joi, 12 martie 2015

Senatorul Cristiana Anghel - ultimatum pt. Guvernul PDL 2 (Oprea, Dusa, Ponta & Co.) al Romaniei: "Daca nu initiati voi legea pensiilor militare, o initiez eu!"

De ce Guvernul PDL 2? Majoritatea covarsitoare a militarilor in rezerva/retragere, precum si a militarilor in activitate, cunosc deja! Pe data de 7 mai 2015, se vor implini 3 ani de cand Ponta & Co. detin puterea politica, timp in care nu au facut nimic pt. militari! Cu exceptia stupidei Legi nr. 241/2013 in urma careia emanatorii grupati doctrinar in jurul lui Ponta, considerand cel mai probabil ca cei in rezerva/retragere suntem analfabeti si nu ne prindem de schema financiar-jidaneasca din cuprinsul Art. 1(4), au reintregit doar la misto pensiile militarilor in rezerva/retragere incepand cu luna octombrie 2013, insa incepand cu aceeasi data pensiile in cauza au fost "inghetate" - la foarte multi  "pe viata"! Prin neindexare (neactualizare), cei in cauza ramanand anual in urma tuturor celorlalti pensionari romani, cu exact valoarea neindexarii (neactualizarii) anuale (minus la acest moment pt. rezervistii in cauza cu cca. 13% si care reprezinta suma indexarilor neacordate doar pt. anii 2013-2015). Escrocheria pontista este atat de evidenta si atat de prost gust, incat ca cetatean roman te intrebi precis, carei natii pot sa apartina asemenea specimene politice stil Ponta, Oprea, Dusa & Co., incat sa isi prosteasca propriii militari  cu astfel de tertipuri?

Senator Cristiana Anghel! Este acelasi senator care a incercat pana in ultima clipa sa amendeze Legea nr. 241/2013, astfel incat legea sa acorde reparatii reale militarilor in rezerva/retragere, si nu doar sa ii pacaleasca asa cum se intampla acum! Inutil, Ponta & Co. au facut tot cum au vrut ei! Este notoriu si faptul in urma caruia coalitia lui Ponta, si-a acoperit diareea legislativa cu hartii! Mai exact, cu sustineri ale legii din partea unor lideri ai organizatiilor de rezervisti! Cum ar fi spre exemplu, liderul S.C.M.D. care a fost pus de G. Oprea sa ii solicite senatorului C. Anghel sa renunte la orice amendament in favoarea rezervistilor cu pensii diminuate, lider care si-a mai indemnat si membrii organizatiei sale sa multumeasca  coalitiei lui Ponta pt. leapsa trasa prin Legea nr. 241/2013 [A se revedea materialul "Tradarea de catre liderii SCMD a rezervistilor cu pensiile diminuate. Cu cartile pe fata!" - fazele a IX-a si a X-a].

In data de 09.03.2015, senatorul Cristiana Anghel a adresat o intrebare directa vicepremierului G. Oprea si ministrului Apararii Nationale - M. Dusa! Dar si avertismentul in urma caruia senatorul C. Anghel i-a atentionat pe cei 2 ministri ca in situatia in care Guvernul nu va inregistra in Parlament in aceste zile, proiectul de lege a pensiilor militare, va initia legea insasi C. Anghel - in aceasta luna.  Scurt, clar si la obiect! Practic, senatorul C. Anghel a dat un ultimatum Guvernului Ponta pt. a demonstra macar in ceasul al 12-lea - de aceasta data si prin fapte concrete si nu doar la nivel de gargara, ca nu este tot un guvern tot "basist" in ceea ce ii priveste pe militari!  Va readucem aminte ca senatorul C. Anghel a preavertizat Guvernul inca din data de 13.02.2015 ca daca acesta nu va misca nimic pana la finele lunii februarie - si nu a miscat, atunci in luna martie  senatoarea insasi va initia legea pensiilor millitare, inregistrand efectiv in Parlament Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2001 exact asa cum au fost!

Va readucem aminte ca senatorul C. Anghel este printre cei 3 parlamentari care lupta realmente pt. drepturile militarilor, ceilalti 2 parlamentari care s-au remarcat prin luari de atitudine in favoarea militarilor, fiind deputatul Stefan Burlacu (detalii - aici) si senatorul Leonardo Badea (a se vedea declaratia politica de aici). Ca fapt divers, atat deputatul Stefan Burlacu, cat si senatorul Leonardo Badea, utilizeaza o argumentatie intalnita frecvent in zona "R-26500" si care se regaseste in integralitate in petitia "Stop discriminarii militarilor romani!" Petitie care desi a ajuns in solutionare la actuala coalitie Ponta-Oprea inca din primele luni de domnie, aceasta a ignorat-o cu desavarsire!


Ultimatului senatorului C. Anghel pt. Guvernul PDL 2

31 de comentarii:

 1. Noutățile zilei de vineri.
  Valeriu Pricină și-a dat demisia din UNPR. Motivul invocat nu e cel real dar dă bine la puținii membri rămași in SCMD.
  Un grup de militari au format un comitet de inițiativă pentru inființarea partidului național ” Pentru Patrie” . Apelul acestui comitet adresat militarilor în rezervă și retragere îl găsiți aici :
  https://us-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=a9ulsv4gcqa80

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da Karadeniz, ideia cu partidul ar fi fost bună mai demult. Acum, cu cine să-l "construieşti", cu Tigri2, cu Cezar, cu RH? Lăsînd deoparte "gluma", eu îi respect pe cei de mai sus (-RH din motive bine cunoscute). Oare avem cu cine face un partid şi mai ales, în ipoteza unui guvern, pălaria pe care cesta ar trebui s-o poarte, n-ar fi prea mare?

   Ștergere
  2. N-am spus că e o idee bună sau rea ci doar am constatat că această idee e pe cale să se infaptuiască. Tigri 2 e in comitetul de inițiativă.

   Ștergere
  3. Poate pe lînga Cezar ,avianyc, Huhurez, Tigri 2 (ca tot a fost el secretar de partid pe la escadrila ) il mai primeste in ”echipă” si pe mos Alecu pare-se si el fost papagal de pcr.

   Ștergere
  4. Nu mai manca terci. Nu poti sa-l asociezi pe mos alecu cu personajele mentionate de tine in postare.

   Ștergere
 2. Din păcate, dacă veţi căuta pe NET denumirea "Partid pentru Patrie", veţi fi direcţionaţi la Partidul Totul pentru Ţară, partid de sorginte legionară. Nu cred că denumirea partidului este cea mai inspirată.

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.rosengren.us/senatorul-valer-marian-sus-mainile-gabriel-oprea

  RăspundețiȘtergere
 4. Ca tot mai comentam candva: sa gasim o forma de asociere care sa ne permita accesul reprezentantilor in legislativ... Iata ca cineva a luat initiativa; si daca n-am nimic cu avianyc, ceilalti trei nu-mi inspira deloc incredere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar putea sa-ti fie milă de mos Alecu, vrei sa rămîna pe drumuri, a nimănui.
   Io zic sa-l bagi si pe el in partid dar la sectiunea ”apatrizi”.

   Ștergere
 5. 2015-03-06
  Ministrul Mircea Duşa decorează Drapelul de luptă al Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe

  Niciun farmec fara R 26500 invitat din partea rezervistilor sindicalizati.

  RăspundețiȘtergere
 6. Deci sa intelegem ca "aviamyc" este printre initiatori? Atunci m-am lamurit... Fara suparare.
  PS. Puneti-l si pe ala de-si zice Plano/Lupus/Hugurez si-atunci o sa aveti un partid "made in eVahghelie".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu , cotizatii doar din penzii ” PP” vo sa fie un fîîîîsssss!!!!
   Daca aduna bani cu japca de pe la ”pe urma recuperatori” risca sa devina un partid la fel de credibil ca cele actuale.

   Ștergere
 7. http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/03/scrisoare-deschisa-parlamentarilor.html

  RăspundețiȘtergere
 8. http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/03/scrisoare-deschisa-parlamentarilor.html

  RăspundețiȘtergere
 9. INCET....INCET....cineva isi face jocurile....
  http://www.enational.ro/news/politica/comisia-de-aparare-din-senat-unda-verde-proiectului-initiat-de-ministrul-oprea-privind-statutul-soldatilor-si-gradatilor-profesionisti-464854.html/

  RăspundețiȘtergere
 10. @avianyc16 martie 2015, 17:01
  Nu pot ca nu sunt cu initiativa si deci n-am nici un rol. Doar ma bucur ca acesta initiativa exista.
  Despre mosul, nu-l cunosc decat prin ce comenteaza dar il respect pentru seriozitate, documentare si logica.

  RăspundețiȘtergere
 11. Dogaru persistă, cu o încăpățânare prostească, în ideea de a nu se recalcula pensiile celor cuprinși în legea 119 și a nu se diferenția cele două grupe, condiții speciale și alte condiții.
  Știe că peste 80% dintre cei pensionați înainte de 2011 ar câștiga mai mult prin recalculare deoarece se pleacă în calculul pensiei de la 75% din ultima soldă , armata nu mai are condiții normale, știe că dacă nu vom intra în recalculare nu ni se vor putea aplica grupele de muncă din HGS 1019, deoarece asta ar presupune ca pensiile să fie iar recalculate pe aceași lege 119, cu riscul de a se scoate iar la iveală erorile, omisiunile dar și matrapazlâcurile lui Oprea , fapt ce ar duce iar la contestațiile de rigoare, contestații la care cei de la aparare nu au răspuns încă nici acum dupa mai binte de trei ani.
  Dar o face pentru pensiile umflate artificial ale unora din conducerile diverselor structuri asociative și pentru bonusul stagiilor ulterioare, deși e posibil ca acele pensii, pentru celor care nu au 65 de ani, să fie anulate iar pentru cei peste 65 de ani stagiul de cotizare să fie la fel ca la toți ceilalți din legea 263.
  La momentul acesta SCMD nu mai reprezintă decât undeva între 1000-1500 de membri iar mare parte dintre aceștia nu sunt de acord cu deciziile de la centru.Dar un om ca Dogaru și altul ca Iliescu de la ANCMRR sunt suficienți pentru a face jocul șacalilor politici de genul lui Oprea.

  RăspundețiȘtergere
 12. Se pare ca secemedeul dogharryan a inaintat catre legislativ un proiect de lege a pensiilor militare, proiect care-i favorizeaza clar pe superbeneficiarii L164, L241 si L119 ale caror pensii nu se mai recalculeaza potrivit noii legi ci devin pensii militare in toata firea( sa nu credeti ca mi-am pierdut "firea"!). Pe langa cei cca 1500 superbeneficiari insa apar pierderile colaterale......zeci de mii de rezervisti sunt sacrificati pe altarul dogharryan ...pensiile lor nu se supun recalcularii dupa noua lege ca asa vor unii .O fi corect oare? Mai ales ca in noua lege va functiona principiul "cuantumului mai avantajos" asa incat superbeneficiarii pe judete si sectoare nu au de ca sa se teama ca ar ramane fara pensioarele lor mult iubite si stimate de peste 10.000 lei !Culmea tupeului...noua lege sustinuta de dogharryeni prevede ca superbeneficiarii sa primeasca si niste diferente superbabane( la superbeneficiari sunt bune diferentele superbabane) iar palmasii....raman cu pensiile lor . Corect ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonimule, esti atat de ingramadit incat nu vezi nici ce citesti. Pai mai nene, daca pentru cei cu legea 241 nu se recalculeaza pensia si 241 se abroga iar pensiile lor revin la cuantumul din ianuarie 2011 , deci scazute, si in plus, raman cu pensiile neindexate , cum sunt ei avantajati? Iar daca la cei iesiti pe 263 se recalculeaza dar li se pastreaza cuantumul cel mai mare, unde sunt ei defavorizati? Ori esti dogarian si incerci sa manevrezi, ori esti ingramadit rau de tot si atunci am scris degeaba.

   Ștergere
  2. D-le neacsu....nu vad ce nu e clar....deci la cei cu L241 nu se mai recalculeaza pensiile potrivit dogharyenilor deci ei raman cu cuantumul din dec. 2010 , ce e asa de greu de inteles? Pe de alta parte pe alt site s-au publicat tabelele cu superbeneficiarii L241....citeste si d-ta tabelul si apoi exprima-te.....in scris....la nr. crt. 1 din tabel...pensie pe L164=12.437, pensie pe L119=4911; la nr. crt.3, pensie pe L164=8487, pensie pe L119=5595, la nr. crt. 5, pensie pe L164=8947, pensie pe L119=3750 , mai pe la mijloc, pensie pe L164=14.462, pensie pe L119=4343 etc.....Coform legii dogharriene, pensiile pe L241( deci cele din L164 ) raman in vigoare cu alte cuvinte cel care pe L164 avea 14.462 iar pe contributeala avea 4343 ramane cu pensia de 14.462.....samd....nici pomeneala sa revina la cuantumul din 2011....nu sunt ei avantajati fata de unul care pe L164 avea sa zicem 3400 iar pe L119 avea 3100....?In plus, daca mai si ganditi nu numai munciti.....cel care pe L164 avea 3400 e clar ca pe noua lege va avea mai mult......(posibil sa se adauge si grupele de munca). Conform dogharrienilor, nici la cel cu pensia de 14.462 , nici la cel cu pensia de 3400 nu se face nici o recalculare. Asta am spus, ca avantajul e clar de partea celor cu pensii babane si superbabane...am dat doar cateva exemple concrete dar sunt in tabelele publicate zeci poate sute de astfel de exemple....Iar noua lege prevede ( desigur de la prevedere pana la punerea in aplicare e cale lunga)....recuperarea sumelor din urma....deci cel cu pensia de 14.462 ia lunar cam 10.000 lei in plus fata de contributeala si din urma recupereaza n luni x 10.000 .....cel cu 3400-3100 ia lunar si el 300 lei si recupereaza nx 300.....si atunci cine e mai avantajat? Si nu mi se pare corect deoarece e clar ca in legatura cu pensia de 14.000 lei (si cu celelelte mai mari de regula de 8000-9000 lei) e ceva putred si nu in Danemarca ci pe meleagurile dambovitzene....Idem cu superbeneficiarii pe L119 si L263.......Iata de ce UNICA SOLUTZIE......=RECALCULARE PENTRU TOTI........si eliminarea exceselor........

   Ștergere
  3. SCMD nu are calitatea constituționala pentru inițiativă legislativă. A inaintat parlamentarilor un proiect care a avut ca inițiator guvernul prin miniștrii structurilor de apărare, deși în expunerea de motive se declară SCMD ca inițiator.
   Un proiect pe această temă trebuie inaintat senatului, ca primă cameră sesizată, nu camerei deputaților.
   Iată că la nici două zile de la publicarea scrisorii deschise cu proiectul de lege acesta pare, dupa declarația de a zi a SCMD, asumat de către comisia pentru egalitate de șanse din CD, fapt ce demonstreză că acțiunea SCMD este pusă la cale de Oprea, care a pregatit deja terenul în parlament, pentru a mai câștiga capital electoral, și a se putea menține la guvernare și dacă actuala coaliție pică.
   Dogaru incercând pe această cale să-și mențină SCMD –ul activ chiar dacă va sacrifica pentru acest deziderat interesul zecilor de mii de membri din perioada de glorie a sindicatului.
   Dacă va fi fi inregistrată ca inițiativă legislativă procesul de transformare a acesteia in lege va fi destul de lung cel mai optimist termen de aplicare fiind 2016.
   Toate legile în materie de pensii de după 89 au avut înscrise acest principiu al cuantumului cel mai avantajos, inclusiv legea 119, care nu a fost propriuzis o lege a pensiilor ci doar stabilea niște măsuri in domeniul pensiilor prin care initial toate pensiile speciale și pensiile militare de stat ” devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 ” și se recalculează ”utilizand algoritmul de calcul prevăzut de Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare”
   Pensiile acela superbabane de care vorbiți, și cele de pe legea 164 și cele de pe legea 119, vor beneficia și ele de acest cuantum mai avantajos. Ele au fost obținute de privilegiații respectivi fie prin modificări ulterioare la lege ca în cazul legii 164 fie direct prin așazisele norme de aplicare ca în cazul legii 119 cu acea faimoasă ordananță 1/2011.
   Obținerea lor a fost posibilă prin includerea în rândul militarilor a altor categorii socioprofesionale care deși nu au aceleași constrângeri și atribuții ca militarii doresc aceleași drepturi precum și prin echivalarea unor venituri obținute de aceștia sau de militari detașați în alte structuri bugetare cu soldele omologilor militari.
   Sancționarea legală a acestora ar presupune anulara legilor respective, lucru puțin probabil a se întâmpla.
   Ce e interesant e faptul că cei mai multi dintre noi, cu ochii pe acești privilegiați, scăpăm din vedere esențialul. Niște neica nimeni ca alde Dogaru, Iliescu de la SCMD, Oprea, Dușa, etc ne regulează în viitoarea lege și pe noi cei pensionați inainte de 2011 dar mai ales pe cei ce alcătuiesc și vor alcătui, chia și după ce noi vom disparea din peisaj ( ca și acești privilegiați) Armata Română.

   Ștergere
  4. @ Anonim 19 martie 2015, 17:07. In ciuda aparentei bunelor intentii pe care le ai avea, tu faci o imensa eroare. Tabelele de pe alt site (Huhurez, nu?) constiuie si o intoxicare si o capcana: prezinta in mod tendentios marimea exagerata a unor pensii pe L. 164/2001, intrucat gazda acelui blog este un adept infocat al contributivitatii. Deci, acea persoana prezinta pensiile militare intr-o lumina care sa starneasca indignare.

   Dar noi stim cu totii ca in M.Ap.N. doar 2 pensii ale unor militari de cariera au avut valoarea peste 5 000 lei: a Gl. Badalan si a Gl. Popescu. Si atunci, sunt reale tabelele? Tot ce stim oficial este doar faptul ca numai 2 pensii ale unor militari de cariera au avut valoarea peste 5 000 lei. Deci, ca o prima concluzie tabelele sunt false!

   Cum ar putea sa NU fie false? Este foarte simplu! Din comunicatele oficiale rezulta ca orice pensie mai mare de 5 000 lei - mai putin doua - a lui Badalan si Popescu si care au avut cuantumul de cca. 5 500-5 700 lei, NU au fost ale unor militari de cariera. Cine NU sunt militari de cariera? PREPONDERENT - MAGISTRATII MILITARI (100-200)si un numar ceva mai redus (cateva zeci) de detasati la institutii civile cum ar fi TAROM sau ROMAVIA. MAGISTRATII au avut dreptul sa isi INGHESUIE la pensionare orice venit suplimentar peste solda, militarii obisnuiti - nu! La detasatii la institutii civile, soldele au fost inlocuite cu SALARII CIVILE, si pe baza lor s-a calculat pensia.

   Punand lucrurile in ordine, Huhurez i-a trecut in prim plan cu pensii "BABANE" cum spui tu, pe MAGISTRATII MILITARII! Astia sunt preponderent cei cu peste 10 000 lei! DAR! NU AVEM CE LE FACE, INTRUCAT EI SI-AU LUAT PENSIILE "BABANE" SI S-AU TRECUT CU ELE IN LEGEA MAGISTRATILOR! Prin urmare, tabelele pe care le-ai vazut sunt bune de aruncat la gunoi! Huhurez baga magistratii in fata in tabele, desi stie prea bine ca respectivii NU MAI FAC OBIECTUL TABELELOR! Face asta doar sa arunce cu noroi in pensiile militare reale, desi in acele tabele tot ce este peste 6 000 pensie NU a fost militar de cariera!

   Daca ai un pic de cultura elementara, poti sa verifici ca NU a existat pensie militara pt. un militar obisnuit mai mare decat a lui Badalan si Popescu! Intrucat pensiile au fost calculate dupa solde. Iar soldele au fost egale pt. grade si functii egale! In consecinta, NU putea exista pensie mai mare de 6 000 lei la un militar de cariera - si aceea sa fi fost sef SMG!

   Ștergere
  5. @R-26500
   Cu privire la :@ Anonim 19 martie 2015, 17:07. In ciuda aparentei bunelor intentii pe care le ai avea, tu faci o imensa eroare. Tabelele de pe alt site (Huhurez, nu?) constiuie si o intoxicare si o capcana: prezinta in mod tendentios marimea exagerata a unor pensii pe L. 164/2001, intrucat gazda acelui blog este un adept infocat al contributivitatii. Deci, acea persoana prezinta pensiile militare intr-o lumina care sa starneasca indignare.
   Ai perfecta dreptate, individul numit Huhurez este total rauvoitor sau basist cum imi place mie sa-i numesc pe mincinosii frustrati de teapa lui militica Huhurez. Pe de alta parte, anonimul are dreptate in ceea ce priveste sustinerea recalcularii unitare a "TUTUROR PENSIILOR MILITARE". Altminteri se vor crea din nou inechitati , ceea ce nu ne mai dorim, Speram cu totii ca macar dupa plecarea marinarului de la Cotroceni sa se faca dreptate, dar am ramas numai cu un gust amar despre politica damboviteana. Singura speranta ramane doamna senator Anghel. Politrucii din Parlament sunt interesati numai de invartelile obisnuite si nu au nici un interes sa rezolve situatia de o maniera corecta.

   Ștergere
  6. Multumesc pentru precizari stimate domn si pentru limbajul adecvat.Cu toate acestea, din cate s-au mai scris pe diferite site-uri a rezultat ca magistratii (fie ei militari ori civili) au intrat in alte oale si nu au fost supusi recalcularii/revizuirii /re/re....Ca urmare ei nu aveau ce sa caute in tabelele cu pricina iar cei cu pensiile alea babane( de 8000-10.000 lei) si superbabane( peste 10.000 lei) se pare ca sunt reali , din lumea reala care ne inconjoara. Ca ei nu sunt militari-militari ci detasati.....asa o fi insa nu mi se pare corecta atitudinea mioritica.....nu avem ce sa le facem....si-au inghesuit la pensionare orice venit peste solda etc., cu alte cuvinte acceptarea smecheriei -sa ne prefacem ca nu o vedem. Nu este corect nici pentru militarii de cariera-militarii-militari care au ramas cu pensii modeste si probabil vor ramane cu pensioarele mioarele lor modeste daca noua lege nu o sa li se aplice si lor , asa cum vor dogharrienii. Culmea, militarii-militari, cei care au avut o viata plina de privatiuni, neajunsuri, care au slujit cinstit sub drapel fara smecherii, fara trafic cu apartamente de lux, fara invarteli cu concursuri trucate si spagi grase nu beneficiaza nici macar de grupa "alte conditii" asa dupa cum ar merita in timp ce baietii destepti au painea, cutitul si slana in mana .Nu am nimic cu ei, au fost descurcareti si isteti, sa le fie de bine, oricum raman cu pensiile lor smecherite si in noua lege, cuantumul mai avantajos ii avantajeaza. Nu poate fi acceptata insa solutia marilor conducatori sindicalisti care nu sustin ca legea noua, mai buna pentru majoritatea rezervistilor sa fie aplicata pentru toti, dintr-o teama absurda ca nu cumva cineva sa observe uriasele discrepante intre pensiile pe L164 si cele pe L119.In consecinta , fara suparare , deviza celor corecti trebuie sa fie Recalculare pentru toti( si cuantumul mai avantajos sa functioneze).

   Ștergere
  7. @ Anonim 19 martie 2015, 19:54. Te inseli la faza cu magistratii! Au intrat in "alte oale", doar dupa abrogarea Legii 164/2001. Insa, tabelele in cauza prezinta TOATE pensiile platite in decembrie 2010 in baza L. 164/2001. Iar in decembrie 2010, magistratii aveau pensii in baza L. 164/2001 - DECI SUNT CAPI IN TABELE CU PENSII "BABANE" - date ca exemplu de Huhurez! Si SINGURII!

   In privinta recalcularii pt. toti, asa este! Asa trebuie sa fie! Dar - iar "ne fac" altii - dupa cum se vede (urmeaza in viitorul material). Daca stam cu mainile in san!

   Ștergere
 13. ”Cel mai iubit dintre liberali”, sărbătorit la 98 de ani cu foştii PDL-işti în spate. Quintus: ”Am fost pe front cinci ani, sunt general, dar nu am atâtea stele ca Oprea”...
  A luptat în cel de-al doilea război mondial cinci ani, dar cu toate acestea glumeşte şi spune că deşi cum are gradul de general al Armatei Române, tot nu a ajuns la atâtea stele precum vicepremierul Gabriel Oprea.
  ”El are mai multe stele dar nu ştiu de unde le are”, îşi păstrează umorul Mircea Ionescu Quintus, care arată că şi la 98 de ani tristeţea sau amărăciunile din viaţă pot fi depăşite cu zâmbetul pe buze.

  http://www.gandul.info/politica/cel-mai-iubit-dintre-liberali-sarbatorit-la-98-de-ani-cu-fostii-pdl-isti-in-spate-quintus-am-fost-pe-front-cinci-ani-sunt-general-dar-nu-am-atatea-stele-ca-oprea-14009087

  RăspundețiȘtergere
 14. Cineva sa faca o analiza pe cifre, pe situatii daca este in cunostinta de cauza!
  R-26500: eu sunt lovit cu minus 28%, legea propusa de SCMD imi pare o teapa ca si toate procesele initiate de SCMD (ca sa ne aflam in treaba) si pierdute. Nu stiu cum de a fost inaintat la Parlament un astfel de proiect de care au fost nemultumiti majoritatea.
  Cineva sa strige la "mos alecu", sa iasa la inaintare cu contabilniceala lui deoarece, nu vreau sa va suparati pe mine, dar s-ar parea ca este singurul care se descurca prin hatisul nostru legislativ.
  Se aude mosuleee?
  Daca incropesti ceva posteaza aici sau in viitoarele articole ale R-26500, chiar daca nu fac obiectul, sa vedem si noi zicerile matale.
  Eu, sincer sa fiu, nu ma pricep, nu-mi place, nu a fost si nu este preocuparea mea acest domeniu.

  RăspundețiȘtergere
 15. vezi:
  http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
  si in special ideea din ultimul paragraf:
  "Solicitam camarazilor activi si in rezerva din toate structurile sistemului sa-si mobilizeze reprezentantii in Parlament, indiferent de culoare politica, pentru sustinerea prin vot a Proiectului, in forma actuala."
  Cred ca e timpul sa ne alarmam pentru initiativa si sa amendam demersul asa cum am mai facut-o.

  RăspundețiȘtergere
 16. Nu inteleg cine a oprit-o pe doamna Anghel sa initieze legea pana acum?

  RăspundețiȘtergere
 17. Aceiași oameni care i-au cerut să nu depună amendamente le proiectul legii 241 .

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!