duminică, 3 mai 2015

Sa (re)sintetizam "tenebrele" Legii Pensiilor Militare! Concluzia finala: in absenta RECALCULARII GENERALE a pensiilor actuale contributive aflate in plata care sa fie operata concomitent cu ACTUALIZAREA GENERALA a acestora, se creeaza 3 categorii de rezervisti: negri, gri si albi! Dintre care doar una va beneficia de pensii real militare!

Reanalizand proiectul de Lege a pensiilor militare cu nr. B123/2015, precum si proiectul acelaiasi legi care este atribuit Guvernului, punand cap la cap tot ce am discutat si eliminand confuziile care pot fi generate de modul de formulare a textelor celor 2 proiecte si care sunt aproape 100% identice, concluzionam ca am reusit sa intram in mintile initiatorilor (aceiasi pt. ambele proiecte). 

Conceptia proiectelor este extrem de primitiva. Aceasta nu are drept scop de a acorda pensii real militare, ci de a se incadra in actual buget alocat platii actualelor pensii contributive. Pornind de la aceasta premisa, initiatorii au jonglat in asemenea mod prevederile proiectelor incat sa respecte dispozitiile primite privind incadrarea bugetara. Consecinta este cea fireasca: majoritatea, respectiv cei pensionati pana in anul 2011 nu mai prind deloc pensii militare in acesta viata, fiind condamnati sa se multumeasca doar cu denumirea acestora, respectiv cu rebotezarea actualelor pensii contributive ca fiind pensii militare. Urmand ca militarii care se vor pensiona in viitor sa beneficieze realmente de pensii militare, dupa criteriul cf. caruia sumele alocate pt. pensiile contributive rebotezate a fi militare alocate pt. 1½-2 rezervisti care trec in nefiinta (ritmul oficial este de cca. 250 lunar), sa asigure o pensie real militara pt. cine se va pensiona in viitor. Situatie in care nu numai ca bugetul alocat platii pensiilor militarilor NU creste, ci va avea si ceva excedent. Aceasta este  conceptia care sta la baza celor 2 proiecte.

Daca cele 2 proiecte ar fi urmarit in mod real acordarea de pensii militare si personalui militar deja pensionat, si nu numai personalului care urmeaza sa se pensioneze in viitor, conceptia ar fi fost urmatoarea: RECALCULARE GENERALA a tuturor pensiilor actuale contributive in plata (indiferent de legea in baza careia au fost stabilite), operata concomitent cu ACTUALIZAREA GENERALA a pensiilor rezultate in functie de soldele militarilor in activitate valabile la data intrarii in vigoare a noii Legi a pensiilor militare.

Prin urmare, cele 2 proiecte de legi dau nastere la 3 tipuri de rezervisti: 

1]. Rezervisti de categoria a 3-a (clasa negri), care formeaza personalul pensionat pana in anul 2011. Sunt cei vizati de prevederile Art. 111. Rezervisti care in conditiile proiectelor de legi, NU mai beneficiaza nicidecum de pensii militare, ci tot de actualele pensii contributive care urmeaza doar a fi rebotezate a fi militare. Acestor rezervisti NU li se recalculeaza pensiile actuale contributive. In absenta RECALCULARII, nu li se poate aplica Art. 29 (cel cu baze de calcul superioare in functie de grupele de munca, de 70-80% din ultima solda/media a 6 solde consecutive). In absenta RECALCULARII, nimeni NU poate depasi nici baza de calcul de 100% raportata la ultima solda/media a 6 solde consecutive in activitate, desi sunt suficient de multi care ar putea depasi 100% urmare a activitatii in grupe de munca superiaore. Clenciul clocit de initiatori pt. cei care s-ar opune si ar solicita ferm RECALCULAREA, dar fara ACTUALIZARE? In absenta ACTUALIZARII pensiilor care sa fie operata concomitent cu RECALCULAREA acestora, cei care solicita numai RECALCULAREA (sperand ca va urma vreodata si vreo ACTUALIZARE) sunt aruncati in mod perfid in prevederile confuze ale Art. 28 (1). Din care dupa modul de formulare poate rezulta orice, inclusiv faptul ca RECALCULAREA s-ar realiza in functie de soldele in plata la data deschiderii dreptului de pensie. Fara a mai avea valoare nicio actualizare ulterioara a respectivelor solde, in conditiile in care cunoastem cu totii ca in perioada 2006-2008 au fost operate actualizari consistente. Mai exact, in caz de RECALCULARE necorelata cu ACTUALIZAREA concomitenta, dupa modul in care este conceput Art. 28 (1) ar putea rezulta pensii identice precum prima pensie in plata atunci cand ne-am pensionat fiecare - cam la 1/2 din valoarea celor in decembrie 2010. Militarilor pensionati pana in anul 2011 fiindu-le astfel bagat pumnul in nas, oferindu-li-se doar speranta unei ipotetice majorari a soldelor militarilor in activitate, astfel incat sa poata fi actualizate si pensiile lor pt. a deveni in sfarsit, pensii real militare.

Numai ca acesti militari (majoritatea dintre ei) NU vor mai beneficia niciodata in viata de vreo ACTUALIZARE. Intrucat ne lovim de conceptia juridico-politico-financiara care sta la baza proiectelor si care prevede ca NU trebuie sa creasca alocarea bugetara. Situatie in care, orice majorare a soldelor militarilor in activitate va fi operata cu certitudine inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare, astfel incat personalul militar deja aflat la pensie sa NU mai beneficieze niciodata de vreo ACTUALIZARE.

Concluzia la acest punct este intr-adevar cam morbida, dar este prea evidenta sa nu o prezentam asa cum este. Personalul militar pensionat pana in anul 2011 mai are decat o singura datorie: sa treaca in nefiinta cat mai repede, intrucat 1½-2 pensii contributive rebotezate a fi militare vor asigura o pensie real militara pt. personalul ce urmeaza a se pensiona pe viitor! 

2].  Rezervisti de categoria a 2-a (clasa gri), respectiv cei pensionati incepand cu anul 2011. Sunt cei vizati de prevederile Art. 112. In textele cele 2 legi, totul este clar: li se recalculeaza pensiile actuale contributive. In conditiile RECALCULARII, li se aplica Art. 29 (cel cu baze de calcul superioare in functie de grupele de munca, de 70-80% din ultima solda/media a 6 solde consecutive). In conditiile RECALCULARII, oricine pensionat incepand cu anul 2011 are dreptul sa depaseasca baza de calcul de 100% raportata la ultima solda/media a 6 solde consecutive in activitate, si tinand cont de existenta H.G.-S 1019/2010 care a saltat grupele de munca cu o treapta pt personalul pensionat incepand cu 2011, aproape oricine oricine poate depasi baza de 100%. Este evident ca pensiile obtinute de aceasta categorie de personal sunt net superioare ca si cuantumuri, celor atribuite rezervistilor de categoria a 3-a (clasa negri). Nu cumva in acest caz creste bugetul alocat platii pensiilor militarilor? Nu! In primul rand ca sunt foarte putini militari pensionati incepand cu anul 2011. Pe de alta parte, sa nu uitam ca dintre rezervistii din categoria a 3-a, trec in nefiinta cca. 250 lunar. Din 2011, continuu! Mai mult decat suficienti incat sa acopere RECALCULAREA pensiilor personalului pensionat incepand cu anul 2011, ramanand si excedent!

De retinut! Dupa cum stau lucrurile la momentul redactarii acestui material, personalul pensionat incepand cu anul 2011, NU are nevoie si de ACTUALIZARE concomitenta cu RECALCULAREA, intrucat NU le foloseste la nimic. Ultimele solde ale acestora dinaintea pensionarii fiind oricum identice cu ale militarilor in activitate. Cu toate acestea, initiatorii au clocit un clenci si personalului din aceasta categorie. RECALCULAREA se realizeaza tot in functie de prevederile Art. 28 (1), respectiv in functie de soldele in plata la data deschiderii dreptului de pensie. Militarii in cauza nu pierd/nu risca nimic la modul aparent, intrucat fiind pensionati recent se intampla ca soldele care li se iau in considerare la stabilirea pensiilor sa fie identice precum ale militarilor in activitate existente la momentul redactarii acestui material. Deocamdata! Intrucat si personalului in cauza ii este pregatita o surpriză. Iar surpriza este tot cea mentionata la punctul anterior si se incadreaza perfect in conceptia de baza a initiatorilor care au initiat proiectele astfel incat sa NU fie majorat bugetul alocat platii pensiilor. Astfel incat orice majorare a soldelor militarilor in activitate va fi operata inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare. Miza fiind ca personalul militar aflat la pensie, indiferent ca a fost pensionat inainte sau dupa anul 2011, sa NU beneficieze de nicio ACTUALIZARE ce ar putea fi declansata de o majorare a soldelor militarilor in activitate! Prin urmare, desi net avantajat fata de personalul pensionat inainte de anul 2011,  nici personalul pensionat incepand cu anul 2011 inainte de prefigurata majorare a soldelor militarilor in activitate, NU va mai beneficia niciodata de vreo ACTUALIZARE a propriilor pensii, intrand automat si acesta in decalaj fata de cei care urmeaza sa se pensioneze dupa ce se vor majora soldele militarilor in activitate! Urmand bineninteles ca si personalul pensionat incepand cu anul 2011, odata cu trecerea graduala in nefiinta sa asigure plata pensiilor real militare a celor care urmeaza sa se pensioneze in viitor!

3]. Rezervisti de categoria 1 (clasa albi). Sunt singurii militari care vor beneficia de pensii real militare. Este vorba despre militarii in activitate la acest moment, si care urmeaza sa se pensioneze, dar numai dupa ce le vor fi majorate soldele. Majorare care pt. a se incadra la centima in conceptia de baza a celor care au initiat proiectele de Lege a pensiilor militare, respectiv de a NU fi majorat bugetul alocat platii pensiilor, ar trebui sa se produca cu extrem de scurt timp de inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare. Astfel incat rezervistii din primele 2 categorii sa nu mai beneficieze niciodata de vreo actualizare a propriilor pensii. In ceea ce priveste bugetul alocat platii pensiilor, doar am stabilit ca NU se modifica. Numarul de  250 de rezervisti de la clasa "negri" trecuti lunar in nefiinta sau de cca. 3 000 anual, este suficient incat sa asigure anual 1 000-1 500 pensii real militare pt. cei care se vor pensiona in viitor. Totul fiind calculat!

Solutia? Din punct de vedere al initiatorilor si al conceptiei malefice a acestora de natura juridico-politico-financiara, nu este niciuna. Rezulta prea clar din proiecte. Cunoastem cu totii care este solutia care ar pune lucrurile in ordine: RECALCULARE GENERALA operata simultan cu ACTUALIZAREA pensiilor contributive aflate in plata in functie de soldele militarilor in activitate valabile la data intrarii in vigoare a Legii pensiilor militare. Ceea ce rezulta, abia acelea sunt pensii militare si vor ramane pensii militare. Numai ca aceasta este solutia noastra - singura nediscriminatorie, morala, decenta si rationala, dar care NU este si a lor


UPDATE 

Referitor la mascarada celor 2 proiecte si care, in fapt, este unul singur! Urmand si comasarea lor oficiala, este inevitabil! Militarii in rezerva/retragere sunt invitati sa NU uite un lucru: interesele acestora au fost reprezentate la dezbaterile organizate de Guvern, doar de acei lideri "agreati" de "stapanire", respectiv ai A.N.C.M.R.R., ai S.C.M.D. si ai vreo 5 sindicate din M.A.I. Guvernul dand cu tifla reprezentantilor altor cca. 25 de asociatii ale militarilor in rezerva/retragere despre care "stapanirea" avea la cunostinta ca NU s-ar compromite in accepta anomaliile din proiecte! Liderii "agreati" dandu-si cu totii acordul asupra conceptiei malefice prezentate din proiecte si prezentate in material. Doar de aceea fusesera "agreati", nu? Iar dovada cea mai buna a mascaradei care este in acelasi timp si acoperirea Guvernului pt. ceea ce intentioneaza, este exact acel proiect cu nr. B123/2015 care NU a fost inaintat Parlamentului de catre Guvern, ci de catre NOI. Nu de catre noi in persoana, ci de catre lideri ai S.C.M.D. - care este o organizatie a militarilor in rezerva/retragere. Militari in rezerva/retragere care conform proiectului nr. B123/2015, rezulta ca ei insisi au solicitat sa NU existe vreo RECALCULARE GENERALA! Adica, noi insine! Asa rezulta din proiectul cu nr.  B123/2015, nu? Situatie in care Guvernul se va disculpa lejer afirmand ca NOI - cei in rezerva/retragere am solicitat asa ceva - adica NERECALCULAREA pensiilor, Guvernul indeplinindu-ne numai dorinta, iar parlamentarii vor fi derutati si vor vota exact conform dorintei noastre. Exprimate NU de noi, ci de marionetele lui G. Oprea de la varfurile S.C.M.D., A.N.C.M.R.R. si sindicatelor din M.A.I.!

In concluzie, toata mascarada la care am asistat privind aceasta asa zisa Lege a pensiilor militare, cu dezbateri, subterane, 2 proiecte etc., nu a avut decat scopul de acoperire a intentiei malefice a initiatorilor  de a se debarasa de personalul deja pensionat - in special de personalul pensionat pana in 2011, acoperirea pe care mizeaza fiind faptul ca noi am solicitat ceea ce este prevazut in proiecte, prin semnaturile liderilor diverselor organizatii/asociatii de rezervisti si sindicate care ne-au "vandut" la unison!

66 de comentarii:

 1. Numai manipulati pe acest blog .Si acum sunt tot trei categorii de rezervisti si toti cu pensii civile .Numai zic de diferentele uriase intre cei iesiti la pensie inainte de 2011 si amarastenii iesiti dupa 2011 sau care ies acum cu pensii diminuate pe legea lui BOC Opriti manipularea.Sa va fie rusine ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O musti si TU! Citeste materialul, apoi pct. 2 care te vizeaza pe tine, si apoi sa dai cu clanta! Cate clase ai de nu intelegi nimic?

   Ștergere
  2. Manipulatorul este chiar cel face face această afirmație, mai ales că nu o face prima oară, în ciuda faptului că a fost contrazis cu argumente concrete șia evitat să vina cu contraargumente.
   Asta nu ar fi o problemă, ține de înțelegerea fiecăruia a dreptului la opinie, dar chestia cu ”să vă fie rușine” dovedește carențe mult mai grave.
   Domnule Rupea, și legea 263 și OuG 1 sunt publice, fă bine și citește-le și apoi vin-o cu argumentele care să susțină afirmația pe care o faci cu obstinație. Prin creșterea graduală a vârstei de pensionare cu 5 ani și a stagiului de cotizare cu 10 ani, vor apărea în viitor, când stagiu de cotizare va crește peste cei cinci ani în plus la vârsta de pensionare, la condiții identice de grad, funcție, vechime, pensii mai mici decît cele obținute pe legea 119 ori pe legea 263 aplicată în primii ani de la apariție. Până acum singurele elemente care pot duce la la pensii mai mici nu țin legea 263 ci de diminuarea soldelor în cei doi ani de criză și de limitarea sporurilor dar și acestea sunt compensate, le cei mai multi dintre beneficiarii militari ai legii 263, de creștere funcțiilor făcută de Oprea in 2011și de creșterea sporurile obținute de cei încadrați înainte în grupele condiții normale și condiții deosebite.

   Ștergere
  3. @ Dan Rupea 3 mai 2015, 15:34. Dupa cate observi, nu reusesti decat sa enervezi oameni cu probleme reale. Pe viitor, incearca sa ne eviti, locul tau NU este aici!

   Ștergere
 2. @Dan Rupea3 mai 2015, 15:34 :
  De prin 2009-2010 am facut bătături la deşte tot prezentînd ce-i asteapta pe militari prin contributeala ... Pe toti militarii : si pe cei deja pensionari , dar si pe cei care urmau sa se pensioneze ...
  Din partea voastra , care erati inca in activitate ... ciuciu reacţii ... Doar citiva zăpăciti care cereau cu vehemenţă aplicarea contributivitatii ... Dar nici unu' care sa fie contra contributelii ...
  De la cei deja pensionati erau multi zapaciti , ametiti de goprea , care sustineu contributeala ... Vezi ca unul dintre idiotii aceia este prezent (implicat in comentarii) si acum pe aici (prostovanul de sergent bula - cezar) ...
  Acum , ca "v-a ajuns funia la par" , ati inceput sa strigati ?
  Si ati inceput sa ne invinovatiti pe noi !
  Nu , cetatene !
  Nu noi sintem vinovati !
  Sinteti si voi vinovati ... pentru ca ati tacut "ca porcu'n popusoi" !
  ----------------------------------------------------
  Si care sint cele trei categorii existente in prezent ?
  Diferentele dintre cei de dinainte de l.263 si cei pe l.263 sint din cauza noastra , cei de dinainte de 01.01.11 ?
  In ce consta manipularea pe care o suspectezi a se face aici ?
  Crezi ca daca "ne va fi rusine" noua ... o sa va creasca voua pensiile ?

  Poate poti "scoate pe goarnă" ceva mai mult decit simple "cocoşeli" de postac cu minte de prostovan de sergent bula !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ati dorit o lege a pensiilor militare o veti avea si tot nu santeti multumiti aceasta lege este asa cum ati dorit sa va redea mabdria de millitsar ca bani aveti destui , legea este pentru cei ce se vor pensiona din 2016 asa ca ceilalti sa astepte ca in viitor sa se mai dea cate ceva si la rezervisti , asa ca acum veti fii din nou militari cu lege si onoarea de a fii pensionar militar si nu asistat ar fii mai bine sa terminati cu discutiile ca s-ar putea sa fie mai rau , eu sant pensionar civil am discutat aci asa din solidaritate cu dvs si cu o cunostiinta a mea am lucrat inainte de 1989 la o societate mixta cu renumeratie in valuta pensia me e de 2700 r asa ca suuces

   Ștergere
  2. @ Anonim 3 mai 2015, 17:13. De apreciat realismul raspunsului! Dar cui te adresezi, militarilor care se vor pensiona din 2016? Intrucat ceilati NU vom avea pensii militare, pur si simplu ni se "reboteaza" pensiile ca ar fi militare. Si atunci, pt. cei deja pensionati in ce consta onoarea? Macar daca tot e pe "robotezate" - neintamplandu-se nimic de fapt, sa le bage si pe bunicile si soacrele noastre in program. Nu costa nimic, dat macar poate ne creste mandria cu ceva!

   Oricum, e de apreciat realismul raspunsului! E bine, inseamna ca daca tot e pe "pacalite" si "rebotezate", cei care au primit oferte de angajare in armata rusa, pot sa se inroleze linistiti, nu au ce pierde.

   Ștergere
  3. da da sa va creasca mandria cu ceva ,,,intradevar santeti spiritual , dar mai asteptati ca poate o sa va creasca dar pana atuni dece nu aveti rabdare , cei care au contribuit la aceasta lege sant tot militari asa ca eu zic ca stiu ei ceva

   Ștergere
 3. @karadeniz3 mai 2015, 16:26 :
  La : "...Prin creșterea graduală a vârstei de pensionare cu 5 ani și a stagiului de cotizare cu 10 ani, vor apărea în viitor,(scaderile de pensii)..." .
  Efectele apar inca din 2011 , de cind a inceput cresterea graduala a acelor elemente de calcul ... Efectul se produce la toti pensionarii din sistemul public : si la femei , si la barbati , si la militari cresc acele elemente ...
  Tocmai de aceea , in l.263 , este prevazut acel vestit "coeficient de corectie" : pentru a-i apara pe viitorii pensionari (in raport cu anul 2011) de micsorarea pensiilor .
  Acel coeficient nu este pe deplin "eficient" ... ca urmare TOATE pensiile calculate pe l.263 sint din ce in ce mai mici ...
  O aiureala este faptul ca acel coeficient se va aplica in continuare la barbatii "civilesti" ... cu toate ca , din martie 2015 , la ei nu mai creste nimic (inclusiv virsta si stagiul de cotizare) ...

  La : "...de diminuarea soldelor în cei doi ani de criză... " .
  Diminuarea cu 25% a soldelor (din 2010-2012) se va propaga si va avea efecte asupra TUTUROR pensiilor care vor fi stabilite pina in 2042 (pentru militari) si pina in 2047 pentru civili ...
  Ca fapt divers ... La nebugetari au crescut salariile (in acea perioada) - fapt demonstrat de faptul ca salariul mediu pe economie nu a scazut cu 25% , ci doar cu 4,1% (deci pensiile nebugetarilor vor fi influentate "pozitiv" pentru aceasta perioada ... pina in 2047)

  La : "...le cei mai multi dintre beneficiarii militari ai legii 263, de creștere funcțiilor făcută de Oprea in 2011... ".
  Nu stiu daca chiar CEI MAI MULTI dintre militari ... Au fost crescute citeva functii prin transformarea unor batalioane in regimente ... si vor mai fi fost operate unele (?) mariri ale gradelor prevazute pentru vreo citeva functii ...

  La : "...creșterea sporurile obținute de cei încadrați înainte în grupele condiții normale și condiții deosebite. ..." .
  Asta... da ! Dar nici asta nu-i la toti ... Din fostele CS nu toti au trecut la AC ... Iar vechii AC-isti au ramas pe loc ...

  In final... in esenta ... : DA ! Pensiile de dupa 01.01.2011 sint mai mici decit cele de dinainte ! Si continua sa fie din ce in ce mai mici !
  Dar nu sintem noi , cei de dinainte de 2011 , de vina !

  RăspundețiȘtergere
 4. In primul rand, nu va mai bateti capul sa raspundeti acestui prostanac numit Rupea. Se vede de la o posta ca fie nu-l ajuta capul cu nimic fie este pus sa bage batul prin gard!!!
  Materialul de mai de sus este foarte bun si arata situatia clara pentru cele trei categorii de pensionari. Intrebarea ce se pune acum: ce facem in continuare???!! Stam si asteptam sa cada drobul de sare pe copil sau ne miscam!!!!
  Va propun sa adunam semnaturi cu grad, nume prenume si sa trimitem parlamentului un document in care sa prezentam propunerile noastre bine justificate si totodata, sa aratam ca SCMD si ANCMRR nu reprezinta pe majoritatea militarilor iar proiectul inaintat parlamentului de SCMD este profund nejust si discriminatoriu. Ce ziceti??!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cand noi tasam holurile cu onoratele instante,incurcam traficul prin mitinguri,aparand si drepturile viitorilor militari pesionari d-lui Dan i se cam Rupea, deci rusine d-lui si nu aparatorilor drepturilor militarilor,pe cine deranjeaza ca solicitam articole de lege clare, concise,neinterpretabilile,nediscriminatorii?

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anonim3 mai 2015, 17:13 :
  Acu' sa lamurim niste probleme :
  - esti Eufrosina Nedelcu , sau numai o cunostinta a ei ?
  - ai pensie de 2599 r sau de 2700 r ?
  - ai lucrat "la o societate mixta cu reNumeratie in valuta" sau "in comert exterior inainte de 1989 si ai fost reNumerata in valluta" ?
  - de ce numai aici ne ceri "sa fim linistiti" (stati linistiti , tovarasi !) si "sa terminam cu discutiile"... iar la huhurez nu ceri asa ceva ?
  ------ acolo sint numai dintre cei multumiti de proiectul de lege , si discutiile lor (putine spre inexistente) sint in sprijinul acestuia ; iar aici sint discutii care "pun in pericol" adoptarea acestui proiect ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. L-ai prins ca este propagandist(a), este? Se vede de la o posta!

   Ștergere
 7. deci pensionarii de la mapn se lupte pentru pensie militara(cum sunt in toate tarile din lume) de 5 ani si astia dau pensie militara doar celor care au acceptat pensie civila(adica cei ce au iesit la pensie dupa 2011)?
  wtf?
  astia ce conduc tara sunt bolnavi psihici?
  in primul rand,cei ce au iesit la pensie dupa 2011(de la mapn) sunt foarte putini(probabil sub 300).
  in al doilea rand,cei ce au iesit dupa 2011 la pensie au fost de acord cu legea lui boc(doar chiar unii dintre ei au recalculat pensiile).
  asa ca cei iesiti dupa 2011 la pensie,sunt complicii lui boc,ei merita cel mai putin sa primeasca pensie militara.
  singurii care merita pensie militara sunt cei a caror pensii au scazut in urma recalcularii ilegala facuta de izmanar.
  restul,nu merita nici macar un scuipat,ei fiind mai degraba complici.
  mai mult,cei a caror pensii au crescut ar trebui sa le fie taiate pensiile pana ajung la sub 1500 de lei toate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu noi o spunem. Proiectele de lege sunt clare!

   Ștergere
 8. Ar avea bani sa facă ambele cerințe -actualizare +recalculare si pt. Faptul ca se fac economii la contribuții de vechimi in munca rezulta ca nu trebuie fonduri in plus

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La materialul anterior sunt niste calcule. R. Plumb a afirmat in repetate randuri ca maxim in luna iunie va fi introdusa in Parlament alta lege de salarizare. Aceasta va fi legea care va majora si soldele militarilor in activitate. Majorarea acestor solde dupa intrarea in vigoare a Legii Pensiilor Militare, ar determina automat ACTUALIZAREA tuturor pensiilor militare, adica majorarea lor. Bani in plus inseamna, este clar. Si Nu putini. In consecinta, majorarea soldelor se va produce inainte de intrarea in vigoare a Legii Pensiilor Militare astfel incat noi sa NU prindem vreo actualizare.

   Luand in considerare tertipul descris, pt. a NU le incurca planurile, s-a emis in halul pe care il cunoastem proiectul Legii Pensiilor Militare. Nema recalculare, nema actualizare. Iar ca mistoul sa fie complet, majorarea soldelor se va produce la mustata, cu cateva zile inainte de adoptarea LPM. Probabil ca legile vor merge la promulgare impreuna, diferenta fiind data de ordinea aparitiei in Monitorul Oficial.

   Ștergere
  2. da asa se par e dar totul va fi din 2016 dar sa ramana acest guvern ca altfel stagneaza totul

   Ștergere
 9. DETALIERE aviz selectat / dosar asociat
  Aviz 422 / 29 apr. 2015 • Favorabil cu observaţii şi propuneri
  Adresă nr. 135 / 29 apr. 2015
  Dosar 337 / 2015
  Solicitant Secretarul general al Senatului
  Adresă nr. b 123 / 1 apr. 2015
  Iniţiatori
  Intrare CL 1 apr. 2015
  Tip proiect Propunere legislativă
  Titlu Propunere legislativă privind pensiile militare de stat
  Semnalam ca CONSILIUL LEGISLATIV cu adresa nr.63 din 22.04.2015a fost trimisa Secretacului General al Guvernului aunui proiect de lege cu continut similar care a fost avizat favorabil cu observatii si propunericu nr. 383/23.04.2015

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aviz 383 / 23 apr. 2015 • Favorabil cu observaţii şi propuneri
   Adresă nr. 123 / 23 apr. 2015
   Dosar 413 / 2015
   Solicitant Secretariatul general al Guvernului
   Adresă nr. 63 / 22 apr. 2015
   Iniţiatori
   Intrare CL 22 apr. 2015
   Tip proiect Proiect de lege
   Titlu Proiect de Lege privind pensiile militare de stat
   Cuvinte cheie
   Vezi şi
   Conexează pe
   Referit de
   Fişă


   Ștergere
 10. 1. Se pare, tot balamucul e creat pentru a inchide gura celor batraiori de-acuma, aia de rand....aia care au tras o viata si care, se dovedeste, degeaba... n-au servit in afara de tara pe nimeni, n-au giugiulit si pupat in fund pe nimeni...
  2. Tot balamucul e creat pentru a ascunde faradelegile unei persoane care aduce in piata publica 20000 de sustinatori, printre ei beneficiari cu grade mari sau mici... si viseaza la functii mai inalte si imunitate, daca se poate, cat cuprinde !
  3. Balamuc legislativ=perdea de fum= amagirea parlamentului, in scopul atingerii scopului propus de a sterge urmele si a beneficia personal de privilegii pe spinarea intregului aparat de aparare a tarii (primul pas l-a facut: nu misca nimic in tara pe linie de forta fara acordul lui - nu-l intreb pe Dusa cum se simte? il intreb pe Seful MStM, militar sadea !)
  4. Am investit speranta in Ponta...pacat, a pierdut sprijinul celui mai puternic si unit segment din popor, cel care a jurat credinta si sacrificiu suprem pentru tara...va regreta - nu ca n-a stiut sa ne citeasca, ci (minte tanara si superficiala ) pentru ca s-a luat dupa "mentor"...
  5. Daca nici parlamentarii nu "ciulesc urechile" la aceasta nazdravanie, cu adresa directa la apararea tarii, si nu pun treburile pe fagasul normal, mai e de facut un ultim pas: presedinte, apoi...

  RăspundețiȘtergere
 11. Un lucru e clar .Pensiile peste 3000 de lei trebuie sa fie i nghetate si marite la ceilalti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hotaraste-te! Ori manipulam si trebuie sa ne fie rusine, ori nu! Daca ai ajuns totusi la concluzia ca NU manipulam, ci spunem adevarul, ai posibilitatea sa iti stergi singur prima interventie!

   Ștergere
  2. SI DACA IESE SEFUL LA SMG CUM FACI?IL ADUCI LA NIVELUL UNUI MAISTRU MILITAR?ATUNCI DE CE MAI E LEGE A PENSIILOR MILITARE?

   Ștergere
  3. Sa soliciti inghetarea unor pensii cu cuantum excesiv de avantajos( de regula cele peste 8000-9000 lei, nu mai vorbim de cele peste 14.000 lei !) e una. Ceea ce ceri d-ta arata insa ca nivelul neuronic e deosebit de scazut.Cum poti cere inghetarea unor pensii de 3001 lei la niste oameni care si-au sacrificat tineretea si viata activa, de altfel ? Ce pensii ai vrea sa aiba un fost cdt de regiment, brigada, divizie , armata etc? In loc sa pui corect problema(inghetarea pensiilor smecherite, alea superbabane) , d-ta umbli cu soparlica.Rusinica ! Pentru reluarea unor studii de fezabilitate(expirate dar care au costat statul roman adica pe contribuabilul de rand zeci de milioane de lei si acum sunt aruncate la cos), statul roman prin institutiile sale haotic administrate si inaltii functionari publici extrem de bine platiti (pe degeaba) se pregateste sa dea sute de milioane de lei ! Iar d-ta ceri inghetarea unor pensii rezultate dupa zeci de ani de sacrificii si privatiuni ! Inca o data rusinica !

   Ștergere
 12. Din expunerea de motive(ultima fraza):
  "Fata de situatia creata si considerentele prezentate mai sus, pentru a se respecta principiile statului de drept, pentru a elimina discriminarile create si pentru a aduce respectul cuvenit acestor categorii socio-profesionale cu statut special - militari, politisti si functionari cu statut special din sistemul administratiei penitenciarilor - pentru a asigura acestora predictibilitate si stabilitate pe durata carierei si dupa pensionare, am elaborat si initiat Proiectul de lege privind pensiile militare de stat, pe care il supunem dezbaterii si adoptarii de catre Parlamentul Romaniei" - ...AM ELABORAT SI INITIAT...
  Cei 7 parlamentari care semneaza mai jos sunt invitati, in mod politicos, sa dea explicatii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crezi ca a citit vreunul proiectul? I-a ochit Dogaru ca fiind victime posibile ale lui Oprea, i-a mai asigurat "oral" ca dorinta tuturor rezervistilor este doar sa le fie "rebotezate" actualele pensii ca fiind militare, si oamenii s-au conformat!

   Ștergere
  2. Insist, poate citeste unul dintre ei sau din anturaj ce s-a scris aici. Sunt datori cu o explicatie, macar in... dorul legii !
   Cu tot respectul, solicit o interventie din partea D-nei Senator Cristiana Anghel - o cunosc ca fiind curajoasa, echidistanta si stapana pe problematica pusa in discutie, asa cum a facut-o, foarte hotarat, pe huhurez.com.

   Ștergere
  3. ...constituire grup infractional...

   Ștergere
 13. Anonimii astia, cam au dreptate. Parlamentul va trebui sa faca lumina si cu proiectele astea, venite din doua directii. Cred ca efortul va trebui directionat spre Senat, in primul rand, caci de acolo se va duce la a 2-a camera, si nu va fi indiferent cum...Inca mai avem timp, dar trebuie mentinuta presiunea. Sunt curios cum va apare proiectul la senat....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum va aparea la Senat? Comasat fara explicatii! De ce? Am auzit cu totii de problema celor imprumutati in franci elvetieni! 4 proiecte de lege s-au facut pt. ei. Dar a iesit unul singur! Nu mai conteaza care. Asa va si in cazul nostru, pana la urma sunt doar 2 proiecte! 2 fumuri cu un singur foc!

   Ștergere
 14. Este imbucurator ca traditionalii "adversari" de alta, tac! Deci, ne dau dreptate! Nu ne mai ataca! Mult a durat! Si apreciem ca realizand, in sfarsit, ca si ei au intrat in aceeasi "combinatia" fatala ce ne este pregatita tuturor, incearca sa riposteze! Neconvingator inca, tot mai spera minuni ca poate in ultima clipa, ceva, candva! Nu, NU exista minuni!

  RăspundețiȘtergere
 15. Inițiativa conducerii SCMD de a introduce în parlament proiectul pensiilor militare reprezintă din punctul meu de vedere o eroare.
  Primul motiv ar fi acela că la acest moment sindicatul este o structură care prin cei câteva sute de membri nu mai au nici atu de reprezentativitate a militarilor în rezervă și retragere.
  Al doilea și cel mai important ar fi că proiectul de lege introdus produce, din textul inițiatorilor, o discriminare între cei pensionați înainte de 2011 și cei de după și că parlamentul care va pureca și adopta această lege va considera că aceasta e dorința pensionarilor militari deoarece proectul e inițiat de o structură asociativă a acestora. Diversele formulări alambicate din textul proiectului care ar permite prin diferite interpretări, la anumite momente din viitor, eliminarea acestor discriminări nu rezistă la o analiză simplă. Legea trebuie să fie clară fără echivoc. Nu trebuie să ai zeci de ani de studii juridice ca sa o înțelegi, juriștii au rolul lor în elaborare.
  Al treilea este acela că deși SCMD a afirmat că acesta este textul convenit cu Oprea ( pentru că e clar pentru toți că Dușa nu are, ca ministru al MapN, nici un cuvânt de spus, chiar să și vrea ). Că nu este așa reiese clar atât din avizul negativ al consiliului economic și social cât și din declarația guvernului, deci Dogaru minte.
  Al patrulea motiv este că proiectul SCMD pentru o lege care se adresează în principal celor în activitate, conține și pentru aceștia aceiași discriminare pentru cei care lucrează în grupa ” alte condiții, situație pe care Dogaru o cunoaște și a folosit-o ca argument pe vremea discuțiilor privind OuG 1/2011.
  Al cincilea motiv este acela că deși conducerea unui sindicat reprezintă voința membrilor, aceștia, așa puțini câți au ramas, nu au fost consultați nici după discuțiile conducerii cu cei de la putere pe tema acestui proiect și nici când Dogaru și Pricină au păcălit niște parlamentari să inițieze introducerea acestui proiect în parlament.
  Acum că suntem puși în fața faptului împlinit este interesantă susținerea în continuare a prevederilor acestui proiect de lege, căci ambele variante SCMD/guvern sunt la fel de discriminatorii cu cei pensionați înainte de 2011 și argumentele folosite.
  Ponta/Oprea vor spune -v-am dat ceea ce ați cerut așa ca ciocul mic, am tăiat doar ce ați adăugat în plus față de cele convenite împreună.

  RăspundețiȘtergere
 16. Poziția oficiala a ANCMRR , structura care prin circa 30.000 de membri este în continuare reprezentativă, este exprimată de șeful serviciului juridic Constantin Alexandru care în stilu-i caracteristic încâlcit și confuz, susține rebotezarea pensiilor contributive cu titulatura de militare pe diferite considerente. Ba că OuG 1 s-a aplicat doar militarilor deci nu are rost să se mai facă recalcularea decât celor pensionați pe legea 263 ca asta este comună, uitând că legea 119 și OuG 1 trimit de fapt la prima lege comună contributivă legea 19/2000, urma șa sa legea 263 având aceleași principii. Ba că legea 119 și OuG 1 fiind declarate constituționale de CCR recalcularea după noua lege ar însemna să nu fie respectată neretroactivitatea legii dar în același timp pentru cei pensionați după 2011 recalcularea nu mai încalcă principiul neretroactivității. Ce uită domnul CA este că după 2001 când legea 164 nu a extins sporurile acordate și asupra celor pensionați pe legea anterioară zeci de mii de pensionari printre care și domnia sa au fost văduviți de niște drepturi care s-au acordat celor care mai trăiau abia din 2008 iar unii din ei le-au primit abia in inuarie 2011 odată cu recalcularea pe legea 119.
  Conducerea SCMD, pregătindu-se să moară glorios după 10 mai prin declararea ca ilegal a acestui sindicat, conform legii 62/2011, susține cu tarie că nu sunt două proiecte ci doar cel depus la inițiativa lor în parlament, pe care guvernul și-a dat avizul pe 22 aprilie. Ne explică domnul Dogaru că nu e vorba de nici o recalculare ori revenire la cuantumurile pensiilor din 2010 deoarce treaba asta, pentru cei cu pensiile diminuate de OuG 1 s-a făcut deja prin legea 241 ci că e vorba de o uniformizare legislativă cei pensionați înainte de 2011 fiind sub acțiunea a 11 legi și ordonanțe.
  Dacă la ANCMRR doar Constantin Alexadru este cel care semnează orice comunicat (Mihai Iliescu fiind probabil in stază ca din martie 2014 nu a mai semnat un comunicat al ANCMRR) dincoace pare mai multă democrație, conducerile unor filiale intră și ele în luptă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ANCMRR a fost candva reprezentata prin cca. 30 000 de membri. In oraselul meu, cca. 1/2 NU si-au mai platit cotizatiile. Nu erau mari cotizatiile, dar oamenii in cauza chiar constientizeaza ca ANCMRR nu ii reprezinta! Au renuntat cumva "la ambitie"! Ceilalti, NU constientizeaza oricum nimic. Decat facilitatile oferite de C.A.R.! C.A.R.care in micul meu orasel, e "doborat" de altele rivale: una locala care "conglomereaza" tot ce reprezinta comunitatea, si alta tot locala care cica apartine C.F.R. Ambele depasind unica atractie a A.N.C.M.R.R. Care NU are efectiv niciun Dumnezeu d.p.d.v. militar.

   Ștergere
  2. Mihai Iliescu este precum Fidel Castro probabil, a transferat .. dreptul de reprezentare..

   Ștergere
 17. De la SCMD Pitești domnul Victor Popescu, după mai multe discuții pe facebook ( că pagina filialei nu permite comentarii), în urma unor declarații care se cam contrazic, referitor la actualizare și reclaculare, propune intr-un final o nouă formă care sa cuprindă în viitoarea lege pe cei pensionați înainte de 2011
  ” Pensiile militare de stat devenite pensii in sensul Legii 119, redevin pensii militare in sensul prezentei Legi si vor fi actualizate/recalculate,, pastrand Baza de Calcul avuta ca pensii militare de stat, la nivelul anului 2010”
  Aparent o rezolvare ideală, dar nu este așa. În baza de calcul la nivelul anului 2010 eram încadrați, pentru diverse perioade, în alte grupe de muncă decât au fost ulterior încadrați cei pensionați după 2011, chiar dacă și noi și ei am lucrat în aceleși perioade, pe aceleși funcții și în aceleași unități.
  Pentru mare parte din cei pensionați anterior anului 2011grupele de muncă introduse în legea 164 de către HG 1294 le-au fost aplicate abia în ianuarie 2011, alții în urma obținerii adeverințelor de venit au descoperit diverse erori făcute în dosarele de pensii întocmite pe legea 164, corectate ori nu în urma contestațiilor.
  Soluția este cea mai simplă este cea mai bună. In locul articolelor 111 și 112 un singur articol.
  ” Militarii trecuti în rezervă cu drept de pensie anterior apariției acestei legi, devin/redevin pensionari militari de stat în condițiile prezentei legi, cu o derogare privind vechimea pentru aflați sub incidența ordonanței 7 din perioada restructurării armatei, atât pentru cei pensionați anticipat în condițiile cu o vechime efectivă de 20 de ani cât și pentru cei trecuți în rezervă fără drept de pensie cu o vechime în serviciu de 15 ani.
  La Sibiu domnul Tudose, supărat tot pe opiniile din mediu virtual, cu referință la acest site și roarmy 230 ( și la această filiala site-ul este tot în omerta privind comentariile ), punctează câteva chestii.
  Zice domnia sa că a propus conducerii SCMD o altă variantă a art. 111, variantă postată în comunicat, dar că cei de la centru nu au fost de acord cu ea. Cum aceasta variantă bănuiesc că era în numele majorității membrilor sibieni și din ”Zona Centru” insemnă ca asta se dorește și atunci trebuie sa-și susțină punctul de vedere chiar împotriva celor din vârful SCMD.
  În loc de asta o dă pe după corcoduș, ”poate ca nu am avut dreptate” ca la următoarea propoziție să afirme ”propunerea despre care cred in continuare ca este mai buna decat textul actual din proiectul legii”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ambii oscileaza! Intrucat cei 2 sunt derutati de niste proiecte pe care nici ei nu le inteleg prea bine. Rolul lor fiind tot de simple victime! La nivelul la care am ajuns, un luptator veridic stie bine ce trebuie sa faca. Majoritatea luptatorilor veridici au insa un mare defect, care este in acelasi timp si marea lor calitate: NU se indoiesc de ordinele primite "de sus". Cei doi NU se indoiesc ca ordinele primite sunt cel corecte.

   Cu toate acestea, si luptatorii fanatici sunt de 2 categorii: care doar executa fara sa gandeasca, si care executa dupa ce reflecteaza. Depinde doar de nivelul de instruire (de cultura). Probabil ca vom asista la o alta turnura in momentele urmatoare!

   Ștergere
  2. Domnul Tudose de la Sibiu, pe vremea cand era doar sef de filiala isi permitea opinie separata. De cand a fost inscaunat sef de regionala, ca si domnul Popescu de la Pitesti, a schimbat orientarea si se face ca are opinii separate, dar " poate greseste el" . Ce bine prinde pozitia ghiocelului...

   Ștergere
 18. Frapează următoarea afirmație ”Cu siguranta , proiectul Legii pensiilor militare de stat despre care discutam nu intruchipeaza perfectiunea. Putea si inca poate fi imbunatatit” Păi de prin 2012 cam același proiect se tot discută, dacă în trei ani încă nu a-ți reușit să definitivați o lege, având o lege 164 asemănătoare și deja rulată timp de 10 ani , de ce v-ați grăbit s-o aruncați neterminată pe piață ?
  Intrebările de final adresate cititorilor sunt și mai interesante.
  Va fi acceptată recalculatea pensiilor în condițiile în care poate implica un efort bugetar?
  De ce nu dacă inclusiv legea dată de regimul Basescu/Boc/Oprea a presupus un efort finaciar, în plină criză când se voiau taiate pensii si au fost tăiate salarii. Acum efortul va fi mai mic, câte 250 de pensionari morți pe lună din 2010 până în 2017 când recalcularea ar intra efectiv în funcțiune înseamnă că 18 mii de pensionari nu vor mai avea nevoie de recalculare și acest procent va crește tit mai mult în următorii ani.
  ”Daca dorim sa obtinem recalcularea pensiilor noastre in conditiile noii legi, aceasta este calea pe care trebuie sa o urmam? Adica cu scandal pe bloguri, cu acuzatii de tradare care demonstreaza o lipsa de unitate? ”
  Pai MapN, prin purtătorul de cuvînt pentru apărare al domnului Oprea, ministrul Dușa, ne-a asigurat că proiectul la care lucrează din 2012, la pachet cu tot sistemul de legi privind apărarea, va fi supus dezbaterii publice așa cum prevede legea. Canci dezbatere, inclusiv conducerea SCMD participantă la discuțiile finale nu a suflat o vorbă. Nu o spun eu o spun președinți de filială.
  Și atunci cum vrea domnule Tudose să acționăm când ne trezim cu un proiect trântit pe ușa din dos în parlament, de SCMD, în numele nostru, despre care nu știm nimic, și care privește zeci de mii de pensionari militari, nu 500 de membri SCMD.
  Ce să facem, să mergem cu caltaboși la domnul Pelican ori cu chanel 5 la doamna Mincă, să ne înscriem în UNPR ?
  A uitat oare cum acționa sindicatul prin 2010, ce epitete primea Gabi Oprea la televiziuni de la Dogaru și Pricină. Se dezice de acțiunile sindicale, tip poale-n cap despre care SCMD afirmă că au adus succes până acum.
  In final aruncă momeala cu pensiile NATO, deși nenea asta numit OTAN nu dă și nici nu stabilește solde ori pensii.
  Pe acest site, pe roarmy 230, pe facebook și in alte locuri din mediu online, unde își pot expune părerile, cei mai mulți militari pensionați anterior anului 2011 nu vor decât același tratament cu cei pensionați după 2011 și cu viitorii pensionari, așa cum este normal și corect.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 19. ...am facut o propunere...am cautat ceva date...si am dat peste ceva de m-a pus pe spate !!! Acu sa intelegeti si voi de ce va bateti gura degeaba ! Mai cautati si voi... deschideti tot si vedeti ce-i cu tara asta:
  Exemplu:
  http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=f6b0626a-bd9e-440b-a70d-8c2f806366b9
  ...mai aveti pretentii???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Link-ul nu deschide un proiect de lege anume, ci fisa unui senatoare. Ce te-a pus pe spate, senatoarea sau vreo bazaconie de-a ei?

   Ștergere
  2. ha,ha,ha...deschide ""Biografie" si cele 5 "mai mult"....rezulta un cearceaf pe care ar fi invidios si Einstein !

   Ștergere
 20. Stimati camarazi, are idee cineva se insemna/ce sens are prevederea din cuprinsul art. 111, astfel:
  "Art. 111. – (1) ......şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi".
  Care sunt pensiile stabilite in baza Legii 80/1995, care este Statutul cadrelor militare din cate stiu eu.

  M. Orzan

  RăspundețiȘtergere
 21. @Anonim4 mai 2015, 10:58 M. Orzan :
  Si eu m-am mirat cind am vazut "minunea" din acel proiect ... :

  mos alecu1 mai 2015, 19:17
  .......
  Si-acum am descoperit o (noua) idiotie ... Culmea : o idiotie intr-un proiect de lege care , se zice , ca ar fi fost aprobat de guvern !
  Este vorba despre acele pensii stabilite de l.80/1995 ... Nu mai exista ! Era vorba despre niste pensii de invaliditate (totala) si de urmasi ai invalizilor ... Articolele respective (din l.80/1995) sint abrogate de l.263 ... Brava curvern care aprobi proiecte de lege cu asememnea "minuni" !
  -------------------------------------------------------------------------
  Sa vedem despre ce-i vorba :
  Ar fi culmea sa se fi referit la art.11 (1) (2)...

  Baietii (autori ai proiectului de lege) se refera la .21(3) si la art.24 ...

  Si... si mai culmea este ca nici Consiliul legislativ nu a sesizat timpenia ca autorii vorbesc despre niste lucruri inexistente ...

  Dar ... asta-i situatia : astia ne sint conducatorii care ne fac legile , si astea sint "organele" care-i consiliaza pe conducatorii care ne fac legile !...

  RăspundețiȘtergere
 22. doar adevarul4 mai 2015, 14:58

  ''Da doamne romanului mintea cea de pe urma’ spune o vorba. Poate prin noua lege se elimina si nedreptatea facuta miilor de pensionari militari iesiti dupa 2011 care inca au pensiile pe legea criminala 263 fraudata de Anastase , mai mici cu minim 30% fata de cei iesiti dinainte de 2011 si se va reglementa acea problema a modului de stabilire si aplicare a conditiilor de munca care acum este discriminatorie. ‘Niciodata nu e prea tarziu’ spune o alta vorba. Oricum nu se poate uita ca o demisie a lui Oprea in 2010 si iesirea UNPR de la guvernare ar fi condus la caderea guvernului boc si s-ar fi evitat actualul haos din domeniul pensiilor militare ( legea 119 si OUG nr 1 nu s-ar fi aprobat), aceasta noua lege pentru revenirea la normalitate nu ar mai fi fost necesara si miile de decese cauzate de legile lui boc poate nu ar mai fi existat.
  De ce nu se poate aproba aceasta lege in procedura de urgenta? Ce spuneti d-le ministru? Mai ales ca stim toti in ce conditii si cu ce ‘furturi’ sau aprobat vechile legi .Poate asa se vor mai ierta o parte din ‘pacatele trecutului’. Poate asa vom vedea in realitate ce inseamna “onoarea militara”?

  RăspundețiȘtergere
 23. Chiar daca ceea ce voi spune nu prea are legatura cu subiectul articolului... macar pentru a ne face idee despre cei care ne conduc : in asociatiile "profesionale" si la nivel guvernamental ...

  Cindva ... dogaru s-a burzuluit la curvern ca sa nu-i mai impoziteze "pensioara" ... pentru ca introducerea impozitarii pensiilor (de prin 2009-2010 ??) incalca prevederile decretului 214/1977 (pensiile militare de stat din perioada "comunista") care spunea ca pensiile "nu se impoziteaza" ...
  Am "clampanit" inca de atunci ca dogaru maninca rahat ... ce pensiile se impoziteaza de mai de demult ...
  Bineinteles ca vorbele mele nu au fost aduse la urechile marelui conducator ...

  Interesant este cum de juristii , economistii si finantistii (lu' peşte) din preajma dogarului nu i-au spus ca bate cimpii !

  Iacata ca scmd se lauda ca a primit raspuns de la curvern ...
  Rovinieta-i spune dogarului ca neimpozitarea pensiilor a fost "stopata" de l.164/2001 si de l.19/2000 care n-au mai prevazut "neimpozitarea pensiilor" ...
  Si-i mai da , tanti rovinieta , o intreaga poliloghie ca_cum_ca impozitarea pensiilor este intr-o lege (codul fiscal) din 2003 , si ca si cur_tea constitutionista a "sacralizat" impozitarea pensiilor ...
  Deci si tanti rovinieta are "conseleri" de acelasi calibru ca juristii lu' scmd ...

  Tanti rovinieta ... impozitarea pensiilor a fost introdusa de baietii lu' ţărăniştii (ministrul de finante decebal... , prim-ministru mugurel...) .
  A fost introdusa impozitarea pensiilor incepind cu 01.07.2000 .
  Fara nici un fel de legatura cu legile pensiilor ...

  RăspundețiȘtergere
 24. prea multe comentarii nu fac deloc bine .dogaru se zbate si pentru dvs eu zic mai mult respect

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic sa se "zbata" pentru el si mamicutza sa.Nu l-am rugat nimic,pe nesimtitul ala
   DC

   Ștergere
  2. @ Anonim 4 mai 2015, 15:42. Tu ai citit proiectul B123/2015? Stii sau nu ca Dogaru l-a inaintat Parlamentului, cu prevederea ca cei pensionati pana in 2011 sa fie inclusi la clasa "negri"? Pt. asta s-a zbatut, nu? Stii de ce a inaintat proiectul in halul asta? Este simplu. Oprea si Ponta oricum ne trecusera la clasa "negri". Dar ca sa nu isi puna paie in cap cu NOI l-au pus pe Dogaru sa le faca jocurile, astfel incat sa para ca NOI - cei in rezerva/retragere am cerut sa fim trecuti la clasa "negri".

   Citeste proiectul inaintat fix de Dogaru Parlamentului si apoi explica-ne pt. ce ce s-a zbatut! Pt. Art. 111 care ne trimite pe cei pensionati la clasa "negri" la tomberon? El a trimis proiectul, pricepi sau nu?

   Ștergere
 25. @Anonim4 mai 2015, 15:42 :
  Bre anonimuţule , de multe ori m-am intrebat de ce idiotii au , drept sustinatori , tot idioti ! N-am gasit raspuns !
  -------------------------------------------
  Intr-adevar ... prea multe comentarii fac rau la propaganda voastra idioata in favoarea nerecalcularii pensiilor celor de dinainte de 01.01.11 !
  ------------------------------------------------
  Dogaru nu se zbate (si) pentru mine ! El se zbate (acum) pentru cei cu pensiile umflate gopristic pe l.119 !
  Asa cum , tot defazat , se zbatea pentru "cumulul pensiilor cu salariile bugetare" cind incepuse tavalugul distrugerii pensiilor militare !
  -------------------------------------------------------
  Respect... Respectul se cistiga ! Daca nu esti in stare sa cistigi nu intri in joc ! Daca totusi ai intrat in joc si vezi ca nu cistigi ... te retragi inainte de a pierde tot respectul pe care-l vei mai fi avut !
  ----------------------------------------------------------
  Anonimutule ... daca ai asa de mare dragoste de cu..l dogarian ... linge-l in privat(a) ! N-o fă in văzul lumii ... că nu-i un spectacol de loc agreabil si agreat !
  ---------------------------------------------------------
  Dar in sprijinul lu' tanti rovinieta de ce nu sari , anonimutule ? Ca si la ea am semnalat prostii ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Froso, manci ciuperci. Iar eu cred ca le manci pe bani, ca postacii. Scuteste-ne! Mai ales ca si limba romana pe care o ai "in dotare", din neaplecare spre insusire corespunzatoare, este lipsita de multe elemente.

   Ștergere
 26. HOTĂRÂRE nr.1.294 din 20 decembrie 2001privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate a fost modificată de H.G. nr.136/2008 și se abrogă nota din anexa nr. 2 şi nota din anexa nr. 3.
  De ce nu apare modificarea cu H.G.-S 1019/2010 ?

  RăspundețiȘtergere
 27. @Anonim4 mai 2015, 16:55 :
  Chiar asa !
  De ce nu apare hg s-1019/2010 in lista cu "evenimente suferite de actul..." la hg 1294/2001 ?

  Chestia-i ca (s-ar parea ca) nici in Monitorul oficial nu a fost publicata ...
  Bine ... au declarat-o ca fiind "hotarire cu caracter militar" si au comunicat-o numai MApN ... Dar in MO trebuia sa apara macar titlul si numarul ei ...

  Probabil de aceea nici Consiliul legislativ nu stie despre ea ... dar el (Consiliul) nu stie nici despre articolele abrogate de l.263/2010 in l.80/95 ...

  RăspundețiȘtergere
 28. RUGAMINTE PT. CEI CARE CATIVA PERTURBATORI SI PT. CLONELE LOR! INCERCATI SA FITI DECENTI! NU AU FOST "CEVA" INTEMEPERII URMARE A SCHIMBARE LEGISLATIEI IN ANUL 2011, CI URMARE A CEEA CE S-A INTAMPLAT AU TRECUT IN NEFIINTA COLEGI DE AI NOSTRI, ALTII AU RAMAS TRAUMATIZATI! FAMILIILE ACESTORA SUNT AFECTATE, IAR VINOVATII SUNT (INCA) IN LIBERTATE! DACA NU NE RESPECTATI PE NOI - CEI CARE AM SUPRAVIETUIT, VA RUGAM SA II RESPECTATI PE CEILALTI!

  Aceasta este o "Pagina dedicată Elitei Armatei Române, respectiv celor care se mai opun încă experimentului de exterminare desfaşurat de statul roman începand cu anul 2011, contra Armatei în general şi a rezerviştilor acesteia, in mod special"!

  "Acest blog nu este destinat pentru rating ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul"!

  RăspundețiȘtergere
 29. @ Tanti care iti spui Eufrosina Nedelcu. Parca ne-ma mai intalnit, dar atunci de dadeai ca ai fi fost purtator de pantaloni! Asa ca GO HOME!

  RăspundețiȘtergere
 30. http://ancmrr.ro/comunicat-nr-8-din-05-05-2015/
  COMUNICAT Nr.8 din 05.05.2015
  Stimați camarazi,
  Așa cum am promis, vă aducem la cunoștință situația actuală a proiectului pensiilor militare de stat.
  Guvernul României și-a însușit, pe 22.04.2015, și a trimis la Consiliul Legislativ (structură consultativă a Parlamentului), conform procedurii de elaborare și promovare a unui act legislativ, proiectul de lege a pensiilor militare de stat, înregistrat la organul respectiv sub nr. 383/23.04.2015
  Consiliul Legislativ a făcut verificarea necesară și a avizat favorabil proiectul, cu unele observații și propuneri. Acestea nu sunt de fond, ci pun textul în acord cu cerințele legii referitoare la tehnica legislativă.
  Observațiile și propunerile Consiliului Legislativ vor fi operate de specialiștii instituțiilor care au definitivat proiectul și, fiind trecut prin discuția publică și acceptat de Guvern, va fi retrimis la Senat.
  Etapa următoare este punerea lui în discuția Comisiilor competente ale Senatului (Camera sesizată), discutarea în plenul Senatului a rapoartelor comisiilor, votul senatorilor și trimiterea proiectului la Camera Deputaților (Camera decizională).
  ȘEFUL SEVICIULUI JURIDIC din A.N.C.M.R.R.
  Comandor (r) //Constantin ALEXANDRU
  COMUNICAT Nr.8 din 05.05.2015

  RăspundețiȘtergere
 31. Deci din spusele domnului CA ” proiectul a fost deja in discutie publică” și ”va fi retrimis la senat” ar rezulta că acesta este proiectul depus din inițiativa SCMD. ,

  RăspundețiȘtergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 33. Scriu pentru prima data pe acest blog . Daca ceva nu este in ordine va rog sa-l ignorati .
  Din postarile citite observ cele trei grupe de pensionari (negri ,gri si albi ).
  Sunt elemente care sa ne uneasca in actiunile viitoare ?
  Daca aveti propuneri in acest sens va og sa le faceti cunoscute sa ni le insusim.
  Avem o posibilitate de a interveni ? S-o folosim.
  Nu cred ca ne ajuta sa vedem cine a avut dreptate ( in aceasta etapa ). Unii au fost mai bine informati , altii au urmarit mai mult scopuri personale , altii ....... ,dar a sosi "ceasul al 12_lea " .
  Personal am discutat cu unii lideri ai SCMD si eram comvins ca si-a insusit anumite propuneri , dar,in documentele redactate apareau confuze . Nu am avut taria sa-l intreb ce la facut sa adopte aceasta atitudine
  Revin: Cei care aveti bunavointa ,idei ,posibilitati de orice natura actionati si ajutati-ne .
  Multumesc tuturor celor care vor incerca sa mai indrepte cate ceva .
  Cu respect pt. toti camarazii .

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!