luni, 30 martie 2015

Momentul adevarului! Sa ne minunam impreuna, astazi la orele 18.15, despre raspunsurile sau despre fuga de raspundere a ministrilor G. Oprea si M. Dusa la intrebarea incomoda privind legea pensiilor militare de stat, adresata acestora de senatorul Cristiana Anghel!


Se va intampla astazi, incepand cu orele 18.15, la Senatul Romaniei! Persoanele interesate pot urmari raspunsul sau fuga de raspundere a celor 2 ministri, in direct, prin intermediul transmisiei live pusa la dispozitie de Senat [http://www.senat.ro/Live.aspx#]!

Multumim persoanei care ne-a furnizat informatia, respectiv colegului nostru M. Neacsu care ne sugereaza ca diseara am putea afla si alte informatii de finete, respectiv de ce presedintele S.C.M.D. a introdus acel proiect al legii pensiilor militare (identic cu cel fluturat din cand in cand pe la Guvern, dar de care Guvernul se fereste ca Dracu' de tamaie sa il si initieze) prin deputatii din afara sferei politice, respectiv L. Minca si S. Dalca (PP-DD), devansand Guvernul! Acum e acum!

Mai jos este atasata intrebarea la care trebuie sa raspunda ministrii G. Oprea si M. Dusa! Va readucem aminte ca raspunsul survine (daca va raspunde cineva) pe fondul in care diverse grupari de rezervisti evadeaza in cascada de sub controlul politic impus de G. Oprea prin liderii de la Bucuresti ai A.N.C.M.R.R. si S.C.M.D., alaturandu-se (ca atitudine, nu si ca organizare formala) altor grupari deja independente, precum si pe un fond maximizat de tensiune in randul militarilor in rezerva/retragere asa cum nu a mai existat decat in vremea regimului portocaliu.

In alta ordine de idei, am luat deja decizia ca daca pana la data de 7 mai 2015 - ziua in care se implinesc 3 ani de regim pontist, coalitia premierului nu ia o decizie real-reparatorie in privinta nedreptatilor la care continua sa fie supusi militarii in rezerva/retragere, sa il declaram pe premierul V. Ponta  ca persona non-grata si sa si valorificam acest lucru. Si o vom face bine! In numele rezervistilor cu pensii "inghetate" (foste diminuate) si familiilor noastre (daca exista cumva exceptii in cadrul celor cu pensiile foste diminuate si actualmente "inghetate" pe viata, respectivii pot sa isi exprime recunostinta individual fata de binefacere, desi stim ca nu exista exceptii), urmare a dispretului meschin cu care ne-a tratat prin Art. 1(4) din Legea nr. 241/2013 despre care cunoastem bine ca reprezinta acelasi rahat portocaliu lasat mostenire de Boc-Oprea, reambalat insa in noua poleiala rosie marca Ponta!UPDATE 1 - EXTRAS CU INREGISTRAREA VIDEO

Din inregistrarea completa rezulta ca G. Oprea nici nu s-a prezentat la sedinta, iar M. Dusa a fugit din sala inainte sa raspunda interpelarii doameni senator Cristiana Anghel. In final, in locul celor doi ministri au ramas la inaintare: din partea M.Ap.N.  - o membra a U.N.P.R. si mana dreapta a lui G. Oprea in M.Ap.N. pe nume Otilia Sava (secretar de stat), din partea M.A.I. - un secretar general adjunct pe nume Irina Alexe. Cele 2 reprezentante au raspuns practic identic, oferind un raspuns evaziv din care nu rezulta nimic concret. Raspunsul este acelasi cu cel primit la plesneala de diversi rezervisti in ultima perioada, respectiv ca proiectul este in curs de insusire de catre initiatori (a se observa aspectul bizar - proiectul trebuie insusit tot de catre cei care l-au initiat, ca si cum initiatorii erau in stare de ebrietate cand l-au initiat, iar acum incearca sa inteleaga ce au intiat). Sesizand barbologia si abureala, doamna senator Cristiana Anghel le-a taiat macaroana reprezentantelor celor 2 ministere, solicitandu-le ca saptamana viitoare sa ii fie precizat tot in Senat, un termen concret pt. depunerea in Parlament a Legii pensiilor militare! In concluzie, saptama viitoare ministrii Dusa si Oprea urmeaza sa ne mai minuneze inca o data!

Extras (5 minute)  cu raspunsurile M.Ap.N. si M.A.I. privind Legea pensiilor militare de stat


 UPDATE 2 - PENTRU CEI CARE INCA NU S-AU PRINS CUM STAU LUCRURILE

Din moment ce proiectul este in curs de insusire, rezulta ca este incheiata elaborarea/modificarea/amendarea acestuia. Concluzia este ca proiectul ministerelor este in realitate cel in varianta initiala - fara vreun amendament sau alta modificare vehiculate in urma dezbaterilor cu rezervistii, ceea ce inseamna ca este un proiect de lege si mai dezavantajos decat cel initiat de S.C.M.D. via Camera Deputatilor! 

De altfel, nici nu ar fi ceva inedit. Deja cunoastem cu totii stilul politic al lui V. Ponta: "- Adoptam (la misto) orice lege vreti voi, cu conditia sa nu iasa nici un leu in plus din buget fata de cel alocat actualmente"!  Practic, Ponta & Oprea au intentia sa repete in cazul Legii pensiilor militare, povestea cu Legea nr. 241/2013, stiti - cea cu asa-zisa reintregire despre care cunoastem cu totii ca este o pacaleala stupida! In cazul Legii nr. 241/2013, bugetul nu este afectat in realitate cu niciun leu, intrucat toate sumele acordate pt. asa-zisa reintregire sunt recuperate din cele neacordate pt. indexare! Deci, balanta finaciara pt. buget ramane aceeasi!  

Ponta & Oprea au exact aceasi intentie si cu Legea pensiilor militare, respectiv ca bugetul alocat achitarii acestora sa fie identic cu cel actual. De aceea proiectul lui Ponta & Oprea nu prevede nici recalcularea si nici actualizarea pensiilor militarilor pensionati pana in anul 2011 (majoritatea covarsitoare), ceea ce inseamna ca intregul proiect al Guvernului privind Legea pensiilor militare se rezuma la o pacaleala la fel de stupida ca in cazul Legii nr. 241/2013, concretizata prin schimbarea denumirii pensiilor contributive actuale primite de militari, in pensii militare de stat, in realitate fiind unul si acelasi lucru! Lucru confirmat si de faptul ca in expunerea de motive Guvernul precizeaza clar ca nu se modifica bugetul alocat achitarii pensiilor (viitor) militare, ceea ce ar fi imposibil daca respectivele pensii ar fi cu adevarat militare, intrucat recalcularea si actualizarea acestora ar determina automat modificarea bugetului alocat!

In concluzie, Ponta & Oprea profitand de faptul ca multi stiu, dar putini cunosc vor sa ne pacaleasca in stil barbar cu o lege a pensiilor militare care sunt militare doar ca titlu. In aceste conditii, proiectul SCMD inaintat deja Parlamentului - si acesta cu o serie de mari neajunsuri discutate deja, este pur si simplu mai reusit decat cel initiat de Guvern! Intrucat include prevederi care desi sunt practic inaplicabile in absenta recalcularii pensiilor, macar incearca marea cu degetul privind actualizarea pensiilor dupa soldele militarilor in activitate sau privind ridicarea bazelor de calcul in functie de grupele de munca. Trebuie readus aminte ca si proiectul SCMD exclude in mod ipocrit recalcularea pensiilor militarilor pensionati pana in anul 2011, dar nu din motive legate de bugetul Guvernului, ci din dorinta evidenta de conservare a intereselor unui grup obscur si restrans din cadrul celor in rezerva/retragere ale caror  pensii au fost "umflate cu pompa" in baza Legii nr. 119/2010 (a se citi majorate de 3-5 ori fata de cele foste militare in baza Legii nr. 164/2001)!

14 comentarii:

 1. ... FUSE raspunsul. L-am pierdut. A fost la 18.15. Am prins doar intrebarea dnei senator Cristiana Anghel prin care solicita, concret, sa se precizeze data la care se va introduce, de catre Guvern-probabil, proiectul in parlament....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuze! Ora exacta in titlu, alta in material (ajustata - 18.15, conform titlului! Mea culpa! Am fost salvati de colegul de la orele 19.01! In concluzie, in locul a 2 ministri care pretind in zadar ca ar fi "barbati", au raspuns 2 țoa(m)pe politice! Sec si nimic concret, adica atat Oprea, cat si Dusa trebuie sa isi cam faca bagajele! Cei doi, pot avea de-a face cu orice pe aceasta lume, doar cu spectrul militar, nu!

   Dar, am mai retinut o faza! Senatorul C. Anghel nu a fost deloc "aburita" de cele 2 țoa(m)pe politice! In sensul ca le-a "inmadulat" lui Oprea si Dusa un termen atat de concret sa isi dea odata arama pe fata, incat luni 6 aprilie 2015, cei doi ori recunosc definitiv ca le place "oralul", ori ...! Dar precis le place "oralul"!

   Ștergere
 2. In urma unei interpelari facuta de doamna senator Cristina Anghel, astazi in senatul Romaniei au raspuns la aceasta interpelare, din partea M.Ap.N. Otilia Sava iar din partea MAI o doamna comisar sef ( nu i-am retinut numele). Amandoua au venit cu un raspuns identic: proiectul legii pensiilor militare este elaborat fiind consultate si asociatiile reprezentative ale militarilor si politistilor in rezerva iar in prezent acest proiect se afla la structurile interesate penstru insusire.

  Doamna. Cristina Anghel le-a cerut celor doua reprezentante ca pana saptamana urmatoare sa precizeze clar data cand acest proiect va fi depus la parlament intrucat de doi ani si jumatate aceasta problema tot este tergiversata iar unii dintre cei afectati de reducerea pensiilor nici nu mai sunt printre noi.

  Raspunsul la interpelari si solicitarea doamnei Anghel le-am auzit la radio Romania Actualitati astazi, 30.03.2015, ora 18.15.

  Trebuie urmarit la radio daca in ziua de luni din saptamana urmatoare se va da un raspuns la solicitarea doamnei Anghel  Apar inevitabil doua intrebari:

  - ce se va intampla cu proiectul depus de Dogaru??!!;

  - unde este cuvantul ministrului apararii care a declarat in ianuarie 2015 la De Ce News ca proiectul va fi depus in februarie a.c. la parlament ??

  RăspundețiȘtergere
 3. Pomisiune amanata sine die , de oameni care se tin de "cuvant''si sunt de"onoare"

  RăspundețiȘtergere
 4. http://www.emaramures.ro/stiri/81011/PENSII-MILITARE-MIRCEA-DUSA-Proiectul-de-lege-privind-pensiile-militare-a-fost-finalizat-Urmeaza-dezbaterea-publica-

  PENSII MILITARE – MIRCEA DUSA - Proiectul de lege privind pensiile militare a fost finalizat. Urmeaza dezbaterea publica
  15:44:55, 11 aprilie 2013 | autor: Agerpres

  Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat azi, 11 aprilie, (2013) inaintea reuniunii Comitetului Executiv National al PSD, CA PROIECTUL DE LEGE PRIVIND PENSIILE MILITARE A FOST FINALIZAT, urmand a fi trimis AZI sau MAINE la Ministerul Muncii, MAI si celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar. Dusa a sustinut ca prin noul proiect de lege "nimeni" nu va pierde la pensie.

  "Rezolvarea problemelor pensiilor in sistemul militar se poate face doar printr-o noua lege. PROIECTUL DE LEGE ESTE FINALIZAT….
  . O REVENIRE LA NORMALITATE ESTE URGENTA si nu se poate face decat printr-o noua lege. Cred ca AZI sau MAINE voi si trimite proiectul de lege spre Ministerul Muncii, la MAI, la servicii, dupa care il voi supune dezbaterii publice", a spus Dusa.

  El a precizat ca proiectul va fi pus apoi in dezbatere publica si va urma procedurile parlamentare pentru a fi adoptat.

  "Dupa ce va fi dezbatuta si cu rezervistii, si cu structurile militare si cu sindicatele, voi veni cu legea in Parlament, pentru ca legea care a existat privind pensiile militare este o lege care a functionat zece ani, nu a creat discriminari si a fost elaborata pe principiile tarilor membre NATO. Legea nu va crea discriminari si va aprecia la justa valoare munca unui militar. Eu sunt de parere ca trebuie trecuta prin Parlament si vreau sa treaca prin dezbatere publica. Se vor calcula pensiile militare pe principiile normale care sunt in statele membre NATO. Proiectul de lege va crea principii serioase de pensionare", a afirmat Dusa.

  .*****************.

  http://www.agerpres.ro/politica/2015/01/08/mircea-dusa-proiectul-de-lege-privind-pensiile-militare-va-fi-depus-in-parlament-dupa-inceperea-sesiunii-11-41-33
  Mircea Dușa: Proiectul de lege privind pensiile militare va fi depus în Parlament după începerea sesiunii
  joi, 8 Ian 2015, 11:41 • Politică
  Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunțat că săptămâna viitoare va avea o ultimă rundă de discuții cu toate structurile interesate, inclusiv cu sindicatele și rezerviștii, despre proiectul de lege privind pensiile militare, astfel încât să fie depus la Parlament imediat după începerea sesiunii din luna februarie.
  … DORESC CA PÂNĂ LA ÎNCEPEREA SESIUNII PARLAMENTARE SĂ TRIMIT PROIECTUL DE LEGE, pentru a avea odată un sistem juridic stabil referitor la pensiile militarilor", a precizat Dușa la dcnews.ro.
  ….El a spus că legea va aduce "stabilitate legislativă și un criteriu de stabilire a pensiilor nediscriminatoriu".
  "ÎN 2010 S-A CREAT SISTEMUL DISCRIMINATORIU, ……..
  AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin)

  RăspundețiȘtergere
 5. http://www.realitatea.net/oprea-exista-deficit-de-poli-i-ti-pentru-orele-suplimentare-primesc-75-la-suta-din-solda-de-grad_1659700.html
  Oprea: Lucrez cu Mircea Dușa și cu toate structurile sindicale să facem o lege a pensiilor militare
  Luni, 23 Martie 2015, 22:56 Sursă: REALITATEA.NET
  În ceea ce privește pensiile militarilor, OPREA A PRECIZAT CĂ LUCREAZĂ CU MINISTRUL APĂRĂRII, MIRCEA DUșA, cu tot sectorul de securitate, pentru a face o lege a pensiilor militare, iar, în situația în care toți actorii o să fie de acord, o să o promoveze în Parlamentul României.
  "Știți că acum câțiva ani de zile, 2010, când pensiile militarilor din tot sistemul de securitate națională trebuiau să se micșoreze la 50 la sută, chiar s-au micșorat la piloți, la diplomați. M-am opus atunci, pe bună dreptate, și am reușit ca 90 la sută să nu scadă, ba chiar au crescut. Ulterior, și cei 10 la sută au revenit la normal. Lucrez cu domnul ministru Dușa, cu toate structurile sindicale, cu tot sectorul de securitate, să facem o lege a pensiilor militare, iar, în situația în care, toți actorii, mă refer la sindicate, structuri sunt de acord, o să o promovăm în Parlamentul României, pentru că oamenii ăștia merită cu adevărat să primească o pensie decentă pentru faptul că sunt simbolul acestei societăți românești ", a declarat Gabriel Oprea

  RăspundețiȘtergere
 6. A promite este noblete, a te tine de cuvant este prostie.
  De unde atata cuvant, de unde atata onoare dupa 89?
  Se observa ca in cazul conducatorilor nostri nu se da un part fara aprobarea „celor” care i-au pus in demnitatile lor. Nu pot mai mult. Promit, ca nu-i doare gura. Ei stiu ca daca se abat de la promisiunile facute „lor” la investire pleaca cu imaginea sifonata rau de tot. Noi ii „alegem”, dar „ei” ii numesc. Nu observati ca cei ce apasa pe butoane sunt toti scoliti la Cluj, dar se arata cu degetul catre Miticii de pe malul Dambovitei? Intre ceea ce stii si ceea ce nu stii, exista ceea ce presupui. Oare cum ar fi aratat Romania astazi, dupa 25 de ani,, daca in fiecare din noi ar fi existat o doamna Cristina Anghel? „Ei” stiu ca pe internet suntem niste dulai rai de colt, iar in strada niste pisicute din ograda lui Basescu...

  RăspundețiȘtergere
 7. http://www.senat.ro/Live.aspx#
  ARHIVA VIDEO
  Ședința din data de 30 Martie 2015
  De la momentul 02:00:20 la 02:04:30

  RăspundețiȘtergere

 8. Mda !!!...proiectul este elaborat, in curs de insusire de catre sefii institutiilor militarizate, urmeaza avizarea interinstitutionala, aprobarea de catre guvern, consultarea publica si depunerea la parlament.......

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu dureaza mult, inca un an, inainte de alegeri. S-o creada ei , ca-i mai cred!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti naiv....Nu un an ci zeci de ani...Totul e doar abureala sa -i prosteasca iar pe militari ca de obicei cu ajutorul Dogarelului .Sau crezi ca plagiatorul perciunat Naum are vreun interes ca armata tarii sa fie iar puternica ?

   Ștergere
 10. Domnilor, astia doi au ajuns acolo pe slugarnicie nu pe competenta. Vocabularul este prea sarac pentru a descrie gradul de ticalosire a acestor indivizi, alaturi de cei care i-au numit si de cei care ii sustin.
  Cred insa ca nu trebuie sa uitam ca de cate ori tara a fost adusa de mizerabilii politicieni in prag de risipire, de atatea ori poporul asta a dat jertfe mari de sange pentru a o face sa supravietuiasca. Nu sunt prapastios, dar daca nu vor pleca ei, vom muri noi.

  RăspundețiȘtergere
 11. Pentru Ponta si Oprea http://epochtimes-romania.com/news/lasa-te-de-furat-piesa-manifest-mihai-alexandru-versuri-1-q-sapro-video---231962

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!