vineri, 30 ianuarie 2015

Rezervistii ucraineni se refugiaza in Romania! Dar tu, rezervistule roman, ce vei face la mobilizare?


Vladimir Putin: "Este necesara intarirea suveranitatii economice si financiare a Rusiei!" Intarire despre care este evident ca d.p.d.v. al strategei rusesti folosite din plin la acest moment, nu se va materializa decat lovind prin "invaluire" in interesele americane, ceea ce presupune folosirea fortei militare contra unor state europene din NATO si nu  numai.
 
Romania (surse proprii): "Centrele de radiolocatie detecteaza aproape zilnic, ca intr-un joc, incalcari ale spatiului aerian de catre aeronave rusesti. Putinele si uzatele avioane MIG-21 Lancer se ridica tot ca intr-un joc la interceptare, insa fiind depasite de situatie d.p.d.v. moral si tehnic nu reusesc sa mai intercepteze decat "dârele" reactoarelor Suhoi-urilor rusesti, iesite intre timp din spatiul aerian romanesc prin Bulgaria."

Ucraina: "Ucrainenii se refugiaza in Romania, incercand sa scape de noua runda de mobilizare pentru razboi!"

Tot Romania: "Ce Rusia, ce NATO, ce conflict armat? Toate lumea se pregateste de caderea guvernului si de alegeri anticipate, urmare a arestarii de catre D.N.A. pt. coruptie generalizata, a intregii clase politice din ultimii 25 de ani".


Concluzii

Este mult prea vizibil ca strategia adoptata de rusi nu mai este nicidecum de simpla intimidare asa cum sustin diversi amatori prin Romania, ci conduce pas cu pas, la un razboi S.U.A-Rusia despre care devine din ce in ce mai evident ca este inevitabil! In ceea ce priveste celelalte state NATO, acestea nu mai conteaza prea mult in ecuatie, actiunile rusesti oferind suficiente semnale ca in cazul unui conflict armat, Rusia va proceda la "intoarcerea" flancului vestic european al aliantei (a se vedea spatiul de manevra aerian imens de "invaluire" prin nordul Europei si care este extrem de vulnerabil), in scopul "blocarii" acestuia si "ruperii" jonctiunii acestui flanc cu fortele S.U.A.! Flancul european vestic al NATO este extrem de problematic din acest punct de vedere! Este cel mai indepartat flanc al NATO fata de sprijinul militar al S.U.A., iar "blocarea" acestuia prin lovituri aeriene repetate sistematic via nordul Europei, va determina automat si "blocarea" oricarei interventii a NATO dinspre vestul european spre estul european. Statele vest-europene devin astfel obligate sa isi concentreze fortele si mijloacele catre flancul vestic, sa nu le disloce si sa nu le disperseze, in timp ce statele din estul european nu mai au alternativa decat sa devina simple "victime" ale unei ofensive frontale clasice, imposibil de oprit! 


Ar mai fi o singura necunoscuta aparenta, Turcia - singura forta redutabila a NATO din flancul sud-estic care poate actiona zonal si "rupta" de alianta,  o perioada rezonabila de timp. Numai ca pe de o parte - Rusia nu este interesata de o agresiune contra statului in cauza, pe de alta parte - Turcia nu va risca sa isi uzeze fortele si mijloacele intr-un conflict cu Rusia, intrucat ar lasa cale libera "penetrarii" teritoriului turc de catre statul islamic (I.S.I.S.) cu care se invecineaza deja! Nu in ultima instanta, Turcia are dreptul sa fie prudenta si urmare a invecinarii cu traditionalul sau adversar - Grecia (conflict mocnit in problema Cipru), Grecie care in urma ultimelor evenimentelor politice interne poate avea reactii imprevizibile fata de Turcia, cum si Ungaria poate avea reactii imprevizibile in estul Europei in ceea ce priveste obligatiile sale asumate fata de NATO! Romania? Nu mai conteaza pt. nimeni devenind practic "rupta" de orice sprijin NATO si o simpla pierdere colaterala a aliantei, mai ales in conditiile in care Serbia a oferit suficiente semnale in cursul anului trecut asupra faptului ca nu are nimic impotriva ca Rusia sa aiba deschidere la tarmul estic al M. Adriatice (a se vedea harta de aici). Deschidere spre M. Adriatica ce nu poate fi realizata decat via Romania. O Romanie izolata complet de fortele si mijloacele statelor NATO din vestul Europei, state care fiind obligate de rusi sa isi concentreze fortele si mijloacele principale pt. intarirea flancul vestic al continentului european, numai de grija Romaniei nu pot sa isi vada de propriile interese nationale!

Secvente la scara redusa dintr-un razboi ce se apropie pas cu pas si de Romania

13 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Spam! Analiza si intelegerea situatiei strategice necesita instruire cu mult peste nivelul "Grupa de infanterie in aparare in pauza de la cules porumbi". La care nu contestam ca esti un geniu!

   Ștergere
 2. Ati intrebat ce vom face ca rezervisti ? Raspuns:
  1. Mergem si ii impuscam pe toti cei care au adus tara si armata in starea aceasta;
  2. Ne vom sacrifica pentru tara pentru ca intotdeauna, daca veti privi in istoria acestei tari, lipsa de dotare si instruire a armatei, numai si numai din vina politicienilor, a fost "compensata" prin foarte multe vieti omenesti. Oricum tara nu o putem lasa de izbeliste.

  RăspundețiȘtergere
 3. un rezervist pe stil nou30 ianuarie 2015, 17:13

  Vom lupta pana la 1, Maria Ta! De la 1 la 3 luam pauza de masa, apoi mergem la al doilea serviciu sa contribuim si noi mai mult la pensii! Ca noi nu mai avem pensii militare, Maria Ta si dupa razboi, iar ne acuza astia ca n-am contribuit!

  RăspundețiȘtergere
 4. Intre ceea ce stii si ceea ce nu stii, intotdeauna, exista ceea ce presupui...

  RăspundețiȘtergere
 5. Vad ca se incearca acreditarea ideii ca NU VOM LUPTA, la o adica. Si nu este pentru prima data dupa ce guvernantii si-au batut joc de noi.
  Fals!
  Daca vom lupta sau nu, este problema noastra, a fiecaruia in parte.
  Avem de ales intre o moarte sigura (eroica sau nu) in lupta si o moarte superrusinoasa in fata unui pluton de executie.
  La razboi te cheama tara si nu Mircea Toader-RANJILA sau alti PORTOCALII sau alti RE-RE-RE EVALUATI!
  Nu va faceti iluzii, ei stiu acest lucru si nu de asta le este frica.
  Ei vor fi tot la fel, tot acolo. Dar noi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şefu, lumea ai înţeles greşit!
   Ideia/ile de bază este/sunt cele prezentate de Anonimul de la 30 ianuarie 2015, 16:47:
   "1. Mergem si ii impuscam pe toti cei care au adus tara si armata in starea aceasta;
   2. Ne vom sacrifica pentru tara pentru ca intotdeauna, daca veti privi in istoria acestei tari, lipsa de dotare si instruire a armatei, numai si numai din vina politicienilor, a fost "compensata" prin foarte multe vieti omenesti. Oricum tara nu o putem lasa de izbeliste."

   Ștergere
  2. Nu am inteles gresit pentru ca nu am comentat cele afirmate de Anonim30 ianuarie 2015, 16:47.
   Totusi greseala imi apartine deoarece nu am specificat ca, in contextul actualului articol care se ocupa de "mirosul prafului de pusca", mi-am amintit ca in postari anterioare, cei desfiintati, cei de care si-au batut joc alesii nostri, s-au exprimat in sensul celor spuse de mine.
   Puteti reciti articolul si, indeosebi, comentariile:
   http://r-26500.blogspot.ro/2014/04/in-cazul-unui-conflict-armat-nato-rusia.html
   Referitor la postarea Anonim30 ianuarie 2015, 16:47 eu cred ca omul spune multe la suparare. Totusi este de preferat sa lasam justitia sa-si faca datoria, chiar si asa "independenta" cum este ea.

   Ștergere
 6. Pedeapsa cu moartea este abrogata in Romania. Cei care vor refuza sa lupte risca doar ceva ani de puscarie. Multi dintre cei apti pentru razboi sunt plecati in afara tarii, altii vor pleca la primul semnal de declansare a mobilizarii. Mare parte din cei ramasi vor fi mobilizati la locul de munca, Serviciile secrete, Ministerul de interne, justitia, politicienii, putinii muncitori, functionarii bugetari de tot felul. Trebuie intai gasiti ori adusi in tara cei care se sustrag incorporarii si mobilizarii, arestati, judecati si apoi condamnati. De asta se vor ocupa cei care au pensii militare, civili fiind ,din politie si penitenciare, si cei din justitie care au pensii speciale. Doar ca la procesele care vor fi toti cei acuzati de dezertare vor putea demonstra cu avocati buni ori chiar fara ca dotarea armatei nu prea exista si ca politicienii care reprezinta statul trebuie sa ii si doteze corespunzator pentru a putea lupta nu sa-i trimita la moarte sigura.
  Mai exista si varianta inscrierii intr-un cult religios care nu permite utilizarea armelor si atunci te pot mobiliza dar nu te pot obliga sa lupti ci sa executi alte actiuni decat cele combative.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce voi face la mobilizare?!Ce chestie...La cate suturi mi-a dat statul roman ma dau si eu cu cine plateste mai bine..Ce mare smecherie!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Refugiați vor fi cei cu grade militare obținute politic, nu cei de carieră!

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu uitati ca 1989, in Romania s-au "refugiat" multe mii de sovietici ,care ne-au oferit "ajutorul fratesc",intr-o "revolutie" care nu prea a fost a noastra.Asa ca,pentru a fi chit,poate ca ne vom "refugia" si noi pe la ei si mai formam 2-3 Divizii ca alea numite "Horia,Closca si Crisan", "Tudor Vladimirescu".Pana atunci,ne facem pasapoarte si......emigram.Unde om vedea cu ochii.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!