miercuri, 14 ianuarie 2015

Mesajul unui rezervist Charlie roman catre V. Ponta, M. Dusa, G. Oprea si R. Plumb: "Abrogati prin ordonanta de urgenta art. 1(4) din Legea nr. 241/2013!"

Mesajul se adreseaza in egala masura si liderului A.N.C.M.R.R. Gl. (rtg.) Mihai Iliescu, precum si  liderului S.C.M.D. Col. (r) Mircea Dogaru - singurii lideri ai rezervistilor luati in considerare de Guvern, acestia avand drept obligatie  elementara sa solicite ferm abrogarea articolului mentionat, ambii avand in organizatiile pe care le conduc mii si mii de rezervisti cu pensiile neindexate incepand cu anul 2013 urmare a articolului in cauza!

Cunoastem ca exista dezbateri privind o viitoare lege a pensiilor militare, acestea sunt binevenite la fel ca si legea in cauza, insa de la dezbateri la concretizare poate fi o cale prea lunga, fapt pt. care la acest moment "camasa mai aproape de corp" o constituie abrogarea Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013. Mai ales in conditiile in care tinand cont de declaratiile de astazi ale premierului Ponta, este posibil sa nu mai avem parte de manta niciodata, premierul excluzand practic o lege a pensiilor militare ("Pensii speciale nu se poate, dar un sistem care să îndrepte tot ce a mai apărut pe parcurs, că nu funcţionează şi tot felul de anomalii, da (...)].

Abrogarea Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013 are avea drept efect iesirea din perioada de "inghetare" a cuantumurilor pensiilor neindexate ale rezervistilor incepand cu anul 2013 - la multi pe viata ca si armata, si nu costa decat o ordonanta de urgenta! In caz contrar, neindexarea nu reprezinta decat o diminuare indirecta a pensiilor celor in cauza!

Tematica a fost reluata urmare a mesajului primit din partea unuia dintre miile de rezervisti Charlie de Romania cu pensiile neindexate (inghetate), pe care il redam ca atare, mesajul reprezentand cu siguranta vocea a mii si de rezervisti aflati in situatia descrisa!

"1. Azi am primit pensia pe luna ianuarie 2015. Normal, neindexata. Ceea ce le urez lui Ponta, Oprea, Dusa si celorlalti "trepadusi" care s-au opus abrogarii art.1(4) din Legea 241/2013 este sa-si cumpere lumanari de suma neacordata.

2. Daca la Legea pensiilor militare inca lucreaza "specialistii" lui Oprea, asa cum o fac de 3 ani, vor mai trece inca 3 ani pana la definitivarea acesteia. Iar peste 3 ani guvernul mincinosului va fi istorie.

3. Toata lumea spune ca pensiile noastre nu au fost indexate in anii 2014 si 2015. Nu-i adevarat. Nici in 2013 nu au fost indexate. Este adevarat, in 2013 am avut indexare cu 4%, dar aceasta era la pensia deja micsorata de guvernul Boc. Daca aveam pensia veche, indexarea se aplica la aceasta si nu la cea diminuata. Cand ne-au revenit pensiile vechi, indexarea din 2013 nu se regasea in aceasta. Deci, corect, pensia pe care o primim acum nu este indexata nici in 2013, nici in 2014 , nici in 2015. Va multumesc!"

Nu apare in mesajul primit, dar incheiem noi cu "Amin"! Sinistra situatie fiind perfect reala si de actualitate!

De ce rezervist Charlie? Mesajul aduce aminte din multe puncte de vedere de atentatele recente din Franta! Mai ales de milioanele de replici devenite celebre "Je suis Charlie!" In Franta s-au produs atentate directe cu mana armata asupra unor cetateni nevinovati! Cu toate acestea, nu exista decat diferente de nuanta intre atentatele produse in mod direct in Franta, si ceea ce s-a intamplat si se intampla inca pe cale legislativa rezervistilor romani cu pensii diminuate in trecut, actualmente inghetate (neindexate)! Probabil ca suntem constienti cei mai multi dintre noi asupra faptului ca schimbarea legislatiei a produs si produce inca, mult mai multe victime la propriu printre rezervistii romani, decat atentatele teroriste din Franta printre cetatenii francezi. Cu toate acestea, in Romania nimeni nu le descopera, nimeni nu le previne, atentatele legislative la adresa rezervistilor romani, dar cu victime la propriu, continuand in mod imperturbabil

Semnat: G. Olescu! [Moi aussi, je suis Charlie]!


UPDATE

Legat de declaratia premierului, este aproape imposibil ca atatea ministere, ministri si reprezentanti ai rezervistilor sa se reuneasca pt. proiectul legii pensiilor militare de stat, sa mai fie si avizat de ministerele din subordinea lui Ponta, iar premierul sa afirme cu dezinvoltura ceea ce a afirmat! Decat numai daca in culise, este pregatita prin consens si debarcarea politica a lui Ponta, fiind evident ca singurul care nu cunoaste inca acest lucru este insusi premierul! Este singura varianta ce poate lega evenimentele contradictorii petrecute in ultimele zile in care ministrii afirma si actioneaza intr-un mod, in timp ce Ponta sustine contrariul!

49 de comentarii:

 1. UNEORI ESTE BINE SA RECITIM...
  Mai este un pic si se adevereste intreaga previziune. Stiam eu ca am scris ceva, pe undeva dar pana la urma am gasit.
  Dar ma tem ca tot noi o vom... incasa!

  "Posibile efecte discriminatorii ale proiectului de lege reparatorie pentru pensionarii militari
  Casandra says:
  Aprilie 1, 2013 at 9:40 am
  Domnul Ponta ne tratează de sus, pe noi cei din SCMD despre care a afirmat că suntem CANTITATE NEGLIJABILĂ. Dar, în curând, va da cu capul de o nouă realitate. Să nu se creadă grozav, deoarece mai are un pic şi va simţi pe propria piele puterea golănească a guvernatorului. Marea majoritate au votat nu cu USL ci împotriva guvernatorului. Aici nu înţelege el şi, din MARE ŞI TARE CUM ESTE, va ajunge CANTITATE NEGLIJABILĂ.
  Se prefigurează tot mai mult apropierea între PNL şi PDL. Elena a rămas în PDL pentru a construi puntea către (dinspre) MP (Mişcarea Populară).
  Ştiţi cum veţi arăta domnule Ponta?
  Iată: din totalul de 587, 363 vor forma NOUA TABĂRĂ iar mata vei rămâne cu ai tăi 224 sau chiar mai puţin dacă ne gândim la CUMĂTRUL PENAL care, oricând poate să-şi aducă aminte de vechile calităţi de TRĂDĂTOR politic.
  Da, domnule Ponta, am votat ceea ce uram eu mai mult pe lumea asta, un fost PORTOCALIU trecut la PSD.
  Da, domnule Ponta, aş fi votat şi O COADĂ DE MĂTURĂ dacă era trecută în dreptunghiul USL, fiindcă ne-aţi promis DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT.
  Da, domnule Ponta, veţi ajunge din nou în opoziţie fiindcă nu vă respectaţi aliaţii.
  Vă invit domnule Ponta să nu mă confundaţi cu ţaţa Floarea care vă aplaudă pentru un chibrit şi un calendar, eu v-am cântărit şi nu mai am încredere în dvs. Neîncrederea mea o voi insufla şi tuturor rudelor mele, prietenilor, apropiaţilor chiar şi necunoscuţilor cărora le voi arăta adevărata dvs. faţă. Şi, să ştiţi că, mă pricep al dracului de bine să o fac. Şi ca mine sunt mulţi.
  Vă urez CĂLĂTORIE SPRÂNCENATĂ ÎN OPOZIŢIE!
  Iar noi, ne-om descurca cum vom putea că, dumneavoastră doar ne-aţi încurcat, ne-aţi ţinut de vorbă."
  http://militar.infomondo.ro/opinii/posibile-efecte-discriminatorii-ale-proiectului-de-lege-reparatorie-pentru-pensionarii-militari.html/comment-page-2#comments

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ponta e principala problema in romania de azi pentru ca e sinonim cu minciuna si coruptia. Ce sens are sa ai discutii cu el, cand la iesire stim ca va minti, pentru ca minte mereu.
   Orice acord trebuie conditionat de plecarea imediata a lui ponta. orice discutie cu ponta nu are
   nici o valoare. e ridicol ca o intreaga tara sa fie captiva unui hot mitoman, prins de mai multe ori. Ponta se pricepe: sa minta, sa fure sa nu faca nimic, sa plagieze, sa fie mistocar si obraznic, sa fuga de raspundere, sa faca pe grozavul chiar daca nu a facut nimic ca pm. Iar cand i se alatura slugile sale fidele oprea si dusa, lasati orice speranta voi, cei care credeti ca se vor "obosi" ca sa va dea o lege a pensiilor militare.   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Mais oui, bien sûr!!Recunosc si ma mandresc cu actul de terorism contra rezervistilor romani!!Am trimis cateva mii la groapa dupa ce le-am taiat pensiile!!Bhok e mare!!Phonta la fel!!Asta da terorism,nu ca la Paris cu doar 8 victime!!

   Ștergere
  2. Pe Argeș in SUS si-n JOS. Ai nostri ”ca brazii” -strajeri la fel ca ăi de la Paris!

   Ștergere
  3. Oui,je suis Kouachi!!Terorist din reteaua portocalie a la Cluj!!Pe pariu ca am trimis macar 5000 de rezervisti in lumea de dincolo dupa ce le-am taiat pensiile !!!Profetul Baseskou e mare!!

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. https://drive.google.com/file/d/0BxtxS26FLK4veEV2SnhnVVJDTlE/view?usp=sharing

  RăspundețiȘtergere
 5. Bai,rezervist Charlie!Asta nu e decat inceputul terorist al neindexarilor!!Mai ai vreo 10 ani la fel!!Kouachi Boc n-a reusit sa va casapeasca pe toti,asa ca va terorizam noi pana la capat!!

  RăspundețiȘtergere
 6. 1. E normal ca cei care au castigat sa lupte pentru pozitia cucerita. Nu-s de blamat, daca se incadreaza legal in parametrii legii.
  2. E normal ca cei care au pierdut sa lupte pentru drepturile pierdute. Sunt de blamat, daca dovedesc ca legea a fost stramba sau nu s-a respectat, ca in cazul celor de la 1.?
  3. E normal sa existe un mare procent dintre noi, rezervistii, care habar n-au pe ce lume traiesc. Pensia merge, e bunicica, o mai crescut, o mai scazut, nu prea mult, dar nu-i intereseaza...
  4. E normal sa fie greu sa-i aduci la un numitor comun.
  5. E normal sa se impuna si sa fie mai penetrante in structurile de sus gradele mari, militare sau nemilitare, care au dat lovitura si acum incearca sa-si protejeze binefacatorii.
  6. E anormal sa consideri, intr-un stat de drept, membru NATO si UE, ca o lege a pensiilor militare de stat e pensie speciala (!!!) si nu o normalitate. Pensie speciala e cea a magistratilor, de exemplu !
  7. E anormal, sa ignori ce-i in jurul tau si sa nu ridici, macar, un mic baraj in jurul insulei amenintata de furtuni.
  8. E anormal sa nu schimbi directia cand vezi (dar oare vezi?) ca pierzi (constientizezi?) cu cartea pe care o joci.
  9. E anormal sa nu realizezi ca faci mai mult rau decat predecesorul care a produs raul. Tu poti sa-l repari, dar nu-l repari, desi ai promis !!!
  10. E anormal ca o intreaga armata, cu rezervisti cu tot, sa doarma in bocanci ( cizme, pantofi cu sau fara cui) si sa ignore juramantul depus: "...sa-mi apar tara..." - care tara? Caci, daca a ajuns, unde a ajuns, e si din cauza noastra !!!
  (Si, in tot circul asta, se dubleaza veniturile pilotilor civili...despre soatele de bord n-am date)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Problema este ca nu avem voie sa vorbim despre aceasta lege a pensiilor militare sa nu-i deranjam pe cei care lucreaza la ea. un proiect supus dezbaterii publice(afirmatie dusha acum 2 saptamani) intra la discutii si propuneri9acum 2 zile) si sa-i lasam sa lucreze, sa nu spunem nimic. Curat murdar coane Opre-Ponta-Dusa...dreptate pana la capat-ul zilelor noastre nu a lor. O tara plina de secretomanie, tradari si ipocrizie de sus pana......la mijloc!mircea fa-te ca lucrezi....

   Ștergere
 7. ..Mos Alecu ..disparu ..sau ii la cules de morcovi ...????

  RăspundețiȘtergere
 8. Mosule, desteptarea! Nu mai dormi ca peailea e mare bai mare!
  Am o rugaminte la mataluta, ca te-am citit baiat instruit.
  Fa mata bine si spala-te cu apa rece, dar rece, pe ochi si fa o sinteza sintetizata de sa ma lamuresti pe mine si pe Fonta(!) in special, in legatura cu ce si cum este cu aceste pensii: adica_care este ocupationala, care este speciala, care este militara, care este indemnizationala, stevardezionala sau mai gasesti matale ce au gasit astia de le-au legiferat iar pe noi ne-au nelegiferat. Adica de ce la altii se poate si la noi nu!
  Cu multumiri anticipate draga mosule si te asigur de toata consideratia mea!
  PS: nu te grabi cu raspunsul pentru ca sa fie cat mai clar!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu-l deranja,pe surse am aflat ca scrie si trimite continuu propuneri pentru toate variantele de proiecte apărute pe aici.

   Ștergere
 9. Lu mosu ii convine ..COTRIBUTEALA !! Pai la vechimea lui ..matusalemica ...ce dreak ! Face insa joc de glezne ca sa fie si el ..in miezul evenimentelor ...

  RăspundețiȘtergere
 10. Hahalerelor (prostovanul de sergent bula si ai lui) ati prins glas ? ...
  Ati aflat de la admin ca sint niste "nepotriviri" intre comunicatele MApN (si ale lui goprea) si zicerile coabitacului ... si , gata , ati inghitit galusca ca nu vor fi pensii de stat ?
  Şădeţi blînzi , hahalerelor !....
  -----------------------------------------
  Un individ care se da atoatecunoscator in problema pensiilor (prostovanul de sergent bula) cerea cu o umilinta gretoasa , zilele trecute , pe un alt blog , ajutor privind prevederile proiectelor legii pensiilor de stat...
  Individ dintre cei carora le fluturau frunzele de morcov la c.r !
  Primeste , individul , un raspuns , se consoleaza , si-si zice ca "inca-i bine" !...
  Precizarile (raspunsul primit de individ) vorbeau despre posibilitatea alegerii (ca baza de calcul) a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate ...
  Deci ... a "asimilat" morcovul care-i intra in c.r ... si a inceput chiar sa-i placa !

  Numai ca , hahalerelor , sint si alte proiecte !...

  Pregatiti-va sa va intre in c.r cite o sfecla ... sfecla furajera ...
  Ce-ati spune de proiectul care vorbeste despre , numai , ULTIMA LUNA DE ACTIVITATE ?
  Deci , prostovane de sergent bula , nu-ti alegi functia de cdt.B (lt.col. pe functie de lt.col. la max)... ci ţi se impune functia de lt.col. pe functie de mr. la min. (ajutor de bagator de seama pe la un GAZ) ?
  Pregateste-te "sa asimilezi" o sfecla furajera !...

  Dar mai exista niste proiecte ...
  De exemplu cel care vorbeste despre "media soldelor" din toata armata in luna iesirii la pensie ...
  Iti dai seama , prostovane de sergent bula , ca trebuie sa te pregatesti sa "asimilezi" un bostan porcesc ?
  Prin acest proiect functia ta intra la "mediere" cu toate functiile detinute de lt.col ... mai ales in perioada restructurarilor ... de la lt.col. pe functie de lt.col. pina la (cei mai multi) de lt.col. pe functii de mr. la min. . ???
  Pregatiti-va , hahalerelor , si pentru varianta "asimilarii" unui bostan porcesc ! Nu a unui simplu morcov !
  Bostanul PORCESC este pentru cei ca voi !...


  RăspundețiȘtergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. @Anonim15 ianuarie 2015, 09:28 :
  Zicindu-mi ca ai vrut sa faci o gluma !... Pen'ca , altfel , zicerile lu' matale sint ca_cum ar fi de la haita de maidanezi ...

  La : "Adica de ce la altii se poate si la noi nu!" ...
  Legat de proiectul de lege (din Parlament) pentru revenirea le PENSIILE DE SERVICIU pentru pilotii civili (si "stevardezele" din dotare) , precum si despre oug privind indemnizatiile diplomatilor ...

  "Cestiunea"-i complicat-al dracului ! ...

  Despre pilotii civili si stevardezele lor ...
  Premierul coabitac impreuna cu "ministra" rovigneta sustin ca merita revenirea la pensiile de serviciu deoarece "in miinile acestor ne punem viata" (coabitacul si rovigneta) in timp ce zburam spre alte zari" ...
  Deasemeni ... ne spune rovigneta ... ""Este vorba de 1.200 de piloti si personal civil navigant. (...) Dorim ca sa reparam toate aceste nedreptati. PENSIA ESTE UN DREPT SPECIAL . Atat timp cat acest drept a fost incalcat prin taierea pensiilor de serviciu de catre Guvernul Boc, noi ne-am angajat ca vom face toate aceste reparatii", a declarat Rovana Plumb." ... ( ://www.hotnews.ro/stiri-esential-18069778-deputatii-aprobat-propunere-legislativa-prin-care-pilotii-vor-primi-pensii-serviciu.htm )

  Despre diplomati ...
  In Expunerea de motive a oug 96/2013 (pentru instituirea "indemnizatiei" de completare a pensiilor diplomatilor" se spune ca acestia MERITA o "reconsiderare" a pensiilor deoarece au avut o munca "...desfasurata in interesul Romaniei ... in conditii grele, vatamatoare, de uzura fizica si psihica; "
  ( ://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_96_2013_acordare_drepturi_membri_corpul_diplomatic_consular_romania.php ) .

  In "concluziune" : pilotii civili si stevardezele lor aferente , precum si diplomatii , merita pensii de serviciu deoarece :
  - in miinile lor isi pun viata coabitacul si ministrii lui
  - munca lor a fost "in conditii grele, vatamatoare, de uzura fizica si psihica;" .
  Ceea ce nu se poate spune despre viata si munca militarilor !
  Iar la militari "pensia NU ESTE UN DREPT SPECIAL" !

  RăspundețiȘtergere
 13. Pensia militara de stat este pensie speciala? Cine spune ,unde scrie sau reglementeaza?

  RăspundețiȘtergere
 14. Deoarece nu avem nici un proiect de lege pe baza caruia sa ne spunem parerile !

  Hai sa incercam sa ne spunem parerile despre ceea ce ar trebui sa cuprinda o lege a PENSIILOR DE STAT pentru militari ...
  Folosind atit multele variante de proiecte de lege a pensiilor de stat ... cit si alte pareri ...
  Fara sa ne legam de pensiile de invaliditate si pensiile de urmas ... care "decurg" din pensiile de serviciu .

  Problema ar consta in :
  - a) - vechimea in serviciu si virsta de pensionare
  - b) - baza de calcul pentru stabilirea pensiei
  - c) - modul de actualizare (crestere sau scadere) a pensiei in viitor
  - d) - modul de "preluare" a celor care sint , deja , la pensie
  ------------------
  a) - vechimea in serviciu si virsta de pensionare
  Se vehiculeaza , in proiectele de lege aparute , virsta de 60 de ani si vechimea in serviciu de 25 ani .
  - virsta de 60 de ani nu este cumva cam prea mare pentru indeplinirea atributiunilor de catre un militar ?
  - poate ca virsta de 55 de ani ar fi mai "acceptabila" ...
  ------ aceasta fiind si virsta pina la care pot fi "in activitate" soldatii si gradatii profesionisti (conform unui recent proiect de lege initiat de Dusa si Oprea)
  ------ aceasta fiind si virsta "utilizata" in alte armate ale NATO
  ------ aceasta fiind o virsta "mai acceptabila" pentru posibilitatile indivizilor de a indeplini sarcini militare ...
  ------ aceasta virsta ne-trebuind sa aiba nici o legatura (pentru militari) cu tendinta de marire a virstelor de pensionare aplicabila in sistemele publice de pensii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incearca sa faci rabat de la principiul varstei! Mergi ca la americani si englezi: vechime in serviciul militar si atat ca unic princpiu! Scoate varsta! Tot NU intelegi de ce? TU intri in armata la 18 ani. EU intru in armata la 40 ani, tu avand deja 22 ani in serviciul militar. Daca ai impus limita de varsta de pensionare de 55 ani, TU TE OBLIGI SINGUR sa efectuezi 35 ani serviciu militar, iar EU scap doar cu 15. Numai ca TU dupa 25 ani serviciu militar esti deja EPAVA, in timp ce EU sunt prospatura! Cu sanse multiple ca TU sa obtii maxim o pensie anticipata la 45 ani intrucat NU te mai tin curelele dupa atatia ani de armata - fiind penalizat ca NU ai varsta, iar eu fluier vioi dupa numai 15 ani serviciu militar si ajung lejer la 55, pa si pussy!

   Trebuie inteles o data ca pensia militara trebuie acordata EXCLUSIV PT. VECHIMEA MILITARA, FARA LIMITE DE VARSTA SI ALTE COMBINATII CU VECHIMI IN ALTE DOMENII CIVILE, ALTFEL NICI NU POATE FI DENUMITA PENSIE MILITARA, SI DE AIA IES TOT FELUL DE ABERATII SI STUPIDITATI!

   Ștergere
 15. Pareri , propuneri ...
  Continuare....

  - b) - baza de calcul pentru stabilirea pensiei
  Aici ar fi doua probleme :
  - b1) - "continutul" soldei care se ia in considerare
  - b2) - care solda (din intreaga cariera) se ia in considerare

  b1) "Continutul" soldei care se ia in considerare
  - daca se doreste ca pensia de stat a militarilor sa reflecte pozitia atinsa de un militar in ierarhie ... atunci se va folosi "solda functiei de baza" (un fel de "solda tarifara") . Adica : solda de grad , de functie , vechimea , solda de comanda (fosta indemnizatie de comanda) .
  ----- pentru cei care , in anumite perioade , au avut si solda de merit si indemnizatie de dispozitiv ... trebuie avute , si acestea , in vedere ... deoarece , ulterior , acestea au fost acordate "pentru toti" , fiind incluse in solda functiei de baza ...
  - includerea in baza de calcul a unor sporuri "nepermanente" va conduce la distorsionarea realitatii privind pozitia atinsa de un militar in ierarhie
  ------ pentru specialitati militare de genul : piloti , scafandri , vinatori de munte , genisti ... trebuie gasita modalitatea de includere in baza de calcul a unor sporuri definitorii pentru activitatea lor ; sporuri care le erau acordate numai in anumite conditii ...

  b2) - care solda (din intreaga cariera) se ia in considerare
  In proiectele de lege aflate in discutie se propune luarea in considerare a soldelor din diferite perioade ... Perioade avute in vedere de la ultima luna de activitate pina la media a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate .
  - media a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate este corecta si pentru actualii "in activitate" ... si in activitatea acestora intervenind destule fluctuatii de incadrare
  ----- fluctuatii de incadrare care nu sint datorate activitatii lor proprii , ci sint datorate "sistemului"
  - media a 12 luni din ultimii 10 ani de activitate ar fi corecta si pentru cei care au "suportat" procesul de restructurare
  ----- ei fiind cei care au fost nevoiti sa accepte mutarea pe functii mult mai mici fara "a fi vinovati" de acest "regres" in pozitionarea lor in cadrul ierarhiei militare

  RăspundețiȘtergere
 16. Pareri , propuneri ...
  Continuare....

  - c) - modul de actualizare (crestere sau scadere) a pensiei in viitor
  Deoarece (in toate proiectele) este prevazut modul CORECT de stabilire a pensiilor de stat , pentru militari , ca fiind cel STRICT in functie de solda avuta intr-o luna de activitate ...
  Acest mod reflectind cel mai bine pozitia atinsa in ierarhie de catre militarul respectiv ...
  Este strict necesar ca ACTUALIZAREA pensiilor sa se faca folosind aceleasi elemente care au condus la STABILIREA acestora ... In esenta fiind vorba despre solda de grad si solda de functie a celor care sint in activitate la momentul actualizarii pensiilor .
  - actualizarea pensiilor folosind inflatia si/sau salariul mediu pe economie conduce la "alterarea" raportului intre pensii si soldele celor in activitate .
  ----- actualizarea pensiilor folosind inflatia si/sau salariul mediu pe economie va conduce la cresterea pensiilor in timpul in care soldele celor in activitate "stagneaza" . Ca urmare se (poate) ajunge la situatia in care pensiile sa fie mai mari decit soldele celor in activiate ... In conditiile in care pensiile fusesera stabilite intr-un alt raport fata de soldele celor in activitate ...
  ----- in acelasi context ... pensiile celor pensionati in perioadele de "stagnare" a soldelor vor fi mai mici decit pensiile (marite prin inflatie) ale celor pensionati anterior

  RăspundețiȘtergere
 17. Pareri , propuneri ...
  Continuare....

  - d) - modul de "preluare" a celor care sint , deja , la pensie
  Deoarece sistemul de pensii de stat trebuie sa fie un sistem prin care statul isi manifesta grija si recunostinta fata de cei care si-au pus "viata" la dispozitia statului ... Statul trebuie sa-i trateze cu aceeasi unitate de masura atit pe cei din prezent cit si pe cei din trecut ... Altfel ... cei din prezent "se vor retrage din contract" neavind nici o garantie "pentru viitor" ...
  - toate pensiile aflate in plata TREBUIE RECALCULATE in noul sistem .
  ----- nu asa cum doreste ANCMRR ... ca pensiile din L.119 sa nu fie recalculate (pentru a ramine asa cum au fost "umflate" , si sa intre si la urmatoarele , eventuale , mariri ...
  - toate pensiile (inclusiv cele stabilite anterior) trebuie sa reflecte acelasi raport fata de soldele celor in activitate
  ----- nu se poate admite ca unele pensii (stabilite anterior) sa fie mai mari decit soldele militarilor aflati in activitate
  ----- existenta de pensii anterioare mai mari decit soldele militarilor in activitate se poate admite NUMAI in contextul aplicarii principiului cuantumului avantajos ... Aceste pensii , prin stoparea maririlor ulterioare , vor ajunge sa reflecte tot pozitia atinsa in ierarhie

  RăspundețiȘtergere
 18. Pareri , propuneri ...
  Continuare....

  In toate parerile si propunerile anterioare am vorbit despre "raportul dintre pensie si solda celor in activitate" , si despre pericolul ca unele pensii sa fie mai mari decit soldele celor in activitate ...

  Pensia NU TREBUIE SA FIE MAI MARE decit solda militarului omolog aflat in activitate !

  Nu se poate admite ca un comandant de batalion (in activitate) sa aiba solda mai mica decit pensia unui fost comandant de batalion !
  Comandant de batalion (in activitate) cu toate raspunderile si eforturile zilnice , fata de fostul comandant de batalion cu grijile lui !

  Sa nu mi se spuna despre posibilitatea ca militarul pensionar americanesc sa aiba pensia peste 100% fata de (fosta lui) solda ... deci pensie mai mare decit a omologului sau in activitate ...
  Sint (si acolo) conditii ca unii sa primeasca pensii umflate ... Au si ei "baietii" lor din diferite arme si specialitati care "pot activa" pina la sicriu ... "Baieti" carora li se permite (pe ochi frumosi) acest lucru !

  Nu cred ca exista , in armata americaneasca , comandant de batalion infanterie marina care sa poata sa activeze peste 30 ani (pensie ... 75% din solda) ... Dupa cum nu cred ca , in armata americaneasca , exista comandant de batalion infanterie marina (pensionar) cu pensie mai mare decit solda comandantului de batalion de infanterie marina in activitate ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici dat-o cu oistea in gard! Este chiar foarte posibil ca un Cdt. B. in pensie sa aiba pensia mai mare decat un Cdt. B. in activitate. In urmatoarea situatie, frecvent intalnita in practica:

   TU ESTI COMANDANT DE BATALION, DE LA 38 ANI LA 55 DE ANI. IESI LA PENSIE LA 55 DE ANI CU PENSIE EGALA CU 100% ULTIMA SOLDA. IMI PREDAI FUNCTIA DE COMANDANT DE BATALION MIE, AM DOAR 38 DE ANI. CAZ IN CARE TU AI DREPTUL AUTOMAT SA AI O PENSIE SUPERIOARA SOLDEI MELE CARE SUNT "PISOI" IN FUNCTIA DE COMANDANT DE BATALION. AS MAI AVEA DE TRAS VREO 17 ANI PANA SA IES SI EU LA PENSIA EGALA CU PENSIA TA!

   Alta situatie! Dar si eu pot sa ma pensionez din functia de Cdt. B. la un an dupa tine. Tu ai 56 de ani, eu 39. Am iesit la pensie de pe aceleasi functii, nu? Nu avem cum sa avem pensii egale, chiar daca am avut functii egale, intrucat eu fara de tine am lipsa 16 ani in serviciul militar!

   Daca tot ai adus aminte de americani, la ei este simplu, nu este nimic complicat si toate lucrurile se aseaza de la sine! Un an serviciu militar = pensie 2,5% din ultima solda! 20 ani serviciu militar = ? Logic ca 50% din ultima solda. Conditia la ei este simpla: sa ai macar 20 ani in serviciul militar sa poti avea pensie militara. Cine ramane peste 20 de ani, se adauga tot 2,5% pt. fiecare an in plus peste cei 20, la pensie. Deci, daca un american olonel iese dupa 20 de ani fix in serviciul militar are pensie 50% din ultima solda, daca alt colonel american iese dupa 30 ani in serviciul militra are pensie 75% din ultima solda, iar daca pe al 3-lea colonel il tine "prostata" si iese dupa 40 ani in serviciul militar are pensie 100% din ultima solda. Deci avem 3 colonei, cu 3 pensii diferite! Numai ca in acest CAZ NIMENI NU MAI POATE ACUZA PE NIMENI DE NIMIC!

   Sistemul american este sistemul perfect! Bineninteles ca 2,5% pt. fiecare an in serviciul militar nu trebuie batut in cuie, noi romanii avand speranta de viata mai mica decat americanii. Poate sa fie 3% sau 3,5% pt fiecare an de serviciu militar.

   Pe de alta parte, si cu 2,5% se face treaba si inca buna! Cum? Cu grupele de munca asa cum a fost in L. 164/2001. Lucrezi 20 ani in CS, dar vechimea totala este de 30 ani cu grupa. Este? La 20 ani din cei (atentie) 30 bagi 50% ca la americani pesnie din ultima solda, si la ceilalti 10 inca 2,5%. Rezulta pensie militara de 75% din ultima solda sau nu? Pt. 20 ani vechime efectiva si 30 cu tot cu grupa? Rezulta! Ce e asa greu?

   Ștergere
  2. Mai Mos Teaca, nu te mai agita ca un pepsi in sticla, tu nu pricepi ca zarurile au fost aruncate. Se vede de la o posta ca e mana americanilor, aproape sigur tot ei au sugerat si un anume proiect, ca la ei, nici vorba de pensie pentru grade si functii. Mai exista de asemenea riscul major de altfel ca ai nostri sa spuna "Ati vrut pensie militara, na pensie militara, cat iese din calcul aia e, fara nici un cuantum mai avantajos sau alte discriminari". Atunci sa te tii de injuraturi.

   Ștergere
  3. @ Anonim 15 ianuarie 2015, 19:09. Nu trebuie sa sugereze americanii nimic. Stii de ce, incepand cu anul 2004, toti militarii in activitate de profil resurse umane si juridic sunt instruiti doar de americani, adica invata exact ceea ce am expus eu mai sus! Militarii in activitate din ziua de azi NU au un alt model!

   Ca si confidenta? Si eu am urmat cursul in cauza in anul 2004 alaturi de jurista unitatii! Nu eram de resurse umane, eram ofiter de stat major pe cu totul alta functie, dar am fost nevoit sa il inlocuiesc pe cel cu resurse umane care era in concediu si in afara tarii! Asa am aflat ce si cum e cu pensiile la americani! Am fost si testati, bineinteles, sa vada ce ne-a intrat in cap! Iar din 2004, cei din activitate sunt instruiti identic! Deci, NU este mana americanilor, ci a militarilor in activitate! Mana americanilor poate sa fie in alt sens! Militarii in activitate au invatat sa se "planga" de cand cu NATO! Ceva in genul "- Sir, invatam degeaba ca ai nostri fac tot ce vor ei! Pierdem vremea!" Da - la o faza ca asta, americanii chiar reactioneaza pragmatic pe caile acelea diplomatice. Adica, o spun in fata statului roman: "- Nu are sens sa mai pierdem vremea prin Romania, intrucat raportul militarilor Dvs. spune ca ...". Scurt! Dar, aici e o alta discutie!

   Ștergere
 19. a apărut in sfirsit mos Alecu scotind la vinzare gogo-și si gogo-nele de parca in armata ar fi fost doar comandiri di batalion. hai sictir.pensia sa fie după veniturile realizate si gata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Replica denota ca mos Alecu are dreptate; sunt curios nu l-ati injurat in particular ?
   Daca aveti ergumente expuneti-le, daca nu faceti ce doriti; gradina Domnului e mare!

   Ștergere
 20. ZAT ..porcovane ...! Cel mai bun AN dintre ultimii 10..! Ce nu-ti place ..??? Te pomenesti ca nu ai 10 ani de armata pura ....

  RăspundețiȘtergere
 21. Deoarece stiam ca inteligenta nu are o raspindire uniforma in timp si spatiu , trebuia sa spun ca atunci cind comparam solde cu solde , pensii cu pensii sau pensii cu solde , ne referim la conditii egale : grade , functii , vechimi , conditii de munca ... Deci nu comparam acele elemente apartinind unui colonel , pe functie de general , cu 30 de ani vechime , cu ale altui colonel , pe functie de colonel , cu 20 de ani vechime ...
  Se vede treaba ca m-am inselat cind am crezut ca aceste lucruri sint "la mintea cocosului" ...

  Deci pensia colonelului cu j'de mii de ani vechime poate fi mai mare ca solda colonelului "pisoi" ... dar este vorba despre conditii diferite ... Pensia colonelului cu j'de mii de ani vechime nu trebuie sa fie mai mare ca solda colonelului cu aceleasi j'de mii de ani vechime ...
  Pensiile celor trei colonei cu felurite vechimi ... la fel ... sint pentru trei conditii de pensionare diferite ...

  Ca sa nu mai spunem ca intreaga polologhie nu atinge in nici un fel problema incorectitudinii pensiei mai mari decit solda omologului ...

  Ca sa nu mai spunem ca pensia colonelului cu j'de mii de ani vechime (ajunsa abia la nivelul soldei lui) nu poate fi cu mult mai mare ca solda colonelului pisoi (pe aceeasi functie ... diferentierea numai din vechime...) ...

  Altfel spus ... martimetica-i a dracului de parsiva : nu tine cont de dorintele propagandistice ! Si cu atit mai mult nu tine cont de exaltarea unora !...

  RăspundețiȘtergere
 22. Am vorbit la inceput despre virsta de pensionare ...
  Fara nici un fel de referire sau legatura cu continuitatea sau nu in serviciul militar ...
  N-am scos nici un cuvint despre modul de "obtinere" a vechimii in serviciu : numai in armata sau prin diverse alte combinatii ...

  Deci am vorbit numai despre virsta ...
  Celelalte "acuzatii" care mi se aduc sint aiureli spuse de dragul de a spune ceva !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. EU15 ianuarie 2015, 20:27

   Nu ti se aduce nicio acuzatie! Iti sugerez doar sa iti schimbi mentalitatea! Numai daca vrei sa progresezi si sa te apropii de anul 2015! Si de NATO! Ce este acest concept de varsta de pensionare? Sa luam proiectul Dusa! 25 ani vechime din care minim 15 in serviciul militar? Oooh! Ce bucurie pt. "fatuci" si alti diletanti!

   Exemplu! EA este croitoreasa 30 ani, dar a dat-o bine cui trebuie, si ultimii 15 ani ii face in serviciul militar! TU - trecand peste faptul ca ai urmat si un LM (EA l-a absolvit la FF), bagi toti 45 ani in serviciul militar! Aveti drept de pensie militara amandoi? Dupa amalgamul din Romania, aveti dreptul! Poanta este ca EA "te face"! Cu numai 15 ani de serviciu militar! Tu iesi la pensie un lt.col "parlit" pe functie tot de lt.col. "parlit", iar EA ajunge in 15 ani (facand ce-a facut si ca sa ajunga in armata), colonoleasa si daca se agita mai tare, chiar pe functie de general de brigada!

   Aveti 45 ani vechime in munca amandoi? Aveti! Te-a zdrobit la pensie desi TU ai 45 de ani de serviciu militar si EA doar 15! Te-a "anihilat" 100%! Dar, daca era ca la americani, EA o lua "in buba". Tot 100%. Americanii zic asa:

   American: " - Fata, NU tine! Daca vrei pensie militara, iti mai trebuie 5 ani macar in serviciul militar!"
   EA: " - Da, dar am 45 ani vechine in munca!"
   American: " - In serviciul militar ai doar 15 ani. Nu ai drept de pensie militara. Pt. ailalti 30 in croitorie, vezi ce pensie civila iti dau aia in sistemul public/privat sau pe unde ai mai contribuit si tu! Dar, de la noi primesti CHU-CHU!"

   Daca nici acum NU ai inteles ca varsta de pensionare NU are legatura cu serviciul militar si nici pensia militara, inseamna ca NU ai intels nici faptul ca pensia militara prin conceptia existentei ei (de aia ii spune militara, nu combinata, nu hibrida), se acorda strict pt. serviciul MILITAR, si NUMAI PENTRU VECHIMEA IN SERVICIUL MILITAR!

   Ștergere
 23. @EU , o fi simplu la americani,dar personal nu din cauze imputabile mie am ramas cu vechimea mica ci din cauza lor cand s,a desfiintat B. cu totul si de tot pe motiv de aderare bla,bla iar in restul RO. era aceiasi restructurare,desfiintare a U.M. si ca atare cum compensam,cine se face vinovat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Romanii! Iti spun si de ce! Si EU am fost restructurat! Nu e nicio problema! Decat UNA MAJORA! Aveam de 2 ori mai multa vechime in serviciul militar, decat omologii mei care aveau aceeasi vechime totala, dar in munca incluzand si serviciul militar, NU doar si in serviciul militar! Asa am ajuns egali: 15 ani mecanic la autobaza + 10 ani serviciul militar (EI) = 25 ani serviciul militar (EU) = pensii militare egale. Aceasta este realitatea! Ori, dupa americani, cei cu autobaza NU ar fi avut drept de pensie militara decat dupa inca 10 ani de serviciu militar! Pt. autobaza lor, al 2-lea drept de pensie dupa cat au contribuit, la 65 de ani! Diferenta e colosala!

   Prin urmare, NU americanii sunt vinovati, ci noi, intrucat le-am "preacurvit" principiile de acordare a pensiilor militare!

   Ștergere
 24. Acum am inteles !
  Am inteles ca in unele capete (care n-au ajuns , inca , la stadiul de capuri) virsta maxima de pensionare despre care discutam eu , ar fi una si aceeasi cu vechimea in serviciu pentru care sa se calculeze pensiile ...

  E "grele" chestiile ! E greu de inteles ca virsta maxima-i una si ca vechimea-n serviciu-i alta !...
  Eu am spus ca : fie ca are 1 an vechime fie ca are 500 de ani vechime in armata ... dupa virsta de 55 ani nu mai "serveste" serviciu in armata ... cu sau fara pensie militara (asta fiind alta problema de discutat) ...

  RăspundețiȘtergere
 25. Ai inteles perfect! Nu e greu pt. mine! Numai ca la 99% dintre ai nostri, trebuie sa le desenezi cu amanunte ce si cum! Si cel mai simplu sa nu te chinui, este sa adopti metoda "Faceti ca mine!" Numai ca trebuie sa si arati ceva, altfel NU intelege nimic nimic! Si cel mai simplu mod de arata ceva este legea pensiilor militare model S.U.A. Ma simplu si mai clar ca atat, nici in Papua Noua Guinee nu poate exista! E mai credibil sa arati ceva ce exista, decat sa inventezi ceva ce inca NU exista!

  RăspundețiȘtergere
 26. Legat de problema ca ANCMRR propune ca pensiile "din L.119" sa nu fie recalculate dupa principiile de calculare a pensiilor de stat ...
  Apare si un efect pervers ...
  Conform proiectelor de lege a pensiilor de stat calculele se fac ast fel :
  - pentru un numar X de ani reali ca vechime in serviciu se acorda Y procente din baza de calcul
  - pentru un numar Z de ani "virtuali" (rezultati din conditiile de munca) se acorda IN PLUS inca W procente din baza de calcul
  - ....
  La pensiile care se vor recalcula se va respecta algoritmul de mai sus ...
  La pensiile care NU se vor recalcula ... nu se va respecta acel algoritm ... Se va inscrie in documente ca "pensia este in cuantum de ...lei" asa cum a provenit ea din L.119 .

  Ca urmare , pentru pensiile NE-RECALCULATE nu se mai poate aplica HG S-1019 ... deoarecxe :
  - in documentele pensiilor ne-recalculate (preluate numai in cuantumul din L.119) nu apar datele referitoare la anii rezultati din conditiile de munca pe HG 1294/2001
  ----- in l.119 conditiile de munca "au fost folosite" dupa alte principii fata de principiile din proiectele de legi ale pensiilor de stat
  - nu se pot "transforma" anii din conditiile de munca pe hg 1294 in ani din conditiile de munca pe hg s-1019...

  Aceasta fiind o alta "bucurie" a propunerilor calexandrului ... de a nu se racalcula pensiile din l.119...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ii intereseaza pe "sforari"! Nu sunt batuti in cap! "Sforarii" si-au facut calculele precis! Au pensii imense acum! Atat de imense incat in caz de recalculare si cu baza de pornire 70-74% cumulata cu aplicarea HG-S 1019, tot in paguba ies fata de cuantumurile de acum!

   Ștergere
 27. Legat de problema ca pensiile nu trebuie sa depaseasca soldele omologilir din activitate ...

  O sustin in continuare ...

  Ar fi si "un semnal" (al militarilor pensionari) dat catre cei din activitate care au o parere proasta despre "nesimtitii" de militari pensionari si din cauza (mai ales ... din cauza...) ca sint multi pensionari cu pensii mai mari decit soldele omologilor lor aflati inca in activitate ...

  Problema comporta si o reactie adversa din partea unora din activitate care ar putea sa se bucure ca vor avea pensii mai mari decit au fost soldele lor ... Dar acest lucru va conduce la perpetuarea nemultumurii celor care vor ramine in activitate dupa ce cei "multumiti" de situatie se vor fi pensionat ...

  RăspundețiȘtergere
 28. @R-2650016 ianuarie 2015, 09:07 :
  Lagat de "sforari" ... este posibil sa fie asa !...

  Dar mai sint cei care au avut cresteri "simbolice" pe l.119 .
  Acestia sint clar dezavantajati de "minariile sforarilor" pentru raminerea pensiilor la acel nivel ... Ei ar avea de cistigat prin recalculare ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este, majoritatea au avut cresteri "simbolice" pe L.119 si ar avea de castigat prin recalculare. "Sforarii" adevarati sunt cei carora li s-a dublat si triplat pensiile dupa L. 119. Un grup "exclusivist", redus numeric! A spus si Dusa ca acele cazuri cu pensii exagerate, provin de la aviatie si marina! Nu tuturor de la marina si aviatie, ci doar celor mai "orientati" li s-au dublat sau triplat pensiile! Acel C. Alexandru a fost la marina, de exemplu! Despre asta e vorba!

   Ștergere
 29. Socrul meu, a iesit la pensie in 1987, cu gradul de Lt.col, fara academie si avea o pensie de vreo 2.400 de lei cumva pina in 2010 , la marea reforma , cand i s-a marit la 4.400 brut si 3.700 net, fiind considerat un element disciplinat al sistemului. Acuma dupa 01.01.2015 i se indexeaza cu 5 %. Tot Lt.col. pe functie de col. iesit la pensie in 2008, pensia taiata cu 39%, insa refacuta conform directivelor marelui comandor Alexandru, academicianului Iliescu etc., neindexata pe vreo 10 ani samd.Ehei , vremuri ce vremuri de bascalie morbida.

  RăspundețiȘtergere
 30. Calexandrul ANCMRR-ist "trage" tare !
  Sa nu se recalculeze pensiile goprizate cu pompa ... ale celor din conducerea ANCMRR ..
  Dac-or fi fiind dintr-acestia si pe la SCMD ... traba-i clara ...

  //groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/conversations/messages/33201

  RăspundețiȘtergere
 31. Iar cind soldele vor fi aduse la nivelul cerut de l.284/2010 (odata si odata trebuie sa se aplice si aceasta lege) cresterile de solde vor fi undeva pe la +75% ...
  Cresteri care nu se vor putea reflecta in pensiile clexandriste care nu au fost recalculate conform cerintelor legii pensiilor de stat ... Nu se vor putea reflecta deoarece acestea nu au fost recalculate pe baza soldelor celor in activitate ...
  De altfel acele cresteri de solde nu se vor putea reflecta in nici o pensie de-a militarilor ... deoarece calexandrul vrea ca pensiile sa se actualizeze cu inflatia si salariul mediu pe economie ...

  RăspundețiȘtergere
 32. Deh, mosule! Ca la romani: bolsevicul nostru este un original, a fost si ramane un fomist sadea, iar calicul trage tot la saracie.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!