sâmbătă, 7 februarie 2015

Lumina pt. Romania va veni dinspre rasarit! Cu rachete aer-sol, sol-sol si mare-sol!


SEMNE

 1]. Presedintele Frantei si cancelarul Germaniei incearca sa evite in ultimul moment un razboi total intre Rusia si NATO. Mai exact, incearca sa ii determine pe rusi sa se inclesteze exclusiv cu americanii, oferind in schimb garantii ca statele europene care nu se implica direct de partea S.U.A. in conflictul cu Rusia, sa nu fie afectate de conflict.

 2]. Anders Fogh Rasmussen (fost sef NATO): "Exista o probabilitate mare ca Rusia sa intervina militar in tarile baltice pentru a testa NATO si sustinerea articolului 5!" De retinut! Politicienii romani au luat mereu in calcul ca art. 5 din tratatul NATO presupune doar ca daca Romania va fi agresata de Rusia, toate celelalte state NATO sunt obligate sa intervina militar. Dar, niciodata nu au luat in calcul faptul ca daca Rusia agreseaza un stat baltic sau de oriunde din cadrul NATO, Romania este obligata sa declanseze imediat actiuni militare contra Rusiei!

3]. Vicepresedintele american Joe Biden constientizeaza ca rusii semneaza orice acord doar la nivel formal, intrucat oricum nu respecta niciunul, cerandu-le rusilor fapte, si nu vorbe! Cererea fiind inutila, desigur!

4]. Ambasadorul Ucrainei la Sofia: "In Ucraina nu este niciun razboi civil. Este conflict militar cu Rusia care se poate extinde oricand si in statele vecine!" Un ambasador extrem de lucid, din pacate nu este roman!


5]. Presedintele Romaniei, K. Iohannis: "Trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam noi insine, tara!" Mesaj extrem de realist. Problema este ca este oarecum tardiv, ar fi trebuit sa fim pregatiti pana acum, nu dupa ce cad primele rachete rusesti!

6]. Serviciile de informaţii germane ( nota:si care sunt printre cele mai eficiente si credibile din lume), estimează că 50.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei! Prin urmare, 50 000! Doar in urma unor actiuni limitate in spatiu si ca intensitate militara si desfasurata si de militari rusi "travestiti".

Analiza ultimelor evenimente legate de Rusia demonstreaza ceea ce am previzionat si cu alte ocazii: colosul rus nu mai are chef de glume si dupa 25 de ani de hibernare de la destramarea U.R.S.S. - timp in care si-a revizuit intreaga strategie care acum este regrupata exclusiv in jurul intereselor Rusiei si nu si ale statelor foste satelit si s-a inarmat pana in dinti spre uluirea fostilor adversari, Rusia se considera apta si dispusa sa intre in conflict militar deschis cu adversarul sau traditional S.U.A.! Atentie, nu neaparat cu NATO in componenta careia S.U.A. asigura peste 90% din fortele si mijloacele militare - celelalte state fiind doar pe post de umplutura militara, ci in mod special cu S.U.A.!

Ultimele informatii din spatiul rasaritean sau legate de acesta, confirma din plin partea introductiva, urmarea fiind aceea ca atat colosul rus, cat si S.U.A., sunt perfect constiente ca vor trebui sa isi transeze in mod militar disputa. Practic nu este cale de intors: Rusia este pe deplin constienta ca nu  are nicio alta alternativa de evolutie economica decat pe cale militara, iar S.U.A. sunt de asemenea constiente ca daca pierd suprematia militara, intra in involutie! Desi discutam de 2 natii din 2 lumi aparent opuse, acestea au totusi un lucru in comun: sunt la fel de tenace, la fel de dure si niciuna nu este dispusa sa realizeze concesii care sa puna in dezavantaj militar propria natie!

ANALIZA SITUATIEI STRATEGICE

Directia de ofensiva ruseasca trece exact prin Bucuresti
1]. Dupa 25 de ani de letargie, Rusia isi ia prin surprindere totala traditionalul adversar S.U.A.,  anexand Crimeea fara vreo introducere sau alte politeturi! Atentie, la tactul traditional rusesc! Invadarea Crimeei nu afecteaza in mod direct interesele generale ale NATO si nici ale U.E., ci reprezinta doar un avertisment direct lansat catre S.U.A., ceva in genul: "- Ne scuzati ca ne-am trezit din hibernare!" Americanii fiind insa extrem de constienti spre deosebire de oficialii romani asupra faptului ca invadarea Crimeei reprezinta doar inceputul unui conflict pe care niciunul dintre cei 2 colosi nu poate sa il mai evite!

2]. Rusia invadeaza Ucraina cu tendinta evidenta de a avea granita directa via teritoriul Noii Rusii, nu cu Ungaria, nici cu Turcia, nu cu NATO, nu cu U.E., ci direct cu S.U.A.!  Probabil ca multi se intreaba cum poate sa aiba Rusia granita cu S.U.A. in Romania? Este foarte simplu: N.A.T.O este una, iar parteneriatul asa numit strategic dintre S.U.A. si Romania este ceva ce nu mai are legatura cu N.A.T.O., ci exclusiv cu interesele militare ale S.U.A. in zona de est a continentului european. Acest parteneriat este o imensa eroare a politicienilor romani din simplul motiv ca nu ofera absolut nimic avantajos Romaniei. Romania fiind oricum in NATO, un astfel de parteneriat nu are drept scop decat de utilizare a teritoriului Romaniei ca spatiu de manevra strict de catre S.U.A., in afara actiunilor N.A.T.O., cu consecintele de rigoare pt. Romania in cazul unui conflict S.U.A.- Rusia, consecinte care nu pot fi decat devastatoare pt. Romania!

3]. Rusia survoleaza in mod incisiv spatiului aerian limitrof al singurului aliat neconditionat al S.U.A. in cazul actiunilor ex-NATO oriunde s-ar desfasura acestea in lume (a se vedea invazia Irakului sau actiunile din Afganistan), aliat care este Marea Britanie! Trecand fara probleme si incidente prin spatiul aerian limitrof al statelor NATO si non-NATO din nordul Europei, care par pe deplin constiente asupra faptului ca rusii au o problema exclusiva cu S.U.A. si cu eventualii aliati ai acestora din afara cadrului oficial al NATO!

4]. Europa (cu exceptia Romaniei) intelege ca va urma o disputa militara particulara, dar de neevitat, intre Rusia si S.U.A., iar statele europene din NATO incearca sa nu se implice in conflict. Aici este cel mai sensibil punct al temei. NATO este NATO, dar in mod independent de NATO, orice stat din alianta poate sa aiba sau nu si aliante particulare in afara cadrului NATO. Cum ar fi de exemplu, asa numitul parteneriat strategic dintre S.U.A. si Romania care nu are legatura cu NATO. Deci, daca S.U.A. intra in conflict particular cu Rusia, niciun stat NATO nu are vreo obligatie militara de a sprijini S.U.A. Asa cum de altfel s-a intamplat in cazul razboaielor in care S.U.A. s-au implicat pe cont propriu in conflictele din Coreea, Vietnam, Irak, Panama, Somalia sau Afganistan, fara a implica NATO.

Acum poate ne explicam pozitia Frantei si Germaniei care s-au prins asupra faptului ca Rusia nu are drept strategie un razboi cu intreaga alianta NATO, decat numai cu S.U.A. si in afara cadrului NATO, si au realizat si faptul ca Rusia nu are nici ca scop vreo agresiune contra vreunui stat al U.E., decat numai daca respectivul stat se baga ca musca in lapte de partea S.U.A. intr-un razboi particular Rusia-S.U.A. De aceea s-au deplasat atat presedintele francez, cat si cancelarul german la Moscova. Culisele intalnirii sunt evidente in aceasta situatie: Merkel, Hollande si Putin si-au dat asigurari reciproce ca rusii si americanii se vor inclesta strict intre ei, astfel incat sa nu fie afectate in vreun fel de actiunile militare ale colosului rusesc Franta si Germania sau alt stat european, cu exceptia acelor state care intra pe cont propriu in actiuni militare contra Rusiei, alaturi de S.U.A.

Problema care este extrem de grava pt. Romania, intrucat Romania este deja intrata la mijloc in cazul unui conflict particular S.U.A.-Rusia din cauza acelui parteneriat denumit in fals ca fiind strategic. Acest parteneriat este extrem de periculos pt. Romania in cazul unui conflict ex-NATO intre Rusia si S.U.A., intrucat orice aliat particular al S.U.A. devine automat un stat ostil Rusiei! Cu consecintele de rigoare! Acest parteneriat asa numit strategic nu este de interes militar decat pt. S.U.A., in niciun caz si pt. Romania, avantajul S.U.A. fiind faptul ca detine o enclava teritorial-militara experimentala  infipta ostentativ exact in coastele Rusiei! S.U.A. mai are astfel de parteneriate strategice in lume, de exemplu cu Polonia sau cu Pakistan! Numai ca pt. acest parteneriat, americanii au sters vreo 40 miliarde de dolari din datoria externa a Poloniei prin anii '95, iar pakistanezii si-au negociat de asemenea propriile interese, S.U.A. donand efectiv Pakistanului armamente si sisteme sofisticate de cca. 2 miliarde de euro. Aceste avantaje neproducandu-se insa si in cazul Romaniei, din cauza ca nimeni nu a negociat si avantajele Romaniei in parteneriatul strategic cu S.U.A., Romania fiind exploatata practic gratis de partea americana!

5]. Cunoastem ca undeva mai spre nordul Romaniei, Ungaria a dat deja la pace cu Rusia. Se cunoaste de cand lumea ca maghiarii au tras in istoria lor diverse sfori, in urma carora au cazut mereu in picioare. Prin urmare, in cazul unui conflict ex-NATO dintre Rusia si S.U.A., nici Ungaria la fel ca niciun alt stat NATO care nu are vreun parteneriat militar particular cu S.U.A., nu are nicio obligatie fata de niciuna din parti.

CONCLUZII

1]. La acest moment este practic imposibil ca Rusia si S.U.A. sa nu intre in conflict militar direct, indiferent ca acesta are un caracter particular sau extins.

2]. In cazul unui conflict militar particular ex-NATO dintre Rusia si S.U.A., indiferent in ce parte a lumii urmeaza sa fie declansat, rusii pot bombarda linistiti Romania, atat direct dinspre est, cat si dinspre nord sau chiar dinspre spatiul aerian maghiar, celelalte state NATO neavand nicio obligatie de a interveni in vreun fel! 

3]. In cazul unui agresiuni a Rusiei contra oricarui alt stat NATO, fie el si un stat baltic dintre cele 3 existente si care au capablitati militare practic nule, Romania este obligata sa intervina militar in virtutea art. 5 din tratatul de aderare la NATO, prin initierea de actiuni militare contra Rusiei! Cu consecintele devastatoare de rigoare pt. Romania!

4]. Presedintele Iohannis nu a exagerat absolut cu nimic cand a afirmat ca "Trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam noi insine, tara!"

5]. Lumina pt. Romania va veni dinspre rasarit! Cu rachete aer-sol, sol-sol si mare-sol! Si este inevitabila! Doar ora exacta nu o cunoastem! 

UPDATE 1

Va anihiliam flota in 30 de minute daca tot "va mananca" spatele!
Avertisment ferm al rușilor pentru România: Vom căuta să vă anihilăm flota! Rușii continuă să-și exprime prin diferite voci iritarea față de hotărârea NATO de a-și consolida prezența în România. Vladmir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a declarat pentru TVR 1 că Rusia este îngrijorată de capabilitățile NATO instalate pe teritoriul României. "Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească", a spus rusul. "Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forţe armate terestre bine pregatită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. După evaluările militare facute de Rusia, din acele baze militare ce urmează să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă. Rusia este foarte îngrijorată că de acolo pot fi lansate şi rachete de croazieră sau alte dipozitive de genul ăsta. Rusia va fi obligată să reacţioneze nu numai la apariţia centrelor de comandă, dar şi la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta," a declarat Evseev.

47 de comentarii:

 1. Aberatii..! Rusia vrea un conflict ..cyu SUA ..nu cu NATO...!! Pai cine-i NATO...de falt..si de drept !
  A spune ca Franta si Germania ..joaca la doua capete ..este ..o mare aiureala ! Daca ar sta asa situatia ...ambele sunt ..pierdute ..!!
  Rusia nu vrea conflict cu NATO- SUA+Anglia ...ci doar sa-si ia ce-i apartine de la Ukraina ...
  Sua stie si face ..doar joc de glezne ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti copil daca tu crezi ca rusii se limiteaza doar la Ucraina, in timp ce se plimba cu bombardierele prin Marea Britanie! Daca vor, ocupa sau ocupau deja Ucraina in 3-5 zile in forta si gata! NATO nu poate interveni, Ucraina nefiind stat NATO. Prin urmare, rusii au cu totul alt scop din moment ce se plimba cu bombardierele nu prin Ucraina, ci prin nordul Europei! Este exact ca in material: vor sa se "incesteze" cu americanii, Ucraina fiind doar un pretext si un pas intermediar spre a-si atinge scopul!

   De altfel, tu ii contrazici si pe Biden, si pe Rasmussen si pe Iohannis! Tu nu stii niste chestii: NATO e NATO, dar in cadrul aliantei exista mari divergente intre americano-britanici pe de o parte si franco-germani pe de alta parte! Din cauza propriilor interese nationale si economice care NU se suprapun cu cele militare!

   Ar trebui sa observi o "smecherie" la SUA! Veche! SUA intra in orice conflict armat, dar la mii distanta de propriile granite, niciodata langa, intrucat vor sa elimine orice risc asupra propriei securitati. Numai ca si europenii - in speta francezii si nemtii, gandesc la fel: NU vor conflict in apropierea granitelor lor, intrucat le afecteaza interesele propria securitate. Aceasta este de fapt divergenta SUA - celelalte state NATO!

   In ce priveste jocul la 2 capete, dar ce ar fi prima data? Franta s-a mai retras o data din structurile intergrate ale NATO, din 1966 pana in 2009! Daca NU stiai [http://ro.wikipedia.org/wiki/Membrii_NATO]. Acum Hollande a dat cu tifla SUA, afirmand in clar ca nu doreste Ucraina in NATO. Si Germania a facut aceeasi afirmatie!

   PS: Tu probabil ca nu ai intalnit niciodata un militar american! Iti spun eu sigur ca nu exista nicio diferenta fundamentala fata de unul rus! Sunt la fel de decisi si unii si ceilalti, doar ca rusii sunt mai incruntati, iar americanii mai relaxati. Cand e vorba insa de "muschi" sunt identici. Stiu cu precizie si unii si altii ca trebuie sa si-i "masoare" neaparat si niciunul nu face pasul inapoi!

   Ștergere
  2. Ai inteles ceva? Prin invadarea Ucrainei, rusii au provocat de fapt SUA, nu Europa! Direct, fatis si cu tupeu! Stiind sigur ca americanii vor riposta armat! Daca americanii nu riposteaza militar in situatia data, se "prabusesc" ca super-putere si ca "jandarm universal" al planetei! Daca observi bine, SUA isi pastreaza vechea strategie: se "inclesteaza" oricand cu rusii fara probleme, dar cat mai departe de propriile granite. Au posibilitatea sa o faca fara sa implice Europa, dinspre estul Rusiei (Vladivostok), dar s-ar apropia de propriile granite ale SUA periculos de mult. De aceea, prefera sa isi transeze disputa in Europa. Plus ca daca implica NATO in conflict, ar beneficia de un sprijin uman (tehnic nu prea au nevoie) covarsitor al militarilor europeni.

   Ștergere
  3. Dar cu Euromaidanul cum rămîne? Oare tot rusiisau impotrivirea cu orice pret la formarea regiunii euro-asiatice care ar fi incurcat partii adverse socotelile economice.Oare banca gîndita de rusi impreuna cu indienii ,chinezii ,brazilienii si altii ca alternativa la bancile dirijate de partea adversa nu taie cumva aripile dirijorului. Ca sa nu mai vorbim de o extinde re a intereselor economice prin Ucraina si inca alte ”saracii”,adica un pic ca pe ici.
   Eu,ma asteptat sa crezi si tu ca rusii se vor apropia pe aici doar daca li se urca votca la cap si gresesc granita. In rest stai linistit ,hartuiala-i are cu totul alte scopuri si nicidecum un razboi intre colosi.
   Si mai retine ca ministrul ucrainian al apararii a recunoscut ca ucraina nu a fost invadata de armata rusa, insa propaganda adversa are si ea regulule ei.Interesele-s mari.

   Ștergere
  4. Dar cu Euromaidanul cum rămîne? Oare tot rusiisau impotrivirea cu orice pret la formarea regiunii euro-asiatice care ar fi incurcat partii adverse socotelile economice.Oare banca gîndita de rusi impreuna cu indienii ,chinezii ,brazilienii si altii ca alternativa la bancile dirijate de partea adversa nu taie cumva aripile dirijorului. Ca sa nu mai vorbim de o extinde re a intereselor economice prin Ucraina si inca alte ”saracii”,adica un pic ca pe ici.
   Eu,ma asteptat sa crezi si tu ca rusii se vor apropia pe aici doar daca li se urca votca la cap si gresesc granita. In rest stai linistit ,hartuiala-i are cu totul alte scopuri si nicidecum un razboi intre colosi.
   Si mai retine ca ministrul ucrainian al apararii a recunoscut ca ucraina nu a fost invadata de armata rusa, insa propaganda adversa are si ea regulule ei.Interesele-s mari.

   Ștergere
  5. @ avianyc 9 februarie 2015, 16:25. Ai vreun coleg in activitate acum la aviatie sau la radiolocatie? Dar sa iti fie prieten bun si sa aveti telefoanele inchise ca altfel ori nu vorbeste, ori ii periclitezi locul de munca! Daca da, roaga-l sa iti spuna ce se intampla sistematic in spatiul aerian al Romaniei, si cum fac rusii misto de noi!

   Ștergere
  6. Daca ar fi asa cum zici tu ..am convingerea ca am avea cateva escadrile americane pe aici , plus ceva rachete aer sol ...desfasurate ......

   Ștergere
  7. @ CEZAR 9 februarie 2015, 16:39. Ei, asa gandesti tu. La ce iti folosesc cateva escadrile in fata a sute sau mii de Suhoi-uri cu rachetele alea KH agatate de ele? Retine ca o racheta de pe un Suhoi poate lovi bucurestiul sau Oradea fara sa fie nici macar necesar sa intre in spatiul aerian romanesc!

   PS: Ca american, eu tot la bazele din Italia as lasa escadrilele dislocate! Sunt mult mai bine protejate si la nevoie fac doar o ora pana in spatiul aerian romanesc! Iar cele de la baza din Turcia, doar 1/2 de ora! Cel mai important in astfel de situatii nu este unde actioneaza, ci sa aiba bazele de intoarcere intacte.

   Ștergere
 2. Bine ..,,Translatore ""...mai vorbim ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai vorbim! Depinde daca apucam, in ce limba si de pe ce meleaguri ne-om afla fiecare! De exemplu, eu am decis ca trebuie sa am o unica datorie: sa imi protejez familia cu orice pret, chiar daca ar fi s-o evacuez in Albania ! Mi-ar fi placut in alte vremuri sa ma "inclestez" cu niste rusi, dar dupa imensa "pretuire" ce imi este acordata de statul roman de cativa ani incoace, voi lasa aceasta onoare altora!

   PS: E real ceea ce i-am spus supersonicului! Daca ai vreun coleg in activitate acum la aviatie sau la radiolocatie, roaga-l sa iti spuna ce se intampla sistematic in spatiul aerian al Romanie si cum fac rusii misto aproape zilnic de noi! Dar sa iti fie prieten bun si sa aveti telefoanele inchise ca altfel ori nu vorbeste, ori ii periclitezi locul de munca!

   Ștergere
 3. http://www.nytimes.com/2015/02/09/opinion/dont-arm-ukraine.html?ref=opinion&_r=0

  sau tradus

  http://www.cotidianul.ro/inarmarea-ucrainei-o-greseala-uriasa-pentru-sua-nato-si-kiev-256406/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E logic! Numai ca greseala este PREMEDITATA!

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. acum tu ce ai vrea sa faca rusii intr-o astfel de situatie creata. Sa stea cu burta la soare si prin paradisuri turistice ca ai nostri.
  Du-te linistit la munte ,la mare ,cultiva gradina,ocupă-te de legea pensiilor după ce termini cu ingrijirea livezii.
  Cînd vei auzi ca vreunul mai luminat isi pune problema prin sparlament sau guvern cum se actioneaza la mobilizare in acest mediu privat si cu milioane de romani apti plecati pe meleaguri nemioritice sa te ingrijorezi doar daca pe acel cineva il va băga cineva in seamă după citeva luni de caterinca ieftina prin politica pe televiziuni.
  Pîna atunci vezi linistit de familie si cele de mai sus,la munte,la mare ,la gradinarit ,etc după dispozitiile fiecaruia. Aia se socotesc pe alte capete de interese iar noi - si noi in hora ca un floc in fata s/p_uli.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mine discuti probabil. Eu imi vad din ce in ce mai linistit de livada! Mai ales de cand am luat decizia si am stabilit planul de evacuare a propriei familii in caz de conflict militar. Nu de alta, dar din familia extinsa, doar a mea mai ramasese prin Romania. Tu se pare ca te-ai resemnat in alt mod si ti-ai recalculat pensia in ruble! Buna si asta daca o apuci!

   Ștergere
 6. @ EU
  Încearca ”Noua ordine mondiala” pe facebook- si eu mai fac aceasta” greseală” de informare

  RăspundețiȘtergere
 7. Gata, am terminat problema pensiilor?

  RăspundețiȘtergere
 8. Lăsaţi-i dracului de ruşi, că la o adică, d.p.v. militar "dacă ei strănută, noi tuşim"!
  Mai bine citiţi mai jos ce afirmaţii face juristul lui peşte al ANCMRR.

  "From: Dan Buzescu
  To:
  Sent: Monday, February 9, 2015 4:04 PM
  Subject: Redirecţionat: Rasapuns

  Iata raspunsul juristului-sef de la ANCMRR.

  În Luni, 9 Februarie 2015 13:11:13, Constantin Alexandru a scris:


  Domnule Buzescu,
  Văd că sunteți foarte afectat pentu faptul că nu puteți înțelege niște noțiuni juridice. Eu am scris nu ca pentru un jurist, ci pentru un om obișnuit. În ce privește punctul de vedere al domnului Ujică, îmi pare rău, dar aparține unui om interesat, care crede că, dacă este jurist, i se cuvine orice crede el că ar fi folositor propriei persoane, inclusiv interpretarea legii. Astfel, declararea constituționalității de către CCR înseamnă, în jurisprudența acesteia, că a fost respinsă o sesizare de neconstituționalitate. Pe problematica pensiilor militare, CCR a pronunțat foarte multe decizii de respingere a pretențiilor unor „atoateștiutori” care cred că știu ce este Constituția, dar nu o înțeleg, probabil și ale domnului Ujică. Dovada este că marea majoritate a acțiunilor în instanță pe această temă (a pensiilor militare) au fost respinse, iar dacă s-a întâmplat ca vreo instanță să aprobe astfel de acțiuni, punerea în executare a unei hotărâri contrare deciziilor CCR, nu a avut loc. Din fericire, noul proiect al legii pensiilor militare de stat va rezolva favorabil situația pensiilor militare de stat, inclusiv ale celor diminuate. Și la elaborarea acestei legi eu am avut o participare apreciabilă. ”Domnul” Ujică și dumneavoastră ce ați făcut? Ați stat pe margine și ați înjurat! La asta văd că vă pricepeți. Acum, că legea respectivă este deja în faza finală, consider că nu mai am ce vorbi cu dvs, cu atât mai puțin cu „marele avocat Ujică”. Totuși, veți beneficia și dvs. de prevederile acestei legi.
  C. Alexandru
  Jurist

  P.S. Aprecierea dvs. privind profesia mea este expresia unui om lipsit de bun simț. Păcat!"
  ++++++++++++++++++++++
  Ce rapandulă de om...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest bou de jurist cunoaste macar cel mai elementar principiu de drept prin care se spune ca dreptul se modifica/actualizeaza odata cu evolutia societatii respectiv a evenimentelor care anima societatea sau mediul din care faci parte.
   Deci domnule jurist angajat in doar slujba propriilor interese consideri ca nu au fost destule evenimente asupra factorului militar in asa fel ca pensiile militare sa redevina pensii militare pe aceeasi limba si tratament nediscriminatoriu intre militari. Nicaieri nu se precizeaza ca actualele legi nu pot fi abandonate in favoarea unor legi noi in pas cu evolutia fenomenelor in armata si societate.
   Regretabil ca un ”jurist” de o asemenea speta a ajuns sa negocieze pe furis fara un dialog constructiv cu ,camarazii de suferinta, soarta unei intregi colectivitati de militari intre care si adevarati militari prin ocupatie si atributiuni.
   M-as bucura daca cel putin ar avea bunul simt sa se informeze de pe aceste bloguri despre părerile si propunerile oamenilor.
   Oricum replicile noastre la modul de actiune a acestei gasti beneficiara de privilegii- chiar daca pensiile se vor indexa doar cu 1% pe an ,vor ajunge pe masa tuturor factorilor politici de decizie.

   Ștergere
  2. E senil, ce e de comentat? Sa sune cineva la Spitalul nr. 9,.sa il ridice si gata! Si sa ii puna pe scari in mod preventiv si o coaja de banana! Ce sa comentam? Daca vin rusii, stim bine ce ar pati senilul ala din partea militarilor romani: ar fi condamnat si aruncat in inchisoare pt. terorism si atentat la siguranta nationala!

   Ștergere
  3. mai lasa-ne naibii ca ne-am saturat de rusii astia,nu ne intereseaza.
   Ne deranjeaza mai mult cum aceasta gasca a negociat cu camarila Boc in secret schimbarea in contributivitate a pensiilor militare iar acum ne dezvaluie ca de fapt de 3 ani negociaza tot in secret o noua lege care binenteles sa le mentina avantajele materiale cîstigate cu orice pret pentru restul populatiei pe care-i considera niste naivi.
   Asta-i magaria pe care nimeni nu o sesizeaza.

   Ștergere
  4. Mai, "guristul" lui peste, cine a recurs la "stiinta" ta, plina de greseli de exprimare? Te bagi in seama precum paduchele, sa avem si noi pe cine injura? Sau te-au trimis la discutii pe tine, ca pe orice lacheu, sa pupi mana izmanarului pentru argintii aruncati bolsevicilor din spatele tau, altii fara coloana vertebrala? Da' ce plin de importanta te mai crezi, gunoi uman! Poate ti-ar prinde bine publicarea "faptelor de vitejie" savarsite in tineretea activa, sa te mai potolesti...

   Ștergere
  5. @ Tavarisci palkovniku kamandoru:
   - oare pensiile alea smecherite(pe L241 si pe L119) , mai mari decat ale fostilor sefi de smg sunt constitutionale de nu trebuie recalculate. Trebuie sacrificati zeci de mii de rezervisti cu onoare si demnitate militara pentru un grup de smecheri ?
   -oare e constitutional ca un rezervist din grupa "alte conditii" sa fie tratat la fel cu acrobatii, trombonistii ?
   -oare e constitutional ca un rezervist care a slujit zeci de ani sub drapel sa aiba conditii normale, cel mult deosebite iar circarii, trombonistii...sa aiba speciale?
   - oare e constitutionala aplicarea discriminatorie a HGS 1019 dupa data iesirii la pensie? Oare constitutia unui stat demn si onorabil permite ca 2 rezervisti care au muncit cot la cot in aceeasi perioada de timp , in aceleasi conditii de munca( stres, aplicatii, alarme, exercitii tactice, poligoane etc) sa beneficieze de conditii diferite , functie de data pensionarii?
   - in ceea ce priveste faptul ca sunt multi pensionari cu pensii mai mici decat ale militarilor, tavarisci palkovniku, e adevarat si e foarte trist dar acest lucru nu schimba cu nimic problema si dilema. Ar trebui mai intai sa aratati cu degetul spre pensiile alea smecherite (in genere peste 2000 euro) pe care le sustineti si nu doriti sa fie recalculate , nu spre pensiile relativ modeste ale majoritatii rezervistilor. Si apoi, o viata de sacrificii si restrictii sub drapel merita macar o recompensa de final. In privinta pensiilor militarilor, ati face mai bine sa va amintiti de comisioanele grase si laptoase incasate de cei din aga, cons de admin, de salariile exorbitante ale unor sefi si subsefi de regii mai mult sau mai putin autonome, de magariile uriase ale celor de la anrp si multe altele. Scoateti ochelarii de cal si incercati sa vedeti realitatea zilei . Rezervistii merita sa fie tratati demn, onorabil si cu aceleasi unitati de masura !

   Ștergere
 9. http://www.puterea.ro/bursa_zvonurilor/fabrica-de-generali-la-control-108527.html

  RăspundețiȘtergere
 10. MERKEL..,,Ea a mai atras atenția că dacă diplomația nu va avea succes în relația cu Rusia pentru soluționarea crizei ucrainene, atunci Europa și SUA vor trebui să analizeze alte opțiuni, excluzând-o însă pe cea militară, potrivit Reuters.
  Ce zici,, Translatore" ....??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestia cu Europa si SUA este slogan strict european! Mai, ce e asa greu de inteles? Germania va milita dintodeauna contra unui conflict din motive struct economice: este mare putere economica si ar fi si mai multumita daca rusii i-ar furniza gaze direct granita in granita, ocupand toata Ucraina si Polonia si pe oricine! Nu este dispusa sa intre in conflict cat timp ii este garantata suveranitatea, fiind capabila sa importe gaze de la rusi si sa face diverse schimburi comerciale (atentie - are inclusiv fabrici auto in Rusia) cu Rusia, chiar daca Rusia a ocupa 3/4 din Europa!

   In schimb, pt. SUA orice pas al Rusiei dincolo de granita ei, inseamna un atac direct la suprematia militara a SUA! Lucru de neacceptat pt. SUA pe care le doare in cot de gazele rusesti, fabricile VW sau Renault din Rusia si de afacerile Europei cu Rusia, in general!

   Iar Rusia, din moment ce si-a prelivrat gazele chinezilor pt. urmatorii 20 de ani, o doare in cot de micile "fuserii" cu Europa, reintrandu-i in cap si pe dret acum ca daca redevine putere militara de temut, oricum va avea beneficii mult mai mari. Doar ca trebuie sa puna SUA la punct.

   Atentie la un detaliu extrem de important pe care precis nu l-ai observat! In cazul unui conflict Rusia-USA, cel care pierde, in realitate nu pierde mai mult decat daca ar evita conflictul! Daca l-ar castiga rusii, acestia oricum nu ar intra in Washington, si nici daca ar castiga americanii - acestia nu ar ocupa Moscova. In cazul in care ar castiga americanii, au de suferit doar statele limitrofe din Europa de Est, in cazul in care castiga rusii au de suferit tot statele limitrofe din Europa de Est. Practic cele 2 puteri NU au nimic de pierdut decat daca NU riposteaza una celeilalte, nu daca se "incolacesc"!

   Ștergere
 11. Cezare ,noi avem amenajata o coliba pe lînga vreun izvor si pe aproape de stîna sa ne adapostim pîna” trec ”rusii. Sa semene cu bîrlogul ursului ca atunci stam linistiti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Detectie termica! N-ai sanse sa nu fii descoperit!

   Ștergere
  2. Cu blanile de urs in cui , rusul trece, ursul ramîne ! bingo

   Ștergere
 12. Categoric ..Piloate ....tot confortul .......

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ai sub 63 de ani, nu mai apuci niciun confort! Probabil nu cunosti cel mai sumbru scenariu de razboi post-NATO! La acest moment, rusii ca si americanii, au locatiile exacte prin satelit ale oricarui punct de interes militar din teritoriul advers. Mai exact: rusii au coordonatele prin satelit ale oricarei unitati militare, oricarei baze, centru de comanda, raion de dislocare, raion de concentrare, raion de mobilizare, aerodrom, centru radiolocatie, SMG, Marele Cartier, presedintie, parlament etc. etc.

   Imagineaza-ti ce inseamna sa lovesti punctual respectivele puncte de interes militar prin lovituri aeriene si cu rachete, in primele 2-6 ore de la declansarea starii de alerta, adica inainte de a mai apuca sa intri in dispozitiv de lupta, dar cu toate fortele si mijloacele grupate. Nu costa decat 1-2 rachete dirijate GPS pt. fiecare baza/centru/raion etc.

   Ștergere
  2. Cu blanile de urs in cui , rusul trece, ursul ramîne ! bingo

   Ștergere
  3. @ CEZAR vs. avianyc. Parca esti/sunteti copii! Aveti in cap ideea de a supravietui in munti, nu? E usor teoretic! Practica in schimb te omoara in munti! Gandeste-te/ganditi-va ca trebuie sa supravietuiti nu o zi sau doua, ci 50 de ani sau cat dureaza pana pleaca rusii acasa. Inclusiv iernile! Hrana, boli, frig, zapada, inghet - nu doar vara mancand mure!

   PS: Nu mi-o lua/luati in nume de rau. Va spun lucrurile astea din perspectiva unui absolvent oarecare ale celei mai dure scoli de lupta si supravietuire in munti si pe timp de iarna [https://www.youtube.com/watch?v=VCJsToDH5wM]! Pt. mine nu ar fi o problema a supravietui 50 de ani in munti sau oriunde, insa nu pot sa am aceleasi pretentii si de la membrii familiei mele. Cum nici voi nu ati ascorda sanse familiilor voastre!

   Ștergere
 13. Caprare,am o presimtire.
  Cred ca onorat de invitatia lui CALIN , mo/bo-șorogul Alecu a purces la antamarea unei noi legi a pensiilor ,lege care o sa ”multumeasca ” pe toata lumea ....................bineinteles ,pe ai lui, cu el in frunte.
  Tu nu banuiesti acelasi lucru din moment ce s-a abtinut sa-l puna la punct pe ”pretenul” lui, juristul ancmrr.

  RăspundețiȘtergere
 14. Retinut interesul pt. C. Alexandru! Va fi "executat" in viitorul material! Intre timp, rezervistii din Bucuresti pot sa ii presare coji de banane pe acolo pe unde circula! Dar! Liderii ANCMRR din teritoriu sau membrii ANCMRR din Bucuresti, ce fac din moment ce inca nu l-au internat la Sectia de Neuropsihiatrie a S.M.C.? Pana la urma, aceasta e datoria lor, si mai putin a noastra a celorlalti!

  RăspundețiȘtergere
 15. Piloate ...m-a speriat ...,,Translatorul "...drept urmare am luat masuri ..adapost bine garnisit sub muntele ..Gaina ...blindaj de plumb ...filtre ..apa curenta ..alimente (caprite ) pt 50 years ....etc ..etc ...
  Oricum rusii trec la ..mare inaltime cu Tu..xxxx...peste 15000m....asa ca nu avem greturi..!!
  Sa-l vedem pe el ...unde pleaca cu boracii ..cu soacra ...etc ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai, nu ai invatat nimic la tactica? Doar in prima faza vin cu TU! In etapa a 2-a, te iau "terestru", iar in cea finala te "consolideaza" cu vreo 50 de ani de ocupatie!

   Ștergere
 16. "Cele doua proiecte de lege a pensiilor militare care circula in prezent pe net reglementeaza includerea in baza de calcul a unei medii pentru funcția de baza aleasa din ultimii 5 sau 10 ani.
  De regula, posibilitatea de a alege baza de calcul dintr-o perioada medie de activitate atenueaza riscul de a transfera in pensie evenimente accidentale, care au diminuat temporar veniturile militarilor, sau venituri nepermanente.
  Ambele propuneri de legiferare au sesizat efectele negative pentru câteva categorii de militari precum si avantajele create pentru altele, merituoase sau nu, ale mediei ultimelor 6 luni de activitate pentru funcția de baza, așa cum a fost reglementată de L 164/2001.
  Pe langa retrogradarea in functie, ca masura disciplinara, in ultimii ani de activitate pot interveni, independent de vointa militarului, si alte evenimente care pot determina diminuarea soldei, asa cum ar fi:
  - in perioadele de reduceri masive ale efectivelor, au fost si militari care au preferat sa treaca pentru câțiva ani pe o funcție inferioară, uneori in alta garnizoana, in loc sa accepte disponibilizarea, cu o pensie anticipata.
  -între anii 2010-2012 guvernul boc-basescu-blaga-berceanu-udrea au redus soldele cu 25%, ca măsura de austeritate pentru toți bugetarii. De ce sa fie transferate in pensie acele diminuări, pentru toti militarii care s-au pensionat in anii 2010-2012, in situația in care baza de calcul ar fi o medie pentru ultimele 6 luni? Sunt de neînțeles si egoiste abordarile care susțin revenirea la baza de calcul stabilita din ultima solda de funcție sau media pe ultimele 6 luni de activitate.

  Alegerea bazei de calcul dintr-o perioada de 10 ani, sau chiar si de 5ani, da posibilitatea evitarii micsorarii pensiilor unor militari din motive care nu le sunt imputabile."....By ..Huhu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @CEZAR10 februarie 2015, 09:11
   Ma uit si nu-mi vine a crede! Vezi ca se poate? Exista momente ca sa mai lasam mistourile deoparte. Observatii pertinente!
   Sa vezi ce o sa te laude... Dar mai bine tac, sa-ti fie surpriza maxima!

   Ștergere
 17. Domnule Alexandru, v-am adresat cateva intrebari de bun simt ,in cadrul comentariilor la articolul presadent,de ce refuzati sa raspundeti?De ce nu recunoasteti ca ,LA ORDIN, ati omis sa faceti ceeace era normal, si anume sa SUSTINETI SI SA PROMOVATI amendamentele care inlaturau discriminarile,si faseau ca noua lege sa fie una corecta.Ati acceptat toate mizeriile propuse de OPREA,pentru ca va convine,si pentru ca sunteti remorca UNPR,la fel ca PRICINA.Pacat de militarii adevarati ca au ajuns SA FIE REPREZENTATI de oameni inchistati la minte in dogmele comuniste,si in mentalitari retrograde. GERULA

  RăspundețiȘtergere
 18. Gelu Oescu, verifica-ti MAIL-ul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vazut! Public sau nu? Eu nu public nimic fara acceptul persoanei care mi-a acordat incredere!

   Ștergere
 19. ..a fugit in munti ..de frica rusilor ...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E misto in Alpi sau in M-tii Stancosi! In Carpati nu prea ai unde sa te refugiezi in siguranta!

   PS: Dar tu ce ai vrea sa fac? Daca ma "inclestez" cu rusii si apuc sa mai si supreavietuiesc, romanii ar fi in stare sa imi taie o data pensia dupa! Asa ca fapt divers: prost proiect de lege pt. situatiile de invaliditate si pt. urmasi!

   Ștergere
 20. Geluleeee, vezi de mail!!!
  PS.
  Nu-l lua pe Cezar cu tine, ca asta-i campion la schiat. Schiaza fostul sef de ferma, pina i se inmoaie betzele...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuze, dar nu stau mereu cu laptopul la mine! Mai trebuie sa si muncim din cand in cand!

   Ștergere
 21. Merge si fara ..bete ! Mai rau-i cand se inmoaie ....genunchiul ....hi..hi ..

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!