miercuri, 22 aprilie 2015

Mass media vuieste: Guvernul reintroduce pensiile militare pt. militarii pensionati incepand cu anul 2011! Ceilalti care am fost deposedati de pensii militare, am luat "țeapă"?

Nu prelucram informatiile, ci le prezentam asa cum le-a furnizat mass-media! Prin urmare, pot contine erori! In linii mari, din informatii rezulta ca Guvernul a decis sa reintroduca pensiile militare! In sedinta de guvern de astazi! Ca o prima concluzie, tinand cont ca actualul proiect de Lege a pensiilor militare inregistrat la Senat cu nr. 123/2015 nu este inaintat de guvern Parlamentului, ar rezulta ca Guvernul a inaintat/va inainta Parlamentului propriul proiect de Lege a pensiilor militare! Despre care cunoastem bine ca are un continut practic identic cu cel inaintat de S.C.M.D. si aflat in dezbatere la Senat, asa ca ar fi mare minune ca proiectul Guvernului sa contina vreo schimbare radicala in privinta celor pensionati pana in anul 2011!

Tot din informatiile prezentate de mass-media, rezulta ca dintre toti militarii deja pensionati si care in prezent beneficiaza de pensii contributive stabilite  (in baza unor legi diferite, unii in baza Legii nr. 119/2010.O.U.G. nr. 1/2011/Legii nr. 241/2013, altii in baza Legii nr. 263/2010) - singurii carora li se vor recalcula pensiile pt. a fi transformate astfel in pensii real militare, vor fi putinii militari pensionati incepand cu anul 2011! Adica, ceilalti am luat  "țeapă", in sensul ca pensiile contributive ale personalului pensionat inainte de anul 2011 vor fi doar botezate ca fiind militare, dar raman exact asa cum au fost stabilite de regimul portocaliu - adica tot contributive din moment ce nu se recalculeaza, si bineinteles cu mult inferioare ca si cuantumuri fata de pensiile care vor fi recalculate pt. a de deveni militare!

SURSA 1: Realitatea TV
SURSA 2: Ziare.com


 

 UPDATE 1

RUGAM A SE RETINE: NICIO O INFORMATIE NU ESTE PRELUCRATA. PRELUCRAREA SI ACTUALIZAREA VOR FI EFECTUATE PE PARCURS! INSA, DUPA CUM STAU LUCRURILE, MILITARII DEPOSEDATI DE PENSII MILITARE IN ANUL 2011 SUNTEM CONSTRANSI SA "INGHITIM GALUSCA" CA ACTUALELE PENSII CONTRIBUTIVE SA FIE "REBOTEZATE" CA AR DEVENI MILITARE, IAR NOUA NI S-A REPARTIZAT SARCINA DE PARTID SA NE PREFACEM CA ASA SI ESTE!

 UPDATE 2

DACA PROIECTUL INAINTAT DE S.C.M.D. PARLAMENTULUI SI PROIECTUL ADOPTAT ASTAZI DE GUVERN ASTAZI CONTIN ACELEASI PREVEDERI DE NERECALCULARE A PENSIILOR PERSONALULUI PENSIONAT PANA IN ANUL 2011, AR INSEMNA CA PROIECTUL S.C.M.D. A FOST INAINTAT PE CAI EX-GUVERNAMENTALE, DOAR PT. A TESTA O EVENTUALA REACTIE DE PROTEST A CELOR PENSIONATI INAINTE DE ANUL 2011 LA "ȚEAPA" PRIVIND NERECALCULAREA PENSIILOR. GUVERNUL FIIND ASTFEL DISCULPAT DE RASPUNDERE. CUM NU EXISTA NICIO REACTIE CONSISTENTA CONTRA "ȚEPEI" PREGATITE, GUVERNUL POATE ACUM SA ISI LANSEZE OFICIAL "ȚEAPA" LA ADRESA PERSONALULUI PENSIONAT PANA IN ANUL 2011, FIIND ASIGURAT CA NU VOR EXISTA REACTII DE IMPOTRIVIRE!


 UPDATE 3

La extrem de scurt timp de la publicarea materialului "Legea Pensiilor Actuale Rebotezate Militare a fost inregistrata la Senat! Sa intervenim acum, daca vrem sa mai salvam ceva! Partea I: Art. 111 vs. Art. 112 sau rezervisti "negri" vs. rezervisti "albi"? (si care a fost si supus unui atac informatic) prin care atrageam atentia ca personalul pensionat pana in anul 2011 NU va beneficia de pensii real militare, acestora fiindu-le schimbata doar denumirea actualelor pensii contribuite, am fost contactati de persoane publice vizibil deranjate de atentionarea transmisa. Cu incercarea puerila de a fi indusi in eroare ca NU am fi inteles corect continutul Art. 111 (2) si care ar prevedea acelasi lucru ca prevederile Art. 112 (2). Bineinteles ca incercarea a fost buna, insa in ceea ce priveste gogoasa furnizata au realizat ca au gresit destinatarul. Am avut si alte discutii directe cu persoane contrariate despre material si pensionate inainte de anul 2011, si care chiar nu intelegeau diferenta intre termenii recalculare vs. actualizare si in general, diferentele fundamentale intre Art. 111 si Art. 112. Persoanele in cauza au fost indrumate spre orice casa de pensii sa roage un specialist sa aplice propriilor pensii in plata, mai intai prevederile Art. 111, apoi ale Art. 112. Ulterior, o astfel de persoana cu acces direct la o casa de pensii a unui minister, ne-a transmis rezultatul ceva in genul: " - Ati avut dreptate. Am luat leapsa cu Art. 111. Daca mi s-ar aplica Art. 112, as beneficia de o majorare de 35-36%, doar din baza de calcul privind  grupele de munca. Asa raman cu pensia lui Boc si voi incerca sa ma amagesc singur ca este pensie militara. Nenorocitii!"


 UPDATE 4

Exercitiu de imaginatie! Multi militari in rezerva/retragere pensionati inainte de anul 2011, spera ca daca tot NU le sunt recalculate pensiile pt. a fi (re)transformate in pensii militare, dupa adoptarea legii poate se vor majora candva soldele militarilor in activitate si asa s-ar mai repara cate ceva. Sa NU se amageasca! Le spunem decis acest lucru, cei pe care s-au facut deja experimente prin aplicarea Legii nr. 241/2013, in urma careia prin Art. 1(1) ni s-au reintregit pensiile, iar prin Art. 1(4) ni s-au taiat indexarile, ramanand practic cum am fost! Bugetul alocat de Guvern ramanand intact! Concluzia experimentului este aceea ca guvernul in functie NU ia absolut nicio masura  care sa produca vreun impact financiar, ci umbla doar cu pacaleli de nuanta!

In urma celor mentionate anterior si revenind la militarii in rezerva/retragere care spera ca probabil dupa adoptarea legii, poate se vor majora candva soldele militarilor in activitate si asa s-ar mai repara cate ceva, le spunem decis sa nu viseze cai verzi pe pereti, intrucat:

- fie va exista o majorare a soldelor militarilor in activitate, insa aceasta va fi aplicata la mustata, respectiv inainte de adoptarea Legii pensiilor militare, astfel incat cei pensionati sa NU beneficieze de vreo actualizare [Art. 111 (2) este clar in acest - actualizarea pensiilor se face dupa o eventuala majorare a soldelor, insa daca majorarea soldelor se produce inainte de adoptarea legii, s-a incheiat cu orice actualizare a pensiilor].
-  fie NU va exista nicio majorare a soldelor militarilor in activitate prea curand, ceea ce este la fel de posibil ca si prima varianta.

Ideea de baza este ca Guvernul in functie face ce face, insa in asa mod incat sa nu produca absolut nicio modificare bugetara. Adica face doar exhibitii! Pornind de la aceasta premisa care are la baza obsevatii si fapte concrete, restul e doar exercitiu de imaginatie asupra a ceea ce trebuie sa se astepte fiecare ca va urma! E ca in cantecul lui Margineanu: "Jana NU e moarta, Jana se transforma!" Jana fiind mostenirea lasata de regimul portocaliu lui Ponta!


UPDATE 5

M. Dogaru provoaca si mai multa confuzie! Cititi aici! Daca este real ce spune, confirma ceea ce am mentionat la UPDATE 2. Si ceea ce este mai grav, confirma faptul ca Art. 111 care face misto de cei pensionati pana in 201, exista si in proiectul Guvernului, la fel ca si in proiectul inaintat Parlamentului de M. Dogaru.  Atentie ce spune M. Dogaru: 

"4. Nu este vorba despre o recalculare si o revenire la cuantumurile pensiilor din 2010, deoarece acestea s-au realizat prin Legea, reparatorie, cu caracter provizoriu, nr. 241/2013". 


Rugaminte catre colegii de buna credinta din S.C.M.D., din preajma lui M. Dogaru

- Solicitati-i dl. M. Dogaru sa isi aplice la propria pensie prevederile Art. 29 din proiectul de lege, si sa explice apoi public cum poate sa isi aplice o baza de calcul de 70-80% la propria pensie, in absenta RECALCULARII acesteia!  Sau nu observa ca legea ii preia pur si simplu actuala pensie asa cum este, pensie careia i-a fost atribuita candva o baza de calcul de 60% prin Legea nr. 164/2001, apoi a fost diminuata, care acum este "inghetata"? Lucruri ce determina ca in absenta recalcularii, sa intre automat in decalaj fata de pensia unui omolog de-al dumnealui pensionat dupa anul 2011, decalaj care porneste fix de la imposibilitatea de aplicare a acelei baze de calcul de 70-80% prevazuta la Art. 29
- Ce lege reparatorie este Legea cu nr. 241/2013 care de de 3 ani de zile a "inghetat" pensiile celor vizati de lege la nivelul anului 2010, in timp ce toate celelalte pensii din Romania, absolut toate au fost majorate cu 4-5% pe an in perioada 2013-2015? Nu cumva proiectul redenumeste respectivele pensii ca ar fi si acestea militare, desi daca s-ar recalcula precum militarilor pensionati dupa anul 2011, ar fi majorate imediat urmare a bazei de calcul de 70-80% prevazuta de Art. 29?
- Despre ce uniformizare legislativa discuta daca pensiile militare se recalculeaza pt. personalul pensionat incepand cu anul 2011 avand ca baza de calcul 70-80% din ultima solda, iar pensiile personalului pensionat pana in anul 2011 NU se recalculeaza niciodata, sunt preluate efectiv asa cum sunt, adica cele contributive lasate mostenire de Boc, aflate in plata acum si care sunt doar redenumite a fi militare? Din moment ce din 11 legi se face una singura doar ca titlu, intrucat cuprinde in clar 2 categorii de rezervisti: unii cu pensii real militare - respectivi cei pensionati dupa anul 2011, si unii "negri" - respectiv cei pensionati inainte de anul 2011? Care e marea uniformizare in acest caz in afara de titlul legii?
-  Atentie si la un alt aspect: pensiile stabilite pe Legea nr. 164/2001 impuneau o limita de 100% raportat la ultima solda in urma adaosului rezultat din perioadele ce rezultau din grupele de munca. Proiectul actual NU mai impune o astfel de limita. Situatie in care in absenta recalcularii pensiilor si pt. personalul pensionat inainte de anul 2011, se creeaza din nou un decalaj de proportii, intrucat in conditiile H.G.-S nr. 1019/2010 orice militar care se pensioneaza incepand cu anul 2011 poate depasi cu usurinta 100% din baza de calcul. Noua de ce ne este interzisa recalcularea, intrucat sunt si printre noi suficient de multi  care pot depasi 100% urmare a grupelor de munca in care am activat? 

In final! Cine se teme, domnule M. Dogaru, de recalcularea pensiilor si pt. cei pensionati inainte de anul 2011, din moment ce orice contabil de la casele de pensii si de oriunde cunoaste ca toate s-ar majora in caz de recalculare, doar astfel devenind toate pensii militare ca si ale colegilor pensionati dupa anul 2011. Cu exceptia a maxim 200-400 pensii cu cuantumuri "umflate cu pompa" in baza Legii nr. 119/2010 si a O.U.G. nr. 1/2011, adica acele pensii majorate de 2-7 ori prezentate in materialul anterior?   


 UPDATE 6

Cei multi rezervisti realizeaza ca aplicarea sau neaplicarea bazei de calcul de 70-80% prevazuta de Art. 29, este elementul care face in mod radical diferenta intre pensiile personalului pensionat pana in anul 2011 si a celui pensionat dupa anul 2011, element corelat bineinteles cu actualizarea in functie de soldele actuale ale militarilor in activitate! Momeala aruncata rezervistilor pensionati pana in anul 2011 este sa stea linistiti, intrucat la prima actualizare a pensiilor functie de majorarea soldelor militarilor in activitate, vor fi recalculate oricum si pensiile personalului pensionat pana in anul 2011. Prima actualizare fiind insa cf. Art. 111 (2) - candva, vreodata sau niciodata! "Art. 111 (2) Prima actualizare prevăzută la art. 61 alin. (1) lit. a) se realizează în termen de 12 de luni de la data primei majorări a soldelor de grad/salariilor gradului profesional şi/sau soldelelor de funcţie/salariilor de funcţie ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special şi se aplică începând cu luna majorării acestor drepturi". Pe cand, in cazul militarilor pensionati dupa anul 2011, actualizarea este certa si este efectuata in maxim 12 luni de la intrarea in vigoare a legii, intrucat recalcularea pensiilor implica automat si actualizarea lor. "Art. 112 (2) Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se realizează în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi". In concluzia, aplicarea bazei de calcul de 70-80% precum si actualizarea in functie de soldele militarilor in activitate, este certa pt. personalul pensionat dupa anul 2011, si la noroc pt. personalul pensionat inainte de anul 2011. Articolul de legatura: "Art. 61. – (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau soldele de funcţie/salariile de funcţie ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30, 31 şi 110 și în funcție de vechimea avută la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu".

Daca desluseste cineva in textul de lege o varianta care sa ofere o certitudine raportata la un timp precis privind posibilitatea aplicarii bazei de calcul  de 70-80% si personalului pensionat pana in anul 2011 sau de actualizare a pensiilor acestora functie de soldele militarilor in activitate, astfel incat si aceste pensii sa devina real militare si nu doar botezate militare, este rugat sa o expuna si sa o argumenteze!


Semnat: G. Olescu

117 comentarii:

 1. Macar de s-ar aproba legea .Cred ca e o doar cacialma a plagiatorului si toti militarii o sa o ia in mana cum vrea pesedistul Dogaru

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai este nicio cacealma! Jocul e cel mai probabil cel descris cu rosu in material! Daca NU se recalculeaza pensiile militarilor pensionati pana in anul 2011, ci doar a celor pensionati incepand cu anul 2011, practic bugetul ramane neschimbat - cei pensionati dupa 2011 fiind foarte putini si nesemnificativi ca pondere bugetara.

   Temandu-se de o reactie masiva din partea celor pensionati pana in anul 2011 - care pur si simplu suntem pacaliti, Ponta & Oprea au inaintat via M. Dogaru acel proiect. Doar sa vada daca reactionam sau nu! Daca ar fi existat o reactie masiva, nu era proiectul Guvernului, ci a lui Dogaru si al unui partid din afara puterii de guvernamant.

   Nefiind reactii consistenta contra "plasei" ce ne este trasa, acum guvernul isi poate asuma linistit "teapa" ce ne este trasa. Buget neschimbat, teapa totala - totul a fost calculat!

   Ștergere
 2. Si totusi pensiile celor pensionati dupa 2011 sunt infime fata de cei pensionati inainte de 2011

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este real! Dar am dovedit acest fapt in materialul anterior. Nu este vorba despre un razboi intre 2 categorii de militari. Problema este alta: daca discutam de pensii militare - totul este simplu! O pensie contributiva pt. a fi transformata in pensie militara, trebuie RECALCULATA. Si atunci totul se uniformizeaza si toti vor beneficia de pensii militare! In caz contrar, militarii pensionati incepand cu anul 2011 vor beneficia de pensii militare pe real, dar cei pensionati inainte de anul 2011 NU beneficiaza de pensii militare doar daca le schimba denumirea actualelor pensii.

   In final, va rezulta astfel: militarii pensionati dupa anul 2011 si cei pensionati inainte de anul 2011, vor beneficia toti ca titulatura ca avand pensii militare. Dar cand compari pensia numita militara a unui militar pensionat pe 31.12.2010 si a unui pensionat pe 01.01.2011, ambii avand grade, vechimi, functii, grupe, cariere egale/identice, rezultatul va fi de o diferenta de cca. 30% intre cuantumurile celor 2 pensii in defavoarea celui pensionat pe 31.12.2010.

   Caz in care este evident ca unul dintre cei 2 NU are pe pensie militara, ci altceva! Si mai este o faza! Dar cel pensionat in 31.12.2011 chiar a avut pensie militara. I-a fost retezata pe 01.01.2011 si a fost transformata in pensie contributiva. Acum tot cel care a fost deposedat de pensie militara, ramane fara pensie militara din moment ce legea ii ia in calcul in realitate pe cea contributiva?

   RECALCULARE PT. TOATA LUMEA! ACEASTA ESTE CALEA REALA!

   Ștergere
 3. Pai, ce faceti, nu reactionati?
  Hai, ca si eu vreau sa-mi creasca.
  Urlati voi ca sa mi-o mareasca si mie, ce, numai voua... nesatuilor.
  Hai, ca eu stau la primire.
  Vreau si eu dar... nu pot, stiti eu sunt... dar nu sunt... adica vreau sa spun ca eu sunt nu sunt... pentru contra.
  Sper ca ma intelegeti... daaa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai daca zici ca stai la primire asteapta-ne sosim imediat!

   Ștergere
 4. Din comunicatul guvernului: "...Pensiile aflate în plată, stabilite în temeiul Legii nr. 263/2010, pentru cadrele militare trecute în rezervă în intervalul cuprins între 01.01.2011 și data intrării în vigoare a prezentei legi, se recalculează potrivit reglementărilor cuprinse în aceasta.
  În cazul pensiilor care, prin noul mod de calcul, s-ar diminua, se păstrează cuantumul actual."...rezulta foarte clar intentia ! Totul e sa avem legea, s-o buchisim si ne pregatim de o noua "era" la instante. Ar mai fi sansa sa convingem parlamentul ca discriminarile se mentin. E o sansa ! Putea fi o HG si eram gata !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestia cu diminuatul este generica! Nicio pensie pe L. 263/2010, nu poate fi mai mica decat cea recalculata. Este verificat. Va spunem si de unde. A fost pensionat un intreg lot din M.Ap.N. pe L. 263 care din nefericire (pt. ei) este cel de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2015/02/a-fost-finalizat-procesul-militarilor.html]. Am reusit sa le aflam pensiile in baza L. 263 multora dintre ei. Apoi le-am aplicat Art. 112. Este imposibil sa scada vreo pensie cuiva pensionat pe L. 263.

   NU avem decat o sansa! Parlamentul! Sa gandim si pozitiv? Doar intr-o varianta! EU sunt beneficiar al unei legi initiate de Guvern - repectiv Legea nr. 125/2014 [http://lege5.ro/Gratuit/gqydiojxgq/legea-nr-125-2014-privind-scutirea-de-la-plata-a-unor-debite-provenite-din-pensii]. Legea a fost initiata de Guvern - dar in forma in care fusese initiata NU as fi beneficiat de lege. Aceasta a fost schimbata insa RADICAL in Parlament si asa am ajuns si EU beneficiarul legii.

   Deci, ce a initiat Ponta a fost schimbat in Parlament tot de Ponta! Ceea ce NU este logic, decat numai daca Ponta joaca astfel: NU isi asuma raspunderea directa, ci indirecta - ca in cazul exemplificat cu L. 125/2014. Parlamentul a decis - nu Ponta, el a initiat altceva!

   Este posibil sa fie aceeasi situatie si in cazul de fata! Dar este numai o supozitie! Intrucat, tot Ponta avizeaza cheltuielile cu o lege. Acestea fiind deja preavizate si fiind practic nule. Caz in care rezulta ca imbatam cu apa rece daca am crede ca Ponta va da aviz pe o lege care presupune alte cheltuieli bugetare decat cele preavizate si care sunt nule!

   Ștergere
 5. HA! HA! HA! ADICA CEI LA CARE V-AM RAS PENSIILE MILILTARE IN 2011 RAMANETI TOT CUM AM STABILIT EU, DOAR CA AU SCHIMBAT PONTA SI OPREA DENUMIREA PENSIILOR? HA! HA! HA!

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca Ponta si slugile lor din SCMD si ANCMR cred ca ne-au dat "teapa" celor pensionati inainte de 2011,le comunicam ca ei sunt cei care vor lua o mare "TEAPA"Una care sa le intre prin fund si sa le iasa pe nas.Ce mai reprezinta ANCMR si SCMD printre si pentru militarii pensionari?Vax albina!NIMIC! Ati facut calcule gresite,tradatori lasi ce sunteti.Vine si scadenta foarte curand.Mai curand decat credeti voi.Noua forma de rezistenta si organizare vor fi total diferite decat cele tip "ANCMR" sau "SCMD".iar rezultatele se vor vedea pentru voi......."tovarase Ponta,tovarase Oprea,tovarase Dogaru,tovarase Iliescu @co.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deocamdata calm, intrucat NU am vazut proiectul oficial al Guvernului. Intuim care este, dar sa il vedem mai intai!

   Ștergere
 7. Pai, faptul ca nu vor recalcularea pensiilor de dinainte de 2011, este o recunoastere implicita a ilegalitatilor savarsite pana la aceasta data - ca victime, putem transforma chestia asta in arma impotriva unei noi discriminari. Ponta a cam vazut cum bate vantul prin cele cca 50 propuneri la senat si a pasat rapid legea in parlament sa se spele ei pe cap cu ea. In parlament se pot multe rezolva. De exemplu: casa de pensii sa fie obligata sa justifice tabelul publicat aici si cu aceasta ocazie vor iesi la suprafata toate mizeriile; sau, sa se solicite un raport de impact pentru recalcularea tuturor pensiilor militare, s.a....Dar, in fond, daca atunci cand am trecut la civili pentru noi n-a contat cuantumul mai avantajos de ce ar conta cand procesul e invers ??? Tara de doi bani !!! Si, daca compari cele doua procese mai departe, tragi concluzia si pentru cine se fac legile in tara asta...de doi bani !!! S-o aparam !!!!
  Sa vedem totusi forma legii si apoi vom sti ce sa facem.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referitor la tabel, sunt cerute la acest moment ceva explicatii C.P.S., dar NU de catre institutii oficiale. Prin urmare, CPS nu va furniza detalii despre alte persoane oricui. In schimb, colegii din Pitesti au intentia (daca nu cumva au si facut-o) sa sesizeze D.N.A. Sesizarea insa trebuie extrem de bine fundamentata, intrucat DNA nu poate actiona decat spre a demonstra ca la desfiintarea legislatiei s-a practicat un trafic la nivel legislativ pt. a favoriza un grup redus de persoane pt. a obtine foloase, in defavoarea a mii sau zeci de mii de persoane care s-au trezit muritori de foame. E ceva extrem de dificil, dar este posibil, de ce nu?

   Pe de alta parte, DNA poate fi sesizata si acum privind traficul de influenta legislativa care din nu favorizeaza acelasi grup redus de persoane.

   Ceva este cert: acel tabel, precum si aceasta sintagma "trafic de influenta legislativa" au pus pe jar niste persoane.

   Ștergere
  2. La tinuta de campanie asigurare materiala 1/4 top coli A4,pixuri cu mina albastra,sala de conferinte a DNA discriminatii,plangeri penale dupa dictarea compusa in prealabil separat pe fiecare impricinat in parte,nr. de inregistrare, dupa care gustare + activitati de socializare!

   Ștergere
 8. Si totusi urgenta 1 sunt cei pensionati dupa 2011 care au de 4 ani pensii de mizerie nu cei pensionati inainte de 2011 care au totusi pensii decente dar inghetate Macar sa le aduca pe alea date prin legea criminala a lui Boc la nivelul celor pensionati inainte de 2011

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici NU mai este vorba de urgente, ci de pensii militare! Nicio pensie actuala aflata in plata a unui militar, NU este militara, indiferent ca a fost pensionat inainte sau dupa 2011. Doar RECALCULAREA o face militara. Problema este ca pt. cei pensionati inainte de 2011, NU este prevazuta deloc vreo RECALCULARE, nici in urgenta 1, nici intr-a 7-a, adica personalul pensionat inainte de 2011, NU va beneficia de pensii militare. Despre asta discutam!

   Ștergere
  2. Din Nota de Fundamentare a proiectului:
   Mecanismul prin care se revine la sistemul pensiilor ocupationale presupune:
   - repunerea in plata a pensiilor stabilite in temeiul Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010, pentru cadrele militare trecute in rezerva pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 263/2010;
   - recalcularea pensiilor aflate in plata stabilite in temeiul Legii nr. 263/2010, pentru cadrele militare trecute in rezerva in intervalul cuprins intre data de 01.01.2011 si data intrarii in vigoare a prezentei legi, potrivit
   reglementarilor cuprinse in aceasta;
   - stabilirea drepturilor de pensie, pentru cadrele militare care vor trece in rezerva sub imperiul prevederilor prezentei legi, dupa o metodologie similara celei statuate de Legea nr. 164/2001

   Ștergere
  3. @ Anonim 22 aprilie 2015, 20:08. Cand discuti de aplicarea unei noi legi, faci ce s-a facut intotdeauna: iei toate pensiile vizate de noua lege, le RECALCULEZI si ce iese sunt pensii in baza noii legi.

   Ștergere
 9. Ba discutam deoarece cei pensionati dupa 2011 au facut efectiv foamea .Sa se recalculeze la toti dar nu uita ca de 4 ani cei pensionati dupa 2011 sufera..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pai voi ati acceptat legea aia infecta.
   asa ca o meritati.
   voi ati fost de acord cu hotia asta.
   la voi totul a fost transparent si corect.
   la cei pensionati inainte de 2011 nu s-a intamplat asa.
   pai s-a aplicat retroactiv o lege chit ca cei de la ccr au spus ca pensiile nu pot fi taiate.
   consilierul lui boc a spus clar ca nu poti fi recalculate atatea pensii decat in 20-30 de ani.
   practic a fost totul o loterie.
   dar la voi a fost totul pe fatza.
   singurii care merita pensii militare sunt cei a caror pensii au scazut in urma recalcularii.
   ceilalti,merita sa moara de foame,indiferent ca pensia lor a crescut sau au fost in activitate cand s-a dat legea asta infecta.

   Ștergere
  2. Si crezi ca cei care au avut pensii retezate in anii 2011-2013 sub nivelul celor pe L. 263, au mancat numai ton? Nu intelegi sigur ceva! Tu vei avea pensie militara, noi - cei pensionati inainte de 2011 NU mai beneficiem. E ca si cum ti-ar boteza si tie actuala pensie ca fiind militara si gata. Dar acest lucru nu se intampla decat celor pensionati inainte de 2011, tie nu. Felicitari pt. pensia militara care iti va fi stabilita si care va fi cu mult superioara fata de cea a unui omolog de-al tau pensionat pana in 2011. Care va trebui sa moara cu actuala contributiva fortat sa mai creada ca e si militara.

   Tehnic iti spun eu care e marele castig pt. cei pensionati dupa 2011: oricine depaseste lejer baza de calcul de 100%. Noi, ceilalti eram limitati la maxim 100%, pensiile sunt preluate cu aceasta limita. Mai pe romaneste: daca mi s-ar recalcula pensia ca tie, ar creste in cazul meu cu 44% si ar deveni egala cu a unui fost coleg dat afara luna trecuta din armata cu 3 ani cu suspendare pt. coruptie. Dar numai coruptului i se va recalcula, doar el va beneficia de pensie militara. Iar eu voi fi mai prost cotat cu 44%.

   Ștergere
  3. Si ce puteam face ca maistru militar cand eram in activitate iar Boc macelarea pensiile militare prin legea contributivitatii fraudata de Roberta ?Greva foamei sau ce ? Bateti campii cu gratie astia iesiti inainte de 2011[cu pensii cat de cat normale ] de acuzati militari activi de atunci ca au fost de acord cu legea 263..Numai zic ca in 2010 hotul Basescu l-a pus pe piticul porno Boc sa ne taie si salariile cu 25% deci am pierdut si la cuantumul pensiei asteia amarate [1470 lei cu 27 de ani vechime in operativ] deoarece am iesit la pensie in 2011..Asa ca mai usor cu tupeul si pianul pe scari..

   Ștergere
  4. Olescule tu vrei ca coruptilor iesiti la pensie inainte de 2011 sa li se recalculeze pensia?Sau inainte de 2011 nu erau corupti?Asta ca ai adus vorba de corupti..

   Ștergere
  5. @ Vasile 22 aprilie 2015, 19:33. Daca discuti ceva serios, bine daca nu, mai bine renuntam! Eu ti-am spus ceva concret! Lotul este aici [http://r-26500.blogspot.ro/2015/02/a-fost-finalizat-procesul-militarilor.html]. Vrei si mai concret? Pana acum am stabilit ca fata de omolgul meu dat afara luna trecute pt. coruptie, in absenta recalcularii, ambii avem pensii militare - desi eu nu am, eu fiind mai prost cotat cu 44% din cauza NERECALCULARII.

   Urmeaza concentrarea! (Ca fapt divers, nu degeaba ne dau astia pensii militare, stai linistit!) Si eu si individul, suntem sefi de state majore la niste unitati. Dar numai eu sunt concentrat, intrucat individul este condamnat penal cu executare, fapt pt. care isi manca pensia militara linistit. Dar el are dreptul sa ii fie recalculata pensia si sa ii fie majorata cu 44%, eu nu am dreptul! Despre asta e vorba! Dupa cum vezi, neuniformizarea conduce la multe ineptii!

   Ștergere
 10. Nu cunoaste nimeni continutul legii aflate in proces de aprobare? Oricum, daca nu se va aplica la toti indiferent de data iesirii la pensie, vor urma mii , poate chiar zeci de mii de procese pentru discriminare, tratament preferential etc. cu sanse reale de reusita , plus despagubirile de rigoare( din pacate, asa cum a spus si premierul suntem fruntasii intre reclamagii insa nu poate fi suportata la infinit bataia de joc).Nu se poate ca permanent latraii (cu pensii babane si servicii la stat cumulate cu pensiile babane) sa aiba castig de cauza in detrimentul majoritatii rezervistilor. Iar pentru cei care sustin ca cei pensionati dupa 2011 au pensii mult mai mici fata de cei pensionati inainte de 2011: a nu se confunda majoritatea rezervistilor-corecti, cu onoare si demnitate militara cu uihn grup relativ restyrans de latrai avand pensii superbabane(pe L164, pe L119 , a se vedea tabelele care sunt destul de elocvente)obtinute prin metode conjuncturale. Mass media ar trebui informata corect cu privire la aceste aspecte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Trofin
   Intre smecherii de care faci vorbire sunt si cadre care au fost detasate in economia nationala (la canal, la casa poporului, in mine....) iar oamenii aia cred ca merita pensii mai mari deoarece au incasat salarii frumoase pentru vremea respectiva. Nu generaliza.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Daca cititi cu atentie toata presa o sa observati ca practic principiile noii legi sunt urmatoarele:
  - se revine la principiile legii 164/2001 cu mici modificari neesentiale la stabilirea bazei de calcul;
  - pensiile in plata pina in dec. 2010 ramin neschimbate si NU ARE ROST SA FIE RECALCULATE. Se legalizeaza doar cuantumul lor si se mentine formula de calcul din legea 164.
  - se recalculeaza pensiile stabilite in baza legii 263 dupa formula de calcul a legii 164 deci doar acelea e normal sa fie recalculate, celelalte e inutil.
  - se reintroduce principiul cuantumului cel mai favorabil.
  - nu se stie si aici e marea problema cum o sa fie ACTUALIZATE pensiile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E o barbologie in rezumat pe care am mai auzit-o! Presa preia ce i se spune la modul brut, nu analizeaza legile in esenta lor! Noi ca militari patiti, dicutam pe lege, articol si virgula, NU pe ce spune unul si altul. Iar pana una alta, tot ce cunoastem la modul concret este ca Guvernul chiar a participat la redactarea proiectului inaintat insa de Dogaru in Parlament. Din care rezulta clar ca este pusa BARIERA intre militarii pensionati pana in 2011, si cei pensionati dupa 2011.

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK! Multumim! Facem un tandem:in oglinda cu pensiile militare care vor rezulta din recalculare pt. cei 100 de militari afara pt. coruptie in prima parte a anului 2015 [http://r-26500.blogspot.ro/2015/02/a-fost-finalizat-procesul-militarilor.html] si care la acest moment executa diverse pedepse la inchisoare, majoritatea cu suspendare! Asta ca sa fie tabloul complet!

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 16. Pai ruptura EXISTA deja acum intre cei pensionati inainte de 2011 cu pensii normale si cei pensionati dupa 2011 cu pensii de mizerie pe legea lui Boc.Legea propusa in parlament e buna deoarece aduce macar pensiile celor pacaliti de Boc la nivelul pensiilor celor pensionati inainte de 2011 .Ca cei pensionati inainte de 2011 vor pensii mai mari e de inteles ca nimeni nu zice ''ia-mi Doamne ci da-mi Doamne''.Deci cei cu pensii deja normale luate inainte de 2011 pot astepta ca si colegii lor dupa 2011 [care au pierdut s o gramada de banuti in 4 ani] a aiba pensii macar la nivelul lor caci banii din ultimii 4 ani , canci .Deci legea e oricum buna si folositoare chiar daca nu repara toate nedreptatile e totusi un mare pas inainte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand discuti de aplicarea unei noi legi, faci ce s-a facut intotdeauna: iei toate pensiile actuale ale personalului militar vizat de noua lege, le RECALCULEZI si ce iese sunt pensii militare in baza noii legi. Ce este exceptie de la regula, NU mai este pensie militara. In caz contrar, ca la americani: fiecare cu legea in care a iesit. Adica in cazul meu este L. 164/2001 si nu cea dupa care am achitata pensia acum!

   Cat priveste pasii inainte! Pari mai tanar ca mine, eu fiind pensionat inainte de 2011! Pt. noi, astia patiti, NU mai tine cu pasi inainte, lateral sau inapoi. Am furat-o prea rau de la politicieni in 2011, nu ca tine care erai in activitate, ci cum e mai rau, dupa ce ne terminasem treaba in armata!

   Ștergere
  2. Care pensii zici tu ca sunt pensii "normale" : cele recalculate de boc sau cele ramase la nivelul lui decembrie 2010 ?!!! Asa ca sa ma lamuresc !

   Ștergere
  3. Care pensii zici tu ca sunt pensii "normale" : cele recalculate de boc sau cele ramase la nivelul lui decembrie 2010 ?!!! Asa ca sa ma lamuresc !

   Ștergere
  4. Care pensii zici tu ca sunt pensii "normale" : cele recalculate de boc sau cele ramase la nivelul lui decembrie 2010 ?!!! Asa ca sa ma lamuresc !

   Ștergere
 17. In atentia tuturor participantilor la discutii! Zona "R-26500" se afla de la o vreme in atentia unor persoane si institutii de rang inalt! Stati, nu intrati in panica, nu ne aresteaza nimeni! Scopul monitorizarii este altul: persoanele/institutiile in cauza vor sa afle realitatea asa cum este, nu doar ceea ce se vinde "pe la colturi" de catre unii si de catre altii din spectrul militar care vorbesc in numele nostru, dar care reprezinta cu totul alte interese (personale, de grup, de clan, politice etc.). De aceea persoanele/institutiile in cauza analizeaza toate sursele, variantele si apoi emit decizii si concluzii. Asa au ajuns si pe la noi pe aici! Incurajarea este sa exprimati adevarul! Multumim!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. adevarul este ca daca politicienii astia corupti,dupa ce au furat pensionarii militari timp de 5 ani, fac o lege ce ii discrimineaza fix pe aia care au avut pensile taiate s-ar putea sa plateasca foarte scump cei care sunt responsabil de asa ceva.
   iar nota de plata nu o sa vina din partea militarilor.

   Ștergere
 18. Intrucat Dogaru va participa la Adunarile Generale ale filialelor SCMD din tara(alea care au mai ramas!),le-as recomanda participantilor sa il intrebe: 1 - Cunoaste prevederile noii legi? 2- A contribuit in mod direct impreuna cu cei din CD al sindicatului la elaborarea acesteia? 3 -Se vor recalcula si pensiile celor pensionati inainte de 2011/? 4- In ce mod se va normaliza situatia celor "reparati" si "inghetati" prin Legea 241?(se vor mai recupera sumele retinute abuziv si cele furate prin neindexarile anuale?) 5- Pregateste cumva "noi gogosi" pentru pensionarii militari in incercarea disperata de a se mai face "util" lui Ponta,Oprea si PSD la viitoarele alegeri?.......Cei care doresc,pot completa cu alte intrebari ce privesc noua Lege.Zic Lege,in speranta ca nu o sa avem parte de o noua FARADELEGE de tip Basescu-Boc_Anastase_PDL si din partea PSD-UNPR-Ponta-Oprea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Um prim raspuns cert cf. proiectului de lege este la pct. 4: "Art. 123. - (1) Diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi OUG nr. 1/2011, se restituie titularilor, la cererea acesora, în mod eşalonat, pe o perioadă de cel mult 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi". ACESTA ESTE ARTICOLUL CARE I-A ORBIT PE TOTI PT. NISTE MALAI IN RATE SI CARE ORICUM SE DUCE PE URGENT PE APA SAMBETEI, DE NU REALIZEAZA CA LA O RECALCULARE CU BAZA DE 70-80%, APROAPE ORICINE POATE DEPASI 100% DIN BAZA DE CALCUL. "Inghetatul" superficial gandeste astfel: iau niste bani inapoi in maxim 2 ani si gata! Restul nu conteaza! Desi, o pensie recalculata unde sa ii iasa o baza de 100% sau mai mult permanenta, e "pe viata" si NU se mai duce pe apa sambetei.

   Un al 2-lea raspuns cert este la pct. 3.: nu se recalculeaza pensiile celor pensionati pana in anul 2011, Art. 111 este totusi redactat la modul citet. Fa comparatie cu Art. 112 inde scrie clar ca se recalculeaza pensiile celor pensionati in baza L. 263 si atat, adica a celor pensionati dupa anul 2011.

   Proiectul e aici [https://drive.google.com/file/d/0B9CqWMwAnBxMc2tRQzUzQ2pKU0E/view].

   Ștergere
  2. R-26500,te rog sa o lasi "mai moale" cu "raspunsuri certe" . Raspunsuri certe o sa primim doar dupa ce vedem Legea publicata in Monitorul Oficial.De ce spun asta? La 16.39 mi-ai raspuns astfel: "Deocamdata calm,intrucat NU AM VAZUT proiectul oficial al Guvernului.Intuim care este,dar sa il vedem mai intai".Ceea ce ai spus este corect,dar acum ai capatat asa repede niste "certitudini"? Pe baza unui Proiect neoficial? Eu doar am tras un semnal de alarma (si nu este primul!) la ceea ce ni se poate intampla din cauza unor .......(nu am termenul potrivit!).Pentru ca e clar ca ne vom alege doar cu o noua FARADELEGE,dupa cum zici si dumneata si zic si altii pe aici.Oricum,sunt convins ca "discutarea in Parlament" se va mai intinde mult si bine.Probabil ca pana in preajma viitoarelor alegeri.Gresesc?

   Ștergere
  3. @ Lancea 22 aprilie 2015, 22:49. Nu am vazut, dar sunt suficiente

   Cam asa este! Insa, referitor la Art. 123 recuperarea sumelor in transe, rostogolite pe mai multi ani, este o practica la moda de multi ani. Un guvern "paseaza" altuia ce sa faca. Eu sunt in situatia asta. In urma unui proces si a unei legi (125/2014), mie mi se returneza deja totul in ... 5 ani. Prima transa am primit-o deja. Mai sunt 4 ani. Daca apuc. In concluzie, ai dreptate - dar eu consider ca Art. 123 este o certitudine.

   Referitor la certitudinea ca "nu se recalculeaza" si despre proiectul oficial al guvernului. Necunoscand proiectul, ipoteza este o intuitie de fapt! Care mie imi spune ca este acelasi proiect inregistrat de SCMD, iar ieri guvernul nu a adoptat un proiect, ci l-a avizat pe cel inregistrat si care era inaintat la guvern inca din 31.03 pt. avizare. Dar sa asteptam mai bine!

   Ștergere
  4. Multumesc pentru intelegere,R-26500 ( ca mi-ar place crearea un "trib" cu cei "criogenati si neindexati", care sa se bata pana la ultima suflare pentru drepturile lor,asemenea triburilor indiene pentru pamanturile lor!)Sa nu intelegi gresit atitudinea mea ,dar eu consider ca intotdeauna si in tot ceea ce facem,ADEVARUL trebuie sa fie cel care ne ghideaza mintile si sufletele.Nu mai avem timp de pierdut si vanturat baliverne cu tot felul de ineptii ale unora sau altora,fie ei politicieni, asa-zisi "camarazi,colegi" care prin ceea ce fac si zic dovedesc doar lipsa de respect fata de institutia militara in primul rand si fata de lege,doar ca sa le fie lor bine.Nu mai avem timp,oameni buni! Avem o varsta,avem niste obligatii si datorii fata de urmasi.De acea ,aceasta batalie,poate ca pentru multi printre ultimele pe care le mai pot purta in aceasta scelerata si originala democratie,trebuie dusa fara menajamente si cu orice riscuri si sacrificii.Eu unul,nu vreau si nu pot sa mai accept nici macar "suficienta" unor "argumente,propuneri,proiecte" ce ne-au oferit pana acum doar necazuri,suparari,amaraciuni,nedreptate.Asa ca va rog sa ma intelegeti.Cu multumiri si scuzele de rigoare,LANCEA va ramane aceeasi in atitudine pentru reusita binelui nostru comun.

   Ștergere
 19. Oricum discrepantele sunt uriase intre cei iesiti la pensie inainte de 2011 si cei iesiti pe legea criminala a lui Boc care e vigoare si acum pentru militari actuali dar cu viitioare pensii civile.Buba pensiilor militare e cu prea mult puroi si nimeni nu vrea sa o sparga..

  RăspundețiȘtergere
 20. Dogaru:
  "Astazi, 22.04.2015, Guvernul Romaniei a dat avizul pe Proiectul Legii pensiilor militare de stat, care se afla in dezbatere parlamentara." (cititi ultimul lui articol)
  Ponta:
  "...adoptăm astăzi - ca proiect de lege, evident, nu ordonanţă de urgenţă - o lege extrem de importantă, care a fost lucrată foarte mult timp, legea pensiilor pentru militari."
  Minte primul? Minte al doi-lea? Mint amandoi ? Tara de doi bani nu se dezminte. Toti sunt matrafoxati !? Unde naiba e adevarul ? Eu nu vad decat un pumn in gura !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai degraba dati cu capul de calorifer! E si un adevar pe acolo! Peste 99% dintre noi NU cerceteaza, ci "inghit" ce li se spune. Parca mai conteaza de unde vine "pleasca". Pe de alta parte, am mai auzit parca la legea cu francii elevetieni ca erau vreo 5 proiecte prin Parlament, dar care s-au comasat si a iesit doar una! Asa e si aici! Legea va fi una, Dogaru se va lauda ca a initiat-o primul, iar Ponta ca a adoptat proiectul! Ambii cauta popularitate si atat! Iar prostiile din lege le apartin in egala masura!

   Ar mai fi o varianta! Ponta sa fi facut misto de Dogaru, ANCMRR etc! Le-a dat de lucru la o lege lasandu-i sa vada ce pot debita din ei, iar Guvernul are propria lege mai preluand pe ici pe colo cate ceva din proiectul aruncat drept "momeala". La cat de prost e redactat si conceput ce a initiat Dogaru, chiar nu este exclus. Supozitii, bineinteles!

   Ștergere
  2. Situatie, prezentata de presa, la sedinta de guvern:
   "Avem mulţi militari în România, şi la Ministerul Apărării, şi în alte structuri. E doar pentru cei oficiali sau şi pentru ceilalţi chestia asta cu pensia?", a întrebat Ponta, ministrul Apărării precizând că proiectul este "pentru toţi".
   Ponta a continuat, în mod informal, şi a glumit spunând că probabil "sunt şi prin presă unii care susţin proiectul".
   Pe mine ma doare sufletul....e totusi premier! Demonstreaza ca nu stie nimic despre armata tarii pe care o guverneaza. Suntem o... "chestie" care e tocmai a creat un moment de gluma si nimic mai mult...Am zis eu ca nu avem comandanti....

   Ștergere
 21. Nu v-ati prins ca totul e o cacealma? Ca sa ma citez pe mine: ”Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!”. In felul acesta s-a dat de lucru bizonilor abatandu-se atentia de la problemele interne (Sova, Dragnea, familia lui Ponta etc.) si mai ales externe (ofensiva mediatica si militara a rusilor). Televiziunile, jurnalistii, ”opinia publica”, ziarele scrise si online au ce dezbate: ”pensiile nesimtite” ale militarilor ...restul problemelor cu care se confrunta tara vor fi acoperite de acest subiect...Mai ales ca totul era foarte simplu: se reintroducea L164/2001 pentru toti militarii si gata...

  RăspundețiȘtergere
 22. Pentru colegul care propavaduieste "doar adevarul": despre care pensii normale este vorba? Fiindca nicio pensie stabilita inainte de 2011 nu mai este normala, avand in vedere ca dupa 2011 conditiile de munca sunt calculate dupa alte prevederi legale. Cele calculate dupa 2011 vor fi "mai normale" sau "mai anormale" decat cele calculate inaintea datei de referinta? Dar "inghetatii" cum sunt? Normali, anormali sau... nenormali? Cine mai are un pic de... glagorie si gandeste la realizarea unei echitati prin legea pe cale de facere nu-si poate indeplini gandul de dreptate decat printr-o recalculare generala si aplicarea principiului cuantumului mai avantajos. Altminterea, alt motiv de galceava si de dezbinare. Cu consecintele care decurg din "boala lunga".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stimati si onorabili domni, nu cred ca in situatia din acest moment e cazul sa umblam cu dezinformari si sa bagam intrigi si soparlitze gen" cei pensionati inainte de 2011 au pensii uriase fata de cei pensionati dupa 2011 care fac foamea". Nimic mai fals, tovarasi postaci din ordin "de sus".In primul rand comparatiile trebuie sa cuprinda conditii similare:grad, functie, vechime nu trebuie comparate merele cu strugurii de ex.Problema de care se leaga postacii tip doghhy consta in faptul ca la numitor in loc de 20 (la cei pensionati inainte de 2011) se afla cifre 21, 22, 23 maximum. Postacii mint cu nerusinare ca la ei s-a impartit la 30 dar acest lucru se va intampla peste multi ani nu in momentul de fata, cresterea numitorului se face gradat, anual nu brusc cum insinueaza doghhy.Mai apoi, anual sunt niste coeficienti de corectie (valabili doar dupa 2011) care in buna masura compenseaza cresterea lina a numitorului.Mai sunt si fel de fel de cresteri ale veniturilor lunare care si ele contribuie din plin la cresterea numaratorului .Si in final, "bomboana de pe tort", tovarasi postaci dughhy -la cei de dupa 2011 se aplica cu "succesuri" HGS 1019 fapt ce contribuie la o crestere sensibila a numaratorului. Pentru cei pensionati inainte de 2011 niste mari conducatori au stabilit ei ca aplicarea unitara a HGS 1019 pentru toti rezervistii( asa dupa cum era normal intr-o tara normala) e o frauda . In schimb, declaratiile lor pe proprie raspundere in baza carora si-au tras locuinte luxoase pe banii statului constituie probabil acte de eroism. Iata de ce tovarasi postaci dughhy cred ca e cazul sa reveniti cu picioarele pe pamant si sa va amintiti ca ati jurat credinta patriei si poporului din care va trageti, ati jurat sa fiti corecti, cu onoare si demnitate militara.Sa speram ca la nivelul legislativului proeictul legii pensiilor militare va fi analizat cu toata raspunderea si se va stabili aplicarea uinitara a acestuia pentru a elimina discriminarile si a elimina totodata abramburelile din prezent in acest domeniu.

   Ștergere
 23. Persoane interesate au blocat comentariile ...."gogule"? Ordine de sus?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost blocat un singur comentariu al unei persoane care intra din cand in cand pe aici, si neavand nimic concret a spune latra ceva cu frumoasa Sabrina spune...ula ... ula. Al tau era comentariul?

   Ștergere
  2. Categoric NU! Te-am "suspectat degeaba".Scuze pentru"intepatura"!

   Ștergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Spam. Pt. limbaj indecent!

   Ștergere
  2. De fapt adevarul doare ,nu iti convine ca militarii iesiti la pensie inainte de 2011 si care au pensii de peste 4000 de lei[de obicei coloneii si generalii politruci din birouri nu trupa ] trebuie sa ramana inghetate [pentru echilibru] si ai cenzurat mesajul .Si te mai miri cu ipocrizie ca guvernul face la fel cu militarii .

   Ștergere
  3. Asta in timp ce cei iesiti la pensie dupa 2011 pe legea 263 a lui Boc au pensii de mizerie ...

   Ștergere
  4. @ doar adevarul 23 aprilie 2015, 11:32. Nu din cauza asa. Din cauza faptului ca i-ai adresat o expresie celui cu care te contrezi ceva in genul ca ar fi cam prost. Rugaminte: NU mai face diferente.

   Ca daca iti aduc aminte ca dupa 2011, atat un pilot din grupa ALTE CONDITII, cat si o fatuca sefuleta de birou de finante din grupa CONDITII SPECIALE, beneficiaza de aceeasi majorare de punctaj de 50% pt. grupa si riscul in munca, vei avea brusc revelatia ca dupa anul 2011 au aparut cohorte de majorete mai perfide decat toti politrucii de pe vremuri.

   Probabil ca esti acelasi maistru care se plangea ca are o pensie de vreo 1600 lei pe L. 263. Daca este real, la datele care le-ai afisat, un maistru cu aceeasi vechime ca a ta, pensionat inainte de 2011, are o pensie mai mica decat a ta - adica de vreo 1 400 lei. Intrucat, tu ai fost saltat "din pix" din grupa CD in grupa CS, iar omologul tau pensionat pana in 2011 a ramas in aceeasi grupa CD. Desi ati desfaurat aceleasi activitati.

   Ștergere
 25. Anonim vorbesti de onoare militara si postezi ca anonim.,Trebuie ca ai obrazul gros ca scandura .Si lasa vrajeala cu ''numaratorul ''ca la vechime egala , aceleasi grupe si functie egala cei iesiti inainte de 2011 au pensii cu 40% mai mari decat cei macelariti de BOC dupa 2011 [Cunosc sute de cazuri].
  Asa lasa manipularea vrajeala asta cu ''numaratorul'' apropo de onoare ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si noi cunoastem cazuri si invers! Majoritatea celor pensionati inainte de 2011 au fost incadrati in grupa CD si au majorare de punctaj de 25% pt. fiecare in munca. majoritatea celor pensionati dupa 2011 au fost saltati "din pix" din vechea grupa CD si au fost introdusi in grupa CS. Fapt pt. care beneficiaza de o majorare de punctaj de 50% pt. fiecare an in munca. Desi, si primii si ultimii au efectuat aceleasi activitati, de exemplu - tanchist: tanchistul pensionat pana in 2011 are 25% majorare punctaj, iar cel tanchistul pensionat dupa 2011 are 50% majorare punctaj. Desi amandoi au fost tanchisti si ar trebui sa beneficieze de aceeasi majorare de punctaj pt. grupa de munca.

   Ștergere
 26. Daca tot faci trimitere la unele articole din proiect postate chiar aici de catre tine de ce nu le citesti si le interpretezi corect ? Hai sa le interpretam impreuna:

  Art.111 ….”devin pensii militare de stat in intelesul prezentei legi” inseamna ca isi schimba denumirea si devin pensii carora li se aplica INTEGRAL prevederile acestei legi.
  -„(2) Prima actualizare”…..se aplica deci TUTUROR PENSIILOR MILITARE.
  -„(3) Pensiile prevazute la alin. (1) POT FI RECALCULATE”……deci nu este nimeni exclus de la recalculare daca prezinta documente (tabele, copii dupa statele de plata sau alte acte doveditoare).
  „Art. 112. Pensiile….. stabilite in baza Legii 263/2010…..se recalculeaza…” Pensia ta si a celor iesiti inainte de 2011 a fost stabilita in baza legii 263/2010 ? Tu ai avut o pensie stabilita in baza unei legi care nu exista in momentul iesirii tale la pensie ?
  Eu iti propun sa editezi articolul si sa nu mai lansezi zvonuri bazate pe…….imaginatie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te scarpini invers? Cand Art. 111 si Art. 112 pot fi comasate sub forma Art. 112? Recalcularea se va face in 12 luni si automat este si prima actualizare la toata lumea. Si atunci de ce este necesar Art. 111?

   Pune un functionar de la CPS sa iti aplice Art. 111. Acesta iti va spune astfel:
   - iti emite o decizie de pensie cu aceeasi pensie, pe care o numeste militara;
   - nu iti aplica Art. 29 intrucat NU are baza legala, si NU poate face acest lucru fara RECALCULARE. Deci ADIO baza de calcul de 70-80% din ultima solda pt. 25 ani cu tot cu grupa, la care sa iti adaugi apoi 2% pt. tot cepaseste cei 25 ani.
   - CE ACTE DOVEDITOARE? IN CE CONDITII? CUM? CAND TOATE ACTELE NOASTRE DOVEDITOARE SUNT DEJA IN EVIDENTA CPS? CONCRET?

   Si acum despre ACTUALIZARE. Prima actualizare la cei pensionati dupa 2012 se face simultan cu RECALCULAREA. RECALCULAREA include ACTUALIZAREA. Din oficiu.

   In cazul celor pensionati inainte de 2011, o ACTUALIZARE presupune doar sa iti majoreze pensia in functie de cresterile soldelor militarilor in activitate. Dar Art. 29 cel cu 70-80% baza de calcul si care este cel mai important element al cresterii unei pensii, NU iti poate fi aplicat niciodata, intrucat baza de stabilire a pensie NU are legatura cu majorarea soldelor. Grupele de munca NU se acorda in activitate, ci doar la pensie. Iar daca vrei sa iti pui baza de 70-80% trebuie sa iti fie RECALCULATA pensia. Numai ca NU exista RECALCULARE in cazul celor pensionati pana in 2011.

   Ștergere
  2. "POT FI RECALCULATE” inseamna ca trebuie sa ceri acest lucru daca il doresti si daca nu este prevazut in lege ca se face automat. Te opreste cineva sa ceri aplicarea art. 29 in cazul tau ?
   Articolele dintr-o lege nu se comaseaza, se interpreteaza.

   Ștergere
  3. @ Anonim 23 aprilie 2015, 12:42.

   1]. CPS nu face recalcularea la cererea mea pe motiv ca vreau si eu sa mi se aplice Art. 29. Legea este clara: Art. 29 poate sa imi fie aplicat numai - citeste ultimul UPDATE. DACA si CAND vor fi majorate vreodata soldele militarilor in activitate. Care DACA nu vor fi majorate vreodata, Art. NU nu mi se aplica niciodata. Solde care DACA se majoreaza inainte de intrarea in vigoare a legii - asa cum intuiesc eu, cei pensionati pana in 2011 am luat-o in mana definitiv. Mai este un DACA: "Art. 61 (2) În anul în care pot fi aplicabile atât prevederile art. 60, cât şi cele ale alin. (1) se aplică dispozițiile cele mai favorabile". Adica DACA indexarea este de 4%, iar soldele se majoreaza cu 1% in acelasi an, mie mi se aplica doar indexarea, si NU mi se poate aplica Art. 29 care opereaza doar in in cazul ACTUALIZARII. Iar elementul principal care determina cuantumul unei pensii, este excat acel Art. 29.

   2]. A 2-a situatia in care probabil ca mi se poate aplica Art. 29 este cum ai spus tu. "Art. 111 (3) Pensiile prevăzute la alin. (1) pot fi recalculate, în condiţiile prezentei legi, în situaţia depunerii de documente nevalorificate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, iar drepturile de pensie astfel recalculate se acordă începând cu luna următoare depunerii documentelor".

   Dar eu NU am niciun document nevalorificat până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Majoritatea nu mai avem astfel de documente nevalorificate, le-am depus! TU ai vreunul nedepus? Care?

   3]. Ce interpretare, iar ne scarpinam invers? Dar tu crezi ca Art. 111 a fost conceput asa de-a 'pururea daca tot era acelasi lucru ca Art. 112? Este prea vizbil schepsisul. O recalculare si pt. personalul pensionat pana in anul 2011 in conditiile Art. 112, are 2 efecte:
   - mareste bugetul si inca bine;
   - creeaza frisoane unor persoane (putine, dar exista - vezi tabelul din materialul precedent) carora in urma recalcularii le-ar rezulta o pensie inferioara fata de cea in plata acum. Legea o va mentine in plata, dar "inghetata" intrucat in mod cert legea va fi amendata cu acel buclucas articol cf. caruia "cuantumul mai avantajos ramane in plata pana cand ...". Iar cei in cauza cu 2000-4000 euro pensie NU vor asa: ei nu vor pensie "inghetata", ci o vor si indexata.

   Care e varianta mai plauzibila? A 2-a si iti spun de ce! E treaba parlamentarilor si a guvernului sa decida sa nu bugetul alocat, dar cand ca sindicat care nu ai treaba cu bugetul alocat de guvern, ci cu interesele membrilor, bagi in parlament din prima un proiect care exclude recalcularea, practic initiatorii si-au dat arama pe fata ca au introdus Art. 111 de teama de a nu cumva sa riste vreo "inghetare" printre cei cu pensiile de 2000-4000 de euro. Asta e tot smenul!

   Ștergere
  4. Art. 29 e clar dar trebuie coroborat cu art. 111.(3). Daca proiectul devine lege asa cum e postat aici atunci eu am sa cer recalcularea pensiei in baza art. 28:

   „Art. 28. – (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor realizate in 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) – c), actualizate la data deschiderii dreptului la pensie.”
   respectiv aleg 6 luni consecutive care imi convin si nu ultima solda in activitate. Actele doveditoare le am si sunt tabelele cu soldele primite pe toata durata activitatii.

   Ștergere
  5. In legatura cu art.111(3) iti reamintesc ca expresia POT FI RECALCULATE (exista sub mai multe forme) si este o smecherie legislativa lansata de Adrian Nastase intr-o prioada cind internetul era un vis frumos la noi iar accesul la legislatie era permis doar unora. Scopul e usor de inteles.

   Ștergere
  6. @ Anonim 23 aprilie 2015, 13:53. E o varianta plauzibila. Nu ar fi neaparat necesare nici tabelele, intrucat ei le au deja si inca in original.

   Acum punem cap la cap:

   "Art. 28. – (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor realizate in 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) – c), ACTUALIZATE LA DATA DESCHIDERII DREPTULUI LA PENSIE.

   (3) ACTUALIZAREA prevăzută la alin. (1) SE FACE la deschiderea drepturilor de pensii CA URMARE A MAJORĂRII SOLDEI DE FUNCŢIE/SALARIULUI DE FUNCŢIE ŞI SOLDEI DE GRAD/SALARIULUI GRADULUI PROFESIONAL, deţinute la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu".

   Asa ar rezulta ca in baza Art. 28 (1) sa fac cerere sa imi calculeze pensia pe baza mediei a 6 solde consecutive (la misto, media poate fi si mai mica decat ultima solda - nu conteaza, la mine nu au variat oricum prea mult in ultimii 5 ani) avand de fapt scopul sa imi fie aplicat Art. 29 (baza de 70-80%), altfel fiindu-mi recalculata toata pensia. Urmand ca atunci cand vor fi majorare soldele sa imi fie operata si actualizarea in functie de cresterea soldelor? Asa este?

   Se leaga cam la limita, dar e plauzibil! Asta inseamna ca cine se prinde bine, cine nu ...?! Asa este? SPECIAL AM SCRIS NISTE CUVINTE CU LITERE MARI! Te-ai prins de ce?

   SI ACUM! MAI INTAI M-AM BUCURAT CA M-AI LUMINAT, DAR ACUM AM AJUNS LA CONCLUZIA CA DACA PROCEDEZ ASTFEL, MI-O FAC CU MANA MEA! INTRUCAT IMI VA FI RECALCULATA PENSIA AVAND BAZA DE 80%, DAR LA VALOAREA SOLDEI DIN ANUL IN CARE M-AM PENSIONAT. IN CONDITIILE IN CARE EU AM O PENSIE DUBLA ACUM! DECI, 80% CALCULAT NU LA VALOAREA SOLDEI ACTUALE A UNUI MILITAR ACTIV, CI LA VALOAREA SOLDEI CU CARE M-AM PENSIONAT EU - ADICA CEA DIN TABELELE DE CARE ZICI TU!

   Mi-am pus 2% la tot ce depaseste 80%, am ajuns si pe la 130%, dar tot sub pensia pe care o acum imi da rezultatul. De la 150% in sus s-ar egala cu pensia care imi este achitata acum, dar eu nu depasesc 130%. TE-AI PRINS UNDE AI GRESIT?

   Efectiv mi-o fac cu mana mea, si doar Art. 28 (3) ma va scoate! In sensul ca doar cand se vor majora soldele militarilor in activitate, mi se va calcula 80% din valoarea soldei unui militar activ, in caz contrar pensia va ramane recalculata la valoarea soldei (media lor) cu care am iesit la pensie.

   Ștergere
  7. La toate intrebarile tale raspunsul e DA. La greseala nu e cazul deoarece am incercat sa demonstrez ca exista chichite care pot fi speculate si stiu din experienta ca multe din ele sunt introduse in mod special, doar pentru cine trebuie, urmind sa fie corectate DUPA ce isi fac efectele iar corectia se aplica doar pentru fraierii care nu s-au documentat la timp. Ar mai fi si problema cu OMM pe care nu il vad in proiect si probabil ca sunt mai multe dar deocamdata nu sunt prea interesat.
   Ma tem ca multe ne facem cu mina noastra cu legea asta. De exemplu problema recalcularii poate fi depasita si asta m-a interesat in primul rind dar problema actualizarii (cind si mai ales cum) nu apare in lege, trebuie alte reglementari sunt implicati poate alti ministri si cine stie ce iese din parlament. Daca termenul nu e prea lung cred ca actualizarea ne-ar scoate din pierderi. Din pacate sunt prea multi DACA. Astept si alte comentarii de la cei documentati. Cred ca trebuie in primul rind sa gasim o solutie legala inatacabila ca in caz de....UN NOU GUVERN sa zicem, sa putem reveni fara pierderi la garantia pensiei contributive (e garantata de decizia CCR). Pensia de stat nu ofera nicio garantie. Anul 2010, decizia CCR, CEDO, ne demonstreaza asta fara replica.

   Ștergere
  8. De ce publici ca Anonim ..spui lucruri pertinente ..???!!

   Ștergere
  9. Exemplu ..,,Cred ca trebuie in primul rind sa gasim o solutie legala inatacabila ca in caz de....UN NOU GUVERN sa zicem, sa putem reveni fara pierderi la garantia pensiei contributive (e garantata de decizia CCR). Pensia de stat nu ofera nicio garantie. Anul 2010, decizia CCR, CEDO, ne demonstreaza asta fara replica.

   Ștergere
  10. @ CEZAR 23 aprilie 2015, 18:45. In primul rand sa nu mai injuri daca vrei sa stai pe aici.

   Si acum: de ce ne explici noua asa ceva, si nu explici militarilor in activitate. Este clar ca legea rezolva (deocamdata) problema lor. Cei pensionati pe L. 263 care exprima opinii pe aici, spun ca au pensii contributive de mizerie.

   Cand vor lovi rusii, pe tine te apara CCR sau CEDO sau militarii romani care se plang ca au pensii contributive de coma?

   Ștergere
  11. @ Anonim 23 aprilie 2015, 16:54. Solutia este practic inacatabila. Stii de ce? Legea include cu aceleasi drepturi si pe soldatii si gradatii profesionisti. Daca ar fi fost beneficiarii legii si in 2011 cand ne-au desfiintat pensiile, ar fi iesit razboi civil.

   Legat de forma, ar fi trebuit ca la magistrati: sa incluzi in Legea nr. 80/1995 "in oglinda" langa sectiunea aceea cu limitarea si interzicerea unor drepturi constitutionale si sectiunea cu "privilegiul" de a beneficia de pensii de serviciu. Desfiintezi dreptul la pensie militara - dai obligatoriu dreptul sa ai firma, desfiintezi dreptul la pensie militara - dai obligatoriu dreptul sa faci politica si sa candidezi la presedentie, desfiintezi dreptul la pensie militara - dai obligatoriu dreptul sa faci greva, desfiintezi dreptul la pensie militara - dai obligatoriu dreptul ca militarii sa aiba sindicat etc.

   In legatura cu problema tehnica legata de cei pensionati pana in 2011, bine ca am rezolvat confuziile. Ai vazut unde am ajuns, nu? Daca nu ridicai chestiunea cu Art. 28, nu as fi realizat ce se intampla in cazul celor pensionati inainte de 2011 in caz de RECALCULARE, fara ACTUALIZARE concomitenta.

   Concluzia este clara: in cazul militarilor pensionati inainte de anul 2011, NU este necesara doar RECALCULAREA ca in cazul celor pensionati dupa anul 2011 - doar recalcularea poate sa si afecteze actualele pensii intrucat ar avea drept baza valoarea soldelor la data iesirii din sistem si nu cele actuale, noi avem nevoie exclusiv de ACTUALIZARE in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii. Asa am deveni egali in drepturi cu colegii pensionati dupa 2011.

   Ștergere
  12. Las-o balta cu razboiul civil. Nu asta e rezolvarea intr-o tara NATO si membra UE si ca o constatare amara te asigur ca la ora asta romanii ar lupta impotriva noastra. Vrei sa ne batem cu cei pe care am jurat sa-i aparam ?
   In legatura cu garantia eu as sugera sa introducem in textul legii un text care sa sune cam asa:

   - „Pe timpul valabilitatii prezentei legi SE SUSPENDA prevederile Legii 119/2010.”

   Repet, SE SUSPENDA in loc de SE ABROGA. Chestia asta ne-ar garanta ca in cazul anularii legii am trece automat la contributivitate inclusiv cu formula de calcul care prevede impartirea anilor la 20 si am beneficia tot automat de valoarea punctului de pensie valabila in acel moment.
   Am cerut si cer din nou si alte pareri.

   Ștergere
  13. @cezar maimuta,cum ii aia cu sabrina?
   ha ha ha.
   ce bine imi pare ca ai luat tzeapa.

   Ștergere
 27. Iar v-apuca mancatul intre voi!
  Lege militara = regula valabila ptr. toti militarii !!, altfel e ce vreti voi , numai asta nu.

  RăspundețiȘtergere
 28. Cred ca se face dreptate ptr. cei pensionati dupa 2011, ei au pierdut si la pensie foarte mult si cu salariile compensatorii, sunt curios cand o sa fie aprobata si publicata in MO, cam cat dureaza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam cat dureaza? De la caz la caz. Nimeni nu poate raspunde la aceatsa intrebare. Oricat, de la cca. 30 de zile la cca. 30 ani, orice varianta este posibila. La fel cum e posibil sa NU fie adoptata niciodata. La fel cum e posibil (asa cum s-a mai intamplat) ca din proiectul legii, dupa dezbatere, amendamente etc. sa nu ramana decat titlul, iar continutul legii iesite din Parlament sa fie cu totul altul.

   La fel cum e posibil ca presedintele sa o promulge sau sa o trimita inapoi pt. reexaminare. La fel cum e posibil ca niste parlamentari sa sesizeze CCR pe motive de neconstitutionalitate. La fel cum e posibil ca CCR sa o declare ca e constitutionala sau nu.

   Ștergere
  2. De fapt cred ca totul nu e decat o minciuna marca Naum zis Pinochio care minte cum respira.

   Ștergere
 29. Pe la anul inainte de alegeri !!

  RăspundețiȘtergere
 30. Un comunicat de presa publicat pe site-ul sindicatului spune ca noua lege este o masura reparatorie pentru pensionarii militari. Total fals ! Este de fapt o masura reparatorie pentru smecheri si smenari. Ca poate rezolva asa colateral si problema celor iesiti la pensie dupa 2011 o fi ceva dar e clar ca discrimineaza fff clar pe cei iesiti la pensie inainte de 2011 ceea ce nu e nici normal nici corect. Recalculare pentru toti si stabilirea unor coeficienti corecti pentru grupa alte conditii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Recalculare corelata cu soldele actuale ale militarilor in activitate.

   Ștergere
 31. Domnilor voi aveti o pensie .....noi activii speram la una ....despre noi este vorba totusi acum nu avem nici sperante nici ordonante de primit ...nimic... totusi este vorba depre N O I A C T I VI I.....SPERAM CA LEGEA SA TREACA la momentul actual daca o unitate se desfiinteaza noi plecam cu desaga la spinare in tara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu intra in panica! Noi nu avem pensii militare, ci tot contributive. Si tu ai acum dreptul la o pensie si tot contributiva. Doar legile dufere, dar toate sunt contributive. Cat priveste desaga, militari mai nomazi si navetisti la 2 saptamani (adica vii acasa odata la 2 saptamani) decat cei pensionati in perioada 1998-2008, nu vom mai gasi in Romania. Cate garnizoane ai schimbat pana acum?

   PS: Zici ca esti activ? Nu se desfiinteaza nicio unitate! Din contra, cei din S.M.G. lucreaza la niste "inmultiri" de unitati intrucat cica (ar trebui sa stii daca zici ca esti activ) ca nu e de gluma cu rusii!

   Ștergere
  2. 4 garnizoane fara alte ,,polemici,, pe acesta tema. Cu greu dupa 10 ani am ajuns ,,aproape ,, de casa

   Ștergere
  3. Sa clarific 10 ani din 25.

   Ștergere
  4. Nu trebuie polemici! E bine! Eu nu am mai ajuns acasa nici dupa ce m-am pensionat. Am ramas in a 4-a garnizoana! La doar 150 km de casa, prima garnizoana fiind la 300 km de casa! Bafta!

   Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 32. Multumesc, multa sanatate.

  RăspundețiȘtergere
 33. In plus apreciez mult decenta raspunsurilor.

  RăspundețiȘtergere
 34. Indiferent de ce apare pe diferite site-uri , obiectivul principal al rezervistilor trebuie sa fie recalculare pentru toti indiferent de masurile la pantofi si culoarea ochilor, recalculare evident in conditiile noii legi a pensiilor militare.Ca unii definesc recalcularea ca fiind o actualizare a pensiei in raport cu datele concrete ale fiecaruia e cu totul alta problema. Recalcularea (actualizarea ) pensiilor doar pentru unii, de la o anumita data constituie o enorma greseala si o enorma discriminare intre rezervisti si va constitui un motiv serios pentru actiuni in instanta .Vor urma mii/zeci de mii de procese cu sanse reale de reusita. Sa speram ca zilele si noptile ce vor urma vor constitui un sfetnic bun pentru cei pusi sa analizeze proiectul inaintat legislativului astfel incat noua lege a pensiilor militare sa inlature cu adevarat discriminarile actuale, sa fie o lege echilibrata, dreapta pentru toti , sa elimine neajunsurile actuale (aplicare discretionara a HGS 1019, aprecierea nejusta si inechitabila a grupei "alte conditii ")si sa elimine pe cat posibil situatiile descrise anterior( grade si functii mici si pensii foarte mari in raport cu gradul/functia detinute, cuantumurile excesiv de avantajoase, nejustificate ) ori macar acele pensii sa fie inghetate.

  RăspundețiȘtergere
 35. TROFIN mai ai de la mine un "10+". Aşa cum spuneai, poate că n-ar strica să faci oficiale rezultatele statisticilor pe care le-ai făcut în perioada 2009-2019 cu privire la pensiile în plată a militarilor ieşiţi pînă în 2011.

  RăspundețiȘtergere
 36. Gelule, nu te supăra, dar poate ne explici şi nouă "chestia" asta:

  " IN ATENTIA CELOR INTERESATI !
  Va salut,
  Legea pensiilor militare, continua sa fie sub lupa criticilor, desi informatiile de specialitate, sunt generale!
  Indiferent de comentarii si pareri diverse,in opinia mea, exista urmatoarele certitudini:
  1. Cadrele militare - toate- ( rezervistii fireste, beneficiaza de ea), REVIN la pensia militara, pensia nascuta ca drept, care a avut-o intotdeauna pana la pinochio Boc-("premierul"cu lucrare de doctorat in drept constitutional -experimentul fiind noi,"nesimtitii-");
  2. Aceasta pensie, avand principii foarte clare de functionalitate( feluri, stabilire cuantum,etc...dupa modelul NATO, toate tarile din UE s.a.),NU poate fi recalculata, deoarece TOTI, pana in 2011, am beneficiat de prevederile EI, in speta L 164/2001( principiile care au stat la baza acesteia)...Prin urmare, nu este necesara decat o actualizare a acesteia in raport cu fiecare dintre noi; TOTI stim care era situatia in 2010 - principiile si procedura de calcul, nefiind gresite; Altfel spus, daca s-ar fi aplicat o recalculare in contextul noii legi, pentru pensionarii dinainte de 2011, ar fi insemnat ca insasi Legea pe care s-a nascut dreptul nostru, al tuturor( L.164/2001), ar fi fost gresita,ceea ce este aberant;
  3. Chestiune fundamentala: principiul contributivitatii, a cazut si odata cu el, intra in functiune, ceea ce spuneam mai sus-actualizarea tuturor pensiilor militare existente inainte de 2011. Pentru cei ce ...s-au pensionat dupa 2011, este necesara recalcularea . De ce? Calculul pentru contributivitate fiind gresit, in raport cu principiile si procedura de calcul ale pensiei militare, este necesara aceasta operatiune, de refacere a acestui calcul ( vezi dex. recalculare );
  L.241/2013, NU este o lege de pensionare, este o Lege de indreptare a unei erori si nu a reprezentat, decat o actualizare de cuantum, cu discriminarile pe care le cunoasteti; Prin urmare, nu are nici-o legatura, de-a intra in discutie,in evaluarea contextuala si a influenta in vre-un fel, Legea pensiilor militare;
  4.Aspecte de natura juridica: a) Se confirma justetea luptei noastre, a celor ce-au pretuit si pretuiesc SCMD;
  b) Se confirma castigarea reala, definitiva si irevocabila, a dreptului nostru de proprietate in procesul recalcularii REstabilit de Justitie inca din 2012;
  c) Se confirma pericolul mentinerii in activitate a Conducerii CPS a MApN si a Directiei Juridice, care eludand actul de justitie,au atacat inclusiv TITLUL EXECUTORIU - lucru NEMAIINTALNIT in lume!
  d) Se justifica actiunea Filialei Pitesti, in punerea sub executare silita a CPS/MApN;
  e) Se deschide coridorul plangerilor penale impotriva vinovatilor;
  Consider ca acestea sunt principalele concluzii pe care noi, militarii, trebuie sa le avem in vedere,in legatura cu acest proiect!
  HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS!
  Presedintele Filialei Pitesti - col.Victor Popescu
  Publicat de victor la 21:27
  http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/2015/04/in-atentia-celor-interesati.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Colonelul Popescu are dreptate! S-au facut deja propuneri la Senat pe marginea proiectului, bine intentionate, insa cei care au solicitat RECALCULAREA le-au facut la modul sumar, fara sa precizeze conditiile, facand o gafa! Imensa! RECALCULAREA trebuie solicitata raportata la soldele actuale ale militarilor in activitate, NU in conditiile brute ale Art. 112 (2) aplicate si celor pensionati pana in anul 2011. Intrucat, RECALCULAREA in conditiile Art. 112 (2) aplicata si militarilor pensionati pana in anul 2011, va determina RECALCULAREA pensiilor insa raportata la soldele cu care am iesit fiecare la pensie, NU la soldele militarilor in activitate, NU la pensiile in plata in decembrie 2010, NU la cuantumurile stabilite de L. 119, OUG 1, L. 241, ci la ultima solda primita in activitate. Ceea ce este o gafa imensa cu consecintele diminuarii practic a tuturor pensiilor.

   Asadar, RECALCULARE - DAR RAPORTATA LA SOLDELE ACTUALE ALE MILITARILOR IN ACTIVITATE!

   Ștergere
 37. Dracu' stie ce este in capul unor cetateni !...
  Transmiteti-i col. Popescu :

  - calculul pensiilor militare pe l.164/2001 insemna :
  ---- procent de inceput = 60%
  ---- conditii de munca in baza hg 1294/2001 (in care existau militari si in "conditii normale")
  ---- limitarea marimii pensiei la max.100% din baza de calcul

  - calculul pensie in ideea proiectului sustinut de scmd inseamna:
  - procentul de inceput = 70%
  - conditii de munca in baza hg s-1019/2010 (la care nu mai exista militari in "conditii normale") ... ca urmare , pe linga adaugirea de ani-vechime (+2%) , si procentul de inceput este 75% ...
  - pensia nu mai este limitata la 100% din baza de calcul ...

  Deci , spuneti-i col. Popescu , ca o pensie calculata pe l.164 va fi mai mare pe aceasta noua lege .
  Mai spuneti-i col.Popescu ca o pensie contributionista , denumita pensie militara , nu poate fi actualizata cu soldele celor in activitate . Nu poate fi actualizata deoarece au moduri de calcul si elemente de calcul complet diferite . Spuneti-i col. Popescu ca pensiile contributioniste nu poor fi actualizate decit dupa recalcularea lor in noul sistem de calcul ... stabilindu-se elementele si modul de calcul care sa permita actualizarea lor ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Colonelul Popescu are dreptate! S-au facut deja propuneri la Senat pe marginea proiectului, bine intentionate, insa cei care au solicitat RECALCULAREA le-au facut la modul sumar, fara sa precizeze conditiile, facand o gafa! Imensa! RECALCULAREA trebuie solicitata raportata la soldele actuale ale militarilor in activitate, NU in conditiile brute ale Art. 112 (2) aplicate si celor pensionati pana in anul 2011. Intrucat, RECALCULAREA in conditiile Art. 112 (2) aplicata si militarilor pensionati pana in anul 2011, va determina RECALCULAREA pensiilor insa raportata la soldele cu care am iesit fiecare la pensie, NU la soldele militarilor in activitate, NU la pensiile in plata in decembrie 2010, NU la cuantumurile stabilite de L. 119, OUG 1, L. 241, ci la ultima solda primita in activitate. Ceea ce este o gafa imensa cu consecintele diminuarii practic a tuturor pensiilor.

   DACA SE EFECTUEAZA RECALCULAREA CF. ART. 112 (2) SI PT. CEI PENSIONATI PANA IN 2011, SE APLICA BAZA DE CALCUL DE 70-80% INSA LA ULTIMA SOLDA PRIMITA INAINTE DE A IESI LA PENSIE, NECMAICONTAND NICIO MAJORARE ULTERIOARA.

   Asadar, RECALCULARE - DAR RAPORTATA LA SOLDELE ACTUALE ALE MILITARILOR IN ACTIVITATE! SAU ASA CUM E PROIECTUL, DAR ACTUALIZAREA TREBUIE SA AIBA UN TERMEN PRECIS!

   Ștergere
  2. Eu cred ca,recalcularea se va face tinand cont de coeficientii de ierarhizare al functiilor si gradelor avute la iesirea la pensie ! Calcularea la sume nominale presupune actualizarea acestora cu modificarile soldelor activilor pe toata perioada de la iesirea la pensie si cu indexarile suferite de-a lungul timpului !

   Ștergere
  3. Asa ar ar trebui ca pensia militara sa fie in functie de gradul si functia[coeficientul] avut cu conditia ca pensia sa nu depaseasca 4000 de lei .Astfel toata lumea ar fi multumita [exceptie miile de generali de carton facuti la apelul bocancilor politici care au acum pensii uriase in timp ce pensiile trupei sunt de mizerie ,chiar mai mici ca ale ceferistilor ]Si foarte important e ca operativilor sa li se recunoasca [si sa fie platita ] grupa -alte conditii -deoarece viata lor e mult mai scurta datorita imbolnaviriilor inerente chinului prin care au trecut.Asta ar insemna dreptate .

   Ștergere
 38. @R-2650024 aprilie 2015, 08:48 :
  N-am inteles in ce ARE DREPTATE col. Popescu !
  Daca se poate ... pe idei expuse de el ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citeste ultimul material! RECALCULAREA si. pt. cei pensionati inainte de anul 2011 - in conditiile Art. 112 (2) si NU cum o visam noi - prin raportate la soldele actuale ale militarilor ina ctivitate, scade toate pensiile celor pensionati inainte de 2011.

   Ștergere
  2. Cum sa scada daca in lege prevede clar ca nici o pensie nu va scadea daca recalcularea e mica?Urat manipulezi..

   Ștergere
  3. @ Vasile 24 aprilie 2015, 13:22. Nu intelegi! Nu scade, iti ramane "inghetata" vreo 20 ani. E bine asa?

   Ștergere
  4. Alta minciuna si manipulare.Unde scrie ca ramane inghetata .De unde le scoti.?A da ca depasesti 4000 de lei sunt de acord sa ramana inghetata [desi nu e in proiect] ,,

   Ștergere
  5. @ Vasile 24 aprilie 2015, 13:57. Dumneata nu vezi niste chestii! Oamenii deja s-au prins ca putem intra intr-un clenci urat, daca solicitam RECALCULAREA generala fara sa precizam in ce conditii, iar astia ne trag o RECALCULARE de ne trimit exact la soldele cu care am iesit la pensie. Caz in care poate sa iti iasa tie si 150% daca e raportat la prima pensie cu care ai iesit, automat iti scade. Cat priveste "inghetarea" - nu scrie in proiect, dar ar fi prima lege ca in cazul in care rezulta un cuantum inferior, acesta sa fie si mentinut in plata, si sa mai fie si indexat. Mai bine decat sa lansezi acuzatii, spune-ne daca ti se RECALCULEAZA acum pensia, in conditiile a ceea ce scrie in proiect, nu cum iti imaginezi tu - CE ITI REZULTA? Ca s-ar putea sa te iei cu mainile de par daca supozitiile din ultimul material se adeveresc!

   Ștergere
  6. In cel mai rau caz pensia ramane la fel dar dispare ''inghetarea'' si pensia imi va fi indexata anual deci castig.In cel mai bun caz pensia imi va fi recalculata sau actualizata in sus si apare indexarea deci iar castig.Ambele variante sunt castgatoare e clar.Restul e doar vorbarie asa ca legea actuala mi se pare ok .Plus ca repara si nedreptatile celor iesiti pe legea Anastase -Boc care au suferit destul

   Ștergere
  7. @ Vasile 24 aprilie 2015, 14:17. Replica e super! Tu mergi la general, ca daca te intreb cum iti aplici baza de calcul de 70-80% sa te poti apropia de 100% (sau depasi) de solda actuala a unui militar activ, precis nici nu stii despre ce e vorba. Discutam depsre chestiuni diferite! Tu visezi sa iesi din inghetare si iti fie indexata pensia si cu asta basta, noi vrem sa iti dublam pensia fosta inghetata, si tu te opui! Las-o asa mai bine daca nu intelegi despre ce e vorba!

   Ștergere
  8. PS .A aparut intre timp si decizia CCR care spune clar ca nici o pensie in plata nu poate fi scazuta asa ca nu mai speriati lumea degeaba .Asa ca oricum proiectul de lege ar fi bun.Sa vedem intai ce iese din parlament ca acolo se pot intampla multe ciudatenii..

   Ștergere
  9. Nu vreau dublarea pensiei pentru ca stiu ca e imposibil ci doar o pensie militara corecta corelata cu inflatia [in ultimii ani ] si cu soldele celor activi cand am iesit eu [70 -80 %] exact ca in Nato .A si sa nu uit inghetarea pensiilor peste 4000 de lei.Atat inchei.

   Ștergere
  10. Din punctul meu de vedere este necesar a fi recalculate din totalul pensiilor dobandite pana in 2011, decat acele pensii a caror valoare a scazut in urma revizuirii si a carui cuantum s-a reantregit in baza Lg.nr. 241/2013.

   Ștergere
  11. @Vasile
   CCR a stabilit ca doar pensiile contributive nu pot fi micsorate. Nu si cele necontributive.

   Ștergere
 39. Se pare ca si de data asta tot domnul ..Hooooprea ii varf de lance ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa vedem daca isi repara greseala facuta in guvernul [ticalosit in rel ] BOC Atunci a distrus sistemul pensiilor militare la ordinul tradatorului de tara Basescu.

   Ștergere
  2. ticalosit in rel =ticalosit in rele

   Ștergere
 40. Am citit pe 2 site-uri proiectul legii si art 18 are 2 forme.Care este cea corecta?
  site sindicat politie si site scmd(dif.este la site scmd scrie"indiferen t de varsta")
  cunoscatorii stiu la ce ma refer-pensie anticipata partiala

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!