joi, 2 aprilie 2015

Rezolutia presedintelui K. Iohannis via Gl. Ion Oprisor, la memoriul rezervistilor din Pitesti: "Totul va fi ca si pana acum! Daca partidul nu vrea securitate nationala, ce va bagati voi, armata?" Cu UPDATE - Gl. Ion Oprisor a fost trecut in rezerva!

Materialul survine urmare a solicitarii unor colegi din Pitesti de a fi publicat pe "R-26500", raspunsul Comandantului Fortelor Armate la un memoriu inaintat acestuia.  De ce asa tinand cont de faptul ca in conditiile in care marea majoritate a colegilor in cauza sunt membri ai  A.N.C.M.R.R. si/sau S.C.M.D., iar "R-26500" nu are nicio legatura structurala cu cele 2 organizatii? Ramane la latitudinea fiecaruia sa aprecieze, fiind insa evident ca documentele din prezentul material contravin "politicii de partid si de stat" dusa  de liderii de la Bucuresti ai A.N.C.M.R.R si S.C.M.D.! Cert este ca dincolo de afilierile mai mult sau mai putin formale la o organizatie sau alta, in Pitesti a luat fiinta o grupare de militari in rezerva/retragere, practic independenta de structurile centrale ale A.N.C.M.R.R. sau ale S.C.M.D. si care daca ar fi existat in anul 2011, astazi in Romania nu ar mai fi existat militari in rezerva/retragere sau in activitate, calcati in picioare de statul roman! Mai ales in conditiile in care factorii importanti de decizie ai statului roman, cunosc cu precizie ca intr-o zi anume si care nu este deloc indepartata, vor cere acelorasi militari ignorati, umiliti, calcati in picioare, nici mai mult nici mai putin decat sa intre in razboi impotriva colosului de la rasarit!

Un memoriu al rezervistilor Armatei Romaniei care ar crea frisoane in S.U.A, Polonia sau in orice stat N.A.T.O., aruncat la tomberonul mioritic al securitatii nationale

Va readucem aminte ca gruparea din Pitesti a inaintat un memoriu presedintelui Iohannis. Cu intentia de a atrage atentia presedintelui in calitatea sa de Comandant al Fortelor Armate ca in randurile militarilor in rezerva/retragere exista o stare de profunda nemultumire si care risca sa degenereze in mod exploziv de la o zi la alta! In mod normal, un presedinte responsabil ar fi trebuit sa fie atent la semnalele transmise printr-un astfel de memoriu! In contextul situatiei legate de Rusia, toate statele din jurul nostru au luat deja masuri pt. reactivarea militarilor in rezerva. Nu o fac doar ca exercitiu de intimidare sau de imagine fata de Rusia, ci pur si simplu - statele in cauza se pregatesc intens de razboi! Vor fi activati rezervistii si in Romania, insa se va intampla doar in ultimul ceas - ca de obicei! Situatie in care apare un nou paradox romanesc, militari in rezerva nemultumiti, ignorati, persecutati, umiliti de statul roman - vor fi chemati sa apere statul roman?
La memoriul transmis de gruparea din Pitesti, presedintele a reactionat ca la carte! Ca la cartea comunista de partid si de stat! A dispus sefului Departamentului Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale, Gl. Ion Oprisor, sa rezolve situatia! Numai ca presedintele a gresit. Fara intentie! Nestiind ca astfel de memorii transmise Presedintiei in ultimii 5 ani (altadata nici nu a fost cazul) nu au avut niciodata un rezultat concret. Dovedit prin faptul ca Gl.  Ion Oprisor a mai rezolvat astfel de situatii si in trecut! La modul figurat, desigur! Inclus o situatie semnalata de subsemnatul! Cei din zona "R-26500" cunoscand cu precizie faptul ca fostul presedinte Basescu, in calitate de sef al C.S.A.T. i-a pasat spre rezolvare toate nemultumirile profunde ale militarilor in rezerva/retragere din perioada mandatului acestuia, aceluiasi Gl. Ion Oprisor care era secretar al C.S.A.T. Si care nu a rezolvat niciodata nimic, ci s-a limitat la a expedia (eventual) raspunsuri stereotipe precum cel de mai jos, rezervistilor in cauza, creand doar impresia vaga ca ar baga in seama problemele semnalate de acestia - multe extrem de grave! Numai ca dupa cum se vede, in 5 ani nu s-a intamplat nimic! Dovedit prin faptul ca nemultumirile militarilor in rezerva/retragere curg in continuare catre Comandantul Fortelor Armate, fiind aceleasi precum cele din mandatul lui Basescu! Unele fiind chiar mai amplificate! De ce a gresit fara intentie presedintele Iohannis? Este simplu, ca presedinte (sau ca premier), la fel ca si un comandant sau ca un sef de stat major, este imposibil sa rezolvi personal miile de situatii! De aceea un presedinte (sau un premier) apeleaza la consilieri, asemenea unui comandant sau unui sef de stat major care conlucreaza cu specialistii pe domenii cand trebuie sa ia decizii! Numai ca in cazul presedintelui, nomeclatura cenusie i-a bagat pe gat un consilier pe probleme de securitate nationale incapabil sa rezolve situatia descrisa in memoriu, situatie care semnaleaza, in primul rand si in cel mai evident mod cu putinta, o bresa extrem de grava in mecanismul militar al apararii si securitatii nationale. Faptele concrete demonstreaza ca toti consilierii pe probleme ce tin efectiv de securitatea nationala din ultimii 5 ani - cu referiri concrete la situatia efectiva a rezervei armatei romane, au reprezentat si reprezinta un dezastru militar national! Din nefericire, sistemul este conceput de asa natura incat cele constatate nu pot fi verificate (inca) in practica, ci numai in situatie de razboi/mobilizare, deci atunci cand va fi prea tarziu pt. Romania!

  
In timp ce toate statele NATO se pregatesc intens de un razboi cu F. Rusa, politicienii romani au reusit performanta sa incite rezerva Armatei Romaniei sa protesteze in uniforma de campanie

Aceasta este imaginea de drept a Romaniei in NATO! In timp ce statul polonez isi incurajeaza si isi sustine antrenarea rezervei armate! Mai mult, Polonia isi incurajeaza militarii in rezerva/retragere sa formeze, sa organizeze si sa instruiasca grupari paramilitare! Singurele care pot face fata cu succes unui razboi-hibrid  precum cel sustinut de Rusia in Ucraina, in conditiile in care armata regulata nu poate interveni contra populatiei civile! Cum ar fi in cazul Romaniei, spre exemplu, in situatia izbucnirii unui conflict interetnic declansat in zona Transilvaniei intretinut din afara (acesta este razboi-hibrid), unde armata nu are voie sa intervina (fiind de facto un conflict civil), iar fortele interne nu sunt pregatite sa desfasoare actiuni de lupta contra unor grupari paramilitare infiltrate deja in regiune. Grupari paramilitare care desi aparent sunt civile, cunoastem ca in realitate sunt formate din membri cu cea mai pura instruire militara! Tacticile razboiului-hibrid practicat de Rusia demontreaza ca o grupare paramilitara nu poate fi combatuta decat cu o alta grupare paramilitara! In cazul Romaniei, cu cine? Cu A.N.C.M.R.R. sub comanda Gl. (r) M. Iliescu? Cu S.C.M.D. sub comanda Col. (r) M. Dogaru? Cu U.N.P.R. sub comanda generalilor Oprea si Ontanu?

Presedintele Iohannis a fost avertizat despre intentia unui protest al militarilor in rezerva/retragere, in uniforma militara de campanie, prin memoriul transmis de gruparea din Pitesti! Ca ultima solutie pt. rezolvarea problemelor cu care se confrunta rezerva Armatei Romane, continuu de 5 ani! Presedintele in loc sa solicite o intrevedere de cateva minute cu reprezentantii rezervistilor in cauza, si neaparat in prezenta diversilor decidenti pe probleme de aparare si securitate nationala, pt. a se convinge - in prezenta tuturor partilor, care este cu adevarat situatia reala privind rezerva Armatei Romane si pt. a incerca sa remedieze problemele la modul concret, s-a limitat la a fi la fel de superficial precum predecesorul Basescu! Lucrul inadmisibil din punct de vedere al unui Comandant al Fortelor Armate, indiferent de tara!


La material sunt atasate cateva tabele cu militari ai rezervei Armatei Romane care si-au exprimat intentia sa protesteze in uniforma de campanie! Iar acestea se completeaza in continuare, in diverse colturi ale Romaniei, in mod independent fata de apartenenta sau non-apartenenta la organizatie sau alta a militarilor in rezerva/retragere! De ce se completeaza tabele? Foarte simplu - cine merge, merge, cine nu sa nu mai aiba pretentia a fi militar! Ca fapt divers, in urma cu aproximativ o luna, am primit o solicitare surprinzatoare dintr-o regiune a Romaniei ceva mai departata de Arges! O grupare intreaga din zona Fagaras - formata in mod preponderent (dar nu numai) din rezervisti care au incadrat candva Scoala de Aplicatie pt.  Infanterie si Vanatori de Munte a solicitat ca noi, cei din Muntenia, sa ii anuntam si pe ei macar cu 2-3 zile inainte, intrucat participa neconditionat la orice forma de protest in uniforma militara de campanie, alaturi de oricine. Au solicitat o singura precizare! Cam cate zile am estima ca va dura protestul? Prin urmare, putem afirma ca initiativa de la Pitesti nu reprezinta nicidecum un caz izolat, ci reprezinta doar o secventa a nemultumirilor rezervistilor Armatei Romane, care in realitate - sunt generalizate! Nemultumiri mascate sau infranate continuu in ultimii 5 ani de zile, de rapoarte denaturate sau false privind starea rezervei Armatei Romaniei (la fel se intampla si in cazul militarilor in activitate) provenind din zona diversilor consilieri amatori pe probleme de securitate nationala, din zona serviciilor de informatii care desi cunosc situatia - prezinta rapoarte false menite sa incante urechile sefilor politici ai armatei, din zona presei militare care aducea elogii lui G. Oprea in timp ce zeci de mii de rezervisti demonstrau in strada contra lui, precum si din zona diversilor lideri ai organizatiilor de rezervisti (de regula a celor aserviti neconditionat aceluiasi pseudo-militarul G. Oprea!

Aruncandu-mi o privire pe respectivele tabele, am recunoscut cateva persoane. Daca as fi fost in locul Gl. Ion Oprisor sau in locul presedintelui Iohannis, nu as fi putut dormi linistit fara sa am o discutie fata in fata, cu initiatorii memoriului si cel putin cu comandantii de unitati si sefii de state majore semnatari ai tabelelor! Neaparat in prezenta ministrului Dusa (si a sefului numit pur artificial ca fiind vicepremier pe probleme de securitate - G. Oprea), dar si a sefului S.M.G. si a serviciilor de informatii! Cu siguranta, daca as fi fost in locul presedintelui Iohannis, in calitate de Comandant al Fortelor Armate, as fi avut o altfel de reactie decat sa pasez la tomberon un tanchist autentic care a avut sansa sa i se defecteze motorul tancului imediat la iesirea de sub apa dupa traversarea unui rau, sansa fiind ca incidentul nu s-a produs la 5 metri adancime! N-as mai fi luat in calcul ca tanchistul in cauza a fost sef de promotie, atat in Scoala Militara de Ofiteri de Tancuri, cat si in Academia Militara si nici ca a condus Romania pe locul I la un exercitiu aplicativ desfasurat intre statele foste membre ale Tratatului de la Varsovia! As fi retinut pur si simplu ca stie sa lupte ca tanchist! Si as fi fost avut precis un soc sa am in fata un militar revendicandu-si niste drepturi elementare, pe un sef de directie din S.M.G. (ultima functie), instruit in 7-8 state NATO de la Fort Knox (S.U.A.) la Oberammergau (Germania), devenit si consilier militar al Romaniei in cadrul Comandamentului NATO de la Bruxelles, fost cercetas roman care a condus cu succes zeci de exercitii aplicative internationale ca reprezentant al partii romane si care a avut sansa sa scape la limita cu viata dintr-o misiune desfasurata printre gloantele si obuzele trase la Tbilisi (Georgia)! As fi trecut peste amanunte cum ar fi ca respectivul ofiter cunoaste engleza, franceaza si rusa la fel ca pe limba romana! Dar as fi retinut ca este un ofiter NATO atat de experimentat, incat poate executa si conduce cu succes orice operatiune de lupta, cum poate fi la fel de bine si cel mai bun ministru al Apararii Nationale din toate timpurile! Sunt doar 2 exemple din tabele, mai sunt si altele! Numai ca nici Gl. Ion Oprisor, nici presedintele Iohannis - nu sunt interesati de astfel de persoane si de astfel de lucruri! Cum nici Dusa, Oprea sau Ponta nu sunt interesati!

Legand memoriul de aspectul mobilizarii rezervei armatei in situatie de conflict armat! In situatie de conflict militar, statul roman intra in situatia paradoxala, dar de neevitat, de a mobiliza ofiteri in rezerva care de 5 ani denunta in mod continuu, nedreptati imense ale statului roman indreptate contra rezervei Armatei Romane! Iar unii precum Gl.  Ion Oprisor, M. Dusa, G. Oprea. Iohannis sau Ponta, mai au si pretentia ca ofiterii in cauza sa apere statul roman? Anticipam rezultatul, nu?

Acest material nu poate avea niciun final! Inconstienta clasei politice privind lipsa completa de respect fata de Armata Romaniei, a capatat o asemenea amploare in ultimii 5 ani, incat cei mai multi dintre cei in rezerva/retragere am ajuns la concluzia ca reprezentantii acesteia nu se vor dezmetici decat dupa caderea primelor rachete rusesti peste casele lor!  Pana atunci, suntem obligati sa incercam sa atragem pana la capat atentia clasei politice, in speranta  de a salva prin orice metoda ce se mai poate salva! Desi, dupa cum stau lucrurile nu se mai poate salva nimic, doar un conflict militar putand restarta consideratia zonei politice pt. Armata Romana!


Oricum, daca as fi in locul Gl. Ion Oprisor, a lui Iohannis, Ponta, Dusa sau Oprea, nu as dormi linistit inca din 2 motive! Unul ar fi legat de imaginea Romaniei in NATO (şifonata oricum prin protestele intemeiate ale militarilor din anii 2011-2012): ca politician, as incerca prin orice mijloc sa nu mai am militari protestatari in strada si mai ales in uniforma de campanie! Este jenant, nu pt. cei care protesteaza - inseamna ca au un motiv intemeiat sa procedeze astfel, ci pt. politicienii romani care prin atitudinea lor incita pur si simplu ca astfel de lucruri sa se intample! Cum este si un semn de vulnerabilitate militara la cel mai inalt nivel pt. un stat care nu este capabil sa isi gestioneze relatiile cu propriiile militari!

Dar ar mai fi si un alt motiv pt. care nu as dormi linistit in locul celor mentionati!  In cazul unui conflict armat NATO-Rusia, este extrem de posibil ca Romania sa se confrunte nu doar cu un razboi-hibrid sustinut de rusi (si care la acest moment oricum nu poate fi contracarat cu nimic), ci cu doua. De al 2-lea neputand fi deloc straini rezervistii romani umiliti sistematic de statul roman si care au tot dreptul sa refuleze!

Semnat: G. Olescu. [Sustin in mod neconditionat forma de protest a colegilor mei].


UPDATE 1

Survenit in urma unor comentarii provenind de la persoane cu o cultura militara mai mult decat indoielnica, fapt pt. care au fost si oprite de la publicare. Interventia este pur militara! Sugerez cu cea mai buna credinta Gl. Ion Oprisor, lui Iohannis, Ponta, Dusa sau Oprea - altor decidenti pe teme de securitate nationala, sa uite politicile de partid pe care le promoveaza si care dauneaza in mod evident interesului militar national al Romaniei! Personal, le sugerez sa dea curs in regim de urgenta solicitarilor rezervistilor si care, de principiu, se rezuma la principii si revendicari banal de normale! Si in acelasi timp sa acorde atentia cuvenita solicitarilor militarilor in activitate, intrucat si acestia au revendicari si tot banal de normale! Le mai recomand decidentilor sa apeleze tot in regim de urgenta la putinii specialisti din M.Ap.N. care cunosc detalii despre tacticile perfidului razboi-hibrid (alte ministere sunt depasite oricum de situatie), iar la nevoie sa solicite consultanta de la ucraineni, apoi sa decida cum pot fi contracarate respectivele tactici ale razboiului-hibrid in conditiile unei populatii potential ostile de minim 2 milioane de locuitori sustinuta in mod indubitabil de forte paramilitare! In sfarsit, in ultima faza, dar care constituie tot urgenta, respectivii decidenti pot reflecta la formarea "spontana" a minim 20 brigazi de forte paramilitare neaoş romanesti (doar in prima faza), aparent din "propria-initiativa" a cetatenilor, brigazi  care pot interveni oricand in razboiul-hibrid doar asa din "patriotism", fara sa le ceara nimeni oficial. Acum, ca brigazile in cauza sunt perfect civile d.p.d.v. formal, insa sunt formate, instruite si conduse intamplator de militari in rezerva - la randul lor coordonati intamplator si in timpul liber "din umbra" de fortele militare active regulate, nu este decat o problema elementara de inteligenta si de strategie militara, probata deja de alte state (Ucraina - care "s-a prins" cam tarziu cum stau lucrurile, dar a adoptat strategia "din mers") si implementata in mod preventiv si in alte state (Polonia, Tarile Baltice, Ungaria - ultima in mod ofensiv)! Este drept ca dupa nivelul politicii de partid si de stat din Romania, pot fi formate, instruite si conduse si brigazi de croitori sau de membri U.N.P.R. sau ai altor partide, nu conteaza decat daca Romania isi atinge sau nu scopul de contracarare intr-un razboi-hibrid, cu croitorii sau cu membrii de partide! De retinut! Strategia mentionata privind implicarea in situatia unui razboi-hibrid a trupelor de rezerva, nu poate fi aplicata in niciun caz in Romania cat timp politicile de partid si de stat isi decimeaza in mod sistematic propriii militari in rezerva! Plus ca exista si un alt revers al medaliei, nu are sens sa il ascundem: in situatia unei crize militare de genul celei mentionate, este inevitabil a regasi militari in rezerva (si nu putini) implicati in conflict, insa in tabara opusa celei planificate doctrinar de actuala politica de partid si de stat. Si este firesc - o astfel de reactie nu constituie decat un raspuns natural la tratamentul oferit de statul roman in ultimii 5 ani rezervistilor in cauza despre care este dovedit ca nu reprezinta decat desconsiderare in stare pura! De aceea am afirmat ca in situatie de criza militara Romania nu se va confrunta doar cu un razboi-hibrid, ci cu doua - al 2-lea fiind declansat in realitate de insusi statul roman in anul 2011 contra propriilor sai militari in rezerva/retragere si care in situatia unei crize militare vor regasi cel mai bun prilej si singurul de a reactiona la tratamentul perfid la care au fost si sunt supusi de statul roman! In orice caz, in cazul unui dezastru provocat de un razboi-hibrid in Romania, dar care ar fi putea fi contracarat lejer prin politici preventive coerente de securitate nationala care trebuie sa includa in mod obligatoriu un tratament decent si de considerare fata de propriii militari, singurii responsabili devin decidentii politici pe probleme de securitate nationala din ultimii 5 ani, indiferent de nivel!


UPDATE 2


Si o informatie verificata: din ce in ce mai multi oameni politici, indiferent de nivel, verifica informatiile despre starea natiunii, incusiv despre starea armatei, si din alte surse in afara de rapoartele oficiale! Ceea ce este un lucru bun! Inclusiv blogurile reprezinta surse de informare! Pt. conformitate, a se vedea interventia doamnei senator C. Anghel pe blogul anti-militari de aici!

37 de comentarii:

 1. REFUZ SA MOR IN GENUNCHI!
  Iohannis,Ponta, Dusa, Oprea, R. Plumb, "HE 3HAET " in privinta problemelor reale ale mele, la fel precum predecesorii lor, dar si unii lideri "consacrati" ai org. in rezerva.
  "Я 3HAIO"- de partea cui voi fi in cazul unui conflict armat!
  Am fost amăgit panglicarii: galbeni (liberalii),portocalii(democrat-liberalii) şi rosii(social-democratii),
  încât imi e silă să îi mai ascult.
  Politicienii şezând se sufocă şi se îneacă în vorbe, iar armata tarii lor,trupe expeditionare, acoperite cu veste antiglont şi antrenata in poligoane, le apara averile.
  Nu e partid politic care să nu se ocupe de soarta Militarului ... pe hârtie.
  Situaţia grea a veteranilor, nedreapta recalculare,revizuire si reverificare a pensiilor, legi ptr.armata oneroase, cârdăşia tot mai vizibilă dintre politicieni şi institutiile statului, înmulţirea abuzurilor si discriminare pe seama rezervistilor,ma determina sa ma pregatesc fizic si psihic ptr.un razboi hibrid!
  Eu, „Veteran” în rezervă, cel afectat de abuzurile guvernantilor, nu mai suport să aud că se vorbeşte doar despre viitor ci, ma voi alătura "CELOR" care vor să-l vadă întâmplându-se !

  RăspundețiȘtergere
 2. Trista realitate,jignitoare atitudine fata de demersul camarazilor din PITESTI,iresponsabil mod de a trata ARMATA DE REZERVA,acum cand se aude bubuit de tun la granitele tarii.Nu ne ramane decat sa ii TREZIM LA REALITATE .........cum?Prin toate mijloacele pe care ni le confera DEMOCRATIA,si responsabilitatea JURAMANTULUI MILITAR.Camarazii din CRAIOVA membrii ROMIL.
  ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Anumite comentarii sunt oprite de la publicare, intrucat nu au darul decat sa enerveze! De exemplu, Plt. Maj. (Militie sau Securitate) Huhurez [http://www.huhurez.com/] a ajuns la concluzia "monumentala" ca in cazul razboiul-hibrid din Ucraina unde "hibrizii" rusi sunt inarmati cu tancuri, tunuri si lansatoare de rachete GRAD, au fost opriti de serviciile de informatii ucrainene care i-au interceptat, fapt pt. care primii s-au speriat si au incetat orice actiune. In realitate, armata ucraineana a purtat greul contracararii si tot cu tancuri, tunuri si lansatoare de rachete. Si tot a "furat-o"!

  Tot "bravul" Huhurez mai aduce un elogiu fortelor speciale despre care musai sa apartina M.A.I. sau S.R.I. - care ar face (cica) ordine in cazul unui razboi-hibrid in Romania! In conditiile in care aceste forte in '90 la Tg. Mures nu au reusit sa opreasca nici macar avantul unor "cotonogari" de cartier, daramite a unor trupe paramilitare ostile instruite si inarmate in stil "rebelii" din Ucraina! Tot armata a rezolvat problema si in '90! Pe de alta parte, in realitate singurele forte speciale din Romania capabile sa intervina intr-un razboi-hibrid, dar care sunt total insuficiente, apartin tot M.Ap.N. si sunt grupate in cadrul Bg. 6 Forte Speciale Tg. Mures.

  "Bravul" Huhurez in stupiditatea lui, considera ca in Transilvania unde nu 20, nici 200, nici 2 000, ci cel putin 2 milioane de etnici se pot transforma peste noapte in "rebeli" sustinuti si antrenati de grupari paramilitare specializate pot fi "stopati" - cum, cu ce? Cu tunuri de apa? Sau cu forte superioare - ca dotare si instruire militara?

  Mai sunt si alte comentarii cu darul de a enerva! De exemplu cum ca raspunsul prezidential e perfect constitutional! Misto! Dar pe rusi si pe etnicii din Transilvania nu ii intereseaza cadrul constitutional romanesc, ci doar faptul ca la acest moment Romania nu are trupe de rezerva care sa le incurce planurile! Armata nu are voie sa intervina, S.R.I. si M.A.I. sunt depasite din start de situatie! Caz in care raspunsul prezidential perfect constitutional intinde o mana nesperat de prietenoasa, rusilor! Rusi care vor castiga detasat orice conflict hibrid desfasurat in Romania, in lipsa activarii "spontane" a rezervei Armatei Romane care sa actioneze ca si cum ar fi parte civila intrata in conflict, din "proprie iniativa" (a se citi din "patriotism")!

  Dar astfel de lucruri "este" prea grele pt. stiinta militara a lui Huhurez & Asociatii!

  RăspundețiȘtergere
 4. CUM MA POT TRECE PE UN ASTFEL DE TABEL ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma alatur semnatarilor tabelelor de mai sus.Refuz sa ma sacrific pentru o clasa politica venala si corupta.

   Ștergere
  2. Pentru tabel contactaţi

   Ștergere
 5. Si de ce iar pasa perciuatului Naum de armata romana?Armata care a ajuns vai de capul ei sub atatea guvernari antinationale din 89 incoace.De altfel politicienii puroi romanistani au reusit ''performanta '' sa scoata tradarea de tara din noul cod penal pentru ca exact ei ,politicienii [toti cu mici exceptii ] sa nu poata fi acuzati.Cat priveste rezervistii fortelor armate ale SRI ,MAI etc care nu pot fi prostiti usor , plagiatorul perciunat Naum si sasul cu sortulet Iohanis fac exact ca tradatorul de tara Basescu ,adica genocid bine organizat prin pensionari cu legi diferite una mai proasta ca cealalta doar ca sa ii macine fizic si psihic .Asa umplu guvernatii perciunati [Sova, Naum ,Melescanu ,Basescu.Helvig ,Maior ,Isarescu ,etc]mai repede cimitirele [scopul lor final] Binenteles si cu ajutorul spitalelor mizerabil finantate deoarece banii sunt praduiti de casele de asigurari.''Sa traiti bine''' si pregatiti-va de inbalsamare ca asta e tot ce va doresc guvernantii hoti si tradatori de tara.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest HUHUREZ,este o javra ordinara care nu face altceva decat sa umble cu batul prin gard.La acesta functioneaza din plin treaba cu capra vecinului.De altfel nici nu cred ca este militar.
  Colonel in rezerva,ma alatur fara rezerva semnatarilor tabelelor de mai sus.Refuz sa mor pentru clasa politica,care aproape in tot ansamblul ei este corupta si venala.

  RăspundețiȘtergere
 7. Citeam candva despre procesul unui militar din timpul ww2. Acuzat fiind de tradare pentru ca a luptat impotriva rusilor, a fost intrebat daca a ucis soldati rusi. Raspunsul a fost da, cati am putut de multi. Raspunsul a fost identic la intrebarea daca a ucis soldati nemti. A fost condamnat. Ceea ce nu stiu cei ce batjococresc acum armata, activa, in rezerva sau retragere este ca intrebarile pentru aceasta s-ar putea sa se refere la atacatori, revizionisti si tradatori/politicieni. Si raspunsul celor acuzati sa fie asemenea celui dat de personajul de care povesteam. Poate daca ar avea minte sa gandeasca ar intelege ca daca un nemultjmit este nimic pentru ei, un nemultumit inarmat s-ar putea sa fie ultimul lucru cu care se intalnesc.

  RăspundețiȘtergere
 8. Daca la romanul Ceasca a fost valabila o procedura prin similitudine e valabil si la alti romani cu tribunal ad-hoc,avocati care acuza mai dihai decat procurorii etc.!

  RăspundețiȘtergere
 9. Arges Online Protest Pensionari Militari
  https://www.youtube.com/watch?v=Fu3cmOhl8tQ

  https://www.youtube.com/watch?v=VMEZjJHRZhQ

  Arges Online Prefect Protest Pensionari Militari https://www.youtube.com/watch?v=yrn9Sk0a7Ts

  protestul militarilor disponibilizati 2010
  https://www.youtube.com/watch?v=XKvYkBenIoE&feature=em-share_video_user


  Protestul pensionarilor militari 24 ianuarie 2011
  https://www.youtube.com/watch?v=PV7y9VZjhaY


  PROTESTE 24 IANUARIE 2012
  https://www.youtube.com/watch?v=MWm42QbmVh0


  Victor Ponta si Liviu Dragnea, in fruntea protestatarilor
  https://www.youtube.com/watch?v=R-SYVTIYQoA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cei anti si-mpotriva militarilor au reusit o ghidusie inteligenta,respectiv teleportarea noastra din strada pe bloguri pe care le citim doar noi fara efecte de imagine secundare!

   Ștergere
 10. Limbajul de lemn folosit de numitul Ion Oprisor in raspunsul său, plus exprimarea cu greseli ori repetitii sterile (a se vedea repetarea neadecvată a cuvantului "analiză" de doua ori in aceeasi propozitie din alin 2) îmi aminteste de politrucii care populau armata inainte de 1989. Acest Oprisor cum dracu a ajuns in functia respectivă, ce-l recomandă? Si mai gravă mi se se pare indiferenta acestui Johannis, care a reusit să-i imbrobodească pe multi in campania electorală, dar care se dovedeste un diletant (incă nu spun rău intentionat) in problemele esentiale ale statului.Si pe ăsta, ca si pe alti decidenti (Ponta, Dusa, Oprea,Plumb,) ii doare la bască de tara asta, lor si neamurilor lor sa le fie bine...Vremea rapoartelor, scrisorilor, adreselor a trecut! Pămpălăii astia stiu numai de frică, ei sunt teleghidati de afară, de acolo isi iau ei binecuvantarea si odată la 4 ani îi prostesc pe prostii de-aici să-i voteze...Deci, la ăstia nu merge cu vorba bună, sunt imuni la asta, te mint in față si te prostesc de pe o zi pe alta, cum l-au prostit pe Dogaru si pe altii... Deci, pe ei!

  RăspundețiȘtergere
 11. Cum va asteptati sa se manifeste un presedinte care crede ca satisfacerea stagiului militar este pierdere de timp? Dar un Prim-ministru care nu a satisfacut stagiul militar?Ii doare in pix pe presedinte,prim-ministru,guvern si parlamentari de Romania si armata ei.La primul semnal astia parasesc corabia ca sobolanii si schimba imediat macazul zicand ei ca este spre binele poporului.Pe cand tari precum Polonia si tarile baltice isi i-au masuri de intarire a capacitatii de aparare la noi Iohannis doarme .De unde naiba l-a scos pe acest Onisor nu se stie.Ce acte de bravura militara si experienta la trupe o fi avand acest Onisor stie cineva? Oare functia de maestru de ceremonii pe la CSAT il recomanda consilier pe probleme de siguranta nationala? Bineinteles ca un Chelaru,Degeratu sau Rotaru incomodeaza.Privind starea actuala a armatei comparati inainte si dupa 1990.

  RăspundețiȘtergere
 12. IN SEARA ACEASTA LA 0RA 18.15, PE SITE-UL SENATULUI LA sEDINTELE SENATULUI IN DIRECT, VETI PUTEA URMARI RASPUNSUL PE CARE IL VA PRIMI DOAMNA CRISTIANA ANGHEL DE LA DOMNII OPREA SI DUSA PE TEM,A LEGII PENSIILOR MILITARE. Urmariti daca sunteti interesati si asa veti afla de ce domnul Dogaru si doamna Minca au introdus acel proiect. Chestiuni de finete.
  http://www.senat.ro/Live.aspx

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim! Suntem interesati, desigur! Intrucat, tocmai am decis sa ii transmit oficial lui Ponta ca il declar persona non-grata in numele rezervistilor cu pensii foste foste diminuate, actualmente INGHETATE!

   Ștergere
 13. Ne mai aducem oare aminte de versurile geniului eminescian: Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie,/Tara mea de glorii,tara mea de dor?/Bratele nervoase,arma de tarie,/ La trecutu-ti mare,mare viitor!.....? .......... Ar mai putea avea Romania un mare viitor cu o Armata care aproape ca nu mai exista si cu niste "comandanti" ca Dusa,Oprea,Oprisor@co (ca sa nu ma refer decat la ei!) ?Din pacate,ceea ce vedem ca se intampla de 25 de ani incoace ( ca sa ne referim numai la perioada "democratiei originale") cu si in cadrul Sistemul National de Aparare,miroase a iresponsabilitate,tradare,vanzare de tara,precaritate profesionala a factorilor de decizie,diletantism,superficialitate,nestiinta,prostie,etc.Desconsiderandu-i pe militari (chiar daca este vorba de militari in rezerva!),desconsiderat tara,domnilor politicieni,domnilor legiuitori si in final va desconsiderati pe voi insiva. Cu "analize si masuri" de "rasul curcilor "(luam numai exemplul "dotarii" cu second-handuri si fiare vechi!),domnule Presedinte,domnilor ministrii si politicieni,puneti in pericol grav nu numai structurile de aparare ,ci insesi independenta si integritatea Romaniei.Asta va doriti?Desi ar trebui,nu contestam probitatea morala si profesionala a cuiva;lasam doar la dreapta judecata,rezultatele si realizarile,realitatile,implinirile si neimplinirile respectivilor.Securitatea nationala nu este o problema de "partid",de "vointa politica" a unuia sau altuia dintre partide si oamenii politici,ea este o problema de existenta a fiintei nationale,de independenta si integritate a statului.Acest lucru trebuie sa le intre bine in cap si Presedintelui,si politicienilor si decidentilor politici si conducatorilor si decidentilor militari.Trecand la problema memoriului domnului Col.(r) Victor Popescu,aici nu e vorba de "nemultumire" domnule Gen(r)Oprisor;e vorba de ceva mult mai grav :e vorba de incalcarea legilor si a legislatiei interne si internationale,de ilegalitati,de batjocura si umilintele la care sunt supusi pe nedrept niste oameni care si-au slujit tara zeci de ani,in conditii nu tocmai usoare.Domnul Col(r) Popescu,a sesizat de fapt,ceea ce se intampla cu milioane de romani din aceasta tara:aceleasi umiline si batjocura,nedreptati si ilegalitati facute "cu legea" (!!??!!??) in mana.Demersul domnului Col(r) Popescu,este facut catre domnul Presedinte,pentru ca dansul sa cunoasca "de la sursa" nedreptatile si ilegalitatile tortionarului regim basescian facute acestei categorii socio-profesionale numite MILITARI.Iar "rezolvarea" la modul "figurat" si prin pasarea rezolvarii unor astfel de probleme,poate avea repercursiuni grave si in ceea ce priveste aplicarea practica a mult laudatei si asteptate "doctrine militare nationale".Netinand cont de tot ceea ce implica aceasta doctrina ,ea va cadea in derizoriu si va deveni un "vax albina" pentru multi dintre militarii rezervisti.Asta se doreste? Cu scuzele de rigoare,va multumesc pentru rabdare si intelegere.Am onoarea sa va salut,Domnilor!

  RăspundețiȘtergere
 14. Piedeti timpul.Animalelor de la guvernare [ca de altfel toti politicienii nostrii] nu stiu decat de frica , le pasa doar de interesul lor personal si nu dau doi bani pe militari sau pe tara [ajunsa acum colonie praduita si vanduta cu redevente subafricane] .Aceste scursuri umane numite de voi poliicieni executa doar ordinele perciunatilor .ale FMI ,ale comisiei europene ,ale BM,.etc.Poporul e pentru ei ultima grija iar armata nici macar atat.De jandarmi le mai pasa putin ca sa ii apere cu batele cand mai se revolta populatia batjocurita[vezi Pungesti] si taxata la sange de perciunatii care stapanesc colonia actuala.

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest,Ion Oprisor in 2008 a fost trecut in rezerva.Din 1983,de la gradul de locotenent-major, el nu a mai fost la trupe,deci experienta in comanda zero.In schimb este calificat in maestru de ceremonii.Atata stia , atat l-a pus Burloiu sa faca .Pe perioada 2008-2015, fiind pe tuse,pensionar,a avut grija sa se aranjeze politic,pe langa Scutaru, de unde si numirea lui in functia de consilier prezidential.La pregatirea lui militara nu e de mirare ca s-a primit un asemenea raspuns.Ar trebui sa punem tunurile pe el,si sa cerem lui Iohannis sa-i dea o cisma in fund ca o lovitura in fund inseamna un pas inainte.Cine naiba l-a sfatuit pe Iohannis sa-si ia consilier pe unul care in viata lui nu a trecut printr-o cazarma?Cine si-a batut joc de Iohannis de l-a indemnat sa nu-si ia un consilier din randul ofiterilor activi?

  RăspundețiȘtergere
 16. Istoria se repeta !Situatia Armatei Romane inaintea inceperii primului si celui de-al doilea razboi.Politicienii ??? O sa-si faca coada colac si au sa plece pe unde au banii depusi(marea majoritate),iar "prostii de patrioti"(din care fac si eu parte)-a se citii-fosti militari,au sa ramana sa salveze ceea ce se mai poate salva.Trebuiesc scuturati bine si treziti la realitate pana nu este prea tarziu !!!!

  RăspundețiȘtergere
 17. Iata ce se intampla acum 100 ani, iata unde am ajuns cu tot cu Nato, UE si alte asemenea.

  „Ţară de secături, ţară minoră,
  căzută ruşinos la examenul
  de capacitate în faţa Europei.

  Aici ne-au adus politicienii ordinari,
  hoţii improvizaţi astăzi în moralişti,
  miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă,
  deputaţii contrabandişti.

  Nu ne prăbuşim
  nici de numărul duşmanului,
  nici de armamentul lui,
  boala o avem în suflet,
  e o epidemie înfricoşătoare
  de meningită morală”. - Octavian Goga, 1916

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Boala [meningita morala] o au politicienii nostrii puroiul Romanistanului. sclavii perciunatilor care detin acum colonia asta .Si sti de ce ? Poporul romanistan e prea bland cu cei care il fura praduieste si il extermina in spitalele tip lagar ;Fara pedeapsa cu moartea ,ca inainte, nimic nu poate fi imbunatatit.deoarece 1-2 ani de puscarie [din 5] si raman si cu banii e doar o gluma pentru politicienii nostrii https://www.youtube.com/watch?v=evdQWWKvv_s&feature=youtu.be
   https://www.youtube.com/watch?v=evdQWWKvv_s&feature=youtu.be

   Ștergere
 18. Zau daca mai inteleg ceva.Acest Oprisor a fost trecut in rezerva de Basescu in aprilie 2008.,deci a devenit pensionar la varsta de 53 ani.In februarie 2009(Oprea fiind ministru), este reactivat si rechemat in MAPN.In 2015,la varsta de 60 ani, ,Iohannis il trece in rezerva si il numeste consilier.Stie cineva cine tine lantul acestui Onisor?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este singurul în această situație. Și generalul Degeratu a fost trecut în rezervă în 2001 și rechemat în activitate, cu avansarea la gradul de general de armată, în 2005 pentru a fi trecut în rezervă iar în 2007. La fel și IIie Botoș. In MApN mai ales pe vremea tandemului Oprea/Marin au fost multe rechemări în activitate ori activarea unor civili pe funcții și grade mari. Când se va ajunge cu scormonirea rahatului și la acest capitol o să fie multe ”surprize..surprize”

   Ștergere
 19. Dedicatie pentru Naum si Oprea http://epochtimes-romania.com/news/lasa-te-de-furat-piesa-manifest-mihai-alexandru-versuri-1-q-sapro-video---231962

  RăspundețiȘtergere
 20. Am scapat de acest tradator al militarilor http://www.evz.ro/miscari-spectaculoase-la-presedintie-generalul-ion-oprisor-secretarul-csat-a-fost-trecut-in-rezerva-constantin-dudu-ionescu-va-primi-toate-informatiile-secrete-venite-de-la-sri-sie-interne-si-armata.html

  RăspundețiȘtergere
 21. Sper sa nu fiu injurat dar daca ma uit fara prea mare atentie la tabelele de mai sus vad ca aproape toti semnatarii au functii care incep sau se termina cu SEF sau sunt COMANDANTI. Oare ei sunt militarii NATO cei adevarati, REZERVISTII care o sa le tina piept rusilor ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da' ce vroiai, sa gasesti doar soldati in tabele si pe ici pe colo eventual un fruntas, mecanici conductori, acumulatoristi si altele asemenea? Esti dus cu capul sau ce ai? SEF sau COMANDANT este si SEFUL unei echipe de decontaminare sau COMANDANTUL unei grupe - care in ziua de astazi, ambii sunt subofiteri! Pe de alta parte, ca ofiter incepi cariera ca sublocotenent (locotenent pe vremuri). Normal ca de la Cdt. Pl. devii Cdt. Cp., apoi seful unui birou sa zicem OPERATII care e structura din statul major care planifica orice actiune militara, apoi sef de stat major sau loctiitor al Cdt. unei unitati, apoi Cdt. U., la final seful unei sectii in S.M.F.T. sau S.M.G. care poate sa fie tot de operatii sau sef SMFT sau sef SMG! Toate viata este SEF si COMANDANT, si in acelasi timp fiecare ESTE EXECUTANT avand la randul sau un SEF sau un COMANDANT? Care e problema?

   PS: Exemplu? E un colonel acolo (Constantin Lucian), care de la Cdt. Pl. la sef sectie in S.M.G. a mancat toata cariera pe paine. Si este si militar NATO adevarat, ani de zile a planificat si a condus toate operatiile interne si externe ale trupelor romanesti participante la exercitii sau misiuni NATO. Si a mai absolvit si Fort Knox! Tot el si in Georgia! Tot el si cercetas in tinerete! Ce ii reprosezi unei astfel de persoane? Ca n-a ramas Cdt. Pl. sau ca nu s-a facut acumulatorist? Papagal esti!

   Ștergere
 22. Ma uit pe site-ul SCMD si ma minunez, Dogaru a luat-o rau de tot pe aratura. Sustine sus si tare ca proiectul depus de el la parlament este singurul proiect al legii pensiilor militare insusit si de Oprea??!!
  Domnule Dogaru, daca este cum spui matale de ce reprezentantele MApN si MAI, la interpelarea facuta in Senat de doamna Anghel au spus altceva (luni, 30.03.2015) precum ca este spre insusire la structurile interesate iar doamna Anghel le-a dat termen ca pana saptamana urmatoare sa spuna data cand vor depune proiectul??!! Uite-te pe acest blog si vei gasi inregistrarea facuta in Senat, luni 30.03.2015. Te intreb intrucat constat ca tragi cu coada ochiului si pe aici si ai impresia ca membrii SCMD citesc numai si numai ce le spui mataluta ! Asa ai invatat mata' de la tovarasul Ilie dar, in prezent, lucrurile nu stau chiar asa.
  Sa stii ca nu ne pare rau deloc ca a fost de pus de SCMD acel proiect la parlament. Ne temem, insa, ca poate fi o diversiune intrucat nu a fost insusit de nimeni din cei care conteaza la vot ( nici de cei ai lui Oprea) si ca va fi pus in discutie si votat la pastele cailor! De asemenea, acest proiect discrimineaza in continuare pe cei iesiti la pensie inainte de 2011 intrucat pensiile acestora nu se recalculeaza asa cum ar fi normal ! Daca pensiile actuale le avem prin recalculare/revizuire, revenirea la pensiile militare trebuie sa se faca prin acelasi procedeu. Nu este cinstit, corect si de bun simt asa???!!
  Si inca ceva: pe acest blog cat si pe altele toti cei intersati pot sa-si spuna punctul lor de vedere, bineinteles in mod civilizat dar pe cel al SCMD nu. De ce oare ???!!! Tot invataturile tovarasului Ilie???!!!

  RăspundețiȘtergere
 23. De prin presă adunate :
  Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 217 voturi pentru şi 7 abţineri, cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulată de fostul preşedinte, fiind adoptată din nou legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist.
  Legea prevede că aviatorii şi personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care este depusă cererea de pensionare.
  Prin respingerea cererii de reexaminare, plenul a păstrat forma legii aşa cum a fost adoptată de cele două Camere ale Parlamentului. Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfârşitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul preşedinte Traian Băsescu, pe motiv că este discriminatoriu.
  Deputatul PSD Florin Iordache afirmă că legea repară o nedreptate făcută în 2010 unor categorii socio-profesionale. “Repară o nedreptate făcută în 2010, când, prin modificarea legii, la opt categorii profesionale s-a făcut o nedreptate, precum piloţi, personalul navigant, grefieri, personalul Curţii de Conturi, funcţionari publici parlamentari, parlamentari. Atunci, printr-un act abuziv, acelor categorii socio-profesionale li s-a făcut o nedreptate. Să fiţi de acord cu noi şi, când venim cu o lege care va face dreptate şi grefierilor, personalului Curţii de Conturi, diplomaţilor, personalului tehnic din parlament, chiar şi parlamentarilor, să nu fiţi ipocriţi, ci să admitem că s-a făcut o mare nedreptate”, a spus Florin Iordache, citat de agenţia Mediafax.
  Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestei legi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si uite-asa, armata a rămas de fazan incă o dată...Desi, nimeni mai mult decat ea nu justifică primirea unor pensii speciale, pe măsura riscurilor si privatiunilor pe care le implică statutul de militar.Ăsta este rezultatul concubinajului unor asa zisi lideri ai asociatiilor de militari cu elementul politic mincinos si perfid, al dezbinării promovate de acestia si , nu in ultimul rand, al arogantei si prostiei unora...

   Ștergere
  2. Daca vroiati pensii militare trebuia sa va faceti stewarzi si grefieri

   Ștergere
 24. Propunere legislativă privind pensiile militare de stat  Număr de înregistrare Senat: B123/2015
  Link pentru acces rapid la documentul legislativ: http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18893
  Adresa: -
  Prima cameră: Senat
  Tip inițiativă: Propunere legislativă
  Inițiatori: Ehegartner Petru - senator Independent; Nicoară Marius-Petre - senator PNL; Pelican Dumitru - senator PC; Blăjuţ Viorel-Ionel - deputat PP-DD; Ciuhodaru Tudor - deputat PP-DD; Dalca Ştefan-Petru - deputat PP-DD; Deaconu Mihai - deputat PP-DD; Marian Ion Cristinel - deputat PP-DD; Mincă Liliana - deputat PP-DD
  Număr de articole: 125
  Avizul Consiliului Legislativ: x
  Procedura de urgență: Nu
  Stadiu: înregistrat la Senat pt. dezbatere
  Caracterul legii: -
  Opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică: Opinii trimise (3)  Derularea procedurii legislative:
  Data Acțiunea
  24-03-2015 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b123 (adresa nr.313/18/03/2015)
  31-03-2015 trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social
  31-03-2015 trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 30.04.2015)
  31-03-2015 trimis pentru punct de vedere la Guvern


  - adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
  - adresa de desesizare a Camerei care nu are competenţă de primă Cameră sesizată
  - forma iniţiatorului
  - expunerea de motive la iniţiativa legislativă
  - adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca intrati pe linkul de acces a documentul legislativ: http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18893 puteti accesa si „Opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică” .
   Deja sustinatorii proiectului au inceput campania .

   Ștergere
  2. Multumim! Am inscris in ultimul material! Avem de lucru!

   Ștergere
 25. Asadar, de urmarit:
  http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18893
  si....de completat:
  http://www.senat.ro/LegiProiectAdmin.aspx?Cod=18893
  (debutul opiniilor e "promitator")

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim! Am trecut totul in ultimul material!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!