marți, 2 iunie 2015

Ghidul de urmat de catre personalul militar pensionat pana in anul 2011, care (mai) doreste sa (re)obtina pensie militara de stat! [Materialul va fi finalizat pe parcurs].

[Acest material nu este finalizat. Materialul va fi completat pe parcurs, urmand a fi integrate toate sugestiile survenite. Cu conditia ca sugestiile in cauza sa fie de ordin pur pragmatic. De ce asa? Este simplu: la acest moment, excluderea militarilor pensionati pana in anul 2011 din programul pensiilor militare este tot de ordin pragmatic. In consecinta, ceea ce este deja pragmatic nu mai poate fi combatut prin presupuneri, ci exclusiv prin certitudini!]

Trecem peste introducere, rezumatul acesteia fiind urmatorul: in baza proiectului de Lege a pensiilor militare initiat de Guvernul Romaniei si inregistrat la Senat cu nr. L212/2015, precum si in baza proiectului de Lege a pensiilor militare inaintat Parlamentului de S.C.M.D. si inregistrat la  Senat cu nr. L283/2015 (fost B123/2015) personalul militar pensionat pana in anul 2011 este EXCLUS de la a (re)deveni beneficiar real al pensiilor militare de stat. Pentru ca asa a decis politica de partid si de stat. Detaliile pentru eventualele persoane cara inca mai pot avea dubii, se regasesc in materialele precedente.

Rezervistule pensionat pana in anul 2011, vrei si tu pensie militara?

Daca da - iti explicam ce trebuie sa faci, daca nu - poti viziona in continuare linistit, telenovele! Si acum, cei care dorim pensii militare, sa ne organizam si sa incepem sa miscam ceva! Pornind de la situatia perfect imbecila in care ne aflam in urma careia in Parlament sunt inregistrate doua proiecte de lege - identice ca si continut, ambele excluzand personalul pensionat pana in anul 2011 de la a (re)deveni beneficiari ai pensiilor militare de stat. Situatie complicata extrem de mult prin faptul ca ambele proiecte au si girul tradarii intereselor rezervistilor din partea capilor unor organizatii de rezervisti precum A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D.


Pasii generali de urmat

1]. Ne procuram o uniforma militara de campanie (mozaic), completa (cei care nu o mai avem). Si un rucsac, eventual tot de campanie. Cum? Este problema fiecaruia, cunoastem ca militarii decisi nu pun intrebare stupide

2]. In ziua pe care o stabilim noi - noi fiind "cobaii" pensionati pana in anul 2011, defilam in Bucuresti unde vrem noi. De exemplu, pe sub Arcul de Triumf in data de 23 August sau de 25 Octombrie. In ce directie vrem noi. Sau poate fi mai devreme prin fata Guvernului, Parlamentului, M.Ap.N., Ambasadei S.U.A. sau Federatiei Ruse. Preventiv, putem saluta si sediul U.N.P.R. din Bucuresti, mai ales ca din acea zona pleaca excluderea personalului pensionat pana in anul 2011 de la a (re)deveni beneficiari ai pensiilor militare de stat.

3].  Nu incheiem defilarea grabindu-ne sa ne intoarcem repede acasa. Ne oprim din defilare numai cand Legea pensiilor militare ne va include si pe noi - cei pensionati pana in anul 2011, in programul pensiilor militare, alaturi de colegii nostri pensionati incepand cu anul 2011 sau care se vor pensiona in viitor. Ocazie cu care am lamurit de ce este necesar a avea un rucsac in dotare.

Obiectivul? Dar este deja prestabilit: ori pensii militare de stat, ori nimic! Nimic oricum avem, iar in baza noii Legi a pensiilor militare, sunteti destinati sa ramanem tot cu nimic! Si nici nu vom obtine nimic pana nu demonstram ca existam. Situatia fiind de asa natura, incat nu putem nicidecum sa mai demonstram ca existam, pana nu defilam!


Pasii intermediari de urmat de catre membrii filialelor de sector si teritoriale ale A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (ai altor organizatii/asociatii care cuprind militari in rezerva/retragere)

[Nota: acele "alte asociatii/organizatii" sunt cele care alaturi de A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. si-au dat acordul prealabil privind excluderea personalului pensionat pana in anul 2011 din programul pensiilor militare, respectiv: S.N.A.P, S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL]. 

 1]. Solicitarea din partea membrilor A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (si ai celorlalte organizatii/asociatii care cuprind militari in rezerva/retragere) fata de liderii filialelor de sector si teritoriale din care fac parte, sa isi exprime o pozitia transanta fata de urmatoarele 2 aspecte: demiterea conducerilor centrale ale organizatiilor din care fac parte si coparticiparea la marea defilare de la Bucuresti a personalului pensionat pana in anul 2011. In situatia in care un raspuns este negativ sau tergiversat, membrii filialelor de sector si teritoriale apartinand A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (si ai celorlalte organizatii/asociatii care cuprind militari in rezerva/retragere) vor trebui sa procedeze in prima urgenta la inlocuirea liderilor respectivelor organizatii de sector/teritoriale cu persoane care sa deserveasca interesele reale ale personalului militar in rezerva/retragere. Cum? O atfel de intrebare este inutila, existand prea multe metode de a inlocui conducerea unei filiale, doar initiativa si vointa sa existe! Operatiunea nu trebuie tergiversata, un termen de 1-2 saptamani fiind mai mult decat rezonabil. De retinut! Daca la Bucuresti NU se intampla nimic si membrii respectivelor organizatii raman pasivi, se rupe 3/4 din  planul de actiune!

2]. Odata finalizata actiunea de inlocuire/reconfirmare a conducerilor filialelor de sector/teritoriale, liderii acestora trebuie sa procedeze la cooperarea directa intre acestia, in vederea organizarii marii defilari de la Bucuresti.


Pasii intermediari de urmat de catre liderii  filialelor din Bucuresti ai A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (ai altor organizatii/asociatii care cuprind militari in rezerva/retragere)

[Nota: acele "alte asociatii/organizatii" sunt cele care alaturi de A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. si-au dat acordul prealabil privind excluderea personalului pensionat pana in anul 2011 din programul pensiilor militare, respectiv: S.N.A.P, S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL]. 

1]. Odata finalizata etapa precedenta, urmatorul pas revine liderilor din filialele de sector/teritoriale si consta in inlocuirea conducerilor organizatiilor centrale din care fac parte. Aici nu mai este cazul de reconfirmare, pozitia conducerilor respective in problematica pensiilor militare care nu se acorda si personalului pensionat pana in 2011 fiind deja cunoscuta: conducerile respective au tradat in mod indubitabil interesele propriilor membri, dandu-si girul pe mascarada de Lege a pensiilor militare (am stabilit in materialele precedente ca nici nu mai conteaza care proiect, cele doua proiecte fiind identice). La acest moment conducerile in cauza adoptand pozitia "ghicocelului pierdut in ceata", in timp ce membrii propriilor organizatii "fluiera a paguba".

Nu ne legam de amanunte puerile cum ar fi faptul ca membrii actualelor conduceri ale A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (ai altor organizatii) nu si-ar inainta demisia.  Sunt membri alesi, prin urmare cum au fost alesi, pot fi luati la fel de bine de guler si scosi afara! Operatiunea nu trebuie tergiversata, ci efectuata subit: 1-3 zile fiind un termen mai mult decat rezonabil.

Bineinteles ca un rol aparte in cadrul acestei actiuni revine liderilor filialelor de sector din Bucuresti. Care au posibilitatea sa isi mobilizeze membrii propriilor filiale in cazul in care este nevoie de instrumente coercitive complementare care sa determine demiterea conducerilor organizatiilor centrale, implicarea membrilor din teritoriu nefiind necesara. De retinut! Fara demiterea in bloc a conducerilor centrale ale A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (ale altor organizatii care cuprind militari in rezerva/retragere), planul de actiune este destinat esecului total!

2]. Odata inlocuite conducerile centrale ale A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D., noii lideri ai organizatiilor in cauza cunosc bine ce au de facut! Se subintelege ca noile conduceri centrale ale A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D. (ale celorlalte organizatii) trebuie sa aiba o cooperare permanenta cu filialele din teritoriu si de sector, iar evaluarea reciproca trebuie sa fie continua.

Odata rezolvate aceste probleme, etapa urmatoarea este organizarea efectiva a "marii defilari" de la Bucuresti!


Pasii de urmat de catre membrii neinregimentati in asociatii/organizatii ale militarilor in rezerva/retragre

Aceasta abordare este deosebit de dificila. Intrucat membrii in cauza reprezinta mai mult de 2/3 din totalitatea militarilor in rezerva/retragere, dar care sunt pierduti unul fata de celalalt. Abordare pe care o rezumam la un apel, un indemn, ceva asemanator: "Treziti-va, fratilor! Chiar nu v-ati saturat sa "va faca mereu lucrarea", altii si altii? Pe bune acum!"


Demersuri preliminare desfasurarii "marii defilari" de la Bucuresti

Aceste demersuri preliminare desi sunt destinate din faşă a nu produce efecte de anvergura, trebuie efectuate in mod obligatoriu. Rolul demersurilor preliminare fiind de a eroda cat mai mult din resursele factorului politic care si-a permis excluderea in mod grosolan a personalului pensionat pana in anul 2011 din programul pensiilor militare. Acestea pot fi efectuate de orice militar in rezerva/retragere si nu solicita eforturi deosebite, singura conditie prealabila fiind ca cel in cauza sa cunoasca sa scrie.

Tinta este sa incercam sa anihilam cat mai mult din resursele de imagine ale initiatorilor ambelor proiecte. Nu trebuie sa comitem eroarea de a bagateliza proiectul inaintat de S.C.M.D. pe motiv ca Parlamentul l-ar adopta pe cel al Guvernului, axandu-ne doar pe combaterea proiectului Guvernului, intrucat Guvernul avand o perfiditate deja dovedita,  ar fi capabil sa isi retraga propriul proiect pt. a iesi din scandal. Lasandu-ne la misto cu celalalt proiect pe cap identic ca si conceptie cu cel al Guvernului, Ponta & Oprea fiind capabili sa afirme cu o crasa dezinvoltura ca nu au nicio implicatie, Parlamentul votand o lege care nu a fost initiata de Guvern, ci de altii din afara Guvernului.

Lamurind aceste aspecte (cat de cat, este ceva mai complicat fiind vorba de 2 proiecte cu initiatori diferiti), va trebui sa ii erodam concomitent pe initiatorii ambelor proiecte! Initiatorii purtand vina primordiala pt. excluderea personalului pensionat pana in anul 2011 din programul pensiilor militare. Cum? Solicitandu-le demisia, eventual prin cate un protest local de mica anvergura la sediile propriile partide sau cabinete parlamentare.

1]. Cum procedam in cazul initiatorilor proiectului initiat de Guvern, inaintat Parlamentului si inregistrat la  Senat cu cu nr. L212/2015?

- solicitam demisia individuala a lui Gabriel Oprea din functia de viceprim-ministru pe probleme de securitate nationala, din cea de ministru de interne, precum si din Parlamentul Romaniei. Incepem cu acesta, intrucat cunoastem prea bine ca Gabriel Oprea este artizanul conceptiei care exclude personalul pensionat pana in anul 2011 din programul pensiilor militare. Pe de alta parte, un val de cereri de demitere a lui Gabriel Oprea intarit cu un protest punctual la adresa acestuia, are menirea sa ii trezeasca brusc din reverie atat pe V. Ponta, cat si pe coalitia sa de guvernare, demonstrandu-le printr-o terapie de soc ca mitul propagat de acestia nu corespunde  realitatii si cerintelor personalului in rezerva/retragere;

- solicitam demisia individuala a lui Mircea Dusa din functia de ministrual apararii nationale, dar si din Parlamentul Romaniei;
- solicitam demisia compacta a cabinetului Ponta, precum si demisiile din Parlament ale membrilor Guvernului care sunt si parlamentari.

Mergem si la trepadusi, fapt pt. care:

Personalul in rezerva/retragere din M.Ap.N.:
- solicitam demisia individuala a Otiliei Sava din functia de secretar de stat in M.Ap.N. pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Vieţii Personalului, doamna pe care o expediem frumos la cel care a infiltrat-o in M.Ap.N., respectiv la Gabriel Oprea. (Otilia Sava este membra in asa numitul Departament pentru Aparare din U.N.P.R.);
 - solicitam demisia individuala si a Gl. Bg. Florin Maciu din functia de  subaltern al doamnei mentionate anterior, dar si de prim decident militar in privinta legislatiei care ii priveste pe militari (dupa CV, generalul in cauza este coparticipant si la desfiintarea pensiilor militare, fiind detasat in perioada 2010-2012 la Ministerul Muncii);

Personalului in rezerva/retragere din M.AI. si din alte institutii de aparare, ordine publica si siguranta nationala: ii revine sarcina ca dupa identificarea persoanelor din institutiile in cauza care si-au dat girul pt. excluderea personalului militar din programul pensiilor militare, sa le solicite demisiile celor in cauza.


Cum solicitam aceste demisii? Prin orice metoda. Important este ca cererile noastre sa atraga atentia asupra faptului ca existam si ca nu suntem de acord cu excluderea personalului militar pensionat pana in anul 2011, din programul pensiilor militare. Nu trebuie sa ignoram cererile oficiale individuale adresate Guvernului si/sau ministerelor in cauza, care insa trebuie dublate si cu cereri identice adresate Parlamentului. Intrucat fiecare astfel de cerere are si un numar de inregistrare, cu rezolutie in termen de 30 de zile. Nu conteaza care este rezolutia, ci doar existentei cererii in sine si care ramane o dovada inregistrata a opozitiei noastre fata de "binefacerile" persoanelor in cauza. 

2].  Cum procedam in cazul initiatorilor proiectului inaintat Parlamentului de S.C.M.D. si inregistrat la  Senat cu nr.  L283/2015 (fost B123/2015)?  Acest proiect are 9 initiatori formali carora trebuie sa le solicitam de asemenea, demisiile. Aici este si un paradox: acesti parlamentari care nu au/nu au avut nici in clin, nici in maneca cu sistemul militar, au picat pe post de initiatori a unei Legi a pensiilor militare, despre care cunoastem ca in realitate a fost initiata tot de clica grupata in jurul lui G. Oprea. Cum de s-a intamplat asa ceva? Cel mai probabil este faptul ca parlamentarii in cauza nici nu au citit proiectul de lege care le-a fost inmanat de S.C.M.D., necunoscand la momentul inregistrarii proiectului faptul ca acesta exclude personalul pensionat pana in 2011 de la a (re)deveni beneficiari ai pensiilor militare de stat. Adica, cum necum, dar M. Dogaru i-a dus de nas pe cei 9 parlamentari, si inca in ultimul hal, omitand in urma confuziilor create (cu premeditare) in proiect sa precizeze parlamentarilor in cauza ca personalul pensionat pana in 2011 este exclus de la a (re)deveni beneficiar al pensiilor militare de stat! Lucru care la acest moment nu mai are relevanta, noi fiind perfect indreptatiti sa solicitam demisiile celor 9 parlamentari mentionati mai jos, intrucat "cobaii" erorii lor suntem chiar noi!

- Ehegartner Petru - senator (cica este si independent, dar si in grupul parlamentar Liberal Conservator). Fiind senator de Timis, colegii din Timis pot sa ii cante eventual o balada la fereastra. 
- Nicoară Marius-Petre - senator PNL. Fiind senator de Cluj, colegii din Cluj pot sa il intrebe direct la cabinetul sau daca gafa comisa a fost premeditata sau fara intentie. 
- Pelican Dumitru - senator PC si VIP pe la televiziuni. Pozeaza in baiat bun, dar este vizibil ca este perfect aerian. Fiind senator de Bucuresti, colegii din Bucuresti pot sa ii picheteze cabinetul pana se hotareste sa isi prezinte demisia
Blăjuţ Viorel-Ionel - deputat PP-DD. Fiind deputat de Iasi, colegii din Iasi pot incepe procedurile de exilare a acestuia in R. Moldova.
- Ciuhodaru Tudor - deputat U.N.P.R. (la data initierii proiectului era la PP-DD) si VIP pe la televiziuni. Fiind deputat de Vaslui, colegii din Vaslui au sansa sa il salute in direct.
- Dalca Ştefan-Petru - deputat PP-DD. Fiind deputat de Arad, colegii nostri aradeni au ocazia sa ii  izoleze usa cabinetului cu spuma poliuretanica. Nu conteaza daca parlamentarul este inauntru sau afara.
- Deaconu Mihai - deputat PP-DD. Fiind deputat de Arges, colegii din Arges au posibilitatea cea mai rapida de a-l destructura direct la propriul cabinet.
- Marian Ion Cristinel - deputat PP-DD. Deputat de Valcea. Colegii din Valcea au posibilitatea sa il intrebe cum de a uitat sa includa personalul pensionat pana in 2011 in programul pensiilor militare.
- Mincă Liliana - deputat PP-DD. Deputat de Botosani si VIP pe la televiziuni. Fiind femeie, colegii botosaneni sunt rugati sa o abordeze mai delicat, eventual sa o invite intr-o excursie peste Prut. Dar sa nu o mai aduca si inapoi.


Ce ar mai fi de stabilit?

Planul de actiune fiind elaborat, nu prea mai este nimic de stabilit decat sa trecem la treaba! Fiecare pe segmentul său, intrucat cu cativa fenteaza mai multi planul, cu atat esecul este mai garantat.  Acestea fiind spuse, ar trebui sa mai stabilim doar ziua exacta a marii defilari. Data fiind extrem de importanta, intrucat daca defilarea se produce, de exemplu - intr-un sezon mort cum ar fi pe timpul vacantei parlamentare sau mult prea tarziu, respectiv dupa termenul de adoptare tacita a oricareia dintre cele 2 legi de catre Senat, este ca si cum am fi defilat degeaba. Alte optiuni pragmatice in afara defilarii? Nu avem, in absenta defilarii, suntem invinsi definitiv!


Solutii de rezerva? 

Nu exista! Alternativa in caz de esec pt. marea majoritate fiind doar resemnarea, iar pt. exceptii - doar schimbarea patriei cu una care sa isi respecte propriii militari!

Semnat
1]. G. Olescu (am pregatite si uniforma de campanie si rucsacul).
2].
3].
4]. 
.........................................................................................................

UPDATE! ATENTIE LA "FACATURA"!

Atat L212/2015 (proiectul initiat de Guvern), cat si  L283/2015 (proiectul inaintat Parlamentului de S.C.M.D. - fost B123/2015), au termene de adoptare tacita care se suprapun peste perioada de vacanta parlamentara. Conform precedentelor in astfel de situatii, cele mai multe sanse sunt ca niciunul dintre cele 2 proiecte sa nu intre niciodata in dezbaterea Senatului, urmand sa fie adoptate tacit in forma lor initiala. Termenul de adoptare tacita in cazul L212/2015 se implineste dupa vacanta parlamentara - la 16 zile de la reluarea activitãtii Senatului, iar termenul de adoptare tacita in cazul L283/2015 se implineste tot dupa vacanta parlamentara - la 28 zile de la reluarea activitãtii Senatului

Pe de alta parte, cunoastem ca nu este posibil a fi adoptate ambele proiecte, ci doar unul singur. Coreland acest element cu o analiza a comunicatului de aici apartinand presedintelui S.C.M.D., cel mai probabil ca in perioada urmatoare va urma o miscare de culise ce va determina comasarea celor 2 proiecte intr-unul singur. Personalul pensionat pana in anul 2011 fiind oricum eliminat in ambele proiecte de la a (re)deveni beneficiar al pensiilor militare de stat. Din analiza comunicatului presedintelui S.C.M.D., rezulta faptul ca acesta este dispus in cazul adoptarii proiectului inaintat Parlamentului de S.C.M.D., sa isi asume oprobriul personalului pensionat pana in anul 2011 urmare a excluderii acestuia din programul pensiilor militare. Element care tine de (a)normalitatea securistico-propagandistica: miscarea are drept tinta ca Guvernul si in special G. Oprea sa fie scapati basma curata de M. Dogaru, lucru realizabil daca Parlamentul nu adopta proiectul Guvernului, ci pe cel inaintat de S.C.M.D.   In ceea ce il priveste pe M. Dogaru, acesta nu pierde mare lucru daca se sacrifica salvandu-i spatele lui G. Oprea, din urmatoarele motive: 
- organizatia pe care o reprezinta este oricum in stare naturala de disolutie fiind abandonata masiv de propriii membri;
- modificarile legislative recente privind functionarea sindicatelor determina imposibilitatea continuarii activitatii S.C.M.D.  

In varianta optimista, desi este greu verosimila, poate exista si o acceptiune pozitiva in interventia lui M. Dogaru. In pofida diverselor asigurari verbale date de Guvern liderilor S.C.M.D. (si A.C.M.R.R.) - cum ca dupa intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare va fi operata imediat o majorare a soldelor militarilor activi care va declansa automat si actualizarea pensiilor personalului pensionat pana in anul 2011, este posibil ca M. Dogaru sa fi mirosit faptul ca Guvernul intentioneaza sa emita o lege a salarizarii prin care sa majoreze soldele personalului militar, inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare, si nu dupa. Ceea ce ar anula orice posibilitate de actualizare a pensiilor personalului pensionat pana in anul 2011, actualizarea fiind a 2-a modalitate de transformare a actualelor pensii contributive ale personalului militar pensionat pana in anul 2011, in pensii militare, in conditiile in care prima modalitate si cea mai concreta, respectiv recalcularea, este practic exclusa de lege. Aceste lucruri ar explica intrucatva insistenta lui M. Dogaru ca Legea pensiilor militare sa fie adoptata cat mai urgent, incercand sa evite plasa trasa de Guvern, respectiv cea prin care sa majoreze soldele militarilor in activitate inainte de adoptarea Legii pensiilor militare. Insa, toata aceasta ultima parte desi are caracter optimist, reprezinta doar o supozitie si care pana la proba contarie, nu are sustinere.

44 de comentarii:

 1. A inceput "balciul" securistico-propagandistic. In Parlament existand 2 legi cu aceleasi prevederi nefaste la adresa personalului pensionat pana in 2011, M. Dogaru isi atrage oprobriul public [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/06/meschinarie-sau-sinucidere-politica.html] "scapand" spatele lui G. Oprea si al Guvernului, solicitand nici mai mult nici mai putin sa fie aprobat proiectul inaintat de S.C.M.D.

  Proiectul S.C.M.D. are nr. L283/2015 [http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18893], fost B123/2015. Practic M. Dogaru nu mai are ce pierde scotand "castanele" pt. Guvern si G. Oprea, S.C.M.D. fiind oricum in disolutie totala, nemaivand nicio sansa sa ramana sindicat dupa adoptarea noii legi a sindicatelor. .

  RăspundețiȘtergere
 2. Dogaru are carisma. Dogaru are trecere. Dogaru e inteligent. Dogaru stie multe. Dogaru are mainile pline! Dar...a sosit timpul sa rupa pisica. Sa lase jocurile. Daca nu pricepe ca eu, de exemplu, as fi in stare sa-i platesc cotizatia pe ultimii 4 ani daca l-as vedea ca joaca cinstit, ca-i trup si suflet pentru armata romana (s-o mai inmoaie cu societatea civila), ca-si reconsidera optica si recunoaste ca primordial este sa se reaseze legislatia pe temeiurile discutate nu numai aici, pe acest blog, ca activii si rezervistii armatei fac parte din aceiasi familie si, in consecinta, trebuie cantariti cu aceiasi balanta, sa ne lase! Sa ne lase daca nu pricepe ca poate deveni un mare lider....a castigat, probabil, niste avantaje, tine la ele si nu realizeaza care e realitatea din jurul lui. Pacat, si-a inchis canalele de comunicatie si a ramas in turnul lui de fildes. Pacat ! Il ascultam in mod regulat la radio - era o voce extraordinara, curajoasa, se dovedea un adevarat patriot. Pacat ! Succesul initial al sindicatului s-a datorat lui, prin vocea si pertinenta abordarilor....s-a pierdut pe drum ! S-a vandut...pentru ce? Poate-i vine mintea la cap si cugetul cel sanatos. Ar avea de castigat, nu el ca persoana ci spiritul care l-a creat, cel care acum isi da duhul....Dogarule ! Te-am iubit ! Ce-ai zice sa schimbi macazul si sa fii in fruntea militarilor, rezervisti sau activi, acolo ti-e locul ! Lasa politetea la oparte, lasa obidenta la oparte, lasa interesul tau la oparte (l-ai castigat si-l vei mentine!), gandeste-te si la ceilalti. Nici nu stii unde poti ajunge ! Baga ceva in instalatie si dovedeste ca esti cu cei ce au jurat sa moara pentru tara asta. Asculta-i, intelege-i si lupta pentru ei ! Poti !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar asa? Chiar credeti ce spuneti? Ia uitati-va in oglinda !

   Ștergere
 3. S-a uitat de celebra Lege a pensiilor militare. Acum sunt alte prioritati: pensii parlamentare, grupa 1 si 2, grefieri etc. Pe noi ne duce cu zaharelul ca doar-doar ne vom plictisi si vom renunta Sunt sigur ca nici un pensionar militar nu va primi nimic. Deja ne-au dat la spate. Putina vrajba intre oameni si cam atat. Cred ca asta e si motivul pentru care militarii rezervisti nu cred ca vor primi ceva drepturi. Le-as spune eu ce sa faca cu banii nostri, ce sa-si cumpere,dar nu vreau sa am probleme cu ei. Dar pot gandi ce le doresc lor si familiilor lor....celor care isi bat joc de noi. Ponta isi face campanie care "nu costa" adica pe promisiuni. Legea pensiilor parlamentare o vor vota peste noapte...Ia sa vedeti ce repede se vor misca lucrurile....la militari lucrurile se misca, ca melcul sau deloc.... Dracu ii mai voteaza daca nu pun cash-ul pe masa, ca de promisiuni suntem satui....

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai ! Da prosti mai putem fi ! Cum dracu nu pricepem politica guvernului si ne gandim la tot felul de prostii? Era cat pe ce sa dam cu piciorul sentimentelor noastre de iubitori de tara, sacrificiu suprem si profunda recunostinta....Voi nu pricepeti de ce nu vor sa bage un ban in armata? Ca sa nu dea nici un motiv alora de la soare rasare ca ne pregatim sa-i atacam ! Intretimp rezolva tot in tara: pensii speciale pentru toata lumea (noi nu suntem lume! noi suntem o mare - marea muta!), autospeciale pentru pompieri (sa aiba cu ce stinge focurile "puse" de dusmani). Asa ca n-are de ce sa se supere colonelul care sta toata ziua pe campuri sosotind la umbra stejarului batran cu amicul de peste balta, daca va constata ca-i platit mai prost si va avea pensia mai mica decat cel care a trudit 30 de ani la matura parlamentului. Asa ca, sa-i treaca supararea si sa se pregateasca temeinic caci se mai anunta ceva inundatii si precis, la iarna, vor mai fi ceva romani izolati in zapada...Pentru asta nu-i nevoie de bani si la nevoie, vom externaliza si serviciul asta daca iese ceva gras. Schimbati macazul si militati pentru desfiintarea totala a acestei structuri absolut inutila! Nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fara componenta contributiva, pensia militara de stat a fost asimilata fortat celorlalte pensii de serviciu compuse din doua elemente, pensia contributiva si un supliment din partea statului, “considerandu-se a fi indeplinite conditiile de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000” (art. 3 (2) din Legea 119/2010)” in conditiile in care militarii si politistii au fost singurii dintre bugetari care au apartinut unui sistem de pensii necontributiv, separat de sistemul public si, carora, in consecinta, nu li s-a retinut pe parcursul vietii lor active contributii la bugetul asigurarilor sociale de stat sau somaj. Confuzia este intretinuta in mod marsav de toate partidele politice, guvernele si institutiile statului printre care s-a remarcat in mod deosebit Curtea Constitutionala cu celebrele doua componente. contributiva si necontributiva ale pensiei militare.
   Referitor la intentia materializata in proiectul pensiilor militare de recalculare doar a pensiilor in plata stabilite cf. Lg. 263 , intrucat nu sunt calculate pe principiile noii legi, ale soldei de baza, putem afirma ca pensiile cf. lg. 241 pot fi actualizate intrucat cuantumul acestora din decembrie 2010 este rezultatul aplicarii acelorasi principii avand la baza ultima solda.

   Ștergere
 5. http://www.vladtepescmrr.blogspot.ro/2015/01/punct-de-vedere.html

  RăspundețiȘtergere
 6. Unde sunteti si voi, ceilalti? De ce numai de la Pitesti?
  Si, tot de acolo:
  http://vladtepescmrr.blogspot.ro/2015/05/mesaje-transmise-cu-prilejul-zilei.html
  Stam bine cu vorba, mai putin cu faptele !

  RăspundețiȘtergere
 7. @Admin
  Daca tot le-ai pus in dreapta, eu le citesc. Azi mi-a sarit in ochi, intrebarea domnului Ion Petrescu. Nu l-am mai simtit atat de suparat de mult...frapeaza si modalitatea de abordare, mai directa ca niciodata. Cititi !

  RăspundețiȘtergere
 8. Am scris pe aici cîndva ca ar fi culmea ca cele doua proiecte sa mearga in paralel in parlament, sa iasa din parlament aprobate si culmea sa se contrazica unul pe celalalt.
  Asta este judecata si lucrul bine facut de catre alesii nostri care nu-si vad capul de propriile lor interese.
  Acum isi planifica rinduiala pentru vacanta binenteles după ce-l vor darui si aseza pe dom prezident al C,Deputatilor V. Zg... la casa lui.
  Mai dai dr_ _k de militari, de ce nu s-au făcut politicieni,functionari parlamentari si ai C.Conturi,grefieri,etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai ca te-ai prins de data asta. Cum spunea fostul meu profesor de matematica: Incet, dar greu. Dar e bine si asa. Ultima ta propozitie sintetizeaza perfect situatia actuala. Totusi, uimitor faptul de a descoperi asta dupa atata amar de vreme.

   Ștergere
  2. Hai ca te-ai prins de data asta. Cum spunea fostul meu profesor de matematica: Incet, dar greu. Dar e bine si asa. Ultima ta propozitie sintetizeaza perfect situatia actuala. Totusi, uimitor faptul de a descoperi asta dupa atata amar de vreme.

   Ștergere
 9. acum sa va vedem cand or veni la putere capitalistii lui iohanis si basesecu ,ca asta ati dorit sa va fie de bine ,,,

  RăspundețiȘtergere
 10. S-a rupt filmul. Era de asteptat.

  RăspundețiȘtergere
 11. Hai ca s-a terminat si cu speranta sperantei unei legi noi. sasu tocmai il invita pe premier sa isi depuna mandatul. Jocul abia acum incepe. De luat floricele si urmarit spectacolul grotesc al serviciilor contra votanti.

  RăspundețiȘtergere
 12. Dupa cine plangeti domnilor?! Dupa un mincinos, un escroc?! Nu v-a tras clapa pana acum suficient?! Acest proiect de lege al pensiilor militare este o bataie de joc la adresa celor iesiti la pensie inainte de 2011!
  Mai bine haideti la protest in fata guvernului asa cum v-a indemnat si colegul nostru Olescu ca nu avem nimic de pierdut!

  RăspundețiȘtergere
 13. legea este in proces de aprobarea in comisii , sant de obtinut inca doua avize ff importante pe 17 iunie , nu cred ca mai poate sa se intample ceva . parlamentul lucreaza si daca cade guvernul . iar cei ce ar veni la putere nu cred ca isi vor bate cuie in talpi si v-a retrage legea fiindca la elaborarea ei au ;uat parte si oameni de ai lor , dar ine vacanta parlamentara , ar trebuii acum sa se faca presiuni pentru a o adopta de urgenta ...asa vad ca se zbate dogaru sa vedem

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. decat sa se voteze o lege a pensilor militare care nu ii include si pe cei pensionati inainte de 2011, mai bine pica guvernul si nu se mai adopta o asemenea lege.

   Ștergere
 14. Ori cu legea asta , ori fara, tot paria ramanem, asa cum bine sublinia colegul aviator(sau asa se zice pe aici ca ar fi lucrat la aviatie). Personal cred ca o lege nediscriminatorie ar fi mai buna, chiar si cu intarziere. Pe de alta parte e greu de crezut ca fostii colegi ai lui Boc ar agrea asa ceva, odata instalati la putere dupa caderea lui Ponta.

  RăspundețiȘtergere
 15. S-au reactivat postacii basisti? Au mai primit ceva techini, vandutii?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 16. Pas cu pas.
  Romania lucrului bine facut ! ati uitat ? facebuc-ii si diaspor-enii unde sunt sau saturat si ei de ,,pas cu pas,, de furnica !

  RăspundețiȘtergere
 17. Cum a aparut ceva in politica ati si inceput sa va stuchiti unii pe altii! Vedeti, de aceea politicienii isi bat joc de noi si bine ne fac! Au vazut foarte bine cat suntem de uniti! Care mai de care mai basist, mai pontist, mai cu Kauss sau contra!! De problemele noastre nu se mai ocupa nimeni, acum ne mananca politica! Asa, tot asa mergeti inainte ca veti obtineti victorii multe !!!
  L-am mai rugat si cu ocazia altor interventii pe domnul Olescu sa adunam semnaturi pe acest blog, care este foarte vizitat, semnanturi ce sa insoteasca propuneri de modificare a proiectului legii pensiilor militare pe care sa le depunem in parlament. Nu stiu cate semnaturi se vor aduna dar chiar si cateva sute si tot cred ca se va tine seama de ele !! Ce spuneti domnilor colegi

  RăspundețiȘtergere
 18. e i ,uite ca vi se indeplineste visul or sa demisioneze toti asa cum ati vrut asa ca luati pensii dela blaga alel\uia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uiti care este esenta sau despre ce vis vorbesti? Visul era sa avem din nou pensii militare de stat. Nu? De 5 ani NU mai avem pensii militare de stat. De 2 ani sub haita lui Blaga si de 3 ani sub haita lui Ponta. Si atunci de ce trebuie sa plangem pt. Ponta? A avut timp suficient sa rezolve cazul, dar l-a durat in 14. In ceea ce priveste proiectul L212/2015, Ponta ne EXCLUDE oricum pe cei pensionati pana in 2011 de la a (re)deveni beneficiari reali ai pensiilor militare de stat. Si atunci?

   Ștergere
 19. Spun ca toate asociatiile de militari rezervisti si sindicate politisti centralizate unitar iar sefii acestora sa inteleaga ca nu e loc pt. toti la butoane ci si la executie ,asa vad eu patriotismul!

  RăspundețiȘtergere
 20. În ediția de marți, 9 iunie, 2015, începând cu orele 11,00, puteți urmări un interviu cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA, despre situația actuală din politica românească, despre șansele moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta depusă de PNL, dar și despre problemele și frământările actuale din UNPR. - See more at: http://www.dcnews.ro/gabriel-oprea-viceprim-ministru-la-interviurile-dc-news-pune-i-intrebari_477287.html#sthash.DX9xmymz.dpuf
  Asadar, il aveti la mana! Puneti intrebari...chiar daca raspunsurile vor fi un zero barat sau ca nuca-n perete !

  RăspundețiȘtergere
 21. Cand naiba veti intelege ca politicienii ,fie guvernanti fi opozanti au un singur scop?CIOLANUL.Chiar voi nu va-ti saturat sa stati cu mana intinsa ca milogii?In concluzie.Aveti tot ce va trebuie mai putin fudulii.Ce se intampla azi in Romania nu este democratie.Pleaca ai nostrii ,vin ai nostri.E un cerc vicios in care va complaceti.

  RăspundețiȘtergere
 22. LOVITURA PE LA SPATE a A.N.C.M.R.R.

  Rugăm a fi adus la cunoștința tuturor membrilor a A.N.C.M.R.

  Stimațí Camarazi,

  După ce proiectul legii pensiilor militare de stat a fost însușit de Guvern și trimis apoi la Senat cu toate avizele necesare, pentru a intra în dezbaterea parlamentară, în procedură de urgență, unele mici grupuri de cadre militare în rezervă și în retragere, dar și individual, au declanșat o campanie furibundă pentru modificarea substanțială a actului normativ menționat. Unul din puctele cele mai contestate este recalcularea pensiilor acordate înainte de 01.01.2011, dar și alte propuneri de amendamente, absolut inacceptabile, referitoare la modul de calcul, la condițiile de muncă, la armonizarea pensiilor în plată cu soldele cadrelor active și altele.

  Așa cum am mai comunicat, proiectul legii pensiilor militare de stat prevede clar că „pensiile militare aflate în plată, recalculate și revizuite pe baza legii 119/2010 și a OUG 1/2011, aprobată prin legea 165/2011, devin pensii militare de stat, în înțelesul prezentei legi”. Motivul este simplu. Actele normative menționate, dar și cele care au dus la ameliorarea situației multor cadre militare pensionate prin disponibilizare, iar legea 241/2013 a readus pensiile diminuate la nivelul celor din decembrie 2010, proiectul noii legii a pensiilor militare de stat prevăzând și restituirea sumelor reținute după revizuire.

  În ce privește armonizarea cuantumului pensiilor aflate în plată cu creșterea soldelor cadrelor active, problema a fost rezolvată prin prevederea ca pensiile aflate în plată să se majoreze de fiecare dată când se majorează soldele activilor. În plus, este prevăzută în proiect indexarea cu 100% din inflație, la care se adaugă 50% din venitul mediu realizat. Este normal însă să se recalculeze pensiile acordate după 01.01.2011, care au fost calculate potrivit legii 263/2010, legea unitară a pensiilor, care vor deveni astfel pensii militare de stat, cu toate drepturile aferente, la data intrării în vigoare a noii legi.

  Pentru a nu-i afecta pe cei care vor avea posibilitatea să valorifice, în continuare, situațiile care le permit majorări ale cuantumului pensiei, dacă vor prezenta dovezi obținute în acest sens, vor avea dreptul să primească, printr-o nouă decizie de pensie, cuantumul ce li se cuvin, indiferent de data ieșirii la pensie.

  O altă problemă care trebuie avută în vedere este faptul că pensiile militare de stat vor fi plătite integral de la bugetul de stat, iar contribuțiile la asigurări sociale ale militarilor vor fi reținute de către casele sectoriale de pensie și depuse la buget. Această măsură este normală, pentru că militarii nu au venituri, ci soldă, care este asigurată exclusive din bugetul de stat. Se revine astfel la pensia militară de stat, similară cu cea practicată în majoritatea armatelor NATO.

  Toate prevederile menționate mai sus au fost aprobate, în unanimitate, de cei peste 70 de specialiști care au contribuit, în februarie 2015, la finalizarea proiectului. În plus, s-a precizat că nici o pensie nu va fi diminuată, nici măcar cu un leu.

  ȘEFUL SERVICIULUI JURIDIC, Cdr.(r.) C. ALEXANDRU

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-a fumat ! Articolul a fos publicat in urma cu o luna (09.05)....situl lor e precum cei la comanda, in pragul alzheimer-ului sau fara fudulii, vorba anonim 11.01 !!!

   Ștergere
  2. Rekalkulare pentru toti tavarisci kamandoru, altfel e discriminare.Cu okazia rekalkularii, sa fie readuse la o limita rezonabila penziile alea smecherite (nu conteaza pe ce lege deoarece sunt multe penzii smecherite si pe legea noua si pe legea veche), penzii din cauza carora indivizi precum kamandoru nostru nu doresc rekalkularea.

   Ștergere
 23. Ordinea de zi
  Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională Data 16-06-2015
  Corp B3, parter, camera nr.9 11:00
  L212/2015 Proiect de lege privind pensiile militare de stat Raport comun
  ( Comisia pentru muncă) 17.6.2015
  RăspundețiȘtergere
 24. " Lovitura PE LA SPATE a a.n.c.m.r" !!!!!!!!!???????!!!!???? Si o mai si semnezi ca "seful serviciului juridic".Esti "destept" de....puti,mai "tovarase".Sau esti doar mascariciul de serviciu al a.n.c.m.r ? Nu cumva esti unul din aia "cu origine muncitoreasca" si patru clase primare care "au reannoit armata"? Mare este gradina ta Doamne si multi "comandori (r) " mai sunt in ea.Si "sef serviciu juridic" pe deasupra!Nu te intreb unde ai terminat liceul si cand,fiindca sunt convins ca l-ai facut dupa ce "ai terminat.....facultatea".Esti "trist" omule.Sa fie hainele batranetii prea grele pentru dumneata sau doar scleroza?

  RăspundețiȘtergere
 25. Strategia de aparare a tarii tip Iohanis un fas.Nimic concret.Numai si numai generalitati.

  RăspundețiȘtergere
 26. traiasca pdl-ul ascuns prin pnl.ma da prosti putem fi.mai bine reinfiintam pcr in varieanta chinezeasca.nici nu stiti cata populime il regreta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam asa este. Dar macar sa fim prosti cu obiectivitate. De ce esti subiectiv? PDL e la fel de bine ascuns si in PSD. Sau n-ai aflat ca nu avem pensii militare nici acum - dupa 3 ani de domnie PSD? Da' chestia ailalta o stii? Cei cu pensii diminuate de PDL, le acum "inghetate" pe viata de PSD?

   Ștergere
 27. Findcă trăim într-o Românie a situațiilor incredibile, scot la iveală următoarele anomalii :
  ~ Un bolșevic evreu se dă român și în lovitura de stat a kazacilor din kibutz-ul lui Itzik din Moscova, cheamă Armata Roșie să ne scape de comunism, iar lumea îl idolatrizează...
  ~ Un țap ajunge ditamai măgarul peste o Românie plină de oi, unde vinde țigări contrafăcute, aduse de armata ce a jurat credință unui popor sănătos, iar lumea îl idolatrizează...
  ~ Un tătar barbar vine călare pe o Flotă din care nu a mai rămas nimic, după o afacere Mondial de ilegală, și devine Chior-Împărat peste o Românie plină de orbi, iar lumea îl idolatrizează...
  ~ Un evreu mongoloid fură din bancomatele din Paris și din apartamentul celor ce-l găzduiau acolo și devine "Noul Titulescu"...Ucide un procuror ce ancheta caracatița nepoțelului pro-fund corupt al mătușii Tamara, și ajunge liderul unui partid cu apucături nord-koreene, ce-și ejaculează membrii devotați...Fură vila lui Lucrețiu Pătrășcanu din Poiana Țapului și apoi devine Prim-Ministru...Vinde resursele și viitorul unui întreg popor, bate țăranii unui sat uitat de lume, ce își apărau apa, pentru a nu fi otrăvită, iar lumea îl idolatrizează...
  ~ Un limax ajunge, pas cu pas, să aibă 8 case în spate, penultima find Cotroceniul, cu efortul celor din afară, în ghinionul curat al celor dinăuntru, iar ultima find Snagovul, dăruit într-un Oktoberfest continuu de Cavalerii Necreștinătății americane, slugoiului scutier anti-român (mă refer, oare, la Deveselu ?), iar populația îl idolatrizează...
  Văzând cum stau lucrurile cu susul (sasul) în jos, întreb cu uimire pe toți românii..., cum de a avut succesuri tâmpita care le-a legalizat etnobotanicele, iar ei, cum de sunt în sevraj până acum ?
  ...întreb și eu, nu dau cu parul...

  RăspundețiȘtergere
 28. Astia din varful conducerii PNL sunt liberali cum sunt eu popa.Se vede de la o posta ca Mircea Ionescu Chintus s-a senilizat.Pacat de un veteran de razboi al armatei romane.Daca nu stiti nea Mircea este ofiter fost activ,jandarm ,participant pe frontul de est ,la eliberarea Basarabiei de ocupatia sovietica,drept, pentru care a facut puscarie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PNL din 6 fosti si actuali presedinti ai sai,4 din ei au fost de import .Valeriu Stoica adus naipa de nu stiu unde ,Stolojan fost in guvernul lui Petre Roman,Antonescu fost plimbaret pe la mai multe partide,IOHANIS facut liberal peste noapte,Singurul liberal autentic,fara sa-i ridic osanale, este Tariceanu.PNL,cu toti presedintii de partid din import a dat bara,Probabil ca asa va face si Iohanis daca nu va mai prinde a doilea mandat.Oricum m-a dezamagit.Cred ca doamna lui este mult mai inteligenta.

   Ștergere
 29. Program Ordine de zi 16.06.2015-17.06.2015
  Descriere
  ora 11 Sedinta comuna cu Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala-punctul 1 de pe ordinea de zi – Parter, Corp B3, camera 9
  ora 12 Sedinta Comisiei pentru munca sala 6001, etaj 6 11:00

  L212/2015 Proiect de lege privind pensiile militare de stat

  Caracterul legii: Organică

  Avizul Consiliului Legislativ: 383/23.04.2015

  Iniţiatori: Guvernul României;

  Procedură de urgenţă: Nu

  Prima cameră sesizată: Senat

  Termenul de adoptare tacită: Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 11.05.2015. Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 16 zile de la reluarea activitãtii Senatului.
  Rezoluție:
  Derularea procedurii legislative:
  06/05/2015 – Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b218 (adresa nr.E38/06/05/2015)
  11/05/2015 – cu nr.L212 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
  11/05/2015 – trimis pentru raport la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 17/06/2015)
  11/05/2015 – trimis pentru raport la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 17/06/2015)
  11/05/2015 – trimis pentru aviz la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 12/06/2015)
  11/05/2015 – trimis pentru aviz la Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi (TERMEN: 12/06/2015)
  11/05/2015 – trimis pentru aviz la Comisia pentru egalitatea de şanse (TERMEN: 12/06/2015)
  20/05/2015 – Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital transmite avizul cu nr. 292-FAVORABIL
  03/06/2015 – Comisia pentru egalitatea de şanse transmite avizul cu nr. 66-FAVORABIL
  04/06/2015 – Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi transmite avizul cu nr. 121-FAVORABIL
  RAPORT comun cu Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 17-06-2015), trimis pentru aviz la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, transmis avizul cu nr. 292 – FAVORABIL (TERMEN: 12-06-2015), Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, transmis avizul cu nr. 121 – FAVORABIL (TERMEN: 12-06-2015), Comisia pentru egalitatea de şanse, transmis avizul cu nr. 66 – FAVORABIL (TERMEN: 12-06-2015)

  RăspundețiȘtergere
 30. Ia vedeţi voi frăţicilor ce "scrie" aciulea:

  http://scmdfiliala1iasi.blogspot.ro/2015/06/amendamente-acceptate-la-legea.html

  Ştiam io că văz jumătatea plină a sticlei şi nu pe cea goală...

  Moşule, pe unde-mi umbli? Hai că modificară ăstia art. 111 de-o să le-o calculeze la toţi!!!

  RăspundețiȘtergere
 31. V-ati blocat pe 16 iunie ? sau acum, ca Oprea este premier, nu mai aveti nimic de spus ???!!!!!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!