miercuri, 25 februarie 2015

Manevre militare ale armatei ruse la granitele Statelor Baltice! Cu forte aeropurtate si trageri de lupta! Si alte evenimente ingrijoratoare legate de Rusia, "in cascada"!

1]. In urma cu o saptamana, ministrul britanic al apararii, Michael Fallon, a declarat că există un "pericol real si iminent" ca Rusia să destabilizeze cele trei state baltice membre ale Aliantei Nord-Atlantice (Lituania, Letonia și Estonia), apreciind în consecintă că NATO trebuie să se pregătească pentru o posibilă agresiune. Dupa cum cunoastem, cand oficialii britanici afirma lucruri, acestea se adeveresc intotdeauna - motivul credibilitatii acestora fiind simplu: au unele dintre cele mai bune servicii de informatii din lume! Si sigur cel mai bun serviciu militar de informatii!

2]. Detaliu extrem de interesant! Marti, 24.02.2015, Estonia si-a sarbatorit independenta. Cu paradă NATO la numai 300 de metri de frontiera cu Rusia, in orasul Narva - cu participarea si a unor militari americani, olandezi, spanioli, britanici, precum si din celelalte 2 state baltice! Parada incluzand la intimidare si mijloace blindate si de artilerie de provenienta ex-baltica si dirijate si de alti militari dect baltici!

3]. Astazi, 25.02.2015, rusii au inceput manevre militare exact la granitele Statelor Baltice! Informatia este preluata din diverse surse, de exemplu de aici, de aici sau de aici! Cu un scenariu tactic extrem de interesant. 

Din urmatoarele puncte de vedere:

- exercitiile se desfasoara in regiunea rusa Pskov, in imediata vecinatate a statelor baltice;
- statele baltice invecinatate cu regiunea rusa Pskov au o caracteristica pe care am intalnit-o si la anexarea Crimeei, si la invadarea Ucrainei: populatiile din zona de granita cu Federatia Rusa sunt si rusofone si rusofile;
- exercitiile includ simularea cuceririi unui aeroport. Cu forte aeropurtate! Daca ar fi fost vorba despre apararea unui aeroport, nu era nevoie neaparat de forte aeropurtate. Singurul aeroport din regiunea rusa Pskov este aeroportul din orasul-capitala al regiunii! Dar, toti militarii cunosc ca niciun stat nu isi cucereste propriile aeroporturi. Undeva mai spre est, la numai 280 km de orasul Pskov (cca. 4 ore de mars pe mijloace blindate - exista sosea si foarte bine intretinuta), se afla  insa un aeroport care poate reprezenta tema exercitiului. Numai ca este in Letonia, respectiv aeroportul din Riga! Insa, mai exista un aeroport apartinand unui stat NATO si mai apropiat decat cel din Riga! La 170 km de orasul Pskov, la cca. 2 ore si jumatate de mars pe mijloace blindate, aeroportul Tartu din Estonia. Ideal pt. o actiune a fortelor aeropurtate, sprijinite si de forte blindate ce pot aflui pe soseua Pskov-Tartu!
-  scenariul exercitiilor militare prezinta si o tema mai mult bizara (ca sa nu spunem hazlie), decat realista: manevre de lupta pt. apararea frontierelor Federatiei Ruse! Federatie care (cica) ar avea temeri serioase ca statele baltice din zona si care din punct de vedere militar constituie doar entitati simbolice, presupune ca ar invada Federatia Rusa! Este ceva similar ca si cum fortele militare din Caracal ar invada  Romania!

De constatat ca mass media afirma ca manevrele se vor incheia pe 27.02.2015 cu "exercitii de tir". Militarii cunosc insa prea bine ca termenul folosit de mass media inseamna in realitate, trageri de lupta cu munitie reala. Acestea desfasurandu-se si in Romania in mod curent in cadrul exercitiilor aplicative, de regula, tot la finalul acestora. Numai ca in Romania, finalul este mereu intr-un poligon de exercitii (trageri), si nu intr-un camp real de lupta!


Evenimente ingrijoratoare, "in cascada", cu si despre Rusia

Crimeea anexata de Federatia Rusa: 400 km de Romania (15 minute de zbor supersonic). Bucurestiul poate fi lovit lejer cu rachete aer-sol si mare-sol lansate din din apele internationale ale M. Negre (10-15 minute durata traiectoriei)
Transnistria
1]. Franta ameninta Rusia: "Stati departe de Mariupol!" Dupa cum se observa, desi a incercat un joc duplicitar la Minsk II incercand sa isi apere exclusiv propriile interese nationale in defavoarea intereselor generale ale NATO, Franta a realizat ca este considerata de rusi tot o simpla "tinta" (a se vedea  manevra Rusiei de infiltrare in flacul sudic vest-european pe directia Cipru-Grecia).
2]. Lituania: Reintroduce serviciul militar obligatoriu. Balticii fiind intotdeauna argumentati si rationali in luarea propriilor decizii.
3]. Putin ameninta Ucraina ca ii taie alimentarea cu gaze: "Va crea o problema pentru Europa!" Era de asteptat. Flanc sudic blocat, flanc nordic blocat - taierea gazelor pt. Europa Centrala si de Vest mai lipsea.
4]. Rusia: Principalele supermarketuri si farmacii ingheata preturile la produsele de baza. Ce nu sesizeaza insa mass media: aceasta este o masura tipica de razboi!
5]. Putin: Intr-una din interventiile sale din zilele trecute, a adresat un mesaj mobilizator muncitorilor din fabricile rusesti de armament, precizandu-le ca Rusia va avea nevoie de o productie intensiva de armament si pe o perioada de lunga durata! Mesaj tipic transmis industriilor oricarui stat pe timp de razboi!
6]. Rusia: Sparge embargoul contra Iranului si ofera statului respectiv mult ravnitul sistem antibalistic S-300, dar in forma modernizata, respectiv Antey 2500! Ceea ce creeaza o problema suplimentara importanta pt. S.U.A./NATO in cazul unui conflict in regiune Rusia versus S.U.A./NATO. Sistemul balistic respectiv permite practic controlul intregului spatiului aerian din regiune. [Pe de alta parte, Rusia pune "untul pe paine" Iranului in cazul unui conflict independent intre Iran si Israel sau intre Iran si S.U.A. - care ar fi tot in avantajul Rusiei]. Manevra rusilor este pe cat de logica, pe atat de simpla: prin livrarea respectivului sistem Iranului, Rusia isi asigura de fapt propria protectie in cazul unui conflict cu S.U.A.-NATO, Iranul devenind o zona-tampon naturala catre granitele sud-vestice ale Federatiei Rusiei. Pe de alta parte, prin dotarea cu sisteme Antey 2500, Iranul poate tine sub control in mod independent, intregul spatiu aerian din zona Golfului Persic! 
7]. Cipru. Lovitura sub centura la adresa U.E. si NATO care permite infiltrarea Rusiei spre vestul european, prin flancul sudic via M. Mediterana! Acord între Rusia şi Cipru: Navele militare ruseşti pot acosta în porturile cipriote! In conditiile in care si Grecia a dat in ultima perioada dovezi ferme de "prietenie tovaraseasca fata de Rusia". Una dintre consecintele cele mai nefaste pt. NATO este aceea ca permisiunea Ciprului si pozitia duplicitara a Greciei, permite Rusiei sa izoleze/sa blocheze d.p.d.v. militar pe cel mai puternic stat al NATO din Europa de Sud-Est, Turcia. Turcie care pe de o parte trebuie sa faca fata singura ofensivei dinspre Asia a Statului Islamic, pe de alta parte - este blocata sa sprijine NATO via M. Mediterana in urma permisiunii cipriote de a-i fi folosite porturile acordate Rusiei, pe fondul in care Turcia are disensiuni "mocnite" in problema cipriota - dar care pot degenera subit, atat cu statul in cauza (Cipru), cat si (mai ales) cu Grecia!
8]. Ministrul rus al apararii. Rusia, pregătită să-şi apere interesele în Arctica cu ajutorul armelor! Statele-tinta care deranjeaza Rusia in regiunea arctica fiind Canada, S.U.A, Norvegia si Danemarca - toate state NATO! Lucrurile se precipita intens de la o ora la alta, acest ultim mesaj al Rusiei intarind faptul ca rusii vizeaza, intr-adevar, o confruntare militara directa, inducand in acelasi timp ideea ca ar fi si totala - acest ultim element fiind insa ilogic. Pe de alta parte, sunt indicii care demonstreaza ca Rusia nu vizeaza o confruntare totala, ci una in special cu S.U.A. si cu aliatii neconditionati ai acestora (Romania este partener "strategic" al S.U.A. - desi S.U.A. nu a contribuit cu nimic la inzestrarea armatei romane asa cum a procedat cu alte state, "strategia" fiind in fapt folosirea gratuita a teritoriul romanesc in scopuri particulare de catre S.UA.). Dispersarea actiunilor rusesti este prea vasta incat sa fie viabila, incat este de intuit ca rusii au intentia mai degraba sa creeze deruta care sa camufleze existenta unui cu totul alt plan de operatii - mai simplu, mai pragmatic, chiar clasic. Cum surprinderea este element clasic al strategiei militare de cand lumea, este de asteptat ca rusii sa indice tinte si scopuri false prin comunicatele oficiale si prin actiunile militare "la vedere" ale acestora, planul real de operatii fiind insa cu totul altul. Asta numai daca Putin nu a innebunit complet!

Mai ramane sa aflam cu "surprindere" despre o posibila prezenta militara rusa in Cuba si Venezuela, si faptul ca statul nord-coreean a initiat manevre tot "surprinzatoare" incalcand linia de demarcatie cu Coreea de Sud sau lansandu-si rachetele prin M. Japoniei, si tabloul devine complet!

Romania?  Ar fi prea multe lucruri de spus! Care se rezuma, in principiu, la faptul ca desi ne "laudam" ca supravietuim de peste 2 000 de ani, tot nu am reusit sa invatam nimic din istorie si mai ales sa folosim "invatamintele" in folos propriu, asa cum procedeaza celelalte natii la fel de "milenare"!

UPDATE 1

Europa, pregătită de RĂZBOI: Polonia salută decizia Londrei de a trimite TRUPE în UCRAINA!

Cam asta a fost! Decizia britanica este logica! Conflictul intre S.U.A si Rusia fiind inevitabil, englezii procedeaza ca si "mentorii" lor americani! "Il imping" cat mai departe de S.U.A., de granitele britanice [M. Britanie avand serioase oscilatii privind apartenenta la U.E., refuzand de altfel (alaturi de Irlanda) si apartenenta la Spatiul Schengen - doar Romania "milogindu-se" sa primeasca un statut ferm refuzat "din prima" de altii] si de vestul Europei, si unde poate fi mai bine de "stabilizat" un conflict militar decat in estul Europei? Adica tot pe umerii natiilor care au suportat cel mai mult consecintele unor conflicte militare, si in alte perioade ale istoriei (Polonia, Romania, Ucraina)!

  
UPDATE 2
Fost ministru german de externe: Putin ar putea cuceri sudul Ucrainei şi să-şi extindă controlul în Transnistria. "Rusia ar putea încerca să cucerească portul strategic Mariupol, de la Marea Azov, ceea ce i-ar permite Kremlinului să creeze un pod terestru între Rusia şi peninsula Crimeea. Mai mult, capturarea oraşului Mariupol ar lăsa deschisă opţiunea cuceririi sudului Ucrainei, inclusiv a Odesei, şi ar extinde controlul Rusiei până în Transnistria, regiunea separatistă prorusă din Republica Moldova", scrie fostul ministru german de externe. Cu mentiunea ca in acesta situatie, de altfel extrem de previzibila, rusii nu se vor bloca in mod stupid in zona transnistreana avand deja ocupat sudul Ucrainei, intrucat sudul Ucrainei se invecineaza exact cu Romania in portiunea Galati-Tulcea-Sulina! O a 2-a mentiune este aceea ca populatiile din sudul R. Moldova sunt puternic rusofile si rusofone,  ceea ce va determina extinderea in mod natural a operatiunilor rusesti si in R. Moldova cel putin pana pe la limita de granita cuprinsa intre Cotul Morii (aproximativ zona Husi)-Galati!

UPDATE 3
Si Polonia trimite TRUPE în Ucraina! "Generalul Boguslaw Pacek, înalt responsabil militar în Polonia a anuntat că tara sa va coopera împotriva Rusiei. Polonia se pregăteste să trimită militari în Ucraina, a anuntat într-o conferință de presă, Boguslaw Pacek, înalt responsabil militar de la Varsovia. Într-o primă fază vor merge în Ucraina specialisti care să acorde sprijin în formarea și instruirea militarilor ucraineni. Deocamdată, a precizat Boguslaw Pacek, nu s-a stabilit numărul ofițerilor, care vor fi trimisi dar este vorba, probabil de câteva zeci, până într-o sută. Detaliile aceste misiuni vor fi cunoscute în câteva săptămâni". Dupa anuntul britanicilor, si polonezii au intrat in jocul S.U.A. Se confirma ipoteza de la "UPDATE 1" despre "impinsul la inaintare" a unor natii traditionale de sacrificiu! In mod firesc, ar trebui sa fie scoasa "la inaintare" si Romania! Care tocmai a fost "impinsa in fata", dar in alt mod! Apar 2 elemente noi care prefigureaza directia de interventie a Romaniei. Angela Merkel exprima sperante romanesti, nespecifice caracterului saxon, asupra faptulului ca R. Moldova poate ca nu va fi invadata de Rusia! In mentalitatea saxona si in inflexiunile limbilor saxone, "a spera" are insa conotatia ca un eveniment se va produce sigur, daca nu faci nimic concret sa il previi! Al 2-lea element, presedintele Iohannis a primit misiunea europeana si in mod cert si de la NATO de a "calma" Ungaria!  Tot la modul concret, "a calma" in inflexiunile anglo-saxone, nu inseamna doar "a da din gura", ci la nevoie - cu fapte concrete, adica militare! Cu alte cuvinte, Romania a primit 2 misiuni in clar: de a interveni preventiv militar in R. Moldova in cazul in care colosul rus inainteaza, dar si de a neutraliza "iesirile" Ungariei din matca NATO-U.E. in cazul in care chiar isi transpune in practica apropierea de Rusia. Deciziile Germaniei sunt extrem de logice, neavand bineinteles drept tinta protectia Romaniei, ci a propriilor interese. Care includ si intangibilitatea Austriei - austriecii indiferent de ce spun unele teorii, neagreand in niciun caz apropierea rusilor de granitele lor via Ungaria care dupa cum bine vedem este "tradatoare" a NATO/U.E. "pe fata", dar care isi cunoaste bine propriile interese nationale vizavi de care actioneaza mai mult decat corect, fapt pt. care liderii maghiarii pot fi felicitati fara retineti!

***
Sintetizand multitudinea de date, rezulta astfel:  Federatia Rusia are in intentie sa actioneze clasic, respectiv prin dubla manevra de invaluire a flancului vestic european, desfasurata strict aerian si maritim, una via nordul Europei, cea de-a doua via sudul Europei, cu directia de tatonare terestra si care va fi transformata in caz de succes si ca directie strategica de ofensiva via centrul Europei! Cu 2 directii terestre secundare, altele nici nu sunt posibile: prima pe Ucraina-Polonia-Germania, a 2-a pe Romania-M. Adriatica, urmand ca jonctiunea celor 2 directii sa se realizeze pe un aliniament unic pe axa sud-nord, via centrul Europei, ce ar reface vechile granite asemanatoare cu ale U.R.S.S. Dar care nu sunt total identice! Analiza hartii de mai jos si care coincide cu cea trasata candva de tarul rus Petru I, indica foarte clar planurile militare ale Rusiei si granitele pe care doreste sa le stabileasca! Odata stabilite scopurile Rusiei, tot ce se intampla de un an de zile si mai ales in aceste ultime zile, devine foarte logic!


Testamentul lui Petru I : "Dumnezeu, din care noi toţi ne tragem, îmi permite să privesc poporul rus ca pe unul chemat de azi înainte să domine toată Europa! Motivul pentru care gândesc astfel este că naţiunile europene au atins în marea lor parte o fază de bătrâneţe, aproape de imbecilitate, sau se apropie cu rapiditate de această fază; astfel, este firesc ca ele să fie cucerite cu uşurinţă şi în mod cert de un popor puternic, tânăr şi viguros. Privesc invazia viitoare a ţărilor răsăritene şi apusene din nord ca pe o mişcare periodică, poruncită de Providenţă”.

***
In ceea ce priveste situatia Romaniei, o harta initiata in urma cu cca. un an de ofiterii romani de comanda si stat major in rezerva/retragere, conduce exact la situatia prezentata in harta "legendara" de mai sus! E drept, in portiunea valabila strict pt. Romania (directia secundara terestra dinspre sud) - fara a realiza la acel moment in care puzzle complet de actiune este inclusa Romania! Normal intr-un fel, educatia ofiterilor romani ca si a multor militari ai altor natii, nu cuprinde elemente "mitologice", vise de "imperii" ale unor "idoli legendari" si altele asemenea, care insa pt. alte natii sunt mai vii decat oricand! Acum este insa clar: Romania are acelasi simplu rol de zona de sacrificiu in ofensiva ruseasca catre un scop cunoscut de toate marile puteri - care insa nu pot fi atinse la modul concret de acel scop, finalul fiind oricum acelasi pt. Romania! Adica de tara de sacrificiu mereu pentru altii, niciodata pt. noi! Ca si Polonia, Ucraina sau Tarile Baltice pe directia lor secundara mai spre nord! Intr-o miscare ciclica, exact cum previziona candva tarul rus! Miscare care nu poate fi intrerupta decat atunci cand se inverseaza rolurile, adica directia de ofensiva! Caz in care A. Merkel are dreptatea ei: daca Romania nu actioneaza acum pe picioarele ei, sfarseste tot ca de obicei, respectiv tot ca victima!

Aceasta este directia secundara de ofensiva a Rusiei pentru a-si asigura iesirea la M. Adriatica si implinirea Testamentului Tarului Petru I!


UPDATE 5

Rusia, prima reacție după ce Polonia și Marea Britanie au anunțat că trimit personal militar în Ucraina. Rusia avertizează că deciziile Poloniei și Marii Britanii de a trimite personal militar în Ucraina riscă să conducă la o "escaladare" a conflictului. Avertismentul Rusiei nu este ceva senzational. Toata lumea cunostea aceasta conditie impusa de rusi pt. a respecta acordul Minsk II. Pe care NATO (mai exact S.U.A.) a incalcat-o in mod deliberat, deci cu intentia premeditata de a "escalada" conflictul, trimiterea personalului britanic si polonez in Ucraina punand practic ultima "picatura de gaz" pe foc inaintea declansarii unor ostilitati directe S.U.A./NATO-Rusia !
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf

14 comentarii:

 1. "De multe ori se lansează, știu eu, informații care nu au niciun suport real și o activitate curentă pe care centrele militare au făcut-o și acum doi ani, și acum trei ani, și acum patru ani, dacă își fac datoria legală și zilele acestea, mai ales după izbucnirea crizei din Ucraina, toată lumea lansează un zvon că se fac recrutări și încorporări. Nu se fac. (...) Până atunci (la declararea stării de mobilizare — n.r.), îi rog pe tineri să stea liniștiți", a precizat Mircea Dușa.
  Ministrul a adăugat că, potrivit legii, fiecare cetățean român are datoria sacră de a-și apăra țara și că este nevoie de un cadru legislativ care să clarifice modul în care se face pregătirea populației pentru apărare, în cazul unui conflict armat, având în vedere că stagiul militar nu mai este obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2007, scrie Agerpres.
  - See more at: http://www.dcnews.ro/recrutare-tineri-razboi-ce-spune-ministrul-apararii_468817.html#sthash.V0h9a85P.dpuf

  Asadar, de ce te agiti atata ? Dusa e foarte clar ! Nu trebuie sa ne agitam. Mai intai ne trebuie un cadru legislativ. Vom vedea cand se va creiona, cand va fi in proiect, cand se va pune in dezbatere publica, cand se va pune in dezbaterea parlamentului si daca va deveni o lege, in final...ceva similar legii pensiilor, bag seama ! Asta ramane de vazut...daca vor aproba...pana atunci, rusii !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Suntem ca si intrati in razboi! Dusa va fugi la Harghita sa isi termine afacerile DNA cu padurile, ca ministru civil poate demisiona oricand! La fel Oprea, Ponta, chiar si Iohannis! Doar noi ramane ca "prostii"!

   Situatie in care am putea sa luam din timp o decizie! Oricum, nimeni NU o va lua in locul nostru!

   Ștergere
  2. Te inseli. Ponta si Iohannis deja au luat decizia de a arunca tara in razboi pentru a sluji interesele americane care i-au adus in functie si a "ajuta poporul prieten ucrainean" care se poarta cu romanii cum se poarta evreii cu arabii si viceversa uneori. Dupa ce va izbucni razboiul, marii oameni de partid vor proceda cum au procedat si marii lor inaintasi Maniu si Bratianu, vor da vina unii pe altii dar nici unul nu se va inghesui sa preia conducerea tarii, se va gasi un " antonescu " de ocazie insa fara calitatile, puterea si patriotismul primului, acesta va fi apoi scos tap ispasitor pentru starea in care a dus tara si eventual declarat criminal de razboi. Ca de fiecare data, Romania va plati oalele sparte, despagubiri, va fi belita de toti si va fi tratata ca o vaca buna doar de muls, cu toate ca de fapt suntem niste boi.

   Ștergere
 2. Nu inteleg eu sau cineva incearca iar, nu fara succes, sa ne prosteasca. Vad ca, din cand in cand, suntem controlati, pe fata, exceptand contolul permanent… acopertit. Cu mici exceptii incepem sa intelegem, sa acceptam si sa ne arogam dreptul de a fi „stat agresor”, pentru ca asa ni se pare noua a fi corect. Nu suntem de acord si vrem sa oprim pe „nu stiu cine” ca vrea sa faca „nu stiu ce” care nu este problema noastra. Dar, suntem de acord cu „nu stiu cine” ca vrea sa faca „nu stiu ce” care, iarasi, chiar nu este problema noastra. Si asta pentru ca NOI TREBUIE SA NE BAGAM, deoarece ne mananca pielea iar aceasta mancarime s-ar parea ca este incurabila! Nu este destula nenorocirea economica actuala din tara, trebuie sa ingrosam si randurile linistitelor noi democratii libiene, egiptene, irakiene, afgane etc. Mai rau ar fi daca vom incepe tratamentul epidermei. Atunci vom avea marea SURPRIZA SA NU AVEM IN FATA NOASTRA sau umar la umar, camarazi de arme pe MARII ROMÂNI ca basescu, boc, blaga, berceanu, videanu, olteanu, MRU, ponta, oprea sau PREACINSTITI ca adamescu, cocos, pinalti, niro, sobolanii rozalii sau PREACINSTITELE elene, alme, aline, voshine etc.
  Ei si urmasii urmasilor lor ne vor condamna cu manie ca ne-am opus crivatului cu lipsa de… vlaga, ca nu am avut capacitatea necesara de a dovedi EFICIENTA COZII DE MATURA contra SUKHOI 47… (buna de teza de doctorat). Trebuie sa existe si niste vinovati, nu?

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Rușii vor război…, ia uitați ce aproape și-au plasat țara de bazele militare americane…
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2763100

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect, se vede clar ca astia vor sa ramana in Rusia. Comunisti imputiti, nu vor sa lase pe Obama sa se joace pe la granitele lor, ingradindu-le libertatea de miscare. Americanii au tot dreptul sa isi apare granitele NATO, pana unde vor ei.

   Ștergere
  2. Pentru strategii si articole viitoare se pot consulta si urmatoarele:
   Harta Romaniei (1996) pe bancnota de 50000 lei
   http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764021
   Harta Republicii Federale Moldova - 2012
   http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764025
   The Outer Limits? - 1992
   http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764027
   Harta Eurorei - 2014
   http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764037
   Harta Europei în 2035 vazuta de Putin (2014)
   http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764037

   Ștergere
 5. PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL
  Am citit cap. pensii si aparare....Cititi si voi, ca sa ...ghiciti viitorul. Oricum, sa fii socotit ca apartinator la o "cohorta de pensionari" spune tot despre cei care vor sa vina !

  RăspundețiȘtergere
 6. Programul de Guvernare al PNL

  Pilon 1- Pensia publică
  Singura modalitate de a echilibra structural sistemul de pensii este creşterea bazei de contribuabili prin creșterea numărului de salariați și implicit, reducerea numărului de pensionari.

  Modalitatea de a realiza acest lucru este prin: creşterea ratei de ocupare a persoanelor vârstnice prin: a. locuri de muncă subvenţionate pentru pensionari;
  b. susţinerea antreprenoriatului pentru persoane peste 50 ani;
  c. subvenţionarea programelor de formare profesională şi recalificare pentru persoane vârstnice;
  d. introducerea serviciului de consiliere înainte de pensionare pentru asigurarea unei “evoluări line” către pensionare;
  – creşterea treptată şi egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei;
  – reducerea numărului pensionărilor anticipate;
  -preluarea de către bugetul de stat a prestaţiilor de asigurări sociale noncontributive – ajutorul de deces, biletele de tratament balnear, bilete odihnă, a indemnizaţiei de însoţitor, acordată invalizilor de gradul I;
  – preluarea pensiilor de invaliditate de bugetul asigurărilor de sănătate, model utilizat de unele state membre.”

  „Pensia publică bazată pe noi principii
  Partidul Național Liberal propune pentru creşterea sustenabilităţii sistemului public de pensii şi reducerea efectelor directe ale îmbătrânirii populaţiei și ale migraţiei forţei de muncă, schimbarea principiilor care Guvernează sistemul public de pensii, de la un sistem de tip P-Y-G la un sistem de conturi individuale de economisire prin investiţii prudenţiale, centrat pe principiul contributivității, al responsabilității individuale şi al definirii şi garantării beneficiilor.”

  Pilon 2 – Pensii private obligatorii
  Pilon III – Pensii private facultative

  Pilon IV- Sistem pensii ocupaţionale.
  ASA ZISELE BENEFICII SOCIALE PENTRU PENSIONARII MILITARI

  „PNL susţine introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale, prin statutul profesional şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, bazat pe contribuția asiguratului și a angajatorului (inclusiv a statului, acolo unde angajatorul este statul), bazat pe beneficii definite, cu componentă de asigurare de viaţă, pornind de la specificul unor profesii sau domenii de activitate (sistemul de apărare, ordine publică, dar şi profesii unde prin negociere colectivă se constituie o schemă de pensii, în vederea fidelizării salariaţilor). În acest fel pot fi eliminate nedreptățile create beneficiarilor pensiilor speciale din legea pensiilor publice şi se crează posibilitatea pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură dar şi crearea unei resurse de lichidităţi pentru investiţii.”

  Pilon V – Sistem asigurări sociale complexe pentru agricultori si persoane care obtin activităţi ocazionale.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ei, v-a redus la tacere situatia tactic -operativa? Maine CSAT:
  Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la starea de securitate din Ucraina. Implicaţii pentru România, stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu Uniunea Europeană şi de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României, proiectul de lege privind planificarea apărării, concluziile rezultate în urma desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare, în anul 2014, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.
  As da o avere sa aflu concluziile (alea pe bune) la ultimele probleme. Chiar, care pot fi aceste concluzii?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Concluziile au fost trase de politicieni, deci nu sunt relevante.
   Situatia in zona asta a Europei se va inrautati continuu si direct dar mai ales indirect ne va afecta profund. Din nefericire singurul nostru statut este acela de observator neputincios. Multe din deciziile pe care un stat normal le-ar lua singur vor fi luate si impuse de cei doi patroni pe care-I slugarim, UE si NATO.
   Probabil ca pana in vara Rusia, prin asazisii separatisti ucraineni, va face jonctiunea cu Tiraspolulul si va forma o noua entitate statala in sudul Ucrainei care probabil, democratic si prin referendum, se va alipi ulterior Rusiei. Cu rusii vecini pe Chilia si pe Dunare pana la Galati, precum si cu noi stapani pe insula Serpilor, vom avea multa distractie. Platoul ala pe care-l castigasem de la ucraineni va fi probabil disputat din nou si chiar daca vom castiga intr-un final putini vor fi cei care–si vor incerca norocul in exploatarea unor locatii prin care rusii vor face legea.
   Daca unchiul Sam va vrea sa testeze caninii ursului rus, probabil ca Romania va fi batul cu care vor fi testati.
   Romania nu are si nu va avea multi ani de aici incolo o armata functionala. Chiar daca anumite componente sunt functionale, intregul ca structura este nefunctionala.
   Referitor la sistemul national de aparare acesta sta mult mai prost decat principala sa componenta armata, celelalte elemente, economia, teritoriu si populatia, fiind complet nepregatite pentru aparare.
   Se face referire in mediul politic , militar si in media la problemele pe care le-am avea in caz de declansare a mobilizarii datorita faptului ca mare parte din populatia cu stagiu militar satisfacut se afla in afara granitelor nationale , cu slabe sanse de a se intoarce in tara cum la fel se vor sustrage mobilizarii si o parte din cei aflati in tara. Este o problema dar nu cea mai grava, rezolvarea ei se poate face usor, statulul de militar il au si cei alte structuri, care insumate depasesc de vre-o 4-5 ori efectivele actuale ale armatei romane. Deci la nevoie dintre acesti “militari” se pot transfera armatei suficiente efective, pentru a trece la statele de razboi, important este sa ai cu ce-i dota pe acestia pentru a putea lupta si muri pentru tara.
   Deocamdata iata ca din mai politia aeriana in spatiul romanesc al NATO este asigurata de Portugalia. Ar trebui ca UE si NATO sa ne asigure si un guvern international.

   Ștergere
 8. Buletin meteo:
  "Prima ședință CSAT de anul acesta. Climat foarte eficient, constructiv și civilizat. ‪#‎România‬ este cea mai stabilă și sigură țară din regiune!", a scris Victor Ponta pe Facebook. - See more at: http://www.dcnews.ro/prima-edin-a-csat-prezidata-de-klaus-iohannis-reac-ia-lui-victor-ponta_469160.html#sthash.BOBUeACE.dpuf

  RăspundețiȘtergere
 9. https://www.facebook.com/video.php?v=806850732728338&fref=nf

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!