marți, 17 februarie 2015

Felicitari "luptatorilor din umbra" pt. mesajele ferme transmise Comandantului Fortelor Armate ale Romaniei, presedintelui Klaus Iohannis!

In loc de introducere: "Din inițiativa președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a început procesul de consultări la nivel interinstituțional pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare. Consilierul prezidențial George Scutaru și consilierul de stat Sebastian Huluban au avut astăzi o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaților pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naționale, solicitându-se din partea deputaților propuneri în acest sens. Administrația Prezidențială anunță că un demers similar va fi făcut în Comisia de Apărare a Senatului. Între timp, se primesc de la instituții ale statului evaluări privind riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, informații care vor fi folosite în elaborarea documentului final. Procesul de definitivare a Strategiei Naționale de Apărare va include și discuții cu organizații nonguvernamentale, care își desfășoară activitatea în domeniul securității naționale.

***

Este imbucurator faptul cand dupa 4 ani, 2 luni si 17 zile de umilinte continue, esecuri permanente, traume, intoxicari, durere, minciuni si altele asemenea, mai exista (inca) militari in rezerva/retragere romani care lupta prin orice mijloace pentru a le fi redata demnitatea.

Dar mai bine sa citim un mesaj transmis presedintelui Romaniei de catre unul dintre "luptatorii din umbra" ai Romaniei care refuza sa moara in genunchi, mesaj care face mai mult decat 1 000 de foiletoane de cuvinte, discursuri, promisiuni si altele. Persoana nu se recomanda din motive lesne de inteles, un "luptator din umbra" nu isi face reclama niciodata, dar face ce stie mai bine: lupta cu adevarat pana la capt! Atentie! Mesajul demonstreaza din plin si cum unii precum Ponta, Dusa, Oprea, R. Plumb, fac pe "ne znaiu" (adica "pe prostii") in privinta problemelor reale ale militarilor romani, la fel precum predecesorii lor, dar si precum unii lideri "consacrati" ai rezervistilor.

Extras din mesajul transmis grupului "R-26500": "Fac parte dintr-un grupa "ALTE CONDITII" (Pst., Cc., Pi., T.O.), le-am"gustat"pe toate cca 21 ani din 33, atat am putut. Am pensie reintregita in baza acelei Legi nr. 241/2013, 4 350 lei. In data de 01.01.15 i-am adresat COMANDANTULUI FORTELOR ARMATE o petitie, cu propuneri, in mare parte inspirate din "zicerile"voastre".


Extras din mesajul transmis presedintelui Klaus Iohannis


"DOMNULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI, COMANDANT AL FORTELOR ARMATE

Am onoarea sa va salut!

Vă rog, cu respect, să consideraţi datele şi informaţiile din conţinutul mesajului care nu vizează strict activitatea instituţiei dvs., ca fiind suport informativ necesar pentru a înţelege exact ceea ce se întâmplă în România privind încălcarea principiilor statului de drept şi ale drepturilor democratice fundamentale ale cetăţenilor români.

Ma adresez d-voastra, in calitatea pe care o detineti de Comandant al Fortelor Armate, in spiritul si in baza Constitutiei, ptr. a atrage atenţia instituţiei dvs. asupra situaţiei de discriminare legislativă şi socio-profesională, precum şi asupra încălcării drepturilor fundamentale ale omului de către statul român la care sunt supus eu "militar veteran"al Armatei României,care am servit interesul naţional,am respectat cu credintă jurământul militar, fiindu-mi recunoscute meritele prin decoratii conferite de Secretarul general NATO, Presedintele Romaniei, Ministerul Apararii.

Vă solicit în acelaşi timp sprijin efectiv şi urgent, prin toate mijloacele şi căile avute la dispoziţie de instituţia dvs., pentru a contribui la eliminarea stării de discriminare şi de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, exercitate de statul român asupra militarilor români".

[Strict pt. grupul "R-26500": "Urmeaza propunerile mele asemanatoare cu ale d-voastra:
.......................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................."


În contextul celor expuse, solicit, cu respect, intervenţia instituţiei dvs. prin orice modalitate consideraţi de cuviinţă şi cu instrumentele pe care le aveţi la îndemână, pentru a contribui la eliminarea discriminării şi nerespectării drepturilor fundamantale la care sunt supuşi militarii români şi familiile acestora, fie prin reimplementarea în legislaţia română a legilor specifice de salarizare şi de pensionare pentru militari, fie prin varianta alternativă pe care am prezentat-o, cel mai important fiind să nu mai fim discriminaţi faţă de restul societăţii româneşti.

Data: 01-01-2015
Cu deosebită consideraţie şi speranţă,
COLONEL"VETERAN"(rez.) ..........."
***
RASPUNSURI PRIMITE PANA LA ACEST MOMENT 

1]. "Petitia nr.1195/19-01-2015
Domnule……………….,

Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui Romāniei, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastra.

Īn vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Ministerul Apararii Nationale si la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vārstnice.

Urmeaza ca, īn termenul legal, institutiile sesizate sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.

Cu stima, Consilier de Stat, Gabriel-Cristian Piscociu

2]. MINISTERUL MUNCII, FAMILIEl, РROTECTIEI SOCIALE SI PERSOANELOR VARSTNICE

Nr.2393/RG/382/RP/360/IG/11.02.2015

Către: Domnul Colonel…………….
Ref: Propuneri modificări legislative în domeniul salarizării și al pensiilor pentru militari

Stimate domnule Colonel,

La memoriul dumneavoastră, adresat Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, înregistrat cu nr. DRA2/1195/19.01.2015 și redirecţionat către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vă facem cunoscute următoarele:

Potrivit Programului de guvernare 2013-2016, la Capitolul Apărare” este prevăzută Revizuirea cadrului normativ specific domeniului apărării, managementului carierei militare, salarizării şi sistemului de pensii ocupaţionale pentru militari.

Potrivit competenţelor conferite de lege, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va analiza propunerile de modificare a actelor normative sau proiectele de lege care vizează domeniul salariilor si pensiilor, în conformitate cu obiectivele asumate prin Programul de guvernare.

Totodată, dorim să menţionăm faptul că am reţinut propunerile dumneavoastră, atât cele referitoare la o legislaţie distinctă de salarizare și de pensionare pentru militari, cât și cele referitoare la varianta alternativă - referitoare la o legislaţie unitară de salarizare și pensionare, cu respectarea strictă pentru militari a tuturor drepturilor cetăţenilor civili.

Dorim să vă asigurăm, domnule Colonel………..., de buna credinţă a ministerului nostru în rezolvarea tuturor problemelor semnalate de veteranii și de pensionarii militari, tot respectul nostru pentru întreaga activitate desfăşurată şi vă dorim multă sănătate.

Cu stima,
Director adjunct
Directia Politici Salariale
, Str. Dem. I. Dobrescu, nr. 24, Sector 1, Bucureşti Tel.: 4021 313 6267, relatiicupublicul@mmuncii.ro, www.mmuncii.ro


3]. Ministerul Apararii Nationale: ? Nu am primit pana astazi raspuns".Ar mai putea fi ceva de adaugat! Da! Felicitari, domnule colonel si tuturor celor "din umbra" care procedati identic! Si multumim pentru increderea acordata celor care suntem la fel ca Dvs!


UPDATE TEHNIC

Pentru cei care nu cunosc exact ce s-a intamplat in 2011! Persoana din exemplu a lucrat 21 ani in grupa "ALTE CONDITII", din 33 ani efectiv. Si a iesit cu cuantumul pensiei militare de 4 350 lei pe care il si declara. 

Urmare a Legii nr. 119/2010, pensia persoanei respective a fost recalculata si redusa cu cca. 30% fata de cea militara in baza Legii nr. 164/2001. Intrucat pentru cei 21 ani lucrati in "ALTE CONDITII", i-a fost acordata o majorare de punctaj de numai 50% in loc de 100%, pt. fiecare an lucrat in "ALTE CONDITII". Acest fapt a determinat diminuarea la jumatate a punctajului pt. anii lucrati in "ALTE CONDITII" fata de cel care trebuia acordat in mod normal, si o scadere a pensiei in medie cu 1,5% pt. fiecare an lucrat in "ALTE CONDITII", cca. 30% per total. Aceasta se datoreaza unei erori legislative de natura tehnico-juridica si matematica flagranta inclusa "din pix" in Legea nr. 119/2010. In privinta legii in cauza nu corespund d.p.d.v. logic si matematic prevederile art. 8 cu cele ale art. 11. Asa cum precizeaza Art. 8 din Legea nr. 119/2010, intre grupa "ALTE CONDITII" si grupa "CONDITII SPECIALE" exista o diferenta fundamentala: se acorda 6 luni vechime suplimentara in munca la fiecare an lucrat in "CONDITII SPECIALE" si 12 luni vechime suplimentara in munca la fiecare an lucrat in "ALTE CONDITII". Numai ca la transpunerea financiara privind departajarea grupelor la pensie, atat personalul din grupa "CONDITII SPECIALE", cat si personalul din grupa "ALTE CONDITII" beneficiaza de aceeasi majorare de punctaj de 50% pt. fiecare an efectiv lucrat indiferent de grupa, indiferent ca vechimea suplimentara este de 6 luni sau de 12 la fiecare an lucrat. Prin urmarea legea stramba facuta pe "genunchi" acorda aceeasi majorare de punctaj de 50% pt. fiecare an lucrat atat in grupa "CONDITII SPECIALE/GRUPA I DE MUNCA", cat si pt. fiecare an lucrat in grupa "ALTE CONDITII", numai ca ultima NU este nici pe departe aceeasi grupa de munca cu vreuna dintre cele mentionate. D.p.d.v. legal cele 2 categorii de grupe NU sunt identice, ci dimpotriva, sunt complet diferite. Urmarea a fost diminuarea brutala pt. personalul grupei "ALTE CONDITII" a pensiilor recalculate in sistemul public fata de cele militare.

Sitiatia se repeta identic in Legea nr. 263/2010 - a se vedea art. 18 si 100. Concluzia este cea care se vede: grupa "ALTE CONDITII" este recunoscuta doar la nivel declarativ in legislatia actuala. In realitate, nu exista nicio diferenta de tratament la pensionare intre grupa  "ALTE CONDITII" si grupa "CONDITII SPECIALE", desi vechimile suplimentare in munca si stagiile suplimentare de cotizare sunt complet diferite.

Urmare a erorii mentionate, in anul 2011 a fost diminuata marea majoritate a pensiilor personalului din grupa "ALTE CONDITII" in medie cu 30%. Evident ca sumele respective au fost alocate pt. cresterea simbolica a altor pensii doar pt. "a da bine" la numarul pensiilor majorate. Guvernul Ponta in loc sa corecteze deviatia legislativa mentionata si care ar consta in majorarea cu 100% a punctajului pt. anii lucrati in "ALTE CONDITII", a "reintregit" respectivele pensii prin Legea nr. 241/2013. Aparent, intrucat acestea sunt "inghetate" incepand cu acelasi an. Ceea ce inseamna ca in momentul in care vor incepe sa fie indexate (de principiu, in anul 2021 -  pt. o diminuare in trecut de cca. 30%), acestea vor fi in realitate tot egale cu ale personalului din grupa "CONDITII SPECIALE" - adica rediminuate si tot cu 30% fata de pensiile foste militare.

Daca verificati legislatia in acest moment si incercati sa stabiliti daca exista vreo diferenta la calcului pensiei intre un parasutist militar actual (cum este cazul persoanei devenite subiect al materialului) din grupa "ALTE CONDITII" cu 12 luni vechime suplimentara la an si seful unei fanfare militare din grupa "CONDITII SPECIALE" cu 6 luni vechime suplimentara la an, veti descoperi ca NU, NU exista diferente! Nici la calculul pensiei, nici la reducerea varstei de pensionare - cele 12 luni la an pt. parasutist au caracter teoretic si atat! Totul a fost facut "din pix" adica "la misto" in 2011, iar dupa 5 ani NU s-a schimbat nimic! Aceasta este realitatea!

37 de comentarii:

 1. Şi, dacă tot suntem la momentul felicitărilor, să-i felicităm şi pe tanchiştii români.

  https://www.youtube.com/watch?v=hvGrUve5Lkc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari! Stiu despre ce este vorba! Ma refer la initiativa! Exact asa trebuie!

   Ștergere
 2. Mai sunt si alte materiale care au ajuns prin Cotroceni. http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/02/15/opriti-accesul-carpacilor-la-conducerea-armatei-8732

  RăspundețiȘtergere
 3. Apropo, pentru cei interesati de intentiile guvernului privind legea pensiilor militare, iata ce declara Vitcor Ponta in camera deputatilor pe data de 02.02. 2015, in yiua in care legea era programata, conform spuselor domnului Dusa, sa intre in Parlament: http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/02/18/pensiile-militare-si-grijile-lui-ponta-8778

  RăspundețiȘtergere
 4. Tra ,la ,la dar propunerile sunt la secret ca si legea guvernului ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Persoana in cauza afirma ca s-a inspirat "in mare parte" din materialele si discutiile din zona "R-26500", prin urmare s-a identificat cu anumite situatii (de exemplu cauza diminuarii/inghetarii pensiilor celor din grupa de munca cu cel mai mare risc profesional).

   Pe de alta parte, petitia omului nu lasa de interpretari! Nici nu se mai gandeste la pensia lui, ci solicita in sprijinul militarilor (mai ales activi) una din doua:

   - ori ridicarea tuturor limitarilor si interdictiilor de drepturi fundamentale, adica tratament absolut egal IN DREPTURI si pt. militari ca pt. ceilalti cetateni
   ORI
   - pensie militara si lege speciala de salarizare in schimbul in schimbul acceptarii limitarilor si interdictiilor de drepturi fundamentale!

   Mai clar ca atat, ce vrei?

   Ștergere
 5. În primul rînd vrem o economie puternica ,un guvern puternic curatat de lichele, oameni bine platiti si cu pensii decente nu de 700-800 de lei după 40 de ani de munca , vrem o justitie cu unDNA puternic si împartial, un parlament redus si eficient ,fara hoti si corupti ,o curte de conturi si o ANI superputernice si eficiente in stoparea risipei.
  Cînd le vom avea pe astea ne putem gindi si la o armata eficienta si debarasata de cheltuieli inca ineficiente pentru cladiri,cercuri militare, camine de garnizoane, cazarmi dezafectate,etc părasite dar cu cheltuieli de intretinere.
  Cînd vor fi indeplinite acestea ne putem gindi si la militari si forte de ordine sub control civil, bine dotate ,echipate si hranite.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Le vom avea dupa armistitiul ruso-roman de la Bucuresti! Abia dupa aceea "ne putem gindi si la militari si forte de ordine sub control civil, bine dotate, echipate si hranite".

   Ștergere
 6. Sarmanul colinel cu numai 4350 de lei după revenirea la legea jmecherilor 164. Vai saracu ce pensie de mizerie pentru românica noastra. Cred ca o sa-i dea lacrimile presedintelui cind o sa citeasca scrisorica ”discriminatul”. Va fi jale in tot palatul Cotroceni si nu numai.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti sarac cu duhul si cam "ratacit" cu mintea! Citeste bine materialul! Omul a fost in parasutist/cercetas, adica in grupa "ALTE CONDITII" - ceea ce si precizeaza, 21 de ani din 33 lucrati efectiv. Asta inseamna ca a iesit pe L. 164/2011 cu 4 350 lei ceea ce este normal. Un colonel de muzica, cu aceeasi vechime efectiva de 31 ani in armata, dar aflat intr-o grupa inferioara de risc profesional a iesit cu o pensie undeva la 2 500-3 000 lei ceea ce este iar normal.

   Cand s-a schimbat legislatia si au fost desfiintate pensiile militare, Boc a stabilit ca grupa de munca a colonelului de parasutisti/cercetare sa ramana asa pe hartie - adica i-a lasat pe parasutistii sa creada ca au si ei o grupa de munca separata, dar la recalcularea pensiei le-a calculat ca la grupa de munca a colonelului de muzica. Fapt pt. care a acordat si colonelului de parasutisti/cercetare si celui de muzica aceeasi majorare de 50% pt. grupa de munca. Urmarea este ca a scazut pensia colonelului de parasutisti la cu 1 000-1 500 lei ajungand egala cu a colonelului de muzica, respectiv 2 500-3 000 lei.

   Din 2013, colonelul de parasutisti are pensia reintregita la 4 350 lei. Numai ca a fost pacalit! Adica L. 241/2013 i-a inghetat pensia pana in anul 2021-2022. In acel an, va iesi din "inghetare" si va avea pensie urmare a neindexarii, egala tot cu a colonelului de muzica.

   Dar tu tot oricum esti "ratacit" la minte, altfel stiai din prima ca nu pot sa existe 2 grupe de risc profesional diferit cu acelasi mod de calcul al pensiei! Altfel, ne faceam toti muzicanti si nu mai caraiam niciunul nimic, aveam pensii egale si gata! Numai ca armata a avut nevoie si de alte specialitati decat de de muzici militare!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 7. Păi de asta nu spun sindicalistii militari-istorici si filologi la televiziuni ce pensii au după revenirea la L 164 cînd sunt intrebati. Nu cumva sa se revolte poporul si sa nu mai prinda indexarea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conform datelor prezentate public de M.Ap.N., cele mai mari pensii sunt contributive, respectiv pe L. 119/2010, si nu pe L. 164/2001. Conform comunicatului M.Ap.N., dupa L. 119 cea mai mare pensie in M.Ap.N. crescuse de la 4 350 lei (cum are colonelul din exemplu) la 12 000 lei in 2010, acum cca. 135 000 lei. Iar colonelului de parasutisti din exemplu i-a scazut pensia pe contributivitate in 2010 la 2 500-3 000 lei!

   Si atunci, despre ce revolta discuti? Ce, ai ai intrat in panica cumva ca adevarul tot iese la iveala? Explica cum e posibil ca pe L. 164/2001 sa ai pensie de 4 350 lei, iar la contributivitate de 13 500 lei! Decat numai daca in ultima situatie ai fost "scmecher" in activitate, si ai avut 13 500 din prima pana in ultima zi a carierei! In conditiile in care nici solda sefului SMG de astazi nu ajunge la aceasta suma!

   Ștergere
  2. Si dupa mintea aia a ta, cam ce pensie ar trebui sa aiba un colonel cu vechime integrala ? Ca sa te ajut, un judecator are peste 10,000 ron pensie la vechime integrala.

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu imi place avatarul tau! Spune multe si despre personalitatea ta!

   Ștergere
  2. @ Neacsu 18 februarie 2015, 08:49. Daca e sa ma intrebi pe mine, este un joc stupid, intrucat chiar este vorba despre una si aceeasi persoana in proportie de 100%. Stii ca dedublarea personalitatii este o chestie destul de "nasparlie" [http://ro.wikipedia.org/wiki/Dedublarea_personalit%C4%83%C8%9Bii]! Problema e si mai grava cand cel in cauza se mai si detripleaza sau chiar se deincinceaza. Cei 2 sunt aceiasi si cu cel care isi spune "mos alecu". Sindromul este intilnit in isterie, psihoze alcoolice (cel mai probabil in cazul de fata), stari maniacale si schizofrenie.

   PS: Am sa iti spun in particular despre ce e vorba! E si mai grav decat pare, am date certe! Asa pe scurt: cel in cauza gestioneaza si un blog propriu. Din lipsa de cititori interesati, de ani de zile se comenteaza singur: ba e infanterist, ba pilot, ba jurist, ba finantist, ba in M.Ap.N., ba in M.A.I.. Are probleme la mansarde precis!

   Ștergere
 9. Nu cu,, luptatorii "din umbra ..se tine piept ...armatelor invadatoare !
  Sunteti deprofesionalizati complet .....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da cu cine? Cu grupa de muzici militare in aparare pe marginea la lanului de porumb?

   Ștergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 11. Scenariu apocaliptic: Romania ar urma sa fie impartita intre Rusia si Ungaria. SRI tace! Garda Maghiara se pregateste de razboi

  Postat la: 17.02.2015 - 18:12 | Scris de: ZIUA NEWS

  0
  Scenariu apocaliptic: Romania ar urma sa fie impartita intre Rusia si Ungaria. SRI tace! Garda Maghiara se pregateste de razboi

  Vizita lui Vladimir Putin la Budapesta este deosebit de importanta vizavi de conflictul din Ucraina si dorintele expansioniste ale tarului de la Kremlin. Daca la granita cu Ucraina, Romania si Polonia sunt clar de partea UE si NATO, Ungaria, prin Viktor Orban s-a aratat a fi pro-Rusia. Cu toate ca si Ungaria e tara membra NATO si membra UE. Orban face un joc periculos, dar, conform analistilor politici europeni, ar fi gata sa se alature Rusiei in cazul unui razboi pan-european, din dorinta de a reface vechiul im

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este extrem de posibil! D.p.d.v. militar Rusia nu are nevoie din partea Ungariei decat de neimplicare in survolarea spatiului sau aerian de catre rusi! Da, razboiul este inevitabil!

   Ștergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 13. In atentia acelui user cu probleme vizibile "la mansarda"! Si care intoxica pe aici dedublat/detriplat/deincincit - ba ca e infanterist, ba ca a fost pilot, ba ca a fost finantist, ba ca a fost in MAI, ba ca a fost in M.Ap.N., ba ca e militar, ba ca e civil - esti sfatuit sa apelezi la o sectie de psihiatrie! Si nu mai bea atat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule care postati sub pseudonimul R-26500 ( banuiesc ca sunteti administratorul acestui forum de discutii !) , repet o sugestie ,data cu ceva vreme in urma , resectiv renuntati la permisivitatea postarii sub anonimat deoareca la subsol afirmati ca acest blog nu este pentru rating. Este pacat ca parerile unor opameni , bine intentionati , sa fie persiflate de oricine care nu are tangente cu problematica pusa in discutie. Cred ca ar fi nimerit ca in aceasta perioada, in care se dezbat probleme vitale pentru armata si pentru oamenii care sunt sau au fost in armata , discutiile sa fie axate in aceasta directie nu pentru relaxarea unora sau altora.Sunt vizitatori care trec prin acest blog dar il parasesc repede cand constata ca discutiile aluneca in derizoriu. Consider ca si o replica , fie si caustica , trebuie data in asa fel incat persoana careia i se adreseaza sa nu fie lezata si sa plece de aici.

   Ștergere
  2. @ Trofin 18 februarie 2015, 09:52. Asa este! Dar acest fapt inseamna moderare permanenta! Ceea ce determina intarzieri in aparitia unor comentarii intrucat nu poate sa stea nimeni "lipit" permanent de un laptop. Dar facem asa cum ati spus!

   Ștergere
 14. 1. Problema plăţii 100% a grupei Alte Condiţii se cunoaşte de către guvernanţi. Reaua credinţă a acestora şi "căderea la pace" cu duşmanul a unor asociaţii militare gen SCMD şi ANCMRR, fac ca aceasta să nu fie pusă în practică. Nu există nici o scuză în acest sens;
  2. Chestia cu războiul este discutabilă. Ruşii nu-şi vor permite un război fizic cu NATO, aici, în această arie geografică şi nicăieri în lume fiind mult mai rentabil şi mai eficient să-l poarte economic, şantajînd Europa cu gazele pe care i le livrează. Aduceţi-vă aminte de conflictul transnistrean. Pentru a-i supune pe basarabeni şi a-i chema la ordin, rusnacii le-au tăiat gazul în plină vară. Ce-a rezultat? Populaţia din Basarabia care locuia la bloc îşi gătea mîncarea în balcoane cu lemne adunate de prin parcuri. Un astfel de conflict s-ar acutiza foarte repede, ducînd la o nouă conflagraţie mondială şi unde, de ce să n-o spunem, s-ar folosi pentru prima dată armele nucleare. Să nu uităm faptul că, indiferent de ideologia politică a Chinei şi a Japoniei, acestea au mari diferende teritoriale cu Rusia, diferende care nu au fost rezolvate nici pînă acum de la sfîrşitul celui de-al 2-lea Război Mondial. Din păcate, ai noştri politicieni de rahat, care au guvernat chipurile această ţară 25 ani, au distrus şi vîndut în interesul lor personal, toată industria românească. Nu mai există nici un sector economic relevant şi independent de terţi. Nici măcar Cugirul nu mai poate fabrica AKM-ul în producţie de masă, după ce a fost fărîmiţat şi chipurile privatizat. Suntem, pe româneşte “cu izmenele în vine”, aceeaşi situaţie dinaintea celui de-al 2-lea Război Mondial, pe vremea lui Carol al 2-lea.
  Nerespectarea înţelegerii de la Malta din 1989 dintre Gorbaciov şi Bush senior privind extinderea NATO, precum şi instalarea unor vectori de forţă în apropierea graniţelor Rusiei, îi conferă acesteia justificările necesare actualelor acţiuni militare din Ucraina. Şi nu în ultimul rind, să ne amintim că după destrămarea URSS, Rusia nu mai avea acces direct la Marea Neagră, fiind nevoită să plătească chirie Ucrainei pentru staţionarea flotei.
  Partea proastă pentru noi este tocmai mult lăudatul Deveselu, una dintre ţintele prioritare în cazul unui atac rusesc. Măcar de-ar fi ceva de capul acestor interceptori. Ca o paralelă, am avut o misiune în Israel după cel de-al 2-lea Război din Golf, cînd Sadam Hussein a lansat asupra evreilor rachetele SCUD C, înrudite cu cele de pe complexele 8K14 pe care le aveam şi noi la Tecuci, Ploieşti şi Ineu. Evreii erau foarte nemulţumiţi de precizia rachetelor antiaeriene Patriot livrate anterior de americani, procentul rachetelor SCUD interceptate fiind sub 20%. Norocul lor a fost că şi rachetele balistice ale irachienilor, dirijate inerţial aveau precizie slabă, majoritatea lovind înafara zonelor populate ale Israelului. Din cele cîteva care au lovit Tel Aviv-ul, una căzînd într-un parc (locul impactului l-am văzut şi eu), numai 2 au creat pagube şi victime omeneşti. Dar, să nu-i comparăm pe ruşi cu irachienii…
  În concluzie, ţin să-i dau dreptate poetului nostru naţional Mihai Eminescu, care spunea că: cel mai bun vecin şi prieten al României este Marea Neagră;
  3. Moş Alecu nu este nici Cezar, nici Aviancy sau cum şi-o mai spune. Asta garantez eu. Moşul, în majoritatea cazurilor este bine intenţionat în ceea ce face şi spune dar, aşa cum e vorba aia: “drumul spre Iad este pavat cu bune intenţii”.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Despre razboi, priveste la RO TV! Rusii intra zilnic in spatiul aerian romanesc! Restul e rutina!

   Ștergere
 15. Şi apropo de "seculara prietenie dintre sîrbi şi români", nu că ceilalţi vecini ai noştri ne-ar iubi mai mult, citiţi aici:
  "...În al doilea război mondial Iugos­lavia s-a descompus militar în câteva zile; singurul fapt de eroism a rămas bom­bardarea de către aviaţia iugos­lavă a Timişoarei şi Aradului. Iugoslavia nu a declarat niciodată României răz­boi şi nici România Iugoslaviei. Bom­be­le neexplodate găsite acum câţiva ani la Timişoara provin de la acele bombar­damente. Deşi România niciodată nu a avut pretenţii teritoriale faţă de Iugoslavia, trupele iugoslave au ocupat Timişoara o lungă perioadă după ter­minarea Primului Război Mondial, iar în 1948 conducerea iugoslavă înainte de ruptura de Stalin apucase să ceară alipirea la Iugoslavia a Banatului românesc. Această acţiune a fost promovată şi prin intermediul Uniunii Slavilor din România, organizaţie care a dispărut după conflictul Tito-Stalin."
  Mai multe pe:
  http://www.cadranpolitic.ro/?p=4581
  şi
  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/stenograme-arhivele-moscovite-cum-incercat-tito-sa-l-convinga-stalin-sa

  RăspundețiȘtergere
 16. Se confirma si in mass media informatia introdusa intr-unul dintre materialele anterioare: rusii intra aproape zilnic in spatiul aerian al Romaniei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mic pamflet - In 1989 cand inca aveam drumuri,au intrat cu masinile;acum,vazand ca autostrazile promise de guvernantii nostri nu exista,intra pe calea aerului! Oricum,PUTIN...a responsabilitate din partea celor responsabili nu ar strica.

   Ștergere
 17. In atentia R26500

  Un nou si original indemn la unitate si actiune!

  http://scmdfiliala1constanta.blogspot.ro/

  Pai, nenea... comodoru`, ce facem cu "manipulatii", "fripturistii", "imbecili", "spalati pe creiere"?
  De multe ori am zis ca "bautura-i buna da` sa te tii de ea"!
  Si eu care chiar maine vroiam sa-mi platesc cotizatia!?
  Pai, m-am razgandit. Trec de la manipulati la fripturisti ca doar n-oi fi imbecil sa raman spalat pe creier!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am citit si eu acel material. Am ramas uimit de viziunea pe care o prezinta domnul comandor cu privire la confratii sai , militarii rezervisti. Ce ma uimeste pe mine in ultima vreme , este caracterul mult prea educativ al materialelor care se posteaza pe blogurile care tin de SCMDR si nu numai. Din educatia primita cu mult inainte de varsta actuala , am realizat ca lupta sindicala are o directie precisa - realizarea obiectivelor sociale pentru membrii sindicatului. Educatia ( sub toate formele cunoscute ) , la varsta noastra este sau poate fi un hobi , deci nu este o tinta. Daca nu am primit pana la aceasta varsta educatia de care se tot vorbeste , banuiesc ca deja este mult prea tarziu pentru a o mai profita de roadele ei. Noi ,cei de pe panta coboratoare a vietii avem doar interese imediate, vremea intereselor cu bataie lunga a trecut. Imi amintesc din tinerete un moment care m-a marcat. Unui om in varsta , grav bolnav si internat intr-un spital de provincie , i-am dus, cu bune intentii , cu prilejul unei vizite , o carte . La acest gest omul m-a privit si mi-a replicat : de lectura imi arde mie acum ?. Asa si cu noi , de educatie ne arde noua acum ?.

   Ștergere
  2. Mai exista in SCMD militari disponibilizati?In conducerea centrala exista vreun disponibilizat?

   Ștergere
 18. @ Trofin
  Nu ar fi o problema ca se prezinta probleme educative pe blogurile SCMD. Problema e ca subiectele reale care tin de obiectivele sindicalistilor raman bagate sub pres.Adica e prea mult praf in ochi pentru cei multi si umiliti de politruci.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!