marți, 10 februarie 2015

Stupefiant! Presedintele S.C.M.D. da "verde" inaintarii catre Parlament a proiectului-cacealma privind legea pensiilor fals militare in forma toxica "clocita" de A.N.C.M.R.R., pe baza unor supozitii conform carora "poate" ca proiectul va fi amendat de cineva prin Parlament!

Membra U.N.P.R. - Va dau eu "peste ochi" pensii militare!
Va readucem aminte ca proiectul de lege denumit in fals ca fiind al pensiilor militare de stat si care are toate avizele ministerelor, este acesta! Am stabilit in materialele precedente de ce proiectul in cauza este o cacealma. Acesta nu include cele 2 elemente de baza ale existentei unei pensii militare de stat, respectiv actualizarea pensiilor in plata ale militarilor in rezerva/retragere in functie de cresterea soldelor militare in activitate, precum si recalcularea tuturor pensiilor in plata ale militarilor in rezerva/retragere in functie de criteriul mentionat anterior! In acceptiunea proiectului in cauza, ar insemna ca toate pensiile contributive stabilite militarilor in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011, in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013 ar fi introduse in lege si rebotezate ca fiind pensii militare de stat cu cuantumurile existente in acest moment, ulterior urmand sa fie actualizate la fel ca la toti oamenii muncii (functie de rata inflatiei si de cresterea salariului mediu) - exact cum se intampla de fapt si acum! In concluzie, in acceptiunea proiectului de lege mentionat, pensiile contributive stabilite militarilor in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011 raman exact ca inainte, dar cu denumirea de pensii militare de stat desi nu sunt in niciun caz pensii militare de stat, ci sunt exact aceleasi pensii contributive rebotezate ca fiind militare de stat. Schema este menita cel mai probabil sa reinsufleteasca sentimente patriotice intense si sa creasca moralul acelor rezervisti ramasi fara pensii militare in 2011, diminuate, iar acum inghetate si care urmeaza sa fie convocati in mod previzibil la viitoare exercitii de mobilizare.

Cum îi "fraiereste" presedintele S.C.M.D. pe militarii sai in rezerva/in retragere?

Celor multi le transmite comunicatul de aici! Prin care ii asigura asupra faptului ca a obtinut "toate reparatiile necesare si clarificarile solicitate, in conformitate cu acordul initial convenit intre sindicate si ministrii de resort". Marile reparatii si care sunt in realitate simple propuneri in afara proiectului care este deja preavizat de ministere, fiind dezvaluite de dl. Marin Neacsu in materialul de aici si intre care nu se regaseste nicio propunere a S.C.M.D. de actualizare a pensiilor functie de cresterea soldelor militarilor in activitate, si nici de recalculare a pensiilor in cazul celor pensionati pana in anul 2011 urmare a criteriului mentionat anterior! [Apare o propunere de actualizare a pensiilor functie de cresterea soldelor militarilor in activitate, insa care este lansata de cu totul alta organizatie, respectiv de Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania].

Numai ca presedintele Dogaru le transmite celor apropiati cu totul altceva, printr-o nota interna confuza (confuzia este o metoda clasica menita sa camufleze o minciuna concreta) care nu ar trebui sa fie cunoscuta de toata prostimea! Doar ca timisorenii nu au respectat embargoul si au publicat-o aici! Citind nota, nu ai cum sa nu ramai consternat de ceea ce cuprinde! De exemplu:

- Presedintele S.C.M.D. se preface uimit asupra faptului ca amendamentele la proiect provenite din partea sindicatelor la sedinta din data de 03.02.2015, nu se regasesc in proiect! Dar, nici nu aveau cum sa se regaseasca din moment ce proiectul este preavizat de ministere! Pt. ca amendamentele in cauza sa fie introduse in proiect, trebuie sa fie reavizat intregul proiect cu noile amendamente incluse! Numai ca dupa ce si-a revenit din socul initial, presedintele S.C.M.D. insusi solicita ca proiectul sa fie trimis spre Parlament exact asa cum este acum, ca poate va fi amendat ulterior de catre cineva prin Parlament! In conditiile in care cunoastem bine ca in cazul Legii nr. 241/2013, presedintele S.C.M.D. insusi a solicitat senatorului C. Anghel sa isi retraga orice amendament, urmarea fiind inghetarea pensiilor a zeci de mii de rezervisti. Inghetare pe care presedintele S.C.M.D. o deplange cu lacrimi de crocodil acum, asa cum rezulta din pct. 4 al comunicatului.

- Presedintele S.C.M.D. acuza militarii in activitate, asa la modul generic, despre ruptura creata in modul de calcul al propriilor pensii si modul de calcul al celor pensionati pana la data de 01.01.2011 (in cazul carora nu se calculeaza de fapt nimic conform proiectului). Dar de ce asa, domnule M. Dogaru, ce facem jucam iar teatru? La fel ca in cazul Legii nr. 241/2013 in urma carora militarii cu pensii diminuate au fost prostiti cu ceasul de la gara prin interventiile dumitale? Dar ce militarii in activitate au intocmit proiectul sau oamenii de casa ai lui G. Oprea? Proiectul este redactat conform indicatiilor pretioase de partid (U.N.P.R. este partidul) ale secretarului de stat din M.Ap.N. Otilia Sava, un avocat civil incompatibil a profesa, dar membra a U.N.P.R. si care face parte din departamentul pe probleme de aparare al U.N.P.R. - a se vedea pozitia nr. 12. Departament unde este colega cu Valeriu Pricina - mare vicepresedinte al S.C.M.D.! Numai ca doamna Otilia Sava - unsa de U.N.P.R. a fi secretar de stat in M.Ap.N. ca sefa a Departamentului pt. Relatia cu Parlamentul si Informare Publica, raspunde direct de armonizarea actelor normative care privesc M.Ap.N, si cum altfel si de (surpriza) stabilirea, revizuirea si plata pensiilor! Iar surprizele nu se opresc aici: doamna de la U.N.P.R. mai coordoneaza si (cum altfel) activitatile Directiei pt. Asistenta Juridica a M.Ap.N. - aceasta redactand in realitate proiectul halucinant al legii pensiilor militare care doar ca titlu sunt militare, fiind obligatia profesionala a structurii in cauza sa intocmeasca astfel de proiecte de acte normative. Si nu a sefului S.M.G. sau a altor militari de cariera care nici macar nu au fost consultati! [Ca amanunte semnificative si deloc intamplatoare: tot doamna de la U.N.P.R. coordoneaza si activitatea Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N., poate acum realizeaza toata lumea de unde provin acele "contre" juridice - de multe ori efectiv bizare si ilogice, contra rezervistilor, dar si amenzile de 1 000 lei pt. rezervistii amendati in anumite procese sustinute in Bucuresti].

Legat de acest punct, concluzia este clara! Proiectul contestat nu apartine militarilor in activitate, iar M. Dogaru ne intoxica! Dupa criteriul "- Noi am incercat totul, tovarasi, dar s-au opus militarii in activitate!" Cine are dubii, poate sa verifice aceste lucruri in orice unitate militara! De exemplu, printre militarii B. 33 V.M. aflat in etapa premergatoare desfasurarii unei noi misiuni in Afganistan, la instruire in Centrul de la Cincu! Proiectul apartine exclusiv oamenilor de casa ai U.N.P.R. care nu au consultat pe nimeni din afara cercului U.N.P.R.! Cerc de care V. Pricina nu numai ca nu este strain, ci se afla in arie! Iar M. Dogaru face pe naivul aruncand anatema a ceea ce va urma pe militarii in activitate, desi este partas la toata aceasta mascarada! In ceea ce priveste militarii in rezerva/retragere pensionati pana la data de 01.01.2011, pt. discriminarea vadit realizata sunt unii care se lauda singuri ca si-au adus un efort necupretit si inca de vreo 3 ani de zile, incat sa screama un proiect care sa isi bata joc pana la capat de primii! Cum este cazul moaştei-jurist al A.N.C.M.R.R. pe nume C. Alexandru - detaliile din materialul precedent fiind mai mult decat relevante! Ale carui ineptii nu au fost niciodata amendate de M. Dogaru, deci este de acord cu ele! Dar vina trebuie aruncata mereu pe altcineva, in cazul de fata pe militarii in activitate, desi acestia nu au  clin nici in maneca cu intocmirea actualului proiect de lege a pensiilor militare, nici cu fuseriile la care M. Dogaru este un mare artist si nici cu cerinta unuia precum C. Alexandru de a nu fi actualizate si recalculate pensiile celor pensionati pana in anul 2011!

Trebuie sa tragem si o concluzie FINALA, nu? Dar este aceeasi pe care tot o tragem de cativa ani: suntem luati de tonti (nu spunem pe "sleau" - poate unora le pica greu termenul "prosti") de toti! Acesta este adevarul! Si vom fi luati si in continuare si de ori de cate ori, daca nu spunem STOP! Ar trebui sa o facem macar ACUM!


Nota 1: Am luat la cunostinta despre incurajarile si sprijinul provenit din partea unor militari de cariera mai mult decat autentici, care provin din diverse colturi ale romaniei si care considera ca singura cale de rezolvare a problemelor militarilor in rezerva/retragere este protestul in uniforma militara de campanie. Militari care se afiliaza in modul cel mai simplu unui scop inteles tot extrem de simplu de orice militar de cariera. Unii se afliaza ca simple persoane - si sunt bineveniti, dar sunt militari care nu se afiliaza oricum, ci insotiti de grupuri - mai mici sau mai mari si care din nou sunt bineveniti, toti constientizand faptul ca unitatea transpusa pragmatic este singura sansa de reusita! Pentru cei care nu agreeaza o astfel de forma de protest, pot "visa" in continuare la "miracole", insa sunt rugati sa reflecteze doar la o simpla intrebare a primilor: " - Cam cate zile sau saptamani, estimati ca va trebui sa protestam in uniforma de campanie?" Deci, nu „daca”, ci „cat timp”?

Nota 2: Legat de doamna de la U.N.P.R. si obligatiile sale de "coordonatoare" a proiectului legii pensiilor militare! Bizara declaratie de avere si interese! Cum o reusi un avocat incompatibil (a se vedea pct. 3 din declaratia de interese) remunerat ca secretar de stat cu (!?) numai 1863 lunar (de 4 ori mai putin decat oricare alt secretar de stat) si fara alte venituri conform declaratiei de avere, sa intretina vreo 3 case, 5 terenuri si sa mai si supravietuiasca?

41 de comentarii:

 1. Domnilor, o sa ma refer la cele "2 elemente de baza". Primul, cel cu actualizarea nu mi se pare, este o parere personala, mai important decat indexarea, care se aplica tuturor pensionarilor din Romania. Daca credeti ca in urmatorii 10 ani salariile militarilor romani vor fi la nivelul celor di NATO, sunt de parere ca probabilitatea este infima, mai repede s-ar putea sa se formeze alte blocuri militare !!! Al doilea, cel cu recalcularea tuturor pensiilor mi se pare mai important. Asta deoarece nelimitand pensia la maxim 100 % din elementele luate in calculul pensiei - mai ales ca se pleaca din procente superioare vechii legi 164 - se creaza premisa ca 2 pensionari militari care se pensioneaza in aceleasi conditii sa aiba pensii diferite - ceea ce este o discriminare. In legatura cu bestelirea domnului Dogaru, sunt de parere ca nu este cazul de asa ceva. Sa nu uitam ca este printre putinii care au aparat inca din 2010 drepturile pensionarilor militari. Ca a mai facut si greseli, este om, iar omul este supus si greselilor. Cine nu greseste ? Oricum legea care va iesi, daca va iesi, n va putea sa multumeasca pe toata lumea, ca doar suntem romani, nu ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fals tratat de vanatoare, tovarase anonim .Obiectivele de baza ale rezervistilor (adevarati nu din cei fabricati ori veniti pe filiere indirecte) trebuie sa fie :
   -aplicarea unitara a noii legi a pensiilor militare-pentru toti rezervistii, nu cum vor sefii de pe la diverse asociatii-pentru unii muma (cei cu pensiile umflate cu pompa), pentru altii ciuma;
   -aplicarea unitara a HGS 1019 , nu "dupa caz", cu includerea unui spor pentru grupa "alte conditii";
   -eliminarea din lege a expresiilor gen"dupa caz" care permit bataia de joc si interpretarea dupa ureche (iar unii interpreti sunt cam tari de ureche, de parca ar fi cuprinsi de streche sa-si salveze pensiile alea "smecherite")'
   -legatura cu soldele activilor:
   -aplicarea principiului "dreptului castigat"
   Toate eforturile trebuie concentrate in aceste directii prioritare si toti rezervistii vor fi multumiti. Expresiile gen " nu-i poti multumi pe toti " sunt specifice latrailor, celor ce si-au aranjat pensiile astfel incat sa depaseasca cu mult pensiile fostilor sefi de smg si care isi vad amenintate "smecherelile ".

   Ștergere
  2. Daca sunteti acelasi ANONIM cu care am mai dialogat , pe tema respectiva si cu alte prilejuri , va pot spune ca suntem in acord. Pozitia exprimata de domnia voastra este corecta. Pensionarii in plata trebuie sa fie fermi in sustinerea principiului unitatii in aplicarea posibilei viitoare legi a pensiilor militare. Cand spun unitate ma refer la aplicarea acelorasi normative de incadrare in conditiile de munca ( mult mai severe pe timpul cat noi am activat) cat si la normalizarea modului de determinare a cuantumului pensiei. Constructia legii trebuie facuta de militarii din activitate , ei sunt beneficiarii imediat, noi ne racordam la modul cum dumnealor isi legifereaza beneficiile . Calcule sau ipoteze cum ar trebui calculata pensia nu este apanajul nostru. Noi , pensionarii am fost odata calculati , acum putem fi doar recalculati . Nu cred ca un militar activ va construi o lege care sa fie in detrimentul dumnealui. Si noi , cei pensionati in baza Legii 164/2001 , am avut dorinta ca legea sa fie cat mai corecta , cu toti militarii care intra in pensie. Am mai spus si o repet , a construi o lege a pensiilor miltare fara sa se tina cont de pensionarii aflati deja la pensie este o anomalie. Nici Legea 19/2000 nu a produs anomaliile pe care le-a produs initial Legea 164/2001 precum si Legea 119/2010. Pentru a preveni producerea anomaliei , respectiv neaplicarea unitara la toti militarii aflati la pensie , trebuie sa ne mobilizam eforturile de sprijin a acelora care se implica direct.

   Ștergere
  3. 1]. Mergi la un militar activ cu care esti bun prieten care are functia maxima a propriului grad pe care il ai si tu, cere-i fluturasul de salariu, apoi extrage 70-80% (functie de grupa de munca in care esti). Apoi adauga 2% pt. fiecare an in plus fata de 25 ani de vechime totala (incluzand perioadele provenite din cele 3-6-12 luni care ti se adauga la fiecare an in functie de grupa de munca). Dupa care actualizeaza-ti pensia. Eu asa am facut calculul! Ar trebui sa mi se majoreze cu 46% si asta numai din cauza limitarii la 100% pe care o propui tu.

   2]. Nu este in regula sa existe limitare la 100%. Atunci de ce mai exista grupe de munca cu perioade suplimentare la vechimea in munca? Citeste proiectul! Reducerea varstei de pensionare daca ai lucrat toata viata in CS, este cu 13 ani. Asta inseamna ca la 47 ani se poate pensiona oricine din militarii activi de astazi din grupa CS cu pensie de 100% cat ultima solda. Ce motiv ar mai avea un astfel de militar sa mai stea in armata peste varsta de 47 de ani si sa se pensioneze de exemplu la varsta de 49-50-52-55 ani, din moment ce ori de iese la 47 ani, ori la 55, ori la 60 ani, tot pensia egala cat ultima solda ar avea? Clar ca pleaca la 47 ani daca ii impui limita de 100% "din pix". Daca insa ii dai 2% si pt. fiecare an care depaseste varsta de 49-50-52-55 ani, omul mai ramane in armata intrucat stie ca iese cu 102%-110%- un maxim de 120%. Dar daca TU ii limitezi la 100%, dupa 47 ani NU mai ramane nimeni in armata!

   AI INTELES CA AI O LOGICA ERONATA? DACA LIMITEZI LA 100%, TU ACORZI DE FAPT ACEEASI PENSIE UNOR OAMENI CARE AU ACELASI GRAD, ACEEASI FUNCTIE, DAR AU VECHIMI DIFERITE IN SERVICIUL MILITAR! PUNE SITUATIA CA SUNTEM COLEGI, EU MA PENSIONEZ LA 47 ANI CU 100%, IAR DUMNEATA LA 60 DE ANI TOT CU 100%. AVEM PENSII EGALE? AVEM PRECIS INTRUCAT TE-AI LIMITAT SINGUR LA 100%. INTRE NOI 2 FIIND INSA O DIFERENTA DE 13 ANI VECHIME IN SERVICIUL MILITAR IN FAVOAREA DUMITALE! ADICA AR TREBUI SA AI CAM 126% DACA TOT AI VECHIME MAI MARE CA MINE CU 13 ANI, DESI AM AVUT GRADE SI FUNCTII EGALE LA IESIREA LA PENSIE

   Ștergere
 2. Asa se intampla cand nu pornesti de la ..,,analiza situatiei" !! Dar cine sa o faca ..??
  Fiecare pe principiul ..,,ba da cat imi iese mie ..????

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand raspundeti unui comentariu este bine sa pastrati un limbaj civilizat si serios....nu gen tovarase...si sa va referiti strict la ceea ce spune omul. Daca vreti sa comentati, postati un alt comentariu.

  RăspundețiȘtergere
 4. Atentionarea era buna la articolul “Lumina pt. Romania va veni dinspre rasarit! Cu rachete aer-sol, sol-sol si mare-sol!” dar nu era… avertismentul. Cei care vreti sa cititi… Scye celor care stiau de avertisment!
  Avertisment ferm al rușilor pentru România: Vom căuta să vă anihilăm flota!
  - See more at:
  http://www.dcnews.ro/avertisment-ferm-al-ru-ilor-pentru-romania-vom-cauta-sa-va-anihilam-flota_467160.html#sthash.yneKey2W.dpuf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trecem UPDATE la acel material! La modul realist, in 30 de minute rusii pot face curatenie desavarsita in toata M. Neagra! Ai nostri nici nu ar apuca sa iasa din dana! Planul rusesc este prea vizibil si nu trebuie cunostinte prea avansate in a-l detecta: harta cu dispunerea fortelor, mijloacelor si terenului spune totul. Directia de ofensiva principala (cea din flacul sudic - intrucat mai este una in flancul nordic) sustinuta terestru (sudul Ucrainei si al R. Moldova- pe teritoriul acelei enclave denumite Novo Rusia), maritim si aerian este una singura: Sevastopol-Bucuresti-Belgrad-M. Adriatica. Cu evitarea arcului carpatic, deci pe la sud de Carpatii de Curbura si Meridionali. La fel am proceda si noi daca am fi in locul lor!

   Ștergere
  2. Ce surpriza vor avea cand vor ca "efectul Base" le-a luat-o inainte!

   Ștergere
  3. Ce surpriza vor avea cand vor afla ca "efectul Base" le-a luat-o inainte!

   Ștergere
 5. @Anonim 11 februarie 2015, 09:59 :
  Sustii ca :
  - pensiile sa fie limitate la 100% din baza de calcul - pentru a se elimina discriminarile intre pensionari
  - pensiile sa se actualizeze cu inflatia ; nu prin "legarea" pensiilor de soldele celor in activitate .

  Atentie ! A doua "dorinta" exact discriminarea o introneaza !

  Iacata cum :
  - trei "activi" cu aceleasi solde (1.000) indeplinesc exact aceleasi conditii de pensionare in 2013 , 2014 si 2015
  - toti vor fi pensionati cu 100% din baza de calcul
  - pensionat in 2013 , p-2013 = 1.000
  - pensionat in 2014 , p-2014 = 1.000
  - pensionat in 2015 , p-2015 = 1.000

  Brava ! S-a eliminat discriminarea ... pensiile sint egale . Mai mult ... nu este discriminare nici fata de "activ" , a carui solda este tot de 1.000 .

  Numai ca ...
  - in 2014 s-au marit pensiile cu vreo 4% ...
  --------- p-2013 = 1.040
  - in 2015 s-au marit pensiile cu 5%
  --------- p-2013 = 1.092
  --------- p-2014 = 1.050
  --------- p-2015 = 1.000
  Asta se intimla in timp ce solda "activului" a ramas tot 1.000 ...
  Deci s-a intronat o discriminare care creste permanent ...
  ----------------------------------------------------------
  In concluzie :
  - da ! Limitarea pensiilor la 100% din baza de calcul
  - obligatoriu ... actualizarea lor in stricta legatura cu evolutia soldelor celor in activitate !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alo, man, tu esti in toate mintile cu combinatiile astea ale tale? Daca limitezi baza de calcul la 100%, ii scoti pe toti militarii in activitate acum la pensie si care toti sunt in grupa CS acum, obligatoriu la varsta de 47 de ani? (60 ani - 13 ani reducerea varstei de pensionare din cauza grupei). Nici Zdrulea nu mai ramane in armata dupa 47 ani - aceea este varsta cand ajunge la 100% pensie egala cu solda!

   Facem altfel! Intram in armata in acelasi timp EU si TU, intram in aceeasi grupa CS, avem aceleasi grade, solde sau functii! La 47 ani, ambii implinim conditiile de pensionare. EU ma pensionez cu 100% ultima solda la 47 ani! Dar pe tine te cere armata ca esti prea bun si te tine pana la 60 de ani! Cu acelasi grad si pe aceeasi functie cu care m-am pensionat eu. Eu am pensie 100%, tu ai solda egala cu pensia mea. Apoi iti vine randul si tie sa te pensionezi. La 60 de ani iti dau drumul din armata si tie! Iar TU iesi cu aceeasi pensie ca mine care am stat in armata mai putin cu 13 ani?

   Chiar NU realizezi ce tampenie faci? Dar pt. aia 13 ani in plus, de ce nu iti acorzi 2% in plus, ca doar n-ai stat degeaba in armata inca 13 ani in urma mea? Sau ai ramas asa din pasiune sa ai si tu solda, nu pensie - desi ambele devin egale al 47 ani varsta?

   Ștergere
  2. Ai inteles situatia? Eu ies la 47 ani cu 100% solda, dar tu trebuie sa iesi cu 126%, ca de aia ai stat 13 ani in plus in armata fata de mine. Tu ce faci, iti tai craca singur de sub picioare si mai pierzi aiurea 13 ani in plus prin armata din moment ce ti-ai limitat baza la 100% si iesi la 13 in urma mea cu aceeasi pensie cu care eu am iesit cu 13 ani innaintea ta!

   Lasa domnule sa isi spuna cuvantul grupele de munca fara limitari, fiecare merge pana unde poate, nu taia "cu pixul" nimic pt. ca lovesti in cei de care armata are nevoie sa mai ramana in serviciu si dupa ce ajung la 100% pensie cat solda! Nu sunt multi asa indispensabili, dar sunt!

   PS: Uite, iti spun si altfel! Din cauza acelei limitari de 100%, s-a creat haos in sistem cand toti isi cereau pensionarea atunci cand calculau ca au ajuns la 100%, si state majore intregi sau compartimente intregi se goleau peste noapte prin pensionare. Ma rugam de ei sa mai ramana, inutil desigur - preluand "din mers" niste sarcini "prin cumul" de 3-4 functii de am crezut ca o iau razna! Iar cand am plecat eu, tot asa am facut - am calculat cand am ajuns la 100% si PA! Se ruga un general sa mai raman, era descoperit complet pe 3-4 functii de comanda din alea grele, dar NU mai aveam de ce sa raman din moment ce ajunsesem la 100% pensia cat solda cu care erau remunerate functiile in cauza - poate doar sa fi fost masochist!

   Ștergere
 6. Poate urmariti si proiectul de pe www.jandarmi.ro,postat acum cateva zeci de ore.Nu stiu al catelea este.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care e link-ul exact? Asa la o prima cautare este exact acelasi proiect cu care nu suntem de acord! Sar in ochi acele tabele cu reducerea varstei de pensionare, intocmite in mod eronat si care nu sunt conforme cu reducerea varstei cu 3-6-12 luni la fiecare an lucrat fiecare in grupa lui de munca CD, CS sau AC!

   Ștergere
 7. Este pe aici cineva , cu minte si argumentatii de copil răzgîiat , care sustine necesitatea depasirii soldelor de catre pensii ...
  Acest cetatean ne-a anuntat ca , daca Putin se supara pe Romanica , el "isi ia lumea-n cap" si nu va participa la apararea tarii ...

  Facindu-ma ca n-am retinut acea declaratie "plina de curaj" , consider ca a fost chemat "la oaste" !
  I se dau cele necesare si i se prezinta si "drepturile" banesti pe care le va avea ... mult mai mici decit pensia pe care o avea pe cind statea "cu burta la soare" !
  Brava , Mişule ! Desteapta armata si isteti baietii care au facut asa ceva !

  Parca-i dau dreptate sa nu se prezinte "la chemarea tarii" : mai bine fac puscarie (cind pensia aia babana "merge") , decit sa ma duc sa mor .
  Sa mor cu o solda mai mica decit pensia !
  Solda care ar fi si indemnizatie (in caz) de invaliditate !
  Decit schilod cu indemnizatie mica ... mai bine un pic de puscarie cu pensie mare !

  RăspundețiȘtergere
 8. Adresele de la jandarmi :
  //www.jandarmi.ro/m/articles/view/INFORMARE-proiectul-Legii-pensiilor-militare-de-sta
  ://www.jandarmi.ro/m/articles/view/INFORMARE-proiectul-Legii-pensiilor-militare-de-stat2
  ://www.jandarmi.ro/m/articles/view/INFORMARE-proiectul-Legii-pensiilor-militare-de-stat-3

  In ordinea de prezentare a proiectului de lege ...

  RăspundețiȘtergere
 9. Magarii !!!!
  Proiectul da la jandarmi are modificari fata de ceea ce se stia pina acum ...

  Au introdus recalcularea si pentru pensiile pprovenite din l.119 ...
  Au introdus actualizarea in legatura directa cu soldele celor in activitate ...
  Numai ca ... magarii au dat un termen de recalculare in care "sa dea coltul" cit mai multi dintre cei vizati ...
  Recacularea se va face "in termen de 24 luni" dupa "prima majorare" a soldelor de grad si/sau de functie a celor in activitate ...

  Sa mai vedem ce "noutati" are acest ptoiect modificat ...

  RăspundețiȘtergere
 10. Proiectul pensiilor militare la Jăndari este aici:

  http://www.jandarmi.ro/m/articles/view/INFORMARE-proiectul-Legii-pensiilor-militare-de-sta

  1. La sfîrşitul fiecărei pagini aveţi "continuare".
  2. Această "continuare" are 3 "părţi".
  3. Moş Alecu/Vasile, te rog fii atent şi consecvent. Nu fă trimitere la 3 linkuri pentru a duce gîndirea poporanilor în haos.
  4. Dacă mai eşti atacat de hoardele maidaneze, cere ajutor de pe MH. Alianţa Zoo + 9 funcţionează şi va mai funcţiona, mai ceva ca NATO sau Tratatul de la Varşovia.

  RăspundețiȘtergere
 11. Da,acelea sunt postate de mos alecu.De aceea vi l-am recomandat pt ca am sesizat unele modificari fata de ce se discuta pana acum.

  RăspundețiȘtergere
 12. Se aplica prevederile hg s-1019 si pentru cei care erau pensionari la data aparitiei legii ...

  RăspundețiȘtergere
 13. Pentru cei in misiune in strainatate sau detasati pe functii de demnitate publica ... baza de calcul = soldele cuvenite in calitate de militar ... Nu acele salarii primite in starinatate sau ca demnitar ...

  RăspundețiȘtergere
 14. @Anonim 11 februarie 2015, 15:10 :
  Legat de adrese ...
  Asa-i !...
  Eu gasisem "jandarii" ... si am deschis "proiectul" fara se "ocservez" ca se poate trece dintr-o pagina in alta ...

  RăspundețiȘtergere
 15. Procentele "de plecare" ... 70 , 75 , 80

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Clar! Nici jandarmii nu au aflat ca de 14 ani sunt 4 grupe de munca din moment ce nu au decat tot 3 baze de plecare in functie de incadrarea in grupele de munca!

   Ștergere
  2. Daca sunt 4 grupe de munca, in grupa "fantoma" de munca cine intra?

   Ștergere
 16. Bine, bine, deci pînă la urmă care-i proiectu", că văz că nu "bate" nu numai la noi la APV-işti, ci şi la Meleţieni?

  RăspundețiȘtergere
 17. Tot timpiti au ramas ... Mentin ca obligatorie si "indexarea" anuala cu inflatia ...
  Astia-s idioti de te doare capul !

  Deci ... "indexeaza" pensiile , anual , cu inflatia ... dar le "actualizeaza" (cu soldele celor in activitate) oricind se produc mariri ale soldelor ...
  Ce veti face idiotilor in situatia urmatoare :
  -pensie stabilita ca 100% din solda . Prin indexari a ajuns sa fie 120% din solda .
  - la un moment dat solda creste cu 10%
  - ce faceti , idiotilor ? Scadeti pensiile pentru a le aduce iarasi la 100% din solda ?

  RăspundețiȘtergere
 18. Nu are limitare a pensiilor la 100% din baza de calcul ...

  RăspundețiȘtergere
 19. preluare de pe roarmy 230

  Stimati domni si doamne colegi pensionari DISPONIBILIZATI.
  Cu tot respectul tin sa mentionez ca istoria recenta sau indepartata nu ne ajuta cu nimic.
  ACUM trebuie foarte serios sa ne unim si sa sesizam organele in drept(cu documentare scurte si la obiect) despre realitatea celor,18000 daca doar atatia om fi,care au fost linsati prin L119, OG1 si L241, si care in continuare ramanem TOT FURATI si DISCRIMINATI.
  Cred sincer ca este cazul sesizarii Presedintelui Romaniei, a Ministrului Justitiei, a Comisiei de abuzuri a Parlamentului, a Avocatului Poporului si de cu in ultimul rind (poate este o naivitate, dar si a ) DNA, aratind si cerind verificarea matrapazlicurilor facute de oprea, casa sectoriala de pensii a MApN.si multa Centre Militare Judetene sau sectoriale.
  Cred ca se impune redactarea unui scurt material care sa arate CLAR ca TOTI CEI PENSIONATI IN BAZA L 164, anticipat sau anticipat partial, AU PRIMIT O PENSIE CALCULATA PROPORTIONAL CU NR DE ANI LUCRATI x 2%( 20 ani=40%,23ani=46%,26ani=52%) si NICI INTR-UN CAZ NU 80% din salariul ultimei luni de activitate,CUM S-A INDUS OPINIEI PUBLICE, DAR SI SPECIALISTILOR ANCMR, MINISITRILOR APARARII si munciiSI PARLAMENTARILOR.
  Daca toti acestia au primit doar o parte proportionala de pensie, CU CE DREPT STATUL SI GUVERNANTII NE DISCRIMINEAZA ATAT DE EVIDENT? in continuare si nu repara ticalosia si incompetenta altora. PANA CAND?????
  CARE ESTE VINA NOASTRA SI DE CE NU SE APLICA LEGILE NEDISCRIMINATOR?
  MULTUMESC ca a-ti citit acest mesaj, dar atata amar nu am avut niciodata in mine....
  Imi este rusine de tara asta unde conduc doar nemernici si idioti, hoti,corupti si anagramati.
  RUSINE SINDICATULUI CA A INTRAT IN CARDASIE CU EI.....Nu de sesizari ulterioare este nevoie, nu de promisiuni CI DE ACTIUNE CONCRETA ACUM, NU LA COMISII, PARLAMENTARI, LALALA.....
  CHIAR NU MAI EXISTA OAMENI DESTEPTI SI CURAJOSI????
  Scuze daca cineva se simte jignit

  Cu stima si respect
  Ec.
  Lt.col.(rz)...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot pe roarmy este si raspunsul la aceasta propunere.

   ”Impartasesc supararea Dumneavostra, insa, ACUM nu avem temei juridic sa ne adresam vreunei autoritati pentru ca NU EXISTA UN PROIECT DE LEGE FACUT PUBLIC!!!
   Putem insa sa strangem samnaturi, putem sa scriem memoriul si sa asteptam momentul in care acest proiect devine oficial, adica sa apara pe ordinea de zi a Guvernului pentru a fi supus aprobarii in vederea trimiterii la Parlament. Pana atunci NU NE PUTEM ADRESA VREUNEI AUTORITATI.
   Cu stima, ”

   Ideea aceasta cu semnaturile mi se pare foarte buna, in sensul ca asa putem afla cati sunt interesati si dispusi sa actioneze, caci este clar ca si SCMD si ANCMRR sunt sub papucul lui Oprea. Chiar daca politisti, avand si sindicate al celor activi, par mai interesati si motivati de aceasta lege sa nu uitam ca tot Oprea este tatal lor.

   Ștergere
  2. Domnul ..Oprea ii taaaare ...!!

   Ștergere
  3. O fi tare (de cap?), dar nici macar OM nu este, daramite Domn... Pentru interese personale, a furat de la unii si a dat la altii. A furat de la cei ce n-au si a dat la cei ce au. Asadar, nici haiduc nu e, ci un sufletel si el, un maruntel.

   Ștergere
 20. Tot despre idioti ...
  Vorbesc ei despre "solda functiei de baza" ca fiind baza de calcul ... Asta-i din l.284/2010 ...
  Dar salarizarea militarilor , in prezent , se face cu soldele din 31.12.2009 ... cind calcularea soldelor se facea pe baza l.138/2999 .
  Iar in l.138 , echivalent al soldei functiei de baza este "solda lunara" ... Dar idiotii vorbesc despre "solda de baza" ...
  De unde or fi scos-o ?

  RăspundețiȘtergere
 21. @ R-26500 11 februarie 2015, 14:43 ; R-26500 11 februarie 2015, 14:56 :
  mos alecu11 februarie 2015, 14:38

  Este pe aici cineva , cu minte si argumentatii de copil răzgîiat , care sustine necesitatea depasirii soldelor de catre pensii ...
  Acest cetatean ne-a anuntat ca , daca Putin se supara pe Romanica , el "isi ia lumea-n cap" si nu va participa la apararea tarii ...

  Facindu-ma ca n-am retinut acea declaratie "plina de curaj" , consider ca a fost chemat "la oaste" !
  I se dau cele necesare si i se prezinta si "drepturile" banesti pe care le va avea ... mult mai mici decit pensia pe care o avea pe cind statea "cu burta la soare" !
  Brava , Mişule ! Desteapta armata si isteti baietii care au facut asa ceva !

  Parca-i dau dreptate sa nu se prezinte "la chemarea tarii" : mai bine fac puscarie (cind pensia aia babana "merge") , decit sa ma duc sa mor .
  Sa mor cu o solda mai mica decit pensia !
  Solda care ar fi si indemnizatie (in caz) de invaliditate !
  Decit schilod cu indemnizatie mica ... mai bine un pic de puscarie cu pensie mare !

  RăspundețiȘtergere
 22. Mda !...
  Ce trebuia sa fac de la inceput : sa verific daca acest proiect (de la "jandari") este "ulterior si dupa" cel publicat de Sindicatul agentilor de politie ...
  Asa se pare : politistii spun ca acel proiect s-a discutat la 13.01 , iar "jandarii" spun ca acest proiect s-a discutat la 10.02 ...
  Iar in acesta apare ca rezolvata si "durerea" dogarului : includerea preotilor militari ...

  RăspundețiȘtergere
 23. Jandarmii:
  "În data de 10.02.2015, orele 10, la sediul Serviciului Român de Informaţii, din strada Nerva Traian nr. 5, sector 3, Bucureşti a avut loc întâlnirea între reprezentanţii şi specialiştii din structurile întregului sistem de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, pe de –o parte, şi liderii organizaţiilor sindicale ale poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, ale funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ale cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă şi retragere, pe de altă parte, pentru a discuta prevederile noului proiect de lege a pensiilor militare de stat pe care vi-l anexăm alăturat."
  Dogaru la ce activitate s-a referit? Sunt discutate mai multe proiecte?
  Eu cred ca s-a ajuns cu un singur proiect, la acest stadiu. Dar felul alunecos cum informeaza Dogaru duce la brambureala. Partea proasta e ca acei -toti- reprezentanti, nu dau dovada de transparenta deloc. Ceea ce creste confuzia si tensiunea in mod nejustificat.

  RăspundețiȘtergere
 24. Deci ... cel care si-a incheiat cariera militara in plina glorie , ca ajutor de sub-sef de bagator de seama la GAZ-ul unitatii , poate sa-si aleaga , ca baza de calcul , media soldelor din 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate !...
  "Chilotii" ... aaaa ... "pilotii" ... p..a sporuri specifice ; ramin numai cu cit prind din conditiile de munca !...

  RăspundețiȘtergere
 25. @cip dragos 11 februarie 2015, 19:44 :
  Din 2001 "nu se mai ezista" GRUPE DE MUNCA !
  De atunci se vorbeste despre CONDITII DE MUNCA !
  Conditiile de munca sint cele enumerate (si) in l.263/2010 .
  Conditiile de munca pot fi : normale , deosebite , speciale .
  Pentru cadrele militare în activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apărării nationale, ordinii publice si sigurantei nationale conditiile de munca pot fi : normale , deosebite , speciale , alte conditii .

  RăspundețiȘtergere
 26. Mosule COCOSule,vad ca tot prost ai ramas.Pe masura ce trece timpul te tampesti tot mai mult.Faci ce faci ,mesteci cate un kkt uscat pana se inmoaie si o iei de la capat.De ce nu s-ar lua in calcul toate veniturile [precum la contributivitate] si de ce nu ar beneficia toti pensionarii?iti spun eu de ce nu vrei mai naparca de om ce esti.Fiindca esti un batranel tampitel ,egoist si plin de ura fata de toti cei care au si muncit prin Armata asta,tu Mos Bashina Sulfhidrica vrei sa fii cel mai tare din parcare,vrei idealul tau ,Biblia ta :L164,lege banditeasca si partinitoare,zgura...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!