duminică, 15 februarie 2015

Asa DA! Felicitari pt. implicarea ferma in dezbaterea proiectului Legii pensiilor militare, a Federatiei Militarilor, a Asociatiei ROMIL, a altor 25 de organizatii ale militarilor in rezerva/in retragere/in activitate, precum si a unor militari independenti - caracteristica unicitatii fiind refuzul de a nu se (ne) lasa calcati in picioare!

Pe fondul in care liderii unor organizatii consacrate ale militarilor in rezerva/in retragere si-au dat mana cu Satana (despre care doar un naiv poate avea dubii ca nu ar fi G. Oprea), pact concretizat prin azvarlirea la tomberon a celor pensionati inainte de 01.01.2011 ("satanistii" sustinand neactualizarea si nerecalcularea pensiilor acestora in functie de soldele militarilor in activitate), undeva in Romania alte asociatii formate din militari in rezerva/retragere sau grupuri formate pur si simplu din rezervisti independenti, riposteaza din ce in ce mai sustinut ca acest lucru sa nu se intample! Le adresam felicitari! Cu mentiunea ca toti avem datoria sa sustinem respectivele asociatii/grupuri de persoane sau persoane si la modul pragmatic, mai ales ca la acest moment cei care se opun aruncarii la tomberon a celor in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011, poarta in mod evident un razboi inegal cu satanistii!

Atentie la un detaliu! La dezbaterea din data de 13.02.2015 au participat 27 de structuri asociative ale militarilor in rezerva/retragere, dar si ale militarilor activi, altele decat cele care s-au "lepadat" de militarii pensionati pana la data de 01.01.2011! Cine este curios sa vada care sunt respectivele asociatii, acestea pot fi inventariate in materialul dl. M. Neacsu! Sigur nu apar printre acestea S.C.M.D. si A.N.C.M.R.R. - o noua dovada elementara a faptului ca liderii de la centru ai celor 2 organizatii, si-au dat mainile cu Satana! Adica pe neactualizarea si nerecalcularea pensiilor in functie de soldele militarilor in activitate in cazul celor pensionati pana in 2011!

Din materialul de mai jos rezulta cu claritate ca dezbaterile de pana acum cu participarea celor "agreati exclusiv de politica de partid si de stat" via U.N.P.R., au fost doar "de fatada", invitatii la acestea fiind simple "marionete" ale lui G. Oprea si care in prealabil si-au dat acordul ca cei in rezerva/retragere pensionati pana in anul 2011 sa fie "presacrificati" la ordin!

***

Dezbaterea privind proiectul Legii pensiilor militare de stat din data de 13.02.2015, cu participarea unor militari de cariera autentici, si nu cu simple "marionete" asa cum s-a intamplat pana acum!

 

PENTRU CORECTA INFORMARE A CELOR INTERESATI!

"Vineri (nota: 13.02.2015) la Parlament a avut loc intalnirea asociatiilor militare care au fost OMISE de la negocierile initiate, nu de INITIATORUL LEGII PENSIILOR MILITARE, ci de VICEPREMIERUL GABRIEL OPREA.

La aceasta intalnire au participat asociatiile profesionale membre ale FEDERATIEI MILITARILOR, dar si reprezentantii altor asociatii si sindicate, ca asociatia ROMIL si sindicatele din politie reprezentate de trei lideri sindicali in frunte cu dl COARNA. Au participat ca invitati reprezentantii PRESEDINTIEI, SENATULUI, CAMEREI DEPUTATILOR si AVOCATULUI POPORULUI, si nu in ultimul rand GENERALI din M.Ap.N., S.R.I.,si MA.I., printre care am remarcat pe dl. Gl. (r) dr. MIRCEA CHELARU, o prezenta pe cat de agreabila pe atat de benefica pentru PROIECTELE asupra carora participantii au convenit. 

Desi camarazii politisti au pus la dispozitie PROIECTUL FINAL care va fi trimis la Parlament, organizatorii au refuzat discutarea ARTICOLELOR DE INTERES CARE CREEAZA NOI DISCRIMINARI SI NEMULTUMIRI, din motive greu de inteles. Acest fapt a atras o RIPOSTA FERMA din partea reprezentantiilor ROMIL care au insistat pe OPORTUNITATEA CREATA, pentru o corecta informare si adoptarea unor masuri adecvate. Lucrarile intrunirii au luat o alta turnura decat cea planificata, festivismul fiind inlocuit de DEZBATERI APLICATE la obiect pe probleme concrete, fapt care a luat prin surprindere moderatorul dezbaterilor, care a renuntat la TIPICURI si s-a adaptat la situatie, chiar daca nu i-a convenit. 

Discutiile au scos in evidenta cateva aspecte, astfel:
1].  Nemultumirea fata de absenta la discutii a reprezentantiilor M.Ap.N.,MA.I., S.R.I. care au fost invitati, iar prin gestul de a nu participa au dovedit pe langa AROGANTA SI NETRANSPARENTA, si o lipsa de educatie si respect fata de cei care candva le-au fost sefi si comandanti.

2]. A rezultat clar ca actiunile VECHII GUVERNARI si ale SUSTINATORILOR INCA prezenti in actul de GUVERNARE au creat DIVIZAREA rezervistilor, fapt deosebit de grav, ignorat inca, ce are grave repercursiuni asupra CAPACITATII COMBATIVE A ARMATEI, motiv pentru care s-a convenit ca toate discriminarile cauzate de aplicarea discretionara a unor legi, dar si a prevederilor unor legi abuzive, sa fie urgent inlaturate.

3]. Indiferent ca va fi sau nu o noua lege a pensiilor militare, un lucru va trebui facut urgent, si anume CE A SUSTINUT DL GL CHELARU, ca in STATUTUL CADRELOR MILITARE sa fie trecute aspecte concrete legate de pensii precum: conditiile de pensionare, varsta, procentul aplicat asupra soldelor, baza de calcul avuta in vedere la calculul pensiei si actualizarea pensiilor in plata, in asa fel incat sa se mentina un RAPORT REZONABIL intre pensie si solda MILITARILOR IN ACTIVITATE. 

Gl. (r) M. Chelaru - a salvat Romania in 1990!
Discursul Gl. (r) CHELARU a impresionat ca de altfel de fiecare data, prin ACURATETE, SIMPLITATE, ERUDITIE, ASPECTE CONCRETE, SOLUTII PERTINENTE la problemele in discutie, si nu in ultimul rand prin capacitatea de a starni interesul auditotiului. Oare de ce o asemenea PERSONALITATE care are ceva de spus in cunostiinta de cauza NU A FOST, NU ESTE si NU VA FI ACCEPTATA CA MINISTRUL AL APARARII? Poate NOI ar trebui sa avem si aici un cuvant de spus, mai ales acum in actualul context geopolitic si geostrategic existent. Cotrolul societatii civile asupra institutiilor de forta ale statului NU INSEAMNA CA TREBUIE SA ACCEPTAM ca in frunte lor sa fie inscaunati POLITICIENI fara expertiza pe domeniul care raspund numai la comenzi. La APARARE si LA EXTERNE trebuie sa fie NUMITI NUMAI EXPERTI apolitici, chiar daca guvernele sunt politice. 

Marea realizare a acestei intruniri a fost faptul ca s-a ales GRUPUL DE REPREZENTARE SI DIALOG in fruntea caruia este MIRCEA CHELARU, grup care va initia intalniri cu factorii de decizie ai statului, INCLUSIV CU PRESEDINTELE ROMANIEI care trebuie sa medieze aspectele legate de problemele militarilor, dar si cu COMISIILE PARLAMENTARE.

Cu respect si speranta, PRESEDINTELE ROMIL Craiova, participant la discutii,

Col. (r) IOAN MISU NAON"

NOTA 1: Multumiri tuturor persoanelor care ne transmit informatii si materiale! In ceea ce priveste problemele cu care ne confruntam, intalnim in sfarsit si militari in rezerva/retragere cu putere de decizie "transparenti" si foarte directi, si ceea ce este mai important - care vorbesc aceeasi limba precum a noastra! Legat de interventia Gl. (r) M. Chelaru - aceea ca prevederile despre pensiile militarilor sa fie introduse in Statutul Cadrelor militare! Este ceva extrem de firesc! Cum de exemplu si magistratii au un statut unic care include prevederi similare: reglementarea perioadei de activitate si dreptul de pensie in aceeasi lege! Este si mai simplu si mai eficient! Caz in care nu se mai poate intampla ce s-a intamplat in 2010, intrucat ar insemna sa "rupi" un statut unitar in doua sau un militar in doua "bucati"! Ceea ce este inadmisibil pt. un militar de cariera si care ramane militar pana cand i se pune drapelul pe piept, nu doar pana iesirea la pensie!

NOTA 2: Pentru cei care nu cunosc, Gl. (r) M. Chelaru este cel care a salvat Romania in 1990 (evenimentele de la Tg. Mures) sa nu ramana fara o treime din teritoriu! Cum? Nu mai are importanta, dar a fost teribil de greu!

UPDATE 1
CATEVA EXTRASE SI CONCLUZII PE MARGINEA DEZBATERII

1]. Gl. (r) Mircea Chelaru a fost desemnat reprezentantul grupului de reprezentare si dialog pt. viitoarele intalniri/dezbateri.

2]. Gl. (r) Mircea Chelaru a sustinut ca prevederile de baza ale pensiilor militare sa fie introduse sub forma a 6 articole distincte in Statul Cadrelor Militare (dupa modelul magistratilor). Acestea fiind referinte despre: dreptul la pensie militară de serviciu, vârsta de pensionare, baza de calcul, modul de actualizare a pensiilor (concretizat prin legarea de soldelor/salariile activilor), procentul şi modalitatea de calculare si modul de recalculare.  De exemplu, o prevedere ar fi aceea conform careia pensia militarului sa reprezinte 80% din solda actualizata a ultimului grad si din solda actualizata a celei mai inalte functii din intreaga cariera militara.

3]. Senatorul C. Anghel sesizand in mod corect ca undeva lucrurile tergiverseaza si pot dura ani buni de zile, a afirmat nici mai mult, nici mai putin că dacă până la sfârşitul lui februarie nu se introduce în parlament legea despre care a vorbit ministrul Dusa în mass media, va lua cele două legi, respectiv Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2004 si le va reintroduce în Parlament ca iniţiativă legislativă. O idee, de altfel excelenta! Cu mentiunea ca poate exista o forma si mai simpla decat readoptarea celor 2 legi, respectiv o initiativa de lege cu un articol si cateva alineate care sa abroge prevederea din Legea nr. 263/2010 care a abrogat cele 2 legi, la pachet cu Legea nr. 119/2010 si derivatele ei (O.U.G. nr. 2011, Legea nr. 241/2013) - caz in care ar reintra in functiune din oficiu Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2004 - fara sa mai fie necesara readoptarea lor.

Au existat si anumite animozitati legate de orgolii de genul cine este mai important in dezbatere, dupa apucaturi pe care le-am mai intalnit in armata mai ales in tinerete, cand ne tachinam pe criterii regionale: unii munceau in orice conditii, altora le placea sa aiba doar grade si functii, altii erau categorisiti gurmanzi din nastere, altii ca fiind prea molcomi s.a.m.d..

Alte date concrete - aici!

Ca si concluzie! Lucrurile par sa se precipite, ceea ce este un lucru bun! In acelasi timp, nu trebuie sa ne prefacem ca nu observam ca la dezbaterea mentionata a participat o tabara aflata (asa dupa cum rezulta) din unele comunicate recente, in conflict total cu liderii A.N.C.M.R.R., S.C.M.D. si ai altor grupari tinute "in lesa" de G. Oprea!

Deocamdata ne exprimam speranta - de convingere neputand fi inca vorba, asupra faptului ca lucrurile se vor misca cumva inainte de viitorul armistitiu de la Galati, cel de la Minsk fiind deja incalcat dupa cum era extrem previzibil, sau macar pana la armistitiul ulterior ce va fi semnat la Bucuresti inainte de Tratatul de Pace de la Belgrad!


UPDATE 2
Punct de vedere al Gl. (rtg.) Nicolae Gropan - Presedintele Federatiei Militarilor din Romania


"Dragi camarazi, am redat intocmai textul de mai sus care, pentru corecta informare cere cateva precizari din partea mea ca initiator al acestei activitati, dar si ca “moderator” al ei.

 1. “Proiectul legii” si amendamentele colegilor din sindicatele politistilor mi-au fost puse mie la dispozitie in pauza dezbaterilor. Le multumesc pentru acest fapt. Dar cand si cum  se putea discuta concret pe continutul acestora de catre cei prezenti?
 2. La intalnirea pregatitoare a activitatii s-a stabilit clar sa mergem pe principii clare care, o data acceptate, vor deveni criteriile ferme de amendamente.
 3. Am pus “Proiectul legii” intrucat oficial nu exista un asemenea proiect, fapt confirmat clar in adresa de mai jos de insasi reprezentantul initiatorului de drept al unui astfel de proiect.
 4. Va asigur, fara suparare sau preconcepte ca nu ma caracterizeaza festivismul si nici tipicurile, dar nici ranchiuna.
 5. Fiind un om foarte pragmatic nu ma las usor pacalit de actiunile politicianiste si propagandistice ale celor care isi pregatesc, inca de pe acum, campania electorala.
 6. Pentru edificare, va invit sa urmariti pe site-ul  guvernului “Programul legislativ pe anul 2015 si Prioritatile legislative". De asemenea cititi cu atentie continutul adresei de mai jos si trageti singuri concluzia daca nu cumva suntem din nou in mijlocul unei mari manipulari si incercari, cu ajutorul unora dintre noi, de dezinformare si dezbinare a militarilor.
[ROMANIA                                                                                                                  NESECRET
Ministerul Apararii Nationale                                                                                         Exemplar nr.1
Departamentul pentru relatia cu Parmanetul
                     Si informare publica
                         Nr. DR-276
                          28.01.2015

Domnului
                  General de brigada (rtr) NICOLAE GROPAN
PRESEDINTELE FEDERATIEI MILITARILOR DIN ROMANIA
                

In legatura cu invitatia pe care ati adresat-o secretarului de stat pentru relatia cu Parlamentul informare publica si cresterea calitatii vietii oersonalului, doamna Otilia Sava, de a participa la dezbaterea publica pe tema ,, Proiectul Legii pensiilor militare de stat”, va comunicam urmatoarele:
                Dezbaterea publica  a proiectelor de acte normative, in cadrul unei intalniri, va fi organizata si desfasurata potrivit legii, de catre autoritatile publice initiatoare.
                 Anuntul referitor la acest eveniment va fi adus la cunostinta publicului inainte de supunerea spre avizare  a proiectului respectiv.
                 Va asiguram ca Ministerul Apararii Nationale si celelalte autoritati publice coinitiatoare ale proiectului de lege vor respecta cu strictete reglementarile privind transparenta decizionala in administatia publica.
Cu deosebita stima,
Loctiitorul Sefului Departamentului  pentru  Relatia cu Parlamentul si Informare Publica
General de brigada
                                 Dr. Florin Maciu].

P.S. Acum cred ca sunteti de acord cu obiectivele urmarite de noi:

1. Coagularea cat mai multor structuri in a avea o pozitie comuna;
2. Stabilirea unui grup de lucru care sa analizeze toate propunerile, variantele si solutiile de interes pentru domeniul pensiilor militare (colectiv format din reprezentantii desemnati de toate structurile participante; colectivul este deschis oricaror specialisti in domeniu, care doresc sa-si aduca contributia);
3. Grupul de dialog, parte a grupului de lucru, are rolul de a prezenta, in fata reprezentantilor legislativului si executivului concluziile reiesite din activitatea de analiza si sinteza a grupului de lucru;
4. Federatia are un grup de monitorizare a tuturor surselor virtuale si media in acest domeniu, punand la dispozitia grupului de lucru toate materialele culese.
5. Asteptam orice fel de sugestii si propuneri, suntem deschisi oricaror colaborari pe teme de ineres major pentru militari. Cei ce doresc pot trimite orice sugestie, propunere sau simpla idee pe adresa federatiamilitarilor@ymail.com.

Cu aleasa consideratie pentru toti cei care poarta, au purtat sau vor purta haina militara

Gl. Bg. (rtr) Nicolae GROPAN"  

125 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dehhh, ce să-i faci, rateu!

   Ștergere
  2. @AC/DC - nu inteleg, in ce consta rateul ? Eu cred ca, pentru prima data, se disacuta in mod serios, la acest nivel, problemele atat de sensibile ale apararii. Armata renaste!!!Ajuta, Doamne!

   Ștergere
  3. @ Anonim 15 februarie 2015, 19:10. Stai linistit! Nu are legatura cu materialul! Este vorba despre altceva, de ordin privat!

   Ștergere
  4. Anonim15 februarie 2015, 19:10
   Aşa cum a spus şi Gelu, era vorba de o conversaţie privată pe MAIL care n-are legătură cu documentarul prezentat.

   Ștergere
  5. Ha, ha....ha.......of....Nu mai renaste?

   Ștergere
  6. Danila Prepeleag, te dai AC?
   Rateu.....

   Ștergere
 2. Rezulta ca doamna Anghel inca mai cauta un proiect al pensiilor militare care nu exista la niciun minister. Halucinant !!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce este halucinant? La ora asta nu exista niciun proiect in Parlament! Pe piata este doar simpla "maculatura"! Chiar Dogaru a spus ca ultimele amendamente trebuie introduse in proiect, si iar urmeaza avizarea ministerelor - deci stadiul oficial este zero! Ce mare smecherie sa fie C. Anghel mai iute si sa il initieze prima?

   Ștergere
  2. Daca nu-i halucinant atunci poti sa casti in continuare gura la ce-ti toarna dusa si alti confrati.
   Doamna Anghel a spus clar ca in ultimele doua luni nu a identificat proiectul la nici o institutie implicata ,darmite atunci de unde sa-l gaseasca la Parlament.
   Frunza verde loboda ,gura lumii sloboda. Cam asa-i cu curvenantii.

   Ștergere
  3. @ Anonim 15 februarie 2015, 20:03. Nu intelegi miscarea? Da' ce trebuie sa introduca neaparat Guvernul un proiect de lege a pensiilor miltare in Parlament? Nu! Poate sa il introduca oricine! De exemplu, si opozitia din Parlament! Guvernul, respectiv coalitia majoritara din Parlament trag in mod evident de timp! In defavoarea noastra! Caz in care poate si U.D.M.R. sa initieze proiectul, oricine! Pe de alta parte, admitand ca guvernul introduce proiectul, dialogand cu C. Anghel si cu opozitia, asa apar amendamentele la acesta! Amendamente care sa ne convina!

   Pe noi nici nu trebuie sa ne intereseze acest lucru! Cine e mai rapid, dar mai ales cine are cel mai bun proiect, sa traiasca!

   Ștergere
  4. Nu intelegi, nu? Eu sunt in opozitie! Guvernul are o initiativa de proiect, dar doarme cu el in sertar si il scoate mai spre 2016! Stii ce as face eu daca as fi in opozitie? As prelua prelua proiectul de la "maculatura" Guvernului, i-as trage cateva amendamente, si l-as initia EU in Parlament! Punand Guvernul si coalitia majoritara in fata faptului implinit! DAU sau Ba!

   Ștergere
  5. Daca ministrul apărării ,beneficiar de credibilitate trasa de la armata vine si spune,”a inceput razboiul ” cel putin 80% din populatie il cred.
   Deci este o chestie de moralitate ,nicidecum altceva ,fiindca daca mai vine si a doua oara si spune ca a inceput razboiul nu-l mai crede nimeni.
   Asa ca nu te joci cu termenii la un asa nivel, ”dezbatem un proiect care nu exista, avizat deMMPS ” . Pai,chiar asa?

   Ștergere
 3. Daca ministrul apărării ,beneficiar de credibilitate trasa de la armata vine si spune,”a inceput razboiul ” cel putin 80% din populatie il cred.
  Deci este o chestie de moralitate ,nicidecum altceva ,fiindca daca mai vine si a doua oara si spune ca a inceput razboiul nu-l mai crede nimeni.
  Asa ca nu te joci cu termenii la un asa nivel, ”dezbatem un proiect care nu exista, avizat deMMPS ” . Pai,chiar asa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Avizat de M.M.P.S. este un singur proiect, foarte prost si care este dictat de Oprea! In urma disensiunilor din ultimele saptamani asupra proiectului in cauza, proiectul a mai fost peticit pe ici pe colo, desi cu tot cu peticele este tot foarte prost!

   Acum! Ce nu te prinzi tu! "Peticele" trebuie introduse in proiect! Ori asa ceva NU e posibil decat daca se REAVIZEAZA, adica PROIECTUL INITIAL ESTE NUL! Iar S.C.M.D. [Proiectul, dupa acceptarea lui de catre ministrii de resort si avizarea de catre Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor, va fi trimis la Parlament, unde speram sa fie adoptat in actuala sesiune - AICI (http://paginajuridicascmd.blogspot.ro/2015/02/proiectul-legii-pensiilor-militare-de.html) zice ca se REAVIZEAZA dupa ce se introduc amendamentele)]!

   Mai departe, e simplu! Nu MAI este niciun proiect avizat, cel preavizat deja e aruncat la gunoi, intrucat introducerea lui in halul in care a fost proiectat, ar insemna proteste contra Guvernului! Guvernul are posibilitatea sa avizeze un proiect bun si sa il introduca si repede in Parlament sau CADE! Sau opozitia are posibilitatea sa initieze ea un proiect bun, sa ceara avizul Guvernului care daca NU il da, iar cade!

   In concluzie, au incercat unii "sa ne faca", dar cum necum cei in rezerva/retragere au actionat atat de eficient si strict pt. interesele noastre - nu cele politice, incat Ponta/Oprea NU au decat o sansa: PLEACA sau scot legea cum VREM noi! Intrucat oricum o scot ALTII!

   Ștergere
 4. Am tras cu ochiul prin ...cuiul catarii. Cred ca e cazul sa sa ne opintim in acelasi sens...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OK! Am dat deja UPDATE! E super, dar parca lipseste ceva unde pot completa cei mai "nedusi la biserica". Ca noi! Oamenii negociaza cinstiti, iar noi putem sa ii sprijinim la nevoie - demonstrand in uniforma de campanie tot cinstit! Asa s-ar coagula niste lucruri! Mai bine!

   Ștergere
 5. Cu ministri puternici,patrioti neinregimentati politic la interne si aparare politicienilor le este frica de puscarie,alegeri alegeri anticipate stiti sigur la ce ma refer,asa ca mai bine un padurar,un nas ceva acolo pt. siguranta proprie!

  RăspundețiȘtergere
 6. hotarîti baietii de la MI si cu idei bune.
  Nu degeaba Coarna de la politisti a sfidat regulile ducindu-și politistii in poarta lui Basescu facîndu-le cadou niste caschete pdl-istilor.  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie sa facem legende! Din material rezulta ca au participat 27 de asociatii, din care vreo 3 de la M.A.I. Meritul principal este acela ca au reusit sa vorbeasca toti aceeasi limba! E mare lucru! Toti au o caracteristica comuna: toti au intrat practic in "disidenta" sau "rezistenta"! Minunea este a unitatii! Dupa cum stau datele, ANCMRR, SCMD si sindicatele alea multe ale politistilor intrate sub papucul lui Oprea, au luat-o urat peste nas! Era si cazul!

   Ștergere
 7. R-26500,Corect ai sesizat au incercat sa ne faca,dar NOI am fost mai eficienti,voi cu condeiul ,noi cu actiunea.Acum nu avem decat un singur lucru de facut,SA NE UNIM eforturile si sa actionam pe toate planurile,si anume DIALOG cu partile ,actiuni cu parlamentarii in teritoriu, actiuni in PARLAMENT la comisii si in plen, si actiuni de strada in ultima instanta.Camarazii din SCMD si ANCMRR sunt langa NOI,simtindu-se TRADATI.CONDUCEREA ROMIL CRAIOVA.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. EU ce sa spun? Condeiul este un dar intamplator, numai ca in mod natural EU sunt luptator sadea si ma simt mai bine in pielea asta! M-am gandit asa instantaneu ca si cei care negociaza, poate au nevoie de luptatori sadea care sa ii sustina si altfel la nevoie sau ca supliment! Ma gandesc numai la Gl. (r) Chelaru - multi poate NU cunosc cine este, dar luptatorii sadea cunosc bine ca acesta este liderul militar care a salvat Romania de la dezmembrare (Tg. Mures)! Coordonandu-ma si pe mine atunci si a facut-o bine!

   Dar sa nu bat campiile prea mult! Deja am primit o lumina si stiu ce am de facut! Eu cred ca toate aceste organizatii bine intentionate au nevoie si de o "forta de soc" in anumite momente!

   Ștergere
  2. Translatore ..las-o mai moale cu luptatorul sade ....si cu salvatul Ro ! Vezi de ce si cum si-a dat demisia ..ditamai conducatorul militar al armatei ..!!!
   Sniper 01

   Ștergere
  3. @ Anonim 16 februarie 2015, 09:01. Lasa politica! In 1990, Gl. (r) Chelaru a salvat Romania de la dezmembrare, NU altcineva! El a comandat operatiunile de la Tg. Mures. Si a facut-o cu cap: ordinea a fost restabilita atunci cu trupele de cercetare ale armatei!

   De ce trebuie sa il denigrezi? Daca se repeta situatia de la Tg. Mures si va urma sigur un moment cand se va repeta situatia, NU mai exista acum vreun Gl . M. Chelaru in activitate incat sa stopeze evenimentele, iar ai nostri se vor uita ca viteii la poarta noua la ce se intampla, intrucat armata NU are voie legal sa se implice! Si nici NU se va gasi un general care sa isi asume raspunderea!

   Ștergere
  4. Dupa Chelaru ..era vorba ca tiganii rup OLTENIA (Hi..HI..tocmai Oltenia ).......
   Si apoi sa-ti vad ,,eroul "..in partidul lu nea DD....imi face greata la cate paie are in el ...
   Sniper 01

   Ștergere
  5. Atentie mare, retorica incepe sa sune a Dogaru. Nu cadeti in pacatul trufiei!

   Ștergere
 8. Dragii nostri camarazi mai tineri asa va vrem,hotarati si devotati unei cauze drepte, chiar daca pe unii ii deranjeaza UNITATEA de actuiune.Acum mai mult ca oricand avem nevoie sa fim uniti i jurul unor idealuri,si a unor PERSONALITATI RECUNOSCUTE.Vremea impostorilor a apus.

  RăspundețiȘtergere
 9. Si, iar m-am uitat prin ...cuiul catarii. Si iar m-am inervat. Si iar am zis ca fierul trebuie batut cat e cald ! Si iar am zis ca trebuie sa ne unim. Nu credeam vreo data sa vad atata ura, da ! asta e ura ! indreptata impotriva armatei romane ! Dar, nu se gaseste nimeni sa gaseasca niste capete de acuzare pentru "desteptii" care pun in pericol fiinta tarii de atatia ani de zile? Cine poate proba inalta tradare de tara? Cine se face raspunzator de stadiul halucinant in care a ajuns armata? ........E o intelegere cumva, cu cineva? Si nu stim noi? Mai, colegi activi ! Voi chiar nu aveti nimic de zis? .... Aici se negociaza tara !!!

  RăspundețiȘtergere
 10. Stimati colegi din grupul R26500,nu stiu de unde ati primit materialul filmat dar pentru CORECTA INFORMARE, trebuie sa va spun ca din material lipsesc INTERVEVTIILE REPREZENTANTILOR ROMIL CRAIOVA,care au fost scurte si la obiect sghimband sensul dezbaterilor.CU regret constat ca inca mai TRAIM VREMEA FACATURILOR SI CENZURII,fapt care ma NEMULTUMESTE SI IMI RIDICA SEMNE DE INTREBARE ASUPRA BUNELOR INTENTII ALE CELOR CARE AU MUTILAT INREGISTRARILE sedintei. Aceste comportamente arata ca in GRUPUL NOSTRU mai avem reminiscente de gandire si comportament de genul ,,SA NU SPUNEM LUCRURILOR PE NUME CA SA NU DERANJAM,,...PACAT si RUSINOS pentru cei care se comporta in asa fel.Cu slugarnicie si obedienta NU VOM CASTIGA NIMIC IN INTERES GENERAL,POATE CEVA IN INTERES PERSONAL.PACAT DE EFORTUL DEPUS. COL(REZ) NAON IOAN MISU PRESEDINTE ROMIL CRAIOVA>

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Posibil! Concret, ce lipseste, ce nu este in regula?

   Ștergere
  2. Daca dati click pe videoclip, este public pe You Tube! In ceea ce priveste materialul de fata, extrasele se refera strict la interventia ROMIL! In mod previzibil, aproape nimeni nu urmareste o ora si jumatate un film despre dezbateri, ci prefera rezumatul! Conluzia este ca undeva este o neintelegere, interventia ROMIL iesind in evidenta cu precadere!

   Ștergere
  3. Domnule colonel Naum, filmul - sau mai bine zis un fragment din acesta, aşa cum preciza şi colegul G. Olesu este postat oficial pe YouTube. Persoana care l-a "încărcat" pe NET se numeşte Mihail Georgievici şi este "amploaiat" al Trustului de presă "MCP Press Agency", trust pe care-l puteţi accesa pe: http://WWW.mcppress.ro. Dacă organizaţiile rezerviştilor care au purtat discuţii nu au avut un cameraman propriu, atunci singurul care a imortalizat momentul a fost acest Georgievici. Poate ar trebui să luaţi legătura cu el, pentru a vi se pune la dispoziţie tot filmul, mai ales că pe site-ul agenţiei sunt trecute adresele de mail, fax şi mobil.

   Ștergere
 11. Daca proiectul Sarbu avea o baza de plecare ce multumea pe toata militarimea de ce nu s,a pornit de la acesta pt. a nu fi necesare amendamente?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-a pornit de la el si s-a ... inrautatit. Din cauza asta are nevoie de amendamente.

   Ștergere
 12. Ce tare ii ..Elena...ce privire de vultur ....

  RăspundețiȘtergere
 13. Huhurez Rez spunea...

  Participare selecta, s-au discutat principii, nimic concret. Nu s-a lucrat pe textul vreunui proiect ci s-au adus unele critici la cel prezentat in discutiile anterioare, la intîlnirile cu vicepremierul OPrea.
  Au si astia de la Federatia Militarilor niste idei de ramâi mut. In Comunicat vorbesc de Codul penal si de retineri din pensie, pentru drepturi acordate necuvenit, numai prin hotarâri judecatoresti. De ce nu cer ca si Deciziile de Pensie sa fie validate si ele prin hotarâri judecatoresti?
  Sa vedem ce vor face cei din Grupul ales sa discute....oare cu cine?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au dreptate ca retinerile din pensii trebuie sa fie operate numai prin titluri executorii stabilite prin hotarari judecatoresti! Iti dau caz concret:

   - Mie mi s-au acordat toate diferentele de pensie in urma unei hotarari judecatoresti!Ulterior, CPS mi-a executat silit drepturile respective prin retineri de 1/3 din pensie, in baza unei ordonante de aplicare a Codui Fiscal. CPS NU are titlu executoriu emis de vreo autoritate judecatoreasca sa procedeze astfel, pur si simplu acea OUG este titlul executoriu din oficiu.
   - EU detin un titlu executoriu emis de autoritatea judecatoreasca prin care CPS este obligata sa imi returneze niste sume. EU nu am nicio lege de partea mea sa execut silit din oficiu CPS prin 1/3 din bugetul ei pana imi returneaza sumele. Chiar daca am un titlul executoriu, CPS nu il executa decat daca este executata silit prin executor judecatoresc.

   Ce inseamna aceste exemple? EU am nevoie de 5 ani (3 ani de judecata + 2 ani de executare silita) pt. a recupera niste sume de la CPS prin titlul executoriu emis de autoritatea judecatoreasca! Iar CPS in 15 zile poate recupera niste sume cum are chef, eludand autoritatea judecatoreasca intrucat acea OUG de aplicare a Codului Fiscal ii da dreptul ca orice dispozitie a CPS sa fie titlu executoriu din oficiu FARA SA STABILEASCA ACEST LUCRU VREO INSTANTA DE JUDECATA, CI O BANALA OUG!

   Prin urmare Federatia Militarilor are dreptate: in cazul recuperarii unor sume de bani - atat CPS de la cetatean CAT si cetateanul de la CPS, atat CPS cat si cetateanul trebuie sa aiba dreptul RECIPROC sa se execute silit in 15 zile, respectiv sa isi puna popriri reciproc pe 1/3 din pensie/bugetul institutiei pana la stingerea creantelor! Ori, atat CPS cat si cetateanul trebuie sa aiba tratament juridic egal, respectiv sa POATA SA ISI RECUPEREZE VREO CREANTA DOAR PRIN TITLURI EXECUTORII EMISE DE INSTANTA SI DOAR IN URMA EXECUTARII SILITE!

   Ștergere
  2. Un asemenea articol este menit sa impiedice abuzul. Stii foarte bine in ce conditii si cum au fost recalculate pensiile, la al cui ordin si sub ce forma. Din Ordinul lui Oprea, pentru a inmuia efectele legii lui Boc, CMY Bucuresti, fara stirea pensionarilor a inaintat la Casa de pensii documente ilegale in baza carora s-au marit unele pensii. Apoi au descoperit -vezi Doamne- greseala si au cerut sa le ia banii inapoi pensionarilor. Ce vina au pensionarii in acest sens si de ce sa plateasca ei, cand totul a fost un joc politic? De ce sa Imi opreasca mie banii cand cei care au intocmit aceste documente si au dat sau executat aceste ordine sunt in viata si mutati din garnizoana in garnizoana ca sa li se piarda urma? Sa plateasca cei vinovati, nu pensionarii. Nici un pensionar nu trebuie sa dea banii inapoi daca nu se fac vinovati, sa plateasca cei care si-au batut joc de ei si au calculat pensiile la ordine politice. La asta se refera acel punct si mie mi se pare corect.

   Ștergere
 14. Am vizionat materialul , am citit comentarii . Sunt debusolat. Mai este un pic si vom auzi de proiecte de legi ale pensiilor militare pe categorii de forte armate sau pe arme. Cred ca cea mai consistenta idee apartine domnului general Chelaru , respectiv prevederea in statutul cadrelor militare , sau cum s-ar numi, conditiile de pensionare si cuantumul pensiilor. Aplicarea prevederilor statutului privind pensiile militare precum si salarizarea s-ar putea face prin norme aprobate prin lege. Toate acestea le vad posibile tot de prin 2021.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar fi bine sa nu mai reinventam roata! Magistratii au in aceeasi lege si activitatea si pensiile, respectiv in propriul lor statut! [http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L303-2004_act.pdf]. Si e bine asa! Nu se mai apuca nimeni sa desfiinteze pensiile de serviciu, intrucat in acelasi statut ar fi bagati cu nasul in limitarile si interdictiile de drepturi fundamentale pe care nu le pot eluda!

   Ștergere
  2. D-le Trofin aveti un optimism debordant cu anul 2021,pai nu atunci preconizeaza specialistii in finante ca sistemul de pensii publice intra in colaps? Iar din 2021 ce orizont de asteptare preconizati supravietuitorilor? Si eu care doream repejor sa accesez un imprumut in franci elvetieni cu baza in noua lege a pensiilor militare de stat! Ghinion!

   Ștergere
 15. @R-26500 16 februarie 2015, 10:31 :
  La : "Magistratii au in aceeasi lege si activitatea si pensiile, respectiv in propriul lor statut! [http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/LEGI/L303-2004_act.pdf]. Si e bine asa! Nu se mai apuca nimeni sa desfiinteze pensiile de serviciu, intrucat in acelasi statut ar fi bagati cu nasul in limitarile si interdictiile de drepturi fundamentale pe care nu le pot eluda! " .

  Iar te bagi unde nu te pricepi ...

  Pensiile de serviciu ale :
  -personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecătoresti si al parchetelor de pe lângă acestea;
  - personalului diplomatic si consular;
  - functionarilor publici parlamentari;
  - personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civilă;
  - personalului Curtii de Conturi
  exact in statutele acelor categorii de personal erau prevazute .
  Si , fara nicio jena , au fost fu..te ... fara a-si baga nasul in celelalte prevederi ale acelor statute ...

  Prevederi legate de pensii (pentru militari) erau , si sint , si in l.80/'95 (statutul cadrelor militare) ...
  Cele care nu se potriveau cu viziunea basinesco-bocie au fost sterse din statut ... Si gata !

  Deci : inscrierea prevederilor pentru pensii in statut nu garanteaza nimic !...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu! Dar cand te apuci sa tai pensiile si dai cu nasul in aceeasi lege de Sectiunea a 3-a din L. 80/1995 - cea cu limitarile si interdictiile de drepturi fundamentale si constitutionale, te gandesti de 2 ori inainte sa o incasezi! Pe de alta parte, un statut unic constientizeaza si pe militari asupra aceluiasi lucru! De exemplu, daca pensiile militare ar fi fost in L. 80/1995, orice "idiot" care i-a facut "nesimtiti" pe militari, ar fi fost bagati cu nasul mai intai in Sectiunea a 3-a. "- Taiati pensii militare ca suntem "nesimtiti". Bun! Dar numai la pachet cu Sectinea a 3-a!" Punct!

   Legislativ, in cazul unei legi comune activitate-pensii, situatia ar deveni astfel: "Urmare a limitarilor si interdictiilor de drepturi constitutionale si fundamentale din Sectiunea a 3-a din prezenta lege, militarii beneficiza de pensie militara de stat (...)"

   Nota 1: Cei pe care ii enumeri tu, cu exceptia magistratilor, nu prea aveau nici o limitare si interdictie de drepturi fundamentale ca militarii sau nu in asemenea hal. Aici [http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_cadrelor_militare.php] gasesti Sectiunea a 3-a.

   Nota 2: Am spus-o si repet. Daca un grup parlamentar ar sesiza ACUM C.C.R. privind declararea ca NECONSTITUTIONALA a Sectiunii a 3-a din Legea nr. 80/1995, in 48 de ore am avea lege a pensiilor militare, inainte sa se pronunte CCR!

   Ștergere
 16. Activitatea nu a fost perfecta, in mod categoric nu toata lumea a fost multumita si nici nu a atins toate punctele privind proiectul legii, nici nu si-a propus, nici nu avea cum. Eu insumi am nemultumiri vizavi de unele aspecte, unele exprimate chiar in interventia mea acolo. Dar ce este important este ca am reusit sa aducem la aceeasi masa un numar asa de mare de asociatii, ca s-a ales un numar de persoane care sa le reprezinte interesele, ca din acel grup fac parte si persoane care sunt convins ca se vor lupta pentru aceste interese si se va forma si un grup care sa armonzeze e propunerile de amendare a proiectului, ca din acest grup fac parte si sindicatele politistilor, deocamdata cele doua, la care poate vor adera si altele. Trebuie sa intelegem ca stand si criticand doar sau chibitand de pe margine nu realizam nimic, ca suntem dezbinati si nu intamplator, asta este un rezultat al politicii guvernelor si politicienilor, ajutati de presedintii unor asociatii si sindicate, si ca daca vrem sa rezistam, trebuie sa ne agatam de fiecare pai, de fiecare oportunitate, sa fim uniti. Mai multe, inclusiv privind activitatea, voi spune dupa ce ne mai calmam.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari! Pt. a grabi lucrurile, ganditi-va la urmatoarea strategie de a grabi aparitia legii pensiilor militare. Si anume, sesizarea CCR privind declararea ca neconstitutionale a urmatoarelor:

   1]. Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 - aici [http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_cadrelor_militare.php]. Cea cu "nu ai voie la firma, nu ai voie la sindicate, nu ai voie la greva, nu ai voie sa ocupi functii publice" etc. Cea cu "nu ai voie la firma" si "nu ai voie sa ocupi functii publice" este cea mai tare intrucat limiteaza posibilitatile de contributie a militarilor din activitati particulare la propriile pensii contributive!

   2]. Art. 92 (1) din Legea nr. 284/2010 a salarizarii "unitare" care spune ca "Art. 92 (1) Cuantumul zilnic al soldei lunare cuvenite personalului militar se determină prin raportare la numărul zilelor CALENDARISTICE (24 ore din 24 si 7 zile din 7) corespunzătoare fiecărei luni a anului". In conflict total cu intreaga lege unde toti ceilalti "oameni ai muncii" sunt retribuiti la zile LUCRATOARE (8 ore pe zi si 40 pe saptamana - inclusiv functionarii publici cu statut special sunt remunerati la zile LUCRATOARE). In conditiile in care Legea nr. 284/2010 a salarizarii "unitare", prevede la art. Art 3 faptul ca "Sistemul de salarizare reglementat prin prezenta lege are la bază următoarele principii: "c) echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală" [http://www.sindicat.uaic.ro/legislatie/L_284_2010.pdf].

   Parerea mea este ca doar simpla atacare la CCR a celor mentionate, va produce panica si va grabi aparitia legii pensiilor militare, din urmatoarele motive:

   - costa mult mai mult sa ii platesti si pe militari la zile LUCRATOARE (8 ore), apoi sa scoata statul banii jos daca mai au nevoie de ei si dupa acest program, decat o lege a pensiilor militare.
   - consecintele care decurg din abrogarea Sectiunii a 3-a: militar cu firma, militar candidat pt. postul de primar sau presedinte, militar cu partid propriu, militar in greva/manifestand etc.

   Ștergere
 17. Constitutia Romaniei :
  ARTICOLUL 53
  (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale,

  Restringerile de drepturi din l.80/'95 ... perfect constitutionale ... sint stabilite "prin lege" pentru ca "se impune pentru apararea securitatii nationale" .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interzicerea muncii forţate ARTICOLUL 42
   (1) Munca forţată este interzisă.
   (2) Nu constituie muncă forţată:
   a) activităţile pentru îndeplinirea îndatoririlor militare, precum şi cele desfăşurate, potrivit legii, în locul acestora, din motive religioase sau de conştiinţă;
   b) munca unei persoane condamnate, prestată în condiţii normale, în perioada de detenţie sau de libertate condiţionată;
   c) prestaţiile impuse în situaţia creată de calamităţi ori de alt pericol, precum şi cele care fac parte din obligaţiile civile normale stabilite de lege.

   Ștergere
  2. Ce smecher esti? Constitutia Romaniei.

   "Art. 53 (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod NEDISCRIMINATORIU şi FARA A ADUCE ATINGERE EXISTENTEI DREPTULUI SAU LIBERTATII".

   PS: Ce o mai aburim atat? Toata Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 este perfect neconstitutionala. Ca sa nu mai discutam ca incalca si drepturile fundamentale ale omului! Singura cehstie este ca NU s-a gandit nimeni inca sa o atace la CCR!

   Ștergere
  3. @ Anonim 16 februarie 2015, 12:06. Munca fortata este constitutionala pt. fraierii de militari - este drept! Dar tot la fel de drept este ca acel articol arhaic cu iz comunist din Constitutie incalca in mod flagrant drepturile fundamentale ale omului! Pe de alta parte, Constitutia NU spune ca munca fortata NU se remunereaza corespunzator! Munca fortata inseamna sa depasesti 12 ore pe zi si 48 pe saptamana! Dar Constitutia NU precizeaza sa lucrezi fortat si gratis!

   Iar cu Sectiunea a 3-a, NU ai cum s-o intorci. Este total neconstitutionala, de la cap la coada!!

   Ștergere
  4. Mai departe stabileste CCR, nu ne dam noi cu parerea! Magistratii ar fi adusi cumva in fata unor decizii proprii de a-si pastra pensiile de serviciu, argumentul lor principal fiind ca pe timpul activitatii NU au dreptul sa presteze si alte activitati sa contribuie si magistratii fara restrictii la pensii daca ar fi contributive.

   La militari situatia este identica! Principalul este sa fie sesizata CCR, apoi vedem!

   Ștergere
 18. Elena ,Dobritoiu ..Chelaru ..si care or mai fi pe acolo....
  Si-au vazut sacii in caruta ...si-au intregit pensiile din prostia lu PONTA , cumuleaza salariile cu pensia ....chiar credeti ca mai doresc si altceva ! Va inselati de va lasati la mana astora ..
  Sniper 01..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce intregire? Aia care ne este luata inapoi an de an prin neindexare? Eu am pensia neindexata/inghetata din 2013. Prin neindexare pierd cam 180 lei luna. Anul asta returnez prin neindexare cca. 2160 cash! Anul trecut am dat inapoi cam la fel! Inca 6 ani de acum inainte la fel! In 2021 ajung tot cu 30% in minus fata de pensia reintregita, exact cum era inainte de reintregire!

   Asa ca Ponta n-a fost prost, ci doar escroc: a dat reintregirea cu mana stanga, si a luat totul inapoi prin neindexare cu mana dreapta! 'Ti-ar papagalul de ras! Asta nu mai social-democrat nu este! N-are niciun Dumnezeu de fapt!

   Ștergere
  2. Pentru Cezar Maimuca, căprarul, cel care acu îşi zice din nou "SNIPER 01!:
   1. Vezi că-ţi fată caprele şi au nevoie de ajutorul tău;
   2. Pe iubitul tău şef din UNPR, cel ce ţi-a mărit nemeritat pensia, în curînd îl va sălta DNA-ul.
   3. Dacă nici cu 80% din grad+ funcţia cea mai mare avută nu eşti mulţumit, atunci treci la munca de jos: de la şef de saivan, la adunător de căcăreze!

   Ștergere
 19. Cat aveai pe ..Contributie ?? Cat ti-a mai dat ....MOCAA..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Slabeste-ne cu placa asta! Nu e nimic moca, totul e un imprumut! Dam totul inapoi din banii de indexare care ni se opresc din oficiu pana se stinge imprumutul, adica returnam toata reintregirea si indexata! Banii sunt retinuti automat de program! Dar totul inapoi luna de luna si an de an! Asta e smecherie evreiasca!

   Ștergere
  2. Care-i dobanda la imprumutul primit ..??

   Ștergere
  3. @ Anonim 16 februarie 2015, 14:01. Indexarea anuala. Uite, mai simplu! In baza L.. 119, din 3 500 lei am ramas cu 2 500 lei! Mi-a ras rotund 30%. Pensia este reintregita in octombrie 2013 la valoarea de 3 500. Nu mi se mai indexeaza fix pana in anul 2021. In acel an voi iesi din "inghetare" si voi avea mareata pensie de 3 558 lei.

   In acelasi timp, o pensie "neinghetata" va ajunge in 2021 la valoarea de 4 982 lei! Prin urmare eu am ajuns exact unde eram in 2013, tot cu rotund 30% in urma!

   In privinta faptului ca returnez cei 1000 lei si indexati! Ce constati? In 2013 avem o pensie diminuata cu 1 000 lei, iar in 2021 ajung din nou la o pensie diminuata cu 1424 lei! Ce inseamna acest lucru? Cei 1 000 lei acordati ca imprumut sunt si indexati cu rata inflatiei, de aceea se transforma in 1424 lei diferenta!

   Demonstratia este suficienta pt. a arata ce am afirmat! Nu ni s-a reintregit nimic, dam totul inapoi si indexat, statul nu a pierdut nimic, prostii raman tot la fel! [https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iYQB4PgZRUbx3ofPOasjtpNleNKsD6l61LWokEy5ucY/edit#gid=1775228701].

   Raspuns final: nu exista dobanda ca termen tehnic, ci doar actualizare cu rata inflatiei. In exemplul dat, am fost imprumutat cu 1 000 lei si ajung sa restitui 1424 lei. La finalul programului ajungand tot cu 30% diminuare exact cum m-a lasat Boc! 'Zgura mamii lor de Ponti, Duse, si Oprei!

   Ștergere
  4. Ai o ( i)logica demna de un translator ...
   De ce compari mere cu pere ? Pensia ta reala este 2500...restul ii prostia lu Ponta care v-a dat o caciula de bani ..mocca...
   Sniper ..01

   Ștergere
  5. @ Anonim 16 februarie 2015, 16:01. Bai Petre Padina! Important este ca am! Logica! Se vede ca singurul examen al tau a fost la un liceu si apoi te-a facut tara cadru militar! Intrucat ai studiat baioneta 3 ani!

   PS: Nici macar nu stii cati zimti are baioneta, este? Asa ca nici n-ai cum sa intelegi mai mult cu nivelul de aritmetica de infanterie pe care il ai!

   Ștergere
  6. hi..hi..hi..Translatore ..te enervasi la ..nervisori ???
   Apropo ..care-i ultimul esalon (U .SubU. sau MU)..pe care l-ai comandat..???

   Ștergere
  7. @ Anonim 16 februarie 2015, 17:02. Iti raspund direct cand te recomanzi cu nume si prenume, ultima unitate etc. Altfel este absurd sa imi prezint biografia unor anoninimi!

   Oricum, precis am iesit de pe o functie mai bine cotata in armata decat a ta! Chiar daca in cazul meu a fost cu imputernicire! A fost de comanda 100% si dintr-o specialitate respectata de intreaga armata romana!

   Daca nu stii ce insemana imputernicire! Seful SMG pleaca detasat la Bruxelles sau in Afganistan in vreun centru de comanda. Pe perioada detasarii el NU mai este sef SMG, ci ocupa functiile din nomenclatorul de detasare! Nici locul de sef SMG nu ramane vacant pe perioada detasarii, ci este preluat de un alt ofiter capabil sa indeplineasca functia de sef SMG, cu toate drepturile inclusiv de natura financiara si cu toate obligatiile, bineinteles! Cand revine seful SMG in tara, cel care a fost imputernicit isi pierde imputernicirea, logic. Daca se pensioneaza in acea perioada de imputernicire, i se iau in calcul drepturile functiei incadrate in acel moment, resoectiv de sef SMG,

   Ștergere
 20. @ Anonim 16 februarie 2015, 14:01. Indexarea anuala. Uite, mai simplu! In baza L.. 119, din 3 500 lei am ramas cu 2 500 lei! Mi-a ras rotund 30%. Pensia este reintregita in octombrie 2013 la valoarea de 3 500. Nu mi se mai indexeaza fix pana in anul 2021. In acel an voi iesi din "inghetare" si voi avea mareata pensie de 3 558 lei.

  In acelasi timp, o pensie "neinghetata" va ajunge in 2021 la valoarea de 4 982 lei! Prin urmare eu am ajuns exact unde eram in 2013, tot cu rotund 30% in urma!

  In privinta faptului ca returnez cei 1000 lei si indexati! Ce constati? In 2013 avem o pensie diminuata cu 1 000 lei, iar in 2021 ajung din nou la o pensie diminuata cu 1424 lei! Ce inseamna acest lucru? Cei 1 000 lei acordati ca imprumut sunt si indexati cu rata inflatiei, de aceea se transforma in 1424 lei diferenta!

  Demonstratia este suficienta pt. a arata ce am afirmat! Nu ni s-a reintregit nimic, dam totul inapoi si indexat, statul nu a pierdut nimic, prostii raman tot la fel! [https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iYQB4PgZRUbx3ofPOasjtpNleNKsD6l61LWokEy5ucY/edit#gid=1775228701].

  RăspundețiȘtergere
 21. Nu-i mai răspundeţi anonimului de la 14:01, Sniper 01 ş.a. Este cel ce-şi spune Cezar, cu iniţialele de pe numele adevărart PP, care a fost dat afară din armată pentru consum de băuturi alcoolice şi lipsă la program. După "ejectare", s-a înscris în UNPR Timişoara, unde şi-a mînărit pensia. Nu-l mai băgaţi în seamă. Are şi un blog, unde poastează doar el şi cu tembelul/nebunul ăla de Robert Horvzaţ.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezarica e cunoscut in lumea blogerilor ca un tip fara educatie, fara bun simt, fara cuvant, fara caracter, fara prieteni, dar cu foarte multe id-uri.

   Ștergere
  2. Chelbosul de Neacsu...a luat bataie (in lupta de idei ..desigur!!).rau rau ..inca de acum 3 ani de la Imparatul ..C. Zar !!
   Ii norma sa ma schelalaie si acum....
   PS..Tu cat ai bagat la jgheab MOCCA ..din prostia lu Ponta ??..Hai da cu pliscul ......aeroport de muste ....
   Sniper 01

   Ștergere
  3. Cezare, nu ma fa scot de la naftalina " bataliile avute cu tine" limbajul tau suburban si minciunile, sau sa il rog pe Burcu sa scoata din arhiva toate injuraturile tale sub diferite pseudonime. Eu ti-am dat ignore d emult, si asa vei ramane , cine intra cu tine in discutii se murdareste. Am vrut doar sa ii anunt pe cei care nu te cunosc, cine esti si ce risca intrand in trocul tau.

   Ștergere
 22. Toate aceste tergiversari ce intarzie aparitia unei Legi a pensiilor pentru cei din SNApOPSN ,nu numai ca sunt total gresite pentru cei care isi fac calcule politice(PSD,PNL,UNPR,ANCMR,SCMD si altii asemenea) legate de viitorul lor politic(vin alegerile!),dar ne creeaza noua celor afectati de nedreptatile facute,convingerea ca trebuie sa facem orice pentru a devoala interesele si minciunile,ilegalitatile si iresponsabilitatea celor aflati in fruntea acestor partide si organizatii .Ne arata si necesitatea creerii unei STRUCTURI POLITICE din randul militarilor rezervisti,care sa actioneze pentru intrarea in legalitate in ceea ce priveste pensiile militare(aviz celor ale caror pensii au fost umflate cu "pompa politicului'!)" . si asezarea pe locul cuvenit si a acestei importante categorii socoi-profesionale,numita generic MILITARI.Iar in fruntea acestei STRUCTURI POLITICE (da,chiar daca or sa ma injure destui!) alegerea unor MILITARI si nu a tot felul de politruci,foste "cadre militare" de prin diferite structuri de informatii,slugoi si manjiti.Iar dl.gl. (r) dr.Mircea Chelaru este o solutie buna.Avem nevoie de un om care a fost si a ramas un adevarat militar,un om care sunt convins ca va stii sa impuna si sa se impuna in fata unora pentru care Armata a fost "popota si magazie de echipament".De la Buzau,va sustinem si va oferim tot sprijinul nostru,domnule gl.(R) dr.Mircea Chelaru.Asa cum ii vom sprijini si le vom fi aproape,tuturor celor care au fost si au ramas camarazii nostrii,adevaratii militari.

  RăspundețiȘtergere
 23. Chelaru ii membru ..PP- DD ! A candidat si a iesit pe locul 4....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am fost mai smecher si am candidat la comun pe listele socialistilor! Ca daca mergeam singur doar cu UNPR al meu cum era normal, nici nu mai intram in Parlament! Si am si imunitate in fata DNA!

   Ștergere
  2. Domnul Oprea ii ..taaaare ....!!!

   Ștergere
 24. ..sau ..14....atat de apreciat a fost de popor ..!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oricum, ca militar e de sute de mii de ori mai meserias decat Oprea! Si are si 34 ani vechime efectiva in armata, nu ca Oprea 20 de ani si aia din 2 bucati! Mai e si o chestie: Chelaru e cunoscut de orice militar, de Oprea nu a auzit nimeni pana cand s-a inscris in aripta stanga a PDL! Atunci am aflat si noi ca a lucrat in armata, ca a fost dat afara, ca iar s-a reincadrat! 20 de ani in armata si sa iti tragi 8 stele, e NESIMTIRE pe fata!

   Ștergere
 25. @ g.olescu
  @ eu
  @ r26500
  @ admin
  @ anonimi ... cit cuprinde ...
  Toti fiind unu si acelasi ...

  Nu-ti mai fa atitea calcule privitoare la cit ti se retine ...
  Daca-i adevarat ce spui legat de faptul ca ti s-a re-pus in plata (prin hotarire judecatoreasca) cuantumul din dec.2010 , inseamna ca ai fost scos "de sub umbrela l.241/2013" . Ca urmare tu vei primi "in veacul vecilor" cuantumul din dec.2010 !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu postez ca anonim! Spre deosebire de tine! EU nu am afirmat ca mie mi s-a repus in plata pensia de serviciu! Mie NU mi s-a repus in plata pensia ca drept patrimonial, stau inca la rand! Eu mi-am recuperat doar sumele de bani, dar NU ca drept patrimonial.

   Insa, acolo unde s-a intamplat minunea, instanta a incuviintat definitiv executarea silita a titlului executoriu care prevede "mentinerea in plata a pensiei de serviciu in baza L. 164/2001". Ca drept PATRIMONIAL! Adica NU un cuantum, ci un DREPT! L. 164/2001 avand un art. 48 care prevede actualizarea pensiei de serviciu ca DREPT PATRIMONIAL ori de cate ori se majoreaza soldele militarilor in activitate!

   Din momentul incuviintarii executarii silite a titlului executoriu, executorul are cale libera sa procedeze oricum crede de cuviinta sa EXECUTE ceea ce este inscris in titlul executoriu! Adica sa mentina in plata pensia de serviciu ca DREPT PATRIMONIAL cu tot cu actualizarea de la art. 48, si NU doar a cuantumului acestuia din 2010.

   Prin urmare logica TA este extrem de proasta, intrucat NU realizezi diferenta intre o suma de bani si un drept!

   Nota: Citeste aici [http://r-26500.blogspot.ro/2015/01/sa-ii-felicitam-pe-rezervistii.html], desi mai mult ca sigur ca NU intelegi nimic!

   Ștergere
  2. Ia si un exemplu concret de incuviintare definitiva a executarii silite a M.Ap.N.: [http://3.bp.blogspot.com/-_xJoVdzOcGU/VLzVKN6Y3fI/AAAAAAAAAWw/-r2RZTfQ6ZQ/s1600/POP%2B2.bmp]. Baga nr. dosarului si afli toate etapele pas cu pas! Mai sunt si alte exemple! Deci nu "DACA E ADEVARAT", este REAL 100%!

   Ștergere
  3. In concluzie, M.Ap.N. are obligatia legala, extraordinar de legala, ca celor carora li s-a incuviintat executarea silita a minsiterelor, sa faca urmatoarele:

   - sa aplice HJD si sa mentina in plata pensiile militare in baza L. 164/2011;
   - sa le dea o pensie in sistemul public in baza L. 241/2013 (L. 119, OUG 1/2011).

   M. Ap.N. NU are cale de intors: in privinta pensiilor militare este executat silit, in privinta in pensiilor in sistemul public este obligat prin lege! Daca exclude oricare drept din cele 2, intra in penal! NU exista nicio lege in Romania care sa iti permita sa scazi un drept patrimonial din altul.
   In concluzie, M.Ap.N. trebuie sa isi faca treaba si sa achite oamenilor 2 pensii: una de serviciu prin executare silita si alta in sistemul public prin L. 241/2013. Sa nu ma iei cu abureli, pur si simplu asta este situatia juridica, legea si Constitutia!

   PS: Nu am probe si NU pot demonstra daca exista vreo legatura, dar nebunia cu scoaterea BRUSCA a proiectului legii pensiilor militare de la naftalina, a aparut urmare a executarii silite a M.Ap.N. Personal EU cred ca exact din acest motiv au fost repuse pe tapet proiectele de lege privind pensiile militare!

   Ștergere
 26. @ g.olescu
  @ eu
  @ r26500
  @ admin
  @ anonimi ... cit cuprinde ...
  Toti fiind unu si acelasi ...

  Si ... pentru ca eu sint "baiat salon" ... si vreau sa-i ajut pe cei "neajutorati de la Dumnezeu" ...

  Tot in contextul a ceea ce zici ca a hotarit justitia in legatura cu pensiile voastre ...
  Ai grija !
  In nici unul din proiectele vehiculate nu se vorbeste nimic despre pensiile stabilite/hotarite prin hotariri judecatoresti .
  In concluzie pensiile voastre ramin pentru vecie asa cum spui tu ca vi le-a stabilit justitia ! Chiar si in cazul aparitite unei legi a pensiilor militare de stat !
  In loc sa tot bati cimpii cu diverse ... mai bine te-ai ruga ca cei care intocmesc legea sa va cuprinda si pe voi la recalculare ! Altfel ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti dus rau! Pensia stabilita prin HJD este una, si pensia stabilita prin viitoarea lege - este altceva. Ce legatura are sula cu prefectura? Cat timp nu apare in noua lege vreo referire la acest fapt, HJD merge in continuare si noua lege tot in continuare! Este problema legiutorului daca suprima sau nu vreo pensie in baza HJD, insa in orice situatie noua lege se aplica si celor cu HJD! In cel mai rau caz raman oamenii cu 2 pensii si gata! Nu e problema noastra!

   Ștergere
  2. Da' pe tine cum te cheama, viteazule, de vorbesti de anonimi? Pana la urma 2 persoane au nume reale pe aici!

   Ștergere
 27. @ Anonim 16 februarie 2015, 17:06. Bai, CEZAR alias Petre Padina! Nu te mai ascunde dupa anonimat cand discuti cu un om care isi prezinta identitatea! Hai, pieptul de infanterist in fata!

  RăspundețiȘtergere
 28. Aiureala ia aspecte patologice ...

  Dar de ce sa va plateasca , MApN-ul , NUMAI doua pensii ?
  La cite cunostinte ai tu despre legislatia din americania ar trebui sa-ti plateasca si o pensie americaneasca !
  Nu mai spun de o pensie nemteasca , _ca doar ai facut instruiri si pe acolo !
  Da in judecata MApN si pe aceasta linie ... si vei avea , precis , cistig de cauza !... Sa plateasca , netrebnicii dracului , toate pensiile pe care esti tu convins ca le meriti !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta e starea de legalitate, NU exista alta! Sa abroge L. 119. OUG 1 si L. 241, sa abroge si prevederea din L. 263 care a abrogat l. 164 si se rezolva situatia in mod natural! Si nici nu mai e nevoie de alta lege a pensiilor militare intrucat intra in vigoare automat L. 164.

   PS: Vezi cum iti dai arama pe fata ca esti "dual". Sa NU mai sustii ca vrei pensie militara, intrucat minti!

   Ștergere
  2. Cezar va spune voua :
   De doriti un General Adevarat (am conviingerea ca sunt multi !!)...care sa stea in fruntea militarilor in rezerva ..cautati-l pe domnul General CIUNGU...
   Fost comandant al B.Cc .Div. Timisoara ,cdt Bg.Mc..Sef Stat Major Corp ..apoi pe la Bucale....
   Ma indoiesc ca va accepta ..dar merita incercat ! Din cate il cunosc ..si il cunosc bine - Domnia Sa..va spune clar ..asta se face ..asta nu se face ..si nu se va vinde nimanui ..
   Oricum ,pe acest calapod trebuie cautat un lider ...nu unul care de frica tiganilor si-a dat demisia ..ca apoi sa pupe poala lu domnul DD...si sa iese pe locul ..14....

   Ștergere
  3. @CEZAR!!!Pai spune-le oamenilor cum te cheama sa stie generalul de unde vine recomandarea..nu asa hodoronc tronc!!!Se mai si sperie bietul general daca il iau asa din senin pe nepusa masa....si vezi ca pierzi cam mult vremea pe net...

   Ștergere
 29. Cleo...simt un miros de Chanel five !!! Sper sa nu fie ..halucinatie.....
  Domnul General Ciungu ii...arhicunoscut .....
  PS... da tu de unde stii ..smechero ..ma urmaresti ???

  RăspundețiȘtergere
 30. pt.CEZAR: Acest domn general Ciungu,zici ca a fost "Comandant al BCc.Div. de la Timisoara" in perioada revolutiei de la Timisoara ? Sau avea vre-o functie in aceasta structura in perioada revolutiei?Daca da,sa explice domnul general celor in drept,cum a fost cu revolutia de la Timisoara.Ca si cdt al al unei astfel de structuri (sau intr-o alta functie),ar trebui sa cunoasca si sa lamureasca multe "aspecte intunecate" ale evenimentelor de atunci.Oricum,nu cred ca oameni proveniti dintr-o asemenea structura ar fi cei mai potriviti si cei mai de incredere . Si la Buzau,a existat o asemenea structura( celebrul B404 Cc.div.) care a fost transformat intr-o alta structura asemanatoare.Iar "camarazii" din aceasta structura "ne supravegheau" cu mare atentie pe cei din sindicat,care ne ceream drepturile legale si legitime in strada.asa ca......Poate ca dansul "nu se va vinde",asa cum zici dumneata,dar ,avand oarece experienta in aceasta "lupta" pentru drepturile noastre,am vazut cum unii care tipa ca din gura de sarpe,te vand fara sa clipeasca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu de unde ai aceasta optica, dar cercetasii autentici sunt de incredere! Durerea este alta: nimanui dintre decidenti nu le convine ce stiu! La Timisoara trebuie sa lamurim lucrurile asa cum au fost: popa Tokes a iscat totul! Acelasi care dupa 25 ani tuna si fulgera in Parlamentul European contra Romaniei! Mai intunecat decat atat ce mai poate fi?

   [Eu nu cred ca ai fost supravegheat de cercetasi! Doar de CI-sti! E diferenta de la cer la pamant! Nici nu au legatura intre ei decat la nivel de conducere, dar sunt in structuri total opuse, cu misiuni total opuse.

   Ca fapt divers, daca vrei sa enervezi la maxim un cercetas autentic, sa ii spui ca este coleg cu un CI-ist!

   Ștergere
 31. Ia uitati ce "zice" unii aici, care nu au aceesi parere cu noi:

  " NU ASA VEDEM UNITATEA!
  domnilor de la R-26500,

  De data asta, nu prea ati nimerit-o cu felicitarile...,NOI care va cunostem, ne miram ca aveti aceasta abordare, fata de FMR si alte ong-uri militare ! Intervenim, nu pentru a va pune la indoiala buna credinta, intervenim pentru a va corecta daca ne ingaduiti , punctul de vedere, printr-o atitudine ferma, de bun simt!..."

  http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/2015/02/nu-asa-vedem-unitatea.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oricine are dreptul la opinie! Este corecta "stigmatizarea" celorlalte federatii pt. NEIMPLICARE in perioada Boc-Basescu!

   Tot materialul este corect! Cu o exceptie! Undeva este ceva subiectiv de natura politica! Eu as dori sa fac statuie SCMD! Am manifestat pe frig contra lui Boc-Basescu de mi-au clantanit dintii in gura! Alaturi de SCMD. Bun! Si a venit Ponta la putere! Pe 7 mai 2012. Pana la 01.10.2013, am avut pensia diminuata! Si a aurmat minunea minunilor: mi-a reintregit pensia Ponta, dar din aceeasi zi mi-a si "inghetat-o". Asa este si acum si asa va fi pana in 2021. SCMD a zis ca e bine asa, desi eu stiu ca ma indrept an de an de "inghetare" la exact acelasi procentaj diminuare ca pe vremea lui Boc!

   Mai departe am citit ultimele documente CU PROBE ale SCMD despre ce sustine in viitoarea lege a pensiilor militare! Sunt prezentate in materialele precedente! Surpriza totala si nu prea tinand cont de ce s-a intamplat in 2013 cu reintregirea care nu mai e nicio reintregire. Din ultimele documente rezulta negru pe alb ca SCMD nu a sustinut - NU APARE PE NICIUN DOCUMENT CA PROPUNERE PROPRIE, actualizarea pensiilor in plata in functie de soldele militarilor in activitate si nici recalcularea pensiilor in plata! Deci, pt. mine se repeta istoria cu amendamentele C. Anghel stopate de SCMD!

   Sa trec cu vederea acest lucru? NU! Ar insemna sa fiu iar pacalit de SCMD! Da, SCMD a fost OK ca factiune dizidenta contra regimului Basescu! Dar EU, cu ce ma aleg acum din partea SCMD? Pensia este "inghetata" la propunerea SCMD, si daca in viitorul proiect se indeplineste dorinta prin omisiune a liderilor SCMD privind NEintroducerea CU PREMEDITARE (NU POATE SA EXISTE SCAPARI DIN NAIVITATE LA ASEMENEA NIVEL) a propunerilor de neactualizare si recalculare si a pensiilor celor pensionati inainte de 2011, totul ramane ca pe vremea lui Boc de fapt!

   Deci! Concluzia mea este urmatoarea: liderii SCMD - nu de la Pitesti, ci de la Bucuresti, ne folosesc ca pe masa de manevra politica. Am fost buni cat am vociferat contra lui Boc-Basescu, dar acum desi lucrurile sunt practic la fel cu Ponta-Oprea, NU mai suntem buni!

   In rest, comunicatul de la Pitesti este real si OK! As felicita SCMD, cu sinceritate! Dar pt. ce daca eu am pensia "inghetata" pana in 2021, iar din propunerile SCMD rezulta ca in noua lege a pensiilor militare - pt. mine totul va fi tot ca inainte!

   Ștergere
  2. R-26500, corect spus. Si eu am avut azi o discutie pe aceeasi tema cu un presedinte de filiala SCMD. Din pacate sindicatul se ocupa de orice, mai putin de problemele noastre.

   Ștergere
  3. Orice militar ori structura asociativa care se implica in dialogul sau lupta cu “putoarea” politica a Romaniei pe problemele armatei, mai ales in acest moment cand troica Ponta/Oprea /Dusa ( diletant/ penal/ tine-calu’) vor sa dezbine si sa distruga ceea ce a mai ramas din Armata Romana, merita felicitari.
   Nu neaga nimeni contributia SCMD, ca structura, in ceea ce numiti lupta cu puterea, dar azi conducerea SCMD, fara girul si forta data de membrii de acum doi–trei ani, care au parasit intre timp sindicatul, nu mai conduce aceasta lupta si este acuzata, inclusiv de unii din propii membri, de fraternizare cu inamicul.
   Ca diverse structuri au stat in umbra pana acum este iarasi de condamnat la fel si faptul ca cele peste 20 de structuri asociative, care zic ca reprezinta interesele militarilor, nu au gasit acel numitor comun care sa le transforme intr-o forta credibila si sa oblige diversii trepadusi politici, ce se joaca de-a guvernarea tarii, sa o trateze cu condescendenta cu care este tratata armata prin alte tari, cu care colaboram si suntem aliati.
   Deocamdata razboiul de care vorbiti, este departe de a se fi sfarsit, forma prin care SCMD, in rezonanta cu ANCMR, vor sa incheie pacea reprezinta pentru multi dintre noi o capitulare neconditionata pe care oamenii nu o accepta. Conducerea SCMD, prin Dogaru/Pricina, parte din membrii CD/membrii fondatori si o buna parte din conducerile filialelor nu au inteles rolul si scopul unui sindicat, acela de a reprezenta interesele membrilor sai, interese exprimate de catre acestia, nu cele pe care cei din conducere, peste capul ori consultarea membrilor, le iau.
   Decizia in actiunea militara este responsabilitatea si povara individuala a comandantului dar sa nu confundam sindicatul cu o unitate militara.
   Deci lupta nefiind incheiata, ba din contra fiind aproape de o infrangere zdrobitore pentru multi dintre noi, oricine se alatura acesteia este bine venit, mai ales in situatia in care conducerile celor doua structuri luptatoare ale rezervistilor sunt banuite de tradare.
   Domnilor de la SCMD Pitesti, dupa cum vedeti pe site-ul R- 26500 se poate comenta, la dumneavoastra nu. Si acesta e unul din motivele pentru care acest sindicat este in moarte clinica. Da, cei de la Pitesti sunt inca un organ viu si viabil dar cand intregul moare veti muri si dumneavoastra daca nu veti fi folositi pentru un transplant.
   Va apreciez loialitatea fata de sindicat dar trebuie sa intelegeti ca cei cateva sute de oameni, maxim o mie – doua, nu mai reprezinta militarii.
   Strutocamila asta cu societatea civila, cu lupta pentru gardienii din penitenciare, care au ministerul lor, al justitiei, ce trebuie sa-i pastoreasca, cu revendicari pentru toata Romania si chiar pentru vecinii acesteia, nu mai reprezinta un sindicat ci un fel de Falanster de la Scaieni, inutil pentru aceste vremuri, exceptand cateva varfuri dornice de glorie si nemurire postuma.

   Ștergere
  4. @ Karadeniz
   Din pacate, in conducerea SCMD au ajuns foarte multi gargaragii, oameni insetati de putere, oportunisti care , exact cum procedau si cand erau in Armata, au incercat sa profite de ocazie pentru a obtine avantaje personale, nu pentru a obtine drepturi pentru cotizanti. Si apropos de cotizatie, stabilirea acesteia in suma fixa este total aiurea. Normal era ca aceasta cotizatie sindicala sa fie stabilita in procent din pensie. Din aceasta cauza, suntem in continuare discriminati si umiliti de catre politicieni.

   Ștergere
  5. Domnul Popescu vrea unitate numai cu Dogaru, care l+a uns mare reprezentant al unor filiale duse de nas. Daca vreti sa aflati adevarul, urmariti comunicatele din ultima luna ale domnului Popescu si veti vedea ca personal ii păupa mainile lui Dogaru, dar dupa ce e admonestat de sindicalisti in adunarea generala face pe Gica Contra. Inainte de a fi numit reprezentantul unor filiale, tuna si fulgera impotriva lui Dogaru. Cum a fost uns reprezentant, cum a schimbat placa. Daca considera ca mint, exista cel putin 15 persoane care pot confirma plus inregistrarea audio. Asa ca va rog sa ma lasati cu spiritul revolutionar al domnului Popescu Victor. La el spiritul revolutionar se manifesta la ordin.

   Ștergere
 32. @ All! Cei care va contrati SUB ANONIMAT, cu persoane cu identitate reala, proliferand diverse calomnii/jigniri/etc., ori o faceti cu NUME SI PRENUME (verificabile), ostaseste adica, ori va dispar "vitejiile" ascunse sub fusta mamei, respectiv sub anonimat! E chestie de fair-play! Elementar!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect. Tradare sa fie, dar s-o stim si noi !

   Ștergere
 33. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai fost deja avertizat mai inainte! Tema este una, iar tu practici ca de obicei atacuri de 2 lei la alti useri! Asa ceva NU fac decat adolescentii puerili! Daca ai ceva personal cu Neacsu, nu te mai scunde sub anonimat si da-ti numele si prenumele!

   Ștergere
  2. Cam tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

   Ștergere
 34. "Cetim" un uluitor komunikat venit de pe Arges in jos de pe un mal frumos dar pe care unii oameni il uratesc. Acei oameni lauda zindikatul aratand ca acesta a komis doar fapte bune. Sa le enumeram":
  -au aparat drepturile unor militari in rezerva si retragere-in primul rand ale celor cu pensii foarte mari. Pe langa acestia au mai profitat de L241 si multi rezervisti corecti-e drept dar L241 a fost procreata in special pentru "smecheri";
  -au sustinut si au obtinut cumulul pensiei cu salariul. Din nou-ce s-a obtinut a fost pentru baietii alesi cu pensii foarte mari, incadrati pe functii mari dupa pensionare , incadraea facuta prin concurs"de imprejurari".

  Mai vreti baieti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să nu uităm că acest SCMD a fost înfiinţat avînd ca obiectiv prioritar, abrogarea legii care desfiinţa cumulul salariului cu pensia şi după aia, hăt, hăt mai încolo cu noi, rezerviştii cu pensiile ciuntite. Toţi, dar absolut toţi, care au înfiinţat sindicatul, aveau slujbe la Stat. Dogaru lucra pe la parlament parcă...Cobuz, Pricină, Vintze...la fel la Stat. Oricum acest sindicat e mort. Putem să-i aprindem lumînarea şi să-i dăm de pomană. Dogaru o fi el bun istoric, dar atît. Scandalurile interminabile la vîrf, statutul incomplet şi prost, lipsa unui ROF clar, au făcut ca cei din conducerea SCMD, să rămînă nesancţionaţi şi " de capul lor" for ever. În acest moment, oricine poate ajuta cauzei comune, indiferent de grad şi funcţie este binevenit, cu sau fără SCMD ori ANCMRR.

   Ștergere
  2. Trecand peste comunicat, faci o gafa de proportii care "intoare cutitul in rana" unei categorii de militari in fata careia tu ai fi ca pionierul cu cravata tricolora la gat in fata unui soldat autentic! Fapt pt. care te pun la punct, poate realizezi ca Oprea ti-a majorat pensia NU ca ai meritat, ci prin "furt" de la altii!

   Ce "smecheri" pe L. 241/2013? Nu sunt "smecheri", ci sunt cei mai buni militari ai Armatei Romane! Este vorba despre militarii din grupa de munca "ALTE CONDITII"! La trecerea in sistemul public de pensii, acestor oameni li s-au taiat "din pix", in medie 30% din cuantumul pensiei, fiind trecuti de-a valma, dupa un calcul inferior celui meritat, alaturi de masa pensionarilor militari din grupa "CONDITII SPECIALE"/"GRUPA I DE MUNCA".

   Dar grupa "ALTE CONDITII" nu este acelasi lucru nici cu grupa "CONDITII SPECIALE", nici cu "GRUPA I DE MUNCA".

   In urma celor mentionate, s-a acordat aceeasi majorare de punctaj de 50% pt. fiecare an efectiv in munca, LA GRAMADA - tuturor celor 3 grupe mentionate, desi vechimea suplimentara si stagiul de cotizare suplimentar in lege este de 6 luni la an pt. grupa "CONDITII SPECIALE"/"GRUPA I DE MUNCA" si de 12 luni la an pt. grupa "ALTE CONDITII".

   Urmarea este simpla! In loc sa acorde majorare de punctaj de 100% pt. grupa "ALTE CONDITII" cum era normal in urma stagiului suplimentar de cotizare de 12 luni la an, IDIOTII au acordat numai 50% ca la celelalte 2 grupe cu stagiu de cotizare de numai 6 luni la ani!

   IN ACESTE CONDITII, PENSIILE CELOR DIN GRUPA "ALTE CONDITII" AU FOST RETEZATE CU 30%, IAR DIN CE S-A "RETEZAT" DE LA ACESTI OAMENI, S-A ADAUGAT LA DIVERSE PENSII DIN CELELALTE GRUPE DE MUNCA!

   CEEA CE S-A INTAMPLAT A FOST PREMEDITAT DE DIVERSI "NESIMTITI" CARE ACUM FAC CIOCU' MARE! ACESTIA AU LUAT DIN PENSIILE CELOR DIN "ALTE CONDITII", ACEASTA ESTE REALITATEA! IN ROMANIA EXISTAND CA LA NIMENI 2 GRUPE DE MUNCA CU VECHIME SUPLIMENTARE IN MUNCA, DAR CU ACEEASI MAJORARE DE PUNCTAJ DE 50%.

   URMAREA DE TOATA JENA (CU PREA PUTINE EXCEPTII) ESTE CA PILOTILOR, SCAFANDRILOR, PARASUTISTILOR, ALPINISTILOR, PIROTEHNISTILOR, CERCETASILOR PRIN PARASUTARE, MILITARILOR PARTICIPANTI IN TEATRELE DE OPERATII SI A ALTORA DIN GRUPA "ALTE CONDITII", LI S-AU TAIAT PENSIILE IN MEDIE CU 50% PT. FIECARE AN LUCRAT IN "ALTE CONDITII" SI CU O MEDIE DE CCA. 30% IN GENERAL. SUMELE "RETEZATE" DIN PENSII DE LA ACESTI OAMENI, AU FOST REDISTRIBUITE PT. A MAJORA ALTE PENSII STABILITE PE LEGEA NR. 119/2010. ACESTA ESTE ADEVARUL GOL-GOLUT!

   In consecinta, mai lasa-ne cu "fixurile" tale si mai bine du-te intr-o garnizoana unde gasesti usor grupati militari din grupa "ALTE CONDITII", de exemplu din specialitatile cercetare prin parasutare/V.M./scafadrerie, si vezi cum toti avut pensiile pensiile "rase" in medie cu 30%, ajungand egali cu muzicantii, secretarii de partid, cazarmarii si finantistii din grupa " "CONDITII SPECIALE"/"GRUPA I DE MUNCA".

   Referitor la L. 241/2013. Aceasta lege a reintregit cu chiu cu vai pensiile celor din "ALTE CONDITII", dar intr-un mod stramb, fiind "inghetate" la cei mai multi pe viata! Deci L. 241/2013 NU a fost creata pt. "smecheri" din mintea ta, ci a fost menita sa ii "prosteasca" pe moment pe cei din "ALTE CONDITII" ca li s-ar fi reintregit pensiile, ceea ce este fals din monent ce NU mai sunt indexate!

   Ștergere
  3. Prin urmare "smecher" esti TU, intrucat ai pensia majorata prin "furt" de la militarii de prima clasa a Armatei Romane! Iti convine "strambatatea" Legii nr. 119/2010, nu? Cum sa nu, din moment ce stii bine ca desi ai fost "domnisoara" prin armata, beneficiezi de aceeasi majorare de punctaj pt. grupa de munca precum pilotii, pirotehnistii, scafandrii si ceilalti - desi TU ai taiat frunza la caini, fiind la mii de ani distanta de specialitatile respective!

   Ștergere
  4. Stimabile, aratati-mi un rezervist cu alte conditii cu pensie de peste 12.000 lei si apoi vorbiti.Am spus ca de L241 au profitat printre altii si rezervistii corecti-printre ei si cei cu "alte conditii' dar legea in sine a fost data pentru cei alesi-cei cu pensii de peste 12000-14000 lei , unele peste 20.000 lei , la care cei enumerati de d-ta si care ar merita pe deplin aceste pensii nu au acces. Oare cei cu pensii de peste 12.000-14.000 lei sunt intr-adevar , cu totii, mandria armatei? Si in alta ordine de idei, nu ma cunosti, nu te cunosc si chiar daca ai acces la ip si alte tampenii de genul asta, asta nu reflecta nimic, niciodata nu poti sa stii cine , ce de unde si cum a postat-chestiunile astea sper sa fi disparut macar ele in 22 dec. 1989, altfel e de rau si de competenta organelor in drept. Important e continutul postarii care uneori doare e drept .Poate nici nu am grad (eventual un grad celsius)dar asta mai putin conteaza , important este ca postarile sa fie la obiect , fara injurii si atacuri nefondate.Nu poti d-ta sa ma acuzi ca mi-a marit cineva pensia in mod nedrept atat timp cat nu ai datele la dispozitie si cum ti-am mai spus , pot fi un simplu civil ingrijorat de modul haotic si bezmetic in care sunt cheltuiti banii publici, bani proveniti in buna masura din taxele si impozitele platite de cei ce muncesc de dimineata pana seara tarziu ca sa sustina un stat nedrept cu legi preferentiale, cu aranjamente mafiote , cu pensionari cu pensii de mizerie dupa 40 de ani de munca, cu pensionari care au munbcit corect ca sa cladeasca o Romanie independenta cu o industrie dezvoltata dar pe care cei ce au condus tara au defrisat-o. Cred ca si acesti oameni minunati cu pensiile lor mizerabile au dreptul la cuvant.

   Ștergere
  5. @ Anonim 17 februarie 2015, 14:09. Batrane, vrei sa ne lasi in pace cu obsesiile tale! Din ce punga scoti tu pensii pe L. 164/2001, de 12 000-20 000 sau 20 000 lei!?

   Eu fac parte dintr-un grup format exclusiv din cei care am lucrat in "ALTE CONDITII". Avem pensii reintregite in baza acelei Legi nr. 241/2013, cuprinse intre 2 000 si 4 500 lei. Toti le-am avut inainte "rase" cu 30%. De unde scoti TU, tata, sumele alea de 12 000-20 000 lei pe L. 164, NU esti in toate mintile?

   Pensii de 12 000 exista acum, dar NU pe L. 164/2001, si nici pe L. 241/2013, ci pe porcaria aia "contributiva" de L. 119/2010. A anuntat chiar Ministerul Apararii, oficial! Iar aia care au pensii de 12 000 pe legea contributiva, au avut veniturile "umflate din pix" in activitate, nu ti-e clar - venituri de 12 000 din prima, pana in ultima zi a carierei, cum am avut "umflati" si la loto, si in invatamant, in diverse alte institutii/regii de stat!

   Ai inteles acum? NU exista pensii de 12 000-20 000 pe L. 164/2001 si automat nici pe L. 241/2013, ci DOAR pe L. 119/2010!

   Ștergere
  6. La cele afirmate de domnia voastra , vin cu niste precizari rezultate din tabelele din 08 dec.2011:
   - din totalul de 7546 de pensii care au rezultat in urma recalcularii cu cuantumuri mai mici decat acelea din dec. 2010 ,un numar de 5919 de pensii aveau cuantumuri, la 31 dec.2010, cuprinse in intervalul 2000 la 4500 lei iar 1372 aveau cuantumuri mai mari de 4500 lei. Multe dintre aceste pensii au cuantumurile inghetate prin Legea 241/2013 , circa 7218).
   - din totalul de 69343 de pensii care in urma recalcularii au crescut sau au ramas cu acelasi cuantum ca la 31 dec.2010 un numar de 3477 aveau la 08 dec. 2011 cuantumuri recalculate mai mari de 4500 lei ( azi , au cuantumuri mai mari de 5100 lei , brut) .

   Ștergere
 35. Constat inca o data ca ceea ce spuneam eu legat de art.16 (2), referitoare la varsta de pensionare, care mie mi se pare foarte mare... 60 de ani... nici m[car nu a fost luat in considerare. Va doresc sa aveti numai succesuri cu recalcularile ... he, he, he...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este 60 de ani NUMAI daca ai lucrat toata viata in "conditii normale". Ceea ce este aproape este exclus, nu prea exista sepcialitati in armata in "conditii normale". Daca insa ai lucrat toata viata in "conditii speciale" - varsta iti scade cu 6 luni la an, dar nu mai mult de 13 ani. Deci, te poti pensiona linistit la 47 ani!

   Ștergere
  2. Neacşu, participant la această întîlnire, publică pe blogul lui "În cuiul cătării" toate momentele, cu bunele şi relele respective. Important este că au început discuţiile şi s-a creat un colectiv de elaborare/coordonare a proiectului. Sigur aceştia vor avea în vedere şi aspectul legat de vîrsta de pensionare. Important este să fim numiţi, iar conducătorii noştri să fie/să fi fost figuri marcante ale vieţii militare, nu saltimbanci şi ofiţeri de operetă.

   Ștergere
  3. Toate proiectele si propunerile au ceva lipsa! Si este esential! Ar trebui sa includa prevederea preluata de la magistrati ca in cazul in care un militar este condamnat pt. fapte de coruptie, sa i se retraga dreptul de pensie militara!

   Ștergere
  4. r-26500, cu modul acesta de a trata problemele ... si eu am senzatia ca puteti trai cu pensiile inghetate. Doar ca nu asa trebuie procedat. Trebuie sa fim uniti si sa ne respectam unii pe altii. Numai bine!

   Ștergere
  5. @ Anonim 17 februarie 2015, 15:18. Nu inteleg! La ce te referi concret? In ce priveste pensiile "inghetate", totul este foarte clar! Am intrat in anul 5 de diminuare/inghetare (tot aia este). Va urma anul 6, 7 si tot asa! Suntem uniti si ne respectam, dar cum?

   Erau, exista o solutiie care daca eram uniti toti, ar fi prevenit diminuarea/inghetarea, dar cu atata unitate, s-a intamplat astfel: toti liderii organizatiilor de rezervisti s-au facut ca ploua (unii cu intentie, dar e drept ca sunt si unii care nu inteleg ce s-a intamplat) in 2010, cand daca s-ar fi respectat existenta grupei "ALTE CONDITII" nu doar la nivel declarativ, ci la recalcularea pensiilor, cu majorarea de punctaj la 100% asa cum este normal cand ai vechime suplimentara de 12 luni si NU de 6 luni, si NU de 50%, practic NU ar mai fi existat vreo pensie diiminuata/inghetata! Toti au tacut si toti tac!

   Asta e situatia! Marea majoritate din cei 18 000 din M.Ap.N. si cei 6 000 din M.Ap.N. - cu pensiile diminuate/inghetate sunt din aceasta grupa "ALTE CONDITII".

   Emanam principii, ne credem destepti nevoie mare, dar daca nici dupa 5 ani de zile nu observam ca 2 grupe de munca au aceeasi majorare de punctaj pt. grupa de munca de 50% la fiecare an lucrat efectiv , desi o grupa are vechime de 6 luni si alta de 12 luni, mai departe in ce mai consta unitatatea?

   E drept ca e mai usor sa faci apel la unitate in jurul unuia neafectat, decat sa observam care este cauza pensiilor diminuate/inghetate si sa o eliminam! Nu costa decat un articol in L. 263/2010 care sa majoreze punctajul celor din AC la 100% daca tot avem pe hartie 12 luni la fiecare an lucrat!

   Apoi ne unim si facem si restul, avem timp de pierdut , dar prioritatea zero este cea care am spus eu acum!

   Mai e varianta alternativa care ar scoate pensiile din "inghetare": modificarea.abrogarea acelui articol care le ingheata. art. 1(4) din L. 241/2013.

   In rest, unitatea e sublima!

   Ștergere
 36. @AC/DC
  Care eleborare/coordonare a proiectului cînd Dusa-Oprea au proiectul gata facut si avizat de plumbuita? Te-a pus Marin sa-i faci publicitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am pus pe nimeni sa imi faca publicitate. Nu umblu dupa asa ceva si nici nu am nevoie. Dar daca spui ca exista un pproiect cu plumbi vrei sa faci dovada celor afirmate? Arata proiectul, cu aprobarile, stampilele si avizele mult trambitate. L-a vazut cineva?

   Ștergere
  2. @Neacsu
   Proiectul circula pe NET înca din 2013. Are stampila MApN si semnatura lui Dusa pe expunerea de motive. Proiectul discutat la Guvern în ianuarie a.c. in prezenta lui Goprea, publicat pe pagina Sindicatului politistilor, nu are nicio virgula modificata fata de cel din 2013, pe care-l puteti citi aici:
   http://www.huhurez.com/2013/11/proiectul-legii-pensiilor-militare-asa.html

   Ștergere
 37. @ Neacsu 17 februarie 2015, 14:57. Trecand peste criticile la adresa unei persoane asupra carora EU prefer sa ma abtin (chiar daca as devenit subiectiv, imi asum acest lucru), e ceva ce nu stii, dar care s-ar putea sa fie cheia reala a problemei legii pensiilor militare de stat, in alt mod, si mai ales mult mai rapid! Subit de rapid! Col. (r) Popescu V. este primul om din Romania caruia i s-a incuviintat executarea silitata a M.Ap.N. in vederea determinarii institutiei sa ii mentina in plata pensia de serviciu in baza L. 164/2001.

  Intamplare sau nu, imediat la cateva zile au aparut brusc "de la naftalina" proiecte si dezbateri despre legea pensiilor militare de stat! EU nu cred ca este intamplator deloc!

  Poate te intrebi ce si cum? Ei, uite eu consider ca statul a intrat intr-o incurcatura teribila. Ca sa iasa din incurcatura creata deja, EU cred ca lucrurile trebuie sa o ia intr-o alta directie: abrogarea prevederilor care au abrogat L. 164/2001 si a altor prevederi contrare. Caz in care ar reintra din oficiu in functiune L. 164/2001.

  Mai bine, gandeste-te cum s-ar putea valorifica IN SENS CONSTRUCTIV ceea ce am afirmat! E o chestie foarte ciudata si fara precedent! Unii oameni precum Col. (r) Popescu detin H.J.D. care le mentin pensiile in plata in baza L . 164/2001 si carora instantele le-au admis si executarea silita a ministerului, deci acest lucru se produce efectiv! Ori, daca se emite o alta lege noua a pensiilor militare (alt numar/alt an), cei precum Col. (r) beneficiaza automat de aceasta, dar d.p.d.v. legal si juridic nimeni NU le poate anula H.J.D. care le mentin in plata pensiile de serviciu si in baza L. 164/2001.

  Ceea ce am mentionat anterior poate fi valorificat de noi - ceilalti, astfel incat decat sa ne lungim agonia cine stie cu cat timp - cum si daca va exista o alta lege a pensiilor militare, sa incercam sa valorificam precedentul creat in sensul repunerii in functiune a L. 164/2001! Care ar simplifica lucrurile si pt. noi si pt. stat!

  Este o opinie! Bazata si pe altceva! Dar nici statul NU este idiot! Stie bine ca a fost determinat sa mentina in plata pensii de serviciu in baza L. 164/2001. Crezi ca se va lega singur si mai rau de picioare adoptand o noua lege a pensiilor militare, stiind ca trebuie sa achite pensii ba dupa o lege, ba dupa alta, ba dupa ambele simultan?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Olescule, tu realizezi haosul în care ar intra pensionarii militari? Gîndeste-te ca tot ar trebui sa se recalculeze pensiile de dupa 2011, daca s-ar repune pe roate Legea 164/2001.

   Ștergere
  2. @ AC/DC 17 februarie 2015, 17:12. Probabil NU ai citit atent, foarte atent ceea ce am informat! Temerea mea este ca NU poate exista o noua lege a pensiilor militare de stat, intrucat statul este constrans deja sa puna in plata pensii de serviciu in baza L. 164/2001. S-a creat un "clenci" atat de mare pt. stat, incat la modul realist NU are decat 2 alternative care sa ii convina:

   - sa NU adopte o noua lege a pensiilor militare, lasand astfel ca putinii "scapati" de Justitie pe L. 164/2001, sa fie bun "scapati";
   - sa revina pt. uniformizare efectiv la L. 164/2001.

   Despre asta e vorba! Tu cum ai rezolva la nivel de stat situatia creata, gandeste-te bine! Adopti ca stat o noua lege a pensiilor militare in conditiile in care exista deja pensii militare in plata mentinute in plata de Justitie, dar in baza L. 164/2001? Ca stat monitorizat pe Justitie etc., ar insemna sa se "infunde" si mai tare in groapa, si in mod precis nu ii convine. Aici este manevra! Cum faci ca stat? Da o noua lege a pensiilor militare, dar statul este obligat in acelasi timp sa achite si pensii militare in baza L. 164/2001, NU are incotro!

   Ștergere
  3. Domnule Olescu, vorbim despre doua aspecte total diferite. Una este activitatea avocatilor si cinstea judecatorilor din Pitesti si alta caracterul domnului Popescu. Daca el ar fi fost avocatul sau judecatorul care a dat hotararea, da, l-as fi felicitat, dar el a facut ceea ce au facut toti, a dat in judecata Casa de pensii. Faptul ca judecatorii i-au dat dreptate face cinste judecatorilor, nu face din el un erou, doar un norocos. Caracterul nu i-l poate da nici o hotarare judecatoreasca.

   Ștergere
 38. @ All. S-a dat UPDATE. Atentie la al 2-lea! Pornit de la afirmatia si documentul Gl. (rtg) N. Gropan din care rezulta ca ceva e putred precis in Danemarca!

  RăspundețiȘtergere
 39. Fac parte dintr-un grupul "ALTE CONDITII" (pst.,cc.,pi.,T.O.,le-am"gustat"pe toate cca 21 ani din 33,atat am putut) Am pensie reintregita in baza acelei Legi nr. 241/2013, 4 350 lei!
  In data de 01.01.15 i-am adresat COMANDANTUL FORTELOR ARMATE o petitie,cu propuneri,in mare parte inspirate din "zicerile"voastre:
  DOMNULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI ,
  COMANDANTUL FORTELOR ARMATE
  AM ONOAREA SA VA SALUT!
  Vă rog, cu respect, să consideraţi datele şi informaţiile din conţinutul mesajului care nu vizează strict activitatea instituţiei dvs., ca fiind suport informativ necesar pentru a înţelege exact ceea ce se întâmplă în România privind încălcarea principiilor statului de drept şi ale drepturilor democratice fundamentale ale cetăţenilor români.
  Ma adresez d-voastra, in calitate de Comandant al fortelor armate,in spiritul si in baza Constitutiei,ptr.a atrage atenţia instituţiei dvs. asupra situaţiei de discriminare legislativă şi socio-profesională, precum şi asupra încălcării drepturilor fundamentale ale omului de către statul român la care sunt supus eu "militar veteran"al Armatei României,care am servit interesul naţional,am respectat cu credintă jurământul militar,fiindu-mi recunoscute meritele prin decoratii conferite de Secretarul general NATO,Presedintele Romaniei,Ministerul Apararii .
  Vă solicit în acelaşi timp sprijin efectiv şi urgent, prin toate mijloacele şi căile avute la dispoziţie de instituţia dvs., pentru a contribui la eliminarea stării de discriminare şi de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, exercitate de statul român asupra militarilor români.
  .Urmeaza propunerile mele asemanatoare cu ale d-voastra
  ………………………………………………………………………………………………………………………….
  ……. În contextul celor expuse, solicit, cu respect, intervenţia instituţiei dvs. prin orice modalitate consideraţi de cuviinţă şi cu instrumentele pe care le aveţi la îndemână, pentru a contribui la eliminarea discriminării şi nerespectării drepturilor fundamantale la care sunt supuşi militarii români şi familiile acestora, fie prin reimplementarea în legislaţia română a legilor specifice de salarizare şi de pensionare pentru militari, fie prin varianta alternativă pe care am prezentat-o, cel mai important fiind să nu mai fim discriminaţi faţă de restul societăţii româneşti.
  Data: 01-01-2015
  Cu deosebită consideraţie şi speranţă,
  COLONEL"VETERAN"(rez.)

  RăspundețiȘtergere
 40. RASPUNSURI
  1.Petitia nr.1195/ 19-01-2015

  Domnule……………….,
  Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui Romāniei, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastra.
  Īn vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Ministerul Apararii Nationale si la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vārstnice.
  Urmeaza ca, īn termenul legal, institutiile sesizate sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.

  Cu stima,Consilier de Stat, Gabriel-Cristian Piscociu

  2.MINISTERUL MUNCII, FAMILIEl, РROTECTIEI SOCIALE SI PERSOANELOR VARSTNICE
  Nr.2393/RG/382/RP/360/IG/11.02.2015

  Către: Domnul Colonel…………….
  Ref: Propuneri modificări legislative în domeniul salarizării și al pensiilor pentru militari

  Stimate domnule Colonel,
  La memoriul dumneavoastră, adresat Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, înregistrat cu nr. DRA2/1195/19.01.2015 și redirecţionat către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vă facem cunoscute următoarele:
  Potrivit Programului de guvernare 2013-2016, la Capitolul Apărare” este prevăzută Revizuirea cadrului normativ specific domeniului apărării, managementului carierei militare, salarizării şi sistemului de pensii ocupaţionale pentru militari.
  Potrivit competenţelor conferite de lege, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va analiza propunerile de modificare a actelor normative sau proiectele de lege care vizează domeniul salariilorpensiilor, în conformitate cu obiectivele asumate prin Programul de guvernare.
  Totodată, dorim să menţionăm faptul că am reţinut propunerile dumneavoastră, atât cele referitoare la o legislaţie distinctă de salarizare și de pensionare pentru militari, cât și cele referitoare la varianta alternativă - referitoare la o legislaţie unitară de salarizare și pensionare, cu respectarea strictă pentru militari a tuturor drepturilor cetăţenilor civili.
  Dorim să vă asigurăm, domnule Colonel………..., de bunacredinţă a ministerului nostru în rezolvarea tuturor problemelor semnalate de veteranii și de pensionarii militari, tot respectul nostru pentru întreaga activitate desfăşurată şi vă dorim multă sănătate.
  Cu stima,
  Director adjunct
  Directia Politici Salariale
  Str. Dem. I. Dobrescu, nr. 24, Sector 1, Bucureşti Tel.: 4021 313 6267 relatiicupubliculgmmuncii.ro www.mmuncii.ro

  3.Ministerul Apararii Nationale- ?
  nu am primit pana astazi raspuns.

  RăspundețiȘtergere
 41. Deci, au fost demersuri si de alta natura. Ministerul muncii raspunde de parca n-a mai auzit de aceasta problema. Parca ar fi avizat totusi un proiect de lege(!!!)....Ne trateaza ca pe niste mucosi. Suntem dusi cu presul. Dusa asta cat mai suporta blestemele noastre?

  RăspundețiȘtergere
 42. M-a dat pe spate punctul 1 al interventiei domnului Gropan. Una este sa accepti ca nu exista un document OFICIAL emis de o institutie a statului numit Proiect de lege privind pensiile militare, si alta sa afirmi cum afirma domnul Gropan ca nu a stiut sau nu a vazut proiectul pana pe data de 13, cand i-a fost inmanat de sindicalistii din politie. Una din doua, ori ne crede prosti, ori s-a exprimat gresit. Iata ce scria domnul Gropan pe pagina mea in data de 20 01.2015:
  NICOLAE GROPAN
  20 ianuarie 2015 - 08:02 #

  ANUNT IMPORTANT PENTRU MILITARII ACTIVI, IN REZERVA SAU IN RETRAGERE
  La inceputul lunii februarie 2015 Federatia Militarilor din Romania organizeaza o dezbatere pe tema proiectului Legii pensiilor militare de stat. Sunt invitati sa participe – prin propuneri sau direct – reprezentantii tuturor structurilor asociative ale militarilor, legal constituite, cadre militare in activitate, in rezerva sau retragere.
  Va adresam rugamintea sa ne comunicati de unde v-ati informat de proiectul legii , daca structura asociativa a primit acest proiect si l-a dezbatut organizat, care este site-ul oficial in care ati gasit proiectul supus dezbaterii publice. Ne intereseaza foarte mult si pozitia carelor militare in activitate
  Pentru toti cei interesati sa faca propuneri pentru imbunatatirea acestui proiect ii rugam sa ni le trimita la adresa de E-mail : federatiamilitarilor@ymail.com pana la data de 27.01.2015.
  Cei care doresc sa participe direct la aceasta dezbatere , ca reprezentanti ai unor structuri asociative sau in nume personal,sunt rugati ca, pana la aceeasi data, sa trimita la aceeasi adresa gradul , numele si prenumele, structura asociativa pe care o reprezinta, seria si numarul cartii de identitate ( acesate date sunt necesare pentru asigurarea accesului), adresa de E-mail si numarul de telefon (date necesare pentru comunicari intre organizatori si participanti)
  Stabilirea participantilor la activitate se va face in functie de numarul de locuri al salii in ordinea trimiterii optiunilor, prioritatea avand-o reprezentantii structurilor asociative (maxim trei pentru fiecare structura).
  Cei stabiliti a participa vor primi datele referitoare la data,ora si locul de desfasurare al activitatii .
  Cu respect camaraderesc,
  Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
  Gl.bg.(rtr) Nicolae Gropan
  http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/01/19/propuneri-privind-noua-lege-a-pensiilor-8509
  Orice comentariu este inutil.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!