joi, 15 ianuarie 2015

Внимание! Printre tovarasele "moaște" de la varful A.N.C.M.R.R. sunt "cutre" care actioneaza pe "ușa din dos" pt. neaplicarea legii pensiilor militare și militarilor deja pensionați!

Intr-unul din materialele precedente afirmam ca membri de buna credinta ai A.N.C.M.R.R. ne-au informat scurt, clar si la obiect asupra faptului ca anumiti lideri din cadrul organizatiei mentionate, se opun pe branci, pe la colturi, prin orice metoda, reintroducerii pensiilor militare de stat!

In legatura cu ultimele evenimente privind legea pensiilor militare de stat, apare un element care atrage atentia de la ani lumina distanta asupra faptului ca liderii A.N.C.M.R.R. nu au prezentat absolut niciun comunicat privind legea in cauza, desi au participat la dezbaterile din data de 13.01.2015.

In urma unei raid efectuat prin spatiul destinat exprimarii libere, se reconfirma faptul ca in tenebrele A.N.C.M.R.R. moaștele comuniste îsi vegheaza cu strasnicie propriile pensii umflate cu pompa la schimbarea legislatiei in 2011, și se adevereste (inca o data in plus) faptul ca A.N.C.M.R.R. este o organizatie condusa  de persoane a caror moralitate se reduce exclusiv la propriile buzunare! Demonstrat prin faptul ca in urma raidului menționat am descoperit o persoana onesta, membru al A.N.C.M.R.R. care a ajuns la concluziile logice la care ar fi ajuns oricine, si care sunt sintetizate in mesajul de mai jos!

"Azi (nota: 14.01.2015), in trecere fiind pe la ANCMRR, m-am interesat de acel proiect de lege a pensiilor militare de stat si cativa din proximitatea sefului filialei s-au oferit sa ma "lumineze" cu prevederile sustinute de ei, in fata lui Dusa, prin consilierul juridic, Cdor (r) (M) Alexandru (ma mai mir de ce si juristii M.Ap.N. par a fi batuti in cap?).
 
Ma bucur ca, potrivit gradului, nu-i de la aviatie, caci se mai salveaza astfel ceva aparente!

Cu o emfaza rarisima, nestiind ca nu fac parte dintre cei iesiti la pensie pt. limita de varsta, mi-au relatat ca pensia mea contributiva aflata in plata nu va suferi modificari decat ca nume, "pensie militara de stat" (noul algoritm de calcul, cel cu 70-72-74%, se aplica doar in viitor).
 
Devoaland caracterul pensiei mele (Legea nr. 241/2013), m-au intrebat de ce nu-mi convine, caci pensia primita acum, adica aceeasi din 2008-2010, este oricum mai mare decat cea revizuita.

Le-am explicat ca, pana azi, n-am dorit moartea caprei vecinului, insa .... Au o mare frica pt o eventuala diminuare a cuantumului pensiei lor, multe dintre ele "umflate cu pompa".

Am plecat de acolo scarbit de egoismul si/sau naivitatea/prostia ce a colonizat tartacuta lor, ei neintelegand ca multi dintre cei cu pensii reduse au parasit sistemul fara a-si fi dorit asa ceva, dar cuantumul pensiei primite a constituit un "analgezic" sufletesc la momentul respectiv din perioada 1998-2000.

Asadar, de azi incolo, le doresc celor care si-au propus azi sa ma convinga de minunatia respectivelor amendamente, propuse de catre ANCMRR vs. pensiile aflate in plata, sa sucombe in lunile care urmeaza!


Cu respect,
               Dan Buzescu".

 [Nota! Apare o referinta la restucturarile din anii 1998-2000. In realitate, acestea s-au incheiat la 4 ani dupa intrarea in NATO, respectiv la 31.10.2008].


***

Un astfel de mesaj reprezinta in fapt atitudinea manifestata prin profund dezgust a zeci de mii de rezervisti, fata de cei din randurile noastre care ne manipuleaza in fel si chip! Cunoastem ca aceasta este realitatea, interesele rezerviștilor fiind manipulate inca din 2010 de cateva moaște ale unor vremuri apuse. Acum poate isi explica și personalul in rezerva/retragere mai putin informat, cine sunt ciudatii din randurile noastre care nici nu vor sa auda de pensii militare si ce hram poarta cei care lauda contributivitatea cu fiecare ocazie ivita, fara a da insa detalii despre faptul ca sfinta contributie in cazul lor are un iz P.C.R.-ist la baza! Dar si faptul ca cei in cauza actioneaza in mod perfid, influentand pe usa din dos politicul din perspectiva propriilor lor buzunare, si nu al interesului general al majoritatii rezervistilor care coincide dupa cum este firesc, cu al militarilor in activitate! Ca fapt divers, niciuna dintre moaște nu are CV public! Nu de alta, dar poate ne-am da si noi seama cum era posibil in vremurile dinainte de '89 ca unii sa aiba venituri asemanatoare directorilor din companiile multinationale de astazi, infinit mai mari decat ale militarilor in activitate nu numai de astazi, ci si din vremurile lor, si mai ales pe ce criterii? Acestia sunt "obscurii" mentionati de ministrul Dusa in interviul din data de 08.01.2015 cand s-a referit la aparitia unor pensii CONJUNCTURALE exagerat de mari urmare a aplicarii Legii nr. 119/2010, fiind evident ca pensiile in cauza nu puteau avea la baza decat venituri exagerate obtinute CONJUNCTURAL in activitate, in cele mai multe cazuri inainte de 1989, prin subterfugiile fostelor legi de salarizare si alte combinatii de partid si de stat! "Obscuri" care acum isi pazesc cu strasnicie buzunarele, care nu dau 2 bani pe legea pensiilor militare solicitata cu fermitate de militarii in activitate si de cea mai mare parte a militarilor in rezerva/retragere, pe valorile NATO, moralitate sau pe valorile vremurilor actuale! 

Element ajutator! Acesta este un tabel  cu veniturile salariale achitate in M.Ap.N. in luna decembrie 2014. Din tabel rezulta ca un general obtine o solda medie de 7 000-8 000 lei. In conducerea A.N.C.M.R.R. exista suficienti generali. In cazul recalcularii pensiilor acestora dupa principiile pensiilor militare, avand baza de pornire 70-74% raportat la o solda de 7 000-8 000 lei si urmare a majorarilor provenite din grupele de munca, rezulta ca orice general in rezerva/retragere poate ajunge lejer si in cele mai multe situatii, poate depasi tot lejer o pensie de 7 000- 8 000 lei! Ori, din material rezulta ca respectivii din A.N.C.M.R.R. "ar saraci" subit in acest caz, din moment ce se impotrivesc reintroducerii pensiilor militare. In conditiile in care in urma unei comparatii sumare intre pensiile contributive achitate actualmente in baza Legii nr. 119/2010 si soldele achitate militarilor in activitate conform tabelului mentionat, rezulta cu claritate ca majoritatea pensiilor contributive aflate in plata acum sunt mai mici cu 30-75%, decat in cazul calculului raportat la ultima solda, actualizata si coroborata cu incadrarea in grupele de munca! Concluziile apartin fiecaruia! 


UPDATE
A.N.C.M.R.R. CONFIRMA SITUATIA PREZENTATA IN MATERIAL, "MOAȘTELE" DIN FRUNTEA ASOCIAȚIEI OPUNANDU-SE CATEGORIC RECALCULARII PENSIILOR DUPA PRINCIPIILE LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT, CEEA CE DEMONSTREAZA CA PROTEJEAZA IN EXCLUSIVITATE INTERESELE UNUI GRUP "OBSCUR" DE INTERESE
 
COMUNICAT AL A.N.C.M.R.R. NR. 1 DIN 15.01.2015
(Nu apare inca oficial, fiind transmis probabil direct catre filiale, comunicatul este preluat de aici).


"În ziua de 13.01.2015 a avut loc la Guvernul României o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţi ai cadrelor militare active, pensionarilor militari şi sindicatelor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă, alături de viceprim ministrul, domnul Gabriel OPREA au mai participat şi Ministrul Apărării Naţionale, Ministrul Finanţelor, Ministrul Justiţiei şi un secretar de stat din Ministerul Muncii.

Din partea A.N.C.M.R.R. au participat la şedinţă domnul general (r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, preşedintele asociaţiei şi comandor (r) Constantin ALEXANDRU, Şeful Departamentului Juridic.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea ultimei variante a proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat, întocmită de Ministerul Apărării Naţionale, cu precizarea că pe parcursul discuţiilor, dacă mai apar eventuale propuneri de amendamente şi completări, să fie prezentate, în scris, la Ministerul Apărării Naţionale, la instituţiile de resort implicate, în timp util, pentru a putea fi supuse aprobării Parlamentului României în luna februarie când începe sesiunea legislativului.

În ceea ce ne priveşte, vă informăm că din amendamentele propuse de A.N.C.M.R.R. (care au fost comunicate pe parcursul intervenţiei în diferite perioade şi la filiale) majoritatea sunt incluse în proiectul legii respective, cum ar fi:

- pensiile militare în plată, cu excepţia pensiilor acordate în baza Legii nr. 263/2010, nu se mai recalculează;
- se anulează toate prevederile din Legea nr. 263/2010 referitoare la pensiile militare şi se vor calcula conform prevederilor Legii Pensiilor Militare de Stat;
- Legea Pensiilor Militare de Stat abrogă prevederile Legii nr. 119/ 2010, ale O.U.G.nr. 1/2011 şi toate dispoziţiile contrare prezentei legi;
- în stabilirea cuantumului pensiei să se ia în calcul venitul brut obţinut de viitorul pensionar în ţară şi misiuni în străinătate;
- pensiile militare sunt pensii militare de stat, specifice serviciului militar şi nu pot fi nici contributive nici ocupaţionale;
- pensiile militare aflate în plată în momentul adoptării noii legi redevin pensii militare de stat.
Conducerea A.N.C.M.R.R. îi asigură pe toţi membrii asociaţiei că prin numirea asociaţiei de a apăra drepturile şi interesele cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ale familiilor acestora în scopul asigurării protecţiei sociale, va analiza cu responsabilitate variate de lege prezentată şi, după caz, va face şi eventuale alte propuneri susţinând cu tărie ca amendamentele care apar din partea structurilor prezente la şedinţă să nu afecteze cu nimic din drepturile obţinute de pensionarii militari, susţinând principiul respectării neretroactivităţii legii.

Biroul Permanent Central îşi exprimă speranţa şi convingerea că Guvernul şi Parlamentul României vor fi de acord cu promovarea proiectului de Lege a Pensiilor Militare de Stat dovedind respectul cuvenit profesiei militare şi a rezervistului militar.

Stimaţi camarazi,

În încheiere vă asigurăm că vom aduce la cunoştinţa tuturor filialelor evoluţia evenimentelor referitoare la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.

VICEPREŞEDINTE ŞI PURTĂTOR DE CUVÂNT AL A.N.C.M.R.R.

General-maior (r)
Victor CONSTANDA"CONCLUZII IN URMA COMUNICATULUI A.N.C.M.R.R.

"Magaria" este mai mult decat evidenta! In primul rand ca in urma interventiilor A.N.C.M.R. legea pensiilor militare pt. cei deja in rezerva NU mai este nicio lege a pensiilor militare! Din urmatoarele motive si cu urmatoarele consecinte:

1]. Legea in loc sa prevada actualizarea pensiilor  (impropriu denumite) militare, simultan cu actualizarea  soldelor militarilor in activitate - aceasta fiind principiul de baza al notiunii de pensie militara, prevede ca actualizarea pensiilor aflate actualmente in plata sa fie efectuata tot conform regulilor actuale pt. sistemul public.

2]. Cerinta A.N.C.M.R.R. de a nu fi recalculate pensiile in plata, inseamna in fapt, cerinta de a NU fi actualizate actualele pensii in functie de soldele militarilor in activitate. Consecinta este urmatoarea: liderii A.N.C.M.R.R. dau cu piciorul in interesele a peste 90%-95% dintre militarii in rezerva si in retragere, ale caror pensii la acest moment sunt cu certitudine cu mult sub nivelul soldelor militarilor in activitate. Cine are dubii, este rugat sa consulte tabelul cu soldele actuale ale militarilor in activitate de aici!

3]. Cerinta A.N.C.M.R.R. de a nu fi recalculate pensiile in plata, cerinta transpusa prin neactualizarea pensiilor in functie de soldele militarilor in activitate, foloseste in realitate intereselor unui numar redus de persoane in rezerva/retragere: maxim 5%-10%. Care la acest moment au pensii in plata cu mult superioare fata de soldele militarilor in activitate. Persoane despre care a amintit si ministrul Dusa in interviul din data de 08.01.2015, cu acele pensii exagerate catalogate de ministru ca fiind  conjuncturale.  

4]. "Smecheria" liderilor A.N.C.M.R.R. este simpla: daca s-ar recalcula toate pensiile militare in functie de soldele militarilor in activitate, ar creste 90-95% din pensiile actuale, dar  ar fi inghetate (neactualizate) o perioada chiar pensiile liderilor mentionati. Pensii despre care este evident ca sunt superioare soldelor militarilor in activitate si care intra in categoria acelui procentaj de 5%-10% pensii conjuncturale!

5]. Urmare a punctului anterior, este evident ca in cazul neactualizarii pensiilor in plata dupa soldele militarilor in activitate, ci dupa principiile sistemului public,  scapa de inghetare acel grup de 5%-10% dintre rezervisti, in schimb acest fapt afecteaza interesele a celorlalti 90%-95%.

6]. Cerinta A.N.C.M.R.R. de a nu fi recalculate pensiile in plata, are drept consecinta si neactualizarea grupelor de munca in cazul militarilor pensionati inainte de 05.01.2011 dupa prevederile H.G.-S. 1019/2010, doar o astfel de actualizare determinand mariri cu cca. 25% a actualelor pensii in plata pt. mai mult de 75% dintre pensionarii militari!

7].  Dupa cele mentionate la punctele anterioare, nici nu mai este de mirare ca liderii A.N.C.M.R.R. nici macar nu incearca sa propuna o prevedere elementara prin care sumele retinute din pensii in cazul  militarilor cu pensii diminuate in perioada 01.01.2011-01.10.2013, sa fie restituite celor in cauza, printr-o metoda sau alta!

8]. De constat și un alt aspect de tupeu al moaștelor din A.N.C.M.R.R.! Cu gandul doar la propriile buzunare, aceștia lovesc fara scrupule si in militarii in activitate care urmeaza sa se pensioneze! Intrucat, urmare a emanatiilor liderilor A.N.C.M.R.R. si pensiile militarilor in activitate vor fi actualizate tot dupa regulile sistemului public, si nu in functie de soldele militarilor in activitate!

In incheiere, pt. cei care inca mai au dubii asupra intentiilor perfide ale conducerii A..C.M.R.R.! Sa ne aruncam o privire la modul de actualizare a pensiilor de serviciu pt. alte categorii de persoane! De exemplu, in cazul magistratilor! Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004, Art. 83. (2) "Pensiile de serviciu ale magistraţilor se actualizează în raport cu nivelul indemnizaţiei brute a magistraţilor în activitate". Clar? Aceasta este pensie de serviciu! Cea actualizata dupa veniturile personalului in activitate, si nu cum vor liderii A.N.C.M.R.R. -  dupa rata inflaţiei, salarial mediu brut sau puncte de pensie ca in cazul sistemului public de pensii, doar sa nu fie afectate propriile lor interese perfide! 

73 de comentarii:

 1. PENTRU CORECTITUDINE ORI O INFORMATIE CAT MAI EXACTA DAR SI PENTRU NEUITARE!
  Procesul nu s-a incheiat cum eronat afirma -probabil datorita varstei- maestru Buzescu, nici autorul articolului; ultimul val a trecut in rezerva la 31 octobbrie 2008. Apreciez in mod deosebit ca asa de tarziu a inteles si domnia sa, cine au fost advaratii autori ai desfiintarii pensiilor militare.
  Dar si dupa aceasta data au fost camarazi trecuti in rezerva, dar acestia din urma au beneficiat de drepturi diminuate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corectam! 31.10.2008. O luam de buna! Nu mai intrebam de normative, probabila fost o prelungire a Programului Armata 2007. In programul amintit, in acest an era prevazuta finalizarea restructurarilor!

   Ștergere
 2. Chiar nu doresc sa comentez un material in care sunt incluse blesteme la adresa unor colegi de militarie.
  Poate cineva cunoaste si face public CV domnului Buzescu si atunci o sa va dati seama de ce atita ura la adresa semenilor. As fi curios ce lege a pensiilor militare a propus domnul in cauza .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care colegi? Aia care i-au dat cu "flit" sunt orice, dar nu colegi!

   Ștergere
  2. Si-a facut singur CV-ul public! Rezulta cu claritate din prezentare: drept de pensie militara desfiintat, pensie contributiva diminuata, acum o pensie neindexata din 2013 urmare a L. 241. 5 ani de stres zi de zi. Merge cu incredere la colegii din ANCMRR sa solicite detalii despre legea pensiilor militare. Acolo constata ca pe cei in cauza ii doare in cot de lege! Avand o pensie contributiva majorata atat de substantial, incat nici recalcularea cu baza de calcul de 70-74% nu ii face! Fapt pt. care "colegii" in cauza i-o dau in barba: "Mai du-te, mai, in puii nostri cu legea ta a pensiilor militare! Daca cerem sa se aplice si celor in rezerva legea, tie si la majoritatea o sa va creasca sigur pensiile, dar noua or sa ne "inghete" intrucat avem prea mari cuantumurile acum! Iti dai seama ca nu ne convine! De ce sa ne recalculeze si noua? Noua ne e bine asa, ce treaba avem noi ca pe voi prostimea va avantajeaza legea? Hai, canta la alta masa si nu te mai tine de goange!"

   Ștergere
  3. domnule admin,cu parere de rau lucrurile in acest caz stau cam in felul urmator.
   Presupunem ca d-nul cdor B intilnea acolo tot un cdor de av. cu 25 ani zburati pe diverse tipuri de aeronave vizavi de cei cîtiva 3-4 ani zburati de el d-nului B (după care munca birocratica de invîrtit hirtii prin birou plus un caz Otopeni) si-i zice. Nu ai vrea tu sa adoptam o lege cu 74% prin care sa devin si eu egal cu tine la pensie fiindca avem acelasi grad,etc . La care cdor cu 25 de ani zbor o as zica; adica sa mai tai de la mine si sa pun la tine? Dar bine tu la smfa ai avut functie de birou mai mare ca mine si atunci pensia ta o sa fie mai mare decit a mea cu toate ca mie imi va calcula cu alte conditii. Hai slabeste-ma. La care cdor B cu 4 ani de zbor restul munca de birou se enerveaza si repezit cum este, il injura pe coleg ca la usa cortului.
   Si totusi cine are dreptate din aceasta realitate? Poti sa raspunzi transant?

   Ștergere
  4. @ Anonim 16 ianuarie 2015, 09:30. Iti raspund transant! Mai intai recunosc ca sunt "spalat" pe creier de americani, dar in sens pozitiv, dar de aici pleaca fundamentul raspunsului meu. Discuti mai mult ca sigur de generatii diferite pensionate dupa legi diferite, nu? Ma gandesc la faza cu 25 ani zburati, clar ca multi in epoca comunista! Precis, nu?

   Cazul devine astfel! Pilotul "A" s-a pensionat dupa Decretul nr. 214/1977 privind pensiile
   militare de stat. In baza acestei legi i s-a deschis dreptul de pensie, nu? Pilotul "B" s-a pensionat dupa Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, nu? In cazul ambilor piloti, li s-au desfiintat dreptul deschis la pensie in anumite legi, este? Si a venit L. 119/2010 care a modificat total dreptul la pensie si retroactiv, situatie in care pilotul "A" s-a trezit cu o pensie majorata fata de cea stabilita prin D. 214/1977, iar pilotul "B" cu o pensie diminuata fata de cea stabilita pe L. 164/2001. OK?

   Revenind la raspunsul transant! Dar dumneata NU observi ca in exemplul dat comparam mere cu pere si a iesit o varza? Si acum raspunsul: la americani (alte state democratice) pilotul "A" ar fi trebuit sa puna mainilile pe piept cu pensia stabilita pe D. 214/1977, iar pilotul "B" ar fi trebuit sa puna mainile pe piept cu pensia stabilita pe L. 164/2001. Asa cum un eventual pilot "C" intrat in sistem in 2010, ar trebui sa puna mainile pe piept cu pensia stabilita pe L. 263/2010. Orice recalculare a unei pensii cu consecintele de rigoare (crestere, descrestere etc.) a unei pensii trebuia sa se faca in baza aceleiasi legi, pt. fiecare generatie in baza, conform dreptului deschis fiecaruia la pensie! Si astfel NU mai aparea niciodata situatiile mentionate, intrucat fiecare era in legea cu care a iesit la pensie!

   Stii de ce? Daca treci usor cu vederea cele intamplate si amesteci legile si strici niste drepturi, chiar maine pot fi recalculate pensiile ambilor piloti iesiti pe legi diferite din sistem, dupa legea actuala a pilotului "C" - adica dupa L. 263/2010 (banuiesc ca stii ca pensia contributiva dupa L. 119, nu este acelasi lucru cu adevarata pensie contributiva si care este cea dupa L. 263/2010).

   PS: Raspuns final. Pilotul "B" NU cere decat sa ii fie respectat dreptul de pensie in baza L. 164/2001 (mentalitate americana). Pilotul "A" NU da 2 bani pe dreptul in baza legii careia i s-a deschis dreptul de pensie (mentalitate comunista) la care se adauga si faptul ca il doare in cot ca pilotului "B" i-a scazut pensia. Pilotul "C" care azi se antreneaza pe F-16 va avea cea mai redusa pensie intrucat nu poate depasi la venituri cu 30% mai mult decat solda.

   Dar daca se recalculeaza inca o data dupa legea pilotului "C", ce parere ai? Intelegi acum de ce la americani fiecare ramane cu legea in care a iesit si cu ea moare?

   Ștergere
  5. Raspunsul era complet daca ai fi ”observat ca de fapt in discutie au ramas doar doi piloti A si C fiindca de mult B nu mai era pilot.

   Ștergere
  6. Si nu sunt generatii diferite sunt chiar colegi de promotie ambii iesiti cindva pe L164 si re/recalculati.

   Ștergere
  7. @ Anonim 16 ianuarie 2015, 11:18. Nu are sens din mai multe motive:

   1]. Ambilor li s-a desfiintat dreptul de pensie de serviciu. Prin urmare, orice eventuala recalculare trebuia facuta in baza L. 164, si nu in baza sistemului public de pensii. Aceasta este eroarea fundamentala!

   2]. Daca nu admiti eroarea fundamentala mentionata, inseamna ca admiti ca de maine ambii pot fi extrasi si din sistemul public de pensii si amandorura sa li se aplice la fel de bine si principiul contributivitatii, insa la un sistem privat de pensii. Caz in care amandoi vor avea pensiile egale cu zero. Dar e tot drept de pensie!

   3]. In baza L. 138/1999 a salarizarii personalului militar, pilotul care a zburat mai mult, avea automat venituri mai mari decat unul care a zburat mai putin. Este? Bun! Deci, pilotul "A" avea oricum venituri extra-solde mai mari decat "B", prin urmare a existat diferentierea in activitate.

   4]. Probabil ca ai afirma ca "m-am inchis" singur, nu? Nu, nu m-am inchis. Intrucat la aviatie s-au facut foarte multe "smecherii". Sporurile extra-solde NU era destinate tuturor pilotilor, ci dor celor cu "pile" la zbor. E asa sau nu? Adica cei mai "orientati" zburau sa faca rost de bani sa isi termine vila, iar "plapumarii" fara "pile" se uitau lung dupa ei. E asa sau nu?

   5]. Legat de L. 164/2001, iti spun eu ceva ce probabil nici tu nu stii! Dar si Legea 164 a permis pilotilor cu zboruri mai multe sa aiba o pensie mai mare decat cei cu zboruri mai putine! Pana in 2007! Stiai? Hai sa iti spun cum! Citeste Anexa 3 din L. 138/1999 [http://www.jandarmeriasatumare.ro/LEGISLATIE/LEGE%20nr138.pdf] a salarizarii personalului militar art. 27 (IV). [IV. Primele acordate personalului aeronautic militar, cu excepţia majorãrilor,
   sporurilor şi primelor speciale, prevãzute în prezenta anexa, se iau în calcul la
   stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare]. Si atunci?

   Dar, intrucat s-au facut manevre "colosale" in acordarea primelor respective, existand plangeri si sesizari exact de la pilotii fara pile la zbor, Pct. IV din anexa 3 a fost abrogat de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA nr. 15 din 31 ianuarie 2007.

   In concluzie, abia in 2007 - pilotii au intrat in normalitate, aplicandu-se si lor L. 164/2001 ca la orice militar si de atunci s-a terminat si cu "manevrele".

   Concluzii? Prima ar fi ca daca ambii din situatia de fata au iesit pe L. 164 asa cum sustii, este clar ca pilotul "B" care a zburat foarte putin a iesit oricum cu o pensie mai mica decat pilotul "A", urmare a art. 27(IV) din Legea 138/1999 a salarizarii. Problema fundamentala NU este ca dupa recalculare pilotului "A" i-a crescut pensia, ci de fapt ca i-a scazut pilotului "B". Aici e problema de fapt!

   A 2-a concluzie o targi tu! Explica-ne si noua daca tot stii detalii! Si stii precis! Cum este posibil ca eu sa cunosc 3 piloti adevarati - pana in ultima zi, primul cu scadere de la 4500 la 3000, ceilalti 2 cu 3100 si inainte si dupa, sa aiba aceste pensii, si pilotul exemplificat de fosta sef a DFC sa aiba pensie de 12 000? Ala cu 12 000 avea sau nu "pile" la zbor sau ce a facut? E prea mare diferenta sa nu fi existat "manevre" la mijloc!

   Ștergere
  8. De ce te contrazici singur cind aduci in discutie L 138. Nu tu ai spus ca cei de aviatie,infanteristi,etc din statul major al f.aeriene au devenit personal aeronautic si si-au tras sporuri cu caruta. S-au nu-i adevarat ?Cînd spui adevarul?

   Ștergere
  9. PS .pilotul B a devenit intre timp mare stat majorist cu functie mult ,mult peste functia pilotului A, iar L 164 este pe grade si functii.

   Ștergere
  10. @ Anonim 16 ianuarie 2015, 12:40! Ce contradictie, ce ai? Este adevarat! Oricine din statul major era definit ca personal aeronautic! Citim? Uite statutul aici [http://www.roaf.ro/ro/reglementari/statutul_personalului_aeronautic.pdf].

   ART. 12
   Personalul aeronautic nenavigant (de sol) cuprinde:
   a) personalul tehnic-ingineresc de aviatie;
   b) CADRELE MILITARE DIN STATELE MAJORE si navigatorii de sol;
   c) meteorologii;
   d) personalul tehnic-ingineresc de transmisiuni aeronautice si protectie a navigatiei aeriene.

   ART. 14
   Din categoria navigatorilor de sol si a CADRELOR MILITARE DIN STATELE MAJORE face parte personalul militar si civil care, potrivit atributiilor functionale, executa dirijarea, coordonarea si controlul zborurilor aeronavelor militare sau organizeaza si conduc aceste activitati, fiind calificati in una din urmatoarele specialitati:
   - navigator cu dirijarea aeronavelor in zbor (navigator radar);
   - navigator pentru programarea, coordonarea si controlul zborurilor aeronavelor (navigator dispecer);
   - CADRE MILITARE DIN STATELE MAJORE.

   Nu observi nimic? Nu observi manevra? Aia de la art. 14 e chiar de coma! Taiem continutul sa nu ne incurcam si uite ce pleonasm rezulta!

   "Din categoria CADRELOR MILITARE DIN STATELE MAJORE face parte personalul militar care, potrivit atributiilor functionale este calificat in una din urmatoarele specialitati:
   CADRE MILITARE DIN STATELE MAJORE."

   Bun! Ia spune acum ca in STATELE MAJORE, mai ales la SMFA nu erau si cadre din alte specialitati decat aviatie, radiolocatie, R.A.A. si parasutisti! Ca sa nu mai spunem ca parasutisti puri nu au existat decat in vremuri imemoriale, in vremurile mai dincoace toti proveneau din alte specialitati si in mod deosebit de la pifa?

   PS: In interventia ta, "S-au" se scrie legat! Nu conteaza asa mult, mai greste omul! Dar statutul poti sa ti-l citesti! NU UITA DEFINITIA: "Din categoria CADRELOR MILITARE DIN STATELE MAJORE face parte personalul militar care, potrivit atributiilor functionale este calificat in una din urmatoarele specialitati: CADRE MILITARE DIN STATELE MAJORE". Dar si seful compartimentului financiar era specizat drept CADRU MILITAR DIN STATUL MAJOR, ca doar de aia era in statul major!

   Ștergere
  11. Ca sa incheiem, asta nu cumva inseamna ca fostul pilot B acum stat majorist cu vechime beneficia si el de niste sporulete precum pilotulA in activitate. Si atunci crezi ca ceva x 2% in plus pentru A bate functia mult mai mare a lui B. Cer scuze pentru greseala. Aicea-i buba de care se cramponeaza marea majoritate din ancmrr, fericita de boc după nenumaratele plingeri pe aceasta tema, binenteles cu ajutorul d-lui Oprea fiindca ceilalti dusi de val de populism nu stiau ce nenorocire produc de fapt.Acum cam greu de impăcat si capra si varza.

   Ștergere
 3. Constat ca inca nu a fost exprimat nici un punct de vedere fata de acest material scis de unul dintre putinii militari care posteaza pe aici,si care mai au un dram de respect pentru camarazi si foarta multa demnitate si onoare.Toata stima si pretuirea pentru domul Buzesu. In mod sigur,dansul este unul dintre cei care isi respecta atat conditia de militar,cat si pe cea de om.Despre ticalosii care se erijeaza in lideri de organizatii si sindicat,dar care prin atitudinea si faptele lor isi sfideaza,mint si manipuleaza,umilesc si batjocoresc si care in mod sigur nu au nici un respect nici pentru institutia militara in ansamblul ei,vorba domnului Buzescu:le doresc sa sucombe in urmatoarele luni!Revin la un punc de vedere mai vechi,pe care l-am mai exprimat si spun raspicat,sa se auda si sa se inteleaga:NEMERNICII astia ,sunt lichele venite calare pe tancurile rusesti cu "lumina de la rasarit" din Diviziile de tradatori sa vanzatori de tara --"Horia,Closca si Crisan" si "Tudor Vladimirescu"(cata impietate sa batjocoresti numele unor eroi ,folosindu-le numele pentru a boteza niste adunaturi de tradatori si ucigasi),sunt analfabetii tembeli scoliti prin scoli de partid de tip "Stefan Gheorghiu" si ajunsi mari secretari UTC si ai organizatiilor fascist-legionare de partid,derbedeii oplositi la fundul cate unui sef pentru a ii linge dosul si a ii ridica osanale acestuia in schimbul diverselor privilegii,lichelele criminale bolsevico-securiste din CI si alte structuri represive .Si multi,foarte multi hoti si excroci care ar trebui sa raspunda penal pentru faradelegile lor si nu sa huzureasca pe uriase si nemeritate pensii.Din cauza acestor nemernici,am ajuns sa fim priviti in ansamblu-ca institutie si categorie socio-profesionala -drept niste smecheri,profitori si imbuibati.Celor care nu inteleg care sunt adevaratii vinovati pentru batjocorirea si umilintele nenumarate,ma rog bunului Dumnezeu "sa le dea mintea cea de pe urma a romanului" si sa le deschda ochii si mintea.Nu pot incheia fara a aminti "uriasa contributie' a lichelelor politice contemporane,partasi si autori ai imensi batjocuri si faradelegi.Asa sa ne ajute si sa le ajute Dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestiunile astea NU au nicio legatura cu nicio doctrina! Este ceva mult mai simplu: exista inca multi romani, fara mama si fara tata, care ar fi in stare sa "le-o traga si propriilor mame" pt. un pumn de arginti! Deci e vorba doar de "hoti, escroci" asa cum ii denumesti tu! Acestia NU au doctrina!

   Referitor la Divizia T. Vladimirescu! Romanii sunt impariti: unii cu nemtii, unii cu rusii, unii cu o conceptie proprie, dar cea mai adevarata. De ce s-a format pana la urma divizia, nu spune nimeni pe fata! Din simplul motiv ca romani simpli, foarte multi tarani, au fost luati de stat si trimisi pe front, sa lupte cu rusii! Pana aici, toate in regula! Numai ca inapoia frontului, familiile soldatilor trimisi sa moara pt. patrie, mureau de foame! Le-a oferit ceva statul si cei care i-au trimis sa lupte pe ostasi cu rusii, respectivelor familii? Absolut nimic! Tot argati erau pe mosii! Tot morti de foame, boli si altele!

   Mergem in extrema cealalta! Maresalul Antonescu, un adevarat erou al romanilor! Ce spune propaganda mincinoasa? Cica Regele Mihai e vinovat de moartea maresalului! Ceea ce este fals! Maresalul Antonescu a fost condamnat la moarte de TRIBUNALUL POPORULUI ROMAN! Adica, de NOI! Nu in persoana de noi, ci de inaintasii nostri, Tribunalul Poporului fiind al Poporului, nu al Regelui?

   Referitor la nemti! Alta propaganda! Dar in WW 2, nu mai intai nemtii ne-au luat Transilvania de Nord si au dat-o ungurilor? Dupa ei si rusii cu Basarabia? Si atunci de unde atatea statui pt . nemti, cand ei au facut la fel ca rusii fata de romani?

   E o tema grea, dar logica NU poate fi manipulata! Concluzia este una singura: pe noi NU ne-au facut nici rusii, nici nemtii ci "ne-am facut" mereu singuri! Ca si in situatia din materialul de mai sus!

   Ștergere
 4. Asa-zisul nou proiect cu pensiile de serviciu a fost "scapat" pe blogul "in cuiul catarii". Spor la citit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e nimic nou! E proiectul "Dusa" [https://drive.google.com/?utm_source=ro&utm_medium=button&utm_campaign=web&utm_content=gotodrive&usp=gtd&ltmpl=drive&pli=1#folders/0B2E13ZuH4RTcNmZXeHpXWjlIanc]. Amendat de "obscurii" din AMCMRR in defavoarea noastra!

   Ștergere
  2. Nu este asa zisul, ci chiar PROIECTUL pe care l-au primit particiapntii la intalnirea cu Oprea, Dusa si ceilalti ministri. Cine nu crede, sa intrebe pe cei care il au.

   Ștergere
 5. @Anonim15 ianuarie 2015, 20:17
  Acel proiect e vechi si de demult ...
  Este opera lui C.Alexandru de la ANCMRR ...
  Pensiile marite aiurea prin l.119 sa nu fie recalculate (ca sa le ramina lor pensiile goprificate) ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. moșule, la asta. ai facut propuneri?

   Ștergere
  2. nu minimalizați, sa nu uitati ca Pricina a spus ca s-a discutat pe un proiect 2012.

   Ștergere
  3. @ Anonim 15 ianuarie 2015, 21:53. Mos Alecu are dreptate 100%. Pricina habar NU are de calcule, etc. Ca si Dogaru! Fiind "umanisti" ei sunt cu principii si gargara, si altii ii calculeaza la centima "pe la spate". Despre C.Alexandru - vor urma probe! La cerere si in functie de solicitari!

   La inceputul materialului scrie astfel: "Intr-unul din materialele precedente afirmam ca membri de buna credinta ai A.N.C.M.R.R. ne-au informat scurt, clar si la obiect asupra faptului ca anumiti lideri din cadrul organizatiei mentionate, se opun pe branci, pe la colturi, prin orice metoda, reintroducerii pensiilor militare de stat!" EI, BINE! ACEIASI MEMBRI DE BUNA CREDINTA DIN ANCMRR AFIRMA CA ASUPRA PROIECTULUI IN CAUZA, AU PROBE (MEMBRII A.N.C.M.R.R. ISI EXPEDIAZA RECIPROC E-MAILURI CA ORICE ALT GRUP), CU "AMENDAMENTELE" CU SEMNATURA, OLOGRAFE, DEPUSE DE A.N.C.M.R.R. VIA ACEL C. ALEXANDRU, CARE SOLICITA IN NUMELE ANCMRR, CA IN VIITOAREA LEGE A PENSIILOR MILITARE SA NU FIE RECALCULAT NIMIC!

   Ca sa NU o mai lungim, solicitam documetle in cauza se le expunem public! E bine asa?

   Ștergere
  4. Imi poti arata si mie unde a fost publicat si cand daca este vechi? Faptul ca o fi lucrat la el, poate chiar la cererea domnului Orea, Domnul Alexandru, poate fi adevarat, dar eu nu l-am vazut nicaieri pana acuma si ce este mai important este cel care a fost inmanat celor prezenti la intalnirea cu Dusa si Oprea.

   Ștergere
 6. Din ce spune Neacsu in articol reise clar ca participantii la intalnirea cu Oprea si Dusa au primit proiectul de lege cu rugamintea de a nu fi facut public. Nici macar filialele SCMD si ANCMRR nu au primit acest proiect. Cum spuneam acum cateva zile nici militarii activi nu cunosc nimic despre proiectul lor de lege deci nema dezbatere, caci se pare ca este un proiect de lege pentru activi si un alt proiect pentru cei pensionati inainte de noua lege carora li se vor comuta pensile din legea 119 si e pare si 263 in pensii militare fara nici o recalculare. Concluzia este ca Oprea e inca pe cai mari, ambele structuri asociative ale militarilor canta dupa tambalul sau, cei de la MI nu au cum sa caraie contra sefului iar SRI si SIE sunt multumiti cu ce au primit si vor primi. SPP si STS traiesc de pe urma politicienilor deci ele nu au treaba cu militarii.

  RăspundețiȘtergere
 7. "Marry Lou Pacepa says:
  Ianuarie 15, 2015 at 2:43 am
  Conform practicii europene si a Tratatului Nord Atlantic, pensiile militare sunt egale cu solda de grad şi funcţie actuala a unui cadru activ. De exemplu, un colonel pensionar, fost comanadnt de brigadă primeşte pensia la acelaşi nivel cu a unui colonel activ comandant de brigadă, mai puţin sporurile de comandă, norma de hrană şi norma de echipare. Cand se majorează la militarii activi se majorează şi la rezervişti. Ce-i prostia asta cu puctul de pensie 735 lei ori nustiu ce coeficienti ori contributivitate ori ani vechime. Dumnule Duşa Mircea, mata ai făcut armata aşa mai puţin, apărarea ţării este implicare sub jurământ de moarte pe drapel că munceşti 24 din 24 ore, 7 zile pe săptamână, 30 de zile pe lună, 12 luni şi 365 de zile din 365, mai puţin concediul. Păi militari cu 12, 13, 14 ani, au vechime de 42, 43, 44 de ani, şi atunci nu trebuiesc diminuate pensiile pentru cei care nu au vechimea completă. Ori dacă la unii li s-a desfiinţat funcţia, unitatea, şi s-a restructurat armata, ce vină are unul sau altu din cadre, că el a fost pus la dispoziţie. 2. Să primească ordonanţa (soldele compensatorii) toţi cei care nu au primit, altfel se constituie dicriminare in interiorul sistemului. Ori dacă nu se intră în legalitate cu pensiile şi soldele nici acuma, iar oamenii politici continuă să mintă militarii la infinit, armata poate face oricand cele necesare, că orice răbdare are o limită. Domnule Ministru Mircea Duşa, noi nu vrem ciubuc la pensie 10 lei, 50 lei, 100 de lei, noi să ne primim drepturile la zi, la nivel NATO. Aici nu se negociază cu generalii reyervişti avansaţi de mata. Este o obligaţie legală. Noi vrem ca militarii români să nu fie discriminaţi nici în Romania şi nici in UE sau NATO. Ori pentru Spartane sunt bani, da pentru plata muncii nu sunt."

  RăspundețiȘtergere
 8. inca o dovada, daca mai era necesara, de jocul pe care il fac cei doi capi ai scmd, si nu numai, ancmmr...o lege strutzo-camila, care ar mai prostii doi-trei sa creada in idealurile maretului scmd, neinteresat de soarta membrilor sai ci de buzunare...2000 de membrii? multi si ...buni camarazi!
  http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/01/15/legea-pensiilor-militare-alta-pacaleala-aceiasi-pacaliti-8489

  RăspundețiȘtergere
 9. domnule admin 16 ian 8.58,cu parere de rau lucrurile in acest caz stau cam in felul urmator.
  Presupunem ca d-nul cdor B intilnea acolo tot un cdor de av. cu 25 ani zburati pe diverse tipuri de aeronave vizavi de cei cîtiva 3-4 ani zburati de el d-nului B (după care munca birocratica de invîrtit hirtii prin birou plus un caz Otopeni) si-i zice. Nu ai vrea tu sa adoptam o lege cu 74% prin care sa devin si eu egal cu tine la pensie fiindca avem acelasi grad,etc . La care cdor cu 25 de ani zbor o as zica; adica sa mai tai de la mine si sa pun la tine? Dar bine tu la smfa ai avut functie de birou mai mare ca mine si atunci pensia ta o sa fie mai mare decit a mea cu toate ca mie imi va calcula cu alte conditii. Hai slabeste-ma. La care cdor B cu 4 ani de zbor restul munca de birou se enerveaza si repezit cum este, il injura pe coleg ca la usa cortului.
  Si totusi cine are dreptate din aceasta realitate? Poti sa raspunzi transant?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti s-a raspuns si pana la urma ai confirmat realitatea! In rest, totul e subiectiv avand la baza doar portofelul!

   Ștergere
 10. EU SUNT CHARLIE, CONTRIBUTORUL ARTIFICIAL, "NESIMTIT" SI REFORMAT CU L241/2013
  Socrul meu , a iesit la pensie in 1987, cu grad de Lt.col. fara academie, si avea o pensie militara de stat in jur de 2.200 de lei net iar acuma dupa marea reforma, intrucat a fost disciplinat si nu a fost membru scmd, i s-a marit pensia la 4.400 brut si 3.700 net. Acuma are 82 de ani , si ca sa fie multumit el si cei ca el i se indexeaza pensia cu 5%, de la 01.01.2015.
  Lt.col. cu studii inclusiv postuniversitare iesit la pensie in 2008, i se taie pensia cu 39%, ca asa e moda reformata , si pe 11 ani nu i se mai indexeaza , cu conditia daca va mai trai sa apuce ziua aceea si primeste indicatii sa fie multumit ca nu este "impuscat" deoarece intr-o lupta "inamicul" este zdrobit , iar noi suntem considerati "inamicii nesimtiti" ai sistemului de pensii conform legii 164/2001. Dar toata lioata de academicieni unde erau in 2001 ?????? unde era parlamentul , ancmrr, curtea constitutionala , presedintele, premierul ??? De ce au promulgat o lege asa de stramba ?????? care a functionat 9 ani ???Cine se face vinovat si responsabil de acest lucru , doar cei carora li s-a aplicat fara voia lor ????Doar astia sa plateasca ????SUNT MULTE FIGURI IN ANCMRR SI VARFURI DIN SCMD , CARORA CEL PUTIN LI S-A DUBLAT PENSIILE CU IUTEALA DE MINA IN 2010, SI CARE TRAG CU DINTII SA RAMINA ASA PE VECIE .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. poti sa ne spui d-nul lt col cu studii postuniversitare ce pensie militara de stat a avut, la cît s-a taiat si apoi la cit a revenit? Ai fi neofstentativ vizavi de socrul nedus la academie. Hai fa o incercare ca sa nu se supere socrul.

   Ștergere
  2. Eventual si vechimile in serviciu

   Ștergere
  3. file:///G:/FOTO/Brasov%202014%20intalnirea%20promotiei/Nastase_Legea_pensiilor_militare_initiata_de_guvernul_Isarescu.pdf

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu vrem sa recunoastem niste realitati. Vrem sa fim numai si numai rautaciosi!
  L164/2001 a fost data in contextul necesitatii urgente de reducere a efectivelor armatei, mai precis a corpului de cadre militare.
  ACEASTA LEGE A ASIGURAT DREPTURI ONORABILE DE PENSIE INCLUSIV CELOR MAI TINERI care au fost obligati sa paraseasca sistemul militar, dar fara sa aiba o vechime mult peste 20, 30 de ani sau 35-45 de ani asa cum au avut cei pensionati pana in anul 1998.
  Acestia din urma, dupa L.119/2010, cand s-a impartit la un numar de ani destul de mic, impus de bataia cu pumnul in masa de catre Gl. Gabriel Oprea, au rezultat aceste pensii dublate, triplate etc.
  De aceasta situatie nu sunt vinovati acesti beneficiari si nici noi cei care ne-am ales cu pensiile diminuate drastic. Daca se aplica principiul ramanerii cuantumului mai avantajos, nu era nicio problema.
  Dar GUVERNANTII PORTOCALII au vrut economie cu orice pret. In final, economia a fost un efort financiar mult mai mare la bugetul de pensii acordate militarilor dar ar fi fost un efort si mai mare daca se respecta principiul dreptului castigat (unde era CCR?).
  Deci, DIMINUAREA PENSIILOR A FOST DE FAPT MARIREA ACESTORA pentru mare majoritate (cca. 90%).
  Acum se prefigureaza O NOUA NEDREPTATE tot pentru cei executati (vezi art. 110 din proiect). SA INTELEG CA VOM RAMANE TOT INGHETATI?
  Am ajuns sa ma intreb: CE DRACU` AU SI ASTIA TOT CU NOI? Si asta, in conditiile in care, SUNTEM SUB 26500, ca multi „au plecat” si foarte multi au ajuns la depasirea pensiei din decembrie 2010 cu cea din L.119/2010 nefiind mari diferente.
  Noi continuam sa ne dam cu parerea cum ar fi mai bine, sa FACEM PROPUNERI LA GARD, sa ne certam intre noi iar EI stau cu proiectul LA SECRET!
  Acum o luna si jumatate spuneam in finalul unui comentariu: Casandra9 decembrie 2014, 14:09 Sper sa nu se intample „CEVA CE NE VA UIMI PE TOTI”!
  Mai este nevoie de vreun comentariu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar partial este adevarat! In sensul ca L. 164 nu a fost menita perioadei restructurarilor, ea trebuia sa fie cu caracter permanent! De ce? Legea 164 a fost destinata sa completeze Statutul Cadrelor Militare pe stil NATO. Scopul principal al legii a fost numai de moment, ci mai ales de perspectiva! Orice armata NATO are limita de varste in grad. Am avut si noi prin art. 92 si 93 din Legea 80/1995 [http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_cadrelor_militare.php]. Din 2011, s-a incheiat cu L. 164. Dar efectul imediat a fost eliminarea (din nou, ca pe vremea comunismului) a limitelor de varsta in grad [http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_cadrelor_militare.php]. Nu se poate si pensionare pe baza contributivitatii si limite de varste in grad, intrucat cei care ajung la limita de varsta, nu au unde sa mearga decat in somaj. Alternativa? Sa imbatraneasca cu gradele si pe functiile cu care au intrat in armata! Tot asa ies 2/3 la pensie (daca apuca 60 de ani)!

   Asa incat, iar a ajuns armata fara limite de varste in grad! Singura din NATO, adica de ras! Consecinta? Acum poti iesi la pensie si sublocotenent si maistru militar clasa a V-a sau sergent, exact cum ai intrat in sistem!

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 15. @Casandra16 ianuarie 2015, 11:38 :
  Lasati-o dracului cu : "...MARIREA ACESTORA (pensiile) pentru mare majoritate (cca. 90%)." .
  Treaba a fost valabila pentru scurt timp in anul 2011 ... atunci cind s-au publicat "mobilizatoarele" tabele gopriste ...
  Dupa aceea Casa sectoriala a trecut "la aplicarea legii" ... A luat la laba j'de mii de pensii "umflate" si le-a recalculat ... si le-a micsorat !
  Si-au curs j'de mii de decizii de recalculare cu pensiile micsorate ...
  De aia s-a inventat si l.241 ... Pen'ca erau prea multi cei cu pensiile micsorate ... si-ncepeau "sa mîrîie" ...

  Repetarea , de catre politruci , a acelei lozinci (cu pensiile militarilor crescute pe contributeala) este pentru linistirea militarilor pensionari , dar si pentru mentinerea starii de "huo ! la adresa armatei" din partea populimii ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Le-a marit aplicand HG-S 1019/2010, apoi cand i-a prins Curtea de Conturi (in 2013) ca HG-S 1019 trebuia aplicat doar celor pensionati dupa 05.01.2011, le-au miscorat din nou!

   Ștergere
 16. Pai daca tov.Iliescu si tov.Alexandru sunt indragostiti iremediabil de legea 263 si nu le convine o lege a pensiilor militare eu zic sa li se ofere alternativa sa poata ramane pensionari pe legea 263.Este fara putinta de tagada ca ei au fost marii beneficiari ai legii contributiste.Nici nu trebuie suspectati ca ar fi lucrat prin domenii cu salarii exorbitante.Simplul fapt ca s-au nascut mai devreme si i-a uitat D-zeu prin armata,coroborat cu impartirea la 20 a facut sa le creasca pensiile asa cum s-a intamplat.Dar dupa cum se vede ei vor si cu sufletul in rai.Eu sunt de parere ca ar fi chiar indicat pentru a nu mai exista animozitati, ca printr-un articol al noii legi fiecare rezervist sa fie pus in postura de a alege daca vrea sa ramana pe Legea 263 sau pe Legea pensiilor militare de stat.Dar cine accepta a doua varianta sa accepte si recalcularea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intr-un astfel de clenci, intr-adevar, ar trebui introdus principiul optiunii! Cu militarii activi, este clar: toti vor pensii militare! In privinta celor in rezerva/retragere, ar trebui introdus principiul optiunii. Dupa regula care zici: ori pensie militar cu regulile ei, ori in sistemul public dupa L. 263/2010. Scurt si la obiect!

   Ștergere
 17. Din cele cate se vad, treaba e ca purceaua ramane moarta in cotet. Toate legile vor fi cuprinse in acest proiect, totul va ramane ca in tren, si totul va prrimi numele de lege a pensiilor militare. Si cu asta, gata, ati cerut, v-am dat, mai lasati-ne in pace. Cei cu cele umflate le vor avea umflate, cei cu criogenia raman criogenati, iar activii, sa se invete minte sa mai stea cu limba in gura si capul intre urechi. Asemenea bors, numai in Romania se putea intampla. Chiar e o tara in care nu ai cum sa te plictisesti cu astfel de oameni la putere care fac legi strambe pentru pulime....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine spus... armata de carabusi, ghiocei si pinguini. Toti tac si inghit, se fac ca nu inteleg si spera ca pe ei sa nu ii afecteze, caci iata, din nou s/a promis ca nu va scadea pensia nimanui, asa ca toti spera sa le creasca. Ce sa le mai creasca? Dintii ? Nici unul nu vrea sa vada cum este mintit, inselat, furat cu fiecare lege in timp cei cei care se lauda ca le apara interesele bat palma cu clasa politica asteptan o functie de consilier , un grad, dreptul de a imparti bilete la tratament , si bineinteles cotizatiile . Viovat!

   Ștergere
  2. @ Neacsu 16 ianuarie 2015, 16:42. Mai si un alt aspect! 9 din 10 dintre cei in rezerva/retragere nici nu stiu ce li se intampla. Ignoranta, senilitatea, indiferenta. Daca cineva da maine o lege si zice ca e a pensiilor militare model Suedia cu pensii cu un leu marite, dar neactualizate pe viata printr-un un alt articol mai dosit si greu de deslusit, 9 din 10 vor fi extraziati! Daca dam o raita printre cei in rezerva/retragere, 75% ar jura ca si in acest moment au pensii militare! Asta este realitatea!

   Ștergere
  3. Daca 75% cred ca au pensii militare,restul multumiti cu pensiile jmecherite pe contributivitate adica babane deci toata lumea fericita,cum justificam fluxul de comentarii pe acest subiect?

   Ștergere
  4. @ ifrim 17 ianuarie 2015, 18:56. Tehnica manipularii! Parca ne prinseseram toti! Din 100 indivizi, 75 au pensiile majorate! Din cei 75 cu pensiile majorate, 74 au pensiile majorate cu 1 leu, iar 1 (unul singur) cu 300%! Fiind prea vizibila discrepanta, cel cu plus 300%, ii baga "la inaintare" pe majoratii cu 1 leu si se ascunde in masa acestora! " - Ne-au fost majorate pensiile la 75%, ce mai vreti?" Tehnic asa este, dar si manipularea poate fi inteleasa de oricine!

   Ștergere
 18. Si totusi ..care-i ..? Ce pe care o prezinta Neacsu ...ar merge ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aia e! Proiectul Dusa - e pe o gramada de site-uri si bloguri de vreo 2 ani!

   Ștergere
 19. Va zbateti (intelectual) degeaba.Treaba-i ca si rezolvata.Intr-adevar este Proiectul din 2012, Dusa, imbunatatit ( nu cine stie ce !) si amendat in cateva din partile care ne privesc (eliminarea aspectelor discriminatorii,recuperare sume,varsta ,grupe munca ,actualizare cuantum).Nu stim insa cat de dispusi sunt cei care trebuie sa le introduca sa le accepte integral (amendamentele).Si cat de repede.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! Totul e degeaba daca numai constatam loviturie incasate!

   Ștergere
  2. Si dupa aceasta balarie de proiect meseriasii se asteapta sa stam linistiti aloo la locurile noastre? Ete ciuciu!

   Ștergere
 20. Am avut ocazia ca aflandu-ma intr-un birou al ANCMRR la Cercul Militar National(pentru a inmana un document)sa vad doua decizii de pensie ale unui membru din conducerea ANCMRR cea veche in suma de de aproximativ 2300 lei si una noua pe contributivitate de care ofiterul era extrem de incantat de 7600 lei. Cum credeti ca acest personaj ar sustine o alta lege?. La momentul respectiv seful SMG avea o pensie de 5000 lei (pe buna dreptate cea mai mare din sistem)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multiple multumiri pt. confirmare! Era de asteptat! Sa fiti sanatos, sunteti militar adevarat!

   Ștergere
 21. Domnule Olescu, verifică-ţi mail-ul! Vezi că a plecat lovitura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Lovitura a plecat! Lipseste exact incarcatura principala (atasamentele)! Rateu la start, dar nu e problema, aveti incercari nelimitate! Poate mai incercati inca o data! Si inca o data, multumesc!

   Ștergere
  2. OK. Mai incercam.

   Ștergere
  3. PS. Şi eu am avut probleme la deschiderea documentelor - cel în format "pdf", datorită faptului că aveam un Adobe Reader mai vechi. Am instalat "free" de pe NET Adobe Reader XI şi "s-a marcat". Încearcă şi varianta asta, dacă nu, o să-ncerc să ţi le arhivez şi să ţi le trimit şi sub forma asta...

   Ștergere
 22. Din noul proiect se poate iesi cu pensie anticipata partiala si 20 ani vechime? Poate ma lamureste cineva de aici. Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 24. Cred ca cel mai bine ar fi ca la legea pensiilor aviatorilor, parca. Sa se calculeze si pe contributivității si pe specială. Care iese mai mare ,acel cuantum se va da.Cu opțiunea pensionarului pentru un anumit tip de pensie dintre cele doua. Ce părere aveți domnii mei ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este OK! Pensii de serviciu pt. aviatorii din prezent, pensii pe "contributivitate" pt. cei din trecut! Ultimii fiind deja "moaşte", nu are sens sa mai fie deranjati din somn!

   Ștergere
 25. • mos alecu15 ianuarie 2015, 16:54
  Pareri , propuneri …
  Continuare….

  – b) – baza de calcul pentru stabilirea pensiei
  Aici ar fi doua probleme :
  – b1) – „continutul” soldei care se ia in considerare
  – b2) – care solda (din intreaga cariera) se ia in considerare

  b1) „Continutul” soldei care se ia in considerare
  – daca se doreste ca pensia de stat a militarilor sa reflecte pozitia atinsa de un militar in ierarhie … atunci se va folosi „solda functiei de baza” (un fel de „solda tarifara”) . Adica : solda de grad , de functie , vechimea , solda de comanda (fosta indemnizatie de comanda) .
  –– pentru cei care , in anumite perioade , au avut si solda de merit si indemnizatie de dispozitiv … trebuie avute , si acestea , in vedere … deoarece , ulterior , acestea au fost acordate „pentru toti” , fiind incluse in solda functiei de baza …
  – includerea in baza de calcul a unor sporuri „nepermanente” va conduce la distorsionarea realitatii privind pozitia atinsa de un militar in ierarhie
  –– pentru specialitati militare de genul : piloti , scafandri , vinatori de munte , genisti … trebuie gasita modalitatea de includere in baza de calcul a unor sporuri definitorii pentru activitatea lor ; sporuri care le erau acordate numai in anumite conditii …

  b2) – care solda (din intreaga cariera) se ia in considerare
  In proiectele de lege aflate in discutie se propune luarea in considerare a soldelor din diferite perioade … Perioade avute in vedere de la ultima luna de activitate pina la media a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate .
  – media a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate este corecta si pentru actualii „in activitate” … si in activitatea acestora intervenind destule fluctuatii de incadrare
  –– fluctuatii de incadrare care nu sint datorate activitatii lor proprii , ci sint datorate „sistemului”
  – media a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate ar fi corecta si pentru cei care au „suportat” procesul de restructurare
  –– ei fiind cei care au fost nevoiti sa accepte mutarea pe functii mult mai mici fara „a fi vinovati” de acest „regres” in pozitionarea lor in cadrul ierarhiei militare

  RăspundețiȘtergere
 26. cititi pe facebook Radu Tudor (radu-tudor.ro) la comentarii intrebarile adresate d-nei ministru Rovana Plumb pe tema pensiilor pentru emisiunea de diseară -18.01.2015. Rezulta o situatie de coșmar in sistemul de pensii. Promisiunile din campanie in afara indexarii de 5% inca neonorate.
  Puteți adresa intrebari d-nei ministru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonimule 18 ianuarie 2015,14,13
   Basist de fapt ,in cuget si simtire !Asta daca nu vii cu precizarea originii "situatiei de cosmar".Ce te bagi omule cu politichia aici?

   Ștergere
  2. Dane,daca ai fi ascultat emisiunea ai fi remarcat cel putin ca d-na ministru habar nu avea de L 241 .

   Ștergere
 27. Omul a zis bine...adresati intrebari...chiar in timpul emisiunii i-a fost adresat intrebarea,,de ce pensiile pe l241 nu sunt indexate,,, si rovigneta a raspuns ffffff senin ca nu stie ce inseamna l241, ,,parca ceva de sistemul aparari,,...dupa care s-a trecut mai departe...asa ca mai usor cu pianul, omul avea dreptate. Inteleg ca nervii sunt intinsi la maxim, dar cei care fac jocurile sunt cei care ne-au vrajit, aburit mintit, atatia ani, iar la unii , bashka, le-a luat bani pe cotizatii.Acum sa le multumeasca poetului si si celui de la ancmrr pentru ce fac in numele nostru si pentru noi. Nu le ajungeau cotizatiile, le vor in continuare...au fost alesi, unii s-au autonumit, nu se mai dezlipesc usor de scaune...sunt cu mainile la urdinish....

  RăspundețiȘtergere
 28. "Smecheria" liderilor A.N.C.M.R.R. este simpla: daca s-ar recalcula toate pensiile militare in functie de soldele militarilor in activitate, ar creste 90-95% din pensiile actuale, dar ar fi inghetate (neactualizate) o perioada chiar pensiile liderilor mentionati. O PROSTIE MAI MARE CA ASTA CHIAR NUA M VAZUT.
  Si va rog sa ma credeti ca nu agreez de loc A.N.C.M.R.R. Oameni buni, cum sa creasca pensiile la recalculare cand soldele activilor nu au mai crescut de 8 ani. Daca o sa calculam media de viata penrtu un pensionar militar, o sa avem surpriza sa constatam ca daca prinde o actualizare, a se citi o crestere a soldelor cadrelor active, este lucru mare. Indexarea pensiilor militare, la fel ca la civili, este cea mai buna solutie. Sa fim rezonabili.....

  RăspundețiȘtergere
 29. Fara sa fiu rautacios ..va invit domnule maistru sau subofiter (pentru care am avut si am toata stima) sa analizati din alt punct de vedere :
  - ce face pentru Lupta si in Lupta un ofiter ?
  -ce face un subofiter sau maistru ?
  Una-i sa fi un factor de coordonare ,planificare si decizie si alta-i sa fii un simplu EXECUTANT.....
  Pe de alta parte eu sustin incontinuare ca Pensia bazata pe Contributivitate ....reflecta cel mai corect parcursul profesional al unui cadru ..indiferent de grad...excluzand desigur furtisagurile care au avut loc...cu ocazia intocmirii situatiei veniturilor personale .

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!