miercuri, 15 aprilie 2015

Un nou atac legislativ la adresa militarilor! Niste senatori P.S.D. & U.N.P.R. s-au scotocit in fundul gandirii de tip apartheid, stabilind ca dintre toti pensionarii Romaniei condamnati dupa pensionare pt. fapte de coruptie si alte infractiuni savarsite in perioada de activitate, sa fie pedepsiti doar militarii!

[Atentie! Proiectul de lege cu pricina are Nr. 42/2015 si are termen de dezbatere inca 4 zile, respectiv pana pe data de 19.04.2015]. 

In aceasta valtoare a dezbaterilor pt. legea pensiilor militare, unul dintre colegii nostri a sesizat ca un grup de senatori apartinand predominant coalitiei P.D.-L. 2 (P.S.D. + U.N.P.R.), a propus exact ceea ce scrie in titlu. Dintre toti coruptii si infractorii Romaniei ale caror fapte savarsite in activitate au fost dovedite dupa pensionare, nimeni nu pateste nimic in ceea ce priveste drepturile de pensie, cu o exceptie! Exceptia constituind-o, militarii! Fiind vorba despre fapte de coruptie si alte infractiuni, multi dintre noi consideram precis ca nu trebuie sa facem mult tapaj privind o situatie extrem de rar intalnita in spectrul militar, dar totusi! De ce dintre toti pensionarii romani doar militarii pensionati trebuie sa fie pedepsiti si inca exemplar prin lezarea drepturilor de pensie ale acestora legal obtinute? De ce nu si parlamentarii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate? Sau magistratii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate?  Sau profesorii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate? Sau croitorii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate? Sau politicienii condamnati dovediti corupti sau infractori in activitate - tinand cont de faptul ca Justitia a demonstrat din plin ca milioanele, zecile de milioane sau sutele de milioane de euro, NU au fost niciodata lucrate de militari, ci de altii! Altii care NU au nicio gara privind lezarea drepturilor lor de pensie functie de actele de coruptie si infractiunile savarsite de ei in activitate, drepturile de pensii in astfel de situatii fiind lezate doar militarilor! Tot militarilor! Exclusiv militarilor! [Militari care fie vorba intre noi, sunt niste "gainari" in ceea ce priveste coruptia - apropo de aceste 96 de condamnari pt. coruptie, unde se observa clar ca vreo 4-5 militari au luat ceva spaga care valoreaza in total cam cat o toarta a unei  posete ieftine de a E. Udrea, iar restul de peste 90 nu s-au ales cu nimic, fiind simpli executanti ai ordinelor volatile ale vrenui sef ierarhic care le solicita subalternilor sa avantajeze odrasla X sau Y, nu pt. ca fi primit si subordonatii vreo spaga pt. serviciile facute sefilor, ci pt. faptul ca reversul "nepercutarii" lor ar fi fost un control devastator de la esalon si alte "intemperii militare" asupra subalternilor care nu "executau" corespunzator "indicatiile" primite "de sus"]. 

Extras cu mostra de gandire de tip apartheid:

 

Facilitatea nenorocitului de militar fiind ca pt. activitatea desfasurata in grupa de munca conditii speciale sau alte conditii, i s-a redus varsta de pensionare conform Legii nr. 263/2010. Stupiditatea initatorilor proiectului de lege fiind mai mult decat evidenta! Reducerea varstelor de pensionare in functie de incadrarea in grupele de munca NU reprezinta o "facilitate" pt. niciun cetatean, ci este consecinta aplicarii unor norme interne si internationale de legislatia si medicina muncii si care stabilesc grade diferite de uzura fizica si psihica, risc profesional diferit, impact diferite asupra starii de sanatate, precum si o speranta de viata diferita, in functie de incadrarea intr-o grupa de munca sau alta. Or, proiectul obliga cetatenii pensionati vizati de situatia juridica descrisa (coruptie si alte infractiuni) sa returneze diverse sume de bani achitate cu titlu de pensie legal obtinuta, in conditiile in care acestia s-au pensionat prin reducerea varstei de pensionare, urmare a indeplinirii conditiilor de acordare a unei pensii in functie de incadrarea intr-o grupa de munca sau alta. Insa, cetatenii in cauza au suportat deja in activitate consecintele recunoscute de normele interne si internationale prevazute de legislatia si medicina muncii, respectiv un grad superior de uzura fizica si psihica, un risc profesional superior, un impact negativ ridicat asupra starii de sanatate, precum si o speranta de viata mai redusa decat cea in conditii normale de lucru. Proiectul de lege prevede efecte retroactive prin returnarea unor sume de bani in cazul persoanelor carora le-a fost redusa varsta de pensionare urmare a incadrarii intr-o grupa de munca cu risc superior pt. toti acei ani cu care le-a fost redusa varsta de pensionare,  insa proiectul nu poate reintregi retroactiv nici speranta de viata redusa cauzata de activitatea intr-o grupa de munca cu risc ridicat, nici nu poate diminua uzura fizica si psihica deja consumata intr-o grupa cu risc superior, nici nu poate atenua impactul medical cauzat de activitatea intr-o grupa de munca cu risc superior. Cetatenii vizati de sanctiuni, suportand in continuare efectele nocive ale incadrarii pe timpul activitatii in grupe de munca cu risc profesional ridicat. 
In sfarsit, mai este si o alta problema! Coruptia poate sa fie doar un pretext de "retezare" a pensiei militarilor  pt. cu totul alte motive! De exemplu, un militar in rezerva reactivat NU a fost niciodata corupt si NU a comis niciodata nicio infractiune. Dar nici NU are chef sa fie reactivat - si sa "crape" pt. patrie de gat cu rusii, dupa tot ce s-a intamplat in ultimii 5 ani de zile privind drepturile lui de pensie (desfiintata, diminuata, "inghetata"). Si atunci refuza "facilitatea" de "a crapa" pt. patrie - ceea ce inseamna "un pic" de infractiune. Situatie in care in afara de pedeapsa penala (probabil cu suspendare, fiind prima infractiune), proiectul de lege criticat il obliga frumos (daca devine lege) sa returneze si vreo 13 ani de pensii dintr-o pensie deja diminuata daca "nenorocitul" a mai lucrat si in grupa conditii speciale sau alte conditii. Si a lucrat mai mult ca sigur macar in grupa conditii speciale. De retinut posibila premeditare! Proiectul sanctioneaza exclusiv militarii pensionati dupa anul 2001, deci pe cei apti de reactivare, altfel ar fi propus astfel de sanctiuni si pt. militarii din Grupa 1 si Grupa 2 de munca - grupe existente inainte de anul 2001. Dar proiectul NU pomeneste de respectivii militari! Ceea ce poate conduce la ipoteza unei premeditari pt. situatii viitoare care tin de posibila reactivare in caz de conflict armat a personalului militar in rezerva!

De retinut si un aspect care tine de stupiditate! Orice militar, pe timp de razboi/campanie/mobilizare/in teatrele de operatii, are "facilitatea" de a intra in grupa de munca "alte conditii". Pe timp de razboi, apreciaza ca un pod oarecare trebuie minat si il arunca in aer, pt. a perturba actiunile rusesti. Ceea ce dupa Codul Penal este "un pic" de infractiune. Ne-am invatat ca dupa razboaie se arata toti vitejii, iar in Romania instantele judeca tehnic, adica obtuz! Militarul in cauza, desi poate ca a salvat Romania, risca sa fie condamnat penal pt. distrugerea unui pod, dar da si banii inapoi din pensie pt. toti anii in care a fost pe front si a activat in grupa "alte conditii" in care a avut "facilitatea" sa poarte un razboi. Exemplul este perfect aplicabil dupa actualul proiect de lege si este menit sa demonstreze unde poate conduce stupiditatea unor legiuitori!

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr.852 din 20 decembrie 2010, actualizată în 2014

Număr de înregistrare Senat:B42/2015
Link pentru acces rapid la documentul legislativ:http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18788
Adresa:-
Prima cameră:Senat
Tip inițiativă:Propunere legislativă
Inițiatori:Badea Leonardo - senator PSD; Bereanu Neculai - senator PSD; Bodog Florian Dorel - senator PSD; Bujor Dumitru-Marcel - senator UNPR; Burlea Marin - senator UNPR; Butnaru Florinel - senator PSD; Butunoi Ionel-Daniel - senator PSD; Chiriac Viorel - senator PSD; Coste Marius - senator PSD; Deneş Ioan - senator PSD; Donţu Ovidiu-Liviu - senator PSD; Dumitrescu Florinel - senator PSD; Duruţ Aurel - senator PSD; Fifor Mihai-Viorel - senator PSD; Grigoraş Viorel - senator PNL; Isăilă Marius Ovidiu - senator PSD; Lazăr Sorin-Constantin - senator PSD; Marin Nicolae - senator PSD; Mitu Augustin-Constantin - senator PSD; Mohanu Nicolae - senator PSD; Oprea Stefan-Radu - senator PSD; Pop Gheorghe - senator PSD; Purec Ion-Simeon - senator UNPR
Număr de articole:1
Avizul Consiliului Legislativ:270/26.03.2015
Procedura de urgență:Da
Stadiu:înregistrat la Senat pt. dezbatere
Caracterul legii:Organică
Opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică:Opinii trimise (4)

Derularea procedurii legislative:
DataAcțiunea
18-02-2015 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b42
24-02-2015 trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social
24-02-2015 trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 26.03.2015)
24-02-2015 trimis pentru punct de vedere la Guvern
10-03-2015 primire aviz de la Consiliul Economic şi Social - cu nr. 587/10.03.2015 (negativ)
26-03-2015 primire aviz de la Consiliul legislativ - cu nr. 270/26.03.2015 (favorabil)

- adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
- forma iniţiatorului
- expunerea de motive la iniţiativa legislativă
- adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…
- avizul Consiliului Legislativ

22 de comentarii:

 1. http://dlaj.mapn.ro/
  "Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare"
  > din al 2-lea fisier (expunere motive):
  "În ceea ce priveşte adaptarea cadrului normativ de reglementare a raporturilor de serviciu ale cadrelor militare la realităţile actuale şi de perspectivă ale societăţii româneşti, ca sistem social integrator al subsistemului militar, se are în vedere eliminarea consiliilor de judecată din prevederile Statutului cadrelor militare, ţinând cont de faptul că numai autoritatea judecătorească poate avea competenţe de acest fel."
  Si asta in paralel cu intentia de a desfiinta instantele militare !!! (pe motiv ca n-au de lucru !)
  (parca, prin NATO nu-i asa ! parca, in special in armata americana, nu-i asa !.......ce se ascunde in ceata asta tot mai deasa si "urat mirositoare"care invaluie armata romana?)

  RăspundețiȘtergere
 2. Probabil se cauta de politicieni solutii de desfintare a arnate deoarece ii incurca la asa zisa regionalizarei .Altfel nu se explica atata batjocura.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce ziceti de proiectul acesta de pensii speciale pentru parlamentari ? Nu credeti ca este o campanie declansata intentionat pentru a ingropa proiectul de lege a pensiilor pentru militari ????!!!!! Adica, tara arde, civilii au pensii ca vai de mama lor iar parlamentarii si militarii vor pensii speciale !!!
  "Proiectul de lege prin care parlamentarii vor sa isi aloce pensii speciale de 4.000 de lei/lunar a fost semnat si de cei mai bogati deputati si senatori. Au zeci de terenuri, milioane de lei in conturi, insa vor sa mai primeasca in plus si alti bani.

  Cei mai multi parlamentari care s-au inghesuit sa semneze legea sunt de la PSD si UNPR. Tot in aceste partide sunt si cei mai avuti parlamentari care isi doresc pensii speciale".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate o sa va invatati minte ca politica cu toate ca este urat mirositoare aduce si beneficii.Inainte de 90 era o poezioara .Dormi elev in pace ca tara ofiter te face.Dupa 90 s-au schimbat lucrurile.Dormi linistit ca FNI lucreaza pentru tine.Uite ca si parlamentarii lucreaza dar numai pentru ei.Nu va bagati in politica baieti.Lasati bisnitarii sa va hotarasca destinul.Cand i-am zis odata lui Dogaru sa transforme SCMD in partid a zis ca politica e murdara.O fi murdara dar noi trebuie sa umblam cu caciula in mana .

   Ștergere
  2. Ha ha ha, ce glumet esti . Dogaru nu a vrut sa schimbe sindicatul in partid? Dar asta a fost scopul infiintarii sindicatului. Dogaru sasracu a vrut asta de la inceput, dar nu l/au lasat altii. Reciteste raspunsul dat de pricina lui Ilie Marian care ii reprosa exact acest lucru iar Val se batea cu caramida in piept ca e fata mare. Politica e murdara? Asa o fi, Dogaru stie mai bine dupa ce i-a suflat in vuvuzea lui Felix asteptand si el un post de consilier ceva, apoi a trecut la sustinerea lui Melescanu, doar doar o pica si in gradina lui ceva. Acuma umbl;a sa infiinteze partidul militarilor, o alta gaselnita. Pai daca e murdara politica de ce nu iese din ea, ca nici ochii nu i se mai vad.

   Ștergere
  3. După ce i-a ”rezolvat” pe militarii pensionați inainte de 2011, prin proiectul înaintat spre dezbatere parlamentară, Mircea Dogaru a prin gustul proiectelor legislative și acum vrea să facă unul al unei noi legi a sindicatelor. Iata cum se adresează domnia sa președintilor de sindicate și federații sindicale din CNSC –” vă propun să fiți de acord să elaborăm noi un proiect de Lege a Sindicatelor, pentru ca n-o va face nimeni. Odată elaborat, vi-l vom supune atenției spre perfecționare, apoi il vom transmite tuturor deputaților și senatorilor, indiferent de culoare politică, cu rugămintea de a fi preluat ca inițiativă legislativă. Așa am procedat cu succes cu Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, astazi, oficial, inregistrat și in Camera Depuțiatior și in Senat. Si asta, după ce am așteptat peste trei ani, ca aceia care ne-au promis, incă din octombrie 2011, că “a doua zi dupa ce vor veni la putere”, vor abroga aberantele legi care ne-au lovit, să se țină de cuvant.”

   Ștergere
  4. Dogaru incearca sa dreaga busiocul, mai este putin si in luna mai trebuie ori sa demeonstreze ca are reprezentativitate, ori sa dispara cu fonduri cu tot. Si ca de obieci baga din burta cat cuprinnde. "Asa cum am procedat cu succes cu legea pensiilor militare" este o gluma marca Dogaru. El nu este in stare sa conceapa decat tampenii. Statutul SCMD a fost " imprumutat" de la un sindicat CFR, legea pensiilor militare a fost furata de la Doamna Sirbu dupa ce a trecut prin mistocarelile luiOprea si Dusa apoi a mai adaungat si el trei articole. Asa face dogarul legile, apoi le baga sub nas prostilor si spune ca a muncit la ele. Cine mai pune botul?

   Ștergere
  5. Pe bune.Chiar nu a vrut si cred ca nici nu vrea.Pe structura SCMD se putea infiinta un partid si nu de tipul UNPR.Oprea nu cred ca isi doreste sa aiba un partid in care majoritatea sa fie fosti militari activi.Dece?E simplu.Dupa ce ani de zile a trebuit sa suportam botnita si dupa ce am gustat din libertate nu cred ca mai suntem dispusi sa batem din pinteni si sa spunem -ca prostii- am inteles.

   Ștergere
 4. radiofaga16 aprilie 2015, 08:48 :"pe astia ii cauta cineva la cap ?"
  Raspuns NU ! Si ar fi nevoie !!! Dovada:
  http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14799
  Ne mai miram cum merge treaba in tara asta? E vina noastra. Nu ca i-am votat. Ci pentru ca dormim in papuci si inghitim tot ce ni se serveste. Ne descarcam nervii p-aici si...gata.

  RăspundețiȘtergere
 5. http://activenews.ro/soldatii-romani-vor-fi-primii-din-nato-care-trebuie-sa-intre-in-zone-unde-s-au-folosit-arme-chimice-sau-nucleare_1896647.html

  RăspundețiȘtergere
 6. Se leaga cu subfinanatarea armatei, cu diminuarea ei, cu distrugerea industriei de aparare si, nu in ultimul rand, cu asta:
  http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/03/03/tradare-nationala-prin-respingerea-legii-care-interzicea-secesionismul-si-autonomia-teritoriala/

  Astia ar trebui exilati la polul nord pana la rudele de gradul 10 plus afinii si tot n-am avea garantia ca scapam de ei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu.Astia ,ei si inaintasi lor ar trebuii judecati pentru subminarea economiei nationale.Ar trebuii inviat Vlad Tepes.

   Ștergere
 7. Daca se va promulga o asemenea lege s-ar produce un mare abuz, incalcarea fara scrupule a dreptului omului si nu in ultimul rand a Constitutiei Romaniei. De fapt, se observa ca in ultima perioada cei care trebuie sa respecte legea o incalca fara scrupule respectiv, Justitia care inventeaza infractiuni si condamna fara probe oameni nevinovati si alesii nostrii care promulga legi impotriva lor. Oare ce suntem noi? O tara in care cei puternici distrug pe cei neputinciosi. Daca doriti pot sa va dau exemplu de un dosar judecat de Insanta Militara in care abuzul acestei institutii "este la el acasa"!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dati cateva exemple concrete de oameni "nevinovati" condamnati fara probe de Justitie , ca sa stam si noi linistiti !

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 8. Se continua sustinerea minciunii cu vestitul MILIARD de lei care ar fi fost primit de cei pensionati in urma disponibilizarilor din MApN incepute in 1998 …
  Dureros este faptul ca aceasta minciuna o repeta si o sustin si unii “dintre de-ai nostri” !
  Unul dintre acestia fiind si un patron de blog cu nume de “pasare de noapte” ! Care (conform propriilor declaratii) a primit prima pensie in baza d.214/1977 (l.3/1977) … inainte de l.164/2001 . Desi ar putea fi disponibilizat si de la MAI (in baza oug 100/1999… cind “s-a facut curatenie” la MAI) . La MAI nefiind vorba despre reducerea efectivelor ca urmare a “cerintelor” NATO … La MAI fiind vorba despre “eliminarea vechiturilor” ramase din vechiul sistem …
  Venind la demontarea minciunii cu MILIARDUL …
  Sa vedem cam ce sume ar fi primit niste disponibilizati (din MApN) in diferite momente ale disponibilizarii …
  -lt.col. disponibilizat in sep.1998 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 48-49 ani si 26 ani vechime
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 5 solde
  ------ plati compensatorii – 12 solde
  ------ total aprox. 42.000.000 lei (4.200 lei noi)
  ----------- 4.979 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  - lt.col. disponibilizat in 1999 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 48-49 ani si 26 ani vechime ; dupa aparitia l.138/1999 privind salarizarea (s-a marit substantial ajutorul la trecerea in rezerva)
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 15 solde
  ------ plati compensatorii – 12 solde
  ------ total 224.370.000 lei (22.437 lei noi)
  ----------- 14.383 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -lt.col. disponibilizat in dec.2006 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 48-49 ani si 26 ani vechime ; inainte de maririea coeficientilor de ierarhizare a functiilor
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 15 solde
  ------ plati compensatorii – 12 solde
  ------ total 619.650.000 lei (61.685 lei noi)
  ----------- 23.900 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -lt.col. disponibilizat in ian.2007 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 48-49 ani si 26 ani vechime ; dupa maririea coeficientilor de ierarhizare a functiilor
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 15 solde
  ------ plati compensatorii – 12 solde
  ------ total 823.500.000 lei (82.350 lei noi)
  ----------- 33.067 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -lt.col. disponibilizat in oct.2008 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 48-49 ani si 26 ani vechime ; ultima majorare a valorii de referinta sectoriale (a soldelor)
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 15 solde
  ------ plati compensatorii – 12 solde
  ------ total 856.710.000 lei (85.671 lei noi)
  ----------- 31.072 $ (mai putin ca in 2007)
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  **************************************************************

  RăspundețiȘtergere
 9. **************************************************************
  Se va spune ca exemplul cu acel lt.col. nu este edificator … Ca au fost colonei care au profitat de ocazia disponibilizarilor si “s-au procopsit” cu MILIARDUL…
  Reluam exemplificarile pentru un colonel pentru aceleasi momente de trecre in rezerva …
  -col. disponibilizat in sep.1998 … Nu este cazul … La acea data nici un colonel care nu indeplinea conditiile de pensionare nu s-a grabit sa iasa la pensie … prin disponibilizare …
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -col. disponibilizat in 1999 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 53-54 ani si 31 ani vechime ; dupa aparitia l.138/1999 privind salarizarea (s-a marit substantial ajutorul la trecerea in rezerva)
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 20 solde
  ------ plati compensatorii – 2 solde
  ------ total 254.400.000 lei (25.440 lei noi)
  ----------- 16.301 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -col. disponibilizat in dec.2006 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 53 ani si 31 ani vechime ; inainte de maririea coeficientilor de ierarhizare a functiilor
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 20 solde
  ------ plati compensatorii – 4 solde
  ------ total 701.280.000 lei (70.128 lei noi)
  ----------- 27.050 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -col. disponibilizat in ian.2007 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 53 ani si 31 ani vechime ; dupa maririea coeficientilor de ierarhizare a functiilor
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 20 solde
  ------ plati compensatorii – 4 solde
  ------ total 878.640.000 lei (87.864 lei noi)
  ----------- 35.280 $
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  -col. disponibilizat in oct.2008 (functie la maximum , cu solda de merit si indemnizatie de comanda) ; 53 ani si 31 ani vechime ; ultima majorare a valorii de referinta sectoriale (a soldelor)
  ------ ajutor la trecerea in rezerva – 20 solde
  ------ plati compensatorii – 4 solde
  ------ total 914.160.000 lei (91.416 lei noi)
  ----------- 33.156 $ (mai putin ca in 2007)
  ********** in nici un caz UN MILIARD ************
  In sinteza :
  -lt.col.
  ------ sep.1998 = 4.200 lei noi
  ------- iun.1999 = 22.437
  ------- dec.2006 = 61.965
  ------- ian.2007 = 82.350
  ------- oct.2008 = 85.671
  -colonel
  ------ sep.1998 nu a fost cazul
  ------- iun.1999 = 25.440
  ------- dec.2006 = 70.128
  ------- ian.2007 = 87.864
  ------- oct.2008 = 91.416
  Nu au fost PLATI COMPENSATORII (plus AJUTOARE LA TRECERA IN REZERVA) care sa fi atins suma de 100.000 lei noi (MILIARDUL de lei vechi) pentru cei pensionati ca urmare a disponibilizarii !
  Sa nu spuna cineva ca “se vor fi indesat” la disponibilizare generali cu 2-3-4 stele … care , avind solde mai mari , ar fi putut (?) atinge miliardul ! …
  Sa nu spuna cineva ca vor fi existat militari “tineri” , cu virste de 42-45 ani , la care platile compensatorii (2 solde pentru fiecare an pina la implinirea virstei de 55 ani) au fost mult mai “substantiale” ! La virsta de 42-45 ani era capitan-maior si avea vechime de 20-23 ani . La aceasta vechime se acordau 12 solde ajutor si plati compensatorii de 20-26 solde … Total 32-38 solde ! Dar … SOLDE DE CPT.-MAIOR !
  *******************************
  Da ! Vor fi existat plati compensatorii (plus ajutoare la trecera in rezerva) care sa fi atins (depasit) suma de 100.000 lei noi (miliardul de lei vechi) la cei care AU RENUNTAT la pensie . Renuntarea la pensie (militara de serviciu) insemna ca vor putea primi pensie (din civilie) abia dupa implinirea virstei de 62 ani !
  In cazul acestor (putin probabile) situatii se acordau ajutoare la trecerea in rezerva de 20 solde (pentru vechime de peste 30 ani … obtinuta pe la 52-53 de ani) si plati compensatorii de 20 solde (la vechime de peste 15 ani) … De subliniat : aceste plati compensatorii se acordau NUMAI celor care renuntau la pensie militara de serviciu …

  RăspundețiȘtergere
 10. Mos alecu cam are dreptate mai sus. Platile compensatorii au fost acordate cu larghete cam peste tot la toate categoriile sociale iar unii au beneficiat de mai multe ori de sume foarte grase la care imensa majoritate a rezervistilor nici nu puteau sa viseze. E drept si prin domeniul de care facem vorbire vor fi fost cativa smecheri care si-au tras plati compensatorii de peste 1 mld. lei vechi si pensii superbabane dar sunt numarati pe degete( acesti smecheri de altfel in mare majoritate nici nu au fost militari-militari ci fel de fel de imbarligaturi cu detasari pe la cele regii caldute si frumusele cu functii aducatoare de lovele si raspunderi cat mai mititele). Culmea , acesti smecheri mai si cumuleaza pensia babana( de muuuuulte bulioane) cu "salarul" de la stat pe o functie de purtator de hartii iar un strateg -mare sef s-a zbatut pentru asta.De aceea nu trebuie sa confundam rezervistii adevarati-proveniti din militari-militari , oameni cu caracter, demnitate si onoare militara , cu cativa smecheri becheri , latrai si vocali care se impotrivesc din toate puterile ca o noua lege, mai favorabila pentru toti sa fie aplicata unitar -pentru toti rezervistii.

  RăspundețiȘtergere
 11. Asta cu ce se mai serveste?
  http://www.stiripesurse.ro/ponta-si-operatiunea-pensiile-in-servicii-surse_953466.html

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!