vineri, 2 ianuarie 2015

Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 (prin neindexare) cu inca 5%! Si vesti de inceput de Nou An!

 IN LOC DE "LA MULTI ANI", REZERVISTILOR CU PENSII "INGHETATE"!

Ponta este oricum un profan al cifrelor! Nici acum nu "se prinde" de ce a pierdut alegerile prezidentiale! Va readucem aminte ca in anul 2013, regimul Ponta a legiferat o mare pacaleala la adresa rezervistilor cu pensii diminuate de Boc! S-a prefacut ca le reintregeste pensiile prin Art. 1 (1) din Legea nr. 241/2013. Numai ca prin art. 1 (4) din aceeasi lege, regimul Ponta a legiferat ca pensiile reintregite NU vor mai fi indexate (actualizate/majorate), pana cand statul nu isi recupereaza asa numitele reintregiri! Multi pretinsi lideri ai rezervistilor au muscat momeala, incurajand aparitia legii! Fiind evident ca prevederile Art. 1 (4) din legea mentionata depaseau cu mult nivelul lor literar de intelegere a unui text de lege, dar mai ales nivelul artimetic! Asa se intampla cotidian la nivelul  doctorilor in orice domeniu, nu trebuie sa ne uimim prea tare! Daca la 0 (zero) adaugam 1 [Art. 1 (1)] si apoi scadem tot 1 [Art. 1 (4)], e prea greu pt. liderul-doctor al A.N.C.M.R.R. Iliescu si pt. liderul-doctor al S.C.M.D. Dogaru, sa calculeze ca rezultatul este tot 0 (zero). Doctorii este doctori, asta este! Amandoi au sustinut legea si inca in numele propriilor organizatii! Trebuia sa avem si noi fie naivii nostri artimetici, fie (mai degraba) niste smenari politici care au considerat ca noi nu stim sa scadem si sa adunam! Nu mai conteaza, cei 2 sunt deja istorie! Cam rusinoasa istorie, nu doar pt. ei, ci mai ales pt. noi! Pt. noi cei care i-am tolerat pe cei 2 sa ne reprezinte!

Exemplu concret: pensie reintregita (cica) in baza Legii nr. 241/2013. Sa zicem ca de la valoarea diminuata de Boc la suma de 2 000 lei, la cea din decembrie 2010 de 3 000 lei. Scadere de 33,33%! Regimul Ponta minte sfruntat ca a reintregit pensia diminuata, adaugand pensiei diminuate suma pierduta de 1 000 lei! De ce? Este simplu! In 2014, rezervistul cu pensia asa numit reintregita a ramas cu un cuantum al pensiei tot de 3 000 lei, desi toate celelalte pensii din Romania - mai putin a lui, au fost majorate cu 4%! Daca i s-ar fi majorat pensia reintregita dupa cum era normal intr-o tara normala, in 2014 acesta trebuia sa aiba o pensie de 3 245 lei. Prin urmare, in 2014 rezervistul in cauza a pierdut 245 lei! In 2015, rezervistul cu pensia asa numit reintregita a ramas cu un cuantum al pensiei tot de 3 000 lei, desi toate celelalte pensii din Romania - mai putin a lui, au fost majorate cu 5%! Daca i s-ar fi majorat pensia reintregita dupa cum era normal intr-o tara normala, in 2015 acesta trebuia sa aiba o pensie de 3407 lei. In concluzie, rezervistul cu pensia asa numit reintregita a pierdut in 2 ani, 407 lei. Mai departe, mergand pe o indexare medie de 4% care insa NU i se aplica si rezervistului in cauza, rezulta ca pana in anul 2023, rezervistul respectiv va ramane tot cu pensia de 3 000 lei. Mai exact: urmare a neindexarii pensiilor rezervistului din exemplu precum altor cetateni, in anul 2023 persoana in cauza va avea o pensie diminuata cu cca. 1 500 lei. In 2013 aceasta fiind diminuata cu 1 000 lei! Procentual? In 2013 avea pensia diminuata cu 33,33%, iar in 2023 urmare a neindexarii va ajunge cu pensia diminuata tot cu 33,33%! Acest artificiu politico-legislativ marca Ponta se numeste prostire pana la capat, Ponta inlocuind doar ambalajul abuzurilor predecesorului sau Boc! Pentru cine are dubii asupra a ceea ce se intampla, este rugat sa utilizeze calculatorul pacalelilor trase de Ponta rezervistilor in ceea ce priveste falsa reintregire a pensiilor, calculator care poate fi descarcat de aici!


VESTI DE INCEPUT DE AN NOU! VERIFICATE!

Orice om "incaseaza" fie pana este facut KO, fie pana se hotareste sa NU mai incaseze! Din surse verificate, in noianul confuziei generale care exista in Romania creat pe fondul lipsei complete de valori a clasei politice care conduce acest stat perfect artificial, nici militarii NU fac exceptie de a gasi o cale de riposta. Am aflat urmatoarele:

- in ultima parte a anului 2014 a luat fiinta o grupare militara romaneasca discreta si elitista, cu sediul in Elvetia (Lugano) si cu mai multe puncte de lucru in Romania. Gruparea are drept caracteristic faptul ca NU mai da 2 bani pe conceptul de republica, regrupandu-se doctrinar in jurul Casei Regale a Romaniei. Atentie! Gruparea cuprinde NU doar militari romani in rezerva cum am fi tentati sa credem, ci si militari activi - satui pana peste cap de tratamentul acordat militarilor romani de republica in ultimii 5 ani! Informatia este certa 100%! La urmei urmei nu mai trebuie sa fie secret  faptul ca in ultimii ani, mai multi militari in rezerva si activi au depus din proprie initiativa, juramant militar fata de Regele Romaniei, ceea ce inseamna ca s-au lepadat de Republica! Sunt militari romani, nu tradeaza Romania ca popor, sunt simpli oameni care au tot dreptul sa isi aleaga calea care sa ii scape de umilintele la care au fost supusi de statul roman via Republica in ultimii 5 ani! Sau in ultimii 70 de ani!

- tot in ultima parte a anului 2014, pe teritoriul Federatiei Ruse a luat fiinta un centru (ceva asemanator) care recruteaza militari romani, nemultumiti de regimul de care au parte militarii in Romania! Centrul este in regiunea Krasnodar, pe tarmul estic al M. Negre, cu cel putin 4 puncte de lucru in spatiul ex-sovietic (Tiraspol, Sevastopol, Chisinau si Cernauti), dar si cu un fel de mini-agentii in Romania (Galati, Iasi, Constanta, Tulcea, Bucuresti)! Datele pe care le detinem denota faptul ca militarii recrutati (pana acum) sunt doar militari romani in rezerva (desi rusii incearca sa recruteze si militari activi) - satui tot pana peste cap de tratamentul acordat militarilor romani de statul roman in ultimii 5 ani! In ultima situatie mai cunoastem ca militarilor in cauza, statul rus le acorda diverse facilitati precum cetatenia rusa, locuinte, diverse terenuri si solde cu mult superioare atat soldelor, cat si pensiilor atribuite militarilor in Romania! Caz care justifica pe deplin ceea ce prezinta datele prezentate in materialul (inexplicabil la prima vedere asupra situatiei relatate) "Militari romani persecutati politic in Romania depun juramant militar pentru Noua Rusie! In mod disciplinat, adica cu batalionul!". In material este inclus si un videoclip sumar, unde am depistat in cele din urma si un militar 100% roman, subofiter - cercetas roman, cunoscator nativ al limbii ruse, provenind din zona Dobrogei! In ceea ce priveste comandantul de batalion, sursele rusesti nu mint, este 100% roman si a fost ofiter-cercetas (de legenda) apartinand candva unei unitati a C.1 A. Referitor la situatia creata? Si cei care au procedat astfel, sunt tot militari romani, nici ei NU tradeaza Romania ca popor, sunt doar simpli oameni care au tot dreptul sa isi aleaga calea care sa ii scape de umilintele la care au fost supusi de statul roman in ultimii 5 ani! Cert este ca niciun militar roman NU s-ar inrola de nebun la rusi, daca Romania l-ar fi respectat! Tot ca informatie - numai ca de aceasta data este vorba de calcul tactic, doar noi am aflat de un batalion de romani! Numai ca pt. rusi un batalion reprezinta ceva ignisifiant! Trebuie sa ne asteptam ca rusii au ca tinta constituirea unei divizii de romani pur-sange (parca ne-am mai intalnit candva cu situatia aceasta)! Cel putin!

In concluzie, avem de-a face cu 2 noi situatii in care militarii romani, satui de umilintele la care sunt supusi de statul roman in ultimii 5 ani, refuza sa mai incaseze, fapt pt. care intr-un razboi inegal si pervers cu statul roman, fie isi leapada loialitatea in totalitate fata de statul de roman, fie fata doar de Republica, infruntand astfel statul roman dintr-o noua postura, de la egal la egal! In orice caz, desi avem de-a face cu 2 situatii care pot parea extreme pt. cei care NU cunosc sau camufleaza cu buna stiinta atrocitatile comise de statul roman contra propriilor militari in ultimii 5 ani, reactia de riposta a militarilor romani in modalitatile mentionate este perfect normala. Si mai ales foarte logica! In ambele situatii avem de-a face cu militari romani care refuza sa mai asiste pasiv la propria lor decapitare! Militari despre care trebuie sa admitem ca prin atitudinea lor pot schimba intr-un viitor mai apropiat decat am fi tentati sa credem, din temelii, configuratia statului roman. Iar noi NU trebuie sa uitam ca gruparile in cauza au aparut doar ca efect al tratamentului lipsit de onestitate, de decenta, de etica si mai ales de moralitate, aplicat militarilor sai de catre statul roman actual!

In ceea ce priveste viitorul militarilor care au ramas loiali Republicii si statului roman? Nu ar trebui decat sa revedem prima parte a materialului! Este cert faptul ca rezervistului din exemplul prezentat si care este extrem de real si de actualitate, i-a fost diminuata pensia in 2011 de catre statul roman cu 33,33%, i-a fost reintregita la misto in 2013, numai ca pana in 2023 pensia acestuia va scadea anual prin neindexare, ajungand in final diminuata tot cu 33,33%! Numai ca in 2023, militarul in cauza va fi mai mult ca sigur, decedat! Cat sa mai incaseze in viata? Are dreptul moral sa refuze tutela statului care il obliga la un astfel de tratament? Evident ca nu are doar acest drept, ci are in primul rand obligatia elementara de om tratat ca un caine, sa incerce sa se ridice din genunchi cat timp este inca in viata!

Concluzia? Fiecare om (nu conteaza care, si militar sa fie) este liber sa isi aleaga in egala masura, daca si cat timp sta vesnic in genunchi in fata stapanilor sai, sau daca si cand decide sa se ridice in picioare! Cum se ridica? Decizia apartine fiecaruia!


UPDATE 1

Lovitura de stat - Garda Republicii asigura paza Regelui Romaniei
Survenit in urma unor comentarii! Stupefiante! Apartin atat unor militari in rezerva,  dar si unor cetateni din alte bresle profesionale! Sunt comentatori care asimileaza apropierea cetatenilor, inclusiv a militarilor, de Casa Regala a Romaniei ca fiind ceva similar unui act de terorism! In conditiile in care cei mai multi dintre cetateni s-au dezmeticit in asemenea masura in ultimii 25 de ani, incat au trecut progresiv de la mentalitatea inoculata de sovietici cu furca cum ca a avea rege inseamna a fi valetul sau, la o dualitate rege-presedinte, Romania devenind un stat in care Parlamentul si-a invitat atat Presedintele, cat si Regele in cladirea acestuia! Un stat in care securitatea Palatului Elisabeta este asigurata de acelasi garzi precum ale Presedintelui la Palatul Cotroceni! Un stat in care Presedintele participa la dineul oficial in cinstea Regelui Romaniei! In conditiile in care cunoastem foarte bine ca Romania are milioane de cetateni stabiliti in state conduse de regi si regine, aflate cu zeci si sute de ani ca nivel de evolutie inaintea Romaniei, incluisv d.p.d.v. militar! Totusi cine sunt, ce educatie au si mai ales caror interese servesc, cei care sustin ca apropierea cetatenilor de regalitate ar fi ceva similar apropierii de organizatia terorista Al-Qaeda? Persoanele in cauza sunt rugate ca inainte sa lanseze teorii privind terorismul sau loviturile de stat, sa priveasca cu atentie cele 2 poze atasate!  

Presedintele Romaniei - intalnire conspirativa cu o retea terorista
Prin prisma ingandirii incetosate a acuzatorilor in cauza, ar rezulta cam asa: in foto de sus avem cativa militari ai Republicii care sunt precis teroristi intrucat asigura protectia resedintei Regelui Mihai I al Romaniei, iar in foto din stanga avem o dovada asupra faptului ca Presedintele Romaniei coparticipa la un dineu la resedinta retelei teroriste care este condusa de Regele Mihai al Romaniei! Ce sa nu mai aducem aminte de faptul ca in mintile confuze ale acelorasi acuzatori, Presedintia Romaniei ar putea fi doar o celula a retelei teroriste Casa Regala a Romaniei, din moment ce institutia a transmis oficial faptul ca "Regele Mihai, fortat de comunisti sa abdice acum 67 de ani, azi e un model de demnitate"! Caz in care ce putem sa mai spunem despre comentariile din care rezulta ca cetatenii romani - incluzand militari, care se apropie de Casa Regala a Romaniei, ar fi un fel de atentatori - nu este clar asupra cui, dar atentatori? Decat faptul ca mare e Gradina Domnului, unii au mai sarit si gardul, inclusiv din randul rezervistilor care nu si-au revenit inca din mentalitatea stalinista care ne-a fost lasata mostenire candva!

UPDATE 2 

Survenit atat in urma unor comentarii, dar mai ales in urma unor informatii toxice aruncate in spatiul virtual de unii si altii! Acestea apartin mai mult ca sigur unor adepti ai cultului personalitatii fata de G. Oprea care incearca sa ii spele jenanta imagine in fel si chip. Prima parte a titlului materialui este foarte clara: "Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 (prin neindexare) cu inca 5%!" Da! Majoritatea cunoastem ca acest lucru este perfect real! Boc a diminuat pensiile unor rezervisti. Ponta le-a reintregit. Numai ca Ponta a fost foarte smecher! Pensiile rezervistilor in cauza NU mai sunt indexate de anul trecut, de la 1 ianuarie 2014. Pana cand? Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013 spune totul! Intrucat NU toata lumea are rabdare sa citeasca un text de lege care este conceput intr-un mod destul de pervers, va spunem noi pana cand! 3% diferenta intre pensia fosta militara si pensia contributiva diminuata, inseamna 1 an de neindexare (inghetare) a pensiei. 6% diferenta intre pensia fosta militara si pensia contributiva diminuata, inseamna 2 ani de neindexare (inghetare) a pensiei. 12% diferenta intre pensia fosta militara si pensia contributiva diminuata, inseamna 4 ani de neindexare (inghetare) a pensiei. 36% diferenta intre pensia fosta militara si pensia contributiva diminuata, inseamna 12 ani de neindexare (inghetare) a pensiei. Luam cazul cu 36% diferenta! Daca pensia ar fi ramas diminuata cu 36%, dar era indexata normal, ori daca pensia a fost reintregita cu 36%, dar nu mai este indexata 12 ani, rezultatul peste 12 ani este acelasi! Adica diminuarea ramane tot de 36%! Practic in fiecare an cei in cauza raman in urma tuturor cu exact valoarea indexarii! Indexare care nu se acorda unui nr. de cca. 26500-70000 de rezervisti! Prin artificiul mentionat (inghetarea pensiilor), celor in cauza le-au fost diminuate pensiile in ultimii 2 ani, cu 9% care este excat valoarea neindexarii! In ceea ce priveste adeptii cultului personalitatii fata de G. Oprea, acestea incearca sa nege situatia descrisa. Nu pot nega evidenta, precum nu pot nega nici faptul ca ceea ce se intampla afecteaza in principal un nr. de militari din urmatoarele specialitati: piloti militari, parasutisti militari, cercetasi prin parasutare, alpinisti militari, scafandri militari, pirotehnisti militari, militarii participanti la misiuni in teatrele de operatii, activitatea pe submarine, cercetarea in zbor, activitatile antiteroriste si alte cateva specialitati din acestea birocratice. Diminuarea medie in cazul specialitatilor mentionate a fost de cca. 30%, urmarea fiind ca cei in cauza vor avea pensiile neindexate (inghetate la nivelul anului 2010) in medie, pana in anul 2023. Urmare a faptului ca tuturor cei mentionati, desi fac parte din grupa de munca cu cel mai mare risc profesional din armata si din Romania, Seitan-Boc-G. Oprea au uitat la schimbarea legislatiei sa le departajeze si acestora financiar grupa de munca fata de alte grupe in functie de riscul profesional, ulterior Ponta-M. Campeanu-(acelasi) G. Oprea, acum Ponta-R. Plumb- (acelasi) G. Oprea - lasand situatia neschimbata! Asa au aparut militari cu pensii diminuate de Boc, ulterior inghetate de Ponta incepand cu anul 2014! Sunt (in mod predominant) cei din specialitatile mentionate carora regimul le-a stabilit din pix ca pt. riscul in munca trebuie sa beneficieze doar de 50% majorare punctaj, precum militarii din grupe inferioare de risc profesional, ultimii fiind incadrati si ei pe specialitati letale precum muzica militara, depunerile de coroane, taiatul frunzei la caini, datul din gura (purtatori de cuvant, secretari P.C.R. si U.T.C.), servitul cafelei, contabilitatea primara si altele! Aceasta este situatia! Traiasca Boc si sosia sa social-democrata Ponta! Dupa cum se vede, nimic nu s-a schimbat, ci doar s-a transformat!

185 de comentarii:

 1. În 1914 exista urmatoarea formula a juramantului militar: "In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, juram credinta Regelui nostru Carol I, supunere legilor tarii si indatoririlor militare, in toate imprejurarile, in timp de pace ca si in timp de razboi. Asa sa ne ajute Dumnezeu."


  Peste cativa ani, in 1929, continutul juramantului militar era: ,,In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, eu soldatul..., jur credinta Regelui Mihai I si Regentii, supunere legilor si indatoririlor militare, in toate ocaziunile in timp de pace, ca si in razboiu. Asa sa imi ajute Dumnezeu".

  Inseamna ca , cei care ati jurat credinta ex-regelui , v-ati lepadat complet de tara si de poporul roman . Ati jurat credinta unui individ !
  Iar asta dovedeste ca va doare in cot de Romania si poporul roman ! Voi va declarati fidelitatea fata de un individ oarecare ! La fel de bine , ca dovada a desteptaciunii voastre , puteati jura credinta si lui Nuti spaima putii !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Credinta fata de cine? Tu ai citit titlul materialului? "Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 cu inca 5%!" 70 000 de rezervisti au intrat in al 2-lea an dintr-un lung sir de ani, de INGHETARE a propriilor pensii, in conditiile in care acestea erau oricum plafonate la nivelul anului 2008! Chestia asta se intampla in tara si poporul tau! Si atunci cine zici ca "s-a lepadat" de cei 70 000 de rezervisti incat sa merite ca acestia sa fie loiali unui stat in care li s-a intamplat ceea ce se intampla?

   Ștergere
  2. Nu se micsoreaza absolut nimic atîta timp cit pensiile militare ramîn in sistemul public de pensii. Ar trebui doar sa va achite (nu exista insa baza legală-lucru pe care nu-l pricepeti) diferenta de cuantumuri de la data diminuarii pina la punerea in aplicare a” ginditei ”de toti trupetii lui Dogaru a L 241.
   Voi nu luati niciodata in calcul cit au pierdut in zece ani cei care au avut meritate mariri pe L 119. Si acestia probabil la vremea aceea ori fi facut scandal in anonomat (fiinca pe astia nu-i apăra nimeni) catre guvern si uite ca cineva i-a ascultat rezolvindu-le problema.
   Ce-ar fi sa se smiorcaie si astia toata ziua ca vor diferentele inapoi după ce zece ani au stat pe doua mii in timp ce altii doar ca aveau grade mari si vechime mica luau 4-5 mii. Acum cei cu 2 mii dupa re au si ei 4-5 mii. Lor cine le plateste diferenta?
   Pina la aparitia unei noi legi pentru militari nu zic ca nu sinteti indreptatiti sa primiti acea diferenta cum s-a procedat si la recalculare pe L 19 insa in nici un caz si cuantum 2010.
   si indexare.
   Asa ca mai mucles,ca enervati lumea impreuna cu marele conducator de nimeni bagat in seama al ” societătii civile” Dogaru.

   Ștergere
  3. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 14:20. Man! Tu esti muzicant sau te prefaci? Nu mai cere nimeni nicio diferenta (nu aici, nu acum). Este vorba despre altceva! Mie mi-a fost reintregita pensia in baza L. 241/2013. Numai ca mie NU mi se mai majoreaza NICIODATA pana in anul 2023. Tie ti s-au adaUgat 4% in 2014 - MIE NU! Tie ti se adauga 5% in 2015, MIE NU! Si tot asa pana in 2023? Acum intelegi ca TU beneficiezi de o majorare anuala care MIE NU MI SE ACORDA PANA IN ANUL 2023? Ceea ce tie ti se adauga an de an, EU pierd an de an, in sensul ca stau pe loc pana in 2023. Asta NU e diminuare sau ce papucii nostri este, din moment ce TIE ti se va majora an de an pensia, iar eu o voi avea INGHETATA pana in 2023? Daca noi 2 aveam 3 000 in 2014, in 2023 TU vei avea 4500 in urma indexarilor si EU tot 3 000 intrucat NU se indexeaza! Mi se diminueaza pensia cu 1500 in raport cu tine? Si atunci cum sa nu fie diminuare in cazul meu si a altora ca mine din moment ce noi ramanem an de an cu 4-5% in urma voastra?

   Citeste, omule, L. 241/2013. Ia un creion, si reintregeste o pensie de la 2 000 la 3000 in baza art. 1(1). Dupa care citeste articolul 1(4) din lege si calculeaza cati ani ramane pensia in cauza tot 3 000 lei. Iti da anul 2023 sau nu? Ar fi trebuit daca NU ar fi existat art. 1(4) ca acea pensie sa fie in 2023 de 4500 lei sau nu? Scade prin neindexare cu 33,33% fata de 4500 lei la cat ar fi trebuit sa ajunga sau nu? Scade! Este diferenta de 33,33% aceeasi cu diferenta intre pensia de 3 000 si cea de 2 000 din 2013 sau nu? Este identica! Este pana la urma diminuare sau nu, din moment ce se ajunge prin neindexare la aceeasi diminuarea cu 33,33% de la care s-a pornit! Ce naiba, e "artimetica" elementara!

   Ștergere
  4. PARPANGHEL3 ianuarie 2015, 10:59

   Pe lumea asta îs mulţi tîmpîţi!!! Nici unii dintre noi, actuali şi foşti APV-işti nu fac excepţie. Monarhia, cea "modernă"- chipurile, începe în ţara asta cu un prinţişor străin de mîna a 7-a, care a intrat în Principatele Unite pe ascuns, cu o bocceluţă şi se sfîrşeşte în "47, cînd actualul reje, bîlbîitul, pleacă de pe plaiurile mioritice cu un tren încărcat cu aur, tablouri celebre şi alte valori materiale. Ce-au rămas în urma acestei "dinastii"? Scandaluri de corupţie şi hoţii, ţărani împuşcaţi la 1907, o ţară eminamente agrară şi analfabetă şi, nu în utimul rînd, peste 150.000 de militari români morţi în gulagurile Sovietelor ca urmare a marii trădări de la 23 August "44 la care actualul "reje", Bîl-Bîlul şi- adus cea mai importantă contribuţie din "cariera" lui de conducător. Nu trebuie uitată nici "Declaraţia de la Budapesta" pe care bîlbuitul a semnat-o în "89 şi în care se cerea ca Transilvania să devină regat, independent de România. Şi multe, multe alte "realizări" ale "casei" domnitoare pe care nu am timp să le mai enumăr.
   Ca să juri credinţă unui idiot pasionat numai de "maşinuţe", decorat de Stalin pentru trădarea sa cu cel mai înalt ordin sovietic, Pobeda, înseamnă să fii mai idiot decît el. Uitaţi-vă numai în cîte scandaluri e băgată această aşa-zisă Casă Regală: Lupte de cocoşi ilegale prin America, prinţi şi prinţişori declaraţi şi nedeclaraţi ce-şi revendică drepturi imaginare...
   Lăsaţi-l pe Roi Mişu să stea liniştit acolo la el la Săvîrşin, deşi i-ar sta mai bine într-o dioramă la Antipa.

   Ștergere
  5. A mai apărut unu zis Nicolae prt mostenitor fost zice-se ceva barman prin austria.

   Ștergere
  6. 1]. Da! Pot fi tampiti si printre APV-isti! Un exemplu? Indeplinesti serviciul militar in serviciul Republicii, si iesi la pensie cu drept de pensie militara! Vine statul si ti-o desfiinteaza! Iti pune in loc o pensie contributiva taiata la jumatate. Apoi ti-a ingheata si vreo 10 ani sa te invete minte! Cand dai statul in judecata ca vrei fosta ta pensie militara, mai iei si amenda de 1 000 lei. Iar APV-stul in cauza, ramane loial tot Republicii! Intr-adevar, aici este vorba de un caz de APV-ist tampit! Noroc ca este doar un exemplu virtual!

   2]. In ceea ce priveste monarhia, intr-adevar! Britanicii, suedezii, olandezii, danezii, belgienii si norvegienii sunt niste retardati! Ca fapt, 7 din cele mai avansate democratii ale lumii sunt monarhii constitutionale! Inapoiatii militarii britanici ii invidiaza pe cei romani pt. privilegiul de a se subordona unui presedinte de cartier, si nu Reginei Elizabeta. Si protesteaza ca vor si ei pensii contributive asa ca noi!

   PS: Ceea ce sustii tu, ne aducem aminte si noi! Ne invatau la istoria comunista si socialismul stiintific multilateral dezvoltat! Numai ca la tine a devenit cronic, si nu ai sanse sa iti revii!

   Ștergere
 2. Domnilor, cine v-a făcut pe voi „Elita” și din ce? Cine vă împuternicește să vă erijați în reprezentanți ai Armatei? Mai mult, văd că acum sunteți și „adepți” ai monarhiei! Chiar nu înțelegeți că încercările voastre de a „tulbura apele” sunt lipsite de orice sens pentru cei care sunt, cu adevărat, militari? Deși mă îndoiesc că veți publica comentariul meu, este suficient ca să înțelegeți că, de fapt, nu reprezentați pe nimeni, ci numai orgoliile și frustrările voastre!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scrie sus in prezentare! "Elita" este formata din cei care care se (mai) OPUN (inca) "experimentului de exterminare desfaşurat de statul roman începand cu anul 2011, contra Armatei în general şi a rezerviştilor acesteia, in mod special!" Din atitudinea ta, rezulta ca tu NU te OPUI, deci esti de acord cu faptul ca ["Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 cu inca 5%!"]. Da sau nu? In concluzie, armata romana este rupta in doua: cei ca tine care ASISTA pasiv la ceea ce se intampla unor militari romani, si cei ca noi care ne OPUNEM fata de ceea ce se intampla! Acum intelegi ce inseamna "Elita"? In consecinta, nimeni NU se erijeaza in reprezentanti armatei din simplul motiv ca NU mai exista o armata unitara, ci s-au creat 2 armate: una cuprinde pe cei ca tine - MULTUMITI de ceea ce se intampla altor militari sau care sunteti PASIVI la ce se intampla altor militari, si o alta armata formata din cei de care statul roman si-a batut joc! Referitor la "orgolii si frustrari"! Ai dreptate sa fii frustrat din cauza ca NU toata armata se INCHINA lui G. Oprea! In ceea ce priveste faptul ca exista militari adepti ai monarhiei? Care e problema? Dupa cele intamplate in ultimii 5 ani multor militari romani, vrei ca acestia sa fie tot adepti ai republicii lui Boc-Basescu-Oprea-Ponta? Wrong! Apara-ti TU republica pe stil Boc-Basescu-Oprea-Ponta in conditiile in care 70 000 de rezervisti au intrat in al 2-lea an dintr-un lung sir de ani, de INGHETARE a propriilor pensii, in conditiile in care acestea erau oricum plafonate la nivelul anului 2008! Ca atare, avem dreptul ca acei militari persecutati de republica - intrucat acest lucru s-a intamplat si se intampla inca, sa spunem PAS republicii si sa optam pt. o alta forma de guvernamant care sa isi respecte armata! Este dreptul nostru asa cum si tu ai dreptul sa te INCHINI lui G. Oprea si lui Boc!

   Ștergere
  2. Nu se micsoreaza absolut nimic atîta timp cit pensiile militare ramîn in sistemul public de pensii. Ar trebui doar sa va achite (nu exista insa baza legală-lucru pe care nu-l pricepeti) diferenta de cuantumuri de la data diminuarii pina la punerea in aplicare a” ginditei ”de toti trupetii lui Dogaru a L 241.
   Voi nu luati niciodata in calcul cit au pierdut in zece ani cei care au avut meritate mariri pe L 119. Si acestia probabil la vremea aceea ori fi facut scandal in anonomat (fiinca pe astia nu-i apăra nimeni) catre guvern si uite ca cineva i-a ascultat rezolvindu-le problema.
   Ce-ar fi sa se smiorcaie si astia toata ziua ca vor diferentele inapoi după ce zece ani au stat pe doua mii in timp ce altii doar ca aveau grade mari si vechime mica luau 4-5 mii. Acum cei cu 2 mii dupa re au si ei 4-5 mii. Lor cine le plateste diferenta?
   Pina la aparitia unei noi legi pentru militari nu zic ca nu sinteti indreptatiti sa primiti acea diferenta cum s-a procedat si la recalculare pe L 19 insa in nici un caz si cuantum 2010 si indexare.
   Asa ca mai mucles cu jmecheriilre voastre de doi lei,ca enervati lumea impreuna cu marele conducator de nimeni bagat in seama al ” societătii civile” Dogaru.

   Ștergere
  3. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 14:20. Man! Parca am mai raspuns o data! Repet! Mai, C.A.! Tu esti muzicant sau te prefaci? Nu mai cere nimeni nicio diferenta (nu aici, nu acum). Este vorba despre altceva! Mie mi-a fost reintregita pensia in baza L. 241/2013. Numai ca mie NU mi se mai majoreaza NICIODATA pana in anul 2023. Tie ti s-au adaUgat 4% in 2014 - MIE NU! Tie ti se adauga 5% in 2015, MIE NU! Si tot asa pana in 2023? Acum intelegi ca TU beneficiezi de o majorare anuala care MIE NU MI SE ACORDA PANA IN ANUL 2023? Ceea ce tie ti se adauga an de an, EU pierd an de an, in sensul ca stau pe loc pana in 2023. Asta NU e diminuare sau ce papucii nostri este, din moment ce TIE ti se va majora an de an pensia, iar eu o voi avea INGHETATA pana in 2023? Daca noi 2 aveam 3 000 in 2014, in 2023 TU vei avea 4500 in urma indexarilor si EU tot 3 000 intrucat NU se indexeaza! Mi se diminueaza pensia cu 1500 in raport cu tine? Si atunci cum sa nu fie diminuare in cazul meu si a altora ca mine din moment ce noi ramanem an de an cu 4-5% in urma voastra?

   Citeste, omule, L. 241/2013. Ia un creion, si reintregeste o pensie de la 2 000 la 3000 in baza art. 1(1). Dupa care citeste articolul 1(4) din lege si calculeaza cati ani ramane pensia in cauza tot 3 000 lei. Iti da anul 2023 sau nu? Ar fi trebuit daca NU ar fi existat art. 1(4) ca acea pensie sa fie in 2023 de 4500 lei sau nu? Scade prin neindexare cu 33,33% fata de 4500 lei la cat ar fi trebuit sa ajunga sau nu? Scade! Este diferenta de 33,33% aceeasi cu diferenta intre pensia de 3 000 si cea de 2 000 din 2013 sau nu? Este identica! Este pana la urma diminuare sau nu, din moment ce se ajunge prin neindexare la aceeasi diminuarea cu 33,33% de la care s-a pornit! Ce naiba, e "artimetica" elementara! Pe bune, ce specialitate zici ai avut de NU vezi toate aceste lucruri?

   Ștergere
  4. @Anonim 3 ianuarie 2015, 14:32!!!Tot nu ti-a picat fisa??Io,cel mai idiot dintre ardeleni le-am taiat pensiile la militari direct,iar Tonta le-a taiat indirect,adica nu le mai indexeaza pe vreo 10 ani!!Tot aia e!!!Ori de la tai direct si bagi banii taiati la buget dar le indexezi anual ca la toti oamenii,ori de nu le mai indexezi pensiile respective si bagi banii de indexare tot la buget,tot taiere este!!Diferenta intre mine si Tonta e doar de stil:io am taiat direct pensiile urmand ca acestea sa fie insa indexate anual,iar Tonta v-a pacalit pe la spate simuland ca reintregeste pensiile,insa urmand sa retina an de an banii de indexare anuala pana va ia reintregirea complet inapoi!!!

   Ștergere
  5. Atita timp cit militarii vor fi inclusi in sistemul public de pensii este normal sa se respecte unitar legislatia in domeniu altfel se creeaza discriminari in sistem si cineva discriminat poate ataca in justitie (includ si CCR) .
   Deci daca atunci cind s-au recalculat pensiile in sistemul public trecindu-se la L 19/2000 s-a mentinut cuantumul mai avantajos insa nu s-a indexat pina cind a ajuns la valoarea normala prevazuta de lege pentru a se putea aplica indexarea.
   Aici s-a produs greseala L119 ca nu s-a prevazut aceeasi solutie ca si la trecerea pe L 19/2000.
   Desteapta L 241 promovata cu surle si trimbite de ”elitisti” de doi lei dupa ce au anulat un amendament al doamnei Anghel care prevedea acordarea unitara a grupelor de munca pentru toti militarii ,repara acest neajuns insa din nou greseala de ”elitisti” doar din momentul aplicarii legii fara a prevedea aplicarea retroactiv din momentul diminuarii pensiilor prin L 119,OG1.
   Cine-i vinovat pentru sustinerea promovarii unei astfel de lege de catre marii sustinatori ai ”adevarului pina la capăt”. Nu crezi ca daca acesti ”elitisti” vor mai enerva societatea romaneasca sustinindu-i pe revolutionari,grefieri,diplomati,etc s-ar putea ca soarta pensiilor militare sa ramâna batuta in cuie pe contributivitate. Stiti ca in cadrul dialogului social se ridica vehement de catre patronate si federatiile pensionarilor civili problema nerevenirii la pensii speciale pentru anumite categorii. Nu va puneti problema de ce totusi s-au pierdut alegerile? Da s-au fript odata admitind dialogul cu vadimisti si ”elita” sindicala militara tot un fel de vadimism insa pe viitor s-ar putea sa aleaga intre beneficii pentru militari si milioanele de votanti care se opun promovarii acestor legi.
   Si nu mai faceti comparatii cu statele Nato atita timp cit sistemul de cuantificare a muncii in regimul comunist a fost mult diferit de tarile nato cu tradie in capitalism.
   Acum voi ce ati dori ,sa se faca o exceptie pentru voi pe actualul sistem legislativ acordindu-va cuantumul cel mai avantajos(2010) si sa vi-l si indexeze. Pasarea tot timpul malai viseaza ,insa asa ceva nu se poate . Printr-un act legislativ expres in cadrul masurilor reparatorii s-ar fi putut prevede recuperarea diferentei pierdute pina la aplicarea L 241.
   Cam atit ,restul sunt doar vise ale unei ”elite” de mult depăsite.
   Iar daca se grabeste aparitia unei noi legi si aceasta va fi tot ceva nou dar in genul L 241 atunci ma debarasez de toata ”elita”................................................................................................ .....................................................................................................................................................................................................................................................................................

   Ștergere
  6. @Anonim 3 ianuarie 2015, 16:19. Bine le mai zici! Kommunisticeskaya in toata regula!

   1]. Lasa tu cuantificarea muncii in regimul comunist! Citeste mai bine aici [http://r-26500.blogspot.ro/2014/11/pachetul-de-revendicari-al.html] "Pachetul de revendicari in cazul NEintroducerii pensiilor militare de stat!" Varianta prin care militarii pot renunta la pensii militare, este una singura: indeplinirea celor 11 revendicari, dintre care 8 VIZEAZA mai mult militarii in activitate. ADICA DREPTURI EGALE PT. MILITARII ACTIVI LA FEL CA SOCIETATEA PE CARE PRETINZI CA O ENERVAM NOI! Iar pt. pensionarii militari, vrem drepturi egale cu cei civili: daca ei stau cu dansa in sus la mobilizare, vrem si noi sa stam la fel! Iar militarii activi sa fie platiti la 8 ore, apoi via si la gara! La fel ca aia cu patronate, sindicate si dialogul social!

   2]. Si apropo de dialogul social, neindexarea despre care sustii ca nu ni se cuvine etc! Esti foarte clantos si ai o mentalitate cam retro. Dar iti cer o opinie! Ce parere ai despre dreptul de a cumula pensia ciuntita primita in Romania, cu o solda de militar activ in armata rusa? Asta iti spun eu ca SE POATE!

   Ștergere
  7. Pe viitor daca se mentine actualul sistem ar fi strict necesara laarea in calcul a acestor prevederi scose de multi in evidenta de prin 2010 insa nelate in calcul la motivatii de ”elita„.
   Pina atunci ar fi bine sa faceti un raport intre valoarea pensiilor civile si militare pe L 119 si 263 si o sa vedeti ca este de cam 1la3 in favoarea militarilor.Și chiar dubla daca este nu stiu daca are vreun rost sa-ti racesti gura cu niste aluzii la niste prevederi ale codului muncii care oricum nu ți se mai pot aplica.
   Daca vrei sa te maschezi in rus democratia iti da voie. Nu prevede nicaieri sa lasi testament in urma. Asa ca nu mai umblati cu motive pur si simplu de nebagat in seama.

   Ștergere
  8. PS
   ”patronate,sindicate,dialog social”
   -deocamdata de pe aici vin bani la buget pentru suplimentarea de la bugetul de stat a fondului de pensii din sistemul public plus alte domenii
   „federatii de pensionari”
   -deocomdata contribuabili majoritari la sistemul public de pensii sunt cei peste 4-5 milioane de pensionari civili. Deci au tot dreptul sa ceara ca din acest fond sa nu se faca plati/indexari in afara legii pentru militarii de/din ”elita”.

   Ștergere
  9. Ce parere ai despre dreptul de a cumula pensia ciuntita primita in Romania, cu o solda de militar activ in armata rusa?
   R:Am pensia ciuntita si vrau sa o completez cu solda de grad!Unde,cand si cum!Experienta :
   gr."alte conditii"-amestecuri de substante,m.cursa,surpriza,aruncat pe usa laterala,prin trapa,c.m.g.,teren si mai tare si mai moale,in apa,catarat putin pe munte si alte forme de relief,etc.Pune-le-as "drip-ul"(sa nu zic altceva) la "partea vocala" si sa-i vad in "fuior cu rasucire"pe aceste "mangafale militare"care se lupta de zor pe net si-i dau cu "contributeala"!Sa va vad aruncati din "trenajor"fara chingi(sa nu zic de mai sus,ca va ajung in cadere)!

   Ștergere
  10. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 17:15. De ce nu iti dai numele sa stim si noi ce geniu se ascunde in spatele anonimatului?

   1]. Multumim pt. sfaturi, dar cei din generatia NATO nu avem de ce face un raport intre valoarea pensiilor pe L. 119 versus L. 263. La noi este foarte simplu: L. 119 ne-a desfiintat dreptul la pensie militara. Mai departe daca este sa comparam ceva, este intre dreptul desfiintat la pensie militara si restul!

   2]. Cum vine chestia asta "un raport intre valoarea pensiilor civile si militare pe L 119 si 263"? Ambele tipuri de pensii sunt in sistemul public, deci civile. Care este pensie militara in cele 2 legi si noi nu am aflat inca?

   3]. Referitor la pasajul anterior! Legea 263 vizeaza militarii pensionati dupa anul 2011. Sau pe cei activi astazi, nu? Eu ma intalnesc frecvent cu ei. Tot ce pot sa iti spun este ca niciunul nu da 2 bani pe L. 263 cu raportul ala de 1/3 de care zici tu. Mai pe romaneste, toti vor drept de pensie militara cum am avut noi. Fapt pt. care, ne si invidiaza.

   4]. Apropo de Codul Muncii! Pe mine nu ma intereseaza doar persoana mea! Stiu ca nu mi se mai poate aplica Codul Muncii, am fost deja "pacalit" de stat ca voi beneficia de pensie militara urmare a acceptarii de catre mine a multor interdictii, printre care si neaplicarea Codului Muncii. Problema este alta! Tot avand sansa sa discut frecvent cu militarii activi, ii ascult si eu. Unul injura sistemul anul trecut, ca statea ca fraieru sa dea la o parte zapada pe autostrada gratis in afara orelor de program, in loc sa isi vada de al 2-lea serviciu. Pe vecinul lui profesor - nu l-a trimis nimeni pe autostrada si a putut sa mearga linistit la al 2-lea serviciu pt. a-si mari pensiile si contributiile la pensii. Altul injura de mama focului tot sistemul ca nu i s-a permis sa isi faca un chiosc in curte (firma} unde sa vanda gogosari si cartofi, ceva sa isi rotunjeasca veniturile si contributiile la pensii. Si-a facut in schimb vecinul lui zidar caruia nu i-a interzis nimic nimic. Nu am cum sa nu ma implic! Lucrurile astea ni s-au intamplat si noua! Noi am fost "pacaliti", dar acest fapt nu ma impiedica sa incerc sa stopez ca macar militarii activi de azi sa nu mai fie luati de "fazani" de societate, si sa beneficieze de drepturi egale. Chiar dace eu nu mai pot beneficia de aceste drepturi!

   Ștergere
  11. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 17:27. Ai urcat pe podium! Sustii: "contribuabili majoritari la sistemul public de pensii sunt cei peste 4-5 milioane de pensionari civili. Deci au tot dreptul sa ceara ca din acest fond sa nu se faca plati/indexari in afara legii pentru militarii de/din ”elita”. Tu inca NU ai aflat cum este cu contributia? Cei 4-5 milioane de pensionari civili NU beneficiaza de pensii din propriile contributii. Cand ei au fost activi, au contribuit din salariile lor pt. achitarea pensiilor pensionarilor din vremea lor! La acest moment, pensiile celor 4-5 milioane de pensionari civili nu sunt achitate din fostele lor contributii, ci din contributiile salariatilor de astazi. Inclusiv de catre militarii inactivitate de astazi!

   In concluzie, toti pensionarii din sistemul public de astazi stau cu "mana intinsa" la salariatii de astazi. Nu este decat chestie de timp cand salariatii de astazi pot spune STOP: de azi nimic pt. voi, ci doar pt. noi!

   In ceea ce priveste sistemul contributiei, daca esti curios sa calculezi cat ai contribuit tu candva, vei avea un soc! Sa descoperi ca totalitatea contributiilor tale intr-o viata, a insemnat pensia ta pe maxim 1an de zile. In concluzie, ti-ai papat de mult contributia, iar incepand cu anul 2 de pensie, traiesti prin bunavointa si din mila (cat o mai rezista) salariatilor de astazi!

   In concluzie, cei 4-5 pensionari civili NU au dreptul sa ceara nimic! Ca si noi, din anul maxim 2 al pensiei, traiesc din mila contribuabililor de astazi, nu din contributiile lor de odinioara.

   PS: Dar daca tot a venit vorba de stupiditati! Te-ai gandit cum mama dracu' pensionarii din armata pot fi mobilizati pana la varsta de 63 de ani (barbati si femei, nu conteaza), iar ceilalti nu? Pe bune acum! Ori e comunism pana la capar daca tot s-au desfiintat pensiile militare, ori nu mai e deloc!

   Ștergere
  12. Ce raspuns da domnul colonel sau domnul subofiter domnului profesor sau zidarului ambii cu 30-40 de ani munca in spate la intrebarea ;dumneata domnule colonel si domnule subofiter cîta pensie aveti inscrisa pe talonul pe care vad ca scrie si gradul?
   Noi avem doar 1200-1400 si trebuie sa mai facem ceva fiindca nu ne ajunge si de medicamente si sa traim cu necesitatile de fiecare zi. Si pe linga salariile mici mai trebuia sa muncim ceva ca sa completam pentru necesarul familiei.
   Poti sa ne raspuzi domnule colonel sau subofiter?

   Ștergere
  13. Anonim 3 ianuarie 2015, 18:20.

   1]. Incearca sa aterizezi in anul 2015. Sa lasam trecutul! A aparut o lege unitara a salarizarii. Prin urmare, profesorul de astazi si ofiterul activ de astazi (ambii cu studii universitare) au aceleasi salarii, fapt pt. care sunt in aceeasi grila de salarizare. Iar subofiterul este in aceeasi grila de salarizare cu seful echipei de zidari. Soldatul/gradatul profesionist este in aceeasi grila de salarizare cu zidarii. Dintre toti, doar militarii nu au dreptul sa isi mareasca contributiile si veniturile la pensii.

   2]. In ceea ce priveste trecutul! Iti spun eu 2 cazuri. Fost coleg de-al meu care profesa si ca profesor la o facultate. Din cauza serviciului militar (ba un serviciu de zi, ba o aplicatie), au zis aia de la facultate ca nu au nevoie de zilieri si i-au desfacut contractul. Daca era profesor si militar, ar fi putut face fata cu brio la ambele slujbe, intrucat programul unei profesii nu impiedica desfasurarea celeilalte profesii. Al 2-lea caz este al meu: am facut pe taximetristul, a 2-a profesie. Pana cand am fost avertizat ca nu e "decent" ce fac, si sa imi aleg: ori, ori! Apoi am facut pe reporterul la un ziar! Aceeasi poveste, indecent plus texte cum ca ziarul era politic, desi rubrica mea era tehnica! Ori, ori! Apoi am incercat sa fac o firma micuta. Mi s-a pus statutul in fata: ori, ori. Stiu de varianta "sub acoperirea altor rude". Dar asta nu e viata sa umbli cu tot felul de acoperiri si manevre pt. un drept elementar pe care toti ceilalti cetateni il aveau! Si il au!

   3]. Sa stii ca sunt si suficienti militari cu 1200-1400 pensie. Nu doar profesori si zidari! Inainte de L. nr. 241/2013, multi au avut sub acele sume. Multi subofiteri au acum acele pensii! Apropo de un alt caz, subofiter care incerca sa mai castige un ban, facand pe mecanicul auto. A fost prins! Cica era indecent! A trecut in rezerva fara niciun drept! Acum are propria firma. Acum nu mai este indecent! Mama lor de drepturi! Care pt. unii sunt muma si pt. militari ciuma!

   4]. Dar si soldatii si gradatii profesionisti au avut si au aceleasi interdictii ca si noi! Salarii jumatate cat zidarii la negru. De vreo pensie, nici vorba! Sper ca ti-am satisfacut o parte din curiozitatile!

   Ideea de baza? Ori, ori! Ori avem toti cetatenii aceleasi drepturi si interdictii, ori este cazul ca Romania sa faca contract cu armata maghiara pt. apararea teritoriului sau! Nu mai merge cu ori, ori!

   Ștergere
  14. totusi cît este valorea pensiei inscrisa pe talonul dumneavoastra de pensie alaturi de gradul militar? Este secret cumva vizavi de domnul profesor cu 35 de ani vechime la catedra?

   Ștergere
  15. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 17:38. Pune-le-am "drip-ul"! Este evident ca "mangafalele" sunt doar simple "prostituate" paramilitare si nu merita sa le abordam! Risc iminent de contaminare cu SIDA si altele asemenea! Merita un "fuior cu rasucire", dar strict dupa ceafa! Salut!

   Ștergere
  16. Cam cine va imputerniceste si pe dumneavoastra domnule comandor Constantin Alexandru. Orgolile si frustrarile se datoreaza in mare parte si nonactiunii structurii din a carei conducere faceti parte. Atat timp cat cei din conducerea ANCMRR, v-ati facut pres in fata unui infractor ca Gabriel Oprea mi se pare o impietate sa vorbiti de “cei care sunt, cu adevărat, militari” Spre deosebire de dumneavoastra, care sunteti in retragere, aici sunt militari din rezerva activa a tarii, oameni ce pot oricand fi chemati sa moara, ca prostii, alaturi de militarii activi pentru incompetenta si incapacitatea unor politiceni mizerabili. Deci daca e sa pun in balanta viata mea, pe care tara asta, mi-o poate cere la nevoie, cu functiile domniilor voastre nu in conducerea ANCMRR sunt adevaratii militari.
   Daca ati uitat, de vre-o 25 de ani romanii si-au castigat un drept universal, libertatea de exprimare. Daca eu socotesc monarhia o solutie pentru Romania, puteti, cel mult, sa combateti cu argumente aceasta opinie, desi dupa cum arata tara asta, condusa de vre-o 7 partide si trei presedinti in ultimii 25 de ani, mi-e greu sa cred ca ati gasi ceva argumente.

   Ștergere
 3. Sustin si eu ce spune Apex .Voi astia de la republica :"banat" in afara de a coaliza cu gunoiul de
  tudor (sa moara toti, sa raman eu cel mai tare in gura ca doar atat stiu, sa latru) ati mai facut ceva ? Voi ,de vreo 50 de ani stati cu fata la vest si cu c.. la popor si doar aratati cu "destiul ".La vot nu mergeti,la miting nu veniti,vreun "sindicat ceva nu ati fost in stare sa faceti (nu cumva sa deschideti gura cu revolutia ca nu e toate lumea analfabeta !),dar varsati laturi impotriva centrului,impotriva guvernului,impotriva la orice ,ca oricum telefoane aveti,vreo 30 %din cotizatii le tocati (apropo :in numele cui vorbesti dumneata Aromanesei,ai convocat vreo adunare generala si te-au mandatat "contribuabilii sa injuri pe blog ?).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alo! Domnu'? Aici NU este SCMD, nici Aromanesei, nici Tudor! Prin urmare nici telefoane sau cotizatii! Ce ati patit? In titlul materialului zice ceva ca "Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 cu inca 5%!" Adica materialul vrea sa iti atraga atentia asupra faptului ca cca. 70 000 de rezervisti au intrat in al 2-lea an dintr-un lung sir de ani, de INGHETARE a propriilor pensii, in conditiile in care acestea erau oricum plafonate la nivelul anului 2008! Impotriva cui vrei sa varsam "laturi" ca acest lucru se INTAMPLA militarilor romani, contra guvernului Bulgariei? Da' chiar, TU cum solidarizezi cu cei 70 000 de rezervisti au intrat in al 2-lea an de INGHETARE a propriilor pensii?

   Ștergere
  2. Eu solidarizez cu indexarea. Daca citesti bine materialul si celelelte postari ale A-roman-esei observi ce-l doare pe el !El impreuna cu frustratul tudor si inca vreo doi frustrati nu se lupta pentru rezolvarea problemei noastre majore,se lupta cu Dogaru si C D-ul SCMD-ului ca daca tot nu au fost in stare sa faca si ei ceva ,macar sa ia de-a gata .Ei nu au stat cu noi ,toata iarna lui 2012,la LEU, in zapada,la miting,in frunte cu Dogaru,au stat la televizor ,de aia au acum gura mare si se strofoaca sa incite lumea in cadrul SCMD-ului Nu au reusit doi ani la rand la Alba Iulia dar o tin tot pe razvratite-lea ,au in sange viermele zgandaritului. Eu nu benefeficiez de indexare ca nu am "pus botul",ca ei la "oferta " de atunci a lui Oprea,dar ma lupt inca in justitie pentru recuperarea sumelor pierdute (nu ca altii care stau in expectativa si se bucura de munca si cheltuiala noastra,luand "moca"drepturile indreptate de noi;cam tot alde deastia latra si pe aici pe blog) si alaturi de cei cu scaun la cap pentru legea noastra speciala. La asta trebuie sa aderam toti ,sa obtinem legea ,nu de vrajeli si lupte intestine .Trebuie sa reancepem mitingurile si sa facem presiune asupra Parlamentului pentru a o pune in dezbatere si a o aproba,asupra CCR-ului si Presedintelui ,daca va fi nevoie.Pentru asta avem conducere nu pentru a o improsca permanent cu noroi ! Cui foloseste ? Marea majoritate a filialelor sustin cea ce am spus si eu ,doar cativa indivizi nu pot dormi fara sa tulbure apele si sa deturneze scopul nostru Va multumesc daca ma intelegeti !

   Ștergere
  3. @ Gh.Stanciu 3 ianuarie 2015, 18:48. Am inteles tot! Dar pe aici NU este niciun membru al SCMD, chiar daca unii au fost candva! Dar daca tot a venit vorba de SCMD! Am o nedumerire! Cum de s-a reusit ca toate acuzele sa fie indreptate asupra asupra unei organizatii devenite de cca. 2 ani deja obscura? SCMD nu mai are nici 2 000 de membri! In schimb, ANCMRR are 35 000. Cum se face ca liderii ANCMRR sunt "ocoliti" frecvent de critici, desi NU au miscat niciodata un deget pt. rezervisti, reprezentand si organizatia cu cel mai mare numar de membri. Nu vi se pare ca este mai intemeiat ca liderii ANCMRR sa fie cei mai criticati in astfel de situatie?

   Nu stiu daca e real sau nu! Undeva pe aici apare o persoana cu o gandire dubioasa, pe nume Apex, despre care unii comentatori sustin ca este lider al ANCMRR in persoana comandorului C. Alexandru! Poate nu este real, dar daca este adevarat? Va dati seama cu ce ne-am confruntat in anii acestia si ca am fost "sapati" pe muteste chiar de ai nostri?

   Ștergere
 4. Asistam la continuarea unei politici daunatoare armatei române, o politica care, cu temporare exceptii, a constituit linia directoare a guvernarilor din ultimii 10 ani.
  Este un moment definitoriu în care un guvern responsabil român trebuie sa intervina urgent si ferm prin toate pârghiile de care dispune, pentru a o stopa aceasta situatie înainte de a scapa de sub control.
  MILITARUL roman este nu numai cetatean român, pentru care statul român trebuie sa-i sara în aparare, dar si cetatean al Uniunii Europene.
  MILITARII românii care-si doresc o Românie dreapta pot strânge randurile pentru a ridica la o treapta superioara solidaritatea si spiritul de corp. Conditia este ca ARMATA sa nu fie "confiscata" sau aruncata în derizoriu si VETERANII ei uitati, asa cum s-a întâmplat cu alti eroi care au suferit pentru cauza sacra a mentinerii tarii si neamului!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conditia NU mai poate fin indeplinita! ARMATA actuala este deja "confiscata" si aruncata în derizoriu! Cauza principala este politizarea excesiva. Este incredibil ca dupa o perioada relativ scurta (2004- 2011) in care armata chiar evoluase, militarii ajungand sa spuna lucrurilor pe nume, sa ajungem in situatia in care:

   - militarii activi sa "mocneasca" in tacere, sperand ca militarii in rezerva vom reusi sa facem ceva sa le schimbam situatia si lor (asta e realitatea - este o stare de profund nemultumire in randul militarilor in activitate);
   - militarii in rezerva care iar "mocnesc" - dar care au libertatea de a se exprima liber (deocamdata), sperand ca militarii in activitate vor reusi sa se "elibereze" cumva astfel incat sa ne schimbe si situatia noastra;
   - avem CSAT, secretari de stat si sefi de state majore, care cunosc bine faptul ca armata este zdruncinata de politic, dar care NU iau nicio decizie sa indrepte ceva, ei insisi fiind desemnati politic;
   - avem ziar al armatei, care la fel ca pe vremuri, NU prezinta in nicio situatie dezacordurile exprimate atat de militarii in activitate, cat si de cei din rezerva fata de situatia existenta;
   - avem 2 organizatii de rezervisti (de fapt vreo 5 sau 6) ai caror lideri canta in struna oricui politician conduce armata, desi rezervistii pe care ii reprezinta au fost degradati militar (gradul militar NU mai este remunerat de legile actuale), li s-a desfiintat dreptul la pensie militara, s-au tarat si se tarasc prin tribunale, au avut pensiile diminuate, acum au pensiile "inghetate", unii au fost si sunt monitorizati sau intimidati de servicii de politie politica, sunt si cazuri in care au fost brutalizati fizic. Toate aceste lucruri s-au intamplat si se intampla si urmare a "cardasiei" politice a liderilor organizatiilor de rezervisti, Sa NU uitam de liderii ANCMRR care scriau scrisori elogioase lui G. Oprea in timp ce mii de rezervisti aveau pensiile taiate, sau ulterior de unii lideri ai SCMD care scriau scrisori la fel de elogioase si fac si acum, in timp ce mii de rezervisti au pensiile "inghetate".

   In atare circumstante in care fiecare "i-o trage" cui poate, NU mai exista solutii pt. strangerea randurilor decat doar in cazul militarilor in activitate, si doar in anumite circumstante. In cazul celor in rezerva, din cauza politizarii adoptate asa de facil de unii si de altii, NU mai poate exista nici solidaritate si nici spirit de corp. Lucrurile sunt complicate cand capetele sunt pline de "aburi politici".

   In concluzie, NU sunt prea multe variante de a schimba lucrurile. Guvern responsabil care sa intervina urgent? Dar asistam la o clasa politica din ce in ce mai decazuta in ultimii an, de unde sa apara un guvern responsabil? Istoria demonstreaza ca doar o armata NOUA, fondata de la zero si cu o subordonare complet diferita fata de cea actuala - adica NU guvernului, poate schimba actuala stare de lucruri in favoarea armatei! O armata care sa iasa musai de sub talpa politica si sa isi vada de treaba ei in serviciul exclusiv al natiei romane, si NU in serviciul unui politician sau altul! Daca ne uitam la alte state din jur, descoperim si solutiile: sunt doar 2. Armata sa fie garantul Constitutiei ca in Turcia sau armata sa redevina armata regala, de exemplu ca in M. Britanie sau alte state. In ambele cazuri, trebuie schimbata insa Constitutia. Democratic, prin referendum. Referendum care insa NU este dorit de cei care conduc Romania acum! Intrucat stiu ca in ambele situatii, cei in cauza ar fi scosi din istorie! Caz in care, daca dorim "sa miscam" ceva avem datoria fiecare dintre noi sa facem orice sa acordam dreptul poporului de a-si vota o noua Constitutie, NU in varianta unica a celor NU doresc sa se schimbe ceva in Romania, ci si in variantele cu armata sa fie garantul Constitutiei sau de ce nu, trecerea la monarhie! Orice alta solutie, dar trebuie ceva nou, practic NU se mai poate construi nimic pe scheletul a ceea ce exista acum!

   Ștergere
  2. Raspund printr-un CITAT EXTRAS DIN GANDIREA UNUI ACTIV (la care subscriu):"......Mulţi rezervişti trăiesc acut senzaţia unui abandon. Se simt înlăturaţi, ocoliţi, neinteresanţi, ignoraţi, umiliţi, bătuţi şmechereşte pe umăr de imberbi lipsiţi de respect, iar dragostea celor mai mulţi au fost uniforma, datoria împlinită faţă de o instituţie în care s-au format şi au crescut, Drapelul, Ţara. Poate simple cuvinte pentru alţii, dar pentru cei aflaţi sub Jurământ adevărate icoane sfinte.......
   ........Problema, dincolo de capacitatea unora de a interacţiona cu şefii, colegii sau subalternii vremelnici, este însă una a sistemului militar care pare a se dispensa de competenţele şi experienţa profesională a rezerviştilor. Nu ştiu să existe, de pildă, un grup al foştilor şefi ai Statului Major General, a cărui voce, în diferite împrejurări, să fie bine auzită, respectată şi, evident, luată în seamă. Sunt doar voci. Mai mult chiar, nu există un grup al foştilor miniştri ai apărării naţionale a cărui voce unică, dincolo de afilierea politică, să fie puternică atunci când nevoile instituţiei militare o cer. Sunt puţine asociaţii profesionale ale foştilor militari (diplomaţi, jurişti, recent, jurnalişti militari, pe arme şi specialităţi) a căror preocupare să fie în continuare susţinerea organismului militar prin valorificarea experienţei acumulate de membrii acestor uniuni liber consimţite.
   Cred că regândirea relaţiei noastre, a celor care suntem astăzi în activitate, cu rezerviştii ar trebui să fie o preocupare constantă. Pentru cei care cred că sunt veşnici, le reamintesc că mâine sau poate poimâine, inexorabil, vor fi, la rândul lor, rezervişti."

   Ștergere
  3. mda, o aniversare de 25,50,100 de ani a unitatii urmata de o masa festiva copiioasa cu valorificarea experientei si competentelor rezervistilor.................după care sa vina taxiurile.
   Va amintesc ca toti cei dotati cu livret militar sunt denumiti rezervisti ai armatei române. Nu se specifica nicaieri ca esti rezervist militar sau rezervist civil. Asa ca .......nu bateti apa-n piuă fara temei.

   Ștergere
  4. @ Anonim 3 ianuarie 2015. Cine bate apa in piua? Ai livret militar, ai indeplinit serviciul militar, esti rezervist si gata! 2 din materialele precedente prevad situatia sa ti se plateasca gradul militar chiar daca ai fost simplu soldat in termen. Precum si situatia sa ti se acorde 2,5% pt. fiecare an in serviciul militar sub forma de pensie militara daca ai minim 20 de ani in serviciul militar sau sub forma de indemnizatie acordata la pensia in sistemul public daca ai sub 20 de ani in serviciul militar! Prin urmare, nimeni nu realizeaza diferenta intre diversele categorii de rezervisti.

   Ștergere
  5. rezervistii au aceleasi drepturi si obligatii indiferent din ce sfera provin.
   solda de grad este doar un venit salarial luat in calcul la stabilirea valorii pensiei.

   Ștergere
  6. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 19:31. In ce societate? Daca pretinzi ca detii ceva, de exemplu un grad militar, trebuie sa demonstrezi cu ceva. Dupa Legea 164/2001, puteam demonstra ca detin un grad militar intrucat era remunerat identic precum militarilor activi! Gradele pt. militari sunt UNICE! Nu poate exista Col. (r) al carui grad militar este egal cu zero d.p.d.v. financiar si Col. in activitate al carui grad militar este egal cu 380 lei. Difera doar pozitia celor 2 militari, unul este activ, iar celalalt in rezerva, NU si gradele militare.

   Intrucat! Sa zicem ca la o simpla reuniune pe orice tema, apare un Col. (r) al carui grad militar valoreaza zero lei, in fata unor soldati activi al caror grad valoreaza 198 lei. Situatia devine penibila! Colonelul in rezerva NU va putea demonstra nimic in fata soldatilor in cauza, intrucat el NU poate demonstra nici macar faptul ca detine un grad militar! In situatie de mobilizare, se intampla la fel! Sunt niste chestii! Pana la urma gradele militare NU costa o avere pt. nimeni, dar iti creeaza sentimentul ca ai ceva ce au si militarii in activitate! Altfel, putem sa ne spunem toti si maresali in rezerva, tot aia este daca gradele militare NU au oricum nicio valoare pt. cei in rezerva

   Ștergere
 5. Pt. aparatorii impatimiti ai "politicii de partid si de stat", ofuscati in urma faptului ca exista militari care NU mai cred in Republica si in stat si opteaza pt. alte variante! Ia uitati [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2014/12/abuz-al-justitiei-romane-impotriva-scmd.html] unde duce loialitatea fata de Republica si fata de "politica de partid si de stat"! Rezervisti amendati cu 1 000 lei (amenda maxima, cea minima putea fi de 100 lei) pt. tupeul de a fi apelat la justitie in rezolvarea litigiilor cu Republica si statul roman? Si "satra" ar fi forma de guvernamant mai buna decat o astfel de Republica! Cei care sunt multumiti cu o astfel de Republica si cu un astfel de stat in ceea ce priveste politica de ostracizare si de intimidare dusa contra propriilor militari, au acest drept sa fie multumiti, insa sa si le ia acasa, sa le apere si sa si le intretina singuri! Fara sa mai bazeze si pe noi, ceilalti!

  RăspundețiȘtergere
 6. @ G.Olescu & EU
  Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni mai ales cu dumneavoastra care nu aduceti argumente intemeiate pentru ce sustineti si chiar de multe ori cind nu mai aveti argumente va contrziceti.
  Nu cred ca din snobism,ci cu totul alte interese individuale va inpiedica sa vedeti realitaea sistemului de pensii din Ro per ansamblu.
  Va credeti un fel de cei mai cei in munca pe aceste meleaguri. Asa o fi ,dar parca s-a muncit cot la cot si cu civili si cu c”concentrati civili” de multe ori.
  In acest context imi puteti explica cum se face ca un furnalist cu munca extraordinar de grea si solicitanta beneficiaza doar de aceeasi grupă de munca precum popotarulsau cadristul beletar,oare el nu ar avea dreptul la an la an si nu 6 luni la an.. De ce pensia acestuia o fi doar juma din cea a popotarului.
  Iata de ce;
  Nu-i totuna sa imparti aceeasi suma la 3 sau la 2.
  Nu-i totuna ca la unul sa mai adaugi ceva procente 15-20% la rezultatul impărtirii la celalalt nu.

  Pentru fondul de pensii contribuie aprox.5 miliane de activi din care doar citeva sute de mii militari.
  Si atunci patronatele ,sindicatele,activilor civili plus federatiilede pensionari civili ce ar trebui sa faca ?
  Ar fi bine sa vedeti lucrurile per ansamblu alfel ne umplem pina la o noua lege de un ridicol grotesc.
  INCHEI Intrebînd inca odata

  Totusi cîta pensie aveti inscrisa pe talonul de pensie pe care observ ca scrie si gradul militar d-le colonel si d-nule sobofiter?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Eu vad realitatea in functie de propriile experiente ale ultimilor 5 ani, nu de povesti nemuritoare.
   2]. M-ai lovit cu grupa de munca, dar intr-un sens care se intoarce contra ta. Eu am lucrat in grupa extrema de munca in armata numita ALTE CONDITII. NU exista alta grupa cu risc mai mare nici in armata, si nici in viata civila! Riscuri in munca superioare precis furnalistului tau, riscul permanent fiind acela ca fiecare misiune putea sa fie mereu oricand si ultima. Cum a fost de exemplu in cazul elicopterului cu cei 9 militari decedati. Ar fi trait daca ar fi fost furnalisti! Dupa desfiintarea pensiilor militare, la acest moment beneficiez de aceeasi majorare pt. grupa si riscul in munca de 50%, la fel ca popotarul sau cadristul (beletar) de care zici, dar care fac parte dintr-o grupa inferioara de risc profesional numita CONDITII SPECIALE. Ei intr-o grupa, eu in alta grupa, si unii si altii 50% majorare pt. riscul in munca. Daca NU stiai afla de la mine, ca pt. grupa de munca un pilot militar si un gornist, sau un cercetas prin parasutare si un contabil-sef, au aceeasi majorare de 50% pt. riscul in munca, desi oficial sunt incadrati in 2 grupe diferite. Sau un militar oricare ar fi el, atat pe timp de pace, cat si pe timp de razboi! Cum ti se pare ca EU sa fiu portar la CMJ, TU sa mergi pe front, sa facem parte din 2 grupe cu risc diferit de munca (asa prevede legislatie, cine merge pe front intra automat in grupa extrema ALTE CONDITII), iar la pensii ambii sa avem parte de 50% pt. riscul in munca? Cum ti se pare?

   3]. Pe taloanele mele de pensie din ultimii 4 ani, am toate sumele inscrise de la 3XXX lei la 1XXX lei. Depinde de imprejurari. In 2011 cand mi s-a desfiintat pensia militara am ajuns la 1XXX, apoi un an am avut iar 3XXX parca in 2012). In 2013 si1XXX si 3XXX. Apoi am castigat un proces si am ramas temporar cu 3XXX. Dupa care am fost fost executat silit de Casa de Pensii si iar am ajuns la 1XXX. Acum sunt iar la 3XXX. Dar mie de anul trecut nu mi se mai indexeaza pensia pana in 2023. Am ramas cu pensie fixa si am intrat mai nou la categoria "negri" sau "evrei". Urmare a neindexarii, in anul 2014 am pierdut 4%. Acest an 5%. Cetatenii
   rromi au primit aceste indexari, eu NU. La fel va fi in cazul meu si la anul si tot asa pana in 2023. Prin urmare, pana in 2023 raman cu 3XXX. Da tot 3XXX aveam si in 2008, deci urmeaza 15 ani de INGHETARE a pensiei! In concluzie, cei 3XXX vor fi 2023 fi egali tot cu 1XXX. Ai obosit, nu? Bun! Prin urmare, ia ce talon vrei tu cu valori intre 3XXX si 1XXX, pune-te in locul meu, injumatateste-ti pensia, executa-te silit, mai taie-ti si o grupa de munca, desfiinteaza-ti si gradul militar, stai si 4-5 in procese, ingheata-ti pensia 15 ani si apoi decide ce vrei! Eu am decis mai demult ce trebuie sa fac pt. mine si am stabilit ca NU mai trebuie sa mai vreo obligatie fata de statul roman in posibile momente critice. Iar eu, cu flerul meu si care NU m-a inselat niciodata, iti spun ca vor urma momente critice! Nu imi pun probleme pt. tine, am retinut ca te bazezi pe "furnalisti", patronate si altii!

   PS: O rugaminte! Sa NU imi mai spui colonel si niciun alt grad. NU am grad militar (cel putin nu dupa cele definite de armata romana). Am avut grad militar in armata romana cand am avut drept de pensie militara, in care gradul imi era platit dupa cum este normal, la fel ca la militarii activi. Acum gradul meu militar are valoarea zero, deci NU am grad nici macar de soldat. Prin urmare, insist sa NU imi mai atribuit ceva ce NU detin!

   Ștergere
  2. ce stii tu de viata civila/ stii cumva rata mortalitatii la minele de uraniu (cond speciale) sau uzinele chimice de neferoase Zlatna sau Copsa Mica(plumb in singe)-speciala.
   Pensii mici si de multe ori datorita anilor incompleti de cotizare completati cu cotizatia pentru pensia de invaliditate.
   Sunt multi mai super speciali ca voi dar voi din cazarma aveti orizontul intunecat.

   Ștergere
  3. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 22:36. Eu NU mai sunt in cazarma, deci sunt civil! Tu tot in minele de uraniu care nici nu mai exista, ai ramas ingropat?

   Ștergere
 7. Mai "oameni buni" de ce nu aveti curajul sa va declinati identitatile ? Nu cu anonimi se castga lupta ! Ocupati spatiile degeaba ,nimeni nu ia in seama anonimatul !

  RăspundețiȘtergere
 8. @Anonim3 ianuarie 2015, 18:20 :
  Trec cu vederea ca , de prost ce esti , vorbesti prostii ...
  Prostii de genul : "Ce raspuns da domnul colonel sau domnul subofiter domnului profesor sau zidarului ambii cu 30-40 de ani munca in spate la intrebarea ;dumneata domnule colonel si domnule subofiter cîta pensie aveti inscrisa pe talonul pe care vad ca scrie si gradul?" .

  Cine te-a invatat pe tine ca pensiile se stabilesc NUMAI dupa numarul de ani in care ar fi trebuit sa muncesti ?

  De ce n-ai luat drept exemplu (mai socant la mintea ta putina) pe cei cu "indemnizatii sociale" (carora voi , populimea , le spuneti "pensii sociale minime") ... De ce nu faci comparatia intre pensia unui colonel si pensia (de 350 lei) a unui cetatean cu acea "indemnizatie sociala" ?
  Astfel ai fi mai convingator ca esti pe deplin dobitoc !
  ----------------------------------
  Ia de te uita , desteptule "comparatist" , si vezi cum ii cu alte pensii ... nu-i mai musca de cur pe militari :
  Categorie de pensionari ____________Numarul beneficiarilor_____ Pensie medie lunara (lei)*
  Fosti salariati din Ministerul de Interne______61.307________________ 1.440**
  Fosti salariati din Ministerul Apararii________76.868________________ 1.493**
  Diplomati______________________________704___________________4.295
  Personal aeronautic civil__________________1.539_________________9.177
  Parlamentari____________________________522__________________3.648
  Functionari publici parlamentari_____________388__________________2.767
  Procurori si judecatori_____________________2.684________________8.589
  Personal specialitate instante_______________1.952________________2.934
  Curtea de Conturi_________________________300__________________5.474

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Românii traiesc bine mai ales in campaniile electorale doar datorita INS (ala de statistica)
   Nu vrei sa afisezi statistica si după aplicarea L241 domnule ”creator de securitate” din lanul de porumb.

   oARE cind ii intreaba pe la tv ce pensie aveti domnule colonel evita raspunsul ..........domnul colonel dirijor la activul de partid

   Ștergere
  2. @Anonim3 ianuarie 2015, 22:00.Bai, ciudatule!!Ai minte cat o curca beata!!!Cu sau fara legea 241,statistica e aceeasi!!E de vremea pensiilor de serviciu!!Legea 241 nu a facut decat sa reintregeasca pensiile de serviciu!!!Beleste ochii bine la statistica!!Te iei ca narodu' de pensiile medii de mizerie de 1440-1493 ale unor militari care ti-au facut si blocu' ala in care stai si ti l-a dat statul moca si ti-au cules si porumb sa mananci altfel nu mai erai nascut acum!!!Da' pe ailalti nu ii vezi frate cu 8000-9000 lei si care n-au facut pt. tine decat sa iti beleasca banii si viata???Ce ai cu militarii???Ti-a dat iama vreunul prin femeile din familie sau cum de nu vezi ca stiuvardezele civile aveau 9177 lei,iar procurorii lui Ceausescu care te urmareau ca ascultai Europa Libera doar 8589???

   Ștergere
 9. @Anonim3 ianuarie 2015, 19:21 ;
  Fiind acelasi cu cel caruia i-am raspuns mai sus ... ramine valabila chestia cu_ca vorbesti prostii ...

  La chestia cu : "Este secret cumva vizavi de domnul profesor cu 35 de ani vechime la catedra?" .

  Treaba cu "35 de ani la catedra" este obligatorie abia din mar.2015 ... Pina acum a fost abia 30 de ani si ceva ... Daca a dat spaga ca sa ramina mai mult in sistem a fost pen'ca asa "a vrut muschii lui" ...
  Ca are pensia mai mica ... este si din cauza ca au acceptat (prin sindicatele lor) sa primesaca felurite feluri de sporuri si sporulete ... care nu sint trecute in cartea de munca , si "nu produc pensie" ...
  Pe de alta parte ... dom' profesor are/ avea timp berechet pentru inca 1-2 servicii (lucreaza 6 ore pe zi , 5 zile pe saptamina , numai vreo 8 luni pe an ... celelalte luni fiind platite ca si cum ar lucra...) ...
  Ca urmare ... pensia lui este cam mare fata de cantitatea de munca zilnica efectuata ...
  -----------------------------------
  Totusi ... mai studiaza pensiile aratate mai sus ... lasa-i in pace pe zidari , furnalisti ,ceapisti si cei care au lucrat 1-2 ani (si primesc , totusi , 350 lei) ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. vorbesti prostii

   Ștergere
  2. @Anonim3 ianuarie 2015, 22:05.Bai,ciudatule!!Omu' ar dreptate!!!Cum manseta mea compari tu munca unui profesor cu 6 ore pe zi , 5 zile pe saptamina , numai vreo 8 luni pe an ... celelalte luni fiind platite ca si cum ar lucra cu munca unui militar???Da' ce manseta mea,militarii lucreaza 6 ore pe zi si 5 zile pe saptamina cand profesorii raman inzapeziti ca oile???Sau in caz de conflict armat militarii lupta 6 ore pe zi , 5 zile pe saptamina si numai vreo 8 luni pe an??Ciudat mai esti frate!!Mai surori ceva??

   Ștergere
 10. Citesc comentariile si ma minunez cat de greu le vine unora sa inteleaga (sau poate asa au sarcina de la partid, stim toti care partid) o situatie destul de clara si anume: pensiile multor militari in rezerva si in retragere nu se indexeaza. Autorul articolului de mai sus a prezentat argumentat si explicit acest aspect. Dar vin unii comentatori si incep sa bata campii exprimandu-si frustrarile lor pe principiul " sa moara si capra vecinului". Daca ar fi avut decenta sa citeasca si cele doua articole de mai jos (bineinteles, cu mai putina patima), scrise de acelasi autor, ar fi inteles ca cerintele militarilor sunt perfect indreptatite, corecte si de bun simt. Personal apreciez aceste trei articole ca fiind bine argumentate. Solicit tuturor celor care fac parte din categoria celor umiliti si furati de statul roman condus de hoti si adolescenti neevoluati sa actionam in interesul nostru si sa nu mai bagam in seama pe cei care ne pertubeaza inclusiv prin comentarii.

  RăspundețiȘtergere
 11. @Anonim3 ianuarie 2015, 18:48 :
  Pen' ca te doare tare pensia furnalistului comparata cu pensia militarului !
  Si pentru ca : "...va inpiedica sa vedeti realitaea sistemului de pensii din Ro per ansamblu. Va credeti un fel de cei mai cei in munca pe aceste meleaguri." ...

  Ia si citeste si tu pensiile altor categorii de catateni (prezentate de mine mai sus) ... Categorii de cetateni care au/au avut aceleasi legaturi cu furnalistului ... Categorii de cetateni "foarte iNpiedicatiin a vedea realitatile sistemului de pensii din Romania" ...
  --------------------------------
  La : "Si atunci patronatele ,sindicatele,activilor civili plus federatiilede pensionari civili ce ar trebui sa faca ? " .
  Ce-ar trebui sa faca ?
  Sa-si vada de treburile lor !
  Dar nu pot sa-si vada de treburile lor pen'ca vin idioti ca tine care le spun ca pensiile militarilor sint , pe nedrept , mai mari decit ale lor ...

  RăspundețiȘtergere
 12. ce aplicare de codul muncii va trebuie cind ati fost rasplatiti in plus cu impărtirea la 2 nu la 3 plus ordinul .......in procent din...total pensie.
  Nemultumitilor de regula li se ia darul! Luati in calcul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai,ciudatule!!!Ce impartire la 2 nu la 3??Eu sunt activ si vreau sa mi se aplice codul muncii!!De la 8 la 16 vreau sa apar Romania si in serviciul 2 sa apar Bulgaria!!Sau Ungaria!Daca incepe vreun razbel vreau sa intru in greva asa cum au drept toti furnalistii tai!!Vreau sa mai imi fac si firma sa export armament!Rusilor!Si un partid ca sa ajung si premier asa cum au ajuns toti papitoii!La pensionare de vine vreun razbel vreau sa stau si eu cu dansa in sus ca pensionarii furnalisti si floraresele pensionare!Ce e asa greu sa pricepi ca intre militari si civili nu trebuie sa mai existe deosebiri??

   Ștergere
  2. marea deosebire pe care va faceti ca nu o pricepeti este aici stimabile; Urmareste daca esti bine intentionat.
   punctaj realizat civil si militar - 80 puncte
   calculam;

   60/20 = 3 x 830,2 = 2490,6 +20% =2989 lei pensie pt militar cu 23 ani vechimesi 60 puncte
   60/30 = 2 x 830,2 = 1660,4 lei pensie civil cu 30 ani cotizatie si 60 puncte realizate
   2989 - 1660 = 1329 lei diferenta pensie intre civil si militar

   Nu crezi ca este o obraznicie ca după un astfel de calcul sa mai cereti si aplicarea codului muncii,etc plus indexare pentru pensiile revenite pe L 164 prin aplicarea L 241.
   Daca vrei sa te faci afacerist ,demisia,faci afaceri cotizezi la fondul de pensii in germania fiindca in România cotizatia este limitatala cinci puncte pensie si o sa fii cel mai mare boier. Vei priva si armata care trebuie sa ramîna o institutie stabilă si disciplinata de greva si alte bazaconii.


   Ștergere
  3. @ Anonim 3 ianuarie 2015, 23:14. Exista deja solicitari sa fii banat! Nu intereseaza pe absolut niciun militar calculele tale! Diferenta ta de 2989 - 1660 = 1329 lei diferenta pensie intre civil si militar, nu spune decat un singur lucru! Civilul a fost remunerat pt. 8 ore pe zi si 5 ore pe saptamana si militarul pt. 24 de ore pe zi si 7 zile din 7. Or, daca ar fi fost si militarul retribuit la tarif orar precum civilul tau, rezulta ca civilul tau trebuia sa aiba pensie de 1329 lei, iar militarul de 3 ori mai mult = 3987 lei. Iar la militar trebuie musai sa se adauge si cele 2 zile nelucratoare pe luna cand de multe ori militarul era la munca, iar civilul tau la crasma! 2 zile nelucratoare inseamna pt. civil daca lucreaza, un tarif de minim PLUS 75% dupa codul muncii, de minim PLUS 200% dupa contractele colective de mumca! Asa ajungem la o paritate corecta de 1329 civilul tau si de cca. 5 000 militarul.

   Asa ca de o mai lungim atat? La ore civilul, la ore si militarul! E nevoie de militari dupa ora 16.00 sau sambata si duminica, banii jos ca la civili sau acasa i LIBER ca la civili!

   Dar stii ceva? Nu ar fi mai bine sa facem invers? Militarii 8 ore pe zi de luni pana vineri, iar civilii ori de cate ori are nevoie angajatorul de ei? Pe aceiasi bani ca pt. 8 ore desigur, asa este si la militari, nu? Si in plus, sa ii mutam pe civili de Bucuresti la M. Ciuc sau de la Brasov la Babadag, de cate ori avem chef! Ca la militari! Si sa nu lasam niciun civil sa faca politica sau firme! Ca la militari! Te prinzi? Sigur ca nu!

   PS: Bai, tata! Stii ceva! Hai, du-te! Daca americanii aveau mai multi "ganditori" ca tine, azi ar fi fost ocupati de Botswana!

   Ștergere
  4. @Bai,ciudatule!!!Ce manseta mea mai iei cu pensiile civililor tai!!!Rusii bombardeaza Constanta!!Sau Bucurestiul???Extrem de posibil in viitor!!!Ce faci cu civilii tai???Mobilizezi pensionarii furnalisti,pe aia din minele de uraniu si pensionarele-prostituate,sau tot pe aia care au lucrat in armata???Cum o cotesti aici???Toti fiind pensionari la puncte!!!Emana ceva destept,sau taci!!!!Pe cine ai tupeul sa deranjezi si de ce???Daca toti sunt pensionari unitari!!!!Auzim???

   Ștergere
  5. du-te r......... nu mai zapăci lumea cu fantasme.
   Tu vorbesti din carti ,realitatea pe teren este cu totul alta. Stii cumva vreun patron in privat sa acorde grupe de munca sau ceva peste salariul negociat.
   Dar ce zici de cei care azi au contracte de lucrari in Craiova ,luna urmatoare in Bacu apoi in constanta sau germania ,franta apoi iar prin Romania pe salarii de mizerie.
   Si inainte de 89 civilul lua pe fluturas 2100 tragea la plan si 12 ore plus simbete si duminici iar militarul 3800-4100 pentru 8 ore prin cazarma.
   Nu te mai da in spectacol ca esti din interes pe linga adevar.

   Ștergere
  6. @ Anonim 4 ianuarie 2015, 00:00. Pai tu ai vorbit! Ai spus de salariul NEGOCIAT! Militarii isi negociaza cumva salariile? NU - nu au dreptul intrucat NU au dreptul la sindicate si nici la contract colectiv de munca! Inainte de '89 a fost o epoca! Acum apusa! Acum NU intalnesti sofer de TIR sub 1 500 euro pe luna! La negru sau alb, nu mai conteaza! Pt. 3 curse pe luna in comunitate! Tu ai o lume ta, traita probabil intr-o lume statica 9adica de taiat frunze la caini) cu 3800-4100 pentru 8 ore prin cazarma. Pe unde? Eu nu mai "static" nu eram la Tg. Mures in 1990 cand Romania era belita de unguri! Tu ce faceai atunci? Nu era mai bine sa fi baut EU o bere atunci cu etnicii maghiari? Ne-am opus ca ostasii salvand Romania, avand ofiteri si soldati injunghiati, si apoi? Ti NU intelegi nimic in disertatiile tale! Ai trait intr-o lume ingusta, intr-un loc dosit si gata! Eu, NU! Dar, mi-am invatat si eu lectia! A 2-a oara NU ma mai opun, poate sa va beleasca si hunii! Nu meritati! Si atentie! Sa NU ai impresia ca sunt un caz izolat!

   Ștergere
  7. Anonimule de-ti zic unii "ciudat" pe aici! Tind sa le dau dreptate alora. In primul rand, tu compari mere cu cepe: ia in calcul si studiile savarsite de cei comparati de tine la pensii! In al doilea rand, nu-i mai plimba pe furnalisti si mineri pe la Baku, prin Germania, Franta... In fapt, aceste meserii nu sunt caracterizate de mobilitate profesionala (considerand ca stii cu ce se mananca aceasta). Deduc faptul ca n-ai nicio tangenta cu meseriile introduse in argumentatii. In alta ordine de idei, decat sa clantani aiurea pe aici, mai bine cauta-i pe-ai tai (cei de-o meserie), daca ai avut d'aia, si cereti-va drepturi! Dar sigur nu le vei afla pe-aici. Prin urmare, nu te mai uita la capra vecinului, ca nu se cade, ingras-o pe a ta, du-o la pascut la timp si satur-o, nu fugi cu ea repede la net!

   Ștergere
 13. Câteodată este bine să nu te contrazici în public cu tâmpiți. Lumea ar putea să nu facă diferența. (Legile lui Murphy)

  RăspundețiȘtergere
 14. @karadeniz4 ianuarie 2015, 07:15 :
  Ohoooo ! ...
  Cam scump la vedere in ultimul timp !...
  Dar ... inteleg greutatea participarii la discutii "in timp real" atunci cind diferenta de fus orar este atit de mare !...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Canadienii nu prea se bucura de concediile mari si multele zile libere ale capitalistilor romani. Aici concediul mediu este de cam 12 zile lucratoare pe an . Cum anul acesta Carciunul si Anul nou le-au adus si lor niste weekenduri de 4 zile, atat de normale la romani, am profitat de situate pentru a mai vedea cate ceva din frumusetile acestei tari uriase, care, apropo de imbatranirea populatiei, anul trecut a acordat la peste un sfert de million de rezidenti cetatenia canadiana.

   Ștergere
 15. @Anonim3 ianuarie 2015, 22:00 :
  Daca vrei sa insinuezi ca datele furnizate de INS ar fi "trucate" ... nu-mi propun sa te contrazic !

  Datele prezentate de mine NU SINT de la INS ! Sint "de la mama lor" ... de la institutiile care plateau acele pensii ...
  ( //www.zf.ro/profesii/exclusiv-online-cine-ia-cele-mai-mari-pensii-speciale-5454838/ )

  ------------------------------------------

  Despre : "Nu vrei sa afisezi statistica si după aplicarea L241 domnule ”creator de securitate” din lanul de porumb." .
  Mai intii ... aia cu "”creator de securitate” din lanul de porumb." ... este specifica si caracteristica idiotilor ca tine ...
  ---------------------------------------
  Venind la "statistica dupa aplicarea l.241" ...
  Băieţele mic si prost ... prin aplicarea si "răs-aplicarea" l.119 si a oug 1/2011 foarte , foarte multe pensii au scazut fata de cuantumurile din dec.2010 . Ca urmare , chiar daca unele pensii au ramas (inca) "umflate" , media aceea ar fi trebuit sa fie mai mica . Prin aplicarea l.241 pensiile micsorate (de l.119 si oug 1/2011) au revenit la cuantumul din dec.2010 . Ca urmare , băieţel mic si prost , acea medie a ramas tot acolo !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru "completarea" acelor date despre pensiile unor categorii de cetateni ...

   Media pensiilor "Procurori si judecatori" , "Curtea de conturi" si "Personal de spec. instante" A CRESCCUT !!!! Crestere datorata aplicarii maririi valorii punctului de pensie pentru partea de pensie contributiva a pensiilor de serviciu ale acestor categorii...

   Ștergere
 16. ce ”vrajitorii” mai publica imediat ”militarul-contabil”?

  RăspundețiȘtergere
 17. @ Anonim4 ianuarie 2015, 08:30 :
  Ai dreptate !
  Pentru mintea voastra putina (spre inexistenta) datele prezentate de mine sint adevarate "vrajitorii" !...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Totusi pentru putinii militari de ” elită” reprezinta argumente FORTE!

   Ștergere
 18. Se "dau în bărci" pe-aici-şa niste cetateni (eu suspectez ca este vorba numai despre un singur individ...) care , plingindu-le de mila , spun ca pensiile civililor sint mult prea mici fata de pensiile militarilor !
  Sustinind , acesti indivizi , ca rezolvarea problemei ar fi scaderea pensiilor militarilor la nivelul pensiilor "civilesti" ... pe motiv de "numar de ani de munca" , si pe motiv de mod de calcul ...

  Mai cetateni fara minte ... spuneam mai sus ca sindicatele si alte organizatii "civilesti" trebuie sa-si vada de treburile lor !
  Iar "treburile lor" sint (si) marirea pensiilor "civilesti !
  "Treburile lor" nu sint "micsorarea pensiilor militarilor" !

  Voi n-ati inteles inca_ca scaderea pensiilor militarilor NU va conduce la marirea pensiilor civililor ?
  Voi n-ati inteles ca , la o adica , banii "luati" din pensiile militarilor nu vor fi "bagati" in pensiile civililor ?
  Voi n-ati inteles ca acei bani (luati din pensiilor militarilor) se vor duce la de-alde "nuţi spaima puţii" ... bani din care nuti spaima putii isi va cumpara o bucatica dintr-o poseta de firma (ca pentru o poseta intreaga nu ajung acei bani) ???

  ----------------------------------------------------------------

  Si ... nu inteleg de ce numai marimea pensiilor militarilor "va sta in git" !
  De ce "nu va sta-n git" si marimea pensiilor celor prezentati de mine mai sus ?
  Ca diferentele dintre pensiile civililor si pensiile celor prezentati mai sus sint mult "mai consistente" !....

  Sa inteleg ca voi , populimea proasta , "puneti botu' " numai la ce va indica de-alde calexandrul ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Total gresit. Revizuiti tinind cont de faptul ca aproape cinci milioane angajati civili cotizanti alimenteaza pensiile duble/ triple ale unor categorii intre care si” elitisti”.Cred ca toata lumea vrea majorarea dar pentru unii multi de tot nu se poate.
   Statistica prezentata mai sus nu este de actualitate intrucît la pensiile militare nu mai corespunde dupa aplicarea L241 toate pensiile au crescut semnificativ in cuantum ,unele prin L 119, altele prin revenire la cuantum 2010. La celelalte categorii doar la magistrati au ramas valabile ,restul au fost taiate si nerestabilite pina in momentul de fata deoarece au fost stopate revenirile prin indemnizatii pentru diplomati si aviatori iar pentru grefieri nu s-a dezbatut legea.
   Deci ai publicat un fals pentru momentul de fata.

   Ștergere
  2. Bravo Mosule !
   Ai uitat sa le spui ca ei ,civilii lu'peste, darimau portarul la orele 16.00, aveau saptamini scurte, duminici, concedii etc, ca doar erau clasa muncitoare, conducatoarea societatii, cea mai revolutionara si desteapta, ca nu puteai sa dai pe unul afara ca venea manga la munca, fiindca era pretios si trebuia mutat la alt loc, ''potrivit'', ca AJUNSESE TARA ASTA UN AZIL, IN CARE MUNCEAU NUMAI UNII SI MINCAU TOTI !
   Pe cind tu, Mosule, nici libera de dupa serviciul de zi pe unitate nu o luai fiindca era de treeaba si seful se uita urit, la fel cum se uita daca duminica nu veneai la unitate(ca simbete libele nu pupai), sau daca te cautau si tu, fiind la piata, nu mai anuntai os-ul, ca lipseai doar o ora, desi AVEAI VOIE DOUA, nu raspundeai la telefon, te calcau in picioare. .
   Asta asa, poate inteleg civilii care au un comportament de-a dreptyul communist utopic, precum si rezervistii care bat cimpii si uita ce sint, poate si datorita faptului ca pe la esaloanele politice si altele asemenea nu prea ii calca cineva pe grumaz, fiindca ei erau cei care calcau pe altii.
   Si sa nu-mi mai spuna cineva ca nu trebuie sa am pensie militara ca nu am luptat ''pe vreun teatru'' ca scot baioneta sii ii iau jugulara, fara sa mai vorbim ca sint si rezervisti care au fost toata viata ''in teatre '' si nu se mai bat cu strungul la bilute.
   Asa ca, sa traiesti Mosule si La multi ani !

   Ștergere
 19. Baaa..ne mai baga Ponta ...fo 200 de lei ..ei acolo de un coniace ....!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Baga ....dar numai la cei care au trudit din greu

   Ștergere
  2. Da la ,,elitisti ""..nimik ..nimik...??

   Ștergere
  3. doar le inapoiaza ”gradul” !!

   Ștergere
 20. LA MULTI ANI! tuturor celor care sunt militari cu adevarat si nu vopsiti, assa cum au inceput sa apara pe filiera inderecta. Am citit articolul si comentariile, pot spune ca sunt de acord cu 60% dintre ele in special ale celor gen Olescu, EU, mos Alecu sau R26500. In schimb, ar trebui sa precizez ca sunt uimit de usurinta cu care s-a aruncat o stire,,,,,- in ultima parte a anului 2014 a luat fiinta o grupare militara romaneasca discreta si elitista, cu sediul in Elvetia (Lugano) si cu mai multe puncte de lucru in Romania. Gruparea are drept caracteristic faptul ca NU mai da 2 bani pe conceptul de republica, regrupandu-se doctrinar in jurul Casei Regale a Romaniei. Atentie! Gruparea cuprinde NU doar militari romani in rezerva cum am fi tentati sa credem, ci si militari activi - satui pana peste cap de tratamentul acordat militarilor romani de republica in ultimii 5 ani! Informatia este certa 100%! .....militari activi in grupul de la Lugano? Se pune de o lovitura de stat si cei din DIM/SiE/SRI/ nu stiu? Ati aflat NUMAI VOI aceasta veste cu militarii activi care au depus juramant regelui? Nu spun ca nu am stat uneori sa ma gandesc ce ar fi mai bine, forma de republica sau monarhia? Dar pana la a arunca pe piata ca sunt militari activi (presupun ca sunt si generali si ofiteri si subofiteri-asa lasa de gandit articolul, caci nu cred ca puneau de o grupare la Lugano cativa maci intorsi din Afganistan) grupati astfel e cale lunga. Mi se pare putin exagerat. In schimb sunt de acord ca statul si-a batut joc nu numai de militari ci de toate categoriile sociale. Dar suna ciudat cu militarii activi in gruparea monarhista....sa nu ne jucam cu focul. Poate o sursa a informatiei nu ar strica....In rest numai de bine...Si atentie la CA...banati-l daca puteti, e foarte bun in a dezorganiza si influenta negativ.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si daca stiu ce pot sa faca? Grupare militara elitista este si ORDINUL MILITAR DE ROMANIA [http://www.omdero.ro/]! De exemplu! Unde presedintele fondator este mare EFOR de Romania! Ai inteles, nu general, nu maresal - ci EFOR! Din ordin poti sa faci parte si tu. Daca esti invitat/primit si daca accepti regulile! Nu ai stiut, nu? Dar avem si ofiteri in rezerva masoni! O alta grupare! Asa cum avem politicieni de rang inalt masoni! Si tu poti face parte dintre ei. Daca esti invitat/primit si daca accepti regulile! Asa si cu simpatizantii/sustinatorii Casei Regale! Prin urmare ce ti se pare inedit sa existe militari sustinatori ai Casei Regale? Care sa se organizeze dupa propria conceptie? Si sa depuna juramant Regelui. Ce este ilegal sau imoral in acest lucru? Si tu poti face parte dintre ei. Daca esti invitat/primit si daca accepti regulile!

   Ștergere
 21. Si totusi parca sunteti doar doi ”SEINDFELD” in delir adica mos Alecu trecut de virsta retragerii si atunci este de inteles si un asa zice el ”elitist” -cel mai mare si tare rezervist din CMJ.............

  RăspundețiȘtergere
 22. @Anonim4 ianuarie 2015, 09:58 :
  La un comentariu de-al meu tu spui : "Total gresit." .
  Ce anume , din cele spuse de mine , este "total gresit." ?
  Eu nu gasesc a fi "total gresit" decit faptul ca-mi bat capul cu toti habarnistii ca tine !...
  Insist , totusi , in a-mi spune parerile pentru cei care au cu ce sa inteleaga explicatiile ... ca , din partea la de-alde tine , slaba speranta de a vi se destupa mintea ! ...
  ----------------------------------------------------------------
  Pen'ca vad ca tot te macina grija pentru pensiile civililor !...
  Ca , vezi doamne , 5 milioane de civili contribuie pentru pensiile militarilor !...

  Daca asta-i problema ... solutia-i simpla : "iesirea militarilor din sistemul contributionist" , si revenirea lor la sistemul pensiilor militare de stat .
  In acest fel "nesimtitii" de militari pensionari nu vor mai "minca" din sudoarea furnalistilor tai , fiindu-le platite pensiile de la bugetul de stat !
  Ce zici ? Te prinzi sa sustii revenirea militarilor in sistemul pensiilor militare de stat ?

  Eu presupun ca nu vei fi de acord !
  Nu vei fi de acord pen'ca goprea ti-a marit de-a-n-pulea pensia "contributionista" ; iar pensia , pe sistemul pensiilor militare de stat , ar fi mai mica ...
  In aceasta situatie te doare-n p..a ca , pentru pensia ta treb'e sa munceasca 10 furnalisti ...
  Iti spui tu : "sa munceasca , da-i dracului de furnalisti ... ca ei nu sint "specialisti in justitie" ca mine ! Dar sa nu mai aiba pretentii si alti "nesimtiti" de militari la pensii mari ... c-atunci nu vor fi suficienti "furnalisti" , si mi se va micsora mie pensia !" ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si daca eu sustin si FMI se opune,ce ne facem, cine crezi ca o sa aiba cistig de cauza atîta timp cit grosul bugetului vine tot de la cei din economie si marea majoritate a populatiei.

   Ștergere
 23. @Anonim4 ianuarie 2015, 09:58 :
  Continuare ...

  Pen'ca vad ca tot te macina grija pentru pensiile civililor !...
  Ca , vezi doamne , 5 milioane de civili contribuie pentru pensiile militarilor !...

  Hai sa vedem problema si din alt unghi ...
  In Romania (sep.2014) "se ezistau" : 5,3 mil pensionari si 5,7 mil salariati .
  Tot in Romania existau (la sfirsitul lui 2007) vreo 76.868 pensionari militari (a se retine : atunci erau PENSIONARI MILITARI ... acum sint MILITARI PENSIONARI) .
  - majoritatea din cei 76.868 pensionari militari erau cadre pensionate din armata aia de vreo 300.000 de militari de dinainte de "integrarea in NATO"
  - dupa 2007 s-a continuat "iesirea din sistem" a acestor pensionari ; iar rindurile lor au fost "completate" cu , din ce in ce mai putini , alti pensionari ... Dintr-o o armata cu numai 75.000 de militari iesirile la pensie vor fi "foarte firave" fata de iesirile la pensie dintr-o armata cu 300.000 de militari ... Ca urmare ... numarul de azi al militarilor pensionari este sub cel de 76.868 ...

  Phiii ... iote-al dracului : la sub 76.000 pensionari exista 75.000 de contributori !
  Păi asta insemneaza ca pentru pensiile "nesimtitilor" de militari nu treb'e "sa asude" niciun furnalist ... Pen'ca pensiile militarilor sint "sustinute" de militarii in activitate !
  -----------------------------------------------------------
  Presupun ca nici acum nu vei fi de acord ca militarii "sa iasa" din sistemul "contributionist" ... pen'ca , in sistemul pensiilor militare de stat , pensia ta nu va mai putea beneficia de "umflatura" goprista adaugata la pensia ta contributionista ...

  RăspundețiȘtergere
 24. @Anonim4 ianuarie 2015, 09:58 :
  La : "La celelalte categorii doar la magistrati au ramas valabile..."
  Sa chiorasti tu ?
  Dar despre revenirea la "pensii de serviciu" a personalului Curtii de conturi n-ai auzit ?
  Dar despre "indemnizatiile" pe care le primesc diplomatii (refacindu-se ... si chiar depasind cuantumul pensiei de serviciu) n-ai auzit ?

  RăspundețiȘtergere
 25. @Anonim4 ianuarie 2015, 14:32 :
  Haide , bre ? Ce dracu' ...din mare "specialist in justitie" si mare "psihosociolog" devii un simplu "bălăngănitor" printre idei ?
  Ce naiba ? I-ai lasat pe furnalisti si ai luat FMI-ul pe post de "sperietoare" impotriva pensiilor miltare de stat ?
  ----------------------------------------------------
  La : "Si daca eu sustin si FMI se opune,..." .
  FMI-ul se opune la ceea ce i se spune da catre curvernanti ca trebuie sa se opuna !
  Altfel ... pe FMI il doare-n c.r ce si cum face curvernul !
  Pe FMI il intereseaza ca curvernul sa-i plateasca lui , FMI-ului , dobinzile ... restul e treaba curvernului ...

  Este adevarat ca FMI-ul accepta sa fie folosit drept paratrasnet si sperietoare in fata populimii ...
  Vezi doamne , spun curvernantii , FMI-ul ne obliga sa va stringem de git ... cind noi am vrea sa va crestem salariile !... FMI-ul nu ne da voie sa ... nimic ... ce v-ar usura viata !
  FMI-ul accepta acest lucru in schimbul "supuseniei" curvernantilor in indatorarea tarii , si plata a tot ceea ce le cere FMI-ul !
  Repet : pe FMI nu-l intereseaza cum fac curvernantii incit tara sa nu moara de tot ... dar sa-si plateasca la timp dobinzile ...

  RăspundețiȘtergere
 26. @ mos Alecu, Eu ,R....... ,Anonim ciudat. si ..........
  ANONIMUS
  Intervin in aceasta discutie sub anonimat deoarece discutiile pe care le purtati au un oarecare simbure de adevar ,fiecare cu dreptatea lui expusa mai mult sau mai putin benefic in public.
  Pe surse am inteles ca pe undeva se pune foarte ”atent” problema evolutiei sistemului de pensii in urmatorii ani datorita negasirii unor solutii de predictibilitate stabile .
  Iata ce genereaza aceasta situatie;

  1. in urmatoarea perioada se va supune aprobarii legea prin care militarii profesionisti vor beneficia de pensie in mod similar cu cadrele militare. In acest context se vor adauga actualilor pensionari inca citeva mii sau zeci de mii de pensii cu finantare de la buget.
  2.Problema cea mai stresanta pentru sistemul public de pensii vine de aici.
  In 2015 -2016 se incheie perioada de aplicare a restrictiilor de iesire la pensie , adica vor iesi la pensie primul val care a scapat de penalizarea de 0,75/luna respectiv 45%/5ani.
  Se preconizeaza ca in primul val vor iesi aproximativ 500 de mii la pensie urmind ca in urmatorii trei ani dupa primul val de 500 mii sa ma iasa la pensie inca vreo 500de mii.
  Aceasta inseamna ca vor fi in urmatorii patru ani cu peste un milion de pensionari in plus deci inca un efort bugetar imens pentru sustinerea sistemului.
  Intrucit nu se prevad mari sanse de creere de noi locuri de munca pe masura iesirilor la pensie problema finantarii sistemului devine o sarcina dificila a oricarui guvern.
  Cum si ce solutii se vor gasi vom vedea insa sunt tensiuni majore nevazute pe acesta tema atita timp cit toata lumea doar cere,cere cere si nu ofera solutii de sustenabilitate..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS
   ANONIMUS
   Ma scuzati am omis;
   3. pentru sistemul militar un alt efort bugetar pentru indeplinirea angajamentelor Nato care presupun majorarea bugetului armatei la 2% doar pentru finantarea dotarii cu logistica adecvata..

   Ștergere
  2. Anonim 15.13
   Pensionarii provenind din MApN, spre deosebire de ceilalti pensionari ai Romaniei, au o durata de functionare mult mai redusa. Nu este intamplator faptul ca MApN ori structuri asociative ca ANCMRR, a domnului Constantin Alexandru, care detin date despre speranta medie de viata a militarilor evita sa comunice cat este aceasta comparativ cu restul populatiei. Speranta medie de viata in Romania pentru militari este pe undeva la 63-65 de ani fata de 71 de ani cat este pentru ceilalti barbati. Deci militarii primesc pensie cu 5-6 ani mai putin decat ceilalti pensionari, astfel ca pe ansamblu pensile mai mari ale acestora sunt, ca efort bugetar, cam la fel cu pensiile celorlati.
   Acel 2% asumat de Romania ca angajament la intrarea in NATO , de fapt este 2,38%, nu este doar pentru logistica ci pentru intreg sistemul de aparare si in el sunt incluse si pensiile.
   Nu pensionarii sunt o problema din ce in ce mai stringenta pentru statul roman ci forta de munca activa. Prin politicile arendasesti, ale sutelor de Dinu Paturica, ce se rotesc la carma tarii de 25 de ani, Romania a pierdut cam 4 milioane de oameni activi care acum muncesc pentru prosperitatea lor si a unor state ce au stiut sa-i atraga. Nici asta nu ar fi o problema grava dar o data cu cei care au plecat din tara au plecat si cei din generatia care-i va inlocui. Daca parte din adulti se vor intoarce probabil la varsta pensiei in tara, copii si nepotii acestora sigur nu.
   Nu suntem singura tara cu o populatie ce imbatraneste in ritm rapid doar ca tarile in situatia noastra isi intineresc forta de munca cu emigranti. La noi singurii care mai asigura ceva la sporul demografic sunt tiganii care nu au munca inclusa printre valorile sociale.

   Ștergere
 27. Spune cineva pe-aici ca C.A. ar trebui banat ... Acest lucru nu cred ca este "productiv" ... Nu am mai sti ce si cum gindesc ... si mai ales cum "manevreaza" cetatenii de acest gen ...

  Acest calexandru (prezent aici ca Apex) este un cetatean ... c.dor. Constantin Alexandru , "mare scula pe bascula" prin conducerea ANCMRR ...
  Cetatean care se auto-prezinta ca fiind "specialist in justitie" si "psihosociolog" ...
  Cetatean care este/era luat cu "huo" peste tot pe unde-si etala pupincurismul si marea sa "iubeala" pentru contributionismul pensiilor militarilor ...
  Cetatean care , ca toti cei din conducerea ANCMRR , a beneficiat de umflarea cu pompa a pensiei in urma re...re...re...
  Cetatean care a contribuit la redactarea unui comunicat al ANCMRR prin care se afisa dorinta revenirii la pensiile militare de stat . Revenire numai pentru cei care se vor pensiona in viitor ; cei cu pensiile re...re...re... urmind sa ramina asa cum erau (cele marite de goprea) sau revenite la cuantumul din dec.2010 ...

  Toate acestea se intimplau pe vremea basinesco-bocciilor ... in spiritul respectarii angajamentelor lor (ANCMRR-istilor) luate fata de "partidul lor de suflet" ...
  --------------------------------------------------------------
  Numai ca ... au venit "evenimentele" din 2012 ... Bocciii (reprezentati prin "vita Kobe" mru) sint inlaturati de la domnie ...
  Vin la putere coabitacii pontisti ...
  Partidul de suflet al ANCMRR sare in barca curvernarii ...
  La MApN este inscaunat Dobritoiu ...
  Acesta declanseaza niste verificari care se apropie periculos de mult de "minariile" lui goprea ...
  Tot acesta declanseaza si o actiune de revenire la pensiile militare de stat (un proiect de lege ... prin care TOATE pensiile aflate in plata se recalculeaza conform noii legi ... cu aplicarea principiului "cuantumului avantajos") .
  Deci pensiile umflate gopristic urmau sa "sufere de micsorare" , raminind sa astepte ceva timp pina la urmatoarele eventuale cresteri ... din cauza de "cuantum avantajos" ...
  Se descopera , brusc si dintr-odata , niste afaceri necurate ale dobritoiului (si ale familiei lui) ...
  Ca urmare ... Dobritoiu "out" de la MApN.
  La MApN este inscaunat un baiat "cuminte" ... care are legatura cu armata tot atit cit are legatura o furnica cu dragostea de umezeala a unui hipopotam ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. scenariu demn doar de mos ”SEINDFELD„

   Ștergere
 28. @mos Alecu 14.40
  Aceste masuri sunt blocate ,neaplicate inca. Documentati-va insa a comfirmat informatia si liderul sindical militar.

  RăspundețiȘtergere
 29. Continuare ...
  Noul ministru al apararii "retrage" de pe piata (prin uitare) proiectul de lege a pensiilor militare de stat (acel proiect "Sirbu") ... si "raporteaza" intregului "popor militaresc" ca va initia un (nou ... alt ?) proiect de lege a pensiilor militare de stat ...
  Pentru acest (nou) proiect de lege a pensiilor militare de stat , noul ministru foloseste pe cei mai mari "specialisti in justitie" ... specialisti "bagati pe git" de goprea .
  Si cine putea fi cel mai mare "specialist in justitie" ?
  N-o sa ghiciti !
  Tocmai , si absolut intimplator ... marele "specialist in justitie" de la ANCMRR !...
  Pen'ca specialistii din MApN sint niste nimicuri fata de acesta !...
  Acest mare specialist ia la laba "proiectul Sirbu" ...
  Prima , si singura , lui grija a fost sa scoata de la recalculare (pe noua lege) pensiile provenite din l.119 prin OUG 1/2011 ...

  Iata cum scrie specialistul proiectul de lege :
  - pensiile viitoare se calculeaza dupa principiile legii
  - pensiile "in plata se preiau" de noua lege in doua moduri diferite :
  ------- pensiile re...re...re... (din l.119 si oug 1/2011) NU SE RECALCULEAZA
  ------- pensiile pe l.263 (cele de dupa 01.01.11) SE RECALCULEAZA

  Prin NE-RECALCULAREA pensiilor provenite din l..119 si oug 1/2011 se realizeaza visul "specialistului in justitie" : acele pensii ramin in cuantumurile stabilite prin minariile gopriste ; si , cel mai important , vor fi supuse tuturor viitoarelor mariri (spre deosebire de aplicarea principiului cuantumului avantajos prin care , acele pensii , ar fi fost excluse , o perioada de timp , de la majorari) ...

  N-are nici o importanta (pentru marele specialist) ca alte pensii stabilite tot pe "contributeala" (pensiile pe l.263) vor fi supuse recalcularii (pe noile principii) si , prin aplicarea cuantumului avantajos , vor fi excluse de la viitoare majorari ...
  Legat de acestia (cei pensionati pe l.263) marele specialist isi spune : "Da-i in p..a mea ! Astia nu-s de-ai nostri !... Lasa-i sa mai astepte pina la majorarea pensiilor !" ...

  Acesta-i calexandrul nostru ... cel care se prezinta (mai nou) drept un "apex" spre care se indrepta toata "populimea apevistica" ...
  Numai ca ... reuseste sa demonstreze ca este un "apex" al nesimtirii fata de interesele militarilor ...
  -----------------------------------------------------
  Renenind la "filmul istoric" ...
  Ministrul difuzeaza proiectul de lege la institutiile interesate ...
  Dupa o serie de bilbiieli privind situatia acestui proiect ... in prezent se pare ca ar fi obtinut avizul de la M.Muncii , este la MApN , urmind sa ...
  Dracu stie ce va urma ...
  Si tot dracu stie care este forma actuala a acestui proiect de lege ...

  RăspundețiȘtergere
 30. Se umfla de ras doctorul in drept boc(!) si ai lui cand vad rezultatele actiunii lor de a divide Armata Romana. Pai, noua nu ne mai trebuie INAMIC, decat doar ca sa ne ingroape, ca de omorat ne vom omori intre noi:
  - cei multumiti ii vor omori pe cei nemultumiti si invers;
  - cei din NATO ii vor omori pe comunisti (adica pe cei multumiti si cei nemultumiti, ca doar toti au fost comunisti);
  - militarii militari ii vor omori pe militarii nemilitari;
  - cei fara grupe ii vor omori pe cei cu grupe dupa 05.01.2011 (H.1019);
  - cei din retragere ii vor omori pe cei din rezerva activa;
  - cei din Elita ii vor omori pe cei care nu sunt… de elita;
  - cei care s-au facut pres ii vor omori pe cei care nu s-au facut pre;
  - cei care sunt militari cu adevarat ii vor omori pe cei vopsiti, aparuti pe filiera indirecta;
  - republicanii ii vor omori pe monarhisti;
  - cei care vor bataie ii vor omori pe cei care nu vor bataie;
  - luganistii si krasnodaristii vor executa foc concentrat asupra tuturor apoi se vor omori (pupa?) intre ei.
  Bucurati-va, totul va fi pe ritmurile muzicii… katna joe!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Casandra 4 ianuarie 2015, 16:25. Cam asa este! Titlul materialului este "Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 (prin neindexare) cu inca 5%!" Din care rezulta ca si celalalt doctor - adica Ponta se umfla da ras alaturi de Boc! Banuiesc ca v-ati dat seama ca cei cu pensiile diminuate de Boc, am intrat in al 2-lea an de neindexare urmare a deciziei lui Ponta! Fapt. pt. care si unii de-ai nostri, dupa cum rezulta din comentarii, se umfla tot de ras alaturi de Boc si Ponta!

   Ștergere
 31. @Anonim4 ianuarie 2015, 15:36 :

  ( //www.dreptonline.ro/legislatie/oug_96_2013_acordare_drepturi_membri_corpul_diplomatic_consular_romania.php )
  ( //www.legalis.ro/2012/05/11/pensiile-de-serviciu-pentru-functionarii-curtii-de-conturi-decizia-ccr-2972012/ )

  La : "...a comfirmat informatia si liderul sindical militar...." .
  Nu obisnuiesc sa ma informez din ceea ce scriu unii pe diverse garduri ... in functie de starea si interesele lor de moment !

  RăspundețiȘtergere
 32. @Anonim4 ianuarie 2015, 15:13 :
  La : "1. in urmatoarea perioada se va supune aprobarii legea prin care militarii profesionisti vor beneficia de pensie in mod similar cu cadrele militare..." .
  - problema fusese rezolvata inca din 2010 ... cind SGP devenisera "beneficiari" ai prevederilor L.164 (legea pensiilor militare de stat) ... Numai ca din 2011 l.164 este abrogata ... cu tot cu noii ei "beneficiari" ...
  - in prezent SGP beneficiaza de pensii "ezact" la fel cu_cadrele militare ... fiind cuprinsi in aceeasi l.263/2010
  - proiectele de legi ale pensiilor militare de stat prevad , toate , cuprinderea si a SGP
  - deci , in contextul actual , SGP sint (si vor fi) pensionati la fel cu_cadrele militare in activitate ... de unde sa apara j'de mii de noi pensii "finantate de la buget"
  ---------------------------
  La : "2....In 2015 -2016 se incheie perioada de aplicare a restrictiilor de iesire la pensie , adica vor iesi la pensie primul val care a scapat de penalizarea de 0,75/luna respectiv 45%/5ani." ...
  - asta ce mai este ?
  - l.263 prevede o "penalizare" de 0,75% pentru fiecare luna , pentru pensiile anticipate partiale . Penalizare care este operabila "in veacul vecilor" .
  - pe vremea basinesco-bocciilor a fost o actiune de limitare a iesirilor la pensie anticipata . Actiune facuta "pe sestache" ... casele de pensii refuzau dpsarele acelea de pensii ...
  ----- respectivii impricinati incercau sa iasa la pensie din cauza recucerii salariilor ... in ideea "cumularii" unei pensii mai "micute" cu niste venituri obtinute in strainezia ...
  ----- multi dintre impricinati "s-au lasat pagubasi" de a iesi la pensie anticipata ... iar la revenirea salariilor s-au hotarit "sa mearga pina la capat" ... adica pina la pensionarea pentru limita de virsta ...
  - deci , nici de-aici , nu este previzibila aparitia de j'de mii de pensionari platiti de la buget ...
  -------------------------
  Pentru rigoare ...
  Nu mai folositi sintagma "pensii finantate de la buget" ... Aceasta sintagma conduce la ideea finantarii pensiilor de la bugetul de stat ... Iar pensiile sint finantate de la bugetul asigurarilor sociale de stat ... De la bugetul de stat intervenindu-se numai cu suplimentari ... la nevoie ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ mos Alecu
   ANONIMUS
   La pct 1 partial aveti dreptate insa ati omis faptul ca domnul Oprea a promovat un proiect de lege prind statutul militarului profesionist(SGV) prin care sunt stabilitele si virsta ,vechimea in serviciu si dreptul la pensie conf.legislatiei in vigoare.Si la acestia primul val va fi masiv deoarece s-au angajat cam in acelasi timp si sunt cam de aceeasi virsta. Plus cadrele militare beneficiare de L263 care se apropie de ^). Cineva imi zicea ,peste doi ani iesim aproape toti in pensie ramine unitatea goala. (asta fiiindca au fost stabili si nu s-a intinerit efectivul)
   La 2.
   Masurile stabilite de guvernul Boc pentru limitarea iesirii la pensie transpuse in L 263 isi termina efectul pentru cei care la data aplicarii legii aveau dreptul de a iesi cu pensie anticipata partial (Cinci ani mai devreme decit indeplinirea vîrstei standard).
   Tininid cont ca pe parcursul celor cinci ani in care angajatii au renuntat la iesirea la pensie anticipata partiala (datorita acelei nenorocite de penalizari de 45% pe durata tuturor celor cinci ani),numarul acestora a crescut foarte mult iar preconizarea pentru sfirsitul acestui an este cam de 500 mii angajati urmind ca in urmatorii anii 3-4 după primul vor mai fi vreo 500 de mii.
   In aceasta perioada au iesit la anticipata partiala doar chiar cei care nu au avut incotro ,desfiintare locuri de munca si alte motive . Anticipata partiala nu a favorizat pe nimeni mai ales ca normele de aplicare a L 263 nu permit obtinerea concomitent a doua facilitati din cadrul legii. (expl. anticipata partial cu reangajare cu carte de munca,etc).
   Marindu-se numarul de pensionari /angajat fondul de pensii(bugetul asig. sociale de stat) o sa trebuiasca suplimentat masiv de la bugetul de stat. Oricum deficitul este mare si osa fie si mai mare.
   Asta am vrut sa spun ,multumesc de corecturi asupra unor termeni.

   Ștergere
  2. @ Anonim 4 ianuarie 2015, 17:54. Poti da cateva date fara sa citim proiectul? De exemplu:

   1]. Care este varsta de pensionare SGP din proiect? Este realista? Intrucat daca depaseste 45 de ani in cazul SGV, Nu mai discutam de legi aplicabile, ci de altceva. Acum limita de varsta in serviciu pt. SGV este de 50 de ani, nu? Cu toate acestea daca dam o raita prin unitatile militare, gasim extrem de putine cazuri de soldati/profesionisti care sa ramana in sistem dupa 40 de ani! Este normal sa fie asa ACUM, adica sa pleci mai devreme si nu in ultima zi. Intrucat in ultima zi pleci fix in somaj si la o varsta la care NU te mai poti apuca de altceva! Deci, cu cat pleci mai devreme din sistem, cu atat ai sanse mai mari sa te apuci de altceva, unde poti lucra pana la pensie! De aceea, cei mai multi SGV parasesc sistemul dupa maxim 10 ani de serviciu militar!

   2]. In cazul acordarii dreptului de pensie si SGV, se schimba lucrurile! Problema este alta! Daca se acorda acest drept la o varsta nerealista, de exemplu 55 de ani, degeaba se mai acorda acest drept! Intrucat, rareori un SGV poate rezista cerintelor serviciului militar dupa varsta de 45 de ani in trupele operationale, sa zicem un 48 la alte categorii de trupe! Caz in care, toata legea capata un alt sens: sa incerce sa mentina cat mai mult in sistem SGV, finalul fiind ca rareori va ajunge vreunul la pensie!

   Ștergere
 33. @Anonim4 ianuarie 2015, 15:28 :
  La : "...majorarea bugetului armatei la 2% doar pentru finantarea dotarii cu logistica adecvata." .
  Si care-i legatura cu pensiile si soldele militarilor ?
  Acestea sint , deja , cuprinse in bugetul MApN ...
  Inclusiv pensiile ...

  Pentru a intelege filiera :
  - MApN "culege" de la personalul propriu contributiile pentru pensii (CAS)
  - trimite acesti bani la M.Muncii (Casa nationala de pensii) care-i "depoziteaza" in conturile bugetului asigurarilor sociale
  - Casa nationala de pensii "scoate" din bugetul asig.soc.de stat sumele cerute de MApN (pentru plata pensiilor pensionarilor proprii) si-i trimite la MApN
  - MApN plateste pensiile impricinatilor ...

  Pi di-adicatelea ... fie ca se va majora bugetul pentru aparare , fie ca nu , banii pentru solde si pensii SINT prevazuti in buget ... Nu cred ca-si va permite cineva sa nu-si plateasca personalul ...
  Asta ar mai trebui !...

  Sa nu spuneti ca-i o adevarata idiotenie sa plimbi banii asa ... de-a-n-pulea !...
  Eu string niste bani , pe care-i dau altcuiva , pantru a-i primi de la acela ca sa-i cheltuiesc !...
  Deci ... sa nu spuneti ca este o idiotenie , pentru ca , intr-adevar , este o idiotenie !

  RăspundețiȘtergere
 34. @ Anonim 4 ianuarie 2015, 15:13. Foarte interesant, dar trebuie sa citim si sa analizam printre randuri!

  Afirmati: "Pe surse am inteles ca pe undeva se pune foarte ”atent” problema evolutiei sistemului de pensii in urmatorii ani datorita negasirii unor solutii de predictibilitate stabile .

  Iata ce genereaza aceasta situatie;

  1. In urmatoarea perioada se va supune aprobarii legea prin care militarii profesionisti vor beneficia de pensie in mod similar cu cadrele militare. In acest context se vor adauga actualilor pensionari inca citeva mii sau zeci de mii de pensii cu finantare de la buget.

  2. Problema cea mai stresanta pentru sistemul public de pensii vine de aici. In 2015 -2016 se incheie perioada de aplicare a restrictiilor de iesire la pensie , adica vor iesi la pensie primul val care a scapat de penalizarea de 0,75/luna respectiv 45%/5ani. Se preconizeaza ca in primul val vor iesi aproximativ 500 de mii la pensie urmind ca in urmatorii trei ani dupa primul val de 500 mii sa ma iasa la pensie inca vreo 500de mii. Aceasta inseamna ca vor fi in urmatorii patru ani cu peste un milion de pensionari in plus deci inca un efort bugetar imens pentru sustinerea sistemului. Intrucit nu se prevad mari sanse de creere de noi locuri de munca pe masura iesirilor la pensie problema finantarii sistemului devine o sarcina dificila a oricarui guvern. Cum si ce solutii se vor gasi vom vedea insa sunt tensiuni majore nevazute pe acesta tema atita timp cit toata lumea doar cere, cere cere si nu ofera solutii de sustenabilitate.

  3. Pentru sistemul militar un alt efort bugetar pentru indeplinirea angajamentelor NATO care presupun majorarea bugetului armatei la 2% doar pentru finantarea dotarii cu logistica adecvata".

  BUN! DIN CE PREZENTATI REZULTA NICIUN ANTAGONISM, CI CEVA MULT MAI PROFUND! CHELTUIELILE CU POLITICA DE SECURITATE NU CORESPUND CU SUSTENABILITATEA ECONOMICA!

  Acum, noi trebuie sa privim lucrurile cu realism! Din punct de vedere contabil si al sustenabilitatii, logica este impecabila! Cu o conditie! Romania sa NU intre in vreun razboi in urmatorii 50 de ani! Numai ca evenimentele petrecute in ultima perioada care au pus in tensiune NATO si Rusia, demonstreaza ca in cele din urma cele 2 forte se vor inclesta! Asa a fost mereu in istorie, nu s-a schimbat nimic! Cu Romania in avangarda! Caz in care NU mai conteaza nicio sustenabilitate a niciunui sistem de pensii care oricum va fi dat peste cap! Caz in care, ca politician cu capul pe umeri, trebuie sa accepti ca in cazul unui razboi, sa te intrebi cine mai conteaza dintre pensionarii Romaniei? Raspunsul este evident: niciunul cu exceptia celor buni de carne de tun. Doar acestia mai pot fi utili la ceva in caz de razboi, ceilalti NU mai conteaza la nimic. Situatie in care devine mai SUSTENABIL sa aloci si 2% armatei (chiar si mai mult) si sa acorzi drept de pensie militara celor care vor fi trimis pe front! Nici mama lui FMI nu se opune cand orice masura interna are la baza strategia de securitate!

  Ca aceste lucruri Nu se spun pe fata, este normal! Acum, ca noi avem politicieni si formatori de opinie care actioneaza "Lasa! Ca POATE nu va fi razboi" - e adevarat! Asa au facut si in WW 1 si in WW 2! Cu toate acestea, atatea semnale ne-au venit in ultima perioada atat din est, cat si din partea NATO, incat au inceput sa inteleaga si ai nostri cam ce se intampla! Altfel, nu acordau ei 2% din PIB din proprie initiativa si nici pensii militare! Pur si simplu au inceput sa inteleaga ca SUSTENABILITATEA oricarei masuri contabilo-economice este zero in cazul unui conflict armat, si este mai rezonabil sa iti intaresti mai intati propria siguranta nationala si apoi sa faci calcule cu SUSTENABILITATEA!

  RăspundețiȘtergere
 35. @ Anonim 4 ianuarie 2015, 15:13. Legat de aceste pensii, este si un amanunt financiar care scapa permanent multor persoane! Apropo de cei viitori 500 000 de pensionari! Un profesor este remunerat de la bugetul de stat, OK? Din salariul de la stat, el vireaza bani la fondul de pensii, altfel nu ar avea de unde, OK? Adica in orice situatie tot statul vireaza banii si de salariu si de pensii in cazul profesorului in cauza! OK? Pensia fiind aproape intotdeauna inferioara salariului, OK? Si atunci nu e mai bine pt. bugetul de stat sa il pensioneze pe profesorul in cauza, statul iesind mai economic in aceasta situatie?

  Exemplul precedent este valabil pt. orice salariat de la bugetul de stat! Precum si pt. angajatii unei firme private care are insa contracte cu statul (orice firma care incaseaza bani de la stat este fals privata din moment ce existenta ei depinde de bugetul de stat). In ambele situatii, salariile provin de la bugetul de stat! [Zidarul este angajat la firma privata, dar cum firma e platita de stat avand contract cu statul - este evident ca si zidarul primeste in final tot bani de la bugetul de stat]. Din care aceiasi salariati vireaza o parte din salarii sub forma de contributii la fondul de pensii, in nici caz tot salariul. Fond care fiind mereu insuficient, tot statul il completeaza si tot de la bugetul de stat! Caz in care este evident ca este mai economic sa pensionezi un angajat bugetar (inclusiv din sectorul privat via firma cu contracte la stat), si sa ii dai o pensie decat un salariu si o pensie completata tot de la bugetul de stat!

  Mai e un aspect din care cauza bugetul de stat este mereu deficitar! Revenim la profesor sau chiar la noi! Primim un salariu sau o pensie! De la bugetul de stat sau completata de la bugetul de stat! Orice leu cheltuit pt. achizitia unui produs din import, la statele exportatoare ajunge! Deci, daca un bugetar isi cheltuie tot salariul cumparand mere olandeze, 76% din salariul lui in Olanda ajunge (24% raman in Romania sub forma de TVA). Si uite asa, bugetul de stat din Romania sustine bunastarea olandezilor! Si ne minunam mereu de avem probleme cu bugetul de stat si cu pensiile! Aici este vorba insa de politici cu adevarat sustenabile, si de ceva educatie! Numai ca pe noi NU ne invata nimeni asa ceva. Nu poate sa ne oblige, dar nici macar NU ne avertizeaza ca mare parte din bugetul de stat din Romania e folosit bine mersi de cetatenii altor natiuni! De 25 de ani se intampla asta!

  RăspundețiȘtergere
 36. Oculta Mondiala ...si lovitura din 89....

  RăspundețiȘtergere
 37. @Anonim4 ianuarie 2015, 17:54 :
  La : "...Oprea a promovat un proiect de lege prind statutul militarului profesionist(SGV) prin care sunt stabilitele si virsta ,vechimea in serviciu si dreptul la pensie conf.legislatiei in vigoare." .

  Da ! Si ???

  Acel proiect prevede cresterea virstei "de raminere in sistem" a SGP pina la virsta de 55 ani .
  Restul celor spuse de dvs. sint redundante ... Ele sint prevazute clar acolo unde le este locul : in legea pensiilor (in cazul actual ... in l.263/2010) .

  Legat de chestia cu iesiri la pensie masive "din cauza de motiv de vrîstă" ... Presupun ca se mai practica informarea finantistilor de catre cei de la personal (la nivelurile centrale) : "Vezi ca in anul 2015 (de exemplu) avem 1000 de pensionabili ... prevede-i in buget !" ...
  ----------------------------------------
  La chestia cu "penalizarea" pentru iesirea la pensie anticipata partiala ...
  Acea penalizare "functioneaza" din plin din 01.01.11 ... si va functiona in continuare ...
  Deci nu s-au terminat nici 5 , nici 10 , nici nimic ani !

  Cine a renuntat un an la pensionarea anticipata partiala (dar iese tot la pensie anticipata partiala) are penalizarea mai mica ...
  Daca in toti acei 5 ani (2011-2016) toti au renuntat la pensionari anticipate partiale ... toti vor iesi la pensii pentru limita de virsta .
  Vor iesi la pensie in anii in care vor indeplini conditiile .
  Deci vor iesi la pensie esalonat , in mod natural , in functie de anul nasterii ...
  Nu se va crea niciun "buluc" de pensionari intr-un anumit an !

  RăspundețiȘtergere
 38. V-a dat Ponta (in prostia lui)...o Indexare anticipata pe ani ......tot nu intelegi ..???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Le-a dat OLAE! E ca si cum tu te imprumuti la C.A.R. sau la banca acum. Ai bani mai multi pe moment? Ai! Da, dar trebuie sa ii si restitui! Asa si cu "inghetatii" din armata! Returneaza frumos reintregirea din retinerea de catre stat a banilor de indexare pana scapa de datorie! Ce credeai ca nu ne-am gandit bine eu si R. Plumb cum sa ii "prostim"? Ponta ne-a zis sa facem cum vrem, dar sa nu afectam bugetul! Nu afectam bugetul cu nimic daca azi alocam o suma si maine o recuperam! Asa si cu "inghetatii"! Le-am reintregit pensiile, dar le-am luat indexarile! Oprea a zis ca nu scuipa unde linge! Ce e diminuat, diminuat ramane! Dar s-a linistit dupa ce i-am "desenat" ca tot aia daca reintregim pensiile, dar nu le mai indexam vreo 10-15 de ani.

   PS: Sa ma scuze Rovana ca am dat-o in gat, dar acum suntem in opozitie! Nu ca s-ar schimba ceva si cu noi la putere!

   Ștergere
 39. ... La multi ani!,... si atunci articolul de pe site-ul Ord.Mil.``R-26500 Elita``referitor la``Pensiile rezervistilor diminuate de Boc, ulterior "inghetate" de Ponta, se micsoreaza din ianuarie 2015 (prin neindexare) cu inca 5%! ``... ce anunta...???

  duminică, 4 ianuarie 2015, 19:25:00 EET
  Huhurez Rez spunea...
  @Vasile Anton
  Nu stiu ce anunta, dar, de regula, acolo legislatia despre pensii se interpreteaza neprofesionist, dupa rumorile, frustrarile si neimplinirile autorului.
  Pentru asemenea militari pensionari n-ar fi trebuit data L 241/2013. Trebuia sa-i lase in plata cu pensia contributiva ca sa faca deosebirea intre pensia reintregita si pensia contributiva.
  Degeaba le-a restabilit pensia din 2010 daca nu le-a dat si diferenta pierduta prin recalculare pâna in oct. 2013.
  Nu vrea sa stie ca si el are o pensie contributiva, ca si aceasta pensie a sa se mareste cu 5%.
  Nu intelege ca din 2013 primeste lunar o suma in plus fata de pensia recalculata, suma pe care ar fi trebuit s-o primeasca peste multi ani.
  Numarul beneficiarilor Legii 241/2013 ale caror pensii nu se actualizeaza scade cu fiecare indexare anuala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost dat UPDATE la material! Este unul dintre cei care prezinta informatii toxice in mod constant, desi si-a pierdut credibilitatea de multa vreme. Stie bine ca informatiile pot fi dezamorsate usor prin afisarea taloanelor de pensie din decembrie 2013, ianuarie 2014 si ianuarie 2015. In cazul rezervistilor cu pensiile neindexate (inghetate), pensiile au acelasi cuantum in perioadele mentionate, la fel cum se va intampla la multi si in urmatorii 5-10-15 ani. Pierderea prin neindexare (procedeul diminuarii inverse): 4% in 2014 si 5% in 2015. Militarii din aceasta categorie de "NEGRI INGHETATI" fac parte preponderent din urmatoarele specialitati: piloti militari, parasutisti militari, cercetasi prin parasutare, alpinisti militari, scafandri militari, pirotehnisti militari, militarii participanti la misiuni in teatrele de operatii, activitatea pe submarine, cercetarea in zbor, activitatile antitero.

   PS: E un coleg pe aici (cercetasul sau parasutistul care utilizeaza expresia "fuior cu rasucire") si care foloseste un limbaj mai relaxat, dar cunoscut si placut militarilor! Nu este stilul meu, dar mai de haz, mai de necaz adopt si eu limbajului colegului! Asa ca urez celor care au "inghetat" pensiile militarilor si sustinatorilor lor, sa isi ia lumanari din sumele care rezulta din neacordarea neindexarilor!

   Ștergere
  2. Pt. liberi cugetatori lumanarile nu au relevanta, ci doar faptul ca jandarmii sub scutul L.263 sa fraternizeze cu poporul.Atunci replici consacrate precum " Capul lui Motoc vrem, pune sa deie cu tunurile in prostime, prosti da' multi, mergi ca te vrea norodul" vor deveni cool!Cismarul plumbuit a avut totusi parte de un sfarsit demn!

   Ștergere
  3. Măi in-firmule ,treci la alfabetizare după care indrazneste sa te faci public altfel te rîd cei de clasa a IV-a.

   Ștergere
  4. te rid =te rad numai telectuali p'aici!

   Ștergere
 40. Baaa..ne mai baga Ponta ...fo 200 de lei ..ei acolo de un coniace ....!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu la toti!!!Doar la comunistii la care le-am majorat io pensiile!!Astia erau cu coniacul in freza mereu!!!Aia cu NATO tot inghetati or sa ramana,intrucat nu le place Zarea ca voua,aia care ati fost facuti ofiteri in 68 direct de la plug cu 30 de zile scoala militara si aia pe tarla!!!!

   Ștergere
 41. Stimaţi tovarasi,

  Delegaţia Biroului Permanent Central al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” formată in exclusivitate din fosti militari cu cariera completa in comunism: Gl.(r) dr. in comunism Mihai Iliescu, președinte ANCMRR., Gl.mr.(r) Vasile Moroianu, șef departament resurse umane şi Cdor (r) Alexandru Constantin obsedat de studierea unor fenomene paranormale, de domenii ale medicinei neconvenţionale si șef departament juridic care a uitat sa timbreze cererea prin care a solicitat desfiintarea altei organizatii rivale, s-a întâlnit astăzi 16.04.2013, ora 09.00 cu viceprim-ministru Gabriel Oprea, genaralul cu 8 stele si 20 de ani vechime, dat afara din armata si reactivat, la sediul Guvernului. Tematica discuţiei informale a constituit-o problema pensiilor militare desfiintate de domnul Gabriel Oprea. Domnul viceprim-ministru ne-a asigurat că se fac eforturi pentru a găsi soluţii corespunzătoare rezolvării solicitării ANCMRR în acest domeniu, cu conditia sa nu mai pomenim de pensiile militare desfiintate de el, intrucat omul e dintr-o bucata si a zis ca el nu linge daca a scuipat o data peste armata!

  Dragi tovarasi,

  Cu satisfacţie vă informăm „ că un prim pas” s-a făcut. În ședința de astăzi, Guvernul a avizat favorabil proiectul de Lege privind tragerea in piept a rezervistilor cu pensii diminuate, in sensul ca Guvernul va simula ca reintregeste pensiile diminuate, dar nu numai cu conditia recuperarii reintregirilor prin neindexarea acestora, ceea ce inseamna inghetarea pe viata a pensiilor anterior diminuate acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Salutăm decizia primului-ministru, domnul Victor Ponta care, nepricepandu-se la cifre nici macar nu s-a prins de teapa trasa celor cu pensii diminuate, a avizat favorabil acest proiect, demonstrand preocuparea și apropierea sa față de continuarea decimarii militarilor în rezervă și în retragere.

  Mulțumim domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, co-inițiator al proiectului de lege, domnului ministru al apărării Mircea Dușa - fost secretar PCR de Harghita și domnului ministru al afacerilor interne Radu Stroe, care au arătat o preocupare constantă pentru soluționarea problemelor pensionarilor militari și au făcut demersurile necesare pentru avizarea de către Executiv a inițiativei legislative privind continuarea abuzurilor regimul Boc.

  Dragi tovarasi,

  Vă asigurăm că ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” rămâne în continuare reticenta în procesul elaborării noii legi a pensiilor militare de stat. O astfel de lege este in defavoarea militarilor cu cariera completa in comunism, fiind doar in favoarea celor intrati in NATO! Ori, daca am insista pentru aparitia legii ar insemna sa ne taiem singuri craca de sub picioare, intrucat in loc sa fie inghetate pensiile militarilor din NATO, vor fi inghetate ale noastre, ale celor cu cariera completa in comunism! Se confirmă viabilitatea Protocolului ce l-am semnat cu PSD+UNPR, fapt pt. care va asiguram ca nu va fi nicio lege a pensiilor militare cat timp domnul general cu 8 stele va fi la putere! O astfel de lege exista doar in statele NATO, noi nu avem nevoie de asa ceva!

  Cu preţuire tovaraseasca

  BIROUL PERMANENT CENTRAL

  RăspundețiȘtergere
 42. Fara indoiala ca multi dintre cei care isi varsa veninul pe acest blog,sunt fie lepadaturile tradatoare venite cu "lumina de la rasarit" calare pe tancurile rusesti in "diviziile de tradatori "Horia,Closca si Crisan" si "Tudor Vladimirescu" (cata blasfemie in a batjocorii numele unor adevarati eroi!),,fie secaturile si lepadaturile retardate din fostele comitete de partid si utc,de pe la CI si din alte structuri criminale de dezinformare si manipulare din cadrul armatei.Sau putorile si lichelele ce toata "cariera lor militara" au fugit dupa "locuri caldute" si s-au adapostit pe la vre-un fund de "comandant" caruia ii susoteau in urechi sau ii lingeau mainile si fundul pentru a le arata acestora ce "camarazi buni' sunt ei.Imbecili binecuvantati cu grade si functii mari pentru "apararea cuceririlor revolutionare" sau a "cuceririlor democratice" (dupa caz! ) si care nu stiu probabil nici dupa 40-50 de ani de "cariera militara" sa respecte onoarea si demnitatea de militar si nici macar sa se incheie la bocanci.Sunt cei care fac mult caz de onoare,demnitate,camaraderie,onestitate,legalitate,etc,dar care oricand ar fi capabili sa infiga jungherul sau sa isi impuste camarazii pentru a le fi lor bine.Voi va numiti OAMENI sau credeti ca puteti fi numiti MILITARI,animalelor?Chiar nu intelegeti ca cei ale caror pensii au fost batjocorite sunt oameni care chiar au muncit din greu in armata?Veniti cu fel de fel de "explicatii" si "argumente",dar realitatea este una singura:oamenii astia au fost si sunt si in continuare batjocoriti si umiliti,drepturile lor legale si legitime au fost furate de niste criminali odiosi ca Basescu,Boc,Anastase,G.Oprea ,Ponta,reprezentantii unui "stat" la fel de ticalos si ticalosit ca si ei.Ce merita ei?In mod sigur,doar cate un glont in ceafa.Si nu numai pentru ticalosiile facute militarilor.Cat priveste faptul ca unii au ales sa se lepede de credinta in republica si se considera mai demni si apreciati in monarhie,este optiunea fiecaruia.Personal si eu imi declar optiunea si sustinerea pentru monarhie dupa anii ticalosi in care am simtit "binefacerile" republicii. Poate ca tonul si exprimarea sunt mai dure,dar aceasta este realitatea si trebuie inteles ca ticalosia si ticalosii nu trebuiesc menajati.Am onoarea sa ii salut cu tot respectul cuvenit pe adevaratii militari.

  RăspundețiȘtergere
 43. Da.da..sa vina Mihai bal..bil..bil...ca cu colonelul lui care a muncit vere in armata NATO..o sa aibe grija si de noi ..grijania mami lui ....!!!

  RăspundețiȘtergere
 44. OF,of, ce mai de intrebari si raspunsuri dintr-un singur....condei !!!!!!)))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))))))halo )))))))))))))))))halo )))))))))))))))))112

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ))))))))))))))))))halo)))))))))) nu s-aude))))))))))))))))halo))))))))))))stati linistiti la locurile voaste))))))))))))halo))))))))))))))))va mai dau 200de lei

   Ștergere
 45. Ce s_ula voastra ati lucrat ca nici macar la cules de porumb nu ati fost. Sau ati dat cazarma cu var?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu aveam timp ,ca o iubeam pe mamitica ta in gurita!

   Ștergere
  2. Inca un prostovan de la gogonele

   Ștergere
  3. ”SEINDFELD - militarul contabil ” nu mai are nimic de spus ?

   Ștergere
  4. Oricum a lui mos Alecu mai creste cu 5% doar daca o bate-n cap.

   Ștergere
 46. Nici daca o ..freaca !! Ii inghetatta rau ..rau ..

  RăspundețiȘtergere
 47. [Partea I]. Special s-a dat liber la comentarii! Pt. cine are dubii cine sunt "perturbatorii", exista indicii suficiente ca niciunul NU a lucrat in M.Ap.N. Poate mai putin acel Apex vs. C. Alexandru (daca e una si aceeasi persoana, este posibil sa nu fie, ci doar sa ii foloseasca cineva numele) - se stie ca cei care se ocupa de studierea unor fenomene paranormale au multe O.Z.N. pe creier si in viata de zi cu zi.

  In concluzie , cu sau fara Apex, absolut niciunul din perturbatori NU a fost militar de cariera. De aceea cei din M.Ap.N. ramanem dezorientati, nerecunoscand stilul intrusilor. Problema este ca "perturbatorii" NU au fost militari de cariera nici in alte ministere. Daca exista cineva din M.A.I., S.R.I. sau S.P.P. care recunoaste dupa stil cum ca cei in cauza le-ar fi fost colegi, este rugat sa precizeze! Cei in cauza au o caracteristica comuna: niciunul, dar absolut niciunul NU are curajul elementar sa isi decline o identitate care sa poate fi probata! Deci, se tem de acest lucru! Cand te temi sa iti dezvalui identitatea, precis vrei sa ascunzi ceva legat de propria persoana! Nu orice, ci ceva destul de grav sau de imoral! Mai apare un aspect comun: persoanele in cauza cunosc lucruri prea vagi despre armata, si mai mult despre domeniile civile.

  In consecinta, daca o luam usor pe fir, o dam in alte lucruri in descoperirea "perturbatorilor". Cei fara nume si chip care tuna si fulgera contra militarilor de cariera, trebuie sa aiba o totusi o motivatie, inteleasa doar de ei, dar care este totusi motivatie in mintea lor. De exemplu:

  - situatie simpla si avem un caz de astfel de "perturbator": au fost dati candva afara din armata pt. cine stie ce, au ajuns neica nimeni si apoi s-au trezit pur si simplu invidiosi pe fostii colegi ramasi in sistem, si mai ales pe pensiile militare ale acestora. Caz in care, neavand ceva mai bun de facut, ii improasca cu noroi exact cum fac adolescentii pe forumuri intre ei, sau diversi cetateni cu educatie indoielnica pe diverse site-uri.
  - au un grad de cultura generala extrem de redus - mai ales in ceea ce priveste calculele matematice elementare, de exemplu nu sunt capabili sa inteleaga textul Art. 1(4) din L. 241/2013 in urma caruia incepand cu 2014 sunt "inghetate" pensiile a mii si mii de rezervisti;
  - au o educatie foarte rigida cand vine vorba de forma de guvernamant, aceasta fiind doar caracteristica celor mai indoctrinati secretari PCR/UTC sau securisti carora comisarii sovieticii le-au inoculat cu "suzeta rosie" ca republica comunista adusa de la est i-a scapat de sclavie, iar monarhia ar fi ceva asemanator "inchizitiei";
  - nu au niciun fel de credinta, fiind atei convinsi - ori noi stim prea bine ca in ciuda comunismului, singurii atei adevarati erau tot cei mai indoctrinati secretari PCR/UTC sau securisti;

  RăspundețiȘtergere
 48. [Partea II]. In materiale precedente, apare un termen inedit folosit de un tip de comentatori care are menirea sa ii denigreze pe cei din M.Ap.N. Este acela de "potecar" si este folosit in mod repetat de un individ cu blog pseudonim Huhurez [http://www.huhurez.com/] si care dupa reclama care o face, nu este decis daca a fost in M.A.I. sau in S.R.I., dar sigur nu in M.Ap.N. Termenul "potecar" atribuit celor din M.Ap.N. sugereaza o anume senzatie de superioritate fata de "plapumarii" din M.Ap.N. El tot ce stie este ca este satisfacut ca au fost desfiintate pensiile militare!
  - mai avem cazuri de unii care se baga ca musca in lapte, si in loc sa discute de armata reala pe care o stim cu toti, bat campiile cu ture de 12 ore ca la civili, desi respectivii civili pretind ca ar fi militari. Dar nu e totul, mai auzim printre militari de furnalisti, mine de uraniu si de munca la Baku (Azerbaidjan). Afirmand ca cei de cariera am avut "orizonturi intunecate". Aici este o manevra care desconspira niste lucruri! Sa fie avut si noi militari pe la Baku? Mai bine spus indivizi cu grade militare pe umar? Pai am avut sigur! Si la Anvers am avut! Si in Libia am avut! Si in Irak sau Maroc am avut! Toti sefii muncitorilor aveau grade pe umar! In Securitate! Salariile (soldele) din Romania mergeau inainte, indemnizatiile babane in dolari sau marci tot inainte!
  - mai e un aspect. Militarii de cariera tot spun ca pensia militara este singurul tip de pensie care plateste egal gradul militar si la militarii activi, si la cei in rezerva. "Contributistii" fac misto de gradul militar, ignorandu-l! Adica, da-l in puii nostri de grad militar, ce atatea orgolii, mandrie de militar etc. Adica vor sa ascunda ca au un grad militar! Cunoastem sindromul, nu? Doar nu avem niciun caz de securist care sa recunoasca acest lucru!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. R-26......
   Cere-te neaparat la 8+1
   Ia-l si pe mos Alecu consilier pe indexari, L 164 si evidenta comentatori pe blog

   Ștergere
  2. @ Anonim 5 ianuarie 2015, 21:50. Mai, CEZAR! Mai bine poveste ceva din activatea ta de contrainformator militar!

   PS: Lumea din afara sistemului crede inca povestile lui Corut depspre CI. Baga o spovedanie pe blogul tau si spune adevarul si anume ca singura voastra activitate era in realitate sa va "turnati" trupele proprii!

   Ștergere
 49. [Partea III]. Acum sa tragem linie si sa adunam! Sa ne gandim un pic! Cand cei in cauza se dau militar desi isi persifleaza si isi ignora gradul militar, cand isi ascund identitatea in cazul unei provocari, cand afirma ca au lucrat in armata, dar folosesc un limbaj strain militarilor de cariera, cand toti militarii de cariera vor pensie militara pt. ei fiind "parfum" sa fie egala cu ultima solda, iar "opozantii" vor pensii contributive - ceea ce inseamna ca eu au avut candva venituri mult mai mari, MULT MAI MARI FIIND DOAR IN VALUTA FORTE, cand ii faci "potecari" pe cei din M.Ap.N. s.a.m.d., cand vorbesc de munca la Baku in loc de o aplicatie sau chiar cules porumbul in Romania, plus deviatiile doctrinare conform careia nu trebuie sa se schimbe niciodata forma de republica importata in Romania de la Moscova! Mai e un indiciu: cei in cauza ignora permanent existenta soldatilor si gradatilor profesionisti si drepturile lor, mentalitate tipica unui anumit soi de cadre militare, despre care mai bine nu discutam!

  In final: ... stai in fund langa tun ca artileristii despre care trebuie sa admitem ca sunt printre cei mai tehnici si meticulosi militari! Si stabilim reperele! Stanga scad si dreapta adun... Nu ies calculele! Si la un moment dat ... Stiti vorba de duh a artileristilor, stanga scad si dreapta adun, si imi bag ... in el de tun! Nu bate ce sustin "contributionistii" care ne tot "perturba" cu teoria lor, cu ceea ce sustin militarii de cariera care ne sustinem pensiile noastre militare, decat daca ... am fi fost si noi securisti, remunerati in dolari, marci, ruble etc. In plus peste solda!

  PS: Termenul de "potecari" a fost folosit ca un termen general de vechea securitate la adresa militarilor de cariera din M.Ap.N. Termenul a fost folosit si de CI-stii din M.Ap.N. - cei din prima transa proveniti din vechea Directie a Securitatii! Il mai foloseau cei din M.A.I. la adresa granicerilor in momentul cand acestia au fost transferati de la M.Ap.N! Cu multumiri persoanei care ne-a ajutat sa "ridicam" cortina sa aflam si noi "potecarii" cum seful unui santier din Tripoli sau de oriunde din afara Romaniei, era securist cu acte, cu venituri extra-solde in dolari de "n" mai mari decat ale militarilor de cariera! Ei sunt "perturbatorii" care ne intoxica pe aici cu marile beneficiile ale "contributivitatii" la militari! Tot ei sunt cei care tipa ca din gura de sarpe ca nu vor schimbarea formei de guvernamant! Stiu ei ce stiu, adica faptul ca risca sa ramana fara pensii deloc!

  RăspundețiȘtergere
 50. Ce logica ..fara cusur ...coane Agamita ..ce logica ....
  Dar ai uitat sa zici ca vreo 86.7 % dintre pensionarii militari din MApN si celelalte structuri ...o molfaie bine pe legea contributelii ...!! Astia tot securisti or fi ...ai drakului ...
  Spune tu ..varsta cand ai iesit la pensie ...functia si gradul ...si pensia pe L164 versus Contributeala ....potecarule ...!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu varsta, papagale! Ci vechimea in serviciul militar! Asa e in SUA - tatal NATO! Intrucat patria voastra comunista a facut ofiteri si la 21 de ani si la 35 de ani! Cel care a ajuns ofiter la 35 de ani a iesit la pensie la 55 de ani dupa numai 20 de ani de serviciu militar, cel care a ajuns ofiter la 21 de ani, poate a iesit la 48 de ani, dar avea 27 de ani de serviciu militar! Ai inteles diferenta intre comunism si NATO? Nici nu o vei intelege! Stii bine ca ai fost strungar si te-a facut tara subofiter (se vede ca nu esti ofiter) la 35 de ani, direct de pe bancul de lucru sau de pe ce tractor ai lucrat! Asa era directiva cu promovarea clasei muncitoare, nu?

   PS: Punand in functiune grupele de munca, in serviciul militar am ani mai multi ca tine! Intr-adevar, la vechimea pe strung sau pe tractor, ai sanse sa ma biruiesti! Parca vad ca ai 10 ani in serviciul militar si restul pe la vreo intreprindere agricola de productie, de tot ii dai cu contributeala si nu cu pensia militara! Securistule!

   Ștergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce te-ai razgandit? Ti-a picat fisa ca ai picat in capcana de cercetas-potecar cand ai dat comentariul semnat Anonim 5 ianuarie 2015, 22:01.

   PS: Hai! Marturiseste cum ai fost CI-st! Dar adevarul pana la capat! Si anume acela ca voi CI-istii din armata nu faceati ca in romanele lui Corut, singura voastra activitate fiind in realitate sa va "turnati" trupele proprii la "organele" de partid si de stat, via Directia Securitatii Statului din care ati facut parte si voi!

   Ștergere
  2. Am vrut si eu cu o ..opinie ..dar realizand ca nu va fi pe placul tau ..am renuntat ...

   Ștergere
  3. Nu ..eu nu am fost Ci...am liceul militar Breaza la baza ..deci nici strungar nu pot sa fiu ..in rest ...nu are rost ....

   Ștergere
  4. @ CEZAR 5 ianuarie 2015, 23:04 & 23:06. OK! LM-istii stiu cand sa se opreasca si se recunosc unii pe altii! Totusi! Daca e real ce ai spus (multi afirma la fel: ca toti sunt LM-isti, ca niciunul nu a fost "tractorist:, dar nu este real), ceva la dumneata NU corespunde cu conceptia mea care sunt tot LM-ist, nici cu a colegilor mei care sunt tot LM-isti! De varste si generatii diferite, cum, necum, gandim la fel! In schimb, ceea ce am intalnit la dumneata, pe bune si fara abureli: am intalnit doar la op parte (nici macar la toti) din tabara celor fara LM.

   Nu insist si nu intreb! Doar o sugestie! Este posibil sa fii folosit pt. interese care nu iti apartin! Admit ca se poate intampla oricui! Inclusiv unui LM-ist! Dar eu nu am intalnit in practica o reactie a unui LM-ist contrara fata de alt LM-ist! Nici macar la un fost comandant de-al meu care spre indrepta bine spre 70 de ani! In schimb am intalnit reactii contrare LM-istilor, garla la altii, dar chiar niciunul NU urmase LM!

   Ștergere
  5. Ai dreptate , Cezar a fost CI la............caprele lui .......Danilă. Tragea țapul de.........limbă.

   Ștergere
 52. Chiar credeti ca este foarte important si am fi niste "lasi" fiindca nu ne prezentam cu numele si gradele avute?Aceasta "subtilitate" a dumneavoastra,ne arata ca si voi,cei care semnati cu R26500 puteti fi niste "potecari" ,CI-sti sau alte asemenea loaze din cadrul structurilor militare.Si,in afara ca faceti "prognoze",mai dati si verdicte ( ....niciunul nu a lucrat in MApN.....).Sa fie cumva un "narav" de....."potecar"? Realitatea celor cu pensiile batjocorite este una singura:oamenii astia au fost si sunt si in continuare batjocoriti,umiliti si privati de drepturile lor legale si legitime.Personal,sunt unul dintre acestia si in plus,trebuie sa recunosc ca am fost si destul de naiv sa cred in buna-credinta,onoarea si seriozitatea unui "doctor si istoric" ca Dogaru,aceasta cata guraliv-agresiva si laudaroasa.Se dovedeste inca o data ca onoarea,demnitatea,cinstea nu vin neaparat numai din calitatea de militar , de la gradul si functiile avute,ci din calitatea de OM.Ca ne-am adaptat "limbajul" dupa vremurile traite si dupa necazurile si batjocura la care suntem supusi,nu ar trebui sa va mire.Ii poate mira doar pe nemernicii care au umilit si batjocorit militarii,facand caz de "onoare,demnitate,educatie,pregatire" si care nu au fost decat niste loaze nemernice.Regret ca trebuie sa spun aceste lucruri,dar pentru gradul si functiile avute in MApN,am muncit din greu,nefiind unul din categorie care "a purtat mapa".Am dat din greu cu "sapa" si recunosc ca mi-a fost greu,dar satisfactiile profesionale au venit tocmai din activitatea desfasurata alaturi de adevaratii camarazi:militarii in termen,MAC,subofiterii,maistrii militari si ofiterii care au stiut sa fie si oameni si militari adevarati.Va salut din Buzau,lt.col(r) Dan.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ai inteles exact, desi suntem de aceeasi parte a baricadei! Eu administrez acest blog. Cand apar "perturbatorii", pt. a NU mai exista dispute inutile, eu imi prezint identitatea si orice alte date, si solicit acelasi lucru! Adica, sa discutam cu cartile pe fata! Niciodata NU mi s-a raspuns provocarii! Prin urmare, dumneata NU esti in situatia aceasta, din moment ce NU ne-am provocat vreodata!

   Ștergere
  2. Sper ca ai inteles exact! Fiind de aceeasi parte a baricadei, NU provoci, NU ma intereseaza cine esti! Ca noi sunt prea multi, e imposibil sa ne stim toti unii pe altii! Daca vrei sa fim amici, numele il ai, iti dau telefonul etc. In schimb, "perturbatorii" anonimi gen Apex, CEZAR, Huhurez, cel cu Baku si minele de uraniu - provoaca continuu! Cand solicit sa isi decline identitatea fata de mine, toti se "dau la fund". Despre acest lucru este vorba! Eu stiu ce inseamna chestia asta cu ascunsul dupa anonimi, dar mai stiu si ce hram poarta si astfel de "perturbatori" anonimi. Si ei stiu ca eu stiu! Le e teama de trecutul lor si au motive sa le fie! De aceea nu ies in fata cu "pieptul de arama". Despre asta este vorba, nu despre dumneata! In niciun caz!

   Ștergere
  3. Ai rabdare ca vine mos Alecu si o sa aduca cu zicerile lui satisfactie deplina atit pentru EU(R -26...,,ait anonim ,Lancea,Ole...).Deocamdata (doamne fereste de ceva grav) mai are de umblat pe ulitele satului cu L 164/bis legata de git. Il cam latra cîinii insa el are toate instructiile la zi si face fata.

   Ștergere
 53. A fost odata o moara. Contrar obiceiurilor strabune de a face morile unele dupa altele pe firul vaii, am mai facut o moara care ia apa din acelasi loc. Nu merge bine acum nici prima si n-are putere nici a doua. Si ne incapatanam sa construim mori tot asa, gramada, irosind sursa firava de energie a firului de apa! Apa trece, pietrele raman! Raman degeaba daca morarul nu s-a trudit sa le aseze in asafel incat sa ajute moara. Timpul trece...nisipul, incet, incet, acopera pietrele lasate de izbeliste, iar firul de apa, pana la urma, va alege alt drum. E trist ! Un segment important din(si pentru) poporul asta nu-si gaseste un curs normal de atata timp. Inseamna ca a fost conceput stramb, indiguit cu maluri false, ademenit cu o lunca manoasa si in fata cu un baraj de netrecut. Cine va dori sa inteleaga, va intelege. Dar pentru asta trebuie sa simti intrun anumit fel. Felul ala are grade, nu Celsius ci militare! Si are si un spirit, spiritul de corp...Din pacate am ajuns o balta, care pute !!! Nu e vina numai a noastra, dar sa nu incerci sa reconstruiesti e crima." Tragedia" pentru unii e ca reconstructia inseamna chiar "moarte" - "moartea" lor.

  RăspundețiȘtergere
 54. @Anonim6 ianuarie 2015, 06:26 :
  Spui despre mine ca : "Il cam latra cîinii..." .

  Ai dreptate !
  Ma latrati voi !
  Voi care va credeti mari ciini !

  Numai ca sinteti abia niste cotarle , niste javre "jigodioase" !
  Nu sinteti decit niste potăi care schelălăie speriate , parindu-li-se ca latra fioros !
  ---------------------------------------------------
  Acum , pe bune ... : de ce dracu' va este asa de frica de cele spuse de mine ?
  Că eu nu va bat , nu va injur ... va spun numai care-i situatia !
  Credeti ca daca ma muscati de c.r pe mine dispare situatia reala ?

  Chiar nu aveti nici un argument justificativ pentru situatia in care v-au pus "stapinii" vostri , incit , pentru a va merita blidul cu lături care vi se pune in fata , sinteti in stare sa schelalaiti la oricine va spune adevarul ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mosule și daca cumva or fi doar niste maidanezi care servesc masa numai la restaurant sau stînă.
   Nu crezi ca in momentul de fata ar fi mai util sa-i aduci lămuriri lui R-26..(EU,alt anonim), nu cumva sa ramîna cu ideea fixa ca-l saboteaza ”serviciili”

   Ștergere
  2. Da chiar Mosule ..ca ca tine altul nu-i!!
   De ce nu faci ...o demonstratie pertinenta ...sa-i arati lu R.26..eu ...ca nu are dreptate !! In fapt trage spuza pe turta lui dar ii da cu interesul ..general ..bla ..bla ..mai ceva ca Dogaretele ...
   Ia prezinta matale ..din condei cum ii viata de pensionar pe la 37-39 de anisori ..cu o basculanta de solde compensatorii si o pensie pe 164..care trage vartos spr 4000 lei nouti .....(nu mai explic io cum a ajuns la aceasta pensioara ..fa-o matale )...Mosule ....doar pentru ca sa nu ne creada ..prosti.....

   Ștergere
  3. Crezi ca pune mosu si R 26..eu botu la asa ceva?

   Ștergere
  4. Marș potaie. Cum iti permiți să aduci asa o ofensa organului ,tovarașe. Auzi la el sa prezinte organul din....condei ....ce a papat ......lupu. Ți-ai gasit.

   Ștergere
 55. Nu au argumente pentru ca nu pot sa le gaseasca; si nu pot pentru ca asta-i materialul, de slaba caliatate. Nu va mai faceti sange rau. Accesul oricarui neterminat la retea duce la comentaci care sunt entuziasmati cand arata ce putin ii duce capul si ce educatie precara au.
  Tuturor un an mai bun, sanatate si noroc. La multi ani !

  RăspundețiȘtergere
 56. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nici nu iau apararea lui Ponta ( cred ca nu are nevoie), dar lucrurile pot fi interpretate in mai multe sensuri. Daca nu aparea legea de revenire la vechile cuantumuri, pierderile erau si mai mari, pentru ca aveam si acum pensiile diminuate, indexate anual cu rata inflatiei. Daca Boc ar fi stat in banca lui, ramaneam cu pensiile militare, aceleasi, nemajorate/neindexate, pentru ca salariile cadrelor active nu au crescut, mai mult au fost diminuate de Boc. Ori daca aveam pensii militare, ele nu pot fi indexate. Acum, ce dorim noi ? sa ramanem cu pensii militare, dar sa se indexeze anual, adica sa creasca punctul de pensie, care oricum nu are cum sa se aplice in cazul nostru, al militarilor, sau sa ramnem in sistemul contributiv, cu indexare anuala conform legii 263, urmand sa ne vina randul la indexare fuctie de punctajul fiecaruia ? Parerea mea este ca nici noi nu stim ce vrem, daramite premierul ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai sunt si rezervisti cu scaun la cap.

   Ștergere
  2. Mai sunt ..si inca muuulti ...doar R..26-Eu ....nu-i cunoaste

   Ștergere
  3. 1]. Ar fi bine sa ne dorim ceea ce isi doresc si militarii activi. Lipsa de transparenta naste monstri! In alte state NATO (de exemplu in Germania), cand este vorba de legislatie, militarii activi sunt chestionati de la primul pana la ultimul militar. Si isi prezinta optiunile in scris, DA, NU si amendamente. Dupa care datele se centralizeaza si se trag concluziile. Asta ca sa nu mai existe interpretari. Pana NU evoluam la aceasta etapa, adica sa trecem la transparenta, NU vom ajunge la nicio concluzie. Pe de alta parte, avem legaturi (probabil) toti cu militari activi. Cunoastem bine ce vor! Pensii militare!

   2]. Referitor la rezervisti! Sunt tone de materiale care demonstreaza o situatie flagranta: rezervisti cu pensiile care nu se mai indexeaza de anul trecut. Acestia vor sigur tot pensii militare. Dar, ca sa nu mai fie atata scarba in casa, ar trebui tot transparenta. Optiunea in scris. De ce ne ferim de aceste lucruri?

   3]. In ceea ce priveste afirmatia "daca aveam pensii militare, ele nu pot fi indexate". Dupa care lege? Dupa cele abrogate? Nu, legea ne-o facem noi (adica militarii activi si pt. noi) si le indexam. Si gata!

   4]. Mai e un aspect! Foarte delicat! Dar daca ne "inclestam" totusi cu rusii? Dupa cum sta treaba nu e deloc exclus, chiar este foarte probabil. Te prezinti frumos la razboi, brav comandant sau executant. Dupa ce in prealabil ai avut pensia fie taiata, fie "inghetata"! Nu trebuie sa fin naivi sa nu ne imaginam ca acesti oameni vor raspunde cerintelor fata de patrie exact asa cum au fost tratati de patrie.

   SI ACUM CONCLUZIA? CUM MAMA MAMEI EI DE TREABA SE FACE CA MILITARI AVANSATI NU CA NOI, CA AMERICANII, BRITANICII ETC. AU PENSII MILITARE, SI DOAR NOI NE SCARPINAM INVERS? ACUM TREBUIE SA SPUNEM LUCRURILOR PE FATA! E ADEVARAT CA PENSIILE MILITARE NU ERAU INDEXATE, CI ACTUALIZATE CU SOLDELE MILITARILOR IN ACTIVITATE. TREABA CARE SE POATE CORECTA! DAR NU CUMVA SISTEMUL CONTRIBUTIV LAUDAT DE UNII NU I-A AVANTAJ CUMVA DOAR PE PUTINI "UNII"? BA ESTE CHIAR FOARTE PROBABIL! CAZ CARE NU POATE FI REZOLVAT DECAT TOT PRIN TRANSPARENTA!

   Ștergere
  4. Interpretarile astea tin mai mult de factorul personal decat de cel de ansamblu. Boc nu a stat in banca lui pentru ca cei din fata si spatele lui stiau ca pe fondul crizei nu-si vor mai putea lua tainul daca nu fac ceva economii la buget. Cum nu a reusit sa-i bage si pe magistrati in sistemul public de pensii, pentru a preveni o revolta militara i-a dat mana libera lui Oprea ca in limitele bugetului alocat sa-si stapaneasca rezervistii dar si activii. Iar Oprea a profitat de ocazie si si-a intarit partidul cu mii de membri si zeci de mii de simpatizanti din randul pensionarilor militari. Cum a procedat se cunoaste. A scos din OuG 1 prevederea din legea 19, la care fac trimitere mai toate articolele din legea 119, privitoare la cuantumul cel mai avatajos.
   A impus un singur stagiu de cotizare de 20 de ani desi in legea 19 cat si in legea 263 stagiile de cotizare sunt diferite functie de grupele de munca. In acelasi timp i-a faultat grosolan pe activi, prin anularea temporara, temporalitate care se mentine deja de peste 5 ani, a ajutoarelor ce se acorda la pensionare si prin acel stagiu de cotizare de 30 de ani pentru cei ce se vor pensiona la 60 de ani, Deci pentru un stagiu suplimentar in activitate de 5 ani stagiu de cotizare creste de la 20 la 30 de ani. Pentru a-i linisti oarecum, ca nu vor pierde la pensie, mai ales ca pierdusera vre-o 40% din solde cu reducerea de 25% a veniturilor bugetarilor basca limitarea sporurilor, le-a dat HGS 1019 si le-a mai marit si functiile ofiterilor cu o treapta ( masura buna pe moment dar care a distrus iar piramida functiilor si va necesita in viitor o noua restructurare).
   Acum, sa vedem care sunt castigatorii legii contributive.
   Pentru cei recalculati/revizuiti de legea 119 castigatorii, probabil un pic mai mult de jumatate din numarul lor, sunt:
   - dintre militarii de cariera - cei iesiti la pensie la varste de 55 de ani si peste 55, cei care au muncit
   cativa ani inainte de a deveni militari, mai ales maistri si subofiterii, cei cu sporuri suplimentare, aviatie, marina, geniu, parte din militarii pensionati cu ordonanta 7 inainte de legea 164 care au pierdut cativa ani, ceva sume comparativ cu omologii lor pensionati pe legea 164, unii dintre ei le-au primit o data cu recalcularea si le considera ca efect al acesteia. Cei care in procesul de restrucutrare a armatei au pierdut inainte de pensie, prime de comanda, salarii de merit ori au fost incadrati pe functii inferioare, cei care dupa iesirea la pensie au continuat sa munceasca marindu-si astfel stagiu de cotizare si obtinand dupa aparitia legii 263 inca o pensie in plus utilizand tot stagiu de cotizare de 20 de ani. Toti acestia au primit in plus sume de la cativa lei pana pe la 5-7 sute de lei;
   - militarii de conjuctura, cei care si-au desfasurat mare parte a perioadei active prin alte sectoare
   bugetare si care si-au dobandit ulterior ori mentinut stututul de militar, Acestia sunt marii castigatori ai contributivitatii.
   Daca la MI, cu unele exceptii, situatia este cam la fel in schimb la ceilalti „militari” din SRI,SIE, STS,SPP, penitenciare castigatorii sunt intradevar majoritari moti pentru care tin cu dintii de contributivitate.
   Mare parte din acesti castigatori sunt oameni a caror speranta de viata se apropie de final si care vor iesi in marea majoritatea din evidentele celor tri case sctoriale de pensii ale apararii in urmatorii 5-10 ani.
   Pentru cei inca in activitate castigatorii, destui de putini sunt tot din randul celor intrati in structurile de aparare pe usa din dos, sute, ori chiar mii de civili, fiul, fiica, nepotul, etc capuseaza aceste structuri cu grade si functii mari , in detrimentul celor ce incep aceasta cariera de la 14 ani. Si mai grav este faptul ca acesti militari de fatada reprezinta, in situatia in care tara va fi angrenata intr-un conflict militar, un balast cu un potential distructiv la fel de periculos ca potentialul inamic.

   Ștergere
  5. Care sunt perdantii?
   Pentru cei pensionati inainte de legea 263 perdantii, al caror numar initial a tot crescut permanent, fiind dupa declaratiile doamnei Campeanu la cifra de 70 de mii pe tot sistemul de aparare, sunt marea majoritate a celor pensionati anticipat pe perioada restructurarii, in special, dar nu numai, cei ce au lucrat in grupa alte conditii. Se cam uita prevederile ordonantei 7 cu care au fost convinsi zeci de mii de militari sa iasa la pensie anticipat, partial anticipat ori chiar fara drept de pensie.Perdanti sunt si cei care au plecat fara drept de pensie si care acum trebuie sa astepte varsta de 65 de ani pentru pensie. Poate ori fi mai putini dacat castigatorii dar nu trebuie uitat ca acestia fac parte in marea majoritate din rezerva operativa si ca ei vor fi cei care alaturi de activi vor fi chemati la nevoie sa lupte si sa moara pentru tara asta. Cat de motivati vor face acest lucru, cei care nu vor putea ori nu vor avea curajul sa refuze aceasta onoare, ramane de vazut.
   Perdanti sunt si cei care in acesti 4 ani de balamuc au plecat dintre noi, multi dintre ei grabiti de aceasta tortura aplicata de statul roman cam ca cea aplicata teroristilor ori pseudoteroristilor de la Guantánamo Bay .
   Pentru cei pensionati dupa legea 263 si cei inca in activitate, majoritatea sunt perdanti. Cei deja pensionati au pierdut ajutoarele ce se acordau la pensie, care se pare ca vor fi pierdute si pentru cei ce se vor pensiona in acest an desi Oprea i-a mintit si anul trecut ca se vor reacorda din nou , cei care au avut grupa alte conditii au pierdut si vor pierde in continuare prin neacordarea sporurilor de pensie cuvenite cestei grupe.
   Cea mai importanta categorie de militari, cei angajati ca militari profesionisti, sunt cei mai napastuiti, chiar daca Oprea in stilu-i carcteristic incearca sa-i determine sa ramana in armata prin prelungirea varstei de mentinere in activitate, ei n eputandu-se pensiona pe legea 263 decat la 65 de ani.
   Cat despre treaba cu indexarea pensiilor contributive ramane de vazut cat timp va mai putea statul roman sa faca acest lucru pe fondul imbatraniii populatiei si al plecarii masive din tara a fortei de munca active.
   Indiferent care va fi situatia economica a tarii si oricat de diletanti vor fi cei care ne vor conduce in viitor, pentru propriul interes si pentru propria siguranta macar, armata va avea buget chiar si daca pensiile din sistemul public ori salariile bugetarilor vor fi inghetate, diminuate ori sa vor plati doar la cateva luni.

   Ștergere
 57. CA EXCEPTIE DE LA REGULA, PRIVITOR LA COMENTARIILE PE MARGINEA ACESTUI MATERIAL, NU A INTERVENIT NICIO MODERARE! DACA EXISTE PERSOANE CARE SE SIMT OFENSATE DE LIMBAJUL ALTOR PERSOANE, SUNT RUGATE SA ANUNTE SI DAM CU MATURA!

  RăspundețiȘtergere
 58. Aș ruga daca se poate sa nu stergeti ci din contra sa scoateti in evidenta calculele facute de un anonim ciudat in acceptiunea R..prin care se arata cu calcul precis raportul dintre pensiile militare si civile . Si nici cele care spun ca necesita incadrare in grupă extrema si pentru furnalist,cei din minele de uraniu sau prelucrare a neferoaselor de la Zlatna si Copsa Mica pentru care legea prevede prevede astfel;locuitorii situati pe o raza de 8 km distanta de aceste localitati beneficiaza de o reducere de doi ani din virsta standard de pensionare. Deci daca locuitorii de pe raza de 8 km de zona sunt in pericol atunci cum angajatii suporta doar deosebite si speciale.
  Si ca sa se convinga si R...-EU ca este pe linga realitati iata un exemplu elocvent ;presedintele Ro a fost scos la pensie cu 2500 lei după zece ani de PRESEDINTE plus vreo alti 15 de MARINAR cdt de nava cu CONDITII DEOSEBITE plus alti vreo zece de politician ,ministru,etc.
  Un mare sef pensioar la civili spunea pe la ant 3 ca este o pensie exagerat de mare raportata la nivelul pensiilor din romania.
  Ei, domnule colinel -potecar R 26.._EU, ne puteti spune ce suma scrie pe talonul d-voastra de pensie alaturi de gradul beletar. Oare un comandir de nava de 150 (petrolier) nu merita si el o super grupă-alte conditiuni?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comandirii de nave ajunsi presedinti, au alta grupa de munca: 290 HA teren la Nana, vila luata moca pe Mihaileanu si alte sporuri.

   In primul rand ca informatia cu 2500 pensie pt. Basescu NU este confirmata! In al 2-lea rand, daca aceasta informatie e veridica, inseamna ca militarii activi de astazi au pensii de maxim 1100 lei dupa L. 263/2010. In al 3-lea rand, esti copil daca tu crezi ca cei 2500 pensie inseamna ceva pt. Basescu! Nu i-ar ajunge nici sa isi plateasca nici intretinerea la vila din Mihaileanu! In al 4-lea rand, daca maine e mobilizare, Basescu sta acasa si hahaie, nu are atributii la mobilizare! In al 5-lea rand, sa nu compari niciodata viata unui politician aventurier cu a unui militar! Basescu NU este nici macar soldat in rezerva, el urmand marina comerciala, si nu marina militara, desi mereu a acreditat ideea ca ar fi fost si el marinar militar, dar este fals! In al 6-lea rand ca un militar nu isi rotunjeste veniturile cu marfa de contrabanda, asa cum a facut Basescu (fratele lui a marturisit).

   Daca dadeai alt exemplu in afara de Basescu, filosof ramaneai! Intrucat este singurul comandant al fortelor armate care si-a "... utut" propria armata! Probabil ca l-a sfatuit vreun consilier retardat caruia fie i-a "fript" vreun militar nevasta.

   Referitor la grupele de munca, stii care e diferenta intre un pirotehnist civil si unul militar, astfel incat orice militar sa merite sa aibe o grupa de munca superioara fata de un civil? In afara de treaba in sine care de principiul este aceeasi, militarul este concomitent si tinta premeditata al unui alt militar ostil, civilul nu! Deci, militarul in timp ce face pirotehnie, risca oricand sa ia si un glont in cap! La fel aviatorul militar vs. civil! Aviatorul militar nu doar piloteaza si da cu bombe, ci este mereu si tinta a unei rachete sau a unui avion militar ostil!

   PS: Du-te in pacea ta. Am fost o perioada ofiter cu actiuni psihologice! Cu o pregatire suficienta incat sa realizez fara mult efort faptul ca tu ai ceva probleme la mansarda, si inca destul de naspa! Iti recomand cu sinceritate, fara intentia sa te ofensez, sa soliciti sprijinul unui psiholog, fiind evident pt. mine ca acesta isi va declina la randul sau competentele catre un psihiatru! Am vorbit serios, imi vei da dreptate daca nu cumva esti deja in evidenta!

   Ștergere
  2. Vorbeam de valoarea pensiei si nu de aventurili politici a le lui Basescu. Un militar cu aceeasi cariera profesionala si aceeasi vechime avea probabil 5-6000 pensie. Asta trebuia sa vezi tu si nu ce a invirtit Base. Pensia a luat-o după salar ,vechime, grupă de munca si nu după ce vezi tu..
   Cu asa viziuni si interpretari partizane halal of. cu preg. psiho.

   Ștergere
  3. Anii in care a fost presedinte nu intra in calculul pensiei. Pentru aceasta functie primeste separat o indemnizatie speciala la fel ca si Iliescu si Constantinescu, plus alte drepturi.

   Ștergere
 59. @Anonim6 ianuarie 2015, 09:39 :
  Ai vazut ca se pot emite si comentarii "mai lungi" ?
  Ai vazut ca poti sa si argumentezi ceea ce vrei a spune ?
  Nu numai sa scoti rîgîieli :anti-mos alecu" !...
  Te-a durut cumva chestia asta ?
  -----------------------------------------------
  Si-acum sa vedem ce-ai demonstrat ...
  Inteleg ca esti impotriva unei legi a pensiilor militare de stat deoarece acest fel de pensionare permitea/favoriza :
  - primirea "unei basculante" de "compensatorii"
  - pensionarea la virsta de 37-39 ani
  - stabilirea de pensii de 4.000 (pentru cei de mai sus) ...

  Sa vedem ...
  - este clar ca te referi la cazurile particulare de iesire la pensie ca urmari a disponibilizarii

  - "basculanta" de "compensatorii" nu era stabilita de legea pensiilor ... Alta lege o stabilise !
  Din curiozitate ... Acum , in plina epoca a "corectitudinii contributioniste" este mai bine ca nu se mai dau nici acele amarite de ajutoare la trecerea in rezerva ... fara a mai vorbi despre "compensatorii" ???

  - pensionarea la virsta de 37-39 de ani ... nu se putea face ... Pentru a primi pensie , un disponibilizat trebuia sa aiba MINIMUM 20 de ani (efectivi) in calitate de cadru militar in activitate . Ceea ce ... adică_că la 37-39 de ani "vrîsta" n-aş prea-ş crede ca se putea ...

  - pensie de 4.000 lei pentru vechime in serviciu de 20 ani ... Sa admitem ca cel prezentat de tine a avut vechime de 20 ani la virsta de 37-39 ani ...
  ------ la 20 de ani avea OMM II (15%) . Pensia fara OMM ar fi 3.478 lei .
  ------ la 20 ani vechime , pensia se calcula ca 48% din solda ... hai sa zicem ca i s-a calculat ca 50% din solda ...
  ------ cu procentajul de mai sus , o pensie de 3.478 lei se obtinea dintr-o solda de 6.956 lei ! Mamăăăăă ... : virsta de 37-39 ani , 20 ani vechime si solda de 6.956 lei !!!! Plus alte citeva mii din alte sporulete care nu intrau in calculul pensiei !...

  Nu ne-ntrebam de unde ai gasit acest exemplu !
  Ne-ntrebam cit de prost sa fi fost individul acela care "lasa" o solda de 7.000 lei (plus altele) pentru o pensie de 4.000 lei ...Nici chiar Cezar (inscris cu recordul absolut de prostie - in timp si spatiu ) nu ar fi facut o asemenea "alegere" !

  Sa nu vii cu chestia ca respectivul a iesit la pensie (cu 4.000) si a fost "angajat" in acelasi loc ... Nu putea fi angajat decit ca civil ... iar salariile "civilesti" nu acopereau acea diferenta ...
  ---------------------------------------

  Ti-ai incheiat argumentatia din comentari cu : "...doar pentru ca sa nu ne creada ..prosti....." .
  Ai perfecta dreptate : despre tine ... nimeni nu trebuie sa creada ca esti prost ! Toti trebuie sa fie convinsi de aceasta calitate a ta !

  RăspundețiȘtergere
 60. @Anonim6 ianuarie 2015, 10:38 ;
  Cam intortocheata exprimarea ...
  -------------------------------------
  La intrebarea dvs. : "Acum, ce dorim noi ?" ...
  Nu stiu ce doriti dvs. ... desi din comentariu transpare adeziunea "la cauza contributionista" !...

  Militarii-militari doresc :
  - pensia colonelului (pensionar) sa nu fie mai mare decit solda colonelului (in activitate)
  - pensia maiorului (pensionar) sa nu fie mai mare decit pensia colonelului (pensionar)
  - solda maiorului (in activitate) sa nu fie mai mare decit pensia colonelului (pensionar)

  Iar aceste "deziderate" se pot realiza doar printr-o lege a pensiilor militare de stat : calculul pensiei ca procent din solda si "legarea" pensiilor de evolutia soldelor celor in activitate .

  RăspundețiȘtergere
 61. Acest document a circulat pe e-mail in toate organizatiile de pensionari si nu numai.inclusiv in diaspora.
  Nimeni nu doreste aviatori ,grefieri,diplomati ,si culmea revolutionari sustinuti de Dogaru in detrimentul militarilor cu pensii speciale. Si nici chiar pentru militari nu se doreste mai mult de atit. Dogaru este cu CNSCivile in afara intereselor militarilor si enerveaza la culme cu sustinerile sale pe oricine.

  Acum veti intelege de ce s-au pirdut alegerile si intre ce au de ales guvernantii.


  Cu respect caramaderesc deosebit

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ati publicat in cascada de comentarii un intreg material extrem de interesant si cu date concrete, dar ati solicitat sa nu fie publicat! Daca va razganditi si acceptati publicarea (eventual fara sa va asociati numele sau alte date), va rugam sa dati un semn de viata!

   Ștergere
 62. @Anonim6 ianuarie 2015, 09:39 :
  Ai vazut ca se pot emite si comentarii "mai lungi" ?
  Ai vazut ca poti sa si argumentezi ceea ce vrei a spune ?
  Nu numai sa scoti rîgîieli :anti-mos alecu" !...
  Te-a durut cumva chestia asta ?
  -----------------------------------------------
  Si-acum sa vedem ce-ai demonstrat ...
  Inteleg ca esti impotriva unei legi a pensiilor militare de stat deoarece acest fel de pensionare permitea/favoriza :
  - primirea "unei basculante" de "compensatorii"
  - pensionarea la virsta de 37-39 ani
  - stabilirea de pensii de 4.000 (pentru cei de mai sus) ...

  Sa vedem ...
  - este clar ca te referi la cazurile particulare de iesire la pensie ca urmari a disponibilizarii

  - "basculanta" de "compensatorii" nu era stabilita de legea pensiilor ... Alta lege o stabilise !
  Din curiozitate ... Acum , in plina epoca a "corectitudinii contributioniste" este mai bine ca nu se mai dau nici acele amarite de ajutoare la trecerea in rezerva ... fara a mai vorbi despre "compensatorii" ???

  - pensionarea la virsta de 37-39 de ani ... nu se putea face ... Pentru a primi pensie , un disponibilizat trebuia sa aiba MINIMUM 20 de ani (efectivi) in calitate de cadru militar in activitate . Ceea ce ... adică_că la 37-39 de ani "vrîsta" n-aş prea-ş crede ca se putea ...

  - pensie de 4.000 lei pentru vechime in serviciu de 20 ani ... Sa admitem ca cel prezentat de tine a avut vechime de 20 ani la virsta de 37-39 ani ...
  ------ la 20 de ani avea OMM II (15%) . Pensia fara OMM ar fi 3.478 lei .
  ------ la 20 ani vechime , pensia se calcula ca 48% din solda ... hai sa zicem ca i s-a calculat ca 50% din solda ...
  ------ cu procentajul de mai sus , o pensie de 3.478 lei se obtinea dintr-o solda de 6.956 lei ! Mamăăăăăă ... : virsta de 37-39 ani , 20 ani vechime si solda de 6.956 lei !!!! Plus alte citeva mii din alte sporulete care nu intrau in calculul pensiei !...

  Nu ne-ntrebam de unde ai gasit acest exemplu !
  Ne-ntrebam cit de prost sa fi fost individul acela care "lasa" o solda de 7.000 lei (plus altele) pentru o pensie de 4.000 lei ...Nici chiar Cezar (inscris cu recordul absolut de prostie - in timp si spatiu ) nu ar fi facut o asemenea "alegere" !

  Sa nu vii cu chestia ca respectivul a iesit la pensie (cu 4.000) si a fost "angajat" in acelasi loc ... Nu putea fi angajat decit ca civil ... iar salariile "civilesti" nu acopereau acea diferenta ...
  ---------------------------------------

  Ti-ai incheiat argumentatia din comentari cu : "...doar pentru ca sa nu ne creada ..prosti....." .
  Ai perfecta dreptate : despre tine ... nimeni nu trebuie sa creada ca esti prost ! Toti trebuie sa fie convinsi de aceasta calitate a ta !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mosule, e bîjbîita rău de tot. Pas

   Ștergere
 63. @mos Alecu 15 45
  Desteapta-te române mos Alecu ca altfel te bagi singur in bîza cu maidanezii.
  Cum poti sa spui asa ceva cind stii bine ca au fost perioade cind si mai este inca pe ici pe colo cind functia a batut gradul, ca maiorul sau capitanu fu seful colonelului.
  Stii bine caz de maior sef de inspectorat MI sef peste o gramada de colinei . Sef de scoala militara la rebelutie maior fost aghitant la sefu mare sef peste toti colineii din garnizoana si exemplele pot continua.
  Numai ca aici te-am prins ce sustii de fapt, o lege 164 care a facut mari nedreptati. Ehe,he,mosule, aci ai dat rau cu oistea-n gard si te-ai demascat total.
  Ave CEZAR !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Voi ati tolerat comunismele alea! In plus, L. 164/2001 nu exista la revolutie, aparand 12 ani mai tarziu! Cat priveste M.A.I., la acest moment doar jandarmii, pompierii si trupele de interventie mai sunt militari, ceilalti sunt functionari publici CIVILI! Din imixtiunea aceasta a ta, rezulta un singur aspect: ca militarii au fost cam neinspirati cand au acceptat sa se amestece cu militienii! Poate la viitoarea lege a pensiilor militare, scapam si de aceasta problema.

   PS: Legea va aparea precis! Nu de alta, dar in M.Ap.N. iar s-au diminuat si redus functiile! Acum de curand!

   Ștergere
  2. secu e tot militari - vezi cazul Timisoara 89-sef mr
   Din imixtiunea mea este greu sa spui ca acorzi pensii după ultima luna unor oameni care ani la rind cu grade mici au avut functii mari si foarte mari iar spre sfirsitul carierei au fost impinsi pe linii moarte cu functii mici si neimportante.
   Deci activitatea din functiil mari la grade mici trebuie sa se reflecte direct in pensii si nicidecum invers.Asta nu are nimic a face cu amestecul cu miltieni. Peste tot a fost la fel. Cpt.si mr. cdt.de unitati etc sefi peste duzini de colonei si lt.col.

   Ștergere
  3. @ Anonim 6 ianuarie 2015, 19:17. Trecand peste diferentele intre militari! Tu traiesti intr-un timp trecut, nu in realitate! Tocmai ai studiul de caz mai sus! Este real! A (reinceput) restructurarea, adica au venit state noi cu functii diminuate! Din nou! Sa luam exemplu! Care este tot real! Zilele astea! Un maior (e doar un exemplu, la mijloc sunt atat ofiteri, cat si subofiteri) de la o unitate din Arges a fost somat: ori la M. Ciuc, ori OUT! Dupa 2004, NU mai este permis sa ocupi o functie inferioara propriului grad - atentie e o mare diferenta fata de vremurile tale! Aici e chestia care NU o intelegi tu!

   Ca ofiter/subofiter (nu conteaza) stai si cumpanesti! Daca merg la M. Ciuc, castig ceva? Merita ce castig? Aici apar urmatoarele variante:
   - ofiterul/subofiterul pleaca la noul post si familia ramane in AG. Urmeaza sa se intalneasca la 2 saptamani! Este o varianta, nu? Da, dar din statisticile care nu se dau publicitatii, rezulta ca in 7 din 10 cazuri, acea familie se va dezmembra si oficial. Si stim si noi ca asa este, parca nu stim ca 6 militari din 10 sunt divortati si recasatoriti!
   - iti iei familia cu tine. Prima problema: sotia va deveni din angajat in AG, 100% somer in M. Ciuc, probabil esti constient. Prin urmare, mutarea este insotita de o pierdere financiara de proportii. Mai merita mutarea in cazul acesta?
   - referitor strict la cazul M. Ciuc! Daca optezi sa te muti cu familia cu sotia somer dupa tine, copiii vor ajunge la gradinitele si scolile din zona. In conditiile in care in zona respectiva, a fi copil roman la o scoala maghiara inseamna trauma 100% pt. copil. Informatia este certificata 100%.
   - daca vinzi locuita din AG daca ai si iti cumperi in M. Ciuc, e inutil. Intrucat va veni o vreme in care trebuie sa vinzi si locuinta din M. Ciuc pt. a te muta CU SERVICIUL, IN INTERESUL PATRIEI, la Babadag! De exemplu!

   - SI ATENTIE! MAI E O VARIANTA! IESI LA PENSIE, RAMAI ACASA SI TE DESCURCI! DUPA FOSTA LEGE A PENSIILOR MILITARE, IESEAI CU O PENSIE REZONABILA RAPORTATA LA ULTIMA SOLDA.
   - ACUM! UN MAIOR ARE ASTAZI (IN MEDIE) 36-40 ANI. DUPA LEGEA 263/2010 (A CONTRIBUTIVITATII), PRACTIC NU SE POATE PENSIONA NEINDEPLININD CONDITIILE. SAU SE POATE PENSIONA CU O PENSIE ANTICIPATA DAR CARE LA DIFERENTA DINTRE 36-40 ANI VARSTA REALA SI 60 ANI VARSTA DE PENSIONARE, NU POATE DEPASI 30-40% DIN ULTIMA SOLDA. Adica asemanator sau ceva mai mult decat pensia sociala de 350 lei!

   Si atunci cum facem? Concluzia? Legea pensiilor militare a fost conceputa pt. militari! Dar nu pt. militarii generatiilor comuniste! Atunci era clar: dormi in pace, tara ofiter te face. Daca vrei sa avansezi bine, daca nu stai in localitatea ta locotenent pana la 55 de ani! Daca te muti, tara asigura o locuinta, un loc de munca sotiei! Acum LULA! S-a schimbat tot!

   TU, DACA AI FI IN LOCUL MAIORULUI DIN EXEMPLUL MENTIONAT SI CARE ESTE DIN ZILELE ASTEA, CE AI FACE? RETINE, NU AI DREPTUL SA RAMAI PE FUNCTIE INFERIOARA CA PE VREMEA TA SI TOT CE AM MAI DESCRIS!

   Ar mai fi o concluzie! Militarii generatiilor vechi, singurii care dupa cum rezulta din multele comentarii, au tendinte spre contributive, ar trebui sa taca! Din simplul motiv ca ei nu inteleg sistemul de astazi (de dupa intrarea in NATO) care este la mii de ani lumina de facilitatile oferite de regimul comunist candva! S-a incheiat! De aceea, cei cu "contributivele" sunt priviti ca niste extraterestri de cei mai recenti! Primii au in cap ca sistemul comunist (a;a cu tara ofiter de face, iesi la 55 la pensie in pace) de pe vremuri functioneaza si azi, iar ultimii se uita ca vitelul la poarta nepricepand cum poti sa iesi la 55-60 de ani din armata la pensie intrucat sistemul e conceput de asa natura incat nu poti iesi la pensie la 55-60 de ani decat daca esti kamikaze! Cam atat!

   Ștergere
  4. Domnule ,daca vrei serviciu mergi unde te trimite tara,asa au facut la restructurarile masive unii care si-au gasit functii prin alte garnizoane si azi ies la pensie cu vechime completa multi cu pensii mai mari decit după L164. Care nu au avut sansa astai la modificarea legii statul trebuia sa le lase in plata cuantumul mai avantajos similar procedurii de la introducerea L19.
   Daca in conditiile de azi refuzi un loc de munca in sistem te priveste.Capitalismul turbat nu cauta de dinti pe nimeni. Treci in rezerva te faci sluga la patron si mergi unde te trimite acesta daca nu ai mjers unde te-a trimis armata. Azi in Cluj,lana viitoare in Iasi, bucuresti sau Constanta depinde pe unde are firma contracte /lucrari. Dormi in baraci etc,etc.Sau daca nu-ți convine te indrepti spre tarile cu democratii avansate cistigi bani,muncesti de-ți sar ochii si vezi familia anual sau de doua ori pe an.
   Asta-Romania de azi-pe ales. Gresesti platesti.Mergi, ai serviciu,nu mergi pasi pusy.

   Ștergere
  5. @ Anonim 6 ianuarie 2015, 22:42. Cam asa este! Capitalismul turbat NU cauta la dinti pe nimeni! Dar PROSTIA TURBATA e in floare! Intr-un material anterior apar revendicari de bun-simt, ale militarilor! Care NU vor decat egalitate in drepturi cu cetatenii civili, nimic mai mult! Sau daca cetatenii NU vor aceasta egalitate, sa ofere ceva in schimb, rezonabil, nu avantaje nemeritate, militarilor! Poanta este ca in Romania NU este nici capitalism turbat, nici comunism turbat! Ci doar conducatori turbati! Si mai ales multa PROSTIE TURBATA! Fapt pt. care in SOCIETATEA TURBATA, in cazul unui razboi de exemplu cu Rusia (si care vine 100% - premonitie de militar de cariera, de mai multi militari de cariera, calculata ca fiind inevitabila), intre 08.00-16.00 lupta militarii, in schimbul 2 altii, iar in al 3-lea ceilalti! Daca nu iti convine ca roman capitalist salbatic, iti iei casa in spinare (daca mai apuci ceva) si te muti in Albania sau in Somalia! Gresesti ca stat in privinta sigurantei naionale, platesti de nu iti mai revii niciodata, nu are cine sa te apere, muncesti gratis in lagare! In Siberia!

   De aceea, state "inapoiate" precum SUA, M. Britanie, Franta etc. etc., dar si Rusia sau China investesc in securitatea nationala considerandu-l prim element fata de care nimic ulterior nu poate exista! Stabil! Dumneata ai o logica care exista doar prin Romania! Facem asa, ca poate nu ne "ataca" nimeni! Acest "poate" in termeni de prudenta militara inseamna insa ca de la acest moment, in urmatoarele 15 minute Bucurestiul poate fi doar un moloz de pamant pe harta! Caz in care NU mai exista nici patron, nici sluga, nici Cluj, nici Constanta, nici baraci!

   Dar noi fiind romani, avem dreptul ca dupa WW 1 si WW 2, sa o luam si a 3-a oara peste ochi! Si tot asa!

   Ștergere
 64. Asta-i metoda , baieti !
  Cind nu va duce mintea la argumente ... inecati discutiile in tone de maculatura !...

  RăspundețiȘtergere
 65. @Anonim6 ianuarie 2015, 17:22 :
  Ori esti proaspat pe-aici ... ori esti atit de "neted la creerele tau" incit ti se pare ca ai descoperit mersul pe jos !...
  Cind "m-am mascat" eu si am spus altceva decit ca contributeala este o timpenie pentru pensionarea militarilor ?
  Cind am spus eu ca , pentru militarii-militari , n-ar fi buna o lege a pensiilor militare de stat (de genul l.164/2001) ???
  -------------------------------------------------
  Inteleg ca te-ai invirtit in mediul "militionerilor" ...
  Se mai vede ca ai fost militioner si din faptul cum vorbesti despre garnizoane ... Comandantii garnizoanelor militare (care , in orice caz , nu erau militioneri) nu erau sefi la nimeni din garnizoana ...
  Ei se ocupau cu coordonarea (coordonarea ... nu conducerea) activitatilor de protocol ...

  Inteleg ca pe-acolo au fost cazuri de capitani sefi la colonei ... Si pe la noi , in armata-militara , au fost astfel de cazuri ... Dar acele cazuri nu prea mai erau "la moda" inca de prin anii '80 ...

  Inteleg ca la voi , la militioneri , au fost cazuri de maiori care , la virsta de 37-39 de ani , aveau , deja , vechime efectiva de 20 de ani ...
  Si , cel mai mult , inteleg ca acei maiori "militioneristi" aveau , la 20 de ani vechime , solde cu mult mai mari decit ale sefului SMG al armatei-militare ...
  Brava voua !
  Sigur ca da ! Si la militioneri s-a aplicat o ordonanta pentru "disponibilizare" !
  La militarii-militari ordonante pentru disponibilizari s-a aplicat pentru reducerea efectivelor de militari , in vederea aderarii la NATO !
  La militioneri nu s-a redus numarul de functii ... ba , dimpotriva , s-a marit !
  Acea ordonanta (cu disponibilizarile la militioneri) s-a folosit pentru "darea afara" cu bani multi a fostilor politruci militioneresti !
  S-a mai folosit (s-o mai fi folosind si acum ?!?) pentru "a umple de bani" pe cei care sint dati afara pentru grave abateri disciplinare ... Decit sa-i bage in puscarii ... mai bine le dau plati compensatorii !...
  ------------------------------------
  Repet : demonstratia mea se referea la militari-militari . Care nu se puteau regasi in situatia (exemplul) prezentata de tine ...
  Chiar daca te refereai la militionerii tai ... eu tot am dubii ca exemplul tau este altceva decit o crasa prostie !...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cercetas-potecar6 ianuarie 2015, 21:06

   Ahaa!!!Nu vezi ca anonimu e CEZAR si ca s-a dat de gol ca si el e securist!!!Cam slab,s-a si semnat la sfarsit!!!Avea dreptate R...ca din perturbatorii aia cu contributioniste unu' n-a lucrat in MAN si ca au fost toti securisti!!!

   Ștergere
  2. Ca sa vedeti ce nazbîtii inventati ca argumente va aduc aminte ca ,chiar prin anii 80 era in floare numirea de capitani si maiori comandanti de unitati militare mapn.
   Un caz concret mediatizat ca sa nu spuneti ca mint, comandantul scolii militare de ofiteri activi N Balcescu Sibiu era maior in 89 (mr Dragomir).Alt caz mediatizat in presa de la MI-secu (Mr. Tinu -seful securitatii Timis in 89).
   V-am dat doua exemple ,dar ele sunt cu sutele sau miile si le cunoasteti.
   Cei care au parasit sistemul din aceste functii cu 20 ani vechime cu sc.militara beneficiau după L 164 de pensie, pensie mai mare ca a colinelului.
   Cei care si-au continuat cariera si au fost zvirliti pe functii mai mici beneficiaza in urma vechimii de pensii mai mari pe contributivitate decit ar fi avut pe L 164.
   Deci cind este corecta L 164? Niciodata.
   Anonimu nu-i Cezar.Asa ca mos Alecule nu-ți mai etala cu nonsalanta nestiinta. Prin anii 80 era la moda in armata numirea de cpt si mr comandanti de unitati sau pe alte functii foarte mari.

   Ștergere
 66. @karadeniz6 ianuarie 2015, 19:44 :
  La : "Cei deja pensionati au pierdut ajutoarele ce se acordau la pensie, care se pare ca vor fi pierdute si pentru cei ce se vor pensiona in acest an ..." .
  Nu SE PARE CA VOR FI PIERDUTE si in acest an (acele ajutoare) !
  Sint SIGUR PIERDUTE ! OUG 83/12/12/2014 .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rugaminte! Incearca sa ajuti persoana de la 21.26. Daca poti, daca nu - vom apela la solutia clasica: nume, dosar, telefon! E vorba de casa judeteana aici, si nu sectoriala, nu?

   Ștergere
  2. Casa locala de pensii sector 1.

   Ștergere
 67. Desi abordarea mea nu se incadreaza in tematica in dezbatere, va adresez totusi rugamintea sa-mi raspundeti, daca aveti bunavointa si sunteti in cunostinta de cauza, de ce sotia mea, pensionata la inceputul lunii iulie 2014, la limita de varsta, nu a primit pensia nici pana in acest moment. A lucrat ca civil in armata. Cu multumiri anticipate.

  RăspundețiȘtergere
 68. Un mesaj, informare sau nu stiu cum sa spun! Pt. cei care incercati sa epatati! Puteti sa incercati! Orice! Am omis ceva care nu mi s-a parut relevant niciodata! Ca "potecar"-M.Ap.N. am avut in subordine intr-o anumita perioada a carierei (dar sigur dupa comunism), ofiteri si subofiteri care candva au lucrat si in alte ministere! Mai ales fosti securisti-sadea! Adica de la fosta USLA! Care pe vremea cand lucrau la Secu', nu spionau sau ascultau telefoane sau oameni, erau simpli luptatori antitero! Exceptional de buni! Si ca in orice colectiv, cand ai o misiune comuna, fostele sau actualele ministere, grade sau altele, nu mai conteaza, adica se regasesc de la sine un limbaj comun, o conduita comuna, principii comune! Amanuntele fiind irelevante.

  Cu toate acestea, in zilele din urma si mai ales pe marginea subiectelor legat ede "contributionisti" vs. adepti pensii militare, m-am gandit instinctiv la fostii subalterni de la USLA! Mi-am adus aminte ce povesteau unii! Nu toti (unii taceau mereu ca si cum s-ar teme de ceva)! Asa am aflat ca cei mai multi avusesera la Secu' venituri egale precum soldele din M.Ap.N.! Dar mai erau si altii cu "mot"! De unde pleaca faza? Pe cursele aeriene comuniste, USLA avea mereu "reprezentanti". Printre pasageri, dar care aveau misiuni antitero! Retin ca in diverse perioade si mai ales dupa destinatie si dupa durata cursei, "insotirea" era formata (in principiu) de un ofiter USLA, un ofiter si un subofiter USLA sau doar de un subofiter USLA. Pana aici, totul normal. Numai ca respectivele misiuni se faceau pe bani! Extra-solde! Dolari convertiti in lei! Cati? Cei din fosta Secu' stiu mai bine!

  Insa, daca un subofiter fost USLA marturisea nonsalant ca in urma curselor Bucuresti-New York, avea venituri mult mai mari cu mult decat ale comandantului unitatii de cercetare din M.Ap.N. in care a fost reincadrat dupa desfiintarea Secu' , ca militar M.Ap.N. cu aceeasi pregatire sau de multe ori superioara unui astfel de militar (spre deosebire de trupele nu neaparat speciale, ci si regulate ale M. Ap.N., securistii ca si alte servicii de legenda romane, NU s-au confruntat niciodata in practica cu o misiune de lupta reala) , tragem concluzii!

  Dupa criteriul "potecarilor", lasi legenda si ajungi la tehnicul tunar. Cu a lui lectie de necontestat, tunarul daca greseste rade Bucurestiul care este propria capitala, in 12 minute. Maxim! Logica tunarilor este infailibila: "Stau in fund, ma uit la tun, stanga scad si in dreapta adun....Dar daca nu imi iese furcuta (incadrarea tintei) ... imi bag ... in el de tun! Decat sa rad un catun!". Asa si cu "contributionistii" vs. militarii obisnuiti adepti ai pensiilor militare! Cand NU bate "contributia" care fi superioara "pensiei militare", este clar ca la "contributionisti" s-a scurs un butoi cu miere peste venituri! Einstein ar confirma din prima! Dar si un elev de clasa a 2-a care "studiaza artimetica"!

  Mai departe, fiecare militar adept al pensiilor militare, este liber sa traga concluzii! Iar "contributionistii" sa nu uite ca "potecarii" NU au memorie scurta! Cu multumiri, fostilor luptatori USLA care ne-au luminat sa intelegem si noi, cum e posibil ca un subofiter/ofiter fost Secu', sa "iubeasca" contributivitatea. Din orice pozitie! Spre deosebire de "potecarii" si "plapumarii" de militari obisnuiti!

  PS: Mai spun si altele la nevoie! Cineva vorbeste de unul Dragomir! Dar el a fost si securist sadea! Nu doar comandant al unei scoli din M.Ap.N.! De fapt, a doua scoli militari! Plus a unui liceu militar! Desi el de la Secu' a plecat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lipseste un raspuns. Daca adevarul supăra ......................nu publicam. sau toata lumea trebuie sa adere doar la ce le bagati voi in cap iar cind nu aveti motive o dati ba pe razboi cu rusii ba pe razboi ruso-amercan ba faceti lumea sa creada ca tot timpul ati fost in razboi-vezi pirotehnistul sau pilotul care astepta tot timpul sa primeasca glontul in cap,etc,etc. Lasati-va de goange ca v-ati facut meseria-antrenamentul pe timp de pace cu gloante oarbe. V-ati dat in stamba putin la rebeliune cu actiuni haotice de risul lumii.

   Ștergere
  2. @ Anonim 7 ianuarie 2015, 10:40. Insisti, insisti! In actiunile haotice de rasul lumii, la rebeliune unii dintre noi au fost asasinati in Tinutul Secuiesc http://www.ziaristionline.ro/2014/04/10/aurel-agache-fiul-colonelului-ucis-bestial-de-unguri-in-1989-a-dat-in-judecata-statul-la-cedo-pentru-favorizarea-criminalilor-timp-de-25-de-ani/. Daca armata nu intervenea "haotic", mii de romani ar fi fost asasinati, si nu doar cei 6 militari din MAI.

   Altii dintre noi s-au dat in stamba pt. stoparea in 1990 a rebeliunii nr. 2 - cea de la Targu Mures [https://www.youtube.com/watch?v=7Oa_27MDZXY]. In caz contrar, granita de nord a Romaniei ar fi fost pe Carpatii Meridionali. Rebeliunea nu a fost de fapt doar la Tg. Mures, acolo doar a degenerat. Ai aflat de ofiteri sau de soldati injunghiati la Tg. Mures? Nu, este? Din nou, daca armata nu actiona "haotic", alte mii de romani ar fi fost exilati/refugiati/asasinati.

   Ti s-au dat doar 2 exemple! Nu mai luam in discutie faptul ca altii dintre noi, s-au dat in stamba si in alte state. Incepand cu Angola (anii '93-'94) si terminand cu cele mai recente misiuni. Asa a ajuns Romania in NATO. Si imediat dupa in UE. Daca NU erau acesti militari pe care TU ii arati cu degetul, erai astazi in CSI alaturi de Belarus.

   Insa dupa cum stau lucrurile, pt tine aceste lucruri NU conteaza la nimic. Precis ca nici macar NU ai habar de precizarile legate de '89 si de cele legate de Tg. Mures.

   Morala? Este una! Istoria este cicilica, asa ca mereu exista si o data viitoare! Tu ai tras concluzii despre militari! Dar si militarii au dreptul sa traga concluzii pe baza propriilor lor experiente, ca si tine. De exemplu, eu am tras concluzia ca in cazul unui nou Tg. Mures (foarte previzibil) sau unei "inclestari: cu Rusia (tot foarte previzibila), sa NU fac nimic. De fapt sa fac ceva! Sa stau cu cracii in sus ca orice alt pensionar unitar! Nu stiu cati romani gandesc ca tine, dar pt. voi NU merita sa faca niciun militar nimic.

   SUPLIMENT! APROPO DESPRE IMAGINEA TA DESPRE ARMATA. AZI AR FI TREBUIT SA SCRII IN LIMBA RUSA! DACA NU ERA ARMATA, ASA COMUNISTA CUM A FOST! [http://www.radardemedia.ro/strict-secret-in-22-noiembrie-1968-ora-4-dimineata-se-pregatea-invazia-urss-asupra-romaniei-ce-a-facut-ceausescu/]. Sau tocmai din acest motiv NU agreezi armata romana?

   Ștergere
  3. Pentru tot efortul statul te-a rasplatit cu o pensie dubla ,tripla sau chiar mai mare fata de un unitar cu acelasi nr de puncte pensie ca ale tale (si cu vechime completa 30 ani). Plus ca mai are grija cind treci pe la farma cu reteta sa bifezi la gratuitati lucru de care altii nu dispun. Astea nu le vedeti voi astia mari luptatori.
   Și de acum stati linistiti ca nu ne mai cheama nimeni la 60 sau peste sa ne luam la trinta cu invadatorii. Este plevusca tinara suficienta si usor de vrajit prin prisma saraciei sa se bata cu inamicul . problema-i cu ce-i doteaza . s-au pentru dotare vor mai ingheta putin penziile luptatorilor de odinioara.
   De ce totusi nu publici si situatia pensionarilor militari din Grecia care s-au luat de git cindva cu similarii turci pentru juma de cipru. Comentariul era doar ca un raspuns la un comentariu si nicidecum o ironie.

   Ștergere
  4. Poftim? Pe mine NU m-a rasplatit statul cu nimic, ci doar s-a folosit de mine! EU am iesit din sistem cu drept de PENSIE DE SERVICIU, nu cu puncte. Dupa ce s-a folosit de serviciile mele, statul mi-a desfiintat dreptul la PENSIE DE SERVICIU. Adica, a facut misto de mine. Cu toate consecintele: pensie diminuata, taiata, neindexata etc. etc. Dar NUMAI dupa ce s-a folosit de serviciile mele in activitate.

   Am luat leapsa, nu? Intr-adevar, EU nu pot oferi o lectie pt. "leapsa" pt. care am luat-o de la stat, decat in caz de mobilizare/razboi. Acum nimeni NU poate afirma nici ca va fi, dar nici ca nu va fi cazul. Dar daca va fi cazul? Este evident ca dupa tot ce s-a intamplat, ar trebui sa fiu sadic cu mine incat sa apar tot statul roman!

   Gresesti imens cu plevusca tanara! S-au schimbat mult mentalitatile si generatiile. Radical de mult! Plevusca tanara se va uita cu cat il platesti mai intai, si apoi se gandeste daca nu cumva are o oferta mai buna din partea adversarului! Habar nu ai cat s-au schimbat mentalitatile! Principala cauza este aceeasi lipsa de respect a statului fata de cetateni.

   Ștergere
 69. @Anonim6 ianuarie 2015, 21:26 :
  Teoretic (legal) ar fi trebuit sa se primesca un "document" de la casa teritoriala de pensii la care s-a depus dosarul ...
  Asa spune hg.257/2011 (norme de aplicare a l.263/2010) ...

  Art. 75. - Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, respectiv de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii la institutia competentă. Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în termen de 5 zile de la data emiterii.
  -------------------------------------------------
  Ar trebui verificat la casa de pensii la care s-a depus dosarul ...
  Este posibil sa nu fi fost gasit acasa de catre postas ... iar acesta a returnat "documentul" la casa de pensii ... Iar casa de pensii asteapta o reactie din partea impricinatului inainte de a trimite pensia la o adresa la care acesta nu a fost gasit ...

  Este posibila si o "ratacire" , pe la casa de pensii , a documentelor depuse ...
  Si aici tot o informare la casa de pensii poate readuce documentele "in actualitate" ...
  Pentru "ralationarea" cu casa de pensii este bine/util (dar nu obligatoriu) sa beneficiati de un ajutor de genul "pile-cunostinte-relatii" ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc mult, mult, @Mos Alecu. Nu eram chiar sigur de ajutor, motiv pentru care nu am detaliat situatia in cauza. Asadar, in primul rand, daca ar fi venit un document la 45 de zile de la data inregistrarii, avand in vedere ca am fost plecati din localitate la data respectiva, avizul ar fi fost pus in cutia postala, eventual s-ar fi repetat avizarea, dar nu am gasit asa ceva. In al doilea rand, sotia mea s-a deplasat de mai multe ori la Casa locala de pensii a sectorului 1 si i s-a spus de cateva ori ca se lucreaza la dosar, penultima data ca este la verificare, iar ultima data - cred ca in jurul datei de 20 decembrie - a trimis-o la oficiul postal, ca pensia si talonul de pensie s-ar afla acolo, intrucat decizia a iesit din 4 decembrie. Evident, o plimbare de la Ana la Caiafa. "PCR"-urile au constat in deplasarea la Casa locala de pensii, contra atentiei "cuvenite", dimpreuna cu "doamna" de la personal. Acum - stiu eu? - poate atentia nu s-a ridicat la nivelul "cuvenit". "Doamna" a sfatuit-o pe sotie sa nu le dea nimic celor de la registratura, iar alte "pcr"-uri nu au existat. Ma gandesc totusi ca este prea de tot: pres-ul suspendat, debarcat si expirat vad ca a primit pensia la nivel de supernormalitate, deci imi este greu sa cred ca iesirile la pensie nu sunt prinse in urmatoarele 2-3 exercitii bugetare. Poate doar unele, ca-n democratiile autentice. In fine, accept cu placere si interes orice sugestie. Cu multumiri.

   Ștergere
 70. @Anonim6 ianuarie 2015, 22:25 :
  Cetatene ... Tu concurezi cu mare succes la detronarea lui cezar din postura de campion absolut in prostie !...
  Tu nu ai inteligenta zero ... tu o ai cu minus !

  Repet :
  - pentru a iesi la pensie trebuiau minimum 20 ani efectivi de cadru militar in activitate ("de cascheta" ... cum spuneam noi...) .Nu se "socot" anii de scoala , gradinita sau perioada cit a fost in burta ma-sii !
  - putea sa fie si pe functie de colonel (general sau maresal) ... solda lui nu putea fi mai mare ca a acelei functii . Iar pensia lui nu putea fi mai mare decit acea solda !
  - unde dracu' ai auzit tu de solde (in armata-militara) de 7.000 lei ?

  Ce dracu-i asa greu de inteles ? Un cetatean cu virsta de 37-39 ani nu putea avea vechime efectiva de 20 de ani ; daca ar fi avut acea vechime trebuia sa fi avut solda de 7.000 lei pentru a primi pensie de 4.000 lei ; daca ar fi avut solda de 7.000 trebuia sa fie mai dobitoc decit tine incit sa renuinte la acea solda pentru o pensie de 4.000 lei .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. -0 sau +0 zăpacitule care esti! Si vei fi mereu. Un meior pi functiuni de gheneral are solda mai mare decit un colinel pi functiuni de colinel mai zapăcila, ce-i greu de priceput. Si daca iesi după dragostea ta L 164 la penzie cu grad de meior normal ca are penzia mai mare ca colinelul. zapacila ce esti. Citi penzionari nu au gradul de meiori,mai zapăcila.

   Ștergere
  2. @Anonim 7 ianuarie 2015, 10:52. Cum ii chema si ce erau ma-sa si tac'su maiorului ala pe functie de general? De parca mai conteaza! Au fost cazuri izolate din gradina PCR. S-a incheiat omule epoca aia! Am intrat in NATO. Ce ai pe umar aia e si functia! A incercat Oprea sa revina iar la comunism, marind functiile cu o treapta! Numai ca iar ne-am facut de cacao in NATO: toate batalioanele in NATO sunt comandante maxim de lt.colonei, la noi iar au aparut colonei comandanti de batalioane! Iar se uitai aia din NATO la noi ca vitelul la poarta noua! Asa ca zilele astea iar s-au dat functiile in urma!

   Legat de L. 164/2001 si NATO. Cu L. 164/2001, mai intineream armata! Asa cu legea contributivitatii care a marit varsta de pensionare la 60 de ani, a aparut si primul stat NATO in teatrele de operatii - acesta e Romania, cu primii militari cocarjati, garboviti, cu un sfert de militari reumatici, cu unitati incadrate in totalitate cu militari cu parul alb in cap si care pe langa echipamentul de 40 de kg, trebuie sa isi mai care si toiagul sau pampersii de noapte dupa ei!

   La lucrurile astea nu te-ai gandit, nu? Se aude ca problema va fi remediata la marirea PIB, prin introducerea unor noi pusti de asalt cu rol si de toiag de sprijin, a unor scaune cu rotile pe senile care sa faca fata in orice teren, si a unor pampersi moderni cu functie de autoevacuare!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!