marți, 5 mai 2015

Domnule C. Alexandru, nu accept ofensa adusa majoritatii personalului militar in rezerva/retragere, fapt pt. care te declar "persona non-grata" pt. toti cei pe care ne desconsideri!

Am dat intamplator peste un comunicat semnat de dumneata, in numele A.N.C.M.R.R. Comunicatul este cel de aici. Textul vizat este urmatorul:

"Această rezolvare, așteptată și acceptată de marea majoritate a pensionarilor militari, este contestată de unele persoane care nu vor, sau nu pot să înțeleagă semnificația și importanța acestei măsuri, primită cu nerăbdare și interes de cei afectați de nedreptățile față de pensionarii militari, promovate de guvernul Boc. Neînțelegând textul proiectului de lege, unii dintre protestatari cer ca recalcularea pensiilor să se facă pentru toți pensionarii militari, deși o asemenea măsură ar provoca probleme foarte dificile sistemului de pensii militare și ar fi nejustificată, având în vedere că recalcularea pensiilor militare pe baza prevederilor OUG1/2011 a fost o măsură aplicată NUMAI pensionarilor militari, fiind inutilă o nouă recalculare. În același timp, recalcularea pensiilor acordate pe baza legii comune (263/2010) este necesar a fi făcută potrivit noii legi, pentru a deveni și acestea „pensii militare de stat”.

Ce vrei sa ma determini sa inteleg, domnule Comandor (r) Constantin ALEXANDRU, mare sef al serviciului juridic din A.N.C.M.R.R.? Ca actuala pensie in plata a subsemnatului, este de fapt militara? In conditiile in care:

1]. Pensia actuala a subsemnatului (ca si a dumitale) este stabilita in baza Legii nr. 119/2010 care mi-a desfiintat dreptul la pensie militara ce mi-a fost deschis initial in baza Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat. Rezultatul fiind atribuirea subsemnatului (ca si dumitale), incepand cu data de 01.01.2011, a unei pensii in sistemul public - exact asa cum prevede Art. 1 din Legea nr. 119/2010. Dumneata NU ai citit nici macar Art. 1 din Legea nr. 119, incat sa descoperi ca NU ai pensie militara, ci una in sistemul public? 

Stii sa citesti, nu? Daca da, citeste ce scrie in Art. 1 din Legea nr. 119/2010: "Art. 1 - Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) pensiile militare de stat
b) pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor;" 

Clar, domnule C. Alexandru? Incepand cu data de 01.01.2011, dumneata, eu, toti militarii pensionati pana in anul 2011, NU mai avem pensii militare, ci pensii in sistemul public, respectiv contributive. Iar dumneata ce sustii, sa ne prefacem ca sunt militare si sa acceptam in contextul aparitiei noii Legi a pensiilor militare, doar rebotezarea acestora din contributive in militare, fara a se intampla realmente nimic?


2]. Pensia actuala a subsemnatului (ca si a dumitale), dupa ce in prealabil a fost stabilita cu forta ca fiind pensie in sistemul public in baza Art. 1 din Legea nr. 119/2010, a mai fost si recalculata/revizuita in baza O.U.G. nr. 1/2011. Rezultatul in cazul meu fiind stabilirea unui cuantum inferior al noii pensii contributive a subsemnatului, fata de fostul cuantum al pensiei militare.  In concluzie, d-le C. Alexandru, urmare a aplicarii O.U.G. nr. 1/2011, NU au mai rezultat tot pensii militare de stat. Ci pensii contributive stabilite in sistemul public. O.U.G. nr. 1/2011 fiind doar un apendice de aplicare a Legii nr. 119/2010. Ceea ce este scris negru pe alb si la Art. 1 (1) din O.U.G. nr. 1/2011: "Art. 1 (1) Pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor (...), se revizuiesc, din oficiu (...)".  

Ai inteles ceva, d-le C. Alexandru? O.U.G. nr. 1/2011 NU a recalculat/revizuit pensii militare, astfel incat rezultatul recalcularii/revizuirii sa fie tot pensii militare. A recalculat/revizuit niste pensii ale militarilor, militare candva, insa transformate in prealabil in pensii in sistemul public. Si cea mai naiva persoana cunoscand faptul ca dintr-o pensie calculata dupa regulile sistemul public, NU poate rezulta o pensie militara, ci tot o pensie in sistemul public!

Si atunci, din moment ce revenim din nou la pensii militare, cum sa fie inutila "o noua recalculare"? Din moment ce aceasta este singura cale de transformare a actualelor pensii contributive stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si a O.U.G. nr. 1/2011, in pensii militare? Lucru arhicunoscut nu doar de catre orice jurist, ci de orice cetatean care nu este analfabet?

Ca sa nu mai iti mai readuc aminte si faptul ca in conditiile noii Legi a pensiilor militare, noi NU discutam de o noua recalculare, ci doar de o prima recalculare! Dar ce noua ni s-au recalculat in baza O.U.G. nr. 1/2011pensii militare in baza viitoarei Legi a pensiilor militare, rezultand tot pensii militare, astfel incat sa discutam de o "noua recalculare"? Sau ni s-au recalculat in 2011 niste pensii deja stabilite in sistemul public, dupa regulile sistemului public? 

Domnule C. Alexandru! Exceptand situatia in care dumneata ai avea probleme serioase de rationament - ceea ce eu nu cred, comunicatul semnat de dumneata nu constituie decat o imensa ofensa. Nu numai la adresa subsemnatului! Ci si la adresa majoritatii personalului pensionat pana in anul 2011. Logica unui astfel de comunicat este una singura. Si este de natura matematica, deci NU poate fi contestata. O persoana care sustine nerecalcularea actualelor pensii contributive stabilite pana in anul 2011 - sugerand si cu tupeu ca acestea ar fi deja militare, in conditiile in care majoritatea dintre noi cunoastem ca aplicarea unitara a Legii pensiilor militare - asa cum este normal, ar determina majorarea pensiilor majoritatii  personalului pensionat pana in anul 2011, NU poate fi decat o persoana care: 

- in urma recalcularii pensiei in plata in conformitate cu noile prevederi ale Legii pensiilor militare,  i-ar rezulta un cuantum al pensiei inferior fara de cel actual contributiv in plata. Persoana in cauza avand temeri (e drept, intemeiate) nu pt. faptul ca i-ar fi diminuata pensia, legea prevezand ca va fi mentinut in plata cuantumul mai avantajos, ci pt. faptul ca risca in urma "perierii" legii de catre Parlament ca respectivul cuantum sa ii fie "inghetat" ani buni de zile. Asa spune logica matematica!

Adica, s-ar intampla exact cum mi s-a intamplat mie in 2011, cand  in urma recalcularii fostei pensii militare dupa desfiintarea acesteia, in baza Legii nr. 119/2010 si a O.U.G. nr. 1/2011, mi s-a stabilit o pensie in sistemul public cu un cuantum cu mult inferior fata de al fostei pensii militare. Si care a ramas astfel pana la data de 01.10.2013. La acest moment fiind "inghetat" la nivelul lunii decembrie 2010, urmare a Art. 1(4) din Legea nr. 241/2013 In final, cuantumul fiind acelasi ca in anul 2008. In conditiile in care, aplicandu-mi-se noua Lege a pensiilor militare, o recalculare operata concomitent cu actualizarea in functie de soldele militarilor in activitate la data intrare in vigoare a legii, mi-ar permite sa imi redobandesc dreptul real la pensie militara, care in cazul meu, intamplator ar avea si un cuantum cu 44% mai mare decat "inghetata" contributiva de care beneficieze actualmente.  Si pe care dumneata NU vrei sa fie recalculata pt. a deveni o pensie real militara. Precum a colegilor pensionati incepand cu anul 2011, precum a colegilor in activitate care urmeaza sa se pensioneze in viitor!

Domnule C. Alexandru! Mie imi sunt suficienti  5 ani de experimente care s-au facut pe mine! Nu ma mai efecteaza astfel de experimente, dar nici nu am decazut in asemenea hal incat sa ma mint singur ca surogatul care rezulta din actuala pensie contributiva, ar deveni pensie militara doar printr-o simpla rebotezare. Eu nu accept mascarada, si nici multi altii nu o accepta! Acea pensie rebotezata nu reprezinta decat un amalgam de cifre exact asa cum ne-au fost lasate mosternire urmare a desfiintarii pensiilor militare, amalgam in care niciunul dintre noi, in absenta recalcularii nu poate depista niciun element al unei pensii militare reale: grad - nu, functie - nu, nimic! Un amalgam de cifre care nu face decat sa ne aduca aminte pas cu pas acele vremuri in care colegi de-ai nostri si-au pierdut si viata urmare a schimbarii legislatiei: nesimtiti, desfiintare, diminuare, inghetare, umilire, desconsiderare, tribunale, proteste, amenintari, jigniri etc. Este prea mult si prea suburban incat sa mai inghitim si ultima otrava si sa ne prostituăm pur si simplu cum ca prin simpla schimbare a titulaturii actualelor pensii contributive, ne-am recastiga dreptul la pensie militara!

Domnule C. Alexandru, cu experimentele politicienilor m-am invatat, concluzia mea si nu numai, fiind ca doar un razboi va readuce lucrurile in ordine in privinta militarilor in aceasta tara. Sunt multi dintre noi care au ajuns sa si-l doreasca. Ceea este insa frapant pt. mine, este cu totul altceva: cum este posibil sa decada atat de mult, din punct de vedere moral, un militar in rezerva/retragere, incat sa coparticipe la experimentele nefaste ale zonei politice contra personalului militar? Intrucat dumneata exact asta faci!

Fapt pt. care d-le C. Alexandru, te declar "persona non grata". In numele tuturor militarilor in rezerva/retragere pe care ne desconsideri!

Semnat: G. Olescu 

NOTA: Mesajul este adresat in egala masura tuturor acelor lideri ai A.N.C.M.R.R., ai  S.C.M.D. si ai altor organizatii, care au coparticipat constient la "mascarada" pregatita personalului militar pensionat pana in anul 2011! 


UPDATE 

Atenţie să nu suporţi vreun şoc juridic, d-le C. Alexandru!

Intrucat ai ghinion cu "Elita"! Colegul nostru M. Orzan si caruia ii multumim, readucandu-ne aminte la comentarii ca d.p.d.v. atat legislativ, cat si al tehnicii si logicii juridice, toate pensiile actuale ale personalului militar sunt pensii in intelesul Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Inclusiv pensiile stabilite personalului militar pensionat inainte de anul 2011 in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013. 

Intrucat:

Este in limba romana si pt. dumneata, d-le C. Alexandru sau nu? Deci, ce pensii avem actualmente d.p.d.v. legal? Raspunsul ni-l ofera Art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Pt. orice eventualitate, te invit sa repeti dupa mine: "EU am o pensie in plata in sistemul public de pensii, asa cum este stabilit de Art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice". Si aici punem punct intoxicarii juridice propagate in mod grosolan de dumneata, de G. Oprea, de M. Dogaru si de altii care  va opuneti recalcularii pensiilor. In consecinta, si eu si dumneata, si personalul pensionat inainte de anul 2011, si personalul pensionat incepand cu anul 2011, avem la acest moment pensii stabilite in sistemul public care se supun prevederilor Legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Care  pt. a deveni militare, trebuie obligatoriu recalculate intregului personal pensionat dupa principiile Legii pensiilor militare!

Mai departe, avand in vedere prevederile Art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, rezulta cu claritate ca prevederea din continutul Art. 111 alin (1) din proiectul Legii pensiilor militare, respectiv “Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite in baza Legii nr. 119/2010, Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013” este in totala neconcordanta cu situatia juridica de fapt a acestor prestatii, care in fapt, incepand cu 01.01.2011, data intrarii in vigoare a Legii nr. 263/2010, sunt “PENSII STABILITE IN BAZA LEGII NR. 263/2010 PRIVIND SISTEMUL UNITAR DE PENSII PUBLICE". In consecinta, si aceste tipuri de prestatii trebuie cuprinse in ipoteza normei prevazute la art. 112 din proiect. Mai pe romaneste, RECALCULATE!

D-l Marcel Orzan aduce in acest sens si probe deja consumate. Sa il urmarim cu atentie, intrucat totul este si logic si demonstrat:

"Pentru a ma face inteles, eu personal am Decizie de Recalculare a Pensiei de Limita de Vasta, in baza Legii 263/2010 (pt. valorificarea stagiilor realizate dupa data inscrierii la pensie, realizate in civilie). Aceasta Decizie imi arata mie ca eu am “PENSIE STABILITA in BAZA Legii nr. 263/2010”, deci trebuie sa intru in norma prevazuta de art. 112 din proiect. VA ASIGUR CA NU ESTE NICIO INDOIALA IN ACEST SENS.

 Pentru a argumenta, prezint prevederile din proiect (cel al Guvernului), astfel:

Art. 75. – (1) Încetarea, suspendarea sau reluarea plăţii pensiei, precum şi orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisă de casele de pensii sectoriale, ÎN CONDIŢIILE RESPECTĂRII REGIMULUI JURIDIC AL DECIZIEI DE ÎNSCRIERE LA PENSIE.

(2) Nu constituie modificare a drepturilor de pensie măsurile de indexare şi actualizare a pensiilor generate de evoluţia estimată a indicelui preţurilor de consum corelată cu creşterile medii salariale, acordate prin hotărâri ale Guvernului, cu excepţia primei actualizări reglementată de art. 61 alin. (1).”


D-l Marcel Orzan ne readuce aminte tuturor, inclusiv dumitale d-le C. Alexandru, ceva extrem de elementar. In afara de faptul ca toti, inclusiv dumneata, beneficiem la acest moment de pensii in intelesul Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.  Si anume ca prevederea mentionata la Art. 75 din proiect este continuta de orice lege privind asigurarile sociale actuale si trecute (se poate verifica in legislatie) si semnifica faptul ca orice modificare, oricat de mica/neesentiala, in drepturile de pensie se face prin EMITEREA UNEI DECIZII, CA SI CUM NE-AM FI INSCRIS PRIMA DATA LA PENSIE, intrucat prin orice noua lege ni se STABILESC DREPTURI DE PENSIE CONFORM LEGII care reglementeaza modificarea care urmeaza a se face. Asa a fost mereu pana acum, nu? Si atunci, de unde tot baletul dumitale juridico-sofisto-propagandist, d-le C. Alexandru?

In concluzie, d-le C. Alexandru  - vei fi (fost) dumneata jurist, dar nici noi nu suntem nici analfabeti, si nici retardati! Asa cum pari sa ne consideri! Si in plus fata de dumneata, avem si cateva calitati: NU denaturam adevarul, NU mintim, NU intoxicam! Dumneata de ce practici aceste lucruri si in favoarea cui?

82 de comentarii:

 1. Baietii trag tare !
  Pericolul ca pensiile lor umflate gopristic (trecind in categoria "cuantumul avantajos") sa nu mai fie marite/indexate/actualizate multi-multi ani , ii face sa bombardeze net-ul cu anunturi care mai de care mai optimiste privind bunaciunea nerecalcularii pensiilor de dinainte de 01.01.11 ...

  Si au si oarece succes ... O multime dintre colegii nostri habar nu au despre "subtilitatile" proiectului de lege si sint "predispusi nativ" sa-nghita orice li se spune ca-i de bine ...

  Cel putin pe "facebuci" este un corifeu al bunaciunii proiectului ... ceva de groaza !
  Ion Brincoveanu posteaza oriunde gaseste un loc de scris : "Proiectul de lege este avantajos pe termen mediu si lung pentru toti rezervistii" si textul articolului 111 ...
  Ii ceri brincoveanului sa explice ceea ce spune ; ii spui brincoveanului ca nu are dreptate ; il scuipi intre ochi pe brincovean ; ii dai , brincoveanului , un sut intre picioare ... Nici un fel de reactie !
  El incepe sa repete textele lui ... Parc'ar fi un papagal !
  Dar si un papagal ar reactiona daca l-ai scuipa intre ochi ... brincoveanul , nimic !

  N-ar strica o actiune mai "energica" si din partea celor care inteleg despre ce-i vorba ... Intrati , fratilor , si "puneti talpa" calexandrilor , brincovenilor si celor ca ei ... Vedeti pe facebuci : pensionarii militari si pensionarii militari romani ...
  Macar sa vada si cei "predispusi nativ" la lene intelectuala , ca exista o alta viziune asupra a ceea ce inseamna proiectul de lege ! Ca varianta calexandrilor si brincovenilor este o varianta "pierzatoare" ...

  Daca vi-i frica "sa intrati in lupta" ... transpuneti (prin copy-paste) articole si comentarii de pe aici , sau din alte locuri de pe unde se "despica firu'n patru" ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da-l incolo de Facebook! Si de bloguri si de toate! Liderii si membrii de buna credinta din ANCMRR si SCMD, care au inteles pana la urma "mascarada" si sunt multi care au inteles-o, ar trebui sa se dezmeticeasca si sa ii alunge de la conducere pe cei gen C. Alexandru, M. Dogaru. Se poate face intr-o ora, maxim intr-o zi! Decat un protest in fata Guvernului - aproape imposibil de organizat, mai eficient si usor de organizat ar fi un protest la ANCMRR si SCMD. Bucurestenii din ANCMRR si SCMD ar trebui sa se dezmeticeasca urgent, intrucat la Bucuresti se afla "closetul" mascaradei!

   Ștergere
 2. Ar fi foarte utila publicarea unui tabel cu pensiile in plata ale unor mari conducatori de osti sindicale si asociative (evident cu publicarea doar a gradului-sa nu se supere suparaciosii)! Poate asa va rezulta clar de ce se impotrivesc recalcularii pentru toti in conditiile noii legi mai favorabile ! Aplicarea unitara a legii, cotarea justa si echitabila a grupei "alte conditii" ,aplicarea unitara a HGS 1019 si legatura cu soldele activilor -obiective prioritare pentru noua lege .Sa nu se uite ca majoritatea covarsitoare a rezervistilor si-au facut datoria cu prisosinta , cu demnitate si onoare ostaseasca fara false declaratii pe propria raspundere, fara tunuri, fara fraude !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tabelele pot sa nu fie relevante din acest punct de vedere. Intrucat, un astfel de lider poate avea el insusi pensia "inghetata". Insa, poate are asigurat, de exemplu, un post de director al Muzeului Militar National. Sau sa predea la U.N.A.P. Sau fiica lui, sau ginerele. Alte facilitati care depasesc sfera pensiilor. Si atunci, tabelele devin irelevante.

   Mai este o chestie! Dupa cum e facut proiectul, ajungem la "pile, relatii, trafic de influenta, coruptie". Adica, dupa adoptarea legii - EU sunt mai "smecher" si ma reactivez "la misto": pt. o zi, o saptamana, o luna, 6 luni. Dupa care ma repensionez, dar cu pensie real militara. Intrucat se face automat recalcularea si actualizarea ca si cum ar fi prima pensionare. Pam, pam!

   Ștergere
 3. R, lasa-l in plata sa ca este dus cu capul.Eu am renuntat la ANCMRR de vreo 7 ani ca am observat ca sefii acelor filiale erau obedienti conducerii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dus sau nu, deocamdata proiectul de lege are inclusa cerinta lui! Noi fluieram a paguba!

   Ștergere
 4. http://ancmrr.ro/greseli-facute-de-legiuitor-privind-diminuarea-cuantumului-unor-pensii-militare/

  COMUNICAT Din 29.11.2012

  ,, REGLEMENTAREA ESTE CLARĂ: DIN MOMENTUL INTRĂRII ÎN VIGOARE A ACESTEI LEGI, PENSIILE MILITARE DE STAT NU MAI EXISTAU, ELE DEVENIND PENSII DE ASIGURĂRI SOCIALE...


  TOATE ASPECTELE MENŢIONATE MAI SUS DEMONSTREAZĂ CLAR CĂ LEGIUITORUL A ÎNCĂLCAT LEGISLAŢIA ÎN VIGOARE, DIMINUÂND ILEGAL, PRIN OUG1/2011, UNELE PENSII ALE MILITARILOR, CARE NU MAI ERAU PENSII MILITARE DE STAT…., Legiuitorul nu a vrut să ţină seama de faptul că, din momentul intrării în vigoare a legii 119/30.06.2010, PENSIILE MILITARE NU MAI EXISTAU, acestea devenind pensii publice de asigurări sociale, deci trebuiau tratate în această calitate, nu ca pensii militare de stat.
  Ca urmare a nesocotirii dispoziţiilor legale menţionate, un număr apreciabil de pensionari militari suportă o măsură luată cu nerespectarea legislaţiei în vigoare.
  A.N.C.M.R.R. îşi exprimă speranţa şi cerinţa ca această nedreptate să fie eliminată cât mai curând posibil, aşa cum a promis actualul Guvern.”

  ŞEFUL SERVICIULUI JURIDIC
  Cdor.(r) Alexandru CONSTANTIN


  .****************.

  ** PROIECT **
  LEGE privind pensiile militare de stat

  CAPITOLUL I
  Dispoziţii generale

  Art. 2. - Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat, sunt următoarele:

  b) PRINCIPIUL EGALITĂŢII, prin care SE ASIGURĂ tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat, UN TRATAMENT NEDISCRIMINATORIU, între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege;

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ,, STIEEE MAAA... STIIEE... CREZI CA NU STIE..."

   Ștergere
  2. @ Da! Nu mai conteaza! Ne cunoastem si ne intelegem bine! Nici nu mai conteaza ce spunea C.A. pe vremuri!

   Conteaza mai mult poate ca Dogaru e in aceeasi "cloaca" cu C.A. Confirmat si de C.A. in comunicatul sau: " Proiectul legii pensiilor militare de stat, însușit de guvern pe data de 22.04.2015 și trims la Pa e rlament pentru dezbatere și aprobare, a fost acceptat de TOȚI reprezentanții instituțiilor și structurilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. În același timp, un proiect similar, cu unele deosebiri, a fost depus de câțiva parlamentari, la cererea SCMD, cu câteva zile înainte de cel avizat de guvern".

   Proiectele fiind practic identice in privinta personalului pensionat pana in 2011, NU mai este nicio diferenta intre C.A. si Dogaru! Ati luat "leapsa" si putinii care ati mai ramas in SCMD!

   Ștergere
 5. Nu stiu de cand si in ce conditii au devenit un INEPT ca acest CAlexandru mare "jurist",un jeg moral ca Iliescu mare "prof.dr." si un "malai mare " ca Dogaru "istoric",dar e clar ca aceste canalii sunt reprezentativi pentru tot ceea ce era mai detestat,urat,desconsiderat,blamat,injurat,ticalosit, de catre adevaratii militari in vechiul regim.Acesti NESIMTITI ,in oligofrenia,dementa si senilitatea lor ,au ajuns sa se creada niste "guru",cand de fapt ei sunt doar "curu"(pardon de expresie!),care cu "flatulatiile lor .......intelectuale" ,chiar cred ca mai pot minti si amagi pe cineva.Niste NESIMTITI si NERUSINATi,care nu merita nici un pic de respect nici macar pentru parul lor alb.Ei merita doar scuipati si "binecuvantai" cu toate "urarile de mama".Nu le mai dati nici un fel de atentie,fiindca fie si numai pomenirea numelor acestor.....,provoaca VOMA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cei nominalizati sunt toti pe o mana! Pe mana lui G. Oprea.

   Ștergere
 6. Toata stima pentru R- 26500, cu referire la acest subiect al pensiilor militare.Am citit toate materialele publicate si rezulta clar ca actuala putere nu are nici un interes sa restabileasca drepturile militarilor rezervisti in materia pensiilor.Totul se rezuma la profiturile lor, adica ale politicienilor indiferent de culoarea politica.Nu exista nicio speranta ca un anume X sau Y din domeniul politic va rezolva problema.
  Cineva spunea in zilele trecute, citez " trebuie sa fii tampit sa te pensionezi in baza Legii 263/2010" am incheiat citatul. Poate are dreptate, dar acum ........., cine are drep[tate ? Oricum, cei din conducerea SCMD si ANCMRR este clar ca fac jocul lui goprea si altora ca el, fiindu-le efectiv groaza ca le vor fi micsorate pensiile daca acestea vor fi recalculate la toti rezervistii militari.Pai daca tot sunt atat de entuziasmati de acesta lege de ce sa nu uziteze de prevederile din capitolul "Dispozitii tranzitorii": sa se reactiveze si apoi sa solicite calcularea pensiilor in baza disp.Legii 263/2010.
  O mai mare mizerie morala decat in cazul acestor mosi , mai rar poti sa vezi, mai ales cand ajungi la o anumita varsta si cand trebuie sa spui mersi daca poti sa te mai ridici din pat dimineata.
  In final, daca legea este lege, atunci actualizarea /recalcularea trebuie sa se aplice pentru toti rezervistii militari, indiferent cand au iesit la pensie. Si aveti perfecta dreptate, pensie militara numai pentru militari, nu pentru toti/toate civilii/rapandulele pripasiti/-site in armata, politie,SRi etc.
  Am onoarea sa va salut !

  RăspundețiȘtergere
 7. Pentru Dl. Alexandru, dar si posibila cale de actiune.
  - Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite in baza Legii nr. 119/2010, Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013, SUNT “PENSII in INTELESUL Legii nr. 263/2010”. Astfel, prin efectul prevederilor art. 1 lit. a), art. 2 alin. (1) si alin (3) din Legea nr. 119 / 2010, Pensiile militare de stat (Pensiile de serviciu de limita de varsta, Pensiile de serviciu anticipate şi anticipate parţiale, Pensiile de invaliditate şi Pensiile de urmaş) au devenit “PENSII in INTELESUL Legii nr. 19/2000” si si-au pastrat acelasi regim juridic, potrivit art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel:
  “Art. 171 din Legea 263/2010:
  La data intrarii in vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv categoriile de pensii prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, devin pensii in intelesul prezentei legi.”
  - Avand in vedere prevederile art. 171 din Legea 263/2010, rezulta cu claritate ca prevederea din continutul art. 111 alin (1) din proiect, respectiv “Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite in baza Legii nr. 119/2010, Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013” este in neconcordanta cu situatia juridica de fapt a acestor prestatii, care in fapt, incepand cu 01.01.2011, data intrarii in vigoare a Legii nr. 263/2010, sunt “PENSII STABILITE in BAZA Legii nr. 263/2010”. Ca urmare, si aceste tipuri de prestatii ar trebui cuprinse in ipoteza normei prevazute la art. 112 din Proiect.
  - Pentru a ma face inteles, eu personal am Decizie de Recalculare a Pensiei de Limita de Vasta, in baza Legii 263/2010 (pt. valorificarea stagiilor realizate dupa data inscrierii la pensie, realizate in civilie). Aceasta Decizie imi arata mie ca eu am “PENSIE STABILITA in BAZA Legii nr. 263/2010”, deci trebuie sa intru in norma prevazuta de art. 112 din proiect. VA ASIGUR CA NU ESTE NICIO INDOIALA IN ACEST SENS.
  - pentru a argumenta, prezint prevederile din proiect (cel al Guvernului), astfel:
  „Art. 75. – (1) Încetarea, suspendarea sau reluarea plăţii pensiei, precum şi orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisă de casele de pensii sectoriale, ÎN CONDIŢIILE RESPECTĂRII REGIMULUI JURIDIC AL DECIZIEI DE ÎNSCRIERE LA PENSIE.
  (2) Nu constituie modificare a drepturilor de pensie măsurile de indexare şi actualizare a pensiilor generate de evoluţia estimată a indicelui preţurilor de consum corelată cu creşterile medii salariale, acordate prin hotărâri ale Guvernului, cu excepţia primei actualizări reglementată de art. 61 alin. (1).”
  Aceasta prevedere este continuta de orice lege privind asigurarile sociale actuale si trecute (a se verifica!!!) si semnifica faptul ca orice modificare, oricat de mica, in drepturile de pensie se face prin EMITEREA UNEI DECIZII, CA SI CUM TE-AI FI INSCRIS PRIMA DATA LA PENSIE, adica ca si cum ti se “””STABILESC””””” DREPTURI CONFORM LEGII care reglementeaza modificarea care se face.

  Cu stima,

  M. Orzan

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim! Asa este! Cunosteam veriga care il dezarmeaza pe C.A., dar nu am mai trecut-o, intrucat si C. Alexandru, si cei care au clocit proiectul, o cunosc precis. Doar ca o evita cu rea intentie! Am trecut-o acum la UPDATE, intrucat este mai vizibil decat acest comentariu - comentariile sunt citite in graba sau deloc! Multumim foarte mult! Este extrem de important ca oamenii sa inteleaga adevarul si faptul ca in privinta Legii pensiilor militare, nerecalcularea tuturor pensiilor reprezinta doar un scop obscur ascuns dupa o incercare de denaturare si de manipulare de proportii!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Atentie la supraoptimism ...

  Pensiile se stabilesc o singura data : la deschiderea dreptului de pensie ... Pe urma se recalculeaza , se actualizeaza , devin pensii in intelesul altor legi , devin pensii de alt fel (de limita de virsta din invaliditate) , se suspenda plata , etc. , etc. ,....

  Da ! Pensiile din l.119 au devenit pensii IN INTELESUL L.263 ! Dar nu sint pensii STABILITE pe l.263 ! Ele sint pensii RECALCULATE pe l.119 , revizuite pe oug 1/2011 , platite pe l.243 ...
  Deci ... sint pensii in intelesul l.263 , dar nu sint pensii stabilite de l.263 .

  Iar art.111 vorbeste tocmai despre acele pensii recalculate/revizuite/platie , iar art.112 vorbeste despre pensiile stabilite de l.263 ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intram in logica absurda a abstractului? Dupa aceasta logica, si pensiile de la Art. 1 din Legea nr. 119/2010 au devenit pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii. Asta inseamna ca sunt tot de serviciu/militare? Nu, deja intram in logica lui C.A.! Si nu exista tratament!

   Ștergere
  2. Banuiesc ca ai inteles! Ce naiba, pana si C.C.R. a inteles pana la urma! Realizand diferenta intre dreptul patrimonial la pensie de serviciu si cel patrimonial la pensie in sistemul public. De aceea s-a si opus recalcularii pensiilor magistratilor in sistemul public. Ca daca ar fi fost recalculate tot in sistemul pensiilor de serviciu ale magistratilor, eventual cu o baza de 100% in loc de 80%, nici pâs nu ziceau!

   In concluzie, ce este "in intelesul legii ... X", sunt pensii in baza acelei legi. In cazul nostru in sistemul public. Sistemul public a fost reglementat de L. 19/2000 pana la 01.01.2011, iar incepand cu 01.01.2011 sistemul public este reglementat de L. 263/2010. Modul de calcul este numai o procedura subsidiara legii de baza care insa NU influenteaza tipul de pensii stabilite prin acea lege. In concluzie pensiile noastre sunt pensii in intelesul L. 263/2010, iar modul de calcul NU modifica intelesul Art. 171 din Legea nr. 263/2010.

   Ștergere
  3. In completare la mesajul anterior si pt. Dl. “mos alecu”, cu tot respectul:
   Fara infatuare, doar pt. utilizarea eficienta a spatiului limitat din aceasta forma de comunicare, va asigur, referitor la STABILIRE, ca e asa cum am publicat. In sprijinul meu vine oarecum si pct. 26 din Avizul Consiliului Legislativ la proiect.
   Mai mult chiar, la intrarea in vigoare a legii bazate pe prezentul proiect, cand pensile noastre “devin pensii in intelesul prezentei legi - art. 111” (sper din tot sufletul sa nu ramana asa), pensiile noastre VOR FI/AR TREBUI STABILITE potrivit dispozitiilor acestei legi, mai ales ca acest lucru reprezinta o MODIFICARE fundamentala A DREPTURILOR DE PENSIE (a se analiza art. 75 din proiect), respectiv „transformarea prestatiilor/pensiilor din Sistemul Public de Pensii in prestatii din Sistemul Pensiilor Militare”, adica sisteme de pensii total diferite/separate, atata timp cat Sistemul de Pensii Militare a fost definit ca „NEINTEGRAT SISTEMULUI PUBLIC”.
   Urmand aceasta logica, in masura in care legea va fi aprobata in aceasta forma (ma rog art. 111), eu personal, tinand cont de art. 75 (1) voi face CEREREA de inscriere la pensie prevazuta de art. 62 din proiect. Nimic din lege nu ma impiedica sa fac acest lucru, dimpotriva. Cererea va fi pentru Pensie de serviciu anticipata (desi eu am deja Pensie de limita de Varsta in sistemul public – complicat nu?!) si voi anexa actele/dovezile pe care-mi intemeiez cererea, demonstrand ca indeplinesc toate conditiile prevazute de Legea privind pensiile militare de stat pentru aceasta categorie de pensie de serviciu, astfel:
   - am împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, diminuată cu 5 ani;
   - am o vechimea efectivă minimă de 25 de ani, din care cel puţin 15 ani vechime efectivă în serviciu, asa cum reiese din Decizia de pensionare (Legea 164/2001), act juridic AFLAT IN POSESIA MEA, emis de Direcţia Financiar-Contabilă a M.Ap.N.;
   - „sunt trecut în rezervă ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale”, conform prevederilor Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.P. / 2008, emis in temeiul prevederilor art. 85 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 80/1995 si prin aplicarea art. 6 Ordonanţa Guvernului nr. 7 din 26 ianuarie 1998;
   - In perioada 23.08.1985 – 31.03.2001, mi-a fost calculata, reţinuta şi virata, in calitatea mea de asigurat/contribuabil la Sistemul pensiilor militare de stat si asigurarilor sociale din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale CONTRIBUŢIA INDIVIDUALĂ PENTRU PENSIA SUPLIMENTARĂ (la BUGETUL DE STAT si nu la BUGETUL PUBLIC DE PENSII!!!!), în baza prevederilor art. 60 din Decretul nr. 214/1977 din 12.07.1977 privind pensiile militare de stat (aici se impun clarificari, dar nu e locul, n.a.!);
   - In perioada 01.04.2001 - 2008, mi-a fost calculata, reţinuta şi virata, in calitatea mea de asigurat/contribuabil la Sistemul pensiilor militare de stat si asigurarilor sociale din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, “Contribuţia individuală la BUGETUL DE STAT (si nu la BUGETUL PUBLIC DE PENSII!!!!)”, în temeiul art. 78 din Legea nr. 164/2001. (AM DOVADA SRISA DE LA ANGAJATORUL MEU!!). Samd!!!!
   Si solicit in cerere sa mi se aplice intreaga metodologie de calcul din prezenta lege!!
   Sunt constient de raspunsul Casei de pensii la acesta cerere. Dar eu personal voi merge in justitie si acolo e posibil sa cer/sa mi se impuna Expertiza contabila. Oare ce metodologie va utiliza Expertul contabil in stabilirea drepturilor de pensie care mi se cuvin!? Intreb si eu!
   Ma opresc aici, nu reusesc sa fiu concis.

   Cu stima,

   Marcel Orzan

   Ștergere
 10. @EU5 mai 2015, 20:25 :
  Calm !!!!

  Baietii care au scris art.111 si 112 au fost meseriasi ! Textele sint clare !
  Au destule deraieri in alte locuri ... dar art.111 si 112 sint clare !

  Asa zisele demonstratii sint sofisme , si "trageri de par" ca sa intre in niste tipare care sa ne multumeasca !
  Nu este bine sa se creeze speranta desarte ! Nimeni nu va intelege ca niste pensii "recalculate de l.119 , devenite pensii in intelesul l.263" sint "pensii stabilite de l.263" !

  Este bine pentru mentinerea tonusului creierelor ... dar fara efect in practica !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai vedem! Meseriasii pot avea 2 probleme exact de unde NU se asteapta! Prima fiind de la Presedintie, si aici e aici. A 2-a de la C.C.R., desi multi ne indoim de C.C.R.! Prin urmare, daca NU isi pun "sofismele" in ordine de la bun inceput, legea va fi intoarsa si rastoarsa mult si bine. Daca nu cumva chiar asta e intentia pe care o au!

   Ștergere
 11. @EU5 mai 2015, 20:51 :
  Că vor fi probleme cu promulgarea ... dă doamne , sa fie !
  In nici un caz nu vor fi pe sofismele prezentate !
  Dă doamne sa fie pe motiv de discriminare intre cele doua categorii de pensionari . Categorii stabilite absolut arbitrar !
  Asta-i alta problema ! Problema reala , care se sutine pe textele existente in proiect ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 3 categorii! Intrucat daca se majoreaza soldele cu o zi inainte de promulgarea legii asa cum intuim noi ca se va intampla, iau "leapsa" si cei pensionati incepand cu 2011! Mai putina ca noi, e drept, dar tot "leapsa" se cheama.

   Ștergere
 12. persona non grata". In numele tuturor militarilor in rezerva/retragere pe care ne desconsideri!
  COMUNICAT Nr.8 din 05.05.2015

  Stimați camarazi,

  Așa cum am promis, vă aducem la cunoștință situația actuală a proiectului pensiilor militare de stat.

  Guvernul României și-a însușit, pe 22.04.2015, și a trimis la Consiliul Legislativ (structură consultativă a Parlamentului), conform procedurii de elaborare și promovare a unui act legislativ, proiectul de lege a pensiilor militare de stat, înregistrat la organul respectiv sub nr. 383/23.04.2015

  Consiliul Legislativ a făcut verificarea necesară și a avizat favorabil proiectul, cu unele observații și propuneri. Acestea nu sunt de fond, ci pun textul în acord cu cerințele legii referitoare la tehnica legislativă.

  Observațiile și propunerile Consiliului Legislativ vor fi operate de specialiștii instituțiilor care au definitivat proiectul și, fiind trecut prin discuția publică și acceptat de Guvern, va fi retrimis la Senat.

  Etapa următoare este punerea lui în discuția Comisiilor competente ale Senatului (Camera sesizată), discutarea în plenul Senatului a rapoartelor comisiilor, votul senatorilor și trimiterea proiectului la Camera Deputaților (Camera decizională).

  ȘEFUL SEVICIULUI JURIDIC din A.N.C.M.R.R

  RăspundețiȘtergere
 13. PARLAMENTUL ROMANIEI
  SENAT
  Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
  Nr.XXVI...73 din..28.04.2015
  Domnului
  Colonel (r) …………..
  Vă aducem la cunoștința faptul ca sesizarea dvs. privind problematica pensiilor militare de stat primită prin poșta electronică la Comisia pentru apărare ordine publică și siguranță națională a Senatului României a fost analizată .
  Propunerile formulate de dvs. vor face obiectul discuțiilor in Comisie la data dezbaterii unui proiect legislativ in domeniu.
  Precizez faptul ca in calitatea pe care o detin sustin demersul privind necesitatea reintroducerii pensiilor militare de stat.
  Cu deosebita stima,
  PREŞEDINTE,
  Senator l.s.,indescifrabil
  Marius-Lucian Obreja

  RăspundețiȘtergere
 14. Catre Senat:
  CU RESPECT,VA ADUC LA CUNOSTINTA SI SA VA INTRE BINE IN CAP:
  GRUPA ALTE CONDITII CUPRINDE: PILOTII,PARASUTISTII,ALPINISTII,SCAFANDRII+SUBMARINISTII,CERCETASII PRIN PARASUTARE,MILITARII CU MISIUNI IN T.O.,MIL.DIN TRUPELE ANTITERO,GENISTI EOD-ISTI si PIROTEHNISTI?COMASAREA DIN PIX A GR.COND.SPECIALE CU GR.ALTE CONDITII GENEREAZA CONSECINTE GRAVE!SPER CA E DESTUL DE CLAR!ACESTI MILITARI INDEPLINESC CELE MAI" ALE DRACULUI MISIUNI" SI AR TREBUI SA LI SE" ZBARLEASCA PARUL PE MAINI" LA CEI CARE II LUCREAZA DIN "PIX-UL NESTIINTEI"!
  ACESTIA SUNT SAREA SI PIPERUL ACTIUNILOR DE LUPTA!
  COMPLETAREA ART.29,CU LITERA"d" - pentru activitatea desfasurata in alte conditii,85%(nu se poate ca un "Veteran"din grupa ALTE CONDITII, participant in razboi/teatru de operatii/campanie si un militar din grupa "conditii speciale",sa aiba aceeasi baza de calcul si aceeasi reducere a varstei de pensionare - desi in mod oficial, fac parte din grupe de munca total diferite si cu riscuri profesionale total diferite!
  LITERA "d" PTR.CEI CARE AU PRIMIT TITLUL DE "VETERAN" introdusa la Cap.II -
  Alte drepturi de asigurari sociale,ART.82-(1):
  In sistemul pensiilor militare de stat,in afara pensiilor,se mai pot acorda,in conditiile prezentei legi,urmatoarele drepturi de asigurari sociale:
  d.acordarea unei indemnizatii lunare egala cu solda de grad si de functie,corespunzatoare gradului avut la trecerea in rezerva sau, dupa caz, un castig salarial mediu brut,de care sa beneficieze militarii care au primit titlul de "Veteran".De aceleasi drepturi beneficiaza si sotia sau copii, dupa moartea acestuia.
  Drepturile banesti ce se acorda în temeiul prezentei legi, privind acordarea indemnizatiei lunare veteranilor, vor fi actualizate ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau soldele de funcţie/salariile de funcţie ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special".
  Cu stima!
  Raspuns:
  Buna ziua,

  Confirmam primirea si inregistrarea e-mail-ului dumneavoastra la Biroul Relatii Publice din cadrul Senatului Romaniei si va COMUNICAM ca opinia dumneavoastra a fost inregistrata cu nr. 102 din data de 16.04.2015 si transmisa la Directia Generală Legislativa.
  Cu consideratie,Biroul Relatii Publice

  RăspundețiȘtergere
 15. Către: marius.obreja, psdrosiori, nicolae.nasta, birou_senatori., office, corneliu.dobri., pdlsenat
  Pentru cei care nu cunosc exact ce s-a intamplat in 2011!
  Eu,ofiterul din teatrul de operaţiuni de atunci, „VETERANUL”de astazi, am servit interesul naţional mai mult decât orice parlamentar sau ministru,am respectat cu credintă jurământul militar,fiindu-mi recunoscute meritele prin decoratii conferite de Secretarul general NATO,Presedintele Romaniei,ministerul apararii . VETERANUL este un patriot. Si ca el sunt multi, multi patrioti români.Dusmanii Armatei si mai ales ai rezervistilor sa nu uite ca VETERANUL este un simbol al luptei pentru SOLIDARITATE IN ACTIUNE!
  VETERANII ARMATEI ROMANE sunt un "SEMNAL DE ALERTA",ptr.clasa politica,care nu trebuie ignorat!
  Am lucrat 21 ani in grupa "ALTE CONDITII", din 33 ani efectiv. ....................................
  .............In urma acestor deviaţii ale statului român de la principiile statului de drept, eu- "militar veteran" în rezervă, am fost ignorat complet atât ca militar, cât şi ca cetăţean, iar prin modul de procedură a statului român, am intrat nu doar într-o stare de discriminare, ci şi într-o situaţie care prezintă suficiente elemente de persecuţie atât socială, cât şi politică. Există în acest sens, un element deosebit de relevant despre situaţia de discriminare legislativă şi socio-profesională produsă militarilor români în rezervă şi în retragere: Curtea Constituţională a României a stabilit că în cazul recalculării pensiilor civile la schimbarea legislaţiei de pensionare, pensionarilor civili nu poate să le fie scăzut cuantumul pensiei (Decizia 120/15.02.2007 a Curţii Constituţionale a României), nici magistraţilor (Legea nr. 303/2004, reactualizată în 26 ianuarie 2012), însă militarilor - da, ceea ce s-a şi întâmplat (prin O.U.G. nr. 1/2011, aprobată cu Legea nr. 165/2011) si continuata cu "pacaleala legislativa", Legea nr. 241/2013, in urma careia legiuitorii au reintregit pensiile militarilor cu un articol, iar prin alt articol le-au inghetat pe viata!
  Concluzie! Art. 111 trebuie sa dispara din textul de lege, iar prevederile Art. 112 trebuie sa se aplice la UNISON atat personalului cu pensii stabilite in baza L. 263/2010, cat si in baza L. 119/2010, OUG 1/2011, L. 241/2013. Situatie in care s-ar recalcula in termen de (maxim) 12 luni toate pensiile, fara deosebiri in functie de data pensionarii, aceasta recalculare fiind in mod implicit si prima actualizare (poate si singura certa) a tuturor pensiilor militare (recalcularea incluzand in mod automat si baza de calcul de 70-80% privind grupele de munca),pentru tot personalul in rezerva/retragere, indiferent de data pensionarii si de legile dupa care avem stabilite actualmente pensiile in plata!
  Nu practicati discriminarea legislativa intre militarii pensionati inainte de anul 2011 si cei pensionati dupa aceasta data! Prin urmare, recalculare si actualizare pt. toti!
  Vă adresez rugămintea să aveţi înţelepciunea necesară şi sa legiferati acordarea dreptului de pensie militara pt. vechimea in serviciul militar - fara alte combinatii,oricarui militar care indeplineste conditiile de eligibilitate, de la soldat la general,stopand abuzurile generate de procesul de recalculare,revizuire si regularizare a pensiilor militare.

  Cu deosebită consideraţie şi speranţă,

  COLONEL"VETERAN".....................................

  RăspundețiȘtergere
 16. Si totusi C Alexandru are dreptate Atat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fa-i statuie sau ia-l acasa! Pt. mine, pt. multi este persoana non-grata! Oameni precum Col. (r) Mihai Irimiea [http://www.observatorulph.ro/social/un-colonel-din-ploiesti-a-murit-in-timp-ce-i-scria-lui-basescu-video] sau Col.(r) Ion Mierlici [http://www.videonews.ro/video/romania/colonel-in-rezerva-ion-mierlici-catre-ministrul-apararii-oprea-sa-ti-fie-rusine.html] au si murit din cauza "dreptatii"pe care i-a dai tu lui C.A. [http://www.ciutacu.ro/articol/scrisoarea-unui-domn-catre-un-nimeni/].

   Cei cu "dreptatea" asta care au produs victime printre militare sau pe care o incurajati, va veti intalni mai devreme sau mai tarziu cu victimele. Ce o sa le explicati atunci?

   Ștergere
 17. Vad ca unii care folosesc argumente decente si de bun simt (canalii, maidanezi, jeguri, sergenti Bula, idioti, facebuci etc.) sunt „persona gratissima” iar domnul jurist care nu foloseste asemenea argumente (dar poate greseste) e declarat „non grata”. Crezi ca e mai bine pentru cauza sa fim doar intre noi, cu argumentele noastre ? Cui crezi ca ii folosesc bisericutele astea care trintesc usa in nas celor care nu gindesc „cum trebuie” ?

  RăspundețiȘtergere
 18. Daca vreti sa combateti sustinerile calexandrului ... fara sofismele legate de faptul ca "pensiile recalculate de l.119" au devenit "pensii in intelesul l.263" ...

  " @Panait Sorin.. Mai fac o incercare (disperata) de explicare a diferentei intre RECALCULARE si ACTUALIZARE... L.119/2010 a dispus ca pensiile militare de stat (care erau stabilite ca un anumit procent din ultimele 6 solde) sa fie RECALCULATE conform principiilor l.19/2000 (prin calcularea unor punctaje de pensie in functie de toate veniturile din intreaga perioada de activitate) . Acum , prin proiectul de lege , niste pensii calculate "pe puncte de pensie" trebuie sa devina pensii stabilite ca un anumit procent din soldele din 6 luni de activitate . Cum ar veni ... pensiile calculate pe sistemul actual trebuie sa redevina pensii calculate pe sistemul l.164 . Lucrul acesta nu se poate face decit prin RECALCULARE ... asa cum transformarea din 2010 s-a facut tot printr-o recalculare ...

  Despre ACTUALIZARE ... La iesirea la pensie un impricinat a primit ca pensie 80% din solda lui . In anul urmator solda celor in activitate a crescut .
  Cel asemanator impricinatului nostru iese la pensie tot cu 80% ... dar dintr-o solda mai mare ... deci o pensie mai mare .
  Acum se face actualizarea pensiei impricinatului nostru : in documentele lui se inlocuieste solda cu care a iesit la pensie cu solda cu care a iesit omologul lui la pensie . Ca urmare si pensia lui devine la fel de mare ca si a celui pensionat in acest an ... pensia impricinatului initial a fost actualizata ...

  RăspundețiȘtergere
 19. @Dan Rupea6 mai 2015, 04:07 :
  In viziunea voastra precis ca_calexandrul are dreptate !..
  El apara interesele voastre !
  Ale celor carora le-au fost umflate gopristic (adica de-a-n-pulea) pensiile pe contributeala .
  Acum , prin recalcularea pensiilor pe principiile pensiilor militare , pensiile voastre (meritate) ar fi mult mai mici .
  Prin principiul cuantumului avantajos ati ramine , in plata , cu pensiile umflate gopristic .
  Dar ... nu vi s-ar mai mari acel cuantum (ramas in plata) pina cind pensiile "meritate" (alea de dupa recalculare) nu ar fi mai mari ca_cuantumul in plata ...
  Asta va doare pe voi : voi vreti sa ramineti cu pensia umflata gopristic si , la aceasta , sa se aplice si majorarile ulterioare ...
  Daca asta este dreptate .... da , Calexandrul are dreptate !

  RăspundețiȘtergere
 20. @Anonim6 mai 2015, 06:51 :
  "Domnul jurist" despre care vorbesti este o jigodie !
  Retine : ce am spus mai sus nu este un argument ! Este o constatare !
  Dupa cum si exemplele date de tine nu sint argumente !
  Sint numele purtate/acordate unor indivizi cu_comportament de acel gen ... "Maidanezi" (paternitatea acestui nume imi apartine) : erau (sint) o echipa de indivizi al caror singur scop era "bruierea" celor spuse de mine . Ei erau "haita de maidanezi" ! Deci ... nu "argument" !
  "Sergentul bula" era numele folosit (impreuna cu multe-multe alte nume) de catre cel care mai apare pe aici cu numele de Cezar . Deci ... numele pe care-l folosea cineva ... nu "argument" ...
  Recunosc paternitatea numelui de "Prostovanul de sergent bula" pe care o foloseam pentru a ma adresa acelui membru al haitei de maidanezi care semna "Cezer/sergentul bula" ... Tot un nume ... nu "argument" ...
  Despre "idioti" ... Nu este un argument !... Este constatarea calitatii voastre intelectuale ...
  "Facebuci" ... Eu neavind deprinderile voastre la limbi (straine?) nu stiu cum se pronunta chestia aia numita Facebook ... pentru a nu gresi ii spun si eu asa cum cred ca-i bine ... N-am folosit niciodata acest nume drept argument ...

  Totusi ai dreptate ... Calexandrul nu trebuie declarat persona non grata ! El trebuie declarat ceea ce este ...

  RăspundețiȘtergere
 21. @Anonim6 mai 2015, 06:51 :
  Pentru ca tot vorbeai tu despre argumente ...
  Iata ce argumentatie foloseste unul "de-ai tai" atunci cind i se pun intrebari "incomode" :

  "Ioan Brincoveanu
  Începutul conversaţiei
  acum 8 minute
  EU NU AM JIGNIT PE NIMENI PÂNĂ ACUM DAR - Sa-mi bag pula în gâtul tău de boșorog, conversația cu tine s-a încheiat definitiv și irevocabil AI ÎNȚELES." .

  RăspundețiȘtergere
 22. Stiti de ce C Alexandru are dreptate? Daca pensiile de dinainte de 2011 sunt tot pensii contributive [acum], cum se chinuie sa ne abureasca unii ,atunci erau la fel de mici ca cele de dupa 2011.Ori e clar ca pensiile sunt diferite in favoarea celor dinainte de 2011, care ar trebuii sa se multumeasca ca le au cu cel putin 30% mai mari [dar lacomia e mare] ca militarii amarati pensionati dupa 2011 pe legea 263 .Restul e gargara inutila si apa de ploaie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii sa citesti? Sau vrei sa ne enervezi? Daca stii sa citesti, citeste: Legea 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor [http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_119_2010_privind_stabilirea_masuri_domeniul_pensiilor.php].

   Art. 1
   Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul PUBLIC de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:
   a) pensiile militare de stat;
   b) pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor;

   Art. 3
   (1) Pensiile prevazute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

   CA SA MU TE MAI CHINUIE TALENTUL, ITI EXPLICAM DIRECT. LEGEA 19/2000 PRIVIND SISTEMUL PUBLIC DE PENSII ESTE LEGE A PENSIILOR CONTRIBUTIVE. IN BAZA CAREIA AU FOST STABILITE DREPTURILE DE PENSII SI TRACTORISTILOR, SI CROITORESELOR SI ZIDARILOR, IAR DIN 2011 SI MILITARILOR.

   PS: Nu avem nevoie de propagandisti. Incearca sa faci pasi de aici.

   Ștergere
 23. @Dan Rupea6 mai 2015, 09:30 :
  Deci (spui tu) pensiile de dinainte de 01.01.11 NU SINT contributive deoarece sint mai mari ca cele de dupa 01.01.11 !

  Cap sa fie , ca minte la ce mai trebuie ?!?

  Din cele ce spui inteleg ca te omoara grija de cei de dupa 01.01.11 ...
  Pentru ei treaba-i clara : li se recalculeaza pensiile !

  Daca s-ar recalcula si pensiile celor de dinainte de 01.01.11 ... cu ce ar incurca treaba recalcularii celor de dupa 01.01.11 ?
  Ba ... mai mult : prin recalcularea si a pensiilor de dinainte de 01.01.11 , ele (acele pensii) ar deveni egale cu cele de dupa ...
  Nerecalculindu-se acele pensii (de dinainte de 01.01.11) , ele (cele umflate gopristic) ramin tot mult mai mari decit cele recalculate (de dupa 01.01.11) .
  Tu intelegi ca-ti "dai singur cu tesla-n co..e" sustinind idiotia calexandristica ? Idiotie care cere ca pensiile de dinainte de 01.01.11 sa nu se recalculeze , sa ramina asa cum sint umflate gopristic , sa ramina asa cum sint mai mari decit cele de dupa 01.01.11 !!!

  Inca o data : foloseste-ti capul ! Nu-la lasa sa fie un simplu dop ca sa nu-ti ploua-n git !

  RăspundețiȘtergere
 24. @dan rupea
  adicatelea daca mie mi-a crescut pensia de 1900lei atunci( in 2011/12 in urma "contributelii" dreaca s-o ia cf l.263) cu 85 lei dumneata consideri asta o crestere de 30(treizeci )%????
  Eu zic ca este doar un amarat de 5%.ESTI CU CAPU'???
  DC
  PS Io crez ca mataluta bagi strambe.Asta ca sa nu te bag in tagma idiotilor.Mai bine te consider un parsiv decat un idiot.......desi am cele mai bune intentii s-ar parea ca vrei sa demonstrezi ca nu esti parsiv:):)
  DC
  Na ca am zis ca nu mai postez dar m-a "inervat" unul care nu e parsiv:)

  RăspundețiȘtergere
 25. apropos
  noroc cu ce am mai lucrat pe la civilie.Oare o fi ok ce spune domnul M Orzan?Suntem multi in situatia asta cu modificari de pensii de dupa 2011.Eu am 3 modificari de pensie in civilie din care ultima in 2014
  DC
  sincer sa fiu nu sunt prea 8imist ref la coment M Orzan.Mi-am "luat-o" de prea multe ori ca sa vad "cai verzi pe pereti".Parsiv nu am fost niciodata,iar despre alte "calitati"......doamne feri!!

  RăspundețiȘtergere
 26. @Anonim6 mai 2015, 10:15 Marcel Orzan :
  Nu mai scrieti comentarii "intercalate" printre alte comentarii... Nimeni ... sau aproape nimeni nu "defileaza intregul sir de comentarii ca sa vada daca au aparut noutati ... Eu am gasit comentariul dvs ... din greseala ...

  La : "... referitor la STABILIRE, ca e asa cum am publicat. ..." . Nu stiu cum ati publicat ... dar incurcati "stabilirea" cu deschiderea dreptului de pensie" ...

  La : "...tinand cont de art. 75 (1) voi face CEREREA de inscriere la pensie prevazuta de art. 62 din proiect. ..." .
  Nu stiu ce amestec are art.75(!) ("incetarea suspendarii platii..." ) .
  Sigur ca puteti apela la art.62 ... daca "...îndepliniti condiţiile de pensionare după data trecerii în rezervă sau încetarea raporturilor de serviciu." . Aici ar mai fi si posibilitatea ca , doamne fereste , sa fi decedat !
  Daca la data trecerii in rezerva vi s-a deschis dreptul de pensie ... adio posibilitatea de a apela la art.62 !

  La : "Ma opresc aici, nu reusesc sa fiu concis." .
  Aveti mare dreptate !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dati un art. din oricare lege care defineste/reglementeaza "deschiderea dreptului de pensie". In legislatia de asigurari sociale nu o sa gasiti decat "CAP./SECŢIUNEA - Stabilirea şi plata pensiilor".

   Marcel Orzan

   Ștergere
 27. @Dan Rupea6 mai 2015, 09:30
  Pai, " Daca pensiile de dinainte de 2011 sunt tot pensii contributive [acum], cum se chinuie sa ne abureasca unii ,atunci erau la fel de mici ca cele de dupa 2011." eu inteleg ca:
  - tu sustii ca acum avem pensii militare;
  - daca este asa atunci de ce se mai prevede in art. 111 ca... redevin pensii militare?
  - recunosc adevarul ca sunt necunoscator al legilor astora imbarligate dar de ce sa accept ce vrei tu ca "S-A INTALNIT HOTUL CU PROSTUL"!?
  Aaaaaaaaaaaaaaa... mosule!
  Fa ce stii matale mai bine, nu mai lenevi, fa "fusiune, demonstrațiune si, daca se poate, sa..." ne scapi de cei care "n-a vede, n-aude" si care incearca sa ne demonstreze ca adevarul este altul, adica „eu o tin de coarne iar ei imi spun ca-i ciuta”!

  RăspundețiȘtergere
 28. @Anonim5 mai 2015, 16:08 M. Orzan :
  La : "...eu am “PENSIE STABILITA in BAZA Legii nr. 263/2010”,..." .
  Nu ! Aveti pensie RECALCULATA in baza art.107/l.263 privitor la stagiile de cotizare realizate ulterior datei stabilirii pensiei" ...

  In completarea la cele spuse de mine la tot ce scrieti acolo ...
  Dvs. aveti pensia stabilita prin l.164 .
  Prin l.119 acea pensie (stabilita pe l.164) a fost recalculata .
  Prin oug 1/2011 pensia recalculata de l.119 (acea pensie initial stabilita de l.164) a fost (daca a fost cazul) revizuita .
  Prin l.241 (daca a fost cazul la dvs) in locul cuantumului pensiei (cel din recalc. pe l.119 sau din reviz. pe oug 1/2011) care vi se cuvine , vi se plateste cuantumul unei pensii pe care il primeati in dec.2010 .
  Mai pe urma pensia stabilita pe l.164 , recalculata pe l.119 (eventual si revizuita pe oug 1/2011 ; eventual si cu un alt cuantum in plata pe l.241) , a fost recalculata din nou , pe l.263 , pentru fructificarea unor stagii ulterioare de cotizare ...

  Cam asa arata filmul ...

  Imaginati-va cum arata filmul pentru cei carora li s-a deschis dreptul de pensie pe d.214/1977 ... la care s-a mai intercalat si recalcularea suferita pentru trecerea "sub obladuirea" l.164
  Despre cei pensionati pe l.27/1966 ... care au mai avut o recalculare la trecerea "sub obladuirea" d.214/1977 ...

  RăspundețiȘtergere
 29. @Casandra6 mai 2015, 11:34 :
  La : "Aaaaaaaaaaaaaaa... mosule!.................." .
  Presupun ca nu-i la mişto !...

  In orice caz ... singur nimeni nu poate face mare lucru ... Cel mult isi atraga dusmania calexandrilor , brincovenilor ...
  Nu stiu cum de nu s-a re-coagulat vechea haita de maidanezi ... Si-atunci sa vezi bîlciul dracului , cum ma muşca din toate partile ...

  Iesiti , oameni buni , la iveala ... Spuneti-va parerile ...
  Ieri au fost vreo 3.000 deschideri de pagina la acest blog ... Sa zicem ca au fost (numai) vreo 200 de cetateni interesati ... Unde le sint "urmele" - comentariile , parerile ????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mosule!
   Daca public sub acest nick name sa stii ca tin la el.
   Mai tarziu o sa-ti spun de ce si o sa-ti aduc si muuuuuuulte argumente.
   Mie nu mi se pare deloc "la misto" este doar un pic mai... descretitor de frunte!
   Daca ai citit cumva putinele mele comentarii postate anterior, ai constatat ca tema mea este alta. Legile nu sunt punctul meu forte, asa ca la... mataluta!
   Te asigur de respectul meu si imi pare rau ca nu te pot cunoaste... in persoana. Cred ca ai "vazut" ce au patit cei care au comentat sub numele adevarat. Noi nu am ajuns inca la acel nivel si, cu toata responsabilitatea o spun ca "este departe coteiul de iepure"!

   Ștergere
 30. @Anonim6 mai 2015, 11:14 Akord75 ;
  La cei de dinainte de 01.01.11 nu vi se recalculeaza pensiile (vestitul art.111) .
  La cei la care se recalculeaza pensiile se considera ca vechime in serviciu (pentru stabilirea pensiei militare) tot ceea ce au ei recunoscut printr-o decizie de pensie : civilie de dinainte de armata , militarie , civilie de dupa trecerea in rezerva .

  RăspundețiȘtergere
 31. mos alecu6 mai 2015, 07:53
  Daca nu ai observat precizez acuma ca m-am adresat proprietarului blogului care cred ca se poate apara si singur, nu are nevoie de avocat. Totusi recunosc ca ai dreptate. Expresiile tale nu sunt argumente, sunt doar expresia educatiei pe care o ai.

  mos alecu6 mai 2015, 08:22
  Iarasi ai dreptate. Daca altul atita stie de ce ai fi tu mai civilizat ? Sa vada toata lumea ce educati sunt rezervistii.

  RăspundețiȘtergere
 32. mos alecu6 mai 2015, 12:01
  @Anonim6 mai 2015, 11:14 Akord75 ;
  La cei de dinainte de 01.01.11 nu vi se recalculeaza pensiile (vestitul art.111) .
  La cei la care se recalculeaza pensiile se considera ca vechime in serviciu (pentru stabilirea pensiei militare) tot ceea ce au ei recunoscut printr-o decizie de pensie : civilie de dinainte de armata , militarie , civilie de dupa trecerea in rezerva .

  adicatelea nu te cred(desi as vrea)
  DC
  PS pacat, akord_75 a murit de mult.A ramas doar Don Corleone.....nu e vina mea e a amerlocilor care ne vor ucide pe toti ,culmea, cu mana rusilor.Si cand ma gandesc, ca(virgula)copiii mei locuiesc in SUA de 6 si respectiv 8 ani eu ce sa mai zic.Plange sufletul in mine.!.......brrrrr nu e bine ,am devenit sentimental?
  DC
  PS va rog sa nu raspundeti la acest comment sub nici o forma.atat va rog

  RăspundețiȘtergere
 33. ......si ce super scula era aparatura "akord".eheeee!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, dar tot "te trag pe vobuloscop"...

   Ștergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 35. SCMD-ul ăsta al lui Dogaru "se ocupă" de toate problemele posibile şi imposibile, numai de ceea ce trebuie, nu!
  "Concert ANDRA la ONGFest, 9 mai ora 20.00, Parcul Herastrau
  Oferta de servicii de stomatologie pentru membrii SCMD,
  Funcţionarea cardului de asigurat: NESATISFĂCĂTOR - Sandra Adalgiza Alexiu, Vicepresedinte SNMF,
  Raspunsul doamnei ministru Rovana Plumb la problema impozitarii pensiilor..."

  RăspundețiȘtergere
 36. Heeiii !
  Gata ! Mucles si la treaba !
  Curvernu' a depus proiectul la Senat ...

  http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18999

  Sa multumim cuiva (sub numele "netlimitat") care a publicat adresa ...

  RăspundețiȘtergere
 37. E proiectul acela cu 126 articole ... cu solda functiei de baza in loc de veniturile totale , fara acea functie maxima din intreaga activitate , si cu vestitul art.111 ...

  RăspundețiȘtergere
 38. @Akord75 ...
  Stai pe-aproape !...
  Sper sa nu-ti reconstitui "echipa" pen'ca art.111 tocmai pe de-alde voi "va rupe" !...
  Eheiii , ce vremuri !
  Acum motanelul face poezele pe facebuci , prostovanul isi da limbi intre picioare cu robert horvath , stelian p a disparut ca magaru'n ceata , loremipsum s-a speriat ce pensie o sa aiba pe contributeala ... Aparuse un idiotel mic , unu' avianyc , care o sa se ia cu miinile de cap ce-i face art.111 ...

  RăspundețiȘtergere
 39. Ar trebui sa auzim parerile celor care au fost pensionati prin disponibilizare ...
  Carora li s-a calculat pensia pe ultimele 6 luni de activitate .
  Li s-a calculat pensia pe ultimele luni ... in care fusesera pe functii mult mai mici , fara indemnizatie de comanda ...
  Carora , prin recalculare , ar putea sa le fie luate in considerare alte 6 luni (din ultimii 5 ani) in care fusesera pe functii mai mari ...

  De fapt chestia cu posibilitatea alegerii a 6 luni din ultimii 5 ani de activitate tocmai pentru acele situatii a fost introdusa . Pentru corectarea unor aberatii care aparusera in perioada disponibilizarilor ...
  Numai ca au aparut beneficiarii umflarii gopristice a pensiilor ... care s-au opus recalcularii pensiilor lor ... Ca urmare vor fi loviti tocmai cei pentru care se introdusese posibilitatea alegerii a 6 luni din ultimii 5 ani ...

  Chestia asta (cu nerecalcularea) loveste si pe de-alde cei din AC ... Este vorba despre cei care , spre sfirsit de cariera , erau pe functii mai mici , cu solde mai mici ...
  Care ar fi putut sa-si aleaga alte 6 luni (mai "banoase") din 5 ani ...
  Dar calexandrii s-au opus ... si curvernul a acceptat ideea calexandrilor ...

  RăspundețiȘtergere
 40. @Anonim6 mai 2015, 12:42 Marcel Orzan :
  257. - Hotărâre pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

  RăspundețiȘtergere
 41. @Anonim6 mai 2015, 12:12 ;
  Gata bre ! Recunosc si mă căiesc !...
  Tu esti dintre-aceia care , cind nu are argumente (adica intotdeauna) , o bagati repede pe aia cu_ca interlocutoru-i needucat ! ...
  Dati-va-n p... mea ! Vorba lu' Akord 75 ...

  RăspundețiȘtergere
 42. @Anonim6 mai 2015, 13:15 Akord75 :
  La : "adicatelea nu te cred(desi as vrea)" ...
  Păi ... dac m-ai crede n-ai mai fi Akord75 ...
  Eheiii ... dac-ai sti tu cite din "necredintele" voastre m-au impulsionat sa ma documentez ! Facindu-ma sa va trec , intotdeauna , "pe locul doi" ...

  Revenind ...
  Art. 112. – (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special stabilite în baza Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie.

  Iar in "ultima decizie de pensie" sint cuprinse acele vechimi despre care vorbeam eu ...
  Dar ... nu ti se aplica ! Tu esti de dinainte de 01.01.11 ... ca atare esti la art. 111 si nu ti se recalculeaza pensia ...

  RăspundețiȘtergere
 43. @mos alecu6 mai 2015, 11:48
  Va respect opinia, dar din pacate nu o sustineti cu prevederi de natura juridica. Si sa stiti ca cel mai mare rau facut de L. 119 si tot ce a urmat e ca nici macar noi cei care ne mai exprimam pareri in domeniu nu mai avem niciun pic de consideratie privitor la aspecte fundamentale ale organizarii sistemelor de asigurari sociale:
  - Regimul juridic al asiguratilor/beneficiarilor de prestatii;
  - Regimul juridic al cotizatiilor/stagiilor de cotizare etc;
  - Regimul juridic al stabilirii si punerii in plata a prestatiilor samd.
  Nu stiu daca ma fac inteles, dar vreau sa spun ca in descrierea Dvs., plecand de la pensia stabilita pe L. 164, reiese ca nu ar fi nimic in neregula daca totul s-ar incheia cu prevederea ca pensia mea va fi recalculata “sub obladuirea” Legii 263/2008 – pensii agricultori. Ar fi ok inteleg, totul sa vrea asa Legiuitorul, recte Dl. Oprea si ceilalti!! Eu nu cred ca e asa simplu.
  Dar va intreb, de ce nu propunem Dl. Oprea, Alexandru, Dogaru @comp., ca in marinimia lor, daca tot este atat de contestat acest proiect, sa-l inlocuiasca cu unul prin care pensiile noastre sa fie recalculate/sa devina in intelesul samd “sub obladuirea” Legii 303/2004 – magistrati sau Legii statutului personalului aeronautic sau OUG personal diplomatic; nu ar fi frumos! Si care ar fi impedimentul, va intreb?

  Cu stima,

  Marcel Orzan

  RăspundețiȘtergere
 44. @ alecu
  art. 111 (3)
  DC

  RăspundețiȘtergere
 45. cum dracu' sterg 16:51 ?
  DC

  RăspundețiȘtergere
 46. Victor Aldea.6 mai 2015, 17:09

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 47. @victor aldea
  eu zic sa ne aduca pensiile la valoarea C.A.P. si eventual sa ne si impuste,domnule "militar profesionist".In afara de faptul ca sunteti "varza" pana si atunci cand mergeti pe strada ca niste destrabalati......cu mainile bagate adanc la "hrana rece" stau si ma intreb cat sunteti de profesionisti? putem discuta un pic despre,RAA,aviatie,artilerie,tancuri,etc.........sau ai aflat doar de care capat se tine arma!(ca sa nu ai eveniment deosebit).Eu cand am zis ca rusii isi "bat pula de noi" doar am glumit dar mai amar,cumva
  DC
  Am deja 2 militari "profesionisti" pe scara blocului......vai de ei si viata lor.Carne de tun in toata regula.Cand ii intrebi ceva ,fac niste ochi mari si bovini aratand ca sunt cu pluta(fara ghilimele)Recunosc, sunt politicosi si stiu sa spuna"buna ziua" sau "am onoarea..."Dar asta e frectie la picior de lemn.adevaratii militari au fost formati indiferent de tabara in timpul razboiului rece.Atunci DA!
  DC
  PS I-am intrebat de specialitate si am intrat la amanunte......varza,varza,varza!
  Asa ca nea victore as vrea sa vad cate stii ,cum le stii si daca poti sa-ti aperi tara.Daca incepi cu calcule de tip GÂGĂ.....eu.+15%, tu -15% si vezi aici "un echilibru".....esti exact produsul sistemului,inclusiv al invatamantului care iata isi arata "roadele".Halal domnilor militari "profesionisti"!!
  DC

  RăspundețiȘtergere
 48. @Anonim6 mai 2015, 16:22 Marcel Orzan :
  Mai intii si la'nceput ...
  Nu opiniile se respecta ! Pen'ca daca s-ar respecta neconditionat n-am mai avea dreptul sa le combatem ... Iar cind combatem opinia altcuiva este ca si cum i-am spune : "Imi bag p..a in parerea ta ! parerea corecta este a mea ! " . Halal respect al opiniei ...
  Neconditionat este sa respectam DREPTUL LA O OPINIE al altcuiva ! Ceea ce-i alta gisca-n aia traista ...
  --------------------------------------------
  Legat de "problema" dvs. ...
  Ce vreti d.le ?
  Vreti ca pensiile de dinainte de 01.01.11 sa fie considerate pensii "stabilite in baza l.263/2010" (asa cum scrie art.112 din proiect) .
  Nu se poate ! Acele pensii NU sint stabilite in baza l.263 !

  Restul demonstratiilor dvs. sint "flocirele pe cimpii , hai sa ne bucuram copii c-am descoperit apa calda !" . N-ati descoperit nimic ! Mai precis : n-ati descoperit nimic utilizabil !
  Asta-i treaba !

  RăspundețiȘtergere
 49. @Anonim6 mai 2015, 16:51 Akord75 :
  Da !
  Dar nu vor sti multi aceasta "chichita" ...
  Si , pe urma , recalcularea se face in 24 luni ... timp in care unii "vor da coltu' " ...
  Si mai este chestia aiurea , despre care am mai vorbit ...
  La cei de dinainte de 01.01.11 se iau in considerare si acele perioade (nefructificate la data intrarii in vigoare a legii - proiectului) ...
  Dar la cei de dupa 01.01.11 acele perioade trebuie sa fie fructificate in sistemul public ...
  Ceea ce este o mare discriminare ...

  RăspundețiȘtergere
 50. Victor Aldea6 mai 2015, 18:41

  Vorbesti de onoare militara si postezi ca anonim..Nu va mai satura Dumnezeu de bani si functii mari prin care sa frecati menta prin birori primii la drepturi si gargara si ultimii la lupta sau aplicatii Asteptati intai sa li se faca dreptate celor batjocuriti de Boc dupa 2011 pe 263 care au acum pensii de mizerie (990 -1600 lei) si apii vine si randul vostru cei cu pebsii se oeste 2000 de lei ca nu stati in apa.Dar lacomia e prea mare la politrucii cu grade mari luate la popota ca .gen Goprea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Victor Aldea6 mai 2015, 18:47

   Scriu de pe telefon de acolo si greselile ca nu prea vad bine

   Ștergere
  2. Victor Aldea6 mai 2015, 19:05

   Militarii aia cu salarii de mizerie de care te iei tu tin in spate mii de generali si colonei inutili si nesatui cu solde grase .Asa ceva nu exista nicairi in Nato mai multi generali decat soldati

   Ștergere
  3. Cu cine se cearta domnu'? Nu mai posta sub diferite nume, stabileste-te la unul singur!

   Ștergere
 51. @Anonim6 mai 2015, 16:59 Akord75 :
  Pot sa-si stearga comentariile numai cei care se logheaza cu un furnizor de e-mail...
  Cei care posteaza ca "Nume/adresa url" sau "Anonim" nu au posibilitatea sa-si mai stearga comentariile ...

  RăspundețiȘtergere
 52. @Victor Aldea.6 mai 2015, 17:09 :
  Nu stiu de ce dracu' aveam senzatia ca "Victor Aldea" este intreg la minte !...

  La propunerea dvs.ar fi necesare niste precizari : spuneti-ne cum ati ajuns la necesitatea scaderii acelor pensii cu procentul de 15% ... Sint unele alte surse care demonstreaza necesitatea scaderii acelor pensii cu numai 14,345% !
  La fel si la propunerea cu cresterea unor pensii cu 15% ... Aceleasi alte surse , demne de toata increderea , vehiculeaza necesitatea cresterii acelor pensii cu 17,129% ...

  Doamne , iar ai lasat poarta deschisa la gradina ta !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Victor Aldea6 mai 2015, 19:11

   E vorba de diferenta medie intre pensiile celor iesiti dupa 2011 si celor iesiti inainte care au pensii acum mai mari cu minim 30%.Procentul e mediu si poate suferii mici modificari

   Ștergere
  2. @ Victor Aldea 6 mai 2015, 19:11. Nu tot tu esti si Dan Rupea? Si "adevarul nu stiu care"? Linisteste-te, esti cam agitat! Tu prezinti ipoteze si atat! Intre timp, Guvernul tocmai a stabilit adevarul: pensii mai mari cu minim 30% pt. personalul pensionat incepand cu anul 2011, fata de personalul pensionat inaintea anului 2011? Acum esti multumit?

   Ștergere
 53. @Victor Aldea6 mai 2015, 19:11 :
  Bine ca ati precizat !
  Daca procentul propus de dvs. mai poate suferi mici modificari ... este bine !

  Ce bine este ca sinteti "maleabil" !...
  Cu asemenea oameni sa tot discuti , si sa faci propuneri de legi ale pensiilor militare !
  Si ar iesi si o lege mai simpla ... nu stufosenia aia depusa la senat ...

  Ar mai fi o problema : cei care urmeaza sa iasa la pensie ... cam cit sa le dam ?
  Eu propun sa dam cit au in prezent ... In plus la cei care au sub 2.000 sa li se mai dea cite 12,25% , iar la cei care au peste 2.000 sa li se ia cite 14,31% .
  Io cre'c'ar fi toata lumea multumita !
  Mai putin generalii aia imputiti ! Da' da-i in ma-sa de generali ... cine i-a pus sa se faca generali ?

  Ce mare placere imi face sa discut cu oameni inteligenti ca dvs. , dle. Aldea !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Victor Aldea6 mai 2015, 22:22

   Sunteti ironic spre cinic si pot aprecia asta In rest e ok

   Ștergere
 54. Dupa discutii de mare calitate intelectuala .. sa venim cu picioarele pe pamint ...
  Proiectul are un art.124 ... prin care se poate opta pentru pensia contributionista sau cea militara ... Dar numai in termen de 3 ani .
  De ce numai 3 ani ! Cei care se vor pensiona dupa acei 3 ani de ce nu au dreptul sa opteze ?
  Dar ... cea mai mare magarie : cei de dinainte de 01.01.11 nu au acest drept . Deoarece lor nu li se recalculeaza pensiile .. ei nu au intre ce sa opteze !

  RăspundețiȘtergere
 55. @Victor Aldea
  Greseala de logica pe care o faceti este faptul ca apreciati ca bataia de joc a guvernului Boc a inceput cu cei pensionati dupa 2011. Greseala. Primele victime am fost noi, cei trecuti in rezerva pana in 2011. Pensiile noastre sunt calculate tot pe algoritmul civil. Iar pensia mea militara a ajuns sub nivelul celei "civile". Atunci de unde si pana unde suntem noi avantajati si cei de dupa 2011 vai mama lor?

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!