luni, 29 iunie 2015

Votul final privind proiectul Legii Pensiilor Militare inregistrat la Senat cu nr. L212/2015 a fost programat astazi, 29.06.2015! Si este pozitiv!

Textul initial al legii inregistrate la Senat cu nr. L212/2015 este cel de aici. Amendamentele propuse de comisii a fi adoptate la textul initial al legii sunt cele de aici.

Conform ordinei de zi afisate pe site-ul Senatului, votul final al Senatului a fost dat astazi, 29.06.2015, catre orele 17.00. Legea a fost adoptata cu 120 voturi pentru si 3 abtineri!


Ordinea de zi a Ședinței Senatului din data de 29.06.2015
Votul final al Senatului privind proiectul Legii pensiilor militare inregistrat cu nr. L212/2015


UPDATE!

In consecinta, Legea pensiilor militare a fost votata de Senat! Cel mai probabil cu amendamentele admise prezentate aici, insa pt. a nu avea surprize vom stabili acest lucru doar dupa publicarea textului final al legii adoptat de Senat. Mass media a anuntat deja evenimentul! Continuarea, cel mai probabil in toamna la Camera Deputatilor si care este si camera decizionala!

15 comentarii:

 1. Legea a fost aprobata, 120 de voturi pentru.

  RăspundețiȘtergere
 2. 120 VOTURI PENTRU 3 ABTINERI LEGEA A FOST ADOPTATA

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Inaintarea textului de lege Camerei Deputatilor, modificarea sau nu a textului adoptat de Senat si votul in Camera Deputatilor. Termen? Minim in toamna, dupa vacanta parlamantara, maxim - nu exista termen limita.

   Ștergere
  2. atunci ce inseamna adoptarea tacita?

   Ștergere
  3. Daca ar fi un pic de vointa, s-ar putea si maine ! Incalcite si neintelese sunt caile parlamentare.

   Ștergere
  4. R-2650029 iunie 2015, 22:38

   @ shulpha 29 iunie 2015, 20:02. Adoptare tacita? Un proiect de lege este inregistrat in Parlament, nu conteaza la care camera. Pt. dezbatere, la prima camera sesizata i se acorda un termen-limita. In situatia in care proiectul nu ajunge din diverse motive in dezbaterea plenului primei camere sesizate pana la acel termen-limita, legea se considera adoptata in mod tacit de aca camera asa cum a fost proiectul initial, eventual cu amendamente de la comisiile parlamentare. In mare, asta inseamna adoptare tacita.

   De retinut: adoptarea tacita se poate realiza doar in cazul primei camere sesizate, nu si in cazul camerei decizionale. In cazul legii de fata, la Camera Deputatilor nu poate exista adoptare tacita. Si nici termen de adoptare. Greul abia acum incepe!

   Ștergere
 4. Cît de ordinari sunt aceşti politicieni de RAHAT care au distrus România din 89 încoace! Pentru a beneficia EI de pensii de seviciu, s-au ascuns cu proiectul lor în spatele pensiilor militarilor, votîndu-le la grămadă pe toate! Nişte nenorociţi!

  http://www.antena3.ro/romania/proiectul-de-lege-privind-pensiile-functionarilor-publici-parlamentari-adoptat-de-senat-298828.html
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  "Senatul a adoptat luni proiectul de lege prin care funcţionarii din Parlament ar urma să primească o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării.

  Proiectul de lege a fost votat în plenul Senatului cu 90 de voturi "pentru", 33 de voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

  Potrivit proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, cu modificările ulterioare, funcţionarii publici parlamentari ar urma să beneficieze de o pensie în cuantum de 80% din veniturile obţinute în ultimul an de activitate, cu condiţia să aibă o vechime în Parlament de cel puţin 14 ani.

  "La împlinirea vârstei de pensionare, funcţionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puţin 14 în structurile Parlamentului, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimii 12 luni înainte de data pensionării. Pensia acordată nu poate depăşi nivelul salariului de bază brut, inclusiv sporurile, precum şi indemnizaţia de conducere şi salariul de merit din ultimele 12 luni anterioare datei pensionării, al funcţiei deţinute sau al funcţiei asimilate, după caz", se arată în proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD.

  De asemenea, angajaţii cu vechime mai mare de 14 ani ar urma să primească în plus 1% din venitul mediu calculat pentru fiecare an suplimentar.

  Proiectul de lege mai prevede că funcţionarii publici parlamentari şi asimilaţi acestora, pensionari la data de 31 august 2010, ale căror pensii au fost diminuate, precum şi cei pensionaţi după această dată, beneficiază de drepturile stabilite prin acest proiect legislativ.

  Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional."

  RăspundețiȘtergere
 5. Astazi, 30.06, ora 11.00, este sedinta comuna a comisiilor de munca si aparare din Camera deputatilor. Ce credeti ca este la ordinea de zi? Exact, Legea pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
 6. Va rog sa-mi spuneti care este intelesul art.162 ! Care va fi baza pentru calculul pensiilor din L263 transpuse in 212?Daca se va lua in calcul numai gradul si functia va fi bataie de joc si o mare discriminare intre militarii iesiti la pensie la nici un an diferenta in timp.F si gr.au ramas micsorate si le-au mai carpit cu cate un spor si cu NH care nu se iau in calcul.La ora actuala soldele activilor sunt mai mici decat pensiile mai vechi echivalente in grad.Spun asta pentru ca am iesit anul acesta din sistem.

  RăspundețiȘtergere
 7. Dorele, Dorele. Ti-a scapat subiectul. Nu se refera la functionari publici parlamentari. Se refera la Pensii militare. Daca ai ceva de spus in sensul asta. Eu apreciez "pozitiv" initiativa. Sa fie cu noroc si sa o ducem cu totii mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 8. Avand in vedere contributia adusa la promovarea proiectului de lege privind pensiile militare, propun sa fie scos de pe lista "Persoane politice non gratae" pe generalul Oprea. Cred ca a reusit sa-si spele pacatele de la Legea Boc&Basescu. E doar o propunere. Ce spuneti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NICIODATA.
   el este responsabil pentru haosul creat.
   nu o sa mai poata face nimeni ordine in sistemul pensiilor militare pentru urmatorii 40 de ani cel putin.
   in continuare parlitii de subofiteri si tradatorii de tara ca cezar maimuta sau don curleone t*ganul i-au pensii furate si nu le spune nimeni nimica.
   pai izmanarul daca il ameninta pe chioru betiv in 2011 ca daca se atinge de pensiile militare,unpr pleaca de la guvernare sunt sigur ca, nu scadea nicio pensie militara.
   dar asa,in continuare sunt parliti si hoti din mapn care i-au pensii de 3-4 si pana la 10 ori mai mari fatza de cat trebuiau sa aiba.
   daca ar da despagubiri celor a caror pensii au fost taiate,atunci ar mai fii ceva,dar asa oprea merita bagat la parnaie pe viata impreuna cu intreaga lui familie pentru ca a tradat armata romana.

   Ștergere
  2. Nu este posibil! Despre care contributie vorbesti? Gabriel Oprea face parte din Guvern, Guvernul fiind initiatorul Legii pensiilor militare? OK? In materialul care succede acestuia, avem in aceeasi pagina ce a initiat Guvernul - deci G. Oprea, ce a adoptat Senatul si ce a adoptat in final Camera Deputatilor. OK?

   Bun! La nr. crt. 130 in coloana a 2-a, vedem clar ceea ce a initiat Guvernul, deci G. Oprea! Art. 111 in forma initiata de Guvern, deci de G. Oprea, facand misto de tot personalul pensionat pana in anul 2011. G. Oprea avand intentia ca INITIATOR al legii sa ne "boteze" celor pensionati pana in 2011 actualele pensii contributive in pensii militare, fara ca actualele pensii sa devina real militare. In Art. 111 asa cum a fost initiat de G. Oprea NU este prevazuta conditia de RECALCULARE a actualelor pensii ale celor pensionati pana in 2011, aceasta fiind conditia fundamentala si unica a.i. actualele noastre sa redevina militare. G. Oprea a omis acest pas fundamental ca initiator al legii. Daca nu se sesiza Senatul sa corecteze fundamental acel Art. 111, pe mana lui G. Oprea cei pensionati pana in 2011 NU am fi avut pensii militare, ci tot actualele contributive "rebotezate" la misto car ar fi pensii militare.

   In concluzie, G. Oprea si-a adus contributia la promovarea proiectului de lege privind pensiile militare, fara a include in lege si personalul pensionat pana in 2011 ca beneficiar real al pensiilor militare. Omisiunea lui fiind corectata de Parlament - dovada mai buna nici ca exista.

   In concecinta, pt. zona "R-26500 Elita", G. Oprea ramane persona non-grata!

   Ștergere
 9. A se vedea http://www.cameradeputatilor.ro/comisii/munca/pdf/2015/rp529.pdf

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!