marți, 27 ianuarie 2015

O noua "abrambureala" la Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N. si aceleasi victime! Pe fondul aceluiasi haos legislativ si al aceleiasi "stupiditati" a clasei politice romanesti!

 
Material survine in urma sesizarilor primite de la mai multi militari in rezerva/retragere. In cursul lunii ianuarie 2015, o parte dintre pensionarii militari beneficiari ai Legii nr. 241/2013 si carora le sunt inghetate (neindexate) pensiile un numar de ani in baza Art. 1 (4) din legea mentionata, au constatat ca li s-au virat pensiile majorate cu 5%, desi in mod oficial persoanele in cauza nu au iesit din perioada de criogenare a pensiilor lor! Asadar, persoanele mentionate trecute in virtutea Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013 la categoria de cetateni "negri", au sesizat ca au incasat pensiile majorate cu 5% precum toti ceilalti cetateni "albi", desi rezervistii din clasa "negri" se afla in plin embargo privind indexarea pensiilor lor. Va readucem aminte ca numarul anilor de neindexare difera de la caz la caz, de la 1-2 ani, pana spre 15-20 ani (a se vedea nota de final).

Reflectand asupra posibilitatii ca statul roman in nemarginita lui pretuire pt. proprii cetateni a renuntat la politica de apartheid si a a abrogat Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013 care le ingheta pensiile pe viata, rezervistii de la categoria "negri" au sunat constiinciosi la Casa de Pensii Sectoriala a M. Ap.N. pt. a-si exprima bucuria si satisfactia asupra faptului ca si lor li s-au indexat pensiile precum tuturor celorlalti de la categoria "albi". Prudenti in urma unor experiente ale trecutului, acestia au cerut si detalii, intrucat daca ti se majoreaza din eroare o pensie, dupa un timp bucuria se poate transforma in recuperarea sumelor in cauza de catre casele de pensii, prin executare silita si popriri de 1/3 din pensiile victimelor, pana institutiile isi recupereaza paguba care se datoreaza propriilor erori!

Dupa ce au incasat multumirile de rigoare din partea rezervistilor de la categoria "negri" care s-au vazut iesiti in mod miraculos din epoca de criogenare a pensiilor lor, functionarii Casei de Pensii a M.Ap.N. au raspuns ceva in genul: "- Stati linistit, operatorul dosarulul Dvs. de pensie a facut o eroare, dar o corectam si va luam indexarea inapoi luna viitoare! Conform dosarului Dvs., abia in august 2028 veti iesi din "inghetare!". Regula se cunoaste: indexarea se transforma in suma incasata necuvenit, rezervistii in cauza sunt somati sa restituie suma in 15 zile, iar daca nu o fac, sunt executati un pic silit prin poprire pe pensie. Tinand cont ca este vorba doar de o eroare ce vizeaza doar o singura luna, cazul este fericit! Insa, este de presupus ca majoritatea pensionarilor militari criogenati din clasa "negri" nu au sesizat eroarea, fiind pe drept temei ametiti de haosul legislativ care stabileste la acest moment pensiile militarilor, acestia avand convingerea ferma ca stie Casa de Pensii ce face! Urmare a celor mentionate, este de asteptat sa existe mii de cazuri de rezervisti criogenati care vor beneficia din eroare de pensii indexate luna de luna si an de an  si in viitor. Problema de fond este insa alta! Ca intotdeauna in astfel de situatii, intr-un final Casa de Pensii se va sesiza asupra situatiei, fie in urma unui control intern, fie in urma unui control al Curtii de Conturi! Odata sesizata eroarea care apartine propriilor functionari, Casa de Pensii nu va face decat ceea ce a mai facut si altada: sa isi execute silit victimele urmare a incompetentei institutiei!

Legat de cele mentionate, nu trebuie sa fim prea rigizi nici cu functionarii Casei de Pensii! Intr-un fel, urmare a haosului legislativ existent, pana si functionarii au dreptul sa fie ametiti in egala masura ca victimele lor, angajatii caselor de pensii din sistemul de aparare fiind pusi in situatii profesionale de-a dreptul stupide cand vine vorba de indexarea pensiilor: Col. (r) Ionescu este la clasa "albi" si i se indexeaza pensia normal, Col. (r) Popescu este la clasa "negri"si nu i se indexeaza pensia pana in februarie 2016; Mr. (r) Stan este la clasa "albi" si i se indexeaza pensia normal, Mr. (r) Bran este la clasa "negri" si nu i se indexeaza pensia pana in luna septembrie 2019 s.a.m.d. Vai de mama ei de Romanie stupida!

MORALA

Situatia prezentata este o noua dovada a faptului ca desfiintarea pensiilor militare incepand cu anul 2011, continua sa produca haos si dupa 5 ani, iar in lipsa modificarii legislatiei - haosul va dura multi ani de acum inainte! Victimele sunt aceleasi: militarii cu pensii diminuate in regimul Boc-Oprea- Basescu! Ponta pretinde ca ar fi indreptat prin Legea nr. 241/2013 anumite erori ale guvernarii trecute, insa  cat timp legea in cauza mentine Art. 1 (4), rezultatul nu este decat criogenarea pensiilor militarilor cu pensii diminuate in trecut! Ca sa nu mai discutam de haosul creat de astfel de carpeli legislative, asa cum am demonstrat in material!

La modul tehnic, situatia prezentata poate fi rezolvata intr-un mod extrem de simplu, printr-o banala ordonanta de urgenta si ceva bunavointa, care sa abroge imediat acel Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013, urmat de modificarea Art. 1 (1) astfel incat pensiile reintregite sa devina pensii in intelesul Legii nr. 119/2010 si a Legii nr. 263/2010. Bineinteles ca si o viitoare lege a pensiilor militare poate rezolva situatia, insa legea in cauza este la acest moment doar o himera bazata pe texte si termene iluzorii, tot ce este cert fiind doar ca realitatile prezentate in material se produc acum! Din nou!

NOTA: Cei aflati in situatia prezentata in material, sunt rugati sa analizeze cu atentie textul Legii nr. 125/2014 privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii si a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 125/2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii si sa isi expuna parerea: legea mentionata se aplica si pentru debitele constituite dupa data de 01.10.2014 sau doar pentru debitele constituite inainte de data de 01.10.2014? Intrucat indexarile acordate accidental vor fi transformate mai devreme sau mai tarziu, in debite (adica "victimele" functionarilor caselor de pensii care au comis erori, vor fi oricum "siluite" sa dea banii inapoi)!

[Persoanele care nu cunosc cu exactitate anul si luna pana in care pensiile acestora raman neindexate/inghetate urmare a perversului Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013,  pot utiliza calculatorul de aici! Nu trebuie decat sa descarcati fisierul, introduceti datele in celulele verzi (cuantumul pensiei militare din decembrie 2010 si cuantumul pensiei in sistemul public diminuat in baza Legii nr. 119/2010 aplicate cu OUG nr. 1/2011), dati click undeva in afara tabelului pe foaia de calcul, iar calculatorul isi va face singur treaba (marja de eroare este infima). Asa in mare, perioada de "inghetare" este de cca. 1 an de neindexare incepand cu anul 2014 la fiecare diferenta de 4% lei intre cuantumul pensiei militare din decembrie 2010 si cuantumul pensiei in sistemul public diminuat in baza Legii nr. 119/2010 aplicate cu OUG nr. 1/2011].

57 de comentarii:

 1. Pensia

  Altă chestie
  E scoaterea la pensie
  Astăzi eşti funcţionar
  Însă mâine pensionar.
  Poate te interesează
  Pensia cum se calculează.
  Ei, uite cum se calculează:
  Din 35 de ani servici
  Care vor fi socotiţi
  Scazi primii ani de şcoală
  Şi absenţele de boală,
  Zilele de sărbătoare,
  Orele suplimentare,
  Plus un an şi patru luni.
  Tragi o linie şi aduni.
  Pe urmă împarţi la cinci, apoi
  Ce-ţi dă înmulţeşti cu doi,
  Scazi anul când te-ai născut,
  Adaugi tot ce-ai scăzut
  Şi la cifra ce-a ieşit
  Pui un zero la sfârşit.
  Anii pentru însuraţi
  Se vor socoti dublaţi
  Adică ani de război
  Socotind că-n vremea asta
  Te-ai războit cu nevasta.
  La totalul obţinut
  Pui trei zero la-nceput
  Scazi anii de celibat
  Ridici restul la pătrat
  Şi-astfel într-o primă fază
  Afli sumele de bază.
  Apoi le extragi la toate
  Rădăcinile pătrate
  Şi la suma dobândită
  Aplici cota cuvenită,
  Care nu trebuie să fie
  Mai mare de 5 la mie.
  Din suma rămasă brută
  Scazi 4 şi 8 la sută
  Trei la mie la pompieri,
  Impozitul pe averi.
  Supracota respectivă,
  Taxele pentru colivă,
  Cinci la sută pentru dric,
  Pe urmă nu mai scazi nimic.
  Din totalul rezultat
  Verşi 2/3 la stat
  Şi restul ţi se cuvine
  Nu ştiu dacă mă exprim bine!

  poezie de Constantin Tănase

  RăspundețiȘtergere
 2. "Fenomenul" este prezent peste tot. Mie mi-a crescut cu 5 lei. Am tras concluzia ca am trecut pe contributeala. Ar fi de rasul-plansu sa apara o hotarare de genul celei pe care o propuneti. Cel putin pentru mine ar fi o pierdere: pe 241 n-am fost indexat, iar la o eventuala indexare, nu voi mai fi pe 241...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca nu ai inteles dumneata ceva bine! Propunerea NU este de abrogare a Legii nr. 241/2013, ci doar a Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013. Acesta este cel cu "inghetarea" pensiilor! Abrogarea articolului este benefica inclusiv pt. dumneata, intrucat ai beneficia si de indexarea pe 2013 si 2014, plus 5% pe 2015 si nu 5 lei!

   Ștergere
 3. Retroactiv??? Mira-m-as?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca se abroga articolul in cauza, pensia va fi indexata conform cuantumului din 2010, dupa singura lege care reglementeaza indexarile: Legea nr. 263/2010, art. 102. Practic nu ar fi nimic retroactiv, casele de pensii nu pot constata decat faptul ca nu v-a fost indexata pensia stabilita in baza Art. 1(1) (cei intreaga) inca din 2014, fiind obligatia lor sa se conformeze.

   Ștergere
  2. Ar fi bine! Dar nu mai fac obiectul L241 !!!

   Ștergere
  3. Ati avut noroc ca ati scapat doar cu un an de "inghetare"! Ati avut o diferenta intre cele 2 pensii undeva la 200 lei! Foarte multi mai avem insa de asteptat! Unii mult si bine, altii definitiv, adica pana cand pleaca in viata cealalta!

   Ștergere
 4. Iar se fac interpretari hazlii ale legilor ...

  L.241/2013 NU STABILESTE pensii !
  Aceasta lege PUNE IN PLATA niste cuantumuri !

  Pensiile LEGAL CUVENITE au fost STABILITE in urma recalcularii-revizuirii !

  Art.1(1)/l.241 spune :
  (1) Pensiile recalculate sau revizuite, ... ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, SE PLATESC IN CUANTUMUL cuvenit pentru luna decembrie 2010.
  ****** Acest articol NU SPUNE : "(1) Pensiile recalculate sau revizuite, ... ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se STABILESC în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010 , si devin PENSII IN INTELESUL L.119/2010 " .

  Ca urmare ... eliminarea art.1(4) nu ar produce "preluarea" automata la indexari a cuantumurilor prevazute de l.241 .
  Eliminarea acelui art.1(4) ar conduce la raminerea in plata "pentru eternitate" a acelui cuantum ...
  - nu exista nici o limita de timp pina la care se plateste acel cuantum ,
  - nu exista nici un element care sa spuna cu ce s-ar inlocui acel cuantum (in varianta ca ar fi existat o limita de timp pentru plata acelui cuantum) .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da! E problema juristilor cum acordeaza abrogarea articolului cu ceea ce ai mentionat si cu L. 263. Important e sa dispara haosul.

   Ștergere
  2. Va dispare, prin calimentare si falconare !!!

   Ștergere
 5. Chestia cu "brambureala" are si o explicatie ...

  Pensiile pe l.164 (dar si inainte de ea) erau "gestionate" de 40 de oameni (Sectia "Pensii" din DFC/MApN) ...
  Acesti 40 de oameni "gestionau" pensiile pentru vreo 79.000 pensionari ... plus iesirile masive la pensie din perioada restructurarii ...

  Dupa intrarea in vigoare a l.119 ... s-a infiintat Casa Sectoriala de Pensii a MApN ... Cu 120 de persoane !
  Numarul de pensionari in plata este (mult) mai mic ... Multi "au iesit din sistem" , iar iesiri (noi) la pensie sint mult mai putine deoarece "sursa" de pensionari (cei in activitate) este mult mai mica ...

  Baietii si fetitele de la CPS nu reusesc "sa dovedeasca"_cantitatea de munca deoarece se fac permanent recalculari ale pensiilor re...re...re...

  Aceste recalculari conduc la micsorarea multor pensii din l.119 ... care intra , automat , in l.241 ... Ca urmare impricinatii nu vad micsorarea pensiei . Ei , impricinatii , nestiind sa citeasca deciziile pe care le primesc !
  Ei , impricinatii , citesc numai cuponul de pensie ... habar n-au ei de ce si cum cu pensiile lor ...

  Baietii si fetitele de la CPS nu mai au timp sa verifice si ce fac calculatoarele ... ei trebuie sa faca recalculari ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E simplu! Ca sa nu mai greseasca, cei in baza L. 241 trebuie inclusi intr-un program separat de calcul cu mentiunea "ATENTIE! NEGRI SI EVREI!" Iar ceilalti sa ramana la "ALBI".

   Ștergere
 6. @R-2650027 ianuarie 2015, 16:36 :
  Haosul nu poate disparea decit intr-un singur mod : lege a pensiilor militare de stat , care sa cuprinda , PRIN RECALCULARE si pe actualii pensionari !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scrie in material ca asa este! Dar deocamdata este o ILUZIE! E drept ca unele "surse" spun si altceva: ca va fi precis si repede. Dar nu din cauza ca cerem noi, ci din cauza "morcovului" rusesc. Cica intelegerea e in felul urmator: " - Bagati-i repede intr-o lege care sa fie denumita la misto a pensiilor militare ca e groasa treaba cu rusii si s-ar putea sa avem nevoie de fraieri! Dar fara recalculari, actualizarea cu soldelor activilor si alte chestii! Bagati-i cu aceleasi pensii! Fraierii or sa citeasca doar titlul si vor fi mandri foc ca au iar pensii militare, nu or sa se prinda de farsa! Dar macar cand vin rusii avem si noi o rezerva acolo!"

   Ștergere
  2. Si daca fraierii citesc tot si se prind de farsa? Cica in istorie ar exista un precedent ceva privind intoarcerea armelor!

   Ștergere
 7. Stimati domni,
  Eu am primit pentru luna ianuarie 2015 pensia majorata, adica am depasit cuantumul din decembrie 2010 aplicandu-se aln. 4/art.1/L.241. Nu as vrea sa credeti ca ma bucur si le voi multumi din inima tovarasilor Ponta, Oprea si Dusa pentru ca daca s-ar fi aplicat indexarile din 2013, 2014 si 2015 la cuantumul din decembrie 2010 cuantumul pensiei in ianuarie 2015 ar fi fost mai mare cu 357 lei net. Deci, pierderile pe anul 2015 vor fi de 4.284 lei, pe anul 2014 au fost de vreo 3.700 lei iar pe anul 2013 de vreo 3.200 lei. In trei ani am pierdut 10.000 lei.
  Nu ma astept sa fiu taxat de Casa de pensii pentru ca si din calculele mele a reisit ca in acest an trebuia sa depasesc cuantumul din decembrie 2010 prin indexari. Nu am folosit sistemul dumneavoastra de calcul ci modul de calcul al pensie publicat de Observatorul militar anul trecut sau acum doi ani. Fata de calculul meu casa de pensii mi-a dat cu un leu mai putin.
  Repet, sa nu credeti ca ma bucur ba dimpotriva sunt suparat nu numai pentru pierderile in bani ci mai mult pentru batjocora la care suntem supusi de catre politicienii de doi bani gauriti dar si de catre acei ticalosi din randurile noastre care spun ca ne apara interesele si fac tocmai invers. Ma refer in special la Dogaru (facut ofiter la apelul bocancilor celor ce lucrau la GAZ, cotetul porcine) si la Iliescu - o sluga nenorocita de ti se intoarce stomacul pe dos cand il auzi vorbind pe langa sefi. Dar este si vina noastra ca ne-am dat soarta noastra pe mana lor. Sunt multe asociatii ale cadrelor militare care pana in present au dovedit demnitate si minte limpede. Le intreb: de ce nu se unesc ca sa sa-si faca vocea auzita ??!!
  Consider ca proietul de lege lansat de Dusa este mai degaba o divesiune. L-a facut intentionat in halul asta, mai ales cu art.110 si art.111, pentru a fi contestat. Apoi va afirma: vedeti, eu am vrut dar astia tot sunt nemultumiti ! Asa ca va fi pus in discutie in parlament la pastele cailor !!! Sper sa gresesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deci, ati "scapat" de datorie si ati ajuns exact cu aceleasi procente diminuare pensie fata de o pensie identica in octombrie 2013, dar care nu fusese "inghetata" prin L. 241/2013. Statul si-a recuperat sumele destinate de reintregire prin neacordarea indexarilor la pensia asa-zis "reintregita", iar Dvs. ati ajuns tot ca ca la inceput! Boc v-a diminuat frontal, iar Ponta, Oprea si Dusa v-au diminuat "pe la spate". Asta atrageam si noi atentia inca din 2013 celor care inca nu le-a "picat" fisa asupra a ceea ce li se intampla.

   Ștergere
  2. Aveti perfecta dreptate, am ajuns la cuantumul pensiei in ianuarie 2015 aproape de cat trebuia sa fie in ianuarie 2013 daca se aplica indexarea la decembrie 2010 ( diferenta este de 21 lei) iar dupa cum se poate constata diferenta de la an la an creste. Pe la mine este o vorba: sa le fie de lumanari tuturor celor care ne-au facut acest lucru. Este obligatoriu a se adopta o lege a pensiilor militare dar care sa fie corecta si echitabila pentru toti indiferent de anul iesirii la pensie, mai precis anul trecerii in rezerva cu drept de pensie

   Ștergere
  3. @ Anonim 27 ianuarie 2015, 19:25. Atunci sa le fie "de lumanari"! 'Zgura mamii lor de legionari impaiati!

   Ștergere
 8. Pe surse: Prin noua lege se va da posibilitatea optarii pentru mentinerea in sistemul public de pensii dar cu recalularea punctajului mediu anual prin luarea in calcul (impartirea) la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani. Doar este legea sistemului unitar de pensii...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa fie primit! "Miroase" a implicare "pana la capat" a militarilor activi contra "gogosilor" unora din rezerva/retragere ale caror pensii au fost "umflate cu pompa" in 2011!

   Ștergere
  2. Pe RoTV..Cretuleasca ..se schimba paradigma pensiilor ..ai contribuit primesti nu ai contribuit ...-LULA...

   Ștergere
  3. @ Anonim27 ianuarie 2015, 22:32.Unde sa contribuim!Ca daca spune de aia sub 45 de ani care suntem obligati sa contribuim la pensia privata obligatorie,primim precis LULA!Exact cum o sa pateasca si aia de la fondul public in 2-3 ani!

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 10. Chestia cu contributivitatea e o ineptie! Nici dupa intrarea in vigoare a Legii Unitare a pensiilor lui Seitan , militarilor activi nu li se retine vreo alta suma in plus pentru pensie.Si atunci, cum sa aplici principiul contributivitatii?! Nu mai spune nimeni nimic despre intalnirea finala ce trebuia sa aiba loc marti 27 ian. E un semn de intrebare mare.Eu am serioase rezerve in privinta autenticitatii proiectelor de tot felul ce au aparut pe unde nu te astepti. In rest, vax albina: toti o apa si-un pamant( Dogaru, Iliescu,Dusa,Oprea )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poti fi sigur ca proiectul preyentat pe Cuiul Catarii este cel dat sefilor de sindicat pe data de 13. In plus a aparut si pagina Federației Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza"pe http://www.snapromania.ro/comunicat_708_proiectul_legii_privind_pensiile_militare_discutat_la_guvernul_romaniei
   Este acelasi proiect confirmat din doua surse.

   Ștergere
 11. http://www.snapromania.ro/comunicat_717_omai_nr_4_din_2015_privind_conditiile_de_acordare_a_majorarii_salariale_pentru_personalul_mai
  ORDIN Nr. 4 din 23 ianuarie 2015 privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformi......

  RăspundețiȘtergere
 12. Uitati-va de unde ne vine "fericirea" privind pensiile:

  COMUNICAT NR. 1 din 15.01.2015
  În ziua de 13.01.2015 a avut loc la Guvernul României o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţi ai cadrelor militare active, pensionarilor militari şi sindicatelor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă, alături de viceprim ministrul, domnul Gabriel OPREA au mai participat şi Ministrul Apărării Naţionale, Ministrul Finanţelor, Ministrul Justiţiei şi un secretar de stat din Ministerul Muncii
  Din partea A.N.C.M.R.R. au participat la şedinţă domnul general (r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, preşedintele asociaţiei şi comandor (r) Constantin ALEXANDRU, Şeful Departamentului Juridic.
  Întâlnirea a avut drept scop prezentarea ultimei variante a proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat, întocmită de Ministerul Apărării Naţionale, cu precizarea că pe parcursul discuţiilor, dacă mai apar eventuale propuneri de amendamente şi completări, să fie prezentate, în scris, la Ministerul Apărării Naţionale, la instituţiile de resort implicate, în timp util, pentru a putea fi supuse aprobării Parlamentului României în luna februarie când începe sesiunea legislativului.
  În ceea ce ne priveşte, vă informăm că din amendamentele propuse de A.N.C.M.R.R. (care au fost comunicate pe parcursul intervenţiei în diferite perioade şi la filiale) majoritatea sunt incluse în proiectul legii respective, cum ar fi:
  - pensiile militare în plată, cu excepţia pensiilor acordate în baza Legii nr.263/2010, nu se mai recalculează;
  - se anulează toate prevederile din Legea nr.263/2010 referitoare la pensiile militare şi se vor calcula conform prevederilor Legii Pensiilor Militare de Stat;
  - Legea Pensiilor Militare de Stat abrogă prevederile Legii nr.119/ 2010, ale O.U.G.nr.1/2011 şi toate dispoziţiile contrare prezentei legi;
  - în stabilirea cuantumului pensiei să se ia în calcul venitul brut obţinut de viitorul pensionar în ţară şi misiuni în străinătate;
  - pensiile militare sunt pensii militare de stat, specifice serviciului militar şi nu pot fi nici contributive nici ocupaţionale;
  - pensiile militare aflate în plată în momentul adoptării noii legi redevin pensii militare de stat.
  Conducerea A.N.C.M.R.R. îi asigură pe toţi membrii asociaţiei că prin numirea asociaţiei de a apăra drepturile şi interesele cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ale familiilor acestora în scopul asigurării protecţiei sociale, va analiza cu responsabilitate variate de lege prezentată şi, după caz, va face şi eventuale alte propuneri susţinând cu tărie ca amendamentele care apar din partea structurilor prezente la şedinţă să nu afecteze cu nimic din drepturile obţinute de pensionarii militari, susţinând principiul respectării neretroactivităţii legii.
  Biroul Permanent Central îşi exprimă speranţa şi convingerea că Guvernul şi Parlamentul României vor fi de acord cu promovarea proiectului de Lege a Pensiilor Militare de Stat dovedind respectul cuvenit profesiei militare şi a rezervistului militar.
  Stimaţi camarazi,
  În încheiere vă asigurăm că vom aduce la cunoştinţa tuturor filialelor evoluţia evenimentelor referitoare la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.
  VICEPREŞEDINTE ŞI PURTĂTOR DE CUVÂNT AL A.N.C.M.R.R.
  General-maior (r)
  Victor CONSTANDA
  O mai mare ticalosie nici ca se poate. Acesti indivizi au tupeul sa ne spuna camarazi. Ce camaradenie este aceasta cand ei au pensile umflate de stapanul lor Oprea iar noi le avem scazute, tot de Oprea ?!! Trebuie sa fim foarte atenti. Fiecare trebuie sa actioneze pe unde poate astfel ca parlamentul sa nu adopte o asemenea aberatie. Daca trece de parlament sa inaintam cat mai multe petitii presedintelui pentru a nu o promulga!  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Costanda asta, nu-i personagiul ala al lui IL Caragiale?

   Ștergere
  2. RECALCULARE PENTRU TOTI TAVARISCI PALKOVNIKU ! Asa e corect ! Nu mai umblati cu minciuni si minciunele !

   Ștergere
  3. Am scris despre "moastele" stupide de la ANCMRR si acel comunicat intr-un material anterior. Ar fi necesara o completare: imediat dupa comunicat, "moastele" comuniste de la sefia ANCMRR au fost luate la "stanga" de o serie de lideri ANCMRR din teritoriu. Cu surle si trambite, scantei, amenintari, invective si tot tacamul!

   Ștergere
 13. Gata e "pe vine" ... legea pensiilor militare ...
  Numai ca "mucles" ... nu-i deranjati pe ăia care se fac ca lucreaza ... ăia din fruncea scmd ...
  Dormiti linistiti ... conducerea scmd lucreaza pentru dumneavoastra !
  Dar nu-i cazul sa stiti la ce si cum lucreaza ! ...

  ://sindicatulcmd.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. c. alexandru & m. ilescu de la ancmrr28 ianuarie 2015, 18:30

   Asa!Bine le-ai zis-o!!Bazati-va pe noi astia de la ancmrr!!

   Ștergere
 14. Colonelul de Negru ....

  IN CAUTAREA UNUI PROIECT DE LEGE


  Dupa prealungile sarbaUtori de iarna, rezervistii militari s-au vazut nevoiti sa amane sine die analizele prin care sa-si masoare colesterolul si glicemia, confuz bulversati de stirea ca in noua sesiune parlamentara ar intra in dezbateri un proiect al mult asteptatei legi a pensiilor militare de stat.
  Informatii oficiale fiind prea putine si extrem de vagi, a inceput goana dupa surse. Care este varianta oficiala de PROIECT pe marginea caruia s-a discutat ? Haideti sa facem propuneri de amendare,sa ne mobilizam ! De acord. Din analiza versiunilor de proiect pe care le cunosc ( si nu-s putine !) se impune. Dar cum sa propui un amendament corect la unui text despre care nu stii cat de corect este ? Mai ales ca au navalit pe toate caile variante imposibile, pareri ciudate, ipoteze adevarate, mai putin adevarate, elucubratii .... Si atunci ?
  Ar fi totusi ceva....
  A trecut nebagat in seama un comunicat al Federației Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza" care anunta la 14.01.2015 ca d-l Iulian Surugiu, președinte, a participat la ședința de la Guvernul României alături de reprezentanți ai Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, precum și alți factori de decizie, ședință în care s-au purtat discuții despre proiectul legii privind pensiile militare.
  La acel comunicat au atasat proiectul de lege .(aici)


  Cum nu am absolut niciun motiv sa nu-i cred, postam mult cautatul document in baza caruia se presupune ca s-ar fi purtat discutii si pe care trebuie sa-l amendam.Cat se poate de repede.

  Dl.col.r. Dogaru ne-a spus putin. De ce ? Nu discut aici motivele, dar nici intr-un caz nu pot accepta tampenia absurda a pactului dezavantajos.Qui prodest?


  Dintr-o rapida citire a proiectului de mai sus, rezulta mari probleme ! Mai rau nu se putea. Si fiindca sunt chestiuni de neacceptat, suntem « mobilizati » pe diferite cai la treaba, la lupta. Sa faceti ceva... Da` cand faceti ceva si pentru noi? Unii ne « cheama » la strans semnaturi. Altii chiar daca nu mai sunt nici macar membri de sindicat de demult, de cand le-a crescut cuantumul pensiei peste noapte ca fatul frumos din poveste, retrasi pana mai ieri de tot din « viata publica « , preocupati doar de can-can tv, nemultumiti de toate si de tot, ne « cearta » acuma pentru ca nu facem destul loby pe langa guvernanti. Ca sa ne dea...Sa nu cumva sa ... Sa nu se ......Oricum, orice, numai sa nu se recalculeze ! Pai de ce oare ? Ca sa nu se constate ca ...ce ? E prea mare ? Daca e pe bune, sa-ti traiasca si sa o mananci sanatos multi ani de aici inainte. Cu toate ca, nu-i asa ? E mai buna pensia lunga ...

  RăspundețiȘtergere
 15. @c. alexandru & m. ilescu de la ancmrr28 ianuarie 2015, 18:30 :
  Nu inteleg unde bati !!!

  RăspundețiȘtergere
 16. Chit ca vor exista unii care o sa zic ca aiurez , eu insist si revin cu niste date din luna decembrie 2011 cand s-au transmis public ultimile tabele cu situatia pensiilor recalculate conform L119/2010 si OUG1/2011. Daca unii au disparut fizic , statistic parametrii nu sunt prea mult afectati.
  In 08.Dec. 2011 erau in evidenta 76890 pensionari MApN dintre care 69343 cu pensii crecute sau nemodificate fata de Legea 164/2001 si 7547 cu pensiile reduse in raport cu cuantumul stabilit prin Legea 164/2001 ( fata de ded. 2010) . In urma indexarilor succesive care au avut loc incepand cu anul 2013, prin aplicarea Legii 241/2013 numarul pensiilor care au scazut la recalcularea din 2011 a evoluat astfel:
  - in 2013 ( idexare 4%), incepand cu octombrie , au ramas 7545 pensii cu cuantumul din Dec. 2010 (99,97%);
  - in 2014 ( idexare 3,75%) au ramas 7542 pensii cu cuantumul din dec. 2010 (99,93%);
  - in 2015 (indexare5%) au ramas 7219 pensii cu cuantumul din dec. 2010 (95,65%).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Retinut ideea de baza, desi ati gresit procentajele. Din spusele dumitale ar insemna ca la acest moment 7219 pensii inseamna 95,65% din totalul pensionarilor care mai traiesc! Sa fi fost doar 7547 pensionari in 2010? Sau eram cam 160 000 in 2010, si au murit vreo 152 000 intre timp?

   Nu conteaza! Dar la ce foloseste aceasta statistica? Trecem peste eroare cu procentajele, si mergem la obiect. Esenta este urmatoarea: trecand peste exceptii, in 2010 au scazut niste pensii in medie cu 25-30% dintr-o stupiditate legislativa. S-au amestecat 2 grupe de munca de pe vremuri Gr. I si Gr. II, cu 3 grupe de munca dupa anul 2001 care sunt: CD, CS si AC. Niste idioti NU au observat faza si conform L. 119/2010, au aparut in realitate doar 2 grupe:
   - Gr. I = CD;
   - Gr. II = CS + AC.

   Acum ce se intampla? Cum, dupa L. 119/2010 grupa I are 25% in plus fata de CN, si grupa II are in plus 25% fata de grupa CD. Problema este ca dupa anul 2001, au aparut 3 grupe. La pensia dupa L. 164/2001, era cam acelasi lucru cu acele procentaje, doar ca erau calculate altfel. Astfel incat: unul din CD avea in medie o pensie mai mare cu cca. 25% fata de unul din CS, unul din CS avea in media o pensie mai mare cu cca. 25% fata de unul din CS. DAR! SI AICI E PROBLEMA FUNDAMENTALA! SI CEL DIN AC AVEA CU CCA. 25% O PENSIE MAI MARE DECAT UNUL DIN CS. INTELEGI DUMNEATA CUM STA TREABA?

   Si a venit Legea 119/2010 care "ne-a luat la misto" pe cei din AC: adica legea a zis ca suntem si noi pe acolo ca grupa de munca. Poanta este insa ca in idiotenia lor, incurcand 2 grupe dinainte de anul 2001 - Gr. I cu Gr. II, cu 3 grupe de dupa anul 2001 - Gr. CD, Gr. CS si Gr. AC, cand sa atribuie punctajele corecte in functia de vechimea totala in munca, au taiat pur si simplu 25% in plus a grupei AC fata de grupa CS. Desi vechimea suplimentara in grupa AC este pur si simplu DUBLA fata de vechimea suplimentara in grupa CS.

   Urmarea! Din stupiditatea legislativa mentionata, au scazut pensiilor celor din AC in medie cu 25%. Marje medie in functie de vechimea efectiva in grupa AC baza L. 164/2001 este de 20-45%. Luand in calcul o majorare a pensiei cu in medie 4% anual si scaderea pensiei in meide u 25%, cei din AC NU pot depasi cuantumul pensiei din 2010, mai devreme de anul 2019.

   Prin urmare, toate calcule privind iesirea din "inghetare" sunt eronate. Acest lucru s-a intamplat in 2010. S-au taiat "din pix" pensiile celor din grupa AC cu in medie 25%, sume care s-au acordat pt. marirea altori pensii, desigur!

   Ce poate fi corect in calculul dumitale este numarul celor cu pensii diminuate! Cei din AC am fost si suntem oricum foarte putini, asadar nr. initial vehiculat al celor cu pensii diminuate de 15 000 este relativ corect. Toata lumea respecta specialitatile din AC (piloti, parasutisti, cercetasi prin parasutare, alpinisti, scafandri, pirotehnisti, militrii de pe submarin, trupele antitero si alte cateva specialitati din acestea de "scris poezii"), dar realitatea este ca exact aceste specialitati au fost "belite"! Totul din cauza unor idioti comunisti care au facut legea si care fiind din anii 1960 nu auzit in viata lor decat de Gr. I si Gr. II de munca, si cand s-au trezit ca au simultan si 2 grupe de munca si 3 grupe de munca, li s-au blocat neuronii si a iesit ce a iesit!

   Ștergere
  2. Domnule Trofin, ai spus bine ca aiurezi si am sa-ti spun si de ce. In toate tabelele cu "Situatia revizuirii pensiilor in M.Ap.N. " pensia mea, conform L.119 (OUG1), crestea in raport cu pensia potrivit L.164. Pe langa aceasta am primit si vestita scrisoare de la Oprea in care eram anuntat ca pensia mea a crescut si voi primi drepturile restante. Dar ce sa vezi, surprize, surprize, cand am primit decizia de pensie pe 06.01.2012 am constatat ca nu numai nu crestea ci dimpotriva era scazuta cu aproape 400 lei. Data semnarii deciziei de revizuire: 05.12.2011. Deci, in timp ce pe site-ul M.Ap.N. aparea ca pensia mea a crescut loctiitorul sefului casei de pensii a semnat decizia prin care cuantumul pensiei era scazut cu 400 lei. In toate contestatiile am prezentat acest aspect dar nu am primit niciun raspuns. Comisia de contestatii mi-a comunicat ca nu este de competenta ei acest lucru. In concluzie, acele tabele cu situatia revizuirii pensiilor postate pe site-ul M.Ap.N constituie praf in ochii prostilor pentru a demonstra ca Oprea s-a tinut de cuvant.
   Domnule Trofin, realitatea este cu totul alta adica cea care se vede acum, foarte multi militari au fost afectati de aceasta mizerie facuta de Basescu, Boc, Oprea si continuata, adevarat partial, de Ponta. Nu mai spun aici de toate celelalte aspecte: state de plata negasite, unele dintre nelizibile, discriminare privind grupele de munca etc. etc. Multumitii sunt in special cei carora le-a crescut, la multi dintre ei pe cai necinstite. Acum daca se va afla adevarul va fi cam rau pentru ei, bani dati inapoi, pensia micsorata. De aceea astia nu vor sa se modifice legea pensiilor. Dar odata si odata adevarul va iesi la iveala, sper.

   Ștergere
 17. 1) Pentru R-2650028 ianuarie 2015, 21:31 : procentele se refera la numarul de pensii care au scazut , conform tabelelor din 08.12.2011 nu la numarul total de pensii , adica 76890 ( eu asa am numarat in acele tabele).
  2) Imi cer scuze pentru cazul domniei voastre , dar m-am referit la data de 08.12.2012 nu la date ulterioare cand s-au petrecut mai multe schimbari. Prin datele pe care le-am evidentiat am vrut sa fac o avertizare tocmai asupra faptului ca tabelele din 08.12.2012 au fost mincinoase. Daca ati sezizat , pentru anul 2013 doar 2 pensii micsorate la recalculare au depasit cuantumul din dec. 2010 iar in anul 2014 numai 5 pensii micsorate au depasit cuantumul din dec. 2010 . Realitatea este cu totul alta. Din datele furnizate la participantii pe forumurile de discutii mult mai multi pensionari cu pensii micsorate prin recalculare au depasit cuantumul in plata definit de Legea 241/2013. Este si cazul ilustrului HuHuRez care vede in pensionarii beneficiari ai legii 241/2013 niste privilegiati ai natiei romane.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Trofin,
   Faptul ca va cereti scuze dovedeste ca sunteti un om civilizat si manierat, dar nici nu era cazul sa va cereti scuze. Aici discutam despre niste lucruri facute in bataie de joc la adresa noastra luandu-ne de prosti. Concret, in ceea ce ma priveste: pe data de 09.06.2011 in tabelul afisat pe site-ul M.Ap.N. cuantumul pensiei mele revizuite era egal cu cel conform L.164. Atunci mi-am zis, cum dracu', Doamne iarta-ma, sa iasa acelasi cuantum din doua procedee de calcul total diferite??!! dar tot eu mi-am zis, poate nu au terminat de calculat! Pe 21.06.2011 au aparut modficari in tabel, pensia mea a crescut cu 25 lei si asa a ramas pana la sfarsitul anului (detin 3 copii de pe aceste tabele). De aceea am si spus mai sus: in timp ce pe site-ul M.Ap.N. aparea ca pensia mea a crescut loctiitorul sefului casei de pensii a semnat decizia prin care cuantumul pensiei era scazut cu 400 lei. Deci, pe acest loctiitor nici nu l-a interest ce este afisat pe site-ul M.Ap.N.. O minima decenta il obliga ca macar sa se uite pe acest site si sa-si puna intrebarea de unde au aparut aceste diferente si sa ia masurile corespunzatoare. Dar, probabil ca el stia foarte bine ca pe site sunt niste falsuri, care sa arate ca Oprea a avut grija de militari si ca pensiile au scazut doar la 10% dintre acestia. De asemenea, tot acest loctiitor stia foarte bine ca nici cuantumul de pe decizia de revizuire nu este calculat corect din cauza motivelor pe care le cunoastem cu totii.
   Deci, cu pensiile noastre este o brambureala totala. Nu cred ca este cineva care sa aiba certitudinea ca pensia lui este calculata corect. De toata aceasta stare de lucruri, din punctul meu de vedere, principalul vinovat este Oprea si va spun si de ce. Pe blogul SCMD a aparut cu ceva timp in urma un material semnat de generalul Chelaru (poate l-ati citit si dumneavoastra). Generalul Chelaru arata ca a avut o discutie cu Oprea pe tema pensiilor si ca Oprea i-a spus ca Basescu i-a dat mana libera sa faca pensiile cum vrea. Dar Oprea in loc sa rezolve corect si echitabil problema pensiilor a folosit acest prilej in interesul lui ca politician: cine s-a inscris in UNPR sau a devenit simpatizant i-a crescut pensia, cine nu, vai de el. De aceea Iliescu-ANCMRR are UNPR-ul in suflet ca I-a crescut pensia, dupa cum spun unii colegi, cu 1.400 lei si tot el sustine acum ca pensiile de pana in 2011 sa nu se modifice. Vedeti, ticalos la ticalos trage.
   Inca o problema: sa stiti ca chiar daca depasesti cuantumul din 2010, prin indexari, diferenta in raport cu cei carora nu le-a scazut creste de la an la an. Faceti calculul la dumneavoastra , daca sunteti cu pensia scazuta, raportandu-va la pensia din decembrie 2010 si veti vedea ca asa este.

   Ștergere
 18. Domnului R26500
  Constat ca detineti o bogata baza de date. Este bine . Daca o aveti , v-as ruga sa o faceti cunoscuta. Eu am publicat mai multe statistici intocmite pe baza unor informatii oficiale. Ca sa intocmesc modele de calcul dupa propriile mele perceptii nu -mi este greu . Dar la ce fols?. Daca vreti sa depasim stadiul discutiilor pe care le poarta niste oameni care se comporta precum oamenii imbracati in pijamale cred ca ne trebuie alte informatii , concrete nu perceptii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In interviul de la DC News din 8 ianuarie, ministrul Dusa a precizat ca sunt 15 000 de pensii diminuate/inghetate in M.Ap.N. Noi am mai auzit acest nr. candva ca parte din faimosul total de 26 500 pensii diminuate per toate ministerele. Am auzit insa si un interviu din 2013 al M. Campeanu care preciza ca in 2010 au fost diminuate, in realitate, 40% din totalul de 176 000 de pensii ceea ce insemna ca fost diminuate 70 000 de pensii.

   La acest moment, practic nici nu mai conteza cifrele, ci doar faptul ca pensiile diminuate si reintregite prin L. 241, au ramas in realitate tot pensii diminuate, urmare a efectelor art. 1(4). Urmare a neindexarilor, pensiile reintregite raman in realitate an de an inapoia pensiilor indexate normal cu exact valoare in procente a actualizarii.

   Comparand orice pensie diminuata, reintregita si apoi "inghetata" cu o pensie cu cuantum identic la nivelul lunii oct. 2013 dar indexata normal, rezulta fara echivoc faptul ca atunci cand pensia "reintregita" incepe sa fie indexata, este de fapt cu aceleasi procente mai mica fata de pensia indexata normal, la fel ca inainte de aparitia L. 241.

   Situatie matematica confirmata si de comentatorul din data de 27 ianuarie, orele 18.21 si 19.25. A iest in acest an din "inghetare", dar a realizat ca pensia lui a ramas in urma cu exact aceleasi procente ca inainte de aparitia L. 241 fata de o pensie cu cuantum egal in oct. 2013. Prin urmare,.cine a avut pensia diminuata, tot asa a ramas, L. 241 fiind doar o "scamatorie" financiar-legislativa!

   Ștergere
  2. Ce sa-i faci daca ”binefacatorii” care s-au ”zbatut” pentru lege au zis ca si acum ,”mucles” las”ca-i bine si asa . La urmatoarea etapă obtinem tot prin ”mucles” indexarea si ce-o mai pica.
   Asa ca din ”mucles” in ”mucles” spre victoria finala ca doar noi contam ceilalti ...................pa si .....pusy. Nu va mai smiocaiti ca sunt si altii pricajiti insa daca-i ”mucles” pîna va rezolvati voi problema sa fie atunci ”mucles”. Numai sa tina fenta.

   Ștergere
 19. Este incalificabila atitudinea unor mari comandanti sindicalisti care accepta sa fie bagati in aceeasi oala militarii adevarati(ma refer la "militarii militari") cu un amalgam de alte profesii gen trombonisti, socratariati, cumnatariati, bagatori de seama si mancatori de zeama etc. Si acest lucru este de neacceptat mai ales in situatia in care trombonistii si bagatorii de seama sunt pe cale sa obtina sume frumusele lunar pe langa pensia contributiva iar "militarii militari" , cu sprijinul neprecupetit al marilor conducatori vor obtine praful de pe toba. De aceea, toate filialele trebuie sa actioneze cu fermitate, in limitele permise de lege pentru apararea drepturilor tuturor rezervistilor .Nu poti sa spui cu seninatate ca timpul de munca al unui trombonist spre exemplu nu poate fi normat si sa-l pui pe picior de egalitate cu cel care a jurat sub drapelul tarii si si-a sacrificat tineretea si viata sub drapel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Functionarii publici civili, respectiv politistii si cei de la penitenciare, care nu mai sunt sub juramant militar si nu mai efectueaza serviciul militar de nicio culoare, respectiv cei ntrati in sistem dupa anul 2002/2004, nu trebuie sa li se acordd drept de pensie militara! Ne facem de ras! Cei de dupa anul 2002/2004 apar periodic implicati ba in coruptie, ba vedem pe Youtube politiste dansand streaptease, iar acum am ajuns si de la penitenciare facand filme porno cu detinuti! Pensia militara NU trebuie acordata decat pt. efectuarea serviciului militar, oricui dar numai vechimea in serviciul militar!

   Ștergere
 20. @Trofin 29 ianuarie 2015, 09:25

  Mai intii ... bine-ai revenit in "lumea discutiilor" !...
  -------------------------------------------
  La un moment dat , in comentariul tau apare zicerea : "Prin datele pe care le-am evidentiat am vrut sa fac o avertizare tocmai asupra faptului ca tabelele din 08.12.2012 au fost mincinoase." .

  Nu sint sigur ca am inteles corect !
  Daca ceea ce se intelege de acolo nu este o simpla eroare de exprimare te-as ruga sa clarifici , "cu subiect si predicat" , urmatoarele :
  - tabelele cu evolutia pensiilor militarilor , publicate de MApN in iunie si octombrie 2011 , au fost sau nu "mincinoase" ?
  - avind in vedere actiunile ulterioare de recalculari facute de CPS , datele din acele tabele mai pot fi folosite ca elemente care sa prezinte situatia din rindurile militarilor pensionari in prezent ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1).Da , sunt mincinoase , fiindca este imposibil ca numai doua pensii in anul 2013 sa depaseasca , prin indexare , pragul limita prevazut de Legea 241/2013 Art.1 al.(1).
   2).Chiar daca ar fi fost adevarate , tabelele din 08 Dec. 2011 nu mai pot constitui o baza de referinta pentru prezent , decat sa comparam ce este azi cu ce a fost atunci. Eu am folosit acele date , din 2011 , ca sa arat ca s-a mintit pe seama justetii aplicarii programului de recalculare a pensiilor militare.

   Ștergere
 21. @trofin
  Unde ai gasit acele date?
  Evolutia numarului celor cu pensie in cuantumul din 2010 arata ca numarul initial de pensii micsorate a crescut in anul 2012,.prin re/revizuirile Dobritoiu, si apoi au ajuns din nou la numarul din 2011 prin indexari si plecari definitive.
  Interesant e faptul ca in prezent sunt numai 7219 beneficiari ai Legii 241/2013.
  Printre cei care nu mai sunt beneficiari ai acestei legi ma numar si eu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stimate domn , eu am zis la inceput ca analiza se bazeaza pe datele din 08. Dec. 2011. Ce s-a intamplat ulterior nu am date. Daca numarul pensiilor micsorate sau crescute s-a modificat in sus sau in jos fata de 08. Dec. 2011, nu cunosc . Daca situatia s-ar fi mentinut identica cu aceea prezentata public de catre MApN in 08 Dec. 2011 ( adica 7547 de pensii reduse fata de cuantumul din Dec. 2010) , evolutia ulterioara in anii 2013-2015 este conform situatiei pe care am prezentat-o , respectiv in 2013 au ramas 7545 pensii , in anul 2014 au ramas 7542 pensii iar in anul 2015 7219 pensii. Eu am vrut sa arat ca numarul pensionarilor care suporta consecintele aplicarii Legii 241/2013 este suficient de mare , in raport cu numarul total de pensionari din MApN ( in 2011 de 76890 pensionari, conform datelor oficiale pe care le pastrez si azi asa cum au fost date publicitatii ). Totodata ,m-am mirat de numarul mic de pensionari care au trecut de pragul Legii 241/2013 ( 2 in 2013 , 5 in 2014 si 328 in 2015 ) fiindca domnia voastra sustineati pe blogul pe care il patronati ca aceaste numere sunt mult mai mari. Mirarea mea are o singura explicatie , tabelele MApN din 08. Dec. 2011 s-au dovedit a fi MINCINOASE .Asa am raspuns si colegului meu Mos Alecu , da stimate coleg , acele tabele au furnizat date mincinoase. Ce s-a facut ulterior cu manevra numita HGS1019/2010 efectele au fost de scurta durata fiindca a venit un somnambul , cu numele de Dobritoiu , care a vrut sa arate ca este corect dar a facut o prostie.

   Ștergere
  2. Cu privire la HGS cu grupele probabil ideea de baza a fost sa fie scazute cat mai multe pensii astfel incat numarul nemultumitilor sa creasca si sa puna presiune pe executiv cu L241care sa repuna pe picioare pensiile alea mari de tot( pe L164 ,ca pensiile alea mari de tot pe L119, 263 oricum au ramas in picioare).Astfel s-a decis ca aplicarea unitara a unei legi mai favorabile pentru toti rezervistii sa fie considerata o frauda , ocazie cu care multi rezervisti au pierdut. Ca trombonistii, circarii, acrobatii etc au ramas cu grupa speciala ori alte conditii nu a mai contat, important a fost ca rezervistii sa piarda ca sa iasa in strada si sa cotizeze unde trebuie. Sa speram ca odata cu noua lege a pensiilor militare problemele sa fie indreptate( aplicarea unitara a HGS 1019 si stabilirea unui coeficient superior pentru "alte conditii"} si josnicia sa fie inlaturata iar artizanii josniciilor sa fie pusi la respect.

   Ștergere
 22. @Huhurez Rez 29 ianuarie 2015, 18:06 :

  Morcovuuuuu' !.......

  RăspundețiȘtergere
 23. Daca nea Huhu stie exact ca sunt 7219 beneficiari ai L241, stie mai multe! Problema e ca nu le da pe jgheab. Probabil, s-ar trage niste concluzii care supara.

  RăspundețiȘtergere
 24. NU va mai agitati "copii", dupa 01.03 vom avea alta conducere la minister si totul ramane asa cum am stabilit...Spuneti "merci" sa nu se inceapa din martie iar cu taierile si recalcularile pentru ca situatia tarii este foarte grea :)) si apoi, SASUL a promis "Romania, lucrului bine facut!", iar diminuareea pensiilor este un lucru bine facut pentru noii stapani, adica tot aia ai lui Base si Boc...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu mai devreme?! Ai relatii la DNA, sau de unde stii ca G. Oprea va fi "saltat" dupa 01.03, si nu mai devreme?!Doar suntem in plin sezon?

   Incearca sa nu mai asimilezi imaginea sasului cu a "portocaliilor"! A oferit suficiente dovezi ca NU vrea sa aiba nici in clin, nici in maneca cu acea epoca! Pana la urma, sasul este cel care a ridicat subit PIB pt. armata la 2%, ceea ce nimeni NU a facut pana la el!

   Ștergere
 25. va fi o lege militara de prin 2017..cand se va da 2% PIB..pana atunci vorbe.. (anul asta nu este prins in buget, la anul sunt alegeri..deci bani ioc...2017 probabil)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tinand cont de evolutia din EST, totul a devenit foarte imprevizibil! E chiar foarte posibila o lege a pensiilor militare, dar NU din motive umanitare, ci din cauza faptului ca rusii "penetreaza" zilnic spatiul aerian romanesc! Nu zice la A 3, dar o spun colegii nostri activi de la radiolocatie. Si Gorbaciov, si polonezii au confirmat ca treaba este "groasa". Context in care Romania este obligata sa iasa "la rampa" si cu ample exercitii de mobilizare! Fara legea pensiilor militare, exercitiile devin un dezastru. Nu e vorba doar de cadrele militare care la acest moment NU au nicio motivatie sa raspunda exercitiilor! Legea se refera si la SGP. Zeci de mii de SGP au parasit sistemul pana in 10 ani de zile vechime. Sunt militari pregatiti care nu mai necesita instruire suplimentara pra multa. Nici pe ei nu ii mai prinzi la mobilizare, dar daca scoti legea pensiilor militare "la rampa" se prezinta singuri, intrucat dupa demobilizare ar indeplini lejer conditiile de pensie militara macar anticipata!

   In situatia care vine dinspre EST, PIB pt. armata se poate regla intr-o singura zi "din pix". Din alocarile bugetare pt. alte ministere. ministere care oricum NU mai conteaza pt. nimeni in caz de razboi!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!