiunile din cele 2 razboie din Iraq NU a fost cumva asigurat si de militarii pensionati pana in 2011? Plus Kosovo, plus Bosnia, plus Afganistan care au fost misiuni asigurate si inainte de 2011 si dupa?

   3]. TU sa taci cand vorbesti despre Revolutie. NU stii nimic decat "gogosile" propagandistice de la TV. Or fi fost si erori, la urma urmei si americanii si-au bombardat propriile luna trecuta in Afganistan. Dar abtine-te sa aberezi despre Revolutie. Eu am o problema personala legata de acea Revolutie. Aceea ca NU am fost la momentul potrivit sa fac ceva sa il salvez pe acest fost maior din MAI [http://adevarul.ro/news/societate/linsarea-maiorului-aurel-agache-1_50ad810c7c42d5a663966068/index.html] sa NU ii taie gatul revolutionarii lu' Peste Prajit! Asta NU se spune la TV despre Revolutie nu? Batrane! TU NU ai dreptul sa vorbesti povesti despre Revolutie! Ti-o spune unul care in acele zile a stat fata in fata cu sotia acelui militar ucis si cu cei 3 copii minori ai ei! La Revolutie, doar in secuime au mai fost inca 5 militari ucisi de "victimele tale nevinovate". Chestiile astea NU se pun sau cum?

   Ștergere
  2. CONTINUARE!

   4]. Iti dau dreptate legat de frenezia unor interlocutori de a posta, mai ales la ceas de seara, in stare euforica. Este vizibila. Insa, in ceea ce priveste afirmatia ca militarii de pe vremuri ar fi fost toti "sugative", iar cei actuali sunt complet fecioare, ai dat-o complet pe aratura! Este/a fost/si va fi intotdeauna o "pasiune" pt. un nr. restrans de militari, insa pasiunea persista indiferent de generatie. Doar ca pe stilul nou, tuica de pe vremuri a fost inlocuita cu etilicele astea de ultima generatie care iti fac ficatul praf inainte sa mai apuci pensia.

   5]. Mai afirmi undeva ceva in genul ca militarii de pe vremuri primeau moca locuinte, fapt pt. care ar fi fost privilegiati. Aici sunt cateva aspecte. Cam "toti oamenii muncii" primeau moca locuinte. Care este problema, de fapt? Pt. acele locuinte plateau chirie la stat! Acum militarii inchiriaza locuinte de pe piata libera si primesc bani de la stat sa isi plateasca chiria. Asta DA privilegiu! Asadar?

   Dar cum in multe orase statul NU mai avea locuinte de inchiriat, sa stii 'mneata ca mai erau 2 situatii:
   - militarii inchiriau de la persoane private si NU le deconta nimeni chiria, ca celor de astazi;
   - militarii care nu isi permitea sa plateasca o chirie, locuiau efectiv in unitati prin vreo magazie, infirmerie sau in propria cancelarie.

   PS: Incearca sa te aduni! Est foarte ravasit! Prea ravasit!

   Ștergere
  3. Afirmațiile, aruncate așa ca flegma pe pereți, nesusținute cu argumente justificative nu au nici o valoare.
   Pe ce te bazezi când spui că pensiile militarilor pensionați după 2011 sunt mai mici ca ale celor pensionați înainte? Și legea 119 și legea 263 au același mod de calcul a pensiei și aceleași elemente luate în calcul.
   Singura diferență este aceea că pe legea 263 crește gradual stagiul de cotizație dar în același timp crește și vârsta de pensionare. În plus cei pensionați după 2011 beneficiați și de încadrarea în noile grupe de muncă prevăzute de HGS 1019.
   Există și o categorie de militari, din care cred că faci parte, care pierd pe această lege 263. Sunt cei infiltrați în armată după 1990 pe filiera indirectă. Nu puteai ieși la pensie după 2011 fără să fi participat la revoluție și fără să fi avut o repartizată o locuință ( cumpărarea s-a făcut abia după 1992 prin legea 85/1992 în aceleași condiții pentru toată populația).
   În acest caz se explică reacția aceasta, nu ai fost și nu o să fii niciodată militar, chiar dacă printr-o conjunctură, bazată pe pile și relații, ai purtat, nemeritat, o haină militară.

   Ștergere
  4. @ Anonim 10.35
   Ce m-aș face fără Veghetorii internetului, anonimi dar mereu pe fază fie că sunt plătiți ori onorifici?
   Maestre ia caută domnia ta dovada aia. Ce spuneam atunci este că pe legea 263 comparativ cu 119 este o discrepanță între creșterea graduală a vârstei de pensionare de la 55 la 60 de ani și creșterea a stagiului de cotizare tot gradual de la 20 la 30 de ani. Nu e tot una vârsta de pensionare 55/stagiu 20 cu vârsta 60/stagiu 30. Despre influența indicelui de corecție s-a discuta și lămurit la acea vreme.

   Ștergere
  5. Gabi, fa un bine tie si societatii si arunca-te intr-o fantana si ramai acolo, ca ori esti politruc, ori prost ca noaptea si faci umbra degeaba pe planeta.

   Ștergere
  6. @ Gabi
   Cand spui : " Mai veteranilor vesnic nemultumiti " iti dai seama cat de jegos esti mai putulica retardata? In orice tara civilizata veteranii sunt tratati cu respect, bai creatura handicapata ce esti.

   Ștergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 26. Latrati ca-i gratis . Fiecare cu norocul lui .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deja tu ai dat tonul! Te rog, daca poti, cu o octava mai sus.

   Ștergere
 27. R-26500, cam are dreptate in prezentarea facuta mai sus, pe baza LPM 2015, si tind sa cred ca asa vor aparea si normele, toata chestia e prea alambicata, fara sa aibe un ,,gand,, ascuns, altfel era f. simplu sa spui direct : ce , cui, cum, cat, si cand se aplica LPM.
  De ce au intors-o atata cu tot felul de trimiteri la articole incompleta ???!!

  RăspundețiȘtergere
 28. @ All. Cum ar fi M. Orzan si altii care aleg calea justitiei. In cazul in care la 01.01.2016 se confirma si oficial ca L.P.M. ii sare din schema pe cei pensionati inainte de 2011, cunoastem ce avem de facut: invocarea exceptiei de neconstitutionalitate atat prin Av. Poporului, cat si in instanta. Exista sanse, este prea evidenta diferenta de tratament.

  Pe de alta parte, ceea ce afirma SCMD Pitesti, este real. In mod independent de existenta noii L.P.M., M.Ap.N. este obligat definitiv, prin executare silita, sa mentina in plata pensiile in baza L. 164/2001 unui grup de militari in rezerva/retragere. Circul fiind complet!

  RăspundețiȘtergere
 29. Singura sansa sa beneficiem toti si sa incetam orice discutii dintre noi, este sa se majoreze soldele activilor dupa 01.01.2016, si atunci articolele LPM 2015 s-ar imbina/corela cu toate incalcilile de limba romana din lege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Materialul are un UPDATE referitor la acest punct.

   Ștergere
  2. Bună dimineaţa tuturor! Aşa este, asta ar fi salvarea pentru cei pensionaţi anterior anului 2011. Gîndiţi-vă cît de perfid a fost "legiuitorul", care a hotărît ca în 3 luni de la intrarea în vigoare a legii, să se elaboreze acele norme metodologice. Nu era suficient să menţioneze că, odată cu intrarea în vigoare a legii, intră şi normele? Timp era berecht; din luna august şi pînă în luna decembrie a.c. sunt 5 luni.

   Ștergere
 30. Domnule Olescu
  Va rog sa-mi spuneti si mie de ce ii veniti in sprijin domnului "Gabi" prin stergerea comentariilor sale? Eu l-am "prins" doar pe Gabi20 august 2015, 01:36.
  Lasati-le acolo sa le vada toata lumea, sa vada ce colegi pregatiti avem, de cata cultura, gramatica si mai ales rautate abunda comentariile lor.
  Sa nu ma luati cumva cum ca "ma-ta" n-are... cratima!
  Nu va ascundeti in spatele modei ca la comentarii "nu se pune..." sau ca asa este... cool.
  Domnule Olescu sa stiti ca pe unii dintre noi chiar ne intereseaza sa mai vedem cu cine "defilam", sa mai vedem, cel putin pe net ca in realitate nu prea mai putem, in cine ne mai punem speranta...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Insusit critica! Au fost sterse intrucat sunt efectiv nu doar turbulente, ci efectiv calomnioase si indecente. Pe de alta parte, am o presupunere bazata pe cateva elemente. Presupunerea este aceea ca individul insusi este pensionat inainte de 2011. A intervenit turbulent din alt motiv: acela ca materialul il indica vinovat pe idolul sau, Gabriel Oprea, daca nu cumva o fi chiar un valet de partid al acestuia. Prin urmare, pe el nu il intereseaza propria pensie sau ale noastre, ci doar faptul ca materialul il indica pe Gabriel Oprea ca vinovat de mascarada la adresa celor pensionati inainte de 2011. Si atunci a inceput sa ne improaste cu noroi!

   Dar OK! Ii voi mentine postarile, mai putin pe cele injurioase! Asta numai daca doriti sa stiti cat de betiv ati fost, cum ati impuscat nevinovati la Revolutie, cum ati primit o vila moca de la partid si altele! Poate ati fost si violator sau v-ati drogat! Nu conteaza ca nu este real, cam asta e placa individului!

   Ștergere
 31. Mai Gabi ,asta cu obraz ca de toval,nu ti-a zis nimeni sa te faci mic si sa te duci acasa?Cine mata nu te-a lasat sa ai salariu sau pensie mai mare?Te pomenesti ca din cauza celor ce critica continutul LPM nu ai tu solda de grad si functie mai mare,compensatie pentru alimente mai mare sau drepturi de echipament.Daca ai pensie mai mica decat cei pensionatii inainte de 2011 nu sunt de vina ei ci vina iti apartine pentru ca ai lins mana care te-a batut.In mintea ta este atata abureala incat nu stii ca cei pensionati inainte de 2001 nu au primit salarii compensatorii.Mai bovis,inainte de 2004 era o diferenta catastrofica intre pensiile celor pensionati inainte de 2001 si cei pensionati dupa 2001 dar asta nu i-a facut sa se incaiere intre ei.Mai bovina,inainte de 1989 cadrelor militare le era interzis ca dobandeasca prin cumparare locuinte de la stat si asta fiindca functiona "casa noastra cazarma noastra,cazarma noastra,tara noastra".Si parintii tai care probabil sunt onorabili chiar daca progenitura lor este un handicapat mintal,au beneficiat de posibilitatea cumpararii de apartamentul unde stateau cu chirie.Mai bovina nimeni nu ti-a reprosat ca la cererea mea si a altora ca mine ti-a fost scris in regulamente ca ai program zilnic in limita a 8 ore.Mai bovina eu unul nu ti-am reprosat ca datorita mie porti bocanc si nu nenorocita aia de cisma, Mai bovina eu unul chiar daca nu am beneficiat de acest privilegiu nu-ti reprosez ca armata iti deconteaza chiria .Mai bovina eu nu-ti reprosez ca nevasta-ta primeste suma egala cu salariu in cazul mutarii in alta garnizoana. iar eu nu am beneficiat de asa ceva.Sa nu-ti doresti mai bovina sa ai ca,garnizoana de dislocare Plenita,Vanjul Mare,Topraisar,Basarabi.Sa nu-ti doresti mai bovina sa pleci cu soldatii la munci agricole in Balta Ialomitei,Insula Mare a Brailei,In bazine carbonifere sau la Canalul Dunare-Marea Neagra,Transfagarasan.Sa nu-ti doresti mai animalule,sa fii trecut in rezerva pentru ca taica-tau asculta Europa Libera,ca socrul tau a facut politica taranista sau liberala prin 1940,ca ai cumnat popa,ca,varu-tau a incercat sa treaca fraudulos frontiera sau ca sora ta a cerut azil politic in RFG.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şi te mai completez cu un lucru, deşi poate pare hilar, dar militarii nu aveau voie să-şi cumpere autoturisme la mîna a 2-a. Şi multe, multe altele...Îmi aduc aminte de noroaiele din poligoane în care stăteam cu lunile şi de viscolele care te prindeau pe acolo. Cincu, Mălina, Capu Midia, Babadag, Bogza şi altele. Şi-acum, cînd mă ridic de pe scaun îmi troznesc genunchii de la reumatism. Au fost vremuri grele, cu munci la DLEN, cu instrucţia pe care trebuia s-o faci, cu continuitatea la comanda regmentului care începea de luni pînă duminică de la ora 07 şi pînă la ora 23...Şi totuşi, acum, după zeci de ani îmi amintesc cu plăcere de alele încercări şi mai ales de oamenii cu care am trecut prin ele. Nu exagerez cu nimic că eram ca o adevărată familie, cu bunele şi relele acesteia, de la comandant care era căpitan şi pînă la ultimul soldat, unitatea fiind operativă, cu 2 baterii în dispozitiv de luptă permanent.

   Ștergere
 32. Corect spus si inca prea putin pentru acest pulifrici care se crede RAMBO ,pe cand el este un biet ramBOU! Asa ca ,mai Gabi putza mica ia si suge de la basescu!

  RăspundețiȘtergere
 33. @ all De unde domnule atâta rautate!!! Prea sunteți înveninați .Urmaresc acest blog şi constat că a dispărut onoarea, şi mai precis onoarea militară, care reprezintă coloana vertebrală în jurul căreia se organizează această arhitectură specială care îl distinge pe militar de ceilalți.:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 34. @ all De unde domnule atâta rautate!!! Prea sunteți înveninați .Urmaresc acest blog şi constat că a dispărut onoarea, şi mai precis onoarea militară, care reprezintă coloana vertebrală în jurul căreia se organizează această arhitectură specială care îl distinge pe militar de ceilalți.:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şi cum ai constatat dumneata că "a dispărut" onoarea? Ca să fii respectat, trebuie să respenţi. Te avînţi în afirmaţii pe un teren nesigur. Aici postează oameni care indiferent sub care regim au slujit în ARMATA şi-au făcut datoria cu brio în condiţii pe care voi, cei tineri de-acum, în majoritate, nu le-aţi prins. Nu ştiu cum ţi s-ar fi părut să primeşti ordin să te duci la munci în economia naţională lăsîndu-ţi soţia şi copii la mila domnului. Şi să mai ştii ceva: marele atu al ăstora despre care tu zici că "nu au onoare", este pregătirea profesională şi seriozitatea pe care o au. Ţi s-a mai repetat că noi ăştia mai în vîrstă, nu avem nimic împotriva voastră, ba mai mult vă sprijinim în demersurile pe care le faceţi în vederea măririi lefurilor şi pensiilor voastre, dar a fi obraznici şi nerespectuoşi, asta nu poate fi acceptat.

   Ștergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 36. Don Corleone cu tot respectul ,la ce ai editat dumneata nu îmi inspiri altceva decât milă ........ păcat, dar de aici reiese faptul ca pe parcursul carierei militare ai rămas cu schele iremediabile ....altfel nu pot motiva cele redactate de dumneata.Însănătoşire grabnica vă doresc şi multă sănătate

  RăspundețiȘtergere
 37. Rectif o eroare de editare la cele de mai sus SECHELE

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @corleone Din graba a fost o eroare de redactare pe care de altfel văd că mă ,,penalizați" pe de altă parte nu vreau să intru în polemică cu Dumneata , am motivat mai sus .

   Ștergere
 39. Menționez că nu am am adus înjurii sau insulte la adresa cuiva pe acest blog ( în situația în care la comentariul făcut la ora 12:49 .20.07.2015 ,este la adresa mea)

  RăspundețiȘtergere
 40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai nu era el, cel cu "onoarea"?

   Ștergere
  2. Din ce citesc eu cred ca @gigi are dreptate dute la un medic psihiatru corleone

   Ștergere
  3. Gresesti ca de obicei.

   Ștergere
 41. Gigi nu e Gabi tovarase Corleone..Poti pricepe ?

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 43. Cel mai bun program acum! E bine sa te alaturi si tu cu incredere acum celui mai revolutionar si mai nou program prin care, cu o munca deosebit de interesanta, poti avea multumirea de a-ti completa stand acasa castigurile lunare. Aici nu se cere experienta sau vechime, ci numai ambitie si vointa de a-ti construi un viitor mai bun. Cere acum mai multe informatii la adresa de email: anizafiu@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 44. Gabi@gresesti baiete.Nu am fost politruc niciodata, nici in cuget si nici in simtiri.Am cunoscut insa "politruci" care mi-au fost exemple de conduita in decembrie 1989 si am avut posibilitatea sa le cunosc calitatile cand in 1990 au fost incadrati ca ofiteri de stat major.Gradele nu le-am luat nici pe pile si nici pe relatii ci prin munca .A fi exigent nu inseamna ca esti zbir drept pentru care colaboratorii nu-mi intorc spatele.Te dai mare ca esti militar NATO dar omiti sa recunosti ca eu ti-am oferit posibilitatea sa fii acolo.Iti recomand sa fii respectos daca vrei sa meriti respect.Retine ca,atunci cand dai binete cuiva te respecti in primul rand pe tine.Numai un retardat se bucura cand i se ia din solda sau pensie...Cei carora le-a fost redusa pensia vrei sa dea din coada?Mai analizeaza -ti cei sapte ani de acasa.

  RăspundețiȘtergere
 45. Bravo, dragi "camarazi". Acum dati dovada caracterului, educatiei si inteligentei voastre.

  RăspundețiȘtergere
 46. @ All. La cererea speciala a persoanei semnata "Anonim 20 august 2015, 10:27" de a lasa si acele postari tip WC, m-am conformat. Rezultatul se vede, WC-ul a dat pe afara, OK?

  Si acum! Persoana care se semneaza Gabi alias Gigi, NU este deloc nou pe aici! Il cunoastem, dar cu alte pseudonime! Stilul este insa neschimbat! Pana la urma s-a prins si DC cum sta treaba! Si ca se contreaza cu "tanarul" pensionar CEZAR!

  E adevarat ca omul cu cat imbatraneste, cu atat are tendinta sa dea mai mult in mintea copiilor! Insa in cazul unora cum este cazul "'turbulentului" reintrat pe aici sub acoperire, procesul este SENILITATE curata! Asa ca urmeaza RECYCLE BIN!

  RăspundețiȘtergere
 47. SCMD-ul a trecut din nou la acțiune și speră ca sub greutatea celor câteva sute de membri să zguduie din temelii clasa politică.
  Pe 19 august trag un comunicat de presă, referitor la ”nerespectarea in România a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile” semnat nu doar de președintele Dogaru ci și de alți membri ai biroului operativ central.
  Pe 20 august un nou comunicat către media intitulat ”sprijin pentru revendicările salariale ale militarilor profesioniști„
  În acest comunicat insistă pe ideea că sporurile salariale de 70% solicitate de polițiști, care sunt incluși în sistemul unic - apărare, ordine publică și siguranță națională, trebuie extinse la toți cei din acest sistem.
  ”In ceea ce ne privește, susținând cererile polițiștilor, care vor salarii cu 70% mai mari, atragem atenția că, LA TREGEREA IN REZERVA, PRIN LEGE, POLITISTII REDEVIN MILITARI și că sistemul este unic (Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională). Prin urmare, orice modificare făcută la polițiști va trebui sa-i aibă in vedere in egala măsură si pe jandarmi, pe lucrătorii I.S.U., cadrele M.Ap.N. și lucrătorii din serviciile speciale.”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sigur R 26500 te va contrazice !!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Lazăre ( Cezare), vino afară !
   Este chemarea de a ieși din închistarea egoismului, a mândriei și deșertăciunii, din împietrirea și nesimțirea sufletească, din lâncezeala comodităților și prejudecăților.

   Ștergere
  4. @ Karadeniz
   Lasa-l in plata Domnului pe tembel, parca va stiam om cu capul pe umeri, chiar bagati in seama toti retardatii?

   Ștergere
 48. Toate comentariile evita esentialul acestei probleme ridicate in material:cine sunt adevaratii vinovati pentru "teapa" numita lagea 223/2015.Poate ca multi care posteaza pe acest blog sunt "sub acoperire" si cauta sa minimalizeze sau sa ascunda ceea ce este evident:batjocura la adresa pensionarilor militari.Nenorocirea este ca un personaj ca Oprea,dupa ce si-a adus "inestimabila contributie" la distrugerea Armatei,a trecut "la treaba" si in cadrulMinisterului Afacerilor Interne.Iar ca si cum nu ar fi de ajuns ,se viseaza si Primministru.Pofta distructiva a cestui sinistru personaj poate fi comparata doar cu aceea a lui Nero,numai ca el este doar un Ner...od.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Neaţa bună la toţi!
   ________________
   Păi cum "cine este vinovat" de ţeapă?
   Chelnerul de Oprea, cel cu partidul lui de rahat, ANCMRR, SCMD, Sindicatele Poliţiştilor şi celelalte!
   "Adjutantul" lui Miron Cozma "luceafărul" huilei, a prins momentul cînd Ponta era la Înalta Poartă şi a băgat în Parlement această lege şchioapă şi neterminată în regim de urgenţă. Să nu uităm c-a parcurs procedura parlamentară de aprobare în 2-3 zile. Cît despre şefii sindicatelor şi alţi şnapani...ce să mai vorbim?
   Oricum, situaţia e cotoioasă rău, mai ales acum cu revendicările salariale ale celor din sănătate şi învăţămînt şi s-ar putea chiar ca acest rahat de lege să rămîne neaplicată mult timp de acum înainte. Să nu uităm de legea aia a salarizării profesorilor de acum cîţiva ani, care deşi aprobată i s-a amînat aplicarea ani buni.

   Ștergere
 49. lege este pentru cei ce se vor pensiona un 2016 , aveti dreptate insa daca nu se iau in calcul toate pensiile ca sa fie aduse la zi asa incat sa nu mai fie discriminate in raport de data iesirii la pensie sau poate ca au in gand sa mai moara cativa pana cand se va plica acea actualizare

  RăspundețiȘtergere
 50. Iesit la pensie inainte de 2001,mi s-a aplicat prevederile legii 164 prin 2004 si asta in trepte.Pentru acest lucru l-am injurat pe Nastase si nu l-am votat la prezidentiale.Ulterior a trebuit sa-mi dau cu tesla in testicule.Cine o face ca mine ca mine sa pateasca.Atentie..Sa nu scapam de drac si sa ne alegem cu parintii lui..

  RăspundețiȘtergere
 51. Iesit la pensie inainte de 2001,mi s-a aplicat prevederile legii 164 prin 2004 si asta in trepte.Pentru acest lucru l-am injurat pe Nastase si nu l-am votat la prezidentiale.Ulterior a trebuit sa-mi dau cu tesla in testicule.Cine o face ca mine ca mine sa pateasca.Atentie..Sa nu scapam de drac si sa ne alegem cu parintii lui..

  RăspundețiȘtergere
 52. Dogaru gata a "rezolvat" problema pensiilor militare şi acum "se angajează plenar" în "Legea Sindicatelor". Vai de mama noastră...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dorele nimic nu e batut in cuie ,daca apare Predoiu premier,Seitan la munca,si-si iau ministerele-napoi, coc un OG1/2016 ,2017 ce te faci? Cu ce te deranjeaza o lege a sindicatelor ca nu-ti ia nimeni bani cu forta pt. cotizatie!

   Ștergere
  2. Asta (Seban Dorele) are idei putine, dar fixe.

   Ștergere
  3. Dorele,si ce e rau in asta.De cand se stie sindicatele mai mult sau mai putin au venit in sprijinul celor multi.Cat si cati am simtit lipsa lui CADA.

   Ștergere
  4. SCMD nu prea mai există și nu sunt nici șanse de revigoare. O idee bună, prost concepută, demarată și administrată a sfârșit lamentabil.

   Ștergere
 53. Vinovații se cunosc. Primul este Ponta care primește informații despre armată doar de la Oprea.\
  Dușa este vinovat doar în calitatea decorativă de ministru dar are aceiași vină ca și dacă ar fi numit director NASA.
  Vinovate sunt și conducerile structurilor asociative care fie au fost aservite lui Oprea de la inceput fie au pactizat cu acesta ulterior.
  Vinovați sunt președinții României care în calitatea conferită de constituție erau obligați să cunoască bine și mai ales să rezolve problemele armatei. Deși suntem membri NATO și UE suntem cam singura țară care include în categoria militarilor și alte categorii profesionale diferite, ca structură, responsabilități și competențe, de armată. Acest fapt prejudiciază cel mai mult sistemul militar.
  Vinovați sunt militarii în rezervă ori activi care acceptă această umilință.
  Temerea multora dintre noi este că legea nu se va aplica din motive financiare. Legea în forma promulgată se va aplica sigur, saltul de vârstă de la 55 la 60 de ani a creat o oarecare breșă în afluxul de pensionari.
  Zice unul din anonimi că legea este pentru cei care se vor pensiona din 2016. Legea este pentru toți cei incluși în textul ei ( chiar dacă statutul de militar este extins forțat asupra unor categorii profesionale ).
  Din textul legii cei pensionați pe legea 263 vor primi noile pensii recalculate abia din ianuarie 2017, cei pensionați înainte de de 2011 vor fi recalculați cel mai devreme în ianuarie 2018 iar dacă și în normele de aplicare recalcularea și actualizarea se face după prima majorare a soldelor de grad și funcție, iar noua lege a salarizării va intra in vigoare anul acesta, pensiile acestora vor rămâne ani buni la același nivel de acum.
  Socoteala e simplă- cum spune juristul ANCMRR CA- sunt garanții că nimeni nu trebuie să fie îngrijorat. Adică cei ce se vor pensiona în ianuarie 2016 vor primi prin mai-iunie ( înaintea alegerilor locale) deciziile ori chiar și pensiile pe noua lege.
  Ceilalți pensionați anterior noii legi vor primi aceleași pensii ca în 2015 dar printr-o nouă decizie în baza legii 223. O parte din pensionarii pe legea 263, cei cărora prin noua lege le vor crește pensile cu ceva procente vor primi, prin vară-toamnă, noile decizii cu pensiile recalculate spre bucuria tuturor chiar dacă banii îi vor primi abia din 2017. Cei pensionați înainte de 2011, aflați sub incidența legii 241, vor primi tot așa prin vară –toamnă, înainte de parlamentare, buletine de calcul cu plata în tranșe lunare a diferențelor din perioada 2012-2013, ceilalți vor primi din ianuarie indexările așa că toți vor fi mulțumiți.
  Singurii perdanți vor fi cei care se vor muta pînă atunci în Câmpiile Elizee și nu vor mai avea nevoie de naș’ Oprea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toata problema-i ca atît guvernul cît si parlamentul vor fi bagate in corzi începînd din septembrie de revendicarile salariale ce vor urma. De urmarit ce se va intîmpla si cu legea pensiilor pentru parlamentari intoarsa de presedinte in parlament vizavi de intoarcerea L223 in parlament pentru ”corectare.” Pe promisiunile lor nu mai pun prea multi pret si vor insista pîna la rezolvarea cererilor. Paruiala intre bugetari s-a declansat,madam Rovana nu se mai avinta pe nicaieri sa le mai promita o lege cu salarii de la 4-7000 lei (utopie).

   Ștergere
 54. Ce se va intampla de la 01.01.2016 cu cei 2960 pensionari militari beneficiari ai indemnizatiei UCIMR de 50 % din pensie, prevazuta de Legea 8/2006 ? Potrivit art.1 din lege,beneficiaza de indemnizatie pensionarii din sistemul public de pensii iar L 223/2015 nu face parte din acest sistem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Mare hotie de la buget cu uniunile astea de''' creatori'"'Te inscrki intr-o uniune din sutele existente aparute ca ciupercile si iei 50% in plus la pensie.Gata cu ele si cu bani nemunciti..

   Ștergere
  3. Ce panarama mai e si asta. Sper ca dispare de la 01.01.2016.

   Ștergere
  4. Văd că dați singur răspunsul la întrebare. Solutia o reprezintă acțiunile pe care conducerile uniunilor de creatori le pot face către decidenții politici pentru modificarea legii. Militarii aflați în această situație pot cere sprijin și structurilor asociative.

   Ștergere
 55. POATE CA UN RAZBOI REAL VA LUA CEATA DEPE OCHII CELOR CE BATJOCORESC ARMATA SI MILITARII,FIE EI PENSIONATI INAINTE DE 2011,SAU DUPA....ATUNCI VOM TRAGE LINIE SI VOM TRIMITE OTREPELE UNDE LE ESTE LOCUL...CAM ASA STAM STIMATI COLEGI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot Incerc Sa Va Raspund Dar Nu Prea Ma Lasa Adminul. Ne-am Mai Intalnit Si V-am Explicat Si Atunci Cacomunicarea Nu Inseamna Altceva Decat Un Cod, Un Set De Reguli Ce Trebuie Inteles Si Respectat Si De Catre ceL carE scriE (vorbestE) sI dE catrE ceL carE citestE (ascultA). dacA unuL dintrE ceI doI aplicA uN seT dE regulI iaR celalalT alT seT atucncI s-A dus dreakU cacomunicareA.

   Ștergere
  2. @ Anonim 22 august 2015, 17:34. Lasa dom' le omul sa scrie cu litere mari, daca asa vrea! La urma urmei, nu suntem pe site-ul Facultatii de Litere! Poate ca sunt si persoane care folosesc exclusiv majusculele, din motive oftalmologice.

   Ștergere
  3. BLA, BLA, BLA!
   Prostii, vorbiti sa nu adormiti. Otrepele fac ce vor ca au cu cine. Aia e.

   Ștergere
 56. Numai panicati rezervistii pensionari daca nu stapaniti subiectul domnule R.26500!!Nu se poate trece de la lege unitara pe puncte la pensia militara in conditiile legii 223/2015 decat printr-o recalculare cu noile prevederi,adica ,80% din veniturile din 6 luni din ultimii 5 ani la alegere pentru o vechime standard de 25 ani la care se adauga 1% pentru fiecare an ce depaseste acesti ani inclusiv cei rezultati din graupa si 3;6;9 % pentru contributia la pensia suplimentara.Acum este o problema cu ce venituri se iau in calcul!Dupa fosta lege 164 se lua solda de functie cu toate sporurile din data iesirii la pensie:ex.colonel -indice de ierarhizare 4;5;6 …(referinta acum) cu ultima actualizare pentru noi din ultima majorare din 2008.Daca stii valoarea indeciului de ierarhizare la zi poti sa-ti calculezi cu aproximatie pensia dupa aceasta lege.La prima vedere se vede dintr-o data diferenta dintre procentul de la care se porneste ,la legea 164 era 60%acum 80%.Deci , dintr-o data se vede ca la trecerea pe noua lege cuantumul din dec.2010 nu poate fi acelasi cu cel obtinut pe noua lege.Ce nu inteleg unii „analisti in pensii” este ca nu se ia in baza de calcul venitul din lunile respective(decat pentru cei ce ies acum la pensie) ci valoarea gradului functiei dat de indicele de ierarhizare existent in plata la activi la data recalcularii!Daca se majoreaza la activi salariile la 1 dec. 2015; automat la 1 ianuarie ar trebui sa intram cu aceste valori direct. Daca se majoreaza dupa 1 ianuarie (este discutabila si aceasta varianta),e posibil sa fie deja recalculate cu datele valorilor din 2008 LA 1 IAN. 2015 si sa intram la actualizare conform legii 223 ,art. 109 (2) in termen de 2 ani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A spune adevarul, NU inseamna a panica, ci doar a ne trezi la realitate! Dumneata vezi amanuntele, dar NU vezi esenta! Afirmi corect ca "nu se poate trece de la lege unitara (...) decat printr-o RECALCULARE". Asa este, dar NU ai inteles nici macar pana acum ca legea este "COTITA", in sensul ca in cazul celor pensionati pana in 2011, RECALCULAREA la care faci referire NU are un termen concret de pus in aplicare? NU ai inteles nici acum faptul ca acea RECALCULARE nu se poate face decat DUPA majorarea soldelor militarilor in activitate PLUS maxim 2 ani, majorare care sa fie operata obligatoriu dupa 01.01.2016? Aici este "smecheria", ai inteles? Legea prevede doar generic ca ne vor fi RECALCULATE pensiile, insa ESCHIVEAZA termenul de aplicare! Care poate sa fie si NICIODATA daca NU exista vreo majorare a soldelor militarilor in activitate operata dupa 01.01.2016? Acum ai inteles?

   Ștergere
  2. Don Pedro, ai dreptate pina faci referire la venitul luat in calcul. In lege spune venitul brut, venit brut a carui componenta o sa fie stabilit prin ordinul comun. Probabil actualizarea se va face pe baza acelor coeficienti pe care-i specificati.

   Ștergere
  3. Ca vechi sindicalist și prieten al domnului Rinciog știți foarte bine că atât în proiectul de lege depus la parlament de conducerea SCMD cât și în proiectul depus de Oprea în varianta guvernului pensiile celor de dinainte de 2011 deveneau pensii militare doar cu numele deci se putea trece de la un sistem la altul și direct. Că legea a ieșit din parlament sub forma prin care tuturor li se vor recalcula pensiile în condițiile noii legi e un motiv de bucurie doar pentru cei care vor prinde efectele acestei recalculări. După cum este concepută legea se pare că efectele recalculării se vor vedea prea târziu pentru unii.
   Citind cele postate despre baza de calcul bag seama că fabulați un pic pe lângă prevederile legii dovedind că nu ați prea conspectat-o. Cred că nici acest blog ori altele de acest gen nu le-ați prea citit pentru că în acest caz, pe lângă panica pe care sesizați că o induce, ați fi observat că pe ele sunt disecate cam toate articolele din lege cu bune și rele lor.

   Ștergere
 57. @Don Pedro del Catalania:
  Şefuuuuu, lasă-ne cu detalii, că de astea e plin NET-ul! Vezi la Moş Alecu, Huhurez şi alţii! Nu te supăra, dar se vede că eşti strict un contabil/finanţist şi încă din ăla părtinitor. Nu ştiu partea cui o ţii, dar IO, îi bag pe cei cărora le ridici osanale, undeva! Să nu mă înţelegi greşit, nu pe dumneata, ci pe cei care au făcut această lege de KĂKAT! Hai că m-ai "inervat" şi-o să-ţi spun, ţie şi altor "deştepţi" de pe-aici care umblă precum porcul cu dovleacul, că în anul 2007 am întocmit singur singurel 2 OUG. Da, singur 2 OUG, nu Guvernul lu" Tăriceanu! Prima avea ca obiect scutirea de taxe vamale a importurilor privind tehnica militară, iar a 2-a, scutirea de TVA la achiziţia tehnicii militare de orişiunde. Prima s-a aprobat, a 2-a a fost prea mult şi NU. De la DLAJ, am avut un singur ajutor ca să zic aşa, după multe insistenţe şi demersuri făcute în cadru aceluiaşi ministe, ţinînd cont de atribuţiile pe care le avea; cel care era acreditat din partea MApN la Guvern.
  DECI,în concluzie:
  1. NU eşti dumneata Stăpînul Inelelor;
  2. Problema principală este CÎND SE VOR FACE RECALCULĂRILE pentru cei ieşiţi la pensie anterior anului 2011?
  COMPRENDRE HOMBRE?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine ca nu au lasat legea sub forma gîndita de inchistatii in cazon, pe care nu-i poti scoate din baza ,solda fe functie si solda de grad.

   Ștergere
  2. Dorele, ramai mai bine la sticla matale si nu te mai da specialist ca nu esti. Cei de care vorbesti cu atata aroganta macar stiu despre ce vorbesc, tu doar gargarisesti. Capisci ?

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 august 2015, 20:03. Am scos comentairul tau de la SPAM! A fost trecut la SPAM de Police of Google.

   Ștergere
 58. Discutati discutii pentru ca legea este ambiguie.Decat accident vascular sau infarct mai bine asteptam calmi Normele de aplicare ca oricum pe moment chiar nu avem ce face.Zau daca se merita.Eu am patit-o..Avem destul timp sa i-o dam in barba lui Oprea si celorlalti.Patru luni nu este un veac.Fiti convinsi ca nu suntem prosti si ca Dogaru si Iliescu vor lua,la propriu multe cisme in profundor si laba la ochi daca legea 223 va fi asa cum o interpreteaza R-26500.

  RăspundețiȘtergere
 59. Va dau dreptate sa fiti rezervat in privinta datei aplicarii recalcularii deoarece si colegii nostrii care au fost "recalculati" pe L.164 au asteptat cam mult dar s-a facut cum era in lege,adica la venitul potrivit indeciului gradului functiei in plata la activi!Sa asteptam metodologia de aplicare desi o lege cat de cat reparabila poate fi "cotita"si prost aplicata!Toate cele bune si scuze daca v-am lezat cumva!

  RăspundețiȘtergere
 60. Vorbiti cu rusii sa mai inainteze deocamdata numai 100 km.Poate asa vedem niste guvernanti mobilizati.Privind LPM .
  ,deocamdata sunt numai speculatii.Agitatia face rau la cap si inima.Imi doresc pensia, daca nu mare, sa fie cat mai lunga si astfel sa-i fac in necaz statului mafiot.Trebuie sa ies pe cale naturala din sistem cat mai tarziu.Nu este in interesul meu sa o mierlesc .Mai bine o mierlesc cei ce au intentionat sa ma arda la portofel.Sa auzim de bine.Cu stima,un neiluitru anonim.

  RăspundețiȘtergere
 61. Ce tot o dati cu indicii sulii si tot amestecati merele cu graul ,L-164 cu L223.Aici spune clar VENITURI BRUTE , care includ ,pe langa soldele de grad si functie ,mult mai multe venituri, venituri care nu pot fi cuantificate dupa procentajele din coeficientii de functie. Exemplu concret : "X"pentru functie +"Y" pentru grad +Z(pentru sporuri,dispozitiv,clasificari si zbor). Tocmai acest "Z" nu poate fi adaptat indicilor deoarece este compus din>>>Exemplu:25 ore de zbor in care intra ,zbor pe conditii cele 4 conditii meteo,+zbor in CS sau alte chestii, incercari (...),zbor ;la joasa etc ,platite diferit si imposibil de deosebit din statele de plata sau tabelele cu venituri ,la ce fel de coeficienti se vor adapta pe cand cu raportarea veniturilor brute la venitul mediu brut pe economie din perioada respectiva este cel mai corest,simplu si la indemana. Cei ce-ai gandit punctele de pensie au fost specialisti nu pulifrici de boc sau baselu.Nu stiu de ce vreti sa otraviti inimile bietilor pensionari venind cu tot felul de scenarii apocaliptice si incercand dezamagirea noastra a tuturor. In ce scop??? Hai RH_26500,sterge ce-am scris ca nu este in tonul dat de tine cu toti mosii bashinosi si rautaciosi,care au cam taiat frunza la caini toata viatqa si acum nu le convine ca cel ce a muncit cu adevarat sa aiba o pensie mai marisoara decat a lui.PERFIDIE si RAUTATE de vipera."Mos Sula ,tu ai sange de vipera / Da,da . tu.tu vrei doar a ta litera. / A Coranului tau de doi lei / Iar alor tai camarazi,in loc de bine ,doar rau,doar raul -le vrei"-Sa te ia dreak de hahalera!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Considerati ca ceea ce ati scris va reprezinta ?Rusinica .

   Ștergere
 62. Recalcularea si actualizarea sunt doua procese distincte! Daca ne sare sau nu actualizarea este o situatie generata de intrarea sau nu in vigoare a Legii salarizarii unitare inainte de 1 ian 2016. Recalcularea se face cu intarziere de cel putin 90 de zile! Deci din aprile 2016 pana in 31 dec 2018 ! Fara actualizare majoritatea pensiilor vechi vor ramane pe loc ajustate doar de rata inflatiei si jumatate din cresterea salariului mediu brut pe economie! Cred ca e vorba de o crestere cuprinsa intre 2,5-3%! Vor creste niste pensii unde baza de calcul este o suma mare! Pentru pensionarii cu vechime peste 25 ani si cu vechime peste 44 de ani pensia bruta va fi de minimum baza de calcul inmultit cu 1,29! Nu stiu ce va spune ordinul comun al ministrilor de interne, aparare si sefii celorlalte structuri similare! Dar e posibil ca baza de calcul sa fie mai mare decat 1! Pana la 1,15 la care se adauga pentru cei cu situatia de mai sus 0,29! In principiu nimeni n u creste peste 1! Practic pensiile se vor apropia -egaliza pe grade! Asta e legea cu bune si proaste! Nu vreau sa deranjez pe nimeni! Cu empatie pentru toti colegii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, recalcularea si actualizarea sunt doua procese distincte! Insa, cu tot respectul, mai departe NU ai inteles mare lucru. O RECALCULARE fara ACTUALIZARE nu genereaza pensii crescute cu 2-3%, ci pensii scazute si cu 99%. S-a mai explicat de atatea ori: o RECALCULARE bruta, determina calculul cu coeficientii de grad si solda valabili la data iesirii a fiecaruia la pensie. Deci, cine a avut in 1970 o pensie de 230 lei, la recalculare fara actualizare ramane cu o valoarea a pensiei din 1970 + cativa lei generati de baza de 80%, intrucat coeficientii din 1970 generau o pensie de 230 lei. Daca un omolog al primului s-a pensionat in 2010 cu o pensie de 3 000 lei, la recalculare fara actualizare ramane cu cei 3 000 lei + cativa lei generati de baza de 80%?

   Acum ai inteles unde ai gresit dumneata? Nici nu mai discutam de o proxima majorare a soldelor militarilor activi. La recalculare fara actualizare, cel pensionat in 1970 NU beneficiaza de nicio majorare a coeficentilor NIcI din perioada 1970-2015, daramite de coeficientii aplicati la majorarea soldelor militarilor activi. Ramane cu acea pensie de cca. 230 lei, dupa care i se aplica cuantumul actual in baza Art. 111. Si tot asa si pt. generatiile cat mai apropiate de 2015.

   Luam un exemplu mai apropiat. Un militar s-a pensionat in 2002 cu anumiti coeficienti valabili in 2002, sa zicem cu 2 400 lei. Insa in 2008 s-au majorat coeficientii, astfel incat cel pensionat in 2002 a ajuns in 2008 la o pensie de 3 200 lei. Aceasta pensie de 3 200 o avea si in decembrie 2010. Daca acestuia i se RECALCULEAZA pensia fara ACTUALIZAREA cu coeficientii din 2 008, revine la pensia de 2 400 lei din 2002 + cativa lei generati de baza de 80%, in total cca. 2 600 lei. Deci acesta, urmare a RECALCULARII fara ACTUALIZARE nu mai ajunge nici macar la pensia din decembrie 2010. In final, urmare a aplicarii Art. 111 urmand sa ramana tot cu 3 200 lei. Daca i s-ar fi ACTUALIZAT pensia ar fi depasit cei 3 200 urmare a bazei de 80%.

   In concluzie, domnule! Urmare a cinismului jihadist mentionat, legea este conceputa clar incat sa ramana in plata tot actualele pensii. Ne-au dat la misto recalculare, dar fara actualizare, stiind bine ca o recalculare fara actualizare este fix pix. Ba, ar mai trebui sa zicem si mersi ca ne ne raman in plata actualele cuantumuri urmare a acelui Art. 111, si ca nu ne scad cu pana la 99% in functie de data iesirii a fiecaruia la pensie!

   Ștergere
  2. @ In concluzie la cele mentionate, scenariul este cam urmatorul:

   - in decembrie 2015 se majoreaza soldele militarilor activi. Pe cei pensionati NU ne intereseaza aceasta majorare, intrucat NU ni se pot actualiza pensiile in functie de aceasta majorare, fiind operata inaintea intrarii in vigoare a LPM;
   - la data de 01.01.2016 urmand a intra in vigoare L.P.M.
   - urmand a primi incepand cu luna ianuarie 2016, noi decizii de pensii in baza L. 223, adica cu aceleasi pensii ca acum, intrucat in baza Art. 109 actualele pensii contributive devin militare, fara a exista vreo conditie ca mai inatai sa fie recalculate si actualizate. Devin militare pur si simplu.
   - apoi urmeaza un BASM: in viitor se majoreaza inca o data, in vis - desigur, soldele militarilor in activitate. In VIS, intrucat daca tocmai au fost majorate in decembrie 2015, ar fi SF curat sa mai fie inca o data majorate pana NU vine alta lege a salarizarii (la modul realist, cam prin anii 2250-2400).
   - urmand ca de la data primei majorari a soldelor militarilor activi survenita dupa 01.01.2016 0 - adica prin anii 2250-2400, sa ni se RECALCULEZE simultan cu ACTUALIZAREA si noua pensiile contributive de acum, astfel incat si acestea sa devina militare.

   Cam acesta este scenariul! Mama lor de jihadisti imputiti!

   Ștergere
 63. @ Anonim22 august 2015, 20:53

  Motane încălţat din Urziceni, fii dragă un pic mai calm şi mai ales cuviincios! Ce te tot agiţi aiurea? Nu-ţi place ce se discută aici? Fă-ţi TU blog şi postează-ţi acolo toate teoriile şi prostiile pe care le debitezi. Lasă-ne cu brutul, netul şi alte rahaturi. Problema este CÎND se va face recalcularea dupa legea asta de rahat, nu prostiile care le tot debitezi. Chestiile astea au fost înţelese de mult de către majoritatea dintre noi. Numai tu văd că ai lipsit de la lecţii. Oamenii ăştia de pe aici au spus foarte clar: dacă pîna la 01.01.2016 se măresc lefurile activilor, ai luat-o pentru ani buni în mîna, deoarece recalcularea urmată de actualizare nu-şi face efectul asupra celor pensionaţi anterior lui 2011, decît după creşterea valorilor coeficienţilor de funcţie şi/sau grad. Daca rahatul ăsta de lege ar fi intrat în vigoare dupa aprobarea de catre Parlament, nu am mai fi avut “greţuri”.
  Legiuitorul putea să spună de exemplu că:
  1. Legea se aprobă şi intră în vigoare de la 01.08.2015;
  2. Normele de aplicare se elaborează şi aprobă în termen de 8 luni (ca să cădem pe termenul propus de ei în lege-31 martie 2016);
  3. În termen de 12 luni de la aprobarea legii li se recalculează pensiile celor ieşiţi începînd cu 01.01.2016.
  4. În termen de 12 luni li se actualizează cu HGS 1019, Fişa Locurilor de Muncă a celor ieşiţi anterior anului 2011.
  5. În termen de 24 luni de la prima actualizare a funcţiilor activilor se recalculează + actualizează pensiile celor ieşiţi înainte de 2011.
  Şi aşa mai departe...
  Să nu uit! În lege se putea insera un articol de genul:
  „Începînd cu 01.01.2015, Casele de Pensii operează din oficiu şi transmit eşalonat sumele reţinute în baza L119, OUG1, celor ieşiţi anterior anului 2011.
  Deci şefule, asta e problema pentru cei ieşiţi înainte de 2011 şi ţine de acest defazaj între emiterea legii şi aplicarea ei, nu prostiile cu 80%, pe care văd că le tot învîrtiţi unii dintre voi pe NETca Huhurezu, Moş Alecu ş.a. Tot respectul pentru ei, dar la momentul ăsta „unii nu văd pădurea din cauza copacilor”.
  Şi în final, să ştii Viorele că noi te respectăm şi te-om respecta şi mai mult dacă vei face şi tu ce fac oamenii ăştia aici:

  https://www.youtube.com/watch?v=ALeju_RlET0

  „Multă sănătate, că-i mai bună decît toate!”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai exista si scenariul cu majorarea soldelor in dec 2015-prima transa si a 2-a in preajma alegerilor. Doar e an electoral, ce pusca si cureaua lata !

   Ștergere
 64. @ All. Apar comentarii la SPAM, filtrate exclusiv de platforma Google! Filtrarea este efectiv intemeiata. Inseamna ca persoana in cauza a fost "raportata", in "N" situatii, pe diverse site-uri, ca fiind "turbulenta", "dedublata" + alte 'neşpemii de identitati etc.! Ai inteles, DC? Acest mesaj al tau este filtrat de Google: °Dorele, ramai mai bine la sticla matale (lugu, lugu) ... Capisci?°

  Pe bune, acum! Daca Police of Google te-a detectat ca °ciudat°, iar "R-26500" NU are (inca) reclamatii, baiete ... trateaza-te, pana NU dai in altele! Pe bune, NU depinde de noi! Ia vezi mai bine ce "amprente" jihadisto-gopriste ai mai lasat si pe unde?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ar fi cazul sa abordati si alte subiecte ca de exemplu decembrie 1989?Comentarea pe marginea LPM pana la aparitia normelor de aplicare in opinia mea este ca vobime vorbe.Este parerea mea.Nu dau cu bata.

   Ștergere
 65. @R-26500
  Ce ai patit baiete? esti cu capu' ?N-am scris nimic si nici google n-are nimic cu mine.Aceste randuri sunt chiar dovada.Doar tu trebe sa mergi la doctor.
  DC

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu esti tu °Anonim 22 august 2015, 20:03°? Acel comentariu a fost introdus de Google la spam. Mai suntem vreo 30 de comentarii autofiltrate tot de platforma.

   Ștergere
 66. Cred ca ala, proscrisu e Cezar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sau Motanul din Urziceni ce-si spune Tigri2.

   Ștergere
 67. Aloooo!! prin "goagle" puteti ajunge la mii de filme cu pornografii si ei sunt incurcati de un oarecare "DC"?
  hai sa fim seriosi totusi
  Nici cezar nu are nici o treaba: conteaza doar cat de manga era olescu la ora 23:15 cand a postat tembelismele alea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai probabil ca voi 2 jucati in filme de alea toxice XXX si de aia...

   Ștergere
  2. Este extrem de posibil sa fie incurcati de un oarecare "DC". Comentariul semnat °Anonim 22 august 2015, 20:03°, a fost la SPAM, fiind autofiltrat de platforma care apartine Google. Ca un comentariu sa fie autofiltrat ca SPAM de Google, comentatorul a fost raportat frecvent si pe diverse site-uri, ca fiind °turbulent° social sau ca are pitici pe creier. Fapt pt. care Police of Google i-a luat amprentele si l-a trecut la autofiltrare. Scoaterea de la autofiltrare este dificila si este posibila doar cand administratorii de platforme raporteaza repetat ca respectivele comentarii NU sunt SPAM.

   PS: Chestia cu manga este cumva stilul tau sau cum? Si sa vreau nu pot fi manga, intrucat in cele mai multe situatii zilnic pe la ora 23.00 sofez, deci abia revin acasa. Si revin nu din crasme, ci de la munca sau din inspectie de la mosiile din vecinatatea unui oras. Prin urmare, nu mai am timp si de etilisme. Etilismul fiind o caracteristica a celor cu prea mult timp liber. Asa cu ai la dispozitie tu.

   Ștergere
 68. Cine doreste sa intre cu randul la masa la viitoarele alegeri pentru presedinte sa-l voteze pe Iohhanis.Asta se crede semizeu.Daca el e mut vrea ca toata lumea sa fie muta.Auzi,vrea mai putina vorba si mai multa munca.Ce o fi muncind el,dracul stie ca in afara de plimbari nu se vede nimic.Da se vede ceva..Doamna Iohhanis il duce de maneca de parca ar fi nevazator.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca vorbeam despre pensii militare, rezervisti, si alte cele. Politica sa faceti matale acolo de unde v-au trimis astia. Asta e valabil pentru toti infiltratii politici, SRI-sti, si toti ceilalti. Cantati la alta masa (alt blog).

   Ștergere
  2. Munceste nazi Iohanis Din vacante si plimbari afara nu-l scoti.

   Ștergere
 69. Salutări tuturor!
  Ia uitaţi ce spune pe blogul lui Huhurez, cineva "optimist" în privinţa aplicării Legii Pensiilor Militare:

  "maiag spunea...
  DECI,azi am aflat de la o sursa sigura din mediul politic,din zona...nu conteaza.LEGEA cu codul fiscal va fii aprobata cel mai devreme 15 spetembrie,legea salariilor bugetarilor se tam degeaba,reia de la zero dupa ce se aproba codulsilor militare va fii aminata fiscal,si aproape sigur si legea pensiil or militare va fii aminata probabil prin ordonanzta de urgenta,deci se va amina aplicarea ei cu cel putin 6 luni.De normele de aplicare a legii nu se va ocupa nimeni pina la sfirsitul anului,nici macar nu afost skitzat,deoarece inca nu s a facut fundamentarea costurilor.DECI,hai sa nu ne mai certam degeaba,totul a fost gargara politica pina acum,de la anul cu 1 ian nimic nu va creste.sa traim bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"
  ______________________
  Cred că acum e clar pentru toată lumea cum stă "treaba".
  Aviz celor care tot umblă pe-aici cu "cioara vopsită şi încearcă să ne-o vîndă drept porumbel".

  RăspundețiȘtergere
 70. Cine a auzit de unul Tandarica.Cica a lucrat pe la cadre ,manaitor de guma si creion pe la fostul Marele Stat Major.Face parte din Uniunea Javrelor Batrane.Prin 1991.cand s-a pensionat pe la 59 de ani, era lt.col.L-am intrebat curios cum de a realizat asemenea performanta si a avut un exces
  de sinceritate"Stiti pe la cadre mai completezi un dosar,mai modifici o fise,nu tu raspundere,nu tu program prelungit.Cum naiba sa nu stai in armata cand nu ai nimic de facut decat sa freci bastonul?.Bine inteles legea contributeli,astuia i-a dublat pensia.Bine inteles ca individul e in stare sa-l pupe pe Oprea si la ousoare.

  RăspundețiȘtergere
 71. Un nou Eufrosin loveste pe saitul Huhu, un asa-numit maiag:
  "DECI,azi am aflat de la o sursa sigura din mediul politic,din zona...nu conteaza.LEGEA cu codul fiscal va fii aprobata cel mai devreme 15 spetembrie,legea salariilor bugetarilor se tam degeaba,reia de la zero dupa ce se aproba codulsilor militare va fii aminata fiscal,si aproape sigur si legea pensiil or militare va fii aminata probabil prin ordonanzta de urgenta,deci se va amina aplicarea ei cu cel putin 6 luni.De normele de aplicare a legii nu se va ocupa nimeni pina la sfirsitul anului,nici macar nu afost skitzat,deoarece inca nu s a facut fundamentarea costurilor.DECI,hai sa nu ne mai certam degeaba,totul a fost gargara politica pina acum,de la anul cu 1 ian nimic nu va creste.sa traim bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"

  RăspundețiȘtergere
 72. 1. Legea 223/2015 intra in vigoare la 01.01.2016 ( art.123 ) ; 2. OUG 1/2011 se abroga cu aceieasi data ( art.124 lit.d ) ; 3. institutia recalcularii si cea a actualizarii sunt diferite si se pot aplica separat ; 4. toate pensiile (expectie fac cele stabilite in baza Legii 263/2010 - vezi art. 110 alin.2 ) se recalculeaza pana la intrarea in vigoare a Legii 223/2015 si se pun in plata din ianuarie 2016 ; 5. orice pensie are in substanta sa doua elemente definitorii : a) o baza legala in vigoare ; b) un cuantum rezultat din algoritmul rezultat din acea lege ; 6. cadrul legal de recalculare este dat de art.28 alin.1, 29 alin.1 lit. a) si b) si art.108 ; 7. singurul element care lipseste deocamdata, dar care v-a fi emis cat de curand, este ordinul comun cu privire la acordarea acelui spor de maximum 15% ( art.28 alin.1 ) ; 8. ordinul comun mentionat este distinct de cel prevazut la art.60 alin.4 ; 9. art.109 alin.5 si 3 faca referire la o situatie speciala ( n.n. - este o alta recalculare ) determinata de eventuale depuneri de noi documente - dupa 01.01.2016 - care nu au fost valorificate ( utilizate ) pana la intrarea in vigoare a legii ; 10. nu exista niciun articol in lege care sa permita - daca din recalculare iese un cuantum mai mare decat cel prezent - sa primesti tot cuantumul actual. Ps - Nu confundati si amestecati recalcularea ( care se raporteaza la venituri ) cu actualizarea ( care se raporteaza la solda de grad si functie ) . O zi minunata.

  RăspundețiȘtergere
 73. Admineeee! Eu ce dreak am de nu ma lasi pe blogul tau? Sunt negru? Sunt militar in rezerva ca si tine, ofiter al armatei Romane.

  RăspundețiȘtergere
 74. 1. Legea 223/2015 intra in vigoare pe 01.01.2016 ( art.123 ) ; 2. OUG nr.1/2011 se abroga cu aceieasi data ( art.124 lit.d ) ; 3. institutia recalcularii e distincta de cea a actualizarii si poate fi aplicata si independent ; 4. orice pensie are in substanta sa doua elemente definitorii : a) o baza legala in vigoare ; b) un cuantum rezultat din algoritmul stabilit in acea lege ; 5. toate pensiile actuale ( cu exceptia celor stabilite in baza Legii 263/2010 - vezi art.110 alin. 2 ) se recalculeaza pana pe 01.01.2016 si se pun in plata incepand cu luna ianuarie 2016 ; 6. ele se pot recalcula in baza art.28 alin.1, 29 alin.1 lit.a) si b) si 108 din lege ; 7. singurul element care lipseste deocamdata, dar care va aparea cat de curand este ordinul comun care vizeaza acel spor de maximum 15% ( art.28 alin.1 ) ; 8. art.109 alin.5 si 3 vizeaza o situatie speciala de recalculare, determinata de eventuale depuneri de documente care nu au fost valorificate ( utilizate ) pana la intrarea in vigoare a Legii 223/2015 si implicit utilizate ulterior intrarii in vigoare a legii ( deci este vorba de o alta recalculare ; aspectul eclar si daca observam ca in continutul alin.3 se utilizeaza conjunctia "si" ) ; 9. nu exista in lege vreo prevedere care sa permita, ca in luna ianuarie, celor carora le rezulta un cuantum mai mare decat cel prezent sa nu-l primeasca ; 10. nu trebuie confundata ori amestecata recalcularea cu actualizarea ( prima vizeaza veniturile brute, iar cea de-a doua solda de grad si functie ).

  RăspundețiȘtergere
 75. Mă bucură optimismul dumneavoastră. Jurist ori profan cine citește legea înțelege, chiar și din textul alambicat, că nu se demarează nimic oficial până la 1 ianuarie 2016.
  Pentru aplicarea legii este nevoie de:
  Două hotărâri de guvern care se emit în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare.
  Una prevăzută la art.86 referitoare la stabilirea atribuţiilor, organizării şi funcţionării caselor de pensii sectoriale (actualele case de pensii sectoriale au fost înființate cu atribuții, organizare, funcționare și număr de personal stabilite de legea 263 pentru sistemul de pensii publice – echivalent al caselor de pensii teritoriale). Până la emiterea acestei HG și transformarea CPS- urilor nici un document legat de pensile acordate ori recalculate în baza noii legi nu este valabil.
  Alta prevăzută de art. 121 referitoare la normele de aplicare a restituirii diferenței dintre cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 și cele rezultate prin recalculare/revizuire în baza legii 119/OuG1.
  Mai multe ordine comune ale conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale care au ca termene de emitere acolo, unde în lege au fost prevăzute astfel de termene, 30 sau 90 de zile de la intrarea legii în vigoare.

  - art. 28 al.1 - ce conține, cui și în ce procente se acordă acel spor de până la 15% , care se adaugă la media veniturilor brute din 6 luni consecutive alese din ultimii 5 ani de activitate împreună cu care formează baza de calcul a pensiei- fără termen, probabil termenul este cel de art. 63 al. 3 –de 30 de zile:
  - art.60 al. 4 –stabilirea procedurii de actualizare a cuantumului pensiilor militare ori de câte ori se majorează solda de grad și /sau funcție -în termen de 90 de zile de la intrarea legii în vigoare ;
  - art.62 al. 3- metodologia de întocmire a dosarului de pensionare, în termen de 30 de zile de la intrarea legii legii în vigoare.
  - art. 109 al. 5 - procedura de recalculare a pensiilor pentru cei care depun documente nevalorificate până la data intrării în vigoare a prezentei legi –în termen de 90 de zile de la intrarea legii în vigoare;
  -art. 110 al. 8- procedura de recalculare a pensiilor pentru cei ale căror pensii au fost stabilite în baza legii 263, prin ordinul comun prevăzut la art.60 al. 4 în termen de 90 de zile de la intrarea legii în vigoare;

  RăspundețiȘtergere
 76. Domnilor,
  Prevederile legii sunt clare: art.109 (1) Pensiile militarilor.........recalculate in baza legii 119/2010,..........devin pensii militare in intelesul prezentei legi si se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, in raport cu vechimea....Ca urmare este clar ca buna ziua, de la 01.01.2016,beneficiarii L223/2015, vor primii drepturile de pensie recalculate. Recalcularea presupune conf. art.28(1)stabilirea bazei de calcul, respectiv media veniturilor....... actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.. Cand se va face aceasta recalculare este insa alta problema care depinde de cine ne conduce, cat fura si daca nu se declanseaza iarasi criza mondiala. La fel si cu plata acestor drepturi. Legea poate fi aplicata, aplicata partial sau poate fi suspendata aplicarea ei. In actualul context politic si social in care se gaseste tara, este posibil sa fie probleme in aplicarea acestei legi, cu toate ca aceasta aplicare nu ar trebuii sa presupuna eforturi financiare deosebite, dat fiind faptul ca majoritatea pensiilor in plata sunt mai mari decat cuantumurile ce vor rezulta la recalculare. Asa ca legea este buna pana la recalculare, de acolo incep problemele. Cei care vor avea de suferit sunt cei 26.000 de disponibilizati de la care boc, basescu, seitan si udrea au furat cate 8 - 10.000 de lei de fiecare si pe care cei de acum nu pot sa le restituie. Pentru acestia pensiile recalculate vor fi macar la nivelul cuvenit daca se aplicau indexarile. Dar cineva a avut un dinte impotriva disponibilizatilor (ca a restituit si platile compensatorii) si se tine de ei, vrea procese, sindicate, voturi. O sa aiba din trei ce noi militarii stim bine a zice mereu.

  RăspundețiȘtergere
 77. Mare noroc ati avut cu Iohanis ca a promulgat legea. Daca o intorcea in parlament vedeati lula pensii militare după ce din prostie in prostie au deschis cutia pandorei cu majorarile salariale. Si asa nu se stie.
  Iohanis cu plimbarile in strainatate a facut Sibiul mare si cunoscut. ,cu plimbarile in strainatate va scoate Ro din mocirla. bine a facut ca a dat tonul la maririle salariale fiindca numai asa vor fura mai putin si vor da bani mai multi la salarii si pensii atit guvernul cît si patronii care vor nevoiti sa bage in buzunar mai putin.
  Stie neamtul ce face, romanul ca romanul mereu pune pelerina tot după ploaie. Dar comenteaza si el ca sa se afle-n treaba..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să trăiască dom’ Iohanis!
   Bine că n-ai luminat mărite anonim. Jos pălăria în fața unei gândiri așa profunde.
   Cu ” Și așa nu se știe” nu ai prea nimerit-o, păi crezi că nașu Oprea doarme în formație? E singurul general de armată care se bate pe viață și pe moarte pentru armia română, la nevoie moare de gât cu Ponta, Gorghiu ori Iohanis pentru foștii lui camarazi.
   Dacă scoate 10% pentru UNPR la anul o să întindă de legea asta a pensiilor militare până în 2020 ca să scoată și atunci un 15 %.

   Ștergere
  2. @ Anonim 26 august 2015, 19:57! Man! Uite care e faza! TU chiar crezi ca suntem toti batuti in cap? TU faci pur si simplu propaganda unei legi ABSTRACTE si care este efectiv INAPLICABILA celor deja pensionati! Adica, si cu legea asta si fara, tot LULA vedem pensii militare. Si atunci ce papucii nostri noroc am avut, mosule? Ca au facut toti misto de noi, crezandu-ne retardati, de la initiatori precum Oprea si terninand cu sasul?

   LEGEA 223/2015 PE INTELESUL TUTUROR, ESTE ASTFEL: "- Bai, pensionarilor militari, voi veti avea (din nou) pensii militare cand va vrea PN sa majoreze soldele militarilor in activitate. La care mai adaugam si un termen de 2 ani. Dar PN vrea sa faca misto de voi pana la capat! Asa ca marim soldele militarilor activi in decembrie 2015, inainte de intrarea in vigoare a LPM, iar voi o sa muriti ca prostii asteptand sa mai marim inca o data soldele activilor si dupa 1 ianuarie 2016 ca sa aveti si voi pensii militare! Ha, ha, ha!"

   In concluzie, stimabile! Noi NU am avut noroc cu nimic! Astia de la Oprea la Iohannis merita luati toti dupa ceafa si expulzati in Siberia! De Iohannis, poti sa te ocupi TU! Precis habar NU are ce porcarie de lege a promulgat, si cu certitudine NU a fost informat de consilieri privind dedesupturile legii! Pe Oprea insa am decis sa-l "exportam" noi, cei din Elita! Indiferent ce poze face in fata opiniei publice, noi NU uitam ca Oprea este Satana pt. tot ce s-a intamplat la modul negativ si inca se intampla, militarilor in rezerva/retragere romani!

   Ștergere
  3. Ori sunteti naiv,ori un interes ascuns .
   Ce interes are sasu cu ,,mocirla ,,?Sa ne afunde .
   De scos ?Ghinion.
   Va rog sa nu ne obligati sa va calificam ca un propagandist basist .
   O parere,nu va suparati .

   Ștergere
  4. @ TOTO IANY
   Pai aici e problema, interesul. Președintele țării prin constituție nu are prea multă putere, e mai mult un mediator. Unul din puținele domenii în care are un cuvant greu de spus este cel al apărării.
   Deși a fost informat că această lege este o cacialma a preferat să o lase așa din dorința de a da peste bot actualei guvernări pentru a grăbi schimbarea acesteia cu forțele politice care l-au sustinut în campanie.
   Mai nou și-l face aliat pe cel mai veros cameleon politic al României postdecembriste, Gabriel Oprea, lucru care îl va costa foarte mult, chiar mai mult decât crede.

   Ștergere
  5. @ TOTO
   basist ,nebasist ,realitatea este cea care se vede cu ochil liber. Concurenta la dat tot ce se poate isi spune cuvintul ,lucru judecat doar putin pe la presedinte. Consecintele le vom vedea curînd.
   avn-sighi

   Ștergere
 78. @ karadeniz
  mare greseala. Corekt este ”orice alianta daca-i spre binele poporului”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate alianțele au drept țel suprem binele poporului. Doar că în democrația reprezentativă acest bine începe de la reprezentanții poporului. Cum aceștia se tot succed la putere timpul nu permite ca acest bine să ajungă și la baza. La reluarea ciclului , datorită ruperilor de ritm se pornește cu binele iar de sus.

   Ștergere
  2. Mă autocorectez. ”orice ,daca este in interesul natiunii„ . Și sa nu fiți răi, Ponta a dat , Rovana a promis, Oprea nu s-a lasat -a dat si el, Dragnea le insurubeaza sa fie trecut si el la dat, alina si blaga zic ca le regleaza ca sa poata rezulta ca au dat si ei,iar Iohan a triufat - pîna acuma a iesit cum a vrut el inclusiv codul miscal.
   Deci sa nu fiti răi ,ca toti au dat. Poate doar madam Vass o veni iar cu ceva socoteli, binenteles ca sa nu iasa din trend ,de data asta va da si ea.
   avn-sighi

   Ștergere
 79. De unde naiba 10 % UNPR.
  GOPREA asta viseaza, in afara de o mana de ,,subordonati,, partidului carora le-a facut veniturile mai mari, ca plata pentru propaganda lui, nu stiu cati mai aduna.
  Imi place mult ,,falfaiala,, lui de gene, si ochii peste cap, cum si-i da. Asta chiar crede ce spune si are impresia ca e ,,mascul alfa ,, in politica.

  RăspundețiȘtergere
 80. MA UNGE LA SUFLET GOPREA,CAND IL VAD FLANCAT DE ACTIVISTUL P C R SI HOT DE ELITA NUMIT ONTANU.SPER SA INTELEAGA TOATA LUMEA CE ECHIPA ESTE ASTA.

  RăspundețiȘtergere
 81. Karadenis,stimabile ,tu chiar crezi ce spui sau ai zis-o la misto?Ma faci sa rad.Ii doare in pix de noi pe toti in frunte cu iohhanis.Astia se lupta pentru ei,pentru ciolan.Promit marea si sarea pana ajung la putere dupa care ne pune in mana interesul national.Daca il mai vad la putere si pe Blaga cu tribul lui de pedelisti ,pe bune emigrez intr-o tara la 12 ore de mers cu avionul.
  Oprea ,zau ca ar fi bun ca actor, sa interpreteze un rol in teatru lui Caragiale.Vai cum se bate el cu pumnul in piept,cum plange pentru binele natiunii,cum invoca ajutorul zeilor sa-l inspire pentru inrajutorarea camarazilor sai.Oprea asta chiar nu simte ca e caraghios?
  Anonimul care-l pupa in cur pe iohhanis.Prietene,retine, ca,individul are curul mare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai stimabile,iceparule, am crezut ca totusi am parul inghetat si nu mintea.

   Ștergere
  2. Bai stimabile,iceparule, am crezut ca totusi ai parul inghetat si nu mintea.
   Daca la 1.2015 iti da pensia recalculata parca vad cum te dezbraci si tu si altii de caracter si dati pupi in ccur la familionul politic incriminat azi. Si altii la fel,se vede si se simte din aerul inspirat. v

   Ștergere
 82. ANONIM DIN 27.08.2015,17.24.Retine ca nu am pupat in cur pe nimeni,nici pe Iliescu, si mai ales pe Basescu si nu intentionez nici pe Iohhanis care a devenit liberal peste noapte de dragul puterii,precum Stolojan si Stoica.Se vede ca tu ai obiceiul pupatului si crezi ca daca tu ai asemenea apucaturi au si altii.Nu toti ling acolo unde scuipa.Mai tu ai impresia ca degeaba eu am strigat in fata la Cotroceni,si in fata Casei poporului"iesi afara,javra ordinara"?.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toamna se număra bobocii. Kkare ar fi problema domnule ice paru ? Daca spui ca ti se pare ca Iohan ii cel mai asezat in gîndire din actuala mocirla politica inseamna ca ai lins? Daca nu alimenteaza alta mocirla din presa partinica cu subiecte (pîinica) comite o crima sau bine face ca-i tine cu gura uscata. Daca vizita Vasluiul reusea cumva sa mute saracia si industria violului la Botosani sau Giurgiu.Nu cumva daca a vizitata strainatatea s-ar putea alege cu ceva investitori (locuri de munca si prin judetele astea. Era mai bine sa manînce la birtul din colt cu presa la usa decît sa creeze conditii de munca si servit masa la Cotroceni. Daca te muti intr-o alta casa intii repari,zugravesti apoi te muti. Asta- stilul civilizat departe de cel balcanico-dunareano-pontic.
   Ca are si el păcatele lui pentru care o sa vina vremea scadentei este cu totul alta poveste si este legata si de cei care-i favorizeaza jocul.Oricum fara maniere si stil ramîi vesnic un balcanic de mîna a doua cum spunea al de zice ca trosnea mereu din ploscuta cu coniac apoi alimenta presa cu subiecte care mai de care mai de culoare si satioase in acelasi timp. Parca nu va puteti dezobisnui de acele balcanisme.

   Ștergere
 83. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 84. Noi facem ,,discutii,, si ista se primba prin lume, dus de mana de nevasta, iar in paralel sligile ii mai cumpara o casa, si-i renoveaza 3 palate. Misto nu!? Basca 5000 euro salat, masina si garda personala el si tot neamul lui, pensiie imediat , ca trec 5 ani. Important sa stai cuminte sa nu te bata ,,gloantele,,, mers taras.
  Misto, misto!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca s-a ”plimbat” pentru a aduce investitor foarte bine a facut. Decît sa cloceasca la cotroceni basinile ziaristilor,etc mai bine asa.Bine a facut si cu salariile. Nu poate lua la infinit un presedinte de tara salar mai mic decit un sef de birou de la finante sau un director din companiile de stat. Lucrurile trebuie puse in ordine si sper ca legea salarizarii le va pune cît de cît.

   Ștergere
  2. Pulica,unde naiba vezi tu investitori adusi de Klaus?Poate te referi la austriacul care detine monopolul defriserilor de padure in Romania.Ma fii liberal destept .Pe nea Mircea Chintus il inteleg,are peste 90 de ani ,Campeanu are si el o varsta. Tu ce scuza ai?

   Ștergere
  3. Mai Pa(u)lica ,du-te tu putin pe la Sibiu si vezi cîta industrie de prim rang a adus omul asta acolo cind era primar. Și atunci s-a ”plimbat ” ca acum insa Sibienii au locuri de munca nu sunt someri ,plus alte lucruri bune. Daca nu te plimbi si nu ai informatia la zi esti un nimeni azi ,poti sa fii superpresedinte si sa stai tot in Cotroceni sau la Vaslui de vorba sau la tarantela magulitoare cu poporul si ziaristii.Rezultatele nu vin asa cum cred unii de azi pe miine. Se vor vedea curînd .
   Sau acum ne uitam in gura lui udrea si gelu visan &co plus alti buni de gura si furt si fara realizari in spate pentru oameni.

   Ștergere
  4. Rezultatele le vedem. Oameni care vorbesc ca-ca Eufrosina.

   Ștergere
  5. Industrie multa e acum la Sibiu.Cel mai bine merge industria de barbierit oua ..Fiecare sibian are acum minim 6 case daca da meditatii si plaseaza copii spre adoptie.

   Ștergere
  6. Daca atita pricepeti ,nu va forteaza nimeni sa pricepeti mai mult . Ati putea sa vizitati si sa va documentati. În 90 cind s-a dat startul la fuga sasilor de parca s-ar fi epuizat timpul ai putut lua casa cîte ai vrut daca ai avut disponibil de cel putin 30-50000 lei (nivel 90)/ bucata. Sunt care au achizitionat dublu cît Iohan si nu-i acuza nimeni. Cit despre industrie cicula o vorba ;la Sibiu numai cine nu vrea sa munceasca nu gaseste loc de munca. Este o mare realizare si se datoreaza lui si nu gastii psd care l-a sabotat tot timpul si i-a determinat plecarea in politica mare. Altfel era primar pe viata in ciuda gargarii de doi lei din jur. are si el belele lui nu-l apăra nimeni ,dar are si standarde cu care lucreaza si pe care multi nu le pricep.
   S-apoi parca sarcinile de care este acuzat stau in atributiile guvernului si nu a presedintelui.

   Ștergere
 85. Legat de pensii, daca mai avem luni lucrate, 5-7, dupa iesirea la pensie e bine sa le trimit cerere la CSP ptr. reactualizare, asta pana la 01.01.2016

  RăspundețiȘtergere
 86. Domnilor, rezolvarea problemelor ce le ridica aplicarea acestei legi (LPM) este acum la indemana institutiilor in cauza (M.Ap.N., M.I...) institutii conduse de oameni care stiu si inleleg ce au de facut. Legea a creat cadrul, urmeaza ca mintile luminate cu atributii in acest sens sa elaboreze, cu buna credinta in spiritul legii, cu claritate, metodologiile si normele de aplicare, precum ordinele necesare. Cred ca este prematur sa ne indoim de bunele intentii a acestora in eliminarea inechitatilor si nedreptatilor instituite de regimul basenos; trebuie sa avem incredere ca se vor respecta litera, principiile, respectiv unicitatea si egalitatea, prevederi esentiale ale acestei legi, precum si spiritul ei. Problemele pensionarilor militari care au suferit in urma actiunilor nedrepte ale regimului de c..at amintit, in special a disponibilizatiilor categoria cea mai lovita, au acum cadrul necesar de rezolvare si probabil ca vor fi rezolvate in parte. Pentru acestia ramane problema pierderilor suferite prin "inghetarea" pensiilor instituita de L 241. Am vazut, prin ianuarie un material in care se discuta despre aceste pierderi, sunt considerabile pentru fiecare. L 223/2015, nu a luat in considerare si nu a prevazut modalitati de reparare a acestor pierderi, Ori, din moment ce Statul Roman a recunoscut din nou drepturile militarilor la pensii militare, asa cum au fost prevazute in lege la incadrarea noastra in armata si in timpul activitatii noastre ca militari, atunci cred ca trebuie sa cerem indreptarea legii , acordarea tuturor drepturilor abuziv anulate, cum ar fi recalcularea si indexarea. Trebiue compensarea pierderilor, sa solicitam restituirea tuturor sumelor de bani de care in mod abuziv am fost deposedati. Sa traiti, bine! (nu sa traiti bine!)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In lege este prevazut articol pentru asa ceva. urmeaza a se reglementa prin ordin comun. mai citeste odata.

   Ștergere
 87. Legea pensiilor militare a fost întocmită după o analiză de vre-o patru ani de către insitituțiile din sfera apărării. Nu este o noutate absolută, au avut legea 164, o lege asemănătoare care a fost aplicată deci rodată practic timp de 10 ani, au avut la dispoziție sistemul de pensii pentru militari din țările NATO și UE, au avut participarea celor din structurile asociative ale armatei ,MI, SRI etc.
  Cu toate acestea legea a ieșit ca un copil facăt din incest. Acum se caută prin normele de aplicare, ortoped, neurilog și logoped pentru a transforma acest Quasimodo într-un om oarecum normal.
  Așa ne spuneau unii când vedeam ecografiile acestei legi prin parlament că este prematur să ne indoim de bunele lor intenții. Dacă am fi stat să așteptăm cuminți probabil că legea ieșea din parlament, pentru cei pensinați înainte de , fără recalculare așa cum au propus Oprea/Dușa sprijiniți masiv de ANCMRR/SCMD/ sindicatele din MI/șamd.
  Dacă stam cuminți și acum până la apariția HG-urilor și ordinelor commune, și așteptăm de la aceași oameni care au întocmit legea ”bună credință și claritate” o să fie ca în bancul cu fetele bune și fetele rele, doar că raiul e foarte aproape de cei mai mulți dintre noi.
  Referitor la pirederile suferite prin diminuarea unor pensii după recalculare și revizuire legea prevede doar recuperarea diferenței dintre cuantumurile din decembrie 2010 și cele diminuate prin recalculare/revizuire.
  Despre partea ”înghețării” nu s-a spus nimic în lege
  Și-n zadar aștepți în normă, partea asta s-o dezlege
  Chelnerul și pădurarul, ce o țin într-un dezmăt.
  ”Inghețata” vei primi-o deocamdată tot pe băț !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cum adică ?” ICE PARU” ? păi si poati bre?

   Ștergere
 88. Domnule, ziceati ca a fost bine ca nu am stat, ca nu am asteptat, ca nu am tacut! Atunci haideti sa o luam de la capat, sa tipam,sa injuram, sa cerem, sa ne miscam ca poate reusim sa si dezghetam pensiile. Sa obtinem diferentele de indexare. Apoi sunt multi care, ca urmare a acordarii sporurile de vechime au obtinut prin recalcularea basista vechime mai mare, vechime care nu a putut fi valorificata prin recalculare, blocaj determinat tot de inghetarea prevazuta in L241. A fost bine ca nu ati (am) tacut, poate putem face ceva si acum. Poate ne aude cine trebuie. Asa, ca altfel inghetata de pe batul de care atat de poetic vorbiti o sa fie a lor din partea noastra, la alegeri.

  RăspundețiȘtergere
 89. O varianta plauzibila, dar nedorita : toate pensiile ( art.109 alin.1 )..."se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi...", adica : a) pentru cei care se pensioneaza dupa 01.01.2016 se aplica algoritmul rezultat din art.28,29 si 108 din lege ( art. 28 alin .1 nu face referire si la art.3 lit.d) ; b) pentru cei pensionati in baza Legii 263/2010, procedura de recalculare se stabileste prin ordinul comun prevazut la art.60 alin.4 ( art.110 alin.8 ), care se emite pana la 01.04.2016 ( art. 60 alin.4 ) ; c) pentru toti pensionarii actuali ( rezultati din art.109 alin.1 ) : pensiile se recalculeaza numai pentru cei care depun - dupa 01.01.2016 - documente care nu au fost valorificate pana la intrarea in vigoare a legii, respectiv 01.01.2016 ( art.109 alin 5 si 3 ).Pentru cei care nu depun niciun document, pensiile raman in cuantumul actual. Ce spuneti ?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e bine Moş Martine, nu e bine...

   Ștergere
 90. Domnilor, legea 223/2015, a fost evident conceputa avand ca model fosta L164. Si atunci cand L164 a intrat in vigoarea fost necesara o recalculare. HG1188/2001 a reglementat modul in care s-a facut recalcularea . Nu credeti ca si acum recalcularea s-ar putea face asa?

  NORME METODOLOGICE
  privind recalcularea pensiilor militare de stat
  Art. 1. - Pensiile militare de stat stabilite conform legislaţiei anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare lege, se recalculează, în baza art. 79 din lege, potrivit prezentelor norme metodologice.
  *) Republicată în temeiul art. III din Hotărârea Guvernului nr. 633/2006 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind recalcularea pensiilor militare de stat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.188/2001, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 451 din 24 mai 2006, dându-se textelor o nouă numerotare.
  Hotărârea Guvernului nr. 1.188/2001 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 782 din 7 decembrie 2001 şi ulterior a mai fost modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 691/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 431 din 13 mai 2004.
  Art. 2. - Recalcularea pensiilor militare de stat se efectuează pe baza următoarelor elemente:
  a) solda lunară brută, în vigoare la data de 10 aprilie 2001, corespunzătoare funcţiei maxime exercitate şi gradului militar avute la data trecerii în rezervă;
  b) vechimea totală în serviciu avută la data recalculării;
  c) gradul de invaliditate şi cauza invalidităţii;
  d) numărul de urmaşi înscrişi la pensie.
  Art. 3. - (1) Solda lunară brută, ca bază pentru efectuarea recalculării pensiilor militare de stat, se determină potrivit prevederilor Legii nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza următoarelor elemente:
  a) solda de funcţie corespunzătoare funcţiei maxime exercitate la data trecerii în rezervă;
  b) solda de grad corespunzătoare ultimului grad militar avut la data trecerii în rezervă;
  c) solda de merit;
  d) indemnizaţia de comandă;
  e) gradaţii;
  f) indemnizaţia de dispozitiv.
  (2) Pentru cadrele militare care la data trecerii în rezervă au avut gradul de locotenent-major, elementele prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) sunt cele corespunzătoare gradului de căpitan.
  (3) Solda de merit şi indemnizaţia de comandă se includ în solda lunară brută, ca bază de recalculare a pensiilor, numai pentru cadrele militare care la data trecerii în rezervă au beneficiat de aceste drepturi.

  ......

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!