joi, 30 aprilie 2015

Proiectul despre care am aflat pe "pe surse" ca ar fi initiat de Guvern privind Legea pensiilor militare de stat, este aceeasi Marie (a se citi "țeapă") pt. personalul pensionat pana in anul 2011 ca si cel inregistrat la Senat, doar ca are alti initiatori!

A trecut mai mult de o saptamana de cand Guvernul a afirmat ca a aprobat proiectul Legii pensiilor militare de stat. Luand de buna afirmatia Guvernului, la acest moment ne aflam in urmatoarea situatie:

- dezbatem un proiect de Lege a pensiilor militare de stat despre care cunoastem ca a fost inaintat Parlamentului de catre S.C.M.D., proiectul fiind initiat formal de un grup de parlamentari din afara coalitiei (cu o singura exceptie)  care detine puterea politica. Proiectul se afla in acest moment se afla in dezbatere la la Senat, fiind inregistrat cu nr. B123/2015.
- asteptam ca si proiectul Legii pensiilor militare de stat initiat de Guvern sa fie inregistrat in Parlament. In 8 zile neintamplandu-se nimic.

In privinta proiectului deja inregistrat la Senat cu B123/2015, ne-am cam lamurit cu totii. Concluzia unanima fiind aceea ca proiectul face misto de personalul in rezerva/retragere pensionat pana in anul 2011 in cazul caruia pensiile contributive aflata acum in plata ar urma sa fie doar "rebotezate" ca fiind militare, faptic neintamplandu-se nimic! Proiectul include, intr-adevar, si o urma de speranta privind o posibila actualizare a pensiilor si in cazul personalului pensionat pana in anul 2011. Total incerta dupa modul de formulare a Art. 111 (2), neexistand limita de timp (vreodata, candva sau niciodata). 


In privinta proiectului aprobat de Guvern in data de 22.04.2015, NU cunoastem forma oficiala a acestuia. Pe de alta parte, proiectul NU este inregistrat inca in Parlament. Cu toate acestea, diverse surse neoficiale ne transmit ca proiectul ar fi cel de AICI! Daca acesta este proiectul real al Guvernului, atunci proiectul NU contine nicio modificare esentiala in privinta personalului pensionat pana in anul 2011, fata de cel deja inregistrat la Senat. Prin urmare, nema recalculare, nema pensii militare pt. personalul pensionat pana in anul 2011, ci tot actualele pensii contributive rebotezate ca ar fi militare. In ceea ce priveste ipotetica actualizare care ar indrepta lucrurile, Guvernul nu doar ca mentine incertitudinea (vreodata, candva sau niciodata), ci ii si dubleaza virtualul termen de aplicare: "Art. 111 (2) Prima actualizare prevăzută la art. 61 alin. (1) lit. a) se realizează în termen de maxim 24 de luni de la data primei majorări a soldelor de grad/salariilor gradului profesional şi/sau soldelor de funcţie/salariilor de funcţie ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special şi se aplică începând cu luna majorării acestor drepturi".

Diferente intre proiectul posibil al Guvernului si proiectul cu nr. B123/2015 inregistrat la Senat, care pot fi de interes

- "Art. 28 din Proiectul Guvernului. – (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază corespunzătoare funcţiilor îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii dreptului la pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) – c), mai puţin solda de grad/salariul gradului profesional. La media obţinută se adaugă solda de grad/salariul gradului profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu".
- "Art. 124 din Proiectul Guvernului. În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei Legi, persoanele prevăzute la art. 3 pot opta pentru modul de calcul a pensiei în baza prezentei legi sau al Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare".
- "Art. 125 din Proiectul Guvernului. – Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016".

In concluzie, daca acesta este proiectul real al Guvernului, rezulta ca fata de proiectul nr. B123/2015 inregistrat la Senat, Maria nu isi schimba decat palaria in privinta personalului pensionat pana in anul 2011. Adica doar initiatorii formali difera!

Discutam doar la modul aparent de 2 proiecte, intrucat este prea evident ca ambele proiecte sunt identice in proportie de 99%, fiind gestionate ca si conceptie de una si aceeasi persoana. Respectiv de G. Oprea! Este suficient de vizibil ca proiectele de lege sunt unul si acelasi, diferentele intre acestea fiind nesemnificative. De ce se intampla asa, discriminarea si batjocura la care este supus personalul pensionat pana in anul 2011, fiind atat de evidente? Nu exista explicatii logice, cu exceptia celor care tin de profilul psihologic al lul G. Oprea. Indiferent de incercarile unor si ale altora de a-i spala imaginea șifonata in 2011, individul nu ramane decat o persoana non-grata pt. zeci si zeci de mii de militari in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011. Militari care il asimileaza pe G. Oprea ca fiind artizanul principal al desfiintarii pensiilor militare sub umbrela fostului regim portocaliu. Si individul cunoaste acest lucru! Dupa cum stau lucrurile, cel mai probabil ca G. Oprea se ghideaza dupa regula primitiva de a NU linge unde a scuipat, inclusiv in situatiile in care constientizeaza ca a comis erori. Cum ar fi grava eroare politica si morala cand a desfiintat pensiile militare in anul 2011. Pornind de la aceasta premisa, totul devine explicabil. Majoritatea personalului pensionat pana in anul 2011, NU cerceteaza si NU analizeaza ce i se intampla. Daca in titlul legii scrie ca ar beneficia de "pensii militare", atunci asa trebuie sa fie, nu? Ce mai conteaza continutul? Chiar daca in cuprinsul acestuia scrie negru pe alb, ca personalul in cauza NU va beneficia nicidecum de pensii militare, ci tot de actualele pensii contributive stabilite in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013, care doar ca ar urma sa fie fie rebotezate ca ar fi si militare. 

De ce a procedat G. Oprea asa? Din punct de vedere al analizei profilului sau psihologic, este foarte simplu. In situatia recalcularii si a pensiilor de care beneficiaza actualmente personalul pensionat pana in anul 2011 sau in situatia actualizarii acestora intr-un timp determinat si apropiat dupa intrarea in vigoare a legii (de exemplu in termen de 12 luni), ar iesi in evidenta pt. oricine discrepantele uriase care exista intre pensiile real militare (cum sunt cele ce urmeaza a fi stabilite personalului pensionat incepand cu anul 2011) si pensiile stabilite in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013. Personalul pensionat pana in anul 2011, constientizand subit, de data aceasta in totalitatea lui - nu numai cateva mii sau zeci de mii, faptul ca in 2011 G. Oprea a comis cea mai mai grava eroare politica si morala a sa, atunci cand a desfiintat pensiile militare! Lucru care ar "demola" complet intregul eșafodaj pe care și-a construit G. Oprea pledoaria sa toxica cum ca in anul 2011 ar fi facut un bine la peste 80% din personalul pensionat pana in 2011. Intrucat cei peste 80% ar constata ca au fost "pacaliti" de doctrina lui G. Oprea. Fiind evident ca daca li s-ar recalcula/actualiza pensiile astfel incat si acestea sa (re)devina real militare precum personalului pensionat incepand cu anul 2011, noile pensii real militare ar fi net superioare "emanatiilor" lui G. Oprea precum Legea nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legea nr. 241/2013, "scremute" sa ii acopere eroarea din 2011. Aceasta fiind insa demonstratia care l-ar obliga pe G. Oprea "sa linga unde a scuipat" in 2011 la desfiintarea pensiilor militare, adica sa isi recunoasca eroarea. Recunoastere care ar insemna sfarsitul carierei sale politice, dar si a ocupatiei de ministru "lipit" artificial de spectrul militar! Asa ca mai bine, profitand de ignoranta/naivitatea/credulitatea si de lipsa de reactie a celei mai mari parti a personalului pensionat pana in anul 2011, G. Oprea a decis sa persiste in erorile comise, si sa "boteze" pensiile contributive "scremute" din Legea nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legea nr. 241/2013 ca fiind militare. Si gata! Ideea pe care doreste a o inocula un astfel de individ fiind urmatoarea: "- De fapt eu am mentinut mereu pensiile militare, cele stabilite prin Legea nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legea nr. 241/2013, fiind tot militare! Numai ca nu v-ati dat voi seama! Acum doar le "botezam" oficial ca sunt militare! Ati vazut ce bine v-am facut?" 

 In rest, asistam la un joc de cel mai indoielnic gust. Si cu miros de multa curvie! Ordinara curvie! Aparitia a doua proiecte de lege NU este deloc intamplatoare! Este evident ca vor fi comasate intr-unul singur. Aici este marea curvie! Nu trebuie sa uitam faptul ca proiectul inregistrat la Senat  cu nr. B123/2015 a fost inaintat Parlamentului in mod oficial de S.C.M.D., deci de personalul militar in rezerva/retragere, si NU de Guvern. Urmare a proiectului in cauza apare ca insusi personalul militar in rezerva/retragere pensionat pana in anul 2011, solicita in mod oficial ca el insusi sa fie prostit prin prevederile Art. 111 si sa NU ii fie recalculate actualele pensii contributive stabilite in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013, ci doar sa fie "rebotezate" ca fiind militare. In ceea ce priveste proiectul Guvernului, G. Oprea & Ponta, se vor spala lejer pe maini: "- Nu am inclus in proiect si recalcularea pensiilor personalului pensionat pana in anul 2011, intrucat am luat nota de solicitarea personalului in rezerva/retragere in cauza in urma celuilalt proiect cu nr. B123/2015de a NU le fi recalculate actualele pensii. Noi am fost "baieti buni" si nu am procedat decat conform dorintei personalului in cauza! Ce este rau in asta?" 

Cam asa stau lucrurile! Tot ce a "emanat" G. Oprea in zona personalului militar pensionat pana in anul 2011, de la desfiintarea pensiilor militare, pana la incercarea actuala de "rebotezare" a pensiilor contributive stabilite in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013 ca fiind militare, pute a latrina! Cu G. Oprea deasupra, in mijlocul acesteia aflandu-se marionetele acestuia de la varful S.C.M.D., A.N.C.M.R.R. care i-au cantat/ii canta in struna.

NOTA: Militarii in rezerva/retragere - membri ai A.N.C.M.R.R. si ai S.C.M.D., complet nedumeriti si nemultumiti de schema incurajarii de catre liderii de la varfurile celor 2 organizatii, a nerecalcularii si a pensiilor personalului pensionat pana in anul 2011 astfel incat si acestea sa (re)devina pensii real militare, au primit urmatoare asigurare "orala": "- Stati linistiti ca stim noi ce facem! A 2-a zi dupa intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare, vor fi majorate soldele militarilor in activitate. Iar a 3-a zi, vor fi actualizate si pensiile voastre!" Tare, nu? Tare explicatia, dar si mai tare poate fi naivitatea celor care cred in gogoasa care le este vanduta! Intrucat soldele militarilor in activitate vor fi majorate "la mustata" exact inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare, iar o alta majorare NU va mai exista in actualul secol. De unde cunoastem? Nu cunoastem, dar intuim! Intuim calculat! Proiectul asumat de Guvern in conditiile in care legea ar intra in vigoare la 01.01.2016 nu prevede modificari pt. bugetul alocat platii pensiilor militarilor fata de cel alocat actualmente. Restul tine de abac! Prin urmare, asigurarea "orala" primita de membrii A.N.C.M.R.R. si ai S.C.M.D. NU se sustine, fiind doar un simplu basm. 

Personalul pensionat pana in anul 2011 multumit de "oralul" care ne-a fost pregatit prin Legea pensiilor militare, este bineinteles liber sa aduca vii multumiri  lui G. Oprea si V. Ponta! Fie direct, fie indirect prin M. Dogaru sau prin liderii A.N.C.M.R.R. Ceilalti, atentie la "latrina"!


UPDATE 
  
Dedicat persoanelor care doresc totusi sa creada ca exhibitiile lui V. Ponta & G. Oprea, vizavi de personalul militar pensionat pana in anul 2011, ar reprezenta bune intentii, dar care pe care nu le intelegem noi prea bine. Va readucem aminte ca la acest moment in Romania exista un nr. de cca. 26 500 militari in rezerva/retragere cu statut de "negri". Ati ghicit! Este vorba despre cei 26 500 de militari in rezerva/retragere cu pensii diminuate de regimul portocaliu si despre care V. Ponta & G. Oprea sustin ca le-a reintregit pensiile prin Legea nr. 241/2013. Fara ca cei doi sa pomeneasca un cuvant despre metoda jidaneasca pe care au folosit-o pt. asa numita reintregire a pensiilor, in sensul ca efectele respectivei reintregiri sunt anulate prin efectele Art. 1 (4) din legea mentionata. Urmarea fiind al 3-lea an de "inghetare" a pensiilor celor in cauza. Si mai urmeaza si alti ani, intrucat Legea nr. 241/2013 produce efecte certe, pe cand Legea pensiilor militare nu constituie decat un proiect.

In consecinta, daca V. Ponta & G. Oprea ar fi avut vreo intentie pozitiva concreta privind personalul pensionat pana in anul 2011 in privinta pensiilor militare, ar fi putut demonstra acest lucru adoptand inainte de orice lege a pensiilor militare, o banala ordonanta de urgenta care sa permita iesirea din "inghetare" a pensiilor personalului militar vizat de  Art. 1 (4) din  Legea nr. 241/2013. Din moment ce V. Ponta & G. Oprea nici acest lucru nu sunt capabili sa il faca in conditiile in care impactul bugetar ar fi total nesemnificativ, cu atat mai mult personalul pensionat pana in anul 2011 are tot dreptul sa se indoiasca asupra bunelor intentii ale celor doi privind existenta unui miracol ascuns in Legea pensiilor militare, dar pe care nu l-am sesiza noi prea bine! Nu, nu este niciun miracol ascuns, este exact ce se vede in textul legii! O simpla țeapă generala trasa personalului pensionat pana in anul 2011, dupa modelul celei trase prin Art. 1 (4) reintregitilor cu pensii inghetate vizati de Legea nr. 241/2013. Personalul pensionat pana in anul 2011 urmand sa creada ca ar (re)beneficia de pensii militare - desi nu va beneficia decat de denumirea lor, asa cum cei vizati de  Art. 1 (4) din  Legea nr. 241/2013 trebuie sa creada ca ar avea pensii reintregite, desi acestea sunt inghetate pe viata!. 
 

52 de comentarii:

 1. Art. 61 din prezumtivul Proiect ar da posibilitatea ca si pensiile stabilite inainte de 2011 sa fie recalculate in conditiile noi legi cu ocazia primei majorari a soldelor activilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La fel este in ambele proiecte. Nu are sens sa ne mai "pacalim" si intre noi. Problema este CAND si DACA vor fi majorate vreodata soldele militarilor in activitate. Intrucat daca luam de bune afirmatiile R. Plumb, L. 284/2010 a salarizarii dispare in iunie sau iulie. Asta inseamna o noua lege de salarizare, tot unitara sau nu, nu conteaza. Conteaza doar ca intra in vigoare inainte de Legea pensiilor militare. Caz in care, daca majorarea soldelor se produce inainte de intrarea in vigoare a Legii pensiilor militare, noi intram vesnic in asteptarea unei noi viitoare majorari a soldelor pt. a ne fi actualizate si noua pensiile vreodata!

   Ștergere
  2. Eu imi exprim scepticismul ca Guvernul a acceptat ambele forme de indexare si actualizare din art . 60 si 61.
   Daca a acceptat, de Parlament va trece doar una dintre ele.

   Ștergere
  3. Probabil ca ai dreptate! Depinde numai de ce a avut initatorul in cap. Aici sunt 2 lucruri:

   1]. Opereaza ori indexarea, ori actualizarea, niciodata ambele simultan. Art. 61 (3) este clar in acest sens "Art. 61 (3) În anul în care pot fi aplicabile atât prevederile art. 60, cât şi cele ale alin. (1) se aplică dispozițiile cele mai favorabile".

   2]. Problema grava este alta? Cine decide care sunt dispozitiile cele mai favorabile? La modul simplu, daca indexarea este de 3%, iar actualizarea de 4%, ar trebui sa opereze actualizarea, nu? Avantajos pt. mine, pt. tine poate, pt. majoritatea! Dar, daca ne raportam la pensiile de 3 000- 4 000 de euro din tabelul din materialul precedent, acestea nu pot fi majorate niciodata prin actualizare in functie de majorarile de solde, ci doar prin indexare. Deci cei in cauza nu sunt avantajati decat de indexare!

   Si ajungem la esenta! Cine decide care sunt dispozitiile cele mai favorabile? Fiecare rezervist in parte? Exclus! Decid altii pt. noi, de aceea este folosita sintagma "DISPOZITII cele mai favorabile".

   In concluzie, pot fi mentinute si actualizarea si indexarea! Cheia este in realitate la cei care decid care trebuie sa aplice "DISPOZITIILE cele mai favorabile". Intrucat ACTUALIZAREA poate sa NU opereze niciodata, daca "dispozitiile cele mai favorabile" prevad ca indexarea este mai favorabila, reperul decidentilor fiind insa cei din tabelul din materialul precedent.

   Ștergere
 2. nu cred ca sunt chiar asa de ticalosi aia din parlament incat sa nu dea pensii militare celor care au cerut aka cei ce s-au pensionat inainte de 2011.
  aia de dupa 2011 nici nu conteaza.
  cati au putut iesi la pensie dupa 2011, 100 de persoane.
  cat de idiot sa fi sa iesi la pensie pe legea lui boc?
  si nu inteleg cum aviatorii au reusit sa revina la pensiile speciale inaintea militarilor si pe o lege ce le convine?
  in fine,bine ca nu m-am dus in armata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei, nu? Citeste UPDATE! Nu ar fi prima teapa trasa pe care ne-o trag cu schimbarea formei, dar nu si a continutului. Stiu ce spun, doar sunt in al 3-lea an de "neindexare" a pensiei. Dar e "reintregita" nu, ce mai conteaza ca e "inghetata" pe viata? Asa si cu Legea pensiilor militare? Ce mai conteaza daca nu e militara, daca in titlu zice ca e militara? Asa concep legile Ponta & Co. Pana la Ponta, nu a existat niciodata stilul asta in Romania! Sa incerci sa pacalesti oamenii cu titlul unei legi, cand in realitate nu se schimba nimic? Nu am mai intalnit asa ceva, trebuie sa recunostem!

   Ștergere
 3. Ambele proiecte de lege , despre care se vorbeste in articol , au , in privinta militarilor pensionati pana in anul 2011 , articole cu continut pervers. Perversiunea consta in lipsa definirii bazei de calcul care se foloseste la actualizarea respectiv recalcularea pensiilor in plata la data de aplicare a legii . Si in privinta pensiilor stabilite in baza legii 119/2010 , OUG1/2011 si Legii 241/2013 nu este clar ce cuantum vor avea pensiile care vor deveni pensii militare in sensul "prezentei legi" , cuantumul recalculat sau cuantumul prevazut in art.1 al Legii 241/2013 , nu se stie .
  In ultimile zile am reluat legislatia care s-a produs in perioada 2001-2009 cu scopul legiferarii recalcularii pensiilor militare stabilite anterior datei de aplicare a Legii 164/2001. Este vorba de celebrul articol 79. Acel articol a fost construit eliptic ca forma si continut. Eliminarea eliptismului articolului i-au costat pe pensionarii incadrati la acest articol circa 10 ani de spasme. Eliptismul articolului l-a constituit tocmai lipsa definirii clare , prin lege , a datelor care trebuiau luate in calcul la recalcularea pensiilor, adica nu s-a definit baza de calcul , inclusiv gradatiile , conditiile de munca si contributia la fondul suplimentar de pensii care sa se aplice la recalcularea pensiilor in cauza. Cei care au avut de suferit cunosc problemele care s-au succedat si cum au fost solutionate. Am banuit si acum am certitudine ca toate perversiunile facute pensionarilor in procesul de recalculare prevazut de lege au avut un singur motiv - inexistenta resurselor bugetare suficiente. Acelasi lucru il intrevad si cu actualul proiect de lege - se lasa portite ca normele de aplicare sa fie nefavorabile pensionarilor ale caror pensii ar trebui actualizate sau recalculate ( termeni care nu sunt identici ). De aceea consider necesara o actiune concertata pentru a edita intr-o forma neeliptica articolele 11, 61 ,si 111 in asa fel incat sa nu se mai lase loc de interpretari la elaborarea normelor de aplicare. Sper ca din multimea opiniantilor se va gasi cineva care sa faca propuneri clare si care sa fie transmise legiuitorului de catre proprietarul acestui blog. Am vazut ca pe siteul Senatului in dreptul B123/2015 este o furibunda intrecere in teorii si o foarte mica intrecere intre solutii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu "nu vorbeste cu mincinosii" ... dar cind se spun "jumatati" de adevar treb'e sa-mi dau , si eu , cu parerea ...
  Nu art. 61 este principal in actualizarea pensiilor de dinainte de 01.01.11 ! Principal este art.111 care spune ca acea actualizare "se realizeaza în termen de maxim 24 de luni de la data primei majorări a soldelor ... " . Iar prima majorare a soldelor celor in activitate se va putea petrece (dupa intrarea in vigoare a legii - proiectului) in 1-3-5...10 ani ...
  Dar atit prevederile art.111 cit si ale art.61 sint inoperante in cazul celor pensionati inainte de 01.01.11 atita timp cit in art. 111 nu se spune si ca acele pensii "se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi" (asa cum se spune la art.112) .
  Pensiile contributioniste sint calculate altfel ... soldele de grad si de functie sint folosite "la gramada" in compunerea unor venituri din intreaga perioada de activitate ... Soldele de grad si de functie nu sint folosite ca atare si numai dintr-o anumita perioada ... Iar pensiile celor de dinainte de 01.01.11 sint , toate , contributioniste . Ca urmare ... actualizarea nu se poate face nici conform art.61 si nici conform art.111 .

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. ÎÎÎÎÎÎuuu ! ....
  Degringolada-i mare in scmd ...
  Au ajuns sa preia , in totalitate , articole de pe acest blog ...
  Articole in care este facuta "cu ou si cu otet" si conducerea scmd ...

  RăspundețiȘtergere
 7. Tot ce prezinta mai sus R-26500 este logic si corect. Faptul ca statul roman este condus de niste ticalosi nu ma mai mira. Ceea ce ma doare este faptul unii dintre, sa le zicem totusi, colegii nostrii tradeaza intr-un mod josnic, murdar. Se vand pentru ceva bani in plus. Citesc pe blogul SCMD si vad cum unii ne prostesc in fata, fara nicio jena!! Lauda acest proiect afirmand ca este foarte bun si ca toti cei care le critica nu vor in fapt pensii militare si ca vor mult mai multi bani etc, etc. Ii intreb pe acesti indivizi daca au trecut prin licee militare, prin scoli militare, prin academie,cursuri postacademice s.a., daca au lucrat prin unitati, mari unitati ?? In situatia ca raspunsul este afirmativ ii mai intreb ceva: cum au curajul sa se uite in ochii colegilor lor supusi batjocorii, umilintei si nedreptatii???!!!
  Domnilor de la R-26500 din partea lui Ponta si Oprea nu avem a ne astepta la ceva bun!! Sanse de izbanda prea mari nu avem dar trebuie sa incercam in parlament. De aceea va propun sa adunati si sa sintetizati toate ideile celor ce scriu pe acest blog si sa le trimiteti ca propuneri in parlament. Daca considerati ca se impune va trimitem gradul,numele si prenumele reale. Imi cer scuze ca va solicit asa ceva, poate veti spune ca a venit asta sa ne dea sarcini, dar aici gasesc cele mai multe idei corecte si o abordare reala a problemei pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
 8. 26.500 de .... ,,umiliţi" ? ....? Unde sunt? Le pasă ??
  Măcar la un sfert de le-ar păsa....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Numai ca cei mai multi sunt "struniti" (a se citi "dusi de nas") de Dogaru si liderii A.N.C.M.R.R.

   Ștergere
 9. Eeeee...., voba dlui ,,mos alecu",
  Măcar la un sfert de le-ar păsa....
  Imaginati-va dvs. , 5.000 de ,,umiliţi" - echipaţi corespunzător, (model eba -
  http://www.realitatea.net/mapn-elena-basescu-nu-a-purtat-o-uniforma-militara-completa-prin-urmare-nu-a-incalcat-legea_536187.html) care, pe când ,,ne-legiuirea" va fi gata a se indeplini, se vor prezenta la... ,,Înalta Casă".....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O rezolvam! Dar daca nu suntem pragmatici, ne lovim de altceva. Primul pas este mai simplu, dar poate avea un impact psihologic de proportii. Acesta consta intr-un protest de orice tip contra liderilor SCMD si ANCMRR de la Bucuresti. Iar putinii din provincie care le tin isonul, trebuie debarcati si acestia urgent. Nu are sens sa ne invartim dupa degete: atat Dogaru, cat si liderii ANCMRR au tradat. Pe mana cu Oprea si la ordinul lui. Proiectul e laudat si incurajat la unison atat de Dogaru, cat si de liderii ANCMRR de trista amintire. Cu debarcarea acestora trebuie inceput totul!

   In concluzie, SCMD-istii de buna credinta ar trebui sa il alerge URGENT pe Dogaru, iar ANCMRR-istii de buna credinta ar trebui sa ii alunge URGENT pe M. Iliescu, C. Alexandru si V. Constanda. De aici trebuie pornit. In caz contrar, vom aparea ca un grup izolat care protestam in fata Guvernului, in numele cui? Grup de care conducerile SCMD si ANCMRR nu numai se vor desolidariza urgent, ci il vor si "infiera" cu manie proletara. Am aparea ca simpli "rataciti", Dogaru si M. Iliescu oferind in acelasi timp asigurari ca membrii organizatiilor lor sunt extrem de multumiti ca sunt "pacaliti" ca ar avea pensii militare!

   In etapa a 2-a, odata scapati de cei care ne infraneaza, orice protest poate fi organizat extrem de usor. Si chiar ar cuprinde nu mii, ci zeci de mii de rezervisti fie ei din SCMD, ANCMRR sau independenti.

   Aceasta e insa conditia prealabila: membrii SCMD si ANCMRR de buna credinta, trebuie sa ii alunge efectiv pe liderii care i-au tradat. Intrucat ei, acei lideri au facut in asa fel incat sa NU existe recalculare/actualizare si in cazul personalului pensionat pana in 2011. Aceasta este realitate in c..ul gol!

   Ștergere
 10. 26.500 ... care, timp de aproape 5 ani, au acceptat... ,,O BATJOCURA CUM NU S-A MAI POMENIT”

  http://www.business24.ro/crin-antonescu/stiri-crin-antonescu/antonescu-despre-recalcularea-pensiilor-militare-o-batjocura-cum-nu-s-a-mai-pomenit-1486509


  RăspundețiȘtergere
 11. Solutia nu este decat UNA,amendarea in PARLAMENT a articolelor ticaloase care mentin si accentueaza discriminarile.Asociatia ROMIL si SINDICATELE POLITISTILOR,prin dl COARNA si doamna comisar Luminita Petrescu membra ROMIL, au pregatit deja aceste amendamente pe care le vor face publice imadiat dupa ce PROIECTUL GUVERNULUI va fi cunoscut in mod oficial.Prin cei doi s-au demarat discutiile cu parlamentarii care sunt dispusi sa ne sustina demersul.In acest sans ASOCIATIA ROMIL cheama alatuti pe toti aceia care doresc sa se implice si sa participe in mod concret la aceasta actiune care nu e usoara ea insemnand discutii cu parlamentarii din judete dar si lucru efectiv la cmisiile din PARLAMENT.FILIALA ROMIL CRAIOVA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceasta este inca una, NU decat una! A 2-a solutie si poate singura viabila este cea a protestului in uniforma militara, decis. La solutia de care pomenesti, pe cine te bazezi in Parlament? Puterea apartine lui Ponta & Oprea, deci majoritatea parlamentara voteaza cum le canta cei doi. Adica asa cum e proiectul! Daca te bazezi pe opozitie sa voteze compact amendamentele de care zici, nu au numarul necesar sa treaca amendamentele! Pe de alta parte, sa NU ne facem iluzii ca si opozitia ar vota compact pt. amendamente. Opozitia are o latura PDL autentica care NU va vota in veci amendamentele. Iar cei din PNL, sunt cum bate vantul.

   Ca argument, in finalul materialului este readusa aminte mascarada Legii 241/2013. Nu cumva a fost votata la unison si de PNL care acum e in opozitie? Ba da! Si atunci la ce sa ne asteptam in Parlament? Ca ar vota cineva din motive de brusca trezire a constiintei? Este exclus! Va fi ca in cazul L. 241/2013 cand un senator izolat cu constiinta, dandu-si seama de "teapa" trasa rezervistilor "reintregiti" a dorit sa amendeze legea, a.i. cei in cauza sa NU aiba pensiile "inghetate" cum se intampla ca acum. Senatoarea C.A. a fost redusa la tacere si de actuala putere si de actuala opozitie. Fiind bagata si in "clenciul" in care o organizatie de rezervisti, adica SCMD la cererea lui Dogaru, a solicitat senatorului sa renunte la orice amendamente. Urmarea se vede, nu? 26 500 rezervisti cu pensiile neindexate de 3 ani si care sunt singurii cetateni din Romania in aceasta situatie!

   De ce ar fi acum altfel in Parlament?

   Ștergere
  2. Ca unul care a mai protestat,ba chiar a si organizat si condus proteste reusind sa atraga alaturi de militari si cetateni civili(in acele vremuri de nemultumire generala)NU exclud PROTESTUL.ca ultima alternativa.Pana atunci cred ca prin COMUNICARE,DIALOG si ,,LUCRU BINE FACUT,, putem sa ne atingem scopul.Acest proiect de lege a iesit asa,DESI NU A FOST INTOCMIT ASA DE INITIATOR,pentru ca a fost rezultatul ,,negocierii,,in coalitia de guvernare precum si rezultatul tradarii puse la cale de PRICINA si acceptata de DOGARU SI ILIESCU.In acest moment ,trebuie sa ne jucam inteligent ULTIMA CARTE si inainte de a scoate sabia sa accesam cu abilitate parghiile jocului democratic,care cere implicarea tututor acelora care PRIN CONDEI,PRIN RISREMUL DE BUNE RELATII CU PARLAMENTARII,dar si prin pozitiile pe care le-au ocupat si le ocupa in stat pot sa contribuie la realizarea obiectivului nostru ca si categorie profesionala neandreptatita.Timpul fiind foarte scurt va asteptam alaturi de ASOCIATIILE IMPLICATE IN ACEST DEMERS pentru a organiza cat mai bine actiuniile viitoare.FILIALA ROMIL CRAIOVA SI BUCURESTI.

   Ștergere
 12. @Anonim30 aprilie 2015, 20:53 :
  La : "....SINDICATELE POLITISTILOR,prin dl COARNA..." .
  Atentie insa ... printre acele amendamente sa nu fie cumva si dorinta lui Coarna : VENITURILE din acele luni de calcul .
  El doreste VENITURILE si nu SOLDA lunara/a functiei de baza ...
  Acea solda este un fel de "salariu tarifar" din civilie care defineste o anumita functie .
  Veniturile desfiinteaza notiunea de ierarhie si pot fi oricind "alterate" de vointa comandantilor ... in asa fel incit impricinatii sa aiba pensii mai mari sau mai mici ...

  Plus ca folosind venituri iarasi treb'e umblat pe la unitati pentru recuperat elemente din statele de plata ...

  RăspundețiȘtergere
 13. Se pare că cei din conducerile celor două structuri asociative ale MApN, ANCMRR și SCMD, suferă de sindromul Stockholm. Situația actuală este prefect descrisă de domnul Ionel Ujică pe grupul roarmy230.
  ”Avem următoarea situație absurdă: am luptat cu toții impotriva actelor juridice de desființare a pensiilor militare, au fost zeci de mii de procese, s-a ajuns la situatia normală de reinființare a sistemului de pensii militare și AIURITOR acceptam ca prin noua lege să fie recunocute efectele actelor impotriva cărora am luptat 5 ani!!! Unde este logica? ”
  Schimbarea celor două conduceri este greu de făcut. SCMD practic nu mai există, cu sub 500 de membri cotizanți și cu mai bine de jumatate de filiale moarte de vre-o doi ani, 17 din ele erau desfiiințate oficial la 28 februarie e deja o fantomă. Cine are răbdare să frunzarească paginile departamentului economico- financiar, mai ales rapoartele comisiei de cenzori observă clar că se pregătește stinsul luminii.
  La ANCMRR, deși are incă destui membri ( în special datorită CAR-ului), inerția e foarte mare, iar obedinența față de conducerea MApN este inscrisă in statut.
  Părerea mea este că nu reacția conducerii celor două structuri sindicale, manipulate Machiavelic de Opera e cea care ne va face să pierdem în final, ci lipsa de reacție a noastră, a celor care deși constatăm ca suntem regulați, inclusiv de cei desemnați să ne apere interesele, asistăm pasivi . Primesc zeci de emailuri cu articole de pe R-26500 iar când îi întreb pe amici de ce doar citesc și nu își expun părerile prin comentarii, răspunsurile, dacă le primesc, demonstrează că mare parte dintre noi suferă de același sindrom.

  RăspundețiȘtergere
 14. Treb'e sa-mi pun cenusa-n cap ! Am gresit ! Dar nu din vina mea !

  Mai ieri-alaltaieri semnalam faptul ca col_popescul (de la scmd Pitesti) a inteles realitatea si , printr-un comunicat postat la scmd Pitesti , cerea recalcularea pensiilor celor de dinainte de 01.01.11 ...
  Iacata c-acuma la scmd Pitesti "nu se mai ezista" acel comunicat ...

  Deci col_popescul a revenit la convingerea ca recalcularea pensiilor celor de dinainte de 01.01.11 este ne-necesara ... ba chiar ar fi daunatoare Asa cum sustine si tudosie-ul sibian , dar si alti filialisti scmd-isti care preiau gindirelile acestor corifei ai ne-recalcularii ...

  Si... cind te gindesti ca_col_popescul se prezinta ca mare economist , iar tudosiul sibian cic'ar fi jurist ...

  RăspundețiȘtergere
 15. Col_popescul incearca sa explice (pe facebuci) ca_cum_ca el vrea ... dar vrea actualizare mai intii si pe urma recalcularea ...


  Alooooo ! Dl. Popescu nu este vorba despre recalcularea niciunui drept , a niciunui strimb si a niciunui oblic ! Este vorba despre recalcularea unor pensii ! Este vorba despre recalcularea obligatoriu de facut inainte de orice actualizare ! Noi , cei de dinainte de 01.01.11 avem pensii contributioniste (recalculate de l.119 si preluate in "gestiune" de l.263) . Ceea ce primesc unii ca urmare a l.241 nu sint pensiile lor legal stabilite . Ceea ce primesc ei (prin bunavointa l.241) este doar un alt cuantum al pensiei lor contributioniste . Deci si acesti "beneficiari" ai l.241 au tot pensii contributioniste (pensiile lor sint stabilite pe l.119) . Aceste pensii contributioniste sint calculate dupa niste principii : veniturile (fara niciun fel de separare a soldei de functie ...grad ... etc) din intreaga perioada de activitate... la gramada ... Pensiile militare (proiectul) are alte principii de calculare a pensiilor : solda de grad si de functie (clar reliefate) dintr-o perioada strict limitata a activitatii . Pentru a face actualizarea pensiilor militare (proiect) trebuie ca acele pensii sa fie determinate conform principiilor proprii de calcul . In concluzie : nu se poate face actualizare a pensiilor (contributioniste) fara ca acestea sa fie , mai intii (si obligatoriu) recalculate ...

  RăspundețiȘtergere
 16. Pen'ca "ocserv" ca este mare bulibaseala de termeni .. ACTUALIZARE inseamna aducerea la nivelul actual a unei pensii (in cazul nostru) care a fost calculata (stabilita anterior . Atunci cind a fost stabilita acea pensie era intr-un anumit raport cu cei (echivalenti noua) care mai erau in activitate ; precum si intr-un anumit raport cu celelalte pensii care existau in sistem . In timp se produc unele variatii in elementele care conduc la stabilirea pensiilor . Ca urmare pensiile care se stabilesc ulterior au alte raporturi cu veniturile celor ramasi in activitate , si alte raporturi cu pensiile anterioare din sistem . Prin ACTUALIZARE pensia noasta (aia mai veche) se readuce la aceleasi raporturi (existente in prezent) atit cu cei in activitate cit si cu noile pensii ... Altfel spus : prin actualizare pensia stabilita (in o mie noua sute toamna) devina ca si cum ar fi stabilita azi ...Nu se poate vorbi despre actualizarea unei pensii (a nastre ... aia veche) , stabilita intr-un anumit sistem si cu anumite elemente , folosind alt sistem de calcu si alte elemente ... De aceea este nevoie , pentru actualizarea pensiilor noastre , de efectuarea obligatorie a RECALCULARII pensiilor vechi (in acelasi sistem si cu aceleasi elemente cu ale pensiilor noi) . RECALCULAREA este un simplu procedeu tehnic prin care niste pensii (in cazul in discutie) calculate (stabilie) intr-un anumit sistem si cu anumite elemente) se "transforma" in pensii stabilite (calculate in alt sistem si cu alte elemente . Numai efectuind acest pas (al recalcularii) se poate face , apoi , actualizarea pensiilor vechi la nivelul pensiilor noi ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. MOS ALECU, nu iti mai pierde timpul cu aberatiile si emanatiile lui Popescu si Tudose,ei scriu numai ce primesc ordin de la centru de unde isi iau LUMINA SI RESUREELE cate mai sunt prin conturile saracite de DECONTURILE camarilei Dogariene.MARGELATU

   Ștergere
 17. Pe facebuci ...
  Iaca_cum col.popescul "se supareaza" si-ncepe sa ameninteze ...

  Mos Alecu Daca sinteti :"Col. (r) ec. Popescu Victor - Presedinte (Vicepresedinte CD/Coordonator Filiale SCMD "MUNTENIA SUD")
  Telefon: 0761672144, 0736601017(Cosmote scurt-236)
  E-mail: victorpopescu9255@yahoo.com de ce ati sters comunicatul (de pe site-ul SCMD Pitesti) in care cereati recalcularea si a pensiilor de dinainte de 01.01.11 ????
  2 ore · Îmi place
  Victor Popescu Pentru ca l-am transmis integral pe adresa de E-mail, Conducerii SCMD si Parlamentului Romaniei spre stiinta!
  Dar care este problema dv.stra in legatura cu propriul blog al filialei Pitesti!
  Dar de fapt cine este mos alecu si ce vrea el?--------------------------------------------
  49 de minute ·

  RăspundețiȘtergere
 18. Bine'nteles ca_col_popescul sa supara (pe facebuci) sincepe s-o'nvirta "ca la Ploiesti" ... (mai ceva ca_cum se-nvirte bostanu'n troaca) ...

  Victor Popescu Daca ne salutam cu aloooooo...atunci ,aloooo!!!....domnuele Alecu!
  Eu nu am pensie pe contributivitate pentru ca justitia mi-a pastrat-o pe aia de serviciu...dar daca actualul legiuitor ( banuiesc ca aceasta lege organica va fi verificata si de juristi...s-au numai noi suntem desteptii pamantuluii? ...) va face posibila trecerea unei legi, in a carei interpretare, sa se aplice o baza de calcul in care doi maiori, cu aceeasi functie, aceeasi vechime, aceeasi arma/specialitate ( nu-i zic grupa de munca sa inteleaga...) plecand unul de la 1770 lei si celalalt de la 5100 lei, inseamna ca suntem dusi rau domnule...;
  Legea 241 nu este lege de pensionare, ea a stabilit eroarea facuta de 119 - pai cum sa recalculezi domnule , o pensie militara de stat, aplicand criteriile unei legi stabilite pentru contributivitate? Si atunci care este legea care trebuie actualizata in cazul celor pensionati pe legislatia pensiilor militare de stat, 164 sau 169? ce tot ne invartim in termeni ? Al cui era cuantumul stabilit de 241, nu era cel rezultat in urma recalcularii lui 164 de vre-o trei ori daca imi amintesc eu bine...? Aici este de fapt neintelegerea! In prezentul proiect, trebuia introdusa urmatoarea precizare: << Pensiile militare de stat devenite pensii in sensul Legii 119, redevin pensii militare si vor fi actualizate/ recalculate pastrand Baza de Calcul avuta ca pensii militare de stat>>
  Stimate domn, EU personal, NU ma opun domnule RECALCULARII, dimpotriva, eu am aratat unele certitudini ale momentului in care ne gasim si anume,:
  - se revine la pensiile militare de stat;
  - nu mai vorbim de contributivitate;
  - se recupereaza drepturile pierdute;
  - se abroga toata legislatia Boc in materia pensiilor militare.
  - se pune la punct un sistem unitar, fara inechitati, discriminari, etc...
  Sigur ca da, toti desteptii care au taiat frunza la caini 5 ani( vorbesc de cei fraudati ) i-a gasit gasit acum revolta, sunt mai destepti decat cei care si-au nenorocit sanatatea prin judecatorii si tribunale, personal ca si pe generalii politici si penali, NU dau doi bani. Unul care este foarte activ pe aceste mijloace tehnice, mi-a transmis un mesaj, in care spune ca..."bat campiile"...mi se pare ca este comandor, dar nu stiu daca a batut sau nu norii, insa acum ii bate cu siguranta!
  Iar cat priveste DREPTUL, va sfatuiesc sa-l studiati cu foarte multa atentie, nu de alta, dar, mai vad si altii si...unii, chiar sunt specialisti. Trageti singur concluziile!
  Altfel, gratar bun azi de 1 mai si sanatate, alaturi de cei dragi!
  PUN AICI PUNCT oricarui dialog pe aceasta tema> Daca vreti sa impartasim ca prieteni, in spatiul de socializare, alte teme, sunt absolut de acord!

  RăspundețiȘtergere
 19. Deci imi ureaza , col_popescul , "gratar bun..." .
  Io , neavind gratar ...

  Mos Alecu Uaileiii ! D.le Popescu ... deci sinteti dintre cei care , cind se supara , isi ia jucarelele si pleaca ... Atita o invirtiti , si-o suciti , incit primul care ameteste (si uita firul discutiei) sinteti dvs ... Nu ! l.241nu v-a pus in plata un cuantum care "...era cel rezultat in urma recalcularii lui 164..." . Cititi l.241 (si cititi si decizia de punere in plata a acelui cuantum ... Nu se spune nimic despre l.164 . Acel cuantum este cel pe care-l primeati dvs. in dec.2010 ... Asa spune si l.241 , asa spune si decizia de punere in plata : "cuantumul din luna decembrie 2010" ; nu cuantum stabilit de l.164 . Deci singura PENSIE legal STABILITA pentru dvs. este cea stabilita de l.119 (cu puiutii ei...) . Acum intelegeti ? Acea pensie treb'e RECALCUL;ATA cu sistemul si elementele din noua lege a pensiilor militare (proiectul) . Dupa aceasta recalculare se vor putea face viitoarele actualizari a acestei pensii militare. Prin recalcularea (care trebuie facuta in primul rind) se va face si prima actualizare a pensiei cu soldele celor in activitate...deoarece aceasta recalculare se va face folosind elementele de calcul a soldeor celor in activitate din prezent .

  RăspundețiȘtergere
 20. Dupa lupte seculare ...

  Col_popescul de la Pitesi "a'ntors'o ca la Ploiesti !" .
  A compus si postat pe blogul scmd Pitesti un nou comunicat sustinator al necesitatii recalcularii tuturoro pensiilor ...
  Bine'nteles ... cu muscaturile de rigoare la "golanii" (mos alecu ... adica) care nu-i lasa pe altii sa creada "pe necercetate" ceea ce li se spune da catre el , col_popescul ...

  RăspundețiȘtergere
 21. Adevarul e ca proiectul de lege e bun deoarece elimina nedreptatile militarilor pensionati pe legea criminala 263 a lui Boc [fraudata de pupila Roberta Anastase] Ca acum si cativa din cei pensionati inainte de 2011 vor pensii marite desi le au mult mai mari ca amaratii pensionati dupa 2011 nu e de mirare ,majoritatea celor care tipa acum au deja pensii mari peste 3000 lei si sunt fosti politruci cu grade luate la apelul bocancilor politici.Intre timp cei care ies in continuare la pensie ies tot cu pensii de mizerie pe legea nedreapta a
  lui Boc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ce are sula cu prefectura? Pe de alta parte, nu ti se pare ca te contrazici singur? Intrucat daca tuturor militarilor in rezerva/retragere, dar absolut tuturor - nu conteaza ca s-au pensionat inainte sau dupa 2011, li se acorda drept de pensie militara, calculul se face la fel. In concluzie, exceptiile pe care ai pica vor fi bagati in front si ei. In cazul in care se recalculeaza doar pensiile celor pensionati incepand cu 2011, situatia devine foarte grava. Intrucat, faptic apar 2 categorii de militarii in rezerva/retragere: cei pensionati inainte de 2011 FARA drept de pensie militara, iar cei pensionati incepand cu anul 2011 CU drept de pensie militara. Ti se pare normal? NU, nu este normal.

   In afara de anomalia in sine si care este discriminare in stare pura, vrei sa iti spun si un alt aspect? In caz de razboi/mobilizare/concentrare - si EU pensionat inainte de 2011 si TU pensionat dupa 2011, suntem "inhatati" si trimisi pe front pe post de carne de tun. Putem fi colegi, sef unul altuia sau subaltern unul altuia. Numai ca EU, cel pensionat inainte de 2011 s-ar putea sa am alte ganduri. De ce sa fiu mobilizat/concentrat daca sunt doar un oarecare pensionar cu pensie contributiva exact ca bunica-mea si ca soacra-mea? Te las doar pe tine pe post de carne de tun - doar TU ai pensie militara, iar eu stau unde m-a pus tara: langa bunica-mea si langa soacra-mea.

   PS: Referitor la politruci. Nici EU nu i-am suportat. Numai ca esti un pic rupt de realitate. Dar ce vrei sa iti spun EU ca si astazi exista fosti politruci in armata? Doar eu cunosc vreo 5-6 cazuri. Si au fost facuti tot la apelul bocancilor. In concluzie, incearca sa NU discriminezi. Pe nimeni. Nici pe cei pensionati inainte de 2011. Dar nici sa favorizezi pe cei pensionati incepand cu anul 2011 - printre care exista si suficienti fosti politruci.

   Ștergere
 22. doar adevarul1 mai 2015, 12:36

  Normal ar fi ca doar militarii iesiti pe legea 263 sa li se recalculeze pensia deoarece au pensii infecte intre 1000 -1400 lei[ma refer la militarii de rand care duc greul nu la cei din birouri cu grade politice] . Cei iesiti inainte de 2011 sa o lase mai usor cu recalcularea ca au prins legi mai normale nu ca militarii care ies acum si sunt japcuiti la sange de plagiator via Boc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce rezultat ti-a iesit la ultima evaluare psihologica? Intrucat este evident ca ai ceva probleme la mansarda. Ce faci, practici discriminarea? Dar ce, cei iesiti inainte de 2011 suntem evrei, negri sau rromi pt. tine?

   Intrucat, daca ti s-ar aplica managementul din US Army, TU ar trebui sa ramai cu pensie pe viata pe L. 263. Acesta este dreptul tau de pensie. Si tot daca s-ar aplica managementul din US Army, cei pensionati inainte de anul 2011 ar trebui sa aiba pensii militare in baza fostelor legi in care li s-a deschis dreptul la pensie militara. Si tot dupa managementul US Army, cei care se vor pensiona dupa adoptarea noii legi, ar trebui sa beneficieze de pensii militare in baza noii legi.

   NOTA: Incearca sa NU mai proliferezi discriminarea. Intrucat in randul celor pensionati inainte de 201, desfiintarea pensiilor militare a produs si victime. Adica morti, traumatizati etc. Pe de alta parte, aici este zona - VEZI CE SCRIE SUS PE FUNDALUL VERDE. TU ce cauti intre noi, nu vezi ca nu aici iti este locul?

   Ștergere
  2. Esti prost facut gramada daca afirmi ca cei pensionati inainte de 2011 au fost avantajati, e doar propaganda fara acoperire. Mai bine vezi de interesul tau, mai lasa capra vecinului.

   Ștergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti s-a spus de atatea ori sa NU mai calci pe aici. Sus pe fundalul verde scrie ca aceasta este o "Pagina dedicată Elitei Armatei Române, respectiv celor care se mai opun încă experimentului de exterminare desfaşurat de statul roman începand cu anul 2011, contra Armatei în general şi a rezerviştilor acesteia, in mod special!"

   TU nu te opui la nimic, speli izmenele lui Oprea si stai si cam ciudat cu mansarda. Asa ca GO!

   Ștergere
 24. @ mos alecu 1 mai 2015, 11:17. Aici este "R-26500". Nu este nici SCMD Pitesti, nici Facebook. Daca vrei sa socializezi, sa flirtezi sa te contrazici, sa te combati sa ... ce vrei tu cu Col. Popescu V., cauta-l acasa sau invita-l acasa. Altfel amstecam lucrurile de nu se mai intelege om cu persoana.

  Acum la subiect. Totusi, nu cumva legat de ACTUALIZARE faci o eroare? Intrucat cf. textului de lege (proiect), rezulta ca in caz de ACTUALIZARE, se RECALCULEAZA AUTOMAT INTREAGA PENSIE: " Art. 61. – (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau soldele de funcţie/salariile de funcţie ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, IN PROCENTELE STABILITE LA ART. 29, 30, 31 şi art. 110 și în funcție de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel" (...):

  CE REZULTA? In cazul unei ACTUALIZARI, baza de calcul devine cea de la Art. 29 (70-80%). Ceea ce inseamna ca se RECALCULEAZA si intreaga pensie in functie de Art. 29, nu doar in functie de majorarile soldelor militarilor in activitate. CONCLUZIA este clara: in caz de ACTUALIZARE, am beneficia de acelasi algoritm de calcul aplicat personalului pensionat incepand cu anul 2011, intrucat ACTUALIZAREA in cond, Art. 61 (1) baga automat si in RECALCULARE intreaga pensie.

  Este asa? Si atunci, problema noastra nr. 1 in cazul in care suntem omisi de la RECALCULARE, este in realitate CAND si DACA beneficiem de ACTUALIZARE. Intrucat cf. proiectului, termenul este pe de o parte unul strict ipotetic/nedefinit/nederminat (poate sa NU fie niciodata), la care se adauga inca 12-24 luni in functie de proiectul dupa care ne luam.

  Acum, noi trebuie sa fim realisti. Astia NU ne-au omis intamplator de la RECALCULARE, fluturandu-ne in fata in schimb, o ipotetica ACTUALIZARE. Este foarte clar ceva: ne-au omis de la RECALCULARE, momindu-ne doar cu ipotetica ACTUALIZARE cunoscand prea bine ca oricum NU va exista nicio ACTUALIZARE in urmatoarele 7-8 decenii. Daca ipotetica ACTUALIZARE ar fi avut vreun termen relativ apropiat, atunci ne-ar fi RECALCULAT din prima - in 12 luni de la adoptarea legii, intrucat tot acolo ajungem si cu ACTUALIZAREA. Faza cu ACTUALIZAREA este bagata la plesneala, sa NU facem gat ca NU ne sunt RECALCULATE pensiile, inducandu-ne ideea ca dupa intrarea in vigoare a legii ar urma curand o ACTUALIZARE. Dar NU va urma nicio ACTUALIZARE curand. Intrucat daca ar fi fost vreo ACTUALIZARE in 2016, mai bine ne RECALCULAU din prima.

  Concluzia? RECALCULAREA transforma intr-un termen de timp CONCRET actualele pensii CONTRIBUTIVE in pensii militare. Aceleasi efecte le poate produce si ACTUALIZAREA, insa termenul de infaptuire cf. textului de lege este unul pur virtual, strict ipotetic, nu exista termen concret! Adica, ne pacalesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. R26500-RATI0NAMENT CORECT,LOGIC SI IN TERMENI LEGALI.Din surse apropiate celor care s-au opus RECALCULARII tuturor pensiilor in plata pot confirma ca TOCMAI IMPACTUL BUGETAR prea mare a fost cel care s-a luat in calcul,dar si AMBATURILE UNORA CARE AU FOST ARTIZANII PENSIILOR CONTRIBUTIVE.Solutia echitabila si legala e RECALCULAREA si pentru asta trebuie sa luptam.ROMIL CRAIOVA

   Ștergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stii de ce, nu? Pai tocmai l-am invitat afara pe cel de care te legi, si tu il atati sa vina inapoi?

   Ștergere
 26. @R-265001 mai 2015, 14:32 :
  La : "Aici este "R-26500". Nu este nici SCMD Pitesti, nici Facebook. Daca vrei sa socializezi, sa flirtezi sa te contrazici, sa te combati sa ... ce vrei tu ..." .
  Da dar tot ceea ce "socializam-flirtam-contraziceam eu" cu col_popescul era de mare interes pentru toata lumea ... Ce e rau in faptul ca vad mai multi mediul , oamenii si ideile cu care se confrunta proiectul de lege ?
  De exemplu ... tocmai acele lucruri(discutiile mele) au generat analiza pe care o faci in continuarea comentariului tau...


  La : "Aceleasi efecte le poate produce si ACTUALIZAREA, insa termenul de infaptuire cf. textului de lege este unul pur virtual, strict ipotetic, nu exista termen concret! Adica, ne pacalesc!" .
  In principiu da !
  Daca ar scrie clar (ca la art.112) ca si pensiile de dinainte de 01.01.11 "se recalculeaza" ar trebui sa respecte acel termen ... Ori , in acel termen .ar muri prea putini dintre acei pensionari ... Asa ca baietii incearca sa "lungeasca pelteaua" cit mai mult ...

  In orice caz : ACTUALIZARE fara RECALCULARE nu se poate face ... tehnic vorbind !
  Iar RECALCULAREA include/presupune ACTUALIZAREA deoarece recalcularea se face in sistemul si cu elementele folosite la calcularea viitoarelor pensii (conform prevederilor legii - proiectului) . Iar viitoarele pensii se calculeaza cu elementele valabile la data efectuarii calculului .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Bun! Intrucat avem dovezi ca sunt oameni care ne urmaresc, unii importanti, insa sunt derutati de aceste notiuni RECALCULARE si ACTUALIZARE.

   Atunci sa stabilim concluzia finala. In cazul personalului pensionat pana in anul 2011, in absenta RECALCULARII in aceleasi conditii de timp (12 luni de la intrarea in vigoare a legii) precum in cazul personalului pensionat incepand cu anul 2011, noi NU beneficiem de pensii militare. Si nici NU vom beneficia de pensii real militare decat DACA vreodata/candva va exista vreo ACTUALIZARE. ACTUALIZARE care NU va exista in viitorul apropiat, intrucat ponderea bugetara este semnificativa. Candva peste vreo 20 de ani, cand dintre cei 160 000 de militari in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011, vor mai fi in viata doar vreo 3- 4 000 este posibil sa existe si o ACTUALIZARE a pensiilor acestora si care sa redevina in sfarsit, militare. Majoritatea covarsitoare dintre cei 160 000 de deposedati de pensii militare in 2011, urmand a intra in lumea de dincolo cu actualele pensii contributive, prefacandu-se ca ar fi si acestea militare! Bun. Pe asta am stabilit-o!

   2]. Hai sa o lamurim si cu H.G.-S 1019/2010. Visul multor militari pensionati inainte de anul 2011. In primul rand, este exclusa aplicarea H.G.-S 1019/2010 in absenta RECALCULARII/ACTUALIZARII pensiilor. Dar mai este ceva! H.G.-S 1019/2010 nu prea poate fi aplicata nici in caz de RECALCULARE/ACTUALIZARE. Intrucat ar trebui modificat si actul normativ in asa mod incat sa i se permita aplicarea si personalului pensionat inainte de 2011. Asadar si acest vis a fost spulberat! Ce zici?

   In concluzie, personalul pensionat pana in anul 2011, NU are decat o sansa realista sa mai prinda in aceasta viata pensie militara: sa inceapa razboiul, sa fie reactivat, sa supravietuiasca si apoi sa treaca iar la pensie.

   Ștergere
 27. Pentru cei care , inca , mai sustin ca trebuie facuta MAI INTII o actualizare a pensiilor cu soldele celor in activitate si , abia , apoi o recalculare a acestora ...

  Toti cei de dinainte de 01.01.11 au pensii contributioniste .
  Cei care sint "beneficiari" ai l.241/2013 au tot pensie contributionista . Ceea ce primesc ei este un "cuantum" diferit de ceea ce li s-a calculat ca pensie . Ceea ce primesc ei nu este "in baza l.164" ... este "cuantumul din dec.2010" . Vedeti ca nici in l.241 si nici pe decizia pe care o aveti nu se vorbeste despre l.164 ... se vorbeste despre "cuantumul din dec.2010" . Mai mult ... pe decizie vedeti ca sinteti atentionati (la pct.C) ca pensia dvs calculata (meritata) este de ... (o anumita suma de lei) .

  Hai sa vedem cum sint calculate pensiile contributioniste si cum ar pute fi ACTUALIZATE cu soldele celor in activitate ...

  Luati decizia de pensionare pe care o aveti pe l.119 . Vedeti ca aveti anexata o hirtie cu un sir lung de venituri. Venituri pe care le-ati obtinut in intreaga dvs. activitate . Acele venituri includ (la gramada) : solda de functie , solda de grad , sporurui calculate in functie de cele doua solde , sporuri calculate in sume fixe , recompense , prime , premii ,... etc. Toate ... la gramada . Nici una nu este prezentata separat , in cuantumul ei ...
  Acele venituri se impart (in fiecare luna) la salariul mediu pe economie ... si rezulta un punctaj ...
  Acele puncte sint , mai apoi adunate , impartite , iar adunate si iar impartite ... si rezulta punctajul mediu anual - cel folosit pentru stabilirea pensiei dvs .

  Pentru a ACTUALIZA acea pensie cu soldele celor in activitate ar trebui ca baietii si fetele de la CSP sa faca urmatorii pasi :
  - sa ia "la laba" fiecare din acele venituri din lista de la decizia dvs.
  - sa "descompuna" acel venit in :solda de grad , solda de functie , sporuri calculate in functie de cele doua sporuri , sporuri calculate in suma fixa impreuna cu premii , prime , recompense ...
  - sa "introduca" noile solde de grad si de functie , sa calculeze noile sporuri calculate in functie de cele doua solde
  - sa adune noile solde de grad si de functie cu noile sporuri care se calculeaza in functie de acele solde , si cu acele sporuri care sint in sume fixe , cu premiile , primele , etc
  - va rezulta "venitul actualizat" cu solda de functie si de grad a celor in activitate
  - acel "venit actualizat" ar trebui impartit la salariul mediu pe economie ...
  ------ la care salariu mediu pe economie sa se imparta ? La cel de atunci ... sau la unul "actualizat" ... S-o lasam balta ... si sa impartim tot la salariul mediu de atunci ... desi nu-i corect-corect ...
  - va rezulta un "punctaj actualizat" cu soldele celor in activitate ..
  - urmeaza cele prezentate la calculul pensiei contributioniste : adunare , impartire , iar adunare , iar impartire ...
  - s-a obtinut un "punctaj mediu anual actualizat" cu care ni se va stabili "pensia actualizata" ...

  Asta-i procedura tehnica prin care s-ar putea ACTUALIZA pensiile celor de dinainte de 01.01.11 !

  Ce ziceti , sustinatori ai primatului actualizarii in fata recalcularii ? Este o procedura pe care o va accepta cineva ?
  -------------------------------------------
  Actualizarea pensiilor din sistemul public (contributionistele) se face cu acel vestit "coeficient de corectie" care se aplica anual . Coeficient care reuseste , intr-o oarecare masura (nu in totalitate) sa actualizeze pensiile contributioniste ... In nici un caz acea actualizare nu este cu soldele celor in activitate ...

  RăspundețiȘtergere
 28. @R-265001 mai 2015, 15:41 :
  La : "Si nici NU vom beneficia de pensii real militare decat DACA vreodata/candva va exista vreo ACTUALIZARE. ACTUALIZARE..." .
  ACTUALIZARE nu se poate face fara ca pensiile sa fi fost RECALCULATE in sistemul si cu elementele legii pensiilor militare (proiectul) . Recalculare care trebuie facuta cu o secunda - o luna - un an - un deceniu ... INAINTE de a putea fi actualizate respectivele pensii ...

  La : "...este exclusa aplicarea H.G.-S 1019/2010 in absenta RECALCULARII/ACTUALIZARII pensiilor...." .
  Ea poate fi aplicata si pensiilor contributioniste ... dar treb'e un act normativ care sa spuna ca hg s-1019 se aplica si celor care erau pensionati inainte de 01.01.11 ...

  La : "Dar mai este ceva! H.G.-S 1019/2010 nu prea poate fi aplicata nici in caz de RECALCULARE/ACTUALIZARE." . Ba da !
  "Art.11
  (1) Încadrarea locurilor de muncă în condiţii deosebite, speciale şi alte
  condiţii se realizează pe baza criteriilor şi metodologiei de încadrare prevăzute de
  Hotărârea Guvernului nr. 1294/2001 ... cu modificările şi completările ulterioare ,
  (3) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile şi militarilor, poliţistilor ... care au trecut în
  rezervă/retragere, respectiv au încetat raporturile de serviciu, până la data intrării în
  vigoare a prezentei legi. "

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prev HGS 1019 se pot aplica si celor pensionati anterior aparitiei acestei hotarari,DACA IN TEXTUL NOII LEGI A PENSIILOR se prevede ,asa cum se prevedea in L164,ca prev HG1294 cu modificarile si completarile ulterioare(ADICA HGS 1019) se aplica tuturor pensionarilor indiferent de data pensionadii.NUMAI ASA VOR FI PREVANITE SI INLATURATE DISCRIMINARILE.ROMIL CRAIOVA.Aceasta e motivatia pe care MApN o invoca atunci cand am solicitat ca prev HGS 1019 sa ne fie aplicate si noua cei pensionati anterior aperitiei acestui act normativ.

   Ștergere
 29. @ PT. TOTI. Un aspect de luat in seama! La un moment dat senatorul Cristiana Anghel, a declarat ca daca Guvernul nu introduce vreun proiect al Legii pensiilor militare in Parlament, dumneaei va initia pur si simplu Legea 164/2001 si Legea nr. 179/2004. De la acest moment s-au precipitat brusc lucrurile, si țop M. Dogaru cu B123/2015. Despre este clar ca NU ofera nicio pensie militara personalului pensionat pana in 2011, ci doar o imensa farsa.

  In aceste conditii, cum dupa B123/2015 cei pensionati pana in anul 2011 NU mai beneficiem realmente de pensii militare, decat sa acceptam farsa care ne este pregatita, mai bine sa terminam mascarada din start. Mergem pe varianta senatorului C. Anghel, solicitam abrogarea Legii nr. 119/2010 (in punctele care vizeaza militarii) si a oricaror dispozitii contrare din Legea nr. 263/2010. Caz in care se reactiveaza automat Legea 164/2001 si Legea nr. 179/2004. Si asa rebeneficiem de pensiile militare pe care le-am avut.

  Macar, am avea o certitudine si inca una importanta: NU putem fi fentati si nici "lungiti" cu vreo ACTUALIZARE a pensiilor survenita ulterior in urma majorarii soldelor militarilor in activitate. In conditiile proiectelor vehiculate, este aproape cert ca soldele militarilor in activitate vor fi majorate inainte sa intre in vigoare noua Legea a pensiilor militare, astfel incat noi sa ramanem cu ochii in soare. Ar costa prea mult ACTUALIZAREA incat sa nu se intample asa. Pe cand, in situatia reactivarii Legii 164/2001 si Legii nr. 179/2004, NU putem fi fentati cu tertipul mentionat! ATENTIE! ACTUALIZAREA este certa in Legea 164/2001 si Legea nr. 179/2004, pe cand proiectele vehiculate NU sunt legi - deci in final pot exclude ACTUALIZAREA. Si mai este un aspect. Este chestie de realism faptul ca soldele militarilor in activitate vor fi majorate substantial.

  Practic, cei pensionati pana in 2011, NU am avea nimic de pierdut, ci doar de castigat! Mai ales cei cu pensii diminuate in trecut si "inghetate" in momentul de fata! Ca vor fi acei putini care au avut pensii "umflate cu pompa" in baza L. 119, care vor marai? Sa maraie si gata! Eventual Legea 164/2001 si Legea nr. 179/2004 poate fi amendata cu un articolas care sa le dea dreptul "contributionistilor" sa opteze pt. Legea 263/2010 si sa aiba pensii contributive ca bunicile si soacrele lor si cu asta basta!

  Daca militarii in activitate vor o alta lege a pensiilor militare pt. ei, este problema lor sa o promoveze. Practic pe noi nu trebuie sa ne mai intereseze acest aspect, din moment ce am fost exclusi oricum din proiectele de legi mentionate.

  Asa am ajunge ca la americani! Fiecare moare cu pensia militara in baza legii si dupa modul de calcul valabil la data iesirii din sistem! Este mai clar si mai demn, decat sa stai sub titlul aceleiasi legi - cum ne face sistemul figura acum, sa ne prefacem ca avem pensii militare - desi sunt contributive, si sa asistam cum in cadrul aceleiasi legi 2 militari omologi (vechime, cariera, etc.) au pensiile unul triplu decat celalalt. Pe motiv - TU esti "negru" si TU "ALB".

  RăspundețiȘtergere
 30. Fiecare dintre noi are dreptul la propria părere. În ce privește proiectul legii pensiilor militare de stat, acesta se aresează, în primul rând, cadrelor m,ilitare care vor ieși la pensie după intrarea în vigoare a legii. Așa cum este normal, au fost incluse și prevederi ce privesc pensionarii militari actuali, cei care au trecut prin situații ce încalcă un sistem legislativ normal. Este vorba de recalcularea pensiilor militare de stat prin legea 119. Se știe care au fost efectele. Actualul proiect rezolvbă corespunzător nedreptățile generate prin legea respectivă. Atenție, atât legea 119/2010, cât și OUG1/2011, pe baza căreia au fost revizuite pensiile aberante rezultate prin recalculare, au fost declarate constituționale de către CCR. În această situație, o nouă recalculare ar însemna nerespectarea principiului neretroactivității legii civile. Din acest motiv, specialiștii au susținut ți s-a acceptat ca pensiile acordate până pe 01.01.2011 să redevină pensii militare de stat. Această soluție a fost acceptată de toți specialiștii care au participat la definitivarea proiectului aprobat de guvern.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar crezi ce spui? Spui....actualul proiect rezolva corespunzator nedreptatile generate prin legea respectiva(119)....Cum vine asta? Citeste tabelul cu pensiile umflate cu pompa de L119 care devin pensii militare prin noua lege adica se legifereaza smechereala ! Idem cu pensiile umflate cu pompa pe L164 , repuse pe tapet de L241 ! ( e vorba desigur de pensii de peste 8000-9000 lei aici nu de majoritatea pensiilor corect calculate pe L164 , care au fost scazute prin legea 119 in buna parte si au revenit pe drept pe L241).Si la ideea cu neretroactivitatea......cum adica ? La cei cu L263 se aplica noua lege retroactiv dar nu exista retroactivitate.....la cei dinainte de 2011 nu se aplica noua lege ca nu da voie retroactivitatea......Asa gandire, mai rar coane fanica!

   Ștergere
  2. Citeste ultimul material, baga-ti unghiile in gat si apoi poti sa inghiti in sec!

   Ștergere
  3. Ai fost dus de nas! Dar si Legea 263 este constitutionala. Cu toate astea, pensiile personalului pensionat pe Legea 263 se recalculeaza. Pe de alta parte, CCR nu are treaba cu noua lege decat daca va sesiza cineva CCR. Pana la proba contrarie, recalcularea pt. cei pensionati pana in 2011 este perfect constitutionala. Pe de alta parte, CCR a stabilit odata ce inseamna neretroactivitatea: pensia militara ar urma sa iti fie acordata in viitor. Nu are legatura cu ce a fost in trecut. Asa au facut si cu L. 119 - cica nu a fost nimic retroactiv intrucat ni le-au desfiintat doar pt. viitor.

   Adevarul e in ultimul material. Ti s-ar dubla pensia daca ti s-a recalcula. Dar nu vor cei din tabelul de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2015/04/juristul-constantin-alexandru-loveste_29.html]. Daca ti s-ar recalcula tie sa iti fie dublata pensia, le-ar fi stagnata lor. Intrucat in comisii or sa bage chestia ca le ingheata pensiile la cei in cauza pana cand ... Asa ca baietii NU risca, si mai bine l-au rugat pe Oprea sa NU mai recalculeze la nimeni. Iar pt. fraieri gogoasa cu neretroactivitatea!

   Ștergere
 31. Ca sa nu ramin dator la chestia cu ACTUALIZARILE pensiilor cu soldele celor in activitate ...
  Am prezentat cam_cum ar fi cu aceasta actualizare aplicata pensiilor contributioniste ... Sper ca am reusit sa fac "inteligibil" acel proces ...

  Sa vedem cum se petrece ACTUALIZAREA unor pensii stabilite pe sistemul si cu elementele pensiilor militare (proiectul) ...
  Obligatoriu acele pensii trebuie sa fie RECALCULATE . In asa fel incit , la stabilirea marimii lor , sa fie folosit acelasi sistem si aceleasi elemente care vor fi folosite la stabilirea viitoarelor pensii militare ...

  Pentru recalculare CSP va trebui sa faca urmatoarele :
  - sa ia din dosarul de pensie pe l.164 : functia , gradul , vechimea (gradatiile) , existenţa (sau nu) a IC si SM
  ----- functia si gradul determina (ca valoare) toate celelalte elemente
  ----- functia si gradul sint "prezentate" sub forma coeficientilor de ierarhizare a soldelor de functie/grad
  - sa aplice la acesti coeficienti de ierarhizare valoarea de referinta sectoriala valabila in prezent (valoarea de referinta sectoriala este o suma de bani , stabilita de guvern , cu care se inmultesc coeficientii de ierarhizare a soldelor pentru a rezulta marimea baneasca a soldelor ) .
  - GATA ! S-a calculat (recalculat) solda (baza de calcul pentru stabilirea pensiei . De aici ... se aplica noile procente de stabilire a pensiei , majorarea pentru OMM (SOSP) ... si pensia-i gata pentru a fi "livrata" impricinatului .
  -------------------------------------------------
  Pentru cei care vor dori sa-si foloseasca media soldelor din 6 luni din ultimii 5 ani de activitate ... Se vor duce la CMJ si vor cere certificat privind functiile indeplinite intr-o perioada pe care o stiu ei ca fiind mai "banoasa" . Totodata vor cere certificat si pentru conditiile de munca in conformitate cu hg s-1019 (pentru a scurta timpul) ...
  Vor trimite la CSP acele certificate .
  CSP va face media coeficientilor de ierarhizare a soldelor de functie din acele 6 luni ... si media rezultata o va folosi ca mai sus (ca si cum ar fi vorba despre o singura solda de functie) .
  Tot la CSP se vor "corecta" (pe baza noilor conditii de munca) procentele de stabilire a pensiilor ...
  Si ... gata ! Pensia a fost RECALCULATA.
  Deoarece in procesul de recalculare s-au folosit elementele valabile "in prezent" ... pensia a fost si ACTUALIZATA .

  Pentru ACTUALIZAREA de sine statatoare ... care se face atunci cind au loc majorari ale soldelor celor in activitate ...
  Majorarile soldelor celor in activitate se prezinta in acte normative care stabilesc valori mai mari ale VALORII DE REFERINTA SECTORIALE .
  La CSP (calculatoarele/computerele) inlocuiesc vechea valoare de referinta sectoriala cu cea noua ... si gata . Pensiile au fost ACTUALIZATE ... Se tiparesc cupoanele si se trimit banii (mai multi) in conturi ...
  ---------------------------------------------------
  Pentru ACTUALIZAREA de sine statatoate cu inflatia si salariul mediu pe economie ... Este o idiotenie aceasta chestie . Este o idiotenie pentru ca altereaza grav raporturile pensiilor cu soldele omologilor in activitate . Si altereaza grav si raporturile intre pensii (pentru situatii egale) stabilite pe parcursul timpului .Trebuie sa ramina doar actualizarea cu soldele celor in activitate ...
  Dar ... daca ramine in lege ... actualizarea cu inflatia si salariul mediu pe economie se va face (direct) la cuantumul pensiei ...

  RăspundețiȘtergere
 32. @Anonim2 mai 2015, 14:35 :
  In legatura cu aplicarea hg s-1019 ...
  L.164/2001 nu prevedea (in 2001) aplicarea hg 1294/2001 si celor pensionati ininte de aparitia l.164 .
  Abia in 2007 (l.90/2007) a introdus aceasta prevedere in l.162 .
  Proiectul actual prevede aplicarea hg s-1019 (aceasta fiind o modificare la hg 1294/2001) si celor trecuti in rezerva inainte de intrarea in vigoare a legii (proiectului) (Art.11(3)) .

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!