joi, 5 martie 2015

A inceput "canonada" in zona M. Negre! Intram in razboi - scapa cine, daca si cum poate! Militarii in rezerva (supravietuitori dupa iminenta mobilizare) pot sa isi recalculeze pensiile foste militare desfiintate, ulterior diminuate si actualmente "inghetate" - in ruble, oricum nu mai pierd nimic!

SU-30 (MULTIROL)
Nu mai discutam despre drepturile militarilor romani si mai ales despre pensiile militare, intrucat nu mai are sens! Dupa cum stau lucrurile, politicienii romani sunt perfect incapabili sa realizeze ca ignorarea propriei armate naste periodic, dezastre pt. intreaga natiune romana! Dupa cum stau lucrurile pe plan extern, cel mai probabil este faptul ca militarii romani supravietuitori ai unui conflict militar practic inevitabil, vor beneficia de pensii, dar nu militare, ci maxim de invaliditate, iar membrii familiilor vor beneficia, in cel mai fericit, caz de pensii de urmas. Ca sa nu mai discutam de faptul ca si respectivele pensii, pot fi achitate nu doar in lei, ci si in ruble sau deloc! La urma urmei aceste lucruri nici nu mai conteaza prea mult pt. militari, in special pentru cei in rezerva/retragere de care statul roman isi bate joc sistematic de cca. 5 ani de zile!

***

Ultimele evenimente legate de tensionarea relatiilor dintre Rusia si S.U.A., nu mai lasa niciun loc de interpretare: cei 2 titani militari nu mai pot un evita un conflict militar, intrucat cel care va face pasul inapoi, va avea rolul invinsului suprem, si niciunul dintre cei 2 titani nu isi doreste acest rol! Fara lupta! Prin urmare, intram in razboi! Cand? Intr-o zi anume, la o ora anume, intr-o secunda anume - pe care nu le stabilim noi, dar care nu mai sunt deloc indepartate, ci chiar extrem de apropiate. Cu Romania in prima linie, a 2-a linie probabil ca nici nu va mai exista! Timp de pregatiri nu mai exista - ar fi trebuit sa fim pregatiti pana acum, prin urmare la fel ca si in cele 2 razboaie mondiale sau in alte conflicte, Romania va fi surprinsa tot cu chiloteii in vine. Cauzele par sa fie identice precum in precedentele razboaie, respectiv o natie docila condusa mereu si mereu de niste dobitoci care (cica) ne reprezinta pe noi, urmare a faptului ca noi (cea mai mare parte dintre noi) i-am ales sau tolerat sa ne conduca.

PRETEXTUL PREFABRICAT DE AMBELE PARTI CARE CONDUCE LA IMINENTA RAZBOIULUI

MK-41 (similar sistemului de la Deveselu)
1]. Atentie la un element vital care pozitioneaza Romania nu doar ca regiune, ci si ca pretext al izbucnirii conflictului dintre S.U.A. si Rusia (conflict care ar izbucni oricum - cu un alt pretext), dar si ca tinta in conflict: faimosul scut antiracheta de la Deveselu. Despre care rusii afirma nici mai mult, nici mai putin ca acesta incalca Tratatul privind eliminarea rachetelor cu rază medie şi mică de acţiune incheiat in 1987 între URSS şi SUA, prin care părţile s-au angajat să distrugă/departeze complet rachetele lor cu rază de acţiune scurta si medie (până la 5.500 km), ca masuri de descurajare a unui eventual conflict nuclear - tinand cont de faptul ca exista rachete din ambele categorii care pot transporta incarcaturi nucleare. Au rusii dreptate sa aiba temeri sau nu? Au precis, intrucat scutul antiracheta de la Deveselu are la baza o platforma de containere de tip MK-41 care poate lansa rachete nu numai cu raza scurta de actiune, ci si cu raza medie si lunga de actiune. MK-41 (in varianta oficiala - 8 containere de lansare) este in realitate un sistem modular (cu minim 8 containere si maxim 122 de containere, poate si mai multe in bazele de pe teritoriul S.U.A.) care poate fi instalat pe orice platforma solida (sol sau nave de lupta) si care poate lansa  rachete ale carora raze de actiune poate varia in functie de constructia rachetelor, de la 19 km (raza tactica admisa de tratat, respectiv sub 500 km) la 11 000 de KM (de exemplu, varianta MK 41 VLS - Anzac), inclusiv cu incarcatura nucleara! Moscova putand fiind astfel lovita cu usurinta de la Deveselu! Intr-adevar, in absenta unei inspectii permanente rusesti,  Kremlinul nu are practic nicio garantie asupra caracteristicilor rachetelor care pot fi lansate de pe platforma MK-41, acestea putand fi atat tactice, dar si cu raza medie sau lunga de actiune.

2]. Legat de punctul anterior, atentie la al 2-lea element vital care pozitioneaza Romania ca pretext al izbucnirii conflictului dintre S.U.A. si Rusia. S.U.A Anunta ca s-ar putea ajunge la o "confruntare militara", daca Rusia incalca Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare. Adica, acelasi tratat despre care Rusia sustine ca este deja incalcat de S.U.A. Mai exact, S.U.A. interzice in mod ostentativ Rusiei sa detina rachete cu raza de actiune intre 500-5 500 km care pot ameninta NATO, insa S.U.A. isi aroga dreptul de a instala platforme de rachete care pot opera rachete cu aceleasi raze de actiune interzise de tratat, si care bineintelees ca reprezinta o amenintare pt. Rusia!

In concluzie! Rusia acuza  S.U.A. de incalcarea Tratatului Fortelor Nucleare Intermediare in urma amplasarii in Romania a unor platforme de unde pot fi lansate rachete cu raza cu mult peste 500 km, iar S.U.A. ameninta Rusia ca daca raspunde identic si isi pozitioneaza platforme de rachete cu raza mai mare de 500 km in vecinatatea NATO, se va ajunge la confruntare militara deschisa! In conditiile in care se cunoaste de cand lumea ca niciodata, nimeni nu a obtinut nimic cu rusii prin amenintare, dimpotriva! Romania devenind astfel vizata direct de situatia conflictuala creata intre cei 2 titani militari!


 EVENIMENTE RECENTE CARE DETERMINA IMINENTA UNUI RAZBOI INTRE S.U.A. SI RUSIA

1]. Rusia isi testeaza in Marea neagra noile avioane de lupta pe nave americane de razboi! In realitate, testele sunt reciproce. Un singur incident in regiune intre aviatia ruseasca de lupta si marina americana poate declansa iadul in orice moment! Regiune in care intra desigur si Romania, fara sa afecteze teritoriul S.U.A aflat la 15 000 km distanta! Incident care dupa cum se vede, este deja cautat a se produce de catre ambele tabere!

2].  Rusia intra din nou cu bombardierele in spatiul aerian de siguranta al NATO! De aceasta data in regiunea irlandeza Irlanda nu este stat NATO, fiind evident ca rusii continua sa testeze in realitate, din orice pozitie, capacitatea de aparare a Marii Britanii, aliat neconditionat al S.U.A., ca si Romania de altfel!

3]. Decizia inevitabilă a lui Putin: Rusia mută strategic la Marea Neagră! Forţele navale ruse vor primi în cursul anului 2015, 50 de nave şi submarine militare noi sau modernizate, dintre care unele vor fi staţionate (mai mult ca sigur), si în Marea Neagră. Tare importanta a ajuns o mare inchisa, atat pt. S.U.A, cat si pt. Rusia. In ceea ce priveste informatia in sine, trebuie sa fim complet naivi incat sa ne imaginam ca M. Neagra nu "colcaie" de submarine rusesti - inclusiv cu propulsie nucleara si armament nuclear, care nu au intrat in M. Neagra via Stramtoarea Bosfor, ci direct de pe tarmul rusesc al M. Negre!

4]. O flotilă NATO a intrat miercuri în Marea Neagră pentru exerciții navale pe fondul crizei (cica) din Ucraina. In realitate, criza este intre S.U.A. si Rusia! Ucraina este un simplu pretext utilizat pt. declansarea unui conflict militar intre S.U.A. si Rusia, utilizat de ambele pati, la fel ca si  scutul antiracheta de la Deveselu.

5]. Comandantul trupelor SUA in Europa: Rusia vrea sa controleze gurile Dunarii si sa distruga NATO. Atentie! Generalul Frederick Hodges ca si alti oficiali americani sau britanici din ultima perioada, au dat cartile pe fata si nu se mai limiteaza la a reduce interesele Rusiei la spatiul riveran M. Negre asa cum au tendinta sa afirme in mod superficial, diversi analisti sau politicieni romani, ci explica foarte clar: Rusia vrea sa distruga NATO, alianta care isi incepe extinderea teritoriala in flancul sudic, de la est la vest, cu Romania!

6]. Rusia a invadat Ucraina! Inaltul oficial al S.U.A. Victoria Nuland a afirmat in fata Congresului S.U.A.! Nu mai are sens sa interpretam noi altfel!

7]. Rusia (de ultima ora): Exercitii militare antiaeriene de amploare in toate teritoriile din zona M. Negre! Din Caucaz, in Peninsula Crimeea! Practic, se poate spune ca a inceput! Razboiul! In fapt, militarii de cariera cunosc ca informatia este partiala, intrucat niciodata astfel de exercitii nu se limiteaza doar la apararea antiaeriana, aceasta fiind inclusa intr-un cadru mult mai complex. Care include in mod firesc si trageri aer-sol, sol-sol si mare-sol, observatorii relatand doar ce vad in aer, fara a putea realiza distinctia (uneori nici militarii romani nu reusesc sa realizeze diferenta) intre misiunile diverselor categorii de rachete care absolut toate au un traseu aerian, desi tintele lor pot fi cu predilectie, (mai ales) terestre.


Victoria Nuland, primul înalt oficial SUA care spune că Rusia a invadat Ucraina - See more at: http://www.dcnews.ro/criza-ucraina-victoria-nuland-primul-inalt-oficial-sua-care-spune-ca-rusia-a-invadat-ucraina_469327.html#sthash.GNRf9ht1.dpuf
ATITUDINEA STATULUI ROMAN FATA DE PROPRIA ARMATA, NU CORESPUNDE PRECIS CU REACTIA ARMATEI ROMANE FATA DE PROPRIUL STAT

Va readucem aminte ca la momentul aparitiei acestui material, zeci de mii de militari in rezerva romani cu pensiile diminuate de fostul regim, au acum aceleasi pensii "inghetate" pe viata de actualul regim [Legea nr. 241/2013, art. 1 (4)]. Incepand cu anul 2013, situatia fiind preluata in realitate din anul 2008. Acesti militari sunt si rezervistii care vor fi activati preponderent in caz de mobilizare/razboi, intrucat acestia sunt, in realitate, aceiasi militari "in rezerva" declarati "nesimtiti" in anul 2011 de catre fostul regim portocaliu si care care se deosebesc de marea masa a militarilor in rezerva/retragere prin faptul ca au apucat sa fie instruiti dupa standarde NATO, deci in caz de razboi/mobilizare acestia vor fi primii si singurii activati!

In ceea ce priveste noul regim, Ponta minte cu nerusinare la toate televiziunile ca a reintregit pensiile militarilor in rezerva, nesufland nicio vorba despre metoda "bancar-jidaneasca" adoptata de regimul acestuia preavizata cu propria manuta, in urma careia rezervistilor cu pensii diminuate li s-au reintregit "la misto" pensiile in  anul 2013, acestea nemaifiind in schimb indexate la multi pe viata, rezultatul fiind rediminuarea prin stagnare (neindexare/inghetare) a pensiilor celor in cauza, urmand ca acestea sa ajunga in final exact cum au fost lasate mostenire de fostul regim! Acestia sunt militarii convocati (predominat, imediat, primii si ultimii, in caz de mobilizare/razboi)!

Acestea sunt lucrurile la acest moment! Trebuie insa sa spunem si unor astfel de lucruri pe nume! Realitatea este ca in caz de conflict armat si care dupa cum bine observam - se declanseaza exact in poarta Romaniei, statul roman se poate trezi cu o reactie a armatei, altfel decat cea existenta la nivel teoretic in capul unor politicieni aventurieri, indiferent de tabara in care se situeaza! Mai exact, politicieni precum Ponta, Dusa, G. Oprea sau A. Gorghiu etc., au dreptul sa viseze ca armata se va sacrifica pt. ei! Pe hartie, totul e in regula, nu? Problema pe care nu o iau respectivii in calcul este insa ca in practica nu va fi deloc asa! La urma urmei, ce mai conteaza daca o pensie fosta militara desfiintata, apoi diminuata, apoi "inghetata", mai este achitata si in ruble? Sau o solda? De ce si solda? Dar de ce sa nu spunem lucrurilor pe nume? Cine crede ca niciun militar roman, fie el in rezerva sau in activitate, nu va opta sa intre in serviciile armatei ruse, este un naiv incurabil. Si in mod cert, nu este vorba de unul, ci de mii si zeci de mii! Nu pentru ca ar trada pe cineva sau ceva, ci pt. faptul ca ei insisi au fost tradati (marginalizati, persecutati, aruncati la tomberon - fiecare cum doreste sa sa ii spuna), de maretul stat roman.

Patria a fost candva si pe mainile unor conducatori mai buni, la fel cum au fost si vremuri cand merita ca militar sa te sacrifici pt. patrie. Astazi, de la caz la caz, dar precis sunt multiple situatii in care ca militar reflectezi profund inainte de a decide daca merita sa te sacrifici pt. un stat care nu da 2 bani pe tine si familia ta! Succes tuturor! Fiecare are dreptul sa actioneze dupa propria constiinta, care in final se rezuma la felul cum a fost tratat de statul roman! Scapa cine, daca si cum poate! Razboiul este oricum, inevitabil!

Nota! A se citi si materialul precedent! Este o simpla vizionare! Despre care cunoastem prea bine ca reprezinta un mesaj cu care cei mai multi dintre noi sunt de acord in mod neconditionat. Intrucat, indiferent de circumstante, adevarul nu poate fi suprimat niciodata!

UPDATE 1
Relevant pt. diferenta intre parlamentari idioti si  parlamentari responsabili
"Parlamentarii polonezi fac pregătire militară de frica unui război cu Rusia: A venit timpul să ne pregătim pentru a apăra ţara în aceste "vremuri tulburi!" In timp ce parlamentarii romani, nu realizeaza nici macar ca vor fi arestati de propria armata in caz de conflict armat! Pana la urma este problema lor! De inconstienta! Mai ales ca incostienta lor in ceea ce priveste tratamentul acordat Armatei Romane, afecteaza intreaga natie! 

UPDATE 2
NATO va accelera procedurile de mobilizare a trupelor: "Va fi cel mai amplu plan de apărare colectivă de după sfârşitul Războiului Rece!" Cu mentiunea ca liderii realisti ai NATO, iau in calcul dubla amenintare valabila si (mai ales) pt. Romania: Rusia si ISIS!
 

15 comentarii:

 1. Nu trebuie sa ne ingrijoram... Tara este pregatita deja pentru a suferi minime pagube materiale. Tot ce ar putea fi distrus intr-un conflict, este deja distrus: sistem de aparare, industrie surse de aprovizionare (astea daca nu au fost distruse au fost date strainilor si deci nu pot fi rechizitionate). Nici cu factorul uman nu trebuie sa ne ingrijoram; pana vine rusu sau americanu sa se aseze aici, taraturile locale deja au furat tot, dar absolut tot. Nu inamicul ma ingrijoreaza, ci tradatorul politic autohton. Cat despre mijloace, credeti ca 40% reprezinta ceva semnificativ? Eu nu cred.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, nu este nimic semnificativ decat faptul ca Romania pierde totul, din cauza "stupiditatii" celor carora le-au acordat incredere alti cetateni. In schimb, exista si alte optiuni. Cum ar fi de exemplu, faptul ca militarii romani se vor lupta tot cu militari romani! Depinde doar de ce considera ca apara fiecare! Asa va fi precis! Ce ar putea sa apere un militar in rezerva cu pensia militara desfiintata, ulterior diminuata, actualmente "inghetata" pe viata? Pe cine, de ce?

   Ștergere
 2. @44f...etc.
  Nu ne ingrijoram deloc. Sigur, la toamna, cine credeti ca va defila, pe sub reflectoare, pe holurile DNA? Rusul ! Dat in gat de americanul care o ramas fara recolta de la Nana ! Ne asteapta un circ ce n-a vazut tot mapamondul...Avem si noi o arma ! Cum n-avem ! E singura noastra avere, atat de mare ca nu mai e loc de alte "prostii "(vorba lui Dana Grecu)...nu mai e loc nici de noi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba poate ca este loc! La urma urmei, nici picior de rus nu poate intra in Romania, daca actionam si noi, cei "...tuti" din toate pozitiile de statul roman! Conditia este simpla: tu nu intri, rusule, cat timp facem legea noi! Adica, noi, romanii, "...tuti" de statul roman din toate pozitiile! Cum facem legea? Cum vrem noi! Daca NU le convine alor nostri care ne-au "...tut" pe noi, atunci sa lupte ei cu rusii si sa demonstreze contrariul! EU unul nu am nimic impotriva!

   Ștergere
 3. Pertinenta analiza militara !
  Pe cand o pertinenta analiza politica a evenimentelor care se succed in jurul nostru?.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai este timp! De fapt, ar fi si pe ultima suta de metri, dar Romania nu are politicieni capabili de o analiza politico-militara realista! Spre deosebire de Polonia unde parlamentarii au trecut de mult de etapa "analiza" si deja se antreneaza ei insisi in vederea sustinerii unei confruntari militare! Sursa [http://www.mediafax.ro/externe/parlamentarii-polonezi-fac-pregatire-militara-de-frica-unui-razboi-cu-rusia-a-venit-timpul-sa-ne-pregatim-pentru-a-apara-tara-in-aceste-vremuri-tulburi-13942288].

   Referitor la Romania, este evident ca militarii trebuie sa preluam conducerea! Nu are sens sa mai asteptam nimic de la politicieni! Dorm toti pe ei, iar "liderii" lor pierd vremea pe la televiziuni in show-uri televizate, in timp ce Romania este "prajita" secunda cu secunda!

   Ștergere
 4. Aloooooo, nea dusa, la polonezi vor ca parlamentarii sa faca ceva exercitii pentru mobilizare. La noi ai curaj sa-i aduci macar trei zile in unitate? FAC PARIU CA NU !!!
  Totusi, n-ar fi rau. La scoala nu mai merg, la spitale merg la Viana, iar de cand mai merg la mititica vor sa faca investitii. Daca ar dormi macar trei zile la hangar, poate ar da un ban pentru renovare ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multumiri! Informatia va fi trecuta la UPDATE! Ca fost militar instruit si pe ale meleaguri, confirm: parlamentele altor state isi instruiesc membrii comisiilor de aparare din parlamentele lor "cot la cot" cu militarii. Abia dupa aceea respectivele parlamente, decid ce si cum trebuie sa isi trateze armatele! La noi, totul e insa imaginatie stil "dupa blocuri"! Toti "retardatii" fac legi armatei, desi majoritatea decidentilor ar "mictiona" pe ei "din prima", daca ar beneficia de respectivele legi ca militari!

   Ștergere
 5. Președintele UNPR, Gabriel Oprea, i-a asigurat vineri pe reprezentanții Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere că le va susține drepturile atât în Parlament, cât și la nivelul Guvernului, unde se lucrează la o nouă lege a pensiilor militare.

  addba666-ce6d-4885-a9d1-0fffa80e4ae7
  Foto: (c) Ilie BUMBAC / AGERPRES FOTO

  "Am avut această întâlnire, colegii mei își pun probleme vizavi de pensii. M-am bătut ca pensiile militare să rămână. Este important ca Guvernul României, reprezentanții Administrației Publice locale să ajute. La nivelul Guvernului lucrăm acum, împreună cu ceilalți colegi, pentru noua Lege a pensiilor militare. Am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord — membrii asociațiilor, sindicatelor — asupra tuturor amendamentelor, vom veni în Parlamentul României și sunt convins că vom avea sprijinul celor două Camere ale Parlamentului", a precizat Oprea.

  El a adăugat că întâlnirea de vineri cu reprezentanții Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere "Alexandru Ioan Cuza", cea mai mare asociație a militarilor proveniți din MApN, este una periodică.

  "Este o noutate, ne întâlnim periodic, de fapt avem și un protocol politic cu această mare asociație. Am avut un dialog cu membrii Asociației la nivel național, sunt aici 47 de filiale la nivel național. Oamenii știu că și când am fost ministru al Apărării m-am bătut, în sensul bun al cuvântului, ca pensiile militare să rămână, am rezolvat și celelalte probleme", a spus Oprea.

  El a adăugat că este important ca Guvernul României, reprezentanții administrației publice locale să ajute "rezerviștii, militarii în retragere care au făcut războaiele, văduvele de război, soțiile colegilor ai căror soți au căzut la datorie în teatrele de operații sau în misiunile din România, să-i ajute pe copii. Este foarte important sentimentul pe care îl au, de solidaritate și de camaraderie", a mai spus Oprea.

  Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a participat la o reuniune de lucru cu conducerea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. La întâlnire au fost, printre alții, primarul Sectorului 2, secretarul general al UNPR, Neculai Onțanu și generalul în rezervă Mihai Iliescu, președintele Asociației.

  AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneș, editor: Mihai Simionescu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule! Eu am luat decizia ca m-am saturat de povesti nemuritoare! Imi ajunge. Pensie militara desfiintata, ulterior diminuata, acum "inghetata" pana in 2021. Prin urmare EU am luat alta decizie! Aceea ca Gabriel Oprea este un idiot, la fel ca si liderii ANMCMRR! La urma urmei, contextul extern in care ne pozitionam, imi permite si mie sa desfiintez orice pensie a liderilor ANCMRR si sa il acuz si pe Gabriel Oprea - ca fiind un simplu tradator!

   Ceee ce voi si face! Intrucat nu mai este timp de povesti, ci de fapte!

   Ștergere
 6. In materie de apărare clasa politică postdecembristă a avut un singur scop, protecția lor și a acoliților.
  Pentru a-l atinge și-au creat și dezvoltat exacerbat acele structuri interne capabile să țină la nevoie populația in frâu, poliție, jandarmerie, poliție locală/comunitară, SPP, STS, SRI.
  Efectivele acestora, cumulate cu poliția de frontieră, SIE și gardienii din penitenciare, depășesc de câteva ori efectivele armatei române.
  O analiză publicată pe : http://riscograma.ro/9129/cat-de-mare-este-sri-fata-de-serviciile-din-alte-tari/, făcută pe cele mai mari 10 țări din NATO arată ca SRI este al doilea serviciu, ca mărime și procent alocat din PIB, după SUA, efectivele sale fiind mai mari decât cele similare ale Germaniei, Marii Britanii, Franței si Italiei la un loc. Cam aceeași situație este si la celelalte structuri.
  Ce nu au luat in calcul Păturicii postdecembriști este exact ceea ce ne așteaptă, târârea țării într-un conflict zonal, pe care nu o pot evita datorită presiunii aliaților noștri. Ce se va întâmpla într-o astfel de situație, ce se va declanșa probabil in cel mult doi ani?
  Păi înainte de a ne lupta cu alții populația va sări la beregățile tuturor celor care ne-au adus in situația asta și-ii va judeca după legea talionului. Abia după aceasta curățenie socială, violentă dar necesară, armata poate prelua puterea, dacă populația o va cere.
  A o face înainte nu prea e indicat : efectivele structurilor ce slujesc politicul sunt de câteva ori mai mari ca cele ale armatei, fapt ce ar duce la un război intern; cei mai mulți dintre vinovați ar scăpa nepedepsiți ori ar fi pedepsiți prea puțin comparativ cu ce au săvârșit; când lucrurile se vor așeza din nou, e posibil ca toți crabii, inclusiv cei din justiție să iasă iar la suprafață și să ceară pedepsirea armatei, care nu are la acest moment nici un rol intern deci nici legitimitatea demarării unei astfel de acțiuni; armata nu este pregătită, mai ales la structurile decizionale, pentru astfel de acțiune.
  O revoltă, cu toate ororile și victimele colaterale care le-ar provoca, este singura in măsură nu doar să pedepsească vinovații ci și să taie cheful altora pentru viitor, ba mai mult poate crea acea motivație în masă care să descurajeze o agresiune din exterior.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La două săptămâni după semnarea pactului suedezo-finlandez de alianţă în caz de război Suedia a făcut o înţelegere similară cu Danemarca. Ce-i drept nordicii au ce apăra dar și cu ce se apăra in caz de nevoie.
   Iată că Danemarca, stat membru NATO, face și o alianță cu Suedia care ca și Finlanda nu sunt membre NATO. Cele trei țări, la care probabil se va ralia și Norvegia, consideră ca cel mai bun mod de a ține o eventuală agresiune departe de granițele lor, pe lângă afișul cu SUA/NATO/ UE –câine rău, este să-i arăți agresorului că ai cu ce-i da in cap până vin prietenii să te ajute.

   Ștergere
 7. Istorie se repeta. Ne indreptam cu pasi mici si repezi spre o confruntare militara care nu este de dorit si care, sa fim sinceri, nu este a noastra. Deja fortele incep sa se miste, sa se adune, razboiul psihologic este in toi, au inceput asasinatele… Noi, tot vorbim de forte, de mijloace, de directii strategice, de interese, de testamente, de razboi… de parca balanta ar fi in jur de 50% doar ca nu prea stim sigur ce are fiecare ascuns si cu ce surpriza va veni. Nu, balanta noastra nici nu are ac de masurare, dar noi ne imbarzoiem, ne ratoim, ne rasucim singuri coada. De ce nu vrem sa recunoastem ca noi, cati suntem, nu vom reusi nici sa numaram rachetele si avioanele care vor trece peste noi, adica peste cei care vor supravietui primei lovituri care, va fi , stim noi cum, cat si unde.
  Deja se prefigureaza bisericute: nene stii, noi nu avem nimic cu matale, ia ce ai de luat dar nu da peste noi; ailalti nu stim ce vor, nu ne intereseaza, este treaba lor, spalati-va cu ei pe cap.
  Deci ailalti au mana libera sa faca ce vor dar, fara sa starneasca art. 5. Adica agresiuneee! Cum? Asta sa nu fie prima noastra grija, vom fi uimiti cata dreptate vom avea!
  Revin la ideea de la inceput.
  Nimeni nu se dezmeticeste sa dea desteptarea si sa se (ne, ii) intrebe de ce ne ducem ca orbetii spre razboi?
  Avem oare dreptul sa intrebam daca cineva a vazut scris in parteneriatul strategic faptul ca noi ne-am angajat sa punem teritoriul naţional ca baza de plecare pentru o agresiune? Daca s-a semnat asa ceva este super, suntem in limitele legii, suntem in litera si spititul Constitutiei, ce mai… suntem tari, nu-i asa domnule... de la CCR?
  De ce pana acum a fost liniste iar de acum incolo nu se mai poate?

  RăspundețiȘtergere
 8. Polonezii au si armata ,au armament performant [ peste 500 de tancuri Leopard de ultima generatie sau modernizate recent , peste 40 de F-29 modernizat,[peste Suhoi] ,si peste 30 de F-16 block 60 superperformate [nu F-16 block 25 ca noi casate si de tarile africane ] , 5 submarine cu rachete balistice .[De altfel Polonia cheltuie 3,3 mld. euro anual doar pentru achizitia de tehnica militara.. adica avioane de lupta performante : elicoptere, rachete, submarine, drone, blindate. Acest plan se adreseaza mai ales aviatiei supersonice de lupta, o referinta parand sa fie si sistemele de rachete baliistice , Polonia optand pentru crearea unui sistem national diferit de cel american care va fi instalat in cadrul scutului anti-racheta, mai ales in urma schimbarilor de prioritate si rezultatului rundelor de negocieri purtate cu oficialitatile americane. ,] De unde bani ? Polonezii au redevente ridicate la resursele naturale[minim 70% [ cu tot cu taxe ] si politicieni patrioti care nu ling in cur corporatiile straine ca politicienii puroi romanistani ] . Din pacate noi nu avem nimic din toate astea iar redeventele la noi sunt de 4% [in bataie de joc].. Plus ca toate institutiile cheie ale coloniei noastrea sunt conduse de perciunati in frunte cu plagiatorul Naum, Helvig , si Isarescu care ne-au indatorat si bagat sclavi la FMI [Basescu e tot perciunat daca nu stiati] ,De polonezi le e frica si rusilor iar de noi rad cu hohote cand cantam desteapta-te romanistane.. Romanistani care nici macar ambasador sau vize nu primesc de la licuricii stapanii coloniei.Pana si bulgarii au primit F16 gratis iar noi cumparam cu bani grei rugine casate si aruncate la gunoi [block 25 ] de doua ori ..Dar ”’reparate ”’. la preturi uriase ..De altfel polonezii au un sistem de pensii separat si performant pentru militari si politie [minim 15 ani de armata sau asimilati ] si nu isi bat joc de militari ca politicienii romanistani care amesteca armata cu civilii..De altfel au doar cativa generali[pe merite militare ] nu mii de generali de carton inutili ca Romanistanul ..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Polonia:Forţe terestre:4 Bg.Mc.,3 Bg.Tc.,3 Bg.I.Mo.,1 Bg.VM.,1 Bg.Aerop., 1 Bg.Cv.Aer. La toate brigăzile le lipseşte al 4 batalion, în felul care sunt,ele echivalează cu un regiment. Dotare:193 tc.L2 uzate nemodernizate, 222 tc.PT-91(T72) şi 584 T-72 total 1000 tancuri(540 la trupe şi 460 la stoc), 198 g.f.art. la trupe şi 485 la stoc.Nu există unităţi care se înfiinţează la mobilizare.Aviaţia dispune de 32 MIG29 şi 48 F16, iar marina de 5 submarine ruseşti cu 18 torpile(numai marile puteri deţin submarine cu rachete balistice nucleare sau clasice).România are 5 Bg.Mc.,2Bg.I.Mo, şi 2 Bg.VM.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!